ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Φεβρουαρίου  2015  :

5 Φεβρουαρίου
Μάρτυρος Αγαθής της παρθένου (1) (†251). Νεομάρτυρος Αντωνίου του Αθηναίου (†1774). Πολύευκτου πατριάρχου Κων/πόλεως (2) (†570) και Θεοδοσίου, του εν Σκοπέλω.

(1)Η αγία Αγάθη, καταγόταν από το Παλέρμο της Σικελίας. Έζησε και μεγαλούργησε στο χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου. Η οικογένειά της διέθετε τεράστια περιουσία, η δε αγία διακρινόταν για τη φυσική της ομορφιά αλλά και για το ήθος, τις αρετές και τη μεγάλη της πίστη. Σε ηλικία δεκαπέντε ετών, έμεινε ορφανή και μοναδική κληρονόμος της μεγάλης περιουσίας των γονέων της και τότε αναδείχθηκε η υπέροχη προσωπικότητα της Αγάθης. Αγνοώντας τις προσκλήσεις και τις κολακείες του κόσμου, διέθεσε όλη της την περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς βοηθώντας όλους όσους είχαν ανάγκη. O Θεός όμως έκρινε ότι η Αγία έπρεπε να δοκιμαστεί περισσότερο. O έπαρχος Κιντιανός προσπάθησε χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα, να την πείσει να τον παντρευτεί. Η αγία όμως όχι μόνο δεν απαρνήθηκε την πίστη της, αλλά θέλησε να μαρτυρήσει γι` αυτήν. Έτσι υπέμεινε με θαυμαστή καρτερικότητα όλα τα βασανιστήρια και μάλιστα δοξολογώντας τον Θεό πού την αξίωσε με το στέφανο του μαρτυρίου. Παρέδωσε το πνεύμα της μετά από φρικτά βασανιστήρια.
(2)O όσιος Πολύευκτος ο νέος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και σε νεαρή ηλικία έγινε μοναχός. Όταν τον Απρίλιο του 956 απεβίωσε ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Θεοφύλακτος, χειροτονήθηκε διάδοχος του. Ήταν κάτοχος μεγάλης θεολογικής παιδείας και διακρινόταν για τη σεμνότητά του, το ήθος του, την εγκράτεια και αντικειμενικότητα του χαρακτήρα του. Το 957 βάπτισε στην Κωνσταντινούπολη την Ρωσίδα ηγεμονίδα Όλγα. Επί πατριαρχίας του εκτίσθησαν εις το Άγιος Όρος οι μονές Μεγ. Λαύρας Βατοπεδίου και Ιβήρων. Εκοιμήθη ειρηνικά στις 16 Ιανουαρίου του 970.
***  Τροχαίο στη Βουλή πριν την ορκωμοσία

Από νωρίς βρέθηκαν στη Βουλή οι νέοι εκπρόσωποι του ελληνικού Κοινοβουλίου, με σκοπό να ορκιστούν στα νέα τους καθήκοντα με τα… ευτράπελα να μην λείπουνΣυγκεκριμένα, κάποιος οδηγός ήταν πιο… απρόσεκτος απ’ όσο θα έπρεπε, καθώς τρακάρισε ένα αυτοκίνητο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αποτέλεσμα να φύγει ο προφυλακτήρας του οχήματος. Ο οδηγός φαίνεται ...πως δεν πρόσεξε τον μαρμάρινο στύλο στο προαύλιο της Βουλής και έτσι τον παρέσυρε. Ευτυχώς, οι ζημιές ήταν μόνο υλικές, με μοναδικό «θύμα» τον προφυλακτήρα.
*** ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ;
ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ;Ιθαγενείς είμαστε εμείς οι Έλληνες στην πατρίδα μας δηλαδή!! Εδώ που είναι οι ρίζες μας!! Με το να δώσει λοιπόν ο αξιότιμος Πρωθυπουργός την Ελληνική Ιθαγένεια και όχι την Υπηκοότητα τους κάνει σαν εμάς!! Ξεσηκωθείτε και αντιδράστε καθώς αν περάσει η εθνοκτόνος σκέψη του ΠΑΣΟΚ η γη αυτή θα ανήκει και στους μετανάστες, που θα είναι Έλληνες Ιθαγενείς και όχι απλά Έλληνες υπήκοοι!!Αφυπνισθείτε επιτέλους Έλληνες!...


 Γνωρίζαμε μέχρι τώρα ότι όταν ένα παιδί μεταναστών γεννηθεί για παράδειγμα .στην Γερμανίααποκτά την Γερμανική υπηκοότητα..! 
Εδώ εμείς, σύμφωνα με το εθνοκτόνο σχέδιο του κ. Παπανδρέου θα δώσουμε την Ελληνική ιθαγένεια.! 
 Κανείς λοιπόν στα «έγκυρα» και «έγκριτα» Μ.Μ.Ε δεν στάθηκε σε αυτήν την. λεπτομέρεια, η οποία όμως είναι ταυτόχρονα και επικίνδυνη και ύποπτη.! 
Για ποιόν λόγο ο Πρωθυπουργός της χώρας θα δίνει την Ελληνική ιθαγένεια και όχι την Ελληνική υπηκοότητα στους ανθρώπους αυτούς; Γνωρίζει ποια είναι η διαφορά μεταξύ των 2 αυτών όρων; 
Εμείς καλοπροαίρετα θα θεωρήσουμε πως δεν γνωρίζει την διαφορά. 
 
Ας δούμε λοιπόν συνοπτικά και με απλά λόγια την διαφορά έτσι όπως την εντοπίσαμε σε ένα απλό λεξικό στο διαδίκτυο. 

Υπηκοότητα: ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη ενός κράτους με το κράτος αυτό!
 

Ιθαγένεια: ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη με το κράτος στο οποίο ανήκει!

Συνειδητοποιείτε συνέλληνες την διαφορά μεταξύ των 2 όρων; 
 
Στην υπηκοότητα έχουμε να κάνουμε απλά με τον πολιτικό δεσμόανάμεσα στον πολίτη και το κράτος, ενώ στην ιθαγένεια έχουμε να κάνουμε με τον πολιτικό δεσμό ανάμεσα στον πολίτη και το κράτος στο οποίο αυτός ανήκει!!  
Δηλαδή το κράτος του, την πατρίδα του!! 
 
Ιθαγενείς είμαστε εμείς οι Έλληνες στην πατρίδα μας δηλαδή!! 
Εδώ που είναι οι ρίζες μας!! 
Με το να δώσει λοιπόν ο αξιότιμος Πρωθυπουργός την Ελληνική Ιθαγένεια και όχι την Υπηκοότητα τους κάνει σαν εμάς!!
 

Αφού περάσει λοιπόν το νομοσχέδιο, το οποίο δεν θα το επιτρέψουμε,η γη η Ελληνική θα τους ανήκει δικαιωματικά καθώς θα είναι Ιθαγενείς!!! Δεν θα έχουν μόνο την υπηκοότητα αλλά και κάτι παραπάνω! 
 
 Η επεξήγηση του όρου είναι ξεκάθαρη!  
Θα τους ανήκει η γη μας! 
Η γη των προγόνων μας! 
Θα τους ανήκει η χώρα μας! 
 
Το ερώτημα είναι για ποιόν λόγο ενώ σε όλη την Ευρώπη έχουμε απόδοση υπηκοότητας .εμείς είμαστε τόσο γενναιόδωροι και δίνουμε Ιθαγένεια;;; 
 
Αφυπνισθείτε Έλληνες! 
Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση! 
Η γη αυτή ανήκει στους Έλληνες!  
Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες! 
 
 Ξεσηκωθείτε και αντιδράστε καθώς αν περάσει η εθνοκτόνος σκέψη του ΠΑΣΟΚ η γη αυτή θα ανήκει και στους μετανάστες, που θα είναι Έλληνες Ιθαγενείς και όχι απλά Έλληνες υπήκοοι!!
 

Αφυπνισθείτε επιτέλους Έλληνες!
 



ΣΧΟΛΙΟ: Τις καλύτερες απαντήσεις σε τέτοιου είδους ζητήματα μας τις δίνει πάντα ο Συνταγματικός Νόμος.
Το "Ευαγγέλιο" της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Τα πάντα ξεκινάνε από το άρθρο 1 παράγραφος 2.

Τι μας λέει αυτό το άρθρο;


Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.

Μέσα στην έννοια της κυριαρχίας, η οποία είναι καθολική και απόλυτη, συμπεριλαμβάνεται και η πολύ "στενότερη" έννοια της ιδιοκτησίας και άρα η έννοια του συμφέροντος.

Όπου υπάρχει κυριαρχία υπάρχει ιδιοκτησία και όπου υπάρχει ιδιοκτησία υπάρχει συμφέρον.

Ο ελληνικός λαός είναι κυρίαρχος στην πατρίδα του
και άρα ιδιοκτήτης της.
Απειλούνται τα συλλογικά συμφέροντά του κάθε φορά που απειλείται η πατρίδα του με την ίδια λογική που απειλούνται τα συμφέροντα του κάθε ιδιοκτήτη κάθε φορά που απειλείται η ιδιοκτησία του.

Όταν προστίθενται αυθαίρετα συνδικαιούχοι σε μια περιουσία, η οποία παραμένει αναλλοίωτη, ευνόητο είναι ότι έχουμε απειλή των συμφερόντων των προηγούμενων ιδιοκτητών και στην προκειμένη περίπτωση των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Αυτά τα συλλογικά συμφέροντα είναι ταυτόχρονα και ατομικά, εφόσον καθιστούν τους Έλληνες πολίτες "συνέταιρους" στην κυριαρχία και άρα στην ιδιοκτησία της πατρίδας τους.
Το συλλογικό συμφέρον του ελληνικού λαού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πατρίδας του μοιράζεται στα μέλη του.

Η έννοια της κυριαρχίας μοιράζεται στους δικαιούχους της -οι οποίοι είναι οι Έλληνες πολίτες ως άτομα- και άρα αυτό το οποίο μοιράζεται είναι η ιδιοκτησία, με αποτέλεσμα το συλλογικό συμφέρον να γίνεται ταυτόχρονα και ατομικό συμφέρον.
Το ατομικό συμφέρον ενός Χανιώτη στην Καστοριά ή το ατομικό συμφέρον ενός Ροδίτη στον Έβρο.
*** Δύο σοβαρά τροχαία στην Καλαμάτα χθες το απόγευμα (φωτογραφίες)

 
 
  Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας 71χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε χθες σοβαρά στο θώρακα, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε στην οδό Λυκούργου, λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούσθηκε με αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ηλικιωμένος είχε κατεύθυνση προς το λιμάνι, όταν ξαφνικά έχασε το έλεγχο στη διασταύρωση με την οδό Χίου. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο ηλικιωμένος οδηγός, ενώ εξετάζεται η περίπτωση λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας να έχασε τον έλεγχο. Στο νοσοκομείο διακομίσθηκε για προληπτικούς λόγους και σε κατάσταση σοκ μια 41χρονη γυναίκα, η οποία επέβαινε στο άλλο αυτοκίνητο Λίγες ώρες αργότερα άλλο ένα τροχαίο ατύχημα συνέβη στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Θεμιστοκλέους και Μακεδονίας. Ύστερα από σύγκρουση δύο οχημάτων, το ένα αυτοκίνητο καρφώθηκε στην ταμπέλα σήμανσης πάνω στη νησίδα της Θεμιστοκλέους. Σε αυτό επέβαιναν μια μητέρα με τα δύο παιδιά της, που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Β.Β. - 

*** Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον πεζόδρομο της Αμφείας 

 Για ακόμα μια φορά οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων του πεζόδρομου της Αμφείας ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν εκδηλώσεις, αυτή τη φορά για τις Απόκριες. Συγκεκριμένα, τα 10 καταστήματα εστίασης του πεζόδρομου διοργανώνουν τα εξής: -7 Φεβρουαρίου: Street party με dj μετά την έναρξη του καλαματιανού καρναβαλιού, που θα διαρκέσει μέχρι τη 1.00 τα ξημερώματα. -12 Φεβρουαρίου: Τσικνοπενιές την ημέρα της Τσικνοπέμπτης με ζωντανή μουσική και δωρεάν ψητά για τον κόσμο, προσφορά των επιχειρήσεων του πεζόδρομου Αμφείας -14 Φεβρουαρίου: Street party με dj, αμέσως μετά τη λήξη της νυχτερινής παρέλασης μέχρι τη 1.00 τα ξημερώματα. -Και τέλος, την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, street party μετά την παρέλαση του καλαματιανού καρναβαλιού. Όπως εξήγησαν οι καταστηματάρχες, στόχος είναι να διασκεδάσουν και να περάσουν ωραία όσοι βρεθούν στις παραπάνω εκδηλώσεις. Π.Μπ. - 

*** Οι καταρράκτες του Ωδείου και οι σβηστές λάμπες (φωτογραφίες)          
      
 
 Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των προσκυνητών που περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να προσκυνήσουν στο ναό της Υπαπαντής. Αιτία ήταν η κατάσταση που δημιουργήθηκε με τη βροχή. Δεν μπορούμε, φυσικά, να κατηγορήσουμε τη βροχή, αλλά τα σκαλιά του Ωδείου, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία, μετατράπηκαν σε καταρράκτες, με το νερό να καταλήγει στα πόδια των προσκυνητών. Πέραν αυτού, όμως, στο συγκεκριμένο σημείο περνούν παιδιά που πάνε για το μάθημά τους στο Ωδείο και πρέπει να βρεθεί μια λύση. Επίσης, δεν πέρασε απαρατήρητο από τους προσκυνητές ότι στο δρόμο που καταλήγει στο ναό (οδός Υπαπαντής) τέσσερις συνεχόμενες λάμπες ήταν σβηστές.   Π.Μπ. 

*** Επέκταση Αστικού ΚΤΕΛ στο Νοσοκομείο 

Προκειμένου να διασκεδάσει τις όποιες εντυπώσεις, η Δημοτική Αρχή ανακοίνωσε ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, θα εισαχθεί προς συζήτηση – μεταξύ άλλων – το θέμα «Επέκταση αστικής περιοχής». Αυτό αφορά στην επέκταση της αστικής περιοχής, η οποία σήμερα φθάνει μέχρι το ΤΕΙ Καλαμάτας, προκειμένου να καλυφθεί με αστική συγκοινωνία και το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση άλλης αναβολής αυτού του θέματος, αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση. Σημειώνεται πως το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδοτεί και την τελική απόφαση θα λάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Α.Π. - 

*** Ορκωμοσία της νέα Βουλής των Ελλήνων

    

Στις 11.00 η τελετή - Για πρώτη φορά θα υπάρξει στην Ολομέλεια και πολιτικός όρκος – Δείτε στατιστικά στοιχεία ανά κοινοβουλευτική ομάδα
Ανανεωμένη κατά 45% είναι η νέα Βουλή που θα ορκιστεί σήμερα στις έντεκα το πρωί καθώς από τους 300 βουλευτές οι 134 είναι νεοεκλεγέντες. Ωστόσο, το Σώμα εξακολουθεί να «ανδροκρατείται» καθώς οι γυναίκες βουλευτές ανέρχονται σε μόλις 69 (23%). Πάντως, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πλέον την μεγαλύτερη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα, οι γραβάτες θα εξακολουθήσουν να υπερέχουν των ανοικτών πουκάμισων. Αυτό γιατί οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ανέρχονται σε 105 σε σύνολο 231 ανδρών βουλευτών.
Πέραν αυτών, για πρώτη φορά θα υπάρξει στην Ολομέλεια και πολιτικός όρκος. Ειδικότερα, αμέσως μετά τον καθιερωμένο αγιασμό θα ορκιστούν οι βουλευτές που θα επιλέξουν θρησκευτικό όρκο: Ευαγγέλιο για τους έλληνες ορθόδοξους χριστιανούς και Κοράνι για τους τρεις έλληνες μουσουλμάνους ενώ αμέσως μετά θα δοθεί ο πολιτικός όρκος.
Στατιστικά στοιχεία ανά ΚΟ
Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αύξησε την δύναμή της κατά 78 βουλευτές σε σχέση με τις εκλογές του 2012. Πλέον, αριθμεί 149 βουλευτές, 105 άνδρες και 44 γυναίκες. Από αυτούς οι 61 είχαν εκλεγεί και το 2012 ενώ οι 87 είναι νεοεκλεγέντες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις τρείς θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων προορίζονται οι Νίκος Φίλης, Αλέξης Μητρόπουλος (αν δεν προταθεί για αντιπρόεδρος Βουλής), Ολγα Γεροβασίλη, Γιάννης Αμανατίδης ενώ για την θέση του γραμματέα της ΚΟ έχει ακουστεί το όνομα του κ. Δημήτρη Βίτσα.
Η ΚΟ της ΝΔ αριθμεί 76 και είναι μειωμένη κατά 53 βουλευτές σε σχέση με τις εκλογές του 2012. Οι 14 είναι νεοεκλεγέντες ενώ οι γυναίκες είναι μόλις δέκα. Για κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι έχουν προταθεί οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Γιάννης Βρούτσης και Άδωνης Γεωργιάδης, για γραμματέας ΚΟ ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και για αντιπρόεδρος Βουλής ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης.
Η Χρυσή Αυγή μείωσε την κοινοβουλευτική της δύναμη κατά μόλις έναν βουλευτή. Από τους 17 οι τέσσερις εκλέγονται για πρώτη φορά και οι δύο είναι γυναίκες.
Το «Ποτάμι» είναι το μόνο νέο κόμμα που εισέρχεται στην Βουλή. Η κοινοβουλευτική του δύναμη ανέρχεται σε 17 βουλευτές από τους οποίους οι τρεις είχαν εκλεγεί και το 2012 με την ΔΗΜΑΡ ενώ οι 4 είναι γυναίκες. Για την μια θέση του αντιπροέδρου της Βουλής που δικαιούται έχει προταθεί ο κ. Σπύρος Λυκούδης.
Αυξημένη κατά 3 βουλευτές είναι η ΚΟ του ΚΚΕ. Από τους συνολικά 15 βουλευτές οι πέντε ελέγχτηκαν πρώτη φορά και οι τέσσερις είναι γυναίκες. Στις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων θα είναι οι Θανάσης Παφίλης και Νίκος Καραθανασόπουλος και αντιπρόεδρος Βουλής ο κ. Γιώργος Λαμπρούλης.
Κοινοβουλευτικό οκταήμερο «φωτιά» για την κυβέρνηση
Κοινοβουλευτικό οκταήμερο «φωτιά» ξεκινά σήμερα με το διεθνές και εγχώριο ενδιαφέρον να εστιάζεται στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων που επιφέρει ο ευρωπαϊκός μαραθώνιος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη προκειμένου να επιτύχουν νέα συμφωνία με τους δανειστές, η κυβέρνηση θα κληθεί να παρουσιάσει στο Σώμα τον δικό της «οδικό χάρτη». Το τριήμερο των προγραμματικών που ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο αποτελεί για την κυβέρνηση την πρώτη άσκηση ισορροπίας μεταξύ των προεκλογικών εξαγγελιών της και των ενδεχόμενων νέων δεδομένων που δημιουργούν οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις. Εταίροι, βουλευτές και κοινωνία θα έχουν το βλέμμα τους καρφωμένο στην Ολομέλεια προκειμένου να ακούσουν τις θέσεις των υπουργών για το ζήτημα του χρέους, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις επαναπροσλήψεις, το άνοιγμα της ΕΡΤ, την επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης, την επαναφορά του κατώτατου μισθού, τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια» κ.α.
Προγραμματικές δηλώσεις και ψήφος εμπιστοσύνης
Πιθανότατα, την ίδια ημέρα η νέα Πρόεδρος θα εγγράψει σε ημερήσια διάταξη την διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που θα ξεκινήσουν το Σάββατο και θα ολοκληρωθούν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του Σώματος. Την κυβέρνηση υποστηρίζουν 162 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.  Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής η πρώτη ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων περιλαμβάνει μόνο την τοποθέτηση του πρωθυπουργού. Η ομιλία του κ. Τσίπρα αναμένεται να γίνει το απόγευμα του Σαββάτου (18:00-20:00). Την Κυριακή θα τοποθετηθούν υπουργοί και βουλευτές το ίδιο και την Δευτέρα. Από το απόγευμα της Δευτέρας αναμένονται οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών και η διαδικασία θα κλείσει με την τελική τοποθέτηση του κ. Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να διεξαχθεί η ψηφοφορία.
Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Σάββατο 6.2 η Πρόεδρος της Βουλής θα εγγράψει σε ειδική ημερήσια διάταξη την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία θα γίνει με την ολοκλήρωση πέντε ημερών, δηλαδή την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου.
 ~** Ομιλία Α .Τσίπρα στην 1η Κ.Ο. « Σύριζα» 5/2/2015 : http://youtu.be/y77EJ3g1xFM ,

***  Πρόστιμο σε ιδιώτη για την εξόρυξη πέτρας στο Δήμο Δυτικής Μάνης 

Πρόστιμο 5.000 ευρώ επέβαλε σε ιδιώτη, ως υπεύθυνο εξορυκτικής δραστηριότητας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική απόφαση, για τη λειτουργία εξορυκτικής δραστηριότητας [εξόρυξη – απόληψη αδρανών υλικών (πέτρα)] στη θέση «Γονάτσα» της Τ.Κ. Νεοχωρίου Δ.Ε. Λεύκτρου του Δήμου Δυτικής Μάνης, χωρίς την απαιτούμενη περιβαλλοντική αδειοδότηση, του επιβλήθηκαν 2.000 ευρώ. Για την επέμβαση επί της φυσικής κοίτης υδατορέματος με συνέπεια την αλλοίωση του φυσικού ανάγλυφου της κοίτης του και την εν γένει υποβάθμιση του περιβάλλοντος, του επιβλήθηκαν επίσης 2.000 ευρώ, ενώ για την εναπόθεση στερεών απορριμμάτων (στείρα υλικά εκσκαφής) το πρόστιμο ήταν 1.000 ευρώ. Με την ίδια απόφαση προβλέπεται η διαβίβαση του φακέλου της υπόθεσης στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, η αποστολή του φακέλου της υπόθεσης στην υπερκείμενη υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εξέταση αποκατάστασης περιβαλλοντικής ζημίας και λήψης μέτρων πρόληψης και η αποστολή του φακέλου στο Δήμο Δυτικής Μάνης για την υπενθύμιση σχετικά με τις ενέργειές του για τον καθαρισμό και την αστυνόμευση των ρεμάτων. Η είσπραξη του προστίμου γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Από το ποσό αυτό ποσοστό 50% θα εισπραχθεί υπέρ ΕΤΕΡΠΣ (Πράσινο Ταμείο) και το υπόλοιπο 50% υπέρ Π.Ε. Μεσσηνίας. -

***  «Όμηρος» των καιρικών φαινομένων η Μικρή Μαντίνεια

 Η Δημοτική Αρχή περιμένει την ολοκλήρωση του έργου, ενώ εξαγγέλλει και πάλι μέτρα για τη δυσοσμία Προβλήματα με σπηλαιώματα στην άσφαλτο και από τον αγωγό αποχέτευσης Του Αντώνη Πετρόγιαννη Προβληματισμό προκαλεί μέχρι σήμερα το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας των ακτών της Μικρής Μαντίνειας στους κατοίκους της περιοχής. Κι αυτό, γιατί, παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει, ένα τμήμα της παραλίας έχει χαθεί. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες κατοικιών της περιοχής φοβούνται ότι θα δημιουργηθούν και σπηλαιώματα στο δρόμο, οπότε και το πρόβλημα θα οξύνει την κατάσταση. Το «Θάρρος» επικοινώνησε χθες με τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη, προκειμένου να ακούσει και την άποψη της Δημοτικής Αρχής για το θέμα. Όπως μας τόνισε, «υπάρχει μια συνολική μελέτη για την αντιδιαβρωτική προστασία των περιοχών Ακρογιαλίου, Παλιόχωρας και Μικρής Μαντίνειας, η οποία ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, έτσι ώστε να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα για το αποτέλεσμα της παρέμβασης. Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή όποια παρέμβαση μικρής κλίμακας και να κάνουμε στη Μικρή Μαντίνεια, δεν πρόκειται να λύσουμε το πρόβλημα. Αντίθετα, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να ξοδέψουμε κάποια χρήματα. Από την πλευρά μας, παρακολουθούμε την κατάσταση και περιμένουμε την ολοκλήρωση του έργου». Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι η θάλασσα έφτασε στη γεννήτρια του αντλιοστασίου της αποχέτευσης. Κάτοικοι και επαγγελματίες ανησυχούν μη τυχόν και σταματήσει η λειτουργία της αποχέτευσης, κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα και στη λειτουργία των επιχειρήσεων και, κατ’ επέκταση, στην τοπική οικονομία. Σε ό,τι αφορά τα παραλιακά καταστήματα, τα περισσότερα, από το "Τουριστικό" μέχρι τους προβόλους, έχουν προβλήματα. Η θάλασσα έχει φάει όλη σχεδόν την αμμουδιά, έχει γκρεμίσει υπαίθριες κατασκευές, ενώ συνεχίζει να ρίχνει κι άλλα πεύκα! Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου που έγινε ήταν ύψους 1.400.000 ευρώ. Από την άλλη πλευρά, σε χθεσινή ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ΔΕΥΑΚ θα προχωρήσει στην αποκατάσταση κακοτεχνιών του έργου «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης ακαθάρτων – β΄ φάση», στην περιοχή από τη Βέργα μέχρι τις Κιτριές. Η σύμβαση με τον εργολάβο είναι ύψους 169.750 ευρώ προ ΦΠΑ, ενώ μέσω των παρεμβάσεων επιδιώκεται να επιλυθεί και το πρόβλημα δυσοσμίας που παρουσιάζεται. Μεταξύ άλλων, θα γίνει ανακατασκευή τμήματος 60 μέτρων του αγωγού αποχέτευσης, μπροστά στο αντλιοστάσιο που βρίσκεται στο πάρκο του Αλμυρού. Προβλέπεται, επίσης, να τοποθετηθούν συσκευές απόσμησης σε όλα τα αντλιοστάσια, ενώ θα εγκατασταθεί σύστημα αυτόματου καθαρισμού τους. Επισημαίνεται πως καίριας σημασίας για την αποφυγή της δυσοσμίας είναι η σύνδεση των ακινήτων στη Βέργα και τη Μικρή Μαντίνεια με το δίκτυο αποχέτευσης. Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στη συνεδρίασή του της 30ής Δεκεμβρίου, ενέκρινε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ σύμφωνα με την οποία η προκαταβολή για τη σύνδεση ακινήτου με το δίκτυο αποχέτευσης παραμένει 10%. Η εξόφληση του υπολοίπου 90%, από 12 δόσεις, αποφασίσθηκε να γίνεται έως 24 μηνιαίες ισόποσες άτοκες δόσεις (και κάθε δόση δε θα είναι μικρότερη των 50 ευρώ). Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του υπολοίπου 90%, η έκπτωση από 10% γίνεται 20%. Η επιβάρυνση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από 1% ανά μήνα γίνεται 0,50%. Ο δήμαρχος Παν. Νίκας έδωσε εντολή άμεσης εφαρμογής του νόμου, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, διακοπή υδροδότησης. Σημειώνεται ότι αυτή η μη σύνδεση με τους αγωγούς λυμάτων επιβαρύνει τη θάλασσα στην περιοχή με μικροβιακό φορτίο. - 

*** Ν. Βούτσης: Θα αλλάξει ο νόμος για τον «Καλλικράτη»

Παρών στη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον υπουργό και ο αντιπρόεδρος Δ. Καφαντάρης Την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει το νόμο του «Καλλικράτη», αλλά και το συνολικό μοντέλο λειτουργίας των Δήμων, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ. Όπως ενημέρωσε ο κ. Βούτσης, ολοκληρωμένο το σχέδιο της νέας κυβέρνησης για την Αυτοδιοίκηση θα παρουσιαστεί αμέσως μετά την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων, από τον ίδιο τον υπουργό, στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Στη συνάντηση ΥΠΕΣ – ΚΕΔΕ συμμετείχε από πλευράς δημάρχων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, οι αντιπροέδροι Δ. Καφαντάρης και Γ. Καραγιάννης και οι επικεφαλής των παρατάξεων στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, Α. Κοιμήσης, Γ. Ιωακειμίδης και Δ. Μπίρμπας. Μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση ήταν η υφυπουργός Μακεδονίας –Θράκης, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και ο Κ. Πουλάκης. Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ ανάπτυξαν τα ζητήματα που απασχολούν στην Αυτοδιοίκηση και αφορούν: Στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, αλλά και στην «επιστροφή» στα ταμεία των Δήμων της χώρας του πρωτογενούς πλεονάσματος, που έχει παρακρατηθεί από τους ήδη μειωμένους πόρους της Αυτοδιοίκησης. Στην άμεση υλοποίηση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους, που αφορά 33.000 θέσεις απασχόλησης. Τι θα ισχύσει στο διάστημα της μεταβατικής περιόδου, μετά την κατάργηση των γενικών γραμματέων Αποκεντρωμένης Διοίκησης και την ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου. Τη συμμετοχή των Δήμων στη διαχείριση του ΕΣΠΑ, για τα έργα που τους αφορούν, που αποτελεί πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, καθώς και τη μεγαλύτερη συνεισφορά του Πράσινου Ταμείου, προκειμένου να χρηματοδοτήσει έργα ανάπτυξης στους Δήμους. Στη διασφάλιση της συνέχισης και ολοκλήρωσης δημοτικών έργων που χρηματοδοτούνται από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ μέσω της ΕΕΤΑΑ και τα οποία κινδυνεύουν με ματαίωση, εφόσον δεν ολοκληρωθούν μέχρι στις 31/12/2015, ενώ οι Δήμοι θα κληθούν να επιστρέψουν τη χρηματοδότησή τους. Στην παροχή δυνατότητας πρόσληψης προσωπικού σε μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους της χώρας, που σήμερα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους εξαιτίας της έλλειψης αυτής. Στην ικανοποίηση του αιτήματος της ΚΕΔΕ που στόχο έχει την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Δήμων και ιδιαίτερα των μικρών σε μέγεθος πληθυσμού, με το οποίο ζητά να δοθεί η δυνατότητα καταβολής εξόδων σε όλους τους αντιδημάρχους, να καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης δημοτικών συμβούλων σε καλλικράτειους Δήμους. Καθώς και να δοθεί η δυνατότητα πρόσληψης ειδικών συνεργατών και συμβούλων σε όλους τους Δήμους της χώρας σε αριθμό αντίστοιχο με αυτόν των αντιδημάρχων. Στην παράταση της προθεσμίας για την αδειοδότηση των αθλητικών χώρων των Δήμων. - 

*** «Αριστερό» dress code... με «δεξιές» πινελιές  
Πώς εμφανίστηκαν στην ορκωμοσία οι κυρίες της Βουλής
Πώς εμφανίστηκαν στην ορκωμοσία οι κυρίες της Βουλής
  Ασφαλείς επιλογές που έπαιζαν στο άσπρο-μαύρο - Εκπληξη η Ουρανία Μιχαλολιάκου με τη Donna Karan αν χείρας - Συγκρατημένη η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εντυπωσίασε η Ραχήλ Μακρή και η Κατερίνα Μάρκου
Ασφαλείς επιλογές στο ντύσιμό τους επέλεξαν οι περισσότερες κυρίες της Βουλής για την σημερινή ορκωμοσία της κυβέρνησης. Το άσπρο και το μαύρο επικράτησε στα γυναικεία σύνολα, αλλά η παρουσία που τράβηξε τα φλας των φωτογράφων ήταν εκείνη της Ουρανίας Μιχαλολιάκου, η οποία εξέπληξε με τις στιλιστικές της επιλογές.
Όπως δεν την έχουμε ξαναδεί η κυρία Μιχαλολιάκου εμφανίστηκε με λευκό σακάκι, μπλε φούστα και μαύρο τοπ ασορτί με ψηλοτάκουνες γόβες. Η Dona Karan τσάντα που κρατούσε στο χέρι της δεν θα μπορούσε φυσικά να περάσει απαρατήρητη και ασχολίαστη...




Πιο συγκρατημένη αυτή τη φορά η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέφθασε στη Βουλή, φορώντας ένα μακρύ μαύρο παλτό.



Άκρως εντυπωσιακή η Ραχήλ Μακρή επέλεξε ένα ταγέρ με γεωμετρικά σχήματα στο σακάκι και μαύρη φούστα με πουκάμισο «εποχής» με μεγάλο φιόγκο στο λαιμό. Οι γόβες της σε μαύρο κλασικό τόνο.



Την παράσταση έκλεψε η σικ εμφάνιση της Κατερίνας Μάρκου. Η κυρία Μάρκου επέλεξε να φορέσει μια δημιουργία σε χρωματικούς τόνους μπλε royal, συνδυάζοντας το σύνολο της με nude μυτερές γόβες.



Η Όλγα Κεφαλογιάννη, «αρχοντική» όπως πάντα, επέλεξε να φορέσει σακάκι με βαθύ ντεκολτέ και κλος φούστα μέχρι το γόνατο, όλα σε γκρι τόνους. Τσάντα και γόβες στο απόλυτο μαύρο.
  Στα μαύρα και η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επέλεξε ένα βαθύ μπλε μπλουζάκι για να «σπάσει» τη μονοτονία. 



Η Ελένη Γερασιμίδου κλασική επέλεξε ένα μακρύ καμηλό παλτό με ένα φλοράλ φουλάρι.










***  Κομισιόν: Ανάπτυξη 2,5% στην Ελλάδα το 2015 και 3,6% το 2016!
Στο 1% αναμένεται να φτάσει η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2014, η οποία θα ενισχυθεί περαιτέρω στο 2,5% το 2015 και στο 3,6% το 2016, σύμφωνα με τις οικονομικές προβλέψεις που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα στη δημοσιότητα.
Η Κομισιόν υπογραμμίζει πάντως ότι οι προβλέψεις αυτές προετοιμάστηκαν επί τη βάσει της πλήρους εφαρμογής των δεσμεύσεων του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.
Η ανάπτυξη στην ευρωζώνη θα φτάσει το +0,8% το 2014, η οποία θα ενισχυθεί στο 1,3% το 2015 και στο 1,9% το 2016.
Για την  ΕΕ οι εκτιμήσεις είναι ανάπτυξη +1,3% το 2014, 1,7% το 2015 και 2,1% το 2016.
Πτωτική θα είναι η  εξέλιξη της ανεργίας στην Ελλάδα, η οποία από 26,6% το 2014 θα μειωθεί στο 25% το 2015 και σε 22% το 2016.

*** Μαξίμου: «Πράξη πολιτικής πίεσης» η απόφαση της ΕΚΤ
Ως μοχλό άσκησης «πολιτικής πίεσης» προς την κατεύθυνση της ταχείας σύναψης συμφωνίας «βλέπουν» στο Μαξίμου τη χθεσινή αιφνιδιαστική απόφαση της ΕΚΤ να σταματήσει να δέχεται ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα από τις 11 Φεβρουαρίου.
Σε συνέχεια των σχετικών δηλώσεων τόσο από πλευράς ΥΠΟΙΚ, όσο και από πλευράς του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Σακελλαρίδη κυβερνητικές πηγές διαβεβαίωναν ότι το τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως προστατευμένο επισημαίνοντας ότι η ρευστότητα και χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών είναι απολύτως διασφαλισμένες από τον μηχανισμό του ELA.
Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην ανεύρεση λύσης που θα είναι επωφελής τόσο για την Ελλάδα όσο και για τους Ευρωπαίους εταίρους. Η λύση αυτή, σύμφωνα με τους ίδιους, μπορεί να προέλθει μόνο από τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, στο πλαίσιο των κανόνων της Ε.Ε., καθώς και της ανάγκης για τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα και επανεκκίνηση της οικονομίας της.
Καταλήγοντας τα κυβερνητικά στελέχη επαναλάμβαναν ότι η κυβέρνηση εγγυάται στον ελληνικό λαό ότι θα εξασφαλίσει τόσο την οικονομική όσο και την κοινωνική σταθερότητα, διαμηνύοντας επίσης ότι η Αθήνα «δεν έχει σκοπό να εκβιάσει κανέναν αλλά και δεν πρόκειται να εκβιαστεί».
Πώς αξιολογεί την απόφαση της ΕΚΤ το Bloomberg
Στο μεταξύ, σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Bloomberg εκτιμά ότι η χθεσινή κίνηση της ΕΚΤ θα έχει πολύ μικρή άμεση επίδραση στις ελληνικές τράπεζες, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει παντελής απουσία εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα τις επόμενες ημέρες, εκτιμά το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg σε τηλεγράφημά του.
~ Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η απόφαση της ΕΚΤ να άρει την εξαίρεση της οποίας έχαιραν τα ελληνικά ομόλογα από τους κανόνες πιστοληπτικής αξιολόγησης δεν συνεπάγεται μια «πιθανή καταστροφή ρευστότητας» για τις ελληνικές τράπεζες.
Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν εξαρτάται ιδιαίτερα από τη χρήση κρατικού χρέους ως ενεχύρου για την άντληση ρευστότητας, σημειώνει το πρακτορείο, παραθέτοντας στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που καταδεικνύουν ότι η έκθεση των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε ελληνικό κρατικό χρέος είναι της τάξης των 21 δισ. ευρώ. Επιπρόσθετα, όπως τονίζεται, η αξία των ομολόγων αυτών υφίσταται ήδη «κούρεμα» από την ΕΚΤ όταν χρησιμοποιούνται ως ενέχυρα για την άντληση ρευστότητας.
Ακόμη, συνεχίζει το πρακτορείο, απολύτως εντάξει παραμένει κάθε άλλο ενέχυρο, πλην του ελληνικού κρατικού χρέους, που χρησιμοποιούν οι ελληνικές τράπεζες για την άντληση ρευστότητας από την ΕΚΤ. Η απόφαση αυτή της ΕΚΤ στρέφεται κατά των ελληνικών ομολόγων, όχι εναντίον των ελληνικών τραπεζών, σημειώνει το Bloomberg, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι οποιαδήποτε ανάγκη ρευστότητας καλύπτεται από το πρόγραμμα παροχής βοήθειας έκτακτης ρευστότητας ELA, που παρέχεται με ευθύνη της Τραπέζης της Ελλάδος.
Υπό το πρίσμα αυτό, η κίνηση της ΕΚΤ (…) θα πρέπει να ιδωθεί για αυτό που πραγματικά είναι: ήτοι άσκηση πίεσης από την ΕΚΤ επί της ελληνικής κυβέρνησης, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, επισημαίνοντας ότι οι άμεσες επιπτώσεις πρέπει να εκτιμηθούν ως περιορισμένες στην αγορά χρέους αλλά τεράστιες από πολιτικής πλευράς.
«Η ΕΚΤ έχει κατηγορηθεί συχνά ότι θέτει υπέρμετρη πολιτική πίεση επί των κυβερνήσεων. Η σημερινή κίνηση δείχνει ότι έχει επιλέξει να αγνοήσει τις κατηγορίες αυτές και να πράξει ό,τι η ίδια θεωρεί ορθό», καταλήγει.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

*** Η στιγμη που γράφεται ιστορία – Ο Βαρουφάκης συναντάει τον Σόιμπλε – Αρχίζει η διαπραγμάτευση ή τελειώνουν όλα;
 

- Ώρα 12.30 ο Γ. Βαρουφάκης στο γραφείο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, και μία ώρα αργότερα οι δηλώσεις που περιμένει με αγωνία όλη η Ελλάδα
- Σκληρή στάση αναμένεται να κρατήσει ο Σόιμπλε, κάτι που αποδεικνύεται από το έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης που διέρρευσε στο Reuters
- Οι Financial Times αναφέρουν πως το Βερολίνο περιμένει ετοιμοπόλεμο τον Βαρουφάκη
- Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα είναι σκληρός σε σημείο εχθρότητας προς τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Τσίπρα
  ΒίντεοΔηλώσεις  Γ. Βαρουφάκη
~** Ι  Βαρουφάκης στην κοινή συνέντευξη με B. Σόϊμπλε 5/2/2015 : http://youtu.be/x39gaCRYMg4 ,


~** Συνάντηση Σόϊμπλε  Βαρουφάκη  5/2/2015 : http://youtu.be/End9iQ6G5xI


 

~** Ομιλία Α .Τσίπρα στην 1η Κ.Ο. « Σύριζα» 5/2/2015 : http://youtu.be/y77EJ3g1xFM ,   
Η μεγάλη ώρα έφτασε για τον Γ. Βαρουφάκη.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στις 12.30 έφτασε στο γραφείο του Β. Σόιμπλε, βλέποντας έξω να είναι μαζεμένοι μερικοί διαδηλωτές.
Για την κρισιμότητα αυτής της συνάντησης δεν αμφιβάλει κανείς. Ο Γ. Βαρουφάκης μπορεί να προσπάθησε να γοητεύσει, όπως είπε το Βερολίνο, δηλώνοντας θαυμαστής του δόκτορα Σόιμπλε όμως η γερμανική απάντηση μόνο από αβρότητα δεν χαρακτηρίστηκε.
Δεν ήταν τυχαία η διαρροή από το πρακτορείο Reuters το έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης με το οποίο ζητούν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποχώρηση από όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις περί κατάργησης τρόικας και λιτότητας και κοινωνικών παροχών.
Διαβάστε το άρθρο των Financial Times που αποκαλύπτουν τι θα πει ο Β. Σόιμπλε στον Γιάννη Βαρουφάκη.
Το Βερολίνο περιμένει… ετοιμοπόλεμο τον Βαρουφάκη
 Η νέα ελληνική κυβέρνηση που ανέλαβε την λαϊκή εντολή να παραμερίσει το μισητό μνημόνιο, θα έλθει αντιμέτωπη πρόσωπο με πρόσωπο σήμερα, με έναν αδιάλλακτο Γερμανό υπουργό Οικονομικών, αποφασισμένο να υποχρεώσει την Αθήνα να πληρώσει τα χρέη της.
Η συνάντηση ανάμεσα στον Γιάννη Βαρουφάκη, τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και τον Γερμανό ομόλογό του Wolfgang Schäuble, αποτελεί την κορύφωση του αγώνα δρόμου που καταβάλλει η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας, στην προσπάθεια να κερδίσει την υποστήριξη για το σχέδιο ελάφρυνσης του δανειακού βάρους της χώρας.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αντιμετώπισε ένα δεκτικό ακροατήριο κατά την διάρκεια συναντήσεων με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες και εν συνεχεία στην επίσκεψη στο Παρίσι όπου συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο François Hollande.
«Δεν έχουμε ακόμη καταλήξει σε συμφωνία, αλλά οδεύουμε προς σωστή κατεύθυνση για την εύρεση μιας βιώσιμης συμφωνίας,» δήλωσε ο κ. Τσίπρας μετά τις συναντήσεις στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Schäuble όμως, που η κυβέρνησή του μέχρι στιγμής έχει επιδείξει ανοιχτή εχθρότητα στον κ. Τσίπρα, αναμένεται να είναι πολύ πιο σκληρός. Θα επιμείνει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο υπάρχον πρόγραμμα διάσωσης, σύμφωνα με Γερμανούς αξιωματούχους, που σχολιάζουν ότι το Βερολίνο ελπίζει πως η σκληρή γραμμή θα υποχρεώσει την Αθήνα να εγκαταλείψει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της να καταργήσει το πρόγραμμα λιτότητας που θεωρεί αποτυχημένο.
«Η ελληνική στήριξη από την γερμανική κυβέρνηση θα πετύχει μόνο στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος» , δήλωσε ο Martin Jäger, εκπρόσωπος του κ. Schäuble.
Η αποφασιστική αντίδραση του Βερολίνου απολαμβάνει την ευρεία υποστήριξη της γερμανικής κοινής γνώμης: δημοσκόπηση της εφημερίδας Bild έδειξε ότι το 68% των Γερμανών τάσσονται εναντίον οποιασδήποτε διαγραφής ελληνικού χρέους.
Η Bild, η εφημερίδα με τις περισσότερες πωλήσεις στην Γερμανία, χωρίς αμφιβολία έχει συμβάλλει στο κλίμα, με εκτεταμμένα ρεπορτάζ αυτή την εβδομάδα στα οποία παρουσιάζονται στοιχεία για τις φορολογικές ελαφρύνσεις που απολαμβάνουν οι εύποροι Έλληνες πλοιοκτήτες. Εκτενές φωτο-ρεπορτάζ που δείχνει δισεκατομμυριούχους να απολαμβάνουν την καλή ζωή, φέρει τον τίτλο: «Γιατί εσείς οι ζάμπλουτοι Έλληνες δεν πληρώνετε φόρους;»
Πριν μεταβεί στο Βερολίνο, ο κ. Βαρουφάκης επικοινώνησε χθες με τον διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, στην Φρανκφούρτη. Ο στόχος του ήταν να πείσει την ΕΚΤ να διατηρήσει την ρευστότητα προς τις καταπονημένες ελληνικές τράπεζες, και επιπλέον να επιτρέψει την δημιουργία χρηματοδοτικής «γέφυρας» 10 δισ. ευρώ προς την Αθήνα, όταν λήξει το πρόγραμμα διάσωσης στα τέλη του μήνα.
Η συνάντηση συνέπεσε με την απογοητευτική πώληση εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου, που κατέδειξε τις ανησυχίες των επενδυτών. Η Ελλάδα κατάφερε να διαθέσει μόνο 625 εκατ. ευρώ με μέσο yield 2,75% σε σύγκριση με 2,3% στην δημοπρασία του περασμένου μήνα. Το ποσό ήταν λιγότερο από το μισό σε σχέση με τις προσφορές της προηγούμενης δημοπρασίας.
Σύμφωνα με πρόσωπα που γνωρίζουν τις γερμανικές θέσεις, το Βερολίνο είναι στο ίδιο στρατόπεδο με τις Βρυξέλλες και την Φρανκφούρτη: Δεν είναι ευχαριστημένοι με την απόφαση του κ. Τσίπρα να αφήσει το τρέχον πρόγραμμα να λήξει στα τέλη του μήνα και θα προτιμούσαν μια «τεχνική» παράταση τουλάχιστον, που θα δώσει και στις δύο πλευρές περιθώρια διαπραγμάτευσης μιας νέας συμφωνίας διάσωσης. Ενώ στο Παρίσι και τη Ρώμη μπορεί να είναι πιο ανοιχτοί σε ευρύτερες διαπραγματεύσεις, ο κ. Schäuble ζητεί μια ελληνική δέσμευση στην ισχύουσα διαδικασία, πριν ξεκινήσουν ουσιώδεις συνομιλίες.
Ο κ. Schäuble, ο ισχυρότερος υπουργός Οικονομικών της Ευρώπης, είναι κεντρικό πρόσωπο της ελληνικής κρίσης από το 2010 που η χώρα δέχτηκε την πρώτη έκτακτη διάσωση. Η Ελλάδα έχει πετύχει πολλά με τις μεταρρυθμίσεις της, είπε πρόσφατα, αλλά τόνισε ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια «απείρως μεγάλη» πρόκληση μπροστά. Την περασμένη εβδομάδα, εξαπέλυσε μια παγερή προειδοποίηση προς την Αθήνα, ότι η Γερμανία δεν θα «εκβιαστεί» να αναχρηματοδοτήσει την Ελλάδα.
Η Καγκελάριος Angela Merkel, ενώ εκφράζει την επιθυμία της να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, υποστηρίζει την προσέγγιση του υπουργού Οικονομικών. Ο Volker Kauder, εκπρόσωπος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, πρόσφατα καταδίκασε τους Έλληνες για την «αναίδειά τους» όπως δήλωσε σε συναδέλφους του. Αλλοι βουλευτές του κόμματος, έχουν προειδοποιήσει τους Έλληνες να πληρώνουν τους φόρους τους, πριν ζητήσουν από τους Γερμανούς φορολογούμενους κι άλλο ρευστό.
Αλλά η σκληρή προσέγγιση έχει εγείρει αμφιβολίες στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου ορισμένοι αξιωματούχοι φοβούνται ότι το στρίμωγμα της Ελλάδας στην γωνία μπορεί να προκαλέσει άλλα ζητήματα.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει απειλήσει ότι θα απαιτήσει τεράστιες αποζημιώσεις για την ναζιστική κατοχή του β΄ παγκοσμίου πολέμου. Σε μια από τις πρώτες πράξεις του ως πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στο σημείο εκτέλεσης 200 Ελλήνων το 1944.
Το Βερολίνο θεωρεί ότι το ζήτημα των αποζημιώσεων έχει νομικώς επιλυθεί. Και πάλι όμως, επικρατούν ανησυχίες ότι η Γερμανία θα βρεθεί σε δύσκολη θέση, αν ξεκινήσει η Ελλάδα μια τέτοια εκστρατεία.
Πηγή Euro2day

*** Ο Πρ. Παυλόπουλος στο προσκήνιο για την Προεδρία
ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ
 Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα «ανοίξει» το κεφάλαιο του νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, η πρώτη ψηφοφορία για τον οποίο έχει προγραμματιστεί για τη 13η Φεβρουαρίου.
Αυτό το μήνυμα έστελνε, χθες, το Μαξίμου, διαψεύδοντας έτσι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν και σε φίλα προσκείμενα ΜΜΕ περί ανακοίνωσης του εκλεκτού του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.
Εάν η αναβολή στην ανακοίνωση οφείλεται σε περιπλοκές ως προς την υποψηφιότητα ή απλώς εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργικού επιτελείου, παραμένει ζητούμενο. Μέχρι χθες, πάντως, επικρατέστερος υποψήφιος παρέμενε ο επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Δημήτρης Αβραμόπουλος ενώ, αίφνης, ανέκυψε το όνομα του κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Ο καθηγητής και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή διατηρεί καλές σχέσεις, εδώ και πολλά έτη, με τον κ. Τσίπρα, ωστόσο ο ίδιος αναφέρει πως δεν έχει δεχθεί σχετική κρούση.
Παράλληλα, ισχυρή παραμένει η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου και για τον λόγο ότι, μέσω αυτής, εξασφαλίζεται η παρουσία στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στο Κολέγιο της Επιτροπής Γιουνκέρ. Σύμφωνα με κάποιες, τουλάχιστον, πηγές στις Βρυξέλλες το ζήτημα δεν συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του κ. Ζ.-Κ. Γιουνκέρ με τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, όπως πληροφορείται η «Κ», ο επικεφαλής της Κομισιόν φέρεται να έχει ενημερωθεί, ήδη, επισήμως για το ενδεχόμενο αποχώρησης του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος –όπως σημείωναν στελέχη των Βρυξελλών– «προφανώς δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την τιμητική πρόταση να υπηρετήσει στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας του». Σημειώνεται πως αναφορά στην υποψηφιότητα Αβραμόπουλου είχε χθες και η «Αυγή», αν και η συζήτηση για προσωπικότητες όπως ο κ. Κώστας Γαβράς παρέμενε ζωηρή.

***  Ο Σαμαράς ήταν ο μόνος που δεν σηκώθηκε να χαιρετήσει τον Τσίπρα [εικόνες]
 ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΤΩΝ 2 ΑΝΔΡΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Μετά την άρνησή του να παραδώσει το Μέγαρο Μαξίμου, άλλη μια κίνηση του Αντώνη Σαμαρά σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα προκαλεί αίσθηση.
Στη σημερινή ορκωμοσία στη Βουλή, κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέβηκε στα έδρανα και πλησίασε την πτέρυγα της ΝΔ προκειμένου να χαιρετήσει τους βουλευτές. Καθώς περνούσε από τα έδρανα, ένας-ένας οι βουλευτές της ΝΔ σηκώνονταν για να χαιρετήσουν τον κ. Τσίπρα, με εξαίρεση έναν: Τον τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέτεινε το χέρι του στον πρωθυπουργό, ωστόσο δεν έκανε κίνηση να σηκωθεί από τη θέση του...



***  Ορκίστηκαν οι βουλευτές, ξεκίνησε η νέα κοινοβουλευτική περίοδος  Ολοκληρώθηκε η τελετή

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 \
 
Την πρώτη τους χειραψία μετά τις εκλογές είχαν οι Αλ.Τσίπρα και Αντ.Σαμαράς 
  Με την ορκωμοσία των βουλευτών που εκλέχθηκαν στις 25 Ιανουαρίου ξεκίνησε την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου η νέα κοινοβουλευτική περίοδος.
Με την έναρξη της διαδικασίας ο Γιάννης Τραγάκης διάβασε το Προεδρικό Διάταγμα της Βουλής και τις επιστολές με τις οποίες οι πρόεδροι των κομμάτων γνωστοποίησαν τις εκλογικές περιφέρειες που θα εκπροσωπήσουν.
Ακολούθησε ο αγιασμός και η ορκωμοσία των βουλευτών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος δεν μετακινήθηκε προς τις πτέρυγες των κομμάτων, όπως γινόταν στο παρελθόν.
Εν συνεχεία ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ορκίστηκε στο Κοράνι, ενώ οι άλλοι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Μουσταφά,Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ) επέλεξαν να δώσουν πολιτικό όρκο.
Πολιτικό όρκο έδωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και του ΚΚΕ.
Η χωροταξία στην Ολομέλεια
 Το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του βρέθηκε στα «ορεινά» της Ολομέλειας.
Από τα δεξιά προς τα αριστερά, τις δύο μπροστινές πτέρυγες κατέλαβε η ΝΔ, τις δύο επόμενες, δηλαδή στο κέντρο και τα αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ την τελευταία αριστερή πτέρυγα.
Στις «ορεινές» πτέρυγες άκρα δεξιά βρίσκεται η Χρυσή Αυγή. Ακολουθούν δύο πτέρυγες με βουλευτές της ΝΔ. Στο κέντρο είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αριστερά δίπλα τους το ΠΑΣΟΚ και αριστερά δίπλα από το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται το Ποτάμι.
Το πρόγραμμα
Η Ολομέλεια θα συγκληθεί εκ νέου την Παρασκευή (ώρα 11:00) για την εκλογή Προέδρου της Βουλής.
Για το αξίωμα έχει προταθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Ναι» αναμένεται να ψηφίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της ΚΟ, της ΝΔ ενώ θετική ψήφος αναμένεται και από το Ποτάμι.
Το απόγευμα της Παρασκευής, και εκτός απροόπτου, αναμένεται να ακολουθήσει η εκλογή των λοιπών μελών του προεδρείου -αντιπρόεδροι, κοσμήτορες και γραμματείς εκλέγονται σε τέσσερις διαδοχικές χωριστές ψηφοφορίες.
Επίσης, την ίδια ημέρα εκδίδονται δύο ημερήσιες διατάξεις για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η τελευταία για να πραγματοποιηθεί απαιτείται να περάσουν τουλάχιστον πέντε ημέρες.
Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων αναμένεται να ξεκινήσει το Σάββατο και να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Να σημειωθεί ότι με εισαγγελική άδεια επετράπη στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να είναι παρόντες στην ορκωμοσία, στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Βουλής και στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.
Newsroom ΔΟΛ

***   Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας Βουλής - Τα παραλειπόμενα, οι νέοι και οι πρωτιές στα έδρανα! (φωτό)
*** Παναγιώτης Νικολούδης: Ο Μανιάτης που άνοιξε βεντέτα με τη διαφθορά

Η διαδρομή του αδιάφθορου εισαγγελέα Ένας σκληρός εισαγγελέας, με την ταυτότητα του αδιάφθορου και την κοψιά του παραδοσιακού Μανιάτη, με αυστηρό κώδικα τιμής, που αγαπάει τα σταράτα λόγια, καλείται να «χτυπήσει» αυτό που οι πάντες θεωρούν ως το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα: τη διαφθορά! Ο Π. Νικολούδης πέρασε απ' όλες τις βαθμίδες του εισαγγελικού κλάδου, χειρίστηκε πάντα με τόλμη και εντιμότητα μεγάλες υποθέσεις και τώρα συνεχίζει το κυνήγι της παραβατικότητας από τη θέση του υπουργού Επικρατείας για τη Διαφθορά. Ο Παναγιώτης Νικολούδης, μέχρι πρότινος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, θα συνεχίσει το κυνήγι της παραβατικότητας, αυτήν τη φορά από το μετερίζι του υπουργού Επικρατείας για τη Διαφθορά. Ο ίδιος δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για τη νέα μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του, άλλωστε άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά βεβαιώνουν ότι ανέτρεψε ένα σχέδιο ζωής που είχε δρομολογήσει για να αναλάβει αυτήν τη νέα μεγάλη ευθύνη: την επιστροφή του στην πατρογονική γη της Μάνης μετά τη συνταξιοδότησή του. Τα δύσκολα παιδικά χρόνια Ο Παναγιώτης Νικολούδης είναι ένας άνθρωπος που από τα μικρά του χρόνια έζησε σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Και ίσως γι' αυτό αντιλαμβάνεται ακόμη πιο βαρύ και ιερό το καθήκον να χτυπήσει τη διαφθορά και το οικονομικό έγκλημα, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μάστιγες της οικονομίας, με θύματα κυρίως τους αδύναμους πολίτες. Άνθρωποι από τη γενέτειρά του, το χωριό Μηλέα της Μάνης, τον θυμούνται μικρό παιδάκι τη δεκαετία του '50, όταν όλη η Ελλάδα ήταν καθημαγμένη από τον Εμφύλιο και η ζωή ήταν παντού δύσκολη. Τότε που η καθημερινότητα στη Μάνη ήταν ακόμη πιο σκληρή για εκείνον και τους συνομήλικους. Συντοπίτες του τούς θυμούνται «ένα ξυπόλητο τάγμα» -όπως τους αποκαλούσαν- να βαδίζουν χωρίς παπούτσια από και προς το σχολείο, «το καλοκαίρι πάνω στην καυτή πέτρα και το χειμώνα στην τσουχτερή παγωνιά»! Οι μνήμες από την παιδική του ηλικία είναι πολλές: το παιχνίδι με ξύλινα αυτοσχέδια τουφέκια, σε πραγματικό σκηνικό πολέμου, που ήταν τα ερείπια των καμένων σπιτιών, τα οποία είχε αφήσει πίσω του ο Εμφύλιος. Οι μανάδες της Μάνης, που αγωνίζονταν να προτρέψουν τα παιδιά τους: «Ανοίξτε τα μάτια σας, να μάθετε γράμματα, για να ξεφύγετε από αυτόν τον έρμο τόπο...». Ο ίδιος και οι συνομήλικοί του, που ενώ ως παιδιά στερούνταν ακόμη και το ίδιο το νερό, όχι μόνο δεν πτοούνταν, αλλά τους θυμούνται να τραγουδάνε «Μανιάτες και Μανιάτισσες, για μια ένδοξη πατρίδα, το αίμα μας θα χύσουμε ως τη στερνή ρανίδα». Όσοι τα γνωρίζουν αυτά, μπορούν να αντιληφθούν, να διακρίνουν και να ερμηνεύσουν στο χαρακτήρα του Παναγιώτη Νικολούδη τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες που έχουν οι άνθρωποι αυτού του τόπου... Ίσως αυτό να εξηγεί και το γιατί έχει μόνιμα πάνω στο γραφείο του ένα γυάλινο ποτήρι με την εικόνα του Κολοκοτρώνη και πίνει μόνο από αυτό νερό! «Γιατί μόνο από αυτό το ποτήρι;» τον είχα ρωτήσει κάποια στιγμή. Και σκέφτηκα ότι αστειευόταν, όταν απάντησε: «Μα γιατί αυτός κι εγώ πηγαίναμε στο ίδιο δημοτικό σχολείο, με κάποια χρόνια διαφορά βέβαια...». Ωστόσο η επιβεβαίωση ήρθε από ιστορικά βιβλία, που ανέφεραν ότι πράγματι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είχε φοιτήσει στο Δημοτικό Σχολείο Μηλέας! Πολλοί έχασαν τον... ύπνο τους Ο Παναγιώτης Νικολούδης πέρασε από όλες τις βαθμίδες του εισαγγελικού κλάδου και χειρίστηκε πάντα με τόλμη και εντιμότητα μεγάλες υποθέσεις, όπως τη δολοφονία στην επέτειο του Πολυτεχνείου το 1980 της εργάτριας Σταματίνας Κανελλοπούλου και του Κύπριου φοιτητή Ιάκωβου Κουμή, την υπόθεση των Σατανιστών, την υπόθεση Νάσιουτζικ και πολλές άλλες. Στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, ωστόσο, αφοσιώθηκε στον πόλεμο κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Από το 1997 μέχρι το 2003 ήταν πρόεδρος της τότε νεοσυσταθείσας  Επιτροπής του άρθρου 7 για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Επέστρεψε στο ίδιο πόστο το 2010, όταν η χώρα μας στον τομέα της καταπολέμησης μαύρου χρήματος είχε αξιολογηθεί ως «προβληματική». Και κατάφερε στη διαδρομή του μέχρι σήμερα να επιτύχει, πέρα από κάθε προσδοκία, στην εξαιρετικά δύσκολη αποστολή του ως επικεφαλής της Αρχής. Όπως είχε τονίσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, θα έκανε πολλούς που έχουν βάλει βαθιά το χέρι τους στον κρατικό κορβανά, να... χάσουν τον ύπνο τους! Αθόρυβος και ιδιαίτερα αποτελεσματικός, ακολουθώντας τα ίχνη του μαύρου χρήματος, πέτυχε να αποκαλύψει πολλές από τις... μυστικές του κρύπτες του ανά την υφήλιο και να δεσμεύσει προς όφελος του Δημοσίου ακίνητα και μετρητά εκατοντάδων εκατομμυρίων. ΤΟ «ΠΙΣΤΕΥΩ» ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ«Η Δικαιοσύνη πρέπει να έχει τα μάτια της ανοιχτά» Άνθρωπος ιδιαίτερων ικανοτήτων ο Παναγιώτης Νικολούδης, παράλληλα με τη θητεία του στο δικαστικό σώμα, έκανε ειδικές σπουδές στις ΗΠΑ σχετικά με το διεθνές οργανωμένο έγκλημα, το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» και τη διαφθορά. Το σκάνδαλο της Energa και της Hellas Power, που εισέπρατταν τα χρήματα από τους καταναλωτές για το ηλεκτρικό ρεύμα και δεν τα απέδιδαν στη ΔΕΗ, το τεράστιο σκάνδαλο με τα ύποπτα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η αποκάλυψη πολλών από τις κρυψώνες εκατομμυρίων από μίζες για τα εξοπλιστικά, είναι ορισμένες μόνο από τις υποθέσεις διαφθοράς που έστειλε στην Εισαγγελία. «Γιατί, κε εισαγγελέα, τόσο ενδιαφέρον για το ξέπλυμα;» τον είχα ρωτήσει. Και η απάντηση: «Ασχολήθηκα και ασχολούμαι ιδιαίτερα από τη στιγμή που συνειδητοποίησα ότι δεν αρκεί η επιβολή ποινών στερητικών της ελευθερίας για την άσκηση μιας αντιεγκληματικής πολιτικής. Μια κοινωνία, όταν κλείνει ένα μέλος της στη φυλακή, ακόμη κι αν αυτό έχει κάνει βαρύτατο έγκλημα, είναι σαν να αυτοτραυματίζεται, γιατί το στερείται με χίλιους τρόπους. Πέρα βέβαια ότι επιβαρύνεται οικονομικά από τη φύλαξή του. Αντίθετα, είναι πολύ πιο αποτελεσματικό η πολιτεία να καταφέρει να αποστερήσει τον εγκληματία από την εγκληματική του λεία, δηλαδή να του πάρει πίσω το εγκληματικό προϊόν». Τα χρόνια που ακολούθησαν η Αρχή εξελίχθηκε σταδιακά σε έναν άκρως αποτελεσματικό μηχανισμό, του οποίου η στρατηγική και η μεθοδολογία χαρακτηρίζονται από όλους τους διεθνείς φορείς ως παράδειγμα προς μίμηση, ενώ η χώρα μας θεωρείται πια από τις χώρες με τους αποτελεσματικότερους μηχανισμούς στην καταπολέμηση του ξεπλύματος και της διαφθοράς και της ζητείται ακόμη και να μεταδώσει τεχνογνωσία σε μεγάλο αριθμό χωρών, κυρίως της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Όσοι γνωρίζουν τον Παναγιώτη Νικολούδη, λένε γι' αυτόν ότι έχει πολύ ήσυχο ύπνο, επειδή έχει καθαρή τη συνείδησή του, καθώς επίσης και ότι δεν κοιμάται καθόλου όταν δουλεύει για μια υπόθεση! Δεν αποχωρίζεται ποτέ ένα μικρό μαρμάρινο αγαλματίδιο, που απεικονίζει τη θεά της Δικαιοσύνης, τη θεά Θέμιδα, το οποίο κοσμεί ένα ράφι πίσω από το γραφείο του. «Κοίταξέ την και πες μου τι βλέπεις», λέει σε όσους την παρατηρούν. Για να συμπληρώσει ο ίδιος αμέσως μετά. «Τούτη η Δικαιοσύνη δεν έχει τα μάτια της δεμένα. Δεν είναι τυφλή. Έτσι πρέπει να είναι η Δικαιοσύνη. Να έχει τα μάτια της ανοιχτά»... Ο Παναγιώτης Νικολούδης είναι παντρεμένος με την αρεοπαγίτη Ευγενία Προγάκη και έχουν έναν γιο, τον Ευστράτιο - Ερμή, 25 χρόνων, ο οποίος ολοκληρώνει τις σπουδές του στη Νομική Σχολή. Πηγή: Έθνος, Μαίρη Μπενέα - 

*** Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον πεζόδρομο της Αμφείας

Για ακόμα μια φορά οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων του πεζόδρομου της Αμφείας ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν εκδηλώσεις, αυτή τη φορά για τις Απόκριες. Συγκεκριμένα, τα 10 καταστήματα εστίασης του πεζόδρομου διοργανώνουν τα εξής: -7 Φεβρουαρίου: Street party με dj μετά την έναρξη του καλαματιανού καρναβαλιού, που θα διαρκέσει μέχρι τη 1.00 τα ξημερώματα. -12 Φεβρουαρίου: Τσικνοπενιές την ημέρα της Τσικνοπέμπτης με ζωντανή μουσική και δωρεάν ψητά για τον κόσμο, προσφορά των επιχειρήσεων του πεζόδρομου Αμφείας -14 Φεβρουαρίου: Street party με dj, αμέσως μετά τη λήξη της νυχτερινής παρέλασης μέχρι τη 1.00 τα ξημερώματα. -Και τέλος, την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, street party μετά την παρέλαση του καλαματιανού καρναβαλιού. Όπως εξήγησαν οι καταστηματάρχες, στόχος είναι να διασκεδάσουν και να περάσουν ωραία όσοι βρεθούν στις παραπάνω εκδηλώσεις. Π.Μπ. - 

***  Φωτογραφίες από το ισοπεδωμένο καφενείο στην Αμφιλοχία   
             Οι θαμώνες εκτοξεύτηκαν μέτρα μακριά                                 
Σαν βομβαρδισμένο μοιάζει το καφενείο στην Αμφίπολη, όπου χθες σημειώθηκε έκρηξη μετά από διαρροή φιάλης υγραερίου, με αποτέλεσμα οι πελάτες που βρίσκονταν μέσα να εκτοξευτούν αρκετά μέτρα μακριά.
Δεκατρία άτομα τραυματίστηκαν εκ των οποίων τα τρία σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Αττικής, του Αγρινίου και της Άρτας.












***  Σεισμός 4,5 ρίχτερ νότια της Κρήτης
Σεισμός 4,5 ρίχτερ νότια της ΚρήτηςΗ δόνηση έγινε αισθητή σε Ηράκλειο και Λασίθι
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 18:17 το απόγευμα της Πέμπτης.
Η δόνηση έγινε αισθητή κυρίως στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, ενώ είχε επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο, 50 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Ηρακλείου.
 
«Μη ρεαλιστικές οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος»   Κύριο άρθρο της Γουόλ Στριτ Τζέρναλ για τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα                       
«Οι επενδυτές και οι πιστωτές ακούνε με ανακούφιση ότι η Ελλάδα διαθέτει σχέδιο επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται για ένα καλό σχέδιο» αναφέρεται σε κύριο άρθρο της Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.
Όπως υποστηρίζεται, «ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπαναχωρούν ως προς το κούρεμα του ελληνικού χρέους και ο κ. Βαρουφάκης πρότεινε τη μετατροπή μέρους του ελληνικού χρέους σε "ομόλογα στο διηνεκές" και τη διασύνδεση της αποπληρωμής ενός άλλου μέρους του ελληνικού χρέους με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Κάτι τέτοιο θα ελάφρυνε την εξυπηρέτηση του χρέους, κατά τη διάρκεια οικονομικής ύφεσης, ενώ θα απέφευγε το κούρεμα χρέους, το οποίο θεωρείται πολιτικά απαράδεκτο για πιστωτές, όπως τη Γερμανία. Το χρέος που κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές θα έμενε ανέπαφο. Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε αργότερα ότι ερμηνεύτηκαν λανθασμένα οι δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη, μολονότι αυτές αντανακλούσαν προηγούμενες δηλώσεις του».
Στη συνέχεια, η σύνταξη της αμερικανικής εφημερίδας σημειώνει: «Θα πρέπει να επευφημούμε τις όποιες δηλώσεις των κ.κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη που υποδηλώνουν επιστροφή στην πραγματικότητα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία, τον προηγούμενο μήνα, με μη ρεαλιστικές υποσχέσεις για κούρεμα του χρέους και για ανατροπή των δημοσιονομικών περικοπών που περιλαμβάνονταν στα σχέδια διάσωσης».
Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, «ακόμη και η αναδιάρθρωση ομολόγων δεν είναι θεμιτή για την Ελλάδα. Οι ιδιώτες ομολογιούχοι δέχθηκαν το 2012 ένα κούρεμα της τάξης του 50% και σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους βρίσκεται στα χέρια των κυβερνήσεων και των διεθνών θεσμών. Η Ελλάδα, επίσης, χαίρει μιας μακράς περιόδου αποπληρωμής των δανείων με χαμηλά επιτόκια, ώστε το κόστος της εξυπηρέτησής τους να ανέρχεται μόλις στο 2% σε σχέση με το ΑΕΠ, συγκρινόμενο με το 5% της Πορτογαλίας και το 4,4% της Ιρλανδίας, το 2013. Εάν επίσης δοθεί στην Αθήνα περαιτέρω ελάφρυνση στους όρους αποπληρωμής, όταν παρουσιάζεται μικρή ανάπτυξη, τότε θα απομακρυνθεί η αίσθηση του επείγοντος για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων».
Τέλος, γίνεται αναφορά και «στην ελληνική γραφειοκρατία που θέτει εμπόδια στις επενδύσεις και στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων», ενώ επικρίνεται η Ελλάδα «για τη μη προώθηση προφανών, αλλά δύσκολων πολιτικά μεταρρυθμίσεων».
      Τροχαίο με τρεις νεκρούς στην Εγνατία Το θάνατο βρήκαν δύο νεαρές κοπέλες και ένας άντρας
Τρεις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός σοβαρού τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στο πρώτο τούνελ της Εγνατίας Οδού.
Πρόκειται για δυο κοπέλες, νεαρής ηλικίας και ένα νέο άντρα, ενώ ο τέταρτος επιβαίνων του ΙΧ είναι σοβαρά τραυματισμένος, σύμφωνα με το Kozanimedia.
Στο σημείο έχουν σπεύσει το ΕΚΑΒ, η τροχαία, καθώς και δυο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης.
Εξαιτίας του δυστυχήματος έκλεισε μέχρι τις 18.10 το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.
 
*** ΣΟΚ! 24χρονος σπουδαστής κατέγραψε το βιασμό 10χρονου μέσα στο σπίτι του!         
      
Πρόκειται για τον πρώτο Έλληνα που αποδεδειγμένα ασελγούσε σε παιδιά - Το θύμα του αποκάλυψε όλη τη φρίκη στους αστυνομικούς - Εξετάζεται αν βίασε και έναν τετράχρονο! - Συνελήφθη και 55χρονος τραπεζικός με 3,5 Gigabyte αρρωστημένου υλικού
 Ένας 24χρονος σπουδαστής πληροφορικής από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος «έκλεβε» wi-fi από το γείτονα για να μπερδεύει τις έρευνες της αστυνομίας είναι ο πρώτος Έλληνας που αποδεδειγμένα ασελγούσε σε παιδιά, κατέγραφε με κάμερα τις αρρωστημένες πράξεις του και στη συνέχεια τις ανέβαζε στο διαδίκτυο. Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι πριν δυο χρόνια βίασε ένα δεκάχρονο παιδί μέσα στο σπίτι του. Το αγοράκι εντοπίστηκε και μίλησε στους αστυνομικούς, ενώ υπάρχει και η περίπτωση ενός ακόμη αγοριού μόλις 4 χρονών στο οποίο ασέλγησε ο 24χρονος. Όμως για τη δεύτερη περίπτωση δεν έχει ακόμη εντοπιστεί το παιδί που βίωσε τη φρίκη από τον νεαρό σπουδαστή. Αξίζει να τονισθεί ότι ο ανήλικος είναι παιδί από το συγγενικό περιβάλλον του δράστη. Την παρουσίαση της συγκεκριμένης περίπτωσης, αλλά και αυτή ενός 55χρονου τραπεζικού από τα Τρίκαλα στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που κατείχε βρέθηκαν περισσότερα από 12.000 αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, έκανε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, κάνοντας λόγο για δυο πολύ σοβαρές περιπτώσεις.
Ο 24χρονος σπουδαστής
 Σύμφωνα με τον κ. Μάνωλη Σφακιανάκη, την 28η Νοεμβρίου  εντοπίστηκε προφίλ αγνώστου ατόμου, μέσω του οποίου διακινείτο σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, με τη χρήση ειδικού προγράμματος διαμοιρασμού αρχείων ( P 2 P ). Για την αποφυγή εντοπισμού του ο διαχειριστής του επίμαχου προφίλ λάμβανε αυξημένα διαδικτυακά μέτρα προστασίας, προκειμένου να δυσχεράνει τις έρευνες των διωκτικών αρχών. Από την εξέλιξη των πολύμηνων ψηφιακών ερευνών εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του παραπάνω ατόμου και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του, καθώς προέκυψε ότι πρόκειται για 24χρονο ημεδαπό, κάτοικο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, διακριβώθηκε ότι ο 24χρονος ήταν διαχειριστής λογαριασμού σε πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων ( peer to peer ) του διαδικτύου και κατείχε φάκελο με κωδικό πρόσβασης, ο οποίος ήταν πρόσφορος για διαμοιρασμό. Στο φάκελο αυτό εμπεριέχονταν άλλοι 11 υποφάκελοι με χιλιάδες αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) οι ονομασίες των οποίων παρέπεμπαν σε πολύ σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.  Ο 24χρονος συνελήφθη την 02-02-2015, στη Θεσσαλονίκη και σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου και αποπλάνηση παιδιών. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένας σκληρός δίσκος και ένα κινητό τηλέφωνο.  Από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκαν χιλιάδες αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) με πολύ σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, ηλικίας περίπου τεσσάρων έως και δεκαπέντε ετών. Παράλληλα εντοπίστηκαν και οι 11 φάκελοι, τους οποίους είχε κλειδωμένους, η ονομασία των οποίων ήταν όμοια με αυτούς που είχαν εντοπιστεί διαδικτυακά. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης βρέθηκε αρχείο παιδικής πορνογραφίας - ένα βίντεο 4,5 λεπτών - που απεικονίζει τον συλληφθέντα να ασελγεί σε δεκάχρονο ανήλικο. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται η συμμετοχή ημεδαπού σε υλικό παιδικής πορνογραφίας. Μάλιστα, διερευνάται άλλη περίπτωση ασέλγειας του δράστη σε τετράχρονο ανήλικο, ενώ θα ελεγχθούν όλα τα κατασχεθέντα αρχεία για τυχόν εντοπισμό και άλλων συναφών περιπτώσεων. Υπενθυμίζεται ότι κατά την πολύμηνη διαδικτυακή αστυνομική επιχείρηση « HYDRA », εντοπίστηκαν συνολικά εβδομήντα οκτώ (78) χρήστες – δράστες, τα ηλεκτρονικά ίχνη των οποίων προέκυψαν σε τριάντα δύο (32) χώρες του κόσμου, ενώ στη χώρα μας σχηματίστηκαν τρεις (3) αυτοτελείς δικογραφίες και συνελήφθησαν τρία (3) άτομα, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Ο τραπεζικός υπάλληλος και το εμπόριο φρίκης
 Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος 55χρονου Έλληνα, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Ειδικότερα, μετά από ψηφιακή ανάλυση πληροφοριακού υλικού, προέκυψε ότι ο 55χρονος επισκεπτόταν διάφορες ιστοσελίδες πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε εικονικά δωμάτια επικοινωνίας ( chat ), υποστηρίζοντας ότι έχει προβεί στην σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Επίσης, όπως προέκυψε, απέστειλε σε χώρα του εξωτερικού, μέσω κούριερ, χρηματικό ποσό, ως συνδρομή σε ιστοσελίδα παιδόφιλων. Επιπρόσθετα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε με έγγραφο από το Κέντρο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Τελωνείου των Η.Π.Α. (ICE), ότι ο 55χρονος, αφού άλλαξε την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, απέστειλε σε τρίτους 39  φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και στο χώρο εργασίας του 55χρονου στα Τρίκαλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και μία κάρτα μνήμης, τα οποία απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους, ενώ το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων. Ο 55χρονος συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου στην Πάτρα, καθώς είχε εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων, ενώ σε έρευνα που έγινε στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχε στην κατοχή του, ανευρέθηκαν 12.031 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων, συνολικού μεγέθους που ξεπερνά τα 3,5 Gigabyte αποθηκευτικού χώρου. Ο 55χρονος οδηγήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και μετά την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης, κρίθηκε προφυλακιστέος.   /πηγή:  www.protothema.gr  .- 
 
 ***  Σόιμπλε: Δεν συμφωνούμε, αλλά πρέπει να βρούμε λύση         
     
Σε διαλλακτικό τόνο μίλησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά τη συνάντηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη στο Βερολίνο, χωρίς όμως να ξεφύγει από τις πάγιες θέσεις του Βερολίνου έναντι των ελληνικών αιτημάτων.Δεν υπάρχει συμφωνία, είπε, αλλά έχουμε καθήκον να βρούμε λύση.
Πολλές ήταν οι αναφορές του στην ανάγκη να υπάρχει αξιοπιστία και τήρηση των συμφωνιών, ενώ τόνισε ότι παρ' όλο που η κρίση ήταν ευρωπαϊκή και έπληξε πολλές χώρες, τα προβλήματα της Ελλάδας δεν οφείλονται στην Ευρώπη, ούτε και στη Γερμανία.
«Τα φυσικά αίτια για το δύσκολο δρόμο, στον οποίο βρίσκεται η Ελλάδα, υπάρχουν στην Ελλάδα, όχι στην Ευρώπη κι όχι στη Γερμανία» σημείωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι «μένουν πολλά να γίνουν στην Ελλάδα», ότι στη συζήτηση με τον κ. Βαρουφάκη δεν υπήρξε συμφωνία -κάτι που επανέλαβε και στη συνέχεια-, αλλά πρόσθεσε πως έχουμε καθήκον να βρούμε κοινές λύσεις.
Ωστόσο, πρόσθεσε πως «δεν ξεχνάμε τις συνθήκες», «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται», «οι ψηφοφόροι των άλλων χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστοί».
Διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς
 Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους τρεις θεσμούς, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την Κομισιόν, χωρίς όμως να κάνει αναφορά στην τρόικα.
Όπως και σε επαφές του με την προηγούμενη κυβέρνηση, ο κ. Σόιμπλε προσέφερε τη γερμανική βοήθεια και τεχνογνωσία για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.
Μάλιστα ανέφερε πως η Γερμανία προσφέρει 500 συμβούλους, αλλά η συνεργασία δεν έχει γίνει ακόμη εφικτή. Ακόμη αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων μέσω της γερμανικής τράπεζας KFW.
Αναφορικά με το χρέος είπε ότι το κούρεμα δεν είναι της παρούσης αλλά η πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές.
Ασχημη αρχή
 Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση ξεκίνησε σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι δεν υπήρξε ανταλλαγή χειραψίας μεταξύ των δύο υπουργών.
Στη συνάντηση παρών ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Η συνάντηση έγινε την ώρα που αυξάνονται σταδιακά οι πιέσεις προς την Ελλάδα για συνέχιση του προγράμματος. Το βράδυ της Τετάρτης η ΕΚΤ αποφάσισε να άρει την εξαίρεση που είχε προβλεφθεί για τα εμπορεύσιμα χρηματοδοτικά μέσα που εκδίδονται ή είναι εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο και βάσει των οποίων οι ελληνικές τράπεζες είχαν πρόσβαση στις πράξεις νομισματικής πολιτικής του ευρωσυστήματος.
Λίγο νωρίτερα, το Reuters αποκάλυψε έγγραφο, με το οποίο προσέρχεται σήμερα το Βερολίνο στη συνεδρίαση του EuroWorking Group. Στο έγγραφο περιγράφεται η γερμανική θέση, η οποία συνοψίζεται σε ένα «όχι σε όλα», δηλαδή απορρίπτει κάθε απόκλιση από τα συμφωνηθέντα.
Με την πολιτική διελκυστίνδα σε πλήρη εξέλιξη, ο κ. Βαρουφάκης έσπευσε να ρίξει γέφυρες προς τον γερμανό ομόλογό του λέγοντας: «Ανυπομονώ να συναντήσω όχι μόνο τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, αλλά και την πνευματική δύναμη πίσω από το οικοδόμημα της ΕΕ και της Νομισματικής Ένωσης, τον Δρ Σόιμπλε».  www.in.gr .-
 
*** Ξεκινά το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου το 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι         
     
Το 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι 2015 ξεκινά το προσεχές Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, και στην πλατεία Όθωνος, στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης, κατά την οποία τα πληρώματα θα παραλάβουν τα λάβαρά τους. Ο δήμαρχος Π. Νίκας θα δώσει το σήμα για την εκκίνηση του καρναβαλιού, ενώ θα δοθεί συναυλία με τους Jukebox και την Tahimy. Ήδη συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας στολίζουν την πόλη, δίδοντας το μήνυμα πως το καρναβάλι και η Αποκριά πλησιάζουν.
Το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι  είναι πολύ μεγάλο, καθώς δήλωσαν συμμετοχή 48 πληρώματα, περισσότερα από τις προηγούμενες δύο χρονιές.
Προχθές, έγινε κλήρωση στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο παρουσία των αρχηγών όλων των γκρουπ, για τη σειρά παραλαβής των λαβάρων και τη σειρά παρελάσεως. Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική, στην Καλαμάτα και τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, όπου θα εξακτινωθούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις.
 
***  Θα φύγει όλη η οροφή (φωτογραφία)          
      
Την οροφή στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου «τρώει» συνεχώς το νερό της βροχής. Κάθε φορά λείπουν καινούργια κομμάτια.     Αυτό το κτήριο από τον πρώτο χρόνο κατασκευής του παρουσιάζει προβλήματα στεγανότητας και μέχρι σήμερα, όταν βρέχει, «κολυμπάει»!  Β.Β. 
 
***   Ο Χρ. Μαλαπάνης στο Τμήμα Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Δήμο Μεσσήνης         
    
Τη δημιουργία στο Δήμο Μεσσήνης Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού ανακοίνωσε χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Γ. Τσώνης.
Προϊστάμενος του τμήματος, γνωστοποίησε ο κ. Τσώνης, θα είναι ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, Χρήστος Μαλαπάνης, ένας μεγάλος τεχνοκράτης που είναι- όπως είπε- αδελφικός του φίλος και θέλει να βοηθήσει αφιλοκερδώς τον ίδιο και το Δήμο.
Η πρόταση του κ. Τσώνη έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από την πλευρά της πλειοψηφίας.
 
*** Ομόφωνα «όχι» στη λειτουργία λιγνιτωρυχείου είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας          
      
Ομόφωνα «όχι» είπε χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στη λειτουργία λιγνιτωρυχείου στην Κυπαρισσία, συζητώντας προ ημερήσιας διάταξης το θέμα, έπειτα από αίτημα κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι και κατέθεσαν σχετικό υπόμνημα.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας παραδέχθηκε ότι το έγγραφο από την Περιφέρεια για τη δημόσια διαβούλευση επί της ΜΠΕ για λιγνιτωρυχείο έφτασε στο Δήμο περί τα τέλη Δεκεμβρίου, αλλά εν μέσω προεκλογικής περιόδου δε θέλησε να δώσει λόγους για «σκύλευση» και ανέλαβε αποκλειστικά την ευθύνη.
Οι μειοψηφίες, ωστόσο, έκαναν λόγο για μεθόδευση, καθώς από τις 9 Δεκεμβρίου που ξεκίνησε η διαβούλευση μέχρι και σήμερα, που λήγει για το ενδιαφερόμενο κοινό, έγιναν 4 συνεδριάσεις, χωρίς να είναι αυτό το θέμα στην ημερήσια διάταξη. Επίσης, σημείωσαν πως ούτε και χθες θα συζητιόταν, εάν δεν έγραφαν οι εφημερίδες και δεν έκαναν αίτημα για έκτακτο Δ.Σ. οι κάτοικοι τη Δευτέρα, αλλά και εάν δεν ήταν μαζικά παρόντες και δεν κατέθεταν υπόμνημα.
Ο κ. Κατσίβελας σημείωσε πως δεν υπήρχε μεθόδευση και η θέση του Δήμου είναι ξεκάθαρα «όχι» σε αυτή την επένδυση, προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη στηρίζεται στον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα και όχι σε τέτοιες επενδύσεις.
Από την αντιπολίτευση, ο κ. Ανδρινόπουλος σημείωσε ότι το θέμα δε συζητήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου, αλλά υπό την πίεση των κατοίκων. Ο κ. Βουδούρης επισήμανε ότι δεν είναι θέμα διαδικασίας το ότι δεν έγινε ενημέρωση, διαβούλευση και δε ζητήθηκε να εκφραστούν τα θεσμικά όργανα, αλλά θέμα ουσίας και δημοκρατίας και δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται η Δημοτική Αρχή τη λειτουργία του Δήμου, ενώ ο κ. Κουκούμης τόνισε ότι έχει ευθύνες ο δήμαρχος που δεν ενημέρωσε και δεν έθεσε το θέμα σε προηγούμενη συνεδρίαση.
Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Νίκος Πατσαρίνος και Παναγιώτης Αλευράς, που τάχθηκαν κι αυτοί κατά του λιγνιτωρυχείου
 Υπόμνημα κατοίκων
Με υπόμνημα που κατέθεσαν, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, στον πρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας για το Σώμα, το δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, κάτοικοι, φίλοι και επισκέπτες της περιοχής ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα προ ημερήσιας διάταξης.
Στο υπόμνημα ανέφεραν ότι από τις εφημερίδες έμαθαν ότι προωθείται να λειτουργήσει λιγνιτωρυχείο, χωρίς κανένας από τη Δημοτική Αρχή να τους έχει ενημερώσει και να έχουν διαβουλευτεί, για να πουν τη γνώμη τους, παρά το γεγονός ότι ήταν ενήμερη από την Περιφέρεια για την ΜΠΕ του λιγνιτωρυχείου, που είχε τεθεί σε διαβούλευση.
Επίσης, τόνιζαν τις συνέπειες για το σύνολο του ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής: «Καταστρέφεται η ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας! Η λειτουργία λιγνιτωρυχείου, εκτός από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην υγεία και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής, θα έχει καταστροφικές συνέπειες στο περιβάλλον και στην ανάπτυξη της περιοχής.
Θα πλήξει βάναυσα την οικιστική – τουριστική ανάπτυξη, θα μετατρέψει την περιοχή μας σε κρανίου τόπο και ποικιλόμορφη ρυπογόνο εστία, θα υποβαθμίσει, καταστρέφοντάς τες, τις αγροτικές καλλιέργειες και τα τοπικά αγροτικά προϊόντα που φημίζονται για την ποιότητά τους».
Ακόμη, σημείωναν την κακοποίηση των οικοσυστημάτων και του μεσογειακού κλίματος, τους κινδύνους στην υδροφορία, τις γεωμορφολογικές διαταράξεις σε εκατοντάδες στρέμματα γης καλλιεργούμενων εκτάσεων, που θα δεσμευτούν με αναγκαστική απαλλοτρίωση, με συνέπεια ακόμη και μετεγκαταστάσεις οικισμών και κοινοτήτων της περιοχής. Επίσης, ότι θεωρούν αυτονόητο ότι η εταιρεία εκμετάλλευσης του λιγνιτωρυχείου ή και άλλη στην πορεία, αποκλείεται να αποβλέπει μόνο στα 270 περίπου στρέμματα και «ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι στο μέλλον δε θα εγερθούν και νέες, επιπλέον, αξιώσεις.
Με δεδομένο ότι, εάν είναι σε ισχύ ακόμα το ΦΕΚ 522Β/1984, η παραχώρηση μεταλλείου λιγνίτη και λοιπών μεταλλευμάτων Νομού Μεσσηνίας, της εταιρείας των μεταλλειοκτητών, είναι έκτασης 8.235 στρεμμάτων».
Με έμφαση και ένταση τόνιζαν ότι η λειτουργία λιγνιτωρυχείου στην περιοχή δεν πρόκειται να προσδώσει οφέλη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Κι αυτό, επειδή για τη λειτουργία του ΑΗΣ Μεγαλόπολης απαιτούνται περίπου 40.000 τόνοι λιγνίτη ημερησίως και σύμφωνα με τη ΜΠΕ, η ετήσια παραγωγή στο λιγνιτωρυχείο θα ανέρχεται στους 40.000 τόνους. Αυτό σημαίνει ότι η Μονάδα της Μεγαλόπολης δε θα διευκολυνθεί καλά ούτε για 1 ημέρα ετησίως από την ετήσια εξόρυξη λιγνίτη στην Κυπαρισσία, κάτι που είναι εθνικά εντελώς ασύμφορο, αφού το ισοζύγιο οφέλους και καταστροφής για την περιοχή, όχι μόνο δεν προάγει την εξόρυξη, αλλά καθίσταται άκρως αποτρεπτικό!
  -Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο  της εφημερίδας ''Θάρρος"  Μεσσηνίας .-
 
*** Ο Βύντρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προσδοκίες         
     
Το είχα πάθει πρώτη φορά με τον Βύντρα. Όσο τον έβριζε η εξέδρα, τόσο ένιωθα την ανάγκη να τον υπερασπιστώ, σε σημείο που να μη στενοχωριέμαι αν έχανε ο Παναθηναϊκός, αρκεί να μην έφταιγε ο Βύντρα!
Το έπαθα μετά και με τον Σισέ (όταν είχε πρωτοέλθει και δεν έβρισκε δίχτυα) και με τον Καρνέζη (μετά την οβίδα του Μίτσελ που «είχε φάει» στο 96΄ στον ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ και στέρησε την πρόκριση στην ομάδα).
Δεν ξέρω τι, αλλά κάτι με ωθούσε να τους υπερασπίζομαι σε συζητήσεις με πάθος. Παραπάνω από όσο έπρεπε.
Το ίδιο έχω πάθει και την τελευταία εβδομάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όσο ακούω γύρω μου μουρμούρες, στην καλύτερη περίπτωση, για όσα δε (;) θα καταφέρει, τόσο αισθάνομαι την ανάγκη να τις αντικρούσω. Είναι σαν να δέχομαι προσωπική επίθεση και πρέπει να με υπερασπιστώ. Στην ακραία συμπεριφορά της άλλης πλευράς, αντιδρώ κι εγώ ακραία.
Γιατί η πλειονότητα των απόψεων που ακούω και διαβάζω, δεν είναι, νομίζω, κριτική (που είναι θεμιτή και αναγκαία), αλλά κακεντρέχεια.
Και δεν είναι ότι πιστεύω όσα λένε οι του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα πετύχουν, απλά θεωρώ πρόωρο να καταδικάζεις κάτι που ακόμη δεν έχεις δει. Περίμενε, παρακολούθησε τι γίνεται και τότε κρίνε (ή κατάκρινε). Με μέτρο. Με σύνεση. Όχι χαιρέκακα. Όχι με τη λογική «τα έλεγα εγώ» ή «εγώ το ήξερα»…
Όλα αυτά, βέβαια, με την προϋπόθεση ότι μας ενδιαφέρει να πετύχει η κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, της χώρας μας. Γιατί, αν όχι, τότε, ναι, η αριστερή μας κυβέρνηση θα αποδειχθεί κούφια…
Της Αναστασίας Χρυσικού
Υ.Γ. Κατ’ εμέ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το μαγικό ραβδάκι που κουνώντας το θα γίνουν όλα όπως πριν. Άλλωστε, αυτό το «πριν» είναι που μας οδήγησε στο «τώρα». Θέλω, όμως, να μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο «μετά»…
Ωστόσο, πρέπει να το θέλουμε κι εμείς ως πολίτες και να συνδράμουμε προς αυτή την κατεύθυνση…  

***  «Η πολιτική καρδιά πολλών Ελλήνων χτυπάει αριστερά»
 «Η πολιτική καρδιά πολλών Ελλήνων χτυπάει αριστερά»  Αναδρομή στην μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας κάνει η «Κουρίρ»
Ένα είδος αναδρομής στην μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας κάνει η αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», σε σημερινό δημοσίευμά της με τίτλο «Η πολιτική καρδιά πολλών Ελλήνων χτυπάει αριστερά» και υπότιτλο «Παραδοσιακά βαθιά ριζωμένη η οργή κατά της κατεστημένης εξουσίας - Ο πρωθυπουργός Τσίπρας θα μπορούσε να το αλλάξει».
Εισαγωγικά σημειώνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε περιοδεία στην Ευρώπη και «οι μεγάλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει πρώτα να γνωρίσουν όλα τα καινούρια που φέρνει ο νεαρός Έλληνας πρωθυπουργός, από τις αποφασιστικές αιτιάσεις του, το άνετο στιλ του ντυσίματος του -πάντα χωρίς γραβάτα- και ακόμη το γεγονός πως με την ηλικία του των 40 χρόνων είναι ο νεαρότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας και υποστηρίζει μια αλλαγή στη χώρα, στο πλαίσιο της οποίας τίποτε δεν θα βρίσκεται πλέον στη θέση του όπως πριν την έναρξη της κρίσης».
Σημειώνεται πως πριν από μόλις πέντε χρόνια, ένα ποσοστό 4,5% των Ελλήνων είχαν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελούσε τότε μια συμμαχία διαφόρων ριζοσπαστικών αριστερών ομάδων, και σήμερα είναι το ισχυρότερο κόμμα με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, κάτι που οφείλεται πρωταρχικά στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος «εξημέρωσε» τις πιο ριζοσπαστικές φωνές του κόμματος και έπεισε τους ψηφοφόρους με την απαίτησή του για τέλος της πολιτικής λιτότητας.
Προπάντων κατέρρευσε, όμως, - ενόσω διαρκούσε η κρίση - η παλιά πολιτική «ελίτ», γράφει η «Κουρίρ», προσθέτοντας πως μετά το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας το 1974, στην Ελλάδα κυβερνούσαν μόνον δύο κόμματα, η συντηρητική Νέα Δημοκρατία και το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ, τα οποία βρίσκονταν σταθερά στα χέρια τριών πολιτικών δυναστειών -από τη συντηρητική μεριά οι οικογένειες Μητσοτάκη και Καραμανλή και από την αριστερή πλευρά η οικογένεια Παπανδρέου.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, μεταξύ άλλων, πως η κρίση ξέσπασε επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, του οποίου ο πατέρας Ανδρέας και ο παππούς του Γεώργιος είχαν διατελέσει, επίσης, πρωθυπουργοί, ωστόσο η Ελλάδα δεν πρόκειται σύντομα να δει σύντομα άλλον Παπανδρέου στην κορυφή, καθώς οι ψηφοφόροι καθαίρεσαν το άλλοτε υπερήφανο ΠΑΣΟΚ σε ένα πολύ μικρό κόμμα.
Στη γενιά των εγγονών των συντηρητικών οικογενειών Καραμανλή και Μητσοτάκη, προσθέτει η «Κουρίρ», υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι για υψηλά αξιώματα, ωστόσο και οι δικές τους πιθανότητες είναι κακές, διότι τα ονόματα των παλιών πολιτικών δυναστειών έχουν δυσφημιστεί, καθώς στα μάτια του πληθυσμού είναι υπεύθυνα για την εξέλιξη που έφερε την Ελλάδα στο χρέος, την ένδεια και τη φτώχεια.
Ωστόσο, και ο πληθυσμός στην Ελλάδα συμμετείχε για δεκαετίες σε μια συναλλαγή που λειτουργούσε καλά, καθώς κάθε κυβερνών κόμμα φρόντιζε τους οπαδούς του με δουλειές και αναθέσεις έργων, εξασφαλίζοντας την αφοσίωσή τους και αυτό λειτουργούσε ενόσω έφταναν οι κρατικές δαπάνες, κάτι που όμως δεν ισχύει σήμερα και τα κόμματα δεν μπορούν πλέον να φροντίσουν για κανέναν.
Με το πικρό δίδαγμα των περασμένων χρόνων, οι Έλληνες δυσπιστούν σήμερα ακόμη περισσότερο απέναντι στην κατεστημένη εξουσία, και η οργή, η δυσαρέσκεια και ο σκεπτικισμός ανάγεται για πολλούς Έλληνες σε γενιές πίσω, για κάποιους στην εποχή της δεξιάς στρατιωτικής δικτατορίας που τερματίστηκε μόλις το 1974, έπειτα από επτάχρονη επικυριαρχία των συνταγματαρχών - με διώξεις, βασανιστήρια, δικαστική αυθαιρεσία, εκτελέσεις, εκτοπίσεις-, στην οποία μόνον μια εξέγερση φοιτητών έδωσε ένα τέλος, και μέχρι σήμερα η πολιτική καρδιά πολλών Ελλήνων κτυπάει αριστερά, κυρίως εξαιτίας της μνήμης για το μένος των δεξιών στρατιωτικών δικτατόρων.
Στη συνέχεια στο δημοσίευμα σημειώνεται πως πολύ λιγότερη υπήρξε η διαχείριση των συνεπειών του καταστρεπτικού εμφυλίου πολέμου, όταν ήδη στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου η Ελλάδα είχε γίνει το πρώτο πεδίο μάχης του Ψυχρού Πολέμου και όταν συντηρητικοί αντάρτες μαχητές και παρτιζάνοι κομμουνιστές πολεμούσαν αλλήλους, πολλές φορές με μεγαλύτερη βιαιότητα από ό,τι ενάντια στον κοινό ναζιστικό εχθρό, με τον αδελφοκτόνο πόλεμο να καταγράφει έως το 1949 πάνω από 150.000 νεκρούς.
Όπως γράφει η εφημερίδα, για πολλές δεκαετίες η πολιτική ατμόσφαιρα παρέμενε δηλητηριασμένη, και για τους ανθρώπους ήταν για πολύ καιρό αδιανόητο να αλλάξουν την πολιτική παράταξή τους, κάτι που κατέστη δυνατό με την πρόσφατη κρίση, η οποία έφερε στην εξουσία ένα νεαρό κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι απαλλαγμένο από παλιά πολιτικά βαρίδια.
Το ενδεχόμενο ο αρχηγός του, ο Αλέξης Τσίπρας, να προσανατολίζεται προς τη Μόσχα, αποκλείει σε δηλώσεις του προς την «Κουρίρ» ο πολιτικός επιστήμονας Κώστας Υφαντής, επισημαίνοντας πως «ρωσοφιλία» είναι μέρος της αριστερής λαϊκίστικης πολιτικής συζήτησης, όμως πρόκειται για πολύ επιφανειακή φλυαρία, καθώς οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ λίγα για τη ρωσική πολιτική.

 ~** Ομιλία Α .Τσίπρα στην 1η Κ.Ο.   « Σύριζα» 5/2/2015 : http://youtu.be/y77EJ3g1xFM ,
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
***

 ***  Το  αθλητικό  μας  αγιάζι  της  ενημέρωσης  :

*** Το πρόγραμμα -αποτελέσματα 22ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο Σουπερ-λίγκας (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:
Βίντεο :
~** Τα γκολ 22ης  αγωνιστ  Σούπερ Λίγκας  4/2/2015 : http://youtu.be/B7zvoHzkTpg ,

Κέρκυρα-Λεβαδειακός 0-0

Παναιτωλικός-Εργοτέλης 4-0
(19` Φωτάκης, 42`, 93` Άλβες, 64` Καπέλ)

ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια 4-1
(8΄ Τσουκαλάς, 15΄ Μανιάς, 18΄,35΄ Τζημόπουλος - 45΄ Βεργώνης)

Ξάνθη-Πανιώνιος 1-1
(43΄ Καπετάνος - 12΄ Μπακασέτας)

Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς 1-0
(60΄ Ιγκλέσιας)

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 3-1
(11΄ Τζορτζ, 34΄πεν. Λαμπρόπουλος, 82΄ Κουτσιανικούλης - 52΄ Παπαδόπουλος)

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1
(30΄ Αφελάι, 73΄ Μήτρογλου - 82΄ Μαρσελίνιο)

Νίκη Βόλου-Παναθηναϊκός 0-3 α.α

Livescore: Πανθρακικός - Καλλονή (1-1) στην αυλαία της 22ης «στροφής»
Πανθρακικός-Καλλονή  3-2   , (2-1) .-^     {5/2/2015| .- ^
Τα  γκολ : 14΄Εμπόου , 20΄ Μανούσος ,  44΄ πεν.  Ιγκόρ , 49΄ αυτογκόλ Τσαμπούρης , 74΄πεν. Μανούσος
Διαιτητές :Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Κύζας με βοηθούς τους Καραγκιζόπουλο και Αναστόπουλο. Τέταρτος θα είναι ο Σπάθας.
Κάρτες: Πιπίνης , κόκκινη Ηλιάδης , Γιορέντε ,
Πανθρακικός (Μανουέλ Ρόκα): Αθανασιάδης, Ηλιάδης, Μελίσσης, Ρομέου(Σέτι), Μπαϊκαρά, Εμπόου, Ιγκόρ( Βιγιαφάνε), Ντιγκινί, Τσουμάνης, Χασομέρης(Μπάλντα), Ποτουρίδης.
Καλλονή (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Τσαμπούρης, Γιορέντε, Κεϊτά, Καλτσάς(Ναβάρο), Λεοζίνιο(Μαρσέλο), Μανούσος, Μίνγκας, Πιπίνης(Πετρόπουλος).
Στον πάγκο των γηπεδούχων κάθονται οι: Πασχαλάκης, Μάρτινς, Παπαγεωργίου, Μπάλδα, Βιγιαφάνε, Ζδράβος-Ρίζος, Σέτι.
Αναπληρωματικοί για την Καλλονή είναι οι: Άλεξιτς, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο, Πετρόπουλος, Ναβάρο, Κριπιντίρης, Αγρίτης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 54
2. ΠΑΟΚ 46
3. Παναθηναϊκός 46
4. Παναιτωλικός 38
. Αστέρας Τρίπολης 38
6. ΠΑΣ Γιάννινα 34
7. Ξάνθη 32
8. Ατρόμητος 30
9. Βέροια 30
10. Καλλονή 27 -21αγ.
11. Κέρκυρα 26
12. Πλατανιάς Χανίων 22
. Λεβαδειακός 22
14. Πανθρακικός 21 -21αγ.
15. Πανιώνιος 20 -21αγ.
16. Εργοτέλης 18 -21αγ.
17. ΟΦΗ 13
18. Νίκη Βόλου 7

* Στον ΟΦΗ έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών
** Η Νίκη Βόλου έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

Ο πίνακας των σκόρερ:

13 ΓΚΟΛ: Μήτρογλου (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

10 ΓΚΟΛ: Καλτσάς (ΒΕΡΟΙΑ), Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ)

9 ΓΚΟΛ: Μπαράλες (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Περέιρα (ΠΑΟΚ)

8 ΓΚΟΛ: Καπετάνος (ΞΑΝΘΗ)

7 ΓΚΟΛ: Κλέιτον (ΞΑΝΘΗ), Ντομίνγκες (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μπεργκ, Καρέλης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Γιάννου (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Μακ (ΠΑΟΚ)

6 ΓΚΟΛ: Μπεν (ΒΕΡΟΙΑ), Γιουσούφ (ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ), Μαρκόβσκι (ΚΕΡΚΥΡΑ), Μάντζιος (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Γιάννου, Κολοβός (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Τσάβες, Μανιάς (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ) ,  Ίγκορ (ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ),

5 ΓΚΟΛ: Μάσα (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Ναπολεόνι (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Κάμπορα (ΒΕΡΟΙΑ), Σολτάνι (ΞΑΝΘΗ), Μιλιάζες (ΟΦΗ), Μορένο, Βιγιαφάνιες, Κάπελ (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Πέτριτς (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Ίλιτς (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

4 ΓΚΟΛ: Γιαννιώτας (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Ούμπιντες (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Χουάνμα (ΚΑΛΛΟΝΗ), Καϊκούτ, Χαβίτο (ΚΕΡΚΥΡΑ), Κονέ (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Σκουρτάι (ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ), Λουσέρο (ΞΑΝΘΗ), Κασάμι (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Άλβες (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Τζάνης (ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ)

3 ΓΚΟΛ: Πάρα, Ρόλε, Σανκαρέ (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Παπάζογλου (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Ντουμίτρου (ΒΕΡΟΙΑ), Χαλκιαδάκης, Χαντί (ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ), Ναγιάρ, Κόντος (ΚΕΡΚΥΡΑ), Λισγάρας (ΞΑΝΘΗ), Μπενίτες, Ντοσεβί, Αφελάι (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μακρής (ΟΦΗ), Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Ντιγκινί, Κάσες (ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ), Μπουμάλ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Ρατς, Κάτσε, Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Κοροβέσης, Τζημόπουλος (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ), Τζίλβαν Γκόμες, Ναζλίδης, Τόρες (ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ) , Μανούσος,(ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ).-

2 ΓΚΟΛ: Ν.Φερνάντες (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Καραμάνος, Λαζαρίδης (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Βεργώνης (ΒΕΡΟΙΑ), Λεοζίνιο (ΚΑΛΛΟΝΗ), Σοτέλο, Βούκσεβιτς, Μιλοσάβλιεφ, Τομάς (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Ομπόντο, Γούτας (ΞΑΝΘΗ), Φουστέρ, Μανιάτης, Φορτούνης, Διαμαντάκος, Αυλωνίτης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μερεμπιασβίλι, Πετρόπουλος (ΟΦΗ), Πράνιτς, Ζέκα (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μπεχεράνο, Κέβιν Γκαρσία, Κούσας (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Παπαδόπουλος (ΠΑΟΚ), Μιχαήλ, Ακόστα, Τσουκαλάς (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ), Αγκιλέρα, Μιλούνοβιτς (ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ), Μητρόπουλος, Μπακασέτας (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ/ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)

1 ΓΚΟΛ: Ουσέρο, Τσοκάνης, Γκοϊάν, Ιγκλέσιας (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Φυτανίδης (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Μπαλάφας, Παυλίδης, Μπατιόν, Ραούλ Μπράβο (ΒΕΡΟΙΑ), Κοζορώνης, Μέγι, Νόσκοβιτς, Μπογκντάνοφ, Λυκογιάννης, Γιοβάνοβιτς, Φίντελεφ, Καλέ (ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ), Βαλιός, Κεϊτά,  Αναστασιάδης, Καμαρά, Καλτσάς, Γιορέντε, Αντέτζο, Μίνγκας, Τσαμπούρης (ΚΑΛΛΟΝΗ), Γκόμες, Ζορμπάς (ΚΕΡΚΥΡΑ), Γιακουμάκης, Κώτσιος (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Ίβενς, Ροτζέριο, Αναστασόπουλος (ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ), Βασιλακάκης, Γκομσί (ΞΑΝΘΗ), Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουΐ, Μπουχαλάκης, Εντινγκά (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Περογαμβράκης, Κουτσιανικούλης, Λαμπρόπουλος, Τζορτζ (ΟΦΗ), Ντίνας, Λαγός, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Φωτάκης, Μαρτίνες, Εντζεγκέλε, Μαλεζάς, (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Τσουμάνης, Χασομέρης (ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ), Φούντας (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βίτορ, Μαντούρο (ΠΑΟΚ), Λίλα, Γιάκος (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ), Τσουράκης, Κουλιμπαλί, Τετέ, Γουνδουλάκης (ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ) , Εμπόου ( ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ).-

ΑΥΤΟΓΚΟΛ: Λαζαρίδης (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Βεργώνης (ΒΕΡΟΙΑ), Αντελέγιε, Τριποτσέρης (ΟΦΗ), Κουτρουμάνος (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Παπαγεωργίου (ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ), Μιχαήλ (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ), Τσαμπούρης (ΚΑΛΟΝΗΣ)

***  Πρόγραμμα  6ης στροφής ΤΟΠ 16  στο Ευρωμπάσκετ  :
Το πρόγραμμα : Ε’ Όμιλος
Γαλατάσαραϊ-Μακάμπι Τελ Αβίβ  85-85 .- παραταση : 94-97 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 22-27, 49-44, 64-63, 85-85, 94-97 (παράταση) .-^
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα   97-73 , (42-33) .-
 
Ερυθρός Αστέρας-Ζαλγκίρις 21:45
Άλμπα Βερολίνου-Παναθηναϊκός (6/2, 21:00)

Βαθμολογία: Ρεάλ 5-1, Μακάμπι 5-1, Μπαρτσελόνα 3-3, Παναθηναϊκός 3-2, Γαλατά 2-4, Άλμπα 2-3, Ερυθρός Αστέρας 1-4, Ζαλγκίρις 1-4.

Live: Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ (21:45), για την πρωτιά
Στ’ Όμιλος
Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας      84-76 , ( 43-37 ).-  ^
Τα  δεκάλεπτα : 11-17, ( 43-37 ) , 64-53 , 84-76 .- ^
Διαιτητές του αγώνα είναι οι Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Μίλια Βοΐνοβιτς (Σερβία)
Η δωδεκάδα του Ολυμπιακού: Πέτγουεϊ, Ντάνστον, Χάντερ, Σπανούλης, Σλούκας, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Καββαδάς, Κατσίβελης, Λαφαγέτ, Λοτζέσκι, Ντάρντεν
Η δωδεκάδα της ΤΣΣΚΑ: Ντε Κολό, Τεόντοσιτς, Φριτζόν, Νίκολς, Μαρκοϊσβίλι, Κορόμπκοφ, Γουίμς, Ζοζούλιν, Βοροντσέβιτς, Στρέμπκοφ, Κάουν, Χάινς. Εκτός οι τραυματίες Τζάκσον και Χριάπα

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Λαμποράλ Κούτσα (6/2, 20:00)
Ουνικάχα Μάλαγα-Νίζνι (6/2, 22:00)
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Αναντολού Εφές (6/2, 22:00)

Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 5-1, Ολυμπιακός 5-1, Φενέρ 3-2, Εφές 3-2, Νίζνι 2-3, Λαμποράλ 2-3, Αρμάνι 1-4, Μάλαγα 0-5.

 
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4051   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2331    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 332   video.- 
Σύνολον                                                    8714  βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3457.-   
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   347   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    861. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   302 .-  
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,448/479/31  , 19,5  χιλ./260 / 11 .- 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 362 ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 10 .-
http://www.newsbeast.gr/   .- , www.voicenews.gr .-

***  ΑΠΟ   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015
~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων Ποικίλου  ενδιαφέροντος  29 Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας 20 Ιανουαρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html .-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή 30/01/2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/30012015.html .-
~ Εφημερίδα  μας  Σάββατο  31   Ιανουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/31-2015.html .-
~ Αθλητική Επικαιρότητα Σαββατο-Κύριακο 31/01 και 01/02/2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/3101-01022015.html .-
~
 **    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015  : 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Φεβρουαρίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/01-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/02/02-2015_2.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  02  Φεβρουαρίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/02-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  03  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html  .- 
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/02/05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Φεβρουαρίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/02/05-2015.html .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: