ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  22  Νοεμβρίου  2015   :
22 Νοεμβρίου
Αποστόλων (Ο΄) Ονησίμου, Φιλήμονος επισκόπου Γάζης, Απφίας, Αρχίππου. Ιερομαρτύρων Κλήμεντος αρχιεπισκόπου Βουλγαρίας, του θαυματουργού και Σισινίου. Μαρτύρων Βαλλεριανού, Κικιλίας και Τιβουρτίου(1) (†230). Στεφάνου, Μάρκου και Μάρκου. Ευφημίας, Χριστοφόρου, Θαλελαίου και Ανθίμου. Αγαπίου του Καππαδόκου, Αγαπίωνος, Θαδδαίου, Μαξίμου του δεσμοφύλακος, Μένιγνος του κναφέως (2) και Προκοπίου του Παλαιστίνου. Οσίων Αββά, Καλλίστου και Μιχαήλ δουκός, του Ρώσου.
(1)Η αγία Κικιλία έζησε τον 3ο αιώνα. Οι γονείς της ήταν ειδωλολάτρες και μάλιστα ευγενείς. Η Κικιλία άκουσε τη διδασκαλία του Χριστού και ζήτησε να βαπτιστεί. Μετά από λίγο καιρό, οι γονείς της την πάντρεψαν με ένα ευγενή νέο, τον Βαλεριανό, ο οποίος υπό την επίδραση της Κικιλίας ασπάστηκε κι αυτός τη χριστιανική πίστη. Μαζί με τον Βαλεριανό προσήλθε στους κόλπους της εκκλησίας και ο αδελφός του ο Τιβούρτιος. Κατά τον διωγμό του Διοκλητιανού η Κικιλία, ο Βαλέριος και ο Τιβούρτιος συνέχιζαν να δηλώνουν την πίστη τους στον Ιησού Χριστό και να ασκούν το φιλανθρωπικό τους έργο. Γι` αυτό τους συνέλαβαν και υπέστησαν την εσχάτη των ποινών, τον θάνατο με αποκεφαλισμό.
(2) Ο άγιος Μένιγνος καταγόταν από την Κολωνία του Ελλησπόντου και έζησε επί βασιλείας Δεκίου. Όταν ξεκίνησε ο διωγμός ο Μένιγνος, αψηφώντας την σκληρή τιμωρία ομολόγησε στην αγορά την πίστη του στον Ιησού και προέτρεψε τους Χριστιανούς να σταθούν πιστοί στον Κύριο και ατρόμητοι στα ασεβή αυτοκρατορικά διατάγματα. Συνελήφθηκε και επειδή δεν θέλησε να ασπαστεί τα είδωλα τον οδήγησαν στον τόπο του αποκεφαλισμού. Έτσι ο άγιος Μένιγνος παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο. 
 Σήμερα 22/11/2015 εορτάζουν:
Άγιοι Φιλήμων ο Απόστολος, Άρχιππος, Ονήσιμος και Απφία, Άγιοι Κικιλία, Βαλεριανός και Τιβούρτιος, Όσιος Αββάς
~
Ὑπομονή...
Ἂν σοῦ συμβεῖ ἀσθένεια σωματική, συμβουλεύει σοφὸς Γέρων, μὴ χάνεις τὴν ὑπομονή σου καὶ μὴ γογγύζεις. Ἂν εἶναι θέλημα Θεοῦ νὰ βασανίζεται τὸ σῶμα σου, γιατί δυσανασχετεῖς; Ἐκεῖνος Δὲ φροντίζει γιὰ σένα; Μήπως μπορεῖς νὰ ζήσεις στιγμὴ χωρὶς τὸ θέλημά Του; Γίνε ὑπομονετικὸς καὶ προσευχήσου νὰ σοῦ δίνει ὁ Θεὸς ὅτι εἶναι συμφέρον τῆς ψυχῆς σου. Αὐτὸ θέλει ἀπὸ σένα.

Ὅταν στὴν ἀῤῥώστια σου οἱ Ἀδελφοὶ δείχνουν τὴν ἀγάπη τους μὲ δῶρα, δέξου τα μὲ εὐγνωμοσύνη καὶ προσευχήσου γι᾿ αὐτούς.

Γεροντικόν

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
 

Ανάμνηση της καταθέσεως της τίμιας κεφαλ....
 
Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του

Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του
 
Αγία Αναστασία η  Ρωμαία, η Οσιομάρτυς

Αγία Αναστασία η Ρωμαία, η Οσιομάρτυς
 
Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσιομάρτυρας

Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσι....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Σμολένσκ

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέ....
 
Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»

Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»
 
***  Οριστική αναβολή στις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία!
      
~ Αναβλήθηκαν οι εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, αφού τα πολλά τεχνικά προβλήματα δεν επέτρεψαν να ξεκινήσει η διαδικασία στις 7 το πρωί όπως ήταν προγραμματισμένο. Μύλος με τους υποψηφίους, βροχή οι καταγγελίες, φιάσκο η διαδικασία.
~ Το λογισμικό του συστήματος δεν λειτούργησε ποτέ. Η εταιρεία από την Τετάρτη είχε κάνει μία προσομοίωση, όμως σε αυτή δεν μπορούσαν να δουν την τεχνική αντοχή του συστήματος. Χθες, όταν επιχειρήθηκε τεχνικός έλεγχος, έγινε κατανοητό ότι το σύστημα δεν θα αντέξει, όπως και έγινε, καθώς δεν λειτούργησε ποτέ. Παράλληλα, υπήρχε πρόβλημα στη μηχανογράφηση, π.χ. είχαν δοθεί ίδιοι κωδικοί σε διαφορετικά εκλογικά κέντρα, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να γίνει σωστά η καταμέτρηση ψήφων. Και πέρα από όλα αυτά, χθες αργά το βράδυ διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να αντικατασταθούν 50 εκλογικοί αντιπρόσωποι.
Μεϊμαράκης: Αναβολή ή αποχωρώ~  Λίγο πριν από τις 9.30 από την Κρήτη, όπου βρίσκεται ακόμη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι αν δεν γίνει δεκτή αυτή η εισήγησή του, θα αποσύρει την υποψηφιότητά του από την κούρσα της διαδοχής. Την άποψη περί αναβολής συμμερίζονται κατά τα φαινόμενα τόσο ο Απόστολος Τζιτζικώστας, όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
- Συνεδρίαση της ΚΕΦΕ
~ Δύο εναλλακτικές εξέτασε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, είτε να αναβληθούν οι εκλογές, είτε η διαδικασία να προχωρήσει χειρόγραφα. Στις 10 τα μέλη της ΚΕΦΕ ψήφισαν για αυτές τις δύο προτάσεις. Πέρα από την τοποθέτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η γενική στάση στα επιτελεία των υποψηφίων φαίνεται πως ήταν ότι πρέπει να αναβληθεί η διαδικασία, καθώς το ζήτημα δεν είναι μόνο χρονικό- αφού έχει καθυστερήσει η έναρξη- αλλά θα δημιουργηθεί πεδίο αμφισβήτησης του αποτελέσματος, που είναι το τελευταίο που θέλει η ΝΔ.
-  Τελικά, μετά από μια περιπετειώδη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ αποφασίστηκε, γύρω στις 10:30 να αναβληθούν οι εσωκομματικές εκλογές.
Γαλάζιος «εμφύλιος» για τις ευθύνες~  Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει γαλάζιος «εμφύλιος» για τις ευθύνες, με τον Γιώργο Κουμουτσάκο και τον Νικήτα Κακλαμάνη να ζητούν παραιτήσεις. Μάλιστα, υπάρχει υποψήφιος που πέρα από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο (γραμματέα του κόμματος και πρόεδρος της ΚΕΦΕ) βάζει στο κάδρο των ευθυνών και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.  Πηγή: iefimerida.gr 
-  Με το «καλημέρα» ξεκίνησαν τα προβλήματα για την ανάδειξη του νέου πρόεδρου της ΝΔ. Λόγω προβλημάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα η ψηφοφορία δεν ξεκίνησε την προγραμματισμένη ώρα, στις 7 το πρωί.
- Τα προβλήματα ξεκίνησαν από το Σάββατο και οι δοκιμές στο τεχνικό κομμάτι διαδεχόταν η μια την άλλη. Ενα ακόμη πρόβλημα που προέκυψε χθες πολύ αργά το βράδυ ήταν ότι έπρεπε να αντικατασταθούν 50 εκλογικοί αντιπρόσωποι.
-  Λίγο πριν από τις 9.30, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι αν δεν γίνει δεκτή αυτή η εισήγησή του, θα αποσύρει την υποψηφιότητά του από την κούρσα της διαδοχής.  Πηγή: iefimerida.gr  .- 
~  Ο Ευ. Μεϊμαράκης, σύμφωνα με φανερές και μυστικές δημοσκοπήσεις, είναι το φαβορί στην κούρσα για την εκλογή του 8ου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και στο επιτελείο του δεν αποκλείουν να «καθαρίσει» από τον πρώτο γύρο. Αντίθετα, στα επιτελεία Απ. Τζιτζικώστα και Κ. Μητσοτάκη -που έχουν ισχυρές πιθανότητες να χτυπήσουν τη δεύτερη θέση- θεωρούν ότι τίποτα δεν έχει κριθεί και ότι πολλά εξαρτώνται από την προσέλευση στις κάλπες. Ο Αδ. Γεωργιάδης από την πλευρά του δηλώνει βέβαιος ότι θα κερδίσει και είναι θέμα εκτίμησης αν πρόκειται για επαγγελματική αισιοδοξία ή κάτι άλλο.
Κυρίαρχη είναι η πρόβλεψη ότι η συμμετοχή θα είναι χαμηλή και σε καμία περίπτωση δεν θα θυμίζει 2009 όταν η ΝΔ ανακοίνωσε ότι ψήφισαν υπέρ Α. Σαμαρά ή Ντ. Μπακογιάννη περισσότεροι από 700.000 πολίτες. Η εικόνα αυτή την Κυριακή θα είναι εντελώς διαφορετική γιατί η αντιπαράθεση μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων κινήθηκε σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο, ενώ το φαβορί, ο Ευ. Μεϊμαράκης, απέφυγε τις πολλές δημόσιες εμφανίσεις αφού “του έβγαινε” όπως έλεγαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του.
Το μονιμότερο του προσωρινού
~  
Ακριβώς επειδή κανένας υποψήφιος δεν έκανε τη διαφορά, γκουρού της γαλάζιας παράταξης θεωρούν ότι οι δελφίνοι “πρώτης εθνικής” (Αβραμόπουλος, Μπακογιάννη, Βορίδης, Ολγα Κεφαλογιάννη) δεν έχουν παραιτηθεί των ηγετικών τους φιλοδοξιών και θα πρωταγωνιστήσουν όταν έρθει η ώρα. Βέβαια, το πότε θα έρθει αυτή η ώρα εξαρτάται από το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, όποτε γίνουν, αλλά και από τη στάση της νέας ηγεσίας.
Ο Ευ. Μεϊμαράκης θεωρείται από αρκετές πλευρές περισσότερο μεταβατικός από όσο θα ήταν ο Απ. Τζιτζικώστας ή ο Κυρ. Μητσοτάκης που θα έκαναν αμέσως σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος και κυρίως στα πρόσωπα που απαρτίζουν την ηγετική ομάδα.
Το πιθανότερο είναι ότι η επόμενη μέρα του πρώτου γύρου θα χαρακτηρίζεται από εσωστρέφεια ανεξάρτητα από το “σκορ” και μόνο λόγω της συζήτησης που θα γίνεται για τη συμμετοχή, για τυχόν οργανωτικά προβλήματα και αψιμαχίες της τελευταίας στιγμής. Ηδη εκφράζονται ανησυχίες για το ενδεχόμενο μαζικής μετακίνησης στις κάλπες οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων (!) που θα γραφούν ως μέλη της ΝΔ μόνο και μόνο για να ψηφίσουν τον εκλεκτό του προέδρου της ΠΑΕ.
Τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων δείχνουν ότι αυτό που ενδιαφέρει κυρίως τους ψηφοφόρους της ΝΔ είναι η διατήρηση της ενότητας και για το λόγο αυτό θα κάνουν την επιλογή τους αναζητώντας εκείνον που θα κρατήσει το “μαγαζί” ολόκληρο.
Ο φόβος της διάσπασης είναι και δεν είναι πραγματικός, αφού συνδέεται με τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις. Λέγεται, δηλαδή, ότι αν ο νέος αρχηγός της ΝΔ συνεργαζόταν σε κυβερνητικό επίπεδο με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο ενός μεγάλου συνασπισμού, τότε μπορεί οι διαφωνούντες να έφευγαν και να σχημάτιζαν έναν νέο φορέα μαζί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.
Ο Απ. Τζιτζικώστας και ο Αδ. Γεωργιάδης δημοσίως ζήτησαν από τον Ευ. Μεϊμαράκη να δεσμευτεί ότι δεν θα συνεργαστεί με τον Α. Τσίπρα, παρόλο που αυτά τα σενάρια κυκλοφορούν ενώ δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου - κάθε άλλο.
Ο δεκάλογος των ψηφοφόρων της ΝΔ
1. Ψηφίζουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών. Όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας nd.gr, ενώ υπάρχει και ενημέρωση από τις κατά τόπους Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ).
2. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.
3.Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος τα οποία είτε είναι εγγεγραμμένα και επαναβεβαιώνουν την εγγραφή τους κατά την ημέρα της διενέργειας της εκλογής είτε εγγράφονται κατά την ημέρα της διενέργειας της εκλογής, με την καταχώρησή τους στην νέα ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Κόμματος.
4.Όσοι ψηφίζουν αποδέχονται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, καθώς και τις πολιτικές θέσεις του Κόμματος και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να τηρούν το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του, υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία τους.
5. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο).
6. Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.
7. Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, οι ψηφοφόροι ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισαν την πρώτη φορά
8. Στο δεύτερο γύρο εάν γίνει, η συμμετοχή είναι χωρίς αντίτιμο.
9. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.
10. Σε τυχόν επαναληπτική εκλογή ψηφίζουν στο ίδιο εκλογικό τμήμα όσοι είχαν ψηφίσει την 22-11-2015 και με βάση την κατάσταση των ψηφισάντων της 22-11-2015 που αποτελεί τον εκλογικό κατάλογο.  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 ***  Παραίτηση Μεϊμαράκη ζητάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
      
Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν στη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού έκανε σήμερα, Κυριακή 22 Νοεμβρίου, την εξής δήλωση:
«Η αποτυχία διεξαγωγής της εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του Κόμματός μας.
Οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Νεοδημοκράτες, αλλά και στους Έλληνες πολίτες.
Δυστυχώς η διαδικασία της εκλογής δεν μπορεί πια να διεξαχθεί σήμερα. Δεν είναι ώρα να αναζητήσουμε ευθύνες. Θα έρθει η ώρα της απόδοσής τους.
Ζητώ:
- Άμεση απόφαση της ΚΕΦΕ για αναβολή της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
- Άμεση ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της Ν.Δ. από την Μαριέττα Γιαννάκου με απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη
- Αντικατάσταση του Προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της Μαριέττα Γιαννάκου
- Διεξαγωγή της διαδικασίας το συντομότερο δυνατό
- Η μεταβατική Πρόεδρος Μαριέττα Γιαννάκου να ορίσει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος Πρόεδρος.
Αυτό που προέχει αυτήν τη δύσκολη στιγμή είναι η επιβίωση της Νέας Δημοκρατίας.
Ζητώ από όλους να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

***  Περικλής Μαντάς: "Περιμένουμε τις αποφάσεις της ΚΕΦΕ... Η παράταξη βγαίνει λαβωμένη από αυτή την διαδικασία"
      
Μπάχαλο επικρατεί από το πρωί στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στη Νέα Δημοκρατία. Το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας βρίσκεται εκτός λειτουργίας και υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για αναβολή των εκλογών. Σε επικοινωνία μας με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλή Μαντά μας τόνισε τα εξής: "Αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο και όλοι περιμένουμε τις αποφάσεις τις ΚΕΦΕ από την Αθήνα. Το πρόβλημα άρχισε να φαίνεται απο χθες όταν παραλάβαμε τα tablet για τις εκλογές και αυτά δεν είχαν καν την εφαρμογή... Επικοινωνήσαμε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας με ανθρώπους της ΚΕΦΕ και τους επισημάναμε τα προβλήματα και παίρναμε διαβεβαιώσεις ότι το πρωί θα λειτουργούν κανονικά κάτι που δεν έγινε. Κατά την άποψη μου έπρεπε απο χθες η ΚΕΦΕ να λάβει την γενναία απόφαση να αναβάλλει τις εκλογές και να μην ταλαιπωρήσει τον κόσμο... Δυστυχώς πλέον δυο επιλογές υπάρχουν ή να ξεκινήσει με χειρόγραφη εγγραφή κάτι που δεν εξασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας ή να αναβληθούν... και στις δυο περιπτώσεις δυστυχώς βγαίνει λαβωμένη η παράταξη προς τον κόσμο που ταλαιπώρησε αλλά και προς την κοινωνία γενικότερα... Εμείς είμαστε στις θέσεις μας στο εκλόγικό κέντρο της Νομαρχίας και διαχειριζόμαστε τον κόσμο που έρχεται για να ψηφίσει περιμένοντας παράλληλα τις αποφάσεις από την Αθήνα"  

***  Παράταση υποβολής δηλώσεων κτηματογράφησης σε Καλαμάτα και Μεσσήνη
      
Σύμφωνα με έγγραφο του Εθνικού Κτηματολογίου και Χαρτογράφησης Α.Ε., παρατείνεται η υποβολή δηλώσεων κτηματογράφησης έως τις 28 Δεκεμβρίου για τους κατοίκους εσωτερικού και έως τις 17 Φεβρουαρίου 2016 για τους κατοίκους του εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας: www.ktimatologio.gr. Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις. Υπενθυμίζεται ότι οι περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας είναι:
Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας
1) Καλλικράτειος Δήμος Καλαμάτας. Προκαποδιστριακοί Δήμοι/Κοινότητες: Ελαιοχωρίου, Μικρομάνης
2) Καλλικράτειος Δήμος Μεσσήνης. Προκαποδιστριακοί Δήμοι/Κοινότητες: Καρτερολίου, Μαυρομματίου Παμίσου, Πιπερίτσης.
Για περισσότερες πληροφορίες: Διεύθυνση Αρμοδίου Γραφείου Κτηματογράφησης: Δυτικό Εμπορικό Κέντρο (Αγία Τριάδα) - Καταστήματα 10 & 11, Τ.Κ. 24100 Καλαμάτα, τηλ. 27210 62766 Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 08:30-16:30 και κάθε Τετάρτη 08:30-20:30
Για πληροφορίες μπορεί κανείς να επισκεφθεί το site www.ktimatologio.gr ή να καλέσει την ΕΚΧΑ ΑΕ στο 210 6505600.

***  Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Καλαμάτα από Δήμο και Φάρις ύψους 30.000 ευρώ
      
Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο Δήμος Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ», προγραμματίζει και φέτος την υλοποίηση ενός συνόλου εκδηλώσεων.
Οι εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους και με την υποστήριξη των επαγγελματιών της πόλης, αγκαλιάζουν κάθε δημιουργική προσπάθεια που υπάρχει στο Δήμο Καλαμάτας.
Με σκοπό τη δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας, θα στολιστούν η πόλη και τα Τοπικά Διαμερίσματα και ο Δήμος Καλαμάτας θα προβεί σε μια σειρά εκδηλώσεων, ως εξής: Στην Κεντρική Πλατεία, στο Λιμάνι, στο Ιστορικό Κέντρο, στο Πνευματικό Κέντρο, στον Πεζόδρομο της Αριστομένους, στo ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ, ενώ οι Καλλιτεχνικές Σχολές της Κ.Ε. «ΦΑΡΙΣ», η Δημοτική Φιλαρμονική, πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς σε συνεργασία με την Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ θα παρουσιάσουν έργα τους προσαρμοσμένα στο πνεύμα των Χριστουγέννων.
Ο Δήμος Καλαμάτας αναλαμβάνει απ' ευθείας την υλοποίηση δαπανών (ηχητική-φωτιστική κάλυψη και εκτυπώσεις) προϋπολογισμού 10.680,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και η οργάνωση και προβολή των εκδηλώσεων ανατίθεται στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ», αντί του ποσού των 19.100,00 ευρώ Οι συνολικές δαπάνες, προϋπολογίζονται ότι θα ανέλθουν στο ποσό των 29.780,00 ευρώ.  Α.Π.

***  Δήμος πληρώνει τους πολίτες για να κάνουν ποδήλατο
     
Μια πρωτότυπη απόφαση έλαβε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Μασαρόζα, κοντά στην Πίζα της Ιταλίας, σε μία προσπάθεια να ενθαρρύνει τους πολίτες να χρησιμοποιούν το ποδήλατο αντί για τα αυτοκίνητά τους, όταν πηγαίνουν στη δουλειά.
Σύμφωνα με το πιλοτικό σχέδιο της πόλης και όπως μεταδίδει ο τοπικός Τύπος, κάθε πολίτης θα ανταμείβεται με 0,25 ευρώ ανά κάθε χιλιόμετρο που θα διανύει με το ποδήλατό του, μέχρι το όριο των 50 ευρώ ανά μήνα, με το Δήμο κατά κάποιον τρόπο, να... κάνει τη ζωή των κατοίκων ποδήλατο.
Αρχικά, το πιλοτικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 50 εργαζομένους, οι… επιδόσεις των οποίων στην ποδηλασία θα καταγράφονται μέσα από μία εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, κάτι που θα επιτρέπει τον έλεγχο της απόστασης που διανύει ο καθένας.
Όσο για τη χρηματοδότηση του προγράμματος, τα κονδύλια θα προέρχονται από τα πρόστιμα που συλλέγει ο Δήμος για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στην πόλη και τα οποία, βάσει νόμου, πρέπει να επενδυθούν στην οδική ασφάλεια.
Εφόσον κάποιος κάτοικος διανύει 200 χιλιόμετρα το μήνα με το ποδήλατό του, στο τέλος του χρόνου θα έχει κερδίσει 600 ευρώ.
Όπως εξηγεί ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανο Νατάλι, πέρα από περιβαλλοντικά οφέλη, το πιλοτικό πρόγραμμα θα συνδράμει στη μείωση της κίνησης στους δρόμους της πόλης, αλλά και στην υιοθέτηση ενός υγιέστερου τρόπου ζωής για τους κατοίκους. Την ιδέα «αγκάλιασε» και η ιταλική ομοσπονδία φίλων του ποδηλάτου, η οποία εκφράζει την ελπίδα να ακολουθήσουν και άλλες πόλεις το σχετικό παράδειγμα.  Αν μη τι άλλο, πρωτότυπη και έξυπνη ιδέα…  Α.Π.

***  Υπονομεύει την αγροτική παραγωγή o ειδικός φόρος στο κρασί
     
Χαμένη στον κυκεώνα των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει με το τελευταίο μνημόνιο, η κυβέρνηση επιλέγει, τελικά, ίσως και τη χειρότερη λύση, προκειμένου να αντισταθμίσει ένα πολύ μικρό μέρος από το κενό που άφηνε η προηγούμενη έμπνευσή της για την επιβολή φόρου στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων και της παραπαιδείας.
Το γεγονός ότι ο φόρος στο κρασί προσδιορίσθηκε στα 20 λεπτά το λίτρο από τα 40 λεπτά το λίτρο που το οικονομικό επιτελείο είχε προτείνει αρχικά, δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Κι αυτό, γιατί η επιβολή του, παράλληλα με τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για την περαιτέρω ανάπτυξη του αμπελοοινικού κλάδου στην Ελλάδα, ανοίγει κερκόπορτα για επέκταση του καθεστώτος ειδικής φορολογίας σε ένα ευρύ φάσμα αγροτικών προϊόντων.
Σημειωτέον ότι με βάση τους κοινοτικούς κανονισμούς το κρασί θεωρείται αγροτικό προϊόν και μάλιστα της αγροδιατροφής, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ανάλογα με τις ανάγκες, έπειτα από λίγο καιρό δεν αποκλείεται να δούμε να επιβάλλεται και ειδικός φόρος στη φέτα, στο ελαιόλαδο, στους ξηρούς καρπούς και στα… ροδάκινα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός οινοποιός και δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Ειδικότερα, με τη ρύθμιση στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα μειώνεται η επιβάρυνση στο κρασί από 40 που προβλεπόταν σε 20 λεπτά το λίτρο, που σημαίνει ότι στη φιάλη (750 ml) η επιβάρυνση θα είναι 15 λεπτά (αντί για 30 λεπτά). 
Η απόφαση ελήφθη ύστερα από συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, ανακοίνωσε ότι ο ΕΦΚ για το εγχώρια παραγόμενο κρασί και όχι το εισαγόμενο μειώνεται από τα 0,4 στα 0,2 ευρώ ανά λίτρο, που σημαίνει μείωση της επιβάρυνσης για τον τελικό καταναλωτή στα 0,15 ευρώ, από τα 0,3 που προέβλεπε η αρχική διατύπωση της τροπολογίας.
Επίσης, διευκρίνισε ότι για τα εισαγόμενα κρασιά ο ΕΦΚ θα είναι 0,4 ευρώ ανά λίτρο, ενώ από το φόρο απαλλάσσονται τα ελληνικά κρασιά που προορίζονται για εξαγωγή. Σημειώνεται ότι δεν ανακοινώθηκε κάποιο άλλο ισοδύναμο μέτρο για την απώλεια εσόδων που προκαλεί η υπό ψήφιση επιβολή μειωμένου τελικά ΕΦΚ στο κρασί.
  Σε εφαρμογή από 1η Ιανουαρίου 2016
Από 1η Ιανουαρίου 2016 ξεκινά να επιβάλλεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης από τη Βουλή.
Πάντως, όπως αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος της ΚΕΟΣΟΕ, Χρήστος Μάρκου, η οργάνωση σε συνεργασία με το ΣΕΟ, αλλά και άλλους φορείς, θα επιχειρήσουν να αναδείξουν το θέμα σε επίπεδο Κομισιόν και στο Ευρωκοινοβούλιο, ελπίζοντας ότι θα αναγκάσουν την κυβέρνηση να το πάρει πίσω.
«Πρόκειται για μια απόφαση η οποία ανοίγει την πόρτα για μεγαλύτερες επιβαρύνσεις στο μέλλον», δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο διευθυντής της ΚΕΟΣΟΕ, Παρασκευάς Κορδοπάτης. «Ας θυμηθούμε ότι κάθε φορά που υπάρχει απώλεια δημοσίων εσόδων, μαύρες τρύπες στον προϋπολογισμό ή πρόβλημα ισοσκέλισης του προϋπολογισμού, την πληρώνουν αυτά που έχουν ειδικό φόρο κατανάλωσης, δηλαδή ο καπνός, η βενζίνη, τα αλκοολούχα και πλέον το κρασί. Τα 20 λεπτά, λοιπόν, δεν είναι παρά ο φερετζές, για να πάμε στο επόμενο διάστημα στην αύξηση του φόρου αυτού», προσθέτει. 
«Αυτό που πρέπει να ξέρει ο κόσμος είναι ότι στην Ε.Ε. υπάρχει φόρος κατανάλωσης στο κρασί, όμως όλα τα κράτη-μέλη τον κρατάνε από επιλογή στο μηδέν», τονίζει και υπογραμμίζει ότι «θα επιβαρύνει ποσοστιαία πολύ περισσότερο τα φθηνότερα κρασιά από τα μεσαία και τα ακριβά».
«Ένα κρασί που πουλιέται 2,5 και 3 ευρώ στο ράφι του σούπερ μάρκετ, όταν επιβαρυνθεί με 20 λεπτά, η τελική του τιμή θα αυξηθεί πολύ περισσότερο σε ποσοστό από ένα ακριβό κρασί που κοστίζει στο ράφι 8 ευρώ. Στα ακριβότερα κρασιά, αν το δούμε αναλογικά, η μεταβολή στο φόρο θα μεταφραστεί σε μια ποσοτική αύξηση του 10%, ενώ για τα φθηνότερα σε πολλαπλάσιο ποσοστό. Άρα, πλήττεται η λαϊκή κατανάλωση», εξηγεί. 
  Απαιτούνται χρήματα 
για επενδύσεις
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο μηχανισμός είσπραξης του φόρου απαιτεί σημαντικές επενδύσεις και μεγάλα λειτουργικά έξοδα, κυρίως λόγω της αναγκαιότητας ύπαρξης φορολογικής αποθήκης. «Με τι πόρους θα προχωρήσουν σήμερα τα, μικρού μεγέθους στην πλειονότητά τους, οινοποιεία της χώρας στις επενδύσεις αυτές; Πολλές φορές απαιτούνται ειδικές άδειες ακόμα και βιολογικός καθαρισμός», διερωτάται ο κ. Κορδοπάτης.
Σε κάθε περίπτωση, ο διευθυντής της ΚΕΟΣΟΕ δηλώνει ότι ο κλάδος θα περιμένει να δει πώς θα ισχύσει η διάταξη. «Ελπίζουμε τουλάχιστον να συνεχίσει να υπάρχει το ειδικό καθεστώς αναβολής στην καταβολή του ΕΦΚ, γιατί αλλιώς χαθήκαμε!», καταλήγει.

***  Ιανός… το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας
      
Με διαφορετικό τρόπο βλέπουν το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας για το 2016 η πλειοψηφία και οι παρατάξεις της μειοψηφίας. Έτσι, η συζήτηση στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας δεν εξέπληξε κανέναν.
Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης, παρουσιάζοντας το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2016, σημείωσε ότι σ’ αυτό προβλέπονται οι εξής γενικές δαπάνες: Καθαριότητα: 77.500 ευρώ, ηλεκτροφωτισμός (επεκτάσεις-κατασκευές-συντηρήσεις-βελτιώσεις-προμήθειες υλικών): 472.000 ευρώ, υπηρεσία Τεχνικών Έργων (συντηρήσεις-κατασκευές-προμήθειες-μελέτες-επισκευές και συντηρήσεις σχολικών κτηρίων): 2.431.034 ευρώ, υπηρεσία Γεωτεχνικών (προμήθειες-συντηρήσεις-ειδικές διαχειρίσεις): 597.500 ευρώ, υπηρεσία Πολεοδομίας (απαλλοτριώσεις-μελέτες): 489.546,52 ευρώ, υπηρεσία Νεκροταφείου: 60.000 ευρώ. Σύνολο τεχνικού προγράμματος/2016: 4.127.580,52 ευρώ
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Π. Νίκας, μιλώντας για το θέμα, ανέφερε ότι είναι προφανές πως στην οικονομική κρίση οφείλεται η συρρίκνωση του τεχνικού προγράμματος, που χρηματοδοτείται κατά βάση από τον κρατικό προϋπολογισμό, οι δε δημοτικοί πόροι «πλήττονται» από τη διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ το κράτος δεν καταβάλλει ούτε τα προγράμματα ΣΑΤΑ και οι Δήμοι περιμένουν από το ΕΣΠΑ και την ενεργοποίηση του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων χρήματα για την κατασκευή έργων.
Και συμπλήρωσε: «Η εκτίμηση είναι ότι το τεχνικό πρόγραμμα για το 2016 θα είναι τετραπλάσιου ύψους από αυτό το οποίο προτείνεται να ψηφισθεί. Γενικά στο τεχνικό πρόγραμμα αποτυπώνεται η οικονομική κρίση, η οποία διατρέχει όλους τους φορείς της κυβέρνησης και, φυσικά, την ελληνική κοινωνία. Φυσικά, θα μπορούσα να προστρέξω σε λαϊκίστικες κορώνες για τη δραματική μείωση των χρηματοδοτήσεων από την κεντρική εξουσία και την έλλειψη δημοκρατικού προγραμματισμού από την πλευρά της. Μία λύση στη μείωση των εισροών θα ήταν η επιβολή φόρων στους δημότες, αλλά δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε μια τέτοια πολιτική».
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ανταπαντώντας σχολίασαν ότι το πρόγραμμα είναι για ακόμα μία χρονιά ετεροβαρές. Δεν περιέχει καμία πρόβλεψη για τις συνοικίες και τις δημοτικές κοινότητες, ενώ πρώτο μέλημά του είναι τα έργα βιτρίνας.
  ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ
Επίσης, με αυξημένη πλειοψηφία ψηφίσθηκε η έγκριση δανείου για αναχρηματοδότηση παλαιότερων δανείων, ώστε να υπάρχει η άνεση χρηματοδότησης νέων έργων και η οικονομική διευκόλυνση του Δήμου.
Η αναχρηματοδότηση των δανείων ως διαδικασία είναι πάγιο αίτημα των Δήμων, το οποίο έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση, η οποία και διευκολύνει τη συγκεκριμένη διαδικασία μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  ΗΠΑ: Βασικό κριτήριο επιλογής η τιμή και όχι η ποιότητα του ελαιολάδου
      
Η κατανάλωση ελαιολάδου στις ΗΠΑ αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, τόσο λόγω του εντεινόμενου ενδιαφέροντος για τις ευεργετικές επιδράσεις του στην υγεία όσο και εξαιτίας της διαχρονικής πτώσης της τιμής του.
Η αυξητική αυτή τάση δείχνει να εδραιώνει το ελαιόλαδο όλο και πιο πολύ, όχι μόνο στο καθημερινό τραπέζι των Αμερικανών, αλλά και στη συνείδηση του καταναλωτή ως ένα από τα πλέον υγιεινά προϊόντα, με εκλεπτυσμένη γεύση και απεριόριστη ποικιλία χρήσεων.
Ωστόσο, η επιβολή ποιοτικών προτύπων και η εκπαίδευση των καταναλωτών στην επιλογή πιστοποιημένου ελαιολάδου αποτελούν πρωταρχικά ζητούμενα για την περαιτέρω διείσδυση του ελαιολάδου στην αγορά των ΗΠΑ.
Η αγορά των ΗΠΑ προμηθεύεται ελαιόλαδο σε συντριπτική πλειοψηφία από εισαγωγές, αφού το εγχωρίως παραγόμενο προϊόν καλύπτει μόνο το 3% της κατανάλωσης. Η παραγωγή, όμως, ελαιολάδου στις ΗΠΑ αυξάνεται σταδιακά, με τη μάρκα California, Olive Ranch, να κερδίζει ένα επαρκές ποσοστό καταναλωτών.
Όπως, όμως, επισημαίνει το Γραφείο ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, παρόλο που στην αγορά ελαιολάδου εμφανίζονται ποικίλες διαφοροποιήσεις του προϊόντος και διακυμάνσεις στην ποιότητά του, εκείνο που καθορίζει την επιλογή του καταναλωτή είναι η τιμή.
Το κριτήριο του κόστους ως κυρίαρχο στις αγοραστικές αποφάσεις του καταναλωτή πηγάζει εν μέρει και από την έλλειψη γνώσης και καταναλωτικής εκπαίδευσης για τις ποιοτικές διαφοροποιήσεις του ελαιολάδου.
Η έλλειψη ελέγχου της ποιότητας του ελαιολάδου, επιβεβλημένου σε ομοσπονδιακό επίπεδο από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), συνιστά θεμελιώδες ζήτημα για την καθιέρωση εθνικών υποχρεωτικών προτύπων στην αγορά ελαιολάδου.
Εντατικός δειγματοληπτικός έλεγχος ποιότητας διενεργείται μεν σε κάποιες Πολιτείες και στις περισσότερες μεγάλες μονάδες παραγωγής και συσκευασίας, απουσιάζει όμως μια υποχρεωτική εθνική ταυτοποίηση προτύπων.
Η διείσδυση του ελαιολάδου στα νοικοκυριά των ΗΠΑ έχει αυξηθεί τα τελευταία 5 έτη από 30% σε 50%. Η μέση ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση ανέρχεται σε 1 και 1,5 λίτρο αντίστοιχα, γεγονός που καθιστά εμφανές ότι οι προοπτικές εξέλιξης της κατανάλωσης είναι εξαιρετικά μεγάλες. Παρόλο που η κατά κεφαλήν κατανάλωση στις ΗΠΑ δείχνει μικρή ως απόλυτο νούμερο, σε όρους ποσοστιαίας κατανάλωσης ανά χώρα, οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν την τρίτη θέση παγκοσμίως, καταναλώνοντας περίπου 10.3% της παγκόσμιας παραγωγής ελαιολάδου.
Πηγή: agrotypos

***   Από τα πίσω έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας
      
Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, μέσα σε πολύ μικρό διάστημα, ο δήμαρχος Π. Νίκας αναφέρθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στο δάνειο που χάρισε η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου στο γαλάζιο δήμαρχο Αμαρουσίου και στη συνέχεια πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, ύψους 57 εκατομμυρίων ευρώ.
Απορούμε γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει κινηθεί κάποια διαδικασία διερεύνησης του θέματος από τους αρμοδίους. Τόσα εκατομμύρια δεν είναι και λίγα λεφτά.
Βέβαια, κάποιοι συνάδελφοι του κ. Πατούλη στην ΚΕΔΕ έλεγαν ότι ο πρόεδρος θα απαντήσει, αλλά από τότε που μας το είπαν μέχρι σήμερα έχουν περάσει αρκετά τέρμινα. Μάλλον προτίμησε να σιωπήσει…
  «Άθλιο πείραμα» χαρακτήρισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, την αμφιδρόμηση της Βασιλέως Γεωργίου και ο κ. Νίκας τα… πήρε, λέγοντας ότι «εγώ δεν έχω κάποιον λάθος σχεδιασμό ποτέ». Τέτοια σιγουριά, ούτε ο Λουδοβίκος…
  Και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης, κατέθεσε ένα παράδειγμα του τρόπου διακυβέρνησης του ελληνικού κράτους μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Σημείωσε ότι δόθηκαν 8 δισεκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό κράτος για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση της χώρας, έργο που δεν κατάλαβε κανένας πολίτης. Μόνο οι τσέπες ορισμένων επιτήδειων.
  Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε δύο ψηφίσματα με ευρύτατη πλειοψηφία. Το πρώτο αναφέρεται στην παραχώρηση κατά χρήση του κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας από τον ΟΣΕ και ΓΑΙΟΣΕ στο Δήμο Καλαμάτας για τις ανάγκες της διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021. Το δεύτερο αφορά στην καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων από το ISIS στο Παρίσι, που στοίχησαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.
  Η συζήτηση, όμως, στην προχθεσινή συνεδρίαση είχε σκεπαστεί από αυτό που περιέγραψε ο Benjamin ως «αριστερή μελαγχολία» (Linke Melancholie). Ο Benjamin ταίριαξε τους δύο όρους σε μια νέα σύνθεση, που αναφερόταν στους αριστερούς που αποσύρθηκαν απ’ τις τριβές της αριστερής πολιτικής δράσης.
Η αποχώρηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, υπόδειγμα πολιτικού ήθους, από την κυβέρνηση, ήταν μια πρόκα στα έδρανα ορισμένων της αντιπολίτευσης…   Α.Π. 

***  Γεφυροποιός ζητείται για το ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία
     
Μέσα σε κλίμα έντασης, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Ν.Δ. ολοκληρώνουν σήμερα τον προεκλογικό αγώνα τους, όμως οι λογαριασμοί που άνοιξαν με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και αιχμές για πολιτικά παιχνίδια και συναλλαγές, είναι δύσκολο να κλείσουν αύριο μαζί με τις κάλπες.
Οι συνεχείς επιθέσεις του Απ. Τζιτζικώστα στον Ευάγγ. Μεϊμαράκη, ακόμη και λίγη ώρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο των προαπαιτούμενων, έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στον πρόεδρο της Ν.Δ., αλλά και ανησυχία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Ο κ. Μεϊμαράκης στην ομιλία του στη Βουλή προσπάθησε να μεταφέρει εικόνα ενότητας, με σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για τα μέτρα, ωστόσο λίγο νωρίτερα ήταν και ο ίδιος στο επίκεντρο της κριτικής του κ. Τζιτζικώστα.
Την ένταση ανέβασε και το τελευταίο σποτ του Απ. Τζιτζικώστα, με το οποίο απευθύνει πρόσκληση για μαζική συμμετοχή των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές και έχει τίτλο «Την Κυριακή σάς ζητώ να ξεσηκωθούμε».
Στο μήνυμά του ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «χάθηκαν πολλές μάχες, δοκιμάστηκαν πολλά και απέτυχαν, δεν υπάρχει άλλος χρόνος».
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, όπως και με το πρώτο σποτ, έτσι και με το τελευταίο απέφυγε την ευθεία αντιπαράθεση, ωστόσο άφησε αιχμές για την πολιτική ωριμότητα του αντιπάλου του. Στον κύκλο των στενών του συνεργατών, όμως, υπάρχει εκνευρισμός, ενώ κομματικά στελέχη εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για ακόμη μία εβδομάδα, στην περίπτωση που βρεθούν στο δεύτερο γύρο Μεϊμαράκης - Τζιτζικώστας.
  Το… παιδί
Στην ομιλία του στο κλειστό του Αμαρουσίου, ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τους ψηφοφόρους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να ξεκαθαριστεί το τοπίο από την πρώτη Κυριακή, ενώ σε ό,τι αφορά την τακτική του Απ. Τζιτζικώστα ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Παρότι προκαλούμαι από συνάδελφο, εγώ δεν πρόκειται να απαντήσω με τον ίδιο χυδαίο, κατά την άποψή μου, τρόπο. Είναι παιδί αυτός, μπορεί να λέει και καμιά κουβέντα παραπάνω». Προειδοποίησε, πάντως, ότι ως πρόεδρος της Ν.Δ. θα απαιτήσει από όλους να σέβονται τα στελέχη και την ιστορία του κόμματος.
Την ίδια ώρα ο Απ. Τζιτζικώστας στο Μέγαρο Μουσικής εξαπέλυε νέα επίθεση κατά πάντων, λέγοντας ότι «όλες αυτές τις 50 ημέρες, απέναντι στη λάσπη και τις επιθέσεις, απέναντι στις αντιστάσεις των βολεμένων και των συμφερόντων, απέναντι στις τελευταίες κραυγές ενός θλιβερού παρελθόντος, δε διστάσαμε ούτε για μια στιγμή, δεν υποταχθήκαμε στις πιέσεις, δε συμβιβαστήκαμε με τις παλιές νοοτροπίες, δώσαμε μαζί τον αγώνα για μια μεγάλη, ανοιχτή και ισχυρή Ν.Δ.».
Ο Κυρ. Μητσοτάκης σε συνεντεύξεις του επέκρινε την τακτική του κ. Μεϊμαράκη, που, όπως είπε, αποσκοπεί στο να μην υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές: «Όταν μιλάει ανοιχτά για περαστικούς, στην ουσία διώχνει τους ανθρώπους οι οποίοι θα ήθελαν να έχουν μια άποψη για τον επόμενο πρόεδρο της Ν.Δ.».
Παράλληλα, επέκρινε τον Απ. Τζιτζικώστα λέγοντας ότι το σποτ του ήταν απρεπές και πρόσθεσε ότι «όπου υπάρχει πολλή επικοινωνία αυτού του είδους, μάλλον δεν υπάρχει και πολύ περιεχόμενο από πίσω».
Ο Αδ. Γεωργιάδης ήταν και αυτός επικριτικός για την επικοινωνιακή τακτική του Απ. Τζιτζικώστα και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα, ενώ αναφέρθηκε και στο χαρακτηρισμό που του αποδίδεται από τους άλλους υποψηφίους ότι είναι λαϊκιστής, λέγοντας μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, «ποιος είναι λαϊκιστής τώρα;».
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών

***  Συναγερμός στο Βέλγιο υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης
    
Σε ύψιστο συναγερμό έχει τεθεί το Βέλγιο υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης, μετά την πολύνεκρη τραγωδία στο Παρίσι. Το μετρό στις Βρυξέλλες έκλεισε,  ενώ συνιστάται στους πολίτες να αποφεύγουν τα πολυσύχναστα μέρη, λόγω «σοβαρής και επικείμενης» απειλής.
Ο βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ, σε συνέντευξη Τύπου είπε ότι η χώρα βρίσκεται σε υψηλή επιφυλακή, καθώς υπάρχουν «αρκετά ακριβείς πληροφορίες» για τον κίνδυνο επίθεσης.
«Καλούμε το λαό να μην πανικοβληθεί και να μείνει ήρεμος. Έχουμε λάβει τα μέτρα που είναι αναγκαία» πρόσθεσε.
Eμφανής είναι πλέον η παρουσία του βελγικού στρατού στο κέντρο της πόλης. Οι μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου (ποδοσφαιρικοί αγώνες, συναυλίες κ.α.) έχουν σε μεγάλο βαθμό ακυρωθεί.
Μία εβδομάδα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που άφησαν πίσω τους 130 νεκρούς, η υπηρεσία ασφαλείας του Βελγίου αύξησε το επίπεδο συναγερμού στην πόλη των Βρυξελλών στο επίπεδο 4.
«Μετά από νέα αξιολόγηση της υπηρεσίας ασφαλείας που διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου, το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική απειλή αυξάνεται για την πόλη των Βρυξελλών στο επίπεδο 4. Το επίπεδο 3 εξακολουθεί να ισχύει για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας», ανέφερε η ανακοίνωση.
Η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τα πολυσύχναστα μέρα, όπως εμπορικά κέντρα, συναυλίες, εκδηλώσεις ή σταθμούς.
Όλοι οι σταθμοί του Μετρό των Βρυξελλών θα παραμείνουν κλειστοί το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία μεταφορών της πρωτεύουσας του Βελγίου (Stib).
«Έπειτα από τη σύσταση του κέντρου κρίσεων της Δημόσιας Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, όλοι οι σταθμοί του μετρό 5 θα παραμείνουν κλειστοί σήμερα. Είναι ένα προληπτικό μέτρο» ανακοίνωσε η Stib.
 Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

***  Ο καιρός σήμερα Κυριακή στην Καλαμάτα
      
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα  Κυριακή 22/11/2015 προβλέπεται άστατος.
Καθ`όλη τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Επίσης υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι). Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ.
Ενισχυμένος κυματισμός θα δημιουργηθεί στα παράλια που θα δέχονται τον Ν άνεμο.
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες, με αποτέλεσμα να πέσουν και κάποιες λασποψιχάλες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

***  Πρωτοβουλία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες ανέλαβε η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, την οποία στηρίζουν και συμμετέχουν ακόμη: Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας, Σύλλογος Νοσοκομειακών Ιατρών, Κοινωνικό Ιατρείο, Συντεχνία Αρτοποιών Μεσσηνίας, Σύλλογος Φροντιστών Μεσσηνίας, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ΚΕΘΕΑ, ΑΔΕΔΥ, Α΄ ΕΛΜΕ, Μορφωτικός Σύλλογος, Χορωδία «Αρμονία», Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας, ΑΟ Ακρίτας Καλαμάτας, Τεχνική Ταχυδρομική, Μεταφορική Καλλιντέρης, «ΓΑΙΑ» Μάνης. Η λίστα των ειδών συλλογής περιλαμβάνει υπνόσακους, σκηνές, σακίδια πλάτης, υποστρώματα, πετσέτες, κουβέρτες, σεντόνια, αδιάβροχα, μπουφάν, παλτά, ζακέτες, φούτερ, φόρμες, πουλόβερ, κασκώλ, σκουφάκια, γάντια, φορέματα κλειστά μακρυμάνικα, εσώρουχα και κάλτσες (έστω χρησιμοποιημένα, αλλά σε καλή κατάσταση και καθαρά), παπούτσια για παιδιά και ενήλικες, αθλητικά και άλλα κατάλληλα για περπάτημα, πάνες για μωρά, σερβιέτες, χαρτιά υγείας, υγρά μαντηλάκια καθαρισμού, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαμπουάν κ.λπ. Τρόφιμα μόνο γάλα μακράς διαρκείας, μπισκότα, παξιμάδια, κουλούρια, λαλάγγια. - 

***   Επεστράφη το ποσό, αλλά υπάρχουν ενδείξεις και για πλαστογραφία στην υπεξαίρεση στη ΔΕΔΔΗΕ Καλαμάτας
     
Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για υπεξαίρεση στη ΔΕΔΔΗΕ Καλαμάτας
Της Βίκυς Βετουλάκη 
Ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλαμάτα, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που είχε διαταχθεί σε βάρος υπαλλήλου της για κατάχρηση δημοσίου χρήματος.
Το πόρισμα της ΕΔΕ θα παραδοθεί στο Γενικό Διευθυντή της επιχείρησης στην Αθήνα, προκειμένου να αποφασισθούν οι επόμενες ενέργειες που θα ακολουθηθούν.
Σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση, αποτελεί, ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί, ο συγκεκριμένος υπάλληλος έχει επιστρέψει στην υπηρεσία, το σύνολο του ποσού πως διαπιστώθηκε ότι έλλειπε.
Σε τακτικό έλεγχο
Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται τέλη Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου όταν έφτασε στην Καλαμάτα κλιμάκιο από τα κεντρικά της ΔΕΔΔΗΕ, για τακτικό έλεγχο.
Κατά τον έλεγχο του κλιμακίου, αρχικά εντοπίσθηκαν 4 περιπτώσεις συναλλαγών για διάφορες υπηρεσίες που αφορά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, όπου το αντίτιμό τους δεν φαινόταν να έχει καταβληθεί στο λογαριασμό της επιχείρησης.
Ο έλεγχος συνεχίσθηκε πιο εκτεταμένα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο για το 2015 εντοπίσθηκαν 37 παρόμοιες περιπτώσεις.
Καθώς, τις υποθέσεις αυτές χειριζόταν συγκεκριμένος υπάλληλος, του ζητήθηκαν εξηγήσεις και σύμφωνα με πληροφορίες όχι μόνο παραδέχθηκε την παράτυπη συμπεριφορά του, αλλά άμεσα ξεκίνησε να επιστρέφει διάφορα ποσά.
Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, επέστρεψε όλο το ποσό που του καταλογίζεται.
Πλαστογραφία
Η ΕΔΕ που διενεργήθηκε από τον Προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης της ΔΕΔΔΗΕ στην Πάτρα και με τη συμμετοχή στελεχών της ΔΕΔΔΗΕ Σπάρτης, Πύργου και εκπροσώπου των εργαζομένων, σύμφωνα με πληροφορίες καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ποσό που φαίνεται να απουσιάζει από τα ταμεία της επιχείρησης είναι περίπου 60.000 ευρώ. Ποσό που φαίνεται πως έχει ήδη επιστραφεί από τον υπάλληλο.
Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΔΕ διαπιστώνει και ενδείξεις πλαστογραφίας εγγράφων και υπογραφών.
Πάντως, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η ΕΔΕ με το πόρισμά της θα κατατεθεί και στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Αυτός με τη σειρά του θα διατάξει προκαταρκτική εξέταση για να αποδειχθεί εάν υπάρχουν ή όχι και ποινικές ευθύνες.

***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Μονόδρομος το 3ποντο σήμερα με Παναρκαδικό για τη Μαύρη Θύελλα
      
Η νίκη είναι το μοναδικό ζητούμενο για την Καλαμάτα στη σημερινή αναμέτρηση με τον Παναρκαδικό που θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και είναι για την 8η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής. Όσο δύσκολη κι αν είναι η αποστολή για τους παίκτες της Μαύρης Θύελλας, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει μέχρι στιγμής εντυπωσιακή παρουσία στον 3ο Όμιλο, θα πρέπει να κάνουν κατάθεση ψυχή, ξεπερνώντας τη μετριότητα και τον ίδιο τους τον εαυτό για την κατάκτηση του 3πόντου που θα κρατήσει την ομάδα μακριά από περιπέτειες και ταυτόχρονα θα συντηρήσει τις ελπίδες ανόδου.
Μοναδικό πρόβλημα για τον προπονητή Λεωνίδα Μπίλη, ο τιμωρημένος Τορεζάνι, ενώ η αποστολή που ανακοίνωσε ο έμπειρος τεχνικός μετά τη χθεσινή προπόνηση είναι η εξής: Παλιούρας, Θωμάς, Καλαγκάνης, Τσιμικλής, Ρήγας, Κερμενίδης, Αγγελόπουλος, Γαλανόπουλος Αθανασόπουλος, Ίλιεφ, Κραστότσεφ, Λένγκα, Παναγιωτόπουλος, Νινιός, Κουντάνης, Κολημήτρας, Γιακουμής, Λίπι, Οδεμισιώτης, Κωνσταντινίδης, Καραλής.
~*  Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής
Λουτράκι-Κανάρης Νενήτων Χίου 5-0 (χθες)
Σήμερα, 3 μ.μ.
Ερμιονίδα-Ηρακλής Ψαχνών
Σπάρτη-Παμβουπρασιακός
Παναργειακός-Αιολικός (2.30 μ.μ.)
ΑΟ Χαλκίδας-Βύζας
Λεβάντε-Μανωλάδα
Καλαμάτα-Παναρκαδικός
~   Της Χριστίνας Ελευθεράκη

*** 
***  ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΔΙΑΙΤΗΤΗ  ΠΑΠΠΑ  ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ !ΓΙΑ ΟΛΑ  ΤΑ  ΓΕΓΟΝΟΤΑ  για ΤΗΝ ΜΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ  Ή  ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ στο  ΝΤΕΡΜΠΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ! Συνυπεύθυνος και ο  Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Σάββας  Θεοδωρίδης ΄που από της 18.05 ώρα (Μιάμιση ώρα πριν αρχίσει ο αγώνας δήλωσε ότι σ΄αυτό το γήπεδο δεν πρόκειται να διεξαχθεί ο αγώνας )! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Σ΄ΑΥΤΟΎΣ ΠΟΥ  ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΙΨΗ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΩΝ μιά ώρα πρίν την έναρξη  του αγώνα !!
Αναβλήθηκε το ΠΑΟ - ΟΣΦΠ: Πεδίο μάχης η Λεωφόρος!
~  ΟΛΑ  αυτά  προβλέπουν μελλοντικές εξελίξεις  ανυπολόγιστες για όλους ποδοσφαιρικούς αγώνες ..  Ο  κύριος Θεοδωρίδης ξεχνά τις φωτοβολίδες  στην Τούμπα στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ;  Μια  μεγάλη ντροπή για όλους  τους συνυπεύθυ7νους στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  ! Ντροπή  για την υπακοή όλων στα κελεύσματα  των παραγόντων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ! Μεγάλες οι ευθύνες για τον Σάββα Θεοδωρίδη  !
Αυτός είναι ουσιαστικά ο υπεύθυνος της διακοπής του αγώνα , μαζί με παρατηρητή και  δήλωση μιά- μιση ώρα πρίν του αγώνα   -θέση ., απόφαση Αντιπροέδρου Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη ...
~*  Με την ανακοίνωση της απόφασης το «Απόστολος Νικολαΐδης» μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, καθώς οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν στο γήπεδο και υπήρξαν σφοδρές συμπλοκές με δυνάμεις των ΜΑΤ. ( Δύο  ώρες  μετά  τις  ρίψη -κάκιστα- των φωτοβολίδων ) .-
- Όσο περνούσε η ώρα η ένταση κλιμακωνόταν, η κατάσταση ξέφευγε και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματισμοί φιλάθλων και αστυνομικών.
- Εάν ο διαιτητής αποφάσισε τη ματαίωση του αγώνα με ευθύνη του γηπεδούχου σωματείου, τότε ο Παναθηναϊκός θα μηδενιστεί (χάνει το ματς στα χαρτιά), θα του αφαιρεθούν τρεις βαθμοί και θα του επιβληθεί πρόστιμο μαμούθ.
~**  Κάτω από έντονες αποδοκιμασίες μπήκε στο γήπεδο η αποστολή του Ολυμπιακού, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να εκτοξεύουν τέσσερις φωτοβολίδες μέσα στο γήπεδο, η μία εκ των οποίων πήγε πάνω στον Φινμπόγκασον.
-  Με την προτροπή του αντιπροέδρου των Ερυθρολεύκων Σάββα Θεοδωρίδη, αλλά και του υπεύθυνου επικοινωνίας, Κώστα Καραπαππά, οι παίκτες των Πειραιωτών επέστρεψαν στα αποδυτήρια κι αν κρίνει κανείς από τις κινήσεις του αντιπροέδρου της ΠΑΕ κανείς δεν ξέρει εάν να ξαναβγούν στον αγωνιστικό χώρο.
-  Θα δούμε τις εξελίξεις και τι αποφάσεις θα παρθούν από τις δύο πλευρές. Το ντέρμπι, πάντως, δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά…
~** Επεισόδια νωρίτερα...
- Επεισόδια πάντως σημειώθηκαν και στον περιβάλοντα χώρο του γηπέδου. Για περίπου 10-15 λεπτά η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου, αλλά η παρέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και οι οπαδοί των «πρασίνων» απομακρύνθηκαν. Έγινε και χρήση δακρυγόνων από της δυνάμεις των ΜΑΤ.
- Γύρω στις 17:45 μπήκε στο γήπεδο ο διαιτητής Παππάς και οι βοηθοί του, η οποίοι αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού.

-  Λίγη ώρα αργότερα, επικράτησε ένταση και πάλι, αφού γύρω στις 17.30 σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού που προσπάθησαν να μπουν χωρίς εισιτήρια στη θύρα 12 και αστυνομικών δυνάμεων.
- Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι νεαροί οπαδοί βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το γήπεδο στους γύρω δρόμους, όπου έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, ενώ κατά διαστήματα σημειώνονται αψιμαχίες με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Video :
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ- ΑΕΚ  1ο    γκόλ   0-1  22/11/2015 : https://youtu.be/yjKkBkDia14 .-                 ~Πανθρακικός-ΑΕΚ  2ο  γκολ  0-2  22/11/2015 : https://youtu.be/-MLD18vj5pI .-
~Γήπεδο Λεωφόρου 21/11/2015 επεισόδια :
https://youtu.be/ahTK8-8TGkg .-
~ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-0  τα  γκολ  22/11/2015 : https://youtu.be/LosuEUlkNDM
~ΠΑΟΚ -  Παναιτωλικός  0-0   δηλώσεις  22/11/2015: https://youtu.be/p2kfm5T-W_8 .-
~ ΠΑΟΚ- ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  0-0  22/11/2015 : https://youtu.be/cv7usOnVNt8 .-
~ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ- ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  2-1  τα  γκολ  22/11/2015: https://youtu.be/dzlRHkbvRxI .-
~Ποδόσφαιρο σε Ελλάδα  σε Ισπανία  Ντέρμπι 21/11/2015: https://youtu.be/kL3x3_xECps .-
~ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Παναθηναϊκού για αναβολή και διακοπή αγώνος ντέρμπι  ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 21/11/ 2015: https://youtu.be/OrJXPRcxLnQ.-
~ΠΑΕ  ΠΑΟ για  επεισόδια  και διακοπή ποδ  αγώνα ΠΑΟ ΟΣΦΠ  21/11/2015: https://youtu.be/cnOuWbfwTDI .-

***  Δεν αποχωρεί ο.... Αλαφούζος, ούτε ο Παναθηναϊκός!

Δεν αποχωρεί ο.... Αλαφούζος, ούτε ο Παναθηναϊκός!    
~  Παραμένει διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ο Γιάννης Αλαφούζος, όπως προέκυψε από το σημερινό Δ.Σ., «στημένα τα επεισόδια» η… ετυμηγορία του συμβουλίου.
-  Ο Γιάννης Αλαφούζος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον Παναθηναϊκό, όπως και επίσης αυτό της αποχώρησης της ομάδας από το Πρωτάθλημα λίγη ώρα μετά τα όσα έγιναν στη Λεωφόρο το βράδυ του Σαββάτου. Στο σημερινό Δ.Σ. ωστόσο έγινε ξεκάθαρο, ύστερα από σχετικές πιέσεις που είχε, πως δεν πρόκειται να αφήσει στον «αέρα» το σύλλογο. Ο Αλαφούζος δεν αποκλείεται να παραιτηθεί από πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. ώστε να μην έχει και η ομάδα συνέπειες από τις πράξεις του, αλλά θα συνεχίσει να ηγείται της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει.
Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. στο οποίο για πολύ ώρα συζητήθηκε και το φαινόμενο των επεισοδίων. Η άποψη που επικράτησε ήταν πως επρόκειτο για προβοκάτσια και «στημένα επεισόδια» που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα του οσφπ και της απόφασης που είχαν πάρει από πριν για να μην γίνει ποτέ ο αγώνας.
Μάλιστα, συζητήθηκε και μια περίεργη κίνηση του Σάββα Θεοδωρίδη μέσα στα αποδυτήρια, ο οποίο με… φυλλάδια στα χέρια μοίραζε σε όλους όσα προβλέπει ο νόμος Κοντονή, προετοιμάζοντας το κλίμα για μη διεξαγωγή του ντέρμπι. Στον Παναθηναϊκό είναι αποφασισμένοι να το φτάσουν στα άκρα και να διεκδικήσουν τη δικαίωσή τους στα δικαστήρια, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστή μέχρι τώρα κάποια ουσιαστική κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

*** Στις  γυναίκες  μπάσκετ  ΕΛΛΑΣ -ΕΛΒΕΤΙΑ  83-46 .-

***  Σύντομες Αθλητικές Ειδήσεις
Τεσσάρα της Κ20 του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού
Εικόνα ΑθλητισμόςO Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 4-0 του Παναθηναϊκού στο Κορωπί σεαγώνα της 11ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-20 που διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν την 8η νίκη της στη διοργάνωση και είναι στην 1η θέση με 24 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον 2ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει και 2 αγώνες περισσότερους (10). Ο Παναθηναϊκός μετά από 9 αγώνες έχει 10 βαθμούς.-

***  Συνοπτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:
Livescore: ΠΑΣ Γιάννινα - Καλλονή (1-0), σημαντική ο Αστέρας
ΣΑΒΒΑΤΟ 21/11/2015  :
Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 1-0  .- ^
Τα  γκόλ  : στο 86ο λεπτό όταν ο Φερνάντες με δυνατό σουτ
  ΠΑΣ Γιάννινα - Καλλονή  2-1  ,  (1-0 ) .- ^
Τα   γκόλ  :  7΄ και  Μανιάς ,  
19:30 (Α. Νικολαϊδης) Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός  { Οριστική  διακοπή ..λόγο ρίψης  δύο  (2) φωτοβολίδων  μιάμιση ώρα πρίν έναρξη αγώνα} .-

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/11/2015
 ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός  0-0  , (0-0) .- ^
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Κίτσιου, Πέλκας, Ροντρίγκες - Παπουτσογιαννόπουλος
 ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Γλύκος, Τζιόλης, Μαλεζάς, Σκόνδρας, Ροντρίγκες, Κίτσιου (71' Μυστακίδης), Γκολάσα (85' Ζάϊρο), Κάτσε, Μακ, Μπερμπάτοφ, Αθανασιάδης (55' Πέλκας)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μαρτίνεζ, Κούσας, Παπουτσογιαννόπουλος (32' Ρουσκουγέδα- 90'+ Κόρσιενς), Μύγας, Πάουλο, Μάκος, Βάρντα, Βιγιαφάνεζ (79΄Κουτρομάνος), Καπέλ, Μαρκόφσκι

17:15 (Περιβολίων) Πλατανιάς - Λεβαδειακός   0-0 , (0-0) .-
17:15 (Ξάνθη) Ξάνθη - Πανιώνιος 2-0  , (2-0) .-
19:30 (Κομοτηνή) Πανθρακικός - ΑΕΚ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/11/2015
19:30 (Βέροια) Βέροια - Ηρακλής

***  Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:
Livescore: ΑΕΝΚ-ΑΕΚ (8-21 10'), Ρέθυμνο-Τρίκαλα (19-25 10'), Άρης-Καβάλα (17-17 10'), Απόλλων-Αρκαδικός (13-22 10'), Κολοσσός-Λαύριο (13-12 10')
Σάββατο, 21 Νοεμβρίου  2015  :
 Δύσκολη νίκη για το Ρέθυμνο απέναντι στα Τρίκαλα
  ~ Ρέθυμνο-Τρίκαλα  83-79.   .- ^
  Τα δεκάλεπτα: 19-25, 41-42, 64-57, 83-79.
Διαιτητές: Φούφης - Γκούμας - Μαγκλογιάννης
 ΡΕΘΥΜΝΟ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Κλουφ 6, Σχίζας 2, Σάφτεναρ 14, Χάροου 10, Στόουν 17, Ρέλφορντ 2, Γιαννόπουλος 18, Τσκαλέρης 2, Κάρτερ 7, Ματαλόν 5.
Τρίκαλα (Κώστας Φλεβαράκης): Κάντουγκαν 5, Ντάουελ 12, Τσιάρας 7, Κόντζερ 18, Τιγκ 9, Σοκό 8, Τσιλούλης, Καραθανάσης 2, Καλές 4, Ρόμπινσον 14, Καλογιαννίδης, Βαρυτιμιάδης.

Εύκολο απόγευμα για τον Άρη, 68-50 την Καβάλα
~   Άρης-Καβάλα    68-50  .- ^
 Τα δεκάλεπτα: 17-17, 33-26, 50-37, 68-50

Ασταμάτητη και απόλυτη η ΑΕΚ, 78-54 την Κηφισιά
 ~  ΑΕ Ν. Κηφισιάς-ΑΕΚ   54-78 .- ^
 Τα δεκάλεπτα: 8-21, 27-39, 45-57, 54-78
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκόντας-Παναγιώτου-Μπίκας
ΚΗΦΙΣΙΑ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Γκίκας 9 (1), Κασελάκης 4, Στίγκερς Τζ. 8, Χογκ 12, Σμιθ 8, Σταμάτης 2, Πόποβιτς, Γλυνιαδάκης 8, Χρυσικόπουλος 2, Σπυριδωνίδης 1, Φρέζιερ.
ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Σάκοτα 5(1), Χέρστον 13 (1), Σκραμπ 6 (2), Μαυροκεφαλίδης 12, Κατσίβελης 4, Παπαντωνίου 3 (1), Μιλόσεβιτς 20 (3), Κάρτερ, Καλαμπόκης 3 (1), Μωραϊτης, Μαυροειδής 8, Ουόρεν 4.

Μεγάλο «διπλό» του Αρκαδικού στην Πάτρα
Απόλλων Πατρών-Αρκαδικός 56-76 .- ^ 
  Τα δεκάλεπτα: 13-22, 25-39, 38-56, 56-76
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστόπουλος Π.-Σώμος-Τσώνος Β.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Κώστας Μέξας): Βεργίνης 14 (1), Πάλμλαντ 11 (2), Ντάνκαν 5, Μέιερ 6, Γουντς 6, Αργυρόπουλος 2, Μαστρογιαννόπουλος, Αθανασούλας 4, Τσουπ, Κουζέλογλου 8 (1), Πέρι
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Γιάννης Καστρίτης): Λαμπρόπουλος 13 (2), Βαν Όοστρουμ 8 (2), Στεφανίδης 7 (1), Μπράουν 6 (2), Νουουτίνεν 11 (3), Άιρλαντ 18 (3), Καραμαλέγκος, Καββαδάς 10, Κοψαύτης, Κωνσταντίνου, Καλλινικίδης 3 (1), Τζουγκαράκης

Σημαντικό «διπλό» για το Λαύριο στη Ρόδο
  Κολοσσός Ρόδου-Λαύριο 
 Τα δεκάλεπτα: 13-12, 30-36, 50-48, 61-72
Διαιτητές: Σχινάς-Μάνος-Παφίλης
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Άρης Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 13 (1), Λίντεν 5 (1), Ρέλεφορντ 8, ΜακΓκι 10, Λιούις 2, Μπιλλής, Μανωλόπουλος 8 (2), Ντέιβις 13, Γεωργαλλής, Άχονεν 2
ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερελής): Γιανγκ 2, Κρουμπαλί 15 (1), Νίξον 15 (1), Γιαννακόπουλος 7 (2), Μπάρλος 7 (1), Σακελλαρίου 13 (3), Νικολακόπουλος, Περράκης 3 (1), Κακλαμανάκης, Έβανς 10 (2)

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου  2015 
   Ολυμπιακός-Κόροιβος Αμαλ.  83-64 .- ^

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015  :
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
ΟΑΚΑ 18:00 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ Χριστοδούλου-Μπήτης-Καλδίρης (Μαύρος)
~  Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ: «Μετά από εισήγηση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ κ. Γιώργου Χαλβατζάκη, η Επιτροπή Πρωταθλήματος αποφάσισε ομόφωνα την αναβολή της προγραμματισμένης για την προσεχή Δευτέρα 23/11 στο ΟΑΚΑ συνάντησης Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, για λόγους ανωτέρας βίας. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα θα ανακοινωθεί εντός των ημερών».

***  Β΄ Εθνική  στο ποδόσφαιρο  ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ   :
9η αγωνιστική 22-11-2015 00:00 Πανελευσινιακός1:0  Πανσερραϊκός
  22-11-2015 00:00 ΑΟ Χανιά- : - Αναγέννηση Καρδίτσας
  22-11-2015 00:00 Λαμία4:1   Παναχαϊκή
  22-11-2015 00:00 Ολυμπιακός Βόλου1:2   Απόλλων 1926
  22-11-2015 00:00 Αγροτικός Αστέρας0:0   Παναιγιάλειος
  22-11-2015 00:00 Ζάκυνθος1:0   ΑΟ Τρίκαλα
  22-11-2015 00:00 Αχαρναϊκός- : - Κασσιόπη
  22-11-2015 00:00 Κισσαμικός- : - Εργοτέλης
  22-11-2015 00:00 Καλλιθέα- : - Λάρισα

***   Γ΄ Εθνική  Στην Football League 2
Κυριακή 22/11 – 15:00
Συνεχίζει ακάθεκτος ο Αρης, νέα ήττα για τον ΟΦΗ στα Ζωνιανά
1ος όμιλος – 11η αγωνιστική
 1ος ομιλος (11η αγωνιστική)Απόλλων 1960-Θύελλα Φιλώτα 0-0
Νέστος Χρυσούπολης-Λαγκαδάς 3-1
Δόξα Δράμας-Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 0-0
Απόλλων Καλαμαριάς-Εθνικός Αγιονερίου 2-0
Εβρος Σουφλίου-Καμπανιακός 1-1
Κοζάνη ΦΣ-Ηρακλής Αμπελοκήπων 1-0
Εθνικός Γαζώρου-Καβάλα ΑΟ 0-0
 Άρης-Εθνικός Αλεξανδρούπολης  3-0 .- ^
Ρεπό: Εορδαϊκός
2ος όμιλος – 11η αγωνιστική
 2ος όμιλος (11η αγωνιστική)Φαρκαδόνα-Νίκη Βόλου 1-1
Πιερικός-Αιγινιακός 0-1
Αχέρων Καναλακίου-Φωκικός 3-1
Δωτιεύς Αγιάς-Πύρασος Ν. Αγχιάλου 0-1
Θεσπρωτός-Τύρναβος 2005 3-2
Ρήγας Φεραίος-Οικονόμος Τσαριτσάνης 3-0
Καραϊσκάκης ΑΕ-Πύδνα Κίτρους 0-0
Αχιλλέας Νεοκ.-Εθνικός Φιλιππιάδας 2-0
Ρεπό: Οπούντιος
** Η Νίκη Βόλου έχει -6 βαθμούς με απόφαση της Π.Ε. Super League.
** Ο Πιερικός έχει -6 βαθμούς με απόφαση της Football League.
3ος όμιλος – 8η αγωνιστική
 
Ερμιονίδα-Ηρακλής Ψαχνών ν  2-0 .- ^
Σπάρτη-ΠΑΟ Βάρδας  1-0 .- ^
Παναργειακός-Αιολικός  3-0  .-  ^    (14:00)
Χαλκίδα-Βύζας Μεγάρων  1-2  .- ^
Λουτράκι-Κανάρης Νενήτων    5-0  .- ^ (Σάββατο 21/11 – 15:00)
ΑΟ Λεβάντε-Δόξα Ν. Μανωλάδας  1-2  .- ^
Καλαμάτα-Παναρκαδικός   1-0 ,(1-0) .- ^
Τα  γκολ :! 26΄ Παναγιωτόπουλος  ,
ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ (Λεωνίδας Μπίλης): Θωμάς, Γαλανόπουλος, Καλαγκάνης, Λένγκα, Νινιός, Τσιμικλής, Αγγελόπουλος, Ρήγας, Παναγιωτόπουλος, Κερμενίδης και, Αθανασόπουλος.
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ:  Ψυχογιός, Ασεν, Μπούτας Κυριακόπουλος, Χατζόπουλος, Σταθουλόπουλος, Σαλαπάτας, Δήμος, Τσόφλιος, Καδάς, Κότσιρας.]
ΡΑΛΛΗΣ-ΚΑΡΕΛΙΑΣ ΣΤΟ ΜΓΣ: Επίσης, ο πρόεδρος της Μαύρης Θύελλας κ. Ράλλης κάθισε στην κερκίδα των επισήμων με τους στενούς συενργάτες του τον Στάθη Καρέλια και το γιό του τον γνωστό καλαματιανό μεγαλοεπιχειρηματία της κορυφαίας καπνοβιομηχανίας της χώρας μας "ΚΑΡΕΛΙΑ".
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥΑΓΩΝΑ 
Διαιτησία: Σχίζας με συενργάτες Τους  Νιδριώτης, Στάικος του ΣΔ  Αθήνας.
Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των βομβιστικών επιθέσεων στο Παρίσι από τους εξτρεμιστές
4ος όμιλος – 9η αγωνιστική
Κυανούς Αστήρ Βάρης-Εθνικός Πειραιά 0-1
Ερμής Ζωνιανών-ΟΦΗ 1-0
Ηράκλειο ΑΕ-Φωστήρας Αθηνών 2-3
Ατρόμητος Πειραιά-Επισκοπή 1-0
Κηφισιάς ΑΕ-ΑΟ Τραχώνων Αλίμου 1-0
Τριγλία Ραφήνας ΑΟ-Ιάλυσος 2-2
Κεραυνός Γλυφάδας Α.Ο.-Ηλυσιακός 0-3
Ιωνικός-ΠΑΟ Κρουσσώνα 2-0

 Γ΄ Εθνική  3ος  όμιλος στο ποδόσφαιρο  :
Ερμιονίδα-Ηρακλής Ψαχνών
Σπάρτη-ΠΑΟ Βάρδας
Παναργειακός-Αιολικός (14:00)
Χαλκίδα-Βύζας Μεγάρων
Λουτράκι-Κανάρης Νενήτων  5-0  .- ^  (Σάββατο 21/11 – 15:00)
ΑΟ Λεβάντε-Δόξα Ν. Μανωλάδας
Καλαμάτα-Παναρκαδικός  1-0 .- ^

***   ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ  ΕΠΣΜεσσηνίας Σ/Κ  21  ΚΑΙ  22/11/2015  :
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 0-2 (σκόρερ για τους "κυανόλευκους" του Κώστα Κλάδη στο 44΄ο Βασίλης Πανταζής με απευθείας κτύπημα φάουλ το 0-1 και στην επανάληψη το τελικό  0-1 )
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-1 ("άσφαιρο" το α΄ ημίχρονο για τις δυο ομάδες  στο γήπεδο " Σταύρος Παπαδόπουλος, στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 69ο λεπτό ο έμπειρος Βασίλης Μπεγέτης πέτυχε το 1-0 για το ΜΓΣ και στο 87΄ο Σταύρος Μπάλας ισοφάρισε σε 1-1 για τους "κόκκινους" του Ηλία Παπακωνσταντίνου, μέσα σε θερμούς εναγκαλισμούς από τους "μαχητές" του Λάκη Σπάλα)
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ-Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 4-0 (σκόρερ για τους "πράσινους" της Μεσσήνης στο 19ο λεπτό με προβολή ο Άγγελος Γεωργιόπουλος το 1-0,  στη συνέχεια δυο δοκάρια για τους γηπεδούχους με τους Γιάννη Χελά στο 36΄και Άγγελο Σαραντόπουλο στο 44΄, στο 74ο λεπτό ο Σταύρος Τσουλάκος το 3-0 και στο 89΄ο Τουρλίδας το τελικό 4-0 με το Πάμισο να βρεθεί μόνος 1ος στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα της Α΄Μεσσηνίας μετά την ήττα του Τσικλητήρα την ίδια ώρα με σκορ 2-3 από τον ΑΟ Φαραί στο γήπεδο της Μεθώνης )
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ 2-3 (στο 17΄ο Μάραντος το 0-1, στο 30΄ο Σεριάτος το 0-2, στο 33΄ο Καπακλής με αυτογκόλ το 1-2, στο 70ο λεπτό ο Μπίζος το 2-2, στο 87΄ο Πέτσι το τελικό 2-3 για τη καλαματιανή ομάδα)
Α1 κατηγορία 
(9η αγωνιστική)
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 0-0 (στο 31ο λεπτό ο Χατζηπαναγιώτης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από το Μουτζούρη, το κτύπησε ο ίδιος και απέκρουσε ο πορτιέρο του Ακρίτα Σπυρόπουλος, στο 36΄αντίκρυσε την 2η κίτρινη-κόκκινη  κάρτα ο Γιάννης Κουτσουμπός για τους φιλοξενούμενους, και στο 72ο λεπτό φωνάζουν οι φιλοξενούμενοι καθώς ακυρώθηκε γκολ ως οφσάιντ που πέτυχε ο Ακρίτας με τον Κουτσουμπό)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ 5-1 (σκόρερ για τη "μπάρτσα" της Παραλίας στο 22ο λεπτό ο Ταμπάκης το 1-0, στο 44΄ο Δουρούμης το 2-0, στο 49΄και 60΄ο Φάνης Κάνιστρας το 4-0, στο 74΄λεπτό με αυτογκόλ ο Γιαννακόπουλος με κεφαλιά το 4-1, στο 84΄ο Ταμπάκης το τελικό 5-1)
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ - ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-1 (σκόρερ για τη καλαματιανή ομάδα ο Μασουρίδης στο 18ο λεπτό, ενώ οι κάποιοι ένθερμοι οπαδοί των γηπεδούχων αποδοκίμασαν τον ανερχόμενο ρέφερι Κουτσαναστάση....)
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ   0-0 .- ^

Β΄ Κατηγορία - 1ος Όμιλος
(7η αγωνιστική)
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ 2-0
ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-2
ΠΑΟ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟΥ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ 2-0

Γ΄ Κατηγορία - 1ος Όμιλος
5η αγωνιστική
.Α.Ο. ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Π.Α.Ο.Κ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-0
Livescore: ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός (0-0), Πλατανιάς-Λεβαδειακός και Ξάνθη-Πανιώνιος (17:15)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ  22/11/15 15:
Α΄ Κατηγορία
(11η αγωνιστική)
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ  4-3  , (0-0) .-
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ   1-1 , (1-1) .-
 (σκόρερ στο 15ο λεπτό ο Τσουλάκος το 1-0, και στο 20΄ο έμπειρος νησιώτης μέσος Ηλίας Ηλιόπουλος ισοφάρισε σε 1-1)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  2-2 , (0-2) .-
   (στο 25ο λεπτό ο Κώστας Αργυρόπουλος με προβολή πέτυχε το 0-1 για το συγκρότημα της Αρκαδιάς μετά από κόρνερ του Ντέγιαν Μιλοσέσφκι, στο 34ο λεπτό νέα φάση καρμπόν ξανά ο "Κόλκα" (σ.σ, που αδικείται να παίζει στο Α΄τοπικό) με κεφαλιά ανεβάζει το δείκτη του σκορ το 0-2 και χαμόγελα στο πάγκο του ΑΟΚ που έχει νέο τεχνικό το Γιάννη Δανίκα που διαδέχθηκε στις αρχές της εβδομάδας με το Νίκο Φρούσο), στο 44΄σέντρα ακριβείας του Κώστα Φέστα ο Χαραλαμπόπουλος με φοβερή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 1-2 μέσα σε ενθερμά χειροκροτήματα των οπαδών του Αστέρα για να λήξη του α΄μέρος με τον ΑΟΚ να έχει το προβάδισμα   1-2  στο  55΄ ισοφάρισε ο Γιαννακούτζος σε 2-2  ...στο 55΄ισοφάρισαν οι κυανόλευκοι των Αρφαρών με εκτελεστή το Γιαννακούτζος σε 2-2, στο 75΄αποβλήθηκε ο Κόλλιας, διαμαρτυρίες και το ματς διακόπηκε απο το Μπλάνα για λίγα λεπτά  ...
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ  2-1  , (1-0) .-  
 (σκόρερ για το συγκρότημα των "ταύρων" στο 16΄ο Βαγγέλης Κουλόπουλος,  στο 20΄ο Δημήτρης Σώκαλης το 1-1 και το 40 ο Αντώνης Χριστόπουλος το 2-1

Α1 Κατηγορία  Σ/Κ  21. 22/11/2015  :
(9η αγωνιστική)
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.    5-1 .- ^
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ    0-2 .- ^
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ   -
ΚΕΡΑΥΝΟΣ-Καλαμάτας-Α.Ε  ΑΒΙΑΣ   0-0  .- ^
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ  Χώρας - ΑΙΑΝΤΑΣ  Καλαμάτας 0-1  .- ^
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Παραλίας ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ  5-1  .- ^
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ -ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης  0-0 .- ^

Β΄ Κατηγορία - 1ος Όμιλος
(7η αγωνιστική)'
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-0 .- ^ (σκόρερ ο Καπόγλης στο 90+)
Διαιτησία: Χ. Καστανάς, Σ. Παλλαδινός, Δ. Τσακόπουλος. Άριστοι όλοι τους.
Ατρόμητος Πλατύ (Μιλτιάδης Μαυροειδής): Σ. Ταχταμπάς, Στέργιος, Τσαγκάρης, Κρέπης, Φράγκος, Σγουράκης, Τριγωνόπουλος (67’ Καπόγλης), Κοντόπουλος, Σιψάς, Βαγκέλι, Δημέας.
Πανιώνιος Καλαμάτας (Γιώργος Χουλιάρας): Αργυράκης, Μωραγιάννης, Κακαλέτρης (6’ Περδίκης), Ηλιόπουλος, Ραπτέας, Παπαδέας, Γιαννακόπουλος (29’ λ. τρ. Π. Κώστας), Καναλουπίτης, Χουλιάρας (61’ Μ. Κώστας), Ψαρράς, Β. Κοντοθανάσης.
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ 2-0 .- ^
ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-2 .- ^
ΠΑΟ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟΥ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ 2-0  .- ^
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ - ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ  -  
ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ - ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣ  4 - 1 .- ^
.Α.Ο. ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Π.Α.Ο.Κ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-0 (το πολύτιμο γκολ πέτυχε ο Μιχαλής Γεωργιόπουλος για το συγκρότημα του Αργύρη Λιάπα 5ης  αγωνιστικής )
Β΄ Κατηγορία - 2ος Όμιλος
(7η αγωνιστική)
ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ - Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ   . 0-0 .- ^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-1  .- ^
Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ   1-4 .- ^
ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  5-0 .- ^
ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ - Α.Ε. ΜΑΝΗΣ    2-0 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ   2-1 .- ^
Γ΄ Κατηγορία - 1ος Όμιλος
(5η αγωνιστική)
ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας -ΠΑΟΚ Καλαμ.  1-0 .- ^
Α.Ο. ΛΑΙΪΚΩΝ - Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ  0-2 .- ^
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ  0-7 .- ^
ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΙΚΑΡΟΣ - Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ  2-3 .- ^

  Γ΄ Κατηγορία - 2ος Όμιλος
Α.Σ ΦΥΤΕΙΑΣ -ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγωνίας  3-1  .- ^(18/11  4η  αγωνιστικής )
(5η αγωνιστική)
Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ - ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ   3-3 .- ^
ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ - ΑΣ ΦΥΤΕΙΑΣ   0-0 .- ^
ΑΠΣ ΑΡΙΣ - Α.Ο. ΧΑΤΖΗ .  
ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ - ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 
Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ 3ος Όμιλος
(8η αγωνιστική)
ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ - ΑΙΟΛΙΚΟΣ  
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΚΑΝΑΡΗΣ ΧΙΟΥ   
ΛΕΒΑΝΤΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ - ΔΟΞΑ Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ   
Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ   1-0 .- ^
ΧΑΛΚΙΔΑ - ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ  

*** ΠΑΙΔΙΚΟ  ΕΠΣΜεσσηνίας  :
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας  0-1 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας  0-9 ,- ^
Α.Ε ΑΒΙΑΣ -Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ  1-5  .- ^
ΔΟΞΑ Καλαμάτας -ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας  0-1 .- ^
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ -ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.  15-0 .- ^
ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά -Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ  2-3 .- ^
Α.Ο ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ  -
ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών  7-0  .- ^
Α.Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ -ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ  0-3  .- ^
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ -ΤΕΛΟΣ ΑΦΡΑΣ 1-2  .- ^
ΠΑΠΑΦΈΣΣΑΣ Χώρας -Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ 4-0 .- ^
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου -ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης 1-3  .- ^

*** Νίκησε και την Παλλήνη ο Μεσσηνιακός!

Με εντυπωσιακή εμφάνιση κατά διαστήματα, σταθερότητα και «ψυχή» στα κρίσιμα σημεία, όπως στο 4ο σετ ο Μεσσηνιακός έδειξε την αγωνιστική του ποιότητα και ισχύ …καθαρίζοντας την εκ των πρωτοπόρων ομάδων της Παλλήνης με 3-1 σετ. Ήταν ένα απολαυστικό παιχνίδι που διεξήχθη χθες το βράδυ στο Κλειστό της Παραλίας για την 6η αγωνιστική της Α2 βόλεϊ των γυναικών, ενώ ήταν η 4η κατά σειρά επιτυχία των «πρασίνων» σε 5 παιχνίδια. Τα σετ στο χθεσινό ματς έχουν ως εξής: 25-15, 25-18, 25-27, 26-24. ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Σκλήρη, Σαμπάτη, Παναγοπούλου, Μπεσή, Φωτεινάκη, Ραμούνδου, Χειλαδάκη, Κωνσταντοπούλου, Ζερίτη, Τζούλου, Σουρή, Μπαξιβανάκη, Μπούνα, Σπανού. Την Πετρούπολη υποδέχονται οι γυναίκες του Ακρίτα Στις 6 μ.μ. θα ξεκινήσει στο Κλειστό της Παραλίας ο αγώνας του Ακρίτα με την Πετρούπολη και με αυτόν θα κλείσει η αυλαία της 5ης αγωνιστικής στην Α2 βόλεϊ γυναικών. Μοναδικό πρόβλημα για τον προπονητή Μπάμπη Μυτσκίδη η απουσία της Ορφανέα (είναι τραυματίας), με τη νίκη να είναι όχι μόνο διεκδικούμενος, αλλά απολύτως εφικτός στόχος για την καλαματιανή ομάδα που διανύει αγωνιστική άνοδο. - 

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015   :
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  31/10  και 1, 2 Νοεμβρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/3110-1-2-2015.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA   NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  01  Νοεμβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-01-2015.html .- 
 ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr /  .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  03  Νοεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-03-2015.html .-  
 ~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  Τετάρτη  04  Νοεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-04-2015.html .-  
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   04  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/04-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Νοεμβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-05-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  06  Νοεμβρίου  2015  :
http://snsarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-06-2015.html .-   
 ~ Αρχαία  Ελλάδα -Έρευνα  και  Επιστήμη Παρασκευή 06Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/06-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  07  Νοεμβρίου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-07-2015.html .-
~Αθλητικό  Σαββατοκύριακο   07  και  08  Νοεμβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/11/07-08-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή  08  Νοεμβρίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-08-2015.html .-  
~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Κυριακή  08 Νοεμβρίου 2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/08-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  09  Νοεμβρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-09-2015.html .-                                                                                                                     ~ΕΠΙΣΤΗΜΗ  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  Μεγάλες Γέφυρες  Δευτέρα  09 Νοεμβρίου 2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/11/09-2015.html .- 
 ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τρίτη 10  Νοεμβρίου  2015:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-10-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  11  Νοεμβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-11-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  11  Νοεμβρίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/11-2015.html  .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  12  Νοεμβρίου  2015  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-12-2015.html .-
 ~ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  13 Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/13-2015.html .-  
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  13  Νοεμβρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-13-2015.html  .-  
~   Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Νοεμβρίου  2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-14-2015.html .- 
~ Η Εφημερίδα  μας  Σ/Κ 14, 15-11-2015 , ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/11/14-15-11-2015-arfara-news.html .-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  14  και  15  Νοεμβρίου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/11/14-15-2015.html .-
~  ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  14  Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/14-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Νοεμβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-16-2015.html     
 ~ Ημερήσια  εκδρομή Ελευσίνα -Αθήνα 15//11/2015 :
Δευτέρα 16 Νοεμβρίου  2015
 : 
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/15112015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA   NEWS     στο  αγιάζει της  ενημέρωσης  Τρίτη  17  Νοεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-17-2015.html .-   
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη  17  Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/17-2015.html .-     
  ~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Νοεμβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-16-2015.html .-~
~ Ημερήσια  εκδρομή Ελευσίνα -Αθήνα 15//11/2015 :
Δευτέρα 16 Νοεμβρίου  2015
 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/15112015.html .-    

~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA   NEWS     στο  αγιάζει της  ενημέρωσης  Τρίτη  17  Νοεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-17-2015.html .-      
 Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NWES   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  18  Νοεμβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-nwes-18-2015.html .- 
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  18  Νοεμβρίου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/18-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  19  Νοεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-19-2015.html   .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  20  Νοεμβρίου  2015  :         http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-20-2015.html .- 
  Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Νοεμβρίου  2015 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-21-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  22  Νοεμβρίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-22-2015.html .-
~                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
*** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS
,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2
,
7.
stamos-dynami
,
8.
Arfara-Messinias
,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,
  
~  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4642 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 565 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.455  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   527 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  483. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,        


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: