ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 03 Δεκεμβρίου 2015

  Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 03  Δεκεμβρίου  2015  :

 

 
~ 3 Δεκεμβρίου
Προφήτου Σοφονίου. Ιερομαρτύρων Θεοδώρου αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας και Γαβριήλ, πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως (†1659). Μαρτύρων Αγαπίου, Σελεύκου, Μάμαντος, Ίνδη, Δόμνας, Γλυκερίου. Μωυσέως του οικονόμου, Θεοδώρου του εν Αλεξανδρεία. Νεομάρτυρος Αγγελή, ιατρού εξ Άργους, του εν Χίω αθλήσαντος (†1813). Οσίων Θεοδούλου, Θεοδούλου Κυπρίου του «σαλού» (1), και Ιωάννου επισκόπου Κολωνίας, του ησυχαστού.
(1)Ο όσιος Θεόδουλος ο Κύπριος έζησε με αυταπάρνηση και φιλανθρωπία δείχνοντας απεριόριστη καλοσύνη προς τους ανθρώπους. Ήταν άνθρωπος πράος, επιεικής και διατελούσε μεγάλο φιλανθρωπικό έργο, δίνοντας στους έχοντες ανάγκη, από το υστέρημα του. Ο Θεόδουλος ο Κύπριος έγινε μοναχός, διατήρησε όμως την αγάπη του προς τους αδύναμους στο σώμα και στο πνεύμα. Επειδή η φήμη του ως αγίου άνδρα διαδίδοταν με μεγάλη ταχύτητα, πολλοί ήταν αυτοί που πήγαιναν να τον συμβουλευτούν. Όταν οι πιο εύποροι τον ρωτούσαν τι θα ήθελε να κάνουν για να τον ευχαριστήσουν, ο όσιος τους παρότρυνε για δύο πράγματα: να προσέχουν τον εαυτό τους για να μην αμαρτήσουν και να αγαπούν τον πλησίον τους.  
Σήμερα 03/12/2015 εορτάζουν:
Προφήτης Σοφονίας, Άγιος Θεόδωρος Ιερομόναχος Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας, Άγιος Αγγελής ο Νεομάρτυρας γιατρός από το Άργος
Ταπεινοφροσύνη
Η ταπεινοφροσύνη είναι η πέτρα η στερεά και άρρηκτη επί της οποίας οικοδομείται η πνευματική ζωή.
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
 

Ανάμνηση της καταθέσεως της τίμιας κεφαλ....
 
Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του

Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του
 
Αγία Αναστασία η  Ρωμαία, η Οσιομάρτυς

Αγία Αναστασία η Ρωμαία, η Οσιομάρτυς
 
Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσιομάρτυρας

Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσι....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Σμολένσκ

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέ....
 
Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»

Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»
 ~ Απολυτίκιο Προφήτου Σοφονίου - 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  ,
 https://youtu.be/flWGFwMXIpw?list=PL39609B35298A9A5A .-


***  ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! Θαύμα στο νοσοκομείο "Σωτηρία" από τον Άγιο Πορφύριο! Ουρά οι Χριστιανοί απ' έξω... (ΒΙΝΤΕΟ)
porfyrios
-   Γυναίκα ήταν βαριά άρρωστη και ζήτησε από τον Άγιο Πορφύριο να είναι μαζί της αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά.
Κατά τη διάρκεια της διαμονής της στο νοσοκομείο "Σωτηρία" ένιωθε τον Άγιο κοντά της όπως και όποιος έμπαινε στο δωμάτιο της, πολλοί ανέφεραν ότι στο χώρο υπάρχει μια γλυκειά αύρα!
Τελικά ο Άγιος Πορφύριος το έκανε το θαύμα του!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Θαύμα Αγίου Πορφυρίου  , https://youtu.be/WbtkkHkrWKM   .-

***  Νέο "θανατηφόρο" χτύπημα της Ρωσίας στην Τουρκία...
agwgos
-   Η Τουρκία δεν είχε υπολογίσει σωστά τις συνέπειες των πράξεων της μιας που η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού άνοιξε πολλά μέτωπα. Πιο συγκεκριμένα, έλαβαν τέλος οι κατασκευές του ενεργειακού αγωγού Turkstream, o οποίος θα πήγαινε φυσικό αέριο στην Τουρκία από τη Ρωσία και στη συνέχεια στην Ελλάδα.
Όπως φαίνεται όμως δε σταματούν μόνο οι κατασκευές αλλά και οι συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ρωσικής Gazprom, ο Aleksey Miller.
Τέλος, κατέστησε σαφές ότι παρά την κρίση που τώρα ξέσπασε ανάμεσα σε Τουρκια-Ρωσία, η γείτονα χώρα είχε καθυστερήσει αρκετά την προώθηση συνομιλιών, γεγονός που βοήθησε τους Ρώσους να αποφασίσουν το τέλος των εργασιών του αγωγού.

***  Ο… φερετζές της Τυνησίας και η γύμνια του υπουργείου για τις τιμές του ελαιολάδου          
     
Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αυξήσει κατά 35.000 τόνους το όριο των αδασμολόγητων εισαγωγών από την Τυνησία από τους 56.700 τόνους που εδώ και χρόνια  ισχύουν, προκάλεσε τρικυμία, όχι μόνο «εν κρανίω», αλλά και στις δημόσιες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
  Τι ισχύει: Οι κανονισμοί της Ε.Ε. και οι νόμοι της αγοράς
Ήδη από την εποχή της ΕΟΚ/Ε.Ε. των 6, όταν μόνη ελαιοπαραγωγός χώρα ήταν η Ιταλία (και η Γαλλία), η Ε.Ε. ήταν έντονα ελλειμματική (άσχετα με τι δήλωναν οι στατιστικές). Για να καλυφθούν οι ανάγκες της ιταλικής βιομηχανίας (τυποποίησης και ραφιναρίας) είχαν δοθεί ποσοστώσεις αδασμολόγητων εισαγωγών.
Το καθεστώς συνεχίστηκε και μετά την ένταξη Ελλάδας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, ακόμη και όταν η ισπανική παραγωγή άρχισε να αυξάνεται αλματωδώς από τους περίπου 500 χιλ. τόνους στο 1,5 εκατ. ή και περισσότερους. Αυτή η ισορροπία συνεχίζει να διατηρείται λόγω της αύξησης της κατανάλωσης σε νέες χώρες (ΗΠΑ κ.α.).
Έτσι, λοιπόν, υπάρχουν μεν οι δασμοί κατά την εισαγωγή που (υποτίθεται ότι) προστατεύουν την κοινοτική ελαιοπαραγωγή, όμως υπάρχουν και δυο απολύτως νόμιμοι τρόποι παράκαμψής τους. «Το τερπνόν δηλαδή μετά του ωφελίμου».
Ο τρόπος είναι το καθεστώς των προτιμησιακών συμφωνιών με αδασμολόγητες εισαγωγές που έχουν παραχωρηθεί σε ορισμένες 3ες χώρες εκτός Ε.Ε., με όριο μια μέγιστη ποσότητα (ποσόστωση) για κάθε χώρα. Στην Τυνησία ήταν παλαιότερα 46.000 που αργότερα το 2006 αυξήθηκαν σε 56.700 τόνους και τώρα προτείνονται επιπλέον 35.000 τόνοι, αλλά για περιορισμένη διάρκεια δύο ετών, το 2016 και το 2017.
  Έσταξε η ουρά του γαϊδάρου στο πηγάδι
Το ελαιόλαδο, το συχνά αποκαλούμενο και «εθνικό μας προϊόν», έχει αφεθεί στις τύχες του, γι’ αυτό και πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, ενώ όλες οι άλλες χώρες –και η Τυνησία!- προοδεύουν.
Ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, έπειτα από 10 μήνες απραξίας, το μόνο που «κατόρθωσε» ήταν να επιτύχει τη χειρότερη κατανομή των προγραμμάτων (45 εκατ. ευρώ) των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ) που έχει γίνει εδώ και 12 χρόνια, ενώ στο συρτάρι του αραχνιάζουν τα υπομνήματα που από την άνοιξη του υπέβαλαν οι φορείς του τομέα. Δέκα μήνες κι ούτε μια σύσκεψη… Και ξαφνικά, να οι ανακοινώσεις, να και η υπερβολική ευαισθησία, να και οι σκιαμαχίες με οξύτατες εκφράσεις μέσα στη Βουλή.
Κύριε υπουργέ, αν πονάτε για την τύχη του «εθνικού μας προϊόντος», θα μπορούσατε πριν καταγγείλετε την Κομισιόν, να ασχοληθείτε με τα προβλήματα που χρονίζουν και, ντροπή δεν είναι, να αντιγράψετε τις επιτυχημένες συνταγές όχι μόνο των Ευρωπαίων συνάδελφων σας, αλλά και της Τυνησίας, η οποία συνεχώς προοδεύει, αυξάνει την ποσότητα, βελτιώνει την ποιότητα, ενώ οι τιμές του Τυνήσιου παραγωγού ξεπέρασαν του Έλληνα, παρά το μικρότερο κόστος που έχει.
Τα ανάλογα θα μπορούσαμε να πούμε και για βουλευτές, πολιτευτές, αγροτοσυνδικαλιστές που ξαφνικά ξεσηκώθηκαν. Μερικοί είχαν ξανά απασχολήσει τη δημοσιότητα, όταν πίεζαν και πετύχαιναν οι ΟΕΦ της εκλογικής τους περιφέρειας να πάρουν το κάτι τις παραπάνω.
Φυσικά, με απολύτως αξιοκρατικές διαδικασίες κι ούτε να σκεφτεί κανείς να κατηγορήσει για κλασικές ρουσφετολογικές πρακτικές, συμπεριλαμβανομένων μάλιστα και των "πολύ αριστερών".
Και μια τελευταία επισήμανση. Όσοι εκτός από "πολύ αριστεροί" είναι και υπέρ της εξόδου από το ευρώ ή ακόμη και από την Ε.Ε., δε σκέφτονται ότι σε μία τέτοια περίπτωση η Ελλάδα ως τρίτη χώρα θα εκλιπαρεί για απαλλαγή από δασμούς επικαλούμενη το τυνησιακό κεκτημένο; Διαφορετικά, τι θα κάνει τους 100 χιλιάδες τόνους που χύμα εξάγει σε Ιταλία και Ισπανία;
Βασίλης Ζαμπούνης, olivenews
 
***   Απεργιακός… πυρετός σήμερα και στην Καλαμάτα

Γενική απεργία για σήμερα έχουν προκηρύξει στη Μεσσηνία η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβριο. Στην απεργία θα συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Τη συμμετοχή της στην απεργία αποφάσισε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία προκήρυξαν 24ωρη πανυγειονομική απεργία για χθες, αλλά θα συμμετάσχουν και στη σημερινή 24ωρη απεργία. Επίσης, θα απέχουν των καθηκόντων τους οι δικηγόροι. Η σημερινή απεργία δεν έχει καμία σχέση με όλες τις προηγούμενες, γιατί αυτό που κρίνεται είναι εάν θα προχωρήσουν τα πιο επώδυνα από όλα τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην περίοδο της κρίσης. Αυτό τόνισαν προχθές το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Σωτήρης Τσώνης και Νικολίνα Λέκκα αντίστοιχα, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην πανεργατική απεργία. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Το ΠΑΜΕ, από την πλευρά του, θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα «ενάντια στο νέο κύμα επίθεσης που έρχεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις». Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα θα γίνει στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Α.Π. - 

***  Ένα βίντεο-σοκ για τον Τσίπρα που θέλουν να κρύψουν
tsipras9
- Ο Αλέξης Τσίπρας μάλλον δεν θυμάται όσα έλεγε… Μάλλον του διαφεύγουν όσα με πάθος διαλαλούσε κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, πριν ακόμα πάρει στα χέρια του την εξουσία ως πρωθυπουργός της χώρας.
«Πείτε μου πως θα το πληρώσουν αυτό το φόρο; Που θα τα θα τα βρουν; Οι ρημαγμένοι πολίτες από τις δικές σας πολιτικές…», έλεγε και συνέχιζε: «Κόφτε το λαιμό σας, να τα βρείτε και να τα φέρετε». Τότε έλεγε αυτά, τώρα;
Δείτε και μόνοι σας  ΓΕΛΛΑΣ - Συγκλονιστική η Ελληνική συμμετοχή στο X - FACTOR - HD!!!  : https://youtu.be/MOoAHmopSS8  .- Από τα  πρώτα ψέματα του Τσίπρα !!!!!!!!!!!!!!!!!!

***   Η Καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ συνώνυμο της επιτυχίας και μέσα στην κρίση!          
      
Παρά την κρίση παραμένουν επιτυχημένες. Είναι οι 50  ελληνικές επιχειρήσεις με τα μεγαλύτερα κέρδη τα τελευταία πέντε χρόνια της ύφεσης. Πρόκειται, δηλαδή, για τους «πρωταγωνιστές της ελληνικής οικονομίας», οι θα βραβευτούν την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στην ομώνυμη εκδήλωση που διοργανώνει η Direction Business Network, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής στις 18.00.
Οι 50 πιο κερδοφόρες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα είναι: ΟΠΑΠ, COSMOTE, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, JUMBO, FOLLI FOLLIE GROUP, ΜΕΤΚΑ, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΑΛΦΑ - ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, NESTLΕ, ΑΚΤΩΡ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ, BIC ΒΙΟΛΕΞ, CROWN HELLAS CAN, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Ι. & Σ., ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ, ΒΙΑΝΕΞ, METRO, COLGATE PALMOLIVE, ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, ΕΛΒΑΛ, ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ, ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS, AUTOHELLAS (HERTZ), ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ε. Ι., ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ-ΓΡΑΝΙΤΕΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΦΑΡΜΑΤΕΝ, ΣΑΝΗ, BRISTOL-MYERS SQUIBB, L΄ORΕAL, ΓΑΛΑΞΙΑΣ, ΤΕΡΝΑ, ΜΠΕΤΑ ΚΑΕ ΣΥΣΤΕΜΣ, ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ, ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ (ΒΙΚΟΣ), ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ, TOYOTA, OTEGLOBE, IBM, ΤΙΤΑΝ, CONTITECH ΙΜΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ.
Τα στοιχεία βασίζονται στην 4η ετήσια έκδοση «Οι ισχυροί της ελληνικής οικονομίας - 2015», η οποία περιλαμβάνει τις: ΤΟΡ 1000 εταιρείες βάσει κύκλου εργασιών 2014 και ΤΟΡ 200 εταιρείες βάσει κερδών προ φόρων 2014.
 
***  Παγκόσμιος τρόμος! Όλα γίνονται για αυτό...
tromos
- Αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος θα μεταφέρει τα αποθέματα του Κατάρ, μέσω Σαουδικής Αραβίας, Συρίας και Τουρκίας στη Μεσόγειο και έπειτα στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί τη βασική αιτία της τουρκικής επιθετικότητας στη Μέση Ανατολή. Στις «Asia Times», η Δρ Cristina Lin από το Johns Hopkins University, υπογραμμίζει το αίτημα του Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας δεκάδων χιλιομέτρων κατά μήκος της Συρίας και ως τα τουρκικά σύνορα, η οποία συμπίπτει επακριβώς με τη δημιουργία ενός αγωγού από το Κατάρ μέχρι την Τουρκία. Ο λόγος ήταν οι ανεξέλεγκτες ροές προσφύγων καθώς επίσης και ο κίνδυνος τρομοκρατικών χτυπημάτων, που την οδήγησαν να ζητήσει ζώνη ασφαλείας, όπως και ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Να σημειωθεί ότι πάρα πολλοί Ουιγούροι, που φτάνουν λαθραία στην Τουρκία, εκπαιδεύονται ως “αντάρτες” και πολεμούν εναντίον του Άσαντ. Εκτιμάται, μάλιστα ότι πρόκειται για 3.000 πρόσφυγες. Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν αποκλείεται καθόλου να είχε …οραματιστεί ακόμη και την προσάρτηση της λεγόμενης αυτής “ζώνης ασφαλείας”, αφού πρώτα φρόντιζε να την «γεμίσει» με Ουιγούρους.
Να επισημάνουμε πως είναι σίγουρο ότι ο αριθμός τους ολοένα και μεγαλωνει. Κάτι που μάλλον έχει ξεφύγει από το δαιμόνιο μυαλό του Ερντογάν είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είανι δυνατόν να προκαλέσει και μεγαλύτερη εμπλοκή της Κίνας στην κρίση της Συρίας. Ο λόγος είναι ότι τα τελευταία δυο χρόνια οι Ουιγούροι έχουν πραγματοποιήσει τρομοκρατικά χτυπήματα στην Κίνα, ενώ έχουν αρχίσει να «κινούνται» περίπου όπως το ISIS! Αυτήν την εξέλιξη το Πεκίνο δύσκολα θα την ανεχτεί..

***  Ο καιρός  σήμερα  Πέμπτη στην Καλαμάτα 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Πέμπτη 3/12/2015 προβλέπεται αίθριος στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις από τις πρώτες βραδινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

***  Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Παρίσι για την κλιματική αλλαγή         
     
Ημερίδα με θέμα «7 θάλασσες, 3 ωκεανοί, μία Ευρώπη: Οι θαλάσσιες περιφέρειες της Ευρώπης συμμετέχουν στην αντιμετώπιση της Κλιματικής αλλαγής» θα πραγματοποιήσουν στο Παρίσι, αύριο, το Δίκτυο Περιφερειακών και Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR) και η Περιφέρεια της Βρετάνης, στο πλαίσιο της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (The United Nations Framework Convention on Climate Change-UNFCCC).
Στην ημερίδα θα συμμετέχει και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, που θα εκπροσωπηθεί από τον εντεταλμένο σύμβουλο, αρμόδιο Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Απόστολο Παπαφωτίου.
Θα γίνει συζήτηση σχετικά με τις σοβαρές επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής και τα έντονα φαινόμενα, όπως πλημμύρες, διάβρωση των ακτών, ξηρασία, ισχυρές καταιγίδες κ.λπ., στις ευρωπαϊκές Περιφέρειες.
Ο κ. Παπαφωτίου θα κάνει παρουσίαση για την κλιματική αλλαγή σχετικά με τον Κορινθιακό Κόλπο.
Πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων της κλιματικής αλλαγής, είναι η προστασία των παράκτιων οικοσυστημάτων, των οικιστικών συνόλων, η αξιολόγηση των υφισταμένων έργων υποδομής και η βελτίωση τους, η ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και η διατήρηση του κοινωνικού ιστού των κατοικημένων περιοχών με αύξηση των οικονομικών δραστηριοτήτων. 

***  Ο κύβος ερρίφθη, στις 20 Δεκεμβρίου η εκλογή προέδρου ΝΔ

Εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος, θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου 2016 - Η Vodafone θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών Για τις 20 Δεκεμβρίου «κλείδωσε» η ημερομηνία των εκλογών στη ΝΔ, σύμφωνα με απόφαση της ΚΕΦΕ, που συνεδρίασε για το σκοπό αυτό, το απόγευμα της Τετάρτης. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι το «γαλάζιο» επιτελείο αποφάσισε να προχωρήσει με την ανάθεση της διεξαγωγής των εκλογών στην εταιρεία Vodafone, παραβλέποντας τις όποιες επιμέρους ενστάσεις. Ενστάσεις, οι οποίες είχαν διατυπωθεί, με αφορμή το γεγονός ότι, όπως είχε προτείνει η Vodafone, σε περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος εκλογών, αυτός θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου, δηλαδή με το νέο έτος και μετά τις γιορτές. Αυτό επίσης σημαίνει ότι απορρίφθηκε η προσφορά της εταιρείας Έξυπνα Συστήματα, η οποία εμφανιζόταν να εγγυάται τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών στις 13 Δεκεβρίου. Καθώς φαίνεται, επικράτησαν οι «φωνές» εκείνες, που εξέφραζαν αμφιβολίες για το κατά πόσον θα μπορούσε μια «μικρή» εταιρεία να φέρει εις πέρας το έργο των εκλογών μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όταν η Vodafone έδινε ως πρώτη ημερομηνία την 20ή Δεκεμβρίου. Οι υποψήφιοι πρόεδροι είχαν χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα»: από τη μία, οι κύριοι Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης είχαν προτάξει την ανάγκη πρώτα να βρεθεί αξιόπιστη εταιρεία και μετά να οριστεί ημερομηνία εκλογών, ενώ, από την άλλη, οι κύριοι Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης εμφανίζονταν αμετακίνητοι για την 13η Δεκεμβρίου. protothema.gr - 

***  Η παιδική χαρά της… αδιαφορίας          
      
Θα μπορούσε, αν υπήρχε το στοιχειώδες ενδιαφέρον από τη Δημοτική Αρχή, η παιδική χαρά στη Ράχη να αποτελεί ασφαλή πόλο έλξης και παιχνιδιού για τους πιτσιρικάδες της περιοχής.
Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει, γιατί έχει χορταριάσει, τα παγκάκια έχουν διαλυθεί και η παιδική χαρά λειτουργεί πλέον ως χώρος αποθήκης…  Α.Π. 

***  Πρόταση «βόμβα»: Εισαγωγή χωρίς εξετάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Εισαγωγή σε κάποια τμήματα πανεπιστημίων χωρίς εξετάσεις είναι μία από τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στην εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνη Λιάκου. Μιλώντας στο «Κόκκινο», ο κ. Λιάκος μεταξύ άλλων είπε ότι «δεν χρειάζονται σε όλα τα τμήματα των ΑΕΙ εξετάσεις, για να εισαχθούν οι υποψήφιοι σε αυτά» και πρόσθεσε: «Σήμερα όσοι θέλουν να πάνε σε ΑΕΙ πηγαίνουν, γι' αυτό άλλωστε η βάση εισαγωγής είναι κάτω του 10. Λίγες σχολές χρειάζονται εξετάσεις». «Σ' αυτές τις λίγες σχολές θα υπάρξει μια λίστα προτεραιότητας με κριτήρια, τα οποία θα διαμορφωθούν και με τη συμμετοχή των ΑΕΙ. Ολα αυτά τα κριτήρια δεν θα είναι κριτήρια που θα οδηγούν τα παιδιά στα φροντιστήρια. Δεν θα έχουν να κάνουν με την προηγούμενη γνώση. Δεν είναι απαραίτητο, αυτός που θα πάει να σπουδάσει Ιατρική, να έχει τελειώσει πρακτικής Κατεύθυνσης Γυμνάσιο και Λύκειο, ούτε αυτός που θα πάει Φιλοσοφική ή στο Ιστορικό τμήμα να έχει τελειώσει Κλασικό τμήμα Σπουδών». Αναφερόμενος στο Λύκειο, υπογράμμισε: «Το Λύκειο πρέπει να είναι ένα σχολείο που θα έχει τρεις βασικές και μεγάλες σφαίρες: την ανθρωπιστική παιδεία, τη φιλοσοφία και την πολιτική, τη μελέτη της επιστήμης, του περιβάλλοντος και του σώματος, την τέχνη και τον πολιτισμό». iefimerida.gr -

*** Οι Ελληνικές πόλεις που θα διεκδικήσουν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021         
      
 Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12.00 έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τις υποψήφιες ελληνικές πόλεις που θα διεκδικήσουν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021. Οι αιτήσεις κατατέθηκαν στα γραφεία της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του ΥΠΠΟΑ/Ερμού 17 – Αθήνα.
Συνολικά κατατέθηκαν δεκατέσσερις (14) αιτήσεις υποψηφιότητας. Πιο αναλυτικά, οι πόλεις που κατέθεσαν αίτηση υποψηφιότητας είναι, με αλφαβητική σειρά, οι εξής:
Βόλος, Δελφοί, Ελευσίνα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λάρισα, Λέσβος, Μεσολόγγι, Πειραιάς, Ρόδος, Σαλαμίνα, Σάμος, Τρίπολη.
Oι σχετικοί φάκελοι θα σταλούν, μερίμνη του ΥΠΠΟΑ, στους εμπειρογνώμονες που απαρτίζουν την επιτροπή επιλογής, καθώς και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

***  Επέκταση αστικής συγκοινωνίας έως τη Μ. Μαντίνεια         
     
Συνάντηση σχετικά με την πιθανότητα επέκτασης της αστικής συγκοινωνίας έως τη Μικρή Μαντίνεια είχαν με το δήμαρχο Π. Νίκα, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας,  οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μικρής Μαντίνειας Στέλιος Λιακέας και Βέργας Παναγιώτης Χειλάς, καθώς και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρής Μαντίνειας, Έφη Καμπουγέρη.
Οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και του Πολιτιστικού Συλλόγου έθεσαν το θέμα κάλυψης με αστική συγκοινωνία των ανωτέρω περιοχών, δηλώνοντας πως οι κάτοικοί τους δεν εξυπηρετούνται με την υπάρχουσα συγκοινωνιακή κάλυψη.
Ο δήμαρχος τους ζήτησε να συζητήσουν με το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας για τη δυνατότητα που έχει να τους εξυπηρετήσει, αλλά και για την πιθανή συχνότητα των δρομολογίων, όπως και με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, ενώ υπάρχει και η παράμετρος της εξυπηρέτησης της περιοχής μέχρι τις Κιτριές.
Θα πρέπει, επίσης, να συζητήσουν με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σχετικά με το εάν προτίθεται να επεκτείνει την αστική περιοχή στις παραπάνω περιοχές, κάτι που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την κάλυψή τους από αστική συγκοινωνία.
Ο κ. Νίκας πρόσθεσε πως ο Δήμος δεν έχει αντίρρηση σχετικά με την προοπτική επέκτασης της αστικής συγκοινωνίας στις περιοχές αυτές.

***  CodeGirls 2.0 - Επιστρέφει το διαδραστικό πρόγραμμα προγραμματισμού για κορίτσια!         
       
Το Mataroa, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ, επιστρέφουν με ένα καινούργιο 4ήμερο πρόγραμμα για τα CodeGirls της Κοζάνης, το Σάββατο και την Κυριακή, 5-6 και 12-13 Δεκεμβρίου, 10:00 - 14:00, στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά!
Αυτή τη φορά, το CodeGirls 2.0 απευθύνεται σε όσα κορίτσια συμμετείχαν στο πρώτο πρόγραμμα τον Μάρτιο και έχουν ηλικία 13-17! Επίσης, απευθύνεται σε όσα κορίτσια αυτής της ηλικίας, γνωρίζουν τα βασικά των γλωσσών προγραμματισμού HTML5 και CSS3.
Τον Μάρτιο, το CodeGirls ξεκίνησε με μια εισαγωγή στις γλώσσες προγραμματισμού HTML5 και CSS3, και πλέον, το πρόγραμμμα θα ασχοληθεί πιο αναλυτικά τις τεχνολογίες HTML, CSS και Javascript και τα βασικά ενός JS framework. Επιπλέον, τα CodeGirls θα μάθουν τους τρόπους λειτουργίας και τα εργαλεία για να μπορούν να δουλεύουν και να μαθαίνουν μόνες τους!
Εισηγήτρια του προγράμματος θα είναι η Βασιλική Δαλακιάρη, προγραμματίστρια (Full Stack Web Developer) του Ομίλου Public!
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Την αίτηση συμμετοχής θα βρείτε στο http://mataroa.org/codegirls-vol-2-forma-eggrafis/
Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου.
Υποστηρικτές και συνεργάτες του προγράμματος είναι Information Networks Institute του πολύ φημισμένου αμερικάνικου πανεπιστημίου Carnegie Mellon University, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα, η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και το Tuvunu Greek Mountain Tea.  Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.mataroa.org/codegirls.  
 
***  Καταρρέει κάθε μέρα η παλιά οικία στα «σκαλάκια του Μπαρτζελιώτη»

 Κάθε μέρα που περνά καταρρέει και καθίσταται ακόμα πιο επικίνδυνη η παλιά οικία στα «σκαλάκια» του Μπαρτζελιώτη», στην Κυπαρισσία. Πριν από ένα χρόνο, στις αρχές Νοεμβρίου του 2014, γονείς μικρών παιδιών, που καθημερινά περνούν από το σημείο, ενημέρωσαν τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά εκτός από κάποιες κορδέλες που με τον πρώτο αέρα έφυγαν, δεν έγινε κάτι ουσιαστικό για άρση της επικινδυνότητας. Τότε είχαμε αναδείξει το σοβαρό κίνδυνο στο «Θ», αναφέροντας ότι ο Δήμος έχει υπηρεσία Δόμησης και αυτή πρέπει να «δει» το θέμα, για να αποφευχθεί ενδεχόμενο κατάρρευσης. Πριν από είκοσι μέρες κατέρρευσε τμήμα της τοιχοποιίας της παλιάς οικίας. Κάτοικοι ενημέρωσαν, εκ νέου, το Δήμο, και στο σημείο μετέβησαν ο επιστάτης της Τεχνικής Υπηρεσίας και μηχανικός, για να δουν τι παρέμβαση μπορεί να γίνει. Σημειώνεται πως τόσο το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας όσο και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έχουν λάβει αποφάσεις σχετικά με το πρόβλημα. Το Σαββατοκύριακο κατέρρευσε ακόμα μεγαλύτερο τμήμα της τοιχοποιίας, και όταν κάτοικοι και γονείς ενημέρωσαν το Δήμο, συνεργεία της υπηρεσίας του τοποθέτησαν κάποια κάγκελα. Τα κάγκελα, όμως, δε λύνουν το πρόβλημα. Απαιτείται άμεσα να γίνει παρέμβαση ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα, προφανώς με κατεδάφιση του τμήματος που καταρρέει. Στον κίνδυνο από την παλιά οικία αναφέρεται με έγγραφη αναφορά του και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, την Υπηρεσία Δόμησης και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας, καθώς και το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας, στην οποία τονίζεται: «Ύστερα από παράπονα των γονέων αλλά και με επιτόπιο έλεγχο του συλλόγου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να επιστήσουμε την προσοχή για μια πεπαλαιωμένη ακατοίκητη κατοικία, που βρίσκεται επί των οδών Αγίου Νικολάου και Γεωργακοπούλου (σκαλάκια), η οποία καταρρέει επί του δρόμου. Επειδή ο δρόμος αυτός χρησιμοποιείται από μαθητές καθημερινά κατά την άφιξη και αποχώρησή τους από και προς το σχολείο, κρίνεται άκρως επικίνδυνο να παραμείνει στην υπάρχουσα κατάσταση το εν λόγω κτήριο και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες άμεσα, αφού ο κίνδυνος θα γίνει πολύ μεγαλύτερος με την πρώτη κακοκαιρία, που θα παρουσιαστεί ανά πάσα στιγμή». - 

***  Ενέργειες αποκατάστασης πευκοδάσους του αρχαιολογικού χώρου «Νιόκαστρο»

Σε συνέχεια του επιστημονικού πορίσματος της Διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας προς τη Διεύθυνση Προστασίας Δασών και Αγροτοπεριβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με την υλοτομία πεύκων στο αλσύλλιο περιμετρικά του αρχαιολογικού χώρου «Νιόκαστρο» στο Δήμο Πύλου - Νέστορος Μεσσηνίας, το οποίο και επιρρίπτει ευθύνες στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Δασαρχείο Καλαμάτας, Δασονομείο Πύλου, Δήμο Πύλου-Νέστορος και Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας) για τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δημοσθένης Κορδός, η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, Προστασίας Δασών και Αγροτοπεριβάλλοντος με έγγραφό της ζητά από τη Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες, πιθανώς με τη συμμετοχή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και του Δήμου Πύλου-Νέστορος, σε σχέση με την αποκατάσταση του χώρου που υλοτομήθηκε στο πευκοδάσος που περιβάλλει το Φρούριο του Νεόκαστρου, όπως ορίζεται από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας. Τέλος, ζητά από τη Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας την ενημέρωση της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης, Προστασίας Δασών και Αγροτοπεριβάλλοντος για τα αποτελέσματα των ενεργειών επί των διαλαμβανομένων. -

***   Η αθέατη πανταχού παρουσία του…          
      
Μας χώριζε ούτε ένα μέτρο απόστασης για περισσότερα από 13 χρόνια. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, η απόσταση είχε εκμηδενιστεί, αφού ένα πρόβλημα στον υπολογιστή σου, μας είχε φέρει δίπλα δίπλα. Γράφω έτσι μηχανικά, παγωμένα.
Θα ήθελα να σου πω για τους κήπους της γης, για το ροζ της αυγής, για το κύμα που απόμεινε μόνο, να χαϊδεύει με αφρούς, τους πικρούς μας καημούς και να διώχνει της πίκρας τον πόνο. Δε γίνεται αυτό, όμως, πλέον.
«Παντού νεκροί και πτώματα. Όλες τις ώρες και όλες τις μέρες. Βρέφη και διαλυμένα γερόντια, έφηβοι και ανέγγιχτες θυγατέρες πέφτουν ξέπνοοι σαν να κατρακυλούν αθόρυβα από τον ουρανό. Τους σηκώνουν άρον άρον και τους τραβούν στα νεκροτομεία, τους βάζουν στα άθλια συρτάρια του ψυκτικού νεκροθαλάμου, για να τους φυτέψουν την άλλη μέρα στη νεκρούπολη της ενορίας τους».
Αλλά «αφού εξέλθει από το σπίτι και την πόλη των νεκρών, καταλήγει στο οριστικό του κατάλυμα, που δεν είναι άλλο από την αθέατη πανταχού παρουσία του».
Η αθέατη πανταχού παρουσία σου: αυτό, Χάρη.  Αυτό.
Λάτρης της μηχανής ήξερε ότι όλα είναι δρόμος. Δεν ξέρω για ποιο ταξίδι κίνησες να πας, φτιάχνοντας μια ρωγμή στο χρόνο σου από το περασμένο Σάββατο. Όποιον δρόμο κι αν διάλεξες, θέλουμε να είσαι… καλά.
Α, ξέχασα να σου ευχηθώ και καλό μήνα…
Το ευχήθηκε και η καθηγήτριά μας, η κυρία Νίκη Μπούνα- Λιανού, που σε συντρόφευσε ως το τέλος, αφού ήσουν και εσύ ένα από τα εκατοντάδες πνευματικά της παιδιά. Η συνάντησή μαζί της, στην έξοδο του νεκροταφείου, «φώτισε» τη στιγμή, έκανε τον ήλιο πιο ζεστό…   Α.Π.  

***  Αφού το στολίσατε, δεν το ισιώνατε κιόλας;          
      
Γράφαμε προχθές ότι το φανάρι στο Ιστορικό Κέντρο είναι στραβό. Αυτό, λοιπόν, στολίσθηκε, αλλά εκείνος που ανέβηκε να βάλει το στεφανάκι δεν το ίσιωσε λίγο.
Κι έτσι αποκτήσαμε ένα στολισμένο στραβό φανάρι!   Β.Β. 

***  Συνάντηση Τ. Κουίκ με Π. Κωνσταντινέα για τα προβλήματα της Καλαμάτας 

Συνεργασία με το βουλευτή Καλαμάτας ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, είχε χθες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου. Στη συζήτηση κυριάρχησαν θέματα που αφορούν στην Καλαμάτα, με βάση και τον κατάλογο των προβλημάτων που έδωσε στον υφυπουργό ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Νομό Μεσσηνίας, όπως και θέματα που αφορούν ευρύτερα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του βουλευτή και όπως δήλωσε ο υφυπουργός: «Ήταν μία συνεργασία άκρως εποικοδομητική. Είμαι βέβαιος ότι θα επιλυθεί ένα σημαντικό ποσοστό των θεμάτων που μου παρέδωσε ο κ. δήμαρχος». - 

***  Κριτική του… καναπέ από τον "Ανοιχτό Δήμο" για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα σύμφωνα με τους Ν. Μπασακίδη και Αθαν. Ηλιόπουλο          
     
Από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και τον Μαν. Μάκαρη
 Η διεκδίκηση της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021 από την Καλαμάτα ξεκίνησε… στραβά μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η αρχή έγινε από την ημερίδα της δεύτερης και την απουσία της πρώτης, αλλά γενικότερα τα πνεύματα ήταν πάντα οξυμμένα.
«Ο Ανοιχτός Δήμος» ήθελε ενημέρωση και διαφάνεια από τη Δημοτική Αρχή για όλα τα στάδια της διαδικασίας, ο δήμαρχος ανταπαντούσε με τη δημιουργία του Γραφείου Υποψηφιότητας, ενός οργάνου, εκτός των ασφυκτικών πλαισίων ελέγχου.
Η προχθεσινή συνέντευξη του «Ανοιχτού Δήμου» ήταν φυσικό να προκαλέσει ανταπάντηση από τη Δημοτική Αρχή. Το ρόλο ανέλαβαν ο πρόεδρος της Κ.Ε. «Φάρις», Θανάσης Ηλιόπουλος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, Νίκος Μπασακίδης.
Ο Νίκος Μπασακίδης διαβεβαίωσε ότι η ετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας, ο οποίος κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή, έγινε με τη μέθοδο και τον επιστημονικό τρόπο που προσδιορίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Τόνισε, επίσης, ότι το Γραφείο Υποψηφιότητας στελεχώθηκε από νέα και ικανά άτομα, ενώ το υλικό που περιέχεται στο φάκελο υποψηφιότητας συγκεντρώθηκε με συνεργατικές και συλλογικές διαδικασίες.
Ανέφερε ακόμη ότι έγινε διαβούλευση, ότι λειτούργησαν θεματικές ομάδες εργασίας, που επεξεργάστηκαν πολλά θέματα, διατύπωσαν απόψεις και παρουσίασαν προτάσεις και ιδέες, καθώς και ότι πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πολλών εθελοντών.
Σε ό,τι αφορά τον Μανώλη Μάκαρη, είπε ότι μονίμως για το συγκεκριμένο ζήτημα η στάση του είναι «ήξεις- αφήξεις» και με διπλή τοποθέτηση, δηλαδή ταυτόχρονα θετική και αρνητική.
Ο Θανάσης Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι η παράταξη του Μανώλη Μάκαρη υπονομεύει αυτή την προσπάθεια της πόλης και πως τέτοιο πόλεμο δεν έχει κάνει καμία δημοτική παράταξη σε καμία άλλη υποψήφια πόλη.
Σημείωσε ότι η συνέντευξη Τύπου της παράταξής του είχε ως σκοπό να απολογηθεί ο επικεφαλής της για την αρνητική ψήφο στο Δημοτικό Συμβούλιο (σημειώνεται ότι η παράταξη Μάκαρη απείχε από την ψηφοφορία, εκτός του Π. Αλούπη που ψήφισε υπέρ).
«Εμείς θα περιμέναμε», ανέφερε ο Θανάσης Ηλιόπουλος για τη μείζονα μειοψηφία, «ότι θα βοηθούσε στο επίπεδο της κυβέρνησης», στο οποίο τόνισε ότι έχει πρόσβαση, προσθέτοντας, όμως, ότι η στάση της παράταξης δε βρίσκει σύμφωνη την κυβέρνηση, για την οποία ανέφερε ότι στηρίζει και την υποψηφιότητα της Καλαμάτας.
Ακόμη ο πρόεδρος της «Φάρις» υποστήριξε ότι η επιτροπή που ζήτησε η μείζων μειοψηφία να συγκροτηθεί είναι έξω από το πλαίσιο που καθορίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Αναφερόμενος, δε, στα οικονομικά ζητήματα που βάζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, απάντησε ότι «τσάμπα πολιτιστική πρωτεύουσα δε γίνεται».
Σε νεότερη ανακοίνωσή του, πάντως, ο κ. Μάκαρης υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι "σχεδόν από πουθενά δε φαίνεται να υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα επισφαλής η πρόβλεψη για 3 εκατομμύρια ευρώ σε χορηγίες. Η ερώτηση που δεν απαντήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι: σε περίπτωση που δε βρεθούν τελικά όλα αυτά τα χρήματα, από πού θα αναζητηθούν; Από την αύξηση των δημοτικών τελών; από την αύξηση του πολιτιστικού τέλους; από δανεισμό; ή από περικοπές στο τεχνικό πρόγραμμα ή στις προσφερόμενες υπηρεσίες του Δήμου;
Το Δημοτικό Συμβούλιο και οι πολίτες της Καλαμάτας δε θα έχουν τον έλεγχο του Καλαμάτα 21 σύμφωνα με την προτεινόμενη διοικητική οργάνωση. Βασικός φορέας διαχείρισης των θεμάτων της πολιτιστικής πρωτεύουσας θα είναι ανώνυμη εταιρεία.
Ο προϋπολογισμός των υποδομών που πρέπει να γίνουν στην πόλη εν όψει της πολιτιστικής πρωτεύουσας είναι πενιχρός και αντιπροσωπεύει μόλις το 6% του συνολικού προϋπολογισμού του Κ21».    του Αντώνη Πετρόγιαννη   

***  Εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου στη Νέα Δημοκρατία         
     
Μετά από 10 ημέρες έντασης και γκρίνιας η ΚΕΦΕ κατέληξε στην επιλογή εταιρείας - Στις 10 Ιανουαρίου - αν χρειαστεί - ο δεύτερος γύρος - Χωρίς τον εκπρόσωπο του Μεϊμαράκη η χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικης Εφορευτικής Επιτροπής
 Μετά από τη δεκαήμερη περιπέτεια, που χαρακτηρίστηκε από «μαχαιρώματα», γκρίνιες, θεωρίες συνωμοσίας και «αλληλοφαγώματα» επισημοποιείται, επιτέλους, η 20η Δεκεμβρίου ως η ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, όπου, κατά την σημερινή συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αναμένεται να κάνει τις επίσημες ανακοινώσεις.
Το απόγευμα της Τετάρτης  η ΚΕΦΕ, λαμβάνοντας υπόψιν την πρόταση της εταιρείας Vodafone,  αποφάσισε ο πρώτος γύρος των εκλογών να διεξαχθεί στις 20 Δεκεμβρίου (αντί για τις 13 που είχε αρχικά προταθεί) και ο δεύτερος γύρος για τις 10 Ιανουαρίου, καθώς η 27η Δεκεμβρίου «έπεφτε» μέσα στα Χριστούγεννα.
Μετά την επιστολή της εταιρείας στην ΚΕΦΕ- η οποία περιείχε τεχνική πρόταση και οικονομική προσφορά και  ενημέρωνε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τη διεξαγωγή στις 13 Δεκεμβρίου- πραγματοποιήθηκε συνεννόηση μεταξύ των υποψηφίων προκειμένου να συζητηθούν τα νέα δεδομένα. Εν συνεχεία η ημερομηνία «κλείδωσε» και το «γαλάζιο» επιτελείο αποφάσισε να προχωρήσει με την ανάθεση, παραβλέποντας τις όποιες μικρές ενστάσεις που εστίαζαν στο γεγονός ότι ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί με το νέο έτος και μετά τις γιορτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προταθεί -και θα συζητηθεί σήμερα στην ΚΕΦΕ- να μπορούν οι ψηφοφόροι να επιλέξουν το κέντρο που θα ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο, ανεξάρτητα από την τοποθεσία του πρώτου, εξαιτίας των μετακινήσεων που τυχόν γίνουν λόγω εορτών.
Επίσης, απορρίφθηκε η προσφορά της εταιρείας Έξυπνα Συστήματα, η οποία εμφανιζόταν να εγγυάται τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου και προτιμήθηκε να καθυστερήσει η διαδικασία, παρά να επαναληφθεί ένα φιάσκο. Επικράτησαν οι «φωνές» εκείνες, που εξέφραζαν αμφιβολίες για το κατά πόσον θα μπορούσε μια «μικρή» εταιρεία να φέρει εις πέρας το έργο των εκλογών μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όταν η Vodafone έδινε ως πρώτη ημερομηνία την 20ή Δεκεμβρίου.
Πλέον, ίσως χαμηλώσουν προσωρινά οι τόνοι στη Συγγρού και οι υποψήφιοι να επικεντρωθούν στην προεκλογική  «μάχη», μεταφέροντας την στη Βουλή, ενόψει των δύσκολων μέτρων που καταφθάνουν προς ψήφιση. Την ίδια ώρα, οι ψηφοφόροι δείχνουν σημάδια κόπωσης, λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, ενώ το ποσοστό προσέλευσης είναι ένα δύσκολο στοίχημα για τους υποψηφίους, λόγω και της εορταστικής περιόδου.
Μετά το φιάσκο της 22ης Νοεμβρίου εντάθηκαν οι προστριβές μεταξύ υποψηφίων και πλήθαιναν οι φωνές που έκαναν λόγο εικόνα διάλυσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Οι υποψήφιοι είχαν χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα»: από τη μία, οι κύριοι Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης προτάσσουν την ανάγκη πρώτα να βρεθεί αξιόπιστη εταιρεία και μετά να οριστεί ημερομηνία εκλογών, ενώ, από την άλλη, οι κύριοι Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης παρέμεναν αμετακίνητοι για την 13η Δεκεμβρίου. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του πρώτου, στο περιθώριο της συνεδρίασης της ΚΟ την Τρίτη. Ο κ. Τζιτζικώστας κάλεσε όποιον δεν θέλει εκλογές στο κόμμα να το πει ανοικτά, ενώ έκανε λόγο για ύπαρξη τεσσάρων εταιρειών,  που διεκδικούν τις εκλογές. Αμφιβολίες για την ημερομηνία των εκλογών είχε εκφράσει και ο Ευάγγελος Μειμαράκης.
Η καθυστέρηση να οριστεί  εταιρεία και ημερομηνία εκλογών είχε προκαλέσει την αγανάκτηση των μελών του κόμματος.
Ενδεικτική του κλίματος ήταν  η κίνηση 22 βουλευτών την Τρίτη- και λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος στη Βουλή- να στείλουν επιστολή στους κυρίους Μεϊμαράκη, Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, με την οποία ζητούν να πραγματοποιηθεί άμεσα η συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων και να δεσμευτούν για «κώδικα σεβασμού και αυτοσυγκράτησης». Ανέφεραν δε ότι το αποτέλεσμα όλης αυτής της καθυστέρησης είναι η αξιωματική αντιπολίτευση να αντιμετωπίζεται με χλεύη από τα άλλα κόμματα, να έχει κουραστεί το εκλογικό σώμα και τα στελέχη της παράταξης και βέβαια η χώρα να στερείται μιας υπεύθυνης αντιπολίτευσης.
Χωρίς τον κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου η ΚΕΦΕ
 Δεν συμμετείχε ο εκπρόσωπος του κ. Μειμαράκη στην ΚΕΦΕ την Τετάρτη, καθώς ο κ. Αμπατζόγλου είχε θέσει ως προϋπόθεση για την επιστροφή του να αναλάβει τις ευθύνες του ο κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, ενώ ο κ. Μειμαράκης έχει ζητήσει να κατατεθεί και μήνυση στην εταιρεία Infosolution.
 H ΝΔ κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και αγωγή κατά της εταιρείας Infosolutions, η οποία απέτυχε να διεξάγει τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στις 22 Νοεμβρίου. Με εντολή του προέδρου της ΝΔ, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο νομικός σύμβουλος του κόμματος κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητά συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρείας και των ομόρρυθμων εταίρων της μέχρι του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ. Η προσωρινή διαταγή που ζητήθηκε θα συζητηθεί την Παρασκευή το πρωί, ενώ παράλληλα η ΝΔ κατέθεσε και σχετική αγωγή.
Κληθείς να σχολιάσει την αγωγή και τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΝΔ κατά της εταιρείας, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είχε τονίσει πως, αν δεν γίνει μήνυση, τότε δεν θα γυρίσει στην αρμοδία εφορευτική επιτροπή (ΚΕΦΕ) ο εκπρόσωπός του, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.  Ο κ. Μεϊμαράκης, μάλιστα, εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στο μεταβατικό πρόεδρο, Γιάννη Πλακιωτάκη, τονίζοντας μάλιστα ότι τον εμπιστεύεται περισσότερο από τους συνυποψηφίους του για την προεδρία της παράταξης.  Πηγή: Protothema.gr

***   Ας τους ακούσουν αυτή τη φορά         
      Για ακόμη μια φορά το θέμα της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Αστυνομίας στη Μεσσηνία χτυπάει «κόκκινο» και θέτει σε συναγερμό την κοινωνία μας. Όταν επιχειρήθηκε για πρώτη φορά, πριν από δύο χρόνια, επί υπουργίας Νίκου Δένδια, χρειάσθηκε να φθάσει η πρόταση του υπουργείου μέχρι και τη δημοσίευσή στο ΦΕΚ και την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων για να ακυρωθεί ως άστοχη.
Μάλιστα, ορισμένα Προεδρικά Διατάγματα δεν ακυρώθηκαν και εφαρμόσθηκαν κανονικά. Όπως αυτό για τις οργανικές θέσεις της Αστυνομίας στη Μεσσηνία: σύμφωνα με το οργανόγραμμα που ίσχυε επί δεκαετίες, υπήρχε έλλειψη δεκάδων αστυνομικών, ενώ με τις αλλαγές που έφερε το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα, χωρίς να προστεθεί ούτε ένας αστυνομικός, φαίνεται να έχει και πλεόνασμα 4 θέσεων. Λες και το έγκλημα ήταν μεγαλύτερο πριν από δεκαετίες σε σχέση με τώρα.
Στη συνέχεια δόθηκε δέσμευση ότι δε θα γίνουν αλλαγές, αν δεν υπάρξει ευρύς διάλογος.
Και φθάσαμε στην προηγούμενη Τετάρτη, που το υπουργείο παρουσίασε για τη Μεσσηνία μια πρόταση που δεν έχει μεγάλες διαφορές από εκείνη του κ. Δένδια.
Ακόμα κι αυτή η πρόταση δεν έχει παρουσιασθεί στο σύνολό της. Δόθηκαν στοιχεία για τη δομή των υπηρεσιών, χωρίς διευκρινίσεις για τις διοικητικές αλλαγές.
Για παράδειγμα, η πρόταση Δένδια προέβλεπε ότι οι Αστυνομικές Διευθύνσεις των νομών και τα Τμήματα ή οι Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας δε θα ήταν αυτόνομες, αλλά ο επιτελικός σχεδιασμός για όλους τους νομούς θα γινόταν στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, δηλαδή στην Τρίπολη. Στην ουσία, δηλαδή, διευθυντής και Ασφάλεια θα ήταν απλώς εκτελεστικά όργανα, χωρίς να μπορούν να κάνουν δικό τους σχεδιασμό.
Τέτοια ζητήματα, στην τωρινή πρόταση του υπουργείου, δε διευκρινίστηκαν και δε δόθηκαν στοιχεία. Είναι άγνωστο, λοιπόν, τι προβλέπεται εκεί ή ποιες είναι οι προθέσεις του υπουργείου. Το πιθανότερο είναι τέτοια ερωτήματα να απαντηθούν, όταν η πρόταση πάρει μορφή νομοσχεδίου, και τότε δύσκολα αλλάζουν τα πράγματα.
Από την άλλη πλευρά, ακόμα και τα όσα έγιναν γνωστά είναι προβληματικά και ήδη έχουν σημειωθεί οι πρώτες αντιδράσεις.
Το υπουργείο οφείλει αυτή τη φορά να ακούσει με πολύ μεγάλη προσοχή και τους φορείς και τους ίδιους τους αστυνομικούς, που γνωρίζουν πολύ καλά τις τοπικές κοινωνίες, την εγκληματικότητα και τις ανάγκες.
Και πρέπει να υπάρξει κοινή λογική. Δεν είναι δυνατόν σε ένα νομό, όπως η Μεσσηνία, να καταργείς το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών. Ούτε να το εντάσσεις σε άλλη υπηρεσία, όπως η Ασφάλεια, με επίσης μεγάλο φόρτο εργασίας, καθώς το έγκλημα πλέον έχει αλλάξει μορφή. Ακόμα και η δημιουργία ειδικής ομάδας ναρκωτικών μέσα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας δε λειτουργεί το ίδιο – ακόμα και ψυχολογικά στην κοινωνία- με ένα αυτοτελές τμήμα.  Βίκυ Βετουλάκη

***  Ο «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» έρχεται στην Καλαμάτα- Κερδίστε διπλές προσκλήσεις         
     
Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και της εταιρίας "Μέθεξις" παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Καλαμάτα το αριστούργημα του Όσκαρ Ουάιλντ, «Ο ευτυχισμένος Πρίγκιπας» σε μια ολοκαίνουρια διασκευή και σκηνοθεσία της Τζόυς Εΰείδη. Μια παράσταση με πολύ τραγούδι, εντυπωσιακά κοστούμια, χορό και την μουσική υπογραφή της Μαρίας Ρεμπούτσικα.
Επικεφαλής της διανομής δημοφιλείς ηθοποιοί από το θέατρο και την τηλεόραση όπως ο Χρήστος Τριπόδης (Κόκκινο δωμάτιο, Όλα στον αέρα, 10η εντολή, Μαύρα Μεσάνυχτα),  Δημήτρης Ζωγραφάκης (Μαρία η άσχημη) Ειρήνη Ψυχράμη κ.α.
Ο «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» έρχεται στην Καλαμάτα για δυο μοναδικές παραστάσεις το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 17:00 και στις 19:00 στο Αμφιθέατρο του ΟΑΕΔ, στο εργατικό κέντρο Καλαμάτας.
«Ο ευτυχισμένος Πρίγκιπας». Η τρυφερή ιστορία του Όσκαρ Ουάιλντ που γράφτηκε το 1888, σε μία ολοκαίνουργια διασκευή της αγαπημένης σε όλους μας Τζόυς Εΰείδη. Ένας πρίγκιπας και ένα χελιδόνι. Ο πρίγκιπας στέκεται σε ένα βάθρο σε μια πλατεία και όλοι τον καμαρώνουν γιατί είναι σκεπασμένος με χρυσό και πολύτιμους λίθους. Είναι ο «ευτυχισμένος πρίγκιπας» λένε όλοι, αλλά είναι πράγματι έτσι; Πόσο μπορεί να συνδεθεί ένα χρυσό άγαλμα με ένα χελιδόνι που ετοιμάζεται να πετάξει στην Αίγυπτο για να ξεχειμωνιάσει; Τι μπορεί να συνδυάσει δύο τελείως ανόμοια πλάσματα; Τι ρόλο παίζει ο περίγυρος μια απελπισμένης, φτωχής και δίχως όνειρα πόλης; Το παραμύθι αυτό είναι ένα ύμνος στη ζωή, στη φιλία και στη φιλανθρωπία.. Άλλωστε «το να ζεις είναι το πιο σπάνιο πράγμα στον κόσμο.. Οι περισσότεροι άνθρωποι απλά υπάρχουν», όπως είπε ο Oscar Wilde.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ                      
Διασκευή Σκηνοθεσία: Τζόυς Εΰείδη
Μουσική: Μαρία Ρεμπούτσικα
Χορογραφίες: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Κουστούμια: Ελένη Ψύρρα
Σκηνικά: Χρήστος Καπνίσης
Φωτισμοί: Ρίζος Τσιγάρης
Γραφιστικός σχεδιασμός: Αντώνης Λαμπρόπουλος
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Τριπόδης Χρήστος
                                                                            
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
Χρήστος Τριπόδης, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Γιώργος Γεροντιδάκης, Ειρήνη Ψυχράμη, Μαρία Θωμά, Μαρία Καρακίτσου, Μανώλης Κλωνάρης
Διάρκεια παράστασης: 75'
Τιμή εισιτηρίων: προπώληση 7 ευρώ, γενική είσοδος 8 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: Πνευματικό κέντρο Καλαμάτας, viva.gr, Public
Για να κερδίσετε 3 διπλές προσκλήσεις γράψτε κάτω από αυτό το κείμενο σαν σχόλιο το ονοματεπώνυμο σας.
Οι νικητές θα ανακοινωθούν το μεσημέρι της Παρασκευής

***  Βόμβα! Το ΝΑΤΟ τελειώνει την Ελλάδα!
maxhtikkko
-  Απίστευτες δηλώσεις, έγιναν στο τηλεοπτικό σταθμό CNN με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να απαντάει σε ερώτηση δημοσιογράφου πως η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να καταρρίψει τα τουρκικά μαχητικά γιατί δεν είναι κυρίαρχο κράτος.
Όλα ξεκίνησαν από τη λογική απορία του δημοσιογράφου του αμερικάνικου καναλιού, ο οποίος ρώτησε τον κ. Στόλτενμπεργκ, πως αφού το ΝΑΤΟ υποστήριξε την ενέργεια της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό μαχητικό, τότε έχει το ίδιο δικαίωμα και η Ελλάδα να καταρρίψει τα τουρκικά μαχητικά που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της.
Όμως ο Γενς Στόλτενμπεργκ σε μία πραγματικά απίστευτη δήλωση έφτασε στο σημείο να πει πως η Ελλάδα είναι μία χρεωκοπημένη χώρα υπό κηδεμονία και πως δικαίωμα για κατάρριψη έχει μόνο η Γερμανία.
Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Από την στιγμή που η Γερμανία δεν ενοχλείται που η Τουρκία παραβιάζει τον εναέριο χώρο της περιουσίας της στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένα θέμα» και συνέχισε λέγοντας «αν οι Γερμανοί ενοχληθούν από τις παραβιάσεις των Τούρκων στο οικόπεδό τους, θα καταρρίψουν τα τουρκικά μαχητικά».

***  Οι ΗΠΑ απελευθερώνουν τους ISIS
ISIS7
-  Ο πρώην επικεφαλής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας, Michael Flynn, έχει “βαπτιστεί” στην Αμερική σαν «ανόητος», αφού απελευθέρωσε έναν μελλοντικό τρομοκράτη-ηγέτη, κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ. Ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι συνελήφθη στη Φαλούτζα το 2004, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος λίγους μήνες αργότερα, αφού κρίθηκε σαν «χαμηλού επιπέδου» απειλή.
Δείτε το σχετικό βίντεο, US captured & released ISIS leader, that was dumb – ex-DIA chief  , https://youtu.be/lG_IlfwXxDg  .-

***  Έκτακτο! Η Βρετανία βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές
HPA1
-  Η Βρετανία μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι κατά των τζιχαντιστών, αφού αργά το βράδυ της Τετάρτης το κοινοβούλιο της χώρας τάχθηκε υπέρ των βομβαρδισμών που άμεσο στόχο έχουν τους τζιχαντιστές στη Συρία και μάλιστα, κατά πλειοψηφία. Συγκεκριμένα, 397 βουλευτές συμφώνησαν με αεροπορικά πλήγματα κατά του ISIS, έναντι 223 βουλευτών που ψήφισαν κατά.
vote
Τα «Tornado», Βρετανικά βομβαρδιστικά, έκαναν πράξη την απόφαση αυτή του κοινοβουλίου αμέσως μετά την έγκριση που πήραν.
Προς το παρόν δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για τα πλήγματα αυτά.
HPA2

***  Αποκάλυψη σοκ! Οι Σκοπιανοί σκοτώνουν σε ελληνικό έδαφος!
skopiaaa
-  Ανεξέλεγκτη φαίνεται πως είναι η κατάσταση στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια από τη στιγμή που οι Σκοπιανοί αποφάσισαν να υψώσουν φράχτη.
Χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι κοντά στο συνοριακό σταθμό της Ειδομένης. Μαρτυρίες που έφτασαν από κατοίκους της περιοχής κάνουν λόγο για Σκοπιανούς συνοριοφύλακες οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να πατήσουν στο ελληνικό έδαφος ώστε να απωθήσουν τους πρόσφυγες. Οι Σκοπιανοί δε δίστασαν μάλιστα να χρησιμοποιήσουν πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα, παραμένοντας για αρκετή ώρα στο ελληνικό έδαφος, ανοίγοντας μέχρι και πύρ στον αέρα για εκφοβισμό.
Η ελληνική αντίδραση για όλο αυτό το χάος είναι πραγματικά ανύπαρκτη καθώς δε μοιάζει να ενδιαφέρεται κανείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδιαφορίας μας αποτελεί, το έρημο στρατιωτικό φυλάκιο της περιοχής.

*** Η Καλιφόρνια βυθίστηκε στο αίμα (βίντεο-εικόνες)
makeleio
- Σας ενημερώσαμε εχθές για την επίθεση από ενόπλους που άνοιξαν πυρ σε δημόσια υπηρεσία της Καλιφόρνια. Η Αμερικάνικη τηλεόραση και το Reuters επιβεβαίωσαν πως υπάρχουν τρεις νεκροί και 17 τραυματίες . Οι δράστες ήταν τρείς και εξοπλισμένοι με πολύ βαρύ οπλισμό ενώ το BBC ανακοίνωσε πως είχε τοποθετηθεί και εκρηκτικός μηχανισμός στο κτήριο που όπως διευκρινίστηκε τον οποίο κατέστρεψε ειδική ομάδα
Το συμβάν εκτυλίχθηκε στο Κέντρο Χερσαίων Περιφερειακών Υπηρεσιών στο οποίο στεγάζονται χιλιάδες άτομα με αναπηρία περίπου 700 εργαζόμενους. Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πόσα άτομα ήταν μέσα κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ξένων δικτύων οι δράστες διέφυγαν με ένα μαύρο SUV ενώ μετά τις 3.00 τα ξημερώματα η Telegraph ανακοίνωσε πως ένας από τους δράστες έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.
makeleiooo
Δείτε τα βίντεο:  Active Shooter Reported in San Bernardino  , https://youtu.be/EMZZ1esmSnU .-
Βίντεο  2 , Tiroteo en San Bernardino deja al menos 20 víctimas  , https://youtu.be/8hlglQHu0kY  .-

***  Η Γερμανία διώχνει την Ελλάδα από την ΕΕ!
soiible
-  Τι και αν ψηφίστικε το τρίτο μνημόνιο από τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;
Τι και αν λαμβάνονται συνεχώς όλο και σκληρότερα μέτρα που έχουν «γονατίσει» τον ελληνικό λαο;
Αυτά δε φαίνεται να συγκινούν ιδιαίτερα τη γερμανική πλευρά και κυρίως τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας ο οποίος για ακόμα μία φορά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο του GREXIT.
Το ζήτημα του ελληνικού χρέους έχει χαθεί τον τελευταίο καιρό από τα ελληνικά μέσα ΜΜΕ, αλλά κάτι τέτοιο δε θα λέγαμε ότι συμβαίνει και με τα γερμανικά στα οποία υπάρχουν καθημερινές αναφορές για την Ελλάδα.
Ο Β. Σόιμπλε ζητά νέες δεσμεύσεις από την ελληνική πλευρά τονίζοντας πως οι θυσίες που έχουν γίνει ως τώρα δεν είναι αρκετές, διατηρώντας στο μυαλό του την ιδέα ενός GREXIT ή μίας χρεωκοπίας της Ελλάδας εντός του ευρώ. Συνεχίζει λοιπόν να διατηρεί επιφυλακτική στάση, κρίνοντας σκληρά τους Έλληνες.
Μένει να δούμε στο μέλλον ποια θα είναι τα νέα επεισόδια στο «σίριαλ» Σόιμπλε-Ελλάδα…

***   Ποιοι θέλουν τον Καραμανλή στο νοσοκομείο;
karamanlis
-  Πριν λίγο επιβεβαιώσαμε από τον στενό κύκλο του Κ. Καραμανλή πως δεν τίθεται κανένα θέμα με την υγεία του και πως χαίρει άκρας υγείας. Κάποιοι διέδωσαν με πολύ γρήγορους ρυθμούς πως σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στο στομάχι και τα δημοσιεύματα πήραν φωτιά από λεπτό σε λεπτό. Κάποιοι τον θέλουν στο νοσοκομείο και προφανώς τους ήταν πολύ εύκολο να ''πουλήσουν'' μια τέτοια είδηση που είχε να κάνει με θέμα υγείας που οι γνώστες ξέρουν πως πάντα διασταυρώνεται μετά από αρκετή ώρα. Πληροφορίες λένε πως τα τηλέφωνα έσπασαν από την ώρα που ακούστηκε το γεγονός ενώ σε λίγες ώρες οι φήμες είχαν καταρρεύσει.

*** ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΡΟΜΟΣ!!! Οι Τζιχαντιστές σπέρνουν το θάνατο στην Καλιφόρνια... 
tzixa
-   Άλλο ένα μακελειό ήρθε να συμπληρώσει το σκηνικό φρίκης και για ακόμη μία φορά οι Τζιχαντιστές φαίνεται να είναι οι πρωταγωνιστές.
Αναλυτικότερα, το Ισλαμικό Κρατός αμέσως μετά την επίθεση στην Καλιφόρνια στο κέντρο για παιδιά με αναπηρίες δήλωσε μέσα από δημοσίευση στο ίντερνετ:
"Τρία «λιοντάρια» μας έκαναν υπερήφανους… Οι δρόμοι της Καλιφόρνια είναι γεμάτοι στρατιώτες βαριά οπλισμένους. Οι ΗΠΑ φλέγονται…Ο Θεός είναι μεγάλος. Αυτή είναι η "κόλαση" με την θέληση του θεού".

***  Κυβέρνηση: "Κανείς δεν μπορεί να μας διώξει"
kuverntsip
-  Αυτή η σιγουριά θα τους φάει. Η Ευρωπαϊκή ένωση βλέποντας τα γεγονότα που συμβαίνουν με τους Τζιχαντιστές αποφάσισε την δίχρονη αποπομπή μας από τη συνθήκη Σέγκεν. Εμείς από την άλλη η δεν το έχουμε καταλάβει ή προσπαθούμε να παραμυθιαστούμε. Υπάρχει έγγραφο φωτιά που διαψεύδει την διάψευση της Κυβέρνησης. Η κυβέρνηση από την αρχή εφαρμόζει την πολική του κλεφτοπόλεμου. Στην αρχή φωνάζουνε και αντιδρούν και στο τέλος υποχωρούν. Αυτό είναι διαπραγμάτευση; Το έγγραφο των Ευρωπαίων λέει ρητά και κατηγορηματικά πως η Ελλάδα πρέπει να εξέλθει της Σέγκεν για να μπορέσει η Ευρώπη να ανασάνει.
exit

*** Απίστευτο! Υπουργός ήθελε να πάει 10ήμερο ταξίδι στις ΗΠΑ αλλά κανείς δεν ήθελε να την δει...
questionm
-  Η υφυπουργός Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, είχε στα σχέδια της ένα ταξίδι 10 ημερών στην Αμερική, όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα προγραμμάτισε. Πιο συγκεκριμένα, η κ. Τζάκρη ήθελε να απουσιάζει σε ταξίδι το διάστημα μεταξύ 5-15 Δεκέμβρη, όμως τα σχέδια της άλλαξαν όταν οι Έλληνες διπλωμάτες στις ΗΠΑ ενημερώθηκαν σχετικά με αυτό, αφού έσπευσαν να συμπληρώσουν αυτό το πρόγραμμα των δέκα ημερών.
Παρ’ όλα αυτά, η αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας της έκλεισε μόνο ένα ραντεβού, ενώ η ίδια έλεγε να δοθούν περισσότερα, ώστε να καταφέρει να δικαιολογήσει το δεκαήμερο... ταξίδι αναψυχής στη Νέα Υόρκη. Η μοναδική ανταπόκριση που είχε η υφυπουργός, ήταν από ομογενειακές οργανώσεις, που ενεργοποιούνται έτσι κι αλλιώς κάθε φορά που κάποιος Έλληνας πολιτικός, ή γνωστός πηγαίνει στις ΗΠΑ. Μάλλον τα σχέδια της κυρίας Τζάκρη… ναυάγησαν!

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Έρχεται κούρεμα στις συντάξεις....Δείτε ποιούς αφορά
exe
- Σύμφωνα με το μνημόνιο που είχε ψηφιστεί η τρόϊκα απαιτούσε μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.
Με τα τελευταία γεγονότα και το καλό πρόσωπο της Ελλάδας στην οικονομία, η τρόϊκα αποφάσισε να δείξει επιείκια στις επικουρικές.
Τον Μάρτιο θα κάνουν λόγο για τα εργασιακά πακέτα ενώ για το ασφαλιστικό θα γίνουν τον Ιανουάριο.
Η πρόταση των δανειστών είναι να γίνουν αυξήσεις στις λιτές εισφορές του κράτους ώστε να μην μπει "χέρι" στις συντάξεις.
Η ανάγκη για πληρωμή των συντάξεων καλύπτεται από δάνεια που παίρνει η Ελλάδα και όχι από τις εισφορές του ίδιου του κράτους.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μεγαλώνει το έλλειμα μιας που η χώρα δεν έχει ανάπτυξη.
Αυτό το μήνα οι συντάξεις καθυστέρησαν να μπουν σε λογιαριασμούς λόγω των προαναφερθέντων και η λύση της τρόϊκας είναι να γίνει επιμελώς μερικό "κόψιμο" επικουρικών συντάξεων και μη ώστε να καταφέρει η χώρα να δώσει τις συντάξεις στον κόσμο.
Η μόνη λύση για να μπορούν να δωθούν οι συντάξεις είναι, όλα τα ασφαλιστικά ταμεία να γίνουν ένα.

***  Στο μικροσκόπιο τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων
pothen
-   Η εφορία φαίνεται πως έχει βάλει σκοπό να περάσει από "κόσκινο" τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, αφού στην νέα Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης καλούνται άπαντες να δηλώσουν το σύνολο των μετρητών τους, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων που διατηρούν σε θυρίδες αλλά και εκτός τράπεζας, καθώς και των πολύτιμων αντικειμένων (έργα τέχνης, κοσμήματα, πολύτιμα μέταλλα, πολύτιμοι λίθοι).
Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η συγκεκριμένη δήλωση πρόκειται να αποτελέσει την βάση, σύμφωνα με την οποία θα στηθεί η μορφή και το περιεχόμενο του νέου περιουσιολογίου.
Πιο αναλυτικά, η δήλωση θα είναι ηλεκτρονικής μορφής και θα κατατεθεί σε ένα ειδικό τμήμα του taxinet με έναρξη από την 1η Ιανουαρίου του 2016, όπου οι χρήστες θα καλούνται να δηλώσουν την συνολική περιουσιακή τους κατάσταση, αλλά και τυχών μεταβολές της περιουσίας τους κατά το 2015.
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν το σύνολο της περιουσίας τους, καθώς απαιτείται να αναγράφουν:
  • Το σύνολο των μετρητών, συμπεριλαμβανομένων όσων βρίσκονται εκτός τραπεζικών λογαριασμών και ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ.
  • Το σύνολο των πολύτιμων αντικειμένων, των οποίων η συνολική αξία ξεπερνά τα 30.000 ευρώ.
Παράλληλα η εφαρμογή πρόκειται να αντλεί και στοιχεία από τις δηλώσεις Ε1 και Ε9, για πιο εύκολη συμπλήρωση.
Τέλος, εάν υπήρξε αγορά και μεταβίβαση του ίδιου περιουσιακού στοιχείου (πχ αυτοκίνητο) κατά το 2015, τότε ο φορολογούμενος υποχρεούται να δηλώσει και τις δυο κινήσεις.

***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Επεισόδια στη Βουλη..(BINTEO)
molotof
-  Βόμβες μολότοφ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης έκαναν το κέντρο της Αθήνας να πάρει φωτιά πριν λίγη ώρα στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που σήμερα είχε κλείσει κάθε σημείο του κέντρου διαδηλώνοντας για τα αιτήματα κατά της κυβέρνησης. Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν από το πρωί στο σημείο ενώ όταν άρχισε η ρήψη των μολότοφ δεν κατάφεραν να συλλάβουν κάποιον υπεύθυνο για το συμβάν.
Δείτε το βίντεο:  ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 1 , https://youtu.be/-FMVSWcQ9O4  .- 

*** Ενέδρα κούρδων σε κομβόι τουρκικών οχημάτων
tourkoi enedra
Με αμείωτη σφοδρότητα συνεχίζεται ο ανταρτοπόλεμος  των Κούρδων του PKK, ενώ η λίστα των θυμάτων για τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας μακραίνει.
Στον απολογισμό προστέθηκαν ένας ακόμη τούρκος νεκρός και πέντε τραυματίες οι οποίοι επέβαιναν σε στρατιωτικά οχήματα που έγιναν στόχος βομβιστικής επίθεσης στην περιοχή Μαρντίν.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, μέλη του ΠΚΚ προκάλεσαν έκρηξη σε βόμβα που είχαν τοποθετήσει σε δρόμο την ώρα που περνούσε κομβόι στρατιωτικών οχημάτων. Στην επίθεση έχασε την ζωή του ένας υπαξιωματικός και τραυματίστηκαν 5 στρατιώτες. Κατά την έκρηξη τραυματίστηκαν και τρία άτομα που βρισκόταν σε άλλα οχήματα που περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο.
Όταν έγινε γνωστή η επίθεση, μετέβησαν επιτόπου ασθενοφόρα που μετέφεραν τους τραυματίες στο κρατικό νοσοκομείο του Μάρντιν.

***  Πατέρας και γιος έτοιμοι για αποκεφαλισμό, αλλά…
apokefalismows
-  Από του χάρου τα δόντια γλίτωσαν ένας πατέρας με τον 8χρονο γιο του οι οποίοι ήταν αιχμάλωτοι του ισλαμικού κράτους, λόγω του ότι αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την πίστη τους, και επρόκειτο να αποκεφαλιστούν.
Τη ζωή τους έσωσε ένας ελεύθερος σκοπευτής της βρετανικής SAS που παρατηρούσε τη σκηνή με τα κυάλια του, μαζί με άλλους στρατιώτες.
Την κατάλληλη στιγμή πυροβόλησε στο κεφάλι τον εκτελεστή και αμέσως μετά σκότωσε και άλλα δύο άτομα που βρίσκονταν στο χώρο της εκτέλεσης.
Τελικά πατέρας και γιος σώθηκαν…

*** ΦΡΙΚΗ! Δείτε τι υπάρχει μέσα στη θάλασσα! Οι επιστήμονες παραληρούν...
ualassa
-  Ο Βόρειος Ατλαντικός ωκεανός είναι γεμάτος μικροοργανισμούς επιβεβαιώνοντας τους φόβους των επιστημόνων ότι οι θάλασσες είναι μολυσμένες σε επίπεδα που δεν είναι αναστρέψιμα...
Τα τελευταία 40 χρόνια το πλαγκτόν που υφίσταται στους ωκεανούς είναι αυξανόμενο, γεγονός που ανησυχεί τους ειδικούς για πιθανή εξαφάνιση πολλών μορφών ζωής.
Ο καθηγητής John Hopkins, μεταξύ άλλων ανέφερε:
"Κάτι περίεργο συμβαίνει εδώ, και γίνεται πιο γρήγορα από ότι νομίζαμε ότι θα μπορούσε να συμβεί.
Για την ώρα οι μοναδικοί που μπορούν να χαίρονται είναι οι οργανισμοί που τρώνε κοκκολιθοφόρους, αν και στην πραγματικότητα ακόμα δεν γνωρίζει κανείς πια θα είναι η βλάβη που θα προκληθεί στον πλανήτη από την αύξηση του πληθυσμού των μονοκύτταρων φυτοπλαγκτονικών οργανισμών.
Αυτό αποδεικνύει πόσο λίγο ξέρουμε για το πως λειτουργεί το οικοσύστημα"

***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Ποδοσφαιρικοί αγώνες για το Κύπελλο Ελλάδας σήμερα-αύριο  :
~ 2ος  όμιλος , Εργοτέλης-Παναιτωλικός  3-2 .-^
Τα γκόλ :  31΄  Κ.  Καμαρά , 45΄ ο Μάνος , ο  Βασιλείου στο 49΄, ο Ρέντζας 51΄ , 72΄ Βιγιαφάνιες,
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Κίτρινες: Μάκος, Μπεχαράνο
 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Λαμπράκης): Δερμιτζάκης, Γρομητσάρης, Άλλα, Κυριακόπουλος (88΄ Γιαλούσης), Φουκαράκης, Μπουρσέλης, Κούτρης (76΄ Κούρτης), Κ. Καμαρά, Ίνιατς (60΄ Δωματάς), Ρέντζας, Μάνος.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Ματζουράκης): Στεφανάκος, Κουτρουμάνος (46΄ Μαρκόφσκι), Κόρστιενς (56΄ Παπάζογλου), Μάκος, Ρουμπουλάκου, Ντάνι Μπεχαράνο, Ρομέρο, Ουάρντα (38΄ Βιγιαφάνιες), Ρουσκουγέδα, Καπέλ, Βασιλείου.
~ 3ος  όμιλος  ,   Χανιά-ΠΑΟΚ 2-6  , (1-3) .-
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Κίτρινες: Κωνσταντινίδης/ Ολσεν
 Κόκκινες: 45’ Μπριλάκης
 Σκόρερ: 3’ Σταμάτης, 81΄ (πεν.) Λίτα / 20’ Ζάιρο / 23’, 41’, 85’ Σάμπο, 61’ Μυστακίδης
 Χανιά (Λυρώνης): Πρίφτης, Χατζηηλιάδης, Παγώνης (54’ Μπουζούκης), Καρτσαμπάς, Μπριλάκης, Ρίκκα, Σάντερσον, Νικτάρης (46’ Διαμαντόπουλος), Σάινε (Δεινόπαπας), Σταμάτης, Λίτα
 ΠΑΟΚ (Τούντορ): Όλσεν, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Μαλεζάς, Κοροβέσης (71’ Λέοβατς), Ζάιρο, Γκολάσα, Σάμπο, Τσίμιροτ, Πέλκας (65’ Αθανασιάδης), Μυστακίδης

~4ος όμιλος    Λεβαδειακός-Κέρκυρα    2-0  .- ^   
Τα  γκόλ  :
Λεβαδειακός: Μοσχονάς, Τριποτσέρης, Έντουιν, Μουλόπουλος, Μανωλάς, Μαχαίρας, Στάθης, Ναβάρο, Γιακουμάκης, Θέος (65' Νικολάου), Μάντζιος.
Κέρκυρα: Αραμπατζής, Καραγιαννίδης, Βενέτης, Βλάχος (67' Γκόμες), Ντιόγκο, Κρητικός, Ντατίδης, Ζορμπάς, Φάμπιο, Μακρίδης, Γεωργακόπουλος.

Κέρδισε ο Παναθηναϊκός, ξέσπασε ο ΠΑΟΚ, έκπληξη ο Εργοτέλης
~  Παναχαϊκή-Παναθηναϊκός (03/12, 19:30)   1-2 , (0-2)  .- {Κλωναρίδης 7΄ , 42΄ } .-
Διαιτητής: Σελίμος
Τα  γκόλ  : Βίκτορα Κλωναρίδη (7΄,41΄) , ο Στεργίδης στο 90΄. -
 Κίτρινες: Τζίλας, Κάργας - Κουτρουμπής
 ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δ.Σπανός): Στρέζος, Ασίγκμπα, Κάργας, Χίσα, Στεργίδης, Πινδώνης     (46΄ Ντελέκος , 56΄ Τρίγκας), Πέδρο Φερέιρα (83΄ Μητρόπουλος), Σιατραβάνης , Λαμπρόπουλος, Χατζής, Τζίλας
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Κοτσόλης, Σάντσεθ, Κουτρουμπής, Νάνο, Μαρινάκης, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης (67΄ Αμπέντ), Κλωναρίδης (82΄ Λάμπρου), Μπεργκ (16΄ Καρέλης)
Βίντεο :
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-2  δηλώσεις γκόλ  κύπελλο 03/12/2015 : https://youtu.be/B5AH8HdZlWA .-

~  Το δυσάρεστο για το «τριφύλλι» ήταν αποχώρηση του Μάρκους Μπεργκ στο 16΄, όταν ο Σουηδός έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω ενός δυνατού τάκλιν που δέχτηκε από τον Χατζή. Ο παίκτης της Παναχαϊκής «έκοψε στα δύο» το διεθνή άσσο του Παναθηναϊκού έξω από την περιοχή, ωστόσο, ο διαιτητής Σελίμος που ήταν δίπλα στην φάση αντί να δώσει το φάουλ και να τιμωρήσει με κάρτα τον Χατζή, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Η πρώτη διάγνωση για τον Μπεργκ αναφέρει ότι υπέστη διάταση στο δεξιό δικέφαλο κι εφόσον επαληθευτεί τότε θα μείνει εκτός προπονήσεων για 7-10 ημέρες .

***  Ανακοίνωση του ΠΑΟ για τη διαιτησία του Σελίμου                                         Βράζουν για τον Μπεργκ...Ανακοίνωση του ΠΑΟ για τη διαιτησία του Σελίμου 

Ανακοίνωση κατά της διαιτησίας του ρέφερι Σελίμου εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, λίγη ώρα μετά την πρόκριση των Πρασίνων επί της Παναχαϊκής στο Κύπελλο Ελλάδος.
«Διαιτησίες τύπου Σελίμου δεν πρόκειται να ανεχτεί ο Παναθηναϊκός» αναφέρει η ανακοίνωση στην οποία υπογραμίζεται το σκληρό τάκλιν που προκάλεσε τον τραυματισμό του Μάρκους Μπεργκ και το οποίο έμεινε ατιμώρητο.
Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:
«Διαιτησίες τύπου Σελίμου δεν πρόκειται να ανεχτεί ο Παναθηναϊκός. Ο εν λόγω διαιτητής ακολουθώντας την πεπατημένη αρκετών συναδέλφων του επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων, αφήνοντας ατιμώρητα πολλά μαρκαρίσματα.
Αποκορύφωμα όλων το αντιαθλητικό τάκλιν που δέχθηκε ο Μάρκους Μπεργκ, το οποίο προκάλεσε τον τραυματισμό του και δεν τιμωρήθηκε καν με φάουλ. Ο Μπεργκ, ο κορυφαίος επιθετικός του πρωταθλήματος εδώ και τρία χρόνια δεν τυγχάνει σεβασμού από τους περισσότερους διαιτητές. Ορισμένες φορές μάλιστα μπαίνει στο στόχαστρό τους.
Αντιθέτως ο Σελίμος ήταν ιδιαίτερα σχολαστικός στα μαρκαρίσματα των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού προς τους αντιπάλους. Δεν στεκόμαστε στο γκολ οφσάιντ της Παναχαϊκής αν και είναι ενδεικτικό της αποψινής διαιτητικής εικόνας».

5ος όμιλος (02/12)  Πλατανιάς-Απόλλων Σμύρνης  3-1  .-  ^

Μίλησαν τα φαβορί Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Αστέρας
~  Παναιγιάλειος-Ολυμπιακός    0-4 .-^  
Τα  γκόλ : 23΄ Καμπιάσο , 42΄ Τσόρι , 86 ΄ Κολοβός , 89΄ Ερνάνι  .-
Διαιτητής της αναμέτρησης ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου). Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Μπέτσογλου (Κορινθίας) 4ος: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)
Η ενδεκάδα του Παναιγιάλειου: Πίτκας, Σανδραβέλης, Ομάρ, Κρισμάρεβιτς, Πέρεζ, Σπίνουλας, Πέριτς, Γκοτσούλιας, Ιωάννου, Κολόκας, Σκαρτσίλας.
Η ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός: Καπίνο - Σαλίνο, Ντα Κόστα, Αυλωνίτης, Τσιμίκας - Ζντιέλαρ, Καμπιάσο - Φουστέρ, Ερνάνι, Τσόρι Ντομίνγκες - Φινμπόγκασον.
Στον πάγκο για τον Ολυμπιακό: Κασάμι, Γιαννιώτας, Ντουρμάζ, Κατσιμήτρος (Τ), Κολοβός, Σεμπά, Βούρος

~ 6ος  όμιλος ,  Βέροια-Καλλιθέα  1-0  .-^
Το  γκόλ : 17΄ ο Μπατιόν  .-
Διαιτητής: Γρατσάνης (Τρικάλων)
Κίτρινες : Ιμπραϊμ - Τεγούσης, Κατσικογιάννης, Μασένα
 Κόκκινες : Κατσικογιάννης (δεύτερη κίτρινη)
ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Πούγγουρας, Μαραγκός, Σιόντης, Μπατιόν (81` Καρακώστας), Ιμπραΐμ, Γεωργιάδης, Μερεμπασβίλι (67` Γιουσούφ), Καϊκούτ, Κόλα (67` Ναζλίδης).
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Νίκος Παντελής): Μιχελής, Σταύρου, Νόνης, Πίκολο, Παγώνης, Τεγούσης, Κατσικογιάννης, Μπούζας (75` Τσίπρας), Αρναρέλλης, Σμυρλής (46` Γκίνης), Προκς (46` Μασένα).
~ 7ος όμιλος (02/12   Λάρισα-Skoda Ξάνθη     1-0  .- ^
Το γκόλ  : με σκόρερ τον Μπόγιοβιτς στο 34'.
 Λάρισα: Καβουσάκης, Βέρτζος, Κομεσίδης, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Μπανούσης, Αναστασόπουλος Λαμπρόπουλος, Κρητικός, Κουτσινικούλης, Μπόγιοβιτς.
Ξάνθη: Τσενάμο, Καρυπίδης, Φλίσκας, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Παπαστεριανός, Λουσέρο, Γκόμες, Σολτάνι, Τριάδης, Καπετάνος.
 
ΑΕΚ-Πανελευσινιακός   6-0 .- ^
    Τα  γκόλ  : γκολ των Πλατέλλα, Γιόχανσον, Μπουονανότε και Σοϊλέδη. Τελικά πέτυχαν άλλα δύο γκολ Αραβίδης, Μπουονανότε, παίρνοντας ταυτόχρονα την πρόκριση για την επόμενη φάση.
ΑΕΚ: Ανέστης, Σοϊλέδης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Κορδέρο, Γιόχανσον (Φαγιέ 46'), Μποονανότε, Πλατέλλας (Κρισάντους 66'), Αραβίδης, Τζεμπούρ.
Πανελευσινιακός: Μανιάτης, Παληγεώργος (Καζνέτσης 52'), Μποτωνάκης, Γκεμίσης, Ταμπάκης, Κάκαρας, Πούρνος, Τσολακίδης, Λίτσος, Ναούμ (Γιαννιτσάνης 70'), Μπλάνκο.       
 
~ 8ος όμιλος    Κισσαμικός-Αστέρας Τρίπολης  1-3 .- ^
Τα  γκόλ : Τα τέρματα πέτυχαν στο 56' ο Κιτοκό, ενώ έξι λεπτά μετά ο Μουκάμ έκανε το 2-0. Στο 75' ο Μάντζης μείωσε για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Φούντας στις καθυστερήσεις.
Κισσαμικός: Γιαγκιόζης, Βουρβαχάκης, Παντελάκης, Κομογεννητάκης, Σουμπασάκης, Τσιμπότζι, Σμίλτος, Τσικουδάκης, Βλάχος, Τσουκάνης, Ευθυμιάδης.
Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Κιτόκο, Γιαννούλης, Ντουντού, Δημούτσος, Χαμντανί, Μουκάμ, Τσοκάνης, Γιάννου.

Καλλονή-Πανσερραϊκός  2-1 .- ^
Διαιτητής: Γκράνας (Θράκης)
Τα  γκόλ : 15΄ ο Πόποβιτς , στο 55΄ με τον Μπαργκάν, στο 85΄ με το σουτ του Γεωργίου .-
Κίτρινες: Τσαμπούρης, Ελλακόπουλος, Αναστασιάδης, Κλαντρούμπσκι - Τσιμίκας, Κούκολης, Καψάλης
 ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Θαλής Θεοδωρίδης): Δαύκος, Τσαμπούρης, Βαλιός, Αναστασιάδης, Ευαγγελιδάκης, Καλτσάς, Γιουκαρής (34΄ Κλαντρούμπσκι), Ελλακόπουλος (46΄ Μπαργκάν), Μανούσος, Γεωργίου, Μάρκοβιτς (60΄ Χιντασέλι).
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παύλος Δημητρίου): Μέλκας, Στεργιανός (75΄ Ιωαννίδης), Καψάλης, Κούκολης, Ρούτσης, Ανδρέου (60΄ Ραμίρες), Τσιμίκας, Κιοσε, Παπαστεργίου (68΄ Μπεριάν), Αγγελούδης, Πόποβιτς.

~***  Eurocup Άρης - Ούνικς Καζάν   ΕΡΤ3 και EUROSPORT 2
~**  Eurocup Μπεσίκτας - ΠΑΟΚ     NOVASPORTS 2

  Live score: Εργοτέλης-Παναιτωλικός (2-0 ημ.), Βέροια-Καλλιθέα (1-0 ημ.), Καλλονή-Πανσερραϊκός (0-1 ημ.)
***  Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του Κυπέλλου για την Πέμπτη (3/12) :
 Εργοτέλης – Παναιτωλικός  3-2  , ( 2-0 ) .- ^
 Βέροια – Καλλιθέα   1-0  , (1-0) .- ^
 Καλλονή – Πανσερραϊκός   2-1 , (0-1) .- ^
 Χανιά – ΠΑΟΚ    2-6 , (1-3) .-
 Παναχαϊκή – Παναθηναϊκός 1-2  , (0-2) .- ^

***  Αναλυτικά   Οι διαιτητές της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ :
ΣΑΒΒΑΤΟ 5/12/2015  :
15:00 Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής
Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Καρατζίκας, Δόσης (Αθηνών)
Τέταρτος: Φουκάκης (Ηρακλείου)

17:15 Ξάνθη-Πλατανιάς
Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Καραϊσαρίδης (Πιερίας)
Τέταρτος: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

19:30 Πανθρακικός-Ολυμπιακός
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Λάμπρου (Αν. Αττικής)
Τέταρτος: Σημαιάκης (Χαλκιδικής)

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/12
15:00 ΠΑΟΚ-Πανιώνιος
Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Ποντίκης (Πρέβεζας)
Τέταρτος: Φωτιάδης (Καστοριάς)

17:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Μεσσήνης (Αχαΐας)
Τέταρτος: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

17:15 ΑΕΚ-Καλλονή
Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Δίπλαρης (Καρδίτσας)
Τέταρτος: Σταθόπουλος (Δυτ. Αττικής)

19:30 Βέροια-Παναθηναϊκός
Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Μερκενίδης (Μακεδονίας)
Τέταρτος: Φωτιάδης (Σερρών)

ΔΕΥΤΕΡΑ 7/12
19:30 Παναιτωλικός-Ατρόμητος
Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Ακριβός, Απτόσογλου (Αθηνών)
Τέταρτος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

***  Πρόγραμμα και αποτελέσματα:1ος ΟΜΙΛΟΣ1η αγωνιστική
Αναγέννηση Καρδίτσας-Αχαρναϊκός 0-1
ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής 1-1
 2η αγωνιστική
Αχαρναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2
Ηρακλής-Αναγέννηση Καρδίτσας 4-0
 3η αγωνιστική
Αχαρναϊκός-Ηρακλής 15/12
Αναγέννηση Καρδίτσας-ΠΑΣ Γιάννινα 15/12
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Ηρακλής 1-1-0 5-1 4
2. ΠΑΣ Γιάννινα 1-1-0 3-2 4
3. Αχαρναϊκός 1-0-1 2-2 3
4. Αναγέννηση Καρδίτσας 0-0-2 0-5 0

2ος ΟΜΙΛΟΣ1η αγωνιστική
Ζάκυνθος- Εργοτέλης 2-2
Παναιτωλικός-Πανιώνιος 1-2
 2η αγωνιστική
Εργοτέλης-Παναιτωλικός 3-2
Πανιώνιος-Ζάκυνθος 0-1
 3η αγωνιστική
Εργοτέλης-Πανιώνιος 15/12
Ζάκυνθος-Παναιτωλικός 15/12
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Πανιώνιος 2-0-0 3-1 6 -ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
2. Εργοτέλης 1-1-1 5-5 4
3. Ζάκυνθος 0-1-1 2-3 1
4. Παναιτωλικός 0-0-2 3-5 0

3ος ΟΜΙΛΟΣ1η αγωνιστική
ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 2-0
Ολυμπιακός Βόλου-Χανιά 1-2
 2η αγωνιστική
Χανιά-ΠΑΟΚ 2-6
Πανθρακικός-Ολυμπιακός Βόλου 1-0
 3η αγωνιστική
Χανιά-Πανθρακικός 15/12
Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ 15/12
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. ΠΑΟΚ 2-0-0 8-2 6 -ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
2. Χανιά 1-0-1 4-7 3
3. Πανθρακικός 1-0-1 1-2 3
4. Ολυμπιακός Βόλου 0-0-2 1-3 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ 1η αγωνιστική
Κέρκυρα-Παναχαϊκή 1-1
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-0
 2η αγωνιστική
Παναχαϊκή-Παναθηναϊκός 1-2
Λεβαδειακός-Κέρκυρα 2-0
 3η αγωνιστική
Παναχαϊκή-Λεβαδειακός 15/12
Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 15/12
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Παναθηναϊκός 2-0-0 5-1 6 -ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
2. Λεβαδειακός 1-0-1 2-5 3
3. Παναχαϊκή 0-1-1 2-3 1
4. Κέρκυρα 0-1-1 1-3 1

5ος ΟΜΙΛΟΣ
1η αγωνιστική
Απόλλων Σμύρνης-Παναιγιάλειος 3-1
Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-2
 2η αγωνιστική
Παναιγιάλειος-Ολυμπιακός 0-4
Πλατανιάς-Απόλλων Σμύρνης 3-1
 3η αγωνιστική
Παναιγιάλειος-Πλατανιάς 15/12
Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός 15/12
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Ολυμπιακός 1-1-0 6-2 4
2. Πλατανιάς 1-1-0 5-3 4
3. Απόλλων Σμύρνης 1-0-1 4-4 3
4. Παναιγιάλειος 0-0-2 1-7 0

6ος ΟΜΙΛΟΣ
1η αγωνιστική
Καλλιθέα-Λαμία 2-1
Ατρόμητος-Βέροια 2-2
 2η αγωνιστική
Λαμία-Ατρόμητος 0-2
Βέροια-Καλλιθέα 1-0
 3η αγωνιστική
Λαμία-Βέροια 15/12
Καλλιθέα-Ατρόμητος 15/12
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Ατρόμητος 1-1-0 4-2 4
2. Βέροια 1-1-0 3-2 4
3. Καλλιθέα 1-0-1 2-2 3
4. Λαμία 0-0-2 1-4 0

7ος ΟΜΙΛΟΣ
1η αγωνιστική
Ξάνθη-ΑΕΚ 0-1
Πανελευσινιακός-Λάρισα 1-4
 2η αγωνιστική
Λάρισα-Ξάνθη 1-0
ΑΕΚ-Πανελευσινιακός 6-0
 3η αγωνιστική
Λάρισα-ΑΕΚ 15/12
Πανελευσινιακός-Ξάνθη 15/12
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. ΑΕΚ 2-0-0 7-0 6 -ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
2. Λάρισα 2-0-0 5-1 6 -ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
---------------------------------------------
3. Ξάνθη 0-0-2 0-2 0
4. Πανελευσινιακός 0-0-2 1-10 0

8ος ΟΜΙΛΟΣ
1η αγωνιστική
Πανσερραϊκός-Κισσαμικός 0-0
Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή 4-0
 2η αγωνιστική
Κισσαμικός-Αστέρας Τρίπολης 1-3
Καλλονή-Πανσερραϊκός 2-1
 3η αγωνιστική
Κισσαμικός-Καλλονή 15/12
Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 15/12
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Αστέρας Τρίπολης 2-0-0 7-1 6 -ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
2. Καλλονή 1-0-1 2-5 3
3. Κισσαμικός 0-1-1 1-3 1
4. Πανσερραϊκός 0-1-1 1-2 1

***  Πρόγραμμα  για την πρόκρισή στη φάση των «16», στην  8η αγωνιστική της Ευρωλίγκα  στο  μπάσκετ   :Livescore: Ολυμπιακός - Αρμάνι (0-0), για να «κλειδώσει» την πρωτιά
1ος ΟΜΙΛΟΣ

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)  80-73 .- ^

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου  2015
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Κίμκι (Ρωσία)
Στρασμπούρ (Γαλλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Φενερμπαχτσέ 6-1 13
Κίμκι 4-3 11
Στρασμπούρ 3-4 10
Μπάγερν Μονάχου 3-4 10
Ερυθρός Αστέρας 3-4 10
Ρεάλ Μαδρίτης 2-5 9

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Κέρδισε Αρμάνι και πρωτιά αλλά έχασε (ξανά) τον Λοτζέσκι
Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)  73-63 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 14-13, 25-29, 48-48, 73-63
Διαιτητές: Λάτισεβς (Λετονία), Μπούλτο (Ισπανία), Κοβάλσκι (Πολωνία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάντερ 4, Παπαπέτρου, Στρόμπερι 16 (2), Τολιόπουλος 2, Μιλουτίνοφ 12, Πρίντεζης 11 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 6 (1), Χάκετ 9, Λοτζέσκι 5 (1), Αθηναίου 8 (2).
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Γιάσμιν Ρέπεσα): ΜακΛιν 11, Λαφαγιέτ 6 (2), Αμάτο, Τσερέλα, Τσιντσιαρίνι 12 (2), Τζένκινς 12 (3), Χάμελ 7 (1), Μπάρατς 6, Σιμόν 9 (1).

Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 75-81 .- ^
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Λιμόζ (Γαλλία)  92-56 .- ^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ολυμπιακός 6-1 13
Λαμποράλ Κούτσα 4-3 11
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 4-3 11
Αναντολού Εφές 3-4 10
Λιμόζ 2-5 9
Αρμάνι Μιλάνο 2-5 9

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Καρσίγιακα (Τουρκία)  74-52 .- ^

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 21:45
Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)-Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία) 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Μπαρτσελόνα 6-1 13
Λοκομοτίβ Κουμπάν 6-1 13
Ζαλγκίρις Κάουνας 3-4 10
Παναθηναϊκός 3-4 10
Καρσίγιακα 2-5 9
Ζιέλονα Γκόρα 1-6 8

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου
Σάσαρι (Ιταλία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  74-76 .- ^
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)  88-100 .- ^

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Μάλαγα (Ισπανία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Μάλαγα 6-1 13
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 6-1 13
Μπάμπεργκ 5-2 12
Νταρουσάφακα 3-4 10
Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-6 8
Σάσαρι 0-7 7

*** Για τα προημιτελικά του CEV Cup στο Βόλεϊ :
Ήττα για τον Φοίνικα στη Φινλανδία, δυσκολεύει η πρόκριση
ΒΑΛΕΠΑ  - ΦΟΙΝΙΚΑΣ   3-0  σέτ .-
με 3-0 (25-22, 25-16, 26-24).
ΒΑΛΕΠΑ: Κράστινς Έλβις 12 (9/13 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 51% υπ - 29% άριστες), Έσκο Μίκο 3 (1/3 επ, 2 άσσοι), Λεφτσένκο 7 (5/6 επ, 2 μπλοκ), Βένσκι 5 (2/4 επ, 3 μπλοκ), Κούναρι 13 (12/26 επ, 1 άσσος, 100% υπ - 75% άριστες), Τσούριο 18 (15/28 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ) / κόρχονεν (λ, 63% υπ 25% αρίστες), Έσκο 'Αντι.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ: Χαραλαμπίδης 5 (5/6 επ), Φέργκιουσον 3 (2/6 επ, 1 άσσος), Πάρις 4 (3/7 επ, 1 μπλοκ), Κάλντγουελ 11 (10/23 επ, 1 μπλοκ, 45% υπ -20% άριστες), Ντόκιτς 18 (15/35 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Παπαδόπουλος 0 (0/6 επ, 48% υπ -16% άριστες) / Ζήσης (λ, 45% υπ - 36% άριστες), Ηλίας, Λάππας 2 (1/1 επ, 1 μπλοκ, 50% υπ), Μουρούτης .-



***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :  
Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-01-2015.html .-   
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Νοεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-02-2015.html .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Νοεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/02-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Δεκεμβρίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-03-2015.html .-  

                                                                                                                             
*** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015   :
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  31/10  και 1, 2 Νοεμβρίου 2015  :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/3110-1-2-2015.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA   NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  01  Νοεμβρίου  2015 :
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-01-2015.html .- 
 ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Νοεμβρίου  2015  :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr /  .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  03  Νοεμβρίου  2015  : 
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-03-2015.html .-  
------------------   ~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  20  Νοεμβρίου  2015  :         http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-20-2015.html .- 
  Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Νοεμβρίου  2015 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-21-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  22  Νοεμβρίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-22-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  23  Νοεμβρίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-23-2015.html .-

~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  24  Νοεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-24-2015.html .- 
 ~  Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  24  Νοεμβρίου  2015   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/11/24-2015.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-25-2015.html .- 
  ~  ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/25-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας     ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015    : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-26-2015.html . -
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/26-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης 26  Νοεμβρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/11/26-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  27  Νοεμβρίου   2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-27-2015.html .-                                                                                                                        
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  28  και  29  Νοεμβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/11/28-29-2015.html .-
~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015:
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .-
  ~ Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS   Σάββατο  28  Νοεμβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-28-2015.html .-

~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  29  Νοεμβρίου  2015 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-29-2015.html .-                                                                                                                      ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  30  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-30-2015.html .-                                                                                                
  *** *** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS
,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2
,
7.
stamos-dynami
,
8.
Arfara-Messinias
,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios
,
  
~  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4642-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 565 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.455  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   527 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  483. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,        
~  

Δεν υπάρχουν σχόλια: