ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008  ,....



Σήμερα εορτάζει ο Μητροπολίτης μας Μεσσηνίας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ !
ΕΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑ  και Δημιουργικά  εν κύριω  !!

Χωρίς το θέλημα του Κυρίου, μήτε ασθενούμεν μήτε αποθνήσκομεν... Λοιπόν ταπεινώσου και πάσαν την ελπίδα σου στήριζε εις Αυτόν.Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
 
 
~13 Νοεμβρίου
Ιωάννου Χρυσοστόμου (1) αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως (†407). Οσιομάρτυρος Δαμασκηνού του Κωνσταντινοπολίτου (†1681).
(1) Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος γεννήθηκε το 347 στην Αντιόχεια από ευσεβείς χριστιανούς, τον Σεκούνδο και την Ανθούσα. Ευφυής καθώς ήταν διακρίθηκε στις επιστήμες και στα γράμματα. Ιδιαίτερα δε εντρύφησε στη μελέτη των ιερών γραφών, αποκτώντας βαθιά θεολογική κατάρτιση. Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του, αποφάσισε να αφοσιωθεί στο μοναχικό βίο. Ο ένθεος ζήλος του, τον οδήγησε στην έρημο, όπου επιδόθηκε στην άσκηση και στην προσευχή. Όταν επέστρεψε στην Αντιόχεια χειροτονήθηκε διάκονος από τον Πατριάρχη Μελέτιο. Έξι χρόνια μετά ενθρονίστηκε πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως. Ο Ιωάννης υπήρξε έξοχος ποιμένας, αλλά και ερμηνευτής των ιερών γραφών. Μάλιστα άφησε ανεκτίμητο συγγραφικό έργο. Όμως η σύγκρουσή του με την ασεβή αυτοκράτειρα Ευδοξία, τον οδήγησε στην εξορία και συγκεκριμένα στον Κουκουσό της Αρμενίας. Εξορισμένος από τόπο σε τόπο ο άγιος Ιωάννης εξεδήμησε προς Κύριο, καθώς δεν άντεξε τις ταλαιπωρίες και τις κακουχίες τις οποίες υπέστη.
~
Από μονοήμερη εκδρομή -διαδρομή και προσκύνημα ΝΕΜΕΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΡΑΧΟΥ -δρόμοι κρασιού και ΝΑΥΠΛΙΟ-Παλαμήδι Κυριακή 12 /11/2017 :
1~ Παναγία Βράχου 12/11/2017 ανεβαίνοντας τα 500 σκαλοπάτια:    https://youtu.be/DnfWVRmZLcA .-
2~ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΧΟΥ ΝΕΜΕΑ 12/11/2017  ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ: https://youtu.be/LiQwcEF9Bf4   .-
3~ Ναύπλιο από το Παλαμήδι 12/11/2017:
https://youtu.be/EAA1XXyqoNY  ..-
 4~ NEMEA 12/11/2017  κτήμα ΠΑΛΥΒΟΥ:
https://youtu.be/PeYt6MLTibY  .-
5~ΝΕΜΕΑ διαδρομή στην Παναγία Βράχου 12/11/2017:
https://youtu.be/IPjffazySL8   .-
6~ Παλαμήδι  Ναυπλίου διαδρομή ανεβαίνοντας 12/11/2017: https://youtu.be/5Xrk5Uay7QE   .-
7~ ΠΑΛΑΜΗΔΙ Ναύπλιο  ενημέρωση 12/11/2017:
https://youtu.be/e38qEieihLw   .-
8~ ΧΡ  Δαβίλλας τραγούδι  Παλαμίδι 12/11/2017:
https://youtu.be/KlbhOt1nJnQ ,-

Ο Αρχιεπίσκοπος στον Εσπερινό των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Μεσσηνίας 
 
Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε απόψε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στην Καλαμάτα, προς τιμήν της αυριανής-σημερινής εορτής του Αγίου, αλλά και για τα ονομαστήρια του οικείου Μητροπολίτη.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, των Θεοφιλ. Επισκόπων Σαλώνων κ. Αντωνίου, Μεθώνης κ. Κλήμεντα και του εορτάζοντος Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Από του Ιερού Βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Στο τέλος του Εσπερινού, ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας τα έτη του να είναι πολλά με υγεία και μακροημέρευση προς δόξαν Θεού και διακονίας του λαού.
Ο Μητροπολιτής Μεσσηνίας με τη σειρά του ευχαρίστησε το Μακαριώτατο για την παρουσία του στα ονομαστήριά του, τονίζοντας ότι αυτή αποτελεί έκφραση ενότητας της Εκκλησίας στις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Δείτε εδώ το αυριανό πρόγραμμα για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Μεσσηνίας  
~ ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ : 1912 μ.Χ.Κοιμήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Ιωακείμ Γ΄ ο Μεγαλοπρεπής.
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης
~
Ἦχος πλ. δ’.
Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
~* Απολυτίκιο Άγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου - 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: https://youtu.be/2lXpEvgqFHM  .-
 
***  ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ! Άρχισε Ανταρσία στον στρατό από Έλληνες;...

~ «Να γιατί αρνούμαι να "δουλέψω" στα Hotspot».
 «Αρνήθηκα να εκτελέσω υπηρεσία στα hotspot «Alexyl Derveni», Δερβενίου Θεσσαλονίκης. Έφεραν στρατονομία να με συλλάβει στις 4 Ιουλίου 2017, δεν με συνέλαβε γιατί δεν είχαν ένταλμα, απλά με συνόδευαν όλη την ημέρα. Ήρθε μετά από 5 ημέρες ο Α/ΓΕΣ με ελικόπτερο και ζήτησε να μου μιλήσει προσωπικά.
Σχηματίστηκε δικογραφία και με περνάν στρατοδικείο και πειθαρχικό, 30 Νοεμβρίου και 16 Νοεμβρίου αντίστοιχα. Σκοπεύω να το δημοσιοποιήσω με κάθε τρόπο. Στην αναφορά μου γράφω ότι «δεν ορίζονται από πουθενά τα καθήκοντά μου, αντιτίθεμαι στους προδοτικούς και αδέξιους χειρισμούς της δωσιλογικής αυτής κυβέρνησης, η οποία χρησιμοποιεί τις δομές φιλοξενίας ως κέντρα κράτησης και προάγει το δουλεμπόριο, στο οποίο πρωτοστατεί η Τουρκία.
Η Τουρκία χρησιμοποιεί μεταναστευτικές ροές ως γεωστρατηγικό όπλο εναντίον των Ελλήνων. Δεν γίνεται καμία διαπίστευση, αν οι άνθρωποι αυτοί είναι των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας ή τζιχαντιστές. Εάν είναι και δημιουργήσουν τρομοκρατικά επεισόδια το ότι περιθάλπονται από τον ελληνικό στρατό επισύρει ποινικές ευθύνες. Η όλη αυτή κατάσταση αποδυναμώνει τις Μονάδες του Ελληνικού Στρατού».
 Α/λχίας (ΥΠ) Ευάγγελος Φώτης
Το δυστυχές στην όλη υπόθεση είναι πως ο Αρχιλοχίας με βάση τον στρατιωτικό κανονισμό οφείλει να υπακούσει την εντολή. Ηθικά όμως αισθάνεται πως δεν πρέπει. Τι γίνεται τώρα που τίθεται θέμα ηθικής;
Θα παρακολουθούμε το ζήτημα με ενδιαφέρον.

*** Κεντροαριστερά: Σάρωσε και στη Μεσσηνία η Γεννηματά με 47,2%- Τα αποτελέσματα 
 
 
 
 
 
 
 
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή του κόσμου που έφτασε στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσει για τον αρχηγό του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.
Συνολικά σε όλη τη χώρα ψήφισαν 210.264 άτομα, ενώ στη Μεσσηνία ψήφισαν 3092 άτομα.
Όσον αφορά τις ψήφους η Φώφη Γεννηματά κατάφερε να ξεπεράσει κατά πολύ το δεύτερο Νίκο Ανδρουλάκη.
Ειδικότερα στα εκλογικά κέντρα της Μεσσηνίας ψήφισαν 3092 άτομα, με τα 1461 (ποσόστο 47,2%) από  αυτά, να επιλέγουν την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 772 (ποσοστό 25%), 418 ψήφους έλαβε ο Γιώργος Καμίνης (ποσοστό 13,5%), 200 ο Σταύρος Θεοδωράκης (ποσοστό 6,5%), 56 ο Κωνσταντίνος Γάτσιος (1,8%), 113 ο Γιάννης Μανιάτης (3,7%), 10 ο Απόστολος Πόντας (0,32%), 40 ο Γιάννης Ραγκούσης (1,3%) και 3 ο Δημήτης Τζιώτης (0,09), ενώ υπήρξαν και 19 λευκά.
Στο δεύτερο γύρο Γεννηματά με 42,50% και Ανδρουλάκης με 25,14%
Έχουν καταμετρηθεί 175.000 ψήφοι - Τρίτος ο Γιώργος Καμίνης με 13,52%, ακολουθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης με 9,81% και ο Γιάννης Μανιάτης με 4,26%
Τα πρώτα αποτελέσματα με καταμετρημένο το 83,2% των ψήφων στις εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στην Κεντροαριστερά δείχνουν ότι η Φώφη Γεννηματά περνά με άνεση στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Δεύτερος αναδεικνύεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό άνω του 25%.
Την ικανοποίησή τους τόσο για την ευρύτατη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία όσο και για την πρωτιά που καταγράφει η Φώφη Γεννηματά εκφράζουν οι στενοί της συνεργάτες.
Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται πως θα δώσει στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ποσοστό που ξεπερνά το 40% και πιθανότατα θα κινηθεί στο 42% με 45%.
«Συγχαρητήρια για τη νίκη σου, πρέπει να πάμε ενωτικά» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στη Φώφη Γεννηματά με την οποία επικοινώνησε τηλεφωνικά όπως αναφέρει το protohema.gr.
Σύμφωνα με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία του νέου φορέα είχαν τηλεφωνήσει στη Φώφη Γεννηματά για να της δώσουν συγχαρητήρια με εξαίρεση τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Ικανοποιημένα δηλώνουν και τα μέλη του επιτελείου του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος έχει «κλειδώσει» την δεύτερη θέση. Ωστόσο, η εκλογική νύχτα δεν έχει τελειώσει ακόμα για τους συνεργάτες του υποψηφίου για την αρχηγία της κεντροαριστεράς καθώς το τελικό αποτέλεσμα καθορίζει και την δυναμική των διεκδικήσεων για τον δεύτερο γύρο. Με την μέχρι στιγμής ενσωμάτωση των ψήφων, ο κ. Ανδρουλάκης λαμβάνει λίγο πάνω από 27% και δεν αποκλείεται να αγγίξει το 30%.
Την ίδια ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε με την Φώφη Γεννηματά και την συνεχάρη για την επικράτησή της ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε δηλώσεις τις επόμενες ώρες.
Ψήφισαν συνολικά 210.264 πολίτες.
Με καταμετρημένες τις ψήφους από 608 σε σύνολο 878 εκλογικών τμημάτων (σε απόλυτους αριθμούς 175.000 πολίτες), τα ποσοστά των υποψηφίων για την προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς διαμορφώνονται ως εξής:
Φώφη Γεννηματά          42,50% (73.939 ψήφοι)
Νίκος Ανδρουλάκης      25,14% (43.735 ψήφοι)
Γιώργος Καμίνης           13,52% (23.520 ψήφοι)
Σταύρος Θεοδωράκης     9,81% (17.062 ψήφοι)
Γιάννης Μανιάτης           4,26%   (7.417 ψήφοι)
Γιάννης Ραγκούσης         2,39%   (4.162 ψήφοι)
Κωνσταντίνος Γάτσιος    1,65%   (2.877 ψήφοι)
Απόστολος Πόντας          0,53%    (924 ψήφοι)
Δημήτρης Τζιώτης           0,20%    (343 ψήφοι)


Περίπου 2.500 έχουν ψηφίσει στη Μεσσηνία μέχρι στιγμής και 165 χιλ. σε πανελλαδικό επίπεδο
 Συνεχίζεται με αρκετά μεγάλη ροή, ακόμα και αυτή την ώρα, η προσέλευση των πολιτών που συμμετέχουν στις εκλογές για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Ήδη, σε πανελλαδικό επίπεδο, η ψηφοφορία έχει ξεπεράσει τις 165 χιλ. ψήφους και κατά πολύ τις προσδοκίες των στελεχών και των υποψηφίων των κομμάτων της Κεντροαριστεράς, που συμμετέχουν στη διαδικασία. Στην Καλαμάτα, σε επικοινωνία που είχαμε με το γραμματέα της Νομαρχιακής Οργάνωσης του νομού Μεσσηνίας Γιάννη Πάζιο, μας τόνισε ότι η προσέλευση στις κάλπες είναι ανάλογη με την «κίνηση» και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Επίσης, ο κ. Πάζιος σημείωσε ότι δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα, η εκλογική διαδικασία μέχρι και αυτή την ώρα διεξάγεται ομαλά και σύμφωνα μετέφερε μέχρι στιγμής έχουν προσέλθει στις κάλπες στη Μεσσηνία περίπου 2.500 ψηφοφόροι ενώ ακόμα και αυτή την ώρα η προσέλευση στα εκλογικά τμήματα παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένη. Όπως μας έκανε γνωστό, αν συνεχιστεί η κίνηση στα ίδια επίπεδα και την επόμενη ώρα υπάρχει περίπτωση να δοθεί μια ώρα παράταση και οι κάλπες να κλείσουν στις 9μ.μ. αντί για τις 8μ.μ. που είναι προγραμματισμένο. Ανάλογα με το πότε θα κλείσουν οι κάλπες, τα στελέχη της Κεντροαριστεράς, εικάζουν ότι 1 με 1,5 ώρα αργότερα θα έχουν μια πρώτη εικόνα για τα αποτελέσματα.
  *Περισσότερη ενημέρωση καθώς και τα αποτελέσματα αμέσως μετά το κλείσιμο της «κάλπης» .
  Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

***Αδαμαντία Κωνσταντοπούλου, η Καλαματιανή που μαθαίνει τους Θεσσαλονικείς να τρώνε γουρουνοπούλα 
Ένα από τα εδέσματα που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες, όταν φτάνουν στη Μεσσηνία, είναι, φυσικά, η γουρουνοπούλα, ένα πιάτο που όποιος δοκιμάσει, σίγουρα δε θα του φάνει αδιάφορο, το αντίθετο μάλιστα!
Έτσι, λοιπόν, όταν η Καλαματιανή σεφ Αδαμαντία Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να ζήσει στη Θεσσαλονίκη, «πήρε μαζί της και τη γουρουνοπούλα», κι όπως ήταν λογικό, η γεύση της  εντυπωσίασε, καταφέρνοντας να κάνει «θόρυβο στη συμπρωτεύουσα».
Το «Θάρρος» μίλησε με την Αδαμαντία, η οποία δε δίστασε να μας αποκαλύψει και κάποια από τα μυστικά για την καλή γουρνοπούλα:
 Πώς μπήκε η μαγειρική στη ζωή σου;
Όλα ξεκίνησαν το 2007.Έκανα την αρχή στη πρώτη σχολή που πήγα ως «Βοηθός μαγειρικής τέχνης» για ένα χρόνο και αμέσως μετά στη δεύτερη «Τεχνικός μαγειρικής τέχνης» για δύο χρόνια, στα δημόσια ΙΕΚ Καλαμάτας.
Έκανα την πρακτική μου στο ξενοδοχείο Filoxenia Hotel, όπου και εργάστηκα για δύο χρόνια. Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν και άλλα εστιατόρια και ξενοδοχεία της πόλης και της γύρω περιοχής. Συνεργάστηκα με Costa navarino, Luna lounge, Kantoina, Κάρδαμο, Μετέωρο, Τουριστικό (Μικρά Μαντίνεια), Μπαχάλικον, Θίασο, Casa Grande, Elektra Hotel & spa, Open Kitchen, Μαγικό Αυλό, Horizon Blu. Επίσης μια χρονιά δούλεψα σε ξενοδοχείο στην Κρήτη, το Daios Cove.
Την περίοδο 2015-16 έκανα μαθήματα μαγειρικής στα δημόσια ΙΕΚ Καλαμάτας.
 Πες μας πώς βρέθηκες στη Θεσσαλονίκη…
Στα μέσα Μαρτίου ήρθα να δω φίλους που είχαμε να συναντηθούμε καιρό. Μπορεί να φανεί τρελό, αλλά ένιωσα στην ατμόσφαιρα ότι θέλω να μείνω στη Θεσσαλονίκη για κάποιο χρονικό διάστημα. Πιο πολύ ήταν ανάγκη αλλαγής παραστάσεων. Όχι επαγγελματική. Έτσι κι έγινε. Μετά το Πάσχα ανέβηκα για να ψάξω για δουλειά, σπίτι και τα σχετικά. Είμαι 7 μήνες στη Θεσσαλονίκη και νιώθω σαν να ζω δύο χρόνια .


~ Λίγα λόγια το μαγαζί που εργάζεται… 
Έχω την τιμή και τη χαρά να εργάζομαι στο «Εσπεράντο». Είναι Διεθνές Αργοφαγείον. Βρίσκεται στην Κάτω Τούμπα, είναι ένας χώρος ευχάριστος και το περιβάλλον πολύ φιλικό. Η κουζίνα έχει χαρακτήρα κυρίως μεσογειακό. Συνδυάζουμε το παραδοσιακό με το μοντέρνο. Με βάση το μενού μας και τα πιάτα εβδομάδας, θέλουμε να καλύψουμε όλες τις προτιμήσεις των πελατών μας και, προπάντων, τη γευστική ικανοποίηση.
Χρησιμοποιούμε φρέσκα προϊόντα και, όσο το δυνατό, χειροποίητα. Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Νάκη Παπαδήμο και Δημήτρη Γιώτη για αυτή τη συνεργασία.
 
Και μαζί πήρες και τη γουρουνοπούλα;
Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείψει από το μενού η γουρουνόπουλα μας, παραδοσιακή με πατάτες λεμονάτες φούρνου. Σιγομαγειρεμένη για 4-4,5 ώρες.
 
Ήταν κάτι που στο Βορρά δεν ήξεραν;
Η αλήθεια είναι ότι δεν την ξέρουν. Ήταν ρίσκο να τη βάλω στο μενού, γιατί δεν ήξερα πώς θα πάει. Ήθελα, όμως, ο κόσμος της Θεσσαλονίκης να γνωρίσει και να γευτεί τις παρασκευές της Καλαμάτας. Και έκανα την αρχή με αυτό.
 
Ποια η ανταπόκριση του κόσμου;
Έχουμε κάνει ένα μικρό θόρυβο στο Βορρά. Η ανταπόκριση είναι ικανοποιητική. Έρχονται συνέχεια γι’ αυτό, καθώς δε λείπουν και τα σχόλια στα τραπέζια, για το πώς φτιάχνεται, πώς γίνεται τραγανή η πέτσα. Πολλές φορές έχει χρειαστεί να βγω σε παρέες για να εξηγήσω κάποια πράγματα όσον αφορά στη διαδικασία.
Με ευχαριστεί το γεγονός ότι ο κόσμος έχει αγαπήσει τις γεύσεις μας, αλλά πιο πολύ με ευχαριστεί όταν βλέπω την ικανοποίηση στα πρόσωπα των πελατών.
Επίσης, έχουμε «κερδίσει» πολλούς Πελοποννήσιους που ζουν στη Θεσσαλονίκη και έρχονται για να δοκιμάσουν γουρουνόπουλα.

Είναι ένα ψητό, όμως, που από μαγαζί σε μαγαζί διαφέρει, τελικά ποιο το μυστικό του;
Σίγουρα ο κάθε μάγειρας-σεφ έχει το δικό του τρόπο μαγειρέματος. Μπορεί να συνδυάσει γεύσεις και στο τέλος να πάρει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Όμως, κάποιες συνταγές πρέπει να μένουν σταθερές. Το μυστικό για τη γουρουνόπουλα είναι στο ψήσιμο. Να έχει το αλάτι που πρέπει, να λιώνει στο στόμα και η πέτσα της να είναι τραγανή.
Αν το πετύχεις αυτό, πιστεύω τα σχόλια είναι περιττά.
 
Σκέφτεσαι να μεταφέρεις και άλλα τοπικά προϊόντα εκεί;
Ήδη χρησιμοποιώ σύγκλινο Μάνης κ ελιές Καλαμών. Στα σχέδιά μας είναι να συνεργαστούμε με προμηθευτές από Καλαμάτα για ελαιόλαδο, σφέλα και σύκα. Φυσικά, δουλεύω και προϊόντα από άλλα μέρη, όπως Κάσο και Κρήτη.

Παρατηρούμε ότι πολλοί επαγγελματίες έχουν στραφεί προς τα μεζεδοπωλεία, ένα σχόλιο για αυτό;
Ναι, είναι συχνό φαινόμενο. Ο κόσμος έχει γυρίσει στο πιο απλό, το πιο παρεΐστικο στυλ. Σίγουρα είναι η τάση της εποχής. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι ο κόσμος πλέον μπορεί να έχει άποψη για το προϊόν που του προσφέρεις.
Καλό θα είναι το κάθε εστιατόριο, μεζεδοπωλείο, να βάζει τη δική του πινελιά, τέχνη και αγάπη σε αυτό που προσφέρει. Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 
*** Σε αναμονή κατασχέσεις από τράπεζες και ιδιώτες για την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών 
Κράτει φαίνεται ότι κάνουν ιδιώτες και τράπεζες, όσον αφορά τις προθέσεις τους για πλειστηριασμούς  ακινήτων, μέχρι να ξεκινήσει η εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ώστε να μην είναι υποχρεωμένοι στην «έκθεσή» τους στις αίθουσες των Ειρηνοδικείων.
Οι δικαστικοί επιμελητές είναι οι πρώτοι επαγγελματίες που αναγκαστικά «γεύονται» τη σκληρή πραγματικότητα της πολύχρονης κρίσης στην Ελλάδα,  η οποία  έχει οδηγήσει πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις να χάνουν περιουσιακά στοιχεία.
Οι κατασχέσεις στη Μεσσηνία, σύμφωνα με την εμπειρία δικαστικών επιμελητών, δείχνουν αυξητικές τάσεις τον τελευταίο καιρό, ενώ πιστεύουν ακράδαντα ότι οι «ασκοί του Αιόλου» με απρόβλεπτες συνέπειες θα ανοίξουν, εάν γίνει άρση προστασίας για την πρώτη κατοικία.
  Κανείς πιστοποιημένος
Μετά την προκήρυξη της αποχής των συμβολαιογράφων, πλέον στη Μεσσηνία δεν γίνεται κανένας πλειστηριασμός. Αυτό θα διαρκέσει έως τέλος του χρόνου. Εκείνο, όμως, που κανείς δεν ξέρει ακόμα πως θα εξελιχθεί είναι το ζήτημα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που όπως έχει ανακοινωθεί θα ξεκινήσει από τέλος Νοεμβρίου. Στη Μεσσηνία, ακόμα δεν έχει πιστοποιηθεί για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κανείς συμβολαιογράφος, ωστόσο στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας έχουν πιστοποιηθεί. Με πρόσφατη απόφαση του αρμόδιου Υπουργού που διευκρινίζονται ζητήματα που αφορούν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ξεκαθαρίσθηκε ότι θα διενεργείται με επιμέλεια του συμβολαιογράφου της Περιφέρειας του τόπου όπου έγινε η κατάσχεση. Αντικείμενο λοιπόν, θα αποτελέσει για το πόσο θα αντέξουν και οι συμβολαιογράφοι της περιφέρειας να αρνούνται την πιστοποίησή τους.
  Περιμένουν τους ηλεκτρονικούς
Εν αναμονή λοιπόν εφαρμογής του μέτρου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, όπως είπαν δικαστικοί επιμελητές με τους οποίους επικοινώνησε το «Θ», υπάρχουν αρκετές κατασχέσεις που δεν επισπεύδονται, προκειμένου να γίνουν με τον ηλεκτρονικό τρόπο και να μην χρειάζεται να καταφύγουν σε αίθουσα Ειρηνοδικείου, όπου σημειώνονται αντιδράσεις.
Αλλά ακόμα και για κατασχέσεις που γίνονται τώρα και οι πλειστηριασμοί ορίζονται για μετά από 7 μήνες, καθώς όπως είπαμε στη Μεσσηνία δεν υπάρχει πιστοποιημένος συμβολαιογράφος, τράπεζες που είναι επισπεύδων ζητούν να ακολουθηθεί η παλιά διαδικασία του Ειρηνοδικείου.
Επίσης, τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αύξηση των κατασχέσεων και οι δικαστικοί επιμελητές περιμένουν και περαιτέρω αύξηση το επόμενο χρονικό διάστημα, κυρίως από τραπεζικά ιδρύματα.
Τα μεγάλα προβλήματα όπως προείπαμε θα ξεκινήσουν σε περίπτωση άρσης της προστασίας για την πρώτη κατοικία. Ακόμα και τώρα που ισχύει, έχει παρατηρηθεί τράπεζα να δίνει εντολή για κατάσχεση ακινήτου και όταν διαπιστώνεται ότι είναι πρώτη κατοικία του οφειλέτη να υποχωρεί λόγω της προστασίας που υπάρχει, αλλά να στρέφεται κατά άλλων περιουσιακών του στοιχείων.
Ο κόσμος από την άλλη πλευρά δείχνει να είναι παγωμένος και ανήμπορος να αντιμετωπίσει αυτή την επίθεση που δέχεται, ιδιαίτερα οι μικροφειλέτες.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Καψής 
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Καψής. Ο Γιάννης Καψής είναι πατέρας των δημοσιογράφων Παντελή και Μανώλη Καψή.
Ο Γιάννης Καψής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1929. Σπούδασε στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Για ένα μικρό διάστημα άσκησε τη δικηγορία, αλλά τελικά αφοσιώθηκε εξ ολοκλήρου στη δημοσιογραφία, με την οποία ασχολούνταν επαγγελματικά από 17 ετών.
Ξεκίνησε ως βοηθός στο αστυνομικό ρεπορτάζ, αλλά πολύ γρήγορα ασχολήθηκε με όλα σχεδόν τα είδη του ρεπορτάζ με ειδίκευση τελικά στα πολιτικά και διπλωματικά θέματα. Διετέλεσε αρχισυντάκτης της εφημερίδας Έθνοςαπό το 1958 έως το 1970, οπότε καταδικάστηκε από ειδικό Στρατοδικείο της χούντας των συνταγματαρχών και φυλακίστηκε λόγω των άρθρων του υπέρ της δημοκρατίας. Μετά την αποφυλάκισή του, εργάστηκε ως β΄ αρχισυντάκτης στην εφημερίδα Το Βήμα και στη συνέχεια ως διευθυντής στο περιοδικό Ταχυδρόμος. Μετά τα γεγονότα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973, και για να αποφύγει τη σύλληψη, διέφυγε στο Λονδίνο μέχρι την πτώση της δικτατορίας. Εκτός από την εργασία του σε ελληνικές εφημερίδες, ο Καψής υπήρξε συνεργάτης διεθνών ΜΜΕ στην Ελλάδα, όπως το αμερικανικό περιοδικό Time.
Με την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1974, ανέλαβε διευθυντής της εφημερίδας Τα Νέα μέχρι το 1982. Αυτή την περίοδο, Τα Νέα καθιερώθηκαν ως η πρώτη σε κυκλοφορία καθημερινή εφημερίδα, με πανελλαδική κυκλοφορία γύρω στα 250.000 φύλλα, επιτυχία που πιστώθηκε σε μεγάλο βαθμό στον ίδιο.
Τον Απρίλιο του 1982, ανέλαβε υφυπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, παραμένοντας σε αυτή τη θέση και στην επόμενη κυβέρνηση μέχρι το Σεπτέμβριο του 1987. Στο μεταξύ, από τον Ιανουάριο του 1987 ήταν ταυτόχρονα υφυπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και Εξωτερικών. Στη συνέχεια, μετά το Σεπτέμβριο του 1987 πήρε τη θέση του αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών έως τον Ιούλιο του 1989. Στη διάρκεια της θητείας του, διαπραγματεύθηκε το γνωστό μορατόριουμ, μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, διαχειρίσθηκε, στο διπλωματικό πεδίο, την μεγάλη ελληνοτουρκική κρίση του 1987 και έγινε κυρίως γνωστός για τις σκληρές θέσεις του, ιδίως στα θέματα του Αιγαίου και της Κύπρου. Επίσης διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε την συμφωνία για την απομάκρυνση των αμερικανικών βάσεων. Παρά το γεγονός ότι η συμφωνία αναθεωρήθηκε από την επόμενη κυβέρνηση, ως προς το εισαγωγικό μέρος της, οι τεχνικές ρυθμίσεις παραμένουν σε ισχύ και περιλαμβάνουν την κατάργηση της ετεροδικίας , της AMAG και ενός πλέγματος 120 συμφωνιών.
Έχει τιμηθεί με 14 παράσημα. Μετά την συνταξιοδότηση του, αφοσιώθηκε στην συγγραφή βιβλίων. Έχει εκδώσει 15 συνολικά βιβλία, εκ των οποίων τα περισσότερα σημείωσαν μεγάλη εκδοτική επιτυχία, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλές μέχρι σήμερα παραμένει το πρώτο του βιβλίο, Χαμένες Πατρίδες, που εξέδωσε το 1962.
athensvoice.gr

*** Το ΕΛΚΕΘΕ προσλαμβάνει επιστήμονα για την Καλαμάτα 
Την πρόσληψη ενός ατόμου στο παράρτημά του στην Καλαμάτα, ανακοίνωσε το ΕΛΚΕΘΕ, με ετήσια σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με δυνατότητα παράτασης.
Συγκεκριμένα, θα προσληφθεί πτυχιούχος Βιολόγος ή Περιβαλλοντολόγος ή Δασολόγος ή Γεωπόνος (ΠΕ) ή Τεχνολόγος Ιχθυολόγος (ΤΕ) με:
-          Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών σχετικό με τη Διαχείριση Περιβάλλοντος.
-          Αποδεδειγμένη εμπειρία τουλάχιστον 3 ετών στις μεθόδους ιχθυολογικής δειγματοληψίας ποταμών, στον προσδιορισμό της ιχθυοπανίδας των εσωτερικών υδάτων και στην εισαγωγή ιχθυολογικών δεδομένων σε βάση δεδομένων.
Θα συνεκτιμηθούν: Καλή γνώση αγγλικών. Γνώση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή. Γνώση και ικανότητες χειρισμού ιχθυολογικών δεδομένων, βάσεων δεδομένων και στατιστικών προγραμμάτων. Ικανότητα συστηματικής αναγνώρισης ψαριών εσωτερικών υδάτων στο πεδίο. Πιστοποίηση για τη χρήση ηλεκτραλιείας. Ενδεικτικά, το αντικείμενο απασχόλησής του περιλαμβάνει ιχθυολογική δειγματοληψία σε ποταμούς, προσδιορισμό ιχθυοπανίδας εσωτερικών υδάτων, εισαγωγή ιχθυολογικών δεδομένων στη βάση δεδομένων, ανάλυση δεδομένων και εφαρμογή ιχθυολογικών δεικτών αξιολόγησης.
Συνολικά σε όλη την Ελλάδα, το ΕΛΚΕΘΕ έχει προκηρύξει την πρόσληψη 49 επιστημόνων για την εκτέλεση της Οδηγίας Πλαίσιο για τα Ύδατα που αφορά τα ποτάμια, μεταβατικά και παράκτια ύδατα της χώρας. Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν δειγματοληψίες για βιολογικές (βενθικά μακροασπόνδυλα, ψάρια, υδρόβια μακρόφυτα, φυτοβένθος για όλα τα ύδατα και φυτοπλαγκτό για τα μεταβατικά και παράκτια ύδατα), φυσικοχημικές και υδρομορφολογικές παραμέτρους για τα ποτάμια, μεταβατικά και παράκτια ύδατα της χώρας. Καθώς και για χημικές παραμέτρους για τα παράκτια και μεταβατικά ύδατα, αναλύσεις φυσικοχημικών και βιολογικών παραμέτρων για όλα τα ύδατα και βαρέων μετάλλων για τα παράκτια και μεταβατικά, και επεξεργασία δεδομένων που αφορούν σε όλα τα παραπάνω ποιοτικά στοιχεία με στόχο την ταξινόμηση της οικολογικής κατάστασης των υδάτων με βάση διαθέσιμους και δοκιμασμένους δείκτες για την Ελλάδα.  Β.Β.

*** Καπνοί σε διαμέρισμα στο κέντρο της Καλαμάτας 
 
Αναστάτωση υπήρξε το πρωί της Δευτέρας εξαιτίας καπνών σε διαμέρισμα στην οδό Αριστοτέλους.
Στο σημείο έφθασαν άμεσα οχήματα της Πυροσβεστικής που τελικά όπως διαπιστώθηκε οι καπνοί προέρχονταν από κουζίνα που προφανώς είχε ξεχαστεί αναμμένη.
Οι πυροσβέστες μπήκαν στο διαμέρισμα όπου αντιμετώπισαν το περιστατικό.

***  Εγκρίθηκε ο νέος κανονισμός για την αγορά του Κοπανακίου 
Με νέο κανονισμό θα λειτουργεί πλέον η δημοφιλής Κυριακάτικη αγορά του Κοπανακίου στην Τριφυλία, μετά την επικαιροποίηση και έγκρισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής.
Παράλληλα, καθορίσθηκαν και τα τέλη. Το ετήσιο χρηματικό ποσό του τέλους της αγοράς καθορίζεται σε 300 € για την κάθε θέση. Ωστόσο, το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να αναπροσαρμόζει τα τέλη λαμβάνοντας υπόψη τις γενικότερες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.
Επίσης, όπως σημειώνεται μόνο για φέτος, λόγω της αλλαγής του κανονισμού, η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για τη συμμετοχή τους στην Κυριακάτικη Αγορά Κοπανακίου για τα έτη 2017 και 2018, θα γίνει από 11 Δεκεμβρίου 2017 έως 20 Δεκεμβρίου 2017. Η ημερομηνία διεξαγωγής των κληρώσεων ορίσθηκε η 22η Δεκεμβρίου 2017.
Πληροφορίες για την κατάθεση των δικαιολογητικών για την διεξαγωγή της κλήρωσης παρέχονται από το Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας του Δήμου Τριφυλίας, στο τηλέφωνο  2765360213 και 2761360727 κ. Αρβανίτη Δήμητρα.
  Νέος κανονισμός
Η Κυριακάτικη αγορά του Κοπανακίου αποτελεί από τα τέλη του 19ου αιώνα, μια εμπορική εκδήλωση ιδιαίτερης σημασίας, μέσω της οποίας βρίσκει διέξοδο στην αγορά σημαντικό μέρος των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και όλης της Πελοποννήσου.
Εκτός αυτού η αγορά του Κοπανακίου αποτέλεσε και αποτελεί την καρδιά και το εμπορικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.
Διαδραμάτισε και εξακολουθεί να διαδραματίζει έναν πολυσχιδή όσο και πρωταγωνιστικό ρόλο στην κοινωνικοοικονομική ζωή και επιτρέποντας τη συνάθροιση, την επικοινωνία, την κοινωνική συναναστροφή και τη διατήρηση εθίμων και παραδόσεων.
Η αγορά λειτουργεί στο Κοπανάκι, κάθε Κυριακή και σύμφωνα με τον κανονισμό εκτείνεται:
• στις θέσεις δεξιά και αριστερά επί της οδού Σπέντζα από τη συμβολή της με την οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού έως την συμβολή της με την οδό Σοφού,
• στις θέσεις αριστερά επί της οδού Σοφού και μία θέση δεξιά από την συμβολή της με την οδό Σπέντζα έως την συμβολή της με την οδό Καλαντζάκου,
• στις θέσεις δεξιά και αριστερά επί της οδού Καλαντζάκου από την συμβολή της με την οδό Σοφού έως την συμβολή της με την οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού
• στις θέσεις δεξιά και αριστερά επί της οδού Σιδηροδρομικού Σταθμού από την συμβολή της με την οδό Καλαντζάκου έως την συμβολή της με την οδό Σπέντζα
• 3 θέσεις μπροστά από την Παιδική Χαρά και 3 θέσεις απέναντι
• 4 θέσεις άνωθεν και Δυτικά της Σιδηροδρομικής Γραμμής
Όταν η μέρα τέλεσης της Κυριακάτικης Αγοράς συμπίπτει με επίσημη αργία τότε αυτή μεταφέρεται στην προηγούμενη ημέρα.
Εξαίρεση αποτελεί το Πάσχα, όπου η Κυριακάτικη Αγορά πραγματοποιείται τη Μεγάλη Παρασκευή.
Η αγορά λειτουργεί από την 1η Οκτωβρίου έως 30 Απριλίου, από 6:30 π.μ. έως 14:00 μ.μ. και από την 1η Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου, από 5:30 π.μ. έως 14:00 μ.μ.
  Αιτήσεις
Η επιλογή και τοποθέτηση των συμμετεχόντων στις θέσεις του χώρου της αγοράς θα γίνεται με κλήρωση από την Αρμόδια  Επιτροπή Παρακολούθησης,
Η κατάθεση των αιτήσεων για την διάθεση του χώρου, και των προβλεπόμενων δικαιολογητικών, θα γίνεται από 1η Νοεμβρίου έως 30η Νοεμβρίου κάθε έτους (εκτός από φέτος), στο Δημοτικό Κατάστημα Κοπανακίου και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα διεξάγεται η κλήρωση από την Επιτροπή Παρακολούθησης, Λειτουργίας της Κυριακάτικης Αγοράς Κοπανακίου και Παραχώρησης Θέσεων.
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους θα καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που είναι:
1) Αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή άδειας παραμονής σε ισχύ για τους αλλοδαπούς.
2) Πρόσφατη βεβαίωση λειτουργίας ταμειακής μηχανής μέσω του πληροφοριακού συστήματος της Γ.Γ. Πληροφοριακών συστημάτων ή πρόσφατο απόκομμα ταμειακής μηχανής.
3) Αντίγραφο άδειας Παραγωγού Πωλητή Λαϊκών Αγορών ή Επαγγελματία Πωλητή Λαϊκών Αγορών ή Υπαίθριου Πλανοδίου Εμπορίου ή Υπαίθριου Στάσιμου Εμπορίου ή Παραγωγού του Π.Δ. 254/2005 ή Μικροπωλητή ή Διάθεσης έργων τέχνης, καλλιτεχνημάτων χειροτεχνημάτων, ειδών λαϊκής τέχνης ή αντίγραφο άσκησης επιτηδεύματος από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. μέσω του πληροφοριακού συστήματος της Γ.Γ. Πληροφοριακών συστημάτων.
4) Δημοτική ενημερότητα
5) Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος ότι έχει λάβει γνώση του Κανονισμού Λειτουργίας και ότι τον αποδέχεται ανεπιφύλακτα, ότι διαθέτει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για την απαιτούμενη έκδοση άδειας (εάν απαιτείται), ότι έχει
πλήρη γνώση της πραγματικής κατάστασης του χώρου και ότι εκπληρώνεται ο όρος στο πρόσωπο του, η δυνατότητα ασκήσεως του συγκεκριμένου επιτηδεύματος, προ της εγκαταστάσεως του στον παραχωρούμενο χώρο της Κυριακάτικης Αγοράς.
6) Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο κρίνει η Αρμόδια Επιτροπή του Δήμου για την απόδειξη της επαγγελματικής δραστηριότητας.
Όσοι πουλούν τρόφιμα είναι υποχρεωμένοι να κατέχουν Βιβλιάριο ή Πιστοποιητικό Υγείας για την πώληση τροφίμων.

Προϊόντα
Στην Κυριακάτικη Αγορά του Κοπανακίου, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργούν τα εξής τμήματα:
- Τμήμα οπωροκηπευτικών, με διακριτή αγορά και βιολογικών προϊόντων.
- Τμήμα ειδών ένδυσης, υπόδησης, εσωρούχων, εργαλείων, ειδών προικός, γκαλερίας, μπιζού, διάθεσης έργων τέχνης, καλλιτεχνημάτων, χειροτεχνημάτων, ειδών λαϊκής τέχνης κ.λπ.
- Τμήμα ψαραγοράς.
- Τμήμα φυτών.
- Τμήμα ξηρών καρπών και μελιού.
Ο μέγιστος αριθμός θέσεων καθορίζεται ως ακολούθως:
1) Για το τμήμα οπωροκηπευτικών ξηρών καρπών και μελιού 119 θέσεις, όπου η κάθε μία καταλαμβάνει το χώρο των 3 μέτρων.
2) Για το τμήμα των ειδών ένδυσης, υπόδησης, εργαλείων, ειδών προικός, γκαλερίας, μπιζού, διάθεσης έργων τέχνης, καλλιτεχνημάτων, χειροτεχνημάτων, ειδών λαϊκής τέχνης 46 θέσεις, όπου η κάθε μία καταλαμβάνει το χώρο των 7 μέτρων.
3) Για το τμήμα της ψαραγοράς, 1 θέση όπου καταλαμβάνει το χώρο των 3 μέτρων.
4) Για το τμήμα πώλησης φυτών, 4 θέσεις όπου καταλαμβάνουν το χώρο των 7 μέτρων.
Οι πωλητές, παραγωγοί και επαγγελματίες είναι υποχρεωμένοι να τοποθετούν τα προς πώληση προϊόντα σε πάγκους οι οποίοι δεν θα καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο από εκείνον που τους έχει νομίμως διατεθεί. Οφείλουν να αναγράφουν τις τιμές των προϊόντων τους σε εμφανές σημείο, να διατεθούν τα κατάλληλα, σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά αγορανομικές διατάξεις, όργανα ζύγισης και να τηρούν πιστά και απαρέγκλιτα τις υγειονομικές και αστυνομικές διατάξεις.
Απαγορεύεται η υπεκμίσθωση του χώρου που κατέχει ο κάθε πωλητής, παραγωγός, επαγγελματίας.
Σε ότι αφορά την καθαριότητα του χώρου, ο πωλητής, παραγωγός, επαγγελματίας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το χώρο που κατέχει. Αυτό σημαίνει ότι οφείλει, καθ΄όλη τη διάρκεια διεξαγωγής της αγοράς να διατηρεί το χώρο που κατέχει καθαρό αλλά κυρίως μετά το τέλος αυτού να τον εγκαταλείπει, έχοντας πρώτα συγκεντρώσει τα απορρίμματα και αφού τα τοποθετήσει στους υφιστάμενους κάδους του Δήμου Τριφυλίας, είτε σε ειδικούς σάκους απορριμμάτων, δεμένους στο πάνω μέρος, είτε μέσα σε τελάρα, ώστε να αποφεύγεται η τυχόν διαρροή του περιεχομένου τους και η δυσοσμία. Την αποκομιδή των απορριμμάτων αναλαμβάνει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Τριφυλίας.
Της Βίκυς Βετουλάκη    Φώτο: George Salmas  

***  Το…μετά της παρουσίας Τζανακόπουλου στην Καλαμάτα 
Μια πλούσια συζήτηση με σημαντική συμμετοχή πολιτών έλαβε χώρα, προχθές στο αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" με θέμα τη «μεταμνημονιακή Ελλάδα και τη δίκαιη ανάπτυξη» και ομιλητή τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο. Ποιο είναι, λοιπόν, το "μετά" της παρουσίας του υπουργού;
Πρώτιστο μέλημα στην ομιλία του, αλλά και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που προηγήθηκε, ήταν να φανεί ότι το κυβερνητικό αφήγημα περί τέλους των μνημονίων και εξόδου της χώρας από αυτά τον Αύγουστο του 2018, αλλά και ότι «το τέλος του Προγράμματος θα σηματοδοτήσει και τέλος μιας ασφυκτικής επιτροπείας», έχουν γερές βάσεις.
 Κι αυτό σε αντίθεση με την τελευταία παρέμβαση του πρώην υπουργού Ν. Φίλη ότι «βγαίνουμε από τη δανειακή σύμβαση, αλλά ο έλεγχος θα συνεχίσει και η επιτροπεία» και ότι «δεν περνάμε από την κόλαση στον παράδεισο».
Στην ομιλία του ο Δ. Τζανακόπουλος παραδέχτηκε ότι ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με…ροδοπέταλα, αλλά, φάνηκε ότι δεν συμμερίζεται απόλυτα και τις παραπάνω απόψεις.
«Διαμορφώνεται η εικόνα μιας οικονομίας, που αντιστοιχεί σε μια χώρα που ανακάμπτει» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημειώνοντας παράλληλα πως «βαδίζουμε με συντεταγμένο τρόπο προς το τέλος της σκληρής περιόδου των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018».
«Η χώρα πατάει γερά στα πόδια της, η οικονομία ανακάμπτει και παίρνουν απτή μορφή τα αποτελέσματα της στρατηγικής την οποία περιγράψαμε στον ελληνικό λαό, την ενέκρινε στις κάλπες του Σεπτεμβρίου του 2015 και εφεξής υλοποιούμε. Αναλάβαμε μια μεγάλη ευθύνη. Ένα εγχείρημα με δυσκολίες που δεν συνάντησε καμία άλλη κυβέρνηση στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Να οδηγήσουμε τη χώρα με ασφάλεια έξω από τα μνημόνια και την ασφυκτική επιτροπεία», πρόσθεσε.
Μιλώντας για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η κυβέρνηση κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε πως «οι παράλογες απαιτήσεις μέρους των δανειστών ήταν η παρακαταθήκη του success story που παρέδωσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε πως η κυβέρνηση με σκληρή και επίμονη προσπάθεια αντιμετώπισε την κοινωνική ερήμωση, τη φτώχεια, την έκρηξη της ανεργίας, τη διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας «και σήμερα είμαστε εδώ, με τη χώρα να βρίσκει σταδιακά το βηματισμό της».
Αναφέρθηκε στους οικονομικούς δείκτες, τονίζοντας πως μέχρι το τέλος του έτους η χώρα θα «τρέχει» με ρυθμό ανάπτυξης 2%, ενώ υπογράμμισε πως για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καταγράφεται δημοσιονομική υπεραπόδοση. "Για πρώτη φορά μετά το 2011, βρισκόμαστε κάτω από το 1 εκατομμύριο ανέργων" επεσήμανε είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
Έκανε, δε, εκτενή αναφορά στις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις με αιχμή τη δημόσια υγεία και τόνισε την προσήλωση της κυβέρνησης στη δημιουργία ενός στιβαρού κοινωνικού κράτους που θα είναι στήριγμα για τον πολίτη, το οποίο μάλιστα, θα ενισχύεται όσο θα διευρύνονται τα δημοσιονομικά περιθώρια.
Ακούγοντας τον Δ. Τζανακόπουλο, έρχονταν, παράλληλα, σαν ηχός στην αίθουσα σκόρπιες κουβέντες του Μεσσήνιου οικονομολόγου και διανοητή Κ. Βεργόπουλου, που υποστήριζε, ότι "είμαστε σε μεταβατική φάση. Την οποία πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα λαϊκά στρώματα, με τρόπο εξοντωτικό, απαράδεκτο και αισχρό. Αυτό είναι αλήθεια. Και την πληρώνουν όλοι αυτοί όχι κατά πλειοψηφία, αλλά κατ’ αποκλειστικότητα. Αυτή είναι  αισχρή κατάσταση".
Και συνέχιζε: "Η κυβέρνηση δίνει την εντύπωση ότι φλέγεται πολύ περισσότερο για να εκπληρώσει με εξονυχιστική ακρίβεια τις δεσμεύσεις έναντι των δανειστών και πολύ λιγότερο αυτές που έχει αναλάβει έναντι του ελληνικού λαού. Το όραμα για το μέλλον απαιτεί έργο στο παρόν. Οι δεσμεύσεις έναντι του ελληνικού λαού δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι χαλαρότερες από αυτές έναντι των δανειστών, ούτε βέβαια να αποδίδεται μεγαλύτερη σημασία και προτεραιότητα στην αξιολόγηση, από ό,τι στην άμεση ανάκαμψη".
Ας κρατήσουμε, όμως, τις τελευταίες λέξεις από την ομιλία του υπουργού, σαν… παρηγοριά: " Νομίζω είναι σαφές ότι η χώρα βαδίζει με ασφάλεια σε μια νέα εποχή. Δεν σημαίνει αυτό ότι έχουμε τελειώσει με τις δυσκολίες. Όμως σήμερα υπάρχει προοπτική.
Η κυβέρνηση διεξάγει ένα μεγάλο και διαρκή αγώνα, για να πιάσουν τόπο εν τέλει οι θυσίες και οι κόποι ενός ολόκληρου λαού. Και είναι τώρα η στιγμή που διαμορφώνουμε τις συνθήκες για την επόμενη μέρα. Που δεν μπορεί να έχει σχέση με την Ελλάδα του ’12 ούτε με την Ελλάδα του ’09. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να χτίσουμε το νέο με τα φθαρμένα υλικά. Θα χρειαστεί κόπο, σκληρή δουλειά, δημιουργικότητα, αλλά ο σκοπός μας υπερβαίνει".    Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Κόντρα 
Την ώρα που το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στα…κάγκελα για θέματα νόμου και τάξης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, αν και "γαλάζιος", προτιμά το δικό του δρόμο. Κόντρα στις λογικές των…τηλεοπτικών παραθύρων μια για "συνεννόηση" και "συναίνεση".
Μάλιστα στην προχθεσινή του συνάντηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο ξεπέρασε ακόμα και τα ειωθότα μιας πολιτισμένης συνάντησης.
 «Η άποψη μου είναι ότι είναι ένας από τους καλύτερους κυβερνητικούς εκπροσώπους και το λέω δημόσια» είπε υποδεχόμενος τον κ. Τζανακόπουλο ο Π. Νίκας και συνέχισε σημειώνοντας: «Μπορεί να υπάρχει διαφωνία, ενδεχομένως, σε κάποια επιχειρήματα, αλλά κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει στο ότι τη δουλειά του την κάνει με ικανοποιητικό τρόπο και εγώ χαίρομαι γι’ αυτό».
Το ίδιο έκανε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, όταν υπερασπίστηκε με σθένος την κυβερνητική πολιτική στο θέμα των αντιπλημμυρικών έργων.
Για να δούμε που το πάει ο δήμαρχος με την τακτική του να "αδειάζει" τις κομματικές γραμμές…   Α.Π. 

*** ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ θυμίζει όλη η Τουρκία! Η ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ έκθεση που ΕΝΟΧΛΕΙ τους Τούρκους...

~ Μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα καταγραφή του Τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού δημοσιεύτηκε πριν από λίγο καιρό, η οποία αποδεικνύει ότι όλη η χώρα έχει Ελληνική ιστορία, καθώς τα μνημεία που το «φωνάζουν» είναι εκατοντάδες σε ολόκληρη την Τουρκία.
Η έρευνα καταλήγει ότι τα Ελληνικά μνημεία είναι περίπου 2.800 με την Σμύρνη να είναι πρώτη σε αριθμό με 454 μνημεία. Στην δεύτερη θέση με 369 είναι η Κωνσταντινούπολη, ενώ η η Τραπεζούντια του Πόντου είναι τρίτη με 359 μνημεία και ακολουθούν, η Σαμψούντα, με 334 μνημεία, η Ραιδεστός, (Tekirdağ), της ανατολικής Θράκης με 321 μνημεία, η Αργυρούπολη του Πόντου, (Gümüşhane), με 303 μνημεία, η Κερασούντα του Πόντου, με 286 μνημεία, το Μπαλίκεσίρ, (περιοχή Αϊβαλή), της βορειοδυτικής Τουρκίας με 197 μνημεία και η Αδριανούπολη με 185 μνημεία.

Η Ρωμιοσύνη, λοιπόν, ζει σε ολόκληρη την Τουρκία σχεδόν 100 χρόνια μετά τον ξεριζωμό και τη Μικρασιατική καταστροφή. Όσο και να φωνάζουν οι Τούρκοι, πάντοτε θα μας θυμούνται σε κάθε σημείο της χώρας, βλέποντας τα ανεξίτηλα σημάδια που αφήσαμε πίσω μας...

*** ΕΚΤΑΚΤΟ: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ο Σόρος! ΡΑΓΔΑΙΑ εξέλιξη...

~ Αυτή  η είδηση μόνο ελπίδα μπορεί να δώσει σε όλο τον Δυτικό κόσμο που μαστίζεται από τις εγκληματικές πολιτικές της παγκοσμιοποιήσεως.
Όπως έχουν γράψει τα ξένα ΜΜΕ, χωρίς όμως τα Ελληνικά να το αναφέρουν, στις 20 Οκτωβρίου 2017 η Αυστριακή κυβέρνηση, ακολουθώντας την πολιτική της Πολωνίας και του Ορμπάν, έδωσε στον γνωστό δισεκατομμυριούχο Τζόρτζ Σόρος 4 εβδομάδες προθεσμία να σταματήσει τις δραστηριότητές του στη χώρα.
Η Αυστριακή αντι-παγκοσμιοποιητική κυβέρνηση έδωσε εντολή να απαγορευτούν όλες οι δραστηριότητες του Σόρος στη χώρα, και να απομακρυνθούν όλες οι ΜΚΟ που ελέγχονται από αυτόν, ιδίως η Open Society.

Φυσικά στην Ελλάδα με κόμματα να μας κυβερνάνε όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝ.ΕΛ. και η Νέα Δημοκρατία τέτοιες κινήσεις δεν μπορούμε να ελπίζουμε να υπάρξουν.
Μέχρι στιγμής έχουν περάσει 24 ημέρες, και μένουν άλλες 4 για την συμπλήρωση των 28 ημερών που αναφέρει η προθεσμία...
 Με πληροφορίες από money.it

 *** Ο κόσμος σε ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ! Η CIA αποκαλύπτει

~  Με τον τίτλο «Ο κόσμος το 2035, σύμφωνα με τη CIA: Το παράδοξο της ανάπτυξης» δημοσιεύτηκε η έκθεση της CIA, η οποία περιλαμβάνει τις προβλέψεις της υπηρεσίας για τα επόμενα χρόνια.
Όπως αναγράφεται στην 300 σελίδων έκθεση, η οποία βγαίνει κάθε τέσσερα χρόνια, τα επικρατέστερα σενάρια είναι τρία για το πώς θα είναι ο κόσμος μεταξύ του 2020 και του 2035.
«Τα κράτη ψάχνουν μεταφορικά και κυριολεκτικά να υψώσουν τοίχους για να προστατευθούν από τα εξωτερικά προβλήματα, δημιουργώντας έτσι νησίδες μέσα σε έναν ωκεανό αστάθειας», υπογραμμίζεται στο πρώτο σενάριο, το οποίο αναφέρεται σε μια «οικονομική ατονία» που θα πλήξει τον πλανήτη, η οποία θα οδηγήσει σε αύξηση «των εντάσεων μεταξύ κρατών αλλά και στο εσωτερικό τους».
Το δεύτερο σενάριο ξεκινάει στα μέσα της δεκαετίας του 2020 και υπογραμμίζεται ότι τη θέση των ΗΠΑ στην παγκόσμια σκακιέρα την έχουν πάρει η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν. Οι ΗΠΑ έχουν υποχωρήσει και επιβάλλουν «οικονομική, πολιτική και στρατιωτική κυριαρχία στις αντίστοιχες περιοχές επιρροής τους».
Όσον αφορά το τρίτο σενάριο, αυτό σχετίζεται με την έλλειψη εμπιστοσύνης που δείχνουν οι πολίτες στις εθνικές κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η επιρροή των «κοινοτήτων»: «Η εξωτερική πολιτική, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και η εθνική άμυνα παραμένουν αρμοδιότητες των εθνικών κυβερνήσεων, αλλά η Παιδεία, η Οικονομία και η Υγεία περιέρχεται στα χέρια της τοπικής εξουσίας, που εθνικά ή θρησκευτικά μπορεί να μην ομοιάζει με την κεντρική κυβέρνηση».

***  H Θεσσαλονίκη περιμένει! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ...

~ Έτοιμος είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, να ενημερώσει τους πολίτες, με ομιλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η οικονομική ανάταση της Ελλάδας μέσω της παραγωγής πλούτου είναι το κέντρο του κυβερνητικού προγράμματος του Κ. Βελόπουλου, χωρίς όμως αυτό να μη σημαίνει πως παραβλέπονται οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και του κάθε επαγγελματικού κλάδου.
Ελάτε να ακούσετε και να μάθετε τον οδικό χάρτη για την έξοδο από την οικονομική κρίση αλλά και τη γεωστρατηγική πολιτική που πρέπει να ασκήσει η Ελλάδα για να επιστρέψει στο προσκήνιο.
ΣΑΒΒΑΤΟ 18/11 στον ΛΑΓΚΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, στις 18:00, στο δημαρχείο Λαγκαδά (Παπαγεωργίου 2)
ΤΕΤΑΡΤΗ 22/11 στην ΑΘΗΝΑ, στις 18:00, στο Ξενοδοχείο OSCAR (Φιλαδελφείας 25 - κοντά στον σταθμό Λαρίσης)
ΤΕΤΑΡΤΗ 29/11 στην ΚΑΛΛΙΘΕΑ, στις 18:00, στο Δημοτικό Θέατρο (Κρέμου 123)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/12 στον ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟ, στις 18:00, στο κτήμα Λυκάκη (Λεωφόρος Τραπεζούντος 128)

*** Tι ήταν αυτή η ΒΟΜΒΑ; «Οι ακτές του Σαρωνικού είναι καθαρότερες από πριν»...

~  Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ισχυρίστηκε αναφερόμενος στην απορρύπανση του Σαρωνικού μετά την βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ», ότι «οι ακτές είναι καθαρότερες από ότι ήταν πριν».
«Οι ακτές είναι καθαρότερες από ότι ήταν. Οι τελευταίες μετρήσεις του Νοεμβρίου, σε όλα τα σημεία, για τον βυθό είναι κάτω από το όριο που προβλεπόταν. Θα πάρουμε και την επόμενη μέτρηση και τότε θα καλέσουμε τους ξένους ανταποκριτές και τους συναδέλφους για να κάνουμε μία συζήτηση και μία συνέντευξη», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του υπουργού Ναυτιλίας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real Fm.
«Το προλάβαμε το κακό, έγινε εξαιρετικά καλή δουλειά…Πρέπει να σας πω, ότι και οι παλιές πίσσες που υπήρχαν στους βράχους καθαρίστηκαν όλες με καλέμι. Γίνεται ποιοτική δουλειά», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας ότι «θα περιμένουμε και άλλη μία μέτρηση, για να μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι. Εάν έχουμε τα στοιχεία αυτά και την επόμενη εβδομάδα που έχουμε τη μέτρηση θα ζητήσω από το υπουργείο Υγείας να έρθουν οι επιστήμονες από το ΚΕΕΛΠΝΟ να μετρήσουν».
 eleftherostypos.gr

*** Eίναι Πολλά τα Λεφτά! Δεν είναι μόνο η ΝΔ! Δείτε ο ΣΥΡΙΖΑ τι κατ-έχει...

~  Με αφορμή την αποκάλυψη πως η Μαρέβα Μητσοτάκη βρίσκεται στα Paradise Papers είπαμε να θυμηθούμε τι συμβαίνει με τους αριστερούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Βρήκαμε άρθρο του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος και παραθέτουμε.
«Από τις υψηλότερες καταθέσεις εμφανίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, τότε βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα Ευρωβουλευτής με το ίδιο κόμμα, όπως προκύπτει από το Πόθεν Έσχες του.
Συνολικά, σε οκτώ τραπεζικές καταθέσεις, που είναι συνδικαιούχος με τη σύζυγό του, εμφανίζει ποσά ύψους 543.200 ευρώ. Στη δήλωση της περασμένης χρονιάς ανέρχονταν σε 499.000 ευρώ.
Την ίδια ώρα, από τη δήλωση της περιουσιακής κατάστασης της κυρίας Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά προκύπτει ότι τότε ο σύζυγός της διατηρούσε 160.000 ευρώ σε μετρητά, δηλαδή εκτός τραπεζικού συστήματος.
Οι τραπεζικές καταθέσεις του Γιώργου Βαρεμένου ανέρχονται σε 420.000 ευρώ (σε λογαριασμούς 300.000 ευρώ είναι συνδικαιούχος με την κόρη του). Επίσης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής έχει εισοδήματα από το Κοινοβούλιο που ανέρχονται σε 47.000 ευρώ και άλλα 66.700 από άλλες πηγές. Τέλος, διαθέτει δύο οικίες 144 τ.μ και 175 τ.μ αντίστοιχα, ένα διαμέρισμα 90 τ.μ, ένα οικόπεδο 3,5 στρεμμάτων και ένα αγροτεμάχιο 6 στρεμμάτων. Ο ίδιος είχε καταθέσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου του.
Οι τραπεζικές καταθέσεις του σημερινού υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή ανέρχονται στα 151.900 ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία των ακινήτων του ξεπερνά τις 450.000 ευρώ.
Η κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζει συνολικές τραπεζικές καταθέσεις ύψους 184.775 ευρώ, ενώ στους περισσότερους από αυτούς είναι συνδικαιούχος με τον σύζυγό και την μητέρα της.
Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς και σημερινός γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών εμφανίζει 20 τραπεζικούς λογαριασμούς (προσωπικούς και κοινούς με σύζυγο και τέκνα) με ποσά που φτάνουν τα 980.000 ευρώ. Μεγάλη επίσης είναι η ακίνητη περιουσία του ζεύγους με την αντικειμενική αξία των ακινήτων να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
Οι τραπεζικές καταθέσεις της κυρίας Θεανώς Φωτίου ανέρχονται σε περίπου 100.000 ευρώ και η αντικειμενική αξία ανέρχεται περίπου σε 380.000 ευρώ.
Τέλος, οι τραπεζικές καταθέσεις της κυρίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη ξεπερνούν τις 181.000 ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία των 17 ακινήτων, στα οποία εμφανίζει υψηλά ποσοστά δικαιώματος, αγγίζει τα 750.000 ευρώ.
Με χαρτοφυλάκιο μισού εκατομμυρίου ευρώ ο Γιάννης Αμανατίδης
Εν τω μεταξύ, οικογενειακό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο μισού εκατομμυρίου ευρώ διαθέτει ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες που υπέβαλε κατατάσσοντάς τον ψηλά στη σχετική λίστα των επενδυτών του κυβερνητικού σχήματος.
Συγκεκριμένα και με βάση το πόθεν έσχες του κ. Αμανατίδη, η σύζυγός του είναι συνδικαιούχος σε χαρτοφυλάκιο με αξία αποτίμηση κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσης 475.801,35 ευρώ και 34.036,34 δολάρια.
Επιπλέον, ο υφυπουργός Εξωτερικών διαθέτει οικογενειακές τραπεζικές καταθέσεις ύψους 191.500 ευρώ αυξημένες κατά 134.900 ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Αποστόλου: Mε 399.143 ευρώ καταθέσεις και 64,5% αφορολόγητο φορολογεί τις αγροτικές επιδοτήσεις
Σε 399.143 ευρώ ανέρχονται οι τραπεζικές καταθέσεις του κ. Βαγγέλη Αποστόλου (κοινή λογαριασμοί με την σύζυγό και τα τέκνα). Το 2012 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σημερινός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε εισοδήματα περίπου 47.000 ευρώ από την βουλευτική του ιδιότητα εκ των οποίων τα 30.348 ευρώ να είναι αφορολόγητα! Το ίδιο καθεστώς αφορολόγητου απολαμβάνει και σήμερα αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να φορολογήσει τις επιδοτήσεις των αγροτών. Επίσης, ο κ. Αποστόλου εμφάνισε εκείνη την χρονιά εισοδήματα από άλλες πηγές 40.000 ευρώ.»
Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε πως υπάρχει παρανομία. Ο πλούτος όταν αποκτάται νόμιμα είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη.
Στηλιτεύουμε το γεγονός ηθικά, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ πάτησε και πατάει στο ‘ηθικό-αριστερό’ πλεονέκτημα του… «καταλαβαίνουμε το λαό που υποφέρει». Αναρωτιόμαστε. Με τέτοιο πλούτο τον καταλαβαίνουν;

***  ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ τον ΑΓΟΡΑΣΤΗ του ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ! Τι συμβαίνει με την Επένδυση...

~ Γράφει ο Αλέξιος Κοιμήσης
 Είμαστε άραγε μπροστά σε ένα νέο σκάνδαλο που θα συνταράξει συθέμελα την πολιτική και εκκλησιαστική ζωή του τόπου;
Η Διοίκηση του Αστέρα βρίσκεται εν’ λευκό στα χέρια του υπόδικου πρίγκιπα.
 Η AGC Equity Partners -στην οποία και ξεπουλήθηκε ο Αστέρας- είναι ένα fund που ο πρίγκιψ είναι μεγαλομέτοχος ενώ το management έχει αναλάβει η επίσης εταιρεία του Kingdom Holding που κατέχει το 47,5% της γνωστής αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων Four Seasons Hotels and Resorts.
 Ο πρίγκιπας με τις ευλογίες Ελλήνων κυβερνητικών αξιωματούχων της πρώην και νυν κυβέρνησης πήρε για ένα κομμάτι ψωμί στην κυριολεξία το φιλέτο του Ελληνικού τουριστικού real estate το μοναδικό city resort στην Ευρώπη και πέταξε στο δρόμο τους πρώην εργαζόμενους.
 Κι ενώ την άνοιξη του 2018 η κυβέρνηση περίμενε το πανηγυρικό άνοιγμα του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens -που θα την ανέβαζε στον επενδυτικό χάρτη- τώρα βρίσκεται σε σαφή αμηχανία…και η τύχη του Αστέρα είναι αβέβαιη.
 Η εξέλιξη αυτή, με την σύλληψη του Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ για διαφθορά, μίζες και ξέπλυμα χρήματος έχει δημιουργήσει νέα ερωτηματικά ως προς το ξεπούλημα με χαριστικό τίμημα,-μόλις που ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο- μίας στρατηγικής επιχείρησης της χώρας σε κρατικές επιχειρήσεις τρίτων χωρών, όπως κρατικά funds του Κουβέιτ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Τουρκίας.
 Η νεοσυσταθείσα Σαουδαραβική Επιτροπή κατά της Διαφθοράς, θα φτάσει τις έρευνες σε βάθος και οι επενδύσεις του πρίγκιπα έχουν ήδη τεθεί υπό αμφισβήτηση μετά τη σύλληψή του.
 Οι τραπεζικοί του λογαριασμοί έχουν ήδη “παγώσει” και όλα τα περιουσιακά στοιχεία του που προήλθαν από πράξεις διαφθοράς θα αποδοθούν στο κράτος.
 Τα απόνερα της εκκαθάρισης αυτής δεν θα αργήσουν να γίνουν αισθητά και στην χώρα μας και ένδέχεται να δικαιώσουν όσους έκαναν λόγο για “σκάνδαλο” στο ξεπούλημα, του Αστέρα της “Ακρόπολις” του Ελληνικού τουρισμού.
 Άραγε η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο σκάνδαλο τύπου Χριστοφοράκος- Siemens με την επένδυση του δισεκατομμυριούχου υπόδικου Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ στον Αστέρα Βουλιαγμένης;
 Οι κυβερνώντες που μέχρι στιγμής σφυρίζουν αδιάφορα θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στον Ελληνικό λαό πως και με ποιά κριτήρια ξεπούλησαν κομμάτι της περιουσίας του στον συγκεκριμένο επενδυτή.
 Και στην Σαουδική Αραβία, οι Αρχές έχουν βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο, το ίδιο αναμένουμε να γίνει κι εδώ.
 Να σχηματιστεί Εξεταστική Επιτροπή στην Βουλή με σκοπό τη διερεύνηση της υπόθεσης σε πολιτικές ευθύνες, να δώσουν στην δημοσιότητα, ονόματα όσων συμμετείχαν στο deal καθώς και να προχωρήσουν σε έρευνα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
 Και στην υπόθεση αυτή, δύσκολα θα μας πείσουν οι εμπλεκόμενοι ότι ήταν μία κολοσσιαία σκηνοθεσία, γιατί απλά το θέατρο της πολιτικής έχει και όρια.
 Πάνω από ένα χρόνο γράφω για το σκάνδαλο του Αστέρα που πέρασε σε ξένα χέρια με την δικαιολογία ότι Έλληνες δεν μπορούσαν να τον διαχειριστούν και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του.
 Μέγα λάθος. Απόδειξη ότι επί των ημερών μου, η Ελληνική ομάδας μας τον ανέβασε στην κορυφή, χωρίς ξεπλύματα και μαύρα χρήματα. Γιατί να μην μπορούν και τώρα;
 Διαφάνεια στην υπόθεση τώρα.
τo διαβάσαμε στο kourdistoportokali

***   Η Ε.Ε. ΤΙΜΩΡΕΙ όποιον συνεργάζεται με τη Ρωσία! Νέες ΚΥΡΩΣΕΙΣ...
 
~  Όπως σας ενημερώσαμε πρώτοι σήμερα, η Ρωσία έκανε μια μεγάλη συμφωνία με το καθεστώς της Βενεζουέλας για να αναλάβει να αποπληρώσει μέρος του χρέους της (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα).
Σε απάντηση αυτής της συμφωνίας, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. ενέκριναν σήμερα οικονομικές κυρώσεις στη Βενεζουέλα, συμπεριλαμβανομένου εμπάργκο όπλων.
Οι υπουργοί συμφώνησαν το εμπάργκο όπλων και τη νομική βάση για απαγόρευση ταξιδιών και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων χωρίς διάλογο σε συνάντηση στις Βρυξέλλες.
Η ανακοίνωση των κυρώσεων λίγες ώρες μετά τη συμφωνία Ρωσίας-Βενεζουέλας μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι.
 Με πληροφορίες από Reuters

***  Tρόμος για το facebook: «Μόνο ο Θεός ξέρει τι κάνει στα παιδιά μας»...

~ «Μόνο ο Θεός ξέρει τι κάνει στους εγκεφάλους των παιδιών μας» δήλωσε ο Σον Πάρκερ, ένα από τα ιδρυτικά στελέχη (πρόεδρος) του Facebook- ένας από τους ανθρώπους που έκαναν τον «βασιλιά» των κοινωνικών δικτύων αυτό που είναι σήμερα.
O Πάρκερ εξέφρασε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του στον Μάικ Άλεν του Axios, στο National Constitution Center στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, αναφέροντας πως έχει γίνει «κατά κάποιον τρόπο αντιρρησίας συνείδησης» όσον αφορά στα social media.
«Όταν άρχιζε το Facebook, υπήρχαν άνθρωποι που έρχονταν σε μένα και μου έλεγαν “δεν είμαι στα social media”, και εγώ τους έλεγα “OK, ξέρετε, θα μπείτε”. Και αυτοί μου έλεγαν “όχι, όχι, όχι, θεωρώ πολύτιμες τις αλληλεπιδράσεις μου στον πραγματικό κόσμο. Η στιγμή έχει αξία. Η παρουσία έχει αξία. Η οικειότητα έχει αξία. Και εγώ τους έλεγα, στο τέλος θα μπείτε».
Όπως είπε ο Πάρκερ, δεν είναι σίγουρος πως τότε καταλάβαινε τι έλεγε, «εξαιτίας των ακούσιων συνεπειών που έχει ένα δίκτυο όταν φτάνει τα 1-2 δισ. χρήστες....και κυριολεκτικά αλλάζει τις σχέσεις σου με την οικογένεια, με τους άλλους...πιθανότατα επηρεάζει την παραγωγικότητα με περίεργους τρόπους. Μόνο ο Θεός ξέρει τι κάνει στους εγκεφάλους των παιδιών μας».
Συνεχίζοντας, ανέφερε πως η όλη ιδέα για τη δημιουργία όλων αυτών των εφαρμογών, με πρώτο το Facebook, ήταν «πώς θα καταναλώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο και συνειδητή προσοχή σας είναι δυνατόν; Και αυτό σημαίνει πως πρέπει κατά κάποιον τρόπο να σας δίνουμε μια δόση ντοπαμίνης κάθε λίγο, επειδή κάποιος έκανε like ή σχόλιο σε μια φωτογραφία ή δημοσίευση ή κάτι τέτοιο. Και αυτό θα σας κάνει να συνεισφέρετε με περισσότερο υλικό, και αυτό θα σας δίνει...πιο πολλά likes και σχόλια».
Όπως πρόσθεσε, πρόκειται για έναν κύκλο κοινωνικής επιβεβαίωσης, «ακριβώς αυτό που ένας χάκερ σαν εμένα θα έβρισκε, επειδή εκμεταλλεύεσαι ένα τρωτό σημείο στην ανθρώπινη ψυχολογία...αυτοί οι εφευρέτες, δημιουργοί- εγώ, ο Μαρκ (Ζάκερμπεργκ), ο Κέβιν Σίστρομ του Instagram, όλοι αυτοί- το συνειδητοποιούσαμε αυτό. Και το κάναμε, όπως και να είχε».
Ο Πάρκερ είχε γίνει αρχικά γνωστός στον χώρο της τεχνολογίας για το Napster, και ήταν αυτός ο οποίος κατεύθυνε το Facebook στη Σίλικον Βάλεϊ, φέρνοντας την ιδέα του Μαρκ Ζάκερμπεργκ μπροστά σε μεγάλους επενδυτές.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιεί τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης- σχολιάζοντας χιουμοριστικά ότι ο Ζάκερμπεργκ μάλλον θα κλείσει τον λογαριασμό του στο Facebook μετά από αυτά που είπε- ωστόσο τόνισε ότι δεν αφήνει να τον χρησιμοποιούν αυτές.  naftemporiki.gr

***  Πλήθη πιστών για την Αγία Ζώνη στο Μετόχι της Μονής Ξενοφώντος (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)
~  Το ήταν ο τελευταίος σταθμός της παρουσίας της της Παναγίας στη Νέα Ιωνία Αττικής.
~ Σήμερα το απόγευμα και μετά την παρουσία στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα», το Ιερό Θησαύρισμα μεταφέρθηκε στο Μετόχι από τον και τον . Κατά την είσοδο, της Αγίας Ζώνης εψάλη Παράκληση στην Παναγία
Εκατοντάδες πιστοί ανέμεναν με υπομονή να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Παναγίας λαμβάνοντας την ευλογία. Στο τέλος, σε κλίμα συγκίνησης, ο Μητροπολίτης Γαβριήλ, Κλήρος και Λαός αποχαιρέτησαν το Ιερό Θησαύρισμα και τον γέροντα Εφραίμ.
~ Τις 10 ημέρες που παρέμεινε η Αγία Ζώνη στη Νέα Ιωνία χιλιάδες ήταν οι πιστοί από την Αττική και τις γύρω περιοχές που βρέθηκαν στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων και είχα την ευλογία να Την προσκυνήσουν.
Από αύριο, η Αγία Ζώνη θα βρίσκεται στη Λάρισα όπου το απόγευμα στις 17:30 θα γίνει η επίσημη υποδοχή.

~





***  Αγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: «Η αληθινή νηστεία»
~  Ακόνισε το δρεπάνι σου, το οποίο έγινε άχρηστο με την , ακόνισέ το μάλιστα με την , άρχισε την οδοιπορία που οδηγεί στον ουρανό, πιάσε τον στενό και ανώμαλο δρόμο και προχώρα. Πώς όμως θα μπορέσης και να πιάσης τον δρόμο και να προχωρήσης;
~ «Με το να ταλαιπωρής και υποτάσσης το σώμα σου» ( Α’ Κορ. 9,27 ) ∙ γιατί όπου υπάρχη ανώμαλος δρόμος, μεγάλο εμπόδιο στο βάδισμα είναι η πολυσαρκία, που προέρχεται από την πολυφαγία.
Κατεύνασε τα κύματα των ατόπων επιθυμιών, απόκρουσε την ζάλη των πονηρών λογισμών, διάσωσε το σκάφος της ψυχής σου, δείξε μεγάλη εμπειρία και ήδη έχεις γίνει άριστος κυβερνήτης. Και όλων αυτών βάσις και διδάσκαλος θα είναι η νηστεία ∙   όταν όμως λέγω νηστεία, δεν εννοώ αυτή που κάνουν οι πολλοί άνθρωποι, αλλά την αληθινή νηστεία, όχι μόνο την αποχή από τα φαγητά, αλλά και την αποχή από τα αμαρτήματα∙
~ γιατί δεν αρκεί η φύσις της νηστείας να απομακρύνη από τα αμαρτήματα αυτούς που νηστεύουν, εάν δεν γίνεται όπως πρέπει. «Διότι και ο αθλητής», λέγει, «δεν στεφανώνεται, εάν δεν αγωνισθή σύμφωνα με τους νόμους της αθλήσεως» ( Β΄ Τιμ. 2,6 ) . Για να μη χάσουμε τον στέφανο της νηστείας, αν και έχουμε υπομείνει τους κόπους της, ας μάθουμε πώς και με ποιόν τρόπο πρέπει να την εξασκούμε. Γιατί και ο Φαρισαίος εκείνος νήστευσε ( Λουκ. 18, 12-16 ) , αλλά μετά την νηστεία εκείνη κατέβηκε από τον ναό έρημος και κενός από τους καρπούς της νηστείας.
Ο τελώνης πάλι δεν νήστευσε, και όμως αυτός που δεν νήστευσε ξεπέρασε στην αρετή αυτόν που νήστευσε, για να μάθης ότι δεν υπάρχει καμμία ωφέλεια από την νηστεία, αν δεν την συνοδεύουν και όλα τα άλλα.
Από το βιβλίο: «ΜΕΤΑΝΟΙΑ , ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΙΣ, ΝΗΣΤΕΙΑ, ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

***  Νηστεία Χριστουγέννων: Το Αγιορείτικο τυπικό
~ Η νηστεία των αρχίζει από τις 15 Νοεμβρίου και τελειώνει στις 24 Δεκεμβρίου. Κατά την αυτή τρώμε ψάρι μόνο Σαββατοκύριακο. καταλύουμε επίσης και κατά την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, οποιαδήποτε ημέρα κι αν πέσει. Επιπροσθέτως, λάδι καταλύουμε μόνο Τρίτη, Πέμπτη και τα Σαββατοκύριακα.
~ Από την 18η Δεκεμβρίου δηλαδή του Αγίου Μοδέστου, μέχρι και την 24η Δεκεμβρίου δεν επιτρέπεται η κατάλυση οίνου και ελαίου καμμία ημέρα.
Επίσης, με ξηροφαγία θα πρέπει να νηστεύουμε την πρώτη ημέρα της νηστείας (15η Νοεμβρίου), καθώς και την παραμονή της εορτής, εκτός εάν πέσουν Σάββατο η Κυριακή.
~ Να τονίσουμε ότι το παραπάνω τυπικό προέρχεται από την παράδοση των Αγιορειτών πατέρων. Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε, ότι ο κάθε πιστός πρέπει να συμβουλεύεται τον πνευματικό του και να ενεργεί αναλόγως. Διότι, η κάθε ψυχή χρειάζεται διαφορετικό «φάρμακο», όπως ο γιατρός δίνει στον ασθενή διαφορετική ιατρική συνταγή….

*** O λαός ξέρει να αμείβει τους υβριστές της Εκκλησίας
~ Στον «πάτο» ο
Στον πάτο της ψηφοφορίας για την Προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς έστειλαν οι 200.000 ψηφοφόροι τον υβριστή της πρώην υπουργό και υποψήφιο πρόεδρο Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος είχε κατηγορήσει συλλήβδην τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας ως ομοφυλόφιλους.
~ Οι τότε δηλώσεις του κ. Ραγκούση είχαν προκαλέσει την οργή της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία απέστειλε εξώδικη πρόσκληση στον κ. Ραγκούση, με αφορμή τις δηλώσεις του ότι υπάρχουν «μητροπολίτες ομοφυλόφιλοι».
Με την εξώδικη πρόσκληση η Εκκλησία της Ελλάδος είχε καλέσει τον Γιάννη Ραγκούση να καταθέσει έως την προσεχή Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει.
Στις εκλογές λοιπόν ο κ. Ραγκούσης βρέθηκε στον πάτο με 3.954 (2,39%) μόνο ψήφους!
Όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας και Διαδικασιών καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, με καταμετρημένες 166.782 ψήφους, σε σύνολο 210.505 στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πέραν των λευκών και των ακύρων, έλαβαν:
Φώφη Γεννηματά 70.679 (42,76%), Νίκος Ανδρουλάκης 41.955 (25,38%), Γιώργος Καμίνης 22.226 (13,45%), Σταύρος Θεοδωράκης 5.603 (9,44%), Γιάννης Μανιάτης 6.979 (4,22%), Γιάννης Ραγκούσης 3.954 (2,39%), Κων/ος Γάτσιος 2.691 (1,63%), Απόστολος Πόντας 890 (0,54%), Δημήτρης Τζιώτης 317 (0,19%).
Το γεγονός είναι ότι, όποιος τα βάζει άδικα με την Εκκλησία και την συκοφαντεί, στο τέλος εξαφανίζεται.
Ας θυμηθούμε πού βρίσκονται όσοι κατασκεύασαν και εκμεταλλεύτηκαν το λεγόμενο «σκάνδαλο» Βατοπεδίου.
Εξφανίστηκαν τελείως από την πολιτική σκηνή. Έχουν βρεθεί πλήρως στο περιθώριο, παρότι στην αρχή αναρριχήθηκαν χάρη σε αυτό την εξουα.
Ο Ευάγγελος Αβέρωφ έλεγε ότι το ράσο είναι κάρβουνο και για αυτό ποτέ δεν το πιάνω, γιατί θα με κάψει.

***  Αγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: «Σβήσε εύκολα τις αμαρτίες σου»
~  «Εξάλειψε τις αμαρτίες σου με ελεημοσύνες και τις αδικίες σου με φιλανθρωπία προς τους φτωχούς». Δώσε όλα τα χρήματα, λέει η Γρα­φή, όχι μόνον για να τραφούν άλλοι, αλλά για να απαλλαγείς και συ ο ίδιος από την τιμωρία. Και πάλι ο Χριστός λέει· «πούλησε τα υπάρχοντά σου και μοίρασέ τα στους φτω­χούς και έλα να με ακολουθήσεις».
~ Βλέπεις ότι και εκεί το διέταξε αυτό για εκείνους που Τον ακολουθούσαν; Επειδή λοιπόν τα χρήματα είναι εμπόδιο, γι’ αυτό διέταξε να τα δίνουμε στους φτωχούς, διδάσκο­ντας έτσι την ψυχή να είναι σπλα­χνική και συμπονετική, παιδαγωγώ­ντας την να περιφρονεί τα χρήματα, διδάσκοντάς την να αποφεύγει την πλεονεξία. Γιατί, όποιος μαθαίνει να δίνει σ’ όποιον δεν έχει, θα παιδαγωγηθεί με το πέρασμα του χρόνου και να μην παίρνει από εκείνους που έχουν. Αυτό μας εξομοιώνει με το Θεό.
Παρόλο που η παρθενία, η νη­στεία και το να κοιμάται κανείς στο χώμα απαιτούν μεγαλύτερο κόπο από την ελεημοσύνη, όμως τίποτε δεν είναι τόσο ισχυρό και δυνατό στο να σβήνει τη φωτιά των αμαρτημάτων μας, όσο η ελεημοσύνη. Αυτή είναι ανώτερη από όλα, στή­νει τους εραστές της κοντά στον ίδιο το Βασιλιά των ουρανών. Και πολύ σωστά.
Αυτά είναι που συγκρατούν τη ζωή μας, αυτά που καθαρίζουν την ψυχή μας, η δικαιοσύνη, η φι­λανθρωπία, η αλήθεια.
Εκείνα που θέλουμε να απολαύσουμε από το Θεό, αυτά πρέπει προηγουμένως να τα προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας. Αν όμως τα στερούμε από τους συνανθρώ­πους μας, πώς θέλουμε να τα απολαύσουμε; Ο Κύριος είπε: «Μακά­ριοι είναι οι ελεήμονες, γιατί αυτοί θα ελεηθούν»… Γιατί «η κρίση του Θεού θα είναι άσπλαχνη σ’ εκείνον που δεν έδειξε ευσπλαχνία στους αδελφούς του»… Δεν μας ελεεί ο Θεός, επειδή δεν ελεούμε κι’ εμείς τους συνανθρώπους μας.
~  Ο στενός δρόμος δέχεται αυ­τούς που θλίβονται, που στενάζουν, που δεν βαστάζουν τίποτε υλικό, παρά μόνον αυτά τα φορτία, τα οποία διά μέσου του δρόμου αυτού είναι δυνατόν να μεταφερθούν, την ελεημοσύνη, τη φιλανθρωπία, την καλωσύνη, την επιείκεια. Αν βαστάζεις αυτά τα φορτία, εύκολα θα μπορέσεις να μπεις στη Βασιλεία των ουρανών.
Επειδή λοιπόν το μέλλον είναι άγνωστο, αποταμίευσε εκ των προτέρων την προσφορά της αγάπης σου στον ουρανό με όσα κάνεις στον πλησίον σου, ώστε, αν κάποτε ξεφύγεις από το ορθό, να βρεις πολλή συγγνώμη από το Θεό, φυλαγμένη σαν σε αποθήκη στον ουρανό.
Ας γίνουμε κάποτε ήμεροι και φιλάνθρωποι, για να μην επισύρουμε εναντίον μας την ανυπόφορη καταδίκη της κολάσεως.
(1.ΕΠΕ 24, 126, 2. ΕΠΕ 11,792 3. ΕΠΕ 24, 188, 4. ΕΠΕ 24, 130, 5. ΕΠΕ 8, 160)

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** ΕΛΛΑΔΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ    0-0  .- ^
O δρόμος προς το Euro 2020! O NEOΣ ΣΤΟΧΟΣ της ΕΘΝΙΚΗΣ...

~  Μετα το Μουντιάλ της Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2014, όπου η Εθνική μας βρέθηκε μια ανάσα από την παρουσία της στα προημιτελικά, αφού αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα, μπήκε με όνειρα και φιλοδοξίες στα επόμενα προκριματικά για το Euro της Γαλλίας. Εντούτοις, αποδείχτηκαν σκέτος εφιάλτης, με την γαλανόλευκη να τερματίζει τελευταία σε έναν πολύ βατό όμιλο, νικώντας μονάχα στον τελευταίο αγώνα της με την Ουγγαρία, όταν είχε χαθεί κάθε στόχος.
 Η διοίκηση Γκιρτζίκη έφερε τον Μίχαελ Σκίμπε στην ομάδα και ο Γερμανός επανέφερε την κανονικότητα στην γαλανόλευκη, η οποία βρήκε και πάλι τον βηματισμό της και μέρος της ταυτότητας που την χαρακτήριζε για μια και πλέον δεκαετία. Μπορεί η πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας να μην ήρθε τελικά, αλλά και μόνο η παρουσία στα μπαράζ, δείχνει ότι έγιναν βήματα προς τα μπρος.
 Πλέον, ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι τα προκριματικά του Euro 2020, όπου στόχος φυσικά είναι η παρουσία μας εκεί. Γι' αυτό άλλωστε και η ΕΠΟ φαίνεται πως έχει πάρει την απόφαση να συνεχίσει με τον Μίχαελ Σκίμπε στον πάγκο και να μην ρισκάρει με κάποιον άλλον προπονητή, ο οποίος θα έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή. Το πάθημα με τον Ρανιέρι έγινε μάθημα και ήταν σκληρό.
 Το Sport24.gr παρουσιάζει λίγο τα δεδομένα αναφορικά με την επόμενη διοργάνωση σε κάτι παραπάνω από 2,5 χρόνια. Ο τρόπος διεξαγωγής των επόμενων προκριματικών, πόσοι περνούν στην τελική φάση και οι ημερομηνίες των αγώνων.
 ΣΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ
Κατ' αρχάς, στις 2 Δεκεμβρίου στο Δουβλίνο θα διενεργηθεί η κλήρωση για τον καταρτισμό των προκριματικών ομίλων του Euro 2020, το οποίο θα έχει επετειακό χαρακτήρα επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 ετών της διοργάνωσης και οι αγώνες του θα φιλοξενηθούν σε 13 χώρες.
 Οι 55 συμμετέχουσες εθνικές ομάδες θα χωριστούν σε δέκα ομίλους των πέντε και έξι ομάδων, από τους οποίους στην τελική φάση θα προκριθούν οι 20, ενώ άλλες 4 θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στα τελικά μέσω μιας νέας διοργάνωσης, του UEFA Nations League.
 Υπενθυμίζεται ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Άμστερνταμ, στο Μπακού, στο Μπιλμπάο, στις Βρυξέλλες, στο Βουκουρέστι, στη Βουδαπέστη, στην Κοπεγχάγη, στο Δουβλίνο, στην Γλασκώβη, στο Λονδίνο, στο Μόναχο, στην Ρώμη και στην Αγία Πετρούπολη.
 Η Εθνική μας θα είναι, όπως όλα δείχνουν, στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, αφού βρίσκεται στην 28η θέση του FIFA Ranking των ομάδων της ευρωπαϊκής ζώνης και τα γκρουπ δυναμικότητας του UEFA Nations League μάς δίνουν πάνω - κάτω και μια εικόνα για το ποιοι είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοί της στον δρόμο για το Euro.
 Ειδικά στο πρώτο γκρουπ, όπως είναι αυτή την στιγμή διαμορφωμένο το FIFA Ranking, υπάρχουν πολλές ισχυρές ομάδες (Γερμανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Πολωνία, Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία, Αγγλία, Ουαλία, Ιταλία), ενώ δυνατό αντίπαλο μπορεί να βρει και από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.
 ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ NATIONS LEAGUE
Πάντως, θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για τη νέα εποχή στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η οποία θα έχει ελάχιστες ομοιότητες με αυτά στα οποία έχουμε μάθει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Το μόνο που δεν θα αλλάξει, είναι ο αριθμός των ομάδων που θα πάρουν μέρος στην τελική φάση, καθώς θα είναι και πάλι 24 όπως και στα γήπεδα της Γαλλίας το περσινό καλοκαίρι.
 Η πρώτη διαφοροποίηση αφορά τον τόπο διεξαγωγής του τουρνουά. Ξεχνάμε το μοντέλο της μίας χώρας ή της συνδιοργάνωσης (όπως έγινε το 2008 με Αυστρία και Ελβετία και το 2012 με Ουκρανία και Πολωνία) και πηγαίνουμε σε κάτι το εντελώς διαφορετικό. Η UEFA έκανε μία καινοτόμα πρόταση, με σκοπό να μειωθούν τα έξοδα, η οποία έγινε αποδεκτή από τις Ομοσπονδίες. Το Euro 2020 θα διεξαχθεί σε 13 γήπεδα ισάριθμων χωρών. Στο επιβλητικό "Wembley" έχει οριστεί να φιλοξενηθούν οι ημιτελικοί και ο τελικός του θεσμού.
 Βέβαια, οι πραγματικές εκπλήξεις δεν σταματούν εκείνη, με την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να βάζει στη ζωή μας την Uefa Nations League, που θα αποτελέσει κομμάτι της προκριματικής φάσης, μέσω της οποίας κάποια εθνική ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2020.
Στο πλαίσιο της ανάγκης της UEFA να αντικαταστήσει τις φιλικές αναμετρήσεις με επίσημες, θα τοποθετήσει κάθε χώρα της Ευρώπης σε μία από τις τέσσερις λίγκες (A, B, C, D) αναλογα με τη βαθμολογία που έχει στην κατάταξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Έπειτα αυτές οι λίγκες θα διαιρεθούν η κάθε μία σε 4 γκρουπ των τριών ή τεσσάρων ομάδων, και μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου του 2018 οι ομάδες σε αυτά τα γκρουπ θα παίξουν μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας.
 Οι ομάδες που θα πάρουν την πρώτη θέση σε κάθε γκρουπ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο της Uefa Nations League σε ένα μίνι-τουρνουά που θα λάβει χώρα το καλοκαίρι του 2019 ενώ προβλέπεται άνοδος και υποβιβασμός ανάμεσα στις λίγκες για τις ομάδες που θα τερματίζουν είτε στην πρώτη είτε στην τελευταία θέση κάθε γκρουπ.
 Τα προκριματικά του Euro 2020 δεν θα διαρκέσουν πάνω από έναν χρόνο όπως γινόταν μέχρι τώρα αλλα θα "συμπιεστούν" μερικούς μήνες και για την ακρίβεια θα "σπάσουν" σε δύο χρονικές περιόδους. Η πρώτη είναι από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο του 2019 και η δεύτερη από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο του 2019. Θα έχουμε 10 προκριματικούς ομίλους και οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο θα πάρουν αυτόματα το εισιτήριο για τα τελικά, κάτι που σημαίνει πως έτσι θα προκύψουν οι 20 από τις 24 ομάδες.
 Τα υπόλοιπα τέσσερα εισιτήρια θα δοθούν μέσω της Uefa Nations League. Σε κάθε λίγκα (από την A μέχρι την D) οι τέσσερις ομάδες με το υψηλότερο πλασάρισμα στη βαθμολογία που δεν θα έχουν πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για τα τελικά, θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία μέσω του συστήματος των playoffs, με τους αγώνες αυτούς να είναι προγραμματισμένοι για τον Μάρτιο του 2020.
 ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ EURO 2020
● Σεπτέμβριος 2018-Νοέμβριος 2018: Uefa Nations League (αγώνες για τα γκρουπ)
 ● Μάρτιος 2019-Ιούνιος 2019: Προκριματικά Euro 2020
 ● Ιούνιος 2019: Uefa Nations League (τελική φάση τουρνουά)
 ● Σεπτέμβριος 2019-Νοέμβριος 2019: Προκριματικά Euro 2020
 ● Μάρτιος 2020: Uefa Nations League (Playoffs)
 ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΚΡΟΥΠ ΣΤΗΝ UEFA NATIONS LEAGUE
League A: Γερμανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ισπανία, Ελβετία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Πολωνία, Κροατία, Ισλανδία, Ολλανδία.
 League B: Αυστρία, Ουαλία, Ρωσία, Σλοβακία, Σουηδία, Ουκρανία, Ιρλανδία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βόρεια Ιρλανδία, Δανία, Τσεχία, Τουρκία.
 League C: Ουγγαρία, Ρουμανία, Σκωτία, Σλοβενία, Ελλάδα, Σερβία, Αλβανία, Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Ισραήλ, Βουλγαρία, Φινλανδία, Κύπρο, Εσθονία και Λιθουανία.
 League D: Αζερμπαϊτζάν, ΠΓΔΜ, Λευκορωσία, Γεωργία, Αρμενία, Λετονία, Νήσοι Φαρόε, Λουξεμβούργο, Καζακστάν, Μολδαβία, Λίχτενσταϊν, Μάλτα, Ανδόρα, Γιβραλτάρ, Σαν Μαρίνο, Κόσοβο.
 Τα 13 γηπεδα που θα φιλοξενήσουν το Euro 2020:
ΧώραΠόληΓήπεδοΧωρητικότητα
ΑγγλίαΛονδίνοWembley90.000
ΑζερμπαϊτζάνΜπακούΕθνικό Στάδιο Μπακού68.700
ΒέλγιοΒρυξέλλεςEurostadium(υπό κατασκευή)50.000
ΓερμανίαΜόναχο
Allianz Arena
67.812
ΔανίαΚοπεγχάγη"Στάδιο Parken"38.065
ΙρλανδίαΔουβλίνο"Στάδιο Aviva"51.700
ΙσπανίαΜπιλμπάοSan Mames53.332
ΙταλίαΡώμηOlimpico72.968
ΟυγγαρίαΒουδαπέστη"Ferenc Puskas"56.000
ΟλλανδίαΆμστερνταμ"Amsterdam Arena"53.052
ΡουμανίαΒουκουρέστιΕθνικό Στάδιο Βουκουρεστίου55.600
ΡωσίαΑγία ΠετρούποληΝέο Στάδιο Ζενίτ (υπό κατασκευή)69.500
ΣκωτίαΓλασκώβη"Hampden Park"52.063
* Το "Wembley Stadium" έχει επιλεχτεί για να φιλοξενήσει τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό της διοργάνωσης.
sport24

 *** Για την Α1 στο Ελληνικό μπάσκετ :Σάββατο 11-11-2017  :
ΛΑΥΡΙΟ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ   80-62 .-^
Τα  δεκάλεπτα : 11-18 , 29-8 , 20-16 , 20-20 .-
ΛΑΡΙΣΣΑ -ΤΡΙΚΑΛΑ 77-70  .- ^
 Τα  δεκάλεπτα : 22-22, 27-10 , 16-15 , 12-23  .- ^
ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ-ΚΥΜΗ   93-82 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 24-20 ,25-14 , 29-18 , 15-30 .- ^
ΑΕΚ-ΚΟΡΟΙΒΟΣ    86-60 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 26-19 ,25-16 , 14-16 , 21-9 .- ^
ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ   63-57 .- ^
Τα  δεκάλεπτα :  18-18 , 13-13 , 23-8 , 9-18 .- ^

*** Για την Α2 στο Ελληνικό μπάσκετ :
Σάββατο 11-11-2017 :
ΔΟΥΚΑΣ-ΨΥΧΙΚΟ  77-83.-^
ΑΡΣΑΚΙΟ Τριπόλεως-ΚΑΡΔΙΤΣΑ  64-58 .-^
ΛΕΥΚΑΔΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ Πειραιώς  69-61 .- ^
ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΑΜΥΝΤΑΣ  78-65 .-^
ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης-ΚΑΣΤΟΡΙΑ  78-68 .- ^
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ 80-51 .- ^

***Η Καλαμάτα 2-0 τη Ζάκυνθο και πλησίασε κορυφή της Γ' Εθνικής-πρώτη νίκη για Τσικλητήρα 

*** Γ' Εθνική-5ος Όμιλος
Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής
 Αστέρας Βλαχιώτη - Παλληξουριακός 2-0
Καλαμάτα - Ζάκυνθος 2-0
Λεωνίδιο - Τσικλητήρας Πύλου 0-2
Αστέρας Αμαλιάδας - Αχαϊκή 2-2
Διαγόρας Βραχνέικων - Πανηλειακός 2-1
Βάρδα - Παναρκαδικός 1-0
Η βαθμολογία
1.Αστέρας Αμαλιάδας 16
2.Διαγόρας Βραχνέικων 12
3.Καλαμάτα 12
4.Αστέρας Βλαχιώτη 12
5.Παναρκαδικός 9
6.Πανηλειακός 8
7.Αχαϊκή 8
8.ΠΑΟ Βάρδας 7
9.Παλληξουριακός 6
10.Τσικλητήρας Πύλου 5
11.Ζάκυνθος 5
12. Λεωνίδιο 0
Η επόμενη αγωνιστική
Τσικλητήρας-Ζάκυνθος
Αχαϊκή-Λεωνίδιο
Παλληξουριακός-Καλαμάτα
Πανηλειακός-Αστέρας Αμαλιάδας
Παναρκαδικός-Αστέρας Βλαχιώτη
ΠΑΟ Βάρδας-Διαγόρας Βραχνέικων
***  Οι αγώνες ποδοσφαίρου του Σαββατοκύριακου στα γήπεδα της Μεσσηνίας 
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
  ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ  0-4 .- ^
  ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ.   0-1 .- ^
  ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. – ΑΟ ΦΑΡΑΙ   1-1 .- ^

Σάββατο  11-11-2017 :
ΑΟ Ασπροχώματος – ΑΟ Κυπαρισσίας  0-4
Απόλλων Καλαμάτας – ΑΟ Φαραί   0-1
Μιλτιάδης – Ολυμπιακός Καλαμάτας  1-1
  Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – ΑΟ Σπερχογείας  4-0 .-^
Ομόνοια – Αναγέννηση Παραλίας  6-0 .- ^
Εθνικός Μελιγαλά – ΑΟ Διαβολιτσίου  1-1 .- ^
ΑΣ Ανδρούσας – Πανθουριακός  1-2 .- ^
Πάμισος Μεσσήνης – Εράνη Φιλιατρών  4-2 .- ^
  Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)
1. Απόλλων Καλ.   17-2   16
-. Πάμισος Μεσ.   16-4   16
3. Θουρία     14-3   15
4. ΑΟ Διαβολιτσίου    7-2   14
5. Ανδρούσα   9-6       13
6. Κυπαρισσία 13-8    10
-. Εράνη Φιλ.   12-9     10
8. Εθνικός Μελ.    8-5   9
9. Σπερχογεία  5-5       7
-. Τ. Άγρας      9-10     7
11. ΑΟ Φαραί 3-3       5
-. Ασπρόχωμα 7-11     5
13. Αναγέννηση Παρ. 5-19   4
14. Ομόνοια    4-13     1
-. Μιλτιάδης    7-19     1
-.Ολυμπιακός Καλ.    0-17  1

*** A1 KATHΓΟΡΙΑ   ματς της 7ης αγωνιστικής
  ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ – ΑΝΑΛΗΨΗ  1-1 .- ^
  ΑΕ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ  - ΠΕΤΑΛΙΔΙ  -
  ΧΩΡΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ Μ.  5-2 .- ^
 Σάββατο  11-11-2017 :
 ΑΟ Μεθώνης – Ολυμπιακός Ανάληψης  1-1
ΑΕ Γαργαλιάνων – Απόλλων Πεταλιδίου   1-2
Παπαφλέσσας Χώρας – Αστέρας Μικρομάνης  5-2
 Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 :
ΑΕ Αβίας – Ηρακλής Καλαμάτας  0-0 .- ^
Δωριέας Δωρίου – Χανδριναϊκός  1-1 .- ^
Ακρίτας Κορώνης – Αίαντας Καλαμάτας  2-1 .- ^
ΑΟ Φυτειάς – ΑΕ Μάνης  1-1 .- ^
  Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)
1. ΑΕ Μάνης   14-3     16
2. Δώριο          10-7     13
3. Αίαντας Καλ. 7-4    11
-. Πεταλίδι       6-3       11
5.  ΑΟ Φυτειάς 8-6     8
-. Ηρακλής Καλ. 9-7   8
-. ΑΕ Γαργαλιάνων 5-6   8
-. ΑΟ Μεθώνης 4-5    8
9. ΑΕ Αβίας 8-11        7
10. Ανάληψη 5-7         6
-. Χώρα 4-7     6
11. Χανδριναϊκός   9-11     5
-. Κορώνη 6-12   5
14. Αστέρας Μ. 5-11  1
  Β΄ ΤΟΠΙΚΗ  7η  αγωνιστική : 
Σάββατο 11-11-2017 :
Διαγόρας Κοπανακίου – Παπαφλέσσας Άμφειας  2-0 .- ^
Νέος Άρις – Πανευαϊκός   3-1 .- ^
ΑΟ Πατίστα – ΑΣ Φυτειάς  2-1 .- ^
Δαναός – Θύελλα Χαρακοπιού  2-3 .- ^
Πράσινα Πουλιά – Δόξα Καλαμάτας  0-3 .- ^
  Κυριακή  12 Νοεμβρίου 2017 :
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – Ηρακλής Κυπαρισσίας 1-3 .- ^
Κεραυνός Καλαμάτας – Αστέρας Βαλύρας  0-2 .- ^
ΠΑΟ Καλού Νερού – ΑΕΚ Καλαμάτας  2-0 .- ^
Αστέρας Αρφαρών – Μεσσηνιακός  4-0 .- ^
ΠΑΟ Καλλιθέας – Παναθηναϊκός Καλαμάτας  -
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας  -
Πανιώνιος Καλαμάτας -Α.Ε. Λογγά  6-2 .-
  Δευτέρα 13 Νοεμβρίου  2017 :
Πανιώνιος – ΑΕ Λογγάς   6-2 .- ^
Ρεπό: Ατρόμητος Πλατέος
  Γ΄  ΤΟΠΙΚΗ  2η αγωνιστική :
 Σάββατο 11-11-2017 :
Νέστωρας Πύλου -Α.Ο. Χατζή  3-0  α.α .
 Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης – ΠΑΟΚ  -
 Κυριακή 12 Νοεμβρίου  2017 :
ΑΟ Λεΐκων- Θύελλα Μερόπης   -
Ερμής Καλαμάτας – Θύελλα Παραλίας   -
 Δευτέρα 13 Νοεμβρίου  2017 :
Εθνικός Καλαμάτας  - Ίκαρος Καλαμάτας  1-0 .- ^

***  ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΕΠΣΜ :
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ -ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας  1-4 .-
Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΔΟΞΑ Καλαμάτας 5-0 .-
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ -ΠΣ ΔΑΝΑΟΣ   1-0 .-
Α.Ε ΑΒΙΑΣ-Α.Ο. ΦΑΡΑΙ 1-1 .-
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ  0-0 .-
ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλα-Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ  -
Α.Ο. ΔΩΡΙΟ-Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ  5-0 .-
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ -ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ 4-3 .- ^

*** Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Γυναικών ΕΠΣΜ 5ος  όμιλος :
ΛΥΚΟΙ ΑΙΓΕΙΑΛΙΑΣ -ΕΘΝΙΚΟΣ Καλαμάτας 1-3  .- ^
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Ζαρουχλέϊκων-ΝΙΚΗ Τραγανού  1-0  .- ^

***

~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 :~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29  Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση -επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/28-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το  2008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-nwes-30-2017.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:  Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post_30.html .-
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το ....2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-31-2017.html .- 
~*
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Νοεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το 2008  ... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥΣ  μας !  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-01-2017.html .-
~*Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο1
Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/1-01-2017-1-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-03-2017.html .-
  ~* 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-04-2017.html .-  
~*   H Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/h-arfara-news-05-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Νοεμβρίου 2017 :Μια εβδομαδιαία Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/11/04-05-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  .... από  το  2008 : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-06-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ..... από το 2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-07-2017-2008.html .- 
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο 2
Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/2-08-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το  2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-09-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  ...το 2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-10-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ΄....  από το  2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-11-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008   :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-12-2017.html .-
~*


***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5904   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3767    video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3765  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.436    βίντεο   .-  

1.- https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias .-
2.-  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas
3.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
4.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5  .-
5.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 .-
~
~* ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  = https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-  
~*  http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-ΕΚΔΡΟΜΕΣ
~* https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ
 ~* https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  ,   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~*  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  .-
~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279 ,  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  .-
 


 
Η   ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ  ΤΗΣ ΕΠΙΓΕΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ :
~ Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού  και  του Αγίου Πνεύματος , Αμήν  !
Δόξα σοι ο Θεός , Ημών Δόξα σοι !
Βασιλεύ ουράνιε , Παράκλητε , το Πνεύμα της Αληθείας , ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών , ο θησαυρός αγαθών , και ζωής χορηγός ,
Ελθέ και σκήνωσον εν ημίν και καθάρισον ημάς από πάσης κηλίδος  και σώσον Αγαθέ  , τας ψυχάς ημών .
Άγιος  ο Θεός , Άγιος Ισχυρός , Αθάνατος  ελέησον ημάς . (τρίς) .
Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι και νυν και αεί και εις τους Αιώνας των αιώνων , Αμίν .- !
Παναγία Τριάς Ελέησον Ημάς .
Κύριε , ιλάσθητι ταις Αμαρτίαις ημών .
Δέσποτα , συγχώρησον τας ανομίας ημίν .
Άγιε , επίβλεψαι και  ίασαι τας ασθενείας ημών ,ένεκεν του ονόματός  σου .
Κύριε Ελέησον , Κύριε ελέησον , Κύριε ελέησον. ! 
~ Πάτερ ημών , ο εν τοις Ουρανοίς  , αγιασθήτω το ονομάσου , Ελθέτω  η Βασιλεία σου .Γεννηθήτω το θέλημα σου , ως εν ουρανώ και επί της γής .
Τον άρτον ημών τον επιούσιον , δος ημίν σήμερον ,και άφες ημίν ,τα οφειλήματα  ημών , ως και ημείς  αφίομεν τοις οφειλέταις ημών . Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν , αλλά ρύσαι ημάς , από του πονηρού .
Ότι σου εστί η Βασιλεία και και η δύναμις και η Δόξα , του Πατρός  και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος , νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων Α, Αμήν !

~ Μόνος γεννιέσαι
μόνος επιλέγεις
τις μάχες που δίνεις
μαζί ζείς
μόνος φεύγεις.

~

~**    ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ  :
~ Σκουλί -σκουλί τον μάραθο ,  γέμισες η γριά τον κάλαθο .-
~ Τα  ψάρια στο γιαλό , το τηγάνι στη φωτιά .-
~ Όποιος κοιμάται ως αργά δεν πιάνει ψάρια  .-
~ Ο κάβουρας στο σπίτι του , κανέναν δεν φοβάται .-
~ Των φρονίμων τα παιδιά , ολίγον .-
~ Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια  .-
~ Με την αυστηρότητα , δεν βγαίνει τίποτα .-
~Η νίκη του Θεού  , έναντι στον Μάρξ  .-
~ ήρθαμε για τον αγώνα και όχι για την σιαγόνα .-
~ Το φαγητό , είναι αναγκαίο κακό .-
~ Τα φαγητά τα νόστιμα , τα αφθονούν οι δαίμονες .-
~ Οι παθήσεις των σπλάχνων , είναι παθήσεις της ψυχής .-
~ Αγόραζε και μην πουλάς  .-
~ Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι  ...!!
~ Η ζωή μας είναι μια τομάτα ή την τρως στην μάπα ή την τρως σαλάτα ..
~ Η ζωή μας είναι ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή . Στάση κάνουμε όπου Αγάπη , αληθινή φιλία , πίστη το Θεό μας και Ανθρωπιά ...
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: