ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

ARFARA NEWS Τα Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Δευτέρα  03 -06-2019 ,  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
~

~**  3 Ιουνίου- Γιορτή σήμερα: Του Αγίου Λουκιλλιανού και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων
: Τη μνήμη του τιμά σήμερα, 3 Ιουνίου, η Εκκλησία μας. Ο Κύριος μας διαβεβαίωσε ότι «τα αδύνατα παρά ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστίν». Δηλαδή, εκείνα που είναι αδύνατο να γίνουν με την ασθενική δύναμη και λογική του ανθρώπου, αυτά είναι κατορθωτά και δυνατά από το Θεό.  
Πράγματι, ποιος θα περίμενε από έναν άνθρωπο που πέρασε σχεδόν όλη του τη ζωή μέσα στην ειδωλολατρία, της οποίας, μάλιστα, ήταν και ιερέας, να γίνει χριστιανός; Κι όμως. Αυτό συνέβη με το γέροντα ιερέα ειδωλολάτρη Λουκιλλιανό, που έζησε στα χρόνια του βασιλιά Αυρηλιανού το 270 μ.Χ. Όταν, λοιπόν ο Λουκιλλιανός, άκουσε για πρώτη φορά χριστιανικό κήρυγμα στην πατρίδα του Νικομήδεια, η θεία χάρη δημιούργησε μέσα του πραγματικό σεισμό. Γκρεμίστηκαν σαν χάρτινοι πύργοι οι ειδωλολατρικές του πεποιθήσεις, που τόσο βαθειά ήταν ριζωμένες στην ψυχή του. Τα γεροντικά του μάτια άνοιξαν και με νεανική ζωηρότητα διακήρυξε την πίστη του στο Χριστό. Προσπάθησε, μάλιστα, να φέρει με το κήρυγμα του και άλλες ψυχές σ’ Αυτόν. Το γεγονός αυτό καταγγέλθηκε στον κόμη Λιβάνια. Με θάρρος ο Λουκιλλιανός ομολόγησε μπροστά του το Χριστό. Τότε ο κόμης, πιεζόμενος και από τους ειδωλολάτρες ιερείς, που θεώρησαν το Λουκιλλιανό λιποτάκτη της θρησκείας τους, διέταξε και τον βασάνισαν. Έπειτα τον έριξαν στη φωτιά για να καεί, αλλά δυνατή βροχή έσβησε τη φωτιά. Τότε τον έστειλαν στο Βυζάντιο, όπου ο Λουκιλλιανός αξιώθηκε να μαρτυρήσει με σταυρικό θάνατο. Στη φυλακή μέσα ο Άγιος Λουκιλλιανός βρήκε τέσσερα παιδιά, τον Κλαύδιο, τον Υπάτιο, τον Παύλο και τον Διονύσιο, που για τον ίδιο λόγο ήταν φυλακισμένα και κατόπιν αποκεφαλίστηκαν. Μετά τον θάνατο και του Αγίου, η παρθένος Παύλη, πήρε τα Ιερά του λείψανα και τα ενταφίασε. Τότε όμως, συνελήφθη και αυτή, βασανίζεται σκληρά και στο τέλος αποκεφαλίζεται. Απολυτίκιο:  Ήχος α’. Χορός Αγγελικός.  Ως άστρον φαεινόν, εκ νυκτός τής απάτης, ώ Λουκιανέ, ευσεβώς αναλάμψας νομίμως ηγώνισαι καί τόν δόλιον έκτεινας, όθεν πρέσβευε σύν τή θεόφρονι Παύλη καί τοίς τέσσαρσι παισί Χριστώ, αθλοφόρε, υπέρ τών ψυχών ημών.   


~**   Γιατί ντρέπεσε να Εξομολογηθείς;
Η ντροπή στήν Εξομολόγηση έρχεται από τον σατανά πού παρακολουθεί άγρυπνος τί θα κάνουμε…   
«Ντρέπεσαι λοιπόν και κοκκινίζεις να ομολογήσεις τις αμαρτίες σου; Αλλά και αν ακόμα έπρεπε να τις ομολογείς μπροστά στους ανθρώπους και να εξευτελίζεσαι, ούτε καί τότε θά έπρεπε να ντρέπεσαι· διότι ντροπή και αισχύνη είναι το να αμαρτάνεις, και όχι το να ομολογείς τις αμαρτίες σου…

Γνωρίζω και εγώ ότι δεν ανέχεται η συνείδηση την ενθύμηση των αμαρτιών μας. Διότι αν θυμηθούμε μόνον τις αμαρτίες μας η ψυχή μας αναπηδά όπως ακριβώς αναπηδά κάποιο αδάμαστο και δύστροπο πουλάρι.

Όμως συγκράτησε, χαλιναγώγησε, χάιδευσε τη ψυχή με το χέρι, κάνε τη ήμερη, πείσε την, ότι αν δεν εξομολογηθεί τώρα στόν ιερέα, θα αναγκαστεί νά εξομολογηθεί εκεί όπου είναι περισσότερη η τιμωρία, όπου είναι μεγαλύτερος ο παραδειγματισμός.

Εδώ το δικαστήριο είναι χωρίς μάρτυρα και δικαστής του εαυτού σου είσαι συ ο οποίος αμάρτησες· εκεί όμως θα παρευρίσκεται όλο το πλήθος της οικουμένης αν δεν προλάβουμε να τα σβήσουμε εδώ.

Ντρέπεσαι να ομολογήσεις τά αμαρτήματα; Να ντρέπεσαι τότε και να τα διαπράτεις !

Εμείς όμως όταν διαπράττουμε αυτά τολμάμε να τα διαπράττουμε κατά τρόπον αναίσχυντο και προκλητικό· όταν όμως πρόκειται να τα ομολογήσουμε, τότε ντρεπόμαστε και αποφεύγουμε, ενώ έπρεπε να κάνομε τούτο με μεγάλη προθυμία. Διότι δεν είναι ντροπή το να κατηγορείς τα αμαρτήματα, αλλά δικαιοσύνη και αρετή· εάν δεν ήταν δικαιοσύνη και αρετή δεν θα έδινε γι’ αυτήν ο Θεός αμοιβή.

Το ότι πράγματι έχει αμοιβές η εξομολόγηση, άκουσε τί λέγει· «Λέγε πρώτος εσύ τα αμαρτήματά σου για να δικαιωθείς». Ποιός ντρέπεται να πράξει κάτι από το οποίο θα γίνει δίκαιος; Ποιός ντρέπεται να ομολογήσει τα αμαρτήματα, για να απαλλάξει τον εαυτόν του από τα αμαρτήματα; Μήπως σε προτρέπει να τα ομολογήσεις για να σε τιμωρήσει; Όχι βέβαια για να τιμωρήσει, αλλά για να συγχωρήσει.
Στα κοσμικά δικαστήρια συμβαίνει να επέρχεται η τιμωρία μετά την ομολογία της ενοχής. Για τούτο και ο ψαλμός υποπτευόμενος ακριβώς αυτό, μη τυχόν δηλαδή φοβούμενος κανείς τιμωρία μετά την εξομολόγηση αρνηθεί να εξομολογηθεί τα αμαρτήματά του, λέγει· «εξομολογηθείτε στον Κύριο τα αμαρτήματά σας, διότι είναι αγαθός, διότι το έλεος αυτού μένει εις τον αιώνα».
Μήπως ( νομίζεις ότι ο Θεός ) δεν γνωρίζει τα αμαρτήματα σου, εάν εσύ δεν τα ομολογήσεις;
Λοιπόν τί περισσότερο γίνεται σε σένα όταν δεν τα ομολογείς; Μήπως μπορείς να διαφύγεις την προσοχή του;
Και αν ακόμα δεν τα πεις εσύ, εκείνος τα είδε· αν δε τα πεις εσύ εκείνος τα λησμονεί. Διότι λέγει· «Ιδού εγώ είμαι ο Θεός εκείνος ο οποίος από αγάπη εξαλείφω τις αμαρτίες σου, και δεν τις ενθυμούμαι».
Βλέπεις; «Εγώ δεν θα τις ενθυμηθώ» λέγει· διότι τούτο είναι ίδιον της φιλανθρωπίας· συ να τις θυμηθείς για να σου γίνει αφορμή σωφρονισμού.

***     Αλλάζουν χέρια και οι 6 Δήμοι της Μεσσηνίας  
Πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Μεσσηνίας μπορεί να χαρακτηριστεί το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών, μιας και όλοι οι Δήμοι της «αλλάζουν» χέρια.
Να σημειωθεί ακόμα ότι στους 4 από τους 6 Δήμους υποψήφιοι ήταν οι νυν δήμαρχοι, που όμως την πρώτη Σεπτέμβρη παραδίδουν τα κλειδιά και θα βρίσκονται στα έδρανα της αντιπολίτευσης.
Η πρώτη αλλαγή έγινε την προηγούμενη Κυριακή στο Δήμο Μεσσήνης, όπου επικράτησε ο Γιώργος Αθανασόπουλος με 51, 57% του νυν δημάρχου Γιώργου Τσώνη.
Επόμενη αλλαγή δημάρχου με μεγάλη διαφορά είχαμε χθες στο Δήμο Τριφυλίας, όπου ο Γιώργος Λεβεντάκης κατάφερε να επικρατήσει με 69,22% του νυν δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα.
Με διαφορά επικράτησε και ο Παναγιώτης Καρβέλας στο Δήμο Πύλου- Νέστορος, καταφερνοντας να συγκεντρώσει το 59, 08% των ψήφων και να επικρατήσει του νυν δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη.
Το 57,08% κατάφερε να συγκεντρώσει η Παναγιώτα Γεωργακοπούλου που αναλαμβάνει το Δήμο Οιχαλίας.
Ένας ακόμα δήμαρχος που αποχωρει ειναι ο Γιάννης Μαραμπέας, που έχασε με ελάχιστη διαφορά, αφού ο Δημήτρης Γιαννημάρας συγκέντρωσε το 50,56% των ψήφων.
Τέλος, στο Δήμο Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και Βασίλης Κοσμόπουλος έδωσαν σκληρή μάχη, με τον πρώτο να επικρατεί με 50, 52%.
***   Νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Παναγιώτης Νίκας (φωτογραφίες και βίντεο)    
Στο εκλογικό του κέντρο στην Καλαμάτα γιόρτασε τη νίκη του, ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.
Ο κ. Νίκας έφτασε εκεί λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, όπου τον περίμεναν μέλη του συνδυασμού αλλά και πλήθος κόσμου.
Δήλωσε μεταξύ άλλων: "Για όλους εμάς σήμερα είναι μια μεγάλη βραδιά, είναι μια σπουδαία βραδιά, για την Καλαμάτα, για τη Μεσσηνία, για την Αρκαδία, για την Αργολίδα, για την Κορινθία, για την Λακωνία, για ολόκληρη την Πελοπόννησο. Θα υπάρξει ένα καινούργιο ξεκίνημα."
Ο Παναγιώτης Νίκας ευχαρίστησε "τους 77 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, τους αριστείς της Πελοποννησιακής κοινωνίας", οι οποίοι όπως είπε, "θα είναι από αύριο οι βασικοί μου συνεργάτες για μια νέα πορεία στην Πελοπόννησο". Επίσης, ευχαρίστησε, "τον πελοποννησιακό λαό που σε αυτούς τους οκτώ μήνες του προεκλογικού αγώνα σε πόλεις και σε χωριά της Πελοποννήσου, μάς έδειξε την αμέριστη συμπαράστασή του και την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή στην περιφέρεια Πελοποννήσου".
Ακόμη, ο Παναγιώτης Νίκας ανέφερε ότι "από αύριο θα ξεκινήσει μια προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε στα πλαίσια του νέου νόμου για την αυτοδιοίκηση, η οποία θα βασίζεται στη συνεργασία, στην συναντίληψη και στην κοινή πορεία για την επίλυση των προβλημάτων".
Κλείνοντας ο Παναγιώτης Νίκας ευχαρίστησε "τους πολίτες που με ψήφισαν και κυρίως αυτούς οι οποίοι δεν έχουν την ίδια με μένα ιδεολογική και πολιτική αναφορά", προσθέτοντας ότι "θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να τους δικαιώσω".
Ο νέος περιφερειάρχης αύριο θα επισκεφθεί την Τρίπολη όπου θα δώσει συνέντευξη Τύπου.



Video: 
  




***  Ο Θανάσης Βασιλόπουλος νέος Δήμαρχος Καλαμάτας! (βίντεο & φωτογραφίες) 

Βραδιά “θρίλερ” και μάχη “στήθος” με “στήθος” με τον Βασίλη Κοσμόπουλο
Ο 48χρονος Θανάσης Βασιλόπουλος είναι ο νέος Δήμαρχος Καλαμάτας, που θα διαδεχθεί τον Παναγιώτη Νίκα, ύστερα από 13 χρόνια στο “τιμόνι” του Δήμου Καλαμάτας.
Η εκλογική “βραδιά” δεν ήταν για “καρδιακούς” καθώς εξελίχθηκε σε “θρίλερ” που κρίθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και με συνολική διαφορά 280 ψήφων.
Ο “χαμένος” της αποψινής βραδιάς έκανε ένα εντυπωσιακό “come back” σε ψήφους σε σχέση με τον πρώτο γύρο, ειδικά στις αστικές περιοχές της Καλαμάτας, που υπερκάλυψε το “χαμένο” έδαφος της α΄ Κυριακής και βρέθηκε μπροστά από τον αντίπαλο  του.
Η “περιφέρεια” όμως του δήμου, ήταν αυτή που έγειρε την “πλάστιγγα” και έδωσε τη νίκη τελικά στον Θανάση Βασιλόπουλο.
Λίγο μετά τις 10 το βράδυ ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας έφθασε στο εκλογικό του κέντρο στην οδό Πολυχάρους μέσα σε αποθέωση από τους εκατοντάδες φίλους του συνδυασμού που βρίσκονταν εκεί .
Στις πρώτες του δηλώσεις εμφανίστηκε ενωτικός σημειώνοντας ότι απόψε κέρδισε η Καλαμάτα. Λίγα μέτρα πιο μακριά στην οδό Πολυχάρους, επικρατούσε ένα “κοντράστ” συναισθημάτων από τους φίλους του Βασίλη Κοσμόπουλου, που είδαν το συνδυασμό “Καλαμάτα Μπροστά” , να ανακάμπτει από την α’ Κυριακή , όχι όσο όμως χρειαζόταν για να κερδίσει το δήμο.
Λίγο μετά τις 11 το βράδυ ο Βασίλης Κοσμόπουλος, συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες, επισκέφθηκε το γραφείο του Θανάση Βασιλόπουλο τον οποίο συνεχάρη για τη νίκη του.
Video: 


***

***  Νέος Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος ο Παναγιώτης Καρβέλας 

Αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο Πύλου Νέστόρος όπου νικητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Καρβέλας.
Ο απερχόμενος Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα ανακοίνωσε τα εξής:
Για μια ακόμα φορά ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους.
Το αποτέλεσμα της επαναληπτικής εκλογικής διαδικασίας είναι αδιαμφισβήτητο, με καθοριστικό παράγοντα την αποχή.
Ακόμα κι έτσι ο κ. Καρβέλας κατάφερε να επικρατήσει και να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των ψήφων.
Δεν μπορώ, λοιπόν,  παρά να τον συγχαρώ και να του ευχηθώ καλή δημαρχιακή θητεία.
Θα συνεχίσω να προσφέρω στον τόπο μου με τον καλύτερο τρόπο από τη θέση που επέλεξαν να μου αναθέσουν οι συμπολίτες μου.
Θα συμβάλω τα μέγιστα ώστε να μην οπισθοδρομήσουμε ως Δήμος .
Η μεγάλη παρακαταθήκη έργων που αφήνουμε στο νέο Δήμαρχο και τη νέα Δημοτική Αρχή ελπίζουμε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο και να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του Δήμου μας.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας όλα αυτά τα χρόνια.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους μου τους συνεργάτες για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους στην υλοποίηση του οράματός μας.



 ***  Ο Γιώργος Λεβεντάκης νέος Δήμαρχος Τριφυλίας   
Με μεγάλη διαφορά εκλέχθηκε νέος Δήμαρχος Τριφυλίας ο Γιώργος Λεβεντάκης.
Ο νέος δήμαρχος πανηγύρισε τη νίκη του στην πλατεία της Κυπαρισσίας, ενώ πριν φθάσει εκεί είχε επισκεφθεί τους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά.

***  Νέος Δήμαρχος Δυτικής Μάνης ο Δημήτρης Γιαννημάρας   
Επικράτησε του Ιωάννη Μαραμπέα με 42 ψήφους διαφορά
Εκτός από το Δήμο Καλαμάτας σε “θρίλερ” εξελίχθηκε και η βραδιά στο Δήμο Δυτικής Μάνης. Ο Δημήτρης Γιαννημάρας που την α΄Κυριακή ξεπέρασε στο “νήμα” τον κ. Μπασακό, και μπήκε στο β΄γύρο, κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή και να επικρατήσει του νυν δημάρχου Ιωάννη Μαραμπέα με συνολική διαφορά 42 ψήφους!
***   Π. Καρβέλας: Ο αγώνας μας για τον σύγχρονο Δήμο Πύλου- Νέστορος τώρα ξεκινά…    
Μήνυμα ενότητας έστειλε χθες το βράδυ ο νέος Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας.
Ακολουθεί το μήνυμα. 

Αγαπητοί Συνδημότες, Φίλες και Φίλοι,
Σας ευχαριστώ και εκφράζω σε όλους σας το σεβασμό και την εκτίμηση μου! Σήμερα είναι μία μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας και της Αυτοδιοίκησης. Σήμερα δώσαμε μήνυμα αλλαγής και ελπίδας.
Από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας τιμήσατε με την ψήφο σας και εκφράσατε έμπρακτα την στήριξη σας αλλά και την αγάπη σας, τόσο στο πρόσωπό μου, όσο και στον Συνδυασμό μας!
Μας δίνετε τεράστια δύναμη να συνεχίσουμε με αισιοδοξία αυτό που όλοι μαζί διαμορφώσαμε, προκειμένου να οδηγήσουμε τον τόπο μας σε δρόμους ανάπτυξης και ευημερίας.
Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς. Είστε όλοι πολύτιμοι προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον του Δήμου μας, από την 1η του Σεπτέμβρη. Μας ενώνουν η αγάπη για τον τόπο μας, τα προβλήματα του και η ευθύνη για το μέλλον του.
Μαζί με τους συνεργάτες μου σας υποσχόμεθα ότι θα καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να σας υπηρετήσουμε με ήθος και δημοκρατικό τρόπο. Δεν είμαστε χορηγούμενοι, ούτε επιχορηγούμενοι και δεν εξαρτώμεθα από κανέναν. Η λογοδοσία μας θα είναι συνεχής στους Συνδημότες μας και μόνο.
Ο αγώνας μας για τον σύγχρονο Δήμο Πύλου- Νέστορος τώρα ξεκινά…
Και πάλι σας ευχαριστώ!
Παναγιώτης Καρβέλας
Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος

*** Παναγιώτης Νίκας: "Θα ανταποδώσω την αγάπης σας με διαφάνεια, έργα και ταπεινότητα"  

Συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη και περιοδεία σε Κόρινθο, Σπάρτη και Ναύπλιο 
Ευχαριστήριο μήνυμα στέλνει ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε όσους τον στήριξαν, ενώ κάνει γνωστό ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να τους δικαιώσει.
Ακολουθεί το μήνυμα του κ. Νίκα 
"Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Πελοποννησιακό λαό που σε αυτούς τους 8 μήνες του προεκλογικού αγώνα σε πόλεις και χωριά της Πελοποννήσου μας έδειξε την αμέριστη συμπαράστασή του και την ανάγκη για αλλαγή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Θέλω να πω ευθέως ότι από αύριο θα ξεκινήσει μια προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε στα πλαίσια του νέου νόμου για την αυτοδιοίκηση. Μια προσπάθεια, η οποία θα βασίζεται στη συνεργασία, στη συναντίληψη και την εύρεση του κοινού τόπου, ώστε να επιλύσουμε τα μεγάλα προβλήματα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τους 77 υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους του Συνδυασμού μας, τους συνοδοιπόρους μου σε όλη αυτή τη διαδρομή, που θα είναι και οι βασικοί μου συνεργάτες για τη νέα πορεία προς την ανάπτυξη στην Περιφέρειά μας.
Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους τους πολίτες που μας ψήφισαν, και κυρίως σε εκείνους, οι οποίοι δεν έχουν την ίδια με εμένα ιδεολογική και πολιτική αναφορά.
Σας ευχαριστώ όλους και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να δικαιώσω την εμπιστοσύνη σας.
Την αγάπη σας θα την ανταποδώσω! θα επιστραφεί με έργα, με εργατικότητα, με διαφάνεια και με ταπεινότητα.
Η Νίκη μας είναι νίκη για όλη την Πελοπόννησο, την Αργολίδα, την Αρκαδία, την Κορινθία, τη Λακωνία, τη Μεσσηνία και για αυτό θα βρεθώ αυτές τις μέρες σε όλους τους νομούς, να ευχαριστήσω από κοντά τους ανθρώπους που μας στήριξαν.
Σήμερα, Δευτέρα 3 Ιουνίου και ώρα 13.00 θα δώσω Συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη, στο ξενοδοχείο Μαίναλο, στις 20.00 θα βρίσκομαι στην Κόρινθο (Εκλογικό Κέντρο Κορινθίας), αύριο Τρίτη 4 Ιουνίου, στις 19.00, θα βρίσκομαι στη Σπάρτη (Εκλογικό Κέντρο Λακωνίας) και στις 21.00 στο Ναύπλιο (Εκλογικό Κέντρο Αργολίδας).
Σας ευχαριστώ και πάλι!
Από σήμερα κιόλας ξεκινά η σκληρή δουλειά!"

***  

Πέτρος Τατούλης: «Το μεγάλο βήμα της απλής αναλογικής θα το υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις» (βίντεο)


Πρώτη Δημοσίευση: 03/06/2019 11:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/06/2019 11:54
Μετά τη μονομαχία που έδειξε τελικό νικητή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τον Παναγιώτη Νίκα, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης έκανε δηλώσεις από το εκλογικό του κέντρο στην Τρίπολη:
«Στις εκλογές οι πολίτες αποφάσισαν. Η Νέα Πελοπόννησος πειθαρχημένη στην υπεράσπιση των θεσμών αποδέχεται το αποτέλεσμα. Όμως, είμαστε εδώ όλοι μαζί για να τονίσουμε ότι η ''Νέα Πελοπόννησος'' που χάραξε έναν πρωτοπόρο δρόμο είναι παρούσα και θα είναι παρούσα για να υπερασπιστεί όσα πέτυχε με τους πολίτες, απέναντι σε οποιαδήποτε αντίληψη λαϊκισμού, χειραγώγηση της αυτοδιοίκησης και του περιφερειακού θεσμού».
Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε ότι η παράταξή του, ενωμένη, είναι εκεί για να πει «ότι είναι συνταγματική υποχρέωση να τηρούν απολύτως τη θεσμική θωράκιση της αυτοδιοίκησης».
Είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι η χώρα δεν ανορθώνεται μέσα από διχαστικά ζητήματα. Αυτό το μεγάλο βήμα της απλής αναλογικής θα το υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.


Πηγή: arcadiaportal.gr 

***   

***  Νεαρός άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο της Καλαμάτας! (φωτογραφίες) 

Ένα τραγικό συμβάν συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής στην Καλαμάτα. Ένα νεαρός άνδρας γύρω στα 40 , βρέθηκε απαγχονισμένος στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο. Σύμφωνα με πληροφορίες τον άτυχο άνδρα τον εντόπισαν περίοικοι που είχαν βγάλει βόλτα το κατοικίδιο τους. Άμεσα ειδοποίησαν την αστυνομία, ωστόσο όταν έφθασαν στο σημείο ήταν ήδη αργά. Έρευνες διεξάγονται από την Αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας 

*** 

***  Ζήτησε συγγνώμη από τους φίλους της Άρσεναλ ο Παπασταθόπουλος 

Απογοητευμένος από την έκβαση του τελικού του Europa League κόντρα στην Τσέλσι (ήττα 4-1), ο Καλαματιανός διεθνής στόπερ της Άρσεναλ Σωκράτης Παπασταθόπουλος ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο των Κανονιέρηδων.
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που δεν κατάφερε να γίνει ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής, με ευρωπαϊκό τρόπαιο, σε συλλογικό επίπεδο με μήνυμα στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media απολογήθηκε στους φίλους της ομάδας για την ήττα στον τελικό, αλλά και για την εμφάνιση:
«Αξίζατε περισσότερα και λυπάμαι που δεν σας προσφέραμε όλα όσα θέλατε. Για κάθε οπαδό της Άρσεναλ που βρέθηκε μαζί μας στο Μπακού, αλλά και σε όλο τον κόσμο ζητάμε συγγνώμη. Θα δουλέψουμε ώστε να είμαστε πιο δυνατοί την επόμενη σεζόν, ώστε να προσφέρουμε στο κλαμπ τις επιτυχίες που αξίζει», ανέφερε συγκεκριμένα.

***   Κυπριακή ΑΟΖ: Το στρατηγικό πλάνο της Λευκωσίας για να «αναχαιτίσει» τον «Πορθητή»…

~  Το ενεργειακό «παιχνίδι» στην κυπριακή ΑΟΖ συνεχίζεται με την Τουρκία να επιδιώκει να «παγιώσει» τις θέσεις της και τις αξιώσεις της στην περιοχή, με πρωταγωνιστή το γεωτρύπανο «Πορθητή», που αναμένεται να προχωρήσει σε γεωτρήσεις σε απόσταση δεκάδων ναυτικών μιλίων από την Πάφο.


Η αντίδραση της Λευκωσίας «εκφράζεται» με διπλωματικά και νομικά μέσα προκειμένου να αναχαιτίσει την τουρκική προκλητικότητα και στο πλαίσιο αυτό, σκοπεύει να «βγάλει στη σέντρα» τον «Πορθητή» ενώπιον τόσο στη σύνοδο των MED-7 όσο και στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Ειδικότερα, η Κύπρος εξετάζει όλα τα μέτρα και προχωρεί με κάθε διπλωματικό και νομικό «όπλο» που κατέχει προκειμένου να αντιμετωπίσει την τούρκικη παραβατικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, γνωρίζοντας ωστόσο πως  ο Ερντογάν δεν θα υποχωρήσει από το στρατηγικό πλάνο του, σε περίπτωση μη επιβολής κυρώσεων.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκτός από την Σύνοδο των MED-7, «κοιτάζει» και την  Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 20 Ιουνίου,  έχοντας στο «χέρι του» την έκθεση προόδου της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, προκειμένου να πιέσει την επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα.

Ο «Πορθητής» στην ατζέντα των MED-7

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι προκλητικές ενέργειες του «Πορθητή» αναμένεται να τεθούν στην κορυφή της ατζέντας της Συνόδου των Μεσογειακών Κρατών Μελών της ΕΕ «MED7», που θα πραγματοποιηθεί στη Βαλέτα της Μάλτας στις 14 Ιουνίου.
Στο πλαίσιο αυτό οι ηγέτες των MED-7 θα ενημερωθούν εξελίξεις με τις τούρκικες παραβιάσεις τόσο στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά και στην νεκρή ζώνη στη Δένεια, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ελπίζει σε μία ισχυρή δήλωση των «7» , επαναλαμβάνοντας την ανάγκη λήψης μέτρων προκειμένου να υπάρξει συλλογική απάντηση της ΕΕ στις 20 Ιουνίου.
Να υπενθυμίσουμε πως, στο προηγούμενο «MED7», που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο στις 30 Ιανουαρίου, οι 7 ηγέτες έστειλαν σαφή μηνύματα προς την Τουρκία τόσο για το Κυπριακό, όσο και για τα ενεργειακά, υποστηρίζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.

Συνεχίζει ακάθεκτος ο «Πορθητής»

Παρά τα προβλήματα που φαίνεται να αντιμετωπίζει ο «Πορθητής» με την φυγή προσωπικού που εργάζονταν στα νορβηγικά υποστηρικτικά σκάφη, καθώς και την έλλειψη εξοπλισμού, παραμένει αγκυροβολημένος και «ατάραχος» στα νερά της Κύπρου.
Η Τουρκία δεν φαίνεται να κάνει βήμα πίσω και συνεχίζει να εξαγγέλλει γεώτρηση τόσο με τον «Πορθητή», όσο και με το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» που αναμένεται στην Κυπριακή ΑΟΖ το επόμενο διάστημα.
Επίσης, η Τουρκία ενημέρωσε τον ΟΗΕ ότι θα προχωρήσει σε έρευνες γεωτρήσεων στα οικόπεδα 1, 8, 9, 12, εντός της Κυπριακής ΑΟΖ μετά από τις παράνομες άδειες που παραχώρησε το ψευδοκράτος στην τούρκικη κρατική Εταιρεία ΤΡΑΟ.
Παράλληλα, ο «Πορθητής» εκτός απροόπτου θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα και με την navtex που εξέδωσε η Τουρκία.
Πηγή: Offsite
*** Δημοσιονομική «βόμβα» €4,75 δισ. ετοιμάζεται να αφήσει πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την Κομισιόν…

Δημοσιονομική προεκλογική βόμβα της τάξεως περίπου των 4,75 δισ. ευρώ στα θεμέλια του φετινού και του επόμενου Προϋπολογισμού προσπαθεί να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να αφήσει στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης. Στην τρίτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που προετοιμάζει η Κομισιόν, τη δημοσίευση της οποίας επιχείρησε να αποφύγει η κυβέρνηση, γίνεται λόγος, σύμφωνα με πληροφορίες, για δημοσιονομικό κενό για το τρέχον έτος της τάξεως του 1% του ΑΕΠ (1,9 δισ.) και 1,5% για το 2020 (2,85 δισ.), έναντι του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%.


του Νίκου Φιλιππίδη
Σύμφωνα με τις ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές στις Βρυξέλλες, οι ανακοινώσεις που θα γίνουν την προσεχή Τετάρτη 5 Ιουνίου θα εκτιμούν ότι η κακή πορεία του Προϋπολογισμού και η επίπτωση του πακέτου παροχών του Ζαππείου περιορίζουν το φετινό πρωτογενές πλεόνασμα στο 3% του ΑΕΠ και της επόμενης χρονιάς στο 2,5%.
Στην έκθεση καταγράφεται η εκτίμηση ότι η μείωση του ΦΠΑ σε εστίαση, μεταποιημένα προϊόντα και ενέργεια θα στοιχίσει αρκετά παραπάνω από τα 441 εκατ. ευρώ που προέβλεψαν οι υπολογισμοί της κυβέρνησης. Επίσης, οι ρυθμίσεις των 120 δόσεων προς Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, αντί εσόδων ύψους 292 εκατ. ευρώ που υπολογίζει η κυβέρνηση, δημιουργούν επιβάρυνση στον φετινό Προϋπολογισμό. Στην έκθεση σχολιάζονται ακόμη τα ψηφισθέντα μέτρα, όπως το επίδομα στους συνταξιούχους, για το οποίο παρατηρείται ότι δεν καλύπτεται το κόστος του από τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου, προκειμένου να καταστεί, όπως εξαγγέλλει η κυβέρνηση, το μέτρο μόνιμο. Επίσης, γίνεται αναφορά στην κακή πορεία του Προϋπολογισμού, όπου καταγράφεται απόκλιση έναντι του στόχου, η οποία επιβαρύνθηκε από τις ανακοινώσεις του Ζαππείου.
Γύρω από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης που θα συνοδεύει το κείμενο των συστάσεων της Κομισιόν προς την Ελλάδα (και τα άλλα κράτη-μέλη), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου, έχει αναπτυχθεί έντονο παρασκήνιο τα τελευταία 24ωρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ασκηθεί έντονη πίεση από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να μη δοθεί στη δημοσιότητα το συνοδευτικό κείμενο με την τρίτη μεταμνημονιακή έκθεση, επικαλούμενη προηγούμενο παράδειγμα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας το 2016. Ωστόσο, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές η απάντηση των ευρωπαϊκών θεσμών ήταν αρνητική, προκειμένου να μην εκληφθεί ως χείρα βοηθείας προς τη σημερινή κυβέρνηση και παρέμβαση στις επικείμενες εθνικές εκλογές.
Ο ρόλος της ΕΚΤ
Το πρώτο έμμεσο καμπανάκι για το περιεχόμενο της έκθεσης, αλλά και τη δυσαρέσκεια των θεσμών για τις παροχές της κυβέρνησης χτύπησε με τη δημοσιοποίηση της εξαμηνιαίας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όσον αφορά την αξιολόγηση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας.
Στην έκθεση αυτή, παραδοσιακά η ΕΚΤ παρέχει τις εκτιμήσεις της όσον αφορά τους δυνητικούς κινδύνους στη σταθερότητα της Ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, η ΕΚΤ φοβάται ότι αν όντως πραγματοποιηθούν τα καθοδικά ρίσκα όσον αφορά την ανάπτυξη, τότε το κόστος χρηματοδότησης για τα ευάλωτα κράτη αναμένεται να αυξηθεί, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να αναδύονται πάλι οι ανησυχίες για τη βιωσιμότητα χρέους.
Κομψά μεν, ουσιαστικά δε αναφέρθηκε φωτογραφικά στην Ελλάδα μέσω της φράσης: «Μια έλλειψη δημοσιονομικής πειθαρχίας ή καθυστέρηση των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ή ακόμη και αντιστροφή των προηγούμενων μεταρρυθμίσεων ίσως αναζωπυρώσει πιέσεις σε πιο ευάλωτα κράτη».
Κριτική και για άλλες εκκρεμότητες
Η τρίτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αρνητική και για άλλα θέματα πέραν των δημοσιονομικών.
Στην κορυφή των παρατηρήσεων βρίσκεται:
■ Η διατήρηση σε υψηλά επίπεδα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει λάβει ήδη δύο παρατάσεις (τελευταία 31 Μαΐου) και αρκετά δισεκατομμύρια για τον μηδενισμό τους. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, αντί να μειώνονται συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά και να προστίθενται νέες οφειλές, ξεπερνώντας στα τέλη Μαρτίου τα 2,2 δισ. ευρώ. Μάλιστα η προεκλογική χαλάρωση οδήγησε σε αύξηση των χρεών των νοσοκομείων κατά 80%, αλλά και σε αναζωπύρωση των οφειλών πολλών υπουργείων (Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών) που έτειναν να μηδενιστούν.
■ Η καθυστέρηση στο άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για υποβολή αιτήσεων για τη ρύθμιση των ενυπόθηκων δανείων πρώτης κατοικίας, παράλληλα με το προεκλογικό πάγωμα κάθε μορφής πλειστηριασμών. Η τελευταία ημερομηνία (αρχικά θα ήταν έτοιμη 1η Απριλίου) που έχει δοθεί για την έναρξη υποδοχής ηλεκτρονικών αιτήσεων είναι η 30ή Ιουνίου, δηλαδή μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, γεγονός που καθιστά ανέφικτο και αυτό τον στόχο. Οσον αφορά τα τραπεζικά, γίνεται ειδική αναφορά στην καθυστέρηση προώθησης και έγκρισης των δύο σχεδίων για τα κόκκινα δάνεια (του ΤΧΣ και της ΤτΕ).
■ Η ανησυχία των ευρωπαϊκών θεσμών επεκτείνεται σε θέματα μεταρρυθμίσεων και κυρίως στο βίαιο ξήλωμα διαρθρωτικών αλλαγών που μόλις είχαν αρχίσει να αποδίδουν (Εργασιακά).
■ Από το μικροσκόπιο των ελεγκτών δεν μπορούν να λείψουν οι αποκρατικοποιήσεις και η σημαντική υστέρηση που παρατηρείται στην προώθησή τους. Γίνεται ειδική μνεία στη -σχεδόν- ματαίωση της παραχώρησης της Εγνατίας οδού, αλλά και στα μεγάλα προβλήματα στην προώθηση της πώλησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας και των ΕΛ.ΠΕ.
■ Η κατάσταση της ΔΕΗ, επίσης, συμπεριλαμβάνεται στο κείμενο ως πιθανός συστημικός κίνδυνος για τα δημόσια οικονομικά με αφορμή τα δραματικά αποτελέσματα του 2018. Γίνεται ακόμη αναφορά στην καθυστέρηση -στα όρια της υπονόμευσης- της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, καθώς ο σχετικός διαγωνισμός πηγαίνει από παράταση σε παράταση.
 ewmoney
***  Προεκλογική ρύθμιση ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιεί 300.000 στρέμματα δασών και αυθαιρέτων σπιτιών…


Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναστολή κατεδαφίσεων – Επανάφεραν την απόφαση που είχε κριθεί αντισυνταγματική από το ΣτΕ – Ποια κτίσματα αφορά η διάταξη – Σε 100 δόσεις η καταβολή του ενιαίου δασικού προστίμου.

Το νομοσχέδιο για την αναστολή κατεδάφισης αυθαίρετων οικισμών μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις που κρατούσε επί ένα χρόνο στο συρτάρι η κυβέρνηση και αναμόρφωσε μετά την τραγωδία στο Μάτι, κατέθεσε την Παρασκευή το απόγευμα στην βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.
Ένα μήνα πριν τις εκλογές και ενώ με πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκε αντισυνταγματική η ρύθμιση, η κυβέρνηση βγάζει νέους “λαγούς” από το καπέλο της προς άγρα ψήφων, στο παρά πέντε της παύσης του νομοθετικού έργου της βουλής που προγραμματίζεται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.
Η νέα ρύθμιση προβλέπει την αναστολή από την κατεδάφιση κτισμάτων που βρίσκονται μέσα στα ιώδη περιγράμματα των δασικών χαρτών για 25 χρόνια (είναι το χρώμα με το οποίο αποτυπώθηκαν οι αυθαίρετοι οικισμοί στους δασικούς χάρτες που εξαιρέθηκαν από την ανάρτηση) και έχουν ανεγερθεί έως τις 28 Ιουλίου του 2011. Το προηγούμενο σχέδιο προέβλεπε και μια δεύτερη κατηγορία που αφορούσε τα κτίσματα που είχαν ανεγερθεί προ του 1975, για τα οποία έδινε περίοδο χάριτος 40 χρόνια. Η κατηγορία αυτή αποσύρθηκε στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι με υπουργική απόφαση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, οι δασικές χάρτες με τους αυθαίρετους οικισμούς εξαιρέθηκαν από την ανάρτηση, προκειμένου να μην εμποδίσουν την διαδικασία κύρωσης των δασικών χαρτών. Συνολικά, από τους ΟΤΑ έχουν δηλωθεί συνολικά 300.000 στρέμματα οικιστικών πυκνώσεων. Οι προβλέψεις του νόμου δεν αφορούν μεμονωμένα αυθαίρετα σε δάση και δασικές εκτάσεις, αλλά όσα βρίσκονται εντός οικιστικών πυκνώσεων δηλαδή δασικές περιοχές με 50 αυθαίρετα στα 25 στρέμματα, 100 αυθαίρετα στα 100 στρέμματα κ.α Ωστόσο ερωτηματικά προκαλούν οι νέες ρυθμίσεις καθώς δίνουν την δυνατότητα σε όσους έχουν υπαχθεί σε προηγούμενους νόμους των αυθαιρέτων που αφορούν μεμονωμένα αυθαίρετα, να δηλώσουν οικειοθελώς την απένταξή τους και εφόσον είναι ενήμεροι ως προς την καταβολή των δόσεων, να ενταχθούν στον παρόντα νόμο με έκπτωση 20% στο ενιαίο πρόστιμο. Πιθανολογείται ότι με την πρόβλεψη αυτή ο νομοθέτης επιδιώκει να αποκαταστήσει περιπτώσεις υπαγωγής αυθαιρέτων στα όρια του νόμου.
Με βάση τις διαδικασίες που προβλέπονται, μέσα σε τρεις μήνες από τον έλεγχο των δασικών χαρτών με τις οικιστικές πυκνώσεις από την Ελληνικό Κτηματολόγιο και τις αρμόδιες διευθύνσεις δασών, οι χάρτες αναρτώνται. Προϋπόθεση είναι η έκδοση διαπιστωτικής πράξης του υπουργού Περιβάλλοντος σχετικά με τα χαρακτηριστικά τους όπως η έκταση, η αξία της δασικής γης και το κόστος αναδάσωσης. Όσα κριθούν ότι δεν μπορούν να υπαχθούν στο νόμο θα απεικονίζονται στο χάρτη με κυανό χρώμα.
Έως 100 δόσεις η πληρωμή του προστίμου
Το προτεινόμενο σχέδιο προβλέπει την καταβολή ενιαίου δασικού προστίμου, το οποίο περιλαμβάνει κτίσματα που βρίσκονται εντός του ιώδους περιγράμματος, τον χώρο που έχει καταληφθεί στο περιβάλλον και τις συνοδές εγκαταστάσεις. Ο υπολογισμός του προστίμου γίνεται βάσει αλγόριθμου με κριτήρια όπως την αξία της δασικής έκτασης που έγινε η κατάληψη του χώρου που υπάγεται στην ρύθμιση, το κόστος αναδάσωσης, την έκταση της εκχέρσωσης, την επιφάνεια των κτισμάτων και των υπογείων.
Ο νόμος προβλέπει την καταβολή του προστίμου σε 100 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστο ποσό τα 100 ευρώ ή εφάπαξ καταβολή με έκπτωση 20% εφόσον η καταβολή γίνει μέσα στην τελευταία εργάσιμη μέρα του επόμενου μήνα της δήλωσης υπαγωγής.
Καθυστέρηση πληρωμής 5 δόσεων συνεπάγεται την έκπτωση από την ρύθμιση με την επιβολή των αναλογούντων διοικητικών προστίμων.
Δεν απαλλάσσονται από την αναστολή κατεδάφισης κτίσματα που βρίσκονται μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν από πυρκαγιές, εφόσον τα κτίρια αυτά ανεγέρθηκαν μετά την κήρυξη της αναδάσωσης ή εμπίπτουν σε Ζώνη Δυνητικού Κινδύνου Πλημμύρας, οριοθετημένης με βάση την νομοθεσία των ρεμάτων.
Ο ενδιαφερόμενος οφείλει εντός 6 μηνών από την πληρωμή του παραβόλου να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών. Ποσά που έχουν καταβληθεί βάσει διοικητικών κυρώσεων για παράβαση της δασικής νομοθεσίας δεν επιστρέφονται και δεν συμψηφίζονται.
Τυχόν ποινικές διώξεις για ανέγερση κτιρίων εντός δασών και δασικών εκτάσεων αναστέλλονται με την προσκόμιση βεβαίωσης υπαγωγής. Η αίτηση υπαγωγής στο νόμο γίνεται μέσα σε δύο χρόνια από την έναρξη του παρόντος και μπορεί να τροποποιείται με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών.
Πηγή: Protothema.gr
***    AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΟΣ! Ποιός πλαστογράφησε το μνημόνιο, πώς το έπραξε, και γιατί….


~  Με το πολιτικό σλόγκαν το αρχαίο «Σώζειν» την Ελλάδα από τη χρεοκοπία η κυβέρνηση Παπανδρέου υπογράφει την υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης την 10η Μαΐου 2010. Ήτοι, της δανειακής σύμβασης των € 110 δις του Α’ Μνημονίου που είχε προσυμφωνηθεί με τις ευρωπαϊκές αρχές και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πριν την επίσημη εφαρμογή του προγράμματος. Έτσι επήλθε η απεμπόληση της εθνικής ανεξαρτησίας, η κατεδάφιση της οικονομίας και η σταδιακή ουσιαστικήυποδούλωση και φτωχοποίηση της Ελλάδος.

Του Σπυρίδωνα Λαβδιώτη.
Το πρώτο επίσημο έγγραφο της Συμφωνίας της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση που οδήγησε στο Α’ Μνημόνιο είναι η Δήλωση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ της 25ης Μαρτίου του 2010.1
Η Δήλωση προσαρτήθηκε στο ν. 3845 της 6ης Μαΐου μεταφρασμένη στα ελληνικά, αλλά το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο κατά μυστηριώδη τρόπο απουσίαζε ολοσχερώς από το νόμο. Αξίζει λοιπόν να προσέξουμε τη μεθόδευση των Ελλήνων πολιτικών. Ο ίδιος νόμος ενώ εμπεριέχει αυτούσιο το κείμενο της Δήλωσης της 11ης Απριλίου 2010 για τη στήριξη της Ελλάδος από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης στα ελληνικά και στα Αγγλικά, το αυθεντικό αγγλικό κείμενο της Δήλωσης των Αρχηγών Κρατών δεν υπάρχει στο νόμο που ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή!
Ο λόγος της μη ενσωμάτωσης του εγγράφου στο ν.3845 είναι σοβαρός, διότι αλλοιώθηκε η έννοια ενός σημαντικού αγγλικού όρου… στη μετάφραση και παραπληροφορήθηκε όχι μόνο η ελληνική κοινωνία, αλλά και τα διεθνή ΜΜΕ.
Τι ακριβώς συνέβη
Το θεμελιώδες πρώτο άρθρο, παράγραφος 1 του ν. 3845 αναφέρει ότι η δημιουργία του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδος «αποφασίστηκε για την οικονομική και τη δημοσιονομική σταθερότητα της ευρώ-ζώνης».  Ωστόσο, το αγγλικό κείμενο της Δήλωσης αναφέρει ότι η χρηματοδοτική στήριξη γίνεται «για την οικονομική και χρηματοοικονομική σταθερότητα της ζώνης του ευρώ».
Η φράση έχει ως εξής: “for the economic and financial stability in the area”. Είναι εύλογο οι πολιτικοί και οι επίσημες μεταφραστικές υπηρεσίες του κράτους  να γνωρίζουν ότι «δημοσιονομική» σημαίνει “fiscal” και « χρηματοοικονομική» “financial”. Ατυχώς, οι Έλληνες πολιτικοί σε αυτή την κομβική στιγμή της σύγχρονης
ιστορίας της χώρας μας αποδείχτηκαν εκ νέου πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.
Παραπληροφόρηση
Έτσι ξεκίνησε η παραπληροφόρηση ότι η κραιπάλη και η ασωτία του ελληνικού δημοσίου υπήρξε το πρωταρχικό αίτιο του επαχθούς Μνημονίου, η οποία και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Τα τηλεοπτικά δίκτυα, ο Τύπος και οι Αρχές αποκρύπτουν τα πραγματικά αίτια και ιθύνοντες, τους «πρωταίτιους» του οικονομικού «εγκλήματος» της σύγχρονης Ελλάδος. Και αποδεικνύεται ξεκάθαρα για ακόμη μια φορά, η χρόνια συμβίωση του πολιτικού συστήματος με το τραπεζικό κατεστημένο. Ο ιστός είναι πλεγμένος σε τέτοιο βαθμό, ούτως ώστε, οι ανάλγητοι πολιτικοί μας αποφάσισαν να μηχανορραφήσουν για να διασώσουν τις πολύ μεγάλες (too big to fail) να αποτύχουν τράπεζες και δεν γνώριζαν ότι ήταν too big να διασωθούν και θα θυσίαζαν έναν ολόκληρο λαό!
Αυτό το γεγονός επαναφέρει στην μνήμη μας την Έκθεση Πόρτερ2 που αφορούσε την πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδος πριν 70 χρόνια. Και γράφτηκε σαν να ήταν σήμερα : «Απ’ ό, τι μπόρεσα να διαπιστώσω, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμίαν άλλη πολιτική πρακτική από το να εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια ώστε να διατηρηθεί στην εξουσία απαριθμώντας θορυβωδώς τις θυσίες της Ελλάδος…[…….] στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την ξένη βοήθεια ως μέσο για τη διαιώνιση των προνομίων μιας μικρής κλίκας εμπόρων και τραπεζιτών, οι οποίοι αποτελούν την αόρατη εξουσία στην Ελλάδα». 3

Επίλογος
Η ίδια αόρατη εξουσία οδήγησε τους έλληνες πολιτικούς να αλλοιώσουν το σκοπό της «δανειακής διευκόλυνσης» στη χώρα μας και μαζί, τη βασική αιτία του προβλήματος του μη βιώσιμου δημοσίου χρέους. Και τι σοφίστηκαν χωρίς σύνεση να κάνουν; Να την βαπτίσουν δημοσιονομική από χρηματοπιστωτική! Ίσως η άγνοια να αποτελεί το άλλοθι ότι οι “too big to fail” τράπεζες με έδρα την Ελλάδα και άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος, ήταν όντως πολύ μεγάλες για να διασωθούν. Τα περιουσιακά τους στοιχεία ( δάνεια και επενδύσεις) το 2009 – ένα χρόνο μετά την κορύφωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης με τη χρεοκοπία της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο 2008 – ήταν άνω των € 500 δις, ενώ τα ίδια κεφάλαια (capital) ήταν λιγότερα των € 30 δις!4Κερδοσκόπησαν με σκοπό τη μεγιστοποίηση του κέρδους και έχασαν. Γιατί οι ζημιές της κερδοσκοπίας τους να μεταβιβαστούν στους Έλληνες φορολογούμενους;
Ιδιαίτερα, όταν οι συνολικές υποχρεώσεις των ‘ελληνικών’ τραπεζών την περίοδο 2008-9 υπερέβησαν το 200% του ΑΕΠ της χώρας (ΑΕΠ €243 δις τέλη 2008). Μια σχέση υπερβολική και επικίνδυνη συγκρινόμενη με κριτήριο τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο δανεισμός των αμερικανικών τραπεζών σε σχέση με το ΑΕΠ το 2008 ήταν μικρότερος του 100%. 5 Η μεγάλη απορία είναι γιατί οι έλληνες πολιτικοί πέσανε τόσο χαμηλά αποκρύπτοντας τον πραγματικό σκοπό του Α’ Μνημονίου, αυτόν της διάσωσης των τραπεζών και την αποτροπή της διάχυσης της  χρηματοπιστωτικής κρίσης στη ζώνη του ευρώ; Και η αντίφαση, στον ίδιο ν.3845 μπλεγμένο στις φορολογικές διατάξεις Φ.Π.Α είναι ένα δώρο: η παροχή στις τράπεζες €15 δις. Θαυμάστε τους!
Σπυρίδων Λαβδιώτης, Former Senior Financial Analyst at Bank of Canada

 1 STATEMENT BY THE HEADS OF STATE AND GOVERNMENT OF THE EURO AREA, Brussels, 25 March 2010
2 Paul Porter (1904-1975). Αμερικανός δικηγόρος και πολιτικός. Επί προεδρίας Φ. Ρούσβελτ υπήρξε πρόεδρος της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών στην περίοδο 1944-1946 και διορίστηκε από τον πρόεδρο Χ. Τρούμαν επικεφαλής της Αμερικανικής Οικονομικής Αποστολής στην Ελλάδα. Ο Πόρτερ ήρθε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο 1947 και συνέταξε την Έκθεση στις 14/2/1947.
3 Βικιπαίδεια, Η Έκθεση Πόρτερ ενόψει της οικονομικής βοήθειας του δόγματος Τρούμαν.
4 Το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα το 2009, Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Ιούνιος 2010. Σύμφωνα με την Έκθεση, το συνολικό ενεργητικό του χρηματοπιστωτικού συστήματος ανήρχετο στα € 563.3 δις.
5 Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα το 2008 οι συνολικές υποχρεώσεις των τραπεζών των ΗΠΑ αντιστοιχούσαν στο 94% του ΑΕΠ. Για την Γερμανία οι υποχρεώσεις των τραπεζών ανέρχονταν στο 135% και για την Γαλλία στο 273% (A. Admati & M. Hellwig, The Bankers’ New Clothes, 2013, p.238).

***   KINAΛ: Μεγάλος «τραυματισμός» η αποχώρηση Βενιζέλου – «Θα έχει και συνέχεια» απειλεί η Γεννηματά…

Η Φώφη Γεννηματά επιχείρησε με δύο αλλεπάλληλες συνεντεύξεις της το βράδυ του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών (σε Alpha και Ant-1) να αιτιολογήσει την απόφασή της να ωθήσει εκτός ΚΙΝΑΛ τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Με μια στάση που άλλοι εξέλαβαν ως «ξεκαθάρισμα» και άλλοι ως «ενοχική», η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επιχείρησε να «μαζέψει» τις αρχικές εντυπώσεις ότι εκείνη έδιωξε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ επέμεινε να προσπαθεί να δώσει πολιτικό στίγμα στην κίνησή της, υποστηρίζοντας ότι έγινε για να εξασφαλίσει την διεύρυνση.
«Δεν προκαλώ εγώ την εσωστρέφεια. Εγώ είμαι πρόεδρος του κόμματος και έχω την υποχρέωση και το καθήκον να κάνω τις επιλογές και την αξιολόγηση των στελεχών και να στείλω καθαρά μηνύματα στους ψηφοφόρους και στον κόσμο της παράταξης που είναι πληγωμένος» είπε μεταξύ άλλων.
Προειδοποιήσεις: «Αυτή είναι μόνο η αρχή»
Ωστόσο στη συνέχεια η Φώφη Γεννηματά με επιθετικό ύφος έστειλε αυστηρή προειδοποίηση σε όλα τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ ότι «αυτή ήταν μόνο η αρχή». Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έβγαλε θυμό για τις αντιδράσεις ακόμη και για τον Κώστα Σημίτη ο οποίος διεμήνυσε μέσω κύκλων του ότι είναι «κεραυνοβολημένος και θυμωμένος» αλλά και τον Νίκο Ανδρουλάκη.
«Δεν συναποφασίζουμε. Σέβομαι τον κ. Σημίτη, τον έχω στηρίξει σε όλα τα ανήθικα και ανέντιμα έχουν ακουστεί εις βάρος του, αλλά δεν είναι πρόεδρος κι ο κ. Ανδρουλάκης είναι Ευρωβουλευτής και περιμένουμε να κάνει τη δουλειά του στην Ευρωβουλή.
Άλλος είναι πρόεδρος και άλλος έχει την ευθύνη την οποία αναλαμβάνω. Κι όποιος θολώνει αυτό το μήνυμα έχει μεγάλη ευθύνη γιατί αυτό που έγινε ήταν μόνο την αρχή» είπε. Ενώ υπεραμύνθηκε του τάιμινγκ λέγοντας σε έντονο ύφος: «Δεν υπάρχει ούτε λάθος χρόνος ούτε τίποτα.
Από πότε ένας πρόεδρος είναι όμηρος των επιλογών των στελεχών του και των προσωπικών τους επιλογών; Μου είναι αδιανόητο όλο αυτό. Ας το κατανοήσουν όλοι είμαι πρόεδρος έκανα μια επιλογή και θα κριθώ γι’ αυτή».
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επιδιώκοντας να διασκεδάσει τα περί ουράς του ΣΥΡΙΖΑ και «αριστερής στροφής» εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «είναι ανίκανη κυβέρνηση και δεν αξίζει να είναι αντιπολίτευση» και πως «μ’ αυτόν τον πολιτικό αχταρμά του ΣΥΡΙΖΑ με χωρίζουν πολλά».
«Βράζουν» τα στελέχη κατά Καμίνη -Επικρίνουν τους χειρισμούς Φώφης
Παρά τις προσπάθειες της Φώφης Γεννηματά, ωστόσο, δεν έχει πείσει, όπως δείχνουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ. Τόσο οι χειρισμοί στην υπόθεση Βενιζέλου, όσο και η αντικατάστασή του στην πρώτη θέση του Επικρατείας με τον Γιώργο Καμίνη έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. Κομματικά στελέχη από όλη τη χώρα «βράζουν».
Ακόμη και όσοι δεν συμπαθούν τον Ευ. Βενιζέλο, επικρίνουν τους χειρισμούς Γεννηματά κυρίως διότι το μέγεθος, η ιστορία και η προσφορά Καμίνη δεν συγκρίνεται επ’ ουδενί με εκείνα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Επιπλέον, όπως παρατηρούν, ο Γ. Καμίνης «εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής» σε τρεις διαδοχικές φάσεις: Αρχικά επέλεξε να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων καθώς οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι χάνει. Στη συνέχεια έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ όπου οι επιδόσεις του ήταν απογοητευτικές. Τέλος, την περασμένη Κυριακή όπου ήταν υποψήφιος για την Ευρωβουλή κατετάγη τέταρτος, πίσω από Ν. Ανδρουλάκη, Εύα Καϊλή, Νίκο Παπανδρέου, παρά την υποστήριξη από τον κομματικό μηχανισμό της Χ. Τρικούπη.
«Με Καμίνη και Θ. Μαργαρίτη, δύο στελέχη που προέρχονται από την ΔΗΜΑΡ, ένα κόμμα με μηδενική εκλογική επιρροή και απήχηση, περιμένουμε να προσελκύσουμε τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ; Το ΠΑΣΟΚ που είναι ο κύριος κορμός του ΚΙΝΑΛ δεν είχε έναν υποψήφιο αντάξιο για το Επικρατείας;» λένε πολλά στελέχη και βουλευτές.
Δεν είναι λίγα επίσης τα στελέχη που εκτιμούν ότι ο χειρισμός με τον Ευ. Βενιζέλο ήταν εντελώς λάθος. Δεν ήταν μόνο ο Γ. Μπουτάρης που εκτίμησε ότι «δεν ήταν και τόσο σοφή» η κίνηση Γεννηματά.
Αρκετοί θεωρούν ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έπρεπε στη συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επιμείνει μόνο στο να τον πείσει να κατέλθει υποψήφιος με σταυρό και να μην σπεύσει να ανακοινώσει λίγη ώρα αργότερα τον Γ. Καμίνη ως επικεφαλής του Επικρατείας, αλλά μετά από αρκετές ημέρες, έχοντας μετρήσει τις αντιδράσεις και οπωσδήποτε όχι με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων.
Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα;
Δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι έρχονται και άλλες συγκρούσεις (με Νίκο Ανδρουλάκη κ.α.) και ότι η κίνηση της Φώφης Γεννηματά να αποπέμψει ουσιαστικά τον Ευ. Βενιζέλο από το ΚΙΝΑΛ δεν έχει σχέση με την διεύρυνση του κόμματος αλλά με την «επόμενη ημέρα».
Οπως εξηγούν έμπειρα στελέχη του χώρου, η Φώφη Γεννηματά, γνώριζε ή εκτιμούσε ότι πολλά στελέχη της «την είχαν στημένη» το βράδυ των εθνικών εκλογών σε ένα ενδεχόμενο μη ικανοποιητικό εκλογικό αποτέλεσμα.
Με δεδομένη την διαφαινόμενη εκλογική νίκη της ΝΔ -και μάλιστα με αυτοδυναμία όπως προεξοφλούν πολλοί πλέον στο ΚΙΝΑΛ – η Φώφη Γεννηματά δείχνει να είχε το βλέμμα της στραμμένο περισσότερο στο πόσους θα ελέγχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα σχηματίσει το ΚΙΝΑΛ το βράδυ των εκλογών, παρά για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Η ήττα Κατσιφάρα
Επίσης η ήττα του Απόστολου Κατσιφάρα, στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θεωρείται και μια προσωπική ήττα για τη Φώφη Γεννηματά, αφού έριξε όλο της το βάρος για την εκλογή του εκλεκτού της Χαριλάου Τρικούπη και περιόδευσε στην Αχαΐα για να στηρίξει τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ, μαζί μάλιστα με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Θεωρείται όμως και μια μεγάλη ήττα και για την στρατηγική της σύγκλισης του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ- αφού ο Απόστολος Κατσιφάρας όχι απλά υποστηρίχθηκε από την Κουμουνδούρου, αλλά και έφτιαξε ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετείχαν όλα τα τοπικά στελέχη της ριζοσπαστικής αριστεράς, με αποτέλεσμα μάλιστα να υπάρξει κόντρα με τα τοπικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής τα οποία που στήριξαν τον αντάρτη υποψήφιο του Κινήματος, Κώστα Σπηλιώπουλο.

***


***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2019  :                                                                                                                                            1.- ARFARA NEWS Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Σάββατο  01  ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
~***  ΚΑΛΟ  ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για  ΟΛΟΥΣ μας ! ~**  ΟΜΟΡΦΟ  Σαββατοκύριακο επίσης !:  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news_94.html .- 
2.-  ARFARA NEWS Τα  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 01  ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- ΚΑΛΟ  και ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ  ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥ μας !  Χαρούμενο Σαββατοκύριακο ! 


3.- ARFARA NEWS Τα Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας .Δευτέρα  03 -06-2019 ,  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα  03 -06-2019 ,  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .    :   https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/06/arfara-news.html  .-                                                            ~**
4,-
*** ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ : 
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,  
http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009         
 2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .- 
http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας  
 Σύνολον        14.444   βίντεο   .-  

***  https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών  
 https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών



   https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. 

*** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 

~*** 

*** 



Δεν υπάρχουν σχόλια: