ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΑΡΦΑΡΑ - ARFARA Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 15 Ιουλίου 2018 .
~ ~ ΒΊΝΤΕΟ από γιορτή στο Δημοτικό Αρφαρών Καλαμάτας επί τη λήξη της Σχολικής Χρονιάς 2017-18 :
  1~* Γιορτή Δημοτικού Αρφαρών για τέλος Σχ.  Χρονιάς 14/06/2018: https://youtu.be/YdT55ADKRy4 .-
2~*Σχολική γιορτή Δημοτικού στο Αρφαρά Καλαμάτας 14/06/2018:
https://youtu.be/ZlH-vcYNChI  .-
3~*Δημοτικό Αρφαρών γιορτή τέλος χρονιάς 14/06/2018:
https://youtu.be/r03vibINNGA  .-
4~*ΑΡΦΑΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Σχολείο γιορτή 14/06/2018:

https://youtu.be/vQV0Ib8N-mc   .-
5~*Εορτασμός Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών 14/06/2018:
https://youtu.be/_QbfJ_gGzzQ  .-
6~* Πέρας ΣΧ. Χρονιάς Δημοτικό Αρφαρά γιορτή 14/06/2018:
https://youtu.be/LsyOFOZ5T1U  .-
7~*Σχολική γιορτή Δημοτικό Αρφαρά 14/06/2018:

https://youtu.be/FRqG3I3JHls  .-
8~*Τέλος χρονιά Δημοτικό Αρφαρών γιορτή 14/06/2018:

https://youtu.be/CPkqnOKTWm8  .-
 ~
~ Φωτογραφίες από γιορτή στο Δημοτικό Αρφαρών Καλαμάτας επί τη λήξη της Σχολικής Χρονιάς 2017-18 :































1.-O Πάνος  Καμμένος στη Βουλή 15/06/2018:
2.-Αλήθειες που δεν ακούσατε πουθενα  16/06/2018:
https://youtu.be/SqwrJEcuk-k  .-
3.-Ο  υπουργός οικονομικών Σύριζα Τσακαλώτος στη βουλή 15/06/2018: https://youtu.be/6aoKMtYH1vQ.-


*** Δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα 
Δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης θα διεξαχθούν την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Ιουνίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Δημάρχου Π. Πτωχού».
Η πρώτη θα ξεκινήσει στις 12.30 μετά το μεσημέρι, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την «έγκριση απολογισμού – ισολογισμού Δήμου Μεσσήνης οικονομικού έτους 2016».
Μισή ώρα αργότερα θα αρχίσει η δεύτερη, με τα εξής θέματα της ημερήσιας διάταξης:
-Κατάρτιση μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής 2019-2021
-Διαγραφή βεβαιωμένων τροφείων
-Μείωση Δημοτικού Τέλους και Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων
-Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από χρηματικό κατάλογο και επαναβεβαίωση
-Εκμίσθωση κοινοχρήστων χώρων
-Τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Μεσσήνης οικ. έτους 2018
-Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος-προϋπολογισμού Δήμου Μεσσήνης οικ. έτους 2018
-Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης της με αριθμ. πρωτ. 17151/25-07-2017 Σύμβασης για την Προμήθεια: «Προμήθεια υλικών χρωματισμού για συντήρηση κτηρίων και κοινόχρηστων χώρων»
-Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης της με αριθμ. πρωτ. 14336/27-06-2017 Σύμβασης για την Προμήθεια: «Προμήθεια δομικού οπλισμού και πλεγμάτων έτους 2017»
4. Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης της με αριθμ. πρωτ. 13969/22-06-2017 Σύμβασης για την Προμήθεια: «Προμήθεια τσιμεντοσωλήνων για τις ανάγκες των συνεργείων του δ. Μεσσήνης»
-Αποδοχή χρηματοδότησης από ΣΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2018
-Διάλυση σύμβασης της μελέτης «Μελέτη έργων συλλογής επεξεργασίας και διάθεσης ακαθάρτων λυμάτων Δήμων Αίπειας και Κορώνης (μελέτη αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού) - (τμήμα τέως Δήμου Αίπειας)»
-Γνωμοδότηση από το Δήμο Μεσσήνης περί της κήρυξης συμπληρωματικής αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την κατασκευή του έργου «Επαρχιακή οδός Ριζόμυλος –Κορώνη, Τμήμα Γέφυρα ‘’Τζάνε’’- Έξοδος Καλαμακίου (ΧΘ: 2+840 έως 10+160)»
-Έγκριση εκδήλωσης Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου TAE KBON NTO Μεσσήνης, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού
-Έγκριση συμμετοχής της Δημοτικής Φιλαρμονικής Μεσσήνης στο 4ο Ναύπλιο – ARTIVA Band Festival 22-23-24 Ιουνίου - έγκριση δαπάνης
-Έγκριση εκδηλώσεων-δαπανών Τ.Κ. Λυκοτράφου – (χρήση πολιτιστικού τέλους)
-Έγκριση εκδηλώσεων-δαπανών Τ.Κ. Νεοχωρίου – (χρήση πολιτιστικού τέλους)
-Έγκριση εκδήλωσης - δαπάνης (Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018) συναυλίας Συμφωνικής Ορχήστρας Πνευστών «Danubia Symphonic Winds (DSW)», Αυστρίας
-Παραχώρηση χώρων.

*** Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη διασταύρωση Θεμιστοκλέους & Σόλωνος 
  Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 9 το πρωί της Παρασκευής, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος στην Καλαμάτα. Μηχανάκι διερχόμενο της Θεμιστοκλέους με κατεύθυνση νότια, συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο που ερχόταν από τη Σόλωνος. Από τη σύγκρουση η μηχανή σύρθηκε στο έδαφος για αρκετά μέτρα και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα. Η συνεπεπιβάτιδα του δικύκλου τραυματίστηκε ελαφρά και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ> 

*** Έτοιμη η μελέτη για ένα ακόμα αντιπλημμυρικό έργο στην Καλαμάτα - Από «Παναγίτσα» μέχρι Νέδοντα 
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας έγινε αποδοχή της μελέτης του έργου «Κατασκευή συλλεκτήρα αγωγού ομβρίων οδού Σπάρτης». Η μελέτη έγινε αποδεκτή με σκοπό την προώθηση της δημοπράτησης του σημαντικού έργου διαχείρισης ομβρίων από την Παναγίτσα μέχρι το Νέδοντα, μέσω της παλαιάς εθνικής οδού προς Σπάρτη.
Πρόκειται για την κατασκευή ενός συλλεκτήρα αγωγού ομβρίων ο οποίος θα λύσει το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και κατάντη.
Πρόκειται για το τρίτο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του Δήμου Καλαμάτας, πέραν εκείνου από τη Θουρία μέχρι το νοσοκομείο (προϋπολογισμού 2.952.000 ευρώ με το ΦΠΑ) που εκτελείται και τμήμα του ήδη λειτουργεί παροχετεύοντας τα νερά της βροχής, καθώς και εκείνου από το νοσοκομείο μέχρι τη διασταύρωση προς Ασπρόχωμα (προϋπολογισμού 3.100.000 ευρώ με το ΦΠΑ), που επίσης βρίσκεται σε διαδικασία κατασκευής.
Για την κατασκευή του τρίτου μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου από Παναγίτσα έως Νέδοντα έχει εγκριθεί, δεσμευθεί και μεταβιβασθεί στο Δήμο Καλαμάτας πίστωση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ποσού 2.000.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Το έργο θα αποφορτίσει τα ρέματα που διατρέχουν την Καλαμάτα από βορρά προς νότο στη βόρεια και ανατολική πλευρά της κυρίως.
Σύμφωνα με τη μελέτη, ο συλλεκτήρας αγωγός αρχίζει από το σημείο διασταύρωσης του ρέματος Καλαμίτσι, του οποίου θα παραλαμβάνει την παροχή, με την παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης. Ο αγωγός, ακολουθώντας την παλαιά εθνική οδό, θα εκβάλλει στο Νέδοντα.
Εκτός από την παροχή της λεκάνης του ρέματος Καλαμίτσι, ο συλλεκτήρας αυτός θα παραλαμβάνει και την απορροή των τοπικών λεκανών που βρίσκονται ανάντη, καθώς και τα όμβρια ύδατα του στρατοπέδου Παπαφλέσσα.
Θα κατασκευασθούν ακόμη επί της παλαιάς εθνικής οδού προς Σπάρτη 74 υδροσυλλογές, μονές ή διπλές, που θα συνδεθούν με το συλλεκτήρα αγωγό. Για την αποχέτευση των παρακειμένων ιδιοκτησιών θα απαιτηθεί η κατασκευή στη νότια πλευρά του δρόμου, μέσα στο ίδιο σκάμμα, νέου αγωγού αποχέτευσης ακαθάρτων. Το συνολικό μήκος του αγωγού θα είναι 1.333 μέτρα, με τα αντίστοιχα φρεάτια ελέγχου και θα κατασκευασθεί από πολυαιθυλένιο.

*** Με Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας συνεχίζονται οι Πανελλαδικές Εξετάσεις
Παρασκευή 15 Ιουνίου σήμερα και οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων των Γενικών Λυκείων, βρίσκονται στις αίθουσες για να διαγωνιστούν σε μαθήματα κατευθύνσεων.
Ειδικότερα τα μαθήματα που εξετάζονται είναι τα Λατινικά η Χημεία και οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.
Τα θέματα
Λατινικά
Χημεία
Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

*** Κάθειρξη 11 χρόνων για το βαρύ ξυλοδαρμό του φίλου της εν διαστάσει συζύγου του 
Τον έκανε «ασήκωτο» και πήγε να τον πατήσει με το αυτοκίνητο μπροστά της! 
  Σε κάθειρξη 11 ετών και 8 μηνών καταδικάσθηκε χθες από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας ένας 40χρονος αλλοδαπός, ο οποίος το 2012 τραυμάτισε βαριά με ρόπαλο τον Έλληνα φίλο της εν διαστάσει συζύγου του. Το θύμα κινδύνεψε να πεθάνει και νοσηλεύτηκε παραπάνω από 3,5 μήνες. Κρίθηκε δε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.
Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου είχε αναγνωρίσει ότι ο αλλοδαπός κατηγορούμενος κατέφυγε στην πράξη του αυτή εν βρασμώ ψυχής και του είχε επιβάλει ποινή καθείρξεως 8 ετών και 10 μηνών, όμως κατά της απόφασης άσκησε έφεση η εισαγγελέας Εφετών, την οποία χθες έκανε δεκτή το δικαστήριο. Έτσι, η υπόθεση κρίθηκε από την αρχή, με το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο να μη δέχεται το ελαφρυντικό και, τελικά, να αυξάνει την ποινή.
  Δε θυμόταν από το ξύλο
Το θύμα στην κατάθεσή του περιέγραψε ότι η αλλοδαπή γυναίκα του κατηγορουμένου εγκατέλειψε τη συζυγική στέγη τον Ιανουάριο και λίγες ημέρες μετά άρχισαν να βγαίνουν. Το Μάρτιο σύναψαν σχέσεις, ενώ τον εν διαστάσει σύζυγό της τον έβλεπε στο χωριό.
Το μοιραίο βράδυ είχε βγει με τη γυναίκα και λίγο πριν από τα μεσάνυχτα την επέστρεψε στο σπίτι όπου έμενε στο χωριό Κεντρικό. Αυτός έφυγε με το αυτοκίνητό του και, όπως είπε, θυμάται μόνο τη διαδρομή μέχρι το Διαβολίτσι. Του είπαν ότι το αυτοκίνητό του βρέθηκε με σπασμένο το τζάμι του οδηγού και αίματα, όμως ο ίδιος δε θυμάται τι ακριβώς έχει γίνει.
Στη συνέχεια έμαθε ότι ο κατηγορούμενος τον χτύπησε, τον πήρε με το αυτοκίνητό του και τον πήγε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του. Εκεί τον έβγαλε έξω από το αυτοκίνητο και συνέχισε να τον χτυπά με ένα ξύλινο ρόπαλο του μπέιζμπολ στο κεφάλι και το σώμα. Έμεινε αιμόφυρτος στο δρόμο, ενώ του ανέφεραν ότι ο κατηγορούμενος μπήκε στο αυτοκίνητό του και κινήθηκε κατά πάνω του, αλλά μπήκε μπροστά η εν διαστάσει σύζυγός του και έφυγε.
Με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σοβαρά τραύματα στο σώμα από το Κέντρο Υγείας Μελιγαλά διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και διασωληνωμένος στην Τρίπολη, όπου χειρουργήθηκε στο κεφάλι. Νοσηλεύθηκε δε στην Αθήνα για τους επόμενους μήνες, ενώ χρειάστηκε να μείνει ένα μήνα στην Εντατική.
  «Μήλον της έριδος»
Το «μήλον της έριδος», όπως την αποκάλεσε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας, είπε στην κατάθεσή της πως όταν την άφησε ο φίλος της στο σπίτι, τηλεφώνησε έπειτα από ένα τέταρτο ο εν διαστάσει σύζυγός της στο παιδί τους και του ζήτησε να πει στη μητέρα του να βγει από το σπίτι. Όταν βγήκε έξω, το θύμα ήταν όρθιο αλλά παράπαιε, ενώ ο κατηγορούμενος τον χτυπούσε άσχημα. Συνέχισε να τον χτυπά με ρόπαλο, που έφερε από το αυτοκίνητο, ακόμα κι όταν έπεσε κάτω. Δύο φορές, όπως είπε, κυνήγησε και την ίδια, ενώ αυτή τηλεφώνησε στην Αστυνομία. Μετά, όπως περιέγραψε, μπήκε στο αυτοκίνητό του και κινήθηκε προς τον αιμόφυρτο φίλο της και σταμάτησε μόνο όταν μπήκε αυτή μπροστά. Τέλος, κατέθεσε ότι μετά το Νοσοκομείο Καλαμάτας δεν είχε επαφή με το θύμα, διότι οι οικείοι του δεν της επέτρεψαν να τον επισκεφθεί.
Επίσης σημείωσε πως όσο ήταν σε διάσταση, επιστρέφοντας ένα βράδυ από τη δουλειά της ο κατηγορούμενος της έκλεισε το δρόμο με το αυτοκίνητο, ενώ τη ρώτησε αν ξέρει πώς είναι να την κάψει με υγρά μπαταρίας.
  Μετανοιωμένος
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αναγνώρισε το λάθος του, αλλά υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα, αλλά να του προκαλέσει σωματικές βλάβες. Μάλιστα, είπε πως όταν πληροφορήθηκε ότι το θύμα κινδυνεύει να πεθάνει, δεν πίστευε ότι τον χτύπησε τόσο πολύ. Αρνήθηκε ότι είχε ρόπαλο, λέγοντας πως αν τον είχε χτυπήσει με αυτό, θα είχε πεθάνει εκεί και ισχυρίσθηκε ότι αυτό το αναφέρει η πρώην γυναίκα του για να τον «ξεφορτωθεί μια και καλή».
Αρνήθηκε, επίσης, ότι τον χτύπησε από την αρχή, σημειώνοντας ότι τον είδε με το αυτοκίνητο να περνάει και νόμιζε ότι ήταν μαζί με την πρώην γυναίκα του και είχαν κλειδώσει το παιδί του στο σπίτι για να πάνε βόλτα. Ισχυρίσθηκε ακόμη ότι τον σταμάτησε και του είπε να πάνε μαζί στο σπίτι της γυναίκας για να τους πει ποιον από τους δύο θέλει. Στο σπίτι, όπως περιέγραψε, η γυναίκα φώναζε ότι θα πάρει την Αστυνομία και το θύμα τον έσπρωξε. Τότε τον έσπρωξε, έπεσε πάνω σε έναν τοίχο και μετά τον χτύπησε. Αρνήθηκε, ωστόσο, ότι πήγε να τον πατήσει με το αυτοκίνητο.. Παραδέχτηκε ότι έχασε τον έλεγχο και πως τώρα μπορεί να δει ότι το θύμα δεν έφταιγε σε τίποτα.
Ο εισαγγελέας Εφετών, Βασίλης Παπαδάς, ανέφερε στην αγόρευσή του ότι και η ζήλεια είναι ανίατη ασθένεια και πως αυτή έκανε τον κατηγορούμενο να σχεδιάσει και να εκτελέσει την πράξη του. Ζήτησε, λοιπόν, την ενοχή του χωρίς κανένα ελαφρυντικό.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Προμελέτη για την πλατεία 23ης Μαρτίου τίθεται σε δημόσια διαβούλευση 
Προμελέτη για την αναδιαμόρφωση της πλατείας 23ης Μαρτίου, το κόστος της οποίας κάλυψε η ΤΕΜΕΣ Α.Ε., ολοκλήρωσε και υπέβαλε στο Δήμο Καλαμάτας η Ανάπλαση Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε.
Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει:
α) διατήρηση της αμφίδρομης κυκλοφορίας στις οδούς 23ης Μαρτίου, Υπαπαντής και Σταδίου, με καλύτερη διευθέτηση των κυκλοφοριακών ροών
β) διεύρυνση της πλατείας 23ης Μαρτίου στη νότια - νοτιοανατολική κατεύθυνση
γ) επαναχωροθέτηση των προτομών των Ηρώων της Επανάστασης του 1821
δ) περιορισμό του χώρου για στάθμευση αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας 23ης Μαρτίου, ώστε ο χώρος που εξοικονομείται να αποδοθεί στη δημόσια λειτουργία και κατά προτεραιότητα στους πεζούς.
ε) διαπλάτυνση της νησίδας στην οδό 23ης Μαρτίου και εμπλουτισμό του πρασίνου
στ) διαπλάτυνση των πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού 23ης Μαρτίου και ενοποίησή τους με το δάπεδο της στοάς βόρεια και νότια, για την ευχερή κίνηση των πελατών των καταστημάτων και, εν γένει, των πεζών
ζ) εξασφάλιση εσοχών για στάση - στάθμευση οχημάτων ΑμεΑ, καθώς και για εφοδιασμό των επιχειρήσεων
η) βελτίωση της απορροής ομβρίων.
θ) βελτίωση των εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού.
Θα χρησιμοποιηθούν κυρίως υλικά που εναρμονίζονται με τις ήδη συντελεσθείσες αναπλάσεις του Ιστορικού Κέντρου και της οδού Αριστομένους. Η πρόταση αυτή αποτελεί σύνθεση προτάσεων και ιδεών που προέκυψαν από τον πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, τον οποίον προκήρυξε ο Δήμος Καλαμάτας για την αναδιάταξη του χώρου της πλατείας 23ης Μαρτίου.
Είναι δε προσαρμοσμένη στις σημερινές δυνατότητες και συνθήκες, λαμβανομένου υπ' όψιν ότι οι συγκεκριμένοι δρόμοι που συμβάλλουν στην πλατεία, είναι αναγκαίο - υπό τις παρούσες συνθήκες - να εξακολουθήσουν να εξυπηρετούν την κυκλοφορία στον άξονα Ανατολής - Δύσης της πόλης της Καλαμάτας. Η προμελέτη αυτή τίθεται σε δημόσια διαβούλευση και ο Δήμος Καλαμάτας καλωσορίζει την υποβολή σχολίων και προτάσεων.

***  Ξενύχτι στο ναό του Επικούριου Απόλλωνα 
Ολονύχτια παράσταση με το φεγγάρι του Ιουλίου 
 «Όλος ο χώρος είναι ιερός, όπου κι αν πατήσεις νιώθεις την ενέργειά του» επισημαίνει η διεθνώς αναγνωρισμένη χορογράφος, Αποστολία Παπαδαμάκη, για το ναό του Επικούριου Απόλλωνα, ο οποίος θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στη μακραίωνη ιστορία του μια ολονύχτια παράσταση στην πανσέληνο του Ιουλίου (28-29/7), τη βιωματική περφόρμανς “From Darkness to Light”.
Ο κύκλος παραστάσεων με τίτλο “The Sleep & Dream Performance series” (τον οποίο επιμελείται η διακριμένη χορογράφος), που κέρδισε κοινό και κριτικούς όταν είχε παρουσιαστεί στο Μουσείο Βορρέ (2014) στην κεντρική σκηνή της Στέγης (2016) και στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά (2017), ταξιδεύει για πρώτη φορά υπαίθρια, στο ναό του Επικούριου Απόλλωνα στη Φιγαλεία στα σύνορα Ηλείας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας, σε ύψος 1.130 μέτρων.
«Αν αυτή η παράσταση πετύχει κάτι, αυτό θα είναι μία μεγάλη συγκίνηση και μία σύνδεση με τον τόπο, το μνημείο, την ανθρώπινη υπόσταση και το τι σημαίνει να κάνεις κάτι συλλογικό, να μοιράζεσαι κάτι με άλλους» σχολίασε η Αποστολία Παπαδαμάκη στην πρωτότυπη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού, όπου οι δημοσιογράφοι κλήθηκαν να φορέσουν μάσκες ύπνου και ν’ ακούσουν τα όνειρα θεατών που διάβαζε η χορογράφος υπό τους ήχους της μουσικής που έγραψε ειδικά για την παράσταση ο βραβευμένος μουσικός και συνθέτης, Τρύφωνας Κουτσουρέλης.
Η Αποστολία Παπαδαμάκη επισκέπτεται τη χώρα των ονείρων αναζητώντας το φως του Απόλλωνα και προσκαλεί τους θεατές, επισκέπτες και διανυκτερεύοντες να συνυπάρξουν δημιουργικά με την καλλιτεχνική ομάδα της παράστασης, να θαυμάσουν το φως της πανσελήνου και της ανατολής και να ζήσουν μια συναρπαστική διαδραστική εμπειρία στον περιβάλλοντα χώρο του εμβληματικού ναού, έργο του αρχιτέκτονα Ικτίνου.
«Μ’ ενδιαφέρει να βρούμε έναν άλλον τρόπο να συσχετιζόμαστε με την τέχνη, είτε αυτός είναι ένας πίνακας ζωγραφικής είτε είναι ένας ναός. Επειδή, δυστυχώς, οι οθόνες των κινητών και του υπολογιστή μάς κάνουν να προσπερνάμε τα πράγματα πάρα πολύ γρήγορα, οι υπόλοιπες αισθήσεις μας έχουν ατονήσει. Δεν μπορούμε την τέχνη να τη βλέπουμε μόνο σαν θεατές και γρήγορα. Πρέπει να τη βιώνουμε για να μπορέσουμε ν’ αλλάξουμε τον εαυτό μας, την κοινωνία μας, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και όλοι μαζί να ζούμε μία καλύτερη ζωή» σημείωσε η Αποστολία Παπαδαμάκη.
Σύμφωνα με την ίδια, η ολονύχτια παράσταση “From Darkness to Light” επιχειρεί να σηματοδοτήσει τη σχέση του ανθρώπου με το σκοτάδι και το φως, την παραστασιακή δράση με τον ύπνο, τα όνειρα και τη φαντασία μέσα από το χορό και τη μουσική. Η διακεκριμένη χορογράφος αντλεί, επίσης, την έμπνευσή της από τις τελετουργικές «εγκοιμήσεις» των αρχαίων Ελλήνων και από τα χαρακτηριστικά του ναού: ισχύς, κάλλος και αρμονία.
Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η οποία δήλωσε σχετικά με την παράσταση: «Είναι ενθαρρυντικό όταν βλέπεις καινούριες πρωτοβουλίες να ξεφεύγουν από την καθιερωμένη νόρμα και ν’ ανοίγουν νέα παράθυρα σε χώρους που δεν είναι αυτονόητοι. Αυτό για εμάς είναι προτεραιότητα. Μας ενδιαφέρει να δώσουμε έμφαση σε αρχαιολογικούς χώρους που δεν είναι πρώτης προτεραιότητας προορισμοί».
Για το καλλιτεχνικό αυτό γεγονός, ο στενός συνεργάτης της χορογράφου, Τρύφωνας Κουτσουρέλης, δημιούργησε ένα πρωτότυπο μουσικό έργο 12 ωρών, ένα site specific sound installation, που θα συνοδεύει τις δράσεις της ολονύχτιας παράστασης, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους διανυκτερεύοντες θεατές.
Οι χορευτές, οι μουσικοί και οι θεατές θα δημιουργήσουν ένα δίκτυο επικοινωνίας και έκφρασης μέσα από το χορό, τη μουσική και το τραγούδι συνδεδεμένοι με αρχετυπικά θέματα που απασχολούν τον άνθρωπο από αρχής γενέσεως κόσμου. Η έννοια του Όλου, η αντίληψη του φυσικού σώματος σε σχέση με την ψυχή και το νου, η σύνδεσή του με τα σημεία του ορίζοντα (Δύση, Ανατολή, Βορράς, Νότος) και με τα στοιχεία της φύσης (φωτιά, αέρας, νερό, γη), το σκοτάδι και το φως, καθώς και το ενωτικό στοιχείο όλων που είναι η αγάπη, συμπράττουν αρμονικά στην παράσταση- εμπειρία κάτω από τον έναστρο ουρανό στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα.
Όπως τόνισε η διακεκριμένη χορογράφος, δεν μπορεί να προσδώσει μία μόνο ταυτότητα στο έργο της. «Πιστεύω στη συλλογική μνήμη και στη δύναμη του συνόλου και αυτό μ’ ενδιαφέρει να εξετάζω στις δουλειές μου».
  Οδηγίες για τους θεατές
Όσοι ενδιαφέρονται να ζήσουν αυτήν την εμπειρία το Σάββατο 28 Ιουλίου στο ναό του Επικούριου Απόλλωνα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
Επισκέπτες θεατές με ελεύθερη είσοδο: Τα δρώμενα θα ξεκινήσουν ακριβώς στις 20.00. Οι θεατές καλό είναι να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια καθώς η παράσταση είναι περιπατητική και διαδραστική και απλώνεται σε μεγάλο μέρος του αρχαιολογικού χώρου που περιβάλλει το ναό. Η αναχώρηση θα γίνει μετά την ανατολή της πανσελήνου στις 23.00.
Οι διανυκτερεύοντες θεατές θα πρέπει να βρίσκονται στο ναό του Επικούριου Απόλλωνα στις 17.00 για να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο σκηνικής αντίληψης και δημιουργικής έκφρασης (διάρκειας 2 ωρών) με την καλλιτεχνική ομάδα.
Η αναχώρηση από το ναό θα γίνει την Κυριακή 29 Ιουλίου στις 9.00 το πρωί και θα ακολουθήσει εκδρομή στην Ανδρίτσαινα, όπου και θα προσφερθεί πρωινό με παραδοσιακά προϊόντα. Κόστος συμμετοχής σεμιναρίου 31 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%). Ο αριθμός των θεατών που θα διανυκτερεύσουν στον περιβάλλοντα χώρο του ναού είναι περιορισμένος και δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όσοι στείλουν email στο fromdarknesstolightapollo@gmail.com.
Η παράσταση επιχορηγείται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ έλαβε ομόφωνα την θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  «Αγριεύει» ο καιρός στην Καλαμάτα -Η αυριανή πρόγνωση 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 15/6/2018 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις.
Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή καταιγίδας.
Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης κατά τόπους. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Α-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 7.5 (Υψηλός).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** AΠΟΚΑΛΥΨΗ! Η Εθνική Τράπεζα δίνει ΧΡΗΜΑΤΑ σε εταιρεία συμφερόντων ΒΟΥΛΕΥΤΗ του ΣΥΡΙΖΑ;..

~ Η αριστερή κυβέρνηση έχει χάσει προ πολλού τον …αριστερό της χαρακτήρα και άλλη μία είδηση έρχεται να μας το επιβεβαιώσει.
Σύμφωνα με το bankstersae.blogspot.com – το οποίο δημοσιεύει και τα αντίστοιχα έγγραφα, η Εθνική Τράπεζα δαπανά ποσά σε εταιρεία συμφερόντων του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου.
Με δελτίο τύπου (βλ. ΕΔΩ) που εξέδωσε η Εθνική τράπεζα, ανακοίνωσε σε ποια ΜΜΕ έχει δαπανήσει ποσά προκειμένου να προβάλει τα τραπεζικά της προϊόντα.
~  Μια εκ των εταιρειών όπου διέθεσε το ποσό των 2.550€ ήταν και η 1984 productions A.E….
… η οποία ανήκει στον κο Κούλογλου, όπως αποκαλύπτει το πόθεν έσχες του.
Τα σχόλια δικά σας…
Φυσικά, αν το γεγονός ισχύει, αναμένουμε επίσημη απάντηση από τον ευρωβουλευτή…


*** Καμμένε- Κουίκ είστε «προδότες» ή έχετε Αλτσχάιμερ;..

Έτος 2014 και ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ και ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος Τέρενς Κουίκ, απευθύνει ερώτηση στην τότε κυβέρνηση, αν υπάρχει κίνδυνος τα Σκόπια και η Βουλγαρία θα αποκτήσουν ΑΟΖ στο Βόρειο Αιγαίο, με την άδεια του ΥΠΕΚΑ.
Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ερώτησης όπως δημοσιεύτηκε στο koutipandoras.gr:
~ ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ
ΘΕΜΑ : ΑΟΖ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
κ. κ. Υπουργοί,
Χωρίς ιδιαίτερους προλόγους, σας παραθέτω το εξής άρθρο του καθηγητή Γιώργου Ζουγανέλη:
«Τα Σκόπια και η Βουλγαρία αποκτούν ΑΟΖ στο Βόρειο Αιγαίο χάρις στο ΥΠΕΚΑ
Tου Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη
Mε τη διαπλάτυνση του Αξιού και του Έβρου για τη μεταφορά LNG από και προς το Βόρειο Αιγαίο, όπου θα κατασκευασθεί και τεχνητό νησί για υγροποίηση φυσικού αερίου, θα αλλάξει η χρήση των ποταμών και από εσωτερικά ύδατα θα μεταβληθούν σε πλωτές οδούς (στενούς κόλπους) στα πρότυπα της Παραγουάης (Λατινική Αμερική).
Αυτό θα δημιουργήσει μια αλλαγή στον αλιευτικό χωροταξικό χώρο στη περιοχή και παράλληλα θα επιτρέπει σε FYROM και Βουλγαρία να δημιουργήσουν ακόμη και Πολεμικό Ναυτικό που θα δρα στο Αιγαίο. Αυτό στη πραγματικότητα δημιουργεί χωρικά ύδατα των χωρών αυτών μέσα στην Ελλάδα κατά μήκος των ποταμών, που θα πρέπει κανείς να τους βλέπει σαν τεχνητούς κόλπου, διαθέτοντας πηγές ζωής σε άλλες χώρες, που θα αναπτύξουν πλέον και αλιεία στο Βόρειο Αιγαίο στερώντας τους Έλληνες αλιείς από εισοδήματα, που τόσο τα έχουν ανάγκη.
Σας υπενθυμίζω ότι η διαπλάτυνση του Αξιού είναι ιδέα του καθεστώτος Σαμαρά και αφορά μια ιδέα του ΥΠΕΚΑ, με την οποία ήδη συμφώνησε η Βουλγαρία. Σύμφωνα με αυτή θα πρέπει να αναπτυχθεί η συγκέντρωση και παραγωγή LNG σε όλη την ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό ένα εργοστάσιο υγροποίησης φυσικού αερίου έχει σχεδιαστεί να γίνει σε πλατφόρμα στο Βόρειο Αιγαίο. Πλοία LNG Ελλήνων εφοπλιστών θα μεταφέρουν το εμπόρευμά τους προς Βορρά μέσω του Αξιού, που θα διαπλατυνθεί. Τα υπόλοιπα σας τα εξήγησα προηγουμένως.
Σημειώστε, ότι η Παραγουάη έχει πολεμικό ναυτικό, παρότι είναι περίκλειστο κράτος όπως η FYROM. “Παραγουάη” στη γλώσσα γκουαρανί σημαίνει “ποτάμι που ανήκει στη θάλασσα”.
Yπάρχει ένα ακόμη ερώτημα: Ποιοί είναι πίσω από τους Έλληνες εφοπλιστές…»
Και σας ερωτώ κ. κ. Υπουργοί:
Πόσο τεκμηριωμένες είναι οι πολύ σοβαρές θέσεις που διατυπώνει ο καθηγητής Γιώργος Ζουγανέλης στο συγκεκριμένο άρθρο του;
Αποδέχεστε ναι ή όχι τις σοβαρές καταγγελίες του και πώς τεκμηριώνετε ΕΣΕΙΣ την όποια θέση παίρνετε στο ναι ή το όχι;
Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ
~  Σχόλιo voicenews.gr: Η δική μας ερώτηση προς τον Πάνο Καμμένο και τον Τέρενς Κουίκ είναι η εξής: Τώρα που έχουμε το άρθρο 13 της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ για τα Σκόπια, όπως σας το αναλύσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας (βλ. ΕΔΩ), ο κίνδυνος αυτός έπαψε να υπάρχει;
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που το 2014 είχαν υποβάλλει την παραπάνω ερώτηση, μπορούν να διαβεβαιώσουν ότι δεν υφίσταται αυτή η περίπτωση;
Οι Έλληνες ζητούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα και η κυβέρνηση επιβάλλεται να απαντήσει σχετικά.
Σας παραθέτουμε βίντεο με το τί έχει πει για τις βλέψεις των Σκοπιανών ο Κυριάκος Βελόπουλος και είμαστε σίγουροι ότι πολλές απορίες σας θα λυθούν. Ωστόσο, αναμένουμε και την επίσημη απάντηση της κυβέρνησης.
*Κυριάκος Βελόπουλος - Κόντρα & Ρήξη 14/6/18 "ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ" : https://youtu.be/GNC5gqtM4E .-

*** ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΡΦΙΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ… (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Στο ΚΟΝΤRA 24 εμφανίστηκε ο Κ. Βελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ με αφορμή τη συμφωνία ονόματος των Σκοπίων.
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τις παρατηρήσεις του Κ. Βελόπουλου επί συγκεκριμένων άρθρων και καλούμε όλους εσάς να διαβάσετε τα συγκεκριμένα άρθρα και θα δείτε την αλήθεια των όσων λέει.
~*  Ο Κ. Βελόπουλος στον Α. Λιάτσο για το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της Μακεδονίας 14/06/18 :
https://youtu.be/qoNB0HG2p0g  .-
~  η συμφωνία στα ελληνικά (επίσημη μετάφραση)
symfwnia-24634237733767436335

*** Έτσι υποχρεώνεις μια κυβέρνηση να παραιτηθεί! Για να μη σας πιάνουν κορόιδα…

Το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Στη Βουλή γίνεται «σκοτωμός» και μεγάλη μερίδα των βουλευτών της αντιπολίτευσης ζητούν από την κυβέρνηση να παραιτηθεί.
Παρακάτω, σας παραθέτουμε τους τρόπους που μπορεί να γίνει αυτό, όπως δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» σε άρθρο του Τάσου Παππά:
♦ Να καταθέσεις πρόταση μομφής και να την κερδίσεις. Ο θεσμικός δρόμος. Διατρέχεις βεβαίως τον κίνδυνο να προκαλέσεις τη συσπείρωση των αντιπάλων σου, αλλά -τι να γίνει;- στην πολιτική πρέπει να παίρνεις και ρίσκα.
♦ Να αναγκάσεις τους βουλευτές του κόμματός σου και τους αναπληρωματικούς τους να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και να οδηγηθεί αναγκαστικά η χώρα (αν ο αριθμός είναι μεγάλος) σε πρόωρες εκλογές. Δεν απαγορεύεται από το Σύνταγμα, αλλά δημιουργεί προηγούμενο αφού δεν έχει ξαναγίνει σ’ αυτήν την έκταση και στο μέλλον μπορεί να είσαι εσύ το θύμα της συγκεκριμένης πρακτικής.
♦ Να πείσεις μικρό αριθμό βουλευτών της συμπολίτευσης (4 αρκούν) να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση. Αν το κάνεις με επιχειρήματα δεν τρέχει τίποτε. Έχει ξαναδοκιμαστεί αυτή η μέθοδος το 2012. Αν όμως το κάνεις προσφέροντας ανταλλάγματα (χρήματα και αξιώματα) θα πρόκειται για εκτροπή -πράξη ποινικώς κολάσιμη. Καραμπινάτη αποστασία σαν κι αυτή του 1965 και σαν κι αυτή του 1993 -με λιγότερα έξοδα η τελευταία.
 ~      



*** Γκέτο η πλ. Βικτωρίας! Μαχαιρώματα μεταξύ Αφγανών και ένας νεκρός…

Αγρια συμπλοκή μεταξύ αφγανών έγινε το βράδυ της Πέμπτης στην Πλατεία Βικτωρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο αφγανοί συνεπλάκησαν με αιματηρή κατάληξη.
Στην συμπλοκή βγήκαν και μαχαίρια και έπεσε νεκρός ένας 26χρονος Αφγανός.
* Οι αστυνομία διεξάγει ερευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Οι συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών στην συγκεκριμένη περιοχή είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.
newsit.gr

***  O Πούτιν ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ του πλανήτη! Γεμίζει τη Γη με πολεμικά πλοία και υποβρύχια…

Έτοιμος για παν ενδεχόμενο είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς, σύμφωνα με τον αρχιστράτηγο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Κορόλιοφ, δεκάδες ρωσικά πλοία υπάρχουν σε διάφορες περιοχές των ωκεανών του πλανήτη.
Περίπου 70 με 100 πλοία εκτελούν αποστολές στις θάλασσες, τόνισε ο Ρώσος στρατιωτικός σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα «Κόκκινο Αστέρι» (Krasnaya Zvezda).
* Όπως πρόσθεσε, το ρωσικό ναυτικό αναβαθμίζει συνεχώς τον στόλο του και για του λόγου το αληθές ανακοίνωσε ότι μία νέα φρεγάτα, η «Ναύαρχος Μακάροφ» θα πλεύσει σύντομα στο λιμάνι της Σεβαστούπολης προκειμένου να ενταχθεί στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας.
Ο Κορόλιοφ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσε ότι ο ρωσικός στόλος είναι δυνατός και αξιόμαχος και περιλαμβάνει τον Βόρειο Στόλο, τον Στόλο του Ειρηνικού, τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, τον Στόλο της Βαλτικής, τον Στολίσκο της Κασπίας, τη Ναυτική Αεροπορία και τον Στρατό Παράκτιων Περιοχών.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

******  Το πρόγραμμα του Μουντιάλ: Όλοι οι αγώνες μέχρι τον τελικό Για παραπάνω από ένα μήνα η τηλεοράσεις μας θα «γεμίσουν» με αστέρια που ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μεγάλες στιγμές
~  Στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί η σέντρα του Μουντιάλ στα γήπεδα της Ρωσίας.
Για παραπάνω από ένα μήνα η τηλεοράσεις μας θα «γεμίσουν» με αστέρια που ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μεγάλες στιγμές.Όλοι οι αγώνες θα προβληθούν από την ΕΡΤ1, ενώ μόνο στους τελευταίους αγώνες των ομίλων (3η αγωνιστική), όπου οι αναμετρήσεις θα διεξάγονται την ίδια ώρα, θα ενεργοποιηθεί η ΕΡΤ2.  Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του Μουντιάλ:

1ος όμιλος
1η αγωνιστική (14-15/06/2018)
Ρωσία – Σαουδική Αραβία (18:00, Luzhniki Stadium, Μόσχα) 5-0 .-( χθές)
Τα γκολ :
Γιούρι Γκαζίνσκι 12'
 , ,Ντένις Τσερίσεφ 43'
 , 90+1΄, , Αρτιόμ Τζιούμπα 71'
 , , Αλεξάντρ Γκολόβιν 90+4'. , ~ Γήπεδο: Luzhniki Stadium
Διαιτητής: Nestor Pitana (ΑRG)
Βοηθοί: Hernan Maidana (ARG), Juan Pablo Belatti (ARG)
 ΡΩΣΙΑ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ): Ακινφέεβ, Φερνάντες, Κουτέποβ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ, Γκασίνσκι, Ζόμπνιν, Σαμέντοβ (64' Κουζιάεβ), Γκολόβιν, Τζαγκόεβ (24' Τσερίσεβ), Σμολόβ (70' Τζιούμπα)
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (Χουάν Αντόνιο Πίζι): Αλ Μαϊούφ, Αλμπουραΐκ, Ομ. Χαουσαουί, Οσ. Χαουσαουί, Αλ Σαχρανί, Οταΐφ (64' Οτάφ), Αλ Νταουσαρί, Αλ Φαράτζ, Αλ Τζασάμ, Αλ Σεχρί (73' Αλ Καϊμπρί), Αλ Σαχλαουί (84' Ασίρι)
 Γκολ: 12' Γκαζίνσκι, 43', 90+1' Τσερίσεβ, 71' Τζιούμπα, 90+5' Γκολόβιν
Κάρτες: 88' Γκολόβιν, 90+3' Αλ Τζασίμ
 Αίγυπτος – Ουρουγουάη (15:00, Central Stadium, Εκατερίνμπουργκ) 0-1.- ^ (χθές)
Το γκόλ : Κι ενώ όλα έδειχναν πως θα πάμε σε ένα… συμβατικό 0-0, ήρθε η… λύτρωση για την Ουρουγουάη, με την κεφαλιά του Χιμένες στο 89’!
Οι συνθέσεις:
Αίγυπτος (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Ελ Σεναουί, Φατί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντελσαφί, Ελνενί, Χαμέντ (50’ Μορσι), Ουάρντα (82’ Ραμανταν), Σαΐντ, Τρεζεγκέ, Μόσεν (63’ Καχράμπα).
Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Χιμένες, Γοδίν, Βαρέλα, Μπετανκούρ, Νάντες (58’ Σάντσες), Σουάρες, Αρασκαέτα (58’ Κ. Ροντρίγκες), Βεσίνο (87’ Τορέιρα), Καβάνι, Κάσερες.

1. Ρωσία
2. Σαουδική Αραβία
3. Αίγυπτος
4. Ουρουγουάη
2η αγωνιστική (19-20/06/2018) σήμερα
Ρωσία – Αίγυπτος (21:00, Krestovsky Stadium, Αγία Πετρούπολη)
Ουρουγουάη – Σαουδική Αραβία (18:00, Rostov Arena, Ροστόφ)
3η αγωνιστική (25/06/2018)
Ουρουγουάη – Ρωσία (17:00, Cosmos Arena, Σαμάρα)
Σαουδική Αραβία – Αίγυπτος (17:00, Volgograd Arena, Βόλγκογκραντ)

2ος όμιλος
1η αγωνιστική (15/06/2018)
Μαρόκο – Ιράν (18:00, Krestovsky Stadium, Αγία Πετρούπολη) 0-1 .- ^
Το γκόλ : 90+5' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ: Αυτογκόλ με τον Μπουχαντούζ. Έπιασε την κεφαλιά στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα, αλλά την έστειλε στο βάθος της εστίας της ομάδας του.
Ιράν (Κάρλος Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ, Χατζισαφί, Τσέσμι, Πουραλιγκαντζί, Ρεζαεγιάν, Μασούντ, Εμπραχίμι, Αμίρι, Ανσαριφάρντ, Αλιρεζά, Αζμούν 
~ Ο Κάρλος Κεϊρόζ συμπεριέλαβε στις αρχικές του επιλογές τόσο τον αρχηγό Σοτζέι Μασούντ, όσο και τους Καρίμ Ανσαριφάρντ και Εχσάν Χατζισαφί ΠΟΥ ΑΓΩΝΊΖΟΝΤΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ πρωτάθλημα ποδοσφαίρου .-

Πορτογαλία – Ισπανία (21:00, Fisht Olympic Stadium, Σότσι)   3-3  .-^
Τα γκολ :Σκόρερ: Κριστιάνο Ρονάλντο (4΄, 44, 88΄) – Ντιέγκο Κόστα (24΄, 55΄), Νάτσο 58΄
Κίτρινες κάρτες: Φερνάντες - Σέρχιο   .-
~ Ο φοβερός και τρομερός Κριστιάνο Ρονάλντο δεν άφησε την Πορτογαλία να ηττηθεί στο συγκλονιστικό παιχνίδι με την Ισπανία. Οι πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν δύο φορές (1-0, 2-1), είδαν την Ισπανία να γυρίζει το ματς (2-3, 58΄) αλλά ο σούπερσταρ της Ρεάλ Μαδρίτης ολοκλήρωσε το πρώτο χατ-τρικ στην καριέρα του σε μουντιάλ με απίθανη εκτέλεση φάουλ στο 88΄. Επικό ματς στο Σότσι!
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ρονάλντο ,
Καρβάλιο, Γουίλιαμ 14    
Ρονάλντο, Κριστιάνο 7   1
Φόντε, Ζοσέ 6    
Γκερέιρο, Ραφαέλ 5    
Μουτίνιο, Ζοάο 8    
Πατρίσιο, Ρούι 1    
Πέπε 3    
Σοάρες, Σέντρικ 21    
Silva, Bernardo 11    
Guedes, Goncalo 17    
Fernandes, Bruno 16    
Άλβες, Μπρούνο 2    
Beto 22    
Dias, Ruben 13    
Fernandes, Manuel 4    
Μάριο, Τζοάο 10    
Λόπες, Άντονι 12    
Mario Rui 19    
Martins, Gelson 18    
Pereira, Ricardo 15    
Κουαρέσμα, Ρικάρντο 20    
Σίλβα, Άνδριεν 23    
Silva, Andre 9    
Άλμπα, Ζόρντι 18    
Μπουσκέτς, Σέρχιο 5    
Ντε Χέα, Ντέιβιντ 1    
Ινιέστα, Αντρές 6    
Κόκε 8    
Πικέ, Ζεράρντ 3    
Ράμος, Σέρχιο 15    
Σίλβα, Νταβίντ 21    
Nacho 4    
Isco 22    
Costa, Diego 19   1
Arrizabalaga, Kepa 13    
Asensio, Marco 20    
Aspas, Iago 17    
Αθπιλικουέτα, Σέζαρ 14    
Carvajal, Dani 2    
Monreal, Nacho 16    
Moreno, Rodrigo 9    
Niguez, Saul 7    
Odriozola, Alvaro 12    
Reina, Pepe 23    
Αλκάνταρα, Τιάγκο 10    
Βάσκεζ, Λούκας

1. Ισπανία
2. Πορτογαλία
3. Μαρόκο
4. Ιράν
2η αγωνιστική (20/06/2018)
Πορτογαλία – Μαρόκο (15:00, Luzhniki Stadium, Μόσχα)
Ιράν – Ισπανία (21:00, Kazan Arena, Καζάν)
3η αγωνιστική (25/06/2018)
Ιράν – Πορτογαλία (21:00, Mordovia Arena, Σάρανσκ)
Ισπανία – Μαρόκο (21:00, Kaliningrad Stadium, Καλίνινγκραντ)

3ος όμιλος
1η αγωνιστική (16/06/2018)
Γαλλία – Αυστραλία (13:00, Kazan Arena, Καζάν)
Περού – Δανία (19:00, Mordovia Arena, Σάρανσκ)Ομάδες
1. Γαλλία
2. Αυστραλία
3. Περού
4. Δανία
2η αγωνιστική (21/06/2018)
Δανία – Αυστραλία (15:00, Cosmos Arena, Σαμάρα)
Γαλλία – Περού (18:00, Central Stadium, Εκατερίνμπουργκ)
3η αγωνιστική (26/06/2018)
Δανία – Γαλλία (17:00, Luzhniki Stadium, Μόσχα)
Αυστραλία – Περού (17:00, Fisht Olympic Stadium, Σότσι)

4ος όμιλος
1η αγωνιστική (16/06/2018)
Αργεντινή – Ισλανδία (16:00, Otkrytiye Arena, Μόσχα)
Κροατία – Νιγηρία (22:00, Kaliningrad Stadium, Καλίνινγκραντ)Ομάδες
1. Αργεντινή
2. Ισλανδία
3. Κροατία
4. Νιγηρία
2η αγωνιστική (21-22/06/2018)
Αργεντινή – Κροατία (21:00, Nizhny Novgorod Stadium, Νίζνι)
Νιγηρία – Ισλανδία (18:00, Volgograd Arena, Βόλγκογκραντ)
3η αγωνιστική (26/06/2018)
Νιγηρία – Αργεντινή (21:00, Krestovsky Stadium, Αγία Πετρούπολη)
Ισλανδία – Κροατία (21:00, Rostov Arena, Ροστόφ)

5ος όμιλος
1η αγωνιστική (17/062018)
Κόστα Ρίκα – Σερβία (15:00, Cosmos Arena, Σαμάρα)
Βραζιλία – Ελβετία (21:00, Rostov Arena, Ροστόφ)Ομάδες
1. Βραζιλία
2. Ελβετία
3. Κόστα Ρίκα
4. Σερβία
2η αγωνιστική (22/06/2018)

*** 

 ~***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2018 :
~*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 02  Ιουνίου  2018 , Όμορφο , ΄Χαρούμενο και Ευλογημένο Σ/Κ , για όλους μας !   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA -  ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  03  Ιουνίου  2018  :   http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-                                                                                                                 
~* ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 04  Ιουνίου  2018 : ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΜΕΘ΄ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας ! http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-
~*  ARFARΑ -  ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,Στο  αγιάζι  της ενημέρωσηςΤρίτη   05   ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfar.html .-
~*  ARFARA ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018  : ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ για το Σκοπιανό ! http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_6.html .- 
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ Νέα ,Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .
 
Πέμπτη 07  Ιουνίου  2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_7.html .- 

~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_8.html .- 
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 09  Ιουνίου  2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_9.html .- 

~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_10.html .- 
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τρίτη 12  Ιουνίου 2018 .: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_11.html  .-
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 13  Ιουνίου  2018: http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_13.html .-  
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_14.html .-  
~* ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_15.html .-   
~*  ΑΡΦΑΡΑ - ARFARA Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 15 Ιουλίου 2018 : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-

~*

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6415  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14.434    βίντεο   .-  
~
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .--

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: