ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Η Εφημερίδα μας  Arfara News  Σάββατο  11 Μαρτίου  2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....
~


Μεγάλο εργαλείο είναι ο φόβος του Θεού. Και η ενέργεια του πονηρού δεν έχει πέραση σε όποιον έχει τον φόβο του Θεού (Πατερικόν).
Γεροντικόν
~ 11 Μαρτίου
Σωφρονίου πατριάρχου (1) Ιεροσολύμων (†638), Γεωργίου του Σιναΐτου, Γεωργίου του θαυματουργού και νεοφανούς, Ζαχαρίου. Ιερομάρτυρος Πιονίου πρεσβυτέρου († 250) και των συν αυτώ. Μαρτύρων Θαλλού και Τροφίμου, των εν Λαοδικεία και Σαβίνα. Θεοδώρας της βασιλίσσης Άρτης (2), της εκ Σερβίων Κοζάνης.
(1) O άγιος Σωφρόνιος, γεννήθηκε στη Δαμασκό της Συρίας γύρω στο 575 από ευσεβείς και ταπεινούς γονείς, οι οποίοι όμως του ενέπνευσαν έντονο χριστιανικό φρόνημα. Έλαβε μεγάλη φιλοσοφική και θεολογική μόρφωση. Πήγε στο Ιεροσόλυμα, όπου εκάρη μοναχός στη Μονή του Αγίου Θεοδοσίου και επιδόθηκε σε βαθύτερες θεολογικές και εκκλησιολογικές μελέτες. Ήταν πολέμιος της αίρεσης του Μονοθελητισμού, την οποία καταπολέμησε συγγράφοντας πολλά αντιαιρετικά έργα. Για τη μεγάλη του προσφορά, το 634 εξελέγη Πατριάρχης Αντιοχείας. Από αυτή τη θέση, εντείνει τον αγώνα του κατά των δυσεβών Μονοθελητιστών. Μετά από πολλούς αγώνες, παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο περί το 638.
(2) Η Οσία Θεοδώρα, ήταν κόρη του Ιωάννη Πετραλίφη, άρχοντα της Θεσσαλονίκης, επί Αλεξίου του Κομνηνού. Σε νεαρή ηλικία έλαβε σύζυγό της τον Μιχαήλ Δούκα, κατοπινό άρχοντα της Ηπείρου. Ωστόσο παρά τις τιμές και τα αξιώματα, η Θεοδώρα παρέμεινε ταπεινή στο φρόνημα και φρόντιζε να περιποιούνται τους πτωχούς και αδυνάτους. Όμως μεγάλη δοκιμασία περίμενε την αγία όταν ο σύζυγός της δεσμεύτηκε με μία πόρνη, τη Γαγρίτη, και παραμέλησε εντελώς τη Θεοδώρα. Η αγία όμως έδειξε και σ` αυτή τη περίσταση το ψυχικό της μεγαλείο και με τη θερμή της προσευχή κατόρθωσε να επαναφέρει το σύζυγό της στο δρόμο του Θεού. Ο σύζυγός της ζήτησε συγγνώμη και έζησαν μαζί με πνεύμα Θεού. Μετά το θάνατό του η αγία αποσύρθηκε στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, που η ίδια έκτισε και έζησε ασκητική ζωή έως την ημέρα της οσιακής κοιμήσεώς της.  ~

















~  Ἦχος πλ. δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~  Σωφρόνως τὸν βίον σου, διαγαγὼν ἐκ παιδός, τὴν χάριν τοῦ Πνεύματος, εἰσεποήσω σαφῶς, Σωφρόνιε πάνσοφε· ὅθεν ἱεραρχίας, ταῖς ἀκτῖσιν ἐκλάμψας, ὤφθης τῆς εὐσεβείας, εὐκλεὴς ὑποφήτης. Καὶ νῦν δυσώπει Ὅσιε, ὑπερ τῶν τιμώντων σε.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Σωφρονίου - 11 ΜΑΡΤΙΟΥ :
 https://youtu.be/3NYsy-XRXmY  .-

~

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας

Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας
 
Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρο....
 
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....

*** Χθες Παρασκευή  10-3-2017  οι Β΄ Χαιρετισμοί στην Παναγία  μας , στον Ι.Ν. Αγίων  Θεοδώρων Αρφαρών : {Παππά Μιχάλης  και  ιεροψάλτες ψέλνουν}  :
 

 

~*Β΄ Χαιρετισμοί στο Αρφαρά 10/3/2017 Α΄ μέρος Παππά-Μιχάλης Ε.  Μπούρα στον   Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων  Αρφαρών    :
https://youtu.be/slAazUuURCU  .- 



~*Β΄ Χαιρετισμοί στο Αρφαρά 10/3/2017 2ο  μέρος στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών από ιερέα Παππά- Μιχάλη Ε. Μπούρα :
 https://youtu.be/Stw7p_vjFfU .-

 


~**Χαιρετισμοί στο Αρφαρά 1ος  ψάλτης   Παναγιώτης Κουτσούτης από Άμφεια 10/3/2017:https://youtu.be/4Keb8pASCQE .-




~**   Χαιρετισμοί στη Παναγία μας  2ος  ψάλτης ΓιώργοςΔ. Μωραγιάννης  και  λίγα λόγια στην ομιλία του Παππά-Μιχάλη Ε. Μπούρα  10/3/2017:  https://youtu.be/kfVOw39QPgg .-   




~*Χαιρετισμοί στην Παναγία  μας  10/3/2017 2οι  Άγ  Θεόδωροι Αρφαρών: https://youtu.be/VCwOcBhCVVY .-
 
 


***   Τρίτο στην αύξηση επιβατών το αεροδρόμιο της Καλαμάτας στην Ελλάδα 
Την τρίτη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση επιβατών το 2μηνο του 2017, κατέγραψε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, σύμφωνα με τα πανελλαδικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Η αύξηση ξεπέρασε το  75% και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποδεικνύει για άλλη μια φορά τις μεγάλες προοπτικές του. Αυτό κάνει επιτακτικότερη την ανάγκη να προωθηθούν και ολοκληρωθούν τα έργα αναβάθμισής του και ασφάλειάς του.
Το δίμηνο  του 2017 στα αεροδρόμια της χώρας διακινήθηκαν 3,75 εκατ. επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση 7,2% σε σχέση με το 2016
  Πανελλαδικά στοιχεία
Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το δίμηνο του 2017 προκύπτουν τα εξής :
Ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών το δίμηνο του 2017 έφθασε τα 3.751.855 παρουσιάζοντας αύξηση 7,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016 όπου είχαν διακινηθεί 3.499.423 επιβάτες.
Συγκεκριμένα, οι διακινούμενοι επιβάτες είναι αυτό το δίμηνο  περισσότεροι κατά 252.432 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθε στις 38.298 (από τις οποίες 23.310 εσωτερικού και 14.988 εξωτερικού) παρουσιάζοντας οριακή μείωση 0,9 % (-3,6% στις πτήσεις εσωτερικού και +3,5% στις πτήσεις εξωτερικού), σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 38.665 πτήσεις.
  Αύξηση στη συνολική επιβατική κίνηση
Επίσης, από τα στατιστικά στοιχεία για τον Φεβρουάριο του 2017 προκύπτουν τα εξής :
Διακινήθηκαν στα ελληνικά αεροδρόμια 1.830.215 επιβάτες, η άνοδος συνολικά (-0,2% επιβάτες εσωτερικού και +12,6% επιβάτες εξωτερικού) έφτασε μεσοσταθμικά το + 5,4%.
Ενδεικτικά τα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Χανίων και Ρόδου σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ παρουσίασαν τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση για το μήνα Φεβρουάριο.
Ειδικότερα, από το αεροδρόμιο της Αθήνας διακινήθηκαν 1.122.420 επιβάτες, της Θεσσαλονίκης 357.502 επιβάτες, του Ηρακλείου 74.902 επιβάτες, των Χανίων  65.434 επιβάτες και της Ρόδου 51.910 επιβάτες.
  Αεροδρόμιο Καλαμάτας
Στα πρώτα αεροδρόμια που κατέγραψαν την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση επιβατών το 2μηνο του 2017, βρίσκεται αυτό της Καλαμάτας.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για το δίμηνο ( Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου ΄17 ), το αεροδρόμιο που είχε το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης διακίνησης επιβατών είναι το αεροδρόμιο της Πάρου με άνοδο 116,99%, ( διακίνησε 6.044 επιβάτες το δίμηνο του ΄17 έναντι 2.786 το αντίστοιχο διάστημα του ΄16).
Το αεροδρόμιο της Μυκόνου κατέγραψε άνοδο επιβατικής κίνησης 99,2%, (διακίνησε 22.175 επιβάτες έναντι 11.131 το περσινό διάστημα).
Αύξηση επιβατών κατά +75,4% είχε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, καθώς διακίνησε 3.055 επιβάτες το δίμηνο του 2017, έναντι 1.742 επιβατών που είχε διακινήσει το δίμηνο του 2016.  Β.Β.

***   To DNA των Πελοποννήσιων «μίλησε» 
Ήλθε η στιγμή ο Έλληνας ιστορικός Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος να δικαιωθεί και με τη «γλώσσα» του DNA. Το ποσοστό της σλαβικής καταγωγής των σύγχρονων Πελοποννήσιων κυμαίνεται από 0,2% έως 14,4%, σύμφωνα με μια νέα γενετική έρευνα επιστημόνων από την Ελλάδα και τη διασπορά.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ η μελέτη καταρρίπτει με γενετικά δεδομένα τη θεωρία του 1830 του Αυστριακού Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράιερ ότι, μετά από τις σλαβικές επιδρομές κατά τον Μεσαίωνα, ο ντόπιος ελληνικός πληθυσμός ουσιαστικά εξαφανίσθηκε και αντικαταστάθηκε τον 6ο αιώνα μ.Χ. σχεδόν πλήρως από σλαβικές φυλές, οι οποίες τελικά εξελληνίσθηκαν υπό την επιρροή και της Ορθόδοξης εκκλησίας.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή γενετικής Γιώργο Σταματογιαννόπουλο του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό περιοδικό ανθρώπινης γενετικής "European Journal of Human Genetics", ανέλυσαν δείγματα DNA από 241 ανθρώπους από όλη την Πελοπόννησο, οι περισσότεροι ηλικίας 70 έως 90 ετών (ο γηραιότερος 107 ετών), των οποίων οι παππούδες είχαν γεννηθεί μεταξύ 1860-1880.
 Σύμφωνα με την ανάλυση του γενετικού υλικού, υπάρχει σαφής διάκριση ανάμεσα στους πελοποννησιακούς και στους σημερινούς σλαβικούς πληθυσμούς, με ένα μικρό μόνο βαθμό εισροής γονιδίων από τους δεύτερους στους πρώτους.
 Αντίθετα, οι Πελοποννήσιοι φαίνεται πως έχουν σημαντικά μεγαλύτερη κοινή γενετική κληρονομιά με τους Γάλλους (39 έως 42%), τους Ισπανούς (53% έως 62%) και τους Ιταλούς (85% έως 96%), από ό,τι με τους Σλάβους (λιγότερο από 15%). Συνεπώς, σύμφωνα με τους ερευνητές, «οι Πελοποννήσιοι είναι γενετικά πολύ πιο διαφορετικοί από τους σλάβικούς πληθυσμούς και πολύ πιο όμοιοι με τους πληθυσμούς της Νότιας Ευρώπης».
Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι πρώτοι «μετανάστες» στην Πελοπόννησο έφθασαν από την Ανατολία περίπου το 9.000 π.Χ. Ακολούθησαν δύο βασικά μεταναστευτικά ρεύματα καθοριστικά για τον πολιτισμό, των Μυκηναίων και αργότερα των Ελλήνων Δωριέων. Οι επόμενες εισροές πληθυσμών πολύ αργότερα ήσαν σλαβικές. Υπήρξε μεν σλαβική μετανάστευση στην Πελοπόννησο, αλλά οι αριθμοί των Σλάβων μεταναστών ήσαν μικροί σε σχέση με των γηγενών, για να αφήσουν κάποιο καθοριστικό γενετικό αποτύπωμα.
Μεταξύ άλλων, η νέα μελέτη επιβεβαιώνει γενετικά ότι οι Μανιάτες και οι Τσάκωνες διαφέρουν από τους υπόλοιπους Πελοποννήσιους, αλλά και μεταξύ τους, ενώ καταρρίπτει οποιονδήποτε ισχυρισμό ότι έχουν σλαβική καταγωγή. Στη Βαθιά Μάνη και στη Νότια Τσακωνιά η σλαβική γενετική καταγωγή δεν ξεπερνά το 1%, ενώ η ιταλική κυμαίνεται μεταξύ 14% έως 25%.
Υπάρχουν εξάλλου γενετικές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στους κατοίκους της βόρειας και της νότιας Πελοποννήσου. Κορίνθιοι και Αργείοι εμφανίζουν την μεγαλύτερη γενετική συγγένεια.
Επίσης, οι Πελοποννήσιοι εν γένει είναι γενετικά πολύ κοντά στους Σικελούς και τους Ιταλούς (η επιβεβαίωση του «ούνα φάτσα-ούνα ράτσα»!). Οι τελευταίοι λειτουργούν ως γενετική «γέφυρα» ανάμεσα στους Πελοποννήσιους και σε άλλους Ευρωπαίους, όπως οι Ανδαλουσιάνοι της Ισπανίας και οι Γάλλοι. Οι Σλάβοι απέχουν γενετικά πολύ από τους Πελοποννήσιους, όπως και οι πληθυσμοί της Εγγύς Ανατολής.
Στην έρευνα συμμετείχαν επίσης οι Πέτρος Δρινέας και Φώτης Τσέτσος (Πανεπιστήμιο Πέρντιου ΗΠΑ-Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών), Περιστέρα Πάσχου (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης-Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής), Γιάννης Σταματογιαννόπουλος και Νικολέτα Ψαθά (Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον), Αθανάσιος Θεοδοσιάδης (Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Επιστημών Altius-Σιάτλ), Ευαγγελία Γιαννάκη και Νίκος Ζώγας (Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης-Αιματολογικό Τμήμα).

*** Κλίμα δήθεν ενότητας και αλληλεγγύης στην ομάδα της πλειοψηφίας της Δημοτική Αρχής 
  Ορκίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι στην Καλαμάτα
 Από τα καινούργια που προσπαθεί να πλασάρει η… εικονική πραγματικότητα που θέλουν κάποιοι να ζούμε είναι η αναφορά σε ψευδείς ειδήσεις (fake news). Από την πλευρά μας θα προσθέταμε στον παραπάνω όρο και τις ψευδείς φωτογραφίες. Είναι κάτι που αφορά, όχι μόνο στην ενημέρωση των πολιτών, αλλά και τη δημοκρατία.
Κι όλα αυτά, με αφορμή το… σόου που είχε στηθεί χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ανακοίνωσε τα ονόματα των έξι νέων αντιδημάρχων.
Εκεί είχε μαζευτεί σχεδόν το σύνολο της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας, το οποίο, σ’ ένα δήθεν κλίμα ενότητας και συναδελφοσύνης, αδημονούσε να ακούσει τα ονόματα των νέων αντιδημάρχων.
Και σημειώνουμε ότι επικρατούσε αυτή η ατμόσφαιρα, διότι γνωρίζουμε συμβάντα με αιτήματα δημοτικών συμβούλων και αντιδράσεις του δημάρχου, αλλά αν ήταν και κάποιος παρών στην αίθουσα, θα έβλεπε καθαρά τα δήθεν… χαμόγελα ενότητας.
Επανερχόμενοι στο ρεπορτάζ να αναφέρουμε ότι τα πρόσωπα που διάλεξε ο δήμαρχος είναι: ο Θανάσης Ηλιόπουλος, ο Παύλος Μπουζιάνης, ο Δημήτρης Δημόπουλος, η Παναγιώτα Ντίντα, ο Γιάννης Αδαμόπουλος και ο Θανάσης Βασιλόπουλος. Από τους έξι μόνο ο Γιάννης Αδαμόπουλος "κάθεται" για πρώτη φορά σε καρέκλα αντιδημάρχου.
Στη δήλωσή του ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους αντιδήμαρχους που αντικαταστάθηκαν, όπως και την πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Μ. Οικονομάκου, τονίζοντας ότι «έδωσαν στην πρώτη περίοδο τον καλύτερο εαυτό τους. Προφανώς θα μετέχουν στο έργο το δημοτικό. Θα αναλάβουν όλοι συγκεκριμένες αρμοδιότητες και αυτοί οι οποίοι θα αναλάβουν σήμερα ως αντιδήμαρχοι θα έχουν θητεία μέχρι τις 31 Αυγούστου 2018, οπότε θα συζητήσω πάλι με τα μέλη της πλειοψηφίας για το σχήμα εκείνο το οποίο θα οδηγήσει τη δημοτική παράταξη στην τελική ευθεία. Το κριτήριο είναι να δοθεί σε όλους η ευκαιρία της προσφοράς, και μάλιστα από πρωταγωνιστική θέση, και να κάνουμε το καλύτερο για το λαό της Καλαμάτας. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ όλοι οι μετέχοντες του συνδυασμού, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας να έχουν την ευκαιρία από μία θέση σημαντική να προσφέρουν στον καλαματιανό λαό και να δείξουν τις δυνατότητές τους».
Τέλος, ανακοίνωσε ότι την Κυριακή, που θα συνέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, θα ανακοινώσει και τους νέους προέδρους των νομικών προσώπων που ελέγχονται από το Δήμο (Φάρις, ΔΕΥΑΚ, Διοκλής, Αθλητικός Οργανισμός, Κεντρική Αγορά, Σύνδεσμος Ύδρευσης, Φιλαρμονική).
Απαντώντας σε ερώτηση, ο δήμαρχος επισήμανε ότι «όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας κάνουν χώρο και για τους άλλους. Αυτό σημαίνει συναδελφικότητα και κοινή προσπάθεια και ευγνωμονώ αυτούς οι οποίοι είχαν θητεία στην προηγούμενη περίοδο ως αντιδήμαρχοι, διότι βάζουν τα συμφέροντα της Καλαμάτας πάνω από τις όποιες φιλοδοξίες. Βεβαίως, εγώ τις φιλοδοξίες τις στηρίζω και χαίρομαι να έχουν οι συνεργάτες μου φιλοδοξίες».
  Οι νέοι ρόλοι
Αθανάσιος Ηλιόπουλος, αντιδήμαρχος Οικονομίας – Οικονομικών & Διοικητικών Θεμάτων.
Παναγιώτα Ντίντα, αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Θεμάτων. Δημήτρης Δημόπουλος, αντιδήμαρχος Υποδομών. Γιάννης Αδαμόπουλος, αντιδήμαρχος Συντήρησης Υποδομών & Δημοτικών Διαμερισμάτων.
Θανάσης Βασιλόπουλος, αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης & Αμαξοστασίου. Παύλος Μπουζιάνης, αντιδήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας & Αλληλεγγύης.
Με την ίδια απόφαση αναθέτει στον αντιδήμαρχο Παύλο Μπουζιάνη την αναπλήρωση του δημάρχου μέχρι 31/8/2017.
Αντιμισθία θα καταβάλλεται στους τέσσερις από τους έξι ορισθέντες αντιδημάρχους. Ο καθορισμός όσων θα λαμβάνουν αντιμισθία και το αντίστοιχο χρονικό διάστημα θα γίνουν με νεότερη απόφαση δημάρχου.
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** 48χρονος έσπαζε καταστήματα της Καλαμάτας στη σειρά… 
Την τζαμαρία από 3 καταστήματα έσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης ένας 48χρονος με σκοπό την κλοπή, ο οποίος συνελήφθη και χθες μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, προφυλακίσθηκε.
Αρχικά έσπασε την τζαμαρία χρωματοπωλείου στην οδό Μπουλούκου, αλλά έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή. Αμέσως μετά έσπασε την τζαμαρία κτηνιατρείου στην Αρτέμιδος και αφαίρεσε το κουτί της ταμειακής μηχανής, που όμως δεν περιείχε χρήματα.
Πριν οι αστυνομικοί σταματήσουν τη δράση του, έσπασε και την τζαμαρία καφετέριας στην οδό Μπιζανίου απ’ όπου πήρε το συρτάρι της ταμειακής μηχανής με το ποσό των 100 ευρώ.
Όταν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί επάνω του βρέθηκε μόνο το ποσό των 9,2 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε.
  Επιχείρηση
Στο μεταξύ, σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που έγινε σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 811 άτομα, εκ των οποίων τα 624 ήταν ημεδαποί και 187 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 629 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 115 άτομα, από τα οποία 79 ήταν ημεδαποί και 36 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 47 άτομα.
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν εννέα άτομα και ειδικότερα:
-          Τρείς ημεδαποί, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
-          Δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-          Τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 287 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και μία παράβαση για τροποποίηση των Όρων Αδείας Μουσικών Οργάνων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Β.Β.

***  Η…φυλλάδα του κ. Κωνσταντινέα 
Από το λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτη: φυλλάδα (η) 1. (παλαιότ.) φτηνό βιβλίο μικρού όγκου , που αποτελούσε λαϊκό ανάγνωσμα: "Η - του Μεγαλέξαντρου 2. (μειωτ) η χαμηλού επιπέδου εφημερίδα: μη δίνεις σημασία στο τι γράφει πάλι η -! 3. (συνεκδ) το προχειρογραμμένο σχολικό βοήθημα, το λυσάρι.
Με τον όρο "φυλλάδα" προσπάθησε, χθες το μεσημέρι, στη σύσκεψη στο Ιστορικό Δημαρχείο για το μέλλον του στρατοπέδου Καλαμάτας, να περιγράψει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, Πέτρος Κωνσταντινέας, τα δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το υπό συζήτηση θέμα.
Μάλλον, ο βουλευτής δεν ήξερε τι έλεγε. Γιατί φυσικά το να αποκαλείς μία από τις εφημερίδες που έγραψαν για το θέμα (όπως το "Θάρρος") με τον παραπάνω όρο, δεν το ανεχόμαστε. Ούτε η ιστορία της, αλλά ούτε και ο γράφων το σχόλιο.
Τέτοιου είδους εκφράσεις, μπορεί ο κ. Κωνσταντινέας να τις χρησιμοποιεί στα καφενεία (καφέ) που συχνάζει, αλλά, όχι όμως δημοσίως. Δεν το επιτρέπει ούτε η κουλτούρα και ο πολιτισμός της εφημερίδας, αλλά, ούτε και η ιστορία της παράταξης που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει ο κ. βουλευτής.   Α.Π. 

*** Εκδήλωση για τη μητρότητα την Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο 
Εκδήλωση για τα σύγχρονα δικαιώματα της γυναίκας στη μητρότητα, θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος για τα δικαιώματα της Γυναίκας την Κυριακή 12 Μάρτη στις 7.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας στην αίθουσα του 3ου ορόφου.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει :
Κεντρική ομιλία από την Ελένη Αλεξίου πρόεδρο του Δ.Σ του Συλλόγου
Παρέμβαση με θέμα : " Η μητρότητα στην εποχή της κρίσης" από την Βάσω Σεραφείμ ψυχολόγο και σύμβουλο εξαρτήσεων
Παρέμβαση με θέμα : " Η αξία της ψυχοσωματικής προετοιμασίας των νέων γονιών" από την Φωτεινή Πλάγου,  μαία πιστοποιημένη σύμβουλος ψυχοσωματικής προετοιμασίας νέων γονιών και μέλος του σωματείου προαγωγής του φυσικού τοκετού "ΕΥΤΟΚΙΑ".
Παρέμβαση θα γίνει και από την Βιβή Δάγκα μέλος του Δ.Σ της ΟΓΕ.

*** Ομολόγησε ο αστυνομικός τη δολοφονία του οδηγού ταξί 
Ομολόγησε ο 30χρονος ειδικός φρουρός ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία οδηγού ταξί στην Καστοριά. Ο αστυνομικός υπηρετούσε αποσπασμένος στην περιοχή. Η σύλληψη έγινε πριν μερικές ώρες.
Ο 30χρονος, ειδικός φρουρός, κατά την διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησε ότι σκότωσε τον 52χρονο ταξιτζή, με τον οποίο είχε διαφορές για προσωπικούς λόγους, αν και οι αστυνομικοί προσπαθούν να διευκρινίσουν το ακριβές κίνητρο.
Ο ειδικός φρουρός ο οποίος ανήκε στην ομάδα ΟΠΚΕ πιθανότατα επιβιβάστηκε στο ταξί του θύματος του, στο κέντρο της πολης.
Είναι δε αξιοσημείωτο πως συμμετείχε στις ολονύχτιες έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου.
Ο 30χρονος υπηρετούσε στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια ήταν αποσπασμένος στην Καστοριά. Κατείχε ένα 45ρι πιστόλι και μάλλον αυτό χρησιμοποίησε στη δολοφονία.
Τόσο το θύμα όσο και ο θύτης ήταν παντρεμένοι, ο ταξιτζής είχε και δύο ανήλικα αγόρια. Την κινητοποίηση της ΕΛΑΣ προκάλεσε η αγωνία της οικογένειάς του καθώς δεν μπορούσαν να τον βρουν και δεν λειτουργούσε το GPS του οχήματος του.
Ο 52χρονος οδηγός ταξί εντοπίστηκε νεκρός σε απόσταση 50 μέτρων από το όχημά του, με μια σφαίρα στον κρόταφο και μία στο στήθος, γύρω στις 20:00 την Παρασκευή το βράδυ στην ερημική περιοχή Νέας Λεύκης στην Καστοριά. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ερημικό σημείο, εκτός του επαρχιακού δρόμου Λεύκης -Κορομηλιάς, δίπλα στο ποτάμι.
Ο Ειδικός Φρουρός είχε πάρει μέρος στη συμπλοκή με τον Μαζιώτη
Ο ένστολος της ΟΠΚΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε λάβει μέρος στη συμπλοκή με το Νίκο Μαζιώτη στο κέντρο της Αθήνας όταν είχε τραυματιστεί ο τρομοκράτης. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως να είναι και αυτός που τον είχε τραυματίσει. thetoc.gr

*** Απολογείται την άλλη εβδομάδα ο 57χρονος που κατηγορείται πως τραυμάτισε με ρόπαλο συγχωριανό του 
Συνεχίσθηκε και χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας, η δίκη 57χρονου από την Αρεόπολη, ο οποίος κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία, εναντίον συγχωριανού του.
Ειδικότερα, κατηγορείται ότι το Μάιο του 2014 χτύπησε με ρόπαλο και τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι και το σώμα συγχωριανό του για μεταξύ τους διαφορές. Ο κατηγορούμενος αρνείται ότι είχε σχέση με το περιστατικό, αλλά, το θύμα έχει αναγνωρίσει και κατονομάσει τον κατηγορούμενο.
  Χτυπήματα με ρόπαλο
Οι διαφορές μεταξύ τους είχαν ξεκινήσει από μια αποθήκη του αγροτικού συνεταιρισμού που είχε μισθώσει ο κατηγορούμενος. Το θύμα ήταν μέλος του συγκεκριμένου Συνεταιρισμού και ο 57χρονος είχε κληθεί να παραδώσει την αποθήκη, καθώς δεν είχε καταβάλλει ενοίκια.
Στις 17 Μαΐου 2014, το θύμα στάθμευσε το αυτοκίνητό του δίπλα σε κατάστημα που διατηρούσε ο κατηγορούμενος, με αποτέλεσμα να τον απειλήσει ώστε να το απομακρύνει. Το θύμα προσέφυγε στον Εισαγγελέα, και δόθηκε εισαγγελική παραγγελία για συστάσεις σε βάρος του κατηγορούμενου.
Δύο ημέρες αργότερα και αργά το βράδυ, ο 57χρονος κατηγορείται ότι πήγε στην περιοχή που έμενε το θύμα και το πλησίασε την ώρα που άνοιγε την πόρτα του σπιτιού του. Με ένα ξύλινο ρόπαλο άρχισε να τον χτυπάει στο κεφάλι και το σώμα, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα, κυρίως στο κεφάλι.
  Μάρτυρες
Παρά το γεγονός ότι το θύμα τον έχει κατονομάσει, ο κατηγορούμενος εξακολουθεί να αρνείται ότι είναι ο δράστης της επίθεσης, προβάλλοντας ως ισχυρισμό ότι την ώρα της επίθεσης, μαζί με την κόρη του, είχαν πάει τη γυναίκα του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.
Χθες, μεταξύ άλλων, κατέθεσαν ο γαμπρός του κατηγορούμενου, βεβαιώνοντας ότι εκείνο το βράδυ ο 57χρονος βρισκόταν στο Νοσοκομείο, όπου είχε πάει τη γυναίκα του.
Οι δικηγόροι και των δύο πλευρών κάνουν λόγο για ψευδορκία μαρτύρων, ενώ η συνήγορος πολιτικής αγωγής, Δέσποινα Τσιλιβαράκη, ζήτησε από το δικαστήριο τη δίωξη μαρτύρων κατηγορίας για ψευδορκία.
Η χθεσινή διαδικασία διεκόπη αργά το μεσημέρι και θα συνεχισθεί στις 16 Μαρτίου με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης και την απολογία του κατηγορουμένου.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  «Το παν στη ζωή είναι το ΠΑΝ», του Ν. Σταυρόπουλου παρουσιάζεται απόψε 
Η παρουσίαση του βιβλίου «Το παν στη ζωή είναι το ΠΑΝ: Πίστης, Αγών, Νίκη», των εκδόσεων Όστρια, του γιατρού Νίκου Ι. Σταυρόπουλου, θα γίνει απόψε, στις 7.00 το απόγευμα.
Το βιβλίο θα παρουσιασθεί σε εκδήλωση που θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας (Αριστομένους 95) και θα μιλήσουν ο συγγραφέας, δημοσιογράφος, Ανδρέας Ανατολίτης και η ψυχολόγος, Γιώτα Παπαγεωργίου.
«Το παν στη ζωή είναι το ΠΑΝ», είναι ένα βιβλίο αφιέρωμα σε έναν άνθρωπο του μόχθου, που ζώντας μέσα σε δύσκολες καταστάσεις κατάφερε να σταθεί όρθιος. Αν και αγράμματος, πήρε τα μαθήματα που του δόθηκαν από τις δυσκολίες που συνάντησε, αλλά και τους ανθρώπους που συναναστράφηκε, και ανέπτυξε μια φιλοσοφία  ζωής, που ακολουθούσε κάθε στιγμή και που μέσα από συζητήσεις αλλά και παραδείγματα προσπάθησε να την μεταφέρει στο γιο του, για να τον βοηθήσει να πορευτεί πιο άνετα, έχοντας έναν μπούσουλα να στηριχθεί στη δική του ζωή.

***  Αυτές τις γυναίκες θέλω να τιμήσω… 
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καθιερώθηκε για την αναγνώριση της πολυδιάστατης προσφοράς της γυναίκας στην κοινωνία, αλλά κυρίως για τη μνημόνευση των διαχρονικών κατακτήσεων του γυναικείου φύλου και την ευαισθητοποίησή μας για τη σκληρή πραγματικότητα, που εξακολουθεί να βιώνει και σήμερα μια μερίδα γυναικών, με διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Στο διάστημα των 160 χρόνων που πέρασαν από το Μάρτη του 1857, που οι εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας διαδήλωναν στους δρόμους της Νέας Υόρκης, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μικρότερο ωράριο και ίσα μεροκάματα με τους άνδρες, οι γυναίκες δεν ήταν ποτέ απούσες από όλα τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα, είτε ήταν πόλεμος και αντίσταση είτε ειρήνη. Παρούσες στα μεγάλα και μικρά ζητήματα της καθημερινότητας, μέσα στην οικογένεια, στη δουλειά. Παντού η γυναικεία παρουσία ήταν και είναι αναντικατάστατη και μεγάλη.
Ταυτόχρονα, στο διάβα του χρόνου, με αγώνες δύσκολους και θυσίες, κατακτήθηκαν δικαιώματα που σήμερα απολαμβάνουμε και που για πολλές και πολλούς μοιάζουν αυτονόητα. Δικαίωμα στην εκπαίδευση, δικαίωμα ψήφου και ισότητα των φύλων, τουλάχιστον σε επίπεδο νομοθετικού πλαισίου, στα περισσότερα μέρη του κόσμου.
Αναμφίβολα, στα 160 χρόνια, έχουν γίνει μεγάλα βήματα προόδου στην ενδυνάμωση του ρόλου της γυναίκας στο κοινωνικό γίγνεσθαι και στην καταπολέμηση των διακρίσεων. Ωστόσο, προκαταλήψεις και στερεότυπα με βαθιές ρίζες στην κοινωνία δείχνουν την ανάγκη να σφυρηλατηθούν οι σχέσεις ισοτιμίας, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Γιατί η ίση μεταχείριση των ανθρώπων ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή, το χρώμα του δέρματός τους ή τη φυσική τους κατάσταση, τις θρησκευτικές τους ή άλλες πεποιθήσεις, το σεξουαλικό τους προσανατολισμό, δεν είναι ωραίες φράσεις για συνθήματα, για σχολικές εκθέσεις και για νεανικούς ρομαντισμούς. Η ίση μεταχείριση των ανθρώπων είναι πράξη, στην οποία πρέπει πρωτίστως να προβαίνει η ευνομούμενη και δίκαιη Πολιτεία. Να νομοθετεί με ενιαίους και σαφείς κανόνες, να εποπτεύει την εφαρμογή των κανόνων που νομοθέτησε και μέσα από την παιδεία και στοχευμένες δράσεις να διαπαιδαγωγούνται τα μέλη της κοινωνίας, έτσι που οι σχέσεις ισότητας μεταξύ των ανθρώπων να αποτελούν στάση ζωής, ως να μην είχαν ποτέ επιβληθεί με νόμο. Στο συνεχή αυτό αγώνα, εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες δίνουν καθημερινά, μικρές και μεγάλες μάχες, χωρίς να γνωρίζουν το χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή άλλες συμβάσεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου.
Εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες, που στις συνθήκες της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης πυκνώνουν τις τάξεις των ανέργων ή εργάζονται με «ευέλικτες» μορφές εργασίας, χωρίς να σταματούν ούτε στιγμή να στηρίζουν τη νέα μορφή της οικογένειας, που υποκατέστησε το κατεδαφισμένο από τις πολιτικές της λιτότητας κράτος πρόνοιας. Γυναίκες που πρέπει να φροντίζουν τους ηλικιωμένους και τα παιδιά. Να ενθαρρύνουν τα άνεργα μέλη της οικογένειας και στη δύσκολη καθημερινότητα να δίνουν κουράγιο και να εμπνέουν αισιοδοξία σε όλους. Να ζουν τη μιζέρια της δύσκολης συγκυρίας, αλλά να αρνούνται να συμβιβαστούν με αυτήν και να την αντιμάχονται με αξιοπρέπεια.
Γυναίκες με περίσσευμα ανθρωπιάς, που αγκάλιασαν και φρόντισαν σιωπηλά τους ανέστιους κατατρεγμένους του πολέμου.
Γυναίκες που καλούνται και σήμερα να αγωνιστούν για το δικαίωμά τους και το δικαίωμα των παιδιών τους στην εργασία και για την ανάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, που με δύσκολους αγώνες κατακτήθηκαν αλλά με ευκολία κατεδαφίστηκαν.
Αυτές τις ανώνυμες ηρωίδες γυναίκες θέλω να τιμήσω τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας και να υποκλιθώ μπροστά τους.
Της Παναγιώτας Κοζομπόλη – Αμανατίδη
Δικηγόρου - βουλευτή Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ

***  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ! ”Οι Έλληνες έστησαν τον άνθρωπο στα πόδια του” ...

~ To ευτυχές είναι πως οι ξένοι εξακολουθούν να θαυμάζουν την Αρχαία Ελλάδα. Το δυστυχές είναι πως οι σύγχρονοι Έλληνες δεν την θαυμάζουμε. Όποιος μιλάει για Πατρίδα, Αρχαία Ελλάδα και το Μεγαλείο αυτής θεωρείται Εθνικιστής, ρατσιστής και οπισθοδρομικός. Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε σε αυτή την χώρα πως η αρχαιολαγνεία δεν κάνει καλό. Πρέπει οι σύγχρονοι Έλληνες να μάθουμε για ποιο λόγο πρέπει να είμαστε περήφανοι για το Παρελθόν μας, να δούμε τι δεν κάναμε καλά στην πορεία και χάσαμε το επίπεδό μας και να φροντίσουμε να ανεβούμε επίπεδο ξανά. Διαβάστε άρθρο των New York Times για να δείτε πως μας βλέπουν οι ξένοι. Αν όχι όλοι, σίγουρα πολλοί από αυτούς.
«…Για χιλιάδες χρόνια παλαιότεροι πολιτισμοί, όπως αυτοί των Περσών, των Ασσυρίων, των Βαβυλώνιων, έβλεπαν τον άνθρωπο ως ένα απεχθές ον που σέρνονταν μπροστά σε θεότητες και δυνάστες. Οι ‘Έλληνες όμως, πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του. Τον δίδαξαν να είναι υπερήφανος…
Ο κόσμος είναι γεμάτος θαύματα, έλεγε ο Σοφοκλής, αλλά τίποτα δεν είναι πιο θαυμάσιο από τον άνθρωπο.
Οι Έλληνες έπεισαν τον άνθρωπο, όπως ο Περικλής το τοποθέτησε, ότι ήταν δικαιωματικά ο κάτοχος και ο κύριος του εαυτού του και δημιούργησαν νόμους για να περιφρουρήσουν τις προσωπικές του ελευθερίες.
Οι αρχαίοι Έλληνες ενθάρρυναν την περιέργεια που είχε ο άνθρωπος για τον εαυτόν του και για τον κόσμο που τον περιτριγύριζε, διακηρύττοντας μαζί με τον Σωκράτη ότι μια ζωή χωρίς έρευνα δεν αξίζει τον κόπο να την ζούμε.
Οι ‘Έλληνες πίστευαν στην τελειότητα σε όλα τα πράγματα, γιʼ αυτό μας κληροδότησαν την ομορφιά, που φτάνει από τον Παρθενώνα και τα ελληνικά αγάλματα, τις τραγωδίες του Αισχύλου, του Ευριπίδη και του Σοφοκλή, την ποίηση του Ησίοδου και του Ομήρου, μέχρι τα ζωγραφισμένα αγγεία ενός απλού νοικοκυριού. Χωρίς τους ‘Έλληνες μπορεί ποτέ να μην είχαμε αντιληφθεί τι είναι αυτοδιοίκηση.
Αλλά, πολύ περισσότερο ακόμα και από την γλώσσα μας, τους νόμους μας, τη λογική μας, τα πρότυπά μας της αλήθειας και της ομορφιάς, χρωστάμε σε αυτούς την βαθιά αίσθηση για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.
Από τους ‘Έλληνες μάθαμε να φιλοδοξούμε χωρίς περιορισμούς, να είμαστε, όπως είπε ο Αριστοτέλης, αθάνατοι μέχρι εκεί που μας είναι δυνατό…».  (The New York Times, Μάρτιος 1975).

***  AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VoiceNews! TΑ ΨΕΜΑΤΑ της AEGEAN και η ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΙΑ της...

~  O κακός χαμός γίνεται αυτή τη στιγμή στον Ελ. Βενιζέλο. Ο Κυριάκος Βελόπουλος μπορεί να είναι πολιτικό πρόσωπο, αλλά δεν ξεχνά πως πάνω από όλα είναι δημοσιογράφος.
Μας έστειλε λοιπόν αποκλειστικές φωτογραφίες-απόδειξη της τσαπατσουλιάς και των ψεμάτων της AEGEAN.

Όπως βλέπετε, με τη βροχή να πέφτει καταρρακτωδώς ο κόσμος επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο, όχι με φυσούνα αλλά με τα πόδια, εκτεθειμένος στις κάκιστες καιρικές συνθήκες.


Ο λόγος; το κόστος. Καλά διαβάσατε. Μία από τις πιο ακριβές αεροπορικές εταιρείες δε χρησιμοποιεί φυσούνα ή έστω κλειστή σκάλα για να μειώσει το κόστος.
Φυσικά ο κόσμος είναι έξαλλος και το προσωπικό προσπαθεί να τους ηρεμήσει.
Το αποκλειστικό όμως δε σταματά εδώ. Στις πρώτες θέσεις του αεροπλάνου βρίσκονταν ο Κ.Καραμανλής (ο νεώτερος) και ο Ν.Μηταράκης. Μαντέψτε τι έκαναν; Απολύτως τίποτα. Ούτε μία κουβέντα. Μόνο ο Κ.Βελόπουλος μαζί με τον κόσμο ‘εξεγέρθηκαν’ για την απαράδεκτη στάση της AEGEAN.

Φοβούνται τον κο Βασιλάκη, τον Ιδιοκτήτη της AEGEAN; Aν θυμηθούμε τις καλές σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με την αεροπορική εταιρεία…

***  ΕΜΦΥΛΙΟΣ στο ΣΥΡΙΖΑ! Ρίχνουν τον ΤΣΙΠΡΑ διότι είναι «ΑΜΕΡΙΜΝΟΣ»...

~  H ομιλία του κου Φίλη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. Ο τέως υπουργός Παιδείας άσκησε σφοδρότατη κριτική στην κυβέρνηση και είπε χαρακτηριστικά πως «μνημόνιο- αντιμνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει. Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση. Δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση. Το «εμείς και οι άλλοι» τελείωσε. Τελείωσε το εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι».
Λίγο αργότερα ο κ. Φίλης είπε «πώς είναι δυνατόν να καταπίνουμε την κάμηλο; Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ. Πώς θα ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; Πώς θα τα δώσουμε τα 2 δισ., όταν δίνουμε μάχη για τα 500 εκατ. της Φωτίου; Αυτό πού συζητήθηκε; Πού βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;»
Στη συνέχεια σημείωσε πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο εχθρός στη διαπραγμάτευση είναι πολύ ισχυρός. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε» θα πει κάποιος. Κάνουμε; Το αίμα που στάξαμε για το ασφαλιστικό ήταν αυτό και τελειώσαμε; Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου κλείσιμο της αξιολόγησης και θα φύγει το ΔΝΤ. Σταθείτε, ρε παιδιά! Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμησή μας. Κάκιστοι οι αντίπαλοι, αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι», σημείωσε.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του πρόσθεσε πως «το «ούτε ένα ευρώ μέτρα» το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε, αλλά το ακούν και οι Έλληνες. Επειδή λοιπόν μπορεί να συμβεί και να πάρουμε νέα μέτρα, θα μας το χρεώσουν οι αντίπαλοι», είπε και πρόσθεσε πως «δεν μπορεί η συμφωνία που θα έρθει  να έχει νομιμοποίηση μόνο της κυβέρνησης».
Τέλος, ο τέως υπουργός είπε πως «ο συγγενέστερος σύμμαχός μας -έστω και αν βρωμάει- είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό. Δεν είναι δυνατόν να απορρίπτουμε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τον ΔΟΛ».

***  ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ! Μυστική επιτροπή δραχμιστών στο Υπουργείο Οικονομίας ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ...

~  Κάτι περίεργο συμβαίνει στο Υπουργείο Οικονομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο Δημήτρης Παπαδηµητρίου συγκρότησε στο Υπουργείο Οικονομίας «Task Force» για την Ανάπτυξη µε πρόεδρο τον θεωρητικό του διπλού νοµίσµατος, ισχυρό άνδρα του Ινστιτούτου Levy και παλιό του γνώριμο, Jan Kregel.
Στην εν λόγω επιτροπή συµµετέχουν πρόσωπα που έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και παλιοί συνεργάτες του Γιάννη Βαρουφάκη. Τα μέλη μάλιστα της συγκεκριμένης επιτροπής δεσμεύονται µε ρήτρα εχεµύθειας και έχουν τη δυνατότητα με μία μόνο υπογραφή να πάρουν στα χέρια τους απόρρητα κρατικά στοιχεία.

***  Τουρκία! Αυτή είναι η αριθμητική δύναμη του στρατού της...

~   T  
Σύμφωνα με επίσημες ιστοσελίδες και δημοσιεύματα, οι αριθμοί των βασικών οπλικών συστημάτων του ξηράς εντυπωσιάζουν.
Ωστόσο, θα πρέπει να τονιστεί πως ειδικά στα τεθωρακισμένα άρματα μάχης, οχήματα μάχης και μεταφοράς στρατιωτών και έως ένα σημείο και στα ελικόπτερα οι αριθμοί που παρατίθενται είναι, σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές, που για προφανείς λόγους δεν έχουν υπολογίσει τις απώλειες σε Συρία και Κουρδιστάν τα τελευταία χρόνια.
Βαρέα τεθωρακισμένα άρματα μάχης: 2.445
Πιο αναλυτικά:
– 4 (για δοκιμές) Τεθωρακισμένα Τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής ALTAY
– 397 Τεθωρακισμένα άρματα μάχης Λέοπαρντ 1
– 354 Τεθωρακισμένα άρματα μάχης Λέοπαρντ 2
– 932 Τεθωρακισμένα άρματα μάχης Μ60
– 758 Τεθωρακισμένα άρματα μάχης Μ48
Θωρακισμένα οχήματα μάχης και μεταφοράς στρατιωτών: 10.241
– 2.249 Θωρακισμένα οχήματα μάχης ACV-15
– 370 Θωρακισμένα οχήματα μάχης Akrep
– 214 Θωρακισμένα οχήματα μάχης BTR-80
– 1480 Θωρακισμένα οχήματα μάχης Cobra
– 320+ Θωρακισμένα οχήματα μάχης Ejder
– 720+ Θωρακισμένα οχήματα μάχης Kirpi
– 3.507 Θωρακισμένα οχήματα μάχης M113
– 1.381 Θωρακισμένα οχήματα μάχης ZPT
 ~
Πυροβολικό: 2.928+
– 170 Όλμοι ACV-15
– 20 Πύραυλοι J-600T Yıldırım
– 72 Πύραυλοι MGM-140 ATACMS
– 340+ Αυτοκινούμενα πυροβόλα T-155 Fırtına
– 164 Αυτοκινούμενα πυροβόλα M44 (Σε εφεδρεία)
– 362 Αυτοκινούμενα πυροβόλα M52
– 36 Αυτοκινούμενα πυροβόλα M107
– 26 Αυτοκινούμενα πυροβόλα M108 (Προς απόσυρση)
– 1 (για αξιολόγηση) Αυτοκινούμενα πυροβόλα M109
– 219 Αυτοκινούμενα πυροβόλα M110
– 75 Ρυμουλκούμενα πυροβόλα M101
– 535 Ρυμουλκούμενα πυροβόλα M114
– 162 Ρυμουλκούμενα πυροβόλα M115
– (άγνωστος αριθμός) Ρυμουλκούμενα πυροβόλα M116
– 400 Ρυμουλκούμενα πυροβόλα Panter
– 12 Πολλαπλοί εκτοξευτές M270 MLRS
– 100+ Πολλαπλοί εκτοξευτές T-107
– 130+ Πολλαπλοί εκτοξευτές T-122 Sakarya
– 80 Πολλαπλοί εκτοξευτές T-300 Kasırga
– 24 Πολλαπλοί εκτοξευτές RA-7040
Ελικόπτερα: 376
– 22 Επιθετικά ελικόπτερα AH-1 Cobra
– 9 Επιθετικά ελικόπτερα AH-1 SuperCobra
– 21 Επιθετικά ελικόπτερα T-129 ATAK
– 28 Μεταφορικά ελικόπτερα AS532 Cougar
– 18 Μεταφορικά ελικόπτερα Mi-17
– 57 Μεταφορικά ελικόπτερα S-70 Black Hawk
– 135 Μεταφορικά ελικόπτερα UH-1 Iroquois
– 86 Μεταφορικά ελικόπτερα UH-60 Black Hawk        

***  BOMBA από το ΔΝΤ!  Νέο Δάνειο για την ΕΛΛΑΔΑ;..

~  Διαψεύδεται το τηλεγράφημα του Bloomberg από τη Γερμανία σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ είχε σκοπό να επανασυνδεθεί το ελληνικό πρόγραμμα με νέο δάνειο ύψους 3-6 δις δολαρίων. Η διάψευση ήρθε από το ίδιο το Ταμείο.
Εκπρόσωπος του ΔΝΤ απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων παρέπεμψε σε χθεσινή απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις στον δημοσιογράφο που υπογράφει το δημοσίευμα και σύμφωνα με την οποία δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση σε επίπεδο Εκτελεστικού Συμβούλιου του ΔΝΤ για χρηματοδοτική συνεισφορά προς την Ελλάδα.
Παράλληλα νέα παρέμβαση έκανε και ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του Ταμείου, Πόουλ Τόμσεν, ο οποίος επανέλαβε την πάγια θέση του ΔΝΤ ότι το χρέος είναι ξεκάθαρα μη βιώσιμο, τονίζοντας ότι καμία μεταρρύθμιση και προσπάθεια από την Αθήνα δεν θα έχει αποτέλεσμα χωρίς κάποιου είδους αναδιάρθρωση χρέους από την ευρωπαϊκή πλευρά. Πρόσθεσε δε, ότι, αντίστοιχα, καμία ελάφρυνση δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα, χωρίς ισχυρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Ερωτηθείς για τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και το αν θα υπάρχουν επιπτώσεις στην ανάπτυξη της Ελλάδας, επισήμανε ότι «κάποιος θα μπορούσε να βάλει χαμηλότερους στόχους. Η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους συμφώνησαν στο 3,5%. Φυσικά θα έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη για ένα διάστημα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία».
Κοινώς τι μας λέει το ΔΝΤ; Μας λέει πως είμαστε καταδικασμένοι…

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΟΣ! 4 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ θα ΕΛΕΓΧΟΥΝ την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ! Το ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ...

~   Πάντα είχα την απορία γιατί τον Ιούλιο του 2015 η κυβέρνηση "έδωσε" τον αγροτικό τομέα. Το ρεπορτάζ με οδηγούσε στη μελέτη της McKinsey, αλλά και τη μελέτη της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ. Οι εμπορικοί μας ακόλουθοι στις πρεσβείες θεωρούν πως το επόμενο succes story για την Ελλάδα, είναι η αντιγραφή του μοντέλου της Ιταλίας. Δηλαδή μπορούμε να εξάγουμε ελληνικό γιαούρτι τώρα που έχει γίνει της μόδας και κάνει θραύση στις δυτικές αγορές, αλλά όχι με ελληνικό γάλα, αγελαδινό, αυτό είναι πλέον ακριβό, όπως εκτοξεύθηκε το κόστος παραγωγής παντού στα χρόνια των μνημονίων, αλλά με εισαγόμενο φθηνό, από γειτονικές βαλκανικές χώρες, ή ακόμη και από την Αυστρία, όπου αρμέγεται το βράδυ και το μεθεπόμενο πρωί είναι στην πόρτα του ελληνικού εργοστασίοιυ, με 33 λεπτά το κιλό, όταν το κόστος στον Έλληνα αγελαδοτρόφο είναι 38 λεπτά! Αποκτούμε λοιπόν ελληνικό branding, άρα καιρός να το εκμταλλευτούμε με τη βιομηχανοποίηση της γεωργίας.. Κι όσο για τους Έλληνες γεωργούς και κτηνοτρόφου, ας πρόσεχαν , ας είχαν φροντίσει να συνεταιριστούν σωστά και να αναλάβουν αυτοί το ρόλο της.. ιδιωτικής βιομηχανίας τροφίμων.
 Έτσι δεν κάνουν και οι Ιταλοί, παίρνουν το θεσσαλικό σιμιγδάλι και φτιάχνουνε σπαγγέτι ή το ελληνικό λάδι και το συσκευάζουν σε ωραία μπουκαλάκια, ενώ οι Ισπανοί μας πήραν και την πανάρχαια ποικιλία της κορωνέϊκης λαδοελιάς, την πατεντάρισαν, την εξέλιξαν και την παρουσιάζουν και σε κοντή ελιά...Μόνο που σε Ιταλία και Ισπανία, οι συνεταιρισμοί καθορίζουν την παραγωγή και την κουλτούρα της διατροφής και για αυτό διατηρούν κάποιες προδιαγραφές κι έχουν και σημαντική εγχώρια αγροτο-κτηνοτροφική παραγωγή, όχι για "βιτρίνα", αλλά ως παραγωγή αιχμής...
  Ετσι θα γίνει και με τη φέτα, αφού θα αντικαθίσταται το ελληνικό πρόβειο γάλα, από Βουλγάρικο ή Ρουμάνικο. Ήδη αυτά γίνονται από τις μεγάλες εταιρείες, που λόγω του ανταγωνισμού οδηγούνται σε αθρόες εισαγωγές, όχι μόνο φρέσκου - νωπού γαλακτος αλλά και σκονόγαλα. Έτσι εξηγείται πως φθάνει να πουλιέται ελληνική φέτα στα 5,5 ευρώ το κιλό στα Γερμανικά σούπερ- μάρκετ, όταν το κόστος της δεν μπορεί να πέσει κάτω από τα 6 ευρώ, αν φτιάχνεται με 4,5 κιλά πρόβειο γάλα, προς 1 ευρώ το λίτρο στον παραγωγό.Φέτα η οποία υποτίθεται ότι είναι  ακόμη ΠΟΠ, με γεωγραφική προέλευση, αλλά σε λίγα χρόνια θα πάψει, με "δούρειο ίππο" τη συμφωνία της Ε.Ε. με τον Καναδά, αν δεν μας ζητήσουν - που το κάνουν ήδη - τα royalties οι Βούλγαροι...
 Άρα η ελληνική γεωργία του ποιοτικού του διαφορετικού, με προστιθέμενη αξία, του ντελικάτέσεν, είναι η μόνη που μπορεί να επιβιώσει κι αυτή όμως δεν μπορεί να απασχολήσει το σύνολο του ενεργού αγροτικού πληθυσμού της χώρας, πόσο μάλλον όταν τις εξαγωγές θα τις ελέγχουν άλλοι, ενώ ο φτωχοποιημένος Έλληνας καταναλωτής δεν θα μπορεί να τα υποστηρίξει...
 Το σχέδιο είναι λοιπόν αγροτοεργάτες σε 4 εταιρίες και μία εθνική εταιρία εξαγωγών, όχι ποικιλία, όχι μεράκι και παράδοση στην διατροφή, όχι οικογενειακές εκμεταλλέυσεις και πολυκαλλιέργειες, όπως στις υπόλοιπες αναπτυγμένες κια στον αγροτικό τομέα ευρωπαϊκές χώρες.. Έτσι εξηγείται πως γινόμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης χωρίς αγροτικό ρεύμα και πετρέλαιο και με φορολόγηση επιδοτήσεων, αλλά και εισοδημάτων γεωργικών από το πρώτο ευρώ, χωρίς αφορολόγητο, όπως ισχύει σε άλλες πιο φτωχές από την Ελλάδα χώρες της Ευρώπης. Θέλεις αφορολόγητο γίνε υπάλληλος - αγρότης, υπάλληλος- γιατρός, δικηγόρος, μηχανικός. Δείτε και το παρακάτω αποκαλυπτικό άρθρο και θα καταλάβετε:
Το σχέδιο της McKinsey που μιλά για 4 αγροτικές εταιρίες στη χώρα ψηφίστηκε στο Eurogroup το Μάη του 2014
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ :Πως 4 εταιρείες θα ελέγχουν την αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα
 "Με απόφαση Eurogrop και με πρωταγωνιστές από την Ελληνική πλευρά τον σημερινό πρόεδρο της ΤτΕ και τότε υπουργό οικονομικών και τον συνήθη ύποπτο, Γερμανό Υπουργό οικονομικών και πρόεδρο της Γερμανικής τράπεζας WfW Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σε εννέα χρόνια από τώρα θα υπάρχουν μόνο τέσσερις εταιρείες, που θα αναλαμβάνουν την καλλιέργεια, παραγωγή, επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων, τα οποία θα διοχετεύουν σε μία μόνο εταιρεία, με σκοπό να τα εξάγει, εξουδετερώνοντας κάθε παραγωγό ή αγρότη.
Η σχετική μελέτη,  εγκρίθηκε στο Eurogroup της 5ης Μαΐου 2014, με υπουργό τον Γιάννη Στουρνάρα.
Για την υλοποίηση του σχεδίου, θα αντληθούν κεφάλαια από το ΕΣΠΑ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, στο οποίο θα συμμετάσχει και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW.
Η Γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW, με πρόεδρο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ :Πως 4 εταιρείες θα ελέγχουν την αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα
Πριν λίγο καιρό οι παραγωγοί των λαϊκών απήργησαν. Κάθε φορά, που ένας κλάδος αντιδρά, θεωρείται, ότι το κάνει για να μη χάσει τη βολή του. Έτσι επικρατεί ο απαραίτητος για τη διακυβέρνηση των Ελλήνων εσωτερικός διχασμός. «Αιτία της απεργίας δεν ήταν μόνο οι θέσεις στις λαϊκές, όπως όλα τα συστημικά Μέσα δείξανε», εξηγεί ο Λεωνίδας, παραγωγός που πουλάει τα προϊόντα του σε λαϊκές της Αθήνας, «αλλά η εξαφάνιση των παραγωγών», προσθέτει.
«Mέχρι τις αρχές του ‘90, όταν έβγαινες από σταθμούς του ΗΣΑΠ ή του Μετρό, έβλεπες κάποιους πλανόδιους πωλητές, που είχαν στους πάγκους διάφορα φρούτα. Αυτοί εξαφανίστηκαν. Τώρα μάλλον θέλουν να κάνουν το ίδιο.
Αυτή τη φορά όμως τον έλεγχο θα έχουν μεγάλες αλυσίδες, για παράδειγμα... αρτοποιείων ή σούπερ - μάρκετ. Όποιος ελέγχει τα δίκτυα διανομής και πώλησηεελέγχει κια το παιχνίδι της διατροφής στη χώρα. Ούτως ή άλλως όλο και περισσότερες αλυσίδες τέτοιων ξεφυτρώνουν κοντά σε σταθμούς του ηλεκτρικού ή του μετρό, γιατί να μην επεκταθούν και στον τομέα αυτό; Και ποιος θα τους ελέγχει εκείνους; Εμάς τους «μικρούς» εύκολα μας γραπώνουν και μας «βγάζουν απ τη μέση», διαπιστώνει εξαγριωμένος ο Λεωνίδας. «Αυτοί θέλουν να μας εξοντώσουν», φωνάζουν κι άλλοι παραγωγοί σε διπλανούς πάγκους, που άκουσαν τη συζήτηση. Εν ολίγοις «λαϊκές στο στόχαστρο», είναι το πόρισμα των παραγωγών.
Είναι όμως μόνο οι λαϊκές; Ή το σχέδιο είναι μεγαλύτερων βλέψεων από ό,τι θα μπορούσαμε να φανταστούμε; Προφανώς το σχέδιο περιλαμβάνει κια τους αγρότες κια κτηνοτρόφους εν γένει. Για αυτό διαμαρτύρονται επί 30 μέρες στα μπλόκα. Το κατάλαβαν ότι πρόκειται για ποργανωμένο σχέδιο. και στο τέλος θα υπάρχει πάντα κια μία πολυεθνική με γενετικά τροποιημένους σπόρους, για να γίνει λήρης η παράδοση. Δεν υπήρξε χώρα που να πέρασε το ΔΝΤ και να μην έφερε ως προίκα τις εταιρείες βιοτεχνολογίας για τον έλεγχο των σπόρων της ζωής.
Το μεγαλόπνοο σχέδιο και ο δρόμος για την "Ανάπτυξη" στα χέρια τεσσάρων εταιρειών
Στο Eurogroup της 5ης Μαΐου ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, πέραν της διαπραγμάτευσης του χρέους πήγε εφοδιασμένος με έναν οδηγό ανάπτυξης για την Ελλάδα με άξονα τα επόμενα 10 χρόνια!
Το σχέδιο βασίστηκε στη μελέτη "Greece 20/20" της εταιρείας McKinsey (του 2012 με χρηματοδότες τον ΣΕΒ και την Εθνική Τράπεζα) καθώς και σε μελέτη του ΙΟΒΕ ( ο ΙΟΒΕ είχε επί της ουσίας στηρίξει κια τη μελέτη της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ).
Μάλιστα ένας τετρασέλιδος οδηγός του σχεδίου αυτού παρουσιάστηκε κατά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Πάνο Τσακλόγλου, ενώ για την υλοποίησή του τα κεφάλαια θα αντληθούν από το ΕΣΠΑ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, στο οποίο θα συμμετάσχει και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW.
Η KfW (δια του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Λ.Κ. ΦΟΥΝΚΕ) υπέγραψε τη συμμετοχή της στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο για τον σκοπό αυτό μαζί με τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και τον τότε υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη στις 23 Απριλίου 2014. «Στόχος η ενοικίαση κενής-αδρανούς δημόσιας γης σε τέσσερις μεγάλες εταιρείες προκειμένου να εγκαταστήσουν μονάδες για παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή προϊόντων βασισμένες πάντα σε νέες μεθόδους. Έτσι και η εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας θα επιτευχθεί και η Ελλάδα δίνοντας σημασία στη μαζική παραγωγή προϊόντων με τη χρήση της εξελιγμένης τεχνολογίας θα αναδειχθεί σε μεγάλη εξαγωγική δύναμη».
Φυσικά αναφέρεται και στην παροχή κινήτρων στους παραγωγούς για να εξάγουν τα προϊόντα τους, καλύτερη εκπαίδευση στον τομέα της γεωργίας, αλλά και τη θέσπιση βελτιωμένου συστήματος πιστοποίησης των προϊόντων των παραγωγών.
Τα ερωτήματα που εγείρονται Έστω ότι τίθεται σε εφαρμογή:
Α) Ποιος θα δίνει στις τέσσερις μεγάλες εταιρείες που θα ασχοληθούν την πιστοποίηση; Ποιος θα τις ελέγχει; Και κυρίως... ποιοι θα είναι οι ιδιοκτήτες αυτών των εταιρειών;
Β) Οι αγρότες θα παράγουν και οι τέσσερις εταιρείες θα αγοράζουν για επεξεργασία τα προϊόντα. Πώς θα εξασφαλιστεί, ότι οι παραγωγοί δε θα θιγούν πωλώντας για ένα κομμάτι ψωμί τη σοδειά τους, όταν οι τέσσερις θα διαμορφώνουν τις τιμές μεταξύ τους δημιουργώντας συνθήκες μονοπωλίου;
Εκ των πραγμάτων εάν επιτρέπεται μόνο σε τέσσερις εταιρείες η εξαγωγή των προϊόντων, ένας παραγωγός, που μόνος του καλλιεργεί και εξάγει τα τρόφιμα, δε θα έχει άλλη επιλογή παρά να αποταθεί σε αυτές.
Τα τελευταία χρόνια πολλοί νέοι άνθρωποι στράφηκαν στη γη, έκαναν συνεταιρισμούς, καλλιεργούν κρόκο, σπαράγγια, ελιές, παράγουν παραδοσιακά προϊόντα, όπως χυλοπίτες, ελαιόλαδο και παράγωγα των ελιών, και πλήθος άλλων τροφίμων, τα οποία και εξάγουν, παρουσιάζουν σε εκθέσεις διατροφής στο εξωτερικό.
Όταν όμως τέσσερις θα καθορίζουν τις τιμές εξαγωγής, οι άνθρωποι αυτοί, μόνοι τους, δε θα μπορούν να σταθούν σε μια αχανή αγορά.
Την ίδια στιγμή οι εν λόγω εταιρείες θα μπορούσαν να αναλάβουν αποκλειστικά την παραγωγή προϊόντων εξαλείφοντας έτσι και τη γεωργία, εκτός κι αν αυτή πραγματοποιείται μόνο στο πλαίσιο των δικών τους παραγωγικών αναγκών.
Ο κάθε παραγωγός αντί να πουλάει αντί πινακίου φακής τη σοδειά του, θα πηγαίνει κατ ευθείαν σε αυτές να εργαστεί. Και η γεωργία, ως βασικός πυλώνας της ελληνικής ανάπτυξης θα λάβει μορφή βιομηχανίας.
Όμως ο απλός πολίτης, που σκέφτεται τη γη ως το μόνο σίγουρο μέσο εξασφάλισης των προς το ζην; Απλώς ξεχνάει αυτή την επιλογή. Ένα ερώτημα ακόμη: Καλύτερη εκπαίδευση στον τομέα της γεωργίας:
Αυτό σημαίνει, ότι θα εκπαιδεύονται οι γεωργοί να χρησιμοποιούν μεταλλαγμένα, επειδή κοστίζουν λιγότερο και παράλληλα έτσι επιτυγχάνεται μαζικότερη παραγωγή; Η ποιότητα, η θρεπτική αξία των τροφίμων θυσία στον βωμό του κέρδους!
Μία εταιρεία διαχείρισης της διανομής και αποθήκευσης Στη συνέχεια κάνει λόγο για μια μόνο δημόσια ή ιδιωτική εταιρεία (και εδώ γεννάται βέβαια το ερώτημα σε ποιον θα ανήκει), την Εταιρεία Ελληνικών Τροφίμων (Greek Food Company), που μεταξύ άλλων:
Α) Θα καθορίζει το δίκτυο των παραγωγικών μονάδων και θα αποτελεί δεξαμενή τροφίμων προς εξαγωγή...
Β) Θα διαχειρίζεται τη διανομή και αποθήκευση των προϊόντων εντός της χώρας»... Δηλαδή αυτά που θα παράγουν οι τέσσερις μόνο εταιρείες παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων, θα πηγαίνουν στη μία μόνο εταιρεία, από όπου θα προγραμματίζεται η διανομή.
Ποιος όμως θα διασφαλίζει, ότι θα καταμετρώνται σωστά οι εσωτερικές ανάγκες κατανάλωσης, και ότι δε θα κρατούν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής για να το εξάγουν δημιουργώντας ελλείψεις σε προϊόντα, που τώρα αυτονόητα υπάρχουν στο καθημερινό τραπέζι μας; Κάτι αντίστοιχο είχαν κατά νου και με το παράλληλο εμπόριο φαρμάκων, αλλά οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες εξάγουν το μεγαλύτερο ποσοστό, με αποτέλεσμα να λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων σωρεία φαρμάκων, όπως εξηγούν και οι φαρμακοποιοί, που ζητούν ξανά και ξανά την παύση του παράλληλου εμπορίου.
Οι υπογραφές μπήκαν! Βασικός άξονας υλοποίησης η προαναφερθείσα μελέτη. Πρόκειται για προγράμματα, που θα πραγματοποιηθούν! Όχι για θεωρίες συνωμοσίας!"
 Αυτός λοιπόν είναι ο σχεδιασμός κι ο στόχος είναι οι αγρότες να είναι υπερχρεωμένοι με τις δυσβάστακτες εισφορές, μέχρι να καταλάβουν ότι το μέλλον τους οδηγεί  να είναι υπάλληλοι γης στα χωράφια τους που θα έχουν περάσει στις 4 αυτές εταιρείες...
thessaliatv

*** TON ΤΡΑΜΠ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ! Τον ΤΡΑΜΠ! Τους στέλνει σπίτια τους...



























~ O    Αμερικανός Υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς ζήτησε τις παραιτήσεις των 46 επικεφαλής ομοσπονδιακών εισαγγελέων που είχε διορίσει ο Μπάρακ Ομπάμα.
Ο Τζεφ Σέσιονς τους ζήτησε να παραιτηθούν, «προκειμένου να διασφαλιστεί μια ομοιογενής μετάβαση», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο. Ανάμεσα σε αυτούς τους εισαγγελείς είναι και εκείνος του Μανχάταν, Πριτ Μπαράρα, σύμφωνα με τους New York Times, ο οποίος αναμενόταν να παραμείνει στη θέση του. Ο Μπαράρα είχε συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν από την ορκωμοσία του και ο τότε νεοεκλεγείς πρόεδρος του είχε ζητήσει να παραμείνει.
Αξίζει να τονιστεί πως από το γραφείο του Μπαράρα περνούν μερικές από κρισιμότερες υποθέσεις του ομοσπονδιακού δικαστικού συστήματος. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο μία νέα αμερικανική διοίκηση να αντικαθιστά τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς. Στην προκειμένη περίπτωση όμως προκάλεσε έκπληξη η ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ, αλλά και ο αριθμός των εισαγγελέων που κλήθηκαν να παραιτηθούν.

***  ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΤΕΛΟΣ!Το λένε οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ...

~  Tο γνωστό περιοδικό Der Spiegel αναφέρεται στο σημερινό του τεύχος για το ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρώπης με έξοδο της Γαλλίας, της Ολλανδίας ή και της Ιταλίας.
«Το φαινόμενο είναι παράδοξο» τονίζει. «Ενώ οικονομικά η ευρωζώνη εμφανίζεται τόσο σταθερή όσο ποτέ άλλοτε από το ξέσπασμα της κρίσης, το 2017 θα μπορούσε να γίνει η χρονιά διάλυσης της ευρωζώνης. Οι λόγοι αυτή την φορά δεν είναι οικονομικοί, αλλά πολιτικοί».
Το άρθρο περιγράφει τρία σενάρια, το Nexit, το Frexit και το Itexit.
«Ενδεχόμενη έξοδος της Ολλανδίας από το ευρώ δεν θα προκαλούσε οικονομική κατάρρευση, τους κραδασμούς θα μπορούσαν να απορροφήσουν οι υπόλοιπες χώρες, αλλά θα ήταν μια λυπηρή εξέλιξη, κυρίως για τη γερμανική κυβέρνηση», παρατηρεί ο Γερμανός δημοσιογράφος περιγράφοντας όλα τα ενδεχόμενα, κυρίως στον τομέα του εμπορίου, καθώς η Ολλανδία εξάγει περισσότερα προϊόντα από όσα εισάγει.
Διαφορετικές οι προοπτικές ενός Frexit. «Μετά από τυχόν έξοδο της Γαλλίας δεν θα μπορούσε να επιζήσει το ευρώ. Θα ήταν ο θάνατος, ακόμη και οι χώρες της νότιας Ευρώπης θα έπρεπε να εγκαταλείψουν το κοινό νόμισμα για να μην παρασυρθούν στη δίνη μιας υποτίμησης.
Έξοδος της Ιταλίας φαίνεται ως ένα πιο πιθανό ενδεχόμενο. Βραχυπρόθεσμα θα ήταν καλύτερα για τους Ιταλούς ... αλλά για τους επενδυτές η επιστροφή στη λίρα θα ήταν μια κρατική χρεοκοπία», επισημαίνεται στο άρθρο.
«Πιθανότητες για τα τρία exit;.... Η πολιτική κάστα στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο καλό είναι να προετοιμάζονται, διότι ένας απαισιόδοξος είναι ένας αισιόδοξος με εμπειρία».

*** ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Μόνο η ΕΛΛΑΔΑ θα ΣΩΘΕΙ από το ΚΑΚΟ που ΕΡΧΕΤΑΙ...

~   Μελέτη του National Geographic προκαλεί τρόμο στον Πλανήτη, αλλά παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα εάν οι πάγοι λιώσουν τότε η Ελλάδα θα σωθεί, με μικρές απώλειες, όπως υποστηρίζει το έγκριτο περιοδικό.
Όλα τα υπόλοιπα μέρη του πλανήτη θα βυθιστούν, ως μία νέα Ατλαντίδα. Όλα αυτά, όχι τώρα αλλά σε 5000 χρόνια, όπως υποστηρίζει η μελέτη η οποία παραθέτει αναλυτικότερα πως η Ευρώπη θα θυμίζει Βενετία, ενώ στην Αμερική θα χαθεί το σύνολο της Ανατολικής Ακτής και το Σαν Φρανσίσκο θα γίνει σύμπλεγμα νησιών.
Η Ελλάδα παρά το μικρό της μέγεθος θα έχει μεγάλη επιτυχία επιβίωσης, αυτό γιατί το μόνο που θα χαθεί είναι ένα κομμάτι της Θεσσαλονίκης και του Έβρου, μερικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ένα μικρό κομμάτι της Κρήτης.

***  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Η Τουρκία ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ την Ημαθία...

~  Η Τουρκία βλέποντας το Ελληνικό κράτος να αδιαφορεί για το "χέρι" που βάζει το Τουρκικό προξενείο στην Θράκη, αποφάσισε να «βάλει χέρι» ακόμη πιο μέσα στην Ελλάδα. Τώρα ξεκίνησε να έχει διεκδικήσεις και στην... Ημαθία!
Με πρόσχημα κάποιους μεταφερόμενους μουσουλμάνους στην περιοχή, και χωρίς πραγματική ύπαρξη μειονότητος, στήθηκε παράνομα ένας λατρευτικός χώρος στον οποίο γινόντουσαν «μαθήματα Κορανίου».
Μετά από εντολή της αστυνομίας, στις 17 Φεβρουαρίου, έκλεισε. Τα μαθήματα διενεργούσε ένας "σύλλογος Μουσουλμάνων Βέροιας" επί δύο χρόνια, χωρίς, όμως, άδεια.
Ο πρόεδρος του συλλόγου ζήτησε την παρέμβαση των μουσουλμάνων βουλευτών στην Ελλάδα, για να επαναλειτουργήσει ο χώρος, ενώ το τουρκόφωνο κόμμα DEB, που παίρνει εντολές από το βαθύ κράτος στην Άγκυρα, έβγαλε σχετική ανακοίνωση στην όποια γράφει:
«Μαθαίνουμε πως με εντολή από την Αστυνομία έκλεισε στην Αλεξάνδρεια της Ημαθίας το μεστζίτ που είχε ιδρυθεί εκεί εντός συλλόγου και βάσει του καταστατικού, από μέλη της τουρκικής μειονότητας Δ. Θράκης που έχουν μεταναστεύσει εκεί από τη Δ. Θράκη ένεκα οικονομικών λόγων. Το να ανοίγει ένα μεστζίτ και να εκπληρώνονται εκεί τα λατρευτικά καθήκοντα και να διδάσκεται το Κοράνι, πέρα από μειονοτικό δικαίωμα είναι και ένα ανθρώπινο δικαίωμα. Ως κόμμα DEB καταγγέλλουμε αυτή την μεσαιωνική πρακτική σε βάρος αυτών των ανθρώπων και ζητάμε επειγόντως να αποδοθούν στον Σύλλογο Μουσουλμάνων Ημαθίας τα δικαιώματα να ανοίγουν ένα μεστζίτ (που είναι μειονοτικό και ανθρώπινο δικαίωμα) αλλά και το δικαίωμα στην λατρεία. Δεν αποδεχόμαστε ποτέ την κρατική χείρα πάνω στις θρησκευτικές μας ελευθερίες…».
Ως πότε το κράτος των Αθηνών θα κλείνει τα μάτια στην Τουρκική επεκτατική πολιτική; Τα πράγματα γίνονται, συνεχώς, όλο και πιο επικίνδυνα στην Βόρεια Ελλάδα...

*** ΑΣΤΡΑΨΕ και ΒΡΟΝΤΗΞΕ!  Κατά ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ και ΠΑΠΙΣΜΟΥ ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Άστραψε και βρόντηξε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς στην εγκύκλιό του για την Κυριακή της Ορθοδοξίας.
Κατακεραύνωσε τον οικουμενισμό, τον Παπισμό, και τάχθηκε κατά των συμπροσευχών με τους αιρετικούς.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν, μάλιστα, η σκληρή απάντηση του Παπικού Αρχιεπισκόπου Νάξου Νικολάου, ο οποίος απογοητευμένος έκανε λόγο για ομιλία που «προσβάλλει τον Χριστιανισμό».
Δείτε και διαβάστε εδώ, όλη την εγκύκλιο του Μητροπολίτου Κοσμά, στην οποία μίλησε περί πολέμου κατά της Ελλάδος και την Ορθοδοξίας από την παγκοσμιοποίηση και τον οικουμενισμό:
VIDEO : Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.ΚΟΣΜΑΣ , https://youtu.be/-BiLEDY8Lc0  .-
~   Η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιότατου κ. Κοσμά είναι η ακόλουθη:
«Πρώτη Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής σήμερα, αγαπητοί πατέρες και αδελφοί, Κυριακή της Ορθοδοξίας! Εορτή της μεγάλης μας μητέρας, της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας! Ημέρα γεμάτη δόξα, μεγαλείο και χαρά πνευματική. Ημέρα αναμνήσεως αγώνων και θριάμβων της πίστεώς μας. Ημέρα που φέρνει στο νου μας, την ηρωική και αγία αντίστασι των πιστών ορθοδόξων χριστιανών όλων των αιώνων, έναντι των δυνάμεων του σκότους και της πλάνης.
Αυτή την μεγάλη ημέρα θα ήθελα ως πνευματικός σας πατέρας να υπενθυμίσω στην αγάπη σας κάποιες αλήθειες, βασικές και σωτήριες, τις οποίες πολλοί σήμερα αγωνίζονται να αμβλύνουν, προκαλώντας σε εμάς σύγχυσι, με αποτέλεσμα να κινδυνεύη να ματαιωθή και αυτή ακόμη η σωτηρία μας.
Πρώτα να υπογραμμίσω ότι την Εκκλησία την αποτελούν η κεφαλή της, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και όλοι οι χριστιανοί, όσοι ορθοδόξως βαπτίστηκαν στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου Τριάδος. Οι χριστιανοί, που συνέρχονται κατά τόπους, προσφέρουν στον Θεό δια των κανονικών επισκόπων και των ιερέων το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και κοινωνούν του παναγίου Σώματος και Αίματος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η Ορθόδοξος Εκκλησία μας δεν ορίζεται, αλλά βιώνεται. Αν θέλουμε να γνωρίσουμε την Ορθοδοξία, οφείλουμε να ακούσουμε εκείνο που είπε σήμερα ο Απόστολος Φίλιππος στον Απόστολο Ναθαναήλ, «έρχου και ίδε» (Ιωάν. α’, 47). Όποιος με ταπείνωσι και καθαρό λογισμό θελήσει να ζήση την Ορθοδοξία, θα πεισθή ότι η Ορθόδοξος Εκκλησία είναι αγία θεανθρώπινη κοινωνία, με κεφαλή της Αυτόν τον Θεάνθρωπο Κύριο.
Μέσα στην Εκκλησία μας ο άνθρωπος βρίσκει την «απωλεσθείσα», από το προπατορικό αμάρτημα, δυνατότητα να επανενωθή με τον Θεό και Λυτρωτή του, αλλά και με όλους τους ανθρώπους, σε μία ένωσι που δεν αναιρεί το πρόσωπο, ούτε το μαζοποιεί, διότι αυτή η ένωσις γίνεται κάτ' εικόνα της ενότητος της Αγίας Τριάδος:  ένας Θεός, τρία όμως διακεκριμένα πρόσωπα.
«Έξω από την Εκκλησία», υπογραμμίζει ο αείμνηστος και σοφός Γέροντας π. Γεώργιος Καψάνης, «ο άνθρωπος δεν ενούται με το Θεό και με τα τέκνα του Θεού με την ανιδιοτελή αγάπη, και γι’ αυτό διατελεί υπό το κράτος του διαβόλου, που είναι ο πατήρ του εγωισμού, της αυτάρκειας, της διαιρέσεως και της διασπάσεως». Άρα, έξω από την Εκκλησία δεν σώζεται ο άνθρωπος.
Μέσα στην ζώσα Ορθόδοξο Εκκλησία, ο χριστιανός δεν χάνει την προσωπικότητά του και την αξία του, αλλά είναι άξιος τιμής, είτε είναι πτωχός, αγράμματος και άσημος κατά κόσμον, είτε πλούσιος και εγγράμματος. Μέσα στην Εκκλησία «άνθρωπος εστί το περισπούδαστον του Θεού τέκνον καν δούλος ει, ουκ έστι ευκαταφρόνητος», κηρύσσει ο υμνητής της Εκκλησίας, ιερός Χρυσόστομος.
Όταν αναφέρουμε τον όρο Εκκλησία, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι εννοούμε μόνο την Ορθόδοξο Εκκλησία μας. Και τούτο διότι μόνον η Ορθοδοξία αποτελεί την Εκκλησία.
Η Εκκλησία του Σωτήρος Χριστού, η Ορθόδοξος Εκκλησία, στην οποία κατά χάρι Θεού όλοι ανήκουμε, είναι «στύλος και εδραίωμα της αληθείας» (Α’ Τιμ. γ’, 15). Αυτή κρατεί την αλήθεια γνησία, ακεραία, όπως την εφανέρωσε ο ενανθρωπήσας Θεός στον κόσμο, όπως την διεφύλαξαν και την εστερέωσαν οι Άγιοι Απόστολοι, οι θεοφόροι Πατέρες, όπως την επίστευσαν, την εκήρυξαν και την έζησαν όλοι οι Άγιοί μας.
Η Ορθόδοξος Εκκλησία, με αγώνες και ποταμούς αιμάτων που έχυσαν τα πιστά και άγια μέλη της, κρατεί και διαφυλάσσει την θεία αλήθεια ανόθευτη, αναλλοίωτη, αιώνια, χωρίς παραλλαγές και μετατροπές, ώστε η μία, η μόνη, η πάντοτε ανόθευτη αλήθεια του Τριαδικού μας Θεού, να προσφέρη στους πιστούς την αιωνία σωτηρία.
Πόσο ωραία μας διδάσκει ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: «Εγώ εδιάβασα και περί ασεβών, αιρετικών και αθέων, τα βάθη της σοφίας ηρεύνησα∙ όλες αι πίστεις είναι ψεύτικες, τούτο εκατάλαβα αληθινόν, ότι μόνον η πίστις των ορθοδόξων χριστιανών είναι καλή και αγία».
Όποιος φέρει ετέρα διδαχή και αλλοιωμένη την άπαξ παραδοθείσα τοις αγίοις πίστιν (Ιούδα 3) εκπίπτει της κοινωνίας της πίστεως και κατά συνέπεια των αγίων Μυστηρίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Πως μπορεί να κοινωνή των Μυστηρίων του Χριστού αυτός που παραποιεί τη διδασκαλία της Εκκλησίας περί του Χριστού; Κοινωνία στα Μυστήρια χωρίς κοινωνία στην ορθή πίστι, «θα απετέλει όνειδος πνευματικής σχιζοφρένειας».
Άρα, όσοι ανήκουν σε άλλα εκτός Ορθοδοξίας δόγματα, δεν μπορούν να συμμετέχουν στα ορθόδοξα Μυστήρια, ούτε να συμπροσεύχονται με τους ορθοδόξους.
Η Ορθόδοξος Εκκλησία μας, όσο επιεικής είναι στους ανθρώπους, που εν μετανοία ζητούν να ενταχθούν στη ζωή της και να επιμεληθούν τη σωτηρία τους, τόσο αυστηρή και ανυποχώρητη είναι στους συμβιβασμούς, στις αλλοιώσεις της αληθείας, στις υποκριτικές φιλοφρονήσεις, στα ψεύδη των εχθρών της αληθείας.
Ποιοί είναι, όμως, οι εχθροί της αληθείας;
Όλοι εκείνοι οι οποίοι γίνονται όργανα του μισόκαλλου εωσφόρου, αλλοιώνουν την θεία αλήθεια και ματαιώνουν την σωτηρία μας.
Ο διάβολος συμβούλευσε τον Αδάμ, αυτός μόνος, χωρίς τη χάρι του Θεού, να θελήση να γίνη Θεός. Πίστευσε ο Αδάμ αυτό το ψεύδος, αρνήθηκε την αλήθεια του Δημιουργού, και με τον εγωισμό του έγινε από θεοκεντρικός, ανθρωποκεντρικός∙ έχασε τον παράδεισο.
Έτσι και σήμερα∙ παρ’ ότι ο Λυτρωτής μας, με τη Σάρκωσί Του, το Πάθος Του και την Ανάστασί Του, μας χάρισε τη σωτηρία μας, μας χάρισε το ιερό Ευαγγέλιο, την αλάθητη Εκκλησία μας, μας υπέδειξε την οδό της σωτηρίας, πολλοί σήμερα θέλουν να μας περιπλέξουν στον εγωκεντρισμό τους, στον ανθρωποκεντρισμό τους, για να μας προσφέρουν χωρίς ορθόδοξη αλήθεια και ζωή χωρίς χάρι Θεού, τη σωτηρία.
Παράδειγμα, η ειδωλολατρία, η οποία μας προσφέρει, με τις επιταγές της νέας εποχής, την νεοειδωλολατρία και τον αποκρυφισμό, η φιλοσοφία που χωρίς Χριστό, θέλει να αντικαταστήση τον θείο λόγο με τον ανθρώπινο, αλλά και οι αιρέσεις που με μανία πολεμούν και θέλουν να διαστρέψουν την αλήθεια, να δώσουν πίστι στον άνθρωπο και όχι στον Θεό.
Τον Θεάνθρωπο Κύριο παραγνωρίζει και ο Παπισμός, που τοποθετεί σαν κέντρο και ορατή κεφαλή όλης της Εκκλησίας ένα άνθρωπο αιρεσιάρχη, εγωκεντρικό, τάχα άλαθητο, τον Πάπα.
Τον Θεάνθρωπο Κύριο, τον παραγνωρίζουν και οι Προτεστάντες, οι οποίοι απέρριψαν τον ένα Πάπα της Ρώμης για να γίνη ο κάθε Προτεστάντης Πάπας. Σε αυτούς ανήκουν οι Πεντηκοστιανοί, οι Ευαγγελικοί, οι Αντβενισταί, οι Σαββατισταί και άλλες πολλές ομάδες. Έτσι, ούτε ο παπισμός, ούτε ο προτεσταντισμός, που είναι αιρέσεις, δεν μπορούν ποτέ, εφ’ όσον παραμένουν αμετανόητοι,  να ονομασθούν Εκκλησίες.
Τέκνα του προτεσταντισμού είναι και οι δυστυχείς Μάρτυρες του Ιεχωβά, οι λεγόμενοι Χιλιασταί. Συγκεντρώνουν στην πλανεμένη και αντίχριστη διδασκαλία τους, όλες τις πλάνες του κόσμου.
Να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε και την παναίρεσι του Οικουμενισμού. Η αίρεσι αυτή, όργανο της νέας τάξεως πραγμάτων, θέλει να ζυμώση την γλυκυτάτη Ορθοδοξία μέσα στην ίδια σκάφη, μαζί με αιρέσεις και πλάνες, με αλλόθρησκες δοξασίες. Θέλει να δημιουργήση έναν Θεό, φυσικό δημιούργημα του ανθρώπου, χωρίς την ανόθευτη αλήθεια της Ορθοδοξίας μας και την υπακοή στο Ευαγγέλιο του Χριστού μας.
Αγαπητοί πατέρες και αδελφοί, γνήσια τέκνα της παναγίας και μεγάλης μητέρας μας, της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Σήμερα, εορτή της Ορθοδοξίας, ας κοιτάξουμε με προσοχή τη μεγάλη μας μητέρα. «Ως πορφύραν και βύσσον, τα αίματα» φοράει η Εκκλησία μας. Είναι ματωμένη.  Ματωμένη από τα αίματα των Αγίων Αποστόλων, των Αγίων Μαρτύρων, των Ιερομαρτύρων, των Ομολογητών, των Οσίων, των Νεομαρτύρων.
Τρεις αιώνες των μεγάλων διωγμών, αρειανισμός, κακοδοξίες, αιρέσεις, σταυροφορίες και εικονομαχίες∙ τετρακόσια χρόνια τουρκικής κατοχής, διωγμοί στη Μικρά Ασία, διωγμοί στην Ρωσσία, στη Μέση Ανατολή, στην Κύπρο και στη Βόρειο Ήπειρο, ανέδειξαν πολλούς, αναρίθμητους ομολογητές. Αγίους, οι οποίοι έβαψαν τη γη με το αίμα του μαρτυρίου τους, επειδή ομολόγησαν την πίστι την Ορθόδοξο και δεν την επρόδωσαν.
Αιματωμένη, αλλά λάμπει, αστράφτει η Ορθοδοξία μας. Μαζί με όλους τους ομολογητάς και μάρτυρας της Εκκλησίας μας ας πορευθούμε, αγαπητοί, στην πορεία της ζωής μας. Ας τους γνωρίσουμε, ας τους ακολουθήσουμε, ας τους μιμηθούμε. Ας ζούμε και ας ομολογούμε «λόγοις και έργοις» την Ορθοδοξία μας.
Μη παρασυρώμαστε από φωνές κοσμικές, φαντασμαγορικές, εγωκεντρικές, φωνές χωρίς πίστι καθαρή, χωρίς ταπείνωσι, χωρίς Ορθόδοξη πίστι και ζωή. Ας απομακρύνουμε τους αιρετικούς από κοντά μας, όσο και αν εντυπωσιάζουν.
Μη φοβώμαστε. Όσο και αν πολεμούν οι εχθροί την Ορθοδοξία μας, δεν θα κατορθώσουν να την ξερριζώσουν από την καρδιά μας, να την απομακρύνουν από την Ελλάδα και τους Έλληνες, αν εμείς δεν θελήσουμε να την προδώσουμε.
Ζώντας μέσα στην αγκάλη της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας μας, θα λαμπρύνουμε την Ορθοδοξία μας. Έτσι, θα γίνουμε κι εμείς άξιοι της σωτηρίας και του Παραδείσου.
Το  εύχομαι  ολοψύχως.
Μετά  πατρικών  ευχών
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ  ΚΑΙ  ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  ΚΟΣΜΑΣ

***  ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ! Στέλνουν τους Τούρκους ΣΠΙΤΙΑ τους...

~  Πριν λίγο έγινε γνωστό πως οι Ολλανδοί ακύρωσαν την πτήση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με κατεύθυνση το Ρότερνταμ, όπου θα μιλούσε σε τουρκική συγκέντρωση για το δημοψήφισμα Ερντογάν.
Η Ολλανδία δεν έδωσε άδεια προσγείωσης στο αεροπλάνο που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και όπως φαίνεται θα έχουμε έναν ακόμα γύρο έντασης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας.
Νωρίτερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε δηλώσει στο CNN Turk, πως ενδεχόμενη απαγόρευση της ομιλίας του θα επέφερε κυρώσεις από την πλευρά της Τουρκίας, κάτι όμως που δεν φάνηκε να τρομάζει τους Ολλανδούς.
“Που είναι το κακό στην επίσκεψή μου;” αναρωτήθηκε ο Τσαβούσογλου, ο οποίος πρόσθεσε ότι μπορεί να ταξιδέψει οπουδήποτε ως υπουργός Εξωτερικών. “Αν η ένταση είναι να αυξηθεί λόγω της επίσκεψής μου, τότε ας αυξηθεί” δήλωσε προκλητικά.
Ο υπουργός επιβεβαίωσε ακόμα, πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκέφτεται να επισκεφθεί την Γερμανία, όμως άφησε ανοιχτό το πότε θα συμβεί αυτό.
Έτσι για να ξέρουμε πότε ένα κράτος είναι κυρίαρχο πραγματικά.

***   Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης: Τα δεινά χρόνια πλησιάζουν...

~  Τα δεινά χρόνια πλησιάζουν. Όταν δούμε πολέμους και σεισμούς και διάφορα γεγονότα, εγγύς το τέλος.
Περιμένουμε πολλά να μας συμβούν – σύμφωνα με τις προφητείες των αγίων, εις τους έσχατους χρόνους θα συμβούν μεγάλα γεγονότα. Και ο λόγος του Θεού και των αγίων είναι αλήθεια.
Το άθλημα, το οποίον περιμένουμε να δώσουμε είναι για την πίστη στην Θεανθρωπία του Ιησού, αφού βέβαια πιστεύουμε ότι ο Χριστός ήτο Θεός κι έγινε άνθρωπος κι ότι κατέβηκε στη γη, να δώσει τη λύτρωση και να διώξει το σκοτάδι της απιστίας και της αθεϊας. Κι εμείς σαν στρατιώτες του Χριστού μας, αφού αποτελούμε το στράτευμα του Χριστού, οφείλουμε να προετοιμασθούμε, να οπλισθούμε.
Ένα κράτος, όταν αντιληφθεί ότι κάποιο άλλο κράτος ετοιμάζει επίθεση αρχίζει την προετοιμασία της άμυνας και της αντεπιθέσεως. Ούτω πως και εμείς. Και η προετοιμασία είναι γνωστή.
Να πιστεύουμε κατά πρώτον, ότι εάν έχουμε πίστη και ταπείνωση θα ελκύσουμε την Χάρη κι αυτή τη μεγάλη δύναμη του Χριστού, για να μαρτυρήσουμε. Ποτέ να μη πιστέψουμε και να τολμήσουμε να σκεφτούμε, ότι εμείς μόνοι μας έχουμε αυτή τη δύναμη. Θα λέμε: «Εγώ είμαι αδύναμος, είμαι ανίκανος, είμαι αμαρτωλός, είμαι μηδέν, είμαι ο πιο άχρηστος άνθρωπος».
Μόνον η ταπείνωση θα ελκύσει τη δύναμη του Χριστού και θα νικήσει. Διότι όπου ο Χριστός επιφοιτά με την υπερφυσική Του δύναμη, υπέρ φύσιν ποιεί πράγματα.
Μη νομίσετε ότι με τις προσωπικές και ανθρώπινες δυνάμεις θα αντιμετωπίσουμε οιανδήποτε ενέργεια και επέμβαση του διαβόλου και των συνεργατών του. Ποτέ. Ο άνθρωπος είναι ασθενικός, δεν έχει καμιά δύναμη να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα δεινά, παρά μόνο με τη δύναμη του Θεού.
Να πιστέψουμε ότι, όταν ο Θεός μας καλέσει σε αυτό το μαρτύριο, θα δώσει «συν τον πειρασμό και την έκβασιν» (Α΄Κορινθ. ι΄13) κι ότι όταν εν ταπεινώσει δεχθούμε να δώσουμε αυτή τη μαρτυρία, θα πάρουμε τη Χάρη του Θεού, για να νικήσουμε τον πονηρό και να στεφανωθούμε…
*Λόγοι ενός «αγίου» Γέροντα που μας καλεί να προετοιμαστούμε, με πίστη στο Θεό και ταπείνωση, για τις δύσκολες μέρες που έρχονται στον κόσμο..
Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεϊτης
*από το βιβλίο: «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ» – Γέροντος Εφραίμ Φιλοθεϊτου (Εκδόσεις Ορθόδοξος Κυψέλη). www.ekklisiaonline.gr .-

***  Όλη η Ελλάδα ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ! Ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στον ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟ θα μιλήσει για ΟΛΑ...

~  Όχι μόνο δια ζώσης αλλά και δια τηλεόρασης ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ συνεχίζει την ενημέρωση των Ελλήνων.
Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 15/03/2017, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα φιλοξενηθεί στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο Kontra Channel, όπου θα συζητήσει για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ που προτείνει, ώστε να ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. Mάλιστα ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα δεχτεί ερωτήσεις του κοινού, το οποίο μπορεί να καλεί στο τηλέφωνο 210 3489 000.
Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ θα αναπτύξει το πρόγραμμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για την ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα, την αύξηση του πλούτου, τα Εθνικά Θέματα, την απεμπλοκή από το άρμα της Δύσης, που δεν προσφέρει τα αναμενόμενα στην Ελλάδα. Τόνισε πως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ πιστεύει ότι η μόνη διέξοδος για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας είναι η «πραγματική παραγωγή». Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επιδιώκει τη δημιουργία μιας ισχυρής και οικονομικά εύρωστης Ελλάδας και πιστεύει ότι η βάση για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι πρωτίστως η ενίσχυση της αγροτικής / κτηνοτροφικής παραγωγής και της αλιείας.  Για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, η στήριξη των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων είναι υποχρέωση και εθνικό καθήκον, γιατί αποτελούν τη βάση της εθνικής οικονομίας και κρατούν ζωντανή την ελληνική περιφέρεια.
Θα αναπτύξει επίσης την άποψη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ η οποία έχουσα ΠΛΗΡΗ επίγνωση της ΑΞΙΑΣ του Κοινοβουλευτισμού και της ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ της χρονικής περιόδου, προτείνει μέτρα που θα αναβαθμίσουν το θεσμό αυτό, αλλά και θα κάνουν τους Έλληνες να νιώθουν ότι, όλοι είναι ΙΣΟΙ απέναντι στο ΝΟΜΟ, δίχως ΚΑΜΙΑ Εξαίρεση.

***  Δεν παντρεύεσαι εκείνον!  Παντρεύεσαι τη ζωή που θα κτίσετε...

~   Δεν παντρεύεσαι εκείνον! Παντρεύεσαι τη ζωή που θα κτίσετε…
 *  Οι περισσότεροι άνθρωποι διδάχτηκαν από την οικογένεια και από την κοινωνία να βρουν ένα ταίρι το οποίο θα τους κάνει ευτυχισμένους και χαρούμενους. Να βρουν κάποιον που η αμοιβαία αγάπη και το αμοιβαίο ενδιαφέρον θα τους κάνει να θέλουν να μείνουν μαζί και να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Όλα αυτά ακούγονται ωραία , αλλά πόσοι από εμάς έχουν πραγματικά σκεφτεί ότι η επιτυχία και η ευημερία του γάμου δεν είναι μόνο πώς θα σε κάνει ο άλλον να αισθάνεσαι , αλλά και τι είδους ζωή θα μοιραζόμαστε μαζί.
Τι ακριβώς χρειάζεται να λάβουμε υπόψη πριν αποφασίσουμε να κάνουμε αυτό το μεγάλο βήμα; Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που χρειάζεται να δούμε είναι πού θα ζήσουμε και αν και οι δύο θέλουμε να κάνουμε παιδιά. Αν ο ένας θέλει να ζει στο κέντρο της πόλης ενώ ο άλλος προτιμάει να ζει σε κάποιο προάστιο, θα χρειαστεί να αποδεχτούμε ότι η ποιότητα ζωής μας δε θα ταιριάζει με αυτή που έχουμε στο μυαλό μας. Κάποιος από τους δύο θα συμβιβαστεί . Είναι επίσης πολύ σημαντικό να σκεφτούμε πόσα παιδιά θέλουμε να κάνουμε επειδή αυτό θα επηρεάσει την απόφασή μας για το χώρο που θα επιλέξουμε να ζήσουμε, την οικονομική μας κατάσταση και την ελευθερία μας . Για το καλό των παιδιών που θα έρθουν στον κόσμο, αμφότεροι χρειάζεται να δεσμευτούν απόλυτα πως το να είσαι γονιός θα χρειαστεί και κάποιες θυσίες.
Η οικονομική κατάσταση και των δύο είναι ένα άλλο σημαντικό ζήτημα. Χρειάζεται να δούμε ποιες είναι οι συνήθειες του ενός ή του άλλου όσο αφορά τον τρόπο που διαχειρίζεται τα χρήματά του. Αν ο ένας ‘ζει για την στιγμή’ ενώ ο άλλος είναι προσεκτικός με τα χρήματά του και θέλει να αποταμιεύει , αυτό θα φέρει συγκρούσεις και προστριβές .
Με την καθημερινή ρουτίνα τι γίνεται ; Για παράδειγμα, ποιος θα είναι υπεύθυνος για το μαγείρεμα, το καθάρισμα και γενικά ποια θα είναι η συνεργασία στο σπίτι; Αν θα κάνουμε παιδιά , ποιος θα φροντίζει τα παιδιά;
Είναι επίσης σημαντικό να σκεφτούμε πως θα αξιοποιούμε τον ελεύθερο χρόνο μας. Χρειάζεται να βεβαιωθούμε πως οι προτιμήσεις μας συγκλίνουν , έτσι ώστε να μπορούμε να χτίσουμε μαζί μια ποιοτική ζωή. Αν εμείς θέλουμε να περνάμε τα σαββατοκύριακα μας κάνοντας εκδρομές ή μικρές αποδράσεις και ο σύντροφός μας προτιμά να ξεκουράζεται στο σπίτι , χρειάζεται να σκεφτούμε αν θα μας ευχαριστούσε να κάνουμε πολλά πράγματα μόνες μας. Πολλά είναι τα ζευγάρια που είναι χαρούμενα και ευτυχισμένα ακόμη κι αν περνάνε αρκετό χρόνο χωριστά και ο καθένας ακολουθεί τα hobby και τις προτιμήσεις τους.
Αν κάτι τέτοιο όμως δε θα μας άρεσε επειδή θα προτιμούσαμε να κάνουμε κοινά πράγματα με τον σύντροφό μας, τότε θα ήταν καλό να σκεφτούμε αν θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε στις δραστηριότητες του συντρόφου μας. Αν όχι, τότε δε θα ήταν καθόλου βοηθητικό για τη σχέση να περιορίσουμε τον άλλον ή να ελπίζουμε πως κάποια στιγμή θα αλλάξει – με γρίνια και παράπονα- .
Δυστυχώς αυτή είναι μια μεγάλη προσδοκία και όπως κάθε προσδοκία , έτσι κι αυτή αν δεν εκπληρωθεί θα νιώθουμε δυσαρέσκεια και εκνευρισμό. Είναι πιο ωφέλιμο να μην περιμένουμε να αλλάξει κάποιος. Αυτό που γνωρίζουμε αυτό παίρνουμε. Ας είμαστε απόλυτα σίγουροι πως θα μπορέσουμε να συμπορευτούμε με αυτά που φέρει ο καθένας μέσα στη σχέση.
Να θυμόμαστε πάντα πως ο γάμος δεν είναι απλά επιλέγω κάποιον που φαίνεται εντάξει με την ελπίδα ότι θα πάρει τη μορφή που επιθυμούμε μέσα στο γάμο. Να βλέπουμε με απόλυτη αντικειμενικότητα πώς ο σύντροφος που διαλέγουμε θα επηρεάσει την ποιότητα της ζωής μας. Ας αφιερώσουμε χρόνο για να ανακαλύψουμε τι θέλουμε και οι δύο μέσα από τη σχέση και τη ζωή γενικότερα , και κατά πόσο μέσα από την κοινή μας πορεία θα μπορέσουμε να τα υλοποιήσουμε και να ζήσουμε τη ζωή που επιθυμούμε.
Ο γάμος είναι ένα είδος συνεργασίας. Και όπως κάθε συνεργασία έτσι κι αυτός στηρίζεται σε κάποιες δομές που απορρέουν από την προσωπικότητα του καθενός. Στο όνομα της σχέσης και οι δύο κάποιες στιγμές ίσως να κάνουν πίσω, όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα αλλάξει η προσωπικότητά τους. Δε μπορούμε να προβλέψουμε καμία μελλοντική κατάσταση, όμως δεν είναι και χρήσιμο να ξεκινάμε ένα τέτοιο όμορφο και σημαντικό ταξίδι χωρίς να γνωρίζουμε και να αποδεχόμαστε την προσωπικότητα του συνοδοιπόρου μας. Ας είναι όλα ξεκάθαρα από την αρχή. Σε ένα ταξίδι είναι σημαντικό όχι μόνο το που θες να πας αλλά και το τι θέλεις να ανακαλύψεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
ΒΙΚΥ ΤΣΩΚΟΥ    «Life Coach Γυναικών»

*** Θα μας ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ! Ζουν σε ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ, δεν εξηγείται αλλιώς

~  Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπογραμμίζει ότι «έχει μειωθεί η εγκληματικότητα» και συμπληρώνει ότι «αλλάζουμε προτεραιότητες προκειμένου να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο πολίτης».

Τα γεγονότα διαψεύδουν κάπως τον υπουργό καθώς καθημερινά σημειώνονται κλοπές και επεισόδια.
Σε άλλες δηλώσεις του ο κος Τόσκας επισημαίνει ότι 380 αστυνομικοί που είχαν διατεθεί στη φύλαξη επισήμων επέστρεψαν στον δρόμο για να προστατεύσουν τον πολίτη και τονίζει, σχετικά με τους ελέγχους σε μετανάστες και πρόσφυγες για τον εντοπισμό τζιχαντιστών: «Σε συνεργασία με την EUROPOL εξετάζονται οι πρόσφυγες και η περίπτωση κάποιος να έχει σχέση με τέτοιες οργανώσεις, όταν έρχονται στα ελληνικά νησιά. Στη συνέχεια υπάρχουν δίκτυα πληροφοριών και στους καταυλισμούς των προσφύγων, έτσι ώστε να αποκλείσουμε ενέργειες που προέρχονται από ανθρώπους οι οποίοι έχουν εξτρεμιστικές αντιλήψεις και έχουν συνηθίσει σε βίαιο περιβάλλον. Συνεργαζόμαστε με υπηρεσίες άλλων χωρών και με διεθνείς οργανισμούς».

***  Δολοφόνος Ταξί: Μαρτυρία-Μία γυναίκα η αιτία...

~
΄΄Ενας πολύ κακός χαρακτήρας που μετά τη σύλληψη του Μαζιώτη το έπαιζε ιστορία εδώ στη .Μία γυναίκα, ήταν η αφορμή και αιτία της δολοφονίας΄΄, εξηγεί αποκλειστικά στο γείτονας του κατηγορουμένου.
Στο πένθος έχει βυθιστεί η Καστοριά λόγω της δολοφονίας του
ειδικός φρουρός, ο οποίος έχει συνελήφθη και έχει ομολογήσει την πράξη του. Όπως αναφέρουν πληροφορίες μεταφέρεται στο χωράφι για αναπαράσταση του εγκλήματος.
~  Ο 52χρονος είχε καταγωγή από την ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κόρη του θύματος λείπει στη Γερμανία για σπουδές και έρχεται εσπευσμένα στην Ελλάδα.
Ο Κοσμάς Τζέλιος ήταν άνθρωπος φιλήσυχος και δεν είχε διαφορές με κανέναν, αναφέρουν γνωστοί και φίλοι του.

***  Καστοριά-Δολοφόνος Ταξί: Οδηγός του μητροπολίτη Καστοριάς ο πατέρας του αστυνομικού- δολοφόνου


 

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Καστοριάς από τη δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί Κοσμά Τζέλιου.  

Το αποκαλύπτει ότι: Ο πατέρας του φερόμενου αστυνομικού  ως δολοφόνου είναι ο προσωπικός οδηγός του μητροπολίτη Καστοριάς κ
~ ειδικός φρουρός, ο οποίος έχει συνελήφθη και έχει ομολογήσει την πράξη του. Όπως αναφέρουν πληροφορίες μεταφέρεται στο χωράφι για αναπαράσταση του εγκλήματος.
~ Σεραφείμ. Ανάστατη είναι η μητρόπολη από το πρωί που έγινε γνωστή η είδηση.
Ο 52χρονος είχε καταγωγή από την Τσάκωνη Καστοριάς, ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.
Όπως ανέφερε στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή στον Realfm 97,8 o Αντώνης Παραράς από την ιστοσελίδα , η κόρη του 52χρονου λείπει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γερμανία για σπουδές. Ενημερώθηκε ότι πατέρας της βρέθηκε νεκρός και θα έρθει εσπευσμένα στην Ελλάδα.
~ Μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για τον 52χρονο οδηγό ταξί Αυτοκινητιστής από την Καστοριά μίλησε στην τοπική ιστοσελίδα oladeka.com και αναφέρθηκε στο ερημικό σημείο κοντά στη Λεύκη που βρέθηκε η σορός του 52χρονου.
Φαίνεται ότι ο Κ. δεν κατάλαβε που του είπαν να τους πάει ή όταν τον οδήγησαν εκεί ήταν αργά..» αναφέρει και δεν κρύβει τον πανικό του. «Λέγαμε ότι μόνο στην Αθήνα γίνονται αυτά, αλλά να που ήρθαν και στις αυλές μας… Ποιος ξέρει τι ακριβώς έγινε… Το σίγουρο είναι ότι χάσαμε ένα πολύ καλό παιδί!» προσθέτει ο συνάδελφος του 52χρονου.
«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι», δήλωσε στο enikos.gr υπάλληλος της εταιρείας ραδιοταξί με την οποία συνεργαζόταν ο 52χρονος αυτοκινητιστής που βρέθηκε πριν από λίγο νεκρός σε ερημική τοποθεσία στην Καστοριά.

***  Είναι ΕΠΙΣΗΜΟ! Η κυβέρνηση ΑΛΛΑΖΕΙ την ιστορία...

~  Αλλαγές στο μάθημα της Ιστορίας προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, εκτός από τις αλλαγές που θα προκύψουν στα Λύκεια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
«Το ΙΕΠ θα ανοίξει τη συζήτηση σύντομα για τα προγράμματα σπουδών Ιστορίας», είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ότι θα επέλθει η σταδιακή κατάργηση του «βιβλιοκεντρικού πολιτισμού»: «Βρισκόμαστε στο τέλος του βιβλιοκεντρικού πολιτισμού μας, με την είσοδο των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα, αλλά και στο σχολείο.
Το σχολείο και το πανεπιστήμιο είναι θεσμοί μέσα στους οποίους καλλιεργήθηκε ο βιβλιοκεντρικός πολιτισμός».
Η αλλαγές αυτές θα γίνουν σε βάθος χρόνου και οι μεταρρυθμίσεις θα είναι τα πρώτα στάδια για την αλλαγή.

***  Υπάρχουν ΛΕΦΤΑ! Και δείτε ποια τα χαίρεται

~   Κι όμως λεφτά υπάρχουν και «επενδύονται» στην τέχνη.
Η κόρη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, η σκηνοθέτης Ρηνιώ Δραγασάκη, έχει λάβει ουκ ολίγες φορές κρατική επιχορήγηση για τις ταινίες που έχει δημιουργήσει, μάλιστα το ποσό έχει αγγίξει τα 130.000 ευρώ για μία ταινία της.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, που φέρει την  υπογραφή της γενικής διευθύντριας Ηλέκτρας Βενάκη, το καλοκαίρι του 2016 εγκρίθηκαν επιχορηγήσεις όχι για μία ούτε δύο, αλλά για εφτά ταινίες μεγάλου μήκους της κας Δραγασάκη.
Δεν σταματά όμως εκεί, ή μάλλον δεν αρχίζει εκεί αφού και επί προηγούμενων κυβερνήσεων, από το 2013 συγκεκριμένα, έχει λάβει κρατικές επιχορηγήσεις.

***  ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ για όλους τους πολίτες!  Έπεσαν οι υπογραφές...

~   Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Ειδήσεις’" έκλεισε η μείωση του αφορολόγητου ορίου από 8.636 στα 5.900 ευρώ ενώ η έκπτωση φόρου στους άγαμους από τα 1.900 έφτασε στα 1.400 ευρώ.
Eπιπρόσθετα το νέο αυτό φορολογικό καθεστώς θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2019 στη φορολογική δήλωση του 2020.
"Η Αθήνα συμφώνησε να κατέβει το αφορολόγητο προκειμένου να εξοικονομηθεί μια μονάδα του ΑΕΠ δηλαδή 1,8% δισ. ευρώ από τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές για την περίοδο μετά το 2018. ",τονίζει το δημοσίευμα.
Για εισοδήματα από 491 ευρώ τον μήνα θα καταβάλλεται φόρος ,ενώ για ακόμη μία φορά τόσο οι μισθωτοί όσο και οι συνταξιούχοι θα επιβαρυνθούν κατά 800 ευρώ ανά φορολογούμενο.

*** Μυστικό σχέδιο για GREXIT!  Αποφασίζουν για εμάς… 

~  Απάντηση στην Άννα Διαμαντοπούλου η οποία έχει ζητήσει από τον Πιερ Μοσκοβισί να αποκαλύψει ο σχέδιο για GREXIT, έδωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.
Το καλοκαίρι του 2015 η Κομισιόν είχε εκπονήσει σχέδιο για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και ο Μοσκοβισί παραδέχτηκε ότι υπάρχει αλλά δεν το δημοσιοποιεί γιατί, όπως υποστηρίζει, θα κλυδώνισε την οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα.
«Το αίτημα σας περισσότερο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, παρά να βοηθήσει», είναι η απάντησή του προς την κα Διαμαντοπούλου, όπως δημοσιεύεται στην «Καθημερινή», με την κα Διαμαντοπούλου να απαντά ότι «Για εμάς το δημόσιο συμφέρον υπηρετείται καλύτερα όταν οι πολίτες γνωρίζουν όλη την αλήθεια για τα θέματα που αφορούν το μέλλον τους».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μέρη του σχεδίου είχαν αποκαλυφθεί λίγα 24ωρα πριν το από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και προέβλεπαν μέτρα έκτακτης ανάγκη για την ασφάλεια των συνόρων, την απομάκρυνση των πολιτών από λοιπές χώρες της ΕΕ που θα «εγκλωβίζονταν» στη χώρα μας αλλά και πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας.

***  Χαμός στην Τουρκία! ''Φλέγεται'' το ολλανδικό Προξενείο...

~    Άγνωστος, παρείσφρησε  στο ολλανδικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη και ύψωσε την τουρκική σημαία στο κτίριο του προξενείου.Να σημειωθεί πως οι διαδηλωτές βρίσκονται και σήμερα το πρωί έξω από το Γενικό Προξενείο της Ολλανδίας στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ απειλεί με αντίποινα και απηύθηνε έκκληση για ψυχραιμία στους Τούρκους της Ολλανδίας.


***  Ραγδαίες εξελίξεις!  H E.E ''τελειώνει'' την Τουρκία...

~   «Η Τουρκία δεν κινείται προς την κατεύθυνση της Ευρώπης, αλλά σε αντίθετη τροχιά. Είμαστε νομικά δεσμευμένοι να συσχετίζουμε την οικονομική στήριξη με την πρόοδο που καταγράφει κάθε (υποψήφια) χώρα», είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν,ο οποίος είναι αρμόδιος για τη Διεύρυνση.
Μάλιστα τόνισε πως η Τουρκία,«κινείται μακριά από την Ευρώπη»,όπως τόνισε ο Χαν,ενω η Ε.Ε προχωρεί στο εν μέρει «πάγωμα» της χρηματοδότησης από τον Μηχανισμό Προενταξιακής Βοήθειας (ΜΠΒ).
Ως ώρας δεν έχει διευκρινιστεί ποιο μέρος της χρηματοδοτικής βοήθειας θα σταματήσει και για πόσο καιρό.

*** ΒΕΝΤΕΤΑ! Οι Ολλανδοί ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ Τουρκάλα υπουργό

~   Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ολλανδίας και Τουρκίας, μετά την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης να μην επιτρέψει οποιαδήποτε τουρκική προεκλογική εκστρατείας για το δημοψήφισμα στο έδαφος της χώρας και ειδικά, μετά την απαγόρευση να μην προσγειωθεί το αεροπλάνο μετέφερε τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Ρότερνταμ.
Οι αρχές της Ολλανδίας συνέλαβαν την Τουρκάλα υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων, Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά η οποία είχε ταξιδέψει οδικώς από τη Γερμανία προς την Ολλανδία για να συμμετέχει σε συγκέντρωση υποστηρικτών του Ερντογάν.
Η Καγιά κηρύχθηκε «ανεπιθύμητη αλλοδαπή» και μεταφέρθηκε με συνοδεία αστυνομικών στα γερμανικά σύνορα.
Η απάντηση της Τουρκίας ήταν άμεση. Με ανακοίνωση του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην Άγκυρα ο Ολλανδός πρέσβης στην Τουρκία, ο οποίος λείπει εκτός χώρας σε άδεια: «Κλητεύσαμε τον επιτετραμμένο της Ολλανδίας στην Τουρκία για να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας σχετικά με την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης. Επίσης του δηλώσαμε ότι δεν επιθυμούμε ο Ολλανδός πρέσβης να εκτελεί τα καθήκοντα του για κάποιο χρονικό διάστημα».

***  Εφεξής, κυριολεκτικά, «ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΥΣΗ!...»

~   Εφεξής, κυριολεκτικά, «ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΥΣΗ!...»
 «Διαπιστώνει» ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
      Θυμήθηκα σήμερα, μου το υπαγορεύουν τα δραματικά πλέον οικονομικό-πολιτικό-κοινωνικά γεγονότα που εκτυλίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς, την ιστορική και πολύ συχνά παρεξηγημένη εκείνη ρήση-επιβεβαίωση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή:
      «Η Ελλάς  ανήκει εις την Δύσιν!»
     Ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά, γεωγραφικά αυτό αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί μια  αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα αλλά όπως θυμάται η δική μου γενιά και μπορούν να διαβάζουν σε ιστορικές ανασκοπήσεις οι νεότεροι εκείνη η φράση διακωμωδήθηκε, παρερμηνεύτηκε, λοιδορήθηκε…
     Ποιος θα μπορούσε, όμως, να φανταστεί 43 χρόνια μετά τον Ιούλιο του 1974 και την μεγαλειώδη υποδοχή που επεφύλαξαν οι Αθηναίοι στον Κωνσταντίνο Καραμανλή όταν επέστρεφε στο τότε Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελληνικού» της Αθήνας (που τώρα φιλοξενεί οικονομικούς μετανάστες και «πρόσφυγες») με το Γαλλικό προεδρικό αεροσκάφος του φίλου του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Βαλερί Ζισκάρ ντ'Εσταίν, ότι μέσα στο καλοκαίρι του 2017 η Ελληνική Οικονομία θα προσπαθεί να βρει μερικά ακόμη δισεκατομμύρια λειτουργώντας ως «ενέχυρο» στα χέρια των πιστωτών της;
     Ποιος θα μπορούσε να προβλέψει ότι η Τρόικα των δανειστών μας θα αξίωναν να τους παραχωρήσουμε, να ιδιωτικοποιήσουμε, Εθνικά μνημεία και Εθνικούς χώρους όπως το Λιμάνι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, τα περιφερειακά μας αεροδρόμιά – και όπως το πάνε ίσως κάποια στιγμή (ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ) – την Ακρόπολη, τους Δελφούς, τους Βασιλικούς τάφους της Βεργίνας και τον Λευκό Πύργο;
    Είναι μια πράξη στο σύγχρονο διεθνές οικονομικό στερέωμα να κάνεις «ιδιωτικοποιήσεις» σε ΔΕΚΟ όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ (το έχουν κάνει σχεδόν όλες οι άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε.) και άλλο σε «Εθνικά Μνημεία» και Στρατηγικής Σημασίας λιμάνια, αεροδρόμια και «φιλέτα» γης όπως το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού!
     ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ και υποθέτω κάθε νοήμων Έλληνας και Ελληνίδα κάνει τις ίδιες σκέψεις:
1/ Στην Ελλάδα του καλοκαιριού του 1974, του «Η Ελλάς ανήκει εις την Δύσιν» υπήρχαν, μεταξύ άλλων βιομηχανικές μονάδες και διεθνούς επιπέδου επιχειρήσεις όπως ΠΕΙΡΑΙΚΗ-ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΑΙΓΑΙΟ, ΙΖΟΛΑ, PIRELLI & GOODYEAR, τσιμεντοβιομηχανίες, εκατοντάδες άλλες μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις…
2/ Στην Ελλάδα των τελευταίων 43 χρόνων δόθηκαν γενναίες και τεραστίων διαστάσεων επιχορηγήσεις για Αλιεία, Γεωργία και κτηνοτροφία…
3/ Στην Ελλάδα μετά το Ζάππειο του Κωνσταντίνου Καραμανλή δόθηκαν 4 γενναία πακέτα Ντελόρ…
4/ Στην Ελλάδα ήρθαν και άφησαν το συνάλλαγμά τους στα περασμένα 43 χρόνια εκατοντάδες εκατομμύρια τουρίστες…
     Και δουλέψαμε και δημιουργήσαμε εντυπωσιακά μεγέθη Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος από το 1974 μέχρι το 2000 σε δραχμές και από το 2001 και μετά σε ευρώ οι Έλληνες.
     Αυτή η Ελλάδα του 2017 αφού πλήρωσε πολλά σε τοκοχρεολύσια ΧΡΩΣΤΑΕΙ 320 και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ ζει με πρωτόγνωρη λιτότητα, ανεργία, φτωχοποίηση και με τον μόνιμο εφιάλτη της…ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ!..
     Σας θυμίζω ότι για να μην βιώσουμε την ταπεινωτική ανακοίνωση της «Στάσης Πληρωμών» και την πιθανή «Πτώχευση» το 2010, όπως μας ανακοίνωσε από το Καστελόριζο ο τότε Πρωθυπουργός κ Παπανδρέου και επαναλάμβανε η Κυβέρνησή του,  μετά η Κυβέρνηση Παπαδήμου, στη συνέχεια η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου υπογράψαμε επισήμως ΤΡΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ που θα «ξέσκιζε» μόλις γινόταν Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ που τώρα ως Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ ΔΕΝ υπογράφει ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ αλλά θα υπογράψει «μεταχρονολογημένες συμφωνίες και γραμμάτια» ως «νέες ρυθμίσεις» μείωσης συντάξεων και αφορολόγητου, εκποίησης Εθνικών πόρων, λιτότητα και ανεργία…
      Διαπιστώνω και εάν διαφωνείτε διορθώστε με, ότι ή ιστορική εκείνη φράση:
      «Η ΕΛΛΑΣ ανήκει εις την Δύσιν…» σημαίνει όχι συμβολικά αλλά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ότι η Ελλάδα «ΑΝΗΚΕΙ» στη ΔΥΣΗ καθώς αποτελεί με ΜΝΗΜΟΝΙΑ και συμφωνίες και ΠΩΛΗΤΗΡΙΑ περιουσιακό στοιχείο των «ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ» που βρίσκονται στη ΔΥΣΗ και όχι στη Ρωσία ή την Κίνα!..
     Ακούγονται ξανά κουβέντες για Εθνική Συναίνεση και ξαφνικά «ΞΕΣΠΑΘΩΣΕ» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Αρχηγού του, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης…
     Θα ήθελα να ρωτήσω εσάς φίλες και φίλοι αναγνώστες του blog, τελικά στην προκείμενη ιλαροτραγωδία της ελληνικής οικονομικής πραγματικότητας που εξελίσσεται στο «σάπιο» παλκοσένικο της τρέχουσας πολιτικής μας σκηνής:
     Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;
     Η σημερινή μας κατάσταση είναι αποτέλεσμα πολλών χρόνων κακής διαχείρισης των Δημόσιων πόρων και της «διάβρωσης» του ηθικού, της ηθικής και της κοινωνικής ψυχολογίας ΟΛΩΝ ημών των «καλοπροαίρετων» πολιτών αυτής της Πατρίδας…
     Μας έκαναν να πιστέψουμε, και το χάψαμε ΠΑΝΕΥΤΥΧΕΙΣ, ότι οι Έλληνες όχι μόνο δικαιούμαστε από «μια θέση στον ήλιο» της οικονομικής ευμάρειας αλλά από ένα Κομμάτι του ΗΛΙΟΥ!...
      Από το καλοκαίρι του 2010 μέχρι αυτές τις ημέρες που διεξάγονται συζητήσεις ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης με ορόσημο την 20η Μαρτίου (εγώ βάζω ορόσημο το ερχόμενο καλοκαίρι που πρέπει να βρούμε πάνω από 5 δισεκατομμύρια ευρώ για να ικανοποιήσουμε την ακόρεστη «πείνα» των «Δανειστών» μας, αυτού του σύγχρονου ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΥ),
    Με απίστευτα έντονους διαπληκτισμούς στη Βουλή, με προσβλητικές εκφράσεις και «ουρλιαχτά» βιώνουμε μια νέα τακτική στην ελληνική πολιτική σκακιέρα όπου Βουλευτές και Ηγέτες Κομμάτων, να υποθέσω ότι καλοπροαίρετα καθώς για κάποιους είναι παιχνίδι η Πολιτική:
     «δουλεύουν ο ένας τον άλλο»,  ή  «δουλεύουν ΟΛΟΥΣ εμάς;»
     Κάθε νοήμων άνθρωπος εντός και εκτός Ελλάδος βλέποντας τα οικονομικά δεδομένα, τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και τις «συμφωνίες» κατανοεί πλέον ότι η Ελλάδα έχει ήδη καταστεί «περιουσιακό στοιχείο» Τραπεζιτών και «Δανειστών» μας που ζούνε στη ΔΥΣΗ εις την οποίαν:
     εφεξής νομίμως, κυριολεκτικά, «ΑΝΗΚΕΙ» η Πατρίδα μας!...

***  Λαοί που θέλουν να ζήσουν διοργανώνουν “Θεματική Εβδομάδα”, Εθνικής και όχι Έμφυλης Ταυτότητας

~   Λαοί που θέλουν να ζήσουν διοργανώνουν “Θεματική Εβδομάδα”, Εθνικής και όχι Έμφυλης Ταυτότητας…
 Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός.
 “Αν δεν προσέξουν οι γονείς πού στέλλουν και τι μαθαίνουν τα παιδιά τους, θά ‘ρθει η ώρα που θα κλαύσει το Γένος πικρά πάνω σε ερείπια”
Άγιος Αθανάσιος ο Πάριος
Θα πρότεινα, μιας και το υπουργείο πρώην Εθνικής Παιδείας κατεπείγεται να υλοποιηθεί στα γυμνάσια της χώρας «Θεματική Εβδομάδα»  η οποία, πλην των άλλων, θα περιλαμβάνει και την ενότητα με θέμα τις «Έμφυλες Ταυτότητες» να διαβαστεί από τους εντεταλμένους καθηγητές και το παρακάτω κείμενο. Είναι της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, η οποία χαίρει οικουμενικής αναγνωρίσεως. Ανήκει στους περίφημους «μύθους του Αισώπου». Οι μύθοι, όπως διαβάζω στην εισαγωγή της έκδοσης που χρησιμοποιώ, «εκθειάζουν τις αξίες της εποχής τους και εξυμνούν τις αρετές της λαϊκής σοφίας». («Αίσωπος, μύθοι», εκδ. «ΕΞΑΝΤΑΣ», σελ. 27).
Παραθέτω, εν πρώτοις, το κείμενο στον αειφεγγή προγονική λόγο και κατόπιν την απόδοσή του στην νεοελληνική. (Ζητώ συγνώμη για την επιλογή, ίσως δεν είναι και η ευπρεπέστερη, αλλά κάτι διδάσκει ο μύθος…).
Τίτλος: «Ζευς και αισχύνη»
«Ζευς πλάσας ανθρώπους τας μεν άλλας διαθέσεις ευθύς αυτοίς ενέθηκε, μόνης δε αισχύνης επελάθετο. Διόπερ αμηχανών, πόθεν αυτήν εισαγάγη, εκέλευσε αυτήν δια του αρχού εισελθείν. Η δε το πρώτον αντέλεγε και ανηξιοπάθει, επεί δε σφόδρα αυτή επέκειτο, έφη: αλλ’έγωγε επί ταύταις ταις ομολογίαις είσειμε ως αν έτερον μοι επεισέλθη, ευθύς εξελεύσομαι. Από τούτου συνέβη πάντας τους πόρνους αναισχύντους είναι. Τούτω τω λόγω χρήσαιτο αν τις προς άνδραν μάχλον».
«Όταν έπλασε ο Δίας τους ανθρώπους, έβαλε αμέσως μέσα τους διάφορες ψυχικές ιδιότητες και ξέχασε μόνο την ντροπή. Επειδή δεν ήξερε από που να την εισαγάγει και αυτήν, την διέταξε να εισέλθει από τον πισινό. Εκείνη κατ’αρχάς διαφωνούσε και έλεγε ότι δεν της αξίζει τέτοια μεταχείριση. Επειδή ο Ζεύς επέμενε σφοδρά, του είπε: Θα εισέλθω μόνο με την συμφωνία ότι, αν μπει από εκεί τίποτε άλλο μετά από μένα, εγώ αμέσως θα εξέλθω. Γι’αυτό από τότε και ύστερα όλοι οι πόρνοι είναι αναίσχυντοι. Ο μύθος αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για… μάχλον (=θηλυπρεπής άνδρας).
Ας το διαβάσουν οι εκπαιδευτικοί, τόσα και τόσα ακούμε για το μεγαλείο της αρχαία,ς «θύραθεν» παιδείας – «των εν ημίν μόνον εστίν αθάνατον και θείον» κατά τον Πλούταρχο- ξιπαστήκαμε τις προάλλες, όταν ο ευσυγκίνητος Ομπάμα μας παρέδιδε, αγγλιστί, μαθήματα αρχαίας δημοκρατίας. (Ερωτώ τους ποικιλώνυμους θαυμαστές του: οχτώ χρόνια θητείας, όσα και η καταστροφή και λεηλασία της πατρίδας μας, που, πότε και πώς μας βοήθησε ο «φιλέλλην», συμπονετικός και φιλάνθρωπος Αμερικανός;).
 Φέτος διδάσκω στην Στ΄Δημοτικού παιδιά 11-12 ετών που τον Σεπτέμβριο θα φοιτήσουν στο Γυμνάσιο.
Ερωτώ: δάσκαλος με στοιχειώδη πνευματική εντιμότητα μπορεί να σταθεί ενώπιον αυτών των παιδιών και να αναλύει τις λέξεις ομοφοβία και τρανσφοβία; Θα απωλέσει πάραυτα το κύρος, την σοβαρότητα και την εντιμότητά του. Ντροπή να ντροπιαστούμε, όπως λέει και ο ποιητής
Οι περισσότεροι εξ αυτών που θα… «διδάξουν» αθώες και ανύποπτες παιδικές ψυχές, εννοώ αυτούς που θα αναλάβουν αυτό το μασκαριλίκι για να θυμηθούμε και το Τριώδιο, είναι ταυτόχρονα και γονείς. Ερωτώ: ποιος δίδαξε στην 12χρονη κόρη του το τι είναι τρανσφοβία; Ποιός «λερώνει» το παιδί του με τέτοιες μαγαρισιές; Επιτέλους είμαστε δάσκαλοι, με νου και γνώση, και όχι πειθήνια ενεργούμενα, προσκυνημένα ζωντόβολα. Τούτος ο λαός πρόκοψε και δοξάστηκε με τα «ΟΧΙ», ένα τέτοιο βροντερό «ΟΧΙ» πρέπει να ορθώσει κάθε εκπαιδευτικός που διατηρεί «άγρυπνα τα μάτια της ψυχής του» και σέβεται τα ματωμένα χώματα που τον ανέστησαν. Η οικογένεια είναι η Μεγάλη του Γένους Σχολή. Οι γονείς έχουν χρέος να προστατεύσουν τα παιδιά τους από την μυσαρή επίθεση κατά της πνευματικής τους υγείας. Αλλιώς καταντούν παιδοκτόνοι. (Παιδοκτόνους ονομάζει  ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος τους γονείς που αμελούν την σωστή αγωγή των παιδιών. «Τούτους εγώ… και αυτών των παιδοκτόνων χείρους είναι φαίην αν». Τους θεωρώ και από τους παιδοκτόνους χειρότερους, γράφει στην «προς πιστόν πατέρα» πραγματεία του. ΕΠΕ, 24, 468).
Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το αμαρτωλό ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής) γράφει: «Αν το σχολείο με την υποστήριξη των γονέων δεν αναλάβει το δύσκολο ομολογουμένως έργο να αποδομήσει, να καταρρίψει “μύθους και στερεότυπα” και να μιλήσει «ανοιχτά», τότε ποιος;».
Η απάντηση είναι απλή. Όχι εσείς του υπουργείου, αλλά οι γονείς, όταν και όπως πρέπει. Όταν μιλά η Νέα Τάξη για «μύθους» και «στερεότυπα» που πρέπει  «να αποδομηθούν» – οι γνωστές αφόρητες κοινοτοπίες- εννοεί «τα παλιά δικά μας πλούτη» που λέει ο Παλαμάς. Στερεότυπα είναι η πίστη, η φιλοπατρία, η φυσιολογική οικογένεια, η αξιοπρέπεια, ο αυτοσεβασμός, η καθαρότητα του βίου, ότι χαρακτηρίζει τον άνθρωπο που  έχει «το φύσημα του Θεού» (Μακρυγιάννης) μέσα του.
 Τα δικά μας τα ρωμαϊκά στερεότυπα είναι αυτά «που σηκώνουν τον άνθρωπο απάνω από το κτήνος και τον ντύνουν με μιαν άφθαρτη στολή, κεντημένη με κάθε ευγένεια, με κάθε υψηλό και σοβαρό αίσθημα και πλουτισμένη με τα αθάνατα διαμάντια που λέγονται φρονιμάδα, σεμνότητα, γενναιότητα της καρδιάς, ευαισθησία και ευγένεια της ψυχής και με όσα κάνουνε τον άνθρωπο, από ένα  σιχαμενό και εξευτελισμένο ζώο, ένα πλάσμα πολύ σπουδαίο και θαυμαστό…». (Φώτης Κόντογλου, «Μυστικά Άνθη, σελ. 25, εκδ. «ΑΣΤΗΡ»).
Επιτέλους, καταπίνουμε αμάσητες όλες τις προσβολές που εκτοξεύουν Τούρκοι, Γερμανοί, Αλβανοί, Σκοπιανοί, γενοκτόνοι, σφαγείς και κλεφτοκατσικάδες. Θα αφήσουμε τα σκουπίδια και τις βρομιές της οικουμένης να εισχωρήσουν και μέσα στις αίθουσές μας;
Τον μήνα Φεβρουάριο έχουμε δύο σπουδαίες ημέρες μνήμης ξεχωριστών Ελλήνων, που χάρις σ’ αυτούς βγήκαμε στην κοινωνία του κόσμου. Του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Ελευθερωτή μας και του Κωστή Παλαμά, που στάθηκε ο Τυρταίος των Βαλκανικών Πολέμων. 4 Φεβρουαρίου του 1843 ο πρώτος, εκατό χρόνια μετά, στις 27 Φεβρουαρίου του 1943 ο δεύτερος, κλείνουν για πάντα τα μάτια τους. Γιατί δεν διοργανώνει μια θεματική εβδομάδα για αυτούς τους τρανούς Έλληνες το υπουργείο; Είναι «στερεότυπα», είναι «μύθοι»; Αυτοί οι «μύθοι» μας λευτέρωσαν, με το γιαταγάνι και την πένα τους, για να διαφημίζουν κάποια απολειφάδια της σήμερον την…έμφυλη αναισχυντία τους; Αντί για τρανσφοβία θα ήταν ωραιότερο για τα παιδιά να ακούν τον αθάνατο Γερο του Μοριά να τους ορμηνεύει: «…τον καιρό του προσκυνήματος εφοβήθηκα μόνο διά την πατρίδα μου, όχι άλλη φορά, ούτε εις τας αρχάς ούτε εις τον καιρόν του Δράμαλη όπου ήλθε με τριάντα χιλιάδες στράτευμα εκλεκτό ούτε ποτέ, μόνο εις το προσκύνημα εφοβήθηκα». Γι’ αυτό και όταν πέθανε ζήτησε να τον θάψουν βάζοντας κάτω από τα τσαρούχια του την τουρκική σημαία! (Καιρό προσκυνήματος ζούμε και σήμερα, γι’ αυτό παραλύσαμε από φόβο). Ή να αφουγκραστούν τον Παλαμά, τον ποιητή του Γένους, να ψάλλει: «Ερμή σκλάβα πικρή Ρωμιοσύνη/σε τρυπάει στην καρδιά και σε σβήνει/. Καρδιά γνώμη  νους τούτα και τ’ άλλα/ το χρυσό μυρογυάλι ραγίστη/και όλα πάνε, σου μένει μια στάλα./ του Χριστού και της μάνας σου η πίστη!/ Μην αφήσης τον άθεο να πάρη/ το στερνό θησαυρό σου!» Γι’ αυτό και στην κηδεία του ήχησαν οι σάλπιγγες της λευτεριάς εν μέσω της φρικτής γερμανικής κατοχής. (Την οποία και σήμερα βιώνουμε).
 Λαοί που θέλουν να ζήσουν διοργανώνουν Θεματική Εβδομάδα, Εθνικής και όχι Έμφυλης Ταυτότητας…

*** Προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουμε τις προθέσεις της Άγκυρας...

~ Προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουμε τις προθέσεις της Άγκυρας
 Γράφει ο Ιπποκράτης Δασκαλάκης, Υποστράτηγος ε.α., Διευθυντής Μελετών, Μέλος ΔΣ ΕΛΙΣΜΕ
 Εύλογα προκαλεί εντύπωση στους περισσοτέρους από εμάς, η στάση της Τουρκίας την τελευταία διετία. Εμφανίζεται πλέον ως μια χώρα που επιζητά συνεχώς τη δημιουργία νέων «μετώπων» σε αντίθεση ίσως με την κοινή λογική που θα προέκρινε τη σταδιακή επίλυση, με κάθε τρόπο, των ήδη υπαρχόντων.
Πράγματι η Άγκυρα έχει εμπλακεί στην περιπέτεια της Συρίας ενώ επί μακρό χρονικό διάστημα «μπαινοβγαίνει» στα σύνορα του Ιράκ. Συγχρόνως εδώ και δεκαετίες διατηρεί στρατεύματα κατοχής στην Κύπρο και δημιουργεί προκλήσεις και τριβές στο Αιγαίο. Ταυτόχρονα βιώνει ένα σκληρότατο και ατελέσφορο ανταρτοπόλεμο κατά των Κούρδων αυτονομιστών ενώ πρόσφατα έχει προκαλέσει και μια πρωτόγνωρη έξαρση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας. Στο ασταθές αυτό περιβάλλον δεν δίστασε να προκαλέσει και την οργή της Ρωσίας, κυρίως με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους το Νοέμβριο του 2015 αλλά και με άλλες ενέργειες. Η πρόσφατη αναθέρμανση των σχέσεων και η συνέργια σε ορισμένα θέματα δεν φαίνεται ικανή να απομακρύνει την εκατέρωθεν βαθειά καχυποψία ούτε και τους βαθειά αντικρουόμενους στόχους και συμφέροντα των δύο χωρών. Ακόμη και η στρατηγική σχέση με το Ισραήλ, που ανάγεται στη δεκαετία του 1990, κλονίστηκε, καίτοι σήμερα και υπό το φάσμα άλλων απειλών και αμοιβαίων συμφερόντων έχει επανέλθει μια σχετική επαναπροσέγγιση. Προσεκτική και η στάση έναντι της Τεχεράνης, με τις δύο δυνάμεις να ερίζουν εδώ και αιώνες για τον έλεγχο της περιοχής. Τεταμένες και οι σχέσεις με την Αίγυπτο, κορυφαία δύναμη του σουνιτικού αραβικού κόσμου.
Προβληματικές και οι σχέσεις με την Αρμενία ενώ από όλους τους γείτονες μόνο με το Αζερμπαϊτζάν διατηρεί στενές σχέσεις και πολύπλευρη συνεργασία αν και το Μπακού φροντίζει να διατηρεί και τις ανάλογες διασυνδέσεις με την Μόσχα. Βαθύτατη όμως και η εκατέρωθεν δυσπιστία μεταξύ Άγκυρας και ευρωπαϊκών πρωτευουσών αλλά σημαντικά προβληματισμένη και η Ουάσινγκτον από τις τουρκικές επιλογές. Στην ταραγμένη αυτή ατμόσφαιρα, το αποτυχών πραξικόπημα του Ιουλίου, έρχεται να ρίξει βαριά τη σκιά του, έχοντας φέρει τη χώρα στο χείλος του εμφυλίου και αποκαλύπτοντας μια βαθύτατη διχασμένη κοινωνία αλλά και ένα πανίσχυρο ισλαμικό κίνημα που διαθέτει τη λαϊκή υποστήριξη, τον έλεγχο του κράτους έχοντας ταυτόχρονα εγκαθιδρύσει και παράπλευρους μηχανισμούς.
Η πολιτική των «μηδενικών προβλημάτων» του θεωρητικού της νέας «Τουρκικής Ισλαμικής Δημοκρατίας», καθηγητού και πρώην πρωθυπουργού Νταβούτογλου, φαίνεται ότι έχει αποτύχει παταγωδώς. Εντούτοις όμως η Τουρκία δεν διστάζει να προκαλεί συνεχώς προβλήματα και τριβές με γείτονες, φίλους, συμμάχους, αντιπάλους, στο εσωτερικό και εξωτερικό. Τελικά πίσω από όλες αυτές τις ενέργειες κρύβεται ένα πολύπλοκο σχέδιο, η αλαζονεία ενός ανθρώπου,  η ορμητική δυναμική μια κοινωνίας που αισθάνεται εγκλωβισμένη και απειλούμενη, «μεγαλοϊδεατικά» όνειρα αναβίωσης μιας αυτοκρατορίας, ξένα συμφέροντα που ωθούν σε αυτές στις ενέργειες ή συνδυασμός των παραπάνω? Η απάντηση στο ερώτημα αυτό ενδεχομένως να μας διευκολύνει να κατανοήσουμε τον τρόπο συμπεριφοράς της Άγκυρας και να εντοπίσουμε καλύτερα το είδος της απειλής, ευελπιστώντας να εξασφαλίσουμε τη βέλτιστη στρατηγική αντιμετώπισης της επεκτατικής και αναθεωρητικής πολιτικής της.
Η τουρκική πολιτική δίνει την εντύπωση μιας χώρας που θεωρεί ότι έχει πλέον ξεφύγει των ορίων των περιφερειακών δυνάμεων μεσαίας εμβέλειας και δύναται με αξιώσεις να συμμετέχει ενεργά στο «παιχνίδι» των μεγάλων δυνάμεων επωμιζόμενη τους σχετικούς κινδύνους και επιδιώκοντας αντίστοιχα κέρδη. Η Τουρκία σήμερα με την παρούσα ηγεσία της, αντιπροσωπεύει μια επικίνδυνη μείξη ισλαμικού φανατισμού και τουρκικού εθνικισμού («ισλαμοφασισμού» κατά ορισμένους αναλυτές). Τα δύο αυτά στοιχεία αν προστεθούν στην αλματώδη αύξηση των συντελεστών ισχύος της χώρας των τελευταίων ετών, σηματοδοτούν την αναζήτηση ενός νέου ρόλου για την Άγκυρα.
Η ηγεσία της χώρας, υπό τον απόλυτο έλεγχο του Ερντογκάν, θεωρεί ότι η παρούσα διεθνής κατάσταση ευνοεί την Τουρκία να καλύψει το κενό που δημιουργεί η αβεβαιότητα των επιλογών των ΗΠΑ και η ατολμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκτιμούν ότι ανοίγεται ένα μοναδικό «παράθυρο ευκαιρίας» για την Τουρκία και η εκμετάλλευση του αποτελεί υποχρέωση και καθήκον καθώς προσδοκούν μια επερχόμενη γενικότερη αναδιαμόρφωση του χάρτη της περιοχής που θα καταστήσει τη χώρα τους ισάξια των λοιπών μεγάλων δυνάμεων. Δικαιολογημένες εν μέρει οι σκέψεις τους και συμβαδίζουν απόλυτα με τις αναμενόμενες συμπεριφορές διεθνών δρώντων που εμφανίζουν υπέρμετρη αύξηση ισχύος σε ασταθή περιβάλλοντα και σπεύδουν να δράξουν την ευκαιρία. Η επιτυχία ή αποτυχία  του «άλματος» αυτού θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες κυρίως όμως από την αποφασιστικότητα του λαού και τη στάση της ηγεσίας. Σημαντική και η αντίδραση των υπαρχόντων ήδη μεγάλων δυνάμεων που μάλλον δεν επιθυμούν να δουν το ολιγομελές club τους να αυξάνεται αριθμητικά. Αποφασιστική όμως και η αντίδραση των εν δυνάμει θυμάτων της τουρκικής επιθετικότητας και η βούληση τους να αντισταθούν. Ίσως ο αντίπαλος (Τουρκία) για κάποιους να μοιάζει πανίσχυρος, έχει όμως βαθύτατες αδυναμίες, τις οποίες ο ίδιος γνωρίζει και ενδόμυχα μονίμως καταδιώκεται από το σύνδρομο της περικύκλωσης και της συνθήκης των Σεβρών.
Η κατάσταση σήμερα είναι επικίνδυνη. Το «θηρίο» συνειδητοποιεί τη δύναμη του, έχει κυριευθεί από βουλιμία αλλά συγχρόνως αντιλαμβάνεται ότι είναι ακόμη ευάλωτο. Ευρισκόμενο σε μια τέτοια  περιδίνηση, κάθε αντίδραση του προς κάθε κατεύθυνση είναι πιθανή. Η συνταγή αντιμετώπισης του είναι απλή και διαχρονική. Σταθερή και αποφασιστική αντιμετώπιση του σε όλους τους τομείς και μέτωπα, χωρίς φοβικά σύνδρομα, χωρίς άσκοπους «λεονταρισμούς», με σχέδιο, με πονηριά και φαντασία και με πλήρη εκμετάλλευση των τρωτών του σημείων. Ανάσχεση, όπως θα συνιστούσε και ο Kennan, σε όλα τα επίπεδα και σημεία. Η επιλογή αυτή έχει όμως κινδύνους και κόστος, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, ατομικό, είμαστε έτοιμοι να το αναλάβουμε ή προτιμάμε μια πολιτική «φινλανδοποίησης» επαφίοντας τις ελπίδες μας, για άλλη μια φορά, στον «από μηχανής Θεό» ή στους συμμάχους και εταίρους μας;

***  Προσοχή! Αν δείτε αυτά τα συμπτώματα, συμβαίνει κάτι ΣΟΒΑΡΟ στον οργανισμό σας

~   Προσοχή! Αν δείτε αυτά τα συμπτώματα, συμβαίνει κάτι ΣΟΒΑΡΟ στον οργανισμό σας…
 *  Δεν είναι λίγοι εκείνοι που περνούν μέρες ολόκληρες χωρίς να πίνουν την απαραίτητη ποσότητα νερού και είτε επειδή αμελούν και ξεχνούν να ενυδατώσουν τον οργανισμό τους, είτε επειδή δεν βρίσκουν ενδιαφέρον στο νερό, καταλήγουν σε συνθήκες σοβαρής αφυδάτωσης, που είναι μια κατάσταση πολύ πιο σοβαρή απ’ ό,τι νομίζουμε.
Το μεγαλύτερο ποσοστό του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό, γι’ αυτό και δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πως τυχόν έλλειψή του, οδηγεί σε πλήθος προβλημάτων.
Αν ωστόσο επιμένετε να μην πίνετε το νερό που πρέπει να πίνετε, έχετε υπόψη σας, τα παρακάτω συμπτώματα αφυδάτωσης που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοήσετε, ως ασήμαντα.
1. Νιώθετε ότι είστε σε λήθαργο
Εαν καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια, ακόμα και για να φέρετε εις πέρας απλές κινήσεις, τότε έχετε σοβαρό πρόβλημα αφυδάτωσης. Η έντονη κόπωση και αδυναμία συχνά παρερμηνεύονται σαν αποτέλεσμα έλλειψης ύπνου, αλλά αν παρατηρήσετε τις συνήθειές σας, θα δείτε ότι δεν φταίει η αϋπνία μιας νύχτας, αλλά η αφυδάτωση πολλών ημερών.
2. Χρωματισμός ούρων
Εαν τα ούρα σας έχουν βαθύ κίτρινο χρώμα ή μυρίζουν έντονα, τότε είναι ώρα να αυξήσετε την κατανάλωση νερού. Όταν το σώμα σας δεν έχει τα υγρά που χρειάζεται για να καθαριστεί, τότε τα νεφρά πιέζονται να δημιουργήσουν υγρά, κάτι που συχνά οδηγεί σε λοιμώξεις το ουροποιητικού. Όσο περισσότερο νερό πίνετε, τόσο πιο καθαρά και άοσμα θα είναι τα ούρα σας.
3. Σύγχυση
Η σύγχυση είναι ένα από τα συνηθέστερα συμπτώματα της αφυδάτωσης. Το σώμα μπαίνει σε κατάσταση σοκ, όταν έχει σοβαρές ελλείψεις σε υγρά, και όχι μόνο, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει δυσκολία στη συγκέντρωση, να υπάρχει δυσκολία στη λήψη αποφάσεων, ακόμα και στην άρθρωση λέξεων και φράσεων.
4. Ζαλάδα
Οι ζαλάδες και ο ίλιγγος υποννοούν και αυτά αφυδατωμένο και «στεγνό» οργανισμό. Δοκιμάστε να πιείτε νερό και αν τα συμπτώματα συνεχίζουν, τότε είναι πιθανό να ευθύνονται σε κάτι άλλο, όπως είναι οι παρενέργειες από κάποια φαρμακευτική αγωγή.
5. Ταχυκαρδία
Η καθημερινή ενυδάτωση του οργανισμού γίνεται ακόμα πιο επιτακτική, όταν η έλλειψή της επηρεάζει τους καρδιακούς παλμούς. Πίνετε καθημερινά 8-10 ποτήρια νερό καθώς η ταχυκαρδία, που προκαλείται –και- από την αφυδάτωση, μπορεί σε βάθος χρόνου να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στην καρδιά.
6. Αδυναμία
Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 75% νερό, οπότε όταν βρίσκεται σε έλλειψη υγρών γίνεται άμεσα αντιληπτό. Το αφυδατωμένο σώμα συχνά νιώθει αδυναμία και αντιμετωπίζει δυσκολία στο να εκτελέσει και την πιο απλή εργασία. Όπως και στην περίπτωση του λήθαργου, το σύμπτωμα της αδυναμίας μπορεί εύκολα να αποδωθεί αλλού, αλλά αν παρατηρήσετε πως δεν έχετε πρόβλημα ύπνου, αλλά εν αντιθέσει έχετε περάσει μέρες ολόκληρες χωρίς το απαραίτητο νερό, τότε μάλλον έχετε σοβαρό θέμα αφυδάτωσης.
7. Μυικές κράμπες
Τέλος, οι κράμπες και οι μυικοί σπασμοί είναι ένα από τα αποτελέσματα ενός αφυδατωμένου σώματος, γι’ αυτό φροντίστε να πίνετε νερό ποσότητας αντίστοιχης του σωματικού σας βάρους ώστε να μη φτάσει σε αυτό το σημείο το σώμα σας. Επιλέον, η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού βοηθάει ακόμα και στην αντιμετώπιση των μυικών σπασμών κατά τη διάρκεια της περιόδου.

*** Αθλητική  ενημέρωση :

*** Για την Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο Σ/Κ/Δ 24η  αγωνιστική :
Σάββατο  11/03/2017 :

~*  ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός  0-0  .- ^
Ο διαιτητής, Γιώργος Κύζας (Δράμας), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ζάιρο, Τζημόπουλο, Λίλα, Βιντάλ, Μιχαήλ - Ρότσα, Μάρκος Πάουλο, Παπαδόπουλος.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Ζάιρο, Μπέριος, Μιχαήλ, Γιάκος (75' Κοζορώνης), Ακόστα, Λίλα, Ναδάλες (76' Βιντάλ), Μπουκουβάλας (68' Κούτρης), Κόντε, Τζημόπουλος.
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Ροντρίγκες, Ρότσα, Μάκος (46' Λόπες), Μπράβο, Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο (64' Φάρλεϊ), Ρέι (82' Μουνιόθ), Παπαδόπουλος.
VIDEO :
~ΠΑΣ Γιάννινα- Παναιτωλικός  0-0  10/3/2017  24η  αγων  :
https://youtu.be/tR7-oljWIYo .-
~ ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός  Α΄ ημίχρονο  0-0  11/3/2017  24η  αγων: : https://youtu.be/WkG_Kn-Xg6Y .-

~*  Πανιώνιος-ΑΕΛ 1-0 , (1-0) .-^

Τα  γκολ :  33΄ Μπέν ,
Διαιτητής: Ζαχαριάδης
Κίτρινες: Ρισβάνης - Μασαλέσα, Κόντορ, Αναστασόπουλος, Γκόλιας, Ντέλετις
Κόκκινη: Αγκάνοβιτς (90+6΄)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης (88΄ Σαββίδης), Μασούντ, Μασούρας (84΄ Μαχμούτοβιτς), Μπεν, Γεσίλ (70΄ Λάμπρου)
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Γιοβάνοβιτς, Γκόλιας, Κόντορ, Μασαλέσα (69΄ Αναστασόπουλος), Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς, Κάπος (61΄ Τσακοπίνο), Ικαούνιεκς (57΄ Βαρέλα), Ναζλίδης
VIDEO :
~ Πανιώνιος-ΑΕ Λάρισα   1-0  Α΄ ημίχρονο  33΄ Μπέν  1-0  11/3/2017: https://youtu.be/uCFrPMTMvkU  .-

~*  Ηρακλής-Παναθηναϊκός 1-1 , ( 0-1 ) .- ^
 
Τα γκολ : 33΄πεν  Μπεργκ , αυτογκόλ Τελάντερ ,
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Κίτρινες: Ρούσσος, Koύρος, Στάμου, Αργυρόπουλος - Μπεργκ, Κουρμπέλης, Ζέκα
 Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Ρούσσος (46' Ιντζόγλου), Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς (86' Αγγελόπουλος), Αργυρόπουλος, Δώνης, Στάμου, Λεοζίνιο, Μοντέιρο, (62' Γροντής), Κούρος, Περόνε
 Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής (63' Τελάντερ), Κουρμπέλης, Χουλτ, Ζέκα, Λουντ ( 74' Μολίνς), Βιφιαφάνιες, Εμποκού, Λέτο (65' Μπουμάλ), Μπεργκ
VIDEO :
~Ηρακλής-Παναθηναϊκός 1-1  Α΄ ημίχρονο  το 0-1  11/03/2017 24η  αγων. : https://youtu.be/mkaCaL-oTN0 .-
~Ηρακλής-Παναθηναϊκός  1-1  αυτογκόλ   Τελάντερ 24η  αγων  11/03/2017: https://youtu.be/RkOu8S9UPF0 .-
~Ηρακλής-ΠΑΟ  1-1  φάσεις  γκολ 24η  αγων   11/03/2017:
 https://youtu.be/-hmIsZ84NTM  .-
~  Ηρακλής-ΠΑΟ  1-1  δηλώσεις 11/03/2017
  https://youtu.be/DoSx6-D0Jpk .-

Κυριακή 12/03/2017 :
~  Κέρκυρα-Ξάνθη
Ολυμπιακός-Ατρόμητος
Πλατανιάς-Βέροια
~   ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
Δευτέρα 13/03/2017  :
~** Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 23 αγώνες)
=========================
1. Ολυμπιακός 51
2. Πανιώνιος 45
3. ΠΑΟΚ 43
4. Παναθηναϊκός 41
5. Ξάνθη 39
6. ΑΕΚ 37
7. Πλατανιάς 35
. Ατρόμητος 35
9. ΠΑΣ Γιάννινα 33 -24αγ.
10. Παναιτωλικός 27 -24αγ.
. Κέρκυρα 26
12. Λάρισα 21
13. Αστέρας Τρίπολης 20
14. Λεβαδειακός 17
15. Ηρακλής 15
16. Βέροια 13
 * Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.

 
*** Στις αναμετρήσεις της 21ης αγωνιστικής για την Α1 μπάσκετ των Ανδρών σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
Ρέθυμνο-ΠΑΟΚ 73-70
Τα δεκάλεπτα: 25-15, 39-37, 58-57, 73-70.
Διαιτητές: Πηλοΐδης, Τσώνος, Ταρενίδης
 ΡΕΘΥΜΝΟ (Νίκος Βετούλας): Κωττας 2, Ραζής, Χριστοδούλου, Άρνολντ 16 (2), Φιτζπάτρικ 13 (2), Σάφτενααρ 9, Τάλτον 16 (1), Καμπερίδης, Γιαννόπουλος 11 (2), Λέμον 6.
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Σόμπι 14 (1), Χρυσικόπουλος 6, Κόνιαρης 2, Τσόχλας 5 (1), Μαργαρίτης 11 (1), ΜακΦάντεν 8, Μιλιένοβιτς, Γλυνιαδάκης 2, Πέινερς 9 (1), Κλάντον 13.

Λαύριο-Κόροιβος Αμαλιάδας 93-63
Τα δεκάλεπτα: 22-13, 48-26, 80-49, 93-63.

Άρης-Δόξα Λευκάδας 78-70
Τα δεκάλεπτα: 19-26, 37-42, 65-52, 78-70.

Κύμη-Κολοσσός Ρόδου 74-64
Τα δεκάλεπτα: 23-23, 43-36, 52-54, 74-64.

Τρίκαλα-Προμηθέας Πατρών 62-67
Τα δεκάλεπτα: 10-26, 29-38, 47-53, 62-67.

Απόλλων Πατρών-Παναθηναϊκός 12/3 (17:00)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 13/3 (19:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγώνες)
==========

Ολυμπιακός 39 -20αγ.
Παναθηναϊκός 39 -20αγ.
ΑΕΚ 36 -20αγ.
Άρης 33
Κολοσσός Ρόδου 32
ΠΑΟΚ 32
Ρέθυμνο 31
Προμηθέας Πατρών 30
Λαύριο 29
Τρίκαλα 29
Κόροιβος Αμαλιάδας 28
Κύμη 28
Απόλλων Πατρών 25 -20αγ.
Δόξα Λευκάδας 24


***  Πρόγραμμα αγώνων  20ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Β΄ εθνικής στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :
(9/10/16) 3η αγωνιστική 20ή (12/2/17)
2-0Απόλλων Σμύρνης - Παναιγιάλειος 
0-2Αναγέννηση Καρδίτσας - Σπάρτη 
5-3Αγροτικός Αστέρας - Καλλιθέα 
2-1Αιγινιακός - Πανθρακικός 
1-2Πανσερραϊκός - Χανιά 
0-1Κισσαμικός - Άρης 
0-1Αχαρναϊκός - Τρίκαλα 
0-2Καλλονή - Λαμία 
2-0ΟΦΗ - Πανελευσινιακός

*** Πρόγραμμα  αγώνων 22ης  και  23ης της Γ΄ εθνικής  στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
Αγωνιστική ημέρα: 22

12.03. 14:00ΑΟ ΘήβαΑιολικός
 

12.03. 15:00ΑΟ ΖευγολατιούΑστέρας Αμαλιάδας-Πανόπουλου
 

12.03. 15:00Δόξα ΜεγαλόποληςΠαναρκαδικός
 

12.03. 15:00ΠαναχαΐκήΤσικλητήρας Πύλου
 

12.03. 15:00ΠΑΟ ΒάρδαςΠΑΟ Λουτρακίου
 

12.03. 15:00ΦωστήραςΠαναργειακός
 

12.03. 15:00ΧαλκίδαΕρµιονίδα
 
Αγωνιστική ημέρα: 23
19.03. 15:00ΑιολικόςΦωστήρας
 
19.03. 15:00Αστέρας Αμαλιάδας-ΠανόπουλουΔόξα Μεγαλόπολης
 
19.03. 15:00ΑχαϊκήΑΟ Θήβα
 
19.03. 15:00ΠαναργειακόςΧαλκίδα
 
19.03. 15:00ΠαναρκαδικόςΠΑΟ Βάρδας
 
19.03. 15:00ΠΑΟ ΛουτρακίουΠαναχαΐκή
 
19.03. 15:00Τσικλητήρας ΠύλουΕρµιονίδα

*** ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 64-58 ,(19-31) .-^

Τα  δεκάλεπτα : 9-17 , (19-31) , 34-41 , 64-58 .-
Τα  βίντεο από αγώνα :
~*ΖΑΓΚΛΊΡΙΣ-ΠΑΟ   1ο  δεκάλεπτο  9-17  25η  αγων  9/3/2017:
 https://youtu.be/1UX-8FJuQH4  .-
~*Ζαγκλίρις Κάουνας-ΠΑΟ  Ημίχρονο 19-31  25η  αγων  9/3/2017: https://youtu.be/3Vm2ZwGZxR0 .-
~*ΖΑΚΛΙΡΙΣ-ΠΑΟ  3ο  δεκάλεπτο  34-41  25η  αγων  9/3/2017: https://youtu.be/6bjiupnU_18 .-
~*ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ Κάουνας-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 64-58  25η  αγων  9/3/2017: https://youtu.be/PtZ_pf8TQEw  .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρόκα (Πορτογαλία), Μόγκουλκοτς (Τουρκία), Κορτές (Ισπανία)
Τα δεκάλεπτα: 9-17, 19-31, 34-41, 64-58
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Πάνγκος 6 (2), Λεκαβίτσιους, Βέστερμαν 14 (2), Σεϊμπούτις, Μότουμ 10 (1), Γιανκούνας 11, Γιαφτόκας, Μιλάκνις 13 (3), Λίμα, Καβαλιάουσκας 4, Ουλανόβας 5 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11 (1), Νίκολς 4, Ρίβερς 7 (1), Τζέιμς, Φώτσης 2, Παππάς 13, Φελντέιν 7 (1), Γκάμπριελ 2, Μπουρο9ύσης 10, Καλάθης 2.


***Αναλυτικά το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:
Πέμπτη, 9/3/2017
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Γαλατασαράι (Τουρκία)  85-69 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 13-17, 46-29, 65-49, 85-69
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 64-58 .- 
Τα  δεκάλεπτα : 9-17 , (19-31) , 34-41 , 64-58 .-
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία)  74-79  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 18-19, 35-43, 55-61, 74-79
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)  92-82 .-^
Τα δεκάλεπτα: 26-20, 51-35, 70-61, 92-82
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)  70-62 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 24-20, 36-34, 55-44, 70-62

Παρασκευή, 10/3/2017
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)  68-87  .- ^
Δεκάλεπτα: 23-17, 32-42, 45-64, 68-87
Αναντόλου Εφές (Περάσοβιτς): Τόμας 5 (1), Χάνεϊκατ 3 (1), Μπαλμπάι, Μπράουν 13, Οσμάν 15 (1), Γκρέιντζερ 3, Ερτέλ 11, Μουτάφ, Πολ 11 (3), Ντάνστον 7, Κερκ.
Μπάμπεργκ (Τρινκιέρι): Κοζέρ 7 (2), Μέλι 16 (1), Ζήσης 4, Νίκολιτς 4, Θις 4, Λο 15 (3), Βερεμένκο 2, Μίλερ 14 (2), ΜακΝίλ, Χέκμαν 5 (1), Ραντόσεβιτς 16.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 81-73 ,(48-33).-^   Τα  δεκάλεπτα : 25-18 , ( 48-33) , 69-58 , 81-73  .- ^
Γκριν, Μπιρτς, Γιανγκ, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Γουότερς, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Λοτζέσκι η 12άδα του Ολυμπιακού
Γουίλμπεκιν, Γιαγκμούρ, Μπατούκ, Γουοναμέικερ, Κλάιμπερν, Ουλουμπάι, Μερμάν, Αλντεμίρ, Σαβάς, Άντερσον, Ζίζιτς, Χαρανγκόντι οι 12 του Μπλατ
Βίντεο από αγώνα :
~*ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ 81-73  25η  αγωνιστ, 10/3/2017: https://youtu.be/kveyt2A5LZs  .-
~*ΟΣΦΠ-Νταρουσάφακα  81-73  4η περίοδος 25η αγων  10/3/2017: https://youtu.be/lKrFDBgUmsM  .-
~ Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα Α΄ ημίχρονο 48-33 10/3/2017:
 https://youtu.be/PAqSeNqE8XY  .-
~*ΟΣΦΠ-Νταρουσάφακακα  3η περίοδος 69-58  25η αγων  10/3/2017: https://youtu.be/BH7sFoI4-vY .-
~* ΟΣΦΠ-ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ 1ο  δεκάλεπτο  25-18  25η αγων  10/3/2017: https://youtu.be/C62jzfUPjB4 .-
~*ΟΣΦΠ-Νταρουσάφακακα 2ο δεκάλεπτο 48-33  25η αγων  10/3/2017: https://youtu.be/Ljx2FL_Yv2k .-

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 98-68 .- ^

~*  Επιτρέπεται να πέσεις  , επιβάλλεται να σηκωθείς  !

*** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  σε  25  αγώνες :
Ν-Η Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 19-6 44
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 19-6 44
Ολυμπιακός 18-7 43
Φενερμπαχτσέ 16-9 41
-----------------------------
Παναθηναϊκός 14-11 39
Ερυθρός Αστέρας 14-11 39
Μπασκόνια 14-11 39
Αναντολού Εφές 13-12 38
--------------------------------
Νταρουσάφακα 12-13 37
Ζαλγκίρις 11-14 36
Μπαρτσελόνα 10-15 35
Μακάμπι Τελ Αβίβ 9-16 34
-----------------
Μπάμπεργκ 9-16 34
Γαλατασαράι 8-17 33
Αρμάνι Μιλάνο 7-18 32
Ούνιξ Καζάν 7-18 32

~* Πίσω από κάποιο θρίαμβο κρύβεται κι΄ ένας θρήνος  !
*** Ολόκληρο το πρόγραμμα  και τα αποτελέσματα  των δυο  Ελληνικών συμμετεχόντων  ομάδων ΟΣΦΠ και  ΠΑΟ  στο ευρωμπάσκετ  2016-2017 :
1η αγωνιστική 12 και14-10-2016 : Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 83-65 .- ^
Παναθηναϊκός – Ζαγκλίρις Κάουνας 84-76 .-  
 2η αγωνιστική 20 και 21 -10-2016 :
Ολυμπιακός-Ανατολού Εφές Πίλσεν 90-66 .- ^
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 81-77 .-   
3Η αγωνιστική 25 και 26 -10-2016 :
Ολυμπιακός –Μιλάνο 91-81 .- ^
Μπάμπεργκ-Παναθηναϊκός 83-84 .-  
 4η αγωνιστική 27 και 28 -10-2016 :
Μπασκόνια-Ολυμπιακός 90-95 .- ^
Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 70-59 .-  
5η αγωνιστική 03 και 04-11-2016 :
Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 75-81 .- ^
Ανατολού Εφές Πίλσεν- Παναθηναϊκός  Κκ.α. 70-70 .- παράτ. 91-83 .-  
6η αγωνιστική 10 και 11-11-2016 :
 Παναθηναϊκός-Μακαμπι Τ. Α. κ.α. 67-67 παράτ. 83-75 .- ^
Γαλατάσαράϊ –Ολυμπιακός 89-87 .-  
 7η αγωνιστική 16-11-2016 :
Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 59-52 .- ^
Ρεάλ Μανδρίτης- Παναθηναϊκός 87-84 .-  
8η αγωνιστική 18-11-2016 :
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 77-79 .- ^
9η αγωνιστική 24και 25-11-2016 :
Ολυμπιακός –Μακαμπί Τα .Α . 73-80 .- ^
Παναθηναϊκός – Νταρουσάφακα 86-80 .-  
 10η αγωνιστική 02-12-2016 :
Νταρουσάφακα-Ολυμπιακός 71-77 .- ^
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 72-57 .-  
11η αγωνιστική 09-12-2016 :
Ολυμπιακός-Ούνιξ Καζάν 88-59 .- ^ 
Παναθηναϊκός-Γαλατάσαράϊ 85-58 .-  
 12η αγωνιστική : 15 και 16-12-2016 :
Ζαγκλίρις Κάουνες –Ολυμπιακός 75-88 .- ^
Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε  81-70 .-  
13η αγωνιστική 20 και 21 -12-2016 :
Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 73-65 .- ^
Μιλάνο-Παναθηναϊκός 72-86 .-  
 14η αγωνιστική 22 και 23-12-2016 :
Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός 82-68 .- ^
Παναθηναϊκός-Μπασκόνια 69-68 .-  
  24 /   15η αγωνιστική 29 και 30-12-2016 :
Ολυμπιακός –Φενέρμπαχτσε 71-62 .- ^
Ούνιξ Καζάν – Παναθηναϊκός 83-81 .-  
 16η αγωνιστική 06-01-2017 :
Ολυμπιακός –Παναθηναϊκός 77-69 .-  
 17η αγωνιστική 12 και 13-01-2017 :
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 67-69 .- ^
Παναθηναϊκός – Ανατολού Εφές Πίλσεν κ.α. 70-70 παράτ. 92-81 .-  
18η αγωνιστική 19 και20-01-2017 :
Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός   84-63 .-^
  Ολυμπιακός-Μπασκόνια   92-62 .-
19η αγωνιστική 24 και 25-01-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα  71-65  .- ^
 Μιλάνο- Ολυμπιακός  99-83 .-^
20η  αγωνιστική 26 και 27-01-2017 :
Ερυθρός Αστέρας –Παναθηναϊκός  72-66 .- ^
Ολυμπιακός –Μπάμπεργκ  83-77 .- ^
 21η αγωνιστική 02 και03-02-2017 :
Ούνιξ Καζάν –Ολυμπιακός 75-90  .- ^
Γαλατάσαράϊ –Παναθηναϊκός   79-84 .- ^
22η αγωνιστική 09 και10-02-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ   81-72 .- ^     
Ολυμπιακός-Ζαγκλίρις Κάουες   73-64 .-
   23η αγωνιστική 23και24-02-2017 :  
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός   67-64 .- ^
Παναθηναϊκός-Ούνιξ Καζάν  83-82 .- ^
 24η αγωνιστική 02 και 03-03-2017
 Μακαμπί   Τ.Α.-Ολυμπιακός  71-82 .- ^
 Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός  77-72 .- ^
 25η αγωνιστική 09 και10 -03-2017  :  
  Ζαγκλίρις Κάουνες –Παναθηναϊκός   64-58 .- ^
Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα   81-73  .- ^
26η αγωνιστική  16  και 17-03-2017  :  
Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μανδρίτης 
Ολυμπιακός – Γαλατάσαράϊ 
 27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017  : 
Παναθηναϊκός-Μιλάνο  
Ερυθρός Αστέρας –Ολυμπιακός
28η αγωνιστική 23 και 24 -03-2017
 Ολυμπιακός-Ρεάλ Μανδρίτης
Μπασκόνια- Παναθηναϊκός
  29η  αγωνιστική  30 και31-03-2017  : 
Ανατολού  Εφές –Ολυμπιακός 
Παναθηναϊκός  -ΤΣΣΚΑ   Μόσχας
30η αγωνιστική  06 και07-04-2017  :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας –Ολυμπιακός    
Μακαμπί Τ.Α. –Παναθηναϊκος   .- 

***

*** Η αθλητική ατζέντα του Σαββατοκύριακου για τη Μεσσηνία 
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Ο ΑΟ Φαραί κόντρα στην Αναγέννηση Παραλίας

Με το το
πικό ντέρμπι ΑΟ Φαραί – Αναγέννησης Παραλίας, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας. Να σημειώσουμε ότι οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες για τρίτη φορά την εφετινή σεζόν, καθώς προηγήθηκαν οι αγώνες για τον Α΄ γύρο της Α΄ Τοπικής και για το Κύπελλο Μεσσηνίας, με την Αναγέννηση Παραλίας  να έχει απολογισμό 2 νίκες (με 2-0 και 4-1).
Στο σημερινό ματς τώρα, ο τεχνικός του ΑΟ Φαραί Νίκος Γεωργακλής και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν να συνεχίσουν το σερί των θετικών αποτελεσμάτων. Νοκ άουτ είναι ο Βασίλης  Κακαλής (αποβλήθηκε στο τοπικό ντέρμπι με τον πρωτοπόρο Π.Σ. «Η Καλαμάτα»).
Σε αντίθεση με τον ΑΟ Φαραί, η Αναγέννηση Παραλίας θ’ αγωνιστεί «κομπλέ». Ο προπονητής  Αντώνης Μαυρέας και ο συνεργάτης του Αντώνης Παπαγιαννόπουλος, έχουν όλους τους ποδοσφαιριστές  τους ετοιμοπόλεμους, ενώ μέχρι το «φινάλε» του πρωταθλήματος, αναμένεται να δίνουν ευκαιρίες σ’ αρκετούς νεαρούς.
Οι διαιτητές των συναντήσεων της 22ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι συναντήσεις  της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
  Σήμερα –  Σάββατο 11/03/2017
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φαραί – Αναγέννηση Παραλίας
  Ηλ. Αλεξέας, Ν. Γκούμας, Χρ. Γεωργαντάς
Α.Ε. Αβίας -ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών   3-0  α.α.  .- ^
  Κυριακή 12 Μαρτίου – 3.30 μ.μ.
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Πάμισος Μεσσήνης – Π.Σ. Η Καλαμάτα: Γ. Μπλάνας, Β. Βρυώνης, Ν. Τσίρμπας
Δημοτικό Γήπεδο Διαβολιτσίου
ΑΟ Διαβολιτσίου – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας: Π. Σερεμέτης, Ε. Μπασιλάρης, Γ. Μιχαλόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Απόλλων Καλαμάτας – Ολυμπιακός Καλαμάτας: Ηλ. Νικολόπουλος, Αν. Τσουκάλη, Μ. Μανιατέας
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – Εράνη Φιλιατρών: Ηλ. Σκόρδος, Ι. Γιαννέτσος, Χ. Τσοπανάκης
Δημοτικό Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – Εθνικός Μελιγαλά: Δ. Πλακογιάννης, Ι. Μαντάς, Απ. Καυκάς
Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος
Πανθουριακός – ΑΣ Ανδρούσας: Κων. Ψηλοπαναγιώτης, Φ. Κασκάνης, Δ. Σταυρόπουλος
Ρεπό: ΑΕ Αβίας.
  Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 21 αγώνες)
1. Καλαμάτα      53-9                54
2. Αναγέννηση Παρ. 38-15               47
3. Πάμισος Μεσ.      50-18       44
4. Θουρία 51-15               43
5. ΑΟ Φαραί     30-18       36
6. Μιλτιάδης    28-24      35
7. ΑΟ Κυπαρισσίας   24-24      33
8. Εθνικός Μελ.       23-24      29
9. Ολυμπιακός Καλ.  28-25      27
10. Απόλλων Καλ.     23-35 26
11. Εράνη Φιλ.   21-37       24
12. ΑΟ Διαβολιτσίου 18-33     20
13. Τ. Άγρας     22-42      18
14. Ανδρούσα   14-33       17
15. ΑΕ Αβίας    11-40       7
* Ο Αστέρας Αρφαρών αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

 Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Kρίσιμοι αγώνες σε Άρι, Σουληνάρι, Μεσσήνη
Τρεις κρίσιμους αγώνες περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα, ο ουραγός Νέος Άρις φιλοξενεί τον Ακρίτα Κορώνης, ο Χανδριναϊκός «συγκρούεται» με το Μεσσηνιακό, ενώ ο Ολυμπιακός Ανάληψης περιμένει τον ΑΟ Ασπροχώματος.
  ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ – ΚΟΡΩΝΗ  2-3  .- ^
Χωρίς άγχος υποδέχεται τον Ακρίτα Κορώνης ο Νέος Άρις, που έχει πλέον μαθηματικές ελπίδες για παραμονή  στην κατηγορία. Στην ομάδα της Κορώνης τώρα, ο τεχνικός Κώστας Κρητικάκης δεν θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Γιάννη Κουτσουμπό (τιμωρημένος). Επιστρέφουν πάντως οι Αναστάσιος Μάραντος, Σαντιάγκο Χοτζόλι (εξέτισαν την ποινή της μιας αγωνιστικής που τους είχε επιβληθεί). Ο Ακρίτας Κορώνης στοχεύει στο «διπλό» για να πλησιάσει στην προνομιούχο τριάδα.
  ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-0 .- ^
Χωρίς τους Βασίλη Γιάνναρη, Παναγιώτη Καλδή (τιμωρημένοι) υποδέχεται το Μεσσηνιακό ο Χανδριναϊκός. Ο τεχνικός Δημήτρης Μάλαμας και ο ποδοσφαιριστές του βλέπουν  μόνο νίκη έτσι ώστε να κάνουν ένα  αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία.
Στους «πράσινους» τώρα, ο προπονητής Γιώργος Μηλίτσης και οι ποδοσφαιριστές του είναι αποφασισμένοι για το διπλό, ώστε ν’ αυξήσουν τις ελπίδες τους για παραμονή.
  ΑΝΑΛΗΨΗ – ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ  1-2 .- ^
Μονόδρομος είναι η νίκη  για τον Ολυμπιακό Ανάληψης στο σημερινό κρίσιμο αγώνα με τον ΑΟ Ασπροχώματος, προκειμένου να κάνει ένα σημαντικό βήμα για τη σωτηρία. Ο τεχνικό των «ερυθρολεύκων» της Ανάληψης Δημήτρης Αναστασόπουλος αναμένεται να έχει όλο το δυναμικό διαθέσιμο.
Χωρίς τον Γιώργο Μπάκα (τραυματίας) θ’ αγωνιστεί το συγκρότημα του Ασπροχώματος. Ο προπονητής Βαγγέλης Σκουρλέτης προβληματίζεται  για τη συμμετοχή του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου (λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων).
Ο ΑΟ Ασπροχώματος θέλει βαθμό ή βαθμούς, παραμένοντας κοντά στην τρίτη θέση.
  Οι διαιτητές των ματς της 21ης αγωνιστικής
Αναλυτικά τα ματς της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
  Σήμερα – 3.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Άριος
Νέος Άρις – Ακρίτας Κορώνης: Φ. Κασκάνης, Στ. Τσαούση, Κων. Βοσνάκης
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
Χανδριναϊκός – Μεσσηνιακός: Ευστ. Ζαρακοβίτης, Ι. Γιαννέτσος, Χ. Τσοπανάκης
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – ΑΟ Ασπροχώματος: Στ. Λάμιας, Ν. Τσίρμπας, Γ. Μιχαλόπουλος
  Κυριακή 12 Μαρτίου – 3.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Χώρας
Παπαφλέσσας Χώρας  - Αίαντας Καλαμάτας: Χρ. Γεωργαντάς, Ε. Παναγιωτόπουλος, Ξ. Κωνσταντόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – ΑΟ Σπερχογείας: Ευστ. Ζαρακοβίτης, Δ. Τσακόπουλος, Κων. Βοσνάκης
Δημοτικό Γήπεδο Δωρίου
Δωριέας Δωρίου – Αστέρας Μικρομάνης: Ν. Γκούμας, Κων. Αντωνόπουλος, Γ. Νιάρχος
Ώρα 6.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ηρακλής Καλαμάτας – Ομόνοια: Ι. Κουτσαναστάσης, Αρ. Κυριόπουλος, Μ. Μανιατέας
  Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 20 αγώνες)
1. ΑΟ Σπερχογείας 39-16       45
2. Ομόνοια      37-18               42
3. Ασπρόχωμα 42-22      37
4. Αίαντας Καλ.      27-20       36
5. Ηρακλής Καλ. 29-25  31
6. Κορώνη       37-37       29
7. Αστέρας Μ.        26-27       28
8. Δώριο  26-27       27
9. Χώρα          27-39       25
10. Πεταλίδι    23-31       24
11. Χανδριναϊκός    28-33       22
12. Ανάληψη  20-27       19
13. Μεσσηνιακός    17-27       18
14. Νέος Άρις 14-43       5
* Ο ΑΟ Σπερχογείας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μείον 2 βαθμούς.

Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Μέσα ΑΕ Μάνης, ΑΟ Μεθώνης
Εντός έδρας αγωνίζονται σήμερα οι πρωτοπόροι των 2 ομίλων του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα, η ΑΕ Μάνης που οδηγεί την κούρσα στον 1ο όμιλο, αντιμετωπίζει  στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία, για την 20ή αγωνιστική, ενώ ο ΑΟ Μεθώνης που βρίσκεται στην κορυφή του 2ου ομίλου περιμένει τον φορμαρισμένο Παπαφλέσσα Βλαχόπουλου, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής.
Στον 1ο όμιλο, ξανά, η ΑΕΚ Καλαμάτας φιλοξενεί τον Παπαφλέσσα Άμφειας, ο Ηρακλής Κυπαρισσίας «κοντράρεται» με τον Κεραυνό Καλαμάτας, ενώ ο Διαγόρας Κοπανακίου «συγκρούεται» με τον Πανευαϊκό.
Στον 2ο όμιλο, ο ΑΟ Πατίστα αντιμετωπίζει τα Πράσινα Πουλιά στο τοπικό ντέρμπι.
  Οι διαιτητές των ματς στους 2 ομίλους
Αναλυτικά, οι συναντήσεις της 20ής αγωνιστικής του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος  της Β΄Τοπικής, αλλά και της 18ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της ίδιας κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα, αύριο και την Τετάρτη 15 Μαρτίου, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
  Σήμερα  Σάββατο  11/03/2017 – 3.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΕΚ Καλαμάτας – Παπαφλέσσας Άμφειας
  Ηλ. Σκόρδος, Β. Βρυώνης, Ε. Παναγιωτόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ηρακλής Κυπαρισσίας - Κεραυνός Καλαμάτας  1-2 .- ^
 Μ. Καρβούνης, Ε. Τσαούση, Ηλ. Ρηγόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Δωρίου
Διαγόρας Κοπανακίου – Πανευαϊκός  2-0 .- ^
  Ι. Κουτσαναστάσης, Κ. Αντωνόπουλος, Αν. Τσουκάλη
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Μάνης – Ατρόμητος Πλατέος  3-0 .- ^
 Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Δ. Σταυρόπουλος, Ε. Μπασιλάρης
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Πατίστα – Πράσινα Πουλιά   2-1 .- ^
 Ηλ. Ρέκκας, Δ. Γιαννακλής, Δ. Σταύρου
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
ΑΟ Μεθώνης – Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου  2-2 .- ^
 Δ. Πλακογιάννης, Αρ. Κυριόπουλος, Μ. Μανιατέας
 Κυριακή 12 Μαρτίου  2017  10.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας
Πανιώνιος – ΑΣ Φυτειάς: Ηλ. Ρέκκας, Π. Κομπιλίρης, Γ. Ρουμελιώτης
Ώρα 3.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας – ΠΑΟ Καλού Νερού: Ι. Κουτσαναστάσης, Θ. Τζιαμουράνης, Αθ. Παπαϊωάννου
Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά
Θύελλα Μερόπης – Αστέρας Βαλύρας: Στ. Τσαούση, Μ. Ζέρβα, Ε. Τσαούση
Δημοτικό γήπεδο Σουληναρίου
ΑΟ Στενωσιάς – Θύελλα Χαρακοπιού: Ηλ. Ρέκκας, Ερ. Τζεμάλι, Αντ. Μιχαλόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Λογγάς
ΑΕ Λογγάς – ΠΑΟ Καλλιθέας: Δ. Ταβουλαρέας, Δ. Σταύρου, Π. Κομπιλίρης
 Τετάρτη 15 Μαρτίου – 3.30 μ.μ.
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης – ΑΟ Φυτειάς: Απ. Καυκάς, Δ. Τσακόπουλος, Στ. Μπότη
Ρεπό: ΑΕ Γαργαλιάνων.

  Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Οι διαιτητές των ματς της 18ης αγωνιστικής
Οι διαιτητές που ορίστηκαν να «σφυρίξουν» τα ματς της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, είναι οι εξής:
Κυριακή 12 Μαρτίου 2017  – 12.30 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Παναθηναϊκός Καλαμάτας  - Νέστορας Πύλου: Β. Σακκάς, Ηλ. Ρηγόπουλος, Β. – Ε. Ρηγοπούλου
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Δαναός – ΑΟ Βέργας: Γ. Νιάρχος, Π. Κώτσαρης, Γ. Βανικιώτης
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ίκαρος Καλαμάτας – ΑΟ Νέδουσα: Αρ. Κυριόπουλος, Δ. Τάγαρης, Γ. Σκαρπέτης
 Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017  – 3.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – Θύελλα Παραλίας: Κων. Αντωνόπουλος, Αντ. Μιχαλόπουλος, Μ. – Χ. Αγγελή
Ώρα 4.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ερμής Καλαμάτας – Θησέας Καλαμάτας: Ν. Γκούμας, Κων. Βοσνάκης, Π. Κομπιλίρης
Ρεπό ΑΟ Λεΐκων.

ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Εννέα αγώνες σήμερα…
Εννέα συναντήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του προπαιδικού πρωταθλήματος της ΕΠΣΜ. Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων, με τους διαιτητές που τους «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Ώρα 9.00 π.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Αναγέννηση Παραλίας – Ηρακλής Καλαμάτας: Ε. Τσαούση
Ώρα 11.00 π.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Π.Σ. Η Καλαμάτα – ΑΟ Πατίστα: Κων. Βοσνάκης
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Ολυμπιακός Ανάληψης: Ν. Τσίρμπας
Δημοτικό Γήπεδο Δωρίου
Δωριέας Δωρίου  -Απόλλων Καλαμάτας: Κων. Αντωνόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
Θησέας Καλαμάτας – ΑΕ Αβίας: Δ. Σταύρου
Δημοτικό Γήπεδο Χώρας
Παπαφλέσσας Χώρας – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας: Ερβ. Τζεμάλι
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
Χανδριναϊκός – ΑΟ Μεθώνης: Αντ. Μιχαλόπουλος
Ώρα 12.00 μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας – Πανθουριακός: Π. Κομπιλίρης
Ώρα 1.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Δαναός – Ομόνοια: Ε. Μπασιλάρης
Ρεπό: Αίαντας Καλαμάτας, Απόλλων Πεταλιδίου, ΑΟ Διαβολιτσίου, Νέος Άρις, Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων.
   * Το ματς του 1ου ομίλου Παμίσου Μεσσήνης – Εράνης Φιλιατρών αναβάλλεται.

Α΄ ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ
Η Καλαμάτα 80 κόντρα στο ΣΔΥ Τρίπολης
Η Καλαμάτα 80 που βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος μπάσκετ Α΄ κατηγορίας Ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ υποδέχεται σήμερα τον ΣΔΥ Τρίπολης για την 17η αγωνιστική. Ακόμη, ο Απόλλων Τρίπολης αντιμετωπίζει το ΓΣ Μεσσήνης, ενώ ο Πελασγός Μεγαλόπολης «κοντράρεται» με τον ΑΟ Θουρίας στο ντέρμπι των «νεοφώτιστων».
 Οι διαιτητές των ματς της 17ης αγωνιστικής
Αναλυτικά τα ματς της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ Α΄ Ανδρών, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Ώρα 5.00 μ.μ.
ΑΚΔ Τρίπολης
Απόλλων Τρίπολης – Γ.Σ. Μεσσήνης: Γ. Δούβρης, Παν. Καρδαράς
7.30 μ.μ.
Τέντα
Καλαμάτα 80 – ΣΔΥ Τρίπολης: Λ. Νάστος, Χρ. Νικητόπουλος
8.00 μ.μ.
ΔΣ Μεγαλόπολης
Πελασγός Μεγαλόπολης – ΑΟ Θουρίας: Ι. Τσιμπούρης, Σωτ. Καραμπάγιας
 Κυριακή 12 Μαρτίου – 4.00 μ.μ.
ΔΓ Πύλου
ΝΟ Πύλου – Σπαρτιατικός: Δημ. Σχοινάς, Π. Χριστόπουλος
6.00 μ.μ.
ΔΓ Σπάρτης
ΑΕ Σπάρτης - Ακάδημος  Καλαμάτας: Κων. Μπακετέας, Σωτ. Καραμπάγιας
 Δευτέρα 13 Μαρτίου  - 8.00 μ.μ.
Τέντα
Ευκλής Καλαμάτας – Άτλας Καλαμάτας: Λ. Νάστος, Ι. Τσιμπούρης.

Β΄ ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ
Δύο συναντήσεις για την 13η αγωνιστική
Αγωνιστική δράση σήμερα και στους δύο ομίλους του πρωταθλήματος μπάσκετ β΄ κατηγορίας ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, καθώς διεξάγονται δύο συναντήσεις στο πλαίσιο της  13η αγωνιστικής που είναι οι εξής:
Ώρα 5.00 μ.μ.
Δ.Σ. Μεσσήνης
ΓΣ Χώρας – Δίων Κυπαρισσίας: Ι. Κυριακόπουλος, Χρ. Θωμόπουλος
6.30 μ.μ.
ΔΓ Μολάων
ΑΟ Μονεμβάσιας Κάστρο – Λακωνικό Κρόνος: Π. Ρίζος, Κων. Μπακετέας.
 
***

~    Από τελευταίες αναρτήσεις  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
  ~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25  και  26 Φεβρουαρίου 2017  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/25-26-2017-super-league-25022017-3-0-1-0.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κ. Δευτέρα 27  Φεβρουαρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας    :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/02/news.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  28  Φεβρουαρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-28-2017.html .-  
~**
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή της Ορθοδοξίας 05  Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-05-2017.html .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 04  και 05 Μαρτίου  2017  :Ανασκόπηση όλων των αθλητικών εβδομάδας που έφυγε  .... :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-06-2017.html .-
~*   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  06  Μαρτίου 2017  :   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07  Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/03/news-07-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08  Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .... :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-08-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES 2 - Τετάρτη  08 Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-nwes-2-08-2017.html .- 
~*Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  09  Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής  μας ....  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-09-2017.html .-  
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ..:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News  Σάββατο  11 Μαρτίου  2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-11-2017.html .- 
~* 
 

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5352   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3474   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3468 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.294  βίντεο   .-

Δεν υπάρχουν σχόλια: