ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

ARFARA    ΑΡΦΑΡ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 06 Ιουλίου 2018 .
~

*O  ΣΟΚΡΑΤΗΣ  436πχ. -438πχ  έλεγε  : " Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ  , ΔΙΟΤΙ  , ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ  ΙΣΟΤΗΤΑΣ , ΔΙΟΤΙ  ΕΜΑΘΕ  ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ  ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΙΑ  ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ , ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ , ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝΙΑ " .-


Κανένας μας δεν πρέπει , να αμφισβητεί τη θρησκευτική ελευθερία του οποιουδήποτε .- Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί να υπάρχει άνθρωπος λογικός ή άλογος , που να θέλει να επιβάλλει στον άλλον τις δικές του θρησκευτικές ή άλλες απόψεις .- Η θρησκευτική ελευθερία είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα , απόλυτα σεβαστό σε μια δημοκρατική κοινωνία .- Η Πίστης , η ή  απιστία , δεν παύει να είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση του καθενός .- Είναι όμως αδιανόητο να φτάνουμε στο άλλο άκρο κι έτσι να φαλκιδεύουμε αντιθέτως τη θρησκευτική ελευθερία των άλλων πολιτών .-   ( Ευάγγελος Κρουσταλάκης ).-



Το ήθος της πολιτικής κρίνεται κατά πρώτον στις εκάστοτε εκλογές .-


~ **  6 Ιουλίου: Εορτή του Οσίου και Μεγάλου Σισώη 
~  Τη μνήμη του Οσίου και Μεγάλου Σισώη τιμά σήμερα, 6 Ιουλίου, η Εκκλησία μας. Ο Όσιος Σισώης έλαμψε με την πνευματική του σύνεση, την ταπεινοφροσύνη, τη φιλαδελφία και το ενδιαφέρον του στο να επιστρέψει και ένα μόνο αμαρτωλό.
* Μεταξύ των ασκητών αναδείχτηκε ονομαστός και μέγας, αθλητής της πρώτης γραμμής, τύπος εγκράτειας, αλλά και ψυχή πού προσευχόταν για δικαίους και αδίκους, πλούσιους και φτωχούς, άρχοντες και ιδιώτες, κληρικούς και λαϊκούς και γενικά για όλο τον κόσμο. Στη γη ήταν, αλλά η ζωή του ήταν ουράνια.
Υψωμένος πάνω από τη σάρκα, που χαλιναγωγούσε τέλεια με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και τη θεία κοινωνία του σώματος και του αίματος του Χριστού.
Η μνήμη του μένει υπόδειγμα σ’ όσους θέλουν την ασκητική ζωή, για να είναι γνήσιοι και πραγματικοί ασκητές, όχι μόνο με την αντοχή του σώματος, αλλά και με την πνευματική αναγέννηση και τη λάμψη της αρετής.
Απολυτίκιο:
Ήχος πλ. α’. Τον συνάναρχον Λόγον.
Εκ παιδός γεωργήσας ζωήν την κρείττονα, των κατ’ αυτής ενεπλήσθης θεουργικών αγαθών, των Αγγέλων μιμητά Σισώη Όσιε, όθεν ως ήλιος λαμπρός, απαυγάζεις τηλαυγώς, εν ώρα της σης εξόδου, δηλοποιών την σην δόξα, και καταλάμπων τας ψυχάς ημών.
 ~* Απολυτίκιο Αγ. Σισώη του Μεγάλου - 6 ΙΟΥΛΙΟΥ : https://youtu.be/i2I8lrVS0Mc .-

 ***  Αγιασμός στις Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Μεσσηνίας (ΦΩΤΟ)

 
 
 
 


~ Στις καταπράσσινες πλαγιές του Ταϋγέτου και συγκεκριμένα στη θέση «Σκουρόλακα», στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας «Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ», τελέσθηκε χθες το απόγευμα ο αγιασμός για την έναρξη της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου για το φετινό καλοκαίρι.
* Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ενώ παρέστη ο πνευματικός υπεύθυνος της κατασκήνωσης Αρχιμ. Νικόλαος Οικονομίδης, αλλά και όλα τα στελέχη.
Ο Πρωτοσύγκελλος στον χαιρετισμό του καλωσόρισε τα παιδιά και τους ευχήθηκε να περάσουν ωφέλιμα και να αποκτήσουν πνευματικά εφόδια, ενώ ευχαρίστησε και συνεχάρη τους υπεύθυνους της οργάνωσης και συντονισμού, καθώς και όλους τους ομαδάρχες και αρχηγούς της κατασκήνωσης, ενώ στο τέλος επιθεώρησε τους κοιτώνες και συνεχάρη τα παιδιά για την τάξη και την ευπρέπεια των χώρων. Τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον τ. Διευθυντή της Τραπέζης ALPHA BANK κ. Δημήτριο Ηλιόπουλο για την από μέρους του δωρεά ενός μουσικού Αρμονίου synthesizer και διακοσίων βιβλίων για την βιβλιοθήκη της Κατασκήνωσης.

***  ΒΟΥΛΗ: Τσίπρας τσακώνεται με Μητσοτάκη κι η Ελλάδα βυθίζεται
-Για κορυφαία πράξη αντίστασης του ελληνικού μιλάει ακόμα και τώρα, στην τρίτη επέτειο του δημοψηφίσματος, ο πρωθυπουργός – «Επιθυμείτε διακαώς την περικοπή των συντάξεων και τρέμετε την προοπτική να μην εφαρμοστεί» – Μητσοτάκης: Εσείς τις ψηφίσατε τις μειώσεις στις συντάξεις, εμείς ήμασταν απέναντι – Παριστάνετε ότι μάχεστε την ακροδεξιά, την ώρα που έχετε ποντάρει τα ρέστα σας πάνω της για την σωτηρία σας
*  Η σφοδρή αντιπαράθεση με πολιτικά επιχειρήματα αλλά και προσωπικές επιθέσεις μεταξύ των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτηρίζει τον πρώτο γύρο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδόθηκαν σε μια ανευ προηγουμένου μονομαχία, δείγμα του ότι η χώρα οδηγείται με ταχύ ρυθμό σε προεκλογική περίοδο που θα χαρακτηριστεί από την ακραία πόλωση.
Η οικονομία, οι μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο, το προσφυγικό, η άνοδος της ακροδεξιάς, η διαπλοκή και το παρακράτος διαμόρφωσαν το πεδίο μάχης των δύο πολιτικών πρωταγωνιστών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
:
– ιστορική επιτυχία της Ελλάδας στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου
– δεν υπήρξε ευκαιρία σε άλλο πρωθυπουργό να αναφερθεί σε τόσες πολλές μαζεμένες επιτυχίες στην οικονομία.
– Σε λίγες ημέρες από σήμερα στις 20 Αυγούστου για μεγάλη σας στεναχώρια η Ελλάδα βγαίνει αμετάκλητα και σταθερά από τα μνημόνια που εσείς μας βάλατε.
– Το καθοδικό ράλι που κατέγραψαν οι τιμές ομολόγων αποδεικνύει ότι η λύση έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τις αγορές. Εκτός αν κ. Μητσοτάκη πιστεύετε ότι εκτός του κ. Μοσκοβισί είναι και οι αγορές υπερ του ΣΥΡΙΖΑ
– Το σχέδιό μας είναι σαφές, να λάβουμε πρωτοβουλίες για περαιτέρω βελτίωση ανάπτυξης, ενίσχυση θέσεις εργαζόμενων, αύξηση μισθών και περιορισμό εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
– Θα πρέπει και οι τράπεζες από εδώ και στο εξής με αίσθημα ευθύνης να συμβάλουν στην προσπάθεια και από μέρος προβλήματος να γίνουν μέρος της λύσεις
– Κάθε έλληνας και ελληνίδα θα πρέπει σύντομα να δει απτά στην καθημερινότητά του σταδιακή βελτίωση. Ξέρω καλά κ Μητσοτάκη ότι σας ενοχλεί μια τέτοια προοπτική.
:
– Υποχρεώθηκε η χώρα για πλεονάσματα 3,5% εως το 2022 και 2,2 % εως το 2060. Δεν μπορείς να μιλάς για μεταμνημονιακή εποχή όταν έχεις ψηφίσει τέτοια μνημονιακά μέτρα. Ποια χώρα βγήκε από πρόγραμμα έχοντας δεσμευτεί με προνομοθετημένα μέτρα;
– Πώς αισθάνεστε σήμερα που συστηματικά στις δημοσκοπήσεις 8 στους 10 Έλληνες λένε ότι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Αυτοί έχουν δίκαιο ή εσείς;
– Η Ελλάδα χρειάζεται νέα ηγεσία. Μια αναπτυξιακή έκρηξη του 4%. Ανάπτυξη διπλάσια από αυτή που προβλέπεται τώρα. Μια δημόσια διοίκηση μακριά από το κόμμα με άξιους δημόσιους λειτουργούς και μια κυβέρνηση που θα φέρνει αποτελέσματα. Μόνο έτσι θα πετύχουμε αναθεώρηση των υψηλών πλεονασμάτων. Όχι κάνοντας ντελίβερι λιτότητας όπως κάνετε εσείς.
– Φωνάζατε go back στην κυρία Μέρκελ και σήμερα εκλιπαρείτε για δυο λόγια συμπάθειας ή ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη. Αυτή την πολιτική σας συντριβή θέλετε να την βαφτίσετε επιτυχία.
– Και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου προσπαθήσατε με ψέματα να κρύψετε την κωλοτούμπα. Το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Τον Σεπτέμβριο του 2015 δεν είχατε πει κουβέντα για το Υπερταμείο και την δήμευση της περιουσίας εως το 2115. Τα είχατε πει; Και έρχεστε εδώ και μιλάτε για ψέματα;
– Αναρωτιέμαι γιατί δεν πήρατε τον κ. Καμμένο δίπλα σας σήμερα. Σας ενοχλεί το κάδρο;
– Για τα πλεονάσματα 3,5% μεχρι το 2022 και πάνω από 2% εως το 2060. Δεν είχατε πει κουβέντα για τις περικοπές στις συντάξεις και στο αφορολόγητο.
– Ο κ. Τσακαλώτος προανήγγειλε παραιτήσεις αν κοπεί το αφορολόγητο. Ντροπή σας κάθεστε στην καρεκλίτσα σας ακόμα.
– Δεν μας είχατε πει ούτε λέξη για το ΦΠΑ των νησιών. Τον αυξήσατε και πανηγυρίζετε τώρα γιατί εξαιρέθηκαν 5 νησιά για έξι μήνες.
– Σήμερα η κοινωνία αναζητεί διέξοδο από τα δικά σας αδιέξοδα. Να τελειώνουμε με αυτό τον θίασο
– Τέλος Αυγούστου τελειώνει το τρίτο πρόγραμμα. Λήγει ο ευνοϊκός δανεισμός και η χώρα πρέπει να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές. Ενας δανεισμός που συνδυάστηκε με σκληρά μέτρα που είχε το 3ο μνημόνιο το αχρείαστο που εσείς υπογράψατε. Μετά τον Αύγουστο ανα τρίμηνο η ευρωπαϊκή επιτροπεία θα κάνει την έκθεση για τα μέτρα που έχουν ήδη εγκριθεί. Αυτό δεν λέγεται τέλος μνημονίων.
– Μεταξύ του διπλού νομίσματος του Βαρουφάκη και των αμετάφραστρων μνημονίων που ψηφίζετε υπάρχει και ο εναλλακτικός δρόμος. Της διαπραγμάτευσης και του διαλόγου και όχι του yes man.

***  H κρίση των θεσμών στην Ελλάδα
   ~  Του Αρχιμ. Κύριλλου Κωστόπουλου Ιεροκήρυκος Ι. Μ. Πατρών – δρος Θεολογίας
Η σημερινή κατάσταση στον ελλαδικό χώρο, ως προς τους θεσμούς, είναι απαράδεκτη και κατά πολλούς εκκλησιαστικούς και πολιτικούς αναλυτές εγκυμονεί εθνικούς κινδύνους. Προσωπικώς πιστεύουμε ότι η χώρα μας τη στιγμή αυτή κάνει το «salto mortale».
*  Υπάρχει, όμως, και μια φωτεινή ακτίνα ελπίδας που μας οδηγεί στην βεβαιότητα της υπερβάσεως του χάσματος που την απειλεί. Είναι δυνατόν να κάνει το «salto salutis», όσο κι αν το βλέπουμε ουτοπία. Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε και την Ορθόδοξη χώρα μας περιμένει το χάος και ο πνευματικός θάνατος.
Η ανθρώπινη Ιστορία διαμορφώνεται ξεκινώντας από τους εξής θεσμούς: 1) Την θρησκεία, 2) την πολιτική, 3) την γνώση και 4) την τέχνη. Αυτοί οι τέσσερις θεσμοί συνθέτουν την ολοκληρωμένη κοινωνική ζωή. Αλλάζει, βεβαίως, κατά εποχή το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται.
Σήμερα οι θεσμοί αυτοί «πάσχουν» σ’ ολόκληρο τον κόσμο και στην χώρα μας. Μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητος ότι οι θεσμοί αυτοί βρίσκονται στην μεγαλύτερη κρίση όλων των αιώνων.
1) Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ: Η θρησκεία έγινε σκοπιμότητα και ιδιοτέλεια. Καλύπτει ενοχές και οδηγεί τα μέλη της σε ψυχονευρωτικές καταστάσεις και όχι στην απαλλαγή από αυτές και τη λύτρωση (οικουμενιστικές κινήσεις, πολιτική και κοινωνική θεολογία, νεορθόδοξοι, μεταπατερική θεολογία κ.ο.κ.). Το Ευαγγέλιο δεν προσφέρεται γνήσιο από γνήσιους και φωτισμένους διδασκάλους. Δεν προσφέρεται ο αυθεντικός Χριστός και η ζώσα Εκκλησία, αλλά κηρύσσεται ο υποκειμενικός χριστιανισμός και η τυπολατρία. Η νομικίστικη συνείδηση έχει πληρώσει τον μεγαλύτερο χώρο και η απουσία του Παναγίου Πνεύματος είναι αισθητή. Η Ορθοδοξία και ορθοπραξία βρίσκονται πλέον στους ολίγους κληρικούς και λαϊκούς.
2) Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Η σύγχρονη πολιτική είναι ανερμάτιστη, παράλογη, αντικοινωνική και δημαγωγική, αλλά κυρίως αντίθεη και αντιεκκλησιαστική. Τα βασικά χαρακτηριστικά της είναι η διάσπαση, ο ατομισμός και ο αμοραλισμός. Μία πολιτική χωρίς ήθος, οραματισμούς και μεταφυσικές προεκτάσεις. Μια τέτοια πολιτική, όμως, δεν είναι δυνατόν να οδηγήσει την χώρα μας στη δικαιοσύνη, την όντως ελευθερία και την αλήθεια.
3) Η ΓΝΩΣΗ: Η γνώση έχει καταντήσει εργαλείο περιέργειας και όχι πορεία προς την αλήθεια. Υπάρχει ως επίδειξη, ως παραποίηση ακόμη κι αυτής της αλήθειας. Η γνώση πλέον δεν τίθεται στην θέση της ημιμάθειας, της σήψεως και της ανωμαλίας, αλλά δημιουργεί απόγνωση, παραμόρφωση και σύγχυση, κυρίως όταν προέρχεται από την αβυσσαλέα πηγή παραπληροφόρησης και μιξολέθρου γνώσεως του διαδικτύου. Αποτέλεσμα της τοιούτου είδους μορφώσεως είναι η διαστροφή της συνειδήσεως και η αλλοίωση του προσώπου του σημερινού ανθρώπου.
4) Η ΤΕΧΝΗ: Η τέχνη έγινε τρόπος ανέσεων και ατομισμού. Έχασε την αναπλαστική της δύναμη. Προκάλεσε, θα λέγαμε, την χαύνωση στον άνθρωπο του 21ου αιώνα. Η τέχνη υπάρχει πλέον για την τέχνη και όχι για τον ίδιο τον άνθρωπο. Η τέχνη, δυστυχώς, κατάντησε προαγωγός στην ανηθικότητα, υπό την στενή και ευρύτερη έννοια της λέξεως και έπαψε να είναι γέφυρα σωτηρίας.
Βάσει των ανωτέρω δεν είναι δύσκολο να συμπεράνουμε ότι η χώρα μας βρίσκεται μετά βεβαιότητος στον δρόμο προς τον πνευματικό θάνατο, αφού «αρρώστησαν» βαριά οι θεσμοί της.
Η Ελλάδα του 21ου αιώνα εκμηδενίζει και απαξιώνει το ένδοξο παρελθόν της, το οποίο φρόντισε να είναι εν πολλοίς άγνωστο στη νεολαία. Η ταυτότητα του έθνους μας ευτελίζεται στο όνομα της παγκοσμιοποίησης. Σε λίγο θα φθάσουμε να είμαστε φύλακες του μουσείου της Ακροπόλεως – αν δεν το ξεπουλήσουμε κι αυτό – αφού ξεπουλάμε τα υπόλοιπα στους σημερινούς επιγόνους των εδαφών των προγόνων μας, καταρρακώνοντας κάθε ιστορική αλήθεια.
Μα πάνω από όλα τέθηκε στην χοάνη της πανθρησκείας το Μυστήριο της Θείας Αποκαλύψεως του μόνου Αληθινού Θεού, του Τριαδικού Θεού της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
Αν συνεχίσουμε έτσι, πολύ σύντομα θα στηθεί κάπου στη χώρα μας μία επιγραφή που θα αναγράφει: «Ην ποτέ Ελλάς! Κάποτε εδώ ήταν η Ελλάδα!». Το είχε προφητεύσει ο Άγιος Γέροντας των Πατρών, ο π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΕΙ κάτι τέτοιο χρειάζεται αγώνας προσωπικός και κοινωνικός. Επιστροφή και εξαγνισμός κάθε έκφανσης της ζωής του σημερινού ανθρώπου στα νάματα της Ορθοδόξου πίστεως.
«Εγώ ειμί ο ων», είπε ο Θεός στον άνθρωπο. Αρα, «εσύ, άνθρωπε, δεν είσαι. Με Εμένα, τον Θεό σου, είσαι και γίνεσαι».
* Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα «Πελοπόννησος» των Πατρών στις 1/6/2018

***  Tσίπρας ΜΕ ΚΑΡΕΚΛΑ…. Τσίπρας ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΕΚΛΑ…. Τρελό γέλιο

~ Για να θυμηθούμε τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας πριν γίνει Πρωθυπουργός και τι λέει τώρα, μετά την ανάληψη…
Δείτε το βίντεο  https://youtu.be/zBebDaWP7cY  .-

*** Έναρξη πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου στην «Αγία Αικατερίνη» 
Στις καταπράσινες πλαγιές του Ταϋγέτου και συγκεκριμένα στη θέση «Σκουρόλακα», στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας «Η Αγία Αικατερίνη», τελέσθηκε προχθές το απόγευμα ο αγιασμός για την έναρξη της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου για το φετινό καλοκαίρι.
Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ενώ παρέστη ο πνευματικός υπεύθυνος της κατασκήνωσης, αρχιμανδρίτης Νικόλαος Οικονομίδης, αλλά και όλα τα στελέχη.
Ο Πρωτοσύγκελλος στο χαιρετισμό του καλωσόρισε τα παιδιά και τους ευχήθηκε να περάσουν ωφέλιμα και να αποκτήσουν πνευματικά εφόδια, ενώ ευχαρίστησε και συνεχάρη τους υπευθύνους της οργάνωσης και συντονισμού, καθώς και όλους τους ομαδάρχες και αρχηγούς της κατασκήνωσης, ενώ στο τέλος επιθεώρησε τους κοιτώνες και συνεχάρη τα παιδιά για την τάξη και την ευπρέπεια των χώρων. Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον τ. διευθυντή της Alpha Bank, Δημήτριο Ηλιόπουλο, για την από μέρους του δωρεά ενός μουσικού αρμονίου synthesizer και διακοσίων βιβλίων για τη βιβλιοθήκη της κατασκήνωσης. 

*** Ζογγολόπουλος -Χουλιαράς, δύο μεγάλοι γλύπτες συναντώνται στην Αρχαία Μεσσήνη 
Η έκθεση «Ζογγολόπουλος-Χουλιαράς: Μεσσάνα» σχεδιάστηκε με απόλυτο σεβασμό και σε οργανική συνομιλία με τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, έπειτα από έναν περίπου χρόνο μελέτης αλλά και ενδελεχούς επιτόπιας έρευνας.
Δύο από τους πλέον εξέχοντες Έλληνες γλύπτες, που διακρίνονται, μεταξύ άλλων, για τον οργανικό μεταξύ τους διάλογο, αλλά και την εξαιρετική συνομιλία του έργου τους με τις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες και τις δυνατότητες του δημοσίου χώρου, «εγκαθίστανται» στο Δημόσιο Χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, ακολουθώντας νοερά τη διαδρομή του επισκέπτη και υπογραμμίζοντας τη δομή, το ρόλο και τη σημασία κάθε επιμέρους μνημείου.
  Αρχάγγελος- Χουλιαράς
Στην υποδειγματικά αναστηλωμένη πόλη της Αρχαίας Μεσσήνης (στη δωρική διάλεκτο ΜΕΣΣΑΝΑ), σε στενή συνεργασία με τον επί σειρά ανασκαφέα της και πρόεδρο της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών, καθηγητή Πέτρο Θέμελη και σε σχεδιασμό που ακολουθεί και ενδυναμώνει τη διαδρομή της επίσκεψης στον αρχαιολογικό χώρο και τα επιμέρους μνημεία του (Κρήνη Αρσινόης, αρχαία Αγορά, Ασκληπιείο, Στάδιο, Παλαίστρα κ.ά.), τοποθετήθηκαν και παρουσιάζονται 11 γλυπτά του Γιώργου Ζογγολόπουλου και 11 γλυπτά του Γιώργου Χουλιαρά.
  Διάλογος
Τα έργα, μεγάλης κλίμακας στο σύνολό τους και κατασκευασμένα για εξωτερικό χώρο, ανθεκτικά ως προς το υλικό τους (μέταλλο) και «δωρικά» ως προς τη σύλληψη και την εκτέλεσή τους, με αναφορές μυθολογικές και ιστορικές συμβατές με το χώρο, αλλά και συμβολισμό διαχρονικό ως προς τις παναθρώπινες αναζητήσεις, επελέγησαν από τον Άγγελο Μωρέτη, αρχιτέκτονα και διευθυντή του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου, τον ομότιμο καθηγητή της ΑΣΚΤ Γιώργο Χουλιαρά και την επιμελήτρια της έκθεσης Ίριδα Κρητικού, προκειμένου να τοποθετηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, να τον αφουγκραστούν ιστορικά και αισθητικά και να συνομιλήσουν μαζί του, επαναπροσδιορίζοντας το τοπίο, τη δομή και τους άξονες των αρχαίων κτισμάτων αλλά και την ίδια την ιδέα, το συμβολισμό και τη σημασία του Δημοσίου Χώρου έτσι όπως εκείνος γινόταν αντιληπτός και είχε αποδοθεί πολλούς αιώνες νωρίτερα στους πολίτες και τους επισκέπτες της Αρχαίας Μεσσήνης, τους δημόσιους χώρους της οποίας λάμπρυναν ιστορικά με την παρουσία τους σημαντικά και πολυπληθή αρχαία γλυπτά. «Το ιερό του Ασκληπιού με τις μεγαλειώδεις συνθέσεις του φημισμένου Μεσσήνιου γλύπτη Δαμοφώντα, λειτουργούσε ως ένα ανοιχτό μουσείο, αλλά και όλα τα δημόσια οικοδομήματα, οι στοές, το θέατρα, το στάδια, η αγορά, ακόμη και τα λουτρά στέγαζαν πίνακες ζωγραφικής και εκατοντάδες αγάλματα, μαρμάρινα και ορειχάλκινα».
  Ίχνη- Ζογγολόπουλος
Πρόθεση της ομάδας εργασίας είναι η συνομιλία των εμβληματικών κτηρίων της Αρχαίας Μεσσήνης με εμβληματικά γλυπτά του Γιώργου Ζογγολόπουλου και του Γιώργου Χουλιαρά, που έχουν επίσης σχεδιαστεί και φιλοτεχνηθεί ως θεματική και ως κλίμακα προκειμένου να παρουσιαστούν σε δημόσιο χώρο.
  Κυκλαδικό- Ζογγολόπουλος
Όπως, εξάλλου, σημειώνει ο Πέτρος Θέμελης, "η Αρχαία Μεσσήνη, πέρα από τις ποικίλες μορφές, υποστάσεις και λειτουργίες της, αποτελεί μια τρισδιάστατη δημιουργία που συνομιλεί με το φυσικό περιβάλλον και το παγκόσμιο κοινό που την επισκέπτεται, συγκροτείται σταδιακά από τα διάσπαρτα μέλη της, ζει μια δεύτερη ζωή στο παρόν που προοιωνίζεται αιώνια…".
  Παλαίστρα
Τα μνημεία της Αρχαίας Μεσσήνης εμφανίζονται με νέα, εξελισσόμενη διαρκώς μορφή, στεγάζουν και πλαισιώνονται από δημιουργίες, δρώμενα και τέχνης έργα υψηλής αισθητικής, αναλαμβάνοντας σημαντικό παιδευτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό ρόλο και αντιστοιχίζοντας νοητά τη δουλειά του εικαστικού καλλιτέχνη με τη δουλειά του αρχαιολόγου, που είναι η μελέτη της διαδικασίας με την οποία οι κοινωνίες των ανθρώπων, δια μέσου των αιώνων, συνέλαβαν τον υλικό κόσμο και βίωσαν μεταμορφώσεις στην εξέλιξή τους ως σήμερα, προτείνουν ένα αισιόδοξο νέο βήμα στην υπόσταση, την περιήγηση και την οργανική κατανόηση του αρχαιολογικού χώρου.
  Προμηθέας-Χουλιαράς
 «Ακολουθώντας τη νοητή διαδρομή αλλά και τη δομή του χώρου, τοποθετούμενα με προϋπόθεση και ζητούμενο την απρόσκοπτη θέαση και στόχο την οργανική σήμανση και την ενίσχυση της δυναμικής κάθε αρχιτεκτονικής μονάδας, τα σύγχρονα γλυπτά των δύο εμβληματικών δημιουργών, συμβάλλοντας με τη λιτή αλλά καθηλωτική παρουσία τους σε ένα νέο συλλαβισμό της γεωγραφίας του χώρου, στην επαναψηλάφηση και τον αναστοχασμό των μνημείων του και της σημασίας τους, αρθρώνουν έναν πολυσχιδή διάλογο σχετικό με την ενεργοποιημένη περιήγηση, την ενδότερη υπόσταση και την υποδόρια κατανόηση του έμβιου και αεί μεταλλασσόμενου αρχαιολογικού χώρου», σημειώνει με τη σειρά της η Ίρις Κρητικού στον κατάλογο της έκθεσης.
  Στάδιο
Την τελετή των εγκαινίων το Σάββατο 14 Ιουλίου  θα πλαισιώσει αφιλοκερδώς η Χριστίνα Γιαννακοπούλου, σοπράνο, συνοδευόμενη από τον κιθαρίστα Αντώνη Κουφουδάκη, ερμηνεύοντας έργα των Στάθη Γυφτάκη «τα ρω του έρωτα» σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και Manuel de Falla «Siete canciones populares».
Με αφορμή την έκθεση κυκλοφορεί δίγλωσσο λεύκωμα σχεδιασμένο από τον Ανδρέα Γεωργιάδη.
Info: «ΖΟΓΓΟΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ: ΜΕΣΣΑΝΑ», μια Γλυπτική για το Δημόσιο Χώρο στην Αρχαία Μεσσήνη. Εγκαίνια: Σάββατο 14 Ιουλίου, στις 7.00 μ.μ.. Διάρκεια έκθεσης έως 30 Σεπτεμβρίου 2018. Επιμέλεια έκθεσης: Ίρις Κρητικού

***   Ο καιρός σήμερα  Παρασκευή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Παρασκευή 6/7/2018 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 1-2 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.9 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Να αποτραπεί εκσκαφή κεντρικού δρόμου των Φιλιατρών μες στο καλοκαίρι ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος 
Η υλοποίηση του έργου εκσκαφής του κεντρικού δρόμου (οδός Ελ. Βενιζέλου) της πόλης των Φιλιατρών, από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι την πλατεία, να μη γίνει μες στο καλοκαίρι, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην πόλη και τη λειτουργία της, καθώς και σε κατοίκους και επισκέπτες, αλλά να μεταφερθεί για τις 15 Σεπτεμβρίου, ζητά με έγγραφό του από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών, τονίζοντας ότι ζητούν το αυτονόητο.
Το έγγραφο του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών σχετικά με την εκσκαφή του δρόμου από τον Άγιο Νικόλαο και μέχρι την πλατεία, αποστέλλεται προς το Δήμο Τριφυλίας, κοινοποιούμενο στο Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών, την Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Τριφυλίας, τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Ιωάννη Καλκαβούρα, τον αντιδήμαρχο Φιλιατρών, Αναστάσιο Πούλο και τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, Χαράλαμπο Καναλουπίτη.
Σε αυτό αναφέρεται: «Πληροφορηθήκαμε ότι σχεδιάζεται από το Δήμο Τριφυλίας να ξεκινήσουν έργα στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου εν μέσω θερινής περιόδου. Εκφράζουμε την απορία μας πώς είναι δυνατόν έπειτα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα απραγίας του Δήμου για αυτό το θέμα (μιας και οι εργασίες για αυτό το έργο σταμάτησαν στο τέλος περίπου του προηγούμενου έτους) ο σχεδιασμός του Δήμου να είναι να ξεκινήσει το έργο εν μέσω θερινής περιόδου. Πώς είναι δυνατόν να μην ξεκίνησε αυτό δυο μήνες νωρίτερα, όπως ακούγαμε ότι θα αρχίσει αμέσως μετά το Πάσχα. Ακριβώς για να μην υπάρξει το αυτονόητο πρόβλημα που, δυστυχώς, εμείς πρέπει να επισημάνουμε τώρα, λες και δεν είναι αυτονόητο. Σε μια εποχή που εν μέσω κρίσης στην Ελλάδα τα μέλη μας θα ζημιωθούν ανεπανόρθωτα, αλλά και αναίτια. Αλλά και όλοι οι πολίτες και οι επισκέπτες των Φιλιατρών (ετεροδημότες και περαστικοί τουρίστες) θα ταλαιπωρηθούν, μιας και ο δρόμος αυτός είναι κεντρικός και σε μια περίοδο που θα έχει ιδιαιτέρως αυξημένη κίνηση. Η πόλη των Φιλιατρών είναι ήδη σε δύσκολη θέση για πολλούς λόγους και δεν αντέχει περαιτέρω προβλήματα. Για όλους αυτούς τους λόγους σάς ζητούμε το αυτονόητο: Το έργο να μεταφερθεί για τις 15 Σεπτεμβρίου, ώστε η θερινή περίοδος να κυλήσει ομαλά για την πόλη μας».  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Εκδήλωση για ανάδειξη των καλντεριμιών που ενώνουν την Καλαμάτα με το Ελαιοχώρι 
Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από την παράταξη του Μανώλη Μάκαρη «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες» αύριο στο Ελαιοχώρι, με στόχο την ανάδειξη και προστασία των λιθόστρωτων καλντεριμιών που ενώνουν την Καλαμάτα με το Ελαιοχώρι,
Σκοπός της πρωτοβουλίας, όπως είπε χθες ο κ. Μάκαρης, είναι να γίνει γνωστή η ιστορικότητα των μονοπατιών και στη συνέχεια να υπάρξει προσπάθεια ανάδειξής τους, ώστε να χρησιμοποιηθούν ως τουριστικές διαδρομές.
Το μέλος της παράταξης, που μάλιστα κατάγεται από την περιοχή, Νίκος Γκούζος, ο οποίος αύριο θα έχει και το ρόλο του ξεναγού, μίλησε για ένα δίκτυο που αποτελείται από 5 μεγάλα κομμάτια, μήκους 1 χλμ. το καθένα.
Επίσης, ο κ. Γκούζος μίλησε για τα Κυκλώπεια τείχη που υπάρχουν στην περιοχή και δεν έχουν αναδειχθεί, ενώ ως σημαντικότερο προορισμό της ανέφερε τη Μονή της Δήμιοβας, την οποία κάθε χρόνο επισκέπτονται πάνω από 12.000 άτομα. Ωστόσο, εκεί δεν μπορεί να φτάσει λεωφορείο λόγω του στενού δρόμου, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να γίνουν οι ανάλογες παρεμβάσεις.
Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι το Ελαιοχώρι έχει πληγεί δύο φορές από καταστροφές, μία από τους σεισμούς και μία από τις φωτιές, εντούτοις δε δόθηκε σημαντική βοήθεια στην περιοχή και έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι το εγκατέλειψαν.
Από την πλευρά του, ο Σταμάτης Μπεχράκης ανέφερε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει ανάπτυξη και πέρα από το κέντρο του Δήμου Καλαμάτας. Εν συνεχεία, δε, αφού κάποια σημεία αναδειχθούν, να προστεθούν στους ανάλογους τουριστικούς οδηγούς, ενώ κάλεσε τους ίδιους τους δημότες να κάνουν την αρχή και να τα ανακαλύψουν.
Σύμφωνα με το αυριανό πρόγραμμα, η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ξενάγηση στα καλντερίμια. Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί ο ναός της Παναγίτσας στο δρόμο προς το χωριό, στις 7.30 το απόγευμα.
Μόλις ολοκληρωθεί η ξενάγηση, στις 8.30 το βράδυ, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση στην πλατεία του Ελαιοχωρίου, ώστε οι συμμετέχοντες να μιλήσουν για όσα  είδαν και πώς μπορούν αυτά, όχι απλά να συντηρηθούν, αλλά και να αναδειχθούν.  Π.Μπ.    Φώτο αρχείου

***  Έρχονται 8 διαγωνισμοί για 1.384 μόνιμες θέσεις 
Η έξοδος από το μνημόνιο θα συνοδευτεί από οκτώ διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ που έρχονται από την 20ή Αυγούστου και μέχρι τα μέσα Οκτώβρη. Συνολικά αναμένεται να "ανοίξουν" 1.384 μόνιμες θέσεις. Αναλυτικά:
Με συμπληρωματική της 3Κ/2018 θα προκηρυχθούν οι 757 θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός κλπ). Οι θέσεις θα αφορούν τόσο σε πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, όσο όμως και σε υποψηφίους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (οδηγοί τεχνικοί), αλλά και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (εργάτες).
Αποκλειστικά σε νησιωτικούς Δήμους θα προκηρυχθούν 118 θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ για την κάλυψη κενών σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές του Αιγαίου.
Στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας θα προκηρυχθούν 58 θέσεις, εκ των οποίων τουλάχιστον οι μισές αφορούν σε ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα απαιτηθεί και πτυχίο Νομικής. Ταυτόχρονα ζητούνται ειδικότητες όπως μηχανικοί ΠΕ και ΤΕ με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Σε συνέχεια των 548 μόνιμων υπαλλήλων η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει στην πρόσληψη ακόμη 100 ατόμων με πτυχίο Πληροφορικής, ενώ δεν αποκλείεται να ανοίξουν επιπλέον 20 θέσεις με ξεχωριστό διαγωνισμό και θα αφορούν σε ειδικότητα χημικού.
137 θέσεις θα προκηρυχθούν σε διάφορους φορείς του Δημοσίου, σε Δήμους και Περιφέρειες, στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, την Ιερά Μονή Τριφυλίας και Ολυμπίας, αλλά και στην ΕΥΑΘ και τα Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης και Λακωνίας, όπου ζητούνται άτομα ΠΕ και ΤΕ για διοικητικές θέσεις με πτυχία ηλεκτρονικών υπολογιστών, λογιστικού, διοικητικού κλπ
79 θέσεις "ανοίγουν" στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία αναζητά 9 δικηγόρους, 52 πτυχιούχους οικονομικού, διοικητικού και πληροφορικής, 7 ΔΕ διοικητικών γραμματέων και 2 ΥΕ κλητήρες.
120 άτομα θα προσληφθούν στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών για τη θέση του ελεγκτή κομίστρου.

*** Ξεκίνησε χθες με τέχνη και φαντασία το “Φεστιβάλ Μηδέν” 
Περισσότερα από 170 έργα βιντεοτέχνης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει φέτος το κοινό του Video Art Φεστιβάλ Μηδέν. Οι προβολές, πρωινές και βραδινές, ξεκίνησαν χθες και θα συνεχιστούν έως και αύριο στο Ιστορικό Κέντρο και την Παραλία της Καλαμάτας.
Το πρόγραμμα άνοιξε δυναμικά χθες το βράδυ στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας, στο Ιστορικό Κέντρο.
Σήμερα το βράδυ μεταφέρεται στην Παραλία (Thalassa Lounge, 6/7) με προβολές μουσικών βίντεο δίπλα στο κύμα, σαν ένα εναλλακτικό μουσικό πάρτυ, σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, ενώ αύριο βράδυ επιστρέφει στο κέντρο της πόλης, στον πεζόδρομο Αναγνωσταρά, όπου ολοκληρώνει τις δράσεις του με προβολές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (Στοά Λόντου, Bandapart Recording Studio).
Oι πρωινές προβολές και τα αφιερώματα σε ξένα φεστιβάλ (Now & After/Ρωσία και Cairo Video Festival/Αίγυπτος) θα φιλοξενηθούν μέσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, σήμερα και αύριο Σάββατο (6-7/7).
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας θα λάβει, επίσης, χώρα, σήμερα το πρωινό, μια ειδική παρουσίαση από την επιμελητική ομάδα του Μηδέν, με προσκεκλημένους επιμελητές και θεωρητικούς της βιντεοτέχνης, μεταξύ των οποίων η ιστορικός τέχνης και new media art curator Άννα Χατζηγιαννάκη, με σημαντικό και πρωτοποριακό επιμελητικό έργο στους τομείς των νέων μέσων, του κυβερνοχώρου και της bio-art στην Ελλάδα, και η Marina Fomenko, καλλιτεχνική διευθύντρια και επιμελήτρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Βιντεοτέχνης “Now & After”.
Όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν, όπως πάντα, ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

*** Ο ποδηλατόδρομος του Δημαρχείου 
Προς ολοκλήρωση οδεύει ο ποδηλατόδρομος που οδηγεί από το Μέγαρο Χορού στο Νέο Δημαρχείο Καλαμάτας και θα βελτιώσει την πρόσβαση προς αυτό. Πρόκειται για ένα έργο μικρού κόστους αλλά μεγάλης ωφέλειας. Εκτός από την κύρια χρήση του, ως ποδηλατόδρομος, δημιουργεί πρόσβαση σε κατοικίες που βρίσκονται βόρεια της σιδηροδρομικής γραμμής και βοηθά στην αντιμετώπιση της διαχείρισης των ομβρίων.  Α.Π.

***  Φωτιά στο κουβούκλιο press container απορριμματοφόρου του Δήμου Τριφυλίας 
Στις φλόγες τυλίχτηκε προχθές το πρωί κουβούκλιο ρυμουλκούμενου απορριμματοφόρου του Δήμου Τριφυλίας, τύπου πρέσας (press container), από τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων, που χρησιμοποιείται για την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων της Costa Navarino στο (παράνομο) σκουπιδότοπο του Αλιμακίου της Δ.Ε. Κυπαρισσίας.
Το συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 5.00 τα ξημερώματα της Τρίτης λίγο έξω από την Τοπική Κοινότητα Ραχών, στο δρόμο για το σκουπιδότοπο. Ο οδηγός του απορριμματοφόρου αντιλήφθηκε να βγαίνουν καπνοί από το κουβούκλιο και αμέσως σταμάτησε, κι αφού διαπίστωσε ότι στο εσωτερικό του είχαν «φουντώσει» τα πεπιεσμένα απορρίμματα, το «κατέβασε» πλησίον του δρόμου. Ο ίδιος ενημέρωσε τον επιστάτη της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, ενώ ειδοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας. Στο σημείο έσπευσαν και ο επιστάτης και οχήματα του Π.Κ. Κυπαρισσίας με πυροσβέστες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  BINTEO-ΣΟΚ!Πολίτης διαμαρτυρήθηκε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω για την Μακεδονία και τον πήραν σηκωτό
Στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω βρέθηκαν πολίτες που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στους σκοπιανούς από τον Τσίπτα – Κοτζιά.Ένας από τους πολίτες πλησίασε την εκδήλωσε και «τόλμησε» να ρωτήσει στην εκδήλωση αν θα πούμε κάτι για το Μακεδονικό.. Τον πήραν σηκωτό στο επόμενο λεπτό όπως θα δείτε στο σχετικό βίντεο..

*  Πολίτης διαμαρτυρήθηκε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω για την Μακεδονία και τον πήραν σηκωτό!  : https://youtu.be/bHTuoNpHXRE  .-

***  Καμμένος στη Βουλή:«Γιατί να ρίξουμε την κυβέρνηση; Για να κάνουμε το χατίρι του Σόρος και της τρόικας εσωτερικού;»..

~ Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στην Βουλή επανέφερε το θέμα της ψήφισης στο Σκοπιανό με διευρυμένη πλειοψηφία και τόνισε ότι δεν έχει ρίξει την κυβέρνηση για να μην επωφεληθεί η τρόικα εσωτερικού και ο Σόρος.Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Καμμένος μίλησε για: «Προσπαθούν πάση θυσία να ρίξουν την κυβέρνηση, πριν ολοκληρώσει το έργο της, για να γλιτώσουν τη φυλακή. Μόνο αυτή η κυβέρνηση έστειλε στην κυβέρνηση τα σκάνδαλα. Οι ίδιοι βαφτίστηκαν «μακεδονομάχοι» ενώ οι πολιτικοί τους ηγέτες ευθύνονται για το Σκοπιανό. Και γιατί να ρίξουμε την κυβέρνηση; Για να κάνουμε το χατίρι του Σόρος και της τρόικας εσωτερικού; Για να ανοίγανε σαμπάνιες η διαφθορά και η διαπλοκής;».
* Ο κ. Καμμένος επανέφερε θέμα κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών με 180 βουλευτές και ανέφερε: «Αν έρθει με 180 βουλευτές η πρόταση για ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, τότε τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία;»  https://youtu.be/h8jR83HX-I4 .-
Ο κ. Καμμένος καταλόγισε στη ΝΔ προσπάθεια υπονόμευσης της χώρας και των πολιτών της ενώ ακολούθως επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι η σημερινή της ηγεσία έχει παραδώσει το κόμμα στην ακροδεξιά και επαναφέρει λογικές που ενός νέου αντικομμουνισμού που στην Ευρώπη υποστηρίζεται από φιλοναζιστικά κόμματα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


***  H άγνωστη ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ (1824) αποδεικνύει γιατί θα έχουμε ΜΝΗΜΟΝΙΑ μέχρι να ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ

Δεν το κρύβουμε. Η ελληνική ιστορία είναι τόσο μακραίωνη που πραγματικά αδυνατεί κανείς να πει πως γνωρίζει όλα τα ιστορικά γεγονότα. Ωστόσο αυτό που λυπεί είναι η έλλειψη εκμετάλλευσης από την πλευρά της Πολιτείας με σκοπό (και) το οικονομικό όφελος.

Όπως διαβάζουμε στο sansimera : Πολεμική αναμέτρηση μεταξύ των 3.000 Οθωμανών Τούρκων του Ομέρ Πασά και 600 Ελλήνων υπό τον Γιάννη Γκούρα, στην πεδιάδα του Μαραθώνα, εκεί όπου ο Μιλτιάδης είχε νικήσει τον στρατό των Περσών το 490 π.Χ. Η δεύτερη μάχη του Μαραθώνα έγινε στις 5 Ιουλίου 1824 και έληξε, όπως και η πρώτη, με επικράτηση των ελληνικών όπλων.

Τον Ιούνιο του 1824 ο πασάς της Καρύστου Ομέρ έλαβε εντολή να στραφεί κατά της Αττικής, σε μια εποχή που οι Έλληνες σπαράζονταν από εμφύλιες έριδες. Την ίδια περίοδο (24 Ιουνίου 1824), ο πρόεδρος του Εκτελεστικού, Γεώργιος Κουντουριώτης, όρισε φρούραρχο της Ακρόπολης τον δυναμικό οπλαρχηγό Γιάννη Γκούρα.
Πράγματι, στις αρχές Ιουλίου ο Ομέρ Πασάς αποβιβάστηκε στον Ωρωπό με 3.000 άνδρες (εκ των οποίων οι 2.000 γενίτσαροι), πυροβολικό και ιππικό. Αφού λεηλάτησε τη γύρω περιοχή, κατευθύνθηκε προς την Αθήνα. Μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός ο Γκούρας συγκρότησε σώμα από 600 άνδρες, με τη συμμετοχή των χιλιάρχων Μαμούρη, Ρούκη και Πρεβεζιάνου και αποφάσισε να αναχαιτίσει τους Οθωμανούς στον Μαραθώνα. Στις 3 Ιουλίου 1824 κατέλαβε τον λοφίσκο (τύμβο) της πεδιάδας του Μαραθώνα με το παλαιό τείχος, απ’ όπου θα διάβαινε αναγκαστικά ο Ομέρ με τον στρατό του.
Οι πρώτες αψιμαχίες μεταξύ των δύο αντιπάλων έγιναν στις 5 Ιουλίου 1824. Πρώτα το πυροβολικό του Ομέρ άρχισε να βάλει κατά των ελληνικών θέσεων και στη συνέχεια ανέλαβαν δράση οι γενίτσαροι με το ιππικό, οι οποίοι αποκρούσθηκαν με σημαντικές απώλειες. Ο αγώνας εξελισσόταν αμφίρροπος και ο Γκούρας προσπαθούσε να ανεβάσει το ηθικό των στρατιωτών του, θυμίζοντάς τους τον άθλο των Αθηναίων κατά τον Περσών στον ίδιο χώρο πριν από 2.000 χρόνια.
*  Τότε, ως από μηχανής θεός, εμφανίσθηκε στο πεδίο της μάχης ο στρατηγός Διονύσιος Ευμορφόπουλος, προερχόμενος από την Κόρινθο. Είχε μάθει για την απόβαση των Τούρκων στην Αττική και έσπευσε με τους άνδρες του να βοηθήσει. Η απρόσμενη ενίσχυση αναπτέρωσε το ηθικό των Ελλήνων. Ο Γκούρας «σάλπισε» την αντεπίθεση και με την καθοριστική συνεισφορά των ανδρών του χιλίαρχου Γιάννη Ρούκη αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους και τους έτρεψαν σε φυγή. Οι Τούρκοι άφησαν στο πεδίο της μάχης 260 νεκρούς, τον αρχηγό των γενιτσάρων Ιμπραήμ, καθώς και πλούσια λάφυρα, όπλα και δύο σημαίες.
Μετά τη μάχη, ο Γκούρας, μιμούμενος το βάρβαρο επινίκιο τουρκικό έθιμο, έκοψε τριάντα κεφάλια από τους Τούρκους πεσόντες και τα απέστειλε στην Αθήνα μαζί με τις δύο πολεμικές σημαίες, εν είδει θριάμβου. Παράλληλα, με επιστολή του προς τους δημογέροντες των Αθηνών χαρακτήρισε τη νίκη του ανώτερη σε ηρωισμό από εκείνη της Γραβιάς (8 Μαΐου 1821), γιατί «ενίκησαν εκεί όπου ενίκησε πάλαι ποτέ και ο Μιλτιάδης».
Ο Ομέρ Πασάς, μετά την ήττα του, υποχώρησε με τον στρατό του στο Καπανδρίτι, ενώ ο Γκούρας με τον Ευμορφόπουλο επέστρεψαν στην Αθήνα για να ετοιμάσουν την άμυνα της πόλης. Ο Οθωμανός πολέμαρχος θα επιχειρούσε να καταλάβει την Αθήνα για δεύτερη φορά στις αρχές Αυγούστου του 1824.
Eρχόμαστε λοιπόν εμείς κι αναρωτιόμαστε.
Στις ΗΠΑ έχουν φτιάξει ολόκληρα πρότζεκτ σε σημεία που έπεσε μία σφαίρα κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου. Ολόκληρες πόλεις ζουν από την εκμετάλλευση μικρών ιστορικών γεγονότων, που αναδεικνύονται τουριστικά. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως κάθε σημείο τουριστικού ενδιαφέροντος δημιουργεί έναν οικονομικό ιστό.
Εδώ στην Ελλάδα αντίθετα, αν ρωτήσει ένας τουρίστας τι να δει στον Μαραθώνα, θα του δείξουν τις ταβέρνες. Πιστεύουμε πως η περιοχή (και πόσες άλλες) θα μπορούσε να προσφέρει οικονομικά οφέλη και στην κοινωνία και στο κράτος. Όπως άλλωστε το άρθρο του sansimera μας δείχνει, δεν είναι μόνο η αρχαία μας ιστορία.
Εμείς όμως εδώ αντίθετα απλά να ανεβάζουμε το ΦΠΑ και να υπογράφουμε Μνημόνια….

***  Κούρασαν και κουράστηκαν! Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ;..

Ακούω και διαβάζω εδώ και μήνες περί της προσπάθειας του Αλέξη Τσίπρα να εξαντλήσει την τετραετία και να φθάσει στο… φθινόπωρο του 2019.Το ενδιαφέρον δε της όλης υπόθεσης είναι πως προ των δηλώσεων Καμμένου με το δίλημμα εκλογές ή δημοψήφισμα πολλοί αναλυτές ανέφεραν ως πιθανότερο ενδεχόμενο την εξάντληση της τετραετίας.

Φυσικά τίποτα τέτοιο δεν μπορεί να ισχύσει κι όσοι αναλύουν την κατάσταση με αυτόν τον τρόπο καλό θα είναι να αναστοχαστούν.
Κι αυτό για πολύ συγκεκριμένους λόγους:
Λόγος νούμερο ένα είναι πως δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει σε κάλπες με κομμένες τις συντάξεις. Ήδη στα εκλογικά κοινά άνω των 60 ετών το κυβερνών κόμμα έχει υποστεί μεγάλη καθίζηση.
Λόγος δεύτερος είναι πως η συγκατοίκηση με τον Πάνο Καμμένο ήδη μπάζει νερά. Οι ΑΝΕΛ θα πληρώσουν το μάρμαρο της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ με τη μη είσοδό τους στην επόμενη Βουλή. Όσο όμως το Μακεδονικό ξετυλίγεται τόσο και ο ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνεται από τα όρια μιας «λογικής» ήττας. Σκέφτεστε για παράδειγμα τι έχει να γίνει κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη και το πώς θα υπάρξει αντιστροφή της ίδιας εικόνας που παρακολουθήσαμε με τη διακοπή λόγω «αγανακτισμένων πολιτών» της παρέλασης του 2010;
Λόγος τρίτος είναι
Λόγος τρίτος είναι πως αυτή τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας έχει οικοδομήσει ένα αφήγημα (έστω παραμύθι για όσους πιστεύουμε πως ο πρωθυπουργός έχει ροπή προς το ψέμα). Λέει πως στις 21 Αυγούστου η χώρα βγαίνει από τα Μνημόνια. Με νέα μέτρα εντός του 2019 και με υφεσιακή ατζέντα λιτότητας που έρχεται σαφώς δεν μπορεί να μιλάει για αισιοδοξία.
Τέλος η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έχει ξεκάθαρα πλέον κουράσει και κουραστεί. Όχι. Δεν κυβερνούν κοντά στα τέσσερα χρόνια. Ο πολιτικός χρόνος αυτής της διακυβέρνησης ήταν πυκνός, άρα και διπλός. Έχει έλθει λοιπόν η ώρα μιας αλλαγής.
Για όλα τα παραπάνω και για πολλά ακόμα, έχει έλθει πλέον η ώρα των αποφάσεων για τον πρωθυπουργό. Μια ώρα δύσκολη καθώς μετά από ένα κυβερνητικό σερί παροχής ελπίδων και διαψεύσεων, πλέον θα βρεθεί μπροστά στη δική του πραγματικότητα. Θα κληθεί δηλαδή να πιεί το πικρό ποτήρι της ήττας ακόμα και της συντριβής.
Του Δημήτρη Μαρκόπουλου, Δημοσιογράφου, αρχισυντάκτη εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 06 Ιουλίου 2018

***  ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ! ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΑΠΑΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ, ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ;..(BINTEO)

~ Αίσθηση προκάλεσε η τηλεοπτική εμφάνιση του Κ.Βελόπουλου, Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στην εκπομπή KONTRA24 με τον Α. Λιάτσο τα μεσάνυχτα της Τρίτης, 03/07.
* Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις τρέχουσες εξελίξεις ωστόσο ο κος. Βελόπουλος παρουσίασε την πρότασή του για μείωση των εργοδοτικών εισφορών και εκεί ακολούθησε άγριος καβγάς με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα κο Παυλίδη.
Δείτε το βίντεο (το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο 4,30).- https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/1191167367698077/ .-




***  Τα κρύβουν τα κανάλια! Και στην Σαντορίνη μοτοπορεία για την Μακεδονία! OΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ… (Βίντεο)

Μπράβο σε όσους συμμετείχαν στην μηχανοκίνητη πορεία που πραγματοποιήθηκε σε όλη τη Σαντορίνη ενάντια στην προδοσία της Μακεδονίας μας!
Η παρουσία του κόσμου και τα χειροκροτήματα καθ’όλη την πορεία ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και έδειξαν ότι οι Έλληνες σε κάθε γωνιά αυτού του τόπου πονάνε και αγωνιούν για την Μακεδονία!



 
***  ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ! Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!Δείτε πότε
 ~ Ένα ακόμη συλλαλητήριο για την Μακεδονία και την ελληνικότητά της προγραμματίστηκε για την ερχόμενη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση-συλλαλητήριο στη Βεργίνα.
 *  Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη επιλέχθηκε η Βεργίνα και ο αρχαιολογικός της χώρος για να σταλεί το μήνυμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας.
Η οργανωτική επιτροπή και ο συντονιστής της Αντώνης Καγκελίδης έχουν υποβάλλει αίτημα για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στον δρόμο μπροστά από τους Βασιλικούς Τάφους ή, εναλλακτικά, λίγα μέτρα παραπάνω, στην κεντρική πλατεία της Βεργίνας. politik 

***  Έκτακτο: Ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων θέτοντας την ΕΛΑΣ σε επιφυλακή.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην είσοδο των δικαστηρίων βρέθηκε μία σακούλα η οποία είχε μέσα καλώδια, μία πλακέτα, μία εφημερίδα και ένα μήνυμα για την Μακεδονία.
~  Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών μηχανισμών, που διαπίστωσε πως μέσα σε μια σακούλα που είχε αφεθεί στην είσοδο, υπήρχαν καλώδια, πλακέτα, μια εφημερίδα και μία αφίσα για τη Μακεδονία, χωρίς εκρηκτική ύλη.
Ο χώρος έχει εκκενωθεί. Δυνάμεις των ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) της Αστυνομίας θα προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη. Η περιοχή έχει αποκλειστεί και κλειστοί είναι τόσο η Μουστοξύδη όσο και η Πριγκιποννήσων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

***  Πρώτη είδηση στα ΒΑΛΚΑΝΙΑ: Ο Μητσοτάκης μίλησε για «εμφύλιο» στην Ελλάδα

Είδηση έχει γίνει στα βαλκανικά ΜΜΕ η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «περιφερειακών αναταραχών» στη Μακεδονία.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο Politico, είχε αναφέρει ότι «υπάρχει φόβος για “περιφερειακές αναταραχές” στην ελληνική Μακεδονία, όπου οι αυτονομιστικές δυνάμεις μπορούν να δουν τη συμφωνία ως πρόσκληση να οργανωθούν».Τα βαλκανικά ΜΜΕ (republika.mk, focus-news.net) κάνουν σενάρια πάνω σε αυτή τη δήλωση, τα οποία αναφέρονται ευθέως σε υπονοούμενο για εμφύλιο πόλεμο από την πλευρά του αρχηγού της ΝΔ.
* Όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, βαλκανικά ΜΜΕ γράφουν: «Ο ηγέτης της ελληνικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε στο Politico, ότι υπάρχει φόβος περιφερειακών αναταραχών στην ελληνική Μακεδονία, όπου αυτονομιστικές δυνάμεις μπορούν να δουν τη Συμφωνία του Ονόματος ως πρόσκληση να οργανωθούν.
Ορισμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ζητούν από τον ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας να μάθουν, εάν οι δυνάμεις αυτές βρίσκονται στη Μακεδονία, εάν έχουν την ικανότητα να προκαλέσουν περιφερειακές εντάσεις και τι είδους αναταραχή μπορούν να ξεκινήσουν.
Τα άλλα ερωτήματα είναι εάν ένας εμφύλιος πόλεμος μπορεί να διαιρέσει τη χώρα, ποιες είναι οι δυνάμεις που αναφέρεται ο Μητσοτάκης και αν συνδέονται με την Λέγκα του Βορρά, που αντιτίθεται στη συμφωνία.
Ο Μητσοτάκης καλείται να απαντήσει άμεσα σε αυτό που εννοούσε η αμφιλεγόμενη δήλωσή του, διότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας αναφέρει ότι υπάρχει κίνδυνος για ένα αυτονομιστικό κίνημα στη Βόρειο Ελλάδα, γράφουν τα δημοσιεύματα».

***  EKTAKTO! Τροχαίο στην Εγνατία- Ένας νεκρός

~ Τροχαίο δυστύχημα συνέβη σήμερα στις 16:30 στην Εγνατία οδό κοντά στον κόμβο Νησελίου, με θύμα νεαρό άνδρα, οδηγό βυτιοφόρου αυτοκινήτου που μετέφερε έλαιο.
Για άγνωστη αιτία το όχημα (το οποίο έφερε πινακίδες Βουλγαρίας) κινούμενο στο ρεύμα της Εγνατίας με κατεύθυνση προς Βέροια, εξετράπη της πορείας του πέφτοντας στο βαθύ απρανές του δρόμου. Από το σημείο ανασύρθηκε νεκρός ο οδηγός του βυτιοφόρου από άνδρες του ΕΚΑΒ και τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας.

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ! ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ!Σχέδιο για ΔΡΑΧΜΗ;..

~ Tην ώρα που ο κος Μοσκοβισί έχει μετατραπεί σε συριζαίο φίλο οι αποκαλύψεις για το σκοτεινό 2015 διαδέχονται η μια την άλλη.
Ετσι σε μια αποκάλυψη-σοκ που έρχεται να ανατρέψει όλα όσα έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την περίοδο του 2015 και τα όσα οδήγησαν στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, προχώρησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του σημερινού Πρωθυπουργού και πρόεδρος σήμερα της ΛΑΕ.
Ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό αρνήθηκε ότι υπήρχε σχέδιο κατάληψης του Νομισματοκοποείου δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση σχεδίαζε να τυπώσει το 2015 δραχμές. Μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι «Προφανώς στην Ελλάδα θα τις τυπώναμε θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν αποθεματικά για να υπάρξει αντίκρισμα»
~ Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν γίνει δοκιμαστικές εκτυπώσεις σε εργοστάσιο της Ηπείρου!
* «Η πρότασή μου εκείνες τις ημέρες ήταν αν οι Ευρωπαίοι επέμεναν στον εκβιασμό μαζί με το ΔΝΤ για την αλλοίωση της βούλησής του (σ.σ του λαού για το δημοψήφισμα) και δεν μπορούσε να υπάρξει μια συναινετική διέξοδος με συμφωνία συμβατή με τη λαϊκή βούληση, η Ελλάδα δεν είχε καμία άλλη επιλογή από το να οδηγηθεί στο εθνικό νόμισμα και είχα κάνει συγκεκριμένη πρόταση για το θέμα αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος σημειωτέον παραιτήθηκε από υπουργός και αποχώρησε τότε από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας αλλοίωσε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και δεν υλοποίησε τον σχεδιασμό που είχε αποφασιστεί.
Μάλιστα και χαρακτήρισε ως «πραξικόπημα» και «καταπάτηση της λαϊκής βούλησης» τη στάση του Αλέξη Τσίπρα.
Πάντως η αποκάλυψη του κ. Λαφαζάνη επιβεβαιώνει όλους όσοι υποστήριζαν και υποστηρίζουν πως η χώρα βρέθηκε μισό βήμα στην κυριολεξία πριν την έξοδο από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα εν γνώσει του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

***  ΣΤΑΡΑΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ...ΑΠ΄ ΟΣΑ  ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ..ΜΑΘΑΜΕ :
~**Η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται , διότι κατεχράσθει το δικαίωμα της Ελευθερίας και της Ισότητας .- Διότι έμαθε τους πο λίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα την παρανομία ως Ελευθερία .- Την αναίδεια του λόγου ως Ισότητα ,. Την αναρχία ως ευδαιμονία και την Αθεϊα ως απελευθέρωση από τον Ορθόδοξο τρόπο Ζωής .-

~ * Μια γυναίκα λέει στον Τσόρτσιλ ,  Αν σε είχα άντρα  μου θα σου έδινα δηλητήριο , και εγώ αν σε είχα γυναίκα θα το έπινα{Τσόρτσιλ) .-

~*  Ο γλυκομίλητος μπορεί να  θηλάσει  και μια Ιενα .-

~* Ποίο καλά κερδίζουμε κάτι με το χαμόγελο ,παρά με το σπαθί .-

~* Το σπαθί κότει τα πάντα  , ,δεν λέει τίποτα , το χαμόγελο είναι μια μικρή καμπύλη , διορθώνει  , .όμως χιλιάδες στραβά πράγματα .-

~* Άμα χαμογελάσεις σε έναν ταραγμένο άνθρωπο , του παίρνεις την ταραχή και τον βάζεις μέσα στον παράδεισο .-

~* Θέλεις να γίνεις πτωχός και εσύ και εγώ Θησαύριζε .-

~* Θέλεις να γίνεις ζητιάνος  αποθήκευε ,.-

~* Θέλεις να πεθάνεις από τη πίνα , κλείσε τα μάτια σου και τα αφτιά σου  στην ανθρώπινη και συνανθρώπινη  δυστυχία .-

~*Ου πάντα τοις πάσι ρητά.
μτφρ: δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους
Πυθαγόραςο Σάμιος. Εκ των σημαντικότερων Ελλήνων φιλοσόφων

 ~* Τίποτα δεν είναι δικό μου , όταν είναι μόνο για τον εαυτό μου .-

~* Τα ανθρώπινα δεν έχουν απολυτότητα .-

~* Τα λάθη των γιατρών τα σκεπάζει το χώμα .-

~* Τα χέρια του κουλού είναι  πιο πολύ-πολύ  καλύτερα από τα χέρια του τσιγκούνη .-

 ***  H ΠτΒ Προλέγει την Καταστροφή της Ελλάδος! Η προσφώνηση Μπενάκη απόδειξη ότι οι πολιτικοί γνώριζαν;…(BINTEO)
 
~ Η τότε πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, προλέγει την καταστροφή της Ελλάδος στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Μάντευε ή ήξερε;
* Ο Πρόεδρος Της Δημοκρατίας κατά την ορκωμοσία του τον Φεβρουάριο του 2005 αποδέχεται:
1)Τον Περιορισμό της Εθνικής μας Κυριαρχίας,
2) Τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές και θα παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων.
3) Και ότι η δημοκρατία θα δοκιμαστεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.

***  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στον Όλυμπο! Επιχείρηση μεταφοράς τραυματισμένου 11χρονου αγοριού

~ Επιχείρηση μεταφοράς 11χρονου αγοριού από τη Ρουμανία, το οποίο τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά από πτώση σε περιπατητικό μονοπάτι, σε υψόμετρο περίπου 2100 μέτρων, κοντά στο καταφύγιο Ζολώτα στον Όλυμπο, βρίσκεται σε εξέλιξη
Το παιδί, μετά από την πτώση, είχε τάσεις υπνηλίας και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο.
* Αρχικά επιχειρήθηκε προσέγγιση του σημείου από ελικόπτερο, το οποίο όμως δεν κατάφερε να προσεγγίσει λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Έτσι, ομάδα διασωστών μεταφέρει το παιδί στο καταφύγιο «Αγαπητός» το οποίο διαθέτει ελικοδρόμιο.
Σε συνεννόηση με τους επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής αναμένεται, εάν δεν αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες, να προσεγγίσει το σημείο άλλο εναέριο μέσο για να παραλάβει τον 11χρονο τραυματία. protothema.gr

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ από την ΑΛΒΑΝΙΑ για τα ΕΘΝΙΚΑ μας ΘΕΜΑΤΑ! Η συμφωνία για θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα κλείνει σύντομα

Σε φόρουμ που συμμετείχε με τους σπουδαστές και εξεταστές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου των Τιράνων, ο υπουργός Μπουσάτι τόνισε ότι «η αναβολή της απόφασης για έναρξη διαπραγματεύσεων για τον Ιούνιο του 2019 οφείλεται σε διεθνείς παράγοντες εντός της ΕΕ, αλλά, και στην ανάγκη για τη χώρα μας να κάνει περισσότερα από τα κριτήρια που καθορίστηκαν, τονίζοντας τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.
Επίσης, το συγκρουόμενο πολιτικό κλίμα μας, υπονομεύει αυτή τη διαδικασία και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που έχουμε στη χώρας μας», δήλωσε ο Μπουσάτι.
Σχολίασε τη στάση των 25 χωρών της ΕΕ και τον δισταγμό άλλων τριών κρατών, τα οποία από μόνα τους ζητούν αναδιάρθρωση εντός της ΕΕ και η στάση τους δεν εξαρτιόταν από τις διαπραγματεύσεις και την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας.
Στο ερώτημα είναι εάν θα ήταν εύκολη μια συνδιαχείριση με την αντιπολίτευση, όπως έχουν κάνει πολλές ευρωπαϊκές χώρες για λόγους ενσωμάτωσης, ο υπουργός Μπουσάτι απάντησε ότι «η συνδιαχείριση είναι ένας σύνθετος όρος, δεν θα σταθώ προσωπικά σε αυτήν την οπτική γωνία και είναι σημαντικό να τηρήσουμε τις γραμμές επικοινωνίας της συμφωνίας του Μαΐου του 2017. Για να φθάσουμε εκεί, νομίζω ότι θα χρειασθεί κάθε είδους υπαναχώρηση και από τις δύο πολιτικές δυνάμεις».
Το καυτό ζήτημα της συμφωνίας με την Ελλάδα, έχει προκαλέσει συζητήσεις και «θεωρίες συνωμοσίας» και στις δύο χώρες, αλλά για τον υπουργό Μπουσάτι, πολύ σύντομα θα υπάρξει ένα συμπέρασμα μεταξύ των πλευρών, ώστε να υπάρξει μια δίκαιη συμφωνία.
«Για πρώτη φορά έχουμε θέσει στην ελληνική πλευρά τους ισχυρισμούς μας στη διαδικασία για εξεύρεση μιας δίκαιης συμφωνίας, όσον αφορά την υφαλοκρηπίδα», δήλωσε ο Μπουσάτι.
Ο υπουργός τόνισε ότι υπήρξαν μακρές τεχνικές συζητήσεις μεταξύ των μερών, ενώ το κύριο κριτήριο είναι η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου του 2009 που αποφάσισε για την πρώτη συμφωνία.   (Στοιχεία από pamfleti)  ΠΗΓΗ

***  Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να ανακάμψει; Την απορία μας λύνει ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

~ Μη χάσετε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που κυκλοφορεί το Σάββατο 07/07 το νέο άρθρο του Κυριάκου Βελόπουλου.
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κάθε εβδομάδα σχολιάζει την καθημερινότητα. Αυτή τη φορά, εξηγεί στους Έλληνες πολίτες γιατί η χώρα μας δεν μπορεί να βγει από τον οικονομικό λαβύρινθο που έχει μπει.
~ Όλες οι λεπτομέρειες στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που κυκλοφορεί το Σάββατο 07/07.

*** Πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας: Ο κόσμος με κομμένη την ανάσα

~  ΗΠΑ ΚΙΝΑ: Η Κίνα έθεσε σε ισχύ δασμούς στις εισαγωγές από τις ΗΠΑ από τις 07:01 το πρωί. Ουσιαστικά πρόκειται για αντίποινα στους δασμούς που επιβάλουν οι ΗΠΑ. Ο εμπορικός «πόλεμος» ξεκίνησε.
~  «Μετά την επιβολή από τις ΗΠΑ των δασμών εισαγωγής σε βάρος της Κίνας, τα κινεζικά μέτρα τέθηκαν άμεσα σε ισχύ», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Λου Κανγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. Ο εκπρόσωπος δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη φύση ή το ύψος των αντίμετρων, αλλά το Πεκίνο έχει ήδη προειδοποιήσει ότι θα επιβάλει δασμούς σε αμερικανικές εισαγωγές αξίας 34 δισεκ. δολαρίων.
Οι δασμοί τέθηκαν σε ισχύ στις 12:01 ώρα Πεκίνου (07.01 ώρα Ελλάδας) σήμερα, σύμφωνα με την υπηρεσία τελωνείων που επικαλείται το κινεζικό πρακτορείο Xinhua.
«Ένας εμπορικός πόλεμος είναι το τελευταίο πράγμα που ευχόμαστε. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι κανείς δεν θα κερδίσει από έναν εμπορικό πόλεμο», τόνισε ο Λου.
Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου κατηγόρησε νωρίτερα σήμερα τις ΗΠΑ ότι «πυροδότησαν τον μεγαλύτερο εμπορικό πόλεμο στην οικονομική ιστορία», προειδοποιώντας ότι μπορεί να προκαλέσει «αναταράξεις στις παγκόσμιες αγορές».
Νωρίς σήμερα τέθηκαν σε ισχύ αμερικανικοί δασμοί σε κινεζικά προϊόντα αξίας 34 δισεκ. δολαρίων καθώς εξέπνευσε η σχετική προθεσμία για την επιβολή τους. Μερικές ώρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας της Ουάσινγκτον για τους δασμούς, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ όξυνε περαιτέρω το κλίμα προειδοποιώντας ότι οι ΗΠΑ ίσως εντέλει να θέσουν στο στόχαστρό τους κινεζικά προϊόντα αξίας άνω των 500 δισ. δολαρίων ή περίπου το σύνολο των αμερικανικών εισαγωγών από την Κίνα για το 2017, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

***  Κάλεσμα από τον Μητροπολίτη Παντελεήμων στο συλλαλητήριο της Βεργίνας
~Στην ιστορική Βεργίνα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Ιουλίου μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία με συνδιοργανωτή τη Μητρόπολη Βεροίας.
*  Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων κάνει κάλεσμα στους Ελληνες να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση. Αναλυτικά το μήνυμά του:
Οι τελευταίες εξελίξεις για την επίλυση του ονόματος του γειτονικού κράτους των Σκοπίων και οι συμφωνίες που υπογράφηκαν σε βάρος της Μακεδονίας μας έχουν γεμίσει με βαθύτατη θλίψη. Η Μακεδονία είναι ελληνική. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Καμιά συμφωνία και καμιά υπογραφή δεν μπορεί να ακυρώσει αυτή την μεγάλη αλήθεια.
Εμείς όμως έχουμε χρέος να ομολογούμε και βροντοφωνάζουμε αυτήν την αδιαπραγμάτευτη αλήθεια. Γι’ αυτό, σας καλώ όλους στην μεγάλη συγκέντρωση για τη Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί με τη σύμπραξη όλων των συλλόγων της Ημαθίας τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στις 7:30 το απόγευμα στη Βεργίνα, στην καρδιά της Μακεδονίας, στην πατρίδα του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.  Να μην λείψει κανείς.  Μετά πατρικών ευχών και αγάπης
† Ο Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας   Παντελεήμων

*** Αγιος Παΐσιος: Το πρόγραμμα της πανήγυρις στη Μονή της Σουρωτής

~ : Πανηγυρίζει το Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου το διήμερο 11-12 Ιουλίου, με αφορμή την εορτή του Αγίου Παϊσίου Και φέτος αναμένεται πλήθος κόσμου να συρρεύσει για να προσευχηθεί στον Αγιο.
*  Το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:
1. Την παραμονή 11 Ιουλίου (Τετάρτη) το Ησυχαστήριο θα είναι ανοικτό από τις 10 το πρωί.
2. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα τελεσθεί αγρυπνία, η οποία θα αρχίσει στις 20:00.
3. Στις 12 Ιουλίου (Πέμπτη) θα είναι όλη την ημέρα ανοικτό.
Το τυπικό της μονής για την ενδυμασία είναι:
Η είσοδος στο Ησυχαστήριο δεν επιτρέπεται στις γυναίκες που φορούν παντελόνια, κοντές φούστες, αμάνικα και εξώπλατα.
Οι γυναίκες να φορούν φούστα φαρδιά και μακριά, κάτω από το γόνατο.
Το Ησυχαστήριο δεν δίνει φούστες, μαντήλια ή οτιδήποτε άλλο.
Δεν επιτρέπεται και η είσοδος στους άνδρες που φορούν βερμούδες, κοντά παντελόνια και αμάνικα.
Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά.
Θα είναι καλό να έχετε μαζί σας:
A. Ομπρέλα για τον ήλιο, σε περίπτωση που φθάσετε νωρίς.
Β. Ζακέτα ή σάρπα, αν μείνετε στην αγρυπνία, γιατί το βράδυ έχει δροσιά.
Γ. Καρεκλάκι.
Στις 11 Ιουλίου (Τετάρτη) το λεωφορείο του ΟΑΣΘ με πινακίδα 87 θα εκτελεί δρομολόγιο από το ΙΚΕΑ μέχρι το Μοναστήρι από 4 το απόγευμα έως 12 τα μεσάνυχτα. Δείτε το χάρτη ΕΔΩ


***



*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ :


*** ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΡΩΣΙΑΣ :

*** ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ :
ΣΗΜΕΡΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06-07-2018 :


 
 
1.- 06/07/2018 : ΓΑΛΛΙΑ -  ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ  2-0 .- ^
Τα γκολ :  40΄ Βαρά ..Βαράν πετάγεται στην καρδιά της άμυνας της Ουρουγουάης μετά από την εκτέλεση του Γκριεζμάν και με πολύ όμορφη κεφαλιά ανοίγει το σκορ. , 61' ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ για τη Γαλλία!  Γκριζμάν , «Έγκλημα» του Μουσλέρα, ο οποίος μετά το σουτ του Γκριεζμάν κάνει εντελώς λάθος υπολογισμό, χάνοντας την μπάλα μέσα από τα χέρια του.,


 Γαλλία (Ντεσάν): Γιορίς – Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντέζ – Καντέ, Πογκμπά, Τολισό – Γκριζμάν, Εμπαπέ, Ζιρού
 Ουρουγουάη (Ταμπάρες): Μουσλέρα – Κάσερες, Χιμένες, Γοδίν, Λασάλτ – Νάντες, Τορέιρα, Βεσίνο, Μπετανκούρ – Λ. Σουάρες, Στουάνι






 
2.- 06/07/2018 : ΒΡΑΖΙΛΙΑ  -  ΒΕΛΓΙΟ   1-2 .- ^
Τα γκολ : 13΄ αυτογκόλ Φερναντίνιο Ο Τσαντλί εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Ζεσούς μπερδεύει μάλλον τον Φερναντίνιο ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει στο πρώτο δοκάρι, στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με τον ώμο., 31' ΓΚΟΛΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ, 0-2!ι ενέργεια-καλπασμό ο Λουκάκου, τι σουτάρα ο Ντε ΜπρούινΛουκάκου παίρνει τη μπάλα μερικά μέτρα έξω από την περιοχή του Βελγίου, κάνει ό,τι θέλει τους εκτός κλίματος Φερναντίνιο-Παουλίνιο, την κατάλληλη στιγμή δίνει δεξιά στον Ντε Μπρούιν, ο οποίος από το ύψος της περιοχής και λίγο πλάγια θέση πιάνει βολίδα, γράφοντας το 2-0 για την ομάδα του! , 76 ΄ Κουτίνιο , 76' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ, 1-2!Τρομερή μπαλιά του Κουτίνιο στην καρδιά της άμυνας του Βελγίου, ο Ρενάτο Αγκούστο μπαίνει... σφήνα στους αντίπαλους στόπερ και με υπέροχη κεφαλιά στη γωνία, μειώνει!
Βέλγιο (3-4-3): Κουρτουά – Βερτόγχεν, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί – Μενιέ, Τσαντλί, Βίτσελ, Φελαϊνί – Ντε Μπρούιν, Αζάρ, Λουκάκου     

~** Το πρώτο ζευγάρι στα ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ .:
1.-    ΓΑΛΛΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ
2.-   

~ΚΑΙ  ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08-07-2018 στα Προημιτελικά  :
3.- 07/07/2018  : ΡΩΣΙΑ  - ΚΡΟΑΤΙΑ  
4.-  07-07-2018  : ΣΟΥΗΔΙΑ -  ΑΓΓΛΙΑ 
 

***  Το ΔΣ της ΕΠΣΜ έκανε τις προτάσεις του για αλλαγές, αλλά τα σωματεία δεν ήταν εκεί… 
Με απογοητευτική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία η δεύτερη ενημερωτική συνάντηση των σωματείων που συγκάλεσε το νέο ΔΣ της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας. Οι εκπρόσωποι των ομάδων που παραβρέθηκαν μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, ακυρώνοντας στην πράξη την προσπάθεια της Ένωσης για πιο δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες και αποφάσεις στα δρώμενα του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, ενώ σε καμία περίπτωση το εργάσιμο της ημέρας δεν μπορεί να δικαιολογήσει την σχεδόν πλήρη απαξίωση. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι λίγο καλύτερη ήταν η εικόνα στην προχθεσινή συνάντηση που έγινε στα Φιλιατρά για τα σωματεία της ευρύτερης περιοχής.
Η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων μπορεί να απείχε όμως ο νέος πρόεδρος, Βασίλης Σπηλιώτης και οι συνεργάτες του, έχουν ήδη προτείνει (σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε πριν λίγο καιρό) κάποιες αλλαγές, οι οποίες επαναλήφθηκαν χθες και αναμένεται να εφαρμοσθούν άμεσα. Ανάμεσα σε αυτές η πανηγυρική έναρξη της νέας σεζόν με αγώνα Σούπερ Καπ (φέτος ανάμεσα στον πρωταθλητή Πάμισο και την κυπελλούχο Καλαμάτα). Η έμφαση στα πρωταθλήματα υποδομής, μεταξύ άλλων με την χρονική διεύρυνση του πρωταθλήματος Κ14 (προπαίδων) που θα διεξαχθεί σε έναν ή δύο ομίλους, με 3 διαιτητές στους αγώνες. Επίσης, η σταθερή διοργάνωση τουρνουά σε όλες τις μικρές κατηγορίες, αρχίζοντας από την Κ6.
Ιδιαίτερα τονίστηκε, ακόμα, το πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη διαιτητών, με τους διοικούντες της Ένωσης να κάνουν έκκληση στις ομάδες να παροτρύνουν παίκτες και μέλη τους να συμμετάσχουν στις σχολές διαιτησίας. Επιπλέον, για πρώτη φορά προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο και σχολή για παρατηρητές αγώνων.
-Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο του «Θ».

***   Κωνσταντίνου: «Περιμένουμε τον Παϊρότζ για να σφραγίσουμε τη συμφωνία»
Τη δέσμευση του Γιάννη Αλαφούζου να καλύψει τα 20 εκατ. ευρώ της ΑΜΚ, αλλά και την αναμονή των πρασίνων για τον Παϊρότζ Πιεγκμποσάντ μετέφερε με δηλώσεις του ο Βασίλης Κωνσταντίνου.              
~Αισιόδοξος πως τα συμφωνηθέντα με τον Παϊρότζ Πιεγκμπονσάντ θα τηρηθούν κανονικά και πως ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει σύντομα σελίδα, εμφανίστηκε ο Βασίλης Κωνσταντίνου.
Ο πρόεδρος των πρασίνων μιλώντας μετά το τέλος της σημερινής ΓΣ, μετέφερε τη δέσμευση του Γιάννη Αλαφούζου να καλύψει τα 20 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στην ΑΜΚ, ενώ πρόσθεσε πως οι πράσινοι περιμένουν τον Παϊρότζ Πιεγκμπονσάντ και να σφραγιστεί και επίσημα η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Παράλληλα σε ερώτηση για το αν η συμφωνία με τον Ταϋλανδό πρέπει να θεωρείται δεδομένη τόνισε πως «δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά για το deal, ωστόσο τον περιμένουμε στην Αθήνα το επόμενο διάστημα για να προχωρήσουμε τα όσα έχουμε συμφωνήσει».
Τέλος σε ερώτηση που του υποβλήθηκε από μέλη της συμμαχίας σχετικά με το γιατί τα χρήματα δεν δόθηκαν παλαιότερα, υποστήριξε πως «υπήρχε ένα θέμα πολιτικής, ωστόσο το σημαντικό είναι πως πλέον μπαίνουν χρήματα στα ταμεία και πως ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να αλλάξει σελίδα».


***  «Μπαμ» με Κοσμά ο Παναθηναϊκός!
Σούπερ κίνηση από τον γυναικείο τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού, που απέκτησε τη Σοφία Κοσμά!
~  Μεγάλη μεταγραφή από το γυναικείο τμήμα του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ!
Οι πράσινοι ανακοίνωσαν την απόκτηση της 25χρονης ακραίας Σοφίας Κοσμά, η οποία μετρά... πολλά χιλιόμετρα στο άθλημα, έχοντας αγωνιστεί μεταξύ άλλων στο παρελθόν σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Ηρακλή Κηφισιάς.
Μία κίνηση που επιβεβαιώνει τη δυναμική του τριφυλλιού υπό τη διοικητική παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με μοναδικό στόχο την... εύκολη επάνοδο στην Α1.
Η ανακοίνωση
Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασία του με την 25χρονη διεθνή ακραία Σοφία Κοσμά που θα ενισχύσει την προσπάθεια του τμήματος Βόλεϊ Γυναικών του Συλλόγου μας για τη σεζόν 2018-19!
Η αθλήτρια υπέγραψε το συμβόλαιό της στα γραφεία της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός Superfoods, παρουσία του αντιπροέδρου του Συλλόγου κ. Στέφανου Αυγουλέα.
Η Σοφία Κοσμα ξεκίνησε την καριέρα της στον Ηρακλή Κηφισιάς και εν συνεχεία αγωνίστηκε κατά σειρά στις εξής ομάδες: Μαρκόπουλο (2007-09 και 2010-11), Κερατέα (2009-10), Ολυμπιακό (2011-14), ΑΕΚ (2015-16) και Ηρακλή Κηφισιάς (2016-18). Επιπλέον ήταν στέλεχος της Εθνικής ομάδας beach volley.

Στις πρώτες δηλώσεις της στο panathinaikos 1908.gr τόνισε: «Είμαι πολύ ευτυχής που ήρθα στον Παναθηναϊκό και μάλιστα σε μία χρονική περίοδο που έχει αναλάβει η οικογένεια Γιαννακόπουλου που όλοι ξέρουμε τι έχει προσφέρει. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, εγώ και οι συμπαίκτριες μου θα προσπαθήσουμε και θα κάνουμε τα πάντα στο γήπεδο για να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός εκεί που του αξίζει, εκεί που αρμόζει στην ιστορία του».

***  Ανέλαβε τον Παναθηναϊκό ο Καμπερίδης
Την επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία του γυναικείου βόλεϊ θα επιδιώξει με τον Κυριάκο Καμπερίδη στα ηνία ο Παναθηναϊκός.            
 
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«O Παναθηναϊκός Α.Ο. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον προπονητή Κυριάκο Καμπερίδη για την αγωνιστική περίοδο 2018-19.
Ο νέος τεχνικός της ομάδας Βόλεϊ Γυναικών του Συλλόγου την περασμένη σεζόν οδήγησε τον Παφιακό στην κατάκτηση του κυπριακού πρωταθλήματος στους άνδ
Σε ότι αφορά το βιογραφικό του, έχει καθίσει στον πάγκο στις εξής ομάδες: Ορφέας Ηλιούπολης, Ηρακλής (άνδρες) Ανόρθωση Κύπρου (άνδρες), Αίαντας Ευόσμου (γυναίκες), ΧΑΝΘ, Ένωση Βύρωνα, ΑΕΚ(άνδρες), Εαρινός Θεσσαλονίκης, Μέγας Αλέξανδρος, Άρτεμις Κορυδαλλού, Εθνική ομάδα μπιτς βόλεϊ συνεργάτης του Γερμανού Ντίκμαν, Σαρωνικός, Ολυμπιακός (άνδρες) συνεργάτης του Γ. Καλμαζίδη, Ολυμπιακός (γυναίκες), Εθνική γυναικών και Εθνική Κορασίδων.
Ακόμα έχει δουλέψει στα τμήματα υποδομής του Ηρακλή, του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού.
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο νέος κόουτς του Παναθηναϊκού δήλωσε στo panathinaikos1908.gr:
«Έχουμε να κάνουμε τρεις βασικές δουλείες. Η πρώτη είναι να επαναφέρουμε την ομάδα στην Α1, η δεύτερη να ετοιμάσουμε την ομάδα ώστε στην Α1 να είμαστε ανταγωνιστικοί για τον τίτλο και η τρίτη δουλειά να αναδιοργανώσουμε τις ακαδημίες ώστε να λειτουργούν καλύτερα».

***


~***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2018 :
~*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
 ~*ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΒΟΛΤΕΣ στον κόσμο μας  20 γέφυρες που προκαλούν δέος , ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ,    ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ  2018  : http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/06/20-18-2018-2018-arfara.html  .-
  ~*ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ : ΤΕΤΑΡΤΗ , 27  ΙΟΥΝΙΟΥ 2018:   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/06/27-2018.html  .   –
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 28  Ιουνίου 2018  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/06/arfara_27.html  .-
~*~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή  29 Ιουλίου 2018  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/06/arfara_29.htm l .- ~ * ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ NEA  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο  30  Ιουνίου  2018 : http://snsarfara.blogspot.com/2018/06/arfara-nea.html .- 
~*  
~**      ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΙΟΥΛΙΟΥ  2018  :   
~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 01  ΙΟΥΛΙΟΥ  2018 .  ΚΑΛΟ και Ευλογημένο μήνα για όλους μας !: http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .-  
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της  ενημέρωσης .  Δευτέρα  02  Ιουλίου 2018.  ΟΜΟΡΦΗ , ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara.html .- 
~*  ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη  03  Ιουλίου  2018 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~* ARFARA ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 04 Ιουλίου  2018  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara.html  .- 
~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
Πέμπτη 05 Ιουλίου 2018  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara.html  .  - 
~* ARFARA 2  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της  ενημέρωσης .  Πέμπτη  05  ΙΟΥΛΙΟΥ 2018  :  http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/07/arfara-2.html .-
~* ARFARA    ΑΡΦΑΡ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 06 Ιουλίου 2018 : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-  
~*
 
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .- 
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6427  video.  -    Σταματης Σκουλικας 
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas          stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4101  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14.445    βίντεο   .- 
~
https://twitter.com/stamos01  .-


~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1   .-
 
Vlasis Skoulikas  

Δεν υπάρχουν σχόλια: