ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 .
~
 
 
Καρυστίας Σεραφείμ στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: «Οδύνη για τον Ελληνα πιλότο»

~  του Γιώργου Νταλιάρη
Τη βαθιά του οδύνη για την απώλεια του Ελληνα πιλότου του Mirage 2000 εκφράζει μέσα από το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου, Σεραφείμ.
* Ο Σεβασμιώτατος, που ποιμένει επί 50 χρόνια στη μητροπολιτική περιοχή, γνωρίζοντας πολύ καλά την αεροπορική βάση από την οποία απογειώθηκε χθες το πρωί το μοιραίο αεροσκάφος του Γιώργου Μπαλταδώρου, είναι και ο ίδιος βαθιά συγκλονισμένος με την είδηση που από χθες μονοπωλεί.
«Είναι κρίμα. Είμαστε βαθιά λυπημένοι με το συμβάν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος κ.Σεραφείμ.
Ο Ποιμενάρχης αναμένεται να επισκεφθεί την Σκύρο για την εορτή του Αγίου Γεωργίου την ερχόμενη εβδομάδα και θα βρεθεί και στη βάση, τελώντας Τρισάγιο στη μνήμη του Ελληνα πιλότου που έπεσε ηρωικά κατά την τέλεση του καθήκοντος, ενώ θα μιλήει στον διοικητή και τους πιλότους.

***  Αντιοχείας Ιωάννης εναντίον των ΗΠΑ για τις απειλές στη Συρία
~ Την αγωνία του για το μέλλον της Συρίας σε μια πιθανή επίθεση των ΗΠΑ εκφράζει μέσω δήλωσής τους ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης. Σε αυτή κάνει λόγο για ένα πλήγμα που θα επιφέρει καταστροφή στηη χώρα και στην περιοχή.
* Η δήλωση του Πατριάρχη αναφέρει
Καταδικάζουμε τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις και απειλές των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία βάσει απλών απλών ισχυρισμών για τη χρησιμοποίηση χημικών όπλων.
Αποδοκιμάζουμε κάθε πιθανή αμερικανική επίθεση κατά του λαού μας που θα οδηγήσει τη χώρα και την περιοχή σε περαιτέρω καταστροφή.

***   Εγκρίθηκε η μελέτη για τη διαμόρφωση του χώρου νότια του «Πανελληνίου» 
Εγκρίθηκε η μελέτη του Δήμου Καλαμάτας που αφορά στη διαμόρφωση πάρκου νότια του «Πανελληνίου». Η χρηματοδότηση για τις παρεμβάσεις θα γίνει από χορηγό, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τη γρήγορη κατασκευή του έργου (μέχρι τέλος Μαΐου), χωρίς την εμπλοκή που δημιουργεί η γραφειοκρατία.
Χθες, πραγματοποιήθηκε σχετικά σύσκεψη στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή και του αναδόχου κατασκευής, η οποία θα ξεκινήσει εντός της εβδομάδας.
Κατά τη μελέτη περιορίζεται δραστικά και οριοθετείται ο χώρος που δίδεται στα δύο καταστήματα για εκμετάλλευση. Θα υπάρξουν ηλεκτροφωτισμός σε όλη την έκταση, καθαίρεση παράνομων κατασκευών, παγκάκια και διαμόρφωση με κυβόλιθους ενός διαδρόμου τριών μέτρων, νότια του «Πανελληνίου», με όδευση ανατολική και βόρεια μέχρι το περίπτερο της οδού Ναυαρίνου, στην είσοδο του πάρκινγκ. Στο διάδρομο θα καθαιρεθούν οι κάθε είδους κατασκευές και θα φωτισθεί.

***  «Υποχρεωτική φοίτηση προνηπίων στα Νηπιαγωγεία» του Δήμου Τριφυλίας η γνώμη της αρμόδιας επιτροπής
 
Υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων ετών στα Νηπιαγωγεία του Δήμου Τριφυλίας από το σχολικό έτος 2018-2019, είναι η γνώμη που εξέφρασε η κατά νόμο αρμόδια τριμερής επιτροπή έπειτα από χθεσινή συνεδρίασή της. Πλέον, ύστερα από εισήγηση του περιφερειακού διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, θα εκδοθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών.
Υπενθυμίζεται ότι στο Ν.4521/18 περιλαμβάνεται και η θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης και συγκεκριμένα σε διατάξεις που περιλαμβάνονται στο άρθρο 33 του νόμου ρητά ορίζεται ότι: «3.α) Το πρώτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 1566/1985 (Α’ 167) αντικαθίσταται ως εξής: “3. Η φοίτηση είναι υποχρεωτική στο Νηπιαγωγείο, στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο εφόσον ο μαθητής δεν έχει υπερβεί το 16ο έτος της ηλικίας του”, β) Η παρ. 3 του άρθρου 3 του ν. 1566/1985 αντικαθίσταται ως εξής: “3. Η φοίτηση στα Νηπιαγωγεία είναι διετής και εγγράφονται σε αυτά νήπια, που συμπληρώνουν, την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής, ηλικία τεσσάρων (4) ετών”, γ) Η παρ. 4 του άρθρου 3 του ν. 1566/1985 αντικαθίσταται ως εξής: “4. Η φοίτηση όσων νηπίων την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν ηλικία πέντε (5) ετών, είναι υποχρεωτική σε όλη τη χώρα. Για τα νήπια που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών, σύμφωνα με την παράγραφο 3, γίνεται υποχρεωτική σταδιακά, από το σχολικό έτος 2018-2019 και σε κάθε περίπτωση εντός τριετίας, κατά Δήμους, οι οποίοι ορίζονται με κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, εφαρμοζομένου σε κάθε περίπτωση του δεύτερου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 1566/1985. Η κοινή υπουργική απόφαση του προηγούμενου εδαφίου εκδίδεται ύστερα από εισήγηση των οικείων περιφερειακών διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία διατυπώνεται έπειτα από γνώμη τριμερούς επιτροπής, η οποία συγκροτείται με απόφαση των ιδίων.
Η εν λόγω επιτροπή αποτελείται από τους οικείους διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως προέδρους, τους οικείους δημάρχους και τους προέδρους των οικείων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως μέλη”».
Στη χθεσινή συνεδρίαση της κατά νόμο αρμόδιας τριμερούς επιτροπής, που συγκροτήθηκε με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και αποτελείται από το διευθυντή Π.Ε. Μεσσηνίας ως πρόεδρο, το δήμαρχο Τριφυλίας και την πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τριφυλίας, αφού συζήτησαν, αποφάσισαν και, κατά πλειοψηφία, εξέφρασαν γνώμη για υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία του Δήμου Τριφυλίας από το σχολικό έτος 2018-2019.
Η απόφαση-γνώμη της επιτροπής ελήφθη με ψήφους δύο έναντι μιας, με τους δύο εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να ψηφίζουν θετικά και για την άμεση υλοποίηση της πρόβλεψης του νόμου, και το δήμαρχο Τριφυλίας να διαφωνεί, εκφράζοντας αντιρρήσεις στο πλαίσιο της θέσης που έχει επισήμως εκφράσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.
Μετά το πέρας της συνεδρίασης, σε δηλώσεις του στο «Θ» ο διευθυντής Π.Ε. Μεσσηνίας, Δημήτρης Οικονομόπουλος, σημείωσε: «Συναντηθήκαμε σήμερα (σ.σ. χθες) με το δήμαρχο Τριφυλίας, τον κ. Κατσίβελα και την πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας, εδώ στο γραφείο του δημάρχου, για να εισηγηθούμε για τη φοίτηση των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία μας. Έγινε μια κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων σε εξαιρετικό επίπεδο. Άλλωστε, ο Δήμος Τριφυλίας είναι αρωγός πάντα στην προσπάθεια που κάνουμε για την εύρυθμη λειτουργία των Νηπιαγωγείων και ευχαριστούμε πολύ το δήμαρχο για ό,τι προσφέρει στα σχολεία μας». Ερωτηθείς ο κ. Οικονομόπουλος για την πρόταση για τα σχολεία του Δήμου Τριφυλίας, απάντησε: «Η πρόταση, κατά πλειοψηφία, είναι να φοιτήσουν τα προνήπια στα Νηπιαγωγεία μας».
Με τη σειρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τριφυλίας, Μαρία Πέππα, επισήμανε: «Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τριφυλίας κι εμείς συμφωνούμε ότι υπάρχουν οι δομές στο Δήμο μας για να φοιτήσουν τα προνήπια, από την επόμενη σχολική χρονιά, στα Νηπιαγωγεία και υπάρχουν και οι συνάδελφοι, οι επαρκείς, για να στελεχώσουν τα Νηπιαγωγεία και να λειτουργήσουν όλα εύρυθμα. Αν δεν μπορέσουμε σ’ όλες τις πόλεις τα Νηπιαγωγεία, όλα άμεσα, τουλάχιστον εν ευθέτω χρόνω θα γίνει οπωσδήποτε αυτό και πρέπει να γίνει».
Τέλος, από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, τόνισε: «Συνεδρίασε σήμερα (σ.σ. χθες) στο Δήμο Τριφυλίας η θεσμοθετημένη επιτροπή με αντικείμενο ν’ αξιολογήσει κατά πόσον οι δομές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν ν’ αφομοιώσουν παιδιά αντίστοιχα που προβλέπει το πρόγραμμα στους χώρους των σχολείων. Αυτό το οποίο ο Δήμος υποστηρίζει είναι ότι η μεταρρύθμιση που πάει να γίνει, επειδή δεν είναι ενιαία ταυτόχρονα σε όλη την επικράτεια, δεν επιβεβαιώνει τους επιστημονικούς όρους υπό τους οποίους γίνεται όλη αυτή η προσπάθεια. Αυτό το οποίο δεν έχει εκτιμηθεί και πρέπει να εκτιμηθεί πριν από τις τελικές αποφάσεις, είναι κατά πόσον θα δημιουργήσει δυσλειτουργία στη λειτουργία των παιδικών σταθμών, με ό,τι κοινωνικά προβλήματα μπορεί να προκαλέσει ένα ενδεχόμενο κλείσιμο των σχολείων, όχι αυτή τη στιγμή, αλλά και σε βάθος χρόνου.
Αυτή η διαφορετική άποψη που ουσιαστικά είναι και η άποψη των Δήμων καταγράφηκε. Έγινε μια πάρα πολύ καλή συζήτηση μέσα σ’ ένα πνεύμα συνεργασίας, που ούτως ή άλλως υπάρχει με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πάντα προς όφελος της κοινωνίας και των παιδιών μας».  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Ξεκίνησε να λειτουργεί η Εθνική δίπλα στο Δημαρχείο της Καλαμάτας
 
Το κατάστημα συναλλαγών της Εθνικής Τράπεζας, στον αριθμό 115 της οδού Αθηνών στην Καλαμάτα, ξεκίνησε προχθές τη λειτουργία του. Διοικητικά ανήκει στο κεντρικό κατάστημα της Καλαμάτας και θα εξυπηρετήσει το δυτικό τμήμα της πόλης και του Δήμου και ιδίως τους επαγγελματίες, σε μία περιοχή με πολλές επιχειρήσεις.
Χθες, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Θεμάτων, Θανάση Ηλιόπουλο, επισκέφθηκε το νέο κατάστημα της Εθνικής, όπου συναντήθηκε με το διευθυντή του κεντρικού καταστήματος Απόστολο Καπετανάκη και άλλα στελέχη της τράπεζας.
Σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης, ο Π. Νίκας χαρακτήρισε τη λειτουργία του καταστήματος «πολύ θετική ενέργεια» και εξέφρασε ευχαριστίες.
Επίσης, τόνισε ότι το νέο κατάστημα πρόκειται να καλύψει μεγάλες ανάγκες στην Καλαμάτα και τη δυτική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, ενώ εκτίμησε ότι η λειτουργία του είναι αποτέλεσμα της παρουσίας του Δημαρχείου στη δυτική πλευρά της πόλης.
Τέλος, υπογράμμισε το γεγονός ότι ο Δήμος Καλαμάτας δεν ξεχνά τη βοήθεια της Εθνικής Τράπεζας προς αυτόν, που συνίστατο σε υποστήριξη για την προμήθεια μηχανημάτων αξίας περίπου ενός εκατ. ευρώ.  Στάθηκε, ακόμη, στον αείμνηστο διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής, Αλέξανδρο Τουρκολιά, o οποίος χρηματοδότησε - μέσω της εταιρείας οικονομικών συμβούλων Planet, θυγατρικής της Εθνικής - τη μελέτη βιωσιμότητας και λειτουργίας του Μεγάρου Χορού. Μετά δε την πιστοποίηση του Μεγάρου από τον πιστοποιητικό οργανισμό TuV Sud, για την οποία οι διαδικασίες θα αρχίσουν την επόμενη Δευτέρα, θα υλοποιηθεί η μελέτη λειτουργίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Καπετανάκης ευχαρίστησε το δήμαρχο για την επίσκεψη, τις ευχές και τη συνεργασία, ενώ επισήμανε ότι ήδη έχει τοποθετηθεί ATM στο νέο κατάστημα και σύντομα θα λειτουργήσει άλλο ένα εντός του Βιοτεχνικού Πάρκου Καλαμάτας.
*** Παρουσίαση του βιβλίου για τα γλυπτά μνημεία του Κοιμητηρίου Καλαμάτας
 
Το βιβλίο «Τα Γλυπτά Μνημεία του Κοιμητηρίου Καλαμάτας αφηγούνται την ιστορία τους 1870-1940» της προϊσταμένης των ΓΑΚ - Αρχείων Νομού Μεσσηνίας Αναστασίας Μηλίτση-Νίκα θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 18 Απριλίου, στις 8.00 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, από το Δήμο Καλαμάτας και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους - Αρχεία Ν. Μεσσηνίας.
Κατά την εκδήλωση ομιλητές θα είναι οι:
-Πέτρος Θέμελης, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, «Το κίνημα του Νεοκλασικισμού»
-Αναστασία Μηλίτση-Νίκα, προϊσταμένη ΓΑΚ-Μεσσηνίας, «Το Κοιμητήριο Καλαμάτας τόπος συλλογικής μνήμης. Τόπος των "απόντων"»
-Πέπη Γαβαλά, προϊσταμένη ΓΑΚ-Λακωνίας, «Τα νεοκλασικά ταφικά μνημεία του Κοιμητηρίου Καλαμάτας 1870-1940» και
-Παναγιώτης Λαμπρινίδης, γλύπτης-διευθυντής Δημοτικού Εικαστικού Εργαστηρίου, «Η δημιουργία των νεοκλασικών ταφικών μνημείων του Κοιμητηρίου Καλαμάτας (Νεοελληνική γλυπτική - Τηνιακή μαρμαρογλυφία)».
Οι ομιλίες θα συνοδεύονται από προβολές εικόνων.

***  Παραληρηματικό αφήγημα Τατούλη!
 
«Στημένο παιχνίδι», «πολιτικός εκβιασμός», «πολιτική εκτροπή»
 Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι σαν το νερό που κυλάει είναι ο άνθρωπος: προσπαθεί να βρει την πιο βολική γι' αυτόν θέση. Το νερό βρίσκει τον πιο εύκολο δρόμο. Που πολλές φορές είναι ένας καλός κατήφορος, φυσικά.
Κάπως έτσι εμφανίστηκε στο Διοικητήριο της Καλαμάτας χθες  ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, σε μία ακόμα συνέντευξη Τύπου για τις υπό διερεύνηση υποκλοπές στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη. Προσπάθησε να παρουσιάσει το δικό του αφήγημα για το πρόβλημα που κυριαρχεί εδώ και εβδομάδες στην τοπική πολιτική σκηνή. Όσο η συνέντευξη εξελισσόταν, ο κ. Τατούλης προσπαθούσε να παρουσιάσει τις δικές του εξηγήσεις/εκδοχές για το τι συμβαίνει στην «πραγματικότητα». Για τον περιφερειάρχη, όλα ήταν καθαρά στο μυαλό του από τη στιγμή που έτσι πίστευε.
Στην αρχή υποστήριξε ότι βρέθηκε πράγματι κοριός στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη, αλλά χαρακτήρισε την όλη υπόθεση ως «στημένο παιχνίδι», ως «πολιτικό εκβιασμό», ως «πολιτική εκτροπή».
Ο κ. Τατούλης ισχυρίστηκε ότι «ο λεγόμενος μηχανισμός ήταν παλιός, οξειδωμένος, χωρίς καμία δυνατότητα λειτουργίας». Την υπόθεση έστησαν, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, κάποιοι «που νομίζουν ότι μπορούν να διαφεντεύουν τον τόπο» και την αξιοποίησαν για να μειώσουν τη μεγάλη δυναμική τη δική του και της παράταξής του, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ορισμένα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον τοπικού Μέσου Ενημέρωσης που μίλησε για “Τατούλης Gate”, κάλεσε την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη να παραιτηθεί «εάν διατηρεί κάποιο ίχνος εντιμότητας», ενώ μίλησε για «θεσμική εκτροπή» και του παραιτηθέντος αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά, για τον οποίο είπε ότι επιχείρησε να υπονομεύσει το θεσμό της Περιφέρειας, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία.
Επίσης, σχολίασε ότι ο τέως αντιπεριφερειάρχης τού ανέφερε ότι, μετά την επιτυχία του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, επέλεξε να διαφοροποιηθεί, γιατί θέλει να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία.
Είπε, επίσης, ότι ο Περικλής Μαντάς ήθελε «να φανεί καλός υπηρέτης απέναντι σε φιλικό του Μέσο Ενημέρωσης», κάτι που χαρακτήρισε ως «θεσμική εκτροπή», ενώ ακόμη σχολίασε ότι η στάση του πρώην αντιπεριφερειάρχη τον εξέπληξε και πως δεν την περίμενε, αναφέροντας επιπλέον ότι η ποιότητα του πολιτικού προσωπικού συνεχίζει να υποβαθμίζεται εδώ και χρόνια.
Ο Πέτρος Τατούλης, έχοντας δίπλα του τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, τους περιφερειακούς συμβούλους Αντωνία Μπούζα και Απόστολο Γκούνη, το δικηγόρο Ανδρέα Βαγκόπουλο και το Συνήγορο του Πολίτη και της Επιχείρησης Γιώργο Μπουλούκο, ανακοίνωσε ότι ο κοριός ήταν πολύ παλιός, ίσως από την εποχή που νομάρχης ήταν ο Δημήτρης Δράκος ή και παλιότερα.
Όταν κλήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα της εισαγγελικής και αστυνομικής έρευνας, απάντησε ότι δεν έχει κάνει ο ίδιος τη μηνυτήρια αναφορά και είτε δεν έχει είτε δεν μπορεί να κάνει ενημέρωση. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει και ο ίδιος σε ένδικα μέσα, για το γεγονός ότι η αντιπεριφερειάρχης Ε. Αλειφέρη δεν τον ενημέρωσε για την υπόθεση, παρότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, όπως τόνισε, εκείνος είναι ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Αρχής.
  Εκτελεστική Επιτροπή: Κακοσχεδιασμένη πλεκτάνη
Πληροφορίες από τα αποτελέσματα της έρευνας για την υπόθεση της πιθανής παρακολούθησης της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη, στο γραφείο της στο Διοικητήριο, επικαλείται η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία με ανακοίνωσή της μιλά για «κακοσχεδιασμένη πλεκτάνη που καταρρέει εκκωφαντικά» και καλεί ξανά την αντιπεριφερειάρχη να παραιτηθεί «ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους πολίτες».
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής σημειώνονται τα εξής, σε κείμενο με τίτλο «Νίκη της Αλήθειας  απέναντι στην προβοκάτσια και την πολιτική παραφροσύνη»: «Οι μέχρι τώρα πληροφορίες από τα αποτελέσματα της έρευνας των αρμόδιων Αρχών για τον περιβόητο κοριό που… βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της ΠΕ Μεσσηνίας, αποκαλύπτουν αφενός μεν την υπεύθυνη και σοβαρή στάση της Περιφερειακής Αρχής και της Εκτελεστικής Επιτροπής αφετέρου δε τη μοναδική και σαφή πρόθεση αυτών που ανέδειξαν το θέμα.
Μια ακόμα κακοσχεδιασμένη, απελπισμένη απόπειρα πολιτικής αυτοσυντήρησης με τη χρήση μη θεμιτών μέσων. Μια ακόμα κακοσχεδιασμένη πλεκτάνη που καταρρέει εκκωφαντικά μπροστά στην αδιαμφισβήτητη αλήθεια.
Η προβοκάτσια, η πολιτική περιφρόνηση και η συνωμοσιολογία, δεν κατάφεραν, όπως στόχευαν, να θίξουν τις υπολήψεις προσώπων που έχουν ταχθεί στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος, δεν κατάφεραν όπως στόχευαν να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία και τη Διοίκηση της Πελοποννήσου από τα πραγματικά ζητήματα που αφορούν στον τόπο μας, δεν κατάφεραν όπως στόχευαν να υφαρπάξουν μέσα από σκευωρίες τη «συμπάθεια» της κοινής γνώμης για μικροπολιτικούς και  εκλογικούς και μόνο λόγους.
Η Αλήθεια έλαμψε. Από την πλευρά μας, με το θεσμικό μας ρόλο ως μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε και να εγγυόμαστε τη θωράκιση και την ενίσχυση της Δημοκρατίας και των θεσμών, χωρίς να υποχωρούμε στο ελάχιστο απέναντι στις αρχές και στις αξίες μας, τιμώντας την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολίτες της Πελοποννήσου.
Οφείλουν,  αυτοί που εμπνεύστηκαν το “παραμύθι” και επιχείρησαν με πανικό και αλαζονεία να γίνουν “πρωταγωνιστές” του, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους πολίτες, να εγκαταλείψουν τη θέση ευθύνης που ατέχουν».
  Του Αντώνη Πετρογιάννη
 
***    Απάντηση σε σχόλιο του «Θάρρους»
 
Eκ μέρους του δημάρχου Καλαμάτας στάλθηκε η εξής απάντηση σε σχόλιο του «Θάρρους» την Τετάρτη 11 Απριλίου:
«Κυρία διευθύντρια, αναφορικά με
δημοσίευμα στο "Θάρρος”, την Τετάρτη 11 Απριλίου 2018, σχετικά με το φωτισμό του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων, επισημαίνονται τα εξής:
Ασφαλώς είναι ορθή η επισήμανσή σας για την έλλειψη φωτισμού στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων.
Σας ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα, διότι το σύστημα ηλεκτροφωτισμού έχει διαβρωθεί ή και καταστραφεί, κυρίως από την υγρασία.
Υπάρχει εργολαβία και εργολάβος, στον οποίο έχει ανατεθεί το έργο φωτισμού ή αποκατάστασης του φωτισμού των μνημείων της πόλης, με πρώτο φυσικά τον εν λόγω Ιερό Ναό. Ευελπιστούμε ότι εντός των προσεχών ημερών θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση.
Ευχαριστούμε για τη σωστή επισήμανση».
 
*** Η αφρικανική σκόνη θα «πνίξει» πάλι τη χώρα σήμερα και αύριο
 
Νέο επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα στο Ηράκλειο Κρήτης και αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο στην Αθήνα, βάσει εκτιμήσεων από τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).
Σύμφωνα με τα μοντέλα πρόβλεψης, στην Αθήνα, η μεγαλύτερη ποσότητα σκόνης (περίπου 130 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα) αναμένεται το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ στη συνέχεια η σκόνη θα αραιώσει σταδιακά.
Στο Ηράκλειο, η μεγαλύτερη συγκέντρωση σκόνης (πάνω από 240 μικρογραμμάρια σκόνης ανά κυβικό μέτρο αέρα) αναμένεται σήμερα το βράδυ. Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της σκόνης αναμένονται σε ύψος 1.500 έως 3.000 μέτρα πάνω από το έδαφος.
  Το φαινόμενο δε θα έχει την ένταση του Μαρτίου
Να σημειωθεί πως το φαινόμενο οφείλεται στα χαμηλά βαρομετρικά συστήματα στη Δυτική Μεσόγειο, που οδηγούν μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης προς την περιοχή μας.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΕΑΑ, η συγκέντρωση σκόνης που αναμένεται τις επόμενες μέρες δε θα έχει την ίδια ένταση με αυτή του Μαρτίου, αν και στις νοτιότερες περιοχές της χώρας συνιστάται αποχή από εξωτερικές αθλητικές δραστηριότητες.

***  Ο Κ. Βελόπουλος θα προκαλέσει πολιτικό «ΣΕΙΣΜΟ»! Για όλα θα μιλήσει την Παρασκευή
~ Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, θα μιλήσει για όλους και για όλα την Παρασκευή 13 Απριλίου στο κανάλι Epsilon.
Ο κ. Βελόπουλος θα βρεθεί στις 7 το πρωί στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου «Ξυπνάμε μαζί»όπου θα μιλήσει για τη γεωστρατηγική κατάσταση τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στη Μεσόγειο.
~ Σίγουρα θα πρόκειται για μια εμφάνιση που θα συζητηθεί. Συντονιστείτε λοιπόν…

***  Μήνυμα στην Ελλάδα από τον Ερντογάν: Όπου έχουμε αδέρφια, θα τρέξουμε
Μηνύματα με αποδέκτη και την Ελλάδα έστειλε ο Ρ.Τ.Ερντογάν, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να σταματήσει την επιχείρηση «Κλαδί Ελιάς» στη Συρία, με στόχο τους Κούρδους ενώ μίλησε ξανά για τα σύνορα της… καρδιάς του.
«Έχουμε φυσικά σύνορα αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε όρια στα σύνορα της καρδιάς μας. Όπου έχουμε αδέρφια που μας έχουν ανάγκη, πρέπει να σπεύσουμε. Με τη βοήθεια του Θεού, θα φέρουμε ασφάλεια στο Μανμπίτζ και στο Τελαμπιάτ για να επιστρέψουν οι πολίτες της Συρίας στα σπίτια τους».
~  Να σημειωθεί ότι ο Τούρκος πρόερος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Συρία.
Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ, σε ομιλία του, ο Ερντογάν δήλωσε ενοχλημένος από το… μπρα ντε φερ ανάμεσα σε Πούτιν και Τραμπ. Γνωστοποίησε μάλιστα ότι μετά τον Αμερικανό πρόεδρο, θα μιλήσει και με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Μίλησα με τον Τραμπ και σήμερα θα μιλήσω με τον Πούτιν. Είμαστε ενοχλημένοι για το μπρα ντε φερ των χωρών που βασίζονται στις δυνάμεις τους», είπε ο Ερντογάν.

*** Ο Τραμπ αλλάζει τακτική! Τεράστια ανατροπή στη Συρία
Με ένα νέο tweet του ο Ντόναλντ Τραμπ ενημερώνει ότι ποτέ δεν είπε πότε θα γίνει μια επίθεση στη Συρία.
Όπως έγραψε, «ποτέ δεν είπα ότι θα γίνει επίθεση στη Συρία. Θα μπορούσε να γίνει πολύ γρήγορα ή καθόλου σύντομα! Σε κάθε περίπτωση, οι ΗΠΑ, υπό τη διακυβέρνησή μου, έχουν κάνει φοβερή δουλειά για να απαλλαγεί η περιοχή από το ISIS. Πού είναι το “ευχαριστώ Αμερική”;».
Donald J. TrumpΕπαληθευμένος λογαριασμός @realDonaldTrump πριν από 1 ώρα

Μεταφράστηκε από Αγγλικά από τη     

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Πτώση μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας στη Σκύρο….
Πρόκειται για μαχητικό Mirage 2000-5 που κατέπεσε περίπου 4 μίλια βορειονατολικά της Σκύρου υπό άγνωστες συνθήκες.
Το αεροσκάφος Mirage 2000 – 5 επέστρεφε στην 135 Σμηναρχία Μάχης της Σκύρου μετά από επιχείρηση αναχαίτισης και αγνοείται εδώ και λίγη ώρα. Η επικοινωνία με τον πιλότο του Mirage 2000 – 5 χάθηκε περίπου στις 12:15 για άγνωστους λόγους.
~ Ο πιλότος του δεύτερο μαχητικού ήταν εκείνος που ενημέρωσε ότι έχασε την επικοινωνία με το μαχητικό, σύμφωνα με το Onalert.gr.
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως «σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου».
Στο σημείο για τις έρευνες έχουν σπεύσει ελικόπτερα Chinook της Αεροπορίας Στρατού, ενώ στην περιοχή έχει φτάσει και η φρεγάτα Ψαρά, που άλλαξε πορεία για να βοηθήσει. Από πλευράς του Λιμενικού, στις έρευνες για τον πιλότο συμμετέχουν τέσσερα σκάφη και ένα ελικόπτερο.

***  ΤΡΙΓΜΟΙ στην συγκυβέρνηση! ΦΟΒΑΤΑΙ ο Α. Τσίπρας τον Π. Καμμένο;…
~ Τον απρόβλεπτο κυβερνητικό του εταίρο, Π. Καμμένο, φοβάται πλέον ο πρωθυπουργός, καθώς ο υπουργός Αμυνας σχεδόν κάθε μέρα αλλάζει θέση για την παραμονή του στην κυβέρνηση.
Στην κυβέρνηση έχουν φτάσει πλέον στο σημείο να… μαδάνε τη μαργαρίτα με βασικό ερώτημα «θα μείνει ή θα φύγει» ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. από την κυβέρνηση. Και με ποιον τρόπο θα το κάνει αυτό…
Μόνο λίγες μέρες μετά τους όρκους «αγάπης» και απόλυτης αφοσίωσης που έδινε δημόσια ο υπουργός Αμυνας, λέγοντας ότι θα φτάσει μέχρι τέλους με τον Αλέξη Τσίπρα, η κατάσταση παρεκτράπηκε και πάλι, καθώς χαρακτήρισε «τρελό» τον Ταγίπ Ερντογάν, παραβιάζοντας έτσι την εντολή του πρωθυπουργού να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι απέναντι στους γείτονές μας.
Οι πληροφορίες λένε, μάλιστα, ότι τη Δευτέρα το απόγευμα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους δύο άνδρες, όπου εκεί και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας του γνωστοποίησε με τον δικό του τρόπο το γιατί πρέπει να τηρηθούν ήπιοι τόνοι, ενώ του ξεκαθάρισε ότι το στίγμα της αντιπαράθεσης με την Τουρκία το δίνει και θα συνεχίσει να το δίνει το Μαξίμου.
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Πολλοί λένε ότι ο Πάνος Καμμένος, πέρα από τα δικά του σχέδια για να εκφράσει στις εκλογές το εθνικιστικό κομμάτι της Δεξιάς, το τελευταίο διάστημα έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα και από το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με τη Φώφη Γεννηματά, που ξεκίνησε με το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης. Μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι η διάσταση αυτή δεν αποκλείεται να φέρει γρήγορες και έντονες πολιτικές εξελίξεις, καθώς πάντα υπάρχει ο φόβος ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Αλέξη Τσίπρα, εάν για κάποιον δικό του λόγο θεωρήσει ότι αυτή η κίνηση θα τον βοηθήσει στη μετεκλογική επιβίωσή του.
Καθώς για πρώτη φορά ο υπουργός Αμυνας αντιλαμβάνεται ότι τα όσα λέγονται και γράφονται κατά καιρούς για το νέο προοδευτικό πόλο που θα δημιουργηθεί μετά τις εκλογές, προκειμένου να διεκδικήσει και πάλι την εξουσία, όχι μόνο είναι αληθινά, αλλά ήδη φαίνεται να παίρνουν σάρκα και οστά, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ο υπουργός Αμυνας δεν θα τραβήξει τα πράγματα στα άκρα.
~ Το γεγονός ότι ο Αλ. Τσίπρας στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο αισθάνθηκε την ανάγκη να εξηγήσει τους λόγους που έγινε η συγκυβέρνηση με τους ΑΝ.ΕΛ. εκνεύρισε ακόμα περισσότερο τον κυβερνητικό εταίρο του πρωθυπουργού, ο οποίος μάλιστα, επικαλούμενος ένα ακόμα ταξίδι του, έφυγε από την αίθουσα και δεν πήρε τον λόγο για να μιλήσει.
ΣΥΓΚΛΙΣΗ
Ο Αλ. Τσίπρας πάντως δεν έδειξε να πτοείται από τον εκνευρισμό του Π. Καμμένου και στην ομιλία του στο υπουργικό αναφέρθηκε με έμμεσο τρόπο στη νέα συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή τη συνταγματική αναθεώρηση, λέγοντας ότι «θα συνεχίσουμε με βάση τους κοινοβουλευτικούς κανόνες μια εξαντλητική συζήτηση, ώστε να μπορέσουν να επιτευχθούν ή να αναζητηθούν οι μέγιστες δυνατές συναινέσεις και συγκλίσεις. Συναινέσεις και συγκλίσεις με δημοκρατικό, προοδευτικό πρόσημο. Σε αυτή την προσπάθεια θεωρούμε ταυτόχρονα ότι είναι εφικτό να διαμορφωθούν και μεγάλες, πλατιές κοινωνικές συγκλίσεις.
Πέραν, όμως, των γενικών αρχών με τις οποίες προσερχόμαστε ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης, υπάρχουν και ορισμένα συγκεκριμένα πεδία τα οποία δυνητικά επιδιώκουμε να γεννήσουν ευρύτατες συγκλίσεις». Η αμηχανία με την οποία αντιμετωπίζει πλέον το Μέγαρο Μαξίμου τον Πάνο Καμμένο είναι ιδιαίτερα έντονη και εκφράζεται κάθε στιγμή μέσα στα κομματικά όργανα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρόσφατο πολιτικό συμβούλιο ρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τα στελέχη του κόμματος για το τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει ο υπουργός Αμυνας και αν θα παραμείνει στην κυβέρνηση. Η αντίδραση του πρωθυπουργού έδειξε αμηχανία, ενώ αρκέστηκε να πει ότι μένει στην πιο πρόσφατη δήλωση του υπουργού Αμυνας, ότι θα βαδίσουν μαζί μέχρι το τέλος. Το ερώτημα είναι πιο θεωρεί ως τέλος ο Π. Καμμένος…
Αυτό που ελπίζουν πάντως στην κυβέρνηση είναι ότι ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. «δεν θα θελήσει να πετάξει στα σκουπίδια την προσπάθεια και τις θυσίες που έκαναν τα δύο κόμματα για να βγει η χώρα από τα μνημόνια» και ότι θα παραμείνει στην κυβέρνηση τουλάχιστον μέχρι να αποφασίσει ο πρωθυπουργός πότε θα γίνουν εκλογές. parapolitika.gr

*** Πρώην σύμβουλος της Μέρκελ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: «Οι λαθρομετανάστες θα στοιχίσουν σχεδόν ΤΡΙΑ ΔΙΣ στη Γερμανία»…
Στην αυτοβιογραφία του, «Ο κόσμος αναζητά την αλήθεια», ο διάσημος Γερμανός οικονομολόγος Hans-Werner Sinn ανέφερε πως η κρίση των λαθρομεταναστών θα μπορούσε να κοστίσει τη χώρα σχεδόν ένα τρισεκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με την Focus.
Ο Sinn είναι πρώην σύμβουλος της Angela Merkel, κι όχι κάποιος τυχαίος.
~  Η Γερμανία δέχθηκε 1,5 εκατομμύρια μετανάστες από το 2015 και ο Sinn λέει ότι δεν είναι οδοντίατροι, δικηγόροι και πυρηνικοί επιστήμονες, αλλά κυρίως υποβαθμισμένοι μετανάστες. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν ποτέ να αποπληρώσουν αυτά που έλαβαν από το γερμανικό κράτος πρόνοιας κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
Από οικονομικής απόψεως, οι οικονομικοί πρόσφυγες μπορούν και πρέπει να απορριφθούν, πράγμα που δεν σημαίνει ότι η μετανάστευση πρέπει να απαγορευτεί, αλλά μόνο όσοι επιθυμούν να γίνουν πολίτες της Ε.Ε. πρέπει να είναι ευπρόσδεκτοι, γράφει ο Sinn στο βιβλίο του.
Το νούμερο είναι τεράστιο, και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι λαθροεισβολείς διαλύουν το κοινωνικό κράτος κάθε χώρας στην Βόρεια Ευρώπη που θέλησε να το παίξει… πολυπολιτισμένη. Τα χειρότερα ίσως δεν έχουν έρθει ακόμη…

*** Νέα ΠΡΟΚΛΗΣΗ του συμβούλου του Ερντογάν: «Θα ΕΚΔΙΚΗΘΩ την Ελλάδα για τον ΘΑΝΑΤΟ του παππού μου»… (ΒΙΝΤΕΟ)
~ Σε νέα πρόκληση προχώρησε ο σύμβουλος του Ρ. Τ. Ερντογάν σήμερα απειλώντας την Ελλάδα ότι θα πάρει… εκδίκηση για τον παππού του.
Συγκεκριμένα, ο Yigit Bulut ανέφερε σε τουρκικό κανάλι πως: «Θέλω να πάρω εκδίκηση για τον παππού μου, ο οποίος σκοτώθηκε από τους Έλληνες πριν από έναν αιώνα. Η Τουρκία θα ποδοπατήσει την Ελλάδα και κανείς ούτε η ΕΕ ούτε οι ΗΠΑ, δεν θα μπορούν να τη σταματήσουν, αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί».
~  Μπορεί να μην έχει θεσμικό ρόλο ο εν λόγω άνθρωπος, όμως και μόνο το ότι είναι σύμβουλος του Ερντογάν κάτι λέει. Είναι ο… Πολάκης της Τουρκίας. Δείτε το βίντεο με τα όσα είπε:
abdbozkurt
's chief aide Yigit Bulut says he wants a revenge for his grandfather whom he claims killed by Greeks a century ago, says Turkey would walk all over Greece and nobody including the US and the EU can stop that from happening if does not behave.

***  Είναι εγκληματίες; Bάζουν τους πεζοναύτες να κάνουν τους σερβιτόρους των ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ;..
Κυκλοφορεί εδώ και ώρες βίντεο που παρουσιάζει τις δραστηριότητες της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών οι οποίοι φροντίζουν για την καθαριότητα της Υποδοχής των Λαθρομεταναστών.
* Μόνο ότι το βίντεο αυτό είναι του 2016 και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με το τι κάνει τώρα η Ταξιαρχία. Παρουσιάζουμε το βίντεο και τονίζουμε πως είναι του 2016
~* Δραστηριότητες της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών: https://youtu.be/C6LWTK6Xtj8 .-

*** Διεθνολόγος επιβεβαιώνει τον Κ. Βελόπουλο: «Αναγκαία η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ενός Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας»… (ΒΙΝΤΕΟ)
~ Σε μια εποχή ραγδαίων γεωπολιτικών εξελίξεων , με την Ελλάδα σε σταυροδρόμι γεωγραφικά γεωστρατηγικών αλλαγών, είναι αναγκαία πλέον η δημιουργία ενός Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας …
που θα διαμορφώνει μια μακροπόθεσμη εθνική στρατηγική, αναλύοντας όλα τα δεδομένα μιας νέας διαρκώς μεταβαλλόμενης κατάστασης στη Ανατολική Μεσόγειο, είπε στον 98.4 η Αντωνία Δήμου, επικεφαλής του Τομέα Μέσης Ανατολής στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Άμυνας και Ασφάλειας, η οποία ειδικεύεται και στο πολιτικό Ισλάμ.
* Ακούστε τα όσα είπε: Αντωνία Δήμου : Αναγκαίο ένα Ελληνικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας , https://youtu.be/kCbSpisse7U  .-
~  Τα όσα ανέλυσε σήμερα η διεθνολόγος Αντωνία Δήμου για την αναγκαία πλέον η δημιουργία ενός Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, είναι ακριβώς αυτό το οποίο έλεγε πριν από λίγες ημέρες ο Κ. Βελόπουλος, πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, στο ραδιόφωνο του Άλφα.
Ακούστε τα όσα είχε πει, τα οποία επιβεβαιώνονται σήμερα και από τους διεθνολόγους:
https://soundcloud.com/user-665020045/100418a-8 .-

*** Καταρρίπτει τις ΦΗΜΕΣ περί συντάξεως 400 ευρώ στη χώρα του ΗΡΩΑ πιλότου ο Πετρόπουλος
~ Την οργή του για τις φήμες σχετικά με το ποσό της σύνταξης που θα λάβει η χήρα του Γιώργου Μπαλταδώρου εξέφρασε ο Τάσος Πετρόπουλος.
«Για τους πεσόντες στο καθήκον η σύνταξη ορίζεται στο άρθρο. 4 του Ν. 4387/2016, που προβλέπει χορήγηση πλήρους σύνταξης στην οικογένεια του πεσόντος» διευκρινίζει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, μέσω μηνύματός του στο Facebook.
Και προσθέτει: «Ντροπή στους τυμβωρύχους, δήθεν ευαίσθητους πατριώτες. Χειρότεροι από τους αντιπάλους της χώρας, όσοι μιλούν για σύνταξη 400 ευρώ.
~
Ακολουθεί σχετικό απαντητικό έγγραφο από τις 20-04-2017 του κ. Πετρόπουλου, με αφορμή αντίστοιχο συμβάν
«1. Στο με αριθμό 4 άρθρο του ν. 4387/2016 αναφέρονται αποκλειστικά οι περιπτώσεις των υπαλλήλων – λειτουργών του Δημοσίου και των στρατιωτικών που υπάγονται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Με την ρητή διάταξη της παραγράφου 3 του αυτού άρθρου εξαιρούνται του συνόλου των διατάξεων του νόμου 4387/2016 (συνεπώς και εκείνες του άρθρου 12 που αναφέρονται στη σύνταξη λόγω θανάτου) πρόσωπα που «δικαιούνται σύνταξη λόγω ανικανότητας ή λόγω θανάτου που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.δ. 169/2007, σε συνδυασμό και με αυτές του Π.δ. 168/2007.
Τα ανωτέρω πρόσωπα εξακολουθούν να υπάγονται στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου και οι συντάξεις τους κανονίζονται με βάση τις ισχύουσες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου συνταξιοδοτικές διατάξεις του Δημοσίου και καταβάλλονται από το Δημόσιο. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής έχουν εφαρμογή και για τα πρόσωπα στα οποία μεταβιβάστηκε ή μεταβιβάζεται η σύνταξη των υπαγόμενων σε αυτές προσώπων».
Συνεπώς, δεν απαιτείται νέα νομοθετική διάταξη καθώς ήδη στον νόμο 4387/2016 προβλέπεται η εξαίρεση για τις οικογένειες των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων των οποίων ο θάνατος επήλθε εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα αυτής σύμφωνα με τις διατάξεις π.δ. του 169/2007.
2. Για τα λοιπά θέματα που αναφέρονται, ως τα σχετικά στο έγγραφό σας, θα ορίσουμε συνάντηση με την μέριμνα να συμμετάσχουν αρμόδια στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την επίλυση αυτών».
newsit.gr

 ***  Τι συζήτησαν Τσίπρας-Γιλντιρίμ μετά την ΠΤΩΣΗ του μαχητικού στο Αιγαίο
 ~ Έναν… ιδιότυπο τηλεφωνικό διάλογο με τον Τούρκο ομόλογό του είχε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας…
υπό το βάρος του τραγικού χαμού του σμηναγού Μπαλταδώρου από την πτώση του μοιραίου Mirage στο Αιγαίο.
* Έπειτα από 42 ημέρες ομηρίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν στις φυλακές της Αδριανούπολης και με…
Μάθετε τη συνέχεια ΕΔΩ

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  ~ ΡΟΜΑ  - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   3-0 .- ( Πρόκριση στα ημιτελικά η ΡΟΜΑ ) .-
~ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΜΑΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΥ   2-1 .- ( Πρόκριση Λίβερπουλ) .-

*** Για την Α1  στο Ελληνικό μπάσκετ στην 22η αγωνιστική :
Τρίτη 10-04-2018 :
ΚΟΡΟΙΒΟΣ Αμαλιάδας - Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΣΑΣ  73-55 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 22-12 , 17-16 , 19-18 , 15-9 .- ^
ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  76-81 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 20-22 , 20-30 , 20-9 , 16-20 .- ^
΄Τετάρτη  11-04-2018 :
ΡΕΘΥΜΝΟ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  69-103 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 21-23 , 18-35 , 9-23 , 21-22 .- ^
ΑΕΚ Αθηνών - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  72-81 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 21-25 , 12-13 , 20-24 , 19-19 .- ^
ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης - ΚΥΜΗ  60-73 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 13-19 , 15-22 , 16-18 , 16-14 .-^
ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου -  ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πάτρας  70-89 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 21-28 , 11-19 , 19-22 , 19-20 .- ^
Γ.Σ. ΛΑΥΡΙΟΥ -  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς  68-84 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 13-22 , 17-21 , 13-24 , 25-17 .-

*** Για  την Α2 στο Ελληνικό μπάσκετ  για την 26η αγωνιστική :
Τετάρτη 11-04-2018 :
ΑΠΟΛΛΩΝ Πάτρας - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ  80-82 .-^
ΔΟΞΑ Λευκάδας - ΑΕ. ΛΑΡΙΣΣΑ  91-71 .-^
Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ  88-65 .- ^
ΨΥΧΙΚΟ - Γ.Σ. ΕΡΜΗΣ Αγιάς  73-75 .- ^
ΑΜΥΝΤΑΣ -  Α.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ   75-77 .- ^
ΕΘΝΙΚΟΣ Πειραιώς - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  82 -55 .- ^
ΑΣΕ ΔΟΥΚΑΣ - ΜΑΡΟΥΣΙ  80-89 .- ^
ΧΟΛΑΡΓΟΣ -ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης  93-94 .- ^

*** Στο μπάσκετ Α1   Γυναικών  για την 20η  αγωνιστική :
01-04-2018 :
Α.Ο. ΔΑΦΝΗ Αγίου Δημητρίου -ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  68-57 .- ^
ΦΑΡΟΣ Κερατσινίου - ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ Καλλιθέας  60-55 .-^
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Βόλου  74-36 .-^
ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑΣ Βούλας - ΝΙΚΗ Λευκάδας  73-63 .- ^
ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ Σ.Φ. Συκεών - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  Αθηνών  59-47 .- ^
ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς 48-97 .- ^
*** Ο Τσάμης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας LASER 4.7 στην Πάτρα!
 
Με τις καλύτερες εντυπώσεις ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας LASER 4.7 στην Πάτρα το Σάββατο 7/4/18, ενώ θα ολοκληρωθεί στις 14/4/18
Οι διοργανωτές, ο Αθλητικός ιστιοπλοϊκός Όμιλος ΡΙΟ Ιασων Πάτρας υπό τη αιγίδα της Ελληνικής κλάσης LASER και της Ευρωπαϊκής κλάσης LASER , υπερέβησαν εαυτόν προσφέροντας ένα από τα καλύτερα, κατά κοινή ομολογία, από οργανωτικής πλευράς ευρωπαϊκά πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων. Ο καιρός τις δυο πρώτες μέρες ήταν σύμμαχος των ιστιοπλόων με μια μικρή εξαίρεση την τρίτη μέρα που πραγματοποιήθηκε μόνο μια ιστιοδρομία στο έναν στόλο των κοριτσιών.
Αγωνιστικά η Ελληνική ομάδα πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση με πλασαρίσματα στις πρώτες θέσεις , ιδιαίτερα στον στόλο των αγοριών όπου μέσα στην πρώτη πεντάδα περιλαμβάνονται τέσσερις Έλληνες . Ένα κακό ξεκίνημα στην πρώτη ιστιοδρομία στέρησε κυριολεκτικά στο νήμα την ευκαιρία από τον Ευστάθιο Τσάμη του ΝΟΚ να προκριθεί στο χρυσό στόλο. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο αθλητής του ΝΟΚ εκπροσωπεί τον καλαματιανό Όμιλο και τη Μεσσηνία σε διεθνή αγώνα και μάλιστα επάξια, καθώς περνάει στα τελικά του πρωταθλήματος στην τέταρτη θέση του αργύρου στόλου, ενώ θα μπορούσε να ανέβει περισσότερο, αλλά δεν του δόθηκε περιθώριο αντίδρασης την τρίτη μέρα, καθώς δεν έγιναν ιστιοδρομίες λόγω άπνοιας.
Οι επόμενες τρεις μέρες ανήκουν στους τελικούς και ο στόχος πλέον είναι η υψηλότερη βαθμολογία για τους Έλληνες ιστιοπλόους, ελπίζοντας να δούμε στο βάθρο την Ελληνική Σημαία .
Συνολικά στη διοργάνωση συμμετέχουν 315 ιστιοπλόοι έως 17 ετών, με τον Στάθη Τσάμη να βρίσκεται στην 71η θέση της γενικής κατάταξης (4ος στον Αργυρό στόλο).
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η Καλαμάτα, με διοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο, θα φιλοξενήσει το 2020 το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στις Ολυμπιακές κατηγορίες LASER RADIAL και STANDARD.
***  Αντίστροφη μέτρηση για τον 18ο Γύρο Καλαμάτας 
Ο 18ο Γύρος Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου 28 Απριλίου και οι διοργανωτές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας εντείνουν τις προσπάθειές τους για να είναι και φέτος όλα άψογα και ο αγώνας να είναι όσο γίνεται πιο μαζικός. Εκατοντάδες ερασιτέχνες κυρίως αθλητές απ΄όλο το νομό, όπου το δρομικό κίνημα γνωρίζει πρωτοφανή άνθιση, όλη την Πελοπόννησο, την Αθήνα, άλλες περιοχές της Ελλάδας ακόμα και επισκέπτες από το εξωτερικό ετοιμάζονται να απολαύσουν και να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους τον κορυφαίο καλαματιανό αγώνα.
Ο φετινός γύρος είναι αφιερωμένος στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και  Ναυαγοσωστών  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
«Τρέξε και βάδισε στην πιο γρήγορη διαδρομή, στον αγώνα της πόλης μας» προσκαλούν οι διοργανωτές μικρούς και μεγάλους να επιλέξουν μια από τις διαδρομές: ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ 10 χλμ. ώρα εκκίνησης 18:00, ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10 χλμ. ώρα 18:30 ή ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ 1,5 χλμ. ώρα 18:35.
Συνδιοργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου
Υπό την αιγίδα: ΕΟΣΛΜΑ-Υ
Υποστήριξη: Δήμος Καλαμάτας, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Σύλλογος ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ, Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, ΚΕΘΕΑ Κύτταρο
ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Διαδρομή γρήγορη, επίπεδη, 8 από τα 10 χλμ. δίπλα στην παραλία.
Αφετηρία στην κεντρική πλατεία, αναστροφή στο τέρμα της παραλιακής (ξενοδοχείο Φιλοξένια), τερματισμός στην κεντρική πλατεία. Η διαδρομή παρουσιάζεται αναλυτικά στο χάρτη.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα δυναμικού βαδίσματος 10 χλμ. (εκκίνηση 18:00) έχουν όσοι είναι γεννημένοι από το 2006 και νωρίτερα (≥12 ετών).
Στον Αγώνα δρόμου 10 χλμ. (εκκίνηση 18:30) δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους γεννημένοι το 2000 ή και νωρίτερα (≥18 ετών), για μικρότερους απαιτείται υπεύθυνη δήλωση γονέα (παραλαβή από τη γραμματεία).
ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 19/3/18 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sdym.gr.
Εγγραφές θα γίνονται δεκτές έως την Πέμπτη 26/04/18.
ΠΡΟΣΟΧΗ Περιορισμένες εγγραφές την ημέρα του αγώνα 11:00-13:00 στη Γραμματεία
 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1,5 χλμ  -  ΕΚΚΙΝΗΣΗ:  18:35
Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα των 1,5 χλμ. είναι ελεύθερη χωρίς επιβάρυνση . Παραλαβή αριθμών από 11:00 έως 10 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα.
Αφετηρία στην κεντρική πλατεία, Αριστομένους, Δημοσθένους, Ψαρών, Μακεδονίας, Αριστομένους, Πλατεία.
Μέρος εσόδων από τα χρήματα που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, θα διατεθούν στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και  Ναυαγοσωστών  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ - ΠΑΡΟΧΕΣ
Θα βραβευτούν οι 6 πρώτες νικήτριες και οι 6 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης του αγώνα των 10 χλμ.
Στο δυναμικό βάδισμα δεν θα υπάρξουν απονομές.
Σε όλους όσοι συμμετάσχουν στον αγώνα 10 χλμ. θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.
Στον αγώνα των 1,5 χλμ. θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Δεν θα υπάρξουν απονομές.
Θα υπάρξουν κληρώσεις δώρων.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων είναι απαραίτητη η εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό. Όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και κατά την οργάνωσή του, παρακαλούνται να στείλουν e-mail στο sdymess@yahoo.gr.
Σε όλους τους εθελοντές θα δοθούν  Τ-shirts και μετάλλιο της διοργάνωσης, καθώς και υλικό (γιλέκο- σημαίες σήμανσης)  και θα τους παραδοθούν κατά την Τεχνική Ενημέρωση, την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 Απριλίου (18:00-21:00) στα γραφεία του Συλλόγου (Ανατολικό κέντρο, κτήριο 30).
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αλεξόπουλος Θύμιος 6942553154,
Ζάννης Αλέξης 6972302265,
Καμπάς Παναγιώτης 6983511797,
Μιχαλάκης Γιώργος 6983512026,
Μπένος Χρήστος 6944585039,
Σιδερέας Βαγγέλης 6974379806.

***

~ ~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2018 :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 . ~ ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/03/news-01-2018.html .-  
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  25 Μαρτίου  2018
  :  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και Εορτασμός επανάστασης κατά Τούρκων  του 1821 ..!  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news_25.html .-  
 ~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζει της ενημέρωσης .
Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018
  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_26.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 27  Μαρτίου 2018
   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_27.html .-   ~

** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 28  Μαρτίου  2018
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_28.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 29  Μαρτίου  2017
  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/news.html .- 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 30  Μαρτίου  2018
   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/03/news_30.html .- 

~ **
 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2018 : 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  01  Απριλίου  2018 : ~ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε  ΟΛΟΥΣ μας  !  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-
 ~**  ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
~ Δευτέρα 26-02-2018 
με  23  Ιατρικά θέματα ,
 ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Τρίτη 06 Μαρτίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_6.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ . Δευτέρα  02 Απριλίου 2018
  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Τρίτη  03  Απριλίου 2018
: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Τετάρτη 04 Απριλίου 2018
: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/04/news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. ΠΕΜΠΤΗ  05 Απριλίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .- 
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Παρασκευή 06 Απριλίου 2018
:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/04/news.html .- 

~ ** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Σάββατο  07  Απριλίου 2018
:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html  .- 
~*Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή 08 Απριλίου 2018 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-  Κυριακή ΠΑΣΧΑ -Αγίας Ανάστασης του Κυρίου μας !  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ  ! ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ  ! 
 ~**STAMOS-DYNAMI , http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/.../6-2018.html = ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ περιοχής Αρφαρών - Μεσσηνίας και Πελοποννήσου 2018 s.n.s. stamos01 Arfara ...

~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 09 Απριλίου 2018  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html  .-  
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης.
Τρίτη 10 Απριλίου 2018
: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-

~ ** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 11 Απριλίου 2018
:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .- 
~ **


*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6339   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
Σύνολον                                  14.195   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-        https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebookhttps://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas           1947stamos011947                                          https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών.                                                                Stamos011947                 stamosarfara01  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/groups/460785290757729/?multi_permalinks=955567821279471%2C955462251290028%2C955460191290234%2C955141891322064%2C955141491322104&notif_id=1517939363820293&notif_t=group_activity  + = ΟΡΔΟΔΟΞΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ  ..
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
https://beneas13.blogspot.gr/2017/09/blog-post_29.html  .- ΜΠΕΝΕΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ     https://wikifarmer.com/el/  =  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
http://www.arfara1964athens.gr/   ARFARA ATHENS .. www.arfara1964athens.grhttps://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ     


~* Τα  σημερινά μας βίντεο :
1~Βολεύουν τους δικούς τους Συριζανέλ  2018:
https://youtu.be/KELo44A4RDs  .-
2~Επιμένουμε στα Ελληνικά προϊόντα  2018:
 https://youtu.be/6OiQC_nFHgw .-
3~Παραλήρημα ΕΡΝΤΟΓΑΝ  2018:
https://youtu.be/pOtWYYapBq4  .-
4~Συλλεκτικό βίντεο Τσίπρα 2018 :
 https://youtu.be/y3o4N7eXWZQ .-
5~Σχέδιο Ερντογάν  2018:
https://youtu.be/oZBYhqYyKKU  .-
6~Χάρτης ΣΟΚ  για Μακεδονία μας  2018: :
 https://youtu.be/krfmCHMHx7c .-
7~Σχέση Ρωσίας  Τουρκίας Πρώτα Ελλάδα  και μετά όλα τα άλλα  2018 Ε Λ: https://youtu.be/TA7Dy9BFhao .-
~* Νεαρές φοιτήτριες Ελληνίδες εκδίδονται  2018 :
https://youtu.be/Br6f_VKG0YA  .-
8~*Στην Ανάσταση ο Α  Τσίπρας 2018:
 https://youtu.be/7bko90a7kIE .-
9~*Γ  Κατρούγκαλος  2018:
https://youtu.be/l5CyR3Mkk2I  .-
10~*Α  Τσίπρας στην Ανάσταση  08/04/2018:
https://youtu.be/7cOiI8dEWwI  .-
11~*Ελληνικά αεροπλάνα από Τούρκους 2018:
https://youtu.be/YHqlt14aQOs  .-
12~*Στην ΤΗΛΟ ο  Α  Τσίπρας  2018:
https://youtu.be/GcNgn8U9mjc  .-
13~*Τούρκος  Γκρίζοι λύκοι   2018:
 https://youtu.be/AX4ahiJho_0  .-
15~*ΤΣΙΠΡΑΣ στο HOT SPOT   2018:
https://youtu.be/EsuG_4Nz0J0  .-
16~* Στα όρια της σύγκρουσης ΗΠΑ- Ρωσία  2018:
 https://youtu.be/BhcUekYHRog .-
17~**ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ  2018 :
 https://youtu.be/ZF4e4eJiETw  .-
18~*Αλέξης Κούγιας  2018:
https://youtu.be/pp_NIjUPvVI  .-
19~*Ο Γιώργος Πατούλης και 120 αρνιά  2018:
 https://youtu.be/Jc6Bj_0iG9U .-
20~*Σάλος με φεστιβάλ στην Κωνσταντινούπολη 2018:
 https://youtu.be/2079LPLBwpA  .-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: