ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 31  Μαΐου  2017  :
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....

 Κάμνε ό,τι ημπορείς ελεημοσύνην, Λειτουργίας, Παρακλήσεις, ό,τι ημπορείς, δια να ανοίξης τον δρόμον εις τους ουρανούς, όπου εκατονταπλασίονα λήψει και ζωήν την αιώνιον.Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)

~ Φωτογραφίες από Ι. Προσκύνημα Λειψάνων (Ι. Σκήνωμα) Άγίας Έλένης στην Αγία Βαρβάρα  Αττικής .....:~   31 Μαΐου
Μαρτύρων Ερμείου (1) (†β΄αι.), Ευσεβίου και Χαραλάμπη εν Ασκάλωνι. Αγίας Πετρονίλας, θυγατρός του αποστόλου Πέτρου.
(1) Ο άγιος Ερμείας, ζούσε στα Κόμανα της Καππαδοκίας την εποχή του αυτοκράτορα των Ρωμαίων Αντωνίνου Πίου. Είχε από νεαρή ηλικία ενταχθεί στα στρατεύματα του Καίσαρα και γρήγορα ξεχώρισε για την γενναιότητα, την ανδρεία και το αγωνιστικό του φρόνημα, τα οποία αντλούσε από την πίστη του στον Ιησού Χριστό. Την περίοδο της βασιλείας του Μάρκου Αυρήλιου ξέσπασε μεγάλος διωγμός κατά των χριστιανών, μεταξύ δε των πρώτων που συνέλαβαν, ήταν και ο Ερμείας, αγνοώντας τις μεγάλες του υπηρεσίες στην πατρίδα αλλά και τα σεβάσμια γηρατειά του. Οδηγήθηκε μπροστά στο στρατηγό Σεβαστιανό, ο οποίος τον διέταξε να θυσιάσει τα είδωλα. Ο άγιος όμως ακλόνητος και ακατάβλητος, αρνήθηκε να προδώσει τον Κύριό του και να θυσιάσει στα μιαρά ειδωλολατρικά ξόανα. Με τη γλυκύτητα δε που τον διέκρινε, απάντησε στις προτροπές των τυράννων τα εξής: «Θα ήταν πολύ ανόητο σεβαστέ άρχοντά μου να αφήσω το φως και να προτιμήσω το σκοτάδι, να εγκαταλείψω την αλήθεια και να ασπασθώ το ψέμα, να παραιτηθώ από τη ζωή και να προτιμήσω το θάνατο. Θα ήταν λοιπόν παράλογο στο τέλος της ζωής μου να χάσω αυτά τα πολύτιμα αγαθά». Τότε εξοργισμένος ο άρχοντας, διέταξε αφού τον βασανίσουν σκληρά, να τον ρίξουν στην πυρά. Με την επέμβαση όμως και τη χάρη του Θεού, ο άγιος εξήλθε σώος και αβλαβής από όλα τα φρικτά βασανιστήρια. Τελικά τον αποκεφάλισαν χαρίζοντας του το στέφανο της δόξας.

 ~   Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~  Χριστῷ στρατευσάμενος, τῷ Βασιλεῖ τοῦ παντός, γενναίως διέκοψας, τὰς παρατάξεις ἐχθρῶν. Ἑρμεία πανένδοξε· σὺ γὰρ ἐγκαρτερήσας, πολυτρόποις αἰκίαις, ἤθλησας ἐν τῷ γήρᾳ, ὡς τοῦ Λόγου ὁπλίτης· ὧ πρέσβευε Ἀθλοφόρε, σώζεσθαι ἅπαντας.
 ~*  Απολυτίκιο Αγ. Ερμεία - 31 ΜΑΙΟΥ : https://youtu.be/A5SzMBfP1eQ  .-

Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
Μεσοπεντηκοστή

Μεσοπεντηκοστή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
*** Και η Μεσσηνία στην εξόδιο ακολουθία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη 
Στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, σήμερα στις 3.00 μ.μ. και με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που άφησε την τελευταία του πνοή, τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε ηλικία 99 ετών. Όπως έγινε γνωστό, χθες η οικογένειά του ζήτησε να μη γίνει η κηδεία δημοσία δαπάνη. Στην κηδεία αναμένεται να δώσει το «παρών» και πλήθος στελεχών της Νέας Δημοκρατίας από τη Μεσσηνία. Παράλληλα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο νομό εξέφρασαν το δικό τους χαιρετισμό στον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος, είτε με ανακοίνωση είτε με ανάρτηση στον προσωπικό τους λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΔ Καλαμάτας, Άντζελα Σκλήκα, τονίζει: «Η Νέα Δημοκρατία θρηνεί την απώλεια του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που υπήρξε ένας ευπατρίδης πολιτικός και που ενσάρκωσε, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, το πολιτικό ήθος και τη σοβαρότητα, υπηρετώντας την Ελλάδα με σεμνότητα και υπευθυνότητα, θέτοντας πάντοτε ως γνώμονα το εθνικό συμφέρον και την πίστη στις δυνάμεις της πατρίδας».
Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, αναρτώντας μια φωτογραφία από τις μεγαλειώδεις ομιλίες της δεκαετίας του ’80 του Κωνσταντίνου  Μητσοτάκη, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, έγραψε: «Ο τελευταίος μιας γενιάς Ελλήνων πολιτικών με μεγάλη ιστορική παρουσία έφυγε από τη ζωή.  Καλό ταξίδι, Πρόεδρε».
Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό αποχαιρέτησε τον επίτιμο πρόεδρο της Ν.Δ. και ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και υποψήφιος με τη Ν.Δ. στη Μεσσηνία, Περικλής Μαντάς: «Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σηματοδοτεί το τέλος μιας μεγάλης και κρίσιμης πολιτικής περιόδου της πατρίδας μας. Οι προσπάθειές του για τη δημοκρατία και την εθνική συνεννόηση έχουν ήδη πάρει τη θέση τους στη σύγχρονη ιστορία μας. Πιστός στις αρχές της ευρωπαϊκής οικογένειας, συνέβαλε σημαντικά για την πρόοδο του τόπου μας. Καλό ταξίδι!».
Δήλωση με αιχμές του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα
Με μία δήλωση, η οποία έχει πολλαπλή πολιτική ανάγνωση, αποχαιρετά ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, τον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Δημοτική Αρχή, ο δήμαρχος σημειώνει: «Αποχαιρετούμε, με οδύνη σήμερα, το μεγάλο πολιτικό άνδρα, που ανάλωσε τη ζωή και τη δράση του σε αγώνες κατά του λαϊκισμού, του κρατισμού και του υπερδανεισμού της πατρίδος μας.
Αποχαιρετούμε τον ευπατρίδη πολιτικό, που έπαιρνε πάντα τη σωστή θέση στα εθνικά μας θέματα, από τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση, μέχρι το Σκοπιανό και τους αγώνες του για την ουσιαστική ενδυνάμωση της εθνικής μας κυριαρχίας.
Αποχαιρετούμε το θαρραλέο πολιτικό που ήξερε να λέγει πικρές αλήθειες, να προωθεί στην πράξη την εθνική συμφιλίωση και, τελικά, να μετατρέπεται στο μεγαλύτερο θύμα πολιτικού κανιβαλισμού των τελευταίων 50 χρόνων.
Ας σκεφθούμε τις πικρές αλήθειες που διατύπωσε και ας αντισταθούμε στο λαϊκισμό, τα συνθήματα και την πολιτική ανευθυνότητα. Και ας υπάρξει-επιτέλους-λιγότερη υποκρισία. Τουλάχιστον τώρα».
Να συμπληρώσουμε ότι ο κ. Νίκας θα παραβρεθεί σήμερα στην εξόδιο ακολουθία, η οποία θα τελεστεί στις 3.00 μετά το μεσημέρι στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών. Η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Ιερά Μητρόπολη, την ίδια μέρα από τις 7.00 έως τη 1.30.
Εν τω μεταξύ, την επιθυμία της να εξαιρεθεί η δαπάνη για την κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «από τη δημοσία δαπάνη που δύναται να προβλεφθεί με την Κοινή Υπουργική Απόφαση δυνάμει του Ν.409/1976» γνωστοποίησε με επιστολή της η οικογένεια του εκλιπόντος στο υπουργείο Εσωτερικών και τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.
Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει αύριο, στη γενέτειρά του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί  επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 3.00 μ.μ.
Επιθυμία του ιδίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν, αντί στεφάνων, οι δωρεές εις μνήμην να δοθούν προκειμένου να γίνει δενδροφύτευση στα Λευκά Όρη, σε περιβαλλοντικές οργανώσεις.  Α.Π. 

*** 150.000 αγρότες χάνουν επιδοτήσεις 100 εκατ. ευρώ λόγω δασικών χαρτών 
Η ανάρτηση των Δασικών Χαρτών σε πολλές περιοχές της χώρας συνδέεται με την ανησυχία των δικαιούχων άμεσων ενισχύσεων. Αν και η συγκεκριμένη δράση είναι ιδιαίτερα σημαντική στο πλαίσιο της σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου, η οριοθέτηση των δασικών περιοχών διέπεται από ειδική νομοθεσία και ξεφεύγει από τα στενά όρια των δηλώσεων καλλιεργειών του ΟΣΔΕ.
Ακριβώς λόγω της περιπλοκότητας της νομοθεσίας και της εμπλοκής διαφορετικών δημόσιων υπηρεσιών, η ανησυχία για πιθανές επιπτώσεις στην επιλεξιμότητα των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκτάσεων μόνο αδικαιολόγητη δεν είναι.
Από μια πρώτη προσέγγιση, εκτιμάται ότι πάνω από 150.000 αγρότες χάνουν τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ. Μια τέτοια απόφαση, όπως επισημαίνουν στην «ΥΧ» οι καλά γνωρίζοντες, έπρεπε να συνδυαστεί με μελέτη για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κύρωση των δασικών χαρτών στις εθνικές αγροτικές επιδοτήσεις.
Συγκεκριμένα, εξηγούν, θα ήταν τεχνικά εξαιρετικά απλή η διαδικασία διασταύρωσης των αναρτώμενων χαρτών με αυτούς του ΟΠΕΚΕΠΕ, στους οποίους απεικονίζεται η εκλεξιμότητα των εκτάσεων. Με αυτόν τον τρόπο η πολιτική ηγεσία θα αποκτήσει συνολική εικόνα του όποιου προβλήματος μπορεί να δημιουργηθεί σε σχέση με τις δηλούμενες εκτάσεις των παραγωγών.
«Η διασταύρωση των δεδομένων των υπό ανάρτηση χαρτών με αυτά του ΟΣΔΕ, μπορούν να διευκολύνουν και τη διαδικασία αντιρρήσεων των παραγωγών και πιθανά να μειώσουν τα κόστη υποβολής τους, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις μόνο ευκαταφρόνητα δεν είναι», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Σε μία περίοδο που ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα –ακόμη και επιβίωσης–, η ενδεχόμενη απώλεια επιδοτήσεων, η πληρωμή παραβόλων και η μείωση της διαθέσιμης γεωργικής γης είναι πραγματικά ακατανόητη για τους Έλληνες γεωργούς. Η προστασία των δασών σαφώς και αποτελεί σημαντική συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας, ο καθορισμός όμως των χρήσεων γης δεν μπορεί να μη λάβει σοβαρά υπόψη του την πραγματικότητα που διαμορφώθηκε για δεκαετίες και να βασίζεται αυστηρά στη νομική ερμηνεία του δάσους όπως φαίνεται σε αεροφωτογραφίες του 1945, που, σε πολλές περιπτώσεις, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα, όχι μόνο του σήμερα, αλλά και όλων των προηγούμενων δεκαετιών. Εξαφανίζουν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, ακόμα και οικισμούς, φαινόμενο το οποίο μέρα με τη μέρα διογκώνεται και δημιουργεί πλήθος προβλημάτων στον πρωτογενή τομέα.
Χρειάζεται, έστω και σήμερα, να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις της διαδικασίας στις επιδοτήσεις των παραγωγών και, με βάση τα αποτελέσματα, να αποφασιστούν εμπεριστατωμένα και υπεύθυνα οι πολιτικές και κοινωνικές προτεραιότητες για τη διευθέτησή του. Το χρονικό διάστημα της παράτασης που μπορεί να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια είναι το τέλος Οκτωβρίου 2017.
Από σήμερα και έως τη 15η Ιουνίου οι πύλες εισαγωγής των Αιτήσεων Ενίσχυσης πρέπει να παρέμβουν με τις εξής ενέργειες:
  Ενημέρωση των παραγωγών στις περιοχές των οποίων έγινε ανάρτηση Δασικών Χαρτών, να ελέγξουν εάν τα αγροτεμάχια που δήλωσαν ή δηλώνουν στην Αίτηση Ενίσχυσης του 2017 εμπλέκονται χωρικά με τους αναρτημένους δασικούς χάρτες.
Για τα αγροτεμάχια που εμπλέκονται, πρέπει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ανάλογα με την κατηγορία που εντάσσονται, πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων.
Με δεδομένο ότι πάνω από 150.000 αγρότες χάνουν τουλάχιστον πάνω από 100 εκατ. ευρώ, η τήρηση της παραπάνω διαδικασίας είναι η μόνη λύση σήμερα. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί, πως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Β. Αποστόλου, κράτησε καλή στάση, αποδεχόμενος τα δίκια των παραγωγών, αλλά δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτή η πρότασή του.
  Τι λέει ο Κ. Κατσούλης
Την ανησυχία τους εκφράζουν, μιλώντας στην «ΥΧ», οι ίδιοι οι παραγωγοί. «Τελευταία ενημερωθήκαμε ότι πρέπει οι παραγωγοί να κάνουν ενστάσεις για όσα αγροτεμάχια είναι στο σύστημα και φαίνεται ότι έχουν πρόβλημα», τονίζει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας «Ένωση Μεσσηνίας», Κώστας Κατσούλης, σημειώνοντας ότι η οδηγία έπρεπε να εκδοθεί πριν ανοίξουν οι πύλες του ΟΣΔΕ, και όχι τώρα που οι περισσότεροι έχουν υποβάλει τις δηλώσεις τους.
Εξηγεί πως υπάρχουν παραγωγοί που έχουν κάνει ενστάσεις, άλλοι που το πήραν αψήφιστα, άλλοι που πίστευαν ότι, επειδή είναι εγγεγραμμένοι στα ελαιοκομικά μητρώα, θα είναι ασφαλείς. «Και τώρα, πληροφορηθήκαμε ότι πρόκειται να δημιουργηθούν προβλήματα με το θέμα των επιδοτήσεων. Οι παραγωγοί έχουν αναστατωθεί και προσπαθούμε στο Συνεταιρισμό να βρούμε έναν τρόπο να τους εξυπηρετήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο».
ΠΗΓΗ : ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ

*** Προφυλακίστηκε ο 33χρονος για τις κλοπές σε δωμάτια τουριστών σε Μάνη και Γιάλοβα 
Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 33χρονος Αλβανός ο οποίος τις προηγούμενες μέρες διέρρηξε δωμάτια που διέμεναν τουρίστες σε Μάνη και Γιάλοβα, κλέβοντας χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.
Με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα Πρωτοδικών αποφασίσθηκε η προφυλάκισή του, καθώς ο 33χρονος παραδέχθηκε τις διαρρήξεις και τις κλοπές, πλην μίας απόπειρας, για την οποία ισχυρίζεται ότι δεν ήταν αυτός.
Στην Ελλάδα έφτασε λίγες ημέρες πριν κάνει τις κλοπές και, όπως δικαιολογήθηκε, του τελείωσαν τα χρήματα και δεν είχε να φάει. Μάλιστα, από το ένα δωμάτιο στη Στούπα δεν πήρε τίποτα, παρά μόνο… κοιμήθηκε!
  Από την Αλβανία στη Γιάλοβα
Ο 33χρονος συνελήφθη την προηγούμενη Πέμπτη σε έλεγχο που έκαναν στη Στούπα αστυνομικοί του Τμήματος Καρδαμύλης, καθώς τις δύο προηγούμενες μέρες είχαν σημειωθεί διαρρήξεις και κλοπές σε δωμάτια τουριστών.
Όταν τον συνέλαβαν, βρήκαν πάνω του κάποια κλοπιμαία και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι.
Όπως προέκυψε, στις 22 του μήνα ο 33χρονος ταξίδεψε από την Αθήνα στη Γιάλοβα, καθώς μόλις την προηγούμενη ημέρα πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Στη Γιάλοβα, όμως, του είχαν τελειώσει τα χρήματα που είχε μαζί του και παραβίασε μπαλκονόπορτα διαμερίσματος όπου διέμεναν Αμερικάνοι και αφαίρεσε μια τσάντα που περιείχε διαβατήριο, δύο φορητούς υπολογιστές, δύο κολιέ, ηλεκτρονικές συσκευές ήχου, προσωπικά είδη και 450 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες. Ωστόσο, ο ίδιος ισχυρίσθηκε ότι δε βρήκε χρήματα που χρειαζόταν για να φάει και έτσι έκρυψε τα κλοπιμαία σε ένα θαμνώδη σημείο στη Γιάλοβα, το οποίο υπέδειξε όταν συνελήφθη στους αστυνομικούς, όπου βρήκαν όλα τα κλαπέντα αντικείμενα και τα επέστρεψαν στους Αμερικανούς.
  Και από εκεί στη Στούπα
Με λεωφορείο πήγε στη Στούπα και ξημερώματα διέρρηξε πόρτα εισόδου καφετέριας και από την ταμειακή μηχανή πήρε 250 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Το κινητό τηλέφωνο και τα 223 ευρώ βρέθηκαν πάνω του όταν συνελήφθη.
Επίσης, είχε καταγγελθεί ότι με σκάλα ανέβηκε σε μπαλκόνι ορόφου στη Στούπα, αλλά έγινε αντιληπτός από τον ένοικο του δωματίου και τράπηκε σε φυγή. Αυτή την απόπειρα αρνήθηκε ο 33χρονος, λέγοντας πως δεν ήταν αυτός, ενώ παραδέχθηκε ότι εκείνη τη νύχτα μπήκε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στη Στούπα, όχι για να κλέψει, αλλά για να κοιμηθεί.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Άνδρας έχει εισβάλλει σε τούνελ του μετρό της Αθήνας - Έκλεισαν δύο σταθμοί 
Οι σταθμοί Νέος Κόσμος και Άγιος Ιωάννης στη γραμμή 2 του μετρό είχαν τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα του.  Πηγή: lifo.gr

*** Τα διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν ονειρική βίλα στη Μεσσηνία (φωτογραφίες) 
 
 
 
Μια βίλα στην Πελοπόννησο και ειδικότερα στη Μεσσηνία έχει κλέψει το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου, με τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής να κάνουν διθυραμβικά σχόλια για την κατασκευή της και τις πολυτελείς παροχές της.
Η βίλα Ypsilon είναι κτισμένη σε ένα απόμακρο σημείο κάπου στην Πελοπόννησο, ιδανικό για όσους θέλουν να απολαμβάνουν και βουνό και θάλασσα
Έχοντας έκταση 150 τετραγωνικά μέτρα, το οίκημα σχεδιάστηκε από την εταιρία LASSA με έδρα το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες και υπεύθυνους αρχιτέκτονες τον Tεο Σαραντόγλου Λάλι και την Ντόρα Σβέιτζντ.
Με μία πρώτη ματιά, κάποιον καταλαβαίνει πως η βίλα είναι λες και έχει χτιστεί κάτω από την γη μιας και η οροφή της είναι ουσιαστικά συνέχεια του χωμάτινου δρόμου που την περικλείει, ξεγελώντας έτσι στο μάτι.
«Ο άξονας των σκεπασμένων στεγών ευθυγραμμίζεται τέλεια με το νησί Σχίζα προς το νότο και ένα χωριό προς τα ανατολικά. Μια άλλη απαίτηση ήταν να σχεδιάσουμε τη διαρρύθμιση που να ενεργοποιεί όλη την περιφέρεια του κτιρίου, αντί να ευνοεί μόνο την πανοραμική θέα στη θάλασσα», δήλωσε ο Lalis στο Dezeen.
Σύμφωνα με Dezeen, οι προσόψεις της βίλας έχουν κλίση προς τα μέσα για να δώσουν στις τρεις αυλές το πλεονέκτημα της σκιάς. Η μια από αυτές έχει πισίνα σε σχήμα ματιού, η άλλη μπορεί να λειτουργήσει ως καθιστικό και η τρίτη έχει χαλίκι στο πάτωμα.
Μάλιστα, καθεμία αυλή είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να προσφέρει στον κάτοικο ξεκούραση και χαλάρωση σε διαφορετικές φάσεις της ημέρας.
Συγκεκριμένα, η δυτική αυλή με την πισίνα είναι σχεδιασμένη για το πρωί και μεσημέρι, η ανατολική είναι καλύτερη για να καθίσει κάποιος το μεσημέρι και η νότια με το χαλίκι για χρήση από αργά το απόγευμα και μετά.
Η βίλα περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια και μπάνια, τα οποία βρίσκονται στην ανατολική πλευρά, ενώ το μοναδικό design με τους λευκούς τοίχους με τις τρύπες, τα μίνιμαλ καθιστικά και την τζαμαρία σε ημικύκλιο σχήμα είναι μερικοί λόγοι που το κάνουν ακόμη πιο πολυτελές και ιδιαίτερο.
Οι αρχιτέκτονες μάλιστα ανέφεραν πως λόγω της απομακρυσμένης τοποθεσίας της κατοικίας, χρειάστηκε να προκατασκευαστεί ένα μεγάλο μέρος της εξωτερικής κατασκευής. Αυτό βοήθησε και στη μείωση των εξόδων συναρμολόγησης και του χρόνου κατασκευής σε μόλις επτά μήνες.
Φωτογραφίες: NAARO/ Πηγή: dezeen.com

*** Στέγαστρα στάσεων στο αεροδρόμιο 
Υπογράφηκε η σχετική σύμβαση και από σήμερα αρχίζει η διαδικασία τοποθέτησης στεγάστρων στις στάσεις επί της εθνικής οδού στο αεροδρόμιο για την εξυπηρέτηση των επιβατών.
Ο Δήμος Καλαμάτας, σύμφωνα με δελτίο Τύπου, προβαίνει σε αυτή την ενέργεια, παρότι δεν είναι αρμοδιότητά του η εθνική οδός και το αεροδρόμιο, για να συμβάλει στην εξυπηρέτηση των φιλοξενούμενων στην περιοχή μας.
Θετική η προσπάθεια, αλλά γιατί περίμενε τόσα χρόνια να δράσει, έστω και αναρμόδιος;    Α.Π. 

*** Σάλος με την καταδίκη μαθητών λόγω συμμετοχής σε κατάληψη 
Τη σφοδρή αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου αλλά και τη σαφή αποδοκιμασία του υπουργού Παιδείας προκάλεσε απόφαση δικαστηρίου με την οποία τρεις μαθητές καταδικάστηκαν σε κοινωνική εργασία 80 ωρών στον τοπικό δήμο, λόγω συμμετοχής τους σε καταλήψεις που είχαν γίνει σε γυμνάσιο του Ρεθύμνου τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Το υπουργείο τάχθηκε κατά της αυταρχικότητας στις σχολικές μονάδες και διεμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θέματα που ανακύπτουν στα σχολεία πρέπει να επιλύονται «εσωτερικά».
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι «θεωρεί απαράδεκτη την αντιμετώπιση των μαθητών από την πλευρά του Διευθυντή του Σχολείου που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση χωρίς να έχουν διαπιστωθεί φθορές εντός του σχολείου».
Τέλος, συμπληρώνεται ότι «τέτοια θέματα πρέπει να επιλύονται με ευθύνη των Διευθυντών Σχολείων, των Συλλόγων Διδασκόντων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, εντός της σχολικής μονάδας και όχι με προσφυγή στις δικαστικές αρχές».    Newsroom ΔΟΛ

***   Αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Μεσσήνης 
Αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Μεσσήνης για το σχολικό έτος 2017-18 θα υποβάλλονται από 1 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου.
Ειδικότερα, γίνονται δεκτά παιδιά που το Σεπτέμβριο του 2017 θα έχουν συμπληρώσει τα 2,5 έτη και αυτοεξυπηρετούνται, μέχρι την ηλικία υποχρεωτικής εγγραφής τους στο Νηπιαγωγείο.
Συγκεκριμένα, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Μεσσήνης είναι οι εξής:
•Α΄ Δημοτικός (οδ. Δαρδανελίων 6, Συνοικισμός), τηλ. 27220 22311
•Γ΄ Δημοτικός (οδ. Μητροπέτροβα, υδραγωγείο), τηλ. 27220 24260
•Δ΄ Δημοτικός (οδ. Μεταμ. Σωτήρος, πλησίον Δημαρχείου), τηλ. 27220 24324
•Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ανδρούσας (Ανδρούσα), τηλ: 27220 41276.
Τα έντυπα των αιτήσεων θα παραλαμβάνονται από τους ενδιαφερόμενους γονείς από όλους τους παιδικούς σταθμούς, ενώ η αίτηση με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα υποβάλλεται στο Τμήμα Διοίκησης Παιδικών Σταθμών (οδός Μετ. Σωτήρος- πλησίον Δημαρχείου) από 9.00 π.μ. έως 1.00 μ.μ. τις εργάσιμες μέρες. Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα εξεταστούν από την επιτροπή εγγραφών. Πληροφορίες στο τηλ. 27220 24324.
  Απαραίτητα δικαιολογητικά
1. Αίτηση του πατέρα ή της μητέρας ή του κηδεμόνα του παιδιού (χορηγείται από την υπηρεσία)
2. Ληξιαρχική πράξη ή πιστοποιητικό γέννησης- Δεν απαιτείται σε περίπτωση επανεγγραφής
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
4. Βεβαίωση υγείας του παιδιού από τον παιδίατρο (το έντυπο χορηγείται από την υπηρεσία) και φωτοτυπία βιβλιαρίου υγείας των σελίδων με τα εμβόλια
5. Βεβαίωση εργοδότη και των δύο γονέων ή υπεύθυνη δήλωση ότι πρόκειται να εργαστούν εντός μηνός με προσδιορισμό του ύψους των αποδοχών τους. Σε περίπτωση που ο γονέας είναι αυτοαπασχολούμενος, απαιτείται βεβαίωση από τον ασφαλιστικό του  φορέα
6. Πρόσφατο εκκαθαριστικό εφορίας (2017) ή υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 θεωρημένη από τη ΔΟΥ σε περίπτωση που οι γονείς δεν είναι υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης
7. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας (χορηγείται από το Δήμο)
8. Αντίγραφο της άδειας νόμιμης παραμονής (των γονέων και του παιδιού) στην Ελλάδα σε ισχύ (για τα παιδιά των αλλοδαπών γονέων).
Η φοίτηση στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Μεσσήνης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, προβλέπει μια ελάχιστη μηνιαία εισφορά των γονέων που έχει διαμορφωθεί λαμβάνοντας υπόψη οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η φιλοξενία είναι δωρεάν.

*** Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για τον «Τάφο του πολεμιστή» 
Εκδήλωση για τον «Τάφο του πολεμιστή» στη Χώρα πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο το απόγευμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χώρας, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Πελοποννήσου - Περιφεριακή Ενότητα Μεσσηνίας και το Δήμο Πύλου-Νέστορος.
Πλήθος δε κόσμου γέμισε την αίθουσα Rex, ενώ αρκετός παρακολουθούσε από τη γιγαντοοθόνη που είχε τοποθετηθεί στον πεζόδρομο.
Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Δ. Καφαντάρης αναφέρθηκε στον πολιτισμό που υπάρχει στην περιοχή, στην καλή συνεργασία και στη βοήθεια που προσφέρει στις αρχαιολογικές ανασκαφές η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τόνισε, μάλιστα, ότι υπεγράφη η δημοπράτηση του οικήματος Μπάρκα δίπλα στο Μουσείο.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης αναφέρθηκε εκτενώς, ως βαθύς γνώστης του πολιτισμού και της ιστορίας, στις ανασκαφές της ευρύτερης περιοχής, τις διασυνδέσεις των πολιτισμών, την καλή του σχέση με τον αναδείξαντα την Αρχαία Μεσσήνη (παρόντα), καθηγητή Π. Θέμελη, καθώς και με τον καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Cincinnati, Jack Davis, και ως υπουργός Πολιτισμού αλλά και τελευταία για το καινούργιο στέγαστρο του ανακτόρου, που συγχρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια και το ΕΣΠΑ.
Με τη σειρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου, Ευγενία Κοκκέβη, έκανε αναφορά στις ανασκαφές από τις αρχές του 20ού αιώνα και τη διαδρομή μέχρι την ανακάλυψη του ανακτόρου του Νέστορα από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Cincinnati, Carl Blegen, που το ανέλαβε, όπως και αργότερα από τον ανταξιό του Jack Davis. Η επιστημονική πορεία και η εργατικότητά του επί 25 χρόνια στη Χώρα, την οποία αγάπησε πολύ, ήταν σημαντική για τη σχέση του με τους Χωραΐτες. Τέλος, η άψογη συνεργασία του με τη δόκτορα Saron Stocker, που επίσης έχει αξιολογότατο έργο, είχε ως αποτέλεσμα την ανακάλυψη του Τάφου του Πολεμιστή.
Ακολούθησε η προβολή της ταινίας με την ανασκαφική πορεία και τη μεγάλη ανακάλυψη του σκελετού και των κτερισμάτων του νεκρού, όπου βρέθηκε: σπαθί με χρυσή λαβή, καθρέφτης, δαχτυλίδια χρυσά με παραστάσεις, χτένια, χρυσό περιδέριο, και άλλα αντικείμενα που πραγματικά άφησαν εντυπωσιασμένους τους θεατές.
Στο τέλος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας απένειμε τιμητικές πλακέτες στους δύο αρχαιολόγους για τη μακροχρόνια πορεία τους στις ανασκαφές και τη συμβολή τους στην αναδειξη της «Αρχαίας Πύλου στη Χώρα του Νέστορα», ενώ ακολούθησε δεξίωση των παρευρισκομένων.

*** Ψάχνοντας το «Ανάκτορο του Νέστορα»… 
Το Ανάκτορο του Νέστορα αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους στη Μεσσηνία. Πρόσφατα, δε, άνοιξε ξανά τις πύλες του με το νέο του στέγαστρο, αλλά και την ηλεκτρονική περιήγηση στο χώρο. Παράλληλα, ανακαλύψεις όπως αυτή του «Τάφου του Πολεμιστή», δίπλα στο σημείο, αναπτερώνουν το ενδιαφέρον για την ευρύτερη αρχαιολογική σημασία της περιοχής, δίνοντάς της ακόμα μεγαλύτερη «αίγλη».
Την Κυριακή που μας πέρασε αποφάσισα να το επισκεφθώ… Αν και Μεσσήνιος, που έχω επισκεφθεί συχνά την περιοχή της Πυλίας, η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα αρκετά για να βρω πού τελικά είναι το Ανάκτορο. Στο δρόμο από Καλαμάτα και μέχρι εκεί η πρώτη πινακίδα που βρήκα για το «Ανάκτορο του Νέστορα» ήταν λίγο πριν από τη Χώρα, όπως και άλλη μία μέσα στη Χώρα…
Μήπως θα πρέπει οι αρμόδιοι να φροντίσουν για τη καλύτερη σήμανση των αρχαιολογικών χώρων της Μεσσηνίας, ειδικά όταν γνωρίζουμε τη μεγάλη σημασία που έχουν για τους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους; Αυτό δε συμβαίνει μόνο για το «Ανάκτορο του Νέστορα», αλλά και για τα υπόλοιπα δεκάδες σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία της Μεσσηνίας.  Κ. Γαζ.

*** Άγνωστο το επώνυμο ελληνικό λάδι στις ξένες αγορές 
Δε γνωρίζουμε πόσο ελαιόλαδο ακριβώς ετησίως εξάγεται στο εξωτερικό, ούτε πόσο από αυτό φεύγει από τη χώρα μας τυποποιημένο. Υπολογίζεται ότι το επώνυμο τυποποιημένο ελληνικό ελαιόλαδο που εξάγεται κυμαίνεται ανάμεσα στο 2%-8% της συνολικής παραγόμενης ποσότητας, αλλά δεν υπάρχουν ασφαλή και επίσημα στατιστικά στοιχεία.
«Δυστυχώς, δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που να δείχνουν τη διείσδυση του επώνυμου ελληνικού ελαιολάδου στις ξένες αγορές», τονίζει στην «ΥΧ» ο Άρης Κεφαλογιάννης, ιδρυτής της εταιρείας «Γαία» (Gaea), της μεγαλύτερης εξαγωγικής εταιρείας επώνυμου ελληνικού ελαιολάδου.
Το ίδιο «παράπονο» εκφράζει και ο διευθυντής της εταιρείας Terra Creta, Φώτης Σούσαλης: «Δεν έχω βρει κάποιον που να ξέρει πόσο είναι το ελληνικό ελαιόλαδο που εξάγεται τυποποιημένο», τονίζει.
Έτσι, οι εξαγωγές ελληνικού ελαιολάδου, που κυρίως εξαρτώνται από τις εξαγωγές των χύμα ποσοτήτων (οι οποίες με τη σειρά τους επηρεάζονται από την παραγωγή σε Ισπανία και Ιταλία πρωτίστως), πέρυσι έφτασαν τους 160.000 τόνους.
Όσον αφορά στον τζίρο, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, καθώς οι τιμές στο χύμα ελαιόλαδο διαφέρουν πολύ από χρονιά σε χρονιά, παρουσιάζουν δηλαδή έντονες διακυμάνσεις, οπότε σε επίπεδο χώρας δεν είναι δυνατό να διαμορφωθεί πλήρης εικόνα για το πού οφείλεται η αύξηση του τζίρου που μπορεί να παρουσιάζεται στα στοιχεία.
  Επώνυμο
Το ελληνικό ελαιόλαδο με ονοματεπώνυμο, ως παρουσία στα ράφια στο εξωτερικό, έχει μείνει πολύ πίσω. Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες τυποποιητές; «Ένα μεγάλο θέμα είναι η πρώτη ύλη. Η ελληνική παραγωγή ελαιολάδου παρουσιάζει φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια, τόσο όσον αφορά στην ποσότητα όσο και στην ποιότητα» λέει ο κ. Κεφαλογιάννης. Εξηγεί ότι οι Έλληνες παραγωγοί έχουν εγκαταλείψει σε μεγάλο βαθμό την ελαιοπαραγωγή στην τύχη της και δεν πραγματοποιούν τις απαραίτητες επεμβάσεις, λόγω κόστους. Η δακοκτονία που γίνεται από τις κρατικές υπηρεσίες εφαρμόζεται –αν εφαρμόζεται– καθυστερημένα σε σχέση με τις ανάγκες των ελαιώνων, ώστε να παράγουν καλής ποιότητας ελαιόλαδο, τονίζει. «Δεν έχουμε εκσυγχρονίσει την παράδοση», προσθέτει.
  Ποιότητα
Παρά τα όσα θαυμαστά λέγονται για το ελληνικό ελαιόλαδο εντός Ελλάδος, που είναι το καλύτερο στον κόσμο, στο εξωτερικό δεν υπάρχει η ίδια εικόνα.
«Στο εξωτερικό δεν υπήρχε η εικόνα ότι το ελληνικό ελαιόλαδο είναι τόσο καλό. Και στην Ευρώπη, λόγω του τουρισμού που επισκέπτεται τη χώρα υπάρχει, μια εικόνα. Όμως, στις ΗΠΑ, που είναι και η μεγαλύτερη αγορά, το ελληνικό ελαιόλαδο δεν είναι καθόλου ταυτισμένο με την ποιότητα», λέει ο Φώτης Σούσαλης. «Είναι, λοιπόν, αρκετά δύσκολο να περάσεις την εικόνα της ποιότητας, να πείσεις κάποιον να αγοράσει ελληνικό λάδι».
Μπορεί πριν από κάποια χρόνια το ελληνικό ελαιόλαδο να είχε καλή μέση ποιότητα, αλλά δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη. Δεν έχουν γίνει προσπάθειες βελτίωσης, με αποτέλεσμα τα ιταλικά αλλά και τα ισπανικά ελαιόλαδα να έχουν πετύχει πλέον καλύτερη ποιότητα. «Τώρα, για παράδειγμα, προτιμάται το ελαιόλαδο από περισσότερο άγουρες ελιές. Όμως, οι Έλληνες παραγωγοί συνεχίζουν να μαζεύουν τη σοδειά τους τον Ιανουάριο, γιατί έτσι έχουν συνηθίσει.
  ΕΛΕΓΧΟΙ
Τήρηση προδιαγραφών
Η εποχή που το ελαιόλαδο ήταν «ό,τι να ‘ναι» έχει περάσει ανεπιστρεπτί, αν υπήρξε κιόλας ποτέ. Φορτία λαδιού που δεν έφτασαν ποτέ, φορτία έξτρα παρθένου με ραφιναρισμένο ή κακής ποιότητας ελαιόλαδο, είναι ιστορίες που έχουν να διηγηθούν έμποροι που έμπλεξαν με το ελληνικό ελαιόλαδο.
Χρειάζεται οτιδήποτε φεύγει στο εξωτερικό να έχει ελεγχθεί καλά και τηρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές. Κραυγές τύπου «είμαστε οι καλύτεροι» και συνθήματα «η ελληνική διατροφή είναι η καλύτερη», δε βρίσκουν καμία ανταπόκριση στους καταναλωτές, δεν επηρεάζουν τις πωλήσεις.
  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Δυσκολίες Πώλησης
Φέτος, η ελληνική παραγωγή φαίνεται ότι θα έχει σοβαρά προβλήματα ποσότητας και ποιότητας, γεγονός που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε άνοδο των τιμών για τις ποσότητες που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά. Ο διευθυντής της Terra Creta, Φώτης Σούσαλης, εξηγεί ότι σε μια αγορά που διαμορφώνεται από τους Ιταλούς και τους Ισπανούς, είναι πιο δύσκολο να πουλήσεις. «Αναρωτιέμαι, βέβαια, πώς γίνεται οι Ιταλοί παραγωγοί να απολαμβάνουν καλύτερες τιμές από τους Έλληνες και στο ράφι το ιταλικό ελαιόλαδο να είναι τόσο φθηνό», σημειώνει. Ίσως, προσθέτει, παίζει ρόλο το γεγονός ότι στην Ιταλία υπάρχουν πολύ μεγάλες εταιρείες.
  ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ
Κανένας έλεγχος
Τα ποιοτικά επώνυμα τυποποιημένα ελαιόλαδα κατευθύνονται κυρίως σε ξένες αγορές και δε διατίθενται καν στην εσωτερική αγορά. Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με τους τυποποιητές, γιατί στην ελληνική αγορά δεν αναγνωρίζεται η ποιότητα στο ελαιόλαδο, και ακόμα περισσότερο δεν πληρώνεται, γεγονός που δεν οφείλεται στην κρίση. Οι Έλληνες δε δίνουν σημασία τόσο την ποιότητα στο ελαιόλαδο όσο στην προέλευση. Δυστυχώς, το λάδι από το χωριό, που δεν υφίσταται κανέναν έλεγχο, δεν αποτελεί καθόλου εγγύηση ποιότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και παράγουμε μεγάλες ποσότητες έξτρα παρθένου ελαιολάδου, το 50% του ελαιολάδου που καταναλώνεται στην Ελλάδα είναι ραφιναρισμένο.
ΠΗΓΗ: ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΈΛΟΣ...
~  Παρά τις εντονότατες αντιδράσεις της Άγκυρας, ο Ντόναλντ Τραμπ προχωράει το σχέδιο για την ανακατάληψη της Ράκα από τους τζιχαντιστές και στο πλαίσιο αυτό ξεκινάει περαιτέρω εξοπλισμός των Κούρδων της Συρίας.
Όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, το τελευταίο 24ωρο παραδόθηκε στους Κούρδους ελαφρύς οπλισμός και άρματα με εντολή του ίδιου του Αμερικανού Προέδρου.
Οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν κρίσιμης σημασίας της ανακατάληψη της Ράκα, η οποία χρησιμοποιείται ως πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, και θεωρούν ότι οι Κούρδοι είναι ο κρισιμότερος σύμμαχος για να επιτευχθεί αυτό στο πεδίο της μάχης.
Όλες αυτές οι κινήσεις εξοργίζουν όλο και περισσότερο τον Ρ. Τ. Ερντογάν. Μπορεί οι ΗΠΑ να κρατάνε αποστάσεις από το ΡΚΚ και να κάνουν δηλώσεις κατά του, όμως η στήριξη που δίνουν στο YPG έχει ως αποτέλεσμα οι Τούρκοι βράζουν και αναμένεται απάντηση η οποία ίσως προκαλέσει μεγάλο επεισόδιο στην περιοχή.

***  ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ για τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...
~   Σας παραθέτουμε την είδηση έτσι όπως τη διαβάσαμε στον ΑΝΤΕΝΝΑ.
«Όταν αναλαμβάνεις την πολιτική ευθύνη για μία δολοφονία, η πολιτική ευθύνη συμπίπτει με την ποινική ευθύνη. Αγγίζει τα όρια του ηθικού αυτουργού. Σημαίνει εμείς ως Χρυσή Αυγή έχουμε προκαλέσει την πράξη» κατέθεσε στη δίκη της ΧΑ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σχολιάζοντας τη δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου περί ανάληψης πολιτικής ευθύνης για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
«Είναι εγκληματική οργάνωση»
Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε απερίφραστα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση «με οργανωμένη δομή», η οποία «έχει τον αρχηγό και έχει και μέλη». Κατά τον κ. Καμίνη «το βαθύτερό της κίνητρο είναι η κατάληψη της εξουσίας», ενώ τόνισε πως η ιδεολογία της, που είναι ναζιστική/φασιστική, έχει κυρίαρχο συστατικό της τη βία και το μίσος απέναντι στο διαφορετικό: «Αν ήταν στο χέρι της Χρυσής Αυγής, θα έπνιγε όλους τους μετανάστες στο Αιγαίο».
Ο Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε εκτενώς στην επίθεση εναντίον του από τον οπλοφορούντα βουλευτή Γερμενή, τη Μεγάλη Πέμπτη του 2013 στον κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου. Τόνισε πως  είναι πεπεισμένος ότι η επίθεση  ήταν σε γνώση της ηγεσίας της ΧΑ, η οποία όχι μόνο δεν καταδίκασε αλλά ο Νίκος Μιχαλολιάκος «με δηλώσεις του μου “μήνυσε” να προσέχω πάρα πολύ όταν κυκλοφορώ εφεξής στην Αθήνα. Υπήρχε σαφής απειλή και έμμεσο μήνυμα προς κάποιους, να μου επιτεθούν».
«Οργανωμένοι θύλακες της ΧΑ στην Αστυνομία»
Στην κατάθεση του, ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε πολλές φορές στα περιστατικά βίας που έχουν καταγραφεί κυρίως στον Άγιο Παντελεήμονα, κάνοντας μάλιστα αυτοκριτική για το γεγονός ότι δεν κινητοποιήθηκε περισσότερο. «Έπρεπε με το θέμα των επιθέσεων να έχω κινητοποιηθεί περισσότερο, να έχω κινητοποιήσει, να έχω πιέσει την αστυνομία. Λυπάμαι που δεν το έκανα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής του τόνισε πως το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής επέδειξε «αθέμιτη ανοχή» στις ενέργειες της Χρυσής Αυγής και δήθεν «αγανακτισμένων πολιτών», ενώ έκανε λόγο για «υποψία οργανωμένων θυλάκων» της Χρυσής Αυγής στην Αστυνομία.
Κατά τον κ. Καμίνη η εγκληματική οργάνωση ταυτίζεται με το κόμμα, «και τον Χίτλερ οι πολίτες τον ψήφισαν», ενώ τόνισε πως έχει στην διάθεση της «ανθρώπους βιτρίνες» οι οποίοι «δηλώνουν μη μέλη αλλά αποτελούν προμετωπίδα αδήλωτη της Χρυσής Αυγής».
«Χυδαιότητα και ύφος υπόκοσμου»
Ο δήμαρχος επανέλαβε παλαιότερη φράση του ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής «αποπνέουν αέρα υποκόσμου», ενώ έκανε λόγο για «χυδαιότητα και ύφος υπόκοσμου», λέγοντας μεταξύ άλλων: «Όταν βλέπω τον Κασιδιάρη, την ημέρα που απωθείτο από την Αστυνομία για το συσσίτιο, να απειλεί αστυνομικό ... αυτός που εκφέρει την απειλή, και δη προς ένα όργανο της τάξης, έχει τη βεβαιότητα ότι θα μπορέσει να την υλοποιήσει, ή ότι έχει τη δύναμη, την εξουσία να τον φοβίσει. Αποπνέει μια εξαιρετική βιαιότητα η σκηνή. Δεν μπορεί να πιστεύει κανείς ότι πρόκειται για στιγμή απλής παραφοράς ... αποπνέει τη βία που εκφράζει η οργάνωσή τους».
Μάλιστα όπως τόνισε αναφερόμενος στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής «όποτε μιλάει στο δημοτικό συμβούλιο ο Ηλίας Κασιδιάρης, ως εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, βγαίνω συστηματικά έξω από την αίθουσα. Είναι τέτοιο το ύφος και το περιεχόμενο του λόγου του, που θεωρώ ότι πρέπει να δείξω την απαξίωση μου. Δεν θέλω να νομιμοποιώ με την παρουσία μου αυτά που λέει».
Τέλος ο κ. Καμίνης εξέφρασε την άποψη ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η Χρυσή Αυγή «συνειδητά έχει υποστείλει τη δράση της». Η κατάθεση του δήμαρχου Αθηναίων θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου.
Δυστυχώς ο κος Καμίνης πρώτον άργησε να τα πει όλα αυτά. Άργησε να δραστηριοποιηθεί. Παράλληλα η δική του ανικανότητα έδωσε πάτημα στη Χρυσή Αυγή. Να θυμίσουμε τον εγκαταλελειμένο Άγιο Παντελεήμονα στον οποίον οι απελπισμένοι κάτοικοι στράφηκαν τελικά στη Χρυσή Αυγή για προστασία;
Nα θυμίσουμε την περίπτωση του Α Νεκροταφείου που το έδωσε σε Γερμανούς καλλιτέχνες; Την απεριόριστη στήριξη σε μετανάστες-λαθρομετανάστες-πρόσφυγες αλλά όχι αντίστοιχη αρωγή για τους φτωχούς Αθηναίους;
H Xρυσή Αυγή δεν εμφανίστηκε από το πουθενά. Βρήκε χώρο για να καταλάβει. Χώρο που το πολιτικό σύστημα με την ανικανότητά του δημιούργησε.

*** AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ! Τούρκοι Παραστρατιωτικοί περνούν τα ΣΥΝΟΡΑ του Έβρου και 'συλλαμβάνουν'...
~   Σύμφωνα με το fidh.org στις 24 Μαίου 2017 συνέβη περιστατικό μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στα σύνορα του Έβρου.
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ελλάδα δέχτηκε κατηγορίες που αφορούν την κατάσταση των αιτούντων ασύλου από την πλευρά της Τουρκίας. Οι κατηγορίες αυτές αναφέρουν πως αιτούντες ασύλου περνούν τον Έβρο, άνθρωποι που δικαιούνται του ασύλου όπως ο Διεθνής Νόμος επιτάσσει ωστόσο η Ελλάδα σε συνεννόηση με την Τουρκία απλά τους επιστρέφει πίσω.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του Murat Çapan, δημοσιογράφου ο οποίος καταδικάστηκε (ερήμην) σε 22,5 χρόνια φυλάκισης για συμμετοχή στο πραξικόπημα.  Ο Murat Çapan διέσχισε τον Έβρο στις 24 Μαΐου ζήτησε άσυλο από την Ελλάδα και η Ελλάδα τον επέστρεψε στην Τουρκία χωρίς καν να εξετάσει την αίτηση ασύλου του.
Μάλιστα οι πληροφορίες λένε πως η επιστροφή στην Τουρκία έγινε από ομάδα Τούρκων παραστρατιωτικών που είχαν ενημερωθεί από τους Έλληνες και οι οποίοι νύκτα πέρασαν τα σύνορα και τον παρέλαβαν.
Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος Δημοσιογράφος με δύο συμπατριώτες πέρασαν τον Έβρο στις 6 το πρωί της 24ης Μαίου. Έφτασαν στο Διδυμότειχο όπου και συνελήφθησαν. Οδηγήθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου υπήρχε και μία οικογένεια Τούρκων αιτούντων ασύλου. Τους ζητήθηκε να κάνουν αίτηση ασύλου ώστε να μεταφερθούν στην αρμόδια υπηρεσία. Όταν το δέχτηκαν τους έβαλαν (και την οικογένεια) σε βανάκι που τελικά τους μετέφερε σε ερημική τοποθεσία. Εκεί τους παρέλαβαν οι Τούρκοι παραστρατιωτικοί που τους μετέφεραν πίσω στην Τουρκία, τους εγκατέλειψαν κοντά σε τουρκικό φυλάκιο όπου και συνελήφθησαν από τον τουρκικό στρατό
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει στείλει το υλικό που έχει συλλέξει στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ με αίτημα για περαιτέρω διερεύνηση.

*** Ετοιμαστείτε για την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ σε λίγη ώρα στον Τ.ΧΑΤΖΗ...
~  Ορυμαγδός εμφανίσεων από τον Κ. Βελόπουλο σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Μετά από απαίτηση των ακροατών ο Τ.Χατζής προσκάλεσε τον Κ.Βελόπουλο για ραδιοφωνική εμφάνιση.
Αύριο λοιπόν στις 31 Μαίου 2017 ο Κ .Βελόπουλος θα εμφανιστεί στο ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ του ΣΚΑΙ (100,3) στις 11,30 το πρωί.
Φυσικά και η τηλεόραση δε θα μπορούσε να λείψει. Γι αυτό το λόγο και ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗ, Κ. Βελόπουλος θα εμφανιστεί στον Αιμίλιο Λιάτσο την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 τα μεσάνυχτα στην τηλεόραση του ΚONTRA.
To Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στην τηλεόραση του Σκάι.
Μην χάσετε τις αποκαλύψεις που ετοιμάζει...

*** Εξιχνιάσθηκαν κλοπές σε Πλατύ και Χαρακοποιό 
Παλαιότερες αλλά και πρόσφατες κλοπές εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικές υπηρεσίες της Μεσσηνίας.
Ειδικότερα, από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας Καλαμάτας εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπής σε σπίτια, που είχαν σημειωθεί στο Πλατύ από Μάρτιο έως και το Μάιο του 2013.
Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται ένας 18χρονος τσιγγάνος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκαν δικογραφίες για κλοπή, καθώς αναγνωρίστηκαν αποτυπώματά του. Συγκεκριμένα, ο 18χρονος είχε μπει σε εξοχική κατοικία στο Πλατύ και είχε πάρει μια συσκευή αναπαραγωγής DVD, αποπειράθηκε να μπει σε μια δεύτερη εξοχική κατοικία στο χωριό, ενώ από ένα άλλο σπίτι έκλεψε ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας 400 ευρώ.
Επίσης, από το Αστυνομικό Τμήμα Κορώνης εξιχνιάστηκε μία κλοπή που είχε γίνει σε εξοχική μονοκατοικία στο Χαρακοποιό. Άγνωστος τότε είχε παραβιάσει παντζούρι παραθύρου και είχε αφαιρέσει 60 ευρώ και μια τηλεόραση.
Από τα αποτυπώματα αποδείχτηκε ότι  δράστης ήταν ένας 33χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κλοπή. Β.Β.

*** Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Μικ. Μαντίνειας και Αβίας 
Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος θα σημειωθεί αύριο Πέμπτη, 1η Ιουνίου, από τις 8.30 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, στα δ.δ. Μικ. Μαντίνειας και Αβίας, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ.

***  Στον όμιλο Μαρινάκη ο ΔΟΛ 
Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την πώληση των μέσων ενημέρωσης και των υπόλοιπων περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία. Κατατέθηκαν πέντε προσφορές για τα μέσα ενημέρωσης και δύο για τα ακίνητα.
Πλειοδότης για τα μέσα ενημέρωσης αναδείχθηκε η εταιρία Alter Ego του εφοπλιστή κ. Μαρινάκη με το ποσόν των 22.892.226 ευρώ. Για τα ακίνητα επικράτησε η εταιρία Άλφα αστικά ακίνητα με 3.780.000.
Κατατέθηκαν ακόμα προσφορές από τις εταιρίες Vegata ύψους 21.000.000 και την Dimera του Ιβάν Σαββίδη με 11.900.000. Υπήρξαν ακόμα δύο προσφορές συμβολικού χαρακτήρα. Newsroom ΔΟΛ

***  Πυρκαγιά σε μεγάλο νυχτερινό κέντρο στη συμβολή Πειραιώς - Ιεράς Οδού 
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε νυχτερινό κέντρο που βρίσκεται στη συμβολή της Ιεράς Οδού με την Πειραιώς.
Όπως τόνισε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής «δεν υπάρχουν πληροφορίες έως αυτή την ώρα για εγκλωβισμένα άτομα».
Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Έρευνες νότια του Μεσσηνιακού Κόλπου για τον εντοπισμό σκάφους που μεταφέρει μετανάστες 
Σε εξέλιξη είναι το μεσημέρι της Τετάρτης έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νότια του Μεσσηνιακού Κόλπου για τον εντοπισμό σκάφους που φέρεται να μεταφέρει πρόσφυγες.
Προηγήθηκε τηλεφώνημα στον διεθνή αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, από άτομο που ζήτησε βοήθεια, χωρίς πάντως να προσδιορίσει το είδος του σκάφους και των αριθμό των επιβαινόντων σε αυτό.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν πλωτό του Λιμενικού, σκάφος του Frontex, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο παραπλέοντα σκάφη.
Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.
tanea.gr
*Σε επικοινωνία μας με το κεντρικό λιμεναρχείο Καλαμάτας, μας ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει Σήμα για την περιοχή  μέσα στον Μεσσηνιακό κόλπο, ούτε έχει ζητηθεί μέχρι στιγμή η συμβολή της υπηρεσίας. 
φώτο αρχείου 

***  Τροχαίο ατύχημα στη Φαρών 
Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανάκι το απόγευμα της Τετάρτης στη συμβολή των οδών Φαρών και Βας. Σοφίας.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά ο νεαρός οδηγός του δικύκλου που διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

***  Έφυγε το Δημαρχείο… 
Εδώ και καιρό έχει μεταφερθεί το Δημαρχείο Καλαμάτας στο νέο του κτήριο στην οδό Αθηνών.
Μήπως, όμως, έφτασε η ώρα να κατέβει η επιγραφή από το κτήριο που στεγαζόταν μέχρι σήμερα στην οδό Αριστομένους;
Αυτή η επιγραφή μόνο σύγχυση στους επισκέπτες προκαλεί και δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει.
Τώρα, αν στο Δήμο θέλουν το κτήριο να έχει την επιγραφή, ας προσθέσουν σε αυτή τις λέξεις «παλιό» ή «ιστορικό», όπως τους αρέσει να το αποκαλούν.  Π.Μπ. 

***  20 χρόνια περιμένουμε τη μελέτη για το δρόμο Καλαμάτα - Κιτριές 
Ακριβώς 20 χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος – όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό – από τότε που ανατέθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, που πλέον έχει καταργηθεί ως θεσμός, η σύνταξη της μελέτης του δρόμου Καλαμάτα – Κιτριές και ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την έγκριση των οριστικών μελετών.
Οι μελέτες για το δρόμο έχουν παραδοθεί από τα γραφεία που ανατέθηκαν τότε, όμως οι εγκρίσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας είναι η μη έγκριση ακόμα των πολεοδομικών μελετών Βέργας και Μικρής Μαντίνειας.
  Πριν από 20 χρόνια
Η μελέτη του δρόμου Καλαμάτα – Κιτριές ανατέθηκε τον Ιανουάριο του 1997 με απόφαση της τότε Νομαρχιακής Επιτροπής Υποδομών, σε συμπράττοντα γραφεία μελετών, με αμοιβή 15.000.000 εκατ. δραχμές.
Το Μάιο του 2003 η Νομαρχιακή Επιτροπή Προγραμματισμού και Υποδομών ενέκρινε τον προϋπολογισμό της μελέτης, ύψους 169.684,52 ευρώ, ενώ ακολούθησαν και συμπληρωματικές συμβάσεις για την αναγνωριστική γεωλογική μελέτη, την προμελέτη οδοποιίας για το τμήμα Μ. Μαντίνεια – Γέφυρα Σάντοβας, τη μελέτη απορροής ομβρίων της οδού και την υδραυλική μελέτη των ρεμάτων στη Βέργα και τη Μ. Μαντίνεια.
  Μελέτες
Τα τμήματα που περιλαμβάνει η μελέτη του δρόμου είναι τρία και η εξέλιξη που έχει καταγραφεί για κάθε ένα είναι η εξής:
Τμήμα από ξενοδοχείο «Φιλοξένια» έως ξενοδοχείο «Messinian Bay»: Μήκους 3.484,78 μ. με πλάτος 14,50 μ. (το οποίο είναι συμβατό με το προβλεπόμενο από την πολεοδομική μελέτη της Βέργας), και περιλαμβάνει τις εξής εγκεκριμένες μελέτες:
-Εγκεκριμένη μελέτη απαλλαγής από προέγκριση χωροθέτησης και ΜΠΕ
-Εγκεκριμένη τοπογραφική αποτύπωση κόμβου στο ξενοδοχείο «Φωτεινή» και τοπογραφική αποτύπωση τεχνικών
-Εγκεκριμένη οριστική μελέτη οδού, ενώ έχει γίνει επικαιροποίηση της μελέτης με νέα διατομή
-Εγκεκριμένη μελέτη κόμβου στο ξενοδοχείο «Φωτεινή»
-Εγκεκριμένη μελέτη αποχέτευσης ομβρίων
-Εγκεκριμένη μελέτη οριοθέτησης ρεμάτων Βέργας
- Εγκεκριμένη μελέτη κτηματολογίου οδού.
  Τμήμα από ξενοδοχείο «Messinian Bay» έως Μ. Μαντίνεια: Αφορά τμήμα 1.048 μ. με πλάτος 10 μ., το οποίο είναι συμβατό με το προβλεπόμενο από την πολεοδομική μελέτη της Μ. Μαντίνειας και περιλαμβάνει τις εξής μελέτες:
-Εγκεκριμένη μελέτη απαλλαγής από προέγκριση χωροθέτησης και ΜΠΕ
-Εγκεκριμένη τοπογραφική αποτύπωση κόμβου στο ξενοδοχείο «Messinian Bay» και τοπογραφική αποτύπωση τεχνικών
-Η οριστική μελέτη του τμήματος, έπειτα από επικαιροποίηση της μελέτης με νέα διατομή, βρίσκεται υπό έγκριση
-Υπό έγκριση βρίσκεται και η μελέτη κόμβου στο ξενοδοχείο «Messinian Bay»
-Εγκεκριμένη μελέτη αποχέτευσης ομβρίων
-Εγκεκριμένη μελέτη οριοθέτησης ρεμάτων Μ. Μαντίνειας
-Εκκρεμεί η εντολή εκπόνησης της μελέτης κτηματολογίου της οδού.
  Τμήμα Μ. Μαντίνεια έως γέφυρα Σάντοβας (νέα χάραξη): Αφορά τμήμα 2.474,71 μ. με πλάτος 11,50 μ., το οποίο περιλαμβάνει τις εξής μελέτες:
-Εγκεκριμένη αναγνωριστική μελέτη οδού
-Εγκεκριμένη μελέτη προέγκρισης χωροθέτησης και ΜΠΕ
-Εγκεκριμένη τοπογραφική αποτύπωση
-Εγκεκριμένη προμελέτη οδού
-Η αναγνωριστική γεωλογική μελέτη βρίσκεται υπό έγκριση, όπως και η οριστική μελέτη της οδού
-Εκκρεμεί η εντολή εκπόνησης της μελέτης κτηματολογίου οδού.
Επίσης, στο πλαίσιο αυτού του έργου περιλαμβάνονταν οι παρεμβάσεις στη γέφυρα Σάντοβας, οι οποίες  έχουν κατασκευασθεί.
Για την ολοκλήρωση της μελέτης, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας είχε καταφύγει και σε δανεισμό από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
  Καθυστέρηση εγκρίσεων
Οι μελέτες του έργου, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, κατατέθηκαν εμπρόθεσμα από τα ανάδοχα μελετητικά γραφεία. Ωστόσο, λόγω φόρτου εργασίας και έλλειψη χρηματοδοτήσεων καθυστέρησε η έγκριση της οριστικής μελέτης του δρόμου για το τμήμα από το Ξενοδοχείο «Messinian Bay» έως τη Μ. Μαντίνεια, η αναγνωριστική γεωλογική μελέτη και η οριστική μελέτη του δρόμου για το τμήμα Μ. Μαντίνεια – Γέφυρα Σάντοβα.
Σημαντικές καθυστερήσεις υπήρξαν και για τις εγκρίσεις των μελετών προέγκρισης χωροθέτησης και Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου όσο και για τις εγκρίσεις των μελετών οριοθέτησης των ρεμάτων της Βέργας και της Μ. Μαντίνειας, για τις οποίες απαιτήθηκε η σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης.
Ακολούθως, σημαντικές καθυστερήσεις προέκυψαν λόγω της αναμονής για την έγκριση των πολεοδομικών μελετών Βέργας και Μ. Μαντίνειας. Σημειώνεται ότι τα τοπογραφικά υπόβαθρα των πολεοδομικών μελετών στάλθηκαν στις υπηρεσίες στη Μεσσηνία από το υπουργείο έπειτα από καθυστέρηση 6 ετών. Οι συγκεκριμένες πολεοδομικές μελέτες δεν έχουν εγκριθεί μέχρι και σήμερα.
Εν κατακλείδι, αυτή τη στιγμή έχουν εκπονηθεί αλλά δεν έχουν εγκριθεί:
-Η οριστική επικαιροποιημένη μελέτη για το τμήμα Ξενοδοχείο «Messinian Bay» – Μικρή Μαντίνεια λόγω αλλαγών στην τυπική διατομή της μελέτης. Τελικώς επιλέχθηκε η διατομή πλάτους 10 μ. (1,5 μ. πεζοδρόμιο και 3,5 μ. δρόμος ανά κατεύθυνση)
-Η αναγνωριστική γεωλογική μελέτη για το τμήμα Μικρή Μαντίνεια – Γέφυρα Σάντοβας
-Η οριστική μελέτη για το τμήμα Μικρή Μαντίνεια – Γέφυρα Σάντοβας, καθώς έχουν κατατεθεί ενστάσεις από κατοίκους ως προς τη χάραξη.
Επίσης, δεν έχουν δοθεί ακόμα οι εντολές εκπόνησης της μελέτης κτηματολογίου οδού για το τμήμα Ξενοδοχείο «Messinian Bay» – Μικρή Μαντίνεια και για το τμήμα Μικρή Μαντίνεια – Γέφυρα Σάντοβας.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Γιάλοβα από την «ΤΕΜΕΣ» 
Δόθηκε η απαραίτητη έγκριση από τη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Πύλου- Νέστορος
 Σύμφωνα με απόφαση που  αναρτήθηκε, χθες, στη Διαύγεια, του Δήμου Πύλου - Νέστορος, με υπογραφή της αρμόδιας Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης, εγκρίθηκε η έναρξη εργασιών για την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων στην περιοχή της Κάτω Γιάλοβας, Navarino Waterfront.
Η μονάδα εντάσσεται στη δεύτερη φάση της επένδυσης της ΤΕΜΕΣ στην ευρύτερη περιοχή και αφορά στην κατασκευή ξενοδοχείου σε οικόπεδο έκτασης 124.000 τ.μ. Σύμφωνα με την άδεια, στο οικόπεδο θα κατασκευαστούν κτήρια συνολικού εμβαδού 32.000 τ.μ., πάρκινγκ 760 θέσεων, πισίνες και πολλά άλλα.
Ειδικότερα, θα πρόκειται για ένα "ζωντανό" resort, φιλικό προς το περιβάλλον, με τεχνητές λίμνες και κατοικίες κατά μήκος της ακτής, συνδεδεμένο με μια παραθαλάσσια Αγορά, κατά το πρότυπο παράκτιας κωμόπολης, που θα προσφέρει πλήθος επιλογών για φαγητό, αγορές και διασκέδαση. Α.Π

*** ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ που ΣΟΚΑΡΕΙ! Τι άλλο θα δούμε ΘΕΕ ΜΟΥ;..(ΒΙΝΤΕΟ)
~ Αναρωτιόμαστε κάποιες φορές αν η προοδευτικότητα έχει κάποια όρια και πότε αυτά ξεπερνιούνται.
Στο βίντεο που σας παραθέτουμε είναι απόσπασμα από μια παιδική παράσταση. Όπως θα δείτε, η συγκεκριμένη εταιρεία θεάτρου, η Snuff Puppets, το 2015 είχε κατασκευάσει μια τεράστια μαριονέτα με αποσπώμενα μέρη και όργανα του ανθρώπινου σώματος.
~ Everybody Outdoor installation Summersalt Festival HD  : https://youtu.be/ZP9Dr-3Biag  .-
~ Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ένα τέτοιο τρομακτικό θέαμα μπορεί να συνδεθεί με το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν οι διοργανωτές, το μόνο που ξέρουμε είναι ότι η τέχνη, όταν αφορά παιδιά, καλό θα ήταν να μην προχωρά σε τέτοιες «προοδευτικές» υπερβολές.

*** Κίνηση ΣΕΙΣΜΟΣ του Πούτιν! Η Ελλάδα ΤΡΕΜΕΙ…
~  Η δυτικόδουλη τακτική της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδα, έχει φέρει τις συνέπειες της.
Η χώρα μας, αρνούμενη συνεχώς τη βοήθεια της Ρωσίας, βλέπει την ομόδοξη χώρα να της γυρνάει αργά την πλάτη και φρόνιμό θα ήταν να αλλάξει η πολιτική γραμμή της Ελλάδας, πριν να είναι αργά.
Με ένα διάταγμα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο ήρε  μια σειρά οικονομικών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στην Τουρκία το 2015,μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού βομβαρδιστικού S-24 από τουρκικό μαχητικό.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναιρέθηκαν οι κυρώσεις που αφορούσαν τη μίσθωση Τούρκων εργαζομένων που απασχολούνται στη Ρωσία, τις δραστηριότητες τουρκικών εταιρειών σε διάφορους τομείς της οικονομίας αλλά και διευρύνθηκαν οι κατηγορίες των Τούρκων πολιτών που μπορούν να επισκέπτονται τη Ρωσία χωρίς βίζα.

*** ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ! TI ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ η «Παναγία Πορταϊτισσα» στο Άγιο Όρος...
~  Δύο μοναχοί παλεύουν μόνοι για την συντήρηση και την επισκευή του ιερού κελιού της «Παναγίας Πορταϊτισσας» στις Καρυές του Αγίου Όρους.
Αβοήθητοι από την Πολιτεία, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στους πιστούς αυτού του τόπου, καθώς η μονή τους χρειάζεται άμεσα επισκευή. Από την σκεπή μπαίνουν νερά, ενώ η υγρασία στους τοίχους που είναι φτιαγμένοι από πέτρα και χώμα, έχει προκαλέσει σοβαρές καταστροφές στα Ιερά κειμήλια.
Οι δύο μοναχοί, ο πατήρ Νικήτας και ο πατήρ Μόδιστος, ζητούν την βοήθεια όλων μας και ελπίζουν πως με το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις εργασίες αναστύλωσης της Ιεράς Μονής.
AGIO OROS KELI PORTAITISSAS : https://youtu.be/sKoVsiBuNU4 .-
~ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ  ΙΒΑΝ-GR48 0171 4390 0064 3901 0016 898

***  ΜΕΤΑ τον Τ.ΧΑΤΖΗ ο Α.ΛΙΑΤΣΟΣ !  Έτοιμες οι ΒΟΜΒΕΣ κατά του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...
~ Ορυμαγδός εμφανίσεων από τον Κ. Βελόπουλο σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Μετά από απαίτηση των ακροατών ο Τ.Χατζής προσκάλεσε λοιπόν τον Κ.Βελόπουλο για ραδιοφωνική εμφάνιση.
Φυσικά και η τηλεόραση δε θα μπορούσε να λείψει. Γι αυτό το λόγο και ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗ, Κ. Βελόπουλος θα εμφανιστεί στον Αιμίλιο Λιάτσο την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 τα μεσάνυχτα στην τηλεόραση του ΚONTRA.
To Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στην τηλεόραση του Σκάι.
Μην χάσετε τις αποκαλύψεις που ετοιμάζει...

***  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ! Στο νοσοκομείο ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος...
~  Εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο» ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος.
Ο κος Κούβελος ένιωσε μια αδιαθεσία το μεσημέρι της Τετάρτης (31/05/2017), αμέσως μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

*** Στάζει ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ! ΡΙΠΕΣ Σόιμπλε για την Ελλάδα...
~ «Η Ελλάδα έχει ακόμα εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσει στην πορεία της για την επιστροφή στις χρηματαγορές».
Αυτό είναι το μήνυμα -σε γραπτή μορφή- που απευθύνει στη χώρα μας και τους λοιπούς εταίρους, ο «κυρίαρχος του παιχνιδιού», Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μέσα από το συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη.
«Η μαγική λέξη είναι "εμπιστοσύνη"» αναφέρει χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο ενημερωτικού υλικού που διανεμήθηκε στους συνέδρους, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι, «έπειτα από καθυστέρηση μεγαλύτερη των έξι μηνών, η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα».
Σύμφωνα με τον χερ Σόιμπλε, «η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί είναι ο καλύτερος δρόμος, προκειμένου η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της, όπως συνέβη με τις άλλες χώρες που έλαβαν βοήθεια».
Όπως επισήμανε, κινούμενος στη «γραμμή» του ESM, «οι μεταρρυθμίσεις θέτουν τα θεμέλια, ώστε το κράτος να γίνει πιο αποτελεσματικό. Επίσης, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για ιδιωτικές επενδύσεις, οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, ανοίγοντας προοπτικές για το μέλλον».
«Είναι προς το συμφέρον όλων να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα το ταχύτερο δυνατόν» έγραψε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κάνοντας λόγο για «θετικά σημάδια, παρά τις προκλήσεις που απομένουν».
Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι η ανεργία αποκλιμακώνεται βαθμιαία, αλλά και ότι «τα τεράστια ελλείμματα του προϋπολογισμού δεν υπάρχουν πια».
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ παρατηρεί ότι οι χώρες που μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμά τους, μετά την κρίση του 2010, γνωρίζουν σήμερα ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και κάθετη μείωση της ανεργίας. «Η ιδέα αυτών των προγραμμάτων βοήθειας ήταν η σωστή προσέγγιση και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί στα σοβαρά, ακόμη κι αν λάβουμε υπόψη μας τις δυσκολίες στην Ελλάδα» υπογραμμίζει, υπεραμυνόμενος των προγραμμάτων λιτότητας, που είχαν τη δική του «σφραγίδα».
Παράλληλα, σημειώνει ότι το ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ έχει φθάσει σε επίπεδα-ρεκόρ το 2017, καθώς πέρυσι η ανεργία μειώθηκε κατά περισσότερο από 1.000.000, μόνο στην ευρωζώνη. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο σύνολο της ευρωζώνης μειώθηκε στο μισό, μεταξύ 2013 και 2016. «Η οικονομία της ευρωζώνης έχει αναπτυχθεί γρηγορότερα απ' ό,τι μια σειρά άλλες μεγάλες οικονομίες» υποστήριξε, τονίζοντας ότι «οι μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών φέρνουν αποτέλεσμα».
Στον γραπτό χαιρετισμό προς το συνέδριο στη Φρανκφούρτη, ο κ. Σόιμπλε υπογραμμίζει ακόμη ότι «υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν, αλλά η Ευρώπη προσφέρει και πάλι στους πολίτες της ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό είναι κάτι που οι άνθρωποι το αντιλαμβάνονται. Τα ποσοστά αποδοχής για την ΕΕ και το ευρώ ανεβαίνουν και πάλι. Ιδίως οι νέοι άνθρωποι έχουν μια θετική στάση έναντι της ΕΕ».
«Έχουμε ενισχύσει τις τράπεζες μέσω των κατάλληλων κεφαλαιακών απαιτήσεων, εγκαθιδρύσαμε μια αποτελεσματική εποπτεία του τραπεζικού τομέα και δημιουργήσαμε έναν μηχανισμό επίλυσης κρίσεων που προστατεύει τους φορολογούμενους από πολυδάπανες διασώσεις τραπεζών» τονίζει επίσης.
Αναφερόμενος, τέλος, στο Brexit, σημειώνει πως «θέτει εντελώς νέες προκλήσεις για τις ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Ακόμα κι αν οι ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες πλήξουν βαρύτερα το Ηνωμένο Βασίλειο απ' ό,τι την ΕΕ, δεν έχουμε κανένα συμφέρον να αποδυναμωθεί υπερβολικά ο ρόλος του Λονδίνου ως χρηματοπιστωτικού κέντρου».  protothema.gr

*** Υπουργείο Οικονομικών: Τι θα γίνει με την Υποβολή Φορολογικών Δηλώσεων...
~ Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών διέψευσε σήμερα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία θα δινόταν παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
H προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων λήγει κανονικά στις 30 Ιουνίου και το Υπουργείο κάλεσε τους φορολογούμενους να αξιοποιήσουν το χρόνο που έχουν ώστε να εκπληρώσουν εγκαίρως τις υποχρεώσεις τους.

***
***  ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ! ΗΧΗΡΟ ΚΑΝΟΝΙ στα ΜΜΕ! Μπαίνει ΛΟΥΚΕΤΟ...
~  Στην αναμενόμενη καταγγελία των δανείων της εκδοτικής εταιρείας Πήγασος προχώρησαν οι πιστώτριες τράπεζες, σύμφωνα με πληροφορίες του avgionline. Μετά από αυτήν την κίνηση των τραπεζών, ξεκινά περίοδος 30 ημερών στη λήξη της οποίας δάνεια καθίστανται άμεσα απαιτητά.
Αξίζει να σημειωθεί πως το παραπάνω συνεπάγεται την έξοδο της οικογένειας Μπόμπολα από τον χώρο των ΜΜΕ, καθώς εάν δεν αποδοθούν τα οφειλόμενα ποσά στις τράπεζες η Πήγασος θα τεθεί σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης. Ως εκ τούτου, οι τράπεζες θα διορίσουν ειδικό διαχειριστή, ο οποίος αναμένεται να καταργήσει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και να την καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, προκειμένου να ακολουθήσει δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός.   avgi.gr

***  Ανάλυση διαμάχης ΔΝΤ - Σόϊμπλε!Καλά δομημένο σχέδιο ανάπτυξης, σε βέβαιο επενδυτικό περιβάλλον...
~ Ανάλυση διαμάχης ΔΝΤ - Σόϊμπλε 
Καλά δομημένο σχέδιο ανάπτυξης, σε βέβαιο επενδυτικό περιβάλλον     
Γράφει ο
Νίκος Αναγνωστάτος
 Από όσα έχουν διαρρεύσει από το πρόσφατο Γιουρογκρούπ της 22.5.2017, προκύπτει ανάγκη ανάλυσης της διαμάχης ΔΝΤ με Σόϊμπλε, διότι φοβάμαι ότι διακρίνω είτε παρανοήσεις, είτε παρερμηνείες. Ο κ.Τσακαλώτος, ως ο αρμόδιος υπουργός της Κυβέρνησης, επιδίωκε ως την βέλτιστη λύση, την ουσιαστική συμμετοχή του ΔΝΤ, με δεδομένο ότι προϋπέθετε την ρύθμιση του χρέους, ώστε να καταστεί διαχειρίσιμο.  Όμως ο κυρίαρχος κ.Σόϊμπλε, δεν ήθελε ούτε καν να συζητηθεί η ρύθμιση του χρέους. Τούτο το στήριζε κατ’ αρχήν στην συμφωνία που περιέχεται στο τρίτο Μνημόνιο, ότι το θέμα του χρέους θα εξεταστεί μετά το πέρας του Μνημονίου, δηλαδή τον Αύγουστο του 2018, πέραν του γεγονότος ότι από ;40 προαπαιτούμενα, ψηφίστηκαν τα 105, άρα υπολείπονται 35, καθώς και ότι ο Σόϊμπλε δεν θα ήταν ποτέ διατεθειμένος να το συζητήσει πριν της γερμανικές εκλογές, διότι, θα έπρεπε να περάσει την όποια ρύθμιση, από το γερμανικό κοινοβούλιο.   
    Όμως από τη στιγμή που το Μνημόνιο προέβλεπε την εξέταση της τυχόν ρύθμισης του χρέους, μετά την επιτυχή λήξη του, ποιος ο λόγος να τεθεί πρόωρα, γνωρίζοντας ότι δεν θα ήταν ποτέ δυνατό να συμφωνήσει η Γερμανία; Υπεραισιοδοξία είναι η επιεικέστερη εκδοχή, ότι θα υπερίσχυε η πρόταση του ΔΝΤ. Με δεδομένο ότι η ρύθμιση του δανείου σε αυτό το στάδιο, δεν αποτελεί αναγκαία προτεραιότητα, όπως εξήγησα στο προηγούμενο σημείωμά μου, προς τι η σύγκρουση; Η αντιπρόταση του Σόϊμπλε, να συμμετέχει το ΔΝΤ ως σύμβουλος, όπως μέχρις ώρας, απορρίφθηκε από την Κυβέρνηση, ως τη χειρότερη λύση, με κίνδυνο να μην ληφθεί η δόση του δανείου που προβλέπεται από το Μνημόνιο, και να βρεθούμε στην δεινή θέση που βρεθήκαμε το Ιούλιο του 2015. Επειδή ουδείς εχέφρων διανοείται ότι η Κυβέρνηση θα επιτρέψει μια τέτοια αυτοκτονική εξέλιξη, σημαίνει ότι στο Γιουρογκρούπ της 15 του προσεχούς Ιουνίου, θα αναγκαστεί να δεχθεί την πρόταση αυτή του Σόϊμπλε, εκτός και αν επιλέξει να αποχωρήσει. Προς τι λοιπόν οι παλληκαρισμοί;
    Ο λόγος για τον οποίο η Κυβέρνηση ήθελε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο δάνειο, ήταν για να καταστεί ευκολότερη και ευνοϊκότερη η δοκιμαστική έξοδος μας στις «αγορές», για να δανειοδοτηθούμε. Ενώ η απλή συμμετοχή του ΔΝΤ ως σύμβουλος, σωστά δεν είναι αρεστή, διότι ενεργώντας ως συμβουλευτική μηχανή, ως computer, αν όχι ως ρομπότ, ζητά πάντοτε σκληρά μέτρα, χωρίς να λογαριάζει τις δυσμενείς μέχρι εξοντωτικές συνέπειες επί του λαού. Στο σημείο τούτο να υπενθυμίσω ότι το επιτόκιο του ESM, των εταίρων μας δηλαδή, είναι 1%, ενώ του ΔΝΤ είναι 3,5%. Αν δε βγούμε στις «αγορές», το επιτόκιο θα είναι από 4% έως 5%. Το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα, ότι μας συμφέρει να συνεννοηθούμε με τους εταίρους μας, να μας δανειοδοτούν, μέχρι να επιτύχουμε ανάπτυξη, αλλά να ενεργούμε σοβαρά και υπεύθυνα, να πετυχαίνουμε τα ευνοϊκά για την οικονομία μας αποτελέσματα, σε σημείο που να μη χρειαζόμαστε δανειοδότηση από κανέναν, όπως θα τεκμηριώσω πιο κάτω!  
    Για να πετύχουμε επενδύσεις, που τόσο τις έχουμε ανάγκη, ως τη μόνη πηγή ανάπτυξης, φθάνει να εξασφαλίσουμε ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης και τίποτε περισσότερο. Άρα το μόνο που χρειαζόμαστε είναι σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική, ώστε να εμπνεύσουμε την απαραίτητη εμπιστοσύνη για σταθερότητα. Ούτε το ΔΝΤ, ούτε τις «αγορές», χρειαζόμαστε για να πετύχουμε την ανάπτυξη. Από εμάς εξαρτάται και από κανέναν άλλον. Αντί να ασχολούμαστε με τις άδειες των καναλιών και εξεταστικές επιτροπές, ας συγκεντρωθούμε στην σύνταξη ενός καλά μελετημένου και ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης. Ένα σχέδιο που θα ενισχύσει το επενδυτικό περιβάλλον, ένα σχέδιο που θα εξαλείψει την αβεβαιότητα. Πως συντάσσεται ένα καλά δομημένο σχέδιο; Θα το επιχειρήσω σε γενικές γραμμές.
    Το πρώτο που χρειαζόμαστε, είναι να εξασφαλίσουμε από τους εταίρους/ δανειστές μας, την συναίνεσή τους για μια περίοδο χάριτος από πέντε έως δέκα χρόνια, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε το σχέδιο ανάπτυξης, χωρίς χρηματικά βαρίδια, όπως καταβολή τόκων, πρωτογενή πλεονάσματα κ.τ.τ. Αφού δηλαδή τους πείσουμε για την ειλικρίνειά μας, την σοβαρότητα και υπεύθυνη πολιτικής μας, να τους παρουσιάσουμε το δικό μας σχέδιο ανάπτυξης, με το οποίο θα ανατραπούν όλες οι δυσμενείς προβλέψεις και κακή προοπτική και το σημαντικότερο: Ότι όταν θα αναπτυχθεί η οικονομία μας, θα μπορέσουμε να καλύψουμε με το παραπάνω, ό,τι δεν θα καταβάλουμε τώρα. Οι εταίροι/δανειστές μας, αν διακρίνουν ειλικρίνεια και υπευθυνότητα, δεν θα έχουν λόγο να μην πεισθούν, αφού μετά την περίοδο χάριτος, θα αποπληρωθούν μεγαλύτερα ποσά, από όσα με τις παρούσες δεσμεύσεις και αμφίβολης επιτυχίας.
    Για την προσέλκυση ξένων επενδυτών και για την αποτροπή φυγής ντόπιων, α)Να μειωθεί ο φόρος των επιχειρήσεων στο 20% αν όχι στο 15%, σε συνδυασμό με την μείωση, αν όχι απάλειψη της γραφειοκρατίας. β) Ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, γνωρίζοντας ότι το κόστος υπάρχει στην αρχή και το όφελος θα έλθει αργότερα! γ) Μείωση των περιττών δαπανών του κράτους. Για να γίνει νοητό αυτό, ας παραθέσω τα συγκριτικά στοιχεία, όπως τα παρουσίασε ο ΣΚΑΙ, μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε. Ι) Δημόσιες Δαπάνες: Ελλάδος 55,4%, Ε.Ε. 47,2%. ΙΙ) Δαπάνες φιλικές προς την ανάπτυξη: Υγεία, Μεταφορές Επικοινωνία, Εκπαίδευση, Έρευνα Ανάπτυξη: Ελλάδα 22,5%, Ε.Ε. 30,7%. ΙΙΙ) Δαπάνες Υγείας: Ελλάδα 8,2%, Ε.Ε.14,9%. IV) Δαπάνες Γενική Δημόσια Υπηρεσία: Ελλάδα 17,1%, Ε.Ε. 13,1%. Τα πιο πάνω στοιχεία, χωρίς περεταίρω σχολιασμό, δείχνουν που και ποιες δαπάνες πρέπει να μειωθούν, αλλά και ποιες ενδεχομένως να αυξηθούν. δ) Η ενεργοποίηση του άρθρου 107 του Συντάγματος, το οποίο επιτρέπει ειδικούς ευνοϊκούς όρους για επενδύσεις κεφαλαίων εξωτερικού, σε ποιες και για ποιους λόγους, που θα προσδιορίσει η Κυβέρνηση. Καινοτόμες και Εξαγωγικές π.χ. ε) Η ενεργοποίηση και προτροπή, των λαμπρών μυαλών νέων μας, που αποδημούν. Είναι βέβαιο ότι, κατόπιν μελέτης, θα προστεθούν και άλλοι.
    Ως προς τις «αγορές», αυτές μπορούν να είναι χρήσιμες, για την κάλυψη καταβολής δανειακών ή άλλων αναγκών. Όμως απλά αυξάνουν το χρέος, μέχρι που μια μέρα, όπως τώρα, θα γίνει ένας βρόγχος στο λαιμό μας, αλλά χωρίς την Ε.Ε. να μας συμπαρίσταται, ο βρόγχος θα μας είχε πνίξει. Η υπεύθυνη πολιτική επομένως επιβάλλει, η καταφυγή μας στις «αγορές», να γίνεται μόνο για επενδυτικούς σκοπούς, από τους οποίους θα αποπληρωθεί το χρέος, από μέρος του κέρδους των επενδύσεων. Το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις, οι οποίες δανείζονται για τις ανάγκες της επένδυσης και το αποπληρώνουν από το κέρδος που θα προκύψει. Εδώ ακριβώς εμφανίζεται η μεγάλη ανάγκη ύπαρξης ισχυρού Τραπεζικού συστήματος και η τόσο αναγκαία προσφορά του στην οικονομία της χώρας, με την παροχή επιχειρηματικών επενδυτικών δανείων, που οδηγούν στην ανάπτυξη. Να επισημάνω ότι, η οικονομία είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο, το οποίο δεν εξαντλείται με ένα ή περισσότερα άρθρα. Άρα η ανάγκη να επανέλθω σε επί μέρους θέματα που θα αναφυούν, είναι δεδομένη.  
Νίκος Αναγνωστάτος                          

***  ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΚΡΟΒΑΤΙΣΜΟΙ...
 Γνωρίζει πλέον και ο τελευταίος Έλλην πολίτης ότι, η ενορχηστρωμένη προσπάθεια, μάρτυρες της οποίας παριστάμεθα πάντες οι τηλεθεατές, προερχομένη από πολιτικούς και όχι μόνο, αριστερής ιδεοληψίας αλλά προοδευτικούς, εντός και εκτός των τειχών της πολιτείας, που αποσκοπεί στον αποχριστιανισμό του Ελληνικού Λαού πρωτίστως και δευτερευόντως κατά της εκκλησίας της Ελλάδος. Παρά την λυσσώδη προσπάθεια των θιασωτών της παγκοσμιοποίησης [με την έννοια της κακής πλευράς αυτής], ο Ελληνικός λαός παραμένει στο πλευρό της εκκλησίας πιστός στις παραδόσεις του και στα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη. Παρ’ όλο, σήμερα που η μικρή οθόνη ποδηγετεί τον λαό με τον επιστημονικό ολοκληρωτισμό των επικοινωνιακών μεθόδων και υποχρεώνει αυτόν σε πειθήνια υποταγή σε εθελόδουλες συμπεριφορές, ουδέν επέτυχε. Επέτυχε όμως, η μικρή οθόνη να γελοιοποιήσει μερικούς αθέους στην ουσία και αυτοαποκαλούμενους προοδευτικούς, οι οποίοι εξήλθαν στα παράθυρα και προσπάθησαν να διοχετεύσουν προς τους τηλεθεατές το μίσος της ψυχής των προς την χριστιανική πίστη του Ελληνικού λαού. Φθάσαντες στο σημείο, να τους ενοχλεί ακόμη και η μεταφορά του Αγίου Φωτός με Στρατιωτικό αεροσκάφος
    Ας βγει ένας από τους καγχάζοντες σήμερα αριστερίζοντες σοσιαλιστές και άπιστους να μας πει. Ποιο είναι το έγκλημα της θρησκείας μας και η Διδασκαλία αυτής, εκτός εάν είναι έγκλημα σήμερα,  να αγαπάς τον πλησίον σου, να είσαι φλογερός πατριώτης και να μη σιωπάς στα εθνικά λάθη της εξουσίας που διακυβεύουν το μέλλον του έθνους μας. 
    Ίσως κάποτε η κάθαρση στους διαφόρους τομείς της πολιτείας μας γίνει πραγματικότης, προτού ελπίζω ο πιθανόν βόρβορος να έχει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Δεν πρόκειται όμως να εξαλειφθεί, θα συνεχίζει να υπάρχει άλλοτε σε ήπια μορφή και άλλοτε σε έξαρση, διότι το αίτιο οφείλεται στην μεγάλη κοινωνική παρακμή της εποχής μας, την επιορκία βασικά των λειτουργών της πολιτείας και στην έλλειψη ουσιαστικού ελέγχου και ατιμωρησίας.
    Βέβαια πρέπει να το έχουμε υπ’ όψιν πάντοτε ότι και στο αγιότερο περιβάλλον, που ήταν ο Χριστός με τους Αποστόλους υπήρξε και ένας Ιούδας προδότης και κλέφτης (ότι κλέπτης ην και το ταμείο είχε και τα βαλλόμενα εβάσταζε. ΙΩΑΝΝΟΥ κεφ. Ι.Β΄. παρ. 6).
    Στις ημέρες μας συμπεραμαρτούσης και της κοινωνικής παρακμής, διά της πτώσεως των ηθικών αρχών και αξιών, η αύξηση του κακού, οφείλεται και στο γεγονός ότι, η Αριστοτελική προσταγή της επιδίωξης της ευδαιμονίας διά της αρετής, θεωρείται δυστυχώς απολύτως  ξεπερασμένη. 
    Σε μια τελευταία συνέντευξη προ του θανάτου του, ο σύγχρονος σοφός Βυζαντινολόγος ΣΕΡ ΣΤΙΒΕΝ ΡΑΝΣΙΜΑΝ, μεταξύ άλλων είπε: «… χαίρομαι με την σκέψη ότι στα επόμενα 100 χρόνια η ορθοδοξία θα είναι η μόνη ιστορική εκκλησία που θα υφίσταται» Σ’ άλλο δε μέρος της συνέντευξής του είπε: «… στο πρόβλημα της Ενωμένης Ευρώπης, πιστεύω απόλυτα η Ορθοδοξία προσφέρει αρίστη επίλυση, επειδή κατ’ αρχάς δεν προβάλλει τον Εθνικισμό και έχει βάση την Αλήθεια και την Αγάπη.
           Δύο παραδείγματα από την Ελληνική ιστορία[ και αυτή είναι στο στόχαστρο των προοδευτικών], θα μας επαναφέρει στην μνήμη την ακατάλυτη και ακαταμάχητη δύναμη της πίστης στην Ορθοδοξία:
           -Είναι γνωστός σε όλους μας ο διωγμός της Ορθοδοξίας στην Σοβιετική Ένωση. Για 80 χρόνια δεν λειτουργούσαν οι εκκλησίες ή λειτουργούσαν περιορισμένα λάθρα. Δείτε σήμερα που επικράτησε η Δημοκρατία, άνοιξαν πάλι οι Εκκλησίες και γιγαντώθηκε η πίστη του Ρωσικού Λαού στην Ορθοδοξία.
          - Το άλλο που θα ήθελα να επισημάνω στην παρούσα, είναι από την Ελληνική Ιστορία. Όταν μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, ο Ελληνικός Λαός επαναστάτησε ,πολέμησε και νίκησε τον τύραννο, είχε σύνθημα : [« Για την πίστη του Χριστού την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία»].
    Στην Ελλάδα έχουμε Ιστορικούς και Εθνικούς δεσμούς συνοχής του λαϊκού πολιτισμού μας με την μεταφυσική πίστη της Εκκλησίας μας και η οποία συνετέλεσε στην μακραίωνη παράδοση συμπόρευσης εκκλησίας και πολιτείας.
    Σήμερα, ένας χωρισμός Εκκλησίας και Κράτους (το οποίο εχθρικά απαιτούν απερίσκεπτοι πολιτικοί) θα είναι ευεργετικός για την εκκλησία. Θα την υποχρέωση να αναζητήσει δυναμικά την κοινωνική της γνησιότητα και θ’ αποφύγει την αλλοτρίωσή της, ως κρατική «επικρατούσα θρησκεία» και ως δεκανίκι του Εθνικισμού. Πρόβλημα όμως δυσβάστακτο, εθνικό και υπαρξιακό, θα είναι ο χωρισμός για την Πολιτεία, που δεν έχει με τίποτα να υποκαταστήσει τον μέχρι τώρα (με τα όποια προβλήματα) μοναδικό πυλώνα κοινωνικής και πολιτιστικής συνοχής του Ελληνισμού στην κοιτίδα του και στην διασπορά του. 
            Σήμερα το Υπουργείο Παιδείας μας, συρρικνώνει την Ελληνική Ιστορία και σχεδόν αποπέμπει, θλιβερό και άθλιο, την θρησκεία του Χριστού από τα σχολεία. Εδώ! γεννάται το ερώτημα, ποιόν  σκοπό υπηρετούν τέτοιες μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία;  Ασφαλώς όχι την Ελλάδα, όχι τον Ελληνικό Λαό και προπαντός ΟΧΙ το μέλλων της Πατρίδος μας 
    Εάν λοιπόν θέλουμε την διαιώνιση του Ελληνικού Έθνους, μία μόνον οδός υπάρχει, αυτή που χαράσσεται από την Πίστη στην εκκλησία μας, την αγάπη, προς την πατρίδα και την προσήλωση στον Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό. 
Με τιμή,
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε.

*** Υπέρμετρες τουρκικές φιλοδοξίες στη Συρία...
~  Υπέρμετρες τουρκικές φιλοδοξίες στη Συρία
 του Υποστράτηγου ε.α. Ιπποκράτη Δασκαλάκη
 Η συριακή κρίση έχει εισέλθει ήδη στον έβδομο χρόνο, με τους συνδυασμούς και τις «λυκοφιλίες» των εμπλεκόμενων δυνάμεων να μεταβάλλονται σε έναν ανελέητο αγώνα προ¬ώθησης των συμφερόντων τους. Η πρόσφατη προσέγγιση Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας για κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος αποτελεί μία χαρακτηριστική περίπτωση που πριν από λίγους μήνες έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Το ίδιο φαινόταν και η διεξαγωγή κοινών αμερικανο-κουρδικών στρατιωτικών περιπολιών στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, γεγονός που εκνευρίζει αφάνταστα την Άγκυρα.
Σε αυτό το περιβάλλον, η Ρωσία έχει κατορθώσει να εκμεταλλευτεί άριστα τις εξελίξεις και να εδραιώσει την παρουσία της όχι μόνο ως βασικού υποστηρικτή του καθεστώτος Άσαντ, αλλά και ως αποφασιστικής σημασίας παράγοντα για την εξεύρεση λύσεως. Έχει, βέβαια, καταβάλει το σχετικό τίμημα σε αίμα και πόρους. Αντίστοιχα, το σιϊτικό Ιράν, έχοντας βαθύτατα και αιματηρά εμπλακεί στην κρίση, συνδέει την εθνική του στρατηγική -δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε και την επιβίωση του καθεστώτος των «μουλάδων»- με τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής Ιράκ - Συρίας - Λιβάνου.
Εντύπωση ίσως προκαλεί η παλινδρομική πολιτική της Τουρκίας με τις διακυμάνσεις της τακτικής που παρουσιάζει. Η υψηλή της όμως στρατηγική για ανάδειξη σε κυρίαρχη δύναμη της περιοχής παραμένει σταθερή κακοί φιλοδοξίες της τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται υπέρμετρες.
Γεγονός είναι ότι διαθέτει τη βούληση αλλά και την ισχύ να διακινδυνεύει -όχι αλόγιστα- την εμπλοκή της σε όλα τα τεκταινόμενα της περιοχής, χωρίς να διστάζει να αναπροσαρμόζει συμμαχίες και τακτικούς στόχους.
Σίγουρα ο συνδυασμός υπέρμετρων φιλοδοξιών, αναδιάταξης συμμάχων και των δομικών προβλημάτων που παρουσιάζει ως χώρα, και κυρίως ως κοινωνία, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα. Θα μπορούσε κάποιος να παρομοιάσει αυτήν τη στρατηγική υπέρβασης των προβλημάτων και των αδιεξόδων με τη στρατηγική του «άλματος προς τα εμπρός» ή ακόμη και του «άλματος προς το άγνωστο». Πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε ότι η Τουρκία έχει ανέλθει στα επίπεδα του διεθνούς συστήματος τολμώντας να στυλώνει το «ανάστημα» της στις δύο κλασικές υπερδυνάμεις.
Το εάν αυτή η τακτική αποδειχθεί αποτελεσματική θα το αποδείξει μόνο ο χρόνος, καθώς στη ζωή ανθρώπων, οργανισμών και κρατών τα μεγάλα κέρδη ήταν πάντα συνδεδεμένα και με μεγάλα ρίσκα.
Αυτά τα ρίσκα τα αναλαμβάνουν έθνη που έχουν μια ζωτικότητα που συνήθως πηγάζει από μια κοινωνία σε δημογραφική άνοδο, νεανικό πληθυσμό και ηγεσίες που αφουγκράζονται ή ακόμη και διαμορφώνουν αυτή την ορμή. Αυτή είναι η πραγματικότητα της γείτονος. Αν δεν το βλέπουμε ή δεν το αντιλαμβανόμαστε, μάλλον εθελοτυφλούμε και εξασθενούμε ακόμη περισσότερο τη θέση μας.
 * ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ- Υποστράτηγος (εα)
• Πτυχιούχος τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου
• Μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
• Διευθυντής Μελετών του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ)
• Συνεργάτης του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ)
• Διαλέκτης στη Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ)
• 0030-210-6543131, 0030-6983457318 rafaelmarippo@yahoo.gr

*** Άλωση Κωνσταντινούπολης 29 Μαϊου 1453 και Σύγκρουση Πολιτισμών...
Γράφει η Δήμητρα Ρετσινά – Φωτεινίδου, Φιλόλογος-Μ.Α. Πολιτικής Φιλοσοφίας Α.Π.Θ. 
Σύγκρουση Πολιτισμών έχουμε όταν ο φανατισμός, η κοινωνική περιθωριοποίηση, η οικονομική εκμετάλλευση, η χρήση ναρκωτικών ουσιών, η απουσία δημιουργικής εργασίας, η στέρηση της ελευθερίας και ισότητας των γυναικών και η έλλειψη ψυχο-πνευματικού νοήματος οδηγούν το άτομο σε ακραίες συμπεριφορές, όπως αυτή του εξτρεμιστή-βομβιστή με καταγωγή από την Λιβύη που αιματοκύλησε την Αρένα του Μάντσεστερ, κόβοντας το νήμα της ζωής σε δεκάδες συνομηλίκους του…
Σύμφωνα με τον Αμερικανό συγγραφέα Σάμουελ Χάντιγκτον, οι πόλεμοι του 21ου αιώνα θα είναι πόλεμοι πολιτισμών. Και πράγματι δεν είχε άδικο όταν διατύπωνε αυτές τις απόψεις στα 1990’s.  Αυτό που έχει σημασία είναι το πολιτιστικό επίπεδο ενός λαού, η θέση της γυναίκας στην κοινωνία, το προοδευτικό και δημιουργικό πνεύμα, τα θρησκευτικά – ηθικά διδάγματα, η ελευθερία, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα κ.ά. 
Σύγκρουση πολιτισμών είχαμε και επί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.. Με αφορμή την θλιβερή επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης (29 Μαϊου 1453) ας μην ξεχάσουμε τον οικουμενικό χαρακτήρα του ιδιόρρυθμου Βυζαντινού πολιτισμού, που συνδύαζε την χριστιανική παράδοση με την ελευθερία της παιδείας (Πανεπιστήμιο Μαγναύρας Κωνσταντινούπολης).
Πρωταγωνιστής ευλαβικός των τελευταίων ημερών πριν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους 150.000- 200.000 Οθωμανούς του σουλτάνου Μωάμεθ Β’ Πορθητή είναι ο τελευταίος αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος – Δραγάσης. Διαδέχθηκε τον αδελφό του Ιωάννη Παλαιολόγο στον θρόνο, αφού προηγουμένως είχε διακριθεί ως ηγέτης ικανός του Μορέως, οχυρώνοντας κατά μήκος τον Ισθμό της Κορίνθου με το τείχος Εξαμίλι και εκδιώκοντας τους Τούρκους από την Πελοπόννησο, την Πίνδο και την Στερεά. 
Στα 1425, εποχή του θανάτου του Μανουήλ Παλαιολόγου, οι περισσότεροι από τους Τούρκους φεουδάρχες της Μικράς Ασίας ήταν Γαζήδες, δηλαδή πιστοί μαχητές και πιστοί υπήκοοι του σουλτάνου Μουράτ. Το 1430 αποφάσισε να επιτεθεί και να καταλάβει την Θεσσαλονίκη. 
Στον πολυάριθμο στρατό (200.000 άνδρες) του Μωάμεθ Β’ (ο οποίος είχε ελληνοχριστιανική καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του), που πολιορκούσε την Βασιλεύουσα Πόλη, εκτός από τους τακτικούς (ντερεμπέηδες), τους άτακτους στρατιώτες (βασιβουζούκους) και τους 40.000 ιππείς, υπήρχε το περιβόητο τάγμα των Γενιτσάρων αποτελούμενο από 12000 – 15000 πρώην χριστιανούς! Ο όρος «γενίτσαροι» σημαίνει «νέος στρατός» και δόθηκε από τον δερβίση Χατζή Μπεκτάς στο νέο σώμα πεζικού που δημιουργήθηκε το 1326 από τον σουλτάνο Ορχάν. Από την ίδρυσή τους, οι γενίτσαροι αποτελούσαν μια αδελφότητα που ακολουθούσε, στα θρησκευτικά ζητήματα, τους κανόνες του Μπεχτασισμού. 
Οι Γενίτσαροι προέρχονταν από τις οικογένειες των σκλαβωμένων Ελλήνων και άλλων χριστιανικών λαών που είχαν κατακτηθεί από τους Οθωμανούς Τούρκους. Η απαίτηση παράδοσης χριστιανοπαίδων στον σουλτάνο ήταν συνεχής και μεθοδική. Κανένας άλλος φόρος δεν συγκεντρωνόταν περισσότερο τακτικά και επίμονα από τον φόρο αίματος στην υπηρεσία του Ισλάμ. Κάθε πέντε χρόνια γινόταν μια επισημη επιθεώρηση των χριστιανοπαίδων που προορίζονταν να τεθούν στην υπηρεσία του σουλτάνου. 
Ένας Τούρκος επιθεωρητής, συνοδευόμενος από ένα στρατιωτικό απόσπασμα και φέροντας ένα αυτοκρατορικό φιρμάνι, εξέταζε τους καταλόγους των χριστιανικών ενοριών για να επιλέξει παιδιά μεταξύ 10-12 ετών. Οι ιερείς ήταν υποχρεωμένοι επί ποινή θανάτου να επιδεικνύουν σωστούς καταλόγους. Έπαιρναν τα παιδιά που ξεχώριζαν για την δύναμη, την εξυπνάδα, την ομορφιά τους. Εκτός από στρατιώτες , πολλά παιδιά κατέληγαν ως δώρα στα χαρέμια των σουλτάνων…
Τα Χριστιανόπουλα αποσπώνταν με βίαιο τρόπο από την μητρική αγκαλιά και φυσικά εξισλαμίζονταν. Υποβάλλονταν σε καθεστώς αυστηρής πειθαρχίας, διδάσκονταν με επιμέλεια τα δόγματα της μουσουλμανικής θρησκείας, διδάσκονταν την αυταπάρνηση και μάθαιναν να αντέχουν στις αντιξοότητες, στη στέρηση νερού, φαγητού, και ύπνου. Βρίσκονταν υπό στενή παρακολούθηση νυχθημερόν. Η υπακοή τους προς τους ανωτέρους τους έπρεπε να είναι απόλυτη… 
Όλοι κατείχαν στην εντέλεια την τοξοβολία και γίνονταν άριστοι ιππείς. Επίσης, για ένα μεγάλο διάστημα μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης κανένας γενίτσαρος δεν είχε δικαίωμα να νυμφευθεί. Το δικαίωμα γάμου τους παραχωρήθηκε έναν αιώνα αργότερα επί βασιλείας του Σουλεϊμάν. 
Η μεγάλη υπεροχή των Οθωμανών το 1453 στον εξοπλισμό αφορούσε το πυροβόλο όπλο. Ο ιστορικός Κριτόβουλος αναφέρει ότι «τα πάντα έγιναν από το πυροβόλα… Κανένα τείχος δεν είναι αρκετά ισχυρό ώστε να αντισταθεί στα βλήματα που εκτοξεύονται από το κανόνι, το οποίο ονομάζει «ελέπολις», δηλαδή «πορθητής πόλεων». 
Σημαντικά γεγονότα που προηγήθηκαν της γενικής εφόδου των στρατιωτών του Μωάμεθ (29 Μαϊου) ήταν η κοινή λειτουργία – Ενωτική Ορθοδόξων και Λατίνων χριστιανών στην Αγία Σοφία στις 12 Δεκεμβρίου 1452, η νίκη των χριστιανικών πλοίων έναντι του τουρκικού στόλου σε ναυμαχία στις 20 Απριλίου 1453, το πέρασμα του οθωμανικού στόλου από την ξηρά με δίολκο, σύμφωνα με το ευφυές σχέδιο του Μωάμεθ να βγάλει τα πλοία του στον Κεράτιο Κόλπο, η ένθερμη ομιλία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου προς όλους τους υπερασπιστές της Πόλης την τελευταία νύχτα (28 Μαϊου) των προσευχών και των λιτανειών. 
 Η αυτοθυσία του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, του Μαρμαρωμένου βασιλιά, θα μένει πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας… Όπως αναφέρει ο συγγραφέας Edward Pears, ο Κωνσταντίνος έσυρε το ξίφος τους καλώντας τους άνδρες του να ακολουθήσουν και όρμησε στο επίκεντρο της μάχης. Με τον ντον Φρανσίσκο του Τολέδο στα δεξιά του και με τον Θεόφιλο Παλαιολόγο και τον Ιωάννη Δαλματά στα αριστερά του, ο αυτοκράτορας προσπάθησε να ανακόψει το προελαύνον πλήθος. Ο αυτοκράτορας χάθηκε μέσα στο πλήθος των εχθρών. Τόσο εκείνος όσο και οι συμμαχητές του έπεσαν αγωνιζόμενοι και ο εχθρός συνέχισε να εισρέει μέσα από τα ρήγματα…

******  ΒΟΜΒΑ και ΑΝΑΤΡΟΠΗ ! Το ελληνικό χρέος είναι το μισό...
~  Το ελληνικό χρέος έχει υπολογιστεί με λανθασμένο τρόπο και είναι πολύ μικρότερο από αυτό το επίσημα υπολογιζόμενο. Μετά από 6 αναδιαρθρώσεις θα πρέπει αν υπολογισθεί εκ νέου, σύμφωνα με τον Πολ Καζαριάν, τον μεγαλύτερο Aμερικανό επενδυτή ελληνικών ομολόγων, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Japonica Partners.
«Αυτό το οποίο συζητούν σήμερα οι θεσμοί είναι μια πολιτική επινόηση» τονίζει στην Süddeutsche Zeitung του Μονάχου ο Αμερικανός επενδυτής, ο οποίος έλαβε μέρος στο Συνέδριο το οποίο συνδιοργάνωσαν το βρετανικό περιοδικό Economist και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο χτες στη Φρανκφούρτη.
 «Αν το ελληνικό χρέος υπολογιστεί βάσει των διεθνών στάνταρ, τότε δεν φθάνει το 180, αλλά μόλις το 91% του ΑΕΠ. Ο υπολογισμός δεν πρέπει να γίνεται πλέον με βάση την ονομαστική αξία του δημόσιου χρέους, αλλά με βάση τη χρονική αξία των δανείων, με την οποία λαμβάνονται υπόψη οι μέχρι τώρα ελαφρύνσεις, δηλαδή τα χαμηλότερα επιτόκια, η μεγαλύτερη διάρκεια εξόφλησης του χρέους και η μετάθεση του χρόνου έναρξης της αποπληρωμής των δανείων. Η Ελλάδα μπορεί και σήμερα να τα καταφέρει μόνη» είπε δυνατά στην αίθουσα του Συνεδρίου, μεταδίδει η εφημερίδα του Μονάχου.
 Παρόμοια άποψη υποστήριξε στο Συνέδριο και ο οικονομολόγος Λαρς Φελντ, μέλος της επιτροπής των πέντε σοφών της Γερμανίας. Εάν υπολογιστεί η χρονική αξία των δανείων, τότε η κατάσταση είναι λιγότερο δραματική. «Με το να επικεντρώνουμε στα υψηλά ποσοστά του χρέους, το πρόβλημα δραματοποιείται στη δημόσια συζήτηση. Η Γερμανία θα επωφελούνταν από έναν τέτοιο υπολογισμό του ελληνικού χρέους, διότι εάν βρισκόταν σε τόσο πολύ καλύτερη κατάσταση, η πολιτική σωτηρίας της Ελλάδας θα μπορούσε να μπει σαφώς ταχύτερα στο αρχείο» εκτίμησε.
newsit

***  ΒΟΜΒΑ! Ο Γκιουλέν καλεί τους οπαδούς του να έρθουν στην ΕΛΛΑΔΑ
~  Σοκ προκαλεί έκθεση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την οποία ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν προτρέπει τους οπαδούς του να έρθουν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση Ερντογάν, ο αυτοεξόριστος ιμάμης είναι ο εγκέφαλος της προσπάθειας πραξικοπήματος στην Τουρκία τον περασμένο Ιούλιο και από τότε, έχει σημειωθεί μπαράζ συλλήψεων στη γείτονα χώρα, με την κατηγορία υποστήριξης στον Γκιουλέν.
Στην έκθεση των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκία, αποκαλύπτεται ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν καλεί τα ανώτερα στελέχη του οργάνωσης του, της «FETO», να διαφύγουν στη χώρα μας προσποιούμενοι τους Σύρους πρόσφυγες, ενώ δίνονται και οδηγίες αλλά και  συγκεκριμένες διαδρομές για το πώς θα φύγουν από την Τουρκία.

***  BOMBA MHTΣΟΤΑΚΗ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ! Ζήτησε να προβληθεί μετά το θάνατό του...
~ «Εγώ τουλάχιστον καμία στιγμή δεν υπολόγισα το λεγόμενο πολιτικό κόστος διότι είχα την πολιτική άνεση και την ηθική άνεση αν θέλετε διότι εγώ δεν είχα υποσχεθεί τίποτε στον ελληνικό λαό. Αντίθετα προεκλογικά είχα πει ότι θα βελτιώσω το επίπεδο του ελληνικού λαού όσο μπορώ αλλά θα του ζητήσω περισσότερη δουλειά, είχα ρίξει το σύνθημα οι Έλληνες να δουλεύουν περισσότερο, και υπήρχε μία προετοιμασία της κοινής γνώμης. Για αυτό η κυβέρνηση άρχισε από την πρώτη ώρα αποφασιστικά να κάνει μεταρρυθμίσεις και τομές» είναι τα λόγια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αλέξη Παπαχελά, υπό τον όρο να προβληθεί μετά το θάνατό του.
Στην συνέντευξη, μικρό μέρος της οποίας προβλήθηκε από τον Σκάι, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εμφανίζεται να δηλώνει ότι την κυβέρνησή του έριξαν ιδιωτικά συμφέροντα, με αιχμή τον ΟΤΕ, και σημειώνει ότι η «παλαιά καραμανλική» πτέρυγα δεν τον στήριξε στην κυβερνητική του προσπάθεια.
H συνέντευξη παραχωρήθηκε πριν δέκα χρόνια, υπό το ρητό όρο ότι το περιεχόμενο της θα δημοσιευόταν μετά το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ενώ η συνολική διάρκεια της συζήτησής του με τον Αλ. Παπαχελά έφθασε τις 30 ώρες.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης περιέγραψε τον τρόπο που κυβερνούσε, σημειώνοντας ότι είχε άμεση εικόνα και άποψη για τις αποφάσεις των υπουργών του: «η κυβέρνηση αυτή ήμουν εγώ, μπορώ να το πω, η πραγματικότητα είναι αυτή, οι υπουργοί δεν λειτουργούσαν μόνοι τους, κανένας υπουργός, οι πρωτοβουλίες ήταν 100% δικές μου. Εγώ τουλάχιστον κυβερνούσα διαφορετικά απ ότι τώρα κυβερνάται ο τόπος, δηλ. το πρωί που πήγαινα είχα την γενική εικόνα του τόπου και έπαιρνα στο κόκκινο τηλέφωνο 2, 3, 5 όσους χρειαζόταν υπουργούς, για να τους πω τι να κάνουν, διηύθυνα σαν το μαέστρο της ορχήστρας, διηύθυνα και τον υπουργό και τον υφυπουργό και πολλές φορές κατέβαινα και παρακάτω, σε προέδρους ή γενικούς διευθυντές ή συγκαλούσα συσκέψεις, ή πήγαινα στα υπουργεία, η πολιτική ήταν πολιτική κυβερνητική δεν ήταν πολιτική προσώπου».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η μεταρρυθμιστική του προσπάθεια δεν προχώρησε με τους ρυθμούς που θα ήθελε καθώς οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες, υπήρξαν αντιδράσεις («να σας υπενθυμίσω ότι δυσκολότερη τομή από την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα δεν υπήρχε, έπρεπε να απολύσεις 7. 500 ανθρώπους οι οποίοι είχαν συνδικαλιστικά στηρίγματα και οι οποίοι αν θυμάστε τι προβλήματα είχαν δημιουργήσει»).
Οι αντιδράσεις
«Εγώ είχα πρόβλημα διότι στην κυβέρνηση αυτή δεν συμφωνούσαν όλοι στην δική μου τακτική» υποστηρίζει, στη συνέντευξη που παραχωρήθηκε προ ετών, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και προσθέτει ότι «υπήρχε πάντοτε η πτέρυξ η μια, η οποία στην ουσία ήταν η παλιά καρμανλική πτέρυγα, η παλιά ελληνική δεξιά η οποία δεν συμφωνούσε τουλάχιστον στην έκταση και τους ρυθμούς που εγώ ήθελα».
Ως προς την πτώση της κυβέρνησής του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σημείωσε: «το θέμα του ΟΤΕ δεν ήταν μείζον θέμα, το θέμα του ΟΤΕ ήταν μείζον και κατέληξε να είναι μείζον, διότι ενεπλέκοντο τα ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία σε τελική ανάλυση έριξαν την κυβέρνηση... ήμαστε μία κυβέρνηση οποία δεν συμβιβάστηκε, καθόλου και η οποία είχε το θάρρος να παίρνει τις αποφάσεις που ωφελούσαν τον τόπο, κατά την δική μας κρίση βέβαια, αλάθητοι δεν ήμαστε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάναμε κανέναν συμβιβασμό ούτε για συναισθηματικούς λόγους, φιλικούς και πολύ περισσότερο γι’ ότι τυχόν είχαμε επηρεαστεί από αντιπαροχές».
Πηγή: kathimerini.gr 
΄Βίντεο  :
~* Προκόπης  ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ {Πρόεδρος Ελληνικής Δημοκρατίας } επικήδιος 31/05/2017:
 ~*Κ   Μητσοτάκης   έφυγε  31/05/2017:
~ Κ.  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  γενέθλια γη  ΧΑΝΙΑ   31/05/2017:
~Κων  Μητσοτάκης Ύστατο χαίρε  31/05/2017:
~ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ιστορική ομιλία του  30/05/2017:

***  EKTAKTO!  Έπεσε ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ!  13 Νεκροί...
~  Δεκατρείς Τούρκοι στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στην επαρχία Σιρνάκ, στα νοτιοανατολικά της χώρας, έχοντας πέσει πάνω σε καλώδια υψηλής τάσης λίγο μετά την απογείωσή του.
 Σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ, το ελικόπτερο κατέπεσε στην περιοχή Σενόμπα, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ.
 Οι έρευνες για τις συνθήκες της πρόσκρουσης στα καλώδια υψηλής τάσης και τη συντριβή του ελικοπτέρου Cougar συνεχίζονται.
 Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν και ένας στρατηγός.  newsbeast
 
***  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VoiceNews !  Εκεί ΟΔΗΓΗΣΑΝ η Ε.Ε και οι πολιτικοί τους Έλληνες...
To έχουμε πει πολλές φορές. Άνευ παραγωγής η Ελλάδα θα παραμένει για πάντα δέσμια των Μνημονίων και των Δανείων.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και οι εικόνες που θα σας παρουσιάσουμε, τις οποίες λάβαμε πριν λίγο από το Μεσολόγγι.
Τα κρέατα αυτά μοιράστηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεσολογγίου. Χαιρόμαστε ειλικρινά που η αρωγή στους δοκιμαζόμενους πολίτες μας συνεχίζει ωστόσο μας λύπησε και μας στενοχώρησε η χώρα προέλευσης των κρεάτων.
Θα δείτε ως χώρες προέλευσης τις: Ολλανδία, Πολωνία και Ισπανία. Είναι πραγματικά κρίμα να μην στηρίζονται οι Έλληνες παραγωγοί. Είναι κρίμα να μην επαρκεί η ελληνική παραγωγή για να καλυφθούν οι ανάγκες της ελληνικής αγοράς.
Είναι ενδεικτικό του πως η Κεντρική Ευρωπαϊκή Πολιτική έχει καταστρέψει τον Έλληνα παραγωγό και του πως η βαρύτατη φορολογία δεν τον αφήνει να ανασάνει. 
Τα υπόλοιπα σχόλια τα αφήνουμε σε εσάς.
 
 
 
*** Αθλητική ενημέρωση  :

 
*** Αλαφούζος: «Ο ΠΑΟΚ μας έκλεψε το κύπελλο και την θέση στο πρωτάθλημα»     Αιχμηρή απάντηση
Για «κλοπή» του Κυπέλλου και καλύτερης θέσης στο πρωτάθλημα από την πλευρά του ΠΑΟΚ έκανε λόγο ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή του συνδρομητικού καναλιού της NOVA.
- Ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ εξέφρασε την απορία του για τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη μετά τον αγώνα της Τούμπας και την ήττα του «δικεφάλου του Βορρά» με 2-3 από τους «πράσινους», τονίζοντας χαρακτηριστικά:
- «Πραγματικά εκπλήσσομαι με τους υπαινιγμούς του κ. Σαββίδη περί ασφάλειας. Ο ΠΑΟΚ έκλεψε το Κύπελλο και το πρωτάθλημα σχετικά με τη θέση που θα μπορούσε να έχει τερματίσει ο Παναθηναϊκός. Είδαμε όλοι ότι ο κ. Ίβιτς έπαιξε "θέατρο" για τον τραυματισμό του, μιλήσαμε με τους γιατρούς του Ευαγγελισμού», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Αλαφούζος και πρόσθεσε: «Άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν ασκήσει βία για να πάρουν αποτελέσματα, υπάρχουν δικογραφίες για όλα αυτά».
-  «Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πολλές φορές ότι πιστεύει στους νόμους και ακολουθεί πάντα τις προβλεπόμενες τυπικές διαδικασίες. Ο ΠΑΟΚ έκλεψε φέτος το Κύπελλο, αλλά και το πρωτάθλημα, πήρε την θέση που θα έπρεπε να έχουμε πάρει εμείς», είπε ακόμη ο μεγαλομέτοχος της πράσινης ΠΑΕ και συνέχισε:
-  «Εκπλήσσομαι με τις δηλώσεις Σαββίδη, γι΄ αυτό ζήτησα να παρέμβω. Ασφαλώς και είναι καταδικαστέο το κουτάκι που πετάχτηκε στον Ίβιτς, για αυτό ψάξαμε και βρήκαμε τον ένοχο, αλλά η Αθλητική Δικαιοσύνη μας τιμώρησε τελικά με τη μέγιστη δυνατή ποινή». ewsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


 
 
***  ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  2-3  (1-1).- ^
Τα  γκολ : 20΄Μπισεσβαρ , 28΄    Κλωναρίδης , 68΄Ενρίκε , 79΄Λούντ , 93΄Μόλινς ,
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Κίτσιου, Κρέσπο, Πούγγουρας, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Ενρίκε (77’ Κάνιας), Μπίσεσβαρ, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς (67’ Κουλούρης).
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί (44’ Ευαγγέλου), Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Χουλτ, Μαρινάκης, Ρέις (48’ Χατζηγιοβάνης), Λουντ, Βιγιαφάνιες (88’ Πίσπας), Κλωναρίδης, Μολίνς.
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθήνας)
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Κούλα Χασάν (Ξάνθης)
Τέταρτος: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)
 
***  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΕΚ  1-2  , (1-1) .- ^
Τα  γκολ  :


***  Η ΑΕΚ άλωσε το Αλεξάνδρειο, νίκησε 91-85 τον Άρη 
Έκανε το 2-0 στη σειρά
Ανατρέποντας το εις βάρος της σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ επικράτησε σήμερα στο Αλεξάνδρειο, στο δεύτερο «μικρό τελικό» για τα πλέι οφ της Α1, επί του Αρη με 91-85. Αποτέλεσμα που της έδωσε τη δεύτερη νίκη της στη σειρά και χρειάζεται έτσι μία ακόμη για να «καθαρίσει» τον αντίπαλό της και να τερματίσει στην 3η θέση της βαθμολογίας στο φετινό πρωτάθλημα.
Ο Αρης τελείωσε τον αγώνα έχοντας τον Δημήτρη Πρίφτη στα αποδυτήρια, μετά από δύο τεχνικές ποινές και τον Γουίλ Κάμινγκς στο νοσοκομείο, μετά από χτύπημα που δέχτηκε από τον Λαρεντζάκη, στο πρώτο ημίχρονο, στα πλευρά.
Ο Αμερικανός γκαρντ δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Κορυφαίοι για την Ενωση ήταν οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης (19 π., 4 ασ, 1κλ), Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (19π.) και για τον Αρη οι Σπύρος Μούρτος (18π), Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (18π., 12 ριμπ), Μιχάλης Τσαϊρέλης (17π). Επόμενο ραντεβού για τις δύο ομάδες είναι στο ΟΑΚΑ το Σάββατο (3/6).
Χαλαρές άμυνες, ενέργεια από αμφότερους τους αντιπάλους και τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο από τα μισά της δεύτερης περιόδου και μετά, χάρις το ομαδικό πνεύμα τους (10 ασίστ, 4 κλεψίματα), την επιθετική αποτελεσματικότητα και την υπεροχή τους στα ριμπάουντ (20), ήταν τα χαρακτηριστικά του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης.
Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 7’ με 12-16, ο Αρης μείωσε στο 10’, στο μισό καλάθι (21-22), για να αποκτήσει εκ νέου διαφορά η Ενωση, στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (23-28). Γεγονός που προέκυψε ύστερα από διαδοχικούς πόντους από τους Βασιλειάδη, Σάκοτα και τον Δημήτρη Πρίφτη να δέχεται τεχνική ποινή. Οι Θεσσαλονικείς «απάντησαν» με σερί 12-0, έχοντας βασικούς εκτελεστές τους Γιάνκοβιτς, Μούρτο, πήραν τα ηνία με 35-28 στο 15’, με τη διαφορά να «ανεβαίνει» στο +10 (47-37), δύο λεπτά αργότερα.
Η απόσταση για τον Αρη έμεινε στο ίδιο επίπεδο με την έναρξη της τρίτης περιόδου (55-47), με το ματς να… «ανάβει» στο 25’. Ο διαιτητής Μαγκλογιάννης καταλόγισε αμυντικό φάουλ στον Καββαδά πάνω στον Μαυροκεφαλίδη, αντί για το αντίθετο, ο Πρίφτης διαμαρτυρήθηκε έντονα, με συνέπεια να του δοθεί δεύτερη τεχνική ποινή και να οδηγηθεί στα αποδυτήρια με αποβολή. Το σκηνικό έστειλε σε βολές τον Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος «έγραψε» το 55-50, ενώ λίγο αργότερα η Ενωση έφερε τη μάχη στα ίσια (56-56).
Ο Αρης επανέκαμψε με τους Τσαϊρέλης Γιάνκοβιτς (29’ 65-60), με τον Ελονού να δίνει το προβάδισμα στην ΑΕΚ, μετά από πολύ ώρα, στο 31’ (68-69). Τρίποντο από τον Τσαϊρέλη έκανε ξανά «αφεντικό» στο παρκέ τους γηπεδούχους (71-69), ο Λαρεντζάκης εκτέλεσε με τη σειρά του από τα 6.75 (71-72), βάζοντας εκ νέου την Ενωση μπροστά στο σκορ, με τον Αρη να ισοφαρίζει στο 35’ (76-76).
Με συνεχείς πόντους από τον Ελονού η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 36’ με +5 (76-81), ο Γιάνκοβιτς, με 4/4 βολές, μείωσε στο μισό καλάθι (37’ 80-81), ο Ντίξον με 1/2 βολές και ο Μαυροκεφαλίδης με τρίποντο, έστειλαν την ΑΕΚ στο 85-80, τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς για την Ενωση.
Τα δεκάλεπτα: 21-22, 51-43, 68-63, 85-91
Διαιτητές: Σχινάς, Μπήτης, Μαγκλογιάννης
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Φλιώνης, Τσαϊρέλης 17 (4), Κάμινγκς 8 (2), Γιάνκοβιτς 18 (2), Καββαδάς 5, Σκοτ 2, Ξανθόπουλος 2, Ζάρας 10, Χρηστίδης, Σίμτσακ 5, Μούρτος 18.
ΑΕΚ (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Λαρεντζάκης 19 (1), Νιούλεϊ 10 (2), Μωραϊτης 3 (1), Μαυροειδής 5, Μαυροκεφαλίδης 19 (1), Ελονού 12, Σάκοτα 2, Βασιλειάδης 7 (1), Μιλόσεβιτς 3, Ντίξον 11 (2).
 *Χωρίς τους τραυματίες Τζάστιν Τζάκσον, Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς ο Αρης στο ματς, για την ΑΕΚ δεν αγωνίστηκε ο επίσης τραυματίας, Ντόνι ΜακΓκράθ
* Λιγότερος, από κάθε άλλη φορά στη φετινή σεζόν, ο κόσμος στις κερκίδες του Αλεξανδρείου. Περίπου 1.500 υποστηρικτές του Αρη επέλεξαν να παρακολουθήσουν δια ζώσης την αναμέτρηση
*Υβριστικά συνθήματα, με ένταση, από την κερκίδα κατά του διαιτητή Σχινά, στα 1’23’’ για το φινάλε του αγώνα, με τον διαιτητή να δίνει εντολή να καταγραφούν.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Δεύτερος τελικός για ΠΑΟ και ΟΣΦΠ   Ραντεβού στο ΟΑΚΑ
ΟΠαναθηναϊκός καλείται να υπερασπιστεί σήμερα, Πέμπτη, την έδρα του και κάνει το 1-1 στην σειρά των τελικών των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ με τον Ολυμπιακό (21:00, Novasports2). Ο Τσάβι Πασκουάλ αναμένεται να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του, ενώ o Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει την πιθανή απουσία του Σπανούλη, ο οποίος ταλαιπωρείται από αμυγδαλίτιδα.
Πέμπτη, 1 Ιουνίου  2017
 Γήπεδο Ώρα Αγώνας Διαιτητές
 ΟΑΚΑ 21.00 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Πηλοϊδης-Μάνος-Παναγιώτου (Άκελ/Ντίνος) (0-1)
 *Οι νικητες της τελικής φάσης κρίνονται στις 3 νίκες.

Newsroom ΔΟΛ

***  Τελευταία αγωνιστική στα πλέι οφ σε Τούμπα και Νέα Σμύρνη
Κρίνεται η πρωτιά...
Τελευταία αγωνιστική στα πλέι οφ σε Τούμπα και Νέα Σμύρνη
~  Το ντέρμπι στην Τούμπα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 6ης ημέρας και τελευταίας των play offs της Super League. Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς, μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο (1-0) θέλει μόνο τη νίκη, για να εξασφαλίσει την πρωτιά.
-  Από την άλλη οι «πράσινοι» που θα παίξουν χωρίς τους Μπεργκ, Λέτο, Ζέκα και Μολέδο, θέλουν με τη σειρά τους το θετικό αποτέλεσμα ώστε να τερματίσουν πάνω από τον Πανιώνιο.
-  Στο άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής ο Πανιώνιος υποδέχεται στη Νέα Σμύρνη την ΑΕΚ, που περιμένει στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ, ώστε να πάρει εκείνη το πολυπόθητο «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν.
~ Συνοπτικά το πρόγραμμα της 6ης ημέρας των play offs της Super League έχει ως εξής:
- ΤΕΤΑΡΤΗ

20:30 (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος-ΑΕΚ

20:30 (Τούμπα) ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (5 αγ.) ΠΑΟΚ 11
ΑΕΚ 9
Παναθηναϊκός 8
Πανιώνιος 4

***  Γιαννακόπουλος: Όταν ήθελα να τους διώξω, πέσατε να με φάτε
Νέο χτύπημα μέσω Twitter
Γιαννακόπουλος: Όταν ήθελα να τους διώξω, πέσατε να με φάτε
~ Σε νέο «χτύπημα» μέσω του Instagram προχώρησε ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, απαντώντας για τα ξενύχτια των παικτών της ομάδας του, αλλά και για τις φήμες που θέλουν τον Περπέρογλου να αποτελεί μεταγραφικό στόχο των «πρασίνων».
- Συγκεκριμένα ο διοικητικός ηγέτης απαντώντας σε ακόλουθό του που του ζήτησε να απομακρύνει όσους «νυχτοπερπατούν» τόνισε: «Όταν εγώ ήθελα να τους διώξω και να κατέβουμε με το εφηβικό, πέσατε όλοι να με φάτε».
- Όσο αφορά τον διεθνή φόργουορντ της Μπαρτσελόνα επισήμανε: «Πρώτον ο προπονητής τον θέλει, δεύτερον ποιος σου λέει ότι μέχρι σήμερα έχω κάνει έστω και μισή μεταγραφή εγώ; Ή είσαι κουτός ή στημένος αν πιστεύεις κάτι τέτοιο. Ο μόνος παίκτης που έχω πάρει εγώ ήταν ο Καπόνο».
- Πάντως,  ο Μάικ Τζέιμς με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Twitter διέψευσε τις φήμες πως λίγες ώρες μετά την ήττα απο τον Ολυμπιακό, στον πρώτο αγώνα της σειράς των τελικών της Α1, διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο μαζί με συμπαίκτες του.
- Συγκεκριμένα ο Αμερικανός, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ακολούθου του στο Twitter, έγραψε: «Μην πιστεύετε όσα διαβάζετε, ειδικά σε αυτή την χώρα». Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Επαφή με Γιάννη Χριστόπουλο είχε ο Σταύρος Παπαδόπουλος 
Η διοίκηση του ΠΣ «Η Καλαμάτα», μετά την παρένθεση της παρουσίας της στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, έχει αρχίσει να κάνει το σχεδιασμό για την πρόκληση της Γ΄ Εθνικής.
Ένα βασικό θέμα είναι του ανθρώπου που θα καθοδηγήσει τεχνικά την ομάδα τη νέα σεζόν.
Έτσι, εξετάζεται  σοβαρά η λύση του Καλαματιανού προπονητή Γιάννη Χριστόπουλου (με πέρασμα από τον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα του Εργοτέλη και του Λεβαδειακού).
Μάλιστα υπήρξε συνάντηση του προέδρου της Καλαμάτας Σταύρου Παπαδόπουλου, με τον 44χρονο τεχνικό και αναμένονται εξελίξεις.

*** EKTAKTO: Η Super League επέβαλε ΠΟΙΝΗ ΣΟΚ στον Ολυμπιακό...
~  Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Superleague επέβαλε ποινή τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό, για τα όσα συνέβησαν στο ημίχρονο του αγώνα με τον Πλατανιά στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Η ποινή είναι εφέσιμη.
Με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός από το πειθαρχικό όργανο της Superleague, για τα γεγονότα στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πλατανιά για το πρωτάθλημα.
Άξιο αναφοράς, πως οι “ερυθρόλευκοι” είναι τιμωρημένοι με άλλες δυο αγωνιστικές ενόψει της νέας χρονιάς, . Η μία είναι από τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ και η άλλη για την συμπεριφορά του Φρανσουά Μοντέστο. Οι Πειραιώτες αναμένεται να καταθέσουν έφεση για να πέσει η ποινή τους...
Ο αθλητικός δικαστής δέχθηκε ότι υπήρξε χρήση βίας εναντίον μελών της αποστολής της χανιώτικης ομάδας, χωρίς όμως να προκληθεί τραυματισμός, κάτι που θα ήταν ιδιαιτέρως επιβαρυντικό για τον Ολυμπιακό. Να σημειωθεί ότι ο αθλητικός δικαστής απέρριψε την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
 ~  Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση”
ΠΑΕ Ολυμπιακός: « Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 14562/16-05-2017 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 24ης-5-2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00». Επιβάλλει την ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για τρεις (3) αγωνιστικές ημέρες.  newsit.gr

***  Μείον 6 βαθμοί και τιμωρία 7 αγωνιστικών στον ΠΑΟΚ, 3 αγωνιστικές στην ΑΕΚ
Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την αφαίρεση 6 βαθμών από τον ΠΑΟΚ και την τιμωρία της έδρας του για 7 αγωνιστικές, ενώ στην ΑΕΚ επέβαλλε ποινή 4 αγωνιστικών χωρίς θεατές, για όσα έγιναν στο μεταξύ τους ματς του Κυπέλλου Ελλάδας στον Βόλο. Πάντως δεν επηρεάζεται ο βαθμολογικός πίνακας των πλέι οφ, καθώς η τιμωρία αφορά τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Περισσότερα σε λίγο...    Newsroom ΔΟΛ

***

~ ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5604   video.  -    Σταματης Σκουλικας  

2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  

3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.

Σύνολον                                  12.818  βίντεο   .-  
~  
The YOUTUBE:

 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-  Stamatios Skoulikas~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  05 Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-05-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-06-2017.html .-
~*Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS - 2 - Σάββατο 06  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-06-2017.html .-   
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 07  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-07-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 06  και 07  Μαΐου  2017  :Αθλητική επισκόπηση-ανασκόπηση αθλητικών εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/06-07-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 08 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-08-2017.html .-
~*  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 09 Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-09-2017.html   
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία από το Α-Ω .  Τρίτη 09  Μαΐου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 
~*  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-10-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  Arfara Nwes 2  Τετάρτη 10  Μαΐου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-nwes-2-10-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/news-11-2017.html .-

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 12  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-12-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο  13  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-13-2017.html .-

~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 14  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-14-2017.html .- 

~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και 14 Μαΐου 2017  : Αθλητικά επισκόπηση-ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/13-14-2017.html .- 

~*Η Εφημερίδα μας  RFARA NEWS Δευτέρα  15  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/rfara-news-15-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  16 Μαΐου 2017  :
 ~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-16-2017.html .-

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 17  Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-17-2017.html .- ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 19  Μάϊου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-19-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  20  Μάϊου 2017 :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-20-2017.html .-


~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 21 ΜΑΪΟΥ 2017  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   .... ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ....για όλους μας !!!! : : : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/…/arfara-news-21-2017.html .-

~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 21 ΜΑΪΟΥ 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-21-2017.html .-

~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα  22  ΜΑΪΟΥ  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-22-2017.html .-
~*  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη  23  ΜΑΪΟΥ  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-23.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΘΑΚΟ  20  και  21  ΜΑΪΟΥ  2017 :Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/20-21-2017.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 25 Μαΐου 2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-25-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   2  Τετάρτη  24  ΜΑΪΟΥ  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  2   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2-24-2017-2.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη  25 Μαΐου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post_24.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  25  Μαΐου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 26  Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-26-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  27 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-27-2017.html  .-   
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 28 Μαΐου  2017  :
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-28-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-29-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  27  και 28 ΜΑΪΟΥ  2017  :
~
Με  μια ανασκόπηση στα αθλητικά δρόμενα της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/27-28-2017.html  
~*  Εφημερίδα μας ARFA NEWS -2-  Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/news-2-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 30 Μαΐου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.html .-
~* ΕΓΚΑΙΝΙΑ-ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ  Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίας Τριάδος Αρφαρών
Την Κυριακή 28 Μαΐου  2017
  :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 31  Μαΐου  2017  : ~ Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-31-2017.html .-
~*
 
VIDEO για σήμερα  :
1~*Εγκαίνια Θυρανοίξια   Νο1  Ι Ν Αγίου Κωνσταντίνου Ελένης  και Αγίας Τριάδος Αρφαρών  28/05/2017: https://youtu.be/TIdpezyB74A  .-
2~*Εγκαίνια Θυρανοίξια    No2  Ι Ν Αγίου Κωνσταντίνου Ελένης  και Αγίας Τριάδος Αρφαρών  28/05/2017: https://youtu.be/2M-S0LhLZf4 .-
3.- Eγκαίνια Θυρανοίξια    No3  Ι Ν Αγίου Κωνσταντίνου Ελένης  και Αγίας Τριάδος Αρφαρών  28/05/2017: https://youtu.be/wbRJEozfsTc .-
~

~Ξεκατίνιασμα στην Ελλ   Βουλή  26/05/2017 :
https://youtu.be/HwFnR7rp8sc  .-
`2~* Αναρχικοί για Φλαμπουράρη 30/05/2017:
https://youtu.be/YrU7Tmq3QZA  .-
3~ Μουσουλμάνοι στην Αγγλία  30/05/2017 :
https://youtu.be/2TxHL9FYRew .-
4~Σήραγγες Σκαραμαγκά 32 εκατομ  ευρώ ρημάζου 29/05/2017:
https://youtu.be/FEb55ghnH2g   .-
5~ΧΕΝΕΚΕΝ Ολλανδοί ανοιχτά σύνορα  30/05/2017:
https://youtu.be/E6UvAg2zRs0  .-
~6 ~Ο ΤΑΓΙΤ ΕΡΝΤΟΓΑΝ  30/05/2017 :
7~Κατερίνα Περιστέρη 31/05/2017:
8~Ανθρωποθυσία στο Μάντσεστερ 30/05/2017:
9~ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ  30/05/2017:
10~ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ιστορική ομιλία του  30/05/2017:
11~Ο  ΛΕΒΕΝΤΗΣ 29/05/2017:
12~ΤΑ  SPINNERS  30/05/2017:
`13~ Κ.  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  γενέθλια γη  ΧΑΝΙΑ   31/05/2017:
14~Κων  Μητσοτάκης Ύστατο χαίρε  31/05/2017:
15~ΤΑΠΙΤ ΕΡΝΤΟΓΑΝ είναι Πόντιος 30/05/2017:
 ~*Άλωση Πόλης  29/05/2017  :
~*Δημοσκόπηση  30/05/2017:
 ~*Κ   Μητσοτάκης   έφυγε  31/05/2017:
 ~*ΚΙΝΑ και ΗΠΑ 29/05/2017:
~* Προκόπη  ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ επικήδειος ... Πρόεδρος Ελληνικής Δημοκρατίας  Τετάρτη  31/05/2017:
https://youtu.be/aBa2HtEQxA0 .-~* Ακολουθούν .......

Φωτογραφίες από τα Εγκαίνια-Θυρανοίξια Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου-Ελένης και Αγίας Τριάδος την Κυριακή 28/05/2017  στον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών Καλαμάτας Ν. Μεσσηνίας  :
 

4 σχόλια:

Vasilikh είπε...

Χρειάζεστε ή θέλετε να επενδύσετε σε διάφορους τομείς. Η ομάδα τραπεζών Finance είναι εδώ για να σας βοηθήσει από όλους. Παρέχουμε δάνεια από € 2000 έως € 300.000 με επιτόκιο 3%. Για ό, τι θέλουν να επενδύσουν είμαστε επίσης διαθέσιμοι για να σας καλωσορίσουμε τότε οι άνθρωποι μου έκαναν το αίτημα δανείου σας και την επένδυση από τη διεύθυνση: vasilikhpalaiologou@gmail.com

Vasilikh είπε...

Προσφορά δανείου.

Δεν ξέρετε πώς να ικανοποιήσετε όλες αυτές τις ανάγκες, έτσι είμαστε εδώ.
Είμαστε ένας οργανισμός που χορηγεί δάνεια σε όσους έχουν ανάγκη είτε με τραπεζικό έμβασμα είτε με πιστωτική κάρτα που θα αποσταλεί στη χώρα σας όπου κι αν βρίσκεστε. Τα δάνεια μας κυμαίνονται από 2000 έως 1.000000 ευρώ με ένα ποσοστό από 3%.
Αν σας ενδιαφέρει παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω αυτής της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: vasilikhpalaiologou@gmail.com

Dimopoulou Alexandra είπε...

Ψάχνετε για ένα δάνειο επειγόντως είτε

- Για να αναζωογονήσετε τις δραστηριότητές σας

- Ανακαίνιση του εσωτερικού του διαμερίσματος, του σπιτιού, του κτιρίου κτλ ...

- Για την υλοποίηση ενός έργου

- Ή για άλλους λόγους

Αλλά δυστυχώς η τράπεζα καθορίζει προϋποθέσεις που δεν μπορείτε να εκπληρώσετε. Χωρίς άλλες ανησυχίες, δίνουμε δάνεια που κυμαίνονται από € 3.000 έως € 500.000 με επιτόκιο 3%.

Σημείωση: "Το δάνειο σας δεσμεύει και πρέπει να επιστραφεί. Ελέγξτε τις δυνατότητες αποπληρωμής πριν δεσμευτείτε »μόνο σοβαρό άτομο.

Άμεση επικοινωνία Email: irabebeirapyrgos@outlook.fr

Dimopoulou Alexandra είπε...

αξιόπιστη και σοβαρή προσφορά δανείου

Γεια σας, είμαι ένα πρόσωπο που προσφέρει διεθνή δάνεια. Με ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθεί για βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δάνεια μεταξύ ατόμων, το οποίο κυμαίνεται από 4.000 έως 500.000 ευρώ σε όλους τους σοβαρούς ανθρώπους και στις πραγματικές ανάγκες, το επιτόκιο είναι 3% ετησίως. "Χρηματοπιστωτικά δάνεια, υποθήκες, δάνεια επένδυσης, δάνεια αυτοκινήτου, προσωπικά δάνεια Είμαι διαθέσιμος για να ικανοποιήσω τους πελάτες μου εντός 3 ημερών από την παραλαβή του αιτήματός σας.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο dimopouloualexandra71@gmail.com