ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02 Φεβρουαρίου 2018 .
~ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΗΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ , ΜΗΛΑ Ο ΛΑΟΣ !!
~* Σχετικά βίντεο από εορτασμό Υπαπαντής στην Καλαμάτα 02 - Φεβρουαρίου - 2018
~*ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ 2/2/2018:
~*ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2/2/2018:
https://youtu.be/7YII7pnSzjM .-
~*Λιτάνευση Ι Ε  Παναγίας Υπαπαντής στην Καλαμάτα 2/2/2018: https://youtu.be/zddyxOfitFI .-
~*Καλαμάτα Υπαπαντή Λιτάνευση  2/2/2018:
https://youtu.be/XWyyoxFDbmk .-
~*ΚΑΛΑΜΑΤΑ Λιτανεία Ι Ε  Υπαπαντής Καλαμάτα 2/2/2018: https://youtu.be/Vfumnc6GgRo   .-
~* Ι. Ν.  ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ Καλαμάτα 02/02/2018 Θ .Λ .:
https://youtu.be/3UEJxXeSVaA   .-

 
~ Τέλη  Φεβρουαρίου 2018 σας γνωρίζω ότι κλείνει η σελίδα αναρτήσεων σε όλα τα ιστολόγιά μου ! Ευχαριστώ όλους τους ακολουθούντες και παρακολουθούντες ! Όλα έχουν αρχή και τέλος !
 
 ~ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 04  ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ όχι μόνο για την ονομασία των Σκοπίων , αλλά και ενάντια των κυβερνώντων για την κατάσταση που μας έχουν φέρει !
Είμαστε μόνο Έλληνες , πιστεύουμε στην Ελλάδα μας ! και όχι στους βολεψάκιδες βουλευτές ....ΚΑΙ ΄΄όχι στους ξενόδουλους βολεψάκιδες !!  Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ...έλεγε  : " ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ " !!
~ 2 Φεβρουαρίου
Η Υπαπαντή τον Κυρίου (1) και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Αγαθοδώρου, νεομάρτυρος Ιορδανού του εκ Τραπεζούντας (2) (†1650) και Γαβριήλ οσίου (†1676).
(1)Το γεγονός της Υπαπαντής πού εξιστορεί ο Ευαγγελιστής Λουκάς (Β, 22-35) του Ευαγγελίου του, συνέβη σαράντα ημέρες μετά τη γέννηση τού Ιησού. Σύμφωνα με το μωσαϊκό νόμο, αν το πρώτο παιδί της οικογένειας ήταν αγόρι, αφιερωνόταν στο Θεό και συγχρόνως προσφερόταν μία μικρή θυσία από ένα ζευγάρι τρυγόνια η δύο μικρά περιστέρια. Το ζευγάρι υποδέχθηκε στο ναό ο υπερήλικας Συμεών, ο οποίος δέχθηκε τον Ιησού στην αγκαλιά του φωτισμένη από το Άγιο Πνεύμα. Η ολονυκτία της Υπαπαντής στην Κωνσταντινούπολη, τελούνταν στον Ναό των Βλαχερνών, όπου παρευρίσκονταν και οι βασιλείς.
(2)O άγιος Ιορδάνης ο Τραπεζούντιος (νεομάρτυρας), καταγόταν από την Καππαδοκία και μετά το γάμο του εγκαταστάθηκε στο Γαλατά της Κωνσταντινούπολης. Σε κάποια διασκέδασή του με Οθωμανούς συμπατριώτες του και κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού, κάποιος συμπαίκτης του εβλασθήμησε τον Άγιο Νικόλαο. Αμέσως ο Ιορδάνης απάντησε το ίδιο κοροϊδευτικά εις βάρος του Μωάμεθ. Την επόμενη ημέρα, καταγγέλθηκε ως υβριστής της θρησκείας τού Μωάμεθ, οδηγήθηκε στο Βεζίρη και πιέστηκε να αλλαξοπιστήσει για να αποφύγει την τιμωρία. Παρά τις απειλές και τις δελεαστικές προτάσεις, ακόμη και να πει φανερά ότι ασπάζεται το Ισλάμ και στη συνέχεια να ζήσει χριστιανικά όπου εκείνος ήθελε, ο άγιος αρνήθηκε θαρραλέα. Έτσι ο δήμιος έκοψε το κεφάλι του Ιορδάνη στις 2 Φεβρουαρίου 1650 χαρίζοντάς του την αιωνιότητα.
~ Υπαπαντή του Κυρίου- 2 Φεβρουαρίου
~ Σαράντα μέρες μετά τη Γέννηση του Χριστού, στις 2 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την υποδοχή (υπαπαντή) που έκανε ο γέροντας Συμεών ο Θεοδόχος στο Θείο Βρέφος στον Ναό του Σολομώντα.
~ Όπως και σήμερα έχουμε τον σαραντισμό, όπως λέμε, έτσι κάπως γινόταν και εκείνα τα χρόνια. Έπρεπε δηλαδή οι γονείς να φέρουν το παιδί στα Ιεροσόλυμα, στον Ναό. Σύμφωνα με τον Μωσαϊκό Νόμο μάλιστα, όλα τα πρωτότοκα αγόρια ήταν αφιερωμένα στον Θεό (για χάρη των πρωτότοκων που είχαν σωθεί στην Αίγυπτο). Μαζί πρόσφεραν σαν θυσία ένα ζευγάρι τρυγονιών ή δύο μικρά περιστέρια, πάντα σύμφωνα με τον Νόμο του Κυρίου.
Στα Ιεροσόλυμα βρισκόταν τότε ένας άνθρωπος που τον έλεγαν Συμεών. Ήταν πιστός και ευλαβής, περίμενε τη σωτηρία του Ισραήλ και τον καθοδηγούσε το Άγιο Πνεύμα. Του είχε φανερώσει λοιπόν το Άγιο Πνεύμα ότι δεν θα πέθαινε προτού δει τον Μεσσία (το Χριστό). Κι εκείνος περίμενε, λένε, πολύ περισσότερο και από διακόσια χρόνια. Τότε του υπέδειξε το Άγιο Πνεύμα να πάει στον Ναό. Μόλις οι γονείς έφεραν εκεί το Παιδί, τον Ιησού, για να κάνουν γι’ αυτό τα έθιμα του Νόμου, το πήρε στην αγκαλιά του, δόξασε το Θεό και είπε:
«Τώρα, Κύριε, μπορείς να αφήσεις το δούλο σου να πεθάνει, γιατί τα μάτια μου είδαν το Σωτήρα, που ετοίμασες για όλους τους λαούς, το Φως που θα φωτίσει όλα τα έθνη…»
Ο Ιωσήφ και η Μητέρα του Ιησού θαύμασαν για όσα λέγονταν γι’ Αυτόν. Ο άγιος Συμεών τους ευλόγησε και είπε προφητικά στη Μαριάμ, τη Μητέρα Του:
«Αυτός θα γίνει αιτία να σωθούν πολλοί· πολλοί πάλι δεν θα τον πιστέψουν και θα καταστραφούν… Όσο για σένα, ο πόνος που έχεις να περάσεις για το παιδί σου, σαν δίκοπο μαχαίρι θα σου τρυπήσει την καρδιά».
* Ο Θεός ήταν εκείνη την ώρα στο Ναό του Σολομώντα κι όμως κανείς άλλος δεν πήρε είδηση ούτε μαζεύτηκε κόσμος (γιατί ο Θεός δεν προσφέρει θέαμα ή εντυπωσιακά ακούσματα, π.χ. μ’ ένα ξεχωριστό θαύμα, αλλά ζητάει κάτι βαθύτερο: την καρδιά μας, την αγάπη μας).
Εκεί ήταν μόνο μια πολύ ηλικιωμένη γυναίκα, που την έλεγαν Άννα. Είχε δώσει όλη την καρδιά της στον Θεό κι είχε αφιερώσει όλη τη ζωή της σ’ Αυτόν. Είχε ζήσει εφτά χρόνια με τον άνδρα της στο γάμο και τώρα, 84 χρονών χήρα, δεν έφευγε από τον Ναό, αλλά νύχτα και μέρα λάτρευε το Θεό με νηστείες και προσευχές. Αυτή παρουσιάστηκε εκείνη την ώρα δοξολογώντας τον Θεό, προφήτευε και μιλούσε για το Παιδί στην Ιερουσαλήμ σε όλους όσους περίμεναν τη λύτρωση.
Η Εκκλησία τη μέρα αυτή την έχει ορίσει ως γιορτή της μητέρας και στους ναούς ψάλλεται προς τιμή της Παναγίας: Θεοτόκε, ἡ ἐλπίς πάντων τῶν χριστιανῶν, σκέπε, φρούρει, φύλαττε τούς ἐλπίζοντας εἰς σέ.

~** Τί είναι τελικά ο σαραντισμός;
~  Η γυναίκα, έπειτα από την κύηση χρειάζεται ένα διάστημα ώστε να επανέλθει και πάλι στην προ του τοκετού κατάσταση.
Ο σαραντισμός είναι μια πανάρχαια λειτουργική πράξη της εκκλησίας μας.
~  Γίνεται σήμερα ως προτύπωση της Υπαπαντής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και οι γυναίκες συμβολίζουν την Παναγία, η οποία έφερε στις αγκάλες της τον Υιόν της και τον πρόσφερε στον ναό ως θυσίαν «ευπρόσδεκτη».
Κατά το πρότυπο της Παναγίας,λοιπόν, η μητέρα έπειτα από σαράντα ημέρες πηγαίνει το βρέφος στο ναό για δυο λόγους. Πρώτον, για να εισάγει το βρέφος στο ναό, ώστε αυτό να μπορεί στη συνέχεια να βαπτισθεί και να συμμετάσχει στην εν Χριστώ λατρευτική ζωή, και δεύτερον για να καθαρισθεί και αυτή “από πάσης αμαρτίας και από παντός ρύπου…ίνα αξιωθεί ακατακρίτως μετασχείν των αγίων Μυστηρίων”. Με αυτό τον τρόπο εισέρεται στην κανονική εκκλησιαστική ζωή , που λόγω της γέννας στερήθηκε για σαράντα ημέρες.
Όλα αυτά γίνονται προς μίμηση του σαραντισμού του Κυρίου.
Η ακολουθία του σαραντισμού
Να αναφέρουμε ότι η Εκκλησία μας έχει κάποιες συγκεκριμένες ευχές περί της γέννας ενός παιδιού. Αυτές είναι: την πρώτη ημέρα, την όγδοη ημέρα (ονοματοδοσία του παιδιού), και την τεσσαρακοστή ημέρα.
(ευχή για μισό σαραντισμό ΔΕΝ υπάρχει, αλλά όπως θα δούμε στην συνέχεια δεν χρειάζεται, και το αναφέρουμε αυτό διότι συνήθως οι μητέρες ζητούν μισό σαραντισμό για να μπορούνε να βγουν από το σπίτι τους).
Η ακολουθία λοιπόν του σαραντισμού αποτελείται από τέσσερις ευχές. Θέμα και των τεσσάρων ευχών είναι η προσαγωγή του βρέφους στο ναό κατά το πρότυπο του Κυρίου (σύμφωνα με τις διατάξεις του Μωσαϊκού νόμου). Οι ευχές αποτελούν ευλογίες του βρέφους και δεήσεις υπέρ αυτού, που κατά «μίμησιν» του Κυρίου προσάγεται στο ναό και αφιερούται στο Θεό. Αυτός είναι και ο εμφανείς σκοπός της ακολουθίας. Το παιδί εισέρχεται στην εκκλησία και αυτό σαραντίζει και όχι η μητέρα του. Η μητέρα συνοδεύει το βρέφος και ευλογείται μαζί με αυτό.
Εδώ να τονίσουμε πως η ευχή αναφέρει και τους δύο γονείς και είναι λάθος να παρουσιάζεται μόνο η μητέρα. Μαζί έχουν γίνει συνδημιουργοί του Θεού. Έφεραν μία νέα ζωή στον κόσμο. Δεν είναι, ούτε αμαρτωλοί, ούτε ακάθαρτοι για την πράξη τους αυτή. Αυτά είναι Εβραϊκά κατάλοιπα και αντιλήψεις, που δεν έχουν, πιστεύω, θέση στην Εκκλησία της χάριτος του Χριστού. Η γυναίκα δεν είναι τιμωρημένη να παραμείνει στο σπίτι και εκτός Εκκλησίας, επειδή έφερε στον κόσμο μία νέα ύπαρξη.
Πολύ απλά, υπάρχει ανάγκη μετά από τον τοκετό, να επανέλθει το σώμα εις την «προτέραν κατάστασιν», να επουλωθούν οι σπλαχνικές ενοχλήσεις, αλλά και να βρίσκεται η μητέρα συνεχώς με το βρέφος.
Για τον λόγο αυτό η αγία και φιλεύσπλαχνος Εκκλησία, κατά κάποιο τρόπο παρέχει μία άδεια, μία ευλογία στη λεχώνα γυναίκα, να παραμείνει σπίτι της χωρίς να την αναγκάζει να εκκλησιάζεται για το εύλογο διάστημα των σαράντα ημερών. Με τον σαραντισμό του παιδιού, καλείται και αυτή όπως: «ἀξιωθεῖσα εἰσελθεῖν ἐν τῷ Ἁγίω ναῶ, δοξάσει σὺν ἡμίν, τὸ πανάγιον ὄνομά σου…».
Ο συμβολισμός στο τέλος της ακολουθίας
Στο τέλος της ακολουθίας ο ιερέας αποθέτει το βρέφος μπρος στη Ωραία Πύλη, απ΄όπου το παραλαμβάνει η μητέρα, αφού προσκυνήσει την εικόνα του Κυρίου. Είναι μια συμβολική πράξη που δείχνει ότι το παραλαμβάνει από τα χέρια του Θεού.
Εάν οι γονείς κατανοήσουν και πιστέψουν ότι τα παιδιά τους είναι πρωτίστως παιδιά του Θεό, πολλά προβλήματα θα προλαμβάνονταν κατά την ανατροφή τους και πολλές αγωνίες σε κάθε ασθένεια ή ατύχημά τους.
Το νόημα της ακολουθίας
Ο σκοπός και το νόημα της ακολουθίας του σαραντισμού είναι:
***Δοξολογία για τη γέννηση ενός νέου ανθρώπου, που έγινε κατά τρόπο θαυμαστό και ακατανόητο για την ανθρώπινη διάρκεια.
***Ευγνωμοσύνη για τη διάσωση της μητέρας, γιατί είναι πολλόι οι κίνδυνοι που διατρέχει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού.
***Αίτηση για κάθαρση της μητέρας από τον “ρύπο”, την ακαθαρσία του σώματος (σπλαχνικές ενοχλήσεις) και τον σπίλο της ψυχής (δηλ. την υπερηφάνεια , επειδή έφερε έναν νέο άνθρωπο στον κόσμο.
***Αίσθημα αδυναμίας διαπλάσεως της ψυχής του παιδιού και ανάθεσή του στο Θεό για να το ευλογήσει, να το αγιάσει, να το συνετίσει, να το σωφρονίσει και να το καλοφρονίσει.
Δεισιδαιμονίες που σχετίζονται με τον σαραντισμό
Εδώ θα πρέπει να αναφερθούμε και σε κάποιες δεισιδαιμονίες, που δυστυχώς επικρατούν σε κάποιες περιοχές της Κύπρου και καλό θα ήταν να εκλείψουν.
Πρόκειται για κάποια «φυλακτά», που βλέπουμε να συνοδεύουν το βρέφος, ακόμα και όταν προσφέρεται στην Εκκλησία για τον σαραντισμό.
Οι ματόπετρες, τα πέταλα, η ένδυση με ανάποδα ρουχαλάκια, για να προστατευτεί τάχα το βρέφος από το κακό, είναι άσχημες συνήθειες, βαθιά όμως ριζωμένες στη συνείδηση του λαού.
Τα φαινόμενα αυτά δείχνουν περισσότερο αμάθεια και δυσπιστία. Καλό είναι οι γονείς να συμβουλεύονται τους πνευματικούς τους για τέτοια θέματα και να εμπιστεύονται τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους της Εκκλησίας και όχι σε “μαγικά”αντικείμενα που παραπέμπουν σε παγανιστικές μεθόδους άλλων εποχών.
Σημαντική επισήμανση
Η Εκκλησία ως μάνα πρόβαλε τον “εγκλεισμό” της λεχώνας για σαράντα ημέρες στο σπίτι για πρακτικούς λόγους και όχι εκκλησιαστικούς ή θεολογικούς.
Ειδικά τα παλαιότερα χρόνια υπήρχε το φαινόμενο να τίκτει η γυναίκα και μετά από μερικές ημέρες ο άνδρας να την καλεί να έρθει να δουλέψει στο χωράφι ή να κάνει βαριές εργασίες σε εξωτερικούς χώρους. Καταλαβαίνουμε ότι η λεχώνα όχι μόνο κινδύνευε από μολύνσεις και κόπωση αλλά απομακρυνόταν και από το νεογέννητο, άφηνε τον θηλασμό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα υγείας και στην μητέρα αλλά και στο παιδί. Έτσι λοιπόν, οι ιερείς βλέποντας τον κίνδυνο που παραμόνευε για την λεχώνα και το νεογέννητο φτάνανε στο σημείο και παρουσίαζαν ως «εντολή-νόμο του Θεού» την παραμονή για σαράντα ημέρες μέσα στο σπίτι ώστε να προφυλάξουν την οικογένεια από τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η πρόωρη έξοδος της μητέρας από το σπίτι για δουλειά.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ο σαραντισμός έχει να κάνει με τον εκκλησιασμό και όχι με τον “εγκλεισμό” στο σπίτι.
Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι η Εκκλησία καθόρισε να παραμένει η λεχώνα σαράντα ημέρες στο σπίτι της ώστε να δυναμώσει η ίδια, για να αποφύγει τις μολύνσεις των μικροβίων, αλλά και την προσβολή της από τη βασκανία του κόσμου.
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο πνευματικός της θα την απαγορεύσει να πάει στο γιατρό, εάν χρειαστεί, ή να μετακινηθεί στο εξοχικό της για να αποφύγει τον καύσωνα της πόλης ή και να πάει και στο μπακάλη, εάν δεν υπάρχει άλλη λύση.
Οι πρώτες σαράντα ημέρες είναι σημαντικές για να εδραιωθεί η γαλουχία και να επιτύχει ο θηλασμός, για αυτό και είναι ανάγκη η μητέρα με το βρέφος να βρίσκονται συνεχώς μαζί. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να μείνει η μητέρα με το βρέφος στο σπίτι για αυτές τις ημέρες και να αφοσιωθεί στη φροντίδα του και στο θηλασμό.

~** Απίστευτος Κοτζιάς: Ζητά από την Εκκλησία να καταδικάσει εις βάρος του απειλητική επιστολή
 ~ Να βάλει στο «κάδρο» την Εκκλησία επιχειρεί ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, που σε μια ανάρτηση στο Twitter ζητά από την Ιερά Σύνοδο να καταδικάσει την απειλητική επιστολή που έλαβε.
* Την καταγγελία για την επιστολή έκανε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Στην επιστολή αναφερόταν πω: «Έχουμε τρεις σφαίρες για σένα».
~ Είναι πραγματικά ακατανόητο γιατί ο Νίκος Κοτζιάς επιχειρεί να θέσει ευθύνες στην Εκκλησία σε ένα θέμα που ουδεμία σχέση έχει με αυτήν. Τη θεωρεί ηθικά υπεύθυνη για κάτι; Τι είναι αυτό που τον έχει ενοχλήσει τόσο πολύ, ώστε να ζητά από την Ιερά Σύνοδο να καταδικάσει χωρίς περιστροφές ένα τέτοιο γεγονός;
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εξωτερικών έγραψε:

   *** Τουρκία: Γιατί εγκαταλείπουν τη μάχη του Αφρίν 
~ Αναποδιά έτυχε στον Ερντογάν σε ό,τι αφορά τη μάχη της Εφρίν. Πολλοί από τους φιλότουρκους ισλαμιστές που μάχονται στο πλευρό του τουρκικού στρατού στην επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», εγκαταλείπουν την τουρκική επιχείριση και τρέχουν στη γειτονική επαρχία της Ιντλίμπ να σταματήσουν τον κυβερνητικό στρατό που προελαύνει προς την πόλη της Ιντλίμπ και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.
*  Όπως μεταδίδει το Al Masdar News, επικαλούμενο τοπικές πηγές της ισλαμιστικής αντιπολίτευσης, την Τετάρτη σημειώθηκαν διαδηλώσεις στην Ιντλίμπ από πολίτες με το αίτημα οι ισλαμιστές που είχαν τεθεί υπό τουρκικές διαταγές να πάψουν να μάχονται ενάντια στους Κούρδους στην Εφρίν και να στραφούν κατά του συριακού κυβερνητικού στρατού.
Την Τετάρτη ο συριακός στρατός και οι φιλοκυβερνητικές παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές προέλασαν αρκετά προς την πόλη Σαρακίμπ, τελευταίο προπύργιο πριν την πόλη της Ιντλίμπ, φθάνοντας σε απόσταση 20 χιλιομέτρων και αφού απελευθερώθηκαν προηγουμένως καμιά δεκαριά χωριά και κωμοπόλεις.
~  Εάν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες, γράφει το Al Masdar News, ότι δηλαδή οι ισλαμιστές εγκαταλείπουν την επίθεση στην Εφρίν, τότε κινδυνεύει ολόκληρο το τουρκικό σχέδιο να μείνει ξεκρέμαστο.
Εκτός κι εάν ο Ερντογάν αποφασίσει να «καθαρίσει» με τον δικό του στρατό αποκλειστικά, πράγμα που σημαίνει ότι θα επωμιστεί και όλες τις απώλειες όπως και ότι θα θεωρηθεί απροκάλυπτα εισβολέας.
Η επιχείριση «Κλάδος Ελαίας» διεξάγεται ως εξής: Οι τουρκόφιλοι ισλαμιστές είναι η εμπροσθοφυλακή και υποστηρίζονται από τουρκικά τανκς και πυροβολικό. Έτσι η επιχείριση εμφανίζεται για τα προσχήματα ως ενδοσυριακή διένεξη με την Τουρκία να υποστηρίζει τη μία πλευρά.


***  Λαμπρός εορτασμός της πολιούχου της Καλαμάτας Παναγίας Υπαπαντής (φωτογραφίες) 
 
 
 
 
 
 
Παρουσία Παυλόπουλου- Μητσοτάκη- Σαμαρά - Κατρούγκαλου- Χαρίτση - Λεβέντη 
Με σύμμαχο τον καιρό η Καλαμάτα γιόρτασε σήμερα την πολιούχο της πόλης Παναγία Υπαπαντής.
Ο εορτασμός έγινε παρουσία εννέα Μητροπολιτών, του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη- του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Ακόμα στην Καλαμάτα βρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, Γιώτα Κοζομπόλη, η βουλευτής του Κινήματος Έφη Χριστοφιλοπούλου και από τη Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Παναγιώταρος.
Πέρα από τους παραπάνω στην Καλαμάτα βρέθηκε πλήθος Αυτοδιοικητικών παραγόντων καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Η περιφορά της εικόνας ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί και μέσω των οδών Υπαπαντής, 23ης Μαρτίου, Αριστομένους, Καίσαρη και Φαρών επέστρεψε στο ναό όπου πλήθος πιστών συμμετείχε παρακολούθησε την περιφορά της εικόνας.

***  Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ! Η φράση που ήχησε σε όλη τη Χαλκίδα

~  Τη Χαλκίδα επισκέφθηκε την Παρασκευή 02/02/18  ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ και μετέδωσε το μήνυμα ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ για τον τόπο μας.
*
(Εναλλακτικά ΕΔΩ)

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου και έδειξε στον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ το ενδιαφέρον του για το πρόγραμμα του κόμματος.
(Εναλλακτικά ΕΔΩ)
(Εναλλακτικά ΕΔΩ)





Στην έναρξη της ομιλίας, ο κος Βελόπουλος έκοψε πίτα, ενώ, στην εκδήλωση, παρευρέθηκε και ο Ρώσος αξιωματούχος Xarikov Sergei.


(Εναλλακτικά ΕΔΩ)
Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ θέλει να ευχαριστήσει προσωπικά έναν έναν όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

*** Προκόπης Παυλόπουλος: Ευχή ενότητας και δύναμης σ' αυτούς τους κρίσιμους καιρούς 
Μετά την περιφορά της εικόνας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Εύχομαι η Υπέρμαχος Στρατηγός να μας εμπνέει, ιδίως σ’ αυτούς τους κρίσιμους καιρούς, ενότητα και δύναμη και να φυλάσσει πάντα υπό την Σκέπη της την πορεία του Λαού και του Έθνους μας προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης της Πατρίδας και της εκπλήρωσης της αποστολής μας, σύμφωνα με την Ιστορία μας και την προοπτική που μας αναλογεί, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας αλλά και της Διεθνούς Κοινότητας εν γένει».
Video:  Προκόπης Παυλόπουλος, Καλαμάτα 2018  , https://youtu.be/tRRyKPDwEmc .-

*** Αντώνης Σαμαράς από την Καλαμάτα: «Η Κυριακή θα είναι μια μεγάλη ημέρα για την Πατρίδα» (βίντεο) 
Μια δήλωση με ιδιαίτερο νόημα ενόψει του συλλαλητηρίου για τη «Μακεδονία» την Κυριακή στην Αθήνα, έκανε,  ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στον εορτάζοντα Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος στην Καλαμάτα. Ο πρώην Πρωθυπουργός στη σύντομη δήλωση του τόνισε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για τη Χριστιανοσύνη για την Ελλάδα για τη Μεσσηνία…και την Κυριακή θα είναι μια μεγάλη ημέρα για την Πατρίδα».
Video:  Δήλωση Αντώνη Σαμαρά από την Καλαμάτα , https://youtu.be/Rj5jkOfvU54 .-

***  Λεβέντης: "Το συλλαλητήριο της Κυριακής δεν έχει μόνο για τη Μακεδονία, αλλά και μήνυμα προς τον Τσίπρα να τα μαζεύει και να φύγει" 
Μετά το πέρας της λειτουργίας και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης έκανε δηλώσεις με επίκεντρο το συλλαλητήριο της Κυριακή.
Ειδικότερα ο κ. Λεβένετης είπε τα εξής:
Ευχόμαστε η Παναγία να φωτίσει το ελληνικό έθνος, τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που οχτώ χρόνια τώρα υποφέρουν από μνημόνια, κοψίματα μισθών συντάξεων και συνεχή επιβολή νέων φόρων.
Την περίοδο αυτή ζούμε μια άλλη τραγωδία, ένα πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα θέλει να παραδώσει τη λέξη Μακεδονία στους Σκοπιανούς χωρίς να αναλογίζεται τις επιπτώσεις.
Ενώ στη συνέχεια ο κ. Λεβέντης είπε ότι η Ένωση Κεντρώων θα κάνει το παν για να ματαιώσει τα σχέδια αυτών που προτίθενται να δώσουν τη λέξη Μακεδονία, ενώ κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί στο συλλαλητήριο της Κυριακής.
Όπως είπε το συλλαλητήριο δεν είναι μόνο για να μη δοθεί το όνομα Μακεδονία, αλλά είναι συγχρόνως για να πούμε ότι εφόσον η Κυβέρνηση δε μπορεί και θέλει μόνο ενδοτικά να λειτουργεί ήρθε η ώρα να φύγει.
Video: Βασίλης Λεβέντης- Καλαμάτα 2018 , https://youtu.be/O3Cgn4_fjCQ .-

*** Αρνούνται ότι προσπάθησαν να κλέψουν τα χρυσά δαχτυλίδια 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, ο 29χρονος από το Ζεφύρι Αττικής, η 25χρονη από τη Βέροια, η 31χρονη επίσης από το Ζεφύρι Αττικής και η 50χρονη από το Αίγιο Αχαΐας, που επιχείρησαν προχθές να κλέψουν χρυσά δαχτυλίδια από κοσμηματοπωλείο της Καλαμάτας.
Όπως αποδείχτηκε, οι τέσσερις είχαν ξεκινήσει από το Ζεφύρι Αττικής προχθές. Η 50χρονη είναι θεία της 25χρονης, ενώ οι άλλοι δύο ζευγάρι. Η δικαιολογία που έδωσαν ήταν πως ήρθαν στην Καλαμάτα κυρίως για βόλτα, αλλά δεν έδωσαν πειστικές εξηγήσεις για ποιον λόγο επισκέφθηκαν το κοσμηματοπωλείο.
Υπενθυμίζεται ότι ο 25χρονος με την 31χρονη προσποιούμενοι το ζευγάρι μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο στην πλατεία 23ης Μαρτίου και ζήτησαν να δουν κοσμήματα. Οι άλλες δύο γυναίκες, εκμεταλλευόμενες την απασχόληση του ιδιοκτήτη, αφαίρεσαν μια προθήκη με χρυσά δαχτυλίδια, αξίας 17.500 ευρώ, και η 50χρονη την έβαλε στην τσάντα της.
Ο κοσμηματοπώλης, όμως, αντιλήφθηκε την κίνηση και κλείδωσε την πόρτα, καλώντας την Αστυνομία. Άμεσα κατέφτασαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και συνέλαβαν και τους τέσσερις.
Η 50χρονη αρνήθηκε ότι αποπειράθηκε να κλέψει τα δαχτυλίδια και, μάλιστα, ζήτησε αν υπάρχει καταγεγραμμένο οπτικό υλικό να αναζητηθεί.
Στους τέσσερις μετά τις απολογίες τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Να σημειωθεί ότι ο 25χρονος και η 50χρονη έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν με κλοπές. Β.Β.

*** Στην Καλαμάτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης 
Περιοδεία στην Πελοπόννησο πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με πρώτο σταθμό την Ηλεία, όπου χθες είχε επαφές με πολίτες και φορείς της περιοχής.
Από τη Βάρδα Ηλείας ξεκίνησε η περιοδεία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Νομό Ηλείας, με τον πρόεδρο της Ν.Δ. να έχει συνομιλίες με πολίτες και καταστηματάρχες όταν έκανε βόλτα στους δρόμους του χωριού.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα vima.gr, ένας κρεοπώλης τού ζήτησε να κατανοήσει τα προβλήματα της κοινωνίας. «Γι' αυτό γυρνάμε όλη την Ελλάδα και συζητάμε με τους πολίτες. Έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο πιστεύουμε ότι θα το εγκρίνουν. Υπάρχει ελπίδα αλλά ελπίδα που στηρίζεται στην αλήθεια. Πήξαμε με τα παραμύθια», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.
«Πρόεδρε, θέλουμε να έρθετε και ως πρωθυπουργός», του είπε στη συνέχεια ο κρεοπώλης και ο πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε: «Τα "μπράβο" θα έχουν μεγαλύτερη σημασία όταν κάνουμε όσα έχουμε δεσμευτεί».
Στο χωριό Κουρτέσι, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε θερμοκήπιο όπου γίνεται καλλιέργεια καρπουζιών και άκουσε παράπονα των αγροτών για τη φορολογία, ενώ άκουσε αρκετά παράπονα για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης και από άλλους ιδιοκτήτες καταστημάτων στη Γαστούνη, την Ανδραβίδα και τα Λεχαινά.
«Τι διαφορετικό θα κάνετε εσείς;», τον ρώτησε ένας ζαχαροπλάστης. «Εγώ έχω πει ότι θα μειώσω τους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ. Δεν είπα ότι θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος άκουσε και τις προτάσεις νέων σε καφέ της περιοχής.
Το απόγευμα ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε στον Πύργο, ενώ σήμερα θα επισκεφτεί την Καλαμάτα.
Στην Καλαμάτα, όπου θα βρεθεί και για τη γιορτή της Υπαπαντής του Χριστού, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και να ανταλλάξει απόψεις, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, για τα ζητήματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες με την ΠΓΔΜ, με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο θα δειπνήσει.

*** Τα «λαλάγγια» του Πέτρου Κωνσταντινέα στον Κυριάκο Μητσοτάκη (βίντεο & φωτογραφίες) 
 
Ένα … «απρόσμενο» δώρο και μια συνάντηση που μάλλον δεν την περίμενε είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αποχωρώντας από τον Ιερό Ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα μετά το πέρας της λιτανείας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, που διατηρεί «φούρνο» πλησίον της Εκκλησίας , όταν είδε τον Κυριάκο Μητσοτάκη έξω από το κατάστημά του, τον φώναξε και ως … «οικοδεσπότης» του προσέφερε ως  δώρο μια σακούλα «λαλάγγια» που αποτελούν και τοπικό προϊόν.  Οι δυο άνδρες αντάλλαξαν ασπασμό και ο πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε τον Πέτρο Κωνσταντινέα για το δώρο του, σχολιάζοντας «Είναι ότι πρέπει για το δρόμο της επιστροφής…»
Video: Πέτρος Κωνσταντινέας Κυριάκος Μητσοτάκης , https://youtu.be/tNxONDGlZm4 .-

*** Δείπνο Σαμαρά – Μητσοτάκη το βράδυ της Πέμπτης στη μαρίνα της Καλαμάτας (φωτογραφία) 
Το δείπνο στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη παρέθεσε χθες το βράδυ ως «οικοδεσπότης» ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε εστιατόριο στη μαρίνα της Καλαμάτας. Η συνάντηση των δυο ανδρών που, συνοδεύονταν από τις συζύγους τους, Γεωργία και Μαρέβα, έγινε αμέσως μετά την άφιξη στην Καλαμάτα του προέδρου της ΝΔ, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και μακριά από τα «φώτα» της δημοσιότητας. Λίγες ώρες νωρίτερα  ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ομιλία του στον Πύργο. Εικάζεται  κυρίως από αθηναϊκά ΜΜΕ ότι στο «μενού» της συζήτησης  ήταν το «Σκοπιανό» και το συλλαλητήριο της Κυριακής, χωρίς ωστόσο το περιβάλλον και των δυο πολιτικών να επιβεβαιώνει οτιδήποτε γι’ αυτή τη συνάντηση. 

***Υψηλές ταχύτητες, αλκοόλ και κινητό γεμίζουν με αίμα τους δρόμους 
«Επιτέλους η οδική συμπεριφορά μπήκε στα σχολεία»
Μια σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» με τίτλο «Οδική Ασφάλεια - Τροχαία εγκλήματα». Ζήτημα που, δυστυχώς, αποτελεί πραγματικότητα για τους ελληνικούς δρόμους.

Κατά την εσπερίδα μίλησαν ο πρόεδρος της Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, βουλευτής Γιώργος Ουρσουζίδης, ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και αντιπρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα» Φαίδων Καρυδάκης, ο διοικητής Τροχαίας Καλαμάτας, αστυνόμος α΄ Κωνσταντίνος Νικολετζέας, ο πραγματογνώμονας τροχαίων και δικαστικός πραγματογνώμονας Μεσσηνίας Γιώργος Μπούρας και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας, που μάλιστα διοργάνωσε την εκδήλωση, ιατρός Μανώλης Μάκαρης.

Ο κ. Καρυδάκης βρέθηκε στην πόλη για να μιλήσει για τα βασικά προβλήματα των τροχαίων που, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η ταχύτητα και η δικαιοσύνη. Ταχύτητα που σπάνια τηρείται, ενώ για το κομμάτι της δικαιοσύνης, ανέφερε ότι δεν υπάρχει, αφού οι δράστες των τροχαίων ατυχημάτων αμνηστεύονται στο σύνολό τους, καθώς όλα θεωρούνται συμβάντα από αμέλεια, με τις μέγιστες ποινές να φτάνουν τους ελάχιστους μήνες, πάντα με αναστολή ή εξαγορά.

Από την πλευρά του, ο Μανώλης Μάκαρης χαρακτήρισε τη χθεσινή εκδήλωση πολύ σημαντική, καθώς αφορά στα τροχαία εγκλήματα, διότι ο καθένας μας μπορεί να γίνει εγκληματίας ή αυτόχειρας, εάν δεν προσέξει ή δεν ακολουθήσει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στην άσφαλτο.
Επίσης, ο κ. Μακάρης αναφέρθηκε στο πώς μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να βοηθήσει στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στόχος πρέπει να είναι μηδενικός, αφού, όπως τόνισε, ούτε ένας θάνατος από τροχαίο δεν είναι αποδεκτός. Αυτό μπορεί να συμβεί με ένα πρόγραμμα δράσεων που θα στοχεύει στην πρόληψη των ατυχημάτων μέσα από έργα που θα τηρούν την οδική ασφάλεια, ενώ έπειτα από ατυχήματα να εντοπίζεται το αίτιο και να γίνεται βελτίωση του προβλήματος.
Αισιόδοξος αλλά όχι εφησυχασμένος παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, βουλευτής Γιώργος Ουρσουζίδης, που βρέθηκε στην Καλαμάτα για να καταθέσει την εμπειρία του σχετικά με την Οδική Ασφάλεια.
Κατά τη γνώμη του, το ζήτημα των τροχαίων έχει να κάνει και με την ενημέρωση των πολιτών, κάτι που για τον ίδιο έπρεπε να γίνεται στη νεαρή ηλικία τους, αφού είναι ζήτημα παιδείας.

Για το ζήτημα ειδικότερα της παιδείας, ο κ. Ουρσουζίδης είπε ότι, επιτέλους, η Πολιτεία από φέτος καθιέρωσε το μάθημα της διαπαιδαγώγησης των νέων ανθρώπων σε σχέση με την οδική συμπεριφορά. Επίσης, από αυτό το εξάμηνο ξεκινά το e- drive Academy.
Σε σχέση με τα νούμερα των τροχαίων, ανέφερε ότι το 2017 είχαμε αισθητή μείωση σε σχέση με το 2016, αλλά η χώρα μας παραμένει στις τελευταίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα θανατηφόρα ατυχήματα.
Σχετικά με το ζήτημα της δικαιοσύνης, ο κ.Ουρσουζίδης παρατήρησε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, αφού αργεί πάρα πολύ να αποδοθεί. Για το λόγο αυτό έχουν κάνει πρόταση να θεσπιστεί ένα ειδικό τμήμα που θα ασχολείται μόνο με τα τροχαία, ώστε οι δικαστές να είναι ενημερωμένοι και να αποδίδουν πραγματική δικαιοσύνη σε μικρό χρονικό διάστημα, αφού σήμερα οι σοβαρές υποθέσεις τελεσιδικούν ίσως και 10 χρόνια μετά.
Τέλος, μιλώντας για τα σοβαρότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, ανέφερε ως πρώτο την υπερβολική ταχύτητα, έπειτα την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, την παράνομη προσπέραση, την οδήγηση για εντυπωσιασμό, ενώ κάτι που ακόμα δεν αποτυπώνεται επίσημα είναι η απόσπαση της προσοχής, την οποία χαρακτήρισε ως έγκλημα, και ειδικότερα όταν κάποιος οδηγεί και κάνει χρήση του τηλεφώνου του, ενώ ακόμα χειρότερα όταν οδηγεί και λαμβάνει και στέλνει μηνύματα.
Οι δε έρευνες δείχνουν ότι ευθαρσώς Έλληνες οδηγοί δηλώνουν σε ποσοστό 55% ότι κάνουν χρήση του κινητού όταν οδηγούν, ενώ 26% ότι λαμβάνει και στέλνει μηνύματα. Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Με τρεις μητροπολίτες η γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά
Με τρεις μητροπολίτες θα τιμηθεί το Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, στα Φιλιατρά η παντριφυλιακή εορτή του Αγίου Χαραλάμπους! Τις θρησκευτικές τελετές θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ο οποίος θα χοροστατήσει στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνοδεία του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά του Ιερού Κλήρου της τοπικής εκκλησίας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού που έχει καταρτιστεί και δημοσιοποιηθεί, οι θρησκευτικές τελετές θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου, παραμονή της εορτής, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου βρίσκεται η Ιερή και Θαυματουργή Εικόνα του Αγίου, με Μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό μετά Θείου Κηρύγματος. Νωρίτερα, στις 6.00 μ.μ., θα γίνει η άφιξη των μητροπολιτών στον Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου και η υποδοχή τους από το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, ενώ τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.
Από τις 9.00 το βράδυ της Παρασκευής θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία. Το Σάββατο, ανήμερα της εορτής, στις 7.00 το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και στις 8.30 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Από το πρωί, η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μετά την προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό στις 10.00 π.μ., στις 10.45 π.μ. θα ξεκινήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους σε κεντρικές οδούς, με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου και θα ψαλεί δέηση.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, τη λιτάνευση θα συνοδεύουν αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σ.Α. και τιμητικό άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, Φιλαρμονικές και μαθητές.
Στη συνέχεια η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Ναό όπου θα γίνει η Απόλυση, ενώ θα ακολουθήσει ανταλλαγή ευχών και δεξίωση των προσκεκλημένων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών. Πλήθος πιστών, από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και Φιλιατρινοί από την Αθήνα, αναμένεται να επισκεφθούν την πόλη για τις θρησκευτικές τελετές.
Παράλληλα, στα Φιλιατρά από την Τετάρτη, σε πλήρη ανάπτυξη, θα λειτουργεί μεγάλη εμποροπανήγυρη. Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Ο Πάνος Σόμπολος παρουσιάζει το νέο του βιβλίο του στην Καλαμάτα
Το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Πάνου Σόμπολου «Οι αστέρες του εγκληματικού πανθέου. Όπως τους έζησα» θα παρουσιασθεί από τον ίδιο, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 7.00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.
Η εκδήλωση οργανώνεται από το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» και τις Εκδόσεις Πατάκη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο αντιστράτηγος ε.ε., επίτιμος υπαρχηγός ΕΛΑΣ Δημήτρης Μητρόπουλος, η αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος Σοφία Μπομπόνη και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Περικλής Ξηρογιάννης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος  Νικολέττα Κολυβάρη.
  Λίγα λόγια για το βιβλίο
«Υπηρέτησα το αστυνομικό ρεπορτάζ για σαράντα χρόνια και στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία μού έλαχε να ζω μια ζωή με τους συναδέλφους μου δημοσιογράφους, με τους αστυνομικούς, με τους πυροσβέστες, αλλά και με τους κάθε λογής εγκληματίες», γράφει ο ίδιος ο Πάνος Σόμπολος και συνεχίζει: «Ασκώντας το δημοσιογραφικό λειτούργημα είχα πάντα ως προτεραιότητα να ενημερώνω σωστά κι αντικειμενικά τους αναγνώστες, τους ακροατές και τους τηλεθεατές μου. Δε μου άρεσε ποτέ να καταδικάζω ή να αθωώνω τους εγκληματίες και τους κάθε λογής παρανόμους – αυτό δεν είναι δουλειά του δημοσιογράφου. Είναι δουλειά των εισαγγελέων και των δικαστών. Δεν μπέρδεψα ποτέ το ρόλο μου με το ρόλο των άλλων – οι ρόλοι είναι διακριτοί.  Σχεδόν όλους όσοι περιλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο τούς έχω γνωρίσει και προσωπικά. Και όλους ανεξαιρέτως τους γνώρισα κάνοντας ρεπορτάζ για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν – και μπορώ να σας πω ότι είναι κι αυτοί άνθρωποι με συναισθήματα, με ελαττώματα αλλά και προτερήματα, τα οποία πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν για λάθος στόχους, για λάθος σκοπούς. Έγραψα, επίσης, αυτό το βιβλίο επειδή θέλω να αφήσω μια παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές για την πορεία της εγκληματικότητας στην Ελλάδα αυτή την τεσσαρακονταετία.
Να καταθέσω τα πραγματικά περιστατικά που απασχόλησαν την κοινή γνώμη και να σκιαγραφήσω πρόσωπα και καταστάσεις χωρίς ίχνος υπερβολής και ανακρίβειας, περνώντας ταυτόχρονα κάποια μηνύματα θετικά για το συνάνθρωπό μας και, γενικότερα, για την ελληνική κοινωνία – χωρίς φυσικά να κάνω το δάσκαλο, τον εισαγγελέα ή τον ιεροκήρυκα».
Β.Β.

 ***Τελευταίες παραστάσεις για τη «Μαρία Πενταγιώτισσα» του ΣΥΝ ΕΝΑ – Μιχάλης Τούμπουρος 
Μόλις τρεις παραστάσεις έμειναν πριν από το πέσιμο της αυλαίας της παράστασης «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ [Χρύσανθου (Μέντη) Μποσταντζόγλου] που αυτόν τον καιρό παρουσιάζει το θεατρικό σχήμα ΣΥΝ ΕΝΑ – Μιχάλης Τούμπουρος στο Πνευματικό Κέντρο, σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη.
Μια παράσταση που μέχρι στιγμής έχει ενθουσιάσει την πλειοψηφία των θεατρόφιλων που την παρακολούθησαν, καθώς πρόκειται για μια κεφάτη και ξεκαρδιστική παρουσίαση από το ΣΥΝ ΕΝΑ-Μιχάλης Τούμπουρος ενός από τα πιο σπαρταριστά και αστεία έργα του ελληνικού ρεπερτορίου.
Το έργο είναι γραμμένο από τον Μποστ στον προσφιλή του 15σύλαβο, βασισμένο σε ένα από τα πολύ γνωστά παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας, που στηρίζεται σε πραγματικά περιστατικά.
Η Μαρία η Πενταγιώτισσα, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Μαρία Δασκαλοπούλου, ήταν γνωστή στο χωριό της Πενταγιοί Φωκίδας για τις ερωτικές της περιπέτειες. Οι εραστές και οι αγαπητικοί της δημιουργούσαν συχνά επεισόδια, ενώ η ίδια θεωρείται μέχρι σήμερα μία από τις πρώτες φεμινίστριες στην Ελλάδα.
Ο λαός τραγούδησε την ομορφιά και τα ερωτικά της καμώματα: «Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στο Χρισσό κριάρια και στης Μαρίας την ποδιά σφάζονται παλικάρια. Μαρίτσα Πενταγιώτισσα, μωρή δασκαλοπούλα, εσύ τα  ’καμες ούλα!».
Ο Μποστ, με την ιδιαίτερη προσέγγιση των πραγμάτων και με τον ακόμα πιο ιδιαίτερο τρόπο γραφής, σε κάνει να γελάς προβληματίζοντάς σε, δίνοντάς σου τροφή για σκέψη, χτυπώντας ταυτόχρονα ευαίσθητες χορδές σου, που κάποια συμβατική κωμωδία δε θα τολμούσε καν. Αυτό που δεξιοτεχνικά και με απίστευτη μαεστρία καταφέρνει, είναι να σε κάνει να γελάς πρώτα και κύρια με τον ίδιο σου τον εαυτό, μέσα από την αιχμηρή σάτιρα καταστάσεων και κατεστημένων της ελληνικής πραγματικότητας.
  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης
Μουσική: Γιούρι Στούπελ
Σκηνικά: Κώστας Δούσης
Κοστούμια: Κώστας Κατσουλάκης, Βούλα Σαρδέλη
Χορογραφίες: Μαρία Μπαλάσκα
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Μαρία Μπαλάσκα, Ελένη Πετρουλέα
Παίζουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):
Δημήτρης Καούρης, Νίκος Καπόπουλος, Λευτέρης Καρμοίρης, Σέφη Κούβελα, Πάνος Κουραμπάς, Μαρία Κρόμπα, Νίκος Κυριακουλάκος, Αλεξάνδρα Λυμπεροπούλου, Χρύσα Νίκου, Ρούλα Μέντη, Μαρία Μπαλάσκα, Έφη Μπετιχαβά, Ελένη Πετρουλέα,  Λευτέρης Πουλέτης, Έλενα Σκουλαρίκου, Γωγώ Χρανιώτη, Γιάννης Χρηστέας.
Να σημειωθεί ότι οι τελευταίες παραστάσεις θα δοθούν σήμερα Πέμπτη και Παρασκευή στις 9.15 μ.μ., ενώ το επόμενο Σάββατο στις 8.00 μ.μ.
Στην είσοδο υπάρχει εισιτήριο 10 ευρώ και μειωμένο 8 ευρώ για μαθητές, φοιτητές, ΑμεΑ, ανέργους κ.ά.
Προπώληση εισιτηρίων γίνεται καθημερινά 6.00 μ.μ. με 9.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ενώ για κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν όλες τις ημέρες 10.00 π.μ. με 2.00 μ.μ. με το  6908 252187.
Τέλος, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να κινηθούν εγκαίρως για την εξασφάλιση εισιτηρίου ή για κράτηση, καθώς στις τελευταίες αυτές παραστάσεις η ζήτηση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

***  Μπαράζ προκλήσεων! Ετοιμάζουν σειρά που θα παρουσιάζει την εισβολή στην Κύπρο ως «ειρηνική» επιχείρηση...

~  Ως μια… ειρηνική επιχείρηση θα παρουσιαστεί η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στη νέα τηλεοπτική σειρά που ετοιμάζει το κανάλι Fox Τουρκίας.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η σειρά θα δείχνει πώς ο «Αττίλας» απέτρεψε την αιματοχυσία  στο νησί και μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος θα γυριστεί στα Κατεχόμενα.
Η σειρά αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο και ήδη υπάρχουν φόβοι για το τι θα συμβεί αν πωληθεί και προβληθεί στο εξωτερικό, όπως ορισμένα τουρκικά σίριαλ.

***  «Χαστούκι» στην  Ουάσινγκτον! Οι κυρώσεις στη Ρωσία ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

~ Οι κυρώσεις στη Ρωσία  θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές και επιχειρήσεις, αναφέρει η Bloomberg αναφερόμενη στην έκθεση του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών για τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία.
Συγκεκριμένα, το έγγραφο αναφέρει ότι οι νέες κυρώσεις μπορούν να αποσταθεροποιήσουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές εκτός Ρωσίας και να έχουν «αρνητικές παρενέργειες για τις παγκόσμιες αγορές και τις επιχειρήσεις».
Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αποτελέσει «εμπόδιο στην ανταγωνιστικότητα των μεγάλων εταιρειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ».

***  Για όλους και για όλα θα μιλήσει ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ! Σε λίγες μέρες οι αποκαλύψεις...

~ Καλεσμένος στην εκπομπή Kontra 24 θα είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος, τα μεσάνυχτα της Τρίτης 6/2/2018.
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα σχολιάσει το μεγάλο συλλαλητήριο της Κυριακής και θα αναλύσει τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τον Έλληνα πολιτη.
Συντονιζόμαστε όλοι τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο κανάλι Kontra.

***  'EΣΠΑΣΑΝ' τα ΤΗΛΕΦΩΝΑ στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ! Οργή Νέο Δημοκρατών για το ΣΚΟΠΙΑΝΟ και την κα Μπακογιάννη...

~  Διαβάζουμε στην Καθημερινή.
Θέση μετά τις απειλές του Ρουβίκωνα για το συλλαλητήριο της Κυριακής, κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων, πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη.
 Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, η κ. Μπακογιάννη, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «αν απειλήσει ξανά ο Ρουβίκωνας θα πάω κι εγώ» αναφερόμενη στο συλλαλητήριο.
Σημειώνεται πως προ ολίγων ημερών, η κ. Μπακογιάννη είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα παρευρεθεί στο συλλαλητήριο. «Ο καθένας από τους βουλευτές της ΝΔ είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει. Εγώ δεν θα πάω, αλλά σέβομαι αυτούς που θα πάνε και δεν θα κουνάω το δάχτυλο» τόνισε.
 Οι πληροφορίες του VoiceNews (και τα μηνύματα που έχουμε δεχτεί) δείχνουν απίστευτη οργή των ΝεοΔημοκρατών κατά της ανθελληνικής (όπως μας την χαρακτήρισαν) στάσης της κας Μπακογιάννη.

***  H... κουμπάρα του Προκόπη Παυλόπουλου που ξεπουλά τη Μακεδονία μας... 

~
~  Βγήκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα που απαρτίζουν το Επιστημονικό Συμβούλιο του Υπουργείου Εξωτερικών που έχει συσταθεί με απόφαση του υπουργού Νίκου Κοτζιά και ανέλαβε να συντάξει -και να υπογράψει από νομικής πλευράς- το προωθούμενο Σύμφωνο με την ΠΓΔΜ για τη σύνθετη ονομασία και τα υπόλοιπα θέματα.
Το κείμενο θα έχει ισχύ διεθνούς συμφωνίας και θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για τις συγκεκριμένες κινήσεις που θα πρέπει να κάνουν οι δύο πλευρές μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο και με ορόσημα μέχρι την πλήρη ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, ενώ θα ρυθμίζει τα προβλήματα των Σκοπίων με την Ελλάδα.
Ο υφυπουργός Eξωτερικών επί κυβέρνησης Σημίτη καθηγητής Χρήστος Ροζάκης (που έχει διατελέσει και πρόεδρος του Διοικητικού Δικαστηρίου του Συμβουλίου της Ευρώπης) είναι ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου. Και μέχρι τώρα δόθηκε έμφαση μόνο σε αυτό...
Στο συμβούλιο είναι μέλη επίσης: Ο Χάρης Παμπούκης, στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και πρώην υπουργός στην κυβέρνησή του, η καθηγήτρια Φαίη Παζαρτζή, ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Αντώνης Μπρεδήμας, ο Π. Λιάκουρας, καθηγητής επίσης με ειδίκευση στο Διεθνές Δίκαιο, η καθηγήτρια Παρούλα Περράκη και ο αδελφός του κυβερνητικού εκπροσώπου, Αντώνης Τζανακόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής σε θέματα Διεθνών Συμβάσεων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως ενημερώνεται το Press-gr, παρουσιάζει η περίπτωση της καθηγήτριας Φαίης Παζαρτζή. Ο λόγος; Είναι κουμπάρα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ο οποίος -εν μέσω αντιδράσεων και συλλαλητηρίων για το "ξεπούλημα της Μακεδονίας"- είτε σιωπά, είτε εμφανίζεται δήθεν ότι παίρνει αποστάσεις από τη συμφωνία εφόσον δεν λύνει το αλυτρωτικό σκέλος του προβλήματος...
Η Φωτεινή (Φαίη) Παζαρτζή, καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι σύζυγος του Σπύρου Φλογαΐτη του πιο στενού φίλου -από τα νεανικά τους χρόνια- του Πρ. Παυλόπουλου. Ο κ. Φλογαΐτης έχει παντρέψει τον κ. Παυλόπουλο με τη σύζυγό του Σίσσυ και όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει: «Ο Προκόπης και η Σίσσυ ερωτεύθηκαν από την πρώτη στιγμή κι έγιναν αχώριστοι. Μεγάλη αγάπη. Η Σίσσυ ήταν αριστούχος. Μπήκε 14η στη Νομική, σε πολύ καλύτερη σειρά από τη δική μας. Είναι ένα από τα καλύτερα νομικά μυαλά που έχω γνωρίσει. Ομως είναι γυναίκα παλαιάς κοπής. Ηταν και είναι η σκιά του Προκόπη».
Λόγω της σχέσης και της κουμπαριάς τους το καλοκαίρι του 2007, ενόψει των επικείμενων εκλογών, ανέλαβε υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης στη θέση του κ. Παυλόπουλου. Τον Σεπτέμβριο του 2009 διορίστηκε για δεύτερη φορά υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών με αφορμή τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Στις 28 Αυγούστου 2015, επί ΣΥΡΙΖΑ, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Βασιλικής Θάνου Χριστοφίλου από τον (Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας πια) Προκόπη Παυλόπουλο, ανέλαβε Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.
Ο κ. Φλογαΐτης είχε επίσης, τουλάχιστον κατά το παρελθόν, κοινό δικηγορικό γραφείο με τον Χάρη Παμπούκη που επίσης διορίστηκε στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Υπ. Εξωτερικών. Από κοινού ίδρυσαν δικηγορικό γραφείο, από το οποίο προέρχεται και η καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών Γλυκερία Σιούτη που διετέλεσε προσωπάρχης του Μεγάρου Μαξίμου επί Γιώργου Παπανδρέου.
Το ζεύγος Φλογαΐτη έχει και άλλη μια σχέση με το υπ. Εξωτερικών λόγω της ΜΚΟ με την ονομασία «Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου» που είχε ιδρύσει ο κ. Φλογαΐτης και για την οποία πολλά έχουν γραφτεί και καταγγελθεί για τις επιχορηγήσεις της από το υπουργείο Εξωτερικών...
 Από τον Στάθη Παλαιολόγο  press-gr.com

***  NA ENHMΕΡΩΣΕΙ τους ΕΛΛΗΝΕΣ τώρα ο κος ΚΟΤΖΙΑΣ!  «Λάδι» στη φωτιά από τις δηλώσεις του υπ. Εξωτερικών της ΠΓΔΜ...

~ Τη θέση του πως η Ελλάδα δεν αρνείται την ταυτότητα της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς από τα Σκόπια την Πέμπτη. Ερωτηθείς αν οι προτάσεις του, εκτός του ονόματος, αφορούν και το ζήτημα της εθνικής ταυτότητας των πολιτών της ΠΓΔΜ, ανέφερε ότι δεν είναι θέμα των Ηνωμένων Εθνών το ζήτημα αυτό και πρόσθεσε ότι στις συναντήσεις που είχε με την ελληνική πλευρά δεν έχει ακούσει κάτι που θα σήμανε άρνηση της ταυτότητας του λαού της ΠΓΔΜ. Αναφερόμενο, μάλιστα, στη δήλωση αυτή, η ενημερωτική ιστοσελίδα Balkan Insight φέρει ως τίτλο του ρεπορτάζ της από τα Σκόπια: «Ο Νίμιτς αποκλείει τα ζητήματα ταυτότητας από τις διαπραγματεύσεις για το όνομα». Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν άφησε ασχολίαστη τη δήλωση Νίμιτς. Κύκλοι του ελληνικού ΥΠΕΞ απάντησαν με προσεκτική διατύπωση: «Εμείς έχουμε διατυπώσει τις θέσεις μας με σαφήνεια. Δεν ερμηνεύουμε τον κ. Νίμιτς. Δεν ερμηνεύει ο κ. Νίμιτς εμάς».
 Τους τόνους, όμως, ανέβασε αισθητά χθες και η σκοπιανή πλευρά, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ, γνωστού για τις πιο ακραίες θέσεις του.
Έχοντας δίπλα του τον Νίμιτς αξίωσε προκλητικά να εξαιρεθεί η μακεδονική ταυτότητα από τις συζητήσεις, ενώ υποστήριξε ότι τα περί αλυτρωτισμού είναι στη σφαίρα της ελληνικής φαντασίας. «Δεν θα υπάρξει λύση για το όνομα αν χρειαστεί διαπραγμάτευση για αλλαγή στην εθνικότητα, τη γλώσσα και την ταυτότητα» τόνισε και πρόσθεσε: «Η «μακεδονική» γλώσσα είναι μία αναγνωρισμένη γλώσσα της ομάδας των σλαβικών γλωσσών. Θέλω να επισημάνω ότι αυτό το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο για τους πολίτες της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Μερικοί από αυτούς παρακολουθούν το ζήτημα με ανησυχία, ορισμένοι με θυμό. Τον 21ο πρώτο αιώνα κανείς δεν μπορεί να αγγίξει το δικαίωμά μας να είμαστε «Μακεδόνες» και να μιλάμε «μακεδονικά» ως μέρος της ομάδας των σλαβικών γλωσσών. Όσο περισσότερο συζητά κανείς δημοσίως γι’ αυτό το θέμα, μειώνονται οι πιθανότητες εξεύρεσης λύσης. Εάν υπάρχει ένας αξιοπρεπής τρόπος που να σέβεται την ταυτότητα και των δύο μερών, τότε μπορεί να βρεθεί λύση» είπε ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, μπροστά στον Νίμιτς, ο οποίος δεν αντέδρασε. Παράλληλα, υπογράμμισε πως «συζητήσαμε ιδέες που παρουσίασε ο κ. Νίμιτς στη Νέα Υόρκη. Του είπα ότι υπάρχουν ιδέες που δεν είναι κακές, αλλά υπάρχουν και ιδέες που δεν είναι καλές και προκαλούν ανησυχίες».
 Παρά τα δύο αυτά περιστατικά, ούτε ο Μάθιου Νίμιτς έχει χάσει την αισιοδοξία του, ούτε ο Νίκος Κοτζιάς. Ο πρώτος τόνισε ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι υπάρχει θέληση για λύση και από τις δύο πλευρές. Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το Σκοπιανό θα έχει διευθετηθεί ως τον Ιούνιο. Έτσι δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters όπου επαναλαμβάνει πως η Ελλάδα θα υποβάλει σύντομα σχέδιο πρότασης για την επίλυση της διαμάχης με την πΓΔΜ για το όνομα. «Ο Μέγας Αλέξανδρος απέδειξε πως πρέπει να κόβουμε τους γόρδιους δεσμούς. Σε κάποιο σημείο πρέπει να τελειώνουμε με τέτοια ζητήματα» ανέφερε, δίνοντας, μάλιστα, και περισσότερες πληροφορίες για το επίμαχο σύμφωνο που θα παρουσιάσει τον Φεβρουάριο. «Δεν πρόκειται για ένα ελληνικό κείμενο που περιέχει μόνο τις απόψεις μας, ούτε ένα συμβιβασμό. Θα είναι ένα κείμενο το οποίο θεωρούμε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε».
 Για το ενδεχόμενο μίας λύσης μίλησε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Μπορεί να υπάρξει χειρότερη συγκυρία και αυτή έχει σχέση, βεβαίως, με τη στάση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Στο Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να δούμε ποια θα είναι η στάση της Ρωσίας, για να είμαστε ειλικρινείς ή για να το πω θετικά», δήλωσε σχετικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Θα συνιστούσε εγγύηση κατά το διεθνές δίκαιο, να υπογράψουμε μία συμφωνία οριστική που να έχει όλες τις αναγκαίες ρήτρες. Ναι, δεν αρκεί αυτό. Πρέπει αυτή να υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας, διότι κινούμαστε στο πλαίσιο του κεφαλαίου 4 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ»,  σημείωσε αρχικά.
 «Το Σύνταγμά τους το αλλάζουν κατά το δοκούν προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Σημασία έχει τι λέει το διεθνές δίκαιο, το Συμβούλιο Ασφαλείας και η δυνατότητα προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης από εμάς πια και, βεβαίως, το πώς μπορείς να επικαλεστείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ΝΑΤΟ, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στον ΟΗΕ, μία διεθνή υποχρέωση που αναλαμβάνουν τα Σκόπια, την οποία ενδέχεται να παραβιάσουν, γιατί, φυσικά, μπορεί να αλλάξουν οι συσχετισμοί», εξήγησε.
 Στη δημόσια συζήτηση για την επίλυση του ζητήματος με το όνομα των Σκοπίων παρεμβαίνει με δήλωσή του και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Τόνισε ότι «το εθνικό συμφέρον, επιτάσσει συνέπεια και συνέχεια στην εθνική μας γραμμή» η οποία όπως αναφέρει ο ίδιος «απορρέει από την Ενδιάμεση Συμφωνία και την συνυπέγραψαν και ακολούθησαν όλες οι Κυβερνήσεις από το 2000 μέχρι σήμερα. Εθνικό συμφέρον είναι να απαλειφθεί κάθε αλυτρωτική αναφορά και αντίληψη. Να προωθήσουμε μια λύση σύνθετης ονομασίας για κάθε χρήση (erga omnes). Ιδιαίτερα όταν, η ΠΓΔΜ, από την πλειοψηφία των χωρών αναγνωρίζεται σήμερα ως "Μακεδονία"», υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός.
 protothema

*** ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ από τον Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ! Το σύστημα τρομοκρατεί τους ΕΛΛΗΝΕΣ...

~ Μη χάσετε το Σάββατο 3/02/2018 στην εφημερίδα Παρασκήνιο, το νέο άρθρο του Κυριάκου Βελόπουλου, με τον τίτλο "Τρομοκρατεί τους Έλληνες το σύστημα".
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ σχολιάζει με τον δικό του τρόπο την επικαιρότητα και καλεί όλους τους Έλληνες να το διαβάσουν.
Μη χάσετε το άρθρο του κου Βελόπουλου στην εφημερίδα "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ".


***  EKTAKTO!  Φωτιά σε μοναστήρι στην Κρήτη…

~ Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία, εξαιτίας φωτιάς που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα σε δασική περιοχή κοντά στο μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης στο Λασίθι.
Στο σημείο επιχειρούν δεκατρείς πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, καταβάλλοντας προσπάθειες για να θέσουν σύντομα υπό έλεγχο τη φωτιά.
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί νότιοι άνεμοι, που ενισχύουν τις εστίες της φωτιάς.
Η πυροσβεστική υπηρεσία εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συμβουλεύει να μην προβούν σε αγροτικές εργασίες το Σαββατοκύριακο, καθώς θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι σε ολόκληρο το νησί και υπάρχει άμεσος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.
 Πηγή:  cretapost

***  Είναι οριστικό! Το Ισραήλ μας βοηθάει να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ την Τουρκία…

~ Με ευρεία πλειοψηφία από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής εγκρίθηκε η προμήθεια με leasing επτά UAVs από το Ισραήλ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος θα ανέλθει στα 16,5 εκατ. ευρώ τον πρώτο χρόνο και 9,5 εκατ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ στην τιμή περιλαμβάνεται και το σκέλος της εκπαίδευσης.
Όπως τόνισε ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, το σχέδιο προβλέπει την αγορά συνολικά έως και 20 UAVs.

***  «Πόρτα» του ΝΑΤΟ στα Σκόπια! Χαμός αν δεν συμμορφωθούν

~ Τη λύση της ονομασίας των Σκοπίων ζήτησε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, ώστε να μπορεί η χώρα να ενταχθεί στη Συμμαχία, αποκλείοντας την είσοδο της αν δεν καταφέρει να επιλυθεί το ζήτημα.
«Η εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας είναι πρωταρχικής σημασίας για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κληθείς να σχολιάσει τη θέση της Συμμαχία στο θέμα.
Παραπέμποντας στη δήλωση του γγ του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ, από τα Σκόπια στις 18 Ιανουαρίου, ο ίδιος αξιωματούχος υπενθύμισε ότι εκτός από το ζήτημα της ονομασίας, που είναι «κρίσιμης σημασίας», η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων.
Κυρίως, στα θέματα που αφορούν τη διακυβέρνηση, την ενίσχυση του κράτους δικαίου, την οικοδόμηση μίας ανοιχτής και πολυεθνικής κοινωνίας και τη διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας.

***  Kίνηση ΜΑΤ!  Οι ιερείς θα εκπαιδεύονται για τα άρματα μάχης....

~  Τριάντα περίπου ορθόδοξοι ιερείς, που υπηρετούν στον ρωσικό στρατό, θα κληθούν να εκπαιδευτούν στην οδήγηση των αρμάτων μάχης και στον στρατιωτικό εξοπλισμό επικοινωνίας την επόμενη εβδομάδα.
Την πληροφορία έδωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ανώτερος αξιωματούχος της εκκλησίας. «Οι κληρικοί που συμμετέχουν μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις στα πεδία των μαχών συχνά αναγκάζονται να απεγκλωβίσουν στρατιώτες από τα τεθωρακισμένα οχήματα», δήλωσε εκπρόσωπος της εκκλησίας της σιβηρικής πόλης Ομσκ στο TASS, εξηγώντας έτσι τον λόγο για τον οποίο οι ιερείς θα πρέπει να εκπαιδευτούν στην οδήγηση στρατιωτικών οχημάτων.
Ο εκπρόσωπος της εκκλησίας τόνισε πως είναι θετικό, βέβαια, όταν ένας ιερέας έχει εμπειρία από την δική του υπηρεσία στον στρατό και μπορεί να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις αλλά αναρωτήθηκε «τι θα γίνει», όταν δεν υπάρχει η σχετική εμπειρία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ιερείς δεν θα εκπαιδευθούν στην χρήση όπλων και η εκπαίδευσή τους θα περιοριστεί στην οδήγηση αρμάτων μάχης και στην χρήση του στρατιωτικού εξοπλισμού επικοινωνίας. Η εκπαίδευση των ιερέων θα διεξαχθεί σε στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης έξω από την πόλη Ομσκ.
«Τι θα συμβεί αν η μόνη ελπίδα για έναν τραυματισμένο στρατιώτη είναι ένας άοπλος ιερέας που δεν γνωρίζει πώς να οδηγεί ένα άρμα μάχης ή να χειριστεί τον εξοπλισμό για την επικοινωνία;», ανέφερε ο εκπρόσωπος της εκκλησίας.  protothema.gr

***  Όλοι οι Ρώσοι «προσκύνησαν»! Θριαμβευτική ομιλία του Πούτιν

~ Μήνυμα ευθύνης και εθνικής ανάτασης μετέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στην ομιλία του για την 75η επέτειο νίκης στη μάχη του Στάλινγκραντ.
Ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι υπερήφανη για την ιστορία της και θα προχωρήσει σε αυτό τον δρόμο.
«Οι υπερασπιστές του Στάλινγκραντ μας έδωσαν μια μεγάλη κληρονομιά: την αγάπη της πατρίδας, την προθυμία να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά της, να να φροντίσουμε τους πολίτες της χώρας μας  και να εργαζόμαστε για την ευημερία της»,  τόνισε ο Ρώσος ηγέτης.
Σύμφωνα με τον Πούτιν, , οι Ρώσοι πρέπει να φανούν αντάξιοι στις ενέργειές τους όπως τα επιτεύγματα των πατέρων και των παππούδων, να επιτύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί και να καταφέρουν ακόμα περισσότερα.
«Είμαστε υπερήφανοι και θα είμαστε περήφανοι για το μέλλον μας. Θα προχωρήσουμε μπροστά,  θα είμαστε ισχυροί και ειλικρινείς, θα καθοδηγήσουμε τις νέες γενιές, θα τους μεταδώσουμε τις μεγάλες παραδόσεις του μεγάλου λαού μας», υπογράμμισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε επίσημο γεγονός που σηματοδότησε την 75η επέτειο από τη νίκη στη μάχη του Στάλινγκραντ.
Επιπλέον, ευχήθηκε στους βετεράνους υγεία και τους ευχαρίστησε για τη νίκη τους στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο .-

***  Από τις ενορίες του Πειραιά θα φύγουν 500 λεωφορεία για το συλλαλητήριο...

~  Να προσέλθει στο συλλαλητήριο της Κυριακής, κάλεσε τον κόσμο, μέσα από το «Θέμα 104,6», μιλώντας στους Βασίλη Χιώτη και Δημήτρη Μαρκόπουλο, ο Μητροπολίτης Πειραιά, Σεραφείμ.
«Εγώ θα προσέλθω ως απλός πολίτης έχω παροτρύνει τον κόσμο να προσέλθει», ανέφερε.
Όπως είπε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, οι ενορίες του Πειραιά έχουν προβεί σε μισθώσεις λεωφορείων προκειμένου να μεταφέρουν τον κόσμο στο Σύνταγμα.
«Έχουμε μισθώσει περίπου 500 λεωφορεία, δεκαπέντε σε κάθε ενορία του Πειραιά. Αυτό που θέλουμε να διατρανώσουμε ότι εμείς, ως Έλληνες, ως πολιτισμός, ως κουλτούρα, υπάρχουμε και θα υπάρχουμε. Είναι θέμα επιβίωσης για το 'Έθνος και την φυλή μας». Είναι ένα θέμα άμεσης δημοκρατίας. Το σύνταγμα το προβλέπει ο λαός να εκφράζεται», τόνισε.
«Ο εθνικισμός είναι μια παθογένεια της φιλοπατρίας», ανέφερε, ενώ χαρακτήρισε «ύβρις να ταυτίζουν την εκκλησία με το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής».
Τέλος εκτίμησε ότι στο συλλαλητήριο της Αθήνας την Κυριακή, θα δώσουν το «παρών» πάνω από 20 μέλη της Ιεράς Συνόδου. protothema

***  Σε ηλικία 68 ετών ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ο υιός του ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ...

~ Ο μεγαλύτερος γιος του εκλιπόντος ηγέτη της επανάστασης της Κούβας και πρώην προέδρου της χώρας Φιντέλ Κάστρο, ο Φιντέλ Κάστρο Ντίας-Μπαλάρτ, αυτοκτόνησε την Πέμπτη σε ηλικία 68 ετών, παρά την πολύμηνη θεραπεία του για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης από την οποία έπασχε, μετέδωσαν δημόσια μέσα ενημέρωσης στη νήσο.
 Ο πρεσβύτερος γιος του Φιντέλ Κάστρο, γνωστός ως «Φιδελίτο», επειδή έμοιαζε πολύ εμφανισιακά με τον πατέρα του, είχε αρχικά νοσηλευτεί σε κλινική για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, είχε λάβει εξιτήριο και η θεραπεία του συνεχιζόταν εκτός νοσοκομείου.
 «Ο Ντίας-Μπαλάρτ, ο οποίος παρακολουθείτο από μια ομάδα γιατρών για αρκετούς μήνες εξαιτίας της κατάστασης βαθιάς κατάθλιψης στην οποία βρισκόταν, αυτοκτόνησε (την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου) το πρωί», ανέφερε ο κουβανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Cubadebate.
Ο Φιντελίτο γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 1949, κατά τη διάρκεια του σύντομου γάμου του πατέρα του με τη Μίρτα Ντίας-Μπαλάρτ, κόρη Κουβανού πολιτικού, πριν ο δικηγόρος μετατραπεί στον επαναστάτη που θα ανέτρεπε τον υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα και θα άρχιζε να οικοδομεί ένα σοσιαλιστικό κράτος στο κατώφλι των ΗΠΑ εν μέσω του ψυχρού πολέμου.
 Μετά το διαζύγιο του ζευγαριού το 1955, η μάχη για την κηδεμονία του παιδιού έγινε κάτι σαν σίριαλ γεμάτο ανατροπές, πριν τελικά επικρατήσει ο ηγέτης της Κούβας.
 Η μητέρα του εξορίστηκε μετά την επικράτηση της επανάστασης το 1959. Ως ακόμα και σήμερα, μέλη της οικογένειας Ντίας-Μπαλάρτ συγκαταλέγονται στους πιο σκληρούς αντικαστρικούς της εξόριστης αντιπολίτευσης με έδρα το Μαϊάμι, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.
 Ο Φιντέλ Κάστρο απεβίωσε την 26η Νοεμβρίου 2016, σε ηλικία 90 ετών.
 Πυρηνικός επιστήμονας με σπουδές στην άλλοτε Σοβιετική Ένωση, ο Κάστρο Ντίας-Μπαλάρτ εργαζόταν ως επιστημονικός σύμβουλος του Συμβουλίου της Επικρατείας και ήταν αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών της Κούβας ως τον θάνατό του.
 Από το 1980 ως το 1992, ήταν επικεφαλής του εθνικού πυρηνικού προγράμματος της Κούβας και η αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια για την κατασκευή ενός πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού στο μεγαλύτερο νησί της Καραϊβικής.
 Η Αβάνα αποφάσισε να βάλει στο συρτάρι το σχέδιο αυτό το 1992, εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης μετά την κατάρρευση των εμπορικών συναλλαγών και της βοήθειας από το άλλοτε σοβιετικό μπλοκ. Έκτοτε, ο Κάστρο Ντίας-Μπαλάρτ δεν απασχόλησε ποτέ ιδιαίτερα την κοινή γνώμη.  protothema

***  Το φάρμακο – ΒΑΛΣΑΜΟ που ανακάλυψε ο Ιπποκράτης…

~ Kανένα φάρμακο δεν έχει να επιδείξει τόσο πολλές ιδιότητες, όσο η ΑΣΠΙΡΙΝΗ.
Κι αυτό γιατί Καταπραϋνει πασης φυσεως πονους και φλεγμονες,Ανακουφιζει απο τους ρευματισμους καιτις ημικρανιες,Παρεμποδιζει την καρδιακη προσβολη.Τωρα, μια νεα επιστημονικη ερευνα ερχεται ν’ αποδειξει οτι είναι το φαρμακο δια πασαν νοσον
Ήδη, από τον 5ο αιώνα π.Χ. ο Ιπποκράτης, είχε ανακαλύψει ένα αφέψημα από φλούδα ιτιάς, που το χορηγούσε στους ασθενείς του ως αντιπυρετικό και παυσίπονο.
OΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

***   'ΠΟΛΕΜΟΣ' κι ΑΞΙΩΣΕΙΣ από ΠΑΝΤΟΥ! Ξανά θέμα ΤΣΑΜΗΔΩΝ θέτει ο Ράμα...

~ Την ώρα που η Ελλάδα ακροβατεί μεταξύ διαπραγμάτευσης και συλλαλητηρίων για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων άλλη μια γειτονική χώρα εγείρει αξιώσεις.
Η Αλβανία μέσω του πρωθυπουργού της, Εντι Ράμα θέτει ξανά θέμα τσάμηδων και το χαρακτηρίζει ως ένα από τα πιο προβληματικά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.
 Ο Ράμα, μιλώντας σε εκπομπή της τηλεόρασης Vizion +, δήλωσε ότι οι Αλβανοτσάμηδες δικαίως ζητούν ένα μνημείο ως ανάμνηση, αλλά είμαστε στη διαδικασία συζήτησης και ότι πρόκειται για κινήσεις σε σκακιέρα.
 «Θα επιμείνουμε γιατί αυτό είναι ένα αλβανικό ζήτημα. Η Ελλάδα έχει μια παράνοια, μια αυταπάτη για τους δικούς της λόγους, ότι οι Αλβανοί έχουν εδαφικές αξιώσεις και αυτή η αξίωση έχει το όνομα Τσάμηδες», είπε ο Ράμα.
 Και συνέχισε: «Δεν έχουμε τέτοια αξίωση. Μιλάμε για Αλβανούς πολίτες που στο παρελθόν είχαν περιουσία στο ελληνικό κράτος, μιλάμε για Αλβανούς πολίτες που έχουν πικρές μνήμες και δικαίως ζητούν να θυμούνται».
 Αναφερόμενος στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά ο οποίος είχε πει ότι δεν υπάρχει θέμα Τσάμηδων ο Αλβανός πρωθυπουργός είπε:
 «Ο κ. Κοτζιάς έχει ακούσει λάθος. Η αλβανική πλευρά διεκδίκησε έντονα να τεθεί το θέμα των Τσάμηδων στο τραπέζι. Το γεγονός ότι τελειώνουμε με τη συζήτηση για όλα αυτά τα τρία πράγματα που ήταν αδιανόητα, είναι κατόρθωμα της κυβέρνησής μας, εργαζόμαστε για αυτά εδώ και τρεισήμισι χρόνια. Επιμένουμε στο δικαίωμα της ανάμνησης αλλά σε κινήσεις σκακιού. Δεν θέλουμε να βλάψουμε τα άλλα (θέματα). Δεν θέλουμε τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο, αυτά που μας ανήκουν».
 πηγη: echerdoros-a.gr

***  «Ταυτότητα»: Μας την «έκλεψαν» ή την «δώσαμε;», «Αναρωτιέται» ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος....

~ «Ταυτότητα»: Μας την «έκλεψαν» ή την «δώσαμε»;
«Αναρωτιέται» ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
     Το σημερινό μου σύντομο άρθρο είχε ως αφετηρία το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης που έγινε παρά τις απίστευτες προσπάθειες για να αποτύχει κάποιων και το συλλαλητήριο της ερχόμενης Κυριακής που επίσης έχει πολέμιους (δυστυχώς και από την Κεφαλή της Εκκλησίας μας που τελικά ανέκρουσε πρύμνη).
    Οι σκέψεις μου για το συλλαλητήριο Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκαν σε πολλά blogs
http://piperopoulos.blogspot.com/2018/01/blog-post_30.html
                                      ********************************
     Στις τελευταίες δεκαετίες, όπως όλοι μπορούμε να διαπιστώσουμε εφόσον δούμε τα πράγματα με καλοπροαίρετη διάθεση απαλλαγμένη από μικροκομματικές σκοπιμότητες, συντελέστηκαν εδώ στο δικό μας ελληνικό χώρο θεμελιακές, καταλυτικές και αμετάκλητες αλλαγές τόσο στις συγκεκριμένες εμπειρίες ατόμων και ομάδων όσο και στα συστήματα αξιών και τα "πλαίσια αναφοράς". Στην ψυχοκοινωνική θεωρία κοινωνική αλλαγή τέτοιων διαστάσεων έχει και τις «παράπλευρες» απώλειες ατόμων και «ψυχών»....!..
    Κάθε γενιά έχει τις δικές της «χαμένες ψυχές» εκείνα τα άτομα που για το δικό τους λόγο έμειναν στο περιθώριο. Φοβάμαι ότι στη δική μας γενιά, και εδώ προσωπικά φρονώ ότι ένοχοι είμαστε πρώτα εμείς οι άνθρωποι του πνεύματος και των επιστημών, μοιάζει να χτίσαμε τις προϋποθέσεις ώστε τα παιδιά μας, μια ολάκερη γενιά, να καταλήξουν στην κατηγορία «χαμένες ψυχές».
    O αφοσιωμένος μέχρι χθες μαρξιστής (όχι ‘δήθεν’ Κομμουνιστής) είναι τώρα βέβαιος μόνο για την  εγγενή αβεβαιότητα αυτών που μέχρι χθες θεωρούσε "δόγμα"...
     Ο ορθόδοξος (όχι αναμάρτητος) χριστιανός βλέπει την πίστη του να κλονίζεται…
     Ο εργαζόμενος (όσοι ακόμη έχουν έμμισθη απασχόληση) δεν μπορεί να ξεχωρίσει πια τη συνάρτηση της άντλησης ικανοποίησης από τη δουλειά του και το "μηνιάτικο"…
     Ο επιστήμονας, ο άνθρωπος του πνεύματος (όχι απλά ο κάτοχος πτυχίων) πείσθηκε ότι η αναζήτηση της αλήθειας είναι επικερδής όταν πάψει να είναι...επιστημονική και πνευματική και γίνει αντικείμενο "εμπορίας" ιδεών.
    Άνδρες, γυναίκες, παιδιά μοιάζει να έχουμε χάσει, αν όχι κάθε αίσθηση «ταυτότητας», τότε τουλάχιστον και σίγουρα ένα μεγάλο μέρος της συλλογικής και της ατομικής μας «ταυτότητας» ως μέλη του ΕΘΝΟΥΣ των Ελλήνων και της ελληνικής κοινωνίας.
     Στην εποχή των «Θεσμών» (διαδόχου κατάστασης της «τρόικας»), του φόβου της πτώχευσης, της συνεχιζόμενης «κλοπής» του ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ χωρίς ουσιαστικές εκ μέρους μας αντιδράσεις ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (και της ερχόμενης Κυριακής της Αθήνας) εσκεμμένα έθεσα στον τίτλο μου ως ερωτηματικό το εάν μας «έκλεψαν» ή την «δώσαμε» την «ταυτότητά» μας…
    Στις προσωπικές μου εμπειρίες έχω πολλές φορές διαπιστώσει ότι όταν το άτομο διαθέτει μια λειτουργική αίσθηση «ταυτότητας» τότε μπορεί να ξεπεράσει και τις πλέον δύσκολες δοκιμασίες, εφόσον το γενικότερο πλαίσιο αναφοράς παραμένει σταθερό.
    Αν όμως εκλείψει η σταθερότητα του πλαισίου αναφοράς, τότε χάνεται και η συνοχή της ταυτότητάς μας...
     Κανείς δεν μπορεί να ασκήσει πίεση παρά μόνο όταν "πατάει" κάπου σταθερά.
    Όσο και αν θέλω να βάλω τον ώμο μου στον τροχό της άμαξας και να σπρώξω, δεν θα το καταφέρω αν δεν υπάρχει σταθερό χώμα πάνω στο οποίο να...πατήσω!
     Και  δυστυχώς, σήμερα, στον ιστορικό και γοητευτικό ελληνικό χώρο αν υπάρχει κάτι εντυπωσιακά κοινό ανάμεσα στους ανθρώπους του πνεύματος και της βιοπάλης, στον μαρξιστή, τον χριστιανό, τον επιστήμονα, τον εργαζόμενο, τη νοικοκυρά και τη νεολαία μας, ανάμεσα στους πραγματικά και όχι λόγω «…αυτοκόλλητης ετικέτας», προοδευτικούς ανθρώπους είναι το κοινό παράπονο ότι δεν βρίσκουν κομμάτι "σταθερής γης" για να...πατήσουν να βάλουν τον ώμο στον τροχό και να σπρώξουμε ΜΑΖΙ προς τα μπροστά το ψυχοκοινωνικό και πολιτικό-οικονομικό μας όχημα, την ελληνική "άμαξα", που μοιάζει να έχει τελματωθεί σε πολύχρωμες και πολύμορφες λάσπες!
    Εδώ οι ενοχές των πολιτικών μας, και όχι μόνο, ανδρών και γυναικών είναι χωρίς καμία αμφιβολία μεγάλες…
    Κλείνοντας θα το καταθέσω εντίμως και ας παρεξηγηθώ:
    Οι ενοχές, όμως, ΟΛΩΝ ημών που αυτάρεσκα κατατάσσουμε τους εαυτούς μας στην πνευματική τάξη του τόπου ως «διανοούμενοι» είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δυστυχώς, τεράστιες.

***  Ο Χρήσιμος Ηλίθιος και ο Γεωστρατηγικός Σχεδιασμός του Ισραήλ...

~ Ο Χρήσιμος Ηλίθιος και ο Γεωστρατηγικός Σχεδιασμός του Ισραήλ.
 Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης*
Μετά την  ολοκληρωτική ήττα του ISIS στην Συρία και στο Ιράκ, η κατάσταση παραμένει ακόμη  ασαφής και αδιευκρίνιστη σε ότι αφορά την τελική κατάσταση. Όλα όσα συμβαίνουν σήμερα, σκοπό έχουν την προσπάθεια των εμπλεκομένων με τον ένα ή άλλο τρόπο δυνάμεων, για διατήρηση των κεκτημένων ή και περισσότερη προβολή ισχύος, όπου είναι δυνατόν. Έτσι πλέον δεν βλέπουμε επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού κράτους, το οποίο στρατιωτικά έχει ηττηθεί και γεωγραφικά έχει εξαλειφθεί, αλλά επιχειρήσεις του Συριακού Αραβικού στρατού κατά της επαρχίας του Ιντλίμπ, που ακόμη κατέχεται από άλλες ισλαμιστικές εξτρεμιστικές οργανώσεις, όπως η Σαλαφιστική τζιχαντιστική Jabhat al-Nusra , ακόμη γνωστή και ως Jabhat Fateh al-Sham, θυγατρική της Al Qaeda, όπως ακόμη η επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» (sic!!)  της Τουρκίας, στο καντόνι του Αφρίν με εισβολή στη ΒΔ περιοχή της Συρίας, κατά των Κούρδων της Συρίας του YPG , αλλά και κάποιες άγνωστες σε πολλούς επιχειρήσεις στην Νότια Συρία, κοντά στα υψώματα του Γκολάν. Τόσο στις επιχειρήσεις των Τούρκων στο Αφρίν, αλλά και στο Νότο της Συρίας, χρησιμοποιούνται υπό μορφή αντιπροσώπων (Proxy powers), η οργάνωση Free Syrian Army (FSA), χρήσιμος ηλίθιος όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω.
Ελεύθερος Συριακός Στρατός.
Ο Free Syrian Army (FSA), δηλαδή ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός στην ουσία ούτε ελεύθερος είναι, ούτε Συριακός Στρατός είναι. Είναι ένα συνονθύλευμα «κατσαπλιάδων» διαφόρων εθνοτήτων, όπως Ουϊγούροι, Τσετσένοι, φανατικοί ισλαμιστές και μισθοφόροι, που δημιουργήθηκαν στην αρχή για να πολεμήσουν κατά του Συριακού καθεστώτος, χρηματοδοτούμενοι από Σαουδική Αραβία, Κατάρ, ΗΠΑ και εφοδιαζόμενοι μέσω Τουρκίας. Τελικά απέτυχαν, οι ΗΠΑ τους εγκατέλειψαν και τελικά βρήκαν νέους προστάτες, τιθέμενοι  υπό τον έλεγχο και την καθοδήγηση της Τουρκίας. Έτσι βλέπουμε στις επιχειρήσεις του Αφρίν, ο «ένδοξος» Τουρκικός στρατός να χρησιμοποιεί ως εμπροσθοφυλακή και ως πρόβατα επί σφαγήν τους τζιχαντιστές  του  FSA, αλλά η επιχείρηση μέχρι τώρα δεν εξελίσσεται όπως είχε σχεδιαστεί, λόγω τακτικών λαθών και σφοδρής αντίστασης των Κούρδων Πεσμεργκά.

Featured image is from South Front.
Η Ζώνη Ασφαλείας του Ισραήλ.
Το Ισραήλ, που  διαθέτει  Υψηλή Εθνική Στρατηγική, όπου  μέριμνα και σκοπός του είναι η ασφάλεια της χώρας και η στρατιωτική  αποτροπή, εφαρμόζει κατά περιστάσεις  μια ρεαλιστική πολιτική χωρίς ενδοιασμούς και συναισθηματισμούς που σοκάρει. Δεν διστάζει, όπως στον πόλεμο της Συρίας, να χρησιμοποιεί εξτρεμιστικές τζιχαντιστικές οργανώσεις, ώστε δια αντιπροσώπων (proxy) και χωρίς δική του άμεση στρατιωτική εμπλοκή να υλοποιεί τις  εθνικές του  επιδιώξεις.  Έτσι πρόσφατα, στις 23 Ιανουαρίου, η αξιόπιστη και μεγάλη ηλεκτρονική εφημερίδα The Intercept παρουσίασε ένα σημαντικό και αποκαλυπτικό άρθρο (προφανώς προερχόμενο από έγγραφα  υπηρεσιών πληροφοριών), όπου όπως αναφέρει το Ισραήλ  χρησιμοποιεί ήδη αρκετές ομάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA),  σε ένα σχέδιο τριών φάσεων για να επιβάλει μια De Facto «ασφαλή ζώνη» στην περιοχή της Νότιας Συρίας, πλάτους  40 χλμ (βλέπε χάρτη). Σύμφωνα με την έκθεση, το Ισραήλ έχει ήδη ολοκληρώσει την πρώτη φάση του σχεδίου του και επί του παρόντος συνεργάζεται με διάφορες ισραηλινές και αμερικανικές ΜΚΟ για να ολοκληρώσει τη δεύτερη φάση. Ο στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να απωθήσει  τη Λιβανέζικη Χεζμπολάχ και τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν σε απόσταση , τουλάχιστον 40 χιλιομέτρων από τα ισραηλινά σύνορα στο Βορρά. Μια ανώνυμη πηγή του Συριακού Αραβικού Στρατού  (SAA), αποκάλυψε, ότι μια μικρή ομάδα ισραηλινών στρατιωτικών και μυστικών υπηρεσιών εισήλθε στη Συρία, στην δυτική επαρχία Dara τον Ιούλιο του 2017 και συναντήθηκε με τους διοικητές των δύο ομάδων του FSA , τον  Liwa Jaydour και τον Jayshal-Ababil. Τον Σεπτέμβριο του 2017, έγινε μια άλλη συνάντηση μεταξύ των ισραηλινών  και διοικητών τζιχαντιστικών οργανώσεων,  του FSA (ο Liwa Jaydour),  των Ιπποτών του Γκολάν (Golan Knights)  και του Μεγάλου Μεγάλου Ριζοσπαστικού Μετώπου της Συρίας. Η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε στη συνοριακή πόλη Rafid στο νότιο τμήμα της επαρχίας Quneitra της Συρίας, σύμφωνα πάντα με το Intercept. Μάλιστα ο Αμπού Αχμάντ, ακτιβιστής της αντιπολίτευσης της Συρίας, επιβεβαίωσε στην Intercept, ότι «αρκετές ομάδες του FSA στη νότια Συρία παίρνουν επί του παρόντος χρήματα και όπλα από την ισραηλινή πλευρά, καθόσον  το Αμερικανικό Κέντρο Στρατιωτικών Επιχειρήσεων στην Ιορδανία είχε αναστείλει τη στρατιωτική υποστήριξη των ομάδων FSA. Η Ιορδανία σταμάτησε να τους στέλνει όπλα, κι έτσι στράφηκαν προς το Ισραήλ", δήλωσε ο Αμπού Αχμέντ.
Η Συνεργασία
Το άρθρο  του Intercept αποκάλυψε επίσης ότι ο IDF, o ισραηλινός στρατός,  άρχισε την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό μιας  συνοριακής αστυνομικής δύναμης περίπου 500 μαχητών του  FSA από την  οργάνωση  Golan Knights,  ως μέρος της δεύτερης φάσης του ισραηλινού  σχεδίου ασφαλείας (βλέπε Χάρτη). Αυτή η δύναμη των συνόρων αναμένεται να περιπολούν τη γραμμή διαχωρισμού δυνάμεων από το νότο της δημοκρατικής πόλης Druze της Hadar μέσω των πόλεων Jabata Khashab, Bir Ajam, Hamadiyah και Quneitra που διεξάγονται από την FSA, μέχρι τον Rafid στη νότια επαρχία Quneitra , σύμφωνα με την έκθεση. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε  συντονισμός μεταξύ του Ισραήλ και των ομάδων FSA στη νότια Συρία. Στις 2 Δεκεμβρίου 2017 από το Παρατηρητήριο για την Συρία  και μέλος της  αντιπολίτευσης, ο  Enab Baladi,  αποκάλυψε ότι ο FSA και ο Ισραηλινός Στρατός προετοιμάζουν μια κοινή επίθεση κατά μιας οργάνωσης με την επωνυμία  Khalid ibn al-Walid που συνδέεται με το ISIS (ότι έχει απομείνει) στη δυτική επαρχία Daraa.

Ο Χάρτης της Robin Wright (2013)
Ο Χρήσιμος Ηλίθιος
O  FSA βλέπουμε να χρησιμοποιείται ως αντιπρόσωπος άλλων κρατών (Ισραήλ και Τουρκία), προσπαθώντας να παραμείνει στο προσκήνιο, έστω και με τον έλεγχο κάποιων περιοχών στην Συρία, αλλά φαίνεται ότι το μέλλον στην νέα Συρία, που θα προέλθει μετά από δύσκολές διαπραγματεύσεις και με αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα των κρατών που έχουν εμπλοκή στον πόλεμο, όπως ΗΠΑ, Γαλλία, Σαουδική Αραβία, Τουρκία και Ισραήλ από την μια πλευρά και Συρία, Ρωσία, Ιράν, Χεζμπολλάχ του Λιβάνου από την άλλη πλευρά. Όμως εκτιμώ, ότι με  τα συμφέροντα και τις γεωστρατηγικές επιδιώξεις, με την προβολή ισχύος όλων αυτών των κρατών σε αυτή την περιοχή,  μια οργάνωση σαν τον   FSA όχι μόνο δεν έχει μέλλον σαν κάποιος παράγοντας στην νέα διαμορφούμενη κατάσταση, αλλά προϊόντος του χρόνου θα πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων,, που αφού έκανε την βρώμικη δουλειά, όπως στο Αφρίν και στα σύνορα Συρίας και Ισραήλ, ως ο  κλασικός χρήσιμος ηλίθιος. Σε ότι αφορά τον σχεδιασμό του  Ισραήλ, θα λέγαμε ότι είναι πολύ πιο περίπλοκο να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφάλειας 40 χιλιομέτρων στη νότια Συρία, επειδή αφενός ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) ελέγχει ήδη  μεγάλα τμήματα στην εν λόγω περιοχή, αφετέρου θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι Ρώσοι, οι οποίοι σε μια άτυπη συμφωνία με τους Αμερικανούς,  έχουν υπό τον έλεγχό τους ολόκληρη την περιοχή της Συρίας Δυτικά του Ευφράτη ποταμού, όπως έγινε με την επίθεση των Τούρκων στο Αφρίν, που η Ρωσία επέτρεψε την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας». Έτσι, η λογική επιθυμία του Ισραήλ, για μια ζώνη ασφαλείας Βορείως των υψωμάτων του Γκολάν, θα μπορούσε να υλοποιηθεί, με την δημιουργία μιας (αυτόνομης ή ανεξάρτητης ) κρατικής οντότητας των Δρούζων, που ζουν σε μεγάλα ποσοστά στην ευρύτερη περιοχή και το Ισραήλ το επιθυμεί και το επιδιώκει. Μήπως οι χάρτες της νέας Μέσης Ανατολής, τόσο της Robin Wright (2013) , όσο και του  George Freedman (2017) αυτό δεν παρουσίαζαν σε ότι αφορούσε την μελλοντική Συρία; Δημιουργία Κουρδικού κράτους (η Ροζάβα) στον Βορρά και κράτος των Δρούζων στον Νότο, στην περιοχή που το Ισραήλ επιδιώκει την ζώνη ασφαλείας. Άρα εδώ κάτι σχεδιάζεται και επιδιώκεται με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.
 * O  Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α.), πρώην ΑΚΑΜ Τελ Αβίβ, πρώην Αξκος επιχειρήσεων της  ECMM στον πόλεμο της Βοσνίας, Απόφοιτος Tactical Intelligence School (U.S.Army), Μεταπτυχιακό (M.Sc.) στην Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση και Σπουδές Άμυνας και Διεθνούς Δικαίου του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών.
Πηγές: www.globalresearch.ca          https://theintercept.com

***  Ο λαϊκισμός στα εθνικά θέματα είναι καταστροφικός...

~   Ο ελληνικός λαός επέβαλε στα κόμματα τις απόψεις του με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια
Ο λαϊκισμός στα εθνικά θέματα είναι καταστροφικός
Είναι τεράστιο πολιτικό λάθος η επίκληση της αξιοθαύμαστης πολιτικής Κώστα Καραμανλή
 Κηφισιά, 31 Ιανουαρίου 2018
Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος
 Από το σκοπιανό πρόβλημα, όπως εξελίχθηκε, μεταξύ άλλων συμπερασμάτων που αναφύονται, είναι κατ’ αρχήν τα αποτελέσματα του λαϊκισμού όταν εξετάζονται εθνικά θέματα όπως αυτό της επίλυσης του λεγόμενου και ως «μακεδονικό», είναι καταστροφικά για την χώρα μας. Ένα δεύτερο συμπέρασμα που αβίαστα προκύπτει, είναι το χαμηλό επίπεδο της πολιτικής κατάστασης, όταν για το τόσο σημαντικό αυτό θέμα, ακούς του κόσμου τις ασχετοσύνες και τις, έτι χειρότερο, ιδεολογικοπολιτικές εξάρσεις, που χειροτερεύουν την ατμόσφαιρα και απογοητεύουν τους πολίτες.
Αξιοθαύμαστος και πετυχημένος ο πολιτικός ελιγμός του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι, για την ονοματολογία των Σκοπίων, με το μεγαλείο του οιονεί veto. Αν έναν παρόμοιο ελιγμό έκανε το καλοκαίρι του 2009 με τον Ρότσιλντ που τον επισκέφτηκε, θα ήταν ακόμη Πρωθυπουργός και η Ελλάδα σε ανάπτυξη και ευημερία.
Μια απλή σύγκριση της πολιτικής του Κώστα Καραμανλή ως πρωθυπουργού το 2008, με τη σημερινή, το συμπέρασμα είναι καταλυτικό. Και επειδή γίνεται πολλές φορές αναφορά στην τότε πολιτική του Κώστα Καραμανλή, προκύπτει η ανάγκη ανάλυσης και ερμηνείας της πολιτικής αυτής, διότι ή δεν την γνωρίζουν όσοι την επικαλούνται, ή έτι χειρότερο, την εκμεταλλεύονται πολιτικά, ή μάλλον μικροπολιτικά και λαϊκίστικα, διαστρεβλώνοντάς την.
Την πρώτη κίνηση που έκανε τότε ο Κώστας Καραμανλής, ήταν να επιδιώξει την γενική ομοφωνία και ομοψυχία του πολιτικού κόσμου, με το να συνεννοηθεί και να ανταλλάξει θέσεις και απόψεις εκ των προτέρων, με όλους τους τότε αρχηγούς των κομμάτων, για να καταλήξουν σε μια ενιαία και κοινή πολιτική άποψη, με την οποία θα γινόταν οι διαπραγματεύσεις. Οι συνθήκες το 2008, όπως γνωρίζουν πολύ καλά, τουλάχιστον οι πολιτικοί, ήταν πάρα πολύ δύσκολες και οι πιέσεις αφόρητες. Όταν ο τότε «σκληρός», αν όχι κάτι που έχει σχέση με την νοημοσύνη, Πλανητάρχης Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπούς, παραστάθηκε ο ίδιος στην συνεδρίαση του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, για να αποφασιστεί ή όχι η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, έστω και με το προσωρινό τους όνομα FYROM, ώστε να μην τολμήσει κανείς ενώπιών του να πει ΟΧΙ, ο Κώστας Καραμανλής τόλμησε και η απόφαση αυτή έχει μείνει στην ιστορία και πάντοτε σε ισχύ.
Όμως όφειλε να ελιχθεί, διότι δεν θα έπρεπε η αποτυχία διαπραγμάτευσης για το όνομα, κάτι που όλη η υφήλιος λίγο πολύ, το θεωρούσε δευτερεύον ζήτημα, να αποβεί σε βάρος της Ελλάδος από τη διεθνή κοινή γνώμη. Έτσι, ενόψει του σκληροπυρηνικού Πρωθυπουργού των Σκοπίων Γκρουέφσκι, πρότεινε την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes, γνωρίζοντας καλά ότι αποκλείεται να το δεχθεί, και έτσι η Ελλάδα ωφελήθηκε διπλά. Διαφάνηκε ότι ο ένοχος μη συμφωνίας ήταν τα Σκόπια και εκδόθηκε η ιστορική απόφαση του ΝΑΤΟ, ότι μόνο όταν τα Σκόπια συμφωνήσουν σε κοινή ονομασία με την Ελλάδα, μπορούν θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Η απόφαση αυτή λοιπόν υπερίπταται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από την κυβέρνηση των Σκοπίων. Έτσι τώρα που έφυγε από το πολιτικό πεδίο ο Γκρουέφσκι, η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων, ως διαλλακτικότερη, προσπαθεί να βρεί μια λύση. Για το λόγο τούτο και πολύ σωστά, λέγεται ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για να βρεθεί η πολυπόθητη λύση.
Να ξεκαθαριστεί επομένως, ότι είναι μεγάλο πολιτικό λάθος, να επικαλείται η κυβέρνηση ή όποιος άλλος, την πρόταση Καραμανλή, διότι δεν συμφωνήθηκε έτσι κι αλλιώς και προπάντων δεν διευκολύνει τη λύση, παρά μόνο ως πρόσχημα για την κυβέρνηση, είτε διότι έχει δεσμευτεί για συγκεκριμένη λύση και επιζητεί άλλοθι και πολιτική κάλυψη, είτε σε συνδυασμό όλων, για  να αιτιολογήσει την λανθασμένη πολιτική που έχει ακολουθήσει. Το λάθος, το οποίο ενδέχεται να αποβεί και καταλυτικό, ήταν ότι, με σκοπιμότητα κατά πάσα πιθανότητα, δεν επιδίωξε εκ των προτέρων μια ομόφωνη και ομόψυχη εθνική συναίνεση, όπως όφειλε να πράξει, και προσπαθεί απεγνωσμένα να επιρρίψει ευθύνες στην αντιπολίτευση, κάνοντας περίεργες αναφορές και ερωτήσεις, όπως π.χ. την θέση της αντιπολίτευσης, πριν ακόμη ενημερώσει για την κυβερνητική θέση. Απίστευτα πράγματα! Όμως τελικά ενημέρωσε πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών, τη θέση της κυβέρνησης, παραβαίνοντας την ίδια την αρχική της θέση ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποκαλύψει την τελική της θέση, χάνοντας έτσι την δυνατότητα διαπραγμάτευσης, εκτός και αν «διαπραγματεύεται» συμφωνημένες θέσεις, όνομα, αεροδρόμιο και εθνική οδό, τα υπόλοιπα αργότερα και αναζητεί, εκ των υστέρων, τρόπους και χώρους στήριξης και πολιτικής κάλυψης.
Όμως την τελική θέση την εξέφρασε σύσσωμος ο ελληνικός λαός, με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και το έτι μεγαλύτερο της Αθήνας την επόμενη Κυριακή. Πολύ σωστά εξέπληξε όλον τον πολιτικό κόσμο και τα κόμματα ορθά ξανά, προσάρμοσαν τις θέσεις τους αναλόγως και έτσι σώζεται ο όρος Μακεδονία, τουλάχιστον προς το παρόν. Τι σημαίνει σώζεται; Από τη στιγμή που όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως, θέτουν ως πρώτο βήμα την τροποποίηση του Συντάγματος, για να εξαλειφθούν οι λεγόμενοι αλυτρωτισμοί, στη συνέχεια να φύγουν όλα τα ελληνικά αγάλματα, να διορθωθούν τα σχολικά βιβλία, οι ταυτότητες και τα διαβατήρια, ώστε να μην υπάρχει έννοια μακεδονικής εθνότητας, γλώσσας και ταυτότητας και μετά από όλα αυτά να συμφωνηθεί το όνομα, αποκλείεται να επιτευχθούν, τουλάχιστον εγκαίρως. Το καίριο ερώτημα όμως που προκύπτει, είναι αν όλα αυτά συμφωνηθούν και εκλείψει κάθε τι που αναφέρεται στην ελληνική Μακεδονία, τι νόημα έχει πλέον ο όρος Μακεδονία στο όνομα; Το σωστό είναι να επιλέξουν ένα δικό τους όνομα πάνω στο οποίο, με τη βοήθεια και συμπαράσταση όλων μας, να οικοδομήσουν την γνήσια δική του εθνότητα και ταυτότητα. Όσοι ενδιαφέρονται για την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, ας πείσουν την κυβέρνηση των Σκοπίων και αυτοί τους πολίτες τους, ότι αυτή είναι η βέλτιστη και πλέον συμφέρουσα γι’ αυτούς λύση.
 Νίκος Αναγνωστάτος
e-mail: nanagnostatos@gmail.com
Thiakos.blogspot.com

***  Εθνωφελής Κυβίστηση...

~ Εθνωφελής  Κυβίστηση
Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου-Σχολιογράφου)
 Περισσότερο ανησυχητικό από το ίδιο το "Σκοπιανό" ζήτημα  είναι ο τρόπος με τον οποίο το αντιμετωπίζουμε διαχρονικά;
Δυστυχώς υπάρχει τεράστιο έλλειμμα στον τομέα αυτό με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε περιπέτεια.
1. Αντί της επιβεβλημένης συναίνεσης και ομοψυχίας , προτάσσεται το Κ.Ο (=Κομματικό όφελος),το Π.Κ (Πολιτικό Κόστος) και η αθέμιτη προσπάθεια διάσπασης των αντιπάλων (!).
2. Αντί να αποτιμηθούν θετικά /μάννα εξ ουρανού, τα αυθόρμητα /μη καθοδηγούμενα συλλαλητήρια, ο ΣΥΡΙΖΑ τα αντιμετωπίζει εχθρικά. (Σ.Σ Με ανοίκειες επιθέσεις για τους διαδηλωτές, τους φορείς, και όλους όσους συμμετέχουν).
-Τα συλλαλητήρια ασφαλώς και δεν ασκούν εξωτερική πολιτική. Επηρεάζουν όμως. Ταυτόχρονα αποτελούν ένα ισχυρό όπλο στη φαρέτρα των δικών μας διαπραγματευτών, οι οποίοι - εκτός των άλλων επιχειρημάτων  τους - θα έχουν την δυνατότητα να ισχυριστούν ότι ο ελληνικός  λαός αρνείται την συμπερίληψη του όρου "Μακεδονία" στο όνομα, καθώς επίσης : τον αλυτρωτισμό, το Σύνταγμα τους, την "Μακεδονική εθνότητα και Γλώσσα".
-Αυτή η λυσσαλέα - σε βαθμό αυτογελοιοποίησης - απέλπιδα προσπάθεια απαξίωσης του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, γεννά απορίες και απογοητεύσεις. Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε, αλλά αντίθετα έκανε το παν προκειμένου να αποτύχει και μάλιστα με κίνδυνο πτώσης της Συγκυβέρνησης, αφού οι ΑΝΕΛ έχουν δηλώσει /ξεκαθαρίσει ότι είναι αντίθετοι με τη θέση των εταίρων τους,  που  προτείνουν (βλ. και Νταβός) σύνθετη ονομασία.
Τόσο ανόητοι είναι άραγε οι Συριζαίοι, τόση άγνοια (κομματικού) κινδύνου έχουν ώστε να τα αψηφούν όλα; Ασφαλώς και όχι.
Εκτός και αν - όπως φημολογείται - η Κυβέρνηση έχει ήδη αποδεχτεί /συμφωνήσει με τους συμμάχους (κυρίως ΗΠΑ) σύνθετη ονομασία με συμπερίληψη του όρου "Μακεδονία" και για αυτό αντιδρά δυσεξήγητα, αντιτιθέμενη στη βούληση της πλειονότητας των Ελλήνων.
3. Αντί να καταφεύγουν σε αλχημείες για να μειώσουν τον αριθμό των συγκεντρώσεων, θα ήταν επωφελέστερο να συνυπολογίσουν το μικρό ποσοστό του λαού που πλέον εκπροσωπούν και την χωρίς τους  ΑΝΕΛ μειοψηφία τους στο Κοινοβούλιο.
Ίσως τότε να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αγνοούν τους πάντες, να αψηφούν τη δημοκρατία, να θέτουν τη χώρα σε νέες εθνικές περιπέτειες και - το χειρότερο όλων - να μας οδηγούν σε εθνικό διχασμό!
4. Η ολέθρια διάσπαση του δικού μας εσωτερικού μετώπου / η απουσία ενιαίας εθνικής γραμμής θα διευκολύνει τους υπερατλαντικούς φίλους στην είσοδο των Σκοπίων πλαγίως - μέσω πχ "ειδικής σχέσης/σύνδεσης" στο ΝΑΤΟ.
 ΥΓ Επιβεβλημένη η αλλαγή κυβερνητικής πλεύσης.
      Με πρώτο βήμα - μέτρο την  ε ν ί σ χ υ σ η  του συλλαλητηρίου της Αθήνας από όλους : Κόμματα, Εκκλησία, φορείς, λαό, Κυβέρνηση.
      Όσο για τις (μυστικές ή υποτραπέζιες) συμφωνίες, επιβάλλεται να γίνει μια (αξιοπρεπής, εθνωφελής τούτη τη φορά) κυβίστηση με το ατράνταχτο επιχείρημα /άλλοθι:" Δυστυχώς  δεν γίνεται διαφορετικά, αφού σύσσωμοι οι Έλληνες αντιτίθενται"

***  Η Καλαμάτα αποχαιρέτησε έναν σπάνιο άνθρωπο, τον Χρήστο Μαλαπάνη 
Το κουβάρι της ζωής του Χρήστου Μαλαπάνη ξετυλίχθηκε για δεκαετίες, για να μαζευτεί οριστικά χθες το μεσημέρι στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Σε ένα από τα τελευταία κείμενά του με τίτλο «Πρώην», ο Κωστής Παπαγιώργης, διανοούμενος, συγγραφέας και δοκιμιογράφος, αναφέρει: «Μπορεί κανείς να φανταστεί μια λέσχη που να απαρτίζεται από διάφορους πρώην: θεωρητικοί που τώρα πια γιατρεύονται με τη σιωπή καθότι πια ξέρουν ότι γνώρισμα της ειλικρίνειας είναι η αυτοκαταγγελία. Πρώην μεγάλους εραστές και ερωμένες. Πρώην συγγραφείς που τώρα πια έχουν ως ύφος το σεβασμό της λευκής σελίδας. Άνθρωποι του πάθους που τώρα λυπούνται το οξυγόνο που ξόδεψαν κυνηγώντας ίσκιους".
Μέσα σε μια παρόμοια λέσχη με ραγισμένες καρδιές και ψαλιδισμένες γλώσσες, ενδέχεται να βρίσκεται πλέον και ο Χρήστος Μαλαπάνης.
Ο θάνατος πλήττει το μέλλον και όχι το παρελθόν. Κι αυτό το συνειδητοποιήσαμε χθες το μεσημέρι αποχαιρετώντας έναν ιδιαίτερο άνθρωπο. Απλός κόσμος, πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, συνόδευσαν τον πρώην δήμαρχο στην τελευταία του «κατοικία», ενώ δεκάδες στεφάνια (σ.σ. μεταξύ αυτών και του Αντώνη Σαμαρά) είχαν κατακλύσει την είσοδο του ναού.
Η νεκρώσιμος ακολουθία ξεκίνησε στις 3.00 μετά το μεσημέρι στον Άγιο Νικόλαο από το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο. Μετά την ολοκλήρωση της Ακολουθίας η πομπή ξεκίνησε τη διαδρομή προς το κεντρικό νεκροταφείο της Καλαμάτας και το αυτοκίνητο που μετέφερε τη σορό του Χρήστου Μαλαπάνη συνόδευσαν, σε ολόκληρη τη διαδρομή, οι πρώην δήμαρχοι Καλαμάτας Σταύρος Μπένος, Γιώργος Κουτσούλης και Παναγής Κουμάντος, καθώς και ο νυν δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία η πομπή πέρασε από το ιστορικό Δημαρχείο της Καλαμάτας, το οποίο είναι συνδεδεμένο με την πολιτική διαδρομή του Χρήστου Μαλαπάνη.
Το ήθος, η ειλικρίνεια και η αξιοπρέπεια του Χρήστου Μαλαπάνη είναι εκείνες οι αρετές που θα μείνουν για πάντα ζωντανές και δε θα αφήσουν να σβήσει η μνήμη του από την Καλαμάτα και τους ανθρώπους της.
Τα παραπάνω σημείωσαν στους επικήδειους λόγους τους ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην υπουργός και δήμαρχος Σταύρος Μπένος και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Η κόρη του Χρήστου Μαλαπάνη, Πόπη, αποχαιρετώντας τον ανέφερε ότι η ίδια και τα αδέρφια της θα μπορέσουν να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους, γιατί «μας έμαθες ότι η ζωή είναι όμορφη έτσι κι αλλιώς και ότι θέλει χαμόγελο, ακόμη και όταν είναι δυσβάσταχτη»…
Ειδικότερα, με χαραγμένη τη λύπη στο πρόσωπό της, του είπε ότι ήταν τυχερή που μεγάλωσε δίπλα του, ότι ήταν γεμάτος με αγάπη και σοφία και πως «όταν μιλούσες τα λόγια σου έμπαιναν κατευθείαν μέσα μου και γίνονταν φάρος». Επίσης, του είπε ότι «έψαχνες με επιμονή το καλό σε όλους τους ανθρώπους και τελικά το έβρισκες και αυτοί σου ανήγαν την καρδιά τους αδιαπραγμάτευτα», αλλά και ότι «όταν θυμώνω, σε σκέφτομαι και συγχωρώ πιο εύκολα».
Τέλος, τον διαβεβαίωσε ότι «ζήσαμε πολύ ευτυχισμένοι στο πλάι σου και θα συνεχίσουμε, όπως εσύ μας έμαθες».
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ανέφερε ότι ο Χρήστος Μαλαπάνης τον επισκεπτόταν στο γραφείο του και συζητούσαν διάφορα θέματα και μέσα από αυτή την επικοινωνία διαπίστωσε ότι ήταν άνθρωπος με ήθος, όχι το τετριμμένο της ηθικής συμπεριφοράς, αλλά με τη στάση της ζωής του απέναντι στην οικογένειά του και τους υπόλοιπους ανθρώπους.
Επίσης, διαπίστωσε ότι «είχε μια ειλικρίνεια και εντιμότητα στους λόγους του. Με ευθύνη μπορούσε να σου πει αν συμφωνεί ή δε συμφωνεί, να σου πει το λόγο του και τον αντίλογό του, χωρίς να σε προκαλέσει και χωρίς να σου δώσει τη δυνατότητα να τον παρεξηγήσεις».
Επιπρόσθετα, σχολίασε ότι ο Χρήστος Μαλαπάνης είχε «πολιτική αξιοπρέπεια, την οποία διέκρινα όταν εκείνος ήξερε τη στιγμή που έπρεπε να αφήσει την καρέκλα της εξουσίας, διότι δε δεχόταν να κάνει συμβιβασμούς ούτε για τον εαυτό του ούτε για τους οικείους του και για το ευρύτερο περιβάλλον».
Στην κηδεία παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, βουλευτές, δήμαρχοι, άλλοι παράγοντες της αυτοδιοίκησης, στελέχη υπουργείων, παλιοί συνεργάτες του Χρήστου Μαλαπάνη και πλήθος κόσμου.
  Του Αντώνη Πετρόγιαννη
~Κηδεία Μαλαπάνη  , https://youtu.be/oL56oGlir3o  .-

***   Γιώργος Καββαθάς από την Καλαμάτα: Τα χρέη θηλιά για τα νοικοκυριά 
Με ασπιρίνη, η οποία όμως δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει τον καρκίνο, παρομοίασε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος, Γιώργος Καββαθάς, τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Όπως υπογράμμισε κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας, εάν δεν αντιμετωπιστούν τα μείζονα ζητήματα, που είναι η υπερφορολόγηση, η υπερχρέωση και η χρηματοδότηση, τότε τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δε θα λυθούν και αυτές θα συνεχίσουν να κλείνουν…
Η εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας «REX» και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλόπουλος, υποδέχθηκε, εκτός από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, το θεματικό αντιπεριφερειάρχη επιχειρηματικότητας Περικλή Μαντά, την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βαγγέλη Ξυγκώρο και τον εκπρόσωπο του Δήμου Πύλου-Νέστορος, αντιδήμαρχο Παναγιώτη Πετρόπουλο.
Ο Θανάσης Βασιλόπουλος στο χαιρετισμό του απηύθυνε μήνυμα στη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου για τη στέγαση της Ομοσπονδίας στο κτήριο του πεζόδρομου της Αριστομένους, υπενθυμίζοντας ότι πρόπερσι, μετά την άμεση αντίδραση της Ομοσπονδίας, αποτράπηκε η έξωσή της από τα γραφεία που στεγάζεται και αφήνοντας να εννοηθεί ότι εάν επιχειρηθεί και πάλι το ίδιο, θα υπάρξει ξανά κινητοποίηση. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη δέσμευση των λογαριασμών της Ομοσπονδίας για εκκρεμότητες που άφησε να εννοηθεί ότι οφείλονταν σε παλιότερη διοίκηση του Επιμελητηρίου.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, ήταν αιχμηρός στο λόγο του και τόνισε ότι το πολιτικό σύστημα έχει δυστυχώς αποδειχθεί κατώτερο των περιστάσεων, γιατί δεν έχει καταφέρει, έπειτα από οχτώ χρόνια κρίσης, να διαμορφώσει μια συναινετική εθνική πολιτική για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων.
Σημείωσε ότι πράγματι οι μακροοικονομικοί δείκτες της οικονομίας πάνε καλά, ότι καταγράφεται αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, των εξαγωγών, του τουρισμού, των κατασκευών. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια βελτίωση που στηρίζεται σε εργαζομένους που δουλεύουν για 200 και 300 ευρώ το μήνα και τόνισε ότι οι γονείς τους είχαν άλλα όνειρα για τα παιδιά τους.
Ανακοίνωσε, επίσης, ο Γιώργος Καββαθάς από την Καλαμάτα στοιχεία της ετήσιας έρευνας του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με την οποία το 51% των ελληνικών νοικοκυριών δηλώνουν ως κύριο εισόδημα τη σύνταξη κάποιου μέλους της οικογένειάς τους, ότι το 20% των οικογενειών φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του, ότι το 72% των νέων σκέφτονται σοβαρά να μεταναστεύσουν προκειμένου να εργαστούν και να ζήσουν.
Σε ό,τι αφορά τα ευνοϊκά μέτρα της κυβέρνησης για τα χρέη και τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, ο κ. Καββαθάς τα χαρακτήρισε ως ασπιρίνη για τον καρκίνο και υπογράμμισε ότι δε δίνουν λύση στα μεγάλα ζητήματα, που είναι η υπερφορολόγηση, η υπερχρέωση, η έλλειψη ρευστότητας.
Κλείνοντας, σχολίασε ότι είναι κατά της φοροδιαφυγής, ωστόσο πρόσθεσε ότι τελικά είναι προτιμότερο για την οικονομία το να φοροδιαφύγει μια μικρομεσαία επιχείρηση από το να κλείσει.

***  Έτοιμα τα ΚΔΑΠ 
Ανέλαβε υπηρεσία το ενδεκαμελές προσωπικό υποστήριξης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Καλαμάτας. Το προσωπικό, που επελέγη μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ, απαρτίζουν οι εξής: Καλλιόπη Κομπότη, Κωνσταντίνος Τζεφερεμιναίος, Παναγιώτα Καραγιώργη, Όλγα Γλέζου, Ανδριάνα Λάζαρη, Κυριακή Στεφανίδου, Σοφία Τασσοπούλου, Ελένη Ντόκου, Άννα Κορωναίου, Θεόδωρος Καραμπάγιας και Μαρία Κυριαζοπούλου.
Ο δήμαρχος καλωσόρισε τους προσληφθέντες, τονίζοντας ότι αποστολή τους είναι να υποστηρίξουν τη λειτουργία αυτού του πολύ επιτυχημένου θεσμού, ο οποίος αγκάλιασε 500 παιδιά, προερχόμενα κυρίως από φτωχές οικογένειες και τους προσέφερε δημιουργικές διεξόδους καλλιέργειας της προσωπικότητάς τους.
Ο Π. Νίκας ζήτησε από τους νέους υπαλλήλους να κάνουν ό,τι καλύτερο ώστε να κρατήσουν τις Δομές αυτές και τα παιδιά να θεωρούν τα ΚΔΑΠ δεύτερο σπίτι τους. Τόνισε δε ότι εάν επιτύχουν τα ΚΔΑΠ, διασφαλίζεται και η εργασία των στελεχών των Δομών αυτών.

***  Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας της Καλαμάτας 
Μια σημαντική πρωτοβουλία τόσο ως προς το αποτέλεσμα όσο και ως «οδηγό» κοινωνικής προσφοράς μέσα από τη συνεργασία, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 28 Ιανουαρίου.
Με πρόταση της πεζοπόρου-μέλους του Ευκλή, Έφης Κυριακοπούλου, και τη συμμετοχή μελών από το Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Νομού Μεσσηνίας, το Κέντρο Νέων Καλαμάτας / Youth Centre of Kalamata, παιδιών της Γ’ τάξης 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας και του 24ου Δημοτικού, καθώς και με την παρουσία δύο μελών του Λιμενικού Σώματος, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της παραλίας Καλαμάτας.
Οι δε υπεύθυνοι του Ευκλή ευχαριστούν θερμά το διευθυντή της Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων του Δήμου Καλαμάτας, Ιωάννη Παπαδόπουλο, που έδωσε σακούλες και γάντια, καθώς και τον ιδιοκτήτη του παραλιακού καταστήματος «Στο κύμα», Ανδρέα Ζαγάκο, για τα κεράσματα.

***  Με πολύ κόσμο και κέφι ξεκίνησε το 6ο Καλαματιανό Καρναβάλι (φωτογραφίες και βίντεο) 
Με κέφι και ζωντάνια ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου το 6ο Καλαματιανό Καρναβάλι.
Η έναρξη έγινε στις 7 το βράδυ, παρουσία πλήθους κόσμου από την πόλη και τα πέριξ , στην Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου,  με παρουσιαστή τον Σάββα Πούμπουρα. Στο επίκεντρο  ήταν   το δρώμενο της Πριγκίπισσας Ιζαμπούς ενώ  η εκδήλωση   έκλεισε  με συναυλία  των  Koza Mostra,  που απογείωσε τους καρναβαλιστές.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής:
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Disco Party στο ξενοδοχείο Elite City Resort, ώρα 22.00
  ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ / Πλατεία 23ης Μαρτίου, ώρα 19.00
Νυχτερινός Περίπατος, με έναρξη από τη συμβολή Αριστομένους και Μακεδονίας, που θα καταλήξει στην Πλατεία 23ης Μαρτίου
Συναυλία με τον Κώστα Δόξα
 ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  / Πλ. 23ης Μαρτίου, ώρα 19.00
Νυχτερινή Παρέλαση, με έναρξη από τη συμβολή Αριστομένους και Μακεδονίας, που θα καταλήξει στην Πλατεία 23ης Μαρτίου
DJ Party στην Πλατεία 23ης Μαρτίου
  KYΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ/ Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου, 15.30
Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και τελετή λήξης
Παρουσίαση: Χρήστος Φερεντίνος - Συναυλία με τους Locomondo
Image may contain: 6 people, people on stage, people dancing and shoes
Image may contain: 4 people, people smiling, people on stage and people dancing
Image may contain: 5 people, people smiling, people on stage, people standing, night and outdoor
Καλαματιανό Καρναβάλι 2018- Ιζαμπώ
Koza Mostra - Καλαματιανό Καρναβάλι 2018
~ https://youtu.be/5SthuuPjAjA .-
Καρναβάλι Καλαμάτας 2018- Νίκας
Καλαματιανό καρναβάλι 2018
~ https://youtu.be/qCo1FPOQzAo .-
6ο Καλαματιανό Καρναβάλι- Έναρξη
~ https://youtu.be/EJxI4hsIbXI  .-
 
*** ΕΚΤΑΚΤΟ: Πυραύλους ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ πριν λίγο η Ρωσία στο Idlib! ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ Ρωσικό μαχητικό νωρίτερα... (ΒΙΝΤΕΟ) 
~ Τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη έριξαν πυραύλους πριν από λίγο στην ελεγχόμενη από την Al-Nusra περιοχή της επαρχίας Idlib της Συρίας, όπου ένα μαχητικό αεροπλάνο Su-25 καταρρίφθηκε νωρίτερα από τζιχαντιστές.
Ο στρατός διεξήγαγε "μαζική εκτόξευση πυραύλων ακριβείας σε περιοχές που ελέγχονταν από την τρομοκρατική ομάδα Al-Nusra», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Η Μόσχα επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι ένα ρωσικό αεροσκάφος Su-25 συνετρίβη στην επαρχία Idlib, και πιθανώς να καταρρίφθηκε από ένα φορητό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας (MANPAD). Ο πιλότος βγήκε από το σκάφος, αλλά σκοτώθηκε από τζιχαντιστές στο έδαφος (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα).
Με πληροφορίες από RT

*** ΚΟΙΜΑΤΑΙ η Νέα Δημοκρατία! Τους ΞΥΠΝΑΕΙ ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ... (ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ)

~ Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη είπε προχθές (1/2) σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει κρυφή συμφωνία με τον ξένο παράγοντα (προφανώς με Ηνωμένες Πολιτείες και Γερμανία) ώστε να παραδώσει το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας μας για να πάρει μείωση του ελληνικού χρέους.
Φαίνεται ότι κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία παρακολουθούν τις δηλώσεις του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος πρώτος έκανε σε δήλωσή του την αποκάλυψη για το έγκλημα αυτό.
Όπως θα δείτε, η δήλωση αυτή του κ. Βελόπουλου έγινε στις 30 Ιανουαρίου, και λέει ακριβώς αυτά τα οποία «ανακάλυψε» η κυρία Βούλτεψη, ως μετά Χριστόν προφήτης, δύο ημέρες μετά:

***  ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ του ΚΚΕ: «Το σύνθημα "η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική" είναι εμπρηστικό»...

~  Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις με την πΓΔΜ, υπό τον τίτλο "Οι εμπρηστές των Βαλκανίων -ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ- δεν θέλουν να δώσουν λύση υπέρ των λαών", καλεί τον ελληνικό λαό «που δικαιολογημένα ανησυχεί για τις εξελίξεις με την ΠΓΔΜ, να δει την ουσία του προβλήματος, το "δάσος" και όχι το "δέντρο". Να ξεπεράσει τον αποπροσανατολισμό και τις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές, που καλλιεργούν τόσο η κυβέρνηση όσο και εκείνες οι δυνάμεις που επενδύουν στον εθνικισμό κι αλυτρωτισμό».
«Και οι δύο πλευρές, ανεξάρτητα από την τοποθέτησή τους, αναγορεύουν σε κύριο ζήτημα το όνομα και κρύβουν το επικίνδυνο σκηνικό που στήνεται. Κρύβουν τη συμφωνία τους με τη ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα, κάτω από την οποία διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις, με στόχο την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ» αναφέρει το ΚΚΕ επισημαίνοντας ότι «οι εξελίξεις δεν αφορούν μόνο τις σχέσεις Ελλάδας-ΠΓΔΜ. Είναι κομμάτι των συνολικότερων σχεδιασμών που προωθούνται απο το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, προκειμένου να ενισχύσουν την οικονομική - πολιτική - στρατιωτική παρουσία τους στα Δυτικά Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Να βγουν πιο ενισχυμένες στο σφοδρό ανταγωνισμό με άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία, η Κίνα, με επίκεντρο τον έλεγχο ενεργειακών πηγών και δρόμων, τα μερίδια των αγορών.
Γι' αυτό καίγονται τα ΝΑΤΟϊκά επιτελεία, η ελληνική κυβέρνηση και η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ. Γι' αυτό και ως ορίζοντας για την επίτευξη συμφωνίας καθορίζεται η Σύνοδος του ΝΑΤΟ τον Ιούλη».
Υπενθυμίζοντας τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και αναφέροντας την κατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, το ΚΚΕ τονίζει ότι «αποτελεί ανιστόρητη κοροϊδία ότι η ένταξη αυτών των χωρών (σ σ Δ. Βαλκάνια) σε ΝΑΤΟ - ΕΕ θα διασφαλίσει την ειρήνη και τη σταθερότητα, ότι θα αποτρέψει κινδύνους απέναντι στη χώρα μας», προσθέτοντας, «η ίδια η πορεία άλλων βαλκανικών χωρών προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ συνυπάρχει με αμφισβήτηση συνόρων, παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων, ανακίνηση ακόμα και ανύπαρκτων μειονοτικών ζητημάτων».
Στην ανακοίνωση του Κόμματος, αναφέρεται η στάση του ΚΚΕ από το 1992, «από θέσεις αρχών, με στόχο την προώθηση της φιλίας των λαών, ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και την αλλαγή συνόρων στην περιοχή», και η εναντίωσή του στο κυρίαρχο εθνικιστικό ρεύμα που καλλιεργούσαν όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα συμπεριλαμβανομένου και του Συνασπισμού (μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ) «που μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, υπέγραφε τα κοινά ανακοινωθέντα και επιτίθονταν στο ΚΚΕ, τροφοδοτώντας την αντικομμουνιστική υστερία».
«Το ΚΚΕ στηρίζει τις θέσεις του πάνω στο αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η Μακεδονία είναι μια μεγάλη γεωγραφική περιφέρεια, που έχει μοιραστεί μεταξύ τεσσάρων βαλκανικών χωρών, με βάση τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου, που υπέγραψε ο Βενιζέλος το 1913. Τότε πήραν: η Ελλάδα το 51%, η Σερβία το 39% (ΠΓΔΜ), η Βουλγαρία το 9,5% και η Αλβανία το 0,5%" αναφέρει η ανακοίνωση τονίζοντας ότι «η αμφισβήτηση αυτής της πραγματικότητας, με το σύνθημα "η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική", εννοώντας όλη τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου. Τροφοδοτεί τον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό. Δίνει πάτημα σε όσους ορέγονται αναθεώρηση Διεθνών Συνθηκών, όπως η άρχουσα τάξη της Τουρκίας, με την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης. Έτσι θα ανάψει το φυτίλι στην μπαρουταποθήκη των Βαλκανίων».
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι το κυριότερο είναι η διασφάλιση των σχέσεων ειρηνικής συνεργασίας, διασφάλισης του απαραβίαστου των συνόρων των δύο χωρών, αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας, αποφυγή κάθε αλυτρωτικής προπαγάνδας. «Μόνο έτσι μπορεί να ακυρωθεί όλη εκείνη η βάση που στηρίζει την ανιστόρητη θεωρία περί "Μακεδονικού έθνους". Μόνο έτσι μπορεί να διασφαλισθεί ο αποκλειστικά γεωγραφικός προσδιορισμός, αν καταληχθεί ότι στο όνομα της γειτονικής χώρας θα περιλαμβάνεται ο όρος "Μακεδονία" ή παράγωγό του» υπογραμμίζει η ανακοίνωση.
Το ΚΚΕ αναφέρει ότι η κυβέρνηση μέσω της πολιτικής «της λεγόμενης "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" προωθεί τη συμμετοχή του ελληνικού κεφαλαίου στο πλιάτσικο που διεξάγεται στην περιοχή. Είναι η άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής», ενώ η ελληνική αστική τάξη «προσδοκά να επανακάμψει πιο ισχυροποιημένη στα Βαλκάνια, να κερδίσει θέσεις σε κλάδους που ιεραρχεί, επωφελούμενη από την ένταξη αυτών των χωρών στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ». «Γι' αυτό προστρέχει με προθυμία να κλείσει ζητήματα για λογαριασμό του κεφαλαίου, άσχετα αν ανοίγει παράθυρα μεγάλων κινδύνων και για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής» προσθέτει.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό «να απομονώσει εκείνες τις εθνικιστικές, φασιστικές δυνάμεις που εκμεταλλεύονται τη δικαιολογημένη ανησυχία του για να σπείρουν το δηλητήριο του εθνικισμού, της πατριδοκαπηλίας. Ανάμεσά τους η εγκληματική Χρυσή Αυγή, ο πολιτικός απόγονος του ναζισμού, στην περίοδο της κυριαρχίας του οποίου η ελληνική Μακεδονία ήταν υπό βουλγαρική κατοχή».
Σημειώνει ότι η ΝΔ και άλλα κόμματα «έχουν τεράστια ευθύνη, γιατί με τη στάση τους ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού, αθωώνουν τέτοιες δυνάμεις» και «την ίδια στιγμή δίνουν "πάσα" στην κυβέρνηση να παρουσιάζει τα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια, με τον μανδύα της "προοδευτικότητας"».
«Oι εξελίξεις επιβάλλουν επαγρύπνηση, ένταση της εργατικής-λαϊκής πάλης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους. Αυτή η πάλη είναι αναπόσπαστα δεμένη με τον αγώνα για τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα. Είναι δεμένη με τον αγώνα ενάντια σε όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, όπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, ενάντια στο ίδιο το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα και την εξουσία του κεφαλαίου» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.   news247.gr
 Σημείωση από VoiceNews.gr: Σας έχουμε επισημάνει πάρα πολλές φορές τον ψευτο-πατριωτισμό των περισσότερων αριστερών. Δείτε ένα σχετικό άρθρο για το θέμα αυτό ΕΔΩ

***  ΒΟΜΒΑ Σκουρλέτη για Καμμένο: «Είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ για την κυβέρνηση»...

~ «Προβληματάκι» για την κυβέρνηση χαρακτήρισε ο Πάνος Σκουρλέτης τη στάση του Δημήτρη Καμμένου.
«Επίσημα οι ΑΝΕΛ δεν έχουν ενστερνιστεί τις ακραίες…
 Δείτε τη συνέχεια ΕΔΩ

***  Ο Ελληνικός λαός ΣΤΗΡΙΖΕΙ τον Κ. Βελόπουλο και ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ τον Κ. Μητσοτάκη... (ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

~  Την 1η Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ομιλία στον Πύργο Ηλείας, και οι εικόνες της ΕΡΤ από την αίθουσα είναι αποκαλυπτικές.
Όπως θα δείτε η αίθουσα είναι μισοάδεια και ο κόσμος αγνόησε επιδεικτικά το κάλεσμα του ανθρώπου που η οικογένειά του αλλά και ο ίδιος έχουν παίξει μείζονα ρόλο στην καταστροφή της Ελλάδος μας:

Στην πόλη του Πύργου είχε μιλήσει και πριν λίγο καιρό ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος. Σε ομιλία που είχε γίνει το Νοέμβριο του 2016 οι Πυργιώτες γέμισαν την αίθουσα και έστειλαν σαφές μήνυμα στήριξης στον κ. Βελόπουλο.
Δείτε τις φωτογραφίες, και θα αντιληφθείτε ότι ο κόσμος που εμπιστεύτηκε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι πολύ περισσότερος από αυτούς που άκουσαν σήμερα τον Κ. Μητσοτάκη.



Να τονίσουμε ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι ένα νέο κόμμα που δεν έχει μπει ακόμη στη βουλή, ενώ η Νέα Δημοκρατία θεωρείται το επόμενο κόμμα που θα διεκδικήσει την εξουσία στην Ελλάδα.

***  Μήνυμα του Κυριάκου Βελόπουλου για το αυριανό συλλαλητήριο...  

 ***
 


 

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Στο μπάσκετ Euroleague  Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018 :
~ ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ  82-66, (43-31).- ^
 Τα δεκάλεπτα : 23-19 , 20-1220-22 , 19-13 .-^ 
 ~ ΤΣΣΚΑ Μόσχας - ΡΕΑΛ Μαδρίτης  93-87 , (54-31) .- ^
 Τα δεκάλεπτα : 33-11, 21-20 , 20-26 , 15-27 .- ^
~ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ  81-83 , (48-42) .- ^
 Τα δεκάλεπτα : 25-13 , 23-27  , 14-22 , 19-19 .- ^
~ ΖΑΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.  99-84 , (53-46) .-^
 Τα δεκάλεπτα : 26-20 , 27-26 , 23-16 , 23-22 .- ^
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π. -ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ   95-70 , (45-36) .- ^
 Τα δεκάλεπτα : 34-18 , 11-18 , 26-18 , 24-14 .- ^

Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου 2018 :
ΚΙΜΚΙ ΜΟΣΧΑΣ - ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ  68-66 , (31-39) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 9-11 , 22-28 , 18-16 , 19-11 .- ^
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  95-74 , (42-32).- ^
Τα δεκάλεπτα : 23-17 , 19-15 , 15-23 , 38-19 .- ^
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ -ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 103-84 ,( 53-40).-^
Τα δεκάλεπτα : 27-17 , 26-23 , 22-19 , 28-25 .- ^


     ~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-

*** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε   /21 αγωνιστικές :
Κατάταξη (σε 20 αγώνες)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας     17-4   *
Ολυμπιακός            14-7   *
Φενέρμπαχτσε        14-7   *  
Παναθηναϊκός        13-8   *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Ρεάλ Μαδρίτης         13-8      *    
Ζαλγκίρις Κάουνας    13-8     * 
Κίμκι                          12-9     *
Μακάμπι Τελ Αβιβ    11-10   *   
-----------------------------
Μπασκόνια                10-11    *
Μάλαγα                      8-13     *
Μπάμπεργκ                8-13     *
Μπαρτσελόνα            7-14      *   
----------------------------
Ερυθρός Αστέρας      8-13   *    
Βαλένθια                    7-14   *
Αρμάνι Μιλάνο          7-14   *   
Αναντολού Εφές        6 -15  * 

***   Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 ,  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  , ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,   ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  ,   ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 ,   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .- * (= νίκες εκτός)
7.- 14-11-2017 ,   ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 ,   ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός .-*
9.- 24-11-2017 ,    ΡΕΑΛ Μανδρίτης  82-80 νίκη εντός
10.-01-12-2017 ,   ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ  82-71 νίκη εντός
11.-07-12-2017 ,   ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  80-74 ήττα , εκτός
12.-15-12-2017 ,   ΜΙΛΑΝΟ    80-72  νίκη εντός
13.- 19-12-2017 ,   ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   89-76  νίκη  εντός
14.- 21-12-2017 ,   ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  69-63 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 ,   ΒΑΛΕΝΘΙΑ   67-63 ήττα εκτός
16 .-04-01-2018 ,   ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  90-79 νίκη εντός
17.- 11-01-2018 ,   ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   84-75 νίκη  εντός
18.- 17-01-2018 ,   ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 67-62 ήττα εκτός
19.- 19-01-2018 ,    ΤΣΣΚΑ Μόσχας   70-75  ήττα   εντός (1η εντός ήττα)
20.- 25-01-2018 ,    ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ Κάουνας  παρατ. 94-93 κ.α.83-83 εντός
21.- 02-02-2018 ,   ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  95-74 ήττα  εκτός
22.- 08-02-2018  ,  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ      εντός

 Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 ,   ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,   ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  ,  ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .- *
4.-26-10-2017  ,  ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   ,  Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,   ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 ,   ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕπαρατ. 90-83 νίκη κ.α.75-75 εκτός .-*
8.- 17-11-2017 ,    ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  85-59  νίκη  εντός
9.- 23-11-2017  ,   ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ   86-85 νίκη  εκτός .-*
10.- 30-11-2017 ,  ΒΑΛΕΝΘΙΑ      72-64 νίκη  εκτός .-*
11.-08-12-2017 ,   ΡΕΑΛ Μ.   98-92  παρατ. νίκη  εντός κ.α .72-72 .-
12.- 14-12-2017 ,  ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    67-65  ήττα εκτός .-
13.- 20-12-2017 ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας     88-86 νίκη  εντός
14.- 22-12-2017 ,  ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   61-58 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 ,  ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ 74-68 ήττα εκτός .-
16.- 05-01-2018 ,  ΜΙΛΑΝΟ  87-80 νίκη εντός .-
17.- 12-01-2018 ,  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  86-54  Ήττα εκτός .-
18.- 16-01-2018 ,  ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   94-64 νίκη εντός .-
19.- 18-01-2018 ,  ΚΙΜΚΙ      82-54   ήττα  εκτός .-
20.- 26-01-2018 ,  ΕΡΥΘΡΟ Αστέρα  89-78 ήττα εκτός  .-

21.- 01-02-2018 ,  ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  95-70  νίκη εντός .-
22.- 09-02-2018 ,  ΡΕΑΛ Μαδρίτης     εκτός

***   Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΗ  :
Αγωνιστική ημέρα: 22
08.02. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΜπαρτσελόνα
 
08.02. 21:15ΠαναθηναϊκόςΜπασκόνια
 
08.02. 21:30ΒαλένθιαΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
08.02. 21:45ΟυνικάχαΑναντολού Εφές
 
09.02. 19:45ΦενερμπαχτσέΜπάμπεργκ
 
09.02. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΜιλάνο
 
09.02. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΚίμκι
 
09.02. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΟλυμπιακός

***


~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2018 :
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 01  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018  . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30 και 31 Δεκεμβρίου 2017 : Δευτέρα 01-01-2018 ... Ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/30-31-2017-01-01-2018.html .-
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/news-03-2018-3.html .- 
~**ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   Με  21 Ιατρικά θέματα για την υγεία μας  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .-
~** Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 04  Ιανουαρίου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~**  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
 Παρασκευή 05  Ιανουαρίου 2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..Σάββατο 06-Ιανουαρίου 2018.. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΑ στις εορτάζουσες και εορτάζοντες  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/rfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή 07 Ιανουαρίου 2018 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-07-2018-7.html .- 
~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο 06 και 07 Ιανουαρίου 2018 :Μια αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ... : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/06-07-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~**  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA News -1- Στο αγιάζι της ενημέρωσης (2) , Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2018  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-1-2-08-2018-2018.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη  09 Ιανουαρίου 2018
* : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-09-2018-09-01-1047-9.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Τετάρτη  10 Ιανουαρίου  2018
  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/news-10-2018.html .- 
~**  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Πέμπτη 11  Ιανουάριος 2018 ..... Ε΄ Μέρος  Εκφράσεις που λέγονται ..και γιατί λέγονται .. 
 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Πέμπτη 11 Ιανουαρίου  2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/news-11-2018.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Παρασκευή  12  Ιανουαρίου  2018
 : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-12-2018-12-1-226-2-305.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης ..,
Σάββατο 13 Ιανουαρίου  2018
 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news_13.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,.
Κυριακή 14  Ιανουαρίου  2018 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~** ΑΘΛΗΤΙΚO Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιανουαρίου 2018 ,.Μια εβδομαδιαία ανασκόπηση -επισκόπησης της εβδομάδας που πέρασε -έφυγε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/o-13-14-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,.Δευτέρα 15  Ιανουαρίου 2018 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/01/news.html  .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο  αγιάζι της ενημέρωσης ,.
 Τρίτη  16  Ιανουαρίου  2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news_16.html .-

~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τετάρτη 17  Ιανουαρίου  2017  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-17-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη  18 Ιανουαρίου  2018
:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-18-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018
:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/01/news-19-2018.html .-  
~** Βρίσκομαι στην σοβαρή απόφαση σκέψεις τέλη Φεβρουαρίου 2018 να σταματήσω όλες μου τις αναρτήσεις σε όλα τα ιστολόγιά μου ?; STAMOS 01 ARFARA 2018 ....
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/…/arfara-news-20-2018.html  .-

~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Κυριακή  21  Ιανουαρίου  2018
:  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-21-2018.html .- 

~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο , 20  και 21 Ιανουαρίου 2018 , Δευτέρα 22-01-2018   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/20-21-2018-22-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη 23 Ιανουαρίου  2018
   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-23-2018.html  .-
~**  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 24  Ιανουαρίου 2018
 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-24-2018-24-1.html .-  
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
Πέμπτη 25  Ιανουαρίου 2018
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-25-2018-24-01-2018-140.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018
: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-26-2018-26-1.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018
:   http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-27-2018.html .-
~**   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Κυριακή 28  Ιανουαρίου 2018
: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-28-2018-2011-2011.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018
  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-29-2018-29.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη 30  Ιανουαρίου  2018
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-30-2018-30-1.html .- 
~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο  27 και 28  Ιανουαρίου 2018 ,Μια εβδομαδιαία ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/27-28-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018
:  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-31-2018-31-1.html .-  
 
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 :
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 01  Φεβρουαρίου  2018  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-01-2018-04.html .
~** ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/02/blog-post.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/news-2.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/news-2.html .- 

 ~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02 Φεβρουαρίου 2018
:   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-02-2018.html  .- 

~** *Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
Σάββατο 03 Φεβρουαρίου  2018
  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/02/news-03-2018.html .-

* **   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6008   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3864   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3852  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 744   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-

  


Τα βίντεο για σήμερα
~*ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΒΡΟΣΙΟΣ  2018:
https://youtu.be/KmFpYJBpwnI  .-
~* Ζακυνθινή καντάδα στο Βελόπουλο 2018  :
https://youtu.be/sV84BWGe9Ck  .- .
~*Προπαγάνδα Σκοπίων στα σχολεία τους  2018:
https://youtu.be/1OJDdlwVEWI   .-
~* Άδωνης Γεωργιάδης για ονομασία στα Σκόπια  2018:
https://youtu.be/jQv2r8lWik8   .-
~* Άδωνης Γεωργιάδης για Καραμανλή  2018:
https://youtu.be/D1ZOxTDRrVU  .-
~* ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ  10 χρόνια χωρίς  2018:
https://youtu.be/ri83LMeUxqg  .-
~* ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ  το κάρφωμα 2018:
https://youtu.be/Xh0VKP-auSg  . -
~ * Επάγγελμα κολοτούμπας    :
https://youtu.be/0630IcyzlIg    .-
~* Ντόρα Μπακογιάννη για Σκόπια  2018:
https://youtu.be/KqlmHjWburk  .-
~ Ο  ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στο ΑΙΓΙΟ  2018:
https://youtu.be/lHKInO-C-zA  .-
~ Πρέσβης ΗΠΑ   τι μας λέει ;  2018:
https://youtu.be/akfeP8mo3Ic  .-
~ Ρουφιανιά Παπαδημούλη  2018:
https://youtu.be/qMyPcrIXNOg  .-
~ Τατιάνα  απαντά δικαιολογίες  2018:
https://youtu.be/ZEtaTX6pS9c  .-
~* Σενάριο 1  για Γ ΄  Βαλκανικό πόλεμο  2018:
https://youtu.be/Ilk1Q56UCbU  .-
~* Σενάριο 2  για Γ ΄ Βαλκανικό πόλεμο  2018:
https://youtu.be/rTJDp_ZhFz0    .-
~* ΦΕΚ 71  εκχωρήσεις 1960 σε ΗΠΑ:
https://youtu.be/trjz65r_Rg8  .-
~*Σκόπια και αλυτρωτισμός 2018:
https://youtu.be/0EqiOoaaPlM  .-
~* ΔΕΚΑ 10 χρόνια χωρίς Χριστόδουλο 2018 :
https://youtu.be/Al2RnLVKPqY  .-
~*Επίθεση Φίλη σε Καμμένο  2018:
https://youtu.be/Kt4TUi4wP_s   .-
~*Η ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ  ΒΑΚΥ του συριζα 2018:
https://youtu.be/K5yZlDZhKaQ  .-
~*Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ 2018: h
ttps://youtu.be/IjBsfTNrj6c  .-
~*Κ   ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 2008  για ονομα Σκόπια:
~*ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ 2018:
 https://youtu.be/DhBVdQcGL6k  .-

Δεν υπάρχουν σχόλια: