ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  16 Δεκεμβρίου  2015 :
~



ΑΡΦΑΡΑ  κεντρική πλατεία βράδυ
16 Δεκεμβρίου
Προφήτου Αγγαίου. Θεοφανούς της βασιλίσσης (1), συζύγου Λέοντος του σοφωτάτου βασιλέως, της θαυματουργού (†894). Μόδεστου πατριάρχου Ιεροσολύμων (†634). Μαρτύρων Ιλαρίου, Πρόμου (Πρόβου ) και Μαρίνου του Συγκλητικού. Μέμνωνος αρχιεπισκόπου Εφέσου, Νικολάου Β`, πατριάρχου Κων /πόλεως, του Χρυσοβέργη και Συμεώνος αρχιεπισκόπου Αντιοχείας.
(1) Η Θεοφανώ ήταν σύζυγος του βασιλιά Λέοντα του επονομαζόμενου Σοφού. Η Θεοφανώ, καταγόταν από επιφανή οικογένεια της Ανατολής, και κατοικούσε στην Κωνσταντινούπολη. Αναδείχθηκε βασίλισσα και παρ` όλο τα μεγαλεία και τον πλούτο που την πλαισίωνε, διατήρησε τη ταπεινοφροσύνη και την μετριοφροσύνη που την χαρακτήριζε πριν. Προτιμούσε να είναι απλά ντυμένη και να βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους που την χρειάζονταν. Γι` αυτό ντυνόταν απλά για να μην αναγνωρίζεται και με την συνοδεία δύο εμπιστων υπηρετριών της, γύρναγε στα σπίτια των φτωχών και κατατρεγμένων και πρόσφερε την βοήθειά της. Ήταν τόση η πίστη της, που αξιώθηκε να θαυματουργήσει. Όταν εγκατέλειπε η ιατρική επιστήμη κάποιον ασθενή διότι δεν μπορούσε να τον θεραπεύσει, τον επανέφερε στην υγεία του η αγία με την δύναμη της ψυχής της. Παρ` όλο τις πίκρες που δέχθηκε στη ζωή της η αγία Θεοφανώ υμνούσε τον Κύριο με μία άσβεστη φλόγα. Αναπαύθηκε εν ειρήνη και το άγιο λείψανό της βρίσκεται στο πατριαρχείο Κων/πόλεως.  ~
Σήμερα 16/12/2015 εορτάζουν:
Προφήτης Αγγαίος, Αγία Θεοφανώ η Θαυματουργή σύζυγος του βασιλιά Λέοντα του σοφού, Άγιος Μόδεστος Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος ΚωνσταντινούποληςΤούτο είναι που ανατρέπει όλη την οικουμένη. Η αμέλεια που δείχνουμε για την ανατροφή των παιδιών μας.

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λ....
 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
 

Ανάμνηση της καταθέσεως της τίμιας κεφαλ....
 
Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του

Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του
 
Αγία Αναστασία η  Ρωμαία, η Οσιομάρτυς

Αγία Αναστασία η Ρωμαία, η Οσιομάρτυς
 
Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσιομάρτυρας

Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσι....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Σμολένσκ

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέ....
 ~  Απολυτίκιο Αγ. Θεοφανούς - 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ   ,
 https://youtu.be/FwjPkMVSuUI?list=PL39609B35298A9A5A  .-


***  Ξυλοκόπησαν τον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου          
     
Ο κ.  Οικονόμου μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό» όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις - Θα μείνει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους - «Τι θες εσύ εδώ ρε;», του φώναζαν τα 10 άτομα που του επιτέθηκαν
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε αργά το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Οικονόμου δειπνούσε με την παρέα του στο bistrot bar «Ζάχαρη & Αλάτι» στην οδό Βαλτετσίου, όταν δέκα άτομα εισέβαλαν στο κατάστημα και πλησίασαν τον βουλευτή.
Τα άτομα αυτά, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες φορούσαν κουκούλες, ρώτησαν τον κ. Οικονόμου αν είναι ο βουλευτής της ΝΔ και εκείνος απάντησε θετικά.
«Τι θες εσύ εδώ ρε;», φέρονται να του είπαν στη συνέχεια και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν
με γροθιές και κλωτσιές, φωνάζοντας: «Εδώ δεν θα ξαναπατήσεις. Τα Εξάρχεια δεν είναι μέρος για βουλευτές».
Ο κ.  Οικονόμου μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό» όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί έκριναν ότι ο βουλευτής έπρεπε να παραμείνει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.
Με τον βουλευτή επικοινώνησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράστασή του στον κ. Οικονόμου, ενώ καταδίκασε την επίθεση, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του.   protothema.gr
 
***  O «χαμένος» ΜΟΡΕΑΣ τα παίρνει όλα και ξεκινά..          
      
Τέλος Αυγούστου στην κυκλοφορία η περιμετρική Καλαμάτας 
 Το υπουργείο μιλά για "ψαλίδισμα" εκατομμυρίων ευρώ από τη συμβατική υποχρέωση του Δημοσίου προς τους εργολάβους
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Θα πρέπει να περιμένουμε τη συζήτηση στη Βουλή, η οποία αναμένεται να γίνει σήμερα, για να μάθουμε, τελικά, τι συμφωνήθηκε μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του "Μορέα", προκειμένου το εναπομείναν έργο του αυτοκινητόδρομου να μπει ξανά σε τροχιά υλοποίησης. Το σίγουρο είναι ότι αυτός που δεν πρόκειται να χάσει από τη σύμβαση είναι η κοινοπραξία.
Θα είχε ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε κάποια στιγμή ποιος ήταν ο προϋπολογισμός του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και πόσο τελικά πρόκειται να πληρώσουν οι πολίτες.
Σε κάθε περίπτωση, κύκλοι του αρμόδιου υπουργείου υποστηρίζουν ότι τελικά ο Μορέας θα λάβει κάποια εκατομμύρια λιγότερα από αυτά που διεκδικούσε, περίπου 106,6 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να προχωρήσει ως "μπόνους" στο Δημόσιο κάποιες μελέτες εφαρμογής σε έργα όπως Καλό Νερό - Τσακώνα και Καλαμάτα- Πύλος.
Η δε τροποποιημένη σύμβαση έχει ισχύ από τις 9 Δεκεμβρίου, μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και της Παραχωρησιούχου Μορέας ΑΕ (που αποτελείται από τους ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, J&P ΑΒΑΞ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ), καθώς, όπως αναφέρεται στην αρχή του σχετικού κειμένου, "κυρώνεται και αποκτά ισχύ η από 9.12.2015 Συμφωνία Τροποποίησης Διατάξεων της Σύμβασης Παραχώρησης". Αυτό σημαίνει και το τέλος της αναμονής για το έργο, από τους κατοίκους αλλά και τους επαγγελματίες, και την έναρξη των εναπομεινουσών εργασιών.
Το περασμένο Σάββατο η σχετική τροποποιημένη σύμβαση κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων για να επικυρωθεί από το Σώμα με το άρθρο 43 του πολυνομοσχεδίου, το οποίο φαίνεται να καλύπτει και τα… προαπαιτούμενα των εργολάβων.
Σύμφωνα με τη νέα σύμβαση, ως χρόνος έναρξης ορίζεται η 1η Ιανουαρίου 2016. Η ολοκλήρωση των έργων θα έχει χρονικό ορίζοντα 4 μηνών για τον κλάδο Λεύκτρο-Σπάρτη (δηλαδή για τις 30 Απριλίου 2016) και 8 μηνών για τα υπόλοιπα τμήματα που περιλαμβάνουν και την Περιμετρική Καλαμάτας (δηλαδή για τις 31 Αυγούστου 2016).
Να σημειωθεί πως ο κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη στην αρχική του 4μηνη παράδοση θα αφορά στον αυτοκινητόδρομο και όχι τους παράπλευρους, που θα ολοκληρωθούν στην προθεσμία των 8 μηνών.
Η χρονοαπόσταση Αθήνας-Σπάρτης αναμένεται να συρρικνωθεί στις 2 ώρες, μεταμορφώνοντας για πάντα τις οδικές μεταφορές προς τη Νότιο-Ανατολική Πελοπόννησο.
Το μέγιστο ποσό πρόσθετης περιόδου επιδότησης λειτουργίας από το υπουργείο Υποδομών ορίστηκε σε 330 εκατομμύρια ευρώ σε τρέχουσες τιμές, πράγμα που σημαίνει πως μέχρι το τέλος της διάρκειας της σύμβασης το συγκεκριμένο ποσό θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τον πληθωρισμό.
Αξίζει να σημειώσουμε πως οι λειτουργικές δαπάνες του παραχωρησιούχου σε αυτή την περίοδο έχουν εκτιμηθεί για 497.741.161 ευρώ.
Μετά την προχθεσινή κατάθεση προς κύρωση στη Βουλή της αναθεωρημένης σύμβασης του αυτοκινητόδρομου Μορέα και τα χαμόγελα που έφερε, ήρθε η ώρα να κάνουμε μία πρώτη αποτίμηση των νέων δεδομένων της συμφωνίας υπουργείου-παραχωρησιούχου.
Σε ένα πρώτο συμπέρασμα το βασικό σχόλιο είναι το πέρασμα στην κατασκευαστική περίοδο και πάλι, έπειτα από 2,5 χρόνια πάγου. Μάλιστα, αυτό το πέρασμα αναμένεται να είναι το πλέον σύντομο, καθώς, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση για τη νέα σύμβαση, όλες οι κατασκευές πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου 2016, με την προϋπόθεση ότι η σύμβαση θα ψηφιστεί και θα ξεκινήσει και πάλι η περίοδος κατασκευής την 1η Ιανουαρίου 2016. 
 
***  Ξαναζωντάνεψε χθες η τραγωδία της δολοφονίας του Χρ. Ξενάκη στη Ναυαρίνου          
     
Ξέσπασε η μάνα, κατηγορώντας την
κοπέλα ότι «σκότωσε» δύο νέους ανθρώπους
 Ξέσπασαν χθες στην αίθουσα του δικαστηρίου κατά της «πέτρας του σκανδάλου» οι γονείς του 32χρονου που το καλοκαίρι του 2009 και σε ηλικία 26 χρόνων, για τα μάτια της Ειρήνης, πυροβόλησε δύο φορές και σκότωσε στην οδό Ναυαρίνου της Καλαμάτας τον 38χρονο Χρήστο Ξενάκη. Ο 32χρονος καταδικάστηκε πέρυσι και σε δεύτερο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη.
Οι γονείς του  δεν άντεξαν χθες και ξέσπασαν εναντίον της κοπέλας, φωνάζοντας ότι εξαιτίας της καταστράφηκαν δύο οικογένειες και χάθηκαν δύο ζωές, στέλνοντας με τις πράξεις της τον έναν στον τάφο και τον άλλον στη φυλακή.
  Αθωώθηκαν
Χθες, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, εκδικάσθηκε υπόθεση για ψευδορκία μάρτυρα, ηθική αυτουργία σε ψευδορκία και προσβολή μνήμης νεκρού για συκοφαντική δυσφήμηση, με κατηγορούμενους την ίδια την κοπέλα, τους γονείς του 32χρονου που έχει καταδικαστεί και τον ίδιο τον 32χρονο.
Αφορμή για το κατηγορητήριο είχαν σταθεί στοιχεία που περιέγραφαν, όταν είχαν συμβεί τα γεγονότα, και οι τέσσερις στις καταθέσεις τους για την ανθρωποκτονία και το θύμα στον ανακριτή Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, αφορούσε περιστατικό που είχε συμβεί μεταξύ του θύματος και του θύτη δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία. Το δικαστήριο αθώωσε χθες και τους τέσσερις για τις κατηγορίες αυτές.
  Ξέσπασμα
Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, οι γονείς του 32χρονου και συγκεκριμένα η μητέρα του, καταφέρθηκε εναντίον της κοπέλας, αποδίδοντάς της ευθύνες για ό,τι συνέβη και υποστηρίζοντας πως «σκότωσε» κυριολεκτικά και μεταφορικά δύο ανθρώπους.
Για κάμποση ώρα επικράτησε ένταση στην αίθουσα, ενώ η δίκη διεκόπη και συνεχίσθηκε αργότερα.
Τον Ιούλιο του 2009, ο 38χρονος Χρήστος Ξενάκης, το θύμα, είχε ορισθεί υπεύθυνος καταστήματος στην παραλία. Δράστης και θύμα εκείνη την περίοδο είχαν διαπληκτισμούς για τη συγκεκριμένη κοπέλα, η οποία διατηρούσε σχέση και με τους δύο.
Την ημέρα της δολοφονίας, στις 2 Ιουλίου 2009, λίγο πριν από τις 2.00 το μεσημέρι, ο δράστης σταμάτησε με το αυτοκίνητό του επί της οδού Ναυαρίνου και άρχισε να διαπληκτίζεται με το θύμα. Ο νεαρός, τυφλωμένος  από το πάθος του και μπροστά στα μάτια δεκάδων θαμώνων και περαστικών, σήκωσε την καραμπίνα που έφερε μαζί του και πυροβόλησε μια φορά. Ο 38χρονος, τραυματισμένος, διέσχισε τη Ναυαρίνου και όταν βρέθηκε κοντά στο βορινό πεζοδρόμιο, δέχτηκε το δεύτερο και μοιραίο πια πυροβολισμό.
Συγκλονιστικά ήταν τα λόγια του 32χρονου, κατά την απολογία του πέρυσι τον Οκτώβριο στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο: «Η Ειρήνη ήταν τα πάντα για μένα. Και ήταν η καταστροφή δύο οικογενειών. Εγώ φταίω πάνω απ’ όλα, αλλά ήταν λες και είχα παρωπίδες. Έβλεπα μόνο την Ειρήνη. Αυτό που με φόβισε περισσότερο ήταν να μην τη  χάσω. Ο Χρήστος δεν έφταιγε σε τίποτα. Άδικα».
  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Ο καιρός  σήμερα Τετάρτη στην Καλαμάτα 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 16/12/2015 προβλέπεται άστατος. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και τις βραδινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

***  Σαμαράς: Σε μία δημοκρατική κοινωνία δεν υπάρχουν άβατα   Για την επίθεση στον Β. ΟικονόμουΣαμαράς: Σε μία δημοκρατική κοινωνία δεν υπάρχουν άβατα
Ο Αντώνης Σαμαράς
«Σε μία δημοκρατική κοινωνία άβατα δεν υπάρχουν» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου στα Εξάρχεια.
«Η άνανδρη επίθεση εναντίον του Β. Οικονόμου δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη. Επιτέλους σε μια δημοκρατική πολιτεία, «άβατα» δεν υπάρχουν!» είπε.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
***  Έτσι θα διαμελιστεί η Ελλάδα… (ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ)
xartis
~  Ένα βίντεο που λίγοι βγάζουν στην δημοσιότητα και το voicenews.gr εξασφάλισε για εσάς, αναλύοντας με ακρίβεια το πώς θέλουν να κομματιάσουν την Ελλάδα ώστε να παιχτεί άνετα το γεωπολιτικό- γεωστρατηγικό σκάκι της Μεσογείου… Είμαστε χώρα κλειδ΄΄ι ή μήπως απλά μια κουκίδα στον χάρτη; Μπορούμε να επιβληθούμε στα σχέδια των ''μεγάλων'' ή είναι μια ουτοπία;
Σημαντικές δηλώσεις και μια περιγραφή που λίγοι τολμούν να ανακοινώσουν δημόσια έρχεται να ταράξει κάθε δεδομένο που υπάρχει ως τώρα για την Ελλάδα. Παρακολουθήστε το και τα συμπεράσματα δικά σας…
Δείτε το βίντεο:  "Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ"  , https://youtu.be/jJ13Fv2h_8c  .-
***  Βόμβα για το ξεπούλημα των αεροδρομίων! Παίρνουμε 1,1 λεπτό το τ.μ.
aerodromioo
~ Αίσθηση προκαλεί πρόσφατη ανακοίνωση σχετικά με την πορεία του "ξεπουλήματος" των ελληνικών αεροδρομίων στην γερμανική FRAPORT AG-SLENTEL Ltd., η οποία πρόκειται να αποκτήσει τον έλεγχο 14 αεροδρομίων για 40 χρόνια, καταβάλλοντας το ποσό των 1,2 δισ. ευρώ εφάπαξ, ενώ παράλληλα θα καταβάλει και 22,9 εκ. ως ετήσια μίσθωση.
Με μια πρώτη ματιά μπορεί να δείχνει ένα σχετικά ικανοποιητικό ποσό, εάν όμως περάσει έστω από μια απλοϊκή ανάλυση μπορεί κανείς να αντιληφθεί πως τα άνωθεν νούμερα μάλλον ξεγελούν.
Σύμφωνα με ανάλυση του voicenews.gr, εάν σπάσει κανείς το άνωθεν ποσό, από τα 1,2 δισ. η γερμανική εταιρία καταβάλει 5.952 ευρώ τη μέρα για το κάθε αεροδρόμιο ή 0,0059 ευρώ για κάθε τετραγωνικό μέτρο, καθώς κατά μέσο όρο το κάθε αεροδρόμιο κάνει χρήση 1.000 στρεμμάτων.
Επιπλέον, από τα 22,9 εκ. της ετήσιας μίσθωσης προκύπτει, με την ίδια λογική, πως οι Γερμανοί πρόκειται να αυξήσουν τα έσοδα στα ελληνικά κρατικά ταμεία κατά 0,005 ευρώ ανά τ.μ. την ημέρα.
Συνολικά δηλαδή, η FRAPORT AG-SLENTEL Ltd. απέκτησε δικαίωμα χρήσης των ελληνικών αεροδρομίων για 40 χρόνια, με συνολικό κόστος ενοικίασης το 1,1 λεπτό του ευρώ ανά τ.μ.!
Το συγκεκριμένο νούμερο γίνεται ακόμα πιο προκλητικό, εάν λάβει κανείς υπ όψιν τα αναμενόμενα έσοδα που πρόκειται να έχει η εταιρία από την εκμετάλλευση των αεροδρομίων, τα οποία αναμένεται να ανέλθουν περίπου στα 414 εκ. ευρώ το χρόνο.

***  Βόμβα από ΗΠΑ! Αδειάζουν την Τουρκία
turkeyamericanflag
~ Οι ΗΠΑ για άλλη μια φορά αποδεικνύουν ότι δεν αποτελούν "σύμμαχο εμπιστοσύνης", αφού ύστερα από όλες τις κινήσεις της για την κάλυψη της Τουρκίας τις τελευταίες εβδομάδες, όταν ο Λευκός Οίκος πρόσεξε πως η γειτονική χώρα παρεκκλίνει των στόχων, προχώρησε σε ένα ηχηρό "χαστούκι" προς τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, με την λήξη των συνομιλιών του Αμερικανού αντιπρόεδρου, Τζον Μπάιντεν, με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Λευκός Οίκος με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε τις φήμες που μίλαγαν, σχετικά με την απαίτηση των ΗΠΑ για την άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από τα εδάφη του Ιράκ.
Πιο αναλυτικά η επίμαχη ανακοίνωση ανέφερε ότι:  «ο αντιπρόεδρος καλωσόρισε τις αναφορές για αποχώρηση τουρκικών στρατευμάτων από το Ιράκ ως ένα σημαντικό βήμα αποκλιμάκωσης των πρόσφατων εντάσεων. Ο αντιπρόεδρος επανέλαβε ότι οποιαδήποτε ξένη στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ πρέπει να έχει την απόλυτη συγκατάθεση της ιρακινής κυβέρνησης. (...) Οι δυο ηγέτες επανεβεβαίωσαν τη δέσμευση τους στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ. Ο αντιπρόεδρος ενθάρρυνε την τουρκική κυβέρνηση να συνεχίσει το διάλογο με τη Βαγδάτη για επιπρόσθετα μέτρα βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράκ. Ο αντιπρόεδρος επίσης επαναβεβαίωσε τη δέσμευση των ΗΠΑ για στενή συνεργασία με το Ιράκ και την Τουρκία στη μάχη κατά του ISIS».
Το άνωθεν περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα την αστραπιαία αποχώρηση ενός αριθμού Τούρκων στρατιωτών από το στρατόπεδο Μπασίκα, στο βόρειο Ιράκ, οδεύοντας προς τον βορά.
Παράλληλα ένα τμήμα των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων, το οποίο είχε τοποθετηθεί κοντά στη Μοσούλη, έλαβε διαταγές για την απομάκρυνσή του από την περιοχή, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι κατευθύνονται προς τον βορά "στο πλαίσιο μιας νέας δύναμης".

***  Κάτι συμβαίνει: Στουρνάρας-Ψυχάρης στηρίζουν Τσίπρα!...
stourn
~  Οι κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα του επιτρέπουν πια να κυβερνήσει καθώς εξασφάλισε την πίστωση χρόνου από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε και την ανακεφαλαιοποίησε όλες τις τράπεζες.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο Σταύρος Ψυχάρης στηρίζει φανερά μέσα από άρθρα και ρεπορτάζ του Βήματος, τον κ. Τσίπρα.
Τα εν λόγω άρθρα τυπώθηκαν στις 13/12, αμέσως μετά την συμφωνία με τους ετέρους και κατά την διάρκεια της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.
Ταυτόχρονα στην ίδια έκδοση περιλαμβάνονται διθυραμβικά άρθρα για τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, συναντήθηκε με τους πολιτικούς αρχηγούς, ζητώντας πολιτική σταθεροποίηση.
Παρόλα αυτά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, καταδικάζει κάθε είδους διαπλοκή.

*** Έφοδος της αστυνομίας στα σπίτια υπουργών και προέδρου της Βουλής...
efodoa
~ Έρευνες διεξήγαγε η αστυνομία της Βραζιλίας για το σκάνδαλο Petrobras, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει έφοδο στην οικία του προέδρου του Κοινοβουλίου, Ντίλμα Ρούσεφ.
Τον Ρούσεφ βαραίνουν κατηγορίες για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στη πετρελαϊκή Petrobras.
Ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και οι υπουργοί δεν αντέδρασαν αλλά δήλωσαν πως ελπίζουν οι εν λόγω έφοδοι να βοήθησαν στην λύση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που σύλλεξε το voicenews.gr, οι έφοδοι έγιναν στα σπίτια του υπουργού Τουρισμού Ενρίκε Εντουάρντο Αλβες, του πρώην υπουργού Μεταλλείων και Ενέργειας Εντισον Λομπάο και του βουλευτή της κάτω βουλής του κοινοβουλίου 'Ανιμπαλ Γκόμες.

***  ΣΟΚ! Ανελέητο σφυροκόπημα από τους Ρώσους!
epidrommi
~  Με βάση δηλώσεις του Ρώσου υποστράτηγου Σεργκέι Ρουντσκόι, τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν πραγματοπιήσει μέχρι σήμερα πάνω από 4.200 αεροπορικές επιδρομές στη Συρία!
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρώσου αξιωματικού, τις οποίες κατάφερε να εξασφαλίσει το www.voicenews.gr, είναι οι εξής: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίζουμε τη δουλειά μας να συνενώσουμε τις προσπάθειες των στρατευμάτων της συριακής κυβέρνησης και άλλων οργανώσεων που μάχονται για να απελευθερώσουν τη Συρία από διεθνείς τρομοκράτες. Από την έναρξη της εκστρατείας την 30η Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα έχουμε πραγματοποιήσει πάνω από 4.200 αεροπορικές επιδρομές ενώ παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί και πάνω από 145 επιδρομές από στρατηγικά βομβαρδιστικά και αεροσκάφη με μεγάλη ακτίνα δράσης».

***  Πανελλήνια διάσταση στην έλλειψη ιατροδικαστών που ανέδειξε το «Θάρρος»         
       
Ανακοίνωση της ιατροδικαστικής εταιρείας με αφορμή τη Μεσσηνία 
Πανελλήνιες διαστάσεις παίρνει το θέμα που ανέδειξε στις αρχές Δεκεμβρίου το «Θ» με την έλλειψη ιατροδικαστή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Με αφορμή περιστατικό που αναφέραμε στο δημοσίευμά μας, εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση από την Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία, ενώ χθες σχετικά δημοσιεύματα φιλοξένησαν οι εφημερίδες «Καθημερινή», «Βήμα», «Τα Νέα», καθώς και πολλά γνωστά ειδησεογραφικά sites.
Πανελλήνια διάσταση
Στις 6 Δεκεμβρίου, το «Θάρρος» έθιξε το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τη μη κάλυψη της θέσης ιατροδικαστή στη Μεσσηνία.
Χθες σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή», όπως και άλλα Μέσα Ενημέρωσης, έδωσαν πανελλήνια διάσταση στο θέμα αναφέροντας: «Σε οικονομική αιμορραγία και ψυχική επιβάρυνση υποβάλλονται συγγενείς θανόντων, αλλά και θύματα ξυλοκοπήματος ή και βιασμού εξαιτίας των τεράστιων κενών ιατροδικαστών σε νοσοκομεία της χώρας. Συνολικά, στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες και στο ΕΣΥ υπηρετούν μόλις 30 ιατροδικαστές (εκ των οποίων τέσσερις σε δημόσια νοσοκομεία), και αυτοί κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα. Είναι ενδεικτικό ότι σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου υπηρετεί μόλις ένας ιατροδικαστής, στα Δωδεκάνησα και στη Στερεά Ελλάδα το ίδιο και σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας μόλις δύο ιατροδικαστές. Χωρίς ιατροδικαστή παραμένουν μεγάλες πόλεις της Ελλάδας όπως Άρτα, Καβάλα, Κατερίνη, Βόλος, Χαλκίδα, Αγρίνιο, Μυτιλήνη, Σάμος, Χίος κ.ά. Σε αρκετές περιπτώσεις, η ταφή θανόντος καθυστερεί σημαντικά, καθώς η σορός μπορεί να μεταφερθεί εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, προκειμένου να υποβληθεί στην απαραίτητη ιατροδικαστική διερεύνηση.
Το περιστατικό της Μεσσηνίας
Χαρακτηριστικό είναι πρόσφατο περιστατικό που κατέγραψε η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία (ΕΙΕ) στην περιοχή της Μεσσηνίας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, “οι οικείοι του θανόντος αναγκάστηκαν να περιμένουν αρκετές ημέρες για να προχωρήσουν στην ταφή, καθώς η σορός έπρεπε να μεταφερθεί στην Κόρινθο, αφού πλέον δεν υπάρχει ιατροδικαστής ούτε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας”.
Αντίστοιχες καταγγελίες έχουν γίνει και από θύματα εγκληματικών πράξεων που χρήζουν διερεύνησης. “Υπάρχουν τραγικές περιπτώσεις όπου βιασμένες γυναίκες αναγκάζονται να κάνουν ολόκληρο ταξίδι αμέσως μετά το βιασμό (χωρίς να έχουν πλυθεί), καθώς πρέπει να μεταφέρουν στον ιατροδικαστή όλα τα στοιχεία. Επίσης, έχουν καταγραφεί αντίστοιχες ιστορίες και σε περιπτώσεις ξυλοδαρμού. Το θύμα καλείται να κάνει σημαντικά έξοδα, γιατί πρέπει να μεταφερθεί σε άλλη πόλη για να μπορέσει να καταγράψει τις βλάβες που υπέστη και να δικαιωθεί”, αναφέρει η ΕΙΕ.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, “είναι καιρός η Πολιτεία και ειδικά το υπουργείο Υγείας να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Μιλάμε για ελάχιστες θέσεις ιατροδικαστών, ειδικά στην περιφέρεια. Είναι νομίζω εύκολα αντιληπτό ότι η ύπαρξη ενός ιατροδικαστή σε κάθε νομό είναι επιτακτική ανάγκη. Κανείς πολίτης πλέον δεν μπορεί να επιβαρύνεται με μεγάλα ποσά και επιπλέον πόνο για ένα αναφαίρετο δικαίωμά του”».  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Σπείρα κακοποιών αποπειράται να εξαπατήσει τηλεφωνικά ηλικιωμένους…          
     
Σπείρα κακοποιών «χτύπησε» χθες στους Γαργαλιάνους επιχειρώντας να εξαπατήσει ηλικιωμένους τηλεφωνικά, δήθεν για μεγάλη ανάγκη που ανέκυψε λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας συγγενικών τους προσώπων, με σκοπό να αποσπάσει χρηματικά ποσά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το Α.Τ. Γαργαλιάνων ενημερώθηκε για τέτοια περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Γαργαλιάνων από οικείους ηλικιωμένων που, ευτυχώς, για την ώρα «δεν τσίμπησαν». Χαρακτηριστικό είναι το συμβάν που σημειώθηκε με 73χρονη γυναίκα, όταν χτύπησε το τηλέφωνο και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν γυναίκα. Αυτή συστήθηκε ως νοσοκόμα, λέγοντας στη 73χρονη ότι το παιδί της, που τραυματίστηκε σε τροχαίο, κινδυνεύει να χάσει το πόδι του και πρέπει άμεσα να χειρουργηθεί, γι’ αυτό και χρειάζεται 7.000 ευρώ.
Για να γίνει, δε, πειστική από το βάθος της τηλεφωνικής γραμμής τής μίλησε και δεύτερη η γυναίκα, η οποία, τάχα, ήταν η κόρη της και κλαίγοντας της είπε ότι «κινδυνεύει το πόδι μου, κάνε ό,τι μπορείς…».
Η τοπική κοινωνία των Γαργαλιάνων έχει θορυβηθεί έντονα από τα χθεσινά τηλεφωνήματα σε ηλικιωμένους και οι Αστυνομικές Αρχές εφιστούν την προσοχή όλων, εάν δεχθούν τέτοια τηλεφωνήματα, ενώ καλούνται όλοι να ενημερώνουν αμέσως το Α.Τ. Γαργαλιάνων. 

***   Πανεπιστήμιο: 126 άτομα έλαβαν το πτυχίο τους από τα Τμήματα της Καλαμάτας, συνέχεια σήμερα με το ΤΕΙ         
     
Ένα απόγευμα που θα θυμούνται για πάντα ήταν το χθεσινό για 126 άτομα, καθώς είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται με την απόκτηση του πτυχίου τους.
Ανάμεσα στα πτυχία που δόθηκαν χθες ήταν και πολλά Μεταπτυχιακά, καθώς και δύο Διδακτορικά.
Να σημειωθεί ότι στην ορκωμοσία του Τμήματος Φιλολογίας παρευρέθη και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ Χρυσόστομος, αφού μεταξύ των ορκισθέντων ήταν και ένα πνευματικό του παιδί, ο εφημέριος του Αγίου Νικολάου Καλαμάτας και γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στην «Ηθική Φιλοσοφία» με θέμα «Η Ηθική του Ιερού πολέμου (Τζιχάντ) έναντι των άλλων θρησκειών».
Οι χθεσινές ορκωμοσίες ξεκίνησαν με το Τμήμα Φιλολογίας, όπου παρέστησαν ακόμη ο πρύτανης, ο πρόεδρος του Τμήματος και ο διευθυντής του Μεταπτυχιακού, και ύστερα από μιάμιση ώρα ακολούθησε εκείνη στο Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, όπου παρευρέθησαν ο πρύτανης και ο πρόεδρος του Τμήματος.
Σήμερα έχει προγραμματιστεί ορκωμοσία στο ΤΕΙ Πελοποννήσου για τα Τμήματα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 ΤΙΑΔΠΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ 15-12-2015

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΙ
ΑΑΜΕΡ   ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΕΒΛΑΒΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΠΑΡΘΕΝΑ
ΓΚΟΒΑΡΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΑΡΖΑΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΔΕΜΙΡΗ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
ΖΙΑΓΚΟΒΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ
ΘΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΡΕΒΕΚΚΑ
ΚΑΠΙΝΙΑΡΗ ΑΡΙΣΤΕΑ
ΚΑΡΑΜΠΑΜΠΑΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
ΚΑΡΕΝΤΖΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΚΑΣΑΠΗ ΒΑΓΙΑ-ΑΡΕΤΗ-ΜΥΡΤΩ
ΚΑΣΠΙΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΚΑΤΕΛΟΥΖΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ-ΗΛΙΑΝΑ
ΚΟΤΑΡΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΚΟΥΡΑΚΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΛΑΣΚΑΡΙΔΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ
ΜΑΛΛΙΚΟΥΡΤΗ ΑΡΓΥΡΩ
ΜΑΤΘΑΙΟΥ-ΛΙΒΑ ΑΝΝΑ
ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ
ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ
ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΦΑΙΔΡΑ
ΜΗΛΙΓΓΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΜΥΡΙΝΤΖΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
ΠΑΛΑΠΕΛΑ-ΧΕΛΑΝΤΕΡ ΤΕΡΕΖΕ
ΠΑΝΑΓΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΑΝΘΗ
ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ
ΡΑΛΛΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
ΡΗΓΑ ΧΑΡΟΥΛΑ
ΣΑΧΛΑ ΙΩΑΝΝΑ
ΣΓΟΥΡΟΥ ΕΛΠΙΔΑ
ΣΜΥΡΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ
ΣΟΥΡΙΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
ΤΖΑΒΑΡΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ
ΤΖΟΥΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑ
ΤΣΙΩΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΟΥΦΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΧΑΒΑΡΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ

ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ
ΣΤΑΜΟΥΛΗ  ΑΛΕΞΙΑ-ΦΩΤΕΙΝΗ
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ



ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
ΕΠΩΝΥΜΟΟΝΟΜΑ
ΑργείτηΕυσταθία
ΑριστομενοπούλουΔιονυσία
ΒασιλοπούλουΔήμητρα
ΓεωργοπούλουΜαρίνα
Γιώτα Αθηνά
Γιώτα Χριστίνα
ΓκέκαΣταυρούλα
ΓκολέμηΕλένη
ΔεσύπρηςΙωάννης-Παναγιώτης
ΙωάννουΕυτυχία
ΚαπώληΒασιλική
ΚαρράςΜιχαήλ
ΚατσάνουΕυαγγελία
ΚοκκίνηΕλένη
ΚυριαζοπούλουΑργυρώ
ΛαμπράκηΑγλαϊα
ΜακρήΑλεξάνδρα
ΜπαγλάΒασιλική
ΜπέλλουΦανή
ΜυλωνάΜαρία
ΜωυσιάδηΜαρία
Ξένος Δραγανίγος-Συγούρος-
Διονύσιος
ΠαναγοπούλουΑναστασία
ΠαπαδοπούλουΒιργινία
ΠαπασταμοπούλουΖωή
ΠολυζώηΜαριάννα
ΣαμαράΦωτεινή
ΣουρασήΔιονυσία
Σταθοπούλου-ΠαπαμικρούληΔήμητρα
ΣταυροπούλουΓεωργία-Σταματία
ΤζιούτζιουΑικατερίνη
ΤζούμηΑνδριανή
ΦλωροπούλουΜαρία
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ
 Διαπανεπιστημιακό και Διατμηματικό Προγράμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ηθική Φιλοσοφία»
ΒαμβακάΕὐγενία 
Βασιλοπούλου Πανωραία 
ΔημοπούλουΠαναγιώτα 
ΖέρβαςΧρήστος 
ΘεοχάρηἈγγελική 
ΚλαμπανιστήΕὐφροσύνη 
ΚοπίταΜαρία 
ΚουκούμαΜαρία 
ΚωστάκηΒασιλική 
ΛιάππαΧρυσή 
ΜαυροειδάκουἙλένη 
ΜπουμπούληΠαναγιώτα 
ΝικολιδάκηςΣυμεών 
ΞουλεήἈσημίνα 
ΟικονόμουΓεράσιμος 
ΠαπούλιαΠαναγιώτα 
ΠαππάἈναστασία 
ΠολυμενέαΕἰρήνη 
ΣταματόπουλοςΔημήτριος 
ΤράκαςΠαναγιώτης 
ΦερετζάκηςΓεώργιος 
ΦράγκουἨλιάνα 
ΧαμαργιάςἈπόστολος- Εὐάγγελος 
ΧριστόπουλοςἸωάννης
 
***   Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαράδρα στον Ταΰγετο (φωτογραφίες)         
      
 
Ένα αυτοκίνητο μάρκας Smart αντίκρισαν σε χαράδρα λίγο έξω από την Τρύπη δύο Καλαματιανοί που σταμάτησαν τυχαία στο σημείο.
Αμέσως ενημέρωσαν την Αστυνομία Σπάρτης που δε γνώριζε για το συμβάν, το αυτοκίνητο δεν έχει πινακίδες, ούτε άλλα έγγραφα μέσα και πιθανότατα να θέλησαν κάποιοι να το "ξεφορτωθούν" εκεί, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. 

***  Αυτόματες κατασχέσεις επιδοτήσεων για οφειλές προς το Δημόσιο

Αναστάτωση στους αγρότες Αναστάτωση και προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των αγροτών μετά τα φαινόμενα κατασχέσεων επιδοτήσεων που έχουν παρατηρηθεί και για τα οποία οι αναγνώστες μάς ενημερώνουν μέσω τηλεφωνημάτων. Όπως μας αναφέρουν, παρακρατήσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς γίνονται παρά το γεγονός ότι σε πολλές των περιπτώσεων οι οφειλές των αγροτών είναι διακανονισμένες και εξοφλούνται κανονικά. Στο θέμα τοποθετήθηκε και η Ν.Δ. με ανακοίνωση του βουλευτή Λάρισας, Μάξιμου Χαρακόπουλου. Σε ερώτηση που συνυπογράφουν ο κ. Χαρακόπουλος μαζί με 33 βουλευτές της αντιπολίτευσης και απευθύνεται προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Αποστόλου, ζητούν την άμεση ανάκληση της διαδικασίας του αυτόματου συμψηφισμού ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών, που πλήττει ανεπανόρθωτα τους οικονομικά ασθενείς. -

***  Πλούσιες οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στα Φιλιατρά!         
      
Ξεκίνησαν προχθες οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στα Φιλιατρά και το πρόγραμμα εκδηλώσεων που συνδιοργανώνουν ο δήμος με συλλογικούς φορείς και σχολεία της πόλης είναι πλούσιο και άκρως εορταστικό! Χθες το απόγευμα ο Εμπορικός Σύλλογος σκόρπισε χαρούμενη Χριστουγεννιάτικη διάθεση στην κεντρική πλατεία. Ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, face painting, διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους και τους προετοίμασαν για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου η οποία έγινε λίγο αργότερα υπό τις μελωδίες της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων και της χορωδίας του Γυμνασίου Φιλιατρών. Μετά τη φωταγώγηση, τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Φιλοπροόδων και του Μορφωτικού Συλλόγου «ΠΥΡΣΟΣ» χόρεψαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στα Φιλιατρά έχει ως εξής:
19/12 Σάββατο από τις 9.30 το πρωί - Το 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο ΒΑΖΑΑR  για τα Παιδικά Χωριά SOS.
19/12 Σάββατο, ώρα 4.00 μ.μ. - Τα σχολεία της πόλης μας στολίζουν τα δένδρα τους με τις πιο πρωτότυπες ιδέες και τα φωταγωγούν στην πλατεία του Δημαρχείου.
20/12  Κυριακή,  11.00 έως 8.00 μ.μ. - Ο Δήμος & Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων με τη βοήθεια σας στολίζει το «δένδρο της αλληλεγγύης» με βρεφικό γάλα, γάλα εβαπορέ και παιδικές τροφές για τους Γιατρούς του κόσμου. 20 Κυριακή & 21/12 Δευτέρα, ώρα 5.30 έως 8.30 μ.μ. - Το 1ο Δημοτικό Σχολείο κατασκευάζει Χριστουγεννιάτικα στολίδια  και κηροπήγια.
20/12 Κυριακή, ώρα 8.00 μ.μ. - Ο ΟΜΙΛΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  παρουσιάζει το ημερολόγιο του για το 2016, με θέμα ''ένα μικρό φιλιατρινό άλμπμουμ'' με παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την πόλη μας, με ζωντανή μουσική, στο Καφενείο του κ. Προνοϊτη, στον Πεζόδρομο.
22/12 Δευτέρα, ώρα 11.00 π.μ. - Ο Δήμος Τριφυλίας και το Κέντρο Φυσικής & Ιατρικής Αποκατάστασης Φιλιατρών γιορτάζουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. με  Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τη Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων. Θα τραγουδήσει η χορωδία του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. ,υπό την καθοδήγηση της δασκάλας μουσικής του Δήμου. Η Κοινωφελής Επιχείρηση θα χαρίσει δώρα αγάπης σε χάρτινες σακούλες, που με ακόμη περισσότερη αγάπη φιλοτέχνησαν οι μαθητές των Νηπιαγωγείων του Δήμου μας.
22 Τρίτη & 23/12 Τετάρτη - Κατασκευές από ζυμάρι από το Λύκειο Φιλιατρών.
23 Τετάρτη & 27/12 Κυριακή, από ώρα 5.00 έως 8.30 μ.μ. - Χριστουγεννιάτικα στολίδια και γράμματα στον Άγιο Βασίλη από το  2ο Δημοτικό Σχολείο.
27/12 Κυριακή, ώρα 12.00 μ.μ. - Το 3ο Δημοτικό Σχολείο δημιουργεί διάφορες κατασκευές και Χριστουγεννιάτικα στολίδια.
28/12 Δευτέρα, ώρα 5.30 μ.μ. - Παραδοσιακά Κάλαντα από την Ορχήστρα & Χορωδία Νέων του Βαρθολομιού Ηλείας με παραδοσιακά όργανα στην αγορά  και στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα λειτουργεί στην Κεντρική Πλατεία και θα φιλοξενεί δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.
Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν ο Δήμος Τριφυλίας, η Δ.Κ. Φιλιατρών, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών, ο Όμιλος Δράσεων & Πολιτισμού, οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων, το Εκπαιδευτικό Προσωπικό και οι μαθητές των Σχολείων της πόλης, το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ., ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών και ο Μορφωτικός Σύλλογος «ΠΥΡΣΟΣ», σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους και σας εύχονται Χρόνια Πολλά!

*** Μέσα στον Ιανουάριο στην κυκλοφορία η τοξωτή γέφυρα της Τσακώνας!          
      
Π. Τατούλης: Η Πελοπόννησος αποκτά οδικό δίκτυο κόσμημα για ολόκληρη τη χώρα
 -Αιχμές από τον περιφερειάρχη προς την κυβέρνηση… για τη σύμβαση του Μορέα
 Επίσκεψη στην τοξωτή γέφυρα της Τσακώνας πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, συνοδεία της αντιπεριφερειάρχη σε θέματα Υποδομών, Ντίνας Νικολάκου, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά και του πρόεδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας, Γιάννη Αργυράκη.
Τον κ. Τατούλη υποδέχθηκε στη γέφυρα ο πολιτικός μηχανικός και διευθυντής του έργου, Νίκος Ντονάς, ο οποίος και τον ενημέρωσε για την τελική φάση, λίγες ημέρες πριν δοθεί στην κυκλοφορία.
  Δηλώσεις
Στις δηλώσεις του ύστερα από την ενημέρωση που είχε, ο κ. Τατούλης τόνισε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την εξέλιξη αυτού του σημαντικού έργου. Σε λίγες μέρες η απόδοση στην κυκλοφορία της γέφυρας της Τσακώνας θα είναι μια πραγματικότητα. Χαίρομαι, όμως, περισσότερο, γιατί χωρίς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και χωρίς την ανάληψη της ευθύνης πληρωμής ενός μεγάλου κομματιού, γύρω στα 50 εκ., από το κόστος για την κατασκευή αυτής της γέφυρας, δε θα ήταν πραγματικότητα. Αυτό αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το πόσο θετικά λειτουργεί η Περιφέρεια και το πώς αξιοποιεί όλες τις ευκαιρίες. Επίσης, χαίρομαι, γιατί με την καινούργια κυβέρνηση, την κυβέρνηση που ως κόμμα αντιπολίτευσης στήριζε το “Δεν πληρώνω”, πληρώνονται και όλες οι επιπλέον χρηματοδοτικές ανάγκες… ήδη 56 εκ. δίνονται στην παραχώρηση του Μορέα για την ολοκλήρωση του έργου Λεύκτρον – Σπάρτη.
Με την ολοκλήρωση αυτή και, βέβαια, της περιμετρικής της Καλαμάτας, που τελικά με τη δική μας επιμονή και αυτό το έργο μπαίνει σε φάση ολοκλήρωσης, θα έχουμε ένα σημαντικό οδικό άξονα, ο οποίος αποτελεί κόσμημα για τη χώρα, όχι μόνο για την Περιφέρεια.
Η Πελοπόννησος πλέον αποκτά, με τα συνεχή έργα τα δικά μας, ένα ασφαλές οδικό δίκτυο, που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη στην Περιφέρειά μας».
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του έργου κ. Ντονάς προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με το χρόνο παράδοσης της γέφυρας. Κι αυτό, επειδή την προηγούμενη εβδομάδα είχε αναφέρει ότι χθες θα ξεκινούσαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε να δοθεί ακόμα και πριν από το τέλος του έτους στην κυκλοφορία.
Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Ντονάς, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα από αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου για να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προέκυψαν κάποια θέματα νομικής φύσεως, τα οποία για να ξεπεραστούν χρειάζονται λίγες ημέρες. Επειδή, όμως, η αστυνομική απόφαση που είχε ήδη εκδοθεί ζητούσε οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 18 Δεκεμβρίου, λόγω και της αυξημένης κίνησης, αυτές θα ξεκινήσουν αναγκαστικά αμέσως μετά τη λήξη των εορτών. «Με βεβαιότητα πλέον μπορούμε να πούμε ότι μέσα στον Ιανουάριο η γέφυρα θα μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία» σχολίασε.
Τέλος, ο κ. Ντονάς αναφέρθηκε και στη δυσκολία κατασκευής αυτού του έργου, κι όπως τόνισε, θα μπορούσε να μιλάει για ώρες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της τοξωτής γέφυρας της Τσακώνας.
  Του Κώστα Γαζούλη

***  «ΑΓΙΑ» ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ξάφριζε την Πυλία         
      
 Οικογενειακή «επιχείρηση» διάπραξης κλοπών σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Πυλία είχαν συστήσει δύο αδέλφια Αλβανοί, ο γιος (που είχε ξανακάνει κλοπές) και ο γαμπρός του ενός, οι οποίοι καταδικάστηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για διακεκριμένες κλοπές.
Το δικαστήριο τους κήρυξε αθώους για την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, όμως τους καταδίκασε για τις κλοπές σε κάθειρξη 8 ετών έκαστος, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Χθες στο εδώλιο κάθισαν ο ένας αδελφός και ο γαμπρός του, ενώ δεν παρουσιάσθηκαν ο γιος του και ο αδελφός του. Μάλιστα, προφυλακισμένος ήταν μόνο ο γαμπρός, ενώ μετά την απόφαση του δικαστηρίου το δρόμο για τις φυλακές πήρε και ο αδελφός, με τους συγγενείς να ξεσπούν σε κλάματα, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι που απουσίαζαν είναι πλέον φυγόποινοι.
  Σε ενοικιαζόμενα
Αστυνομικός της ΟΠΚΕ κατέθεσε ότι από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2014 στην ευρύτερη περιοχή της Costa Navarino σημειώνονταν πολλές κλοπές σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονο αίσθημα ανασφάλειας.
Από την έρευνα που έκαναν καταλάβαιναν ότι οι δράστες γνώριζαν καλά την περιοχή. Έτσι τον Αύγουστο αξιοποίησαν πληροφορία που είχαν και έκαναν έρευνα στα σπίτια των δύο κατηγορούμενων σε Κορυφάσιο και Ρωμανού Πυλίας, όπου βρήκαν κλοπιμαία, τα οποία αναγνώρισαν παθόντες. Μάλιστα, τα περισσότερα  βρέθηκαν σε αποθήκη δίπλα στο σπίτι του μεγαλύτερου αδελφού, ο οποίος αρχικά αρνήθηκε ότι τη χρησιμοποιεί και ότι έχει κλειδιά, αλλά αστυνομικοί βρήκαν εντός μηχανάκι που ανήκε στη γυναίκα του.
  Αρνήθηκαν
Οι δράστες έμπαιναν στα δωμάτια τη νύχτα και άρπαζαν χρήματα και ό,τι πολύτιμο υπήρχε. Μάλιστα, ιδιοκτήτης ενοικιαζομένων κατέθεσε  ότι οι τουρίστες που είχε εκείνες τις ημέρες έφυγαν, καθώς κατατρόμαξαν, όταν συνειδητοποίησαν ότι κλέφτες μπήκαν στα δωμάτιά τους ενώ κοιμούνταν.
Κατά τις απολογίες τους οι δύο παρόντες κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη. Ο αδελφός είπε ότι είναι 13 χρόνια στην Ελλάδα και δουλεύει πρωί-βράδυ, δηλώνοντας άγνοια για τα κλοπιμαία στην αποθήκη. Ο δε γαμπρός του είπε ότι, επίσης, δεν ξέρει κάτι για τις κλοπές, ενώ όσα βρέθηκαν στο σπίτι του, τα είχε αγοράσει χωρίς να γνωρίζει ότι είναι κλεμμένα.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***   7 χρόνια κάθειρξης για κλοπή και απόπειρα κλοπής σκύλου         
     
Σε κάθειρξη 7 ετών, μειώνοντας την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί κατά 3 χρόνια, καταδικάσθηκε χθες ένα άντρας για διακεκριμένες  κλοπές.
Αστυνομικός κατέθεσε ότι τον Αύγουστο του 2013 κατατέθηκε μήνυση από ιδιοκτήτη κυνοτροφείου κατά του συγκεκριμένου κατηγορούμενου για απόπειρα κλοπής ενός σκύλου, βάρους 55 κιλών και αξίας 8.000 ευρώ! Τον εντόπισαν, όπως είπαν, στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, «χωρίς να είναι και στα πολύ καλά του» και φέροντας πολλές εκδορές. Είπε δε, ότι πολύ παλαιότερα είχε απασχολήσει πάλι την Αστυνομία με κλοπή.
Επίσης, ιδιοκτήτης σιδερικών είχε καταθέσει πως ο κατηγορούμενος είχε πάει στο μαγαζί του και άρχισε να βάζει πράγματα στις τσέπες του και τον έδιωξαν, καταφέρνοντας να πάρει ένα αντικείμενο. Ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του κυνοτροφείου, καθώς ήξερε ότι εργάζεται εκεί και εξαιτίας του περιστατικού αυτού τον απέλυσε. Τις επόμενες ημέρες επέστρεψε στο κυνοτροφείο και προσπάθησε να κλέψει ένα σκύλο, τον οποίο είχε μεγαλώσει.
Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι από το κατάστημα σιδερικών πήρε μόνο μια τροχαλία και γι’ αυτό ο μηνυτής τον έδιωξε από το κυνοτροφείο. Λίγες ημέρες μετά μετέβη στο κυνοτροφείο για τακτοποίηση οικονομικών διαφορών και πήγε να δει το σκύλο, τον οποίο, όπως είπε, είχε μεγαλώσει, αλλά δεν αποπειράθηκε να κλέψει.
Τελικά, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για διακεκριμένες κλοπές. Β.Β. 

***  Ημερίδα για «Νέες μορφές διαχείρισης των μνημείων»

Ενημερωτική εκδήλωση - ημερίδα με θέμα «Νέες μορφές διαχείρισης των μνημείων» διοργανώνει το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα, αύριο Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου (και ώρα 12:00-15:00 μ.μ.), στο αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Το δε πρόγραμμα περιλαμβάνει: -Χαιρετισμό του κ. Νικολάου Ζαχαριά, αναπληρωτή καθηγητή, προέδρου του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου -Χαιρετισμό της κας Ελένης Ζυμή, επίκουρου καθηγήτριας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου -Ομιλία του κ. Σταύρου Μπένου, προέδρου «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», με θέμα «Σύγχρονες μορφές διαχείρισης των μνημείων» -Ομιλία του κ. Πρόδρομου Τσιαβού, νομικού και μέλους της ΕΕΛ/ΛΑΚ, με θέμα «Προστατεύοντας τον πολιτισμό μέσα από τη wikipedia» -Παρέμβαση του κ. Ευδόκιμου Φρέγκογλου, υπεύθυνου πολυμεσικών εφαρμογών του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», με θέμα «Ανάδειξη των μνημείων μέσα από πολυμεσικές εφαρμογές» -Παρέμβαση της κας Μαρίας Σοφικίτου, αρχαιολόγου του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», με θέμα «Τεκμηρίωση αρχαίων θεάτρων». - 

***   Επίθεση Τατούλη σε Τσιρώνη και δημάρχους για τη διαχείριση των απορριμμάτων         
     
Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου από το Kalamata Journal, Σταύρου Μαρτίνου, για το αν προκύπτει περιορισμός κινήσεων στην Περιφέρεια ύστερα από τη συγκρότηση κυβερνητικής επιτροπής για τα μεγάλα έργα υποδομής, που περιλαμβάνει και το συντονισμό των ΣΔΙΤ της Περιφέρειας για τα απορρίμματα.
Στην απάντησή του ο κ. Τατούλης ήταν κατηγορηματικός ότι κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από πουθενά. Ζήτησε να μη ζούμε στον κόσμο της παράνοιας και συμπλήρωσε ότι το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει εγκριθεί πλέον και καμία υπουργική επιτροπή και κανένας φορέας δεν μπορεί να κρίνει τη συμβατότητά του. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως τόνισε. Επισήμανε ακόμη πως αν η κυβέρνηση δε θέλει το έργο, τότε μπορεί να φέρει νόμο στη Βουλή. Αλλιώς δεν έχει καμία δυνατότητα να ανακόψει την πορεία του.
Ο κ. Τατούλης στη συνέχεια της απάντησής του άφησε αιχμές και για τους δημάρχους, ενώ επιτέθηκε και στον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αισθάνεται υπερήφανη που μπόρεσε και ολοκλήρωσε σε σύντομο διάστημα αυτό το έργο, με όλες τις αντιξοότητες, με όλους αυτούς που για χρόνια είχαν την ευθύνη, που σήμερα κόπτονται και τόσα χρόνια δεν έκαναν τίποτα… Όλοι αυτοί που μέχρι χθες σκορπούσαν τα απόβλητά τους στα βουνά, στα ποτάμια και σε αρχαιολογικούς χώρους… Όλοι αυτοί που δεν μπόρεσαν ποτέ να αλλάξουν τη ρότα αυτού του θέματος, και σήμερα λένε ό,τι θέλουν… Η ευθύνη τους, όμως, απέναντι στους πολίτες είναι πάρα πολύ μεγάλη. Τα πρόστιμα έχουν κατανεμηθεί, θα έρθουν στους λογαριασμούς, και αυτοί που σήμερα θέλουν να δυσκολέψουν τα πράγματα, είναι αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν απέναντι στους πολίτες. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει, θα τηρήσει αυστηρά όλες τις πολιτικές που θα βοηθήσουν τη μετατροπή της σε πράσινη Περιφέρεια. Με γνώμονα πάντα την ανάπτυξη και την τουριστική προβολή της περιοχής.
Από εκεί και πέρα, ο κ. Τσιρώνης μπορεί να λέει ό,τι θέλει, έχει άγνοια πολιτικού κινδύνου… γιατί όλοι αυτοί πλέον είναι οι νέοι κομήτες που ο καλός θεός μάς έστειλε εδώ πέρα».
του Κώστα Γαζούλη 

***  Κυβέρνηση και μνημόνιο εγγυώνται για το Μορέα         
     
Η… ΣΤΡΙΓΓΛΑ (ΣΥΡΙΖΑ) ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΡΝΑΚΙ
Το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε τα έργα των αυτοκινητόδρομων ως "λεόντειες συμβάσεις" υπέρ των εργολάβων. Στα τέλη του 2015 φέρνει άρον άρον στη Βουλή νέα σύμβαση παραχώρησης, που, αν μη τι άλλο, εγγυάται ότι η εταιρεία "Μορέας" δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει προβλήματα στη χρηματοδότησή της για την ολοκλήρωση του έργου.
Βέβαια, η κυβέρνηση Τσίπρα βρήκε το έργο και τις συμβάσεις του και μέχρι ενός σημείου δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό. Άλλο τα χρόνια του "δεν πληρώνω" κι άλλα τα χρόνια της κυβέρνησης
Πάντως, σύμφωνα και με δημοσιεύματα, χωρίς σημαντικά για τη συνολική κατανόηση της συμφωνίας επανεκκίνησης του «Μορέα» στοιχεία, όπως οι αποζημιώσεις που θα δοθούν στον παραχωρησιούχο και τον κατασκευαστή ή το νέο χρηματο-οικονομικό μοντέλο, κατατέθηκε την Κυριακή στη Βουλή η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης. Απ’ όσα έχουν γίνει γνωστά φαίνεται ότι:
•Το Δημόσιο δέχεται να καταβάλει έως 330 εκατ. ευρώ ως επιπρόσθετη επιδότηση λειτουργίας, σε περίπτωση που τα έσοδα του παραχωρησιούχου εξακολουθούν να είναι χαμηλότερα από τα αναμενόμενα. Η επιδότηση αυτή θα δοθεί πλέον των 199 εκατ. ευρώ που έχουν συμφωνηθεί με την αρχική σύμβαση παραχώρησης του 2007.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η πρόσθετη επιδότηση λειτουργίας δε θα βασίζεται μόνο στα έσοδα από τα διόδια, αλλά θα συνυπολογίζονται και τα λειτουργικά έξοδα, χωρίς αυτά να εγκρίνονται από το Δημόσιο. Επίσης, ο ΦΠΑ της πρόσθετης επιδότησης βαρύνει το Δημόσιο.
•Το Δημόσιο δέχεται να καταβάλει το υπόλοιπο της χρηματοδοτικής συμβολής του στο έργο (51 εκατ. ευρώ) σε δύο δόσεις, πριν από την ολοκλήρωση του έργου τον Αύγουστο του 2016.
•Ο παραχωρησιούχος παραιτείται από απαιτήσεις αποζημιώσεων ύψους 106 εκατ. ευρώ. Μόνο που πουθενά δεν αναφέρεται... πόση είναι η αποζημίωση που θα λάβει, αφού το υπουργείο Υποδομών δεν έκρινε σκόπιμο να επισυνάψει τις συμφωνίες αποζημίωσης του παραχωρησιούχου και του κατασκευαστή. Να σημειωθεί ότι από τα έγγραφα που κατατέθηκαν στη Βουλή λείπει και το παράρτημα που αφορά στο χρηματο-οικονομικό μοντέλο της αναδιάρθρωσης της σύμβασης.
Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, η συμφωνία προβλέπει κλιμακωτές εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 70% στα διόδια που καταβάλλουν οι συχνοί χρήστες του αυτοκινητόδρομου, ενώ περιλαμβάνει τη δέσμευση ότι δε θα πληρώνουν διόδια οι κάτοικοι που μετακινούνται εντός των ορίων του Δήμου τους, όταν δεν υπάρχει παράλληλο οδικό δίκτυο.
Επίσης, τόνισε ο υπουργός Υποδομών, ο παραχωρησιούχος δεσμεύεται να χρηματοδοτήσει μελέτες έργων στη Μεσσηνία ύψους 10 εκατ. ευρώ, όπως ανάφερε και χθες το "Θ" (Καλό Νερό- Τσακώνα, Καλαμάτα - Πύλος).
Όπως τόνισε, παραχωρησιούχος και κατασκευαστής θα λάβουν συνολική αποζημίωση 79 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι επί υπουργίας του κ. Σουφλιά είχε δοθεί άλλη αποζημίωση 70 εκατ. ευρώ λόγω εξάμηνης καθυστέρησης υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης.
Πάντως, μόνο ντροπή για τη Βουλή και την κυβέρνηση θα έπρεπε να αισθάνεται κανείς για τον τρόπο με τον οποίο αναμένεται να ψηφιστεί, μεταξύ των άλλων προαπαιτούμενων και με κατεπείγουσα διαδικασία, η τροποποίηση της σύμβασης για τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας (και κλάδος Λεύκτρου-Σπάρτης). Η συμφωνία τροποποίησης της σύμβασης πήγε στη Βουλή χωρίς υπογραφές και ημερομηνία! Το επισημαίνει η ίδια η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής στην έκθεση επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.
Γράφει χαρακτηριστικά η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής στην έκθεση επί του νομοσχεδίου: «Σημειώνεται ότι, κατά τη διατύπωση του προς ψήφιση άρθρου, “το κείμενο της Συμφωνίας Τροποποίησης προσαρτάται ως Παράρτημα Α του παρόντος νόμου και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του παρόντος άρθρου”. Δεδομένου, όμως, ότι από το κατατεθέν κείμενο της συμφωνίας, το οποίο προσαρτάται στο παρόν, ως Παράρτημα Α μετά των Παραρτημάτων του, ελλείπουν ορισμένα στοιχεία, όπως η ημερομηνία υπογραφής και οι υπογραφές των συμβαλλομένων, χρήζουν δε διόρθωσης τα στοιχεία του εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου, αυτό αποτελεί, μάλλον, σχέδιο συμφωνίας»! Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Υποστήριξε ότι δεν καταλάβαινε τι έκανε, αλλά έκλεβε μόνο πράγματα αξίας…

-  Τα σπίτια στους Γαργαλιάνους είχε «ρημάξει» ένας τοξικομανής το 2011 και χθες δικάσθηκε σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σε κάθειρξη 5 ετών. Από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε δικασθεί σε κάθειρξη 6 ετών. Τον Απρίλιο του 2011, λίγο πριν από τις 10.00 το βράδυ, μπήκε από την κεντρική πόρτα του σπιτιού που δεν ήταν κλειδωμένη, αλλά η ιδιοκτήτρια ήταν μέσα, όπως κατέθεσε η ίδια, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή. Μάλιστα, είπε ότι στην περιοχή ξέρουν ότι κάνει χρήση ναρκωτικών και εκείνο το βράδυ φαινόταν ότι δεν είναι καλά. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους μπήκε στο σπίτι γείτονά του, όταν βρισκόταν μόνη της η ηλικιωμένη μητέρα του σε αναπηρικό καρότσι και μπροστά της άρχισε να ψάχνει, ενώ αφαίρεσε χρήματα που βρήκε στην κρεβατοκάμαρα. Ένα μήνα μετά, τον Αύγουστο, κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπήκε σε σπίτι και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο και 1.600 ευρώ. Σε πλακάκι του μπάνιου, όμως, είχε αφήσει παλαμικό αποτύπωμα κατά την προσπάθειά του να μπει από το παραθυράκι, το οποίο βρήκε η Αστυνομία και το ταυτοποίησε με το δράστη. Λίγες ημέρες αργότερα, πάλι κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπήκε ξανά στο ίδιο σπίτι, αυτή τη φορά από ανασφάλιστο παράθυρο της κουζίνας και έκλεψε ένα φορητό υπολογιστή και δύο πιστωτικές κάρτες. Και σε αυτή την περίπτωση άφησε τα δαχτυλικά του αποτυπώματα την ώρα που έμπαινε στο σπίτι. Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι τότε έκανε χρήση ηρωίνης και δεν καταλάβαινε τι έκανε, ωστόσο το δικαστήριο δε δέχτηκε να του αναγνωρίσει ελαττωμένο καταλογισμό, καθώς ήξερε τι έπαιρνε από τα σπίτια στα οποία έμπαινε.  Β.Β. - 

***  Αποκάλυψη! Εδώ θα χτυπήσει η Ρωσία την Τουρκία…
edwthaxtipisoun
~  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του voicenews.gr, η Ρωσία θα χτυπήσει την Τουρκία, σύμφωνα με τους Ρώσους. Αυτό, μάλιστα, που θέλουν να πετύχουν οι Ρώσοι είναι να καταστρέφουν το μεγαλύτερο έργο στη Μέση Αντολή και να αποδεσμευτούν κατ’αυτόν τον τρόπο δι.κυβ. νερού που οι Τούρκοι παρακρατούν με παράνομα μέσα, στερώντας τα βασικά από τη Συρία. Μάλλον, πρόκειται για το μεγαλύτερο χτύπημα στη σύγχρονη ιστορία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να πούμε, 40 πολεμικά πλοία, Τούρκων και Ρώσων, όπως επίσης και υποβρύχια υπό πολεμικό συναγερμό σε Μαύρη Θάλασσα, Μεσόγειο και Κασπία.

*** Ντοκιμαντέρ σοκ! «Μέρκελ πάρε τα αρ@ίδια μας»! (ΒΙΝΤΕΟ)
merkkel
~  Ένα νέο ντοκιμαντέρ του πασίγνωστου δημοσιογράφου Paul Mason βγήκε στο φως της δημοσιότητας!
Το ντοκιμαντέρ έχει όνομα “This is a coup”, αποτελείται από τέσσερα επεισόδια και αναφέρεται στην 7μηνη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους εταίρους μέχρι και τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου.
Το www.voicenews.gr εξασφάλισε το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ στο οποίο παρουσιάζεται η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και οι πρώτες του συγκρούσεις με την Τρόϊκα.
Δείτε το βίντεο  ,    Field of Vision - #ThisIsACoup Episode 1 | "Angela, Suck Our Balls"  
https://youtu.be/uTClMptZJE0  .-

***  Έκτακτο: Τα Σκόπια αλλάζουν το όνομα Μακεδονία
gromk
~  Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 παραθέτει οι Ελλάδα με συμβούλους τις απόψεις της σχετικά με την ονομασία "Μακεδονία". Τα Σκόπια "σφύριζαν" κλέφτικα. Τώρα το 2015 για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr είναι "ανοιχτοί" σε πιθανή αλλαγή του ονόματος " Μακεδονία" αρκεί να περάσει και να εγκριθεί από τον λαό των Σκοπίων. Στην συνέντευξη του στη Guardian είπε: "Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε διαλογο με την Ελλάδα προκειμένου να βρούμε μια λύση και αν βρούμε μια λύση θα πρέπει να πάμε στους πολίτες και να οργανώσουμε δημοψήφισμα. Μέσα από το διάλογο πρέπει να βρούμε μια λύση και μετά από αυτό πρέπει να ρωτήσουμε τους πολίτες: είναι αυτό σωστό ή λάθος;". Η συνέντευξη του πάντως έχει και μια δόση ειρωνείας αν αναγνώσουμε καλά πως πρόκειται να θέσει το ερώτημα. Ευελπιστούμε σε δίκαια και τελική λύση του ζητήματος.
grgua

***  Βόμβα Τσίπρα! Δεν πήρα γενναίες αποφάσεις…
tsiprasmetaniomenos
~  Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, o Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται μετανιωμένος σχετικά με το γεγονός ότι άργησε να πάρει «πιο γενναίες αποφάσεις» κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και πριν την υπογραφή του νέου προγράμματος στήριξης, σε δηλώσεις που προέβη αναφορικά με το ντοκιμαντέρ «ThisIsACoup» που ετοίμασε ο βρετανός δημοσιογράφος του Channel 4 Πολ Μέισον.
«Νομίζω πως χάσαμε χρόνο. Στο τέλος μας τελείωσαν τα χρήματα και οι δυνάμεις. Αν το ήξερα αυτό, θα είχα πάρει πιο γενναίες αποφάσεις από την αρχή», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ έσπευσε να τονίσει: «Η καρδιά μου έλεγε να αρνηθώ τις προτάσεις των εταίρων, όμως το μυαλό μου έλεγε πως έπρεπε να βρούμε μια λύση, καθώς διαφορετικά οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές για την ελληνική οικονομία. Αν είχα φύγει εκείνη τη νύχτα, θα ήμουν ήρωας για μια βραδιά ή δύο, ίσως τρεις, αλλά θα ήταν καταστροφικό για τις επόμενες ημέρες και νύχτες αυτό. Όχι μόνο για μένα, αλλά για την πλειοψηφία των Ελλήνων. Αν έφευγα θα κατέρρεαν οι τράπεζες και η οικονομία. Η Ελλάδα είναι η «μοναδική χώρα στον κόσμο» που πληρώνει τους πιστωτές της με το «αίμα» της».

***  Ο Πούτιν κλιμακώνει τον πόλεμο στην Τουρκία! Νέες κυρώσεις από τη Ρωσία
putinxaritomenies
~   Όπως όλα δείχνουν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, δεν είναι διατεθειμένος να ξεχάσει την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία καθώς, ετοιμάζει νέο οικονομικό χτύπημα εναντίων της γειτονικής χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, το Υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης της Ρωσίας έχει ήδη συντάξει τον κατάλογο με τις κυρώσεις, που πρόκειται να επιβάλει στην τουρκική οικονομία, οι οποίες έχουν ως εξής:
  • Διακοπή όλων των ροών χρήματος ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία, ενώ παράλληλα επιβάλλεται η διακοπή όλων των εμπορικών - οικονομικών δραστηριοτήτων μεταξύ των κατοίκων των δύο χωρών.
  • Ακύρωση όλων των τρεχόντων συμφωνιών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, μεταξύ των δύο χωρών, που έχουν ημερομηνία μεταγενέστερη της 10ης Δεκεμβρίου.
  • Διακοπή των διαδικτυακών κρατήσεων από Ρώσους πολίτες, σε τουρκικά ξενοδοχεία.
***  Δήλωση ΣΟΚ για Τσίπρα: Είναι τρελός ο άνθρωπος; (ΒΙΝΤΕΟ)
tsitsipras
~  Άστραψε και βρόντηξε ο Α. Κανάκης από το πλατό της εκπομπής "Ράδιο Αρβύλα", με αφορμή την πορεία της χώρας ή το "ξεπούλημα" της όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Ο Α. Κανάκης δήλωσε έξαλλος σχετικά με την πώληση των κόκκινων δανείων, αλλά και με την "δωρεά", στην ουσία, των ελληνικών αεροδρομίων στη Γερμανία, χαρακτηρίζοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ως «τρελό».
Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της εκπομπής ο Α. Κανάκης ανέφερε τα εξής: «Είμαι αγανακτισμένος σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, τα 14 αεροδρόμια. Η χώρα μας έχει βγει στο σφυρί, ξεπουλάμε κανονικά την πατρίδα μας», συμπληρώνοντας ότι: «Είναι τρελός ο άνθρωπος;».
Το voicenews.gr έψαξε και βρήκε το απόσπασμα της εκπομπής, το οποίο μπορείτε αν παρακολουθήσετε στην συνέχεια.
Video  :  Αγανακτισμένος ο Κανάκης με Τσίπρα: «Είναι τρελός;» , https://youtu.be/N7sJqxgisd0 .-

*** Τρόμος! Τεράστιο καβούρι κυκλοφορεί ελεύθερο και τρώει μικρά ζώα! (ΕΙΚΟΝΕΣ)
kkkavouri
~  Μία βρετανίδα ραδιοφωνική παραγωγός βρήκε ένα τεράστιο τροπικό καβούρι στεριάς, σε ντοκιμαντέρ που έκανε σε νησί στον Ατλαντικό!
Αρχικά είχε αποφασίσει να αφήσει ελέυθερο το γιγαντιαίο καβούρι που κατά βάση τρέφεται με καρύδες αλλά μετά από αντιδράσεις των συμπολιτών της αποφάσισε να μην το πράξει. Τα καβούρια αυτά μπορούν και σκαρφαλώνουν σε δέντρα και να σπάνε με τις πολύ δυνατές τους δαγκάνες τις καρύδες ενώ επίσης κυνηγούν μικρά τρωκτικά και αρουραίους.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχει συλλέξει το www.voicenews.gr το «καβούρι της ξηράς» μπορεί να φτάσει έως και τα 4 κιλά αλλά και τα 60 εκατοστά μήκος.
kavvvouri
kavouriii

***  Δείτε που θα έχει πολικό ψύχος και χιόνια…
xionia
~  Είναι σχεδόν σίγουρο πως σήμερα το βράδυ θα έχουμε τις πρώτες χιονοπτώσεις για φέτος στην Ελλάδα! Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του www.voicenews.gr από απόψε το βράδυ μέχρι και αύριο το πρωί προβλέπονται χιονοπτώσεις σε πεδινές, ημιορεινές και ορεινές περιοχές της χώρας.
Ειδικότερα στη Θεσσαλία σε περιοχές με πάνω από 300 μέτρα υψόμετρο, στη Στερεά Ελλάδα σε περιοχές με πάνω από 500 μέτρα και στην Πελοπόννησο σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 700 μέτρα. Νιφάδες αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη αλλά και χιονόνερο η ασθενής χιονόπτωση στην Αθήνα.

***   Οι κοινωνικές συνέπειες της «αχρήματης κοινωνίας»
ta
~   Η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να οδηγήσει τους καταναλωτές στην αποκλειστική χρήση πιστωτικών καρτών στις συναλλαγές, πριμοδοτώντας με φοροαπαλλάγή τα ποσά που δαπανήθηκαν για αγορές αγαθών και υπηρεσιών μέσω πλαστικού χρήματος, αποτελεί, απλώς, ένα ακόμη βήμα προς την λεγόμενη «αχρήματη κοινωνία».
Με το πρόσχημα και την δικαιολογία την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, και αυτή η κυβέρνηση δημιουργεί τις προϋποθέσεις και δρομολογεί τις εξελίξεις προς μία κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει… «μετρητό» στα χέρια των πολιτών, αλλά κάρτες για κάθε ανάγκη.
Το πρώτο και, οπωσδήποτε σημαντικό, που σκέφτονται οι πολέμιοι της εφαρμογής ενός τέτοιου μέτρου, δεν είναι άλλο από την άποψη ότι όλοι μας θα είμαστε έρμαια και όμηροι των διαθέσεων του τραπεζικού συστήματος και των παρασκηνιακών παιχνιδιών του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Με άλλα λόγια, η επιβίωσή, η ικανοποίηση ακόμη και των στοιχειωδών- βασικών αναγκών μας θα εξαρτάται από το αν οι τράπεζες θα είναι ανοιχτές, ή θα δέχονται το μαγικό κομματάκι πλαστικού το οποίο θα… γεμίζει το πορτοφόλι μας.
Άλλωστε, αυτό αποδείχτηκε και με το « κάπιταλ κοντρόλ» που επεβλήθη, από το οποίο διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν κάποια χρήματα στο σπίτι κατάφεραν να κινηθούν πιο άνετα και να υποστούν τους περιορισμούς στις αναλήψεις, αλλά ούτε και την ταλαιπωρία στις ουρές των απεγνωσμένων έξω από τα κατά τόπους τραπεζικά υποκαταστήματα.
Πέραν, όμως της συγκεκριμένης διάστασης της οικονομικής ομηρίας, κανείς δεν έχει ασχοληθεί και με τις κοινωνικές διαστάσεις της εφαρμογής του μέτρου.
Και δεν θα αναφερθώ σε όσους συμπληρώνουν το οικογενειακό τους εισόδημα ασχολούμενοι με πάρεργα, παράλληλες δουλειές κλπ, από τις οποίες πληρώνονται με τα κοινώς λεγόμενα «μαύρα». Δηλαδή χωρίς απόδειξη και τα οποία ως έναν βαθμό είναι το αποκαλούμενο» λιπάκι» των ελλήνων μαζί με την πώληση ελαιολάδου, μελιού, κρασιού και ότι άλλο προσφέρει η οικογενειακή παραγωγή, σε φίλους και γνωστούς.
Αυτοί, το πολύ- πολύ να δυσκολευτούν ακόμη περισσότερο στην κάλυψη των αναγκών τους και την τακτοποίηση των οικονομικών τους εκκρεμοτήτων έναντι των τραπεζών και των δημοσίων υπηρεσιών.
Επίσης, δεν αναφέρομαι στην εκκλησία που από τον οβολό που ρίχνει ο κάθε πιστός στο παγκάρι συντηρεί φτωχές οικογένειες και διανέμει συσσίτια.
Αναφέρομαι, σε όλους εκείνους που λόγω συνθηκών, ή επιλογής ζουν στο περιθώριο και καθημερινά εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην φιλευσπλαχνία του πλησίον τους προκειμένου να ζήσουν, ή ακόμη και να ικανοποιήσουν τα πάθη στα οποία παραμένουν δέσμιοι.
Αναφέρομαι στους πλανόδιους μικροπωλητές, τους κάθε λογής πραγματικούς, ή παρουσιαζόμενους αναξιοπαθούντες: Τα παιδιά των φαναριών, όσους καθαρίζουν βιτρίνες, τις οικιακές βοηθούς, τις πόρνες (και όσες εργάζονται σε νόμιμους οίκους), τους τοξικομανείς που είναι διατεθειμένοι να κάνουν οτιδήποτε προκειμένου να εξασφαλίσουν την επόμενη δόση τους, και κάθε λογής ανθρώπους που την επόμενη ημέρα της αχρήματης κοινωνίας θα βρεθούν νηστικοί, άστεγοι και σε βαθιά απόγνωση.
Όλοι αυτοί δεν έχουν ούτε κάρτες, ούτε κόβουν αποδείξεις για την ελεημοσύνη που παίρνουν.
Σε ένα κράτος όπου οι δομές της πρόνοιας είναι ανύπαρκτες και τα μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης βρίσκονται στα συρτάρι αποτελώντας ευχολόγια, δεδομένου ότι οι συνθήκες της κρίσης δεν επιτρέπουν της υλοποίησή τους, οι αλλαγές της επόμενης μέρας θα έχουν επιπτώσεις και στον υπ’ αριθμόν ένα φόβο του κόσμου… Την εγκληματικότητα.
Μέχρι στιγμής κανείς εκ των αρμοδίων φορέων του κρατικού μηχανισμού δεν έχει ασχοληθεί τόσο με την μετάλλαξη που θα επιφέρει στο έγκλημα μία κοινωνία χωρίς ζεστό χρήμα, όσο και με την αύξηση των επιμέρους δεικτών της όπως οι κλοπές, ή οι βιασμοί.
Διότι, πολλοί από τους ανήκοντες στις προαναφερόμενες κοινωνικές ομάδες, το πιθανότερο είναι να στραφούν στην παρανομία για να καλύψουν τις ανάγκες τους, όποιες και αν είναι αυτές.
Και βέβαια, οι Αρχές δεν θα κληθούν να αντιμετωπίσουν επαγγελματίες του χώρου της παρανομίας, ούτε κακοποιούς με εγκληματικά ένστικτα, απλά απεγνωσμένους φτωχοδιάβολους που θα κλέβουν για να φάνε, να ντυθούν να κρατήσουν ζεστά τα παιδιά τους, ή απλώς να βρουν γιατρειά στα πάθη τους και στις ορμές τους.

***    Τσίπρας για hot spots: Εμείς εκπληρώνουμε την ευρωπαϊκή μας υποχρέωση   
Για την πορεία εργασιών στις υποδομές των hot spots
Τσίπρας για hot spots: Εμείς εκπληρώνουμε την ευρωπαϊκή μας υποχρέωση
Το μήνυμα ότι η Ελλάδα σε δύσκολες συνθήκες κατάφερε να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της και πως είναι σειρά τώρα των άλλων ευρωπαϊκών κρατών-μελών να υλοποιήσουν τις δικές τους υποχρεώσεις, όπως είναι και υποχρέωση της Τουρκίας να συνδράμει ουσιαστικά ώστε να μειωθούν οι ροές, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Χίο, όπου διαπίστωσε την πορεία του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού, με δηλώσεις του προτού αναχωρήσει για τη Λέρο.
«Η Ελλάδα σήμερα εκπληρώνει την βασική της υποχρέωση απέναντι σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρόβλημα. Την υποχρέωση που έχει να διαχειριστεί με ανθρώπινο τρόπο τις τεράστιες αυτές ροές προσφύγων και μεταναστών, στα νησιά πρώτης υποδοχής, και, ταυτόχρονα, με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, να ταυτοποιεί το σύνολο των προσφύγων, που πατούν το πόδι τους σε ευρωπαϊκό έδαφος», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που βλέπει «πως καταφέραμε μέσα σε στενά χρονικά πλαίσια και παρά τις αντίξοες συνθήκες, τόσο σε ό,τι αφορά τις υψηλές ροές, όσο, όμως, και σε ό,τι αφορά με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, να αντεπεξέλθουμε στην υποχρέωση μας» και ευχαρίστησε ιδιαίτερα άνδρες και γυναίκες του στρατού, της ελληνικής αστυνομίας, αλλά και των τοπικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και εθελοντές, απλούς πολίτες, «που έπραξαν το πατριωτικό τους καθήκον, αλλά και το ανθρώπινο καθήκον, απέναντι σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται».
«Έχω την αίσθηση», τόνισε, «ότι η Ελλάδα, σε δύσκολες συνθήκες, κατάφερε να αντεπεξέλθει και να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της" και υπογράμμισε ότι "είναι τώρα σειρά και των άλλων ευρωπαϊκών κρατών να υλοποιήσουν τις δικές τους υποχρεώσεις».
Ειδικότερα ο κ. Τσίπρας ανέφερε:
-Πρώτα από όλα να προχωρήσουν οι διαδικασίες της μετεγκατάστασης. «Έχουμε αποφασίσει, 66.000 πρόσφυγες που αναλογούν στην Ελλάδα να μετεγκατασταθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως χώρες του Κέντρου και του Βορρά, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν προχωρήσει παρά μονάχα πολύ λίγες μετεγκαταστάσεις, κάτω από 100. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν υλοποιηθεί οι δεσμεύσεις από την πλευρά των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να υποδεχτούν πρόσφυγες», επισήμανε.
-Δεύτερον, σημείωσε ο πρωθυπουργός, «θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βάση τις συμφωνίες επανεισδοχής που έχει υπογράψει με τρίτες χώρες, για την επιστροφή, σε αυτές τις χώρες, μεταναστών που δεν έχουν το δικαίωμα, δεν χαρακτηρίζονται ως πρόσφυγες και δεν μπορούν να περάσουν στην Κεντρική Ευρώπη».
-Τρίτον, «θα πρέπει άμεσα να ελεγχθεί το αποτέλεσμα της συμφωνίας που έγινε ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία». Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι μία συμφωνία που και εμείς τη χειροκροτήσαμε» και πως «από την άλλη πλευρά, όμως, υποχρέωση της Τουρκίας είναι να συνδράμει ουσιαστικά ώστε να μειωθούν οι ροές. Βεβαίως και πρέπει να δοθούν χρήματα», είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «τα χρήματα αυτά πρέπει να πάνε στους ανθρώπους που βρίσκονται στην άλλη πλευρά, στις εγκαταστάσεις εκεί  για να έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες». Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε ότι βεβαίως και πρέπει να βοηθηθεί η Τουρκία, αλλά και η Τουρκία πρέπει ταυτόχρονα να βοηθήσει, ώστε να μειωθούν οι ροές, «πράγμα που θα σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και με ανθρώπινο τρόπο και με αξιοπρέπεια τους ανθρώπους που έρχονται εδώ». Διότι, όπως εξήγησε, όταν, καθημερινά, έχουμε ροές των μεγεθών 10-15.000 δεν είναι εύκολο κανείς να αντεπεξέλθει.
Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι τα νησιά μας έχουν βρεθεί σε μια δύσκολη, ιστορικά, συγκυρία, «να παίρνουν στις πλάτες τους το βάρος όλης της Ευρώπης, θα έλεγα της ανθρωπότητας, διότι βρισκόμαστε σε πρωτοφανείς ροές, μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο». Τέλος, ευχαρίστησε εκ νέου και συνεγχάρη τις τοπικές αρχές, τους απλούς πολίτες, τον λαό των νησιών μας, τους νησιώτες μας, βεβαίως και το Λιμενικό που σώζει καθημερινά εκατοντάδες ζωές στο Αιγαίο. «Ένα Αιγαίο που δεν θα πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι θα είναι ένας υγρός τάφος, αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε ώστε να γίνει θάλασσα συνεργασίας, ειρήνης και αλληλεγγύης», υπογράμμισε.

***   Βασίλης Οικονόμου: Είπαν αν ξαναπατήσω στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν 
Επίθεση κρανοφόρων
 Βασίλης Οικονόμου: Είπαν αν ξαναπατήσω στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν
Ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, που χθες είχε μεταφερθεί στον Ερυθρό Σταυρό μετά από επίθεση αγνώστων σε εστιατόριο στα Εξάρχεια, εξήλθε από το νοσοκομείο αργά το βράδυ.
Περιγράφοντας το περιστατικό σε δημοσιογράφους, ο κ. Οικονόμου είπε ότι είχε κάτσει μόλις δέκα λεπτά όταν «ήρθαν δέκα «κύριοι» με τις κουκούλες και τα κράνη τους μέσα στο μαγαζί και άρχισαν να με βαράνε» και ότι «στο τέλος είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν».
Το επεισόδιο έλαβε μέρος κοντά στο γραφείο του βουλευτή, ο οποίος καταδίκασε το συμβάν λέγοντας, «Εδώ πέρα μιλάμε για καταστάσεις πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουν άπαντες, από την κυβέρνηση, από όλα, ότι δεν επιτρέπονται αυτές οι συμπεριφορές. Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορεί να έχουμε άβατα στην πόλη, στην Αθήνα, όπου κάποιοι με κουκούλες ως καταδρομείς αθλιότητας χτυπάνε όχι τον βουλευτή, αλλά τον κάθε άνθρωπο».
Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο σοβαρότερος τραυματισμός ήταν στο κεφάλι του, που «έχουν χτυπήσει πολύ. Όλα τα άλλα είναι θλαστικά».
Το περιστατικό καταδίκασαν νωρίτερα με δηλώσεις τους ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

***  Ο Εθνικός ποιητής της Ελλάδας
Ο Εθνικός ποιητής της Ελλάδας
Ο Διονύσιος Σολωμός, έμελλε να συνδέσει το όνομά του, με τη συγγραφή του ποιήματος «Υμνος εις την Ελευθερίαν», οι πρώτες δύο στροφές του οποίου, έγιναν ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας.
Λάτρης της ποιητικής παράδοσης, ο γεννημένος στη Ζάκυνθο ποιητής, πρωτοπόρησε καλλιεργώντας τη δημοτική γλώσσα και συνδυάζοντάς τη με την Κρητική Λογοτεχνία και το δημοτικό τραγούδι. Πολυγραφότατος, αποτελεί και ως ο Εθνικός μας ποιητής τεράστιο κεφάλαιο για τον πολιτισμό του τόπου, ωστόσο, ήταν ο ίδιος που έλεγε, πως η αναγνώριση του Ύμνου εις την Ελευθερία, λειτούργησε σε βάρος των άλλων σπουδαίων έργων του, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, ο Πόρφυρας, Η Γυναίκα της Ζάκυνθος, Λάμπρος». Φαίνεται εξάλλου πως τόσο τον επηρέασε η συγγραφή του ποιήματος που έμελλε να γίνει ο Εθνικός μας ύμνος, που σχεδόν κανένα από τα έργα που έγραψε μετά δεν ολοκληρώθηκε και δεν δημοσιεύθηκε από τον ίδιο.
Ο Διονύσιος Σολωμός γεννήθηκε στη Ζάκυνθο στις 8 Απριλίου 1798. Πατέρας του ο κόντες Νικόλαος Σολωμός με καταγωγή από οικογένεια Κρητικών προσφύγων, μητέρα του η υπηρέτρια του πατρός του, Αγγελική Νίκλη με ρίζες από τη Μάνη. Ο κόντες Νικόλαος Σολωμός χήρεψε το 1802 από την πρώτη σύζυγό του, με την οποία είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τον Ρομπέρτο και την Έλενα. Ωστόσο, φέρεται να είχε δεσμό με την Αγγελική Νίκλη από νωρίτερα, με την οποία απέκτησε εκτός από τον Διονύσιο και τον Δημήτριο, μετέπειτα πρόεδρο της Ιονίου Βουλής. Αξιοσημείωτο είναι και το ότι το ζευγάρι παντρεύτηκε μόλις την προπαραμονή του θανάτου του Νικόλαου Σολωμού, ώστε τα παιδιά τους να αποκτήσουν τα νόμιμα οικογενειακά τους δικαιώματα.
Υπό τον εποπτεία του δασκάλου του, αβά Σάντο Ρόσι, ο Σολωμός πέρασε μετά το θάνατο του πατέρα του υπό την κηδεμονία του κόντε Διονύσιου Μεσάλα, ο οποίος μετά από έναν χρόνο, τον έστειλε στην Ιταλία για σπουδές. Εκεί, αρχικώς γράφτηκε στο Λύκειο της Αγίας Αικατερίνης στη Βενετία, όπου όμως αντιμετώπισε σημαντικές δυσκολίες, λόγω της αυστηρής πειθαρχίας που επιβαλλόταν στους μαθητές. Ετσι, ο Ρόσι, που είχε ταξιδέψει μαζί του, τον πήρε στην Κρεμόνα όπου και ολοκλήρωσε τις μαθητικές τους υποχρεώσεις. Στα τέλη του 1815 γράφτηκε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Παβίας, από όπου αποφοίτησε δύο χρόνια μετά. Επηρεασμένος από την ιταλική λογοτεχνία – και γνωρίζοντας άριστα την ιταλική γλώσσα, άρχισε να γράφει τα πρώτα του ποιήματα στα ιταλικά. Γρήγορα το έργο του αναγνωρίστηκε, ενώ πλέον ο ίδιος είχε αρχίσει να γοητεύεται και από τον γαλλικό διαφωτισμό.
Επιστρέφοντας στη γενέτειρα του, εντάχθηκε πολύ γρήγορα στους λογοτεχνικούς κύκλους που αναπτύσσονταν ταχύτατα εκείνη την εποχή. Τότε είναι που τον κυριεύει η ιδέα, να συλλέξει δημοτικά τραγούδια από όλα τα μέρη της Ελλάδας, προκειμένου να τα μελετήσει και να ανακαλύψει υλικό που θα εξέλισσε και τη δικό του έργο. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο αντιμετώπισε σημαντικές δυσκολίες, καθώς όχι μόνο δεν μπορούσε να κάνει καλή χρήση της ελληνικής γλώσσας, αλλά και δεν έβρισκε ποιητικά έργα στη δημοτική γλώσσα, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει ως πρότυπο.
Άρχισε να μελετά τα δημοτικά τραγούδια και την κρητική λογοτεχνία, ενώ δειλά – δειλά, έγραφε και τα πρώτα του ποιήματα στα ελληνικά. Ωστόσο η στιγμή που άλλαξε τη ροή του συγγραφικού του έργου, ήταν η συνάντησή του με τον Σπυρίδωνα Τρικούπη, το 1822. Προσκεκλημένος του λόρδου Γκίλφορντ στη Ζάκυνθο, ο Τρικούπης θέλησε να γνωρίσει τον Σολωμό. Στη δεύτερη συνάντησή τους ο Σολωμός τού διάβασε το ιταλικό «Ωδή για την πρώτη λειτουργία». Ο Τρικούπης παρέμεινε σιωπηλός και λίγο μετά του αποκρίθηκε: «Η ποιητική σας ιδιοφυΐα σάς επιφυλάσσει μια διαλεχτή θέση στον ιταλικό Παρνασσό. Αλλά οι πρώτες θέσεις εκεί είναι πιασμένες. Ο ελληνικός Παρνασσός δεν έχει ακόμη το Δάντη του». Μάλιστα ήταν εκείνος που βοήθησε τον Σολωμό στη μελέτη των ελληνικών ποιημάτων, προκειμένου να εξελίξει τη χρήση της ελληνικής γλώσσας.
Ο ύμνος εις την Ελευθερία 
Λένε, ότι ένας ποιητής πρέπει να γράψει πολλά έργα, ακόμη και συλλογές για να καταφέρει να κερδίσει την αναγνώριση. Δεν συνέβη το ίδιο με τον Σολωμό. Τον Μάιο του 1823, ολοκληρώνει τον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν», εμπνευσμένος από την ελληνική επανάσταση του 1821. Το ποίημα δημοσιεύεται στην Ελλάδα το 1824 και ένα χρόνο μετά στην Ευρώπη. Η φήμη του Σολωμού εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα και στην αλλοδαπή.
Το 1828, έχοντας οικονομικές διαφορές με τον αδελφό του Δημήτριο για κληρονομικά ζητήματα, ο Σολωμός μετακόμισε στην Κέρκυρα. Αρκετοί είναι ωστόσο εκείνοι που υποστηρίζουν, ότι ο Σολωμός σχεδίαζε να φύγει από τη Ζάκυνθο, αναζητώντας ένα πιο πνευματικό περιβάλλον, αλλά και την απαραίτητη απομόνωση για να συνεχίσει το έργο του. Εκεί, ξεκίνησε να μελετά τη γερμανική ρομαντική φιλοσοφία και ποίηση, διαβάζοντας τις ιταλικές μεταφράσεις των έργων σπουδαίων συγγραφέων.
Λίγα χρόνια αργότερα, την περίοδο 1833-1838, άλλη μία διαμάχη ξέσπασε στο οικογενειακό του περιβάλλον. Εχοντας αποκαταστήσει τις σχέσεις με τον αδελφό του, βρέθηκε αντιμέτωπος με τον ετεροθαλή αδελφό του από την πλευρά της μητέρας του Ιωάννη Λιονταράκι, ο οποίος διεκδικούσε δικαστικά, τμήμα της πατρικής περιουσίας, με το επιχείρημα ότι ήταν και αυτός τέκνο του κόντε Νικόλαου Σολωμού, αφού η μητέρα του ήταν έγκυος πριν από το θάνατό του. Παρόλο που η κατάληξη της περιπέτειας ήταν ευνοϊκή για αυτόν και τον αδελφό του, η δικαστική διαμάχη οδήγησε σε αποξένωση του Σολωμού από τη μητέρα του, επιλέγοντας παράλληλα να απομακρυνθεί από κάθε έκφραση δημοσιότητας. Οχι όμως και από τη συγγραφική του συνέχεια, η οποία εκφράστηκε μέσα από τα ανολοκλήρωτα ποιήματά του, «Ο Κρητικός», «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», «Ο Πόρφυρας», τα οποία κατά πολλούς, είναι και τα καλύτερα έργα του. Το 1849, βραβεύθηκε με το μετάλλιο του Τάγματος του Σωτήρος
Το τέλος του Διονυσίου Σολωμού ήταν άδοξο. Το 1851 εμφάνισε σημαντικά προβλήματα υγείας,  και μετά και την τρίτη εγκεφαλική συμφόρηση που έπαθε το 1856 δεν έβγαινε καν από το σπίτι. Απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 1857. Η είδηση του θανάτου του μεταφέρθηκε αστραπιαία σε όλη τη χώρα, η οποία τον πένθησε με τιμές.
ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ...
– Τα έργα που ο Σολωμός ξεκινούσε, αλλά άφηνε ανολοκλήρωτα, περιγράφηκαν από τον Κώστας Βάρναλης, με τη φράση «Ο Σολωμός πάντα τα έγραφε, αλλά ποτές του δεν τα έγραψε»
Τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδος αποτελούν οι δύο πρώτες στροφές του ποιήματος “Ύμνος εις την Ελευθερίαν”. Το 1828, ο Νικόλαος Μάντζαρος, κερκυραίος μουσικός και φίλος του Σολωμού, μελοποίησε το ποίημα, με βάση λαϊκά μοτίβα, για τετράφωνη ανδρική χορωδία, αλλά όχι ως εμβατήριο. Έκτοτε ο “Ύμνος εις την Ελευθερίαν” ακουγόταν τακτικά σε εθνικές γιορτές.
– Το 1844 το ποίημα μελοποιήθηκε για δεύτερη φορά από τον Μάντζαρο και υποβλήθηκε στον βασιλέα Όθωνα με την ελπίδα να γίνει δεκτό ως εθνικός ύμνος. Παρά την τιμητική επιβράβευση του Ν. Μάντζαρου με τον Αργυρό Σταυρό του Τάγματος του Σωτήρα και του Δ. Σολωμού με Χρυσό Σταυρό του ίδιου Τάγματος, το έργο διαδόθηκε μεν ως “θούριος” αλλά δεν εγκρίθηκε ως ύμνος.
– Το 1861 ο Υπουργός των Στρατιωτικών ζήτησε από τον Μάντζαρο να συνθέσει εμβατήριο πάνω στον “Ύμνο εις την Ελευθερίαν”. Ο μουσικός μετέβαλε τον ρυθμό του ύμνου του Σολωμού σε ρυθμό εμβατηρίου και το 1864, μετά την ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα, ο “Ύμνος εις την Ελευθερίαν” καθιερώθηκε ως εθνικός ύμνος. Ο εθνικός ύμνος, μαζί με τη μουσική του, τυπώθηκε για πρώτη φορά σε 27 κομμάτια, το 1873, στο Λονδίνο.
– Το ποίημα “Ύμνος εις την Ελευθερία” αποτελείται από 158 τετράστιχες στροφές από αυτές οι 24 πρώτες στροφές καθιερώθηκαν ως Εθνικός Ύμνος, το 1865. Από αυτές οι δυο πρώτες είναι εκείνες που ανακρούονται και συνοδεύουν πάντα την έπαρση και την υποστολή της σημαίας και ψάλλονται σε επίσημες στιγμές και τελετές. Κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης αποδίδονται τιμές χαιρετισμού.

***  Iδεολόγος της ελευθερίας
Iδεολόγος της ελευθερίας
Ο Νίκος Καζαντζάκης γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1883 και ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες λογοτέχνες.
Τα έργα του έγιναν παγκοσμίως γνωστά και από την κινηματογραφική μεταφορά τους, χαρακτηριστικό παράδειγμα  τα έργα του «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» και «Ο Τελευταίος Πειρασμός». Ενώ κατέχει τον τίτλο του πιο πολυμεταφρασμενού Έλληνα συγγραφέα.
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε Νομική και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Παρίσι. Το 1910 εγκαθίσταται στην Αθήνα και ένα χρόνο αργότερα παντρεύεται την Γαλάτεια Αλεξίου, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του.
Το 1912 κατατάσσεται στον στρατό για τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο και υπηρετεί στο ιδιαίτερο γραφείο του πρωθυπουργού Ελ. Βενιζέλου. Η γνωριμία του με τον Άγγελο Σικελιανό το 1914 σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο πνευματικών αναζητήσεων και φυσικά μια μεγάλη φιλία μεταξύ των δύο ανδρών.
Το 1919 ο Ελευθέριος Βενιζέλος τον διόρισε Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Περιθάλψεως με αποστολή τον επαναπατρισμό Ελλήνων από την περιοχή του Καυκάσου. Η θητεία του αυτή του δίνει το έναυσμα και το υλικό για το μυθιστόρημα του «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται». Όμως οι πολιτικές εξελίξεις, η ήττα του Βενιζέλου και η δολοφονία του φίλου του Ίωνα Δραγούμη, τον ωθούν για μία ακόμη φορά μακριά από την Ελλάδα.
Τα επόμενα χρόνια, από το 1923 έως το 1926 ταξιδεύει συνεχώς, επισκέπτεται Σοβιετική Ένωση, Παλαιστίνη, Κύπρο και  Ισπανία και πραγματοποιεί συνεντεύξεις που έμειναν στην ιστορία όπως η συνέντευξη με τον δικτάτορα Πρίμο ντε Ριβέρα και τον Μπενίτο Μουσολίνι.
Το 1924 φυλακίζεται επειδή είχε αναλάβει την πνευματική ηγεσία μιας κομμουνιστικής οργάνωσης δυσαρεστημένων προσφύγων.
Το 1926 διαλύεται ο γάμος του με την Γαλάτεια και ο δεύτερος γάμος του λαμβάνει χώρα το 1945, μετά από 21 χρόνια σχέσης με την Ελένη Σαμίου.
Τον Μάιο του 1927 απομονώθηκε στην Αίγινα με σκοπό την ολοκλήρωση της Οδύσσειας.
Το 1930 θα δικαζόταν για αθεϊσμό, για την «Ασκητική». Η δίκη ορίσθηκε για τις 10 Ιουνίου, αλλά δεν έγινε ποτέ. To 1931 επιστρέφει στην Ελλάδα και εγκαθίσταται εκ νέου στην Αίγινα, όπου ανέλαβε τη συγγραφή ενός γαλλοελληνικού λεξικού και μετέφρασε τη Θεία Κωμωδία του Δάντη.
Το 1935 πραγματοποίησε ταξίδι στην Ιαπωνία και την Κίνα εμπλουτίζοντας τα ταξιδιωτικά του κείμενα. Το 1938 ολοκλήρωσε την Οδύσσεια, ένα επικό ποίημα στα πρότυπα της Οδύσσειας του Ομήρου.
Κατά την περίοδο της κατοχής, παραμένει απομονωμένος στην Αίγινα. Συνεργάστηκε δε με τον Ιωάννη Κακριδή για την μετάφραση της Ιλιάδας.
Το 1943 ολοκλήρωσε το γράψιμο του μυθιστορήματός του «Ο Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά».
Μετά την αποχώρηση των Γερμανών ανέλαβε την προεδρία της Σοσιαλιστικής Εργατικής Κίνησης, ενώ διετέλεσε και υπουργός της κυβέρνησης του Σοφούλη από τις 26 Νοεμβρίου του 1945 για 3 συνολικά μήνες.
Το Μάρτιο του 1945 προσπαθεί να πάρει μια θέση στην Ακαδημία Αθηνών, αλλά δεν τα καταφέρνει για δύο ψήφους.
Προτάθηκε 3 φορές για το Βραβείο Νόμπελ. Την πρώτη από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και δυο φορές, το 1952 και 1953, απ” τη Νορβηγική Εταιρεία Λογοτεχνών.
Το 1946 διορίστηκε στην UNESCO με αποστολή την προώθηση μεταφράσεων κλασικών λογοτεχνικών έργων, με απώτερο στόχο τη γεφύρωση των διαφορετικών πολιτισμών. Παραιτήθηκε τελικά το 1948, προκειμένου να αφοσιωθεί στο λογοτεχνικό του έργο. Για τον σκοπό αυτό εγκαταστάθηκε στην Αντίμπ της Γαλλίας και εκεί ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο μέρος του πεζογραφικού του έργου.
Από το 1951, η υγεία του κλονίζεται. Χάνει το δεξί του μάτι, ενώ κατά καιρούς εισάγεται στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Φράιμπουργκ για τη θεραπεία της καλοήθους λεμφοειδούς λευχαιμίας που τον ταλαιπωρεί.
Ενώ ο Καζαντζάκης είχε επιστρέψει από την Αντίμπ στην Ελλάδα, η Ορθόδοξη Εκκλησία εκκινούσε τη δίωξή του. Κατηγορήθηκε ως ιερόσυλος, με βάση αποσπάσματα από τον Kαπετάν Mιχάλη και το σύνολο του περιεχομένου του Τελευταίου Πειρασμού (1953), έργο το οποίο δεν είχε ακόμη κυκλοφορήσει στην Ελλάδα.
Το 1954 η Ιερά Σύνοδος με έγγραφό της ζητούσε από την κυβέρνηση την απαγόρευση των βιβλίων του Νίκου Καζαντζάκη. Τελικά η Εκκλησία της Ελλάδος δεν προχώρησε στον αφορισμό του Νίκου Καζαντζάκη, καθώς ήταν αντίθετος σε κάτι τέτοιο ο οικουμενικός πατριάρχης Αθηναγόρας.
Ο «Ζορμπάς» του Καζαντζάκη, εκδόθηκε στο Παρίσι το 1947 και με την επανέκδοση του, το 1954, βραβεύτηκε, ως το καλύτερο ξένο βιβλίο της χρονιάς.
Το 1955, ο συγγραφέας μαζί με τον Κακριδή αυτοχρηματοδότησαν την έκδοση της μετάφρασης της Ιλιάδας, ενώ την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε τελικά στην Ελλάδα ο Τελευταίος Πειρασμός. Τον επόμενο χρόνο, τιμήθηκε με το Βραβείο Ειρήνης στη Βιέννη, ένα βραβείο το οποίο προερχόταν από το σύνολο των τότε Σοσιαλιστικών χωρών.
Τον Ιούνιο του 1957 ταξιδεύει στην Κίνα, προσκεκλημένος της κινεζικής κυβέρνησης. Παθαίνει μόλυνση αλλά προσβάλλεται από ασιατική γρίπη και πεθαίνει τελικά στις 26 Οκτωβρίου 1957 στο Φράιμπουργκ.
Η Ελένη Καζαντζάκη ζήτησε από την Εκκλησία της Ελλάδος να τεθεί η σορός του σε λαϊκό προσκύνημα, επιθυμία την οποία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Θεόκλητος απέρριψε. Η ταφή του έγινε στην ντάπια Μαρτινέγκο, πάνω στα Βενετσάνικα τείχη, διότι η ταφή του σε νεκροταφείο απαγορεύτηκε.
Στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη χαράχθηκε, όπως το θέλησε ο ίδιος, η επιγραφή: Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος.  
ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ... 
– Προτάθηκε 3 φορές για το βραβείο Νόμπελ.
– Δεν κατάφερε να μπει στην Ακαδημία Αθηνών
– Ο Ωνάσης είχε προσφερθεί να διαθέσει αεροσκάφος της Ολυμπιακής για τη μεταφορά της σορού του Καζαντζάκη, όμως δεν κατέστη τελικά εφικτό.
– Η «Οδύσσεια» αποτελείται  από συνολικά 33.333 στίχους και 24 ραψωδίες. Η «Οδύσσεια» είχε φτάσει τους 42.000 στίχους. Αφαίρεσε, όμως, μερικές χιλιάδες ο Καζαντζάκης, γιατί θεωρούσε γούρικο αριθμό το 3.
– Ο Τελευταίος Πειρασμός καταγράφτηκε στον Κατάλογο των Απαγορευμένων Βιβλίων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, το καταργηθέν πλέον Index Librorum Prohibitorum.


***  Αθλητική  ενημέρωση  :
Πρώτος και καλύτερος ο Αρης, την Τετάρτη ΠΑΟΚ και ΑΕΚ
***  ΑΡΗΣ - ΜΠΑΝΒΙΤ  72-53 .- ^ {   Στο EuroCup...  } .-
Διαιτητές: Μαντίλα (Φινλανδία), Μαέστρε (Γαλλία), Ομπκνέζεβιτς (Σερβία)
Τα δεκάλεπτα: 16-17, 33-29, 51-46, 72-53
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Δήμας, Πελεκάνος, Φλιώνης 2, Γουάιτ 12 (2), Γουότερς 6 (2), Δίπλαρος, Ζάρας 5 (1), Χάγκινς 12, Κοέν 10 (1), Μούρτος 5 (1), Σίμτσακ, ΜακΝίλ 20 (4)
ΜΠΑΝΒΙΤ (Ερνάν Σελτσούκ): Ουλουσού 2, Φόρτσον 8, Τζόνσον 20 (2), Σλότερ 2, Γκετσίμ 4, Σίμονς, Βίντμαρ 6, Μόερμαν 6 (2), Γιλντιρίμ, Γιλμάζ, Καρμάικλ 5
***  Σε αναμετρήσεις για τη 10η και τελευταία αγωνιστική τη κανονικής περιόδου στο EuroCup, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (1η)
----------------------

1ος ΟΜΙΛΟΣ
==========

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου
Τέλεκομ Βόννης (Γερμανία)- Ναντέρ (Γαλλία)
Όλντενμπουργκ (Γερμανία)- Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)
Μπιλμπάο (Ισπανία)- Τρέντο (Ιταλία)        
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Μπιλμπάο 7-2 16 --Προκρίθηκε--
Τρέντο 7-2 16 --Προκρίθηκε--
Όλντενμπουργκ 4-5 13
Ολίμπια Λιουμπλιάνα 4-5 13
Ναντέρ 3-6 12
Τέλεκομ Βόννης 2-7 11

2ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου
Αλμπα Βερολίνου (Γερμανία)- Μπρίντιζι (Ιταλία)
Λούντβιχσμπουργκ (Γερμανία)- Λε Μαν (Γαλλία)
Ρέτζιο Εμίλια (Ιταλία)- Γκραν Κανάρια (Ισπανία)     
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Γκραν Κανάρια 7-2 16 --Προκρίθηκε--
Λούντβιχσμπουργκ 6-3 15 --Προκρίθηκε--
Ρέτζιο Εμίλια 6-3 15 --Προκρίθηκε--
'Αλμπα Βερολίνου 4-5 13
Λε Μαν 3-6 12
Μπρίντιζι 1-8 10

3ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου
Νανσί (Γαλλία)- Ουλμ (Γερμανία) 76-80
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου
Σαραγόσα (Ισπανία)- Βενέτσια (Ιταλία)
Βαλένθια (Ισπανία)- Σαρλερουά (Βέλγιο)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Βαλένθια 9-0 18 --Προκρίθηκε--
Σαραγόσα 6-3 15 --Προκρίθηκε--
Ουλμ 4-6 14
Βενέτσια 4-5 13
Σαρλερουά 3-6 12
Νανσί 2-8 12

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (2η)
-------------------------
4oς ΟΜΙΛΟΣ
==========

Tρίτη, 15 Δεκεμβρίου
'Αρης - Μπάνβιτ (Τουρκία) 72-53
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου
Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)- Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)
Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)- Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)             
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

ΑΡΗΣ 7-3 17 --Προκρίθηκε--
Ούνιξ Καζάν 6-3 15 --Προκρίθηκε--
Μπάνβιτ 5-5 15 --Προκρίθηκε--
Τραμπζονσπόρ 5-4 14 --Προκρίθηκε--
Μπούντουτσνοστ 3-6 12
Στεάουα Βουκουρεστίου 2-7 11

5ος ΟΜΙΛΟΣ
==========

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου
Αβτοντόρ Σαρατόφ (Ρωσία)- Ζολνόκι Ολάι (Ουγγαρία)
Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)- ΠΑΟΚ (19:00)
Μπεσίκτας (Τουρκία)- Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης(Ρωσία)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ζενίτ Αγίας Πετρ. 8-1 17 --Προκρίθηκε--
Αβτοντόρ Σαράτοφ 6-3 15 --Προκρίθηκε--
ΠΑΟΚ 4-5 13
Μπεσίκτας 3-6 12
Λιέτουβος Ρίτας 3-6 12
Ζολνόκι Ολάι 3-6 12

 6ος ΟΜΙΛΟΣ
==========

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου
Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)- Γαλατασαράι (Τουρκία)
Κράσνι Βόλγκογκραντ(Ρωσία)- Χαποέλ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)
ΑΕΚ - Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία) (19:00)                    
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Γαλατασαράι 7-2 16 --Προκρίθηκε--
Νεπτούνας Κλαϊπέντα 6-3 15 --Προκρίθηκε
Νίζνι Νόβγκογκραντ 5-4 14 --Προκρίθηκε--
Χαποέλ Ιερουσαλήμ 4-5 13
ΑΕΚ 4-5 13
Κράσνι Βόλγκογραντ 1-8 10
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Τζόρτζεβιτς: «Θέλω τους παίκτες μου συγκεντρωμένους»
Εν όψει Ζαλγκίρις
Τζόρτζεβιτς: «Θέλω τους παίκτες μου συγκεντρωμένους»
~  H συγκέντρωση των παικτών του, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της νίκης, είναι το ζητούμενο για τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, εν όψει της αναμέτρησης της Πέμπτης με την Ζαλγκίρις στο Κάουνας, στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Euroleague.
«Παρά το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες έχουμε προκριθεί στους «16» προσωπικά περιμένω ένα ενδιαφέρον παιχνίδι», είπε αρχικά ο Τζόρτζεβιτς στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague και συνέχισε: Οι αντίπαλοι μας είναι πολύ καλοί. Παίζουν με ένταση και μεγάλη ενέργεια στην έδρα τους. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι` αυτό και θέλω από τους παίκτες μου να είναι συγκεντρωμένοι, προκειμένου να φτάσουμε στη νίκη».
Από την πλευρά του ο Αντώνης Φώτσης, είπε: «Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να πιάσουμε υψηλή απόδοση αν θέλουμε να κερδίσουμε ακόμα ένα παιχνίδι. Μέχρι στιγμής μετράμε τρεις διαδοχικές νίκες στην Euroleague και θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα».   Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Το πανόραμα αγώνων κυπέλλου  Ελλάδας :Απόλλων - ΟΣΦΠ (1-2 τελικό), Παναιγιάλειος - Πλατανιάς (1-0 τελικό), πρόκριση για έξι της Σούπερ Λιγκ
Β' ΦΑΣΗ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
3η αγωνιστική
Αχαρναϊκός-Ηρακλής 0-2

Αναγέννηση Καρδίτσας-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Ηρακλής 2-1-0 7-1 7
2. ΠΑΣ Γιάννινα 1-2-0 3-2 5
-----------------------------------------------
3. Αχαρναϊκός 1-0-2 2-4 3
4. Αναγέννηση Καρδίτσας 0-1-2 0-5 1

2ος ΟΜΙΛΟΣ
3η αγωνιστική
  ~  Εργοτέλης-Πανιώνιος 1-2
Τα  γκόλ  : Οι φιλοξενούμενοι, αν και αδιάφοροι, αφού είχαν ήδη προκριθεί, άνοιξαν το σκορ στο 38΄ όταν, σε «ένα-δύο» με τον Χαλκιαδάκη, ο Καθάριος με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Εργοτέλης κατάφερε να ισοφαρίσει στο 54΄ με πέναλτι που κέρδισε ο Ντος Σάντος και εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος, αλλά στο 75΄ ο Πανιώνιος πήρε πάλι το προβάδισμα, όταν ο Βιγιάλμπα έφυγε μπροστά και πλάσαρε τον Δερμιτζάκη.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Άλμπι
 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Σταύρος Λαμπράκης): Δερμιτζάκης, Στεφάνοβιτς, Γρομητσάρης, Άλμπι, Φουκαράκης, Αυγενικού, Κούρτι, Δωματάς, Ντος Σάντος (87΄ Καμαρά), Κούτρης (82΄ Πίτσος), Γαρεφαλάκης (61΄ Γενιτσαρίδης).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Καθάριος, Μητρόπουλος (64΄ Κόρμπος), Χαλκιαδάκης, Τασουλής (57΄ Μπακασέτας), Βιγιάλμπα, Πατσατζόγλου, Ποζατζίδης, Ντουρμισάι (71΄ Ανσαριφάρντ), Οικονόμου.

~  Ζάκυνθος-Παναιτωλικός 1-0
Το  γκόλ  : 83΄ Κάρδαρη .-
Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Κίτρινες: Καμπούρης, Νίκιτς - Κάπελ, Μπεχαράνο
 ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Τζανλούκα Κολονέλο): Πολίτης, Καμπούρης, Ορφανίδης, Κάρδαρης, Κρολ (83΄ Καραμαλίκης), Βοσνακίδης, Ν. Πέττας (52΄ Ναζίμ), Λέκκας (72΄ Αναστασιάδης), Νίκιτς, Πεχλιβανόπουλος, Κυριακίδης.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Στεφανάκος, Κωνσταντινόπουλος, Κουτρομάνος, Χαντακιάς, Ρουμπουλάκου, Μπεχαράνο, Μήλιος, Ρομέρο, Καμαρά (80΄ Ζαρκάδας), Ουάρντα (64΄ Μπεχαράνο), Βασιλείου (46΄ Κάπελ).
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Πανιώνιος 3-0-0 5-2 9
2. Εργοτέλης 1-1-1 6-6 4
-----------------------------------------------
3. Ζάκυνθος 1-1-1 3-3 4
4. Παναιτωλικός 0-0-3 3-6 0

3ος ΟΜΙΛΟΣ

3η αγωνιστική
Χανιά-Πανθρακικός 17/12
Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ 17/12
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. ΠΑΟΚ 2-0-0 8-2 6
2. Πανθρακικός 1-0-1 1-2 3
3. Χανιά 1-0-1 4-7 3
4. Ολυμπιακός Βόλου 0-0-2 1-3 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ
3η αγωνιστική
Παναχαϊκή-Λεβαδειακός 17/12
Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 17/12
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Παναθηναϊκός 2-0-0 5-1 6
2. Λεβαδειακός 1-0-1 2-3 3
3. Παναχαϊκή 0-1-1 2-3 1
4. Κέρκυρα 0-1-1 1-3 1

5ος ΟΜΙΛΟΣ

3η αγωνιστική
~ Παναιγιάλειος-Πλατανιάς 1-0
Το  γκόλ : Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε στο 43΄ με σουτ ο Ζουνίνιο.
Διαιτητής: Γρατσάνης (Τρικάλων)
Κίτρινες: Φωτιάς, Σταμόγιαννος - Αποστολόπουλος, Πάγκαλος, Ντίνας
 ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Γ. Μαραντάς): Μπαλτιμάς, Γκοτσούλιας (46΄ Σπίνουλας), Φωτιάς, Κολόκας, Σανδραβέλλης, Σταμόγιαννος, Κρισμάρεβιτς, Πέρεθ, Ζουνίνιο (76΄ Ρέλλας), Λινάρδος, Μίλιτς (70΄ Γκουτσίδης).
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ. Παράσχος): Κοκκαλάς, Γκόμες, Ιτούα, Σελίν, Τσιμόντζι, Γκνιάτιτς (46΄ Στανισάβλιεβιτς), Μαχαμάτ (76΄ Ανγκούλο), Γκουνδουλάκης, Τσουράκης, Αποστολόπουλος (46΄ Ντίνας), Πάγκαλος
~ Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός 1-2
Τα γκόλ  : 45΄ + Φουστέρ , στο 52΄ Βαλεριάνου , με τον Φουστέρ ο Ισπανός μεσοεπιθετικός με πλασέ (από θέση οφσάιντ) στο 85΄ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και «σφράγισε» την πρόκριση για τους Πειραιώτες  .- Πάλι η Διαιτησία ΠΑΠΠΑ  έστειλε τον ΟΣΦΠ  στην πρόκριση ...
Διαιτητής: Α. Παππάς (Αθήνας) ,.ΝΤΡΟΠΗ  ΣΤΗΝ στημένη ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ  !
Κίτρινες: Φατιόν, Κονέ - Μποτία, Ντουρμάζ
 ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπ.Τεννές): Αποστολίδης, Πάνος, Βαλεριάνος (79΄ Αρναούτογλου), Γκότοβος, Δεληζήσης, Φατιόν (53΄ Παρπέξ), Ψιάνος, Κονέ, Βάντερσον, Φαρινόλα (68΄ Λαγός), Τζιώρας.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μ.Σίλβα): Καπίνο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Τσιμίκας, Κασάμι, Ζντιέλαρ, Φουστέρ (86΄ Φορτούνης), Πάρντο (68΄ Ντουρμάζ), Κολοβός, Φινμπόγκασον (79΄ Ιντέγε).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Ολυμπιακός 2-1-0 8-3 7
2. Πλατανιάς 1-1-1 5-4 4
3. Απόλλων Σμύρνης 1-0-2 5-6 3
4. Παναιγιάλειος 1-0-2 2-7 3

6ος ΟΜΙΛΟΣ
3η αγωνιστική
~  Λαμία-Βέροια 0-1
Το  γκόλ : στο 6’ με τον Μαγέφσκι
Μήτσιος (Ηπείρου)
Σκόρερ: 6’ Μαγέφσκι
 ΛΑΜΙΑ (Γ. Βαζάκας): Πάππος, Τσόπελας, Καλαϊτζίδης, Κοτσώνης, Λεάντρο, Νατσιόπουλος, Αντωνίου, Ν' Γκουέμ, Αλεξίου, Μπουλούλης (64’ Τζόκιτς), Παπαευθυμίου
ΒΕΡΟΙΑ (Γ. Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Σιόντης, Εντζεγκέλε, Νάστος, Καρακώστας, Μαραγκός, Ιμπραΐμ, Μαγέφσκι (67’ Γιαννούλης), Γεωργιάδης (56’ Νέτο), Κόλα (64’ Ναζλίδης), Ξόμπλιος

~ Καλλιθέα-Ατρόμητος 2-4
Τα  γκόλ  : Το σκορ άνοιξε στο 19’ ο Κούρος και στο 39’ ο Λε Ταλέκ έκανε το 2-0. Στο 40’ Κυβρακίδης έκανε πέναλτι και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αρναρέλλης, ο οποίος μείωσε σε 1-2 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
 και μόλις στο 51’ με τον Μασένα έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Οι πανηγυρισμοί, όμως, δεν κράτησαν πολύ και ένα λεπτό αργότερα ο Μπρίτο με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα και είχαν δίκαιο, καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ! Στο 69’ ο Μάνταλος υπέδειξε το σημείο του πέναλτι, καθώς ο ποδοσφαιριστής της Καλλιθέας Μουχτάρης έκανε χέρι μέσα στην μεγάλη περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ναπολεόνι και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, που τους έδωσε και την πρώτη θέση στον όμιλο.
Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Κόκκινη κάρτα: 40’ Κυβρακίδης
 Σκόρερ: 41’ (πεν.) Αρναρέλλης, 51’ Μασένα/ 19’ Κούρος, 39’ Λε Ταλέκ, 52’ Μπρίτο, 69’ (πεν) Ναπολεόνι
 Καλλιθέα (Λ. Καραδήμος): Μιχελής, Λεβέντης, Τσώνης, Μουχτάρης, Παγώνης, Κατσικόγιαννης, Γκίνι, Τεγούσης (46’ Μπέλης), Μπούζας (71’ Τσίπρας), Αρναρέλλης (78’ Φαρία), Μασένα
 Ατρόμητος (Τρ. Δέλλας): Μπάρκας, Κυβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κούρος, Γοδόι, Μπάλλας, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο (88’ Λημνιός), Μαρσελίνιο (46’ Μπιτολο), Λε Ταλέκ (64’ Ναπολεόνι)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Ατρόμητος 2-1-0 8-4 7
2. Βέροια 2-1-0 4-2 7
-----------------------------------------------
3. Καλλιθέα 1-0-2 4-6 3
4. Λαμία 0-0-3 1-5 0

7ος ΟΜΙΛΟΣ

3η αγωνιστική
Λάρισα-ΑΕΚ 17/12
Πανελευσινιακός-Ξάνθη 17/12
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. ΑΕΚ 2-0-0 7-0 6
2. Λάρισα 2-0-0 5-1 6
-----------------------------------------------
3. Πανελευσινιακός 0-0-2 1-10 0
4. Ξάνθη 0-0-2 0-2 0

8ος ΟΜΙΛΟΣ
3η αγωνιστική
~  Κισσαμικός-Καλλονή 1-2
Τα  γκολ : στο  35΄ Ποσινκοβιτς , Στο 68ο λεπτό Μάρκοβιτς ,  Στις καθυστερήσεις (90+2΄)  πέναλτι με τον Μανούσο .-
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Κίτρινες: Μανούσος
 ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Παντελάκης, Τσερκέζος, Βλάχος (68΄ Μάντζης), Σμίλτος (85΄ Σουμπασάκης), Σελινιωτάκης, Λώττας (78΄ Τσικουδάκης), Μάνιας, Βαττής, Τσοντάκης, Ποσίνκοβιτς.
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Θαλής Θεοδωρίδης): Δαύκος, Ούκα, Κρολ, Γεωργίου, Ευαγγελιδάκης, Χατζηδημητρίου (52΄ Σπυρόπουλος), Καλτσάς, Τσαμπούρης, Μανούσος, Μάρκοβιτς, Μπαργκάν (55΄ Χιντασέλι).

~ Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1
Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)
Σκόρερ: 35’ Φούντας
 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παύλος Δημητρίου): Μέλκας, Στεργιανός, Κιόσε, Κουκόλης, Καψάλης, Ολίσε (69’ Ρούτσης), Ανδρέου, Παπαστεργίου, Ραμίρεζ, Πόποβιτς (80’ Τσομαχασβίλι), Αγγελούδης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σ. Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Τορμένα, Αλόκο, Μουκάμ, Ντουντού, Γουάτο (46’ Χαμντανί), Δημούτσος, Ντε Μπλάσις (46’ Τσοκάνης), Φούντας (79’ Ζησόπουλος), Σκούρτης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Αστέρας Τρίπολης 3-0-0 8-1 9
2. Καλλονή 2-0-1 4-6 6
-----------------------------------------------
3. Πανσερραϊκός 0-1-2 1-3 1
4. Κισσαμικός 0-1-2 2-5 1

Γ' ΦΑΣΗ
 Νοκ-άουτ διπλοί αγώνες με τις 16 ομάδες που θα προκριθούν
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
 Νοκ-άουτ διπλοί αγώνες με τις 8 ομάδες που θα προκριθούν

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
 Νοκ-άουτ διπλοί αγώνες με τις 4 ομάδες που θα προκριθούν

ΤΕΛΙΚΟΣ
 Σάββατο 23 Απριλίου 2016 

«Διπλό» πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ, νίκη - αποκλεισμός για την ΑΕΚ
***  ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ- ΠΑΟΚ  81-88 .- ^Στο EuroCup...
Τα δεκάλεπτα: 23-25, 50-45, 68-64, 81-88
ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ (Αρβιντας Γκρόνσκις): Γιουσκεβίτσιους 15 (4), Λουκάουσκις, Λαπροβίτολα 3 (1), Λαβρίνοβιτς 18 (2), Γκαίλιους 10 (2), Ορελικ 12 (2), Γιαναβίτσιους 5 (1), Καβαλιάουσκας 10, Ρουνκάουσκας, Γκεντράιτις 8, Γκουντάιτις
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Τέπιτς 6, Βασιλειάδης 17 (3), Κακαρούδης 2, Τσόχλας, Δέδας 3 (1), Μαργαρίτης 3 (1), Κώττας, Σχορτσανίτης 23, Ντούβνιακ 9 (3), Μάρκοβιτς 7, Χάτσερ 18 (2)

*** ΑΕΚ-Νεπτούνας  75-71 .- ^ Στο EuroCup...
Τα δεκάλεπτα: 22-19, 33-34, 53-60, 75-71
ΑΕΚ (Σάκοτα): Παπαντωνίου 5, Σάκοτα 5, Χέρστον 9, Μιλόσεβιτς 7, Σκραμπ, Μαυροκεφαλίδης 27 (2), Κάρτερ 10, Σαρικόπουλος 2, Κατσίβελης 1, Καλαμπόκης 7, Μαυροειδής 2.
Νεπτούνας (Αντομάιτις): Γιούινγκ 22, Σικσνιους 4, Μαζέικα 11, Γκιρτζίουνας 5, Μπάντερ 5, Σαρακάουσκας 1, Ζαβάκας 11, Γκραντ 9, Μπιρούτα, Μπουτκεβίτσιους 3.
Ο Παναθηναϊκός υπέγραψε την κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων

 ~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :                    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-01-2015.html .-  
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Δεκεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-02-2015.html .-   ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02    Δεκεμβρίου 2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/02-2015.html  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Δεκεμβρίου  201 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-03-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-04-2015.html  .-  
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015.html .-    
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015_4.html .-  
 ~ Η  Εφημερίδας μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  05  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-05-2015.html .-          
 ~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  05  και  06  Δεκεμβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/05-06-2015.html .-    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 06  Δεκεμβρίου  2015:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-06-2015.html .-  
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  07 Δεκεμβρίου  2015   : http://arfara-kalamata-greece.blog      spot.gr/2015/12/arfara-news-07-2015.html .-    
~ΥΓΕΙΑ (Θέματα υγείας- Τα Βότανα στη ζωή μας -Το φαρμακείο της Φύσης ) 2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/2015.html .-                         
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-08-2015.html .-    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου 2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-09-2015.html .-                 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  10  Δεκεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-10-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA   NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  11  Δεκεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-11-2015.html ,        
~  Η  Εφημνερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  12  Νοεμβρίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-12-2015.html .-
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου 2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/12-13-2015.html .-
 Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 13 Δεκεμβρίου  2015  :   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-13-2015.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-14-2015.html .- 
 Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη 15  Δεκεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-15-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  16 Δεκεμβρίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-16-2015.html .-  
~  ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  16  Δεκεμβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/16-2015.html .-                                                                                                                                                                                                                                               
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4653 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 567 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.480   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   541 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  490. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010    
                                                                                                                                      
 
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   44507 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2695 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2695   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9843  βίντεο   .- 

2 σχόλια:

Stramatios Skoulikaw είπε...

Η ζωή ανήκει στους νέους , δώστε της αξία , ηθικές …..και πνευματικές ….διαστάσεις …. .- Ο νέος χρειάζεται και πρέπει να έχει ήπιο δυναμισμό .- Όταν μια κοινωνία ελεύθερη δεν μπορεί να βοηθήσει τους πολλούς και φτωχούς , τότε δεν μπορεί να σώσει και τους λίγους πλουσίους .- Τον κρατά απ΄ το χεράκι , μην τον πάρει το αεράκι .- Η Ελλάδα είναι ανεπτυγμένη χώρα, Ψωροκώσταινα τέλος .- Η Αγάπη εμπνέει και εμπνέεται , δεν μεταδίδεται .- Πόνος είναι να χάνεις αγαπημένα σου πρόσωπα .- Ο διάλογος είναι αγάπη , είναι δημιουργία ….

Stramatios Skoulikaw είπε...

Η ζωή κάποιου αλλάζει όταν λείπει η αναζήτηση ουσιαστικού νοήματος .- Τα οράματα δεν ΄χουν όριο ηλικίας .- Το μυστικό της ευτυχίας είναι η ελευθερία και το μυστικό της ελευθερίας είναι το θάρρος .- Πρόσεχε , Να φοβάσαι ,τα μπροστινά του καλόγερου , τα πισινά του μουλαριού (ή αλόγου ), και την απόφαση της Δικαιοσύνης .- Η καλοσύνη και η αλήθεια συμβαδίζουν .- Οι άνθρωποι φοβούνται τη γυμνή αλήθεια .-