ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  11  Μαρτίου 2018 .
~



ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΎΝΗΣΗΣ !


~*** Η ΑΠΛΟΤΗΤΑ του Ιωάννη Καποδίστρια και η στιχομυθία του με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

~ Αμέσως μετά την άφιξη στην Ελλάδα ακόμα και ο Καποδίστριας άρχισε τις περιοδείες στην Πελοπόννησο.
Στην πρώτη από αυτές, κοντά στην Κόρινθο προηγούνταν ο ταχυδρομικός διανομέας Καρδαράς, ντυμένος επίσημα με βελούδινη, χρυσοκέντητη στολή. Ακολουθούσε έφιππος ο Καποδίστριας ντυμένος πολύ απλά και κάτισχνος από την ταλαιπωρία και την κακή διατροφή.
Ο λαός που είχε συγκεντρωθεί αυθόρμητα, νομίζοντας ότι ο Κυβερνήτης ήταν ο λαμπροφορεμένος διανομέας, τον χειροκροτούσε και εκδήλωνε σε αυτόν την αγάπη και τον θαυμασμό του. Στην αρχή όλοι διασκέδασαν.
~  Όμως στη συνέχεια ο Κολοκοτρώνης δεν το άντεξε. Πλησίασε τον Καποδίστρια και του είπε ότι ο λαός είχε δικαίωμα να γνωρίσει τον Κυβερνήτη του. «Και τι θέλεις να κάμνω Θεοδωράκη;» , απάντησε ο Καποδίστριας. «Η υπερεξοχότης του να ενδυθεί την κυβερνητική του στολή». Έτσι, ο Καποδίστριας οδηγήθηκε σε ένα κοντινό χάνι και φόρεσε τη στολή του, η οποία όμως ήταν πολύ κατώτερη από αυτή του ταχυδρομικού διανομέα!
Ο Καποδίστριας ντυνόταν πολύ απλά. Στο Ναύπλιο έμενε σε ένα φτωχικό σπιτάκι, με σκοτεινή αυλή και ξύλινη σκάλα. Φρουρά δεν υπήρχε. Στο δωμάτιο «υποδοχής» του εργασιομανούς κυβερνήτη τα μόνα έπιπλα ήταν μια καρέκλα και ένα γραφείο. Ήταν, βέβαια και εξαιρετικά ολιγαρκής και λιτοδίαιτος.
Παράλληλα, ήταν τόσο ευαίσθητος στα βάσανα των απλών ανθρώπων, ώστε όχι μόνο δεν δέχτηκε τον μισθό που ψηφίστηκε από την Εθνοσυνέλευση για αυτόν αλλά και διέθεσε την προσωπική του περιουσία για τις ανάγκες της πατρίδας. Βοηθούσε μάλιστα από το υστέρημα του και όσους δεν άξιζαν τη βοήθεια του. Ακόμα και οι πιο αδιάλλακτοι από τους εχθρούς του δεν τολμούσαν να αμφισβητήσουν την καθαρότητα της ιδιωτικής του ζωής…. mixanitouxronou.gr

*** EKTAKTO: Αντίποινα της Ελλάδος στην Τουρκία – ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ στον ΜΟΥΦΤΗ της Θράκης

~ Συναγερμός έχει σημάνει σε Ελλάδα και Τουρκία καθώς πριν από λίγες ώρες το γραφείο του εισαγγελέα στην Κομοτηνή άσκησε ποινική δίωξη κατά του εκλεγμένου Μουφτή της Κομοτηνής με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας για τη συμμετοχή σε θρησκευτική εκδήλωση το 2016.
* Πρόκειται για τον Ibrahim Serif (αριστερά στη φωτογραφία), εκλεγμένο μουφτή της Κομοτηνής, και πολλοί θεωρούν ότι η κίνηση αυτή είναι αντίποινα για την κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών στην Αδριανούπολη.
~ Φαίνεται ότι η κρίση μεταξύ των δύο χωρών όχι μόνο δεν θα τελειώσει, αλλά ίσως να μην έχει φτάσει καν στο χειρότερο σημείο…
Με πληροφορίες από Anadolu

***  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

~ Γιώργος Φίλης | Γεωπολιτικός αναλυτής: «Δεν υπάρχει εάν έχουμε εμπλοκή με την Τουρκία. Το θέμα είναι το πότε. Να ετοιμάσουμε τον Λαό ψυχολογικά» λέει ο γεωπολιτικός αναλυτής.»
~ Κωνσταντίνος Γρίβας | Καθηγητής Στρατιωτικής Σχολής Ευέλπιδων: «Πιθανότατα θα υπάρξει και ελεγχόμενο πολεμικό επεισόδιο. Υβριδικό πόλεμο κάνει η Τουρκία».
Ενδεικτικό είναι πως η Γαλλία για πρώτη φορά προχώρησε σε ειδική οδηγία προς τους πολίτες της που θα ταξιδέψουν στην χώρα μας για το που μπορούν να καταφύγουν σε περίπτωση – όπως αναφέρουν – μείζονος κρίσης.
~*  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ Π. ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ : https://youtu.be/9sTsWjDGSc8 .-

*** AΠΟΚΑΛΥΨΗ VoiceNews!Οι ΗΠΑ προωθούν την ΑΛΒΑΝΙΑ εις βάρος της Ελλάδας;Δείτε πώς

~ Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος λειτουργίας του αλβανικού λόμπυ στις ΗΠΑ. Η αλήθεια είναι πως αν παρακολουθήσει κανείς την πορεία του χρήματος θα ζαλιστεί. Ας δούμε πόσο μπορούμε να ξεδιαλύνουμε το κουβάρι.
Πέρυσι μία σκωτσέζικη εταιρεία η Biniatta Trade, που δημιουργήθηκε από δύο σκιώδεις-εικονικές εταιρείες με έδρα τον φορολογικό παράδεισο του κρατιδίου Μπελίζ (Κεντρική Αμερική) πλήρωσε τον Ρεπουμπλικανό λομπύστα και πρώην σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Nick Muzin για να προωθήσει της θέσεις του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας στις ΗΠΑ.
Θυμίζουμε πως την εποχή εκείνη η Αλβανία προσπαθούσε με ‘μανία’ να μπει στην Ευρωπαική Ένωση και καλούσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν τη ‘ρωσική επέλαση’ στα Βαλκάνια. Πατούσε στον πάγιο φόβο των ΗΠΑ για ρωσοποίηση των Βαλκανίων.
Ο Muzin, που έχει πτυχίο δικηγόρου από το Yale και ιατρού από το Albert Einstein College of Medicine, είναι ένας εξαιρετικά πετυχημένος λομπύστας. Στο παρελθόν δούλεψε για πολιτικούς του Ρεπουμπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ και βοήθησε στην καμπάνια του Τραμπ. Ωστόσο ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν του έδωσε καμία θέση στον Λευκό Οίκο.
Αντίθετα ξεκίνησε να εργάζεται για το υπουργείου δικαιοσύνης ως εξωτερικός συνεργάτης. Το παράδοξο είναι πως η αμοιβή του προερχόταν από το Δημοκρατικό κόμμα της Αλβανίας.
~ Το συμβόλαιό του (ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΔΩ) με τις υπογραφές του Muzin και του Lulzim Basha, (Πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος της Αλβανίας) εξηγεί επακριβώς το σκοπό του λομπύστα. Η προώθηση του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας και των αλβανικών θέσεων στις ΗΠΑ και παγκοσμίως (ει δυνατόν).
Ο Muzin πληρώθηκε 25,000 δολάρια κάθε 22η των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαίου.
Τον Μάρτιο του 2017 o Muzin κανόνισε συνάντηση με 3 ρεπουμπλικανούς μέλη του Κογκρέσου και τον Basha. Οι αμερικανοί πολιτικοί ήταν οι Ed Royce (Καλιφόρνια), Michael McPaul (Τέξας) και Pete Sessions (Τέξας).
Ο Muzin επίσης κανόνισε ο Basha να παρευρεθεί στο ετήσιο δείπνο των Ρεπουμπλικανών Γερουσιαστών, παρουσία του Τραμπ και να δώσει συνέντευξη στο Breitbart του Steve Bannon τότε συμβούλου του Τραμπ.
Ο Basha είναι πολιτικός που φλερτάρει με τον Εθνικισμό και με τον UCK ενώ ‘κλείνει’ το μάτι στην Μεγάλη Αλβανία και την Τσαμουριά, όπως όλοι οι Αλβανοί πολιτικοί.
Εν τέλει ο Basha συναντήθηκε με τον Τραμπ, χωρίς να λάβει κάποια ουσιαστική στήριξη. Ο Ράμα ως γνωστόν κέρδισε τις εκλογές ενώ ο Muzin σταμάτησε να έχει τους Δημοκρατικούς ως πελάτες. Τώρα έχει το Κατάρ ως βασικό του πελάτη με αμοιβή 50,000 δολάρια μηνιαίως.
Τώρα καταλαβαίνετε πως δουλεύει το σύστημα…
ΥΓ. αξίζει να τονιστεί πως σύμφωνα με τους Αμερικανούς, πίσω από τις σκιώδεις εταιρίες που ίδρυσαν την Biniatta Trade βρίσκονται οι Ρώσοι. Αποδείξεις πάντως επ αυτού δεν έχουν βρεθεί ακόμα.
Του Αρχισυντάκτη

*** ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ και ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ δήλωση Λεβέντη για δύο αξιωματικούς: «Τους βρήκαν ΗΛΙΘΙΟΥΣ»… (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια απίστευτα προκλητική δήλωση έκανε ο πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, Βασίλης Λεβέντης, σχετικά με την τουρκική πρόκληση στον Έβρο με τους δύο αξιωματικούς μας.
Ο κ. Λεβέντης αποκάλεσε τους στρατιωτικούς ηλίθιους που γύριζαν μόνοι τους στα σύνορα των δύο χωρών. Δηλαδή ο Βασίλης Λεβέντης θεωρεί ότι πρέπει να φοβόμαστε ακόμη και μέσα στα δικά μας εδάφη;;;
Δεν θα μας φανεί καθόλου περίεργο, πάντως, εάν σε λίγες ώρες ο κ. Λεβέντης ανακατασκευάσει τα όσα είπε. Άλλωστε από το Σκοπιανό έδειξε ότι τις κωλοτούμπες μπορεί να τις κάνει πολύ εύκολα.
~     Οι Άτακτοι @oiataktoi
για αξιωματικούς: Τους βρήκανε ηλίθιους που γύριζαν μόνοι τους και τους βούτηξαν
*** BOMBA KAMMENOY! Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά σε δυστύχημα με την Τουρκία

~ – Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, έδωσε συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα «Liberation» – «Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την επικράτειά μας, που είναι όχι μόνο ελληνική, αλλά και ευρωπαϊκή» – «Αυτοί οι στρατιώτες ακολούθησαν μια έντονη διαδρομή που θα τους οδηγούσε σε διακινητές»
«Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά σε ένα δυστύχημα με την Τουρκία» προειδοποιεί ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Liberation. «Είμαστε πολύ κοντά σε ένα δυστύχημα. Όταν ο εναέριος χώρος παραβιάζεται, στέλνουμε τα αεροπλάνα μας για να συνοδεύσουμε τα τουρκικά αεροπλάνα έξω από τον εναέριο χώρο μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, η Ελλάδα είναι κατά βάση στο έλεος ενός ατυχήματος, το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να επεκταθεί στην ακτοφυλακή, στο ναυτικό. Με την παραβίαση των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου, που είναι τόσο ελληνικός όσο και ευρωπαϊκός, αναφέρει η Άγκυρα προσπαθεί επίσης να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη, και γι’ αυτό η Αθήνα αναφέρει κάθε περιστατικό σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την επικράτειά μας, που είναι όχι μόνο ελληνική, αλλά και ευρωπαϊκή», επαναλαμβάνει ο υπουργός.
~  Και συνέχισε: «Η Τουρκία ασκεί πραγματική πίεση στην Ελλάδα. Σε ένα χρόνο, οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων αυξήθηκαν κατά 450% και του εναέριου χώρου κατά 48%. Η εξήγηση έγκειται στην κατάσταση στη Συρία και στη σύγκρουση με τους Κούρδους. Οι Τούρκοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στο θύλακα της Αφρίν και προσπαθούν να… διοχετεύσουν τις εντάσεις στην Ελλάδα».
Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στις προκλητικές δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης της Τουρκίας, «με πρώτο από όλους τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Χρησιμοποιούν τις εντάσεις με την Ελλάδα για σκοπούς εσωτερικής πολιτικής. Προσπαθούμε να ρίξουμε τους τόνους. Προτιμούμε την ευρωπαϊκή Τουρκία από την ισλαμική Τουρκία. Αυτός είναι ο λόγος που υποστηρίζουμε την ένταξή της στην ΕΕ«.
Οι Έλληνες στρατιωτικοί
Για την κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης, ο Πάνος Καμμένος τόνισε: «Αυτό το περιστατικό στα σύνορα κανονικά θα είχε επιλυθεί με απλές διαπραγματεύσεις μεταξύ των αρχηγών του προσωπικού και των δύο στρατών. Σήμερα βλέπουμε κλιμάκωση μετά την απόφαση του Τούρκου εισαγγελέα να μην παραδώσει τους δύο στρατιώτες μας στο ελληνικό προξενείο μέχρι τη δίκη τους. Αυτό το ερώτημα δεν αφορά στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δύο στρατιώτες περιπολούν μια περιοχή γνωστή για την εμπορία ανθρώπων και αποτελούν παράνομο σημείο εισόδου για τους μετανάστες. Αυτοί οι στρατιώτες ακολούθησαν μια έντονη διαδρομή που θα τους οδηγούσε σε διακινητές. Έτσι εισήλθαν αυτοί οι άνθρωποι στην τουρκική επικράτεια για λίγα μέτρα. Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος της Ελλάδας. Τέτοια περιστατικά πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά«.
Πηγή: Liberation, newsit

*** Πέσμου που πουλάνε ήθος να σου πάρω ένα κιλό! Ο Κατρούγκαλος, οι ελίτ και ο Στέφανος Μάνος

~ Αποκαλυπτήρια του ήθους, του ύφους, της ηθικής και της ιδεολογίας της εξουσίας. Πολλοί απόρησαν και ενοχλήθηκαν με την παρατήρηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών κ. Γ. Κατρούγκαλου στο Φόρουμ των Δελφών, όταν είπε ότι ο ίδιος και το κόμμα του «εκπροσωπούν τον λαό και όχι την ελίτ» που συμμετείχε στην εκδήλωση.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου
Ο Στέφανος Μάνος, την Κυριακή 4 Μαρτίου, σε ένα ευρηματικό άρθρο του στην Καθημερινή, αναρωτιέται στην ουσία πώς συμβαίνει και το αίσθημα της ντροπής απουσιάζει από τους ανθρώπους της κυβέρνησης των Συριζανέλ. Εξηγεί δε την απουσία αυτή λόγω ενός φαρμάκου που η Novartis προσφέρει στα μέλη της κυβέρνησης για να μην ντρέπονται. Πρόκειται βέβαια για μία φανταστική προσέγγιση του θέματος των διώξεων που επιχειρεί η κυβέρνηση κατά των πολιτικών της αντιπάλων.
Με τις παρατηρήσεις που ακολουθούν, θα αποδείξουμε ότι ο κ. Γ. Κατρούγκαλος είναι απολύτως σύμφωνος με αυτά που πιστεύει και άρα καλώς είπε αυτά που τού καταλογίζουν σχολιαστές αλλά και συνάδελφοί του. Ο δε Στέφανος Μάνος καλώς επισημαίνει την έλλειψη ντροπής στους Συριζανέλ, πλην όμως αυτή δεν είναι αποτέλεσμα φαρμακευτικής αγωγής αλλά ενός βαθύτατα ριζωμένου συναισθήματος, εξαιρετικά επικίνδυνου κατά τα λοιπά. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι η πραγματικότητα.
Ο κ. Γ. Κατρούγκαλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και δικηγόρος, είναι προφανές ότι στα φοιτητικά του χρόνια ξεφύλλισε κάποια μαρξιστικά-λενινιστικά φυλλάδια, από τα οποία θα διδάχθηκε τρόπους κατάληψης της εξουσίας και παραμονής σε αυτήν. Κατά συνέπεια, τα όσα είπε στο Φόρουμ των Δελφών ανταποκρίνονται πλήρως στο ιδεολογικό του σύμπαν και στους τρόπους άσκησης της πολιτικής που αυτό τού υπαγορεύει.
Υπό αυτήν την έννοια, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θεωρεί τον εαυτό του ως μέλος της κατά Λένιν πρωτοπορίας, η οποία, έστω και δια της απάτης, πήρε εντολή από 2,5 Έλληνες στους 10 να «σώσει τον λαό». Κατά τον κ. Γ. Κατρούγκαλο, στην εντολή αυτή συμπεριλαμβάνεται και η εξόντωση των ανθρώπων του παλαιού καθεστώτος, οι οποίοι επέβαλλαν στον λαό μνημόνια και άλλα δεινά.
Αυτοθεωρούμενος, λοιπόν, ο κύριος αναπληρωτής υπουργός ως εκπρόσωπος του λαού –τον οποίον μάλλον περιφρονεί βαθύτατα, όπως εξάλλου και ο Λένιν– δεν μπορεί παρά να τρέφει αισθήματα απαρέσκειας για την ελίτ. Παρά το γεγονός, βέβαια, ότι είναι μέλος της.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι φαιοκόκκινοι πολιτικοί σχηματισμοί, όπως αυτός που σήμερα βρίσκεται στην εξουσία, δεν έχουν κανέναν απολύτως ηθικό φραγμό. Είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικοί και αντιφιλελεύθεροι και κατά βάθος μισούν την κοινωνία. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που αρέσκονται να καλλιεργούν το μίσος, το οποίο είναι και η βασική πρώτη ύλη της πολιτικής τους ύπαρξης.
Κατ’ επέκταση, οι άνθρωποι που εκπροσωπούν πολιτικούς σχηματισμούς μίσους και αυταρχισμού, είναι αδιανόητο να διαθέτουν και ίχνη συναισθήματος ντροπής. Όπως υποστηρίζουν πολλοί ψυχολόγοι, η ντροπή είναι υποδηλωτική, μεταξύ άλλων, και μιας κάποιας ενοχής –συναίσθημα ανύπαρκτο στο επίπεδο των Συριζανέλ. Πώς μπορούν να αισθάνονται ντροπή και ενοχές άνθρωποι που, για να αναρριχηθούν στην εξουσία, εξαπάτησαν συνειδητά και με προμελέτη τον ελληνικό λαό σε μία περίοδο βαθύτατης κρίσεώς του;
Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι οι Συριζανέλ είχαν και ένα βολικό άλλοθι για να ενεργήσουν με αυτόν τον τρόπο. Η τελευταία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (2007-2009) και το ΠΑΣΟΚ του Γ.Α. Παπανδρέου στην συνέχεια είχαν προετοιμάσει το έδαφος έχοντας δημιουργήσει και τις ιδανικές προϋποθέσεις. Αν το 2009 είχε σχηματιστεί στην Ελλάδα μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να διαχειριστεί την κρίση, όπως συνέβη τρόπον τινα τον Ιανουάριο 2012, η χώρα σήμερα θα βρισκόταν εκτός μνημονίων. Πιθανότατα δε, ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα βίωνε αυτή την θύελλα του φαιοκόκκινου λαϊκισμού που απειλεί το μέλλον της σε έναν κόσμο που αλλάζει.
Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι Συριζανέλ δεν είναι συνασπισμός κομμάτων αρχών, που υπεύθυνα αναλαμβάνουν την διαχείριση της εξουσίας στο πλαίσιο δημοκρατικών κανόνων. Οι Συριζανέλ είναι ευκαιριακός συνασπισμός ανθρώπων διψασμένων για εξουσία και αποφασισμένων για όλα προκειμένου να παραμείνουν σε αυτήν. Αυτός είναι και ο λόγος που κάνει το σημερινό κυβερνητικό μόρφωμα εξαιρετικά επικίνδυνο, φοβερά ανήθικο και απίστευτα θρασύ, άρα χωρίς αιδώ.
Η διαπίστωση αυτή, ωστόσο, δεν απαλλάσσει των ευθυνών τους τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα από το 1974 έως το τέλος τού 2014 και που, ως εκ τούτου, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις της χρεοκοπίας. Τα κόμματα αυτά όχι μόνον έχουν εθνικό καθήκον να παραδεχτούν και να αναγνωρίσουν τα λάθη τους, αλλά και να προτείνουν κοινές μεταρρυθμιστικές λύσεις για έξοδο από την κρίση και είσοδο στον δρόμο της ανάπτυξης.
Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η Ελλάδα έχει ανάγκη των ελίτ της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς –που όντως έχουν και τις γνώσεις, αλλά και την απαιτούμενη τεχνογνωσία για να ανοίξουν στην χώρα την πόρτα του 21ου αιώνα. Την ώρα που στην Ιταλία οι δυνάμεις του λαϊκισμού και του αντιευρωπαϊσμού απειλούν 60 και πλέον χρόνια ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, η Ελλάδα θα μπορούσε, από πρόβλημα, να γίνει αφετηρία λύσεων και για μιαν άλλη Ευρώπη.
AΠΟΚΑΛΥΨΗ
Eιδική αλοιφή-gel της NOVARTIS χρησιμοποιούν οι Συριζαίοι για να μην ντρέπονται!
Mια “αποκάλυψη”-βόμβα κάνει ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος με άρθρο του στην Καθημερινή. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό οι Συριζαίοι (από τον πρωθυπουργό έως τους βουλευτές και τα στελέχη του) χρησιμοποιούν ένα μυστικό σκεύασμα-αλοιφή σε μορφή gel της NOVARTIS για να μην ντρέπονται. Πρόκειται για το μυστικό φάρμακο της μη ντροπής!
Ακολουθεί η απίστευτη αποκάλυψη του πρώην υπουργού>
Στην κοινή γνώμη επικρατεί η άποψη ότι οι αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό καταφεύγουν σε απαγορευμένες ουσίες που ενισχύουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους. Για μερικούς είναι αλήθεια. Οι έλεγχοι έχουν πολλαπλασιαστεί και έτσι πολλοί «άτιμοι» αθλητές εντοπίζονται και τιμωρούνται. Το πρόβλημα θα ήταν ανεκτό αν περιοριζόταν σε λίγους μωροφιλόδοξους αθλητές. Δυστυχώς, επεκτείνεται και σε αθλητικές ομοσπονδίες και κρατικές οντότητες που αναζητώντας τη διάκριση καταπατούν τα δικαιώματα όλων των άλλων, ταΐζοντας τους αθλητές τους με απαγορευμένες ουσίες προκειμένου να επιτύχουν ό,τι δεν μπορούν να επιτύχουν η φύση και η ανθρώπινη προσπάθεια. Η διεθνής αθλητική κοινότητα οργανώθηκε για να αντιμετωπίσει τη μάστιγα του ντόπινγκ και έγινε πολύ αυστηρή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο ντροπιαστικός αποκλεισμός της Ρωσίας από τους τελευταίους Χειμερινούς Ολυμπιακούς λόγω των πολλών κρουσμάτων ντόπινγκ των αθλητών της στους προηγούμενους Ολυμπιακούς, που κατέτειναν στην εξοργιστική εξαπάτηση των υπολοίπων αθλητών.
~ Οι απατεώνες αθλητές κερδίζουν και οι νίκες τους και τα ρεκόρ τους μετράνε, εκτός αν τους εντοπίσουν. Δεν είναι εύκολο, για τον μη ειδικό όπως είμαι εγώ, να καταλάβει ποιος παίρνει και ποιος δεν παίρνει απαγορευμένες ουσίες. Χρειάζονται συστηματικοί και επανειλημμένοι έλεγχοι, που έχουν αρχίσει να γίνονται προκειμένου να εντοπιστούν οι παραβάτες. Θυμάμαι, όμως, παραδείγματα αθλητών που κυριαρχούσαν, ανεξήγητα για πολλά χρόνια, πριν αποκαλυφθεί ότι η κυριαρχία τους οφειλόταν σε ουσίες. Και μπορεί να αποκαλυπτόταν ο ντοπαρισμένος αθλητής και να του αφαιρούνταν οι διακρίσεις, αλλά κανείς δεν μπορούσε να δώσει την ικανοποίηση της νίκης στον δεύτερο, που μάθαινε ότι ήταν πρώτος μερικά χρόνια μετά τους αγώνες.

Θα αναρωτηθείτε τι μ’ έπιασε και γράφω για το ντόπινγκ. Θα σας το εξηγήσω. Ελπίζω να με καταλάβετε. Στις 26 Φεβρουαρίου η Ρέα Βιτάλη έγραψε στο Protagon ένα άρθρο με τίτλο «Ο Π.Κ. και η αναπηρία της μη ντροπής». Μελετώντας τον Π.Κ. απορεί η κ. Βιτάλη «πώς διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη αναπηρία που μπορεί να ζήσει άνθρωπος. Το να μη ντρέπεται». Θυμήθηκα ένα περιστατικό με τον Γεώργιο Ράλλη. Αρχές 1981, πρωθυπουργός ο Ράλλης και εγώ νεαρός υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας. Οι δυο μας, μόνοι στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή. Η συζήτηση για τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Ξέρετε κ. Μάνο σε τι οφείλεται η δύναμη του Παπανδρέου;», με ρώτησε και εγώ περίμενα αμίλητος να μου πει. «Δεν ντρέπεται!» Τότε, πριν από 37 χρόνια, δεν έδωσα τόση σημασία στο τι μου είπε ο Ράλλης. Με τα χρόνια όμως κατάλαβα ότι πράγματι το να μη ντρέπεσαι δεν είναι αναπηρία αλλά το κρυφό όπλο για να κερδίζεις τους πολιτικούς σου αντιπάλους. Το γνωρίζω, έχω χάσει από τέτοιους.
Παρακολουθώ τον ΣΥΡΙΖΑ και έχω την εντύπωση ότι η «αναπηρία της μη ντροπής», που περιγράφει η κ. Βιτάλη, έχει εξαπλωθεί σε όλο το κόμμα. Δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός που αραδιάζει, με τη μεγαλύτερη άνεση, τα μεγαλύτερα ψέματα, αλλά και όλοι οι υπουργοί του και οι βουλευτές το ίδιο. Ολοι αυτοί δεν είχαν τον παραμικρό ενδοιασμό ή συστολή να παραπέμψουν 10 επιφανείς αντιπάλους τους σε προανακριτική επιτροπή της Βουλής στηριγμένοι σε έωλες κατηγορίες. Παρακολουθώντας τον πρωθυπουργό να αγορεύει υποστηρίζοντας την παραπομπή, μεταξύ άλλων, του πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου του ΣτΕ αναρωτιόμουν: «Μα καλά, δεν ντρέπεται;». Και στη συνέχεια όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ντροπή, ψήφισαν για την παραπομπή του.
Τα σκεφτόμουν όλα αυτά και κάπως τάραξαν τον ύπνο μου. Ενας περίεργος εφιάλτης. Θα τον περιγράψω πριν τον ξεχάσω. Η Novartis, ο μεγάλος ελβετικός κολοσσός, είχε ενοχληθεί πάρα πολύ από τις συμβουλές της τρόικας όπως εφαρμόστηκαν από τους κ. Λοβέρδο και Γεωργιάδη όταν ήταν υπουργοί. Αποφάσισε λοιπόν να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα για να τους εξοντώσει πολιτικά έστω και αν με τον τρόπο αυτό υφίστατο και η ίδια μερικές ζημιές. Σημασία για τη Novartis έχει να μη τους ξαναβρεί μπροστά της όταν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία. Συνεργάζεται λοιπόν με την κυβέρνηση όσο χρειάζεται για να τη διευκολύνει να κατασκευάσει κατηγορίες εναντίον των αντιπάλων της. Σε όλες τις χώρες όπου η έρευνα των Αμερικανών αποκάλυψε τις πρακτικές της Novartis, της επεβλήθησαν πρόστιμα. Οχι στην Ελλάδα. Επειδή ακριβώς συνεργάζεται.
Το δεύτερο σκέλος του προγράμματος της Novartis είναι πολύ πιο φιλόδοξο και στηρίζεται σε τεχνολογίες αιχμής που έχει αναπτύξει σε μυστικά εργαστήρια στις Ινδίες με χρηματοδότηση της κομμουνιστικής Κίνας. Εκεί λοιπόν έχουν φτιάξει μια αλοιφή σε μορφή gel για τη «μη ντροπή» για δερματική χρήση, που διαθέτουν δοκιμαστικά και μυστικά με το όνομα Skamloes, σε δοσιμετρικό δοχείο πολλαπλών δόσεων (60g) με δοσιμετρική αντλία σταθερού όγκου. Η συνιστώμενη δόση του Skamloes είναι 3g που εφαρμόζεται άπαξ εβδομαδιαίως το πρωί την ίδια περίπου ώρα. Κάθε αντλία Skamloes επαρκεί για 20 εβδομαδιαίες δόσεις. Το μειονέκτημα είναι το κόστος. Η Novartis διαθέτει το Skamloes σε επιλεγμένους πελάτες (κατόπιν αδείας της κινεζικής κυβέρνησης) στην τιμή των 1.400 ευρώ ανά αντλία. Οποιος εφαρμόζει το Skamloes στο σώμα του, τον πρώτο μήνα δεν αντιλαμβάνεται αλλαγές, στη συνέχεια όμως αποκτά την αυτοπεποίθηση της μη ντροπής. Σε δύο μήνες είναι πια άπιαστος. Ψεύτης, αναίσθητος, πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Τις δυνατότητες του Skamloes στην Ελλάδα αντελήφθη από το 2014 η κινεζική κυβέρνηση που είχε υποστηρίξει την ανάπτυξή του Skamloes. Ανέθεσε στον Captain Fu, CEO της COSCO, να προσφέρει στον πρωθυπουργό 1.500 αντλίες Skamloes που θα έφθαναν για τους βουλευτές και τα στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου για περίπου τρία χρόνια. Ετσι εξηγείται πως όλοι οι Συριζαίοι βουλευτές, χωρίς εξαίρεση, ψήφισαν για την παραπομπή χωρίς οποιοδήποτε αξιόπιστο στοιχείο του κ. Πικραμμένου, του κ. Σαμαρά και των 8 πρώην υπουργών. Ψήφισαν υπό την επήρεια «μη ντροπής» του αγνώστου σκευάσματος Skamloes της Novartis. Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει όταν κάποιος διακόψει την εφαρμογή του Skamloes. Θα δούμε τώρα με την κ. Αντωνοπούλου. Οταν τελειώσει η αντλία της. Ισως της έχει δώσει άλλη μία δόση ο κ. Τσίπρας ως δώρο αποχαιρετισμού. Για να έχει στην Αμερική, ποιος ξέρει.
Στις εκλογές θα πρέπει να προσέξει η Ν.Δ. και να καταγγείλει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά διεθνώς, ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν στις εκλογές έχοντας προετοιμαστεί με Skamloes, το φάρμακο της «μη ντροπής» της Novartis που καθιστά τον εκλογικό αγώνα άνισο. Δυστυχώς, η κομμουνιστική Κίνα στηρίζει τον κομμουνιστικό ΣΥΡΙΖΑ με την ελπίδα ότι μέσω του λιμανιού η ελληνική κυβέρνηση θα επιτρέψει στην Κίνα να διεισδύσει στρατηγικά στην Ευρώπη. Χωρίς την έγκριση της Κίνας η Novartis δεν θα χορηγούσε τις αυξημένες δόσεις Skamloes που απαιτούνται για τον εκλογικό αγώνα. Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε ότι κατά τη διάρκεια ενός εφιάλτη φαντάζεται κανείς φανταστικά πράγματα που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Ολα όσα περιέγραψα είναι φανταστικά. Ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους των οποίων τα ονόματα ενέπλεξα. Προέκυψαν στον εφιάλτη και δεν ήξερα πώς να τους κρύψω. Το μόνο που δεν είναι φανταστικό είναι το ανεξήγητο γεγονός της γενικευμένης «μη ντροπής» στον ΣΥΡΙΖΑ που άλλοι, καταλληλότεροι από εμένα, οφείλουν να εξηγήσουν. protothema

***  ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΡΑ!ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ;ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ; ΒΟΜΒΑ

~ Ποινή φυλάκισης τριών ετών, η οποία είναι εξαγοράσιμη, επέβαλε την Παρασκευή το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών στον Αρτέμη Σώρρα και στην σύζυγό του, για το αδίκημα της υπεξαίρεσης, σε βαθμό κακουργήματος.
Σύμφωνα με τον μηνυτή που είναι δικηγόρος, το δικαστήριο αναγνώρισε ως ελαφρυντικό το ότι πλήρωσαν πριν από λίγες ημέρες την αστική απόφαση.
Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης του Αρτέμη Σώρρα και της συζύγου του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δικαστική απόφαση, προσθέτοντας ότι αναγνωρίστηκε στους εντολείς του ελαφρυντική περίσταση.
~ Οι δικηγόροι Κεχαγιόγλου - Λεπίδας για την υπόθεση του ζεύγους Σώρρα:  https://youtu.be/2X1iB-lEfBU  .-
~  Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως είχε επιβληθεί στον Αρτέμη Σώρρα και στην σύζυγό του ποινή κάθειρξης οκτώ ετών.
Στη βάση αυτή έχει αναπτυχθεί μία παραφιλογία πως ο Αρτέμης Σώρρας μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος. Αυτό ΔΕΝ ισχύει.
Η ποινή που επιβλήθηκε  στο Σώρρα και τη σύζυγό του μπορεί να είναι εξαγοράσιμη και αρκετά μικρότερη από την πρωτόδικη απόφαση, γιατί πριν λίγες μέρες επέστρεψαν τα χρήματα, αλλά ο Σώρρας δεν μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος. Ακόμη και αν καταβάλει το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην ποινή του (40.000 με 50.000 ευρώ για αυτόν και τη σύζυγό του) μόλις εμφανιστεί θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη φυλακή γιατί έχει κριθεί προφυλακιστέος για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και άλλα.
Eίναι σαφές πως ο Σώρρας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κυκλοφορεί ελεύθερος καθώς υπάρχει ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

*** ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ απάντηση του Πούτιν στις ΗΠΑ για τη ΔΗΘΕΝ ΕΜΠΛΟΚΗ στις εκλογές του 2016… (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια αποστομωτική απάντηση έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνεντεύξεώς του στο Αμερικανικό κανάλι NBC σχετικά με τη δήθεν συνωμοσία της Ρωσίας στις εκλογές του 2016.
Όταν ο Πούτιν ρωτήθηκε για τους Ρώσους που ζητούν οι ΗΠΑ να εκδοθούν και για το εάν θα τους αφήσει να δικαστούν στην Αμερική αυτός αναρωτήθηκε απλώς «Πιστεύετε πραγματικά ότι δύο-τρεις Ρώσοι μπορούν να επηρεάσουν τις εκλογές στις ΗΠΑ;».
~* Putin: You really think two, three Russians can affect US election?   : https://youtu.be/L-c8oBPvJoA  .-

*** Νέα ΕΠΙΘΕΣΗ του Ερντογάν στο ΝΑΤΟ! Το κατηγορεί για διπροσωπία

~ Στο στόχαστρο του Ρ. Τ. Ερντογάν βρέθηκε για άλλη μια φορά το ΝΑΤΟ, το οποίο κατηγόρησε για διπροσωπία.
Αναφερόμενος στην εισβολή στο Αφρίν και τη βοήθεια του ΝΑΤΟ είπε: «Έι ΝΑΤΟ; Πού είσαι; Τόσο αγώνα δίνουμε. Μέλος του ΝΑΤΟ δεν είναι η Τουρκία; Εσύ που είσαι; Στο Αφγανιστάν, κάλεσες αμέσως εκεί τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, γιατί λοιπόν δεν είσαι στη Συρία;».
~ Μάλιστα κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι αρνείται να βοηθήσει ενώ η Τουρκία σε κάθε μάχη της συμμαχίας έδινε το παρόν: «Αυτό που θέλαμε όμως εμείς ήταν το εξής: Μας φώναξες στο Αφγανιστάν ήρθαμε, μας φώναξες στη Σομαλία ήρθαμε, τώρα σε φωνάζω εγώ, έλα να δούμε στη Συρία. Γιατί δεν έρχεσαι;». Με πληροφορίες από TRT

*** Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Σι! «Προσπάθεια για διπλωματική επίλυση του προβλήματος»…

~ Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου στο Twitter.
Αναφερόμενος στο πρόβλημα των ΗΠΑ με την Βόρεια Κορέα ο Τραμπ έγραψε στο Twitter:
~  “Ο πρόεδρος Σι εκτιμά την προσπάθεια που καταβάλλουν οι ΗΠΑ για την διπλωματική επίλυση του προβλήματος κι όχι την επιλογή της δυσοίωνης εναλλακτικής λύσης.”
Θυμίζουμε ότι ο Τραμπ δέχτηκε σήμερα να γίνει συνάντηση με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν τον Μάιο (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα

*** Αλλάζει το παραλιακό μέτωπο - Ξεκινούν οι αναπλάσεις σε Ηρώων, Αύρας και Ποσειδώνος 
Στα μέσα της προσεχούς εβδομάδα 
 Στα μέσα της προσεχούς εβδομάδας (12 – 17 Μαρτίου) ξεκινούν οι εργασίες για την πραγματοποίηση του έργου «Ανακατασκευή πεζοδρομίων και φωτισμού, τμημάτων των οδών Αύρας, Ηρώων και Ποσειδώνος». Σε κάθε περίπτωση η υλοποίηση του έργου θα βοηθήσει την ευρύτερη περιοχή και τους κατοίκους της.
Η παρέμβαση θα ξεκινήσει από την οδό Αύρας που δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση κατά τη θερινή περίοδο και, συγκεκριμένα, από τη συμβολή Αύρας και Κρήτης, στο δυτικό πεζοδρόμιο της Αύρας και με κατεύθυνση προς νότο. Θα καταβληθεί δε, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, ιδιαίτερη προσπάθεια για την όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση το καλοκαίρι.
Παρακαλούνται, δε, οι κάτοικοι να διευκολύνουν την εκτέλεση των εργασιών, σταθμεύοντας τα αυτοκίνητά τους σε σημεία που δεν εμποδίζουν. Επίσης, παρακαλούνται οι διερχόμενοι οδηγοί να υπακούουν στη σήμανση και στις υποδείξεις του συνεργείου, για τη διευκόλυνση των εργασιών και την αποφυγή ατυχήματος.
Υπενθυμίζεται ότι ανάδοχος είναι η εταιρεία ΤΕΡΚΑΤ, που προσέφερε έκπτωση 59,43%. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού μελέτης 900.000 ευρώ με το ΦΠΑ και η χρηματοδότησή του, με πολύ ευνοϊκούς όρους, προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Με το έργο αυτό ικανοποιείται χρόνιο αίτημα των κατοίκων των ανωτέρω περιοχών της παραλιακής ζώνης της Καλαμάτας.
  Το έργο και η αναγκαιότητά του
Ο Δήμος Καλαμάτας προέβη στη σύνταξη νέας μελέτης ανάπλασης που αφορά στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων σε Ηρώων και Αύρας, από το ύψος της Κρήτης μέχρι την οδό Ναυαρίνου, μήκους περίπου 370 μέτρων. Σκοπός της μελέτης είναι πρωτίστως η διευθέτηση του κυμαινόμενου σήμερα πλάτους των δρόμων, σε δρόμους και πάλι διπλής κατεύθυνσης, σταθερού όμως πλάτους ανά λωρίδα κατεύθυνσης, 6,40 μέτρων για την Αύρας και 7,00 μέτρων για την Ηρώων αντίστοιχα, με μικρή μετατόπιση των υφιστάμενων αξόνων.
Συγχρόνως, δημιουργούνται πεζοδρόμια και αυτά κυμαινόμενου πλάτους αλλά σαφώς μεγαλύτερα από τα σημερινά και με καινούργια υλικά επιστρώσεων (λείο βιομηχανικό δάπεδο με εμφανείς αρμούς στις μεγάλες επιφάνειες και ζώνες πλάτους 80 εκ. από έγχρωμες πλάκες τσιμέντου, επαναλαμβανόμενες ανά τακτά διαστήματα).

*** Κίνημα Αλλαγής: Το… Βατερλό με τους συνέδρους 
Από τα παρατράγουδα στο φιάσκο... Οι εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων στο Κίνημα Αλλαγής, που επρόκειτο να διεξαχθούν αύριο, μετά τις προχθεσινές εξελίξεις δε θα γίνουν ποτέ. Πρόκειται για μια εξέλιξη που πλήττει την αξιοπιστία του εγχειρήματος του νέου φορέα από το ξεκίνημά του.
Στο ρεπορτάζ του "Θάρρους" την Πέμπτη 8 Μαρτίου για το ίδιο θέμα σημειώναμε χαρακτηριστικά, τουλάχιστον για το κλίμα που επικρατεί στη Μεσσηνία: «Η διάθεση συμμετοχής είναι σήμερα αντιστρόφως ανάλογη με εκείνη που επικρατούσε για την εκλογή προέδρου.
Χαρακτηριστικά, όπως μας ειπώθηκε, “η λάμψη έφυγε και έμεινε ο σκεπτικισμός. Μάλιστα, την όλη ατμόσφαιρα ενισχύει και ο έντονος προβληματισμός και σκεπτικισμός αν το επικείμενο συνέδριο θα είναι μια διαδικασία στην οποία θα κυριαρχήσουν οι μηχανισμοί ή θα υπάρξει μια αληθινή αναγέννηση του χώρου της Κεντροαριστεράς». Αυτό φαίνεται να είναι και το… κλειδί της αρνητικής πολιτικής εξέλιξης.
Συνοψίζοντας τη συζήτηση που είχαμε και χθες με στελέχη του νέου φορέα, τρεις φαίνεται να είναι οι κυριότεροι παράγοντες που οι αυριανές κάλπες ακυρώθηκαν οριστικά. Καταρχάς, η μειωμένη στην πραγματικότητα -και παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς- απήχηση στη βάση, γεγονός που, εφόσον επιβεβαιωνόταν στην πράξη, μοιραία θα οδηγούσε σε συγκρίσεις με την ευρεία συμμετοχή των 212.000 πολιτών τον περασμένο Νοέμβριο.
Σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις, οι συμμετέχοντες για την εκλογή συνέδρων δύσκολα θα ξεπερνούσαν τις 30.000.
Δεύτερον, τα οργανωτικά προβλήματα ήταν τεράστια και μάλλον ανυπέρβλητα, με υπαρκτό το ενδεχόμενο, αν άνοιγαν οι κάλπες, η διαδικασία να κατέληγε σε ναυάγιο...
Ενδεικτικές είναι οι ανησυχητικές προειδοποιήσεις του Νότη Παρασκευόπουλου, συντονιστή του Δικτύου Εμπιστοσύνης, ο οποίος, ενημερώνοντας τους εμπλεκόμενους, σημείωνε ότι λείπουν τα σημαντικότερα για να γίνουν οι εκλογές, δεν υπάρχουν εκλογικοί κατάλογοι ανά εκλογικό κέντρο, ενώ προέβλεπε ότι θα είναι γεμάτοι λάθη και παραλείψεις, που θα οδηγήσουν κατά την ψηφοφορία σε άσχημες καταστάσεις, αμαυρώνοντας τη θετική εικόνα του Κινήματος Αλλαγής...
Το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν ο εντοπισμός 550 εκπρόθεσμων-παράτυπων υποψηφιοτήτων που ξεσήκωσαν εσωτερική θύελλα, επιφέροντας αναστάτωση μέχρι και στο στενό επιτελείο της Φώφης Γεννηματά.
Κατόπιν όλων των παραπάνω, το Πολιτικό Συμβούλιο της Δευτέρας συγκαλείται σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα, προκειμένου να αποφασίσει -μεταξύ άλλων- τι θα συμβεί με τα νέα όργανα, την Κεντρική Επιτροπή και την Εκτελεστική Πολιτική Γραμματεία, αν θα είναι και αυτά διορισμένα ή εκλεγμένα κατά το ήμισυ, όπως εξάλλου προτείνεται στην εισήγηση για το καταστατικό.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** «Διάζωμα» : Στην Αρχαία Μεσσήνη το «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ελλάδα» 
Το «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ελλάδα», με θέμα τη «Φιλία», εγκαινιάζει για πρώτη φορά στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης το Σωματείο «Διάζωμα» σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το Πολιτιστικό Σωματείο «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα».
Στις 13 και 18 Μαρτίου χίλιοι πεντακόσιοι μαθητές από την Ιταλία θα  μυηθούν στη δυτική φιλοσοφία, μέσα από βιωματικού χαρακτήρα πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, που έχουν σχεδιαστεί από την επιστημονική ομάδα του «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα». Οι εκπαιδευτικές αυτές δράσεις, όπως είναι ο «φιλοσοφικός περίπατος» και ο «φιλοσοφικός διάλογος», θα λάβουν χώρα στο Αρχαίο Θέατρο και το Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.
Να σημειωθεί πως το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας επιχειρεί να «ενώσει την πολιτιστική δράση με την εδαφική πραγματικότητα μέσα από την ανακάλυψη και την αξιοποίηση του χώρου στον οποίο πραγματοποιείται», ώστε να ενισχύσει στους μαθητές την «αίσθηση του τόπου» (genius loci) και να συμβάλει στην μετάδοση της δυτικής φιλοσοφίας.
Το Σωματείο «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα» έχει έδρα την Ιταλία και είναι το μοναδικό Φεστιβάλ Φιλοσοφίας που είναι αφιερωμένο στους εφήβους. Το 2011 βραβεύτηκε με το Μετάλλιο της Τιμής από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας για την προσφορά του στη διάδοση της φιλοσοφίας στη νέα γενιά, αλλά και για τη συμβολή του στην προβολή και ανάδειξη των περιοχών που συνδέονται συμβολικά με τη δυτική φιλοσοφία.
Στην Ελλάδα, πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Έχει τίτλο «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ελλάδα» και επιχειρεί να εξοικειώσει τους μαθητές με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, να ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων μορφών επικοινωνίας και «Φιλίας» και να καλλιεργήσει στους μαθητές τη συνείδηση της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Στο πλαίσιο αυτό από τις 10 έως τις 20 Μαρτίου  οι Ιταλοί μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους θα επισκεφτούν την Αθήνα, την Κόρινθο, την Επίδαυρο, τις Μυκήνες, τη Αρχαία Μεσσήνη και το Λουτράκι.

*** Η παραγωγική Μεσσηνία… ανεβαίνει στην Αθήνα 
Σήμερα και αύριο στην FOOD EXPO 2018
  Δεκάδες μεσσηνιακές επιχειρήσεις θα βρίσκονται σήμερα και αύριο στην Αθήνα, συμμετέχοντας με περίπτερα στην 5η FOOD EXPO, τη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών την Ελλάδα, με 1.275 Έλληνες και ξένους εκθέτες, 70.000 Έλληνες εμπορικούς επισκέπτες και 3.500 διεθνείς αγοραστές.
Τα παραπάνω νούμερα επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη Έκθεση Τροφίμων και Ποτών που θα πραγματοποιηθεί, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
H FOOD EXPO 2018 θα αποτελέσει μία κορυφαία στιγμή για την εγχώρια αγορά, καθώς θα δώσει την ευκαιρία στις μεγαλύτερες και σημαντικότερες παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες Τροφίμων και Ποτών, εταιρείες του κλάδου που συμμετέχουν ως εκθέτες, να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε 70.000 Έλληνες και ξένους αγοραστές από 67 χώρες και να συνάψουν σπουδαίες συμφωνίες εντός και εκτός συνόρων.
  Μ. ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΣ
GERONIKOLOS.jpg
 Για τη σημασία της έκθεσης, αλλά και των δράσεων προώθησης των ελληνικών και ειδικότερα των μεσσηνιακών προϊόντων, μιλήσαμε χθες με το Μεσσήνιο επιχειρηματία, Μενέλαο Γερονικολό, εκπρόσωπο της οικογενειακής του επιχείρησης  "Valtzis".
Ξεφυλλίζοντας την ιστορία της επιχείρησης, ο ιδρυτής Μενέλαος Βαλτζής δημιούργησε στην ουσία το "Kalamata brand", με το οποίο έκανε τα σύκα γνωστά σε όλη τη υφήλιο. Ήταν, επίσης, από τους θεμελιωτές της ελληνικής κονσερβοποιίας το 1910.
Σύμφωνα με τον κ. Γερονικολό, η συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων σε τέτοιου μεγέθους εκθέσεις είναι σημαντική στην προώθηση των προϊόντων τους. Μάλιστα, όσο πιο πολύ "ποντάρει" κάποιος στην εξωστρέφεια της επιχείρησης, τόσο περισσότερα κέρδη θα έχει.
Ο ίδιος σχολίασε χαρακτηριστικά ότι τέτοιου είδους πρακτικές είναι το "Α και το Ω" για μια επιχείρηση. Βέβαια, σχολίασε ότι οι εκθέσεις παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη γνωριμία του προϊόντος με το κοινό, αλλά αν υπάρξει σωστός σχεδιασμός από το υπουργείο Εξωτερικών και τα Επιμελητήρια, θα μπορούσαν να υπάρξουν ποικίλες προωθητικές ενέργειες, οι οποίες, μάλιστα, θα αναφέρονταν στη βάση της κοινωνίας που θέλουν να διεισδύσουν.
Η εταιρεία του, πάντως, φέτος δε θα συμμετάσχει στην έκθεση, αφού βρίσκεται σε υλοποίηση σχεδιασμός για ενίσχυση του παγίου κεφαλαίου της, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξή της.

*** Εξοικονομώ κατ’ οίκον 2: Πολλά προβλήματα και δυσλειτουργίες 
Για τα πολλά προβλήματα και τις δυσλειτουργίες στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ΄ οίκον ΙΙ” ενημερώνει ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Νομού Μεσσηνίας.
Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του: «Το πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ”, που εντάσσεται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, έχει συγκεντρώσει το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον πολλών συμπολιτών μας. Δυστυχώς, ενώ το ΥΠΕΚΑ είχε ανακοινώσει ως αρχική ημερομηνία εφαρμογής του προγράμματος τις 08/03/2018, γίναμε μάρτυρες μιας απίστευτης προχειρότητας και πολλών τεχνικών προβλημάτων.
  Κύρια προβλήματα
-Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος “καταρρέει” συνεχώς, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Βuildingcert
-Δε δόθηκε ικανός χρόνος μελέτης και αφομοίωσης του οδηγού του προγράμματος και των παραρτημάτων του στους μηχανικούς, καθώς τα τελευταία δημοσιοποιήθηκαν μόλις προ ολίγων ημερών
-Δεν τέθηκε η πλατφόρμα του προγράμματος σε περίοδο δοκιμαστικής εφαρμογής. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως υπάρχουν εκατοντάδες απορίες συναδέλφων που ακόμα δεν έχουν απαντηθεί.
Επειδή σε πολύ κόσμο έχουν γεννηθεί μεγάλες προσδοκίες από το εν λόγω πρόγραμμα, είναι σκόπιμο να αναφέρουμε πως εάν διαβάσει κάποιος τους προϋπολογισμούς που θα διατεθούν ανά Περιφέρεια και κάνει τους απαραίτητους επιμερισμούς, θα διαπιστώσει πως οι δυνητικά ωφελούμενοι ανά νομό ανέρχονται σε λίγες εκατοντάδες.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, το κύριο κριτήριο επιλογής των δικαιούχων είναι η χρονική σειρά προτεραιότητας της αίτησης υπαγωγής. Με βάση και όλες τις τεχνικές αστοχίες που προαναφέρθηκαν, θεωρούμε πως ένα τέτοιο πρόγραμμα ίσως θα έπρεπε να διαθέτει ένα πιο ορθό σύστημα αξιολόγησης και μοριοδότησης των αιτήσεων σύμφωνα με αντικειμενικά κριτήρια.
Είναι προφανές πως ως Σύλλογος Μηχανικών χαιρετίζουμε την εφαρμογή προγραμμάτων ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων. Άλλωστε, αυτό το έχουμε αποδείξει και μέσω των ενημερωτικών ημερίδων που πραγματοποιήσαμε για το πρόγραμμα.
Επιθυμούμε, όμως, η υλοποίηση του προγράμματος να γίνεται με τρόπο συντεταγμένο και καλά οργανωμένο από την Πολιτεία. Όλα τα παραπάνω αναφέρονται επειδή θέλουμε να προλάβουμε στρεβλά σκηνικά όπου ο ιδιώτης μηχανικός θα καθίσταται υπόλογος στους πελάτες του για αστοχίες του συστήματος, καθυστερήσεις και προχειρότητες του υπουργείου. Ως μόνη λύση προτείνουμε την παράταση της έναρξης εφαρμογής του προγράμματος σε εύλογο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου θα έχουν διορθωθεί από τους αρμόδιους φορείς όλες οι δυσλειτουργίες».

***  Προσλήψεις πλέον των 100 ατόμων σε διάφορες υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας 
Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σχεδιάζει ο Δήμος Καλαμάτας
 Σοβαρές πρωτοβουλίες στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής αναμένεται να αναλάβει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Καλαμάτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει την πρόσληψη πλέον 100 υπαλλήλων με πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, το οποίο θα χρηματοδοτήσει ο ίδιος από τις εκπτώσεις που συγκεντρώθηκαν στην υλοποίηση των έργων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Μέρος αυτών, περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ, προτίθεται να διαθέσει για την ενίσχυση του προσωπικού του.
Ο λόγος για την εφαρμογή της συγκεκριμένης διαδικασίας είναι, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, οι σοβαρές ελλείψεις που παρατηρούνται σε διάφορες υπηρεσίες στο Δήμο Καλαμάτας, με αποτέλεσμα η παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες να μην είναι και η καλύτερη δυνατή.
Μάλιστα, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας προγραμματίζει να συναντηθεί σχετικά το συντομότερο δυνατό με τον Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μετά τον ανασχηματισμό στο κυβερνητικό σχήμα στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Α.Π.

***  Τι λιμάνι θέλουμε στην Καλαμάτα; 
Το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει μια δημόσια συζήτηση μεταξύ φορέων και δημοτικών παρατάξεων για το χαρακτήρα του λιμανιού της Καλαμάτας, με τη Δημοτική Αρχή να συγκλίνει στην άποψη ότι ο χαρακτήρας του θα πρέπει να είναι, κυρίως, τουριστικός.
Με την παραπάνω προσέγγιση διαφωνεί ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες", Μανώλης Μάκαρης. Όπως σημειώνει σε χθεσινή δημόσια παρέμβασή του, η… μονοκαλλιέργεια στο χαρακτήρα του λιμανιού είναι αρνητική. Από την πλευρά του υποστηρίζει ότι το λιμάνι της Καλαμάτας θα πρέπει να στοχεύει στην πολύπλευρη ανάπτυξη.
Αναλυτικά η θέση του κ. Μάκαρη έχει ως εξής: "Το λιμάνι της Καλαμάτας είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Περιφέρειας Πελοποννήσου και μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης για όλη τη Νότια Πελοπόννησο. Πρόσφατα κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η επικαιροποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού (master plan) του.
Επί αυτού η δημοτική μας παράταξη έχει τις ακόλουθες θέσεις:
1.Το λιμάνι πρέπει να διατηρήσει τον πολυσχιδή μέχρι σήμερα χαρακτήρα του, δηλαδή ως τουριστικός, επιβατικός, αλλά και εμπορικός λιμένας. Δε θα πρέπει να αποκλειστεί η ήπια εμπορική χρήση, αφού δυνητικά μπορεί να εξυπηρετήσει τη μεταφορά των προϊόντων της αγροτικής παραγωγής και της μεταποίησης, μια δραστηριότητα που είναι εντελώς συμβατή με την τουριστική ανάπτυξη. Και βέβαια, δεν είναι φρόνιμο να περιοριστεί σε ένα μονοσήμαντο ρόλο, όπως προτείνει η Δημοτική Αρχή (εξυπηρέτηση των μέγα-γιοτ).
Επίσης, πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ικανοποιηθούν τα υψηλά standards ασφάλειας για την υποδοχή των κρουαζιερόπλοιων. Επίσης, πρέπει να προταθεί η επαναδρομολόγηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Καλαμάτα- Κρήτη. Ενώ σημαντική είναι η κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για τη λειτουργία υδατοδρομίου.
2. Σημαντικά έργα υποδομής θα πρέπει άμεσα να εκτελεσθούν, όπως η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης για την ασφαλή προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων, η κατασκευή θέσεων παραβολής πλοίων στον προσήνεμο μόλο («χιλιόμετρο»), η θωράκιση του τελευταίου εξωτερικά, η ανακατασκευή του υπήνεμου (ανατολικού) μόλου (ο οποίος παρουσιάζει επικίνδυνες ρηγματώσεις) μαζί με τις απαραίτητες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.
3. Είναι αναγκαία η κτηριακή αναβάθμιση των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων και η δημιουργία ενός σύγχρονου ναυταθλητικού κέντρου στην ήδη υπάρχουσα θέση, που θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές.
4. Απαραίτητη η διατήρηση της αμμώδους κατάληξης του προλιμένα. Επίσης, πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την εξασφάλιση διόδων για την επαρκή ανανέωση των υδάτων.
5. Τα παραδοσιακά αλιευτικά σκάφη δε θα πρέπει να μετακινηθούν από την κλασική τους θέση (μόλος Πανελληνίου).
6. Η απόδοση ολόκληρης της προκυμαίας (μέχρι την οδό Τσαμαδού) σε κοινή χρήση είναι επιθυμητή, με την προϋπόθεση ότι είναι συμβατή με τον Κώδικα για την Ασφάλεια Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ISPS code)
7. Οι αποθήκες πρέπει να κατεδαφιστούν, ενώ άμεσα πρέπει να ξεκινήσει η ασφαλής αποψίλωση των πλακών αμιαντοτσιμέντου από τη στέγη τους, αφού, ως γνωστόν, αποτελούν παράγοντα ρυπογόνο και επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων, κάτι το οποίο είχαμε επισημάνει από το 2014. Στη θέση τους ή σε άλλη παραπλήσια θέση θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένα μικρότερο ισόγειο κτήριο για διάφορες χρήσεις (π.χ. επιβατικός σταθμός, καταστήματα, εκθετήριο τοπικών προϊόντων, γραφείο τουριστικής υποστήριξης του Δήμου, ιατρείο πρώτων βοηθειών, τμήμα υπηρεσιών του Λιμεναρχείου).
8. Η ανάπτυξη του λιμανιού και η μετατροπή του σε επίκεντρο της τουριστικής κίνησης της Περιφέρειας μπορεί να επιτευχθεί με τη βελτίωση της οδικής σύνδεσης της Καλαμάτας με τους αρχαιολογικούς χώρους και γενικά τους τουριστικούς προορισμούς, αλλά και την ανάπτυξη του τουριστικού τρένου.
Συμπερασματικά, η πολύπλευρη ανάπτυξη του λιμένα Καλαμάτας είναι εκείνη που θα εξασφαλίσει καλύτερους όρους για τη λειτουργική και οικονομική του βιωσιμότητα, ενώ θα περιορίσει σημαντικά τους κινδύνους που θα εμφανίζονταν στην περίπτωση της μονοσήμαντης ανάπτυξης". Α.Π.

***  Ο καιρός  σήμερα  Κυριακή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Κυριακή 11/3/2018 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις, κυρίως τις πρώτες μεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις πρώτες βραδινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Ένας ηθοποιός ερωτευμένος με τη Μεσσηνία 
Σήμερα και αύριο στην Καλαμάτα με την παράσταση «Ο πατέρας του Άμλετ»
Πρόκειται για έναν από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς της Ελλάδας. Ο λόγος για τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, τον οποίο πολλοί από εμάς έχουμε συνδυάσει με το ρόλο του «Αχιλλέα» από την τηλεοπτική σειρά «Εγκλήματα», ένα σίριαλ που παραμένει «ζωντανό» ακόμα και έπειτα από τόσα χρόνια.
Ο ηθοποιός, ωστόσο, δεν είναι «ξένος» στην περιοχή μας, καθώς τα τελευταία χρόνια μαζί με την επίσης ηθοποιό Βίκυ Σταυροπούλου έχουν δημιουργήσει μια μονάδα αγροτουρισμού στη Σάντοβα. Η επιλογή της περιοχής μας έγινε, όπως μας είπε ο ίδιος, επειδή όταν έφτασε εδώ την ερωτεύθηκε. Πλέον προσπαθεί να πάρει και τη «μεσσηνιακή υπηκοότητα»!
Το «Θάρρος» μίλησε μαζί του με αφορμή την παράσταση «Ο πατέρας του Άμλετ», στην οποία ο ίδιος πρωταγωνιστεί και «θα ανέβει» σήμερα και αύριο στην Κεντρική Σκηνή Καλαμάτας:
               -Αρχικά να μιλήσουμε για τη σχέση σας με τη Μεσσηνία και ειδικότερα την Καλαμάτα…
Πρωτοήρθα στην Καλαμάτα για να δω μια παράσταση στο ΔΗΠΕΘΕΚ. Και ο έρωτας ήταν ακαριαίος. Έκτοτε ερχόμουν πολύ συχνά για διακοπές. Τότε που έκανες 6 ώρες να έρθεις, όχι αστεία! Μ’ αρέσει πολύ η Μεσσηνία, η Μάνη.
Αργότερα αρχίσαμε να ερχόμαστε και με τη Βίκυ. Μέχρι που πήραμε ένα κτήμα και φτιάξαμε μια μικρή αγροτουριστική μονάδα, το Euphoria suites. Όπου να ’ναι, θα πάρουμε και υπηκοότητα, χα χα!
Κοίτα, είναι ένας μοναδικός χώρος με θέα 300 μοίρες μέσα στις ελιές και ό,τι μπορεί να ευδοκιμήσει, δηλαδή όλα. Εσπεριδοειδή, μήλα, αχλαδιές, κυδώνια, αμύγδαλα, ρόδια, σύκα, λωτοί, κεράσια…
Είναι μαγικό να βγαίνεις, να κόβεις και να τρως τις φράουλές σου, βατόμουρα, μύρτιλα, γκόντζι-μπέρι, αρώνιες κ.λπ. Και το καλοκαίρι με τα μποστάνια του, κι όλα από σπόρους μη μεταλλαγμένους από τον ΠΕΛΙΤΙ και φίλους, χωρίς χημικά και φάρμακα, αλλά μόνο με το νερό της Μεσσηνίας.

-Το συγκεκριμένο κτήμα αγροτουρισμού αποτελεί ζωντανή διαφήμιση για την περιοχή μας. Υπάρχει ενδιαφέρον;
Ναι, παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον. Στόχος μας είναι οι άνθρωποι που έρχονται να φεύγουν ενθουσιασμένοι, κάτι που μέχρι σήμερα έχουμε πετύχει.
Το κτήμα απευθύνεται σε κόσμο που του αρέσει να περάσει ήσυχα, μαγικά. Μπορεί να νοικιαστεί από μια παρέα ή και μεμονωμένα, αφού αποτελείται από 5 στούντιο.
  -Συχνά ακούμε ανθρώπους που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα να θέλουν να φύγουν από αυτά…
Χρόνια αναζητούσα να φύγω, έστω για λίγο, από την Αθήνα. Τα τελευταία 25 χρόνια, λόγω της δουλειάς μου, δεν μπορούσα να φεύγω, αφού πάντα ήμουν σε κεντρικές σκηνές.
Φέτος, λοιπόν, μου δόθηκε η ευκαιρία με τον «Πατέρα του Άμλετ», που έχει περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Από εκεί και πέρα, είναι σε περιοδεία κι έτσι εκμεταλλεύτηκα αυτό το κενό.
Όπως είπα και πριν, η Μεσσηνία είναι ο μεγάλος μου έρωτας και αυτή τη στιγμή την απολαμβάνω και το χειμώνα.
Αν μπορούσα, εννοείται ότι θα έμενα μόνιμα εδώ. Η ζωή στην επαρχία έχει άλλη ποιότητα. Έχει σίγουρα περισσότερες δυνατότητες, αλλά και ευκαιρίες.
  -Καλλιέργεια της γης… πόσο δύσκολο είναι για έναν άνθρωπο της πόλης;
Είναι πολύ δύσκολο. Ωστόσο, ακόμα κι αυτή η εξ απαλών ονύχων ασχολία με τη γη μού αρέσει πολύ, με ζεσταίνει. Εγώ πιστεύω στον πλούτο της χώρας μας. Κάποιος μπορεί να έχει απλά ένα μικρό χωράφι, να ασχοληθεί πραγματικά και να αισθανθεί τον απόλυτο πλούτο.
Τώρα, για όσους αποφασίζουν να ασχοληθούν αποκλειστικά με τη γη, γνωρίζω ότι οι νέοι αγρότες δε βοηθούνται από το κράτος. Το αντίθετο θα έλεγα, αφού κι αυτούς τους κατακλέβουν, όπως τους περισσότερους εργαζομένους.
Η Ελλάδα γενικότερα είναι ένα συγκλονιστικό μέρος με φοβερό κλίμα και θα μπορούσαμε, υπό προϋποθέσεις, να μην έχουμε ανάγκη κανέναν.
  -Θέατρο, τηλεόραση ή κινηματογράφος;
Και τα τρία μπορούν να χαρίσουν σ’ έναν ηθοποιό σπουδαίες στιγμές.
  
-Ο περισσότερος κόσμος σάς συνδύασε με το ρόλο του Αχιλλέα. Σας το λένε ακόμα, κι αν ναι, σας ενοχλεί;
Ήταν (είναι, για την ακρίβεια) πολύ μεγάλη επιτυχία, οπότε είναι πολύ λογικό. Όχι δε μ’ ενοχλεί, ιδίως όταν γίνεται από ευγενικούς ανθρώπους.
  -Κι αφού μιλήσαμε για την τηλεόραση, οι τηλεοπτικές σειρές όλο και μειώνονται. Πώς το σχολιάζετε;
Δυστυχώς, μέσα σε μια τέτοια τεκτονική κρίση ο χώρος μας χτυπήθηκε αλύπητα. Όπως είναι λογικό, οι άνθρωποι πρώτα θα φάνε, θα ντυθούν και μετά ίσως κάποιοι σκεφτούν να πάνε και θέατρο.
Η τηλεόραση, από την άλλη, είναι σε ψιλοαπόγνωση. Η διαφημιστική πίτα έχει μειωθεί εξαιρετικά. Πολλοί μιλάνε για 75%. Οπότε, αν δεν υπάρχουν λεφτά, δεν υπάρχουν παραγωγές…
Ας ελπίσουμε ότι θα ανοίξει κάποια στιγμή ο ορίζοντας.
  -Ποιοτικά πώς τη βλέπετε;
Η ποιότητα δεν μπορεί να γίνει από μόνη της, χρειάζονται λεφτά. Έτσι, είτε δε γίνονται παραγωγές είτε γίνονται με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα. Αλλά όπως είπα, ελπίζω ότι θα ξαναβρούμε το δρόμο μας σιγά σιγά.
Αυτή τη στιγμή, το παράδειγμα θα μπορούσε να δώσει η ΕΡΤ, που θα πρέπει να ασχοληθεί και να στηρίξει την ελληνική μυθοπλασία. Ελπίζω, λοιπόν, να το κάνει.
  -Ηθοποιός σημαίνει;
Έλα ντε…
 xatzi.jpg
-Παρά την κρίση βλέπουμε ότι σπάνια μείνατε άνεργος… Αρχικά η ανεργία σάς φοβίζει;
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι, όταν ξεκινάς αυτή τη δουλειά, είναι ότι δύο φορές το χρόνο είσαι άνεργος και ψάχνεσαι τι θα κάνεις. Μαθαίνεις να προχωράς με πίστη και χωρίς φόβους. Και συνεχίζεις να φοβάσαι, χα χα.
  -Ο κόσμος πλέον έχει αρχίσει να επιστρέφει στο θέατρο;
Όχι, αυτό είναι μύθος... Από πραγματικά  στοιχεία φαίνεται ότι ο αριθμός θεατών έχει μειωθεί κατά 50% σε απόλυτα νούμερα. Το ότι έπαιξα σε γεμάτα θέατρα τα τελευταία χρόνια, ενώ υπήρχαν και κάποια θέατρα ακόμα που πήγαιναν πολύ καλά, δεν πρέπει να μας οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα.
Τώρα, αν εννοείς ότι πάει καλά γιατί γίνονται 1.500 περίπου παραστάσεις στην Αθήνα κάθε σεζόν, αυτό είναι άλλο. Πάντως, οι παραστάσεις που πήγαν καλά φέτος είναι κάτω από 10. Θέλει μεγάλη κουβέντα, δεν είναι της παρούσης.
  -1.500 παραστάσεις στην Αθήνα; Δεν είναι λίγο υπερβολικό;
Το ότι υπάρχουν 1.500 παραστάσεις δεν είναι δείγμα ευμάρειας για μένα. Παλιά, για να γίνει μια παράσταση, χρειαζόταν κάτι πολύ βασικό, δηλαδή συλλογική σύμβαση. Έτσι, όταν κάποιος αποφάσιζε να κάνει μια παράσταση, θα έπρεπε για τρεις μήνες υποχρεωτικά να πληρώνει ταμεία και μισθούς σε όσους εργάζονταν στην παράσταση. Πλέον αυτό δεν υπάρχει, είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε». Το θέατρο αυτή τη στιγμή είναι στα χέρια οποιουδήποτε λαμόγιου και οπουδήποτε ψώνιου. Αφού δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει τίποτα, ο καθένας που θέλει να εκμεταλλευτεί κάποιους ανθρώπους, είτε που έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ένα σκουπίδι, αποφασίζει να κάνει μια παράσταση.
Τώρα, το πού βρίσκει ηθοποιούς; Το επάγγελμά μας είναι ανασφαλές, υπάρχουν πολλοί νέοι ηθοποιοί που ψάχνουν την ευκαιρία, και πολλοί μπορεί να νομίζουν ότι αυτό που τους δίνεται μπορεί να είναι και η ευκαιρία τους. Ίσως βέβαια να είναι, αλλά έτσι δε λύνεται το θέμα.
  -Κατά τη γνώμη σας, η τέχνη και ειδικότερα το θέατρο είναι για να περνά μηνύματα στον κόσμο;
Εμένα γενικά δε μου αρέσουν τα μηνύματα. Το θέατρο, μια παράσταση δηλαδή, σε καλεί για να σε ταξιδέψει στον κόσμο της. Να σε κάνει να ονειρευτείς, να γελάσεις, να συγκινηθείς. Να καταφέρει να σε “αλλάξει” όσην ώρα ταξιδεύεις μαζί της. Τότε είναι μια καλή παράσταση. Τώρα αν η συγκίνηση είναι μεγάλη, μπορεί να “αλλάξει” την αντίληψη ή ακόμα και την πρακτική σου για θέματα της ζωής και της φιλοσοφίας σου.
  -Ελληνικός κινηματογράφος… είναι ένας παρεξηγημένος κινηματογράφος;
Ένας θαυμάσιος κινηματογράφος. Με σπουδαίους δημιουργούς και υπέροχες ταινίες. Και τι ωραία που υπάρχει συνέχεια στην παράδοση της τέχνης από σπουδαίους νέους δημιουργούς, όπως ο Λάνθιμος μ’ αυτή τη σπουδαία πορεία, όπως ο Πάνος Κούτρας και άλλοι πολλοί!
  -Αν μπορούσατε να ξαναγυρίσετε τη σκηνή που λέγεται Ελλάδα της κρίσης, τι θα αλλάζετε;
Όλα, αλλά στα λόγια όλοι τα θέλουμε όλα τούμπα. Άρα, λόγια του αέρα.
  -Τι θα λέγατε σε ένα παιδί που σκέφτεται να ασχοληθεί με την υποκριτική;
Αν σου αρέσει πολύ να το κάνεις, είναι μια δύσκολη δουλειά, αλλά εκτιμώ πολύ τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό που αγαπούν. Αυτό, άλλωστε, είναι το μεγάλο πρόβλημα που έχουν οι σύγχρονες κοινωνίες. Δηλαδή, οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα ασχολούνται με πράγματα που δεν τους ενδιαφέρουν καθόλου και αυτό είναι δυστυχία.
Έτσι, δε θα μπορούσα να αποτρέψω έναν νέο που θα ήθελε να ασχοληθεί με την υποκριτική.
  -Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο… Στην Καλαμάτα, για παράδειγμα, εδώ και χρόνια η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή είναι κενή. Η γνώμη σας για αυτά τα θέατρα;
Γιατί στο ΔΗΠΕΘΕΚ να μην υπάρχει διευθυντής; Ποιος ευθύνεται; Δεν έχει σημασία βέβαια αυτό, αλλά σημασία έχει, κατά τη γνώμη μου, να παραμείνει ζωντανό. Μπορεί να αναπνέει αργά και δύσκολα, αλλά τουλάχιστον παραμένει ζωντανό, σε σχέση με τα περισσότερα της Ελλάδας που έχουν πεθάνει.
Λίγα έχουν δράση ακόμα κι αυτό, κυρίως, οφείλεται στους αρχηγούς των ΔΗΠΕΘΕ, όπως, για παράδειγμα, ο σκηνοθέτης μου, ο Θοδωρής Γκόνης, που είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, το οποίο παρουσιάζει ένα εξαιρετικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ελάχιστα χρήματα.
Καλώ, λοιπόν, όσους είναι υπεύθυνοι, για το καλό της πόλης να προσπαθήσουν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν ζωντανό το ΔΗΠΕΘΕΚ. Είναι μεγάλο όφελος για την πόλη.
  -Στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης είχαμε αγοράσει και παραστάσεις…
Για μένα αυτό είναι λάθος. Τα ΔΗΠΕΘΕ είναι για να δημιουργούν παραστάσεις και όχι για να αγοράζουν. Τώρα, αν αγοραστεί μια παράσταση για κάποιους εξαιρετικούς λόγους, ναι, μπορεί να συμβεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει αυτός να είναι ο σκοπός ενός ΔΗΠΕΘΕ.
  -Τι θα δει ο κόσμος που θα βρεθεί σήμερα ή αύριο στο ΔΗΠΕΘΕΚ;
Είναι ένα πολύ σπουδαίο κείμενο του μεγαλύτερου εν ζωή Έλληνα ποιητή. Ελπίζω να είναι μια βραδιά που θα θυμούνται. Δεν το λέω με έπαρση, με ταπεινότητα το λέω.

Το έργο
«Ο πατέρας του Άμλετ» είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Μάνου Ελευθερίου. Είναι η αναμέτρηση με το θάνατο, με αυτά που έγιναν, ο απολογισμός μιας ζωής. Ο Μάνος Ελευθερίου και ο Θοδωρής Γκόνης επιχειρούν να μπουν στο μυαλό και την ψυχή ενός μεγάλου δραματικού ήρωα λίγο πριν από το τέλος του. Εργαλείο τους; Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο οποίος γίνεται η φωνή του επιβλητικού και μελαγχολικού πατέρα του Άμλετ και μας μεταφέρει στον κόσμο του, για να μας θυμίσει πως ο Άμλετ είμαστε εμείς.
  Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μιχάλης Αγγελίδης, Δημήτρης Καντάς
Ερμηνεία: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Σκηνικά-Κοστούμια: Ανδρέας Γεωργιάδης
Σχεδιασμός φωτισμών: Τάσος Παλαιορούτας
Παραγωγή - Οργάνωση παραγωγής περιοδείας: Μικρή Άρκτος - Βιβή Γερολυμάτου, Απόστολος Παπαδόπουλος.
Διάρκεια παράστασης: 70’ (χωρίς διάλειμμα).
Κεντρική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας
Σάββατο 10 Μαρτίου στις 21:00
Κυριακή 11 Μαρτίου στις 20:00
  Προπώληση
10 ευρώ γενική είσοδος, 8 ευρώ φοιτητικό, ανέργων
Τιμή εισιτηρίου: 13 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ φοιτητικό, ανέργων
 Σημεία προπώλησης
Public – σε όλα τα καταστήματα και μέσω της ιστοσελίδας (tickets.public.gr)
TicketServices - τηλεφωνικά στο 210 72 34 567 και μέσω της ιστοσελίδας ticketservices.gr.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Προφυλακιστέα κρίθηκαν τα 4 μέλη της ακροδεξιάς Combat 18! Τι είπαν στις απολογίες τους

Το δρόμο για τη φυλακή έδειξαν ανακριτής και εισαγγελέας στους 4 από τους 7 εμπλεκόμενους στην ακροδεξιά οργάνωση Combat 18 Hellas.
Μετά τις απολογίες τους για βαριά αδικήματα , κατά τη διάρκεια των οποίων αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στην εγκληματική όπως τους αποδίδεται οργάνωση, προφυλακίστηκαν.
Ο 35χρνος Γ.Δ. που φέρεται ως αρχηγός της οργάνωσης, ένας 35χρονος κι ένας 45χρονος με καταγεγραμμένες επιβαρυντικές για αυτούς συνομιλίες αλλά κι ένας 22χρονος συγκατηγορούμενός τους που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, αποχωρώντας από τα δικαστήρια, συνοδεία αστυνομικών φώναζαν «όχι φυλακές για τους εθνικιστές».
Ο 35χρονος Γ.Δ. , ο οποίος ήταν γνωστός στην οργάνωση ψευδώνυμο «Τσαμπανίκας Αλέξανδρος», η «ΤΣΑΜΠ» και φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ως καθοδηγητής να «καθόριζε τους στόχους, αρνήθηκε πως είχε αρχηγικό ρόλο.
Συγγνώμη ζήτησε μόνο ο δεύτερος 35χρονος ο οποίος παραδέχθηκε τη συμμετοχή του σε 2 επιθέσεις, αποτέλεσμα κι αυτές, όπως ισχυρίστηκε της πίεσης που του ασκούσε ο «Τσαμπανίκας». Υποστήριξε δε πως φοβόταν για τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του αν έπαιρνε αποστάσεις από την οργάνωσης.
~  «Ο ‘Τσαμπανίκας’ με πίεσε να πράξω την πρώτη εμπρηστική επίθεση, στην οποία προέβην – κατόπιν αρκετών αναβολών – όχι με αυτόνομη βούληση, αλλά υπό το καθεστώς πίεσης», είπε.
«Εντούτοις η δεύτερη εμπρηστική επίθεση έλαβε χώρα, υπό συνθήκες απόλυτης πίεσης και ψυχικού εξαναγκασμού από τον ‘Τσαμπανίκα’ και δη υπό το καθεστώς τρόμου, αφού ο τελευταίος, μου είχε δημιουργήσει με απόλυτη σαφήνεια την εντύπωση, πως αν τολμούσα να απαγκιστρωθώ, θα πάθαινα κακό (εγώ ή η οικογένεια μου).
Στην πραγματικότητα οι δράσεις που μου άρεσαν ήταν τα γκράφιτι και το κάψιμο της τούρκικης σημαίας, τα οποία και θεωρώ ότι ούτε την έννομη τάξη διασάλευσαν, αλλά ούτε και ανήθικα ήταν. Εξάλλου, τέτοια βίντεο με γκράφιτι είδα στο site που τηρούσε ο Τσαπανίκας» και θέλησα να συμμετάσχω.
Έτι περαιτέρω, ως Έλλην Πατριώτης που νιώθω, θαυμάζω τον Κολοκοτρώνη, θεωρώ ελληνική την Μακεδονία και προαιώνιο εχθρό τον Τούρκο», είπε.
Επιμέρους πράξεις ομολόγησαν οι άλλοι δύο προφυλακισθέντες με τον 22χρονο να παραδέχεται μόνο ότι προσπάθησε να κατασκευάσει μία μολότοφ. Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων και ένας δικηγόρος από τον Πειραιά.
Ο τελευταίος υποστήριξε ότι έδινε νομικές συμβολές στον συγκατηγορούμενο του και πως ο ίδιος δεν έχει εμπλοκή με την οργάνωση.
iefimerida.gr

*** Οι αλήθειες για τον Έβρο που θα σοκάρουν το ΓΕΣ! Τι λέει αντισυνταγματάρχης των Ειδικών Δυνάμεων;..

~ Καλύτερα να μασάς πολύ, παρά να μιλάς πολύ. Ο λαός είναι πάντα σοφός, και δια μέσω λαϊκών ρήσεων προειδοποιεί για τις εξελίξεις όσους λένε και υπόσχονται πολλά. Είναι αρκετός καιρός τώρα που στελέχη του Στρατού μας αλλά και οι εν αποστρατεία (Αξκοί, Υπξκοί), παλιοί και νέοι, όποτε συνευρίσκονται λένε το ανέκδοτο της ημέρας, δυστυχώς, βγαλμένο από την καθημερινότητα του στρατού μας και την αβάσταχτη ελαφρότητα της ηγεσίας του, πολιτικής και στρατιωτικής.
Ενώ τα προηγούμενα χρόνια τα ανέκδοτα ξεκινούσαν συνήθως με τον Τοτό, τώρα ξεκινάνε με τον «Κατακαημμένο» ή το Στρατό. Βέβαια η ανώτατη ηγεσία είναι υπερήφανη πολύ και σκέφτεται να κάνει και διαγωνισμό στρατιωτικού περπατήματος και μουσικής -αντίστοιχης αίγλης των καλλιστείων και Eurovision– μετά την πετυχημένη πασαρέλα στο ΓΕΣ στελεχών, στρατιωτών, εντυπωσιακών ηλεκτρονικών προβολών και τοπικών αγροτικών προϊόντων από Σχηματισμούς όλης της χώρας που ειλικρινά βοήθησε τα μάλα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και βελτίωση των ικανοτήτων μάχης.
Εγώ διάβαζα καθημερινά σε τουρκικά έντυπα τις συνεχείς παραιτήσεις στελεχών πληροφοριών της ΜΙΤ και καθαιρέσεις ανωτάτων στελεχών της από τον σουλτάνο Ερντογάν, επειδή δεν κατάφεραν να ανακαλύψουν ότι αιχμή του δόρατος στη Ρόδο και το Καστελόριζο είχαμε το μελεκούνι, που δεν είναι πυραυλικό σύστημα αλλά λιχουδιά με μέλι, σησάμι, αμύγδαλα, κανέλα και πορτοκάλι, ενώ στη Θράκη οι λαγγίτες και τα μικίκια δεν ήταν οχυρωματικά έργα και συστήματα εγκαίρου προειδοποίησης, αλλά γλυκά για να «συγχωρεθούν» τα αγαπημένα τους πρόσωπα, και έλεγα δεν είναι δυνατόν, αυτοί δεν είναι τόσο παλαβοί, μάλλον εκπονούν παλαβό σχέδιο που ο κοινός ανθρώπινος νους δεν μπορεί να το συλλάβει!!!
Και καλά όλα αυτά … τις συνεχείς ατάκες που λέγονταν στις πρωινές αναφορές Λόχων που καμιά φορά η έκφραση κάποιου παραπόνου στρατιώτη στρίμωχνε λιγάκι … πάνε αυτά τώρα, αφού τώρα με άνεση λένε «να το πεις στον Αρχηγό που θα ‘ρθει πάλι σε 2 ημέρες» ενώ ταυτόχρονα σε κάποια άλλη μονάδα ο δεκανέας αλλαγής αισθανόταν περήφανος για το έργο του γιατί όσες φορές έβλεπε τους σκοπούς αυτός …. τόσες τους έβλεπε και ο Αρχηγός. Και μπορεί κάποιοι να έλεγαν «ζούμε μέρες που ο Αρχηγός είναι Λοχίας και όχι τις μέρες τις σωστές, που ο Λοχίας ήταν Αρχηγός», αλλά εγώ ήμουν πάντα αισιόδοξος. Πάντα πιστεύω ότι με κάποιο τρόπο θα ισορροπήσει η φύση και θα επανέλθουμε σε μια κανονικότητα. Δεν πτοούμουν δηλαδή ούτε από την ανισόρροπη απόφαση για το κλείσιμο όλων των Κέντρων.
~   Ούτε με ενόχλησε τόσο πολύ που η πισίνα του ΚΕΕΔ που χρειάστηκε τόσα χρήματα, χρόνο και αγώνα για να φτιαχτεί για την εκπαίδευση των δυτών μάχης, θα γίνει – μάλλον – χώρος για «ιαματικά ποδόλουτρα» μεταναστών παρανόμων, νομίμων ή υπό νομιμοποίηση ….κάτι δηλ. σαν ΚΑΑΥ Μεταναστών!!! Γιατί είμαι σίγουρος ότι τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, που δίνουν πολύ περισσότερα από τον εαυτό τους και την ψυχή τους και στερούν τόσα πολλά από οικογένειες και οικείους, όσο πιο πολύ τα αδικεί και τα παραμελεί η ηγεσία τόσο πιο πολύ πεισμώνουν και θα ανέβουν ακόμα πιο ψηλά γιατί ξέρουν να μην λυγίζουν στον εχθρό ακόμα και αν αυτός είναι καμιά φορά πολύ πιο … εγγύς, από όσο περίμεναν. Και καλά όλα τα βίντεο και οι κόντρα ανακοινώσεις καθημερινά για επισκέψεις και τελετές και δώσε οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το Γραφείο Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΣ. Μα καλά, τώρα που οι γονείς και συγγενείς των συλληφθέντων δηλώνανε σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα ότι δεν είχαν «επίσημη ενημέρωση» και ενημερώνονταν από τα κανάλια και τα sites, τι πρέπει να κάνεις λατρεμένε μου γκαντέμη που επένδυσες στο όνειρο και την φαντασία και πιάστηκες απροετοίμαστος να διαχειριστείς την στυγνή πραγματικότητα; Μήπως να βάλεις φούστα Σουλιώτισσας και να φέρεις 2 γυροβολιές και μ’ ένα πήδο όλο χάρη, από την οροφή του δοξασμένου βασιλείου του Πενταγώνου να νοιώσεις την μαγεία της ελεύθερης πτώσης;
Όχι, φυσικά!!! Οφείλουμε να συστήσουμε ψυχραιμία σε όλους τούτες τις δύσκολες ώρες. Και αφού συσκεφθεί για άπειρες ώρες η ηγεσία σύσσωμη, και διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα που η ηγεσία ζει σε κλίμα ευφορίας λες και η χρήση φαρμακευτικής κάνναβης έχει ξεκινήσει πιλοτικά μ’ αυτούς, αφού δουν ξεκάθαρα ότι οι υπόλοιποι της ηγεσίας που διοικεί στην περιοχή του Έβρου δεν πειράζει που δεν ήταν τσιτωμένοι την περίοδο αυτή λες και τους πέτυχε βολή πολυβόλου Botox στο κορμί όλο, αφού δεν ενοχλεί που η «εμφάνιση» των 2 συλληφθέντων στελεχών δεν αντανακλούσε περίσσεια εκπαίδευσης αλλά έλλειμμα γνώσεων, εκπαίδευσης, εκτίμησης και εκτέλεσης τυποποιημένων ενεργειών αντιμετώπισης ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΩΝ αλλά στατιστικώς ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΙΘΑΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ στην περιοχή του Έβρου, όχι μόνο από τους πρωταγωνιστές αλλά και από τους ασκούντες διοίκηση στην περιοχή, πιστεύω ότι σύντομα θα δούμε την εξής επική ανακοίνωση «Μετά από διεξοδική, αναλυτική και επιτόπια έρευνα του συμβάντος στην περιοχή του Έβρου, από σύσσωμη την ηγεσία, διαπιστώθηκε ότι την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο μάγειρας παρασκευής του συσσιτίου που έλαβαν τα 2 στελέχη το οποίο έφερε περίσσεια καρυκεύματος μ’ αποτέλεσμα να προβούν σε λάθος ενέργειες. Εδόθησαν σαφείς οδηγίες τρόπου παρασκευής συσσιτίου και ορίσθηκε βοηθός μάγειρας που θα προβαίνει σε έλεγχο αλατότητας και διασποράς τρίμματος πιπεροσπορίων συσσιτίου πριν την διάθεση αυτού εις τους τραπεζοκόμους.» Και τώρα που το καλοσκέφτομαι, δεν βλέπω κινητικότητα για το Πάσχα. Πότε ωρέ ηγέτες και επιτελείς περιμένετε να δοθούν οι οδηγίες για τα αρνιά και τα κρασιά και τα γλέντια; Αφήστε τις βολές και την εκπαίδευση και ασχοληθείτε με την προετοιμασία των κόκκινων αυγών. Πότε θα ξεκινήσουν οι δοκιμές τσουγκρίσματος; Tην τελευταία στιγμή; Θέλετε να πάθουμε καμιά νίλα και να αργήσει η προμήθεια των αυγών όπως των πυρομαχικών αρμάτων παλαιότερα και να ‘χουμε ντέρτια και καημούς; Πριν το πόλεμο είναι πάντα τα γλέντια ωρέ, γιατί αν γίνει πόλεμος ή κάνα «θερμό επεισόδιο» θα έχουμε άλλα γλέντια, που δεν μπορείτε να σκεφθείτε ωρέ…!!!
ΕΞΟΔΕΙΟΣ ΕΥΧΗ: Αχ, καλέ μου Χριστούλη, κάνε σε παρακαλώ πολύ την επερχόμενη Ανάσταση λίγο από το φως Σου να πάει σ’ όλους αυτούς που τόσο τυφλά, και με τόσο υστεροβουλία μας εκθέτουν καθημερινά και αφού θέλουν να υπηρετήσουν την εξωστρέφεια στείλε τους στο σύμπαν το εξώτερο, να βρουν τους εξωγήινους με τους οποίους έχουν ίδιο τρόπο σκέψης, για να γλυτώσει η πατρίδα μας αλλά και ο πλανήτης Γη.
Ο πάντα αισιόδοξος,
Νικόλαος Σκιαδάς, Ανχης ε.α Ειδικών Δυνάμεων
Πηγή: militaire.gr

***  ΧΑΜΟΣ στη Θεσσαλονίκη! ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ και ΧΗΜΙΚΑ μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ… (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την Πανβαλκανική πορεία διεθνιστικής αλληλεγγύης, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2.000 αντιεξουσιαστές.
Αφού ολοκληρώθηκε ειρηνικά η πορεία, κάποιοι αντιεξουσιαστές κατευθύνθηκαν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας από όπου άρχισαν να πετούν πέτρες, μολότοφ και φωτοβολίδες στις αστυνομικές δυνάμεις, με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
~ Αυτή την ώρα περίπου 300 αντιεξουσιαστές είναι ταμπουρωμένοι στο κτίριο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
~* Thestival.gr Επεισόδια Θεσσαλονίκη : https://youtu.be/YeyMwQU9QYM  .-
~*Epeisodia 5 : https://youtu.be/dPz0h4cZ0D4  .-

***  Ημερήσια εκδρομή με Περιηγητική Λέσχη Μεσσήνης , Κυριακή 11-03-2018 .
α/ Επίσκεψη και ξενάγηση στο Ιστορικό Θωρηκτό " ¨ΑΒΕΡΩΦ"
στον Φλοίσβο Πειραιά ,
β/ Επίσκεψη -ξενάγηση στο Πολιτιστικό Κέντρο κτήριο Ίδρυμα  " "ΣΤΑΥΡΟ ΝΙΑΡΧΟΥ"  στην Καλλιθέα Α. (Πειραιάς) και
γ/ Παρακολούθηση μουσικού προγράμματος στον "Κήπο του Ουρανού" στις Στήλες Ολυμπίου Διός στην Αθήνα {Πίτσα Παπαδοπούλου , Νικολόπουλος ,Στέλιος Διονυσίου } ..
Φωτογραφίες και βίντεο :
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


~*  VIDEO , ΒΊΝΤΕΟ  από ημερήσια εκδρομή με Ε. Περιηγητική Λέσχη Μεσσήνης Κυριακή 11-03-2018 :
1~Στέλιος Διονυσίου στον Κήπο του Ουρανού 11/03/018 :
https://youtu.be/w0R7CdpX7cg   .-
2~Στο  Ίδρυμα ΣΤ  Νιάρχου 11/03/2018:
https://youtu.be/DJ1NKdZUu6M .-
3~Στο θωρηκτό  ΑΒΕΡΩΦ  επίσκεψη  ξενάγηση  11/03/2018:
https://youtu.be/u8AfNqI7S8g .-
 4~Στο μαγαζί " Κήπος Ουρανού"  διασκέδαση 11/03/2018:
https://youtu.be/iRBDCwmzjlk  .-
5~Διαδρομή για Ίδρυμα Στ  Νιάρχου 11/03/2018:
 https://youtu.be/Bs0MRVrWYZ0 .-
6~Διασκέδαση φαγητό στον " Κήπο του Ουρανού  " 11/03/2018 :
https://youtu.be/6P3bEgqvvKE   .- 
7~Ίδρυμα Στ   Νιάρχου  11/03/2018  φθάνοντας:
https://youtu.be/TO1HqQo7s7g .-
8~Καλλιθέα Αθήνα  Ίδρυμα Σταυρ  Νιάρχου 11/03/2018:
https://youtu.be/0QJJmEiMB3U  .-
9~ Κέντρο  κήπος Ουρανού  διασκέδαση 11/03/2018:
https://youtu.be/f3nWLqJoHvQ .-
10~Κήπος Ουρανού με Στέλιο Διονυσίου Νικολόπουλο  ,Πίτσα Παπαδοπούλου 11/03/2018: https://youtu.be/bcgU9kQ5_aM  .-

   
 
*** Αθλητική Ενημέρωσης :

 ***Για την   Super  League  στην 25η αγωνιστική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
Σάββατο 10-03-2018 :
ΛΑΡΙΣΣΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ   0-0 .- ^
Τα γκολ : -
Κάρτες : Ζίζιτς , Σπίνουλας , Μιλοσαβλιεβιτς , Μασούρας  Κόκκινη Σπίνουλας ,
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Α.   2-2 .- ^
Τα γκολ : 48΄Σπιριντόνοβιτς , 59΄Σπιριντόνοβιτς , 65΄Κοτσόπουλος , 90+3΄ Γουάρντα .-
Κάρτες :  Καρασαλίδης , Ρισβάνης , Βλάχος , Γουάρντα .-
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης  1-1 .- ^
Τα γκολ : 69΄ Μανιάς , 87΄ Λούντ .-
Κάρτες : Ινσουά , Τονσο , Ντουντού , .-
Κυριακή 11-03-2018 :
Πλατανιάς - Ολυμπιακός Π .  0-4  .- ^
Τα γκολ : 14΄ Ρομάο , 24΄ Μαρίν , 35΄ Μιραλάς , 58΄ Σισσέ .-
Κάρτες :Κασαλίκα , Μποτία , .- ^
Ξάνθη - Παναιτωλικός   1-0  .-^
Τα γκολ : 23΄Κάστρο , .-^
Κάρτες :Πάουλο , Ιταμπέλ , Άργκχους ,Τσοκάνης .- ^
ΠΑΣ Λαμία 1964 - Λεβαδειακός   1-1 .- ^
Τα γκολ : 33΄ Γιακουμάκης , 40΄Τσούκαλος .
Κάρτες :Τριποτσέρης , Γιακουμάκης , Αντιλεχοου , Νίκας .- ^
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - ΑΕΚ Α.   0-0   Διακόπηκε  90+ ακυρώθηκε γκολ οφσάϊτ ΠΑΟΚ  90+ ΄ Βαρελά , επίθεση Σαββίδη σε πάγκο ΑΕΚ ,
 Τα γκολ
Κάρτες : Μάτος , Μπακασέτας , Ντιάλμα , Κρέσπο , Αραούχο , Πέλκας , Μαουρίτσιο , Χριστοδουλόπουλος ,
Δευτέρα 12-03-2018 :
ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης

*** Για την 25η  αγωνιστική  της  U20  Super League :
Σάββατο 10-03-2018 :
Πανιώνιος - Ατρόμητος Α.  0-1 .-^
Λαμία 1964 - Λεβαδειακός 1-1 .-^
ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης  2-0 .- ^
Κυριακή 11-03-2018 :
Πλατανιά/Χανιά - Ολυμπιακός Π.  2-1 .- ^
ΑΕ Λάρισσα - ΑΟΚ .Κέρκυρα  3-0 .- ^
Ξάνθη - Παναιτωλικός  1-2 .- ^
Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης  2-1 .- ^
ΠΑΟΚ Θ. - ΑΕΚ Α.  4-0 .- ^
και  13-03-2018 για την 20η αγωνιστική
Λεβαδειακός - ΑΟΚ Κέρκυρα

***  Για την 21η αγωνιστική  της  FOOTBALL League  στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
Σάββατο 10-03-2018 :
Πανσερραϊκός - Απόλλων Λάρισσας  2-1 .- ^
Βέροια -Αχαρναϊκός  3-0  α.α. .-^
Κυριακή 11-03-2018 :
Παναιγιάλειος - Αιγινιακός  2-1 .- ^
ΟΦΗ - Τρίκαλα 1963  3-0 .- ^
Δόξα Δράμας - Καλλιθέα  2-0 .-^
Αναγέννηση Καρδίτσας - Απόλλων Πόντου  0-2 .- ^
12-03-2018 :
ΑΕ. Σπάρτης - ΑΕ. Καρδίτσας
Άρης Θεσσαλονίκης - Εργοτέλης
Χανιά/Κισσαμικός - Παναχαϊκή
14-03-2018 :
Βέροια - Χανιά/Κισσαμικός  0-3  α.α. .-^
Αχαρναϊκός - ΑΕ. Σπάρτης  0-3 α.α. .- ^

*** Για την Super League  το ελληνικό ποδόσφαιρο γυναικών 15η αγωνιστική :
Κυριακή 11-03-2018 :
Οδυσσέας Γλυφάδας - Αμαζώνες Δράμας  0-0  .- ^
ΟΦΗ - Ατρόμητος Αθηνών  0-1 .- ^
ΑΕ. Λάρισσα -Φαίδων Άργους  5-0 .- ^
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - Μεσσολόγγι  5-0 .- ^
Ελπίδες Καρδίτσας 94 - Άρης Θεσσαλονίκης  2-1 .- ^
Τρίκαλα 2011 - Βόλος 2004  1-0 .- ^

***  Για την Γ΄ εθνική στους Ομίλους ελληνικό ποδόσφαιρο  :
Σάββατο 10-03-2018 :
Προοδευτική -Ρόδος  1-0 .- ^ {6ος όμιλος , 19η αγωνιστική.}.-
ΑΟ. Λουτράκι - Ιάλυσος  1-3 .- ^ {6ος όμιλος 19η αγων. } .-
Παλληξουριακός - Ζάκυνθος  1-3  .- ^ {5ος όμιλος ,11-03-2018}.-
Κυριακή 11-03-2018 :
Ερμής Κιβερίου - Αιολικός Μιτυλίνης  0-2 .- ^
Διαγόρας -Εθνικός Πειραιώς   1-1 .- ^
~ Για τον 1ο  Όμιλο  για την 20η αγωνιστική :
Άρης Αβάτου - ΑΕ. Διδιμοτοίχου  0-0 .- ^
Δόξα Προσκυνητών - Αετός Ορφανού  1-3 .- ^
Μ. Αλέξανδρος Ξηροποτάμου - Απόλλων Παραλιμνίου  0-1 .- ^
ΑΣ Ελπίς Σκουτάρεος - Νέστος Χρυσούπολης  1-2 .- ^
Α.Ο. Καβάλα - Μ. Αλέξανδρος Καρπερίς  3-0 .- ^
Ορφέας Ξάνθης - Δόξα Ν. Σιδιροχωρίου  5-2 .- ^
~ Για τον 2ο Όμιλο  στην 27η αγωνιστική :
Άρης Παλαιοχωρίου - Ηρακλής 1908  0-0 .- ^
Εδεσσαϊκός - Μακεδονικός  2-1 .- ^
Λαγκαδάς - Καμπανιακός   4-0 .- ^
Α.Ο. Καρδιάς - Α.Ε. Καρδίτσας  1-2 .- ^
Κιλκισιακός - Αγροτικός Αστέρας   3-1 .- ^
Πιερικός - Αλμοπός Αριδέας  1-0 .- ^
ΑΕ. Αλεξάνδριας - Νάουσσα  1-3 .- ^
~ Για τον 3ο Όμιλο για 23η αγωνιστική :
Πανλευκάδιος - Καστοριά 3-0 α.α. .- ^
Ερμής Αμυνταίου - Τιλικράτης 2014   1-2 .- ^
Αστέρας Παραποτάμου - Δόξα Κρανούλας   0-1 .- ^
Εθνικός Φιλιππιάδας - Μακεδονικός Φούφα  1-2 .- ^
Σκουφάς Κομποτίου - Θεσπρωτός   0-2 .- ^
ΑΕΠ Καραγιαννίων - Νέος Αμφίλκοχος  0-1 .- ^
~ Για τον 4ο  Όμιλο ..:
ΑΟ. Σελανών - Αστέρας Ιτέας  1-0 .- ^
Οπούντιος Μαρτίνου - Ρήγας Φεραίος  1-2 .- ^
Ολυμπιακός Βόλου 1937 - Αμβρυσσέας Διστόμου  3-0 .- ^
Αλμυρός -Νίκη Βόλου  1-0 .- ^
Α.Ο. Αχιλέας Φαρσάλων - Διγενής  Νεοχωρίου   1-1 .- ^
Α.Ο. Θήβας - ΑΠΟΚ Βελούχι  3-1 .- ^
~ Για τον 5ο  Όμιλο  για την 19η αγωνιστική :
Τσικλητήρας Πύλου - Αχαϊκή  0-1 .- ^
Πανηλειακός - Λεωνίδιον  4-1 .- ^
ΠΑΟ Βάρδας - Αστέρας Αμαλιάδας  0-2 .- ^
Παναρκαδικός - Καλαμάτα  0-0 .- ^
Διαγόρας Βραχνέϊκων - ΑΕ. Αστέρας Βλαχιότη  2-1 .-^
~Για τον 6ο Όμιλο   ...:
Α.Ο. Ζευγολατιού - ΑΠΟ Κερατσίνι  0-1 .-^
Ιωνικός Νίκαιας - Πέλοπας Κιάτου   4-1 .- ^
~ Για τον 7ο Όμιλο ... :
Θύελλα Ραφήνας - Πανθηραϊκός   1-2 .- ^
Διαγόρας Αγίας Παρασκευής - Παναργιακός  2-0 .-^
ΑΟ. Χαλκίς - Α.Ε. Ερμιωνίδα   0-1 .- ^
Αήττιτος Σπάτων - Α.Ο. Τρίγλια Ραφήνας  5-1 .- ^
~ Για τον 8ο Όμιλο ....:
ΑΕ. Μυλοποτάμου - Αιγάλεω Α.  4-2 .- ^
 Ηλισιακός  -  Άγιος Ιερόθεος  0-2 .- ^
Ηρόδοτος ΑΕ. Κηφισιάς   2-1 .- ^
ΟΦ. Ιεράπετρας -Ερμής Ζονανιών  2-1 .- ^
Ατσαλένιος - Φωστήρας  1-0 .-^

*** Στην Α1  στο Ελληνικό μπάσκετ για την 18η αγωνιστική :
Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 :
ΤΡΙΚΑΛΑ - Γ.ΛΑΡΙΣΣΑ/ΦΑΡΟΣ   65-74,  (36-48) .-^
Τα δεκάλεπτα : 23-20 ,  13-28 , 18-16 , 11-10 .- ^
 ΚΟΡΟΙΒΟΣ Αμαλιάδας -ΑΕΚ Αθηνών 75-77, (34-31) .-^
Τα δεκάλεπτα : 18-15 , 16-16 , 24-29 , 17-17 .- ^
ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου - Γ.Σ. ΛΑΥΡΙΟΥ  71-77 , (36-30) .-^
Τα δεκάλεπτα : 18-10 ,  18-20 , 16-18 , 19-29 .- ^
ΚΥΜΗ - ΠΡΩΜΗΘΕΑΣ Πάτρας  68-73 , (29 -42) ,- ^
Τα δεκάλεπτα : 12-25 , 17-17 , 16-21 , 23-10 .-
Κυριακή 11-03-2018 :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  97-53 (47-28) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 22-21 , 25-7 , 20-18 , 30-7 .- ^
ΑΡΗΣ Θ. -ΠΑΟΚ Θ.    αναβλήθηκε
ΡΕΘΥΜΝΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς



 *** Για την Α2  στο Ελληνικό μπάσκετ για την 21η αγωνιστική :
Μαρούσι - ΑΣ. Καστοριάς   65-55.- ^
Γ.Σ. Ερμής Αγιάς - ΑΣ. Καρδίτσας  73-57 .-^
Χολαργός - Ψυχικό  83- 81 .- ^
Ηρακλής Θ. - Αμύντας    79-58 .- ^
Περιστέρι -Δόξα Λευκάδας  82-64 .-^
Αρκαδικός - ΑΣ Παπάγου    81-72 .- ^
ΑΕ. Λάρισσα - Απόλλων Πάτρας   82-111 .-^
ΑΣΕ Δούκας  - Εθνικός Πειραιώς  65-71 .-

*** Για την Α1 Μπάσκετ γυναικών  για την 18η αγωνιστική :
Αθηναϊκός -Παναθηναϊκός  68-50 .- ^
ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας - Παναθλητικός  Συκεών  80-78 .- ^
Γ.Σ. Πανιώνιος -  Κίκη Λευκάδας  73-68 .- ^
Φάρος Κερατσινίου - Ολυμπιακός Βόλου  92-49 .- ^
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - Εσπερίδες Καλλιθέας  75-53 .- ^
Α.Ο. Δάφνη Αγίου Δημητρίου - Ολυμπιακός Πειρεώς  53-85 .- ^

*** Για την Α1  Βόλεϊ Ανδρών ..:
Σάββατο 10-03-2018 :
Ολυμπιακός Πειραιώς -Φοίνικας Σύρου  3-0  σετ  .-^
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - Εθνικός Αλεξανδρούπολης  3-0  σετ .- ^
Παμβοχαϊκός - Ηρακλής Θεσσαλονίκης 2015   1-3  σετ .- ^
Γ.Ε. Παναχαϊκή -Α.Ο. Κηφισιάς   0-3 σετ .-^
Εθνικός Πειραιώς - Νίκη Αιγινίου  3-0 σετ .- ^

***  Για την Α1  Βόλεϊ Γυναικών ..:
Μακεδόνες Αξιού - ΑΟ. Θήρας  3-0 σετ .- ^
ΑΟΦ Πορφύρας - Αίας Ευόσμού 3-1 σετ .-
Κυριακή  11-03-2018 :
Γ.Σ. Ηλιούπολης - ΑΟΝ Παναξιακός  0-3 σετ,.- ^
ΑΣΠ Κόρινθος - Ηρακλής  Κηφισιάς    3-0 α.α. .- ^

*** Κύπελλο Ελλάδας στο Χάντμπολ
Σάββατο 10-03-2018  Ημιτελικά 1ος αγώνας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  22-21  .- ^
ΑΣΕ Δούκας - Αεροπόρος Έδεσσας  28-19 .-

***  *** Για το Μεσσηνιακό Ποδόσφαιρο ΕΠΣ Μεσσηνίας
Σάββατο 10-03-2018 :
Α΄ Τοπική  Κατηγορία 21η αγωνιστική
ΣΠΕΡΧΟΓΙΑ - ΦΑΡΑΙ  2-2 .- ^
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας 2-1 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 0-2 .-^
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών  1-3 .- ^
Α1 ΄ Τοπική Κατηγορία  21η αγωνιστικη
ΑΕ. Γαργαλίανων -Αστέρας Μικρομάνης  3-0 .- ^
Παπαφλέσσας Χώρας -Χανδριναϊκός 3-4 .- ^
ΑΕ. Αβίας - Αίαντας Καλαμάτας 1-1 .- ^
Β΄ Τοπική Κατηγορία   20η αγωνιστική
ΑΕ. Κυπαρισσία/Ηρακλής - ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας  3-0 .- ^
Αστέρας Βαλύρας - Κεραυνός Καλαμάτας 0-3 .- ^
Πανευαϊκός - Νέος Άρις
ΑΣ. Φυτειάς - Α.Ο. Πατίστας   Αναβλήθηκε
Θύελλα  Χαροκοπιού - ΑΣ. Δαναός  6-1 .- ^
 Δόξα Καλαμάτας -Πράσινα Πουλιά  1-0 .-^
Γ΄ Τοπική Κατηγορία  14η και 15η αγωνιστική
Α.Ο Λεϊκών -Εθνικός Καλαμάτας  1-1 .- ^
Νέστωρας Πύλου - Θύελλα Παραλία 4-1 .- ^
Ακαδημία Πάμισος - Ίκαρος Καλαμάτας  2-0 .-^
Θύελλα Μερόπης -ΠΑΟΚ Καλαμάτας 3-0 .- ^
*** Κυριακή  11 Μαρτίου 2018 :
Α΄ ΤΟΠΙΚΟ :
Τέλος Άγρας - Α.Ο. Κυπαρισσία  0-0 .- ^
Α.Ο. Ομόνοια -Α.Σ. Πανθουριακός  -
Έθνικός Μελιγαλά -Ολυμπιακός Καλαμάτας  1-1 .-^
Α.Σ. Ανδρούσας - Π.αμισος Μεσσήνης   0-1 .- ^
Α1΄ ΤΟΠΙΚΟ :
Ολυμπιακός Ανάληψης -Απόλλων Πεταλιδίου  1-1 .-^
Α.Ο. Μεθώνης -Α.Ε. Μάνης  -
Ακρίτας Κορώνης - Α.Ο. Δωρίου  3-1 .- ^
Α.Ο. Φυτειάς - Ηρακλής Καλαμάτας  1-1 .- ^
Β΄ ΤΟΠΙΚΟ :
ΑΕΚ Καλαμάτας -ΠΑΟ Καλού Νερού  0-2 .-^
Παπαφλέσσας Άμφειας -Διαγόρας Κοπανακίου  3-5 .-^
Μεσσηνιακός Γ.Σ. -αστέρας Αρφαρών   1-1 .-^
Α.Ε. Λογγάς - Πανιώνιος Καλαμάτας   1-2 .-^
Νέδουσα Αλαγονίας - ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα  -
Γ΄ ΤΟΠΙΚΟ :
Α.Ο. Ερμής Καλαμάτας - Α.Ο. Λεϊκων  0-1 .- ^

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-28-2018-28-1-750-457.html .- 
~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2018 :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 . ~
ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/03/news-01-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 1 στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη  01  Μαρτίου 2018 , * 
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ! : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news-1-01-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02  Μαρτίου 2018
 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-02-2018-2-326.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
Σάββατο 03 Μαρτίου 2018
  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-03-2018-3.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή 04  Μαρτίου 2018   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Μαρτίου 2018
  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~** ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Ε΄ Μέρος  ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  Τρίτη 06  Μαρτίου  2018 ,  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/6-2018.html .-
~** ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
~ Δευτέρα 26-02-2018 
με  23  Ιατρικά θέματα ,
 ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Τρίτη 06 Μαρτίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_6.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 07  Μαρτίου 2018
  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/news-07-2018.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσηςΠέμπτη 08 Μαρτίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/news_53.html .-
 ~** ~*Ημερήσια εκδρομή - διαδρομή , από  Μελιγαλά για Εσπερινό στους Αγίους Τεσσαράκοντα (Ι. Μονή) την Πέμπτη 08-03-2018
Παρασκευή   09-03-2018
   : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_9.html .-
~ ** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  11  Μαρτίου 2018
  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .- 
~**

***BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6132   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3923  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 981   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-   
     

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: