ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

 Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης   Σάββατο  18  Ιουνίου  2016  :

~ Όπως το σκοτάδι είναι ξένο προς το φως το ίδιο ξένος είναι και ο υπερήφανος από την αρετή ! {Άγιος Ιωάννης ο Σιναϊτης } .-
~ Υπερήφανος σημαίνει , ρόδι που από μέσα είναι σάπιο και εξωτερικά το χρώμα του γυαλίζει ,- {Άγιος Ιωάννης Σιναϊτης} .
~ Αιτία της περηφάνιας , ως επί το πλείστον , είναι η αρχομανία και η σχετική μ΄ αυτήν αρχομανία .-{Άγιος Γρηγόριος Νύσσης} .-
~ Η Αγάπη είναι η δύναμη να κερδίσουμε τον αδελφό μας , γιατί εάν κερδίσουμε τον αδελφό μας , τον Θεό κερδίζουμε
.- {Άγιος Μάρκος ο Ασκητής } 
~ Αν η αγάπη είναι ζωή , τότε το μίσος προς τον πλησίον είναι θάνατος ,- { Όσιος Θαλάσσιος }.-
 
 
~
18 Ιουνίου
Μάρτυρος Λεοντίου του εξ Αιγίνης και των συν αυτώ Υπατίου και Θεοδούλου και Αιθέριου (1) (†70). Οσίων Λεοντίου του μυροβλύτου, του εξ Άργους και εν Άθω ασκητικώς αθλήσαντος, Εράσμου και Λεοντίου, του ποιμένος. Σύναξις αρχιστρατήγου Μιχαήλ, εν τω «Φορώ».
(1) Οι άγιοι Λεόντιος, Υπάτιος και Θεόδουλος, μαρτύρησαν στα χρόνια του αυτοκράτορα Βεσπασιανού. Ο Λεόντιος καταγόταν από την Ελλάδα και διακρινόταν για το μεγαλοπρεπές και αγέρωχο παράστημά του και τη σωματική του ρώμη. Σε νεαρή ηλικία κατετάγη στο στρατό και σε όλες τις μάχες επεδείκνυε μεγάλη γενναιότητα και ανδρεία. Γι` αυτές του τις αρετές προβιβάσθηκε γρήγορα σε υψηλά στρατιωτικά αξιώματα. Παρά τη γρήγορη εξέλιξή του και την υψηλή του θέση, συμπεριφερόταν με πολλή μετριοφροσύνη και τιμιότητα. Όταν βρισκόταν στην Αφρική διδάχθηκε την χριστιανική πίστη, στην οποία η ευγενής και τίμια ψυχή του ανταποκρίθηκε με θέρμη. Άρχισε να κηρύττει το λόγο του Θεού στους υφισταμένους του και τους στρατιώτες, όσα δε χρήματα κέρδιζε τα διέθετε για την ανακούφιση των πτωχών, των χηρών και των ορφανών. Η χριστομίμητη αυτή δραστηριότητά του γρήγορα απέδωσε καρπούς. Δύο συνάδελφοί του ο Υπάτιος και ο Θεόδουλος, πίστευσαν στο Χριστό και άρχισαν να ζουν με χριστιανική αγνότητα και άσκηση. Όταν πληροφορήθηκε το γεγονός ο αφρικανός ηγεμόνας Αδριανός, προσπάθησε με διάφορες υποσχέσεις να τους κάνει να αρνηθούν την πίστη τους. Γρήγορα κατάλαβε ότι οι άγιοι παρέμεναν ακλόνητοι, ως γενναίοι στρατιώτες Ιησού Χριστού. Διέταξε λοιπόν τον δι` αποκεφαλισμού θάνατο του Υπάτιου και Θεόδουλου, τον δε Λεόντιο μαστίγωσε μέχρι θανάτου. Έτσι με το τίμιο αίμα τους, επισφράγισαν την πίστη και την αγάπη τους στο Σωτήρα και Λυτρωτή τους και κέρδισαν τους αμαράντινους του μαρτυρίου στεφάνους. ~ 

Με όσα έπαθε – εκουσίως – ο Κύριος έδωσε εις ημάς παραδείγματα σιωπής, υπομονής, καρτερίας, αγάπης…

Στις 18/06/2016 εορτάζουν:

Ψυχοσάββατο, Άγιος Λεόντιος και οι συν αυτώ Υπάτιος και Θεόδουλος, Άγιος Αιθέριος
 ~  Ἦχος γ’. θείας πίστεως.
-  Ῥώμην ἔνθεον διεζωσμένος, ἐθριάμβευσας ἐν τοῖς ἀγῶσιν, ἀθλοφόρε τοῦ Σωτῆρος Λεόντιε· σὺ γὰρ ὡς λέων πρὸς ἄθλησιν ὥρμησας καὶ πολεμίων τὸ κράτος κατέβαλες. Μάρτυς ἔνδοξε Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρίσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.
 ~* Απολυτίκιο Αγ. Λεοντίου του Μυροβλύτου - 18 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/X2R7Gkmz9vA  .-


Οσία Άννα και Ιωάννης ο γιος της

Οσία Άννα και Ιωάννης ο γιος της
 
Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα

Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Σύναξη των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων

Σύναξη των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων
 
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
 
Κυριακή του Παραλύτου

Κυριακή του Παραλύτου
 
Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι

Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι
 
Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας

Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας
 
Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μονεμβασία

Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μ....
 
Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσήφ του εξ Αριμαθαίας και του νυκτερινού μαθητού Νικοδήμου

Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσ....
~
***Σε ανοδική πορεία συνεχίζει ο υδράργυρος  σήμερα  στην Καλαμάτα- Η πρόγνωση του καιρού 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Σάββατο 18/6/2016 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-70%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.5 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με αποτέλεσμα να επικρατεί κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

***  Κι όμως, το συναντήσαμε στους δρόμους της Καλαμάτας! 
Το είδαμε κι αυτό! Πώς είναι δυνατόν να οδηγείς μηχανάκι… σταυροπόδι; Το συναντήσαμε στο δρόμο και δεν το πιστεύαμε. Το φωτογραφήσαμε, λοιπόν, για να είμαστε σίγουροι ότι το είδαμε.
Με τι αντανακλαστικά θα αντιδράσει αυτός ο οδηγός, αν πεταχτεί ένα παιδάκι ξαφνικά μπροστά του;  Β.Β. 

***  Ο εορτασμός για τα 190 χρόνια από τη Μάχη της Βέργας 
 
Στις 21 και 22 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις στη Δημοτική Κοινότητα Βέργας, για την επέτειο της Μάχης που δόθηκε στις 22 Ιουνίου 1826 στη θέση Βέργα Αλμυρού. Πρόκειται για τη Μάχη κατά την οποία οι Έλληνες νίκησαν το τουρκοαιγυπτιακό στράτευμα του Ιμπραήμ.
  ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ / ΚΑΤΩ ΒΕΡΓΑ
19.00: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κάτω Βέργας και εν συνεχεία παράκληση – δέηση, σε ανάμνηση της Λιτανείας που πραγματοποίησαν το 1826 οι άμαχοι την ημέρα της μάχης, στη θέση Χάλπινο του Καλαθίου όρους.
19.30: Κάθοδος της Ιεράς Εικόνας «Η Ελπίς των Χριστιανών»
20.30: Άφιξη και εναπόθεση της Ιερής Εικόνας στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αλμυρού Βέργας, παρουσία εκπροσώπων Αρχών και κοινού.
  ΠΑΡΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
21.00: «Φάγαμε μαζί ψωμί και αλάτι». Καλωσόρισμα επισκεπτών στο Πάρκο του Αλμυρού από μέλη του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας, που θα αναβιώσουν το παλιό καλωσόρισμα, όταν προσέφεραν ψωμί και αλάτι, για να δείξουν με αυτόν τον τρόπο ότι τους θεωρούσαν φίλους γκαρδιακούς. Μπουφές - παραδοσιακά κεράσματα από τον Σύλλογο.
21.15: Χαιρετισμός από την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση. Χαιρετισμός από το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα. Χαιρετισμός από τον πρόεδρο Δ.Κ. Βέργας Παναγιώτη Χειλά
21.30: Βράβευση από τον Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Σύλλογο Βέργας του γλύπτη κ. Μιχάλη Κάσση, δημιουργού του μεγαλοπρεπούς ανάγλυφου ανδριάντα του «Μανιάτη Πολεμιστή» στο Ηρώο Αγωνιστών.
Σύντομη ομιλία του γλύπτη Μιχάλη Κάσση
21.50: Προβολή βίντεο του θεατρικού δρώμενου με τίτλο «Τείχος Βέργας απροσμάχητον» του Παύλου Κλάδη. Συμμετέχουν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Βέργας, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βέργας και μέλη του Συλλόγου Κρητών Μεσσηνίας «Ο Ψηλορείτης» (παραγωγή Ιωάννη Μουτσούλα)
22.00: Χοροί από τον Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Σύλλογο Βέργας και από το Σύλλογο Κρητών Μεσσηνίας «Ο Ψηλορείτης».
Στο χώρο του Πάρκου Αλμυρού θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής του Σωτήρη Τζαμουράνη, κειμήλια του Αγώνα του 1821 από την ιδιωτική συλλογή του Σπύρου Κατσίρα και ψηφιδωτά του Λεό Μανιάτη.
  ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ώρα 10.30: Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού από το μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο.
Μετάβαση εκπροσώπων Αρχών, Οργανώσεων και κοινού και μεταφορά της Ιερής Εικόνας στη θέση Μάνδρα Αλμυρού, συνοδεία μελών του πολεμικού Συλλόγου «Κομάντος '74».
Επιμνημόσυνη δέηση προ του εκεί υπάρχοντος Ηρώου των Πεσόντων
Κατάθεση στεφάνων.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη Μνήμη των Πεσόντων.
Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Χαράλαμπο Αφάλη, πρόεδρο Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας, επίτιμο υπαρχηγό Π.Σ., αντιστράτηγο ε.α. Πυροσβεστικού Σώματος.
Απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Βέργας
Εθνικός Ύμνος
Παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Σύλλογο Βέργας.
Πέρας τελετής.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων θα προσφερθεί καφές – αναψυκτικό στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Πάρκου Αλμυρού Βέργας από το Δήμο Καλαμάτας.

***   Δε μιλάει στην τύχη ο δήμαρχος… 
Εξέπληξε τους περισσότερους νεοδημοκράτες η παρατήρηση του Παναγιώτη Νίκα ότι ζούμε «μέρες ‘81», με την κυβέρνηση Τσίπρα να πατά σε σταθερές βάσεις.
Εκ πρώτης όψεως θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για ατυχέστατη δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας, καθώς δικαίως θα αναρωτηθεί κάποιος: πού θα βρει τα λεφτά ο Τσίπρας για να γίνει ο Ανδρέας του ’81; Επίσης, οι δημοσκοπήσεις, όπως παρουσιάζονται στο σύνολο του Τύπου, δείχνουν κατάρρευση της κυβέρνησης Τσίπρα και ημέρες ’89 και όχι ’81…
Μόνο που ο δήμαρχος δε μας έχει συνηθίσει να είναι τόσο αφελής, το αντίθετο μάλιστα, καθώς έχει μακρόχρονη πολιτική εμπειρία και τη δυνατότητα να προβλέπει καταστάσεις… Τελευταία, δε, ακούγονται και γράφονται διάφορα σενάρια, όλο και περισσότερο, για υπόγειες διεργασίες στα μεγάλα κόμματα, αλλά και για «συνεργασίες» που θα στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα σε ενδεχόμενες δύσκολες καταστάσεις, και αν ευοδωθούν, θα φέρουν  σίγουρα και συνταρακτικές αλλαγές μέσα στα κόμματα. Ίσως και η άποψη του δημάρχου να «κουμπώνει» καλύτερα πάνω σ’ αυτά τα σενάρια…
Κ. Γαζ.  

***  1.200 χρόνια φυλακή σε Γεωργιανούς που μετέφεραν εύπορους Σύρους με πολυτελή θαλαμηγό
Προσπαθούσαν να περάσουν ως ζευγάρια που έκαναν διακοπές
 Κάθειρξη 1.200 χρόνων και 24 εκατ. ευρώ πρόστιμο
   Ο «ουρανός στο κεφάλι» έπεσε χθες σε δύο ζευγάρια Γεωργιανών, στα οποία το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας επέβαλε κάθειρξη 300 χρόνων (έκαστος) και χρηματικό πρόστιμο 5.900.000 ευρώ για παράνομη μεταφορά πέρυσι 58 μεταναστών από τη Συρία.
Οι τέσσερις κατηγορούμενοι μέτρησαν μαζί 1.200 χρόνια φυλάκισης (εκτιτέα βάσει της νομοθεσίας μας είναι τα 25 για κάθε έναν) και περίπου 24.000.000 ευρώ πρόστιμο. Δεν έγινε, δε, πιστευτός κανένας ισχυρισμός τους, περί εκβιασμού τους από δουλεμπόρους στην Τουρκία.
  Σε θαλαμηγό
Λιμενικός από το Γύθειο κατέθεσε ότι σε περιπολία κατά τις νυχτερινές ώρες εντόπισαν πολυτελή θαλαμηγό και στη γέφυρα τα δύο ζευγάρια. Σε ερώτηση, του απάντησαν ότι επιβαίνουν μόνο αυτοί οι τέσσερις, αλλά οι λιμενικοί στα χαμηλά φινιστρίνια του σκάφους είδαν ανθρώπους. Οδήγησαν το σκάφος στο Γύθειο, όπου μέτρησαν 58 λαθρομετανάστες. Το σκάφος ήταν για 12-14 άτομα, ενώ δεν υπήρχαν σωστικά μέσα για τόσα πολλά άτομα.
Το σκάφος, όπως είπε ο λιμενικός, είχε ξαναέρθει στην Ελλάδα και είχε ελεγχθεί από το λιμεναρχείο Πύλου, όπου οι επιβαίνοντες ήταν άλλοι και δε βρέθηκε κάτι παράνομο.
Σε κατάθεση μεταφερόμενου που διαβάστηκε, αναφερόταν ότι πολλοί κατέβαλαν από 5.000-10.000 δολάρια για να γίνει η μεταφορά τους.
  Δεν έγιναν πιστευτοί
Στις απολογίες τους, η πρώτη γυναίκα κατηγορούμενη είπε ότι με τη φίλη της πήγαν στη Τουρκία για να δουν τους φίλους τους και με αυτούς αποφάσισαν να κάνουν κρουαζιέρα στην Ελλάδα. Δεν ήξερε τίποτα, όπως είπε, για τους λαθρομετανάστες. Στην αρχή δε ρώτησε, αλλά μετά είδε ότι υπήρχαν και έγκυες γυναίκες, τις οποίες μαζί με τη φίλη της φρόντιζαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Τόνισε πως εάν ήξερε πως γινόταν κάτι παράνομο, δε θα συμφωνούσε ποτέ. Επίσης, δεν πήγε σε λαθρομετανάστες το μυαλό της, διότι ήταν πολύ περιποιημένοι.
Ο σύντροφός της και καπετάνιος του πλοίου ισχυρίσθηκε ότι δουλεύει στα καράβια με πολύ καλό μισθό και νοίκιασε το σκάφος για να πάει βόλτα με τους φίλους του. Είπε ακόμη ότι κάποια στιγμή εμφανίσθηκαν 2 άτομα με νόμιμα χαρτιά για να τα πάρουν μαζί τους, ενώ όταν ήταν να φύγουν, τους εμφάνισαν τα 58 άτομα, τους απείλησαν και αναγκάστηκαν να τα πάρουν. Θα τα άφηναν στην Ιταλία. Τόνισε δε, ότι αυτός δεν είχε καμία συναλλαγή με χρήματα.
Ο άλλος κατηγορούμενος είπε ότι πήγαν για βόλτα και δε φαντάσθηκε ποτέ ότι γινόταν κάτι παράνομο. Απλώς βοηθούσε σε ό,τι του έλεγε ο καπετάνιος.
Η σύντροφος του συγκεκριμένου ισχυρίσθηκε επίσης ότι δε γνώριζε κάτι και πως όταν ρώτησε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, της είπαν ότι είναι κάποιοι που πρέπει να βοηθήσουν.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Κατέφθασαν τα πρώτα εξώδικα για τα «πυροδάνεια» στην Ηλεία 
Δεν υπάρχουν ανάλογα συμβάντα στη Μεσσηνία, λέει ο πρόεδρος του επιμελητηρίου 
 Σε σοβαρό κίνδυνο, ακόμα και για την επιβίωσή τους, εκτίθενται πλέον οι επιχειρήσεις της Ηλείας οι οποίες έλαβαν κατά το παρελθόν δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, εξαιτίας της ζημιάς που υπέστησαν από φυσικές καταστροφές (σεισμός, φωτιά κ.λπ.).
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», από τις αρχές του Ιουνίου έχουν σταλεί εξώδικες επιστολές σε επιχειρήσεις από τραπεζικά ιδρύματα, με τις οποίες ζητούν την εξόφληση ολόκληρου του ληξιπρόθεσμού ποσού του δανείου έως και τα τέλη του ίδιου μήνα! Ειδάλλως, όπως τονίζεται στο εξώδικο, «η τράπεζα οφείλει το αργότερο ως τις 30/6/2016 να προχωρήσει σε καταγγελία της ως άνω σύμβασης».
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ελληνικό Δημόσιο, που είναι εγγυητής, θα κληθεί να πληρώσει την οφειλή, αφού όμως βεβαιώσει το χρέος στον οφειλέτη και το «περάσει» στην εφορία. Ως εκ τούτου, η επιχείρηση θα βρεθεί μέσα σε ένα βράδυ να χρωστά ένα μεγάλο ποσό στο ελληνικό Δημόσιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δυνατότητα έκδοσης ασφαλιστικής ή φορολογικής ενημερότητας, κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ., ενώ είναι πολύ πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα ξένο fund και να πρέπει να αντιμετωπίσει άοπλη τις διαθέσεις του.
Αυτό συμβαίνει διότι, όπως υποστηρίζει στο εξώδικο η τράπεζα, δεν υφίσταται νομοθετική ρύθμιση που να παρέχει τη δυνατότητα διευθέτησης των οφειλών πλην της ολοσχερούς εξόφλησης, επομένως η αντίστροφή μέτρηση για τη μετατροπή των επιχειρήσεων σε ακούσιους οφειλέτες έχει ξεκινήσει.
«Το πλεονέκτημα της χορήγησης εγγυήσεως του Δημοσίου γίνεται ξαφνικά -μετά τα τελευταία δεδομένα- θηλιά στο λαιμό των ηλειακών επιχειρήσεων που έλαβαν τέτοια δάνεια. Είναι πλέον σαφές ότι η Ηλεία μπαίνει σε μια νέα ανείπωτη ταλαιπωρία», τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Λεβέντης, προσθέτοντας ότι «το υπουργείο Οικονομίας συμφώνησε με τους θεσμούς σχετικά με την πώληση κόκκινων δανείων σε funds, ακόμα και όσων δανείων έχουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Υπάρχουν, όμως, σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη συμφωνία αυτή, τα οποία πρέπει να απαντηθούν, διότι σε ό,τι αφορά τα δάνεια που χορηγήθηκαν σε επιχειρήσεις της Ηλείας και σε άλλους τέσσερις πυρόπληκτους νομούς με την εγγύηση του Δημοσίου, αυτή δόθηκε για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων φυσικών καταστροφών (πυρόπληκτα, σεισμόπληκτα)».
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, το σύνολο των «κόκκινων» δανείων που χορηγήθηκαν με τις εγγυήσεις του Δημοσίου είναι περίπου 3 δισ., εκ των οποίων το 1,638 δισ. ευρώ αφορά στα πυρόπληκτα –σεισμόπληκτα σε όλους τους νομούς.
«Στο Επιμελητήριο Ηλείας έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες να διερευνήσουμε τις πτυχές της τελευταίας συμφωνίας κυβέρνησης –δανειστών και να παρέμβουμε, διότι οι επιχειρήσεις είναι πλέον ουσιαστικά εγκλωβισμένες με την Εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου στη διαδικασία επίλυσης των διαφορών τους με τις τράπεζες και ουδείς μπορεί να διασφαλίσει ότι δε θα παραμείνουν εγκλωβισμένες στη μελλοντική διαδικασία με ένα fund που θα εξαγοράσει τα δάνεια», εξήγησε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Λεβέντης.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμενοι, ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος, επισκέφθηκε την προηγουμένη εβδομάδα τον υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γ. Σταθάκη, από τον οποίο έλαβε τη διαβεβαίωση πως θα αντιμετωπισθούν από το υπουργείο με ευνοϊκότερο τρόπο τα πυρόπληκτα-σεισμόπληκτα δάνεια, δεδομένου του ιδιαίτερου κοινωνικού χαρακτήρα αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών που προκλήθηκαν από τις τεράστιες φυσικές καταστροφές, όπου καταγράφηκαν και απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Παράλληλα, κατατέθηκε αίτημα υποστήριξης των επιχειρημάτων του Επιμελητηρίου προς τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια με πρόσθετες πρωτοβουλίες που θα πάρουμε, κινητοποιώντας όλα τα θεσμικά πρόσωπα, φορείς και κόμματα που μπορούν να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή», επισήμανε ο κ. Λεβέντης.
ΠΗΓΗ: patrisnews.gr/ του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου
 Υ.Γ. Σε επικοινωνία του “Θ”  με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρη Μανιάτη, μας δήλωσε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ανάλογο συμβάν στην Μεσσηνία 

~***  «Ζούμε μέρες του 1981» παρατήρησε ο Π. Νίκας μιλώντας στη νομαρχιακή συνέλευση της Ν.Δ. στη Μεσσηνία
«Καμπανάκι» προς την ηγεσία  του κόμματος που βλέπει κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ
 Εκτός της ομιλίας του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη, στην οποία αναφερθήκαμε στο χθεσινό φύλλο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν και οι τοποθετήσεις των στελεχών της Ν.Δ. στη Μεσσηνία, κατά τη διάρκεια της 1ης διευρυμένης νομαρχιακής συνέλευσης υπό την προεδρία της Νατάσας Κυριακοπούλου.
Η τοποθέτηση που ξεχώρισε ήταν αυτή του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα. Ο κ. Νίκας τόνισε ότι, εν αντιθέσει με τους περισσότερους ομοϊδεάτες του, ο ίδιος πιστεύει ότι ζούμε μέρες του 1981, με κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Επίσης, παρατήρησε την αμέριστη συμπαράσταση που παρέχουν οι ξένοι στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς αυτός προθύμως εκτελεί όλες τις εντολές τους, ενώ αναφέρθηκε και ως παράδειγμα στις πρόσφατες δηλώσεις Σόιμπλε.
Στη συνέχεια τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία έχει το καθήκον να δημιουργήσει άμεσα μια νέα «ατζέντα», η οποία θα προτάσσει τα εθνικά θέματα, ζητήματα ασφάλειας των πολιτών, αλλά και τις θέσεις της φιλελεύθερης ιδεολογίας στην οικονομία, για ένα μικρότερο κράτος και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις.
Κλείνοντας ο δήμαρχος εξήρε το έργο που διετέλεσε ως υπουργός ο Κωστής Χατζηδάκης και τον ευχαρίστησε που πάντα ήταν πρόθυμος να βοηθήσει σε ζητήματα που αφορούσαν στην πόλη της Καλαμάτας.
STM_0591.jpg
Αντίθετη πολιτική ανάλυση απ’ αυτή του δημάρχου Καλαμάτας έκανε κατά την τοποθέτησή του ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης. Ο κ. Χρυσομάλλης επισήμανε ότι πρώτη φορά στα χρόνια της μεταπολίτευσης μια κυβέρνηση παρουσιάζει τόσο μεγάλη φθορά, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που αποτυπώνεται ακόμα και στις δημοσκοπήσεις της «Αυγής».
Όσον αφορά στη διεθνή στήριξη που έχει η κυβέρνηση, αυτό, σύμφωνα με τον κ. Χρυσομάλλη, έχει να κάνει με το ήρεμο κλίμα που επιθυμούν οι ξένοι παράγοντες εν όψει του δημοψηφίσματος στη Μ. Βρετανία, ενώ παρατήρησε ότι ο ίδιος αναμένει ένα «θερμό» καλοκαίρι, καλώντας παράλληλα όλα τα μέλη να βρίσκονται σε εγρήγορση.
Ακολούθως εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την καταστροφική πολιτική τους, που χρέωσαν με επιπλέον 70 δισ. τον ελληνικό λαό…
Ως προς τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Χρυσομάλλης παρατήρησε ότι η μεγαλύτερη «παθογένεια» των Νεοδημοκρατών είναι η «ηττοπάθεια» που παρουσιάζουν και ότι δεν πιστεύουν την ιδεολογία τους. Πρόσθεσε, δε, ότι η δική του γενιά δεν έχει «ενοχικά σύνδρομα» και θα παλέψει με πάθος για τη φιλελεύθερη ιδεολογία.
Αναφέρθηκε, επίσης, σε όσους νεοδημοκράτες ζητούν από τον κ. Μητσοτάκη να δώσει συναίνεση στο ΣΥΡΙΖΑ… «Να δώσουμε συναίνεση σε τι; Να γίνουμε συνένοχοι στην καταστροφή της χώρας;» αναρωτήθηκε κλείνοντας.
STM_0593.jpg
Ακολούθησε τοποθέτηση του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας Δ. Σαμπαζιώτη, ο οποίος επικεντρώθηκε σε ζητήματα ανάπτυξης της Μεσσηνίας, βάζοντας στην κουβέντα το θέμα των ημερών, τη συμφωνία της Ε.Ε. με τη Ν. Αφρική που θίγει την ΠΟΠ ελιά Καλαμών και την ελληνική φέτα.
Μετά και την ομιλία του κ. Χατζηδάκη ακολούθησε συζήτηση με τα μέλη του κόμματος.
STM_0509.jpg
Εκτός των προαναφερθέντων, χαιρετισμό απηύθυναν η νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νατάσα Κυριακοπούλου, ο υπεύθυνος περιφερειακής οργάνωσης Γιάννης Μαλτέζος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας Παναγιώτης Στρατικόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και η πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Καλαμάτας, Άντζελα Σκλήκα.
Ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο οποίος απουσίαζε για προσωπικούς λόγους, απέστειλε χαιρετισμό. Επίσης, από τη νομαρχιακή συνέλευση απουσίαζαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στο Ναύπλιο.
  Του Κώστα Γαζούλη

*** Κοντά 20 χρόνια φυλακής «μάζεψαν» 4 τσιγγάνοι για ξυλοδαρμό αστυνομικού
Από το μονομελές εφετείο κακουργημάτων Καλαμάτας 
 Ακριβά κόντεψαν να πληρώσουν τέσσερις τσιγγάνοι το «ξύλο» που έπαιξαν με αστυνομικό και ξάδελφό του, πέρυσι στον καταυλισμό της «Μπιρμπίτας», καθώς αντιμετώπιζαν υψηλές ποινές για ληστεία.
Τελικά, το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και κλοπή και τους επιβλήθηκαν ποινές φυλακίσεως. Κατηγορούμενοι ήταν δύο αδέλφια, ο πατέρας τους και άλλος ένας νεαρός τσιγγάνος. Η γυναίκα του τελευταίου, που ήταν επίσης κατηγορούμενη, αθωώθηκε.
  «Βροχή» το ξύλο
Ο αστυνομικός και ο ξάδελφός του κατέθεσαν ότι βρέθηκαν στην περιοχή της «Μπιρμπίτας» επιστρέφοντας από ένα χωριό και σταμάτησε για τη σωματική του ανάγκη. Ξαφνικά, όπως είπε, δέχτηκε μπουνιά από τον έναν κατηγορούμενο και μέχρι να καταλάβει είχαν μαζευτεί 30 τσιγγάνοι και τον βαρούσαν. Είπε, επίσης, ότι ο ξάδελφός του ήταν χειρουργημένος εκείνη την περίοδο και άρχισαν επίσης να τον χτυπούν, όταν βγήκε από το αυτοκίνητο. Κατέθεσε ακόμη ότι του πήραν ένα κινητό τηλέφωνο και του ξαδέλφου του μια χρυσή αλυσίδα, ενώ εκτίμησε ότι το έκαναν από εκδίκηση, επειδή είναι αστυνομικός. Είπε δε, ότι τα δύο αδέλφια του επιτέθηκαν πρώτα, ενώ μετά τους χτυπούσαν και με καδρόνια και νοσηλεύτηκαν 4 ημέρες.
  Τον έβρισαν
Κατά τις απολογίες τους, ο ένας αδελφός είπε ότι βγήκε έξω από τον καταυλισμό να πάει για την ανάγκη του, γιατί δεν έχουν τουαλέτες και, όπως περπατούσε στο δρόμο, πέρασαν οι δύο άντρες με το αυτοκίνητο και του φώναξαν: «κάνε πιο πέρα κ…γυφτε». Τους έβρισε, όπως είπε, κι αυτός και τότε οι δύο άντρες κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και άρχισαν να τον χτυπούν. Μετά μαζεύτηκε όλος ο καταυλισμός και υπήρξε συμπλοκή.
Ο αδελφός του είπε, επίσης, ότι είδε να χτυπούν τον πρώτο και πήγε να τον πάρει. Ο πατέρας του είπε ότι δε βρισκόταν στο επεισόδιο, αλλά όταν πήγαινε στο τμήμα να δει τα παιδιά του που τα είχαν συλλάβει, τον σταμάτησαν και τον συνέλαβαν, γιατί είχε 22 γραμμάρια ηρωίνης, καθώς είναι χρόνιος τοξικομανής.
Ο τέταρτος τσιγγάνος είπε πως δε βρισκόταν καν Καλαμάτα, αλλά στην Τρίπολη με τη γυναίκα του που ήταν έγκυος. Η γυναίκα του κατέθεσε ότι έχουν 6 παιδιά και πέρυσι που έγινε το επεισόδιο, από τον Απρίλιο, ήταν στο Νοσοκομείο Τρίπολης.
Τελικά, τα δύο αδέλφια κρίθηκαν ένοχα για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και καθ’ υποτροπήν και επιβλήθηκε στον καθένα φυλάκιση 6 ετών. Ο πατέρας τους κρίθηκε ένοχος για αντίσταση κατά της Αρχής και διακίνηση ναρκωτικών ως τοξικομανής και του επιβλήθηκε ποινή 3,5 χρόνων, ενώ ο τέταρτος τσιγγάνος κρίθηκε ένοχος για κλοπή και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και του επιβλήθηκε ποινή 4 ετών φυλάκισης.
Σε όλους δόθηκε το δικαίωμα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με τον όρο να παρουσιάζονται στο αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Πανελλαδικές 2016: Αναρτήθηκαν και στα σχολεία της Καλαμάτας οι βαθμολογίες
Λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής. ξεκίνησε η ανάρτηση των βαθμολογιών και στα σχολεία της Καλαμάτας. Ήδη στα περισσότερα λύκεια έχουν συγκεντρωθεί μαθητές και γονείς ώστε να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες. Τέλος να σημειωθεί ότι από το μεσημέρι οι υποψήφιοι θα έχουν πρόσβαση στους βαθμούς τους και διαδικτυακά.
Αναλυτικό ρεπορτάζ  σήμερα στο «Θάρρος» 

***  Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών φέρνουν ελπίδες σε νέους της Καλαμάτας & της Κυπαρισσίας 
  
  
  
  
  
  
  
Ευχάριστες εκπλήξεις για πολλούς υποψηφίους
Ημέρα που θα θυμούνται για χρόνια ήταν η χθεσινή για χιλιάδες υποψήφιους μαθητές σε όλη τη χώρα. Μετά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, χθες αναρτήθηκαν οι βαθμοί στα Λύκεια και το διαδίκτυο.
Πλέον απομένει η ανακοίνωση των βάσεων, κάτι που θα σημάνει τη λήξη των φετινών εισαγωγικών εξετάσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Χθες βρεθήκαμε σε σχολεία της Καλαμάτας και μιλήσαμε με μαθητές για τη φετινή τους εμπειρία, αλλά και τα σχέδιά τους για το μέλλον.
Η αντίθεση στα συναισθήματα έντονη: αρκετοί έλαμπαν από χαρά, ενώ άλλοι έβλεπαν όνειρα και προσδοκίες να σβήνουν σε μερικά δευτερόλεπτα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να απογοητεύονται.
Πάντως, πολλοί μαθητές ξαφνιάστηκαν ευχάριστα με τις βαθμολογίες τους, αφού είχαν υπολογίσει ότι είχαν γράψει χαμηλότερα.
  Ο Άγγελος Σπορανίδης πήγε πολύ καλά. Όπως μας είπε, περνά εκεί που θέλει. Στόχος του είναι η Ιατρική. Οι δε βαθμοί που είχε υπολογίσει, σε σχέση με αυτούς που είδε χθες, ήταν χαμηλότεροι και έτσι η βαθμολογία αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για αυτόν.
Αυτό που τον επηρέασε ήταν το άγχος για το νέο σύστημα, ενώ χαρακτήρισε τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ως μια διαδικασία που απαιτεί δουλειά κι έχει πολύ άγχος. «Είναι περίεργο που στα 17 πρέπει κάποιος να αποφασίσει για το μέλλον του» σχολίασε. Επίσης, η χρονιά που άφησε πίσω ήταν κουραστική, αλλά έκανε ό,τι μπορούσε, ενώ στερήθηκε πράγματα, όπως παρέες, φιλίες και γενικότερα κοινωνική ζωή.
  Η Βασιλική Παναγιώταρη δήλωσε αρκετά ευχαριστημένη από τη βαθμολογία της. Οι βαθμοί ήταν κοντά σε αυτούς που η ίδια είχε υπολογίσει και ενώ φοβήθηκε την έκθεση για την οποία ακούγονταν διάφορα, τελικά έγραψε καλά.
Στόχος της είναι οι Θετικές Επιστήμες και θεωρεί ότι θα καταφέρει να εισαχθεί σε ένα από τα τμήματα που θέλει.
Για τη χρονιά που έφυγε, μας είπε ότι είχε αρκετό διάβασμα, ενώ τα θέματα στα οποία τελικά εξετάστηκαν ήταν πιο εύκολα.
  Ευχαριστημένη και η Βιολέτα Ακοπιάν, που ελπίζει ότι θα περάσει στην ΑΣΟΕΕ, ενώ η βαθμολογία που είχε υπολογίσει είναι κοντά σε αυτή που τελικά είχε.
Το μάθημα που τη δυσκόλεψε στις εξετάσεις ήταν τα Μαθηματικά, ενώ πιστεύει ότι θα έχουμε πτώση των βάσεων.
  Καλά έγραψε και ο Παναγιώτης Κυριακόπουλος, που θέλει να εισαχθεί σε Στρατιωτικές Σχολές.
Σχετικά με τις Πανελλαδικές, είπε ότι τις έχουν μεγαλοποιήσει και δεν είναι τόσο δύσκολες, αν και τη χρονιά τη θεώρησε ψυχοφθόρα, καθώς απαιτούσε πρόγραμμα. Χαρακτήρισε, δε, τη χθεσινή στιγμή ως «δικαίωση και λύτρωση».
  Σε γενικές γραμμές καλά πήγε η Γεωργιάννα Τσίχλη. Όπως μας είπε, οι βαθμοί που έγραψε ήταν καλύτεροι από ό,τι είχε υπολογίσει, ενώ πλέον περιμένει να δει πώς θα κινηθούν οι βάσεις, αν και ακόμα δεν έχει αποφασίσει σε ποια σχολή θέλει να εισαχθεί.
Πολλή πίεση και άγχος κυριάρχησε τη χρονιά που πέρασε, αλλά ελπίζει ότι θα ανταμειφθούν οι κόποι της.
  Τα Αρχαία ήταν το μάθημα στο οποίο περίμενε να έχει γράψει υψηλότερα η Ιωάννα Λειβαδίτη, αλλά παρατήρησε ότι γενικότερα δυσκόλεψε τους υποψηφίους φέτος. Στόχος της είναι να εισαχθεί στο Τμήμα Ψυχολογίας, αν και είναι στην αναμονή, όπως μας είπε.
  Μέτρια τα αποτελέσματα, μας είπε η Ελένη Παπουτσή, που δεν υπολόγισε σωστά το μάθημα της Βιολογίας. Στόχος της η Φαρμακευτική, αλλά πλέον το βλέπει δύσκολο.
  Ικανοποιημένος σε σχέση με την απόδοσή του δήλωσε ο Νίκος Λευκιμιάτης, που μας είπε ότι δεν είχε διαβάσει όσο θα έπρεπε. Οι βαθμοί που είδε ήταν κοντά σε αυτούς που περίμενε και είναι ευχαριστημένος. Θέλει να περάσει σε σχολές που έχουν σχέση με τα Οικονομικά ή τον Προγραμματισμό, αλλά ακόμα δεν έχει αποφασίσει.
Όσο για τη χρονιά που πέρασε, μας είπε ότι ήταν καλή, αφού δεν κουράστηκε ιδιαιτέρως.
  Οι βαθμοί που είδε ήταν πολύ χαμηλότεροι για τη Βασιλική Δερτιμάνη, κάτι που παρατήρησε και σε άλλους συμμαθητές της, όπως είπε. Η Πληροφορική και τα Μαθηματικά ήταν τα μαθήματα που τη δυσκόλεψαν περισσότερο.
  Ο Νίκος Γουρνάς είπε ότι ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά και έκανε συστηματικό διάβασμα με πρόγραμμα, καθώς έδινε δεύτερη φορά πανελλήνιες, ενώ επέλεξε λόγω των θέσεων να διαγωνιστεί με το νέο σύστημα.
Στόχος του είναι η Σχολή Ικάρων και με βάση τη βαθμολογία του βρίσκεται περίπου 600 μόρια πάνω από την περσινή βάση. Όμως, όπως μας είπε, τα συστήματα εισαγωγής είναι διαφορετικά και, επομένως, δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις.
  Η Βασιλική Γεωργακάκη εξεπλάγη θετικά, αφού τα μόρια που συγκέντρωσε είναι περισσότερα από όσα υπολόγιζε. Στόχος της ήταν το Ιστορικό της Αθήνας, αλλά με τα νέα βαθμολογικά δεδομένα κάνει σχέδια για πιο υψηλές σχολές, όπως, για παράδειγμα, τη Νομική.
Όσο για τη χρονιά που πέρασε, τη χαρακτήρισε δύσκολη, αλλά τουλάχιστον την άφησε ικανοποιημένη.
  Η Παναγιώτα Κουκούτση δήλωσε επίσης ότι η βαθμολογία την ξάφνιασε θετικά, καθώς  δεν την είχε υπολογίσει και πλέον κάνει όνειρα για την εισαγωγή της στις στρατιωτικές σχολές.
  Αν και στη Βιολογία δεν τα πήγε τόσο καλά, η Δήμητρα Μακαρούνη είναι ευχαριστημένη, αφού έγραψε καλά στα υπόλοιπα μαθήματα. Ακόμα δεν έχει αποφασίσει σε τι σχολές θέλει να δηλώσει υποψήφια, όμως έχει μερικές μέρες ακόμα να το σκεφτεί. Η ίδια πέρασε μια δύσκολη χρονιά, ενώ την άγχωσε αρκετά η εφαρμογή του νέου συστήματος.
  Ικανοποιημένη για την απόδοσή της είναι και η Αγγελική Σπηλιωτοπούλου, η οποία είχε υπολογίσει ότι έχει γράψει λιγότερο. Η χρονιά για αυτή ήταν αρκετά κουραστική, αλλά το αποτέλεσμα τη δικαίωσε.
  Τέλος, η Σταυριαλένα Γκόντζου στοχεύει στην ΑΣΟΕΕ και θεωρεί ότι με τη βαθμολογία που συγκέντρωσε θα τα καταφέρει. Η χρονιά για τη Σταυριαλένα ήταν δύσκολη και την επηρέασε η αλλαγή του συστήματος, αφού οι υποψήφιοι δεν ήξεραν πώς θα τους επηρεάσει. Όσο για τα φετινά θέματα, μας είπε ότι ήταν για καλά διαβασμένους, ενώ και αυτή αντιμετώπισε πρόβλημα στα Μαθηματικά.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

«Σάρωσε» σε βαθμολογίες Πανελλαδικών το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας
«Σάρωσε» σε βαθμολογίες στις Πανελλαδικές και φέτος το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας, κρατώντας την «παράδοση» που θέλει τις μαθήτριες και τους μαθητές του να «ζωγραφίζουν» στις εξετάσεις!
Σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30%, μαθήτριες και μαθητές του σχολείου κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 17.000 μόρια, γεγονός που κατατάσσει το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας σε ένα από τα σχολεία με τις περισσότερες υψηλόβαθμες επιτυχίες!
Χθες, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το σχολείο γέμισε με λαμπερά χαμόγελα μαθητριών και μαθητών, γονέων και καθηγητών! Πανευτυχείς με τις βαθμολογίες και περήφανοι για τα παιδιά ήταν και ο λυκειάρχης Βαγγέλης Αντωνόπουλος και οι καθηγητές.
Αξίζει να τονισθεί πως το ΓΕΛ Κυπαρισσίας κατέχει και την "πρωτιά" σε μόρια στα σχολεία της Τριφυλίας, με τη Μαρία Καζάκου να συγκεντρώνει 18.754!
  Δηλώσεις
Μαρία Καζάκου, 18.754 μόρια: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη, παρόλο που τα θέματα ήταν δύσκολα! Ευελπιστώ να πιάσω την Ιατρική, αν τα καταφέρω, αλλιώς Φαρμακευτική, θα δούμε. Είμαι πολύ χαρούμενη, πέτυχα το στόχο μου και αυτό είναι που μετρά!»
 Γιώργος Μπίτσικας – Κανελλόπουλος, 18.489 μόρια: «Πιάνω το στόχο μου, ο οποίος ήταν Πολυτεχνείο ή Μηχανολόγων ή Ηλεκτρολόγων ή Ναυπηγών, Αθήνα πάντα! Αισθάνομαι χαρούμενος, περήφανος για τους κόπους μου όλη τη χρονιά. Είναι όσο περίμενα και ήθελα και συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά…»
 Δήμητρα Θεοδωροπούλου, 18.213 μόρια: «Θα δηλώσω μόνο Ιατρική κι ελπίζω να την πιάσω. Έγραψα περισσότερο απ’ όσο περίμενα. Άμα την πιάσω, θα την πιάσω οριακά, αλλιώς θα ξαναδώσω. Είμαι ικανοποιημένη, επειδή έγραψα παραπάνω σε μερικά μαθήματα απ’ όσο περίμενα, σε άλλα λιγότερο κι ελπίζω για το καλύτερο. Θα περιμένουμε τις βάσεις τώρα…»
 Μαρία Λυδιώτη, 18.080 μόρια: «Επιθυμώ να περάσω Νομική, και αισθάνομαι πάρα πολύ ευχαριστημένη, ευτυχισμένη θα έλεγα! Πιστεύω να πιάσω το στόχο μου. Περιμένουμε τις βάσεις και ελπίζω να τα έχω καταφέρει!»
 Παναγιώτα Λαμπίρη, 17.194 μόρια: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και σκέφτομαι να δηλώσω Φαρμακευτική ή Βιολογικό, Χημικό. Ήταν έκπληξη για μένα, δεν περίμενα τέτοια βαθμολογία…»
 Νίκος Παυλόπουλος, 16.983 μόρια: «Περήφανος είμαι. Δεν είμαι από τα παιδιά που είχαν πρόγραμμα. Δεν μπορώ να πω ότι δε διάβαζα, βέβαια. Τόσο περίμενα και πιστεύω πιάνω το στόχο μου που είναι Πληροφορική στο Καποδιστριακό!»
 Ελένη Κομποχόλη, 16.948 μόρια: «Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί περίμενα πολύ πιο κάτω και τώρα σκεφτόμαστε για Χημικό, Πολυτεχνείο, θα δούμε!»
 Θεοδώρα Σταματογιαννοπούλου, 16.860 μόρια: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και έχω σκοπό να δηλώσω Χημικό, γιατί αυτό είναι αυτό που ήθελα από την αρχή!»
 Αλέξης Γκόγκας, 12.036 μόρια: «Ο στόχος μου ήταν το Μαθηματικό ή ΤΕΦΑΑ. Είμαι στο όριο να πιάσω το Μαθηματικό, αλλά και ΤΕΦΑΑ ευχαριστημένος θα είμαι! Είναι ακριβώς εκεί που περίμενα. Γι’ αυτό που έγραψα, εκεί είμαι. Για την προσπάθεια που έκανα είμαι αρκετά καλά».
  Ο πρόεδρος της Λυκειακής Επιτροπής, Τηλέμαχος Γιαμαλάκης, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η πρώτη εκτίμηση δείχνει ότι οι μαθητές του ΓΕΛ Κυπαρισσίας ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση των εξετάσεων και συγκεκριμένα περίπου το 30% των υποψηφίων έχει συγκεντρώσει πάνω από 17.000 μόρια! Αυτό αποδεικνύει, αφενός, ότι τα παιδιά μας έχουν κρίση και άποψη και, αφετέρου, πως δεν πρέπει να υποτιμάμε το ρόλο του δημόσιου σχολείου! Το σχολείο μας, εξάλλου, συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ως εξεταστικό κέντρο και οι συνάδελφοι ως βαθμολογητές – επιτηρητές. Το κυριότερο, όμως, συμμερίζεται τους κόπους και τις αγωνίες των μαθητών και των γονιών τους. Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου σε όλους τους υποψηφίους τόσο για τη συμπεριφορά τους στις εξετάσεις όσο και για τις επιδόσεις τους. Ταυτόχρονα να τους ευχηθώ καλή σταδιοδρομία στη μετέπειτα ζωή τους!»

*** "Ανασταίνεται" το ξενοδοχείο "Αμέρικα" στην παραλία της Καλαμάτας 
Εδώ και δύο χρόνια ο δήμαρχος Παν. Νίκας έχει υπογράψει διαβιβαστικό έγγραφο, με το οποίο απεστάλησαν στο υπουργείο ΠΕΚΑ όλα τα σχετικά δικαιολογητικά αναφορικά με διατηρητέο κτήριο επί των οδών Ναυαρίνου, Μαιζώνος και Σανταρόζα (πρώην ξενοδοχείο «Αμέρικα»).
Υπενθυμίζεται πως προηγουμένως είχε διαβιβασθεί  στο Δήμο Καλαμάτας από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αιτιολογική έκθεση για τον καθορισμό ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης αυτού του διατηρητέου κτηρίου, προκειμένου να τηρηθεί από το Δήμο η διαδικασία του νόμου, μεταξύ άλλων για την αναγκαία δημοσιότητα.
Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών ενεργειών από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας, στο πλαίσιο των οποίων ο δήμαρχος υπέγραψε το προαναφερθέν έγγραφο, θα εκδοθεί απόφαση του υπουργού ΠΕΚΑ με την οποία θα εγκριθεί η μελέτη αποκατάστασης του διατηρητέου, ώστε να προχωρήσουν οι αναγκαίες εργασίες.
Έπειτα από δύο χρόνια, λοιπόν, η γραφειοκρατία ολοκληρώθηκε και στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ο επιβλέπων μηχανικός, Σπύρος Μωρακέας, παρουσίασε ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες αποκατάστασης για την επαναλειτουργία του ιστορικού ξενοδοχείου.
Ο Σπύρος Μωρακέας σημείωσε ότι το ξενοδοχείο, που ανεγέρθηκε το 1936, θα έχει 53 κλίνες, δύο ορόφους και ένα δώμα, ενώ θα τηρηθούν απολύτως τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του παλιού κτηρίου, για την ακριβή αποτύπωση των οποίων συνέβαλαν καθοριστικά οι φωτογραφίες του Χρήστου Αλειφέρη, από το βιβλίο των Αρχείων Νομού Μεσσηνίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους, «Η Καλαμάτα μέσα από το φακό του Χρήστου Αλειφέρη 1937-1974». Α.Π.

*** Ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των ασφαλτοστρώσεων στην Καλαμάτα 
Με την ασφαλτόστρωση στην οδό Καζαντζάκη, στη Ράχη, ολοκληρώθηκε εργολαβία ασφαλτοστρώσεων σε οδούς της Καλαμάτας, προϋπολογισμού μελέτης 100.000 ευρώ με το ΦΠΑ, της οποίας ανάδοχος ήταν η ΚΑΣΤΑΤ Κατασκευαστική ΑΤΕ, η οποία προσέφερε έκπτωση 51,82%.
Στο πλαίσιο του έργου έγιναν ανακατασκευές ασφαλτοτάπητα, με αφαίρεση του παλιού με φρέζα και διάστρωση καινούργιου, κατά τμήματα σε οδούς της Καλαμάτας όπως η Αριστομένους στη Λέσχη Αξιωματικών, η οδός Φραντζή (μετονομασθείσα Κεφάλα) από Νέδοντος έως τα όρια της πλατείας ανατολικά του Σιδηροδρομικού Σταθμού, η οδός Καζαντζάκη στη Ράχη, η οδός Ανδρέα Σκιά δίπλα στα ΕΛΤΑ, ο κόμβος Αρτέμιδος, Είρας και Μεσσήνης, η οδός Σαλαμινομάχων βορείως του γηπέδου του Μεσσηνιακού και τμήματα στην οδό Ναυαρίνου.
Ακολουθούν, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, τρεις εργολαβίες ασφαλτοστρώσεων, ως εξής: ύψους 80.000 ευρώ για τα Δημοτικά Διαμερίσματα, ύψους 370.000 ευρώ για την Καλαμάτα και ύψους 500.000 ευρώ για Καλαμάτα, Ασπρόχωμα, Σπερχογεία, Άρι, Πλατύ και Ελαιοχώρι.
Στο μεταξύ, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας τέθηκε από το δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας, Παναγιώτη Αλούπη, θέμα σχετικά με την ποιότητα των ασφαλτοστρώσεων, αλλά και τον άκαιρο τρόπο που ξεκίνησαν, με την ασφαλτόστρωση στην οδό Ναυαρίνου.
Για την τελευταία παρατήρηση, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δέχτηκε ότι δεν ήταν και η καλύτερη μέθοδος αυτή που επιλέχθηκε. Για τους υπαινιγμούς γύρω από την ποιότητα των παρεμβάσεων, τόνισε ότι αυτές επιβλέπονται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας και σε τελευταία ανάλυση, αν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία κακοτεχνιών, να κατατεθούν δημόσια, ώστε να ληφθούν και τα απαραίτητα μέτρα.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Οι αντιπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας Καλαμάτας και Μάνης για την πανελλαδική συνδιάσκεψη
Ολοκληρώθηκαν οι προσυνεδριακές συνελεύσεις των Πολιτικών Επιτροπών στη ΛΑ.Ε. Καλαμάτας και Μάνης, από τις οποίες εκλέχτηκαν αντιπρόσωποι για την 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΛΑ.Ε., στις 24-25-26 Ιουνίου στο ΣΕΦ.
Ειδικότερα:
Π.Ε. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ανδρουλιδάκης Ιωάννης, Ανδρούτσος Βασίλης, Βρεττός Στάθης, Κανέλης Γιώργος, Κουβάτσης Σάκης, Κουλουμπίνης Γιάννης, Λιάσκος Στέφανος, Μαθιοπούλου Μαρία, Μάινας Βαγγέλης, Μήτση Μαρία, Μπέη Νίκη, Μπούρας Κώστας, Ξεπαπαδέας Φώτης, Παπαδόπουλος Περικλής, Περδίου Νόρα, Πετράκος Θανάσης, Πράττης Δημήτρης, Τσίβου Χρυσάνθη, Τσουλάκος Βασίλης, Ψαρρέα Έλενα
Π.Ε. ΜΑΝΗΣ: Μπλιζιώτης Αλέξανδρος, Λούζης Παναγιώτης.

*** Τριήμερος εορτασμός με Λευκή Νύχτα απόψε στην Κυπαρισσία!
Επίκεντρο, όχι μόνο της Μεσσηνίας, αλλά και ευρύτερα της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, έχει αναχθεί η Κυπαρισσία το τριήμερο της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, ξεκινώντας τις εκδηλώσεις απόψε με τη Λευκή Νύχτα!
Εμπορικός Σύλλογος, επαγγελματίες, καταστήματα κι επιχειρήσεις έχουν βάλει τα δυνατά τους, ώστε η αποψινή 3η Λευκή Νύχτα να ξεπεράσει σε ένταση, παλμό και διάρκεια τις δύο προηγούμενες και, βεβαίως, να υπάρχει πολλαπλάσια κίνηση στην αγορά και όλη την πόλη!
Ήδη από τις προηγούμενες εβδομάδες δεν υπάρχει κρεβάτι άδειο στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας, για τον τριήμερο εορτασμό της πόλης και, φυσικά, τη Λευκή Νύχτα.
Απόψε αναμένεται να συρρεύσουν στην Κυπαρισσία χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ μόνο από τις πρωτεύουσες τον γειτονικών νομών και την Καλαμάτα θα καταφθάσουν περισσότερα από 10 λεωφορεία!
Από την Πάνω Πόλη μέχρι και την παραλία, όλη η πόλη θα είναι απόψε «στον αέρα» και η νύχτα θα γίνει μέρα!
Στην αγορά, με τις βιτρίνες στολισμένες και τους επαγγελματίες χαμογελαστούς, θα υποδέχονται τους επισκέπτες, ντόπιους και ξένους!
Εννέα, τουλάχιστον, μουσικά σχήματα θα δώσουν ξεχωριστή νότα σε όλη την αγορά και θα πλημμυρίσουν την ατμόσφαιρα με μουσικές και τραγούδια σε διάφορα σημεία! Παράλληλα, ξυλοπόδαροι θα παίζουν με μικρούς και μεγάλους, facepainting περιμένει τα παιδιά, βεγγαλικά και αερόστατα θα φωτίσουν πολύχρωμα τη λαμπερή βραδιά και το τρελό γλέντι θα κρατήσει μέχρι πρωίας! Αξίζει να σημειωθεί πως, νωρίτερα το απόγευμα, θα διεξαχθεί ο 21ος Γύρος της Πόλεως, με εκατοντάδες αθλητές, κάθε ηλικίας, απ’ όλη την Ελλάδα.

***  Πολιτική εκδήλωση - συζήτηση με ομιλητή τον Γιώργο Κατρούγκαλο στην Πύλο 
Πολιτική εκδήλωση - συζήτηση με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη διοργανώνει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πύλου την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 και ώρα 11 το πρωί, στην αίθουσα του Ινστιτούτου "Νέστωρ" (Παλιό Γυμνάσιο Πύλου).
Ομιλητής: Γιώργος Κατρούγκαλος, Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

***  Η πλατεία μας στις… δόξες της 
Η κεντρική πλατεία της Καλαμάτας ή Βασιλέως Γεωργίου Β', όπως θέλει η ιστορία, χθες το μεσημέρι. Το τσιμέντο και οι κινέζικες πλάκες, εκτός από θερμική βόμβα, δηλώνουν σε μικρογραφία το είδος της ανάπτυξης που ακολουθούσε η χώρα.
Πρόχειρο, σπασμωδικό, στηριγμένο σε παρανομίες ή στις πελατειακές σχέσεις, που ανθούσαν και κατέτρωγαν αξίες και όνειρα. Ο κομματισμός κυριαρχούσε, τα μεγάλα λόγια αντικαθιστούσαν τις πράξεις. Είχαμε γίνει κι εμείς «θεατές των λόγων και ακροατές των έργων», όπως έλεγε για τους συγχρόνους του ο Θουκυδίδης.
Τώρα, όμως, οι ψευδαισθήσεις τελείωσαν, το σκηνικό κατέρρευσε με γδούπο. Ο πολιτικός κόσμος, που είχε στήσει με επιμέλεια αυτό το σκηνικό, στέκεται αμήχανος, ανίκανος να αντιδράσει ή να παραδεχθεί την ενοχή του. Δεν ακούει καν τη βουή «των πλησιαζόντων γεγονότων».
Μέσα όμως στην απόγνωση ή τον πανικό, η Ελλάδα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα: Αργά αλλά σταθερά κερδίζει την αυτογνωσία της. Πρώτα σιωπηλά. Ύστερα σε μικρές παρέες, στα καφενεία ή τα σπίτια.
Ένα είναι βέβαιο: Ότι το μέλλον δε θα μοιάζει καθόλου με το παρελθόν. Θα έχει άλλους πρωταγωνιστές κι άλλη προϊστορία. Υπάρχει, λοιπόν, η ελπίδα ότι αυτό το μέλλον θα μπορέσει να εκφράσει κάποιες από τις… αναμονές, που φωλιάζουν χρόνια τώρα στις ψυχές μας.   Α.Π. 

***  Με κέφι και χαμόγελα, βραβεύσεις και συγκίνηση η γιορτή αποφοίτων στο γυμνάσιο παραλίας (φωτογραφίες)
Με μια όμορφη και αξέχαστη γιορτή προς τιμήν τους έκλεισε προχθές το βράδυ για περίπου 80 παιδιά που αποφοίτησαν φέτος από το Γυμνάσιο Παραλίας ο πρώτος κύκλος της ζωής τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του σχολείου, το οποίο είχαν φροντίσει τις τελευταίες μέρες υπερβάλλοντας εαυτόν οι υπεύθυνοι καθαριότητας και φύλαξης, ενώ κατακλύστηκε από τις οικογένειες και τους φίλους των μαθητών και του σχολείου, τους καθηγητές και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Τη γιορτή, που επιμελήθηκε η καθηγήτρια Ευτυχία Σακελλαροπούλου, τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους, απευθύνοντας χαιρετισμό, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Καλαμάτας, Ηλίας Γυφτέας, ο οποίος εκπροσώπησε το δήμαρχο, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Πετρόπουλος και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Γιώργος Σταματόπουλος.
Σύντομη παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος του ιδιαίτερα δραστήριου (κάλυψε, άλλωστε, όλα τα έξοδα της γιορτής) Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Παραλίας, Αναστάσιος Πολυχρονόπουλος.
Ο διευθυντής του σχολείου, Αθανάσιος Μπόβης, έκανε ένα μικρό απολογισμό της χρονιάς, αποχαιρετώντας τους φετινούς αποφοίτους με τους στίχους του Σολωμού, «Πάντα ανοικτά, πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής σας»…
Κεντρικό κομμάτι της εκδήλωσης αποτέλεσαν οι βραβεύσεις μαθητών που διακρίθηκαν ή συμμετείχαν σε αθλητικούς αγώνες, διαγωνισμούς (ποίησης, μαθηματικών, φυσικής, ακόμα και σαπωνοποιίας!) και διάφορες δράσεις (γκράφιτι κ.ά.).
Ξεχώρισαν αυτές των μαθητών που πρώτευσαν στους ρητορικούς αγώνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συγκεκριμένα η 1η θέση που κέρδισαν στο αγώνισμα των Διττών Λόγων των Νέων Ελληνικών οι μαθητές Βαγγέλη Σουζάνα, Κατής Νίκος και Τούντα-Ματθιοπούλου Μαρία και το 2ο βραβείο στο αγώνισμα των Διττών Λόγων των Αρχαίων Ελληνικών οι Αργυριάδη Κατερίνα, Δημητρόπουλος Θεόδωρος και Τούμπουρου Αναστασία.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε ακόμη βιντεοπροβολές με τους πιο σημαντικούς σταθμούς της σχολικής χρονιάς που πέρασε και τη ζωή των παιδιών της Γ’ Τάξης στο Γυμνάσιο Παραλίας.   
Συγκινητική στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η βράβευση του καθηγητή Ιωάννη Κολοκάθη, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πέρυσι.
Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργητικά στη δική τους γιορτή, εκτός από τα χαμόγελα και τη νεανική τους ζωντάνια και λάμψη, με ένα απολαυστικό σατιρικό θεατρικό της μαθητικής ζωής, ενώ οι μαθήτριες Ιωάννα Κουτσαντώνη και Χριστίνα Κόντου μετέφεραν στον ίδιο τόνο την εμπειρία τους από το Γυμνάσιο, που ξεκίνησε δύσκολα και κατέληξε «στην πιο όμορφη φετινή χρονιά, που ένωσε όλα τα παιδιά σε ομάδα».
Η βραδιά στο Γυμνάσιο Παραλίας έκλεισε με χορό, αερόστατα και κεράσματα, χωρίς να λείπει η συγκίνηση για τον κύκλο που έκλεισε και, φυσικά, οι ευχές για καλή πρόοδο και καλό καλοκαίρι…
Χ.Ε.

***Απίστευτη «οικογενειακή» υπόθεση με θύματα ανήλικα παιδιά…
Όταν η εκμετάλλευση τους είναι το μοναδικό αποτέλεσμα
 Μία περίεργη υπόθεση, με άγνωστες πτυχές και κατάληξη, εξελίσσεται αυτή την περίοδο στις δικαστικές αίθουσες της Καλαμάτας και, όπως πολύ ορθώς παρατήρησε χθες η Έδρα του Δικαστηρίου, μεγάλα θύματα, σε μια απίστευτη – όπως φαίνεται – διαμάχη πρώην ζευγαριού, είναι τρία ανήλικα παιδιά, για τα οποία έχουν ειπωθεί τερατώδη πράγματα.
Τρία ανήλικα παιδιά έχουν πέσει σίγουρα θύματα: είτε τραγικής εκμετάλλευσης από τη μητέρα τους και συγγενών της, για να εκδικηθεί τον πρώην σύζυγό της, είτε έχουν βιώσει βασανισμούς και ασέλγειες από τον πατέρα τους και συγγενείς του, που ούτε να αναφέρεις δεν τολμάς.
  Ακατονόμαστα πράγματα
Η ιστορία ξεκίνησε το 2010, με τη νεαρή μητέρα να καταθέτει πρώτη μήνυση κατά του πατέρα και μελών της οικογένειάς του. Είχαν ήδη χωρίσει από το 2009 και είχε διευθετηθεί δικαστικά η επιμέλεια των παιδιών, τα οποία τότε ήταν 3-4 ετών, η οποία δόθηκε στη μητέρα, καθώς και οι όροι επικοινωνίας με τον πατέρα τους.
Λίγους μήνες μετά, η μητέρα καταθέτει τη μήνυση, επικαλούμενη εξομολογήσεις και των τριών παιδιών, πως όταν τα έπαιρνε ο πατέρας τους, υποβάλλονταν σε βασανιστήρια και σεξουαλικές ασέλγειες, ενώ επικαλείται ότι της περιγράφηκε και βιασμός από το κορίτσι. Μάλιστα, όπως αναφέρει, τα παιδιά τα εξομολογήθηκαν και σε ιερέα.
Ωστόσο, τα καταγγελλόμενα δε διαπιστώθηκαν ούτε από ιατρικές πραγματογνωμοσύνες και στα τρία παιδιά, ούτε από κάποιον άλλον ειδικό, και η μήνυση τέθηκε στο αρχείο, χωρίς ποτέ να φτάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων.
  Τα μεγάλα θύματα
Χθες, όμως, άρχισε η εκδίκαση μήνυσης που έχει καταθέσει πλέον ο πατέρας των παιδιών και μέλη της οικογένειάς του κατά της πρώην συζύγου του, της πρώην πεθεράς του και ενός ιερέα, τον οποίο η μητέρα των παιδιών είχε ως πνευματικό. Έτσι, στο εδώλιο κάθονται και οι τρεις με τις κατηγορίες της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμησης.
Ωστόσο, όπως αναφέραμε αρχικά, το μεγάλο ζητούμενο είναι η εκμετάλλευση τριών ανήλικων παιδιών. Απ’ όποια πλευρά και αν εξετασθεί η υπόθεση, αυτά είναι που έχουν δεχτεί τη μεγαλύτερη πίεση, είτε ψυχολογική είτε σωματική.
Η εκδίκαση της υπόθεσης δεν ολοκληρώθηκε χθες και θα συνεχισθεί στο τέλος του μήνα, ωστόσο, όποια κι αν είναι η κατάληξή της, θα παραμείνει αναπάντητο το πιο σοβαρό ερώτημα: Είναι δυνατόν μια μητέρα να χρησιμοποιήσει τα ανήλικα παιδιά της για να «επιτεθεί» με σφοδρότητα κατά του πρώην συζύγου της, κατηγορώντας τον για τρομερές κακουργηματικές πράξεις, ή μέσα σε όλα αυτά που επικαλείται κρύβονται τρομακτικές αλήθειες και βιώματα για τα παιδιά;
  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  «Κυβερνητικός εκπρόσωπος» ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας 
-Παρέμβαση-κόλαφος για τα πεπραγμένα βουλευτών και πολιτευτών στο Στρατόπεδο
 -Κριτική για τον τρόπο που πολιτεύεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
   Δύο φορές μέσα σε δύο ημέρες δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο γεγονός. Ο λόγος για τις δημόσιες τοποθετήσεις του «γαλάζιου» δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.
Η πρώτη ήταν σε κομματική συνάθροιση, όπου, παρόντος του αντιπροέδρου του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη, άσκησε σφοδρή κριτική στη μέχρι σήμερα παρουσία της Νέας Δημοκρατίας.
Με μια τοποθέτηση εκτός γραμμής και της πολιτικής που εφαρμόζεται και χαράσσεται σε κεντρικό επίπεδο, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει μόνο την κατακραυγή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αλλά στηρίζεται σε σταθερές βάσεις και θα τραβήξει με το μέρος της ολόκληρη σχεδόν την Κεντροαριστερά.
Κάλεσε, λοιπόν, το κόμμα του να διαμορφώσει τη δική του ατζέντα, με έμφαση στα εθνικά θέματα, την ασφάλεια και τη μείωση του κράτους, ενώ σχολίασε και πάλι ότι η Ν.Δ. είναι ένα καταχρεωμένο κόμμα, που οφείλει 230 εκατομμύρια ευρώ.
Ευνόητο είναι ότι τα όσα υποστήριξε ο δήμαρχος άναψαν… τους εγκεφάλους των στελεχών που βρίσκονταν στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος».
Μετά το πρώτο κτύπημα ήρθε και το δεύτερο, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, όταν προκλήθηκε συζήτηση για το στρατόπεδο. Τα όσα ειπώθηκαν από το δήμαρχο δεν πέρασαν απαρατήρητα, αφού κάποιοι έκπληκτοι μιλούσαν για «τοποθέτηση κυβερνητικού εκπροσώπου».
Ούτε λίγο-ούτε πολύ, ο κ. Νίκας υποστήριξε - όχι άδικα κατά τη γνώμη μας - ότι το Στρατόπεδο  είχε μετατραπεί, όχι σε Κέντρο Νεοσυλλέκτων, αλλά σε… κομματική κάλπη, όπου διάφοροι βουλευτές προσπαθούσαν να κερδίσουν ψήφους, κάνοντας μεταθέσεις - ρουσφέτια. «Έτσι, ο Λόχος Διοικήσεως, αντί για 40 άτομα, έφτασε να έχει 180 και 200 στρατιώτες, τη στιγμή που ο Έβρος είχε αποψιλωθεί από δυναμικό», σχολίασε.
Πρόσθεσε, δε, ότι «λέμε πολλά, λέμε για πατριωτισμό, λέμε για την ιστορία μας, λέμε για τους προγόνους μας, αλλά είναι βέβαιο ότι δε σεβαστήκαμε το στρατόπεδο όσο έπρεπε. Δώσαμε δικαιώματα, δώσαμε ερείσματα», αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο να εννοηθεί ότι ήταν δικαιολογημένη η στάση του υπουργού Πάνου Καμένου το προηγούμενο διάστημα σχετικά με το στρατόπεδο!
Πάντως, αν και είπε ότι το Στρατόπεδο Καλαμάτας δεν μπορεί να καταργηθεί, ο κ. Νίκας ανέφερε ότι δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει κλείσει το θέμα. Αντίθετα, συνέχισε, αυτό που ξέρει είναι ότι ο δημόσιος τομέας θα συρρικνωθεί, γιατί η χώρα δεν έχει να πληρώσει όλες τις δαπάνες του. Γι’ αυτό, υποστήριξε, πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι για ζητήματα που θα προκύψουν, τονίζοντας όμως ότι πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και όχι φωνές, που είναι εύκολες και συνήθως αποσκοπούν στο να παρασυρθούν άνθρωποι από άλλους που κινούνται από προσωπικό όφελος.
Ο επικεφαλής της «Αλλαγής», Θόδωρος Μπρεδήμας, ζήτησε το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και, μάλιστα, διαμαρτυρήθηκε που δεν συγκλήθηκε επειγόντως το Σώμα, όπως είχε αιτηθεί. Ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν συγκλήθηκε το Δημοτικό Συμβουλίου, γιατί «δεν ήθελα να ρίξω λάδι σε μια φωτιά που απειλούσε να τινάξει τα πάντα στον αέρα».
Βέβαια, εκείνο που θα πρέπει να εξηγήσει ο δήμαρχος είναι γιατί διάλεξε τη συγκεκριμένη περίοδο να πει δημόσια την… αλήθεια για το στρατόπεδο και όχι το προηγούμενο διάστημα, όταν και πάλι είχε τεθεί θέμα βιωσιμότητάς του.
Ο καθένας μπορεί να υποθέσει ό,τι θέλει. Εξάλλου, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Επίθεση Περικλή Μαντά σε Παναγιώτη Νίκα για τα ρουσφέτια στο στρατόπεδο της Καλαμάτας
Μια σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγο ο Περικλής Μαντάς κατά του Παναγιώτη Νίκα σχετικά με δηλώσεις του Δημάρχου Καλαμάτας περί ρουσφετιών στο στρατόπεδο της Καλαμάτας.
  Ακολουθεί η ανακοίνωση:
«Για ποιά ρουσφέτια μιλάτε κ. Νίκα;»
Με μεγάλη έκπληξη διάβασα σήμερα τις δηλώσεις του κ. Νίκα, από τις οποίες προκύπτει ότι συντάσεται πλήρως με τις πρόσφατες απαξιωτικές, προσβλητικές και προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας για το στρατόπεδο της Καλαμάτας.
Αντί λοιπόν ο κ. Νίκας να ενώσει τη φωνή του με όλους εμάς, που από την πρώτη στιγμή αντιδράσαμε στην επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Καμμένος στην πόλη, στους πολίτες και στο πολιτικό προσωπικό της Μεσσηνίας, προτίμησε να συνταχθεί μαζί του, λειτουργώντας ούτε λίγο ούτε πολύ ως κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Αλήθεια, ο ρόλος του κ. Νίκα δεν είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πόλης ή προτιμά να βολέψει τις πολιτικές του επιδιώξεις κατά το δοκούν;
Στην συνάντηση του στην Αθήνα με το κ. Καμμένο, ρώτησε για την πληρότητα των στρατοπέδων της Αττικής; Ρώτησε για την πληρότητα του γραφείου του υπουργού; Ρώτησε για την πληρότητα σε στρατεύσιμους του Υπουργείου;
Υπεραμύνθηκε όλων αυτών των συμπολιτών μας, που εν μέσω της οικονομικής κρίσης καλούνται να στηρίξουν οικονομικά τη στρατιωτική θητεία των παιδιών τους μακριά από το σπίτι τους; Δεν είναι μόνο οι μαμάδες αγαπητέ Δήμαρχε.
Αντέδρασε στις μαζικές μεταθέσεις σε νησιά και παραμεθόριο 70 και πλέον στρατευσίμων που υπηρετούσαν στην Καλαμάτα μέσα σε μια νύκτα;
Ή απλά άκουσε τον Υπουργό να τον μαλώνει και γύρισε πίσω να τον υποστηρίξει στο Δημοτικό Συμβούλιο;
Και μιας και οι δυο τους μιλάνε για ρουσφέτια, ας μας πει ο κ. Νίκας σε ποιό στρατόπεδο της παραμεθορίου ή νησιού υπηρετεί ο γιος του;  Περικλής Μαντάς

*** Ιούλιος 2016: Οι ορκωμοσίες στα Τμήματα της Καλαμάτας 
Ανακοινώθηκαν από τις γραμματείες των Σχολών του ΤΕΙ Πελοποννήσου οι ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν ορκωμοσίες στα Τμήματα του ΤΕΙ.
Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 11 το πρωί θα γίνει ορκωμοσία για το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.
Στις 12:30 της ίδιας ημέρας θα ακολουθήσει ορκωμοσία στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών.
Την Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί κοινή ορκωμοσία για τα Τμήματα Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων.
Τελευταία θα γίνει η ορκωμοσία για το Τμήμα Λογοθεραπείας που έχει οριστεί για την Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 12:00 το μεσημέρι.
Τέλος να σημειωθεί ότι οι παραπάνω ορκωμοσίες θα γίνει στο αμφιθέατρο του νέου κτηρίου.
  Για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ημερομηνία για τις ορκωμοσίες που θα γίνουν.

***  Παράταση των αιτήσεων για την κατασκήνωση Αγίας Μαρίνας 
Παράταση δίδεται στην περίοδο υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή σε παραθερισμό στην κατασκήνωση Αγίας Μαρίνας, η οποία έληγε χθες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μέχρι την Παρασκευή 24 Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται ότι θα λειτουργήσει και φέτος, με ευθύνη και μέριμνα του Δήμου Καλαμάτας, η παιδική εξοχή – κατασκήνωση Αγίας Μαρίνας, στη θέση Σουμπρόλακα Ταϋγέτου, σε μαγευτικό ελατόφυτο περιβάλλον, μια κατασκήνωση αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
  Τέσσερις περίοδοι
Οι κατασκηνωτικές περίοδοι θα είναι τέσσερις και θα έχουν διάρκεια δέκα ημερών εκάστη:
•Στην 1η περίοδο, από 4 έως 13 Ιουλίου, θα φιλοξενηθούν παιδιά ηλικίας από 6 μέχρι 12 ετών
•Στη 2η περίοδο, από 18 έως 27 Ιουλίου, θα φιλοξενηθούν παιδιά ηλικίας από 6 μέχρι 12 ετών
•Στην 3η περίοδο, από 30 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου, θα φιλοξενηθούν ηλικιωμένοι και
•Στην 4η περίοδο, από 11 έως 20 Αυγούστου, θα φιλοξενηθούν ΑμεΑ (ενήλικες).
  Συμμετοχή 30 ευρώ
Οι κατασκηνωτές (μόνο παιδιά και ηλικιωμένοι) θα καταβάλουν ποσό συμμετοχής 30 ευρώ, στο ταμείο του Δήμου Καλαμάτας ή στον με αριθμό 220/54035021 (GR 3101102200000022054035021) τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Καλαμάτας στην Εθνική Τράπεζα, αναφέροντας οπωσδήποτε το όνομα του κατασκηνωτή. Εξαιρούνται της πληρωμής συμμετοχής τα παιδιά των τριτέκνων, των πολυτέκνων οικογενειών, καθώς και των οικογενειών που ο ένας ή και οι δύο γονείς είναι άνεργοι.
Το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται σε περίπτωση μη επιλογής του κατασκηνωτή στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα (ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου).
  Πού θα γίνονται οι εγγραφές
Οι εγγραφές των παιδιών θα γίνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα Κέντρα Υγείας του Νομού Μεσσηνίας, στο Σταθμό Προστασίας Μάνας, Παιδιού και Εφήβου του Π.Ε.Δ.Υ. (Κανάρη & Πλάτωνος, Καλαμάτα), στη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας (ισόγειο Διοικητηρίου, γραφ. 358 & 370) και στους υπόλοιπους Δήμους του Νομού Μεσσηνίας (Μεσσήνης, Πύλου-Νέστορος, Τριφυλίας, Οιχαλίας & Δυτικής Μάνης).
Επίσης, είναι δυνατή η κατάθεση αιτήσεων ταχυδρομικώς για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, με αποστολή των αιτήσεων μαζί με τα συνημμένα δικαιολογητικά στην εξής διεύθυνση: Διεύθυνση Πρόνοιας Δήμου Καλαμάτας, Διοικητήριο, 24100 Καλαμάτα, Υπόψη Όλγας Καρδάση, αίτηση για την κατασκήνωση Αγίας Μαρίνας

***  Παραμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες στην Καλαμάτα- Η πρόγνωση του καιρού 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή προβλέπεται αίθριος στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις απογευματινές ώρες και μετά θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-70%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.5 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με αποτέλεσμα να επικρατεί κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/
***  Αλβανοί «ψώνιζαν» τα είδη διαβίωσής τους από τα σπίτια που «άνοιγαν»
Είχαν καταργήσει το σούπερ μάρκετ και «ψώνιζαν» όλα τα είδη διαβίωσής τους από σπίτια που «άνοιγαν»! Ο λόγος για τρεις Αλβανούς, οι οποίοι χθες καταδικάσθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.
Μάλιστα, κάποια σπίτια τα είχαν κλέψει και δύο φορές, ενώ είχαν ξηλώσει ακόμα και κεραμίδια στέγης για να μπουν.
Χθες στο εδώλιο κάθισαν οι δύο Αλβανοί, οι οποίοι τον Ιανουάριο συνελήφθησαν στο Βλαχόπουλο, ενώ ο τρίτος διαφεύγει. Για τις κλοπές έκαστος καταδικάσθηκε σε 8 χρόνια κάθειρξης, ενώ οι δύο που έχουν συλληφθεί βρίσκονταν παράνομα στη χώρα, με τον έναν μάλιστα να περιλαμβάνεται στον κατάλογο ανεπιθύμητων. Σε αυτούς επιβλήθηκε επιπλέον ένας μήνας φυλάκισης, όπως και 1.500 ευρώ πρόστιμο στον έναν και 3.000 ευρώ στον άλλον.
  Ελιές και λάδι
Σύμφωνα με τις καταθέσεις και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες κατά την εκδίκαση  της υπόθεσης, στις 26 Νοεμβρίου στο χωριό Βλάσση παραβίασαν παράθυρο σπιτιού και αφαίρεσαν τρόφιμα από το ψυγείο. Ακολούθως παραβίασαν τη σιδερένια πόρτα της αποθήκης του σπιτιού και έκλεψαν ένα χορτοκοπτικό, έναν τενεκέ ελαιόλαδο και δύο δεκάκιλα βάζα με ελιές, συνολικής αξίας 400 ευρώ.
Τις παραμονές των Χριστουγέννων παραβίασαν στο Βλαχόπουλο την μπαλκονόπορτα σπιτιού πρώην δημάρχου της περιοχής και έκλεψαν μια τηλεόραση. 2 κιλά μέλι, 4 εικοσάκιλους ασκούς με κρασί, 5 δεκάκιλα δοχεία με ελιές, ένα αλυσοπρίονο, ένα θαμνοκοπτικό, διάφορα τρόφιμα, ποσότητα κρασιού από βαρέλι, μαχαίρια, έναν μπαλτά, μια κατσαρόλα και ένα… μπιστολάκι μαλλιών.
Παραμονές Πρωτοχρονιάς μπήκαν σε αποθήκη στο Βλαχόπουλο, αφαιρώντας κεραμίδια από τη σκεπή. Έκλεψαν ένα αλυσοπρίονο, έναν κινητήρα ραβδιστικού μηχανήματος, ένα τρυπάνι και 50 κιλά ελαιόλαδο. Ακολούθως παραβίασαν και το παράθυρο του σπιτιού και πήραν μία τηλεόραση, μια ηλεκτρική σκούπα, κλινοσκεπάσματα, ρούχα, ένα μίξερ κουζίνας, μια μηχανή παρασκευής ζυμαρικών, ένα ζευγάρι κιάλια, ένα ζευγάρι αρβύλες και είδη οικιακής χρήσης, όπως χύτρα ταχύτητος, τηγάνι μαχαιροπίρουνα κ.λπ.
Λίγες ημέρες μετά τις γιορτές οι δράστες έβγαλαν πάλι τα κεραμίδια από τη σκεπή της αποθήκης, και αφαίρεσαν 100 κιλά ελαιολάδου!
  Πήραν ακόμα και απορρυπαντικά
Τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς παραβίασαν το παράθυρο άλλου σπιτιού στο Βλαχόπουλο και πήραν ένα θαμνοκοπτικό, συσκευασμένα τρόφιμα, δύο τηλεοράσεις μαζί με τα τηλεκοντρόλ και τις βάσεις τοίχου, 4 κουβέρτες, μια τηλεόραση αυτοκινήτου, μια σειρά ανοξείδωτα μαχαίρια, ένα επαναφορτιζόμενο σκουπάκι, ένα βιντεοπαιχνίδι με τις κασέτες παιχνιδιών, ένα σίδερο ατμού και δύο σακ βουαγιάζ, τα οποία γέμισαν με κατσαρόλες, τηγάνια, πιάτα, μαχαιροπίρουνα, ακόμα και ένα… τριμπουσόν, 3 αφρόλουτρα, σαμπουάν και κρέμες μαλλιών, απορρυπαντικά, 3 κολόνιες, φορτιστές κ.ά.
Λίγες ημέρες μετά την πρώτη κλοπή οι δράστες παραβίασαν και την αποθήκη του σπιτιού, από την οποία πήραν ένα αλυσοπρίονο, ένα τρυπάνι, δύο κουτιά με λάδι μηχανημάτων, ένα ηλεκτρικό μοτέρ σούβλας, ακόμα και τα ηλιακά φαναράκια που μπαίνουν στους κήπους.
Τέλος, την ίδια περίοδο, τον Ιανουάριο, μία ημέρα πριν συλληφθούν μπήκαν στην αποθήκη ζευγαριού (και όσο αυτό βρισκόταν δίπλα στο σπίτι) και αφαίρεσαν ένα χορτοκοπτικό.
Οι δράστες διέμεναν σε αυτοσχέδιες καλύβες κοντά στο χωριό και λίγα μέτρα από αυτές οι αστυνομικοί βρήκαν αποθήκη, όπου είχαν κρύψει μεγάλο αριθμό των κλοπιμαίων.
Χθες στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι έχουν συμμετοχή στις κλοπές, ισχυριζόμενοι ότι διέμεναν στις καλύβες, ενώ στη συγκεκριμένη αποθήκη με τα κλοπιμαία είχαν πάει για να κάνουν μπάνιο και δε γνώριζαν τι είχε.
Οι ισχυρισμοί τους δεν έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο και κρίθηκαν ένοχοι για τις κλοπές.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Αυτοκίνητο "καρφώθηκε" σε διόδια στην Ε.Ο. Κορίνθου- Καλαμάτας (φωτογραφίες)
 
Την Πέμπτη  το βράδυ αυτοκίνητο έπεσε επάνω στα διόδια Σπαθοβούνιου προκαλώντας μεγάλες ηλικίες ζημιές.
Παρά τη σφοδρή σύγκρουση ευτυχώς δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός.
Στο όχημα επέβαιναν ένας άντρας και μία γυναίκα η οποίοι βγήκαν χωρίς να υποστούν κάποιο σοβαρό τραυματισμό  μόνο η γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά.
Η τροχαία που έφτασε άμεσα στον τόπο του συμβάν ερευνά τα αίτια του δυστυχήματος
pna.gr

*** Απάντηση Νίκα σε Μαντά για τo στρατόπεδο της Καλαμάτας
Ο Παναγιώτης Νίκας εξέδωσε απάντηση στον Περικλή Μαντά μετά την επιστολή του δεύτερου (δείτε εδώ) για ρουσφέτια στο στρατόπεδο της Καλαμάτας
 «Προφανώς και δεν απαντώ σε κατευθυνόμενες πολιτικές γελοιότητες και από χαρακτήρα, αλλά κυρίως χάριν του στρατοπέδου μας, για την παραμονή του οποίου αγωνίσθηκα ουσιαστικά και αποτελεσματικά από το 2011. Οι αξιωματικοί μας γνωρίζουν.
Η προκλητική ρουσφετολογική συμπεριφορά ασφαλώς χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα, αποτέλεσε όμως κίνδυνο για την ύπαρξη του στρατοπέδου, μαζί με τη χρησιμοποίησή του στην ακραία κομματική σύγκρουση. Ας αφήσουμε, επιτέλους, το στρατόπεδό μας ήσυχο!
Τέλος, ειλικρινά χαίρομαι γιατί η σημερινή Νέα Δημοκρατία φαίνεται να διαφοροποιείται από συμπεριφορές και νοοτροπίες, που την οδήγησαν σε συνεχείς και πρωτοφανείς ήττες. Ο λαός θα την βοηθήσει σ' αυτήν την προσπάθειά της.
Ως προς τα άλλα, είναι μικρός ο τόπος μας και γνωριζόμαστε όλοι.
  Υ.Γ. Για να μην υπάρχει καμία παρανόηση, ο γιος μου υπηρετεί 800 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του.       Παναγιώτης Ε. Νίκας     Δήμαρχος Καλαμάτας»

***  «Δίκαιη ανάπτυξη: Ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε»
Η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους και το κλείσιμο της αξιολόγησης βάζει τις βάσεις για την προώθηση των προτεραιοτήτων του κυβερνητικού έργου. Στόχος είναι η επίτευξη δημοσιονομικής σταθεροποίησης, η αποκατάσταση της χρηματοδότησης του Τραπεζικού τομέα, η ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η επίσημη έναρξη συζήτησης περί βιωσιμότητας του χρέους και η δημιουργία ενός κοινωνικού φράγματος προστασίας των λαϊκών εισοδημάτων, των μισθωτών και των αδύναμων ελεύθερων επαγγελματιών.
Κλείσαμε τον δύσκολο κύκλο της αξιολόγησης , δίνοντας το σήμα μια ισχυρής δόσης αποκατάστασης της εμπιστοσύνης. Στο τελευταίο Eurogroup  υπήρξε η δέσμευση για άμεση επανεξέταση του ελληνικού χρέους με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και, επιπλέον, οι συνολικές δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους δεν θα υπερβαίνουν το 15% του ΑΕΠ. Κάτι τέτοιο ερμηνεύεται ως διάθεση επιπρόσθετων πόρων για κοινωνικό κράτος και ανάπτυξη. Μετά από 6 χρόνια βαθειάς ύφεσης και αποδόμησης του κοινωνικού ιστού βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σταθερό μακροοικονομικό, δημοσιονομικό περιβάλλον.
Στο επίκεντρο πλέον μπαίνει η Ανάπτυξη. Η δίκαιη ανάπτυξη που οραματιζόμαστε δεν έχει καμία σχέση με αυτή της απόλυτης συντριβής των προηγούμενων κυβερνήσεων. Το αναπτυξιακό μοντέλο των υπέρμαχων των συρρικνωμένων μισθών και συντάξεων, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, της συρρίκνωσης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που τους επέβαλαν να σηκώνουν το πλεονάζον φορολογικό βάρος κλείνοντας το μάτι, ταυτόχρονα, σε φοροαπαλλαγές και χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές στα υψηλά εισοδήματα ΑΠΕΤΥΧΕ παταγωδώς. Τα αποτελέσματα γνωστά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Για εμάς η ανάπτυξη εδράζεται στην παραγωγική εξειδίκευση, στην επούλωση των τραυμάτων του κοινωνικού κράτους, σε επιχειρηματικότητα που θα δίνει έμφαση στην παραγωγή αξιοπρεπών και μακρόπνοων θέσεων εργασίας. Προσανατολιζόμαστε στο υψηλά ειδικευμένο προσωπικό της χώρας που κατά κύματα φυγάδευαν τα όνειρά τους στο εξωτερικό. Το κοινωνικό κράτος το οποίο θα είναι αντιγραφειοκρατικό και ικανό να κατευθύνει τους παραγωγικούς φορείς αποτελεί το όραμά μας. Ένα κράτος βιώσιμο και δημοκρατικό  που δεν θα εξαντλεί τους φυσικούς και ανθρώπινους πόρους και θα μοιράζει δίκαια τις ωφέλειες που θα προκύπτουν.
Στην διάθεσή μας έχουμε ικανά αναπτυξιακά εργαλεία που θα ζωντανέψουν το όραμά μας. Μερικά από αυτά εφαρμόζονται άμεσα και άλλα μέσα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα:
·       Αύξηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων κατά 250 εκ. ευρώ.
·       Ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, εξασφαλίζοντας φθηνότερη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.
·       Μηχανισμός αναδιάρθρωσης επιχειρηματικών δανείων.
·       Εξωδικαστικό πλαίσιο επιλύσεων για χρέη.
·       Νέος αναπτυξιακός νόμος βασισμένος στη φιλοσοφία του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού ύψους 13 δις ευρώ μέχρι το 2021.
·       Σύνδεση των κονδυλίων ΕΣΠΑ με τις προτεραιότητες του νέου αναπτυξιακού νόμου.
·       Το μισό νέο ΕΣΠΑ θα έχει ενεργοποιηθεί μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο ύψους 9 δις ευρώ.
·       Ένταξη στο πακέτο Junker 42 ανταποδοτικών επενδυτικών σχεδίων ύψους 5,6 δις ευρώ.
·       Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τουρισμό, δημιουργία θέσεων εργασίας
·       Αποτελεσματικό και φιλικό προς τις επενδύσεις κράτος με αντιμετώπιση γραφειοκρατίας, σαφές θεσμικό πλαίσιο, καταγραφή διαδικασιών και προβλημάτων σε συνεργασία με ΟΟΣΑ και Παγκόσμια Τράπεζα.
·       Επανεκκίνηση των μεγάλων έργων υποδομής με σαφή προσανατολισμό, αυτόν της εξοικονόμησης δημοσίου χρήματος.
·       Σχεδιασμός νέων έργων σε υποδομές και ενέργεια ύψους 5 δις ευρώ.
·      Σχεδιασμός νέων προγραμμάτων ενεργητικής απασχόλησης που θα τρέξουν άμεσα και παράλληλα με τη ανάκαμψη της οικονομίας. Εντός του 2016 έχουν σχεδιαστεί και είναι  προς υλοποίηση προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης για 164.847 ανέργους.
Το στοίχημα της ανάπτυξης πρέπει να το κερδίσουμε. Είναι επιτακτική η ανάγκη να μην σταματήσουμε την επόμενη μέρα της Ελλάδος. Σε αντίθεση με τις λυσσαλέες άναρθρες κραυγές των πρωταγωνιστών της διαπλοκής, οφείλουμε να αναστρέψουμε αυτή την κατάσταση. Να ενώσουμε δυνάμεις για να ζήσουμε σε μια χώρα της δημιουργίας, της δικαιοσύνης και της αναδιανομής. Μόνο έτσι μπορούμε να πορευτούμε με σταθερό-ρεαλιστικό  βηματισμό προς το μέλλον.
  Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας
Πέτρος Ν. Κωνσταντινέας

***  Ομάδα εργασίας για την προστασία και θωράκιση του «ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας»
Συμφωνία όλων των φορέων της Μεσσηνίας 
 Με πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη, πραγματοποιήθηκε χθες μία δεύτερη σύσκεψη εργασίας, συνέχεια εκείνης στις 14 του μήνα, στην αίθουσα «Παναγιώτη Φωτέα», με θέμα «H ελιά Καλαμάτας και τα ζητήματα που σχετίζονται με την επισήμανση, εμπορία και προδιαγραφές του προϊόντος, μετά το δυσμενές κλίμα που διαμορφώνεται για το συγκεκριμένο προϊόν ως αποτέλεσμα της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Χωρών Νότιας Αφρικής».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν παραγωγικοί φορείς, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο ΣΥΜΕΠΟΠ, οι διευθυντές Αγροτικής Ανάπτυξης Καλαμάτας και Τριφυλίας και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς.
Έπειτα από διεξοδική συζήτηση και ανάλυση της κατάστασης, όλοι οι εμπλεκόμενοι με το «ΠΟΠ Καλαμάτας» φορείς της Μεσσηνίας συμφώνησαν να τηρήσουν ενιαία στάση και συγκεκριμένα συστήθηκε άμεσα ομάδα εργασίας, η οποία θα αναλάβει να καταθέσει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κοινή πρόταση για το θέμα της ελιάς Καλαμάτας, με στόχο τη διατήρηση, προστασία και περαιτέρω θωράκιση του «ΠΟΠ Ελιά –Καλαμάτα».
Ειδικότερα, η ομάδα αυτή αποτελείται από εκπροσώπους του ΣΥΜΕΠΟΠ, της ΕΑΣ, Τυποποιητών- Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και τους διευθυντές Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης Καλαμάτας και Τριφυλίας και έχει ως κύριο έργο την υποβολή κοινής πρότασης προς το υπουργείο με τα εξής ζητήματα: α) τροποποίηση των προδιαγραφών του «ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας», με στόχο την προάσπιση και τη θωράκιση της ονομασίας προέλευσης ΠΟΠ Ελιά-Καλαμάτας και β) τη διερεύνηση της δυνατότητας επέκτασης σε όμορες περιοχές.
Επιπλέον, αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των προσπαθειών για πολιτική υποστήριξη της παραπάνω πρότασης. 

***  Στα… δύο οι απόψεις για τη χρήση του "χιλιόμετρου" στο λιμάνι της Καλαμάτας
Θέματα λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου τέθηκαν από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλη Μάκαρη, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Ειδικότερα, ασκήθηκε κριτική για τα πρόστιμα προς το Νομικό Πρόσωπο από το Λιμεναρχείο για την αποκομιδή των απορριμμάτων, αλλά και για ζητήματα ασφάλειας των πολιτών στον κυματοθραύστη (χιλιόμετρο) σε ακραία καιρικά φαινόμενα, μετά και τη νέα μορφή που απέκτησε ο χώρος.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρης Βγενής, υποστήριξε ότι ήδη ολοκληρώνεται το θέμα με τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, οπότε και θα ασκηθεί αίτηση θεραπείας για τα επιβληθέντα πρόστιμα, ενώ για την ασφάλεια των πολιτών στον κυματοθραύστη σημείωσε ότι οι παρεμβάσεις έχουν γίνει δεκτές από το Λιμεναρχείο και το Τελωνείο. Σε περίπτωση δε ακραίων καιρικών φαινομένων, ο χώρος θα κλείνει.
Βέβαια, η τελευταία τοποθέτηση του κ. Βγενή για τον κυματοθραύστη δεν έχει γίνει αποδεκτή από ανθρώπους που γνωρίζουν το λιμάνι περισσότερο από τον καθέναν. Κι αυτοί είναι οι ναυτιλιακοί πράκτορες, οι οποίοι μας έχουν επισημάνει ότι τα καιρικά φαινόμενα δεν προειδοποιούν και καλό θα είναι να… κάνουμε το σταυρό μας με τη μορφή που πήρε τελευταία ο χώρος.
Επίσης, κάνουν λόγο για προβλήματα που υπάρχουν με τον κυματοθραύστη, ο οποίος έχει υποστεί σοβαρές διαβρώσεις, οι οποίες παραμένουν χωρίς καμία παρέμβαση.
Μάλιστα, ο ναυτιλιακός πράκτορας και πρώην πλοηγός, Γιώργος Μπούχαλης, δήλωσε προ ημερών στο "Θάρρος" ότι η νέα χρήση του χώρου δεν παρέχει καμία προστασία στους χρήστες, αφού υπάρχει σοβαρή διάβρωση στην περιοχή, ενώ και τα καιρικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια στην Καλαμάτα, όχι το χειμώνα, αλλά στο τέλος άνοιξης και στις αρχές φθινοπώρου, αποδεικνύουν την επικινδυνότητα του εγχειρήματος.   Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Παρέμβαση Δημήτρη Βίτσα για την απόφαση φιλοξενίας προσφύγων σε Δήμους της χώρας
«Αλληλεγγύη και φόβος δεν είναι έννοιες συμβατές» 
 Κι ενώ ακόμα οι δήμαρχοι στη Μεσσηνία προσπαθούν να… συνέλθουν από την απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να φιλοξενήσουν έναν αριθμό προσφύγων, βέλη εναντίον όσων αντιδρούν στη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Βίτσας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε στην απάντησή του ότι «αλληλεγγύη και φόβος δεν είναι έννοιες συμβατές», κατηγορώντας τους δημάρχους που αντιδρούν ότι οι περισσότεροι δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της κυβέρνησης να προτείνουν κατάλληλους χώρους.
«Το να παίζουμε την κολοκυθιά σε όλη τη χώρα δεν έχει κανένα νόημα» πρόσθεσε ο κ. Βίτσας, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση εργάζεται σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας για να ανοίξουν τα σύνορα και να μετακινηθούν νόμιμα οι πρόσφυγες. «Συχνά δουλεύουμε ανάμεσα στο τι πρέπει να γίνει με πιέσεις από τοπικούς παράγοντες, όπως γίνεται με το Δήμο Τεμπών ή στον Ασπρόπυργο και στη Λάρισα» είπε ο κ. Βίτσας και στάθηκε στις αντιδράσεις των δημάρχων.
«Πρέπει να αναγνωρίσετε», συνέχισε ο υπουργός, «ότι το να φύγουν από εδώ και να πάνε αλλού οι πρόσφυγες δεν είναι επιχείρημα» και συμπλήρωσε: «Θα προσπαθούμε να διαμορφώνουμε αναγκαίες συναινέσεις και πολλές φορές έχουμε υποχωρήσει για να μη δημιουργηθεί ένταση. Σε αυτό το δρόμο θα προχωρήσουμε».
Ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ ρώτησε και για τις συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας, περιγράφοντας την κατάσταση, με βάση την οποία 800 άτομα φιλοξενούνται σε ένα χώρο που ο ίδιος χαρακτήρισε επικίνδυνο, κοντά σε λατομείο με υψηλές θερμοκρασίες και χωρίς 24ωρη υγειονομική κάλυψη και ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής.
Ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι το ζήτημα διαχείρισης του Προσφυγικού δεν είναι θέμα που αρμόζει για αντιπαράθεση μεταξύ δημοκρατικών δυνάμεων. «Είναι ένα ζήτημα δύσκολο που προσπαθούμε να διαχειριστούμε και σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο μας δίνουν συγχαρητήρια γνωρίζοντας τις δυσκολίες» πρόσθεσε.
Επίσης, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εργάζεται σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας για να ανοίξουν τα σύνορα, σημειώνοντας ότι το να ανατραπούν οι αποφάσεις για το νόμιμο τρόπο μεταφοράς προς χώρες που θέλουν οι ίδιοι πρόσφυγες να πάνε, είναι ζήτημα διεθνούς εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας.
Αναφορά στις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στις δομές φιλοξενίας έγινε και από τον αρμόδιο υπουργό για τη μεταναστευτική πολιτική, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος απάντησε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου.
Ο κ. Μουζάλας παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν ήταν έτοιμη στην αρχή για τη φιλοξενία 60 χιλιάδων προσφύγων, ωστόσο εργάζεται προς την κατεύθυνση το Σεπτέμβρη να έχουν κλείσει οι ακατάλληλες δομές και να βρίσκονται όλοι οι πρόσφυγες σε δομές με κατάλληλες συνθήκες φιλοξενίας.  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

***  Παραιτηθείτε… 
Εις ό,τι μας αφορά, βρίσκω όντως καταγέλαστο το κίνημα των «Παραιτηθείτε». Είναι βαθύτατα κορόιδο όποιος πάει και διαδηλώνει για να γίνει ο Κυριάκος πρωθυπουργός. Τα συνθήματα του τύπου «Ζητάμε αλλαγή πολιτικής τώρα» είναι όντως αστεία. Κι αυτό, διότι η αλλαγή πολιτικής προϋποθέτει ότι θα έχεις κάποια ιδέα για το ποια είναι η πολιτική που θα την αντικαταστήσει. Τα υπόλοιπα, περί μεταρρυθμίσεων, αξιοκρατίας, περικοπών δαπανών και καταπολέμησης του σπάταλου κράτους, έχουν την οσμή γνώριμων πολιτικών συνθημάτων, προδίδοντας τους χώρους που ελπίζουν ότι θα ωφεληθούν.
Από εκεί κι έπειτα, όλα είναι προβλέψιμα. Η αξιωματική αντιπολίτευση δε θέλει να χρεωθεί κομματικά την αποτυχία της συγκέντρωσης, αλλά την ενδιαφέρει να υποδαυλίζει μια κοινωνική διαμαρτυρία ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Παριστάνει έτσι ότι παρακολουθεί από απόσταση, υποκρινόμενη ότι απλώς συμμετέχει.
Η κυβέρνηση, αντιθέτως, οφείλει να παρουσιάσει την κίνηση ως εντελώς κατευθυνόμενη, όπως γίνεται με τα γιαουρτώματα και τους προπηλακισμούς. Από τη θέση της αντιπολίτευσης λες «Ο κόσμος σάς απεχθάνεται», από τη θέση της κυβέρνησης λες «Μια υποκινούμενη μειοψηφία μάς πολεμά». Ταυτίζεις και την κυβέρνηση με τη χώρα και λες ότι μια τέτοια κίνηση στρέφεται ενάντια στη χώρα, όπως είπε η Γεροβασίλη.
Το ζήτημα, όμως, δεν είναι ότι μια μικρή συγκέντρωση δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι δείχνει ότι όντως πρόκειται για ασήμαντη μειοψηφία και όχι για μαζικό φαινόμενο όπως ήταν οι Αγανακτισμένοι.
Το πρόβλημα είναι ακριβώς το θράσος με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στους Αγανακτισμένους ή σε οποιαδήποτε διεκδίκηση των τελευταίων ετών. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καπηλεύτηκε τη δράση και την παρουσία των ανθρώπων στο δρόμο, ό,τι χημικό εισέπνευσαν και ό,τι ξύλο έφαγαν από τα πρώτα χρόνια της κρίσης, προκειμένου να γίνει κυβέρνηση και να εισπράττει τα συγχαρητήρια του Σόιμπλε, δεν είναι καθόλου αστείο. Είναι εξοργιστικό…  Α.Π. 

***  Επιβάρυνση 10 εκ. ευρώ από τις αλλαγές του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους
Πρόσθετη επιβάρυνση για τους Δήμος κατά 10 εκατομμύρια ευρώ επέφεραν οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, όπως καταγγέλλουν οι δήμαρχοι. 
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της ΚΕΔΕ, έγινε ειδική αναφορά στις αλλαγές που επέρχονται μετά την ψήφιση του Ν. 4389/2016, σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, «η επιπλέον επιβάρυνση των Δήμων εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 10 εκατομμύρια ευρώ, σε μια εποχή που μόνο αφαιρούνται πόροι από την Αυτοδιοίκηση».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν έχουν αναπληρωθεί οι απώλειες στα έσοδα των Δήμων από την κατάργηση του φόρου Ζύθου το περασμένο καλοκαίρι, την κατάργηση του 15% των πετρελαιοειδών που κατανέμονταν σε 15 Δήμους, την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών για παραχωρησιούχους, την απώλεια τελών από βοσκοτόπια.
«Πρέπει να σταματήσει η συρρίκνωση των οικονομικών των Δήμων και να συλλογιστεί η Πολιτεία τη συνεισφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διατήρηση των κοινωνικών δομών των Δήμων με τα μειωμένα οικονομικά δεδομένα που διαθέτουν την τελευταία εξαετία», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και συμπλήρωσε:
«Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος και άνισος φόρος με τον τρόπο που ήδη διαχειρίζεται από την Πολιτεία. Μπορεί να αναδιαμορφωθεί, να επανασχεδιαστεί και να αποτελέσει ουσιαστικό αναπτυξιακό έσοδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
  Να συμπεριληφθούν και οι Δήμοι 
στη ρύθμιση για 15% έκπτωση 
στα τιμολόγια της ΔΕΗ
Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ συζήτησε και για τη ρύθμιση που αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΕΗ για έκπτωση στα τιμολόγια του ρεύματος κατά 15% για τους συνεπείς καταναλωτές.
Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τόνισε ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση αυτή και οι Δήμοι, εφόσον είναι συνεπείς. Για το θέμα αυτό, αλλά και για άλλα ανοικτά ζητήματα που αφορούν στη ΔΕΗ, η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει συνάντηση με τη Διοίκηση της Εταιρείας και επειδή δεν έχει οριστεί ακόμη, επανέρχεται με νεώτερο αίτημα.

***  Τομή ο νέος αναπτυξιακός νόμος σύμφωνα με τον Αλέξη Χαρίτση 
Κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή του νέου αναπτυξιακού νόμου, ο Καλαματιανός υφυπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Οι προηγούμενοι και πιο πρόσφατοι αναπτυξιακοί νόμοι δεν άλλαξαν τη διάρθρωση της οικονομίας. Υπήρξε απουσία καθαρής στόχευσης και οράματος και ο ρόλος περιορίστηκε σε ένα μηχανισμό παροχής ρευστότητας, ενισχύοντας καθιερωμένους κλάδους, διστάζοντας να θέσουν διαφορετικές κλαδικές ή οριζόντιες στοχεύσεις.
Το αποτέλεσμα ήταν να παραχθεί χαμηλή προστιθέμενη αξία, με αποτελέσματα που βιώσαμε όλοι. Ένα σαθρό αναπτυξιακό μοντέλο που βασιζόταν σε φούσκες, το οποίο με την κατάρρευσή του οδήγησε τελικά στην αποδιάρθρωση της παραγωγής και στη βαθιά οικονομική κρίση που και σήμερα βιώνουμε.
Όλα όμως τα παραπάνω, αυτές οι στρεβλώσεις του παρελθόντος, συνέβησαν διότι δεν υπήρξε συνολικός σχεδιασμός από την πλευρά του κράτους για το πού θα πρέπει να κατευθυνθούν οι επενδύσεις και επικράτησε μια λογική που βασιζόταν μόνο σε μια αποσπασματική και κατά περίπτωση ενίσχυση δραστηριοτήτων.
Εμείς, με το νέο αναπτυξιακό νόμο, επιχειρούμε μια αλλαγή παραδείγματος. Δε θέλουμε ένα κράτος πελατειακό, που να μοιράζει μετρητά σε ημετέρους, ούτε βεβαίως αντιλαμβανόμαστε το κράτος ως κράτος-νυχτοφύλακα. Το κράτος παρεμβαίνει ενεργά για να διορθώσει τις στρεβλώσεις που ενίοτε παράγει η αγορά και βεβαίως για να χαράξει τις αναπτυξιακές προοπτικές. Διότι είναι πολύ σημαντικό να βρούμε τους πόρους –δημόσιους και ιδιωτικούς- για να χρηματοδοτήσουμε την οικονομία, εξίσου όμως σημαντικό είναι να κατευθύνουμε αυτούς τους πόρους σε εκείνες τις δραστηριότητες, τους γεωγραφικούς χώρους και τα παραγωγικά υποκείμενα που θα παραγάγουν τελικά τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα για την οικονομία. Θέλουμε, λοιπόν, ένα κράτος επιτελικό, που δημιουργεί δίκτυα και οικονομίες κλίμακας μέσα στην οικονομία και συνδυάζει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία πολιτικής που έχει στα χέρια του για την προώθηση του στρατηγικού σχεδίου.
Εμείς δε μιλάμε περί ανάπτυξης, γενικώς και αορίστως. Για εμάς η ανάπτυξη έχει σαφές πολιτικό και κοινωνικό περιεχόμενο. Ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι η συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, ούτε η μετατροπή της χώρας σε μια τεράστια Ειδική Οικονομική Ζώνη. Η ανάπτυξη πρέπει να είναι βιώσιμη και δίκαιη».

***  «Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός Γεωργία Αποστόλου
«Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός, Γεωργία Αποστόλου, στην ηλικία των 43 ετών βυθίζοντας την οικογένεια της στο πένθος. Η ηθοποιός, σύμφωνα με τον πατέρα της, Νίκο Αποστόλου, πέθανε την Κυριακή το απόγευμα, από ανακοπή καρδιάς στο σπίτι της, στην Αθήνα και η κηδεία της έγινε την επόμενη μέρα στο νεκροταφείο Σχιστού.
Σύμφωνα, με τον πατέρα της ηθοποιού τον τελευταίο καιρό είχε αδυνατίσει υπερβολικά πολύ, υποσιτιζόταν, και το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η ενασχόληση της με την εκκλησία.
«Για μένα δεν πέθανε. Έκανε φτερά και έγινε άγγελος, ψηλά στον ουρανό. Η Γεωργία ήταν η μεγάλη μου αδυναμία, δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω αυτό που συνέβη», είπε στο protothema.gr ο πατέρας της Γεωργίας. «Η κόρη μου ήταν πολύ της θρησκείας. Είχε αφιερώσει τα τελευταία χρόνια τη ζωή της στο να βοηθά τους αδύναμους. Είχε ρίξει όλη της την προσοχή εκεί», λέει χαρακτηριστικά ο Νίκος Αποστόλου.  protothema.gr

***  Ασυνείδητοι απατεώνες 
Φίλη τις προηγούμενες ημέρες μού διηγήθηκε ένα περιστατικό τηλεφωνικής απάτης με πρωταγωνιστές την ίδια και τον πατέρα της. Ασυνείδητοι τηλεφώνησαν στο σπίτι της και πληροφόρησαν τους γονείς της ότι η κόρη της χρήζει άμεσης οικονομικής βοήθειας, γιατί έπειτα από ατύχημα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα.
Οι γονείς δεν έχασαν την ψυχραιμία τους, τηλεφώνησαν στο παιδί τους, που τους βεβαίωσε ότι χαίρει άκρας υγείας.
Εμείς το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε είναι ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή και άμεσα να γίνεται ενημέρωση της Αστυνομίας.  Α.Π. 

*** Αθλητική  ενημέρωση  :
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
Οι Βέλγοι σε τροχιά πρόκρισης με «τριάρα» στην Ιρλανδία
 22. 16:00 ΒΕΛΓΙΟ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ  3-0 ,  (0-0) .- Τα  γκόλ : Δύο γκολ πέτυχε ο Λουκάκου (48΄, 70΄) κι ένα ο Βίτσελ (61΄)
Διαιτητής: Τσουνεΐτ Τσακίρ (Τουρκία)
Κίτρινες: Βερμέλεν - Χέντρικ
ΒΕΛΓΙΟ (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμέλεν, Βερτόνγκεν, Μενιέ, Βίτσελ, Ντεμπελέ (57΄ Ναϊνγκολάν), Αζάρ, Ντε Μπρόιν, Καράσκο (64΄ Μέρτενς), Λουκάκου (82΄ Μπεντέκε)
ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάρτιν Ο΄Νιλ): Ράντολφ, Κλαρκ, Ο΄Σέι, Γουόρντ, Κόουλμαν, Γουίλαν, ΜακΚάρθι (62΄ ΜακΚλιν), Μπρέιντι, Χέντρικ, Χούλαχαν (71΄ ΜακΓκίντι), Λονγκ (79΄ Κιν)
 

  Livescore: Πορτογαλία - Αυστρία (22:00), «Χ» για Ουγγαρία και Ισλανδία
23. 19:00 ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ  1-1  .- ^
Τα  γκόλ  : 40΄ πεν. ο Γκίλφι Σίγκουρντσον , και ο Σάιβαρσον 88΄ με αυτογκόλ .-
Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)Κίτρινες: Γκούντμουντσον, Σάιβαρσον, Φινμπόγκασον - Κλάινχαϊσλερ, Κίτρινη Συνθέσεις:ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Λαρς Λάγκερμπακ-Χέιμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σάιβαρσον, Ράγκναρ Σίντουρντσον, Άρνασον, Σκούλασον, Γκούναρσον (65΄ Χάλφρεντσον), Γκίλφι Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον, Μπέντβαρσον (69΄ Φινμπόγκασον), Σίγκτορσον (84΄ Γκούντγιονσεν)ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μπερντ Στορκ): Κίραλι, Λανγκ, Γκούζμιτς, Γιουχάζ (84΄ Ζάλαϊ), Κάντερ, Γκέρα, Κλάινχαϊσλερ, Νάγκι, Στίμπερ (66΄ Νίκολιτς), Τζούτζακ, Πρίσκιν (66΄ Μπέντε).
Μοιραίος ο Ρονάλντο, γκέλα η Πορτογαλία, πρώτη η Ουγγαρία

24. 22:00 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ  0-0  , (0-0) .- ^
Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)
Κίτρινες: Κουαρέσμα, Πέπε - Χάρνικ, Φουκς, Χίντερεγκερ, Σεπφ
 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Βιειρίνια, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Ραφαέλ Γκερέιρο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μουτίνιο, Κουαρέσμα (71΄ Ζοάο Μάριο), Αντρέ Γκόμες (83΄ Εντερ), Νάνι (89΄ Ράφα Σίλβα), Ρονάλντο
 ΑΥΣΤΡΙΑ (Μαρσέλ Κόλερ): Άλμερ, Κλάιν, Πρεντλ, Χίντερεγκερ, Φουκς, Ίλσανκερ (87΄ Βίμερ), Μπάουμγκαρτλινγκερ, Αλάμπα (65΄ Σεπφ), Χάρνικ, Αρναούτοβιτς, Ζάμπιτσερ (85΄ Χίντερσεερ)

 ***ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ στο Euro 2016 της Γαλλίας των 24ρων ομάδων -κρατών: (15η  διοργάνωση )
~** Α΄ Όμιλος : Αλβανία, Γαλλία, Ελβετία, Ρουμανία
~** Β’ Όμιλος: Αγγλία, Ουαλία, Ρωσία, Σλοβακία
~** Γ ‘Ομιλος: Β. Ιρλανδία, Γερμανία, Ουκρανία, Πολωνία
~** Δ’ ‘Ομιλος: Ισπανία, Κροατία, Τουρκία, Τσεχία ...
~** Ε’ ‘Ομιλος: Βέλγιο, Ιρλανδία, Ιταλία, Σουηδία
~** Στ’ ‘Ομιλος: Αυστρία, Ισλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία


***  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
Euro 2016: Η Ιταλία... έκλεψε τη νίκη-πρόκριση στο 88' 
19. 16:00 ΙΤΑΛΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ  1-0  .- *
To  γκόλ :γκολ του Έντερ στο 88'  .-
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Κίτρινες: Ντε Ρόσι, Μπουφόν - Όλσον
 ΙΤΑΛΙΑ (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Τζακερίνι, Ντε Ρόσι (74΄ Τιάγκο Μότα), Παρόλο, Καντρέβα, Φλορέντσι (85΄ Στουράρο), Έντερ, Πελέ (60΄ Τζάτζα)
ΣΟΥΗΔΙΑ (Έρικ Χάμρεν): Ίσακσον, Γκράνκβιστ, Λίντελεφ, Γιόχανσον, Όλσον, Έκνταλ (79΄ Λεβίτσκι), Κάλστρομ, Φόρσμπεργκ (79΄ Ντουρμάζ), Λάρσον, Ιμπραΐμοβιτς, Γκουιντέτι (85΄ Μπεργκ)

Livescore: Τσεχία - Κροατία (0-2) και Ισπανία - Τουρκία (22:00)
20. 19:00 ΤΣΕΧΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ  2-2  .- *
Τα  γκόλ  : Ο Ιβάν Πέρισιτς στο 37' άνοιξε το σκορ, στο 59' ο Ιβάν Ράκιτιτς αύξησε το δείκτη του σκορ. Οι Τσέχοι δεν το έβαλαν κάτω, μείωσαν στο 76' με τον Σκόντα και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με το πέναλτι του Νέτσιντ διαμορφώθηκε το τελικό 2-2.
 
Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)Κίτρινες: Σίβοκ - Μπάντελ, Μπρόζοβιτς
ΤΣΕΧΙΑ (Πάβελ Βρμπα): Τσεχ, Καντεράμπεκ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Λιμπερσκί, Ροζίτσκι, Πλάσιλμ (86΄ Νέσιντ), Κρέιτσι, Σκάλακ (67΄ Σουράλ), Λάφατα (67΄ Σκόντα), Νταρίντα.
ΚΡΟΑΤΙΑ (Άντε Κάσιτς): Σούμπασιτς, Στρίνιτς (90΄+8 Βρσάλικο), Πέρισιτς, Τσόρλουκα, Ράκιτιτς (90΄+6 Σίλντενφελντ), Μόντριτς (62΄ Κόβατσιτς), Σρνα, Μπρόζοβιτς, Μάντζουκιτς, Μπάντελ, Βίντα.

Ετσι... το σηκώνει η Ισπανία, η Τσεχία 2-2 την Κροατία στο 93'
21. 22:00 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ   3-0 , (2-0) .- *
Τα  γκόλ  :  Δύο γκολ για τους Ίβηρες πέτυχε ο Μοράτα (34΄, 48΄), ενώ ενδιάμεσα είχε σκοράρει και ο Νολίτο (37΄).
Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
Κίτρινες: Ράμος - Μπουράκ Γιλμάζ, Τουφάν
ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Ντε Χέα, Χουαφράν, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Ζόρντι Άλμπα (81΄ Αθπιλικουέτα), Μπουσκέτς, Ινιέστα, Φάμπρεγας (71΄ Κόκε), Σίλβα (64΄ Μπρούνο Σοριάνο), Μοράτα, Νολίτο.
ΤΟΥΡΚΙΑ (Φατίχ Τερίμ): Μπαμπατσάν, Γκιονούλ, Τοπάλ, Μπαλτά, Ερκίν, Οζιακούπ (62΄ Σαχάν), Σελτσούκ Ινάν (70΄ Μάλι), Τουφάν, Τουράν, Μπουράκ Γιλμάζ, Τσαλχάνογλου (46΄ Σαχίν).

***  ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:


 










16. 16:00 ΑΓΓΛΙΑ - ΟΥΑΛΙΑ    2-1 , (0-1) .- ^
Τα  γκόλ  :   Ο Μπέιλ είχε ανοίξει το σκορ με φάουλ στο 42 για τους Ουαλούς, αλλά οι χρυσές αλλαγές του Χότζον έδωσαν τη νίκη στους Αγγλους. Ο Βάρντι στο 56’ ισοφάρισε και ο Στάριτζ στο 92’ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
Διαιτητής: Μπριχ (Γερμανία)
Κάρτες: Ντέιβις
 Αγγλία (Ρόι Χόντζον): Χαρτ, Γουόκερ, Ρόουζ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Στέρλινγκ (46’ Στάριτζ), Λαλάνα (73’ Ράσφορντ), Κέιν (46’ Βάρντι), Ρούνεϊ, Ντάιερ, Αλί.
Ουαλία (Κρις Κόλμαν): Χενισέι, Γκάντερ, Τέιλορ, Ντέιβις, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Άλεν, Ρόμπσον-Κανού (72’ Γουίλιαμς), Ράμσεϊ, Μπέιλ, Λέντλεϊ (67’ Εντουαρντς).

17. 19:00 ΟΥΚΡΑΝΙΑ - Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ  0-2 , (0-0) .- ^
Τα  γκόλ  : Με σκόρερ τον 36χρονο Γκάρεθ ΜακΌλεϊ στο 49΄ και τον ΜακΓκιν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων,
Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)Κίτρινες: Σίντορτσουκ, Σελέζνιοφ - Γουόρντ, Ντάλας, Τζόνι Εβανς
 ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Μιχάιλο Φομένκο): Πιατόφ, Φεντέτσκι, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Σέβτσουκ, Σίντορτσουκ (76΄ Γκάρμας), Στεπανένκο, Κοβαλένκο (83΄ Ζιντσένκο), Γιαρμολένκο, Κονοπλιάνκα, Σελέζνιοφ (71΄ Ζοζούλια).Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάικλ Ο'Νιλ): ΜακΓκόβερν, Χιουζ, Κάθκαρτ, ΜακΌλεϊ, Τζόνι Έβανς, Στίβεν Ντέιβις, Κόρι Έβανς (90+4΄ ΜακΝέρ), Νόργουντ, Γουόρντ (69΄ ΜακΓκιν), Ντάλας, Ουάσινγκτον (84΄ Ματζένις) .-

18. 22:00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ  0-0  .- ^
Διαιτητής: Μπγιορν Κάιπερς (Ολλανδία)
Κίτρινες: Κεντίρα, Οζίλ, Μποάτενγκ - Ματσίνσκι, Γκροσίτσκι, Πέτσκο
 ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Έκτορ, Χέβεντες, Χούμελς, Κεντίρα, Οζίλ, Ντράξλερ (71΄ Γκόμεζ), Μίλερ, Μποάτενγκ, Κρόος, Γκέτσε (66΄ Σούρλε)
ΠΟΛΩΝΙΑ (Ανταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Παζντάν, Γιέντριτσικ, Ματσίνσκι (76΄ Γιοντλόβιεκ), Μίλικ, Λεβαντόφσκι, Κριχόβιακ, Γκροσίτσκι (87΄ Πέτσκο), Γκλικ, Μπλτατζικόφσκι (80΄ Κάπουστκα) , Πίστσεκ .-

***   ~  EURO  2016  στην  Γαλλία 10/06 -10/07/2016 : 
Το  2004  όταν η ΕΛΛΑΔΑ  ΚΑΤΈΚΤΗΣΕ ΤΟ EURO  στην ΙΣΠΑΝΙΑ (12η διοργάνωση) :
 Οι  αγώνες της εθνικής Ελλάδας και τα αποτελέσματα  :
ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ  : Η Ελλάδα στον Α΄  ΌΜΙΛΟ ,
12/06/2004 : Πορτογαλία-Ελλάδα  1-2 .-
 (Τα γκόλ : 7΄ Γ. Καραγκούνης 51΄ πεν. Αγγ. Μπασινάς  και 93΄ Ρονάλντο }.-
16/06/2004 : Ελλάδα-Ισπανία  1-1  .-
(Τα γκόλ  : 28΄Μοριέντες , 66΄Αγγ. Χαριστέας ).-
20/06/2004 : Ρωσία-Ελλάδα  2-1 .- ^
(Τα γκόλ : 2΄ Κιριτσένκο , 17΄ Μπουλίκιν και 43΄ Βρύζας ).-
Στους νοκ άουτ αγώνες Β΄φάση :
25-06-2004 : Γαλλία-Ελλάδα  0-1 (με γκόλ 65΄Άγγελου Χαριστέα ) .-
01-07-2016 : Ελλάδα -Τσεχία   στην παράταση 1-0 .-- ( με γκόλ 106΄ με  Δέλλα ) .-
ΤΕΛΙΚΟΣ , 04-07-2004 : Πορτογαλία-Ελλάδα 0-1  (με γκόλ 57΄ Άγγ. Χαριστέας ) .-

  ***  ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ (πήραν) EURO από το 1964 που άρχισαν οι αγώνες των Ευρωπαϊκών Εθνικών ομάδων στο ποδόσφαιρο :
Το 1964 : ΙΣΠΑΝΙΑ
1968 : ΙΤΑΛΙΑ
1972 : ΓΕΡΜΑΝΙΑ
1976 : ΤΣΕΧΟΣΛΑΒΑΚΙΑ...
1980 : ΓΕΡΜΑΝΙΑ

1984 : ΓΑΛΛΙΑ
 1988 : ΟΛΛΑΝΔΙΑ
1992 : ΔΑΝΙΑ
1996 : ΓΕΡΜΑΝΙΑ 200 : ΓΑΛΛΙΑ

2004 : ΕΛΛΑΔΑ
2008 : ΙΣΠΑΝΙΑ
2012 : ΙΣΠΑΝΙΑ
2016 : ; ??


*** Για  το Κόπα Αμέρικα  , copa america 2016  χθές ή  σήμερα  ξημερώνοντας :
Προημιτελικά  :
 ~* ώρα 02.00 π.μ. 17/06/2016 : ΗΠΑ-ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ   2-1 .- ^
~ώρα 15.00  17/06/2016  :  ΠΕΡΟΥ -ΚΟΛΟΜΒΙΑ  2-4 .- ^
Κυριακή 19/06/2016 :
~*  ώρα 02.00 19/06/2016 : ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
~* ώρα 05.00 π.μ. 19/06/2016 : ΜΕΞΙΚΟ-ΧΙΛΗ
*** Α΄ Όμιλος
3 Ιουνίου: ΗΠΑ - Κολομβία 0-2
4 Ιουνίου: Κόστα Ρίκα - Παραγουάη 0-0
7 Ιουνίου: ΗΠΑ - Κόστα Ρίκα 4-0, Κολομβία - Παραγουάη 2-1
11 Ιουνίου: ΗΠΑ - Παραγουάη 1-0, Κολομβία - Κόστα Ρίκα 2-3
*** Β΄ Όμιλος
4 Ιουνίου: Αϊτή - Περού 0-1, Βραζιλία - Εκουαδόρ 0-0
8 Ιουνίου: Βραζιλία - Αϊτή 7-1, Εκουαδόρ - Περού 2-2
12 Ιουνίου: Εκουαδόρ - Αϊτή 4-0, Βραζιλία - Περού 0-1
*** Γ΄ Όμιλος
5 Ιουνίου: Τζαμάικα - Βενεζουέλα 0-1, Μεξικό - Ουρουγουάη 3-1
9 Ιουνίου: Ουρουγουάη - Βενεζουέλα 0-1, Μεξικό - Τζαμάικα 2-0
13 Ιουνίου: Μεξικό - Βενεζουέλα 1-1, Ουρουγουάη - Τζαμάικα 3-0
Δ΄ Όμιλος
6 Ιουνίου: Παναμάς - Βολιβία 2-1, Αργεντινή - Χιλή 2-1
10 Ιουνίου: Χιλή - Βολιβία 2-1, Αργεντινή - Παναμάς 5-0
 14 Ιουνίου: Χιλή - Παναμάς 4-2 , Αργεντινή - Βολιβία  3-0 .-

*** Αρχίζει το 17ο Ιστιοπλοϊκό 3ήμερο «Γεωργίου Ανδρ. Καρέλια»
Με τη συμμετοχή έντεκα σκάφων αρχίζει σήμερα το ιστιοπλοϊκό 3ήμερο που διοργανώνει για 17η συνεχή χρονιά ο Ν.Α.Σ. Καλαμάτας “ΑΙΟΛΟΣ” για να τιμήσει τη μνήμη του δωρητή του Γεωργίου Α. Καρέλια
Το απόγευμα  τα σκάφη θα καταπλεύσουν στην Κορώνη όπου και θα πραγματοποιηθεί απονομή των επάθλων του πρώτου σκέλους σε εκδήλωση προσφορά του SUPER MARKET “ΣΙΨΑΣ” στην Κορώνη. Τα σκάφη θα διανυκτερεύσουν στην Κορώνη.
Την εκκίνηση όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν από το ημερόπλοιο «ALBATROS» (προσφορά του ιδιοκτήτη κ. Δ. Καπουλέα) που θα αποπλεύσει στις ώρα 12.00 το μεσημέρι από το λιμάνι.
 Την Κυριακή 19 Ιουνίου και ώρα 12.00 μ. τα σκάφη θα εκκινήσουν με προορισμό την Φοινικούντα, όπου θα γίνει η απονομή του δεύτερου σκέλους σε εκδήλωση προσφορά του συλλόγου καταστηματαρχών Φοινικούντας. Τα σκάφη θα διανυκτερεύσουν στην Φοινικούντα.
       Την Δευτέρα 20 Ιουνίου το πρωί θα δοθεί εκκίνηση με προορισμό την Καλαμάτα.
       Την Τετάρτη 22 Ιουνίου  και ώρα 21.30 στις εγκαταστάσεις του συλλόγου θα γίνει η απονομή των επάθλων στους νικητές του τρίτου σκέλους και της γενικής βαθμολογίας. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει δεξίωση για τους συμμετέχοντες και τους καλεσμένους.
 Αναλυτικά τα σκάφη που συμμετέχουν είναι:

1)         BLUE LINE                  GRE  1153           Ν.Α.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “ΑΙΟΛΟΣ”
2)        ΦΙΝΤΕΛ                      GRE  638             Ν.Α.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “ΑΙΟΛΟΣ”
3)        ΕΛΛΗΝΑΣ                   GRE  976             Ν.Α.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “ΑΙΟΛΟΣ”
4)       ΤΟΛΜΗ                       GRE  1773            Ι.Ο.ΝΕ
5)       ΜΑΚΕΔΩΝ                   GRE  1176            Ι.Ο.Ν.Ε.
6)       ELMESKY                    GRE  49449          Ν.Α.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “ΑΙΟΛΟΣ”
7)       HIBISCUS                   GRE  49748          Ν.Ο.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ”
8)       ΗΛΙΟΧΑΡΗ                  GRE  1277            Ν.Ο.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ”
9)       ΣΠ. ΚΟΣΤΟΠΟΥΛΟΣ     GRE  49130          Ν.Ο.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ”
10)     ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΙΑ          GRE  4990            Ν.Α.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “ΑΙΟΛΟΣ”
11)    SOFIA K.                    GRE  100               Ι.Ο.Ν.Ε.

***

~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  :
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html.  .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  02 Ιουνίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-02-2016.html .-        
 ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 03  Ιουνίου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-03-2016.html .- ~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-  
~ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/04-2016.html  .-
~Η Εφημερίδα μας Arfara News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 05  Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-05-2016.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Ιουνίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/04-05-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  06 Ιουνίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-06-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Ιουνίου 2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-07-2016.html .- 
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τρίτη 07  Ιουνίου 2016 :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-07-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 08  Ιουνίου  2016  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-08-2016.html .-
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   08 Ιουνίου 2016  18ο  κεφάλαιο  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/08-2016-18.html .- ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 09  Ιουνίου  2016:  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-09-2016.html  .-  
~  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News   2  Πέμπτη  09 Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-nwes-2-09-2016.html .-   
~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 10  Ιουνίου  2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-10-2016.html .- ~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Arfara News 2  Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-10-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  11 Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-11-2016.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  11  και 12  Ιουνίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/11-12-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουνίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-12-2016.html .- 
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  13  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-13-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 14  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-14-2016.html .-
~EURO  2016  στην  Γαλλία 10/06 -10/07/2016 και COPA AMERICA 2016...  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/06/euro-2016-1006-10072016.html .-               
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  15  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-15-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης Πέμπτη 16  Ιουνίου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-16-2016.html  .-
 Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  17 Ιουνίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-17-2016.html .-           
~ Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 17  Ιουνίου  2016  , Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  στη  Κρήτη  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-17-2016.html   .-
~ ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης   Σάββατο  18  Ιουνίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-18-2016.html  .-
~

***  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 662 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1084 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.607   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  39 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4803 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3002 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 808   βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: