ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Κυριακή 12 Απριλίου 2009

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒLOGGER

~ ** ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ BLOGGER:
~* ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΛΩ ΕΝΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ BLG :

**

Καλαμάτα

.-

~ * ΠΩΣ ΒΑΖΩ ΕΝΑ ΕΝΥΔΡΙΟ ΜΕ ΨΑΡΑΚΙΑ , ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ BLOG :

**
Με ένα αριστερό κλικ του ποντικιούσας ταϊστε τα ψαράκια στο ενυδρείο μας .- Σταμάτης -ευχαριστώ .-


~ * Επιταχύνετε το ιστολόγιό σας!Πραγματοποιήστε πιο γρήγορη μεταφόρτωση από το ιστολόγιό σας ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές και κόλπα. -
~ * Δείξτε τους θαυμαστές σας! Δημιουργήστε ένα κοινό και δείξτε στον κόσμο ποιος ακούει. Προσθέστε το gadget τώρα! .-
~ * Κάντε περισσότερα με τις φωτογραφίες σαςΟι φωτογραφίες στο ιστολόγιό σας έχουν δικό τους λεύκωμα στα Λευκώματα Ιστού Picasa. Ρίξτε μια ματιά.
~ * Δημιουργήστε το ιστολόγιό σας
Δυνατότητες του Blogger :
Δημιουργήσαμε το Blogger για να σας παράσχουμε έναν εύκολο τρόπο για να μοιράζεστε τις σκέψεις σας — σχετικά με τα τρέχοντα γεγονότα, με το τι συμβαίνει στη ζωή σας ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να συζητήσετε — με τους υπόλοιπους χρήστες. Έχουμε αναπτύξει ένα σύνολο δυνατοτήτων για να καταστήσουμε τη χρήση των ιστολογίων όσο το δυνατόν πιο εύκολη και αποτελεσματική.
Ξεκινώντας Περισσότερες δυνατότητες Σύνθετες δυνατότητες
Ξεκινώντας
Είναι εύκολο και δωρεάν να ακουστεί η φωνή σαςΓια την δημιουργία ιστολογίου στο Blogger απαιτούνται λίγα και εύκολα βήματα. Σε μερικά λεπτά μπορείτε να ξεκινήσετε την δημοσίευση κειμένων, φωτογραφιών, βίντεο και άλλων στο ιστολόγιό σας. Δημοσιεύστε αναρτήσεις όσο συχνά θέλετε. Είναι δωρεάν. Διαβάστε αυτό άρθρο στην ενότητα Πώς να ξεκινήσετε ή παρακολουθήστε το βίντεο Τρόπος δημιουργίας ιστολογίου με βίντεο Blogger.
Εύχρηστη διεπαφήΑκολουθήστε ορισμένα βασικά βήματα για να ξεκινήσετε τη δημοσίευση αναρτήσεων στο ιστολόγιό σας. Η εύχρηστη διεπαφή σας επιτρέπει να αλλάζετε γραμματοσειρές, να εφαρμόζετε έντονη γραφή ή πλάγια γράμματα στο κείμενο, να ρυθμίζετε το χρώμα και τη στοίχιση του κειμένου, και άλλα. Κάθε νέα ανάρτηση ιστολογίου που συνθέτετε, αποθηκεύεται αυτόματα από το Blogger, χωρίς να χρειαστεί να διακόψετε την πληκτρολόγηση. Επίσης, διατίθεται μια εύχρηστη δυνατότητα ορθογραφικού ελέγχου και ένας εύκολος τρόπος προσθήκης ετικετών στις αναρτήσεις σας. Επίσης, το Blogger περιλαμβάνει μια λειτουργία επεξεργασίας HTML που σας επιτρέπει την πλήρη προσαρμογή της εμφάνισης και της αισθητικής των αναρτήσεών σας.
Ο δωρεάν ιστότοπός σαςΌταν δημιουργείτε το ιστολόγιό σας, μπορείτε να το φιλοξενήσετε δωρεάν στο Blog*Spot. Απλώς επιλέξτε μία διαθέσιμη διεύθυνση URL και είστε έτοιμοι να προχωρήσετε. Αν αργότερα θέλετε μια διαφορετική διεύθυνση URL μπορείτε να την αλλάξετε πολύ εύκολα. Το Blogger περιλαμβάνει, επίσης, μια επιλογή προσαρμοσμένου τομέα. Μπορείτε να διαθέτετε ένα όνομα τομέα, όπως example.com, και θα εξακολουθούμε να φιλοξενούμε το ιστολόγιό σας εκεί, παρέχοντάς σας όλες τις φοβερές δυνατότητες του Blogger.
Προσαρμογή του προτύπου σαςΥπάρχουν πολλά πρότυπα να επιλέξετε για το ιστολόγιό σας. Απλώς διαλέξτε αυτό που καλύπτει στις ανάγκες. Επίσης, μπορείτε να προσαρμόσετε το σχέδιο του ιστολογίου σας μέσω της πρωτοποριακής διεπαφής μεταφοράς και απόθεσης. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε δυναμικά gadget, όπως παρουσιάσεις διαφανειών, ψηφοφορίες χρηστών ή ακόμα και διαφημίσεις AdSense. Η αλλαγή γραμματοσειρών και χρωμάτων στο ιστολόγιό σας είναι εύκολη υπόθεση. Αν θέλετε πιο ακριβή έλεγχο της διάταξης του ιστολογίου σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Επεξεργασίας HTML.
Προσθήκη φωτογραφιών και βίντεο στις αναρτήσεις σαςΜπορείτε εύκολα να προσθέσετε μια φωτογραφία στην ανάρτηση του ιστολογίου σας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της εικόνας στη γραμμή εργαλείων επεξεργαστή αναρτήσεων. Στη συνέχεια, οι φωτογραφίες σας φιλοξενούνται στο δωρεάν Λευκώματα ιστού Picasa λογαριασμό σας, από όπου μπορείτε να παραγγείλετε εκτυπώσεις και να οργανώσετε τις φωτογραφίες σας σε λευκώματα. Η προσθήκη βίντεο στις αναρτήσεις είναι πολύ εύκολη υπόθεση. Πατήστε απλώς το εικονίδιο λωρίδας φιλμ στη γραμμή εργαλείων επεξεργαστή αναρτήσεων για να ξεκινήσετε. Τα βίντεο που μεταφορτώνονται μέσω του Blogger φιλοξενούνται στο Google Video.
Περισσότερες δυνατότητες
Νέο! Αναπτύξτε την κοινότητά σαςΔώστε τη δυνατότητα στους αναγνώστες σας να παρακολουθούν το ιστολόγιό σας με την προσθήκη του gadget αναγνωστών στη διάταξή σας. Με αυτό το gadget, οι αναγνώστες σας μπορούν να κάνουν κλικ στον σύνδεσμο "Παρακολούθηση αυτού του ιστολογίου" για να προσθέσουν το ιστολόγιό σας στον λογαριασμό Πανόπτη Blogger και Αναγνώστη Google. Έχουν επίσης την επιλογή να προσθέσουν την εικόνα και το προφίλ τους στο ιστολόγιό σας για να δηλώσουν ότι είναι οπαδοί σας.
Νέο! Σχόλια από τους αναγνώστες σαςΕίναι εύκολο για τους αναγνώστες να αφήσουν σχόλια σε οποιαδήποτε από τις αναρτήσεις του ιστολογίου σας, δίνοντάς σας έτσι χρήσιμες πληροφορίες. Μπορούν να αφήσουν σχόλια ακριβώς κάτω από την ανάρτηση, σε αναδυόμενο παράθυρο ή σε ξεχωριστή σελίδα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις Αντιδράσεις για να δώσετε τη δυνατότητα στους αναγνώστες σας να κάνουν σχόλια γρήγορα μόνο με ένα κλικ.
Eιδοποιήσεις νέων αναρτήσεωνΟι αναγνώστες σας μπορούν να εγγραφούν στις ροές του ιστολογίου σας, ώστε να ειδοποιούνται όταν δημοσιεύετε μια νέα ανάρτηση. Επίσης, μπορείτε να προσαρμόσετε τα κοινόχρηστα στοιχεία στη ροή δεδομένων του ιστολογίου σας, καθώς και να ρυθμίσετε το ιστολόγιό σας ώστε να αποστέλλονται αυτόματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οι νέες αναρτήσεις σε συγκεκριμένες διευθύνσεις ή λίστες αλληλογραφίας.
Ένα απλό αναγνωριστικόΕπειδή μπορείτε να συνδεθείτε στο Blogger μέσω του Λογαριασμού Google σας — που σας παρέχει πρόσβαση στο Gmail, iGoogle, orkut, κλπ. — έχετε ένα όνομα χρήστη και ένα κωδικό πρόσβασης λιγότερο για να θυμάστε. Η διεύθυνση του ιστολογίου σας μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί ως OpenID για να σας παράσχει ένα ενιαίο ψηφιακό αναγνωριστικό στον ιστό. Από τη στιγμή που το ιστολόγιό σας δέχεται σχόλια από χρήστες OpenID εκτός από τα καταχωρημένα μέλη του Blogger, θα είναι πιο εύκολο για όλους τους αναγνώστες να αναρτούν σχόλια και να συμμετάσχουν στις συζητήσεις σας.
Γλώσσες του κόσμουΤο Blogger διατίθεται αυτήν τη στιγμή σε 41 γλώσσες συμπεριλαμβάνοντας τα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ολλανδικά, Πορτογαλικά, Ιαπωνικά και Κορεατικά. Οι χρήστε που μιλούν Αραβικά, Εβραϊκά και Περσικά μπορούν να χρησιμοποιούν το Blogger με εμφάνιση και μορφοποίηση από δεξιά προς τα αριστερά. Επίσης, είναι διαθέσιμη η δυνατότητα μεταγραφής για πέντε ινδικές γλώσσες.
Σύνθετες δυνατότητες
Νέο! Ανάρτηση εν κινήσειΤο Blogger διαθέτει πολλούς επιπλέον τρόπους για να στείλετε αναρτήσεις στο ιστολόγιό σας. Μπορείτε να στείλετε αναρτήσεις στο ιστολόγιό σας από το κινητό σας τηλέφωνο ή μέσω μιας μυστικής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Mail-to-Blogger. Ή να χρησιμοποιήσετε το Gadget ανάρτησης Blogger για να επεξεργαστείτε και να δημοσιεύσετε τις αναρτήσεις σας απευθείας από την προσαρμοσμένη αρχική σελίδα σας iGoogle. Με αυτές τις επιλογές, είναι εύκολο να στείλετε αναρτήσεις στο ιστολόγιό σας όποτε θέλετε, από όπου κι αν βρίσκεστε.
Ιστολόγια ομάδαςΜε το Blogger, είναι εύκολο να δημιουργήσετε ένα συνιστολόγιο, επιτρέποντας σε πολλούς κατόχους ιστολογίων να συμβάλλουν σε ένα ενιαίο ιστολόγιο. Εσείς επιλέγετε τα μέλη της ομάδας που θα έχουν δικαιώματα διαχειριστή και αυτά που θα είναι μόνο συντάκτες. Επίσης, μπορείτε να καταστήσετε το ιστολόγιό σας ιδιωτικό και να περιορίσετε τους χρήστες που θα μπορούν να το δουν. Με αυτόν τον τρόπο έχετε τον πλήρη έλεγχο του ιστολογίου σας.
Εφαρμογές τρίτωνΜπορείτε να επιλέξετε από ένα σύνολο εφαρμογών τρίτων που ενσωματώνονται με το Blogger για μεγαλύτερη ευκολία. Αν είστε προγραμματιστής και θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας φανταστική εφαρμογή, επισκεφθείτε τη διεύθυνση code.blogger.com.
Ακόμα περισσότερες δυνατότητες...Συνεχώς αναπτύσσουμε νέες δυνατότητες για το Blogger. Δείτε το Blogger Buzz για να ενημερωθείτε σχετικά με όλες τις τελευταίες προσθήκες και αλλαγές. Αν θέλετε να δοκιμάσετε ορισμένες από τις πειραματικές μας δυνατότητες, ελέγξτε το Πρόχειρο Blogger. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες του Blogger, επισκεφτείτε τον ιστότοπο Βοήθεια του Blogger ή την ομάδα συζήτησης. Για να δείτε τις αναρτήσεις άλλων, ελέγξτε το Αξιοσημείωτα ιστολόγια και το Blogger Play. Ελπίζουμε να σας αρέσει αυτό που δημιουργήσαμε.

Δημιουργήστε το ιστολόγιό σας

Αρχική σελίδα Δυνατότητες Σχετικά με Buzz Βοήθεια Γλώσσα Προγραμματιστές Εξάρτιση Όροι υπηρεσίας Ιδιωτικό απόρρητο Πολιτική περιεχομένου © 1999 – 2009 Google.-

~ * Δημιουργήσαμε το Blogger για να σας παράσχουμε έναν εύκολο τρόπο για να μοιράζεστε τις σκέψεις σας — σχετικά με τα τρέχοντα γεγονότα, με το τι συμβαίνει στη ζωή σας ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να συζητήσετε — με τους υπόλοιπους χρήστες. Έχουμε αναπτύξει ένα σύνολο δυνατοτήτων για να καταστήσουμε τη χρήση των ιστολογίων όσο το δυνατόν πιο εύκολη και αποτελεσματική.
Ξεκινώντας Περισσότερες δυνατότητες Σύνθετες δυνατότητες
Ξεκινώντας
Είναι εύκολο και δωρεάν να ακουστεί η φωνή σαςΓια την δημιουργία ιστολογίου στο Blogger απαιτούνται λίγα και εύκολα βήματα. Σε μερικά λεπτά μπορείτε να ξεκινήσετε την δημοσίευση κειμένων, φωτογραφιών, βίντεο και άλλων στο ιστολόγιό σας. Δημοσιεύστε αναρτήσεις όσο συχνά θέλετε. Είναι δωρεάν. Διαβάστε αυτό άρθρο στην ενότητα Πώς να ξεκινήσετε ή παρακολουθήστε το βίντεο Τρόπος δημιουργίας ιστολογίου με βίντεο Blogger.
Εύχρηστη διεπαφήΑκολουθήστε ορισμένα βασικά βήματα για να ξεκινήσετε τη δημοσίευση αναρτήσεων στο ιστολόγιό σας. Η εύχρηστη διεπαφή σας επιτρέπει να αλλάζετε γραμματοσειρές, να εφαρμόζετε έντονη γραφή ή πλάγια γράμματα στο κείμενο, να ρυθμίζετε το χρώμα και τη στοίχιση του κειμένου, και άλλα. Κάθε νέα ανάρτηση ιστολογίου που συνθέτετε, αποθηκεύεται αυτόματα από το Blogger, χωρίς να χρειαστεί να διακόψετε την πληκτρολόγηση. Επίσης, διατίθεται μια εύχρηστη δυνατότητα ορθογραφικού ελέγχου και ένας εύκολος τρόπος προσθήκης ετικετών στις αναρτήσεις σας. Επίσης, το Blogger περιλαμβάνει μια λειτουργία επεξεργασίας HTML που σας επιτρέπει την πλήρη προσαρμογή της εμφάνισης και της αισθητικής των αναρτήσεών σας.
Ο δωρεάν ιστότοπός σαςΌταν δημιουργείτε το ιστολόγιό σας, μπορείτε να το φιλοξενήσετε δωρεάν στο Blog*Spot. Απλώς επιλέξτε μία διαθέσιμη διεύθυνση URL και είστε έτοιμοι να προχωρήσετε. Αν αργότερα θέλετε μια διαφορετική διεύθυνση URL μπορείτε να την αλλάξετε πολύ εύκολα. Το Blogger περιλαμβάνει, επίσης, μια επιλογή προσαρμοσμένου τομέα. Μπορείτε να διαθέτετε ένα όνομα τομέα, όπως example.com, και θα εξακολουθούμε να φιλοξενούμε το ιστολόγιό σας εκεί, παρέχοντάς σας όλες τις φοβερές δυνατότητες του Blogger.
Προσαρμογή του προτύπου σαςΥπάρχουν πολλά πρότυπα να επιλέξετε για το ιστολόγιό σας. Απλώς διαλέξτε αυτό που καλύπτει στις ανάγκες. Επίσης, μπορείτε να προσαρμόσετε το σχέδιο του ιστολογίου σας μέσω της πρωτοποριακής διεπαφής μεταφοράς και απόθεσης. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε δυναμικά gadget, όπως παρουσιάσεις διαφανειών, ψηφοφορίες χρηστών ή ακόμα και διαφημίσεις AdSense. Η αλλαγή γραμματοσειρών και χρωμάτων στο ιστολόγιό σας είναι εύκολη υπόθεση. Αν θέλετε πιο ακριβή έλεγχο της διάταξης του ιστολογίου σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Επεξεργασίας HTML.
Προσθήκη φωτογραφιών και βίντεο στις αναρτήσεις σαςΜπορείτε εύκολα να προσθέσετε μια φωτογραφία στην ανάρτηση του ιστολογίου σας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της εικόνας στη γραμμή εργαλείων επεξεργαστή αναρτήσεων. Στη συνέχεια, οι φωτογραφίες σας φιλοξενούνται στο δωρεάν Λευκώματα ιστού Picasa λογαριασμό σας, από όπου μπορείτε να παραγγείλετε εκτυπώσεις και να οργανώσετε τις φωτογραφίες σας σε λευκώματα. Η προσθήκη βίντεο στις αναρτήσεις είναι πολύ εύκολη υπόθεση. Πατήστε απλώς το εικονίδιο λωρίδας φιλμ στη γραμμή εργαλείων επεξεργαστή αναρτήσεων για να ξεκινήσετε. Τα βίντεο που μεταφορτώνονται μέσω του Blogger φιλοξενούνται στο Google Video.
Περισσότερες δυνατότητες
Νέο! Αναπτύξτε την κοινότητά σαςΔώστε τη δυνατότητα στους αναγνώστες σας να παρακολουθούν το ιστολόγιό σας με την προσθήκη του gadget αναγνωστών στη διάταξή σας. Με αυτό το gadget, οι αναγνώστες σας μπορούν να κάνουν κλικ στον σύνδεσμο "Παρακολούθηση αυτού του ιστολογίου" για να προσθέσουν το ιστολόγιό σας στον λογαριασμό Πανόπτη Blogger και Αναγνώστη Google. Έχουν επίσης την επιλογή να προσθέσουν την εικόνα και το προφίλ τους στο ιστολόγιό σας για να δηλώσουν ότι είναι οπαδοί σας.
Νέο! Σχόλια από τους αναγνώστες σαςΕίναι εύκολο για τους αναγνώστες να αφήσουν σχόλια σε οποιαδήποτε από τις αναρτήσεις του ιστολογίου σας, δίνοντάς σας έτσι χρήσιμες πληροφορίες. Μπορούν να αφήσουν σχόλια ακριβώς κάτω από την ανάρτηση, σε αναδυόμενο παράθυρο ή σε ξεχωριστή σελίδα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις Αντιδράσεις για να δώσετε τη δυνατότητα στους αναγνώστες σας να κάνουν σχόλια γρήγορα μόνο με ένα κλικ.
Eιδοποιήσεις νέων αναρτήσεωνΟι αναγνώστες σας μπορούν να εγγραφούν στις ροές του ιστολογίου σας, ώστε να ειδοποιούνται όταν δημοσιεύετε μια νέα ανάρτηση. Επίσης, μπορείτε να προσαρμόσετε τα κοινόχρηστα στοιχεία στη ροή δεδομένων του ιστολογίου σας, καθώς και να ρυθμίσετε το ιστολόγιό σας ώστε να αποστέλλονται αυτόματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οι νέες αναρτήσεις σε συγκεκριμένες διευθύνσεις ή λίστες αλληλογραφίας.
Ένα απλό αναγνωριστικόΕπειδή μπορείτε να συνδεθείτε στο Blogger μέσω του Λογαριασμού Google σας — που σας παρέχει πρόσβαση στο Gmail, iGoogle, orkut, κλπ. — έχετε ένα όνομα χρήστη και ένα κωδικό πρόσβασης λιγότερο για να θυμάστε. Η διεύθυνση του ιστολογίου σας μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί ως OpenID για να σας παράσχει ένα ενιαίο ψηφιακό αναγνωριστικό στον ιστό. Από τη στιγμή που το ιστολόγιό σας δέχεται σχόλια από χρήστες OpenID εκτός από τα καταχωρημένα μέλη του Blogger, θα είναι πιο εύκολο για όλους τους αναγνώστες να αναρτούν σχόλια και να συμμετάσχουν στις συζητήσεις σας.
Γλώσσες του κόσμουΤο Blogger διατίθεται αυτήν τη στιγμή σε 41 γλώσσες συμπεριλαμβάνοντας τα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ολλανδικά, Πορτογαλικά, Ιαπωνικά και Κορεατικά. Οι χρήστε που μιλούν Αραβικά, Εβραϊκά και Περσικά μπορούν να χρησιμοποιούν το Blogger με εμφάνιση και μορφοποίηση από δεξιά προς τα αριστερά. Επίσης, είναι διαθέσιμη η δυνατότητα μεταγραφής για πέντε ινδικές γλώσσες.
Σύνθετες δυνατότητες
Νέο! Ανάρτηση εν κινήσειΤο Blogger διαθέτει πολλούς επιπλέον τρόπους για να στείλετε αναρτήσεις στο ιστολόγιό σας. Μπορείτε να στείλετε αναρτήσεις στο ιστολόγιό σας από το κινητό σας τηλέφωνο ή μέσω μιας μυστικής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Mail-to-Blogger. Ή να χρησιμοποιήσετε το Gadget ανάρτησης Blogger για να επεξεργαστείτε και να δημοσιεύσετε τις αναρτήσεις σας απευθείας από την προσαρμοσμένη αρχική σελίδα σας iGoogle. Με αυτές τις επιλογές, είναι εύκολο να στείλετε αναρτήσεις στο ιστολόγιό σας όποτε θέλετε, από όπου κι αν βρίσκεστε.
Ιστολόγια ομάδαςΜε το Blogger, είναι εύκολο να δημιουργήσετε ένα συνιστολόγιο, επιτρέποντας σε πολλούς κατόχους ιστολογίων να συμβάλλουν σε ένα ενιαίο ιστολόγιο. Εσείς επιλέγετε τα μέλη της ομάδας που θα έχουν δικαιώματα διαχειριστή και αυτά που θα είναι μόνο συντάκτες. Επίσης, μπορείτε να καταστήσετε το ιστολόγιό σας ιδιωτικό και να περιορίσετε τους χρήστες που θα μπορούν να το δουν. Με αυτόν τον τρόπο έχετε τον πλήρη έλεγχο του ιστολογίου σας.
Εφαρμογές τρίτωνΜπορείτε να επιλέξετε από ένα σύνολο εφαρμογών τρίτων που ενσωματώνονται με το Blogger για μεγαλύτερη ευκολία. Αν είστε προγραμματιστής και θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας φανταστική εφαρμογή, επισκεφθείτε τη διεύθυνση code.blogger.com.
Ακόμα περισσότερες δυνατότητες...Συνεχώς αναπτύσσουμε νέες δυνατότητες για το Blogger. Δείτε το Blogger Buzz για να ενημερωθείτε σχετικά με όλες τις τελευταίες προσθήκες και αλλαγές. Αν θέλετε να δοκιμάσετε ορισμένες από τις πειραματικές μας δυνατότητες, ελέγξτε το Πρόχειρο Blogger. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες του Blogger, επισκεφτείτε τον ιστότοπο Βοήθεια του Blogger ή την ομάδα συζήτησης. Για να δείτε τις αναρτήσεις άλλων, ελέγξτε το Αξιοσημείωτα ιστολόγια και το Blogger Play. Ελπίζουμε να σας αρέσει αυτό που δημιουργήσαμε.

Δημιουργήστε το ιστολόγιό σας
.-
~ *Σελίδες βοήθειας για τα μέλη του syncΤι είναι το SYNC?
Και πως λειτουργεί συνοπτικά?
Πως γίνομαι μέλος του SYNC?
Και τι κάνω αφού γίνω μέλος?
Τι σημαίνει η καρτέλλα "Τα Δίκτυά σου" που βρίσκεται στις ρυθμίσεις μου?
Τι σημαίνει η καρτέλλα "Εφαρμογές" που βρίσκεται στις ρυθμίσεις μου?
Μπορώ να διαμορφώσω τη σχεδίαση της προσωπικής μου σελίδας?
Μπορώ να αλλάξω τη θέση των "κουτιών" στη σελίδα του προφίλ μου?
Αξίζει να προσθέτω άλλα μέλη σαν "φίλους" μου?
Τι είναι το SYNC?Το SYNC είναι ένα κοινωνικό δίκτυο (Social network) στο Internet, στο οποίο οι Έλληνες μπορούν να δημιουργούν, να καταχωρούν και να μοιράζονται κάθε είδους περιεχόμενο - κείμενα, εικόνες, video, ήχους. Ξεκίνησε τη δικτυακή του ζωή τον Ιανουάριο του 2007 σαν ο μεγαλύτερος συναθροιστής (aggregator) των Ελληνικών blogs και podcasts. Τον Ιανουάριο του 2008, μετά το αγκάλισμα που γνώρισε από όλη την Εληνική μπλογκόσφαιρα μετεξελίχθηκε σε ένα συναθροιστή (aggregator) της συνολικής Διαδικτυακής ζωής των μελών του. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το "τι είναι το SYNC" μπορείς να δεις τη σελίδα Σχετικά με το SYNC

top
Και πως λειτουργεί συνοπτικά? Το SYNC είναι ένας digital life aggregator. Κάθε μέλος έχει τη δική του προσωπική σελίδα που βρίσκεται σε μια διεύθυνση της μορφής www.sync.gr/name - όπου name είναι το όνομα μέλους που έχει επιλέξει. Σε αυτή τη σελίδα μπορεί να βρίσκεται συγκεντρωμένη όλη η δραστηριότητα που έχει σε διάφορα άλλα κοινωνικά δίκτυα (social networks) και να εμφανίζεται όλο το περιεχόμενο που καταχωρεί αλλού. Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στη σελίδα Σχετικά με το SYNC

top
Πως γίνομαι μέλος του SYNC?Πολύ απλά. Πηγαίνεις στη σελίδα εγγραφής μέλους και δηλώνεις το username που επιθυμείς και το e-mail που χρησιμοποιείς - μαζί με τα υπόλοιπα βασικά (κωδικό, ονοματεπώνυμο,). θα λάβεις ένα μήνυμα επιβεβαίωσης στο email σου και μόλις πατήσεις το link που βρίσκεται εκεί είσαι ήδη synced!

top
Και τι κάνω αφού γίνω μέλος?Με λίγα λόγια, 2 βασικά πράγματα:


Πηγαίνεις στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου και αρχίζεις να ενημερώνεις για τα social networks στα οποία συμμετέχεις
Ψάχνεις το SYNC για μέλη που μπορεί να γνωρίζεις ώστε να συνδεθείς μαζί τους (να γίνετε "φίλοι) και να μαθαίνεις εύκολα τι κάνουν αυτοί στη Δικτυακή τους ζωή.

top
Τι σημαίνει η καρτέλλα "Τα Δίκτυά σου" που βρίσκεται στις ρυθμίσεις μου?Πατώντας αυτή την καρτέλλα μεταφέρεσαι σε μια σελίδα ρυθμίσεων στην οποία ενημερώνεις το SYNC για τα κοινωνικά δίκτυα (Social Networks) στα οποία συμμετέχεις και καταχωρείς περιεχόμενο. Για παράδειγμα, εκεί θα ενημερώσεις για τη σελίδα που έχεις στο del.icio.us, ή στο YouTube, ή στο Facebook, ή στο LinkedIn, ή στο Twitter, κλπ. κλπ. 'Εχουμε ήδη μια λίστα με αρκετά social networks την οποία (και με τη δική σας βοήθεια) θα μεγαλώνουμε σιγά - σιγά. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι τα social networks στα οποία συμμετέχεις πρέπει να έχουν ένα ανοιχτό API ώστε να δίνουν ελεύθερα το περιεχόμενο που δημιουργείς εκεί.

Παράλληλα, στη ίδια σελίδα υπάρχει η δυνατότηα να καταχωρήσεις τους Instant Messengers που χρησιμοποιείς με το username σου (MSN, GTalk, Skype). Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν τα μέλη του SYNC να σε βρίσκουν και να επικοινωνούν μαζί σου κατευθείαν από τη σελίδα του προφίλ σου!

top
Τι σημαίνει η καρτέλλα "Εφαρμογές" που βρίσκεται στις ρυθμίσεις μου?Στις "Εφαρμογές" ορίζεις ποιές πηγές πληροφοριών θα εμφανίζουν περιεχόμενο που έχει σχέση με εσένα. Υπάρχουν 2 ειδών εφαρμογές.

Οι εφαρμογές του SYNC
Οι "Εξωτερικές εφαρμογές"

Οι εφαρμογές του SYNC είναι "κουτάκια" που φέρνουν πληροφορίες τις οποίες καταχωρείς εσύ ο ίδιος/η ίδια στο SYNC δείχνοντας τα ενδιαφέροντά σου. Για παράδειγμα, αν βρίσκεις μπλογκς που σου αρέσουν στην ενότητα SYNC Blogs και τα καταχωρείς στα αγαπημένα σου, θα μπορείς να δείχνεις στους άλλους ποιά είναι αυτά τα μπλογκς που παρακολουθείς. Μπορείς επίσης να ορίσεις να εμφανίζονται (ή να μην εμφανίζονται) τα μικρά μηνύματα που καταχωρείς μέσα από την υπηρεσία SYNC Live.

Οι Εξωτερικές εφαρμογές είναι ουσιαστικά τα social networks στα οποία μας έχεις δηλώσει ότι συμμετέχεις. Εκεί μπορείς να έχεις το κάθε Δίκτυο τσεκαρισμένο (για να εμφανίζεται το περιεχόμενο στο προφίλ σου), ή μη τσεκαρισμένο (για να μην εμφανίζεται). Για παράδειγμα, αν τσεκάρεις την Εξωτερική εφαρμογή "YouTube" (έχοντας δηλώσει και το username σου εκεί μέσα από το "Ρυθμίσεις" που βλέπεις δίπλα) αυτόματα στη σελίδα του προφίλ σου θα εμφανίζονται τα πιο πρόσφατα videos από αυτά που ανεβάζεις στο YouTube.

top
Μπορώ να διαμορφώσω τη σχεδίαση της προσωπικής μου σελίδας?Απόλυτα. Πηγαίνοντας στις "Ρυθμίσεις" του λογαριασμού σου, πατάς την καρτέλλα "Design" και εκεί αρχίζεις να "παίζεις" με τα διαφορετικά χρώματα και τις διαθέσιμες παλέτες, καθώς και ανεβάζοντας μια εικόνα που θα χρησιμεύει σαν φόντο. Θα χρειαστεί όσως να πειραματιστείς πρώτα αρκετά μέχρι να καταλήξεις σε κάτι που σου αρέσει.

top
Μπορώ να αλλάξω τη θέση των "κουτιών" στη σελίδα του προφίλ μου?Και βέβαια! Με την απλή μέθοδο του drag 'n drop (με "σούρσιμο" δηλαδή...) μπορείς να τοποθετήσεις τις διάφορες εφαρμογές που εμφανίζονται στη σελίδα σου με τη σειρά που θέλεις εσύ. Θα πρέπει πρώτα να έχεις πατήσει το link "Διαμόρφωση σελίδας" που βλέπεις στην αριστερή στήλη του προφίλ σου (κάτω από την εικόνα σου).

top
Αξίζει να προσθέτω άλλα μέλη σαν "φίλους" μου?Αν θέλεις τη γνώμη μας, είναι το σημαντικότερο. Μπορεί να έχει αξία το να έχεις δημιουργήσει μια προσωπική σελίδα στο SYNC η οποία θα αποτελεί την "online ταυτότητα" σου, αλλά το πιο σπουδαίο είναι ότι προσθέτοντας σαν φίλους άτομα που έχετε κοινά ενδιαφέροντα ή απλά σου αρέσουν, θα μπορείς να ανακαλύπτεις νέες ενδιαφέρουσες πληροφορίες βλέποντας τι κάνουν αυτοί. Η αξία του έρχεται από τη θεωρία ότι, συνήθως μας ενδιαφέρουν πράγματα που κάνουν οι κοινοί μας γνωστοί είτε γιατί τους έχουμε εμπιστοσύνη, είτε από περιέργεια επειδή το κάνουν αυτοί.

Προσθέτοντας κάποιο μέλος του SYNC σαν φίλο σου, θα μπορείς πλέον να βλέπεις πολλές πληροφορίες που προέρχονται από αυτόν στην Αρχική Σελίδα του SYNC. Η Αρχική αυτή Σελίδα (Home Page) μπορεί να είναι η καθημερινή σου συνήθεια για να μαθαίνεις τι νέο κάνουν οι φίλοι σου, και καινούργιο διάβασαν ή είδαν, ώστε να το ανακαλύψεις κι εσύ.

top
SYNC Network .-

Δεν υπάρχουν σχόλια: