ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ενημέρωση Δευτέρα , 19 Ιουλίου 2010 *

Ενημέρωση Δευτέρα , 19 Ιουλίου 2010 :
**

Σκότωσαν τον Σωκράτη Γκιόλια


Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010,

Εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σ. Γκιόλια τα ξημερώματα στο σπίτι του, στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την Αστυνομία, τρία άτομα με στολές αστυνομικών, χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματός του και ειδοποίησαν ότι κάτι συνέβη με το αυτοκίνητό του, μάρκας Smart, που ήταν παρκαρισμένο μπροστά από την πολυκατοικία του.

Μαρτυρία κατοίκου της περιοχής

Στην είσοδο της πολυκατοικίας οι τρεις άγνωστοι τον πυροβόλησαν με πιστόλι των 9mm, ενώ γίνεται μνεία και για δεύτερο πυροβόλο όπλο.



Στον τόπο του εγκλήματος η αστυνομία συνέλεξε 20 κάλυκες.

Μαρτυρία κατοίκου της περιοχής

Σε μικρή απόσταση από τον τόπο της δολοφονίας εντοπίστηκε καμένο ένα σκουρόχρωμο Honda Civic, με το οποίο φέρονται να διέφυγαν οι δράστες.

Μαρτυρία κατοίκου της περιοχής

Το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν κλεμμένο, εντοπίστηκε στις 07:00 το πρωί, στη συμβολή της Λ. Βουλιαγμένης με την οδό Λεωνιδίου.



Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι άκουσαν έναν συναγερμό να χτυπάει και, όταν βγήκαν να δουν τι γίνεται, είδαν το αυτοκίνητο τυλιγμένο στις φλόγες.



Για το συγκεκριμένο όχημα είχε δηλωθεί κλοπή το Σάββατο στο Α.Τ. Αλίμου.

Τα κίνητρα της δολοφονίας εξακολουθούν να είναι αδιευκρίνιστα και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.



O Σωκράτης Γκιόλιας γεννήθηκε στη Γερμανία στις 13 Φεβρουαρίου 1973. Ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σε ηλικία 19 ετών άρχισε να εργάζεται στην εκπομπή του Μ. Τριανταφυλλόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό New Channel.

Το 2003 παντρεύτηκε τη σύζυγό του, Αδαμαντία, και το 2008 απέκτησαν τον γιο τους, Ευθύμη, σήμερα δύο ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του Σωκράτη Γκιόλια είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους.

Το 2008 συνίδρυσε το «Τρωκτικό» και τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου οι δρόμοι του Σωκράτη Γκιόλια με τον Μ. Τριανταφυλλόπουλο χώρισαν.

Ο Σ. Γκιόλιας ανέλαβε ειδικός σύμβουλος του επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά και μετέπειτα τοποθετήθηκε στη θέση του διευθυντή στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 9,89».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του πορείας δεν εγκατέλειψε ποτέ το ρεπορτάζ για τον στίβο.-

****


Αλήθειες και ψέματα για τη σωστή διατροφή. Ο Κωνσταντίνος Ξένος στην Κιμ Κίλιαν


Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010,

Ο κλινικός διαιτολόγος Κωνσταντίνος Ξένος μιλάει στην Κιμ Κίλιαν για μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Ποιες τροφές έχουν τις λιγότερες θερμίδες, ποιες τις περισσότερες και πως μπορούμε να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας.
Μπορούμε να κάνουμε δίαιτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αν ναι ποια; Ποιο είναι το σωστό γεύμα που πρέπει να τρώνε τα παιδιά στο σχολείο;

Τι ρόλο παίζει στη διατροφή μας το σκόρδο και το κρεμμύδι…Τέλος μας αποκαλύπτει πόσες φορές την εβδομάδα μπορούμε άφοβα, να τρώμε σοκολατένιες λιχουδιές…


**

Πιάστηκαν στα χέρια


Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010,

Συμπλοκή ανάμεσα σε τρία άτομα ηλικίας 30, 27 και 29 ετών, σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο λιμάνι του Βόλου.

Οι τρεις άνδρες ξεκίνησαν τον καβγά λίγο πριν από τις 16:45 από άγνωστη αιτία, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο Γ.Ν. Βόλου, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, διότι βρέθηκε στην κατοχή του μεταλλικό κλομπ.

Οι υπόλοιποι δύο εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν από τη Λιμενική Αρχή Βόλου. -

****

Σε διάλογο για τη φτώχεια ο Ιερώνυμος


Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010,

Στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες, βρίσκεται ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ανταποκρινόμενος στη σχετική πρόσκληση του προέδρου της Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Σύνοδο, ο αρχιεπίσκοπος θα συμμετάσχει μαζί με άλλους Ευρωπαίους θρησκευτικούς ηγέτες σε συνάντηση διαλόγου με θέμα την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, που διοργανώνει σήμερα ο κ. Μπαρόζο σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, και τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γέρζι Μπούζεκ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο αρχιεπίσκοπος θα αναφερθεί αναλυτικά στις δράσεις και πρωτοβουλίες της αρχιεπισκοπής αλλά και εν γένει της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον κοινωνικό και προνοιακό τομέα και ιδιαίτερα στην ανάγκη στήριξης στις δύσκολες αυτές στιγμές που διέρχεται η πατρίδα μας, των πλέον ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Επιπροσθέτως θα τονίσει τη σημασία της συνεργασίας για τα ζητήματα αυτά με τους αρμόδιους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η φετινή χρονιά έχει επισήμως ανακηρυχθεί ως έτος για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι ο αρχιεπίσκοπος θα καταθέσει στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις και προτάσεις της Εκκλησίας για την αντιμετώπιση των ως άνω φαινομένων που απειλούν τη συνοχή των ευρωπαϊκών κοινωνιών.-


***

Να καταδικάσουμε το μνημόνιο

****



Για πάρτι των εξαγορών, των συγχωνεύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων έκανε λόγο από την Ξάνθη η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επισημαίνοντας ότι «όσα περισσότερα χάνουν οι εργαζόμενοι, τόσο περισσότερο ανοίγει η όρεξη στους κεφαλαιοκράτες να παίρνουν και περισσότερα».

Σύμφωνα με την κα Παπαρήγα, πρώτα και άμεσα θύματα θα είναι η αγροτιά, οι γυναίκες και οι νέοι.

Η γ.γ. του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στο θέμα της εξαγοράς της Αγροτικής Τράπεζας, καθώς, όπως είπε, «έχει υποθηκεύσει ένα μεγάλο μέρος της γης των μικρών παραγωγών, αυτών που έχουν μικρή ιδιοκτησία».

«Παρ' όλα αυτά, η αντίσταση θα υπάρξει και θα είναι πολύ οδυνηρή για τους κρατούντες» κατέληξε η κα Παπαρήγα.-

****

Υποβάθμισε την Ιρλανδία η Moody's


Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010,

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας στο Aa2 από το Aa1 προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's.

«Η σημερινή υποβάθμιση οφείλεται κυρίως στη σταδιακή, αλλά σημαντική απώλεια χρηματοοικονομικής ισχύος της ιρλανδικής κυβέρνησης, όπως αυτή αντανακλάται στην αύξηση του χρέους ως ποσοστού επί του ΑΕΠ» δήλωσε υψηλόβαθμος αναλυτής της Moody's.

H Μοοdy's ανακοίνωσε, επίσης, ότι αναμένει πως η οικονομική ανάπτυξη της Ιρλανδίας για τα επόμενα τρία με πέντε χρόνια θα είναι χαμηλότερη από αυτή των περασμένων ετών, καθώς τόσο ο τραπεζικός όσο και ο τομέας των ακινήτων έχουν εξασθενημένες προοπτικές ανάπτυξης.-


**** ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ :

****

Η καλοκαιρινή μας διατροφή πρέπει να είναι διαφορετική...


Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010,

Θοδωρής Γιάνναρος, μοριακός - πυρηνικός βιολόγος

Αν και μας καθυστέρησε λιγάκι, έρχεται επιτέλους το καλοκαιράκι και, εκτός από αναζωογόνηση, μας προσφέρει ευκαιρίες για καλυτέρευση της υγείας μας. Μπορούμε φέτος το καλοκαίρι να θέσουμε τις βάσεις για καλύτερη διατροφή και περισσότερη κίνηση με άμεσο αποτέλεσμα στο βάρος αλλά και στη γενικότερη υγεία μας. Το καλοκαίρι είναι πια στην πόρτα μας και η θερμοκρασία έχει ανέβει επικίνδυνα. Το θέμα είναι το κατά πόσον αυτές οι περιβαλλοντικές αλλαγές του καλοκαιριού θα επηρεάσουν τις διατροφικές μας ανάγκες και τις συνήθειές μας και πόσο τελικά γνωρίζουμε αν θα αντεπεξέλθουμε σωστά από τη διατροφική -πλευρά. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα βασικά σημεία στα οποία κάνουμε τα κυριότερα διατροφικά λάθη τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται το καλοκαίρι αντιμετωπίζονται από τον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της αποβολής του νερού. Εάν οι καύσεις που γίνονται στο εσωτερικό του οργανισμού παράγουν επιπλέον θερμότητα, η απαιτούμενη προσαρμογή γίνεται ακόμη πιο δύσκολα. Γι’ αυτό και δεν μπορούμε να καταναλώσουμε μεγάλη ποσότητα τροφής κατά τις μεσημεριανές ώρες, άσχετα με το αίσθημα της όρεξης. Η ζέστη δεν μειώνει την όρεξη, απλώς προσαρμοζόμαστε στις κλιματικές συνθήκες της εποχής. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας που πρέπει να τρώμε και φυσικά το βράδυ είναι μία εξίσου καλή ώρα με το μεσημέρι, για να γευματίσουμε. Απλώς πρέπει να φροντίσουμε να καταναλώσουμε φαγητό το λιγότερο τρεις ώρες πριν κοιμηθούμε, ενώ το καλοκαίρι προτιμούμε να τρώμε βράδυ, επειδή δεν έχει τόση ζέστη, όση το μεσημέρι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην τρώμε τίποτε όλη την ημέρα και το βράδυ να τρώμε τρία γεύματα μαζί. Σε αυτήν την περίπτωση το φορτίο στο πεπτικό σύστημα είναι βαρύ και δεν διευκολύνεται η πέψη μας, προκαλώντας έτσι χειρότερη δυσφορία απ΄ όση το μεσημεριανό γεύμα.

Ο παράγοντας που επηρεάζεται κατά κύριο λόγο τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού είναι η ανάγκη μας για σωστή ενυδάτωση. Ούτως ή άλλως καθημερινά αποβάλλεται νερό από τον οργανισμό μας μέσω της λειτουργίας των νεφρών και του εντέρου, της εφίδρωσης και της αναπνοής. Το καλοκαίρι, όμως, η απώλεια νερού είναι μεγαλύτερη λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και της αυξημένης εφίδρωσης που προκαλείται. Έτσι, αυξάνονται και οι ανάγκες μας σε υγρά. Το βασικότερο, λοιπόν, λάθος που κάνουμε είναι ότι θεωρούμε τη δίψα μας ως επαρκή ένδειξη αφυδάτωσης. Οι μελέτες δείχνουν, όμως, ότι, όταν πλέον αισθανθούμε δίψα, ο οργανισμός μας είναι ήδη ήπια αφυδατωμένος, κατά περίπου 2%! Και αυτή η ήπια αφυδάτωση επηρεάζει τις πνευματικές μας λειτουργίες και παράλληλα μπορεί να επιφέρει ήπιους πονοκεφάλους, ξηροστομία και δυσφορία. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να επιλέγετε ποικιλία υγρών και τροφίμων που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, πριν ακόμα διψάσετε, δηλαδή καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Κάθε εποχή του χρόνου οι επιστήμονες συνιστούν την καθημερινή κατανάλωση τουλάχιστον 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών. Η μπίρα, όπως και τα περισσότερα οινοπνευματώδη ποτά, δεν αποτελεί καλό ενυδατικό μέσο. Την περίοδο του καλοκαιριού, ο οργανισμός μας, για να διατηρήσει σταθερή τη θερμοκρασία του, αποβάλλει νερό, μέσω του ιδρώτα, γεγονός που πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς με τη διατροφή μας. Περίπου το 80% των ημερήσιων αναγκών του ανθρώπου σε νερό προέρχεται από τη λήψη νερού και άλλων υγρών και το υπόλοιπο 20% από τα τρόφιμα. Συνήθως, το νερό αποτελεί την πρώτη επιλογή, αλλά μια σειρά άλλων υγρών μπορεί να συνεισφέρει στην πρόσληψη νερού, όπως οι χυμοί, το γάλα, η σόδα, το τσάι, ο καφές, τα αναψυκτικά, καθώς και τα φρούτα και τα λαχανικά. Σε αντίθεση, τα οινοπνευματώδη ποτά οδηγούν σε αφυδάτωση, ενώ νομίζουμε ότι μας ξεδιψούν.

Την εποχή του καλοκαιριού είναι ιδανικό να αυξήσουμε την κατανάλωσή τους, καθώς τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια εκτός των άλλων (βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά) και σε κάλιο, έναν ηλεκτρολύτη που χάνεται σε μεγαλύτερα ποσοστά μέσω του ιδρώτα και είναι σημαντικός για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Οι συστάσεις για «5 την ημέρα» είναι μάλλον ευκολότερο να καλυφτούν το καλοκαίρι, καθώς τα φρούτα του καλοκαιριού είναι ιδιαίτερα αγαπητά, ένας 100% φυσικός χυμός μπορεί να καλύψει τη μία μερίδα και μία δροσιστική σαλάτα μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρύ υγιεινό γεύμα.

Βασικό διατροφικό λάθος του καλοκαιριού είναι η κατανάλωση μεγάλων γευμάτων, τηγανητών φαγητών, λιπαρών τροφίμων και φαγητών με σάλτσες ή μαγειρεμένα με πολλά μπαχαρικά, που επιβαρύνουν τον οργανισμό ακόμα περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες και ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος. Το μυστικό είναι μόνο ένα: τρώτε πολλές φορές και από λίγο. Τα μικρά γεύματα προστατεύουν τον οργανισμό από τη δυσφορία που προκαλούν τα βαριά φαγητά, αλλά και από ανεπιθύμητες παρενέργειες σε ορισμένες ομάδες του πληθυσμού, όπως στους καρδιοπαθείς.

Τα κοκτέιλ έχουν συνήθως μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ από ένα απλό ποτό, όσο δυνατό και εάν είναι αυτό. Επιπλέον, περιέχουν και χυμούς ή γάλα που αυξάνουν τη θερμιδική τους απόδοση. Άρα, εάν προτιμούμε το κοκτέιλ, για να μειώσουμε το θερμιδικό φορτίο του ποτού μας, αυτό είναι λάθος. Αν από την άλλη το θεωρούμε πιο δροσιστικό, αυτό εξαρτάται από την ποσότητα του αλκοόλ που έχει, εφόσον η μεγάλη ποσότητα αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση.

Τέλος, θα ήταν μεγάλη παράλειψη, αν δεν αναφερθούμε και στη σχέση της διαδικασίας της πέψης και της κολύμβησης. Η διαδικασία της πέψης απαιτεί να μεταφερθεί μεγάλη ποσότητα αίματος στο πεπτικό σύστημα και άρα να λείψει από τα άλλα όργανα του σώματος. Γι’ αυτό, όταν καταναλώσουμε μεγάλη ποσότητα φαγητού, νιώθουμε υπνηλία. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι, εάν φάμε ένα ελαφρύ γεύμα ή ένα σάντουιτς, δεν μπορούμε να δροσιστούμε στη θάλασσα. Απλώς δεν πρέπει να κολυμπήσουμε, εφόσον η ελλιπής αιμάτωση των μυών μας μπορεί να προκαλέσει κράμπες και μούδιασμα ή σε περίπτωση που υπερκαταναλώσουμε φαγητό, δεν μπορούμε να πάρουμε τις κατάλληλες αναπνοές, ούτε η καρδιά μας μπορεί να αντλήσει αρκετό αίμα, ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες τόσο της πέψης όσο και της κολύμβησης …

Καλό Καλοκαίρι!

****

Ανώδυνη λύση για την βουβωνοκήλη


Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010,

Η βουβωνοκήλη αποτελεί τη συχνότερη μορφή κήλης. Τα συνηθέστερα συμπτώματα που οδηγούν έναν ασθενή με βουβωνοκήλη στο γιατρό είναι η συνεχής παρουσία, ή η διαλείπουσα εμφάνιση διογκώσεως, φουσκώματος στην περιοχή, που μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει ή και πόνος στην περιοχή της βουβωνικής χώρας. Κάποιες φορές όμως η κήλη δεν δίνει συμπτώματα και εντελώς τυχαία ανακαλύπτεται κατά την εξέταση από τον χειρουργό.

Εάν όμως η κήλη παρουσιάσει επιπλοκή (περίσφιξη ή φλεγμονή) τότε η κλινική εικόνα αλλάζει δραματικά. Ο ασθενής νιώθει έντονο πόνο, μερικές φορές εμφανίζει πυρετό, και η νέκρωση του εντέρου είναι προ των πυλών!

Η θεραπευτική αντιμετώπιση της βουβωνοκήλης

Η χειρουργική θεραπεία στην αντιμετώπιση της βουβωνοκήλης είναι μονόδρομος. Ακόμη και μικρού μεγέθους κήλες με ελάχιστα συμπτώματα, απαιτούν χειρουργική επέμβαση, διότι ο κίνδυνος των επιπλοκών είναι άμεσος και η όλη κατάσταση μπορεί να γίνει επικίνδυνη.

Η φιλοσοφία της χειρουργικής επέμβασης είναι απλή. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε τα κοιλιακά τοιχώματα, κατά τέτοιο τρόπο ώστε η κήλη να διορθωθεί, αλλά και να μην ξαναεμφανιστεί.

Όλες οι τεχνικές με τη χρησιμοποίηση μόνο ραμμάτων παρουσιάζουν μεγάλο ποσοστό υποτροπής (η κήλη ξαναεμφανίζεται ), γι’ αυτό έχουν εγκαταλειφθεί.

Είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τις βουβωνοκήλες είναι η πλαστική αποκατάσταση με χρήση πλέγματος.

Προτείνουμε για τη χειρουργική αντιμετώπιση τη χρήση πλέγματος με μια πολύ μικρή τομή δύο εκατοστών και με τοπική νάρκωση, που επιτρέπει στον ασθενή δύο ώρες μετά το χειρουργείο να λάβει εξιτήριο.

Ο πόνος είναι ανύπαρκτος, ο ασθενής επιστρέφει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς να έχει λάβει γενική αναισθησία.

Αναστάσιος Ξιάρχος
Δ/ντης Χειρουργικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Κλινική Περιστερίου


****

Νέα θεραπεία για τον HIV


Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010,

Νέα ελπίδα για τους ασθενείς που πάσχουν από τον HIV δίνει μία νέα θεραπεία που συμπεριλαμβάνει ένα κοκτέιλ φαρμάκων ενάντια στον ιό, σύμφωνα με νέα έρευνα από Καναδούς επιστήμονες. Το είδος αυτό της θεραπείας περιόρισε στο μισό τον αριθμό των ατόμων που προσβλήθηκαν από τον ιό και συμπεριλήφθησαν στη νέα επιστημονική έρευνα.

Τα ευρήματα δείχνουν πως η θεραπεία των ασθενών με HIV μπορεί όχι μόνο να τους βοηθήσει να ζήσουν περισσότερο αλλά συμβάλει επίσης και στον περιορισμό της έκτασής του.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως μετά την εφαρμογή ενός «σχεδίου θεραπείας» που αποκαλείται «Υψηλά Ενεργή Αντιρετροϊκή Θεραπεία» (HAART) σε ασθενείς της καναδικής επαρχίας «Βρετανική Κολομβία» το 1996, ο αριθμός των νέων διαγνώσεων HIV έχει πέσει κατά 52%.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ακόμη πως για κάθε 100 ασθενείς στους οποίους δόθηκε η HAART οι νέες διαγνώσεις με HIV έπεσαν κατά 3%, υποδηλώνοντας πως αυτός ο τύπος της θεραπείας μπορεί να μειώσει σημαντικά την επέκταση του ανθρώπινου ιού ανοσολογικής ανεπάρκειας (HIV) που προκαλεί το AIDS.

Ειδικοί που σχολίασαν τα ευρήματα, τα οποία αναλύθηκαν σε διεθνή διάσκεψη για το AIDS στη Βιέννη, καθώς και στο περιοδικό Lancet, πρότειναν πως θα ήταν καλό να χρησιμοποιηθούν για τη διαμόρφωση μελλοντικών θεραπευτικών σχεδίων. -

****

Ινσουλίνη η θεραπεία για το Αλτσχάιμερ


Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010,

Θεραπεία για την νόσο του Αλτσχάιμερ φαίνεται σύμφωνα με κλινικές έρευνες πως δίνει η εισπνεόμενη ινσουλίνη, η οποία ενισχύει σημαντικά τη μνήμη και τη γνωσιακή λειτουργία των ασθενών.

Στο πλαίσιο των κλινικών δοκιμών, ασθενείς με νόσο Αλτσχάιμερ λάμβαναν μικρή δόση ινσουλίνης, δύο φορές την ημέρα. Μετά από τέσσερις μήνες, οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε τεστ, από τα οποία φάνηκε πως όχι απλώς υπήρχε σημαντική βελτίωση στη μνήμη, αλλά και βελτίωση στη γνωσιακή λειτουργία.

Σε άλλη ομάδα ασθενών που δόθηκε μεγαλύτερη ποσότητα ινσουλίνης, εμφάνισαν βελτιωμένη λειτουργικότητα στις καθημερινές συνήθειες, αλλά δεν βελτιώθηκε η γνωσιακή λειτουργία.

Στη μελέτη συμμετείχαν μόνο 100 ασθενείς, αλλά τα αποτελέσματα ήταν τόσο θεαματικά, που οι επιστήμονες αποφάσισαν να διευρύνουν την έρευνα με περισσότερους συμμετέχοντες.

«Εκτιμούμαι πως με βάση τα πρώτα αποτελέσματα υπάρχουν ελπίδες» λέει η δρ Σούζαν Κραφτ από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

Η νόσος του Αλτσχάιμερ πλήττει 26 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. -

~*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ :

****

Έχασαν στον τελικό οι Νέοι Άνδρε


Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010,

Με το ασημένιο μετάλλιο αποχώρησαν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του μπάσκετ οι Νέοι Άνδρες. Η ομάδα του Κώστα Μίσσα γνώρισε την ήττα στον τελικό από την Γαλλία με 73-62, σε ένα παιχνίδι που δεν της… πήγε από την αρχή.

Η Ελλάδα προηγήθηκε με 4-0, όμως στη συνέχεια οι Γάλλοι ξέφυγαν με 12 πόντους (18-6), με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι και περιορίστηκε στους 4 πόντους που σκόραρε ο Ζήσης Σαρικόπουλου.

Η κατάσταση έγινε χειρότερη στη συνέχεια με τους «τρικολόρ» να ξεφεύγουν 24-6 και 36-14. Έτσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να υπολείπεται με 19 πόντους και τους Λακόμπ, Αλμπισί να κάνουν «πάρτι», πετυχαίνοντας 12 και 9 πόντους αντίστοιχα.

Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα προσπάθησε για την ανατροπή και πλησίασε στο σκορ με δίποντο του Κασελάκη (63-54). Πλέον ο χρόνος πίεζε ασφυκτικά και τελικά η Γαλλία κέρδισε με 73-62.

Τα δεκάλεπτα:
6-18, 22-41, 39-56, 62-73.

Ελλάδα (Κώστας Μίσσας): Μάντζαρης 12, Παπανικολάου 10, Σλούκας 4, Γιάνκοβιτς 3, Παππάς 22, Κασελάκης 4, Σαρικόπουλος 7.

Γαλλία (Ζαν-Αϊμέ Τουπάν): Ρουσελιέ 6, Αμπούντου 5, Αλμπισί 20, Κουρμπί 2, Λακόμπ 14, Λανγκ 6, Τάνγκε 5, Λεονάρ 6, Ραμασαμί, Γκαβρίλοβιτς, Πρενόμ 4, Καντολό 5.

Η τελική κατάταξη

1. Γαλλία
2. ΕΛΛΑΔΑ
3. Ισπανία
4. Κροατία
5. Ρωσία
6. Μαυτροβούνιο
7. Σερβία
8. Ουκρανία


****

Στο ίδιο δωμάτιο Σισέ και Γκοβού


Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010,

Αχώριστοι είναι ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Σίντνεϊ Γκοβού. Οι δύο Γάλλοι του Παναθηναϊκού μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο στην προετοιμασία των «πράσινων» και έτσι ο Καντέ που… συγκατοικούσε πέρσι με τον Σισέ, έχει νέο συγκάτοικο τον νεαρό Ρόμπερτ Σταμπολζίεφ.

Από εκεί και πέρα, ο Κατσουράνης μοιράζεται το δωμάτιό του με τον Καρνέζη, ο Τζόρβας με τον Πετρόπουλο και ο Λέτο με τον Ρουκάβινα.

Χωρίς «συγκάτοικο» είναι ο Γιώργος Καραγκούνης.

Οι… συγκάτοικοι:
Βύντρα-Σπυρόπουλος
Μαρίνος-Δημούτσος
Νίνης-Μελίσσης
Τζόρβας-Πετρόπουλος
Σιμάο-Μπιάρσμιρ
Λαγός-Μαυρίας
Καντέ-Σταμπολζίεφ
Λέτο-Ρουκάβινα
Γκάμπριελ-Κλέιτον
Σισέ-Γκοβού
Σεϊταρίδης-Φέτσης
Ραντοβάνοβιτς-Μαχλελής
Γκαλίνοβιτς-Σαριέγκι
Κατσουράνης-Καρνέζης
Καραγκούνης

****


Τρέχει… μόνος του για Γκαλάς


Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010,

Χωρίς αντίπαλο παίζει ο Παναθηναϊκός στο… κυνήγι της υπογραφής του Ουιλιάμ Γκαλάς. Όπως τόνισε με δηλώσεις του στη «Le Parisien» ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Ρομπίν λε Πρου, οι Παριζιάνοι δεν μπορούν να φτάσουν την πρόταση που έχει καταθέσει στον 33χρονο Γάλλο, ο Παναθηναϊκός και ουσιαστικά τόνισε ότι η ομάδα του έχει τεθεί εκτός διεκδίκησης.

«Είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος μας απασχολεί για το κέντρο της άμυνας, μαζί με κάποιους άλλους. Έχουμε κάνει κάποιες επαφές μαζί του και με τον ατζέντη του από την αρχή του καλοκαιριού», είπε ο Λε Πρου και συνέχισε:

«Γνωρίζω ότι ο Παναθηναϊκός συζητά μαζί του αρκετό καιρό και πριν από λίγες μέρες του κατάθεσε μια εξαιρετική πρόταση. Μας έχει ενημερώσει ο ατζέντης του και εμείς δύσκολα θα τη φτάσουμε. Μπορώ να σας πω ότι ο Ουιλιάμ είναι κοντά στον Παναθηναϊκό. Εκτιμώ ότι δύσκολα θα χαλάσει αυτή η μεταγραφή, γιατί δύσκολα θα βρεθεί άλλη ομάδα να δώσει αυτά τα χρήματα».

Με τις υπάρχουσες συνθήκες ο Παναθηναϊκός βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Γκαλάς και μένει ο 33χρονος να ρίξει τις απαιτήσεις του στο 1.7 εκατ. ευρώ και να ντυθεί στα πράσινα. Εξελίξεις αναμένονται από αύριο.

Ξεκίνησε το τρέξιμο στην Αυστρία

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε από σήμερα την προετοιμασία του στο Κίτσμπουελ της Αυστρίας. Στο πρόγραμμα ο Νίκος Νιόπλιας ξεχώρισε τους διεθνείς από τους υπόλοιπους παίκτες.
Οι Τζόρβας, Νίνης, Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Σισέ και Γκοβού έκαναν χαλαρό πρόγραμμα, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν σε πιο δυνατούς ρυθμούς.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης ο Σεμπάστιαν Λέτο ένιωσε σφίξιμο στη δεξιά γάμπα και αποχώρησε, ωστόσο η κατάστασή του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.-

**** ΠΑΡΑΔΟΞΑ - ΠΑΡΑΞΕΝΑ :

**

«Εκρηκτική» παραλία


Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010,

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας Αυστραλός, ο οποίος, την ώρα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του στην παραλία του Ντάργουιν, ανακάλυψε στην ακτή ένα αντικείμενο που έμοιαζε με βόμβα.

Η Aστυνομία κάλεσε τη μονάδα εξουδετέρωσης του στρατού, η οποία διευκρίνισε ότι το μήκους 13 εκατοστών αντικείμενο ήταν οβίδα της εποχής του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η επιθεωρητής της αστυνομίας, Λουίζ Γιόρκανσεν, δήλωσε ότι η οβίδα περιείχε 450 γραμμάρια ισχυρής εκρηκτικής ύλης και ήταν «εξαιρετικά επικίνδυνη.»

Πριν από τέσσερις μήνες, εργάτες οδοποιίας στο Ντάργουιν είχαν ανακαλύψει δύο βόμβες που δεν είχαν εκραγεί. Ήταν από την εποχή του βομβαρδισμού της περιοχής από τους Ιάπωνες, στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.-

****

Τάρανδος μαινόμενος εν «εμπορικώ κέντρω»...


Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010,

Ένα απρόκλητο επισκέπτη είχαν οι καταστηματάρχες εμπορικών καταστημάτων στο κέντρο της Νορβηγίας.

Ποιος ήταν αυτός; Δεν πρόκειται για έναν μαινόμενο ταύρο… αλλά για έναν τάρανδο.

Από ότι φαίνεται ο τάρανδος ζήλεψε τη χάρη του ταύρου… και εισέβαλε σε ένα αρτοποιείο, ένα super market και τέλος σε ένα ανθοπωλείο τα έκανε γυαλιά καρφιά και στη συνέχεια αποχώρησε σαν «κύριος».-

****

Βυθός... από σαμπάνια


Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010,

Τριάντα φιάλες σαμπάνιας εντόπισαν δύτες στον βυθό της Βαλτικής, οι οποίες πιθανόν να χρονολογούνται πριν από τη Γαλλική Επανάσταση το 1789.-

Όταν, δε, οι δύτες άνοιξαν μία από αυτές, έμειναν έκπληκτοι από την καλή κατάσταση του ποτού. Ένα από τα μπουκάλια εστάλη στη Γαλλία για ανάλυση, αν και το σχήμα τους προδίδει ότι παρήχθη τον 18ο αιώνα. Αν επιβεβαιωθεί, τότε θα πρόκειται για την παλιότερη σαμπάνια στον κόσμο.

Η ανακάλυψη έγινε τυχαία στη διάρκεια έρευνας του δύτη Christian Ekstrom σε ένα ναυάγιο στη Βαλτική, ανοιχτά του Aaland, μιας αυτόνομης περιοχής της Φινλανδίας.-

****

Ουγγαρία: Ό,τι πει το ΔΝΤ


Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010,

Έπειτα από σειρά διαβουλεύσεων, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας θα συνεχίσει την πολιτική των διαρθρωτικών αλλαγών στους τομείς που οι εταίροι μας θεωρούν σημαντικούς, όπως το χρηματοοικονομικό σύστημα, η δημόσια υγεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς» δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Οικονομίας, Γκέργκι Ματόλτσι, σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνει η Ουγγαρία το συντομότερο δυνατό μία από τις πιο ανταγωνιστικές και σταθερές χώρες της κεντρικής Ευρώπης» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ και της ΕΕ θα συνεχιστούν.

Ο Κριστόφ Ρόζενμπεργκ, επικεφαλής εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ στην Ουγγαρία, είχε δηλώσει χθες, Σάββατο, ότι πρέπει να ληφθούν «δύσκολες αποφάσεις», για να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ουγγαρίας και κυρίως για να μειωθούν οι δαπάνες και να αναδιαρθρωθούν οι δημόσιες επιχειρήσεις. -

****

Στενό μαρκάρισμα από το ΔΝΤ


Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010,

Την προσοχή τους στραμμένη στον προϋπολογισμό του 2011 έχουν τα μέλη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που παρακολουθούν το έργο της ουγγρικής κυβέρνησης, ζητώντας από τη Βουδαπέστη να προχωρήσει στη λήψη σκληρών μέτρων για τον περιορισμό του δημοσίου ελλείμματος.

«Η ρύθμιση του προϋπολογισμού για το 2011 είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ουγγαρία. Πρέπει να ληφθούν άμεσα σκληρά μέτρα, ώστε να επιτευχθεί ο οικονομικός στόχος της χώρας», δήλωσε ο Christoph Rosenberg, στέλεχος του ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες τόσο το ΔΝΤ όσο και η Ε.Ε. διέκοψαν τις διαδικασίες αναθεώρησης του προγράμματος χρηματοδότησης της Ουγγαρίας, με την αιτιολογία ότι απαιτούνται μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στην οικονομική της πολιτική.-

**** Φωτογραφίες από το όμορφο ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2010 :



Ιερός Ναός Παναγία η Γερόντισσα , αναγερθείς το 2002 από τον βουλευτή Λευτέρη Ιω. Παπανηκολάου .-

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΦΑΡΩΝ -Μεσσηνίας (εξωκκλήσι ).-
εξωκκλήσι , Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης , Αρφαρών 1952-1956 .-
Δημοτικό - Κοινοτικό , γήπεδο ποδοσφαίρου Αρφαρών -Ν. Μεσσηνίας , έργο 2002-2006 .-
εξωκκλήσια , Προφήτη Ηλία Και Αγίου Νεκταρίου Αρφαρών , παλαιότερα Μονή ΓΥΝΑΙΚΏΝ .-

Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννη Αρφαρών 1950 .-

Δεν υπάρχουν σχόλια: