ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 :
Στα αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  ...

 Σε ερώτησι του Αγίου Παμβώ προς τον άγιο Αντώνιο. τί να κάνη (για την σωτηρία του) ο Άγιος απήντησε: Μην έχης πεποίθησι στην αρετή σου, μη σκαλώνη η σκέψι σου ανώφελα σε κάτι που ανήκει στο παρελθόν, και έχε κυριαρχία στη γλώσσα σου και στην κοιλιά σου.             Γεροντικόν

* Όμορφο Σαββατοκύριακο για όλους μας !

                                        Στην Καστάνια  Μάνης
                            Στην μικρή πλατεία με τον Παπά-Νικόλα
Ο Πύργος Δουράκη και το ιστορικό εκκλησάκι Κοίμησης Θεοτόκου 
Ο  ανακινηθείς Πύργος Δουράκη στην Καστάνια 
~
20 Οκτωβρίου
Γερασίμου του νέου ασκητού, εν Κεφαλληνία (†1581). Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου (†326). Μαρτύρων Αντωνίου, Γερμανού, Ζεβινά, Νικηφόρου. Εβόρη και Ενόης. Μαναθώς της παρθένου. Οσίου Βασιλείου μητροπολίτου Τραπεζούντας. Οσίας Ματρώνης της Χιοπολίτιδος (1462).
~
 ~
*   Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
*    Εὐσέβειας τοῖς τρόποις καλλωπιζόμενος, ἀθλητικῆς ἀγλαΐας ὤφθης σοφὲ κοινωνός, πρὸς ἀγῶνας ἀνδρικοὺς παραταξάμενος· ὅθεν ὡς λύχνος φωταυγής, τῶν θαυμάτων τὰς βολάς, ἐκλάμπεις τῇ οἰκουμένῃ, Ἀρτέμιε Ἀθλοφόρε, πρὸς σωτηρίαν τῶν ψυχῶν ἡμῶν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Αρτεμίου (προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας) - 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/LWUOhZ0S-rk  .-
~
Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απόστολοι από τους Εβδομήκοντα

Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απ....
 
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
  Βίντεο : 
1 ~ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:
 https://youtu.be/F_vpUIjFSv0  .-

2 ~ ΞΥΠΝΑ.... !!!!!! ΕΔΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ VIDEO ΣΟΚ!!!:

***  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ!Eδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου στον κόσμο...


Το πρώτο μοναστήρι που συναντά ο προσκυνητής, κάνοντας τη διαδρομή από το λιμάνι της Δάφνης ως την πρωτεύουσα των Καρυών στο Άγιο Όρος είναι η Ιερά Μονή Ξηροποτάμου, από τις παλαιότερες στον Άθωνα και αφιερωμένη στους Άγιους Σαράντα Μάρτυρες.
Η ίδρυση της μονής έγινε στο τέλος του 10ου αιώνα από το μοναχό Παύλο τον Ξηροποταμηνό, σύγχρονο του Αγίου Αθανάσιου του Αθωνίτου.
Όταν το 1280 σχεδόν όλα τα οικοδομήματα της μονής τυλίχτηκαν στις φλόγες, ο αυτοκράτορας Ανδρόνικος Β’ Παλαιολόγος (1282-1328) διέθεσε τους οικονομικούς πόρους για την ανοικοδόμηση της και πρόσφερε στη μονή σημαντικές δωρεές. Το 14ο και 15ο αιώνα επίσης, οι βασιλείς της Σερβίας πρόσφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά στη μονή.
Στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας μια ακόμη καταστροφική πυρκαγιά ξέσπασε το 1507. Η φοβερή καταστροφή που προξένησε η πυρκαγιά αυτή ξεπεράστηκε χάρη στην οικονομική ενίσχυση του σουλτάνου Σελίμ Α’, κατόπιν θαυματουργικής εμφάνισης σαράντα πολεμιστών σε οπτασία, την οποίο ο Σουλτάνος απέδωσε στους Αγίους Τεσσαράκοντα Μάρτυρες, προστάτες της Μονής.
Τον 18ο αιώνα σημαντική ήταν η προσφορά του Καισάριου Δαπόντε, ο οποίος πριν γίνει μοναχός στη μονή, ήταν πρεσβευτής στην αυλή των φαναριωτών ηγεμόνων της Μολδαβίας. Ο Έλληνας ποιητής Καισάριος Δαπόντες από την Σκόπελο ήταν μια σπουδαία προσωπικότητα της εποχής. Στα πολλά ταξίδια του μπόρεσε και συγκέντρωσε σημαντικά ποσά υπέρ της μονής Ξηροποτάμου. Η μέθοδος του Δαπόντε για την συλλογή χρημάτων, με περιφορά των ιερών λειψάνων και τεμαχίων του Τίμιου Ξύλου για προσκύνημα στη διάρκεια των ταξιδιών του, αργότερα αντιγράφτηκε από άλλους.
 Οι τοιχογραφίες του Καθολικού, που οικοδομήθηκε στα 1761 -1763 με τη βοήθεια του Δαπόντε, ζωγραφίστηκαν το 1783 από τους αγιογράφους Κωνσταντίνο, Αθανάσιο και Ναούμ από την Κορυτσά.
Στο σκευοφυλάκιο της Μονής φυλάσσεται το μεγαλύτερο κομμάτι του Τίμιου Ξύλου, στο οποίο διακρίνει κανείς μια τρυπά από καρφί. Είναι το μεγαλύτερο τμήμα από το Τίμιο Ξύλο, που υπάρχει στον κόσμο με μήκος 31 εκατοστά, πλάτος 16 και πάχος 25 εκατοστά. Τα περισσότερα από τα κτίρια στο γειτονικό λιμάνι της Δάφνης ανήκουν στη Μονή Ξηροποτάμου. Η Ιερά Μονή Ξηροποτάμου εορτάζει στις 9 Μαρτίου την μνήμη των Αγίων Τεσσσαράκοντα Μαρτύρων.
(Πηγή φωτο: athosmemory) πηγή κειμένου monastiria.gr

***  «Μου ήρθαν στο μυαλό τα λόγια του Αγίου Παϊσίου»
~  Άγιος Παΐσιος: Βλέποντας τις κατά τόπους εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη σχεδόν τη χώρα κατά καιρούς, με κατασκευασμένες »γιορτές» όπως …γιορτή κρασιού, γιορτή κάστανου, γιορτή μανιταριού ……και πολλές άλλες που δεν θα ήταν φρόνιμο να απαριθμήσω αυτή τη στιγμή, θυμήθηκα τα λόγια του Αγίου του αιώνα μας, του Αγίου Παϊσίου, που πολύ πονούσε όταν έβλεπε πως το κοσμικό φρόνημα σιγά σιγά θα θελήσει να καταργήσει τις χριστιανικές εορτές, ώστε να επέλθει ο αποπροσανατολισμός.
* Σήμερα βλέπουμε την μεθοδευμένη προσπάθεια που γίνεται, ώστε να βγάλουν οι χριστιανοί απο τη ζωή τους αξίες και παραδόσεις αιώνων και μάλιστα από την σχολική ηλικία, όπως είναι ο εκκλησιασμός, η εορτή των Τριών Ιεραρχών, η πρωινή προσευχή, η μη κατήχηση της Ορθοδόξου πίστεως, ο αγιασμός στα σχολεία και πολλά άλλα.
 Χρόνια μπροστά από την εποχή του ο Άγιος και με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος έλεγε συγκεκριμένα:
…………..Αν δεν πάη ο Χριστιανός την Κυριακή στην Εκκλησία, πως θα αγιασθή; Δυστυχώς όμως πάνε σιγά-σιγά οι άνθρωποι να μην αφήσουν ούτε γιορτές ούτε τίποτε. Βλέπεις, ακόμη και τα ονόματα τα αλλάζουν, για να μη θυμούνται τους Αγίους τους.
Το Βασιλική το κάνουν Βίκυ· το Ζωή, Ζωζώ, και έτσι λέει δυο φορές… «ζώο»! Έβαλαν την γιορτή της Μάνας, του Μάη, του Απρίλη… Σε λίγο θα πουν: «Σήμερα είναι η γιορτή της αγκινάρας, την άλλη του κυπαρισσιού, την άλλη τα γενέθλια αυτού που βρήκε την ατομική βόμβα ή το ποδόσφαιρο».
Δεν αφήνει όμως ο Θεός…

*** Άγιος γέροντας Παΐσιος: Τι λέει για τον γάμο και τους συντρόφους
Διαβάστε τα σοφά λόγια του Αγίου γέροντα Παϊσίου για τον γάμο και τους συντρόφους.
Κάποια φορά, ο μου διηγείτο πως του παρουσιάσθηκε η Παναγία μας, μέρα μεσημέρι, και τον βοήθησε σε μια ανάγκη που είχε. Συνομίλησαν μαζί για λίγα λεπτά.
Πως αισθανθήκατε γέροντα; ρώτησα.
Μεγάλη χαρά… όμως αισθανόμουν και ντροπή… δυσκολεύομαι… Μητέρα του Θεού είναι… με τον Άγιο Ιωακείμ και την Αγία Άννα κινούμαι πιο άνετα!
Ο μου διηγήθηκε την εξής Ιστορία: «Μια φορά είχε έρθει εδώ ένας Ελληνοαμερικάνος γιατρός. Ορθόδοξος ήταν αλλά δεν είχε πολλά με την θρησκεία… Ούτε τη νηστεία της Παρασκευής δεν κρατούσε… ούτε πολύ πήγαινε στην Εκκλησία. Έζησε μια εμπειρία και ήθελε να τη συζητήσει. Ένα βράδυ ενώ προσευχόταν στο διαμέρισμά του «άνοιξε ο ουρανός». Ένα φως τον έλουσε, και χάθηκε το ταβάνι και οι σαράντα όροφοι από πάνω του. Βρισκόταν λουσμένος μέσα στο φως για πολλή ώρα, δεν μπορούσε να υπολογίσει πόσο!
Θαύμασα! Γιατί εννοιωσα και κατάλαβα ότι ήταν «εκ Θεού». Ήταν πραγματικό… Είδε το «άκτιστο φως». Τι έκανε στη ζωή του; Πως ζούσε και αξιώθηκε τέτοια θεία πράγματα;
Ήταν παντρεμένος, είχε γυναίκα και παιδιά. Του λέει η γυναίκα του· «Βαρέθηκα να ασχολούμαι με το σπίτι, θέλω να πηγαίνω καμμιά βόλτα». Ε! δεν δούλευε κιόλας, άρχισε να γυρίζει με τις φίλες της και να τον τραβάει κάθε βράδυ έξω. Μετά από λίγο διάστημα, του λέει· «θέλω να βγαίνω μόνη μου με τις φίλες μου». Το δέχτηκε και αυτό για χάρη των παιδιών του. Μετά, «θέλω να πάω μόνη μου διακοπές…». Τι να κάνει; της έδινε και λεφτά και το αυτοκίνητο.
Μετά ζήτησε να της νοικιάσει ένα διαμέρισμα να ζεί μόνη της, κουβαλούσε και τους φίλους της εκεί. Της μιλούσε, τη συμβούλευε, «βρέ τι θα νοιώθουν τα παιδιά μας;» Τίποτα αυτή. Στο τέλος του πήρε πολλά λεφτά και έφυγε. Στεναχωριόταν!
Μετά από λίγα χρόνια έμαθε ότι είχε καταντήσει πόρνη στα μαγαζιά του Πειραιά!
Στεναχωρέθηκε! Έκλαιγε! Σκεφτόταν να πάει να την βρει. Τι να της πεί όμως;…
Γονάτισε να προσευχηθεί: «Θεέ μου… φώτισέ με, τι να πώ… τι να κάνω… για να σωθεί αυτή η ψυχή…». Βλέπεις την πονούσε. Ήθελε «να σωθεί αυτή η ψυχή». Ούτε αντρικός εγωισμός, ούτε μνησικακία, ούτε περιφρόνηση… πονούσε για την κατάντια της. Ποθούσε την σωτηρία της. Τότε άνοιξε ο Θεός τον ουρανό… τον έλουσε με το φως Του.
Βλέπεις;… Βλέπεις;… Αυτός στην Αμερική… σε τι περιβάλλον ζούσε;… ενώ πόσοι ζούμε μέσα στο Άγιον Όρος, μέσα στους Αγίους, μέσα στην χάρη της Παναγίας και προκοπή δεν κάνουμε!
Δόξα τω Θεώ! Δόξα τω Θεώ!
***  , πως πρέπει να είναι το ανδρόγυνο μεταξύ τους;
Παντρέψου εσύ και τα λέμε.
Δεν κάνει από τώρα;
Να έχουν α)… β)… και καλή φαγωμάρα μεταξύ τους.
(σ.γ. Δηλαδή να προσπαθεί ο καθένας να παίρνει με χαρά τα βάρη πάνω του, και να ξεκουράζει τον άλλο. Να κουβαλήσει αυτός τα ψώνια για να ξεκουράσει τον άλλο, να κάνει το χατήρι του άλλου για να τον ικανοποιήσει, Χαρά να γίνεται η ανάπαυση του άλλου).
***  Όταν ήμουν ανύπανδρος συζητούσα τα θέματά μου με τον γέροντα και με νουθετούσε σχετικά. Έλεγε ο :
«Καλό είναι ο άνθρωπος να παντρεύεται σε μικρή σχετικά ηλικία. Τότε το πράγμα έρχεται πιο φυσιολογικά. Προσαρμόζεται φυσικά και εύκολα ο ένας στον άλλο. Βλέπετε ζευγάρια που παντρεύτηκαν σε μικρή ηλικία διατηρούν, μέχρι τα γεράματά τους μέσα στην σχέση τους, μια παιδική απλότητα. Το ίδιο παρατηρεί κανείς και σε μοναχούς που ήρθαν μικροί στο . Είναι σωστή η παροιμία που λέει: «’Η μικρός παντρέψου ή μικρός καλογερέψου».
Όταν μεγαλώσει ο άνθρωπος αρχίζει και δουλεύει πιο πολύ η λογική και όλα τα εξετάζει και όλα τα μετράει, έχει παγιωθεί και ο χαρακτήρας του… δύσκολα να προσαρμοσθεί.
Όταν φτάσει κανείς στα τριάντα, για να παντρευτεί, πρέπει… τριάντα να τον σπρώχνουν, όταν φτάσει στα σαράντα χρειάζεται… εξήντα να σπρώχνουν…
Δύσκολα να το πάρει απόφαση να μπει στο ζυγό. Να εσύ τώρα συνήθισες ρέμπελος. Και κάνεις σαν τα άγρια άλογα που πάνε να τους βάλουν χαλινάρι. Τινάζονται, κλωτσάνε, και… τρέχουν μακριά.
(Γελώντας) Την προηγούμενη μέρα από τον γάμο σου ή την κουρά σου, αν έρθω και σου κλείσω τη μύτη.. θα σκάσεις, θα κάνεις μπούμ!! (Γέλια).
***  Γέροντα, μιά γνωστή μου έχει σχέσεις με κάποιον και σκέφτεται το γάμο.
Αυτός το σκέφτεται, το θέλει;
-Έ!… Λίγο.
Για να παντρευτεί κανείς λίγο πρέπει να το θέλη πολύ.
***  Τα ζευγάρια που παντρεύονται πρέπει νάχουν τον ΙΔΙΟ πνευματικό. Να συμφωνήσουν από την αρχή για να μην έχουν ύστερα προβλήματα. Βλέπετε ο πνευματικός πολύ βοηθάει. Βλέπει τις ανωμαλίες και τα εξογκώματα και των δύο και τα «πελεκάει» ώστε να ταιριάξουν. Σαν δύο ξύλα που πρέπει να ενώσουν. Εγώ όταν ήμουν μαραγκός πελεκούσα τα ξύλα ώστε να ταιριάξουν καλά. Να κάθονται από μόνα τους. Ύστερα έβαζα ένα καρφάκι και δεν είχαν ανάγκη. Ενώ αν δεν ταιριάζουν δεν εφάπτονται καλά τα ξύλα και τα ζορίσεις νάρθουν στην θέση τους με καρφιά, κάποτε από την πίεση θα κλωτσήσουν.
Γι’ αυτό πρέπει ο «μαραγκός» νάχει και τα δύο ξύλα στα χέρια του. Για να βλέπει τι δουλειά γίνεται στο ένα, για να δουλέψει αντίστοιχα και το άλλο. Έτσι πρέπει να είναι και ο πνευματικός.
Πολύ βοηθάει ο πνευματικός. Πολλά ζευγάρια που ταίριαζαν, που παντρεύτηκαν από έρωτα, χώρισαν μετά, γιατί δεν βοηθήθηκαν από έναν καλό πνευματικό. Ένώ ζευγάρια που δεν ταίριαζαν, αλλά είχαν τον ίδιο πνευματικό, τα πήγαν μια χαρά.
*** Η γυναίκα όταν είναι έγκυος πρέπει να είναι ήρεμη, να διαβάζει το , να προσεύχεται, να λέει την ευχή. Έτσι αγιάζεται και το παιδί. Από τώρα αρχίζει η ανατροφή του παιδιού. Να προσέχεις να μην στεναχωρείς την έγκυο για κανένα λόγο.
*** (Όταν περίμενε η γυναίκα μου παιδί)
Κοίταξε να μην την στεναχωρείς τώρα για τίποτα! Να προσέχεις πολύ!! Να της πεις να λέει την ευχή και να ψάλλει. Θα βοηθήσει αυτό πολύ το παιδί! Όχι μόνο τώρα αλλά και αργότερα.
Πηγή: Αθανάσιος Ρακοβαλής «Ο πατήρ Παΐσιος μου είπε…», εκδόσεις «Μέλισσα», Θεσσαλονίκη 1998

*** EIΔΗΣΗ ΣΟΚ για τα JUMBO! Έλληνες ΜΗΝ ΨΩΝΙΖΕΤΕ από αυτά...
 
~  Όλοι πια γνωρίζετε τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη των Jumbo, Aπόστολου Βακάκη ο οποίος, και με αφορμή τις πρόσφατες προκλητικές διαφημίσεις της εταιρείας, επιτίθεται κατά του ελληνικού λαού χαρακτηρίζοντάς τον «κακομαθημένο λαό».
«Είμαστε κακομαθημένος λαός, γι’ αυτό και οι πολιτικοί φοβούνται να μας πουν την αλήθεια. Είμαστε πάντα εκτός στόχων αλλά αν δει κανείς τι πολιτικές ακολουθούνται δεν είναι έκπληξη ότι είμαστε εκτός στόχων. Πάντα θα είμαστε αν δεν αλλάξουμε».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, τόνισε: «Η Ελλάδα πτώχευσε γιατί υπηρετεί πτωχευμένες ιδέες. Το πρόβλημα δεν είναι πολιτικό αλλά πολιτισμικό».
Ο κ. Βακάκης χαρακτήρισε την ελληνική αγορά και την οικονομία σαν μια τρύπια σαμπρέλα. «Της βάζεις αέρα, αλλά μετά από λίγο τον χάνει».
Αξίζει να αναρωτηθούμε τι εννοεί ο κος Βακάκης. Εννοεί πολιτισμικό πρόβλημα το ότι επικράτησε ένας Κρατισμός στην Ελλάδα ή εννοεί ότι οι Ορθόδοξοι Έλληνες αντέδρασαν στις διαφημίσεις του;
Εάν εννοεί το δεύτερο τότε ας αφήσει στην άκρη τις ηθικολογίες και ας μείνει στα επιχειρηματικά του θέματα.
Όπως επίσης και να συνειδητοποιήσει πως αν κάνει ‘πολιτικές’ διαφημίσεις υπάρχει το ενδεχόμενο ο κόσμος να αντιδράσει. Λέγεται ελευθερία του επιχειρηματία και του πελάτη. Οι ηθικολογικές κρίσεις προκαλούν και αντιδράσεις.
Ας τα αφήσει απ’ έξω καλύτερα.
ΥΓ το προσωπικό του δράμα με την απώλεια του παιδιού του είναι άλλο θέμα. Το παρόν άρθρο κάνει λόγο για δημόσιες τοποθετήσεις του επιχειρηματία κου Βακάκη κι όχι του ανθρώπου-γονέα με τον οποίον όλοι συμπάσχουμε.

*** ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ! Είναι 'προδοσία'...
 
~ Ένας πόλεμος μαίνεται μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας με την Ελλάδα διχασμένη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.
Ο πόλεμος έχει ξεσπάσει για το ποιος θα δώσει αεροσκάφη στην Ελλάδα με τα F-16 και τα Eurofighter να ‘σπρώχνονται’ από τις Ξένες Δυνάμεις.
Όπως είχε γίνει και παλαιότερα η Γερμανία πιέζει την ελληνική πλευρά να μην προχωρήσει στην αναβάθμιση των F-16, μέσω των Ευρωπαϊκών Θεσμών στο πλαίσιο του Μνημονίου.
Αξίζει να τονιστεί πως ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ των ΗΠΑ (οι ΑΝΕΛ το ίδιο αλλά όχι τόσο απροκάλυπτα) ο Κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να συνταχθεί με τη Γερμανία με επικοινωνιακό δίαυλο τον ευρωβουλευτή κο Κύρτσο.
Κανείς δεν γνωρίζει επί του παρόντος που θα κάτσει η μπίλια το δεδομένο όμως είναι πως η πτωχευμένη χώρα μας θα κληθεί να πληρώσει πολλά δις για την Εθνική Άμυνα που οι Σύμμαχοί μας ΔΕΝ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ…

***  ΕΙΔΗΣΗ ΤΡΟΜΟΣ για ΚΑΜΜΕΝΟ! Πάλι τα αλλάζει...

~  Στην εκπομπή της Τηλεόρασης του «ΑΝΤΕΝΑ! ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ» με το δημοσιογράφο  Γιώργο Παπαδάκη έπεσε βόμβα από τον  Πάνο Καμμένο που ξεκαθάρισε ότι τα 2,4 δις $ που ανέφερε ο Πρόεδρος Τραμπ αφορούσε το σύνολο των 123 F-16  της ΠΑ !!
Η Ελλάδα ανέφερε ο Πάνος Καμμένος «δεν πρόκειται να αναβαθμίσει το σύνολο των  Μαχητικών F-16  σε Viper   αλλά μέρος αυτών και αυτό σημαίνει σε απλά μαθηματικά έναν αριθμό των περίπου 50 Μαχητικών».
Η Συμφωνία είναι διακρατική συνέχισε ο Πάνος Καμμένος και δεν αφορά σε Μίζες ενώ  ανέφερε ότι θα ζητηθεί μέρος του Κόστους να  γίνει με δωρεάν Αμερικάνικη βοήθεια.
Το ζήτημα όμως είναι ότι οι διαπραγματεύσεις από εδώ και πέρα γίνονται με την Ιδιωτική Κατασκευαστική Εταιρία και όχι με το Κογκρέσο που αυτό θα κρίνει αν θα δοθεί Αμερικάνικη Βοήθεια ή όχι.
Εμείς πάντως που καταλάβαμε ότι η αναβάθμιση των Μιράζ ανοίγει διάπλατα και αυτό επιθυμεί το ΓΕΑ αλλά και η Γαλλία για να στηρίξει την Ελλάδα στην Ε.Ε, μάλλον δεν πέφτουμε έξω.

***  To έγκλημα του Τσίπρα! Τι θα μπορούσαμε να αγοράσουμε με τα 2,4 δις…

~ Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να αναστατώσει όλη την Ευρώπη, με την απόφαση να αναβαθμιστούν τα F-16 και το κόστος να αγγίζει τα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι Ευρωπαίοι ήθελαν και αυτοί να μας πουλήσουν εξοπλισμό, ωστόσο, η κυβέρνηση αποφάσισε να απευθυνθεί αλλού, με αποτέλεσμα και να μην υπάρχει κάποιο όφελος για την ελληνική πλευρά, αλλά να δώσει και αυτό το υπέρογκο ποσό το οποίο θα μπορούσε να είχε επενδυθεί σε μια καλύτερη συμφωνία.
Όπως θα δείτε και θα ακούσετε στο παρακάτω βίντεο, ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρει τί θα μπορούσαμε να είχαμε αγοράσει:
45 μαχητικά 4++ γενιάς Su-35 από την Ρωσία, βάσει τις τιμής των 600 εκατ. δολ. που πλήρωσε η Ινδονησία για 11 μαχητικά του τύπου. Είναι γνωστό ότι τα συγκεκριμένα μαχητικά «δεν πιάνουν μία» μπροστά στα F-16.
Επίσης, με τα 2,4 δισ. δολ. θα μπορούσαν να αποκτηθούν:
29 stealth μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35, βάσει της προσφοράς των 83 εκατ. δολ. ανά μονάδα.
Βίντεο : Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑ! Τι μπορούσαμε να αγοράσουμε με τα 2,6 δις αντί για F-16... , https://youtu.be/9aX2SeyHx-0 .-
(Εναλλακτικά ΕΔΩ)
Άλλο ένα εθνικό έγκλημα της κυβερνήσεως Τσίπρα…

*** Αποκαλυπτική έκθεση! Τι θα συμβεί με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
 
~ Τα τρία σενάρια για την επόμενη μέρα από την ελληνική κρίση καταγράφει έκθεση της JP Morgan.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20 Αυγούστου του 2018, αναφέρει η έκθεση και παρατηρεί ότι η ροή των ειδήσεων ήταν ασυνήθιστα αραιή μετά το Eurogroup στις 15 Ιουνίου και την «επί της αρχής» έγκριση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για εκταμίευση δόσης.
Η JP Morgan εκτιμά ότι η Τρίτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, όχι έγκαιρα όμως για τη συνάντηση του Eurogroup στις 4 Δεκεμβρίου, όπως θέλει η κυβέρνηση. Εκτιμά ωστόσο ότι ακόμα και μια καθυστέρηση μέχρι τον Ιανουάριο δεν θα είναι πρόβλημα, δεδομένου ότι η νέα γερμανική κυβέρνηση δεν θα έχει σχηματιστεί πριν τα μέσα Δεκεμβρίου.
Εν τω μεταξύ, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 2% το πρώτο εξάμηνο του 2017 και οι δείκτες υψηλής συχνότητας έχουν ανέλθει σε επίπεδα που τελευταία φορά καταγράφηκαν πριν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Αν δεν υπάρχει κάποιο πολιτικό ρίσκο στον ορίζοντα, αναμένουμε πως η ομαλοποίηση της καταναλωτικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης θα επιτρέψουν να συνεχιστεί ανεμπόδιστη η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, φτάνοντας ως το 3%, επισημαίνουν οι αναλυτές της JP Morgan.
Μια ισχυρή μακροοικονομική επίδοση είναι σημαντική για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος. Κατά τη γνώμη μας, σημειώνουν οι ίδιοι, η Ελλάδα ετοιμάζεται να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα 2,5% του ΑΕΠ το 2017 και θα πλησιάσει κοντά στο 3,5% το 2018.
Ο οίκος περιγράφει τρία σενάρια για το πώς θα λυθεί το ελληνικό θέμα. Το καλό, το «οk» και το κακό.
Την υψηλότερη πιθανότητα έχει το «ok» σενάριο, με βάση το οποίο η έξοδος από το πρόγραμμα δεν θα είναι «καθαρή» (για παράδειγμα θα υπάρξει στήριξη από μια προληπτική πιστωτική γραμμή και σημαντικό έλεγχο από τους δανειστές στις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης μεσοπρόθεσμα).
Ένα ισχυρότερο από το αναμενόμενο όμως μακροοικονομικό, πολιτικό και δημοσιονομικό περιβάλλον μπορεί να οδηγήσει σε «καθαρή έξοδο», κάτι στο οποίο η JP Morgan δίνει 30% πιθανότητα.
Το αποτέλεσμα των μελλοντικών αξιολογήσεων του προγράμματος (τις οποίες ο οίκος δηλώνει ότι θα παρακολουθεί στενά) θα γείρει την πλάστιγγα μεταξύ των δύο σεναρίων.
Τέλος, ο οίκος μιλά και για ένα τρίτο σενάριο, με 10% πιθανότητες. Είναι το «κακό» και περιλαμβάνει υψηλότερη πολιτική αβεβαιότητα και διαφωνίες μεταξύ των παικτών, με αποκορύφωμα την αποτυχία να υπάρξει μια ουσιαστική συμφωνία για το χρέος και εξελίξεις που οδηγούν σε μια τέταρτη διάσωση.
Σε κάθε περίπτωση, η JP Morgan ξεκαθαρίζει ότι δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει Grexit, ακόμα και στο χειρότερο σενάριο.
 eleftherostypos.gr

*** Το παρκάρισμα της ημέρας… 
Για τα παρκαρίσματα που παρατηρούνται στην πόλη της Καλαμάτας έχουμε γράψει ουκ ολίγες φορές… Φαίνεται, πάντως, πως όσο λιγοστεύουν οι θέσεις πάρκινγκ στα πέριξ του κέντρου, τόσο θα βλέπουμε περίεργα παρκαρίσματα. O καθένας αφήνει το αυτοκίνητό του όπου βρει, αρκεί να εξυπηρετηθεί, και αδιαφορώντας αν  εμποδίζει την κυκλοφορία των υπόλοιπων αυτοκινήτων και πεζών.
Το χθεσινό «παρκάρισμα της ημέρας» έγινε στη συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Αριστοδήμου. Αυτοκίνητο πάρκαρε ανάποδα απ’ εκεί που επιτρέπεται επί της οδού Βασ. Σοφίας, με αποτέλεσμα να κάνει την κυκλοφορία των υπόλοιπων οχημάτων πιο δύσκολη, ενώ έκλεισε και τις δύο ράμπες για άτομα ΑμεΑ.   Κ. Γαζ. 

*** Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος 
Επίσκεψη σε Αρχαία Μεσσήνη και Δήμο Καλαμάτας
Τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και το Δήμο Καλαμάτας επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής του στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο από τον καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη, συνοδευόμενος από το Σεβ. μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη και το δήμαρχο Μεσσήνης  Γ. Τσώνη.
Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την συγκίνησή του που ξαναβρέθηκε σε ένα χώρο που κατά το έτος 1964  εργάστηκε ως βοηθός δίπλα στο διάσημο αρχαιολόγο Αναστάσιο Ορλάνδο, κερδίζοντας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το πρώτο του μεροκάματο.
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας καλωσόρισε τον κ. Ιερώνυμο, δηλώνοντας ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ευλογία η παρουσία του στη Μεσσηνία.
Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος πραγματοποίησε επίσκεψη στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.

Σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται στην όμορφη Καλαμάτα.
Ταυτόχρονα, κάλεσε τους πολιτικούς να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και να ενημερωθούν για την ιστορία του, αναλογιζόμενοι το παρελθόν και το σήμερα της χώρας.
Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.
Να σημειωθεί πως νωρίς το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφθηκε και το Μουσείο Ελληνικής Φορεσιάς «Βικτωρία Καρέλια».

  Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Στους κύκλους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εντάχθηκε από χθες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Κατά τη διάρκεια μιας γεμάτης λαμπρότητα εκδήλωσης αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Η τελετή ξεκίνησε με προσφώνηση από τον πρύτανη του ΑΕΙ, Κωνσταντίνο Μασσέλο, ενώ στη συνέχεια χαιρετισμός υπήρξε από τον κοσμήτορα της Σχολής, Αλέξιο Σαββίδη. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Νικόλαος Ζαχαριάς.

Το Laudatio του τιμωμένου διαβάστηκε από τον αναπληρωτή καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος, Θανάση Χρήστου. Έπειτα διαβάστηκε το ψήφισμα του Τμήματος, καθώς και η απόφαση της Σχολής που έχριζε τον Αρχιεπίσκοπο επίτιμο διδάκτορα.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την περιένδυση του Αρχιεπισκόπου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από τον πρύτανη Κωνσταντίνο Μασσέλο και τον κοσμήτορα Αλέξιο Σαββίδη, ενώ ακολούθησε ομιλία του τιμωμένου με θέμα «Χριστιανικαί Eπιγραφαί σε Bυζαντινά Mνημεία της Βοιωτίας».

Στην τελετή παρευρέθηκαν οι Μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος, Ηλείας Γερμανός, Μαντινείας Αλέξανδρος, Πατρών Χρυσόστομος, Κορίνθου Διονύσιος, Τριφυλίας Χρυσόστομος, Θηβών Γεώργιος, Ιλίου Αθηναγόρας, Κομοτηνής Παντελεήμων, Σταγών Θεόκλητος και ο Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος.  Π.Μπ.

*** Επιτυχίες στην Πάτρα για την Καλαματιανή «ΤΟΛΜΗ» 
Την τρίτη φετινή συμμετοχή του σε αγώνες εκτός Καλαμάτας, μετά τις συμμετοχές σε Κρήτη και Ράλλυ Ιονίου, πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο το σκάφος “ΤΟΛΜΗ” του ΙΟΝΕ. Συγκεκριμένα στην Πάτρα διεξήχθη ο ιστιοπλοϊκός αγώνας που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών για σκάφη ανοικτής θάλασσας υπό την επωνυμία «ΑΓΩΝΑΣ ΝΕΩΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΩΝ 2017», ο οποίος εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων για την Περιφέρεια του Πατραϊκού-Κορινθιακού και περιείχε συνολικά δύο ιστιοδρομίες 16 ναυτικών μιλίων .
Το Καλαματιανό πλήρωμα τερμάτισε στην 1η θέση στην ιστιοδρομία του Σαββάτου και στην 3η θέση την Κυριακή, κερδίζοντας την 2η θέση στην συνολική κατάταξη μεταξύ 15 αγωνιζόμενων σκαφών. Λόγω των μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών, με ελαφρύ βορειοδυτικό άνεμο το Σάββατο (2-3 μποφόρ)  και ισχυρό ανατολικό άνεμο την Κυριακή (4-5 μποφόρ) οι ιστιοδρομίες είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μια πρόωρη εκκίνηση  στοίχισε στην ομάδα την ευκαιρία για μια ακόμα καλύτερη θέση στην ιστιοδρομία της Κυριακής.
Κυβερνήτης στην «ΤΟΛΜΗ» ήταν ο Γιάννης Σαραντόπουλος και πλήρωμα οι Μάρθα Σινάπη, Κωνσταντίνος Λημνιός, Βασιλική Κουφού και Έφη Δελικούρα.
Η «ΤΟΛΜΗ», που παραμένει στην Πάτρα, θα συμμετάσχει αυτό το Σάββατο  στον αγώνα «Double Handed 2017» με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου αγώνα το ότι σε κάθε σκάφος θα επιβαίνουν μόνο δύο άτομα, ο κυβερνήτης και ένα άτομο ακόμα ως πλήρωμα, ενώ την Κυριακή 22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το event “Μοναχικός Πλους 2017”, με κάθε σκάφος να αγωνίζεται μόνο με τον κυβερνήτη του. Στην συνέχεια θα αποπλεύσει για την Καλαμάτα ώστε να προετοιμαστεί για τον επερχόμενο αγώνα της Περιφέρειας Νοτίου Ελλάδος, που θα διοργανωθεί τον Νοέμβριο και θα ολοκληρώσει τις φετινές αγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας.

***  Υπάλληλος παραδέχθηκε περισσότερες κλοπές απ’ όσες μπορούσαν να αποδείξουν οι ιδιοκτήτες 
Σε φυλάκιση 4 ετών με τριετή αναστολή και με τον όρο να παρακολουθείται από επιμελητή κοινωνικής αρωγής καταδικάσθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας μία υπάλληλος καταστήματος η οποία έκλεβε το ταμείο. Η κατηγορούμενη, που δεν παραστάθηκε στη διαδικασία, έχει ομολογήσει την πράξη της, ενώ έχει επιστρέψει κάποια χρήματα, γι’ αυτό και το δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μεταμέλειας.
  Την έπιασε η… κάμερα
Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος κατέθεσε ότι η υπάλληλος εργαζόταν από το 2005 έως το 2012. Τόνισε ότι μέχρι το 2010 δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, αλλά από τότε άρχισαν να λείπουν χρήματα από το ταμείο. Ωστόσο, πίστευε ότι η ίδια δεν τα υπολογίζει καλά. Κάποια στιγμή το Δεκέμβριο του 2012, παρακολουθώντας καλύτερα τα πράγματα, κατάλαβε ότι της έλειπαν 50 ευρώ από το ταμείο. Καθώς, δε, είχε τοποθετηθεί κάμερα πάνω από το ταμείο, κάλεσε το σύζυγό της για να ελέγξουν. Όπως είπε, είδαν την υπάλληλο με γρήγορες κινήσεις να παίρνει 50 ευρώ από το ταμείο. Επειδή ένα φωτιστικό εμπόδιζε την καθαρή εικόνα, την επόμενη μέρα που το μετακίνησαν, είδαν πάλι την υπάλληλο να παίρνει 20 ευρώ και να τα βάζει γρήγορα στην τσέπη της. Ψάχνοντας τις κάμερες, διαπίστωσαν ότι η υπάλληλος είχε πάρει λεφτά και από την τσάντα της ιδιοκτήτριας. Έτσι, κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία.
  Ομολόγησε
Κατά την ιδιοκτήτρια, πιστεύει πως και τα προηγούμενα χρόνια αυτή έπαιρνε τα χρήματα που έλειπαν, αλλά δεν το είχε συνδυάσει, καθώς τη θεωρούσε καλή υπάλληλο. Μάλιστα, η πρόεδρος του δικαστηρίου απόρησε πώς είναι δυνατόν κάποια στιγμή να λείπουν ακόμα και 400 ευρώ σε μια μέρα και να νομίζει ότι έχει κάνει λάθος υπολογισμούς. Τόσο αυτή όσο και ο σύζυγός της, που κατέθεσε αμέσως μετά, είπαν πως σε ό,τι τους αφορά, θεωρούν ότι η υπόθεση έχει λήξει.
Όπως σημείωσε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, η πελάτισσά του έχει παραδεχθεί την πράξη της και ότι επί 1,5 χρόνο, δύο φορές την εβδομάδα, αφαιρούσε χρήματα από το ταμείο για να συμπληρώνει το μισθό της. Επίσης, έχει ζητήσει εγγράφως συγγνώμη και κατέβαλε στην ιδιοκτήτρια 2.500 ευρώ για τα έξοδα στα οποία έχει υποστεί.
Πάντως, ακόμη και τα θύματα παραδέχτηκαν ότι η υπάλληλος παραδέχτηκε από μόνη της περισσότερες κλοπές χρημάτων από ό,τι οι ίδιοι μπορούσαν να αποδείξουν ότι έχει κάνει.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Νέος Πρωτοσύγκελλος στη Μητρόπολη Μεσσηνίας ο Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς 
Ο Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς είναι ο νέος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.
Να αναφερθεί ότι ο Αρχιμ. Φίλιππος έρχεται να καλύψει την κενή θέση της Πρωτοσυγκελλίας, μετά την εκλογή του Αρχιμ. Θεοκλήτου Λαμπρινάκου σε Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων.
Ο νέος Πρωτοσύγκελλος, είναι γραμματέας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, καθώς και προϊστάμενος του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας.

***  Η χρήση και μίσθωση τμήματος του ποταμού Νέδοντα για πάρκινγκ από ιδιώτες 
Όλοι μας γνωρίζουμε το πρόβλημα με τη στάθμευση των οχημάτων στο κέντρο της Καλαμάτας και ότι εξυπηρετείται με ένα τμήμα της κοίτης του Νέδοντα και με ένα τμήμα, δυστυχώς, της πλατείας της Υπαπαντής.  Πρόσφατα στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου πάρθηκε απόφαση για μίσθωση της δραστηριότητας στάθμευσης και του χώρου σε ιδιωτική εταιρεία χωρίς να προκύπτει κάποιο ιδιαίτερο όφελος για το Δήμο, που καλείται να λύσει τα προβλήματα που συνεπάγεται αυτή η μίσθωση σε ιδιώτες. Τα σημαντικότερα από αυτά έγιναν αντικείμενο ένστασης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που ελέγχει και τη νομιμότητα αυτών των αποφάσεων.
Οι λόγοι της ένστασης περιγράφονται αρχικά στο γεγονός ότι η επιτροπή δεν έλαβε υπ’ όψη το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου που αφορά στην κοίτη του μεγαλύτερου υδατορέματος του Δήμου Καλαμάτας, τον ποταμό Νέδοντα, με λεκάνη που υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ο προς χρήση χώρος αφορά αποκλειστικά τμήμα του ποταμού, όλου του εύρους της κοίτης του, που έχει σκεπαστεί και μέχρι σήμερα δεν έχει αποκτήσει κάποιον τίτλο ιδιοκτησίας, καθώς επίσης δεν έχει καταχωρηθεί στο Εθνικό Κτηματολόγιο, και όπως συμβαίνει με όλα τα ρέματα, αποτελεί δημόσια έκταση.  Συνεπώς, μεταξύ των άλλων, έπρεπε η επιτροπή να ζητήσει την έγκριση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου ή και της Διεύθυνσης Δημοσίων Κτημάτων του υπουργείου.
Σχετικά με όλα τα υδατορέματα, όπως αναφέρεται και στον πρόσφατο νόμο 4258/2014, δίνονται όλες οι απαραίτητες κατευθύνσεις και σαφώς ορίζεται ο χαρακτήρας και η χρήση τους. Δεν αναφέρεται πουθενά η χρήση για λειτουργία χώρου επιχείρησης στάθμευσης οχημάτων με σκοπό το οικονομικό όφελος για ιδιώτες. Το ίδιο συμβαίνει και με όλη τη σχετική νομοθεσία. Συνεπώς, δεν υφίσταται νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία τέτοιων χώρων από ιδιώτες ή ΟΤΑ, χωρίς τη σχετική παραχώρηση του Δημοσίου και ίσως όχι για τέτοια χρήση.
Οι άλλοι λόγοι για την ένσταση κατά της απόφασης σχετίζονται με το γεγονός ότι ο Δήμος μέσω της ΔΕΥΑΚ έχει αρχίσει εδώ και κάποια χρόνια διαδικασία υδραυλικής αντιμετώπισης της στενής διατομής του Νέδοντα λόγω μεταγενέστερων παρεμβάσεων και αναγνωρίζει μέσα από σειρά μελετών που έχει καταθέσει ότι υπάρχει και μεταξύ των άλλων κίνδυνος υπερχείλισης και πλημμύρας με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Συγκεκριμένα, υπάρχει μελέτη με τίτλο «Επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Νέδοντα Μεσσηνίας - Βελτίωση διευθετημένης κοίτης (Φορέας έργου ΔΕΥΑΚ) Δήμος Καλαμάτας», η οποία βρίσκεται στο στάδιο αδειοδότησης, που σαφώς αναφέρει ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην καλυμμένη κοίτη του ποταμού που τη διατομή της κρίνει τεχνικά ως ανεπαρκή.
Το ίδιο αναφέρουν και άλλες μελέτες που έγιναν κατά το παρελθόν από το αντίστοιχο υπουργείο.
Σε περίπτωση, λοιπόν, επικίνδυνης καιρικής κατάστασης ποιος θα ευθύνεται για τυχόν υλικές ή άλλες απώλειες.
Σε κάθε περίπτωση, ο δημόσιος αυτός χώρος περιλαμβάνει εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα σε μια ευαίσθητη και αμφιλεγόμενη θέση που είναι η κοίτη του ποταμού Νέδοντα. Δημιουργούνται, λοιπόν, πολύ σοβαρά ερωτήματα, αν μπορούν οι ιδιώτες να διαχειρίζονται χώρους επάνω σε ποτάμια και ρέματα που δεν έχουν διευθετηθεί υδραυλικά και δεν έχει αδειοδοτηθεί τεχνικά η εγκιβωτισμένη κοίτη τους ή δεν έχει προσδιορισθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους ή παραχώρηση χρήσης τους.
Για όλους αυτούς τους λόγους ζητήσαμε ως δημοτική παράταξη να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη απόφαση, γιατί το νομικό πλαίσιο δεν προβλέπει διαχείριση και λειτουργία υπαίθριων σταθμών αυτοκινήτων (parking) επί των ποταμών (Νέδοντας). Ήδη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με σχετικό έγγραφό της ζητάει από το Δήμο διευκρινίσεις και πληροφορίες, που προφανώς δεν προκύπτουν από τη σχετική εισήγηση.
Του Μιχάλη Αντωνόπουλου
Δημοτικού Συμβούλου 

*** Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού γιορτάζει τα 85 του χρόνια δίνοντας παλμό σ’ όλη την Καλαμάτα
Ένα μεγάλο παιχνίδι πόλης το πρωί της Κυριακής στην κεντρική πλατεία
 Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού είναι ένα Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με στόχο τη σωστή διαπαιδαγώγηση παιδιών και νέων εφήβων. Σήμερα αριθμεί περισσότερα από 20 χιλιάδες μέλη σ’ όλη την Ελλάδα, ενώ ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο. Φέτος, δε, συμπληρώνει τα 85 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στη χώρα μας.
Για τον εορτασμό των 85 χρόνων το τοπικό τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στην Καλαμάτα διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή. Για το σκοπό αυτό, καθώς και για περισσότερες πληροφορίες, χθες το πρωί παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου η έφορος του τοπικού τμήματος, Έλενα Καλογεροπούλου, καθώς και τα στελέχη του Σώματος, Άννυ Χαραλαμποπούλου και Χριστίνα Σκυριανού.
Όπως έκαναν γνωστό, το πρωί της Κυριακής από τις 11.00 έως τις 2.00 μ.μ. διοργανώνουν ένα μεγάλο παιχνίδι πόλης με επίκεντρο την κεντρική πλατεία, που θα εμπεριέχει μια αναζήτηση γεμάτη εκπλήξεις, γνώσεις, εμπειρίες, γέλιο και, φυσικά, παλμό! Τα παιδιά και οι νέοι του Σώματος Ελληνικού οδηγισμού, μαζί με τους φίλους, γονείς και δημότες της Καλαμάτας, συμμετέχοντας σ’ αυτό το μεγάλο παιχνίδι με εκπαιδευτικές δραστηριότητες, δημιουργικά εργαστήρια και παιχνίδια, θα έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν, να μάθουν, να προβληματιστούν και να γνωρίσουν καλύτερες τις αξίες και το έργο που επιτελείται στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.
Η μεγάλη αυτή εκδήλωση το πρωί της Κυριακής διοργανώνεται από το Σ.Ε.Ο. Καλαμάτας σε συνεργασία με το Δήμο της πόλης, το Εικαστικό Εργαστήρι «Χαρταετός», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βέργας, το Σύλλογο Μικρασιατών Καλαμάτας καθώς και το Κέντρο Νέων.
Κλείνοντας, τα στελέχη του Σώματος υπόσχονται για την Κυριακή μια εμπειρία αξέχαστη σε μικρούς και μεγάλους, γιορτάζοντας όλοι μαζί τα 85 χρόνια παρουσίας και προσφοράς των Ελλήνων Οδηγών.
  Του Κώστα Γαζούλη

 ***  Έρχονται αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος από το Νοέμβριο  
Μειώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, μέσω της αλλαγής του τρόπου τιμολόγησης των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας (ΥΚΩ), προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης, το σχετικό νομοσχέδιο ετοιμάζεται και θα ψηφιστεί τον επόμενο μήνα. Σε αυτό θα προβλέπονται αλλαγές στον τρόπο τιμολόγησης των ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας), ενώ διευκρίνισε ότι δε θα αφορά στο ρεύμα.
Σχετικά με την τιμολόγηση του ρεύματος, ο υπουργός Περιβάλλοντος σχολίασε ότι η προοδευτικότητα στην τιμή της μονάδας είναι θετικό σημείο, καθώς με αυτόν τον τρόπο πληρώνουν παραπάνω εκείνοι που καταναλώνουν περισσότερο.
Στο ίδιο νομοσχέδιο θα υπάρχει πρόβλεψη και για την αλλαγή του υπολογισμού του κοινωνικού τιμολογίου. «Θα ενισχυθούν πολύ τα φτωχότερα τμήματα, θα βάλουμε εισοδηματικά κριτήρια και θα έχουν μεγαλύτερη έκπτωση», σημείωσε σχετικά ο κ. Σταθάκης.
Αναφορικά με την ουσιαστική μείωση και κατάργηση των ΥΚΩ, είπε πως «θα μειωθούν σταδιακά, όταν διασυνδεθούν τα νησιά», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς, «μετά το 2020, οι ΥΚΩ θα είναι περίπου στο μισό και μετά το 2023 θα έχουν καταργηθεί».

*** Στην τελική ευθεία η νομιμοποίηση αυθαιρέτων 
Αντίστροφη μέτρηση για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, καθώς ψηφίστηκε το νομοσχέδιο και σε 15 ημέρες αναμένεται η εφαρμογή του.
Ο νέος νόμος προβλέπει περισσότερες δόσεις, χαμηλότερα πρόστιμα, ευνοϊκούς όρους για τις ευπαθείς ομάδες και για τους περίπου 450.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν ενταχθεί στον ισχύοντα νόμο και δεν εξόφλησαν το πρόστιμο, αλλά και αυστηρότερους ελέγχους στις νέες κατασκευές.
Και για αυτούς τα πρόστιμα επανυπολογίζονται και αν μεταφέρουν το φάκελο τους στη νέα ρύθμιση μέχρι τον Απρίλιο, εξασφαλίζουν επιπλέον έκπτωση 20%.
Οι άνεργοι και όσοι επιδοτούνται με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα έχουν έκπτωση 70 και 80% και πάγωμα δόσεων για δύο χρόνια.
Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις θα ισχύσουν μέχρι το φθινόπωρο του 2019. Αποκλείονται οι αυθαίρετες κατασκευές μετά τον Ιούλιο του 2011. Οι ιδιοκτήτες νεότερων αυθαιρέτων γλιτώνουν τα υψηλά πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης αν τα κατεδαφίσουν μέσα σε 30 ημέρες. Θα πληρώνουν μόνο ένα παράβολο 500 ευρώ.
Οι μικρές παραβάσεις θα νομιμοποιούνται μόνο με το παράβολο, το οποίο μειώνεται κατά 50%. 250 ευρώ για αυθαίρετες κατασκευές έως 100 τετραγωνικά 500 από 100 έως 1000.
Όσοι πληρώνουν εφάπαξ, θα έχουν επιπλέον έκπτωση 20%. Και 10% αν καταβάλλουν το 30% του προστίμου. Τα πρόστιμα θα υπολογίζονται με τις τελευταίες τιμές ζώνης.
Ταυτόχρονα, ξεπαγώνει η μεταφορά συντελεστή δόμησης, καθιερώνεται η ηλεκτρονική έκδοση των οικοδομικών αδειών και θεσπίζεται το παρατηρητήριο δόμησης σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.

*** Enterprise Greece: «Εμείς δολοφονούμε το ελαιόλαδο» 
Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη μέρα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου που διοργανώνει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σε συνεργασία με το φορέα εξαγωγών Enterprise Greece. Πρόκειται για σεμινάριο που απευθυνόταν σε ανθρώπους του εμπορίου που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με τις εξαγωγές.
Οι δε εργασίες του ολοκληρώθηκαν σήμερα.
Από την πλευρά του Επιμελητηρίου ο πρόεδρος Δημήτρης Μανιάτης δήλωσε ευχαριστημένος από τον αριθμό των συμμετασχόντων, ενώ, όπως είπε, αυτό έγινε στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης και ενημέρωσης των μελών.
Από την Enterprise, ο διευθυντής Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Γιώργος Παπαστεργιόπουλος, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο σεμινάριο έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε 30 Επιμελητήρια της χώρας, με στόχο «να δώσει» στους ενδιαφερόμενους όλο το πλέγμα που θα συναντήσουν μπροστά τους, όταν αποφασίσουν να ασχοληθούν με την εξωστρέφεια και την εξαγωγική δραστηριότητα.
Αυτό που, κατά τον κ. Παπαστεργιόπουλο, έχει μεγάλη σημασία για τις εξαγωγές, είναι η δημιουργία του σωστού προϊόντος, καθώς και «η μαρκετίστικη έννοια», ενώ το πιο σημαντικό είναι οι σωστές εξαγωγικές διαδικασίες.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι υπάρχουν εργαλεία που κάποιος πρέπει να χρησιμοποιήσει για να βρει πελάτες στο εξωτερικό.
Σχετικά με τη συμμετοχή σε εκθέσεις, ανέφερε ότι έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα πιο αποδοτικά εργαλεία για την εύρεση πελατών στο εξωτερικό.
  Η στάση του κράτους απέναντι στις εξαγωγές
Σε ερώτηση για το αν το κράτος βοηθά τους εξαγωγείς, απάντησε ότι ποτέ δε βοηθούσε, ενώ όσες φορές επιχείρησε να βοηθήσει, το έκανε με στρεβλό τρόπο, «αφού έδωσε επιδοτήσεις, που τελικά έκαναν ζημιά, μιας και οι Έλληνες επιχειρηματίες δεν είχαν την πείρα να διαχειριστούν αυτά τα χρήματα».
Σύμφωνα με τον ίδιον, το κράτος θα έπρεπε να βοηθά τους επιχειρηματίες με άλλον τρόπο. Δουλειά του κράτους δεν είναι να δίνει χρήματα στους επιχειρηματίες, αλλά να χτίζει το brand name της χώρας σε τομείς που η Ελλάδα είναι δυνατή. Όπως ο τομέας των τροφίμων, των ποτών, των δομικών, αλλά και άλλων, όπου σε αυτά θα έπρεπε να υπάρχει το made in Greece.
Κατά τον ίδιο, αν ο επιχειρηματίας δεν έχει πίσω του χτισμένο από το κράτος το brand name της χώρας, τότε το έργο του γίνεται πολύ πιο δύσκολο.
Αναφερόμενοι στο ελαιόλαδο, του θέσαμε την εξής ερώτηση: «Τα ισπανικά και τα ιταλικά ελαιόλαδα κατακλύζουν τα ράφια σε όλο τον κόσμο, το ελληνικό γιατί είναι σπάνιο;». Η ιδιομορφία, σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργιόπουλο, είναι ότι εμείς οι ίδιοι «δολοφονούμε» αυτό το πάρα πολύ σημαντικό προϊόν μας, που ποιοτικά είναι το καλύτερο. 100.000 τόνοι χύμα ελαιολάδου φεύγουν κάθε χρόνο για την Ιταλία, κάτι που σημαίνει προστιθέμενη αξία μηδαμινή. Έτσι «εκεί που φτάνει το χύμα ελληνικό ελαιόλαδο, πολύ απλά χτίζει τις ιταλικές μπράντες, αυτό δηλαδή που δεν κάνουμε εμείς» σχολίασε.  Π.Μπ.

*** Enterprise Greece: «Εμείς δολοφονούμε το ελαιόλαδο» 
Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη μέρα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου που διοργανώνει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σε συνεργασία με το φορέα εξαγωγών Enterprise Greece. Πρόκειται για σεμινάριο που απευθυνόταν σε ανθρώπους του εμπορίου που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με τις εξαγωγές.
Οι δε εργασίες του ολοκληρώθηκαν σήμερα.
Από την πλευρά του Επιμελητηρίου ο πρόεδρος Δημήτρης Μανιάτης δήλωσε ευχαριστημένος από τον αριθμό των συμμετασχόντων, ενώ, όπως είπε, αυτό έγινε στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης και ενημέρωσης των μελών.
Από την Enterprise, ο διευθυντής Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Γιώργος Παπαστεργιόπουλος, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο σεμινάριο έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε 30 Επιμελητήρια της χώρας, με στόχο «να δώσει» στους ενδιαφερόμενους όλο το πλέγμα που θα συναντήσουν μπροστά τους, όταν αποφασίσουν να ασχοληθούν με την εξωστρέφεια και την εξαγωγική δραστηριότητα.
Αυτό που, κατά τον κ. Παπαστεργιόπουλο, έχει μεγάλη σημασία για τις εξαγωγές, είναι η δημιουργία του σωστού προϊόντος, καθώς και «η μαρκετίστικη έννοια», ενώ το πιο σημαντικό είναι οι σωστές εξαγωγικές διαδικασίες.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι υπάρχουν εργαλεία που κάποιος πρέπει να χρησιμοποιήσει για να βρει πελάτες στο εξωτερικό.
Σχετικά με τη συμμετοχή σε εκθέσεις, ανέφερε ότι έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα πιο αποδοτικά εργαλεία για την εύρεση πελατών στο εξωτερικό.
  Η στάση του κράτους απέναντι στις εξαγωγές
Σε ερώτηση για το αν το κράτος βοηθά τους εξαγωγείς, απάντησε ότι ποτέ δε βοηθούσε, ενώ όσες φορές επιχείρησε να βοηθήσει, το έκανε με στρεβλό τρόπο, «αφού έδωσε επιδοτήσεις, που τελικά έκαναν ζημιά, μιας και οι Έλληνες επιχειρηματίες δεν είχαν την πείρα να διαχειριστούν αυτά τα χρήματα».
Σύμφωνα με τον ίδιον, το κράτος θα έπρεπε να βοηθά τους επιχειρηματίες με άλλον τρόπο. Δουλειά του κράτους δεν είναι να δίνει χρήματα στους επιχειρηματίες, αλλά να χτίζει το brand name της χώρας σε τομείς που η Ελλάδα είναι δυνατή. Όπως ο τομέας των τροφίμων, των ποτών, των δομικών, αλλά και άλλων, όπου σε αυτά θα έπρεπε να υπάρχει το made in Greece.
Κατά τον ίδιο, αν ο επιχειρηματίας δεν έχει πίσω του χτισμένο από το κράτος το brand name της χώρας, τότε το έργο του γίνεται πολύ πιο δύσκολο.
Αναφερόμενοι στο ελαιόλαδο, του θέσαμε την εξής ερώτηση: «Τα ισπανικά και τα ιταλικά ελαιόλαδα κατακλύζουν τα ράφια σε όλο τον κόσμο, το ελληνικό γιατί είναι σπάνιο;». Η ιδιομορφία, σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργιόπουλο, είναι ότι εμείς οι ίδιοι «δολοφονούμε» αυτό το πάρα πολύ σημαντικό προϊόν μας, που ποιοτικά είναι το καλύτερο. 100.000 τόνοι χύμα ελαιολάδου φεύγουν κάθε χρόνο για την Ιταλία, κάτι που σημαίνει προστιθέμενη αξία μηδαμινή. Έτσι «εκεί που φτάνει το χύμα ελληνικό ελαιόλαδο, πολύ απλά χτίζει τις ιταλικές μπράντες, αυτό δηλαδή που δεν κάνουμε εμείς» σχολίασε.  Π.Μπ.

***  Μίλτος Χρυσομάλλης: Α, ρε Αντώνη, μας τα έλεγες 
Θυμάμαι το 2015, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, κάποιους αυταπατημένους από τις παπάτζες του Α. Τσίπρα, να εξαπολύουν μύδρους κατά του Α. Σαμαρά. Βέβαια, δεν εξέφραζαν κάποιο ορθολογικό επιχείρημα, αλλά ήταν βυθισμένοι στο λαθεμένο θυμικό τους και στη φρούδα ουτοπική ελπίδα που είχε καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είχαν ήδη πέσει θύματα του διχασμού που έσπερνε ο Αλέξης και τα ΜΜΕ της διαπλοκής, απλώς δεν το είχαν καταλάβει.
Απεγνωσμένα, λοιπόν, προσπαθούσα να τους ξυπνήσω από το λήθαργο στον οποίο βρίσκονταν, όμως ήταν σαν να βαράω γροθιά στο μαχαίρι. Παρόλο που επιχειρούσα να εκθέσω τα θετικά στοιχειά της κυβέρνησης Σαμαρά, αυτοί βρίσκονταν ήδη υπό την επήρεια της προπαγάνδας του Τσίπρα και μου απαντούσαν: 1 από τα 20 να κάνει ο Τσίπρας από αυτά που υπόσχεται, μια χαρά θα είμαστε. Ο Αντώνης μάς είπε ψέματα.
Όμως, εγώ εκεί, προσπαθούσα να τους μεταπείσω, ασχέτως αν γνώριζα ότι ο αφιονισμένος δε μεταπείθεται. Είχε στεγνώσει το λαρύγγι μου κραυγάζοντας ότι όχι μόνο δε θα κάνει τίποτα από αυτά που υπόσχεται, αλλά θα στείλει την Ελλάδα και τους Έλληνες στα Τάρταρα, με τα δυσβάσταχτα μέτρα που θα πάρει. Φυσικά η αντίδραση ήταν ότι καταστροφολογώ, επενδύω στο φόβο κ.λπ.
Αλήθεια, τι έχουν να πουν τώρα για το προφητικό προεκλογικό σποτάκι της Ν.Δ., το οποίο τους έδειχνα και γελούσαν;
Όταν ανέλυα με στοιχεία ότι βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από τη λύτρωση των μνημονίων, μου έλεγαν για πέτσινα ή ματωμένα πλεονάσματα και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αμέσως με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργήσει το μνημόνιο.
Όταν τους παρουσίαζα τις επιτυχίες της Νέας Δημοκρατίας, προπαγανδιστές και αργόμισθοι της Αριστεράς μου επιτίθεντο λέγοντας ότι όσοι είναι υποψήφιοι με τον Σαμαρά, θέλουν κρέμασμα, γιατί είναι δωσίλογοι και γερμανοτσολιάδες.
Ο λαϊκισμός είχε γίνει κυρίαρχη τάση. Δυστυχώς, όμως, αυτοί που έβριζαν και θαύμαζαν το... λαοπρόβλητο ηγέτη έσυραν την Ελλάδα στην άβυσσο, μαζί με το λαό της, ο οποίος δεν έτρεφε τις αυταπάτες τους.
Ωστόσο, η αλήθεια ήρθε και τους διέψευσε. Μπορεί να ήρθε έπειτα από τα συντρίμμια, όμως ήρθε και εξοβέλισε τον Τσίπρα και τους λαϊκιστές του στο πυρ το εξώτερον.
Και το όνομα της αληθείας λέγεται δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά.
Χρειάστηκε να τσακιστεί μια ολόκληρη χώρα, να φορτωθούμε άλλα 100 δισ. στις πλάτες μας και να ξεπουληθεί η Ελλάδα για 100 χρόνια για να φανερωθεί ότι μόνο επί Σαμαρά έβλεπε φως.
Είναι αυτό το χαρακτηριστικό διάγραμμα που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ προχθές που δίνει στους Έλληνες ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο. Είναι αυτό το χαρακτηριστικό διάγραμμα που καταρρίπτει τα ψέματα και την πολιτική απατεωνιά του Τσίπρα, καθώς δείχνει ότι η μόνη χρονιά την τελευταία δεκαετία που η χώρα είχε ανάπτυξη ήταν με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.
Προφανώς είναι μίζερο και αντιπαραγωγικό να αναλογιζόμαστε τι χάσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και πού θα βρισκόμασταν αν κυβερνούσε σήμερα ο Σαμαράς. Δεν έχει νόημα να σκέφτεται κανείς ότι αν δεν είχαν γίνει εκλογές τότε, θα είχαμε ήδη απαλλαγεί από τα μνημόνια.
«Έλα να ψηφίσουμε όποιον ΠτΔ θέλεις, να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια και το φθινόπωρο του 15 να πάμε σε εκλογές», έλεγε ο Σαμαράς. Ο αμοραλισμός του Τσίπρα, όμως, δεν του επέτρεψε να κάνει δεκτή την πρόταση θυσίας για την Ελλάδα. Ο τυχοδιωκτισμός του Τσίπρα του επέβαλε να βάλει τον εαυτό του και την καρέκλα του, πάνω από την Ελλάδα και το μόνο που κατάφερε ήταν να την καταστρέψει.
Θα μπορούσατε να με επικρίνετε λέγοντας ότι γράφω τα παραπάνω για να κολακέψω και να δικαιώσω τον Σαμαρά. Γνωρίζετε μέσα σας ότι δεν το έχει ανάγκη. Έχει πολλάκις δικαιωθεί. Πάρα πολλές φορές, μάλιστα, περιοδεύοντας στη Μεσσηνία μαζί του βλέπω και ακούω πολλούς από τους τότε αντιδρώντες να του λένε: Α, ρε Αντώνη, μας τα έλεγες…
Ό,τι έγραψα, το έγραψα για να τονίσω ότι πλέον και επίσημα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν να πει δεν ήξερα. Να πει «νόμιζα ότι…». Να πει «είχα την ελπίδα». Να πει «με παραμύθιασε ο ψεύτης». Πρέπει ο καθένας μας να κάνει την αυτοκριτική του και να αναγνωρίσει την πραγματικότητα. Πλέον όλα τα κόμματα έχουν πεπραγμένα, έχουν αποτελέσματα να δείξουν. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δε γνωρίζει τι αντιπροσωπεύει το κάθε κόμμα.
Πραγματικά θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα μόνο η Ν.Δ. έφερε και απέδειξε ότι αν δεν την έριχναν τα κοράκια και τα συμφέροντα που στήριξαν τον Τσίπρα, η Ελλάδα θα είχε βγει από τα μνημόνια.
Όποιος στις επόμενες εκλογές θέλει το καλύτερο για τη χώρα, όποιος θεωρεί ότι οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα είναι μονόδρομος η στήριξη στη Ν.Δ. και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Όποιος θέλει να επιστρέψουμε γρήγορα εκεί που μας είχε φτάσει ο Σαμαράς το 2014 και να πάμε ψηλότερα, πρέπει να ψηφίσει Ν.Δ. και Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό. Όλα τα άλλα είναι απλώς αυταπάτες...    Μίλτος Χρυσομάλλης
Δρ πολιτικός μηχανικός, πολιτευτής ΝΔ Μεσσηνίας

***  Χαλασμένα φανάρια στην Αριστομένους ακόμα μια φορά… 
Τους τελευταίους μήνες τα φανάρια στην κεντρική διασταύρωση της Αριστομένους με τη Βασ. Γεωργίου είναι πολύ συχνά χαλασμένα… Γνωρίζει κάποιος, άραγε, για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό; Έτσι και χθες το μεσημέρι για ακόμα μια φορά ήταν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο, ειδικά κατά τις ώρες αιχμής…
Κ. Γαζ. 

***  Ο εορτασμός της Ναυμαχία του «Ναυαρίνου» στην πραγματική του διάσταση… 
Σπουδαία ήταν η πρωτοβουλία να αναβιώσει με την πραγματοποίηση αναπαράστασης ο εορτασμός της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.
Πέραν της αίγλης που αποκτά η πιο σημαντική ίσως μάχη στον απελευθερωτικό αγώνα που ξεκίνησε το 1821 και ουσιαστικά ολοκληρώθηκε το 1827 με τη Ναυμαχία του «Ναυαρίνου» και την πολύτιμη συνεισφορά των συμμάχων, προβάλλεται σε όλη τη χώρα η περιοχή της Πύλου, αλλά και ολόκληρη η Μεσσηνία.
Αξίζουν πραγματικά εύσημα σ’ όσους μερίμνησαν ώστε ο εορτασμός της Ναυμαχίας να πάρει την πραγματική του διάσταση, κι ελπίζουμε να συνεχιστεί και στο μέλλον…   Κ. Γαζ.  

***  Εξόρμηση στην Ξεροβούνα με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας 
Μεθαύριο Κυριακή, 22 Οκτωβρίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στην κορυφή της Ξεροβούνας στο Βόρειο Ταΰγετο. Η Ξεροβούνα (ύψος 1.952 μ.) είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές κορυφές του Ταϋγέτου και η ψηλότερη στο βόρειο τμήμα του. Η προσέγγιση θα γίνει από την πλευρά της Λακωνίας και θα έχει ως αφετηρία το χωριό Λογγάστρα, από όπου θα καλύψουν μια διαφορά ως την κορυφή της τάξης των 1.100 μέτρων. Η επιστροφή θα γίνει από τη διαδρομή που καταλήγει στους Σουστιάνους, διασχίζοντας το μονοπάτι ψηλά πάνω από το εντυπωσιακό φαράγγι του Κριμπιά.
Βαθμός δυσκολίας: 3
Ώρες πορείας: 9
Η διαδρομή δεν είναι κατάλληλη για αρχάριους.
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 2721097733) και στο τηλ. 6942569223. Δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 20/10.

***  «Xάιντι» το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα 
Η Παιδική Σκηνή της Θεατρικής Εταιρείας «Μέθεξις» θα παρουσιάσει το κλασσικό και διεθνώς αναγνωρισμένο μυθιστόρημα της Ελβετίδας Γιoχάνας Σπίρι, «Xάιντι», στο αμφιθέατρο του ΟΑΕΔ στην Καλαμάτα αύριο Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 18.15 και μεθαύριο Κυριακή, 22 του μήνα, στις 16.30 και στις 18.15.
Το έργο, που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από μικρά και… μεγάλα παιδιά, προσεγγίζει σύγχρονα παιδαγωγικά ζητήματα, όπως είναι η αλληλεγγύη και η άρση των προκαταλήψεων και των αποκλεισμών μέσα από την κατανόηση της διαφορετικότητας του άλλου.
Η ορφανή Χάιντι πηγαίνει να μείνει στο βουνό με τον γκρινιάρη παππού της, που ποτέ δεν είχε γνωρίσει. Οι δυο τους, όμως, μαθαίνουν με τον καιρό να αγαπούν ο ένας τον άλλον. Ωστόσο η ήρεμη ζωή τους αναστατώνεται με την άφιξη της θείας της Χάιντι που την πιέζει να αποδεχθεί μια ζωή μακριά από τον παππού της…
 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Γιοχάνα Σπίρι
Διασκευή: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης
Μουσική: Μιχάλης Τριπόδης
Σκηνικά: Θανάσης Κόκκας
Κουστούμια: Ματίνα Μέγκλα
 ΠΑΙΖΟΥΝ
Κατερίνα Χολή (Χάιντι)
Χρήστος Τριπόδης (Παππούς – Σεμπάστιαν)
Δημήτρης Ζωγραφάκης (Πέτερ – Φροϊλάιν Ροτενμάιερ – κ. Ζέζεμαν)
Γιώργος Γεροντιδάκης (κ. Ζέζεμαν)
Στέλλα Κωστοπούλου (Θεία Ντέντε – Ασπρούλα – Κλάρα- Γιαγιά)
Διάρκεια παράστασης: 75'
Προπώληση εισιτηρίων: 7 ευρώ Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (τηλ. 2721087902).

***  Κάθειρξη 6 ετών σε Αλβανό για κλοπές αυτοκινήτων στην Καλαμάτα 
Σε κάθειρξη 6 ετών καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας Αλβανός, ο οποίος μαζί με άλλους δύο (που έχουν καταδικασθεί σε προηγούμενο χρόνο) είχαν κλέψει αυτοκίνητα από την Καλαμάτα.
Αν και ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τις κλοπές, οι ισχυρισμοί του για το πώς βρέθηκε να οδηγεί το κλεμμένο αυτοκίνητο δεν έγιναν πιστευτοί από το δικαστήριο.
  Στη Λακωνία
Όπως κατέθεσε αστυνομικός της ΟΠΚΕ Λακωνίας, έκαναν ελέγχους στον εθνικό δρόμο Σπάρτης – Τρίπολης, όταν είδαν να διέρχεται ένα αυτοκίνητο, το οποίο έμοιαζε με όχημα που είχε κλαπεί από την Καλαμάτα. Δεν το σταμάτησαν, όμως άρχισαν να το ακολουθούν διακριτικά και στην πορεία διαπίστωσαν πως ένα δεύτερο αυτοκίνητο που τους ακολουθούσε πρέπει να σχετιζόταν με αυτό που παρακολουθούσαν. Το άφησαν να τους προσπεράσει και από τις πινακίδες διαπίστωσαν πως επίσης ήταν κλεμμένο από την Καλαμάτα.
Ζήτησαν ενισχύσεις και 30 χλμ. πριν από τη Σπάρτη τα εγκλώβισαν. Στο ένα όχημα επέβαιναν οι δύο Αλβανοί που έχουν δικαστεί σε προηγούμενο δικαστήριο, ενώ ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος οδηγούσε το δεύτερο κλεμμένο αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί στην έρευνα που έκαναν βρήκαν στο αυτοκίνητο αυτό ένα διαβατήριο Αλβανού. Ο κατηγορούμενος, μάλιστα, τους είπε ότι από αυτόν είχε αγοράσει το αυτοκίνητο χωρίς να γνωρίζει ότι είναι κλεμμένο. Επίσης, βρήκαν στα αυτοκίνητα διαρρηκτικά εργαλεία, ένα αλυσοπρίονο και κινητά τηλέφωνα.
  Αρνήθηκε
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίσθηκε ότι στην Ελλάδα μένουν οι αδελφές του και αυτός ξεκίνησε από την Κακαβιά για να έρθει. Αφού περπάτησε 4 χλμ., επιβιβάσθηκε σε λεωφορειάκι που είχε ομοεθνής του, ο οποίος του είπε ότι θα τον φέρει στην Ελλάδα αντί 1.200 ευρώ. Τα πλήρωσε, ενώ η συμφωνία τους ήταν να τον πάνε στην Αθήνα. Όμως, αυτοί τον έφεραν στη Σπάρτη. Του είπαν ότι αν θέλει να πάει Αθήνα, μπορεί να του δώσουν ένα αυτοκίνητο αντί 500 ευρώ. Αυτό, όπως ισχυρίσθηκε, ήταν το αυτοκίνητο που του έδωσαν και τον βρήκαν οι αστυνομικοί να οδηγεί, χωρίς να ξέρει ότι είναι κλεμμένο.
Το δικαστήριο, με πρόταση και του εισαγγελέα, τον κήρυξε ένοχο, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, διατάχθηκε η απέλασή του από τη χώρα όταν εκτίσει την ποινή του, ενώ επιβλήθηκε απαγόρευση επανεισόδου για 10 χρόνια.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Μηχανάκι συγκρούστηκε με ποδήλατο στη Β. Γεωργίου 
Σφοδρή σύγκρουση δικύκλων σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην οδό Βας. Γεωργίου, στο ύψος της Αριστοδήμου.
Ειδικότερα ένα μηχανάκι συγκρούστηκε με ποδήλατο, ενώ στο περίεργο αυτό τροχαίο, ενεπλάκη και αυτοκίνητο.
Από τη σύγκρουση υπήρξε τραυματισμός και έγινε διακομιδή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

***  Απόψε το βράδυ θα «βρέξει» αστέρια 
Οι Ωριωνίδες, η βροχή από «πεφταστέρια» του φθινοπώρου, κορυφώνονται το βράδυ της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου προς χαράματα Σαββάτου στο βόρειο ημισφαίριο, που περιλαμβάνει και τη χώρα μας.
Το φεγγάρι δεν θα είναι μεγάλο και έτσι ο ουρανός -αν δεν υπάρχουν σύννεφα- αναμένεται να είναι αρκετά σκοτεινός για παρατήρηση.
Οι Ωριωνίδες είναι μια μέτριας έντασης βροχή διαττόντων, που κάθε χρόνο εμφανίζονται από τις 2 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου.
Οι καλύτερες ώρες για παρατήρηση είναι με κατεύθυνση προς την Ανατολή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή.
Οι Ωριωνίδες ονομάσθηκαν έτσι, επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα, ενώ δημιουργούνται από την 'ουρά' που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ. Δεκάδες μετέωρα -συνήθως γύρω στα 20 την ώρα- εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.
Τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και συχνά κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, αφήνοντας έντονα ίχνη στον ουρανό.    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

*** ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΣΑΚΙΣΑΜΕ τους ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ! Λαμπρή μέρα για την ΕΛΛΑΔΑ...

~ Η Μάχη των Γιαννιτσών: Η σπουδαιότερη σε σημασία μάχη του Α’ Βαλκανικού Πολέμου, που διεξήχθη στις 19 και 20 Οκτωβρίου 1912 στην τότε Γενιτσά (Γενιτζέ ι Βαρντάρ για τους Τούρκους) του σημερινού νομού Πέλλας, ανάμεσα στον ελληνικό στρατό υπό τον αρχιστράτηγο Κωνσταντίνο και τον οθωμανικό στρατό υπό τον στρατηγό Χασάν Ταξίν Πασά. Η νίκη των ελληνικών όπλων άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου).
Μετά την απροσδόκητη νίκη του στο Σαραντάπορο, ο ελληνικός στρατός διασφάλισε τον έλεγχο της Δυτικής Μακεδονίας και άρχισε να προελαύνει για την απελευθέρωση της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης. Προ του διαγραφομένου μεγάλου κινδύνου, ο τούρκος στρατηγός Χασάν Ταξίν Πασάς αποφάσισε να αντιτάξει την άμυνά του στην ιερή για τους ντόπιους μουσουλμάνους πόλη των Γιαννιτσών, επειδή εκεί είχε ταφεί ο Γαζή Εβρενός, ένας διακεκριμένος οθωμανός στρατηγός του 14ου αιώνα.
Η περιοχή παρείχε σημαντικά στρατιωτικά πλεονεκτήματα. Περικλειόταν βόρεια από το βουνό Πάικο και νότια από τη βαλτώδη λίμνη των Γιαννιτσών (αποξηράνθηκε το 1932), γνωστή από τον Μακεδονικό Αγώνα και από το μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα «Τα μυστικά του Βάλτου».
Στις 18 Οκτωβρίου ο στρατός του Ταξίν Πασά, αποτελούμενος από πέντε μεραρχίες ελλιπούς σύνθεσης (13 τάγματα πεζικού και 8 ίλες ιππικού) και επτά πυροβολαρχίες με 30 πυροβόλα, είχε οχυρωθεί σ’ ένα ύψωμα 130 μέτρων, από το οποίο μπορούσαν να ελέγχουν την πεδιάδα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο προελαύνων ελληνικός στρατός, αποτελούμενος από πέντε μεραρχίες και μία ταξιαρχία ιππικού, συνολικά γύρω στους 80.000 άνδρες, είχε μέτωπο προς τα βορειοανατολικά.
Το πρωί της 19ης Οκτωβρίου, η 2η και 3η Μεραρχία επιτέθηκαν μετωπικά κατά του εχθρού, ενώ η 4η και η 5η υπερκερωτικά εναντίον του δεξιού πλευρού του τουρκικού στρατού. Η κατά μέτωπον επίθεση παρακωλύθηκε από τα πυρά του εχθρικού πυροβολικού, που εμπόδισαν τη διάβαση της γέφυρας Μπαλίντζα, επί της οδού Βοδενών (Έδεσσας) - Γενιτσών, που αποτελούσε και τη μοναδική διάβαση. Αλλά η επιτυχημένη υπερκέραση του εχθρού από τις δύο άλλες μεραρχίες έκριναν τελικά την έκβαση της μάχης.
Βλέποντας την επικείμενη περικύκλωση του στρατού του, ο Χασίν Ταξίν Πασάς διέταξε υποχώρηση και άφησε στο πεδίο της μάχης τις πυροβολαρχίες του κι ένα μικρό τμήμα πεζικού, για να παρενοχλούν τους επιτιθέμενους και να διευκολύνουν την υποχώρηση του κυρίου όγκου του στρατού του. Άλλα και η οπισθοφυλακή αυτή υποχώρησε προ του εφορμούντος ελληνικού στρατού, το πρωί της 20ης Οκτωβρίου, ολοκληρώνοντας την ήττα του τουρκικού στρατού. Η 1η Μεραρχία ανέλαβε την καταδίωξη του εχθρού, αλλά δεν κατόρθωσε να καταλάβει τις γέφυρες του Αξιού και να τον εγκλωβίσει μακριά από τη Θεσσαλονίκη.
Στις 11 το πρωί της 20ης Οκτωβρίου οι πρώτες ελληνικές μονάδες εισήλθαν στην πόλη των Γιαννιτσών, που είχε μικτό πληθυσμό, μουσουλμανικό και χριστιανικό (ελληνόφωνο και σλαβόφωνο). Αμέσως παρέδωσε στις φλόγες τη μουσουλμανική συνοικία της πόλης, ενώ άφησε άθικτη τη χριστιανική.
Στο τέλος της ημέρας, οι ελληνικές απώλειες είχαν ανέλθει σε 188 νεκρούς και 785 τραυματίες, ενώ οι τουρκικές σε 250 νεκρούς, 1.000 τραυματίες και 3.000 αιχμαλώτους. Στα ελληνικά χέρια περιήλθαν 11 κανόνια του εχθρού και πολεμικές σημαίες. Η μάχη των Γιαννιτσών έγινε κάτω από καταρρακτώδη βροχή και οι Έλληνες στρατιώτες χρειάστηκε πολλές φορές να πραγματοποιήσουν επιθέσεις με τις λόγχες για να καταλάβουν τις εχθρικές οχυρώσεις.
Την επομένη, αρχιστράτηγος Κωνσταντίνος στην ημερήσια διαταγή του σημείωνε μεταξύ άλλων: «Η νίκη των Γιαννιτσών συμπληροί την του Σαρανταπόρου και αποτελεί δια τον Ελληνικόν Στρατόν νέον τίτλον τιμής και δόξης». Ο απεσταλμένος της αθηναϊκής εφημερίδας «Σκριπ» σχολίαζε ότι η «Μάχη των Γενιτσών δύναται να χαρακτηρισθή ως η μεγαλειτέρα, η πεισματωδεστέρα των μέχρι τούδε μαχών», ενώ βασιλιάς Γεώργιος χαρακτήρισε την μάχη «πρωτοφανή εις μεγαλοπρέπειαν, πείσμα και ανδρείαν».   Πηγή: WWW.Sansimera.gr

***  " Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ "! ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ για τη ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ...

~ Ψάξαμε και βρήκαμε πληροφορίες για τη βλάσημη παράσταση Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ. Οι ίδιοι οι συντελεστές αναφέρουν τα εξής:
 Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ.....
Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΥΠΟΔΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ (ΔΥΟ ΡΟΛΟΙ) ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΡΙΑ.
ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΣΑΤΑΝ¨".
Η ΜΑΡΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΣΧΕΔΟΝ ΓΥΜΝΗ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ!!!!!!!
ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΟ "ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ" ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ (ΔΙΑΒΟΛΟ) ΩΠΟΥ Η ΜΑΡΙΑ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΦΙΛΗΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ...
Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
Η ΜΑΡΙΑ (ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ) ΜΕΝΕΙ ΞΑΠΛΩΜΕΝΗ ΓΥΜΝΗ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΤΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ! (ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ)
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ FERNANDO PESSOA. ( Φωτό ).
Δεν θα αναλύσουμε τις σχέσεις του Πεσόα με τον μυστικισμό και το ενδιαφέρον που έδειχνε γι αυτόν. Οι σχέσεις του με τον Άλιστερ Κροουλί είναι γνωστές άλλωστε.

Εμείς απλά θα πούμε πως η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης έχει όρια. Θεωρούμε πως το έργο είναι απαράδεκτο και δεν θα έπρεπε να ανεβεί. Ωστόσο είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε μορφή βίας. Ο Ορθόδοξος λαός μπορεί να εκφράσει ειρηνικά την αντίδρασή του και το βασικότερο ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗ ΔΕΙ την παράσταση.
Αν υπάρξει οικονομική αιμορραγία να δείτε για πότε θα κατεβεί.

***  ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Πόσο ΚΟΣΤΙΣΕ το ΤΑΞΙΔΙ Παππά στις ΗΠΑ...

~  Ο Νίκος Παππάς βρέθηκε από τις 13 µέχρι τις 18 Σεπτεµβρίου στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όπου µεταξύ άλλων συναντήθηκε µε τον υφυπουργό Εµπορίου των ΗΠΑ Ίσραελ Χερνάντεζ, τη σύµβουλο Εθνικής Ασφάλειας του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζόαν Ο' Χάρα, ενώ παραχώρησε µία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο αµερικανικό δίκτυο CNN. Παράλληλα, συµµετείχε στο φόρουμ «Global Progress (Παγκόσµια Πρόοδος) 2017», µια διοργάνωση που δικτυώνει προοδευτικά think tank, πρωτοβουλίες, ινστιτούτα και κινήσεις από όλο τον κόσµο και που για δεύτερη χρονιά έλαβε χώρα στο Μόντρεαλ του Καναδά.
Σύµφωνα µε το επίσηµο έγγραφο του υπουργείου, το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων του υπουργού έφτασε τα 5.877 ευρώ, ενώ η διανυκτέρευση στην Ουάσινγκτον κόστισε 1.120 ευρώ και στο Τορόντο και το Μόντρεαλ 717 ευρώ. Στον κ. Παππά, µάλιστα, δόθηκε και ηµερήσια αποζηµίωση (100 ευρώ την ηµέρα) συνολικά 500 ευρώ. Σύµφωνα, πάντως, µε το συγκεκριµένο έγγραφο, το συνολικό κόστος του υπηρεσιακού αυτού ταξιδιού, που ενδεχοµένως περιλαµβάνει και τους συνεργάτες που συνταξίδεψαν µε τον κ. Παππά, ανήλθε στα 26.993 ευρώ, ποσό ιδιαίτερα υψηλό, αν σκεφθεί κανείς τα οικονοµικά δεδοµένα της εποχής µας...






*** ΡΙΧΝΕΙ τον θείο ΚΥΡΙΑΚΟ! ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ-ΤΣΙΠΡΑ;..
Μπακογιάννης: Και 50% να πάρει η ΝΔ στις εκλογές δεν φτάνει | Newsit.gr
~  «Και 50% να πάρει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, πάλι δεν φτάνει. Την επόμενη μέρα θα χρειαστεί να δημιουργήσει ευρύτερα πεδία κοινωνικής συνεννόησης, συνεργασίας και συναίνεσης» λέει ο Κώστας Μπακογιάννης.
Όπως αναφέρει ο Κώστας Μπακογιάννης  σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η νίκη στις εκλογές δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός, χρειάζεται διαφορετικός πολιτικός πολιτισμός πέρα από διχαστικές λογκές.
«Αυτός είναι ο νόμος της ανάγκης, αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Επιμένω στην ανάγκη ενός νέου διαφορετικού πολιτικού πολιτισμού. Μιας νέας κοινωνικής συνθήκης που θα ξεπεράσει τις διχαστικές λογικές του τύπου «ο θάνατος σου, η ζωή μου»» ανέφερε.
Σε ερώτηση σχετική με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ‘Αδωνι Γεωργιάδη, απαντά: «Αυτή η συζήτηση έγινε στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Τα διλλήματα ήταν ξεκάθαρα, όπως και τα διακυβεύματα. Ο Κυριάκος εξελέγη πρώτος και ο φίλος μου ο ‘Αδωνις τέταρτος. Μην ξεχνάτε πως η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά μια μεγάλη λαϊκή παράταξη η οποία οφείλει να εκφράσει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων. Όλοι χωράνε και όλοι έχουν ρόλο».
Σε ερώτηση δε για το αν στις επόμενες εκλογές μετακινηθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή απαντά ότι «μετά από επτά χρόνια στην αυτοδιοίκηση παραμένω αθεράπευτα ερωτευμένος με την δουλειά μου». Όσο για το ότι ορισμένοι τον «βλέπουν» σαν μελλοντικό αρχηγό της ΝΔ λέει: «Ας βλέπει ο καθένας ό,τι θέλει. Κρατήστε μόνο ότι δεν βλέπουμε αναγκαστικά όλοι τα ίδια».  newsit

***  ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για τη FRAPORT!  Έρχονται ΦΥΛΑΚΕΣ;..

~  Σοβαρότατες καταγγελίες για την παραχώρηση 14 αεροδρομίων στη Fraport από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Βασίλη Αλεβιζόπουλο. Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM και τον Γιώργο Τράγκα, είπε πως τη σύμβαση έχουν υπογράψει τα υπουργεία Άμυνας, Οικονομικών και Μεταφορών και μέχρι στιγμής το νομικό συμβούλιο του κράτους δεν έχει λάβει γνώση για την επίμαχη σύμβαση.
Τόνισε πως επίσημα δεν έχει γίνει ακόμα η παράδοση των 14 αεροδρομίων και πως οι υπουργοί έβαλαν αερολιμενάρχες να τα παραδώσουν. Την ίδια ώρα κατήγγειλε πως έγινε πλιάτσικο στις αποθήκες των αεροδρομίων, δεν κατέστη δυνατόν να γίνει καταγραφή των υλικών και οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μπουν στη φυλακή. Διερωτήθηκε γιατί ο εισαγγελέας μαύρου χρήματος δεν έλεγξε την οικονομική κατάσταση της Fraport που αντιμετωπίζει στενότητα ρευστότητας. Σημείωσε πως έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία, που απέστειλε φάκελο για κακουργήματα στην εισαγγελία εφετών, που κρατά το φάκελο ενώ θα έπρεπε να είχε αποσταλεί στον Άρειο Πάγο και στη συνέχεια στη Βουλή.
Ο κ. Αλεβιζόπουλος ανέφερε επίσης πως η ΕΥΠ παρακολουθεί το τηλέφωνό του και ζήτησε από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη να απαντήσουν για ποιο λόγο έχουν ενεργοποιήσει τη φραγή κλήσεων στο τηλέφωνό του.
Είπε επίσης πως σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 8,5% των μετοχών της Fraport, ενώ είπε πως για να υπογραφεί το τρίτο μνημόνιο είχε μπει ο όρος για την πώληση των δεκατεσσάρων αεροδρομίων. Χαρακτήρισε πλυντήριο εκβιαστών τη Βουλή, ενώ είπε πως η σύμβαση δεν είναι επενδυτική και κατασχέθηκε από το γερμανικό καθεστώς.   parapolitika

***  ΕΞΑΛΛΟΣ ΠΟΥΤΙΝ!  «Μετά από αυτό για μένα ΕΛΛΑΔΑ και ΤΣΙΠΡΑΣ... ΤΕΛΟΣ!

~  Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας για τις συζητήσεις που έκαναν Τσίπρας -Τραμπ στην Ουάσιγκτον αναφορικά με την ενεργειακή αγορά και ιδαίτερα για τους αγωγούς υγροποιημένου αερίου, ήρθε κατευθείαν δια στόματος Βλαντιμίρ Πούτιν.Ο Ρώσος ηγέτης μιλώντας σε συνέδριο της Διεθνούς Λέσχης «Βαλντάι» (Vladai), κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την ενεργειακή τους πολιτική, λέγοντας πως αποσκοπεί στο να εκτοπίσουν τη Ρωσία από την ενεργειακή αγορά της Ευρώπης, ώστε η Ευρώπη να αγοράζει το πιο ακριβό αμερικανικό υγροποιημένο αέριο (LNG).
Αναφερόμενος στους αγωγούς φυσικού αερίου, για τους οποίους συνομίλησαν ο Ελληνας Πρωθυπουργός με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον, ο Ρώσος πρόεδρος επέστησε την προσοχή στις προσπάθειες που καταβάλλονται να παρεμποδισθούν τα έργα κατασκευής αγωγών νέων οδεύσεων, παρότι όπως είπε, μια τέτοια διαφοροποίηση από λογιστική απόψεως είναι «πιο αποδοτική από οικονομικής απόψεως, πιο συμφέρουσα για την Ευρώπη, ενώ ενισχύει την ασφάλεια της».
Πράγματι, από τις κοινές δηλώσεις Τσίπρα-Τραμπ, φάνηκε ότι η Ελλάδα απομακρύνεται, όσον αφορά το ενεργειακό κόμματι, από την σφαίρα επιρροής της Ρωσίας, στην οποία είχε προσανατολιστεί με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας το 2015 και επανατοποθετείται στο αμερικάνικο ενεργειακό στρατόπεδο.
Ο Πρόεδρος Τραμπ κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε τη συμβολή της Ελλάδας στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, μέσω του αγωγού TAP, της διασύνδεσης με το δίκτυο της Βουλγαρίας και των εισαγωγών υγροποιημένου αερίου, ενώ τόνισε, ότι είναι πιθανή η αύξηση των εισαγωγών LNG από τις ΗΠΑ.
Η αμερικανική στρατηγική για την αναχαίτιση της Ρωσίας, δηλαδή για τη μείωση του μεριδίου της Gazprom στην τροφοδοσία της ευρωπαϊκής αγοράς, δεν στηρίζεται μόνο στους αγωγούς που θα περάσουν από ελληνικό έδαφος, αλλά και στις εισαγωγές υγροποιημένου αερίου.
Στο περιθώριο η Gazprom
VIDEO :  Ο Κυριάκος Βελόπουλος για την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ - (ALERT 17.10.2017) , https://youtu.be/TNsHZtAlFoE  .-
~
Σε ό,τι αφορά τους αγωγούς, ο TAP, το μεγάλο project της BP, που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα και βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο κατασκευής, θα φέρει στην ελληνική αγορά το αέριο από το Αζερμπαϊτζάν. Με τη σχεδιαζόμενη διασύνδεση του ελληνικού δικτύου αγωγών με το βουλγαρικό, το αζερικό αέριο θα βρει διέξοδο για νέες αγορές, κατά παράδοση εξαρτημένες από την Gazprom.
Το πλήγμα στη ρωσική ενεργειακή πολιτική θα γίνει πολύ ισχυρότερο, με το νέο δίαυλο που δημιουργείται για εισαγωγές υγροποιημένου αερίου μέσω Αλεξανδρούπολης. Νοτιοδυτικά του λιμανιού θα εγκατασταθεί από εταιρεία που ελέγχεται από τον όμιλο Κοπελούζου, στην οποία τώρα εισέρχεται και αμερικανική εταιρεία, πλωτός τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου με μεγάλη δυναμικότητα. Από το σταθμό αυτό θα τροφοδοτηθούν δύο μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Στο νέο τερματικό σταθμό θα παρείχε υγροποιημένο αέριο κυρίως η Gazprom, αλλά η Ουάσιγκτον τον έχει «ευλογήσει» (σχετικές δηλώσεις έχει κάνει ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα από τις αρχές του χρόνου), καθώς θα επιτρέψει την αύξηση εισαγωγών LNG και από αμερικανικές πηγές.
Ήδη, στην εταιρεία που θα στήσει το σταθμό μπαίνει αμερικανική ενεργειακή εταιρεία, στη διοίκηση της οποίας μετέχει ο Άμος Χοκστάιν, που οι περισσότεροι θυμούνται ως στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αρμόδιο για τα ενεργειακά θέματα, να παρεμβαίνει δυναμικά εναντίον των σχεδίων για το νότιο αγωγό.
VIDEO : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ - (ALERT 18.10.2017) , https://youtu.be/C1tOBiRlotI  .-
~ Όπως έχει εξηγήσει σε παλαιότερη ομιλία του στην Αθήνα, ο πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ, η διεθνής αγορά φυσικού αερίου αλλάζει δραματικά, καθώς οι ΗΠΑ, χάρη στην αξιοποίηση σχιστολιθικών κοιτασμάτων, έχουν γίνει κορυφαίος παραγωγός αερίου στον κόσμο και εξάγουν υγροποιημένο αέριο σε πολλές χώρες. Αυτές οι εξαγωγές LNG γίνονται πλέον βασικό εργαλείο για την απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο και η Ελλάδα θα γίνει, μέσω της Αλεξανδρούπολης, η νότια δίοδος για το αμερικανικό LNG προς την ευρωπαϊκή αγορά.  ΠΗΓΗ:sofokleousin.gr

***  ΜΗΠΩΣ γι αυτό είναι 'ΑΒΑΤΟ' τα ΕΞΑΡΧΕΙΑ; Μπίζνα με τα ακίνητα και τους Κινέζους...

~ Διαβάζουμε στο newsit
Στα Εξάρχεια κάποιοι κάνουν μπίζνες με την αγορά ακινήτων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι Κινέζοι, Τούρκοι, Γερμανοί, αλλά και πολίτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είναι στην κορυφή της λίστας των αγοραστών.
Η περιοχή των Εξαρχείων, μια ανάσα από τα πλέον ιστορικά σημεία της Αθήνας έχει ανέβει στις προτιμήσεις.
Οι αγορές ακινήτων που λόγω κρίσης δεν ξεπερνούν σε αξία τις 15.000 ως 30.000 είναι μαζικές.
Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα Κινέζου επιχειρηματία που αγόρασε 100 ακίνητα προς εκμετάλλευση μέσω airbnb, ακίνητα τα οποία θέλει να πουλήσει μετά την αναβάθμισή τους και να αγοράσει… άλλα τόσα!
Την ίδια τακτική φαίνεται ότι ακολουθούν και άλλοι σε μικρότερη κλίμακα.
Στόχος είναι πάντα είτε η εκμετάλλευση μέσω airbnb, είτε η αναβάθμιση και η μεταπώλησή των ακινήτων.
σχόλιο VoiceNews
Mήπως, λέμε τώρα, κάποιους του συμφέρει η ανομία στα Εξάρχεια; Mήπως κάποιους του συμφέρει να αγοράζουν φτηνά και να πωλούν ακριβά εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση μεν την ανομία δε.

***  TZIXANTIΣΤΗΣ στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ! Υλικό ΦΡΙΚΗΣ βρέθηκε πάνω του...

~ Πολύ σοβαρές διαστάσεις παίρνει το θέμα της σύλληψης του 30χρονου αλλοδαπού από τη Συρία, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη και ομολόγησε ότι είναι τζιχαντιστής. Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 30χρονος άνδρας είχε στην κατοχή του ιδιαίτερα σκληρό υλικό, «φρικτό» το χαρακτηρίζουν αστυνομικές πηγές, το οποίο βρέθηκε στο κινητό του.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν, οι ίδιες πηγές, υπάρχουν φωτογραφίες του ίδιου με όπλα, αλλά και βίντεο με τις χαρακτηριστικές μάσκες-κουκούλες που φορούν οι άνδρες του ISIS στα βίντεο των εκτελέσεων που δίνουν στη δημοσιότητα.
Παρά το γεγονός ότι η οικογένειά του διέμενε στο Ωραιόκαστρο, ο ίδιος διέμενε στην Αθήνα, σε διαμέρισμα, όπου έγιναν και οι έρευνες και βρέθηκε το σκληρό υλικό, το οποίο επιβεβαιώνει τα όσα και ο ίδιος ομολόγησε. Οι αστυνομικές Αρχές είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι ο 30χρονος ανήκε από το 2012 σε τρομοκρατικές οργανώσεις και ήταν ενεργό μέλος του ISIS.
Τα τελευταία χρόνια είχε περάσει στην Τουρκία, όπου έκανε λαθρεμπόριο για λογαρισμό του ISIS, ενώ υπάρχει και η πληροφορία ότι εκτελούσε δολοφονίες κατά παραγγελία της τρομοκρατικής οργάνωσης. Σκοπός του ήταν να περάσει στην Ευρώπη.
Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται, καθώς στο στόχαστρο μπαίνει και ο κύκλος των επαφών του 30χρονου, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Μέχρι στιγμής νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, καθώς μετά τη σύλληψή του έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με τα κορδόνια των παπουτσιών του.   parapolitika

***  Κοινωνικό Μέρισμα! Ποιοι θα πάρουν 1.000 ευρώ τα Χριστούγεννα...

~ Το Κοινωνικό Μέρισμα θα δοθεί έστω και στους μισούς. Αυτό είναι το σκεπτικό που φαίνεται να επικρατεί τις τελευταίες ημέρες μετά την αντίδραση των δανειστών στο σχέδιο για τα 1.000 ευρώ. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται νέο σχέδιο για την καταβολή του ποσού ως τα Χριστούγεννα.
Ουσιαστικά το σχέδιο “κόβει” τους μισούς δικαιούχους. Ωστόσο το σχέδιο για τη διανομή εκτάκτου κοινωνικού βοηθήματος και φέτος μένει “ζωντανό”.
Το ποσό μάλιστα, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, θα είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το 2016 και την καταβολή ποσών ως 800 ευρώ σε συνταξιούχους.
Εφέτος μάλιστα τα χρήματα θα είναι 1.000 ευρώ και δεν θα διανεμηθούν μόνο σε συνταξιούχους, αλλά και σε άλλες κατηγορίες πολιτών.
   Το plan B για το χιλιάρικο
Μετά τις αντιδράσεις των δανειστών στη διανομή 1.000 ευρώ σε 1.000.000 πολίτες η κυβέρνηση φαίνεται ότι αλλάζει… ρότα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία” το νέο σχέδιο προβλέπει το ποσό να παραμείνει στα ίδια επίπεδα, να είναι δηλαδή 1.000 ευρώ. Οι δικαιούχοι ωστόσο θα είναι λιγότεροι.
Υπολογίζεται, βάσει του νέου σχεδίου, ότι οι δικαιούχοι θα είναι το 2017 λίγο κάτω από 500.000 άτομα.
Για την ακρίβεια θα είναι 456.000 άτομα
Σε αυτούς υπολογίζονται οι 236.000 των συνταξιούχων που είναι δικαιούχοι ΕΚΑΣ.
Η δεύτερη μεγάλη κατηγορία πολιτών είναι οι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που είναι 220.000 άτομα.
Ουσιαστικά πέραν των συνταξιούχων που δικαιούνται σήμερα ΕΚΑΣ θα λάβουν τα 1.000 ευρώ όσοι είχαν το τελευταίο εξάμηνο εισόδημα ως 1.200 ευρώ (ατομικό) ή ως 5.400 (οικογενειακό για πολυμελείς οικογένειες).
Μια άλλη μεγάλη κατηγορία πολιτών που μπορεί να προκύψει προέρχεται και πάλι από τις τάξεις των συνταξιούχων.
Αυτό καθώς υπάρχουν σκέψεις στο πόσό που θα διανεμηθεί να συμπεριληφθούν οι παράνομες κρατήσεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ.
Να δοθεί δηλαδή το ποσό των 350.000.000 ευρώ που παρακρατήθηκε για τις εισφορές υπέρ υγείας και να επιστραφούν σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους όλων των βαθμίδων και των Ταμείων ποσά από 1.000 ως και 3.000 ευρώ.
Όλα τα παραπάνω βέβαια προς το παρόν αποτελούν σχέδια και όχι οριστικές αποφάσεις. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, οπότε και θα υπάρξουν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών που καταφθάνουν στην Ελλάδα για την τρίτη αξιολόγηση.  newsit

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Αυτοί δολοφόνησαν την 32χρονη εφοριακό; Ραγδαία εξέλιξη...

~  Η πορεία της άτυχης 32χρονης Δώρας μέχρι το Β ' νεκροταφείο, όπου βρήκε τραγικό θάνατο καταγράφηκε σε βίντεο ντοκουμέντο από κάμερες ασφαλείας που έφερε στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr.
Στο βίντεο η κοπέλα  προχωρά κατά μήκος του πεζοδρομίου και στη συνέχεια στρίβει αριστερά και  περνά απέναντι για να περάσει την πύλη του νεκροταφείου, λίγη μόλις ώρα πριν βρει τραγικό θάνατο. Στη συνέχεια η κοπέλα του βίντεο που οι άνθρωποι της Δώρας Ζέμπερη υποστηρίζουν πως είναι το θύμα, στρίβει αριστερά και περνά απέναντι για να περάσει την πύλη του νεκροταφείου, λίγη μόλις ώρα πριν βρει τραγικό θάνατο.
Η άτυχη κοπέλα βρέθηκε μαχαιρωμένη το απόγευμα της Τετάρτης, όταν επισκέφθηκε το μνημείο του πρώην αρραβωνιαστικού της που είχε χάσει τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα.
Όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής είχε δεχθεί 14 μαχαιριές στο στήθος και την καρδιά, ενώ έφερε και χτυπήματα από μαχαίρι και στο πρόσωπο.
Οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν καταθέσεις και στρέφονται στα άτομα του στενού περιβάλλοντος της άτυχης εφοριακού εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα για το στυγερό έγκλημα.
~VIDEO : https://youtu.be/zZcMkb8iGbA  .-

***Θ. Παπαθεοδώρου: «Η Φώφη Γεννηματά πιστώνεται την επανένωση του χώρου της Κεντροαριστεράς» 
Επίσκεψη στην Καλαμάτα του βουλευτή Αχαϊας με σκοπό να προετοιμάσει την επίσκεψη της υποψηφίας προέδρου
 Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες το απόγευμα ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο οποίος είχε συνάντηση στην αίθουσα του Οικονομικού Επιμελητηρίου με στελέχη και υποστηρικτές της υποψήφιας για την προεδρία του νέου κόμματος της Κεντροαριστεράς, Φώφης Γεννηματά.
Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαθεοδώρου σημείωσε ότι η επίσκεψη στην Καλαμάτα είχε ως στόχο τη συζήτηση με μέλη και στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ, με σκοπό να προετοιμαστεί η επιτροπή στήριξης της Φώφης Γεννηματά, αλλά και η επίσκεψη της υποψήφιας προέδρου στην Καλαμάτα το αμέσως επόμενο διάστημα. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι σε όλες τις επισκέψεις ανά την Ελλάδα διαπιστώνουν ότι υπάρχει επανασυσπείρωση του προοδευτικού κόσμου της χώρας. Ενός κόσμου που απογοητεύτηκε από τους πειραματισμούς και τους τυχοδιωκτισμούς του ΣΥΡΙΖΑ… Ενός κόσμου ο οποίος έχει ματώσει από τα αλλεπάλληλα μέτρα που έρχονται όλο και περισσότερα από αξιολογήσεις που κλείνονται πάντα με καθυστέρηση και, τέλος, ενός κόσμου ο οποίος υποφέρει από την έλλειψη του εισοδήματός του για τις καθημερινές ανάγκες.
Ο κ. Παπαθεοδώρου υπογράμμισε ότι «αυτός ο κόσμος φαίνεται να θέλει να εμπιστευτεί και πάλι τη δημοκρατική παράταξη, να της δώσει δύναμη ώστε να είναι ρυθμιστής των εξελίξεων την επόμενη μέρα. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η Δημοκρατική Παράταξη θα ανασυσταθεί εφόσον αυτή η μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία τής ξαναδείξει την εμπιστοσύνη της. Σημαίνει υψηλά εκλογικά ποσοστά, και η αλλαγή στάσης που άπαντες παρατηρούν στην κοινωνία, θα δημιουργήσει και την αντίστοιχη εξέλιξη και μέσα στο κοινοβούλιο».
Επίσης ο κ. Παπαθεοδώρου τόνισε ότι αυτό που ενδιαφέρει σήμερα είναι να επανασυσπειρωθεί ο κόσμος, να συζητήσουν μαζί του τις προτάσεις της Δημοκρατικής Παράταξης, να αναδειχθεί μέσα από μια λαϊκή διαδικασία και ύστερα από δημοκρατικές διαδικασίες αυτός που θα ηγηθεί του νέου φορέα… κι αυτός στη συνέχεια να έχει τη νομιμοποίηση μαζί με όλους που συμμετέχουν στη διαδικασία, και θα είναι οι συνιδρυτές της Δημοκρατικής Παράταξης για τη Νέα Αλλαγή. «Αυτό που εμείς οραματιζόμαστε είναι η συνέχεια της διαδρομής, έτσι ώστε με “κορμό” το ΠΑΣΟΚ να ξαναφτιάξουμε μια χώρα δυνατή, να ξαναφέρουμε μια “Νέα Αλλαγή” και αυτό δεν μπορεί παρά μόνο με πρωταγωνιστή την Κεντροαριστερά» επισήμανε ο κ. Παπαθεοδώρου.
Απαντώντας σε ερώτηση για το λόγο που ο ίδιος τάχθηκε με το μέρος της Φώφης Γεννηματά σ’ αυτή τη διαδικασία, τόνισε: «Και οι φίλοι, αλλά και οι αντίπαλοι, αναγνωρίζουν στη Φώφη Γεννηματά μια γενναία αλλά και αναγκαία πρωτοβουλία που πήρε. Είναι αυτή που, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από την εκλογή της το 2015 επεδίωξε την ενότητα, τη διεύρυνση, την ανανέωση. Ενότητα γιατί ξαναένωσε το χώρο, δημιουργώντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αρχικά με τη ΔΗΜΑΡ, συνέπραξε στη συνέχεια με τη ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ., ήρθαν σ’ αυτό το τραπέζι και η ΕΔΕΜ και οι κινήσεις πολιτών για τη Σοσιαλοδημοκρατία…
Έτσι σήμερα η Φώφη Γεννηματά είναι αυτή που πιστώνεται την επιτυχία της επανένωσης του χώρου. Επίσης, είναι αυτή που με γενναιότητα, ενώ θα μπορούσε να επαναπαυτεί στο γεγονός ότι ήταν επικεφαλής αυτού του χώρου χωρίς να προχωρήσει, επανακατέθεσε την εντολή που είχε. Κάλεσε ακόμα και αυτούς που δε βρίσκονται ακόμα στη Δημοκρατική Παράταξη να συμπορευτούν σ’ ένα νέο φορέα της Κεντροαριστεράς και ο κόσμος να διαλέξει αυτόν που επιθυμεί να ηγηθεί της νέας αυτής προσπάθειας.
Γι’ αυτούς τους λόγους, για την επανένωση του χώρου, για τις πρωτοβουλίες που πήρε, καθώς και για τη νέα πνοή που δίνει στη Δημοκρατική Παράταξη, πιστεύω και παλεύω έτσι ώστε να υπάρξει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της, ώστε να είναι αυτή η επικεφαλής του νέου φορέα. Μέχρι σήμερα η Φώφη Γεννηματά “τράβηξε” ένα δρόμο ανανεωτικό, μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό, με στόχο να “σπάσει” ο μικρός δικομματισμός της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει στις επόμενες εκλογές να αλλάξουμε τις εξελίξεις και πιστεύω ότι η Φώφη Γεννηματά είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας».  Του Κώστα Γαζούλη

*** «Ο κόσμος του κοσμάκη», το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Βούρου 
Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Βούρου με τίτλο «Ο κόσμος του κοσμάκη» από τις εκδόσεις «Κοράλλι», το οποίο και αποτελεί το δεύτερο του έργο.
Ο Παναγιώτης Χ. Βούρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982 και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Δημοσίας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
Το 2014 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Κοράλλι» το πρώτο του βιβλίο «Οι πλείστοι άνθρωποι κακοί;» (συλλογή διηγημάτων). Μάλιστα, το διήγημά του «Δεν είχα μια φίλη σαν τη Γλέντε» μπήκε το 2017 στην «Επιλογή Eyelands» του 7ου Διεθνούς Διαγωνισμού Διηγήματος.
Στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό Τύπο έχουν μέχρι σήμερα δημοσιευτεί άρθρα, διηγήματα και ποιήματά του.
  Η ιστορία
Ο Λυκούργος σκοτώθηκε τριαντάρης σε τροχαίο οδηγώντας το αγροτικό του πατέρα του, τον επικήδειό του μάλιστα εκφώνησε με στόμφο ο Ξερολέας. Εγώ δε βρήκα το κουράγιο να πάω στο αντίο. Δεν θέλω να γυρίσω ποτέ πάλι στην ξυλιά, στο δεκατριάρι και στα δυο κιλά ψωμί. Όχι γιατί φοβάμαι ή γιατί κουβαλάω δήθεν κάποια παιδική πληγή. Επειδή η ζωή στα θρανία είναι ένας γυάλινος βώλος που κύλησε καταδικασμένος ν’ αστράφτει αιώνια. Είναι η εποχή της γυαλένιας που θέλεις να τη ζεις κι όχι να την επισκέπτεσαι γιατί θα την αλλάξεις και δεν πρέπει. Είναι η εποχή της γυαλένιας που βιάζεσαι να κυλήσει και μετανιώνεις όταν αυτό συμβεί. Ίσως τα τσιμέντα να τα κουμαντάρουν τα κινητά και οι υπολογιστές. Την αλάνα του Κότρωνα την κουμαντάριζε ο Λυκούργος στην κραταιά εποχή της γυαλένιας.  Π.Μπ.

***  Η Ρωσία μας δείχνει τον δρόμο! Είδηση που τρέμουν οι παράνομοι μετανάστες

~ Σχεδόν 2,6 εκατομμύρια είναι οι παράνομοι μετανάστες σε ολόκληρη τη Ρωσία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρα.
Μάλιστα, ο Ρώσος υφυπουργός Εσωτερικών Αλεξάντρ Γκαροβόι, υπογράμμισε ότι «το ποσοστό των παράνομων μεταναστών, μειώνεται», ενώ πρόσθεσε πώς λαμβάνονται μέτρα ώστε να είναι όσον το δυνατόν λιγότεροι.
Ο Γκαροβόι  τόνισε ότι με τις πολιτικές που ασκεί η Ρωσία, έχει απαγορευθεί σε δύο εκατομμύρια ξένους πολίτες να εισέλθουν στη χώρα.

***  H B. Kορέα ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑI! «Τα πυρηνικά μας σας στοχεύουν»…

~  Τα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας στοχεύουν τις ΗΠΑ, δεδομένου ότι η Πιονγιάνγκ πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει πυρηνική επίθεση εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος της Βόρειας Αμερικής του Υπουργείου Εξωτερικών της Β. Κορεάς, Tsoi Son Hee.
«Τα πυρηνικά μας όπλα θα κατευθυνθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ μπορεί να προκαλέσουν μια πυρηνική επίθεση εναντίον μας», είπε χαρακτηριστική.
Επιπλέον, τόνισε ότι η  πυρηνική αντίδραση της Πιονγιάνγκ θα απευθυνθεί μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

***  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VOICENEWS ! ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ Της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗ ΓΙΑΤΙ… (ΕΓΓΡΑΦΑ)

~ Όπως σας είχαμε ενημερώσει χθες σήμερα το VoiceNews προχωρά ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για τη δράση του Δημάρχου Αχαρνών κου Ιωάννη Κασσαβού, ο οποίος μέσω τρίτου προσώπου απείλησε τη ζωή του κου Σωτηράκου Κωνσταντίνου, πολιτευτού της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.
Σας παρουσιάζουμε την παραγγελία του θύματος προς τον αρμόδιο εισαγγελέα, με παρουσίαση όλου του χρονικού της υπόθεσης.
Όπως βλέπετε ηθικός αυτουργός, φέρεται, να είναι ο Δήμαρχος Αχαρνών ο οποίος μέσω του κου Λοιζίδη Χρήστου απείλησε τη ζωή του πολιτευτή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ διότι τον ενοχλούσαν τα σχόλια για την πολιτική δράση του.
Αξίζει να τονιστεί πως (αναγράφεται στο έγγραφο) υπήρξαν απειλές (με μάρτυρες) όπως «θα μιλήσουν τα όπλα».
Θυμίζουμε πως ο Δήμαρχος Αχαρνών είχε αρνηθεί να δώσει αίθουσα για ομιλία στον Κ. Βελόπουλο προφανώς διότι θεωρεί τσιφλίκι του το Μενίδι.


 Ο κος Σωτηράκος μας ενημέρωσε τηλεφωνικά πως θα κινηθεί η διαδικασία του Αυτοφώρου.

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!Ποιος ΔΗΜΑΡΧΟΣ έδινε ΧΑΣΙΣ στη γυναίκα επειδή...

~ Σε μια αποκάλυψη προχώρησε ο Γιάννης Μπουτάρης όταν σε συνέντευξή του το πρωί της Παρασκευής ρωτήθηκε για το θέμα της ιατρικής χρήσης της κάνναβης.
 Μπουτάρης: Έδινα χασίς στην καρκινοπαθή γυναίκα μου για τον πόνο
Αφού αρχικά παρατήρησε ότι σε όλο τον κόσμο έχει νομιμοποιηθει η κάνναβη στη συνέχεια αποκάλυψε ότι έδινε χασίς στη γυναίκα του για να την απαλύνει από τον πόνο.
«Θα σας πω κάτι. Η γυναίκα μου πέθανε από καρκίνο. Όταν είχε πόνους έψαχνα να βρω χασίς και της έδινα με ιατρική συμβουλή. Και της έκανε καλό για τους πόνους, δεν είναι θεραπευτικό».
Στην ερώτηση των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ αν ήταν γιατρός αυτός που του είπε να δίνει χασίς στην ασθενή σύζυγό του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης διευκρίνισε ότι «δεν μου είπε ο γιατρός να βρω στο μπακάλη χασίσι. Μου είπε ότι είναι μια μορφή παυσίπονου για να απαλύνει την κατάσταση».
«Σαφώς και δεν είναι αυτή η λύση. Είναι και αυτό ένα μέσο που μπορεί να απαλύνει τον πόνο» πρόσθεσε.
~ Γιάννης Μπουτάρης στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ : https://youtu.be/Y_ZIwQj-lME  .-
~ Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν τοποθετείται θετικά για το θέμα της χρήσης. «Άσε τη χρήση είναι άλλο πράγμα» διευκρίνισε χαρακτηρίζοντας «χαζαμάρες αυτά που λένε για γλάστρες στα μπαλκόνια», όπως είχε κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης.
«Πού ξέρω αν στο μπαλκόνι το έχεις για θεραπευτικούς σκοπούς ή για να ντουμανιάζεις» κατέληξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.  protothema

***  Στα μαχαίρια κυβέρνηση- δικαστές! ΠΟΛΕΜΟΣ για το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ...

~ Σύμφωνα με νομικούς κύκλους ισχύει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και επομένως δεν είναι υποχρεωτική η υποβολή δήλωσης μέχρι το Σάββατο – Δικαστές μιλούν για κινήσεις της κυβέρνησης που εκφεύγουν των νοοτροπιών δημοκρατικών και πολιτισμένων χωρών.
Η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του Προέδρου της Βουλής για τον τύπο και το περιεχόμενο της Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (Δ.Π.Κ.) και της Δήλωσης Οικονομικών Συμφερόντων (Δ.Ο.Σ.) κατά την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, δεν ανατρέπει το αποτέλεσμα («δια ταύτα») της προχθεσινής απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας,…..  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Παρασκευή 20-10-2017 το πρόγραμμα  :
ΚΙΜΚΙ Μόσχας - ΖΑΓΚΛΙΡΗΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  85-77 , (43-32) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 21-15 , 22-17 , 17-17 , 22-24 .- ^

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 90-82 ,(44-32) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 24-13, 20-19 , 18-25 ,  28-25 .- ^

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ   80-75 , (37-33)  .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 21-11, 16-22 , 22-14 ,21-28 .- ^
Έτσι, τη δωδεκάδα του Ολυμπιακού την αποτελούν οι: ΜακΛίν, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Ρόμπερτς, Μπόγρης, Τόμπσον.
Ενώ, η Ουνικάχα Μάλαγα κατέβηκε με τους: Όκουα, ΜακΚάλουμ, Ντίαθ, Σάλιν, Ντίεθ, Μιλοσάβλιεβιτς, Νέντοβιτς, Σερμαντίνι, Βατσίνσκι, Όγκουστιν, Σουάρεθ, Μούσλι.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ -ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ Πίλσεν 78-71 , (38-38) .-^
Τα  δεκάλεπτα19-13 , 19-25 , 28-10 , 12-23 .- ^

***   ΧΘΕΣ ... Για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  93-83 , (43-35) .-
Τα δεκάλεπτα : 22-15 , 43-35 ,
69-56 , 93-83 .-
{22-15,21-20,26-21,24-27} .-
Η 12άδα της Μπάμπεργκ : Χάκετ, Μίλερ, Χίκμαν, Ζήσης, Νίκολιτς, Στάιγκερ, Λο, Ολιντέ, Χάρις, Ράμπιτ, Ραντόσεβιτς, Τέιλορ.
 Η 12άδα του Παναθηναϊκού: Σίνγκλετον, Ρίβερς, Παππάς, Ντένμον, Γκιστ, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ, Όγκαστ, Λοτζέσκι, Καλάθης, Αντετοκούνμπο.
Οι άλλοι αγώνες :
ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  74-68 , (29-30).- ^
Τα  δεκάλεπτα : 19-16 ,20-14 , 17-23 , 18-15 .-

ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ- ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  κ.α. 80-80 ,
παράταση:86-92 .- ^
Τα  δεκάλεπτα :21-23 ,17-14 , 16-27 , 26-16 , -  παρατ. 6-12  .-

ΡΕΑΛ Μανδρίτης- ΤΣΣΚΑ  Μόσχας  82-69 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 20-15 , 25-18 , 11-20 , 26-16  .-

***  Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League: 1ος ΟΜΙΛΟΣ
 ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Βασιλεία (Ελβετία) 0-2
(29΄ Τσάκα, 90΄ Ομπερλίν)    
Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) 0-1
(64΄ Ράσφορντ)
Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Μάντσεστερ Γ. 3 3-0-0 8-1 9
Βασιλεία 3 2-0-1 7-3 6
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3 1-0-2 3-7 3
Μπενφίκα 3 0-0-3 1-8 0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

 Άντερλεχτ (Βέλγιο)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 0-4
(3΄ Εμπαπέ, 44΄ Καβάνι, 66΄ Νεϊμάρ, 88΄ Ντι Μαρία)     
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Σέλτικ (Σκωτία) 3-0
(17΄ Μίλερ, 29΄ Κίμιχ, 51΄ Χούμελς)    
Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Παρί Σεν Ζερμέν 3 3-0-0 12-0 9
Μπάγερν Μονάχου 3 2-0-1 6-3 6
Σέλτικ 3 1-0-2 3-8 3
Άντερλεχτ 3 0-0-3 0-10 0

3ος ΟΜΙΛΟΣ

 Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 0-0
Τσέλσι (Αγγλία)-Ρόμα (Ιταλία) 3-3
(17΄ Λουίζ, 37΄,75΄ Αζάρ - 40΄ Κολάροφ, 64΄,70΄ Τζέκο)
Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Τσέλσι 3 2-1-0 11-4 7
Ρόμα 3 1-2-0 5-4 5
Ατλέτικο Μαδρ. 3 0-2-1 1-2 2
Καραμπάχ 3 0-1-2 1-8 1

4ος ΟΜΙΛΟΣ

 Γιουβέντους (Ιταλία)-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία) 2-1
(29΄ Πιάνιτς, 84΄ Μάντζουκιτς - 12΄αυτ. Αλεξ Σάντρο) 
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 3-1
(18΄αυτ. Νικολάου, 61΄ Μέσι, 64΄ Ντινιέ - 90΄ Νικολάου)               
Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Μπαρτσελόνα 3 3-0-0 7-1 9
Γιουβέντους 3 2-0-1 4-4 6
Σπόρτινγκ Λ. 3 1-0-2 4-5 3
Ολυμπιακός 3 0-0-3 1-8 0

ΤΡΙΤΗ
 5ος ΟΜΙΛΟΣ
Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)-Σεβίλη (Ισπανία) 5-1

(18΄,90΄ Πρόμες, 58΄ Μελγκαρέχο, 67΄ Γκλουσάκοφ, 74΄ Λουίς Αντριάνο - 31΄ Κιάερ
 Μάριμπορ (Σλοβενία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 0-7
(4΄,54΄ Φιρμίνο, 13΄ Κουτίνιο, 20΄,40΄ Σαλάχ, 86΄ Τσαμπερλέιν, 90΄ Άρνολντ)
Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Λίβερπουλ 3 1-2-0 10-3 5
Σπαρτάκ Μόσχας 3 1-2-0 7-3 5
Σεβίλη 3 1-1-1 6-7 4
Μάριμπορ 3 0-1-2 1-11 1

6ος ΟΜΙΛΟΣ

 Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Νάπολι (Ιταλία) 2-1
(9΄ Στέρλινγκ, 13΄ Γκάμπριελ Ζεσούς - 73΄πεν. Ντιαβαρά)
Φέγενορντ (Ολλανδία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 1-2
(7΄ Μπερχάους - 24΄,54΄ Μπερνάρ)
Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Μάντσεστερ Σίτι 3 3-0-0 8-1 9
Σαχτάρ Ντόνετσκ 3 2-0-1 4-4 6
Νάπολι 3 1-0-2 5-5 3
Φέγενορντ 3 0-0-3 2-9 0

7ος ΟΜΙΛΟΣ

 Μονακό (Γαλλία)-Μπεσίκτας (Τουρκία) 1-2
(30΄ Φαλκάο - 34΄,55΄ Τοσούν)
Λειψία (Γερμανία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 3-2
(8΄ Ορμπάν, 38΄ Φόρσμπεργκ, 41΄ Ογκουστέν - 18΄ Αμπουμπακάρ, 44΄ Μαρκάνο)
Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Μπεσίκτας 3 3-0-0 7-2 9
Λειψία 3 1-1-1 4-5 4
Πόρτο 3 1-0-2 6-6 3
Μονακό 3 0-1-2 2-6 1

8ος ΟΜΙΛΟΣ

 ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 1-1
(62΄ Ποτέ - 67΄ Παπασταθόπουλος)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Τότεναμ (Αγγλία) 1-1
(43΄πεν. Ρονάλντο - 28΄αυτ. Βαράν
 Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Τότεναμ 3 2-1-0 7-2 7
Ρεάλ Μαδρίτης 3 2-1-0 7-2 7
Ντόρτμουντ 3 0-1-2 3-7 1
ΑΠΟΕΛ 3 0-1-2 1-7 1  in.gr

***  Η Ελλάδα «έπεσε» στην 14η θέση της UEFA
Μας προσπέρασε η Τσεχία
~  Παρά την ισοπαλία της ΑΕΚ στο Μιλάνο κόντρα στη Μίλαν (0-0), χθες στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Europa, η Ελλάδα υποχώρησε ένα σκαλοπάτι και βρίσκεται, πλέον, στην 14η θέση της κατάταξης της UEFA, με 27.400 βαθμούς, αλλά η Τσεχία προσπέρασε και ανέβηκε στην 13η θέση της ειδικής βαθμολογίας.
Η Ελλάδα έφτασε στους 27,400 βαθμούς με δύο εκπροσώπους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ η Τσεχία, με το 1-1 της Ζλιν κόντρα στην Κοπεγχάγη και το 2-2 της Σλάβια Πράγας στην έδρα της Βιγιαρεάλ, έφτασε τους 27,575 βαθμούς.
Όπως είναι γνωστό, ο πρωταθλητής της χώρας που βρίσκεται στην 12η θέση, θα αρχίσει την σεζόν 2019-20 από τα play-off του Champions League (με εξασφαλισμένη την συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League), o δευτεραθλητής θα αρχίσει από τη β' προκριματική φάση της κορυφαίας διοργάνωσης, ο κυπελλούχος θα μπει απευθείας στους ομίλους του Europa League, η τρίτη της βαθμολογίας θα ξεκινήσει από την 3η και η τέταρτη από τη 2η προκριματική φάση του Europa League.  in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Το 1ο Τουρνουά «Γιάννης Μπουσούνης» το Σαββατοκύριακο στο Κλειστό Παραλίας 
Τουρνουά στη μνήμη του αντιπροέδρου της Γιάννη Μπουσούνη διοργανώνει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Δημοτικό Γυμναστήριο Παραλίας η Καλαμάτα 80. Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν ακόμη η ΑΕΚ, ο ΑΟ Παλλίνη και ο ΑΟ Αιγαλέων. Σε ανακοίνωση της διοικούσας Επιτροπής Βόλεϊ της Καλαμάτα 80, για τη διοργάνωση του εν λόγω τουρνουά, αναφέρονται τα εξής:
«Η διοικούσα επιτροπή βόλεϊ του ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80 διοργανώνει το Σαββατοκύριακο, 21 και 22 Οκτωβρίου  το 1ο τουρνουά «Γιάννης Μπουσούνης». Σκοπός είναι να τιμηθεί η μνήμη και η προσφορά του Γιάννη, που πρόσφατα έφυγε από κοντά μας, αλλά θα είναι πάντα δίπλα μας.
Η επίσημη έναρξη του τουρνουά, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των δύο ημιτελικών στις 7.30 μ.μ.. Στην τελετή έναρξης θα παρουσιαστούν οι ομάδες που συμμετέχουν και θα λάβει χώρα σύντομη τελετή μνήμης.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, αλλά, σύμφωνα με την αρχή του τιμωμένου προσώπου για την εθελοντική κατά δύναμη προσφορά, θα υπάρξει στην είσοδο του σταδίου σημείο προσφορών. Μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν, θα συμβάλουν στην θέσπιση υποτροφίας στην μνήμη του Γιάννη. Αυτή θα χορηγείται σε έναν δικαιούχο κάθε χρόνο, βάσει ακαδημαϊκών και αθλητικών κριτηρίων και θα ανακοινώνεται στο τουρνουά μνήμης.
Κατά την διάρκεια του διήμερου τουρνουά, οι φίλαθλοι της πόλης θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν τις κάρτες ελευθέρας εισόδου της ομάδας μας, για την αγωνιστική σεζόν 2017-2018».
    ~*  Το πρόγραμμα των αγώνων του τουρνουά έχει ως εξής:
Σάββατο 21 Οκτωβρίου – 5.30 μ.μ.
Κλειστό Παραλίας
ΑΟ Παλλήνη – ΑΕΚ
Ώρα 8.00
Κλειστό Παραλίας
Καλαμάτα 80 – ΑΟ Αιγαλέων
Κυριακή 22 Οκτωβρίου – 3.30 μ.μ.
Κλειστό Παραλίας
Μικρός τελικός
5.30 μ.μ.
Κλειστό Παραλίας
Μεγάλος τελικός
Τέλος μετά τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού θα γίνουν απονομές.

***Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας...
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας 20/10/2017
~ 13:00 Novasports 4HD ATP 250 Στοκχόλμη, προημιτελικά
14:00 Eurosport 2 ISU Grand Prix - Cup of Russia Σύντομο πρόγραμμα ανδρών
14:00 Eurosport 1 Home Nations Series Barnsley, United Kingdom
15:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP 250 Antwerp Open, προημιτελικά
16:00 ΕΡΤ2 ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης Α1 ανδρών
17:30 Eurosport 2 Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας Berlin, Germany
17:50 COSMOTE SPORT 5 HD Formula 1: GP ΗΠΑ 1ες ελεύθερες δοκιμές
18:30 COSMOTE SPORT 7 HD ATP 250 Kremlin Cup, προημιτελικά
19:30 Novasports 4HD ATP 250 Στοκχόλμη, προημιτελικά
19:30 COSMOTE SPORT 8 HD Φορτούνα Ντίσελντορφ - Ντάρμσταντ Bundesliga 2
20:00 Novasports 5HD Χίμκι - Ζάλγκιρις Turkish Airlines EuroLeague
20:00 Novasports 3HD Ερυθρός Αστέρας - Μπαρτσελόνα Turkish Airlines EuroLeague
20:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP 250 Antwerp Open, προημιτελικά
21:00 Novasports 2HD Ολυμπιακός - Ουνικάχα Turkish Airlines EuroLeague
21:00 Eurosport 1 Home Nations Series Barnsley, United Kingdom
21:30 COSMOTE SPORT 3 HD Σάλκε - Μάιντς Bundesliga
21:45 Novasports 1HD Σεντ Ετιέν - Μονπελιέ Ligue 1
21:50 COSMOTE SPORT 5 HD Formula 1: GP ΗΠΑ 2ες ελεύθερες δοκιμές
22:00 COSMOTE SPORT 1 HD Γουέστ Χαμ - Μπράιτον Premier League
22:00 Novasports 5HD Tie Break Tens Βιέννη
22:00 Novasports 3HD Βαλένθια - Αναντολού Εφές Turkish Airlines EuroLeague
01:55 COSMOTE SPORT 5 HD Moto3: GP Αυστραλίας 3ες ελεύθερες δοκιμές
02:00 COSMOTE SPORT 4 HD Μιλγουόκι Μπακς - Κλίβελαντ Καβαλίερς NBA
02:50 COSMOTE SPORT 5 HD MotoGP: GP Αυστραλίας 3ες ελεύθερες δοκιμές
03:00 FOX Sports Yankees - Astros MLB
03:50 COSMOTE SPORT 5 HD Moto2: GP Αυστραλίας 3ες ελεύθερες δοκιμές
05:30 COSMOTE SPORT 5 HD Moto3: GP Αυστραλίας Κατατακτήριες δοκιμές

***

ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ αναρτήσεις του ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :   
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-27-2017.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS -2- Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-2-27-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το ....2008 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-28-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-29-2017.html .-
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΛΛΑΔΑ : Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 :  Τριήμερη απόδραση -Διαδρομή -Εκδρομή στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ :ΣΚΙΑΘΟΣ- ΣΚΟΠΕΛΟΣ -ΑΛΟΝΗΣΟΣhttp://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 30  Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-39-2017.html .-
------------
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017  :
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -κρουαζιέρες στην  ΕΛΛΑΔΑ :Κυριακή  30 Σεπτεμβρίου 2017 ... Από τριήμερη εκδρομή με Γραφείο Δαβίλα τούρς  στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ . Σάββατο 30/09/2017 Κυριακή 01/Οκτωβρίου και Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017  :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/30-2017.html  .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 01/10  και 02- Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-0110-02-2017.html  .-
~**   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  03 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-03-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας ....από ΄... το 2008    : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-04-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από  το 2008 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/news-05-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 ...  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-06-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 07  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2017/10/arfara-news-07-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .....από  το  ....2008: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-08-2017.html .-  

~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατοκύριακο 07 και08 Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική επισκόπησης της βδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/07-08-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/10/news-10-2017.html .- 
 ~*ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας ...από το Α- το  Ω ..:Τρίτη  10  Οκτωβρίου 2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης...από το  2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-11-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-12-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,....   από το 20008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-13-2017.html .-
~*  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΡΑΣΕΙΣ .. ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ .. : B ΄ ΜΕΡΟΣ  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 14  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 20008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-14-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το 2008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/news-15-2017-2008.html .- 
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  14 και 15  Οκτωβρίου  2017: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/14-15-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/news-16-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 17  Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/news-17-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-18-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-19-2017.html .-
~*
~***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5880   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas       
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3749   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3745  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.373   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview  .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01   .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~**


 ~*** Φωτογραφίες  από ΜΑΝΗ  χωριό Καστάνια

*** Φωτογραφίσεις Γ.Μ ...
 
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: