ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .-
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-



~**  Αγιος Νικήτας – Γιορτή σήμερα 15 Σεπτεμβρίου – Ποιοι γιορτάζουν
~  – Τη μνήμη του τιμά σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Νικήτας κατάγοταν από το έθνος των Γότθων, που είχαν εγκατασταθεί πέραν του Ίστρου ποταμού (Ίστρος, κατά τον Γεωγράφο Mελέτιο, καλείται ο ποταμός Δούναβις από το σημείο που ενώνετε με τον ποταμό Σαύο μέχρι την Μαύρη Θάλασσα ή κατ’ άλλους από την Aξιούπολη και κάτω, μέχρι τις εκβολές του.), στα χρόνια του Μεγάλου Κωνσταντίνου.
~  Από παιδί ο Νικήτας διδάχθηκε την αγία πίστη από το Γότθο επίσκοπο Θεόφιλο, ο όποιος συχνά υπενθύμιζε στο Νικήτα τα λόγια του Απ. Παύλου: «ένε εν οις έμαθες… από βρέφους τα ιερά γράμματα οίδας, τα δυνάμενα σε σοφίσαι εις σωτηρίαν διά πίστεως της εν Χριστώ Ιησού» (Β’ πρός Τιμόθεον, γ’ 14-15).

Δηλαδή, μένε ακλόνητος σ’ εκείνα που έμαθες. Από μικρό παιδί γνωρίζεις τις Άγιες Γραφές, που μπορούν να σου μεταδώσουν την αληθινή σοφία, που οδηγεί στη σωτηρία δια μέσου της πίστεως στον Ιησού Χριστό. Και έτσι έγινε. Όταν ο ηγεμόνας Αθανάριχος συνέλαβε το Νικήτα και τον απείλησε για να αρνηθεί το Χριστό, αυτός έμεινε αμετακίνητος σ’ αυτά που έμαθε από παιδί. Ομολόγησε με θάρρος το Χριστό μπροστά στον ηγεμόνα, ο όποιος όταν τον άκουσε εξαγριώθηκε πολύ.  Διέταξε αμέσως και του έσπασαν τα κόκαλα με τον πιο φρικτό τρόπο. Άλλα το μίσος των Βαρβάρων ήταν τόσο, ώστε μετά τον έριξαν στη φωτιά, όπου βρήκε το θάνατο. Η φωτιά, όμως, με τη θεία θέληση σεβάστηκε το λείψανο του. Το πήρε κάποιος ευσεβής χριστιανός και το διαφύλαξε σε θήκη.  Απολυτίκιο:  Ήχος γ’. Θείας πίστεως. Νίκην έστησας, κατά της πλάνης, νίκης είληφας, άφθαρτον γέρας, επαξίως Νικήτα φερώνυμε, συ γαρ νικήσας εχθρών την παράταξιν, διά πυρός τον αγώνα ετέλεσας. Μάρτυς ένδοξε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.  https://youtu.be/3WCWODl6Kfs  .-
~**  Οφέλη της κοινωνίας από τους σταυροφόρους Χριστιανούς
~  Καθηγητής Χαράλαμπος Μπούσιας, Μέγας Υμνογράφος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας
Ο πιστός που σηκώνει με χαρά το του αποτελεί τη βάση της ευνομούμενης πολιτείας, της πολιτείας που κτίζει την πρόοδό της πάνω στη Χριστιανική ηθική, την κενωτική αγάπη, την ενεργή ελπίδα, τη φιλαδελφία και την αλληλοκατανόηση.
 ~   Ο σταυροφόρος χριστιανός αποτελεί το ανάχωμα της ηθικής και της οικονομικής κρίσεως της κοινωνίας μας. Η ηθική κατάπτωση των ανθρώπων που δεν σηκώνουν τον σταυρό τους με προθυμία και υπομονή έφερε τη σημερινή οικονομική κρίση, που δεν παύει να είναι «παδαγωγός εις Χριστόν» (Γαλ. γ΄ 24), γιατί μας φέρνει κοντά Του, γιατί μας εξαναγκάζει να ελαττώσουμε τις υπέρμετρες επιθυμίες μας και να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη μας σ’ Αυτόν. Η οικονομική κρίση μας διδάσκει να εγκαταλείψουμε την εξωστρέφεια και να επιμείνουμε στην πλήρη γνώση του εαυτού μας, αυτού του άγνωστου που μας δανείζει την αναπνοή για να απολαμβάνουμε τη ζωή, μας δανείζει την καρδιά, το αίμα, τα μάτια, όλες τις αισθήσεις, μόνο όμως για να ζούμε υλικά και όχι πνευματικά, αφού το Θεό τον έχουμε βάλει στο περιθώριο.

Η οικονομική κρίση μας εξαναγκάζει να δούμε τη ζωή στις πραγματικές της διαστάσεις, και επιστρέφοντας στις ηθικές ρίζες μας να την αναδιοργανώσουμε στο πρότυπο του Ευαγγελίου της αγάπης και να επιτύχουμε του ελέους του πολυεύσπλαγχνου Θεού μας, που ζητά να βρεί ευκαιρία, για να μας σώσει, αφού «κατακαυχάται έλεος κρίσεως» (Ιάκ. β΄ 13) και θέλει ο Θεός μας «πάντας ανθρώπους σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν» (Α΄ Τιμ. β΄ 4 ). Ο σταυροφόρος αποτελεί το καύχημα της κοινωνίας και δείχνει τη δύναμη του Σταυρού, που μπορεί να αλλάζει το πρόσωπό της με συμπάθεια, αφού στηρίζεται στην ενεργή αγάπη, αυτή από την οποία εμφορείτο και ο ίδιος ο Εσταυρωμένος Ιησούς. Έτσι ο σταυροφόρος Χριστιανός γίνεται «ευχάριστος τοις πάσι» (Κολασ. γ΄ 15), είναι φιλόθεος και φιλάνθρωπος, εμπνέει τους γύρω του με το σταυροαναστάσιμο ήθος του, δημιουργεί έναν επίγειο παράδεισο στο περιβάλλον του με την αγάπη και το παράδειγμά του, προβάλλει το Ορθόδοξο φρόνημά του με παρρησία και αγωνίζεται «κόντρα στο ρεύμα» κατά της ενορχηστρωμένης πολεμικής της αποδομήσεως των Ελληνορθοδόξων θεμελίων του έθνους μας. Με το Σταυρό, λοιπόν, στο χέρι ας πορευθούμε όλοι μας στο δρόμο της ζωής και να είμαστε βέβαιοι ότι ο δρόμος μας όσο δύσβατος και γεμάτος αγκάθια και εάν είναι είναι ωραίος, αφού στις δυσκολίες και στις πτώσεις μας Κυρηναίος μας είναι ο ίδιος ο Χριστός μας, ο οποίος μας οδηγεί από τις θλίψεις στις χαρές, από τις περιπέτειες στην αναψυχή, από το φρικτό Γολγοθά στη λαμπροφόρο ανάσταση, στην ατελεύτητη μακαριότητα, την οποία είθε όλοι να απολαύσουμε.
~**  Τετρακτινοπύρσευτος Σταυρός
~  π.Θεμιστοκλής Μουρτζανός
Έχουμε ανάγκη από σύμβολα στην ζωή μας. Δεν είναι μόνο η αναγωγή σε μία άλλη πραγματικότητα, σε ό,τι επιθυμούμε να μας συνέχει και να μας κάνει να ονειρευόμαστε σχετικά με τον εαυτό μας και τις δυνατότητές μας.
~   Έχουμε ανάγκη από σύμβολα που να συμπυκνώνουν μνήμες και πρόσωπα, που να μας δίνουν απαντήσεις ει δυνατόν σε όλα τα ερωτήματά μας για ζωή και αλήθεια, που να γεννούν ταυτότητα σε μας. Σύμβολα που να εκφράζουν αυτό που είμαστε και αυτό που θέλουμε να είμαστε.Σύμβολα που να μας ενώνουν με άλλους, ει δυνατόν με όλους. Δεν είναι μόνο ψυχολογική ανάγκη το να δηλώνουμε ποιοι είμαστε, ποιο είναι το όνομά μας. Είναι κυρίως υπαρξιακή ανάγκη. Δεν είναι ότι ανήκουμε κάπου, σε ένα «εμείς» το οποίο αγγίζει την δίψα μας για κοινωνία. Είναι και το γεγονός ότι αυτό που το σύμβολο μας δίνει είναι το αίσθημα ότι έχουμε κάτι για να παλέψουμε, έχουμε κάτι για να τονιστεί η διαφορετικότητά μας από τους άλλους που δεν ακολουθούν αυτό το σύμβολο, όχι για να αναλάβουμε να τους προσηλυτίσουμε ή να τους υποτάξουμε, αλλά γιατί η διαφορετικότητα μάς δίνει χαρά και νόημα.

Στην παράδοση της πίστης μας αυτό το σύμβολο είναι ο . «Το ζωηφόρον δένδρον το εν γη» φύτρωσε όχι αφ’ εαυτού του, αλλά επειδή επάνω του ανέβηκε ο Χριστός, ο λυτρωτής Κύριός μας. Τριμερής, αποτελούμενος από κυπαρίσσι, κέδρο και πεύκο, «τετρακτινοπύρσευτος», διότι κοιτά προς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, αγκαλιάζει δηλαδή όλον τον κόσμο, γενόμενος πρόταση ζωής μοναδική και ανεπανάληπτη, αλλά και επειδή απλώνεται προς όλες τις διαστάσεις: μήκος, πλάτος, βάθος, ύψος, ώστε τίποτε να μη μείνει χωρίς να αγιαστεί από την χάρη Αυτού που ανέβηκε επάνω του, αλλά και από τη ευλογία που ο Σταυρός παρέχει. Ταυτόχρονα, ο Σταυρός του Κυρίου γίνεται σύμβολο διαχρονικό, καθώς η δύναμή του αλλάζει τον χρόνο, τόσο πριν και μετά Χριστόν, όσο και για τον καθέναν μας. Η αποδοχή του Σταυρού ως συμβόλου νοηματοδότησης και μεταμόρφωσης της ύπαρξής μας, μάς κάνει να νικούμε κάθε φόβο, ακόμη και του θανάτου, να αναλαμβάνουμε να ζήσουμε κατά τον τρόπο που μας δίδαξε ο σταυρωθείς, δηλαδή κατ’ αυτόν της αγάπης και της θυσίας, να Τον επικαλούμαστε ώστε να μην νικηθούμε από την φθορά των παθών, να αισθανθούμε ότι μας συνοδεύει το όνομα «χριστιανός» και μπορούμε να αναγνωριστούμε δι’ αυτού παντού, σε κάθε σχέση, σε κάθε συνάντηση, σε κάθε τόπο, σε κάθε περίσταση.
Ο Σταυρός γίνεται σύμβολο ζωής. Από ξύλο θανάτου και μάλιστα του πλέον προσβλητικού για την ανθρώπινη προσωπικότητα, διότι επάνω του ο άνθρωπος δεν έχανε απλώς την αξιοπρέπεια του σώματός του, καθώς γυμνωνόταν σε κοινή θέα, δεν υπέφερε απλώς σωματικά, καθώς το μαρτύριο ήταν φρικτό, δεν υπέφερε ψυχικά όντας απόλυτα μόνος του και καθιστάμενος αντικείμενο λοιδορίας και απόρριψης από τον κόσμο, δεν πέθαινε επειδή ήρθε η ώρα της εξόδου του από την ζωή, καθώς κάποιοι άλλοι αποφάσιζαν γι’ αυτόν, ο Σταυρός γίνεται ξύλο ζωής αιωνίου. Αυτοί που εξουσιάζουν τον κόσμο διαπιστώνουν ότι ο Υιός του ανθρώπου, ο οποίος εκούσια ανέβηκε στον Σταυρό, θα διαλύσει τόσο την εξουσία τους που όριζε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει, ποιος είναι δίκαιος και ποιος άδικος, ποιος είναι αρεστός και ποιος όχι, ποιος ακολουθεί τα αποδεκτά πρότυπα και ποιος όχι, όσο και ένα αίσθημα ότι ο Θεός είναι κάπου ψηλά, ότι δεν μπορεί να καταλάβει ποιοι και τι είμαστε, ότι μας έπλασε και μας άφησε μόνους μας, ότι δεν απαντά στους καημούς μας, μεγαλύτερος των οποίων είναι ο θάνατος.  Αναγνωριζόμαστε ως χριστιανοί κάνοντας στο σώμα μας το σημείο του σταυρού. Τα τέσσερα σημεία του σταυροκοπήματος δείχνουν το τετρακτινοπύρσευτον του Σταυρού, το οποίο νοηματοδοτεί την ζωή μας κατά Χριστόν. Και είναι πάνω στο σώμα μας εμφανής η αναγνώριση. Η σχέση μας με τον Χριστό δε είναι μόνο ψυχική- πνευματική, αλλά μεταμορφώνει την ύπαρξή μας στην ολότητά της. Όπως ο Χριστός σταυρώθηκε ως ακέραια ύπαρξη, έτσι και ο καθένας μας δηλώνει ότι του ανήκει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά- πνευματικά. Και είναι το σημείο του σταυρού σημάδι εμπιστοσύνης κάθε στιγμή της ζωής μας, ότι μπορεί ο κόσμος να μας στενοχωρεί ή να μας περιθωριοποιεί, ότι δεν θέλει τον αγιασμό ως στάση ζωής, ότι αδιαφορεί για την πίστη, ότι κάθε τι που κάνει έχει επάνω του το αίσθημα της παντοδυναμίας του ανθρώπου, αλλά εμείς επιμένουμε ότι τα πάντα είναι του Χριστού, η ύπαρξή μας, τα έργα μας, το θέλημά μας. Όλα τα ανεβάζουμε στον σταυρό του κόσμου, για να φυτρώσουν ως δένδρα ζωηφόρα, δηλαδή ως καρπός που αναδεικνύει τον δικό Του τρόπο, της αγάπης, της θυσίας, της ελευθερίας από τον χρόνο και τα πάθη σε κάθε σχέση, σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Είναι ακόμη σημείο ευχαριστίας το σημείο του σταυρού επάνω μας. Τον δοξάζουμε διότι είναι μαζί μας, φανερώς και αφανώς, στα μεγάλα και τα μικρά, μας δίνει την ζωή και την ανάσταση. Και κάνοντας το σημείο του Σταυρού δείχνουμε ότι ανήκουμε στην Εκκλησία, είμαστε χριστιανοί, έχουμε μνήμες, αγίους, τρόπο πορείας, ελπίδα και διαφορετικότητα από κάθε άλλο ήθος. Όχι για να αναδειχθούμε, αλλά γιατί χαιρόμαστε!  Είμαστε χριστιανοί! Έχουμε σύμβολο και σημείο αυτού που είμαστε τον Σταυρό του . Όπου κι αν βρεθούμε, αναγνωρίζουμε και αναγνωριζόμαστε κάνοντας τον σταυρό μας. Ό,τι κι αν κάνουμε, ξεκινούμε με τον σταυρό μας. Και όταν γιορτάζουμε την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, ανυψωνόμαστε κι εμείς από τα μάταια, από ό,τι μας κρατά καθηλωμένους σε έναν πολιτισμό που φοβάται τον Σταυρό, γι’ αυτό και ζητά να τον αποκαθηλώσει από τις συνειδήσεις των νέων, από τα κτήρια, από την ανάληψη οποιουδήποτε αξιώματος, από την ζωή και τον θάνατο. Σαν τους εξουσιαστές εκείνων των καιρών που θέλουν να ζει ο κόσμος χωρίς Θεό.  Αντιστεκόμαστε με την πραότητα, την υπομονή, την αγάπη! Κάνοντας τον σταυρό μας, αφηνόμαστε στην παρουσία του Χριστού και λέμε: «Τα πάντα εν πάσι, Συ, Κύριε»!
~**  Το Σημείο του Σταυρού
Ο τον οποίον τυπούμεν κάθε μέρα στο σώμα μας. Τυπούται με τον εξής τρόπο: Ενωμένοι οι τρεις πρώτοι δάκτυλοι που εικονίζουν την Αγία Τριάδα, και ενωμένοι οι δύο τελευταίοι εικονίζουν τις δυο φύσεις του Χριστού, την θείαν και την ανθρώπινη (τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος).
~  Θέτοντας τους τρεις δακτύλους εις το μέτωπο σημαίνει, ότι κατήλθε ο Χριστός εκ των πατρικών κόλπων χωρίς να χωρισθεί απ’ αυτών.

Κατόπιν θέτοντας τον στην κοιλία μας, σημαίνει, ότι εσαρκώθει εις την άμωμον κοιλία την Αειπαρθένου Μαρίας, θέτοντας αυτούς εις τον δεξιόν ώμον και στον αριστερό σημαίνει, ότι θα έλθη να κρίνη ζώντας και νεκρούς και τους μεν δίκαιους θα στήση εκ δεξιών, τους δε αμαρτωλούς εξ αριστερών. 2) Όσοι Χριστιανοί δεν κάνουν σωστά το σημείο του Σταυρού, χαροποιούν τον δαίμονα. Και είναι τρομερό, αντί να αγιαζόμαστε που κάνουμε το Σταυρό μας αμαρτάνουμε με αυτή την απροσεξία μας, γι’ αυτό αγαπητοί μας να προσέχουμε και με ευλάβεια και σεβασμό να κάνουμε το Σταυρό μας και θα λαμβάνουμε πολλά οφέλη όπως μας λένε οι Πατέρες της Εκκλησίας. Σχηματίζεται δε προστατευτική ασπίδα γύρω μας, ακατανίκητη από κάθε εχθρό και από κάθε κακό επίγειο και εναέριο.  Ο Μέγας Άγιος της Εκκλησίας μας Αθανάσιος λέει: «Σημείο πιστών ο Σταυρός και φόβος δαιμόνων, τω σημείω του Σταυρού πάσα μαγεία παύεται». Καθώς και ο Αγ. Επιφάνιος λέει:  «Εις το όνομα του Χριστού και στησφραγίδα του Σταυρού, δεν ισχύει μαγείας δύναμη». Μη ντρεπόμαστε το Σταυρό να κάνουμε φανερά, γιατί είναι αμαρτία και όταν πρόκειται να βγούμε από το σπίτι ας λέμε αυτή τη φράση:  «Αποτάσσομαι σοι, Σατανά τη πομπή σου και τη λατρεία σου και συντάσσομαί σοι Χριστέ».  Τότε ούτε ο άνθρωπος ούτε ο διάβολος θα μπορέσει να σε βλάψει όπως μας λέει ο Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος.  Παρ’ όλα αυτά σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που βλασφημούν τον Ι. , που και οι δαίμονες φρίττουν αν και θέλουν να λέγονται Χριστιανοί.




***  «Μη μιλάς φασίστα»: Το ΒΡΩΜΙΚΟ κόλπο της αριστεράς για να φιμώνει και να λογοκρίνει τους πατριώτες…

Και ποιός πραγματικός πατριώτης δεν έχει χαρακτηρισθεί ως «φασίστας» στην προσπάθειά του να υπερασπισθεί την πατρίδα του; Αυτή η ταμπέλα που τόσο εσφαλμένα χρησιμοποιείται συνεχώς, αποδεικνύει την άγνοια όσων «επαναστατών» χάνουν το δίκιο τους στο βωμό της ελευθερίας.
Ποιά είναι όμως η ελευθερία αυτή; Μπορεί ο καθένας να εκφέρει άποψη για τα πράγματα γύρω του ή ορισένοι είναι πιο δημοκράτες από άλλους; Όλα αυτά με περισσότερες λεπτομέρειες, αναφέρονται στο παραπάνω βίντεό μου.   



thesecretrealtruth.blogspot.gr
***  Η τραγωδία του Falcon! Σαν σήμερα το 1999 πάνω από το Βουκουρέστι

Στις 14 Σεπτεμβρίου 1999 στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας στο πρωθυπουργικό αεριωθούμενο αεροσκάφος Mystere Falcon 900B, σκοτώθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης και έξι άλλοι επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου του γιού του.Πρωτοδίκως, ο κυβερνήτης κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης είχε βρεθεί ένοχος και καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση.
Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε έφεση και αθωώθηκε από τις κατηγορίες της υπερβολικής ταχύτητας και του κακού χειρισμού του αυτόματου πιλότου και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 35 μηνών γιατί δεν είχε ανάψει τη φωτεινή ένδειξη «προσδεθείτε».
Τα ερωτήματα για την τραγωδία πάρα πολλά.Δεν έχουν απαντηθεί.Όπως και στην περίπτωση του Chinook, έτσι και στην ιστορία του Falcon έγιναν πολλά περίεργα κατά τη διάρκεια διερεύνησης των στοιχείων. 
Σ΄εκείνη τη πτήση προς Βουκουρέστι ο καιρός ήταν άψογος. Κι όμως το πρωθυπουργικό αεροσκάφος βρέθηκε ξαφνικά σε καθοδική πορεία με κλίση 70 μοιρών χωρίς προηγουμένως οι πιλότοι να έχουν διαπιστώσει οποιοδήποτε πρόβλημα , την οποιαδήποτε ένδειξη.Από τις καταθέσεις τους φαίνεται επίσης ότι εκείνη την ώρα διάβαζαν τον Χάρτη για την προσγείωση , ήταν ήδη στα 13.000 πόδια και σε απόσταση 60 μιλίων από τον διάδρομο προσγείωσης.
Απέμεναν 9 λεπτά για την προσγείωση.
Ο χειρισμός ήταν στα χέρια του Γιάννη Ανδρουλάκη.
Ξαφνικά το αεροσκάφος “βούτηξε” προς το έδαφος. Ο αυτόματος πιλότος απενεργοποιήθηκε, όμως ενεργοποιήθηκε ξανά 4 φορές κι αυτό έως τώρα δεν έχει εξηγηθεί . Κανονικά ο αυτόματος πιλότος έπρεπε να μείνει ανενεργός από την στιγμή που τον χειρισμό είχε πλέον ο κυβερνήτης.
Το αεροπλάνο πέφτοντας με κλίση 70 μοιρών ανέπτυξε επιτάχυνση βαρύτητας 6g .Η επιτάχυνση αυτή δείχνει ότι το αεροπλάνο θα μπορούσε και να κοπεί στα δύο πρίν φτάσει στο έδαφος ή πριν έρθει ξανά σε οριζόντια θέση. Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι χάθηκαν,απαντήσεις δεν έχουν δοθεί και το Falcon ακόμη πετά! Το αγόρασε κάποιος πλούσιος της Ρουμανίας λένε οι πληροφορίες… militaire.gr
***   Ποια ασφάλεια; Δίνουν οδηγίες στους λαθρομετανάστες για αφύλαχτα μονοπάτια στον Έβρο…

~ Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ υποτίθεται αλλάζει στάση στο μεταναστευτικό και δίνει έμφαση στην ασφάλεια των Ελλήνων, η πραγματικότητα στον Έβρο δείχνει μία χώρα ξέφραγο αμπέλι, χωρίς καμία τάξη και καμία προστασία των συνόρων. 
Όχι απλά η κατάσταση δεν αλλάζει, αλλά επικρατεί η πλήρης ανομία.  Μέσω facebook και άλλων ομάδων στο διαδίκτυο, ΜΚΟ και δουλέμποροι δίνουν, δημοσίως και ολοφάνερα, πληροφορίες σχετικά με την παράνομη διάβαση του Έβρου, από ποιο μονοπάτι να πάνε και τι κατεύθυνση να ακολουθήσουνε!  
Την ώρα που ο ΥΠΑΜ μοιράζει στον Έβρο σανό για κυριαρχικά δικαιώματα και προστασία συνόρων απ τον "εχθρό", κυκλοφορούν χαρτογραφημένα μονοπάτια και οδηγίες με βήματα προς αυτούς που εισβάλλουν καθημερινά (συγκεκριμένες ωρες) ανενόχλητοι στην λαθροχαβούζα της Ευρώπης.




*** Ήρθε από την Πάτρα να πουλήσει λαθραία τσιγάρα στο πανηγύρι της Κυπαρισσίας

~  Λαθραία τσιγάρα συνελήφθη να πουλάει στην εμποροπανήγυρη της Κυπαρισσίας, ένας 25χρονος από το Πακιστάν και σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
Ειδικότερα, το βράδυ της Παρασκευής, αστυνομικοί της Ομάδας Ασφαλείας Τριφυλίας, εντόπισαν τον 25χρονο, ο οποίος είχε έρθει από την Πάτρα και βρισκόταν στο πανηγύρι της Κυπαρισσίας να διαθέτει προς πώληση 220 πακέτα τσιγάρων.
Τα πακέτα ήταν διάφορες μάρκες και δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 104 ευρώ.
Ο 25χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.

***  Επικίνδυνο για ατύχημα

Στραβωμένο και έτοιμο να φύγει από τη θέση του είναι το ένα από τα τρία καπάκια στα «φρεάτια» στην οδό Φαρών, στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Πλάτωνος.  
Εάν κάποιος πεζός πατήσει επάνω του, είναι πολύ πιθανό να υποχωρήσει και να τραυματισθεί από την πτώση. 
Ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες είναι πολύ επικίνδυνο.   Β.Β. 

***   Στις 7 Οκτωβρίου ξεκινούν τα μαθήματα στο Θέατρο Νηπιαγωγείο

Όπως είχαμε γράψει χθες, «σελίδα» γυρνάει το θέατρο Νηπιαγωγείο, όμως παραμένει ενεργό και έτοιμο να συνεχίσει και με νέες δράσεις. Έτσι, φέτος θα γίνει προσπάθεια στην Καλαμάτα να φτάσουν πέντε παραστάσεις από νέους δημιουργούς της Αθήνας, ενώ ο προγραμματισμός περιλαμβάνει και δύο παραστάσεις από τους ηθοποιούς του Νηπιαγωγείου.
 Εγγραφές
Το φετινό κουδούνι στο Θέατρο Νηπιαγωγείο θα χτυπήσει στις 7 Οκτωβρίου, ενώ οι εγγραφές ξεκινούν τη Δευτέρα, με τα μαθήματα να απευθύνονται σε ενήλικες που είτε ασχολούνται με το θέατρο είτε θέλουν να το γνωρίσουν.
Να σημειωθεί εδώ ότι τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα από τις 17.30 έως τις 19.30 και θα διδάσκει η Ελένη Χρηστίδου. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να πάρουν πληροφορίες στο τηλ. 6943092719.
 Η Τετάρτη του γέλιου
Τέλος, το Θέατρο Νηπιαγωγείο αποφάσισε να καθιερώσει κάθε Τετάρτη να δίδονται στο χώρο του stand up comedy παραστάσεις, που ανά μήνα θα αλλάζουν.  Π.Μπ.

***  Λιμάνι Καλαμάτας: Απαραίτητα τα έργα για να μπορεί να συνεχίσει να δέχεται κρουαζιερόπλοια και διεθνείς πλόες

~  Κώδικας ISPS και χώρος ultra Schengen στο λιμάνι της Καλαμάτας μέχρι το 2021
Δύο ολόκληρα χρόνια έχει στη διάθεσή της η Μεσσηνία και ειδικότερα η Καλαμάτα, προκειμένου να αναπτύξει όλα τα υποχρεωτικά συστήματα ασφαλείας που επιτάσσουν οι ευρωπαϊκές και διεθνείς ντιρεκτίβες για να μπορεί το λιμάνι της από το 2021, να συνεχίσει να δέχεται κρουαζιερόπλοια.
Ήδη από την αρμόδια υπηρεσία του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας έχει γίνει η πρώτη αυτοψία στο λιμάνι της Καλαμάτας για τη δημιουργία περιοχής ultra Schengen, η οποία πιθανότατα θα χωροθετηθεί στην ευθεία της απόληξης της οδού Φαρών.
Παράλληλα, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο παρέλαβε και ενέκρινε, τις προηγούμενες ημέρες, τη μελέτη για τη βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων κατά τον διεθνή κώδικα ISPS. Ο κώδικας αυτός  αφορά την ασφάλεια των πλοίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων και είναι αναγκαία συνθήκη, προκειμένου οι ελληνικοί λιμένες να μπορούν να φιλοξενούν κρουαζιερόπλοια και γενικότερα διεθνείς πλόες. 
Κώδικας ISPS
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, προχώρησε στη σύνταξη της μελέτης, η οποία προβλέπει έργα προϋπολογισμού 432.000 ευρώ, για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης ασφάλειας για την λιμενική εγκατάσταση της Καλαμάτας. Η μελέτη εγκρίθηκε από το ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας και τώρα θα κατατεθεί στους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου για να κριθεί η ωριμότητά της. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρηματοδότηση για τέτοια έργα από συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν αιτηθεί από  12 λιμάνια της χώρας και η Καλαμάτα διεκδικεί να είναι ανάμεσα σε αυτά που θα επιλεγούν.
Εάν η χρηματοδότηση του έργου εγκριθεί, θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση 2 εγκεκριμένου τύπου μαγνητικών πυλών ελέγχου επιβατών και προσωπικού στα κεντρικά σημεία εισόδου και εξόδου του λιμανιού, 2 ακτινοσκοπικών συσκευών ελέγχου χειραποσκευών στις κεντρικές πύλες, 2 θερμικές κινητές κάμερες για καταγραφή κινήσεων ημέρα και νύχτα, τόσο από τη θάλασσα όσο και από την ξηρά, εγκατάσταση επιπλέον σταθερών καμερών για έλεγχο των χώρων του λιμανιού, πλατφόρμα παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, σύστημα ελέγχου πρόσβασης προσωπικού επιβατών στις δύο κεντρικές πύλες, σύστημα συναγερμού και τοποθέτηση ασύρματων ηχητικών σειρήνων.
Με το ίδιο πρόγραμμα προβλέπεται να γίνουν εργασίες ενίσχυσης της περίφραξης στο τμήμα του λιμανιού που γειτνιάζει με την παραλιακή οδό της Καλαμάτας, με σταθερή και κινητή περίφραξη, αλλά και βελτίωση – ενίσχυση του φωτισμού. Τέλος, θα γίνει προμήθεια και μιας μεγάλης γεννήτριας για όλο το λιμάνι και τις εγκαταστάσεις του, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.
Χώρος ultra Schengen
Παράλληλα, όπως αναφέραμε μέχρι το τέλος του 2021, το λιμάνι της Καλαμάτας πρέπει να αποκτήσει και χώρο ultra Schengen για να μπορεί, ως πύλη εισόδου και εξόδου της χώρας, να δέχεται κρουαζιερόπλοια.
Η περιοχή αυτή θα πρέπει να είναι απομονωμένη από κάθε άλλη εγκατάσταση και θα περιλαμβάνει χώρους ελέγχου, χώρο συνεντεύξεων, κρατητήριο, κ.λπ. 
Ο χώρος αυτός μαζί με το χώρο ISPS, θα αλληλοεξυπηρετούνται από τα συστήματα ασφαλείας που θα διαθέτουν.
Το ultra Schengen, που είναι ευρωπαϊκό πρότυπο, αφορά περισσότερο τον έλεγχο αυτών που μπαίνουν στη χώρα, ενώ το  ISPS είναι διεθνές και αφορά αυτούς που θα μπουν στο λιμάνι και στόχος του είναι να προστατεύει τόσο το λιμάνι, όσο και το πλοίο από εξωτερικούς κινδύνους.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** 14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα Μνήμης της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους… (ΒΙΝΤΕΟ)
~  Πρόκειται για μία από τις πιο μαύρες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας, η μικρασιατική καταστροφή και ο ξεριζωμός εκατομμυρίων Ελλήνων από την μικρασιατική γη που ο ελληνισμός άκμαζε επί 3.000 χρόνια.  
Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 24 Σεπτεμβρίου 1998 (ΦΕΚ Α 234 / 13.10.1998) και τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου.  Την πρωτοβουλία είχαν αναλάβει τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με μικρασιατική καταγωγή, ο Γιάννης Καψής, ο Γιάννης Διαμαντίδης και ο Γιάννης Χαραλάμπους, οι οποίοι κατέθεσαν τη σχετική πρόταση νόμου στις 12 Μαΐου 1997.
Η γενοκτονία των Χριστιανών της Μικράς Ασίας ήταν ένα έργο που ξεκίνησε από τους νεότουρκους σε συνεργασία με τους Γερμανούς που τους εκπαίδευαν και τους πρότειναν συνεχώς να εξαφανίσουν το ελληνικό στοιχείο από την Μικρά Ασία.  Για τον ρόλο των Γερμανών και την μεθοδική δίωξη των Ελλήνων από τις περιοχής μπορείτε να δείτε τα παρακάτω βίντεο:   


Την περίοδο αυτή και οι Πόντιοι ξεκίνησαν τον δικό τους αγώνα για απελευθέρωση χωρίς δυστυχώς επιτυχία. Την γενοκτονία των Ποντίων την τιμάμε στις 19 Μαΐου κάθε χρόνο. Δείτε ένα βίντεο για το αντάρτικο: 

Στην εισηγητική έκθεση για την ημέρα μνήμης στη βουλή, αναφέρονται μεταξύ άλλων:
«Η κατάρρευση των ελληνικών δυνάμεων το 1922 στη Μικρά Ασία, οι σφαγές, λεηλασίες και η προσφυγιά που ακολούθησαν, αποτελούν το αποκορύφωμα μιας συστηματικής προσπάθειας εξόντωσης του ελληνικού στοιχείου από τα χώματα της Μικρά Ασίας, που έβαλε τέρμα στην τρισχιλιετή παρουσία του στην πέραν του Αιγαίου Ελλάδα, μια περιοχή όπου αναπτύχθηκε η ωριμότερη φάση του ελληνικού πολιτισμού […] την τερατώδη αυτή γερμανική σύλληψη πρώτοι οι Νεότουρκοι ανέλαβαν να κάνουν πράξη. Και κοντά στις βάρβαρες ασιατικές μεθόδους του βίαιου εξισλαμισμού, του γενιτσαρισμού και των κατά τακτά διαστήματα φυλετικών εκκαθαρίσεων ήρθε να προστεθεί η τευτονική ψυχρή μεθοδικότητα με τη λειτουργία των περίφημων ταγμάτων εργασίας». Για τα όσα ακολούθησαν μετά την πτώση του μικρασιατικού μετώπου μπορείτε να δείτε τα παρακάτω βίντεο:

Τέλος, αν αντέχετε δείτε και τις μαρτυρίες όσων έζησαν τη φρίκη των σφαγών στη Σμύρνη, μια στιγμή που δεν θα πρέπει να ξεχάσει  κανείς:



*** ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕ Ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ! EΠΕΝΔΥΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΑΖΩ ΛΕΦΤΑ! Όχι ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΙ από τις ελληνικές τράπεζες που οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ κράτησαν όρθιες…
~  Ραδιοφωνική συνέντευξη έδωσε ο Κ.Βελόπουλος στην ΕΡΑ 105,8 και το δημοσιογράφο Αλφόνσο Βιτάλη.   Συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα όπως οι κινήσεις Λάτση στο Ελληνικό, η πώληση του 30% του Ελ. Βενιζέλος. το λαθρομεταναστευτικό και φυσικά η Συμφωνία των Πρεσπών.


***  ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ τη ΔΕΥΤΕΡΑ στην ΕΡΤ3! Ο Κ. Βελόπουλος θα μιλήσει για ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΑ….

~  Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλος  θα εμφανιστεί στην τηλεόραση της ΕΡΤ3.

***  Αλλαγή ώρας 2019: Πότε αλλάζει η ώρα από θερινή σε χειμερινή – Ίσως για τελευταία φορά….
Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021  
Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021. Συγκεκριμένα, με ψήφους 410 υπέρ και 192 κατά, η ολομέλεια ολομέλεια  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού («TRAN») για τη διακοπή του ισχύοντος συστήματος εξαμηνιαίων αλλαγών της ώρας, μεταξύ του καλοκαιριού και του χειμώνα (θερινή και χειμερινή ώρα) από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021.
Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2019 , δηλαδή στις 27/10, αλλάζει η ώρα από θερινή σε χειμερινή με τους δείκτες του ρολογιού να γυρίζουν μια ώρα πίσω, στις 4 τα ξημερώματα.  Το Κοινοβούλιο είχε ζητήσει τη διεξοδική αξιολόγηση των υφιστάμενων ρυθμίσεων από το 2018, αναφέροντας μελέτες που υποδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις της αλλαγής της ώρας στους ανθρώπους καθώς και ανησυχίες που εκφράζονται από πρωτοβουλίες πολιτών.  Οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει αν και κατά πόσον η αλλαγή της ώρας σε θερινή ή χειμερινή θα επηρεάσει την κοινή εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Η απόφαση της Ολομέλειας του Σώματος σημαίνει ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021  
Πως καθιερώθηκε η αλλαγή ώρας
Ήταν το 1976, όταν με αφορμή την πετρελαϊκή κρίση, αποφασίστηκε στην Ευρώπη η καθιέρωση της θερινής ώρας με στόχο την εκμετάλλευση του ηλιακού φωτός για τις ώρες εργασίας και την εξοικονόμηση ενέργειας.  Όμως πλέον η συνήθεια της αλλαγής της ώρας δύο φορές το χρόνο είναι πολύ πιθανό να σταματήσει.  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε τον Φεβρουάριο 2018 ψήφισμα υπέρ της κατάργησης της θερινής ώρας, με το επιχείρημα ότι πλήττει, εκτός της ανθρώπινης υγείας, τη γεωργία, αλλά και την οδική ασφάλεια.  «Αν, λοιπόν, αποφασίσουμε ποτέ να καταργήσουμε την αλλαγή της ώρας, αυτό πρέπει να γίνει μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συντονισμένο και ενιαίο τρόπο», δήλωσε η επίτροπος Μεταφορών Βιολέτα Μπουλτς, η οποία παρέστη στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο.  Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Καρίμα Ντελί, η οποία είναι πρόεδρος της επιτροπής Μεταφορών του ΕΚ, επεσήμανε ότι «η έλλειψη ύπνου που επιφέρει η αλλαγή της ώρας προκαλεί προβλήματα στην οδική ασφάλεια. Είναι η αιτία για μεγάλο αριθμό ατυχημάτων για τους πιο ευάλωτους και εννοώ τους πεζούς και τους ποδηλάτες».  Το ψήφισμα υιοθετήθηκε με 384 ψήφους υπέρ, 153 κατά, και 12 αποχές Αυτή τη στιγμή οι χώρες της ΕΕ κατανέμονται σε τρεις διαφορετικές ωριαίες ατράκτους:  την ώρα της δυτικής Ευρώπης (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο),  την ώρα της κεντρικής Ευρώπης (17 χώρες) και  την ώρα της ανατολικής Ευρώπης (Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Εσθονία, Φινλανδία, Λετονία, Λιθουανία και Ρουμανία).   ethnos.gr
***   Πολύ πιο ωραίοι!!!
~  Στην οδό Λακωνικής βρίσκονται οι εικονιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων. Η διαφορά τους με τους άλλους είναι ότι κάποιος/α τους ζωγράφισε με πράσινο χρώμα και κόκκινες παπαρούνες.
Σίγουρα πιο ωραίοι από τους υπόλοιπους!  Ω.

***  Καμία εκδήλωση για το σεισμό του ’86…

Μόνο σε ένα τρισάγιο περιορίστηκε ο Δήμος Καλαμάτας κατά την προχθεσινή  ημέρα.
Το είχαμε γράψει στο παρελθόν, το γράφουμε ξανά: η πόλη οφείλει, έστω, στη μνήμη των νεκρών, αλλά για τις καταστροφές που υπήρξαν, να δίνει περισσότερη βαρύτητα στη συγκεκριμένη ημέρα. 
Στο παρελθόν είχε γίνει μια εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο προφανώς ο Δήμος Καλαμάτας κατέχει και είναι πολύ εύκολο να παρουσιάζει στο κοινό. 
Π.Μπ. 
  Υ.Γ.: Κατά τη διάρκεια- και- του προχθεσινού τρισάγιου ούτε η κυκλοφορία διεκόπη, έστω για τα μερικά λεπτά που κράτησε…
Γύρω από τη νησίδα περνούσαν αυτοκίνητα, με τους οδηγούς να απορούν τι συμβαίνει στο σημείο… 

***   Εθελοντική δράση του Ευκλή

~ Πιστός στο ραντεβού του από το 1986 ο Σύλλογος Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'', μοίρασε και φέτος δροσερά νερά και ζυμωτό χωριάτικο ψωμί στους προσκυνητές - πεζοπόρους κατά την άνοδο της εικόνας της Παναγιάς της Δημιοβίτισσας από την Καλαμάτα προς το Ελαιοχώρι.

Η εθελοντική αυτή δράση ήταν πρόταση του τότε προέδρου κ. Παναγιώτη Κουτρούλη, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1986, γιατί επλήγη το Ελαιοχώρι περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα χωριά.

Η πρόεδρος του συλλόγου κα Ελένη Οικονομοπούλου ευχαριστεί θερμά για τη βοήθεια που προσέφεραν στην παραπάνω εθελοντική δράση το γραμματέα κ. Μιχαήλ Στακιά, το μέλος της διοίκησης Γεώργιο Κότση και τις κυρίες - μέλη του Ευκλή Αντωνία Πλάγου και Δήμητρα Μπάλλα.

Επίσης εύχεται η Παναγία η Δημιοβίτισσα, να προστατεύει όλους τους μαθητές και να χαρίζει γαλήνη σε όλον τον κόσμο. 

***  Στις 19 Σεπτεμβρίου ανοίγει για τη Μεσσηνία το «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον»

~   Προϋποθέσεις και επιλέξιμε δαπάνες και κατοικίες
Ενεργοποιείται από αύριο Δευτέρα και ώρα 12:00 και σταδιακά ανά περιφέρεια, η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», το οποίο παρέχει επιχορηγήσεις και άτοκα δάνεια για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών.
Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται από 25%, με μέγιστο ποσοστό το 70% του επιλέξιμου προϋπολογισμού εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών. Το ποσοστό προσαυξάνεται κατά 5% για κάθε προστατευόμενο μέλος.
Επιλέξιμες δαπάνες
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), για την Πελοπόννησο η ημερομηνία για την έναρξη υποβολής των δηλώσεων είναι η 19η Σεπτεμβρίου 2019.
Οι τέσσερις παρεμβάσεις που χρηματοδοτεί το «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον 2019» είναι:
Αντικατάσταση κουφωμάτων.
Τοποθέτηση ή αναβάθμιση θερμομόνωσης.
Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης ή ψύξης.
Σύστημα ζεστού νερού χρήσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Βασική προϋπόθεση για το πρόγραμμα είναι η αξιοποίηση ενεργειακού επιθεωρητή – η επιλογή γίνεται από μητρώο που θα συσταθεί – ο οποίος και θα καθορίσει τις απαιτούμενες οικοδομικές εργασίες.
Πριν από την υποβολή της αίτησης, ο επιθεωρητής θα πρέπει να τις καταγράψει εκδίδοντας το Α’ Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ). Μετά την υλοποίηση των παρεμβάσεων, οι ωφελούμενοι απευθύνονται εκ νέου σε ενεργειακό επιθεωρητή, ώστε να διενεργηθεί δεύτερη ενεργειακή επιθεώρηση της ιδιοκτησίας τους και να εκδοθεί νέο ΠΕΑ (Β’ ΠΕΑ).
Βάσει αυτού και έπειτα από τη διαπίστωση επίτευξης του ενεργειακού στόχου καταβάλλονται στους ωφελούμενους τα κίνητρα του προγράμματος. Η δαπάνη για το κόστος των δύο ενεργειακών επιθεωρήσεων, η δαπάνη του συμβούλου έργου, καθώς και τυχόν δαπάνες μελετών, καλύπτονται από το Πρόγραμμα υπό την προϋπόθεση υπαγωγής της αίτησης και επίτευξης του ελάχιστου ενεργειακού στόχου του προγράμματος.
Επιλέξιμες κατοικίες
Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα σε επιλέξιμη κατοικία.
Η επιχορήγηση του προγράμματος θα δοθεί με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια του φορολογικού έτους 2018 (εκκαθαρισμένες δηλώσεις φορολογίας). 
Οι επιλέξιμες για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα κατοικίες είναι η μονοκατοικία, η πολυκατοικία καθώς και το μεμονωμένο διαμέρισμα. Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν είναι επιλέξιμες οι ιδιοκτησίες του κτιρίου που δεν χρησιμοποιούνται για κατοικία (π.χ. κατάστημα στο ισόγειο κτιρίου). Θα πρέπει, επίσης, να χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία, να υφίσταται νόμιμα, να έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε κατηγορία ίση ή χαμηλότερης της «Δ» και να μην έχει κριθεί κατεδαφιστέα.
O προϋπολογισμός του Β’ Κύκλου ανέρχεται σε 275 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ενταχθούν πάνω από 25.000 αιτήσεις.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Προγράμματος  HYPERLINK "https://exoikonomisi.ypen.gr/" https://exoikonomisi.ypen.gr/ και την σχετική υποσελίδα για τον Β’ Κύκλο  HYPERLINK "https://exoikonomisi-b.ypen.gr/" https://exoikonomisi-b.ypen.gr/
Εκεί παρέχονται αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή της αίτησης, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες μέσα από τον Οδηγό Εφαρμογής και τα Παραρτήματα του Β’ κύκλου του Προγράμματος, στις Συχνές Ερωτήσεις, στα Τεχνικά Εγχειρίδια Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα.
Για ερωτήσεις που αφορούν στο πρόγραμμα και στη διαδικασία υποβολής της αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 3000877 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση  HYPERLINK "mailto:infoekoii@etean.com.gr" \t "_blank" infoekoii@etean.com.gr
Ειδικά για τεχνικά προβλήματα στην υποβολή της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 211 1001616 και 2310 804004 ή στην διεύθυνση  HYPERLINK "mailto:support.ekoii@exoikonomisi2-ypen.gr" \t "_blank" support.ekoii@exoikonomisi2-ypen.gr

***  Με λαμπρότητα η γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Κυπαρισσία

~ Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η δεσποτική εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Κυπαρισσία. Η έδρα του δήμου Τριφυλίας και η Τριφυλία σύμπασα τίμησε τη γιορτή με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου την Παρασκευή τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου.
Χιλιάδες πιστοί συνέρρευσαν από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου και την Αττική, ενώ περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά ήταν τα λεωφορεία που μετέφεραν ευλαβικούς προσκυνητές τόσο την παραμονή, όσο ανήμερα της εορτής.
Το Σάββατο το πρωί, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου, ενώ έγινε λιτάνευση του στολισμένου με βασιλικό Τιμίου Σταυρού, συνοδεία μαθητών, της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, πιστών και επισήμων.
Στις θρησκευτικές τελετές, μεταξύ άλλων, διακρίναμε τους βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννη Λαμπρόπουλο, Μίλτο Χρυσομάλλη, Περικλή Μαντά, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, τον αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Οικονομίας, Βασίλη Καπέλιο, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλο, τον οικοδεσπότη δήμαρχο Τριφυλίας, Γιώργο Λεβεντάκη, τον τέως βουλευτή, Δημήτρη Σαμπαζιώτη, τον Α’ αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Καφαντάρη, αντιδημάρχους, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, περιφερειακούς, δημοτικούς και συμβούλους Κοινοτήτων, αξιωματικούς Σ.Α. κ.ά.
Πατρικές ευλογίες στους πιστούς έδωσε ο Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος.
Δηλώσεις Δημάρχου
Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, ανέφερε: «Μεγάλη μέρα της Χριστιανοσύνης. Εύχομαι να είμαστε όλοι καλά, να είμαστε υπό τη σκέπη του Θεού και να έχουμε την ευλογία Του και ό,τι καλύτερο για όλο τον κόσμο. Αγάπη, αγάπη, αγάπη και δημιουργία».
Ο ίδιος, ερωτηθείς σχετικά με τις συζητήσεις του με τον περιφερειάρχη και τους βουλευτές, με την ευκαιρία της παρουσίας τους στην Κυπαρισσία, σημείωσε ότι θα μιλούσε (σ.σ. όπως και έκανε) μαζί τους για κάποια πράγματα «και μες στην εβδομάδα θα δρομολογήσουμε και κάποιες προσωπικές συναντήσεις».
Δηλώσεις περιφερειάρχη
Με τη σειρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ανέφερε: «Στην Κυπαρισσία σήμερα (σ.σ. χθες), στη μεγάλη γιορτή του Σταυρού, που γιορτάζει και η πόλη, είμαστε εδώ με τον κόσμο, με το Σεβασμιώτατο, με τους ιερείς. Ξέρετε, οι κάτοικοι της Κυπαρισσίας και της περιοχής είναι εξόχως φιλόθρησκοι άνθρωποι. Μίλησα και με το δήμαρχο. Εκείνο που έχω να υποσχεθώ αυτή την ιερή μέρα του Σταυρού, είναι ότι για την αγαπημένη Τριφυλία θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, πάντοτε για έργα μεγάλα και σπουδαία. Να ολοκληρωθεί το Φιλιατρινό φράγμα, να ολοκληρωθούν οι δρόμοι, το λιμάνι, μέσα στη θητεία μας, με προσεκτικά βήματα, με λίγα λόγια και με πολλά έργα… Εύχομαι ό,τι το καλύτερο για το λαό μας…». Παράλληλα με τις θρησκευτικές τελετές, στην Κυπαρισσία, διεξάγεται μεγάλη εμποροπανήγυρη, με πλήθος εμπορευμάτων καθώς και υπαίθριες ψησταριές με λαχταριστά εδέσματα, σουβλάκια, γουρουνοπούλα, αλλά και Λούνα Παρκ για παιχνίδια και ψυχαγωγία και πολλές γλυκές λιχουδιές, όπως λουκουμάδες και παγωτό μηχανής, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες.
Του Ηλία Γιαννόπουλου    




~
***  Κραυγή ιερέων προς την κυβέρνηση: «Η ΝΔ ακολουθεί την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ για τα θρησκευτικά»…

ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ: Παρά τίς προεκλογικές ὑποσχέσεις σας γιά τήρηση τῆς νομιμότητας καί ἀπόσυρση τῶν ἀντισυνταγματικῶν καί παράνομων προγραμμάτων σπουδῶν τοῦ ΣΥΡΙΖΑ γιά τό μάθημα τῶν θρησκευτικῶν στήν πρωτοβάθμια καί δευτεροβάθμια ἐκπαίδευση, ἐσεῖς τελικά, ὅπως προκύπτει ἀπό τίς τελικές κινήσεις σας, ἀποφασίσατε νά ἀκολουθήσετε τή θεσμική ἐκτροπή τῶν προκατόχων σας. 
Σέ ἐπερώτησή σας στίς 27/2/2019 πρός τόν τότε ὑπουργό Παιδείας, τήν ὁποία συνυπέγραψαν καί ἄλλοι βουλευτές τοῦ κόμματός σας, ἀναφέρετε μεταξύ ἄλλων: «Οἱ ἀποφάσεις 660/2018 καί 926/2018 τοῦ Συμβουλίου τῆς Ἐπικρατείας ἔχουν χαρακτηρίσει ὡς ἀντισυνταγματική τήν ὕλη καί τή φιλοσοφία τοῦ Νέου Προγράμματος Σπουδῶν γιά τά Θρησκευτικά». \\ Ἑπομένως γνωρίζετε ὅτι τό ἐπιχείρημα τῆς προηγούμενης κυβέρνησης καί τῶν σύν αὐτῇ Ἱεραρχῶν, περί «ἄλλων προγραμμάτων» εἶναι ψευδές καί παραπλανητικό. Ὡς νομικός γνωρίζετε ὅτι οὔτε μία ὥρα δέν ἐπιτρέπεται νά διδάσκεται στά παιδιά μας ἕνα μάθημα πού χαρακτηρίστηκε ἀπό τήν Ὁλομέλεια τοῦ ἀνωτάτου Δικαστηρίου τῆς χώρας μας ὡς ὁμαδικός προσηλυτισμός ἰδιαιτέρως σοβαρός. Ἐξάλλου ὅπως ὁρίζεται στό ἄρθρο 50 παρ. 4 τοῦ Π.Δ. γιά τό ΣτΈ (18/1989): «Οἱ διοικητικές ἀρχές σέ ἐκτέλεση τῆς ὑποχρέωσής τους κατά τό ἄρθρο 95 παρ. 5 τοῦ Συντάγματος, πρέπει νά συμμορφώνονται ἀνάλογα μέ κάθε περίπτωση, μέ θετική ἐνέργεια πρός τό περιεχόμενο τῆς ἀπόφασης τοῦ Συμβουλίου ἤ νά ἀπέχουν ἀπό κάθε ἐνέργεια πού εἶναι ἀντίθετη πρός ὅσα κρίθηκαν ἀπό αὐτό. Ὁ παραβάτης ἐκτός ἀπό τήν δίωξη κατά τό ἄρθρο 259 τοῦ Ποινικοῦ Κώδικα (παράβαση καθήκοντος) ὑπέχει καί προσωπική εὐθύνη γιά ἀποζημίωση». Τά ὡς ἄνω ἐπιβεβαιώνονται ἀπό τή Νομολογία τοῦ Συμβουλίου τῆς Ἐπικρατείας, καθώς σέ πλεῖστες ἀποφάσεις γίνονται δεκτά τά ἑξῆς: «Ἡ διοίκηση μετά τήν ἔκδοση τῆς ἀνωτέρω δικαστικῆς ἀποφάσεως, εἶχε ὑποχρέωση συμμορφουμένη μέ τό περιεχόμενο αὐτῆς, ὄχι μόνο νά θεωρήσει ὡς ἀνύπαρκτες τίς ἀκυρωθεῖσες μέ τήν ἀπόφαση αὐτή διοικητικές πράξεις, ἀλλά καί μέ θετικές ἐνέργειές της νά χωρήσει στήν ἀναμόρφωση τῆς δημιουργηθείσας, βάσει τῶν ἐν λόγῳ πράξεων, καταστάσεως, ὥστε νά περιέλθουν τά πράγματα στή θέση πού θά βρίσκονταν, ἄν οἱ πράξεις αὐτές δέν εἶχαν ἐκδοθεῖ». 347/1997 ΣτΈ, 7/2010 ΣτΈ, 276/2016 ΣτΈ. Ἐν προκειμένῳ, ἀφοῦ στίς 2 πρόσφατες ἀποφάσεις πού ἀφοροῦν τό μάθημα τῶν θρησκευτικῶν (660/2018 καί 926/2018), τό ΣτΈ διέγνωσε ὡς ἀντισυνταγματικό τόν πολυθρησκειακό χαρακτήρα τῶν προγραμμάτων, ὅπως προκύπτει ἀπό τό περιεχόμενο-σκεπτικό τῶν ὡς ἄνω ἀποφάσεων, τό Ὑπουργεῖο ὑποχρεοῦται νά ἀποσύρει ὁποιοδήποτε πολυθρησκειακό πρόγραμμα καί νά εἰσάγει ὀρθόδοξο ὁμολογητικό. Μέχρι νά πράξει τά νόμιμα, ἀναβιώνει καί ἰσχύει ἡ προηγούμενη Ὑπουργική Ἀπόφαση (ΣτΈ 4690/1983).  
Ἄν ἐπιμείνετε σέ αὐτή τήν παράνομη στάση σχετικά μέ τό μάθημα τῶν θρησκευτικῶν, εἴμαστε ὑποχρεωμένοι νά ἀντιδράσουμε μέ τόν ἴδιο τρόπο πού ἀντιδράσαμε ἐπί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, νά ἐπιστρέψουμε δηλαδή τά ἀντισυνταγματικά καί προσηλυτιστικά βιβλία ὡς ἀπαράδεκτα καί νά καλέσουμε τούς εὐσυνείδητους θεολόγους νά μή διδάσκουν τό πολυθρησκειακό πρόγραμμα σπουδῶν τοῦ «ΚΑΙΡΟΥ» καί τοῦ ΣΥΡΙΖΑ, ὅπως ἔπραξαν μέχρι στιγμῆς χωρίς καμία πειθαρχική δίωξη νά συμβεῖ, παρά τό πογκρόμ διώξεων πού εἶχε ἀναγγείλει ὁ προκάτοχός σας. Καί δέν συνέβη καμία πειθαρχική δίωξη, διότι καί οἱ προκάτοχοί σας γνώριζαν ὅτι ἡ διδασκαλία τέτοιου μαθήματος εἶναι παράνομη καί ποινικά κολάσιμη.  κ. Ὑπουργέ,  Γνωρίζετε καλά ὅτι ἔχουμε τό δίκαιο μέ τό μέρος μας καί γι’ αὐτό δέν θά ὑποχωρήσουμε μέχρι νά πεταχθοῦν ὅλα τά παράνομα βιβλία-φάκελλοι στούς κάδους ἀνακύκλωσης καί νά μοιραστοῦν στούς μαθητές βιβλία πού θά ἀναπτύσσουν τήν ὀρθόδοξη χριστιανική τους συνείδηση, ὅπως ἐπιτάσσει τό Σύνταγμα.  Σᾶς καλοῦμε νά τηρήσετε τή νομιμότητα καί τίς προεκλογικές ὑποσχέσεις σας καί νά ἀπέχετε ἀπό πραξικοπηματικές καί παράνομες συμπεριφορές τῶν θλιβερῶν προκατόχων σας. Ἐλπίζουμε ἐπίσης, ὅτι δέν θά κωφεύσετε στό ἤδη ἐκπεφρασμένο ἐνδιαφέρον χιλιάδων γονέων ὀρθοδόξων παιδιῶν καί πολλῶν οἰκογενειῶν γιά τήν ἄμεση τήρηση τῶν δύο ἀποφάσεων τοῦ Στ΄Ε τῶν σχετικῶν μέ τό μάθημα τῶν θρησκευτικῶν.  Ἐλπίζουμε ὅτι στήν ὀρθόδοξη Ἑλλάδα δέν θά εὐνοοῦνται ἀποκλειστικά καί μόνο τά παιδιά τῶν Ἑβραίων, τῶν Παπικῶν καί τῶν Μουσουλμάνων, ὅπως ὁρίζει ὁ νόμος τῆς Ἑλληνικῆς πολιτείας γιά τή διδασκαλία τῆς θρησκείας τους.  Μήπως γιά τά ὀρθόδοξα Ἑλληνόπουλα ὑπάρχει ἄλλος νόμος γιά τό μάθημα τῶν θρησκευτικῶν; Θά πρέπει τά παιδιά μας νά ὑφίστανται καί ἐπί τῆς δικῆς σας «δημοκρατικῆς» ἐξουσίας, τήν ἀνισότητα καί τήν ἀδικία;  Ἡ Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν ἐκφράζει τίς δίκαιες φωνές τῶν χιλιάδων ὀρθοδόξων Ἑλλήνων πού ἔχουν ἄμεσο ἔννομο συμφέρον γιά τήν ἑλληνορθόδοξη ἀγωγή τῶν παιδιῶν τους.  Ἐλπίζουμε νά ἀνταποκριθεῖτε στό δίκαιο αἴτημά μας.  Διατελοῦμε μετά τιμῆς  Διά τήν Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν  Ἀρχιμ. Σαράντης Σαράντος, ἐφημέριος Ἱ.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἀμαρουσίου, Πρωτοπρ. Ἰωάννης Φωτόπουλος, ἐφημέριος Ἱ.Ν. Ἁγίας Παρασκευῆς Ἀττικῆς,  Πρωτοπρ. Ἀντώνιος Μπουσδέκης, ἐφημέριος Ἱ.Ν. Ἁγίου Νικολάου Νικαίας,  Πρωτοπρ. Βασίλειος Κοκολάκης, ἐφημέριος Ἱ.Ν. Ὑψώσεως Τιμίου Σταυροῦ Χολαργού  Πρωτοπρ. Νικόλαος Γαβαλάς, ἐφημέριος Ἱ.Ν. Ἀγίων Ἀποστόλων Ψαλιδίου, Χρῆστος Παπασωτηρίου, δικηγόρος παρ’ Ἀρείῳ Πάγῳ. ope.gr
***  ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ: Δεύτερο λουκέτο μέσα σε μια εβδομάδα σε ξένη ΜΚΟ στο Ανατολικό Αιγαίο…

`~  Λουκέτο βάζει η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου σε άτυπη υποστηρικτική δομή για παιδιά και γυναίκες που λειτουργεί σε απόσταση 100 μέτρων από το hot spot της Μόριας, με ευθύνη της δανέζικης ΜΚΟ Team Humanity.  
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του νέου περιφερειάρχη, Κωνσταντίνου Μουτζούρη, ελήφθη πριν από λίγες ημέρες, έπειτα από έκθεση αυτοψίας που διενήργησε επόπτρια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, η οποία διαπίστωσε σειρά υγειονομικών και άλλων παραβάσεων. Από την πλευρά του ο ιδρυτής και επικεφαλής της δομής, ιρακινής καταγωγής Δανός εθελοντής, Σαλάμ Αλντίν, καταγγέλλει στοχοποίησή του από τις ελληνικές Αρχές. Στις 14 Αυγούστου, έπειτα από αναφορά του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, έγινε αυτοψία στον χώρο από επόπτρια δημόσιας υγείας, παρουσία δικαστικής λειτουργού και εκπροσώπων της Αστυνομίας. Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας, την οποία δημοσιεύει το ethnos.gr, διαπιστώθηκαν μια σειρά από παρατυπίες που σχετίζονται με τη νομιμότητα λειτουργίας του χώρου, αλλά και με τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των παιδιών. Συγκεκριμένα, στην έκθεση αναφέρεται πως: >Δεν επιδείχτηκε και δεν προσκομίστηκε από τους υπεύθυνους του χώρου άδεια ίδρυσης και λειτουργίας παιδότοπου. >Ο χώρος χρησιμοποιείται και ως αποθήκη τροφίμων. Παρατηρήθηκε η ύπαρξη τριών μεγάλων θαλάμων κατάψυξης με πλήθος κατεψυγμένων προϊόντων (κρέατος και συσκευασμένων λαχανικών), αλλά και μεγάλες ποσότητες τροφίμων ξηράς αποθήκευσης (ρύζι, ρεβύθια, λάδι, μακαρόνια κ.λπ).  Τη στιγμή της αυτοψίας δεν γινόταν Παρασκευή φαγητού και δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη τραπεζαρίας. Ωστόσο, υπήρχε παρασκευαστήριο με μεγάλη επαγγελματική κουζίνα υγραερίου, δύο επαγωγικές εστίες, λάντζες και σκεύη. Στο εσωτερικό του χώρου υπάρχουν τρία αποχωρητήρια, τα οποία είναι ρυπαρά και τα δύο εξ αυτώ δεν διαθέτουν εξαερισμό, φυσικό ή τεχνητό. Διαπιστώθηκε έντονη δυσοσμία. >Τα λύματα οδηγούνται σε βόθρο >Υπάρχει σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης >Σε δύο κοντέινερς που χρησιμοποιούνται ως αποθήκες, βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων ξηράς αποθήκευσης, τοποθετημένες στο δάπεδο, αλλά και άσχετα με τρόφιμα αντικείμενα (χαλιά, παιδικά καρότσια, ρούχα κ.ά.). Ο χώρος δεν διαθέτει φυσικό φωτισμό και εξαερισμό.  >Διαπιστώθηκε έντονη ρυπαρότητα και ακαταστασία.  >Δεν επιδείχθηκαν αρχεία τεκμηρίωσης διαδικασιών (τιμολόγια προμήθειας τροφίμων, καθαριότητας, εντομοκτονίας, μυοκτονίας, θερμοκρασίας κλπ) >Δεν επιδείχτηκε καταστατικό ίδρυσης ΜΚΟ και παραστατικό απόδειξης εγγραφής της στο Εθνικό Μητρών Ελληνικών και Ξένων ΜΚΟ. >Δεν επιδείχτηκε και δεν προσκομίστηκε γνωστοποίηση λειτουργίας αποθήκης τροφίμων.  «Από τον ανωτέρω έλεγχο προκύπτει ότι ο προαναφερόμενος χώρος κρίνεται επικίνδυνος για την παροχή ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων σε παιδιά, καθώς τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλειά τους», αναφέρεται στην έκθεση αυτοψίας και προστίθεται πως ο χώρος θεωρείται επικίνδυνος και για την Δημόσια Υγεία, λόγω μη σωστής συντήρησης τροφίμων. Προτείνεται η άμεση διακοπή πάσης δραστηριότητας της συγκεκριμένης ΜΚΟ, μέχρι τη συμμόρφωσή της με τη σχετική νομοθεσία. lesvosnews.gr
***  Aνακοίνωση της Ελληνικής Λύσης για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στα πρωτογενή πλεονάσματα και στο χρέος της χώρας….

~  ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ  
Ο κ. Τσίπρας μιλώντας για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και τα χρέη που επωμίστηκε στις «πλάτες» του ο Ελληνικός λαός, συμπεριφέρεται ως πολιτικός που δεν κυβέρνησε ποτέ τη χώρα, ως πολιτικός που δεν ξέρει, δεν άκουσε και δεν είδε τις πολιτικές αστοχίες του πρώτου εξαμήνου του 2015, οπότε η πρώτη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «φόρτωσε» τη χώρα σχεδόν με 100 δις ευρώ χρέη και επώδυνα μέτρα που έφεραν τη χώρα στο τρίτο μνημόνιο!  
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ υπενθυμίζει στον Αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης πως η επιλεκτική «αμνησία» δεν τον λυτρώνει από τα τεράστια λάθη του! Λάθη τα οποία ακολουθεί πιστά η διάδοχη πολιτική κατάσταση με τη Νέα Δημοκρατία! Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο έργο πρωταγωνιστές… με θεατή τον πολύπαθο Ελληνικό λαό! Κρίμα! ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
***  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ: Συγκέντρωση σχολικού υλικού για τα παιδιά της Βορείου Ηπείρου…

~ Εδώ Βόρειος Ήπειρος, πρωτοβουλία συγκέντρωσης σχολικού υλικού!  
Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει.
Ευκαιρία να δείξουμε στους Έλληνες που παραμένουν στη Βόρειο Ήπειρο, που αντέχουν ακόμη και δεν ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες, ότι ΔΕΝ τους ξεχάσαμε. Με λίγα τετράδια, μολύβια, ξύστρες και μπογιές, με ένα μπλοκ ζωγραφικής, ενθαρρύνουμε τα μικρά βορειοηπειρωτόπουλα να ζωγραφίσουν και πάλι την Ελληνική σημαία, την σημαία που περήφανα υπερασπίστηκε με την ίδια του τη ζωή ο εθνομάρτυρας Κωνσταντίνος Κατσίφας. 
Με παιδικά και ιστορικά βιβλία που εξυψώνουν το εθνικό και θρησκευτικό αίσθημα βοηθάμε τα μικρά βορειοηπειρωτόπουλα να γνωρίσουν το μεγαλείο του Έθνους μας και της ορθόδοξης πίστης μας αλλά και να αναπτύξουν την μητρική τους γλώσσα, γλώσσα που υπερασπίστηκε με την ίδια του την ζωή ο εθνομάρτυρας Αριστοτέλης Γκούμας.
Πρωτοβουλία συγκέντρωσης σχολικού υλικού -για ακόμη μία χρονιά- για τα ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου από τον Ιερό Λόχο 2012, Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2019. Όλο το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα προωθηθεί σε φροντιστήρια Ελληνικής γλώσσας που λειτουργούν επί του σκλαβωμένου βορειοηπειρωτικού εδάφους. Επίσης όσα σχολεία/φροντιστήρια Ελληνικής γλώσσας που λειτουργούν στην Βόρειο Ήπειρο επιθυμούν να παραλάβουν το υλικό που θα συγκεντρωθεί, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με το email του συλλόγου μας στο ierosloxos12@gmail.com theecretrealtruth.blogspot.gr
***

***    ΑΘΛΗΤΙΚΑ  :

~* Σάββατο  14/09/2019  για την  Super League στο 

Ελληνικό ποδόσφαιρο  ΓΙΑ ΤΗΝ 3η αγωνιστική : 


~ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Α. - ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης   2-3  ( 1-2 )  .- ^
Tα  γκολ : 17΄Άκπομ  , 22΄ Μάτος  , 45+2΄ Βέλλιος , 53΄ Βέλλιος , 90+3  ΄ Κρέσπο  .- 
Διαιτητής : Τζοβάρας Γιώργος 
Κάρτες : 21΄ Χαρίσης , 90+4΄ Ρόσα , 90+5  ΄Άκπομ , 90+6΄ Βάϊνα , .-  

~ ΟΦΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  3-1  (0-0 )   .- ^
Τα  γκολ :  54΄ Τσιλιανίδης , 61΄ Μάνος , 69΄ Μοράρ , 85΄ Τσιλλιανίδης .- 
Διαιτητής : Καραντώνης Δηήτρης ,  
Κάρτες : 29΄ κόκκινη Μπιάϊ , κίτρινες  33΄ Μελλλάντο , 64΄ Νέϊρα , .-  

~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π .  ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ.  5-0  , (1-0) .- 
Τα  γκολ :  12 ΄ Γκουϊχέλμε , 72΄ Ελ Άραμπι , 79΄ Άτζελ Γκουέρτο , 84΄Βαλμπουένα ,  90 =4΄ Σαουντανί  , .- 
Διαιτητής : Φωτιάδης Φώτιος , .- 
Κάρτες : 17΄Μυστακίδης , 37΄ Ποντένσε , 41΄ Μουνιζ      52΄ Ελλαντελουϊ , 50΄Ρουμπέν Τσιάο , 81΄Μάξ  , 83΄ κόκκινη Λυρατζής , .- 

Κυριακή  15/09/2019



~ ΞΑΝΘΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης   2-1 , (1-0) .- ^
Τα  γκολ 19' Γκολ για την Ξάνθη! Σέντρα του Στούργκεον από τα αριστερά, ο Τζουρίτσκοβιτς πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 1-0. ,, 55' Γκολ για την Ξάνθη! Στούργεον , Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον -αμαρκάριστο στη μικρή περιοχή- Στούργκεον, που "τσίμπησε" την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το 2-0. , 57' Γκολ για τον Αστέρα Τρίπολης! με τον Μάρκ Φερνάντες , Ο Μαρκ Φερνάντεθ πήρε την πάσα από τον Μπαράλες, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Σάο Μπέντο. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ωστόσο στη συνέχεια μέτρησε κανονικά με τη χρήση του VAR. , 
Διαιτητής : Αλέξανδρος Τσαμούρης  ,  .. Τσίρος  ,  και  Τάτσης , 
Κάρτες :66' Κίτρινη κάρτα στον Βαλιέντε. , 83' Κίτρινη κάρτα στον Πασαλίδη. , 
Συνθέσεις Η ενδεκάδα της Ξάνθης: Σάο Μπέντο - Ντίρεσταμ, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσα - Τέρκι, Κοβάτσεβιτς - Στούργκεον, Μπαριέντος, Τζουρίτσκοβιτς - Τεσέιρα .- 
Η ενδεκάδα του Αστέρα Τρίπολης: Παπαδόπουλος - Καπίγια, Πασαλίδης, Αντζουλάς, Μαρτίνεθ -Βαλιέντε, Μουνάφο - Μαρκ Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ, Ριέρα - Μπαράλες
Στον πάγκο για την Ξάνθη οι Σταθάκης, Μουλέν, Ντε Αμορίμ, Μαλεζάς, Φόσε, Ντε Λούκας, Καμαρά.
Στον πάγκο για τον Αστέρα Τρίπολης οι Μιχαήλ, Τασουλής, Χαουρέγκι, Ιγκλέσιας, Σουάρεθ, Κώτσιρας, Τζίμας.
~*46΄ αλλαγή μέσα ο Γ. Κότσιρας αντι για Αντζούλα ,  65' Πρώτη αλλαγή στο ματς για την Ξάνθη. Ο Ουίλιαμ αντικαθιστά τον Τζουρίτσκοβιτς. , 73' Δεύτερη αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Φοσέ αντικαθιστά τον Μπαριέντος.   73' Δεύτερη αλλαγή και για τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Χαουρέγκι πήρε τη θέση του Ριέρα. , 81' Τρίτη αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Καμαρά αντικαθιστά τον Στούργκεον. , 85' Τρίτη αλλαγή για τον Αστέρα. Ο Ιγκλέσιας αντικαθιστά τον Μουνάφο. .- 


~ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΑ    1-0  , ( 0-0 ) .- ^
Τα  γκολ : 56΄ ΓΚΟΛ ο Πανιώνιος, 1-0! με τον Μαξίμοβιτς , 
Διαιτητής :Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Βοηθοί: Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Αϊναλής (Μακεδονίας), 4ος: Αγγελάκης (Μακεδονίας) - VAR: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Κάρτες :29' Κίτρινη στον Ζίβκοκιτς , 39΄ κίτρινη Αραμπούλι , 41΄ κίτρινη Καρανίκας  , 43' Κίτρινη για την ΑΕΛ, την είδε ο Ντάουντα ,45+1΄ Κίτρινη στον Κάτσε , ,78' Αποβολή για την ΑΕΛ! Δεύτερη κίτρινη για τον Ζίβκοβιτς80' Κίτρινη ο Σαραμαντάς , ,82΄ κίτρινη ο Άρτσε  ,  
Συνθέσεις :  Πανιώνιος (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κότνικ, Ρέντζας, Σαραμαντάς, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Άρτσε, Κόρμπος, Μαξίμοβιτς, Τσιλούλης, Αραμπούλι, Καμαρά
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μόρας, Ζίβκοβιτς, Μπράλιτς, Μιχαήλ, Κάτσε, Φατιόν, Καρανίκας, Ουάρντα, Μπούστος, Ντάουντα
Στον πάγκο των γηπεδούχων: Μάλερμπ, Μανιάτης, Λυμπεράκης, Παπανικολάου, Οικονομίδης, Σιντί - Αλί, Παπαγεωργίου
Στον πάγκο των φιλοξενούμενων: Ρίστιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Ζίζιτς, Σεσέροβιτς, Μπέρτος, Νούνιτς, Φιλίποβιτς  .- 
69' Νούνιτς αντί Μόρα για την ΑΕΛ και Μιλοσάβλιεβιτς αντί Φατιόν , 75' Φιλίποβιτς αντί Μπούστος για την ΑΕΛ , 82' Οικονομίδης αντί Άρτσε για τον Πανιώνιο , 90+2 ΄ Παπαγεωργίου αντί Μακσίμοβιτς  , 
~ *  Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις  .- 



~  ΑΕΚ  Α.  - ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964  2-0  , (1-0) .- ^ 
Τα  γκολ 37' Γκοοοολ για την ΑΕΚ!  με Πλιάτσικα , Ο Λιβάγια έκανε φοβερή ντρίμπλα και άδειασε τον Σάλιακα, στη συνέχεια έκανε το παράλληλο γύρισμα με δύναμη και ο Πλιάτσικας έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του! 1-0 λοιπόν η ΑΕΚ με την... βοήθεια του Πλιάτσικα. , 45+2' Γκοοοολ για την ΑΕΚ! Ωραία εκτέλεση φάουλ του Ζεράλδες, ο Βράνιες πετάχτηκε και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη. , 
Διαιτητής :Διαιτητής είναι ο Μανούχος (Αργολίδας), με βοηθούς τους Τριανταφύλλου (Αρκαδίας), Πάγκαλο (Λασιθίου), ενώ τέταρτος είναι ο Γκάμαρης (Αθηνών). Διαιτητής VAR ο Τζήλος (Λάρισας) και AVAR η Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής).
Κάρτες16' Κίτρινη κάρτα στον Βράνιες, σωστή η απόφαση του Μανούχου! , 67' Κίτρινη κάρτα στον Βάντερσον. , 68' Κίτρινη κάρτα στον Λιβάγια. , 
Συνθέσεις : ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Βράνιες, Λόπες, Σιμόες, Κρίστισιτς, Αλμπάνης, Λιβάγια, Ζεράλδες, Γιακουμάκης.
Στον πάγκο για τους γηπεδούχους οι Τσιντώτας, Χουλτ, Παουλίνιο, Ντέλετιτς, Γαλανόπουλος, Βέρντε και Κλωναρίδης..
Λαμία (Σωτήρης Αντωνίου): Βελλίδης, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βύντρα, Βάντερσον, Σάλιακας, Δημούτσος, Μπεχαράνο, Σκόνδρας, Ρόμανιτς, Καραμάνος.
Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους οι Κάτσικας, Τζανετόπουλος, Βασιλόγιαννης, /7/*-/*/-Τουράμ, Σασί, Ανάκογλου και Μπουλούλης.  
~  36' Αναγκαστική αλλαγή για την Λαμία. Βασιλόγιαννης αντί Μπεχαράνο. , 64' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Κλωναρίδης αντί Αλμπάνη. , 65' Αλλαγή για την Λαμία. Τουράμ αντί Ρόμανιτς. , 72' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Βέρντε αντί Ζεράλδες. , 76' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Γαλανόπουλος αντί Κρίστισιτς. , 85' Αλλαγή για την Λαμία. Μπουλούλης αντί Δημούτσου. , 
~*  Τρία λεπτά ο έξτρα χρόνος. 



ΑΡΙΣ Θεσ/νίκης - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   4-0  , (2-0) .-  ^ 
Τα  γκολ 20' Γκοοοοοολ! 1-0 ο Άρης, με το λάθος του Ζαχίντ που επιλέγει αναίτια να γυρίσει τη μπάλα παράλληλα προς την εστία του Διούδη και τον Φετφατζίδη να κλέβει, να στοπάρει και με κεφαλιά να νικάει τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού... , 44' Γκοοοοοοολ! 2-0 ο Άρης, με τον Βέλεθ να φεύγει ταχύτατα στην αντεπίθεση και από την πολύ ωραία κάθετη πάσα του Φετφατζίοδη να νικάει με πλασέ στην απέναντι γωνία τον Διούδη, που βρήκε πάντως τη μπάλα, διπλασιάζοντας τα γκολ της ομάδας του... , 54' Γκοοοοοολ! 3-0 ο Άρης, με τον Ντιγκινί να σκοράρει ανενόχλητος  , 64' Γκοοοοολ! 4-0 ο Άρης, με τον  Ιντέγιε , 84' Γκολ ο Παναθηναϊκός, 4-1! Ο Περέα με ατομική προσπάθεια έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Άρη και πλάσαρε τον Κουέστα , Γίνεται έλεγχος στην αίθουσα του VAR, για να δούμε...Υπάρχει ένα πλάνο που δείχνει τον Μακέντα να χτυπάει τον Σάσα
Διαιτητής : Βασίλειος Φωτιάς , Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Βασίλειος Φωτιάς από τον Σύνδεσμο Πέλλας και χρέη διαιτητή VAR θα εκτελέσει ο Αναστάσιος Παπαπέτρου του Συνδέσμου Αθηνών. , 
Κάρτες :67' Κίτρινη κάρτα στον Ινσούα, για φάουλ πάνω στον Σάσα. , 71' Κίτρινη κάρτα στον Χατζηγιοβάνη. , 74' Κίτρινη κάρτα στον Ματίγια, για διαμαρτυρία. ,  Δεν υπάρχει γκολ! Για τον λόγο που σας προαναφέραμε... Κίτρινη στον Μακέντα  , 90+1' Κίτρινη στον Γιόχανσον ,
ΣυνθέσειςΠιο συγκεκριμένα, ο Κουέστα θα είναι στην εστία. Κορχούτ αριστερό μπακ, Σούντγρκεν στο δεξί άκρο και ο Βέλεθ με τον Ρόουζ στο κέντρο της άμυνας. Οι Ματίγια και Σάσα οι δύο κεντρικοί μέσοι, ενώ Στο αριστερό «φτερό» ο Μπρούνο Γκάμα και στο δεξί ο Φετφατζίδης, με τον Ντιγκινί σε επιτελικό ρόλο και στην κορυφή τον Ιντέγε.
Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί με σύστημα 3-4-2-1. Ο Διούδης θα καθίσει στο τέρμα, με τους Κολοβέτσιο, Πούγγουρα και Μαυρομμάτη τριάδα στην άμυνα. Γιόχανσον, Δώνης, Ζαχίντ και Ινσούα θα παίξουν στον άξονα, με τους Μπουζούκη-Χατζηγιοβάνη πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μακέντα.
Στον πάγκο των αναπληρωματικών για τους γηπεδούχους θα καθίσουν οι :  Εμάν , Δεληζήσης, Ντουάρτε, Λάρσον, Μαρτίνες, Κωνσταντινίδης και Μαντσίνι.
Ενώ στον πάγκο των φιλοξενούμενων θα βρίσκονται οι: Κότσαρης, Κολοβός, Χατζηθεοδωρίδης, Μολό, Περέα, Νούνες και Αλεξανδρόπουλος. -
~ *Ο Κολοβός περνάει στο ματς αντί του Μαυρομμάτη για τον ΠΑΟ.  ,  59' Δεύτερη αλλαγή από πλευράς φιλοξενούμενων, ο Χατζηθεοδωρίδης στη θέση του Ζαχίντ. , 63΄ Λάρσον  αντί Γκάμμα , 69' Κλείνει τις αλλαγές του ο Παναθηναικός . Ο Περέα παίρνει τη θέση του Ινσούα. , 74' Ο Φετφατζίδης δίνει τη θέση του στον Μαντσίνι. , 83' Τελευταία αλλαγή και για τον Άρη, με τον Δεληζήση να αντικαθιστά τον Βέλεθ. , 
~* 7΄ λεπτά  ο εκστρα χρόνος ,Επτά λεπτά οι καθυστερήσεις .- 




***  Για  την 3η  αγωνιστική  σήμερα

 ***  Ολυμπιακός  Π. U19 -  Βόλο ς Ν.Π.Σ.  U19   3-1 .-

***   FIFA World Championship σήμερα Παρ . 13/09/2019  
ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ : 
*   ΙΣΠΑΝΙΑ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ   95-88 .-^ [ με δύο 2 παρατάσεις71-71  και 80-80 ] .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 22-21, 10-16, 19-18 , 20-16 , 24-17  .-^
~*  ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΓΑΛΛΙΑ 80-66 , (39-32) .- ^

ΤΑ  δεκάλεπτα : 21-18 , 18-14 ,  21-16 , 20-18  .- ^





***  ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ : Κυριακή  15-09-2019 : 

 ΓΑΛΛΙΑ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ   67-59  , (21-30) .- ^
Τα  δεκάλεπτα :  11-16 , 10-14 , 21-16 , 25-13  .-  ^
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-16, 21-30, 42-46, 67-59                                                                  ΓΑΛΛΙΑ (Κολέ): Αλμπισί 9 (3), Μπατούμ 9 (1 τρίποντο, 6 ασίστ), Ντε Κολό 19 (3), Φουρνιέ 16 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Γκομπέρ 2 (6 ριμπάουντ), Λαμπεϊρί 2, Εμπαγιέ, Ντιλικίνα 2 (1/7 σουτ), Πουαριέ 8 (7 ριμπάουντ), Τουπάν  
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Λεϊμάνις): Μπέινς 5 (1), Μπόγκουτ 5 (6 ριμπάουντ), Κρικ, Ντελαβεντόβα 4, Γκούλντινγκ, Ίνγκλις 17 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Κέι 9, Μιλς 15 (2)
***  ΤΕΛΙΚΟΣ
: Υπόκλιση στη «βασίλισσα» του κόσμου Ισπανία!
Στην κορυφή του κόσμου ανέβηκε μετά το 2006 η Ισπανία, η οποία «εγκλώβισε» τους Σκόλα και Καμπάτσο και νίκησε 95-75 στον τελικό την Αργεντινή! Τα δεκάλεπτα: 14-23, 31-43, 47-66, 75-95 .-* Από την Ασία ξανά στην κορυφή του κόσμου η Ισπανία! Μία εξαιρετικά «διαβασμένη» και πιο ποιοτική «φούρια ρόχα»… στραγγάλισε (95-75) την Αργεντινή στον τελικό και κατέκτησε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά από αυτό στην Ιαπωνία το 2006!
ΑΓΕΝΤΙΝΗ - ΙΣΠΑΝΙΑ  75-95 ,( 31-43) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 14-23  , 17-20 , 16-23 , 28-29 .- 


*** Κύπελλο Ελλάδας  Σάββατο  14-09-2019  :
~ Αετός Ορφανού - Θεσπρωτός  2-1 .- ^
Κυριακή  15-09-2019 :
Επισκοπή - Τρίκαλα  1-2 .- ^
Θυαναλιακός - Α.Ο. Καβάλας  κ.α.  0-0 , παράταση : 0-1  .- ^
Πανσερραϊκός - ΠΟ . Τρίγλιας  2-0  .- ^

*** Στο  ποδόσφαιρο   Super League   U19   ΣΉΜΕΡΑ 14-09-2019 :
~*  Ατρόμητος  Α. -ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  3-3  .- ^
~*  ΟΦΗ -Παναιτωλικός 2-3 .- ^
~*  Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 4-2 .- ^
~*  ΑΕΚ Α. - Λαμία 1964   5-0 .-^
~*  Άρις Θεσσ/νίκης -Παναθηναϊκός  1-2 .- ^
~*  Πανιώνιος -  ΑΕΛ Λάρισα  1-2 .- ^

~* **  Ποδόσφαιρο στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας!

ΤΟ ΚΔΑΠ ΑμΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ «ΔΙΑΦΗΜΙΣΕ» ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥA GRASSROOTS
Ένα ξεχωριστό event έλαβε χώρα χθες το πρωί στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, η οποία μετατράπηκε σε ποδοσφαιρικό γήπεδο! Ήταν μια διοργάνωση της ΕΠΣ Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας στο πλαίσιο του προγράμματος Grassroots που υλοποιεί η ΕΠΟ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Μάλιστα το «παρών» έδωσε και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Σε ρόλο πρωταγωνιστή ήταν όμως χθες το ΚΔΑΠ ΑμΕΑ του Δήμου, με τα παιδιά να χαίρονται με την καρδιά τους το παιχνίδι, «διαφημίζοντας» με τον καλύτερο τρόπο το τουρνουά «Hello football friends Grassroots 2019» που θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία, με τη συμμετοχή των ακαδημιών των τοπικών ομάδων. Θα διεξαχθούν αγώνες 5x5 και 7x7, με ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 1/1/2006 έως 31/12/2009.
Οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων θα υποβάλλονται έως την Τετάρτη 18/9 στα γραφεία της ΕΠΣΜ (οδός Σπετσών και Δαμοφώντος).

***  Τα αποτελέσματα των σημερινών αγώνων (14/9) για την α’ φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας:
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
(1η φάση)
Αγώνας Αποτέλεσμα
1. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ – Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-0 α.α.
2. ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. – ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ 3-4 παρ. (3-3 καν. αγώνας)
3. ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 2-1
4. ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣ – ΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 3-4 παρ. (2-2 καν. αγώνας)
5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ – ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 1-0
6. ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-0

***

~


 ~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΗΝΟΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2019  :             
~1 ,  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ  !   - Η  Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών  Μεσσηνίας  .- Κυριακή  01  Σεπτεμβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://snsarfara.blogspot.com/2019/08/blog-post_31.html  .-  
2.-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών  Μεσσηνίας 
Δευτέρα  02 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης
 https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/09/02-2019.html   .- 
3.-.- Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .- 
Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .- 

4.-  Site:   Κ.  Βελόπουλου http://velopoulos.gr/  .- 
5.-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας   .-
Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :

https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .-
6.- Η Εφημερίδα μας   Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας (2) .
Τετάρτη 04  Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :

 https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/09/2.html  .- 
7.-Η  Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .- Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .-
8.-Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας   .-  Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/09/blog-post.html .-  
9.- .-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .- Σάββατο  07 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :
 https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .- 
10.- Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών  Ν. Μεσσηνίας  .-
Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .  - 

11.-Η  Εφημερίδα μας Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  .- Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :
 https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .-  
12.- Η  Εφημερίδα  μας  Τα  Νέα των  Αρφαρών  Ν. Μεσσηνίας  .- Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara.blogspot.com/2019/09/blog-post.html   .- 
13.- Η  Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .-Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :

 https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/09/blog-post.html   .- 
14.-Η  Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας (2)  .-  Τετάρτη  11 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης (2) :
https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .-
15.- .- Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .-  Πέμπτη  15 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/09/blog-post_11.html .-
16.- Η Εφημερίδα μας  Τα Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .-  Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/09/blog-post_12.html  .-
17.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας (2)  .- Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης (2)  .- :
https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .- 
18.-  Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας .- Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/09/blog-post_13.html  .- 
19.-Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .- Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/09/blog-post_14.html   .-        20.- Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών  Μεσσηνίας .- Δευτέρα  16 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :
 https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/09/blog-post_15.html .-  
 21.-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνία (2) .- Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/09/2.html  .-                22.-       

~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2019  :  
1.- ARFARA NEWS Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .-
Πέμπτη 01  Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  ~
ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ !  και  ΚΑΛΗ  ΠΑΝΑΓΙΑ   για όλους μας     :
https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/07/arfara-news.html  .-
 2.-  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Καλαμάτας  .-
Παρασκευή  02  Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :
https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html  .- 
 27.-   Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .
Πέμπτη  29 Αυγούστου 2019 Στο  αγιάζι της ενημέρωσης:
https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/08/blog-post_28.html  .- 

 28.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .- 
Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : 

https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/08/blog-post_29.html  .-
 29.- Η  Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .-
Σάββατο 31  Αυγούστου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης

 https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/08/blog-post_30.html  .-  
 30.-  Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών  Μεσσηνίας  (2)  .-Σάββατο 31/08/2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/08/2.html  .-  

~  *** ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ : 
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,  
http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009      
 2. -
Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .-http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,
3. -
Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας
 Σύνολον        14.444   βίντεο   .-
*** 
https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών
 
https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών
  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like& notif_id=1476255372769279    ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ    https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends  = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .      http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako  .-  
http://www.arfara1964athens.gr/    ARFARA ATHENS ..  www.arfara1964athens.gr 
   https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. 
*** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328   , .=  http://www.messinia.net.gr  /. -  .- www.erroso.gr  , .-        
  https://www.facebook.com/pg/paisiosmonahos/posts/?ref=notif  = ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ
  1.-   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  - =stamatios.n.skoulikas
  2.- Stamatios Skoulikas: https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18?sk=wall .-

~

Δεν υπάρχουν σχόλια: