ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016

  Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Φεβρουαρίου  2016 :
~

4 Φεβρουαρίου
Ισιδώρου του Πηλουσιώτου (1) (†436-440), Ιερομάρτυρος Αβρααμίου, επισκόπου Αρβήλ της Περσίας. Μάρτυρος Θεοκτίστου. Νεομαρτύρων Νικολάου του Κορινθίου (†1554) και Ιωσήφ του Χαλεπλή (†1686). Οσίων Ιασίμου του θαυματουργού, Ιωάννου επισκόπου Ειρηνουπόλεως, Νικήτα του εν Πυθίοις και Νικολάου ομολογητού (2) του Στουδίτου (†868).
(1)O όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης γεννήθηκε στην Αίγυπτο περί το 360. Σε νεαρή ηλικία έλαβε πλούσια θεολογική και φιλοσοφική γνώση. Στην αρχή εργάσθηκε ως διδάσκαλος και κατηχητής της εκκλησίας της Αλεξάνδρειας. Επιζητώντας όμως την ησυχία για να δύναται να ασχοληθεί με τη μελέτη των Αγίων Γραφών, αποσύρθηκε σε κάποιο μοναστήρι στο όρος Πηλούσιο, γι` αυτό έλαβε και το όνομα Πηλουσιώτης. Αργότερα δέχθηκε την πρόταση να γίνει ιερέας και στη συνέχεια εξελέγη πανηγυρικά ηγούμενος στο μοναστήρι του. Λόγω της τεράστιας θεολογικής του κατάρτισης, απέκτησε μεγάλο κύρος και φήμη, ώστε να θεωρήθηκε μοναδικός στις ερμηνείες περίπλοκων γραφικών χωρίων. Συνέγραψε αρκετές πραγματείες, καθώς και πλήθος επιστολών, με τις οποίες νουθετούσε, συμβούλευε και συγχρόνως εξηγούσε τις θείες και σωτήριες Γραφές. Εκοιμήθη ειρηνικά το 440.
(2)O όσιος Νικόλαος ο Ομολογητής γεννήθηκε στη Κυδωνία της Κρήτης το 792. Σε νεαρή ηλικία οι γονείς του τον έστειλαν στη Κωνσταντινούπολη στο θείο του Θεοφάνη, που ήταν μοναχός στη περιώνυμη Μονή του Στουδίου, όπου και έγινε και αυτός μοναχός. Στην ησυχία της Μονής, ο Νικόλαος είχε την ευκαιρία να λάβει μεγάλη θεολογική και φιλολογική παιδεία και να αναδειχθεί σε έναν από τούς μεγαλύτερους ταχυγράφους της εποχής του. Την περίοδο της εικονομαχίας, η Μονή Στουδίου και οι μοναχοί της, υπέστησαν μεγάλες διώξεις για την προσήλωσή τους στον αγώνα υπέρ των αγίων εικόνων. Με τη λήξη της εικονομαχίας, ο Νικόλαος εξελέγη ηγούμενος της Μονής. Λίγο αργότερα παραιτήθηκε και το 859 ίδρυσε το μοναστήρι του Κονορωβίου. Μετά από πολλές διώξεις και δεκαετή αυτοεξορία, ο Θεός τον κάλεσε κοντά του στις 4 Φεβρουαρίου του 868.   ~ 
Σήμερα 04/02/2016 εορτάζουν:
Όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης, Άγιος Αβράμιος ο Ιερομάρτυρας Επίσκοπος Αρβήλ της Περσίας, Άγιος Ιωσήφ ο Χαλεπλής, Όσιος Νικόλαος ο Ομολογητής ο Στουδίτης
~ Ο άνθρωπος από μικρός αμαρτάνει. με λόγον, με βλέμμα, με την διάνοιαν, με συγκατάθεσιν, με την πράξιν. Και δι' ενός φόβου εξαφνικού, ενός δυστυχήματος, μιας μεγάλης ζημίας, συγχωρούνται όλα εκείνα και γίνεται διαμάντι, από γυαλί όπου ήτον τό πρότερον. έροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιος Τρύφων ο Μάρτυρας

Άγιος Τρύφων ο Μάρτυρας
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομ....
 
Όσιος Εφραίμ ο Σύρος

Όσιος Εφραίμ ο Σύρος
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάνν....
 
Όσιος Ξενοφών μετά της συμβίου του Μαρίας και των τέκνων Αρκαδίου και Ιωάννη

Όσιος Ξενοφών μετά της συμβίου του Μαρία....
 
Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος
~  Ήχος δ'. Ταχύ προκατάλαβε.
Σοφία κοσμούμενος, παντοδαπεί ευκλεώς, τοις Αόγοις  εκόσμησας, την Εκκλησίαν Χρίστου, Ισίδωρε Όσιε, συ γαρ δι' εγκράτειας, σεαυτόν εκκαθάρας, πράξει και θεωρία, διαλάμπεις εν κοσμώ, δι' ων μυσταγωγούμεθα, Πάτερ τα κρείττονα.
~ Απολυτίκιο Αγ. Ισιδώρου Πηλουσιώτου - 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/TgptokGYBVI .-


Βιογραφία
Όσιος Ισίδωρος ο ΠηλουσιώτηςO Όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης γεννήθηκε στην Αίγυπτο περί το 360 μ.Χ. από γονείς θεοφιλείς, και ήταν συγγενής των Πατριαρχών Αλεξανδρείας, Θεοφίλου (385 - 412 μ.Χ.) και Κυρίλλου Α' (412 - 444 μ.Χ.). Σε νεαρή ηλικία έλαβε μεγάλη και θαυμαστή θεολογική και φιλοσοφική γνώση. Στην αρχή εργάσθηκε ως διδάσκαλος και κατηχητής της εκκλησίας της Αλεξάνδρειας. Επιζητώντας όμως την ησυχία για να δύναται να ασχοληθεί με το έργο της ζωής του, τη μελέτη των Αγίων Γραφών, αποσύρθηκε σε κάποιο μοναστήρι στο όρος Πηλούσιο, γι' αυτό έλαβε και το όνομα Πηλουσιώτης. Αργότερα δέχεται την πρόταση να γίνει ιερέας και στη συνέχεια εκλέγεται πανηγυρικά ηγούμενος στο μοναστήρι του.
Λόγω της τεράστιας θεολογικής του κατάρτισης, απέκτησε μεγάλο κύρος και φήμη, ώστε να θεωρείται μοναδικός στις ερμηνείες περίπλοκων γραφικών χωρίων. Κατά την Γ΄ Οικουμενική Σύνοδο που συνήλθε στην Έφεσο το έτος 431 μ.Χ. επί αυτοκράτορος Θεοδοσίου Β΄ του Μικρού (408 - 450 μ.Χ.), ο Άγιος αναφαίνεται με μεγάλη υπόληψη και σπουδαίο κύρος στην Εκκλησία. Έλεγχε με παρρησία τους αμαρτάνοντες, φώτιζε τους πάντες με τον θείο του λόγο, νουθετούσε τους άρχοντες, υπεστήριζε τους κλονιζόμενους και ήταν η «μούσα της ημετέρας αυλής», όπως αποκαλούσε αυτόν ο ιερός Φώτιος (Επιστολή 2, 44). Συνέγραψε αρκετές πραγματείες, ως και πλήθος επιστολών, από τις οποίες σώζονται 2.012, με τις οποίες νουθετούσε, συμβούλευε και συγχρόνως εξηγούσε τις θείες και σωτήριες Γραφές. Εκοιμήθη ειρηνικά το 440 μ.Χ.
Ἀπολυτίκιον
Ἦχος πλ. δ’
Ἐν σοί Πάτερ ἀκριβῶς διεσώθη τό κατ᾽ εἰκόνα· λαβών γάρ τόν σταυρόν, ἠκολούθησας τῷ Χριστῷ, καί πράττων ἐδίδασκες, ὑπερορᾷν μέν σαρκός, παρέρχεται γάρ· ἐπιμελεῖσθαι δέ ψυχῆς, πράγματος ἀθανάτoυ· διό καί μετά Ἀγγέλων συναγάλλεται, Ὅσιε Ἰσίδωρε τό πνεῦμά σου.
 ***   Παρέμβαση Πρ. Παυλόπουλου: Ο άνθρωπος πάνω από την οικονομία         
     
Τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του στο γεύμα της Υπαπαντής
Η οικονομική κρίση και το προσφυγικό τα μεγάλα… αγκάθια της χώρας για τον Προκόπη Παυλόπουλο 
Το κέντρο βάρους στα δημοκρατικά κράτη και τους δημοκρατικούς λαούς είναι οι άνθρωποι, όχι το νόμισμα και η οικονομία, είναι το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος προς τους Ευρωπαίους, κατά το δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Δήμος Καλαμάτας, για τον γιορτασμό της Παναγίας Υπαπαντής.
Πάντως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη, κάτι που καθιστά επιτακτική την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος, στην ομιλία του τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να γυρίσει στις αρχές και τις αξίες με τις οποίες δημιουργήθηκε, επισημαίνοντας ότι αυτές είναι η ελευθερία με τη δημοκρατία, το δημόσιο συμφέρον και η αλληλεγγύη με την αγάπη και τη συνύπαρξη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε για την κατάσταση στη χώρα αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «τούτη τη στιγμή δύο μεγάλες δυσκολίες, δύο μεγάλες προκλήσεις βρίσκονται μπροστά μας και αφορούν όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς και όλους τους ευρωπαίους ηγέτες.
Η πρόκληση της οικονομικής κρίσης, η οποία θα γίνει βαθύτερη και μέσα από την οποία οφείλουμε να υπερασπιστούμε τον άνθρωπο και το κοινωνικό κράτος.
Το άλλο πρόβλημα είναι το προσφυγικό. Στη σημερινή εποχή είναι λάθος να πιστεύουμε κάποιοι ότι το κέντρο βάρους των δημοκρατικών κρατών και λαών είναι το νόμισμα και η οικονομία, είναι πρώτα απ’ όλα ο άνθρωπος, είναι η δικαιοσύνη».
Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Τώρα είναι η στιγμή να καταλάβουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί Ευρωπαίοι, ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι αισθάνονται το χρέος της ενωμένης Ευρώπης. Η πορεία της Ευρώπης είναι η υπεράσπιση του ανθρώπου και της δημοκρατίας. Όσοι μπορούν να αντέξουν αυτή τη μεγάλη πρόκληση σε αυτή την εποχή θα ακολουθήσουν αυτό το δρόμο.
Εμείς ακριβώς ως Έλληνες, ως ορθόδοξοι, ξέρουμε πολύ καλά το χρέος αυτού του τόπου. Θα τον επιτελέσουμε στο ακέραιο, αλλά ζητάμε και από τους εταίρους να πράξουν και εκείνοι το δικό τους, απέναντι σε ένα λαό ο οποίος για να μείνει στην ευρωπαϊκή οικογένεια, να μείνει επάνω στο σκάφος της Ευρώπης, έχει συνεισφορά».
Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι «αισθάνομαι το χρέος το οποίο έχω να επιτελέσω και σας διαβεβαιώνω ότι θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος αυτής της μεγάλης τιμής την οποία σήμερα έχω».  Του Αντώνη Πετρόγιαννη  

***  “Μπλόκο οργής” απαιτώντας την απόσυρση του Ασφαλιστικού στο Καλό Νερό - Σήμερα κλειστό για 6 ώρες!

  Στον     κόμβο του Καλού Νερού έστησαν από το πρωί της Τρίτης “μπλόκο οργής”, απαιτώντας την απόσυρση του Ασφαλιστικού οι αγρότες της Τριφυλίας, στη μαζικότερη και δυναμικότερη αγωνιστική κινητοποίηση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή. Περισσότερα από 100 τρακτέρ και 300 αγροτικά οχήματα και μηχανήματα και εκατοντάδες κατοίκων της περιοχής συμμετέχουν με πάθος και αποφασιστικότητα στην κινητοποίηση. Στο πλευρό των αγροτών είναι, με την αγωνιστική τους παρουσία, και ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι, μηχανικοί, δικηγόροι και άλλοι επαγγελματίες και επιστήμονες του ιδιωτικού τομέα, όπως και εργάτες, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, ενώ την κινητοποίηση στηρίζουν και συμμετέχουν ενεργά οι Αγροτικοί Σύλλογοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βάλτας, αγρότες από τη Χριστιανούπολη και το Μουζάκι, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Τριφυλίας, αγρότες από τη γειτονική Χώρα και όλες τις Τοπικές Κοινότητες της ευρύτερης περιοχής, καθώς και οι Εμπορικοί Σύλλογοι Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και Κυπαρισσίας! Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα κοινό μέτωπο αγώνα που συγκροτήθηκε με μπροστάρηδες τους αγρότες και συμμαχητές όλους τους κοινωνικούς και συλλογικούς φορείς της Τριφυλίας. Ένα κοινωνικό μέτωπο απαιτώντας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την απόσυρση του Ασφαλιστικού, το οποίο ως έχει παρουσιαστεί, δε λύνει κανένα πρόβλημα, αλλά, αντίθετα εξαθλιώνει και φτωχοποιεί την κοινωνία και τους πολίτες και βάζει ταφόπλακα στην οικονομία, την ιδιωτική πρωτοβουλία και την αγροτιά. Οι αγρότες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης την πομπή με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα και μηχανήματα από τους Γαργαλιάνους, στα Φιλιατρά ενώθηκαν με αγρότες από την περιοχή της Δ.Ε. Φιλιατρών και ακολούθως, με ελληνικές και μαύρες σημαίες, αφού πέρασαν από την Κυπαρισσία, έφτασαν στο Καλό Νερό όπου στον κόμβο παρέταξαν τρακτέρ, οχήματα και μηχανήματα. Εκεί, συγκρότησαν Συντονιστική Επιτροπή και αποφάσισαν τον αποκλεισμό του οδοστρώματος από τις 2.30μμ έως τις 3.30μμ και από τις 6μμ έως τις 7μμ. Με κάθε ένταση διατράνωσαν προς την κυβέρνηση ότι είναι αποφασισμένοι και δίνουν αυτή τη μάχη μέχρι τη νίκη! Νίκη, με απόσυρση του Ασφαλιστικού, που θα είναι νίκη για τη γη τους, για τη ζωή τους, για τα παιδιά τους, για όλη την Ελληνική κοινωνία. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Σ.Ε. τονίζεται πως, «από σήμερα (σ.σ. προχθές) και η Τριφυλία συμπαραστεκόμαστε με το μπλόκο του Καλού Νερού στον αγώνα των συναδέλφων αγροτών με τα κοινά αιτήματα: απόσυρση του Φορολογικού, απόσυρση του Ασφαλιστικού, Κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης, Διάλογος από μηδενική βάση. Επίσης κάνουμε πρόσκληση αγώνα στους συναδέλφους αγρότες της Τριφυλίας και τους ελεύθερους επαγγελματίες της Τριφυλίας να ενισχύσουν με την παρουσία τους το μπλόκο του Καλού Νερού» κάνοντας γνωστό πως για χθες Τετάρτη αποφασίστηκε το κλείσιμο του δρόμου να γίνει από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 5.30 έως τις 6.30 το απόγευμα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι αγρότες με τα τρακτέρ του παρέμειναν στο δρόμο και χθες το πρωί το μπλόκο ενισχύθηκε με περισσότερα αγροτικά μηχανήματα, ενώ ήταν σε συνεχείς διαβουλεύσεις με συλλογικούς φορείς για τη σημερινή κινητοποίηση και τη μορφή της στα πλαίσια του γενικού ξεσηκωμού και της απεργίας! Χθες το απόγευμα, απλοί πολίτες και εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Κυπαρισσίας και άλλων συλλογικών φορέων της περιοχής συνέδραμαν με τις δυνάμεις τους το μπλόκο και είχαν μακρά συζήτηση με τη Σ.Ε. και τους αγρότες που ήταν εκεί για να αποφασίσουν τι θα πράξουν ενωτικά, μαζικά και δυναμικά σήμερα. Οι αγρότες σήμερα θα αποκλείσουν το κόμβο του Καλού Νερού από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα ως τις 7 το βράδυ. Καθολική η απεργία σε καταστήματα και επιχειρήσεις «Ρολά» κατεβάζουν σήμερα καταστήματα και επιχειρήσεις στην Τριφυλία, από εμπορικά, ειδών διατροφής, καφενεία, καφετέριες, εστιατόρια, βενζινάδικα, ακόμη και περίπτερα! Η συμμετοχή των επαγγελματιών, όλων των κλάδων, αναμένεται καθολική στη σημερινή απεργία, ενώ, όπως τονίζουν, «κλείνουμε για μια μέρα για να μη μας κλείσουν για πάντα»! - 

***   Κάνει πάρτι η "Διάτμηση"… 

   Μπορεί το "πόθεν έσχες" του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, να είναι καθαρό μετά από σχετικό έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, αλλά η κατασκευαστική εταιρεία «Διάτμηση», στην οποία μέτοχος ήταν μέχρι πριν από έναν χρόνο ο ίδιος, "χτύπησε" και πάλι. Ανέλαβε μία ακόμη εργολαβία της ΕΥΔΑΠ στην πρωτεύουσα, προϋπολογισμού 4,9 εκατ. ευρώ, με έκπτωση - σοκ, που προσεγγίζει το 60%. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά επτά εργοληπτικές εταιρείες. Στο μεταξύ, από την ανάληψη έργων της ΕΥΔΑΠ από την «Διάτμηση» προκύπτει και σύγκρουση συμφερόντων, καθώς ο γενικός διευθυντής Λειτουργίας Δικτύων και Εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ, κ. Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος προΐσταται των έργων της εταιρείας, είναι κουμπάρος με τον νυν επικεφαλής της «Διάτμησης» και πρώην συνεταίρο του κ. Φλαμπουράρη, κ. Ι. Κοτταρίδη. Η Διάτμηση από το 2004 ως το 2011 έλαβε από την ΕΥΔΑΠ οκτώ εργολαβίες για εργασίες στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης της εταιρείας, αθροιστικής αξίας 18,6 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, σε αρκετές εξ αυτών η εταιρεία προσέφερε υπερβολικά υψηλές εκπτώσεις ακόμη και στο ύψος του 69%. Σημειωτέον ότι οι υψηλές εκπτώσεις στα δημόσια έργα, ειδικά στα έργα κατασκευής, έχουν οδηγήσει συχνά σε πανωλεθρίες, καθώς έφτασαν να καρκινοβατούν και να πηγαίνουν από παράταση σε παράταση. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτη του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ), σε δείγμα 706 έργων που δημοπρατήθηκαν την τελευταία 15ετία, με προϋπολογισμό άνω των 10 εκατ. ευρώ, ένα στα τρία έργα ανατέθηκε με έκπτωση μεταξύ 40% και 60%, με αποτέλεσμα τα περισσότερα να καταγράψουν μεγάλες υπερβάσεις του προϋπολογισμού και το δημόσιο να επιβαρυνθεί με σημαντικά υψηλότερα ποσά. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί είναι ακόμα στην κυβέρνηση ο κυρ- Αλέκος… Α.Π. - 

***  Ερωτήματα για δημόσια έργα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας         
     
Σε απόστημα στο σύστημα ανάθεσης δημοσίων έργων μετατρέπονται οι απευθείας αναθέσεις. Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του τεχνικού κόσμου και παραδέχεται το ΥΠΕΧΩΔΕ, Δήμοι, Περιφέρειες, αλλά και οργανισμοί του Δημοσίου, αυξάνουν ολοένα και περισσότερο τον αριθμό των έργων που αναθέτουν απευθείας, λειτουργώντας στα όρια της νομιμότητας ή ακόμα και πέρα από αυτά.
Το «Θάρρος» έχει στη διάθεσή του στοιχεία για δύο έργα που εκτελέστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και τα οποία, αν μη τι άλλο, προκαλούν εύλογες απορίες σε ό,τι αφορά το σκεπτικό ανάθεσής τους.
Το πρώτο έχει τίτλο «Έγκριση ανάθεσης έργου Τεχνικής Υποστήριξης προτάσεων ΕΣΠΑ 2014-2020 της Τεχνικής Υπηρεσίας». Ο προϋπολογισμός της δαπάνης του ανερχόταν σε 15.000 ευρώ συν ΦΠΑ 23%. Το φυσικό αντικείμενο του έργου ήταν: Ολοκληρωμένη διαχείριση του εσωτερικού φωτισμού του κτηρίου της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας. Αυτονόμηση της εγκατάστασης του φωτισμού του περιβάλλοντος χώρου του νοσοκομείου με αποκλειστική χρήση ΑΠΕ. Ανάπτυξη φωτοβολταϊκού πεδίου στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου με ταυτόχρονη στέγαση των θέσεων στάθμευσης. Πρότυπη χρήση ηλεκτροκίνησης στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας.
Η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου δόθηκε με απευθείας ανάθεση σε αρχιτέκτονα- μηχανικό, με το σκεπτικό ότι «υπήρχε άριστη συνεργασία με το νοσοκομείο κατά την προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2007- 2013, διαπιστωμένη πλέον εμπειρία της στη σύνταξη, έγκριση και υλοποίηση προτάσεων του ΕΣΠΑ και εν γένει όλων των προαπαιτούμενων διαδικασιών από τις διαχειριστικές αρχές».
Αν και το ύψος του προϋπολογισμού δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, απορούμε αν ο νόμος δίνει τη δυνατότητα σε αρχιτέκτονα να εκτελεί μηχανολογικές μελέτες, γιατί δεν υπήρξε διερεύνηση αγοράς, σ’ έναν κλάδο που μαστίζεται από κρίση, ενώ ερωτηματικά υπάρχουν αν τέτοιου είδους έργα μπορούν να εκτελεστούν από αρχιτέκτονα και όχι από κάποιον μηχανολόγο και δη, ενεργειακό επιθεωρητή.
Το «Θάρρος», σε σχετική του έρευνα στον κατάλογο ενεργειακών επιθεωρητών του ΥΠΕΚΑ για το Νομό Μεσσηνίας, δε βρήκε το όνομα του αναδόχου του έργου.
Ένα μήνα νωρίτερα ανατέθηκε και πάλι έργο στον/στην ίδια επιστήμονα με τίτλο «Πρόχειρος διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου παροχής υπηρεσιών εξειδικευμένου συμβούλου σε ενεργειακά θέματα με αντικείμενο τις αντλίες θερμότητας και τις κεντρικές μονάδες κλιματισμού για τις ανάγκες της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας».
Ο διαγωνισμός που έγινε ήταν πρόχειρος με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή και ο προϋπολογισμός του έργου, αυτή τη φορά, ήταν 24.900 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Όπως διαβάζουμε, ο εξειδικευμένος σύμβουλος θα πρέπει να είναι διπλωματούχος αρχιτέκτονας - μηχανικός με τουλάχιστον διετή αποδεδειγμένη εμπειρία σε συγχρηματοδοτούμενα έργα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε δημόσια νοσοκομεία. Η σύμβαση υπεγράφη με ενεργειακή σύμβουλο αρχιτέκτονα-μηχανικό με αντικείμενο τι αντλίες θερμότητας και τις κεντρικές μονάδες κλιματισμού.
Και γι' αυτό το έργο τα ερωτήματα παραμένουν τα ίδια: Γιατί δε διενεργήθηκε δημόσιος διαγωνισμός και αν η ειδικότητα "ενεργειακή σύμβουλος" σημαίνει και ενεργειακός επιθεωρητής, όπως επιβάλλεται σε τέτοιου είδους έργα.
Επαναλαμβάνουμε ότι ο/η ανάδοχος του έργου δεν υπάρχει στον κατάλογο των ενεργειακών επιθεωρητών του ΥΠΕΚΑ για το Νομό Μεσσηνίας.
Βέβαια και οι δύο συμβάσεις που έχουμε στα χέρια μας εμφανίζουν όλα τα νόμιμα και απαραίτητα στοιχεία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει και να φαίνεται τίμια.
Από την πλευρά του, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, σε χθεσινή μας συνάντηση δέχθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι και τα δύο έργα είναι "καθαρά" και ως προς το νόμο και ως προς την ουσία, αφού ακολουθήθηκαν όλα όσα προβλέπονται.
Από εκεί και πέρα, επειδή υπήρχε πίεση χρόνου, όπως γίνεται με τα έργα του ΕΣΠΑ, επιχειρήθηκε να εξευρεθεί άμεσα ένας επιστήμονας με εγνωσμένη εμπειρία, ώστε να μη χαθεί η επιχορήγηση. Αυτό έγινε με ένα πρόσωπο που πληρούσε απολύτως τις προϋποθέσεις της διακήρυξης.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***   Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες: Χωρίς σχέδιο η Δημοτική Αρχή στις ανάγκες των δημοτών         
    
Απολογισμό δράσης έκανε το βράδυ της Κυριακής η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες», σε εκδήλωση όπου έγινε και η κοπή της πίτας του 2016.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού, Μανώλης Μάκαρης, τόνισε ότι, παρά την κρίση, η συγκυρία για το Δήμο Καλαμάτας θα μπορούσε να είναι ευνοϊκή, αρκεί η Δημοτική Αρχή να μη λειτουργούσε με γνώμονα μόνο το πελατειακό της συμφέρον.
Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι η παράταξή του επιμένει σε έναν εποικοδομητικό ρόλο για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων του Δήμου και σε αυτό το πλαίσιο αναλαμβάνει πρωτοβουλία, ώστε να καταρτιστούν προτάσεις για προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ.
Ο δημοτικός σύμβουλος, Σταμάτης Μπεχράκης, ανακοίνωσε επίσης την έναρξη πρωτοβουλίας, ώστε στο πλαίσιο της τροποποίησης του καταστατικού χάρτη της αυτοδιοίκησης να γίνει διαβούλευση με τους πολίτες και να κατατεθούν ολοκληρωμένες προτάσεις για την ενίσχυση του ρόλου των τοπικών κοινωνιών, με αυτοτελή προγράμματα και πόρους.
Η εκδήλωση έγινε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου της Καλαμάτας «Rex», που γέμισε από μέλη και φίλους του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας, προσκεκλημένους εκπροσώπους τοπικών φορέων, ενώ παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, Νίκος Πατσαρίνος και η περιφερειακή σύμβουλος, Στέλλα Καρλαύτη, καθώς και η επικεφαλής της τελευταίας ελάσσονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, Δήμητρα Λυμπεροπούλου.
Ο κ. Μάκαρης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις εγκαταλειμμένες γειτονιές και συνοικίες της Καλαμάτας σε σύγκριση με την κεντρική πλατεία.
Για το λόγο αυτό εισηγήθηκε την εκπόνηση ενός προγράμματος ολοκληρωμένης αστικής ανάπλασης που να περιλαμβάνει τις εγκαταλειμμένες γειτονιές αλλά και την αποκατάσταση των διατηρητέων κτηρίων.
Μίλησε για την πρόταση της παράταξής του να επιχορηγούνται οι φορείς του Δήμου για τη δραστηριότητα και τις εκδηλώσεις τους με ένα διαφανές και δίκαιο σύστημα, κάτι όμως που τόνισε ότι συναντά την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής, η οποία ανέφερε ότι έχει επιλέξει τη ρουσφετολογική διαχείριση των επιχορηγήσεων.
Αναφέρθηκε στο πρόβλημα της λυματολάσπης και την πρόταση της παράταξής του, στα ακριβά τιμολόγια της ύδρευσης και της αποχέτευσης και στην πρόταση για ένταξη τουλάχιστον των δικαιούχων διαφόρων κοινωνικών προγραμμάτων σε ένα φθηνότερο τιμολόγιο.
Ο Σταμάτης Μπεχράκης, από την πλευρά του, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να αλλάξει τον καταστατικό χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πως είναι ευκαιρία να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να γίνουν οι αλλαγές που χρειάζονται.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι χρειάζονται αλλαγές που θα ενισχύσουν το ρόλο των τοπικών κοινωνιών, με ξεχωριστά προγράμματα και ξεχωριστούς πόρους. Πρότεινε δε να συγκροτηθεί επιτροπή από μέλη και φίλους του συνδυασμού, που θα δουλέψουν για τη κατάρτιση σχετικής πρότασης.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους δημοτικούς συμβούλους του «Ανοιχτού Δήμου – Ενεργοί Πολίτες», Στάθη Σταματόπουλο για τις αθλητικές υποδομές, Γιάννη Θεοφιλόπουλου για τη διαχείριση των απορριμμάτων και Παναγιώτη Αλούπη για τεχνικά ζητήματα.
Ο δημοτικός σύμβουλος, Στάθης Σταματόπουλος, σχολίασε ότι στόχος του Δήμου θα πρέπει να είναι η ύπαρξη ενός ξεκάθαρου μοντέλου ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης, το οποίο θα στηρίζεται σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη συμμετοχή των δημοτών στα προγράμματα άθλησης.
Για την επίτευξη του στόχου αυτού, θα πρέπει να υφίσταται ένα δίκτυο αθλητικών εγκαταστάσεων, στο οποίο να υλοποιείται πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων, σε όλες τις περιοχές του Δήμου, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη του μαζικού – λαϊκού αθλητισμού, τη σύνδεση του αθλητισμού, σε τοπικό επίπεδο, με την εκπαίδευση, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και άλλες δραστηριότητες.
Ο Παναγιώτης Αλούπης με τη σειρά του είπε, μεταξύ άλλων, ως προς τη διαφαινόμενη ακύρωση του ΓΠΣ Καλαμάτας, για τις αρνητικές συνέπειες που θα προκαλέσει στον πολεοδομικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη του Δήμου Καλαμάτας, σχολίασε αρνητικά τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής κατά την εκπόνηση –διαβούλευσή του, και μίλησε για τη μεταγενέστερη ανάγκη προσφυγής στο ΣτΕ, συμπράττοντας με ομάδες πολιτών για την ακύρωση του.
Μίλησε για «μικροψυχία και μιζέρια ιδεών από τη Δημοτική Αρχή» για μεγάλα θέματα της πόλης, όπως για την προβολή της Καλαμάτας στη Θεσσαλονίκη, τη διεκδίκηση του τίτλου Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 κ.λπ., μιλώντας ακόμα για ανάγκη συστράτευσης.
Τέλος, ο Τάσος Πολυχρονόπουλος υποστήριξε ότι αξιοποιώντας την εκπροσώπηση της παράταξης στο Δ.Σ. της «Φάρις», όλο το προηγούμενο διάστημα, με πληθώρα παρεμβάσεων, διατυπώθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για όλα τα σχετικά ζητήματα:  «Κάναμε, ταυτόχρονα, κριτική στις επιλογές της Δημοτικής Αρχής και αναδείξαμε τις ευθύνες της, γιατί: α) Έχει υποβαθμίσει πλήρως τη λειτουργία της “Φάρις” και από οργανισμό παραγωγής πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου, την έχει μετατρέψει σε απλό επικυρωτή και υλοποιητή αποφάσεων που έχουν παρθεί απολύτως ερήμην της επιχείρησης. β) Με την όλη στάση και τις επιλογές της, εμποδίζει την αξιοποίηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης που υπάρχουν”.   Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***    Πορίσματα εκτίμησης ζημιών του ΕΛΓΑ στην Καλαμάτα

  Παρελήφθησαν από τον ΕΛΓΑ πίνακες με πορίσματα εκτίμησης ζημιών φυτικής παραγωγής από ζημιογόνο αίτιο. Ειδικότερα, από: -παγετό της 7ης/1/2015 στις καλλιέργειες παραγωγών της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, της Τοπικής Κοινότητας Ασπροχώματος και της Τοπικής Κοινότητας Λεΐκων -Χαλάζι της 26ης/01/2015 στις καλλιέργειες παραγωγών της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας -Ανεμοθύελλα της 31ης/12/2014 στις καλλιέργειες παραγωγών της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας. Τα πορίσματα εκτίμησης ζημιών θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων για 10 ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου, στην ανταποκρίτρια του ΕΛΓΑ, Αγγελική Σταματελοπούλου, στο Δήμο Καλαμάτας, στην οδό Παπατσώνη 4.  Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πληροφορηθεί τα πορίσματα των πραγματογνωμοσυνών και όποιος διαφωνεί με αυτά, να υποβάλει ένσταση μέσα στην παραπάνω προθεσμία των 10 ημερολογιακών ημερών, προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. - 

***   Μίσθωση κατοικιών για τη στέγαση αστέγων στην Καλαμάτα         
     
Με εντολή του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρόνοιας Δήμου Καλαμάτας Στέφανος Στεφανόπουλος γνωστοποιεί τα εξής: «Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Στέγαση και Επανένταξη», ο Δήμος Καλαμάτας ενδιαφέρεται να μισθώσει ακίνητα, για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των ωφελουμένων του εν λόγω προγράμματος.
Τα ακίνητα που θα μισθωθούν, πρέπει να βρίσκονται εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Καλαμάτας, να διαθέτουν βασικές υπηρεσίες ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, θέρμανσης και είναι τα ακόλουθα:  Γκαρσονιέρες δέκα οκτώ (18),  δυάρια ένα (1)  και τριάρια ένα (1).
Η ενοικίαση διαμερισμάτων στην ίδια πολυκατοικία ή στο ίδιο συγκρότημα, επιτρέπεται σε ποσοστό μέχρι 10% του συνόλου των ωφελουμένων. Τα μισθωτήρια συμβόλαια θα υπογραφούν από τους ωφελούμενους με εγγυητή το Δήμο Καλαμάτας (καταβολή μισθώματος από τον Δήμο).
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του προγράμματος, το μίσθωμα για κάθε διαμέρισμα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσόν των 180 ευρώ για τις γκαρσονιέρες, των 240 ευρώ για τα δυάρια και των 280 ευρώ για τα τριάρια μηνιαίως.
Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να εκμισθώσουν τα ακίνητά τους στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος, να επικοινωνήσουν με το Δήμο Καλαμάτας –Διεύθυνση Πρόνοιας στα τηλέφωνα 27213 61834 & 61858 ή να προσέλθουν στα γραφεία 363 & 370 (ισόγειο Διοικητηρίου), για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους».

***  Προβληματικό σημείο για παρκάρισμα

   Καθημερινό είναι το φαινόμενο αυτοκίνητο που παρκάρει στη διασταύρωση της Αριστοδήμου με τη Βασ. Σοφίας να εμποδίζει οχήματα που έρχονται από τη Βασ. Σοφίας και επιθυμούν να στρίψουν στην Αριστοδήμου. Οι κόρνες δίνουν και παίρνουν στην περιοχή και, τελικά, τα αυτοκίνητα δεν καταφέρνουν ποτέ να στρίψουν… Κ. Γαζ. - 
~
*** Ποιοι απεργούν σήμερα: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς               
Η κεντρική συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι στις 11 πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος
Ποιοι απεργούν σήμερα: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
~ Παραλύει η χώρα σήμερα λόγω της Γενικής Απεργίας που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που ηγούνται της κινητοποίησης, να προσκαλούν σε μαζική συμμετοχή.
- Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11:00.
- Συμμετέχουν, επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος(δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί).
- Επίσης, απεργούν ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ-ΝΑΤ με την κινητοποίηση να αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης (4 Φεβρουαρίου) και να ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου).
- Στην απεργία συμμετέχουν, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα.
Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων(ΠΟΠΕΚ).
Το καθολικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό το οποίο, όπως υποστηρίζουν, καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες μειώσεις των συντάξεων.
~ Η κεντρική συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι στις 11 πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ δική του συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10: 30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ, που συμμετέχει και αυτό στις κινητοποιήσεις και κάνει το δικό του κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.
Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
Σε ό,τι αφορά στα μέσα μαζικής μεταφοράς ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα, ο προαστιακός σιδηρόδρομος, τα τρόλει, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τα ταξί.
~ Αναλυτικά:
- Το μετρό θα λειτουργεί από τις 10 π.μ έως και τις 4 μ.μ.
- Τα λεωφορεία και το τραμ θα κινηθούν από τις 9.π.μ. έως και τις 9 μ.μ.
Σημειώνεται, πως τις ώρες λειτουργίας του μετρό δε θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκίσης Πλακεντίας και αντίστροφα.
Υπενθυμίζεται ότι σε απεργία διάρκειας προχωρούν από την Πέμπτη οι ιδιοκτήτες των περίπου 32.000 φορτηγών και βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσεως.
Δεκαέξι πτήσεις της Olympic Air ακυρώνονται την Πέμπτη, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
~*  Ποιες πτήσεις ακυρώνονται
- Ο σύλλογος των τηλεπικοινωνιακών υπαλλήλων της ΥΠΑ συμμετέχει στην απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με 4ωρη στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί από 8:00 έως 12:00.
~  Αναλυτικότερα, ακυρώνονται τα σκέλη πτήσεων, ως κάτωθι:
-  Ακυρώσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 λόγω της 24ωρης απεργίας της ΟΣΥΠΑ καθώς και της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.
Λόγω της συμμετοχής της ΟΣΥΠΑ στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ καθώς και της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ από ώρα 8:00 – 12:00, η AEGEAN και η Olympic Air αναγκάζονται να ακυρώσουν 66 σκέλη πτήσεων εσωτερικού την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016, ως κάτωθι:
~ Ακυρώνονται οι κάτωθι πτήσεις της AEGEAN στις 4 Φεβρουαρίου 2016:
· Α3 352 Αθήνα – Σαντορίνη
· Α3 353 Σαντορίνη – Αθήνα
· Α3 360 Αθήνα – Σαντορίνη
· Α3 361 Σαντορίνη – Αθήνα
· Α3 370 Αθήνα – Μύκονος
· Α3 371 Μύκονος – Αθήνα
· Α3 374 Αθήνα – Μύκονος
· Α3 375 Μύκονος – Αθήνα
~ Ακυρώνονται οι κάτωθι πτήσεις της Olympic Air στις 4 Φεβρουαρίου 2016:
· ΟΑ 037 Αστυπάλαια – Λέρος
· ΟΑ 037 Λέρος – Κάλυμνος
· ΟΑ 037 Κάλυμνος – Κως
· ΟΑ 066 Αθήνα – Πάρος
· ΟΑ 067 Πάρος – Αθήνα
· ΟΑ 006 Αθήνα – Νάξος
· ΟΑ 007 Νάξος – Αθήνα
· ΟΑ 070 Αθήνα – Σύρος
· ΟΑ 071 Σύρος – Αθήνα
· ΟΑ 250 Αθήνα – Μυτιλήνη
· ΟΑ 251 Μυτιλήνη – Αθήνα
· ΟΑ 254 Αθήνα – Μυτιλήνη
· ΟΑ 255 Μυτιλήνη – Αθήνα
· ΟΑ 258 Αθήνα – Μυτιλήνη
· ΟΑ 259 Μυτιλήνη – Αθήνα
· ΟΑ 140 Αθήνα – Αλεξανδρούπολη
· ΟΑ 141 Αλεξανδρούπολη – Αθήνα
· ΟΑ 146 Αθήνα – Αλεξανδρούπολη
· ΟΑ 147 Αλεξανδρούπολη – Αθήνα
· ΟΑ 098 Αθήνα – Κάρπαθος
· ΟΑ 099 Κάρπαθος – Αθήνα
· ΟΑ 092 Ρόδος – Κάρπαθος
· ΟΑ 093 Κάρπαθος – Ρόδος
· ΟΑ 270 Αθήνα – Χίος
· ΟΑ 271 Χίος – Αθήνα
· ΟΑ 276 Αθήνα – Χίος
· ΟΑ 277 Χίος – Αθήνα
· ΟΑ 152 Αθήνα – Καβάλα
· ΟΑ 153 Καβάλα – Αθήνα
· ΟΑ 154 Αθήνα – Καβάλα
· ΟΑ 155 Καβάλα – Αθήνα
· ΟΑ 240 Αθήνα – Σάμος
· ΟΑ 241 Σάμος – Αθήνα
· ΟΑ 248 Αθήνα – Σάμος
· ΟΑ 249 Σάμος – Αθήνα
· ΟΑ 160 Αθήνα – Ιωάννινα
· ΟΑ 161 Ιωάννινα – Αθήνα
· ΟΑ 166 Αθήνα – Ιωάννινα
· ΟΑ 167 Ιωάννινα – Αθήνα
· ΟΑ 074 Αθήνα – Ζάκυνθος
· ΟΑ 075 Ζάκυνθος – Αθήνα
· ΟΑ 020 Αθήνα – Αστυπάλαια
· ΟΑ 062 Αθήνα – Πάρος
· ΟΑ 063 Πάρος – Αθήνα
· OA 040 Αθήνα – Μήλος
· ΟΑ 041 Μήλος – Αθήνα
· ΟΑ 012 Αθήνα – Κάλυμνος
· ΟΑ 013 Κάλυμνος – Αθήνα
· ΟΑ 030 Αθήνα – Λέρος
· ΟΑ 031 Λέρος – Αθήνα
· ΟΑ 036 Κως – Κάλυμνος
· OA 036 Κάλυμνος – Λέρος
· ΟΑ 036 Λέρος – Αστυπάλαια
· ΟΑ 021 Αστυπάλαια – Αθήνα
· ΟΑ 016 Αθήνα – Ικαρία
· ΟΑ 017 Ικαρία – Αθήνα
· ΟΑ 054 Αθήνα – Κύθηρα
· ΟΑ 055 Κύθηρα – Αθήνα
~ Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες όπως επισκέπτονται το site της AEGEAN www.aegeanair.com και της Olympic Air www.olympicair.com ή καλούν στα κάτωθι τηλέφωνα:
~ Για την AEGEAN:
801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)
 ~ Για την Olympic Air:
801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)

***  Αθώος από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ιδιώτης γιατρός για το θάνατο 38χρονης           
   
Αθώος κρίθηκε τελικά, προχθες το μεσημέρι, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, ιδιώτης γιατρός που είχε καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό για το θάνατο μιας 38χρονης μητέρας στην Καλαμάτα από αμέλεια, λόγω ιατρικών παραλείψεων.
Η υπόθεση είχε εκδικασθεί πέρυσι στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, όπου κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 23 γιατροί, (ο ιδιώτης και  22 νοσοκομειακοί). Το πρώτο δικαστήριο κήρυξε αθώους όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς, είχε κρίνει όμως ένοχο τον ιδιώτη καταδικάζοντάς τον σε φυλάκιση 2 ετών με 3ετή αναστολή.
  Δεν έδειξε αμέλεια
Χθες η εκδίκαση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε με τις αγορεύσεις των δικηγόρων Πολιτικής Αγωγής και υπεράσπισης και αργά το μεσημέρι εκδόθηκε η απόφαση.
Το δικαστήριο έκρινε ότι ο ιδιώτης γιατρός δεν έδειξε αμέλεια στο χρονικό διάστημα των δύο μηνών, μετά την επέμβαση που της έκανε, και πως δεν έχει ευθύνη για την τραγική κατάληξη της νεαρής μητέρας.
Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο του 2008 ο ιδιώτης γιατρός ερχόταν από την Αθήνα και λειτουργούσε ιατρείο και στην Καλαμάτα. Έκανε επέμβαση γαστρεκτομής (γαστρικό μανίκι) στην 38χρονη μητέρα για λόγους παχυσαρκίας. Η άτυχη γυναίκα είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και παρουσίασε μετεγχειρητικές επιπλοκές, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθεί απίστευτα τους επόμενους μήνες και στο τέλος να χάσει τη ζωή της.
  Από νοσοκομείο σε νοσοκομείο
Αρχικά για 6 ημέρες νοσηλεύθηκε στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας με έντονες διαμαρτυρίες και συμπτώματα.
Ακολούθησε νοσηλεία της για 7 ημέρες στην Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου  «Σωτηρία» στην Αθήνα. Ένα μήνα μετά νοσηλεύτηκε και πάλι στο ίδιο νοσοκομείο για άλλες 26 ημέρες. Ενδιάμεσα νοσηλεύτηκε ξανά στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Τον επόμενο μήνα, από το Νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου νοσηλευόταν, μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε τοποθέτηση γαστροοισοφαγικού στεντ. Παράλληλα, έγινε συμπληρωματική επέμβαση γαστρεκτομής προς αποκατάσταση του πεπτικού σωλήνα και τοποθέτηση νηστιδικού καθετήρα εντερικής σίτισης.
Στις 4 Δεκεμβρίου του 2008 η κοπέλα σε κρίσιμη κατάσταση διακομίσθηκε στην Εντατική Μονάδα του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Αθήνας και 12 ημέρες μετά έχασε τη μάχη για τη ζωή της.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Βολές στο Πεδίο Βολής του 9ου Σ.Π. 

Βολή ελαφρών όπλων πεζικού, ευθυτενούς τροχιάς, στο Πεδίο Βολής του 9ου .Σ.Π., θα γίνει την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, από 8.00 έως 14.00 και από 17.30 έως 21.00. Την παραπάνω ημέρα και ώρες και για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η διέλευση αεροσκαφών (όριο ασφαλείας πτήσης 4.000 μ.), οχημάτων, ανθρώπων και ποιμνίων στην περιοχή που περικλείεται από τα σημεία Τούρλες (υψ. 106), Αγ. Φανούριος (υψ. 166), Αγ. Κωνσταντίνος (υψ. 186), ύψωμα 123 και Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμου Καλαμάτας. - 

***  Νέα διάκριση για την εταιρία Κλήμης 

Με πρόσκληση του υπουργείου Υποδομών και Περιβάλλοντος της Ολλανδίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρέθηκαν στο Ρότερνταμ οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες, προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα, τις προοπτικές και την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας. Μέσα σε αυτές τις 30 εταιρείες ήταν και μία ελληνική, η καλαματιανή «Κλήμης», κάτι που δείχνει ότι έχει κατακτήσει διεθνή αναγνώριση. Στο συνέδριο εκπροσώπησε την εταιρεία ο Αθανάσιος Μάκιος, ενώ, όπως σημειώνει η εταιρεία σε σχετικό δελτίο Τύπου, «η ΚΛΗΜΗΣ ήταν μία από τις 30 ευρωπαϊκές εταιρείες και η μοναδική ελληνική εταιρεία που επιλέχτηκε από το υπουργείο Υποδομών και Περιβάλλοντος της Ολλανδίας να παρουσιάσει την πρακτική της εμπειρία στο θέμα της διαχείρισης βιομάζας και τα επιτεύγματά της στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2016 στο Ρότερνταμ για την κυκλική οικονομία. Η συνάντηση των ενδιαφερόμενων μερών στο συνέδριο “Ξετυλίγοντας το πακέτο: Προς μία κυκλική οικονομία στην Ευρώπη” (Unwrapping the Package – Towards a Circular Economy in Europe) συγκέντρωσε εκπροσώπους από εταιρείες (όπως IKEA, HP, SIEMENS, MICHELIN, MARS, PEPSI, KELLOGG’S, DANONE κ.α), κοινωνικές οργανώσεις των πολιτών και των κυβερνήσεων της Ευρώπης, για να συζητήσουν για την κυκλική οικονομία - ένα οικονομικό σύστημα με στόχο τη μέγιστη επαναχρησιμοποίηση των πρώτων υλών και των προϊόντων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πρώην εργοστάσιο Van Nelle. Στόχος: να συζητήσουν τις ευκαιρίες, τα εμπόδια και τις εμπειρίες σε σχέση με την κυκλική οικονομία και τα συμπεράσματα θα τροφοδοτήσουν το Συμβούλιο των Υπουργών που ασχολείται με το πακέτο της κυκλικής οικονομίας. Η κυκλική οικονομία είναι ένα οικονομικό σύστημα που βασίζεται στην αρχή της επαναχρησιμοποίησης. Δεν υπάρχει ο όρος απόβλητα σε μια κυκλική οικονομία: τα πάντα είναι πρώτη ύλη και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Η κυκλική οικονομία έχει δύο τύπους ροών υλικών. Στο βιολογικό κύκλο, τα υπολείμματα υλικών επιστρέφουν στη φύση μετά τη χρήση. Στον τεχνικό κύκλο, τα προϊόντα είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Η ΚΛΗΜΗΣ, με σεβασμό στο περιβάλλον, αξιοποιεί σε μέγιστο βαθμό το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας χρησιμοποιώντας το πυρηνόξυλο που υπάρχει άφθονο στην περιοχή της Μεσσηνίας, προκειμένου να παράγει προϊόντα ασβέστη και το μοναδικό και ευρωπαϊκά βραβευμένο κάρβουνο από το κουκούτσι της ελιάς». - 

***   Καιρός να ξυπνήσουμε…          
       
Διάβαζα τις προάλλες ένα άρθρο για την τοπική γαστρονομία και σκέφτηκα ότι η ελληνική κουζίνα, αν χρησιμοποιούσε τα αγνά προϊόντα της ελληνικής φύσης, θα μπορούσε να αποτελεί ένα ισορροπημένο και αυτάρκες μοντέλο διατροφής, εξασφαλίζοντας καλύτερη ποιότητα ζωής και σωματική υγεία.
Οι Έλληνες θα είχαμε την ευκαιρία, επιλέγοντας τα τοπικά μας προϊόντα, να απολαμβάνουμε καθημερινά εξαιρετικές, αυθεντικές γευστικές εμπειρίες.
Όμως, αυτό είναι κάτι που ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι. Θεωρώ ότι είναι χρέος όλων των εμπλεκόμενων φορέων στον τομέα της εστίασης και του τουρισμού να κάνουν μια συστηματική προσπάθεια να χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο τοπικά προϊόντα. Αυτό πρέπει να γίνει μέρος της κουλτούρας μας.
Ομολογώ πως πια βλέπουμε ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις τοπικές κουζίνες μας. Υπάρχουν πολλές αξιόλογες προσπάθειες από παλιούς και νέους μάγειρες. Αν εργαστούμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση, μπορούμε να συμβάλουμε στην εγκαθίδρυση της Νέας Ελληνικής Κουζίνας.
Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να διευκρινιστεί ότι, όταν χρησιμοποιούμε τον όρο «Νέα Ελληνική Κουζίνα», η χρήση αποκλειστικά και μόνο ελληνικών προϊόντων είναι απαραίτητη προϋπόθεση.
Για μένα η Νέα Ελληνική Κουζίνα σημαίνει εποχικά τοπικά προϊόντα, προσεκτικά επιλεγμένα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Πρώτες ύλες και προϊόντα με μοναδική διατροφική αξία.
Όλα αυτά δημιουργούν μια κουζίνα που μπορεί να ικανοποιήσει με το παραπάνω και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.  Είμαστε τυχεροί, ας το εκμεταλλευτούμε! 

***   Εμπλοκή με τους δανειστές επαναφέρει σενάρια ηρωϊκής εξόδου!                                 
Πλέον κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ναυάγιο τουλάχιστον στην πρώτη αυτή φάση που ολοκληρώνεται την Παρασκευή
Εμπλοκή με τους δανειστές επαναφέρει σενάρια ηρωϊκής εξόδου!
Εννιά ώρες κράτησε χθες η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το Γιάννη Σταθάκη, με τους δανειστές να μην κάνουν βήμα πίσω για τους δημοσιονομικούς στόχους και το Ασφαλιστικό. Επιμένουν ότι θα χρειαστούν και νέα μέτρα για την τριετία 2016 - 2018 και ότι θα πρέπει να γίνουν περικοπές τόσο στις κύριες, όσο και στις επικουρικές συντάξεις. Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό απορρίφθηκαν στο σύνολό τους! Το αποτέλεσμα είναι πώς σε κύκλους της Πολιτικής Γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος έχουν αναθερμανθεί ακόμα και σενάρια... εφαρμογής πολιτικής ηρωικής εξόδου.
Συγκεκριμένα ο υπουργός Εργασίας βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να βρεθεί εναλλακτική πρόταση, τουλάχιστον σε ορισμένα σημεία, όπως η αύξηση των εισφορών, που φαίνεται ότι δεν περνάει από την τρόικα.
Σε κάθε περίπτωση οι υπουργοί της κυβέρνησης βλέπουν την τρόικα με συγκεκριμένη γραμμή από το ΔΝΤ, χωρίς να υπάρχουν διαθέσεις για υποχωρήσεις.
Πλέον κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ναυάγιο τουλάχιστον στην πρώτη αυτή φάση που ολοκληρώνεται την Παρασκευή, αν και ο Αλέξης Τσίπρας, μόλις πριν λίγες μέρες ζήτησε να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση.
Πάντως, σήμερα στις 2 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η νέα συνάντηση των Θεσμών με το Γιώργο Κατρούγκαλο, με φόντο τη μεγάλη απεργία για το Ασφαλιστικό.
Στις 15.30 θα υπάρξει συνάντηση για ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, κοινωνική στέγαση. Στις 16.30 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση για την ΤτΕ και τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Στις 18.00 θα υπάρξει συνάντηση για θέματα ανταγωνισμού και κλειστών επαγγελμάτων.
Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα δεν άνοιξε ακόμη το θέμα του δημοσιονομικού κενού ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ για το 2017 – 2018, το οποίο με την σειρά του θα ανοίξει και το σκληρό μέρος της διαπραγμάτευσης που θα αφορά ενδεχόμενα νέα μέτρα.

***   Στα άκρα η σύγκρουση: Θα κλείσουν δρόμους, αεροδρόμια, λιμάνια οι αγρότες
Με μόνο αίτημα την ανάκληση ασφαλιστικού και φορολογικού
Στα άκρα η σύγκρουση: Θα κλείσουν δρόμους, αεροδρόμια, λιμάνια οι αγρότες
Δεν αλλάζουν τη στάση και τις απαιτήσεις τους οι αγρότες επιμένοντας στην ανάκληση του νόμου για το Ασφαλιστικό και το φορολογικό, όπως αποφάσισαν χθες στην Πανελλήνια Συνέλευση Συντονιστικών Επιτροπών που έγινε στην Κατερίνη.
Σήμερα οι αγρότες θα κρατήσουν ανοιχτές τις εθνικές, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια ώστε να διευκολυνθούν στη μετακίνησή τους όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και τα μπλόκα θα επιστρέψουν από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου έως και τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.
Τα Τέμπη παρέμειναν χθες κλειστά για 12 ώρες από τις 10 το πρωί έως και τις 22:00 το βράδυ, ενώ για σήμερα οι αγρότες προσανατολίζονται να κρατήσουν ανοιχτή την Κοιλάδα.
Οι αγρότες στη Νίκαια έχουν καλέσει την Κυριακή τους εκπροσώπους των μπλόκων σε συνεδρίαση στις 12 το μεσημέρι προκειμένου να γίνει αποτίμηση του αγώνα και να επανακαθοριστεί η στάση τους

***   Στο Λονδίνο με Μέρκελ, Κάμερον, Σουλτς για το προσφυγικό ο Τσίπρας                               
Στη Διάσκεψη Δωρητών για τους Σύρους Πρόσφυγες
Στο Λονδίνο με Μέρκελ, Κάμερον, Σουλτς για το προσφυγικό ο Τσίπρας
Σημαντικές επαφές και συζητήσεις για το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Δωρητών για τους Σύρους Πρόσφυγες ("Supporting Syria and the Region" στο συνεδριακό κέντρο Queen Elisabeth II,  η οποία θα ολοκληρωθεί στις 20:00 ώρα Ελλάδας. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο κ. Τσίπρας θα έχει διμερή συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο στις 12:00 (14:00 ώρα Ελλάδας).
Μία ώρα αργότερα, στις 13:00 (15:00 ώρα Ελλάδας), θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον. Στις 14:00 (16:00 ώρα Ελλάδας), θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη διευρυμένη συνάντηση για το μεταναστευτικό (Αυστρία, Γερμανία, Τουρκία και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόνταλντ Τουσκ), η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 15:00 έως τις 16:00 (από τις 17:00 έως τις 18:00 ώρα Ελλάδας). Τέλος, στις 16:15 (18:15 ώρα Ελλάδας) ο κ. Τσίπρας θα έχει διμερή συνάντηση με τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι.  
Κεντρικό επιχείρημα και βασική θέση της ελληνικής κυβέρνησης στη συζήτηση για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών είναι ότι, συνεπής στις υποχρεώσεις της, έχει δρομολογήσει ήδη την ολοκλήρωση των δεσμεύσεών της με επιταχυνόμενους ρυθμούς και ότι έως την επόμενη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών θα έχει υλοποιήσει αυτές τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Ταυτόχρονα με αυτή τη θέση επισημαίνει ότι από την πλευρά τους και οι εταίροι θα πρέπει να υλοποιήσουν με τους ίδιους γρήγορους ρυθμούς και το δικό τους κομμάτι (τεχνική βοήθεια, επιτάχυνση της μετεγκατάστασης, ενεργοποίηση των συμφωνιών με την Τουρκία).
 Ενόψει και των σημερινών συζητήσεων στο περιθώριο της Διάσκεψης στο Λονδίνο, παρουσιάζουν ενδιαφέρουν οι δηλώσεις που έκανε χτες στο Στρασβούργο ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, στο πλαίσιο της συζήτησης στο ΕΚ για το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, διευκρινίζοντας σχετικά με τον ρόλο της Ελλάδας στο πλαίσιο του Σένγκεν, ότι «δεν τίθεται ζήτημα απομόνωσης ή στιγματισμού των Ελλήνων αλλά ενίσχυσης της Ελλάδας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».
 Ως προς τη Διάσκεψη Δωρητών για τους Σύρους πρόσφυγες, η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως θεωρεί ότι η συμμετοχή της σε αυτή θα αναδείξει και θα επιβεβαιώσει τον κεντρικό ρόλο που έχει κατακτήσει η Ελλάδα, όχι μόνο στο επιχειρησιακό αλλά και στο πολιτικό σκέλος της διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος. Στο ίδιο πλαίσιο, αποτελεί σταθερή θέση (και πολιτικό στόχο) της κυβέρνησης ότι σημασία έχει όχι απλώς να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των προσφυγικών ροών αλλά οι ίδιες οι αιτίες αυτής της κρίσης.
 Όπως έχει επισημανθεί ήδη από την ανακοίνωση της συμμετοχής του κ. Τσίπρα στη Διάσκεψη, η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή γίνεται στο πλαίσιο της διαρκούς πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η χώρα μας για την ανάδειξη της ανθρωπιστικής διάστασης του ζητήματος των προσφύγων. «Η Ελλάδα στηρίζει ενεργά κάθε πρωτοβουλία για την στήριξη, σε επίπεδο εργασίας, εκπαίδευσης και κοινωνικής μέριμνας, των ανθρώπων που δοκιμάζονται, τόσο εντός της Συρίας, όσο και στις γειτονικές με την Συρία χώρες και την Ευρώπη», έχει επίσης τονιστεί.
 Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στο Λονδίνο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης.

***   Από που θα βγουν τα 3 δισεκ. που θα πάρει η Τουρκία για το προσφυγικό          
Αν και δυσαρεστημένη από την Άγκυρα, η ΕΕ ενέκρινε την παροχή της οικονομικής βοήθειας - ανταλλάγματος
Από που θα βγουν τα 3 δισεκ. που θα πάρει η Τουρκία για το προσφυγικό
Αν και μέχρι τώρα η Επιτροπή δηλώνει δυσαρεστημένη από την στάση της Άγκυρας απέναντι στην προσφυγική κρίση, τελικά οι 28 χώρες της ΕΕ ενέκριναν χθες την παροχή της οικονομικής βοήθειας - ανταλλάγματος των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Άγκυρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, στα πλαίσια του σχεδίου που είχε εγκριθεί αρχικά τον Νοέμβριο.
"Η Τουρκία φιλοξενεί τώρα μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες προσφύγων στον κόσμο και έχει δεσμευτεί να μειώσει σημαντικά τους αριθμούς των μεταναστών που περνούν στην ΕΕ", δήλωσε μετά την έγκριση της πρότασης ο Επίτροπος που είναι αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν. 
- Το 1 δισεκατομμύριο θα προέλθει από τον προϋπολογισμό της ΕΕ. Πρόκειται για το διπλάσιο ποσό από αυτό που σχεδιαζόταν αρχικά να δώσει βάσει της συμφωνίας του Νοεμβρίου.
- Τα υπόλοιπα θα δοθούν από τις 28 χώρες μέλη, με τη Γερμανία να έχει τη μεγαλύτερη συμβολή, με 427,5 εκατομμύρια ευρώ το 2016.
- Η Βρετανία ακολουθεί με την παροχή φέτος 327,6 εκατομμυρίων ευρώ, η Γαλλία με 309,2 εκατομμύρια ευρώ, η Ιταλία με 224,9 εκατομμύρια και η Ισπανία με 152,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
"Η Βοήθεια για τους Πρόσφυγες στην Τουρκία θα παρασχεθεί απευθείας στους πρόσφυγες, για την παροχή παιδείας, υγειονομικών υπηρεσιών και τροφίμων. Η βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους και η προσφορά μιας θετικής προοπτικής θα επιτρέψει στους πρόσφυγες να παραμείνουν πιο κοντά στα σπίτια τους", είπε ο Χαν.
Βάσει της διμερούς συμφωνίας του Νοεμβρίου, η κυβέρνηση της Τουρκίας δεσμεύτηκε να μειώσει τη ροή των προσφύγων και των μεταναστών προς την Ευρώπη με αντάλλαγμα την οικονομική βοήθεια. Η ΕΕ ευελπιστεί πως η συμφωνία αυτή θα συμβάλει να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν άσυλο στα κράτη μέλη της, καθώς πέρυσι έφθασαν στην Ευρώπη πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι που εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, για να σωθούν από τους πολέμους και την ανέχεια.

***  Τρόμος! Η Tουρκία διαλύεται...
erdgn
~  Τους Τουρκμένους που αγωνίζονται στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας, στην επαρχία της Λαττάκειας, φοβάται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς επιθυμούν να καταστρέψουν τους τρομοκράτες που υποθάλπτει η Τουρκία.
Ο Αλί Χαλίλ, ένας από του διοικητές των  Πολιτοφυλακών Τουρκμένων, δήλωσε πως δεν θα ανεχτούν την δικτατορία της Άγκυρας και πρόσθεσε ότι: «η ισλαμική θρησκεία είναι θρησκεία της ειρήνης. Οι τρομοκράτες θέλουν να μετατρέψουν μια ειρηνική θρησκεία σε θρησκεία πολέμου, τη θρησκεία των δολοφόνων και των κακοποιών. Αλλά οι άνθρωποι της Συρίας φωνάζουν: Σταματήστε!».
«Αυτή η σκληρότητα των κακοποιών και των τζιχαντιστών υποστηρίζεται από ξένες χώρες για να σκοτώσουν τα αδέλφια μας.
Εμείς υπερασπιζόμαστε το σύνολο της επικράτειας, καθαρίζουμε τα αλλοδαπά στοιχεία των τρομοκρατών και θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο όπως ήταν πριν».
Παράλληλα, ο πολιτοφύλακας τόνισε ότι δεν θα επιτρέψουν στον Τούρκο πρόεδρο να καταλάβει τα εδάφη της Λαττάκειας και να την χωρίσει από τη Συρία.
«Όλοι εμείς οι συγκεντρωμένοι Τουρκμένοι, όλοι εμείς που ζούμε εδώ στα σύνορα της Τουρκίας, λέμε Όχι! Στην δικτατορία του Ερντογάν.
Όλοι εμείς οι Τουρκμένοι μαζί με τους αδελφούς μας τους Άραβες ζούμε στον τόπο μας, αυτός είναι η πατρίδα μας. Να καταλάβουμε το σπίτι ενός άλλου είναι έγκλημα. Μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά, δημοκρατικά και με τους Άραβες και με τους Κούρδους.
 Ας μην παρεμβαίνει κανείς στις υποθέσεις της Συρίας», είπε ο Χαλίλ .

***  Χαμός στην Βουλή! Βουλευτής είπε στον αντιπρόεδρο «να πας να γ@@θείς...»
guest
~ Απίστευτες σκηνές εξελίχθηκαν στην Ιταλική κάτω βουλή, καθώς ο βουλευτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Ματέο Ντελ Όσο, αντέδρασε για την φράση του αντιπροέδρου την βουλής.
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής γερουσίας, Μαουρίτζιο Γκασπάρι κατά την συγκέντρωση για την επέκταση συμφώνου συμβίωσης «Family Day», χαιρέτισε δημοσιογράφο λέγοντας: «Βρισκόμαστε στη συγκέντρωση για το “Family Day”, όχι σε συγκέντρωση για την Ημέρα των Αναπήρων».
Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Οργισμένος ο Ντελ Όσο είπε: «εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την κακόγουστη φράση του αντιπροέδρου της Γερουσίας. Γκασπάρι πρέπει να παραιτηθείτε για πάντα από την πολιτική. Εγώ μπορεί να είμαι ανάπηρος, μπορεί να έχω αδυναμίες, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι είμαι ικανός να πω στον αντιπρόεδρο της Γερουσίας να πάει να γαμ…».
delos
Στην συνέχεια πολλοί πολίτες ζήτησαν επίσης την παραίτηση του αντιπροέδρου, ενω το hashtag #GasparriDimettiti πήρε «φωτιά».

***  Βόμβα! Έρχεται Οικουμενική με απαίτηση ΗΠΑ και πρωθυπουργό τον... (Βίντεο)
sasau
~  Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει αμερικανικό σχέδιο για Οικουμενική Κυβέρνηση με πρόσωπο της αρεσκείας τους.
Με αφορμή την οικονομική και πολιτική κατάσταση που δεν βελτιώνεται και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να αλλάζει συνεχώς πορεία, η Αμερική επιθυμεί επαναφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος θεωρείται ως ο καταλληλότερος για να εκπληρώσει τις απαιτήσεις των εταίρων, αλλά και για να λάβει τα κατάλληλα μέτρα που χρειάζεται η χώρα για τη σωτηρία της.
Δείτε το σχετικό βίντεο:  "ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"   ,  https://youtu.be/BzCWrq4Phpw  .- { Στη βάση της τωρινής πολιτικής συγκυρίας & της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, το επικρατέστερο σενάριο "Αμερικανικής Εμπνεύσεως" είναι η επιλογή στην ηγεσία μίας Οικουμενικής Κυβέρνησης του κ. Κ. Καραμανλή, ο οποίος θα αποτελέσει το κατάλληλο πρόσωπο που θα μπορέσει να εκπληρώσει τις απαιτήσεις των εταίρων από την άλλη άκρη του Ατλαντικού & να λάβει τα κατάλληλα μέτρα που χρειάζεται η χώρα για τη σωτηρία της. } .-

***    Από εδώ ξεκινάει ο πόλεμος ΗΠΑ-Ρωσίας...
rosia
~   Καθώς το Πεντάγωνο, μια νέα ανάλυση από μια στρατιωτική αμερικανική δεξαμενή σκέψης μπορεί να προσφέρει μια εξήγηση για την εντυπωσιακή αυτή αύξηση. Σύμφωνα με τις προβλέψεις από την ομάδα, μόλις ο πόλεμος ξεσπάσει, τόσο οι ΗΠΑ όσο και το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αποδεκατιστούν από τη Ρωσία σε λιγότερο από τρεις ημέρες.
Ο παρουσίασε την πρότασή του για. Η μαζική έχει ως στόχο να καταδείξει μια «ισχυρή και ισορροπημένη προσέγγιση για την αποτροπή ρωσική επιθετικότητα» (Προπαγάνδα).
Ύστερα από την έρευνα πολεμικών αναλυτών, που απέδειξε ότι η Ρωσία έχει την δυνατότητα να καταστρέψει τις χώρες της Βαλτικής σε περίπου τρείς μέρες, το Πεντάγωνο ετοιμάζεται να τετραπλασιάσει τον προϋπολογισμό για την ευρωπαϊκή άμυνα του.
Μάλιστα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ashton Carter, ανακοίνωσε το σχετικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου 2017, για την αύξηση στην ευρωπαϊκή άμυνα, όπου οι δαπάνες στην Ανατολική Ευρώπη από το ποσό των $ 800 εκατομμυρίων θα φτάσουν σε περίπου $ 3,4 δισεκατομμύρια.
«Τα ευρήματα των παιχνιδιών είναι σαφή: Επί του παρόντος, το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να υπερασπιστεί με επιτυχία το έδαφος από τα πιο εκτεθειμένα τα μέλη της», αναφέρει η έκθεση που δημοσιεύθηκε και υποστηρίζει την συντριπτική ήττα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης.
«Μια τέτοια γρήγορη ήττα θα αφήσει το ΝΑΤΟ με έναν περιορισμένο αριθμό επιλογών, κακών στο σύνολο τους», υποστηρίζει η έκθεση.
Σε περίπτωση που ΗΠΑ και ΝΑΤΟ κληθούν να αντιμετωπίσουν τον ρωσικό στρατό, έχουν τρείς επιλογές σύμφωνα με την ίδια έκθεση. Η αντεπίθεση είναι η πρώτη επιλογή, η δεύτερη είναι η απειλή με πυρηνικά όπλα από το ΝΑΤΟ και η Τρίτη να αποδεχτούν την ήττα.
Ενδεικτικά προηγούμενη έκθεση, παρουσίασε ότι και η Κίνα υπερτερεί της Αμερικής σε εναέρια δύναμη.
«… Οι συνεχείς κινεζικές βελτιώσεις καθιστούν ολοένα και πιο δύσκολο για τις ΗΠΑ να επιτύχουν την ανωτερότητα στον αέρα μέσα σε ένα πολιτικά και λειτουργικά αποτελεσματικό χρονοδιάγραμμα, ειδικά σε ένα σενάριο κοντά στην ηπειρωτική Κίνα», υποστήριξε η προηγούμενη έκθεση.

*** ΒOMBA για Μητσοτάκη!
mitsotakis
~   Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που καταφθάνουν στα ειδησεογραφικά desk του voicenews.gr σεισμό προκάλεσε η είδηση πως ο στενός συνεργάτης του Πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου εμπλέκεται σε οικονομική συνεργασία με την σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα και με άρθρο σημερινής εφημερίδας, βλέπει το φως της δημοσιότητας ΦΕΚ του 2007 το οποίο αποκαλύπτει τη συμμετοχή του πολύ στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού να εντάσσεται ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου στην Ανώνυμη Εταιρεία Συμβούλων της κας Μητσοτάκη.
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, Παπασταύρου και Γκραμπόφσκι συμμετείχαν στα Δ.Σ. της MG Capital Advisor AE, η οποία είναι εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, την πραγματοποίηση οικονομικών μελετών, εκθέσεων, ερευνών και η παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών οικονομικής φύσης.
Άρα λοιπόν αυτό σημαίνει πως μπορούσε να συνάπτει κάθε είδους συμβάσεις με κάθε νομικό πρόσωπο ή επιχείρηση, να συμμετέχει σε διαγωνισμούς ή να αναλαμβάνει με απευθείας ανάθεση εργασίες οι οποίες θα ανατίθεντο σε αυτή από κάθε τρίτο πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων του Δημοσίου, Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, Δήμων ή Κοινοτήτων, Νομαρχιών και κάθε Οργανισμού του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αν αυτές οι πληροφορίες ισχύουν(όπως προαναφέραμε είναι ακόμη ανεπιβεβαίωτες) και όντως ο κ. Παπασταύρου και η κ. Μητσοτάκη είχαν αυτού του είδους τη συνεργασία εξηγούνται πολλά... Όπως η πορεία γενικότερα του κ .Παπασταύρου στο κόμμα, αλλά προφανώς και την δυναμική στήριξη που έδωσε ο κ. Σαμαράς στον Κυριάκο Μητσοτάκη στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.
Αναμένεται διάψευση από τους εμπλεκομένους στο εν λόγω σκάνδαλο, καθώς αν η είδηση είναι τελικά αληθής πρόκειται να φέρει τα πάνω κάτω στη παράταξη αλλά θα είναι άλλος ένας ''άσσος στο μανίκι'' του Αλέξη Τσίπρα σε κάθε του αντιπαράθεση με τον νυν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.
To voicenews.gr δεν υιοθετεί τις παραπάνω απόψεις-κατηγορίες παρά σας παραθέτει όπως πάντα τις πληροφορίες του ρεπορτάζ όπως καταφθάνουν στα ειδησεογραφικά desk του site.

***  Πόλεμος στη Ν.Δ! Ο Μητσοτάκης άδειασε τον Σαμαρά…
same
~  Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε τηλεοπτική εκπομπή χτες. Αναφέρθηκε στην αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο προσφυγικό ζήτημα αλλά και στους πρώην προέδρους του κόμματος του.
Η κριτική του κατά της κυβέρνησης ήταν δριμεία, ενώ μίλησε και για τις κατηγορίες ότι υποκινεί η δεξιά τους αγρότες, γεγονός που διέψευσε.
Ωστόσο, σχετικά με τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά παρότι ανέφερε, ότι άφησε την χώρα σε καλύτερη οικονομική και πολιτική κατάσταση από ότι την παρέλαβε, πρόσθεσε ότι « η Κυβέρνηση Σαμαρά είχε χάσει την μεταρρυθμιστική ορμή μετά το καλοκαίρι του 2014».

***  Δήλωση φωτιά! "Ζήτα συγγνώμη από τους αγρότες"...
bchbcd
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να πηγαίνει από το ένα λάθος στο άλλο και από το ένα άκρο του εκκρεμούς στο άλλο και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη από τους αγρότες προκειμένου να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις. 
«Η χώρα δεν μπορεί να πηγαίνει από το ένα λάθος στο άλλο και από το ένα άκρο του εκκρεμούς στο άλλο», υποστήριξε ο κ. Θεοδωράκης  κατά την ομιλία του στην παναττική συνδιάσκεψη του κόμματός του την οποία παρακολουθήσαν 400 στελέχη του Κινήματος. «Πρέπει να ισορροπήσει και να στηριχθεί στο προοδευτικό ριζοσπαστικό κέντρο. Σε ένα Κίνημα που θα έχει ως μόνη προτεραιότητα τη δικαιοσύνη, την εργασία, την παιδεία και όχι την συντήρηση του κομματικού κράτους και την αποκατάσταση των στελεχών του». 
Αναφερόμενος στις συζητήσεις περί συνεργασιών, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι σε αντίθεση με άλλες δυνάμεις του κεντρώου χώρου, το Κίνημα του προτάσσει συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και όχι συμφωνία για τις διαδικασίες και τα αξιώματα. «Συζητάμε με συμμαχικές δυνάμεις και προσωπικότητες για τη δημιουργία ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού κύματος». Ασκώντας κριτική στις κινήσεις του πρωθυπουργού, τον κατηγόρησε ότι «τράβηξε τη διαπραγμάτευση στα άκρα σαν τον χαρτοπαίκτη που ρισκάρει όλο και περισσότερα, ελπίζοντας να ρεφάρει», συμπληρώνοντας: «Μόνο που ο Τσίπρας και η παρέα του ρίσκαραν τις δουλειές, τις περιουσίες και τις ζωές όλων μας». 
Οο κ. Θεοδωράκης, αφού παρατήρησε ότι «οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους, απειλούν, κυνηγούν πολιτικούς και κυρίως ΣΥΡΙΖΑίους και ΑΝΕΛίτες», συμπλήρωσε ότι : «Μια λύση έχει ο κ. Τσίπρας, να ζητήσει συγνώμη από τους εξαπατημένους και να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Η εξαπάτηση φέρνει οργή και η αντίδραση θα συνεχίσει να φουσκώνει. Αυτό που κρατά τους πολίτες ενωμένους στους δρόμους είναι ότι απέναντί τους έχουν πολιτικούς απατεώνες». 
Στη συνέχεια ακολούθησε μία ανάλυση της πρότασης του Κινήματός του για τη μελέτη της θέσπισης του βασικού εισοδήματος, λέγοντας: «Προτείνουμε ένα βασικό εισόδημα για όλους τους πολίτες, με στόχο τη στήριξη κυρίως των νέων και όσων ζουν στα όρια της φτώχειας. Το Ποτάμι μελετά τη συγκεκριμένη πρόταση και θα την παρουσιάσει στο Συνέδριό του, ενώ θα προτείνουμε παράλληλα να δοκιμασθεί σε μια φτωχή περιοχή της χώρας. Το βασικό εισόδημα, δημιουργεί ασφάλεια στους φτωχούς, δυνατότητα κοινωνικής ένταξης, βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα και βγάζει τους ασθενέστερους από το χάος της γραφειοκρατίας του συστήματος κοινωνικών παροχών».  
Οι βασικοί στόχοι του Κινήματός, όπως τους διατύπωσε ο κύριος Θεοδωράκης, του που θα αποτελέσουν και αντικείμενο διεξοδικής συζήτησης στο Συνέδριο το οποίο έχει προγραμματισθεί για το τέλος Φεβρουαρίου είναι: 
Σύγκρουση με το βαθύ κομματικό κράτος, την κυρίαρχη αιτία της χρεοκοπίας της χώρας. 
Αξιολόγηση θέσεων και προσώπων στο δημόσιο. Απομάκρυνση όσων αξιολογούνται αρνητικά δύο φορές και που δεν κατορθώνουν να βελτιωθούν ακόμη κι αν αλλάξουν θέση. 
Διαύγεια στο σύνολο των αποφάσεων της Ελληνικής Διοίκησης. 
Παιδεία χωρίς αποκλεισμούς, με πειραματικά πρότυπα σχολεία σε όλες τις φτωχές περιοχές. 
Απομάκρυνση των κομματικών παρατάξεων από τα πανεπιστήμια και ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. 
Σταδιακή αποδέσμευση από τον λιγνίτη και στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. 
Αλλαγή του εκλογικού συστήματος και νέο Σύνταγμα. 
Δυνάμωμα των ανεξάρτητων αρχών και διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας. 
H φορολογία των επιχειρήσεων να πέσει στο 20% και η φορολόγηση των αγροτών να γίνεται με κίνητρα για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες και τις ομάδες παραγωγών, όπως επίσης πρέπει να υπάρξει οργανική σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με την τουριστική αγορά. 

*** Έκτακτο! Έρχεται πολικό ψύχος...Δείτε που θα χιονίσει...
dhjf
~ Την Παρασκευή αναμένουμε χιόνια σε μεγάλες Ελληνικές πόλεις! Συγκεκριμένα θα χιονίσει στα Ιωάννινα, τη Φλώρινα, τη Κοζάνη, τη Καστοριά, τα Γρεβενά, τη Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, τη Δράμα αλλά και στο Καρπενήσι. Η χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν τα ξημερώματα και θα κρατήσουν έως και τις μεσημεριανές περίπου ώρες της ερχόμενης Παρασκευής.
Λιγότερες πιθανότητες για πρόσκαιρες χιονοπτώσεις έχουν η Καβάλα, η πόλη των Σερρών, του Κιλκίς, της Θεσσαλονίκης, του Πολύγυρου, της Εδέσσης, της Κατερίνης και της Βέροιας κυρίως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

***  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
athos
~   Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε. α. Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.
Είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει κανείς μέσα σε λίγες σελίδες, έστω και στοιχειωδώς, να παρουσιάσει την αξιοποίηση του πνεύματος και της γλώσσας των Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων και την αξιοποίησή αυτών, από τους Χριστιανούς φιλοσόφους, των πατέρων της εκκλησίας και   την σύζευξη αυτών με την Χριστιανική θρησκεία της αγάπης. Αν προσέξει κανείς την Ελληνική παρουσία, από την μυθολογική έως την φιλοσοφική σκέψη, θα διαπιστώσει τεράστιο πνευματικό πλούτο και σοφία ως προς το Θείο, την ευσέβεια και την πίστη των αρχαίων Ελλήνων εις τον Ένα Θεό.
Πολύ περιληπτικά θα ήθελα να επισημάνω, την πίστη των Αρχαίων Ελλήνων εις ΕΝΑ Θεόν, αναφέροντας ενδεικτικά ορισμένα από την Ελληνική Γραμματεία:
              -Ο ΟΜΗΡΟΣ στα επικά του θα μας διδάξει ότι «η αρχή των πάντων είναι ο Θεός».
              -Ο Σοφός της αρχαιότητος ΘΑΛΗΣ θα πει: «Ο Θεός δεν εγεννήθη, δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος, είναι άναρχος και αιώνιος».
               -Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ «Το Σύμπαν είναι ο Κόσμος που έχει αρμονία και τάξη. Το κινούν αίτιο στον κόσμο είναι ο Θεός που είναι άναρχο Όν».
                -Ο ΠΛΑΤΩΝ θα πει: «Ο Θεός είναι αιώνιος, ουσία και αιτία αγαθής φύσεως. Και ο σοφότατος όλων ΣΩΚΡΑΤΗΣ θα πει: «Πιστεύω σε ένα Θεό τον άγνωστον Θεόν». Και, «ο Θεός είναι Πάνσοφος, η ανθρώπινη σοφία ολίγον αξίζει ή τίποτε», και «θα υπακούσω εις τον Θεόν, παρά σε εσάς».
Επίσης, νοιώθει κάποιος δέος όταν ανακαλύπτει εις το αρχαίο Δράμα (τραγωδία και κωμωδίες), χριστιανικές αξίες, ιδέες, θέσεις και αντιλήψεις. Όπως π.χ. εις τον ΟΙΔΙΠΟΔΑ ΤΥΡΑΝΝΟ του ΣΟΦΟΚΛΗ, όπου, δια τα εν αγνοία της Ιοκάστης και του υιού της Οιδίποδος διαπραχθέντα ανοσιουργήματα, αυτή αυτοκτονεί και εκείνος αυτοτυφλώνεται, διότι θεωρούν τις πράξεις των ανοσιουργήματα. 
Αυτή λοιπόν η αντιμετώπιση του ΘΕΙΟΥ από το αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα και οι υψηλές ηθικές αξίες που βίωναν οι αρχαίοι Έλληνες, που δηλώνουν την προ Χριστού Χριστιανικότητα αυτών, άνοιξαν τον δρόμο για την έλευση του Χριστιανισμού και την συνάντησή του με το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα δηλ. τον Ελληνικό Πολιτισμό.
     Συνάντηση χειροπιαστή μεταξύ Ελληνισμού και Χριστιανισμού έχουμε στο Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο (κεφ. 12 – στ. 2) αναγράφει: «Ήσαν, δε τινές Έλληνες εκ των αναβαινόντων ίνα προσκυνήσωσι τη εορτή… και ηρώτων αυτόν (Φίλιππον) λέγοντες: Κύριε θέλομεν τον ΙΗΣΟΥΝ ιδείν…». Όταν πληροφορήθηκε ο ΧΡΙΣΤΟΣ την Επιθυμίαν των Ελλήνων, συνεχίζει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στο κείμενό του: «ο δε Ιησούς απεκρίνατο αυτοίς λέγων: «ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθεί ο υιός του ανθρώπου». Εδώ εννοεί τον εαυτόν Του, υπό την ανθρώπινή ΤΟΥ φύση.
Μια άλλη Ιστορική συνάντηση του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού είναι η ομιλία του Αποστόλου Παύλου στην Αθήνα στον ΄Αριο  Πάγο.
Στην Αθήνα οι μορφωμένοι δεν εδέχοντο την ύπαρξη των δώδεκα θεών, αλλά την ύπαρξη ενός θεού. Οι φιλόσοφοι ομίλησαν για ένα θεό και όχι για θεούς. Όταν μιλούσαν για θεούς το έκαμαν για να μπορούν να συνεννοούνται με τους απλούς ανθρώπους. Ο Απόστολος Παύλος αφού επένεσε τους Αθηναίους ως «δεισιδαιμονεστέρους», δηλαδή ως ευσεβέστερους από τους άλλους λαούς, έδωσε έμφαση στην ομιλία του, για το σημείο της επιγραφής «Τα αγνώστω θεώ» που ευρίσκετο επάνω εις ένα βωμό στο κέντρο της Αθήνας και σε πολλά άλλα μέρη όπως στο Φάληρο κ.λ.π.. Αυτές ήσαν οι πρώτες συναντήσεις του Παύλου και εν συνεχεία πολλές άλλες, βεβαίως.
Οι πρώτοι Χριστιανοί στοχαστές (τους λέμε Πατέρες) γνώριζαν την αρχαία Ελληνική λογοτεχνία και φιλοσοφία καίτοι ήσαν Χριστιανοί σπούδασαν εις την Αθήνα όλες τις επιστήμες που διδάσκοντο την εποχή εκείνη. Ήσαν άνθρωποι υψηλότατης Παιδείας ο Μ. Βασίλειος και ο Γρηγόριος ο Νανζιαζηνός είχαν σπουδάσει πέρα των πέντε ετών στην Αθήνα. 
     Ο Ψελλός (φιλόσοφος του 11ου αιώνα), θα μας πει ότι έβλεπε τους Έλληνες φιλοσόφους σαν προδρόμους του Χριστιανισμού οι δε Βυζαντινοί υπερηφάνως ανεγνώριζαν ότι ανήκουν στο «Τίμιο γένος των Ελλήνων». Η λέξις Έλλην, Ελληνικός, δεν ήσαν πλέον συνώνυμα του Ειδωλολάτρη ή Εθνικού.
Όταν χρειάστηκε οι πατέρες της εκκλησίας να διατυπώσουν, με την ανθρώπινη γλώσσα την Θεία Αποκάλυψη χρησιμοποίησαν την Ελληνική Φιλοσοφία.
Λέμε σήμερα, ότι ο Θεός  είναι Ένας ως προς την ουσία ή την φύση και Τριαδικός ως προς τις υποστάσεις ή πρόσωπα. Οι λέξεις Ουσία  και Φύση δεν υπάρχουν εις την Π. Διαθήκη. Η λέξη Υπόστασις είναι Ελληνική. Επίσης η Φιλολογία χρησιμοποιεί ακόμη τον όρο Περιχώρησις.  Είναι βασική λέξη, τι σημαίνει:
Τα τρία πρόσωπα της Θεότητας περιχωρούνται το ένα εις το άλλο. Δηλαδή, εις το πρόσωπο του πατρός περιχωρείται ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα. Εις το του Υιού, ο Πατήρ και το Άγιο Πνεύμα. Και εις το του Αγίου Πνεύματος, ο Πατήρ και ο Υιός. Αυτή την έννοια, αυτό το πράγμα, αυτή την αλήθεια δεν μπορούσαν αλλοιώς να την εκφράσουν, παρά μόνο παίρνοντας αυτή την ελληνική λέξη (περιχώρησις). Εδώ έχουμε συνάντηση της Θείας Αποκαλύψεως με το Ελληνικό Πνεύμα.
- Εις την γλώσσα της Θείας Λατρείας και κατά την Ιεροτέρα στιγμή της Αναφοράς λέει ο Ιερεύς: Άξιον και δίκαιον Σε υμνείν Σε ευλογείν, Σε ευχαριστείν και εις την ευχή επίσης, να λέγει: Άναρχε, Αόρατε, Ακατάληπτε, Απερίγραπτε, Αναλλοίωτε. Όλες αυτές τις φιλοσοφικές λέξεις τις πήραν οι συγγραφείς της Θείας λειτουργίας από την Ελληνική Φιλοσοφία, οι οποίες μέχρι τότε εξέφραζαν μόνο την φιλοσοφική μορφή ζωής, τις χρησιμοποίησαν και για να εκφράσουν την Χριστιανική θρησκευτική μορφή ζωής. Εδώ λοιπόν παρατηρούμε μια διπλή εννοιακή μορφή ζωής της Γλώσσας. Όταν λέμε: Άναρχε, Αόρατε κ.λπ. την στιγμή αυτή συνδεόμεθα και συνομιλούμε με τον Θεό. Οι λέξεις αυτές γίνονται λέξεις λατρείας και η γλώσσα από φιλοσοφική γίνεται λατρευτική. Ενώ, όταν λέμε, φιλοσοφούντες, ότι ο Θεός είναι Άναρχος, Αόρατος κ.λπ. τότε η γλώσσα δεν έχει μορφή λατρευτική: Αυτή λοιπόν,  είναι μια εις βάθος συνάντηση της Θείας αποκάλυψης με το Ελληνικό πνεύμα.  Εδώ φαίνεται καθαρά η Συνάντηση του Χριστιανικού ορίζοντα της Θείας Αποκαλύψεως, με τον ορίζοντα της Ελληνικής διανοήσεως των μεγάλων Ελλήνων φιλοσόφων. Αυτός λοιπόν είναι ένας από τους βασικούς λόγους, που δεν μεταφράζεται η γλώσσα της λατρείας, η Θεία Λειτουργία, στην Δημοτική γλώσσα.
   Ο  Χριστιανισμός προσέφερε εις τον Ελληνισμό την αλήθεια της Θείας αποκάλυψης, ο δε Ελληνισμός προσέφερε την γλώσσα, αλλά και την πνευματικότητα του. Προσέφερε επίσης την φιλοσοφία του και έτσι εδημιουργήθη, αυτό που ονομάζουμε σήμερα, Ελληνοχριστιανικό πνεύμα, αυτό που ονομάζουμε σήμερα «Ορθόδοξο Χριστιανισμό».
Αυτός ο αρμονικός συνδυασμός εδημιούργησε τις κλασσικές εποχές. Γι’ αυτό οι Πατέρες της Εκκλησίας θεωρούνται κλασσικοί, διότι επέτυχαν αυτόν τον συνδυασμό του Μυστικισμού και της Λογικής. Χρησιμοποίησαν εις τον λόγο οι πατέρες τις φιλοσοφικές έννοιες του Μέτρου, της Συμμετρίας, της αρμονίας, και της μεσότητος (μεταξύ Ελλείψεως και Υπερβολής).
Όμως! η Συνάντηση Αυτή Ελληνισμού και Χριστιανισμού δεν ήτο τυχαία κράτησε αιώνες για ν’ αποδώσει καρπούς. Και! κυρίως μιλάμε για τους τρεις πρώτους μ.Χ. αιώνες.

***  Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
isotita
Του Αντωνίου Α. ΑντωνάκουΚαθηγητού – Κλασσικού ΦιλολόγουΙστορικού – ΣυγγραφέωςΟ αφελής λαός πάντοτε πίστευε πως με την πρόοδο του κόσμου και (υποτίθεται) του πολιτισμού, θα υπήρχε ένα πολίτευμα με ένα σύνταγμα, στο οποίο να λειτουργούσαν και να εφαρμόζοντο ισοβαρώς οι νόμοι. Το ουτοπικό και το ανεφάρμοστο, βεβαίως, είχε καταδειχθεί από τους αρχαίους συγγραφείς και ιδίως τον Πλάτωνα αλλά και από μετέπειτα μελετητές, όπως ο Tomas Moore με το έργο του «Ουτοπία»! Αλλά και ο Θουκυδίδης είχε γράψει ότι "όσο η φύσις των ανθρώπων μένει ίδια, δεν αλλάζουν και τα πράγματα". Και η φύση των ανθρώπων είναι πάντα ίδια, ίσως βαίνει και προς το χειρότερο. Όπως έλεγε ο Πλαύτος, «ο άνθρωπος για τον άνθρωπο λύκος» (homo homini lupus)!Ο θυμόσοφος λαός μας λέει ότι "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι". Κι όπως πάντα, έχει δίκιο. Μια ματιά στην λίστα αυτών που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό στην κρίσιμη για την πατρίδα περίοδο, και συμπεριελήφθησαν στις περίφημες "λίστες Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου" κ.λπ. θα μας πιστοποιήσει την σήψη και την δυσωδία του πολιτικού χρήματος. Κι όμως, ο λαός ακόμη απορεί γιατί δεν ανοίγει η λίστα "Λαγκάρντ", γιατί δεν πιάνουν όλους αυτούς, γιατί δεν πληρώνουν, πράγματα, δηλαδή αυτονόητα, που στο εξωτερικό εφαρμόζονται πάντα! Αυτά συμβαίνουν, όμως, εδώ, διότι στην πολιτική δεν κυριαρχεί η εντιμότητα αλλά η διαφθορά. Δεν κυριαρχεί η αξία αλλά η απαξία. Δεν παράγεται ούτε παιδεία ούτε πολιτισμός. Διότι φυσικά δεν μπορεί να λογισθεί σαν παιδεία η εκμάθηση κάποιων ανουσίων, τριτευούσης σημασίας, πραγμάτων και η "υποχρεωτική" παροχή ενός απολυτηρίου γυμνασίου. Όσο για τον πολιτισμό, αυτός περιορίζεται στην άμορφη και ανεικονική τέχνη, στον θεατρικό εκφυλισμό, στην ποιητική θολοκουλτούρα. Υπάρχουν, βεβαίως, φωτεινές εξαιρέσεις, που επιβεβαιώνουν απλώς τον κανόνα.Η μόδα ακολουθεί ό,τι πιο εκκεντρικό υπάρχει. Δεν αναδεικνύει το κάλλος αλλά την αμορφία, το πρόσωπο και το σώμα τρυπιούνται και γεμίζουν από σχήματα δερματοστιξίας (ελλαδιστί τατουάζ). Τα μαλλιά, ακόμη και των ανδρών, βάφονται μπλε, πράσινα κίτρινα κι αυτό θεωρείται "μόδα"! Ο κόσμος ασχολείται μόνο με τα προσωπικά του προβλήματα, τα οποία πολλαπλασιάσθηκαν τα τελευταία χρόνια με την πτώχευση, την ανεργία, τις απολύσεις, την κατάλυση κάθε αισθήματος δικαίου και εργασιακού δικαιώματος!Όμως όλα αυτά συνέβησαν, διότι το επέτρεψε ο λαός. Διότι "η φύση των ανθρώπων δεν αλλάζει" ή, διότι "αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται", όπως έγραφε ο Θουκυδίδης. Έτσι ο λαός πίστεψε τους ψεύτες και λαοπλάνους, διότι τους βόλευε τα έτοιμα ψέματα που του σέρβιραν, δεν ερευνούσε, δεν έψαχνε, δεν ανακάλυπτε. Αν κάποιος "εν πνεύματι Κασσάνδρας" τους απεκάλυπτε την αλήθεια, αυτό αποτελούσε αντικείμενο μόνο φιλολογικής συζητήσεως ή "σχολιασμού καφενείου"! Η εθελοντική συμμετοχή τού λαού στην καταστροφή του είναι αυτή, που δεν μπορεί να τον βάλει απέναντι στο πρόβλημα. Είναι ο ίδιος μέρος και συνδημιουργός τού προβλήματος.Θα μου πείτε ότι τα προβλήματα υπάρχουν για να λύνονται. Συμφωνώ. Αυτό, όμως, προϋποθέτει θέληση, εντιμότητα, ανεξαρτησία και κυρίως δικαιοσύνη. Αυτή θα δώσει το αίσθημα του Δικαίου στον άνθρωπο. Ο μεγάλος μας φιλόσοφος Πλάτων στον "Γοργία" (479 d) έχει γράψει: «Δεύτερον άρα εστίν των κακών μεγέθει το αδικείν• το δε αδικούντα μη διδόναι δίκην πάντων μέγιστόν τε και πρώτον κακών πέφυκεν», που σημαίνει "κατά συνέπεια η αδικία (το αδικείν) είναι το δεύτερο σε μέγεθος εκ των κακών. Αλλά εκείνο, το οποίο είναι αληθινά το μέγιστο και το πρώτο μεταξύ όλων, είναι το να μη τιμωρείται κανείς, ενώ αδικεί"!!! Κι εδώ, στην Ελλάδα, δεν τιμωρείται κανείς δυνατός, διότι απλώς είναι δυνατός. Ή, πιο σωστά, διότι φαίνεται δυνατός, εφ’όσον ο λαός παρουσιάζεται κατακερματισμένος. Έτσι ο λαός θα πληρώνει πάντα φόρους, οι πλούσιοι ποτέ, ο λαός θα στέκεται στην ουρά τών τραπεζών να πληρωθεί την σύνταξή του για να ξεπληρώσει την ίδια στιγμή αυτά, που του επέβαλλαν οι πολιτικοί, διότι ο ίδιος ήταν αδιάφορος. Έγιναν Ολυμπιακοί αγώνες, ανετέθησαν δημόσια έργα, επωλήθησαν κερδοφόρες ελληνικές επιχειρήσεις, σπαταλήθηκαν πακέτα "τύπου Ντελόρ" και εδόθησαν επιχορηγήσεις σε λαμόγια με την ευλογία (με το αζημίωτο φυσικά) και την πολιτική προστασία, βεβαίως, ισχυρών  και χίλια μύρια άλλα!Γι’ αυτό "τα παχύδερμα της δημοκρατίας" κοροϊδεύουν τον ταλαίπωρο λαό και γελούν από μέσα τους, όταν τον βλέπουν να μην έχει να φάει, να ζεσταθεί, να πληρώσει υποχρεώσεις, να μορφώσει τα παιδιά του. Γελούν, υποκρινόμενοι ότι συμπάσχουν μαζί του. Πώς συμπάσχει όμως κάποιος, που δεν υφίσταται τις ίδιες καταστάσεις, δεν το κατάλαβα ποτέ.Έχοντας αυτή την απορία, μου δημιουργήθηκε στον νου ένας "νεοαισώπειος μύθος". Σαν ταινία πέρασαν από μπροστά μου τα πεπραγμένα όλων αυτών των "παχυδέρμων". Και σκέφθηκα ότι αυτά είχαν ένα συμπόσιο στην εξοχή (ελληνιστί τσιμπούσι). "Έφαγαν τον αγλέουρα", όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας! Έφαγαν ψητά, κυνήγια, γουρουνόπουλα, ακριβά ψάρια και κάθε είδους ακριβό έδεσμα. Όταν έφαγαν τα πάντα, έπεσαν κάτι αρπακτικά πουλιά και έκλεψαν τα τελευταία απομεινάρια, που είχαν αφήσει οι ήδη χορτασμένοι του σκασμού συνδαιτυμόνες. Εκεί στην εξοχή, όμως, υπήρχαν και διάφορες μυρμηγκοφωλιές. Πλάκωσαν, λοιπόν, τα μυρμήγκια και άρχισαν να κουβαλούν (εν είδει συντάξεως) τα ψίχουλα, που είχαν πέσει κάτω στο χώμα. Τότε έσκυψε ένα συμποσιαζόμενο παχύδερμο και είπε στα μυρμήγκια: «Είδατε παιδιά; "συνδαιτυμόνες εσμέν"», δηλαδή σε πιο ελεύθερη απόδοση «μαζί τα φάγαμε»! Πληρώστε, λοιπόν, το μερίδιό σας για το γεύμα, από τα ψίχουλα που κουβαλάτε! Και τα εργατικά μυρμήγκια το πίστεψαν, δεν κατάλαβαν πώς εξαφανίσθηκαν από το τραπέζι τα πλούσια αγαθά ούτε πώς τα κατέστησαν συνενόχους να πληρώσουν με τα ψίχουλά τους το συμπόσιο των παχυδέρμων! Εκείνα, όμως, τα παχύδερμα, οι νόμοι δεν τα πιάνουν.Κι επειδή δεν μπορούσαν τα μυρμήγκια να καταλάβουν το γιατί, ένα σοφότερο τούς είπε ένα απόφθεγμα του Ζάλευκου, ενός αρχαίου Έλληνα νομοθέτη! Ο Ζάλευκος, λοιπόν, ήταν νομοθέτης στους Λοκρούς. Επειδή όμως ήξερε ότι η εφαρμογή των νόμων ήταν πάντα στα χέρια τής κάθε εξουσίας και των δυνατών τού κάθε συστήματος, γι’αυτό απεφάσισε να τους πει ένα παράδειγμα, μήπως και κατανοήσουν τι συνέβαινε πάντοτε σε παρόμοιες περιπτώσεις: «Ζάλευκος ο των Λοκρών νομοθέτης, τους νόμους έφησε (είπε) τοις αραχνίοις ομοίους είναι. Ώσπερ γαρ εις εκείνα, εάν μεν εμπέση μυία ή κώνωψ, κατάχεται (συλλαμβάνεται). Εάν δε σφηξ ή μέλιττα, διαρρήξασα αφίπταται. Ούτω και εις τους νόμους, εάν μεν εμπέση πένης (πτωχός), συνέχεται. Εάν δε πλούσιος ή δυνατός λέγειν, διαρρήξας αποτρέχει (φεύγει, απομακρύνεται)»!Τα αποφθέγματα αυτά τα βλέπουμε σήμερα στις παλιές ελληνικές ταινίες αλλά δεν δίνουμε σημασία. Στην ταινία «Τζένη Τζένη» για παράδειγμα, βλέπουμε τον κομματάρχη τού Γκόρτσου, Διονύση Παπαγιαννόπουλο να λέει στην αδελφή του: «Άσε τον λαό να εκφράσει ελευθέρως το φρόνημά του»! Κι όταν αυτή αναρωτιέται γιατί χειροκροτούν, απαντά: «Αυτή είναι η δουλειά τού λαού. Να χειροκροτεί και να ψηφίζει». Στην ίδια ταινία στην ιδιαίτερη συζήτηση, μεταξύ του χρηματοδότη εφοπλιστή Κασσανδρή (Λάμπρου Κωνσταντάρα) και του υποψηφίου βουλευτή Μαντά (Ανδρέα Μπάρκουλη), ο εφοπλιστής του λέει: «Πρέπει να βγεις οπωσδήποτε βουλευτής. Μη ξεχνάς ότι στην εκλογή σου στηρίζω τεράστια συμφέροντα». Αυτό το ξέρει ο υποψήφιος. Όμως, όταν τον ρωτούν στο καφενείο, αν θα κάνει κάτι για τον λαό αυτός απαντά υποκριτικά: «Αυτή είναι η πρόθεσή μου. Όπως ξέρετε εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αν κατεβαίνω βουλευτής είναι για να υπηρετήσω ...τον τόπο μου»!Έτσι ψηφίζονται τα τζάκια, οι δυνατοί, έτσι δημιουργούνται οι νόμοι, αυτούς μόνο προστατεύουν. Όσο για τα μικρά έντομα, τον φτωχό λαό, αν πέσει στον ιστό τής αράχνης τού νόμου, θα του απομυζήσει τους χυμούς του μέχρι τέλους. Εκτός, αν έστω και μυρμήγκι, βγάλει φτερά και πετάξει. Αυτό, όμως, είναι αντικείμενο άλλου μύθου, τον οποίο θα πούμε άλλη φορά!

*** Οι σχέσεις της Ρωσίας με τα ΚΡΑΤΗ BRICS στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς...
bricslogo
Γράφει: H Έφη Βαλίλα
Το Εργαστήριο Μελέτης Κρατών BRICS, σε συνεργασία με το Κέντρο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, και ώρα 13:00 – 15:00, στην Αίθουσα Συνεδρίων (Πορτοκαλί Αμφιθέατρο) του Πανεπιστημίου, Καραολή και Α. Δημητρίου 80, έλαβε χώρα επιστημονική εκδήλωση με Κεντρικό Ομιλητή, τον Εξοχότατο Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, κ. Andrey Maslov με φορέα διοργάνωσης το Εργαστήριο: Μελέτης Κρατών BRICS. Παρόντες ήταν ο κοσμήτορας και ο πρόεδρος της Σχολής.
Όπως είναι σε όλους μας γνωστό, τα κράτη BRICS, αποτελούνται από 5 χώρες: τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και τη Νότια Αφρική. Ο όρος προέρχεται από τα αρχικά γράμματα των ονομάτων των χωρών (Brazil, Russia, India,China and South Africa). Η ένωση αυτών των κρατών ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, δεν έχει μόνιμη έδρα, είναι η ένωση άτυπη μεν, αλλά όχι χαώδης και έχει σχήμα μοναδικό και ισχυρό. Επίσης δεν έχουν κοινή διεθνή εξωτερική πολιτική. Ωστόσο τα κράτη BRICS κατέχουν το 26% στεριά γης και το 43% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η συμμετοχή τους, στο συνεχώς αυξανόμενο ΑΕΠ, είναι κατά 60 % και των αμοιβαίων συναλλαγών κατά 70 %. 
Μετά από το θεωρητικό πεδίο της εισήγησης, τέθηκαν επίσης καίριες  ερωτήσεις, προς τον κεντρικό ομιλητή και πρέσβη,  κατ’ αρχάς αν η Ελλάδα θα μπορούσε μελλοντικά να ενταχθεί στην ένωση κρατών BRICS καθώς και τι προβλέπει αναφορικά με τις σχέσεις Ρωσίας –Τουρκίας, αναφορικά με τον εξερχόμενο τουρισμό της Ρωσίας, αφού η Τουρκία, ήταν ο πρώτος τουριστικός προορισμός για τους Ρώσους. Για μεν τη δυνατότητα εισόδου της Ελλάδας στους BRICS τόνισε πως δεν είναι στα άμεσα σχέδια να εισέλθουν κι άλλες  χώρες στην Ένωση αυτή, για δε το τουριστικό ρεύμα που θεωρούνταν η Τουρκία, ως ο πρώτος τουριστικός προορισμός για τους Ρώσους, δεν υπάρχει πια! 
Στο σημείο αυτό οφείλουμε να τονίσουμε ότι ο πανδαμάτωρ χρόνος υποκύπτει και αυτός στον Ηρακλείτειο νόμο που επιτάσσει ότι «πάντα γίγνεσθαι και ρει και ουδέν παγίως μένει» και οι τωρινές καταστάσεις μας κάνουν την τιμή, ως χώρα, να δράσουμε τάχιστα όσον αφορά το τουριστικό ρεύμα της Ρωσίας (τακτοποιώντας τάχιστα το θέμα της Βίζας)! Ο τουρισμός για τη χώρα μας σήμερα, αφορά σε ένα σύγχρονο θέμα, του δυτικού αναπτυγμένου κόσμου, συμβάλλοντας στην αποφυγή της οικονομικής ύφεσης που μας έχει φτωχοποιήσει κυριολεκτικά.
Ο τουρισμός είναι μια χειροπιαστή πραγματικότητα ηλικίας τουλάχιστον ογδόντα (80) ετών, στις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης και μια καινούρια εμπειρία σχεδόν σαράντα (40) ετών, για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Πρόκειται για μια «νέα πραγματικότητα» που πραγματώνεται κατά διαφορετικό τρόπο στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από ότι στην Ελλάδα. Οι μεν πρώτες έχουν ως αφετηρία την ψυχαγωγία του κουρασμένου ανθρώπου των πόλεων, η δε Ελλάδα με τον τουρισμό, αποσκοπεί στο να «τονώσει το εθνικό εισόδημα». 
Ακροτελεύτια ο Εξοχότατος Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, κ. Andrey Maslov, αναφέρθηκε στις σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και επεσήμανε εμφατικά ότι οι δύο χώρες, (Ελλάδα και Ρωσία), κυρίως όμως για την Ελλάδα παρέχονται ευκαιρίες για συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Είναι   ικανοποιημένος με την ελληνική κυβέρνηση και με τον πολιτικό διάλογο Ρωσίας-Ελλάδας, με επικέντρωση σε  επενδύσεις στην Ελλάδα.~

***  Αποκάλυψη! Η Νέα Υόρκη «υποκλίνεται» στο Πανεπιστήμιο Πειραιά…
papei
~  Ο Λόγος για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές που παρευρίσκονται σε διάφορα διεθνή forum στην Νέα Υόρκη. Πρώτη μεγάλη συνάντηση ήταν με τους αρμόδιους του ΟΗΕ οι οποίοι είπαν στους φοιτητές για τον ρόλο του ΟΗΕ καθώς και τις δυσκολίες λήψης αποφάσεων. Στην Ισραηλινή και την Ελληνική Μόνιμη αντιπροσωπία στην Νέα Υόρκη ήταν το κύριο θέμα συζήτησης. Οι φοιτητές ξεδίπλωσαν τις ανησυχίες τους, τις απόψεις τους και η συνάντηση ήταν πραγματικά επιμορφωτική για όλους τους παρευρισκόμενους. Οι συνοδοί Καθηγητές κύριοι Πλατιάς Αθανάσιος, Τζιαμπίρης Αριστοτέλης και Φαραντούρης Νικόλαος ήταν παρά των πλευρών των φοιτητών. Η Ελληνική νεολαία διαπρέπει παρά τις οικονομικές δυσκολίες στα πέρατα της γης. Διαθέτουν μεγάλη πνευματική δεινότητα και αυτό διαφαίνεται παντού.
papeiduo Συνάντηση με την Ελληνική Μόνιμη Αντιπροσωπία στην Νέα Υόρκη

***  Νικολάκη Εφέντης- Μια σπουδαία ηρωική μορφή του Ελληνισμού που ελάχιστοι γνωρίζουν!
efentis
Γράφει η Δήμητρα Ρετσινά Φωτεινίδου*
«Πατρίδα μου σηκώσου!  Ας λάμψει πάλι στον αιθέρα ψηλά το μέτωπό σου…», πρόσταζε ο ποιητής και ήρωας του Α’ Βαλκανικού πολέμου για την απελευθέρωση της Ηπείρου, Λορέντζος Μαβίλης. Ο ευαίσθητος ποιητής  είχε τραγικό και ένδοξο θάνατο στη Μάχη του Δρίσκου, τον Νοέμβριο του 1912, όταν πολεμούσε ως λοχαγός μαζί με το Σώμα των Γαριβαλδινών «ερυθροχιτώνων» (εθελοντών Ιταλών και Ελλήνων μαχητών) στο μέτωπο της Ηπείρου. Στις 21 Φεβρουαρίου 1913 απελευθερώνεται η Ήπειρος και εμείς γιορτάζουμε την εθνική επέτειο χωρίς, δυστυχώς, να ξέρουμε από τα σχολικά βιβλία μιαν εκπληκτική μορφή του Ηπειρωτικού Αγώνα: τον Νικολάκη Εφέντη.
-  Σύμφωνα με τις μαρτυρίες της εποχής, τον Λορέντζο Μαβίλη και τους Γαριβαλδινούς τους «έφαγε» η Σκύλλα, δηλαδή το οχυρό του Μπιζανίου που είχε κατασκευαστεί σε καλά κρυμμένη τοποθεσία από Γερμανούς μηχανικούς και είχε καθηλώσει την Ελληνικής Στρατιά επί δύο μήνες, αφού είχε απελευθερώσει την Φιλιππιάδα της Πρέβεζας. Συνεργάτης του φον Γκολτς κατά την κατασκευή των οχυρών του Μπιζανίου ήταν και ένας αξιωματικός του τουρκικού στρατού, ο Έλληνας στην καταγωγή, στην πίστη και στη συνείδηση, Νικολάκη Εφέντη. Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες το ελληνικό όνομά του ήταν Νικόλαος Μιζαντζιόγλου. Ο Νικολάκη –μου αρέσει να τον αποκαλώ έτσι γιατί τον θεωρώ δικό μου άνθρωπο- γεννήθηκε στην Άγκυρα, όπου είχε τους γονείς του και πέντε αδελφές, σπούδασε στο Ζωγράφειο Γυμνάσιο στην Πόλη και στη συνέχεια σπούδασε μηχανικός στο Μόναχο. Στα Γιάννενα υπηρετούσε ως Λοχαγός Μηχανικού στον τουρκικό στρατό και ανέλαβε τη συντήρηση των οχυρών του Μπιζανίου όταν απεχώρησε ο Γκολτς.
-  Όπως αναφέρει ο Αθανάσιος Τσεκούρας, Ηπειρώτης αγωνιστής και μέλος της επιτροπής που προσέγγισε τον Νικολάκη Εφέντη, η Μπιζανίτικη Σκύλλα ήταν το «τέρας με τα δώδεκα ποδάρια και τα έξι κεφάλια, και μάλιστα αθέατα». Η πυροβολαρχία αυτή ήταν κρυμμένη σε τόπο «καραούλι» και είχε τον έλεγχο του αριστερού του Μπιζανίτικου  τοπίου, εκείνου που απλώνεται προς τα Καστανοχώρια. Το ελληνικό Στρατηγείο που έδρευε στο Εμίν Αγά στα μέσα του Γενάρη έδινε εντολή στις  ελληνικές μυστικές υπηρεσίες (ναι, υπάρχουν και τέτοιες!) να εξακριβώσουν που ακριβώς βρίσκονται τα ταχυβόλα «Σκύλλα». Ας μη ξεχνούμε πως για το σκοπό της απελευθέρωσης της Ηπείρου είχε συσταθεί από το 1906 στην Αθήνα και η μυστική Ηπειρωτική Εταιρεία. Στην περίπτωση της Σκύλλας πάντως, οι άνθρωποι που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ως «κατάσκοποι» ήταν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Γεβράσιος, ο Έλληνας υποπρόξενος Νικος Χαντέλης, ο Αθανάσιος Τσεκούρας, ωρολογοποιός στο επάγγελμα, ο υποπρόξενος στο γαλλικό προξενείο Ιωάννης Λάππας, και  φυσικά ο Νικολάκη Εφέντης. Αυτό που είναι καταπληκτικό είναι πως τα κατάφεραν πέντε άτομα να κάνουν θαυμαστά έργα στους αιώνες. Η μεγαλύτερη τιμή όμως ανήκει στον Νικολάκη Εφέντη, χωρίς τη βοήθεια του οποίου τα Γιάννενα ενδεχομένως να ήταν ακόμη τουρκικά!
Στον  Αθ. Τσεκούρα  ανατέθηκε η αποστολή να πλησιάσει τον Ν. Εφέντη, να του υπενθυμίσει την καταγωγή του και το χρέος του στην Πατρίδα, ώστε να τους βοηθήσει δίνοντάς τους τα σχέδια του Μπιζανίτικου οχυρού, της Σκύλλας. Πράγμα που έγινε με μυστικότητα (στην αρχή όμως, γιατί μετά οι πληροφορίες διέρρευσαν με ολέθρια αποτελέσματα) και με επιτυχία. Μάλιστα οι συνωμοτικές ενέργειες έγιναν με κινηματογραφικό τρόπο –μυστικές συναντήσεις, συμμετοχή του Δεσπότη Γεβράσιου και του Επισκόπου Δωδώνης και φυσικά παράδοση απόρρητων μυστικών από τον Νικολάκη στους μυημένους στο Κομιτάτο του Αγώνα  Έλληνες και στη συνέχεια στο ελληνικό Στρατηγείο. Μάλιστα το λεπτομερές σχεδιάγραμμα με τις πληροφορίες για τα οχυρά του Μπιζανίου και ειδικά της Σκύλλας μεταφέρθηκε κρυμμένο μέσα στη στρωματιά από το σαμάρι ενός γαϊδαρου που ταξίδευε με άνθρωπο του Κομιτάτου στο Στρατηγείο. Το χαρτί παραδόθηκε στον Μαλάμο, τον αρχηγό των αντάρτικων ομάδων και από εκεί έφτασε με άλλο τρόπο στο Στρατηγείο .
~              Η ανταπόκριση του Στρατηγείου ήταν άμεση. Η Σκύλλα χτυπιέται αλύπητα, παραλύει, βουβαίνεται. Το αριστερό του οχυρού του Μπιζανίου από τα Καστανοχώρια, εκεί που δεν μπορούσε άνθρωπος να ξεμυτίσει, ελευθερώνεται! Όταν ο Ν. Εφέντη ρώτησε το Επιτελείο αν επιθυμούν να λιποτακτήσει, η απάντηση ήταν αρνητική για να συνεχίσει αυτός ο υπέροχος πατριώτης να τους δίνει πληροφορίες. Και πράγματι ο Νικολάκη απτόητος συνεχίζει να τους υποδεικνύει το δρόμο για τη νίκη. Συγκεκριμένα τους τόνισε ότι ο ελληνικός στρατός δεν πρέπει να επιτεθεί από το αριστερό των Τούρκων. Τα Γιάννενα θα έπεφταν μόνο με χτύπημα από τα δεξιά του τουρκικού στρατού, πράγμα που έγινε. Όταν συγκέντρωναν το στρατό τους οι δικοί μας κρυφά, από τα δεξιά των Ιωαννίνων για το μεγάλο χτύπημα, το μεγάλο γιουρούσι, που θα γινόταν την αυγή της 20ης Φεβρουαρίου 1913, σκότωναν ακόμη και τα σκυλιά για να μην αλυχτούν τη νύχτα και μυριστούν τίποτε οι Τούρκοι!
~            Ενώ τα Γιάννενα απελευθερώθηκαν και ξεκίνησε η ανταλλαγή των αιχμαλώτων, ο αρχιστράτηγος βασιλιάς Κωνσταντίνος ρώτησε τον Εφέντη τι θέλει για ανταπόδοση της μεγάλης του προσφοράς. Εκείνος θέλησε μόνο να γυρίσει στη Σμύρνη και να βρει τους συγγενείς του και φυσικά να μείνει μυστική η αποστολή του. Δυστυχώς όμως το όνομά του κάποιος που ήξερε το «σφύριξε» σε έναν δημοσιογράφο και δημοσιεύτηκε η δράση του στην εφημερίδα «Πατρίς». Οι Τούρκοι τον συνέλαβαν μόλις πάτησε το πόδι του στη Σμύρνη ως αξιωματικός αιχμάλωτος πολέμου και τον εκτέλεσαν αφού τον βασάνισαν φρικτά. Δυστυχώς την ίδια κακή τύχη είχαν οι γονείς του και οι πέντε αδελφές του…


***

***  ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  :
***  Το φαρμάκι των φιδιών, φάρμακο για σοβαρές ασθένειες
Για παράδειγμα, το δηλητήριο από την μεξικανική χονδρωτή σαύρα έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για να αναπτυχθεί μια θεραπεία κατά του διαβήτη
Το φαρμάκι των φιδιών, φάρμακο για σοβαρές ασθένειες
Μπορεί ένας κροταλίας και χιλιάδες άλλα δηλητηριώδη ζώα να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση σοβαρών και ευρέως διαδεδομένων ασθενειών; Έρευνες έχουν δείξει ότι το ίδιο δηλητήριο που μπορεί να μας σκοτώσει, θα μπορούσε επίσης τελικά να μας βοηθήσει στην θεραπεία του διαβήτη, των καρδιαγγειακών παθήσεων, αλλεργιών ή ακόμα και της παχυσαρκίας.
Οι επιστήμονες από ένα ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα χρησιμοποίησαν φασματομετρία μάζας και άλλες σύνθετες τεχνικές για να προσδιορίσουν τις τοξίνες από 203 δηλητηριώδη είδη. Πρόσφατα ταξινομήθηκαν πάνω από 4.000 από αυτές τις μίνι πρωτεΐνες.
Για παράδειγμα,  το δηλητήριο από την μεξικανική χονδρωτή σαύρα, που προέρχεται από την Κεντρική Αμερική, έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για να αναπτυχθεί μια θεραπεία κατά του διαβήτη, σύμφωνα με το Euronews. Η συγκεκριμένη σαύρα φιλοξενείται σε ένα ασυνήθιστο αγρόκτημα στο Νότιο Βέλγιο, όπου υπάρχουν περίπου 200 εξαιρετικά δηλητηριώδη είδη. Όλα αυτά τα ζώα εκτρέφονται με μεγάλη προσοχή και με την φιλοδοξία να αποδώσει καρπούς μια εν εξελίξει έρευνα.
Ο Λοϊκ Κεντίν, βιολόγος χημικός στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης, προσθέτει αναφορικά με την διαδικασία: «Αυτό το δηλητήριο προέρχεται από μια επικίνδυνη οχιά από τη Νότια Αμερική. Είναι ένα πολύ ενεργό και ισχυρό δηλητήριο, ένα πολύπλοκο χημικό κοκτέιλ. Και θέλουμε να προσδιορίσουμε ποια από αυτά τα συστατικά έχουν την δυναμική για να αναπτυχθούν τελικά νέα φάρμακα».
Μόλις εντοπιστούν και αναγνωριστούν, στη συνέχεια αυτές οι τοξίνες παράγονται μέσω εξαιρετικά πολύπλοκων βιολογικών και συνθετικών διαδικασιών. Ο χημικός Ζιλ Μουριέ αναλύει: «Στο τέλος της διαδικασίας μας, παίρνουμε μια ρητίνη. Από αυτήν την ρητίνη λαμβάνουμε ένα συνθετικό προϊόν, από το οποίο στη συνέχεια λαμβάνεται η τοξίνη που τελικά θα δοκιμαστεί στα εργαστήρια».
Οι ληφθείσες τοξίνες στην συνέχεια πράγματι εξετάστηκαν και έγινε διαλογή και σύγκριση με επιλεγμένους μοριακούς στόχους. Τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά, λένε οι ερευνητές.
Και καθώς αυτό θα είναι καλό για την υγεία μας, οι ερευνητές ελπίζουν ότι η δουλειά τους θα οδηγήσει σε αλλαγή της στάσης μας απέναντι σε πλάσματα που προκαλούν μεν φόβο, αλλά ίσως να είναι ευεργετικά για την αντιμετώπιση ασθενειών.

***  Πώς να αντιμετωπίσετε ένα κρυολόγημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Το τελευταίο διάστημα επί της ουσίας η γρίπη «θερίζει» στην χώρα μας, με τους μισούς περίπου να βρίσκονται στο κρεβάτι
Πώς να αντιμετωπίσετε ένα κρυολόγημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Το τελευταίο διάστημα επί της ουσίας η γρίπη «θερίζει» στην χώρα μας, με τους μισούς περίπου να βρίσκονται στο κρεβάτι.
Αυτό που συνίσταται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ξεκούραση, κατανάλωση πολλών υγρών και εφαρμογή φαρμακευτικής αγωγής. Τι γίνεται όμως με τις μέλλουσες μανούλες που λόγω της εγκυμοσύνης είναι προτιμότερο να αποφεύγουν τα φάρμακα και να ακολουθούν φυσικές λύσεις;        Παρακολουθήστε τη θερμοκρασία του σώματός σας
Φροντίστε με ένα θερμόμετρο να ελέγχετε τη θερμοκρασία του σώματός σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ υψηλή. Αν είναι πάνω από 38, αυτό σημαίνει ότι έχετε πυρετό.
Σε αυτή την περίπτωση, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας για να σας πει αν χρειάζεται να πάρετε κάποιο αντιπυρετικό ή όχι. Υπάρχουν φάρμακα που επιτρέπεται να πάρετε όπως η παρακεταμόλη. Αυτή την απόφαση βέβαια δεν μπορείτε να την πάρετε μόνη σας, γι΄αυτό ζητήστε έγκαιρα τη συμβουλή του γιατρού σας.
Δοκιμάστε φυσικές θεραπείες
Αντί για φάρμακα δοκιμάστε στο σπίτι να αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα με φυσικές θεραπείες.
Για τη ρινική συμφόρηση και τον πονόλαιμο, δοκιμάστε να πιείτε τσάι με τζίντζερ και λεμόνι. Η συνταγή αυτή είναι ό,τι πρέπει και για τις πρωινές ναυτίες.
Οι χυμοί πλούσιοι σε βιταμίνη C, έχουν τη δύναμη να θεραπεύσουν τον πονόλαιμο και να καταπραΰνουν το στομάχι. Για να δημιουργήσετε έναν αντιοξειδωτικό χυμό θα χρειαστείτε φρούτα και λαχανικά όπως παντζάρια, καρότα, μήλα, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, αχλάδια και ρόδι.
Τέλος οι βαθιές αναπνοές πάνω από ένα μπολ με βραστό νερό (εισπνοή ατμού) καθώς ο θερμός και ο υγρός αέρας βοηθάει τη συμφόρηση να χαλαρώσει.
Μείνετε ενυδατωμένοι
Πίνετε άφθονο νερό, χυμούς και ζεστά ροφήματα καθώς είναι καλό για το σώμα σας να μένει ενυδατωμένο όταν υποφέρετε από κρυολόγημα. Αυτό επειδή τα άφθονα υγρά θα αντικαταστήσουν εκείνα που χάνονται λόγω της εφίδρωσης και της καταρροής.
Έτσι κι αλλιώς κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, πρέπει να πίνετε περίπου 10 ποτήρια νερό της ημέρα, προσπαθήστε λοιπόν να τα κάνετε 12 ή 13 ποτήρια ώστε να αναπληρώνετε τα υγρά που χάνετε.  
Φροντίστε να τρώτε καλά
Η διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά είναι εξαιρετικά σημαντική για τη διατήρηση του καλού επιπέδου του ανοσοποιητικού συστήματος, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.
Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε ένα ευρύ φάσμα από πολύχρωμα τρόφιμα – κόκκινες ντομάτες, σπανάκι, κίτρινες πιπεριές, μελιτζάνες – δεδομένου ότι θα ενισχυθεί η πρόσληψη αντιοξειδωτικών. Προσέξτε την υγιεινή σας
Φροντίστε να τηρείτε τους κανόνες υγιεινής ώστε να μην εξαπλώνονται τα μικρόβια. Οι ιοί μεταφέρονται πολύ εύκολα με το φτέρνισμα και μέσω της επαφής των χεριών. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι πλένετε τα χέρια σας συχνά, ειδικά πριν από το φαγητό, κατά τις ώρες που βρίσκεστε στο γραφείο και μην ακουμπάτε συνέχεια τα χέρια σας στο πρόσωπο.

***  Έκτακτη Ενημέρωση για τον ιό ΖΙΚΑ από το ΥΠΕΞ!
 zikas
Με ανακοίνωση του το Υπουργείο Εξωτερικών, προειδοποιεί πως με βάση τα τωρινά δεδομένα, τα άτομα που πρόκειται να ταξιδέψουν ή διαμένουν σε χώρες όπου ενδημεί ο ιός Ζίκα, έχουν πιθανότητα να νοσήσουν και γι` αυτό το λόγο θα πρέπει να λάβουν μέτρα προφύλαξης. Τα άτομα αυτά θα πρέπει να φορούν φαρδιά και ελαφρά ρούχα με μακριά μανίκια, μακριά παντελόνια, ψηλές κάλτσες και επιπλέον, σε εξωτερικούς χώρους, κλειστά παπούτσια και καπέλο και να χρησιμοποιούν στο ακάλυπτο δέρμα εντομοαπωθητικά όπως DEET (N -diethyl- m-toluamide ) σε συγκέντρωση 30%-50%. 
Για τον ψεκασμό των ρούχων συνίσταται η χρήση εντομοκτόνων όπως περμεθρίνη, τετραμεθρίνη, αλλεθρίνη κ.α. Τα πιο πάνω εντομοαπωθητικά δεν συνιστώνται σε παιδιά ηλικίας κάτω των 3 μηνών. Επιπλέον συνίσταται να χρησιμοποιούν εντομοκτόνα σκευάσματα (σπρέι, φιδάκια, ταμπλέτες) στους χώρους που πρόκειται να κοιμηθούν και να χρησιμοποιούν κουνουπιέρα κατά τις ώρες του ύπνου. Η κουνουπιέρα καλό θα είναι να ψεκάζεται με εντομοκτόνο και εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, να προτιμούν να κυκλοφορούν σε χώρους που κλιματίζονται. 
Για τα άτομα που γυρίζουν από ταξίδι σε χώρα επηρεασμένη από τον ιό και μέσα σε τρεις εβδομάδες από την επιστροφή τους παρουσιάσουν συμπτώματα που μοιάζουν με της νόσου, θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τον γιατρό τους, αναφέροντας το ιστορικό του ταξιδιού τους. Το ΥΠΕΞ εξηγεί ότι ο ιός Ζίκα είναι ιός που μεταδίδεται στους ανθρώπους με κουνούπια της οικογένειας Aedes ιδιαίτερα τα Aedes aegypti και Aedes albopictus. 
Η νόσος που μεταδίδει ο ιός μπορεί να προκαλέσει πυρετό που διαρκεί γύρω στις 4-7 ημέρες, εξάνθημα, πόνους στις αρθρώσεις, επιπεφυκίτιδα (κοκκίνισμα των ματιών), πόνους στους μυς και πονοκέφαλο. Τα συμπτώματα είναι συνήθως ήπια και κατά κανόνα αποθεραπεύεται ενώ τα παρουσιάζουν μόνο 1 στα 5 άτομα από αυτά που νοσούν. Τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν 2-7 ημέρες μετά από τσίμπημα μολυσμένου εντόμου. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να εκδηλωθούν μέχρι και 12 ημέρες μετά το τσίμπημα. 
Η ανακοίνωση προσθέτει ακόμα ότι φαίνεται να υπάρχουν αρκετά στοιχεία που συνδέουν τη νόσο στις έγκυες με μικροκεφαλία στα νεογέννητα, παρόλο που δεν έχει ακόμα αποδειχθεί αιτιολογική συσχέτιση μεταξύ των δύο καταστάσεων. Διερευνάται επίσης η συσχέτιση αυξημένων περιστατικών Guillain-Barre με τη νόσο. Το σύνδρομο Guillain-Barre είναι μια σπάνια διαταραχή, κατά την οποία το ανοσολογικό σύστημα του ασθενούς μπορεί να βλάψει τα δικά του νεύρα, με αποτέλεσμα μυική αδυναμία και μερικές φορές παραλύσεις μυών. 
 Δεν υπάρχει ακόμα κάποιο εμβόλιο για τον ιό, αλλά ούτε και κάποια ειδική θεραπεία. “Είναι όμως σχετικά εύκολο να αντιμετωπιστεί, αφού πρόκειται συνήθως για ήπια νόσο. Η θεραπεία είναι συμπτωματική και κυρίως αφορά ανάπαυση, καλή ενυδάτωση, καταπολέμηση του πόνου και του πυρετού. Συνήθως αποφεύγεται η λήψη ασπιρίνης ή άλλων μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων”. Στο μεταξύ, έγκυες ή και γυναίκες που προγραμματίζουν να μείνουν έγκυες και που προτίθενται να ταξιδέψουν σε κάποια από τις επηρεαζόμενες χώρες, θα πρέπει να συζητήσουν τα σχέδια τους με τον γιατρό τους και να σκεφθούν να αναβάλουν το ταξίδι τους ιδιαίτερα προς περιοχές με έντονη μετάδοση της νόσου. 

***
 
***  Αθλητική  ενημέρωση  :
Για το πρώτο διπλό κόντρα στη Τσεντεβίτα ο ΠΑΟ
***  Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Euroleague έχει ως εξής:
5ος Όμιλος
 Πέμπτη, 4/2/2016
~ Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Παναθηναϊκός   60-78 , ( 22-39) .- ^
Τα  δεκάλεπτα :  13-18 , (22-39) , 36-60, 60-78 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρόκα (Πορτογαλία), Πέρεθ- Πέρεθ (Ισπανία), Γκέλερ (Βέλγιο)
ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ (Βέλικο Μρσιτς): Πούλεν 5 (1), Ουάιτ 4, Κάτιτς 2, Πίλεπιτς 16 (4), Ζάνετς 8, Ουόκερ 7 (2), Μούσα, Μπιλάν 9, Μαζαλίν 7, Γκόρντιτς, Αράποβιτς 2.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 6, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 6 (2), Ραντούλιτσα 21, Φελντέιν 8 (2), Διαμαντίδης 3, Γκιστ 10 (2), Καλάθης 10 (2), Παπαγιάννης 2, Κούζμιτς 8.

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 69-66 .- ^

Μάλαγα (Ισπανία)-Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)  64-82  .- ^

Παρασκευή, 5/2/2016
 Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Φενερμπαχτσέ 5-0 10
Λοκομοτίβ Κούμπαν  4-2  10
Αναντολού Εφές 3-2 8
Ερυθρός Αστέρας 3-3  9
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   3-3   9
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 2-4   8
Μάλαγα   2-4   8
Νταρουσάφακα  1-5  7

6ος Όμιλος
Πέμπτη, 4/2/2016
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  74-70  .- ^
Παρασκευή, 5/2/2016
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Ολυμπιακός-Κίμκι (Ρωσία) 21:45
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Κίμκι 4-1 9
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-2 8
Ρεάλ Μαδρίτης 3-2 8
Λαμποράλ Κούτσα 3-2 8
Μπάμπεργκ  3-3   9
Μπαρτσελόνα 2-4  8
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-3 7
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-4 6

***  Στη φάση του Eurocup  :
«Αυτοκτόνησε» ο Αρης, «ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για τους «16» του Eurocup
~*  Νεπτούνας-Άρης  72-68  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 21-16, 43-41, 50-50, 72-68.
Νεπτούνας (Αντομάιτις): Γιούιν 18 (2), Σίκσνιους 3, Μαζέικα 16 (1), Μπάντερ 11 (3), Ζαβάκας 16 (1), Πλέστεντ 2, Γκραντ 2, Μπιρούτα, Μπουτκεβίτσιους 4.
Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 5 (1), Πελεκάνος, Τσούπκοβιτς 5 (1), Γουάιτ 14 (1), Γουότερς 16 (2), Δίπλαρος, Ζάρας 11 (2), Χάγκινς 10, Κοέν, Μούρτος 2, Σίμτσακ, ΜακΝιλ 5 (1).
~*  ΠΑΟΚ-Βαλένθια  75-72. .- ^
Τα δεκάλεπτα: 19-19, 39-33, 58-55, 75-72.
ΠΑΟΚ: Τέπιτς 8 (7ρ.), Λιάπης 4, Κακαρούδης 7, Τσόχλας 9, Δέδας, Μαργαρίτης 4, Κώττας, Σχορτσανίτης 10, Ντούβνιακ 9, Μάρκοβιτς 6, Χάτσερ 18.
Βαλένθια: Στέφανσον 4, Ντιό 5, Λούτσιτς 5, Ντούμπλιεβιτς 12, Βίβες 19, Μαρτίνεθ 9, Σαν Εμετέριο, Σούρνα 7, Χάμιλτον 9, Σίκμα 2.

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  :
Πέμπτη 04/02/2016  19:30 OTE Sport 3
Livescore: Ηρακλής - ΑΕΚ (0-1) για τα... τυπικά της 4άδας
Ηρακλής - ΑΕΚ    0-1 , (0-0) .-
Κύπελλο Ελλάδας
20:00 NOVASPORTS 2
Τσεντέβιτα - Παναθηναϊκός    60-78  , (22-39) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 13-18 , (22-39) , 36-60, 60-78 .-
Πράσινος «σίφουνας» και πρώτο «διπλό» στο Ζάγκρεμπ
Euroleague
20:30 NOVASPORTS 7
Νταρουσάφακα - Ερυθρός Αστέρας
Euroleague
21:00 NOVASPORTS 6
Μπάμπεργκ - Μπαρτσελόνα
Euroleague
21:30 OTE Sport 7
Μόντσα - Μιλάνο
Ιταλικό πρωτάθλημα βόλεϊ
21:45 NOVASPORTS 3
Ουνικάχα - Λοκομοτίβ Κουμπάν
Euroleague
22:00 NOVASPORTS 4
Ρεν - Σεντ Ετιέν
Γαλλικό Πρωτάθλημα

*** Για  το κύπελλο  Ελλάδας 2οι  αγώνες  :
Στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός και με τη βούλα...
Χθές Τετάρτη 03/02/2016  , :
ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1-1  .- ^  { 1ος αγώνας  0-5 }  .-
Τα γκόλ  : Ο Ιγκλέσιας άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 20' και ο Ντα Κόστα με τον ίδιο τρόπο διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο 53'.
Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Θεοδωρόπουλος, Γιαννούλης, Αλόκο, Τριανταφυλλόπουλος, Μουκάμ, Δημούτσος (54’ Χαμντανί), Ντουντού, Ιγκλέσιας, Μάσα (72’ Ίγκορ), Τσοκάνης, Γιάννου (76’ Ιωαννίδης).
Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Τσιμίκας (46’ Σάλιακας), Ντα Κόστα, Βούρος, Σαλίνο, Μπουχαλάκης (90' Λάτσι), Κασάμι, Σεμπά, Κολοβός, Φουστέρ (90' Μανθάτης), Πουλίδο.
Livescore: Ηρακλής - ΑΕΚ (0-1) για τα... τυπικά της 4άδας
 ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΕΚ  0-1  , (0-0) .- ^  { 1ος  αγώνας  1-4 }  .-
Το  γκόλ  : Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Πέτρος Μάνταλος στο 50ο λεπτό.
Διαιτητής: Θάνος
 Κίτρινες: Ζουκουλίνι
 ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον (14΄ λ.τρ. Χουάντερσον), Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης (68΄ Πασσάς), Μπουλούτ (77΄ Λουκίνας), Τσιλιανίδης, Κυριακίδης, Βέλλιος.
ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Μπαρόχα, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης (3΄ λ.τρ. Γκάλο), Σιμόες, Σουκουλίνι (68΄ Κορδέρο), Μάνταλος, Πλατέλλας (68΄ Πέκχαρτ), Μπουονανότε, Τζεμπούρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ (10/2) 19:30 (Περιστέρι) Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-0

ΠΕΜΠΤΗ (11/2)
19:30 (Τούμπα) ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-1

***    Στην Αθήνα ο Λέτο, στη Σουηδία ο Μπεργκ      
Στο... πόδι ο Παναθηναϊκός
Στην Αθήνα ο Λέτο, στη Σουηδία ο Μπεργκ

~ Ημέρα της μεγάλης άφιξης του Σεμπάστιαν Λέτο σήμερα, Πέμπτη, για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Ο Αργεντινός επιστρέφει ύστερα από 2,5 χρόνια και στις 17:55 οι «πράσινοι» οπαδοί αναμένεται να του κάνουν σπουδαία υποδοχή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Ο 29χρονος άσος  θα περάσει από τις απαραίτητες εξετάσεις την Παρασκευή και στη συνέχεια θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, που θα είναι κλειστό και διάρκειας ενάμιση έτους.
Μάλιστα, το Σάββατο αναμένεται να δώσει το «παρών» στη Λεωφόρο, ώστε να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση (07/02, 19:30) με τη Ξάνθη για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.
Εν τω μεταξύ στη Σουηδία βρέθηκε ο Μάρκους Μπεργκ μετά από σχετική άδεια του Παναθηναϊκού, καθώς τον προβληματίζουν οι τραυματισμοί στο δικέφαλο και οι ενοχλήσεις που έχει και πάλι.
Ο πράσινος επιθετικός ζήτησε να εξετασθεί από τον ιατρό της εθνικής ομάδας της χώρας του για να λάβει ενημέρωση για τα προβλήματα που έχει στο σημείο αυτό.
Ο Μπεργκ θα απουσιάζει από το παιχνίδι με την Ξάνθη το ερχόμενο Σάββατο.

*** Στις αναμετρήσεις της 15ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
Ο ΠΑΟΚ εύκολα τη Λαμία στο ντεμπούτο των νέων αποκτημάτων
Ορεστιάδα - Παμβοχαϊκός 3-1 (25-22, 27-25, 16-25, 25-21)

Φοίνικας Σύρου - Παναθηναϊκός 3-1 (25-21, 25-27, 25-23, 25-19)

Ηρακλής - Παναχαϊκή 1-3 (25-12, 16-25, 23-25, 12-25)

ΑΟΠ Κηφισιά - Άρης 3-0 (25-20, 25-17, 25-9)

Ολυμπιακός - Εθνικός Αλεξ/λης 3-0 (25-13, 25-21, 25-17)

ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0 (25-18, 25-19, 25-21)

***  Ολυμπιακού - Λόντον Ότερ  27-5  .- ^
Τα οκτάλεπτα: 4-2, 9-0, 7-1, 7-2
Περίπατος του Ολυμπιακού, 27-5 τη Λόντον Ότερ
Τα γκολ του Ολυμπιακού σημείωσαν οι Αβραμίδου 5, Έγκενς 5, Ελευθ. Πλευρίτου 4, Έμολο 4, Ασημάκη 3, Μαργ. Πλευρίτου 2, Τετζαλίδου 2, Μπιανκόνι, Ελευθεριάδου.

Η Βουλιαγμένη, η οποία είχε ρεπό στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου, μπαίνει στη μάχη αύριο το μεσημέρι (13:30), κι αυτή με αντίπαλο τη Λόντον Ότερ, πριν τον βραδινό “εμφύλιο” με τον Ολυμπιακό.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016   :
 Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  01 Φεβρουαρίου  2016 :   http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 02  Φεβρουαρίου 2016: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-02-2016.html .- 
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Η  Εφημερίδα  μας ,Τρίτη  02  Φεβρουαρίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/02-2016.html .-
 ~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  04 Φεβρουαρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-04-2016.html .-
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Τετάρτη  03 Φεβρουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/02/03-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Φεβρουαρίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-04-2016.html .-
                                                                                                           

Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 
 
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4475 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2794 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2764   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.033  βίντεο   .-

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :                                                                            
~
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  26  και  27  Δεκεμβρίου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/26-27-2015.html .-   
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή 27  Δεκεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-7-2015.html .-             
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NWES   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα 28  Δεκεμβρίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-nwes-28-2015.html .- 
 ~ Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  29  Δεκεμβρίου  2015 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-29-2015.html  .-    
~  Η Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-30-2015.html .-  
  ~ H ιστορία του ψωμιού στην Ελλάδα μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό και Η  Βασιλόπιτα ,   Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/h.html .- 
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/30-2015.html .-    ~
 Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  31  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-31-2015.html .- 
  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 31  Δεκεμβρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/31-2015.html .-                                                                        
~
 ***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :     
 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  26  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/26-2016.html .-   
 ~  Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  27  Ιανουαρίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-27-2016.html .- 
 ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τετάρτη  27/01/2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/27012016.html .- 
 ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις , Τετάρτη  27 Ιανουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/27-2016.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  28  Ιανουαρίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-28-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  29  Ιανουαρίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-29-2016.html .-                                                     ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  30  Ιανουαρίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-30-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  31  Ιανουαρίου  2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-31-2016.html .-  
~  





 
~  
47.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  20  Ιανουαρίου 2016  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/20-2016.html .-
48.-  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  26  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/26-2016.html .-
49.-

ΜΕΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-                        

, ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-

~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-

 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-

 1./~   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος:
 http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-                                                                                                  
 2./ ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , 2  Ιανουαρίου 2016  , Δεύτερο  μέρος    : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-  
 3,-/   Θεματολογία από τις περιηγήσεις-βόλτες στις ομορφιές της Ελλάδα  μας  :
    Μέρος  3ο  Τρίτο  :
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-    
 4./
Θεματολογία από τις περιηγήσεις-βόλτες στις ομορφιές της Ελλάδα  μας  
     Μέρος 4ο Τέταρτο :https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=7500111888172518932#allposts/postNum=0 .-
5.-/
Θεματολογία από τις περιηγήσεις-βόλτες στις ομορφιές της Ελλάδα  μας  :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-

6.-/ ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τετάρτη  27/01/2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/27012016.html .-
7ον  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις , Τετάρτη  27 Ιανουαρίου  2016   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/27-2016.html .- ~
8ο  μέρος :Θεματολογία από τις περιηγήσεις-βόλτες στις ομορφιές της Ελλάδα  μας :
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Τετάρτη  03 Φεβρουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/02/03-2016.html  .-
~         
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: