ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Άρωμα ενημέρωσης στην εφημερίδα μας Σάββατο 01 Νοεμβρίου 2014

Άρωμα  ενημέρωσης στην εφημερίδα  μας  Σάββατο  01  Νοεμβρίου  2014  :


 Η  Σελίδα  μας  Εύχεται  για όλους μας ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ , χωρίς προβλήματα ,με λιγότερο άγχος , χωρίς  Ενεργεία , με λιγότερη φτώχια , γεμάτο ΥΓΕΙΑ ,ΑΓΑΠΗ , ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ,και πολύ  ΑΝΘΡΩΠΙΑ  !!!


*** Πρόληψη, εμβολιασμός και θεραπεία για την εποχική γρίπη         
           
Η γρίπη είναι μια οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης. Υπάρχουν τρεις τύποι ιών γρίπης, οι A, B και C.
Στην καθημερινή γλώσσα, ο όρος «γρίπη» χρησιμοποιείται συχνά ως συνώνυμο του «κρύωμα» ή «ίωση» αλλά με την αυστηρή ιατρική έννοια του όρου, «γρίπη» είναι η νόσος που οφείλεται στους παραπάνω ιούς.
  -Πότε είναι για τη χώρα μας η εποχή της γρίπης;
Στην Ελλάδα, η περίοδος της γρίπης διαδράμει από Οκτώβριο έως Απρίλιο, με έξαρση της δραστηριότητας μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου.
  -Πώς μπορώ να ξέρω ότι έχω πάθει γρίπη;
Μπορεί να έχετε γρίπη εάν παρουσιάσετε ξαφνικά πυρετό, συμπτώματα από το αναπνευστικό (καταρροή, βήχα), έντονους μυϊκούς πόνους και αυτό συμβαίνει τους χειμερινούς μήνες, κυρίως από το Δεκέμβριο έως το Μάρτιο. Βέβαια, μπορεί να πάθετε γρίπη οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου, αυτό όμως είναι σπάνιο.
  -Πώς γίνεται η διάγνωση της γρίπης;
Συνήθως οι γιατροί θέτουν τη διάγνωση με βάση τα συμπτώματα. Πάντως, είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε τη γρίπη από άλλες ιώσεις του αναπνευστικού και μόνο με ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις μπορεί να γίνει ακριβής διάγνωση. Οι εξετάσεις αυτές είναι η απομόνωση, η καλλιέργεια του ιού στις ρινοφαρυγγικές εκκρίσεις ή ο έλεγχος για αντισώματα κατά του ιού στο αίμα.
Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι απαραίτητο να γίνονται τέτοιες εξετάσεις, καθώς τα αποτελέσματά τους δεν πρόκειται να επηρεάσουν τον τρόπο αντιμετώπισης του ασθενούς.
  -Τι πρέπει να κάνω εάν αρρωστήσω;
Η τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας από την γρίπη.
Για το λόγο αυτό:
*Αποφύγετε στενή επαφή με άλλα άτομα
*Αποφύγετε να έρχεστε σε επαφή με άτομα που είναι άρρωστα
*Κρατήστε απόσταση από τους άλλους όταν είστε εσείς άρρωστοι για να τους προφυλάξετε και να μην αρρωστήσουν
*Μείνετε στο σπίτι σας όταν είστε άρρωστοι. Όταν είστε άρρωστοι αποφύγετε, εφόσον βέβαια αυτό είναι δυνατόν, να πηγαίνετε στη δουλειά σας, στο σχολείο, σε συναθροίσεις οικογενειακές ή κοινωνικές, σε πολυσύχναστα μέρη και να κυκλοφορείτε με μέσα
μαζικής μεταφοράς
*Καλύψτε με χαρτομάντιλο το στόμα και τη μύτη σας, όταν βήχετε ή φταρνίζεστε
* Πλένετε συχνά τα χέρια σας. Το συχνό πλύσιμο των χεριών μειώνει σημαντικά τη διασπορά των ιών
*Αποφύγετε να πιάνετε τα μάτια σας, τη μύτη σας ή το στόμα σας.
  -Πώς θεραπεύεται η γρίπη;
Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ιώσεις, έτσι και η γρίπη συνήθως «θα κάνει τον κύκλο της». Χρειάζεται ξεκούραση, πολλά υγρά, αποφυγή του καπνίσματος, λήψη αντιπυρετικών και παυσίπονων για την αντιμετώπιση του πόνου των μυών. Τα αντιβιοτικά δεν έχουν καμία θέση στη θεραπεία της γρίπης, διότι δεν καταπολεμούν τους ιούς.
Μη δίνετε ασπιρίνη σε παιδιά και εφήβους, ιδίως
όταν έχουν πυρετό, αν δε συμβουλευθείτε γιατρό. Στα άτομα αυτής της ηλικίας που έχουν αρρωστήσει με γρίπη, η ασπιρίνη μπορεί, σπάνια, να προκαλέσει ένα σοβαρό νόσημα που λέγεται σύνδρομο Reye.
  -Υπάρχουν φάρμακα για την γρίπη;
Υπάρχουν δύο κύριες κατηγορίες αντιικών φαρμάκων:
*Οι αναστολείς της νευραμινιδάσης (μιας βασικής πρωτεΐνης του ιού της γρίπης), κυρίως η ζαναμιβίρη και η
οσελταμιβίρη, που είναι δραστικοί έναντι και των δύο τύπων ιού γρίπης Α και Β.
*Τα παλαιότερα φάρμακα, αμανταδίνη και ριμανταδίνη, που είναι όμως δραστικά έναντι μόνο του ιού της γρίπης τύπου Α.
Πολλά στελέχη ιού γρίπης, περιλαμβανομένου του ιού γρίπης Α (Η1Ν1) 2009, έχουν αναπτύξει αντοχή σε αυτά τα δύο φάρμακα. Για αυτό το λόγο, η αμανταδίνη και η ριμανταδίνη δε χρησιμοποιούνται, εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων, ούτε για την προφύλαξη ούτε για τη θεραπεία της γρίπης.
  -Πώς χορηγούνται τα φάρμακα αυτά;
Τα φάρμακα αυτά χορηγούνται από του στόματος, εκτός από τη ζαναμιβίρη, η οποία είναι εισπνεόμενο φάρμακο και χορηγείται υπό τη μορφή εισπνοών, με ειδική συσκευή.
  -Ποια ακριβώς δράση έχουν τα αντιικά φάρμακα εναντίον της γρίπης;
Τόσο η ζαναμιβίρη όσο και η οσελταμιβίρη μπορεί να ελαττώσουν τη διάρκεια της ανεπίπλεκτης γρίπης κατά περίπου μία ημέρα, εάν χορηγηθούν εγκαίρως, δηλαδή μέσα στις δύο πρώτες ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων. Μπορούν, επίσης, να προλάβουν σοβαρές
επιπλοκές της γρίπης, όπως την πνευμονία.
Οι περισσότεροι πάντως ασθενείς με ήπια συμπτώματα βελτιώνονται μέσα σε 3-4 ημέρες και δε χρειάζεται να πάρουν αντιικά φάρμακα.
  -Πώς μπορώ να προστατευθώ από τη γρίπη;
Μέχρι σήμερα ο κύριος τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός. Κανένα φάρμακο δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον αντιγριπικό
εμβολιασμό, που είναι το κύριο μέτρο πρόληψης για την γρίπη.
  -Εάν έχω νοσήσει από γρίπη πέρυσι, θα έχω ανοσία τη φετινή χρονιά;
Η μόλυνση από έναν ιό γρίπης μία χρονιά, προσφέρει στο άτομο κάποιου βαθμού ανοσία σε παρόμοια στελέχη του ιού της γρίπης για ένα ή περισσότερα έτη. Ο βαθμός προστασίας εξαρτάται από την κατάσταση υγείας του κάθε ατόμου. Νέα, υγιή άτομα, με φυσιολογικό ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύονται σε υψηλότερο βαθμό σε σχέση με άτομα με πιο εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ο ιός της γρίπης «αλλάζει» τόσο συχνά που τα αντισώματα που παράγονται έναντι ενός στελέχους γρίπης μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικά έναντι άλλων στελεχών.
Επιπλέον, δεν επικρατεί κάθε χρόνο το ίδιο στέλεχος γρίπης.
  -Πότε πρέπει να γίνεται ο εμβολιασμός;
Ο εμβολιασμός πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου- Νοεμβρίου. Χρειάζονται περίπου 2 εβδομάδες από τον εμβολιασμό, ώστε ο οργανισμός να δημιουργήσει προστατευτικά
αντισώματα για τη γρίπη. Παρόλο που ο καλύτερος χρόνος για εμβολιασμό είναι η περίοδος Οκτωβρίου
-Νοεμβρίου, μπορεί κάποιος να εμβολιαστεί και αργότερα, εάν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και για κάποιο λόγο δεν εμβολιάστηκε έγκαιρα.
  -Πρέπει να γίνεται επαναληπτική δόση εμβολίου κατά την διάρκεια μιας περιόδου;
Όχι. Στους ενήλικες αρκεί να γίνεται μόνο μία δόση εμβολίου κάθε χρόνο.
Μελέτες έχουν δείξει ότι επαναληπτική δόση του εμβολίου γρίπης δεν προσφέρει στη βελτίωση της ανοσίας. Στα παιδιά ηλικίας μικρότερης των 9 ετών που εμβολιάζονται για πρώτη φορά κατά της γρίπης, πρέπει να γίνονται δύο δόσεις εμβολίου, σε διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα η μία από την άλλη.
  -Μπορεί το εμβόλιο να προκαλέσει γρίπη;
Όχι. Το εμβόλιο περιέχει νεκρούς ιούς γρίπης ή τμήματα του ιού και για το λόγο αυτό δεν προκαλεί νόσο.
  -Πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο της γρίπης;
Όταν οι ιοί της γρίπης που περιλαμβάνει το εμβόλιο είναι παρόμοιοι με τους ιούς που κυκλοφορούν τη συγκεκριμένη περίοδο, είναι πολύ αποτελεσματικό. Από μελέτες που έχουν γίνει, έχει δειχθεί ότι προστατεύεται από τη νόσο το 70 –90% των ατόμων που εμβολιάζονται.

***  Πώς το ξύσιμο φέρνει περισσότερη φαγούρα
Φαύλος κύκλος
Πώς το ξύσιμο φέρνει περισσότερη φαγούρα
Το ξύσιμο μπορεί να οδηγήσει σε έναν ενοχλητικό φαύλο κύκλο
  Σεντ Λιούις, Ουάσιγκτον ,
Η φαγούρα είναι συχνά ακαταμάχητη, όμως το ξύσιμο δεν φέρνει πάντα ανακούφιση. Μελέτη στις ΗΠΑ αποκαλύπτει ότι το ξύσιμο προκαλεί την έκλυση ενός νευροδιαβιβαστή που επιδεινώνει τον κνησμό.
Εδώ και δεκαετίες είναι γνωστό ότι οι επιφανειακές βλάβες του δέρματος που προκαλεί το ξύσιμο δημιουργούν ένα ελαφρό αίσθημα πόνου. Ο πόνος αυτός μπορεί να μετριάσει για λίγο τον κνησμό, καθώς αναγκάζει τα αισθητικά νεύρα να διαβιβάζουν στον εγκέφαλο σήματα πόνου αντί φαγούρας.
«Το πρόβλημα είναι πως όταν ο εγκέφαλος λάβει αυτά τα σήματα πόνου, αντιδρά παράγοντας το νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη, προκειμένου να μετριάσει τον πόνο» αναφέρει ο Ζου Φενγκ Τσεν του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, επικεφαλής της μελέτης.
«Διαπιστώσαμε όμως ότι, καθώς η σεροτονίνη εξαπλώνεται από τον εγκέφαλο στο νωτιαίο μυελό, μπορεί να μεταπηδήσει από τους νευρώνες που αντιλαμβάνονται τον πόνο σε νευρικά κύτταρα που επηρεάζουν την ένταση του κνησμού».
Με άλλα λόγια, η αντίδραση του εγκεφάλου στον πόνο του ξυσίματος μπορεί να οδηγήσει σε έναν φαύλο κύκλο που επιδεινώνει τη φαγούρα.
Η μελέτη, η οποία
δημοσιεύεται στην έγκριτη επιθεώρηση Neuron, πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια που είχαν τροποποιηθεί γενετικά ώστε να μην παράγουν σεροτονίνη. Τα πειράματα έδειξαν ότι τα τροποποιημένα πειραματόζωα ξύνονταν λιγότερο όταν δεχόταν ενέσεις μιας ουσίας που κανονικά προκαλεί φαγούρα. Όταν όμως δέχτηκαν ενέσεις σεροτονίνης, το αίσθημα του κνησμού φάνηκε να επιστρέφει στα κανονικά επίπεδα.
«Αυτό ταιριάζει με την ιδέα ότι τα σήματα πόνου και κνησμού μεταδίδονται μέσω διαφορετικών αλλά παρόμοιων οδών» λέει ο Τσεν. «Το ξύσιμο μπορεί να απαλύνει τον κνησμό προκαλώντας ελαφρύ πόνο. Όταν όμως ο οργανισμός αντιδρά στα σήματα του πόνου, η αντίδραση αυτή μπορεί να επιδεινώσει τον κνησμό.
Στην επόμενη φάση της μελέτης, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η σεροτονίνη συνδέεται με έναν συγκεκριμένο υποδοχέα (5HT1A) στους νευρώνες GRPR του νωτιαίου μυελού, οι οποίοι στέλνουν σήματα κνησμού από το δέρμα στον εγκέφαλο.
Δυστυχώς, επισημαίνουν οι ερευνητές, η ανακάλυψη είναι απίθανο να οδηγήσει άμεσα σε θεραπείες κατά της φαγούρας, δεδομένου ότι η σεροτονίνη εμπλέκεται σε πολλές διαφορετικές λειτουργίες του οργανισμού, από το μεταβολισμό μέχρι τη ρύθμιση της διάθεσης.
Μέχρι να γίνει καλύτερα κατανοητός ο μηχανισμός της φαγούρας, οι ερευνητές έχουν μόνο μια συμβουλή να δώσουν: προσπαθήστε να μην ξύνεστε.
Επιμέλεια: Βαγγέλης Πρατικάκης

***   Πρωταθλητές στη σπατάλη νερού ενώ αυτό μειώνεται         
           
Συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο πρόγραμμα «Υδάτινες Γέφυρες»
Η Ελλάδα, όπως οι περισσότερες μεσογειακές περιοχές, βρίσκεται σε επαπειλούμενη υδατική κρίση, αλλά στον ελλαδικό χώρο είναι αναλογικά μεγαλύτερη η κατανάλωση νερού σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το γεγονός αυτό συνδέεται άρρηκτα με μια σειρά παραγόντων, όπως είναι οι συνήθειες, η περιβαλλοντική μας συνείδηση, οι υποδομές στα κτήρια και στην πόλη, το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο κ.ά.
Ο συνδυασμός των πιο πάνω παραγόντων αναδεικνύει την ανάγκη συστηματικής και ουσιαστικής ενημέρωσης, επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και των αρμόδιων φορέων στα θέματα της υδατικής διαχείρισης.
Με τις παραπάνω διαπιστώσεις, το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) ξεκινούν έρευνα και συστηματική ενημέρωση των πολιτών και των αρμόδιων φορέων για τις πολιτικές διαχείρισης των υδατικών πόρων σε αστικές και ημιαστικές περιοχές με το πρόγραμμα «Υδάτινες Γέφυρες».
Κάθε περιοχή έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, για το λόγο αυτό επιλέχθηκαν 10 Δήμοι σε όλη την Ελλάδα, (Αγρινίου, Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Κοζάνης, Λαμίας, Λάρισας, Ρεθύμνου, Σερρών και Σύρου), όπου οι κάτοικοι καλούνται να καταγράψουν από τις εστίες υπερκατανάλωσης νερού της περιοχής τους μέχρι τις καθημερινές του συνήθειες σε σχέση με τη χρήση του νερού.
Για παράδειγμα, άλλα ζητήματα έχει η Λάρισα με τις αγροτικές καλλιέργειες στον κάμπο, άλλα η Κοζάνη με τα εργοστάσια της ΔΕΗ, άλλα το Ρέθυμνο και η Σύρος με την τουριστική βιομηχανία.
Συγχρόνως το πρόγραμμα εστιάζει στη δικτύωση φορέων και πολιτών και περιλαμβάνει δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε σχολεία, πανεπιστήμια και εκπαιδευτικούς, εργαστήρια ανάπτυξης συμμετοχικών διαδικασιών με φορείς και πολίτες, διαδραστικές εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, καθώς και επιμορφωτικά σεμινάρια του στελεχιακού προσωπικού των επιχειρήσεων ύδρευσης-αποχέτευσης σε θέματα επικοινωνίας, εκπαίδευσης και διαβούλευσης με τους πολίτες.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 και από τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν, θα προκύψει ξεχωριστό δελτίο Τύπου προσαρμοσμένο σε κάθε περιοχή.

***  Πληθαίνουν τα θύματα του 19χρονου Αρμένιου βιαστή στην Καλαμάτα         
           
Κι άλλη καταγγελία από νεαρή που δέχτηκε σεξουαλική επίθεση
Στις φυλακές Αυλώνα θα οδηγηθεί ο 19χρονος Αρμένιος ο οποίος, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα το βράδυ της Τετάρτης, προφυλακίσθηκε για το βιασμό μιας 19χρονης και την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας δύο άλλων κοριτσιών.
Την Τετάρτη κατέθεσε στις Αρχές και μια δεύτερη κοπέλα, κατά του 19χρονου, περιγράφοντας πώς είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση μέσα σε νυχτερινό μαγαζί της Καλαμάτας.
Πληθαίνουν τα περιστατικά
Τα περιστατικά παρενόχλησης νεαρών κοριτσιών από το 19χρονο δείχνουν να μην έχουν τέλος, αφού ήδη η Αστυνομία γνωρίζει άλλα δύο περιστατικά που έχουν συμβεί, ενώ υπάρχει και τρίτο.
Το δύσκολο της υπόθεσης είναι να πεισθούν τα θύματα, αλλά και οι οικογένειές τους, να καταθέσουν τα περιστατικά στις αρμόδιες Αρχές και να μη μείνουν ατιμώρητα.
Ήδη ο 19χρονος έχει αναγνωρισθεί από μια 19χρονη, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα νοητικής υστέρησης. Στις 10 Οκτωβρίου, με την πρόφαση ότι θα τη μεταφέρει με το μηχανάκι του στο σπίτι της, την πήγε σε ερημική τοποθεσία έξω από την Καλαμάτα, όπου τη βίασε χωρίς συνεύρεση.
Κι άλλο περιστατικό
Στις 23 Οκτωβρίου, τη νύχτα, ο 19χρονος πλησίασε μια 20χρονη κοπέλα στην οδό Αναγνωσταρά και αφού της σήκωσε τη φούστα, προσπάθησε να τη θωπεύσει. Ευτυχώς τράπηκε σε φυγή από τις φωνές της.
Στην Αστυνομία κατέθεσε και μια τρίτη κοπέλα, η οποία δέχτηκε επίσης παρενόχληση από το δράστη. Κατέθεσε στην Αστυνομία ότι το περιστατικό συνέβη σε νυχτερινό κατάστημα της Καλαμάτας, όπου βρισκόταν με την παρέα της. Εκεί ο 19χρονος Αρμένιος την παρενόχλησε σεξουαλικά και τη θώπευσε.
Παρά ταύτα, ο ίδιος ο Αρμένιος υποστηρίζει ότι ουδέποτε παρενόχλησε κοπέλες, ούτε βίασε. Ωστόσο, δεν έγινε πιστευτός από τις Αρχές και προφυλακίσθηκε.
Να σημειωθεί ότι είχε ξαναπασχολήσει τις Αρχές, όταν το 2011 συνελήφθη για ληστεία που διάπραξε μαζί με νεαρό Ρουμάνο σε ταχυμεταφορική εταιρεία – Western Union, στο κέντρο της Καλαμάτας.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Ξύπνησαν μνήμες από το διπλό φονικό στη Μάνη (φωτογραφίες και βίντεο)          
    
Βήμα προς βήμα και με κάθε λεπτομέρεια περιέγραψαν χθες το πρωί οι δύο 18χρονοι δράστες τη δολοφονία του 26χρονου Κώστα Σγούρου και του 25χρονου Γιάννη Κομμάτη, φέτος τον Αύγουστο, με αιτία την αγοραπωλησία αναβολικών ουσιών.
Η αναπαράσταση του διπλού εγκλήματος, παρουσία και των δύο δραστών, ξεκίνησε στις 9. 00 το πρωί και διήρκεσε μέχρι τη 1.00 περίπου μετά το μεσημέρι.
Στοιχεία που να αφήνουν έστω και ενδείξεις πως στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ή βοήθησε στη συνέχεια τρίτο άτομο δεν προέκυψαν, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», οι δύο νεαροί δεν άλλαξαν σε τίποτα όσα λένε από την αρχή.
  Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ και δείτε μοναδικές φωτογραφίες από την αναπαράσταση στο «Θάρρος» που κυκλοφορεί. 
Ακολουθούν σχετικά Βίντεο :
1.-Μάνη δολοφονία- είσοδος   : http://youtu.be/SKxi_UzTzc8?list=UU82_NGslHsicfvwugqpXfyA ,.
2.-ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ  : http://youtu.be/rKPWWnL_WKs?list=UU82_NGslHsicfvwugqpXfyA ,
3.-Κούγιας Δηλώσεις  : http://youtu.be/JxKbrlXnvhY?list=UU82_NGslHsicfvwugqpXfyA ,.
4.-Αναπαράσταση φονικού στον Κάμπο : http://youtu.be/PsLw-CVTLBo?list=UU82_NGslHsicfvwugqpXfyA , .-
5.-Δηλώσεις για το διπλό φονικό στη Μάνη : http://youtu.be/Xsnah1EIebw?list=UU82_NGslHsicfvwugqpXfyA ,.-
6.-Δηλώσεις Μαντούβαλος για το διπλό φονικό : http://youtu.be/HKjFEmuzV9Q?list=UU82_NGslHsicfvwugqpXfyA ,.-
7.-Αναπαράσταση φονικού στη Μάνη  : http://youtu.be/bzHNuPcaRQA?list=UU82_NGslHsicfvwugqpXfyA ,.-

*** Εξαφάνιση 56χρονου από την Καλαμάτα (φωτογραφία)           
   
Εξαφανίστηκε από την Καλαμάτα στα τέλη Ιουνίου, θολωμένος από τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Ένα μήνα μετά, αστυνομικοί τον εντόπισαν να κάνει οτοστόπ στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Ελευσίνας.
Είναι ο Βασίλειος Φίλιος, 56 χρόνων από την Καλαμάτα που μόλις αντίκρισε τους συγγενείς του στο αστυνομικό τμήμα, τράπηκε ξανά σε φυγή.
Έχει ύψος 1.75 και όταν εξαφανίστηκε φορούσε σκούρο τζιν παντελόνι και σκούρου χρώματος μπλούζα.    anikolouli.gr


***   Άρχισαν οι πρόβες για το ανέβασμα της «Μήδειας» του Μποστ         
           
Πρόβες για το ανέβασμα της χειμερινής της παραγωγής έχει ήδη ξεκινήσει η θεατρική ομάδα με την επωνυμία «Θεατρικό Σχήμα Συν Ένα – Μιχάλης Τούμπουρος», σε ένα κλίμα ενθουσιασμού, με μεράκι και πολύ κέφι. Πρόκειται για το έργο του γνωστού σε όλους Μποστ η «ΜΗΔΕΙΑ», από τα πιο σπαρταριστά και αστεία έργα του ελληνικού ρεπερτορίου.
Η Μήδεια του Μποστ μετατρέπεται από τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη σε κωμικοτραγική φιγούρα που προκαλεί άφθονο γέλιο. Μια απολαυστική σάτιρα της ελληνικής κοινωνίας, γραμμένη έμμετρα από το μοναδικό Μποστ, που συνεχίζει να έχει τη ζωντάνια και τη σπιρτάδα της μέχρι σήμερα. Ένα καυστικό σχόλιο για την υποκρισία στην ελληνική κοινωνία. Στο σουρεαλιστικό κόσμο του Μποστ, εκτός από την παρωδία του μύθου, τρυπώνουν όλα τα κακώς κείμενα που ταλαιπωρούν τους Έλληνες τον τελευταίο μισό αιώνα… ανεργία, φακελάκια, τράπεζες, ρουσφέτια, υποκρισία και κοινωνική αδιαφορία.
Όλοι οι ήρωες της γνωστής αρχαίας τραγωδίας μεταφέρονται στη σύγχρονη νεοελληνική πραγματικότητα με έναν περίτεχνο και αριστοφανικό τρόπο γραφής. Όπως ο ίδιος ο συγγραφέας έχει πει χαρακτηριστικά, πρόκειται για ένα έργο που «επικρίνει τους επικριτάς, προβληματίζει τους κριτάς και ελευθερώνει τους θεατές».
Η σάτιρα του Μποστ στοχεύει, κυρίως, το μικροαστό Έλληνα των μεταπολεμικών δεκαετιών, την καθωσπρέπεια, την ημιμάθεια και το νεοπλουτισμό, την ξενομανία, τις έντονες ταξικές αντιθέσεις της μεταπολεμικής Ελλάδας, καθώς και την ελληνική πολιτική ζωή. Ο Μποστ σατιρίζει ιδιαίτερα την εξάρτηση της Ελλάδας από τον ξένο παράγοντα, την εθνικοφροσύνη των δεξιών κομμάτων και το θεσμό της Βασιλείας.
Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης
Μουσική: Γιούρι Στούπελ
Σκηνικά-Κοστούμια: Κώστας Κατσουλάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Όλγα Θεοδώρου
Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Αναγνωστοπούλου Πολυτίμη – Μαρία,  Γιαννόπουλος Ηλίας, Διακουμέα Δήμητρα, Δούσης Κώστας, Ζούπα Ρόη, Καρμοίρης Λευτέρης, Κρόμπα Μαρία, Κρόμπας Παναγιώτης, Λεάκου Έφη, Μαργαριτίδη Χρύσα, Μέντη Ρούλα, Μπαλάσκα Μαρία, Μπαρούνη Αργυρώ, Μποτσέα Σοφία, Παναγιωτόπουλος Νίκος, Παχτίτης Λεωνίδας, Πουλέτης Λευτέρης, Σταυροπούλου Ελένη, Τάσση Μιμίκα, Τεντζογλίδης Ηλίας, Τσώνη Γεωργία, Τσουμελέας Χρήστος, Χαχής Βαγγέλης.

***   Για πρώτη φορά στην ιστορία της…          
   
Το διαβάζαμε και δεν το πιστεύαμε: «Ο συνδυασμός “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” οργανώνει την Κυριακή 2 Νοεμβρίου και ώρα 10.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Pharae Palace, συζήτηση, με θέμα “Καλαμάτα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ένα συλλογικό σχέδιο πολιτιστικής ανάπτυξης”.
Ομιλητές θα είναι οι: Μυρσίνη Ζορμπά, διδάκτορας πολιτικών επιστημών, ερευνήτρια πολιτισμικής πολιτικής, Αυγουστίνος Ζενάκος, δημοσιογράφος, υπεύθυνος σύνταξης περιοδικού Unfollow, Τάσος Σαπουνάκης, οικονομολόγος, συνεργάτης ΕΕΤΑΑ».
Για πρώτη φορά από την ημέρα της λειτουργίας της η ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας πληροφορεί τους πολίτες για εκδήλωση που διοργανώνεται από δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης!
Ευχή να είναι η απαρχή μιας νέας πολιτικής λογικής της Δημοτικής Αρχής....   Α.Π.

*** Από σήμερα στο Taxis τα τέλη κυκλοφορίας, αναλυτικά οι τιμές          
            
Στο Taxis αναρτήθηκαν από σήμερα Σάββατο 1η Νοεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας του 2015 από τα οποία η κυβέρνηση προσδοκά έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ περίπου.
Όπως και τα προηγούμενα δύο έτη, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εισέρχονται στην υπηρεσία Εκτύπωσης Τελών Κυκλοφορίας Αυτοκινήτων του Τaxis, θα συμπληρώνουν τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και αφού θα αποκτούν πρόσβαση στα στοιχεία του οχήματος τους θα εκτυπώνουν την ταυτότητα οφειλής με την οποία θα εξοφλούν το φόρο σε τράπεζες και ΕΛΤΑ.
Η προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας εκπνέει, όπως κάθε έτος, στα τέλη Δεκεμβρίου 2014. Το ύψος των τελών διαμορφώνεται ως εξής:
Οχήματα με ταξινόμηση έως 31/10/2010
Για 51 μέχρι 300 κ.εκ. θα πληρώσουν 22 ευρώ.
  • Για 301 μέχρι 785 κ.εκ. θα πληρώσουν 55 ευρώ.
  • Για 786 μέχρι 1.071 κ.εκ. θα πληρώσουν 120 ευρώ.
  • Για 1.072 μέχρι 1.357 κ.εκ. θα πληρώσουν 135 ευρώ.
  • Για 1.358 μέχρι 1.548 κ.εκ. θα πληρώσουν 240 ευρώ.
  • Για 1.549 μέχρι 1.738 κ.εκ. θα πληρώσουν 265 ευρώ.
  • Για 1.739 μέχρι 1.928 κ.εκ. θα πληρώσουν 300 ευρώ.
  • Για 1.929 μέχρι 2.357 κ.εκ. θα πληρώσουν 660 ευρώ.
  • Για 2.358 μέχρι 3.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 880 ευρώ.
  • Για 3.001 μέχρι 4.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 1.100 ευρώ.
  • Για 4.001 και άνω κ.εκ. θα πληρώσουν 1.320 ευρώ.
Οχήματα με ταξινόμηση από 1/11/2010
Από 0 – 100 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0 ευρώ.
  • Από 101 – 120 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0,90 ευρώ.
  • Από 121 – 140 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 1,10 ευρώ.
  • Από 141 – 160 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 1,70 ευρώ.
  • Από 161 – 180 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,25 ευρώ.
  • Από 181 – 200 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,55 ευρώ.
  • Από 201 – 250 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,80 ευρώ.
  • Άνω των 251 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 3,40 ευρώ.    Newsroom ΔΟΛ

***   Αγορά αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας αύριο στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας          
           
Σε εφαρμογή απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου  της Κτηματικής Καλαμάτας Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Διοκλής Α.Ε., την οποία επικύρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, αύριο 2 Νοεμβρίου ξεκινά η λειτουργία αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Διοκλής ΑΕ, Παύλος Μπουζιάνης, με δηλώσεις του χθες αναφέρθηκε στο ωράριο λειτουργίας αυτής της αγοράς, που θα είναι 9.00 έως 15.00, και τόνισε πως ο ασφαλής και φιλόξενος χώρος του ΒΙΟΠΑ. περιμένει τους ενδιαφερόμενους. Η έναρξη γίνεται αύριο και η αγορά θα λειτουργεί μία φορά το μήνα.
Σε περίπτωση που υπάρξει παραπάνω ενδιαφέρον από την πλευρά των αγοραστών, θα καταβληθεί προσπάθεια να λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση.

*** Επίδειξη παραδοσιακών βενεζουελάνικων χορών σήμερα στην Καλαμάτα Τελευταία Ενημέρωση: 01/11/2014 08:13 Σε επίδειξη παραδοσιακών βενεζουελάνικων χορών το Σάββατο 1η Νοεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ, στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας (Δημοσθένους 2), με ελεύθερη είσοδο, προσκαλούν η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, ο Δήμος Καλαμάτας και ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Θα χορέψει η ομάδα Venezuela y Danza, που προωθεί εδώ και 10 χρόνια την κουλτούρα και την εξέλιξη των παραδοσιακών χορών της Βενεζουέλας. Η ομάδα αυτή έχει εκπροσωπήσει τη χώρα της σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ και θα χορέψει σε σειρά πόλεων της Ελλάδος, ενώ η Καλαμάτα είναι μία από τις πρώτες πόλεις όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της. Να σημειωθεί πως έχει ακόμη εξερευνήσει διάφορα χορευτικά μονοπάτια, όπως είναι ο χορός καλύψο της περιοχής Καγιάο, ο χορόπο και ο πάραμος των Άνδεων. - 

*** Κλείνει τμήμα της Ε.Ο. Καλαμάτας- Κορίνθου, πως θα γίνεται η κυκλοφορία         
           
Η αστυνομία ανακοίνωσε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα του Αυτοκινητόδρομου: Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και ειδικότερα από τον Ανισόπεδο κόμβο Στέρνας, έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Τρίπολης Βόρεια και στις δύο κατευθύνσεις και ειδικότερα:
Από την 21.00 ώρα της Τρίτης (04-11-2014) έως και την 06.00 ώρα της Τετάρτης (05-11-2014), διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τον ανισόπεδο κόμβο Στέρνας (χ.θ. 124,6), έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Τρίπολης Βόρεια (χ.θ. 158,2) και στις δύο κατευθύνσεις (λωρίδες) κυκλοφορίας.
Καθ' όλη τη διάρκεια της διακοπής κυκλοφορίας, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ανωτέρω τμήμα του Αυτοκινητόδρομου και στις δύο κατευθύνσεις, θα εκτρέπεται στην παλαιά Εθνική οδό Τρίπολης - Άργους.
   Για τις ανάγκες της εκτροπής, απαιτούνται ρυθμίσεις κυκλοφορίας στους εξής Ανισόπεδους κόμβους:
   α. Στέρνας (απαγόρευση εισόδου και αποκλεισμός του κυρίως ρεύματος στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα και εκτροπή της κυκλοφορίας στην παλαιά Εθνική Οδό).
   β. Βόρειας Τρίπολης (Απαγόρευση εισόδου και αποκλεισμός του κυρίως ρεύματος στην κατεύθυνση προς Αθήνα και εκτροπή της κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική Οδό).
   γ. Νεστάνης (απαγόρευση εισόδου και στις δύο κατευθύνσεις)
   δ. Νεοχωρίου (απαγόρευση εισόδου και στις δύο κατευθύνσεις).

*** Πώς να ημερέψει ο νους
Προσδεθείτε, πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε. 10.397.500.000 ευρώ χρωστούν οι Έλληνες κροίσοι, Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης, Κόκκαλης, Μυτιληναίος, Κυριακού, Κοντομηνάς, Βγενόπουλος, Ψυχάρης και μερικοί ακόμη, στις ελληνικές τράπεζες από δάνεια που έχουν πάρει για τις επιχειρήσεις τους. Προχθές, μιας φίλης, μία από αυτές τις τράπεζες που έχουν δανείσει τους παραπάνω Έλληνες «πένητες», της κράτησε σκάρτα 350 ευρώ που παίρνει, ως επίδομα ανεργίας (!), για μικροοφειλές στο Ελληνικό Δημόσιο. Σκεπτόμενος την αντιφατικότητα και την αδικία, μου ήλθε στο μυαλό ο στίχος «πώς να ημερέψει ο νους μ’ ένα σεντόνι, πώς να δεθεί η Μεσόγειος με σκοινιά...». Δεν αντέχουν το μυαλό και η ψυχή μπροστά σε τέτοια φαινόμενα. Είναι θαυμαστή, θα έλεγα, η καρτερία και η υπομονετικότητα με την οποία ο ελληνικός λαός υπομένει τα πάνδεινα, αλλά σε προβληματίζει κιόλας από την άλλη. Παγκόσμιο παράδοξο θα χαρακτήριζα την κατάσταση. Κάποιοι θα ωφεληθούν από τις 100 δόσεις που ψήφισε η Βουλή για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία έως την 1η Οκτωβρίου 2014. Προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι οι φορολογούμενοι να είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμεροι, να έχουν, δηλαδή, εξοφλήσει κανονικά οφειλές που έχουν προκύψει μετά την 1η Οκτωβρίου, όπως, για παράδειγμα, τη δόση του ΕΝΦΙΑ και τις τρέχουσες ασφαλιστικές οφειλές. Έστω και έτσι, ο κοσμάκης θα βάλει και πάλι το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να βοηθήσει, στην ουσία, την πατρίδα να βγει από το αδιέξοδο, στο μέτρο του δυνατού. Η μπουρζουαζία, που προαναφέραμε, πότε θα πληρώσει τις οφειλές της, για να υπάρχει και το περί δικαίου αίσθημα; Πότε; Όποτε γουστάρει κι αν... Με τούτα και μ’ εκείνα, για να μην την πληρώνει συνέχεια το popolo, η ελληνική κυβέρνηση, που στη συνείδηση των πολιτών χάνει συνεχώς έδαφος και αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, μήπως θα πρέπει να «χερουκώσει» και τους μεγαλοκαρχαρίες, για να μη γίνει αίφνης «η σπίθα πυρκαγιά και πέλαγος η στάλα»; - 

***  Δίχως κηδεία και μνημόσυνο όσοι κάνουν αποτέφρωση

Η Εκκλησία δεν θα τελεί νεκρώσιμη ακολουθία και μνημόσυνο σε όσους αποδεδειγμένως και οικειοθελώς έχουν δηλώσει την επιθυμία για καύση του σώματός τους. Για την παραπάνω συνέπεια που θα έχουν όσοι επιλέγουν την αποτέφρωση μετά τον θάνατό τους ενημερώνει τους πιστούς η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) της Εκκλησίας της Ελλάδος με εγκύκλιο που έστειλε στις ιερές μητροπόλεις.Η Σύνοδος προσθέτει στην εγκύκλιό της ότι «παρά ταύτα επαφίεται στην ποιμαντική σύνεση και τη διακριτική ευχέρεια του οικείου μητροπολίτου η τέλεση απλώς τρισαγίου». Στην ίδια εγκύκλιο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Σύνοδος τονίζει πως «η Εκκλησία δεν δέχεται για τα μέλη της την αποτέφρωση του σώματος». Προσθέτει ότι «η αποτέφρωση του σώματος δεν είναι είναι σύμφωνη προς την πράξη και παράδοση της Εκκλησίας για θεολογικούς, κανονικούς και ανθρωπολογικούς λόγους». Ακόμη, η Σύνοδος αναφέρει πως για να αποφευχθεί οποιαδήποτε, θεολογική, κανονική, ανθρωπολογική εκτροπή, «απαραίτητος είναι ο σεβασμός των θρησκευτικών πεποιθήσεων και η διακρίβωση της οικείας βουλήσεως του κεκοιμημένου και όχι η βούληση ή η δήλωση των οικείων του». Η ΔΙΣ επισημαίνει ότι με τα άρθρα 48 και 49 του Νόμου 4277/2014 «ο νομοθετης δεν λαμβάνει υπ' όψιν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του νεκρού». Εάν ο θανών δεν είχε εκφραστεί εν ζωή περί της μετά θάνατον επιθυμίας ταφής ή αποτρεφρώσεως του σώματός του, «η αποτέφρωση δύναται να λάβει χώρα με μόνη τη δήλωση του/της συζύγου ή 'συντρόφου', μετά του/της οποίου έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή τη δήλωση των συγγενών πρώτου ή δεύτερου βαθμού». Το παραπάνω η Σύνοδος το χαρακτηρίζει «καταστρατήγηση των θρησκευτικών πεποιθήσεων του κεκοιμημένου μέλους της Εκκλησίας». Πηγή: in.gr - 

***  Αποχώρησαν οι μειοψηφίες από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού         
           
Ο ορισμός εκπροσώπων σε επιτροπές «άναψε τα αίματα» στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενες όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας, πλην των Οικολόγων.
Παράλληλα, διαμαρτυρήθηκαν και για τις «μαραθώνιες» συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς έχει ζητηθεί να μην ξεπερνούν τις 4 ώρες κάθε φορά.
  Αποχώρησαν
Κατά τον ορισμό μελών επιτροπών δε ζητήθηκε η συμμετοχή και συμβούλων από τις μειοψηφίες, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού «Πελοπόννησος Πρώτα», Νίκος Πατσαρίνος, στην προηγούμενη θητεία συμμετείχαν στις επιτροπές εκπρόσωποι των μειοψηφιών, ενώ αυτή τη φορά προτάθηκαν μόνο σύμβουλοι από την πλειοψηφία.
Αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις των μειοψηφιών και οι σύμβουλοι των παρατάξεων αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι από τη συνεδρίαση.
  Απάντηση Περιφέρειας
Σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό η Περιφέρεια αναφέρει: «Δριμεία κριτική άσκησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πλην της παράταξης “Πελοπόννησος Οικολογική” και της επικεφαλής της, κας Δήμητρας Λυμπεροπούλου, που αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, χαρακτηρίζοντας τη στάση τους “προσπάθεια υποβάθμισης του ανώτατου συλλογικού πολιτικού οργάνου της Πελοποννήσου”.
Με ιδιαίτερα έντονο τρόπο τα μέλη της πλειοψηφίας καυτηρίασαν τη συμπεριφορά εκείνων των μελών της αντιπολίτευσης που αποχώρησαν πριν από τη λήξη της συνεδρίασης και ενώ έπρεπε να συζητηθούν σοβαρά θέματα που απασχολούν άμεσα τους Πελοποννήσιους πολίτες.
Αποδεικνύουν, για ακόμα μία φορά, ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ψελλίσουν στείρες αντιπολιτευτικές κορώνες και παράλληλα να προτείνουν την αναβολή όλων σχεδόν των θεμάτων, χωρίς, ωστόσο, να έχουν να αντιπροτείνουν απολύτως τίποτα.
Η τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αποκάλυψε το πώς αντιλαμβάνονται το ρόλο τους σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη πενταετία για τον τόπο μας, υιοθετώντας έναν άκρατο λαϊκισμό και μια πάσχουσα συνδικαλιστική τακτική προηγουμένων δεκαετιών.
Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι στην αποχώρηση των μελών της αντιπολίτευσης συμμετείχαν και οι εκπρόσωποί τους στο προεδρείο, εγκαταλείποντας το θεσμικό τους ρόλο στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου».    Της Βίκυς Βετουλάκη 
 
***    Έδρα περιπολικού-πυροσβεστικού οχήματος στο Δημαρχείο Μεσσήνης         
           
Συνάντηση με το διοικητή και τον υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, πύραρχο Παναγιώτη Μούτογλη και επιπυραγό Δημήτρη Γεωργανά αντίστοιχα, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Φύκιρη, είχε χθες στο γραφείο του o δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης, Αναστασόπουλος.
Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η επέκταση εκπομπής περιπολικού οχήματος και μετά την αντιπυρική περίοδο. Για την καλύτερη προστασία των πολιτών σε θέματα αντιπυρικά, αντιπλημμυρικά και θεομηνιών, ο Δήμος Μεσσήνης, με σχετική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, είχε ζητήσει την επέκταση και τη συνεχή παρουσία πυροσβεστικού οχήματος, διασφαλίζοντας παράλληλα χώρο εντός των χώρων του Δημαρχείου.
Το αίτημα εστάλη στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, έγινε δεκτό και από αύριο θα λειτουργήσει αυτή η συνεργασία του Δήμου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Απόρροια των ανωτέρω είναι η διαμόρφωση ειδικού χώρου στάθμευσης του οχήματος στο προαύλιο χώρο, καθώς και χώρου στέγασης των πυροσβεστών στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου Μεσσήνης. Το προσωπικό και το όχημα θα είναι εκεί από τις 8.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ, εκτός Σαββατοκύριακου και αργιών. Στόχος των ενεργειών αυτών είναι η ταχύτερη αντιμετώπιση περιστατικών που χρήζουν πυροσβεστικής επέμβασης. 
 
***  Έργα και όχι λόγια, από τα τελευταία χορτάσαμε...
Με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις «αριστεροφροσύνης» της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου, αναρωτιέμαι γιατί κανείς δεν τη ρωτάει τι προσφέρατε από τον άπειρο πλούτο σας για το δημόσιο καλό, για την Ελλάδα που δεν περνάει και πολύ καλά τελευταία; Κι επειδή είναι σαφές ότι θα κομπιάσει (αφού τα πάντα είναι αριθμοί), θα έπρεπε κάποιος να της υπενθυμίσει ότι αυτό είναι που ξεχωρίζει τους Επιτυχημένους πλούσιους από τους Αποτυχημένους ανθρώπους: η κοινωνική προσφορά. Η στοιχειώδης αίσθηση ευθύνης, βάσει της οποίας οι αριστοκράτες από αρχαιοτάτων χρόνων επέστρεφαν στην Πόλη ένα μέρος από τα δώρα που η εύνοια της θεάς Τύχης τούς εξασφάλισε. Και αυτό είναι που ξεχωρίζει τους αριστοκράτες από τους πλουτοκράτες. Τους χυδαίους από τους ευγενείς. Ακόμα και αν είναι εξίσου άδικος, άτιμος και αδιαφανής ο τρόπος που πλουτίζουν και οι μεν και οι δε. Όχι πάντα – αλλά συχνά. Α.Π. - 
 
***  Μισό εκατομμύριο ευρώ για το νέο Δημαρχείο 

Με δύο διαφορετικές κατανομές έφθασε στο Δήμο Καλαμάτας νέα χρηματοδότηση για τη μετασκευή του παλιού νοσοκομείου σε νέο διοικητικό κέντρο του Δήμου. Πρόκειται για κατανομές ύψους 171.619,72 και 277.217,55 ευρώ, δηλαδή το ποσόν ανέρχεται σε 448.837,27 ευρώ συνολικά. Οι εργασίες στο νέο Δημαρχείο βαίνουν προς ολοκλήρωση. Η μεταστέγαση στο κτήριο αυτό όλων των Υπηρεσιών του Δήμου θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση των πολιτών, τη διοίκηση του Δήμου, θα παράσχει εξοικονόμηση πόρων, αλλά και θα απελευθερώσει κτήρια προς χρήση είτε του κράτους (όπως το παραχωρούμενο στα Γενικά Αρχεία Νομού Μεσσηνίας) είτε προς πολιτιστικούς και άλλους κοινωφελείς συλλόγους. Η δραστηριότητα του νέου Δημαρχείου θα συμπληρωθεί από τη λειτουργία Κέντρου Υγείας και Πρόνοιας στο κτήριο της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής, που παραχωρήθηκε στο Δήμο με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Στην πρώην Καρδιολογική θα στεγασθούν όλες οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου και συναφείς σύλλογοι, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών που έχουν ανάγκη. -

***  Ο καιρός σήμερα -αύριο στην Καλαμάτα          
           
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 1/11/2014 προβλέπεται αρχικά άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, ενώ τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά αναμένεται αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-80%.
Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές κατά διαστήματα ενδέχεται να αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ.
  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr
 
 ***  ΛΗΣΤΕΙΑ  ΣΤΗΝ Ληστεία live στην Καλλιθέα  ...:
ΒΙΝΤΕΟ  : http://youtu.be/roOi89-v4Wo  ,


*** Ολοκληρώθηκε η αναπαράσταση του διπλού φονικού στη Μάνη Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/dikastiko/item/47433-diplo-foniko-anaparastasi
 Ολοκληρώθηκε η αναπαράσταση του διπλού φονικού στη Μάνη

***  Μία μοναδική αναπαράσταση του παλατιού στην Κνωσό [βίντεο]

Το παλάτι της Κνωσού ανακατασκευασμένο σε μια τρισδιάστατη απεικόνιση. Ο δημιουργός του έργου εκπλήσσει κάθε φορά με τις πρωτότυπες και εντυπωσιακές δημιουργίες του.
Δείτε το Βίντεο παρακάτω:
 Knossos Palace Reconstruction Crete 3D :  http://youtu.be/4XJd88cTRsU ,.


*** «Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γεννιές>>
Général De Gaulle
Σε τόσο κρίσιμες για τον τόπο στιγμές οι πολιτικοί όλων των παρατάξεων θα έπρεπε να εργάζονταν με συνέπεια, συνέχεια και χωρίς μεγάλα λόγια ΜΟΝΟ για το μέλλον του λαού και την ελπίδα σ΄ ένα καλύτερο αύριο των επερχόμενων γενεών . Δυστυχώς το φαινόμενο που παρατηρείται είναι να επικεντρώνονται στην επερχόμενη επανεκλογή τους ή διατήρησή τους ως κομματική οντότητα στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας.
Εκεί βέβαια που η κατάσταση έχει πάρει ακόμη πιο τραγικές διαστάσεις είναι στους υποψήφιους βουλευτές που βλέποντας την αγανάκτηση του κόσμου και στη προσπάθειά τους να διατηρήσουν την ιδιότητά τους φτάνουν σε επικίνδυνους λαϊκισμούς και ευτελίζουν κάθε έννοια της βουλευτικής τους ιδιότητας.  Αργυρόπουλος Δημήτρης   .-





***   Ζώντας το bullying πριν γίνει μόδα

«Η πρώτη κραυγή του ανθρώπου είναι κλάμα. Από εκεί και πέρα οι άνθρωποι ή παραμένουν άνθρωποι και κλαίνε ή γίνονται τέρατα
και κάνουν τους άλλους να κλαίνε.»
Μενέλαος Λουντέμης
«Οι κερασιές θα ανθίσουν και φέτος»

Δευτέρα πρωί, ώρα 7:20. Πλύσιμο, ντύσιμο. Το αμάξι σε αφήνει έξω από το σχολείο. Μέχρι να πεις κύμινο χτυπάει το κουδούνι, μαζεύονται όλοι για προσευχή. «Αμήν» και μετά όλοι στις τάξεις. Παρασκευή μεσημέρι, ώρα 14:00. Το αμάξι σε γυρνάει σπίτι. Πετάς την σάκα στον καναπέ. Έχει επίσημα τελειώσει για δυο μέρες. Ακούς;
Μην φοβάσαι, κοιμήσου, χαλάρωσε. Τρεις χρονιές το γυμνάσιο και τρεις χρονιές το λύκειο. Σε 6 χρόνια θα έχει επίσημα τελειώσει. Ακούς; Μην φοβάσαι. Μην τους αφήσεις να σε αλλάξουν. Είμαι εγώ εδώ. Ήμουν και εγώ εκεί. Αν σου μιλούν άσχημα, αν σε κοιτούν και νιώθεις καρφιά στην πλάτη και σου κόβεται η ανάσα.
Αν σε πνίγουν με την κουρτίνα του λεωφορείου στην εκδρομή και «κανείς» συμμαθητής δεν το είδε και κανείς καθηγητής δεν νοιάστηκε. Αν σου πετούν άκακα χαρτάκια στα σγουρά μαλλιά σου. Αν σου τραβούν την καρέκλα και πέφτεις.
Μην φοβάσαι. Σε 6 χρόνια θα έχει επίσημα τελειώσει.
Χάνεις την παιδικότητα. Φεύγει η εφηβεία από τα χέρια σου και εσύ δεν προλαβαίνεις να τη ζήσεις. Να έχεις μια παρέα, να κάνεις χαβαλέ, να μαζεύεστε σε σπίτια, να βγαίνετε τα Σάββατα, να παίζετε τις Κυριακές.
Μέσα στο σπίτι είσαι το καμάρι της οικογένειας: καλό παιδί, καλοί βαθμοί, ετοιμόλογη, έξυπνη, και όλα τα σχετικά.
Έξω από το σπίτι χείλη σφραγισμένα, αφυδατωμένα, δυο μάτια σε απόγνωση. Τι πήγε στραβά; Τι κάνεις λάθος; Γιατί εσύ; Η απάντηση ήταν, είναι και θα είναι: «είσαι Ένας και είναι Πολλοί». Έτσι δεν παίρνονται δημοκρατικά όλες οι αποφάσεις; Έτσι δεν θεσπίζονται όλοι οι νόμοι; Έτσι δεν θριαμβεύει το δίκαιο, το σωστό; Περιθωριοποιημένοι, μειονότητα, τρελοί, αδύναμοι, μαλθακοί. Αυτό είμαστε γι’ αυτούς.
Μην λυγίσεις σε παρακαλώ. Δείξε κουράγιο και αντιμετώπισε κατάματα τον φόβο σου και τότε θα σιγήσει.
Άλλοι τρελαίνονται πιστεύοντας ότι αυτοί έχουν το πρόβλημα. Άλλοι αυτοκτονούν. Άλλοι παραμένουν θύματα για μια ζωή, τα κλωτσοσκούφια των πολλών. Άλλοι δυστυχώς γίνονται θύτες.
Θα σας πω ένα μυστικό. Εγώ νίκησα. Όλοι μας μπορούμε. Ο καθένας με τον τρόπο του, με τον χρόνο του. Δεν είναι εύκολο. Είναι καθημερινή μάχη. Αλλά αξίζει να παλεύεις για σένα. Δεν θα το κάνει κανείς άλλος ποτέ. Όταν συνειδητοποιήσεις ότι δεν χρειάζεται να είσαι στη μάζα για να είσαι δυνατός και ασφαλής αλλά φτάνουν μόνο η ανθρωπιά και η παιδεία για να σταθείς μόνος, σίγουρος και ακλόνητος. Τότε ήδη έχεις νικήσει. Και αν είσαι ξύπνιος, θα επιβιώσεις. Έπαιξα το παιχνίδι τους εγώ. Θωράκισα τον εαυτό μου.
Κάλυψα τις αδυναμίες μου για να μην είμαι τρωτή. Και τα χείλη άνοιξαν και ήρθε ο λόγος με θράσος και πυγμή. Και σήκωνα το χέρι στην τάξη χωρίς φόβο και ρωτούσα τον καθηγητή. Και έγραφα 20 χωρίς φροντιστήριο. Και οι θύτες γίναν κολλητοί μου. Άλλοι παρατηρητές μου με φθόνο.
Άλλοι δεν σταμάτησαν, αλλά δεν με ένοιαζε πια. Τα χρόνια πέρασαν. Δεν θέλω να υποτιμήσω την πορεία τους επαγγελματική και προσωπική. Δεν έχει σημασία. Αλλά το βράδυ, όταν κοιμάμαι, ξέρω. Ότι είμαι καλύτερος άνθρωπος από αυτούς. Γιατί δεν θα προκαλούσα πόνο στην ψυχή κανενός ανθρώπου, γιατί δεν έγινα θύτης, δεν τα παράτησα και γιατί θα αφιερώσω ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου προσφέροντας βοήθεια. Νίκησα.
*Η Σοφία Βρεττού είναι φοιτήτρια Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας   , protagon

*** Νομιμοποίηση της αιμομειξίας εξετάζει η Γερμανία
Μετά την εξάπλωση των οίκων ανοχής για... κτηνοβάτες στη Γερμανία,

εξετάζεται από το γερμανικό Συμβούλιο Δεοντολογίας (Συμβούλιο Ηθικής!!) το ενδεχόμενο να επιτραπεί η αιμομειξία μεταξύ αδελφών με αλλαγή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου.


 
German ethics council calls for incest between siblings to be legalised by Government
Προσέξτε το σκεπτικό της πρότασης που είναι ότι η υπάρχουσα νομοθεσία που απαγορεύει την αιμομειξία μεταξύ αδελφών, αποτελεί απαράδεκτη προσβολή του δικαιώματος της σεξουαλικής αυτοδιάθεσης», συντηρεί «μια κοινωνική προκατάληψη» και εκτιμά ότι «το θεμελιώδες δικαίωμα των ενήλικων αδερφών, για σεξουαλική αυτοδιάθεση, πρέπει να ληφθεί περισσότερο υπόψη από την αφηρημένη ιδέα της προστασίας της οικογένειας».
περισσότερα εδώ
--------------------------------------
Εξαπλώνονται οι οίκοι ανοχής για... κτηνοβάτες στη Γερμανία!
Αγαπημένοι μας φίλοι, προσοχή!!
Αν θέλετε να θεωρείστε «ανοιχτά μυαλά»...
αν δε θέλετε να σας κατηγορήσουν για πουριτανισμό...
θα πρέπει να γίνετε, επιτέλους, ευρωπαίοι και να διακηρύξετε ότι δέχεστε και την κτηνοβασία (όπως και κάθε ανωμαλία και διαστροφή) 
ως «επιλογή τρόπου ζωής» (!!!)
(χωρίς φωτό... τι να βάζαμε;;;)
 ΣημείωσηΑΥΤΗ  ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ  ΘΕΛΟΥΜΕ;;;;;;

***  «Η αγάπη είναι σαν το νερό που τρέχει... »
Η αγάπη είναι σαν το νερό που τρέχει... τρέχει... ασυλλόγιστα στους
γκρεμούς, που δε διαλέγει αυλάκι, δε ρωτά τα λουλούδια που ποτίζει,
ούτε και τα χαλίκια που κατρακυλά. Δε ρωτά τίποτα,
μόνο τρέχει. Να πεις "όχι" στην αγάπη είναι σαν να κατσουφιάζεις
μπροστά σ' ένα λουλούδι που ετοιμάζεται ν' ανοίξει.
Σαν να βρίζεις το φως που σου έδειξε τον κόσμο.
Μενέλαος Λουντέμης
«Τότε που κυνηγούσα τους ανέμους»

***  Εταιρεία ετοιμάζεται να κατασκευάσει πλοίο που θα μεταφέρει 50.000 επιβάτες! [εικόνες]
 
Εταιρεία από τη Φλόριντα  φιλοδοξεί να δημιουργήσει μία «πλωτή πολιτεία», που θα ονομάζεται το «Πλοίο της Ελευθερίας» και θα γυρίζει όλο τον κόσμο κάθε δύο χρόνια προσφέροντας στους επιβάτες μία πολυτελή διαμονή.
 Εκεί θα ζουν 50.000 άνθρωποι, οι οποίοι  θα έχουν στην διάθεσή τους και «του πουλιού το γάλα». Οπως εξηγεί ο Ρότζερ Γκούτς, διευθυντής και αντιπρόεδρος της εταιρείας «Freedom Ship International» που εδρεύει στη Φλόριντα, «πρόκειται για το μεγαλύτερο πλοίο που θα έχει κατασκευαστεί ποτέ και την πρώτη, παγκοσμίως, πλωτή πολιτεία».
 Μάλιστα, το τεράστιο σκάφος θα κινείται με την βοήθεια της ηλιακής και της  κυματικής ενέργειας. Το ταξίδι της πλωτής πολιτείας θα ξεκινάει από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, θα διασχίζει τον Ατλαντικό με κατεύθυνση την Ευρώπη και θα φθάνει στη Μεσόγειο.
 Για να πάρει κανείς μία ιδέα του μεγέθους του, αρκεί να σκεφθεί ότι το μήκος του είναι τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερο από αυτό του κρουαζιερόπλοιου «Queen Mary 2».
 Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», πρόκειται για ένα σκάφος, με μήκος 1.372 μέτρα, πλάτος περίπου 230 μέτρων και βάρους 2,7 εκατ. τόνων.
 Η «πλωτή πολιτεία» θα έχει 25 ορόφους και, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, εκτός από τους 50.000 μόνιμους κατοίκους, θα μπορούν να το επισκέπτονται 30.000 άτομα.
 «Στο πλοίο της Ελευθερίας»  θα υπάρχουν σχολεία, νοσοκομεία, καταστήματα, πάρκα, ενυδρείο, καζίνο, μέχρι και γκαλερί, ενώ στην οροφή του θα υπάρχει αεροδρόμιο και στο πίσω μέρος προβλήτα. Το κόστος της «πλωτής πολιτείας» αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 δισ. δολάρια και η αμερικανική εταιρεία έχει επιδοθεί σε... αγώνα δρόμου με στόχο την προσέλκυση χρηματοδοτών.
 

*** ΤΑ  ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ  ΗΜΕΡΑΣ { για  σήμερα } : ΔΕΙΤΕ  ΤΑ !
~     ΑΡΦΑΡΑ  28/10/2014 εορτασμός επαιτείου 1940 του  ΟΧΙ : http://youtu.be/E_mT7vr4jSM ,
Αμφίπολη τύμβος ανασκαφών  1ο βίντεο  26/10/2014 : http://youtu.be/QrdzfmgabpY ,.-
~  Video Φωτογραφίες  ΠΑΤΡΑ-ΣΙΚΕΛΙΑ  11-18 Αυγούστου 2014 : http://youtu.be/VCRQb5aBJsA ,

***  ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ : ΝΕΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ….ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΣΟΥΡΩΤΗ !
Σε καιρούς πλέον που οι άνθρωποι, ακόμη και Χριστιανοί, αποψυχούν από φόβου..και προσδοκίας των επερχομένων τη οικουμένη… (Λουκ,21,26)και μία βαθιά αγωνία και απελπισία συνταράσσει τις ψυχές τους, μόλις πριν δύο μέρες περνώντας από την Κόνιτσα και συζητώντας με συγγενείς του Γέροντος Παϊσίου έμαθα για ένα πρόσφατο και συγκλονιστικό θαύμα που έλαβε χώρα στην Ι.Μονή Σουρωτής από τον Γέροντα Παΐσιο.
Ίσως μου ξεφεύγουν πολλές λεπτομέρειες αλλά θα παραμείνω με λίγα λόγια στην ουσία των πραγμάτων ως εξής.


Πριν λίγο καιρό ασθένησε σοβαρά ένα μικρό παιδί στην βόρεια Ελλάδα. Οι ειδήμονες γιατροί αμέσως έστειλαν την οικογένεια και το παιδί στο διαβαλκανικό κέντρο στην Θεσσαλονίκη για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Φθάνοντας (πριν 15 ημέρες περίπου) λοιπόν απελπισμένοι οι γονείς στην Θεσσαλονίκη για να επισκεφθούν την επόμενη μέρα το αναφερόμενο κέντρο σκέφθηκαν να περάσουν την παραμονή το απόγευμα από την Ι. Μονή Σουρωτής προκειμένου να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα του Οσίου Αρσενίου και τον τάφο του π. Παϊσίου. 
Όμως εκείνη την ημέρα, μάλλον Τετάρτη, το Μοναστήρι μένει πλέον κλειστό για περισσότερη προσευχή, και έτσι η δοκιμαζόμενη οικογένεια βρήκε κλειστή την θύρα. Δεν πέρασαν λίγα δευτερόλεπτα και ένας ηλικιωμένος Μοναχός με την μαγκουρίτσα του κατέβαινε από πάνω από τα δέντρα του πάρκινγκ της Μονής.
-Γεια σας ευλογημένα! Τους χαιρέτισε. Γιατί δεν μπαίνετε μέσα στο μοναστήρι;
-Μα είναι η πόρτα κλειστή.
-Όχι βρε παιδιά, ανοιχτά είναι! άντε ανοίχτε.

Και τούτη την φορά το πόμολο γύρισε και εισήλθαν έκπληκτοι και χαρούμενοι στην αυλή της Μονής.

Ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα και αφού ανέβαιναν στα σκαλοπάτια κάτω από το κωδονοστάσι, τους συνάντησε με απορία μία Μοναχή όπου και τους ρώτησε με έκπληξη¨ 
καλά πως μπήκατε μέσα; Δεν είναι κλειστά;
-Όχι ! ένας μοναχός μας άνοιξε και μας είπε να έρθουμε εδώ!
-Ποιος Μοναχός; Ρώτησε η Καλόγρια.
-Ένας ηλικιωμένος.
 
Τότε δείχνοντάς τους η ευλαβής Μοναχή την φωτογραφία του π.Παϊσίου έμειναν με το στόμα ανοικτό διαπιστώνοντας πως αυτός ο Μοναχός ήταν που πριν λίγο τους προσήγαγε με βεβαιότητα μέσα στο ησυχαστήριο , όπως κάποιος βάζει τους καλεσμένους του στο δικό του σπίτι.
Την επομένη ημέρα και αφού έγιναν οι σχετικές εξετάσεις στο διαβαλκανικό διαβεβαίωσαν οι γιατροί πως το παιδάκι είναι τελείως καθαρό και υγιή από κάθε αρρώστια!!!


«ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ»

Πρεσβύτερος Διονύσιος Ταμπάκης- Ιερός Ναός Παναγίας Ναυπλίου.9-7-2012
































































 Live: Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Γ' δεκ/το)

***  Άρωμα  αθλητικής ενημέρωσης :

~*** Αγώνας για την 3η αγωνιστική των ομίλων της Ευρωλίγκας
*** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ/Ούλκερ  91-73 .- ^
Τα  δεκάλεπτα :    31-19 , 59-36  , 82-57 , 91-73 .-
~Σλότερ, Διαμαντίδης, Γιάνκοβιτς, Φώτσης και Μπατίστα η αρχική πεντάδα του Παναθηναϊκού και Μπλούμς , Παππάς , Γιάνκοβιτς , Ιβάκοβιτς , Μποχωρίδης ,
~Σαβάς, Βέσελι, Γκάουντλοκ, Σιπάχι και Μπογκντάνοβιτς η αρχική πεντάδα της Φενέρ. και Μπιέλιτσα , Χίκμαν , Ζόριτς , Πρέσλιτς ,

*** Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας  30   και  31/10/2014 έχει ως εξής:
1ος Όμιλος
Πέμπτη 30/10/2014
Ούνιξ Καζάν - Σάσαρι 58-62 .-^
Εφές Αναντολού - Ζαλγκίρις Κάουνας 62-65 .-^
22:00 Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) - Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία) 112-83 .-^
2ος Όμιλος
Πέμπτη 30/10/2014
Άλμπα Βερολίνου - Μακάμπι Τελ Αβίβ 69-84 .-^
Παρασκευή 31/10
20.30 Τσεντεβίτα (Κροατία) - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 72-76 .- ^
21.45 Μάλαγα (Ισπανία) - Λιμόζ (Γαλλία)  75-69 .-^
3ος Όμιλος
Πέμπτη 30/10/2014
Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 91-73 .-^
Παρασκευή 31/10
21.15 Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) - Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)  74-81 .-^
21.45 Μπαρτσελόνα (Ισπανία) - Τουρόφ Ζγκόρζελετς (Πολωνία) 86-67 .-^
4ος Όμιλος
Πέμπτη 30/10/2014
Ερυθρός Αστέρας - Βαλένθια 76-63 .-^
Παρασκευή 31/10/2014
Ο Ολυμπιακός νικητής στην παράταση της Λιθουανίας
 Νεπτούνας Κλαϊπέδα (Λιθουανία) - Ολυμπιακός  κ.α  76-76 , παραταση 81-85 .-
Τα δεκάλεπτα: 15-17, 30-38, 55-55, 76-76κ.α., 81-85 παρ.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκαρθία Ορτίθ (Ισπανία), Ομπράντοβιτς (Βοσνία), Γκλίσιτς (Σερβία)
ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ (Κάζις Μακσβίτις): Μαζέικα 11 (1), Γκιρτζιούνας 4, Σίνιτσα, Ντίμσα 5, Γκαϊλιους 16 (2), Γκαλντίκας 13, Σακούρ 13, Ζαβάτσκας 14 (2), Βασίλιους, Μπουτκεβίτσιους 5.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίλαν Τόμιτς): Πέτγουεϊ 9 (1), Χάντερ, Ντάνστον 10, Σπανούλης 34 (6), Σλούκας 13 (2), Αγραβάνης 6 (1), Μάντζαρης, Καββαδάς, Λαφαγιέτ 3 (1), Λοτζέσκι 10 (2).
21.30 Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία) - Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) 91-90 .- ^

*** Δείτε τους 5 κορυφαίους σκόρερ στην Ιστορία της Ευρωλίγκα:ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΝΤΟΙ
1. Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα) 3508
2. Μάρκους Μπράουν (Μπενετόν, Αναντολού Εφές, ΤΣΣΚΑ, Ουνικάχα, Μακάμπι, Ζαλγκίρις) 2739
3. Γιάκα Λάκοβιτς (ΚΡΚΑ, Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα, Γαλατασαράι) 2524
4. Μάικ Μπατίστ (Σαρλερουά, Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, Παναθηναϊκός) 2496
5. Βασίλης Σπανούλης (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός) 2450
6. Νίκολα Βούιτσιτς (Βιλερμπάν, Μακάμπι, Ολυμπιακός, Αναντολού Εφές) 2444

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (30-31/10/2014)
 1ος ΌΜΙΛΟΣ
 Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου

Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Σάσαρι (Ιταλία) 85-62
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 62-65
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία) 112-83
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 3-0 6
Ζαλγκίρις Κάουνας 2-1 5
Αναντολού Εφές 2-1 5
Νίζνι Νόβγκοροντ 1-2 4
Ούνιξ Καζάν 1-2 4
Σάσαρι 0-3 3

2ος ΟΜΙΛΟΣ
 Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου

Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 69-84
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου
Τσεντεβίτα (Κροατία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 72-76
Μάλαγα (Ισπανία)-Λιμόζ (Γαλλία) 75-69
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-0 6
Μάλαγα 3-0 6
Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1 5
Λιμόζ 1-2 4
Άλμπα Βερολίνου 0-3 3
Τσεντεβίτα 0-3 3

3ος ΟΜΙΛΟΣ
 Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία) 91-73
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 74-81
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Τούροφ Ζγκόρζελετς (Πολωνία) 86-67
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Μπαρτσελόνα 3-0 6
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-1 5
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 2-1 5
Αρμάνι Μιλάνο 1-2 4
Μπάγερν Μονάχου 1-2 4
Τούροφ Ζγκόρζελετς 0-3 3

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Βαλένθια (Ισπανία) 76-63
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου
Νεπτούνας (Λιθουανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 81-85 -παρ. (76-76κ.α.)
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) 91-90
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0 6
Ερυθρός Αστέρας 2-1 5
Λαμποράλ Κούτσα 2-1 5
Γαλατασαράι 1-2 4
Νεπτούνας 1-2 4
Βαλένθια 0-3 3

***

*** Τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ΕΠΣΜεσσηνίας , οι σημερινοί αγώνες          
           
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Aγωνιστική δράση σε Αρφαρά, Ασπρόχωμα, Πύλο
 Με τρεις ενδιαφέρουσες συναντήσεις ανοίγει σήμερα η αυλαία της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας.
Συγκεκριμένα, ο Αστέρας Αρφαρών φιλοξενεί τον ΑΟ Κυπαρισσίας, ο ΑΟ Ασπροχώματος «κοντράρεται» με τον Μεσσηνιακό, ενώ ο Τσικλητήρας Πύλου «συγκρούεται» με τον Ακρίτα Κορώνης.
  ΑΡΦΑΡΑ – ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει κόντρα στον φορμαρισμένο ΑΟ Κυπαρισσίας ο Αστέρας Αρφαρών, βελτιώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τη θέση του στην κατάταξη.
Ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας των Αρφαρών θα κάνει ο Στάθης Βανικιώτης (αντικατέστησε τον Παναγιώτη Βούτσα, που στις αρχές της εβδομάδας διέκοψε τη συνεργασία του με το συγκρότημα των Αρφαρών).
Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κώστα Σακκά (ενοχλήσεις στο γόνατο).
Με στόχο το «διπλό» θ’ αγωνιστεί ο ΑΟΚ για να μην απομακρυνθεί από την κορυφή. Ο προπονητής Αλέξης Μαντζούνης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Κώστα Μανδραπήλια (έχει τεθεί εκτός ομάδας με απόφαση της διοίκησης λόγω πειθαρχικού παραπτώματος).
Δύσκολη δε είναι η συμμετοχή του Σπύρου Μαργαρώνη (ταλαιπωρείται από τραυματισμό).
  ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Με στόχο τη δεύτερη εντός έδρας νίκη (προηγήθηκε εκείνη κόντρα στον ΑΟ Διαβολιτσίου), αντιμετωπίζει το Μεσσηνιακό ο ΑΟ Ασπροχώματος, για ν’ απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Ο προπονητής Γιώργος Μηλίτσης θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Κώστα Ζησιμάτου (τιμωρημένος). Δύσκολη δε είναι η συμμετοχή των Παναγιώτη Σταματόπουλου και Εράλ Μουράτι  (ταλαιπωρήθηκαν  από τραυματισμούς).
Μονόδρομος είναι η νίκη για το Μεσσηνιακό για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις και να βλέπει πιο αισιόδοξα τη συνέχεια το πρωταθλήματος. Ο τεχνικός Έλβιο Μάνα και ο συνεργάτης του Γιώργος Κατσούλης δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.
  ΠΥΛΟΣ – ΚΟΡΩΝΗ
Χωρίς τον Θανάση Δούνια (τιμωρημένος) περιμένει τον Ακρίτα Κορώνης ο Τσικλητήρας Πύλου. Ο τεχνικός Μιχάλης Ζάγκος, ο συνεργάτης του Χαράλαμπος Ράλλης και ο ποδοσφαιριστές τους βλέπουν μόνο νίκη, παραμένοντας στην  πρώτη πεντάδα της κατάταξης.
Με τρεις απουσίες θα αγωνιστεί η ομάδα της Κορώνης. Συγκεκριμένα, ο προπονητής – παίκτης Δημήτρης Κουτσουμπός δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία των Σπύρου Μπλάνα, Χρήστου Μαθιόπουλου (τιμωρημένοι), Παναγιώτη Κυριόπουλου (ταλαιπωρείται από τραυματισμό). Η ομάδα της Κορώνης θα προσπαθήσει να κάνει αξιόλογη εμφάνιση και ν’ αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα.
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 8ης αγωνιστικής, που διεξάγονται σήμερα και αύριο με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν» έχουν ως εξής…
Σήμερα  Σάββατο  01/11/2014 :  ώρα 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – Κυπαρισσία: Αλεξέας, Αθανασοπούλου, Λάμιας
Γήπεδο Ασπροχώματος
Ασπρόχωμα – Μεσσηνιακός: Νίκας, Ζαρακοβίτης, Π. Ηλιόπουλος
Γήπεδο Πύλου
Τσικλητήρας Πύλου – Ακρίτας Κορώνης: Γκούμας, Παναγιωτόπουλος, Γεωργαντάς
  Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014  – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Μεσσήνης
Πάμισος – Απόλλων Καλαμάτας: Αλεξέας, Καρβούνης, Σερεμέτης
Γήπεδο Φιλιατρών
Εράνη Φιλιατρών – ΑΟ Διαβολιτσίου: Λάμιας, Τσοπανάκης, Βρυώνης
Γήπεδο Μελιγαλά
Εθνικός Μελιγαλά – Τέλος Άγρας: Ψηλοπαναγιώτης, Γιαννέτσος, Τσίρμπας
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Ανδρούσα: Πλακογιάννης, Σκόρδος, Τσαούση
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
Σπερχογεία – Δώριο: Γιαννόπουλος, Κυριακόπουλος, Αθανασοπούλου
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Χώρα – Πανθουριακός και Ομόνοια Άμφεια για την 6η αγωνιστική
Τοπικό ντέρμπι Κεραυνού Καλαμάτας – Ηρακλή Καλαμάτας
 Το τοπικό ντέρμπι Κεραυνού Καλαμάτας – Ηρακλή Καλαμάτας, περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος  Α1 Τοπικής κατηγορίας.
Ακόμα, ο Παπαφλέσσας Χώρας υποδέχεται τον Πανθουριακό, ενώ η Ομόνοια φιλοξενεί τον Παπαφλέσσα Άμφειας.
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν» έχουν ως εξής…
Σήμερα Σάββατο 01/11/2014  – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Χώρας
Παπαφλέσσας Χώρας – Πανθουριακός: Πλακογιάννης, Καλογερόπουλος, Γιαννέτσος
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας
Ομόνοια – Παπαφλέσσας: Ψηλοπαναγιώτης, Καστανάς, Μπασιλάρης
6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Κεραυνός Καλαμάτας – Ηρακλής Καλαμάτας: Μπλάνας, Σερεμέτης, Λάμιας
 Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014  – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Άριος
Νέος Άρις – Χανδριναϊκός: Ζαρακοβίτης, Π. Ηλιόπουλος, Τσουκάλη
Γήπεδο Μεθώνης
ΑΟ Μεθώνης – ΑΟ Φαραί: Μπλάνας, Καστανάς, Καλογερόπουλος
Γήπεδο Πεταλιδίου
 Απόλλων Πεταλιδίου – Αίαντας Καλαμάτας: Νίκας, Ταβουλαρέας, Μπασιλάρης
Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Tέσσερα ματς για την 6η αγωνιστική
Ντέρμπι κορυφής Θύελλας Χαρακοπιού – ΑΟ Στενωσιάς στον 2ο όμιλο
 Το ντέρμπι κορυφής του 2ου ομίλου, Θύελλας Χαρακοπιού – ΑΟ Στενωσιάς, ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας.
Στον ίδιο όμιλο ο Ολυμπιακός Ανάληψης υποδέχεται τον Πανιώνιο.
Στον 1ο όμιλο, ο ΑΟ Πατίστα αντιμετωπίζει τον ΠΑΟ Καλού Νερού, ο Διαγόρας Κοπανακίου «κοντράρεται» με τον Αστέρα Μικρομάνης, ενώ η Θύελλα Μερόπης φιλοξενεί την  Αναγέννηση Παραλίας.
Αναλυτικά τα ματς της 6ης αγωνιστικής που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν» έχουν ως εξής…
 Σήμερα Σάββατο 01/11/2014 – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Πατίστα – ΠΑΟ Καλού Νερού: Κυριακόπουλος, Τσαούση, Τσέλο
Γήπεδο Κοπανακίου
Διαγόρας Κοπανακίου – Αστέρας Μικρομάνης: Τουρλομούσης, Κουτσαναστάσης, Τσουκάλη
Γήπεδο Μελιγαλά
Θύελλα Μερόπης – Αναγέννηση Παραλίας: Σκόρδος, Τσοπανάκης, Τσουλάκος
Γήπεδο Μεσσήνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – Πανιώνιος: Η. Νικολόπουλος, Αδαμόπουλος, Παλλαδινός
Γήπεδο Μεθώνης
Θύελλα Χαρακοπιού – ΑΟ Στενωσιάς: Καρβούνης, Μανιατέας, Αγγελακάκης
  Κυριακή 2 Νοεμβρίου – 12.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΕΚ Καλαμάτας – Αστέρας Βαλύρας: Σκόρδος, Αντωνόπουλος, Σακκάς
3.00 μ.μ.
Γήπεδο Πλατέος
Ατρόμητος Πλατέος – ΑΕ Αιθαίας
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ηρακλής Κυπαρισσίας – Πράσινα Πουλιά: Γκούμας, Σταυρόπουλος, Γαλακούτης
Γήπεδο Πλάτσας
ΑΕ Μάνης – ΠΑΟΚ: Γεωργαντάς, Μιχαλόπουλος, Ζέρβα
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας - ΠΑΟ Καλλιθέας: Τουρλομούσης, Τσέλο, Κυριόπουλος
Γήπεδο Βλαχόπουλου
ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα – ΑΕ Αβίας: Κουτσαναστάσης, Παλλαδινός, Αγγελακάκης
 Δευτέρα 3 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης: Τουρλομούσης, Γκούμας, Τσουλάκος
 Γ΄  ΤΟΠΙΚΗ
Oι διαιτητές των αγώνων της πρεμιέρας του 3ου ομίλου
Οι διαιτητές που θα «σφυρίξουν» τους αγώνες της πρεμιέρας του 3ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας είναι οι εξής…
 Κυριακή 2 Νοεμβρίου – 10.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Θησέας Καλαμάτας – Νέδουσα Αλαγονίας: Σερεμέτης, Παυλοπούλου, Ζέρβα
11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φυτειάς Καλαμάτας – ΑΣ Δαναός: Καρβούνης, Ταβουλαρέας, Τάγαρης
6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ερμής Καλαμάτας -  ΑΠΣ Άρις: Αντωνόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Μπότη
Ρεπό: ΑΣ Φυτειάς.
 
***  Θρίλερ με τον «Μητσάρα»…         
   
Ένα πραγματικό θρίλερ με ήρωα τον «Μητσάρα», το γνωστό ποδοσφαιρόφιλο, παίζεται το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα.   Μια είδηση στο διαδίκτυο ήταν αρκετή για να κάνει τους πάντες να τον κλάψουν, αφού τον εμφάνιζε σαν πεθαμένο.
Ο Δημήτρης Γαλάνης γνωστός ως «Μητσάρας», εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τα στέκια του στην Καλλιθέα και τη Νέα Σμύρνη στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Χαρακτηριστική φυσιογνωμία στους χώρους των γηπέδων και φανατικός φίλος της ομάδας του Πανιώνιου. Δήλωνε δυναμική παρουσία και στους κοινωνικούς αγώνες και τα μηνύματα που εμφάνιζε στα πλακάτ του, έκαναν θραύση στο διαδίκτυο.
 Ο Δημήτρης Γαλάνης 61 χρόνων, ζούσε σαν άστεγος και έβρισκε καταφύγιο τα βράδια στο Δημαρχείο της Καλλιθέας.
Από λάθος ενημέρωση στο Ίντερνετ ο «Μητσάρας» εμφανίστηκε νεκρός και οι φίλοι του έπλεκαν το εγκώμιο του με επικήδειους!...   anikolouli.gr

*** 9η  αγωνιστική  στο ποδόσφαιρο  της ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ στην Ελλάδα  :
 Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με το Καλλονή - Λεβαδειακός.
~* Το πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 1/11/2014
Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα (Δημ. Γηπ. Περιβολίων, 15:00)
Τα  γκολ :
 Διαιτητής: Κομίνης  , Βοηθοί: Καρατζίκας, Σταθόπουλος.
Κάρτες :
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Ιτούα, Δημήτρης, Τετέ, Αγκιλέρα, Μενδρινός, Τσουράκης, Γκόμες, Ναζλίδης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Χαρίσης, Μπέριος, Στρούνα, Λίλα, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Τσάβες, Ακόστα, Ίλιτς
Οι πάγκοι:
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Γκσπούρνινγκ, Φιγκέιρα, Ζουμπουλάκης, Τόρες, Αποστολόπουλος, Μαχαμάτ, Ζαραδούκας.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σωτηρίου, Γιάκος, Μανιάς, Σαπαλίδης, Ντάσιος, Σκόνδρας, Ναδάλες.


~ Βέροια - Πανιώνιος (Δημ. Γηπ. Βέροιας, 17:15)


~ Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός (Γηπ. "Θ. Κολοκοτρώνης", 19:30)
 

ΚΥΡΙΑΚΗ 2/11/2014

Εργοτέλης - ΠΑΟΚ (Παγκρήτιο Στάδιο, 15:00)
Νίκη Βόλου - Κέρκυρα (Πανθεσσαλικό Στάδιο, 17:15)
Πανθρακικός - ΟΦΗ (Δημ. Γηπ. Κομοτηνής, 17:15)
Παναιτωλικός - Ξάνθη (Γηπ. Παναιτωλικού, 17:15)
Παναθηναϊκός - Ατρόμητος (Γηπ. "Απ. Νικολαϊδης, 19:30)

ΔΕΥΤΕΡΑ 3/11/2014

Καλλονή - Λεβαδειακός (Δημ. Γηπ. Μυτιλήνης, 19:30)

~**  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

1. ΠΑΟΚ 7 6-1-0 4-1-0 2-0-0 19-3 19
2. Ολυμπιακός 7 5-1-1 4-0-0 1-1-1 14-5 16
3. Βέροια 7 5-0-2 4-0-0 1-0-2 11-11 15
4. Καλλονή 7 4-2-1 4-0-0 0-2-1 7-2 14
5. Αστέρας Τρίπολης 7 4-1-2 2-1-0 2-0-2 10-9 13
6. Ατρόμητος 7 3-2-2 2-2-0 1-0-2 4-3 11
7. Παναθηναϊκός 7 3-1-3 2-0-1 1-1-2 8-8 10
. Κέρκυρα 7 3-1-3 2-0-1 1-1-2 9-8 10
9. Ξάνθη 7 2-3-2 2-1-0 0-2-2 9-7 9
. ΟΦΗ 7 3-0-4 2-0-2 1-0-2 6-12 9
. Πλατανιάς Χανίων 7 3-0-4 1-0-3 2-0-1 8-10 9
. ΠΑΣ Γιάννινα 7 2-3-2 1-2-0 1-1-2 7-8 9
13. Πανιώνιος 7 2-1-4 2-1-1 0-0-3 6-8 7
. Παναιτωλικός 7 1-4-2 1-1-1 0-3-1 6-6 7
15. Πανθρακικός 7 1-2-4 1-1-0 0-1-4 5-10 5
. Λεβαδειακός 7 1-2-4 1-2-1 0-0-3 7-11 5
. Εργοτέλης 7 1-2-4 0-1-2 1-1-2 9-13 5
18. Νίκη Βόλου 7 1-0-6 1-0-2 0-0-4 3-14 3  .-

**
 
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:        
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         3743    video.-                       
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2182     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2186    video.- 
Σύνολον                                                        8111    βίντεο   .-
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2624    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   289  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    689.–





~* https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   246 .-
~*http://www.twitter.com/stamos01/ 260/194/8

***  ΑΠΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2014 :
~ Η  Εφημερίδα  μας  Σάββατο  11  Οκτωβρίου  2014 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/10/11-2014.html .-
~ Επιλογές  αναρτήσεων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Σάββατο  11  Οκτωβρίου  2014  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/10/11-2014.html .-
~ΣΙΚΕΛΛΙΑ και Ελληνόφωνα χωριά Ν.ΙΤΑΛΙΑΣ  11/10  -  18/10/2014   Σάββατο 18 Οκτωβρίου  2014   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/10/1110-18102014-18-2014.html .-
~  Ενημέρωση της Κυριακής  19  Οκτωβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/10/19-2014.html ,.-                     
Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο  18  και  19  Οκτωβρίου  2014: :  
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/10/18-19-2014.html .-
~ Άρωμα ενημέρωσης  Δευτέρα  20  Οκτωβρίου  2014  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/10/20-2014.html ,.-           
~ Επιλογές  αναρτήσεων Δευτέρα  20  Οκτωβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/20-2014.html ,.-
~Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  21  Οκτωβρίου  2014   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/21-2014.html ,.-
~ ΣΙΚΕΛΛΙΑ και Ελληνόφωνα χωριά Ν.ΙΤΑΛΙΑΣ  11/10  -  18/10/2014    Τρίτη  21  Οκτωβρίου  2014  ,  Μέρος 2ο Δεύτερο ! :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/1110-18102014-21-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τετάρτη  22  Οκτωβρίου  2014   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/10/22-2014.html .-
~ Άρωμα  ενημέρωσης   Πέμπτη  23  Οκτωβρίου  2014   :  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/10/23-2014.html ,.-  ~ Άρωμα ενημέρωσης από εφημερίδα μας ,Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/10/24-2014.html ,.-
~ ΣΙΚΕΛΛΙΑ και Ελληνόφωνα χωριά Ν.ΙΤΑΛΙΑΣ  11/10  -  18/10/2014 ,
Παρασκευή  24 Οκτωβρίου  2014  ,  Μέρος Γ΄   : 
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/10/1110-18102014-24-2014.html ,.-
~΄Αρωμα  ενημέρωσης  Σάββατο  25  Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/10/25-2014.html .-
~ Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο  25  και 26 Οκτωβρίου  2014 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/10/25-26-2014.html .-
~  Άρωμα  ενημέρωσης  Κυριακή 26 Οκτωβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/10/26-2014.html ,.-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,
η  εφημερίδα  μας ,
Δευτέρα  27  Οκτωβρίου  2014    : 
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/10/27-2014.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,
 η Εφημερίδα  μας 
Τρίτη  28  Οκτωβρίου  2014    : 
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/28-2014.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  29  Οκτωβρίου  2014   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/10/29-2014.html 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  30  Οκτωβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/30-2014_30.html ,.-
Επιλογές  Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη 30 Οκτωβρίου  2014  :    http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/10/30-2014.html  .-    
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης   Παρασκευή  31  Οκτωβρίου  2014    :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/10/31-2014.html ,.-  
Επιλογές  όμορφων θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Παρασκευή 31 Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/31-2014.html .-
 
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
~ ** Άρωμα  ενημέρωσης στην εφημερίδα  μας  Σάββατο  01  Νοεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html  ,.-
Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  :
Σάββατο  01 Νοεμβρίου  2014
  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html , .-  

Δεν υπάρχουν σχόλια: