ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  30 Ιουνίου  2016  :
~
Το αμάρτημα το μικρόν ή το μέγα δια της αληθούς μετανοίας εξαφανίζεται. Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
~ 30 Ιουνίου
Μνήμη της συνάξεως των αγίων ενδόξων και πανευφήμων IB` Αποστόλων. Αποστόλου Φυγέλλου (Ο΄), επισκόπου Εφέσου. Μαρτύρων Μελίτωνος, Πέτρου του εκ Σινώπης, Φωκά, Κόνωνος, Συμεών, Ισαάκ και ετέρων 1040. Νεομάρτυρος Μιχαήλ κηπουρού (1), του Αθηναίου (†1770).
(1) Ο άγιος Μιχαήλ Πακνανάς, γεννήθηκε στην Αθήνα από ενάρετους γονείς. Λόγω της πενίας των γονέων του, έμεινε αγράμματος και έγινε κηπουρός. Κάποια ημέρα ενώ επέστρεφε στην Αθήνα από κάποιο χωριό, συνελήφθη από τούς Τούρκους φύλακες και συκοφαντήθηκε ότι μετέφερε κρυφά μπαρούτι για τους επαναστάτες Έλληνες. Οδηγήθηκε στον κριτή όπου διαμαρτυρήθηκε για την αδικία εις βάρος του, αλλά καταδικάστηκε εις θάνατον εκτός και εάν εδέχετο να αρνηθεί την πίστη του και να ασπασθεί το Ισλάμ, οπότε και θα έσωζε τη ζωή του. Όμως ο ευσεβής και έντιμος εκείνος Αθηναίος, απαντούσε με ύφος αγέρωχο στις συνεχιζόμενες απειλές των Τούρκων με την χαρακτηριστική φράση, «Δεν τουρκεύω». Καταδικάσθηκε σε θάνατο και οδηγήθηκε στον τόπο της εκτέλεσης με χαρά και ευχαριστώντας τον Κύριο που τον αξίωσε της τιμής του μαρτυρίου. Στην αρχή ο δήμιος χτύπησε τον άγιο με αντεστραμμένο ξίφος στο λαιμό για να τον εκφοβίσει, προσδοκώντας την μεταστροφή του. Όμως ο γενναίος μάρτυρας τον παρότρυνε με θάρρος λέγοντας «Χτύπα για την πίστη». Και όταν ο δήμιος έβαλε το μαχαίρι του στον τράχηλο των αγίων και τον πλήγωσε λίγο άκουσε από το στόμα του αγίων την ίδια φράση «Χτύπα για την πίστη». Τελικά ο δήμιος τον αποκεφάλισε, χαρίζοντάς του το αμαράντινο στεφάνι του μαρτυρίου και πλουτίζοντας την Εκκλησία των Αθηνών με ένα καλλίνικο μάρτυρα. ~
Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων
~ Ἦχος γ´.
~ Ἀπόστολοι Ἅγιοι, πρεσβεύσατε τῷ ἐλεήμονι Θεῷ , ἵνα πταισμάτων ἄφεσιν, παράσχῃ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν
~* Απολυτίκιον Αγίων Δώδεκα Αποστόλων : https://youtu.be/VKGyoMNmorM .-

Άγιος Παναγιώτης ο Καισαρεύς

Άγιος Παναγιώτης ο Καισαρεύς
Άγιος Μεθόδιος ο εν Νυβρίτω

Άγιος Μεθόδιος ο εν Νυβρίτω


Άγιοι Πέτρος και Φεβρωνία οι θαυματουργοί

Άγιοι Πέτρος και Φεβρωνία οι θαυματουργοίΣύναξη των Δικαίων Ζαχαρία και Ελισάβετ

Σύναξη των Δικαίων Ζαχαρία και Ελισάβετ
   
Όσιος Αθανάσιος ο Πάριος

Όσιος Αθανάσιος ο Πάριος
 
~ Βιογραφία
Οι Απόστολοι του Χρίστου θα ξεχωρίζουν μέσα στην Ιστορία της Εκκλησίας, σαν οι υπέρλαμπροι αστέρες πρώτου μεγέθους της πνευματικής ζωής. Την 30η Ιουνίου, η Εκκλησία γιορτάζει τους δώδεκα Αποστόλους που αρχικά εξέλεξε ο Κύριος, πλην του Ιούδα Ισκαριώτη. Αυτοί είναι: Σίμωνας (Πέτρος), Ανδρέας, Ιάκωβος, Ιωάννης, Φίλιππος, Θωμάς, Βαρθολομαίος (Ναθαναήλ), Ματθαίος, Ιάκωβος του Αλφαίου, Σίμωνας ο Ζηλωτής, Ιούδας ο αδελφός του Ιακώβου του μικρού και ο Ματθίας, που εξελέγη μέσα στο υπερώο τις παραμονές της Πεντηκοστής, σε αντικατάσταση του Ιούδα του Ισκαριώτη. Τη ζωή του καθενός των Αποστόλων αυτών, σκιαγραφούμε στις ιδιαίτερες γιορτές τους. Εδώ γίνεται υπενθύμιση της ενότητας που είχαν μεταξύ τους, αλλά και της ηθικής τους, που τόσο συνέβαλε στην πνευματική εν Χριστώ αναγέννηση του κόσμου. Έχουμε, λοιπόν, χρέος και εμείς οι αγωνιζόμενοι χριστιανοί, να κινούμαστε στα ίχνη τους και με θερμό ζήλο για τη διάδοση του σωτηριώδους μηνύματος του Ευαγγελίου, που διέπνεε κι αυτούς, να γίνουμε μιμητές του έργου τους.

***  Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας στο προσκύνημα των Αγίων Αποστόλων Καλαμάτας
 
Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα των Αγίων Αποστόλων Καλαμάτας.
Απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στους εορτάζοντες Αγίους κι ευχήθηκε να χαρίζουν υγεία και να σκέπουν τη ζωή όλων.  Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός
        


***  Τροχαίο με τραυματισμό στη Ναυαρίνου (φωτογραφίες)
 
Λίγα λεπτά μετά τις 11:30 το βράδυ ένα μηχανάκι συγκρούστηκε με σερβιτόρο που επιχείρησε να διασχίσει την οδό Ναυαρίνου.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά ο σερβιτόρος, καθώς και ο οδηγός του δικύκλου που διακομίστηκε με ασθενοφόρο της Καλαμάτας ελαφρά τραυματισμένος.
  

*** «Απολίτιστη» η Πελοπόννησος 
Αδιάφοροι οι Δήμοι για τα απορρίμματα
 Οι 15 από τους 27 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν κατέθεσαν καν πρόταση για την διαχείριση τους
   Η μελέτη για το νέο ΠΕΣΔΑ «προκρίνει» της συμβιβαστική λύση με την ΤΕΡΝΑ
   Το πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων… τρώει τις σάρκες μας εδώ και 30 χρόνια περίπου.
Όσο δεν υπήρχαν τα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Δήμοι, Νομαρχίες και κυβερνήσεις βολεύονταν με τις κρυφές και φανερές χωματερές.
Τα τελευταία χρόνια οι… κουτόφραγκοι μας πήραν είδηση και άρχισαν την επιβολή προστίμων. Και πάλι, όμως, δεν ίδρωσε το αφτί κανενός, αφού παίρναμε τις αναγκαίες παρατάσεις προς συμμόρφωση.
Στο μεταξύ, εκατομμύρια ευρώ πετάγονταν στο σκουπιδοτενεκέ, αφού οι δήμαρχοι δεν ήθελαν να πάρουν ρίσκο και να δυσαρεστήσουν τους ψηφοφόρους τους.
Έτσι φτάσαμε στο… και πέντε, όταν το υπουργείο Περιβάλλοντος άρχισε να ψάχνει μια πιο συμφέρουσα λύση από αυτή που προέκρινε η Περιφέρεια με την ΤΕΡΝΑ. Διαπραγματεύτηκε εκ νέου με την εταιρεία, αλλά ζήτησε και από τους δημάρχους να προτείνουν τη δική τους λύση. Κι αυτοί βρήκαν την ακριβότερη και εκείνη λειψή.
Αποκαλυπτικό είναι το χθεσινό ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάλιου στην "Καθημερινή: «Ακριβότερη από 37,5 έως 51,5 εκατ. ευρώ, με περίπου το ίδιο κόστος στην “καθημερινή” διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα είναι η δημιουργία αποκεντρωμένων εγκαταστάσεων για τους Δήμους, έναντι της ανάθεσης όλου του “πακέτου” σε ιδιώτη.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η μελέτη για το νέο περιφερειακό σχεδιασμό (ΠΕΣΔΑ) που θα τεθεί στην κρίση των δημάρχων την προσεχή Δευτέρα. Απογοητευτική, πάντως, παραμένει η αντιμετώπιση του μείζονος για την περιοχή προβλήματος από τους περισσότερους Δήμους, καθώς οι 15 από τους 27 Δήμους δεν κατέθεσαν καν δική τους πρόταση, ενώ τρεις στους πέντε νομούς δε θέλουν ΧΥΤΑ στα όριά τους.
Η μελέτη του ΠΕΣΔΑ, που είναι απαραίτητος για να προχωρήσει οποιοδήποτε έργο διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια, ολοκληρώθηκε και εστάλη στους Δήμους την προηγούμενη εβδομάδα.
Η μελέτη, την οποία εκπόνησε ιδιώτης για λογαριασμό του συλλογικού οργάνου των Δήμων για τα απορρίμματα (ΦΟΔΣΑ), προτείνει δύο σενάρια. Το πρώτο αφορά στην αποδοχή του σχεδίου της Περιφέρειας για την ανάθεση, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), σε ιδιώτη της διαχείρισης των απορριμμάτων για όλο το νομό. Το δεύτερο αφορά στη δημιουργία αποκεντρωμένων υποδομών, κάτι που έχουν ζητήσει οι Δήμοι που αντιδρούν στη ΣΔΙΤ.
Το πρώτο σενάριο είναι το γνωστό. Η διαχείριση των απορριμμάτων γίνεται σε τρεις “ομάδες” Δήμων. Η πρώτη περιλαμβάνει την Κορινθία, την Αργολίδα και τη βόρεια Αρκαδία, η δεύτερη τη νότια Αρκαδία και τη Μεσσηνία και η τρίτη τη Λακωνία.
Σε καθεμία από αυτές κατασκευάζεται μία κεντρική μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων και ένας ΧΥΤΥ. Η μελέτη εξετάζει ένα “υποσενάριο”, δηλαδή την υλοποίηση της ΣΔΙΤ με τοπικές μονάδες κομποστοποίησης (έναντι των κεντρικών).
Όπως καταλήγει, με την προωθούμενη “κεντρική” λύση το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 156,9 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων τα 83,2 εκατ. ευρώ δημοσία δαπάνη) και η διαχείριση των σκουπιδιών ανά τόνο θα κοστίζει 51,6 ευρώ. Ενώ με τις τοπικές μονάδες κομποστοποίησης (υποσενάριο) το κόστος της επένδυσης ανεβαίνει στα 174,1 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων η δημόσια συμμετοχή είναι 97,5 εκατ.) και η διαχείριση των απορριμμάτων θα κοστίζει 51 ευρώ ο τόνος.
Το δεύτερο σενάριο εξετάζει την υιοθέτηση των προτάσεων των Δήμων για αποκεντρωμένη διαχείριση (χωρίς ΣΔΙΤ). Όπως εκτιμάται, θα απαιτηθούν δέκα μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων και ένας ΧΥΤΥ ανά περιφερειακή ενότητα (νομό).
“Η διασπορά των μονάδων οδηγεί σε μικρή σχετικά δυναμικότητα κάθε μονάδας, αφού μόνο τρεις από τις δέκα μονάδες έχουν δυναμικότητα μεγαλύτερη από 20.000 τόνους απορριμμάτων ανά έτος. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος κατασκευής αυξάνεται σημαντικά και δεν μπορεί να καλυφθεί στο σύνολό του με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, δεδομένου ότι οι μονάδες αυτές θα παράγουν έσοδα”, αναφέρεται.
Όπως εκτιμάται, το συνολικό κόστος της επένδυσης θα ανέρχεται στα 152,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το Δημόσιο θα πρέπει να καλύψει τα 134,5 εκατ. ευρώ. Ενώ το κόστος διαχείρισης θα ανέρχεται στα 51-61 ευρώ ο τόνος.
Αξιοσημείωτη είναι η στάση πολλών Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ένα τόσο “καυτό” για την περιοχή τους πρόβλημα. Σύμφωνα με τη μελέτη, τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων: Στην Αργολίδα κατέθεσε μόλις ένας Δήμος από τους πέντε, στην Αρκαδία κατέθεσαν δύο από τους πέντε, στην Κορινθία κατέθεσαν και οι έξι Δήμοι, στη Λακωνία κατέθεσαν τρεις από τους πέντε, στη Μεσσηνία τρεις από τους έξι Δήμους. Επιπλέον, οι Δήμοι Αργολίδας, Λακωνίας και της Μεσσηνίας δεν προτείνουν θέση για ΧΥΤΥ στα όριά τους».    Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ε.Ο. Κορίνθου - Καλαμάτας (φωτογραφίες) 
 
 
Για ακόμα μια φορά ένα έργο εκατομμυρίων ευρώ έδειξε «ανίκανο» να ανταπεξέλθει στα καιρικά φαινόμενα
Όλη η Ελλάδα παρακολούθησε τις πλημμύρες που ξέσπασαν στην περιοχή της Μεγαλόπολης το περασμένο Σάββατο, οι οποίες και είχαν ως συνέπεια πολλά αυτοκίνητα να ακινητοποιηθούν για ώρες στην εθνική οδό Κορίνθου - Καλαμάτας.
Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που αυτός ο «σύγχρονος και ασφαλής» αυτοκινητόδρομος κλείνει και ο Μορέας αποδεικνύεται απροετοίμαστος. Αντίστοιχα περιστατικά είχαμε και το Δεκέμβριο του 2014, όταν οδηγοί αποκλείστηκαν από τα χιόνια στον ίδιο αυτοκινητόδρομο.
Σχετικά με τα γεγονότα του Σαββάτου, μια συγκλονιστική στιγμή μάς περιέγραψε διερχόμενος οδηγός, ο οποίος είδε ένα αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού Κορίνθου – Καλαμάτας, στο ύψος της Μεγαλόπολης, κυριολεκτικά να εξαφανίζεται, όταν ο δρόμος μετατράπηκε σε χείμαρρο.
Σε αυτό το σημείο είχε συγκεντρωθεί νερό και λάσπη, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να φαντασθεί κανείς ότι υπάρχει βάθος, αφού το νερό είχε φτάσει στο ίδιο επίπεδο με το δρόμο.
Όπως μας περιέγραψε, λίγο πριν από τις 6.30 το απόγευμα είδε ένα αυτοκίνητο να καλύπτεται σταδιακά από λάσπη, ενώ τον οδηγό να εγκλωβίζεται σε αυτό. Αυτό που μπόρεσε να κάνει ο μάρτυρας με κομμένη την ανάσα, ήταν να καλέσει το νούμερο έκτακτης ανάγκης, ενώ με ανακούφιση είδε τον οδηγό να εγκαταλείπει το όχημα σαστισμένος και να τρέχει προς άλλα αυτοκίνητα, τα οποία είχαν σταματήσει λίγο μέτρα πιο πίσω, αφού είδαν το περιστατικό, προσπαθώντας προφανώς να βρει καταφύγιο, αφού η βροχή και εκείνη τη στιγμή ήταν ισχυρή. Μέχρι δε να φθάσει σε αυτά, το αμάξι είχε καλυφθεί από το χείμαρρο και μετακινούνταν μεταξύ στηθαίων και μπάρας.
Τελικά, το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν οι οδηγοί όλων των σταματημένων αυτοκινήτων ήταν να βλέπουν το ασημί αυτοκίνητο να κινείται σαν μια ακυβέρνητη βάρκα, μη μπορώντας να προσφέρουν. Ενδεικτικό του ύψος του νερού, είναι ότι έφτασε στην ενημερωτική πράσινη ταμπέλα, ύψος δηλαδή που ξεπερνά το 1,5 μέτρο.
Όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας, το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, αφού τα νερά υποχώρησαν ώρες αργότερα, ενώ με μεγάλη καθυστέρηση έφθασαν οι υπεύθυνοι της οδού στο σημείο.
Το «Θάρρος» προσπάθησε να εντοπίσει τον τυχερό μέσα στην ατυχία του οδηγό, κάτι που όμως δεν κατέστη δυνατό.
Τέλος, να ευχηθούμε την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι αντίστοιχο, οι άνθρωποι του αυτοκινητόδρομου να μην αφήσουν κανέναν οδηγό στην τύχη του. Καλύτερα να κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο για μερικές ώρες, παρά να ρισκάρουν τη ζωή των διερχομένων.
  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 
***  Από τα Τάρταρα στον ουρανό: Αθώος ο 33χρονος που είχε καταδικασθεί σε δις ισόβια 
Υπέρ του κατηγορουμένου, όπως άλλωστε και η νομοθεσία προβλέπει, λειτούργησαν οι πολλές αμφιβολίες που υπήρχαν για την ενοχή του 33χρονου Αλβανού που είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια για την άγρια δολοφονία και τη ληστεία 89χρονης στο Μοναστήρι Αετού. Έτσι χθες, κατά πλειοψηφία, αθωώθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας.
Μετά την απόφαση αυτή έχουμε πλέον τις αθωώσεις δύο κατηγορουμένων και την καταδίκη ενός ανήλικου ερήμην σε 21 χρόνια κάθειρξης, κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι η υπόθεση της δολοφονίας ανοίγει και πάλι.
  Έπειτα από 1,5 χρόνο φυλακή
Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ενώ η απόφαση, έπειτα από πολύωρη διάσκεψη, εκδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης. Το δικαστήριο με ψήφους 5-2 αποφάσισε την αθώωση του 33χρονου Αλβανού. Δύο ένορκοι και μια τακτική δικαστής αποφάσισαν ότι είναι αθώος λόγω αμφιβολιών, δύο ένορκοι αποφάσισαν ότι είναι αθώος, ενώ η πρόεδρος και μια δικαστής πρότειναν την ενοχή του.
Ο 33χρονος είχε συλληφθεί βάσει εντάλματος στο Μαυροβούνιο και είχε εκδοθεί στην Ελλάδα το 2015. Το Μεικτό Δικαστήριο Καλαμάτας στα τέλη του 2015, παρά την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών, τον καταδίκασε σε δις ισόβια. Χθες, ύστερα από 1,5 χρόνο στη φυλακή, αθωώθηκε.
  Δήλωση Αντ. Κατσά
Μετά την έκδοση της απόφασης, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Αντώνης Κατσάς, ερωτώμενος από το «Θ», είπε: «Νιώθω ευτυχής, γιατί με την αθώωση του εντολέα μου αποκαταστάθηκε το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας μας. Το υπόβαθρο της υπόθεσης αυτής είναι ο ρατσισμός και η αχαλίνωτη δράση των κατασταλτικών μηχανισμών, που ανεξέλεγκτα καταπατούν κάθε έννοια νομιμότητας και συνταγματικής τάξης, προκειμένου να κλείσουν άρον άρον τόσο σοβαρές υποθέσεις, αδιαφορώντας για δικαιώματα και υπολήψεις των απλών ταπεινών ανθρώπων, ιδιαίτερα εάν είναι αλλοδαποί, τσιγγάνοι και άλλες κατηγορίες αδύναμων και απροστάτευτων συμπολιτών μας. 
Ευτυχώς, ακόμη η Δικαιοσύνη, έστω και τραυματισμένη, είναι ζωντανή και λειτουργεί. Η ακροαματική διαδικασία του δικαστηρίου του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Καλαμάτας ήταν άψογη και έδωσε τη δυνατότητα να ξεδιπλωθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης αυτής και να αποκαλυφθεί η αλήθεια, η οποία είναι ότι ο εντολέας μου ουδεμία απολύτως σχέση είχε με τη φρικτή και αποτρόπαιη δολοφονία της άτυχης ηλικιωμένης γυναίκας.
Το ίδιο έγινε και πριν από 2 χρόνια, όταν ομόφωνα το Μεικτό Δικαστήριο της Καλαμάτας αθώωσε τον άλλο εντολέα μου και συγκατηγορούμενο του νυν εντολέα μου, με αθωωτική μάλιστα πρόταση και τότε του κ. εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Εκείνο για το οποίο λυπάμαι, είναι ότι ερήμην του καταδικάσθηκε ο τρίτος συγκατηγορούμενος και ο νεώτερος σε ηλικία, σε κάθειρξη  21 ετών, η οποία μάλιστα πιθανόν να μην του είναι καν γνωστή και κάποια στιγμή θα βρεθεί στις φυλακές, αφού ήδη έχει καταστεί αμετάκλητη, και απ’ όλα τα στοιχεία της δικογραφίας είμαι απολύτως σίγουρος ότι και αυτός είναι αθώος.
Το πιο θετικό απ’ όλα είναι ότι ανοίγει πλέον διάπλατα μετά την αθώωση των εντολέων μου και πάλι ο φάκελος της δολοφονίας αυτής, για να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί δολοφόνοι».
Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Προσωρινή ανάσα στους πολίτες της Δυτικής Μάνης για τα σκουπίδια
Προσωρινή λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών που ταλαιπωρούν εδώ και μήνες το Δήμο Δυτικής Μάνης έδωσε με απόφασή του ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
«Αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Δυτικής Μάνης λόγω επικίνδυνης ρύπανσης από τα συσσωρευμένα απορρίμματα, με κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον», σημειώνεται στην απόφαση του κ. Τατούλη, που αναρτήθηκε προχθές στη «Διαύγεια».
«Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει για έξι μήνες, έως 24 Νοεμβρίου 2016. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου θα γίνει αυτόματα, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης", αναφέρει επίσης.
Επί της ουσίας, βέβαια, η απόφαση αποδεικνύει το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί σ’ έναν ακόμα Δήμο της Πελοποννήσου με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η απόφαση δεν είναι τίποτε άλλο από "ευλογία" λειτουργίας μιας "νόμιμης" χωματερής στην περιοχή του Δήμου.
Δοθείσης της ευκαιρίας, θα πρέπει, επιτέλους, όλοι οι αρμόδιοι φορείς, Δήμοι, Περιφέρεια και υπουργείο Περιβάλλοντος, να δώσουν μια άμεση λύση, μια και η απάντηση στο πρόβλημα δεν είναι η δημιουργία προσωρινών χωματερών, οι οποίες Κύριος οίδε πότε θα αποκατασταθούν και πόσο θα έχουν πλήξει μέχρι τότε το περιβάλλον της περιοχής.  Α.Π.

***  Τα λόγια και τα έργα τα χαμένα… 
Αυτό που γνωρίζω εκ πείρας είναι ότι γράφει κανείς ιστορία, όταν δε διατυμπανίζει ότι γράφει Ιστορία. Άλλωστε, η ρημάδα (η Ιστορία) έχει το χούι να γράφεται με έργα. Δεν ακούει και δεν καταλαβαίνει τίποτα, προτού δει τα λόγια να γίνονται έργα.
Αυτά βέβαια είναι «μαθήματα Ιστορίας» δι’ αρχαρίους. Αλλά έτσι, το ’φερε η κουβέντα, μετά τα όσα δήλωσαν δύο υπουργοί της κυβέρνησης, εξερχόμενοι του Μαξίμου, όπου μετείχαν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με θέματα: τον εκλογικό νόμο και την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Ο μεν πρώτος προανήγγειλε, εκ μέρους της κυβερνήσεως, “διάλογο δημοκρατίας και επανεκκίνησης του πολιτικού συστήματος για την ‘4η Ελληνική Δημοκρατία’ με ριζοσπαστικές και ριζικές αλλαγές”, ο δε δεύτερος, ότι “τώρα που ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και τέθηκε οριστικά τέρμα στην πολιτική αβεβαιότητα, έχει έρθει η ώρα για την ανάπτυξη στην οικονομία και για την οικοδόμηση της νέας Ελλάδας, του νέου πολιτικού συστήματος”.
Για σιγά, παιδιά! Πάρ’ τε και μιαν ανάσα, κάντε κι ένα τσιγαράκι, που λέει κι ο λόγος και σκεφτείτε και λίγο το πράγμα, πριν βγείτε και το αμολήσετε στη ρούγα κι όποιον πάρει ο χάρος. Πιο μετρημένα τα λόγια, μην έρθουν τα έργα και τρέχουμε και δε φτάνουμε.   Α.Π. 

*** Συνεχίζονται οι εγγραφές στο «Παπαδοπούλειο Βρεφοκομείο Καλαμάτας»
Έως και την Παρασκευή 22 Ιουλίου θα συνεχιστούν οι εγγραφές στον Παιδικό Σταθμό με την επωνυμία «Παπαδοπούλειο Βρεφοκομείο Καλαμάτας», υπό την προεδρία του μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του, Δευτέρα – Παρασκευή, 8.00 – 15.00. Ειδικότερα, θα δέχεται αιτήσεις εγγραφής παιδιών τα οποία έχουν γεννηθεί από 1-1-2012 έως 28-2-2014.
Περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις διατίθενται στους ενδιαφερόμενους γονείς κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, είτε στις εγκαταστάσεις του παιδικού σταθμού από τη διευθύντριά του (οδός Κουμουνδουράκη 30 και Φαρών), είτε τηλεφωνικά (τηλ. 27210 22012), είτε, τέλος, στην ηλεκτρονική σελίδα (www.papadopouleio.gr).

***  Κόλλησαν οι εργασίες στο Πάρκο του Λιμενικού; 
Κάτι περίεργο συμβαίνει με τα έργα στο Πάρκο του Λιμενικού και ιδιαίτερα στο σιντριβάνι. Ξεκίνησαν κάποιες παρεμβάσεις, αλλά εδώ και κάποιες ημέρες έχουν σταματήσει. Θα συνεχιστούν μέχρι την ολοκλήρωσή τους ή η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει;   Α.Π.  

***  Ο καιρός  σήμερα Πέμπτη στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Πέμπτη 30/6/2016 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.0 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  Παραχωρείται χώρος για πάρκινγκ στο λιμάνι της Καλαμάτας
Θετικά απάντησε ο διευθυντής του Τελωνείου Καλαμάτας, Ιωάννης Κάββουρας, στο αίτημα που του έθεσε ο δήμαρχος για τη διάθεση τμήματος της χερσαίας ζώνης του λιμένα Καλαμάτας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης κατά τη θερινή περίοδο.
Πρόκειται για το χώρο όπου παλιά βρισκόταν ο γερανός. Ο χώρος στάθμευσης θα λειτουργήσει με ευθύνη και μέριμνα του Δήμου Καλαμάτας, για την εξυπηρέτηση του μεγάλου αριθμού κατοίκων και επισκεπτών της πόλης.
Συγκεκριμένα, στο έγγραφο με το οποίο αποδέχεται το αίτημα του δημάρχου, ο διευθυντής του Τελωνείου αναφέρει τα εξής: «Η Υπηρεσία μας, κατανοώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος σας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου και στηρίζοντας την προσπάθειά σας για καλή εξυπηρέτηση, τόσο των δημοτών όσο και των επισκεπτών της πόλης μας, δεν έχει αντίρρηση να σας διαθέσει προσωρινά (από 28/7/2016 έως και 28/82016) το τμήμα της χερσαίας ζώνης του λιμένα Καλαμάτας, όπως οριοθετείτε στο έγγραφό σας, παρά το γεγονός ότι είναι τελωνειακά ελεγχόμενος χώρος.
Σας επισημαίνουμε ότι η απόφασή μας βασίστηκε στη διαβεβαίωσή σας ότι η περιοχή που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης, θα λειτουργήσει σύμφωνα με αυτό που αναφέρεται στο έγγραφό σας, καθώς, επίσης, ότι δε θα δημιουργηθούν προβλήματα.
Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι, μετά την ανωτέρω ημερομηνία, ο χώρος θα παραδοθεί και πάλι για αποκλειστική χρήση του Τελωνείου στη μορφή που υπάρχει σήμερα».
Επισημαίνεται ότι ο δήμαρχος, στο έγγραφο αίτημά του, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι σε περίπτωση παραχωρήσεως του χώρου «ο Δήμος Καλαμάτας θα τοποθετήσει κιγκλιδώματα για την οριοθέτηση του χώρου σταθμεύσεως, σε συνεργασία με το φορέα διαχειρίσεως, κατόπιν συνεννοήσεως και υποδείξεων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας. Επίσης, καθ’ όλη την περίοδο λειτουργίας του εν λόγω χώρου σταθμεύσεως, θα βρίσκεται σε αυτόν υπάλληλος του Δήμου, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ευταξία.
Αυτονόητο είναι ότι, σε περίπτωση κατάπλου πλοίου, θα παύει η χρήση του χώρου αυτού ως πάρκινγκ, ώστε να εξυπηρετείται το εν λόγω σκάφος για όσο χρόνο χρειάζεται».

***  Συνεδρίαση για ρύπανση από ελαιοτριβεία και πυρηνελαιουργεία 
Ανακοινώσεις από «Δημόκριτο» παρουσία Τατούλη 
 Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης για το ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της όχλησης – ρύπανσης που δημιουργείται από τον κύκλο εργασιών ελαοτριβείων και πυρηνελαιουργείων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 1η Ιουλίου, στις 11.30 το πρωί, στην αίθουσα «Παναγιώτη Φωτέα» (στον 4ο όροφο στο Διοικητήριο), παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και ορισμένων εκπροσώπων του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε «Δημόκριτος».
Κατά τη συνεδρίαση θα παρουσιαστούν από το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε «Δημόκριτος» τα μέχρι τώρα συλλεχθέντα στοιχεία και θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις στον Τύπο.

*** Σκάλα στη Στούπα… και τουλάχιστον ντροπή μας! 
Στην πανέμορφη αμμουδιά της Στούπας μια σκάλα γέρασε, ασχήμυνε… κουτσάθηκε, κι εδώ! Κοσμεί ένα από τα κεντρικότερα σημεία… Χωρίς να φταίει αυτή, καταταλαιπωρεί καθημερινά τους ηλικιωμένους και όχι μόνο (καλή ώρα και εμένα…), γιατί για να την κατέβεις ή να την ανέβεις χρειάζεσαι ειδική άσκηση ή βοήθεια από κάποιον…. Η θεραπεία της πανεύκολη και καθόλου χρονοβόρα…
Αν ο Δήμος Δυτικής Μάνης δεν αντέχει τα έξοδα μιας καινούργιας, ένα σκαλί ακόμα, και ένα ρετουσάρισμα…
Η απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου σε ερώτησή μου, εδώ και μέρες, είναι ότι έχει παραγγείλει δύο γωνίες (;), οι οποίες μάλλον δε βρίσκουν το δρόμο… Έφτασε ο Ιούλης, και στην παραλία με τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα κίνηση στη Μεσσηνία, το δημόσιο αυτό έργο… καλά κρατεί…
Αυτό το σχόλιο αφορά και κάποιους Συλλόγους, αλλά και όλους μας τους επαγγελματίες, που οφείλουμε να βλέπουμε και λίγο παραπέρα από την αυλή και την τσέπη μας…
Βούλα Κυριακέα 

***  Θολοί ισχυρισμοί εκατομμυρίων ευρώ για το Μορέα 
536 εκατομμύρια ευρώ θα κόστιζε για να ολοκληρωθεί και η σημερινή κυβέρνηση το μείωσε στα 176 εκατ. Ευρώ
 Σύμφωνα με τον  αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών 
 Ο αναπληρωτής υπουργός υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, απαρίθμησε μιλώντας στην εκπομπή «Η οικονομία στο Κόκκινο» με τον Στάθη Σχινά, τα μεγάλα δημόσια έργα που θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Μάρτιο του 2017 και τα οποία είχαν «παγώσει» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ ανακοίνωσε πως εντός μηνών θα ενταχθούν και νέα έργα, όπως η ολοκλήρωση της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, η έναρξη των εργασιών για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, αλλά και η δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου.
Ήδη απασχολούνται πάνω από 25.000 εργαζόμενοι για την ολοκλήρωση των έργων, ενώ αναμένεται να αυξηθούν εντός του έτους. «Tα δημόσια έργα, την περίοδο της κρίσης, γίνονται ο μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα», τόνισε ο υπουργός.
Ο κ. Σπίρτζης στάθηκε στο γεγονός ότι το πλαίσιο που υπήρχε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και οι πολιτικές που ασκούνταν και για τα δημόσια έργα, αναπαρήγαγαν μια στρεβλή πρακτική, με υπερχρεώσεις και στρεβλά τιμολόγια. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση θα προωθήσει νομοθετικές ρυθμίσεις, που «θα βάλουν σε μια τάξη» τις συμβάσεις του Δημοσίου.
«Δε θα προβλέπεται η συμμετοχή ιδιωτών σε δημόσια έργα, αν δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες μελέτες και οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις», υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης και συμπλήρωσε πως «στόχος αυτών των ρυθμίσεων είναι να μη χρεώνεται ο ελληνικός λαός τυχόν αθέτηση χρονοδιαγράμματος από πλευράς Δημοσίου».
«Προτεραιότητά μας», σημείωσε ο κ. Σπίρτζης, «είναι να τρέξουμε, εντός ενός υγιούς πλαισίου, τα έργα που είχαν παγώσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και να εντάξουμε νέα έργα, που θα στηρίζουν την ανοικοδόμηση της χώρας και παράλληλα θα αυξάνουν τα δημόσια έσοδα».
Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών εκτίμησε πως πρέπει να γίνει μια καταγραφή και μια μελέτη των έργων για την κατασκευή των δημόσιων δρόμων, για να δούμε και να συγκρίνουμε ποιο μοντέλο είναι το αποδοτικότερο.
«Καταρχάς ο σχεδιασμός για το 2016 συμπεριλαμβάνει την κάλυψη από μαύρες τρύπες. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι από 5,5 με 6 δισεκατομμύρια ευρώ που προβλέπονταν από τον προϋπολογισμό (ήδη από το 2011 και 2012, όταν και άρχισαν να σταματούν τα δημόσια έργα) να επενδυθούν σε δημόσια έργα, μόλις 125 εκατομμύρια ευρώ διοχετεύτηκαν προς την ολοκλήρωση των δημόσιων έργων».
«Εμείς», υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών,  «θα τρέξουμε όλα τα παλαιότερα έργα που δεν ολοκληρώθηκαν από παλαιότερους σχεδιασμούς, αποδεσμεύοντας όσα περισσότερα χρήματα μπορούμε, ενώ μέσω των επενδυτικών προγραμμάτων εντάσσουμε νέα έργα, που θα δώσουν πνοή στην οικονομία αλλά και στην ενίσχυση της απασχόλησης».
Για τον αυτοκινητόδρομο του Μορέα, ο κ. Σπίρτζης επανέλαβε ότι θα παραδοθεί το Σεπτέμβριο. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ο ισχυρισμός του ότι από 536 εκατομμύρια ευρώ, έπειτα από διαπραγμάτευση, η ολοκλήρωση του έργου θα κοστίσει 170 εκατομμύρια ευρώ.
Βέβαια, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι κατά τη συζήτηση του θέματος στη Βουλή ο κ. Σπίρτζης δεν παρουσίασε αναλυτικό πίνακα με το κόστος του έργου. Θα είχε, λοιπόν, ενδιαφέρον να γνωρίζαμε το αρχικό κόστος, την ανανεωμένη σύμβαση και το κόστος που πέτυχε η σημερινή κυβέρνηση.  Α.Π.

***  17 χρόνια κάθειρξης σε δύο Αλβανούς για άγρια ληστεία σε σπίτι
Ελάχιστα έως καθόλου μείωσαν την ποινή τους, με έναν όμως να αθωώνεται, τρεις Αλβανοί που δικάσθηκαν χθες σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας κατηγορούμενοι για άγρια ληστεία κατά τριών γυναικών, οι οποίες έζησαν εφιαλτικές στιγμές τον Απρίλιο του 2013.
Θύματα δύο αδελφές με την ηλικιωμένη μητέρα τους, τις οποίες τρεις ληστές αιφνιδίασαν την ώρα που κοιμούνταν και μπήκαν στο σπίτι τους, ενώ κοίμισαν τα 7 σκυλιά- φύλακες.
Είχαν καταδικασθεί οι δύο σε κάθειρξη 13 ετών και φυλάκιση 18 μηνών, εκ των οποίων ο ένας χθες αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών, ενώ στον άλλον η ποινή μειώθηκε σε κάθειρξη 10 ετών.
Στον τρίτο χθες το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και του επιβλήθηκε κάθειρξη 7 ετών και φυλάκιση 8 μηνών.
  Εφιαλτικές στιγμές
Όπως περιέγραψαν οι δύο αδελφές, η ληστεία συνέβη στις 18 Απριλίου 2013. Οι αδελφές μαζί με την ηλικιωμένη μητέρα τους κοιμούνταν στο σπίτι τους, που βρίσκεται σε περιφραγμένο χώρο 16 στρεμμάτων και 7 χλμ. μακριά από τους Γαργαλιάνους. Λίγο πριν από τις 2.00 τα ξημερώματα, οι ληστές έκοψαν την περίφραξη του κτήματος σε σημείο που θεωρείται «τυφλό» και αφού έριξαν κάτι (πιθανότατα υπνωτικό) στα 7 λυκόσκυλα που είχαν οι γυναίκες, ώστε αυτά να μην αντιδράσουν, πήγαν στη μονοκατοικία.
Με σιδηρολοστούς έσπασαν ταυτόχρονα τα τζάμια στις δύο κρεβατοκάμαρες και ο ένας μπήκε στο δωμάτιο της μητέρας και άλλοι δύο στο δωμάτιο των δύο αδελφών. Όπως περιέγραψαν οι δύο αδελφές, ο ένας την πέταξε στο κρεβάτι, την ακινητοποίησε και της έβαλε ένα μαξιλάρι στο κεφάλι. Η άλλη αδελφή πρόλαβε να σηκωθεί από το κρεβάτι και να φωνάξει τη μητέρα τους να φέρει το όπλο, χωρίς να γνωρίζει ότι κι άλλος ληστής είχε μπει στο διπλανό δωμάτιο. Την άρπαξε ο δεύτερος που είχε μπει στο δωμάτιό τους, ένας ψηλός και γεροδεμένος που είχε το ρόλο αρχηγού, αυτή προσπάθησε να πιάσει το κινητό της τηλέφωνο, την τράβηξε, τον δάγκωσε και στη συνέχεια την πέταξε στο κρεβάτι και άρχισε να τη χαστουκίζει επανειλημμένα, ενώ, όπως είπε, τη χτύπησε, ίσα για να δείξει ότι το εννοεί, με το σιδηρολοστό στο μέτωπο, λέγοντάς της ότι η ζωή της δεν του στοιχίζει τίποτα.
Ο τρίτος, που βρισκόταν στο άλλο δωμάτιο, φώναζε στην ηλικιωμένη να τους πει πού είναι το χρηματοκιβώτιο, γιατί αλλιώς θα σκοτώσει τα παιδιά της. Η ηλικιωμένη, ακούγοντας στο άλλο δωμάτιο να χτυπούν την κόρη της, έπαθε τέτοιο σοκ που για καιρό δε μιλούσε, ενώ ακόμα και τώρα αντιμετωπίζει προβλήματα από αυτό.
Οι ληστές έκαναν το σπίτι άνω-κάτω και πήραν 3.500 ευρώ, κοσμήματα, ακόμα και τα ψεύτικα, τα σκουλαρίκια από τα αυτιά της ηλικιωμένης, τα κινητά τους τηλέφωνα, δύο τηλεοράσεις, ακόμα και τα κέρματα από τα πορτοφόλια τους. Φεύγοντας έκοψαν το σταθερό τηλέφωνο, ενώ έξω από το σπίτι υπήρχε και συνεργός τους σε ρόλο τσιλιαδόρου, ο οποίος παραλάμβανε τα κλεμμένα αντικείμενα από το παράθυρο. Πριν φύγουν, ο ένας τηλεφώνησε σε κάποιον και του είπε: «Μήτσο, όλα εντάξει».
  Απολογίες
Οι δύο αδελφές κατέθεσαν πως οι ληστές φορούσαν μαύρες φόρμες, κουκούλα φούτερ στο κεφάλι και γκρι γάντια. Η Αστυνομία στο σπίτι βρήκε ένα κατσαβίδι, ένα μέρος από πορτοκαλί γάντι με αποτύπωμα που ανήκει σε έναν από τους κατηγορουμένους, ένα κουμπί από φούτερ  και σε ένα τραπεζάκι αποτύπωμα παπουτσιού.
Οι αδελφές αναγνώρισαν έναν εκ των κατηγορουμένων, λέγοντας πως εργαζόταν στην περιοχή, αλλά και στα δικά τους κτήματα, αλλά αυτός δεν ήταν ανάμεσα στους 3 ληστές που μπήκαν μέσα στο σπίτι, διότι σίγουρα θα τον είχαν αναγνωρίσει. Αυτός ήταν, τελικά, ο κατηγορούμενος που αθωώθηκε.
Μάρτυρας αστυνομικός επικεντρώθηκε στην καταγραφή τηλεφωνικών κλήσεων. Όπως είπε, οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας έδειξαν ότι τα τηλέφωνα των συγκεκριμένων κατηγορουμένων εκείνο το βράδυ βρίσκονταν στην περιοχή της ληστείας και επικοινωνούσαν μεταξύ τους λίγο πριν και λίγο μετά.
Στις απολογίες τους, ο πρώτος κατηγορούμενος είπε ότι ζει με τα αδέλφια του νόμιμα στην Αμαλιάδα και πως τα δύο κινητά τηλέφωνα που έχουν καταγραφεί, τα είχε πάρει στο όνομά του, αλλά τα έχει δώσει σε δύο ομοεθνείς του, κατανομάζοντάς τους στο δικαστήριο. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι τον φωνάζουν και Δημήτρη.
Ο δεύτερος, τον οποίο γνώριζαν οι αδελφές, είπε ότι εργάζεται στην περιοχή και καταγράφηκε το τηλέφωνό του, γιατί βρισκόταν σε εκεί κατάστημα.
Ο τρίτος κατηγορούμενος, αν και στο πρώτο δικαστήριο είναι αρνηθεί μετά βδελυγμίας ότι έχει σχέση με τη ληστεία, χθες εμφανίσθηκε μετανιωμένος και ομολόγησε την πράξη. Υποστήριξε ότι δεν ήταν από τους τρεις που μπήκαν στο σπίτι, αν και βιολογικό του υλικό έχει βρεθεί στο γάντι που κατέσχεσε η Αστυνομία, αλλά βρισκόταν απέξω. Επίσης, ότι οι άλλοι συγκατηγορούμενοί του δεν έχουν καμία σχέση με τη ληστεία, ενώ αρνήθηκε να δώσει τα ονόματα των συνεργών του, λέγοντας «εγώ ήρθα να μιλήσω για μένα και για κανέναν άλλον».  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Λύνονται τα προβλήματα με το Μέγαρο Χορού
Ανακοίνωση που έχουν σχέση με τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν με το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας εξέδωσε η Δημοτική Αρχή.
Σε αυτή σημειώνονται μεταξύ άλλων:
α) Συστηματικός έλεγχος διενεργείται στο μηχανολογικό εξοπλισμό του Μεγάρου Χορού και ιδιαίτερα στα μηχανολογικά στοιχεία της σκηνής, από στέλεχος της γερμανικής εταιρείας πιστοποίησης Tuv Sud, παρουσία εκπροσώπων της γερμανικής εταιρείας Schnakenberg (κατασκευαστή – προμηθευτή), υπαλλήλων του Δήμου Καλαμάτας και εκπροσώπων της εργολήπτριας εταιρείας ανέγερσης του Μεγάρου. Σκοπός είναι ο εντοπισμός ενδεχομένων αστοχιών, η αποκατάστασή τους και η έκδοση πιστοποιητικού ασφαλείας
β) Σήμερα αρχίζουν οι εργασίες φύτευσης δένδρων στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Χορού. Αύριο θα γίνει η τοποθέτηση όλων των θυρών του περιβόλου, της κεντρικής και των δευτερευουσών
γ) Μηχανολογικά στοιχεία από το βιομηχανικό συγκρότημα Λιναρδάκη θα τοποθετηθούν μέχρι την έναρξη του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (ξεκινά στις 15 Ιουλίου) βόρεια του Μεγάρου Χορού.

***  Διήμερο “Architecture and Democracy” στην Costa Navarino
Σε συνεργασία με τους «The New York Times» 
 Το χώρο φιλοξενίας της κλειστής εκδήλωσης “Architecture and Democracy”, που θα πραγματοποιηθεί στις 16-18 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του φετινού “Athens Democracy Forum” των New York Times, θα αποτελέσει η Costa Navarino.
Η εκδήλωση αποτελεί τη συνέχεια του πρώτου επιτυχημένου διημέρου που πραγματοποιήθηκε το 2015, με θέμα “Art and Democracy”, του Νομπελίστα Paul Krugman, του καλλιτέχνη Jeff Koons και του Serge Schmemann, μέλους της συντακτικής επιτροπής των NYT.
Μάλιστα, ο επικεφαλής αρχιτέκτονας του Zaha Hadid Architects, Patrick Schumacher, ο βραβευμένος με Nobel Paul Krugman, ο συγγραφέας Charles Landry και άλλοι διακεκριμένοι συμμετέχοντες θα παραστούν στη φετινή συζήτηση του “Architecture and Democracy Forum”.

***  Κραυγή-καταδίκη για τον πόλεμο με την αριστοφανική κωμωδία «Ειρήνη»
Την αριστοφανική κωμωδία «Ειρήνη» θα παρουσιάσει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας από την Τετάρτη έως και το Σάββατο, 6-9 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ, στο Κάστρο Καλαμάτας και την Κυριακή, 10 Ιουλίου, στις 7.30 μ.μ., στο μαγευτικό περιβάλλον της Αρχαίας Μεσσήνης.
Στο Κάστρο Καλαμάτας το εισιτήριο είναι 8 ευρώ για τους ενήλικες και 5 ευρώ για μαθητές, φοιτητές, ανέργους. Στην Αρχαία Μεσσήνη είναι ελεύθερη η είσοδος. Παράλληλα, θα ναυλωθεί πούλμαν για να μεταφέρει όσους ενδιαφέρονται, με κόστος 10 ευρώ (aller-retour), ενώ δε θα πληρώσουν είσοδο (12 ευρώ) για τον αρχαιολογικό χώρο, ως επιβάλλεται, αφού θα προμηθευτούν ειδική πρόσκληση για την παράσταση, κατόπιν συμφωνίας με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Πληροφορίες για κλείσιμο θέσεων στο πούλμαν για την Αρχαία Μεσσήνη στα τηλέφωνα: 2721021653, 27210 82864,6977437279, 6971540945.
Εισιτήρια για το Κάστρο προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο, στο κατάστημα «Γκόνος», Φαρών και Μαιζώνος 5, τηλ. 2721080357 και στο καφέ «στο κύμα», Ναυαρίνου 167, τηλ. 2721401754.

*** Παροχές για τους δημοτικούς υπαλλήλους
Νέο σχέδιο νόμου φέρνει σημαντικές αλλαγές στις αποδοχές, τις μετακινήσεις και τις συνθήκες εργασίας 80.000 δημοτικών υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, επανέρχονται αποδοχές και επιδόματα που είχαν παγώσει και οι εργαζόμενοι χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, προκειμένου να τους καταβληθεί επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και μέσα ατομικής προστασίας σε χρήμα.
Σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ», οι τρεις κατηγορίες είναι: 1) Στην πρώτη κατηγορία που θα δικαιούται πλέον επίδομα 150 ευρώ το μήνα ανήκουν: Εργαζόμενοι στην καθαριότητα, εργαζόμενοι σε συνεργεία απολύμανσης, απολυμαντές, εργάτες και τεχνίτες βιολογικού καθαρισμού, νοσηλευτές και νοσοκόμοι.
2) Στη δεύτερη κατηγορία με επίδομα 70 ευρώ το μήνα υπάγονται: Ηλεκτροσυγκολητές, εργάτες ψεκασμού, μηχανοτεχνίτες, ηλεκτροτεχνίτες, βαφείς, φανοποιοί
3) Στην τρίτη κατηγορία με 35 ευρώ το μήνα που αντικαθιστούν το γάλα και τα μέσα ατομικής προστασίας που δεν έχουν χορηγηθεί κατά το παρελθόν, ανήκουν οι: Γιατροί και νοσηλευτές, συμβασιούχοι καθαριότητας, οδηγοί οχημάτων, εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Το ποσό θα καταβληθεί σε 36 δόσεις.
  Τι ισχύει για τις μετακινήσεις
και τις μισθοδοσίες
Υπάλληλοι που έχουν μεταταχθεί ή μετακινηθεί σε ΟΤΑ α και β βαθμού και οι υπάλληλοι που έχουν μετακινηθεί στο πλαίσιο κινητικότητας θα λαμβάνουν την προσωπική διαφορά και ουσιαστικά θα αμείβονται με το ποσό της αρχικής τους θέσης.
Σε ό,τι αφορά φορείς που καταργούνται, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο άμεσα το προσωπικό εντάσσεται στους Δήμους με την ίδια σχέση εργασίας που είχαν όταν υπηρετούσαν στους φορείς που καταργούνται. Η διάταξη αυτή αφορά στο μόνιμο και το αορίστου χρόνου εργασίας προσωπικό των φορέων που τελούν υπό εκκαθάριση.

***  Η στιγμή που βομβιστής ανατινάσσεται στο αεροδρόμιο Ατατούρκ (βίντεο)
Σοκαριστικό υλικό από τη στιγμή που ο βομβιστής πυροδοτεί τα εκρηκτικά, με τα οποία είναι ζωσμένος, μέσα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη.
Το βίντεο δείχνει τον βομβιστή να τρέχει μέσα στο αεροδρόμιο. Πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος και λίγο αργότερα πυροδοτεί τα εκρηκτικά, με τον κόσμο να τρέχει μακριά.
Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 36 άτομα σκοτώθηκαν και εξήντα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα έξι βαριά, κατά τις επιθέσεις αυτοκτονίας σύμφωνα με ανακοίνωση του νομάρχη Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν. Βίντεο ,:  Suicide Bomber Shot Before Bomb Explodes EXCLUSIVE VIDEO Istanbul Turkey Airport 60 People Killed  , https://youtu.be/0n_CXMZN09Q .-

*** Ποιες χώρες κυβερνούν τον κλάδο του ελαιολάδου         
  
Είμαστε ακόμα μια από τις υπερδυνάμεις αυτού του τομέα; 
    Στην πατρίδα μας πολύ συχνά καταφεύγουμε στα στερεότυπα, στα κλισέ. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει από επίσημους φορείς ότι  "η Ελλάδα αποτελεί την τρίτη δύναμη παγκοσμίως στο ελαιόλαδο, με το 80-90 % της παραγωγής μάλιστα να εντάσσεται στην κατηγορία του εξαιρετικά παρθένου" . Ισχύει όμως το εν λόγω κλισέ; Όχι μόνο δεν ισχύει κανένα από τα δυο σκέλη, αλλά τέτοια στερεότυπα μας οδηγούν στην άγνοια, την υπεροψία και την αδράνεια.
Τα τελευταία χρόνια έχουν συντελεστεί σημαντικές ζυμώσεις και αλλαγές στο παγκόσμιο πεδίο του ελαιολάδου. Σαν αποτέλεσμα των ζυμώσεων αυτών (τις οποίες θα αναλύσω παρακάτω) η κυριαρχία του χώρου του ελαιολάδου έχει περάσει στην Ισπανία, την Τουρκία και την Τυνησία.
Η Ιταλία το τελευταίο χρονικό διάστημα, έστω και ετεροχρονισμένα, αντιτίθεται έντονα σε αυτές τις αλλαγές. Άλλοτε με δημοσιεύματα με πιασάρικους τίτλους, όπως "3-0 μας κέρδισε η Ισπανία. Η Ιταλία αποφάσισε να εγκαταλείψει στην τύχη του τον τομέα του ελαιολάδου" ή " στην Ισπανία, την Τουρκία και την Τυνησία ο παγκόσμιος έλεγχος του ελαιολάδου. Η Ιταλία δεν παίζει μπάλα". Άλλοτε επίσης με προσφυγές στις Βρυξέλλες για αποφάσεις ενάντια στα εθνικά της συμφέροντα, που δεν αποφέρουν όμως αποτελέσματα, καθώς οι κανόνες γράφονται στο Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας και η Ευρωπαϊκή Ένωση απλά τους εφαρμόζει. Η Ισπανία έχει τοποθετήσει και στις Βρυξέλλες επίσης τους δικούς της ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά, που ελέγχουν τις κατευθύνσεις της νομοθεσίας, αλλά και την ροή των κεφαλαίων στον αγροδιατροφικό κλάδο.
Η Τουρκία πριν δυο χρόνια παραλίγο να τινάξει στον αέρα την λειτουργία, αλλά ακόμα και την ύπαρξη του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας. Η διεθνής συμφωνία ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2014 και η Τουρκία σαν κράτος-μέλος έθετε πολλά εμπόδια στην ανανέωση της. Από έγκυρη πληροφόρηση μου από εκπρόσωπο χώρας-μέλους του ΔΣΕ γνωρίζω ότι η τούρκικη αντιπροσωπεία απαρτιζόταν από πολυμελή αποστολή και προσπαθούσε να επιβάλλει τις απόψεις της και να χτίσει συμμαχίες και στους διαδρόμους της έδρας του ΔΣΕ. Με αυτή την άκαρπη στάση, αλλά και την στρατηγική της η Τουρκία κέρδισε στο νέο συμβούλιο ένα πόστο αναπληρωτή διευθυντή (κ. Mustafa Sepetçi) – υπεύθυνου για τα διοικητικά και οικονομικά θέματα. Καθόλου άσχημα για μια χώρα που καλύπτει το 6% περίπου της παγκόσμιας παραγωγής ελαιολάδου και με πολύ χαμηλό κόστος παραγωγής. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και συνιστά ένα από τα σημαντικότερα κέντρα χάραξης ελαϊκής πολιτικής.
Η Τυνησία αποτελεί παράδειγμα χώρας που έχει επενδύσει πολλά και συνεχίζει να επενδύει στον τομέα του ελαιολάδου με σαφή και σοβαρή ελαϊκή πολιτική. Αναδεικνύει και προωθεί τα στελέχη της και οικοδομεί συμμαχίες βασισμένες σε κοινά συμφέροντα.
Ο νέος Τυνήσιος εκτελεστικός διευθυντής του ΔΣΕ (κ. Abdellatif Ghedira) έχει μακρά προϋπηρεσία στο χώρο. Διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Συμβουλίου Ελαιολάδου και επίσης επικεφαλής διευθυντής του υπουργείου Γεωργίας, ενώ συμμετείχε συχνά ως εκπρόσωπος της χώρας του στις συνεδριάσεις του ΔΣΕ. Ο σημερινός πρωθυπουργός της Τυνησίας (κ. Habib Essid) προϋπήρξε εκτελεστικός διευθυντής του ΔΣΕ την περίοδο 2004 – 2007 και άσκησε σημαντική επιρροή στην εκλογή του με επίσκεψη μάλιστα την έδρα του IOC στη Μαδρίτη λίγες μέρες πριν τις εκλογές.
Η αύξηση των αδασμολόγητων εισαγωγών από την Τυνησία, αν και ουσιαστικά συνιστά μια συμβολική κίνηση της ΕΕ, μόνο τυχαία δεν είναι. Η αραβική χώρα καλύπτει το 7,5% της παγκόσμιας παραγωγής και στρατηγική της επιδίωξη της είναι να αναδειχθεί σε πρώτη ελαιοπαραγωγική δύναμη παγκοσμίως. Για την επόμενη πενταετία ο υπουργός γεωργίας έχει εξαγγείλει πρόγραμμα φύτευσης 5.000.000 νέων ελαιοδένδρων και ανανέωση των παλιών ελαιώνων. Αν συνυπολογίσουμε και το χαμηλό κόστος παραγωγής, αντιλαμβανόμαστε ότι η Τυνησία έχει εξελιχθεί σε ισχυρό παίκτη στην παγκόσμια αγορά ελαιολάδου.
Η Ισπανία , όπως τονίζουν οι Ιταλοί, έχει τοποθετήσει δικούς της εκπροσώπους σε θέσεις κλειδιά τόσο στην ΕΕ στις Βρυξέλλες, όσο και στο ΔΣΕ στην Μαδρίτη. Μετά τον πρόσφατο διορισμό του κ. Jaime Lillo στο πόστο του αναπληρωτή διευθυντή – υπεύθυνου για θέματα χημείας, τυποποίησης και προώθησης ελαιολάδου και ελιάς, ισχυροποίησε πολύ τη θέση της.
Ο διορισμός του νέου αναπληρωτή διευθυντή έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στους γείτονες Ιταλούς, κυρίως επειδή ο Ίβηρας επικουρούμενος από την μονάδα χημικής ανάλυσης του ΔΣΕ θα καθορίσει τους νέους κανόνες και το νέο εμπορικό πρότυπο ποιότητας (Trade Standard). Το πρότυπο περιλαμβάνει την πολιτική ποιότητας, τις μεθόδους και τα όρια των αναλύσεων. Ο Jaime Lillo μπορεί να υπολογίζει σε μια δομή 30 υπαλλήλων (τεχνικών και διοικητικών), εκ των οποίων 25 είναι Ισπανοί. Οι γείτονες διαμαρτύρονται ότι το ΔΣΕ έκανε «κουρελόχαρτο» την προκήρυξη για το πόστο του αναπληρωτή διευθυντή, η οποία απαιτούσε προϋπηρεσία δεκαπέντε ετών σε τρεις τομείς που ο Ισπανός δεν διαθέτει.
Η Ισπανία, η πρώτη ελαιοπαραγωγός χώρα παγκοσμίως και ηγέτιδα δύναμη, ακολουθεί μια συνεπή και στοχευμένη πολιτική τα τελευταία 20 χρόνια. Βασιζόμενη στο τρίπτυχο: έρευνα, εκπαίδευση, εφαρμογή έχει πετύχει όχι μόνο την βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου της, αλλά και την τεχνολογική της ανάπτυξη. Με την εξαγωγή αυτής της τεχνογνωσίας, αλλά και τη στρατηγική συνεργασιών και συμμαχιών που ακολουθεί, έχει χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τις ελαιοπαραγωγικές χώρες της Λατινικής Αμερικής, τις χώρες του Μαγκρέμπ (Τυνησία, Μαρόκο, Αλγερία) και την Τουρκία.
Οι Ιταλοί βλέπουν ότι με την αδυναμία τους να καταλάβουν το πόστο του εκτελεστικού διευθυντή ή ενός αναπληρωτή διευθυντή δεν θα μπορούν να υποστηρίζουν επαρκώς τις θέσεις της πατρίδας τους και διαμορφώνουν πολιτικές. Παρόλαυτα έχοντας αξιοποιήσεις τις τεχνικές του marketing (διαφήμιση και προώθηση προϊόντων) για δεκαετίες, έχουν φτιάξει ένα ισχυρό branding(ταυτότητα) στη διεθνή αγορά. Κατά συνέπεια η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών των χωρών που εισάγουν ελαιόλαδο έχει συνδυάσει τις λέξεις εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με την Ιταλία. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από μια πρόσφατη έρευνα που έγινε και φέρνει την Ιταλία πρώτη σε φήμη ελαιοπαραγωγική χώρα στην παγκόσμια αγορά.
Η Ελλάδα δυστυχώς δεν διαδραμάτισε ποτέ σημαντικό ρόλο στο Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας, προβάλλοντας ένα στέλεχος της σε υψηλόβαθμη θέση, αν και είναι τρίτη στην παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου. Η συμμετοχή της Ελλάδας στην στελέχωση της Διοίκησης αλλά και του χαμηλόβαθμου προσωπικού του Οργανισμού αυτού τα τελευταία χρόνια είναι ανύπαρκτη. Έχουμε φτάσει στο κατάντημα να μην έχουμε ούτε καν ένα υπάλληλο στο Συμβούλιο και η ελληνική παρουσία να περιορίζεται μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μέσω όσων συμμετέχουν στην Επιτροπή των χημικών εμπειρογνωμόνων και στη Συμβουλευτική Επιτροπή.
Επιπρόσθετα, θα πρέπει να εξεταστεί αν οι εκπρόσωποι μας διαχρονικά ιεράρχησαν το εθνικό μας συμφέρον πάνω από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Ποια είναι όμως τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να ισχυροποιήσουμε τη πατρίδα μας στον παγκόσμιο χάρτη του ελαιολάδου ?
Η κυβέρνηση μέσω της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να διεκδικήσει ένα αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στο Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας, να επιλέξει και να προωθήσει τα κατάλληλα στελέχη σε υψηλές θέσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων στο ΔΣΕ και στην ΕΕ. Να προσανατολιστεί στην οικοδόμηση επωφελών συμμαχιών με άλλες ελαιοπαραγωγικές χώρες. Η πρόταση μου είναι να ξεκινήσουμε με την Ιταλία και τις χώρες των Βαλκανίων.
Οι παραγωγοί από την πλευρά τους μπορούν μόνο να επενδύουν σε πιστοποιημένα προϊόντα υψηλής ποιότητας. Πιστοποιημένα ως προς τις Ορθές πρακτικές και την Ασφαλή παραγωγή τους, τα Ποιοτικά χαρακτηριστικά και την Γευστική υπεροχή τους, τα Οφέλη υγείας (υγειοπροστατευτικά χαρακτηριστικά) από την κατανάλωσή τους.
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ AN. ΤΣΟΡΩΝΗΣ   Χημικός – Ελαιολόγος
Γευσιγνώστης, μέλος ομάδας Γευσιγνωσίας ελαιολάδου Καλαμάτας

*** ΜΟΝΟ στο VOICENEWS! Τι είπαν Πούτιν και Ερντογάν! Τι συμφώνησαν... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Βλάντιμιρ Πούτιν και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμφωνήθηκε η συνάντηση μεταξύ τω δύο ανδρών, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το γραφείο του Τούρκου προέδρου.
Αρχικά ο Βλάντιμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ κι εν συνεχεία συνομίλησε μαζί του για τα επόμενα 40 λεπτά. Οι δύο άνδρες φαίνεται πως συμφώνησαν για να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο κρατών. Στην ουσία ο Ρώσος πρόεδρος κατάφερε να πάρει όλα όσα ήθελε.
«Οι πρόεδροι Τουρκίας και Ρωσίας, Ρ.Τ. Ερντογάν και Β.Πούτιν, είχαν τηλεφωνική συνομιλία σήμερα. Συμφώνησαν στην ανάγκη αποκατάστασης των διμερών σχέσεων και συνεργασίας στην μάχη κατά της τρομοκρατίας και στην επίλυση περιφερειακών κρίσεων», ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του Ερντογάν.
«Ο Ρώσος ηγέτης έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να ξεκινήσουν οι επαφές με τις τουρκικές αρχές για αποκατάσταση της αμοιβαίες επωφελούς συνεργασίας στο εμπόριο, στην οικονομία και σε άλλες περιοχές».
Μάλιστα φαίνεται πως ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε την άρση των κυρώσεων που είχε επιβάλει η Ρωσία στον τουρισμό στην Τουρκία.
Παράλληλα ο Ερντογάν διαβεβαίωσε τον Πούτιν πως θα προστατεύσει με κάθε τρόπο τους Ρώσους πολίτες και πως θα ερευνήσει τα αίτια του θανάτου του Ρώσου πιλότου, με στόχο την τιμωρία του υπευθύνου.
«Αν και η ανακοίνωση γίνεται εν μέσω αυξημένης τρομοκρατικής απειλής, εμείς ,η Ρωσία, προχωράμε σε άρση των κυρώσεων στην σφαίρα του τουρισμού και ζητώ από την ρωσική κυβέρνηση να ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης των οικονομικών σχέσεων με την Τουρκία», ανέφερε ο Β. Πούτιν.
Ωστόσο οι πληροφορίες για τις οικονομικές συμφωνίες φανερώνουν πως η Ρωσία βγήκε κερδισμένη, καθώς θα ξεπαγώσει σιγά σιγά ο South Stream. Ωστόσο για τον Turkish Stream κέρδη θα έχει και η Τουρκία, η οποία θα δει τεράστιο αριθμό εσόδων.
Video  : PM Davutoglu’s resignation gave Ankara ‘golden opportunity’ to mend ties with Moscow – ex-Turkish FM , https://youtu.be/pJYWy-7MUco  .-Αν έχετε επισκεφθεί τη σελίδα μας από κινητό τηλέφωνο, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο πατώντας εδώ.

*** ΒΟΜΒΑ! Εμφανίστηκε η Παναγία στον...

~ Συγκλονίζει το θαύμα που διηγείται ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο οποίος ένα βράδυ βρέθηκε στη μονή της Παναγίας της Σαιντανάγιας στο όρος Καλαμούν, στην περιφέρεια Δαμασκού. Το μοναστήρι είχε κλείσει, ωστόσο εκείνος χτυπούσε την πόρτα.
Η καλόγρια που είχε υπό την ευθύνη της την πύλη, αφού βεβαιώθηκε πως πρόκειται για τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, τον υποδέχτηκε. Οι μοναχές παρέμειναν εμβρόντητες, αφού αιφνιδιάστηκαν.
Ο πρόεδρος της χαιρέτισε με σεβασμό και ζήτησε πως ήρθε μόνο για το προσκύνημα. Μάλιστα ζήτησε να μείνει για λίγο μόνος του προκειμένου να προσευχηθεί στην Παναγία μόνος του. Οι μοναχές δέχτηκαν το αίτημα του και τον άφησαν προσωρινά στην εκκλησία μόνο του.
Ο πρόεδρος εισήλθε στον ναό και αφού η πόρτα πίσω του έκλεισε ερμητικά πίσω του, άρχισε να προσεύχεται στην Παναγία. Μετά από ένα διάστημα μίας ώρα ο πρόεδρος εξήλθε και εκφράζοντας την ικανοποίησή του και ένα παράπονο.
"Είχα ζητήσει να είμαι μόνος στο ναό ποιά ήταν αυτή γυναίκα με το μωρό που ήταν μαζί μου στο ναό; Δεν είπαμε να μην επιτρέψετε σε κανένα να μπει όσο θα βρίσκομαι μέσα;".
Ωστόσο οι μοναχές των διαβεβαίωσαν πως καμία γυναίκα δεν υπήρχε στον ναό και πως εκείνη η γυναίκα ήταν η Κυρία της Μονής η Παναγία. Ο πρόεδρος Άσαντ συγκινημένος αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια.

***  Η αλήθεια που ΟΛΟΙ κρύβουν για την Ε.Ε....

~   Φανερώνονται πλέον τα σχέδια της ευρωπαϊκής ελίτ, η οποία πλέον επιχειρεί ανοικτά για τη δημιουργία ενός νέου ευρωπαϊκού υπερκράτους, το οποίο θα ελέγχει τα πάντα. Μάλιστα, το σενάριο αυτό προβλήθηκε και από την Daily Mail, η οποία κατά το παρελθόν είχε ταχθεί υπέρ του Brexit.
"Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ Σταϊνμάγιερ και ο Γάλλος ομόλογός του Ζαν Μαρκ Αρό παρουσίασαν την πρόταση τους για την ολοκλήρωση της ΕΕ η οποία θα βασίζεται σε τρεις βασικούς τομείς: Την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, τη μεταναστευτική κρίση και την οικονομική συνεργασία" αναφέρει το δημοσίευμα.
"Το σχέδιο έχει χαρακτηριστεί ως τελεσίγραφο στην Πολωνία, και αξιώνει μεταξύ άλλων από τα κράτη μέλη να μεταβιβάσουν τον έλεγχο των συνόρων, την οικονομική τους διαχείριση και το στρατό τους υπό τον έλεγχο της ΕΕ".
Καταλαβαίνουμε λοιπόν προς τα που βαδίζει η Ευρώπη. Η δημιουργία ενός υπερκράτους θα δίνει τον απόλυτο έλεγχο στη Γερμανία, η οποία θα μπορεί να επιβάλλει παντού ότι επιθυμεί. Το σχέδιο αυτό φυσικά επηρεάζει την Ελλάδα, η οποία θα μετατραπεί σε μία νότια επαρχία με φθηνό εργατικό δυναμικό.
Και τα ανατολικά κράτη ωστόσο φαίνεται πως αντιδρούν στο σχέδιο αυτό, καθώς θα πρέπει πλέον να παραχωρήσουν την εδαφική και εθνική τους κυριαρχία. Μοναδικός κυρίαρχος θα είναι η Ε.Ε. ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται το νέο κράτος που θα συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες.
Αν τελικά αυτές οι εξελίξεις προωθηθούν, τότε ίσως δούμε την επιβεβαίωση των γραφών. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.

***  Απόφαση ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ! Άρση ασυλίας για βουλευτές...

Η Ολομέλεια της Βουλής με 172 ψήφους "υπέρ" και 20 "κατά" αποφάσισε την άρση ασυλίας του Νίκου Μιχαλολιάκου, γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, και του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη για συκοφαντική δυσφήμηση πρώην επιστημονικού συνεργάτη του κόμματος.
Παράλληλα, αποφασίστηκε να μην αρθεί η ασυλία του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλου για τις δηλώσεις του περί γενοκτονίας των Ποντίων, αλλά ούτε και του βουλευτή της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για τα σχόλια του για τους μουσουλμάνους την ημέρα του δημοψηφίσματος.

***  Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ! Άγριος καυγάς ανάμεσα σε υπουργούς...

~  Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση σχετικά με τις δηλώσεις του τελευταίου περί "εθνική και όχι μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης".
Σύμφωνα με πληροφορίες, η "μάχη" έγινε σε συνάντηση στελεχών με τον κ. Φίλη να κάνει την παραπάνω δήλωση και τον κ. Κοτζιά να αρχίζει τα ... "γαλλικά".
Με βάση πηγές, ο διάλογος που ακολούθησε ήταν κάπως έτσι:
Φίλης: "Τέτοιες μαλ@..ες λέτε και μετά εγώ καλούμαι να βγάλω το φίδι απ” την τρύπα"
Κοτζιάς: "Μας τα έχεις ζαλίσει!"
Φίλης: "Είναι τεράστιο λάθος αυτό που κάνεις να ακολουθείς πολιτική Ρεπούση – Δραγώνα".
Όπως διευκρινίζουν οι πηγές, για το περιστατικό ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η καρέκλα του κ. Φίλη στο υπουργείο Παιδείας τρίζει ...

*** Βέτο ΒΟΜΒΑ της Τουρκίας! "Δε θα γίνει λειτουργία στην Παναγία Σουμελά..."

~ Το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού δεν δίνει άδεια να διεξαχθεί φέτος Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, τον Δεκαπενταύγουστο.
"Αφορμή" για την απαγόρευση  είναι εργασίες που γίνονται από τον περασμένο Σεπτέμβριο για την στήριξη των βράχων του βουνού.
Άλλο ένα πλήγμα για τον τουρισμό της Τουρκίας, αφού κάθε χρόνο χιλιάδες Πόντιοι επισκέπτονταν το σημείο.
Τι κρύβεται, άραγε, πίσω από αυτή την κίνηση;
Είναι η ασφάλεια των επισκεπτών ή μήπως, με αφορμή τις εργασίες, οι Τούρκοι επιθυμούν να σταματήσει να λειτουργεί η μονή σαν χριστιανικό μνημείο;
Μην ξεχνάμε τα συνεχή "χτυπήματα" της Τουρκίας στην ορθοδοξίας μας...

***  Προτεραιότητα το «παραλιακό μέτωπο» για το Δήμο Μεσσήνης
Τοποθετήθηκε η γαλάζια σημαία στην «Μπούκα» από το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη
IMG_8903 (1).jpg
 Σε μια λιτή τελετή έγινε χθες το μεσημέρι στην παραλία της «Μπούκας» στη Μεσσήνη η έπαρση της «Γαλάζιας Σημαίας» από το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη.
Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, ο δήμαρχος τόνισε ότι η συνεχής παρουσία της «Γαλάζιας Σημαίας» στην παραλία της Μπούκας αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι η υπέροχη αυτή παραλία της Μεσσήνης διαθέτει ό,τι χρειάζεται ένας λουόμενος για να απολαύσει το μπάνιο του με ασφάλεια. αλλά και με όλες τις ανέσεις.
IMG_8874 (1).jpg
Στην παραλία της «Μπούκας» υπάρχει ναυαγοσώστης, ειδικές ράμπες για άτομα ΑμεΑ, τουαλέτες, ειδικοί χώροι για να αλλάξει κάποιος ρούχα, παιδικές χαρές αλλά και γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, τένις και beach volley.
Στα άμεσα σχέδια του Δήμου Μεσσήνης είναι και η τοποθέτηση του ειδικού μηχανισμού “Sea track”, ανάλογου της Καλαμάτας, που αφορά στην εξυπηρέτηση ατόμων ΑμεΑ που επιθυμούν να κολυμπήσουν.
IMG_9006.jpg
Όπως τόνισε ο Γιώργος Τσώνης, το «παραλιακό μέτωπο» του Δήμου Μεσσήνης αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Σκοπός του είναι η άμεση αξιοποίηση του ποταμού Παμίσου, με τη μελέτη που βρίσκεται προς εκπόνηση και στην οποία αναφέρθηκε πρόσφατα, ύστερα από την επίσκεψή του στο υπουργείο Υποδομών.
Ως «όνειρο ζωής» χαρακτήρισε δε, τη δημιουργία παραλιακού ποδηλατόδρομου, που θα ξεκινά από την Καλαμάτα και θα φθάνει έως την Κορώνη… Παράλληλα, επισήμανε ότι είναι «υψίστης σημασίας» για το Δήμο Μεσσήνης ότι η μελέτη που θα επιλεχθεί, τελικά, για το «Καλαμάτα – Ριζόμυλος» θα περιλαμβάνει και τα λεγόμενα «παράλληλα έργα», που αφορούν στους κάθετους δρόμους που θα συνδέουν τον κεντρικό οδικό άξονα με τις παραλίες του Δήμου Μεσσήνης.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι δε θα επιτρέψει κάτι τέτοιο να μη συμβεί, ενώ χαρακτήρισε τους υπάρχοντες δρόμους που οδηγούν στις παραλίες του Δήμου ως «Οδούς Αυτοκτονίας».
Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για το ότι δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες σε άλλες παραλίες του Δήμου Μεσσήνης, απάντησε ότι «δεν υπάρχουν λεφτά» και αυτός είναι ο λόγος.
  Του Κώστα Γαζούλη
 
***  Αναλαμβάνουν υπηρεσία 40 πυροφύλακες στο Δήμο Καλαμάτας 
Σαράντα εργάτες πυροπροστασίας, που αναλαμβάνουν από 1ης Ιουλίου υπηρεσία για διάστημα δύο μηνών, με δυνατότητα παράτασης ενός μηνός εάν παραστεί ανάγκη, καλωσόρισε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας.
Παρουσία αξιωματικών της Πυροσβεστικής και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, ο Δήμαρχος ζήτησε από τους πυροφύλακες να δώσουν έμφαση στην πρόληψη, επιτηρώντας τις περιοχές ευθύνης τους, συνεργαζόμενοι πάντοτε με τους υπαλλήλους της Πυροσβεστικής, οι οποίοι έχουν τον πρώτο λόγο και το συντονισμό, καθώς και με τους προέδρους/εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων.
Να σημειωθεί πως οι πυροφύλακες θα καλύπτουν την Καλαμάτα, τη Δημοτική Κοινότητα Βέργας και τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.
Φέτος, δε, για πρώτη φορά, έχουν δημιουργηθεί 7 ομάδες πυροφυλάκων (Ταϋγέτου, Βέργας – Μικρής Μαντίνειας, Ασπροχώματος-Λαιΐκων-Αντικαλάμου-Σπερχογείας, Δ.Ε. Αρφαρών, Δ.Ε. Θουρίας, Δ.Ε. Άριος και Δ.Ε. Καλαμάτας), για δράση από κοινού με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών.
Σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου, «έργο των παραπάνω είναι η πυροπροστασία και πυρασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, στην οποία θα απασχολείται ο καθένας με μέτρα και δράσεις πρόληψης, όπως: απομάκρυνση της αυξημένης βλάστησης με συνεχή καθαρισμό φυτικής γης (χορτάρια κ.λπ.) σε όλους τους δημοτικούς χώρους, παρακολούθηση της περιοχής για την έγκαιρη επισήμανση προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, καθώς και άμεση αντιμετώπιση αυτών.
Ιδιαίτερα όταν ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς είναι 4, θα ειδοποιούνται από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας για πλήρη ετοιμότητα, επέμβαση με τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου για την καταστολή τυχόν πυρκαγιών προς υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής, έπειτα από εντολή του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας.
Η υλοποίηση των παραπάνω μέτρων και δράσεων θα γίνεται σε συνεργασία με τους προέδρους/εκπροσώπους κάθε Κοινότητας, τους εθελοντές πυροσβέστες της περιοχής και τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου. Η παρουσία θα είναι καθημερινή με συγκεκριμένο πρόγραμμα εργασιών και θα υπογράφεται η έναρξη και η λήξη της εργασίας».

***  Επιμελητήριο Μεσσηνίας: «Δεν μπορεί να ζούμε σε ελεύθερη ευρωπαϊκή οικονομία και να έχουμε capital controls»
Με αφορμή τον ένα χρόνο από την υποβολή των capital controls, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης, δήλωσε: «Κλείνουμε ένα χρόνο από την εφαρμογή του ταπεινωτικού μέτρου για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας. Το τι προκάλεσαν οι περιορισμοί στις συναλλαγές, στην επιχειρηματικότητα και στην κοινωνία είναι γνωστό. Το χειρότερο πλέον είναι ότι τα capital controls δεν προβλέπεται να αποσυρθούν και θα παραμείνουν για καιρό ακόμα, πλήττοντας την οικονομία, τις τράπεζες και την επιχειρηματικότητα, κάτι που σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ύφεση θα είναι καταστροφικό για τη χώρα, με συνεχή αύξηση των λουκέτων, μείωση ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, ανύπαρκτη χρηματοδότηση, πτώση εξαγωγών, μείωση κατανάλωσης, ύφεση της οικονομίας και συνεχή αύξηση της ανεργίας.
Οι ήδη υπάρχουσες καταθέσεις (όσες απέμειναν) με τη φορολογική λαίλαπα εξανεμίζονται, ενώ από την άλλη δεν έχει κερδηθεί η αξιοπιστία που χρειάζεται, οπότε κανένας δε διανοείται να επιστρέψει ούτε ένα ευρώ από τα κεφάλαια που έχει αποσύρει από το τραπεζικό σύστημα. Αντίθετα, με την πρώτη ευκαιρία θα αποσυρθούν όσα έχουν απομείνει.
Ανάπτυξη με capital controls δεν πρόκειται να έρθει στη χώρα, ούτε νέο χρήμα στις τράπεζες. Δεν μπορεί να ζούμε σε μια ελεύθερη ευρωπαϊκή οικονομία και στη χώρα μας να έχουμε capital controls, περιμένοντας επενδύσεις, ανάπτυξη και μείωση ανεργίας.
Ελπίζω και εύχομαι ολόψυχα ότι η σημερινή κυβέρνηση έμαθε από τα λάθη της και θα προχωρήσει άμεσα σε ένα Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, φιλικό στο επιχειρείν και στην κοινωνία, ώστε να έχουμε ένα δίκαιο φορολογικό – αναπτυξιακό – εργασιακό σύστημα, όπου θα μειωθεί το παραεμπόριο, η παραοικονομία, η γραφειοκρατία, η διαπλοκή, η δημόσια σπατάλη, η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή, χωρίς capital controls, για σίγουρη ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας».  

*** «Η λίμνη των κύκνων» από το Russian Ballet Theatre στην Καλαμάτα 
Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, «Η λίμνη των κύκνων» του Πιότρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι, θα παρουσιαστεί αύριο Παρασκευή, 1η Ιουλίου, στο Κάστρο της Καλαμάτας. Πρόκειται για μια παράσταση του φημισμένου Russian Ballet Theatre της Μόσχας, στο πλαίσιο περιοδείας του σε επιλεγμένα ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας. Το επόμενο βράδυ (Σάββατο 2 Ιουλίου) θα παρουσιαστεί και στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο της Σπάρτης...
«Η Λίμνη των Κύκνων», η πιο συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού χορού, είναι το μπαλέτο το οποίο διαχρονικά συναρπάζει και γοητεύει το κοινό (παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου του 1877 στο θέατρο Μπολσόι και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να συναρπάζει τον κόσμο). Την ίδια στιγμή αποτελεί την υπέρτατη πρόκληση στην καριέρα των χορευτών, αφού οι δεξιοτεχνικές ικανότητες και ο λυρισμός που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη ερμηνεία του, είναι σχεδόν πέρα από τα ανθρώπινα όρια.
Παράλληλα, πρόκειται για ένα αυτόνομο μουσικό έργο μεγάλων ερμηνευτικών απαιτήσεων, με αγαπημένες μελωδίες που αιχμαλωτίζουν και σαγηνεύουν τις αισθήσεις.
Το Russian Ballet Theater, που διαπρέπει παγκοσμίως με τη συγκεκριμένη παράσταση, ιδρύθηκε το 2000 και αμέσως καθιερώθηκε ως ένα διαρκώς εξελισσόμενο συγκρότημα χορού. Υιοθετώντας τις παραδόσεις της κληρονομιάς του κλασικού μπαλέτου, περιλαμβάνει στο ρεπερτόριό του σχεδόν όλες τις παραστάσεις του χρυσού αιώνα του ρωσικού μπαλέτου, όπως τα έργα «Η λίμνη των κύκνων», «Η ωραία κοιμωμένη», «Καρυοθραύστης», «Ζιζέλ», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Μπαγιαντέρα», «Δον Κιχώτης» κ.ά.
Από την εποχή της ίδρυσής του περιόδευσε με μεγάλη επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου: Γερμανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Μάλτα, Καναδά, Μεξικό, Κίνα, Νοτιοαφρικανική Δημοκρατία, Ισπανία, Πορτογαλία.
Το συγκρότημα συνεργάζεται με επιφανείς καλλιτέχνες διαφόρων ομάδων, μεταξύ αυτών και των Θεάτρων Μπολσόι, Μαρίνσκι, Στανισλάβσκι.
Ώρα έναρξης: 21.15
Εισιτήριο: 20 ευρώ και 15 ευρώ μειωμένο
Προπώληση: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, τηλ. 27210 87902.

***  Ένα νέο Μεταπτυχιακό ξεκινά στο ΤΕΙ Πελοποννήσου
Την ανοδική του πορεία στον τομέα των Μεταπτυχιακών συνεχίζει το ΤΕΙ Πελοποννήσου κι έτσι χθες, σε αίθουσά του, παρουσιάστηκε ένα νέο. Το συγκεκριμένο έχει τίτλο «Τεχνοοικονομικά Συστήματα Υγείας» και σκοπός είναι η παροχή, στους συμμετέχοντες, μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στο χώρο της Διοίκησης και των Οικονομικών της Υγείας, αλλά και η υποστήριξη του έργου τους με Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
Στόχοι του ΠΜΣ είναι: Η εκπαίδευση επιστημόνων στο χώρο της Υγείας ικανών να διαμορφώνουν πολιτικές και να λαμβάνουν αποφάσεις. Η προετοιμασία υψηλού επιπέδου επιστημόνων, ώστε να είναι σε θέση να στελεχώνουν με επιτυχία νευραλγικούς τομείς του χώρου της Υγείας, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα και, τέλος, η ανάπτυξη και προώθηση της έρευνας σε όλους τους τομείς που άπτονται του αντικειμένου της Διοίκησης, των Οικονομικών και των Τεχνολογιών Υγείας.
Το πρόγραμμα διοργανώνει το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών και έχει 18μηνη διάρκεια. Ειδικότερα, στα δύο πρώτα εξάμηνα θα γίνεται παρακολούθηση μαθημάτων και στο τρίτο εκπόνηση διπλωματικής εργασίας.
Το Μεταπτυχιακό χωρίζεται σε δύο κατευθύνσεις: η Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και η Διοίκηση Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Υγεία.
Το κόστος συμμετοχής είναι χαμηλό σε σχέση με άλλα και ανέρχεται σε 2.000 ευρώ, ενώ απευθύνεται σε  πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ των τμημάτων: α) Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Φαρμακευτικής, Επαγγελμάτων Υγείας, β) Διοίκησης και Οικονομίας ή Ψυχολογίας ή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, γ) Θετικών Επιστημών, δ) Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, εφόσον έχουν αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία δύο ετών σε οργανωμένες μονάδες υγείας με αποκλειστικά ιατρικό σκοπό, του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, ή φαρμακευτικές επιχειρήσεις, μετά τη λήψη του πτυχίου.
Τέλος, να σημειωθεί ότι οι εισακτέοι ανέρχονται σε 40, ενώ κάποια μαθήματα θα μπορούν να τα παρακολουθήσουν οι φοιτητές και μέσω διαδικτύου. Φυσικός χώρος αυτών θα είναι οι εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στην Καλαμάτα, ενώ υποβολή αιτήσεων θα γίνεται μέχρι τις 5 Αυγούστου.
Οι ενδιαφερόμενοι για το Μεταπτυχιακό μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://tms.teipel.gr/  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Το πρόγραμμα πτήσεων του αερολιμένα Καλαμάτας τον Ιούλιο 
Τον προγραμματισμό των πτήσεων από και προς την Καλαμάτα για τον Ιούλιο κοινοποίησε ο αερολιμενάρχης του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», Δημήτρης Μανδηλάρης.
Κατά τον Ιούλιο, η Καλαμάτα θα συνδέεται αεροπορικώς με τις εξής πόλεις του εξωτερικού, σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό: Κοπεγχάγη, Μπρατισλάβα Σλοβακίας, Άμστερνταμ, Φρανκφούρτη, Πράγα, Μπίλουντ Δανίας, Λυών Γαλλίας, Λονδίνο, Παρίσι, Βιέννη, Μόναχο, Βαρσοβία, Στοκχόλμη, Ρώμη, Ντίσελντορφ, Ναντ Γαλλίας, Όσλο, Μιλάνο, Μόσχα, Μάντσεστερ και Μπέρμιγχαμ.  Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ 

*** Προσοχή, διαβάτες, στην Πολυχάρους 
Η φωτογραφία είναι από το πεζοδρόμιο στην αρχή της Πολυχάρους, όπου- όπως φαίνεται καθαρά- οι υαλόπλακες έχουν σπάσει.
Όπως μας δήλωσαν, δε, επαγγελματίες της περιοχής, η κατάσταση αυτή παρατηρείται για πάνω από 10 μέρες και, παρά τις τηλεφωνικές οχλήσεις στις υπηρεσίες του Δήμου, δεν έχει γίνει κάτι.  Ω. 

***  Τέσσερις Γαλάζιες Σημαίες στο Δήμο Καλαμάτας
Σε τέσσερα σημεία των ακτών του Δήμου Καλαμάτας αναρτήθηκαν Γαλάζιες Σημαίες για το 2016, που πιστοποιούν την ποιότητα των υδάτων, αλλά και την καταλληλότητα της παραλίας.
Σε εφαρμογή, λοιπόν, της Απόφασης 483/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο διεθνές πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες για το έτος 2016 όσον αφορά στις ακτές: Ανατολική Καλαμάτα 1 / Ανάσταση, Ανατολική Καλαμάτα – Τέρμα Ναυαρίνου, Αλμυρός Βέργας και Μικρή Μαντίνεια.
Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα Γαλάζια Σημαία είχαν οι ακτές Μικρή Μαντίνεια και Ανατολική Καλαμάτα 1 / Ανάσταση, ενώ σε όλες τις ακρογιαλιές τα νερά κολύμβησης είναι πεντακάθαρα, κάτι που πιστοποιείται από τις τακτικές αναλύσεις τις οποίες διεξάγει η ΔΕΥΑΚ.
Ως γνωστόν, οι παραλίες όπου υπάρχει Γαλάζια Σημαία είναι οργανωμένες, διαθέτουν ναυαγοσώστη και όλα τα σωστικά μέσα. Επίσης, οι τρεις ακτές με Γαλάζια Σημαία έχουν πρόσβαση και χημικές τουαλέτες για ΑμεΑ, ενώ σε εκείνη που βρίσκεται στο τέρμα Ναυαρίνου – όπου δεν υπάρχει δυνατότητα λόγω ανισοσταθμίας σε σχέση με το δρόμο –, υπάρχει σήμανση που παραπέμπει στην παραλία πλησίον του Ιερού Ναού Ανάστασης.
Ακόμη, σε όλες τις ακτές με Γαλάζια Σημαία υπάρχουν πίνακες με πληροφοριακό υλικό για τους λουόμενους, όπως βασικές οδηγίες, τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης, δρομολόγια λεωφορείων κ.λπ.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

 
** * Πέμπτη 30-06-2016 :

 ΠΟΛΩΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  κ.α. 1-1 , (1-1) παράταση :1-1  , στα πέναλτι  3-5   .-^
Τα  γκόλ:   2΄  Λεβαντόφσκι , 33΄ Ρενάτο Σάντσες ,
ΠΟΛΩΝΙΑ (Άνταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Γκλικ, Παζντάν, Γεντρέιτσικ, Μαζίνσκι, Κριχόβιακ, Μπλαστσικόφσκι, Γκροζίτσκι, Μίλικ, Λεβαντόφσκι .-
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Πέπε, Φόντε, Ελισέου, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μάριο, Ρενάτο Σάντσες, Αντριέν Σίλβα, Νάνι, Ρονάλντο .-
ΣΤΑ  ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ των 4σσάρων η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ .  !!!

** Παρασκευή 01-07-2016 : ΟΥΑΛΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ
** Σαββάτο 02-07-2016ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ
** Κυριακή 03-07-2016 : ΓΑΛΛΙΑ-ΙΣΛΑΝΔΙΑ

***Σπουδαίο διεθνές τουρνουά «Beach Volley» στην Καλαμάτα!
Από 1 – 3 Ιουλίου το "1ο Open Διεθνές Τουρνουά Beach volley powered by BODYTALK"
Η εταιρία αθλητικών ενδυμάτων "Bodytalk" και Μέγας Χορηγός του Kalamata Beach Volley, διοργανώνει τη Παρασκευή 1, το Σάββατο 2 και τη Κυριακή 3 Ιουλίου το “1ο Open διεθνές Τουρνουά Beach Volley powered by Bodytalk”, στις εγκαταστάσεις των KBV Courts.
Θα συμμετάσχουν οι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας καθώς επίσης και οι Εθνικές Ομάδες Αγγλίας , Σκωτίας , Κύπρου τόσο στους άνδρες , όσο και στις γυναίκες.
Παράλληλα θα μπορούν να λάβουν μέρος και ερασιτέχνες αφού ταυτόχρονα θα διεξαχθεί και τουρνουά silver κατηγορίας ανδρών-γυναικών.  Στους συμμετέχοντες θα μοιραστούν αγωνιστικά μπλουζάκια Bodytalk (αντρικά/γυναικεία) και θα υπάρχουν πολλά δώρα και εκπλήξεις με μουσική και Djs !.
Περισσότερες λεπτομέρειες:
στη σελίδα στο facebook: Kbv beach volley/tennis & beach bar, στα τηλέφωνα μας ή στη διεύθυνση Ναυαρίνου 223, παραλία Καλαμάτας!

***  Γιορτή αθλητισμού και ενότητας από τον Αθλητικό Σύλλογο Τριφυλίας (φωτογραφίες)
 
 
 
 
 
 
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΡΑΝΗ, ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΩΝΑ
 Όμορφη γιορτή αθλητισμού και ενότητας των συλλόγων και ομάδων της Τριφυλίας ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε, με απόλυτη επιτυχία, την Κυριακή το απόγευμα στο Αθλητικό Κέντρο «Κ. Αδαμόπουλος» (Κλειστό Γυμναστήριο) Κυπαρισσίας, ο Αθλητικός Σύλλογος Τριφυλίας. Τα παιδιά των συλλόγων της Τριφυλίας και κυρίως όσα δεν κατάφεραν να παίξουν σε πολλούς αγώνες τους πρωταθλήματος mini, είχαν την ευκαιρία να παίξουν μπάσκετ και να ευχαριστηθούν τα παιχνίδια με την ψυχή τους. Οι γονείς τους καθώς και άνθρωποι των συλλόγων, αλλά και απλοί πολίτες, χειροκρότησαν από τις γεμάτες κερκίδες του Κλειστού Γυμναστηρίου τα παιδιά και τους προπονητές τους, για την προσπάθεια που κάνουν και την αγάπη τους για το άθλημα και φυσικά για το ταλέντο τους! Μετά τα παιχνίδια, η βραδιά ήταν άκρως εορταστική, γευστική και απολαυστική! Στον αίθριο χώρο του Αθλητικού Κέντρου, είχε στηθεί ένας πλουσιότατος μπουφές με φαγητά, σαλάτες, ορεκτικά, μεζέδες, σουβλάκια, γλυκίσματα και πολλά καλούδια για όλους, κέρασμα από τους γονείς των παιδιών του ΑΣΤ! Η μουσική, από τις μικρές DJ’S έδινε ξεχωριστό τόνο και ρυθμό στη γιορτή, ενώ ο ουρανός φωτίστηκε πολύχρωμα από τα βεγγαλικά! Οι άνθρωποι του ΑΣΤ, της Εράνης και των Γ.Σ. Γαργαλιάνων, μια όμορφη παρέα, πέρασαν μαζί την υπέροχη βραδιά, χαλαροί και ευδιάθετοι, ενώ διάχυτη ήταν στην ατμόσφαιρα η ενωτική τους διάθεση καθώς όλοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία: Την αγάπη τους για τα παιδιά, τον αθλητισμό και το μπάσκετ! Ο πρόεδρος του ΑΣΤ, Τάσος Τσιμπλής ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες από την Εράνη, το Γ.Σ. Γαργαλιάνων, τα παιδιά του ΔΙΩΝΑ και, φυσικά, τα μέλη και τους αθλητές του ΑΣΤ για την ενεργό συμμετοχή τους στην γιορταστική εκδήλωση, σημειώνοντας πως ο ΑΣΤ διοργάνωσε την εκδήλωση για τη λήξη του πρωταθλήματος και των αγώνων, για τις προσπάθειες όλη της χρονιάς! «Είπαμε να το γιορτάσουμε, με όλους τους Συλλόγους, το Γ.Σ. Γαργαλιάνων, την Εράνη Φιλιατρών και το ΔΙΩΝΑ Κυπαρισσίας! Θέλουμε να ευχαριστήσουμε, από καρδιάς, όλους και τους γονείς και τα παιδιά και τους προπονητές και τα διοικητικά συμβούλια και μέλη των συλλόγων για την παρουσία τους και για τα φαγητά και όλα όσα προσέφεραν για τη γιορτή μας! Καλό καλοκαίρι, καλές διακοπές και το Σεπτέμβρη με νέα προγράμματα και νέες δράσεις από του συλλόγους!».
Την πρωτοβουλία της διοίκησης του ΑΣΤ για την εκδήλωση εξήραν οι προπονητές και παράγοντες των συλλόγων που συμμετείχαν τονίζοντας τον ενωτικό της χαρακτήρα και το γεγονός πως όλοι ευχαριστήθηκαν και χάρηκαν τη συμμετοχή τους!  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Σήμερα-χθές  η προ-συνάντηση για το Penny Marathon
O Μαραθώνιος Αγάπης για τα αδέσποτα ζώα Penny Marathon πλησιάζει…  Ελάτε στην Προ-συνάντηση στο Πανελλήνιο - Παραλία την Τετάρτη 29 Ιουνίου, ώρα: 19:30 για ενημέρωση και συμμετοχές και φυσικά όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει μπορεί να είναι δίπλα μας ως Εθελοντής. Όλοι μαζί μπορούμε!»
Με αυτό το μήνυμα οι άνθρωποι του Φιλοζωικού καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στη σημερινή συγκέντρωση, στην οποία θα γίνει ενημέρωση και μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι επιθυμούν να τρέξουν στο Penny Marathon της 10ης Ιουλίου, που περιλαμβάνει εκτός από τα 42 χλμ. τρέξιμο ή ποδηλασία (Πανελλήνιο-Κιτριές με επιστροφή), αγώνες 12 και 3 χλμ.

***  Ο Βούτσας επιστρέφει στο Αρφαρά, αν… δεν πάει Πρωτοδικείο!  
Ο Τάκης Βούτσας θα είναι ο νέος προπονητής του Αστέρα Αρφαρών - αν βέβαια η ομάδα δεν πάει τελικά Πρωτοδικείο - όπως αποκαλύπτει (και εδώ) το Sportstonoto.gr
    Εφόσον λοιπόν  ο τοπικός Αστέρας καταφέρει να κάνει διοίκηση με την είσοδο σε αυτήν όπως έχουμε γράψει του Βασίλη Σακκά («Μένη»), ο πρώην προπονητής των «κυανολεύκων» επιστρέφει, καθώς έχει έρθει σε συμφωνία περί αυτού:
«Δεν έχουμε κλείσει προπονητή. Δεν έχουμε ομάδα, δεν έχουμε ακόμη διοίκηση, ούτε παίκτες. Μακάρι να μείνουν οι παίκτες μας, να μείνει και ο Στάθης Βανικιώτης και να συνεχίσει ως έχει η ομάδα. Σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον λυθεί το αδιέξοδο τότε θα δούμε τι θα κάνουμε…».
Αυτά μας είπε, ερωτούμενος σχετικά, ο Γιάννης Δ. Σταθόπουλος, υπέρμαχος της προσπάθειας να βγει διοίκηση στον Αστέρα, μη θέλοντας να πάρε τώρα θέση πάνω σε αυτό. 

***  Αστέρας Αρφαρών: Οι γηγενείς φεύγουν (!), πάει Πρωτοδικείο, ευχαριστεί-αποδεσμεύει Βανικιώτη…
Όπως γράφαμε και χθες, η παράξενη και ανεξήγητη εμμονή μερικών γηγενών, αλλά και άλλων παικτών (8 βασικοί στο σύνολο) στο Αρφαρά να εγκαταλείψουν, χωρίς λόγο την ομάδα μερικοί εξ αυτών του χωριού τους και να πάνε π.χ. στην… Σπερχογεία, φέρνει ξαφνικά τα πάνω – κάτω στον τοπικό Αστέρα.
    Αν λοιπόν ο Βασίλης Σακκάς («Μένης») δεν μπει στην διοίκηση, ή ο Γιώργος Χρ. Μπούρας ("Χατζής") τότε επί της ουσίας μένουν μόνοι τους οι Γιάννης Σταθόπουλος και βέβαια ο νυν πρόεδρος Γιάννης Πουλόπουλος να σηκώσουν το οικονομικό και οργανωτικό βάρος των «κυανολεύκων», οπότε ο σύλλογος οδεύει πια για το Πρωτοδικείο.
Έτσι, ο προσωρινός πρόεδρος του Αστέρα, αποφάσισε σήμερα το πρωί να ενημερώσει σχετικά τον Στάθη Βανικιώτη και να το αποδεσμεύσει από τον σύλλογο, ευχαριστώντας τον δημόσια για την μεγάλη του προσφορά (και) τα τελευταία δύο χρόνια σε αυτόν:
«Δυστυχώς η επιμονή των οκτώ ποδοσφαιριστών του Αστερα να φύγουν (!!!) με ανάγκασαν να έρθω σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον θαυμάσιο φίλο μου, προπονητή της ομάδα μας ΚΥΡΙΟ Στάθη Βανικιώτη να του εξηγήσω την δραματική κατάσταση, ότι δυστυχώς η ομάδα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πάει πρωτοδικείο. Και ότι είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με οποία ομάδα θέλει. Θέλω να ευχαριστήσω εγώ τον θαυμάσιο αυτό προπονητή, μόνο καλά έχω να θυμάμαι από την παρουσία του στα δυο χρόνια στον Αστέρα!!!!!!», έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο fb, ο πρόεδρος του Αστέρα Αρφαρών Γιάννης Πουλόπουλος.
~*  ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ. Θέλω να κάνω γνωστό σε ολους τους φιλους του Αστέρα οτι το συμβούλιο που προέκυψε και συκρωτηθικε σε σωμα είναι προσωρινό!!!Ανέλαβα τη θέση του προέδρου,για μπορέσουμε να κάνουμε ενα συμβούλιο δυνατό,με την συμετοχή διαφόρων επαγγελματιών,του χωριόυμας και της γύρω περιοχης!!!ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όμως δεν βρήκα ανταπόκριση!!!!Δεν το κρυβο οτι το μέλλον για τη ομάδα, είναι αβέβαιο!!Μετα την επιμονή. Δυστυχώς μερικών ποδοσφαιριστών, οκτώ ,παρακαλώ να φύγουν απο την ομάδα η ομάδα Μπενή σε μεγάλη περιπέτεια!!!!!!Εγώ σαν Γιάννης Πουλόπουλος δηλώνω οτι για το καλό της ομάδας μένω στην ομάδα σαν απλός στρατιώτης!!
~* ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ Δυστυχώς η επιμονή των οκτώ ποδοσφαιριστών του Αστερα να φυ γουν!!!με ανάγκασαν να έρθω σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον θαυμάσιο φιλο μου προπονητη της ομάδα μας ΚΥΡΙΟ!!!Στάθη Βανικιωτη να του εξηγεισωτην δραματική κατάσταση οτι δυστυχώς η ομάδα υπάρχει μεγαλος κίνδυνος να παει πρωτοδικείο. Και οτι είναι ελεύθερος να διαπραγματευτή με οποία ομάδα θέλει.Θέλω να ευχαριστήσω εγώ τον θαυμάσιο αυτό προπονητη μονο καλά εχω να θυμάμαι απο την παρουσια του στα δυο χρόνια στον Αστέρα!!!!!! Πρόεδρος Α.Π.Σ.ΑΣΤΕΡΑ ΑΡΦΑΡΩΝ , Γιάννης Γ.  Πουλόπουλος .- 
~*** Τα βροντάει ο Πουλόπουλος στο Αρφαρά, μπαίνει ο «Μένης», «ανταρσία» (!) κυκλοθυμικών…
Αδύναμος δηλώνει τώρα ο Γιάννης Πουλόπουλος να μείνει στη υπάρχουσα διοίκηση του Αστέρα Αρφαρών, ζητά ενισχύσεις και διεύρυνση του υπάρχοντος νεοσύστατου ΔΣ και ο Βασίλης Σακκάς («Μένης») μπαίνει στην διοίκηση του τοπικού Αστέρα.
   
Μαζί του, μαζί με τον επιτυχημένο πρώην πρόεδρο «Μένη» δηλαδή (ΦΩΤΟ πρώτος από αριστερά) λογικά θα εισέλθει και ο Ηλίας Καράγιαννης, μπορεί και ο Χρήστος Νιάρχος, ενώ 1-2 το πολύ ντόπιοι (μονίμως είπαμε κυκλοθυμικοί) παίκτες της ζητούν το δελτίο τους να φύγουν γιατί δεν συμπαθούν (!) λένε τους νέους διοικούντες.   
Από την άλλη, ο Χαραλαμπόπουλος φεύγει για την Γ’ Εθνική (παίζει και για την Διαιτησία), ο Γιαννακόπουλος σταματάει λόγω πια πολλαπλών επαγγελματικών υποχρεώσεων, Καρύδης, Καρατζούλιας  – Κατσαρέας πήγαν όπως έχουμε γράψει σε ΑΟΔ (οι δύο πρώτοι) και Παραλία αντίστοιχα, ο Τσιλίκος και ίσως και ο Γιαννακούντζος  (μεγάλωσαν και κουράστηκαν  πια) στο γειτονικό Πλατύ, Ο Γιώργος Μπούρας (Φούσκας) έχει το θέμα με το πόδι του, ο Μπαράι θέλει να μείνει στη Μικρομάνη, οπότε θα υπάρχει έντονο πρόβλημα.
Δελτίο πάντως από τους υπόλοιπους δεν θα πάρει... κανένας! 
Μάλιστα, μετά από όλες αυτές τις διαφαινόμενες εξελίξεις και το βαρύ κλίμα, ίσως αποχωρήσει από τον σύλλογο και ο Στάθης Βανικιώτης, τον οποίο – όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν – τον έχουν πλευρίσει όμορες ομάδες και τώρα αρχίζει και το σκέφτεται...
Η σχετική τώρα ανακοίνωση του Γιάννη Πουλόπουλου έχει ως εξής:
"ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ. Θέλω να κάνω γνωστό σε ολους τους φιλους του Αστέρα οτι το συμβούλιο που προέκυψε και συκρωτηθικε σε σωμα είναι προσωρινό!!!Ανέλαβα τη θέση του προέδρου,για μπορέσουμε να κάνουμε ενα συμβούλιο δυνατό,με την συμμετοχή διαφόρων επαγγελματιών,του χωριόυ μας και της γύρω περιοχης!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όμως δεν βρήκα ανταπόκριση!!!!Δεν το κρυβο οτι το μέλλον για τη ομάδα, είναι αβέβαιο!! Μετα την επιμονή. Δυστυχώς μερικών ποδοσφαιριστών, οκτώ ,παρακαλώ να φύγουν απο την ομάδα η ομάδα μπαίνει σε μεγάλη περιπέτεια!!!!!!Εγώ σαν Γιάννης Πουλόπουλος δηλονω οτι για το καλό της ομάδας μένω στην ομάδα σαν απλός στρατιώτης!!". 

***  Η σύμπραξη ΝΟΚ-Αιόλου χάρισε μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση στην Καλαμάτα
Η ιστιοπλοϊκή σύμπραξη του Ναυτικού Ομίλου και του Αιόλου έκανε και πάλι το θαύμα της, χαρίζοντας στην Καλαμάτα μια ακόμη άψογη διοργάνωση, που κέρδισε τα εύσημα από όλους και μαζί την καλύτερη διαφήμιση για την πόλη. Ο λόγος για το Πανελλήνιο Κύπελλο Όπτιμιστ 11χρονων που φιλοξενήθηκε στο Μεσσηνιακό Κόλπο από τις 26 Ιουνίου και έριξε την αυλαία του χθες το απόγευμα, με μια όμορφη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας έγιναν και οι απονομές στους νικητές, παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αντώνη Δημητρακόπουλου και του Ολυμπιονίκη Αντώνη Μπουγιούρη.
panellinio kypello optimist.jpg
Ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου ξεχώρισε αγωνιστικά, κατακτώντας την πρωτιά τόσο στα αγόρια, όσο και στα κορίτσια. Αναλυτικότερα:
Αγόρια
1ος Ιάσων Βαλιάδης (ΝΟ Παλαιού Φαλήρου)
2ος Δημήτρης Μπήτρος (ΝΟ Αίγινας)
3ος Δημήτρης Σουρλατζής (ΝΟ Δελφινάριο)
Κορίτσια
1η Ελισάβετ Ηλιοπούλου (ΝΟ Παλαιού Φαλήρου)
2η Εβελίνα Καραγεώργου (ΝΟ Παλαιού Φαλήρου)
3η Σταυρούλα Συρίγου (ΝΟΒ Σαλαμίνας)
Από μεσσηνιακής πλευράς ξεχώρισαν ο Ντίνος Αδαμόπουλος και ο Γιώργος Λημνιός, του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, οι οποίοι είχαν προκριθεί και συμμετείχαν στο χρυσό στόλο, καταλαμβάνοντας τελικά την 41η και την 70η θέση αντίστοιχα, ενώ σημαντική εκπροσώπηση είχαν ακόμη ο Αίολος και ο ΝΑΣ Πύλου «Νέστωρ».
Στο Πανελλήνιο Κύπελλο της Καλαμάτας συμμετείχαν 270 αγόρια και κορίτσια από 7 έως 11 ετών, από 28 Ομίλους της χώρας.
Η πρώτη ημέρα κύλησε χωρίς αγωνιστική δράση, όμως χθες και προχθές διεξήχθησαν 7 ιστιοδρομίες για τον χρυσό στόλο και 5 για τα παιδιά που συμμετείχαν στον αργυρό στόλο.

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  : 
  ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html.  .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  02 Ιουνίου  2016  : 
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-02-2016.html .-         
 ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 03  Ιουνίου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-03-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 : 
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-  
~ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/04-2016.html  .-
~Η Εφημερίδα μας Arfara News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 05  Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-05-2016.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Ιουνίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/04-05-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  06 Ιουνίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-06-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Ιουνίου 2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-07-2016.html .- 
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τρίτη 07  Ιουνίου 2016 :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-07-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 08  Ιουνίου  2016  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-08-2016.html .-
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   08 Ιουνίου 2016  18ο  κεφάλαιο  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/08-2016-18.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 09  Ιουνίου  2016:  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-09-2016.html  .-  
~  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News   2  Πέμπτη  09 Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-nwes-2-09-2016.html .-   
~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 10  Ιουνίου  2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-10-2016.html .- ~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Arfara News 2  Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-10-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  11 Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-11-2016.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  11  και 12  Ιουνίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/11-12-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουνίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-12-2016.html .- 
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  13  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-13-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 14  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-14-2016.html .-
~EURO  2016  στην  Γαλλία 10/06 -10/07/2016 και COPA AMERICA 2016...  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/06/euro-2016-1006-10072016.html .-               
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  15  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-15-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης Πέμπτη 16  Ιουνίου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-16-2016.html  .-
 Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  17 Ιουνίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-17-2016.html .-           
~ Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 17  Ιουνίου  2016  , Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  στη  Κρήτη  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-17-2016.html   .-
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης   Σάββατο  18  Ιουνίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-18-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  19 Ιουνίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-19-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 19 Ιουνίου  2016  , Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  στη  Κρήτη συνέχεια 2   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-17-2016_19.html .- 

~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  20-Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news.html  .-   
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη   21 Ιουνίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-21-2016.html .-

~Η Εφημερίδα μας Arfara News 2  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  στη  Κρήτη συνέχεια 3 Τρίτη 21/06/2016  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-3.html  .-                                                                   
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  222  Ιουνίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-222-2016.html .-     

~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΑ  μας  Τετάρτη  22  Ιουνίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/22-2016.html  .- 
  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23  Ιουνίου  2016  :   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-23-2016.html  .-
~ΘΥΜΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ μέσα από παλιές φωτογραφίες Πέμπτη  23  Ιουνίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/23.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  24  Ιουνίου  2016  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-24-2016.html  .-     
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 25  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-25-2016.html  .-
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  25   και  26  Ιουνίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/25-26-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 26  Ιουνίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-26-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 27 Ιουνίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-27-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα  μας     ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  28 Ιουνίου   2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-28-2016.html  .-            
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 29  Ιουνίου  2016 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-29-2016.html .-
~  ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ  της Ορθόδοξης  Εκκλησία μας  29 Ιουνίου  2016  7ο κεφάλαιο :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/29-2016-7.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  30 Ιουνίου  2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-30-2016.html .-   
~
 ***  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 662 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1084 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.607   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  39 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                      

  ***  1.STAMOS
-
ARFARA-GREECE
,
2.
Arfara-Messinias- asteras-arfaron,
3.
Stamos Arfara Messinias Greece,
4.
ARFARA - KALAMATAS,
5.
ASTERAS ARFARON 2011,
6.
Arfara-Messinias 2,
7.
stamos-dynami,
8.
Arfara-Messinias,
9.
Arfara-Messinias 1 - FOTOS,
10.
vlasios,11.ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,
12.http://arfara-messinias-stamos-2010,
~13.http://arfara-messinias-news.blogspot.com,
14.http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
15.http:// arfara-messinias-news.blogspot.com,
https://www.facebook.com/panathinaikokoinima,
^STAMOS -ARFARA -GREECE,
^stamos-dynami ,
^Arfara-Messinias ,
^,Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
^Arfara-Messinias 2

 
  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4803 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3002 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 808   βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: