ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2016

 Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2016 :
~* Φωτογραφίες προσκυνητών Ενορίας Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών εις Άγιο Ανδρέα Πατρών Σάββατο 08-10-2016 .
 
 

~ ~* Η ενορία Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών Μεσσηνίας Σάββατο 08-10-2016 πραγματοποίησε πετυχημένη σε συμμετοχή Αρφαραίων , με τον Ιερέα Μιχάλη Ε. Μπούρα (Παπά-Μιχάλη) ,, Ιερό προσκύνημα σε ημερήσια εκδρομή ,στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών , στην Ι. Μονή Γεροκομείου- Άγιος Αρτέμιος Πατρών  προσκύνημα Ιερών Λειψάνων (τμήμα)  Άγίου Λουκά επισκόπου Κριμαίας Ουκρανίας - γιατρού που αγιοποιήθηκε τελευταία από Πατριαρχείο Ρωσίας, επίσης Ι. Προσκύνημα στην Παναγία Τρυπητή Αιγίου . Φαγητό στο χωριό Άκολης παραλία Δήμου Αιγιαλείας ,στην ταβέρνα ,,..Maritino Cafe-bar ,Restorant Τηλ.  2691072527 , 6937313540 και 6945377230 .... Ακολουθεί το πρώτο βίντεο ...:
~*  Ενορία Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών , Ιερό  Προσκύνημα Άγιου Ανδρέα Πάτρα , Ι. Μονή Γεροκομείου Άγια Λείψανα Αγίου Λουκά εκ Κριμαίας , Παναγία Τρυπητή Αίγιο 08-10-2016:
αθρόα η συμμετοχή Αρφαραίων προσκυνητών στην ημερήσια εκδρομή-διαδρομή του Σαββάτου ..


~*  Ι. Ν . Αγίου Αρτεμίου Μονής Γεροκομείου Πατρών προσκύνημα 08/10/2016 : https://youtu.be/XxDal7Ryf1g .-

~* ^ Ι. Ν . Αγίου Αρτεμίου Μονής Γεροκομείου Πατρών προσκύνημα 08/10/2016 : https://youtu.be/XxDal7Ryf1g .-
 
~*  Ι Ν Αγίου Αρτεμίου μονής Γεροκομείου Πατρών Σάββατο 08/10/2016:

~*Ι . Προσκύνημα λειψάνων Αγίου Λουκά στη μονή Γεροκομείου Πατρών 08/10/2016  ενημέρωση  :
https://youtu.be/JSHGyJSba_o .-

~*Ι .Μ. Γεροκομείο ενημέρωση  Άγιος Αρτέμιος Ι .Ε . Παναγίας   8-10-201: https://youtu.be/xgT1QaamwuQ  .-

~*Ι. Μονή Γεροκομείου Πατρών 08/10/2016 προσκύνημα:

~*Ι.  Μονή Γεροκομείου Πατρών εντός Ι . Ν ενημέρωση από μοναχό 8/10/2016: https://youtu.be/33QQt1ScqCA .-

~*Ι .Ν.  Αγίου Ανδρέα Πατρών ενημέρωση από Ιερέα 08/10 /016 προσκύνημα: https://youtu.be/2wd4Z8oR7O8.-

~* Με επιτυχία και από πλήθος επισκεπτών ,  πλημμυρίζοντας την κεντρική πλατεία των Αρφαρών Καλαμάτας , έγινε η 1η  πρώτη εκδήλωση Γιορτής  μουσταλευριάς .- Μετά από προσφωνήσεις και ομιλίες , καθώς και από την παρασκευή της μουσταλευριάς , ακολούθησε μουσικο-χορευτικό πρόγραμμα με όμορφα τραγούδια , με σουβλάκια . μπύρα , ποτά και γουρνοπούλας , μέχρι αργά το βράδυ -πρωϊνή ώρα της Κυριακής .-  Και του χρόνου ...ευχόμαστε ! Καλή αρχή στηνξ  νέα εκδήλωση .
 
~*  1η γιορτή Μουσταλευριάς στο ΑΡΦΑΡΑ Σάββατο  08/10/2016: VIDEO ...
https://youtu.be/noGo2EY5Xrs  .-
   











Προσκύνημα στην κάρα Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα
Στον ιστορικό Ι.Ν. Αγίου Αρτεμίου στη Μονή Γεροκομείου Πατρών
Κατεβαίνοντας τα σκαλιά στον Άγιο Ανδρέα Πατρών
Στη εκκλησία Αγίου Αρτεμίου στη μονή Γηροκομείου Πατρών
Ενορίτες Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών Καλαμάτας
στον Άγιο Ανδρέα Πατρών
Στην ταβέρνα "'Maritimo"΄στην παραλία Άκολη Δήμου Αιγιαλείας
Μαρμάρινο σκαλιστό Ι. Τέμπλο στο ναό Αγίου Αρτεμίου στη μονή Γηροκομείου Πατρών
Μπαίνοντας στον Ι.Ν. Αγίου Αρτεμίου στη μονή Γηροκομείου Πατρών
Στη  Παναγία Τρυπητή Αιγίου
Στην ταβέρνα παραλίας Άκολης Αιγίου
Ο Ι. Σταυρός στον Άγιο Ανδρέα Πατρών
Στην ταβέρνα Άκολη στην παραλία δήμου Αιγιαλείας

Όταν εξομολογήται ο άνθρωπος, καθαρίζεται η ψυχή του και γίνεται ως αδάμαντας φωτεινός... Χωρίς την εξομολόγησιν, μετάνοιαν δεν λογίζεται. και χωρίς την μετάνοιαν άνθρωπος δεν σώζεται...
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
~ 9 Οκτωβρίου
Αποστόλου Ιακώβου του Αλφαίου. Μαρτύρων Φήλικος πρεσβυτέρου και Ευσεβίου διακόνου. Του αγίου και δικαίου προπάτορος Αβραάμ του Πατριάρχου και Λωτ του ανεψιού αυτού. Οσίων Ανδρόνικου και Αθανασίας. Πέτρου (Λέοντος ) και Ποπλίας (1) διακονίσσης, της ομολογητρίας († α΄αι.).
(1)Έζησε στην Αντιόχεια στα χρόνια του μεγάλου Κωνσταντίνου και του Ιουλιανού του Παραβάτη. Αναδείχθηκε πρότυπο χριστιανικής γυναίκας κάτι πού διακρινόταν και μέσα από την ανατροφή πού πρόσφερε στον υιό της, τον Ιωάννη. Η Ποπλία φιλοξενούσε στον οίκο της ορφανά κορίτσια και τα ανέτρεφε με την χριστιανική πίστη. Όταν ο Ιουλιανός βρέθηκε στην Αντιόχεια υποστηρίζοντας τον ειδωλολατρισμό, η Ποπλία συνέχισε το έργο της χωρίς νά φοβηθεί την τιμωρία που θα της επιβαλλόταν. Ο Ιουλιανός όταν το έμαθε διέταξε το μαστίγωμα της έως ότου να ματώσουν οι σάρκες της. Με την επέμβαση της Θείας Χάρης οι πληγές της θεραπεύτηκαν. Η οσία Ποπλία συνέχισε το θεάρεστο έργο τηςγια πολύ καιρό μετά τον θάνατο του ο Ιουλιανός πέθανε φωνάζοντας «Νενίκηκας με Ναζωραίε». Απεβίωσε εν ειρήνη.
 
~ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά Μεσσηνίας Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/07/24-2014.html   .-

 Κανένας μας δεν πρέπει , να αμφισβητεί τη θρησκευτική ελευθερία του οποιουδήποτε .- Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί να υπάρχει άνθρωπος λογικός ή άλογος , που να θέλει να επιβάλλει στον άλλον τις δικές του θρησκευτικές ή άλλες απόψεις .- Η θρησκευτική ελευθερία είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα , απόλυτα σεβαστό σε μια δημοκρατική κοινωνία .- Η Πίστης , η ή  απιστία , δεν παύει να είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση του καθενός .- Είναι όμως αδιανόητο να φτάνουμε στο άλλο άκρο κι έτσι να φαλκιδεύουμε αντιθέτως τη θρησκευτική ελευθερία των άλλων πολιτών .-   ( Ευάγγελος  Κρουσταλάκη  ~

Σήμερα 09/10/2016 εορτάζουν:

Άγιος Ιάκωβος του Αλφαίου, ο Απόστολος, Όσιοι Ανδρόνικος και Αθανασία η συμβία του, Δικαίων Αβραάμ και Λωτ του ανεψιού του
~ Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~ Τὴν χάριν τοῦ Πνεύματος, γλωσσοπυρσεύτω πνοή, ὡς θεῖος ἀπόστολος, ὑποδεχθεῖς τὴ ψυχή, Ἰάκωβε ἔνδοξε, ἔλαμψας ἐν τῷ κόσμῳ, ὡς ἀστὴρ ἑωσφόρος, ἔλυσας τῶν εἰδώλων, τὴν πολύθεον νύκτα. Καὶ νῦν ἀπαύστως δυσώπει, ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἠμῶν.
~* Απολυτίκιο Αποστόλου Ιακώβου του Αλφαίου - 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/jahqmy_mA1s .-

~
Οσία Πελαγία

Οσία Πελαγία
 
Άγιοι Σέργιος και Βάκχος

Άγιοι Σέργιος και Βάκχος
 
Άγιος Μακάριος ο νέος οσιομάρτυρας από την Κίο της Βιθυνίας

Άγιος Μακάριος ο νέος οσιομάρτυρας από τ....
 
Άγιος Θωμάς ο Απόστολος

Άγιος Θωμάς ο Απόστολος
 
Άγιος Ιερόθεος Επίσκοπος Αθηνών

Άγιος Ιερόθεος Επίσκοπος Αθηνών
 
Άγιος Κυπριανός και η Αγία Ιουστίνη

Άγιος Κυπριανός και η Αγία Ιουστίνη
 
Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ

Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλα....
 
Άγιος Γρηγόριος ο Ιερομάρτυρας επίσκοπος της Μεγάλης Αρμενίας

Άγιος Γρηγόριος ο Ιερομάρτυρας επίσκοπος....
 
Όσιος Κυριακός ο Αναχωρητής

Όσιος Κυριακός ο Αναχωρητής
 
Όσιος Χαρίτων ο Ομολογητής

Όσιος Χαρίτων ο Ομολογητής
 

*** Πέθανε ο πραξικοπηματίας Στ. Παττακός 
Λίγες ώρες μετά τη διάρρηξη στο σπίτι του στην Αθήνα, ο μακροβιότερος από τους πρωταίτιους του πραξικοπήματος και της 7χρονης δικτατορίας στην Ελλάδα, Στ. Παττακός εξέπνευσε πριν από λίγο σε ηλικία 104 ετών.
Ο καταγόμενος από το Ρέθυμνο πραξικοπηματίας που είχε αποφυλακιστεί για λόγους ανήκεστου βλάβης, παρότι καταδικαστείς σε ισόβια, θα κηδευτεί, σύμφωνα με τους οικείους του, την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, με σοβαρό το ενδεχόμενο η τελευταία του κατοικία να είναι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αγία Παρασκευή Ρεθύμνου.  neakriti.gr

*** Παρότρυνση Αστυνομίας να καταγγέλλονται οι κακοποιήσεις ζώων 
Να ενημερώνουν τις αστυνομικές υπηρεσίες για κάθε περιστατικό κακοποίησης και βασανισμού οποιουδήποτε ζώου παροτρύνει τους πολίτες το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα, έχει καταγραφεί αύξηση των περιστατικών που έχουν βεβαιωθεί.
Κατά το 2016, μέχρι σήμερα, έχουν σχηματισθεί σε όλη την Ελλάδα πάνω από 940 δικογραφίες για κακοποίηση, βασανισμό ή θανάτωση ζώων και έχουν συλληφθεί 156 άτομα.
  156 συλλήψεις
Η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει στη γενικότερη προσπάθεια να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά φαινόμενα βάναυσης συμπεριφοράς, κακοποίησης και θανάτωσης ζώων.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το 9μηνο του 2016, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως προαναφέραμε, συνελήφθησαν 156 άτομα για κακοποίηση, βασανισμό ή θανάτωση ζώων, κατηγορήθηκαν άλλα 553 και σχηματίστηκαν σχεδόν 1.000 δικογραφίες για τα συγκεκριμένα αδικήματα.
Το ίδιο διάστημα οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας κλήθηκαν να διαχειριστούν 1.060 καταγγελίες και επελήφθησαν 1.000 περιστατικών.
  Αύξηση
Τα δύο προηγούμενα χρόνια, 2014 και 2015, τα στοιχεία από την Αστυνομία δείχνουν αύξηση των περιστατικών και συγκεκριμένα:
-Οι καταγγελίες που υποβλήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες από 809 το 2014 αυξήθηκαν σε 1.307 το 2015
-Οι καταγγελίες που επιλήφθηκαν από 784 αυξήθηκαν σε 1.193
-Ο αριθμός κατηγορηθέντων ατόμων από 522 αυξήθηκε σε 658
-Οι συλληφθέντες από 143 το 2015 αυξήθηκαν σε 219.
-Ο αριθμός δικογραφιών από 705 αυξήθηκε σε 1.135
Σημειώνεται ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου και ιδιαίτερα συγκεκριμένες μορφές βίας, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωση ζώων, τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές. Παράλληλα, βεβαιώνονται αυτοτελώς διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.
Η Ελληνική Αστυνομία ενθαρρύνει και παροτρύνει τους πολίτες να ενημερώνουν τις τοπικές Αστυνομικές Υπηρεσίες σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Μετακινείται η Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών 
Συνάντηση με το διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργο Μπέζο, είχε προχθές ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ενώ ακολούθησε αυτοψία στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Αντικαλάμου, παρουσία των προέδρων της Τοπικής Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αντικαλάμου, καθώς και στελεχών του νοσοκομείου.
Ο Δήμος Καλαμάτας αναμένει αίτημα από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, που θα εισαχθεί προς λήψη απόφασης στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ) Βοηθών Νοσηλευτών του Νοσοκομείου Καλαμάτας να μετακομίσει στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Αντικαλάμου, από το κτήριο όπου στεγάζεται σήμερα στο παλιό Νοσοκομείο – νέο Δημαρχείο.
Στο κτήριο όπου τώρα εδρεύει η Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών θα στεγασθεί η ΔΕΥΑΚ, αφού προηγηθούν επισκευές, για τις οποίες είναι έτοιμη η μελέτη, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

*** Μείωση τροχαίων ατυχημάτων τον προηγούμενο μήνα σε σύγκριση με το 2015 στην Πελοπόννησο 
Μείωση παρουσίασαν τα τροχαία ατυχήματα στους 5 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά το Σεπτέμβριο. Σε όλη την Περιφέρεια σημειώθηκαν 43 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες) έναντι 57 το αντίστοιχο διάστημα το 2015. Η μείωση που καταγράφηκε είναι της τάξεως του 25%.
  Στοιχεία
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας σημειώθηκαν:
-2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα έναντι 9 το Σεπτέμβριο του 2015 (μείωση 78%)
-7 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων έναντι 10 το Σεπτέμβριο του 2015 (μείωση 30%)
-34 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό έναντι 38 το Σεπτέμβριο του 2015 (μείωση 11%).
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 52 παθόντες (έναντι 81 το Σεπτέμβριο του 2015). Ειδικότερα: 2 νεκροί έναντι 9 το Σεπτέμβριο του 2015, 7 σοβαρά τραυματίες έναντι 11 το 2015 και 43 ελαφρά τραυματίες έναντι 61 το Σεπτέμβριο του 2015.
  Αιτίες
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων που συνέβησαν το Σεπτέμβριο, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν: οι παραβιάσεις σήμανσης, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η παραβίαση προτεραιότητας και η απόσπαση της προσοχής του οδηγού.
Συνολικά, τον προηγούμενο μήνα συγκροτήθηκαν 438 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ έγιναν 18.029 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 180 παραβάσεις.
Επιπλέον, το ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.540 επικίνδυνες παραβάσεις.
Ειδικότερα:
-1.845 για υπερβολική ταχύτητα
-93 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
-178 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
-5 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων
-96 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
-113 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
-39 για παραβίαση σηματοδότη
-111 για ΚΤΕΟ
-20 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά
-2 για παράνομες διαφημιστικές πινακίδες
-23 για αντικανονικούς ελιγμούς
-6 για παραβίαση προτεραιότητας
-9 για αντικανονικό προσπέρασμα.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Στην «εντατική» το ΕΚΑΒ στη Μεσσηνία 
Έχουν δρομολογηθεί λύσεις για τα προβλήματα, απαντά η Διοίκηση μέσω «Θ»
 Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας είναι γνωστό ότι και η Υγεία νοσεί, με τεράστια κενά και ελλείψεις στα περισσότερα νοσοκομεία, με χαλασμένα και για καιρό εκτός λειτουργίας μηχανήματα, με ελάχιστους συμβεβλημένους ιατρούς στον ΕΟΠΥΥ και τεράστιες λίστες αναμονής στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.
Μπορεί, δε, το Νοσοκομείο Καλαμάτας να βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο από άποψη ιατρικής στελέχωσης, αλλά μόνο αυτό δεν αρκεί. Εξίσου σοβαρό θέμα είναι το πώς θα φτάσει ένας ασθενής σε αυτό και τι θα συμβεί, αν χρειαστεί να διακομιστεί σε νοσοκομείο άλλης πόλης.
Για το λόγο αυτό το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ βρέθηκε στη Μεσσηνία, όπως αναφέρει το ΕΚΑΒNews, όπου συνομίλησε με τους εδώ συναδέλφους και προέβη σε ένα σύντομο απολογισμό για τις ελλείψεις και τα προβλήματα στους Τομείς ΕΚΑΒ Μεσσηνίας.
Τα συμπεράσματα είναι πραγματικά απογοητευτικά και πρέπει άμεσα να βρεθούν λύσεις, λύσεις που έχουν δρομολογηθεί, όπως δήλωσε στο «Θάρρος» ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδης Μυλωνάς.
Ακολουθεί αυτούσιο το δημοσίευμα της Εφημερίδας του Εκαβίτη, που αναφέρει τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στις δομές του ΕΚΑΒ στη Μεσσηνία:
  «Με χρήματα των εργαζομένων καθώς και με χορηγίες πολιτών η συντήρηση των ασθενοφόρων οχημάτων του ΕΚΑΒ στη Μεσσηνία!
 Εδώ και δύο μήνες παραμένουν παρκαρισμένα στην Κ.Υ. του ΕΚΑΒ τα 10 νέα ασθενοφόρα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου!
  Επίσκεψη πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ στους τομείς του ΕΚΑΒ Μεσσηνίας.
  Τομέας ΕΚΑΒ Καλαμάτας
Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ επισκέφθηκε τον Τομέα ΕΚΑΒ Καλαμάτας, όπου συζήτησαν με τους εργαζομένους, ενημέρωσαν και ενημερώθηκαν τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι όσο και για τις ιδιαιτερότητες που έχει η περιοχή.
Οι συχνές βλάβες που παρουσιάζουν τα ασθενοφόρα, οι μεγάλες καθυστερήσεις στην επισκευή τους, το πρόγραμμα εργασίας, η ολοκλήρωση της νέας στέγασης του ΕΚΑΒ καθώς και η έλλειψη προσωπικού είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζομένους του Τομέα ΕΚΑΒ Καλαμάτας.
  Τομέας ΕΚΑΒ Φιλιατρών
-Βάση Καλού Νερού
Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ επισκέφθηκε τον Τομέα ΕΚΑΒ Φιλιατρών και τη Βάση του ΕΚΑΒ στο Καλό Νερό.
  Προβλήματα ΕΚΑΒ Φιλιατρών
 Έλλειψη ασθενοφόρου οχήματος
Τα δύο εν λειτουργία ασθενοφόρα οχήματα έχουν διανύσεις 400.000 χλμ. το καθένα. Ο Τομέας έχει μεγάλο χώρο ευθύνης με πάνω από 130 χωριά, ως επί το πλείστον ορεινά. Ο μέσος όρος χιλιομετρικής απόστασης ανά διακομιδή είναι 70 χλμ. Το κοντινό νοσοκομείο, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού αλλά και τμήματος οδηγών, διακομίζει για άλλα νοσοκομεία πάνω από 80 ασθενείς μηνιαίως. Τους καλοκαιρινούς μήνες οι διακομιδές υπερδιπλασιάζονται!
Λόγω παλαιότητας και συνεχόμενης λειτουργίας, τα ασθενοφόρα παρουσιάζουν συχνές βλάβες. Άμεση ανάγκη για τουλάχιστον ένα ασθενοφόρο τη στιγμή που το εφεδρικό (Fiat Ducato) είναι στο συνεργείο εδώ και μήνες!
  Έλλειψη προσωπικού
Ο Τομέας χρειάζεται τουλάχιστον πέντε διασώστες επιπλέον για να μπορούμε να έχουμε δύο ασθενοφόρα όλο το 24ωρο. Για την κάλυψη του Τομέα 24 ώρες το 24ωρο με την υπάρχουσα δύναμη, πολλοί εργαζόμενοι έχουν μέχρι και 250 οφειλόμενα ρεπό!
  Έλλειψη monitor
Τα δύο ασθενοφόρα του Τομέα είναι κινητές μονάδες χωρίς όμως monitor, καθώς παρουσιάζουν βλάβη οι μπαταρίες τους και χρειάζονται αντικατάσταση. Η χρονοβόρα διαδικασία προμήθειας αυτών είναι σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο!
  Επικοινωνία ασύρματου
Ανάγκη για εγκατάσταση αναμεταδοτών ασυρμάτου. Η έλλειψη αναμεταδοτών καθιστά  αδύνατη την επικοινωνία του ασυρμάτου με το ασθενοφόρο. Η επικοινωνία γίνεται μέσω υπηρεσιακών κινητών, τα οποία δεν έχουν αρκετό χρόνο για την επικοινωνία του πληρώματος με τους ασθενείς και την καθοδήγησή τους προς το σημείο του συμβάντος.
  Πληρωμές συνεργείου
Προβληματικές και με μεγάλη καθυστέρηση οι πληρωμές του συνεργείου. Ενδεικτικά, το συνεργείο είναι απλήρωτο από τον Ιανουάριο του 2016. Προβληματική η επισκευή μίας βλάβης λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας έγκρισης των μικροσημειωμάτων.
  Ελαστικά ασθενοφόρων
Τα τελευταία ελαστικά που μας προμήθευσε η υπηρεσία αντικαταστάθηκαν νωρίτερα από το προβλεπόμενο διάστημα των 12 μηνών (στους 7 μήνες), όχι λόγω φθοράς των πελμάτων, αλλά λόγω καταστροφής αυτών (στρέβλωση πέλματος). Ανάγκη αναθεώρησης του χρόνου αντικατάστασης ελαστικών.
  Προμήθεια αναλώσιμων υλικών ασθενοφόρου
Ο Τομέας Φιλιατρών μηνιαίως διακομίζει από 150 μέχρι 250 περιστατικά, ανάλογα με την περίοδο. Απαιτούνται, λοιπόν, κάποια υλικά για να γίνει αυτό. Το Παράρτημα Τρίπολης, από όπου προμηθευόμαστε υλικά, επί μονίμου βάσεως τους τελευταίους μήνες αδυνατεί να μας προμηθεύσει με υλικά (γάντια, κολάρα), με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αγοράζουν με δικά τους χρήματα ή να προμηθευόμαστε από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και τα Κ.Υ. της περιοχής.
  Συντήρηση στεγάσεων
Ανάγκη για χρήματα για συντήρηση στεγάσεων».
  Τρία νέα ασθενοφόρα στη Μεσσηνία
Για τα παραπάνω ζητήματα, αλλά και για την κατάσταση του ΕΚΑΒ στη Μεσσηνία, το «Θάρρος» μίλησε με τον αντιπρόεδρο του Κέντρου, Μιλτιάδη Μυλωνά. Όπως μας ανέφερε, τα προβλήματα του ΕΚΑΒ στη Μεσσηνία είναι προς επίλυση. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό έγινε επίσκεψη της Διοίκησης του ΕΚΑΒ στη Μεσσηνία.
Επίσης, είπε ότι ο νομός αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχει γενικότερα όλη η χώρα σε αυτό τον τομέα, ενώ, όπως εξήγησε, για να φτάσει ένα νέο ασθενοφόρο σε έναν τομέα ΕΚΑΒ πρέπει να υπάρχει σκοπιμότητα. Επιπρόσθετα, ενημέρωσε πως σε περίπου 15 ημέρες θα φτάσουν στη Μεσσηνία τρία νέα ασθενοφόρα, ενώ δήλωσε ενήμερος και ευχαριστημένος που ένα αξιόμαχο ασθενοφόρο που υπήρχε στο Δήμο Μεσσήνης εντάχθηκε έπειτα από συμφωνία στο στόλο του ΕΚΑΒ.
Κλείνοντας δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον, ενώ ενημέρωσε ότι άμεσα θα φτάσει προσωπικό και στην Πύλο, όπου αυτή τη στιγμή παρατηρείται έλλειψη.   Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Γ. Κατρούγκαλος: «Προβάλλουμε αριστερή αντίσταση στο νεοφιλελευθερισμό των μνημονίων» 
 
Ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου από τους βουλευτές Μεσσηνίας με τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ
 Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης και επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, και εν όψει του συνεδρίου, παραχώρησαν χθες το απόγευμα οι βουλευτές του κόμματος στη Μεσσηνία. Το «παρών» έδωσε και ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι φιλοδοξούν να είναι μια διαφορετική κυβέρνηση από τις προηγούμενες, που στέκεται αντιμέτωπη στη διαπλοκή και το συμπυκνωμένο νεοφιλελευθερισμό των προγραμμάτων των μνημονίων.
Κατά την τοποθέτησή του κινήθηκε σε τρεις άξονες. Αρχικά αναφέρθηκε στην άμεση ανταπόκριση της κυβέρνησης στις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη Μεσσηνία, τονίζοντας τόσο την άμεση επίσκεψη των κυβερνητικών κλιμακίων όσο και την πολύ γρήγορη εκταμίευση των χρημάτων για τους πολίτες και τους Δήμους. Επισήμανε ξανά ότι υπάρχουν ευθύνες, σημειώνοντας όμως ότι δεν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα για να αναζητηθούν.
Ο δεύτερος άξονας αφορούσε στη συζήτηση που πρόκειται να ανοίξει σύντομα, εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης για τα εργασιακά. Υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αναστροφή της εργασιακής απορρύθμισης που έχουν επιφέρει οι πολιτικές των μνημονίων, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα τηρηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Επίσης, ζήτησε απ’ όλα τα κόμματα συνεργασία στις συζητήσεις για τα εργασιακά.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στη μάχη αντιμετώπισης της διαπλοκής, λέγοντας ότι οι «λυσσαλέες» επιθέσεις που δέχεται τελευταία η κυβέρνηση αποδεικνύουν ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για τη δημοκρατία, τη νομιμότητα και την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση ώστε να εκφράζει το λαό.
Από την πλευρά τους, οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας έκαναν μια σύντομη ανασκόπηση στα έργα που έγιναν στη Μεσσηνία αυτόν τον ένα χρόνο διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, εκείνα στα οδικά δίκτυα, τις μελέτες που βρίσκονται προς υλοποίηση, τις προσλήψεις στα νοσοκομεία, τη διατήρηση του στρατοπέδου, καθώς και τα αντιπλημμυρικά ύψους 7,5 εκ. ευρώ που σύντομα ξεκινούν σ’ όλη τη Μεσσηνία.
Αναφορικά με τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές στην περιοχή, οι δύο βουλευτές στάθηκαν στην άμεση ανταπόκριση της Πολιτείας, ενώ χαρακτήρισαν «ρεκόρ» όλων των εποχών κυβερνήσεων στην Ελλάδα την εκταμίευση των χρημάτων μέσα σε 28 ημέρες, και υπό τις οικονομικές συνθήκες που βρίσκεται η χώρα.
Η κα Κοζομπόλη έκανε γνωστό ότι θα εκταμιευτούν ακόμα 50 χιλ. ευρώ για το Δήμο Καλαμάτας, ενώ διευκρίνισε ότι οι φορολογούμενοι των πλημμυρόπληκτων περιοχών, που θα χρησιμοποιήσουν την 6μηνη αναστολή των οφειλών, θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, όταν λήξει αυτή η περίοδος αναστολής, σε 24 δόσεις. Αυτό, όμως, δε θα αφορά αυτούς που ήδη βρίσκονται σε ρύθμιση των 100 δόσεων. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι θα βγει συμπληρωματική απόφαση γι’ αυτό το θέμα από το υπουργείο Οικονομίας.
Μετά το τέλος των τοποθετήσεών τους, οι βουλευτές απάντησαν σε ερωτήσεις.
Σε ερώτηση σχετικά με τις μειώσεις που είδαν οι συνταξιούχοι στις συντάξεις τους, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι υπάρχει ένα συστηματικό νέφος παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ της διαπλοκής. Για το λόγο αυτό τις επόμενες ημέρες όλοι οι συνταξιούχοι θα λάβουν μια επιστολή στην οποία θα διευκρινίζονται οι αναπροσαρμογές στις συντάξεις τους, ώστε να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης.
Ερωτώμενος για το αν η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση μπορεί να χαρακτηριστεί «αριστερή», ο υπουργός απάντησε ότι «προβάλλουν αριστερή αντίσταση στο συμπυκνωμένο νεοφιλελευθερισμό των προγραμμάτων των μνημονίων».
Σχετικά με τα χρήματα που δόθηκαν στους Δήμους και χαρακτηρίστηκαν «ψίχουλα» μπροστά στις πραγματικές ανάγκες από τις καταστροφές που άφησε πίσω η θεομηνία, τόσο ο κ. Κατρούγκαλος όσο και οι βουλευτές δεσμεύτηκαν ότι θα γίνουν προσπάθειες να βρεθούν κι άλλα, ενώ περιμένουν και τη βοήθεια από την Ευρώπη. Στάθηκαν δε ξανά στην άμεση ανταπόκριση και στο χρόνο «ρεκόρ» που δόθηκαν από την κυβέρνηση αυτά τα χρήματα.
Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση σχετικά με το θέμα της συγκρότησης επιτροπής διαλόγου για την συνταγματική αναθεώρηση, κατηγορώντας τη για πολιτικό κανιβαλισμό στην περίπτωση του κ. Παραρά, ενώ υποστήριξε ότι στην ουσία η αντιπολίτευση δείχνει ότι δε θέλει να ασχοληθεί με ένα τόσο σοβαρό θέμα. «Μέλημα της κυβέρνησης είναι ένα Σύνταγμα των πολιτών και όχι των πολιτικών» τόνισε κλείνοντας.
  Του Κώστα Γαζούλη

*** Σε απόγνωση μετά το πρόστιμο 5.000 ευρώ στη Λαϊκή Αγορά Κυπαρισσίας 
Σε απόγνωση βρίσκονται δύο οικογένειες στην Κυπαρισσία μετά το πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ που επιβλήθηκε σε μέλη των οικογενειών τους, επειδή δε διέθεταν νόμιμη άδεια πώλησης αγροτικών προϊόντων στη Λαϊκή Αγορά Κυπαρισσίας, όπου και συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου το περασμένο Σάββατο.
Χθες, σε μια προσπάθεια μήπως και βρεθεί λύση και γλιτώσουν από το «εξοντωτικό», όπως είπαν, πρόστιμο, ζήτησαν να μιλήσουν στις εφημερίδες, αφού δεν έχουν χρήματα ούτε για να ζήσουν τις οικογένειές τους.
Όπως εξιστόρησαν, βρέθηκαν να συλλαμβάνονται και να τους επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ, επειδή πωλούσαν ελάχιστα αγροτικά προϊόντα από το μποστάνι που έχουν στις αυλές των σπιτιών τους, για να βγάλουν το πολύ, όπως σημείωσαν, 5 με 10 ευρώ.
Άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, αισθάνθηκαν, όπως ανέφεραν, πολύ άσχημα που συνελήφθηκαν, λες και ήταν κακοποιοί και εγκληματίες.
Φανερά καταβεβλημένη, τρέμοντας και με δάκρυα στα μάτια, η Διονυσία Φαραντζή, έχοντας δίπλα το σύζυγό της, είπε: «Είχα ένα τελαράκι κολοκυθάκια, ούτε γεμάτο, μια χούφτα λαχανάκια και μια κλουβίτσα μικρή ρόδια. Τα ρόδια δεν τα πούλησα. Μόνο τα λαχανάκια, 6 ευρώ. Αυτά ήταν τα λεφτά μου…» και ξέσπασε σε λυγμούς.
Στη συνέχεια και αφού μπόρεσε κάπως να ηρεμήσει, ανέφερε πώς έγινε το περιστατικό με τον αστυνομικό που τη ρώτησε εάν έχει άδεια και τη σύλληψή της. Η ίδια έχει κάνει διαδικασίες για να βγάλει νόμιμη άδεια, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κάτι. Σημειώνει δε πως αδυνατεί με τον άντρα της να πληρώσουν το πρόστιμο και πρόσθεσε πως θα έπρεπε να τους κάνουν μια σύσταση και δε θα ξαναπήγαινε στη Λαϊκή.
Ο Σωτήριος Ζωγόπουλος, με τη σειρά του, είπε: «Έχω παράπονο που πριν δε με ενημέρωσε κανένας, ούτε από τη Δημοτική Αρχή ούτε και από Αστυνομία. Όσο για το πρόστιμο, το βλέπω 100% ότι είναι υπερβολή. Να μου κάνουν μια σύσταση πρώτα, όχι το ανώτερο πρόστιμο. Δε βρέθηκε κάποιος να μας κάνει μια σύσταση, να μας πει. Ούτε εγκληματίες να ήμαστε. Αυτά δε γίνονται. Μόνο στα γκάνγκστερ γίνονται. Για ένα μεροκάματο είμαστε. Αν μου είχαν κάνει σύσταση, θα έλεγα καλά μου κάνουν».

*** Για την επόμενη εβδομάδα διεκόπη δίκη για παιδική πορνογραφία 
Για την επόμενη εβδομάδα διεκόπη η δίκη που ξεκίνησε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας, όπου ένας άντρας από τη Λακωνία κατηγορείται για παιδική πορνογραφία.
Η δίκη ξεκίνησε χθες και, μετά την κλήρωση των ενόρκων, διορίσθηκε δικηγόρος, καθώς ο κατηγορούμενος δεν εκπροσωπείτο από κάποιον.
Αμέσως μετά το δικαστήριο διέκοψε για την επόμενη Πέμπτη, προκειμένου ο δικηγόρος να μπορέσει να μελετήσει τη υπόθεση.  Β.Β.

***  Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο σε περιοχές της Καλαμάτας 
Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος θα σημειωθεί αύριο Κυριακή, 9 Οκτωβρίου, από τις 8.00 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ, στο δ.δ. Καλαμάτας και εκατέρωθεν της οδού Αθηνών από κόμβο Ζαφείρη έως Αγία Τριάδα, της οδού Ι. Ψαρρέα, των περιοχών Πλεύνας, Ακοβίτικων και Παλιάμπελων, καθώς και εκατέρωθεν των εταιρειών ΝΤΑΜΟ, Logistik, Κουτουμάνου και Σερεμέτη.
Επίσης, την ίδια ημέρα θα γίνει διακοπή ρεύματος από τη 1.00 έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι στο δ.δ. Καλαμάτας, στις περιοχές Φραγκοπήγαδο, Μετ. Σωτήρος, Πλακωτά και επί της οδού Ιωάν. Καρέλια, καθώς και του Ασπροχώματος, εκατέρωθεν σχολών ΟΑΕΔ – Αθανασίου και βόρεια εργοστασίου Καρέλια.

***  Ανανέωση θητείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας θέλει ο Γ. Μπέζος 
Έθεσε και πάλι υποψηφιότητα
 Αίτηση, προκειμένου να συνεχίσει να είναι διοικητής στο Nοσοκομείο Καλαμάτας, κατέθεσε ο νυν διοικητής του Ιδρύματος, Γιώργος Μπέζος.
Ακολουθώντας τη διαδικασία που έχει προκηρύξει το υπουργείο Υγείας, κατέθεσε επίσημο αίτημα επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που τον ήθελαν να συμμετέχει στη σχετική διαδικασία.
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αλλάζει η επιτροπή για την αξιολόγηση των υποψήφιων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών του ΕΣΥ, η οποία ωστόσο συνεχίζει να λειτουργεί υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Πέτρου Γιαννουλάτο.
Ειδικότερα, από την επιτροπή αποχώρησε ο Παναγιώτης Σκανδαλάκης, ως πρώην πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚεΣΥ), καθώς και οι: Γεώργιος Καπερώνης, σύμβουλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), και Νικόλαος Μπερετάνος, οικονομολόγος - σύμβουλος Διοίκησης της Α.Ε. με την επωνυμία "Μαρινόπουλος Ανώνυμη Εταιρεία Γενικού Εμπορίου".
Τα μέλη της νέας σύνθεσης είναι: Κωνσταντίνος Μάρκου, ο νυν πρόεδρος του ΚεΣΥ, Νιάκας Δημήτριος, καθηγητής Οικονομικών και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, Ιωάννης Παπαδημητράκης, σύμβουλος του ΑΣΕΠ και Αναστασία Πετράτου, στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας. Α.Π. 

***  Καλαμάτα… η πρωτοποριακή 
Με τίτλο «Οκτώβριος, ώρα για τις πρώτες φθινοπωρινές εκδρομές - Ιδέες για διήμερα κοντά στην Αθήνα», η ταξιδιωτική ιστοσελίδα bovary.gr προτείνει 6 ιδανικούς προορισμούς για να ηρεμήσει κάποιος, να χαρεί τις ομορφιές της φύσης (όσο έχει ακόμη καλό καιρό) και να μην αφιερώσει πολύ χρόνο στο «πήγαινε-έλα», πράγμα που συνήθως κουράζει.
Ένας από αυτούς είναι και η πόλη της Καλαμάτας, την οποία χαρακτηρίζει ως «πρωτοποριακή» και την περιγράφει με τον εξής τρόπο: «Με τη νέα εθνική οδό θα είσαι εκεί μόνο σε 2,5 ώρες (βασικό). Με έναν τεράστιο παραλιακό δρόμο, αν σκοπεύεις να μείνεις σε κάποιο ξενοδοχείο, προτίμησε ένα με θέα τη θάλασσα. Κάνε μία βόλτα στην περιοχή του κάστρου της πόλης, που οι ντόπιοι αποκαλούν το μικρό Μοναστηράκι, όπου θα βρείτε αρκετά ιδιαίτερα μέρη για ποτό αλλά και φαγητό. Στην πλατεία θα βρεις all day points για φαγητό, ποτό και καφέ, που θα σε κάνουν να ξεφύγεις από τη βουή του κέντρου».  Α.Π. 

*** Για την Κατερίνα… 
Χθες το απόγευμα έγινε η κηδεία της Κατερίνας, μιας κοπέλας 31 ετών, που δεν κατάφερε να νικήσει τη σπάνια αρρώστια που την είχε καθηλώσει σε αναπηρικό καροτσάκι για αρκετά χρόνια.
Όλοι τη βλέπαμε, μαζί με το σύντροφό της, να διασχίζει την πόλη, ενώ παρέα τους είχαν συνήθως το λευκό της σκυλάκι.
Στις 30 Ιουνίου 2014 είχαμε δημοσιεύσει ένα θέμα με τίτλο «Αφιλόξενη πόλη η Καλαμάτα για ΑμΕΑ» και ένα από τα άτομα που μας είχε απαντήσει ήταν η Κατερίνα.
Θεωρώ υποχρέωσή μου να δημοσιεύσω ξανά τις απαντήσεις της, ελπίζοντας, έστω και τώρα, όλοι να λάβουμε ένα μάθημα ζωής και, επιτέλους, να μάθουμε να σεβόμαστε αυτά τα άτομα και, κυρίως, οι Αρχές να σταματήσουν να τα αγνοούν:
  Πόσο καιρό βρίσκεσαι σε καροτσάκι;
Πάσχω από μια νευροεκφυλιστική νόσο, η οποία διαγνώστηκε σε ηλικία 12 ετών και σταδιακά επιβραδύνθηκε η κίνησή μου. Στο αναπηρικό αμαξάκι κάθισα όταν ήμουν 22 χρόνων περίπου.
  Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σας σε σχέση με πριν;
Αρκετά και από πολλές απόψεις. Το σημαντικότερο είναι ότι όφειλα να μάθω ένα διαφορετικό τρόπο για να επιβιώνω, να αλληλεπιδρώ και να προσαρμόζομαι στις κοινωνικές απαιτήσεις. Τώρα, έπειτα από 7 χρόνια και παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν και μέσα στην κοινωνία μας, δουλεύω, έχω φίλους, έχω σχέση, βγαίνω κ.τ.λ. Έχω, κατά τα άλλα, μια φυσιολογική ζωή.
  Υπάρχουν σημεία που πλέον δεν μπορείτε να πάτε; Αν ναι, ποια;
Υπάρχουν διάφορα σημεία και καταστήματα που είναι απροσπέλαστα για έναν άνθρωπο με αμαξίδιο. Δημόσιοι χώροι, παραλίες και πολλά ακόμα. Κάτι που με απασχολεί εδώ και χρόνια είναι ο αποκλεισμός που βιώνω από πολιτιστικά θεάματα. Συγκεκριμένα, τους καλοκαιρινούς μήνες οι περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις διεξάγονται στο Κάστρο Καλαμάτας. Έχει αναρωτηθεί κάποιος αρμόδιος πώς μπορεί ένας χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου να ανέβει τόσα σκαλιά;
  Γενικότερα, πόσο δύσκολο είναι ένα άτομο σε καροτσάκι να μετακινηθεί στην πόλη μας;
Υπάρχουν και κάποιες υποδομές κατάλληλες, αλλά μόνο στο κέντρο. Στο μη κέντρο, τα πεζοδρόμια είναι επιεικώς απαράδεκτα και τις περισσότερες φορές ανύπαρκτα.
  Θεωρείτε ότι, πέρα από το Δήμο, οι καταστηματάρχες σάς υπολογίζουν;
Υπάρχουν αρκετά μαγαζιά χωρίς πρόσβαση. Θεωρώ απαράδεκτο να ανοίγουν καινούργια μαγαζιά με τουαλέτες είτε στο υπόγειο είτε σε όροφο και, φυσικά, χωρίς πρόσβαση στην είσοδο. Τα αμαξίδια πρέπει να βγάλουν φτερά και οι ιδιοκτήτες τους φούσκα από ατσάλι.
  Η πόλη μας ζητά να συμμετάσχει σε διαγωνισμό ως φιλόξενη πόλη για ΑμεΑ. Ένα σχόλιο γι’ αυτό.
Όταν διάβασα ότι η πόλη μας θέτει υποψηφιότητα για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και ότι ζητά να συμμετάσχει σε διαγωνισμό ως φιλόξενη πόλη για ΑμεΑ, γέλασα. Στο μυαλό μου έρχεται η φράση «όλα τα ’χε η Μαριορή, ο φερετζές τής έλειπε». Αισθάνομαι ότι υπάρχει αρκετός δρόμος και πολλή δουλειά για να γίνει κάτι τέτοιο.
Θεωρώ επιτακτική ανάγκη να γίνει ενημέρωση για την αναπηρία στους δημότες της Καλαμάτας.
  Οι συνδημότες μας και, κυρίως, οι οδηγοί, πόσο σας υπολογίζουν;
Οι συμπολίτες μας πολλές φορές και όχι όλοι, είναι αδιάφοροι, παρκάρουν όπου γουστάρουν, γενικά η συμπεριφορά τους μαρτυρά άγνοια.
  Καλό ταξίδι, Κατερίνα…  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Ο θησαυρός της Τρίπολης 
Έναν αμύθητο θησαυρό στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης ξεκινά να ψάχνει ένας 65χρονος Πελοποννήσιος. Μέσα σε λίγο καιρό η κεντρική πλατεία της Τρίπολης θα αποκλειστεί και μηχανήματα θα αρχίσουν να σκάβουν με την άδεια του Δήμου και των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους. Ο 65χρονος, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί, έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για νόμιμη ανασκαφή στο πιο κεντρικό σημείο της αρκαδικής πρωτεύουσας.
Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό, όπως επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι ίσως η πρώτη φορά που δίδεται άδεια για κάτι σχετικό, αλλά πρέπει να ξέρετε πως δε θα σκάβει χωρίς επίβλεψη».
Ο 65χρονος φαίνεται ότι έχει χάρτες, πληροφορίες, αλλά και κάποια στοιχεία για θαμμένο θησαυρό στην περιοχή της πλατείας Ηρώων. Πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για χρυσό, πολύτιμα μέταλλα και αντικείμενα από την εποχή της Τουρκοκρατίας.
Σύμφωνα με τη διαδικασία, ο 65χρονος ζήτησε και πήρε τη σχετική άδεια, εάν υπάρξουν ευρήματα θα φορολογηθεί από το κράτος με βάση την αξία του θησαυρού, ενώ τα κέρδη θα τα μοιραστεί στη μέση με το Δήμο. Β.Β.

*** Συνελήφθησαν 6 άτομα για "φρουτάκια" στην Καλαμάτα! 
Κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και χρήματα
 Οι έλεγχοι αποσκοπούν στην καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου» 
   Στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν, χθες (8.10.2016) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, έξι (6) ημεδαποί, πέντε (5) άντρες ηλικίας 43, 43, 47, 48 και 59 ετών, αντίστοιχα και μία (1) 29χρονη, για παράνομα τυχερά παιχνίδια.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου κατελήφθη ο 59χρονος προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και η 29χρονη υπάλληλος του καταστήματος, να έχουν εγκαταστήσει και να λειτουργούν τέσσερις (4) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με το παράνομο τυχερό παιχνίδι «Φρουτάκια», τη διεξαγωγή του οποίου είχαν επιτρέψει στους δύο (2) 43χρονους, στον 47χρονο και στον 48χρονο.
Κατά τον έλεγχο κατασχέθηκαν πέντε (5) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, καθώς και το χρηματικό ποσό των -393- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ αναζητείται ένας (1) 57χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος.
  Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

***  Δυσφορία Κατσίβελα για τη χρηματοδότηση αποκατάστασης των ζημιών 
Την έντονη δυσαρέσκεια και δυσφορία του για τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών από τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή εξέφρασε με χθεσινές του δηλώσεις ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, τονίζοντας πως «η κοροϊδία αυτή πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει».
Ο κ. Κατσίβελας εξαπέλυσε επίθεση προς την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, λέγοντας: «Απ’ ό,τι καλά γνωρίζετε, μας ανακοινώθηκε η κρατική ενίσχυση για την αποκατάσταση των ζημιών στο Δήμο Τριφυλίας. Νομίζω ότι όποιος σοβαρός άνθρωπος ακούσει ότι ο Δήμος Τριφυλίας πιστώνεται με 80.000 ευρώ για την αποκατάσταση των υποδομών, που έχει να κάνει με τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου, δεν ξέρω πώς θα συναισθάνεται, αν θα γελάει ή θα κλαίει. Δε θέλω να πω τα προσωπικά μου συναισθήματα, αλλά οφείλω να κοινοποιήσω τα συναισθήματα των πολιτών της Τριφυλίας. Είναι πλήρης η απογοήτευση. Νομίζω ότι έχουμε φτάσει πλέον στα όρια της προσβολής, διότι όταν υπάρχει μια καταστροφή, περιμένεις στους ανθρώπους που έχουν καταστραφεί ή στις δομές που έχουν καταστραφεί, την αρωγή. Αυτό, πλέον, καθίσταται προσβολή. Ας είναι έτσι τα πράγματα. Ο Δήμος Τριφυλίας θα συνεχίσει με ό,τι δυνάμεις έχει να λειτουργεί και ν’ αποκαθίσταται. Πλέον το κράτος δεν είναι παρά μόνο ένας φοροεισπράκτης κι εμείς αυτό έχουμε να κάνουμε, μ’ αυτό θα συνεχίσουμε.
Να ξέρουν οι πολίτες ότι θα προσπαθήσουμε και θα καταφέρουμε, με ίδιες δυνάμεις και με ίδιους πόρους, ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες που υπάρχουν. Αλλά η κοροϊδία αυτή πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει».

***  Σκουπίδια, η κατάντια ολόκληρης της χώρας μας… 
«Στην εποχή της πληροφορίας η άγνοια είναι καθαρά επιλογή!»… Και δυστυχώς, επιλέγουμε να μη γνωρίζουμε, αλλά να έχουμε άποψη για όλα. Να μη συμμετέχουμε, αλλά να δαχτυλοδείχνουμε με σιγουριά τους πιο κοντινούς μας υπευθύνους, μιας και δε φτάνουμε στις υψηλές βαθμίδες να βρούμε το πραγματικό αίτιο… Κρίνουμε με το αποτέλεσμα, γι’ αυτό κατηγορούμε μόνο τους γνωστούς μας και σαφώς δευτερευούσης σειράς αρμόδιους...
Όμως, τα σκουπίδια είναι ένα θέμα που δε χωράει προχειρότητα, ελαφρότητα, άγνοια, κραυγές και κατηγόριες επί πάντων, αφήνοντας τους εαυτούς μας στο απυρόβλητο… Το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, γιγαντώθηκε, έγινε μάστιγα και ήδη καταστρέφει το περιβάλλον, την υγεία μας, τον καθημερινό μας πολιτισμό, ενώ αποτελεί και τεράστιο κίνδυνο για την οικονομική μας ανάπτυξη, μεγάλο μέρος της οποίας στηρίζεται στον τουρισμό…
Πρόταση, λοιπόν, υπό συζήτηση, και λίαν συντόμως αρχίζουμε, στη Στούπα, με στόχο να επεκταθεί σε ολόκληρο το Δήμο, είναι: Να αποκτήσουμε όσο πιο ακριβή γνώση γίνεται για το μοναδικό εξάλλου όπλο που έχουμε μέχρι σήμερα και επιβάλλει, άλλωστε, ο νόμος σε όλους τους Δήμους με το ΕΣΔΑ: Ανακύκλωση και Κομποστοποίηση- Διαλογή στην Πηγή… μένει μόνο το 15-20% των αποβλήτων!  Να κάνουμε σχεδιασμό υλοποίησης, να έχουμε στρατηγική, στόχευση και συνεχή στήριξη του θέματος… Όχι εφήμερα πυροτεχνήματα, με αξιώσεις για προσωπικές προβολές και χειροκροτήματα. Σεμνά, συνειδητά και με σεβασμό…
Σύντομα θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες για την ουσιαστική αντιμετώπιση του θέματος, με γνώμονα το: Σκουπίδια δημιουργούμε ΜΟΝΟ, όταν ανακατεύουμε τα ανακυκλώσιμα με τα οργανικά… Τα πρώτα βήματα για θεαματικό αποτέλεσμα είναι να εφαρμόσουμε κάποιες απλές, πολύ απλές διαδικασίες! Διαλογή στην πηγή: ξεχωριστοί κάδοι και σακούλες στο σπίτι, το εστιατόριο ή την επιχείρηση… Ό,τι, δηλαδή, κάνει ο κάθε ένας με την ντουλάπα του. Δεν ανοίγει και τα πετάει όλα μέσα σωρηδόν, ούτε κάθε φορά ψάχνει να βρει πού βάζει το κάθε τι… Αυτοματοποιούνται οι κινήσεις μας… Έτσι και η διαλογή: γυαλί, χαρτί, πλαστικό, σίδηρος και επαναεισαγωγή τους στον κύκλο παραγωγής… Κι όλα είναι στη διάθεσή μας για πλήρη γνώση.
Έτσι λοιπόν… Όλοι μαζί θα μπορέσουμε! Γιατί το σεβασμό στο περιβάλλον τον χρωστάμε στους εαυτούς μας, μα κυρίως στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται...
Από την πανέμορφη αλλά λυπημένη Στούπα,  Βούλα Κυριακέα

*** 131 μετανάστες από χθες στη Μεθώνη- Μεταξύ αυτών 25 παιδιά (φωτογραφίες) 
 
 
Για ακόμα μια φορά σταμάτησε στη Μεσσηνία το ταξίδι μεταναστών για ένα καλύτερο αύριο στην Ιταλία και αργότερα σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Έτσι, λοιπόν, χθες τα ξημερώματα εντοπίστηκε ακυβέρνητο σκάφος τύπου γιοτ, με φερόμενο όνομα «HERMITAGE» σημαίας Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, σε απόσταση περίπου πενήντα μέτρων από την παραλία Λάμπες.
Aμέσως στήθηκε επιχείρηση από το Λιμενικό Σώμα και φορείς της περιοχής, ώστε να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος.
Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για 131 άτομα, 83 άντρες, 23 γυναίκες και 25 παιδιά, κυρίως από τη Συρία και το Αφγανιστάν, και πλέον έχουν μεταφερθεί στα αποδυτήρια του γηπέδου της Μεθώνης μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που θα κρίνουν το μέλλον τους στην Ελλάδα.
Π.Μπ.
 
***  Ποιοι και γιατί θέλουν να «διαλύσουν» τη Λαϊκή Αγορά Κυπαρισσίας;
 
 
 
«Έφοδος», ξανά, χθες της Αστυνομίας έπειτα από καταγγελίες…
 Η τήρηση της νομιμότητας, η πάταξη του παραεμπορίου, ο υγιής ανταγωνισμός, πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημα των αρμόδιων κρατικών και τοπικών Αρχών και υπηρεσιών, αλλά αυτό που συμβαίνει, τελευταία, στην Κυπαρισσία, με τη Λαϊκή Αγορά, προκαλεί προβληματισμό, ακόμη και για δόλιες ενέργειες και ιδιοτελείς σκοπιμότητες.
Μόλις στο χθεσινό φύλλο αναφέραμε την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει δύο οικογένειες στην Κυπαρισσία μετά το πρόστιμο 5.000 ευρώ που τους επιβλήθηκε, επειδή δε διέθεταν νόμιμη άδεια πώληση αγροτικών προϊόντων στη Λαϊκή Αγορά Κυπαρισσίας, όπου και συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου το περασμένο Σάββατο.
Χθες, ημέρα διεξαγωγής της Λαϊκής Αγοράς, γύρω στις 10.00 το πρωί έκαναν πάλι την εμφάνισή τους αστυνομικοί υπάλληλοι και άνδρες της ΟΠΚΕ, όπως πληροφορηθήκαμε, και έπειτα από έλεγχο σε ανθρώπους που πωλούσαν προϊόντα, αλλά και ζώα, προχώρησαν σε νέες και περισσότερες, από το προηγούμενο Σάββατο, προσαγωγές, χωρίς μέχρι νωρίς χθες το μεσημέρι να καταστεί εφικτό να διασταυρωθεί αν έγιναν και συλλήψεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα.
Είναι γεγονός ότι οι δύο άνθρωποι που συνελήφθησαν το προηγούμενο Σάββατο δε διέθεταν άδεια. Ωστόσο, εάν υπάρχει έστω και ένας που να θεωρεί ότι το κράτος, με όποια του έκφανση, «δουλεύει» και τηρείται η νομιμότητα εξαντλώντας την αυστηρότητα και εφαρμόζοντας το γράμμα του νόμου σε βάρος δύο ανθρώπων και δύο οικογενειών με σοβαρά προβλήματα υγείας και χωρίς πόρους, που για να ζήσουν βοηθούνται από την Εκκλησία, τότε, προφανώς, αυτό το κράτος πολύ απλά δεν είναι κράτος!
Δεν είναι κράτος, όταν συναντάται ο πρωθυπουργός με την ηγεσία της Δικαιοσύνης και συμφωνούν για αυξήσεις και αναδρομικά που θα πάρει, και την ίδια ώρα άνθρωποι που δεν έχει να φάνε, πάνε στη Λαϊκή Αγορά να πουλήσουν ένα μάτσο χόρτα και πέντε αυγά, για να πάρουν ένα κομμάτι ψωμί και γάλα,  συλλαμβάνονται λες και διαπράττουν κανένα έγκλημα.
Σε καμία περίπτωση, ασφαλώς, δεν τίθεται θέμα για την άσκηση των καθηκόντων των αστυνομικών υπαλλήλων, οι οποίοι πράττουν την αυτονόητη υποχρέωσή τους σύμφωνα με τις εντολές που έχουν και οι οποίες δίδονται έπειτα από καταγγελίες για τη Λαϊκή Αγορά! Στην τήρηση του νόμου και της τάξης δεν υπάρχουν διακρίσεις, θα πει κανείς. Η τήρηση του νόμου και της τάξης, όμως, θα πρέπει, από το κράτος, να εφαρμόζεται για όλους και πρώτα απ’ όλα στο ίδιο το κράτος, τις υπηρεσίες του και τους υπαλλήλους του. Αλίμονο, εάν για την οικονομική κρίση και την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας ευθύνεται η θειά που πουλάει λάχανα στη Λαϊκή Αγορά, η γιαγιά που πήγε πέντε αυγά ή ο μπάρμπας με 10 ρόδια από την αυλή του σπιτιού του. Κι αυτά, για βιοποριστικούς λόγους, όχι για πλουτισμό!
Το θέμα του παραεμπορίου βεβαίως και είναι πληγή για την οικονομία. Όμως, δεν πατάσσεται «κυνηγώντας» ανήμπορους και αναξιοπαθούντες ανθρώπους στη Λαϊκή Αγορά! Σοβαρό ζήτημα, πάντως, είναι οι αλλεπάλληλες οχλήσεις και καταγγελίες που γίνονται στην Αστυνομία για τη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς. Αυτό πρέπει να το δουν η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Αφήστε, δε, που το πρώτο που θα έπρεπε να ελεγχθεί είναι αυτή καθεαυτή η νομιμότητα της Λαϊκής Αγοράς Κυπαρισσίας, όπως και των Λαϊκών Αγορών Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.
Όμως, το ερώτημα που εύλογα προκαλείται στην Κυπαρισσία από τις «εφόδους» της Αστυνομίας, είναι εάν κάποιοι – και ποιοι, άραγε; – θέλουν να «διαλύσουν» τη Λαϊκή Αγορά Κυπαρισσίας και γιατί!
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Από τις πλημμύρες… 
Στην οδό Β. Δράκου τα χώματα που κατέβασαν τα νερά στις μεγάλες πλημμύρες παραμένουν στη… θέση τους, περιμένοντας, προφανώς, κι άλλη βροχή για να… προχωρήσουν.
Σε άλλο σημείο του ίδιου δρόμου, το αυλάκι για τα όμβρια μόνο το σκοπό του δεν μπορεί να εκπληρώσει, ο δε φράχτης ετοιμάζεται για την τελική του πτώση!

 ***  Δείτε τη ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
   O Kυριάκος Βελόπουλος είναι δεινός ρήτορας και κάθε θέμα το αναπτύσσει όπως πρέπει. Όταν όμως μιλά από για την Ελλάδα, τότε μιλά από καρδιάς και όλοι καταλαβαίνουν τη συγκίνηση που τον δονεί. Δείτε την ομιλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην επίσημη παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα. Αισθανθείτε κι εσείς τη φιλοπατρία, την ελπίδα την προσμονή για το καλύτερο μέλλον που φέρνει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.
Δείτε τη συγκινητική ομιλία του: ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕΦ 07/10/2016  , https://youtu.be/x0kMwYSzRYs .-
 
 ***  Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ!Όλη η ΑΛΗΘΕΙΑ για ΣΑΒΒΙΔΗ και τηλεοπτικές ΑΔΕΙΕΣ...
 
~  Μετά το σκάνδαλο Καλογρίτσα και το Voskotopi- Gate, νέος υπερθεματιστής των τηλεοπτικών αδειών είναι κος Ιβάν Σαββίδης. Ένας επιχειρηματίας που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Δύο πράγματα κάνει ο κος Σαββίδης, για να γίνει λαοπρόβλητος. Πρώτον είναι πρόεδρος του ΠΑΟΚ και δεύτερον παρουσιάζει εαυτόν ως ‘κολλητό’ του Πούτιν.
Το μεν πρώτο δεν αφορά τη στήλη μας. Το δεύτερο όμως μας αφορά. Θα προσπαθήσουμε να ξεδιπλώσουμε την αλήθεια πίσω από τη φημολογία που κινείται τον τελευταίο καιρό.
Ο κος Σαββίδης έχει έναν πραγματικό ‘υποστηρικτή’. Τον κο Καμμένο. Τον Υπουργό Αμύνης της Ελλάδας που αγοράζει όπλα από τις ΗΠΑ. Ο κος Καμμένος θεωρεί πως ένα κανάλι του κου Σαββίδη θα μπορούσε να υποστηρίξει την κυβέρνηση ΣύριζΑΝΕΛ στις δύσκολες μέρες που ακολουθούν. Η ΕΡΤ δε φτάνει, άλλωστε δεν τη βλέπει κανείς. Είναι ουσιώδες για την επιβίωση της κυβέρνησης να δημιουργηθεί και ένα δεύτερο κανάλι. Εδώ όμως είναι που μπλέκεται το πράγμα, σε βαθμό που ούτε η κυβέρνηση ούτε ο κος Σαββίδης μπορούσε να υπολογίσει.
Ο μεν Πούτιν, ακούει Σαββίδης και αισθάνεται αποστροφή. Σε αντίθεση με ό, τι ακούγεται στο ‘ράδιο αρβύλα’ ο Ρώσος Ηγέτης, όχι έχει κακές σχέσεις με τον κο Σαββίδη, ΔΕΝ έχει σχέσεις. Δεν είναι τυχαίο πως κατά την πρόσφατη παρουσία του Ρώσου Προέδρου στο Άγιον Όρος, δεν υπήρξε ούτε μία, έστω τυπική, χειραψία. Ο κος Σαββίδης το γνωρίζει. Γνωρίζει ότι στη Ρωσία είναι persona non grata και προσπαθεί μανιωδώς να πείσει το Ρώσο Πρόεδρο, ότι μπορεί να εξυπηρετήσει τα ρωσικά συμφέροντα στην Ελλάδα πχ μέσω ενός καναλιού. Αλλά φευ ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ξεχνά. Το παρελθόν είναι βεβαρυμμένο και δεν αλλάζει. 
Επίσης ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν καλοβλέπει τις σχέσεις του αμερικανόφιλου Καμμένου, με τον κο Σαββίδη. Οι αγορές όπλων από τις ΗΠΑ, είναι το μέγιστο αποδεικτικό στοιχείο δυτικοδουλείας, που προφανώς εξοργίζει το Ρώσο Πρόεδρο που και καλύτερα όπλα έχει και μας τα δίνει φθηνότερα.
Οι δε Αμερικανοί από την άλλη δε θέλουν να ακούνε για Σαββίδη. Θεωρούν ότι δεν είναι ‘δικό’ τους παιδί και φυσικά δεν πιστεύουν θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους. Συνεπώς τι γίνεται τώρα; 
Ο κος Σαββίδης βλέπει ότι χάνει το παιγνίδι, καθώς προκύπτει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. Ένα κόμμα που χάρις τον Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ έχει πραγματικά καλές σχέσεις με τον Πούτιν. Ο νέος όμως πολιτικός φορέας χαλάει τα σχέδια καθώς, τώρα πια, υπάρχει όχι πρόσωπο αλλά κόμμα που μιλάει για την ανάγκη σύμπραξης με τη Ρωσία.
Η τελευταία ευκαιρία του κου Σαββίδη είναι η Ελλάδα. Αν δεν τα καταφέρει εδώ, που δεν θα τα καταφέρει δε θα τα καταφέρει πουθενά. Στη Ρωσία, όπως είπαμε, persona non grata, o Πούτιν δε θυμάται ούτε το όνομά του, στις ΗΠΑ βγάζουν ‘φλύκταινες’ , στην Ελλάδα τον θέλει μόνο μία κυβέρνηση που σε λίγους μήνες δε θα ‘κατοικεί’ στο Μαξίμου.
Συνυπολογίστε και τις αποκαλύψεις του Alpha για τις παρατυπίες στη συμμετοχή Σαββίδη στο διαγωνισμό και καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ήρθε και ήδη ταράζει τα νερά. Το σύστημα την πολεμά και θα την πολεμήσει περισσότερο. Ο Κ. Βελόπουλος όμως και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ έχουν την Ελλάδα στο πλευρό τους, το πρόγραμμα και το όραμα. Τίποτα δεν τους σταματά.

*** ΔΕΟΣ! Ο Τραμπ μιλάει για την Ελλάδα... (BINTEO)

~  Αποκλειστική συνέντευξη έδωσε στον Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων και στον δημοσιογράφο Ιώαννη Παπαζήση, ο Ελληνικής καταγωγής σύμβουλος Επικοινωνίας του Ντόναλντ Τραμπ, Χρήστος Μαραφατσος.
Ο κ. Μαραφάτσος μίλησε για τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο για την προεδρεία των ΗΠΑ και υπογράμμισε ότι ο κ. Τραμπ επιθυμεί να κάνει " ξανά μεγάλη την Ελλάδα".
Δείτε τη συνέντευξη: ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ Σ.2 ΕΠ.6 ΝΤ. ΤΡΑΜΠ: ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ   ,  
 .- https://youtu.be/t7_gmT-YpLs  .- {Μια αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή του ΕΟΕ, Αποκάλυψις και στον δημοσιογράφο - συγγραφέα, Ιωάννη Παπαζήση, του Συμβούλου Επικοινωνίας του Ντόναλντ Τραμπ, Χρήστου Μαραφάτσου. Μαζί ο συνεργάτης - δημοσιογράφος, Ιωάννης Κουντούρης. Περισσότερα εδώ http://eoellas.org .-}.-

***   Ανάβει φωτιές ο Καμμένος! "Θα ρίξω την κυβέρνηση"...

~  Λεπτομέρειες από τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Φίλη, αποκαλύπτει η εφημερίδα "Real news".

Όπως διαβάζουμε, ο υπουργός Άμυνας, κλαίγοντας με λυγμούς, απευθύνθηκε στον Αρχιεπίσκοπο λέγοντας του: "Μακαριότατε, εάν εσείς μου ζητήσετε να ρίξω την κυβέρνηση, να ξέρετε ότι θα το κάνω. Να ξέρετε, όμως, ότι αυτό δεν θα είναι υπέρ του έθνους. Ο μόνος που ωφεληθεί θα είναι η Τουρκία", ωστόσο ο κ.κ Ιερώνυμος τόνισε ότι δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.
Σε άλλο σημείο της συζήτησης, ο κ. Φίλης δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Αρχιεπισκόπου επειδή σε πρόσφατη βάφτιση που έκανε ήξερε το "Πιστεύω": "Μου είπε ο πρωτοσύγκελλός μου ότι ο υπουργός βάφτισε πρόσφατα ένα αγοράκι και ήξερε απέξω το "Πιστεύω" και το "Πάτερ Ημών" και όλες τις προσευχές".
Ωστόσο, η ένταση ήρθε στον διάλογο που είχε ο υπουργός Παιδείας με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο:
Μητροπολίτης Μεσογαίας: "Δεν μου επιτρέψατε να διδάξω στο σχολείο όταν με φώναξαν οι μαθητές".
Υπουργός Παιδείας: "Σας δώσαμε άδεια. Ματαιώσατε όμως την ομιλία σας και δεν ξαναζητήσατε άδεια".
Μητροπολίτης Μεσογαίας: "Μα για θέματα βιοηθικής θα μιλούσα".
Υπουργός Παιδείας: "Δεν είναι αθώα όμως αυτά. Τι θα λέγατε π.χ. για τα βλαστοκύτταρα; Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι πάστορες δίνουν μανιώδη μάχη για να μην προχωρήσουν τα πειράματα που θα σώσουν πιθανόν ανθρώπινες ζωές".

***  ΣΕΙΣΜΟΣ από ΛΕΒΕΝΤΗ! Αποκάλυψε συνεργασία πολιτικών αρχηγών...

~  "Η Γεννηματά έχει έρθει σε συμφωνία με τον Μητσοτάκη. Η Γεννηματά έκανε ένα μεγάλο έγκλημα. Έδωσε 50 έδρες δώρο στον Μητσοτάκη. Αν δεν είχε δοθεί αυτό , ο Μητσοτάκης θα ερχόταν τώρα στην οικουμενική κυβέρνηση. Θα είναι κύριο θέμα των εκλογών το ότι έδωσε η Γεννηματά δώρο 50 έδρες στον Μητσοτάκη. Υποκρύπτει συμφωνία διότι τέτοιο δώρο μόνο με συμφωνία μπορείς να το δώσεις, αλλιώς είσαι βλαξ", τάδε έφη Βασίλης Λεβέντης, καλεσμένος στην εκπομπή "Ακραίως",  του ΣΚΑΙ, την Κυριακή το πρωί.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σχολιάζοντας την ψήφιση του εκλογικού νόμου προχώρησε στην δήλωση αυτή και άμεση ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ, διά στόματος Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος:  "Οι συνεχείς χυδαίες προσωπικές επιθέσεις  στην Φ. Γεννηματά του πρώην πολιτευτή της ΝΔ και όψιμου αβανταδόρου του κ. Τσίπρα, είναι ανάξιες απάντησης.
Ένα μόνο σχόλιο:  Δεν ασχολούμαστε με γραφικούς 'λεβέντες'".

***  ΒΟΜΒΑ από ΔΝΤ για την Ελλάδα! Ανατρέπονται όλα...

~  Σύμφωνα με τηλεγράφημα  του πρακτορείου Reuters, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ναι μεν δεν θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως έχει διαμηνύσει πολλάκις η Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά θα παίξει τον ρόλο ενός συμβουλευτικού χαρακτήρα.
Την πρόταση έκανε η επικεφαλής του ΔΝΤ, με απώτερο στόχο να στηρίξει την παρουσία του στη χώρα μας, όπως αναγράφεται στο σχετικό κείμενο.
"Θα λειτουργεί περισσότερο ως σύμβουλος αλλά ο ρόλος αυτός δεν προβλέπει αυστηρά ότι κάθε τρεις μήνες θα πρέπει να προχωρά σε ελέγχους συμβατότητας με το πρόγραμμα ή 'υγείας' της οικονομίας", υπογραμμίζει πηγή που επικαλείται το πρακτορείο, ενώ την είδηση επιβεβαιώνει και δεύτερη πηγή: " Δεν θα βάλει λεφτά στο πρόγραμμα αλλά δεν θα είναι και απλά τεχνικός σύμβουλος. Θα αναλάβει πιθανότατα έναν ειδικό συμβουλευτικό ρόλο που θα δημιουργηθεί ειδικά για το ελληνικό πρόγραμμα.
Οι διαπραγματεύσεις αυτής της εβδομάδας έκαναν ξεκάθαρο ότι το ΔΝΤ απλά δεν μπορεί να συμμετέχει επίσημα στο πρόγραμμα. Θα παραμείνει μέρος της Τρόικας και θα είναι παρών σε όλες τις συζητήσεις".
Reuters: Το ΔΝΤ φεύγει οριστικά από το ελληνικό πρόγραμμα
Οριστικά εκτός του τρίτου ελληνικού προγράμματος θα παραμείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αυτό αποκαλύπτει με αποκλειστικό του ρεπορτάζ το πρακτορείο Reuters, την ώρα που συνεχίζεται το μπρα-ντε-φερ Ευρωζώνης (ουσιαστικά δηλαδή της Γερμανίας) με το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις είχαν αποκαλύψει, στο περιθώριο της συνόδου του Ταμείου, ότι είναι πιθανόν το ΔΝΤ να μπει στο τρίτο ελληνικό πακέτο στήριξης το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο. Τώρα όμως το Reuters, επικαλούμενο δυο ανώτερους αξιωματούχους, που δεν κατονομάζει, ανέφερε ότι η απόφαση για απόσυρση από την ελληνική στήριξη είναι ειλημμένη. Αντ’ αυτού, το Ταμείο θα διατηρήσει ένα ειδικό στάτους συνεργασίας, σε συμβουλευτικό ρόλο αλλά με περιορισμένες αρμοδιότητες.
«Δεν θα βάλουν χρήματα στο πρόγραμμα αλλά δεν θα είναι απλά τεχνικοί σύμβουλοι», δηλώνει η δεύτερη πηγή στο πρακτορείο Reuters.
«Θα είναι κάτι παραπάνω από απλός σύμβουλος αλλά ο ρόλος του δεν θα έχει αυστηρές προϋποθέσεις όπως έλεγχοι συμβατότητας και έλεγχοι υγείας της ελληνικής οικονομίας κάθε τρεις μήνες» αναφέρει η πηγή που επικαλείται το πρακτορείο.
Οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας, των Ευρωπαίων δανειστών της και του ΔΝΤ βρίσκονται σε αδιέξοδο εξαιτίας της επιμονής του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το Ταμείο να συμμετέχει αλλά απορρίπτοντας τις εκκλήσεις της Λαγκάρντ για εκτενή αναδιάρθρωση του χρέους, αναφέρει το Reuters.
Πλέον το Ταμείο υποχωρεί στην αντίσταση των Ευρωπαίων για ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα και διαπραγματεύεται έναν νέο ρόλο που θα του επιτρέψει να διαδραματίζει ένα λιγότερο επίσημο ρόλο στο πρόγραμμα.
«Με αυτόν τον τρόπο, αφενός η Λαγκάρντ θα μπορέσει να πάει στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου και να πει "δεν παραβιάζω τους κανόνες" και αφετέρου ο Σόιμπλε, ο οποίος έχει εκλογές το φθινόπωρο του 2017, θα μπορεί να ισχυριστεί ότι "βλέπετε, διατήρησα το ΔΝΤ στο παιχνίδι"», εξηγεί.
«Οι συνομιλίες αυτή την εβδομάδα έκαναν σαφές ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να μπει στο πρόγραμμα επισήμως» αναφέρει η πηγή του Reuters. «Θα παραμείνουν μέρος της τρόικας και θα συμμετέχουν σε όλες τις συζητήσεις» προσθέτει.
Ο Πωλ Τόμσεν, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ, επιβεβαίωσε ότι το Ταμείο «μετέχει πλήρως» στο θέμα της Ελλάδας αλλά επέμεινε στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, χωρίς να είναι αναγκαίο να έχει τη μορφή του κουρέματος».

***  "Οι δανειστές τσακώνονται για τη διάσωση της Ελλάδας" 
Στις προστριβές ΔΝΤ - γερμανικής κυβέρνησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα

Η γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten γράφει σήμερα ότι η «η διάσωση της Ελλάδας οδηγεί σε προστριβές τους δανειστές. Παρόλο που η γερμανική βουλή πριν από ένα και πλέον χρόνο συναίνεσε στο τρίτο πακέτο βοήθειας 86 δισεκατομμυρίων ευρώ και πλήρωσε ορισμένα τμήματα αυτού, ωστόσο μια σημαντική προϋπόθεση δεν έχει ακόμα εκπληρωθεί. Το γερμανικό κοινοβούλιο εξάρτησε την συναίνεσή του από την συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πακέτο στήριξης. Η καγκελάριος Μέρκελ από την αρχή της κρίσης ήθελε τη συμμετοχή του ΔΝΤ ως δανειστή. Το ΔΝΤ όμως δεν έχει εγκρίνει καμία πίστωση μέχρι τώρα στο τρίτο πρόγραμμα. Και αυτό οδηγεί σε προστριβές με την γερμανική κυβέρνηση».
Η εφημερίδα επισημαίνει επίσης ότι «ο Σόιμπλε θέλει σε κάθε περίπτωση να αποφύγει μια συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2017. Μέχρι τώρα όμως το ΔΝΤ εμφανίζεται σκληρό. Η κυρία Λαγκάρντ βλέπει με σκεπτικισμό μια περεταίρω βοήθεια προς την Ελλάδα. Το ΔΝΤ θέλει να εκμαιεύσει από τα ευρωπαϊκά κράτη ποιο θα είναι το ύψος της μείωσης του χρέους στο οποίο προτίθενται να προχωρήσουν».
Το δημοσίευμα καταλήγει δε ότι ένας «επιβαρυντικός παράγοντας είναι ακόμα η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα οι οποίες καθυστερούν. Το Εurogroup θέλει να συζητήσει το θέμα την επόμενη εβδομάδα για να εξετάσει τα επόμενα βήματα. Άμεσο οικονομικό θέμα όμως δεν τίθεται προς το παρόν αφού η οικονομική εξασφάλιση της Ελλάδας για τους επόμενους μήνες είναι βέβαιη».

***  Τσακαλώτος: Ο Σόιμπλε ξέρει πως ΔΝΤ δεν έρχεται χωρίς ελάφρυνση του χρέους
Τσακαλώτος: Ο Σόιμπλε ξέρει πως ΔΝΤ δεν έρχεται χωρίς ελάφρυνση του χρέους
~  Ως «γαζέλα προσπαθεί να μην ποδοπατηθεί από δυο ελέφαντες που τσακώνονται» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφερόμενος στην κόντρα του ΔΝΤ και της Γερμανίας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Η Γερμανία θέλει το Ταμείο να συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα. Το ΔΝΤ όμως έχει ξεκαθαρίσει πως δεν μπαίνει στο ελληνικό πρόγραμμα αν δεν γίνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αφού το πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο αλλιώς. Η Γερμανία όμως δεν θέλει να συζητήσει μείωση του χρέους.
~Ο κ. Τσακαλώτος είχε συνάντηση με το Γερμανό ομόλογό του, Β. Σόιμπλε όπου του είπε, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ίδιος ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ στο Bloomberg, ότι «κάτι θα πρέπει να δώσει». «Ο Σόιμπλε πιστεύει ότι το πρόγραμμα θα δουλέψει, το ΔΝΤ θα μετέχει και δεν θα υπάρξει μεγάλη ελάφρυνση χρέους», είπε ο κ. Τσακαλώτος. «Κάτι θα πρέπει να δώσει εδώ. Νομίζω ότι βαθιά μέσα στην καρδιά του το καταλαβαίνει αυτό». «Είναι πανούργος πολιτικός. Βρίσκεται στα πράγματα για πολύ καιρό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν καταλαβαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις και τα τρία αυτά», πρόσθεσε.
Το Bloomberg αναφέρει ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, την οποία θα συναντήσει σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, έχει αποκλείσει η ελληνική οικονομία να είναι βιώσιμη χωρίς ελάφρυνση χρέους. Το ΔΝΤ καλείται να αποφασίσει τη συμμετοχή του ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα μέχρι τα τέλη της χρονιάς.
«Πρέπει να πιέσουμε τους ανθρώπους να κάτσουν κάτω και να βρουν μια λύση», είπε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.
Κρίσιμες συναντήσεις Τσακαλώτου με Λαγκάρντ και Ντάισελμπλουμ
Με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα συναντηθεί σήμερα στην έδρα του ΔΝΤ ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ολοκληρώνοντας τις επαφές του στην αμερικανική πρωτεύουσα με αφορμή τη συμμετοχή του στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Η συνάντηση Λαγκάρντ – Τσακαλώτου θα πραγματοποιηθεί αργά το μεσημέρι και χρονικά μετά την συνεδρίαση του Washington Group.

***  Ανεξέλεγκτα κυκλοφορούν τα τουρκικά υποβρύχια στο Αιγαίο
Ανεξέλεγκτα κυκλοφορούν τα τουρκικά υποβρύχια στο Αιγαίο
~  Τα επικίνδυνα παιχνίδια της Τουρκίας στο Αιγαίο καταγγέλλει η Αθήνα με υπόμνημα διαμαρτυρίας προς το ΝΑΤΟ. Η Αθήνα καταγγέλλει την αμφισβήτηση του υφιστάμενου status quo στο Αιγαίο πέλαγος από την Τουρκία και μάλιστα όχι μόνο με δηλώσεις αλλά με πράξεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, που αποκάλυψε το υπόμνημα, Έλληνες αρμόδιοι διπλωματικοί και στρατιωτικοί αντιπρόσωποι στο ΝΑΤΟ κατήγγειλαν την ανεξέλεγκτη δράση τουρκικών υποβρυχίων στον βυθό του Αιγαίου καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες.
Από την πλευρά του ΓΕΕΘΑ υπήρξαν εισηγήσεις να επιδοθεί διάβημα επί τούτου, ακόμη και ως το επίπεδο του γενικού γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Στο υπόμνημα διαμαρτυρίας τονίζεται ότι τα υποβρύχια του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού κινούνται και πραγματοποιούν ασκήσεις σε περιοχές οι οποίες έχουν δεσμευτεί και περιλαμβάνουν ελληνικά νησιά και νησίδες και την περιβάλλουσα αυτών ελληνική χωρική θάλασσα για τον Σεπτέμβριο και μέρος του τρέχοντος μήνα Οκτωβρίου.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, τρία υποβρύχια του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού είχαν δεσμεύσει και κινήθηκαν σε εκτεταμένες περιοχές σχεδόν στο σύνολο του Αιγαίου, αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκαν περιοχές γύρω από τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο, τη Χίο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, την Κάρπαθο, το Καστελόριζο και τα βόρεια της Κρήτης.
Κατά τη διάρκεια του μήνα, έξι ελληνικά υποβρύχια κινούνταν, έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, προκειμένου να επισημάνουν δια της παρουσίας τους την κυριαρχία της Ελλάδας στον χώρο.

*** Για "εγκύκλιο - φάντασμα" συντάξεων χηρείας κάνει λόγο το υπ. Εργασίας
"Ένα ακόμη ρεπορτάζ παραπληροφόρησης επικαλείται ανύπαρκτη εγκύκλιο του υπουργείου για τις συντάξεις χηρείας" επισημαίνει το υπ. Εργασίας

Για εγκύκλιο-"φάντασμα" που αφορά τις συντάξεις χηρείας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ένα ακόμη "αποκαλυπτικό κύμα" ρεπορτάζ παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης επικαλείται ανύπαρκτη εγκύκλιο του υπουργείου για τις συντάξεις χηρείας, με αποκλειστικό σκοπό να καλλιεργήσει κλίμα φόβου και δυσαρέσκειας».
Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας, «από τον Μάιο, το άρθρο 12 του νόμου 4387/2016 προβλέπει ακριβώς τι ισχύει για τις συντάξεις αυτές:
- Οι παλαιές συντάξεις χηρείας δεν επηρεάζονται. Με τους ίδιους όρους θα καταβληθούν και οι συντάξεις για θανάτους που επήλθαν, μέχρι την 12/05/2016. Ούτε καταργούνται ούτε περικόπτονται.
- Η σύνταξη του θανόντος καταμερίζεται στον επιζώντα σύζυγο και στα ορφανά παιδιά, ως εξής: Το 50% της σύνταξης σε αυτόν, από 25% σε κάθε παιδί. Όλης της σύνταξης, της εθνικής συμπεριλαμβανομένης, παρά τα αντίθετα υποβολιμαία ψεύδη.
- Η σύνταξη καταβάλλεται ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, εφόσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά, χωρίς διακοπή, μέχρι την ενηλικίωση των τελευταίων ή μέχρι το 24ο έτος, εφόσον σπουδάζουν.
- Χωρίς διακοπή και ανεξαρτήτως ηλικίας, καταβάλλεται και σε δικαιούχους με αναπηρία άνω του 67%.
- Δικαιούχοι συντάξεων χηρείας που έχουν συμπληρώσει το 52ο έτος, λαμβάνουν σύνταξη για τρία έτη, η οποία επαναχορηγείται με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας. Για το ενδιάμεσο διάστημα προβλέπεται καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών από το Δημόσιο για δύο χρόνια.
- Νεότεροι δικαιούχοι, κάτω των 52 ετών, λαμβάνουν σύνταξη για τρία έτη και μετά έχουν και αυτοί επιδότηση των ασφαλιστικών τους εισφορών, για να μπορέσουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας».
«Σε καμία περίπτωση»- προσθέτει το υπουργείο Εργασίας -«δεν προβλέπεται αφαίρεση της εθνικής σύνταξης για τον υπολογισμό της σύνταξης χηρείας και, ως εκ τούτου, "σύνταξη των 30 ευρώ το μήνα" αποτελεί επινόηση του ευφάνταστου συντάκτη του σχετικού ρεπορτάζ».
«Για όλα τα παραπάνω, επίκειται η έκδοση σχετικής εγκυκλίου, της πραγματικής, όχι της εγκυκλίου-"φάντασμα", επί της οποίας στήθηκε το νέο σκηνικό μαύρης προπαγάνδας», σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

*** Οι φόροι ακριβαίνουν το πετρέλαιο και φθηναίνουν το φυσικό αέριο
Οι φόροι ακριβαίνουν το πετρέλαιο και φθηναίνουν το φυσικό αέριο
Οι φόροι αλλάζουν το σκηνικό στη θέρμανση φέτος το χειμώνα για εκατομμύρια Ελλήνων. Το ερχόμενο Σάββατο 15 Οκτωβρίου κάνει πρεμιέρα η φετινή περίοδος διάθεσης του πετρελαίου. Η τιμή ανά λίτρο αναμένεται να κυμανθεί κοντά στα 93 λεπτά. Στην τιμή αυτή συνυπολογίζονται τα σημερινά δεδομένα των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας ευρώ / δολαρίου αλλά και η άνοδος της φορολογίας με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και του ΦΠΑ.
Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά την έναρξη της προηγούμενης χειμερινής περιόδου κυμάνθηκε στα 83 - 85 λεπτά. Η αύξηση εφέτος οφείλεται, αφενός στην άνοδο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (από 23 σε 28 λεπτά το λίτρο) και του ΦΠΑ από 23% σε 24%, ενώ κατά ένα λεπτό περίπου υψηλότερες είναι και οι τιμές διυλιστηρίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που θα παρουσιάσει ο Σύνδεσμος των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, οι φόροι καλύπτουν το 51,1% της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης (έναντι 32,1 % που είναι ο μέσος ευρωπαϊκός όρος), 68,3 % της λιανικής τιμής της βενζίνης (66,2 % στην ΕΕ) και 51,3 % του πετρελαίου κίνησης (61,4 % στην ΕΕ).
Συνολικά τα έσοδα του Δημοσίου από φόρους στα πετρελαιοειδή, διαμορφώθηκαν πέρυσι σε 5,6 δισ. ευρώ και αποτελούν το 8,2% του συνόλου των φορολογικών εσόδων, ενώ η συρρίκνωση της αγοράς, λόγω της κρίσης και της αύξησης της φορολογίας, είχε δυσμενείς επιπτώσεις στην απασχόληση (1.991 εργαζόμενοι στις εταιρίες εμπορίας το 2015, από 2.700 το 2007-2008) και τα αποτελέσματα των εταιριών που παρουσίασαν το 2014 ζημιές ύψους 53 εκατ. έναντι κερδών 135 εκατ. το 2007.
Πιο φθηνό το Φυσικό Αέριο
Εντελώς αντίθετα, δηλαδή καθοδικά, θα κινηθεί το κόστος για θέρμανση με φυσικό αέριο. Η διεθνής τιμή του αερίου άγγιξε φέτος τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 6 ετών και είναι για το τρέχον έτος κατά μέσο όρο 19% μειωμένη σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, η τιμή του φυσικού αερίου το Σεπτέμβριο από την ΕΠΑ Αττικής, διαμορφώθηκε σε 4,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα (0,04896 Euro/KWh) που σημαίνει ότι το αέριο είναι 39% φθηνότερο σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης (44% αν υπολογιστεί η αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο από τις 15 Οκτωβρίου) και 74% σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα.
Επιπλέον, από 1ης Ιανουαρίου ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο οικιακό τιμολόγιο θα μειωθεί σε 0,11 λεπτά ανά κιλοβατώρα (0,00108Euro/KWh) από 0,54 λεπτά (0,00540 Euro/KWh) που είναι τώρα, εξέλιξη που με τα σημερινά δεδομένα οδηγεί σε επιπλέον μείωση της τάξης του 10% της τελικής τιμής του φυσικού αερίου (από 4,9 σε 4,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα).

***  Spiegel: Η Τουρκία στη Συρία πολεμά Κούρδους και όχι οι τζιχαντιστές
Spiegel: Η Τουρκία στη Συρία πολεμά Κούρδους και όχι οι τζιχαντιστές
~ Ο τουρκικός στρατός επιχειρεί -επισήμως- στην Συρία κατά του "Ισλαμικού Κράτους". Ο πρόεδρος Ερντογαν όμως επιδιώκει και έναν άλλο στόχο, γράφει σε ανταπόκρισή του από την Τουρκία το Spiegel.
Για τους Τούρκους αντιπολιτευόμενους η εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία είναι μια περιπέτεια με άγνωστη έκβαση, μια επιχείρηση αυτοκτονίας, όπως είπε στο γερμανικό περιοδικό ο πρώην πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον Φαρούκ Λογκόγλου. Για τον Μεχμέτ Νατσί Μποσταντσί, τον αντιπρόεδρο του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος ΑΚP αντίθετα πρόκειται για επίδειξη δύναμης, για "μια έκφραση της αποφασιστικότητας και της ισχύος των ενόπλων δυνάμεών μας."
Ο πρόεδρος Ερντογαν επιθυμεί να στείλει ένα μήνυμα με την επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη" κατά τo Spiegel: Μπορεί ο τουρκικός στρατός να έχει χάσει τους μισούς από τους στρατηγούς και τους ναυάρχους μολαταύτα είναι σε θέση να διεξαγάγει τη μεγαλύτερη επιχείρησης της νεότερης ιστορίας του. "Tο ηθικό των ενόπλων μας δυνάμεων είναι ακμαίο", όπως τόνισε στο γερμανικό περιοδικό ο Μποσταντσί.

Εν τω μεταξύ η προέλαση των Τούρκων στη Συρία έχει περιπέσει σε στασιμότητα. Το λόγο εξηγεί ο πρώην πρέσβης της Τουρκίας Ουάσινγκτν Λογκόγλου. "Ο Ερντογαν έστειλε τους στρατιώτες μας στη Συρία χωρίς να εξηγήσει τι θέλει να επιτύχει εκεί." Η απόφαση να εκτοπίσει το "Ισλαμικό Κράτος" από τα σύνορα της Τουρκίας ήταν ορθή. Τώρα όμως δεν γνωρίζει κανείς στην κυβέρνηση τι πρέπει να γίνει, ποιός είναι ο στόχος, συμπληρώνει.
Ο τουρκικός στρατός από κοινού με τους αντάρτες του Απελευθερωτικού Συριακού Στρατού κατάφερε τον Αύγουστο να απελευθερώσει την πόλη Γιαράμπουλους από τους ισλαμιστές. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι από κοινού και πάλι θα πρέπει να προστατεύσουν τις απελευθερωθείσες περιοχές. Ο Λογκόγλου το χαρακτηρίζει όμως φάρσα. "Πως μπορούν μερικές εκατοντάδες ανταρτών να φυλάξουν μια περιοχή εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων εν μέσω ενός ασύμμετρου πολέμου;" είπε στο Spiegel. Εξέφρασε δε και το φόβο ότι η Τουρκία θα μπορούσε εμπλακεί με χιλιάδες στρατιώτες σε μιαν αναμέτρηση για χρόνια.
Η τουρκική κυβέρνηση δεν κρύβει ότι η επέμβαση στη Συρία δεν αφορούσε μόνο το "Ισλαμικό Κράτος", αλλά εξίσου τουλάχιστον και τις κουρδικές Μονάδες Λαϊκής Άμυνας (ΜΛΑ), το συριακό δηλαδή παρακλάδι του απαγορευμένου στην Τουρκία Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).
Με την επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη" ο Ερντογαν μετέφερε το κουρδικό στη Συρία, λέει στο Spiegel ο διοικητής του PKK Σαμπρό Οκ. (σημ. το όνομα έχει περικοπεί για ευνόητους λόγους). Ο Ερντογαν θα ήθελε να στρέψει τους Σουνίτες, τους Σιίτες και τους Αλβίτες εναντίον αλλήλων. "Οργανώνει ανοιχτά ένα πόλεμο δογμάτων", όπως λέει στο γερμανικό περιοδικό και συμπληρώνει ότι η οργάνωσή του θα μπορούσε να επεκτείνει τις επιχειρήσεις της στη Συρία: "To PKK αγωνίστηκε κατά του "Ισλαμικού κράτος" και δεν πρόκειται να ανεχτεί σφαγές κατά των Κούρδων εκεί."
Οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν κατατάξει το PKK στις τρομοκρατικές οργανώσεις, θεωρούν όμως το συριακό παρακλάδι του, δηλαδή τις κουρδικές Μονάδες Λαϊκής Άμυνας (ΜΛΑ), εταίρο στον αγώνα κατά του "Ισλαμικού Κράτους" και ελπίζουν να διαμεσολαβήσουν μεταξύ Τούρκων και Κούρδων. Η Τουρκία όμως το απορρίπτει. "Δεν βλέπουμε καμιά διαφορά μεταξύ τους. Η τρομοκρατία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τρομοκράτες", λέει ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλέτ Τσαβούσογλου.
Η Τουρκία έχει κάνει τους τελευταίους μήνες πλήρη στροφή στη Συρία: Για πολύ καιρό ο Ερντογαν πίεζε στην διεθνή κοινότητα να ανατρέψει τον Ασαντ. Από τότε όμως που συμπράττει με τον Πούτιν η κυβέρνησή του δείχνει διάθεση συμβιβασμού. Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ έχει διακηρύξει ότι δέχεται κυβέρνηση υπό τον Ασαντ ως μεταβατική. Και επέδειξε αυτοσυγκράτηση στον να επικρίνει τον βομβαρδισμό της ανθρωπιστικής εφοδιοπομπής από τη συριακή κυβέρνηση. Η προτεραιότητά της στη Συρία είναι εν τω μεταξύ οι Κούρδοι.
Τη Δευτέρα ο Ερνοτγαν υποδέχεται τον ομόλογό του Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη. Παρατηρητές πιστεύουν ότι οι δύο πρόεδροι θα μπορούσαν να συμφωνήσουν στο σταματήσει η συριακή κυβέρνηση την υποστήριξη των κουρδικών ομάδων και ως αντάλλαγμα η Άγκυρα θα προσφέρει στον Πούτιν και τον Ασαντ το Χαλέπι, καταλήγει η ανταπόκριση του Spiegel από την Τουρκία.

*** Κρέμασαν αλλοδαπό από δέντρο στην πλατεία Κλαυθμώνος  Συνελήφθησαν δυο επίσης αλλοδαποί και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση
Κρέμασαν αλλοδαπό από δέντρο στην πλατεία Κλαυθμώνος
Έναν αλλοδαπό άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων κρέμασαν δυο, επίσης αλλοδαποί, από δέντρο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο το απόγευμα, στις 19.30.
Η αστυνομία έχει συλλάβει ένα 35χρονο Πολωνό και έναν 52χρονο Ουκρανός, οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρίες κρέμασαν τον άνδρα, ζωντανό, μετά από καυγά που είχαν μαζί του.
Και οι δυο συλληφθέντες ήταν μεθυσμένοι.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δυο συλληφθέντες υποστήριξαν ότι το θύμα κρεμάστηκε μόνο του και αυτοί προσπάθησαν να τον βοηθήσουν.
Αυτόπτης μάρτυρας κατήγγειλε το περιστατικό, η αστυνομία συνέλαβε τους δυο άνδρες και τους οδήγησαν στον εισαγγελέα, με δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

***   Νέος ομαδικός βιασμός πρόσφυγα στη Μόρια                     
Θύμα αυτή τη φορά ένας 25χρονος Μαροκινός που βιάστηκε από τρεις Αλγερινούς
Νέος ομαδικός βιασμός πρόσφυγα στη Μόρια
Λίγες μέρες μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον ομαδικό βιασμό ενός έφηβου πρόσφυγα στο κέντρο φιλοξενίας στη Μόρια, έρχεται και δεύτερο κρούσμα.
Θύμα βιασμού, αυτή τη φορά, έπεσε ένας 25χρονος Μαροκινός και δράστες είναι τρεις Αλγερινοί.
Σύμφωνα με το Lesvosnews, χθες Σαββάτο 8/10/16, το απόγευμα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, τρεις υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 19, 20 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα του βιασμού και της κλοπής.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας, χθες τα ξημερώματα, σε χώρο του (ΚΕ.Τ.Υ.Α.) Κέντρου Ταυτοποίησης Υπηκοότητας Αλλοδαπών, στη Μόρια της Λέσβου, τα τρία προαναφερόμενα άτομα, από κοινού, με τη χρήση σωματικής βίας, εξανάγκασαν έναν 25χρονο υπήκοο Μαρόκο, σε συνουσία μαζί τους, ενώ προηγουμένως του είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό στην κατοχή του 19χρονου, το οποίο και κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

***  Τι έφερε κοντά Κυριάκο Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή            
Η κατάρρευση του Τσίπρα ενώνει τον πρώην και το νυν αρχηγό της ΝΔ
Τι έφερε κοντά Κυριάκο Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή
Η κατάρρευση του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έφερε κοντά και σε πορεία σύμπλευσης τον νυν αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρώην αρχηγό του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Η επικοινωνία μεταξύ των δυο είναι πλέον άμεση και όχι μέσω αγγελιοφόρων.
Όλα ξεκίνησαν μια χαλαρή βραδιά, στο νησί της Τήνου, όπου Κυρ. Μητσοτάκης και Κ. Καραμανλής συναντήθηκαν κι έφαγαν μαζί με τις συζύγους τους. Ωστόσο, αυτή η βραδιά, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, έδωσε την ευκαιρία να βελτιωθεί η «χημεία» μεταξύ των δύο ανδρών.
Εκτός από τη βελτίωση του κλίματος, οι δυο διαπίστωσαν πως η υπομονή της κοινωνίας κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει εξαντληθεί και πως… η ισχύς εν τη ενώσει τους.
Το αποτέλεσμα της συνάντησης αποτελεί, σύμφωνα με το Βήμα, ισχυρό μήνυμα για τον χώρο της Κεντροδεξιάς. Αν και δεν αναιρούνται οι ενστάσεις των καραμανλικών απέναντι σε πολλές κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ότι η στήριξη στο πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ είναι αυτονόητη και επ' αυτού δεν χωράει συζήτηση.
Τόσο η πλευρά Μητσοτάκη πάντως όσο και η πλευρά Καραμανλή, δεν θεωρούν ότι ο Α. Τσίπρας θα προσφύγει άμεσα σε πρόωρες εκλογές. Ωστόσο οι συζητήσεις κάνουν λόγο για εκλογές όχι το 2016 αλλά το 2017, χωρίς να δίδεται ακριβής χρονικός προσδιορισμός

*** Φωτογραφίες από Προσκυνηματική Ημερήσια εκδρομή-διαδρομή Ενοριτών Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών Μεσσηνίας στην Πάτρα και Αίγιο την 09-10-2016 ΄Σάββατο ...:
 


 
 

 

 
 



 *** Αθλητική ενημέρωση :
    Livescore: Ελλάδα - Κύπρος (2-0) για το... βροχερό 2x2
***  ΕΛΛΑΔΑ -ΚΥΠΡΟΣ  2-0 , (2-0) .-
Η Ελλάδα επικράτησε 2-0 της Κύπρου στο «Γ. Καραϊσκάκης» χάρις στα τέρματα των Μήτρογλου (12’) και Μάνταλου (42’) και έκανε το 2/2 στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θερμό χειροκρότημα από τους 15 χιλ. Έλληνες που βρέθηκαν στο φαληρικό γήπεδο και για τις δύο ομάδες.
Τα γκολ:  12΄Κωστ . Μήτρογλου , 42΄Πέτρ. Μάνταλος
Ελλάδα (Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σταφυλλίδης, Τζαβέλλας, Μανιάτης, Μάνταλος, Φορτούνης, Μπακασέτας και Μήτρογλου.
Στον πάγκο για την Ελλάδα: Καπίνο, Γλύκος, Παπαδόπουλος, Τζιώλης, Καρέλης, Πέτσος, Βέλλιος, Γιαννιώτας, Ταχτσίδης, Χολέμπας, Οικονόμου.
Κύπρος (Χριστοφόρου): Παναγή, Ντόσα Ζούνιορ, Χαραλάμπους, Δημητρίου, Χαραλαμπίδης, Μυτίδης, Λαμπάν, Εφραίμ, Αρτυματάς, Λαϊφης, Καστάνος.
Στον πάγκο για την Κύπρο: Γεωργαλίδης, Κίσσας, Μερκής, Στυλιανού, Αβραάμ, Σωτηρίου, Χριστοφί, Αλεξάνδρου, Αντωνιάδης, Κυριάκου, Μακρής, Νικολάου.
 Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Τσέχος, Πάβελ Κράλοβετς, βοηθοί του οι Ρομάν Σλίτσκο (Σλοβακία), Ίβο Νάντβορνικ (Τσεχία) και τέταρτος ο επίσης Τσέχος, Μίροσλαβ Ζελίνκα.
Κάρτες:39' Κίτρινη κάρτα στον Μυτίδη., 45'+2' Κίτρινη κάρτα στον Δημητρίου., 48' Κίτρινη κάρτα στον Χαραλάμπους. ,
Αλλαγές :66' Αλλαγή για την Κύπρο. Χριστοφή αντί Χαραλαμπίδη., 70' Αλλαγή για την Ελλάδα. Παπαδόπουλος αντί Σταφυλίδη., 78' Αλλαγή για την Ελλάδα. Χολέμπας αντί Μπακασέτα. , 78' Αλλαγή για την Κύπρο. Κυριακού αντί Αρτύματά. , 83' Αλλαγή για την Κύπρο. Μακρής αντί Μυτίδη. ,89' Αλλαγή για την Ελλάδα. Καρέλης αντί Τζαβέλλα. ,

~** ΕΣΘΟΝΙΑ-ΓΙΒΛΑΡΤΑΡ   4-0 ,  (2-0) .-

~*  ΒΕΛΓΙΟ-ΒΟΣΝΙΑ      4-0  , (2-0) .-

Το πρόγραμμα στον 8ο όμιλο της Εθνικής:
06/09/2016, 21:45, Γιβραλτάρ-Ελλάδα 1-4
06/09/2016, 21:45, Βοσνία-Εσθονία 5-0
06/09/2016, 21:45, Κύπρος-Βέλγιο 0-3

07/10/2016, 21:45, Ελλάδα-Κύπρος  2-0
07/10/2016, 21:45, Βέλγιο-Βοσνία  4-0
07/10/2016, 21:45, Εσθονία-Γιβραλτάρ  4-0

10/10/2016, 21:45, Εσθονία-Ελλάδα
10/10/2016, 21:45, Βοσνία-Κύπρος
10/10/2016, 21:45, Γιβραλτάρ-Βέλγιο

13/11/2016, 21:45, Ελλάδα-Βοσνία
13/11/2016, 19:00, Κύπρος-Γιβραλτάρ
13/11/2016, 21:45, Βέλγιο-Εσθονία

25/03/2017, 21:45, Βέλγιο-Ελλάδα
25/03/2017, 19:00, Βοσνία-Γιβραλτάρ
25/03/2017, 19:00, Κύπρος-Εσθονία

09/06/2017, 21:45, Βοσνία-Ελλάδα
09/06/2017, 21:45, Γιβραλτάρ-Κύπρος
09/06/2017, 21:45, Εσθονία-Βέλγιο

31/08/2017, 21:45, Ελλάδα-Εσθονία
31/08/2017, 21:45, Βέλγιο-Γιβραλτάρ
31/08/2017, 21:45, Κύπρος-Βοσνία

03/09/2017, 21:45, Ελλάδα-Βέλγιο
03/09/2017, 21:45, Γιβραλτάρ-Βοσνία
03/09/2017, 19:00, Εσθονία-Κύπρος

07/10/2017, 21:45, Κύπρος-Ελλάδα
07/10/2017, 19:00, Γιβραλτάρ-Εσθονία
07/10/2017, 19:00, Βοσνία-Βέλγιο

10/10/2017, 21:45, Ελλάδα-Γιβραλτάρ
10/10/2017, 21:45, Βέλγιο-Κύπρος
10/10/2017, 21:45, Εσθονία-Βοσνία

***   Πήρε το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Κορακάκη!
Συνεχίζει τις επιτυχίες το χρυσό κορίτσι της σκοποβολής! Μετά το «νταμπλ» μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 25μ. στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μπολόνια.
Πήρε το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Κορακάκη!
Η… ανάβαση στο βάθρο της έγινε συνήθεια!  Η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 25μ αεροβόλο πιστόλι στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στη Μπολόνια της Ιταλίας.  Μετά το χρυσό μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, το χρυσό κορίτσι της σκοποβολής συνέχισε το σερί των επιτυχιών. Μάλιστα, το κατάφερε σχεδόν χωρίς… αντίπαλο, αφού είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση πριν το τελευταίο σετ βολών, έχοντας πετύχει τέσσερα τέλεια σετ βολών. 
Το Σάββατο (8/10) η Άννα Κορακάκη θα συμμετάσχει στον τελικό των 10μ. αεροβόλο πιστόλι, αγώνισμα που χάρισε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στους αγώνες του Ρίο, όπου κατέκτησε την τρίτη θέση.


***  Οι ιατρικοί έλεγχοι αποτρέπουν νέες απώλειες στα γήπεδα…

Ο πολύ πρόωρος χαμός του 14χρονου ποδοσφαιριστή της Βέργας και της μεικτής ομάδας της ΕΠΣΜ, Σωτήρη Νικολακόπουλου, είχε συγκλονίσει πριν λίγες εβδομάδες ολόκληρη τη Μεσσηνία.
Πέρα από τη θλίψη που σκόρπισε η απώλειά του, από την πρώτη στιγμή αυτό που τονίστηκε ήταν η ανάγκη να υποβάλλονται τα παιδιά και οι αθλούμενοι σε εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις. Και πραγματικά τα σωματεία και μεμονωμένα γονείς και αθλητές ευαισθητοποιήθηκαν σε αυτό το θέμα.
Μάλιστα σήμερα προέκυψε περίπτωση 26χρονου ποδοσφαιριστή ο οποίος διαγνώστηκε με υπερτροφική αποφρακτική μυοκαρδιοπάθεια.
Ούτε ο ίδιος ούτε κανένας άλλος θα ήθελε να σκέφτεται τι θα μπορούσε να συμβεί αν συνέχιζε να παίζει ποδόσφαιρο χωρίς να γνωρίζει το πρόβλημα…
Τόσο το περιστατικό αυτό, όσο και η μνήμη του μικρού Σωτήρη λειτουργούν πραγματικά ως οδηγός στο να μην παραλείπονται ποτέ οι ιατρικοί έλεγχοι σε όσους ασχολούνται με έντονη άσκηση.
Αρκεί βέβαια να περάσει στη συνείδηση του κόσμου και να μην ατονίσει και πάλι με το πέρασμα του χρόνου.

*** Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2016 , αγώνες ποδοσφαίρου ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Α΄ Κατηγορία
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας - ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά 3-0 .-^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας - ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών 3-1 .- ^
Α.ΟΦΑΡΑΙ - Α.Σ.ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ 0-1 .- ^
Α1 ΄  Τοπική Κατηγορία
Α.0. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης 0-3 .- ^
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ - ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 2-1 .-^
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. 1-1 .- ^
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ - ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας 2-2 .- ^
Β΄ Τοπική Κατηγορία
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας  0-0 .-^
ΔΟΞΑ Καλαμάτας - Α.0.ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ 1-1 .- ^
Α.Ε.ΜΑΝΗΣ- ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας 3-0 .- ^

Κυριακή Α΄ Τοπικό  09/10/2016 :
Αναλυτικά, οι σημερινές συναντήσεις της 3ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Η  ομάδα της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  2016-17

Ώρα 4.30 μ.μ.
Γήπεδο 
Π.Σ. Η Καλαμάτα – Απόλλων Καλαμάτας  2-1 .- ^

ΑΕ Αβίας – ΑΟ Κυπαρισσίας  1`-2 .- ^

ΑΟ Διαβολιτσίου – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων  5-2 .-

Πανθουριακός – Πάμισος Μεσσήνης  2-0 .-

Μιλτιάδης – Εράνη Φιλιατρών  3-0 .-  

***  Α1 Κατηγορία ΕΠΣ Μεσσηνίας Κυριακή 09-10-2016 :
Απόλλων Πεταλιδίου - Α.Ο. Ομόνοια  2-1 .-
Ακρίτας Κορώνης-Α.Ο.Δωρίου  1-0 .-
Ηρακλής Καλαμάτας -Αστέρας Μικρομάνης  2-2 .-

*** Β΄ Κατηγορία ΕΠΣ Μεσσηνίας Κυριακή 09-10-2016 :
Ατρόμητος Πλατύ -Α.Ε. Γαργαλιάνων  0-1 .-
Α.Ο.Κυπαρισσίας/Ηρακλής - Παπαφλέσσας Άμφειας  1-1  .-
ΑΣ Μερόπης-ΠΑΟ Καλού Νερού 0-1  .-

*** Υποδέχεται τον πρωτοπόρο ΠΑΟ Βάρδας ο Τσικλητήρας Πύλου στη Γ΄ εθνική :
Η  ομάδα του  Τσικλητήρα Πύλου  2016-17

Διαιτητής είναι ο Κωνσταντίνος Περράκης από την ΕΠΣ Αθήνας, βοηθοί οι Μιχάλης Ταμάλης, Χρήστος Μητρόπουλος από την ίδια Ένωση, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ο Νικόλαος Σπυράκης από την ΕΠΣ Λακωνίας.
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ - ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ
Τα υπόλοιπα ματς της 5ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής είναι τα εξής:









3ος όμιλος
Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλου -Αιολικός 0-2
ΑΟ Πύλου-ΠΑΟ Βάρδας 0-0
Χαλκίδα-Φωστήρας 1-1
Ερμιονίδα-Θήβα 1-1
Λουτράκι-Ζευγολατιό 0-1
Παναρκαδικός-Αχαϊκή 2-0
Παναχαϊκή-Δόξα Μεγαλόπολης (12/10)
Ρεπό: Παναργειακός
 ~**  Όλα τα αποτελέσματα της Γ’ Εθνικής
5η αγωνιστική
1ος όμιλος
ΑΟ Καρδίας – Καβάλα 1-1
Νάουσα – ΑΕ Ποντίων 4-0
Δόξα Δράμας – Μακεδονικός 4-1
Νέστος Χρυσούπολης-Αλμωπός Αριδαίας 2-1
Απόλλων Παραλιμνίου-Ορφέας Puma Ξάνθης 0-0
Εορδαϊκός-Λαγκαδάς 0-2
Απόλλων Καλαμαριάς-Δόξα Πορσκυνητών 3-1
Ρεπό: Καμπανιακός

2ος όμιλος
Διαγόρας Σεβαστής-Ένωση Απολλωνίου/Ιστιαίας 4-0
Απόλλων Λάρισας-Πιερικός 3-0
Ρήγας Φεραίος-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 2-2
Ολυμπιακός Βόλου – Αμβρακία Κωστακίων 3-1
Θεσπρωτός-Εθνικός Φιλιππιάδας 1-1
Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου-Πύδνα Κίτρους 0-1
Αστέρας Πετρίτη-Νίκη Βόλου 1-3
Καραϊσκάκης-Τηλυκράτης 0-0
4ος όμιλος
Ερμής Ζωνιανών-Ρόδος 3-2
Εθνικός Πειραιά-ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ 2-1
Ατσαλένιος-Προοδευτική 2-0
Άγιος Ιερόθεος-Ηλυσιακός 2-1
Τριγλία Ραφήνας-Θύελλα Ραφήνας 2-4
Ιωνικός-Εργοτέλης 2-0
Ιάλυσος-Κηφισιά (10/9)

 *** Σοκ στον Παναθηναϊκό με Τζέιμς που χάνει ΣΕΦ και Ευρωλίγκα
Θα υποβληθεί σε επέμβαση!
Σοκ στον Παναθηναϊκό με Τζέιμς που χάνει ΣΕΦ και Ευρωλίγκα
~ Λίγο πριν την έναρξη των υποχρεώσεων του στη φετινή Α1 Ανδρών, αλλά και της Euroleague, ο Αργύρης Πεδουλάκης είδε τον Μάικ Τζέιμς να τραυματίζεται και να τίθεται εκτός της αυριανής πρεμιέρας πρωταθλήματος, με τον Προμηθέα Πατρών στο ΟΑΚΑ.
Ο Αμερικανός γκαρντ υπέστη κατά τη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης βαθύ θλαστικό τραύμα στο αντιβράχιο του δεξιού του χεριού και θα υποβληθεί απόψε σε επέμβαση από τον γιατρό της ομάδας, Θανάση Κονίδη.
Το ακριβές διάστημα της αποθεραπείας του θα γνωστοποιηθεί αύριο, αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν τον Αμερικανό να χάνει το ντέρμπι πρωταθλήματος της 2ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (17/10) και φυσικά την πρεμιέρα της Euroleague με την Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ (14/10).
***  Ασημένιο μετάλλιο και παγκόσμιο ρεκόρ από την Κορακάκη
Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημαΑσημένιο μετάλλιο και παγκόσμιο ρεκόρ από την Κορακάκη
~ Μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε χθες, Παρασκευή, στο σπορ πιστόλι από 25μ. στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Μπολόνια, η Άννα Κορακάκη πήρε σήμερα το ασημένιο μετάλλιο και στο αεροβόλο πιστόλι από 10μ., όπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε βγει τρίτη.
Αφού στον προκριματικό πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ, στον τελικό εμφανίστηκε από την αρχή δυνατή, ήταν σε όλους τους γύρους στην 1η θέση και μόνο στο τέλος κατάφερε η Μεξικάνα Αλεχάντρα Ζαβάλα Βελάσκεζ να ισοβαθμήσει μαζί της.
Έτσι οι δύο σκοπεύτριες οδηγήθηκαν σε «σουτ-οφ», όπου η Βελάσκεζ κατάφερε να επικρατήσει παίρνοντας το χρυσό. Όμως η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης είχε ήδη καταφέρει να σημειώσει άλλο ένα παγκόσμιο ρεκόρ (201,0), καταρρίπτοντας το δικό της που είχε πετύχει λίγες ώρες νωρίτερα.
Στην 3η θέση έμεινε η Κινέζα Μενγκξούε Ζανγκ, που είχε πάρει το χρυσό στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
*** Παρουσία της Λένας Δανιηλίδου και δικαιωμένο και «αργυρό» τον Γιώργο Λαζαρίδη αυλαία στο Ancient Messene Open  
 
 
 
Με τον τελικό στο μονό ανδρών ανάμεσα στον Στέφανο Διαμαντή και τον Σουηδό Νατν Γουόλιν θα πέσει σήμερα στις 11 το πρωί η αυλαία του 1ου διεθνούς τουρνουά τένις με αμαξίδιο με την επωνυμία Ancient Messene, στο Buca Beach Resort, στην Ανάληψη. Ωστόσο, η κορύφωση ήρθε χθες, 3η ημέρα της διοργάνωσης, με την ανάδειξη των υπόλοιπων νικητών. Στις γυναίκες τον τίτλο κατέκτησε η Ουκρανή Ολένα Σιγκάριοβα ( 2-0 , 6-4, 6-1 τη Σουηδή Σάνα Κλιντ), ενώ στους άνδρες οι Στέφανος Διαμαντής/Άλμπιν Μπατίσκι κέρδισαν  με 2-1 σετ, ύστερα από ένα συγκλονιστικό αγώνα, που καθήλωσε όσους τον παρακολούθησαν, τον δικό μας Γιώργο Λαζαρίδη και τον συμπαίκτη του από τη Σουηδία  Νταν Γουόλιν με 5-7, 7-5, 8-10.
Ιδιαίτερα συγκινημένος καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης ο Γιώργος βρίσκει τη δικαίωση μέσα από την απόλυτη επιτυχία του 1ου Ancient Messene που αντικατοπτρίζεται και στα λόγια της κορυφαίας Ελληνίδας τενίστριας Λένας Δανιηλίδου, η οποία τίμησε με την παρουσία της τους αγώνες, δηλώνοντας μεταξύ άλλων στο «Θ» τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενη που για πρώτη φορά βρίσκομαι σε έναν τέτοιο τουρνουά στη Ελλάδα, το οποίο είναι άρτια οργανωμένο και έχει έντονο αγωνιστικό ενδιαφέρον. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Γιώργο Λαζαρίδη , που οραματίστηκε και κατόρθωσε να υλοποιήσει αυτό το τουρνουά στον τόπο του, καθώς και σε όσους βοήθησαν. Ελπίζω να έχει τη στήριξη που χρειάζεται, να συνεχιστεί και να το αγκαλιάσει ο κόσμος ερχόμενος δίπλα στους αθλητές… Τέτοιες διοργανώσεις αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα για να φέρουν νέους αθλητές δίπλα στο τένις».
Να σημειωθεί ότι τον τελικό τον παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές. 

   *Αναλυτικό φωτο - ρεπορτάζ από το τουρνουά, με δηλώσεις  αθλητών και πρωταγωνιστών , τις επόμενες ημέρες στο «Θάρρος»
Του Κώστα Γαζούλη

 
***  Αναλυτικά Στην «αυλαία» της αγωνιστικής   :

1η αγωνιστική

Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016 :

Η Λευκάδα πήρε όλη τη... Δόξα από τον ΠΑΟΚ
~* Δόξα Λευκάδας-ΠΑΟΚ 84-78
Τα δεκάλεπτα: 30-21, 45-38, 62-54, 84-78
Διαιτητές: Αναστόπουλος, Φούφης, Τζαφλέρης
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Χάρης Μαρκόπουλος): Σκοτ 16 (3), Δεμερτζής, Γεωργάκης 6, Ταπούτος 10 (1), Μπασάμπε 9, Ντόμπλας 3, Ρόμπινσον 11 (3), Τσαλδάρης 4 (1), Γουέλς 25 (3)
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 12, Κόνιαρης, Τσόχλας 19 (3), Τέιλορ 1, Γλυνιαδάκης 12, Σάιμπερτ, Μπράιαντ 13, Πέινερς 11 (1), Κλάντον 10.

Το Ρέθυμνο πήρε το... νησιωτικό ντέρμπι μέσα στη Ρόδο
~* Κολοσσός Ρόδου-Ρέθυμνο 66-74
Τα δεκάλεπτα: 14-24, 34-42, 48-64, 66-74
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πηλοΐδης-Ψαριανός-Δεσλής
ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρ. (Λυκογιάννης): Ρέντικ 14, Γεωργαλλής 6 (2), Μπέρι 15 (3), Βασιλόπουλος 10 (3), Χολ 8 (1), Λιάπης, Τσούκου 5 (1), Αγγελάκος, Άχονεν 6 (2), Ουάτσον.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Κωνσταντινίδης): Κώττας 4, Άρνολντ 16 (2), Φιτσπάτρικ 6 (9 ριμπ.), Τάλτον 16 (1), Γιαννόπουλος 13 (1 τρίπ., 10 ριμπ.), Χριστοδούλου, Σάφτενααρ, Καμπερίδης, Ζάμπας 12 (1), Έντουαρντς 7.

Το Λαύριο... τα χρειάστηκε, αλλά τα κατάφερε κόντρα στην Κύμη
 ~* Λαύριο-Κύμη 75-69
Τα δεκάλεπτα: 17-19, 42-35, 64-53, 75-69
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σχινάς-Πουρσανίδης Γ.-Πουρσανίδης Κ.
ΛΑΥΡΙΟ (Σερελης): Χάμιλτον 7 (1), Γιανγκ 16 (1), Γιαννακόπουλος 6 (1), Κοκ 4, Μπολντς 21 (1), Στεφανίδης 4, Αθανασούλας 4, Περράκης 2, Κακλαμανάκης 3, Τζόνσον 8 (1), Αναγνωστάκης.
ΚΥΜΗ (Μπρατσιάκος): Αμπντούλ Αλίμ 2, Γκριν, Τσούπκοβιτς 8 (1), Ελ Αμίν 13 (4), Τζόρνταν 6, Τουτζιαράκης 5, Σχίζας 2, Σιγκούνας 18 (2), Σταμάτης, Πάλμπλαντ 15 (3).

Καλή αρχή με νίκη επί των Τρικάλων για τον Αρη
~* Άρης-Τρίκαλα 75-65
Τα δεκάλεπτα: 25-15, 45-29, 65-42, 75-65
Άρης (Πρίφτης): Μαρμπλ 17 (1), Τσαϊρέλης 8, Κάμινγκς 15 (1), Μούρτος 2, , Μπάκνερ 3 (8 ριμπ.), Ξανθόπουλος 5 (1), Φλιώνης 3, Ζάρας 8 (2), Πουλιανίτης, Σίμτσακ, Σανικίτζε 3, Καββαδάς 11.
Τρίκαλα (Καστρίτης): ΜακΜίλαν 6 (1), Μπιρούτα 8 (1), Τσαγκαράκης 3 (1), Μπάρλοου 16 (3), Βαρυτιμιάδης, Κάφεϊ 9 (1), Λίποβι 11 (2), Καραθανάσης, Καλλές, Χότον 12 (8 ριμπ.).

Επιβλητική νίκη του Ολυμπιακού στην Αμαλιάδα με Λοτζέσκι και Γκριν
~*  Κόροιβος-Ολυμπιακός 66-88
Τα δεκάλεπτα: 10-21, 27-45, 39-61, 66-88
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σώμος-Μαγκλογιάννης-Αναστόπουλος Αντ.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜ. (Καλαμπάκος): Γκότσερ 13 (4), Χολ 14, Μιχάλογλου 2, Χατζηνικόλας, Μπράουν 14 (1), Ρίτσαρτ 5 (1), Σπυριδωνίδης 2, Μιλουτίνοβιτς 14 (3), Αποστολίδης, Μπεκρής 2, Κάτζος, Αθανασόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 6, Σπανούλης 4, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 8 (1), Μάντζαρης 6 (2), Γκριν 16 (1), Τολιόπουλος 3 (1), Παπαπέτρου 6 (2), Αγραβάνης 7, Μιλουτίνοφ 2, Χάκετ 2, Λοτζέσκι 18 (4).

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου  2016Με το δεξί η ΑΕΚ, νίκησε 77-59 στην Πάτρα τον Απόλλωνα
 Γήπεδο Ώρα Αγώνας ΔιαιτητέςΚΓ Απόλλωνα 17.00
~*  Απόλλων Π.–ΑΕΚ    59-77 , (35-35) .-
Γκόντας-Παπαπέτρου-Συμεωνίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκόντας-Παπαπέτρου-Συμεωνίδης
Τα δεκάλεπτα: 20-24, 35-35, 51-57, 59-77
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Μέξας): Μαστρογιαννόπουλος, Καλινόσκι 6, Κουζέλογκου 5 (1), Διαμαντάκος 1, Τζόουνς 13, Βεργίνης 11 (1), Σλαφτσάκης 1, Τσιάρας 13 (1), Μπαζινας.
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 8 (1), Βασιλειάδης 6 (1), Λαρεντζάκης, Μαυροειδής 12, Ουίλιαμς 10 (2), Σάκοτα 4, Μιλόσεβιτς 8, Χαριτόπουλος, Ντίξον 19 (3), Όουενς 2, Ιβάνοβιτς 6 (1), Σκουλιδας.


Με «σβηστές μηχανές» ο ΠΑΟ 81-71 τον Προμηθέα Πατρών
 ΟΑΚΑ (κθ) 19.00
 Παναθηναϊκός-Προμηθέας Πάτρας   81-71 .-  
Μπήτης-Ανδρικόπουλος-Κατραχούρας
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπήτης-Ανδρικόπουλος-Κατραχούρας
Τα δεκάλεπτα: 20-17, 43-36, 67-50, 81-71
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Superfoods (Πεδουλάκης): Σίνγλετον 11, Ρίβερς 7 (1), Γκιστ 5, Χαραλαμπόπουλος 8, Καλάθης 9(1), Μποχωρίδης 6 (1), Καλάθης Π. 2, Φώτσης, Παππάς 15 (1), Μπουρούσης 18.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Πάτρας (Βετούλας): Γκίκας 8 (2), Φαγέ 12 (3), Τζόνσον 2, Μουρ 12 (1), Άντερσον 15 (1), Πέττας 3(1), Γερομίχαλος 6, Τσάμης 6 (2), Κυριλής, Σαρικόπουλος 7

Φιλική ισοπαλία του ΠΑΟ με τον Πανελευσινιάκο
*** Φιλικό 09/10/2016 :
 ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  2-2 , (1-0) .-
 Τα γκολ  : 45' ΓΚΟΛ για τον Πανελευσινιακό ! o Ταμπάκης , 59΄Ρινάλντι , 64΄ Βιγιαφάνες , 35'   , 92΄  Πέναλτι Ναούμ  .- Πέναλτι για τον Παναθηναϊκό. , 36' Αστοχεί ο Ρινάλντι. Πολύ  κακή εκτέλεση του Αργεντινού που στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ.
Η ενδεκάδα του Πανελευσινιακού: Αγριμάκης,(Στεργιώτης) Κωνσταντινίδης, Ζέλιος,(Γρεκός) Τσούπρος, Καμπούρης, Αρβανίτης, Σιλιγαρδάκης, Ρόκας,(Καζνέσκι) , Σταματάκης, Ταμπάκης, (Ναούμ) , Κωστόπουλος.
Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Ο. Βλαχοδημος, Ιβανόφ, Μολέδο, Σάμπα,(Μαυρομάτης) Μαρινάκης, Χουχούμης, Κουτρουμπης, Μπουζούκης,(Αγγελόπουλος) (Χατζιοβάνης) , Βιγιαφάνιες, Ρινάλντι, Π. Βλαχοδήμος. (Αγγελόπουλος) ,
28' Κίτρινη κάρτα στον Ρόκα.,
 46’ Αλλαγές για τον Παναθηναϊκό. Αγγελόπουλος - Χατζηγιοβάννης αντί Μολέδο - Μπουζούκη. ,
----------------------------------------------------------
Πανελευσινιακός: Αγριμάκης (54΄ Στεργιώτης), Κωνσταντινίδης, Ζέλιος (54΄ Αγγελούδης), Τσούπρος (86΄ Σαμπατάκος), Καμπούρης (86΄ Μπρέμπος), Αρβανίτης (90΄ Στόγιος), Σιλιγαρδάκης (74΄ Μουντοκαλλάκης), Ρόκας, Σταματάκης (64΄ Ιωαννίδης), Ταμπάκης (54΄ Ναούμ), Κωστόπουλος (54΄ Γραικός).
Παναθηναϊκός: Ο. Βλαχοδημος (86΄ Ξενόπουλος), Ιβανόφ, Μολέδο (46΄ Αγγελόπουλος), Σάμπα (61΄ Μαυρομάτης), Μαρινάκης, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Μπουζούκης (46΄ Χατζηγιοβάννης), Βιγιαφάνιες (67΄ Πίσπας), Ρινάλντι (83΄ Σερβιλάκης), Π. Βλαχόδήμος (79΄ Παπανικολάου).
~* Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 45΄ με τον Ταμπάκη, αλλά οι «πράσινοι» με πρωταγωνιστή τον Βιγιαφάνιες έφτασαν στην ανατροπή σε διάστημα πέντε λεπτών. Αρχικά ο Αργεντινός έδωσε στο 58΄ την ασίστ της ισοφάρισης στον συμπατριώτη του Ρινάλντι, ενώ στο 63΄ ήταν ο ίδιος που «έγραψε» το 2-1 για τον Παναθηναϊκό.
~ Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 90΄ με πέναλτι ο Ναούμ, παράβαση στην οποία υπέπεσε ο Μαρινάκης επί του Σαμπατάκου. Να σημειωθεί ότι στο 35΄ ο Ρινάλντι είχε αστοχήσει από τα 11 μέτρα στο 35΄, σουτάροντας πάνω από το δοκάρι.
*** Αναλυτικά το πρόγραμμα του 8ου ομίλου (ώρες Ελλάδας)
06/09/2016, 21:45, Βοσνία-Εσθονία  4-0 .-
06/09/2016, 21:45, Κύπρος-Βέλγιο  0-3 .-
07/10/2016, 21:45, Βέλγιο-Βοσνία   4-0 .-
07/10/2016, 21:45, Ελλάδα-Κύπρος   2-0 .-

10/10/2016, 21:45, Βοσνία-Κύπρος
10/10/2016, 21:45, Εσθονία-Ελλάδα
13/11/2016, 21:45, Βέλγιο-Εσθονία
13/11/2016, 21:45, Ελλάδα-Βοσνία
25/03/2017, 19:00, Κύπρος-Εσθονία
25/03/2017, 21:45, Βέλγιο-Ελλάδα
09/06/2017, 21:45, Βοσνία-Ελλάδα
09/06/2017, 21:45, Εσθονία-Βέλγιο
31/08/2017, 21:45, Κύπρος-Βοσνία
31/08/2017, 21:45, Ελλάδα-Εσθονία
03/09/2017, 19:00, Εσθονία-Κύπρος
03/09/2017, 21:45, Ελλάδα-Βέλγιο
07/10/2017, 19:00, Βοσνία-Βέλγιο
07/10/2017, 21:45, Κύπρος-Ελλάδα
10/10/2017, 21:45, Βέλγιο-Κύπρος
10/10/2017, 21:45, Εσθονία-Βοσνία

***  ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου  2016-17 :
EURO Όμιλος A
ΟΜΑΔΕΣΑΓΩΝΕΣΝ-Ι-ΗΤΕΡΜΑΤΑΒΑΘΜΟΙ
1. Γαλλία32-1-04-17
2. Ελβετία31-2-02-15
3. Αλβανία31-0-21-33
4. Ρουμανία30-1-22-41
EURO Όμιλος B
ΟΜΑΔΕΣΑΓΩΝΕΣΝ-Ι-ΗΤΕΡΜΑΤΑΒΑΘΜΟΙ
1. Ουαλία32-0-16-36
2. Αγγλία31-2-03-25
3. Σλοβακία31-1-13-34
4. Ρωσία30-1-22-61
EURO Όμιλος Γ
ΟΜΑΔΕΣΑΓΩΝΕΣΝ-Ι-ΗΤΕΡΜΑΤΑΒΑΘΜΟΙ
1. Γερμανία32-1-03-07
2. Πολωνία32-1-02-07
3. Β. Ιρλανδία31-0-22-23
4. Ουκρανία30-0-30-50
EURO Όμιλος Δ
ΟΜΑΔΕΣΑΓΩΝΕΣΝ-Ι-ΗΤΕΡΜΑΤΑΒΑΘΜΟΙ
1. Κροατία32-1-05-37
2. Ισπανία32-0-15-26
3. Τουρκία31-0-22-43
4. Τσεχία30-1-22-51
EURO Γκρουπ Ε
ΟΜΑΔΕΣΑΓΩΝΕΣΝ-Ι-ΗΤΕΡΜΑΤΑΒΑΘΜΟΙ
1. Ιταλία32-0-13-16
2. Βέλγιο32-0-14-26
3. Ιρλανδία31-1-12-44
4. Σουηδία30-1-21-31
EURO Γκρουπ ΣΤ
ΟΜΑΔΕΣΑΓΩΝΕΣΝ-Ι-ΗΤΕΡΜΑΤΑΒΑΘΜΟΙ
1. Ουγγαρία31-2-06-45
2. Ισλανδία31-2-04-35
3. Πορτογαλία30-3-04-43
4. Αυστρία30-1-21-41

***

~  ~  ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 24  και 25 Σεπτεμβρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/09/24-25-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-27-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου  2016  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-28-2016.html  .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-29-2016.html .-
~ Η  Εφημερίδα μας Ενημέρωση Arfara News, Πέμπτη  29 Σεπτεμβρίου  2016 ,  Νέα ,Υγεία , Αθλητισμός , Ασήμαντα και Σημαντικά για όλους μας:  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-29-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 :
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-30-2016.html .- 
~Η  Εφημερίδα μας Ενημέρωση Arfara News,  Παρασκευή 30  Σεπτεμβρίου  2016 ,  Νέα ,Υγεία , Αθλητισμός , Ασήμαντα και Σημαντικά για όλους μας  : 
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-30-2016.html .- ~
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 :
~ Θέρος Τρύγος Πόλεμος Σάββατο  01 Οκτωβρίου  2016
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html  ,- 
~   Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-02-2016.html .-
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 01 και 02  Οκτωβρίου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/01-02-2016.html  .-

~ *Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Δευτέρα 03 Οκτωβρίου  2016  :
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-04-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 04  Οκτωβρίου  2016  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-04-2016.html .- 
~ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 04 Οκτωβρίου  2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/04-2016.html .-  
  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη  05 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-05-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARANEWS Πέμπτη 06 Οκτωβρίου  2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfaranews-06-2016.html .- 
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 07  Οκτωβρίου 2016  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-07-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-09-2016.html .-
~
 ~  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5020  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3135 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3133  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.288   βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: