ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Δευτέρα 09  Ιανουαρίου  2017 :
Στο  αγιάζει της ενημέρωσης .-
~ Ο  Χριστός μας είναι το οξυγόνο μας , αλλά εμείς τον κάνουμε διοξείδιον του άνθρακα .-
~    
  Ένα πράγμα πού μπορεῖ νά βοηθήσει τόν καταθλιπτικό εἶναι καί ἡ ἐργασία, τό ἐνδιαφέρον γιά τή ζωή. Ὁ κῆπος, τά φυτά, τά λουλούδια, τά δέντρα, ἡ ἐξοχή, ὁ περίπατος στήν ὕπαιθρο, ἡ πορεία, ὅλ’ αὐτά βγάζουν τόν ἄνθρωπο ἀπ’ τήν ἀδράνεια καί τοῦ δημιουργοῦν ἄλλα ἐνδιαφέροντα. Ἐπιδροῦν σάν φάρμακα. Ἡ ἀσχολία μέ τήν τέχνη, τή μουσική κ.λπ. κάνει πολύ καλό. Σ’ ἐκεῖνο, ὅμως, πού δίδω τή μεγαλύτερη σημασία εἶναι τό ἐνδιαφέρον γιά τήν Ἐκκλησία, γιά τή μελέτη τῆς Ἁγίας Γραφῆς, γιά τίς ἀκολουθίες. Μελετώντας τά λόγια τοῦ Θεοῦ, θεραπεύεται κανείς χωρίς νά τό καταλάβει.
9 Ιανουαρίου
Ιερομάρτυρος Θεοκτίστου, του ομολογητού. Μαρτύρων Πολυεύκτου (1) (†295) και Λαυρεντίου.Νεομάρτυρος Κυράννης (Κυρήνης) εκ Βυσώκας Θεσσαλονίκης. Οσίων Αντωνίνης της εν Νικομήδεια και Ευστρατίου του θαυματουργού (2) († θ΄αι.).
(1) Καταγόταν από τη Μελιτηνή της Μεσοποταμίας και ήταν στρατιωτικός. Όταν μεταξύ των ετών 253- 256 ο αυτοκράτορας Ουλεριανός διέταξε σκληρό διωγμό κατά των Χριστιανών, ο Πολύευκτος δεν διστάσε να ομολογήσει την πίστη του δημόσια. Όταν το πληροφορήθηκε ο αυτοκράτορας τον κάλεσε σε απολογία. Στον πεθερό του που τον συμβουλεύσε να πειθαρχήσει στην αυτοκρατορική προσταγή, ο Πολύευκτος του υπενθυμίσε ότι οφείλουμε να πειθαρχούμε στο Θεό παρά στους ανθρώπους. Δεν λύγισε ακόμη και στις ικεσίες και τα δάκρυα της νεαρής συζύγου του. Παρέμεινε σταθερός στην πίστη του και αποκεφαλίστηκε κερδίζοντας το στέφανο του μαρτυρίου.
(2) Γεννήθηκε στο χωριό Βιρτζινιανή από ευσεβείς γονείς, τον Γεώργιο και τη Μεγεθώ. Σε νεαρή ηλικία επισκέφθηκε την μονή Αγάρων στο όρος Όλυμπος της Βιθυνίας, όπου μόναζαν τ’ αδέλφια της μητέρας του, Γρηγόριος και Βασίλειος. Εκεί εκάρη μοναχός. Αργότερα λόγω του ταπεινού και αυστηρού του βίου και της πνευματικής μεγαλοσύνης του εξελέγη ηγούμενος. Λόγω της εχθρικής στάσης του αυτοκράτορα Λέοντα Γ΄ του Ισαύρου έναντι των αγίων εικόνων και μετά από προτροπή του Αγίου Ιωαννίκου εγκατέλειψε τη μονή και επανήλθε στην πατρίδα του απ’ όπου μαχόταν για την αναστήλωση των εικόνων. Εκοιμήθη ειρηνικά σε ηλικία 95 ετών, αφού έκανε πολλά θαύματα.  ~
Σήμερα 09/01/2017 εορτάζουν:
Άγιος Πολύευκτος, Όσιος Ευστράτιος ο Θαυματουργός

~  Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
~   Μυηθεῖς οὐρανόθεν εὐσέβειας τὴν ἔλλαμψιν, ὤφθης στρατιώτης γενναῖος, τοῦ Σωτῆρος Πολύευκτε καὶ ξίφει ἐκτμηθεῖς τὴν κεφαλήν, Μαρτύρων ἠριθμήθης τοὶς χοροίς, μεθ' ὧν πρέσβευε θεόφρον διὰ παντός, ὑπὲρ τῶν ἐκβοώντων σοῖ, δόξα τῷ δεδωκότι σοὶ ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ δωρουμένῳ διά σοῦ, πάσι τὰ κρείττονα.
~** Απολυτίκιο Αγ. Πολυεύκτου - 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ   : https://youtu.be/iUHTw9mWW6w  .-

~
Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης

Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης
 
Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βα....
 
Αγία Θεοφάνεια

Αγία Θεοφάνεια
 
Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς

Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς
 
Παραμονή των Φώτων

Παραμονή των Φώτων
 
Προφήτης Μαλαχίας

Προφήτης Μαλαχίας
 
Άγιος Θεαγένης ιερομάρτυρας

Άγιος Θεαγένης ιερομάρτυρας
 
Άγιος Σίλβεστρος Πάπας Ρώμης

Άγιος Σίλβεστρος Πάπας Ρώμης
 
Άγιος Βασίλειος ο Μέγας

Άγιος Βασίλειος ο Μέγας
 
Περιτομή του Κυρίου
Άγιος Πολύευκτος~
 
 
Άγιος ΠολύευκτοςΟ Άγιος Πολύευκτος έζησε κατά την εποχή των αυτοκρατόρων Δεκίου (249 - 251 μ.Χ.) και Ουαλεριανού (251 - 259 μ.Χ.) και ήταν στρατιωτικός. Υπήρξε ο πρώτος που μαρτύρησε για τον Χριστό στη Μελιτηνή της Αρμενίας, όπου εκτελούσε τα στρατιωτικά του καθήκοντα.
Όταν μεταξύ των ετών 253 - 256 μ.Χ. ο αυτοκράτορας Ουλεριανός διέταξε σκληρό διωγμό κατά των Χριστιανών, ο Πολύευκτος δεν διστάζει να ομολογήσει την πίστη του στο στράτευμα. Όταν το πληροφορήθηκε ο αυτοκράτορας τον κάλεσε σε απολογία. Στον πεθερό του, που τον συμβουλεύει να πειθαρχήσει στην αυτοκρατορική προσταγή, ο Πολύευκτος του υπενθυμίζει ότι οφείλουμε να πειθαρχούμε στο Θεό παρά στους ανθρώπους. Δεν λυγίζει ακόμη και στις ικεσίες και τα δάκρυα της νεαρής συζύγου του, Παυλίνας. Παραμένει σταθερός στην πίστη του και αποκεφαλίζεται κερδίζοντας το στέφανο του μαρτυρίου.
Η Σύναξη του Αγίου Μάρτυρος Πολυεύκτου ετελείτο στο σεπτό ναό που ανήγειραν οι πιστοί στον τόπο του μαρτυρίου του, που έκειτο κοντά στην περιοχή του Φιλαδελφίου και του Ταύρου Κωνσταντινουπόλεως.

***   ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΑΡΦΑΡΩΝ :
~ Σε ηλικία  66 ετών  έφυγε από την ζωή η σύζυγος του Δημ. Ν. ΄Μπούρα , Παναγιώτα  χηρ.  Δημητρίου Μούρα .- Ας είναι καλοτάξιδι , αλαφρό του χώμα που την σκεπάζει  και Θερμά Συλλυπητήρια στους οικίους της  !
~ Επίσης έφυγε από τη επίγεια ζωή σε ηλικία  91  ετών , η Παναγιώτα  χήρα Λεωνίδα Αντωναίου .- Συλλυπητήρια στους οικείους της  ...

 
Από τον εγγονό μου ..τον Σταματάκο μου μόλις 6 χρονών 09-01-2017 ..................
~*Τα  γενέθλια του παππού Σταμάτη Δευτέρα  09/01/2017:
 https://youtu.be/7f315qQuG5Y .-

***  ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ!Χιόνια στην Πρωτεύουσα...

~ Πυκνή είναι η χιονόπτωση αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας,με πιο έντονα φαινόμενα στα βόρεια και στα ανατολικά προάστια της Αττικής.Να σημειωθεί πως σε Πάρνηθα και Πεντέλη είναι απάραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.
Λόγω χιονόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην:
Περιφερειακή Οδό Πεντέλης  - Ν. Μάκρης από το ύψος του Σ.Ν Πεντέλης 414  έως το ύψος Λ. Διονύσου
Aπό το 4ο χλμ Π.Ε Οδό Αθηνών – Θήβας ρεύμα προς Θήβα για φορτηγά οχήματα, ενώ η κίνηση των υπολοίπων οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Επίσης, κίνηση οχημάτων μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην περιοχή Ιπποκράτειο Πολιτεία καθώς και στην Οδό Αγίου Μερκουρίου.
-  Σφοδρές χιονοπτώσεις στο νομό Αττικής σημιώνονται τώρα ,,..ώρα 11.10..
~ Όλα τα σχολεία της Ανατολικής Αττικής αύριο  θα είναι κλειστά  .-

***  Σας ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!  Ποιες ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ περνάνε για το ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ...

~  Ένας τρόπος για να γλιτώσετε (όσο γίνεται) το πορτοφόλι σας, είναι η συλλογή αποδείξεων. Ποιες όμως είναι οι αποδείξεις που περνάνε;
Είδη διατροφής
Οινοπνευματώδη ποτά
Προϊόντα καπνού
Είδη ένδυσης και υπόδησης
Υπηρεσίες και είδη επισκευής και συντήρησης κατοικίας
Έπιπλα
Σκεύη
Ηλεκτρικές ή μη οικιακές συσκευές
Εργαλεία
Οικιακά προϊόντα καθαρισμού
Οικιακές υπηρεσίες
Μεταφορές πραγμάτων
Συντήρηση και επισκευή μεταφορικών μέσων,
Ανταλλακτικά
Καύσιμα
Λιπαντικά
Ταξί
Εισιτήρια κινηματογράφου, θεάτρου κλπ
Δίδακτρα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών
Εστιατόρια
Καφετέριες
Ξενοδοχεία, πανσιόν, ενοικιαζόμενα δωμάτια
Κομμωτήρια
Ινστιτούτα αισθητικής
Κοσμήματα
Βρεφικά είδη
Είδη καπνιστού

***   Την Πέμπτη ο διαγωνισμός για την μαρίνα της Πύλου
Η ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου (ίσως σε συνεργασία με τον όμιλο Dogus) και ο Ακτωρ είναι οι δύο κυριότερες εταιρείες που θα «χτυπήσουν» την παραχώρηση εκμετάλλευσης της μαρίνας Πύλου.
Η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών λήγει την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου και αφορά την παραχώρηση της μαρίνας Πύλου για 40 έτη.
Η χερσαία ζώνη της μαρίνας έχει έκταση 32 στρεμμάτων και η εγκατάσταση έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 129 σκαφών από 8 έως 30 μέτρων.

***  Αποκολλήθηκαν τα δύο πλοία με σημαία Τουρκίας που είχαν προσαράξει στην Κω
Έπειτα από προσωρινή στεγανοποίηση των ρηγμάτων του πλοίου και επιθεώρησής του, αναχώρησε χθες το μεσημέρι από τη θαλάσσια περιοχή Ακρας Σκανδαρίου της Κω, για την Αλικαρνασσό, το καταδυτικό σκάφος «ALCATRAS» σημαίας Τουρκίας, που στις 26/12/2016 είχε προσαράξει λόγω βλάβης του πηδαλίου του σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την ακτή Λάμπη της Κω. Η αποκόλληση του πλοίου επετεύχθη το Σάββατο με τη χρήση ανυψωτικών μπαλονιών.
Το ALCATRAS είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό την Αττάλεια, αλλά λόγω βλάβης βρέθηκε, όπως υποστηρίζει ο καπετάνιος, σε αυτό το σημείο.
Στο μεταξύ με ιδία μέσα αποκολλήθηκε χθες το μεσημέρι το φορτηγό πλοίο «IBRAHIM SIMSEK» σημαίας Τουρκίας, που προσάραξε και αυτό στην ίδια θαλάσσια περιοχή και σε απόσταση περίπου 0,65 ναυτικών μιλίων από την περιοχή 'Ακρα Σκανδαρίου Κω. Στο πλοίο δεν προκλήθηκε κάποια εισροή υδάτων.
Σύμφωνα με δήλωση Πλοιάρχου, το "IBRAHIM SIMSEK" , είχε αποπλεύσει από το Νεμρούτ της Σμύρνης με προορισμό το Ισκεντερούν στην Τουρκία, μεταφέροντας προϊόντα σιδήρου και επέβαιναν συνολικά σε αυτό 14 μέλη πλήρωμα όλοι αλλοδαποί.  ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Πυρκαγιά προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές σε ΑΤΜ τράπεζας, στην Κρήτη
Δύο μηχανήματα ανάληψης (ΑΤΜ) τραπεζικού καταστήματος στο κέντρο της πόλης «παραδόθηκαν» στις φλόγες κατά τη διάρκεια της νύκτας στα Χανιά.
Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε για την εκδήλωση φωτιάς στα δύο ΑΤΜ λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα.
Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα με 5 άνδρες, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο στις 4 τα ξημερώματα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Με την ανατολή του 2017: 5 στόχοι ανάπτυξης της Μεσσηνίας
Η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου, με την παράδοση στην κυκλοφορία και του περιφερειακού της Καλαμάτας, κλείνει έναν ολόκληρο ιστορικό κύκλο για την περιοχή. Η κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου αποτελούσε το κοινό πολιτικό αίτημα όλης της μεταπολιτευτικής περιόδου, που ένωνε, τοπικά, πολιτικά πρόσωπα και κόμματα.
Η νέα περίοδος που ξεκινά με την αρχή της φετινής χρονιάς θέτει τα ερωτήματα: ποιο είναι το νέο μεγάλο όραμα για την περιοχή; Ποιο αίτημα μπορεί να ενώσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, έτσι ώστε να αποτελέσει σημαία διεκδίκησης απέναντι στην όποια κυβέρνηση του παρόντος και του μέλλοντος; Ποιος θα αναδείξει τις προτεραιότητες και θα δώσει κυρίαρχο χαρακτήρα στα αιτήματα της νέας εποχής;

Η υπόθεση με το Καλαμάτα- Ριζόμυλος έδειξε ότι τοπικά δεν υπάρχει μια ενιαία στάση για το τι ακριβώς επιδιώκουμε. Το ίδιο παρατηρείται και σε άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα θέματα. Από τον τρόπο διαχείρισης των σκουπιδιών μέχρι την ενίσχυση των τουριστικών επενδύσεων παρατηρείται αδυναμία συνεννόησης στα… ελάχιστα. Οι διαφορετικές προσεγγίσεις και οπτικές θολώνουν την εικόνα του κοινού διεκδικητικού πλαισίου και δημιουργούν εντάσεις και αντιπαραθέσεις σε τοπικό επίπεδο, που πολυδιασπούν τις δυνάμεις, με αποτέλεσμα να χάνονται ευκαιρίες για την ανάπτυξη της περιοχής.

Η κατασκευή των οδικών αξόνων που αφορούν την περιοχή, και ειδικότερα το  Πάτρα - Τσακώνα και το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, η ανάδειξη της κρουαζιέρας και η τουριστική αξιοποίηση των μικρότερων λιμανιών, η επανατοποθέτηση του σιδηρόδρομου σε νέες βάσεις είναι μερικά μόνο από τα κρίσιμα ζητήματα που θα πρέπει να δρομολογηθούν, ενταγμένα σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τον αγροτικό και τον τουριστικό τομέα. Μια συνολική στρατηγική που θα εντάσσει σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο τα επιμέρους και δεν μπορεί παρά να αναδειχτεί μέσα από ένα αναπτυξιακό συνέδριο με τη συμμετοχή των πιο λαμπρών μυαλών της περιοχής.
Η περιοχή θα πρέπει να θέσει στόχους και προτεραιότητες και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από μια μεγάλη συμφωνία μεταξύ πολιτικών, επιχειρηματιών και πολιτών. Η Μεσσηνία έχει ανάγκη ένα μεγάλο όραμα το οποίο θα μεταβληθεί σε κοινό αίτημα, που θα ενώνει ξανά όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Χρειάζονται 5 ξεκάθαροι στόχοι που θα ενισχύουν τους 2 τομείς του συγκριτικού πλεονεκτήματος της περιοχής. Οσο γρηγορότερα συμφωνήσουμε όλοι στα βασικά, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι πιθανότητες να πετύχουμε, χωρίς να αναλωνόμαστε σε ανούσιες πολλές φορές αντιπαραθέσεις, για την κατάκτηση του αυτονόητου.

***  Δε βολεύεται με το βουλευτιλίκι ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας 
Σε δηλώσεις του στο "Θ" αναφέρει ότι θα τιμήσει στο ακέραιο την απόφαση της πλειοψηφίας των δημοτών
Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τη φιλολογία περί επικείμενων εθνικών εκλογών, στα περισσότερα δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων, ένα από τα ονόματα που βρίσκει πάντα θέση, στα υπό κατάρτιση ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, είναι κι αυτό του δημάρχου Καλαμάτα, Παναγιώτη Νίκα.
Το πλέον πρόσφατο είναι αυτό που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Παραπολιτικά", όπου και αναφέρει:  «Η Νέα Δημοκρατία έχοντας παγιώσει το δημοσκοπικό της προβάδισμα και όπως όλα δείχνουν οδεύει προς νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές, όλο και αυξάνονται τα 'γαλάζια' στελέχη που επιδιώκουν μία θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Εκτός από τα κομματικά στελέχη που θα μεταπηδήσουν στη 'μάχη' του σταυρού και όσους επανεντάσσονται στη Νέα Δημοκρατία, αξίζει να αναφερθούμε και στους 'γαλάζιους' δημάρχους, ανά την Ελλάδα, που με συγκεκριμένη στρατηγική οδεύουν προς τη Βουλή επιδιώκοντας έτσι να 'κλειδώσουν' μία θέση στα ψηφοδέλτια στις επόμενες ή στις μεθεπόμενες εθνικές εκλογές.
Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν αρκετοί νέοι και πετυχημένοι δήμαρχοι που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τους ήθελε στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Πειραιώς εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προτείνουν σε εν ενεργεία δημάρχους να είναι σε ετοιμότητα στην περίπτωση πρόωρων εκλογών ώστε να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια.
Μεταξύ των δημάρχων που είτε έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να πολιτευτούν κάποια στιγμή είτε η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας επιθυμεί να τους έχει στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα, είναι και ο Παναγιώτης Νίκας από την Καλαμάτα. Αναμφίβολα, αρκετά από τα συγκεκριμένα αυτοδιοικητικά στελέχη, αν τελικώς πολιτευτούν, θα δώσουν στη Νέα Δημοκρατία μία επιπλέον ώθηση καθώς ασχολούνται επί χρόνια με τα κοινά στις περιοχές τους, έχοντας την άμεση επαφή με την τοπική κοινωνία».
Το "Θάρρος" επικοινώνησε, χθες, με τον κ. Νίκα όπου και του θέσαμε το ερώτημα, αν όλα τα παραπάνω στηρίζονται και στις πολιτικές επιδιώξεις του ίδιου. Ο δήμαρχος Καλαμάτας φάνηκε κατηγορηματικός. Διέψευσε όλα τα δημοσιεύματα και τόνισε ότι οι πολίτες του Δήμου τον εξέλεξαν με ευρεία πλειοψηφία και αυτή τους την απόφαση δεν πρόκειται να την "προδώσει".
Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων σημείωσε: "Η αλήθεια είναι ότι ορισμένοι προσπαθούν να στήσουν διάφορα πολιτικά παιχνίδια γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Προσωπικά, ξεκαθαρίζω ότι την ψήφο των δημοτών που έλαβα, την τιμώ. Δεν συμμετέχω σε διάφορα παράκεντρα, αν και, όπως γνωρίζουν όλοι, έχω ευθεία γραμμή επικοινωνίας με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Επαναλαμβάνω ότι έχω συγκεκριμένη επιλογή, εντολή και αποστολή. Την ψήφο των πολιτών, από ένα ευρύ φάσμα κομματικών προτιμήσεων, θα την τιμήσω".
Από την άλλη πλευρά, είναι χαρακτηριστικό, ότι και από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι σήμερα, έχουν διαψευστεί όλα τα δημοσιεύματα. Ειδικότερα, χαρακτηρίζουν εκτός πραγματικότητας το όλο θέμα. Πηγές των γραφείων της ΝΔ στην Πειραιώς αναφέρουν όσοι βιάζονται να χρίσουν υποψηφίους απλά κάνουν λάθος.
«Τα διάφορα δημοσιεύματα που ανακυκλώνονται και αφορούν την κατάρτιση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όσοι βιάζονται να χρίσουν υποψηφίους βουλευτές απλά κάνουν λάθος.
Η Συμφωνία Αλήθειας και ο οδικός χάρτης εξόδου της χώρας από την κρίση που έχει καταθέσει ο Πρόεδρος του Κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι γεγονός πως έχει κινητοποιήσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, που είναι έτοιμο να συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια.
Το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών καθημερινά αγκαλιάζεται από πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα κοινά. Είναι αυτό μέσα από το οποίο θα επιλεγούν κατά βάση οι υποψήφιοι βουλευτές».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Ξύλα και πέλετ επιλέγουν οι Καλαματιανοί για να ζεσταθούν 
Είδος πολυτελείας το πετρέλαιο στις πολυκατοικίες 
Μπορεί εδώ στην Καλαμάτα να μην έχουμε το πολικό ψύχος που επικρατεί σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά σίγουρα είναι κι εδώ αισθητό και δύσκολα μπορεί να αντέξει κάποιος χωρίς θέρμανση.
Στις πολυκατοικίες το πιο σύνηθες μέσο θέρμανσης ήταν το καλοριφέρ, που σπάνια όμως ανάβει πλέον, αφού είναι σχεδόν ανέφικτο οι ένοικοι και ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων να συνεννοηθούν για τη χρήση του.
Οι δε συνελεύσεις θυμίζουν κάτι από Βουλή, αφού οι εντάσεις κυριαρχούν, ενώ πιο εύκολα μπορείς να εκλεγείς βουλευτής παρά διαχειριστής, αφού κανείς δε θέλει να αναλάβει το ρόλο του "κακού" στο κτήριο.
Εκτός, όμως, από τις πολυκατοικίες, ακόμη και σε μονοκατοικίες το πετρέλαιο αποτελεί είδος πολυτελείας, αφού η τιμή του, σε συνδυασμό με την κρίση που πλήττει τη χώρα, αποτρέπει τη χρησιμοποίησή του.
Έτσι, λοιπόν, πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν άλλες λύσεις, αυτόνομα, πιο φθηνές, όπως τα τζάκια και τις σόμπες που καίνε ξύλα και πέλετ.
Βέβαια και για τις παραπάνω λύσεις υπάρχει πρόβλημα στις πολυκατοικίες, λόγω της καμινάδας αυτών των σωμάτων, αν και με την τροπολογία που ψηφίστηκε στο νόμο για το χωρικό σχεδιασμό (Ν. 4447/2016 - ΦΕΚ 241 Α’ 23.12.2016 ), δεν απαιτείται πλέον η έγκριση γενικής συνέλευσης, από το 50% συν 1 των ψήφων των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας, προκειμένου να «αυτονομηθεί» ενεργειακά ένας ιδιοκτήτης.
Το "Θάρρος" μίλησε με επαγγελματίες της Καλαμάτας που πωλούν σόμπες αλλά και τζάκια. Διαβάστε, λοιπόν, τη γνώμη τους για αυτές τις λύσεις θέρμανσης, καθώς και συμβουλές προς τους χρήστες.
  
Κατάστημα Κουτίβας
Στο κατάστημά του ο Ηλίας Κουτίβας διαθέτει σόμπες που καίνε πέλετ, ξύλα, καθώς και βιομάζα. Όπως μας είπε, ο κόσμος δεν ξέρει ακριβώς τι να διαλέξει και έτσι κάθε φορά που κάποιος φτάνει σε αυτόν, τον ενημερώνει για τα χαρακτηριστικά της κάθε επιλογής.
Αυτή τη στιγμή, συμπλήρωσε ο κ. Κουτίβας, με την αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, η καλύτερη λύση είναι το πέλετ, ενώ για όσους δεν έχουν αρκετά χρήματα, η σόμπα με το ξύλο.
Σχετικά με το κόστος αυτών, μια σόμπα πέλετ στο κατάστημά του ξεκινά από τα 700 ευρώ, ενώ μια ξυλόσομπα από τα 200 ευρώ.
Όσο για την απόδοσή τους, όπως μας εξήγησε, μια σόμπα πέλετ μπορεί να ζεστάνει μέχρι 100- 110 τετραγωνικά μέτρα, ενώ στον κόσμο συστήνει τα προϊόντα που αγοράζει να είναι πιστοποιημένα
Κλείνοντας, σχετικά με την κατανάλωση, μας ενημέρωσε ότι μια καλή σόμπα πέλετ καίει από 600 έως 700 γραμμάρια την ώρα, δηλαδή 24 με 25 λεπτά.
  
Κατάστημα Σαρέλλα
Ξυλόσομπες, τζάκια και θερμοπομπούς μπορεί να βρει κάποιος στο κατάστημα Σαρέλα, όπως μας ενημέρωσε ο Παναγιώτης Κότσιρας, εξηγώντας πως ο κόσμος προτιμά τα ενεργειακά τζάκια, αφού έχουν εξοικονόμηση ενέργειας με μεγαλύτερες αποδόσεις. Γι’ αυτό, μάλιστα, αρκετοί είναι όσοι γυρίζουν τα υπάρχοντα ανοικτού τύπου τζάκια σε ενεργειακά, είτε σε κασέτες, είτε σε τζάκια καλοριφέρ, είτε σε τζάκια αερόθερμα.
Πλέον τα τζάκια έχουν εξελιχτεί, μας είπε, αφού με τα ενεργειακά μπορούν να ζεσταθούν και άλλοι χώροι ενός σπιτιού.
Σχετικά δε με το κόστος ενός τζακιού, ο κ. Κότσιρας σχολιάζει ότι εξαρτάται από το τι ζητά ο πελάτης, με την τιμή να ξεκινά από τα 1.500 ευρώ.
Ο χώρος που μπορεί να ζεστάνει είναι 100 με 150 τετραγωνικά, ανάλογα με το τζάκι, ενώ αναφορικά με τα ξύλα, ο κόσμος καλό είναι να προτιμά ξερά.
Επίσης, όπως μας είπε, αρκετοί είναι οι πελάτες που προτιμούν τις ξυλόσομπες, που και αυτές είναι ενεργειακές, αλλά κινούνται σε χαμηλότερες τιμές.
Τέλος, για τους θερμοπομπούς, εξήγησε πως λειτουργούν με ρεύμα, αλλά είναι χαμηλής κατανάλωσης, αφού ξεκινούν από 1500 Watt και αποτελούν μια οικονομική λύση, με το κόστος ανά ώρα να είναι 20 με 25 λεπτά. Η τιμή αγοράς τους είναι από 90 με 110 ευρώ, ενώ έχουν πολύ καλύτερη απόδοση από τα air condition: αυτά όταν τα σβήνεις παγώνει ο χώρος, ενώ με αυτούς παραμένει ζεστός. Κι αν ειδικά ο χρήστης έχει στη σωστή ρύθμιση το θερμοστάτη που διαθέτει το σώμα, υπάρχει σωστή κατανάλωση του ρεύματος.
  
Κατάστημα Τζαμουράνη
Στο κατάστημα του Ηλία Τζαμουράνη κάποιος μπορεί να αποκτήσει ενεργειακά τζάκια, καθώς και σόμπες όλων των ειδών. Ο κόσμος, όπως μας είπε, προτιμά να αγοράζει τζάκια- καλοριφέρ, με το κόστος να ξεκινά από τα 1.200 ευρώ για την εστία, ενώ με την ένωση των σωμάτων των καλοριφέρ μπορεί να καλύψει έως 300 τετραγωνικά μέτρα. Το δε κόστος είναι περίπου 5000 ευρώ.
Απλά τζάκια υπάρχουν, όπως ανέφερε, αλλά το κόστος τους, που ξεκινά από 400 ευρώ, σε σχέση με την απόδοση, δεν είναι καλό κι έτσι προτιμούν τα ενεργειακά.
Σχετικά με το πέλετ, ο κ. Τζαμουράνης μας είπε ότι είναι μια λύση για τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου υπάρχει θέμα αποθήκευσης και καθαριότητας.
Αναφορικά με τα ξύλα, τα ιδανικά είναι αυτά της ελιάς καθώς και τα ξερά, ενώ δεν πρέπει ο κόσμος να καίει ξύλα που περιέχουν ρετσίνα, αφού δημιουργούν πρόβλημα στην καμινάδα και αφήνουν κατάλοιπα, με κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς.
Τέλος, όπως μας επισήμανε, ο κόσμος πρέπει να φροντίζει για τον καθαρισμό της καμινάδας κάθε χρόνο πριν από τη χρήση, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τη φωτιά.
  
Τα μυστικά και οι τιμές των καυσόξυλων
Ολοκληρώνοντας το ρεπορτάζ βρεθήκαμε στη βιοτεχνία του κ. Μάκη Σακκά που πουλά καυσόξυλα.
Όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης της, τα περιστατικά που βιώνει κάθε μέρα είναι ξεχωριστά, με πολλά από αυτά να δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.
Υπάρχουν άνθρωποι που φτάνουν στη Νέα Είσοδο για να αγοράσουν μόλις 5 ευρώ ξύλα, που αντιστοιχεί σε πολύ μικρή ποσότητα. Έτσι πολλές φορές ο ίδιος προσπαθεί να βοηθήσει σε τέτοιες περιπτώσεις.
Κατά τον ίδιο, τα ξύλα διαφέρουν, αφού σημασία έχει η κατάστασή τους, καθώς και το δέντρο από το οποίο προέρχονται, εξ ου και υπάρχουν φθηνότερα ξύλα, όπως- για παράδειγμα- αυτό της πορτοκαλιάς.
Ιδανικό ξύλο, όπως εξήγησε, είναι εκείνο της ελιάς, με την τιμή του να είναι 10 ευρώ τα 45 κιλά. Όσο για το πόσο θα διαρκέσει, δεν είναι στάνταρ, όπως ανέφερε ο κ. Μάκης, αφού έχει σημασία αν καίγεται σε τζάκι ή σόμπα.
Ιδανική λύση, επισήμανε, είναι η σόμπα στην οποία μαγειρεύει κιόλας ο χρήστης, αφού με λιγότερα ξύλα κάποιος και μαγειρεύει και ζεσταίνεται, με το ξύλο να καίγεται μάλιστα αργά, καθώς και οι σόμπες ή τα τζάκια που συνδέονται με τα σώματα του καλοριφέρ.
Από την άλλη, τα απλά τζάκια καίνε γρήγορα το ξύλο, αλλά αυτό δε συμβαίνει με τα ενεργειακά. Αυτά καίνε μόνο ξερό ξύλο, αλλά καίνε πολύ λιγότερο, ενώ σε σχέση με το πετρέλαιο καίνε το 1/4.
Στον κόσμο ο κ. Σακκάς συστήνει να χρησιμοποιεί ξερά και στεγνά ξύλα. Αυτό, για να συμβεί, πρέπει τα ξύλα να είναι κομμένα τουλάχιστον ένα χρόνο πριν, και μπορεί να το αντιληφθεί κάποιος από το αν είναι μαυρισμένα ή όχι.

Για οικονομία δε, πολλοί είναι αυτοί που ζητούν μισά ξύλα χλωρά και μισά ξερά. Αυτό μπορεί να γίνει, μας είπε, αφού όμως μια σόμπα έχει ανάψει με ξερά. Στη συνέχεια μπορούν να μπουν τα χλωρά.
Πλέον το ξύλο πουλιέται με το κυβικό με βάση τη νομοθεσία και η τιμή για ένα καλό ξύλο είναι στα 76 ευρώ. Με αυτά ένα απλό τζάκι μπορεί να βγάλει και ένα μήνα, βέβαια αυτό δεν είναι στάνταρ, αφού έχει σημασία πόσες ώρες είναι αναμμένο.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Κάηκε ολοσχερώς το κλαμπ στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ολική καταστροφή υπέστη το μεγάλο κλαμπ της οδού Ύδρας που τυλίχθηκε στις φλόγες λίγο πριν τις 8 το βράδυ.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα οχήματα της Πυροσβεστικής αλλά η μάχη αποδείχθηκε άνιση, αφού τα εύφλεκτα υλικά που υπήρχαν στο κέντρο διασκέδασης, σε συνδυασμό με τη γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους πυροσβέστες.
Το βάρος δόθηκε σε παρακείμενα κτήρια που κινδύνευαν από τις φλόγες, ενώ παράλληλα γίνονταν εξωτερικά ρίψεις νερού στο κλαμπ,  αφού ήταν αδύνατον να εισχωρήσουν σε αυτό οι πυροσβέστες.
Τελικά έπειτα από 3 ώρες και αφού το κλαμπ είχε καταστραφεί η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, χωρίς όμως να έχει σβηστεί, έτσι στο σημείο ακόμα επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις.
Παράλληλα με την κατάσβεση στο σημείο έχουν φθάσει πυροσβέστες από το ανακριτικό τμήμα καθώς και άνδρες της Ασφάλειας Καλαμάτας, προσπαθώντας όλοι μαζί να εντοπίσουν πως ξεκίνησε αυτή η τεράστια φωτιά στο εσωτερικό του καταστήματος.
  Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Video: Φωτιά Καλαμάτα 8-1-2017  ,  https://youtu.be/GVqP-pqG8LY .-
Βίντεο : Φωτιά σε νυχτερινό κλαμπ στην Καλαμάτα , https://youtu.be/eMXdD7Uio5c  .-
Βίντεο : Φωτιά Καλαμάτα 8-1-2017  , https://youtu.be/Bp94_tLWnYo .-
 
***  Με αλυσίδες η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Καλαμάτας- Σπάρτης, η κατάσταση στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου 
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω έντονων καιρικών φαινόμενων, στο οδικό δίκτυο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ανά Διεύθυνση Αστυνομίας ως ακολούθως:
Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ:
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ:
Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
-Από το 45ο χιλ/τρο έως 54ο χιλ/τρο E.O. Νεμέας- Λεβιδίου.
-Δασική Οδό Άνω Οστρακίνα (χιονοδρομικό κέντρο)-Βυτίνα.
-Επ. Οδ. Κοσμά- Λεωνιδίου- Κουνουπιά.
-Επ. Οδ. Άστρους- Αγίου Πέτρου (από Ι.Μ. Μαλεβής- Άγιο Πέτρο και από Άγιο Πέτρο- Καστρί).
-Επ. Οδ. Αγίου Ανδρέα- Καστάνιτσας (από Άγιο Παντελεήμονα προς Καστάνιτσα- Σίταινα-
Πλάτανο).
-Επ. Οδ. Στεμνίτσας- Χρυσοβιτσίου.
-Επ. Οδ. Δημητσάνας- Ελάτης.
-Επ. Οδ. Ελάτης- Χρυσοβιτσίου.
Γ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ:
Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
-Από το 1ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ.  Περαχώρας- Πίσια- Σχοίνου.
-Από το 1ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Βοχαϊκού- Σουληναρίου- Νεμέας.
-Από το 1ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Κρηνών- Ταρσινών-Ελληνοχωρίου- Στιμαγκά.
-Από το 5ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Ξυλοκάστρου- Τρικάλων.
-Από το 1ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Τρικάλων- Καρυάς.
-Από το 3ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Δερβενίου- Γκούρας.
-Από το 2ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Λυγιάς-Πύργου.
-Από το 3ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Λουτρού- Βρυσούλων.
-Από το 1ο χιλ/τρο και άνω Επ.Οδ. Καλλιθέας- Ελληνικού.
-Από το 11ο χιλ/τρο έως 18ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Γκούρας- Λυκουριάς.
-Από το 7ο χιλ/τρο έως 18ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Γκούρας- Δερβενίου.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 12ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Νεμέας- Αρχ. Νεμέας- Αρχ. Κλεωνών.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 8ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Αρχ. Νεμέας- Δερβενάκια.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 20ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Νεμέας- Λεοντίου- Πλατανίου- Γυμνού.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 10ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Νεμέας- Δάφνης- Καστρακίου- Μποζικών- Τιτάνης.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 9ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Κουτσίου- Στιμάγκας.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 19ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Νεμέας- Αηδονιών- Γαλατά- Ψαρίου.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 8ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Γαλατά- Πλατανίου.
Δ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ:
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ :
Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
-Από το 28ο χιλ/τρο έως το 42ο χιλ/τρο της Ε. Ο. Καλαμάτας- Σπάρτης (μέσω Ταϋγέτου).-

*** Αλέξης Χαρίτσης: «Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία το πρώτο τρίμηνο του 2017» 
Εντός του πρώτου τριμήνου του 2017, θα ξεκινήσουν δύο νέα σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως γνωστοποιεί με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης. Με το νέο Ταμείο Υποδομών θα επιτευχθεί χρηματοδότηση συγκεκριμένων κατηγοριών υποδομών, όπως η ενεργειακή εξοικονόμηση σε δημόσια κτίρια και η ανάπτυξη τουριστικών υποδομών. Με το Ταμείο Μικροπιστώσεων θα δοθεί βάρος στη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, φυσικών προσώπων, καθώς και της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.
Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι ετοιμάζεται αναθεώρηση του σχετικού νομικού πλαισίου για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων (fast track), προκειμένου να παρέχονται κίνητρα για επενδύσεις σε περισσότερους  τομείς της οικονομίας, ενώ επίκειται και νομοσχέδιο, για ένα σύστημα ουσιαστικών ελέγχων και εποπτείας της αγοράς.
Σχετικά με την απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ο ίδιος σημείωσε ότι η έγκαιρη ενεργοποίηση όλων  των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ σε ποσοστό που ξεπερνά ήδη το 50% (προσκλήσεις ύψους 9 δισ. ευρώ) και η υπέρβαση των στόχων απορρόφησης των κοινοτικών πόρων που επιτεύχθηκε το 2016, συνηγορούν στο ότι το 2017 θα είναι η χρονιά που θα εκτελεστεί πολύ σημαντικό μέρος των νέων προγραμμάτων.
Έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον υπάρχει όμως και για τον νέο αναπτυξιακό νόμο. Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός αναμένεται στον πρώτο μόνο κύκλο, για μόλις τέσσερα από τα οκτώ καθεστώτα του νόμου, να υποβληθούν περί τα 800 επενδυτικά σχέδια, με ιδιαίτερο βάρος να πέφτει στη βιομηχανία/μεταποίηση καθώς και στον πρωτογενή τομέα.
Σε σχέση με την αξιολόγηση, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά για την ολοκλήρωση  αυτής της σημαντικής εκκρεμότητας, ώστε να απελευθερωθεί η δυναμική που έχει συσσωρευτεί στην ελληνική οικονομία κατά τη μακρά περίοδο της κρίσης. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με υποχώρηση από τη μεριά μας σε παράλογες απαιτήσεις στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων και των δημοσιονομικών στόχων».
Για το «σταυροδρόμι» στο οποίο βρίσκεται η ΕΕ ο κ. Χαρίτσης υπογραμμίζει ότι «η διεύρυνση των ανισοτήτων ανάμεσα στις εθνικές οικονομίες αναπαράγει τις στρεβλώσεις στη λειτουργία της Ευρωζώνης. Μονάχα η προώθηση μιας πολιτικής αλληλεγγύης, επενδύσεων και ανάπτυξης, αντί για την καταστροφική λιτότητα, μπορεί να επουλώσει τις βαθιές πληγές που τρέφουν τους βρικόλακες της ακροδεξιάς, της ξενοφοβίας, του εθνικισμού».
Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:
Ερ.: Κύριε Χαρίτση, το 2017 ξεκινάει με καλούς οιωνούς για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ καθώς το 2016 η κυβέρνηση πέτυχε απορρόφηση 11,35% έναντι στόχου 7%. Πού αποδίδετε αυτή την επιτυχία και ποιοι είναι οι στόχοι για το 2017 σε ό,τι αφορά στο ΕΣΠΑ;
Απ.: Η επιτυχία δεν προέκυψε ως δια μαγείας: είναι αποτέλεσμα έγκαιρου και ορθολογικού σχεδιασμού, μεθοδικής δουλειάς και καλής συνεργασίας με όλους τους  εμπλεκόμενους φορείς διαχείρισης και υλοποίησης.
Η έγκαιρη ενεργοποίηση όλων των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ σε ποσοστό που ξεπερνά ήδη το 50%  (προσκλήσεις ύψους 9 δισ. ευρώ) και η υπέρβαση των στόχων απορρόφησης των κοινοτικών πόρων που πετύχαμε το 2016, συνηγορούν ότι το 2017 θα είναι η χρονιά που θα εκτελεστεί πολύ σημαντικό μέρος των νέων προγραμμάτων με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία και την πραγματική οικονομία. Χάρη στις προτεραιότητες που θέσαμε με τον επανασχεδιασμό των προγραμμάτων, τα κονδύλια θα κατευθυνθούν, μεταξύ άλλων, στη στήριξη μιας δυναμικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, σε ουσιαστικά κοινωνικά προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης, σε έργα περιβαλλοντικών υποδομών πραγματικά ωφέλιμα για τις  τοπικές κοινωνίες.
Θα μου επιτρέψετε πάντως να σημειώσω ότι όπως ακριβώς το 2015 με την ολοκλήρωση του προηγούμενου ΕΣΠΑ, έτσι και το 2016, με την εκκίνηση του νέου, η σημαντική επιτυχία στην απορρόφηση των πόρων έρχεται να διαψεύσει μια  αδίστακτη καταστροφολογία εκ μέρους της αντιπολίτευσης. Συγκριτικά, η απορρόφηση που πετύχαμε είναι 8 φορές μεγαλύτερη από εκείνην που είχαν καταφέρει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο αντίστοιχο σημείο της
προηγούμενης περιόδου.

Ερ.: Ποια είναι η εικόνα από την ενεργοποίηση του νέου αναπτυξιακού νόμου; Αναζητούν οι επιχειρήσεις την ένταξη στις ρυθμίσεις του;
Απ.: Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος καινοτομεί σε σχέση με τους αντίστοιχους του παρελθόντος, τόσο ως προς τα μέσα της χρηματοδότησης, καθώς για πρώτη φορά προβλέπονται φορολογικά κίνητρα για μεγάλες επενδύσεις, όσο και στις
κατευθύνσεις που θέτει, δίνοντας έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στις συνέργειες και δικτυώσεις, σε τομείς προτεραιότητας όπως η τεχνολογική καινοτομία ή η αγροδιατροφή, αλλά και εντάσσοντας για πρώτη φορά ισότιμα κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Τα μέχρι στιγμής μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Αναμένεται στον πρώτο μόνο κύκλο, για μόλις τέσσερα από τα οκτώ  καθεστώτα του Νόμου, να υποβληθούν περί τα 800 επενδυτικά σχέδια, με ιδιαίτερο βάρος να πέφτει στη βιομηχανία/μεταποίηση καθώς και στον πρωτογενή τομέα. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, στα τέσσερα χρόνια του προηγούμενου Αναπτυξιακού Νόμου εγκρίθηκαν συνολικά 1.200 σχέδια.

Ερ.: Η χρηματοδότηση παραμένει ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα για την επιχειρηματικότητα. Επιδίωξη του υπουργείου, όπως έχετε δηλώσει, είναι η συντονισμένη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και παράλληλα η διασφάλιση νέων επενδυτικών πόρων. Με βάση αυτό το δεδομένο ετοιμάζονται και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα ξεκινήσουν εντός του 2017;
Απ.: Σε συνθήκες περιορισμένης παροχής ρευστότητας από το τραπεζικό σύστημα, η πρόσβαση των επιχειρήσεων σε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης είναι ένα κρίσιμο ζητούμενο. Πέρα από τα εργαλεία του ΕΣΠΑ και του νέου αναπτυξιακού νόμου, αξιοποιούμε τη συνεργασία μας με διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ενεργοποιούμε νέα, σύγχρονα και αποδοτικά χρηματοδοτικά εργαλεία για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τους τελευταίους μήνες του 2016 ενεργοποιήσαμε το πρωτοποριακό Υπερταμείο Συνεπενδύσεων (Fund of Funds), το νέο Ταμείο επιχειρηματικότητας και το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ». Το συνολικό ποσό που θα εισρεύσει στην πραγματική οικονομία μέσα από τη μόχλευση των δημόσιων πόρων που έχουν δεσμευτεί σε αυτά τα προγράμματα αναμένεται να φτάσει στα 2 δισ. ευρώ.
Εντός του πρώτου τριμήνου του 2017, θα ακολουθήσουν δύο νέα σημαντικά εργαλεία. Με το νέο Ταμείο Υποδομών στοχεύουμε στην χρηματοδότηση- προκειμένου να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος- συγκεκριμένων κατηγοριών υποδομών, όπως η ενεργειακή εξοικονόμηση σε δημόσια κτίρια και η ανάπτυξη τουριστικών υποδομών. Με το Ταμείο Μικροπιστώσεων θα δώσουμε βάρος στη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, φυσικών προσώπων, καθώς και της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, η οποία για μας μπορεί να αποτελέσει έναν δυναμικό κλάδο της οικονομίας, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ερ.: Κύριε Χαρίτση, τόσο εσείς όσο και ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, προτάσσετε την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων. Ποιες κινήσεις και ποιες θεσμικές παρεμβάσεις σκοπεύετε να κάνετε σε αυτή την κατεύθυνση;
Απ.: Στην ελληνική οικονομία έχει εδραιωθεί ένα κλίμα αποεπένδυσης, ως συνέπεια της δημοσιονομικής κρίσης και των υφεσιακών πολιτικών που ακολουθήθηκαν για την  αντιμετώπισή της. Η αναστροφή αυτού του κλίματος είναι το πρώτο μας καθήκον.
Στοχεύουμε σε επενδύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, που θα είναι βιώσιμες, οικονομικά και περιβαλλοντικά, και θα δημιουργούν ποιοτικές θέσεις εργασίας. Από τη μια, επιδιώκουμε την προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων με ουσιαστικό κοινωνικό και αναπτυξιακό αντίκρισμα. Για τον σκοπό αυτόν, αναθεωρούμε το σχετικό νομικό πλαίσιο (fast track), παρέχοντας κίνητρα για επενδύσεις σε περισσότερους  τομείς της οικονομίας, επιταχύνοντας τις διαδικασίες και εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια. Από την άλλη, προσπαθούμε να διαμορφώσουμε εκείνο το οικονομικό περιβάλλον που θα ευνοεί τη σύσταση και την ανάπτυξη δυναμικών και  καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τον σκοπό αυτόν υπηρετούν οι νόμοι που πολύ πρόσφατα ψηφίστηκαν, για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων και για τη μείωση της γραφειοκρατίας, καθώς και το νομοσχέδιο που επίκειται, για ένα σύστημα ουσιαστικών ελέγχων και την εποπτεία της αγοράς. Τον ίδιο στόχο υπηρετεί η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών  και, βεβαίως, η ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τη διευθέτηση του ζητήματος των «κόκκινων» δανείων. Την πολιτική αυτή στηρίζουμε και με κονδύλια του ΕΣΠΑ, με τη σύσταση των κέντρων εξυπηρέτησης των δανειοληπτών.
Παράλληλα, στην κάλυψη του επενδυτικού κενού στοχεύουν τα χρηματοοικονομικά  εργαλεία για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απαρίθμησα παραπάνω. 

Ερ.: Πώς συνδέονται αυτές οι πρωτοβουλίες για την προσέλκυση επενδύσεων και τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος με τη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση; Είστε αισιόδοξος ότι θα κλείσει σύντομα αυτή η εκκρεμότητα;
Απ.: Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αποδίδουν ήδη καρπούς. Αυτό αποτυπώνεται  πλέον και στις επίσημες εκτιμήσεις διεθνών οίκων. Μόλις πριν λίγες μέρες, για παράδειγμα, ανακοινώθηκε ότι ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος (ESI) για τον Δεκέμβριο σημείωσε υψηλό έτους, ενώ θετική είναι και η εικόνα από την πορεία των ελληνικών ομολόγων κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Εξίσου σημαντικός δείκτης όμως για εμάς είναι και το ζωηρό ενδιαφέρον που παρουσιάζεται για τα χρηματοοικονομικά εργαλεία που υλοποιούμε.
Σε σχέση με την αξιολόγηση, η κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά για την ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής εκκρεμότητας, ώστε να απελευθερωθεί η δυναμική που έχει  συσσωρευτεί στην ελληνική οικονομία κατά τη μακρά περίοδο της κρίσης. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με υποχώρηση από τη μεριά μας σε παράλογες απαιτήσεις στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων και των δημοσιονομικών στόχων. Δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική ανάταξη και βιώσιμη αναπτυξιακή προοπτική για τη χώρα χωρίς στοιχειώδη αποκατάσταση του ευρωπαϊκού κεκτημένου στην αγορά εργασίας και χωρίς τη σύνδεση των πρωτογενών πλεονασμάτων με την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Ερ.: Κύριε Χαρίτση, η Ευρωπαϊκή Ένωση μοιάζει να βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Ποια προοπτική βλέπετε για το ευρωπαϊκό εγχείρημα;
Απ.: Πράγματι, το ευρωπαϊκό εγχείρημα βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπο με μια θεμελιώδη αντίφαση, που είναι αβέβαιο προς ποια κατεύθυνση θα επιλυθεί. Από τη μια, εξακολουθούν να υλοποιούνται τα προγράμματα συνοχής, τα οποία βασίζονται στην ιδρυτική αρχή της Ένωσης για την υιοθέτηση ενός πολιτικού πλαισίου αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της. Από την άλλη, η ίδια αυτή αρχή υποσκάπτεται από τις ακραίες πολιτικές λιτότητας, που επιβάλλονται μέσα από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής. Απέναντι στις δυνάμεις που πιέζουν για την εμπέδωση της λιτότητας και την εγκατάλειψη των πολιτικών συνοχής, έχουν αρχίσει το τελευταίο διάστημα να υψώνονται όλο και πιο δυνατές φωνές. Για εμάς, η επιδίωξη της κοινωνικής, οικονομικής και χωρικής συνοχής δεν είναι μόνο καταστατική αρχή, αλλά και όρος επιβίωσης της ΕΕ. Η διεύρυνση των ανισοτήτων ανάμεσα στις εθνικές οικονομίες αναπαράγει τις στρεβλώσεις στη λειτουργία της Ευρωζώνης. Μονάχα η προώθηση μιας πολιτικής αλληλεγγύης, επενδύσεων και ανάπτυξης, αντί για την καταστροφική λιτότητα, μπορεί να επουλώσει τις βαθιές πληγές που τρέφουν τους βρικόλακες της ακροδεξιάς, της ξενοφοβίας, του εθνικισμούΠηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Ελπίζουν οι έμποροι στις χειμερινές εκπτώσεις που ξεκινούν σήμερα 
Με την ελπίδα το 2017 να διαψεύσει τη γνωστή ρήση «κάθε πέρυσι και καλύτερα» ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Την επόμενη, μάλιστα, Κυριακή 15 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα θα επιτρέπεται να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος 4177/2013 για την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων.
Το γεγονός ότι η αγορά ήταν σχεδόν υποτονική κατά την περίοδο των εορτών, αλλά και τα στοιχεία για τη διαχρονική εξέλιξη του τζίρου των χειμερινών εκπτώσεων που δείχνουν σταθερά υποχώρηση από το 2010 κι έπειτα διατηρούν σε χαμηλά επίπεδα τις προσδοκίες των εμπόρων.
Άλλωστε μετά τις φορολογικές υποχρεώσεις του Δεκεμβρίου που στέρησαν από τη χριστουγεννιάτικη αγορά σημαντικά ποσά, ο Ιανουάριος του 2017 είναι φορτωμένος επίσης με φορολογικές υποχρεώσεις, όπως για παράδειγμα η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ, όσο και με νέες φορολογικές επιβαρύνσεις που συρρικνώνουν το διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα (αύξηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης σε σειρά προϊόντων).
Από τα στοιχεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) προκύπτει ότι σωρευτικά από το 2010 έως το 2016 έχουν «χαθεί» από το λιανεμπόριο κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων 2,91 δισ. ευρώ, ενώ σε σχέση με το 2008 οι απώλειες είναι ακόμη μεγαλύτερες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2008 ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων είχε διαμορφωθεί σε 8,83 δισ. ευρώ, ενώ το 2016 είχε διαμορφωθεί σε 5,39 δισ. ευρώ.
Το 2009 ο τζίρος υποχώρησε κατά 11,2%, στα 7,84 δισ. ευρώ, για να αυξηθεί εκ νέου το 2010, στα 8,3 δισ. ευρώ, λίγους μήνες πριν η χώρα εισέλθει σε καθεστώς μνημονίου και ξεκινήσει η εφαρμογή των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής. Από τη χρονιά εκείνη ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων φθίνει διαρκώς, χρόνο με τον χρόνο, με τις μεγαλύτερες απώλειες σε ετήσια βάση να σημειώνονται στις χειμερινές εκπτώσεις του 2013, όταν ο τζίρος υποχώρησε κατά 14,4% σε σύγκριση με το 2012, στα 5,87 δισ. ευρώ έναντι 6,86 δισ. ευρώ.
Ποσοστό έκπτωσης
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού. Στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

*** Ακατάλυπτα… 

 
Δεν είναι δυνατό εκατοντάδες (;), χιλιάδες (;) συμπολίτες μας να πιστεύουν ότι ένας έμπορος από την Πάτρα είναι κάτοχος κάποιων τρισεκατομμυρίων δολαρίων τα οποία διαθέτει για να ξεχρεώσει όλους τους Έλληνες, αλλά μέχρι τότε τους βάζει να πληρώνουν εγγραφές και συνδρομές για τη λειτουργία της οργάνωσης.
Σε διάφορα βίντεο που έχουν έρθει στην επιφάνεια τις τελευταίες μέρες, ο ίδιος ο Αρτέμης και διάφοροι άλλοι εμφανίζονται να μιλάνε για τους Εβραίους, το Δία, τη συμπαντική αρμονία, την επιθετική πιτυρίδα και άλλα απίστευτα τα οποία δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πιστέψουν αν πρόκειται να γλυτώσουν από τα χρέη που δημιούργησαν τρώγοντας τα λεφτά τους με αλλοδαπές σε κωλόμπαρα. Επειδή υπάρχουν και στην Καλαμάτα γραφεία του…εθνοσωτήρα Σώρρα, δεν ξέρω πώς να κλείσω το σχόλιο… Α.Π.
ΒΙΝΤΕΟ :
~  Θεοδωρόπουλος  Ελλήνων Συνέλευσης  Γραμματέας  2017:
~ Αρτέμιος   ΣΩΡΟΣ  από 2009 – 2016 :
 https://youtu.be/oi9kGEEItD4 .-
~ Άρτεμις   Σώρος :
 https://youtu.be/pZuukvJnWgc .-
~ Aρτέμις ΣΩΡΟΣ 2017 :
https://youtu.be/h2lT2GwSrtM .-

***   Ο μεγάλος τυχερός 
Ο μεγάλος τυχερός κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας ήταν ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, αφού κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας.
Αν στο πρόσωπο του πρώτου πολίτη του δήμου αντανακλάται και η πορεία του, τότε το 2017 θα πρέπει να είναι μια καλή χρονιά για την Καλαμάτα και την περιφέρειά της….  Α.Π.

***  Ανοίγει και στην Καλαμάτα θερμαινόμενη αίθουσα εξαιτίας του κρύου 
Νέο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.
Εν όψει των των χαμηλών θερμοκρασιών, ανοικτό έως αργά το βράδυ θα είναι το Α΄ΚΑΠΗ, από σήμερα Δευτέρα 9-1-2017 και θα λειτουργεί ως θερμαινόμενος χώρος για όσους έχουν ανάγκη.
Όσοι χρειάζονται βοήθεια, μπορούν να επικοινωνούν με το Α΄ΚΑΠΗ, στην οδό Μπούτση 1 και στο τηλέφωνο 27210 95655.
Εάν παραστεί ανάγκη, ο Δήμος Καλαμάτας θα θέσει στη διάθεση των πολιτών και το Β΄ ΚΑΠΗ.

*** Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τη χθεσινή φωτιά στο κλαμπ 
Ανακοίνωση σχετικά με τη χθεσινοβραδινή φωτιά εξέδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας.
  Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Σας γνωρίζουμε ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις 8-1-2017 περί Ω/20:10΄ σε ισόγειο κέντρο διασκεδάσεως με την επωνυμία “Please Don’ T Tell”, επί των οδών Ύδρας και Περικλέους στην Καλαμάτα.
Λόγω των εύφλεκτων υλικών η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις αλλά η έγκαιρη επέμβαση των Πυροσβεστών απέτρεψε την επέκτασή της στους γειτνιάζοντες χώρους.
Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 18 Πυροσβέστες, με 7 οχήματα ενώ συμμετείχε και 1 υδροφόρο όχημα από το Δήμο Καλαμάτας.
Προανάκριση διενεργείται για τ’ ακριβή αίτια από το Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας μας.

***  Ξεκινούν τα μαθήματα και οι εγγραφές στο Αλληλέγγυο Σχολείο Καλαμάτας 
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και για φέτος θα λειτουργήσει το εθελοντικό σχολείο αλληλεγγύης.
Αύριο λοιπόν θα ξεκινήσουν τα μαθήματα και οι εγγραφές σε αυτό.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου
 Το «Σχολείο μας», μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης του Συλλόγου μας ανοίγει και φέτος τις πόρτες του στη γνώση και στη δημιουργία!
Για τρίτη χρονιά θα λειτουργήσει ένα «διαφορετικό» σχολείο, που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους. Φέτος έχουν δημιουργηθεί 55 τμήματα και 65 εθελοντές έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους σε αυτό. Εκπαιδευτικοί και φίλοι εθελοντές, επιστήμονες στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία που είναι σε επίπεδο δράσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και η μοναδική σε όλη την Ελλάδα.
    Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 09 Ιανουαρίου κάθε απόγευμα από τις 6:00 έως τις 8:00 στα εξής σχολεία:
• Δευτέρα και Τρίτη στο 17ο Δ.Σ. Καλαμάτας (οδός Σπάρτης)
• Τετάρτη στο 7ο Δ.Σ. Καλαμάτας (Κρήτης & Ακρίτα )
• Πέμπτη και Παρασκευή στο 6ο Δ.Σ. Καλαμάτας (Ελεαβούλκου 24)
Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν να ασχοληθούν με τη μελέτη των μαθημάτων τους αλλά και με πολλά δημιουργικά εργαστήρια και παρά πολλές δραστηριότητες που  περιλαμβάνονται  στο πρόγραμμα που  έχει δοθεί.
     Οι εγγραφές των μαθητών θα συνεχιστούν από τη Δευτέρα  09 Ιανουαρίου. Καλούμε τους γονείς που επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο Αλληλέγγυο Σχολείο, να προσέλθουν για την εγγραφή των παιδιών τους στα σχολεία που θα λειτουργήσει το  Αλληλέγγυο Σχολείο μας κατά τις ημέρες και ώρες όπως ανωτέρω αναγράφονται.
     Οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους  μπορούν  να διαλέξουν αυτό που τους αρέσει από τα μαθήματα που γίνονται και να συμμετέχουν ελεύθερα σε όσα επιθυμούν. Μπορούν να κάνουν προετοιμασία στη μελέτη των μαθημάτων τους για το σχολείο, να έρθουν σε επαφή με άλλον τρόπο με τα Μαθηματικά, να μυηθούν στα μυστικά της ορθογραφίας, να συμμετέχουν σε ομάδα δημιουργικής γραφής και φιλαναγνωσίας, να γνωρίσουν τη γλώσσα και τον πολιτισμό μια άλλης χώρας, να ταξιδέψουν με τα παραμύθια, να κάνουν χορό παραδοσιακό και μοντέρνο, σκάκι, μπάσκετ, αθλήματα, ασκήσεις ευεξίας, αλλά και πολλές κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, κολάζ και ψηφιδωτά, να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια, να τραγουδήσουν, να μπουν σε ομάδες θεατρικού παιχνιδιού αλλά και να ανακαλύψουν τα συναισθήματά τους και να γνωρίσουν τον εαυτό τους.
Να χαρούν μέσα από την ομαδικότητα και να περάσουν ένα δημιουργικό απόγευμα μαθαίνοντας, ανακαλύπτοντας, διασκεδάζοντας και δημιουργώντας.
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
                 Ο Πρόεδρος                                              Ο  Γεν. Γραμματέας
  Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης                           Σπαράγγης Ευάγγελος

***  Στην κατάψυξη και αύριο η Καλαμάτα- Η πρόγνωση του καιρού 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 10/1/2017 προβλέπεται άστατος.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου ή χιονόνερου έως ασθενούς βροχής. Επίσης υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης νιφαδόπτωσης. Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Επίσης τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου και τα υπόλοιπα ορεινά της Μεσσηνίας θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις κυρίως μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Πρόσκαιρα και αν διατηρηθεί υετός, τα χιόνια θα κατέβουν και σε χαμηλά υψόμετρα.
Προσοχή, οι οδηιγοί που θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα Καλαμάτα-Σπάρτη μέσω Ταϋγέτου και Καλαμάτα-Τρίπολη-Αθήνα να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Νεκρός ο Ρώσος πρόξενος στην Αθήνα 
Νεκρός βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ο Ρώσος πρόξενος στην Ελλάδα, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1 και ο ΣΚΑΙ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρέθηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμα του στο κέντρο τη Αθήνας, στην οδό Ηρώδου Αττικού.
Πρόκειται για τον Αντρέι Μαλανίν, ηλικίας 55 ετών.
Πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκε νεκρός από συνεργάτες του που τον αναζητούσαν στην πρεσβεία της Ρωσίας και πήγαν στο σπίτι του.
Όταν δεν έλαβαν καμία απάντηση κάλεσα την αστυνομία και τελικά οι αξιωματικοί εισήλθαν στο διαμέρισμα και βρήκαν τον Μαλανίν νεκρό.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατός του οφείλεται πιθανότατα σε παθολογικά αίτια ωστόσο η αστυνομία διεξάγει έρευνα σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.   Πηγή: lifo.gr
 
*** Κλειστά αύριο σχολεία στο Δήμο Πύλου- Νέστορος
 
Με μια δημοσίευση στο Facebook ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος έκανε γνωστό ότι 3 σχολεία του Δήμου θα μείνουν κλειστά.
Ειδικότερα αυτά στου Χανδρινού, στο Σουληνάρι καθώς και στο Βλαχόπουλο.
~   
Άρχισε η χιονόπτωση στο Δήμο μας , τα σχολεία Χανδρινου , Σουληναριου και Βλαχοπούλου θα παραμείνουν κλειστά .
 

***











***



*** ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Οι ΜΟΥΣOYΛΜΑΝΟΙ παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων...

~  Ένα κράτος οφείλει να έχει την κατάλληλη μεταναστευτική πολιτική.
Όταν, όμως, το κράτος απουσιάζει, τη θέση του την παίρνουν κάποιοι άλλοι, που με το πρόσχημα της αλληλεγγύης, κάνουν κουμάντο και καταλαμβάνουν κτίρια ιδιωτών και στεγάζουν εκεί μετανάστες και πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα χάος.
Συγκεκριμένα, πολλοί κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων έχουν καταγγείλει τους ακτιβιστές και τους αναρχικούς ότι εισβάλλουν σε κενά κτίρια, τα οποία όμως είναι ιδιωτών, και προσφέρουν στέγη σε μουσουλμάνους.
Οι ιδιώτες, είτε ενημερώνονται και προσπαθούν να βρουν το δίκιο τους-χωρίς αποτέλεσμα-είτε είναι εξαφανισμένοι.
Δεν γίνεται, όμως, μόνο αυτό.
Όπως και ένα κράτος πρέπει να φροντίζει κατάλληλα όχι μόνο για τους πολίτες του αλλά και για τους πρόσφυγες, έτσι και οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν υποχρέωση να σέβονται το κράτος που τους φιλοξενεί.
Αντί για αυτό, βλέπουμε ακόμα και μουσουλμάνους, με προσωπική τους πρωτοβουλία, να καταπατούν ιδιοκτησίες άλλων και να έχουν πάρει τα "άσχημα" της ελληνικής κοινωνίας, όπως είναι οι φασαρίες.
Η μόνιμη απουσία κρατικού ελέγχου έχει φτάσει την κατάσταση στο απροχώρητο στο κέντρο της Αθήνας.

***  Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ!«Ο θεός να μας λυπηθεί!»Βγήκε ο στρατός...

~ «Λιώνουμε χιόνι για να πιούμε νερό – Δεν ξέρω πόσο θ αντέξουμε ακόμα… Ο θεός να μας λυπηθεί!» λένε οι κάτοικοι στην Κύμη οι οποίοι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.Ακομα σε Αλόννησο και Σκόπελο η κακοκαιρία έχει προκαλέσει χιλιάδες προβλήματα,ενώ τόσο τα νησιά των Σποράδων όσο και ο δήμος Κύμης-Αλιβερίου βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Επιπρόσθετα η κακοκαιρία έχει επηρεάσει και τις Οινούσσες  κι όπως δήλωσε ο δήμαρχος Οινουσσών,Στέφανος Βογιατζής
«Εδώ και τέσσερις μέρες φωνάζουμε και κανείς δεν μας δίνει σημασία. Είμαστε χωρίς τηλέφωνα, οι δρόμοι και τα σχολεία είναι κλειστά, οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε στις μάντρες τους, οι καλόγριες έχουν αποκλειστεί στο μοναστήρι. Αν ακούει κάποιος ας μας βοηθήσει»
 Την ίδια στιγμή η Πολεμική Αεροπορία  προβλέπει νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει κυρίως το νομό Λάρισας από απόψε τη νύχτα.Πιο συγκεριμένα όπως αναφέρει η πρόβλεψη έρχεται νέο κύμα χιονόπτωσης από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και -10 βαθμούς Κελσίου.
 Για την Αττική ο χιονιάς πρόκειται να χτυπήσει  το απόγευμα και κυρίως από το βράδυ.Όπως είπε ο Τάσος Αρνιακός, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το πρωί της Τρίτης (10/01) και στις ακτές της Αττικής, όπως σε Ραφήνα και Μαραθώνα.«Αυτή τη φορά ο χιονιάς θα είναι πιο ισχυρός από τις προηγούμενες ημέρες, ενώ θα το «στρώσει» στα βόρεια του νομού» ανάφερε ο μετεωρολόγος.Από το μεσημέρι της Τρίτης ο καιρός στην Αττική αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση. Ωστόσο, ο υδράργυρος θα πέσει ακόμα και στους -5 βαθμούς Κελσίου. Το σκηνικό του καιρού φαίνεται να αλλάζει από την Τετάρτη (10/01).
 «Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να χάσει αυτές τις χιονοπτώσεις, αρχικά η Θεσσαλονίκη (πολύ αξιόλογες χιονοπτώσεις μέσα στην πόλη) και κατά δεύτερον η Αθήνα, που αν διατηρηθούν τα στοιχεία και δεν έχουμε «αστοχία» των προγνωστικών μοντέλων (όπως προχθές), στην Αθήνα αναμένονται από απόψε το βράδυ πολύ ισχυρές κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμη και στα παραθαλάσσια τμήματα της», αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος
Ενώ η πρόγνωση του αναφέρει αναλυτικά:
‘’Αν δεν χιονίσει και στην τελευταία γωνιά της ηπειρωτικής Ελλάδας, αυτή η κακοκαιρία δεν πρόκειται να μας αποχαιρετήσει! Φαίνεται λοιπόν ότι θα επιδεινωθεί εκ νέου ο καιρός σήμερα το βράδυ με χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές-παραθαλάσσιες περιοχές.
Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στο γεγονός ότι λίγο πριν τα μεσάνυχτα σήμερα, θα αρχίσει να χιονίζει σχεδόν στις περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου (εκτός του νομού Ηλείας πιθανώς) με τάση τα φαινόμενα να επεκταθούν μέσα στο βράδυ-νύχτα και προς το ξημέρωμα της Τρίτης ΣΧΕΔΟΝ στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα.
Από το ύψος της κορυφογραμμής της Πίνδου και ανατολικότερα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά, ενώ στα δυτικά πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά βάση εξασθενημένες και περισσότερο τοπικού χαρακτήρα.
Θα χιονίσει από σήμερα το βράδυ και στη συνέχεια στα παρακάτω διαμερίσματα :
– Κεντρική και ανατολική Στερεά
– Αττική
– Εύβοια και Σποράδες
– Βόρειοανατολικό Αιγαίο
– Θεσσαλία
– Μακεδονία (πιο εξασθενημένα στα δυτικά αυτής)
– Θράκη
Ασφαλώς στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη χιονίζει κατά περιόδους από το πρωί σήμερα.
Η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και οι Σποράδες, η ανατολική Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία και αργότερα η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη θα είναι οι περιοχές που θα βρεθούν στο «επίκεντρο» της κακοκαιρίας με αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις εκεί, κατά περιόδους, θα έχουν πολύ έντονο χαρακτήρα!
Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να χάσει αυτές τις χιονοπτώσεις, αρχικά η Θεσσαλονίκη (πολύ αξιόλογες χιονοπτώσεις μέσα στην πόλη) και κατά δεύτερον η Αθήνα, που αν διατηρηθούν τα στοιχεία και δεν έχουμε «αστοχία» των προγνωστικών μοντέλων (όπως προχθές), στην Αθήνα αναμένονται από απόψε το βράδυ πολύ ισχυρές κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμη και στα παραθαλάσσια τμήματα της.
Αυτή η κατάσταση θα διατηρηθεί μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης όπου σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν.’’
VIDEO :  ΕΡΤ3 - ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ 08/01/2017, με τον Σάκη Αρναούτογλου  ,   https://youtu.be/kb0K7lD3R88   .-

***  ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ!Οργή από ΟΛΟΥΣ τους ΕΛΛΗΝΕΣ...

~  Να σχολιάσει το θάνατο μίας ηλικιωμένης από μαγκάλι,κλήθηκε ο Νίκος Παππάς ο οποίος ήταν φειδωλός,και είπε πως η κατάσταση είναι δύσκολη και κανείς δεν το αμφισβητεί ενώ όπως είπε ‘’κρατά μία επιφύλαξη’’ για το γεγονός.
Μάλλον ο κος Παππάς ξεχνά πως ο ΣΥΡΙΖΑ το 2013 φώναζε κατά των ‘’μνημονιακών μαγκαλιών’’.3 χρόνια μετά έχουμε και πάλι θάνατο από ‘’μνημονιακό μαγκάλι’’,δεν αρμόζει λοιπόν να φωνάξουν και τώρα ή τώρα ‘’κρατά επιφύλαξη’’,όπως είπε ο κ.Παππάς για το θάνατο της ηλικιωμένης;
Μήπως τώρα το μαγκάλι δεν ήταν αποτέλεσμα λιτότητας και μνημονίου;
Το 2013 φώναζαν για το μνημονιακό μαγκάλι...Το 2017 4 χρόνια μετά,’’κρατούν κάποια επιφύλαξη’’;Ντροπή...
~ Βίντεο : Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για μαγκάλια , https://youtu.be/K7FSahi5BO0  .-
~ Βίντεο 2 : Συριζα για μαγκάλια 2 ,
https://youtu.be/vW3ZoCJic7g  .-
~ Βίντεο 3 : Τσίπρας για μαγκάλια ,
https://youtu.be/ltwK8hfxD9s , .-

***  O ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ... ΑΡΙΣΤΕΡΑ! Ή μήπως ξέχασε;..
Η ταινία  «Ελένη» που κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1983,διασκευή του Νίκου Γκατζογιάννη,προκάλεσε τότε πλήθος αντιδράσεων.Το βιβλίο το διηγούνταν ξεκάθαρα. Αριστεροί αντάρτες  βασάνιζαν  και εκτελούσαν αμάχους – μεταξύ αυτών και τη μητέρα του συγγραφέα, την Ελένη.Τότε μάλιστα η ταινία «Ελένη» δεν κατάφερε να γυριστεί στα χωριά της Ηπείρου,στις περιοχές δηλαδή που έλαβαν χώρα τα τραγικά γεγονότα του Εμφυλίου, αλλά διαδηλωτές  είχαν επιχείρησει να αποτρέψουν την προβολή της ταινίας .
Ο Νίκος Γκατζογιάννης μίλησε αποκλειστικά στην Καθημερινή και στον Ηλία Μαγκλίνη σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί.
‘’Με τον Νίκο Γκατζογιάννη συναντηθήκαμε αξημέρωτα στα Γιάννενα για να με οδηγήσει με το αυτοκίνητό του στα χωριά της παιδικής του ηλικίας, κυρίως στον Λια. Εκεί έχει δύο σπίτια: ένα που αγοράστηκε και διαμορφώθηκε σχετικά πρόσφατα και το πατρικό όπου εκτυλίχθηκαν τα δραματικά γεγονότα του 1948. Και αυτό το πρώτο σπίτι (χτίστηκε αρχικά το 1856) έχει ανακαινισθεί. «Ερείπιο ήταν. Ηρθε η κόρη μου και στην ουσία το έχτισε από την αρχή. Εγώ έβαλα τα χρήματα, εκείνη επέβλεπε. Μου είπε, αν χαθεί το σπίτι, θα σβήσει η μνήμη όλης της οικογένειας», μου τονίζει.
«Με τις αδελφές μου είχαμε αποφασίσει αρχικά να το εγκαταλείψουμε, είχαμε τόσο κακές αναμνήσεις». Κομπιάζει. «Οποτε έρχομαι εδώ, κοιμάμαι στο καινούργιο σπίτι. Αποφεύγω να κοιμηθώ στο παλιό. Αν δεν πάρω μισό Βάλιουμ δεν μπορώ. Εδώ, σε αυτό το σπίτι, βασάνισαν τη μάνα με μου με φάλαγγα. Είχαν φυλακισμένα 23 άτομα, το είχαν επιτάξει όλο οι αντάρτες. Τους 13 τους πήραν στις 28 Αυγούστου και τους εκτέλεσαν, μαζί με τη μάνα μου. Ενα παιδί 17 χρονών το είχαν δέσει σε ένα ξύλο κάτω απ’ τον ήλιο, καλοκαίρι ήταν, το πήραν μαζί με τη μάνα μου και τον θείο μου και το εκτέλεσαν με τους υπόλοιπους. Οταν το ξαναφτιάχναμε, βρήκαμε θαμμένες βόμβες, χειροβομβίδες κι ένα πολυβόλο. Ισως είναι αυτό με το οποίο έγιναν οι εκτελέσεις. Στον μικρό κήπο υπήρχε ομαδικός τάφος εκτελεσμένων.
Γι’ αυτό σας λέω, όταν έρχομαι με φιλοξενούμενους, τους φέρνω εδώ κι εγώ κοιμάμαι στο άλλο σπίτι. Εδώ, όποτε κοιμάμαι, έχω εφιάλτες. Είμαστε όλοι δέσμιοι της παιδικής μας ηλικίας – αυτός ήταν ο τίτλος και ενός άρθρου που έγραψα στους New York Times».
Η τελευταία φορά
Και στο νέο σπίτι όμως, ο Νίκος Γκατζογιάννης «σπάει» για μια στιγμή, καθώς θυμάται τη στιγμή που είδε για τελευταία φορά τη μητέρα του. Με οδηγεί και στο ακριβές σημείο, στις παρυφές του χωριού, όπου αποχωρίστηκε την Ελένη, προτού αυτή διώξει τα παιδιά της προς τους αγρούς, και με κατεύθυνση τα τμήματα του Στρατού, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους αντάρτες. «Χωρίς να το ξέρω τότε», λέει σήμερα, «έγινα ερευνητής ρεπόρτερ (σ.σ.: με σπουδές στο Κολούμπια) για να μπορέσω κάποτε να ερευνήσω και να αφηγηθώ την ιστορία της μάνας μου: πώς θυσιάστηκε τότε για να σώσει εμάς».
Και πώς βλέπει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; «Θα έλεγα πως εύκολα κερδίζει τον τίτλο της χειρότερης κυβέρνησης που είχε ποτέ η Ελλάδα απ’ όσο μπορώ να θυμηθώ και ίσως σε όλη τη νεότερη ιστορία της χώρας. Ο ελληνικός λαός και έξυπνος είναι και δημιουργικός.
Ποτέ μου δεν περίμενα ότι θα μπορούσε να επιλέξει τόσους πολλούς ανίκανους, άπειρους και γεμάτους άγνοια ανθρώπους του κομματικού σωλήνα και να τους παραδώσει τη μοίρα της χώρας. Με πληγώνει βαθύτατα όταν βλέπω τι γίνεται στην πατρίδα μου».’’
Μην ξεχνάμε τι σημαίνει Αριστερά του 'ανθρωπισμού και της φιλανθρωπίας'...

***   ΤΡΕΜΟΥΝ οι Τούρκοι! "Εμφανίστηκε" το ΒΥΖΑΝΤΙΟ...(ΕΙΚΟΝΕΣ)
Aνάμεικτα συναισθήματα έχει προκαλέσει μία ανακάλυψη στην Τουρκία και μάλιστα στην Κωνσταντινούπολη καθως η αρχαιολογική σκαπάνη εφερε στο φως τμήματα ενός βυζαντινού τείχους,προκαλώντας δέος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακάλυψη έγινε στην περιοχή Kadiköy για την Fenerbahçe , όταν οι εργάτες που δούλευαν είδαν να ξετυλίγεται μπροστά τους το μεγαλείο του Βυζαντίου και όχι μόνο.
Οι κατασκευές που μετά από χρόνια που παρέμεναν κρυμμένες,ήρθαν στο φως και τοποθετούνται στην εποχή του αυτοκράτορα Ιουστινιανού, την εποχή δηλαδή της μεγάλης ακμής του Βυζαντίου.Ένα κομμάτι  των ανακαλύψεων τοποθετείται στην εποχή του αυτοκράτορα Ηρακλείου, δηλαδή την περίοδο 610-641 μ.Χ.,ενώ θεωρείται πως οικοδομήθηκαν από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα.

*** Το ρωσικό ΤΕΡΑΣ! Ξεπερνάει ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Πρόκειται για το καταλληλότερο όχημα για τον βαρύ χιονιά που πλήττει και τη Ρωσία και το Υπουργείο Έκτακτων Αναγκών στη Μόσχα έχει προχωρήσει σε δοκιμές για το τεστάρει.
Είναι το "Snegobolotokhod", όπως ονομάζεται, και έχει σχεδιαστεί για να σώζει άτομα που έχουν πέσει στον πάγο.
Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, μπορεί να κινηθεί εύκολα στο χιόνι και επιπλέει στο νερό.
Βίντεο : Off-road monster: Russian all-terrain vehicle drives across ice and into water to save lives   , https://youtu.be/NwFhhFLnRng  .-

***  ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Επικοινωνία ΤΣΙΠΡΑ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ...

~  Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ρ.Τ.Ερντογάν, πριν από λίγη ώρα.
Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, στο τηλεφώνημα, που κράτησε 45 λεπτά, οι δύο πλευρές συζήτησαν λεπτομέρειες για το Κυπριακό, την ίδια ώρα που στη Γενεύη πραγματοποιείται διάσκεψη.
Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους ενημέρωσε για τις εξελίξεις.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνομιλία, εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν σε λίγο.

*** Βάζουν πλώρη! Θα κατοικηθούν βραχονησίδες του Αιγαίου...

~  Με ανακοίνωση (δείτε την ΕΔΩ) ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, γνωστοποίησε την πρόθεση της κυβέρνησης να κατοικηθούν 28 μικρά νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο.

Η ανακοίνωση αποτελεί απάντηση σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκου Κούζηλου και όπως υπογραμμίζεται, "η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για την προοπτική κατοίκησης 28 μικρών νησιών του Αιγαίου, με στόχο τα νησιά αυτά να αποκτήσουν οικονομική δραστηριότητα για εθνικούς κυρίως λόγους.
Στην απάντηση, σημειώνεται ότι "στόχος είναι μέσα από τις υπάρχουσες από τη δεκαετία του 1990 υποδομές και προφανώς με την κατασκευή έργων μικρής κλίμακας, τα νησιά αυτά να καταστούν κατοικήσιμα προκειμένου να αναπτυχθούν δραστηριότητες όπως η παρατήρηση και παρακολούθηση του φυσικού πλούτου, η προσέλκυση περιβαλλοντικών οργανώσεων, ομάδων, ερευνητών του εξωτερικού και του εσωτερικού, με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας κ.α.
Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις με την Επιτελική Δομή του ΕΣΠΑ του ΥΝΑΝΠ και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και αφού έχουν προηγηθεί δύο συσκέψεις με εκπροσώπους του υπουργείου Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας , βρίσκεται στη φάση της διαδικασίας αναζήτησης εταίρου, ο οποίος θα συμμετάσχει στη μείζονος σημασίας από εθνικής πλευράς δράση, προκειμένου το project αυτό να ενταχθεί στο Στρατηγικό interreg Ελλάδας-Κύπρου".

***  ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ! Η Ρωσία ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ με τις ΗΠΑ...

~  "Πρόκειται για εντελώς αβάσιμες κατηγορίες, ερασιτεχνικού επιπέδου. Οι κατηγορίες έχουν αρχίσει να μας κουράζουν. Πραγματικά θυμίζουν κυνήγι μαγισσών", υπογράμμισε ο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφορικά με τις κατηγορίες των ΗΠΑ περί εμπλοκής της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.
Ο Πεσκός, επίσης σχολίασε και την έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή:
Η δημοσιοποίηση αυτή της έκθεσης δεν έχει προσθέσει τίποτε ουσιώδες που να αξίζει να σχολιαστεί.
Εξακολουθούμε να απορρίπτουμε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή της Μόσχας και τις κατηγορίες ότι αξιωματούχοι ή ρωσικές υπηρεσίες μπορεί να εμπλέκονται σε κυβερνοεπιθέσεις".

***


***  Αθλητική ενημέρωση :

  *** ΣΑΒΒΑΤΟ 7/1/2017
Ατρόμητος - Λεβαδειακός 2-0
(25΄, 90΄+3΄ Τόνσο)
Βίντεο :
~*ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  2-0  δηλώσεις γκολ 2η  αγων  07/01/2017: https://youtu.be/CqIe8ztBXDg .-
~**Ατρόμητος-Λεβαδειακός  2-0  το 1ο γκολ  2ης αγων  07/01/2017: https://youtu.be/MhZuummyvdM .-

 Βέροια - Ηρακλής        2η αναβολή του αγώνα , {από ΑΝΑΒΟΛΗ}

  
 
Βέροια: Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Καλί, Άρτσε, Λινάρδος, Μίλιεβιτς, Καπετάνος, Σαρπόνγκ
Ηρακλής: Χουάντερσον, Λεοζίνιο, Στάμου, Ζιαμπάρης, Κούρος, Ρούσσος, Αγγελόπουλος, Πασάς, Μοντέιρο, Μπαρτολίνι, Λουκίνας

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 3-2



(49΄ Στανισάβλιεβιτς, 66΄ Ιγκόρ Σίλβα, 81΄ Τσουκαλάς - 36΄, 68΄ Πέκχαρτ)
Βίντεο :
~**Ατρόμητος-Λεβαδειακός  2-0  το 1ο γκολ  2ης αγων  07/01/2017: https://youtu.be/MhZuummyvdM .-
~**ΑΣΤΕΡΑΣ Tr- ΑΕΚ α΄ ημίχρονο 0-1  γκολ 2η αγων  07/01/2017:
https://youtu.be/Wd0-QimAZho .-
~**Αστέρας Τριπ.-ΑΕΚ   αγωνιστικός χώρος αγώνα 2η αγων  7/1/2017: https://youtu.be/NaAlxEP-fHA .-
~*Αστέρας Τρίπολης- ΑΕΚ 3-2 2η  αγων  δηλώσεις γκολ 7/1/2017: https://youtu.be/aXxHtpNVq4k .-
~ *Αστέρας-ΑΕΚ 3 2  1ο γκολ Τρίπολης  2η αγων  7/1/2017:
https://youtu.be/7KmWxvXmOAw .-
~*Αστέρας- ΑΕΚ 3-2  2ο γκολ Τρίπολης 2η  αγων  7/1/2017:
https://youtu.be/bMzRh_jtYrw .-
~*ΑΣΤΕΡΑΣ-ΑΕΚ  3-2 γκολ ισοφαρ  ΑΕΚ  2η αγων  7/1/2017:
https://youtu.be/vCs-nXkn2sw .-
~*ΑΣΤΕΡΑΣ- ΑΕΚ 3-2 3ο γκολ Τρίπολης 2η αγων  7/1/2017:
https://youtu.be/74ixCVLG9h8 .-

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/1/2017
ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα  0-1 , (0-1).-^
Τα γκολ : 17' ΓΚΟΛ για τον ΠΑΣ Γιάννινα! , Ο Κουλούρης δεν καταφέρνει να διώξει μέσα στην περιοχή και ο Τζημόπουλος με κοντινό σουτ νικάει τον Γλύκο και βάζει τον ΠΑΣ μπροστά στο σκορ. , 
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθήνας), με βοηθούς τους Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Δημήτρης Γκάγκας (Λάρισας) και τέταρτος ο Αγησίλαος Μπουρμασόπουλος (Λάρισας).
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάνιας, Πέλκας, Κουλούρης, Τζάλμα Κάμπος
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Ναδάλες, Λίλα, Κοζορώνης, Κούτρης, Ακόστα, Γιάκος.
Στον πάγκο του ΠΑΟΚ είναι οι: Βελλίδης, Μαλεζάς, Περέιρα, Μυστακίδης, Σάκχοφ, Κίτσιου και Αθανασιάδης.
Στον πάγκο του ΠΑΣ είναι οι: Περιστερίδης, Μαυροπάνος, Μαμπουλού, Νικολιάς, Μπουκουβάλας, Βιδάλ και Γαρουφαλιάς.
~*  20' Κίτρινη κάρτα στον Ακόστα. ,90' Kίτρινη κάρτα στον Πασχαλάκη. ,
~* 28' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Γαρουφαλιάς αντί Λίλα. , 61' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Αθανασιάδης αντί Κουλούρη. ,67' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Μυστακίδης αντί Τσίμιροτ. ,76' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Μαμπουλού αντί Γαρουφαλιά. ,86' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Περέιρα αντί Πέλκα. ,89' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Μπουκουβάλας αντί Γιάκου. ,
Βίντεο :
~**  ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα   0-1  8/1/2017 δηλώσεις γκολ 2η αγωνισ.:
~*ΠΑΟΚ-Γιάννενα  Α΄  ημιχρ   0-1 το γκολ  2η αγων   8/1/2017:
 https://youtu.be/8iJ6bWcEJL8 .-

  Παναιτωλικός - Πανιώνιος   0-2   ,(0-0) .- ^
Τα γκολ : 59' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΣΟΥΝΤ! ,Υπήρχαν διαβουλεύσεις για το αν το γκολ έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Μασούντ ήταν εκτεθειμένος, ωστόσο πρόκειται για λάθος αμυντικού του Παναιτωλικού και άρα δεν υπάρχει οφσάιντ. ,74' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΣΟΥΡΑ! Είναι πολύ δύσκολο από το ριπλέι να φανεί αν η μπάλα έχει φτάσει στον Μασούρα από αντίπαλο ή από τον Κόρμπο. Αν έχει φτάσει από συμπαίκτη του Μασούρα, τότε υπάρχει περίπτωση οφσάιντ .-
 Διαιτητής της αναμέτρησης ο Δημήτρης Θάνος, α' βοηθός ο Δημήτρης Τάτσης, β' ο Δημήτρης Βεργέτης και 4ος διαιτητής ο Γιώργος Κομίνης
Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μύγας, Χαντάκιας, Κούσας, Τσοκάνης, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο, Ρόσα, Μουνιός, Μαρκόβσκι
Στον πάγκο: Κολοβούρης, Κουτρομάνος, Ρότσα, Παπουτσογιαννόπουλος, Γιαννιώτης, Μιχάι, Βασιλούδης
Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Βλάχος, Οικονόμου, Ρισβάνης, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μπεν, Μασούντ, Φούντας, Ανσαριφάρντ
Στον πάγκο: Βοσνιάδης, Γκιοατά, Μασούρας, Βουκελάτος, Ενγκόνγκ, Καθάριος, Σαββίδης
~*36' Κίτρινη κάρτα στον Μάρκος Πάουλο. ,39' Κίτρινη κάρτα στον Μπεν για θέατρο. ,54' Κίτρινη κάρτα στον Τασουλή , 79' Κίτρινη κάρτα στον Ρότσα ,
~* 70' Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Εκτός ο Βιέιρα, μέσα ο Ρότσα ,71' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Μέσα ο Μασούρας, έξω ο Μπεν ,78' Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Εκτός ο Μουνιός, μέσα ο Κουτρομάνος ,83' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Εκτός ο Ανσαριφάρντ, μέσα ο Σαββίδης ,87' Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Εκτός ο Τσοκάνης, μέσα ο Παπουτσογιαννόπουλος ,88' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Εκτός ο Φούντας, μέσα ο Καθάριος ,
Βίντεο :
~*ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Α΄ ημίχρονο 0-0  2η αγων  8/1/2017:
~*Παναιτωλικός-Πανιώνιος  0-2  δηλώσεις γκολ 2η αγων  8/1/2017: https://youtu.be/2djbbDvGH3Q  .-
~*Παναιτωλικός-Πανιώνιος  0-2  1ο γκολ Πανιωνίου 2η αγων  8/1/2017: https://youtu.be/4cGu6loXIzM  .-

  Πλατανιάς - ΑΕΛ   3-2  , (1-0).- ^
Τα  γκολ :45' ΓΚΟΛ για τον Πλατανιά, 1-0!  45΄ Μουνάφο , 54' ΓΚΟΛ για τον Πλατανιά, 2-0! Άψογα εκτελεσμένο κόρνερ από τον Γιορέντε, κεφαλιά του Πριντέτα και... 2-0 για τους Κρητικούς, που πάνε ολοταχώς για άλλη μία νίκη! ,58' ΠΕΝΑΛΤΙ για την ΑΕΛ! 59' ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ, 2-1! Εύστοχος ο Ναζλίδης από τα 11 βήματα, που πετυχαίνει το 6ο του γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ έχει 3Χ3 από την άσπρη βούλα. , 90'+1' ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ, 3-2! Ο Κουτσιανικούλης εκτελεί κόρνερ από αριστερά και ο Ναζλίδης μειώνει με κεφαλιά! ,
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Σκαρντοβέλι, Πριντέτα, Κάργας, Αποστολόπουλος, Μενδρινός, Μουνάφο, Μπανανά, Γιορέντε, Μανούσος, Σίγκνεβιτς. 
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Φατιόν, Τίκο, Φάρκας, Ποτουρίδης, Μασαλέσα, Κόντορ, Γκαγιέχο, Κάπος, Ναζλίδης, Ντέλετις.
Στον πάγκο των γηπεδούχων κάθονται οι: Κοκκαλάς, Γουνδουλάκης, Ντέβεσα, Γιακουμάκης, Ντίνας, Ζίκο, Ντίλαβερ.
Στον πάγκο των «βυσσινί» βρίσκονται οι: Θεοδωρόπουλος, Αναστασόπουλος, Γιοβάνοβιτς, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης, Ικάουνιεξ.
~*  23' Κίτρινη κάρτα στον Πριντέτα για μαρκάρισμα στον Ναζλίδη. , 30' Κίτρινη κάρτα στον Ντέλετιτς για φάουλ στον Μενδρινό. ,
~* 46' Αλλαγή για την ΑΕΛ, ο Ποτουρίδης δίνει τη θέση του στον Ικάουνιεξ ,70' Αλλαγή για τον Πλατανιά, στη θέση του Μενδρινού, που δίνει το περιβραχιόνιο στον Αποστολόπουλο, ο Ντεβέσα. ,74' Αλλαγή για την ΑΕΛ, με τον Κουτσιανικούλη να περνάει στο ματς, στη θέση του Τίκο.
76' ΓΚΟΛ για τον Πλατανιά, 3-1! Απίθανη πάσα του Ντεβέσα, βγάζει τον Μανούσο μόνο του με τον Ξενοδόχοφ, αυτός θα... σκάσει και μια ντρίμπλα στον Φατιόν και θα νικήσει τον γκολκίπερ της ΑΕΛ! ,84' Αλλαγή για τον Πλατανιά, στη θέση του Γιορέντε, ο Ντίνας. ,86' Αλλαγή για την ΑΕΛ, στη θέση του Ντέλετις, ο Αναστασόπουλος. , 89' Αλλαγή για τον Πλατανιά, στη θέση του Μανούσου περνάει ο Γουνδουλάκης. ,
Βίντεο :
~**ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΛΑΡΙΣΣΑ  Α΄ ημίχρονο  1-0  2η αγων  8/1/2017: https://youtu.be/tD4GHxGhzuE .-
~*Πλατανιας-Λάρισσα ο αγωνιστικός χώρος  8/1/2017:
https://youtu.be/iKuAviCqBQ0 .-
~*Πλατανιάς-Λάρισσα  3-2  3ο γκολ Πλατανιά 8/1/2017:
 https://youtu.be/R8NqfWF7d8w  .-
~*Πλατανιάς-Λάρισσα 3-2  2ο γκολ ΑΕΛ 2η αγων  8/1/2017:
 https://youtu.be/UIwcFrAyCrE .-
~*ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΛΑΡΙΣΣΑ  3-2   δηλώσεις γκολ 2η αγων  8/1/2017: https://youtu.be/PYOiZ0mBDfM  .-

  Ξάνθη - Ολυμπιακός    0-2 , (0-1) .-

Στους -4 βαθμούς η θερμοκρασία αυτή την ώρα στα Πηγάδια.
Τα  γκολ :  Ιντέγε ,   Μιλιβόγεβιτς ,  (38΄ Ιντέγε, 89΄ Μιλιβόγεβιτς)
 Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Σταύρος Μάνταλος
Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Τριάδης, Γιουνές, Σολτάνι, Λουσέρο, Χατζητερζόγλου, Βασιλακάκης, Γουάλας, Λισγάρας, Καμαρά
Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Παπαγεωργίου, Ράνος, Φλίσκας, Νιέτο, Ορφανίδης, Παπαστεριανός
Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Φορτούνης, Μάριν, Σεμπά, Ιντέγε
Στον πάγκο: Καπίνο, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Ανδρούτσος, Νικολάου, Ρέτσος, Μανθάτης
Βίντεο :
~*ΞΑΝΘΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0-2  δηλώσεις- φάσεις- γκολ   2η αγωνιστ  8/1/2017: https://youtu.be/qP385y7rcHE .-
~*ΞΑΝΘΗ-ΟΣΦΠ  0-2  2ο γκολ  ΟΣΦΠ  2η αγων  8/1/2017:
https://youtu.be/SKHa1i5jPkw .-
~*ΞΑΝΘΗ-ΟΣΦΠ  Α΄ ημίχρονο 0-1  γκολ    αγων   8/1/2017:
https://youtu.be/DCQh830BBVc  .-

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/1/2017

 ~*  Παναθηναϊκός - Κέρκυρα 1-0 , (0-0) .-
Τα γκολ : 83΄ με κεφαλιά του Σεμπάστιαν  Λέτο από σέντρα Βλαχοδήμου .-
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Χρήστος Γκράνας (Θράκης), βοηθοί του οι Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας) και τέταρτος ο Τριαντάφυλλος Τίκας (Καρδίτσας).
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Μέστο, Μολέδο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Κουρμπέλης, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Μπουμάλ, Λέτο, Μπεργκ
Στον πάγκο για τους «πράσινους»: Στιλ, Ρέις, Χουχούμης, Μαρινάκης, Τελάντερ, Βλαχοδήμος, Ρινάλντι.

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Βενέτης, Σπίνουλας, Σιόντης, Ανδρεόπουλος, Ζορμπάς, Γεωργίου, Κόντος, Ντουαλά.
Στον πάγκο για τους Φαίακες: Αραμπατζής, Ντιμιτρόφσκι, Γκόμες, Παμλίδης, Επστάιν, Ντιόγκο, Αντιλέχου.

~*   41' Κίτρινη κάρτα στον Γεωργίου. , 45' Κίτρινη κάρτα στον Κουρμπέλη. ,  79' Κίτρινη κάρτα στον Μολέδο. , 88' Κίτρινη κάρτα στον Ζαραδούκα. ,
~ Αλλαγή μπάλας στη Λεωφόρο. Με κίτρινη μπάλα θα παίξουν από εδώ και πέρα για να ξεχωρίζει στο χιόνι!
~*  69' Αλλαγή για την Κέρκυρα. Επστάιν αντί Κόντου.  , 69' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Π. Βλαχοδήμος αντί Κουτρουμπή. Ο Κουρμπέλης θα περάσει ως στόπερ δίπλα στον Μολέδο. , 90+3' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Εκτός ο Λέτο, που αποθεώνεται, στη θέση του Ρέις. ,
Βίντεο :
~* ΠΑΟ-ΚΕΡΚΥΡΑ  Α΄ ημίχρονο  0-0    αγων   8/1/2017:

 ***  Αναλυτικά, η 9η   αγωνιστική της Football League  - Β΄ εθνική :

Σάββατο 7/1/2017
Λαμία-Αγροτικός Αστέρας    2-1 .- ^
Τρίκαλα-Αναγέννηση Καρδίτσας    -  Α

Κυριακή 8/12/2017
Απόλλων Σμύρνης-Αχαρναϊκός  3-1 , (1-0) .-^
Καλλονή-Κισσαμικός  1-1  , (0-0).-^
Παναλευσινιακός-Αιγινιακός  0-1 , (0-0).-^
Χανιά-Σπάρτη   -  Α
Πανθρακικός-Καλλιθέα   2-1, (1-1).-  ^
ΟΦΗ-Πανσερραϊκός 2-0  , (1-0) .-^
Άρης-Παναιγιάλειος  2-1 ,(1-1) .-^

~** Η επόμενη 10η  αγωνιστική ..της Football League  .:
ΚΑΛΛΟΝΗ-ΑΠΟΛΩΝ Σμύρνης
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ-ΟΦΗ
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ-ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ- ΛΑΜΙΑ
ΑΙΓΙΝΙΚΟΣ-ΤΡΙΚΑΛΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ -ΑΡΗΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ -ΑΟ ΧΑΝΙΩΝ
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΣΠΑΡΤΗ

*** Αναβολή λόγω χιονιά & στον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής
Χωρίς αγώνες οριστικά πλέον και στον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής, εξ αιτίας της μεγάλης κακοκαιρίας, βέβαια
   Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται λοιπόν ότι, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν εκδηλωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναβάλλονται οι αγώνες του 3ου ομίλου της Γ Εθνικής Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν εκδηλωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναβάλλονται οι αγώνες του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής (θα διεξαχθούν στις 25 Φεβρουαρίου).
Εξαιρείται ο αγώνας Αιολικός-ΑΟ Ζευγολατιoύ
~* Αναβολή και στον 3ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής, δεν πάει στην Κ. Αχαγία ο Τσικλητήρας 
Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώθηκε χθες το βράδυ ότι, «λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν εκδηλωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναβάλλονται οι αγώνες του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής (θα διεξαχθούν στις 25 Φεβρουαρίου). Εξαιρείται ο αγώνας Αιολικός-ΑΟ Ζευγολατιoύ» κι ενώ είχε ήδη αποφασιστεί η μετάθεση των αγώνων στους δύο πρώτους ομίλους του Βορρά. Αυτό σημαίνει ότι θα διεξαχθούν παιχνίδια μόνο στον 4ο Όμιλο.
Ο Τσικλητήρας Πύλου είχε ολοκληρώσει χθες την προετοιμασία του και ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στην Κάτω Αχαγιά, με το παιχνίδι κόντρα στην Αχαϊκή να ορίζεται τελικά για τις 25/2. Το κακό για τους Μεσσήνιους είναι ότι την επόμενη εβδομάδα, στο φινάλε του α’ γύρου έχουν ρεπό. Κάτι που σημαίνει ότι η απραξία των γιορτών που προηγήθηκε θα παραταθεί μέχρι τις 22 Γενάρη, οπότε και θα επιστρέψουν στη δράση για την αναμέτρηση στην Κορινθία με το Ζευγολατειό (16η αγωνιστική).

  ***  ΜΠΑΣΚΕΤ Α1 πρόγραμμα 13ης αγωνιστικής 07-01-2017 002 :

 
~* Α1 13η αγωνιστική στο μπάσκετ , :
Σάββατο 07-01-2017
~* ΛΑΥΡΙΟ-ΑΠΟΛΛΩΝ Πατρών 79-65 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 20-21, 37-37, 61-46, 79-65
Λαύριο (Σερέλης): Χάμιλτον 6, Γκρέι 15 (5), Στεφανίδης 6, Κοκ 4, Μπολντς 11 (1), Πάντερ 14 (2), Αθανασούλας 12 (2), Περράκης 3, Γιαννακόπουλος 2, Κακλαμανάκης, Νίξον 6.
Απόλλων Πατρών (Μέξας): Κόμπινς 2, Χίκεϊ 4 (1), Ντούβνιακ 9 (3), Μπάβτσιτς 12 (1), Καλινόσκι 13 (1), Βεργίνης, Διαμαντάκος 9 (8 ριμπ.), Σλαφτσάκης 7 (1), Ράσελ 2, Κουζέλογλου 4, Τσιάρας 3.
~ * ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου  74-67 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 19-15, 38-32, 52-50, 74-67
ΤΡΙΚΑΛΑ (Καστρίτης): Κάφεϊ 2, Μπιρούτα 15, Τσαγκαράκης 9(1), Μπάρλοου 13 (1 τρίποντο, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Χότον 7, Μανωλόπουλος 6(2), Λίποβι 20(2), Εζιούκου 2, Πουλιανίτης, Καλλές, Βαρυτιμιάδης.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Λυκογιάννης): Ρέντικ 14, Τσούκου 2, Ρέλεφορντ 27(2), Βασιλόπουλος 5(1), Χολ 2, Λιάπης, Γεωργαλής 2, Σαλούστρος 7(1), Άχονεν 5(1), Γουάτσον

~* ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πατρών- ΚΟΡΙΒΟΣ Αμαλιάδας 79-81 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 17-11, 35-28, 47-50, 79-81
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Αγγέλου): Γκίκας 15(1), Πέττας, Φαγέ 6, Τόντιτς 19(5), Μουρ 12(2), Κλαρκ 18(2), Γερομιχαλός 3, Γκραβάς, Ντίκερσον
 ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Καλαμπάκος): Γκότσερ 23(5), Μιχάλογλου, Βαν Οστρουμ 6, Χολ 13(1), Σταρκς 16(2), Μιλουτίνοβιτς 12(1), Χατζηνικόλας 6(1), Σπυριδωνίδης, Πόλαρντ 5

~* ΡΕΘΥΜΝΟ -ΔΟΞΑ Λευκάδας  80-86  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 22-18, 42-40, 57-61, 80-86
ΡΕΘΥΜΝΟ (Κωνσταντινίδης): Χριστοδούλου 13(3), Φιτζπάτρικ 17 (3), Τάλτον 9, Γιαννόπουλος 3(1), Κράβιτς 18, Ραζής 2, Άρνολντ 12, Καμπερίδης 5(1), Έντουαρντς 1.
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Μαρκόπουλος): Σκοτ 4, Άμποτ 6, Ψαθάς 27 (2), Ρόμπινσον 20 (4), Χάρις 15(1), Πεταλωτής, Δεμερτζής 1, Γεωργάκης 4, Ταπούτος, Τσαλδάρης 9(2).

~* ΑΕΚ-ΑΡΗΣ  81-61  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 23-20, 46-36, 63-48, 81-61
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 16 (4), Μιλόσεβιτς 6, Λαρεντζάκης 1, Μαυροειδής 3, Ουίλιαμς 2, Σάκοτα 7 (2), Βασιλειάδης 8 (1), Χαριτόπουλος, Ντίξον 19 (3), Ιβάνοβιτς 6, Τσαλμπούρης, Ελόνου 13
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Τζένκινς 6 (1), Κάμινγκς 14 (2), Γιάνκοβιτς 8 (2), Καββαδάς 7, Ντραγκίσεβιτς 11 (1), Ξανθόπουλος, Τσαϊρέλης, Ζάρας 7 (2), Μούρτος, Σίμτσακ, Μπάκνερ 8
Κυριακή 08-01-2017 :

ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   68-72  .- ^
Διαιτητές: Σχινάς, Τζαφλέρης, Μαγκλογιάννης
Τα δεκάλεπτα: 19-20, 27-42, 37-56, 68-72
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος):
Χρυσικόπουλος 6, Κόνιαρης, Τσόχλας 3 (1), Τέιλορ, Μαργαρίτης 6, ΜακΦάντεν 16 (4), Μιλιένοβιτς 7, Γλυνιαδάκης 2, Καραμανώλης, Σάιμπερτ 18 (3), Πέινερς 6, Κλάντον 4.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 15, Νίκολς, Τζέιμς 11, Μποχωρίδης 10 (2), Φώτσης 4 (1), Φελντέιν 2, Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Τζεντίλε 9, Μπουρούσης 2, Καλάθης 16 (2).

Δευτέρα 09-01-2017 :
ΚΥΜΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 72-90 .- ^

***  Στις αναμετρήσεις της 12ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
Ορεστιάδα - Ηρακλής 1-3 (18-25, 25-20, 19-25, 19-25)
Κηφισιά - Φοίνικας Σύρου 2-3 (24-26, 25-21, 25-20, 19-25, 13-15)
Παναθηναϊκός - Κύζικος Νέας Περάμου 3-0 (25-15, 31-29, 25-22)
ΠΑΟΚ - Εθνικός Αλεξανδρούπολης 8/1
Ολυμπιακός - Παναχαϊκή 8/1
Ηρακλής Χαλκίδας - Παμβοχαϊκός 8/1

***  Σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 12η αγωνιστική της Α1 Γυναικών, ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 του Α.Ο. Θήρας.

Τα αποτελέσματα:Ελπίς Αμπελοκήπων - Αίας Ευόσμου 3-2 (25-27, 25-21, 25-16, 14-25, 15-12)
Μαρκόπουλο - ΑΕΚ 3-0 (25-10, 25-14, 25-13)
Θέτις Βούλας - Παναθηναϊκός 1-3 (12-25, 25-22, 18-25, 13-25)
Μακεδόνες Αξιού - Άρης 3-0 (25-16, 25-22, 25-19)
Ολυμπιακός - Α.Ο. Θήρας 3-1 (25-19, 23-25, 25-22, 25-22)
Πανναξιακός-Γ.Σ. Ηλιούπολης 11/1

***  Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής  :

Πανιώνιος-Βουλιαγμένη 7-13
Υδραϊκός-Εθνικός 7-10
Ολυμπιακός-Γλυφάδα 17-7
Χίος-ΠΑΟΚ 6-7
ΝΟ Πατρών-Καλαμάκι 8-8
Παλ. Φάληρο-Παναθηναϊκός 6-7
***Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στην Α1 πόλο των ανδρών:
Παναθηναϊκός–ΝΟ Πατρών 17-2
Βουλιαγμένη-Χίος 16-3
ΠΑΟΚ–Υδραϊκός 2-12
Γλυφάδα-Πανιώνιος 10-8
Εθνικός-Παλαιό Φάληρο 6-5
Καλαμάκι-Ολυμπιακός 2-20
*** Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στην Α1 υδατοσφαίρισης των γυναικών:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΝΟ Ρεθύμνου–Εθνικός 14-10
Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 12-4
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ Τρίτων Αμαρουσίου–Γλυφάδα 7-9
ΝΕ Πατρών-Ηλυσιακός 11-4


*** Στο ερασιτεχνικό Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο ΕΠΣΜ :
~** Α΄ ΤΟΠΙΚΗ  {14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας}.
Σάββατο 7 Ιανουαρίου  2017
Ολυμπιακός Καλαμάτας – ΑΟ Κυπαρισσίας 1-1  .- ^
Μιλτιάδης – ΑΕ Αβίας   1-0 .- ^
Αναγέννηση Παραλίας – ΑΟ Διαβολιτσίου   2-1 .- ^
 Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Πανθουριακός – Π.Σ. Η Καλαμάτα  1-0 .- ^
Ο ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ γκρέμισε το αήττητο της Μαύρης Θύελλας ...!
Διαιτητές: Πλακογιάννης (Τσοπανάκης-Τσουκάλη).
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (Γιώργος Αργυρόπουλος): Καλλιντέρης, Παντσιώτης, Πετρόγιαννης, Σεφεράσι, Κλουβάτος, Καράμπελας, Ντόκο (86’ Κάιας), Μουστάκας, Μιγκάκης (51’ Κάνιστρας), Πανταζής (92’ λ. τρ. Οδεμισιώτης), Χελάς.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Έλβιο Μάνα-Τάσος Χατζαγγελής): Κυριακόπουλος, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Μπαστακός (76’ Τσουλάκος), Νικολόπουλος, Καλαντζής, Βασιλόπουλος (67’ Σταματελόπουλος), Αθανασόπουλος, Νάτσης (84’ Μπεγέτης), Σαραντόπουλος.

Εθνικός Μελιγαλά – ΑΣ Ανδρούσας   1-0 .- ^
Εράνη Φιλιατρών – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων  4-1 .- ^
Αστέρας Αρφαρών – Απόλλων Καλαμάτας   0-1 .- ^
Πάμισος Μεσσήνης – ΑΟ Φαραί  1-1 .- ^
~**   Η επόμενη αγωνιστική Σάββατο 14/1/2017
Απόλλων-Εράνη Φιλιατρών
Αβία-Ολυμπιακός
Φαραί-Μιλτιάδης
Κυριακή 15/1
Καλαμάτα-Ανδρούσα
Τέλος Άγρας-Πανθουριακός
Κυπαρισσία-Εθνικός
Διαβολίτσι-Αρφαρά
Πάμισος-Αναγέννηση

~** Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής (φινάλε του α΄ γύρου)
Σάββατο 7 Ιανουαρίου  2017
ΑΟ Ασπροχώματος – Αστέρας  Μικρομάνης   2-0 .- ^
Νέος Άρις – Χανδριναϊκός   0-3 .-
Ηρακλής Καλαμάτας - Μεσσηνιακός  1-1 .- ^
 Κυριακή  8 Ιανουαρίου  2017
Αίαντας Καλαμάτας – Απόλλων Πεταλιδίου  0-0 .- ^
Ακρίτας Κορώνης – Ολυμπιακός Ανάληψης  2-1 .- ^
Δωριέας Δωρίου – Παπαφλέσσας Χώρας  3-0  .-^
Ομόνοια – ΑΟ Σπερχογείας   1-1 .- ^

~** Β΄ ΤΟΠΙΚΗ  { στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής (ο 2ος όμιλος έχει ρεπό). ,  Αναλυτικά οι 6 αγώνες της 6ης αγωνιστικής  του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας}
Σάββατο 7 Ιανουαρίου  2017
Θύελλα Μερόπης – Δόξα Καλαμάτας  0-2 .- ^
ΠΑΟ Καλού Νερού – ΑΕΚ Καλαμάτας   2-1 .- ^
 Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 
Παπαφλέσσας Άμφειας – Ατρόμητος Πλατέος  2-1 .- ^
ΑΕ Μάνης – Διαγόρας Κοπανακίου  3-2 .- ^
Αστέρας Βαλύρας – Ηρακλής Κυπαρισσίας  1-1 .- ^
Πανευαϊκός – ΑΕ Γαργαλιάνων  1-2 ,.- ^
Ρεπό: Κεραυνός Καλαμάτας.

~**  Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ ( της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄Τοπικής κατηγορίας )
Σάββατο 7 Ιανουαρίου  2017 
Νέστορας Πύλου – ΑΟ Λεΐκων   2-1 .- ^
Θύελλα Παραλίας – Θησέας Καλαμάτας  1-1 .- ^
 Κυριακή 8 Ιανουαρίου  2017
Δαναός – Ερμής Καλαμάτας  4-1 .- ^
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Ίκαρος Καλαμάτας  5-0 .-^
Δευτέρα 9 Ιανουαρίου  2017
ΑΟ Βέργας – ΑΟ Νέδουσα
Ρεπό: ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας

~*** ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Πέντε αγώνες για τους 4 ομίλους
Πέντε αγώνες του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Μεσσηνίας που είχαν αναβληθεί για διάφορους λόγους, διεξάγονται αύριο  και είναι οι εξής:
Αίαντας Καλαμάτας – Π.Σ. «Η Καλαμάτα   -
ΑΣ Ανδρούσας – ΑΟ Ασπροχώματος  3-1 .- ^
Εθνικός Μελιγαλά – Αστέρας Αρφαρών   -
Ακρίτας Κορώνης – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης  2-3  .- ^
ΑΕ Μάνης – ΑΟ Πατίστα  2-0 .- ^
~** Α΄ ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ   ΓΙΑ ΤΗΝ 9Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 
Σάββατο  7 Ιανουαρίου
 ΑΟ ΘΟΥΡΙΑΣ – ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ,
ΑΤΛΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΝΟ ΠΥΛΟΥ
 Κυριακή 8 Ιανουαρίου
ΣΔΥ Τρίπολης – Πελασγός Μεγαλόπολης
ΑΕ Σπάρτης – Απόλλων Τρίπολης
Ακάδημος Καλαμάτας – Ευκλής Καλαμάτας
ΓΣ Μεσσήνης – Καλαμάτα 80

*** Β΄ ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ  της 5ης αγωνιστικής 
Πέντε συναντήσεις για τους 2 ομίλους
~Στον Α΄Όμιλο ο Πολύβιος Μεγαλόπολης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ Καλαμάτας.
~Στον Β΄΄Ομιλο, ο ΑΠΟΕΛ Μολάων αντιμετωπίζει τον ΑΓΟΝ Γυθείου
~ο Φιλαθλητικός Σπάρτης «κοντράρεται» με τον Άρη Σκάλας
~ο Αστέρας Βλαχιώτη «συγκρούεται» με τον ΑΟ Μονεμβασιάς Κάστρο
~ο ΑΠΣ Λύκοι Σπάρτης περιμένει τον Λακωνικό Κρόνο .-

***ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ για την 4η αγωνιστική του Α΄ και Β΄ Ομίλου  ,         Δύο αγώνες για Α΄και Β΄ ΄Ομιλο
ΓΣ Γαργαλιάνων – Καλαμάτα 80
Πελασγός Μεγαλόπολης – ΣΔΥ Τρίπολης
***

~ ~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΆΒΒΑΤΟ 31 Δεκεμβρίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-31-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  31 Δεκεμβρίου 2016-01 Ιανουαρίου 2017 :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/31-2016-01-2017-2016-15-28122016-78-80.html  .-  
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08  Ιανουαρίου 2017:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-08-2017.html .-               
 ~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 2 στο αγιάζει της ενημέρωσης .Κυριακή  08  Ιανουαρίου  2017 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2.html .-  
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5093  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3323   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3328  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.744  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: