ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η Εφημερίδα μας Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας  Τρίτη  27  Ιανουαρίου  2015  :


***  Εκτός λειτουργίας Facebook και Instagram σε όλο τον κόσμο         
     
Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζει το Facebook και το Instagram, καθώς οι σελίδες είναι εκτός λειτουργίας. Κατά τις 8.15 το πρωί της Τρίτης (27/01/2015), η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο «έπεσε», με αποτέλεσμα οι χρήστες να μην μπορούν να συνδεθούν.
Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο λόγος για τον οποίο οι ιστοσελίδες κατέρρευσαν, ενώ όπως επιβεβαιώνει και το siteisitdownrightnow πρόκειται για γενικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χρήστες από όλον τον κόσμο.     Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί και τα Tinder, AIM και Hipchat.    www.protothema.gr  .-  

*** Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί  σήμερα  Τρίτη 27/01 .

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι μικρό και θα υπάρξει μια ομογενοποίηση σε ό,τι αφορά τα παλιά υπουργεία (ανάλογα με το αντικείμενό τους), ενώ στα υπουργεία θα υπάρχει ένας προϊστάμενος υπουργός και πιθανότατα κάποιοι αναπληρωτές υπουργοί και λίγοι υφυπουργοί.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Βήματος, ο Νίκος Παππάς θα είναι υπουργός  Επικρατείας με αρμοδιότητα και στον επικοινωνιακό τομέα της κυβέρνησης.
Ο μέχρι τώρα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.
Στο οικονομικό επιτελείο θα είναι ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο κ. Δραγασάκης μίλησε σήμερα, Δευτέρα, με τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του επισήμανε ότι η συζήτηση στο σημερινό Eurogroup δεν μπορεί να αφορά ουσιαστικά ζητήματα.
Το υπουργείο Παιδείας θα αναλάβει ο Αριστείδης Μπαλτάς.
Το υπουργείο Ανάπτυξης αναμένεται -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- να συμπεριλάβει και το υπουργείο Υποδομών και Δικτύων. Επικεφαλής θα είναι -όπως όλα δείχνουν- ο Γ. Σταθάκης και ρόλο θα έχει ο Γαβρ. Σακελλαρίδης.
Επίσης, έχει σχεδιαστεί η δημιουργία ενός νέου υπουργείου Μετανάστευσης, για τη θέση του επικεφαλής ακούγεται το όνομα της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.
Στο υπουργείο Εξωτερικών πιθανότερο ενδεχόμενο είναι αυτή τη στιγμή η ανάθεσή του στον Ν. Κοτζιά, ενώ στο υπουργείο Αμυνας ακούγεται το όνομα του Θ. Δρίτσα. Βέβαιη θεωρείται η τοποθέτηση ως αναπληρωτή του στρατηγού ε.α. Ν. Τόσκα.
Για το υπουργείο Πολιτισμού έντονη είναι η φημολογία περί ανάθεσής του στον Κ. Τσουκαλά.
Το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να είναι ένα από αυτά που θα ανατεθούν σε εκπροσώπους του Αριστερού Ρεύματος, με πιθανότερο τον Δ. Στρατούλη. Για το ίδιο χαρτοφυλάκιο ακούγεται και το όνομα της Ράνιας Αντωνοπούλου βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του Π. Κουρουμπλή.
Στο υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρείται πολύ πιθανή η τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αν και ακούγεται και το όνομα του Π. Νικολούδη, σημερινού επικεφαλής της αρχής καταπολέμησης του μαύρου χρήματος, με τον οποίο υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας.
Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι «Ειδικό υπουργείο επικρατείας» με σκοπό τον έλεγχο των προμηθειών του δημοσίου ιδρύει η νέα κυβέρνηση υπό τον επικεφαλής της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος Π. Νικολούδη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Νικολούδης θα έχει υπό την αρμοδιότητά του το ΣΔΟΕ, το Λιμενικό Σώμα, την Επιτροπή Προμηθειών και Ελέγχου συμβάσεων και γενικότερα τον έλεγχο όλων των προμηθειών του Δημοσίου.
Το νέο υπουργείο θα λειτουργεί στο Μέγαρο Μαξίμου και όπως φαίνεται θα έχει ευρείες αρμοδιότητες σε σχέση με τον έλεγχο λογαριασμών, την πάταξη της φοροδιαφυγής, τον έλεγχο όλων των καταλόγων εμβασμάτων και καταθέσεων που έχουν φτάσει στους οικονομικούς και νομικούς εισαγγελείς κλπ.
Στο πλαίσιο αυτό, κεντρικό ρόλο αναμένεται ότι θα παίξει ο Ν. Βούτσης (είτε ως πρόεδρος της Βουλής, είτε ως αναβαθμισμένος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος). Ένα ενδεχόμενο για τη θέση του Προέδρου της Βουλής είναι και η πρόταση για τον Θ. Δρίτσα, σε περίπτωση που δεν του ανατεθεί το υπουργείο Αμυνας.
Υπουργικό χαρτοφυλάκιο -πιθανώς το υπουργείο Αμυνας- αναμένεται να αναλάβει ο Πάνος Καμμένος και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν τίθεται θέμα ανάληψης αντιπροεδρίας στην κυβέρνηση. Τους ΑΝΕΛ στη νέα κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπούν και τρία - τέσσερα στελέχη ακόμη, σε θέσεις υφυπουργών. Newsroom ΔΟΛ

*** Δώρισε & από την Καλαμάτα τα μαλλιά σου σε παιδιά με καρκίνο          
     
Η ιδέα στην Ελλάδα ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, όταν το Σεπτέμβριο του 2013 μια 23χρονη κοπέλα, η Μελίνα-Λιουντμίλα Κωνσταντινίδη, έκοψε και δώρισε τα μαλλιά της στον Οργανισμό «Wings for kinds» στο Οhio της Αμερικής, ώστε να φτιαχτεί περούκα για παιδιά που έχουν χάσει τα μαλλιά τους.
Παράλληλα, δημιούργησε μια ανοιχτή ομάδα στο facebook με τίτλο «Δωρεά μαλλιών – Μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις με σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων». Η ανταπόκριση ξεπέρασε τις προσδοκίες της και αυτή τη στιγμή την υποστηρίζουν 14.500 μέλη.
Πριν από λίγες ημέρες η πρωτοβουλία αυτή έφτασε και στην Καλαμάτα, με υποστηρίκτρια την κομμώτρια Κέλλυ Φερέτου. Στο κομμωτήριό της, Ύδρας και Ξενοφώντος, το μοναδικό αυτή τη στιγμή στη Μεσσηνία, όποιος θέλει μπορεί να δωρίσει τα μαλλιά του στην προσπάθεια «Donate Hair, Donate Love». Να σημειωθεί πως είναι εθελοντική και όλοι συμμετέχουν (κομμωτήρια, εταιρείες μεταφοράς των μαλλιών, κατασκευής περουκών κ.λπ.) αφιλοκερδώς.
Όλη αυτή η προσπάθεια έχει ως βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη δωρεά μαλλιών και στη συνέχεια τη δημιουργία περουκών για παιδιά που τις έχουν ανάγκη (παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, αλωπεκία κ.ά.).
Σήμερα, επίσημα, οι δωρητές σε όλη την Ελλάδα έχουν ξεπεράσει τους 350. Τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια κουρεύουν δωρεάν για το σκοπό αυτό, η εταιρεία κατασκευάζει αφιλοκερδώς τις περούκες, όπως επίσης και η εταιρεία ταχυμεταφορών που μεταφέρει τα μαλλιά από κάθε άκρη της Ελλάδος, αλλά και δικηγόροι που προσφέρουν τη βοήθειά τους, ώστε όλη αυτή η προσπάθεια να γίνει οργανισμός.
Η κα Φερέτου, μιλώντας στο «Θάρρος», εξήγησε ποιες είναι οι προϋποθέσεις για κάποιον που θέλει να προσφέρει τα μαλλιά του: «Τα μαλλιά σας θα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως έχουν οριστεί από την εταιρεία που έχει αναλάβει να δημιουργεί τις περούκες για τα παιδιά με καρκίνο. Μπορείτε να δωρίσετε τα μαλλιά σας ανεξάρτητα με την ηλικία και το φύλο σας. Αποδεκτά είναι τα μαλλιά που είναι:
-20 εκατοστά και άνω, δεν υπάρχει μέγιστο επιτρεπτό όριο
-Μόνο στο φυσικό τους χρώμα, σε υγιή κατάσταση
-Με λευκές τρίχες
-Που έχουν κρατηθεί για χρόνια κομμένα, αρκεί να τηρούν τις βασικές προϋποθέσεις. Επιπρόσθετα, να έχουν διατηρηθεί σε χώρο χωρίς υγρασία
-Φιλαριστά, αρκεί το μεγαλύτερο μέρος τους να είναι 20 εκατοστά και άνω.
Δεν είναι αποδεκτά τα μαλλιά με μήκος λιγότερο από 20 εκατοστά, βαμμένα με όλων των ειδών τις βαφές, που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία όπως περμανάντ ή ισιωτική, ανταύγειες και οποιαδήποτε άλλη χημική επεξεργασία».
Για να φτιαχτεί μια περούκα, απαιτούνται τουλάχιστον 4 κοτσίδες μαλλιών.
  Έντονο ενδιαφέρον
Η κα Φερέτου επανέλαβε πως η όλη προσπάθεια είναι εθελοντική, γι’ αυτό και όποιος συμμετέχει θα κουρευτεί στο κομμωτήριό της δωρεάν: «Σε 1-2 μήνες οι περούκες θα μπορούν να φτιάχνονται στην Ελλάδα, γιατί μέχρι τώρα δεν μπορούσε να γίνει αυτό. Καλούμε όσους περισσότερους μπορούν να συμμετέχουν. Το να κόψεις τα μαλλιά σου και να προσφέρεις χαρά σε ένα παιδάκι που πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια και δίνει καθημερινά τον αγώνα του, είναι πολύ σημαντικό».
Παρά το γεγονός ότι η πρωτοβουλία ξεκίνησε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί είναι έντονο, ακόμη και από γυναίκες που είχαν κόψει παλαιότερα τα μαλλιά τους, τα έχουν φυλάξει και θέλουν να τα προσφέρουν.Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Έναρξη αύριο από την Καλαμάτα για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου         
      
Αρχίζει αύριο στις 8.00 το βράδυ το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα και στην τελετή έναρξης θα παρευρίσκονται η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, ο πολιτιστικός ακόλουθος της Αυστριακής Πρεσβείας και η αντιπεριφερειαρχης Ντίνα Νικολάκου
Πριν από την προβολή του ντοκιμαντέρ “Attention, a life in extremes”, θα παρουσιασθεί από τη Ναυσικά Πέππα-Τριαντάρη ένα μικρό χορευτικό σόλο, εμπνευσμένο από αυτό.
  Το πρόγραμμα της ημέρας
Κατά την πρωινή εκπαιδευτική ζώνη, θα παρουσιαστούν τα ντοκιμαντέρ: Kνωσός, ο λαβύρινθος των μύθων, του Νίκου Νταγιαντά. Ηλιόσποροι του Αντώνη Τολάκη.
TO.ΡΑ.ΚΕ, του Φίλιππου Κουτσάφτη. SOS Animals in danger ου Αγγελου Κοβότσου. «Αφροδίτη Μια Χαρισματική Προσωπικότητα» της Μαγδαληνής Ρεμούνδου.
Τα ντοκιμαντέρ αυτά θα παρακολουθήσουν πάνω από 600 μαθητές από 11 σχολεία της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής που έχουν κάνει κράτηση.
  Αφιέρωμα
Ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα θα γίνει πριν από την επίσημη τελετή έναρξης του Φεστιβάλ με θέμα
«Ντοκιμαντέρ και ερασιτεχνικός κινηματογράφος: τα δυσεύρετα ντοκιμαντέρ του Άγγελου Δελή και του Βασίλη Τριανταφύλλου- το αρχειο των ανωνύμων».
Το Οπτικοακουστικό Αρχείο των Ανωνύμων ιδρύθηκε το 2002 στην Αθήνα με σκοπό τη διάσωση, ψηφιοποίηση και αξιοποίηση/μελέτη των ερασιτεχνικών ταινιών 8 και 16 mm. Σήμερα, ύστερα από 13 χρόνια διαδρομής, διαθέτει στη συλλογή του πάνω από 50 ώρες υλικού, που εκτείνεται από οικογενειακές ταινίες με στιγμιότυπα από διακοπές και γιορτές μέχρι ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, γυρισμένες από μη επαγγελματίες, και οι οποίες κατά κανόνα κινήθηκαν έξω από το επίσημο κύκλωμα διανομής, συνεπώς παραμένουν δυσεύρετες.
Ο Νίκος Μητρογιαννόπουλος, εκπροσωπώντας το Αρχείο των Ανωνύμων, παρουσιάζει τα ντοκιμαντέρ δύο εκ των πλέον σημαντικών ερασιτεχνών κινηματογραφιστών στη δεκαετία του 1970: του Άγγελου Δελή και του Βασίλη Τριανταφύλλου, καθώς και μια ανθολογία με υλικό από το Αρχείο των Ανωνύμων.
Ο Βασίλης Τριανταφύλλου γεννήθηκε στη Λαμία το 1952.
Η πρώτη του ερασιτεχνική κινηματογραφική ταινία ήταν το 1968 σε ασπρόμαυρο φίλμ 8mm με την παρέα του από το σχολείο. Με το super8mm ασχολήθηκε από το 1976-1983. Σταμάτησε να ασχολείται, όταν εμφανίστηκε το video. Υπήρξε μέλος της Ελληνικής Λέσχης Ερασιτεχνικού Κινηματογράφου (ΕΛΕΚ). Είναι αρχιτέκτονας και ασχολείται πια μόνον με το επάγγελμά του. Στο αφιέρωμα θα παρουσιαστεί η ταινία του «Το Πέραμα»
Ο Άγγελος Δελής γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε Νομικά και Πολιτικές & Οικονομικές Επιστήμες. Ειδικεύτηκε στην αντιμετώπιση και το νομικό χειρισμό υποθέσεων με αντικείμενο τις ανθρώπινες σχέσεις. Η ίδια αυτή θεματική διατρέχει και μια σειρά ταινιών του μικρού μήκους, οι οποίες γυρίστηκαν την περίοδο 1970-1984 και βραβεύτηκαν σε κινηματογραφικά φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στο αφιέρωμα θα παρουσιαστεί η ταινία «Μια φορά την εβδομάδα».

*** Αιτήσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Στο διάστημα από 10 έως 25 Φεβρουαρίου πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι την αίτηση συμμετοχής τους στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, όσοι θέλουν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές του 2015 θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική δήλωση αποκλειστικά στην προθεσμία, καθώς μετά δεν θα έχουν αυτό το δικαίωμα . Η δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Λύκειο και ο υποψήφιος μπορεί να την προμηθευτεί είτε από το Διαδίκτυο, στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας - στον σύνδεσμο Εξετάσεις, είτε από το Λύκειό του.   www.ethnos.gr . - 

*** Παρέμβαση για μέτρα ασφαλείας στο κτήριο Αλιφέρη

Σε έγγραφό του, το οποίο απέστειλε στην Κτηματική Υπηρεσία Νομού Μεσσηνίας, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών, ο δήμαρχος Π. Νίκας επισημαίνει πως «στο κτήριο ιδιοκτησίας του Δημοσίου επί των οδών Κολοκοτρώνη και Αριστομένους στην Καλαμάτα (Δημόσιο Κτήμα με αριθμό ΑΒΚ 637 πρώην Αλιφέρη) οι εργασίες προστασίας που είχαν γίνει στο παρελθόν, φαίνεται να έχουν απαξιωθεί και το κτήριο να εμφανίζει την εικόνα που είχε πριν από την παρέμβαση». Στο έγγραφο επισυνάπτονται ορισμένες πρόσφατες φωτογραφίες και ο Π. Νίκας προσθέτει τα ακόλουθα: «Επειδή το κτήριο βρίσκεται στο πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης και η κατάστασή του φαίνεται επικίνδυνη, σας εφιστούμε την προσοχή σχετικά με τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων, πρώτον, για την αποφυγή ατυχήματος για τους περιοίκους και περαστικούς και, δεύτερον, για την καλύτερη αισθητική του εμφάνιση». Η Δημοτική Αρχή δεν έμεινε, όμως, στην παραπάνω παρέμβαση. Με εντολή του κ. Νίκα συντάσσεται μελέτη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών για επικάλυψη με μουσαμά του «Αχιλλείου». Η παρέμβαση θα γίνει άμεσα, ανεξάρτητα από τις δρομολογημένες παρεμβάσεις στις οποίες θα προβεί η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος. - 

***  Δυναμώνει το δίκτυο συνοικιακών κομποστοποιητών στην Καλαμάτα         
     
Η ομάδα Re:Think, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, συνεχίζει τα ενημερωτικά εργαστήρια, καθώς και την τοποθέτηση συνοικιακών κομποστοποιητών, που έφθασαν τους 50!
Συγκεκριμένα, σήμερα στις 14.00 θα τοποθετηθεί συνοικιακός κομποστοποιητής και θα πραγματοποιηθεί ενημερωτικό εργαστήριο στην οδό Λακωνικής 296, διαγωνίως απέναντι από το φούρνο «Στάχυ».
Αύριο και ώρα 14.00 ακολουθεί η οδός Ναυαρίνου και συγκεκριμένα δίπλα από το κατάστημα «Στο Κύμα», ενώ στις 17.00 της ίδιας μέρας σειρά έχουν οι Δημοτικοί Λαχανόκηποι στην Αγία Τριάδα.
Για το δίκτυο συνοικιακής κομποστοποίησης, πέρα από ομάδες πολιτών, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις δείχνουν ενδιαφέρον, προσέχουν και φροντίζουν τους κάδους που είναι τοποθετημένοι στους δημόσιους χώρους.
Κομποστοποιούν τα οργανικά τους υπολείμματα, δημιουργώντας εδαφοβελτιωτικό χώμα για το φυτικό περιβάλλοντα χώρο τους και συμβάλλουν έτσι στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της επιχείρησης.

*** Η ανακοίνωση του ΓΕΑ και τα στοιχεία των δύο Ελλήνων πιλότων του μοιραίου F-16          
      
Τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 και ώρα Ελλάδας 16:16, διθέσιο αεροσκάφος F-16D Block 50 της 111ΠΜ/341Μ, το οποίο συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2015 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας, συνετρίβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό των δύο (2) Ιπταμένων.
Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ο Σμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών, έγγαμος με ένα γιο, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.459 εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16 και ο Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, έγγαμος με ένα γιο και μία κόρη, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.128 εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16.
Στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, βρίσκεται ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση.
Λόγω ύπαρξης τοξικών – σύνθετων υλικών, η περιοχή του ατυχήματος έχει αποκλειστεί από τις ισπανικές Αρχές και εξειδικευμένο κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας μετέβη με αεροσκάφος C-130, προκειμένου να συνδράμει στην πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων στην εν λόγω περιοχή.
Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν το υπ’ αριθμ. 93-1084, το οποίο αφίχθη στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 1997 και είχε συμπληρώσει περίπου 4.056 ώρες πτήσεως.
Σμήναρχος (Ι) Αλέξανδρος Μαρίνος  Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ 

*** Επιστολή του Αντώνη Σαμαρά στους Μεσσήνιους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας
 
Τίμησα και τιμώ την προσφορά του Γιάννη Λαμπρόπουλου στη Παράταξη, το δημόσιο βίο, την Πατρίδα μας Αγαπητοί συμπατριώτες, Σας ευχαριστώ όλες και όλους, από την καρδιά μου για τη στήριξη που μου δώσατε σε αυτή τη δύσκολη μάχη. Σας ευχαριστώ, πάνω απ’ όλα, για την αγάπη σας και την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλετε όλα αυτά τα χρόνια. Σας βεβαιώνω πως, ό,τι έχουμε πει ισχύει στο ακέραιο. Ήταν και είναι δέσμευσή μου να βάζω πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Όπως ήταν και είναι δέσμευσή μου να είμαι πάντα κοντά σας. Γι’ αυτό επέλεξα να είμαι και πάλι βουλευτής Μεσσηνίας, όπως εσείς αποφασίζετε εδώ και χρόνια. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη σας, με έκανε και με κάνει περήφανο. Με δέσμευε και με δεσμεύει σ’ ένα διαρκή αγώνα για την Πατρίδα μας, για τη Μεσσηνία που όλοι αγαπούμε. Θέλω όμως να εξάρω και τους αγώνες που έδωσε ο εκλεκτός συνάδελφος Γιάννης Λαμπρόπουλος. Τίμησα και τιμώ την προσφορά του στη Παράταξη, το δημόσιο βίο, την Πατρίδα μας. Υπηρέτησε με αποτελεσματικότητα και ευθύνη τα δημόσια αξιώματα που ανέλαβε. Νοιάστηκε και νοιάζεται για το καλό της Παράταξής μας, αλλά και της ιδιαίτερης Πατρίδας μας, της Μεσσηνίας. Ήταν και είναι παρών σε όλους τους κοινούς μας αγώνες. Εγγυώμαι ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία. Εγγυώμαι ότι η ΝΔ θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον ιστορικό της ρόλο. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας Αντώνης Κ. Σαμαράς - 

*** Πέτρος Κωνσταντινέας: «Ώρα για δουλειά»         
      
Τέσσερις έδρες από τον νομό Μεσσηνίας καταλήγουν στο ΣΥΡΙΖΑ με τον Πέτρο Κωνσταντινέα στην παρθενική του κάθοδο στις εκλογές να εξασφαλίζει την βουλευτική έδρα.
Ο πρώην ρέφερι, σε καταμετρημένα τα 422 από τα 476 εκλογικά τμήματα του νομού Μεσσηνίας, έχει συγκεντρώσει 5.674 ψήφους, εξασφαλίζοντας την τρίτη εκλόγιμη θέση.
«Δεν είναι ώρα για λόγια αλλά για δουλειά. Ευχαριστώ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και υπόσχομαι πως θα κάνω το παν για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους», τόνισε στο gazzetta.gr ο Πέτρος Κωνσταντινές, ο οποίος παρά το ξενύχτι βρίσκεται κανονικά στο αρτοποιείο που διατηρεί στην Καλαμάτα.

***  Οι αποκαλύψεις των εκλογών: Ένωση Κεντρώων και Τελεία         
     
Την παρθενική του εμφάνιση έκανε στις εκλογές το κόμμα «Τελεία» του Απόστολου Γκλέτσου και πέτυχε ένα 1,77%, ποσοστό υψηλότερο από του ΛΑΟΣ, αλλά και των Πρασίνων-ΔΗΜΑΡ.
Αντίστοιχα, η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, κατάφερε να φτάσει στο 1,79%.
Το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, συγκέντρωσε τα υψηλότερα ποσοστά του στην Α' Θεσσαλονίκης (5,11%) και Β' Θεσσαλονίκης (4,04%), ενώ υψηλά ήταν τα ποσοστά της σε αρκετούς νομούς της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας: Καρδίτσα 2%, Καβάλα 2,57%, Κιλκίς 2,65%, Πέλλα 2,67%, Χαλκιδική 2,63%.
Το κόμμα του Απόστολου Γκλέτσου, δημάρχου Στυλίδας, πήρε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό στην Φθιώτιδα (4,12%), αλλά και σε νομούς όπως η Μαγνησία (3,48%), η Κορινθία (2,02%), η Εύβοια (2,35%), η Β' Πειραιώς (2,63%) και η Αττική (2,44%).  www.in.gr  .-
 
***  Χαλάζι και τροχαία ατυχήματα σχημάτισαν ουρές χιλιομέτρων στην Ε.Ο Καλαμάτας- Κορίνθου (φωτογραφίες)

  Με δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Εθνική Οδό Καλαμάτας- Κορίνθου, το πρόβλημα ξεκίνησε έπειτα από μια ισχυρή χαλαζόπτωση που είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν αρκετά τροχαία ατυχήματα στο ρεύμα προς Πάτρα, στη συνέχεια το ίδιο φαινόμενο συνέβη και στο ρεύμα προς Κόρινθο. Αποτέλεσμα ήταν να χρειαστεί να έχουν βγει στο δρόμο ειδικά μηχανήματα για να απομακρύνουν τον πάγο, έτσι εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα στο ύψος των διοδίων της Κορίνθου, ενώ γίνεται προσπάθεια να ομαλοποιηθεί η κίνηση. 
 
***   Ο Παναγιώτης Νίκας ζητά την έδρα της Ν.Δ στη Μεσσηνία να την πάρει ο Γιάννης Λαμπρόπουλος         
     
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, σήμερα Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
  «Οφείλω να ενώσω τη φωνή μου μ’ όλους αυτούς που ζητούν ο Γιάννης Λαμπρόπουλος να συνεχίσει να εκπροσωπεί τη Μεσσηνία ως βουλευτής της στο Κοινοβούλιο.
Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος τιμήθηκε από τους Μεσσήνιους περισσότερο από κάθε άλλη φορά, λαμβάνοντας πάνω από το 50% των ψήφων της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, ενώ αναδείχθηκε πρώτος κατά τη  σταυροδοσία μεταξύ όλων των υποψηφίων βουλευτών στην Πελοπόννησο. Τιμήθηκε για το ήθος, το έργο, τη συνεχή ενασχόλησή του με τα προβλήματα του Νομού, τη διαχρονική προσφορά του στη Μεσσηνία, αλλά και την προσφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις της παρτίδας μας.
Η Μεσσηνία δεν μπορεί να μείνει χωρίς φιλελεύθερη εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο, αφού ο τ. Πρωθυπουργός έχει σοβαρά θεσμικά καθήκοντα ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Η συμμετοχή του Γιάννη Λαμπρόπουλου στο Κοινοβούλιο είναι θέμα που συνδέεται με την παρουσία, την προβολή και τα συμφέροντα της Μεσσηνίας σε κεντρικό επίπεδο και γι’ αυτό πρέπει να υποστηριχθεί σθεναρά απ’ όλους, όσοι έχουν ρόλο και λόγο σ’ αυτόν τον τόπο».
 
*** Γ. Λαμπρόπουλος: Η παράταξη στη Μεσσηνία δεν θα έχει τον εκπρόσωπό σας         
     
Επιστολή έστειλε πριν λίγα λεπτά ο Γιάννης Λαμπρόπουλος μέσα από την οποία ευχαριστεί όσους τον ψήφισαν, σχολιάζει την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να κρατήσει την έδρα της Μεσσηνίας αλλά και την παρουσία των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθεί όλη η επιστολή:
    Αγαπητοί μου Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες
 Σας ευχαριστώ θερμά, μέσα από την ψυχή μου για την μεγάλη τιμή που μου κάνατε και σε αυτές τις εκλογές.
Εσάς, που μου δώσατε και πάλι την ψήφο σας, αλλά και όλους τους άλλους, που καθημερινά, με τον καλό σας λόγο, μου δείχνατε την εκτίμησή σας και την αγάπη σας.
Με την παράταξη συρρικνωμένη, όσο ποτέ στην ιστορία της, εσείς μου δώσατε είκοσι χιλιάδες ψήφους και με φέρατε πρώτο στο Νομό και σε όλη την Πελοπόννησο.
Εσείς με στείλατε με ισχυρή βούληση, να σας εκπροσωπήσω στην Βουλή.
Όμως η  παράταξη στην Μεσσηνία δεν θα έχει τον εκπρόσωπό σας.
Ο δικός σας άνθρωπος, που έδινε μάχες, που στήριξε τη Μεσσηνία, που αγωνιζόταν για τα προβλήματά της, δεν θα είναι στη Βουλή, παρά τη θέλησή σας.
Παραμερίζω το ηθικό και το προσωπικό μέρος της πράξης.
Η πραγματικότητα όμως είναι μια.
Στην Βουλή η Μεσσηνία θα εκπροσωπείται από τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές της Αριστεράς και δεν θα υπάρχει ο βουλευτής της φιλελεύθερης παράταξης να ελέγχει την κυβέρνηση, να κάνει ερωτήσεις, να ενδιαφέρεται για τον Νομό, να τρέχει και να αγωνίζεται για τα προβλήματά σας, να είναι παρών στα γεγονότα, στις εορτές, στις εκδηλώσεις.
Δεν θα υπάρχει αντιπολίτευση στο Νομό. Πρωτάκουστο!
Αγαπητοί μου Συμπατριώτες
Την παρουσία μου στην πολιτική, το ήθος μου, την εντιμότητά μου, την προσφορά μου στο Δημόσιο βίο, την πατρίδα μου, την Μεσσηνία, και την παράταξή μου, την αναγνωρίζετε εσείς, όλοι οι Μεσσήνιοι, ανεξάρτητα που ψηφίζουν και αυτό μου αρκεί, η δική σας η κρίση και μόνον και καμία άλλη.
Πιστός και συνεπής στις αρχές μου και στην παράταξή μου, που ποτέ δεν δημιούργησα πρόβλημα, αλλά και στην εντολή σας, θα παραμείνω ενεργός και κοντά σας.
Θα εξακολουθήσω να είμαι ο δικός σας άνθρωπος. Δεν θα κάνω τη χάρη σε κανέναν.
Μαζί θα συνεχίσουμε για τη Μεσσσηνία μας.
Σ΄αυτές τις δύσκολες, για μένα ημέρες, η αγάπη σας και η εκτίμησή σας, μου δίνει δύναμη για να παραμείνω όρθιος και δίπλα σας.
  Γιάννης Λαμπρόπουλος
Πρώτος σε ψήφους από τη φιλελεύθερη παράταξη.

***  Ποιοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις... βαρύγδουπες δηλώσεις τους

Από τη μετανάστευση μέχρι την... αυτοκτονία                     

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις» λέει ο θυμόσοφος λαός και όπως αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά κάτι ξέρει...
- Αντιμέτωπα με τις βαρύγδουπες δηλώσεις τους βρίσκονται τέσσερα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία προεκλογικά προεξοφλούσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ελπίδες να αναδειχθεί κυβέρνηση.
~ Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε δηλώσει ότι εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυτοκτονήσει.
~ Ο υποψήφιος με το Ποτάμι Γρηγόρης Ψαριανός είχε δηλώσει ότι εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα μεταναστεύσει στην Αλβανία.
~ Η υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ Αφροδίτη Αλ Σάλεχ είχε αρκεστεί να δηλώσει ότι θα μεταναστεύσει.
~ Την ίδια δέσμευση είχε λάβει και ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι θα μεταναστεύσει.
 
 
H  βρετανική Telegraph επισκέφθηκε την Κυψέλη

Το διαμέρισμα του Αλέξη Τσίπρα, από την πίσω πλευρά, επισκέφθηκε η βρετανική εφημερίδα Telegraph.
Στην οδός Αρμονίας 74Α στην Κυψέλη, σε μια κλασική μεσοαστική πολυκατοικία μιας άκρως πυκνοκατοικημένης περιοχής, ζει ο Έλληνας Τσε Γκεβάρα γράφει η εφημερίδα.
Ο απεσταλμένος της εφημερίδας στην Αθήνα, Νικ Σκουάιρς επισκέφθηκε την Κυψέλη και την πολυκατοικία στην οποία διαμένει ο Αλέξης Τσίπρας, πήρε φωτογραφίες από την πίσω πλευρά, καθώς μπροστά θα ήταν δύσκολο από τη στιγμή που υπάρχουν φύλακες, ενώ μίλησε και με γείτονες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ Τσίπρας ζει με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά του σε ένα διαμέρισμα σε μια πολυκατοικία επτά ορόφων που βλέπει σε ένα κομμάτι γης στρωμένο με σκουπίδια και δύο εγκαταλελειμμένα σπίτια.
Όπως περιγράφει η εφημερίδα στο τέλος του δρόμου, οι τοίχοι είναι γεμάτοι με γκράφιτι, ένα σωρό από παλιές σκαλωσιές και μια χαλασμένη τηλεόραση βρίσκεται στο πεζοδρόμιο.
«Δεν μου αρέσουν οι πολιτικοί, αλλά η ιδεολογία του είναι κοντά στη δική μου» είπε ο Γιώργος, 22 ετών, φοιτητής, που μένει ένα τετράγωνο μακριά από το διαμέρισμα του Αλέξη Τσίπρα και τις Περιστέρας.

***  Ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο το νέο υπουργικό συμβούλιο με το οποίο επισφραγίζεται η νέα πολιτική σελίδα στην οποία εισέρχεται η χώρα.
Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Γιάννης Δραγασάκης
Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού: Γιώργος Σταθάκης
Αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού: Έλενα Κουντουρά
Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας: Θεόδωρος Δρίτσας
Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Παναγιώτης Σγουρίδης
Υπουργείο Οικονομικών: Γιάννης Βαρουφάκης
Αναπληρωτής υπουργός: Νάντια Βαλαβάνη
Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης:  Νίκος Βούτσης
Αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Γιώργος Κατρούγκαλος
Αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: Γιάννης Πανούσης
Αναπληρωτής υπουργός Μακεδονίας Θράκης: Μαρία Κόλλια Τσαρουχά
Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Παναγιώτης Λαφαζάνης
Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: Γιάννης Τσιρώνης
Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Βαγγέλης Αποστόλου
Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων: Αριστείδης Μπαλτάς
Αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού: Νίκος Ξυδάκης
Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων: Τάσος Κουράκης
Υφυπουργός Αθλητισμού: Σταύρος Κοντονής
Υπουργείο Εξωτερικών: Νίκος Κοτζιάς
Υφυπουργός: Ευκλείδης Τσακαλώτος
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας:  Πάνος Καμμένος
Αναπληρωτής υπουργός: Κώστας Ήσυχος
Υφυπουργός: Νίκος Τόσκας
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Νίκος Παρασκευόπουλος
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Παναγιώτης Κουρουμπλής
Αναπληρωτής υπουργός Υγείας: Ανδρέας Ξάνθος
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Πάνος Σκουρλέτης
Αναπληρωτής υπουργός: Ράνια Αντωνοπούλου
Υπουργός Επικρατείας: Νίκος Παππάς
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Γαβριήλ Σακελλαρίδης     
  H ΣΥΝΘΕΣΗ  1ης κυβέρνησης A. ΤΣΙΠΡΑ 27/1/2015 :
http://youtu.be/py2OY1mGDsA


Από ορκωμοσία   κυβέρνησης Τσίπρα  27/1/2015 : http://youtu.be/50VBeisfz1c ,

Ορκωμοσία  νέας  κυβέρνησης 27/1/2015 : http://youtu.be/iJZ4vzt_UtQ ,
 


***  Για πρώτη φορά - ελέω εκλογικού νόμου- στη

Βουλή τέσσερις Μεσσήνιοι αριστεροί

βουλευτές         
      
Με απώλειες η «νίκη» της Ν.Δ. στη Μεσσηνία
Στο παρά 5 η ιστορία δεν έκανε τη χάρη στον Αλέξη Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε μια νίκη που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας, αλλά χωρίς την αυτοδυναμία που ο πρόεδρός του ζητούσε επίμονα τις τελευταίες μέρες. Πρόκειται για νίκη ιστορική: τα δύο κόμματα που κυβερνούσαν τη χώρα επί 41 χρόνια, από τη μεταπολίτευση του 1974 μέχρι σήμερα, χάνουν για πρώτη φορά την πολιτική εξουσία. Σίγουρα, η 25η Ιανουαρίου 2015 είναι μια ιστορική μέρα για τη χώρα. Οι πολίτες έδωσαν στο ΣΥΡΙΖΑ ένα υψηλό ποσοστό και πολύ μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα.
Παραβλέποντας -τουλάχιστον προς το παρόν- τις αντιφάσεις και την πολυφωνία του, η οποία ενδέχεται να λειτουργεί πολυσυλλεκτικά, ενίοτε όμως καταλήγει σε κακοφωνία. Και αδιαφορώντας για την κινδυνολογία, στην οποία εξαντλήθηκε η προπαγάνδα της Ν.Δ., που η βαριά ήττα της δεν οφείλεται μόνο σε επικοινωνιακά σφάλματα, όπως έσπευσαν να πουν όσοι δεν κατάφεραν να δουν ποτέ πόσο έπληξε τη ζωή των ανθρώπων η διατεταγμένη λιτότητα ή, κι αν το έβλεπαν, η ταξική τους περιωπή τούς έπειθε να αδιαφορούν. Τώρα, η πρώτη ευθύνη ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ: να μη διαψεύσει τις ελπίδες που επένδυσε σε αυτή τη δύναμη ο ελληνικός λαός.
  Μεσσηνία
Σε αντίθεση με τη γενικότερη εικόνα των προχθεσινών εκλογών, η Ν.Δ., όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν το πρώτο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων στη Μεσσηνία, αφού συγκέντρωσε το 37,96%, που μεταφράζεται σε 40.036 ψήφους. Το παράδοξο είναι, βέβαια, ότι με τον εκλογικό νόμο-έκτρωμα που έφτιαξε η ίδια η Νέα Δημοκρατία, εκλέγει μόνο ένα βουλευτή, τον τέως πρωθυπουργό. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν το δεύτερο κόμμα με 31,76% και 33.505 ψήφους, πήρε τους υπόλοιπους τέσσερις βουλευτές! Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του νομού.
Παράγοντας που δεν πρέπει να μείνει στην άκρη είναι και η αποχή, η οποία έφτασε περίπου στο 47%, πολύ πάνω από το μέσο εθνικό όρο.
Ο καλύτερος Δήμος για τη Νέα Δημοκρατία ήταν αυτός της Οιχαλίας, όπου συγκέντρωσε το υψηλότερο ποσοστό, 41,62%, ενώ για το ΣΥΡΙΖΑ ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, ιδιαίτερη πατρίδα του Αντώνη Σαμαρά, όπου έφτασε στο 33,17%!
Γενικότερα στο νομό, παρά τη νίκη της, η Ν.Δ. έχασε περίπου 4 ποσοστιαίες  μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του 2012, ενώ, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε αύξηση 10% περίπου. Μικρή πτώση σημείωσε και το κόμμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο παρέμεινε όμως σε υψηλά επίπεδα, 7,20%.
Σε κάθε περίπτωση, η προχθεσινή Κυριακή ήταν για πολλούς ανθρώπους (και) της Μεσσηνίας ένα δυνατό 24ωρο. Την ώρα που έφευγε για να μπει η πρώτη ώρα της Δευτέρας, είχαν ανατραπεί τα πάντα. Ήδη έχουμε μπει σε μια νέα πορεία, αναλαμβάνοντας όλες τις πραγματικές μας ευθύνες, διεκδικώντας όμως και τα δικαιώματά μας μέσα σε έναν κόσμο που μας χρειάζεται όσο τον χρειαζόμαστε κι εμείς – ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο. Δεν είμαστε καλύτεροι από κανέναν ούτε και «λιγότεροι» από κανέναν.
Μπορούμε, με την κατάλληλη ηγεσία, με συναίνεση και με πολλή δουλειά, να ξαναβρούμε την ανθρωπιά μας, τις αξίες μας, τους πραγματικούς μας στόχους και την ελληνικότητά μας τη διεθνή και κοσμοπολίτικη – όχι την άλλη, της μίας χρήσεως που για δεκαετίες (μπορεί και για αιώνες) μας μεταμόρφωσε σε τρομαγμένα ανθρωπάκια, ενταγμένα, για την επιβίωση, σε «κόμματα» και σε φατρίες.   Του Αντώνη Πετρόγιαννη
***  Άλλος ένας Μεσσήνιος στη δικογραφία για το δίκτυο ναρκωτικών 

Τον πρόδωσε η φωτογραφία σε χασισοφυτεία Της Βίκυς Βετουλάκη Ένας ακόμα Μεσσήνιος από την ευρύτερη περιοχή του Κοπανακίου περιλαμβάνεται στη νέα συμπληρωματική δικογραφία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών για τη δράση του μεγάλου δικτύου διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου με δεκάδες συλλήψεις στην Ηλεία και τη Μεσσηνία. Η συμμετοχή του προέκυψε, κυρίως, από μια φωτογραφία που βρέθηκε στο κινητό τηλέφωνο νεαρού Μεσσήνιου που έχει προφυλακισθεί το Δεκέμβριο για την υπόθεση αυτή και η οποία τους απεικονίζει μέσα σε χασισοφυτεία. Η συμπληρωματική δικογραφία, όπως αποκαλύψαμε προχθές, περιλαμβάνει άλλα 35 άτομα, εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως τα 9.Νέες απομαγνητοφωνήσεις Να θυμίσουμε ότι το Δεκέμβριο το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, με επιχειρήσεις σε Ηλεία και Μεσσηνία, προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις για την εξάρθρωση δικτύου διακίνησης ναρκωτικών που αποτελούνταν από 3 εγκληματικές οργανώσεις. Ανάμεσα στους 20 συλληφθέντες το Δεκέμβριο, ένας 69χρονος Μεσσήνιος συνταξιούχος αστυνομικός και ο γιος του, ενώ η αρχική δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά 7 Μεσσήνιους. Το δίκτυο δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια χασίς και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως σε περιοχές της Πελοποννήσου και την Αττική. Με χθεσινή της ενημέρωση η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία για την υπόθεση, η οποία περιλαμβάνει 35 άτομα. Το δε Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας προχώρησε στην απομαγνητοφώνηση άλλων 6 ψηφιακών δίσκων με συνομιλίες, οι οποίες, λόγω των επιχειρήσεων που είχαν γίνει για τις συλλήψεις, δεν είχαν ολοκληρωθεί, ενώ αξιολογήθηκαν και στοιχεία που προέκυψαν μετά τις συλλήψεις του Δεκεμβρίου. Όπως προέκυψε, στο εγκληματικό δίκτυο εμπλέκονται ακόμη 8 ημεδαποί ηλικίας από 26 έως 73 ετών, καθώς και ένας 39χρονος Αλβανός, έγκλειστος σε φυλακές για υπόθεση ναρκωτικών. Σε βάρος των εννέα αυτών ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση κακουργηματικές και πλημμεληματικές παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, ενώ σε αυτή περιλαμβάνονται ακόμη 26 άτομα, τα στοιχεία των οποίων ερευνώνται για να ταυτοποιηθούν.Κοπανάκι και Ζωνιανά Στα 9 καινούργια άτομα που περιλαμβάνονται στη συμπληρωματική δικογραφία, είναι ένας 39χρονος Αλβανός που είναι έγκλειστος σε φυλακές για ναρκωτικά, ένας κάτοικος των Ζωνιανών Ρεθύμνου, που επίσης κρατείται σε φυλακές, και ένας Μεσσήνιος από την ευρύτερη περιοχή του Κοπανακίου. Οι υπόλοιποι προέρχονται από την Ηλεία. Ωστόσο, στη συμπληρωματική δικογραφία υπάρχουν νέα στοιχεία για εμπλεκόμενους που περιλαμβάνονται στην αρχική δικογραφία του Δεκεμβρίου. Ένα από αυτά αφορά στο δασικό υπάλληλο από τη Μεσσηνία, ο οποίος φέρεται, σε συνομιλία που έχει με τον προφυλακισμένο ως αρχηγό της μίας εγκληματικής οργάνωσης, να διαπραγματεύεται την αγορά 20-30 κιλών χασίς. Οι συνομιλίες αποκαλύπτουν ότι η αγοραπωλησία δεν έγινε, καθώς ο αρχηγός από την Ηλεία δεν είχε άμεσα παραδοτέα ποσότητα, ενώ τις επόμενες ημέρες τούς πρόλαβαν οι συλλήψεις. Επίσης, πηγές της Αστυνομίας εκτιμούν ότι μπορούν πλέον ξεκάθαρα στο συγκεκριμένο αρχηγικό μέλος να αποδώσουν ηθική αυτουργία για καλλιέργεια 1.356 χασισόδεντρων σε ορεινή περιοχή του Αιγίου. Για τη φυτεία αυτή βρίσκεται στις φυλακές ο 39χρονος Αλβανός που περιλαμβάνεται στη συμπληρωματική δικογραφία. Σε συνομιλία, έχει καταγραφεί ο προφυλακισμένος ως αρχηγός της οργάνωσης να αποκαλύπτει στο συνομιλητή του, πως «αφού ο Αλβανός δε μίλησε, για να τα έχει καλά με τη συνείδησή του, θα του πληρώσει το δικηγόρο». Άλλωστε, οι πληροφορίες της Αστυνομίας έλεγαν ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος δεν ανακατευόταν με φυτείες στην Ηλεία, καθώς ήταν γνωστός για τη δράση του στις Αρχές και τακτική του ήταν να χρηματοδοτεί καλλιέργειες σε διπλανούς νομούς. Επιβαρυντικά στοιχεία, όπως αποκάλυψε τις προηγούμενες ημέρες το «Θ», υπάρχουν και για δικηγόρο εκτός Μεσσηνίας, καθώς σε συνομιλία δύο κατηγορουμένων για την υπόθεση (πριν από τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας) ο ένας λέει πως τον ενημέρωσε ότι το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας ετοιμάζει δικογραφία εις βάρος του.Τους πρόδωσε η φωτογραφία Σε ό,τι αφορά το νέο πρόσωπο από τη Μεσσηνία, από την περιοχή του Κοπανακίου, τον πρόδωσε μια φωτογραφία. Η Αστυνομία, έπειτα από έρευνα, εντόπισε στο κινητό τηλέφωνο του γιου του συνταξιούχου Μεσσήνιου αστυνομικού (έχουν προφυλακισθεί και οι δύο) μια φωτογραφία που απεικόνιζε αυτόν κι άλλο ένα άτομο μέσα σε χασισοφυτεία. Η Δίωξη Ναρκωτικών κατάφερε να ταυτοποιήσει τα στοιχεία του προσώπου αυτού, όμως δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει πού καλλιεργήθηκε αυτή η φυτεία και ποια ήταν η έκτασή της. Πάντως, από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, εκτιμά ότι πρόκειται για φυτεία του 2013 που καλλιεργούσε ο συνταξιούχος αστυνομικός μαζί με άλλο κατηγορούμενο από την Ηλεία. Τέλος, από τα μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα του νεαρού Μεσσήνιου αποδεικνύεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η διακίνηση ναρκωτικών. - 

*** Κατήφεια αλλά και αισιοδοξία στα γραφεία του Κινήματος Σοσιαλιστών Δημοκρατών 

Κατηφή πρόσωπα συναντήσαμε το βράδυ της Κυριακής στο γραφείο του Κινήματος Σοσιαλιστών Δημοκρατών, μιας και τα εκλογικά αποτελέσματα δεν ήταν ευνοϊκά, αφού έμενε εκτός Βουλής για 0,5% περίπου. Τα τελικά αποτελέσματα ανέτρεψαν την πεποίθηση περί του αντιθέτου που υπήρχε, με αποτέλεσμα την κατήφεια. Ωστόσο, κάποια νεώτερα σε ηλικία στελέχη, όπως ο εκπρόσωπος Τύπου Αντ. Τσώνης, διακατέχονταν και από αισιοδοξία για καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον. Σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. Τσώνης, «για εμάς είναι ένα δύσκολο βράδυ. Είμαστε ένα πολιτικό σχήμα που ιδρύθηκε πριν από 22 ημέρες. Το εγχείρημα ήταν δύσκολο και οργανωτικά, προσπαθώντας να στήσουμε γραφεία σε όλες τις πόλεις στην Ελλάδα. Περιμέναμε καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά, όπως είδαμε, ήταν μια καθαρή νίκη αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο μετακινήθηκε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Εμείς, από την άλλη πλευρά, ψάχναμε ευκαιρία μετά τα όσα έγιναν στη διακυβέρνηση από το 2009 έως το 2011 να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο, τώρα που καταλάγιασε η σκόνη και ο κόσμος άρχισε να συζητά πιο λογικά. Βρήκαμε ευκαιρία, βρήκαμε πολλούς ανθρώπους με τους οποίους μιλήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις, κάνοντας και την αυτοκριτική μας σε πολλά θέματα, και το εγχείρημα τώρα αρχίζει. Δεν τελειώνει εδώ, τώρα ξεκινάμε από τη βάση του 2,5% και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς».Χ.Χ. - 

*** Δηλώσεις Μεσσηνίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ          
     
Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφέστατα μεγάλη. Η στροφή προς Αριστερά έγινε πραγματικότητα με τον πλέον ηχηρό τρόπο. Μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη Ν.Δ. Που πρόταξε τον τρόμο και απέτυχε παταγωδώς, όπως ήταν αναμενόμενο, αφού ο «βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται».
Δυστυχώς, όμως, με αυτά τα εκλογικά αποτελέσματα στέλνουμε εκτός συνόρων κι ένα εξαιρετικά αποκρουστικό μήνυμα: ότι σε αυτήν τη Βουλή τρίτο κόμμα είναι οι Ναζί της Χρυσής Αυγής.
Πάντως, σε δηλώσεις τους οι νεοεκλεγμένοι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αισθάνονται δικαιωμένοι για την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, αλλά ταυτόχρονα νιώθουν και το βάρος της ευθύνης που κουβαλούν στην προσπάθεια της νέας κυβέρνησης να αλλάξει προς όφελος των πολιτών την υπάρχουσα κατάσταση.
Στις πρώτες τους δηλώσεις τόνισαν:
Θανάσης Πετράκος
Οι εκλογές της 25ης Γενάρη σηματοδοτούν μια μεγάλη πολιτική ανατροπή. Στις 25 του Γενάρη έκλεισε η πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας στη μεταπολίτευση. Ο ελληνικός λαός την Κυριακή έγραψε τη δική του ιστορία. Την Κυριακή, η Ελλάδα, με τους αγώνες του ελληνικού λαού και την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΙΚΗ του ΣΥΡΙΖΑ, μπήκε σε μια νέα ριζοσπαστική προοδευτική τροχιά, η οποία είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει θετικές εξελίξεις και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η εκλογή τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην πενταεδρική Μεσσηνία είναι μια τεράστια νίκη που μας γεμίζει με πολύ μεγάλες ευθύνες στο να ανταποκριθούμε στην τιμή και στην εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι Μεσσήνιοι πολίτες, γυναίκες και άντρες, νέες και νέοι.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους περισσότερους από 33.500 πολίτες της Μεσσηνίας οι οποίοι επέλεξαν το ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσει τη χώρα, αλλά και τους περισσότερους από 13.000 συντοπίτες μου που με επέλεξαν για να τους εκπροσωπήσω για δεύτερη θητεία στη Βουλή των Ελλήνων.
Θέλω να διαβεβαιώσω όλες τις συμπατριώτισσες και όλους τους συμπατριώτες μας ότι θα συνεχίσω με ακόμη μεγαλύτερη συνέπεια και δύναμη τον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων της Μεσσηνίας και των πολιτών της.
Να είναι απολύτως βέβαιοι όλοι οι συμπατριώτες και οι συμπατριώτισσές μου, ότι θα δικαιώσουμε και οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και θα ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές, οδηγώντας τη χώρα και το λαό σε έναν προοδευτικό δρόμο παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Γιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη
Η πατρίδα μας περνά σε μια νέα ιστορική περίοδο. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ανατρέψει τον παλιό και παρακμασμένο πολιτικό κόσμο και τα προνόμιά του. Γλυκοχάραξε κιόλας! Η αξιοπρέπεια και η δικαιοσύνη για όλους τους πολίτες αποτελεί πλέον τον κεντρικό άξονα της πολιτικής της νέας κυβέρνησης.
Τις καλύτερες μέρες που έρχονται οφείλουμε να τις συναντήσουμε με σεμνότητα, ευθύνη και ανιδιοτέλεια. Διοικώντας, ακούγοντας τους πολίτες. Με πολλή και συνεπή δουλειά για να γίνει υλική πράξη το Πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας και τα άμεσα μέτρα που έχει εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Θερμές ευχαριστίες στις Μεσσήνιες και τους Μεσσήνιους που με την ψήφο τους έκαναν το μεγάλο βήμα και στήριξαν ολόψυχα το ΣΥΡΙΖΑ της ελπίδας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλες και όλους που με τίμησαν με την ψήφο τους για να τους εκπροσωπήσω στο Κοινοβούλιο. Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες, επιζητώντας πάντα την ενεργή συμμετοχή τους, για να γίνει καλύτερη η ζωή όλων μας.
Πέτρος Κωνσταντινέας
Ο Πέτρος Κωνσταντινέας στην παρθενική του κάθοδο στις εκλογές εξασφαλίζει μία από τις τέσσερις βουλευτικές έδρες του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό. Ο πρώην ρέφερι εξασφάλισε την τρίτη εκλόγιμη θέση.
«Δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά για δουλειά. Ευχαριστώ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και υπόσχομαι πως θα κάνω το παν για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους», τόνισε στο gazzetta.gr ο Πέτρος Κωνσταντινέας, ο οποίος, παρά το ξενύχτι, χθες το πρωί δήλωσε παρών στο αρτοποιείο που διατηρεί επί της οδού Υπαπαντής.
Έλενα Ψαρρέα 
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει δρόμο για την ανατροπή των πολιτικών της λιτότητας και των μνημονίων στην Ελλάδα αλλά και σ’ ολόκληρη την Ευρώπη. Στηριζόμαστε στη δύναμη και στη συμμετοχή του λαού προκειμένου να εργαστούμε για την υλοποίηση του προγράμματος μας.
Η Μεσσηνία κατέκτησε ένα ιστορικό αποτέλεσμα, σε μια πραγματικά ιστορική στιγμή. Στην πιο κρίσιμη συγκυρία, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον καταλύτη για την αναζωπύρωση των αιτημάτων, των διεκδικήσεων και των προσδοκιών του κόσμου της εργασίας, των κινημάτων, της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Η δική σας θέληση, η δική σας στήριξη είναι η δύναμη μας.
Σας ευχαριστώ κάθε μια και κάθε έναν ξεχωριστά για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη σας.
*** Αθλητική  Εφημερίδα  :

***  «Λέει αντίο» και ο Ρούσσης…         
      
«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΟΥ» ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ «ΘΑΡΡΟΣ» Ο 26ΧΡΟΝΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ
Σε μπελάδες έχει μπει το τελευταίο διάστημα η ομάδα της Καλαμάτας και η ανησυχία που δημιουργείται είναι πλέον αρκετά έντονη. Δεν μιλάμε μονάχα για το καθαρά αγωνιστικά μέρος και την απόσταση που χωρίζει τη Μαύρη Θύελλα από τον Παναργειακό και την κορυφή, αναφερόμαστε σε μια σειρά θεμάτων που αφήνουν άσχημα μηνύματα εν όψει της συνέχειας. Μετά λοιπόν την αποχώρηση των Πολυχρόνη, Γεωργακόπουλου, Ζάρκου και την υπόθεση Σκάρου, που ως γνωστόν έχει τεθεί εκτός ομάδας αλλά παραμένει στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα να προπονείται μόνος, προέκυψε και η υπόθεση του Δημήτρη Ρούσση.
Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός δεν επέστρεψε από το Αγρίνιο, όπου και παραμένει, έχοντας μεταφέρει σε ανθρώπους της διοίκησης την απόφασή του να μη συνεχίσει στην ομάδα της Καλαμάτας την καριέρα του. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον υψηλόσωμο ποδοσφαιριστή, μας μετέφερε τους λόγους που τον ώθησαν να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση… «Είναι καθαρά οικονομικοί οι λόγοι. Το είχα επισημάνει και πριν τα Χριστούγεννα, όταν και δέχθηκα υποσχέσεις για βελτίωση. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα όλο αυτό το διάστημα», μας ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρούσσης, που ωστόσο θα σκεπτόταν το ενδεχόμενο επιστροφής εφόσον τα οικονομικά δεδομένα βελτιώνονταν. Όπως και να  έχει το μόνο σίγουρο είναι ότι η διοίκηση αντιμετωπίζει ολοένα και πιο έντονα οικονομικά προβλήματα, τα οποία έχουν εξωτερικευθεί σε μια κομβική περίοδο, στην οποία υπό κανονικές προϋποθέσεις η ομάδα θα έπρεπε να ψάξει την αντεπίθεση. Αντ’ αυτού, έχουν προκύψει αρκετές απώλειες, που αποδυναμώνουν το έμψυχο δυναμικό και τις δυνατότητες του Νίκου Κουρμπανά να ψάξει τη βελτίωση.
  «Απάντησε» με Λαζάρου η διοίκηση
Χθες πάντως είχαμε τη δεύτερη ενσωμάτωση νέου προσώπου, που ενδεχομένως ν’ αποτελεί και την απάντηση της διοίκησης απέναντι στη διαφαινόμενη αποχώρηση Ρούσση. Μετά τον Κεϊτά, παίκτης της Καλαμάτας είναι από χθες ο 23χρονος αμυντικός Αντώνης Λαζάρου, που έμεινε ελεύθερος από την Ερμιονίδα, με την οποία και πανηγύρισε πέρυσι την άνοδο στη Β΄ Εθνική. Η σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Καλαμάτας, επισημαίνει σχετικά με την απόκτηση του υψηλόσωμου αμυντικού… «Ο ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ανακοινώνει την απόκτηση του Αντώνη Λαζάρου. Γεννημένος στις 30 Ιουλίου 1992, ο Αντώνης Λαζάρου αγωνίζεται ως στόπερ και έμεινε ελεύθερος από την Ερμιονίδα, στην οποία ήταν πέρυσι βασικό στέλεχος (19 συμμετοχές, 1 γκολ). Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον Ερμή Ερμιόνης και στην συνέχεια αγωνίστηκε στον Γιούχτα πριν επιστρέψει στα πάτρια εδάφη και την Ένωση Ερμιονίδας.
Ο Λαζάρου έκανε σήμερα (χθες) το μεσημέρι την πρώτη του προπόνηση με την «Μαύρη Θύελλα» ακολουθώντας το πρόγραμμα που έγινε υπό βροχή στο Δημοτικό γήπεδο Ασπροχώματος».
  Αύριο για νίκη με Παναρκαδικό
Μέσα σ’ όλα τ’ άλλα, η Καλαμάτα καλείται να  δείξει  αύριο στην εντός έδρας αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Παναρκαδικό τα καλά της αγωνιστικά χαρακτηριστικά, και να πάρει τους τρεις βαθμούς, που τόσο πολύ χρειάζεται για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρωτιάς. Όντας έξι βαθμούς πίσω από το Άργος, δεν υπάρχει τίποτα άλλο πλην της νίκης, ακόμη κι αν έχουν προκύψει οι αποχωρήσεις παικτών ή ακόμη και τα προβλήματα τραυματισμών και οι τιμωρίες.  Του Νίκου Μπαλόπουλου

*** 2ος  αγώνας για  Κύπελλο Ελλάδας  στο ποδόσφαιρο :
~ ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης -ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης  0-1 .-
Στον  πρώτο αγώνα  1-1 .  Προκρίνεται στους  8 προημιτελικά  ο  ΗΡΑΚΛΗΣ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ !

~ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ Αθηνών  1-4  .-
Ο1ος  αγώνας  1-1 .  Προκρίνεται στα προημιτελικά ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ !

ΟΦΗ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ    1-0  .-
Στον 1ο  αγώνα  0-4 .  Προκρίνεται  ο ΟΦΗ στους 8  του κυπέλλου !  .-


***
***  INTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4034   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2312    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 328   video.- 
Σύνολον                                                    8674  βίντεο   .-

~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3348.-  

~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   346 
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
~  https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    837. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook   http://www.newsbeast.gr/ ,
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   300 .-
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,448/479/31  , 19,5  χιλ./260 / 11 .-
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .- 
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 359 ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :
~  Επικαιρότητα και ενημέρωση  01  Ιανουαρίου  2015: http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/01-2015.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  01  Ιανουαρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/01-2014.html .-
~  Επικαιρότητα  ενημέρωση  Παρασκευή  02 Ιανουαρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/02-2015.html .- 
~ Επικαιρότητα  ενημέρωση Σάββατο  03  Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/03-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 03 και 04 Ιανουαρίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/03-04-2015.html ,
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  04  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/04-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 05 Ιανουαρίου 2015   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/05-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τρίτη  6 Ιανουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/01/6-2015.html .-
~Επικαιρότητα Ενημέρωση Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/07-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πολιτικά Ειδησιογραφία  07 και 08/01/2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/07-08012015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 09  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/09-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση Πολιτική  (οι)   Παρασκευή  09/01/2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/09012015.html  ,-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση   Σάββατο  10  Ιανουαρίου  2015   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/10-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή   11  Ιανουαρίου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/11-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 10 και 11 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/10-11-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης 12 Ιανουαρίου 2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/12-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/01/12-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  13  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html .-
~  Η Εφημερίδα μας Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 {ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΕΙΟΡΙΤΗΣ } :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html .-  
~  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/14-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Πέμπτη  15  Ιανουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/15-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  , Παρασκευή   16  Ιανουαρίου  2015   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/16-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα  μας  Σάββατο  17  Ιανουαρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/17-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  Κυριακή  18  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/18-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 17 και 18 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/17-18-2015.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας  Δευτέρα  19  Ιανουαρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/19-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τρίτη  20  Ιανουαρίου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  21  Ιανουαρίου   2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/21-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/22-2015.html .-
~Δημοσκοπήσεις Βουλευτικών εκλογών 25-01-2015 Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/25-01-2015-22-2015.html .-
~Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/21-2015.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/01/23-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/24-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 24 και 25 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/24-25-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  Κυριακή  εκλογών 25  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/01/25-2015.html .-
~ Αποτελέσματα Βουλευτικών  Εκλογών  25  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/25-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/26-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τρίτη  27  Ιανουαρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/27-2015.html ,.-  
 
 Η  Εφημερίδα  μας  Τρίτη  27  Ιανουαρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/27-2015.html ,.-  
~

 
 
Stamatakos Despoimoula παίζουν 23/1/2015: http://youtu.be/e2FRvM-L3P4  ,     
Σταματάκος Δεσποινούλα  παίζουν  23/1/2015 : http://youtu.be/TtbwaDiwlpU ,   
~ Stamatakos B S 22/ 01/ 2015:  http://youtu.be/BQZA6LgfhA0 .

Δεν υπάρχουν σχόλια: