ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή  28 Απριλίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....
~Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
 Αγία Κυριακή στο Πήδημα

~*  ARFARA KALAMATAS MESSINIAS 02/05/2016: https://youtu.be/uER8oDLjPSk .-

 
Η «πολυγλωσσία» τον Γέροντα
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΜια παρέα αλλοδαπών, ένας Άγγλος, ένας Ιταλός και ένας Γάλλος, επισκέφθηκε το Γέροντα. Κάποιος Έλληνας γλωσσομαθής προσφέρθηκε να κάνει το διερμηνέα. Ό Γέροντας του είπε ότι δε χρειάζεται. Τους πήρε σε μια γωνιά έξω από την αυλή του και άρχισε να συνομιλεί μαζί τους. Μίλησε αρκετή ώρα. Επιστρέφοντας είπε στο «διερμηνέα»: «Τα είπαμε, τα είπαμε μ' αυτούς! Εγώ τους μιλούσα στα Ελληνικά. Αυτοί καταλάβαιναν στη γλώσσα τους και έτσι συνεννοηθήκαμε!».
 
 Αρφαρά Καλαμάτας Μεσσηνίας
~ 28 Απριλίου
Των αγίων Εννέα Μαρτύρων των εν Κυζίκω (1) (γ΄αι.): Αντιπάτρου, Αρτεμά, Θαυμασίου, Θεόγνιδος, Θεοδότου, Θεοδούλου, Θεοστίχου, Μάγνου, Ρούφου και Φιλήμονος. Οσίων Αυξεντίου και Μέμνονος του θαυματουργού.
(1) Οι άγιοι εννέα μάρτυρες της Κυζίκου δηλ. ο Θεόγνις, ο Ρούφος, ο Αντίπατρος, ο Θεόστιχος, ο Αρτεμάς, ο Μάγνος, ο Θεόδουλος, ο Θαυμάσιος και ο Φιλήμονας συνελήφθησαν στη Κύζικο την περίοδο των διωγμών. Όταν οδηγήθηκαν μπροστά στον τοπικό άρχοντα επέδειξαν θαυμαστή γενναιότητα και υπερασπίσθηκαν με παρρησία και θάρρος την πίστη τους. Για το λόγο αυτό και για να καμφθεί το σθένος τους ρίχθηκαν στη φυλακή. Εκεί χωρίς νερό και ψωμί προσευχόταν και δοξολογούσαν τον Κύριό τους, ο οποίος τούς αξίωσε να υποφέρουν για Εκείνον και ο ένας έδινε θάρρος στον άλλον. Όταν ο άρχοντας πήγε στη φυλακή και τους ρώτησε για τελευταία φορά αν επιμένουν να πιστεύουν στο Χριστό όλοι «εν ενί στόματι και μία καρδία» του απάντησαν ότι προτιμούν το μαρτύριο από το να αρνηθούν τον Σωτήρα του κόσμου. Έξαλλος από οργή ο άρχοντας διέταξε αμέσως τον αποκεφαλισμό τους χαρίζοντάς τους την ουράνια δόξα ~

Σήμερα 28/04/2017 εορτάζουν:

Άγιοι Εννέα Μάρτυρες εν Κυζίκω
~  Ἦχος γ'. Θείας πίστεως.
~  Θείας πίστεως, τὴ συμφωνία, ἐννεάριθμος, Μαρτύρων δῆμος, ἐν Κυζίκῳ ἱερῶς ἠνδραγάθησε, τὸν γὰρ Ὑπέρθεον Λόγον κηρύξαντες, ὑπὲρ αὐτοῦ ὡς ἀμνοὶ σφαγιάζονται, ὅθεν ἄφεσιν, αἰτοῦνται ἠμὶν καὶ ἔλεος, τοὶς μέλπουσιν αὐτῶν τὴν θείαν ἄθλησιν.
~* Απολυτίκιο Αγ. 9 Μαρτύρων εν Κυζίκω Θεόγνις, Ρούφος, Αντίπατρος, Θεόστιχος, Αρτεμάς - 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ   : https://youtu.be/MWAOAOkPKOY  .-


~
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
 
Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω

Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριο....
 
Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων

Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων
 
Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου

Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου
*** Ο καιρός  σήμερα Παρασκευή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Παρασκευή 28/4/2017 προβλέπεται σχεδόν αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 25-65%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες, με τάση αύξησης από τις απογευματινές ώρες και μετά, με αποτέλεσμα να υπάρχει κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης στην Καλαμάτα 
Σεμινάριο Βασικής Καρδιο-Πνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή, σύμφωνα με τις Κατευθυντήριες Οδηγίες Αναζωογόνησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ΕRC), θα γίνει σήμερα (5.00 μ.μ.- 9.00 μ.μ.) στο ξενοδοχείο Elite στην Καλαμάτα.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει πρακτική επίδειξη και εξάσκηση συμμετεχόντων στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή.
Συντονιστής θα είναι ο Γ. Λάτσιος, επεμβατικός καρδιολόγος στο «Ιπποκράτειο» και εκπαιδευτές οι:
-Γάτα Β., νοσηλευτής Αιμοδυναμικού «Ιπποκράτειο»
-Κουφάκης Ν., νοσηλευτής Αιμοδυναμικού «Ιπποκράτειο»
- Μάκαρης Μ., επιμελητής Καρδιολόγος Γ.Ν. Καλαμάτας
- Μελετιάδου Μ., νοσηλεύτρια «Τζάνειο»
- Μελίδη Ε., επιμελήτρια αναισθησιολόγος στο «Ιπποκράτειο».
 Το σεμινάριο περιλαμβάνει, επίσης, ομιλία για το κοινό με θέμα "Παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου" από το συντονιστή διευθυντή του καρδιολογικού τμήματος στο "Ιπποκράτειο" και πρόεδρο της Π.Ι.Ε.ΔΙ.ΚΑΡ., Ι. Καλλικάζαρο.
Η συμμετοχή στο σεμινάριο που διοργανώνει η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών Καρδιολογίας είναι ελεύθερη, ενώ δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο: info.piedkar@gmail.com.

***  Σε δημοτικό κτήριο το παράρτημα του «Δημόκριτου» 
Μια σημαντική εξέλιξη η οποία δημιουργεί προστιθέμενη αξία για την πόλη της Καλαμάτας σημειώθηκε χθες. Ειδικότερα, τα κλειδιά του δημοτικού κτηρίου στη συμβολή των οδών Παπατσώνη 4 και Μαντίκλου (ανατολικά του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου), παρέδωσε ο δήμαρχος στον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Σωτήρη Χαρισόπουλο, για την άμεση στέγαση του παραρτήματος στην Καλαμάτα.
Παρουσία του διευθυντή Ερευνών του «Δημόκριτου» Χρήστου Μάρκου, αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Καλαμάτας, έγιναν οι αναγκαίες συνεννοήσεις για την προσωρινή στέγαση του παραρτήματος στο κτήριο της οδού Παπατσώνη.
Η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει περί τη 15η Μαΐου και εκτιμάται ότι σε ενάμιση χρόνο περίπου το παράρτημα θα στεγασθεί στο δημοτικό κτήριο Ζουμπούλειο, που έχει παραχωρηθεί στο «Δημόκριτο» από το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού γίνει μεταστέγαση της Δημοτικής Σχολής Χορού στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Μάλιστα, στο Ζουμπούλειο θα δημιουργηθεί και εκθεσιακός χώρος, για να μπορεί το κοινό να θαυμάσει από κοντά σπουδαίο αρχειακό υλικό που έχει στη διάθεσή του ο «Δημόκριτος».

*** Νεκρή μέσα σε κάδο βρέθηκε η 6χρονη Στέλλα 
Σοκ στην Αγία Βαρβάρα: Ο πατέρας της στραγγάλισε την Στέλλα και την πέταξε στα σκουπίδια.
Ήταν η κακιά στιγμή, είπε για την πράξη του ο 61χρονος πρώην αστυνομικός, που επί ώρες επέμενε πως το παιδί του το άρπαξαν διαρρήκτες - Έβαλε το παιδί σε μια μαύρη σακούλα και το πέταξε σε κάδο απορριμάτων μόλις 150 μέτρα από το σπίτι του
 Σε ένα θρίλερ με ατέλειωτες δόσεις αγωνίας και με φινάλε το χειρότερο σενάριο, το οποίο όμως εξέταζαν ως πιο πιθανό από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικές αρχές, εξελίχθηκε η υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης της εξάχρονης Στέλλας από την Αγία Βάρβαρα. Μετά από δεκαέξι ώρες ερευνών το κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό σε ένα κάδο απορριμμάτων, καθώς φέρεται να στραγγαλίστηκε από τον ίδιο του τον πατέρα, ο οποίος στη συνέχεια προσπάθησε να εξαφανίσει το άψυχο κορμάκι της κόρης του.
Μια απίστευτη ιστορία που δεν την χωράει ανθρώπινος νους και πολλές πτυχές της θυμίζουν την ανατριχιαστική δολοφονία της τετράχρονης Άννυ πριν από δύο χρόνια, διαδραματίστηκε τις τελευταίες ώρες κόβοντας, την ανάσα στο πανελλήνιο αλλά και σε πολλά από τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.
Ολα ξεκίνησαν όταν ο 61χρονος Γιάννης Εικοσπεντάκης εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Βαρβάρας και ανέφερε ότι στο σπίτι του διαπραχθεί διάρρηξη και εξαφανίστηκε η μόλις έξι χρόνων κόρη του, Στέλλα. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι πάντες. Άνδρες της ΕΛΑΣ έφτασαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρου όπου βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας, ενώ ενημερώθηκε και η μητέρα του κοριτσιού η οποία προχθές είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και χθες το μεσημέρι, όπως η ίδια ανέφερε στο protothema.gr πήρε εξιτήριο. Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να εξιχνιάσουν την υπόθεση υπέβαλλαν σε εξοντωτική ανάκριση τον πρώην αστυνομικό, καθώς όπως διαπίστωσαν οι ισχυρισμοί του για διάρρηξη όχι μόνο δεν ευσταθούσαν, αλλά όσο περνούσε η ώρα έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις. Έτσι η υπόθεση από το αστυνομικό τμήμα της Αγίας Βαρβάρας πέρασε στα χέρια του τμήματος ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών.
«Έσπασε» μετα απο δώδεκα ώρες ανακρίσεων
Ο Γιάννης Εικοσπεντάκης μεταφέρθηκε στην λεωφόρο Αλεξάνδρας και αμέσως έμπειροι αξιωματικοί ανέλαβαν να φέρουν στην επιφάνεια τις πραγματικές πτυχές της υπόθεσης. Για άλλη μια φορά ο 61χρονος πατέρας των δίδυμων παιδιών ισχυρίστηκε ότι η κόρη του εξαφανίστηκε μετά από τη διάρρηξη που έγινε στο σπίτι του τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ ο ίδιος κοιμόταν και δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό. «Βγήκα να πετάξω τα σκουπίδια γύρω στις δώδεκα τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και πρέπει να ξέχασα τα κλειδιά στην εξωτερική πλευρά της πόρτας του διαμερίσματος. Έτσι οι διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι, αφού λείπουν και κοσμήματα», επέμεινε για αρκετές φορές στους αστυνομικούς.
Όση ώρα ο πατέρας ανακρίνονται από τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, δεκάδες αστυνομικοί αλλά και κλιμάκια του "Χαμόγελου του Παιδιού" χτένιζαν το σπίτι της οικογένειας αλλά και τους δρόμους της Αγίας Βαρβάρας. Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά συνέδραμαν στο έργο των ερευνών, ενώ συγγενείς και φίλοι είχαν διασκορπιστεί σε πάρκα της περιοχής με την ελπίδα να βρουν εν ζωή το μικρο κοριτσάκι.
Η ώρα της φρικτής αλήθειας
Οι ώρες περνούσαν βασανιστικά, έως ότου λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ο 61χρονος πρώην αστυνομικός «έσπασε» ενώπιον των αστυνομικών και ομολόγησε την ανατριχιαστική πράξη του. «Φταίει η κακιά στιγμή. Ηταν ένα ατύχημα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Ant1, είπε ακόμα πως το παιδί έκλαιγε, το πήρε αγκαλιά να το παρηγορήσει και το έσφιξε λίγο παραπάνω, με αποτέλεσμα να το σκοτώσει... Στη συνέχεια τους υπέδειξε σε ποιο κάδο απορριμμάτων είχε πετάξει το άψυχο σώμα της κόρης του. Αμέσως άνδρες της Ασφάλειας που δεν απομακρύνθηκαν στιγμή από το σπίτι του 61χρονου αστυνομικού κινήθηκαν προς τη συμβολή των οδών Πραξιτέλους και Αιόλου σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το διαμέρισμα της οικογένειας Εικοσπεντάκη. Εκεί εντόπισαν το μακάβριο εύρημα: Το σώμα του ανηλίκου κοριτσιού είχε τοποθετηθεί μέσα σε μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών και είχε πεταχτεί στο κάδο απορριμμάτων.
Το σημείο αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σφράγισαν τη συμβολή των οδών Πραξιτέλους και Αιόλου απομακρύνοντας τους περαστικούς. Μετά από λίγη ώρα έφτασε αυτοκίνητο γραφείου τελετών αλλά και ιατροδικαστής και το άψυχο κορμάκι της Στέλλας μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροψία και να εξακριβωθούν τα ακριβή αιτία του θανάτου της.
Ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανήλικη στραγγαλίστηκε από τον πατέρα της ο οποίος στη συνέχεια προσπάθησε να κρύψει τη σορό της, πετώντας την στον κάδο απορριμμάτων.
Μόλις στη γειτονιά γνωστοποιήθηκε η είδηση της εύρεσης του πτώματος του εξάχρονου κοριτσιού, πολλοί ήταν οι φίλοι και οι γείτονες της όπου πήγαν ατο σημείο προκειμένου να ανάψουν ένα  κεράκι ή να αφήσουν λίγα λουλούδια.   protothema.gr

*** Τραυματίστηκε οδηγός όταν το αυτοκίνητο του «έπεσε» πάνω σε «κλαρκ» στην οδό Σόλωνος! (φωτογραφίες) 
 
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό ενός άνδρα, σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης στην Καλαμάτα. Οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου που βρισκόταν επί της οδού Σόλωνος με κατεύθυνση την Αριστομένους, έχασε για άγνωστο λόγο τον έλεγχο του οχήματος του, και  προσέκρουσε σε σταματημένο φορτωτικό μηχάνημα τύπου «Κλαρκ» που εκτελεί εργασίες ανάπλασης στο δυτικό πεζοδρόμιο της Αριστομένους και βρισκόταν σταματημένο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός του ΙΧ οχήματος, οποίος και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ από τύχη δεν χτύπησε εργάτης που βρισκόταν δίπλα στο σημείο που έγινε η σύγκρουση. 

***  Στη Βουλή πάει το θέμα με τις ελιές ΠΟΠ Καλαμάτας 
Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευ. Αποστόλου, με θέμα «Εγγραφή του συνωνύμου Καλαμάτα, της ποικιλίας ελιάς Καλαμών, στον κατάλογο του συστήματος FOREMATIS (Forest Reproductive Material Information System) της Ε.Ε.», κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας, Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Η ερώτηση αναφέρει τα εξής: Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού κ. Βασιλείου Κόκκαλη της 6ης Δεκεμβρίου 2016 στο Παράρτημα Ι του «Μητρώου ποικιλιών οπωροφόρων φυτών και των οπωροφόρων φυτών που προορίζονται για την παραγωγή καρπών των ειδών» εισαγόταν ως συνώνυμο της ποικιλίας Καλαμών και το λήμμα Καλαμάτα, με προφανή σκοπό να επιτρέψει τη χρήση του ως συνώνυμου πλέον της ποικιλίας Καλαμών στους μη περιλαμβανόμενους στην οριοθετημένη περιοχή της ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» επεξεργαστές του καρπού και ανεξαρτήτως της προέλευσης του.
Η συγκεκριμένη χρήση θα εξουδετέρωνε την προστασία της ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας», που της παρέχει η καταχώρηση στο Κοινοτικό Μητρώο Προστατευόμενων Ενδείξεων (ΠΕ). Κι αυτό σε αντίθεση με το άρθρο 2 του καν. 637/2009 περί «θέσπισης κανόνων εφαρμογής σχετικά με την ακαταλληλότητα των ονομασιών των ποικιλιών...» και με το άρθρο 42 του καν. 1151/12 που ρυθμίζει τις ΠΕ.
Στο πλαίσιο αυτό και με την υπ' αριθμ. 3401/144590 (ΦΕΚ 4460) απόφασή σας, της 22.12.2016, ορθά καταργήσατε, με ισχύ από την 1.01.2016, την προηγούμενη απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Β. Κόκκαλη, ο οποίος είχε σπεύσει να καταχωρήσει το ως άνω συνώνυμο στον κατάλογο FOREMATIS.
Όμως, τρεις μήνες μετά, στον κατάλογο FOREMATIS υπάρχει ακόμη καταχωρημένο το συνώνυμο Καλαμάτα με τον κίνδυνο άλλες ευρωπαϊκές ή τρίτες χώρες να αναπτύξουν, με τη χρήση του, αθέμιτο ανταγωνισμό στο προϊόν ΠΟΠ και σε όλο το επεξεργασμένο συμβατικό προϊόν της ποικιλίας Καλαμών στις διεθνείς και στις ευρωπαϊκές αγορές.
Επίσης, στο FOREMATIS προκύπτει ότι άλλες δύο χώρες έχουν καταθέσει τον όρο Καλαμάτα ως συνώνυμο της ποικιλίας Καλαμών στη θέση του συνωνύμου Καλαματιανή, διαστρεβλώνοντας έτσι τον ισχύοντα από το 1991 Ελληνικό Κατάλογο Ποικιλιών και σε αντίθεση με τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς ΕΕ 637/2009 και 1151/12. Συγκεκριμένα πρόκειται για την Κύπρο και την Ιταλία.
Η τελευταία δε, σε μια παρεμφερή υπόθεση παράτυπης καταγραφής συνωνύμου Ιταλικής ΠΕ στον Κατάλογο Ποικιλιών χώρας μέλους της Ε.Ε., επενέβη, όπως προκύπτει από τον Τύπο, και απαίτησε, με θετικό αποτέλεσμα, τη διαγραφή του ανάλογου συνωνύμου.
Η ΠΟΠ «ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» αποτελεί το πιο φημισμένο ελληνικό «brand name» με αξιοποίηση μικρότερη των δυνατοτήτων της. Η Μεσσηνία και οι όμοροι νομοί, οι οποίοι έχουν ιστορικούς δεσμούς με τη διαμόρφωση του «brand name» αυτού, ζητούν εδώ και χρόνια την τροποποίηση των προδιαγραφών της ΠΟΠ, μεταξύ των οποίων και τη διεύρυνση της ζώνης παραγωγής και έχουν κατατεθεί σχετικές αιτήσεις στο ΥΠΑΑΤ, οι οποίες δεν προωθούνται.
Ερωτάται ο κ. υπουργός: Για ποιον λόγο δεν προωθήθηκε στην Ε.Ε. η απόφαση ανάκλησης της καταχώρησης του συνωνύμου Καλαμάτα στο FOREMATIS και τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε;
Ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύει να αναλάβει το υπουργείο για να επιτύχει το σεβασμό των κανονισμών από τις χώρες μέλη της Ε.Ε., που έχουν καταχωρήσει το συνώνυμο Καλαμάτα στον κατάλογο ποικιλιών τους, για την αποφυγή κάθε μορφής αθέμιτου ανταγωνισμού;
Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται, να αναπτύξει το ΥΠΑΑΤ για την προώθηση της τροποποίησης των προδιαγραφών της ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας», για μια ευρύτερη αξιοποίηση του «brand name», περιλαμβάνοντας και τους όμορους νομούς στη ζώνη παραγωγής, καθώς και την ενίσχυση της προστασίας της;

***  Διεθνής καταξίωση για το Τμήμα Φιλολογίας Καλαμάτας 
Επίτιμοι καθηγητές οι Chris Carey & Mike Edwards
Ολοκληρώνονται σήμερα στην Καλαμάτα οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο «Φιλία στην Αρχαία Ελληνική Λογοτεχνία και Πρόσληψη», στο οποίο και συμμετείχαν καταξιωμένοι ομιλητές από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Κάτι που αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πόσο ψηλά έχει φτάσει το Τμήμα Φιλολογίας της πόλης.
Στο πλαίσιο, μάλιστα, του συνεδρίου θα αναγορεύσει τους καθηγητές Chris Carey και Mike Edwards ως επίτιμους καθηγητές του, θέλοντας έτσι να εκφράσει ευγνωμοσύνη για την προσφορά τους στο Τμήμα Φιλολογίας.
Χθες, εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, η επίκουρος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Ελένη Βολονάκη, δήλωσε ότι αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία αυτό το συνέδριο να συγκεντρωθούν όλοι οι ακαδημαϊκοί για το θέμα της φιλίας. Το θέμα επιλέχθηκε, επειδή θα τιμηθούν σήμερα οι διακεκριμένοι επιστήμονες Chris Carey & Mike Edwards, που για το Τμήμα Φιλολογίας είναι φίλοι, καθώς στήριξαν πάρα πολύ τόσο το προπτυχιακό όσο και το μεταπτυχιακό του πρόγραμμα, ενώ ήταν παρόντες σε όλα τα διεθνή συνέδρια που έκανε.
Όπως είπε κλείνοντας, αυτοί οι δύο καθηγητές θεωρούνται μαζί με τους ιδρυτές του Τμήματος στυλοβάτες του.
«Δεύτερο σπίτι του» χαρακτήρισε το πανεπιστήμιο της Καλαμάτας ο καθηγητής Mike Edwards, γι’ αυτό έρχεται στην πόλη μας κάθε χρόνο, αφού αισθάνεται καλοδεχούμενος. Μιλώντας για το Τμήμα, το χαρακτήρισε πολύ καλό, με πολύ καλούς φοιτητές και που, μάλιστα, παρακολουθούν διαλέξεις και μαθήματα δικά του, διάρκειας ακόμα και πέντε ωρών, στα αγγλικά.
Σχετικά με τη φιλία, δήλωσε ότι μόλις άκουσε ότι αυτό θα είναι το θέμα του συνεδρίου αμέσως σκέφθηκε την Ελλάδα και την πόλη μας, αφού για τον ίδιο αποτελεί συνώνυμό τους.
Από την πλευρά του, ο καθηγητής Chris Carey ανέφερε ότι ήταν από τη γένεση του Τμήματος στην Καλαμάτα και έχει δει όλα τα βήματα μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή του μορφή, ενώ συνεχώς το βλέπει να μεγαλώνει και να γίνεται καλύτερο. Καλύτερο και σε καθηγητές και φοιτητές, κάτι που, όπως είπε, αποτελεί μεγάλη επιτυχία, επιτυχία που χαίρεται και ο ίδιος, αφού για αυτόν το Τμήμα είναι κάτι σαν φίλος. Μάλιστα, δήλωσε πως είναι μεγάλη η χαρά του που βρίσκεται στην Καλαμάτα και συναντά πολλούς φίλους. Τα παραπάνω και το γεγονός ότι βραβεύεται μαζί με το φίλο του Mike Edwards δημιουργούν μια ωραία ατμόσφαιρα, όπως είπε.
Να σημειωθεί ότι πριν ο κ. Mike Edwards φτάσει στο συνέδριο επισκέφτηκε το Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς. Όπως είπε, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μουσείο, που τον εντυπωσίασε, και αποτελεί πολύτιμο απόκτημα για την Καλαμάτα, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στην κα Καρέλια.
  Βασίλης Κωνσταντινόπουλος
Ο πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας, Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, δήλωσε ότι οι καθηγητές που θα τιμηθούν είναι δύο από τους πιο εκλεκτούς καθηγητές της Ευρώπης στην Κλασσική Φιλολογία. Πλέκοντας το εγκώμιό τους, είπε ότι έχουν προσφέρει πάρα πολλά στην Κλασική Φιλολογία, αλλά και στο νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ειδικά στο Τμήμα Καλαμάτας, με την παρουσία και τη σοφία τους. Παρουσία και σοφία που το έχουν βοηθήσει να αναδειχθεί ως πρώτο στην Ελλάδα. Πρωτιά που, όπως εξήγησε, έχει κερδηθεί, αφού κανένα άλλο τμήμα δεν έχει διοργανώσει πάνω από 10 Διεθνή Συνέδρια με καθηγητές από όλο τον κόσμο. Αυτά, δε, θα συνεχιστούν, όπως είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, με τις ετοιμασίες να περιλαμβάνουν ένα μεγάλο σαν εκείνο για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα. Αυτή τη φορά θέμα του θα είναι η Ναυμαχία της Σαλαμίνας.
  Κριτικές εκδόσεις από το Τμήμα Φιλολογίας
Ένα άλλο σημαντικό θέμα που θέλησε να ανακοινώσει ο πρόεδρος της Φιλολογίας είναι ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για κριτικές εκδόσεις στην Καλαμάτα. Στο εγχείρημα, μάλιστα, αυτό θα βοηθήσουν και οι Chris Carey και Mike Edwards.
Οι κριτικές αυτές εκδόσεις θα είναι οι πρώτες από ελληνικό τμήμα που θα διαθέτει τις δικές του.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Ένα μακάβριο και τραγικό λάθος στο νεκροταφείο Μεσσήνης έφερε σε αμηχανία το Δημοτικό Συμβούλιο 
Η μοίρα είναι γνωστό ότι παίζει «τρελά» παιχνίδια, κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης το βράδυ της Τετάρτης, όπως και κανείς δε θα ήθελε να είναι στη θέση του αρμόδιου αντιδημάρχου Κώστα Γεωργακόπουλου, στον οποίο «έλαχε» να δώσει λύση σ’ ένα μακάβριο και φριχτό λάθος, για το οποίο όμως δεν ευθύνεται αυτός.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης υπήρχε αίτημα για παράταση ταφής πέραν της τριετίας από οικογένεια θανούσης, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν έχει ακόμα αποσυντεθεί…
Η μακάβρια αυτή ιστορία άρχισε να περιπλέκεται, όταν διαπιστώθηκε προ αρκετού διαστήματος ότι ο τάφος όπου κηδεύτηκε η θανούσα, ανήκε σε οικογενειακό τάφο άλλης οικογένειας από τη Μεσσήνη, λόγω λάθους του υπαλλήλου του Δήμου στο Νεκροταφείο. Η εν λόγω οικογένεια εν συνεχεία είχε δώσει τη συγκατάθεσή της να παραμείνει εκεί η θανούσα για τρία χρόνια, αν και είχε εντολή εισαγγελέα για εκταφή.
Αυτό, όμως, που δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί, ήταν ότι λίγες ώρες πριν από τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο πέθανε μέλος της οικογένειας στην οποία ανήκει ο τάφος, με αποτέλεσμα να βρεθούν όλοι μπροστά σ’ ένα πρωτοφανές και μακάβριο αδιέξοδο.
Το «παρών» στο Σώμα έδωσε ο αδερφός του θανόντος και μέλος της οικογένειας στην οποία ανήκει ο τάφος, όσο και μέλη της οικογένειας της προ τριετίας θανούσης που βρίσκεται στον «λάθος» τάφο. Μάλιστα, σημειώθηκε και λεκτικό επεισόδιο μεταξύ των δυο οικογενειών, με τον αδερφό του θανόντος να αναρωτιέται «πού θα θάψω τον αδερφό μου».
Το Σώμα αναγκάστηκε σε ολιγόλεπτη διακοπή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ έκδηλη ήταν και η αμηχανία στο σύνολο των δημοτικών συμβούλων γι’ αυτό το πρωτοφανές περιστατικό, για το οποίο και έπρεπε να λάβουν απόφαση.
Όταν συνεχίστηκε η διαδικασία, ο αρμόδιος για το θέμα αντιδήμαρχος, Κώστας Γεωργακόπουλος, εισηγήθηκε να απορριφθεί το αίτημα για την παράταση της ταφής της γυναίκας από το Δημοτικό Συμβούλιο και να αποφασίσει για το θέμα η νομική υπηρεσία του Δήμου.
Δικηγόρος, εκπρόσωπος των συγγενών της γυναίκας, αφού εξέφρασε συλλυπητήρια στο αδερφό του θανόντος, σημείωσε ότι ο Δήμος Μεσσήνης, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του νεκροταφείου, δεν έχει το δικαίωμα να προχωρήσει στην εκταφή πριν συμπληρωθεί πενταετία.
Ο γιος της γυναίκας από τη δική του πλευρά εξέφρασε τα παράπονά του προς το Σώμα για το λάθος του υπαλλήλου που τους αναγκάζει να έρχονται σε τόσο δύσκολη θέση.
Από την πλευρά του, ο αδελφός του νεκρού, και μέλος της οικογένειας στην οποία ανήκει ο τάφος, ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι από καλοσύνη, ευγένεια και σεβασμό προς τους νεκρούς αποδέχτηκε την ταφή της γυναίκας στον τάφο της οικογένειάς του, αν και είχε εντολή εισαγγελέα και μπορούσε να προχωρήσει σε εκταφή. Ωστόσο, εξέφρασε τη λύπη του και την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η οικογένεια της θανούσης, όχι μόνο δεν είπε ευχαριστώ γι’ αυτή την πράξη, αλλά ζητά και την παράταση της  ταφής πέραν της τριετίας στον «ξένο» τάφο… Πρόσθεσε, δε, ότι μερικά από τα αδέρφια του δε γνωρίζουν γι’ αυτό το μακάβριο λάθος και ότι στον οικογενειακό τους τάφο βρίσκεται θαμμένη μια ξένη γυναίκα, εκφράζοντας παράλληλα την απόγνωσή του για το τι θα γίνει με τον αδερφό του, που επιθυμία του ήταν η ταφή στον οικογενειακό τάφο στη Μεσσήνη.
Το Σώμα ψήφισε ομόφωνα την πρόταση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Γεωργακόπουλου. Του Κώστα Γαζούλη

***  «Έθος», το Πανεπιστήμιο για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή 
«Καληνύχτα, Μαργαρίτα» για τέσσερις παραστάσεις
Τι συμβαίνει όταν νέοι με διαφορετικές προσωπικότητες ο καθένας, όνειρα και στόχους μέσα σε ένα χρόνο σμίγουν σε μία πανεπιστημιακή αίθουσα; Η απάντηση είναι: μία οικογένεια που πέρασε από σαράντα κύματα και όμως συνεχίζει να επιβιώνει. Δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι με πολύ ενθουσιασμό και μεράκι να διαδώσουν το πάθος τους για το θέατρο στην πόλη...
Για πρώτη φορά, λοιπόν, στα χρονικά της Καλαμάτας συγκεντρώθηκε ένα σύνολο φοιτητών από τα Τμήματα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Φιλολογίας, δημιουργώντας την ομάδα «Έθος», με σκοπό την ανάδειξη της θεατρικής τέχνης εντός και εκτός των ορίων της σχολής.
Το έργο που επέλεξαν για την πρώτη τους παράσταση ονομάζεται «Καληνύχτα, Μαργαρίτα» του Γεράσιμου Σταύρου και πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά του διηγήματος «Μαργαρίτα Περδικάρη» του Δημητρίου Χατζή, το οποίο έχει πρεμιέρα το Σάββατο, 29 Απριλίου, στις 8.30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας (Υπαπαντής 25).
Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ θα φιλοξενηθούν εκεί τρεις ακόμη παραστάσεις: Κυριακή 30 Απριλίου, Δευτέρα 1η Μαΐου, ρίχνοντας αυλαία την Τρίτη 2 Μαΐου.
  Το έργο
Η οικογένεια Περδικάρη είναι μια τυπική εικόνα της μεγαλοαστικής επαρχίας. Η σεμνοτυφία, το κέρδος, η απάτη, η «ευσέβεια», η συνενοχή, η αμοιβαιότητα στην κοινωνική πρόσοψη και η δυσπιστία στο «εσωτερικό» τη χαρακτηρίζουν. Έχει διαβρωθεί από τα ίδια τα λάθη της, από την απληστία της, την αυτοϋπονόμευσή της...
Αυτό το σπίτι - θεσμός θα καταρρεύσει χτυπημένο από μέσα. Αυτό το παιδί, η Μαργαρίτα, θα πυροδοτήσει τα εκρηκτικά... Όταν η Μαργαρίτα μυείται, είναι ώριμη να δεχτεί την έξοδο, τη διαφυγή από το περιβάλλον της. Τα επιχειρήματά της τα βρίσκει μέσα στο ίδιο της το σπίτι.
  Ακαδημαϊκός υπεύθυνος: αναπληρωτής καθηγητής Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος, πρόεδρος Τμήματος Φιλολογίας
 Συντελεστές
Μαργαρίτα: Νίκη Μιχαλίτση
Ορέστης: Δημήτρης Καρακούσης
Περικλής: Νίκος Τσατσούλης
Κατερίνα: Χριστίνα Φλωράκη
Αντιγόνη: Γιώτα Βασιλειάδη
Βασίλης: Νίκος Μελιτσιώτης
Στέφανος: Κώστας Μανδέλλος
Φωτεινή: Κέλλυ Βραχά
Αγγελική: Κωνσταντίνα Καλογερίδη
Σταθμάρχης: Δημήτρης Βάσσης
Δέρβης: Ηλίας Ζαχαρόπουλος
Μπάρμπα Θωμάς: Κώστας Μανδέλλος
Δήμητρα: Γωγώ Δημητρακάκου
Γερμανός: Άγγελος Λίβερης
Σκηνοθεσία & υπεύθυνη Οργάνωσης: Κέλλυ Βραχά
Βοηθοί Σκηνοθεσίας και Οργάνωσης: Γιώτα Βασιλειάδη, Χριστίνα Φλωράκη

*** Ξεκίνησαν ήδη οι προετοιμασίες για το 2ο διεθνή διαγωνισμό Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 
Από τις 11 έως τις 15 Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, από το Δήμο Καλαμάτας και το διεθνή πολιτιστικό οργανισμό Interkultur.
Σε συνέχεια της επιτυχίας που είχε ο διαγωνισμός του Οκτωβρίου 2015 και για την άρτια προετοιμασία και την επιτυχή διενέργεια του Διαγωνισμού του 2017, ο δήμαρχος, με απόφασή του, συγκρότησε Οργανωτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από αιρετούς και υπηρεσιακά στελέχη που συνέβαλαν στην επιτυχία του προηγούμενου.
Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής, στην οποία μετείχαν και στελέχη του Δήμου που υποστηρίζουν τη λειτουργία της. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες, ευχόμενος επιτυχή διεκπεραίωση του καθήκοντος που η Οργανωτική Επιτροπή ανέλαβε και, κατόπιν, συζητήθηκαν διάφορα πρακτικά ζητήματα.
Αργότερα, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ανέφερε πως «η διαχείριση γίνεται από μία μεγάλη Οργανωτική Επιτροπή. Το Ωδείο έχει τον πρώτο λόγο και οι χορωδίες της πόλης, οι οποίες δουλεύουν για τον Οκτώβριο. Υπάρχει ενδιαφέρον από χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και η Interkultur και οι οργανωτικές της δυνατότητες αποτελούν εγγύηση, ώστε να έχουμε ένα πολύ καλό διεθνές φεστιβάλ. Τα έξοδα θα καλυφθούν από χορηγούς και τον προϋπολογισμό του Δήμου Καλαμάτας».

*** «Γίνε Σαίξπηρ για μια μέρα» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας… 
O Πρόσπερο από την αγάπη του για τα βιβλία, χάνει την εξουσία και εξορίζεται, έχοντας όμως μαζί του αυτά ακριβώς τα βιβλία εξαιτίας των οποίων ξεκίνησε η περιπέτειά του…
Αυτός είναι ο κεντρικός άξονας της «Τρικυμίας» του Σαίξπηρ πάνω στον οποίο βασίστηκαν οι κυρίες Μαρία Χριστάκη, καθηγήτρια Αγγλικών και Μαίρη Τσουλάκου, αρχαιολόγος, για να δημιουργήσουν με πολύ μεράκι και αμέριστη διάθεση προσφοράς έναν κύκλο έξι εκπαιδευτικών εργαστηρίων ενσυναίσθησης (κι ενός σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς), τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας μαθητές Δημοτικού, αλλά και οικογένειες με τα παιδιά τους (Γ’-Στ’ Δημοτικού), αυτό το Σάββατο ή το Μάιο, κατόπιν τηλεφωνικής εγγραφής (τηλ. 2721096818). «Κλειδί» για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα αποτελέσει η αυριανή προβολή από την Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, στις 9.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, της κινηματογραφικής διασκευής (1982) της «Τρικυμίας», σε σκηνοθεσία Paul Mazursky, με τους John Cassavetes, Gena Rowlands, Susan Sarandon κ.ά.
Χθες το μεσημέρι στο χώρο της Βιβλιοθήκης η προϊσταμένη Νινέτα Σωτηράκη και οι κυρίες Τσουλάκου και Χριστάκη αναφέρθηκαν αναλυτικότερα  στις προγραμματισμένες αυτές δράσεις, που έχουν τον τίτλο «Γίνε Σαίξπηρ για μια μέρα: Ανακαλύπτουμε και δημιουργούμε τη δική μας Τρικυμία».
«Πρόκειται για ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα, το οποίο βασίζεται κατ’ εξοχήν σε δραστηριότητες ενσυναίσθησης και προσεγγίζει τα παιδιά και το σαιξπηρικό έργο με απόλυτα βιωματικό τρόπο. Προσφέρονται τέσσερα εργαστήρια για σχολικές τάξεις Γ’ έως ΣΤ’ Δημοτικού τις Τρίτες του Μαΐου, δύο εργαστήρια για γονείς με παιδιά Δημοτικού, στα οποία θα συμμετάσχουν εξίσου και οι γονείς και τα παιδιά και κλείνουμε με ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, που θέλουν να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά, που θέλουν να λειτουργήσουν το ίδιο εργαστήριο στις δικές τους τάξεις την επόμενη χρονιά ή να μεταφέρουν το νόημα της ενσυναίσθησης μέσα στη διδακτική τους πρακτική» ανέφερε η προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης κα Σωτηράκη και συνέχισε προσθέτοντας: «Η μεγάλη καινοτομία αυτού του κύκλου εργαστηρίων είναι η δυνατότητα να μπαίνουμε στη θέση του άλλου (ενσυναίσθηση), για να καταλάβουμε πώς νοιώθει, για να προσεγγίζουμε τα πράγματα από τη δική του σκοπιά, αλλά και το γεγονός ότι καλωσορίζουμε μέσα στο χώρο της βιβλιοθήκης, όχι μόνο τα παιδιά, που έτσι κι αλλιώς ο χώρος είναι πιο οικείος και φυσικός για εκείνα, αλλά και την οικογένεια. Τα εργαστήρια δε θα λειτουργήσουν ως… πάρκινγκ παιδιών, θα πρέπει και οι γονείς να συμμετέχουν, θα είναι μια ευκαιρία να ενδυναμωθεί η οικογένεια, να αναδειχθούν οι οικογενειακοί δεσμοί και να δώσουμε και μια άλλη διάσταση στον ποιοτικό χρόνο που μπορούν να περάσουν μαζί», τόνισε ακόμη η ίδια, επισημαίνοντας ότι με αυτό τον κύκλο εργαστηρίων η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη κλείνει το σχολικό της πρόγραμμα για το 2017.
Με τη σειρά της η κα Μαρία Χριστάκη, αφού ευχαρίστησε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη που προσφέρει τον πολύ ωραίο και ζεστό της χώρο, εξήγησε ότι αφετηρία αποτέλεσε η Παγκόσμια Ημέρα Σαίξπηρ, που συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου και κίνητρο τα παρακάτω: «Κυρίως θέλαμε μέσα από τον Σαίξπηρ να δώσουμε τη δυνατότητα σε γονείς και παιδιά να έρθουν πιο κοντά, γνωρίζοντας έναν κλασικό συγγραφέα που κάπως έχει ξεφύγει τελευταίως από τα ενδιαφέροντα του κόσμου.
Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να έρθουν εδώ οικογένειες για μιάμιση ώρα και να διαδράσουν, να ζήσουν κάτι που θα τους βγάλει από την πραγματικότητα, την καθημερινότητα και τα προβλήματά τους. Ελπίζουμε ότι η εμπειρία θα είναι ψυχαγωγική, εκπαιδευτική και ίσως τους βάλει και σε ένα άλλο περιβάλλον, να σκεφτούν τις δικές τους τρικυμίες με ένα λίγο διαφορετικό τρόπο».
«Είναι ένα ταξίδι που άρχισε πριν από τρεις μήνες», με όχημα την αγάπη για το βιβλίο και για το δημόσιο χώρο μετέφερε αρχικά η Μαίρη Τσουλάκου και συνέχισε λέγοντας: «Θεωρούμε ότι η Τρικυμία είναι το τελειότερο έργο του Σαίξπηρ και δεν έχει ασχοληθεί πολύ το κοινό μαζί του. Έτσι θέλαμε να το παρουσιάσουμε στο πιο ευαίσθητο κοινό της πόλης, που είναι τα παιδιά, στο φυσικό του χώρο που είναι ο κόσμος των βιβλίων και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας.
Παρά τις αντίξοες συνθήκες της καθημερινότητάς μας, θελήσαμε να την αντιμετωπίσουμε μέσα από  τον κόσμο των ιδεών και των μεγάλων ποιητών και σας προσκαλούμε, λοιπόν, να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινότητά μας και τον εαυτό μας, να γίνουμε λίγο Σαίξπηρ, να δημιουργήσουμε και να επιλύσουμε τις δικές μας τρικυμίες. Η χώρα μας βρίσκεται σε μια περίοδο δίνης και τα παιδιά μεγαλώνουν μέσα σε ένα περιβάλλον κρίσης. Θεωρούμε ότι μέσα από αυτό το παιδαγωγικό εργαστήρι ενσυναίσθησης θα μπορέσουμε να βρούμε, έστω και για λίγα λεπτά, μια ουτοπία, μέσα στην Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη»...
  Το πρόγραμμα
Πέμπτη 27/4, 9.30 μ.μ., Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου
Προβολή της ταινίας «Τρικυμία»
(σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη)
  Σάββατο 29/4 και Σάββατο 29/5, 10.30 π.μ.-12.30 μ.μ., Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη
Για οικογένειες με παιδιά Δημοτικού
  Τρίτη, 2, 9, 16, 23 Μαΐου, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας
Για σχολικές ομάδες με παιδιά Γ’-ΣΤ’ Δημοτικού
Δευτέρα 29/5,  5.30-7.30 μ.μ.
  Επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς
 Της Χριστίνας Ελευθεράκη

*** Χρηματοδότηση για τα πολιτιστικά 
Το υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής,  προτείνει να δοθεί το ποσόν των 232.000 ευρώ από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης (ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξανδρος Χαρίτσης έχει ήδη συμφωνήσει) για την οικονομική ενίσχυση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (200.000 ευρώ), καθώς και για την ενίσχυση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (32.000 ευρώ).
Ο δήμαρχος, σύμφωνα με το δελτίο, εξέφρασε ικανοποίηση και ευχαριστίες προς το συμπατριώτη μας αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξανδρο Χαρίτση και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου.   Α.Π. 

*** ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ τα ΣΚΟΠΙΑ ! Βία και αίμα στη ΒΟΥΛΗ! Εικόνες και Βίντεο ΣΟΚ...

~  Φωτιά" στα Σκόπια αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων έβαλαν αργά το βράδυ της Πέμπτης (27.04.2017) οι εθνικιστές οπαδοί του Νίκολα Γκρούεφσκι όταν εισέβαλαν στη Βουλή και επιτέθηκαν σε βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας και χτύπησαν τον αρχηγό της αντιπολίτευσης. Πολλοί είχαν τα πρόσωπά τους καλυμμένα τη στιγμή της εισβολής, γρονθοκόπησαν και τραυμάτισαν βουλευτές ανάμεσά τους και τον αρχηγό του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Ζόραν Ζάεφ.
~ Βίντεο 1 :  HAOS U MAKEDONIJI: Maskirani batinaši upali u Parlament i tuku poslanike 27.04.2017. , https://youtu.be/fmymw3RsVCY  .-
* Από τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά από το σκάνδαλο παρακολουθήσεων, όταν έγιναν οι εκλογές, η χώρα παραμένει βυθισμένη στο χάος, "όμηρος" των εθνικιστών επί της ουσίας. Το κόμμα του Γκρούεφσκι πήρε 51 από τις 120 έδρες, δυο περισσότερες από τους Σοσιαλδημοκράτες αλλά δεν μπόρεσε να συμφωνήσει με τα αλβανικά κόμματα για το σχηματισμό κυβέρνησης. Κάτι που έκανε, αντίθετα ο Ζάεφ, αλλά ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ δεν του έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
~ Βίντεο 2 : Tepacka vo Sobranieto vo Skopje!! , https://youtu.be/myG9azeBolQ  .-
~ Βίντεο 3 : Macedonia: Tripods hurled at opposition MPs as nationalists storm parliament  ., https://youtu.be/JRnIY6UBDPc  .-
~ Βίντεο 4 : Macedonia: Los nacionalistas atacan a varios diputados de la oposición en el parlamento , https://youtu.be/K6DxebThq7Q  .-
*  Εδώ και μήνες οι διαδηλώσεις είναι καθημερινές και ενάντια στο ενδεχόμενο της συνεργασίας των Σοσιαλδημοκρατών με τους εθνικιστές Αλβανούς. Αφορμή για την εισβολή και τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν την Πέμπτη η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής.
Το γεγονός πως προέρχεται από το αλβανικό κόμμα δεν… άρεσε στους εθνικιστές οπαδούς του κόμματος VMRO -DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, που αποφάσισαν να εισβάλουν στη Βουλή. Ήταν περίπου 100 τα άτομα που εισέβαλαν στο κοινοβούλιο, πολλοί είχαν τα πρόσωπά τους καλυμμένα και κρατούσαν σημαίες της ΠΓΔΜ, ψάλλοντας και τον εθνικό ύμνο.




Οι περίπου 10 κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν καρέκλες και τραπέζια και οι γροθιές δεν άργησαν να έρθουν. Πολύ γρήγορα η Βουλή θύμιζε εμπόλεμη ζώνη. Οι φωτογραφίες του αρχηγού της αντιπολίτευσης με το πρόσωπό του γεμάτο αίματα κάνουν το γύρο του κόσμου. Όπως και οι εικόνες από το ανελέητο ξύλο που έπεσε μέσα στη Βουλή, οι εικόνες ενός άνδρα να κρατά όπλο και τους εθνικιστικές να κάνουν τη Βουλή «γης μαδιάμ», εγκλωβίζοντας ανθρώπους στον πρώτο όροφο. Για τη «διάσωσή» τους επιστρατεύτηκαν γραφεία, τα οποία έβαλαν το ένα πάνω στο άλλο για να τους βοηθήσουν να κατέβουν!
~ Βίντεο 5 : Hyrja e terroristave të nikola gruevskit rrahin Zoran Zaevin , https://youtu.be/Ae95dltR624  .-        newsit

***  ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΚΙΜ !  «ΒΟΗΘΗΣΤΕ ή σας ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩ»...

~  Η Β.Κορέα αναζητά βοήθεια από την Ένωση Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας ώστε να αποτραπεί το πυρηνικό ολοκαύτωμα, μιας και ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με μέγιστη σύγκρουση στην Κορεατική Χερσόνησο.
Η ρητορική της Ουάσινγκτον τον τελευταίο καιρό έχει οδηγήσει τις δύο χώρες στα πρόθυρα πολέμου και από τη στιγμή που μιλάμε για πυρηνικές δυνάμεις γίνεται αντιληπτός ο κίνδυνος ενός ατυχήματος.
Η Β.Κορέα ζητά στήριξη στις υπόλοιπες χώρες ώστε να αποτρέψουν τον Τραμπ από το να πιέσει τον Κίμ Γιουνγκ Ουν ενώ, κεκαλυμμένα απειλούν πως αν πιεστούν υπερβολικά δε θα διστάσουν να χρησιμοποιούσουν πυρηνικά κάτι που θα πλήξει όλες τις όμορες χώρες.

*** ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ σε Ε.Δ και ΚΥΣΕΑ ! Αυτά είναι τα ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ των ΤΟΥΡΚΩΝ...

~ Τα κλειστά στόματα μετά το ΚΥΣΕΑ δείχνουν ότι η κατάσταση είναι σοβαρή. Όλα δείχνουν ότι η Αθήνα μελετά τρία βασικά σενάρια για το που μπορεί να εκδηλωθεί η τουρκική προκλητικότητα. Το θερμό επεισόδιο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο φαίνεται ότι είναι πιο κοντά από ποτέ. Το που και το πότε προσδιορίζεται από κάποιες πληροφορίες, αλλά και αναλύσεις με βάση τις εξελίξεις μέσα στους επόμενους μήνες και ως το τέλος του καλοκαιριού.
Η πληροφορία από ανώτατη πηγή έχει ήδη υποδείξει την περιοχή της Κύπρου. Οι ίδιοι οι Τούρκοι έχουν προειδοποιήσει τη Λευκωσία πως δεν θα ανεχθούν έρευνες και γεωτρήσεις. Έτσι η περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ είναι μια περιοχή στο κόκκινο από άποψης επικινδυνότητας.
 Θα αποτολμήσει η Τουρκία μια επιθετική κίνηση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας;
Σε στρατιωτικό επίπεδο είναι μια περιοχή όπου η Άγκυρα έχει το... πάνω χέρι. Ταυτόχρονα βλέπει ότι η Ευρώπη κλείνει την πόρτα και χώρες του Βορρά να είναι πλέον αποφασισμένες να την αποκλείσουν από οποιαδήποτε προοπτική ένταξης και έτσι δεν έχει και κάτι να ρισκάρει ως προς αυτή την κατεύθυνση. Το ζήτημα είναι εάν το καθεστώς Ερντογάν θα κάνει μια τέτοια κίνηση ρισκάροντας τη θέση του στο ΝΑΤΟ αλλά και τις σχέσεις του με τις υπόλοιπες χώρες στην ανατολική Μεσόγειο όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος που φαίνεται να έχουν βρει τα πατήματά τους στον ενεργειακό τομέα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ειδήσεις” το δεύτερο σενάριο που εξετάζει η Αθήνα είναι εκείνο της κατάληψης μιας βραχονησίδας, όχι απαραίτητα με στρατιωτική επέμβαση αλλά με δημιουργία επεισοδίου τύπου Ίμια.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις τοποθέτησης φρουράς σε πολλά μικρά νησιά ή ενίσχυσης των δυνάμεων που ήδη υπάρχουν.
Χαρακτηριστικό είναι και η φράση που λέει ο Πάνος Καμμένος πως “αυτή τη φορά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο, δεν θα πάρει ο αέρας τη σημαία”.

Το τρίτο σενάριο αφορά στη Θράκη. Το γεγονός ότι η περιοχή είναι από τις πλέον ενισχυμένες στρατιωτικά απ' την πλευρά της Ελλάδας φαίνεται δεν επιτρέπει μια άμεση επέμβαση στρατιωτικού τύπου από την Άγκυρα. Κάπως έτσι εξετάζονται κυρίως σενάρια προβοκάτσιας και εδώ κάποιοι θυμίζουν με νόημα τα “καθαρά” όπλα στο τζαμί της περιοχής. Το γεγονός ότι τα όπλα ήταν “καθαρά” δείχνει πιθανή δράση κάποιας υπηρεσίας και οι υπηρεσίες συνηθίζουν να κινούνται στο παρασκήνιο...   newsit

***  ΑΝΟΙΓΕΙ νέα ΜΕΤΩΠΑ ο ΤΡΑΜΠ ! 'ΧΤΥΠΑ' Νότιο Κορέα και Σαουδική Αραβία...

~ Ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει πως οι σύμμαχοι των ΗΠΑ εκμεταλλεύονται την Αμερικανική γενναιοδωρία γλιτώνοντας απίστευτα ποσά, που ΔΕΝ ξοδεύουν για την Εθνική τους Άμυνα.
Στο πλαίσιο αυτό ο Ντόναλντ Τραμπ καλεί τη Νότιο Κορέα να πληρώσει 1 δις δολάρια για τη χρήση της Terminal High Altitude Area Defense (THAAD), στην ουσία ενός αντιπυραυλικού συστήματος προστασίας της χώρας που ανήκει στις ΗΠΑ.
Φυσικά οι Νοτιοκορεάτες ανρούνται να πληρώσουν, καθώς δεν έχουν τη άμεση αυτή ικανότητα.
Εδώ όμως είναι που αξίζει να τονιστεί το εξής. Ο Τραμπ επιτίθεται και στη Σαουδική Αραβία. Θυμίζουμε πως οι Σαουδάραβες είναι μεγάλοι σύμμαχοι των Ομπάμα και Κλίντον.
Αφενός μεν ο Τραμπ τους κατηγορεί πως και αυτοί δεν πληρώνουν για την στρατιωτική ενίσχυση και προστασία που λαμβάνουν, αφετέρου δε πως ασκούν επιθετική πολιτική στην περιοχή αναγκάζοντας τις ΗΠΑ να τους προστατεύουν.
Το 2016 οι ΗΠΑ ξόδεψαν περίπου 664 δις δολάρια για την Εθνική τους Άμυνα.

*** Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ 'άνοιξε' το στόμα του!  Τι περίεργο...

~ Τι ακριβώς συνέβη από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2015 στην Ελλάδα και την Ευρώπη; Ενας από τους βασικούς πρωταγωνιστές, ο Γιάνης Βαρουφάκης, δίνει τη δική του εκδοχή για τις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup, αλλά και για τους εκβιασμούς και τις απειλές που δέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση από τους δανειστές. Το πολυαναμενόμενο βιβλίο του κυκλοφορεί στην Αγγλία από τις εκδόσεις Penguin στις 4 Μαΐου.
 Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες από τις εκδόσεις Πατάκη με τον τίτλο «Ανίκητοι ηττημένοι». Η «Εφ.Συν.» εξασφάλισε και δημοσιεύει ένα εκτενές απόσπασμα που αναφέρεται στις συνομιλίες που είχε ο Γ. Βαρουφάκης με τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος τότε ήταν αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομίας και επικεφαλής του SPD. Ο Γερμανός αξιωματούχος, όπως προκύπτει από το κείμενο, άλλα έλεγε στον Βαρουφάκη στη συνάντηση που είχαν (παρών ήταν και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος) και άλλα δήλωνε λίγο μετά στους δημοσιογράφους στην κοινή συνέντευξη Τύπου.
 Αμέσως μετά τη συνάντησή μου με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ήταν η σειρά του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να με υποδεχτεί στο υπουργείο Οικονομίας. Ολοι περίμεναν ότι θα επρόκειτο για μια «ομαλή προσγείωση» κατά την οποία ο δεκτικός σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος (και ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας-SPD) θα μου προσέφερε παρηγοριά, μετά και την πολυαναμενόμενη «αιματηρή» σύγκρουση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Εγώ όμως δεν έτρεφα φρούδες ελπίδες…
 Η συνάντηση στο γραφείο του κ. Γκάμπριελ, μαζί με τους Γιοργκ, Τζέρονιμ, Ευκλείδη και παρόντος του πρεσβευτή μας στο Βερολίνο, ήταν εξαιρετική. Θα μπορούσα να πω ότι θύμιζε κατά πολύ το κλίμα μιας προηγούμενης συνάντησής μου με τον Μισέλ Σαπέν, λίγες μέρες πριν, στο Παρίσι. Κατά τη συνομιλία μας ακούστηκαν οι ίδιες κοινοτοπίες και υποσχέσεις αλληλεγγύης, με τον Ζίγκμαρ να μου λέει μάλιστα ότι «η δική σας επιτυχία θα είναι και δική μας». Κατόπιν προσέθεσε ότι αυτό που έχει συμβεί στην Ελλάδα επρόκειτο να στιγματίσει την Ευρώπη για πολύ καιρό, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στη συντηρητική, χριστιανοδημοκρατική πολιτική κυριαρχία της περιόδου του 2010, οπότε και ξέσπασε η κρίση.
 Οταν του είπα μάλιστα ότι η εκλογή της κυβέρνησής μας αποτελούσε ευκαιρία για την Ευρώπη να πράξει με τρόπο ενωτικό, όχι μόνο στο πλαίσιο της ελληνικής περίπτωσης, αλλά προς την κατεύθυνση αναδιάταξης των υπαρχόντων θεσμικών οργάνων, για να παρέχουν τη μακροοικονομική σταθερότητα που θα ήταν απαραίτητη ώστε να αποκλειστεί η άνοδος του εθνικισμού, του ακροδεξιού λαϊκισμού και της ξενοφοβίας, τότε ο Γκάμπριελ έδειξε κατενθουσιασμένος. Ακουγε ενεργά καθώς εξηγούσα τα βασικά στοιχεία της Μετριοπαθούς Πρότασης, υποσχόμενος να τα εξετάσει λεπτομερώς.
 Στη συνέχεια, η συζήτηση μετατοπίστηκε αποκλειστικά σε ελληνικά θέματα, όπου πρότεινα τις απαραίτητες ενέργειες που θα έπρεπε να γίνουν για την ανταλλαγή χρεών (debt swap), παραδίδοντάς του ένα non paper. Εμφανίστηκε θετικά διακείμενος, μέχρι που είπε μάλιστα ότι η αναδιάρθρωση χρέους είχε καθυστερήσει, αλλά εκείνος προτιμούσε να επικεντρωθεί στη φοροδιαφυγή και την ανάπτυξη. Από μια άποψη, αυτό ήταν καλό για εμένα, καθώς μου έδωσε την ευκαιρία να εξηγήσω ό,τι προσπαθούσα να κάνω με την ειδική ομάδα «αδιάφθορων» που είχαμε συστήσει στο υπουργείο για την αλγοριθμική δίωξη της φοροδιαφυγής, όπως επίσης και τα σχέδια για μια αναπτυξιακή τράπεζα που θα μπορούσε, χρησιμοποιώντας την εναπομείνασα δημόσια ελληνική περιουσία, να προσελκύει επενδύσεις, ως μέρος μιας ευρύτερης αναπτυξιακής πολιτικής που θα στόχευε στους περισσότερο υποσχόμενους κλάδους της οικονομίας.
 Με το που εμφανιστήκαμε μπροστά στις κάμερες, στα ανοιχτά μικρόφωνα και τους δημοσιογράφους, είχα ένα déjà vu. Ηταν σαν να ξαναζώ το Παρίσι απ᾽ την αρχή. Ο Γκάμπριελ ήταν ξαφνικά ένας άλλος άνθρωπος. Για ακόμη μία φορά, ένας Ευρωπαίος σοσιαλδημοκράτης θα προσπαθούσε να εμφανιστεί περισσότερο Σόιμπλε κι από τον Σόιμπλε! Ολη η συζήτηση που είχαμε αναφορικά με το κοινό κοινωνικά ευαίσθητο και μακροοικονομικά βιώσιμο πρόγραμμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη εξανεμίστηκε! Ο κοινός τόπος που είχαμε θέσει αναφορικά με την αναπτυξιακή πολιτική, τον τερματισμό της λιτότητας και της αναδιάρθρωσης χρέους κατέρρευσε κάτω από τα πόδια μου. Η χάραξη κοινής στρατηγικής εναντίον της φοροδιαφυγής ήταν σαν να μην έγινε ποτέ...
 Υποστήριξε άραγε ο Γκάμπριελ ή κάποιος από τον κύκλο του εκείνη την πρόταση κατά του μικρο-παρασιτισμού που με τόσο ενθουσιώδη τρόπο ήθελε να με δει να υλοποιώ; Η απάντηση δεν εκπλήσσει. Το αντίθετο συνέβη βέβαια: Βοήθησαν στη διάδοση της προπαγάνδας που στόχο είχε τη διακωμώδηση της πρότασης εκείνης και τη δρομολόγηση μιας καταστροφικής ακόμα αύξησης φορολογικών συντελεστών που πλήττουν μόνο τους ανίσχυρους και αφήνουν τους πραγματικούς φοροφυγάδες στην... ησυχία τους!   efsyn

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ για ΜΑΞΙΜΟΥ ! Πρώτα θέλουν τη ΣΥΜΦΩΝΙΑ και μετά...

~ Κατά πολλούς ο ανασχηματισμός αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος. Άλλοι τόσοι ωστόσο βάζουν ένα “εάν” και το σχετίζουν με ένα βασικό πρόσωπο που έχει κεντρικό ρόλο όχι μόνο στη διαπραγμάτευση αλλά και στο κόμμα. Έτσι όλα φαίνεται ότι θα εξαρτηθούν από το εάν θα παραμείνει στη θέση του “τσάρου” της οικονομίας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ως τώρα η αντικατάσταση Τσακαλώτου ήταν εκτός κάδρου καθώς η διαπραγμάτευση ήταν στην κορύφωσή της. Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ωστόσο τα δεδομένα αλλάζουν. Ουσιαστικά το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα και εδώ τίθεται το ερώτημα εάν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που ήδη έχει καταθέσει τις ενστάσεις του και ήδη έχει μιλήσει για δυσάρεστη συμφωνία θα θελήσει να παραμείνει στη θέση του και να τα θέσει σε εφαρμογή.
 Η πρωτοβουλία αντικατάστασης του Ε. Τσακαλώτου βέβαια μπορεί να μην ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο, λένε κάποιοι με νόημα. Εάν υπάρξει αντικατάσταση κάποιοι βλέπουν ως τους πλέον πιθανούς υποψήφιους για τη θέση του τον αναπληρωτή υπουργό Γ. Χουλιαράκη ή τον στενό συνεργάτη του Α. Τσίπρα και υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Δ. Λιάκο.
Οι τροϊκανοί έχουν εκφράσει κάποιες δυσαρέσκειες για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε κάποια παραγωγικά υπουργεία, ωστόσο οι θέσεις των κυρίων Σταθάκη και Παπαδημητρίου φαίνεται ότι δεν κινδυνεύουν καθώς όπως και στην περίπτωση Τσακαλώτου ως τώρα έχουν αναλάβει δύσκολα ζητήματα όπως τα κόκκινα δάνεια και τα ενεργειακά που πρέπει να προχωρήσουν μέσα στους επόμενους μήνες.
Εάν υπάρξουν εξελίξεις στο Οικονομικών τότε ίσως ανοίξει η πόρτα της αντικατάστασης υπουργών που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο όπως είναι ο Ν. Τόσκας και ο Γ. Μουζάλας.
Παρά την αντίστοιχη στοχοποίηση και του Χ. Σπίρτζη ο υπουργός φαίνεται πως ανήκει στη λεγόμενη ομάδα των αμετακίνητων. Ειδική περίπτωση φαινεται ότι αποτελεί ο Πάνος Σκουρλέτης, καθώς οι περισσότεροι τονίζουν πως ο Α. Τσίπρας δεν θα ήθελε να ανοίξει περισσότερα μέτωπα, εάν υπάρξει θέμα με τον Ε. Τσακαλώτο.
Πολλοί είναι τέλος εκείνοι που τονίζουν ότι εάν υπάρξει αντικατάσταση του Ε. Τσακαλώτου σε αυτή θα περιοριστούν και οι αλλαγές, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως με την υπογραφή της συμφωνίας το Μαξίμου θέλει να ξεκινήσει την περίοδο της επιστροφής στον κανονικότητα και οι εντάσεις δεν βοηθούν...   newsit

*** ΠΏΣ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ!  Άρθρο του Κ. Βελόπουλου σήμερα στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ...

~ Μη χάσετε σήμερα, εκτάκτως Παρασκευή 28 Απριλίου, με την εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ το νέο άρθρο του Κυριάκου Βελόπουλου που θα προκαλέσει  γεωπολιτικό σεισμό.
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ αναλύει το Πώς μπορούμε να διαλύσουμε την Τουρκία χωρίς πόλεμο και κάνει αποκαλύψεις που κανένα καθεστωτικό μέσο δεν τολμάει να κάνει.
Μη το χάσετε την εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.

***  AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ  VoiceNews
!  Όλοι οι ΚΟΜΒΟΙ της ΧΩΡΑΣ στους ΞΕΝΟΥΣ...

~ Το λιμάνι του ΟΛΘ δεν είναι τυχαίο λιμάνι, ούτε σε τυχαία γεωστρατηγική θέση. Για την COSCO παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς η μεγάλη ναυτιλιακή συμμαχία που έχει ετοιμάσει σε συνεργασία με την CMA έχει στόχο να ελέγξει ολόκληρη τη Μεσόγειο. Το λιμάνι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης τους δίνει πολύ εύκολα αυτή τη δυνατότητα.
Συγκεκριμένα, στις 20 Ιανουαρίου η COSCO και η CMA υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την ενίσχυση της στρατηγικής τους εταιρικής σχέσης σε λιμάνια σε όλο τον κόσμο. Έτσι δημιουργήθηκε η Ocean Alliance.
Η Γαλλο-Γερμανικών συμφερόντων CMA δεν είναι κάποια τυχαία ναυτιλιακή εταιρία. Στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για λαθρεμπόριο όπλων. Για περισσότερες πληροφορίες περί αυτού του θέματος, δείτε ΕΔΩ σχετικό θέμα μας.
Η συμμαχία αυτή είναι τεραστίων γεωπολιτικών διαστάσεων. Το δίκτυο των τερματικών σταθμών της COSCO εκτείνεται σε περισσότερα από 30 λιμάνια παγκοσμίως, καλύπτοντας μεταξύ άλλων τις πέντε κύριες οδικές αρτηρίες κατά μήκος της κινεζικής ακτής, της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Ευρώπης, της Μεσογείου (εκεί παίζει στρατηγικό ρόλο η Θεσσαλονίκη και ο ΟΛΘ) και της Μαύρης Θάλασσας.
Το πρόβλημα όμως για την Ελλάδα είναι το εξής. Τη στιγμή που τα δύο σημαντικότερα λιμάνια της χώρας είναι στα χέρια Γερμανικών και Κινεζικών συμφερόντων, και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μαζί με τα περιφερειακά είναι στην κατοχή Γερμανικών εταιριών, δημιουργείται ένα de facto μονοπώλιο που μπορεί μεν να μην είναι παράνομο, όμως είναι ανήθικο για μια χώρα που με τέτοια γεωστρατηγική θέση θέλει να παίξει σημαντικό ρόλο στην περιοχή. Όλοι οι διαμετακομιστικοί κόμβοι της χώρας είναι στα χέρια ξένων συμφερόντων. Το Ελλαδικό πολιτικό σύστημα τα ξεπουλήσει όλα, και η χώρα έχει ξεμείνει από “γεωπολιτικά χαρτιά” που θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν το ρόλο μας στην περιοχή...

***  ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ: ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΤΕΝΑ!  Τι συνέβη... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Έκλεισαν τα Στενά στην Τουρκία καθώς βυθίζεται τελικά το Ρωσικό πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου Liman μετά το ατύχημα που έγινε 17 μίλια βορειοδυτικά των Στενών.
Τα ερωτήματα σχετικά με το ατύχημα είναι πάρα πολλά καθώς φαίνεται ότι μόνο τυχαίο δεν ήταν. Το σκάφος πήγαινε στη Μαύρη Θάλασσα για αποστολή και παρότι αναφερόταν ως ερευνητικό τελικώς είχε μεγάλο εξοπλισμό συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών.
Βίντεο :  Kilyos açıklarında Rus savaş gemisi ile kargo gemisi çarpıştı  . , https://youtu.be/jOCk8YCBD5c  .-
~  Σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Αμύνης το Liman απέκτησε μια μεγάλη τρύπα μετά την σύγκρουση, και παρά τις προσπάθειες τελικά θα βυθιστεί.
Φαίνεται ότι η Τουρκία και το ΝΑΤΟ στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη Ρωσία.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο:

Βίντεο  :  LIVE from Bosphorus after Russian navy vessel sinks following collision  , https://youtu.be/XNDRU1Gfyms  .-
ΤΩΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ο ΣΤΡΑΤΟΣ!  Γίνεται ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ...

~   Συγκεγχυμένες είναι πληροφορίες από τα Σκόπια ωστόσο όλα δείχνουν πως πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Αφενός μεν ο σκοπιανός τύπος ανέφερε πριν λίγο πως υπάρχουν κινήσεις τεθωρακισμένων οχημάτων και κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά και ότι δύναμη των ειδικών δυνάμεων του στρατού των Σκοπίων βρίσκεται υπ' ατμόν.
Αφετέρου δε μέλη των παραστρατιωτικών οργανώσεων του Γκρουέφσκι έκαναν μαζικά την εμφάνιση τους ενώ οι Αλβανοί πηδούσαν για να σωθούν. Βλέπετε στο στρατόπεδο του Ίλιντεν φαίνεται πως υπήρξε σύγκρουση μεταξύ των αλβανών και των υποστηρικτών του Γκρουέφσκι.  Παραμένει άγνωστος ο αριθμός των τραυματιών μέχρι στιγμής αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυξάνεται δραματικά.

Όλος ο στρατός των Σκοπίων βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό καθώς 3000 ένοπλοι Αλβανοί έχουν περάσει από το Κόσσοβο στο Τέτοβο τις τελευταίες ημέρες και οραματίζονται ήδη  την δημιουργία μιας «μεγάλης Αλβανίας».
Εάν τα Σκόπια πέσουν τότε ανοίγει ο δρόμος για να εισέλθουν στο Κοσσυφοπέδιο , την Σερβία, το Μαυροβούνιο και να φτάσουν στις παρυφές των ελληνικών συνόρων.

***  ΚΟΛΑΣΗ στη ΒΟΥΛΗ!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ για ΙΒΑΝ !  ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ...

~   Σε μια σύγκρουση άνευ προηγουμένου μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη εξελίσσεται η ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία για τα πρόστιμα του λαθρεμπορίου. Η ΝΔ που ζητεί να αποσυρθεί η τροπολογία και την χαρακτηρίζει φωτογραφική καταγγέλει ότι αφορά συγκεκριμένο επιχειρηματία.
Όπως προέκυψε από την συζήτηση αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η τροπολογία αφορά την ΣΕΚΑΠ ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη και πρόστιμο που είχε επιβληθεί το 2008 και με τις προσαυξήσεις έφτασε τα 38 εκατομμύρια ευρώ. Ο πρωθυπουργός είπε: «Ναι αφορά την ΣΕΚΑΠ αλλά αφορά και όλες τις επιχειρήσεις και δεν σβήνεται κανένα πρόστιμο! Εμείς δεν σβήνουμε πρόστιμα όπως κάνατε εσείς».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης για την τροπολογία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Δημητριάδη, την οποία έκανε αποδεκτή η κυβέρνηση στο παραπέντε της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε γιατί αυτή η τροπολογία γίνεται αποδεκτή χωρίς να δοθεί καμία απολύτως εξήγηση από την κυβέρνηση: «Σας καλώ προσωπικά να προστατεύσετε το κύρος του Κοινοβουλίου, σας καλώ να πείτε στον πρωθυπουργό να αποσύρει την τροπολογία».
Χαρακτήρισε απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει και όπως είπε «αν δεν μπορείτε να συμπεριφερθείτε με αίσθημα ευθύνης, μην κρύβετε τον αυταρχισμό εκείνων που θέλουν να γίνουν καθεστώς. Καλώ την κυβέρνηση είτε να αποσύρει την τροπολογία είτε να δώσει εξηγήσεις ποιον ευνοεί» είπε χαρακτηριστικά.
«Η χώρα βγαίνει από τον κυκεώνα της χρεοκοπίας, που την έχει οδηγήσει η ΝΔ»: τη δήλωση αυτή -μομφή προς την αξιωματική αντιπολίτευση, έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Κοινοβουλίου, με αφορμή τη σφοδρή αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «από τις 7 Απριλίου, ο κ. Μητσοτάκης και η παράταξή του είναι σε διαρκές βέρτιγκο. Αλλά, παρ’ ελπίδα σας -είπε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- έκλεισε τότε η πολιτική συμφωνία και τώρα θα κλείσει και η τεχνική συμφωνία».
Ο Αλ. Τσίπρας θύμισε επίσης την εκτίμησή του ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα γίνει γραφικός ζητώντας εκλογές, αλλά τώρα, υποστήριξε πως διαπιστώνει ότι θα γίνει γραφικός και μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία.
Τέλος, κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι υποτιμά το βουλευτή, ζητώντας να επανακατατεθεί η τροπολογία από υπουργό. Γνώμη της κυβέρνησης είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει μετανιώσει και θέλει να ψηφίσει την τροπολογία, υποστήριξε και πρόσθεσε: σε πολλές επιχειρήσεις, εξήγησε ο πρωθυπουργός, οι εργαζόμενοι έχουν την αγωνία για το αύριο των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται και έχουν χρέη από το παρελθόν, αλλά η ΝΔ μετατρέπεται σταδιακά σε κόμμα διαμαρτυρίας.
Βίντεο : Αντιπαράθεση Τσίπρα με Γεωργιάδη  , https://youtu.be/4BI7WwWUPJQ  .-
*  Κατά την πρώτη τοποθέτηση του πρωθυπουργού εξερράγη ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον κ. Τσίπρα να του λέει: «Εδω δεν είναι στούντιο τηλεπωλήσεων».   newsit

*** ΤΡΟΜΟ προκαλεί το ΙΣΡΑΗΛ στην ΤΟΥΡΚΙΑ ! «Θέλουμε την ίδρυση μεγάλου Κουρδιστάν»...

~  Nέο σοκ για την Άγκυρα καθώς μετά τις ΗΠΑ  και το Ισραήλ υποστηρίζει την ίδρυση κουρδικού κράτους βάζοντας «φωτιά» στις ισραηλινοτουρκικές σχέσεις:
Ο πρεσβευτής του Τελ Αβίβ στο Βατικανό Zion Evrony είπε ότι «το Ισραήλ υποστηρίζει την δημιουργία ενός κουρδικού κράτους το οποίο με την σειρά του θα συμβάλει στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στην Μέση Ανατολή» όπως αναφέρει η κουρδική εφημερίδα Khebat.
Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι εδώ και δεκαετίες ΗΠΑ και Ισραήλ σχεδιάζουν την δημιουργία ενός «Μεγάλου Κουρδιστάν» καθώς χρειάζονται ένα κατεξοχήν κοσμικό κράτος για να ελέγχει προς τα συμφέροντά τους τον ορυκτό πλούτο της περιοχής και θέλουν ένα ισχυρό σύμμαχο του εβραϊκού κράτους σε περίπτωση που παραστεί έκτακτη ανάγκη καθώς είναι περικυκλωμένο από αραβικές χώρες που πάντα βρίσκονται στα όρια της επικράτησης του ριζοσπαστικού ισλαμισμού.
Η ίδρυση ενός ανεξάρτητου Kurdistan «έχει συζητηθεί στα υψηλότερα κλιμάκια της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας (συνεπώς εννοεί τον πρωθυπουργό και την Κνεσέτ) και η υποστήριξη του Ισραήλ δεν είναι μόνο στα λόγια και είναι μια επίσημη θέση»
«Η Κνεσέτ, η ισραηλινή κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και ο κόσμος σκέφτονται ότι ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν είναι ένα φυσικό δικαίωμα των Κούρδων και νομοτελειακά θα οδηγήσει σε σταθερότητα στην Μέση Ανατολή»
Δεν παρέλειψε να υμνήσει τον ρόλο των Κούρδων Peshmerga στον αγώνα κατά του ISIS, προσθέτοντας ότι οι Peshmerga απέδειξαν στον κόσμο ότι είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη στρατιωτική δύναμη που έπαιξε ηγετικό ρόλο στην προστασία όλων των θρησκευτικών μειονοτήτων
Ο Evrony δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί Κούρδοι είναι περήφανοι για την καταγωγή τους και ακόμη νιώθουν ότι ανήκουν στην περιοχή του Kurdistan
Ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν Masoud Barzani (του οποίου η οικογένεια είναι προσκέιμενη στους Αμερικανούς από το 1950) σε μια συνέντευξή του σε σαουδαραβική εφημερίδα είπε ότι «Το να δημιουργήσουμε δεσμούς μεταξύ των Κούρδων και των Ισραηλινών δεν είναι έγκλημα ειδικά από τότε που πολλές αραβικές χώρες ήδη έχουν δεσμούς με το εβραϊκό κράτος»
Οι Ισραηλινοί θέλουν την ίδρυση κουρδικού κράτους και για έναν ακόμα λόγο: Μελλοντικά ελπίζουν ότι θα προσαρτήσει και το Δ.Ιράν και τη ΝΑ.Τουρκία κόβωντας την ισχύ των δύο χωρών.   makeleio

***  TA EΣΧΑΤΑ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ! 18χρονη απέκτησε αντρικό μόριο 15 εκατοστών...

~  Ο γιατρός που ανέλαβε την πρωτοποριακή εγχείρηση εξηγεί τη μεθοδολογία. Μια 18χρονη, με διαγνωσμένη διαταραχή ταυτότητας φύλου, έγινε πλέον αγόρι...
μετά από επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου με μια νέα τεχνική, η οποία εφαρμόστηκε τον περασμένο Μάρτιο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, χάρη στην τεχνική αυτή, απέκτησε ανδρικό μόριο, μήκους 15 εκατοστών, το οποίο θα είναι λειτουργικό, ενώ θα έχει κανονικά οργασμό, επειδή τα νεύρα του φαλλού, ο οποίος δημιουργήθηκε από ιστό που ελήφθη από τον μηρό, συνδέθηκαν στην κλειτορίδα. Ωστόσο, θα χρειαστεί να περάσει ένας χρόνος, ώστε το άτομο αυτό, το οποίο έχει πλέον αποκτήσει με δικαστική απόφαση αντρικό όνομα, να υποβληθεί σε νέα επέμβαση, η οποία θα εξασφαλίζει τη λειτουργικότητα του ανδρικού μορίου.
 Ο επαναπροσδιορισμός φύλου έγινε μετά την ολοκλήρωση μιας σειράς επεμβάσεων, οι οποίες ξεκίνησαν κατόπιν διάγνωσης διαταραχής ταυτότητας φύλου, και τη λήψη ορμονών για την αρρενοποίηση των χαρακτηριστικών. Για το περιστατικό αυτό αυτό μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πλαστικός χειρουργός Πρόδρομος Παπαϊωάννου, ο οποίος έκανε όλες τις επεμβάσεις για τον επαναπροσδιορισμού του φύλου του 18χρόνου.
 Η επέμβαση έγινε αρχές Μαρτίου από Θεσσαλονίκη, αλλά η παρακολούθηση είχε ξεκινήσει πριν δύο χρόνια. Πέρασε μεγάλη ταλαιπωρία, γιατί οι ψυχίατροι που είχαν αναλάβει το περιστατικό νωρίτερα, δεν ήθελαν να αποδεχτούν ότι έχει διαταραχή ταυτότητας φύλου. Όταν τελικά διαπιστώθηκε έγκυρα η διαταραχή ταυτότητας φύλου προχωρήσαμε με τη συγκατάθεση των γονέων σε ενέργειες, οι οποίες αφορούσαν κυρίως τη λήψη ορμονών, για να αρχίσουν σιγά σιγά να αλλάζουν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, προχωρήσαμε στην αφαίρεση και την αρρενοποίηση του στήθους γιατί δεν είναι απλά αφαίρεση, πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Εν τέλει, αφού ενηλικιώθηκε, προχωρήσαμε σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού, η οποία έγινε σε δύο φάσεις.
 Στην πρώτη φάση αφαιρέθηκαν τα γυναικεία γεννητικά όργανα, δηλαδή η μήτρα και οι ωοθήκες, ενώ ένα μέρος του βλεννογόνου του κόλπου διατηρήθηκε για να χρησιμοποιηθεί αργότερα ως ουρήθρα. Στη δεύτερη φάση, που έγινε περίπου ένα μήνα μετά την πρώτη και αφού είχαμε επούλωση των μοσχευμάτων, χρησιμοποιήθηκε μια καινούργια τεχνική που εφαρμόζεται σε πολύ λίγα κέντρα στο εξωτερικό.
 Με αυτή την τεχνική πήραμε ένα μέρος δέρματος από τον μηρό μαζί με τα αγγεία και τα νεύρα του και ουσιαστικά δημιουργήσαμε δύο κυλίνδρους που είναι ο ένας μέσα στον άλλον ώστε να μπορέσουμε να έχουμε εσωτερικά την ουρήθρα και εξωτερικά το δέρμα του φαλλού. Το μέγεθος του φαλλού δημιουργήθηκε αναλογικά με το σώμα και αυτή τη στιγμή είναι περίπου 15-16 εκατοστά και έχει διάμετρο τεσσάρων εκατοστών. Το μέγεθος δεν θα έχει τις αυξομειώσεις που έχει το πέος φυσιολογικά, δηλαδή δεν θα αλλάζει το μήκος στη στύση. Θα αλλάζει η σκληρότητα ώστε να μπορέσει να έχει διείσδυση.
 Σ΄αυτή τη φάση η λειτουργία του φαλλού έχει να κάνει ως εξής: είναι ένα κομμάτι ιστού το οποίο είναι αιματούμενο και ζωντανό και το έχουμε συνδέσει πάνω στα νεύρα της κλειτορίδας, ώστε να μπορέσει να έχει μια αίσθηση και μία καλή λειτουργία όταν θα γίνει η επούλωση. Σε δεύτερη φάση, η οποία θα γίνει μετά από ένα χρόνο, θα τοποθετήσουμε και τις προθέσεις που αφορούν τη λειτουργία της στύσης. Μιλάμε πλέον για μηχανικές προθέσεις, οι οποίες τοποθετούνται και στα άτομα που έχουν διαταραχή στύσης, ώστε να μπορούν να έχουν στύση. Δυστυχώς το κόστος των υλικών δεν καλύπτεται από τα ταμεία και είναι υψηλό, ανέρχεται στα 6.000-7.000 ευρώ. Οργασμός θα υπάρχει, γιατί ο φαλλός είναι συνδεμένος με την κλειτορίδα.   newsit

***  Μας είπαν

~   Μας είπαν…
 Μας είπαν ''ανήκωμεν εις την δύσιν'' και φρόντισαν να μας υποδουλώσουν στους δυτικούς σύγχρονους βαρβάρους,
Μας είπαν ''Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες'' και την καταχρέωσαν για να μην μας ανήκει,
Μας είπαν ''παίξτε χρηματιστήριο'' και μας πήραν τις περιουσίες,
Μας είπαν ''εκσυγχρονισμός του κράτους'' και υπέστειλαν την ελληνική σημαία,
Μας είπαν ''επανίδρυση του κράτους'' και διέλυσαν κάθε έννοια δημόσιας διοίκησης,
Μας είπαν ''λεφτά υπάρχουν'' και έφεραν το ΔΝΤ και τους άλλους ''θεσμούς'' να ''μας δανείσουν'',
Μας είπαν ''θα σκίσουμε τα μνημόνια'' και όχι μόνο τα αποδέχθηκαν, αλλά υπέγραψαν κι άλλα,
Μας είπαν θα μας αυξήσουν μισθούς και συντάξεις και τα μειώσανε πάνω από 50%,
Μας είπαν ''η ελπίδα έρχεται'' και αντί της ελπίδας ήρθαν εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι μετανάστες.
Όλους αυτούς!
Τους ψηφίζαμε όχι επειδή μας ενέπνεαν, αλλά γιατί έταζαν,
Τους ψηφίζαμε γιατί έλεγαν μεγάλα λόγια που μας άρεσαν,
Τους ψηφίζαμε γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή.
Τώρα όμως που όλα βγήκαν στο φως!
Τώρα που καταλάβαμε ότι μας κορόιδευαν με τα ψέματά τους,
Τώρα που αποδείχθηκε ότι το ισχύον πολιτικό σύστημα απέτυχε παταγωδώς και πέτυχε μόνο για τους υπηρέτες του,
Τώρα που τους ακούμε και πάλι να θέλουν να μας σώσουν,
Δεν τους πιστεύουμε πλέον!
Τώρα εξερχόμαστε από τα χαρακώματα της θαλπωρής του καναπέ, της εκ του ασφαλούς κριτικής και της έλλειψης θάρρους,
Τώρα κάνουμε σημαία σας την αλήθεια!
Τώρα δίνουμε απάντηση στην εθνική κραυγή αγωνίας: Κάτι πρέπει να γίνει!
Τώρα ενώνουμε δυνάμεις για μια Ελληνική διέξοδο σωτηρίας!
Γιατί δεν χρωστάμε σε κανένα, γιατί οι Έλληνες πολίτες δεν χρωστάνε σε κανένα,
Γιατί δεν ανεχόμαστε να δίνονται χρήματα στους κομματικούς στρατούς αντί να δοθούν στον νοικοκύρη έλληνα πολίτη,
Γιατί επιβάλλεται να μειωθεί η φορολογία για να επιστρέψουν οι επιχειρήσεις στην πατρίδα και να βρούνε δουλειά οι Έλληνες,
Γιατί επιβάλλεται να στηριχθεί η Ελληνίδα μάνα και τα παιδιά της,
Γιατί επιβάλλεται να στηριχθεί ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος για την αυτάρκεια της χώρας με ελληνικά προϊόντα,
Γιατί θέλουμε να ξαναδούμε τους Έλληνες να χαμογελούν,
Γιατί θέλουμε να πάρουμε πίσω αυτά που μας κλέβουνε, την πίστη μας, την πατρίδα μας, τη γλώσσα μας, την αξιοπρέπειά μας,
Γιατί θέλουμε ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται ασφαλής στην πατρίδα του, στην πόλη του, στο χωριό του, στο σπίτι του,
Γιατί αυτή η χώρα έχει τεράστιες δυνατότητες. Γιατί οι Έλληνες, όλοι μας, έχουμε απίστευτες δυνατότητες,
Γιατί μπορούμε να σταθούμε όρθιοι απέναντι στους ξένους, κι αν χρειαστεί να τα σπάσουμε με αυτούς,
Γιατί αυτό το οικόπεδο, η Ελλάδα, έχει αφεντικό. Είναι ο Έλληνας!
Ήρθε η ώρα!
Όλοι εμείς, η τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων, με πίστη στο Χριστό και στην Πατρίδα μας, να απλώσουμε τα χέρια μας και να σχηματίσουμε την μεγάλη λυτρωτική αλυσίδα. Και έτσι λυτρωμένοι, ο καθένας από εμάς να γίνει ένας από τους αμέτρητους στύλους του μεγάλου του έργου του ενωτικού, για να αγωνιστούμε και να στεριώσουμε αυτό το οικοδόμημα που κλυδωνίζεται και παραπαίει, να παλινορθώσουμε την Ελλάδα!
Τούτη η ώρα είναι η ώρα των Ελλήνων!
 Νίκος      Ταμουρίδης                                                                                 
Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ                                                                  
Μέλος Διοικούσας Επιτροπής Ελεύθερης Πατρίδας

 ***  ΠΑΓΩΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ! «ΚΑΤΙ ΣΑΠΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ»...
 
~  Oι εξελίξεις στον επιχειρηματικό κόσμο και στις σχέσεις του με την πολιτική είναι ραγδαίες.
Φαίνεται πως ο Τσίπρας κινείται στη γραμμή Α.Παπανδρέου ο οποίος άλλαξε τον επιχειρηματικό κόσμο της Νέας Δημοκρατία (στήριξε Κόκκαλη) και επιβάλει τον Ιβάν Σαββίδη.
Αν σκεφτούμε πως ο Ιβάν έχει αυτή τη στιγμή ΜΕGA,ΠΗΓΑΣΟ, πρακτορείο εφημερίδων 'ΕΥΡΩΠΗ', ΠΑΟΚ, ΣΟΥΡΩΤΗ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ, ΟΛΘ και ΣΕΚΑΠ (για να ονομάσουμε ορισμένες), τότε καταλαβαίνουμε πως το σύστημα των ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ τον προωθεί.
Ήδη στη Βουλή ο Τσίπρας ομολόγησε πως η ρύθμιση για το λαθρεμπόριο έχει σκοπό να εξυπηρετηθεί ο κος Σαββίδης.
Ήδη έχουμε αναφέρει πως μία από τις εταιρείες που πήρε τον ΟΛΘ (στο παρελθόν) είχε σχέσεις με λαθρεμπόριο όπλων.
Καλό είναι το πολιτικό σύστημα να φροντίσει ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα και να αυστηροποιήσει τους ελέγχους ώστε να μην υπάρχει ούτε μία σκιά ότι μπορεί να συμβεί κάτι παράνομο στη χώρα. Πρέπει όλοι να φροντίσουμε η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα να είναι νόμιμη και να δρα προς το όφελος ΚΑΙ της χώρας.

*** Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ...

~  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ...
 Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α. Επίτιμος
Διοικητής ΣΣΕ
 «…Η Δημοκρατία αυτοκαταστρέφεται, όταν οι Πολιτικές Εξουσίες καταχρώνται το δικαίωμα της Ελευθερίας και της Ισότητας και εκπαιδεύουν τους πολίτες έτσι ώστε: - Να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως Ελευθερία, την αυθάδεια του λόγου ως Ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία…». (ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ: Αρεοπαγιτικός την εποχή του Σόλωνα και Κλεισθένη)
     Είναι αλήθεια ότι η περίοδος από το 1974 μέχρι σήμερα, είναι η μεγαλύτερη περίοδος Δημοκρατίας την οποία έζησε η πατρίδα μας.
    Βέβαια και αυτή την Δημοκρατία την καταχραστήκαμε, όταν πρώτα οι Κυβερνώντες παραβίαζαν κατ’ εξακολούθηση τους Νόμους αυτής, που είναι το θεμέλιο λειτουργίας της. Κατ’ αυτόν τον τρόπο και ο λαός παραδειγματισθείς από την πολιτική του Ηγεσία. Βέβαια οι παραυτών παρεπιδημούντες συγγενείς και φίλοι, για άλλη μια φορά επαλήθευσαν την ανωτέρω αναφερόμενη ρήση του Ισοκράτη. Και όπως ήταν επόμενο σε μία χώρα στην οποία η έννοια της Δημοκρατικής Παιδείας έλλειπε, συμπεραμαρτούντος ίσως προς τούτο και του τρόπου Διοίκησης των Κυβερνήσεων μετά την Κομμουνιστική Ανταρσία στη Χώρα μας, σχετικά με την συμπεριφορά αυτών προς μερίδα του Ελληνικού λαού, έφθασε σήμερα σημαντική μερίδα της Κοινωνίας να θεωρεί τα πάντα Δημοκρατικά κεκτημένα, ακόμη και την ανομία.
    Και! Έτσι, βλέπουμε μετά την μεταπολίτευση όλα πολύ περίεργα να αλλοιώνονται, όπως π.χ.
-    Το δικαίωμα συνάθροισης κοινωνικής ομάδος, μεταμορφώθηκε σε δικαίωμα ταλαιπωρίας, απώλειας χιλιάδων εργατοωρών, εργασίας και οικονομικής καταστροφής Δημοσίων Οργανισμών και μεγάλης μερίδας άλλων συμπολιτών των.
-    Η ουτοπία που ονομάζεται Πανεπιστημιακό άσυλο, έγινε ορμητήριο παραβατών και απαραβίαστο για άλλες ιδέες, νεοφιλελεύθερες ή αντικομουνιστικές. Εδώ βλέπουμε, τα δεκάδες Πανεπιστήμια, που χωρίς λογική δημιουργήθηκαν, εκεί και ως έτυχε, που δεν συμμαζεύονται σήμερα με τίποτε, και εμείς το μόνο που συζητάμε είναι οι φανταστικοί και απίθανοι κίνδυνοι από την κατάργηση του Ακαδημαϊκού Ασύλου.
Μια αντίληψη που δυστυχώς επιβάλλεται, από έναν αριστερό και εκτός χρόνου συντηρητισμό, που εμπεδώθηκε και διατηρήθηκε στα Πανεπιστήμια, όταν σήμερα η ελευθερία λόγου υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις της Ελληνικής Κοινωνίας. Ακόμη και στο καφενείο.
 Για να ξεριζώσουμε τα παθογενικά αυτά στοιχεία της χώρας μας, μας δίδεται μια Ευκαιρία με την Οικονομική Κρίση που διέρχεται η χώρα μας, μην την χάσουμε.
    Πρέπει οι Πολιτικές ηγεσίες της χώρας μας, να προβληματισθούν άμεσα, για την επικίνδυνη αυτή καθολική απόρριψη της Πολιτικής της χώρας μας, από όποια παράταξη και αν προέρχεται.
    Διότι, είναι λάθος να λέγεται, στην Δημοκρατία, «Πάντα υπάρχουν λύσεις», μία και μοναδική λύση υπάρχει σ’ αυτήν, η «εφαρμογή των Νόμων» με μπροστάρηδες πάντοτε τις πολιτικές ηγεσίες του Λαού, άλλως η διαρκής Πολιτική απόρριψη είναι πολύ επικίνδυνη, με επόμενο στάδιο την οχλοκρατία και την αναρχία με τα μύρια επακόλουθα. Υπεύθυνοι βέβαια οι πολιτικές Ηγεσίες της χώρας, που δεν έδωσαν σε τίποτε το Παράδειγμα και δεν παραδειγματίστηκαν σε τίποτε από την Ιστορία. Βασικό στοιχείο Ηγεσίας είναι το παράδειγμα.
    Προσοχή ο κώδων του κινδύνου σήμανε, για τις πολιτικές ηγεσίες. Τα κόμματα επιτέλους πρέπει ν’ αναγνωρίσουν την λάθος πορεία και συμπεριφορά των μέχρι σήμερα, την οποία και να καταδικάσουν έμπρακτα. Τέλος όλες μαζί οι Πολιτικές Δυνάμεις της χώρας μας, ξεπερνώντας τους εαυτούς των και τα επιζήμια κομματικά ταμπού που επικρατούν δυστυχώς ακόμη και σήμερα, και αφού βρουν έστω, τα κοινά  σημεία που τους ενώνουν για το καλό του Ελληνικού Λαού και της Πατρίδος, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν λύσεις, τις ολιγότερο οδυνηρές για τον τόπο μας, χωρίς υστεροβουλία και προ παντός χωρίς Λαϊκισμούς. Είναι Ιερά υποχρέωση των πολιτικών μην κοροϊδεύετε τον εαυτόν σας και τον Ελληνικό λαό. Η Λύση είναι μεταξύ σας, έχετε Ιερό καθήκον να διασώσετε την χώρα. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Αλλιώς φύγετε το ταχύτερον, να έλθουν άλλοι, που θα μπορούν να συνεργαστούν με φάρο την διάσωση της Πατρίδος.

***  Η πολιτική απάτη δεν είναι ποινικό αδίκημα!

~   Η πολιτική απάτη δεν είναι ποινικό αδίκημα!
 από Σερένα Νομικού
  «Ναι μεν, αλλά. Ο Αρτέμης Σώρρας είναι αποδεδειγμένα ένας απατεώνας ολκής. Το γεγονός ότι υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα άνθρωποι που τον στηρίζουν, μόνο ως σύμπτωμα ψυχοπαθολογικής συμπεριφοράς και ακραίας ανοησίας μπορεί να ερμηνευθεί. Εν μέρει ορθή η προσέγγισή σας, αλλά θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος πως ο λόγος για τον όποιο υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν τον Σώρρα, είναι ο ίδιος λόγος εξαιτίας του οποίου εκλέγονταν μεταπολιτευτικά όλοι αυτοί που λυμαίνονταν τον ελληνικό δημόσιο βίο» (Γ.Καλπ.).
 .«Διαφωνώ κάθετα….με όλο τον σεβασμό! Όλοι αυτοί είναι όσοι πίστεψαν ότι ο κάθε πολιτικός είναι ο Άγιος Βασίλης! Αυτοί που πίστεψαν το «λεφτά υπάρχουν», καθώς επίσης ότι θα τα γλυτώσουν όλα! Πάλι με όλο τον σεβασμό, είσαστε δέσμιος της γνώσης σας! Ο Πολίτης έχει πάντα τον πολιτικό που του αξίζει! Έτσι είναι ο Έλληνας! Δεν είναι θέμα απελπισίας! Είναι θέμα έλλειψης πολιτικής κουλτούρας!
Τι ψήφιζε τόσα χρόνια; Προγράμματα η θέσεις και επιδόματα; Σήμερα καμία ομάδα δεν θίγεται ώστε να αντιδράσει; Μύρια άνεργοι…..που είναι; Τελικά προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι κρίση…. δεν έχει κανένα στοιχείο κρίσης! Είναι αλλαγή εποχής! Μόχλευση του όχλου μήπως; Και γιατί δεν ήταν αντίστοιχη κρίση η εποχή της δανειακής ευφορίας; Επειδή έβρεχε λεφτά….από δανεικά;
Ξεχάσαμε το «Τσοβόλα δώστα όλα;». Από παραγωγική χώρα τι προτιμήσαμε να γίνουμε; Συγγνώμη αλλά σε μια εξίσωση χρειάζονται δυο παράγοντες! Το αποτέλεσμα της δείχνει απλά την πραγματικότητα! Και πάλι με όλο τον σεβασμό στις άποψης σας! Και τελικά ποιοι είναι όλοι αυτοί που ποντάρουμε τα ρέστα μας; Από ποιους ζητάμε τι;
Στην αρχή της άλλης εποχής είχα πει «είναι περισσότεροι οι άλλοι, συντριπτικά περισσότεροι»! Η Ελλάδα δεν θα βγει ποτέ από αυτό το τούνελ, χωρίς να έχει την παιδεία να καταλάβει ότι, «η κάθε φυσιολογική γέννα, έχει φοβερούς πόνους! Εσείς τι βλέπετε γύρω σας; Αντέχει τον πόνο κανείς; Απλά δείτε γύρω σας!» (Κ. Γκικ.)
 Άρθρο
Τα παραπάνω εξαιρετικά κατά την άποψη μου σχόλια γράφτηκαν ως απάντηση στο κείμενο συναδέλφου (πηγή). Την ίδια στιγμή επικράτησε σε μία τηλεοπτική συζήτηση η έκφραση «είμαστε όλοι Σώρρες», με την έννοια ότι ο άνθρωπος αυτός δεν κάνει τίποτα άλλο, από αυτό που συνηθίζουν οι περισσότεροι Έλληνες και δη οι πολιτικοί: λένε ψέματα, μοιράζουν κενές υποσχέσεις, εξαπατούν και παραπλανούν όσους μπορούν, με στόχο την υπεξαίρεση/νομή της εξουσίας και κίνητρο τον πλούτο/δόξα που αποκομίζουν από αυτήν.
Αυτό που μου έκανε όμως μεγάλη εντύπωση ήταν η αναφορά ενός πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία το να λέει κανείς ψέματα και να δημαγωγεί ασύστολα, παραπλανώντας τους ανθρώπους προφανώς με στόχο το κέρδος (οι βουλευτές και οι υπουργοί πληρώνονται), δεν είναι ποινικό αδίκημα αλλά πολιτική απάτη, η οποία δεν τιμωρείται από το νόμο! Κάτι δηλαδή που συνηθίζουν να κάνουν οι πολιτικοί, όπως ο Γ. Παπανδρέου με το «λεφτά υπάρχουν», ο Β. Βενιζέλος με το PSI, ο Α. Σαμαράς με τα Ζάππειο(α) και ο Α. Τσίπας με το σκίσιμο των μνημονίων. Αφού όμως ο στόχος τους είναι η αποκόμιση κερδών, σε τι αλήθεια διαφέρουν από τους απατεώνες;
Κατά τον ίδιο εισαγγελέα, η πολιτική απάτη τότε μόνο μετατρέπεται σε ποινικό αδίκημα, σε πλημμέλημα αν κατάλαβα καλά, όταν προτρέπει τους Πολίτες να μην σέβονται το νόμο. Εν προκειμένω, να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο δημόσιο, δίνοντας έναντι αυτών το ομόλογο ή ότι άλλο του κ. Σώρρα.
Όμως, η σημερινή κυβέρνηση είχε κάνει ακριβώς το ίδιο, σε πολύ μεγαλύτερη έκταση, όταν προέτρεπε τους Έλληνες να μην πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ, χωρίς να διωχθεί ποινικά. Όσον αφορά δε τα ψέματα της, τις προεκλογικές δεσμεύσεις που δεν τήρησε κοκ., δεν νομίζω ότι την ξεπερνάει ο κ. Σώρρας.  Εκτός αυτού κατάλαβα από τον κ. εισαγγελέα πως εάν ο οποιοσδήποτε απατεώνας γίνει πολιτικός, τότε ξεπλένεται αυτόματα για τις απατεωνιές του, κάτι που είμαι σίγουρη πως θα εκμεταλλευτεί σωστά ο κ. Σώρρας.
Έτσι κατέληξα στο οδυνηρό συμπέρασμα ότι, έχουν δίκιο οι φίλοι που έγραψαν τα σχόλια που παρέθεσα στην αρχή. Ειδικά όσον αφορά το ότι, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που μας περιβάλλουν είναι πραγματικά ηλίθιοι, ενθυμούμενη τον εξής νόμο εκ των πέντε βασικών περί της ανθρώπινης ηλιθιότητας:
«Οι μη ηλίθιοι άνθρωποι πάντα υποτιμούν την καταστροφική ισχύ των ηλίθιων ατόμων. Συγκεκριμένα, οι μη ηλίθιοι άνθρωποι συνεχώς παραβλέπουν πως η συναναστροφή / συγχρωτισμός με ηλίθια άτομα αποδεικνύεται απαρέγκλιτα μοιραίο λάθος, ανεξάρτητα από χρόνο, τόπο και συνθήκες«.
Εκτός αυτού, κοιτάζοντας προσεκτικά γύρω μου, πράγματι δεν είδα κανέναν Ελληνα και καμία Ελληνίδα που να είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν και να πονέσουν για την ελευθερία, για την εθνική ανεξαρτησία, για την πατρίδα τους και για τα παιδιά τους.
Αντίθετα, διαπίστωσα πως η συλλογική αποχαύνωση έχει τυλίξει πια με τα πέπλα της ολόκληρη την Ελλάδα, ότι τα πρόβατα παραμένουν σιωπηλά περιμένοντας να οδηγηθούν στη σφαγή τους, πως είμαστε πέραν πάσης αμφιβολίας η μεγάλη ντροπή της Ευρώπης, καθώς επίσης ότι ταιριάζει τόσο στους πολιτικούς, όσο και σε όλους εμάς που τους ψηφίζουμε η έκφραση «είμαστε όλοι Σώρρες».

***  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ...

~  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
 Γράφει ο Πάνος Λελιάτσος
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
 Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβε την εξουσία  με το σύνθημα τελειώνουμε με το παλιό και βάζουμε τέλος στην διαφθορά και στις πολιτικές μεθοδεύσεις οι οποίες υφαρπάζουν τον πλούτο της χώρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα παράνομων μεθοδεύσεων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν αυτό της υπόθεσης εξόρυξης και εκμετάλλευσης του Ζεόλιθου στον Εβρο. Η υπόθεση παραχώρησης εκμετάλλευσης και εξόρυξης του κοιτάσματος ζεόλιθου στην περιοχή των πετρωτών Έβρου έγινε πλέον γνωστή στο πανελλήνιο ως ακόμη μια περίπτωση μιας πολιτικής μεθόδευσης η οποία λειτουργεί όχι προς το δημόσιο συμφέρον αλλά προς κάποια συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Ο νομός μας για πάρα πολλά έτη παρακολουθούσε έκπληκτος τις μεθοδεύσεις του εκάστοτε υπουργού προκειμένου να μην προχωρήσει η οποιαδήποτε επένδυση στην περιοχή με πρόσχημα τον μεταλλευτικό νόμο. Θα θυμίσω πως για την εν λόγω υπόθεση κινήθηκε ο εισαγγελέας Ορεστιάδος  και ο οποίος μεταβίβασε στη βουλή έναν ογκώδη φάκελο δικογραφίας όπου επιρρίπτει ευθύνες σε πρώην υπουργούς και στελέχη του ΙΓΜΕ. Ο συγκεκριμένος φάκελος για κάποιους λόγους ακόμη και σήμερα μέσα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου δεν έχει αξιοποιηθεί εκ μέρους της κυβερνήσεως.
Να θυμίσω για την ιστορία πως υπήρξε ενδιαφέρον Ελληνικής εταιρείας να επενδύσει στην περιοχή πόσο άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ και 100 θέσεων εργασίας που προέβλεπε την εξόρυξη και την επεξεργασία στον τόπο μας και την οποία σήμερα η κυβέρνηση επιδεικτικά αδιαφορεί και παραβλέπει.
Να θυμίσω για την ιστορία πως η εν λόγω εταιρεία είχε προσφύγει στο συμβούλιο της επικρατείας προκειμένου να διεκδικήσει το κάθε έννομο συμφέρον της και το περίεργο είναι πως αυτή η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να μην προχωρήσει η εν λόγω επένδυση.
Θα θυμίσω για την Ιστορία τις τρεις δημόσιες παρεμβάσεις μου για τις μεθοδεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης όπου σε μια νύχτα παραχώρησε την άδεια εξόρυξης ζεολίθου σε εταιρεία η οποία είχε συσταθεί προ ενός μηνός της αποφάσεως και την οποία διαφήμιζε δημόσια. Με την τότε απόφαση  του αρμοδίου υπουργείου ΥΠΕΚΑ και της διεύθυνσης φυσικού πλούτου με υπογράφων τον αρμόδιο υφυπουργό και με ΑΔΑ : 7ΓΠ00-ΟΝ2 παραχωρούν σε παρακείμενη περιοχή και εντός της ζώνης εκμετάλλευσης την έρευνα στην εταιρία με την επωνυμία <<ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ>> η οποία συστάθηκε εντός του 2013 από γνωστό μεταλλειολόγο ο οποίος τυγχάνει να είναι και μέλος του Συνδέσμου μεταλλευτικών επιχειρήσεων στον οποίο διετέλεσε ως πρόεδρος και στον οποίο συμμετέχουν και στελέχη της ανταγωνίστριας εταιρίας που ήδη κάνει εξόρυξη στη Βουλγαρία.
Θα θυμίσω για την ιστορία τις αποκαλύψεις που είχαμε κάνει για την σχέση της εν λόγω εταιρείας και του μετόχου της με την εταιρεία στην οποία μέλος του ΔΣ ήταν συγγενής του πρώην υπουργού κυρίου Παπακωνσταντίνου.
Σήμερα δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρακολουθούμε για ακόμη μια φορά την πολιτική μεθόδευση υφαρπαγής του πλούτου της περιοχής μας δίχως κανένα κοινωνικό και οικονομικό όφελος.
Αναρωτιόμαστε μονάχα που είναι οι υπουργοί και οι βουλευτές του τόπου μας που κάποτε διαρρηγνύανε τα ιμάτια τους στην οποιαδήποτε παραχώρηση του κοιτάσματος σε ιδιώτες ενώ μιλούσανε για εκμετάλλευση από την τοπική αυτοδιοίκηση και το κράτος.. Που είναι οι αριστεροί που σήμερα μέσα σε 50 τχλμ εφαρμόζουν τρεις διαφορετικές πολιτικές κατά δοκούν στην ερμηνεία του μεταλλευτικού κώδικα; Αλήθεια ποια είναι η δημόσια τοποθέτηση τους επάνω στην εν λόγω απόφαση του αρμοδίου υπουργείου;
Κύριοι της κυβέρνησης το απύθμενο θράσος σας δεν έχει τελειωμό. Την ώρα που ο εισαγγελέας έχει κινήσει ποινική δίωξη για τις ευθύνες υπουργών και στελεχών των φορέων εσείς αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετείτε και ακολουθείται κατά γράμμα τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων
Πόσο ανοχή μπορεί να δείξει ο Εβρίτικος λαός στις μεθοδεύσεις και στις πρακτικές μια κυβέρνησης που εξαθλιώνει τον τόπο μας και παραχωρεί τον πλούτο της σε διαπλεκόμενα συμφέροντα.

***  Καθημερινός κίνδυνος για ατύχημα στη Βαλαωρίτου από μηχανάκια
Τα τελευταία 20 περίπου χρόνια η Βαλαωρίτου είναι πεζόδρομος. Αυτό δεν πτοεί δεκάδες οδηγούς μηχανής να διασχίζουν κανονικά τον πολυσύχναστο από πεζούς και καταστήματα δρόμο, με τον κίνδυνο για σοβαρό ατύχημα να ελλοχεύει καθημερινά. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες σημειώθηκε μικροατύχημα, όταν μηχανάκι χτύπησε κοπέλα που εργάζεται στο σέρβις καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η κατάσταση, δε, χθες, λόγω και του ότι η οδός Αναγνωσταρά ήταν κλειστή για εργασίες της ΔΕΥΑΚ, ήταν ανυπόφορη, καθώς οι οδηγοί μηχανής είχαν μετατρέψει σε κανονικό δρόμο διέλευσης τον πεζόδρομο…
Οι καταστηματάρχες της περιοχής εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, ενώ, όπως μας τόνισαν, έχουν ζητήσει από το Δήμο και την παρέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας.  Κ. Γαζ. 

***  Πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος δίπλα στον ποταμό Άρι 
Ολοκληρώνεται μέχρι το καλοκαίρι
 Ένας διάδρομος αναψυχής, με φωτισμό, δημιουργείται στις εκβολές του ποταμού Άρι, στα Ακοβίτικα, παράλληλα με το ποτάμι, για ποδηλασία και περίπατο. Το έργο προχωρεί γρήγορα και αναμένεται η ολοκλήρωσή του μέχρι το καλοκαίρι.
Με το έργο αυτό θα δίδεται η δυνατότητα πεζοπορίας και ποδηλασίας σε θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον και, επιπλέον, θα αναδεικνύεται ο αρχαιολογικός χώρος του πρωτοελλαδικού μεγάρου των Ακοβίτικων. Στον ποταμό Άρι, θα είναι δυνατή και η διοργάνωση αγώνων κωπηλασίας.
Το έργο με τίτλο «Ανάπλαση ανατολικής όχθης ποταμού Άρι με δημιουργία πεζόδρομου - ποδηλατόδρομου» αποτελεί μία από τις 6 σημαντικές παρεμβάσεις της πρώτης φάσης έργων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Ο προϋπoλογισμός του ανέρχεται σε 378.425 ευρώ και ανάδοχος είναι η εταιρεία Alpha Delta Constructions ΑΤΕ, η οποία προσέφερε έκπτωση 52,03%.

***  Αλέξης Χαρίτσης: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις «κλειδί» για έξοδο από την κρίση 
Η στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί βασική προϋπόθεση και βασικό πυλώνα της στρατηγικής για την έξοδο από την κρίση, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, στο συνέδριο με τίτλο «Πολιτικές και Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την ανάπτυξη των ΜμΕ στην Ελλάδα». Το συνέδριο διοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι δεν αρκεί να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του παρελθόντος, αλλά «πρέπει να απαντήσουμε στις προκλήσεις του μέλλοντος».
Όπως ανέφερε, πρέπει «να διαμορφώσουμε μία νέα στρατηγική και αντίληψη για τη θέση και το ρόλο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στη μεταμνημονιακή Ελλάδα», για να σημειώσει ότι η ανάπτυξη βιώσιμων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί αναγκαία συνθήκη για τη μετάβαση σε ένα νέο υπόδειγμα δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε στο συνέδριο ότι το Μάιο θα ξεκινήσει η εκταμίευση για το ΕΣΠΑ από τον ανοιχτό καταπιστευτικό λογαριασμό (escrowaccount), ενώ ετοιμάζεται το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ, που θα χρηματοδοτήσει επιχειρήσεις με τη μορφή δανείων και εγγυήσεων με αρχικό κεφάλαιο 400 εκατ. ευρώ, το οποίο με τη μόχλευση θα αγγίξει το 1 δισ. ευρώ. Επιπλέον, μέσα στο Μάιο ξεκινά και η διαδικασία επιλογής των διοικητών των 12 υποταμείων του Ταμείου Συνεπενδύσεων.
«Ενισχύουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με πόρους άνω των 2 δισ. ευρώ» υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης και σημείωσε ότι μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό πλεονέκτημα το μικρό μέγεθος των ελληνικών επιχειρήσεων στο σημερινό διεθνές περιβάλλον των στοχευμένων προϊόντων και υπηρεσιών και των εξειδικευμένων αγορών.
«Αλλά χρειάζεται και οι ίδιες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε ισχυρές διασυνδέσεις και συνέργειες, να δημιουργήσουν συνεταιρισμούς, συστάδες επιχειρήσεων και χωρικά κλαδικά συστήματα ικανά να παράξουν οικονομίες κλίμακας και ολοκληρωμένες αλυσίδες αξίας που θα μπορούν να σταθούν στο διεθνές περιβάλλον. Χρειάζεται η στενή και οργανωμένη διασύνδεση όλων των δραστηριοτήτων από την πρωτογενή παραγωγή μέχρι την μεταποίηση και τη διάθεση των προϊόντων στις αγορές» πρόσθεσε ο ίδιος.
«Οι συμβάσεις που υπογράφηκαν σήμερα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) με την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά τη θέληση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ) να στηρίξει τις ελληνικές επιχειρήσεις» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΤαΕ Πιέρ, Λουίτζι Τζίλιμπερτ, στο ίδιο συνέδριο
Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, είπε ο κ. Τζίλιμπερτ, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων -που αποτελεί τον κύριο πυλώνα του σχεδίου Γιούνκερ- θα επιτρέψει στο ΕΤαΕ να στηρίξει χαρτοφυλάκιο δανείων ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ προς τις ελληνικές επιχειρήσεις.
«Η πρόσβαση στη χρηματοδότηση εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για πολλές επιχειρήσεις και οι τέσσερις εγγυήσεις στο πλαίσιο των προγραμμάτων COSME και Innovfin θα δημιουργήσουν καίριες επενδυτικές ευκαιρίες για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις» πρόσθεσε.

***  Από το 2025 η περικοπή κατά 60% στη σύνταξη αγροτών 
Που συνεχίζουν να ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα
 Διευκρινίσεις δόθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο αναφορικά με την περικοπή των αγροτικών συντάξεων σε όσους αγρότες συνεχίζουν να ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
Όπως μας διευκρίνισε ο λογιστής – φοροτεχνικός Παύλος Κρανιώτης, εκδόθηκε εγκύκλιος η οποία δίνει λύση στο θέμα αυτό που αφορά αγρότες που συνταξιοδοτούνται από τον ΟΓΑ και εξακολουθούν να έχουν την αγροτική τους δραστηριότητα.
  Από το 2025 και μετά
Όπως εξήγησε ο κ. Κρανιώτης, με την εγκύκλιο αυτή ξεκαθάρισε λίγο το τοπίο και συγκεκριμένα ανέφερε:
«Για όσους, λοιπόν, συνταξιοδοτούνται μετά την ψήφιση του Ν.4387/2017, δεν τίθεται θέμα εφαρμογής του άρθρου 20 του Ν.4387 για περικοπή της σύνταξης κατά 60%.
Αντίστοιχα, αν κάποιος συνταξιοδοτηθεί από 1η/1/2017 μέχρι 31/12/2017 και παράλληλα έχει την αγροτική του δραστηριότητα, που είχε από παλιά, ούτε σε αυτή την περίπτωση τίθεται θέμα εφαρμογής του άρθρου 20 για περικοπή της σύνταξης κατά 60%. Το ίδιο ισχύει και από 1/1/2018 έως 31/12/2024.
Αντίθετα, για όποιον παίρνει σύνταξη μετά την 1η/1/2025, θα υπάρχει περικοπή της σύνταξης, διότι, όπως εξηγεί και η εγκύκλιος, λόγω του τρόπου συνταξιοδότησης από εκεί και μετά φτάνει στη μείωση του 60%, οπότε εξομοιώνεται».
  Περαιτέρω διευκρινίσεις
Όσον αφορά στους συνταξιούχους άλλων ταμείων που συνταξιοδοτούνται και εξακολουθούν να έχουν αγροτική δραστηριότητα, ο κ. Κρανιώτης σημείωσε πως σ’ αυτή την περίπτωση, όπως απάντησε ο υπουργός σε ερώτηση στη Βουλή του κ. Κεγκερόγλου, δε θα κόβεται η σύνταξη, αν η αγροτική δραστηριότητα υπήρχε από πριν.
«Δηλαδή, για τους συνταξιούχους του Δημοσίου και άλλων φορέων (ΙΚΑ – ΟΑΕΕ) θα υπάρχει περικοπή κατά 60% μόνο αν ξεκινούν τώρα μια καινούργια αγροτική δραστηριότητα που δεν υπήρχε πριν. Καθώς, βέβαια, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πετρόπουλος, υπάρχουν και επικερδείς αγροτικές δραστηριότητες.
Εδώ, βέβαια, χρειάζεται περαιτέρω διευκρίνιση, γιατί αν κάποιος δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος βγει τώρα στη σύνταξη και αποφασίσει να καλλιεργήσει τώρα τα κτήματά του, κατά πόσο είναι επικερδής επιχείρηση, αν καλλιεργήσει 20 ή 30 ελιές;
Νομίζω ότι θα πρέπει να βγει άμεσα μια εγκύκλιος για να διευκρινίσει τα πράγματα, γιατί αφορά αρκετό κόσμο.
Εισφορές, βέβαια, στον ΕΦΚΑ θα πληρώνουν όλοι οι συνταξιούχοι, είτε του ΟΓΑ είτε άλλων φορέων, γιατί το εισόδημα είναι το καθοριστικό στοιχείο που λαμβάνεται υπόψη για τις εισφορές. Δηλαδή, αν κάποιος συνταξιούχος οποιουδήποτε φορέα το 2017 δηλώσει αγροτικό εισόδημα έστω 10.000 ευρώ, θα πληρώσει 21,20% ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), 2.120 ευρώ το χρόνο ή 176,67ευρώ το μήνα, παρότι δεν έχει καμία ανταπόδοση από τις εισφορές αυτές», κατέληξε ο κ. Κρανιώτης.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  ΔΕΙΤΕ τον Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ να ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ! Όλη η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΔΩ...

~  (ΑΘΗΝΑ)  Δευτέρα - Παρασκευή 14:00-15:00 και 16:00-17:00 Σαββάτο : 17:00-18:00 22:00-23:00 23:00- 00:00 Κυριακή : 11:00-12:00 17:00- 18:00 18:00- 19:00  στο Kontra
~ (ΑΘΗΝΑ) Δευτέρα - Παρασκευή 15:00-16:00 21:00-22:00 Σάββατο : 11:00-12:00 19:00-20:00 Κυριακή : 12:00-13:00 19:00 - 20:00 23:30 - 00:30     στο Zoom
~ (ΑΘΗΝΑ)  Σάββατο 21:00-22:00  Κυριακή : 22:00-23:00   στο EXTRA
~   (ΑΘΗΝΑ) Δευτέρα - Παρασκευή  10:00-11:00 18:00-19:00 23:00-00:00 Σάββατο 22:00-23:00 Κυριακή 10:00-11:00 20:00-21:00   στο ALERT
~    (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) Δευτέρα - Παρασκευή 17:00-18:00, 18:00-19:00(πλην Τρίτης) και  23:00 - 00:30  Σάββατο 17:00-18:00 23:30-01:00 Κυριακή 17:00-18:00 και 22:00-23:00     στο EXTRA
~  ΚΑΝΑΛΙ 9 (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) Δευτέρα - Κυριακή 14:00-15:00 και 21:00-22:00      στο Kanali 9
ΒΕΡΓΙΝΑ TV (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) Δευτέρα - Κυριακή 22:30-23:30
ΓΝΩΜΗ TV (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΔΕΥΤΕΡΑ- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23:00-00:00
ΑΣΤΡΑ (ΒΟΛΟΣ) Δευτέρα- Παρασκευή 14:00-15:00 και  23:30 - 00:30 Σαββάτο  15:30-16:30 και Κυριακή 16:00-17:00
ΖΕΥΣ TV (ΛΑΡΙΣΑ) Δευτέρα - Κυριακή 22:30-23:30
ΚΑΝΑΛΙ 10 (ΤΡΙΚΑΛΑ) Δευτέρα - Κυριακή 18:30-19:30 και 23:00-00:00
SUPER B (ΠΑΤΡΑ) Δευτέρα - Παρασκευή 15:00-16:00 21:30-22:30 Σαββάτο - Κυριακή 16:00-17:00 21:30-22:30
ACHAIA TV (ΠΑΤΡΑ) Δευτέρα - Παρασκευή 14:00-15:00 και 17:00-18:00 και 23:00-00:00 Σαββάτο - Κυριακή 11:00-12:00  17:00-18:00 23:00-00:00
SUPER (ΚΟΡΙΝΘΟΣ) Δευτέρα- Παρασκευή 16:00-17:00 Σαββάτο- Κυριακή 13:00-14:00 18:00-19:00
BEST TV (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) Δευτέρα - Παρασκευή 22:00-23:00  (πλην Τετάρτης 22:30-23:30 ) Σαββάτο 22:00-23:00 Κυριακή 12:00-13:00 και 19:00-20:00
ΑΧΙΟΝ TV (ΑΙΓΙΟ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΟΣ) Δευτέρα-Κυριακή 21:00-22:00 και Σαββάτο - Κυριακή 23:00-00:00
R - CHANNEL (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) Δευτέρα-Κυριακή 12:00-13:00 17:00-18:00 και Δευτέρα ως Παρασκευή 23:00-00:00
CENTER TV (KABAΛΑ) Δευτέρα - Σάββατο 16:30-17:30 Κυριακή  12:00-13:00
ΔΙΚΤΥΟ TV (ΣΕΡΡΕΣ) Δευτέρα - Κυριακή 18:15- 19:15
ΚΟΣΜΟΣ (ΡΟΔΟΣ) Δευτέρα - Παρασκευή 17:00-18:00 και Δευτέρα - Κυριακή 23:00-00:00
START (ΚΕΡΚΥΡΑ) Δευτέρα 16:00-17:00 Τρίτη-Κυριακή 17:00-18:00
CHANNEL 4U (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) Δευτέρα -Παρασκευή 14:00-15:00 και  Δευτέρα -Κυριακή  21:00-22:00
  I TV(Ιωάννινα)  Δευτέρα-Παρασκευή 14:30-15:30
ΒΗΜΑ TV (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) Δευτέρα - Παρασκευή 18:00-19:00 και Σαββάτο-Κυριακή 23:00-00

***  Π. Νίκας προς μαθητές: Χωρίς δουλειά θα μείνει ο ψηφιακά αναλφάβητος 
 
«Αυτός που δε γνωρίζει τις νέες τεχνολογίες, ουσιαστικά θα είναι αγράμματος» επισήμανε ο δήμαρχος προς τους μαθητές που είχαν γεμίσει το αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας για την έναρξη του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, χθες το πρωί.
Ο κ. Νίκας προέτρεψε τους μαθητές να μη μείνουν ψηφιακά αναλφάβητοι, επισημαίνοντας: «Αυτή τη γλώσσα (σ.σ. των ψηφιακών εφαρμογών) να τη μάθετε οπωσδήποτε, θα σας τη ζητούν οπουδήποτε, όποια δουλειά και αν κάνετε. Να συνειδητοποιήσετε ότι, αν σε αυτόν τον τομέα δεν είστε άριστοι, δε θα βρείτε δουλειά πουθενά, ούτε στον αγροτικό τομέα».
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου να εφοδιάσει τα σχολεία με όσο το δυνατόν περισσότερους υπολογιστές και επαίνεσε τις μαθήτριες και τους μαθητές για όσα έχουν σχεδιάσει και υλοποιήσει με τη βοήθεια των καθηγητών τους, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Μάλιστα, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ορισμένες εφαρμογές που έχουν αναπτύξει τα παιδιά, ακόμη και μαθητές Δημοτικού.
Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα εξακολουθήσει τις εργασίες του και σήμερα, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με έκθεση και παρουσίαση έργων ψηφιακής δημιουργίας από ομάδες μαθητών σχολείων όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης, καθώς και με εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής για μαθητές.
Την προσεχή εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι Εορτές Μαθητικής Δημιουργίας 2017, με κεντρικές εκδηλώσεις στο Μουσικό Σχολείο στην Καλαμάτα στις 3 και 4 Μαΐου.

*** ΣΤΟ...ΣΠΙΤΙ του ΣΤΕΛΝΟΥΝ τον ΣΟΡΟΣ !  Χάος στην Ευρωβουλή από την απόφαση...

~  Μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο ο Βίκτορ Ορμπαν και επιτέθηκε άγρια στο Τζορτζ Σόρος. Σας παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα των όσων είπε.
«Γνωρίζω ότι η ισχύς, το μέγεθος και το ειδικό βάρος της Ουγγαρίας είναι κατά πολύ μικρότερο από αυτό του διεθνούς κερδοσκόπου Τ.Σόρος ο οποίος τώρα επιτίθεται στην Ουγγαρία», είπε ο Όρμπαν στην αρχή της ομιλίας του.

«Παρά το γεγονός ότι έχει καταστρέψει τις ζωές εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών με τις κερδοσκοπικές του επιθέσεις, έχει τιμωρηθεί για αυτό στην Ουγγαρία και ο οποίος ανοικτά έχει παραδεχθεί ότι είναι  εχθρός του ευρώ, εντούτοις χαίρει τόσο μεγάλης εκτίμησης από τους ηγέτες της Ε.Ε.» είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
Η ομιλία αυτή έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης συνέντευξής του στην οποία είχε αναφέρει πως «δεν μπορούν να υπάρχουν ειδικά προνόμια και κανείς δεν μπορεί να είναι πάνω από το νόμο, ούτε ο Σόρος ούτε οι άνθρωποί του. Μέσω των οργανισμών του στην Ουγγαρία και μακριά από τα βλέμματα του κόσμου ο Σόρος ξοδεύει απίστευτα ποσά για να στηρίζει την παράνομη μετανάστευση».
Μάλιστα είχε συμπληρώσει πως «Για την επιδίωξη αυτή των σκοπών του πληρώνει ένα μεγάλο αριθμό από οργανισμούς οι οποίοι λειτουργούν με το πρόσχημα προσφοράς κοινωνικών υπηρεσιών. Διατηρεί ένα κανονικό δίκτυο, με τα δικά του ΜΜΕ, εκατοντάδες υπαλλήλους μέχρι και με δικό του πανεπιστήμιο.
Θεωρώ ότι δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να υποτιμήσουμε τον Σόρος: Είναι ένας παντοδύναμος δισεκατομμυριούχος και τεράστια προσήλωση στους στόχους του, που όταν έχει να κάνει με τα δικά του συμφέροντα δεν έχει κανένα σεβασμό: Ούτε στον Θεό ούτε στον άνθρωπο».
Στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο ο Ούγγρος πρωθυπουργός σημείωσε ότι η βασική θέση της κυβέρνησής του είναι σε αντίθεση με τους στόχους της ευρωπαϊκής επιτροπής αναφορικά με την μετανάστευση:
«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Δεν θέλουμε και δεν πιστεύουμε ότι συνάδει με τις θεμελιώδεις αξίες δημιουργίας της Ε.Ε. η υποχρεωτική εγκατάσταση παράνομων μεταναστών στη χώρα μας», σημείωσε δεικτικά για να τονίσει:
«Η απόφαση με τον ποιον θα ζήσουμε και πως αφορά αποκλειστικά τους Ούγγρους πολίτες».
Στη συνέχεια ο Όρμπαν είπε: «Ο Τ.Σόρος και οι ΜΚΟ που ελέγχει θέλουν να μεταφέρουν 1 εκατ. παράνομους μετανάστες κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Έχει προσωπικά δεσμευθεί για αυτό και χρηματοδοτεί αυτό το στόχο. Μπορείτε να το διαβάσετε και εσείς οι ίδιοι στο πρόγραμμά του.
Διαφωνούμε και απορρίπτουμε κάθε τέτοια πιθανότητα. Δεν θέλουμε και δεν πρόκειται να χάσουμε το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στο να πληγούν τα συμφέροντα των Ούγγρων πολιτών».
Αναφορικά με την νομοθεσία της λειτουργία των ΜΚΟ ο Όρμπαν είπε πως η ουγγρική πρόταση ακολουθεί το αμερικανικό παράδειγμα:
«Η περίπλοκη απάντηση» είπε «είναι πως κανονίζουμε τη λειτουργία παντοδύναμων οικονομικών οργανισμών του εξωτερικού, οι οποίοι θέλουν να επηρεάσουν την δημοκρατική διαδικασία λήψης αποφάσεων στο εσωτερικό
Η ουγγρική νομοθεσία είναι φτιαγμένη επάνω στις αρχές της διαφάνειας. Δεν θέλουμε τίποτα άλλο από το α γνωρίζουμε τι ακριβώς χρήματα διακινούν οι ΜΚΟ και τις ακριβώς συμφέροντα κρύβονται πίσω τους. Αυτό δεν εμποδίζει τις οργανώσεις αυτές, να ακούγεται η φωνή τους, να διαφυλάσσουν τα συμφέροντά τους και να αυτοοργανώνονται. Το αντίθετο. Η νομοθεσία σκοπεύει στο να διευκολύνει τις διαδικασίες αυτές αλλά με βασικό κριτήριο την διαφάνεια» κατέληξε.

*** ΒΟΜΒΑ για ΣΑΒΒΙΔΗ!Είναι ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ....

~  Κατακαημένη Ρούμελη τι σου έμελε να πάθεις.
Κάθε ώρα που περνά βλέπουμε τα στοιχεία που αφορούν τη σχέση των ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ και του Ιβάν Σαββίδη να 'δένουν΄ μεταξύ τους. Ας κάνουμε όμως μία ιστορική αναδρομή για να καταλάβουμε την πορεία των γεγονότων.
Όταν ο Ιβάν Σαββίδης εκδιώχθηκε από τη Ρωσία, ύστερα από τη σύγκρουσή του με το Βλαντιμίρ Πούτιν και το Ντίμτρι Μεντβέντεφ (το θέμα του αεροδρομίου του Ροστόφ)  ο κος Σαββίδης έπρεπε να βρει έναν νέο επιχειρηματικό 'παράδεισο'. Δυστυχώς για τους πολίτες αυτής της χώρας, το πολιτικό σύστημα μας έχει καταντήσει παράδεισο για διάττοντες αστέρες της επιχειρηματικότητας.
Ο κος Σαββίδης ξεκίνησε προσκολλώντας στον Αντώνη Σαμαρά. Ο κος Σαμαράς τότε ήθελε έναν επιχειρηματία να τον βοηθήσει, στον προεκλογικό του αγώνα για την Προεδρία της Ν.Δ. Αυτό άλλωστε είναι μία πάγια τακτική των πολιτικών. Να έχουν στήριξη από επιχειρηματικά συμφέροντα. Το deal ήταν απλό.
Ο κος Σαββίδης θα αγόραζε τον ΠΑΟΚ, μία λαοπρόβλητη ομάδα με πολλούς, πιστούς οπαδούς και από την άλλη θα στήριζε τον Αντώνη Σαμαρά. Αξίζει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις 26 Φεβρουαρίου 2013, ο Ιβάν Σαββίδης απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε δημότης της Θέρμης, προαστίου της Θεσσαλονίκης. Θυμίζουμε επίσης πως στο ΦΕΚ αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Ο ομογενής αλλοδαπός Ιβάν Σαββίδη, προσέφερε εξαιρετικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, καθώς προώθησε τη διατήρηση της ελληνικής συνείδησης και του ελληνικού ιδεώδους στον χώρο των ομογενών μας στη Ρωσία και τις χώρες της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης, συνέβαλε στην ενδυνάμωση της απανταχού ορθοδοξίας και επέδειξε πλούσιο φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο και ενεργό συμμετοχή και συνδρομή στη ζωή της σύγχρονης Ελλάδας, συντρέχει η προϋπόθεση εφαρμογής της ανωτέρω διάταξης του άρθρου 13 του Ν. 3284/2004.
Με πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, αποφασίζουμε: Πολιτογραφούμε ως Έλληνα υπήκοο τον ομογενή αλλοδαπό ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ του ΙΓΝΑΤΙΟΥ». Το γεγονός πως γαμπρός του Ιβάν είναι ο κος Παπαμιμίκος (δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά) είναι ενδεικτικό των στενών σχέσεων.
VIDEO : Karfitsa.gr- γάμος Παπαμιμίκου  , https://youtu.be/SfUEJebuXTc .-
*  Ωστόσο άρχισε κάτι να συμβαίνει. Ο Αλέξης Τσίπρας ερχόταν, εκλογικά, πάνω στο άλογο. Τότε όμως έγινε και η στροφή του Ιβάν Σαββίδη. Ο Σαμαράς θα έφευγε αλλά ο ίδιος χρειαζόταν ακόμα πλάτες πολιτικές. Στο μεταξύ είχε φροντίσει σιγά-σιγά να αποκτήσει τον ΠΑΟΚ (όπως αναφέραμε),τη Βίλα Ζαρντινίδη, το Μακεδονία Παλλάς και συνέχιζε με τη ΣΟΥΡΩΤΗ και φυσικά τη ΣΕΚΑΠ στη Θράκη, για την οποία σήμερα υπήρξε η ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛική φωτογραφική διάταξη.
O κος Σαββίδης λοιπόν ξεκίνησε τις επαφές με τον Πάνο Καμμένο ο οποίος ήταν βέβαιο πως θα έκανε σύμπραξη με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κος Καμμένος παράλληλα έπαιξε το ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ Σαββίδη και ΗΠΑ, μιας και η πόρτα της Ρωσίας παραμένει ερμητικά κλειστή.
Τα υπόλοιπα γεγονότα είναι γνωστά. Προσπάθησε το σύστημα ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ να του δώσει τηλεοπτική άδεια, την οποία λόγω ΣτΕ δεν πήρε και ως δια μαγείας μαθαίνουμε πως αποκτά τον ΠΗΓΑΣΟ και το MEGA. Τώρα οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών πως τα 220 εκατ. ευρώ δάνεια του ΔΟΛ και τα 120 του ΠΗΓΑΣΟΥ, θα χαριστούν μάλλον δεν είναι τυχαίες.
Σκεφτείτε τώρα πως ο Σαββίδης είναι ο μικρομέτοχος του ΟΛΘ, σε σύμπραξη με εταιρεία που στο παρελθόν είχε σχέσεις με λαθρεμπόριο όπλων είναι άλλη ιστορία. Το αν χαρίστηκε ο ΟΛΘ από την κυβέρνηση ΔΕΝ το ξέρουμε. Πάντως ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ έγραφε τις προάλλες πως ” Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το λιμάνι δόθηκε σ΄έναν όμιλο στον οποίο πλην του γνωστού Ιβάν Σαββίδη μετέχει και μια γερμανική εταιρεία με την επωνυμία Deutsche Invest Equity Partners GmbH. Ως εδώ όλα καλά. Η έρευνα όμως για την συγκεκριμένη εταιρεία προκαλεί εκπλήξεις καθώς το μετοχικό κεφάλαιό της είναι μόλις 25.550 ευρώ!"
Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο. Ποιος από εσάς γνωρίζει ακριβώς που βρήκε τα χρήματα ο Ιβάν Σαββίδης! Ποια ήταν η κύρια επιχειρηματική του δραστηριότητα η οποία του έδωσε (δίνει;) το κεφάλαιο να κινείται τόσο επιθετικά.
Το εμπόριο τσιγάρων. Οφείλουμε πάντως να παραθέσουμε τις πληροφορίες (τις οποίες απλά παραθέτουμε και δεν υιοθετούμε) πως υπάρχει εμπλοκή Σαββίδη και λαθρεμπορίου τσιγάρων.
Όλα δένουν όπως βλέπετε. Τίποτα δεν είναι τυχαίο...

***  ΒΟΜΒΑ ΚΑΜΙΝΗ!Δίνει το Α ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ στους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ...

~  Ο λόγος για τον δήμαρχο κ. Γιώργο Καμίνη ο οποίος στο πλαίσιο της Γερμανικής έκθεσης «Documenta14» θα επιτρέψει την αναπαραγωγή ψιθύρων μέσα στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών!
Ναι, καλά διαβάσατε.
Η συγκεκριμένη δράση φέρει τον γενικό τίτλο «Campaign» (εκστρατεία ψιθύρων) και αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων αφού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα ελληνικά έθιμα που επιβάλλουν απόλυτη ησυχία και κατάνυξη σε χώρους όπως τα κοιμητήρια.
Είναι προφανές ότι ο κατά τα άλλα «μοντέρνος» δήμαρχος κ. Καμίνης, μάλλον... δεν έχει το Θεό του, αφού για τους επόμενους τρεις μήνες η ιερότητα και η επιβαλόμενη ησυχία στο παλαιότερο και ιστορικότερο κοιμητήριο της πρωτεύουσας θα διαταραχθεί από ήχους και ψιθυριστές ιστορίες που θα ακούγονται από ηχεία στο χώρο του νεκροταφείου!
Με πρόταση του Δημάρχου, το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων ενέκρινε την δωρεάν (!) παραχώρηση του Α’ κοιμητηρίου στην «Documenta14» για την παρουσίαση του έργου «Campaign» (εκστρατεία ψιθύρων) από τον θεατρικό καλλιτέχνη Pope. L.
Ο τελευταίος θα εντάξει το συγκεκριμένο δρώμενο στον κορμό των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της «Documenta14» σε διάφορους δημοσίους και άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Αθηνάς. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη έκθεση χρηματοδοτείται από κρατικούς και ιδιωτικούς Γερμανικούς στον σύνολο τους πόρους.
Η «Documenta» (Ντοκουμέντα) είναι μια διεθνής καλλιτεχνική έκθεση που διοργανώνεται κάθε 5 χρόνια στο Κάσσελ της Γερμανίας. Η διοργάνωση ξεκίνησε το 1955 με πρωτοβουλία του καλλιτέχνη Άρνολντ Μπόντε (Arnold Bode). Παράλληλα με την Μπιενάλε της Βενετίας είναι μια από δυο μεγάλες εκθέσεις τέχνης στην Ευρώπη. Η Ντοκουμέντα έχει τις ρίζες τις στην μεταπολεμική Γερμανία.
Μέχρι εδώ όλα καλά. Όμως είναι άλλο πράγμα η τέχνη και άλλο πράγμα τα όρια της τέχνης και το κατά πόσον αυτά μπορεί να έρθουν σε σύγκρουση με τις πολιτισμικές αξίες του κάθε τόπου.
Έτσι επισκέπτες αλλά και πενθούντες συγγενείς των νεκρών δεν θα πρέπει να ξανφιάζονται ακούγοντας για ώρες ήχους αλλά και ηχογραφημένες απαγγελίες από σύγχρονης υψηλής τεχνολογίας ηχεία, mp3 κτλ.
Η συγκεκριμένη performance θα λαμβάνει χώρα καθημερινά και για ώρες καθώς συμφωνά με την απόφαση, η μετάδοση του ηχητικού υλικού, τις καθημερινές μέρες θα είναι από τις 17:00 έως 20:00,το Σάββατο από τις 15:00 έως τις 20:00 και την Κυριακή (ναι ακόμα και την Κυριακή) το ωράριο διευρύνεται από τις 14:00 έως και τις 20:00.
Σίγουρα αποτελεί μια πρωτοφανή για τα Ελληνικά ήθη απόφαση του δημάρχου Αθηναίων που, αν μη τι άλλο, δείχνει να μην έχει ούτε ιερό ούτε όσιο...
Αναμένεται, σε κάθε περίπτωση, η αντίδραση όσων επισκεπτών και βαρυπενθούντων συγγενών θα βρεθούν στον χώρο του Α’ Κοιμητηρίου μέχρι τον Ιούλιο.   newsbomb

***  ΔΙΚΑΙΩΣΗ VoiceNews ! 2,5 εκατ το ΜΠΟΝΟΥΣ της ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ και 7,1 εκατ για τους ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ...

~ Οι τσέπες των Ελλήνων αδειάζουν από την υπερφορολόγηση, ωστόσο φαίνεται πως κάποιοι τρώνε με... χρυσά κουτάλια και μάλιστα με τη βούλα του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο κατά τα λοιπά κόβει μισθούς και συντάξεις και υπογράφει νέους φόρους, ενέκρινε πίστωση ύψους 7,1 εκατ. ευρώ για «την κάλυψη της ανάγκης ανανέωσης σύμβασης με συμβουλευτικές εταιρείες – διακεκριμένους εμπειρογνώμονες».
Με τις πλουσιοπάροχες αυτές αμοιβές πληρώνονται σύμβουλοι, οι οποίοι … δίνουν τα φώτα τους στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, και μεταξύ αυτών παραμένουν ο Γκλεν Κιμ, που θήτευσε και επί υπουργίας Βαρουφάκη και ο Πίτερ Λεγκλέρ.
Επίσης συνεχίζεται η συνεργασία με τον χρηματοοικονομικό όμιλο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Rothchild.
Μάλιστα, στη ρήτρα υπάρχει σύμβαση ότι αν η Ελλάδα βγει στις αγορές το 2018, τότε η Rothschild θα λάβει bonus 2,5 εκατ. ευρώ!
newsbomb   Τα φώναζε ο Κ. Βελόπουλος αλλά το Μαξίμου...

***  ΟΑΕΔ: Τελευταία νέα για το πρόγραμμα των 10.500 προσλήψεων σε ΟΤΑ-Δημόσιο...

~  Δείτε όλες τις εξελίξεις σχετικά με την πρόσληψη 10.500 ανέργων στο Δημόσιο και σε ΟΤΑ μετά την καθυστέρηση που προέκυψε και την ανησυχία που έχει προκληθεί στους ανέργους οι οποίοι περιμένουν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.
Άσχημα είναι να τα νέα για όσους περίμεναν το πρόγραμμα πρόσληψης 10.500 ανέργων στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ, αφού... η συνέχεια ΕΔΩ

*** ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ! Νέος «κόφτης» χρεών...

~  «Δεύτερη ευκαιρία» προσφέρει η Δικαιοσύνη στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προκειμένου να διορθώσουν την αρχική ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών τους, πετυχαίνοντας ακόμη μεγαλύτερη ελάφρυνση αν μετά τον πρώτο δικαστικό διακανονισμό η οικονομική τους κατάσταση επιδεινώθηκε ή εμφανίστηκαν σημαντικά προβλήματα υγείας.
 Αποφάσεις διαφόρων Ειρηνοδικείων της χώρας επικαλούμενες το κοινωνικό κράτους δικαίου και την υπερχρέωση οικογενειών με ευθύνη της πολιτείας και των τραπεζών, δέχονται ότι επιτρέπεται να τροποποιηθεί και να βελτιωθεί η αρχική ρύθμιση, με την υποβολή αίτησης για μεταρρύθμισή της ακόμη και αναδρομικά εφόσον μεσολάβησαν γεγονότα που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τη ζωή του οφειλέτη.
 Δικαστικές αποφάσεις – ανάσα περιφερειακών Ειρηνοδικείων για το νόμο Κατσέλη αποκρούουν ενστάσεις τραπεζών ότι είναι καταχρηστική ή «διορθωτική» απόφαση μιας ήδη ευνοϊκής για τον δανειολήπτη ρύθμισης και ανάβουν το «πράσινο φως» για νέο «κόφτη» χρεών, που μπορεί να προκύψει όχι μόνο με αίτηση μεταρρύθμισης αλλά και με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για προσωρινή δικαστική διαταγή, εφόσον χειροτέρευσαν οι συνθήκες διαβίωσης και τα εισοδήματα του υπερχρεωμένου νοικοκυριού.
 Κατά τις πρωτοποριακές αυτές αποφάσεις, η «δεύτερη ευκαιρία» για μια βελτιωμένη ρύθμιση αναδρομικά μπορεί να δοθεί σε κάθε περίπτωση ανατροπής των βιοτικών αναγκών και δεδομένων του οφειλέτη αρκεί να αποδεικνύεται η εκ των υστέρων επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης, που δικαιολογεί την αναπροσαρμογή των συμφωνημένων δόσεων, ανάλογα με τις νέες συνθήκες.
 Έτσι επιτρέπεται αναδρομικό δικαστικό «κούρεμα» των οφειλών, εάν μετά την αρχική ρύθμιση, ο υπερχρεωμένος δανειολήπτης υπέστη νέα μείωση αποδοχών ή εάν απολύθηκε και αδυνατεί να βρει νέα εργασία ή όταν προέκυψαν σοβαρά προβλήματα υγείας για τον ίδιο ή για μέλη της οικογένειάς του, ή όταν αυξήθηκαν στην πορεία της ζωής του οι βιοτικές ανάγκες και οι σχετικές οικονομικές υποχρεώσεις.
 Περίπτωση
 Αυτό μπορεί να συμβεί, ενδεικτικά, όχι μόνο στην περίπτωση που διευρυνθεί η οικογένειά του με την απόκτηση (και άλλου) παιδιού, αλλά και στην περίπτωση που αυξηθούν γενικά οι διατροφικές ανάγκες αλλά και οι υποχρεώσεις σπουδών των παιδιών λόγω εισαγωγής τους σε ΑΕΙ-ΤΕΙ άλλης πόλης από τον τόπο διαμονής της οικογένειας, αλλά και λόγω ανάγκης παρακολούθησης φροντιστηρίου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, για ξένη γλώσσα κ.λπ.
 Στις δικαστικές αποφάσεις επισημαίνεται ότι η δυνατότητα ευνοϊκότερης ρύθμισης των οφειλών (μέχρι και απαλλαγή από αυτές) βρίσκει τη νομιμοποίησή της ευθέως στο ίδιο το κοινωνικό κράτος δικαίου, που επιτάσσει ο πολίτης να μην εγκαταλειφθεί σε μια κατάσταση χωρίς διέξοδο και προοπτική, από την οποία ούτε οι πιστωτές μπορούν, άλλωστε, να αντλήσουν οποιοδήποτε κέρδος.
 Ακόμα τονίζεται ότι μια τέτοια απαλλαγή χρεών δεν παύει να εξυπηρετεί ευρύτερα και το γενικό συμφέρον, καθώς οι πολίτες επανακτούν ουσιαστικά μέσω αυτών των διαδικασιών την αγοραστική τους δύναμη, προάγοντας την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα.
 Τα Ειρηνοδικεία επικαλούνται επίσης τη νομολογιακή γραμμή που δέχεται ότι οι επίμαχες διατάξεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά είναι σύμφωνες με επιταγές του Συντάγματος για την προστασία της ανθρώπινης αξίας, της οικογένειας, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, καθώς και για το κοινωνικό κράτος δικαίου.
 Ακόμα επισημαίνουν ότι στην αυξανόμενη υπερχρέωση των νοικοκυριών συνέβαλαν ανενόχλητα η εισοδηματική στενότητα, τα υψηλά επιτόκια στον χώρο ιδίως της καταναλωτικής πίστης, οι επιθετικές πρακτικές προώθησης πιστώσεων, οι ατυχείς προγραμματισμοί και τα απρόβλεπτα γεγονότα στη ζωή των δανειοληπτών (όπως η απώλεια εργασίας, οι μεγάλες περικοπές αποδοχών, μισθών ή συντάξεων, η υπερφορολόγηση κ.λπ.), παράγοντες που έδρασαν καταλυτικά, υπό την απουσία θεσμών συμβουλευτικής υποστήριξης των καταναλωτών σε θέματα υπερχρέωσης, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους και να υφίστανται τις αλυσιδωτά καταστροφικές συνέπειες.
 Ανοιξε ο δρόμος και για ανατροπές με ευνοϊκότερες ρυθμίσεις
 Ανοίγοντας τον δρόμο και για άλλες ανατροπές με αντίστοιχες ευνοϊκότερες ρυθμίσεις, η Δικαιοσύνη έκανε δεκτές:
 - Αίτηση δανειολήπτη για μεταρρύθμιση της αρχικής ρύθμισης του Ειρηνοδικείου Κρωπίας, που είχε επιβάλει να πληρώνει μηνιαίως δόσεις 700 ευρώ σε 4 πιστωτικά ιδρύματα επί 20ετία για τη διάσωση της ακίνητης περιουσίας του, καθώς οι συνολικές οφειλές του είχαν ανέλθει σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
 Περίπου δύο χρόνια μετά τη ρύθμιση ο δανειολήπτης έχασε την εργασία του ως ασφαλιστικός σύμβουλος και το μέσο μηνιαίο εισόδημα των 700 ευρώ, ενώ εδώ και ενάμιση χρόνο παραμένει άνεργος, ζώντας με τη συνεισφορά της συζύγου του που εργάζεται στην ΕΛ.ΑΣ. και πλέον συντηρεί την 5μελή οικογένειά τους με τον μισθό της (1.279 ευρώ).
 Το δικαστήριο κρίνοντας ότι το εισόδημα που θα απέμενε βάσει των αρχικών δόσεων δεν θα αρκούσε για να καλύψει τις βασικές ανάγκες διατροφής, ένδυσης, ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εκπαίδευσης τριών ανήλικων παιδιών, αλλά και του ζεύγους, κατέληξε ότι λόγω του μεγάλου ύψους των οφειλών και της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας η μηνιαία δόση πρέπει να περικοπεί από τα 700 στα 400 ευρώ για το διάστημα της 5ετούς διάρκειας ρύθμισης, κάνοντας δεκτή τη μεταρρύθμισή της και αποκρούοντας τις τραπεζικές ενστάσεις ότι η σχετική αίτηση είναι καταχρηστική και η νέα ευνοϊκότερη δόση δυσανάλογα μικρή.
 • Αίτηση δανειολήπτη στην Αχαΐα για βελτίωση της αρχικής ρύθμισης που επέβαλε το Ειρηνοδικείο Πατρών για καταβολή 80 ευρώ μηνιαίως και παρακράτηση άλλων 200 ευρώ από τον μισθό του ως δημοσίου υπαλλήλου, αφού οι αποδοχές του από 1.050 ευρώ μειώθηκαν μέσα σε λίγους μήνες σε 843 ευρώ, γιατί δεν πληρωνόταν πλέον προσαυξήσεις για νυχτερινή εργασία και Σαββατοκύριακα.
 Ανάγκες
 Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι πολλαπλασιάστηκαν οι βιοτικές ανάγκες του, αφού αυξήθηκαν οι απαιτούμενες δαπάνες για δίδακτρα που όφειλε να καταβάλλει για ξενόγλωσσες σπουδές των παιδιών του και σε συνδυασμό με την επιδείνωση των οικονομικών του το δικαστήριο έκρινε αναγκαία τη μεταρρύθμιση και την περικοπή της δόσης στο μισό.
 • Τη βελτίωση της αρχικής ρύθμισης που είχε κάνει Ειρηνοδικείο στην Κρήτη για χρέος λίγο μεγαλύτερο των 110.000 ευρώ, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να καταβάλλεται δόση 200 ευρώ επί 20ετία για διάσωση της κατοικίας του δανειολήπτη, η οποία μειώθηκε στο μισό επειδή μειώθηκαν στο μισό και οι αποδοχές του.
 Η νομολογία μπορεί να λειτουργήσει αντίστροφα
 Δικαστικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η νομολογία για βελτιωμένες δόσεις όταν επιδεινώνονται τα οικονομικά μπορεί να λειτουργήσει και αντίστροφα, εφόσον διαπιστωθεί σημαντική καλυτέρευση των οικονομικών σε σταθερή βάση (π.χ. μόνιμη εργασία, κληρονομιά).  Πηγή: Έθνος

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  4οι ΑΓΩΝΕΣ
 
Παρασκευή, 28 Απριλίου  2017
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ολυμπιακός  62-74 ,(38-35) .- (2-2).-^
Τα δεκάλεπτα  : 21-14 , (38-35) , 54-55 , 62-74 .-
VINTEO :
~*ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ-ΟΣΦΠ  62-74  1ο  δεκάλεπτο  21-14  4ος  αγώνας  28/04/2017: https://youtu.be/hxyl3y14lyI  .-
~*ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ-ΟΣΦΠ  62-74   Α΄ ημίχρονο 38-35   4ος  αγώνας 28/04/2017  : https://youtu.be/ylrlHOc1s0I
~* Ανατολού Εφές Πίλσεν- ΟΣΦΠ 62-74  3ο  10΄ 54-55 28/04/2017: https://youtu.be/tmVvUr7vkuk
~*ΑΝΑΤΟΛΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   62-74  4ος αγώνας  28/04/2017: https://youtu.be/Z48af14ANxU

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  78-89 .- ^  (1-3) .-
Τα δεκάλεπτα  : 21-24, 38-45, 58-72, 78-69 .-

***  ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  4-0 , (1-0) .-
  Για το κύπελλο Ελλάδας .-
Στους αγώνες ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-1 (2-1 το α' ματς)

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-0 (0-2 το α' ματς)
Τα γκολ  :  Ο «Δικέφαλος» συνέτριψε μέσα σε αποθέωση τους «πράσινους» με 4-0 (14΄ Πέλκας, 48΄ Μάτος, 73΄ Σάκχοφ, 83΄ Πρίγιοβιτς) στη «φλεγόμενη» Τούμπα, υπερκάλυψε το 2-0 του πρώτου παιχνιδιού και πέρασε επιβλητικά στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στις 6 Μαΐου. «Φωνάζουν» για πέναλτι και αποβολές στον Παναθηναϊκό.
VINTEO από τον αγώνα :
~*      ΠΑΟΚ-ΠΑΟ  4-0  Κύπελο  δηλώσεις γκολ  ο ΠΑΟΚ στον τελικό  27/04/2017:https://youtu.be/FPkHW4lKm7c .-
~*ΠΑΟΚ-ΠΑΟ  4-0  1ο  γκολ  κύπελλο  27/04/2017:
https://youtu.be/lbrSDoA_zBM  .-
~*ΠΑΟΚ-ΠΑΟ  4-0  2ο  γκολ  27/04/2017  κύπελλο:
~*ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 4-0 3ο  γκολ  κύπελλο 27/04/2017:
~*ΠΑΟΚ-ΠΑΟ  4-0  4ο  γκολ  κύπελλο 27/04/2017:
https://youtu.be/jXZHNvJdFZY
 
Τελικός 6 Μαΐου 2017ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (Μένει να οριστεί η έδρα)
 
~*ΘΥΜΙΣΕ ΠΑΠΟΥΤΣΕΛΗ!Ο Κύζας "έδειξε" τη "νέα εποχή!"...

 Καλωσορίσαμε πλέον όλοι μας κι επίσημα τη «νέα εποχή» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με έναν τρόπο βίαιο κι αποκρουστικό, όπως κάναμε τότε, εκεί στα τελειώματα του ’96, όταν ο Στράτος Παπουτσέλης «έδειξε» με ένα ιστορικό σφύριγμα -1,5 μέτρο έξω απ’ την περιοχή- τα νέα «κόζια». Το βράδυ της 27ης Απριλίου 2017, ο Γιώργος Κύζας, το τελευταίο «καϊνάρι» που έβγαλε η διαιτησία της ποδοσφαιρομάνας Δράμας (μην ξεχνάμε τον… χιλιοτραγουδισμένο Ευθυμιάδη), «υπέγραψε» τη μετάβαση της επόμενης μέρας!
 - Συγκλονιστικής, χειρουργικής ακρίβειας σφυρίγματα, μια διαιτησία του «…δεν βλέπω αυτά που δεν… πρέπει να δω. Διότι η εποχή άλλαξε κι εγώ πρέπει να είμαι “εκεί”, για να μην χάσω το εθνόσημό μου κλπ., κλπ.».
 - Κι επειδή δεν είμαι βεβαίως ηλίθιος (συγχωρείστε μου τον πρώτο ενικό, τέτοια βραδιά), οφείλω να παραδεχθώ ότι ο ΠΑΟΚ βρήκε πλέον και τα κάνει. Διότι είναι ο νόμος του ισχυρού. Πάντα ήταν, πάντα θα είναι… Κι ο Παναθηναϊκός έχει πάψει εδώ και πάρα πολλά χρόνια να έχει το λόγο που πρέπει να έχει στα κέντρα των αποφάσεων. Και η σημερινή διοίκησή του ΔΕΝ έχει καμία απολύτως δύναμη τουλάχιστον να τον «προστατέψει» εκεί που πρέπει. Σκληρή αλήθεια, αλλά… αλήθεια…
 - Φταίει μόνο ο Κύζας γι’ αυτό που είδαμε στον δεύτερο ημιτελικό; Φταίει, για το πώς εφαρμόστηκαν και ΔΕΝ εφαρμόστηκαν με τον ίδιο τρόπο οι κανονισμοί. Δεν ήταν μια και δυο οι «πιστολιές». Ηταν σερί… Ηταν η διαιτησία που έδειχνε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως ΔΕΝ πρέπει να περάσει ο Παναθηναϊκός. Ηταν το ανύπαρκτο φάουλ του Μολέδο στον Πρίγιοβιτς που ξεκινάει το 1-0.
 - Ηταν η κλωτσιά που έφαγε ο Μπεργκ από τον Βαρέλα μέσα στην περιοχή στο 17’, αλλά Κύζας και β’ πρόσθετος (ο Σπυρόπουλος) έκλεισαν τα μάτια. Ηταν οι συνεχόμενες χαρισμένες κάρτες σε Ουάρντα, Μάτος. Ηταν η ανατροπή στον Κλωναρίδη στο 29’ από τον Κάμπος. Ηταν η αποβολή… φάντασμα της όπερας στον Χουλτ στο 70’.
 - Ηταν η συνολική στάση του Κύζα, που έδειχνε πως αφού πέρασε… αναίμακτα το πρώτο εξαιρετικό ημίχρονο του Παναθηναϊκού, είχε έρθει η ώρα να ρίξει ο ίδιος το τελειωτικό του «χτύπημα» στο ματς.
 - Φταίει βεβαίως και ο Παναθηναϊκός. Διότι δεν «τελείωσε» το ματς όταν έπρεπε. Κι ας είχε απέναντί του όλη αυτή την αντιμετώπιση απ’ τον Δραμινό. Και το πλήρωσε ακόμη πιο σκληρά, διότι πλέον τα πράγματα ΔΕΝ θα μπορούσαν να είναι «ίδια» στο δεύτερο ημίχρονο. Απλά τα πράγματα…
 - Οι φίλοι του ΠΑΟΚ με αφορμή το αποψινό, θα λένε «…ναι μωρέ, ξεχνάτε τον Σπάθα, τον ένα τον άλλο» και «…ήρθε η ώρα να πέσει το κράτος της Αθήνας». Συγχαρητήρια… «Επεσε». Απολαύστε λοιπόν το «ρόλο» που οι ίδιοι αποδοκιμάζατε όλα αυτά τα χρόνια. Ο Παναθηναϊκός δεν το έκανε ποτέ, γιατί δεν επεδίωξε ποτέ (ακόμη κι όταν είχε θεωρητικά τη «δύναμη» και πολύ πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις) να μπει σ’ αυτό το «ρόλο».
 - ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ
Ο Παναθηναϊκός, το θέλουν, δεν το θέλουν ορισμένοι, θα πρεσβεύει το ήθος και τα balls που έβγαλε μετά το τέλος του αγώνα πρώτα απ’ όλα ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ Μαρίνος Ουζουνίδης κι ακολούθως ο Μάρκους Μπεργκ. Θα μιλάει μόνο για ποδόσφαιρο, γιατί αυτό θέλει να παίζει. Οι υπόλοιποι ας παίζουν τη δική τους «μπάλα» κι ας αλληλοφαγώνονται μεταξύ τους, για το ποιος θα επικρατήσει στην καρέκλα του ισχυρού.
 - Η χρονιά για το «τριφύλλι» πρέπει να τελειώσει με το κεφάλι ψηλά και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες «απαντήσεις» στα πλέι-οφ και μετά να ξεκινήσει ένα χτίσιμο, βασισμένο σε απόλυτη ποδοσφαιρική λογική. Οι δηλώσεις του Ουζουνίδη στη συνέντευξη Τύπου, δείχνουν ένα δρόμο για την επόμενη «πράσινη» μέρα. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι από αύριο όλοι μέσα στο σύλλογο να προσπαθήσουμε να βρούμε τις λύσεις ώστε να δυναμώσουμε αγωνιστικά. Γιατί στο άλλο κομμάτι, οι αντίπαλοι μας είναι πιο ισχυροί». Οποιος έχει τα κότσια τον ακολουθεί…
contra

*** Τετάρτη, 26 Απριλίου  2017Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)  64-60 .-^ (2-1)
Τα  δεκάλεπτα : 14-17, (33-27) ,51-37 , 64-60 .-^
Βίντεο από τον αγώνα :
~*ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ-ΟΣΦΠ  64-60 1ο  δεκάλεπτο 14-17  26/04/2017: https://youtu.be/79TOBui7q24 .-
~* ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ -ΟΣΦΠ  64-60    Α΄ ημίχρονο  33-27  26/04/2017: https://youtu.be/Mj_r_NtDJXs  .-
~* ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ-ΟΣΦΠ  64-60  3ο  δεκάλεπτο 51-37  26/04/2017 :
 https://youtu.be/sP-nwItEmes  .-
~* ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ-ΟΣΦΠ  64-60  4ο  δεκάλεπτο 26/04/2017 3ος αγώνας: https://youtu.be/JOk5hEbmHo4 .-
~* ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ-ΟΣΦΠ  64-60  4ο  δεκάλεπτο 26/04/2017 3ος αγώνας: https://youtu.be/S0XHHjksbeY  .-

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  81-88 .-^ (1-2)
Τα  δεκάλεπτα : 17-26 , (33-46) , 58-70 , 81-80 .- ^

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ :
Παρασκευή, 28/04/2017 19:00 ΕΡΤ3
Μπάνβιτ - Μονακό (Ημιτελικά)
Basketball Champions League

19:00 NOVASPORTS 5
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (2ος τελικός)
Volley League

19:30 NOVASPORTS 4
Σαμπαντέλ - Ολυμπιακός (γυναικών - Ημιτελικά)
Euro League

19:30 COSMOTE Sport 7
Μπόχουμ - Ντινάμο Δρέσδης
Γερμανία δεύτερη κατηγορία

21:15 ΕΡΤ2
Εφές Αναντόλου - Ολυμπιακός
Euroleague

21:30 COSMOTE Sport 3
Μπάγερ Λεβερκούζεν - Σάλκε
Γερμανικό Πρωτάθλημα

21:45 COSMOTE Sport 1
Αταλάντα - Γιουβέντους
Ιταλικό Πρωτάθλημα

21:45 NOVASPORTS 4
Ανζέρ - Λιόν
Γαλλικό Πρωτάθλημα

21:45 COSMOTE Sport 2
Βιγιαρεάλ - Σπόρτινγκ Χιχόν
Ισπανικό Πρωτάθλημα

22:00 ΕΡΤ3
Τενερίφη - Βενέτσια
Basketball Champions League

22:30 NOVASPORTS 1
Σετούμπαλ - Γκιμαράες
Πορτογαλικό Πρωτάθλημα


~
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 03  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-03-2017.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  04  Απριλίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-04-2017.html 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη 06 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news-06-2017.html    
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 07 Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-07-2017.html .-
~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 09 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Μ. Τρίτη  11 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Τετάρτη  12 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Μ. Τετάρτη 12  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης 2: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-2.html  .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Πέμπτη 13  Απριλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2 Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/news-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Παρασκευή 14  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html  .-
~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Μ. Σάββατο  15 Απριλίου 2017  :  Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-18-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  15 και 16  Απριλίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/15-16-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Απριλίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-19-2017.html .- 
~* *Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2 Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινότητας  2  στην ενημέρωση : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-19-2017-2.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/news-20-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 21 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/news-21-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας , ARFARA  NEWS Σάββατο 22 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-22-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Κυριακή  23 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-23-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2  Κυριακή 23 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-23-2017.html  .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 22  και  23  Απριλίου 2017  :Με  ανασκόπηση στα αθλητικά δρώμενα της εβδομάδας που έφυγε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/22-23-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-24-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  25 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-26-2017.html .- 
~* Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 27 Απριλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-27-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή  28 Απριλίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-28-2017.html .-
~*
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5511  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3569   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3572  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.649  βίντεο   .-  

~ ~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=.-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: