ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  28  Ιουνίου  2013  :*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ καί  Άλλα  :***  Πρόσληψη 29 πυροφυλάκων στο Δήμο Καλαμάτας
           
Απόφαση πρόσληψης 29 πυροφυλάκων υπέγραψε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας. Οι υπάλληλοι αυτοί προσελήφθησαν με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, δίμηνης απασχόλησης.
Έργο τους είναι η πυροπροστασία της ευρύτερης περιοχής των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, στις οποίες θα απασχολείται καθένας, με μέτρα και δράσεις πρόληψης, όπως:
-απομάκρυνση της αυξημένης βλάστησης με συνεχή καθαρισμό φυτικής γης (χορτάρια κ.λπ.) σε όλους τους δημοτικούς χώρους, όπως δρόμοι, κοιμητήρια, πλατείες, αλσύλλια και, γενικότερα, άρση των επικινδυνοτήτων που μπορεί να οδηγήσουν σε εκδήλωση πυρκαγιάς
-παρακολούθηση της περιοχής για την έγκαιρη επισήμανση προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως χύδην εναπόθεση απορριμμάτων, εκτέλεση γεωργικών και άλλων εργασιών περιορισμένης έκτασης στην ύπαιθρο, καθώς και άμεση αντιμετώπιση αυτών
-επέμβαση με τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου για την καταστολή τυχόν πυρκαγιών προς υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής, μετά από εντολή του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας.
Θα ακολουθήσει η πρόσληψη άλλων πέντε, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 34 για τους οποίους έχει δοθεί έγκριση.
Επίσης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επρόκειτο να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης εισήγηση για την πρόσληψη επιπλέον τεσσάρων πυροφυλάκων, για τις ανάγκες της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας.
 
***  Εγκληματικότητα ανηλίκων: Σε 48 ώρες 15 διαρρήξεις
         
Πέντε ανήλικοι τσιγγάνοι δικάζονται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
 Της Βίκυς Βετουλάκη
 Ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Καλαμάτας η εκδίκαση υπόθεσης πέντε ανήλικων τσιγγάνων οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.
Τρεις από αυτούς κρατούνται ήδη στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, ενώ οι άλλοι δύο είναι ελεύθεροι.
Οι ανήλικοι συνελήφθησαν το Μάρτιο επειδή μέσα σε μια νύχτα είχαν τελέσει τουλάχιστον 10 κλοπές καταστημάτων, αυτοκινήτων και σπιτιών, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι είχαν κάνει κι άλλες εκείνο το χρονικό διάστημα.
Η δίκη άρχισε χθες με την κατάθεση μαρτύρων, όμως διεκόπη για την επόμενη Πέμπτη, προκειμένου να προσέλθουν να καταθέσουν άλλοι δύο μάρτυρες που είχαν πέσει θύματα των ανήλικων δραστών.
Οι πέντε έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοιες πράξεις και σε κάποιους είχαν επιβληθεί από τις εισαγγελικές και ανακριτικές Ααρχές περιοριστικοί όροι.
Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν ότι έκλεβαν, όχι μόνο τα χρήματα από τα καταστήματα που είχαν διαρρήξει, αλλά ολόκληρο το συρτάρι της ταμειακής μηχανής και όποιο άλλο συρτάρι περιείχε αντικείμενα.
  Πλούσια δράση
Οι πέντε ανήλικοι, οι οποίοι είναι από 14 έως 17 ετών, κάθισαν χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Ανηλίκων με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, τετελεσμένης και σε απόπειρα, τελεσθείσης κατά συναυτουργία από περισσοτέρους από δύο δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Ο 17χρονος, δε, κατηγορείται και για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και στο κατηγορητήριο χαρακτηρίζεται ως ηγέτης και καθοδηγητής.
Η δράση των πέντε ανηλίκων, πλούσια. Σύμφωνα με τις πράξεις που τους έχουν αποδοθεί, έχουν διαπράξει τις εξής κλοπές:
* Κατά τη διάρκεια της νύχτας 28ης προς 29η Μαρτίου και μέχρι το βράδυ της 29ης Μαρτίου, έκαναν τις εξής κλοπές:
-Στην Καλαμάτα αφαίρεσαν αυτοκίνητο Toyota από τη συμβολή των οδών Λεΐκων και Σεφέρη.
-Στην Καλαμάτα, αφαίρεσαν άλλο ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο Renault από την οδό Αθηνών.
-Στη Μεσσήνη, έσπασαν τη γυάλινη είσοδο αρτοποιείου στη οδό Κορκονικήτα και αφαίρεσαν από την ταμειακή 100 ευρώ.
-Στην Καλαμάτα, παραβίασαν την είσοδο κτηνιατρείου στην οδό Λακωνικής και έκλεψαν 20 ευρώ από την ταμειακή, ρολά της ταμειακής μηχανής (Ζ), 100 παράβολα των 3 ευρώ, καθώς και ταυτότητες και διαβατήρια σκύλων.
-Στη Βέργα Καλαμάτας, παραβίασαν την είσοδο μίνι- μάρκετ και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή 150 ευρώ.
-Στον Αλμυρό, παραβίασαν την είσοδο πρατηρίου υγρών καυσίμων και αφαίρεσαν από την ταμειακή 50 ευρώ.
  Έπαιρναν και τα συρτάρια
-Στην Καλαμάτα, έσπασαν το τζάμι της πόρτας εισόδου σε καφενείο στην οδό Σαλαμίνος και αφαίρεσαν ρολά ταμειακής μηχανής, 5 παράβολα εφορίας των 18 ευρώ, 60 ευρώ, 1 δολάριο Αυστραλίας, 1 λεβ Βουλγαρίας, 1 λίρα Αγγλίας, το ποσό των 580 ευρώ που βρήκαν μέσα σε ένα κουτί και διάφορα προϊόντα αξίας περίπου 100 ευρώ.
-Στην Καλαμάτα, παραβίασαν την είσοδο φαρμακείου στην οδό Φαρών και αφαίρεσαν 800 ευρώ, καθώς και παλιά ελληνικά χαρτονομίσματα.
-Στην Καλαμάτα, έσπασαν το τζάμι της εισόδου σε μανάβικο στη οδό Βύρωνος, όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή.
-Στην Καλαμάτα, αφαίρεσαν ένα αυτοκίνητο από την οδό Αγίων Αναργύρων.
-Στις 24 Μαρτίου παραβίασαν παράθυρο οικίας στην οδό Μιχάλου στην Καλαμάτα και αφαίρεσαν χρυσαφικά και ένα ανδρικό ρολόι, αξίας 1.500 ευρώ, 450 ευρώ και δύο κυνηγετικές καραμπίνες.
-Στις 27 Μαρτίου έσπασαν το τζάμι εισόδου σε αρτοποιείο στην Κ. Κρόμπα στην Καλαμάτα και αφαίρεσαν 100 ευρώ από ταμειακή μηχανή, δύο συρτάρια που περιείχαν διάφορα έγγραφα και ένα… κουτί σοκολάτες!
-Στις 27 Μαρτίου έσπασαν το τζάμι εισόδου σε καφενείο στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Ηλιοπούλου στη Μεσσήνη και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή 100 ευρώ.
-Την ίδια νύχτα, στις 27 Μαρτίου, στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας, έκλεψαν αυτοκίνητο Opel και το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψαν, αφού προηγουμένως αφαίρεσαν το ράδιο cd, αξίας 100 ευρώ.
-Τα ξημερώματα της 27ης Μαρτίου έσπασαν το τζάμι εισόδου καφενείου στην οδό Κολοκοτρώνη  στη Μεσσήνη, αλλά έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενους πολίτες και τράπηκαν σε φυγή. 
 
*** Τσιγγάνοι έκλεβαν μεταλλικά αντικείμενα
            Συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι, στο Πλατύ Μεσσηνίας, από αστυνομικούς, τρεις τσιγγάνοι, ηλικίας 30, 48 και 21 ετών, γιατί λίγο νωρίτερα αφαίρεσαν από αγρόκτημα ημεδαπού μεταλλικά αντικείμενα (σωλήνες ποτίσματος).
Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα φορτηγό. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καλαμάτας.
Οι τρεις τσιγγάνοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε στην ανάκριση.
 
 
*** Συνελήφθη 70χρονος ως υπαίτιος της φωτιάς προχθές στη Μάδενα
           
Ελεύθερος με την υποχρέωση να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση αφέθηκε χθες από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημ. Σταύρου, ο 70χρονος Ε.Π. ο οποίος κατηγορείται ως υπαίτιος για την πρόκληση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 16.50 την Τετάρτη σε γεωργική έκταση στη Μάδενα του Δήμου Μεσσήνης.
Στην κατάσβεση έλαβαν μέρος πέντε πυροσβεστικά οχήματα με δεκατρείς πυροσβεστικούς υπαλλήλους, δύο αεροσκάφη PZL, δύο οχήματα του Δήμου Μεσσήνης και έξι εθελοντές πυροσβέστες. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πλήρως στις 9.00 το βράδυ και επικεφαλής του συντονισμού για την αντιμετώπισή της ήταν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, πύραρχος Κυριακούλης Κυριακουλέας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, γείτονες υπόδειξαν το συλληφθέντα ως ένοχο για την έναρξη της πυρκαγιάς, αφού, όπως είπαν στους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, τον είχαν δει νωρίτερα στο χτήμα του να στοιβάζει ξερά χόρτα και να βάζει φωτιά. Προφανώς, αυτή ξέφυγε από τον έλεγχό του και επεκτάθηκε στις διπλανές ιδιοκτησίες.
Θα πρέπει να αναφερθεί, επίσης, ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Είχε συλληφθεί δύο φορές, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος, αφού οι ποινές που του είχαν επιβληθεί ήταν με αναστολή.  Χ.Χ.

***  Ίθαν Χοκ: Έμαθα πολλά από τους Έλληνες (Φωτογραφίες και βίντεο)
      
 
Ο Ίθαν Χοκ μίλησε στον alpha για την εμπειρία του στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Μεσσηνία, όπου πέρασε μεγάλο διάστημα πέρυσι για τα γυρίσματα της ταινίας Πριν τα μεσάνυχτα. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.   Video: 


 
 ***  Ρακέτες στην Καλόγρια, σα να λέμε: Πονάει χέρι, κόβουμε χέρι
            Ρακέτες πάπαλα στη Στούπα, μετά από απαίτηση των καταστηματαρχών. Θεμιτό να προστατεύεται η ησυχία των λουομένων, αλλά επίσης θεμιτό να προστατεύεται και ο τρόπος διασκέδασης κάποιων άλλων λουομένων.
Ούτε εμένα μου αρέσει να «σκάνε» μπαλάκια πάνω μου, αλλά κάποιοι απολαμβάνουν τις διακοπές τους απλώς αραχτοί κάτω από την ομπρέλα, άλλοι παίζοντας ρακέτες, μπάλα και ούτω καθεξής.
Επίσης, με ενοχλεί ο διπλανός μου που έχει βάλει το ραδιοφωνάκι και ακούει Ρίτα Σακελαρίου στις 10.00 το πρωί… και μερακλώνονται 10 παρέες λουομένων πιο πέρα. Σε αυτόν γιατί δε θα βάλουμε πρόστιμο;
Δε διαφωνώ ότι χρειάζονταν μέτρα σεβασμού της ησυχίας των υπολοίπων λουομένων, αλλά ένα μέτρο είναι σωστό όταν εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές.
Δε θα μπορούσα να πω τίποτα, αν οριζόταν ένας χώρος, όπου μόνο εκεί θα μπορούσε όποιος επιθυμεί να παίξει ρακέτες και, φυσικά, ο Δήμος θα τοποθετούσε με ελάχιστα χρήματα ψηλά δίχτυα, ώστε να μην ενοχλείται κανείς.
Αλλά δυστυχώς έχουμε μάθει, «πονάει χέρι, κόβουμε χέρι»…   Β.Β.  ...  Πηγή  ειδήσεων -ενημέρωσης  εφημερ. "Θάρρος" Καλαμάτας  2013
 
*** Ισοπεδώθηκε η κατασκήνωση τσιγγάνων στα «Παλιάμπελα»
    Αποξηλώνουν τις παράγκες που είχαν κατασκευάσει παρανόμως, σε δημοτικό χώρο στα Παλιάμπελα Αγίας Τριάδος οι αθίγγανοι που διέμεναν εκεί. Για την ελευθέρωση του δημοτικού αυτού χώρου, που προορίζεται για την κατασκευή αθλητικού κέντρου, έχουν εκδοθεί 14 πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής.
Ο Δήμος Καλαμάτας επεδίωξε συνεννόηση με τους αθιγγάνους, χορηγώντας τους παρατάσεις τις οποίες ζήτησαν, ενώ επέμεινε στην αποχώρησή τους, την οποία έχει κατοχυρώσει με τα πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής.


***Οι καλοί γονείς αφήνουν τα παιδιά τους να κάνουν λάθη...
Η αυτοπεποίθηση χτίζεται με την επιτυχία που έρχεται 
μετά από προσπάθεια.
Κανένας γονιός δεν θέλει να βλέπει το παιδί του να κάνει λάθη στην ορθογραφία ή να αποτυγχάνει σε ένα διαγωνισμό. Όμως οι ειδικοί μας διαβεβαιώνουν ότι η αποτυχία, μπορεί να μετατραπεί σε πολύτιμη μαθησιακή εμπειρία που πραγματικά βελτιώνει την ικανότητα του παιδιού να πετύχει στο μέλλον.
.Learning from Mistakes: Helping Kids See the Good Side of Getting Things Wrong
. Η αλήθεια είναι ότι γενικά η αποτυχία μπορεί να προκαλέσει επώδυνα συναισθήματα, σε ένα παιδί (ή σε έναν ενήλικο) όπως θυμό, απογοήτευση ή χαμηλή αυτοεκτίμηση. 
Και βέβαια ο τρόπος με τον οποίο το παιδί σας βιώνει αυτά τα συναισθήματα έχει να κάνει με την ηλικία και την ωριμότητά του. Μπορεί, ωστόσο, να μάθει να αναγνωρίζει και να χειρίζεται αυτά τα συναισθήματα και με θετικό τρόπο μας λέει η ειδική ψυχολόγος Michele Borba στο βιβλίο της The Big Book of Parenting Solutions. Και βέβαια να κάνει την αποτυχία ένα καλό μάθημα για την επιτυχία. Άλλωστε όπως λέει ο γνωστός συγγραφέας Vic Johnson: «Στην ζωή δεν υπάρχουν λάθη, μόνο μαθήματα»
 Πως να τους μάθετε να μην φοβούνται τα λάθη τους...
Τα παιδιά μαθαίνουν πρώτα από εμάς. Τα παιδιά βλέπουν και αξιολογούν πως αποδεχόμαστε και χειριζόμαστε εμείς την αποτυχία και αυτό επηρεάζει την δική τους αντίδραση. Αν θυμώνουμε βίαια σε περίπτωση που χάσουμε την προαγωγή ή εκνευριζόμαστε με το δάσκαλο του παιδιού λόγω μιας πράξης του ή αμέλειάς του, τότε τα παιδιά μπορεί να αντιγράψουν αυτή τη συμπεριφορά όταν αντιμετωπίζουν τις δικές τους αποτυχίες.
Τι μπορεί να μάθει το παιδί από τα λάθη του;
Με τα λάθη το παιδί μαθαίνει να επεξεργάζεται τα συναισθήματα του. Και εσείς θα πρέπει να το βοηθήσετε να το κάνει σε ασφαλές πλαίσιο. Σύμφωνα με την Michele Borba όταν ένα παιδί χάνει σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, για παράδειγμα, που παίζει στο σπίτι με τον γονιό του, είναι πολύ πιο εύκολο και πιο ελεγχόμενο ως εμπειρία, από το να χάσει σε ένα δημόσιο περιβάλλον, π.χ. σε ένα διαγώνισμα ή σε έναν αθλητικό αγώνα. Στο σπίτι, μπορεί να «εξασκηθεί» με ασφάλεια σε τέτοιου είδους συναισθήματα και καταστάσεις. Αυτό θα το βοηθήσει να συνηθίσει στον ανταγωνισμό, αλλά σαφώς με πιο ήπιο τρόπο.
Τα λάθη θα το βοηθήσουν να μάθει και να βελτιωθεί
Η ήττα σε ένα παιχνίδι, μπορεί να είναι ιδιαίτερα γόνιμη, αν μέσα από αυτή το παιδί αρχίσει να σκέφτεται τα λάθη του και τρόπους να τα διορθώσει. Ιδιαίτερα σε παιχνίδια στρατηγικής (και όχι τύχης), μπορείτε μετά να του εξηγήσετε το λάθος και να σκεφτείτε μαζί τι θα μπορούσε να είχε κάνει διαφορετικά.
Τα λάθη θα το βοηθήσουν να χτίσει αυτοπεποίθηση
Αντίθετα από ό,τι νομίζουμε, η αυτοπεποίθηση δεν αποκτάται από τις συνεχείς νίκες. Η αυτοπεποίθηση χτίζεται με την επιτυχία που έρχεται μετά από προσπάθεια. Η καλύτερη ανταμοιβή έρχεται όταν κάποιος έχει βιώσει την ήττα, έχει προσπαθήσει και τελικά έχει βρει τρόπους να επιτύχει. Αντίθετα, η εύκολη νίκη δίνει μια μη ρεαλιστική άποψη για τον εαυτό του αφού στον έξω ανταγωνιστικό κόσμο κανείς δεν θα χαρίσει ποτέ τη νίκη. 
Και το χειρότερο, οι συνεχείς και εύκολες χαρισμένες νίκες υποσκάπτουν στην πραγματικότητα την αυτοπεποίθηση του παιδιού, αφού του δίνουν εντελώς εσφαλμένη εικόνα για τις πραγματικές του ικανότητες, που όταν κληθεί να τις επιστρατεύσει, θα διαπιστώσει ότι δεν είναι τόσο μεγάλες όσο το αφήναμε να πιστεύει.
Με τα λάθη αποκτά κατανόηση
Το παιδί που χάνει, μπορεί να καταλάβει πώς αισθάνεται ένας φίλος του που έχασε σε ένα παιχνίδι. Αυτό θα βοηθήσει να μην είναι ειρωνικός ή κοροιδευτικός με όσους χάνουν και να μπορεί να κατανοήσει τα συναισθήματα των άλλων.
Τα λάθη βοηθούν στον αυτοέλεγχο
Η διατήρηση της ψυχραιμίας σε δύσκολες καταστάσεις είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα για τα αγόρια που είναι πιο ευέξαπτα και ανταγωνιστικά. Μια ήττα θα βοηθήσει το κάθε παιδί να ωριμάσει και να μάθει να αποδέχεται ήρεμα ακόμη και πράγματα που δεν του είναι τόσο ευχάριστα. πηγή: kiosterakis
ΠΗΓΗ της πηγής: 36dimotiko.blogspot.gr

*** Πως να μην χαμογελάσεις με τα πιτσιρίκια;
Είναι χαριτωμένα, αξιολάτρευτα, γεμάτα περιέργεια και απορίες… είναι τα πιο όμορφα πλάσματα του κόσμου, και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς!
.1. Αυτή η τεράστια εισπνοή που παίρνουν λίγο πριν φυσήξουν με όλη τους τη δύναμη τα κεράκια στην τούρτα γενεθλίων τους!
2. Ο πιο τέλειος αναγραμματισμός λέξεων: «Η μαμά έκανε πασγγέτι» (σπαγγέτι), «Αυτό το παιδί είναι κιζενάκι» (κινεζάκι), «Θέλω να φάω κοκόβερι» (βερίκοκο),  «Πότε θα πάμε στη γιαγιά στην Καλάβα;» (Καβάλα)!
3. Το υπέροχο ύφος που έχουν, όταν φοράνε γυαλιά ηλίου!
4. Όταν επιμένουν να πάνε στο σχολείο με την αγαπημένη τους αποκριάτικη στολή – και τελικά το κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα!
5. Η άκρως σοβαρή συνομιλία τους με τους φανταστικούς τους φίλους!
6. Η αδυναμία τους να καταφέρουν να πουν ένα μυστικό ψιθυριστά στο αυτί, οπότε πρέπει στιγμιαία να προσποιηθούμε πειστικά όλοι οι υπόλοιποι ότι δεν το ακούσαμε!
7. Οι χειροποίητες καρτούλες τους, στις οποίες προσπαθούν να περικλείσουν όλη αυτή την «αγάπη μέχρι τον ουρανό» που νιώθουν!
8. Το τεράστιο χαμόγελο, που επιτρέπει σε αυτά τα δύο «μοναχικά» δοντάκια τους να ξεπροβάλλουν με τόση περηφάνια!
9. Τα πρησμένα κατακόκκινα μάγουλα και τα… ελαφρώς ατημέλητα μαλλιά μετά από ένα βαθύ υπνάκο!
10. Να λένε «αντίο» κουνώντας το χεράκι τους ανάποδα, προς την αντίθετη κατεύθυνση!
11. Να εμφανίζονται λίγο πριν από τη βόλτα φορώντας το δεξί παπούτσι στο αριστερό πόδι και το αριστερό στο δεξί!
12. Να «διαβάζουν» φωναχτά ένα βιβλίο, ενώ ακόμα δεν ξέρουν να διαβάζουν!
13. … και μάλιστα κρατώντας το ανάποδα!
14. Να μουρμουράνε δικές τους, αυτοδημιούργητες μελωδίες την ώρα που τους κάνουμε μπάνιο!
15. Τα φρεσκολουσμένα, καλοχτενισμένα, μοσχομυριστά, βελούδινα μαλλάκια τους!
16. Το ότι κλείνουν τα ματάκια τους πιστεύοντας ότι έτσι εξαφανίζονται!
17.  Η έκφρασή τους όταν νιώθουν κατάπληξη για οτιδήποτε βλέπουν για πρώτη φορά, με αυτό το «όλα τα λεφτά» γούρλωμα των ματιών τους!
18. Οι ανεξάντλητες απορίες τους, που συνοδεύονται από τις πιο απίθανες ερωτήσεις τους!
19. Η αξιοζήλευτη αθωότητά τους, που εκφράζεται με το πιο «καθαρό» βλέμμα του κόσμου!
20. Οι απίστευτες ζωγραφιές τους, όπου τα πιο απλά πράγματα φαντάζουν μοναδικά!
+ 21. Απλά και μόνο το γεγονός ότι υπάρχουν, για να μας θυμίζουν ότι ένας κόσμος μόνο από «μεγάλους» δεν θα είχε καμία απολύτως ομορφιά!
πηγή: nipio.net    ,    πηγή της πηγής: imommy


*** Την κοινωνική ένταξη των Ρομά, ζητά η Κομισιόν από τα κράτη μέλη της  E.E.     
     

Roma26613skΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για τη διασφάλιση της ισότητας και να λάβουν περισσότερα μέτρα για καλύτερη οικονομική και κοινωνική ένταξη των 10-12 εκατομμυρίων Ρομά που ζουν στην Ευρώπη.
Η έκκληση αυτή γίνεται μετά την έκθεση προόδου την οποία δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η οποία δείχνει ότι τα κράτη μέλη πρέπει να βελτιώσουν την εφαρμογή των στρατηγικών που υπέβαλαν ως μέρος του Ευρωπαϊκού Πλαισίου για τις εθνικές στρατηγικές ένταξης των Ρομά.
Η νέα αυτή έκθεση συνοδεύεται από πρόταση για έκδοση σύστασης προς τα κράτη μέλη με διττό στόχο: αφενός, τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, όπως μέτρα υπέρ της ισόρροπης εκπροσώπησης των Ρομά (μέτρα «θετικής δράσης») και, αφετέρου, τη λήψη οριζόντιων μέτρων, όπως τοπικές δράσεις για τη βελτίωση της σημερινής κατάστασης των Ρομά. Τα κράτη μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους δύο χρόνια για να θέσουν σε εφαρμογή τα μέτρα αυτά.
Παρά την άσκηση κριτικής, η έκθεση εφιστά την προσοχή σε ορισμένα παραδείγματα ορθών πρακτικών των κρατών μελών, όπως το περιφερειακό σχέδιο δράσης για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, το οποίο εκπόνησε το ομόσπονδο κρατίδιο του Βερολίνου, η συνεργασία των εθνικών αρχών με τοπικούς παράγοντες στη Γαλλία και οι προσπάθειες της Βουλγαρίας για καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Η Ουγγαρία έχει σχεδιάσει ένα άρτιο σύστημα για την παρακολούθηση της εφαρμογής της εθνικής της στρατηγικής, η Ισπανία εκπαίδευσε 158 αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση των διακρίσεων λόγω εθνοτικής καταγωγής, ενώ η Ρουμανία διέθεσε 15.000 θέσεις για φοιτητές Ρομά σε σχολεία, πανεπιστήμια και προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.
«Εάν τα κράτη μέλη επιθυμούν πραγματικά να υλοποιήσουν τις εθνικές τους στρατηγικές, θα πρέπει να επισπεύσουν την κοινωνική ένταξη των Ρομά. Το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για τις εθνικές στρατηγικές ένταξης των Ρομά έχει θεσπιστεί εδώ και πάνω από δύο χρόνια. Είναι καιρός οι στρατηγικές να μετατραπούν σε συγκεκριμένες πράξεις», τόνισε η Βίβιαν Ρέντιγκ, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ.
«Αν και έχει σημειωθεί πρόοδος, πολλά απομένουν να γίνουν ακόμη. Γι’ αυτό ακριβώς δίνουμε τώρα στα κράτη μέλη συγκεκριμένες οδηγίες ώστε να εντείνουν και να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους. Η βοήθεια προς τους Ρομά πρέπει να παρέχεται σε τοπικό επίπεδο, απαιτείται η συνεργασία μεταξύ των διαφόρων χωρών, ενώ πρέπει επειγόντως να ληφθούν μέτρα για να βελτιωθεί η κατάσταση των νεαρών Ρομά», πρόσθεσε η Ρέντινγκ. [news247.gr]
***   Πτώση κατασκοπευτικού αεροπλάνου που αναζητούσε τους δραπέτες Τρικάλων
      Μυστήριο αποτελεί η υπόθεση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους του Στρατού, το οποίο κατέπεσε το πρωί της Πέμπτης στη Φωκίδα. Αν και πρόκειται για περιοχή στην οποία η Αστυνομία κάνει έρευνα για τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, αρνείται πως το συγκεκριμένο περιστατικό έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτή την υπόθεση.
αεροπλάνοΣύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», το μη επανδρωμένο σκάφος κατέπεσε στην περιοχή Αγία Ευθυμία. Το Πεζικό διαθέτει 7-10 τέτοια σκάφη, τύπου «spyware», για την κατόπτευση περιοχών. Είναι τηλεκατευθυνόμενα και έχουν εμβέλεια 15-30 χλμ., ενώ προσγειώνεται με αλεξίπτωτο.
Τα συγκεκριμένα μπορούν να φέρουν κάμερες, συσκευές εντοπισμού στίγματος κινητών και υποκλοπής συνομιλιών. Ομως η ΕΛ.ΑΣ αρνείται πως ζήτησε τη συγκεκριμένη βοήθεια στην έρευνα που διενεργείται για τους δραπέτες, αλλά παράλληλα κανένας αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων δεν διευκρίνιζε το λόγο πτήσης του μη επανδρωμένου σκάφους στην περιοχή.
Την ίδια ώρα, υπάρχουν αντίθετες πληροφορίες πως όντως είχε επιστρατευθεί για τον εντοπισμών των Αλβανών κακοποιών και ότι το αεροσκάφος είχε θερμικές κάμερες για αυτό το σκοπό. [hellas-now.com]

***  Χαλάστε το προδοτικό “σχέδιο επιστροφής της Αμμοχώστου”
      Έλληνες της Κύπρου, πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας, μην επαναπαύεστε ότι θα σας φέρουν κάποιο σχέδιο Λύσης του κυπριακού και θα έχετε την δυνατότητα να το δεχθείτε ή να το απορρίψετε μέσα από ένα δημοψήφισμα.
Όχι, δεν θα γίνει έτσι. Αυτή τη φορά δεν θα σας ενοχλήσουν. Εκείνο που ήθελαν να πετύχουν με το δημοψήφισμα του 2004, το πέτυχαν με το προδοτικό διπλό δημοψήφισμα και τη συμμετοχή των εποίκων σε αυτό.
σημαια ΕΔΗΚ πολεμουΤώρα έχουν νέο σχέδιο οι εχθροί της Κύπρου.
Το νέο σχέδιο είναι να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο το κατοχικό μόρφωμα μέσα από το απευθείας εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το άνοιγμα του αεροδρομίου της Τύμπου, έναντι ενός, ελεγχόμενου από τρίτους, ανοίγματος της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.
Βέβαια μαζί με αυτή τη κίνηση δεν αποκλείεται να πέσουν και υπογραφές για συνεκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ.
Μετά από αυτό το βήμα εμπράγματης λύσης που εφαρμόζεται από το 2003 με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, με την συμβολή και των άλλων παραγόντων όπως της εδραίωσης του Ισραήλ στη Κύπρο με δικό του στρατό και μυστικές υπηρεσίες προς τις οποίες θα προσδεθούν οι υπηρεσίες ασφαλείας της κυπριακής δημοκρατίας, θα μας επιβάλουν την ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ως λύση ανάγκης, λύση που εξυπηρετεί πολλαπλά ξένα συμφέροντα αλλά και συμφέροντα της ντόπιας εκκλησιαστικής και ιδιωτικής πλουτοκρατίας.
Συνέλληνες, το “σχέδιο επιστροφής της Αμμοχώστου” όπως το ονόμασαν οι εμπνευστές του θα είναι η ταφόπλακα του κυπριακού ελληνισμού.
Με αυτό το σχέδιο όλο το Ζυριχικό κατεστημένο συμφωνεί και επαυξάνει. Όλα τα πολιτικά κόμματα της βουλής, οι τραπεζίτες και η εκκλησία.
Αν έμεινε ψυχή μέσα σας, αντισταθείτε στο “σχέδιο επιστροφής της Αμμοχώστου” αντισταθείτε στις σκοτεινές ενέργειες των εγγλέζων κατακτητών της γης μας.
Αν κερδίσουμε αυτή τη μάχη, να είστε βέβαιοι ότι θα ανατείλουν καλύτερες ημέρες.
Λουκάς Σταύρου     πρόεδρος Ε.ΔΗ.Κ.

*** Έρχεται κούρεμα καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ
      ecofin-eurokinissi-660_1Επισήμως πια θεσμοθετείται το κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ, μετά την πολιτική συμφωνία στην οποία κατέληξαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, οι 27 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες.
Το Ecofin κατέληξε στους νέους κανόνες που θα διέπουν την εξυγίανση και εκκαθάριση των προβληματικών τραπεζών, το «λογαριασμό» των οποίων θα πληρώνουν μέτοχοι και ανασφάλιστοι πιστωτές σε περίπτωση κατάρρευσης των τραπεζών. Το σχέδιο οδηγίας στο οποίο κατέληξαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί θα τεθεί σε διαβούλευση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Παράθυρο» για κούρεμα καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ
Το ανησυχητικό είναι ότι υπάρχει ένα «παράθυρο» στη συμφωνία μη διασφάλισης ακόμη και των καταθετών που θεωρούνται ως διασφαλισμένοι, δηλαδή έχουν ποσό κάτω των 100.000 ευρώ. Απαγορεύεται μεν να κουρευτούν άμεσα οι καταθέσεις, αλλά υπάρχει η υποσημείωση ότι αν εκλείψουν όλες οι άλλες επιλογές (μέτοχοι, ομόλογα, μη διασφαλισμένες καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ) και προκειμένου να αποφευχθεί η επιβάρυνση του δημοσίου και των φορολογουμένων, να αντληθούν χρήματα και από τα αντίστοιχα Ταμεία Εγγύησης Καταθετών των κρατών-μελών. Τα Ταμεία Εγγύησης Καταθέσεων κρατούν ένα ποσό από τις ίδιες τις καταθέσεις.
Oι πρώτες ζημιές θα επιβαρύνουν πιστωτές και καταθέτες
Η συμφωνία για τη «διάσωση εκ των έσω» (bail in) των τραπεζών προσφέρει σημαντική ευελιξία στις εθνικές αρχές εκκαθάρισης των κρατών προκειμένου να αντιμετωπίσουν μία ενδεχόμενη τραπεζική κρίση. Και υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να διασφαλίζουν πως σε περίπτωση κατάρρευσης μίας τράπεζας οι πρώτες ζημιές θα επιβαρύνουν τους πιστωτές και τους καταθέτες και όχι τους φορολογούμενους.
Οι αποταμιεύσεις κάτω των 100.000 ευρώ θα είναι εγγυημένες, ωστόσο τα πρόσωπα και οι επιχειρήσεις με μεγαλύτερες καταθέσεις θα ενταχθούν στην κατηγορία αυτών που θα υφίστανται ζημίες, όπως συνέβη στην περίπτωση της Κύπρου.
Τη συμφωνία, που επήλθε μία ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, επιβεβαίωσαν με δηλώσεις τους και οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, κάνοντας λόγο για σημαντική επιτυχία και συμφωνία ορόσημο.
«Αν μια τράπεζα είναι το πρόβλημα, τώρα έχουμε ένα ενιαίο σύνολο κανόνων σε όλη την Ευρώπη για να αποφασίσει ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό», δήλωσε από την πλευρά του ο Ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup Γερόεν Ντάισελμπλουμ.
Τι θα περιλαμβάνουν οι διαδικασίες εκκαθάρισης
- Την πώληση θυγατρικών ή κλάδων.
- Δημιουργία ενδιάμεσων φορέων (διαχωρισμούς σε καλή και κακή τράπεζα).
- «Διάσωση εκ των έσω», δηλαδή την επιβολή των ζημιών σε μετόχους και ανασφάλιστους πιστωτές.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι καταθέσεις φυσικών προσώπων, μικρών και μεσαίων, καθώς και οι υποχρεώσεις προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα έχουν μεγαλύτερο βαθμό προστασίας από τις ανασφάλιστες καταθέσεις των μεγάλων εταιρειών.
Από το bail in θα εξαιρούνται
- Οι καλυμμένες καταθέσεις και οι ασφαλισμένες απαιτήσεις, όπως καλυμμένα ομόλογα.
- Οι υποχρεώσεις προς εργαζόμενους εκκαθαριζομένων εταιρειών (μισθοί και συντάξεις).
- Εμπορικές απαιτήσεις οι οποίες είναι κρίσιμες για την ημερήσια λειτουργία της επιχείρησης.
- Απαιτήσεις από συστήματα πληρωμών εξοφλητέες σε λιγότερο από 7 ημέρες.
- Διατραπεζικές απαιτήσεις εξοφλητέες σε λιγότερο από 7 ημέρες.
Μοσκοβισί: Σκληρά κερδισμένη επιτυχία
Για μια σκληρά κερδισμένη επιτυχία έκανε λόγο ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης. «Αυτή είναι μια επιτυχία, μια σκληρά κερδισμένη επιτυχία», ανέφερε ο Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συμφωνίας αυτής για την οικονομική σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. [iefimerida.gr]

*** Πολλές καλημέρες και δεν θέλω μούτρα!!!
Καλοπερνάμε υπό Κατοχή και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι...
Τραβάτε λοιπόν σε καμιά παραλία και αφήστε ήσυχους τους προδότες να μας πη@@νε...τελικά ως ραγιάδες μάθαμε στο Οθωμανικό και μας αρέσει!!!


***  Στο όνομα του Εβραίο - χριστιανισμού καταστράφηκαν οι περισσότερες φιλοσοφικές αναφορές των αρχαίων Ελλήνων.Ο Νίτσε έλεγε για τους χριστιανούς :<Μεταβάλκουν κάθε αξία σε απαξία,κάθε αλήθεια σε ψέμα,κάθε έντιμο σε αχρειότητα.>Ο άγριος εκχριστιανισμός στην Ελλάδα δεν κράτησε δύο-τρεις αιώνες.Κράτησε μέχρι τον 10οαιώνα.Φτάνει πια !Δεν πρέπει ακόμα οι Έλληνες να ...μασουλάνε σανό!

***  10ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικών Σπουδών στην Αυστραλία
Στη διάρκεια του τριημέρου, 27-30 Ιουνίου θα γίνουν πάνω από 140 παρουσιάσεις, όπου θα αναδειχθούν με τον πιο λαμπρό τρόπο τα Ελληνικά Γράμματα και ο Ελληνικός πολιτισμός. Παράλληλα θα αναδειχθούν θέματα που αφορούν στις ανάγκες και προτεραιότητες της Αυστραλιανής κοινωνίας, συνδυάζοντας έτσι την ακαδημαϊκή σκέψη με την καθημερινή ζωή.
Το συνέδριο θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία μετά της συζύγου του, κύριος Χαράλαμπος Δαφαράνος. Το βράδυ της Πέμπτης, 27 Ιουνίου, στο Pavilion θα γίνει το άνοιγμα του συνεδρίου και θα δοθεί το επίσημο δείπνο. Εκεί, μεταξύ άλλων, The Foundation for Hellenic Studies και ο ΛΟΓΟΣ, οργανώνουν εκδήλωση για τη χρηματοδότηση του προγράμματος διδασκαλίας OnLine.
Όπως είναι γνωστό ο ΛΟΓΟΣ εργάζεται πυρετωδώς στην ολοκλήρωση σχετικού προγράμματος, μέσω του οποίου θα είναι δυνατόν σε κάθε φοιτητή από όλη την Αυστραλία ή τον κόσμο να σπουδάσει Ελληνικά μέσω του Φλίντερς. Ήδη το πρόγραμμα παρακολουθούν φοιτητές από το Ντάργουιν και από το 2014 ένα καινούργιο πρόγραμμα Ελληνικών εγκαινιάζεται στο πανεπιστήμιο Griffith της Κουηνσλάνδης.
Τα θέματα του συνεδρίου:
• Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός – Κύπρος
Θα γίνουν εισηγήσεις που αφορούν στα Ελληνικά Γράμματα, την Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία, Ελληνική και Κυπριακή Ιστορία και άλλα.
• Περνώντας στην Τρίτη Ηλικία
Εδώ θα αναδειχτούν θέματα που αφορούν στην Τρίτη Ηλικία για άτομα που προέρχονται από μη αγγλοσαξωνική καταγωγή. Οι σημαντικότεροι από τους ομιλητές είναι The Hon Mark Butler MP, Minister for Mental Health and Ageing; Ms Kaye Fallick, Director, International Federation on Ageing; Mr Pino Migliorino, Chair, Federation of Ethnic Communities’ Councils of Australia; Ms Pat Sparrow, Director, Aged Care Reform, COTA Australia και πολλοί άλλοι.
• Συμπόσιο για την ελληνική διατροφή και κουλτούρα, σε συνεργασία με τον καθηγητή John Coveney και ομιλητές από την Κύπρο και τη Μελβούρνη. School of Medicine at Flinders University, και ομιλητές από την Κύπρο και τη Μελβούρνη.
• Διήμερο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης για τους εκπαιδευτικούς.
Το σχετικό πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στη διδασκαλία της γλώσσας OnLine.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα γίνουν αρκετές δημόσιες ομιλίες:
Φιλοσοφία (Παρασκευή 28 June) Napier Building, The University of Adelaide
Keynote speaker Assoc Prof Rick Benitez, University of Sydney: « Platonic Fables as Philosophical Poiesis».
Κύπρος: (Παρασκευή, 28 June) Cyprus Community Centre, Welland
Καθ. Γιώργος Καζαμίας, Πανεπιστήμιο Kύπρου, και καθ. Ηλίας Ηλιάδης, από το Πανεπιστήμιο Κολομβίας θα μιλήσουν για την Κύπρο και το Κυπριακό.
Τρίτη Ηλικία: (Πέμπτη, 27Ιουνίου) Flinders in the City, Victoria Square, Adelaide
Ελληνικός Κινηματογράφος και Ποίηση
Σάββατο απόγευμα, 29 Ιουνίου. Ο καθ. Βρασίδας Καραλής θα μιλήσει για τον κινηματογράφο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Το ίδιο απόγευμα ο καθ. Βρασίδας Καραλής και ο καθ. Μιχάλης Τσιανίκας θα συζητήσουν την ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη: 150 χρόνια από τη γέννησή του. [neoskosmos.com]

*** Η Αρβελέρ κατακεραυνώνει την Ρεπούση: "Αλλο να ξέρεις Ιστορία και άλλο..."
Oύτε λίγο ούτε πολύ, την αποκάλεσε...ανιστόρητη τη μαντάμ Ρεπούση, η φημισμένη επι διεθνούς επιπέδου καθηγήτρια Βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ.
Μια προσωπικότητα που σέβεται όχι μόνο όλη η παγκόσμια κοινότητα των Γραμμάτων, αλλά και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος του δυτικού κόσμου!


Η διεθνούς κύρους βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, φανερά ενοχλημένη, δήλωσε πως η ..."Ιστορικός" και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση μπερδεύει τους ρόλους της και εξήγησε τι πραγματικά συνέβη το 1922 στη Σμύρνη.
  Απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη, η κα Αρβελέρ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, δήλωσε για την Μαρία Ρεπούση:
«Αλλο να ξέρεις ιστορία και άλλο να κάνεις ιδεολογία». Οταν της ζητήθηκε να διευκρινίσει αν εκτιμά ότι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μπερδεύει τους ρόλους της, απάντησε καταφατικά! Με ιδιαίτερη ένταση αναφέρθηκε στην αναφορά της Μαρίας Ρεπούση περί συνωστισμού στις αποβάθρες της Σμύρνης, λέγοντας «Αν υπάρχει μια πτώση για την Ελλάδα μετά το 1453, αυτή δεν είναι άλλη από το 1922. Τότε άλλαξε ο ρυθμός του Ελληνισμού.»
 Πρόσθεσε πάντως πως τα περί «κρυφού σχολειού» δεν επιβεβαιώνονται με βάση τα ιστορικά κείμενα.
 "Υπάρχουν μόνο οι θρύλοι", δήλωσε.
- See more at: http://mlagananews.blogspot.gr/2013/06/blog-post_1030.html#sthash.ISB5KlmF.dpuf

***  Πώς το 1204 μ.Χ. "προφητεύει" το ...μέλλον μας!...
  Αν κανείς διαβάσει, τί προηγήθηκε πριν την απόλυτη καταστροφή του 1204 στην Κωνσταντινούπολη από τους προγόνους των σημερινών δυτικοευρωπαίων, θα ανατριχιάσει από τις ομοιότητες του σήμερα...

Γράφει ο  Γιώργος Θαλάσσης 
  Μέσα από την έρευνα του Έκτακτου Παραρτήματος εντοπίσαμε ομοιότητες, που μόνο τυχαίες δεν είναι. Πραγματικά οι εχθροί του Γένους μας στερούνται φαντασίας, αφού το ίδιο ακριβώς σχέδιο των προγόνων τους εφαρμόζουν για τον αφανισμό μας.
  Την ώρα, που αυτοί εκτελούν επιτυχώς τα σχέδιά τους, εμείς κακώς επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη των Βυζαντινών πατέρων μας του 1204. Τότε, οι Βυζαντινοί πρόγονοί μας, προκειμένου να λυτρωθούν από την τυρρανική εξουσία του πρωτοσέβαστου Αλεξίου, έστρεψαν τις ελπίδες τους στον λάθος άνθρωπο, που κατέστρεψε το Βυζάντιο και που ο βίος του ταιριάζει τρομακτικά με αυτόν του Ανδρέα Παπανδρέου.
 Ο Ανδρόνικος Κομνηνός εκμεταλλεύτηκε την οργή του λαού κατά των πλουσίων, της αριστοκρατίας και του κρατικού (δεξιού θα λέγαμε στη εποχή του Παπανδρέου) κατεστημένου και με λαϊκιστικά συνθήματα και υποσχέσεις πρωτόγνωρες στα Βυζαντινά χρονικά υπέρ του λαού και κατά της Δύσης (ΕΟΚ και ΝΑΤΟ θα λέγαμε στην εποχή του Παπανδρέου), πήρε την εξουσία και μέσα σε 2 χρόνια αποσάθρωσε την κρατική, στρατιωτική και κοινωνική δομή του Βυζαντίου. Μία - μία οι Βυζαντινές επαρχίες άρχισαν να ανεξαρτητοποιούνται και άλλες να χάνονται από τους εχθρούς (Θεσσαλονίκη), αφού οι ένδοξοι Βυζαντινοί στρατηγοί, που θα μπορούσαν να αμυνθούν με αποτελεσματικότητα, είχαν δολοφονηθεί ή φυλακιστεί από τον Ανδρόνικο, που φοβόταν μην τυχόν και χάσει το θρόνο από τον στρατό.
 Όταν τελικά ο λαός εξεγέρθηκε απηυδισμένος από τις εθνικές συμφορές και τις πολιτικές δολοφονίες για παραδειγματισμό (δεν χρειαζόταν η 17Ν ή άλλα προσχήματα για να υπάρχει φόβος στους πολιτικούς αντιπάλους) και η βασιλεία του Ανδρόνικου Κομνηνού έλαβε τέλος φρικτότερο από του Καντάφι, ο λαός έκανε το ίδιο λάθος ξανά και σαν τους σημερινούς νεοέλληνες της μεταπολίτευσης, που μία πίστευαν το ΠΑΣΟΚ μία τη ΝΔ, στήριξαν τις ελπίδες τους και έστεψαν Αυτοκράτορα τον πρώτο, που βρήκαν διαθέσιμο αντίπαλο του Ανδρόνικου, χωρίς να αναρωτηθούν τί άνθρωπος είναι ή αν έστω είναι κατ' ελάχιστο ικανός.
 Ο Ισαάκιος Άγγελος, ο νέος Αυτοκράτορας, αποδείχτηκε άσχετος και παντελώς ανίκανος. Στις μέρες του η καταστροφή, που είχε επιφέρει ο προκάτοχός του, έφερε καρπούς (ό,τι ακριβώς συνέβει στην σημερινή μας δεκαετία του '90 και την μετά-Ανδρέα εποχή). Οι Ρωμιοί άλλαξαν, ο στρατός το ίδιο. Τώρα πια δεν υπήρχε η μαχητικότητα, η αγωνιστικότητα και η γενναιότητα στον λαό και στον στρατό. Επιπλέον ο λαός με τα παραδείγματα των αρχόντων του κυλίστηκε στην αμαρτία, μιμούμενος την ανηθικότητά τους (ο Ανδρόνικος, όπως και Ανδρέας, ήταν τρομερά γυναικάς) και μέσα σε λίγα χρόνια μεταμορφώθηκε στην χειρότερη ίσως ποιότητα λαού, που γέννησε το Έθνος μας.
 Η ανικανότητα του Ισαάκιου Άγγέλου έδωσε την αφορμή στον ίδιο τον αδερφό του, τον Αλέξιο Άγγελο, να κλέψει τον θρόνο και αφού τυφλώσει τον αδερφό του Ισαάκιο να τον κλείσει στην φυλακή μαζί με τον μικρό του γιο και διάδοχο του θρόνου. Αν ο Ισαάκιος υπήρξε άσχετος, ο Αλέξιος Γ' Άγγελος, ο νέος Αυτοκράτορας, αποδείχτηκε ο χειρότερος Βυζαντινός βασιλιάς όλων των εποχών. Στην εποχή του τα σκάνδαλα και η αποδόμηση του πριν από λίγο ισχυρότερου κράτους του κόσμου γιγαντώθηκαν.
Τώρα πια το μόνο, που ενδιέφερε τους κρατικούς αξιωματούχους και την αλλοτριωμένη (εκσυγχρονισμένη θα λέγαμε) κοινωνία, ήταν η υλική ευμάρεια, ο πλουτισμός και οι αρπαχτές απο τα σκάνδαλα. Όπως έλεγε και ο αγαπημένος μας Γέροντας Παΐσιος... Θέλετε να χαλάσετε έναν λαό; Δώστε στο λαό πλούσια τα υλικά αγαθά και θα ξεχάσουν και τον Θεό και τα πάντα... Τί και αν φώναζαν οι λιγοστοί και οι ικανοί Πατριώτες της εποχής εκείνης για τον επερχόμενο κίνδυνο, η κρατική εξουσία της εποχής εκείνης (όπως και αυτή της μεταπολίτευσης) θεωρούσε τις φωνές αυτές γραφικές... Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντίδραση του Αλεξίου Γ' Αγγέλου στις ικεσίες ενός πατριώτη αξιωματικού, που τον παρακαλούσε να δοθεί άδεια ξυλείας προκειμένου να φτιαχτούν μεγάλα πολεμικά πλοία για την άμυνα της Πόλης.
 Ο εγκληματικός αυτός Αυτοκράτορας με δυσκολία έδωσε τελικά την άδεια, αλλά την πήρε πίσω, όταν ο δασάρχης της περιοχής διαμαρτυρήθηκε, ότι θα ζημιωθεί το κυνήγι της περιοχής! Χαρακτηριστικό παράδειγμα οικονομικού σκανδάλου, που θα το ζήλευε και ο Τσοχατζόπουλος και που ταιριάζει με το σύγχρονο σκάνδαλο των υποβρυχίων, είναι αυτό του Βυζαντινού αρχιναύαρχου, που παίρνοντας την εντολή (μετά από πιέσεις στον Αλέξιο των λίγων πατριωτών) να σουλουπώσει κάπως τα εναπομείνατα μεγάλα πολεμικά του άλλοτε πανίσχυρου στόλου, κατάκλεψε το κράτος αποδομώντας τα εξαρτήματα από διάφορα πλοία με σκοπό να τα αναπληρώσει σε άλλα.
 Το αποτέλεσμα ήταν:
 1ον. Να απομείνουμε μόνο με δυο-τρία αξιόπλοα πλοία, που παρατημένα στα ναυπηγεία του Κεράτιου (σαν και τα σημερινά υποβρύχια) δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σε καμμία περίπτωση τα πολυάριθμα και νεότερα βενετσιάνικα.
 2ον. Οι τσέπες του ...Τσοχατζόπουλου της εποχής εκείνης να φουσκώσουν απότομα, αφού κάποια εξαρτήματα πλοίων πουλήθηκαν κρυφά επιφέροντας στον Αρχιναύαρχο, παράνομο πλουτισμό εις βάρος της Πατρίδος...
 Σημείωση Ιστολογίου:
Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή στους περισσότερους Ελληνες... Η απόλυτη παρακμή και στο τέλος η κατάληψη της Κων.πολης απο τους Σταυροφόρους Φράγκους, οι οποίοι και ...βρήκαν την απίστευτη γι αυτούς ευκαιρία να καταλάβουν (εκτός των άλλων) και την Πόλη των Πόλεων με απίστευτη ευκολία (χωρίς να ανοίξει...μύτη!), μιας και δεν υπήρχε πλέον ουτε στρατός, ούτε στόλος, ούτε τίποτα! Να το υπενθυμίσω για άλλη μια φορά ή θα με πούν πάλι γραφικό;
 ΜΑΘΕΤΕ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ την Ιστορία μας Ελληνες! 
ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ!
- See more at: http://mlagananews.blogspot.gr/2013/06/1204.html#sthash.LKZi4jyy.dpuf

***  Καμένο σε νταμάρι κλεμμένο αυτοκίνητο
Γράφτηκε από την  Καμένο σε νταμάρι κλεμμένο αυτοκίνητο
Καμένο σε νταμάρι έξω από την Καλαμάτα βρέθηκε χθες τα ξημερώματα ένα αυτοκίνητο Volvo S40, το οποίο εκτιμάται πως είναι το όχημα που προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη θύματος προχθές το απόγευμα, στην οδό Ναυαρίνου.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πρόκειται για αυτοκίνητο που έχει υπεξαιρεθεί από εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων στην Αθήνα, το 2011, μαζί με άλλα οχήματα που είχε ενοικιάσει ιδιωτική εταιρεία. Εκκρεμεί ωστόσο το πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που έχει αναλάβει να διασταυρώσει τον αριθμό πλαισίου, καθώς είναι δυσδιάκριτα τα στοιχεία στο καμένο αυτοκίνητο, ενώ οι πινακίδες είχαν αφαιρεθεί πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς.
Η φωτιά στο αυτοκίνητο αποδίδεται σε εμπρησμό από πρόθεση και η Ασφάλεια Καλαμάτας διερευνά όλα τα ενδεχόμενα. Η διερεύνηση της υπόθεσης γίνεται με τη συνεργασία του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.
Να σημειωθεί πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε χθες στις 5 τα ξημερώματα για πυρκαγιά σε παλιό νταμάρι κοντά στα Γιαννιτσάνικα. Οταν έσπευσαν οι πυροσβέστες βρήκαν το καμένο αυτοκίνητο, το οποίο μετά την αυτοψία μεταφέρθηκε για περαιτέρω έρευνα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.   Κ.Δ. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/26959-klemmeno-aftokinito

*** Πατσαρίνος: Ευθύνες στον Τατούλη για το Περιφερειακό Συμβούλιο Πατσαρίνος: Ευθύνες στον Τατούλη για το Περιφερειακό Συμβούλιο

Γράφτηκε από τον  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/26972-patsarinos

* «Να αναλογιστεί τις ευθύνες που ο ίδιος έχει για την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο και να επαναφέρει τη λειτουργία του στη θέση που του αρμόζει, ως κορυφαίου αιρετού οργάνου της Περιφέρειας Πελοποννήσου», καλεί τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ο εκπρόσωπος της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" Νίκος Πατσαρίνος.
Για τη δεύτερη συνεχόμενη αναβολή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού υπενθύμισε ότι «την προηγούμενη εβδομάδα καταγγείλαμε ότι με τη συμπεριφορά του ο κ. Τατούλης, με τις υβριστικές του επιθέσεις στα κόμματα, παρατάξεις, πρόσωπα της αντιπολίτευσης και της συμπολίτευσης προσβάλει το Περιφερειακό Συμβούλιο και το οδηγεί σε απαξίωση», επέκρινε δριμύτατα και την παράταξη Δράκου, επισημαίνοντας: «Συνένοχοι σ’ αυτή την κακή λειτουργία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης είναι και η μείζων μειοψηφία που με τις συντεταγμένες απουσίες της από τα όργανα (Περιφερειακό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή) επιδεινώνει το πρόβλημα».
Ο κ. Πατσαρίνος σημείωσε ότι «σε κάθε περίπτωση εμείς η "Αγωνιστική Συνεργασία" και εγώ προσωπικά, είμαστε παρόντες σε κάθε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, προτιμώντας να δίνουμε τη μάχη, μέσα σ’ αυτό έστω και με αντίξοες συνθήκες, αντιμετωπίζοντας την αλαζονική και υβριστική συμπεριφορά του κ. Τατούλη, ακριβώς επειδή πιστεύουμε και στηρίζουμε το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επομένως, τα αναφερόμενα από κάποιους για στημένα παιχνίδια δεν μας αγγίζουν και δεν μας αφορούν, αφού εμείς είμαστε πάντα παρόντες».
Κάλεσε τον κ. Τατούλη, την παράταξή του και τη μείζονα μειοψηφία «να στηρίξουν το θεσμό, γιατί αυτό απαιτεί η Δημοκρατία», όπως κάνουν αυτοί «ανεξάρτητα από τις διαφωνίες μας με τον "Καλλικράτη" και τη διακηρυγμένη πρόθεσή μας να τον αλλάξουμε».
Ο Ν. Πατσαρίνος δήλωσε ότι «εμείς θα είμαστε παρόντες σε κάθε πρόσκληση αντιμετώπισης του προβλήματος και οφείλουμε να δηλώσουμε ότι σε περίοδο οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, αυτά τα αιρετά όργανα πρέπει να λειτουργούν δημοκρατικά στο πλάι της κοινωνίας και απέναντι σ’ αυτούς που καθημερινά θέλουν να ξεπουλήσουν τη χώρα μας, τις υπηρεσίες μας και τις κατακτήσεις μας». Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/26972-patsarinos


***


***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ   ενημέρωση :
~** Kινητικότητα εν όψει γενικής συνελεύσεως στην Καλαμάτα
            Δύο 24ωρα έμειναν μέχρι τη διεξαγωγή της γενικής συνελεύσεως της Μαύρης Θύελλας, οι διοικούντες της οποίας κινούνται ιδιαίτερα έντονα το τελευταίο διάστημα, με στόχο την εξωτερίκευση του πλάνου τους και κυρίως το πέρασμά του στα μέλη, έτσι ώστε να γίνει αποδεκτό από τη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου. Βεβαίως βάρος πέφτει και στην παρουσίαση του οικονομικού απολογισμού, αφού η διοίκηση οφείλει να παρουσιάσει με παραστατικά τα έσοδα και τα έξοδα της περυσινής σεζόν. Άλλωστε μέσα στα θέματα της γενικής συνελεύσεως είναι και η έγκριση του οικονομικού πλάνου, όπως βεβαίως και η γνωστοποίηση του αγωνιστικού. Και επειδή τα αποτελέσματά της μπορούν να καθορίσουν σε σημαντικό ποσοστό την επόμενη μέρα, ο Γιώργος Ράλλης και οι συνεργάτες του πραγματοποιούν αγώνα δρόμου, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τούτη τη στιγμή, τις όποιες αγωνιστικές διεργασίες.
Ωστόσο, οφείλουν να κάνουν το μεγαλύτερο δυνατό άνοιγμα στους φιλάθλους της Καλαμάτας, μέλη και μη, χωρίς τη συμβολή των οποίων δεν μπορεί η ομάδα να βαδίσει σε μονοπάτια πρωταθλητισμού στην εύκολη, είναι η αλήθεια, για ένα σύλλογο του βεληνεκούς της Μαύρης Θύελλας, νέα Γ΄ Εθνική. Πρέπει λοιπόν μέχρι την Κυριακή στις 10.30 το πρωί τα μέλη που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία να καταβάλουν τη συνδρομή τους, έτσι ώστε να συμμετάσχουν ενεργά στη γενική συνέλευση, μεταφέροντας σκέψεις και ερωτηματικά.  Ν. Μπ.

*** Αρνήθηκε την πρόταση της ΑΕΚ ο Καλαντζής , σταματά οριστικά το ποδόσφαιρο
          
Ο Χρήστος Καλαντζής αρνήθηκε ευγενικά την πρόταση της ΑΕΚ, αφού έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο μόλις στα 31 του χρόνια για να ασχοληθεί με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και το κατάστημα ΠΡΟ-ΠΟ που ετοιμάζει στην Καλαμάτα.
Η ΑΕΚ πρότεινε στον Ελληνα επιθετικό συμβόλαιο 2+1 ετών, ωστόσο αυτός απάντησε αρνητικά εξηγώντας ότι δεν θέλει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο.  πηγή: contra.gr
 
*** Οι καρναβαλιστες - κανίβαλοι φιλοι του Σιωνισμου και προδοτες πεταξαν πλέον τη μάσκα και καμαρώνουν αλλαζονικα για την ατιμη δραση τους και ζωη τους...Ειναι αυτο που λεει ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ « Θαρθή καιρός που θα βγει ο καταραμένος δαίμονας από το καυκί του» ΗΡΘΕ ΑΥΤΗ Η ΩΡΑ ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΛΑΖΟΝΕΊΑ....ΕΙΔΑ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΉΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΣΤΕΜΜΈΝΟ...ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΣΤΕΜΜΈΝΟ;; ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ,ΕΣΤΕΜΜΈΝΗ Η ΚΑΘΕ ΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΣΕΒΕΙΑ,ΘΑ ΚΑΜΑΡΏΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΈΠΟΝΤΑΙ ( η δόξα αυτών είναι εν τη αισχύνη αυτών, οίτινες φρονούσι τα επίγεια» (Φιλιπ. 3/γ/19). http://www.pigizois.net/kiriakodromio/augoustinos/profiteies_kosma_aitoloy.htm
 
***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
 
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2554   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1003   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =             999   video.-
                                                         Σύνολο  :  4556    βίντεο ανηρτημένα .-
 
***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2013 :
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 01 Ιουνίου 2013.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html  ,  Μιά νέα ζωή ...αρραβώνες ..δυό νέων ανθρώπων ... Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 ,  To Σάββατο 01 Ιουνίου 2013 στην όμορφη Καλαμάτα Μεσσηνίας .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/06/2-2013.html , Διαδρομές στο Βασιλικό κτήμα Τατοϊου Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 : Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 04 Ιουνίου ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Ιουνίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 06 Ιουνίου 2013.-
~
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/06/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 07Ιουνίου 2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/06/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 08 Ιουνίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 09 Ιουνίου 2013.-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το Δευτεριάτικο αγιάζι της ενημέρωσης 10 Ιουνίου 2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/06/11-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 11 Ιουνίου 2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/12-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/06/13-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013, ,
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/06/14-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πάρασκευή 14 Ιουνίου 2013  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/15-2013.html, Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 15 Ιουνίου 2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/06/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 18 Ιουνίου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/6-19-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 ~
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/06/20-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/06/20-2013.html  , ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/06/21-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html , Τριήμερο Αγίου Πνεύματος 22, 23 καί 24 Ιουνίου 2013 Διαδρομές.-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/25-2013.html , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  25  Ιουνίου  2013
~* http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/26-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  26  Ιουνίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/06/27-2013.html , Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  27  Ιουνίου  2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/06/28-2013.html  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  28  Ιουνίου  2013.-
 
~**

** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....

Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-

~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα

Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
  

 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
 
   
***   Μέσα  από όμορφα ερασιτεχνικά  ΒΙΝΤΕΟ από το  τριήμερη 22 έως και 24 -06-2013 (εορτή  Αγίου Πνεύματος ) - εκδρομή διαδρομές  Από ΑΡΦΑΡΑ/ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  ΠΑΤΡΑΑΜΦΙΛΟΧΙΑ- ΑΚΤΙΟΝυποθαλάσσιο  τούνελ  διάβασηςΠΡΕΒΕΖΑ- ΛΕΥΚΑΔΑΦανερωμένη-ΝΥΔΡΙ -  ΠΡΕΒΕΖΑ  ΠΑΡΓΑ  -κρουαζιέρα ΑΝΠΙΠΑΞΟΙΠΑΞΟΙ  σπήλαιαΓΑΪΟΣΠΑΡΓΑΠΡΤΕΒΕΖΑ -  ΖΑΛΟΓΓΟΓΛΥΚΙΣΟΥΛΙΑγ.  Δονάτος – Κούγγι –ΠΡΕΒΕΖΑ ………. : 
078  Ι Ν  Αγίου Ανδρέα  Πάτρας  2013:  http://youtu.be/sawT1lQZ3J0  ,
074  ΠΑΤΡΑ   Άγιος Ανδρέας 22   06  2013: http://youtu.be/Jc7YJiL6VMc ,
081 ΠΑΤΡΑ  κέντρο  2013: http://youtu.be/6g8FyII1UzE ,
082 ΠΑΤΡΑ φεύγοντας 2013: http://youtu.be/EjLMS0mKJ2I ,
072 ΠΑΤΡΑ παραλία   22   06    2013: http://youtu.be/_BVRhFvlEC0  ,
073 Πάτρα στο διάβα  της παραλίας  2013: http://youtu.be/U5HBTEKEjq0 ,
093 ΛΕΥΚΑΔΑ  2013 : http://youtu.be/XP_DYzjfUUI ,
095 Ι Μ  Παναγίας  Φανερωμένης Λευκάδα:”: http://youtu.be/YHD91N7k-HU ,
 088 Αμφιλοχία Άκτιο   2013: http://youtu.be/9BZ0uRaha5Y ,
096  Ι Ν  Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδα  2013: http://youtu.be/HNoMFpaL7Zs  , 
~ 447 Φαράγγι  Αχέροντα  2013: http://youtu.be/l_PTdW6lZao ,
~ 250 Παξοί  περίπλους στα σπήλαια δυτικά  2013: http://youtu.be/0b8fyatqEzo ,
~ 367 Μνημείο Ζαλόγγου μοναστήρι 2013: http://youtu.be/Kp6Ob5m4P2k   ,
~ 359 Ι Μονή καί μνημείο Ζαλόγγου  2013: http://youtu.be/levzCfIQ3LQ  ,
~ 455 Διαδρομή φαράγγι Αχέροντα  2013: http://youtu.be/6Us70tcyK3s   ,
~ 465 Ράφτινγκ  στον Αχέροντα  2013: http://youtu.be/bb4ZW0H6sqI  ,
~ 198 ΑΝΤΊΠΑΞΟΙ  μπάνιο καφεδάκι  2013: http://youtu.be/CkMsizbNzRY ,
~ 384 ΑΓΙΟΣ ΔΟΝΑΤΟΣ Σούλι 2013: http://youtu.be/Bg2mWXtbT-A  ,
~ 087 Αμφιλοχία 22 06 2013:  http://youtu.be/-CVirrBPumA  ,
~ 497 ΑΙΤΩΛΙΚΟ Διαδρομή 2013: http://youtu.be/4jgG3twjMTQ   ,
~* 434 ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ  2013  αφήγηση  Δημήτρης: http://youtu.be/B3VRVAWk9is ,
~* 416 ΣΟΥΛΙ ΜΠΟΤΣΑΡΑΙΪΚΑ στο  μικρό καφενεδάκι για  καφέ 2406/2013 : http://youtu.be/0RKnjfQEvUc  ,
~* 471Πηγές Αχέροντα Γλυκή  2013: http://youtu.be/yiZzR-Yqf50 ,
~* 329 ΠΑΞΟΙ  ο γύρος με καραβάκι  2013¨: http://youtu.be/3hlkrZ78IQ0 ,
~**377  ΣΟΥΛΙ  χωριά …κ.λ.π.  2013  : http://youtu.be/hqzM0VMXHRI ,
~** 243 Παξοί  δυτικά  2013: http://youtu.be/08YF2Z2vsUI ,
~** 094  ΛΕΥΚΑΔΑ  προς  Φανερωμένη 2013: http://youtu.be/D2KwJbOu3lM
~** 327  κρουαζιέρα  σε Αντίπαξους και Παξούς  2013: http://youtu.be/HTw607SLpRQ
~** 355  Ι. Μ . Αγίου Δημητρίου Ζαλόγγου  2013:: http://youtu.be/9BQEvgX-nSk
~* * 375  Διαδρομή χωριά Σουλίου  2013: http://youtu.be/rl5KdWEqE0c
~** 353  Διαδρομή στο μνημείο Ζαλόγγου 2013: http://youtu.be/MY2kJJTVjBM  
~** 373  Διαδρομή Γλυκή  Σούλι   2013: http://youtu.be/6TgZG9l6BQI
~** 086  ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ 2013: http://youtu.be/5FUH8LhTY-4   
~** 446  ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ   φαράγγι  2013: http://youtu.be/7ACeCQnuHEM 
~** 092  ΛΕΥΚΑΔΑ   μπαίνοντας  2013: http://youtu.be/WpGuI1mQgFc ,
~*** 367  Μνημείο Ζαλόγγου μοναστήρι  2013: http://youtu.be/b6B_2k3uTfQ ,
~** 118  Διαδρομή Λευκάδα    Νυδρί  2013: http://youtu.be/N0DA0Rt51yA ,
~** 354  Διαδρομή  μνημείο Ζαλόγγου και Αρχαίας Κασσώπης  2013: http://youtu.be/MHAHk47sSEQ ,
~** 430 Γλυκή πηγές Αχέροντα φαράγγι 2013: http://youtu.be/2IkOfF_xiIA ,
~* 372 ΓΛΥΚΗ ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ 2013: http://youtu.be/fZYrzlGB9lk ,
~** 371  ΓΛΥΚΗ  2013: http://youtu.be/2cB_Q8_qNMI ,
~** 376 Γέφυρα στρατιωτική 2013 διαδρομής  Σούλι  : http://youtu.be/7DQYWym06nY ,
~**  378  Άγιος Δονάτος Κούγκι  2013: http://youtu.be/ZbW9XIoEk60 ,
~* 341   ΠΑΡΓΑ Αχεροσία λίμνη  2013: http://youtu.be/CsYR9wRXtpg ,
~ 342 Νεκρομαντείο Αμμουδιά  εκβολές Αχέροντα  2013: http://youtu.be/kd8qcLrSVsA ,
~ 340  Διαδρομή Πάργα  Πρέβεζα  2013: http://youtu.be/U1xn0WYId2s ,
~ 339  Πάργα  Πρέβεζα παλιός εθνικός δρόμος  2013: http://youtu.be/_BHwWgOI9Qc ,
~ 337  ΓΑΪΟΣ  ΠΑΞΟΙ  2013: http://youtu.be/QOzU2epauC8 ,
~ 333  ΠΑΞΟΙ  ΓΑΪΟΣ 2013: http://youtu.be/8svu2O3GMhk ,
~ 332  Αντίπαξοι   Παξοί  με καράβι  2013: http://youtu.be/hU80GbWSwRE ,
~ 236  Παξοί  περίπλους δυτικά  2013: http://youtu.be/uWJ2hYSQRmY  ,
~ 228  ΠΑΞΟΙ  σπήλαια 2013: http://youtu.be/Y7A-XFCMln4 ,
~ 226  ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ  ΠΑΞΟΙ  2013  καραβάκι: http://youtu.be/eVa3_ZyKa_Y ,

~ 225 ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ  “ Βουτούμι”  2013: http://youtu.be/PWWxrIFaX-o  ,

~ 222 ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ  2013: http://youtu.be/w9xCC--Bev4 ,

~ 089  Ακτές  ΙΟΝΙΟΥ Διαδρομή  2013: http://youtu.be/qkEW51kxsl8 ,

~ 090  Αμβρακικό κόλπος  Βόνιτσα -Πρέβεζα  2013: http://youtu.be/I9ylYqf6eL4  ,

~ 091 ΛΕΥΚΑΔΑ  αλικές  2013  Διαδρομή: http://youtu.be/qkhg8gU44Nk ,

 ~** ^ ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ   στο Βουτούμι  2013: http://youtu.be/GAF01ECM_8M ,

 ~** Photo album I: http://youtu.be/DDg2Nhi_Bkk  ,

  ~** Photo album II: http://youtu.be/CGBVrZZfF1g ,

*** ^ Σούλι Γλυκή Αχέροντας 2013: http://youtu.be/tUtaHGZ8rMI ,

*** ^ Αντίπαξοι Παξοί 2013 σπήλαια: http://youtu.be/a7rWP45ueEw

**


 
*****  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ :
~ http://www.seismoi.gr/ ,  www.elix.org.gr , Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας

https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias = facebook ΑΡΦΑΡΑ -ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2013 .-

~** http://lykeiomeligala.blogspot.com/ ,ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ.-

 ~** http://www.inathos.gr/athos/el/ ,ΑΘΩΣ-ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

 * http://www.fromsport.com/ ,   ΣΠΟΡ- ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΜΠΑΣΚΕΤ κ.λ.π.

~** http://www.agion-oros.eu/athos/el/VisitMonastery.html , ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

 ~** www.mixanitouxronou.gr , Η  μηχανή  του  χρόνου   

 ~** www.chiospress.gr  ,  ΧΙΟΣ ΠΡΕΣΣ

www.emessinia.gr  ,  ΔΗΜΟΣ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ

www.diasnews.com , ΔΙΑΣ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

www.marathoupoli.com.gr  , ΜΑΡΑΘΟΥΠΟΛΗ

www.kefalinou.blogspot.com ,  ΚΕΦΑΛΗΝΟΥ

www.mani.org.gr  , ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ

www.tripilis.gr   , ΤΡΙΠΙΛΑ

www.pera.gr  , ΠΕΡΑΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ

www.lefktro.gov.gr  ,ΛΕΥΚΤΡΟ

www.romiosini.org.gr , ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ

 http://www.discover-peloponnisos.gr/Default.aspx?id=1038&nt=19&lang=1  , ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ .-

 ~*  www.hellascountryclub.gr  ,

~**  www.spilaiokapsia.gr =ΣΠΗΛΑΙΑ ΚΑΨΙΑ  

***  http://travelphoto.gr/agios-petros-arcadia/   .= ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ .-     

**      http://www.discover-peloponnisos.gr/Default.aspx?id=1272&nt=18&lang=1 , .

 ~**     www.dryades-arcadia.gr      .-  

~* http://www.neromylos-nikola.gr/O_Neromylos_toy_Nikola.htm = ΜΠΑΣΤΑ  …ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ .-

* http://ithominews.blogspot.com/ ,

~* http://meropitopik.blogspot.com/ ,

  ~** http://disval.blogspot.com/ ,

~* http://www.agioritikovima.gr/ , *

~* http://www.mountathos.gr/ ,

~* http://arxaiaithomi.gr/ ,  

* http://lyrasi.blogspot.com/ ,

 ~~* http://valirsa-messinias.blogs.gr/  .

~* http://dimmerop.blogspot.com/ ,

~* http://valirsa-messinias.blogs.gr/ ,

~* http://platykalamatasmessinias.blogspot.com/ ,

~* * http://snsarfara.blogspot.com  ,  
  
 ~  ΣΠΑΝΙΕΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ   : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.387085438017518.85142.308862112506518&type=1 , ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΛΙΕΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (ΑΣΠΡΟΜΑΤΡΕΣ ).- 
*** 

Δεν υπάρχουν σχόλια: