ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Αρφαρά  -2-  Η Εφημερίδα μας 
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  (2) 
Παρασκευή 2η Παράκληση Υ.Θ. 
13/ Μαρτίου /  2020  .-
~


Τι είναι η εικόνα και ποιος ο σκοπός της; :

Οι εικόνες μας εμπνέουν και μας δίνουν θάρρος...
Οι ιερές εικόνες δεν είναι ούτε είδωλα, ούτε ζωγραφικοί πίνακες. Η αξία τους έγκειται στο θεολογικό τους περιεχόμενο και την εξαγιαστική επίδραση που εξασκούν πάνω στον άνθρωπο. Όπως κάθε σελίδα του Ευαγγελίου με το λόγο, έτσι και κάθε εικόνα με τις μορφές και τα σχήματα, εκφράζει αλήθειες της χριστιανικής πίστεως. Γι’ αυτό και πολύ εύστοχα ονομάσθηκε Αγία Γραφή των αγραμμάτων.
Τι όμως είναι η εικόνα; Κάθε εικόνα είναι και ένα κήρυγμα, μια ομολογία πίστεως. Αλλά ταυτόχρονα και μια κλήση προς την αγιότητα, πρότυπο και αποκάλυψη της οποίας είναι ο ίδιος ο Κύριος και οι άγιοί Του.   Οι εικόνες μας εμπνέουν και μας δίνουν θάρρος στον πνευματικό μας αγώνα. Γιατί μας δημιουργούν τη βεβαιότητα, ότι πριν από μας προηγήθηκαν άλλοι και νίκησαν. Κοιτάζοντας τις ιερές εικόνες εξαγιάζονται οι αισθήσεις μας. Και σαν από ένα παράθυρο του ουρανού βλέπουμε μέσα απ’ αυτές τη δόξα που μας περιμένει. Οι εικόνες είναι σε τελευταία ανάλυση, σημείο της παρουσίας του Θεού και κριτήριο για τη χριστιανική κατανόηση της ζωής και του κόσμου.  Φωνή Κυρίου, φυλ. 1297 
Την άχραντον εικόνα σου προσκυνούμεν αγαθέ, Αιτούμενοι συγχώρεσιν των πταισμάτων ημών βουλήσει γαρ ηυδόκησας ανελθείν εν τω Σταυρώ ίνα ρύση ους έπλασες εκ της δουλείας του εχθρού όθεν ευχαρίστως βοώμεν χαράς επλήρωσας τα πάντα ο σωτήρ ημών ο παραγενόμενος εις το σώσαι τον κόσμον.
{ Ἀπολυτίκιον Ήχος β’. Κυριακή της Ορθοδοξίας  }.-                                   


~** Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικηφόρου του Ομολογητού – Γιορτή σήμερα 13 Μαρτίου
Η Εκκλησία μας εορτάζει, σήμερα , την , του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.
*  Μετά το τέλος της εικονομαχίας και την αναστήλωση των ιερών εικόνων, με αίτηση του Πατριάρχη Μεθοδίου (842 – 846 μ.Χ.) στους βασιλείς Μιχαήλ και Θεοδώρα, ενεκρίθη η ανακομιδή του λειψάνου του Αγίου Νικηφόρου στη βασιλεύουσα και αναγνωρίστηκε σαν ένας από τους ενδοξότερους αθλητές της Ορθοδοξίας.

Μάλιστα, η βασίλισσα παραχώρησε και βασιλικό πλοίο, με το οποίο ο Πατριάρχης Μεθόδιος παρέλαβε το λείψανο του Αγίου Νικηφόρου… (το όποιο για 19 χρόνια έμεινε ακέραιο και άθικτο). Κατά την επιστροφή, μεγάλο πλήθος λαού και επισήμων κάλυπτε την παραλία. Το άγιο λείψανο κατετέθη με ιερή πομπή στο ναό των Αγίων Αποστόλων (13 Μαρτίου 846 μ.Χ.). ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ – ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ : Λέανδρος, Μάριος Απολυτίκιο: Ήχος γ’. Θείας πίστεως. Νίκην ήνεγκε, τη Εκκλησία, η ση ένθεος, ομολογία, Νικηφόρε Ιεράρχα θεόληπτε, την γαρ Εικόνα του Λόγου σεβόμενος, υπερορία αδίκως ωμίλησας. Πάτερ Όσιε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.
~**  Τι συμβολίζουν τα παρθενόσημα της Παναγίας
~  Στις εικόνες της το σύνηθες είναι να εικονογραφείται με τρία χρυσά αστέρια στους ώμους και την κεφαλή, τα λεγόμενα παρθενόσημα.
* Αυτά παραπέμπουν στο αιεπάρθενο της Παναγίας μας, καθώς υπήρξε παρθένος πριν την σύλληψη του Υιού Της, κατά τη διάρκεια του τοκετού και μετά από αυτόν.
 Τα αστέρια αυτά είναι οκτάκτινα. Οι οκτώ ακτίνες συμβολίζουν τις οκτώ ημέρες της Δημιουργίας. Η Θεοτόκος μάς εισάγει στην όγδοη ημέρα.   Το Άγιον Πνεύμα διέτρεχε τους αιώνες της ανθρώπινης ιστορίας και τις γενεές των ανθρώπων να βρει πρόσωπο κατάλληλο για την ενσάρκωση του δεύτερου προσώπου της Αγίας Τριάδος. Και την βρήκε στην μας. Η Θεοτόκος μυστικώς συμβολίζει την όγδοη ημέρα, το τέλος της εξορίας μας, το τέλος του θανάτου. Σε κάποιες εικόνες της Παναγίας αντί για αστέρια εμφανίζονται άγγελοι, ενώ το ένδυμά της είναι στολισμένο με σύννεφα.

~*** Κανένας μας δεν πρέπει , να αμφισβητεί τη θρησκευτική ελευθερία του οποιουδήποτε .- Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί να υπάρχει άνθρωπος λογικός ή άλογος , που να θέλει να επιβάλλει στον άλλον τις δικές του θρησκευτικές ή άλλες απόψεις .- Η θρησκευτική ελευθερία είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα , απόλυτα σεβαστό σε μια δημοκρατική κοινωνία .- Η Πίστης , η ή απιστία , δεν παύει να είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση του καθενός .- Είναι όμως αδιανόητο να φτάνουμε στο άλλο άκρο κι έτσι να φαλκιδεύουμε αντιθέτως τη θρησκευτική ελευθερία των άλλων πολιτών .-

~** Χαιρετισμοί της Παναγίας σε βίντεο

~

 ~**   Τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας
 
~  Τρία είναι τα ουσιαστικά από τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας:

– Η Θεία σύσταση,    – Η ορατή μορφή και – Η μετάδοση της Θείας Χάριτος.  Το Ιερό Μυστήριο του Βαπτίσματος: το ίδρυσε ο ίδιος ο Κύριος μετά την Ανάστασή του, όταν στους μαθητές του έδωσε εντολή να μεταφέρουν την πίστη σε όλα τα έθνη της γης και να Βαπτίζουν τους ανθρώπους στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Το Ιερό Χρίσμα: σφραγίζει με τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος και την νέα ύπαρξη μετά το Βάπτισμα, να εισέλθει στην Οδό των Πνευματικών Αγώνων και ν’ αξιοποιήσει υποκειμενικά το αγαθό του Ιερού Βαπτίσματος. Το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας: ίδρυσε απ’ ευθείας ο Κύριος Ιησούς Χριστός, το εσπέρας πριν του Πάσχα. Ο Κύριος λαβών άρτον: τον ευλόγησε και αφού τον έκοψε τον έδωσε στους Μαθητές του, είπε: «Λάβετε, φάγετε τουτό εστί το Σώμα μου». Ομοίως, αφού έλαβε το Ποτήριο και ευχαρίστησε, και είπε: «Πίετε εξ’ αυτού πάντες τούτο έστι το Αίμα μου το της Καινής Διαθήκης το περί πολλών εκχυνόμενον». Η Θεία Κοινωνία μας ενώνει με το Χριστό αλλά και μεταξύ μας. Ο Ιερός Αυγουστίνος γράφει ότι: είναι σημείο ενότητος ανάμεσα εμάς τους ανθρώπους και δεσμός αγάπης. Ιδιαίτερα κατά τις στιγμές των πειρασμών και των θλίψεων, στις διάφορες ασθένειες και δοκιμασίες η Θεία Μετάληψη είναι φάρμακο και για την ψυχή και για το σώμα. Δεν επιτρέπεται όμως: ο Χριστιανός Ορθόδοξος να Κοινωνήσει των αχράντων Μυστηρίων από Ρωμαιοκαθολικό ούτε Ρωμαιοκαθολικός από Ορθόδοξο. Είναι πολύ μεγάλη αμαρτία. Το Μυστήριο της Ιερωσύνης: για τον Ιερατικό βαθμό των Διακόνων λέγεται ότι οι Απόστολοι «προσευξάμενοι  επέθηκαν αυτοίς τας Χείρας». Για τους Πρεσβυτέρους, διώριζαν δια Χειροτονίας στις κατά τόπους Εκκλησίες ο Απόστολος Παύλος και Ιδρυτής της Εκκλησίας μας και ο Βαρνάβας. Ομοίως και οι Απόστολοι κατέλιπον δια Χειροθεσίας διαδόχους αυτών στο Επισκοπικό Αξίωμα, όπως ο Παύλος τον Τιμόθεο στην Έφεσο και τον Τίτο στην Κρήτη. Το Ιερό Μυστήριο του Γάμου: τον φυσικό αυτό δεσμό ο Σωτήρας ανύψωσε σε Μυστήριο στην Καινή Διαθήκη. Κλασικό σχετικά είναι το χωρίο προς: (Εφεσ. 5ο Κεφ. παράγραφοι: 23-25), όπου ο Απόστολος Παύλος χαρακτηρίζει την ένωση ανδρός και γυναικός σαν Εικόνα της Μυστηριακής ενώσεως του Ιησού Χριστού μετά της Εκκλησίας, συνάγων ότι ο άνδρας οφείλει ν’ αγαπά τη γυναίκα του, όπως ο Χριστός αγάπησε την Εκκλησία. Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου: η Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου τελείται και σε ελαφρές ασθένειες και κυρίως την Μεγάλη Τετάρτη για όλους.
~** Ταπείνωση και αγάπη, υπερηφάνεια και πλάνη
 
*
Δείξαμε μεγάλη αμέλεια και δεν καταλαβαίνουμε πιά αν υπάρχει η κατά Xριστόν ταπείνωση και αγάπη. Bέβαια, η ταπείνωση αυτή και η αγάπη γίνονται γνωστές μόνο με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. 

Εμείς όμως δεν ξέρουμε ότι, για να προσελκύσουμε τη χάρη κοντά μας, πρέπει να την ποθήσουμε μ’ όλη μας την ψυχή. Αλλά πως θα ποθήσουμε κάτι που δεν το γνωρίζουμε καθόλου; Και όμως, όλοι μας τη γνωρίζουμε τη χάρη, έστω και λίγο, γιατί το Άγιο Πνεύμα κινεί κάθε ψυχή στην αναζήτηση του . Στον αγώνα μας πρέπει να είμαστε ανδρείοι. Ο Κύριος αγαπάει την ανδρεία και συνετή ψυχή. Αν δεν έχουμε ανδρεία και σύνεση, τότε πρέπει να τα ζητάμε από το Θεό και να υπακούμε στους πνευματικούς, γιατί σ’ αυτούς ζει η χάρη του Αγίου Πνεύματος. Ο άνθρωπος μάλιστα, που ο νούς του έπαθε βλάβη από δαιμονική ενέργεια, ιδίως αυτός πρέπει να υπακούει στον πνευματικό και να μην εμπιστεύεται καθόλου τον εαυτό του.

Eίναι πολύ δύσκολο να διαγνώσεις μέσα σου την υπερηφάνεια; Nα όμως μερικά συμπτώματα: Αν σε προσβάλλουν δαίμονες ή σε βασανίζουν κακοί λογισμοί, αυτό σημαίνει πως δεν έχεις ταπείνωση. Γι’ αυτό, έστω κι αν δεν αντιλήφθηκες την υπερηφάνειά σου, ταπεινώσου. Αν είσαι οξύθυμος ή, όπως λένε, νευρικός, αυτό είναι αληθινή συμφορά. Κι αν πάσχεις από παροξυσμούς και φοβίες, θα γιατρευτείς με τη μετάνοια, με το ταπεινό φρόνημα και με την αγάπη για τον αδελφό σου, ακόμα και για τους εχθρούς. Όποιος δεν αγαπάει τους εχθρούς, σ’ αυτόν δεν έχει κατοικήσει ακόμα η χάρη του Θεού. Στην πλάνη πέφτει κανείς είτε από απειρία είτε από υπερηφάνεια. Κι αν είναι από απειρία, ο Κύριος θεραπεύει γρήγορα αυτόν που πλανήθηκε. Αν όμως είναι από υπερηφάνεια, τότε θα υποφέρει για πολύν καιρό η ψυχή, ώσπου να μάθει την ταπείνωση, και τότε θα θεραπευθεί από τον Κύριο. Στην πλάνη πέφτουμε, όταν νομίζουμε πως είμαστε πιο συνετοί και έμπειροι από τους άλλους, ακόμα κι από τον πνευματικό μας πατέρα. Χωρίς εξομολόγηση στον πνευματικό δεν είναι δυνατό ν’ απαλλαγούμε από την πλάνη, γιατί στον πνευματικό έδωσε ο Θεός τη χάρη του «δεσμείν και λύειν».  Πηγή: Όσιος Σιλουανός ο Αθωνίτης, “Η γνωριμία με τον Θεό”. Εκδ.: Ι. Μ. Παρακλήτου. Ωροπός Αττικής
~**Τι είναι το ψυχοκέρι; Ποιός είναι ο ρόλος του; 


Ψυχοκέρι: Τις μέρες της Σαρακοστής, σε πολλά χωριά της Ελλάδος, παρατηρώντας το εκκλησίασμα κατά την ακολουθία βλέπουμε ορισμένες από τις μεγάλες γυναίκες να κρατούν, ένα κερί το γνωστό ψυχοκέρι (κερί των ψυχών) το οποίο φτιάχνουν πριν το πρώτο ψυχοσάββατο.
  * Στην παρασκευή του χρησιμοποιούνται συνήθως εφτά η εννέα κλωστές από βαμβάκι και καθαρό κερί.

Το ψυχοκέρι το έκαιγαν εκτός από τα τρία ψυχοσάββατα και σε όλες τις ακολουθίες της μεγάλης σαρακοστής δηλαδή στους Χαιρετισμούς, τον Ακάθιστο Ύμνο, τον Μεγάλο Κανόνα, τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή, ακόμη και κατά την περιφορά του Επιταφίου. Δυστυχώς στις μέρες μας το έθιμο αυτό που αφορά στην μνήμη των νεκρών, τείνει να εκλείψει. Ο τρόπος παρασκευής: Κάποιες γιαγιάδες μας με ευλάβεια κατασκεύαζαν το ψυχοκέρι πριν το πρώτο Ψυχοσάββατο. Πώς το έφτιαχναν: Έβαζαν δύο καρέκλες στην αυλή, σε απόσταση 5-6 μέτρων. Μετά παίρνανε βαμβακερή κλωστή και την τέντωναν ανάμεσα στις δύο καρέκλες, τόσες φορές όσες και οι ψυχές που μνημόνευαν (εφτά ψυχές-εφτά κλωστές, οχτώ ψυχές – οχτώ κλωστές). Μετά έστριβαν τις κλωστές μεταξύ τους σχηματίζοντας ένα παχύτερο νήμα. Ακολουθούσε το κέρωμα. Έβαζ: αν σε ένα τηγάνι να λιώσει γνήσιο κερί μέλισσας και με ένα ξυλάκι, που στο κάτω μέρος είχε διχάλα, ανάγκαζαν την κλωστή να περάσει μέσα από το λιωμένο κερί. Το τεράστιο αυτό λεπτοκαμωμένο κερί, το τύλιγαν, όσο ήταν ακόμα ζεστό, σα να ήταν σύρμα ώστε να μπορεί να το μεταφέρει. Κατά τα Ψυχοσάββατα το κερί αυτό το κρατούσαν στα χέρια τους, καθ όλη την διάρκεια της λειτουργίας και το ξετύλιγαν σιγά-σιγά μέχρι να καεί όλο.  
~***  Προσευχή Ενόπλων Δυνάμεων για να προστατεύει ο Θεός  :

 Η Προσευχή Ενόπλων Δυνάμεων για να προστατεύει ο Θεός τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Ελληνικό Έθνος. Για να στηρίζει ο Κύριος στις δύσκολες στιγμές.  .-  Λέγεται το Τρισάγιο πριν την Προσευχή Ενόπλων Δυνάμεων                                                                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν.   Δόξα Σοι ο Θεός ημών, δόξα Σοι.   Βασιλεύ ουράνιε, παράκλητε, το Πνεύμα της αληθείας, ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, ο θησαυρός των αγαθών και ζωής χορηγός, ελθέ και σκήνωσον εν ημίν, και καθάρισον ημάς από πάσης κηλίδος, και σώσον, Αγαθέ, τας ψυχάς ημών. Άγιος ο Θεός, Άγιος Ισχυρός, Άγιος Αθάνατος ελέησον ημάς. (τρεις φορές) Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι. Και νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.  Παναγία Τριάς, ελέησον ημάς. Κύριε ιλάσθητι ταις αμαρτίαις ημών. Δέσποτα, συγχώρισον τας ανομίας ημίν. Άγιε, επισκεψε και ίασαι τας ασθενείας ημών, ένεκεν του ονόματός σου.  Κύριε ελέησον, Κύριε ελέησον, Κύριε ελέησον.  Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι. Και νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν. Πάτερ ημών, ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομά Σου, ελθέτω η βασιλεία Σου, γεννηθήτω το θέλημά Σου ως εν ουρανό και επί της γης. Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον, και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών, ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών, και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού .-    
 Δέσποτα Παντοκράτωρ, ο καταξιώσας ημάς διελθείν το μήκος της ημέρας ταύτης, πρόσδεξαι τάς εσπερινάς ημών δεήσεις και κατάπεμψον το πλήθος τού ελέους Σου επί πάντας ημάς τους δεομένους Σου. Τοίχισον ημάς τοίς Αγίοις Αγγέλοις Σου, περιχαράκωσων ημάς τη αληθεία Σου, φρούρησον ημάς τη δυνάμει Σου, φύλαξον υπό την σκέπην Σου τον (κατά ξηράν, θάλασσαν και αέραν) Στρατόν και άπαν το Ελληνικόν Έθνος, παράσχου δε ημίν και την επερχομένην νύκτα ειρηνικήν και αναμάρτητον, και πάσας τας ημέρας της ζωής ημών. Πρεσβείαις της Υπεραγίας ημών Θεοτόκου, και πάντων των Αγίων. Αμήν. Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια, ως λυτρωθείσα των δεινών, ευχαριστήρια αναγράφω σοι η Πόλις σου, Θεοτόκε· αλλ’ ως έχουσα το κράτος απροσμάχητον, εκ παντοίων με κινδύνων ελευθέρωσον, ίνα κράζω σοι· Χαίρε, νύμφη ανύμφευτε. Δέσποινα προσδεξαι, τας δεήσεις των δούλων σου, και λύτρωσαι ημάς, από πάσης ανάγκης και θλίψεως. Την πάσαν ελπίδα μου, εις σε ανατίθημι, Μήτερ του Θεού, φύλαξον με υπό την σκέπην σου. Δι᾿ ευχών των αγίων πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός, ελέησον ημάς. Αμήν.                                                      



*** ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ το Σάββατο στις 14/03 στις 8.15 στην ΕΡΤ1 – Ο Κ.Βελόπουλος θα μιλήσει για όλα στην τηλεοπτική εκπομπή ”Μαζί το Σαββατοκύριακο”…
~   Τηλεοπτική εμφάνιση θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ.Βελόπουλος  το Σάββατο στις 14/03 στις 8.15 στην τηλεοπτική εκπομπή ”Μαζί το Σαββατοκύριακο” με τον Γιάννη Σκαλκό και την Νίνα Κασιμάτη …
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναμένεται να μιλήσει για όλα και για όλους . ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1 για να ακούσουμε όλα όσα έχει να σχολιάσει ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ…

*** Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος
Τον τελευταίο καιρό είναι προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Υγεία»

Έφυγε από τη ζωή πριν λίγη ώρα ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος σε ηλικία 70 ετών. Τον τελευταίο καιρό είναι προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Υγεία». Ο Φ. Πετσάλνικος εξελέγη από τη Βουλή που προέκυψε μετά από τις πρόωρες εκλογές του 2009 πρόεδρός της.                                                                                                                                                                Πέθανε ο Φίλιππος Πετσάλνικος σε ηλικία 70 ετών. Το όνομα του είχε ακουστεί για τη θέση του πρωθυπουργού της μεταβατικής κυβέρνησης  Σε ηλικία 70 ετών πέθανε ο Φίλιππος Πετσάλνικος. Η υγεία του ήταν επιβαρυμένη και τον τελευταίο μήνα νοσηλευόταν στο «Υγεία». Ο Φίλιππος Πετσάλνικος γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1950 στο Μαυροχώρι Καστοριάς από αγροτική οικογένεια. Έκανε σπουδές Νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακές σπουδές στα Νομικά και τα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, στη Γερμανία. Για να εξασφαλίζει πόρους για τις σπουδές του, εργάστηκε σε διάφορα εργοστάσια. Κατά τη διαμονή του στη Γερμανία ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα. Είναι παντρεμένος με τη Μαριέλε Μπίντεχντικ και έχουν τρία παιδιά. Στις 2 Απριλίου 2009 τιμήθηκε με τον Μεγάλο Σταυρό της Αξίας με Αστέρα του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για την «εξαιρετική προσφορά του στις ελληνογερμανικές σχέσεις».  Πολιτική Σταδιοδρομία Έγινε μέλος του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του κινήματος το 1974. Διετέλεσε γενικός γραμματέας Λαϊκής Επιμόρφωσης στο υπουργείο Παιδείας από το 1984 ως το 1985 και στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Απρίλιο του 1994 εξελέγη μέλος της κεντρικής επιτροπής, θέση στην οποία επανεξελέγη και στα συνέδρια των ετών 1996, 1999 και 2001. Εξελέγη βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Καστοριάς στις εκλογές του 1985, του Ιουνίου και του Νοεμβρίου 1989, του 1990, του 1993, του 1996 και του 2000.   Διετέλεσε υφυπουργός και υπουργός σε πολλές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ: υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1986 – 1987, 1988-1989 και 2000 – 2001), υφυπουργός Πολιτισμού (1987 – 1988), αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων (1994 – 1996), υπουργός Μακεδονίας – Θράκης (1996 – 1998), υπουργός Δημόσιας Τάξης (1998 – 1999) και υπουργός Δικαιοσύνης (2002 – 2004). Το 2004, έπειτα από την εκλογή του στις εκλογές της ίδιας χρονιάς, εξελέγη αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, για να επανεκλεγεί στο ίδιο αξίωμα το Σεπτέμβριο του 2007. Τον Νοέμβριο του 2011 προτάθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου για πρωθυπουργός για την υπό σχηματισμό μεταβατική κυβέρνηση. Η υποψηφιότητά του αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, ως απολύτως ελεγχόμενη από τον Γιώργο Παπανδρέου και τελικώς αποσύρθηκε. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής. Πριν τις εκλογές Ιουνίου 2012 ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Καστοριάς. Ο Φ. Πετσάλνικος εξελέγη από τη Βουλή που προέκυψε έπειτα από τις πρόωρες εκλογές του 2009 πρόεδρός της, με 168 ψήφους (130 λευκά και ένα άκυρο) επί συνόλου 299 ψηφισάντων.  Πολιτικά Αξιώματα που κατείχε                                  1986 – 1987 : Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1η θητεία)                               1987 – 1988 : Υφυπουργός Πολιτισμού (Τομείς Νέας Γενιάς, Απόδημου Ελληνισμού, Λαϊκής Επιμόρφωσης)                                                                                                                                      1988 – 1989 : Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (2η θητεία)                                       1990 – 1993 : Γραμματέας του Κοινοβουλευτικού Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ                                1994 – 1996 : Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
1996 – 1998 : Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης
1998 – 1999 : Υπουργός Δημόσιας Τάξης
2000 – 2001 : Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (3η θητεία)
2001 – 2004 : Υπουργός Δικαιοσύνης
2004 – 2009 : Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου
2009 – 2012 : Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου
*** Κυκλωτική κίνηση κατά της Ελλάδας-«Συμφωνία Ερντογάν – Ράμα να “φυτέψουν” τρεις πόλεις με μετανάστες στη Βόρεια Ήπειρο»…
~  «Είμαστε μαθημένοι στις απειλές» 
Ο αντιστράτηγος ε.α, Ιωάννης Μπαλτζώης στις 11/3, αναφέρθηκε στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήριζε «Ναζί» τους Έλληνες και αποκάλυψε τη συμφωνία του Τούρκου προέδρου με τον Αλβανό Πρωθυπουργό.
«Είμαστε μαθημένοι σε αυτές τις απειλές και θα έλεγα ότι αυτής της μορφής οι απειλές και οι δηλώσεις δείχνουν απελπισία.  Υφίσταται απανωτές ήττες, στο Ιντλίμπ, στη Μόσχα, στον Έβρο. Εκεί δεν το περίμενε και έκανε το μεγαλύτερο λάθος γιατί πήγε στην πιο καλά φρουρούμενη περιοχή της Ελλάδας , πήγε μετά στην Ευρώπη και ζήτησε συμπαράσταση, ούτε εκεί, πήγε στο ΝΑΤΟ ούτε εκεί βρήκε συμπαράσταση. Στον τουρκικό στρατό έχει φυλακίσει και έχει εκθέσει το 47% των ανωτάτων αξιωματικών. Ένας στους δύο ανώτατους αξιωματικούς είναι στη φυλακή», είπε μεταξύ άλλων στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε για τη συμφωνία με τον Ράμα: «Η συμφωνία είναι να φυτέψουν τρεις πόλεις στη Βόρεια Ήπειρο, στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας, στο Αργυρόκαστρο, στους Αγίους Σαράντα και στην Κονιτσά. Πρόσφυγες από την Τουρκία θα τους εγκαταστήσει εκεί, αυτό είναι παράνομο, απαράδεκτο και αντίθετο με τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας. Έχουν μια αλλοίωση του πληθυσμού στον οποίο είναι υποχρεωμένος ο Ράμα, η Αλβανία, να τηρήσει σύμφωνα με τις συμφωνίες που έχει υπογράψει».
*** Γιατί ο Ερντογάν παίζει τα ρέστα του; Έρχεται το τέλος του καθεστώτος;..
Έρχεται το τέλος;Γιατί ο Ερντογάν παίζει τα ρέστα του; 
Τις προάλλες μια τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του ελληνικού λιμενικού. Στον Έβρο υπάρχουν μαρτυρίες για βολές Τούρκων στρατιωτών εναντίον Ελλήνων που βρίσκονταν στην ελληνική πλευρά των συνόρων. Παράλληλα στον Έβρο τουρκικά μαχητικά έκαναν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος, θέτοντας σε κίνδυνο ελληνικό ελικόπτερο και τους επιβαίνοντες… Τις τελευταίες μέρες γίνεται πλέον όλο και πιο φανερό πως η Τουρκία προσπαθεί να εκβιάσει ένα θερμό επεισόδιο, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της έντασης, μετά την αποτυχία του εκβιασμού της ΕΕ με μαζική είσοδο μεταναστών. Πολύ πιθανόν επίσης  ο Ερντογάν με ένα θερμό επεισόδιο να επιδιώκει να αντιστρέψει το κλίμα που έχουν δημιουργήσει στην τουρκική κοινή γνώμη οι αποτυχίες στη Συρία και τη Λιβύη οι οποίες απειλούν τα νεοοθωμανικά σχέδια της Άγκυρας και μαζί  την επιβίωση του δικτατορικού (με δημοκρατικό μανδύα) καθεστώτος. Ο Ερντογάν έχει συμπεριφερθεί σαν δικτάτορας στην Τουρκία φυλακίζοντας και διώκοντας εκατομμύρια ανθρώπους. Αν απομακρυνθεί από την εξουσία είναι βέβαιο πως θα κινδυνέψει να βρεθεί στην φυλακή. Το έχουμε δει άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν αυτό.  Αυτός είναι βασικός  λόγος για να επιμείνει στις κινήσεις υψηλού ρίσκου μέχρι την τελευταία ώρα της παραμονής του  στην εξουσία. Στην ουσία τα παίζει όλα για όλα. Το σχέδιο να εκβιάσει την Ε.Ε. πλημμυρίζοντας την Ελλάδα μουσουλμάνους μετανάστες ήταν η τελευταία σε μια σειρά αποτυχιών η οποία απειλεί να ακυρώσει την απειλή, αφαιρώντας από την Τουρκία ένα ισχυρό μέσο πίεσης. Αν η Ελλάδα μπόρεσε να κλείσει τα σύνορα στη στεριά και τη θάλασσα και με τα κλειστά κέντρα κράτησης και τις επαναπροωθήσεις να μειώσει δραστικά τις ροές. Όσο η Ελλάδα αντέχει η Ευρώπη θα έχει εξασφαλισμένο το μαλακό της υπογάστριο μεταφέροντας το πρόβλημα στην Τουρκία η οποία θα μείνει με εκατομμύρια μετανάστες και μικρότερη διεθνή βοήθεια. Η προθυμία με την οποία οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες στηρίζουν πολιτικά και συνδράμουν υλικά το κλείσιμο των ελληνικών συνόρων φανερώνει μια ρεαλιστική μετατόπιση των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων στην Ε.Ε. ωστόσο πρέπει να τονιστεί πως πρόκειται για μεμονομένη συνδρομή (πλην της οικονομικής) κι όχι ευρωπαική. Η Ένωση εμφανίζει τις δομικές της προκλήσεις, καθώς τα αντικρουόμενα συμφέροντα δεν ευνοούν μία ενιαία εξωτερική πολιτική. Αν πριν λίγες μέρες το σχέδιο Ερντογάν να στείλει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα είχε πετύχει, είναι πολύ πιθανό η χώρα να είχε αποσταθεροποιητικούς τριγμούς στον κοινωνικό και πολιτικό ιστό, σε συνδυασμό και με το κλίμα αυξημένου συναγερμού λόγω του κοροναιού. Έρχεται το τέλος του Ερντογάν; Τι λένε οι Αμερικανοί; η συνέχεια ΕΔΩ
***  Τι είναι ο Frontex; Γιατί τον ονομάζουμε «ο» κι όχι «η»; Ποια καθήκοντα έχει; Μοιάζει με ‘ευρωστρατό’;..
Ήρθε ο Frontex στον Έβρο για να συνδράμει τις ελληνικές δυνάμεις στο κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων. Τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαικά σύνορα. Τι είναι όμως ο Frontex; Γιατί τον ονομάζουμε «ο» κι όχι «η» Frontex;  
Ο Frontex, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής,    ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό να συνδράμει τα κράτη μέλη της ΕΕ και τις συνδεδεμένες χώρες Σένγκεν στην προστασία των εξωτερικών συνόρων του χώρου ελεύθερης κυκλοφορίας της ΕΕ. Ως οργανισμός της ΕΕ, ο Frontex χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, καθώς και από συνεισφορές των συνδεδεμένων χωρών Σένγκεν. Έως το 2020, ο Οργανισμός θα απασχολεί περίπου 1.000 υπαλλήλους, εκ των οποίων σχεδόν το ένα τέταρτο είναι αποσπασμένοι από τα κράτη μέλη και θα επιστρέψουν στην εθνική τους υπηρεσία μετά την ολοκλήρωση της θητείας τους στον Frontex. Το 2016, ο Οργανισμός επεκτάθηκε και αναβαθμίστηκε σε Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, με διευρυμένο ρόλο που περιελάμβανε, πέραν του ελέγχου της μετανάστευσης, τη διαχείριση των συνόρων και αυξημένες αρμοδιότητες στην καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος. Σήμερα ο Frontex αναγνωρίζεται ως ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους του χώρου ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης της ΕΕ. Στην εντολή του έχουν συμπεριληφθεί επισήμως και αρμοδιότητες έρευνας και διάσωσης, κάθε φορά που προκύπτουν τέτοιες καταστάσεις στο πλαίσιο της επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων.  Ο Frontex είναι ένας επιχειρησιακός οργανισμός, με περισσότερους από 1 500 αξιωματικούς από κράτη μέλη που επιχειρούν σε ολόκληρη την ΕΕ ανά πάσα στιγμή. Για την ενίσχυση της ικανότητάς του να παρακολουθεί νέες και ραγδαία εξελισσόμενες συνθήκες το κέντρο επιχειρήσεων του Frontex, που είναι αρμόδιο για την παρακολούθηση των εξωτερικών συνόρων, πλέον λειτουργεί σε καθημερινή και 24ωρη βάση.   Νομική βάση και υποχρέωση λογοδοσίας    Ο Frontex, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, ιδρύθηκε με τον κανονισμό (ΕΕ) 2016/1624, της 14ης Σεπτεμβρίου 2016, για την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή (ΕΕ L 251 της 16.9.2016, σ. 1). Η έδρα του Frontex βρίσκεται στη Βαρσοβία της Πολωνίας.  Μολονότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής αντικαθιστά τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει την ίδια νομική προσωπικότητα και είναι γνωστός με την ίδια ονομασία: Frontex.  Ο Frontex βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα κράτη μέλη και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Ο Οργανισμός καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να είναι διαφανής στις δραστηριότητές του και, για τον σκοπό αυτό, ο εκτελεστικός διευθυντής συμμετέχει και συνεισφέρει τακτικά στις ακροάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ που είναι αρμόδιοι για τις εσωτερικές υποθέσεις και τη μετανάστευση. Με τον τρόπο αυτό, ο Frontex εκπληρώνει την υποχρέωση λογοδοσίας του έναντι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ως αρμόδιων για τον προϋπολογισμό αρχών.  Πάνω απ’ όλα, ο Frontex εποπτεύεται από διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν ένας εκπρόσωπος από κάθε κράτος μέλος και δύο εκπρόσωποι της Επιτροπής (βλέπε ενότητα κατωτέρω για περισσότερες πληροφορίες). Όπως συμβαίνει με όλους τους οργανισμούς της ΕΕ, ο Frontex μπορεί επίσης να υπόκειται σε λογιστικούς ελέγχους από το Ελεγκτικό Συνέδριο ή σε έρευνες από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).




Οι ελληνικές Ένοπλες και αστυνομικές δυνάμεις στον Έβρο ενισχύθηκαν τα τελευταία 24ωρα και με δυνάμεις της Frontex προκειμένου να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο μεταναστών στο ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος. Το ΓΕΕΘΑ δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την ανάπτυξη στη συνοριακή γραμμή του Έβρου των δυνάμεων της Frontex. Η συμβολή τους αναμένεται να … Συνεχίστε να διαβάζετε το Εβρος: ανάπτυξη δυνάμεων της Frontex για αποτροπή εισόδου μεταναστών… (εικόνες).



***  Εβρος: ανάπτυξη δυνάμεων της Frontex για αποτροπή εισόδου μεταναστών… (εικόνες)
~  Οι ελληνικές Ένοπλες και αστυνομικές δυνάμεις στον Έβρο ενισχύθηκαν τα τελευταία 24ωρα και με δυνάμεις της Frontex προκειμένου να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο μεταναστών στο ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος.
Το ΓΕΕΘΑ δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την ανάπτυξη στη συνοριακή γραμμή του Έβρου των δυνάμεων της Frontex. Η συμβολή τους αναμένεται να είναι σημαντική καθώς τα επεισόδια από τους μετανάστες που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά και οι συνεχείς ρίψεις μολότοφ, καπνογόνων ακόμη και δακρυγόνων είναι συνεχείς.
tovima

*** Ο Χατζηνικολάου στον ΑΝΤΕΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ την ΒΡΟΜΙΚΗ επίθεση στον Βελόπουλο με μία συνέντευξη…
~  Ο Κυριάκος Βελόπουλος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους… 
Αποστομοτικός ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού του ΑΝΤ1.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μίλησε για τον ανήθικο πολιτικό πόλεμο που δέχεται η Ελληνική Λύση, για την επιλεκτική προβολή αποσπασμάτων του περιώνυμου βίντεο το οποίο χρησιμοποιούν με κάθε ευκαιρία οι πολιτικοί του αντίπαλοι, σε μία προσπάθεια να πληγεί η δημοτικότητα του κόμματός του το οποίο στις τελευταίες δημοσκοπήσεις άγγιξε το ποσοστό του 5,5%. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης διερωτήθηκε για ποιο λόγο δεν διώκουν ποινικά τα υπόλοιπα προϊόντα που διαφημίζονται από πολύ γνωστές ιστοσελίδες και εφημερίδες ενημέρωσης όπως πχ το αυτοκίνητο πού προφυλάσσει από τον κορονοϊό! Δήλωσε επίσης την προτίμησή του να εργάζεται και απορεί πως κάποιοι πολιτικοί είναι άεργοι. Καταληκτικά, έθεσε το εύλογο ερώτημα για παρέμβαση του εισαγγελέα για τα 100 εκατομμύρια του Γ. Βαρουφάκη και τα τεράστια δάνεια των υπολοίπων κομμάτων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο τεράστιο λάθος της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μεταφέρει τους δέκα χιλιάδες “μετανάστες” που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου προς την ενδοχώρα.  Δείτε την συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.        https://youtu.be/_Spnh-DAWEo  .-



Άφωνος ο στον - Αποδείξεις ότι λένε ψέματα για @velopky και ... '' φάρμακο''.... @ellinikilisi


Αυτή είναι η αλήθεια για το 'φάρμακο' του @velopky


ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΜΕ @velopky :ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ να ΛΕΩ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ Ή ΓΙΑΤΡΕΥΕΙ! είναι αλητεία όλο αυτό... @ellinikilisi


@apokalyptikodel ΣΕ : ΕΓΩ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΠΩΣ ΖΟΥΝ;..


ΚΡΑΥΓΗ @velopky ΣΕ : κάνει ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΝΔ !ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ 10ΧΛ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΜΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ... Το 2011 εσάς έλεγα για το τείχος στον Έβρο... δεν άκουσαν... @ellinikilisi



Ξεμπρόστιασε τον ΛΟΥΡΑΝΤΟ ΣΤΟΝ Ο @velopky !ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΩΚΤΗΣ ΜΟΥ... @ellinikilisi

Ενσωματωμένο βίντεο
~*  https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/680998182641925/  .-  

***  Επιτέλους ! Ο Ιερώνυμος βγαίνει μπροστά και αντιστέκεται στα ελιτίστικα κέντρα
 
«Η Εκκλησία μας όλους τους αγκαλιάζει, όλους τους αγαπά και για όλους προσεύχεται. Ούτε μετρητή πίστης διαθέτει ούτε οι κληρικοί μας τηρούν “παρουσιολόγιο” στους Ιερούς Ναούς.

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ζουν και ενεργούν σε πνεύμα ελευθερίας του προσώπου, διαθέτοντας, ταυτόχρονα, ανεπτυγμένο το αίσθημα τόσο της εθνικής όσο και της ατομικής ευθύνης», τονίζει, μεταξύ άλλων, και αποκλειστικά στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το θέμα εξάπλωσης του κορονοϊού, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Αναλυτικότερα, η δήλωση του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας έχει ως εξής: «Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αίσθημα ευθύνης έναντι του Θεού και του ελληνικού λαού, στάθηκε από την πρώτη στιγμή αρωγός και συμπαραστάτης στην εθνική προσπάθεια αποτροπής της εξάπλωσης του κορονοϊού, ενημερώνοντας, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας, τους πολίτες. Επίσης, από την πρώτη στιγμή, τάχθηκε πλήρως με τις αποφάσεις των αρμοδίων υπευθύνων κρατικών φορέων σχετικά με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας, αποφάσεις τις οποίες εφάρμοσε και εφαρμόζει. Η Εκκλησία μας όλους τους αγκαλιάζει, όλους τους αγαπά και για όλους προσεύχεται. Ούτε μετρητή πίστης διαθέτει ούτε οι κληρικοί μας τηρούν “παρουσιολόγιο” στους Ιερούς Ναούς. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ζουν και ενεργούν σε πνεύμα ελευθερίας του προσώπου, διαθέτοντας, ταυτόχρονα, ανεπτυγμένο το αίσθημα τόσο της εθνικής όσο και της ατομικής ευθύνης. Και για την Εκκλησία μας, είναι προφανές ότι όσοι ανθρωπίνως ανησυχούν και φοβούνται και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού είναι το ίδιο πιστοί Χριστιανοί με όλους τους υπόλοιπους. Η Εκκλησία μας ουδέποτε στάθηκε απέναντι στην Επιστήμη και ουδέποτε επιχείρησε να την υποκαταστήσει. Όμως, ούτε η Επιστήμη επιχείρησε ποτέ να υποκαταστήσει την Εκκλησία στα θέματα Πίστης. Προκαλεί, πάντως, αφάνταστη λύπη και βαθιά πικρία η απόπειρα ορισμένων, δήθεν ελιτίστικων, κέντρων που αγνοούν και τα στοιχειώδη της Πίστεως και τα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας, να μετατοπίσουν, δολίως και τεχνηέντως, τη συζήτηση σε καθαρά πνευματικά ζητήματα, διότι προφανώς αυτοσυντηρούνται ή δικαιολογούν την ύπαρξή τους από διχαστικές λογικές, οι οποίες τορπιλίζουν την ίδια την εθνική συναίνεση και ομοψυχία, που η Πατρίδα μας, αυτές τις στιγμές, έχει τόσο ανάγκη».  Ελένη Μαχαίρα
***  Κορονοϊός Ελλάδα: Αυτά τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις κλείνουν από αύριο - Η τελική λίστα
~Μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας για 14 μέρες ξεκινώντας από αύριο Σάββατο 14 Μαρτίου, των παρακάτω:
  • Εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα (shops in a shop), εκπτωτικά χωριά
  • Καφετέριες, καφενεία, μπαρ και επιχειρήσεις εστίασης με εξαίρεση τις υπηρεσίες delivery και take-away
  • Κέντρα διασκέδασης
  • Κινηματογράφοι, θέατρα, αίθουσες θεαμάτων
  • Βιβλιοθήκες
  • Μουσεία, αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι
  • Πρακτορεία τυχερών παιγνίων, καζίνο, λέσχες παιγνίων με την εξαίρεση τους πλανόδιους πωλητές και τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια
  • Αθλητικές εγκαταστάσεις, αθλητικοί όμιλοι, πολιτιστικοί όμιλοι και σωματεία (εξαιρούνται οι ανοιχτοί χώροι μεμονωμένης άθλησης όπως θα διευκρινιστεί στην ΚΥΑ)
  • Θεματικά πάρκα (λούνα πάρκ κλπ) / εξαιρούνται οι δημόσιοι ανοιχτοί χώροι αναψυχής.
  • Κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής-μασάζ, οίκοι ανοχής, κέντρα δερματοστιξίας (τατουάζ) και τρυπήματος δέρματος/σώματος  
    *Οι επιχειρήσεις διατηρούν τη δυνατότητα να εκτελούν διοικητικές ή άλλες εργασίες κεκλεισμένων των θυρών με την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής.     Μένουν ανοιχτά (ενδεικτικά):
    • Λιανεμπόριο με εξαίρεση τα ανωτέρω
    • Λιανεμπόριο τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ)
    • Λαϊκές αγορές
    • Φούρνοι και ζαχαροπλαστεία χωρίς τραπεζοκαθίσματα
    • Φαρμακεία
    • Ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας
    • Καφετέριες κατά το μέρος που κάνουν διανομή προϊόντων και takeaway
    • Ξενοδοχεία (αυστηρά για εξυπηρέτηση των τουριστών με τη δυνατότητα delivery και take away από το μπαρ ή το εστιατόριο που λειτουργεί εντός)
    • Τράπεζες (με ειδικές οδηγίες για άδεια παρουσίας έως 5 άτομα σε κάθε κατάστημα / γκισέ με μέτρα προστασίας, δυνατότητα επιμήκυνσης ωραρίου και καταβολή συντάξεων σε περισσότερες ημέρες / λειτουργίες πχ δανείων σε απογευματινές ώρες και σύσταση για διαδικτυακές συναλλαγές)
    • Τηλεφωνικά κέντρα με ειδικές οδηγίες για κατάλληλη απόσταση και μέτρα υγιεινής των εργαζομένων
    Περαιτέρω, θα ληφθούν ειδικότερα μέτρα για άτομα που εργάζονται στο Δημόσιο τομέα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και πάσχουν από σοβαρή ανοσοκαταστολή. 
***   Κορονοϊός στην Ελλάδα: Αυτές είναι οι περιοχές που πλήττονται - Ποια άτομα «χτυπά» ο Covid-19
~  Στα εκατόν ενενήντα έχουν φθάσει πλέον τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.
*  Από τα νέα κρούσματα, τα 36 είναι υπό διερεύνηση. Έντεκα είναι τα λεγόμενα «ορφανά», τα 9 στην Αττική ενώ πέντε άτομα νοσούν σοβαρά. Συνολικά, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 47 ασθενείς.
~  Από το σύνολο των κρουσμάτων, σαράντα επτά είναι πάνω από 65 ετών, 79 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 40-44 και, όπως λένε οι επιστήμονες, σε αυτή την ομάδα αναμένουν τα περισσότερα κρούσματα. Επίσης έχουν προσβληθεί 7 παιδιά από 0 έως 17 ετών.
*  Γεωγραφικά η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:
  • Αθήνα 85
  • Ηλεία 40
  • Αχαΐα 9
  • Θεσσαλονίκη 6
  • Ανατολική Αττική 5
  • Ζάκυνθος 4
  • Καστοριά 3
Συνολικά έχουν γίνει 2.700 εργαστηριακοί έλεγχοι, με τους 1.000 να έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 48 ώρες.

***  Κορονοϊός: Η Αλβανία κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα - Τι ανακοίνωσε ο Ράμα

~ Στο κλείσιμο των συνόρων της με την Ελλάδα προχωρά η Αλβανία, ως μέτρο για τον περιορισμό εξάπλωσης του νέου κορονοϊού στη χώρα.
Σταματούν κάθε είδους δρομολόγια από και προς την Ελλάδα όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.
Με ανάρτηση στο facebook ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, γνωστοποιεί ότι ουσιαστικά κλείνουν τα σύνορα της χώρας του με την Ελλάδα, με εξαίρεση την μεταφορά εμπορευμάτων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά “από αύριο στις 10.00 σταματούν οι μετακινήσεις από και προς την Ελλάδα”, τόσο αεροπορικά και ακτοπλοϊκά, όσο και οδικώς με λεωφορείο.
Όπως διευκρινίζει ο Ράμα, “όπως και με την Ιταλία, η μεταφορά εμπορευμάτων θα συνεχιστεί κανονικά”. “Φόβος όχι, προσοχή ναι!” είναι η φράση που χρησιμοποιεί στο τέλος του μηνύματός του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας. newsit
***  EKTAKTO – Αναβαθμίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι: Έστειλαν drone στον Έβρο – Χαμηλές πτήσεις μαχητικών της ΠΑ στη Χίο…..
Kλιμάκωση έχουμε από την τουρκική πλευρά στην περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων, από την δράση τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων drone Bayraktar TB2. 
Δεν γνωρίζουμε επιβεβαιωμένα αν τα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα διαθέτουν πυραύλους, αλλά σίγουρα έχουμε μια σοβαρότατη αναβάθμιση των τουρκικών προκλήσεων ξεκάθαρα.  Η απόφαση της αποστολής μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, ελήφθη από το τουρκικό γενικό επιτελείο και δημοσιοποιήθηκε στον τουρκικό αμυντικό τύπο πριν λίγο, αναφέροντας ότι τουρκικά drone Bayraktar TB2 ξεκίνησαν περιπολίες στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδος. Ο Τεχνικός Διευθυντής της Baykar Defense, Selçuk Bayraktar, δήλωσε: “Το UAV Bayraktar TB2 ξεκίνησε να περιπολεί στα ελληνικά σύνορα. Από την Ανατολή προς τη Δύση, από Βορρά προς Νότο οι ουρανοί μας είναι ελεύθεροι”. Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι το drone Bayraktar TB2 προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα στους χρήστες του σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και σε διασυνοριακές επιχειρήσεις, χωρίς να αναφέρει τίποτα παραπάνω. Η κίνηση αυτή σε συνδυασμό με τις χαμηλές διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών πριν από λίγο πάνω από την Χίο, αυξάνουν την ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.  https://youtu.be/3dbm4bir02g                                                     Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο, πάνω από επτά λεπτά περισσότερα από πέντε μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 πετούν πάνω από το νησί, προφανώς πρόκειται για αναχαιτίσεις της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας σε αντίστοιχα τουρκικά αεροσκάφη. Δεν έχει εκδοθεί μέχρι στιγμής όμως, καμία ανακοίνωση από την ελληνική ΠΑ. Όπως και να έχει όμως, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στον Έβρο και η πολεμική μας αεροπορία σίγουρα ευρίσκονται σε μεγάλη ετοιμότητα, για να αποκρούσουν κάθε πιθανή τουρκική πρόκληση.  


TB2 Bayraktar drones, manufactured by 's family, introduced to - border.

It represents a new escalation on existing tension between Turkish and Greek troops on the border line.



***   Η Άγκυρα οδεύει προς τον ”θάνατο”: 

Εμπόδισε την πτήση ρωσικών μαχητικών πάνω 


από την Τουρκία – Οργή στο Κρεμλίνο….. 
~   Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, η Τουρκία αρνήθηκε σκαιωδώς την χρήση του εναέριου χώρου της σε πέντε ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, ενός τύπου Tu-154 και τεσσάρων βομβαρδιστικών Su-34, προκαλώντας μεγάλη δυσαρέσκεια στο Κρεμλίνο. 
Τα ρωσικά αεροσκάφη επέστρεφαν στην αεροπορική τους βάση στη Ρωσία και αναγκάστηκαν να κάνουν έναν μεγάλο κύκλο μέσω του Ιράκ, του Ιράν και της Κασπίας Θάλασσας, για να προσγειωθούν σε ρωσικά πολεμικά αεροδρόμια.
Ειδικοί επισημαίνουν κυρίως δυο τα πιθανά σενάρια για την στάση της Άγκυρας.   Πρώτον, μπορούμε να μιλήσουμε για μια Τουρκία που αποδεικνύει την εξέχουσα θέση της ως μέλους του ΝΑΤΟ, κάτι που δεν της επιτρέπει να δώσει το “πράσινο φως” σε ρωσικά αεροσκάφη να εισέλθουν στο τουρκικό εναέριο χώρο, και έτσι από εδώ και στο εξής αυτά θα πρέπει να ακολουθούν πλέον τις περιφερειακές διαδρομές. Δεύτερον, η Άγκυρα εκφράζει με αυτή την απόφασή της την μεγάλη δυσαρέσκεια για τον θάνατο 36 Τούρκων στρατιωτών στην Συρία, από πυραύλους ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών. Δεν είναι η πρώτη φορά που ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πετούν μέσω του Ιράκ και του Ιράν, συγκεκριμένα πριν από λίγες εβδομάδες, ένα τέτοιο περιστατικό είχε ήδη καταγραφεί, αλλά στην συνέχεια επετράπη η είσοδος στο τουρκικό εναέριο χώρο σε τετράδα ρωσικών αεροσκαφών Su-24, που προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Khmeimim στην Συρία. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σχόλια ούτε από τη Ρωσία ούτε από την ίδια την Τουρκία, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτήματα για την τωρινή κατάσταση των δύο πλευρών.  
 pentapostagma
***   Καιρός και κορονοϊός – Η ζέστη βοηθά στην αντιμετώπιση; Η Άνοιξη θα βοηθήσει ή μήπως όχι;…
~ Καθώς ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, πολλοί αναφέρουν από την μια μεριά ότι την λύση θα δώσει ο καιρός ή από την άλλη ότι ο καιρός μπορεί και να μας δυσκολέψει. Ο ζεστός καιρός θα βοηθήσει; 
γράφει ο Θοδωρής Κολυδάς  Η υπόθεση που κάνουν όλοι είναι ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες του καλοκαιριού θα σταματήσουν την εξάπλωση του ιού, ενώ από την άλλη μεριά γίνονται αναφορές ότι οι τυχόν ψυχρές εισβολές, θα επιδεινώσουν την κατάσταση. Ακόμη, όμως, κανείς επιστήμονας δεν έχει βγάλει σαφή συμπεράσματα, αν δηλαδή τελικώς η εξάπλωση του ιού μειωθεί όταν ανέβει η θερμοκρασία τους επόμενους μήνες ή όχι. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρώτες μελέτες που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν λίγες ημέρες είναι αντικρουόμενες. Το πρώτο και ενθαρρυντικό σενάριο Στην πρώτη μελέτη με τίτλο «Ανάλυση θερμοκρασίας και γεωγραφικού πλάτους για την πρόβλεψη της δυνητικής διάδοσης και της εποχικότητας του COVID-19», εκφράζεται η άποψη ότι το γεωγραφικό πλάτος μπορεί να έχει άμεση σχέση με την εξάπλωση και την εποχικότητα του COVID-19. Μέχρι σήμερα επισημαίνει η μελέτη ότι το COVID-19, που προκλήθηκε από το SARS-CoV-2, έχει εξαπλωθεί σημαντικά κατά μήκος μιας στενής λωρίδας μεταξύ ανατολής και δύσης, περίπου κατά μήκος της ζώνης των παραλλήλων 30-50 Ν με περιοχές που έχουν παρόμοια καιρικά πρότυπα , ανάλογες θερμοκρασίες και υγρασία μεταξύ 47-79% ). Το απλοποιημένο αυτό μοντέλο καιρού του GVN απεικονίζει τις περιοχές που ενδέχεται να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σημαντικής εξάπλωσης του COVID-19 τις ερχόμενες εβδομάδες, επιτρέποντας τη συγκέντρωση των προσπαθειών δημόσιας υγείας στην επιτήρηση και τον περιορισμό. “Η έρευνα που διεξήγαγε ο Δρ. Ο Mohammad M. Sajadi και ο Anthony Amoroso, δείχνουν ότι συνολικά, οι ανθρώπινοι κοροναϊοί (HCoV-229E, HCoV-HKU1, HCoV-NL63 και HCoV-OC43) παρουσιάζουν ισχυρή χειμερινή εποχικότητα από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο και είναι μη ανιχνεύσιμη τους καλοκαιρινούς μήνες σε εύκρατες περιοχές “, δήλωσε ο Dr. Christian Bréchot, Πρόεδρος του GVN και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα. “Βάσει της ανάλυσης και υποθέτοντας ότι ο ιός δεν συνεχίζει να μεταλλάσσεται, αναμένουμε ότι το COVID-19 θα μειωθεί σημαντικά στις πληγείσες περιοχές πάνω από τον 30ο Βόρειο Παράλληλο τους επόμενους μήνες, ωστόσο, ο ιός θα μπορούσε να επιβιώσει σε χαμηλά επίπεδα σε τροπικές περιοχές και να αρχίσει και πάλι να αυξάνεται στα τέλη του φθινοπώρου και του ερχόμενου χειμώνα στις εύκρατες περιοχές. “Με βάση τα στοιχεία που έχουμε τεκμηριώσει μέχρι τώρα, φαίνεται ότι ο ιός έχει έναν δυσκολότερο χρόνο διάδοσης μεταξύ ανθρώπων σε θερμότερο, τροπικό κλίμα“, δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Mohammad Sajadi, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής στο IHV στο UMSOM και μέλος της GVN. “Αυτό δείχνει ότι μόλις οι μέσες θερμοκρασίες αυξηθούν πάνω από 12 βαθμούς Κελσίου και πάνω (54 βαθμούς Φαρενάιτ και πάνω ), ο ιός μπορεί να είναι πιο δύσκολο να μεταδοθεί, αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι υπόθεση που απαιτεί περισσότερα δεδομένα.”  Πολίτες με μάσκες
Πολίτες με μάσκες AP  Η μελέτη έχει δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα SSRN του Elsevier και η ανάλυση διεξήχθη από τους Δρ. Mohammad M. Sajadi και τον Anthony Amoroso, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανθρώπινης Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Maryland και το Global Virus Network (GVN) . Εκτός από το Πανεπιστήμιο του Maryland μετείχε το Πανεπιστήμιο Shiraz των Ιατρικών Επιστημών στο Shiraz του Ιράν και το Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών Shaheed Beheshti στην Τεχεράνη του Ιράν. Σημειώνω οτι τουλάχιστον για τον Ελληνικό χώρο βρισκόμαστε σε μέσες μέγιστες θερμοκρασίες πάνω απο τους 12 βαθμούς . Συγκεκριμένα στην Αθήνα η μέση μέγιστη θερμοκρασία είναι 15.1 βαθμοί για το δεύτερο δεκαήμερο Μαρτίου . Αυτό είναι το θετικό σενάριο. Τι λέει όμως το αρνητικό σενάριο; Τι μας περιμένει; η συνέχεια ΕΔΩ
*** Κορονοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Αστυνομία….
Ο κορονοϊός “χτύπησε” και την ελληνική αστυνομία καθώς έχουμε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στις τάξεις της.  Πρόκειται για μια γυναίκα ανθυπαστυνόμο η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο “Σωτηρία” σε καλή κατάσταση.Η γυναίκα υπηρετεί σε υπηρεσία στη βόρεια Αττική και είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό.
Ήδη ιχνηλατούνται οι επαφές της, ενώ θετικό είναι πως είχε προλάβει να κάνει μόνο μια βάρδια και είχε έρθει σε επαφή με λίγους συνάδελφούς της προτού να εκδηλώσει συμπτώματα. Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου  newsit
***  Ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης για την κατασκευή τείχους στον Έβρο….
~  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΙΧΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ  H κυβέρνηση με καθυστέρηση οκτώ μηνών προσπαθεί τώρα να κατασκευάσει τσιμεντένιο τείχος στον Έβρο. Και κατασκευάζει μόνο εκατό μέτρα… Η χώρα χρειάζεται σοβαρά οχυρωματικά έργα στην περιοχή. Αφού αντιγράφουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ας το κάνουν τουλάχιστον σωστά. Οι παραλείψεις και οι αστοχίες τους τόσο καιρό δείχνουν μία μη σοβαρή κυβέρνηση. Ό,τι κάνουν φαίνεται πως το κάνουν μόνο για τις κάμερες! ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
***  AΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ Κ.Βελόπουλου στη Βουλή για τον  κοροναϊό…

~ Παρέμβαση έκανε σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνική Λύσης Κ.Βελόπουλος στην Βουλή ενόψει του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.  

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ.Βελόπουλος αναφέρθηκε στην κατοχύρωση των εμπορικών σημάτων, για τον Κοροναϊο και για τον πόλεμο που δέχεται η Ελληνική Λύση από ΜΜΕ αλλά και ότι πρέπει να χτιστεί τείχος στον Έβρο. Δείτε παρακάτω την ομιλία του Κ.Βελόπουλου:


ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ : ” ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ – ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΟΔΗΓΙΑΣ (ΕΕ) 2015/2436 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΕΡΙ ΣΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΟΔΗΓΙΑΣ 2004/48/ΕΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ”   
Σήμερα νομοθετούμε για την κατοχύρωση των εμπορικών σημάτων. Πείτε μου όμως τι παράγει η Ελλάδα; Γιατί 50 χρόνια παλέψατε για να μην παράγει η τίποτα η Ελλάδα. Η ΝΔ λέει ότι η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι η τουριστική βιομηχανία. Όμως ως χώρα θα μπορούσαμε να παράγουμε πολλά. Ξέρετε ότι η παραγωγή μας φθάνει μόνο στο 8% του ΑΕΠ; Δυστυχώς όμως δεν έχουμε ευρύτερη αντίληψη αυτής της ιστορίας. Νομοθετούμε χωρίς συγκεκριμένη πρόταση. Βρισκόμαστε στο μηδέν σε επίπεδο εμπορικών σημάτων ή brand names ή προϊόντων – μαϊμού. Εδώ εμείς δώσαμε στην Cosco το λιμάνι του Πειραιά και όλα τα προϊόντα μαϊμού είναι κινεζικά. Αν θέλαμε να πατάξουμε το λαθρεμπόριο θα γλιτώναμε πολλά χρήματα. Αλλά ποιος θα πάει στην πηγή του προβλήματος όταν εσείς υπηρετείτε συγκεκριμένους ολιγάρχες; Όλα αυτά δείχνουν κάτι. Δείχνουν ότι το κοινοβούλιο δεν νομοθετεί, δεν δρα υπέρ των πολιτών αλλά υπέρ των ολιγαρχών. Πάμε στα brand names. Ένα που χάσαμε είναι το όνομα Μακεδονία. Μακεδονικό τυρί, μακεδονικός χαλβάς κλπ και τώρα δίνουμε μάχη για να το κερδίσουμε. ΓΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΑΠΟ 4:04 ΕΩΣ 4:57 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ Τρέχουν οι Μακεδόνες για να πείσουν ότι δεν είναι από την άλλη μεριά της Μακεδονίας αλλά από αυτήν. Χάσαμε τη φέτα. (δείχνει φωτο από συσκευασία φέτας αφρικανικής προέλευσης) Ορίστε αυτή είναι αφρικανική φέτα. Πού είναι ο εμπορικός ακόλουθος στο προξενείο μας για να διαμαρτυρηθεί; Ο καθένας στο εξωτερικό κάνει ό,τι θέλει. Το τσίπουρο που είναι το κατ’ εξοχήν προϊόν του Τυρνάβου το χάσαμε. (δείχνει φωτο από συσκευασία βουλγαρικού τσίπουρου) Ορίστε. Βουλγαρικό Τσίπουρο. Πού είναι η δική μας αντίδραση; Δεν υπάρχει μέριμνα. Πρώτα πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους πολίτες. Να κάνουμε διαφημιστικά μηνύματα και να βομβαρδίσουμε τον καταναλωτή να αγοράζει ελληνικά προϊόντα. Αλλά εμείς εδώ σήμερα ταΐζουμε την τουρκική βιομηχανία όπλων μέσω της αγοράς τουρκικών όπλων. Κάντε διαφήμιση. Τόσο δύσκολο είναι; Να ξέρει ο καταναλωτής τι αγοράζει. Ψάξτε τα προϊόντα στα γερμανικά σούπερ μάρκετς που βρίσκονται στην Ελλάδα. Εδώ από 182 επιχειρήσεις και 4.000 προϊόντα μόνο 24 κατοχύρωσαν το εμπορικό σήμα τους. Η πρόθεσή σας είναι καλή αλλά χρειάζεται και καθοδήγηση του πολίτη, του παραγωγού, του καταναλωτή. Δεν μπορεί ο καθένας να λειτουργεί από μόνος του. Η Μέρκελ όταν συναντήθηκε με τον Σαμαρά είχε μαζί της μια ομάδα επιχειρηματιών για να προωθηθούν τα γερμανικά προϊόντα. Τις προάλλες αγόρασα ένα γιαούρτι που έγραφε με μικρά γράμματα ότι είχε χαλάλ, δηλαδή μουσουλμανική ευλογία στην αραβική. Γιατί εγώ που είμαι ορθόδοξος πρέπει να αγοράσω γιαούρτι που έχει ευλογία άλλης θρησκείας; Αν ήταν γιαούρτι που είχε ευλογία από ορθόδοξο μητροπολίτη οι αριστεροί από εδώ θα φώναζαν. Και θα είχαν δίκιο. Γιατί δεν ειδοποιείτε τον καταναλωτή; Είναι άδικο για μια ομάδα ανθρώπων να δέχεται να καταναλώνει προϊόντα που δεν θέλει. Να δοθεί πρόνοια και μέριμνα. ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΑΙΟ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ 9:29 ΕΩΣ 10:16 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ Πάμε στον κοροναϊό. Ακουσα χθες τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖα που μίλησαν και οι δυο ακολουθώντας την γραμμή της εθνικής ομοψυχίας. Είπε λοιπόν ο πρωθυπουργός ότι οφείλει να ακούσει τις συμβουλές της επιστημονικής κοινότητας και ότι για τις Εκκλησίες ισχύει ό,τι και για τις δημόσιες συναθροίσεις. Γιατί όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τα τζαμιά; Δεν γίνονται εκεί συναθροίσεις; Γιατί μιλάτε πάντα στοχευμένα μόνο για την Εκκλησία της Ελλάδος; Μόνο μέσω της ορθοδοξίας μεταδίδεται ο ιός; Έχουν βγει όλοι οι μαϊντανολόγοι και οι μπαρουφολόγοι και μιλούν κατά της εκκλησίας. Αυτή η εμμονή όμως με τους χριστιανούς είναι ενοχλητική για όσους πιστεύουν. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει όπου θέλει. Αλλά δεν μπορείτε να στοχοποιείτε μια ομάδα ανθρώπων. Εδώ και 20 αιώνες έχουν κοινωνήσει αυτοκράτορες, επιστήμονες, πρωθυπουργοί και δεν έπαθαν τίποτα. Είναι δικαίωμα του καθενός να κοινωνήσει. Γιατί να μπαίνουμε στην διαδικασία λοιδωρίας μιας θρησκείας; Γιατί ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μόνο στην εκκλησία της Ελλάδος και όχι και στα άλλα δόγματα; Πάμε στην Ορεστιάδα. (δείχνει φωτό από το νοσοκομείο της πόλης) Εδώ είναι το κέντρο υγείας της Ορεστιάδας και σε αυτή την καλύβα -την καλύβα του Μπαρμπα Θωμά- εξετάζονται οι ασθενείς για τον κοροναϊό. Πάμε και σε ένα άλλο θέμα. Εδώ και 5 ημέρες όλοι ασχολούνται με την Ελληνική Λύση στοχεύοντας τον αρχηγό της. Μόνο και μόνο γιατί αυτός εργάζεται και για κάποιους άλλους ένας πρόεδρος κόμματος πρέπει να είναι άεργος και να πληρώνεται από τους άλλους. Όμως εγώ συνεχίζω να εργάζομαι. Από την τσέπη μου χρηματοδοτείται το κόμμα και δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από τους πολίτες ή την κρατική χρηματοδότηση. ΓΙΑ ΠΡΟΪΌΝ – ΕΣΡ – ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΠΟ 12:28 ΕΩΣ 15:Ο8 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ  Καλοδεχούμενη είναι λοιπόν η έρευνα του ΕΣΡ. Η κλιμάκωση ξεκίνησε από το Σάββατο για μία εκπομπή που έγινε την Πέμπτη. Αλλά το ΕΣΡ δεν ευαισθητοποιήθηκε όταν ένας πρόεδρος κόμματος δεχόταν ύβρεις και λοιδορίες ούτε όταν δεν του αναγνωρίστηκε το δικαίωμα να μιλήσει. Όλα τα ιδιωτικά κανάλια και ακόμα και η δημόσια τηλεόραση έβαλαν και βάλλουν εναντίον μου χωρίς να μου δίνουν το δικαίωμα να απολογηθώ για όσα καταγγέλλουν. Και το ΕΣΡ δεν έκανε καμμία παρέμβαση και δεν έδωσε καμμία οδηγία στα κανάλια. Γιατί εγώ ποτέ δεν είπα ότι το προϊόν αυτό θεραπεύει. Πρέπει να πω ότι δεν έγινε καμμία παρέμβαση στο πρόσωπό μου. Αλλά έγινε μηνυτήρια αναφορά από τον πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου τον γυρολόγο κ. Λουράντο. Αναρωτιέμαι αν θα παρέμβει ο εισαγγελέας για το Πρώτο Θέμα (δείχνει φώτο από την εφημερίδα) που παρουσιάζει το αυτοκίνητο που προστατεύει από τον κοροναϊό και που πουλάει τη μάσκα που επίσης προστατεύει από τον κοροναϊό. (δείχνει κι άλλες φωτο) Εδώ πωλείται καραμέλα αντι-ιική διαφημίζεται από ιδιωτικό κανάλι σε πρωινή εκπομπή και δεν παρεμβαίνει κανείς. Εκείνοι που χάρηκαν περισσότερο με όλη αυτή την ιστορία είναι τα ναζιστικά περιττώματα, που έφυγαν από το κοινοβούλιο και δεν θα ξαναγυρίσουν ποτέ. Αφήνετε τον Μαρινάκη και τον Σαββίδη να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού και του κοινοβουλίου και κανείς δεν μιλά. Όταν εμείς στην Ελληνική Λύση κάνουμε λάθος το λέμε δημόσια και ζητάμε συγγνώμη. Αλλά εσείς τα έχετε βάλει με όλη την Ελληνική Λύση. Θα σας πω πως ό,τι μας δυσκολεύει και μας ζορίζει μας δυναμώνει. Ό,τι κι αν κάνουν οι ολιγάρχες εμείς θα προχωρήσουμε. Και κλείνοντας να πω το εξής: Πριν από ένα μήνα η κυβέρνηση άλλαξε τον αρχηγό ΓΕΣ. Θέλει 3 μήνες για να ενημερωθεί ο νέος αρχηγός. Πριν 2 ημέρες άλλαξε τον επιτελάρχη της ΑΣΔΕΝ. Ποιος θα ενημερώσει το νέο αρχηγό; Πώς κάνετε κρίσεις εν ώρα κρίσεως με την Τουρκία; Αυτά είναι εγκλήματα που δεν έπρεπε να γίνονται από μία σοβαρή κυβέρνηση. Να καθήσουμε όλοι μαζί και να βοηθήσουμε απέναντι σε αυτό που έρχεται γιατί φαίνεται ότι έρχεται. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Οι κάτοικοι στον Έβρο φυλάσσουν Θερμοπύλες. Δεν θα έπρεπε να πριμοδοτηθούν με ένα ΦΠΑ χαμηλότερο που αγωνίζονται και δέχονται πιέσεις; Κάνουμε πολλά λάθη. Η ανακούφιση των κατοίκων της Θράκης είναι υποχρέωση όλων μας. Έχετε κάνει φράχτη με τετράγωνα σακιά γεμάτα με άμμο. Μα δεν είναι λύση αυτό. ΓΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟ ΦΡΑΚΤΗ ΕΒΡΟ ΑΠΟ 18:33 ΕΩΣ 19:31 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ  Πρέπει να αποφασίσουμε και να γίνει ένας φράχτης τσιμεντένιος. Να κάνουμε ό,τι κάνουν όλες οι σοβαρές χώρες. Δεν θα χρειαζόταν να δαπανούμε 200.000 ευρώ ημερησίως αν είχαμε ένα τσιμεντένιο φράχτη. Είμαστε υπέρ της άποψης ότι η πρόληψη είναι προτιμώτερη από την καταστολή. Δεν μας ακούτε και τρέχετε πίσω από τις εξελίξεις. Ακούστε μας, ακούστε όλους εδώ, και το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜΕΡΑ25 και εφαρμόστε τα καλά. Ελληνικός λαός και πολιτικοί ενωμένοι ποτέ νικημένοι.
*** Κοροναϊός: 190 τα κρούσματα στην Ελλάδα«Λουκέτο» παντού, εκτός από φαρμακεία και σούπερ μάρκετ



Νέα αυστηρότερα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αποφυγή της εξάπλωσης του κοροναϊού. Τα μέτρα δεν τηρούνται, σημείωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε ότι από την αρχή της επιδημίας του κοροναϊού στη...


***  Κοροναϊός: Η πλήρης εγκύκλιος της Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας για τις επιχειρήσεις που κλείνουν
Κοροναϊός: Η πλήρης εγκύκλιος της Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας για τις επιχειρήσεις που κλείνουν
~ Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε επιπρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού σύμφωνα με τα οποία αναστέλλονται οι ακόλουθες επιχειρηματικές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα (αναγράφεται ο σχετικός Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας – ΚΑΔ): 
*
Δραστηριότητες κάθε είδους υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης (ΚΑΔ 5610), με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery, room service κτλ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take-away) στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά.

Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering) (ΚΑΔ 5621).

Δραστηριότητες κάθε είδους παροχής ποτών (χορευτικά κέντρα, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, καφενεία, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κτλ.) (ΚΑΔ 5630), με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery, room service κτλ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take-away) στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά.

Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών (ΚΑΔ 5914).

Εκμετάλλευση αιθουσών θεαμάτων και συναφείς δραστηριότητες (ΚΑΔ 9004).

Δραστηριότητες βιβλιοθηκών και αρχειοφυλακείων (ΚΑΔ 9101).

Δραστηριότητες μουσείων (ΚΑΔ 9102).

Λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών (ΚΑΔ 9103).

Τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα (συμπεριλαμβανομένων καζίνο, χαρτοπαιχτικών λεσχών κτλ.) (ΚΑΔ 9200), εξαιρουμένων των δραστηριοτήτων πλανόδιου πωλητή, υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών σε απ ευθείας (on-line) σύνδεση και υπηρεσιών στοιχημάτων σε απ ευθείας (on-line) σύνδεση.

Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων (ΚΑΔ 9311).

Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων (ΚΑΔ 9312), με εξαίρεση αθλητών και ομάδων που είναι σε στάδιο προετοιμασίας για τους ολυμπιακούς αγώνες.

Εγκαταστάσεις γυμναστικής (ΚΑΔ 9313).

Δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων (πάρκα ψυχαγωγίας, λούνα παρκ, πανηγύρια, εκθέσεις εμπορικού χαρακτήρα κτλ.) (ΚΑΔ 9321).

Οι ακόλουθες άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας: Υπηρεσίες ντισκοτέκ (χωρίς προσφορά ποτού ή φαγητού) (ΚΑΔ 93.29.19.04), Υπηρεσίες παιδότοπου (ΚΑΔ 93.29.19.05), Υπηρεσίες σφαιριστηρίου και συναφών ψυχαγωγικών παιχνιδιών (ποδοσφαιράκια κλπ) (ΚΑΔ 93.29.19.06), Άλλες υπηρεσίες θεάματος (ΚΑΔ 93.29.2).

Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής (ΚΑΔ 9602).

Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία (ΚΑΔ 9604).

Οι ακόλουθες άλλες δραστηριότητες παροχής προσωπικών υπηρεσιών: Υπηρεσίες δερματοστιξίας (τατουάζ) (ΚΑΔ 96.09.19.09), υπηρεσίες ιερόδουλου (ΚΑΔ 96.09.19.12), υπηρεσίες τρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing) (ΚΑΔ 96.09.19.17).

Η δραστηριότητα όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops−in−a−shop), βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά, με εξαίρεση τα υπερκαταστήματα τροφίμων σούπερ μάρκετ.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστσσίας δίνει και μια γενική οδηγία: Σε όλα τα σημεία εξυπηρέτησης κοινού τα καταστήματα να λάβουν κάθε πρόσφορο μέτρο προφύλαξης ώστε να μην δημιουργούνται ουρές άνω των πέντε (5) ατόμων.

***       Το ανέκδοτο της ημέρας: Τράκαραν δυο χελώνες   

 Δύο χελώνες τράκαραν σε μια διασταύρωση. Πρώτος το έμαθε ο λαγός τροχονόμος και έτρεξε να δει το συμβάν. Καθώς φτάνει στο σημείο που τράκαραν οι δυο χελώνες ψάχνει για αυτόπτες μάρτυρες και βρίσκει ένα σαλιγκάρι και το ρωτάει: - "Τι έγινε κύριε σαλίγκαρε, πως έγινε το ατύχημα;"      Και το σαλιγκάρι του απαντάει: - "Τι να σας πω κύριε τροχονόμε, όλα έγιναν τόσο γρήγορα".                             

***   Πώς θα νικήσετε τον κορονοϊό με δέκα πρακτικά μέτρα
 ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ -

1. Πηγαίνω σε κάποιο πνευματικό για εξομολόγηση, διότι, όπως λέει ο άγιος Ιωάννης της Κλίμακας, όποιος φοβάται τον θάνατο έχει ανεξομολόγητες αμαρτίες.
2. Σταματώ να αμαρτάνω, διότι η αμαρτία είναι πηγή ασθενειών, ψυχικών και σωματικών, η αμαρτία είναι θάνατος.

3. Πηγαίνω στην Εκκλησία, γιατί εκεί βρίσκω τον Χριστό, ο Οποίος μας είπε: «ποιος από σας, εάν του ζητήσει ο γιος του ψωμί, θα του δώσει πέτρα; Εάν εσείς οι πονηροί, γνωρίζετε να δίνετα καλά πράγματα στα παιδιά σας, πολύ περισσότερο ο ουράνιος Πατέρας σας θα δώσει καλά σε όσους του ζητούν».

4. Συνεχίζω να κοινωνώ αξίως, δηλαδή με μετάνοια, εξομολόγηση, νηστεία, προετοιμασία, φόβο Θεού. Η θεία Κοινωνία, όταν λαμβάνεται αξίως, είναι φάρμακο όχι μόνο από τις ασθένειες, αλλά «φάρμακο αθανασίας». Εάν έχω μεγάλες ανεξομολόγητες αμαρτίες, δεν πάω να κοινωνήσω πριν εξομολογηθώ και λάβω άφεση αμαρτιών.                       
5. Επιστρέφω στον Θεό με μετάνοια, γιατί ο Θεός είναι η λύση σε όλα τα αδιέξοδα. Έχω εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού.

6. Εάν είμαι υγιής, τηρώ με ακρίβεια την νηστεία της Αγίας Τεσσαρακοστής, διότι «φυλάσσει Κύριους τους αγαπώντας Αυτόν».
7. Δεν φοβάμαι τον θάνατο, γιατί ο θάνατος θα με φέρει μία ώρα αρχύτερα κοντά σε Αυτόν που αγαπώ, τον Χριστό.

8. Aπό όσα μου λένε οι γιατροί, οι υπηρεσίες και οι πολιτικές αρχές και εξουσίες τηρώ μόνο όσα δεν αντίκεινται στην πίστη μου, στο ευαγγέλιο και στην αλήθεια του Χριστού, διότι ο Θεός είναι πιο πάνω και από τον κορωνοϊό, πιο πάνω από τους γιατρούς, πιο πάνω από Πρωθυπουργούς και Υπουργούς, πιο πάνω από πλανητάρχες, πιο πάνω από όλους. Εάν δεν τον θέλει Αυτός, δεν πέφτει ούτε ένα φυλλαράκι από το δένδρο.

9. Εξακολουθώ να πηγαίνω κάθε Παρασκευή στους Χαιρετισμούς, διότι η Παναγία είναι η Μητέρα μας και μία Μητέρα μόνο καλό μπορεί να κάνει στα παιδιά Της.-


~** Αθλητική Ενημέρωση :







~  Λουκέτο στο ΟΑΚΑ λόγω κρουσμάτων κοροναϊού
Λουκέτο στο ΟΑΚΑ λόγω κρουσμάτων κοροναϊού
~ Γίνεται ήδη ιχνηλάτηση των προσώπων που έχουν έρθει σε στενή επαφή με τους νοσούντες

Σε άμεση αναστολή όλων των δραστηριοτήτων στο ΟΑΚΑ προχώρησαν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η διοίκηση του Αθλητικού Κέντρου.  Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέπεια της γνωστοποίησης, ότι δύο αθλούμενοι στους χώρους του ΟΑΚΑ βρέθηκαν θετικοί στον κορανοϊό. Ενημερώθηκε άμεσα ο ΕΟΔΥ, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, και γίνεται ήδη ιχνηλάτηση των προσώπων που έχουν έρθει σε στενή επαφή με τους νοσούντες. Σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η διοίκηση του ΟΑΚΑ θα προβούν σε όλες τις επιπλέον απαραίτητες ενέργειες.
~*** Κορονοϊός: Ο χάρτης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου! Ποια πρωταθλήματα έχουν κατεβάσει… ρολά
Η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη έχει προκαλέσει χιλιάδες θανάτους και πανικό, ενώ φυσικά έχει σταματήσει σχεδόν παντελώς την ποδοσφαιρική δράση. Δείτε στο χάρτη που ακολουθεί πως διαμορφώνεται η κατάσταση, όσον αφορά τις αναβολές στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η Superleague ανακοίνωσε την αναβολή των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος και μπήκε στη μεγάλη λίστα των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που έχουν διακοπεί λόγω της ραγδαίας έξαρσης του κορονοϊού στη Γηραιά Ήπειρο. Δείτε σε ποιες χώρες συνεχίζεται κανονικά η δράση, σε ποιες κεκλεισμένων των θυρών και σε ποιες έχει διακοπεί. 
1)Με κόκκινο χρώμα οι χώρες στις οποίες έχουν αναβληθεί τα πρωταθλήματα
2)Με κίτρινη χρώμα οι χώρες στις οποίες διεξάγονται τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών
3)Με πράσινο χρώμα οι χώρες στις οποίες διεξάγονται κανονικά τα πρωταθλήματα
4)Με πορτοκαλί χρώμα οι χώρες στις οποίες θα υπάρξει αναβολή μετά το πέρας αυτής της αγωνιστικής
5)Με γκρι χρώμα οι χώρες στις οποίες υπάρχει διακοπή λόγω του χειμώνα
 newsit
 ~*** Κορονοϊός: Έντονες αντιδράσεις από αθλητές στην Τουρκία! Ζητάνε τη διακοπή των πρωταθλημάτων…..

Οι μπασκετμπολίστες Μπόμπι Ντίξον και Ζακ Όγκαστ εξέφρασαν την ανησυχία και τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του τουρκικών Αρχών να συνεχιστούν κανονικά οι αθλητικές δραστηριότητες στη χώρα, παρά τα μέτρα που λαμβάνονται σε όλη την Ευρώπη κατά του κορονοϊού.  

Έντονες αντιδράσεις έχει φέρει ανάμεσα στους ξένους αθλητές που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Τουρκίας, η απόφαση να συνεχίζει κανονικά η διεξαγωγή του πρωταθλήματος, παρά την έξαρση του κορονοϊού σε όλη την Ευρώπη και το γεγονός ότι παντού λαμβάνονται μέτρα προστασίας, με αναβολές και διακόπη των αθλητικών γεγονότων.   Ο Μπόμπι Ντίξον, Αμερικανός με τουρκικό διαβατήριο που αγωνίζεται στη Φενέρμπαχτσε, συγκεκριμένα αντέδρασε ασκώντας κριτική στη διοργανώτρια αρχή με ανάρτησή του στην οποία έγραψε: “Άρα, όλες οι λίγκες του κόσμου έχουν αναβληθεί, όμως το πρωτάθλημα Τουρκίας αρνείται να κάνει το ίδιο; Η υγεία είναι το πιο σημαντικό αγαθό. Κάντε αυτό που πρέπει! Δεν αξίζει το ρίσκο”. Στο ίδιο πνεύμα και η ανάρτηση του ομογενή Έλληνα σέντερ, Ζακ Όγκαστ, που αγωνίζεται στη Γαλατάσαραϊ, ο οποίος έδειξε να απορεί με τις αποφάσεις που παίρνονται στη γειτονική μας χώρα.  “Πώς γίνεται όλες οι χώρες και όλα τα πρωταθλήματα να έχουν πάρει τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης με την διακοπή της δράσης κι όχι η Τουρκία;» έγραψε αρχικά και προσέθεσε λίγο αργότερα: “Περιμένουν από εμάς να συμμετέχουμε σε ένα παιχνίδι αύριο εν μέσω πανδημίας. Μας ζητούν να ρισκάρουμε όχι μόνο τη δική μας υγεία, αλλά και της οικογένειάς μας”.  Θυμίζουμε πως μέχρι σήμερα η Τουρκία έχει επιβεβαιώσει επίσημα μόλις δύο κρούσματα κορονοϊού σε όλη τη χώρα, αλλά ο φόβος ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά περισσότερα είναι έντονος.  newsit
*** 


****  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2020  :
1.-  Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  στο αγιάζι της ενημέρωσης   Κυριακή 01 Μαρτίου 2020  .- ~ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  !  Καλή Τεσσαρακοστή ! Και χαρούμενα κούλουμα ! :   https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/03/01-2020.html    .- 
 2.- Αρφαρά Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Καθαρά Δευτέρα 02 Μαρτίου 2020   :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/03/02-2020.html .-
3.- Αρφαρά   Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 03  Μαρτίου  2020   :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/03/03-2020.html   .- 
4.- Αρφαρά  -2-  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2020  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/03/2-03-2020.html  .-
5.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 04 Μαρτίου 2020  :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/03/04-2020-4-5.html   .- 
6.-  Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2020 :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/03/05-2020.html   .-
7.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2020  :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2020/03/06-2020.html  .- 
8.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 07  Φεβρουαρίου 2020   : https://snsarfara.blogspot.com/2020/03/07-2020-7.html  .-
9.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης    Κυριακή 08 Φεβρουαρίου 2020  :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/03/08-2020.html   .-
10.-  Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  09 Μαρτίου  2020 :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/03/09-2020-2020-httpsyoutu.html  .-
11.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 10 Μαρτίου 2020  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/03/10-2020.html 
12.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 11 Μαρτίου  2020   :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/03/11-2020-11-11.html 
13 ~** Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12  Μαρτίου 2020 :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/03/12-2020.html  .-
 14 .- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020  :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2020/03/13-2020.html   .- 


15.-.- ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ,.. ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας ..Το Α  και  Το  Ω  ..: Παρασκευή  2οι Χαιρετισμοί στην Παναγία μας 13 Μαρτίου 2020   : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/03/blog-post.html   .- 

16.-Αρφαρά  -2-  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  (2)  Παρασκευή 2η Παράκληση Υ.Θ.  13/ Μαρτίου /  2020   :  https://snsstamoskal.blogspot.com/2020/03/2-2-2.html   .-                                    17.- 

~  

Δεν υπάρχουν σχόλια: