ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Κυριακή, 1 Απριλίου 2018

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  01  Απριλίου  2018 :
~ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε  ΟΛΟΥΣ μας  !
~ Μεγάλη Εβδομάδα των Αγίων Παθών του Κυρίου μας ...και Η Αγία Ανάσταση του  !
~

***ΧΘΕΣ Σάββατο  31 Μαρτίου  2018  στο Αρφαρά Μεσσηνίας ώρα 18.00-20.00 μ.μ.

 
    

ΒΙΝΤΕΟ από  ομιλία στο ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 με Θέμα : ΙΔΟΥ ΑΝΑΒΑΙΝΟΜΕΝ ΕΙΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ με ομιλητές :
Νικ. Ζαχαριάδη (Θεολόγος-συγγραφέας ) «Σταθμοί Μ. Τεσσαρακοστής – Μ. Εβδομάδα» , Λευτέρη Ιωαν . Παπανικολάου  «Παθοφυσιολογία –Θάνατος του Εσταυρωμένου» Γεώργιο Κουμιώτη (Θεολόγο καθηγητή) «Ανάσταση του Κυρίου μας» καθώς επίσης του Κώστα Σ. Φέστα πρόεδρος Αρφαρών ) και βουλευτή ΠΕΘ Αυστραλίας κ. Πίτερ Κατσαμπάνη.. Τέλος  έγιναν ερωτταπαντήσεις :  

1~Ομιλία Λ. Ι. Παπανικολάου 31/03/2018 Παθοφυσιολογία  Θάνατος Εσταυρωμένου ΑΡΦΑΡΑ   Ν1:
https://youtu.be/WUcyahS-x7M  .-

2~Ομιλία Λ. Ι. Παπανικολάου 31/03/2018 Παθοφυσιολογία  Θάνατος Εσταυρωμένου ΑΡΦΑΡΑ   Ν2  :
 https://youtu.be/-DoYLQXyZ0g .- .-
~  ****    Όλα τα βίντεο υπό ανάρτηση συνέχειας ...:
3~Ομιλία 31/03/2018 Κ. Σ. Φέστας:
https://youtu.be/0jG6fjlrtdY  .-

4~Πίτερ Κατσιαμπάνης  βουλευτής ΠΕΘ  31/03/2018 Ομιλία:
https://youtu.be/pFa7LawFEIM  .-
5~Νικ. Ζαχαριάδης ομιλά 31-03-2017 Σταθμοί  Μ. Τεσσαρακοστής και Μ. Εδομάδας ΑΡΦΑΡΑ   -1-:
https://youtu.be/uij6_HWup4Y  .-
6~Νικ. Ζαχαριάδης ομιλά 31-03-2017 Σταθμοί  Μ. Τεσσαρακοστής και Μ. Εδομάδας ΑΡΦΑΡΑ   -2-:
: https://youtu.be/HGutt6O1G6s  .-
7~Νικ. Ζαχαριάδης ομιλά 31-03-2017 Σταθμοί  Μ. Τεσσαρακοστής και Μ. Εδομάδας ΑΡΦΑΡΑ   -3-:

8~Νικ. Ζαχαριάδης ομιλά 31-03-2017 Σταθμοί  Μ. Τεσσαρακοστής και Μ. Εδομάδας ΑΡΦΑΡΑ   -4-:

9~Γεώρ. Κουμιώτης ομιλία ΑΡΦΑΡΑ -1-  Ανάσταση του Κυρίου μας:

10~ Γεώρ. Κουμιώτης ομιλία ΑΡΦΑΡΑ -2-  Ανάσταση του Κυρίου μας:

~    ***  Κυριακή των Βαΐων: Προδρομική του Πάσχα
 ~ Η σημερινή Κυριακή, αδελφοί χριστιανοί, λέγεται «Κυριακή των Βαίων». Σαν θείο κήρυγμα για την Κυριακή αυτή θα σας πω ολίγα από μία ωραία ομιλία του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην βαιοφόρο σημερινή ημέρα.*
* 1. Η σημερινή Κυριακή, αδελφοί, προκηρύσσει την ανάσταση του Χριστού, που θα εορτάσουμε την άλλη Κυριακή, την Κυριακή του Πάσχα. (α) Η Κυριακή του Πάσχα διαλαλεί την θεότητα του Ιησού Χριστού με την ανάστασή Του. Αλλά και στην σημερινή Κυριακή των Βαίων ακούμε τον απλό λαό να φωνάζει στον Ιησού Χριστό, «Ωσαννά εν τοις υψίστοις, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου». Ο ύμνος αυτός λέγεται σε Θεό και όχι σε άνθρωπο. Το «Ωσαννά εν τοις υψίστοις» σημαίνει, «Σώσε μας, Συ ο εν υψίστοις»! Οι Ιουδαίοι, λοιπόν, με τον ύμνο αυτό δοξολογούν τον Ιησού Χριστό ως Θεό. Αλλά από που έμαθαν αυτοί ότι ο Χριστός είναι Θεός; Το έμαθαν από θεία αποκάλυψη. Όπως ο απόστολος Πέτρος, λέγει ο Χρυσόστομος, είπε εξ αποκαλύψεως την θεία του ομολογία ότι ο Χριστός είναι ο «Υιός του Θεού του Ζώντος», γι᾽ αυτό και ο Χριστός τον εμακάρισε λέγοντας ότι «σαρξ και αίμα ουκ απεκάλυψέ σοι, αλλ᾽ ο Πατήρ μου ο εν τοις ουρανοίς», έτσι και ο Ιουδαικός λαός σήμερα των Βαίων από θεία αποκάλυψη εμπνέεται και υμνεί τον Χριστό λέγοντας, «Ωσαννά εν τοις υψίστοις».
Και ότι πραγματικά ο ύμνος των Ιουδαίων στον Χριστό είναι από θεία αποκάλυψη φαίνεται και από τον ύμνο των παίδων, που ακούσαμε πάλι σήμερα. Τα μικρά παιδιά δεν νοούν για να συνθέσουν ύμνο για κάποιον. Το ότι όμως αυτά τα μικρά και τα νήπια έλεγαν «καταρτισμένο», επάξιο ύμνο στον Χριστό – «κατηρτίσω αίνον» λέγει – αυτό σημαίνει ότι είχαν κατ᾽ ευθείαν από τον Θεό την έμπνευση.
(β) Αλλά η σημερινή Κυριακή προκηρύσσει την ερχόμενη Κυριακή του Πάσχα και με την ανάσταση του Λαζάρου. Ανάσταση θα εορτάσουμε το Πάσχα, την ανάσταση του Λαζάρου εορτάσαμε και χθες.
2. Η παρούσα Κυριακή των Βαίων μπορεί – λέει ο Χρυσόστομος – να ονομαστεί «πρόδρομος» της ερχόμενης Κυριακής. Όπως ο Πρόδρομος Ιωάννης ήρθε πριν από τον Κύριο, έτσι και η Κυριακή των Βαίων προέδραμε της Κυριακής του Πάσχα. Και όπως ο Ιωάννης δακτυλοδείκτησε τον Κύριο και είπε «Ίδε ο Αμνός του Θεού ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου», έτσι και η Κυριακή των Βαίων δακτυλοδεικτεί την μελλοντική Κυριακή και λέγει: «Αυτή – η Κυριακή του Πάσχα – η μήτηρ των μελλόντων αναγεννάσθαι». Λέγει «αναγεννάσθαι», γιατί πραγματικά τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου γινόταν η βάπτιση των Κατηχουμένων, το δε βάπτισμα καλείται «αναγέννηση». Γι᾽ αυτό και λέγει στην ίδια εδώ ομιλία του ο ιερός Χρυσόστομος ότι με τα λαμπρά της Κυριακής των Βαίων «το μύρον τους τω βαπτίσματι προστρέχοντας ευωδιάζει»!
3. Ο άγιος Χρυσόστομος στην ομιλία που σας παρουσιάζω, αδελφοί χριστιανοί, επιμένει για την σημερινή Κυριακή στην έκφραση του Ευαγγελιστού Ιωάννου, «προ εξ ημερών του Πάσχα». Αυτό λέγεται για την προετοιμασία της εορτής του Πάσχα. Άρα και εμείς, από σήμερα ιδιαίτερα, πρέπει να ετοιμαζόμαστε για την ερχόμενη μεγάλη εορτή. Να προετοιμαζόμαστε με πνευματική προετοιμασία· με τον καθαρμό της καρδιάς. Γι᾽ αυτό και λέγει ο Χρυσόστομος: «Ου γαρ απλώς κείται το, “προ εξ ημερών του Πάσχα”, αλλ᾽ ίνα μάθης καθαρίσαι εαυτόν από παντός μολυσμού σαρκός και πνεύματος»! Έτσι ο Χρυσόστομος ονομάζει την Κυριακή των Βαίων «προκαθάρσιον ημέραν», για τον εσωτερικό καθαρμό της ψυχής μας, που πρέπει να κάνουμε, για να γιορτάσουμε σωστά το Πάσχα. Και λέει συγκεκριμένα πράγματα ο Χρυσόστομος που πρέπει να κάνουμε για την προετοιμασία μας αυτή, για τον καθαρμό μας αυτόν. Δηλαδή: (1) Να λύσουμε τις εχθρότητες και να παύσουμε την οργή με τους άλλους. (2) Να συσφίξουμε την αγάπη μας με όλους και (3) να «πλατύνουμε» την φιλοπτωχία. Να φροντίζουμε, δηλαδή, να έχουν και οι άλλοι, οι πτωχοί, τα αναγκαία για να χαρούν και αυτοί την εορτή του Πάσχα. «Ίνα μη μόνος συ εορτάσης, αλλά και ο ενδεόμενος συνεορτάση σοι», λέγει ο Χρυσόστομος. Γιατί, λέγει στην συνέχεια ο άγιος πατέρας, ότι αν εμείς δεν ελεήσουμε τον «ομόδοξο» αδελφό, αυτός θα καταφύγει για ελεημοσύνη στον αιρετικό, ο οποίος θα του γίνει πιο φιλάνθρωπος από ᾽μας!…
– Αδελφοί χριστιανοί! Οι εορτές έρχονται για να εξαγνιζόμαστε, για να δοξάζουμε κάθε φορά όλο και καθαρότερα τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Ας κράξουμε, λοιπόν, με καθαρή καρδιά, όπως μας είπε ο άγιος Χρυσόστομος το «Ωσαννά εν τοις υψίστοις» και «ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».
Καλό Πάσχα
Με πολλές ευχές,
† Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας
*Βλ. MPG. 61,715 εξ

*** Κυριακή των Βαΐων στο Άγιον Όρος -Λιτανεία στο Βατοπαίδι (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

 
 
 ~  Του Γιώργου Θεοχάρη – Ανταπόκριση -Αγιο Ορος
Μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη στον εορτασμό της Κυριακής των Βαιων στις Αγιορείτικες Μονές, Σκήτες και Κελλιά.
Εκατοντάδες προσκυνητών έχουν καταφθάσει στο Αθωνα για το διήμερο του εορτασμού του Λαζάρου και της Κυριακής των Βαΐων.
* Αγρυπνία τελέστηκε χτες βράδυ σε όλες τις Ιερές Μονές και στα εκατοντάδες Κελλιά στο «Περιβόλι της Παναγίας», μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και δέους.
Σήμερα τελέστηκε η Θεία Λειτουργία της Δεσποτικής Εορτής και το βράδυ στις 21:00- κοσμική ώρα θα τελεστεί η ακολουθία του Νυμφίου.
~  Εκατοντάδες πιστών έχουν αφιχθεί στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, στο μεγαλύτερο μοναστήρι του Αθωνικής Πολιτείας.
Συνιστούμε στους προσκυνητές που έχουν κλείσει διαμονητήρια για την είσοδο τους στο Αγιο Ορος, να απευθύνονται στις λιμενικές αρχές για τα δρομολόγια των επόμενων ημερών καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο απαγορευτικού απόπλου μέσα στις επόμενες ημέρες.
Ακολουθεί βίντεο και φωτορεπορτάζ από τη Λιτανεία στο Βατοπαίδι χοροστατούντος του Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ…
 * Λιτανεία των Βαιων στο Βατοπαίδι : https://youtu.be/nbFrmCm-f1A .-~***  Η Κυριακή των Βαΐων στη Μητρόπολη Αθηνών (ΦΩΤΟ)
 ~ Στον κατάμεστο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών τελέστηκε το πρωί η Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, πλαισούμενος από τον Επίσκοπο Θεσπιών και Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής, Συμεών.
* Οπως έγινε γνωστό, νέος Ιεροκήρυκας εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κουλουριώτης, που έλαβε τη θέση που κατείχε μέχρι πρότινος ο νέος Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος Παπαθανασίου.

~ ***  Μετέωρα: Μοναστήρια στον ουρανό (ΒΙΝΤΕΟ)
 ~ Κόβουν την ανάσα οι μαγευτικές εικόνες που παρουσιάζει βίντεο από τα Μετέωρα.
* Την πρώτη σε επισκέψιμοτητα περιοχή θρησκευτικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα. Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων.
Από τα τριάντα μοναστήρια που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον επτά, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
~ Σήμερα έξι μονές είναι επισκέψιμες και συγκεκριμένα:
Η ανδρική μονή του Αγίου Νικολάου του Άσμενος ή Ιερά Μονή του Αναπαυσά
Η Ιερά Μονή Ρουσάνου ή Αρσάνη
Η ανδρική μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, γνωστή και ως «Μεγάλο Μετέωρο», επί του υψηλότερου βράχου.
Η μονή των Αγίων Πάντων ή Ιερά Μονή Βαρλαάμ
Η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος (Μετεώρων)Η γυναικεία
Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου (Μετεώρων)
*** ΒΙΝΤΕΟ ενδιαφέροντος ,...  αυτής της εβδομάδας :
 ~** ΔΕΟΣ ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ: https://youtu.be/Vb8watBFL8I .-
~***  Μέσα στον Πανάγιο Τάφο ω:
https://youtu.be/AbLQmBK46XI  .-
~*** Πανάγιος τάφος - Νέες αποκαλύψεις για τον τάφο του Ιησού 29-11-2017 | Top Of The Tops Tv:
https://youtu.be/nPw3bL2ykJ4 .-
~***  O Πανάγιος Τάφος είναι ζωντανός !: https://youtu.be/kdTMoPsiF0o .-
~*** Βρέθηκε ο τάφος του Χριστού ~ Μεγάλη ανακάλυψη Ελλήνων επιστημόνων :  https://youtu.be/v6P31yu117E .-

*** Αυτοκτόνησε ο πρόεδρος της SingularLogic Μιχάλης Καριώτογλου 
Σοκ στον επιχειρηματικό -κι όχι μόνο- κόσμο προκαλεί η είδηση πως το πρωί του Σαββάτου (31.03.22018) αυτοκτόνησε ο πρόεδρος της SingularLogic, Μιχάλης Καριώτογλου.
Ο Μιχάλης Καριώτογλου έβαλε τέλος στη ζωή του εξαιτίας σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της SingularLogic αυτοπυροβολήθηκε, το πρωί του Σαββάτου, μέσα στο σπίτι του στο Ψυχικό. Τον βρήκαν νεκρό μέλη της οικογένειάς του που άκουσαν τον πυροβολισμό.
Ποιος ήταν ο Μιχάλης Καριώτογλου
Ο Μιχάλης Καριώτογλου ήταν πρόεδρος της SingularLogic. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της εταιρείας «Singular A.E.» από το 1984 και βασικό στέλεχος της εταιρείας διατελώντας Διευθυντής Τεχνικής Διεύθυνσης και Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης.
Ήταν κάτοχος πτυχίου B.Sc. Electronic Engineering του Chelsea College και  πτυχίου M.Sc. Communications Engineering από το Imperial College of Science and Technology.
newsit.gr

*** Σοβαρή η έλλειψη δικαστών και υπαλλήλων στην Καλαμάτα 
Καθημερινά πλέον στις συνεδριάσεις των δικαστηρίων της Καλαμάτας γίνεται αντιληπτή η έλλειψη δικαστών και υπαλλήλων. Τα εκθέματα όλων των βαθμών είναι γεμάτα, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να συναντάται στις συνεδριάσεις του Εφετείου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές υποθέσεις να μη εκδικάζονται, καθώς δεν προλαβαίνουν εντός του ωραρίου και αναβάλλονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Για παράδειγμα, στην τελευταία συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας ορίστηκε νέα ημερομηνία ακόμα και 1,5 χρόνο μετά για υποθέσεις που αναβλήθηκαν.
Οι δικαστές και οι εισαγγελείς δεν επαρκούν για να υπάρξει δεύτερη σύνθεση δικαστηρίου την ίδια ημέρα. Αντίθετα, ακόμα κι η μία σύνθεση μπορεί να χρειασθεί να κάνει διακοπές στην ίδια συνεδρίαση, όταν μέλη της Έδρας έχουν υπηρεσία και πρέπει να διευθετήσουν τρέχοντα ζητήματα.
  Κόστος και ταλαιπωρία
Πρόσφατα, όπως αποκάλυψε και σε δημόσια συνεδρίαση ο πρόεδρος των Εφετών, αίτημα του Εφετείου Καλαμάτας για να διατεθεί άλλος ένας εφέτης απορρίφθηκε. Στην τελευταία συνεδρίαση χρειάσθηκε να αναβληθούν πολλές υποθέσεις, με όποιος κόστος σημαίνει αυτό για το κράτος (μετακινήσεις εφετών, μεταγωγές κρατουμένων, κ.λπ.), αλλά και κόστος και ταλαιπωρία για τους πολίτες που μπορεί να εμπλέκονται ως μάρτυρες σε μια υπόθεση που αναβάλλεται.
Όπως σημείωσε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Περικλής Ξηρογιάννης, τον τελευταίο καιρό το Εφετείο Καλαμάτας έχει επιβαρυνθεί αρκετά με πολλές και σοβαρές υποθέσεις και είναι απαραίτητη η ενίσχυση με άλλον έναν δικαστή.
  Γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων
Προβλήματα προσωπικού, όπως σημείωσε ο κ. Ξηρογιάνννης, υπάρχουν και σε άλλες δικαστικές υπηρεσίες, ενώ εξήγησε πως οι αποσπάσεις δικαστών και εισαγγελέων δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα, αλλά είναι μια προσωρινή κάλυψη των κενών.
«Πρέπει να υπάρξει μέριμνα για μονιμότερη στελέχωση αυτών των υπηρεσιών. Πράγματι οι αναβολές ορίζονται σε μεγάλα χρονικά διαστήματα, και σε αδικήματα που είναι κακούργημα και υπάρχουν κρατούμενοι, το να ορίζεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό σε μεγάλα χρονικά διαστήματα, σίγουρα δεν είναι το καλύτερο σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο κατηγορούμενος, αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, δικαιούται κατά το δυνατόν πιο γρήγορη εκδίκαση της υπόθεσής του. Η Δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται στον ταχύτερο δυνατό χρόνο», σημείωσε ο κ. Ξηρογιάννης.
Και σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους, συμπλήρωσε ότι αυτή τη στιγμή οι δικαστικές υπηρεσίες στην Καλαμάτα λειτουργούν με το μισό προσωπικό από αυτό που προβλέπεται και με μεγαλύτερο όγκο εργασίας, φέρνοντας ως παράδειγμα το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας που είχε επιφορτισθεί με νέα αντικείμενα και αρμοδιότητες. Ή το Ειρηνοδικείο Πύλου, όπου υπάρχει μόνο μία υπάλληλος και δεν μπορεί να λειτουργήσει αν απουσιάζει ή όταν είναι στην Έδρα, δεν μπορεί να λειτουργήσει το γραφείο του Ειρηνοδικείου.
Υπόμνημα με τα κενά των υπαλλήλων έχει σταλεί, πάντως, από το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Έρχεται πρόγραμμα απασχόλησης για άνεργους πτυχιούχους 
Πρόγραμμα απασχόλησης για άνεργους πτυχιούχους, πρόκειται να παρουσιάσει αμέσως μετά το Πάσχα το υπουργείο Εργασίας.
Το πρόγραμμα θα εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό που έχει γίνει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να στηριχθούν οι άνεργοι, που είναι νέοι σε ηλικία.
Με δεδομένο ότι έως τώρα δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στους ανέργους ηλικίας άνω των 50 ετών, με σειρά προγραμμάτων και ιδιαίτερα σε εκείνους που είναι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή βρίσκονται χωρίς δουλειά χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών, υπάρχει προγραμματισμός για να στηριχθούν φέτος, οι άνεργοι που είναι ηλικίας έως 30 – 35 χρόνων.
Μόνο τυχαία δεν ήταν η προχθεσινή τοποθέτηση του υφυπουργού Εργασίας, κ. Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος μιλώντας στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που αφορά την αντιπυρική προστασία ότι στην ανεργία των νέων πτυχιούχων «βρίσκεται ένας καταλύτης που μπορεί να μετασχηματίσει συνολικά και το παραγωγικό μοντέλο».
Το πρόγραμμα που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τον ΟΑΕΔ, θα λειτουργήσει συνδυαστικά με εκείνα της Κοινωφελούς Εργασίας, που επίσης θα έχουν και φέτος την «τιμητική» τους.
Τα προγράμματα Κοινωφελούς Απασχόλησης θα συνεχίσουν όμως να απευθύνονται ειδικά για τους μακροχρόνια άνεργους. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από τους 43.000 ανθρώπους που μέχρι σήμερα έχουν πάρει μέρος σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, σχεδόν το 50% ήταν μακροχρόνια άνεργοι με περισσότερα από τρία χρόνια ανεργίας.

*** Μεγάλη φωτιά σε ψητοπωλείο στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο) 
 
 
Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ξέσπασε φωτιά σε ψησταριά στην πλατεία Σιδ. Σταθμού.
Στο σημείο έχουν σπεύσει οχήματα της Πυροσβεστικής, που επιχειρούν από τον πεζόδρομο της οδού Δαγρέ.
Οι καπνοί είναι ορατοί από αρκετή απόσταση, ενώ πάνω από το κατάστημα υπάρχουν διαμερίσματα.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι τα εμπορικά καταστήματα της πόλης είναι ανοιχτά και έτσι στο κέντρο επικράτησε αναστάτωση.
Video: Φωτια κεντρο , https://youtu.be/AVynBsm9wSU  .-

*** Μηχανάκι παρέσυρε και τραυμάτισε νεαρή κοπέλα στην οδό Ναυαρίνου στην Καλαμάτα! (φωτογραφίες) 
 
Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 6 το απόγευμα της Κυριακής στην Καλαμάτα, όταν μηχανάκι χτύπησε πεζή νεαρή γυναίκα, στην προσπάθεια της να διασχίσει τον δρόμο επί της οδό Ναυαρίνου στην παραλιακή της Καλαμάτας. Περαστικοί έσπευσαν και έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στην κοπέλα η οποία βρισκόταν σε κατάσταση σοκ ενώ λίγα λεπτά αργότερα έφτασε ασθενοφόρο με το οποίο διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

***  Δεδουλευμένα ζητούν εννέα εργαζόμενοι της Μαραθόλακκας 
Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων  και προσωρινή διαταγή έχουν καταθέσει εννέα εργαζόμενοι της Μαραθόλακκας, ζητώντας δεδουλευμένα από το Δεκέμβριο του 2017, οπότε έληξε η σύμβαση της εταιρείας που τους είχε προσλάβει με το Δήμο Καλαμάτας.
Χθες επρόκειτο να συζητηθεί η προσωρινή διαταγή, όμως υπήρξε μια πρώτη συμφωνία με εκπρόσωπο της εταιρίας Eco Waste να τους παραχωρηθούν οφειλές που έχει ο Δήμος Καλαμάτας προς την εταιρεία.
  Εργαζόμενοι
Όπως εξήγησε ο δικηγόρος των εργαζομένων Άγγελος Βλαχονικολός, από τους εννέα εργαζομένους οι τρεις έχουν απολυθεί και οι έξι βρίσκονται σε κατάσταση «ομηρίας», καθώς θεωρούνται ακόμα εργαζόμενοι. Επίσης, έχουν κάνει επίσχεση εργασίας, αφού κι αυτοί δεν έχουν πληρωθεί.
Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες χθες, ο κ. Βλαχονικολός εξήγησε ότι είχε ορισθεί στο Μονομελές η εκδίκαση  της προσωρινής διαταγής για τη χορήγηση επιβολής άδειας κατάσχεσης στα χέρια του Δήμου, καθώς και να μη μεταβληθεί η νομική και πραγματική κατάσταση της σχέσεως πληρωμών μεταξύ της Eco Waste και του Δήμου Καλαμάτας.
Στο Ειρηνοδικείο εκκρεμούσε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για προσωρινή επιδίκαση απαιτήσεων τριών εργαζομένων – φυλάκων, με προσωρινό αίτημα να μη μεταβληθεί η νομική και πραγματική κατάσταση στα ταμεία του Δήμου, σε σχέση με τις πληρωμές του Δήμου προς την Eco Waste.
  Συμφωνία με Eco Waste
Υπήρξε συνάντηση με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της Eco Waste, με πρόταση να λυθεί η υπόθεση εξωδικαστικά. Συγκεκριμένα, να εκχωρηθεί προς τους εργαζομένους η απαίτηση που έχει η Eco Waste έναντι του Δήμου Καλαμάτας από λογαριασμούς και εργασίες που έχει διενεργήσει στο παρελθόν και δεν έχει πληρωθεί.
«Εμείς αξιώσαμε σε αυτή την εκχώρηση να ενταχθούν και οι απολύσεις των έξι εργαζομένων που βρίσκονται σε εργασιακή ομηρία, διότι δεν έχει μέχρι σήμερα αναγγελθεί καταγγελία απόλυσης, συν το ποσό της αποζημίωσης. Όλο αυτό το ποσό να συμπεριληφθεί στην εκχώρηση απαίτησης, το οποίο θα δεχτεί να πληρώσει ο Δήμος Καλαμάτας. Το ερώτημα είναι, βέβαια,  αν ο Δήμος Καλαμάτας έχει διαθέσιμα κεφάλαια προς πληρωμή, κι αυτό θα πρέπει να μας το απαντήσουν άμεσα. Νομίζω ότι υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια και θα πρέπει με την εκχώρηση να πληρωθούν άμεσα στους εργαζομένους», τόνισε ο κ. Βλαχονικολός.
Τέλος, εξήγησε πως όλες αυτές οι διαδικασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Δευτέρα, αλλιώς οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις δικαστικές διαδικασίες, ενώ- ασχέτως της όποιας εξέλιξης-  δε θα παραιτηθούν από τα ασφαλιστικά μέτρα.
  Της Βίκυς Βετουλάκη 
 
**  ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ!ΗΠΑ-Τουρκία σε τροχιά σύγκρουσης στη βόρεια Συρία

~ Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης στη βόρεια Συρία, απειλώντας να προκαλέσουν μια νέα επικίνδυνη φάση στο εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, να υπονομεύσουν τον αγώνα ενάντια στο «Ισλαμικό Κράτος» και να αναδιαμορφώσουν τον χάρτη της Μέσης Ανατολής, αναφέρει η Deutche Welle.
Το επίκεντρο αυτής της σύγκρουσης είναι η Manbij, όπου οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και οι επαναστάτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία βρίσκονται αντιμέτωποι μια εύφλεκτη πρώτη γραμμή.
Οι περιφερειακές πολυπλοκότητες θολώνουν τον χάρτη ελέγχου της περιοχής
Το SDF, μια μικτή αραβική και κουρδική δύναμη, κατέλαβε τον Manbij από το ISIS με αμερικανική στήριξη τον Αύγουστο του 2016, επεκτείνοντας τα όρια της de facto αυτόνομης Δημοκρατικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Συρίας ή της Ροβάβα, κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Ευφράτη.
Ο φόβος πως η κουρδική πολιτοφυλακή του YPG, που είναι η κυρίαρχη δύναμη στις τάξεις της SDF, θα επεκταθεί προς τα δυτικά για να ενωθεί με το καντόνι του Αφρίν, οδήγησε στη παρέμβαση της Τουρκίας τον Αύγουστο του 2016, με την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη».
Επτά μήνες αργότερα η Τουρκία και οι σύμμαχοί τη είχαν καταλάβει το ISIS μια ζώνη ελέγχου στη βόρεια Συρία. Η «Ασπίδα του Ευφράτη» έθεσε το θεμέλια για τον τουρκικό στρατό για να ξεκινήσουν μια επίθεση εναντίον του YPG στο Αφρίν, το οποίο καταλήφθηκε πριν λίγες ημέρες.
Η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει σφαίρα επιρροής
Σύμφωνα με τον Cengiz Candar, σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής στον πρώην Τούρκο Πρόεδρο Turgut Ozal στις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι ενέργειες της Τουρκίας στη Συρία – συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας δομών διακυβέρνησης – «μοιάζουν περισσότερο με την εδραίωση μόνιμης τουρκικής παρουσίας στα βόρεια μέρη της Συρίας που θα εξυπηρετήσουν την Άγκυρα, πετυχαίνοντας πολλαπλούς στόχους με ένα χτύπημα. »
«Οι τουρκικοί στόχοι ξεπερνούν απλώς την αποτροπή των Κούρδων και θέτουν την Τουρκία ως περιφερειακή δύναμη ή τουλάχιστον ως μεσίτη, ως δυναμικό παίκτη στο χάρτη της Συρίας και αν είναι δυνατόν, στο Ιράκ, για να διαμορφώσει το μέλλον της περιοχής «, ανέφερε.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δεσμευθεί για την εκκαθάριση της βόρειας Συρίας από τους τρομοκράτες. Η Τουρκία θεωρεί ότι το YPG, και η πολιτική του πτέρυγα, το PYD, είναι μια τρομοκρατική ομάδα που συνδέεται με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), που βρίσκεται σε διαμάχη εδώ και τρεις δεκαετίες με τη Τουρκία.
Η Τουρκία απειλεί
Στις 28 Μαρτίου, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία λέει ότι «οι τρομοκράτες στο Manbij πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή αμέσως ειδάλλως η Τουρκία δεν θα διστάσει να αναλάβει πρωτοβουλία όπως άλλωστε και σε άλλες περιοχές. Η Τουρκία θα διατηρήσει την ίδια στάση εναντίον τρομοκρατικών ομάδων και ανατολικά του Ευφράτη.»
Η απειλή έρχεται καθώς οι Αμερικανοί και Τούρκοι διπλωμάτες συνεχίζουν να προσπαθούν να μειώσουν τις εντάσεις στη βόρεια Συρία μετά από συναντήσεις του Φεβρουαρίου, ενώ η Τουρκία ζητάει από τις ΗΠΑ να πιέσουν το SDF να αποχωρήσει από το Manbij στα ανατολικά του Ευφράτη.
Σε αντίθεση με το Αφρίν, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι της έχουν ειδικές δυνάμεις στο Manbij και ανατολικά του Ευφράτη για να υποστηρίξουν την SDF ενάντια στο ISIS και να αποτρέψουν την επέμβαση οποιεσδήποτε άλλης ένοπλης ομάδας, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.
Manbij: Το επόμενο σύνορο
~  Ο θύλακας του Manbij καταλαμβάνει στρατηγική θέση στην πολυσχιδή σύγκρουση της Συρίας και από εθνολογική άποψη, η πόλη είναι περίπου 80% αραβική. Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Manbij, ένα σε μεγάλο βαθμό αραβικό όργανο που συμμάχησε με το SDF, ελέγχει την περιοχή και θεωρείται επιτυχημένη ενσωμάτωση των Αράβων στο SDF, δήλωσε ο Nicholas Heras, συνεργάτης ασφάλειας στη Μέση Ανατολή στο Center for a New American Security.
«Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Manbij είναι πιθανώς ένα από τα πιο επιτυχημένα παραδείγματα ενσωμάτωσης αραβικής δύναμης στο SDF«, ανέφερε, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ είχαν ενθαρρύνει τους Κούρδους της Συρίας να συμπεριλάβουν τους Άραβες μέσα στο SDF ως προϋπόθεση για υποστήριξη.

Η Τουρκία αντιτίθεται στην υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ, αραβο-κουρδική δύναμη
Από την πλευρά της Τουρκίας, το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Manbij δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μέτωπο για το PKK / YPG που κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο και έχει ενστερνιστεί πλήρως την ιδεολογία του φυλακισμένου ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν για «δημοκρατική αυτονομία» και έχει επίσης αναστατώσει κάποιες αραβικές φυλές στην περιοχή, σύμφωνα με τον Heras.
Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Manbij υπήρξε ένα από τα βασικά στοιχεία του SDF, στη καταπολέμηση της ISIS όχι μόνο στο Manbij, αλλά και στην Raqqa και ακόμη πιο ανατολικά γύρω από Deir ez-Zor.
Ο αμερικανικός στρατός αντιστάθηκε στο να κάνει παραχωρήσεις στην Τουρκία στον Manbij εξαιτίας της ανησυχίας ότι μπορεί να διαλύσει το προσεκτικά συναρμολογημένο συνασπισμό Κούρδων και Αράβων που αγωνίζονται κατά του ISIS, κάτω από την ομπρέλα των Αμερικανών.
Μετά την αδιαφορία των ΗΠΑ στη κατάκτηση του Αφρίν από τους Τούρκους, μια βιαστική αποχώρηση των ΗΠΑ από το Manbij θα θεωρηθεί ως ακόμη μια προδοσία από το SDF.
«Το Manbij για τους Αμερικανούς είναι η δίοδος που εξασφαλίζει την ύπαιθρο της Raqqa που με τη σειρά της είναι το παράδειγμα προς μίμηση για τη σταθερότητα στη μετά-ISIS εποχή«, δήλωσε ο Heras.
Οι ΗΠΑ θα κατευνάσουν τον Ερντογάν;
Κάθε παραχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών στην Τουρκία στο Manbij εγείρει επίσης το ερώτημα εάν θα ήταν αρκετό για να κατευνάσει τον Ερντογάν.
«Οι Αμερικανοί υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής πιστεύουν ότι η όρεξη του Ερντογάν είναι μεγαλύτερη από το Manbij και λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους τις δηλώσεις του ότι το «Manbij εκτείνεται μέχρι τα σύνορα του Ιράκ.»
«Οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία διάθεση να αποχωρήσουν από το Manbij, εκτός αν υπάρχει σαφής συμφωνία σε χαρτί με τους Τούρκους ως προς τα όρια όπου θα επιχειρήσει η Τουρκία στα ανατολικά του Ευφράτη. Αν δεν υπάρξει κάτι τέτοιο, οι Αμερικανοί δε φεύγουν από τη Manbij«.
Η πολιτική των ΗΠΑ είναι ασαφής
Η αμερικανική πολιτική δίνει ανάμεικτα μηνύματα, τα οποία ενδέχεται να ενθαρρύνουν την Τουρκία και να αποθαρρύνουν το SDF, ενδεχομένως δελεάζοντας τους Κούρδους να συμμαχήσουν με το καθεστώς του Άσαντ κατά της Τουρκίας.
Καθώς ο αμερικανικός στρατός επανειλημμένα δεσμεύεται να κρατήσει τις θέσεις του, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ δήλωσε ότι τα αμερικάνικα στρατεύματα θα φύγουν από τη Συρία «πολύ σύντομα», αφήνοντας έκπληκτο Υπουργείο Εξωτερικών και το Πεντάγωνο.
Η αμερικανική αναποφασιστικότητα ενθαρρύνει τον Ερντογάν να ακολουθήσει μια απερίσκεπτη πολιτική στη Συρία που θα μπορούσε να καταλήξει σε απρόβλεπτες συνέπειες για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Οτιδήποτε δεν θα ερμηνευόταν ως κατευνασμός θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια νηφάλια συμβουλή για τους πολιτικούς ιθύνοντες των ΗΠΑ όσον αφορά τη διαχείριση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία. Η νηφαλιότητα όμως δεν είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της παρούσας κυβέρνησης των ΗΠΑ.
ptisidiastima

***   Πώς σχεδιάζουν την «ανάσχεση της ρωσικής επιρροής» στην Ευρώπη!Στην μέση και πάλι η Ελλάδα

~ Επίκαιρο όσο ποτέ είναι το ζήτημα με την «έμμεση στρατιωτική βοήθεια» των ΗΠΑ στην περιοχή μας , εν όψει νέου γύρου ψυχροπολεμικών πολιτικών που την τελευταία βδομάδα κορυφώθηκαν ανάμεσα σε Δύση και Ρωσία.
Για καλή της τύχη -έως τώρα τουλάχιστον- η Ελλάδα δεν πήρε μέρος στον «πόλεμο των κυρώσεων» που έχουν κηρύξει ΗΠΑ και Ευρώπη προς τη Ρωσία.
Ωστόσο υπάρχει άλλος ένας τρόπος μέσω του οποίου το αμερικανικό Κογκρέσο κινδυνεύει να τοποθετήσει την Ελλάδα στο μέσο μίας σφοδρής αντιπαράθεσης με την Ρωσία.
Αυτός ο τρόπος ακούει στην αναβάθμιση των F-16 της Π.Α. και μάλιστα με αμερικανικά κονδύλια.
Με το θέμα της αναβάθμισης να βρίσκεται ακόμη στον αέρα, παρά την προθυμία και από τις δύο πλευρές, η χρηματοδότηση από το αμερικανικό Κογκρέσο -που προβλέπεται να κυμανθεί στα 400εκ. δολάρια- περνάει μέσα από «ψιλά γράμματα» τα οποία θα πρέπει να προσέξει αρκετά καλά η Αθήνα.
~ Ο λόγος για το κονδύλι του Κογκρέσου που δίνεται στην Ελλάδα αποκλειστικά για την «ανάσχεση της ρωσικής επιρροής («Countering Russian Influence Fund»), μία δέσμευση που περιπλέκει αρκετά τα πράγματα για την Ελλάδα και τις όποιες σχέσεις έχει με τη Ρωσία.
Σημειώνεται πως οι «χρηματοδοτήσεις έκτακτης ανάγκης» σε συμμαχικές χώρες, αφορά μία ειδική νομοθετική ρύθμιση από το 2011, όταν δηλαδή η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα μεσουρανούσε στις ΗΠΑ.
Το σκεπτικό είναι η χορήγηση περισσότερης βοήθειας σε χώρες της Ευρώπης και της Ευρασίας προκειμένου αυτές αυξήσουν τις ικανότητες των ενόπλων τους δυνάμεων, περιλαμβανομένων και συστημάτων των εταίρων του ΝΑΤΟ. Τρανό παράδειγμα βέβαια η Ελλάδα, που μαζί με την Τουρκία είναι από τις συμμαχικές χώρες στην Ευρώπη που δαπανούν τα μεγαλύτερα ποσά από το ΑΕΠ τους για την άμυνά τους.
Το αν η Ελλάδα, δεχόμενη εν τέλει ένα τέτοιο κονδύλι μαζί με την συνακόλουθη συμφωνία για τις αναβαθμίσεις, εισέλθει ακόμη πιο δυναμικά στην «αντιρωσική υστερία» των ημερών, αυτό θα το δείξουν οι εξελίξεις, αλλά και η στάση που θα κρατήσει η ελληνική ηγεσία στις πιέσεις της Δύσης.
Θυμίζουμε πως το θέμα για την επιτακτική αναβάθμιση των ελληνικών F-16 τέθηκε για πρώτη φορά στην επίσκεψη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο πριν από μερικούς μήνες:
Του Άρη Δημόπουλου

***

**  Αθλητική  ενημέρωση :

 *** Για την   Super League 27η  αγωνιστική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
Σάββατο  31 Μαρτίου  2018 :
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ -ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ   1-0  .-^
Το  γκολ : 14΄Πάουλο .-
Κάρτες : Γαρουγαλιάς Χαλκιαδάκης , Αποστολόπουλος (κόκκινη) , Ιταμπέλ ,.-
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  Αθηνών -ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης 0-2 .- ^
Τα γκολ : 36΄Ντιάλμα , 56΄Κρέσπο ,
Κάρτες : Πέλκας , Ρισβάνης , Μπρούνο , Κανάς , Μάκ .-
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς  1-1 .- ^
Τα γκολ : 4΄Νιάσσε , 49΄Ανσαριφάντ
Κάρτες : Νιάσσε , Ρομάο , Τσαμπούρης , Μποτία , Σισσέ ,
Κυριακή  01  Απριλίου  2018 :
Πανιώνιος -Ξάνθη  0-0  .- ^
Τα γκολ :
Κάρτες : Σταυρόπουλος , Μπαξεβανίδης , Κάστρο  .-
Κέρκυρα -Λαμία  0-0 .- ^
Τα γκολ :
Κάρτες : Ασίγκμπα , Μπαλάφας , Κριτικός , Παπαδόπουλος , Ντιέμια .-
Απόλλων Σμύρνης -ΑΕΛ  Λάρισσα  3-0 .-^
Τα γκολ : 11΄ Κονέ ,  66΄Αλμπάνης , 72΄ Αλμπάνης .-
Κάρτες : Φατσιόν , Κύργιας , Ναντάλες  , Γιοβάνοβιτς ,Ζησόπουλος Ντέλετικ , Μόρας .-
ΑΕΚ Αθηνών -Παναθηναϊκός  3-0 .-^
Τα γκολ : 30΄ Αραούχο , 52΄Γκάλο , 68΄ Αραούχο .-
Κάρτες : Κουρμπέλης , Ινσουά (2)= κόκκινη , Βράνιες , .-
Δευτέρα  02 04-2018 :
Αστέρας Τρίπολης -Πλατανιάς

***  Για την Β΄ Εθνική Football League  4η αγωνιστική :
Κυριακή 01 Απριλίου 2018 :
ΑΕ. Σπάρτης - Χανιά /Κισσαμικός 1-3 .- ^
Παναχαϊκή - ΟΦΗ  0-3 .-^
Απόλλων Λάρισας - Τρίκαλα 1963  0-1 .- ^
Βέροια - Πανσερραϊκός  0-3 .-^ α.α.
Καλλιθέα -Απόλλων Πόντου  0-1 .- ^
Αχαρναϊκός - Αναγέννηση Καρδίτσας  0-3 .- ^ α.α.
Εργοτέλης Παναιγιάλειος  5-1 .- ^
ΑΕ. Καραϊσκάκης - Αιγινιακός  2-0 .- ^
Άρης Θεσσαλονίκης - Δόξα Δράμας  1-0 .- ^

*** Για την Γ΄ Εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :
28-03-2018 : στην 25η αγωνιστική 4ος  όμιλος ,
Νίκη Βόλου - Διγενής Νεοχωρίου  0-0 .- ^
για την 28η  αγωνιστική 6ος όμιλος ,
ΑΟ. Λουτρακίου - Διαγόρας  0-2 .- ^
31-03-2018  για την 26η αγωνιστική 3ος όμιλος  ,
Σκουφάς Κομποτίου - Αστέρας Παραποτάμου  3-0 .- ^
για την 22η  αγωνιστική , 6ος όμιλος
Ιλίασος -  Πέλοπας Κιάτου  4-0 .- ^
Κυριακή 01 Απριλίου 2018 :
1ος  Όμιλος
ΑΣ. Ελπίς Σκουτάρεως - Ορφέας Πούμα Ξάνθης 0-1 .- ^
Άρις Αβάτου - Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου  0-3 .- ^
Αετός Ορφανού - Νέστος Χρυσούπολης  1-0 .- ^
Δόξα Προσκυνητών - Μ. Αλέξανδρος Καρπερής  3-1 .- ^
Μ Αλέξανδρος Ξηροποτάμου - -ΑΟ. Καβάλα  0-2 .- ^
ΑΕ. Διδιμοτοίχου -Απόλλων Παραλιμνίου  1-0 .- ^
2ος Όμιλος , 30η αγωνιστική ,
Μ. Αλέξανδρος Τρίκαλα - Μακεδονικός  0-1 .- ^
Νάουσσα - Αγροτικός Αστέρας  1-1 .- ^
Λαγκαδάς ΑΕ. Αλεξανδρίας 9-0 .- ^
Ηρακλής 1908 - Εδεσσαϊκός  3-1 .- ^
Καμπανιακός -ΑΕ. Καριίτσας  3-2 .- ^
Αλμοπώς Αριδέας - Α.Ο. Καρδιάς  0-1 .- ^
Πιερικός -Κιλκισιακός   0-0  .- ^
3ος  Όμιλός26η  αγωνιστική ,
Νέος Αμφίλοχος - Πανευκάδιος   2-2 .- ^
Τιλικράτης 2014 - Κατοριά  3-0 .- ^
Δόξα Κρανούλας - ΑΕ. Λευκίμης  1-0 .- ^
Θεσπρωτός - Μακεδονικός Φούφα 3-0 .- ^
Ερμής Αμυνταίου - Εθνικός Φιλιππιάδας  3-0 .- ^
4ος Όμιλος  ,
Αστέρας Ιτέας - Νίκη Βόλου  0-1 .- ^
Ολυμπιακός Βόλου 1937 - Αλμυρός 2-0 .- ^
ΑΟ Σελάνων - ΑΟ. Αχιλλέας Φαρσάλων  1-0 .- ^
Ρήγας Φεραίος - ΑΟ. Θήβα  0-0 .- ^
Αμβρυσσέας Διστόμου - ΑΠΟΚ Βελούχι  3-1 .- ^
Δηγένης Νεοχωρίου - Βόλος  ΝΠΣ  0-4 .-  ^
5ος  Όμιλος  ,  22η αγωνιστική,
Ζάκυνθος - Αστέρας Αμαλιάδας  0-2  .- ^
Τσικλητήρας Πύλου -  Παναρκαδικός  0-3 .- ^
Αχαϊκή -ΑΕ. Αστέρας Βλαχιώτη  0-0 .- ^
Παλληξουριακός - Διαγόρας Βραχναίϊκων 1-4 .- ^
Λεωνίδιο - Καλαμάτα  1-1 .- ^
Πανηλειακός - ΠΑΟ Βάρδας  2-3 .- ^
6ος  Όμιλος :
Ρόδος - Εθνικός Πειραιώς  0-1 .- ^
ΑΠΟ Κερατσίνι - Ένωση Πανασπροπυργιακού /Δάξα 1-2 .- ^
ΑΟ. Ζευγολατιού - Ιωνικός Νίκαιας  1-2 .- ^
7ος  Όμιλος :
ΑΕ. Ερμιωνίδας - Παναργειακός  2-0 .- ^
Α.Ο. Χαλκίς - Θύελλα Ραφήνας  2-1 .- ^
Α.Ο. Τρίγλια Ραφήνας -  Πανθηραϊκός   1-3 .- ^
 Αιολικός Μυτιλήνης - Ταμυναϊκός ΄λιβερίου  3-0 .- ^
Ερμής Κιβερίου - Διαγόρας Αγίας Παρασκευής  1-0 .- ^
8ος  Όμιλος  :
ΑΕ. Μυλοποτάμου - ΟΦ Ιεράπετρας  0-3 .- ^
ΑΕ. Κηφισιάς - Άγιος Ιερόθεος  2-2 .- ^
Ατσαλένιος -Ηλισιακός 1-0 .- ^
Φωστήρας - Ερμής Ζονιανών  2-1 .- ^
Αιγάλεω Αθηνών - Παλαιοχώρα  3-0 .- ^

*** Για το ποδόσφαιρο  U20 Super League :
Για την 23η αγωνιστική 24-03-2018
ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός  1-0 .- ^
Σάββατο 31 -03-2018 : για την 27η αγωνιστική :
Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα 2-3 .- ^
Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης  0-1 .- ^
Λαμία 1964 - Απόλλων Σμύρνης  3-1 .- ^
Παναθηναϊκός - Ατρόμητος Αθηνών 1-0 .- ^
Κυριακή 01  Απριλίου 2018 :
ΑΕΛ Λάρισσα - Παναιτωλικός  1-2 .- ^
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - Πανιώνιος 5-3 .- ^
Ολυμπιακός Πειραιώς - ΑΟΚ Κέρκυρα 3-2 .- ^

***  Στο Ελληνικό ποδόσφαιρο των  γυναικών 17η αγωνιστική :
Κυριακή 01-04-2018 :
Για την 13η  αγωνιστική   24-03-2018 :
Ελπίδες Καρδίτσας 94 - Ατρόμητος Αθηνών  1-0 .- ^
Για την 17η  αγωνιστική , 01-04-2018 :
Μεσολόγγι - Φαίδων Άργους  1-0 .- ^
ΟΦΗ - Άρης Θεσσαλονίκης  0-3 .- ^
Οδυσσέας Γλυφάδας -Ελπίδες Καρδίτσας 94  0-1 .- ^
Ατρόμητος Αθηνών - Βόλος 2004  5-0 .- ^
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - Αμαζόνες Δράμας  5-1 .- ^
ΑΕ Λάρισσα - Τρίκαλα 2011  3-1 .- ^

*** Για την Α1  στο Ελληνικό μπάσκετ  21 η  αγωνιστική :
Σάββατο 31-03-2018 :
Γ.Σ. Λάρισα Φάρος - Κολοσσός Ρόδου  79-77 .- ^
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - Κόροιβος Αμαλιάδας  92-63 .- ^
Κύμη - Τρίκαλα  72 -63 .- ^
Πανιώνιος - Γ.Σ. Λαυρίου  72-71 .- ^
Κυριακή 01-04-2018 :
Προμηθέας Πάτρας - Ρέθυμνο  94-72 .- ^
Ολυμπιακός Πειραιώς - ΑΕΚ Αθηνών 100-86 , (52-46) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 19-21 , 33-25 , 22-15 , 26-25 .- ^
Μ. Δευτέρα 02-04-2018 :
Παναθηναϊκός Άρης Θεσσαλονίκης

*** Για την Α2  στο ελληνικό μπάσκετ  στην 24η αγωνιστική :
Σάββατο 31-03-2018 :
ΑΣ.  Παπάγου -Περιστέρι 64-84 .- ^
Ψυχικό - ΑΕ Λάρισσα  78-56 .- ^
ΑΣ. Καστοριάς - Γ.Σ. Ερμής Αγιάς  77-59 .-^
ΑΣΕ Δούκας - Χολαργός  86-99 .- ^
Αμύντας -Αρκαδικός  91-65 .- ^
Δόξα Λευκάδας - Ηρακλής Θεσσαλονίκης  87-89 .- ^
Εθνικός Πειραιώς - Μαρούσι   75-68 .- ^
Απόλλων Πάτρας - ΑΣ Καρδίτσας  73-78 .- ^

*** Για το Χάντμπολ  21 αγωνιστική :
Σάββατο 31 -03-2018 :
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης -Διομήδης Άργους  36-25 .-^
ΠΑΣ Φοίβος Συκεών - ΓΣ Καματερού 22-22 .- ^
Ξάνθη - Ολυμπιακός Πειραιώς  20-39 .- ^
Πανελλήνιος - Γ.Σ. Δράμας 86  21-25 .- ^
Κυριακή 01-04-2018 :
ΑΣΕ Δούκας - Αεροπός Εδεσσας 43-24 .- ^
04-04-2018 :
ΑΕΚ Αθηνών - Φίλιππος Βέροιας


** Ο Δήμος Πύλου Νέστορος υποδέχθηκε γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα από τη Σουηδία 
Αντιπροσωπεία του Δήμου Πύλου Νέστορος με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Δημήτρη Καφαντάρη, και μέλη του Εθνικού Καλαμάτας υποδέχθηκαν χθες στο αεροδρόμιο την ποδοσφαιρική ομάδα κορασίδων της Στοκχόλμης Solna, η οποία θα συνδυάσει διακοπές και αγωνιστική προετοιμασία στην περιοχή.
Ο σκανδιναβικός σύλλογος θα συμμετάσχει τη Μεγάλη Πέμπτη σε τουρνουά ποδοσφαίρου, με τη συμμετοχή του Εθνικού, της Νίκης Τραγανού και του Πανγυθεατικού.

**


 ~  Η φημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-28-2018-28-1-750-457.html .- 
~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2018 :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 . ~ ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/03/news-01-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 1 στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη  01  Μαρτίου 2018 , *  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ! : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news-1-01-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02  Μαρτίου 2018  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-02-2018-2-326.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,Σάββατο 03 Μαρτίου 2018   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-03-2018-3.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή 04  Μαρτίου 2018   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Μαρτίου 2018   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~** ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Ε΄ Μέρος  ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  Τρίτη 06  Μαρτίου  2018 ,  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/6-2018.html .-
~** ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
~ Δευτέρα 26-02-2018  με  23  Ιατρικά θέματα ,
 ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Τρίτη 06 Μαρτίου 2018 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_6.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 07  Μαρτίου 2018   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/news-07-2018.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 08 Μαρτίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/news_53.html .-
 ~** ~*Ημερήσια εκδρομή - διαδρομή , από  Μελιγαλά για Εσπερινό στους Αγίους Τεσσαράκοντα (Ι. Μονή) την Πέμπτη 08-03-2018
Παρασκευή   09-03-2018 : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_9.html .-
~ ** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  11  Μαρτίου 2018  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη  13 Μαρτίου  2018
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_14.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018
 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-16-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 17 Μαρτίου 2018
   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_17.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή 18 Μαρτίου 2018
  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-  
~** Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018
  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html  .- 
~** Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
 Τρίτη  20 Μαρτίου 2018
  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/03/news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη  21 Μαρτίου 2018
  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη  22  Μαρτίου 2018
:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018
: Παρασκευή Ε΄ Χαιρετισμοί στην Παναγία μας  !!   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/news.html .-  
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 24  Μαρτίου  2018
: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_24.html .-  
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  25 Μαρτίου  2018
  :  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και Εορτασμός επανάστασης κατά Τούρκων  του 1821 ..!  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news_25.html .-  
 ~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζει της ενημέρωσης .
Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018
  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_26.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 27  Μαρτίου 2018
   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_27.html .-   ~

** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 28  Μαρτίου  2018
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_28.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 29  Μαρτίου  2017
  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/news.html .- 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 30  Μαρτίου  2018
   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/03/news_30.html .-
~ **


~ **  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2018 :
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  01  Απριλίου  2018 : ~ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε  ΟΛΟΥΣ μας  !  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-
~**

 ***BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6282   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
Σύνολον                                  14.123   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-        

Δεν υπάρχουν σχόλια: