ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Πέμπτη  15 Ιουνίου  2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   ......
~
Η ανώτερη χαρά βγαίνει από τη θυσία. Μόνον όταν θυσιάζεται κανείς συγγενεύει με τον Χριστό, γιατί ο Χριστός είναι θυσία.

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης


 

~ 15 Ιουνίου
Προφήτου Αμώς. Αποστόλων (Ο΄) Αχαϊκού, Στεφανά και Φουρτουνάτου, των εν Κορίνθω συνεργών των Αποστόλων.Μαρτύρων Δουλά και Νερσή. Οσίων Αυγουστίνου επισκόπου Ιππώνος (1) (†430), Μονίκης της μητρός αυτού, Ιερωνύμου (†420) και Ορτισίου.
(1) Ο άγιος Αυγουστίνος γεννήθηκε στην Ταγάστη της Νουμηδίας στην Αφρική, το έτος 354 από μητέρα φλογερή χριστιανή, τη Μόνικα και πατέρα ειδωλολάτρη τον Πατρίκιο. Τις εγκύκλιες σπουδές πραγματοποίησε στην πατρίδα του ενώ στη συνέχεια ο πατέρας του τον έστειλε στα Μάδαυρα και για ανώτερες σπουδές στην Καρχηδόνα. Ως νεαρός φοιτητής έζησε ζωή έκλυτη, από την οποία απόκτησε και κάποιο εξώγαμο τέκνο. Στην Αφρική, έγινε οπαδός του Μανιχαϊσμού, αλλά όταν αργότερα έφθασε στο Μιλάνο οι θερμές ολονύκτιες προσευχές της μητέρας του, η επισταμένη μελέτη των αγίων Γραφών από τον ίδιο και τα φλογερά κηρύγματα του Επισκόπου Μεδιολάνων Αμβροσίου, έφεραν τον Αυγουστίνο στο Χριστιανισμό. Ζήτησε να κατηχηθεί και βαπτίστηκε χριστιανός μαζί με τον 15χρονο γιο του Αδεοδάτη. Αργότερα επέστρεψε στην Αφρική όπου δίδαξε και διέδωσε με θέρμη τον Χριστιανισμό. Μετά την κοίμηση της μητέρας του πήγε στη Ρώμη. Όταν το 391 επισκέφθηκε κάποιους φίλους του στην Ιππώνα, ο επίσκοπος της πόλης εκτιμώντας τα πλούσια χαρίσματά του, το πάθος της διδασκαλίας αλλά και τη βαθύτατη θεολογική του γνώση, τον χειροτόνησε πρεσβύτερο και αργότερα βοηθό επίσκοπο. Μετά την κοίμηση του Βαλερίου τον διαδέχθηκε στο θρόνο της επισκοπής Ιππώνος το 396. Ποίμανε με σύνεση, διάκριση και οιακοστροφία το ποίμνιό του για 34 ολόκληρα χρόνια και εκοιμήθη ειρηνικά σε ηλικία 76 ετών, στις 28 Αυγούστου 430.  ~
Σήμερα 15/06/2017 εορτάζουν:
Προφήτης Αμώς, Όσιος Ιερώνυμος, Άγιος Αυγουστίνος Επίσκοπος Ιππώνος
~  Ἦχος  α’. Τὸν τάφον σου Σωτὴρ.
~  Προφήτην σὲ πιστόν, καὶ τῶν ἄνω ἐπόπτην, ἀνέδειξεν Ἀμῶς, ἐκ ποιμνίου ὁ Λόγος, τοῦ βίου σου δεξάμενος, εὐμενῶς τὴν χρηστότητα ὅθεν ἤλεγξας, τοὺς ἀσεβοῦντας ἀνδρείως, καὶ τὸν θάνατον, μαρτυρικῶς δεδεγμένος, ζωῆς θείας ἔτυχες.
~*  Απολυτίκιο Προφήτου Αμώς - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/R9_R86nNilI  .-


Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία

Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία
 
Αγίων Πάντων

Αγίων Πάντων
 
Αγία Καλλιόπη

Αγία Καλλιόπη
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώ....
 
Άγιο Πνεύμα

Άγιο Πνεύμα
 
Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας

Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
Μεσοπεντηκοστή

Μεσοπεντηκοστή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
***  Κηπούπολη και Βέργα: 110 ενστάσεις ιδιοκτητών ζητούν απαντήσεις 
Για την πράξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης Κηπούπολης γίνεται γνωστό ότι βρίσκονται σε διαδικασία επεξεργασίας οι ενστάσεις, οι οποίες υπεβλήθησαν κατά την ανάρτηση και είναι 40. Δε φαίνεται να υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα, τα οποία να είναι δυνατόν να θέσουν εμπόδια στην ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής. Μετά την επεξεργασία, η πράξη εφαρμογής αποστέλλεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για κύρωση από τον περιφερειάρχη.
  Πυκνοδομημένα Ανατολικής Παραλίας
Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία μεταγραφής στο Κτηματολόγιο της πράξης εφαρμογής των πυκνοδομημένων της Ανατολικής Παραλίας Καλαμάτας. Ο Δήμος Καλαμάτας παρέλαβε από την Κτηματολόγιο Α.Ε. τα απαιτούμενα στοιχεία για το σκοπό αυτό και προωθεί την περαίωση της διαδικασίας το συντομότερο.
Πολεοδομική μελέτη Βέργας με 70 ενστάσεις
Αναφορικά με την πολεοδομική μελέτη Παραλίας Βέργας γνωστοποιείται από τη Δημοτική Αρχή ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάρτησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, είχαν υποβληθεί μέχρι προχθές, Τρίτη 13 Ιουνίου 2017, περί τις 70 ενστάσεις. Η τυπική διαδικασία έχει τηρηθεί στο ακέραιο και πρόθεση του Δήμου Καλαμάτας είναι να κυρωθεί η συγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη το συντομότερο δυνατόν.
Πάντως, σε δηλώσεις της στο "Θάρρος" η αρμόδια αντιδήμαρχος είχε αφήσει ένα παράθυρο ανοικτό για ολιγοήμερη παράταση στην ανάρτηση της πολεοδομικής μελέτης.  Α.Π. 

*** Στη Διάπλαση για αποκατάσταση ο Λυκούργος Γαϊτανάρος 
Στη Διάπλαση μεταφέρθηκε πριν λίγες μέρες ο Λυκούργος Γαϊτανάρος, προκειμένου να έχει τις καλύτερες δυνατότητες αποκατάστασης μετά την πρόσφατη μεγάλη περιπέτεια της υγείας του.
Ο επίτιμος πρόεδρος της Μαύρης Θύελλας είχε πέσει μέσα στο σπίτι του χτυπώντας στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να υποστεί κακώσεις.
Μετά τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Καλαμάτας, διακομίστηκε στη νευροχειρουργική κλινική του Παναρκαδικού νοσοκομείου Τρίπολης, όπου και νοσηλεύτηκε για περίπου μια εβδομάδα.
Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του ο Λυκούργος Γαϊτανάρος ξεπέρασε τα κρίσιμα στάδια και πλέον ευχή όλων είναι για πλήρη αποκατάσταση και γρήγορη επιστροφή στο γήπεδο και το πλευρό της Μαύρης Θύελλας στη Γ’ Εθνική…

*** Ο καιρός  σήμερα  Πέμπτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Πέμπτη 15/6/2017 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.5 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ!  Έφυγε από τη ζωή ο Μεγάλος Μάνος...

~  Η μεγαλύτερη μουσική ιδιοφυΐα της Ελλάδας, ο Μάνος Χατζιδάκις, γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1925 στην Ξάνθη, «τη διατηρητέα κι όχι την άλλη, τη φριχτή, που χτίστηκε μεταγενέστερα από τους εσωτερικούς της ενδοχώρας μετανάστες», όπως έλεγε και ο ίδιος.
Ήταν γιος του δικηγόρου Γεωργίου Χατζιδάκι και της Αλίκη Αρβανιτίδου. Μετά τον χωρισμό των γονιών του, το 1932, ο Μάνος Χατζιδάκις με τη μητέρα του και την αδελφή του εγκαθίστανται οριστικά στην Αθήνα.
Εν τω μεταξύ, από τα τέσσερά του χρόνια έχει αρχίσει μαθήματα πιάνου με δασκάλα την Αλτουνιάν, γνωστή μουσικό της Ξάνθης, αρμενικής καταγωγής. Παράλληλα διδασκόταν βιολί και ακορντεόν.
Παγοπώλης και φορτοεκφορτωτής
Στα δύσκολα χρόνια της κατοχής και της απελευθέρωσης, ο Μάνος Χατζιδάκις εργάζεται ως φορτοεκφορτωτής στο λιμάνι του Πειραιά, παγοπώλης στο εργοστάσιο του Φιξ, υπάλληλος στο φωτογραφείο του Μεγαλοοικονόμου, βοηθός νοσοκόμος στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Συγχρόνως αρχίζει ανώτερα θεωρητικά μαθήματα μουσικής με τον Μενέλαο Παλλάντιο, σημαντική μορφή της ελληνικής εθνικής μουσικής σχολής, και σπουδές Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις οποίες ποτέ δεν ολοκλήρωσε.
Την εποχή εκείνη γνωρίζεται με καλλιτέχνες και διανοούμενους (Γκάτσος, Σεφέρης, Ελύτης, Τσαρούχης, Σικελιανός) της γενιάς του μεσοπολέμου, οι οποίοι θα συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση των προσανατολισμών και της σκέψης του.
Ο Νίκος Γκάτσος, με τον οποίο γνωρίστηκε το 1943, θα παραμείνει μέχρι το τέλος της ζωής του, ο μεγάλος δάσκαλος και ο ακριβός του φίλος.
Γνωριμία με τον Κουν

Η πρώτη του εμφάνιση στα μουσικά πράγματα της χώρας γίνεται το 1944 με τον «Τελευταίο Ασπροκόρακα» του Αλέξη Σολωμού στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν. Η γόνιμη συνεργασία του με το Θέατρο Τέχνης θα διαρκέσει 15 χρόνια, με μουσικές για παραστάσεις όπως: «Γυάλινος Κόσμος» (1946), «Αντιγόνη» (1947), «Ματωμένος Γάμος» (1948), «Λεωφορείον ο Πόθος» (1948), «Ο θάνατος του Εμποράκου» (1949) κ.ά.
Εν τω μεταξύ, το 1949 με μια διάλεξη του για το ρεμπέτικο τραγούδι θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη συντηρητική ελληνική αστική κοινωνία.
Από το 1950 αρχίζει να γράφει μουσική για αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες. Ο Μάνος Χατζιδάκις έχει «ντύσει» μουσικά την Ορέστεια, τη Μήδεια, τις Βάκχες, τις Εκκλησιάζουσες, τη Λυσιστράτη, τον Πλούτο, τις Θεσμοφοριάζουσες, τους Βατράχους και τις Όρνιθες.
Το 1959 παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό τον Μίκη Θεοδωράκη, ενορχηστρώνοντας και ηχογραφώντας ο ίδιος το έργο του «Επιτάφιος» με τη Νάνα Μούσχουρη.
Χατζιδάκις και σινεμά
 Μεγάλο κεφάλαιο αποτελούν και οι μουσικές που συνέθεσε για σπουδαίες ταινίες του ελληνικού και του διεθνούς κινηματογράφου. Αναφέρουμε ενδεικτικά την «Κάλπικη Λίρα» (Γ. Τζαβέλλα 1954), τη «Στέλλα» (Μ. Κακογιάννη, 1955), το «Δράκο» (Ν. Κούνδουρου, 1956), το «America-America» (Ελ. Καζάν, 1962), «Sweet Movie» (Ντ. Μακαβέγιεφ, 1974), κ.ά.
Το 1960 κερδίζει το βραβείο Όσκαρ για το τραγούδι «Τα παιδιά του Πειραιά» από την ταινία του Ζιλ Ντασέν «Ποτέ την Κυριακή», τραγούδι το οποίο θα συμπεριληφθεί στα δέκα εμπορικότερα του 20ού αιώνα.
Ωστόσο, η μουσική του για τον ελληνικό κινηματογράφο και μια σειρά ελαφρών τραγουδιών τού χαρίζει μια «λαϊκότητα ανεπιθύμητη», την οποία δεν θα αποδεχθεί ποτέ και θα τη μάχεται μέχρι το τέλος της ζωής του.
Πνεύμα ανήσυχο, ο Μάνος Χατζιδάκις χρηματοδοτεί το Διαγωνισμό Πρωτοποριακής Σύνθεσης «Μάνος Χατζιδάκις» του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Δοξιάδη. Το βραβείο απονέμεται στον Ιάννη Ξενάκη, άγνωστο τότε στο ελληνικό κοινό.
Το 1966 ο Μάνος Χατζιδάκις πηγαίνει στις ΗΠΑ, όπου ανεβάζει στο Μπρόντγουεϊ με τον Ζιλ Ντασέν και τη Μελίνα Μερκούρη τη θεατρική διασκευή του «Ποτέ την Κυριακή» με τον τίτλο «Illya Darling». Στην Αμερική θα παραμείνει μέχρι το 1972 και η μουσική του αντίληψη θα επηρεαστεί σημαντικά από την pop music. Αποτέλεσμα αυτής της επίδρασης είναι ο κύκλος τραγουδιών «Reflections» με το συγκρότημα New York Rock and Roll Ensemble.
Το 1972, τον πιο σκοτεινό χρόνο της χούντας, επιστρέφει στην Αθήνα και ιδρύει το μουσικό καφεθέατρο «Πολύτροπο», μέσα από το οποίο επιχειρεί να ανοίξει εκφραστικές διόδους στο μουσικό τέλμα της εποχής.
Η γέννηση του «Τρίτου»
 Το 1975 αρχίζει η χρυσή εποχή του «Τρίτου». Γίνεται διευθυντής του κρατικού ραδιοσταθμού «Τρίτο Πρόγραμμα» (1975-81) τον οποίο, σε συνεργασία με μια ομάδα νέων και ταλαντούχων δημιουργών, γίνεται σημείο αναφοράς.
Το 1989-93 ιδρύει την «Ορχήστρα των Χρωμάτων», για να παρουσιάσει «πρωτότυπα προγράμματα που συνήθως δεν καλύπτονται από τις συμβατικές συμφωνικές ορχήστρες», την οποία διηύθυνε μέχρι το τέλος της ζωής του.
Η Ορχήστρα των Χρωμάτων με μαέστρο τον Χατζιδάκι έδωσε 20 συναυλίες και 12 ρεσιτάλ ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου με Έλληνες και ξένους σολίστ.
Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων ο Μάνος Χατζιδάκις ήταν διαρκώς παρών στην ελληνική δισκογραφία, με δεκάδες δίσκους που θεωρούνται πια κλασικοί: Ο Κύκλος με την Κιμωλία (1956), Παραμύθι χωρίς Όνομα (1959), Πασχαλιές μέσα απ' τη νεκρή γη (1961), Δεκαπέντε Εσπερινοί (1964), Μυθολογία (1965), Καπετάν Μιχάλης (1966), Τα Λειτουργικά (1971), Αθανασία (1975), Τα Παράλογα (1976), Σκοτεινή Μητέρα (1985), Τα Τραγούδια της Αμαρτίας (1992) κ.ά.
Μοναδικός, ιδιοφυής και αεικίνητος, ο Μάνος Χατζιδάκις «έφυγε» από κοντά μας στις 15 Ιουνίου 1994.
Πηγή: sansimera.gr

***  Δήλωση ΚΟΛΑΦΟΣ από Πούτιν!  Τρέμουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

~ Σε συνέντευξη που έδωσε στον σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής του αλλά κάνει και δηλώσεις που θα συζητηθούν.
Ερωτηθείς για τον πρώην υπάλληλος των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος έχει πολιτικό άσυλο στη Ρωσία, ο πρόεδρος της χώρας απαντά πως ο Σνόουντεν είναι «ένας θαρραλέος άνθρωπος. Και με  χαρακτήρα», ενώ προσθέτει πως μόνο στη Ρωσία είναι ασφαλής.
Επιπλέον, υπογραμμίζει πως «δεν έπρεπε να το κάνει (σ.σ διαρροή απόρρητων πληροφοριών για το προγράμμα παρακολούθησης της NSA). Αν δεν του άρεσε η δουλειά του θα έπρεπε να παραιτηθεί. Δεν είναι προδότης. Δεν πρόδωσε τα συμφέροντα της πατρίδας του. Ούτε μετέφερε πληροφορίες σε κάποια άλλη χώρα. Δεν έκανε κάτι που θα ήταν επιζήμιο για τη χώρα του ή τον λαό της».

*** ΕΚΤΑΚΤΟ από Τραμπ!  «Είναι ΝΕΚΡΟΣ»…

~ Μιλώντας σε δημοσιογράφους σχετικά με το περιστατικό πυροβολισμών σε γήπεδο μπέιζμπολ στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ, που είχε ως αποτέλεσμα να έχει τραυματιστεί σοβαρά ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Στιβ Σκάλις, ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι ο δράστης υπέκυψε στα τραύματα του και είναι νεκρός.
VIDEO : Trump says Virginia attacker has died of injuries , https://youtu.be/fHQ_FdF3xQc  .-

«Είναι πατριώτης και είναι μαχητής. Θα ανακάμψει από αυτή την επίθεση», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, για τον τραυματισμένο γερουσιαστή.
Αμέσως μετά την επίθεση, ο Τραμπ δήλωσε ότι μαζί με τον αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, είναι βαθιά λυπημένοι από το γεγονός.

*** Περιπολίες στους πεζόδρομους 
Μηχανάκια και ποδήλατα πάνω στους πεζόδρομους «συλλαμβάνει» η Δημοτική Αστυνομία αυτές τις ημέρες.
Η παρατήρηση προς τους παράνομους οδηγούς εύκολα μπορεί να γίνει πρόστιμο και σε κανέναν δε θα αρέσει.
Γι’ αυτό προσοχή!  Β.Β.

*** Θα τους ταράξουν στη νομιμότητα… στην παραλιακή ζώνη 
Μπαράζ ελέγχων του Δήμου Καλαμάτας και του Λιμενικού 
 Εδώ και χρόνια, με πρώτη την ευθύνη του κράτους το οποίο αποφασίζει για την κατάσταση που θα πρέπει να επικρατεί στον αιγιαλό μεσούντος του καλοκαιριού, ο Δήμος Καλαμάτας συνηθίζει να διοργανώνει συσκέψεις με όλους τους συναρμόδιους παράγοντες, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της παραλιακής ζώνης την τουριστική περίοδο.
Εκεί αποφασίζονται συνεχείς έλεγχοι νομιμότητας στους χώρους που αποδίδονται στους καταστηματάρχες, κυκλοφοριακά ζητήματα και ό,τι άλλο έχει σχέση με την παραλία.
Κι όπως είχε πει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του στις αρχές του 2015, "θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα"…  Το ίδιο συνέβη και τις προηγούμενες ημέρες. Ελέγχους για την αποβολή όσων έχουν καταπατήσει χωρίς άδεια κοινόχρηστους χώρους στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας ξεκινούν οι υπηρεσίες του Δήμου και του Λιμενικού το επόμενο διάστημα, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας της παραλιακής ζώνης, έλεγε σχετικό δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής.
Το συγκεκριμένο θέμα απασχόλησε, μεταξύ άλλων, σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καλαμάτας με τη συμμετοχή του δημάρχου, του κεντρικού λιμενάρχη Καλαμάτας, του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, του αντιδημάρχου Συντήρησης Υποδομών, του διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας και άλλων υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Καλαμάτας.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, επίσης, η τοποθέτηση κάθετης σήμανσης (σήματα ΚΟΚ), ο έλεγχος χώρων περιπτέρων, η χάραξη διαδρόμων σε παραχωρημένους χώρους για τραπεζοκαθίσματα, η κατάργηση της μπάρας που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του ελεύθερου χώρου προς «Αίολο», η τοποθέτηση τέντας για την εξυπηρέτηση των διακινουμένων με το επιβατηγό πλοίο και η κατασκευή τουαλέτας στο λιμάνι.
Ήταν, δηλαδή, μια εποικοδομητική σύσκεψη απ' όλες τις πλευρές. Τα αποτελέσματά της και η αποφασιστικότητα για τήρηση της νομιμότητας θα διαπιστωθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού… Δηλαδή, οσονούπω.
  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Πιέσεις για το ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας 
Από το γραφείο του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Ηλία Στρατηγάκου, που παραμένει και υπεύθυνος σε θέματα αγροτικής πολιτικής της Περιφέρειας, δόθηκε στη δημοσιότητα ανακοίνωση σχετικά με το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας.
Ειδικότερα, ο κ. Στρατηγάκος αναφέρει: «Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνεχίζει να παίζει με την ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας” πρώτα εγγράφοντας, με υπουργική απόφαση, στον εθνικό κατάλογο ποικιλιών και ταυτόχρονα στον ευρωπαϊκό κατάλογο FOREMATIS, τον όρο Καλαμάτα ως συνώνυμο της ποικιλίας Καλαμών – με το πρόσχημα ότι το είχαν κάνει και η Κύπρος (το 2012) και η Ιταλία (στα τέλη του 2016) – κι αμέσως ύστερα ανακαλώντας την απόφαση αυτή με νέα υπουργική απόφαση (Αριθμ. 3401/144590, ΦΕΚ 4460).
Νέα απόφαση η οποία όμως δεν εφαρμόστηκε, γιατί ο υπουργός κ. Αποστόλου μάλλον δε ζήτησε ακόμη τη διαγραφή του συνωνύμου από τον εν λόγω ευρωπαϊκό κατάλογο. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως είχε έγκαιρα ανακοινώσει, με στόχο την προστασία του προϊόντος και των παραγωγών (μοναδική της προτεραιότητα), απηύθυνε έκκληση προς την Κυπριακή Δημοκρατία με την οποία ζητούσε να προσαρμόσει τον εθνικό της κατάλογο ποικιλιών στο πνεύμα των κανονισμών της Ε.Ε. αριθ.637/2009 και αριθ.1151/2012, προς αποφυγή παραπλάνησης του καταναλωτή από κάθε παράτυπη εκμετάλλευση της ονομασίας της ΠΟΠ “ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας”».
  Κύπρος
Στη συνέχεια, ο κ. Στρατηγάκος αναφέρεται στη στάση που κράτησε η κυπριακή κυβέρνηση απέναντι στο αίτημα της Περιφέρειας, τονίζοντας: Η Κυπριακή Δημοκρατία, προς την οποία εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, αποδέχτηκε την έκκλησή μας και έλαβε αμέσως τα κατάλληλα μέτρα.
Από τις 11 Μαΐου διαγράφηκε από τον ευρωπαϊκό κατάλογο ο όρος Καλαμάτα ως συνώνυμο της ονομασίας της ποικιλίας Καλαμών. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι ο όρος αυτός παραμένει ακόμη στο ελληνικό τμήμα του FOREMATIS, που κατά την τελευταία υπουργική απόφαση έπρεπε να είχε ήδη διαγραφεί, ενώ η κυπριακή απόφαση επιβεβαιώνει το αβάσιμο των προσχημάτων του υπουργείου και την ορθότητα της ερμηνείας μας των ευρωπαϊκών κανονισμών, την οποία είχαμε ήδη επισημάνει.
Η διατήρηση αυτής της κατάστασης δε λύνει το χρόνιο πρόβλημα της κατάχρησης της ονομασίας ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας”, προσφέρει τη δυνατότητα σε διεθνείς ανταγωνιστές που καλλιεργούν την ποικιλία “Καλαμών” να εκμεταλλεύονται την εμπορική ισχύ της ονομασίας “Καλαμάτα”, αποσκοπεί στην διατήρηση του αποτυχημένου ισχύοντος καθεστώτος διακίνησης των προϊόντων της ποικιλίας Καλαμών και της σύγχυσης στην εθνική και στις διεθνείς αγορές.
Πάγια θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτελεί η αναζήτηση λύσης μέσω της αξιοποίησης της ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας” με τη μόνη εφικτή τροποποίηση των προδιαγραφών της ΠΟΠ συμπεριλαμβανόμενης της επέκτασης της γεωγραφικής ζώνης παραγωγής στη Λακωνία και τους άλλους όμορους νομούς με ισχυρά τεκμηριωμένο δεσμό κατά τους κανονισμούς».

*** Με χορό, τραγούδι, …survivor και συγκίνηση η γιορτή αποφοίτησης στο 4ο Δημοτικό Καλαμάτας 
 
Με απλά «υλικά» το τραγούδι, το χορό και το παιχνίδι οι μαθητές της Στ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας αποχαιρέτισαν χθες το πρωί την παιδική τους ηλικία, ανοίγοντας το παράθυρο για την εφηβεία και το Γυμνάσιο. Ήταν μια γιορτή από αυτές τις γλυκόπικρες, με ανάμεικτα συναισθήματα, χαράς και συγκίνησης, που συνοδεύει κάθε κύκλο που κλείνει, με κυρίαρχα όμως τα χαμόγελα και τις ευχές από το διευθυντή Δημήτρη Χριστόπουλο και όλους για καλή πρόοδο στο επόμενο σχολείο τους και στη ζωή τους.
Τα παιδιά έβαλαν τους συμμαθητές τους, τους δασκάλους τους και τους επισκέπτες σε καλοκαιρινό κλίμα με τα τραγούδια που προετοίμασαν με τη δασκάλα μουσικής Βίκυ Σγούρου, χόρεψαν παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, που είχαν μάθει με τη γυμνάστριά τους Δάφνη Δέδε, αλλά ο ενθουσιασμός ξεχείλισε μέσα από τις δοκιμασίες τύπου …Survivor, που περιλάμβαναν σακκοδρομίες, διαδρομή με εμπόδια και στόχους (μπαλάκια σε καλάθια). Το αγωνιστικό μέρος, που είχε την επίβλεψη του γυμναστή Ανδρέα Κλεφτόγιαννη, ολοκληρώθηκε με τη δοκιμασία της διελκυστίνδας.
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων είχε φροντίσει για ένα αναμνηστικό δώρο, στο οποίο έκλεισε τα βασικά πρόσωπα της σχολικής ζωής στο 4ο Δημοτικό, τους συμμαθητές, και δεν ήταν άλλο από μια φωτογραφική κορνίζα…
Όμως, όπως καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια, η συγκεκριμένη …φουρνιά των μαθητών της Λίτσας Παναγοπούλου και της Έφης Γαρατζιώτη, άφησε το αποτύπωμά της με πιο μόνιμο τρόπο στο σχολείο, καθώς στη νοτιοδυτική πλευρά του 4ου Δημοτικού θα υπάρχει για πολλά χρόνια η μουριά τους…
Τελευταίο ραντεβού σήμερα στο σχολείο για βαθμούς και μετά όλοι στο αποχαιρετιστήριο μπητς πάρτι…  Χ.Ε.

*** Ιπτάμενα… σκουπίδια! 
Στην οδό Ακρίτα περπατούσε την Τρίτη το βράδυ, γύρω στις 11.00, μία κυρία. Στα 50 μέτρα από τη διασταύρωση με την οδό Ομήρου, υπάρχει κάδος απορριμμάτων. Ακριβώς σ’ αυτό το σημείο βρισκόταν, όταν ξυστά από το πρόσωπό της περνάει σακούλα με απορρίμματα, που όμως περιείχε και ένα μεταλλικό αντικείμενο.
Η κυρία που την πέταξε από το μπαλκόνι της, προφανώς, εξασκείται στο σημάδι καθημερινά, διότι η σακούλα… προσγειώθηκε μέσα στον κάδο, ενώ η κυρία που βρέθηκε ακριβώς δίπλα δεν πίστευε στην τύχη της που γλίτωσε από θαύμα!
Θα σκεφθείτε ίσως, δεν έλεγξε η… καλή νοικοκυρά αν εκείνη τη στιγμή κάποιος περαστικός βρίσκεται στο σημείο; Προφανώς και όχι.
Όπως, επίσης, πιστεύει ότι είναι πρέπον να πετάει τα σκουπίδια από το μπαλκόνι!  Ω.

***  Την ενοχή όλων για την οικοπεδοποίηση της Ελαφονήσου πρότεινε η εισαγγελέας 
Στις 23 Ιουνίου η απόφαση για την πολύκροτη υπόθεση 
 Την ενοχή και των 16 κατηγορουμένων για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, αποδίδοντας ευθύνες κατά περίπτωση σε αυτούς για τα 17 επιλήψιμα συμβόλαια μεγάλων εκτάσεων στην Ελαφόνησο, ζήτησε χθες στην αγόρευσή της η εισαγγελέας.
Υπενθυμίζεται ότι ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων είναι ο νυν δήμαρχος της περιοχής και ένας συμβολαιογράφος. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι μέλη της ίδιας οικογενείας, στην οποία ανήκει και ο δήμαρχος.
Η μεγάλη δίκη με κατηγορίες για πώληση δασικών εκτάσεων στην πανέμορφη περιοχή της Ελαφονήσου, στη μοναδική παραλία του Σίμου, συνεχίσθηκε και χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, με την ολοκλήρωση των απολογιών, την αγόρευση της εισαγγελέως και της Πολιτικής Αγωγής, όπως και των δικηγόρων υπεράσπισης.
Αργά το μεσημέρι η δίκη διεκόπη, λόγω του προχωρημένου της ώρας, ενώ θα συνεχισθεί για να ολοκληρωθεί στις 23 του μήνα, με την αγόρευση ενός δικηγόρου ακόμα υπεράσπισης και την έκδοση της απόφασης.
  Πρόταση εισαγγελέα
Όλοι οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ στην απολογία του χθες ο κατηγορούμενος δήμαρχος υποστήριξε ότι οι εκτάσεις για τις οποίες κατηγορείται ότι έκανε συμβόλαια προήλθαν από τη μητέρα του. Μάλιστα, ισχυρίσθηκε ότι επειδή τότε δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα να γίνει ένα συμβόλαιο, έγιναν περισσότερα κι ένα ένα.
Δήλωσε, τέλος, πεπεισμένος ότι τα επίμαχα ακίνητα ανήκουν στην οικογένεια και δεν έχει γίνει καμία παράνομη πράξη.
Από την πλευρά της, η εισαγγελέας Έδρας κα Νικολοπούλου ανέπτυξε την πρότασή της, σημειώνοντας ότι από τα 17 επίδικα συμβόλαια πρέπει να εξαιρεθούν τα δύο, καθώς δεν προκύπτει παράνομη πράξη.
Για τα υπόλοιπα όμως 15, είπε ότι όλοι οι τίτλοι είναι με χρησικτησία και επισήμανε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση για τα συμβόλαια που έχει καθένας, καθώς και ο συμβολαιογράφος που τα συνέταξε, προσπάθησαν να εξαπατήσουν το Δημόσιο, γνωρίζοντας πως πρόκειται για δημόσιες εκτάσεις.
Προσδιόρισε, δε, την αντικειμενική αξία αυτών στο ύψος περίπου των 268.000 ευρώ και την εμπορική τους ότι ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ.
  Ακολουθούν κι άλλα
Σημειώνεται πως, όπως έχει επισημανθεί κατά τη διαδικασία εκδίκασης της συγκεκριμένης υπόθεσης, αυτή είναι η πρώτη δικογραφία, ενώ ακολουθεί δεύτερη με πολλά περισσότερα συμβόλαια για αμφισβητούμενες εκτάσεις.
Συγκεκριμένα, έχει επισημανθεί ότι εκκρεμούν για την ίδια υπόθεση δικογραφίες που αφορούν 135 συμβόλαια για εκτάσεις στην Ελαφόνησο, ενώ συνολικά η επίδικη έκταση αγγίζει τα 500 στρέμματα στο νησί!
Σύμφωνα με το βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκαν οι κατηγορούμενοι, όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 1997, όταν ο κατηγορούμενος νυν δήμαρχος και υπηρετών αιρετός τα προηγούμενα χρόνια, ζήτησε από τον κατηγορούμενο συμβολαιογράφο τη σύνταξη συμβολαίου πώλησης για ένα αγρό 1 στρέμματος, σε έτερο κατηγορούμενο. Σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, οι τρεις γνώριζαν ότι η συγκεκριμένη έκταση ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο και ήταν δασική. Η συγκεκριμένη, δε, αποτελούσε τμήμα μεγαλύτερης έκτασης, που είχε κηρυχτεί αναδασωτέα από το 1995.
Από εκεί και μετά, συντάχθηκαν κι άλλα συμβόλαια από άλλα μέλη της οικογένειας και επίσης κατηγορουμένους.
Ακόμη, κατηγορούνται ότι παραπλάνησαν την υποθηκοφύλακα, καθώς παρέστησαν σε αυτήν ψευδώς ότι οι εκτάσεις που μεταβίβαζαν κατά θέση και όρια ήταν αγροτικές και είχαν αποκτηθεί από κληρονομιά.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Μπλοκάρουν στην Ψαρών 
Πολλές φορές πυροσβεστικά οχήματα, στην προσπάθειά τους να φύγουν από την οδό Ψαρών για να πάνε σε περιστατικό, μπλοκάρουν στα διπλοπαρκαρισμένα. Και δεν είναι λίγες οι φορές που επί ώρα ανοίγουν τη σειρήνα και περιμένουν να ακούσει ο οδηγός για να μετακινήσει το όχημα. Και 5 και 10 λεπτά μπορεί να χρειασθεί να περιμένει ένα όχημα της Πυροσβεστικής για να περάσει από εκεί, όταν ξέρουμε ότι ακόμα και τα δευτερόλεπτα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη ενός έκτακτου περιστατικού, όπως είναι μια πυρκαγιά.
Το πρόβλημα με τα διπλοπαρκαρισμένα στην Ψαρών είναι καθημερινό, καθώς εκατοντάδες αυτοκίνητα προσπαθούν να βρουν χώρο στάθμευσης σε πολύ περιορισμένη έκταση.  Β.Β.

*** Με Λατινικά, Χημεία, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας συνέχεια στις πανελλαδικές (τα θέματα και οι απαντήσεις) 
Σε Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας εξετάζονται σήμερα, Τετάρτη, οι υποψήφιοι των ημερήσια και εσπερινών Γενικών Λυκείων.
Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάζονται στα Λατινικά, οι υποψήφιοι των Θετικών Σπουδών στη Χημεία και των σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.
Newsroom ΔΟΛ
 Για τα θέματα στα Λατινικά των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017 των ημερησίων ΓΕΛ πατήστε εδώΑπαντήσεις 
Για τα θέματα στα Λατινικά των εσπερινών ΓΕΛ πατήστε εδώ.
Για τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας των ημερησίων ΓΕΛ πατήστε εδώΑπαντήσεις 
Για τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας των εσπερινών ΓΕΛ πατήστε εδώ.
Για τα θέματα στη Χημεία των ημερησίων ΓΕΛ πατήστε εδώΑπαντήσεις 
Για τα θέματα στη Χημεία των εσπερινών ΓΕΛ πατήστε εδώ.

***  Η μείωση της ανεργίας και η αύξηση των αφίξεων 
Ένα σημαντικό σχόλιο-τροφή για σκέψη ακούσαμε σε πάνελ ενημερωτικής εκπομπής και μάλλον δεν πρέπει να το ξεχνούν όλοι οι «περήφανοι» που μιλούν για μείωση ανεργίας, αλλά και αύξηση των αφίξεων στα αεροδρόμια.
Άραγε, έχετε σκεφτεί ότι όσοι Έλληνες μεταναστεύουν παύουν να περιλαμβάνονται στα ποσοστά ανεργίας, αφού πλέον δεν είναι δηλωμένοι κάπου ως άνεργοι; Όταν, δε, επιστρέφουν στη χώρα για να δουν τους δικούς τους, αυτές οι αφίξεις, όπως είναι λογικό, μετρούνται στο γενικό σύνολο.
Οπότε, καλό θα είναι να μην καταπίνουμε αμάσητο ό,τι μας λένε. Άλλωστε, «δε στέκει» στην Ελλάδα που καθημερινά βουλιάζει να μειώνεται η ανεργία. Αν και υπάρχουν κάποια τρικ που εικονικά τη μειώνουν, όπως οι αιώνιοι φοιτητές που δεν υπολογίζονται ως άνεργοι.
Αυτά, για να μην έχουμε ψευδαισθήσεις.  Π.Μπ.


*** Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Το Costa Navarino Basketball Camp “Zisis & Friends” 25-29 Ιουνίου 2017 
Με αρωγούς την ανεκτίμητη τεχνογνωσία των προηγούμενων τεσσάρων χρόνων και την τεράστια εμπειρία του Νίκου Ζήση, η Costa Navarino ετοιμάζεται για το 5ο Basketball Camp. Το προπονητικό camp που έχει γίνει θεσμός για το ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ, επιστρέφει στο «The Westin Resort Costa Navarino» για να προσφέρει τον μοναδικό συνδυασμό διακοπών στο υψηλότερο επίπεδο και προπονήσεων μπάσκετ με κορυφαίους σταρ του αθλήματος, που αγαπούν όλοι οι Έλληνες.
Το 5ο Basketball Camp, που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο διεθνών προδιαγραφών του «Navarino Dunes» από τις 25 έως 29 Ιουνίου, θα έχει κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αρχηγό της Εθνικής ομάδας και μέλος των σωματοφυλάκων της «χρυσής ομάδας» της Ελλάδας, Νίκο Ζήση!
Το «Nikos Zisis & Friends» θα δώσει την ευκαιρία σε ταλέντα του μπάσκετ και παιδιά που αγαπούν το άθλημα να προπονηθούν υπό τις καλύτερες συνθήκες και με τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους, προκειμένου να εξελίξουν την τεχνική κατάρτιση τους, να μάθουν τρόπους ατομικής προπόνησης, αλλά και να διασκεδάσουν παίζοντας μπάσκετ.
Ο πρωταθλητής Γερμανίας, με τη Μπάμπεργκ, Νίκος Ζήσης ο οποίος πέρυσι ολοκλήρωσε μια λαμπρή καριέρα με την Εθνική Ελλάδας, με συμμετοχή σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες της σύγχρονης εποχής της κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005, το αργυρό στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2006 και το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ 2009, κι έχει επίσης στεφθεί πρωταθλητής Ευρωλίγκας (ΤΣΣΚΑ, 2008) και πρωταθλητής σε Ελλάδα (ΑΕΚ, 2002), Ιταλία (Μπενετόν, 2008 και Σιένα, 2010,’11,’12), Ρωσία (ΤΣΣΚΑ, 2008), Γερμανία (2016 και 2017), μαζί με σπουδαίους «guest stars» που θα παρελάσουν στο The Westin Resort Costa Navarino θα μυήσει στα «μυστικά» του αθλήματος, αγόρια και κορίτσια ηλικίας 7-17 ετών, στο σύγχρονο κλειστό γήπεδο μπάσκετ, προδιαγραφών FIBA, του Navarino Dunes.
  Διαχρονικά είδωλα του μπάσκετ που κατέκτησαν πρωταθλήματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, παίκτες και προπονητές που βρίσκονται χρόνια στην κορυφογραμμή του αθλήματος, θα διδάξουν, θα συζητήσουν και θα παίξουν μπάσκετ με όσους λάβουν μέρος στο «Nikos Zisis & Friends».
  Μια μοναδική εμπειρία περιμένει και  όσους επιλέξουν The Westin Resort Costa Navarino για τις διακοπές τους, αφού τα απογεύματα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία φίλοι του αθλήματος θα μπορούν, σε ένα ανοιχτό πρόγραμμα, να παίξουν μπάσκετ με τους super stars που θα συγκεντρωθούν στο κορυφαίο resort της Μεσογείου.
  Από τις 25 έως 29 Ιουνίου, ζήστε με τα είδωλά σας και μοιραστείτε ατελείωτες μπασκετικές εμπειρίες!
  Πληροφορίες και κρατήσεις
στο westincostanavarino.com ή τηλ. 27230 97000
Email: reservations.westin@costanavarino.com

***

~
~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη  01 Ιουνίου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/news-01-2017.html .-  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μαςΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ....
Η ευλογία της Παναγίας μας όλους να μας σκεπάζει..  !
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-02-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 03 Ιουνίου  2017 :  ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/06/news-03-2017.html .-
~*Εικόνες για αρφαρα μεσσηνιας φωτογραφιες
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 04- Ιουνίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/news-04-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05  Ιουνίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-05-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-06-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03,04 και 05 ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :Με  ανασκόπηση των αθλητικών γεγονότων της εβδομάδος που πέρασε : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/0304-54-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 07 Ιουνίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-07-2017.html  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08  Ιουνίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/news-08-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 09 Ιουνίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 10  Ιουνίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-10-2017.html .-
 
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 11 Ιουνίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/06/news-11-2017.html .- 

~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017  : Στο   αγιάζι της ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS   2  Δευτέρα 12  Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-2-12-2017.html .- 
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11 Ιουνίου  2017  : Με  Ανασκόπηση όλων των αθλητικών νέων της εβδομάδας που πέρασε  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/10-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 13 Ιουνίου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/06/news-13-2017.html .-
~* 

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Τετάρτη  14  Ιουνίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-14-2017.html .-
  ~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-
--------------------------- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 28 Μαΐου  2017  :
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-28-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-29-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  27  και 28 ΜΑΪΟΥ  2017  :
~
Με  μια ανασκόπηση στα αθλητικά δρόμενα της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/27-28-2017.html  
~*  Εφημερίδα μας ARFA NEWS -2-  Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/news-2-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 30 Μαΐου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.html .-
~* ΕΓΚΑΙΝΙΑ-ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ  Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίας Τριάδος Αρφαρών  Την Κυριακή 28 Μαΐου  2017  :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 31  Μαΐου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-31-2017.html .-
-----------------
~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5616   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3645   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3636 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,

Σύνολον                                  12.897  βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
~
  
 
 
Τα  βίντεο  ...μας  για σήμερα  ....:

~*  ΠΥΡΓΟΣ Μάνης καφενείο μουσείο  13/06/2017:
~ ΠΥΡΓΟΣ Μάνης αγναντεύοντας τον Μεσσηνιακό κόλπο  13/06/2017 : https://youtu.be/pxkIwkDoRDo  .-  
~ Ι Ν  Άγιος Γεώργιος Πύργου Μάνης 250  ετών  13/06/2017:
https://youtu.be/BXX4CJlIlpo   .-
~*Χορός Δεσποινούλα Β. Σ.  04/06/2017:
 https://youtu.be/ctAf5rBY5AE .-
~*ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ 40α  ΒΛΑΣΗ Σ. Σ.   5/6/2017:
https://youtu.be/4cjU3BEsifU .-
~*  Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών τέλος Σχολ  Χρον   14/06/2017:
 https://youtu.be/i0WcjbD66QQ .-
~*Δημοτικό Αρφαρών εορτή λήξης χρονιάς  14/06/2017:
https://youtu.be/DPTLO0EBOdc .-

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: