ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Πρωτομαγιά 01 Μαϊου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας

 Πρωτομαγιά  01  Μαΐου   2014 Άρωμα  όμορφης  Ελλάδας  :

Σαν σήμερα

***  Πως καθιερώθηκε η εργατική Πρωτομαγιά
Την 1η Μαίου 1886 ξεσπούν στο Σικάγο ταραχές, εξαιτίας της γενικής απεργίας των εργατών που ζητούν οκτάωρο. Σε ανάμνηση της εξέγερσης στο Σικάγο, καθιερώνεται ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
protomagia
Η προετοιμασία της γενικής απεργίας στο Σικάγο άρχισε το 1884, όταν στο συνέδριο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εργασίας, ελήφθη  η απόφαση  να γίνουν την πρώτη Μάη του 1886 απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις στο Σικάγο, το μεγαλύτερο τότε βιομηχανικό κέντρο των ΗΠΑ. Αίτημα των εργατών ήταν η μείωση των ωρών εργασίας και σύνθημα «Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο».
Τα γεγονότα
Την 1η Μαΐου του 1886, 400.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις απεργίες που γίνονταν σε όλη την χώρα, και πάνω από 80.000 στο Σικάγο. Εκείνο το Σάββατο του 1886, που ήταν εργάσιμη μέρα, οι εργάτες, ξεκίνησαν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους για να διαδηλώσουν ειρηνικά στο χώρο της συγκέντρωσης στην πλατεία Haymarket. Στη γύρω περιοχή, είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από 1.350 άτομα, οπλισμένα με οπλοπολυβόλα οι οποίοι περίμεναν το σύνθημα για να δράσουν.
Την ώρα που το συγκεντρωμένο πλήθος παρακολουθούσε τις ομιλίες, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, διατάσσει να διαλυθεί η συγκέντρωση. Την ίδια ώρα μια βόμβα εξερράγη κοντά στους αστυνομικούς οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν και να χτυπούν τους συγκεντρωμένους αδιακρίτως.
Από την «σφαγή» που ακολούθησε δεν έγινε ποτέ γνωστός ο τελικός απολογισμός των θυμάτων, αφού πολλοί τραυματισμένοι κατέληξαν τις επόμενες ημέρες. Επισήμως έχουν επαληθευτεί μόνο οκτώ νεκροί αστυνομικοί και τέσσερις διαδηλωτές.
Οκτώ συλληφθέντες διαδηλωτές δικάστηκαν, τέσσερις εξ αυτών καταδικάστηκαν σε θάνατο και άλλος ένας αυτοκτόνησε στη φυλακή. Η διεθνής προβολή αυτής της δίκης δημιούργησε τα θεμέλια της Εργατικής Πρωτομαγιάς ως Εργατικής Γιορτής.
sicago
Πρωτομαγιά στην Ελλάδα
Το 1892 έγινε η πρώτη συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά στην Ελλάδα, από το Σοσιαλιστικό Σύλλογο του Σταύρου Καλλέργη. Το 1893, 2000 άνθρωποι διαδήλωσαν ζητώντας οχτάωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση στα θύματα εργατικών ατυχημάτων.
Το 1894, γίνεται μεγάλη συγκέντρωση με τα ίδια αιτήματα που έληξε με 10 συλλήψεις και τον Αύγουστο ακολούθησε σύλληψη του σοσιαλιστή Σταύρου Καλλέργη.
Οι καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης 
Το Μάιο του 1936 συνέβησαν τα τραγικά γεγονότα με τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης, τα οποία άρχισαν το Φεβρουάριο, με την κατάληψη ενός εργοστασίου ύστερα από την απόρριψη των αιτημάτων των εργατών και συνεχίστηκε με συμπαράσταση καπνεργατών από άλλα εργοστάσια.
Το Μάιο του ίδιου έτους εναντίον των απεργών χρησιμοποιήθηκε η αστυνομία και ο στρατός. Δεν υπήρχε κεντρική συγκέντρωση, αλλά μικρές συγκεντρώσεις με ομιλητές σε διάφορα μέρη της πόλης. Στις 9 Μαΐου σε μια συγκέντρωση στη διασταύρωση Εγνατίας και Βενιζέλου, χωροφύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν 8 εργάτες. Με πυροβολισμούς προσπάθησαν να διαλύσουν και τις άλλες συγκεντρώσεις και ο συνολικός απολογισμός των αιματηρών γεγονότων ήταν τουλάχιστον 12 νεκροί και 300 τραυματίες. Οι ωμές δολοφονίες των εργατών αποτέλεσαν έμπνευση για τον μεγάλο ποιητή Γιάννη Ρίτσο που έγραψε τον «Επιτάφιο».
«Μιὰ μάνα, καταμεσὶς τοῦ δρόμου, μοιρολογάει τὸ σκοτωμένο παιδί της. Γύρω της καὶ πάνω της, βουΐζουν καὶ σπάζουν τὰ κύματα τῶν διαδηλωτῶν - τῶν ἀπερ- γῶν καπνεργατῶν. Ἐκείνη συνεχίζει τὸ θρῆνο της): Γιέ μου, σπλάχνο τῶν σπλάχνων μου, καρδούλα τῆς καρδιᾶς μου, πουλάκι τῆς φτωχιᾶς αὐλῆς, ἀνθὲ τῆς ἐρημιᾶς μου, πῶς κλείσαν τὰ ματάκια σου καὶ δὲ θωρεῖς ποὺ κλαίω καὶ δὲ σαλεύεις, δὲ γρικᾷς τὰ ποὺ πικρὰ σοῦ λέω; Γιόκα μου, ἐσὺ ποὺ γιάτρευες κάθε παράπονό μου, Ποὺ μάντευες τί πέρναγα κάτου ἀπ᾿ τὸ τσίνορό μου, τώρα δὲ μὲ παρηγορᾶς καὶ δὲ μοῦ βγάζεις ἄχνα καὶ δὲ μαντεύεις τὶς πληγὲς ποὺ τρῶνε μου τὰ σπλάχνα»; (Απόσπασμα από τον «Επιτάφιο»)
kapnergates
Στην Καισαριανή πριν από 70 χρόνια
Η 1η Μαΐου 1944 συνέβη μία ακόμα τραγωδία που τιμάται την ημέρα της Πρωτομαγιάς. Εκείνη την ημέρα στην Καισαριανή οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής εκτέλεσαν 200 κομμουνιστές αιχμαλώτους, πρώην πολιτικούς κρατούμενους  ως αντίποινα για το θάνατο ενός Γερμανού στρατηγού και τριών συνοδών του αξιωματικών στους Μολάους της Λακωνίας, στις 27 Απριλίου του 1944.
Η πλειονότητα των εκτελεσθέντων - περίπου 170 - ήταν πρώην κρατούμενοι της  δικτατορίας Μεταξά στην Ακροναυπλία που οι αρχές τους παρέδωσαν με πρωτόκολλο παράδοσης στους Iταλούς κατακτητές μετά την πτώση του ελληνοαλβανικού μετώπου. Το Σεπτέμβριο του 1943, ύστερα από τη συνθηκολόγηση των Ιταλών, οι Ναζί μετέφεραν τους κρατούμενους στο Xαϊδάρι και τελικά τους εκτέλεσαν στην Καισαριανή. Οι άλλοι 30 περίπου από τους εκτελεσμένους  ήταν εξόριστοι από την Aνάφη.
Την Πρωτομαγιά, η Καισαριανή δεν τιμά μόνο τους αγώνες των εργατών αλλά και τα ηρωικά θύματα της θηριωδίας των Ναζί.
prwtomagia_kaisariani
 
*** Ματωμένη πρωτομαγιά 1944: Η εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή
Τα αντίποινα για τον θάνατο ενός Γερμανού Στρατηγού και τριών συνοδών του με την εκτέλεση 200 στο Σκοπευτήριο Καισαριανής
Συμπληρώνονται εβδομήντα χρόνια από την πιο αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά στην ιστορία της Ελλάδας.
"Την 27ην Απριλίου 1944 κομμουνιστικαί συμμορίαι παρά τους Μολάους κατόπιν μιας εξ ενέδρας επιθέσεως εδολοφόνησαν ανάνδρως έναν Γερμανόν Στρατηγόν και τρεις συνοδούς του. Πολλοί Γερμανοί στρατιώται ετραυματίστησαν. Ως αντίποινα διατάχτηκε: 1. Ο τυφεκισμός 200 Κομμουνιστών την 1.5.1944. 2. Ο τυφεκισμός όλων των ανδρών τους οποίους θα συναντήσουν τα γερμανικά στρατεύματα επί της οδού Μολάοι προς Σπάρτην έξωθεν των χωρίων.
Υπό την εντύπωσιν κακουργήματος τούτου Έλληνες εθελονταί εφόνευσαν αυτοβούλως 100 άλλους κομμουνιστάς.
Ο Στρατιωτικός Διοικητής Ελλάδος", έγραφε στο φύλλο της η Καθημερινή στις 30.4.1944.
Αυτό σε αντίποινα για την επίθεση των ανταρτών κατά του στρατηγού Κρεντς στους Μολάους που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο Ενός γερμανού στρατηγού και τριών συνοδών του αξιωματικών.
Το πρωί 1η Μαΐου στο Χαϊδάρι, μετά το προσκλητήριο άρχισε η εκφώνηση του καταλόγου των μελλοθανάτων που συντάχτηκε σε ειδικό γραφείο της οδού Μέρλιν όπου συστεγάζονταν τα Ες-Ες με την Ειδική Ασφάλεια.
Με τον αριθμό 71, εκφωνήθηκε το όνομα Ναπολέων Σουκατζίδης, ο οποίος επειδή γνώριζε τη γερμανική γλώσσα εκτελούσε χρέη διερμηνέα. Τότε επεμβαίνει ο διοικητής του στρατοπέδου Καρλ Φίσερ (Karl Fischer). - «Όχι εσύ! Όχι εσύ Ναπολέων! ».
Η απάντησή του θα μείνει σύμβολο αυτοθυσίας :
- «Δέχομαι, κύριε διοικητά, τη ζωή, με τον όρο πως δεν πρόκειται να την πάρω από άλλο κρατούμενο. Μόνο όταν η θέση μου μείνει κενή!».
Το ίδιο συμβαίνει και με τον στρατοπεδάρχη του Χαϊδαρίου Αντώνη Βαρθολομαίο. Τους φόρτωσαν και τους 200 σε έξι αυτοκίνητα και τους οδήγησαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Στη διαδρομή ως το Σκοπευτήριο οι μελλοθάνατοι πέταξαν μέσα από τα αυτοκίνητα σημειώματα με διευθύνσεις των δικών τους με κάποιο μήνυμα.
Στο Σκοπευτήριο τους χώρισαν σε εικοσάδες. Στην τελευταία εικοσάδα έβαλαν τον Σουκατζίδη, για να μπορέσουν να τον χρησιμοποιήσουν ως διερμηνέα. Η πρώτη εικοσάδα πήρε θέση απέναντι από τις κάννες των όπλων. Ο επικεφαλής των Γερμανών γύρισε προς τον Σουκατζίδη:
- Ρώτησέ τους αν έχουν τίποτα να πουν.
Ο Σουκατζίδης μεταφράζει. Και τότε με μια φωνή οι μελλοθάνατοι απαντούν:
- Ζήτω η Ελλάδα. Ζήτω η λευτεριά!
Τώρα είναι η σειρά της δεύτερης εικοσάδας, αλλά πριν πάρουν θέση απέναντι στο εκτελεστικό απόσπασμα οι κατακτητές τούς υποχρεώνουν να φορτώσουν τους νεκρούς στα αυτοκίνητα. Η ίδια σκηνή θα επαναληφθεί αρκετές φορές, ώσπου στο τέλος δεν είχε μείνει κανείς ζωντανός από τους 200. Μόνο την τελευταία εικοσάδα την μετέφεραν οι Γερμανοί. Ήταν λίγο μετά τις 10 το πρωί.
Τα πτώματα μεταφέρθηκαν στο Γ' νεκροταφείο. Η αναγνώριση των 200 έγινε όταν συμπληρώθηκε χρόνος για την εκταφή τους. Αναγνωρίστηκαν οι περισσότεροι.   Πηγή: Wikipedia  .-
 
Δρυοδάσος Φολόης  Ν. Ηλείας (Πανόπουλο)
 
*** Φολόη: Περπατώ εις το δάσος...
 Ταξίδια | Προορισμοί 
~ Κείμενο - Φωτογραφίες: Ηρώ Κουνάδη
~* Το πρώτο πράγμα που παρατηρείς είναι ο ουρανός. Είναι ψηλό δέντρο η δρυς. Στην πιο συνηθισμένη περίπτωση φτάνει τα είκοσι μέτρα, στην πιο σπάνια αγγίζει τα σαράντα. Τα κλαδιά της ξεκινούν από τόσο ψηλά, που πλέκουν μια βαθυπράσινη σκεπή στο δάσος. Κι όμως, το πρώτο πράγμα που τραβάει το βλέμμα είναι ο ουρανός, κι αυτή η παράξενη αίσθηση που δημιουργεί, σαν να προσπαθεί να στριμωχτεί ανάμεσα στα κλαδιά, να ανοίξει λίγο χώρο για να κατέβει το φως κάτω. Δύσκολο εγχείρημα, αν έχεις να κάνεις με πέντε εκατομμύρια δρύες. «Τι πέντε εκατομμύρια; Δέντρα;». Για τον νεοφερμένο επισκέπτη, ο αριθμός ακούγεται εξωπραγματικός. Την πρώτη φορά που θα αφήσεις το αυτοκίνητο σε κάποιο από τα πολλά ξέφωτα στην άκρη του δρόμου που διασχίζει το ομορφότερο κομμάτι του δάσους, θα μπεις στον πειρασμό να αρχίσεις να μετράς, με τον ίδιο αφελή τρόπο που τα μικρά παιδιά μπαίνουν στον πειρασμό να αρχίσουν να μετρούν τα αστέρια. Μόνο που εδώ το τοπίο είναι πολύ εντυπωσιακότερο. Τόσο, που μετά από λίγο ξεχνάς ότι μετρούσες. Σκονάκι… πατριδογνωσίας Η Φολόη απέχει περί τα 20 χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία, στον Δήμο της οποίας ανήκει μετά τις συγχωνεύσεις του Καλλικράτη. Απλώνεται σε μια έκταση που αγγίζει τα 42.000 στρέμματα, και αποτελεί ένα από τα σπανιότερα δρυοδάση της Ευρώπης και το μοναδικό των Βαλκανίων. Είναι εντελώς επίπεδο, χάρη στο γεγονός πως βρίσκεται πάνω στο ομώνυμο οροπέδιο, το οποίο οι ντόπιοι αποκαλούν χαϊδευτικά «Το μπαλκόνι της Ηλείας». Αν τύχει να ξεστρατίσετε λίγο από το δάσος, η υπέροχη πανοραμική θέα από την άκρη του οροπεδίου θα σας εξηγήσει το γιατί. Το όνομά της η Φολόη το πήρε από τον Κένταυρο Φόλο, που κατοικούσε στο δάσος. Ο Φόλος ήταν φίλος του Ηρακλή, κι αυτό είναι εντυπωσιακό, διότι οι Κένταυροι δεν φημίζονταν για τις φιλίες τους. Για την ακρίβεια, ο Φόλος, μαζί με τον Χείρωνα του Πηλίου, ήταν οι μόνοι «καλοί» Κένταυροι. Ο Φόλος σκοτώθηκε κατά λάθος από βέλος του Ηρακλή, όταν ο τελευταίος ενεπλάκη σε σύρραξη με τους υπόλοιπους Κενταύρους, που δεν έβλεπαν με καλό μάτι τις φιλίες γενικότερα, και δη τη δική τους. Η πινακίδα στην τελευταία στροφή πριν το δάσος εξακολουθεί να γράφει «επισκεφθείτε το μπαλκόνι της Ηλείας, το μέρος όπου έζησε ο Κένταυρος Φόλος». Μερικές φορές σε αυτά τα μέρη η μυθολογία και η πραγματικότητα μπλέκονται σε ένα χαριτωμένο κουβάρι. Βάζω τα παπούτσια μου… Καθότι το δάσος της Φολόης είναι στα περισσότερα σημεία του εντελώς επίπεδο, προσφέρεται ιδιαίτερα για φυσιολατρικές πεζοπορίες και ανοιξιάτικες ποδηλατάδες. Αμέτρητα μονοπάτια και δασικοί δρόμοι διασχίζουν το καταπράσινο «χαλί» του, κάνοντας ζιγκ ζαγκ ανάμεσα σε πανύψηλους κορμούς δέντρων, λουλουδιασμένα ξέφωτα και κελαρυστά ρυάκια. Οι λιγότερο αθλητικοί τύποι θα χαρούν να μάθουν πως πολλά από τα δασικά δρομάκια του τα διασχίζει άνετα και (μη 4x4) αυτοκίνητο –χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα μπείτε, τελικά, στον πειρασμό να περπατήσετε, έστω και για λίγο, σε κάποια σημεία. Ένας από αυτούς τους δρόμους, μάλιστα, εκείνος που ξεκινά από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και καταλήγει κοντά στη διασταύρωση Φολόης-Κούμανη, είναι μία από τις ειδικές διαδρομές του Ράλλι Ακρόπολης.  Πηγή: www.in2life.gr
 

***  «Στο δρόμο των εργατών του Σικάγου…»
Του Δημήτρη Βάλλα
Με δύο συγκεντρώσεις, αλλά και με  πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης τιμήθηκε χθές στη Λάρισα η επέτειος της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Οι συγκεντρώσεις που έλαβαν γιορταστικό χαρακτήρα πραγματοποιήθηκαν από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ στην Κεντρική Πλατεία και στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου (Νομαρχίας) αντίστοιχα με κυρίαρχο στοιχείο τα αντιμνημονιακά πανό και συνθήματα και τα στεφάνια με τα κόκκινα γαρύφαλλα.
Στην Κεντρική Πλατεία
Στην Κεντρική Πλατεία ξεκίνησε με κόσμο που άρχισε να καταφθάνει από νωρίς το πρωί η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας με …προπομπό 8μελές μουσικό συγκρότημα εργαζομένων που με τα τραγούδια του έδωσε αγωνιστικό παλμό και καταχειροκροτήθηκε.
Κεντρικός ομιλητής εδώ ήταν ο πρόεδρος του Ε.Κ.Λ κ. Τάσος Τσιαπλές που αναφέρθηκε στο πνεύμα της πρώτης εργατικής εξέγερσης στο Σικάγο την πρωτομαγιά του 1886 με στόχο την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Λ ζήτησε τη συνέχιση του αγώνα των εργατών του Σικάγου μέχρι την τελική νίκη, καθώς τα μηνύματα εκείνων των καιρών παραμένουν ακόμα επίκαιρα.
Συγκεκριμένα στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Με την σημερινή απεργία και την συγκέντρωσή μας εδώ και σε δεκάδες πόλεις της χώρας, τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά, παγκόσμια μέρα πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στους εκμεταλλευτές της για την κοινωνική της απελευθέρωση.   Μέρα τιμής στους νεκρούς και τους αγώνες της τάξης μας, από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών του Σικάγου την πρωτομαγιά του 1886 που τσάκισαν την αδιαλλαξία της εργοδοσίας και επέβαλαν το 8ωρο, των νεκρών καπνεργατών της Θεσσαλονίκης του Μάη του 1936, στους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής την πρωτομαγιά του 1944 από τους Γερμανούς φασίστες, στους εκτελεσμένους κομμουνιστές προέδρους του ΕΚΝΛ, Κώστα Ζιώτα το 1944 από τους Ιαταλογερμανούς φασίστες και του Τάκη Γαργαλιάνου το 1949 .Μέρα ταξικής διεθνιστικής αλληλεγγύης στους εργάτες όλου του κόσμου, στους λαούς που υποφέρουν και αγωνίζονται ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους που μόνο σκοπό έχουν την εξασφάλιση των συμφερόντων των μονοπωλίων, στην Ουκρανία, την Συρία, σε χώρες της Αφρικής, της Ασίας, των Βαλκανίων, στη Βενεζουέλα και αλλού.
Η 1η Μαΐου, είναι μέρα που προβάλλουμε τα αιτήματά μας για αξιοπρεπή ζωή, αιτήματα ανακούφισης της εργατικής οικογένειας από τα βάρβαρα μέτρα των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους, υπογραμμίζοντας ότι τα δικαιώματα των εργατών δε χαρίστηκαν από τους εκμεταλλευτές και τις κυβερνήσεις τους. Κατακτήθηκαν με σκληρούς αιματηρούς ταξικούς αγώνες.                                                                          
Τον αγώνα των εργατών του Σικάγου και της τάξης μας γενικότερα στα 128 χρόνια από τότε, υποσχόμαστε ότι θα τον φτάσουμε ως το τέλος, ως την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.»
Μεταφερόμενος στο σήμερα και μιλώντας για τη σημερινή τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι τόσο σ’ ολόκληρη τη χώρα, όσο και στο νομό τόνισε:
«Η ζωή μας, θα χειροτερέψει, όσο δεν ξεριζώνουμε τις αιτίες που μας γεμίζουν με βάσανα, που δεν είναι άλλες από το γεγονός ότι μια μικρή μειοψηφία μεγαλοεπιχειρηματιών κατέχει τα μέσα παραγωγής, την πολιτική εξουσία και εκμεταλλεύονται άγρια την δουλειά και τις ανάγκες μας για να βγάζει υπερκέρδη.
Η μοιρολατρία, η λογική του δεν γίνεται τίποτα, ο φόβος δεν γλίτωσε κανέναν από τα χειρότερα. Αυτό το αποδείχνει η ίδια η πραγματικότητα σύγχρονη και παλιότερη.
Αν οι σκλάβοι δεν ξεσηκώνονταν ενάντια στους δουλοκτήτες τους θα σάπιζαν με τις αλυσίδες τους. Αν οι εργάτες του Σικάγου δεν αποφάσιζαν να ξεσηκωθούν, χωρίς να φοβηθούν τις θυσίες, δεν θα είχαν κερδίσει το 8ωρο.
Τώρα υπάρχουν αποδείξεις, ότι το να στέκεσαι έξω από το σωματείο, τον οργανωμένο αγώνα, το να δέχεσαι το μικρότερο κακό, δεν γλιτώνεις τα χειρότερα.
Τι δείχνει η πείρα των εργαζομένων που υπέγραψαν ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις με μειώσεις μισθών, στα Σ-Μ Λάρισα, στον όμιλο ΕΞΑΛΚΟ-ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, στον ΟΛΥΜΠΟ, στο ANIMUS, στον Λαμπρούλη, στα ΣΠΡΙΝΤΕΡ και σε άλλες επιχειρήσεις; Γλίτωσαν τις απολύσεις που τους έλεγαν ότι δεν θα γίνουν αν δεχτούν μειώσεις μισθών; Εκεί που δεν συμμετείχαν στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις, γλίτωσαν τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, το κλείσιμο των επιχειρήσεων;  Όχι!
Το καπιταλιστικό σύστημα, αποδείχνεται καθημερινά, ότι έχει φάει τα ψωμιά του, δεν μπορεί να δώσει τίποτα άλλο στο λαό, εκτός από ανεργία, φτώχεια, καταπάτηση δημοκρατικών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και πολέμους. Καμία πολιτική διαχείρισής του, δεν πρόκειται να ωφελήσει του εργαζόμενους, τους άνεργους.
Δεν πρέπει να δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι δούλοι στον 21ο αιώνα, με τα συσσίτια και την δήθεν ελεημοσύνη των εκμεταλλευτών μας και όσων τους στηρίζουν. Είναι πρόκληση αυτοί που απολύουν, επιβάλουν μειώσεις μισθών, να μοιράζουν τρόφιμα σ’ αυτούς που καταδίκασαν στην ανεργία και τη φτώχεια. Κάθε σωματείο σε κάθε χώρο δουλειάς να δυναμώσουμε τον αγώνα για:
  • Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, προστασία των ανέργων με επιδότηση όλων με 600 ευρώ το μήνα, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους από το κράτος, για πάγωμα της πληρωμής των δανείων, κατάργηση των τόκων, απαγόρευση των κατασχέσεων για χρέη σε τράπεζες ή δημόσιο, για στέγαση με ευθύνη του κράτους των ανέργων που τους έγινε έξωση και τη σίτισή τους με τρόφιμα που θα μοιράζονται δωρεάν απο κρατικά πρατήρια, όπως και την προμήθειά τους με φθηνά είδη ρουχισμού, υπόδησης και υγιεινής.
  • Την υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ με επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ ως βάση για παραπέρα αυξήσεις με την υπογραφή ΚΣΣΕ που θα είναι υποχρεωτικές για όλους και χωρίς διαχωρισμούς ηλικιακούς.
  • Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων ανεργίας, της τζάμπα εργασίας στις επιχειρήσεις, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα με ημερομηνία λήξης.
  • Για την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, του 8ωρου, 7ωρου, για την απόκρουση της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας.
  • Για την κατάργηση των χαρατσιών, καθιέρωση αφορολόγητου 40.000 ευρώ για το ζευγάρι. Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με 45%.
  • Δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας και εκπαίδευσης για όλους.
  • Σύγχρονη αποκλειστικά δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους υποχρεωτική, με κατάργηση των εργατικών εισφορών για τον κλάδο υγείας.
    Χρειάζεται, ενίσχυση του ταξικού προσανατολισμού της πάλης με βάση το πλαίσιο αιτημάτων και τη γραμμή του ΠΑΜΕ, με την παράλληλη αποδυνάμωση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
    …Η πρωτομαγιά, κατέληξε  και η κατάσταση της τάξης μας, μας καλεί να σηκώσουμε πιο ψηλά τις σημαίες της ταξικής πάλης!  Το οφείλουμε σ’ αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στους νεκρούς  μας. Το οφείλουμε στα παιδιά μας για να μπορούμε να τα κοιτάμε στα μάτια, λέγοντας τα ότι δεν τα προδώσαμε. Συνεχίζουμε αταλάντευτα το δρόμο των εργατών του Σικάγου, μέχρι την τελική νίκη…»
     Μετα την ομιλία ξεκίνησε μεγάλη πορεια που μέσω των κεντρικών δρόμων της πόλης κατέληξε στην Πλατεια Νομαρχίας όπου έγινε κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Ρήγα Φεραιου.
    Στη συγκέντρωση της Κεντρικής Πλατειας, το παρον έδωσαν ακόμα ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λάρισας κ.κ Ντίνος Διαμάντος, Γ. Λαμπρούλης,  Τεμπών Χρ. Μπίκας, Κιλελερ Β. Σταμουλάκης, Αγιάς Ι. Κασίδας, κ.α
    Στην Πλατεία Νομαρχίας
    Εδώ πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Παπαποστόλου.
    Ο πρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ επισήμανε ότι ο Μάιος του 2014  βρίσκει τους Έλληνες εργαζόμενους αντιμέτωπους με μια σφοδρή  επίθεση στα θεμελιώδη εργατικά και κοινωνικά τους δικαιώματα και αναφερόμενος στα όσα συμβαινουν σήμερα τόνισε μεταξύ άλλων:
    «Αυτή την ιστορική μέρα οι  εργαζόμενοι στην Ελλάδα ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σ’ όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, τον πόλεμο, τις κοινωνικές διακρίσεις, τη ξενοφοβία  και το ρατσισμό.
    Τέσσερα  ολόκληρα χρόνια, εφαρμόζονται οι πιο σκληρές και αδιέξοδες πολιτικές,  που βυθίζουν τη χώρα σε ύφεση, σε εκτόξευση της ανεργίας, σε διεύρυνση των ανισοτήτων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης
    Τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, της κοινωνικής ασφάλισης καταρρέουν μέσα από την περικοπή δαπανών.
                Οι  απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων ,  οι εν εξελίξει διαθεσιμότητες  , οι  συνεχιζόμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις δεκάδων Οργανισμών του Δημοσίου, οι  συνεχόμενες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, η διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων και  η  κατάργηση των δομών Πρόνοιας, έχουν δημιουργήσει συνθήκες απορρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης.
       Το ασφαλιστικό σύστημα δέχεται το τελειωτικό χτύπημα.Το συνδικαλιστικό κίνημα , αποδίδει φόρο τιμής στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του εργατικού κινήματος που θυσίασαν τη ζωή τους  στο βωμό της υπεράσπισης των εργατικών – εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων
    Οι ιστορικοί αγώνες πριν, την 1η Μάη 1886, μετά, με χιλιάδες νεκρούς της εργατικής τάξης, κοινωνικούς αγωνιστές, διαμόρφωσαν κατακτήσεις που σήμερα κατεδαφίζονται, δικαιώματα στην εργασία, την ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία, τις εργασιακές σχέσεις που σήμερα ανατρέπονται.
    Αυτή η ιστορική πορεία, αυτή η παρακαταθήκη επιβάλλει σε όλους εμάς, σε ολόκληρο το λαό μας : ενότητα – ενεργοποίηση – συστράτευση και δυναμική – διεκδικητική και αγωνιστική ετοιμότητα για την προάσπιση δικαιωμάτων και κατακτήσεων
    Ενωμένοι διεκδικούμε:
    •  Έναν ειρηνικό κόσμο ανάπτυξης και απασχόλησης, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, κοινωνικής προόδου και ευημερίας για όλους.                                                                                                                                                                                           
    •  Διεκδικούμε το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρεπείς αμοιβές
    •  Απαιτούμε και διεκδικούμε μια διαφορετική πολιτική με σχέδιο και πρόγραμμα που θα ενισχύει την ανάπτυξη, θα στηρίζει την απασχόληση, θα  δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα διασφαλίζει τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα, τα εργατικά δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή.»
    Αμέσως μετά έγινε κατάθεση στεφάνων και πορεία μέχρι την Κεντρική Πλατεία. Και σε αυτή τη συγκέντρωση επίσης παρευρέθηκε ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός.

Εκδρομής  Μέλη  της  Περιηγητική  Λέσχη Μεσσήνης στο  δάσος Φολόης  Πρωτομαγιά  2014














ΒΙΝΤΕΟ  :
~*  Στο  Δάσος  Φολόης Ν. Ηλείας Πρωτομαγιά 1-5-2014  φωτογραφίσεις μελών   Περιηγητικής  Λέσχης  Μεσσήνης : http://youtu.be/kPNga3B8dRI ,

***  Μεσσηνιακά  και  άλλα  :
~* **  Αρφαρά  από νέα Ε Ο   διαδρομή 1-5-2014 :  http://youtu.be/xvnmUjQntxA   ,






























Χρύσα Φ. Τσάμη  και Δέσποινα  Σταμ. Σκούλικα στο  δάσος  Φολόης  Πρωτομαγιά  2014
Σχετικό  βίντεο  :
~* ΦΟΛΟΗ  Ν  ΗΛΕΙΑΣ μέσα στο δάσος  2014  : http://youtu.be/zzjagMdfsWM ,

*** Μιά  όμορφη  ημερήσια  εκδρομή  Πρωτομαγιάς  2014  με  την Περιηγητική Λέσχη  Μεσσήνης :

~*  Πρόγραμμα  Εκδρομής  01  Μαΐου  2014 Π.Λ.Μεσσήνης :
Αναχώρηση από  ΚΤΕΛ  Μεσσήνης  ώρα  07.30 το  πρωϊ (με  Δαβίλας Αφοί  τούρς , δύο  πούλμαν }  για  ΚΑΤΑΚΟΛΟ  Ν. Ηλείας , μέσο Τσακώνας  ,  Καλό  Νερό , Ζαχάρω , ΠΥΡΓΟΥ  Ν. Ηλείας , Άγιος   Ιωάννης .- Επίσκεψη  στο  Μουσείο Αρχαίας Τέχνης - τεχνολογίας και  πρωϊνός  καφές  με παραμονή  επί  δίωρο .- Στην συνέχεια χωριό Σκαφιδά  και  Ι.Μ.  Παναγίας Σκαφιδά (γυναικεία) με  ημίωρο  προσκύνημα .- Διαδρομή  εν  συνεχεία από χωριά Ν. Ηλείας : Σκουροχώρι , Βουτιναίϊκα  , Πύργος , Βαρβάτσαινα . Παλαιοβαρβάτσαινα . Μαγούλα Καράτουλα , Μουζάκι , Καρυά , στο  ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ , στο πανηγύρι στα  Χάνια  Πανόπουλου παραμονή  για  ημίωρο και  επιστροφή  Πανόπουλο ,Σπαρτούλια , Αμυγδαλή , ΚΟΥΜΑΝΗ  ,Φολόη , ...  Δάσος (Δρυοδάσος) ΦΟΛΟΗΣ του  Νομού Ηλείας , φαγητό  και  διασκέδαση στο  κέντρο  ταβέρνα   " Ερύμανθος" από  14.00 ώρα  έως  17.00 .- Επιστροφή  μέσω  Λάλα  και  Ολύμπια (για καφέ  1 μία  ώρα , Φλόκας , Μακρύσια ,Κρέστενα Λουτρά Καϊάφα , Ζαχάρρω , Καλό Νερό , Κοπανάκι  , Δώριο , Βασιλικό  Κόκλα Τσακώνα , Μεσσήνη  περί  ώραν 22.00 μ.μ.  βραδυνή .-

Βίντεο :
~*    Δρυοδάσος  Φολόης  Ηλείας  1/5/2014  :   http://youtu.be/jSBt-T3HNYk ,

~*** Δάσος Φολόης Ν  Ηλείας αφήγηση 1/5/2014 Π. Λ .Μ.  : http://youtu.be/X4Uu2uMk-Yg,

~** ΦΟΛΟΗ δάσος  διαδρομή  ενημέρωση  1/5/2014 : http://youtu.be/e2eP60XQ9CQ ,

~*** Πανηγύρι  στο  δάσος Φολόης  Πανόπουλο  1/5/2014 : http://youtu.be/ftbDQFtIS7k

~*** Πρωτομαγιά Χάνι  δάσος  στο Πανόπουλο  2014 : http://youtu.be/mJ8M9b5X1VQ,

~** Πρωτομαγιά  2014  δάσος  Πανόπουλο  Φολόης : http://youtu.be/9vs2yILITqE,

~** Ι Μ  ΣΚΑΦΙΔΑ Ν  Ηλείας  1-5-2014  : http://youtu.be/jqr0CdKSWNI ,

~** ΦΟΛΟΗ  Ν  ΗΛΕΙΑΣ μέσα στο δάσος  2014 : http://youtu.be/zzjagMdfsWM   ,
 
~** Δάσος  Φολόης  διαδρομή  προς Πανόπουλο 1/5/2014 :    http://youtu.be/zmyUJw4GYz0,

~** Πρωτομαγιά 2014  πανήγυρη στο Χάνι Πανόπουλου : http://youtu.be/6EE-IJotX50  ,

~** ΚΟΥΜΑΝΙ  δάσος  Φολόη  2014  πρωτομαγιά : http://youtu.be/V-pt4bwl5uw  ,

~** Πρωτομαγιά  2014 πανηγύρι στο Πανόπουλο δάσος :   
http://youtu.be/q0td88Wc-hQ,
                          
 ~** XANI ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ πρωτομαγιά  2014 : http://youtu.be/BR3VsjN_U8Q      ,
~*** ΦΟΛΟΗ  δάσος 1-5-2014 : http://youtu.be/f7pJvJXt0AY   ,
 
~*   Ι Μ  Σκαφιδά  Ηλείας αφήγηση 1/5/2014 : http://youtu.be/yQ_0DqZbnOg ,
 
~  Μονή  Σκαφιδά Ν  Ηλείας 1/5/2014 : http://youtu.be/OEL9lUKpVo0 ,
 
~ ΚΑΤΑΚΟΛΟ Ν. ΗΛΕΙΑΣ 1/5/2014 : http://youtu.be/WfIjLp_nMYA  ,

~ Κατάκολο  Νομού  Ηλείας  1-5-2014 : http://youtu.be/fxibENG82x4 ,

~ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ δάσος πρωτομαγιά πανηγύρι 1-5-2014 : http://youtu.be/HU-M-k26bHk  ,  


~ Φολόη  Ν  Ηλείας  ταβέρνα " ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ"  1/5/2014: http://youtu.be/3Z_hsvpOeUQ ,

~ Ι Ν  μονής  Σκαφιδιάς  1/5/2014: http://youtu.be/-Ek5gQvmfv0 ,


~ Φολόη  Ηλείας ταβέρνα  "το Δάσος" 1/5/2014 : http://youtu.be/N3LuwYgsKBc ,


~ Φολόη  Κούμανη 1/5/2014  διασκέδαση  ταβέρνα Ερύμανθος : http://youtu.be/KGcpEf8sLMY ,


~ Πανόπουλο Ν Ηλείας πανηγύρι  στο δάσος  1/5/2014 : http://youtu.be/pYtxpavwl_8 ,


~ Κατάκολο  λιμάνι  παραλία  1-5-201 : http://youtu.be/yMHChvAKEiM ,


***  Επιστροφή  ημερήσιας  εκδρομής  Πρωτομαγιά  μέσω ...ΛΑΛΑ  Ν. Ηλεία ...:
Βίντεο :    ~*  ΛΑΛΑΣ  ΗΛΕΙΑΣ  διαβαίνοντας το  χωριό της  Ηλίας  Πρωτομαγιά  2014 : http://youtu.be/TSodhK9G_Yo ,


*** Σοβαρά τραυματίστηκε 11χρονος τσιγγάνος όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο(φωτογραφία)
Σοβαρά τραυματίστηκε χθες νωρίς το απόγευμα ένας 11χρονος τσιγγάνος, όταν παρασύρθηκε με το ποδήλατό του στον εθνικό δρόμο, λίγο πριν από τον ΟΑΕΔ. Αυτοκίνητο κατευθυνόταν προς την έξοδο της πόλης, όταν ξαφνικά από χωματόδρομο, λίγο πριν από τον ΟΑΕΔ, βγήκε ο 11χρονος με το ποδήλατό του. Ο οδηγός του οχήματος, κάνοντας ελιγμό, προσπάθησε να αποφύγει το παιδί, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να το παρασύρει. Ο άτυχος 11χρονος, που διέμενε με τη γιαγιά του, τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του διασωληνώθηκε άμεσα και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.Β.Β. - 

*** Τροχαίο με τραυματισμό στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας (φωτογραφίες)        
 
Λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ μια ακόμα σύγκρουση σημειώθηκε σε δρόμους της Καλαμάτας και πιο συγκεκριμένα στη Νέα Είσοδο μπροστά ακριβώς στην Αστυνομική Διεύθυνση. Το ατύχημα συνέβη κάτω από άγνωστες συνθήκες και αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά ο οδηγός ενός δικύκλου. - 

** Ούτε ο πλούσιος πλούσιος να υπερηφανεύτε ο  φτωχός να χάνει  το θάρρος του όταν δίνει λίγα .- { Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος } .-


***  Η «Λιόπιτα» από την Καλαμάτα… σερβίρει στον “Alpha”         
    
Η Ελπίδα Περιστεροπούλου θα διδάξει τα μυστικά της στους Αθηναίους
Έχουμε γράψει αρκετές φορές ότι στη Μεσσηνία της κρίσης, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, εκτός από τους εξωγενείς - βασικούς- παράγοντες, υπάρχουν και κάποια πράγματα που ακολουθούμε και βουλιάζουμε όλο και περισσότερο. Έτσι, η ιδέα της επιχειρηματικότητας με ρίσκο και εξωστρέφεια αντικαταστάθηκε από τη θεοποίηση της αρπαχτής, της επιδότησης ή της εύκολης προμήθειας.
Και τώρα, λοιπόν, που περάσαμε όλη αυτή την κρίση, φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα μια πιο φωτισμένη, δυναμική τάξη ανθρώπων που μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα;
Δε θα μιλήσουμε για τα αρνητικά. Θα πούμε ότι  ναι, γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε όλους τους χώρους που λειτουργούν με αξιοκρατία, μακριά από λαμογιές, δουλεύουν σκληρά και προσπαθούν να είναι πρότυπο για τους γύρω τους. Δεν είναι λίγοι αυτοί οι άνθρωποι και σε αυτούς στηρίζεται, ακόμη, αυτή η κοινωνία. Ένα παράδειγμα έχουμε στην Καλαμάτα.
Η γνωστή «Λιόπιτα» είναι το μοναδικό εργαστήριο χειροποίητης παραδοσιακής πίτας στην Ελλάδα, με βάση το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την περιοχή της Κορώνης.
Ψυχή της η Ελπίδα Περιστεροπούλου, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, η οποία, αφού δοκίμασε για αρκετά χρόνια συνταγές απ’ όλη την Ελλάδα, έκανε το όνειρό της πραγματικότητα, δημιουργώντας το εργαστήρι χειροποίητης παραδοσιακής πίτας.
Κατ’ αρχάς, το φύλλο ανοίγεται κάθε πρωί με τον παραδοσιακό τρόπο και με συνταγές που χάνονται στα βάθη των αιώνων. Η γέμιση των πιτών γίνεται, κυρίως, με προϊόντα της μεσσηνιακής γης και, βέβαια, μόνο με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Αυτό το δύσκολο αλλά ποιοτικό δρόμο εκτίμησαν οι άνθρωποι του τηλεοπτικού σταθμού "Alpha" κι έτσι το μεσημέρι της Παρασκευής, στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, η κυρία Ελπίδα Περιστεροπούλου θα βρεθεί στο στούντιο του σταθμού για να δείξει κάποια από τα μυστικά της τέχνης της.
Μόλις μάθαμε το νέο, χθες, πήγαμε και τη βρήκαμε, ρωτώντας την πώς νιώθει. Όπως μας εξήγησε, από την πλευρά της δεν υπήρξε καμία προσπάθεια να μάθουν στην Αθήνα για το εργαστήριό της. Τα καλά νέα πήγαν από στόμα σε στόμα και μέσω του διαδικτύου.
Σύμφωνα με την ίδια, «ασφαλώς και νιώθω ικανοποίηση με αυτό που θα συμβεί. Όχι, βέβαια, γιατί θα εμφανιστώ στην τηλεόραση. Αντίθετα. Αισθάνομαι όμορφα, γιατί βλέπω για μια ακόμη φορά ότι οι κόποι μου και η επιμονή μου στην ποιότητα των προϊόντων που δίνω στον κόσμο δικαιώνονται. Όλα γίνονται στο χέρι. Δεν κοροϊδεύω κανέναν.
Όμως, θα πρέπει να ξέρετε ότι για να πετύχω το αποτέλεσμα που θέλω, δουλεύω από τα ξημερώματα, ώστε να ζυμώσω, να φτιάξω τη γέμιση για κάθε πίτα χωριστά και να ψήσω. Δεν υπάρχουν περιθώρια χρόνου, αφού, όταν ανοίξει το μαγαζί, θα πρέπει να είναι όλα έτοιμα».
Για τους ελάχιστους Καλαματιανούς που δε γνωρίζουν ακόμα το μαγαζί, αυτό βρίσκεται στην οδό Ιατροπούλου αριθμός δώδεκα.  Του Αντώνη Πετρογιάννη   Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
 
*** Γερμανός κατήγγειλε ότι τον λήστεψαν σε χωριό της Μεσσηνίας

 Ληστεία σε βάρος του κατήγγειλε ένας 56χρονος Γερμανός, από δύο άγνωστους άνδρες, το βράδυ της Δευτέρας στην Ανθούσα. Ειδικότερα, την ώρα που ο 56χρονος επέστρεφε στο σπίτι του, όπως κατήγγειλε, του επιτέθηκαν δύο άγνωστοι και με τη χρήση σωματικής βίας τον ακινητοποίησαν και του αφαίρεσαν 250 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και την ταυτότητά του. Ο 56χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία την επόμενη ημέρα το μεσημέρι. - 

***  Διακοπές ρεύματος αύριο στη Μεσσηνία

 Στις περιοχές του πρώην Δήμου Ανδρούσας και της Κοινότητας Τρικόρφου, προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες, θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Παρασκευή, από 9.00 έως 10.00. Επίσης διακοπή ρεύματος θα γίνει την ίδια ημέρα στις περιοχές των Δ.Δ. Βουναρίων, Νέας Κορώνης και Αγίου Ανδρέα, από 8.30 έως 12.00. - 

***  Ο  πολύς  ύπνος  είναι  άδικος  σύζυγος , που αρπάζει το  μισό  ή  και περισσότερο ακόμα  από την  ζωή  του  τεμπέλη .- {Άγιος  Ιωάννης ο  Σιναϊτης} .-

***  Ο  πλούτος  ούτε σώζει  ούτε κολάζει  , αλλά  η χρήση  του  πλούτου  , η μεν καλή  σώζει , η δε κακή κολάζει .- 


 

  ***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
http://www.youtube.com/stamos01 ,         3298   video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1780   video .- 
 http://www.youtube.com/vlasiskal , =        1768   video.-                                                                                                                        
Σύνολον                                                              6846  βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2489    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    562 
 https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  122.
 
 *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2014  : 
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/27-2014.html  ,  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Μαρτίου  2014 ,-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/28-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 28  Μαρτίου  2014  , Δ΄ Χαιρετισμοί προς  την  Παναγία  μας .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/29-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/30-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 31 Μαρτίου 2014  ,
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014  ,

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2014  :
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/01-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 01 Απριλίου 2014  , .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/02-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τετάρτη 02 Απριλίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/03-2014.html , Το αγιάζι ενημέρωσης Πέμπτη 03 Απριλίου 2014  .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Απριλίου 2014  ,
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html , Άρωμα  στην  ενημέρωση  Παρασκευή  04  Απριλίου  2014  .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/05-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 05 Απριλίου 2014  , .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/04/06-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 06 Απριλίου 2014 , .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/06-2014.html , Ανθολόγιο   Ανθολογώντας   και    γράφοντας   Κυριακή   06   Απριλίου   2014 .-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/04/07-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα    07  Απριλίου  2014 .-
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/08-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τρίτη 08 Απριλίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/04/09-2014.html , Το  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Τετάρτη  09  Απριλίου  2014 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html , ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 10- Απριλίου  2014 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/04/10-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 , .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/04/11-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 , .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/04/11-2014.html , Άρωμα   ενημέρωσης  Παρασκευή  11  Απριλίου  2014 ,
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/04/188-12-13-2014.html  , 188η Επέτειο εορτασμού Εξόδου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Σ/Κ 12 και 13 Απριλίου 2014.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/04/14-2014.html, Άρωμα ενημέρωσης Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/04/15-2014.html , Άρωμα Ελλάδας Όμορφες διαδρομές Μ. Τρίτη 15 Απριλίου 2014.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/04/15-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Μ. Τρίτη  15  Απριλίου  2014 .-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/04/16-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Μ.Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 , .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/04/17-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Μ.Πέμπτη 17 Απριλίου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/04/18-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Παρασκευή 18 Απριλίου 2014 , .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/04/19-2014.html , Το  αγιάζι  της   ενημέρωσης  Μ. Σάββατο  19  Απριλίου  2014  , ΚΑΛΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΣΕ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !! και  ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  ! ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ !  .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/04/19-2014.html , Η  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΣΗΜΑΙΑ  ΜΑΣ  Ιστορία  και  γεγονότα ,  Μ. Σάββατο  19  Απριλίου 2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/04/20-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή  ΠΑΣΧΑ  Αναστάσεως  20  Απριλίου  2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/04/21-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  του ΠΑΣΧΑ  21  Απριλίου 2014 .-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/04/22-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη του Πάσχα 22 Απριλίου 2014.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/04/23-2014.html  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη   23  Απριλίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/24-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 24 Απριλίου 2014  .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/25-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/04/26-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 26 Απριλίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/2742014.html , ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΠΑΤΩΝ 27/4/2014 .- Από  επίσκεψη .-                  
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/04/28-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 .-                                          
 ~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/2014.html?showComment=1398704143317#c6144420707402189637 , ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΜΩΝ Μεσσηνίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014 .-    Δευτέρα  28/4/2014 .-                                                                             
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/04/18-052014.html , Δημοτικές  και  Περιφερειακές εκλογές εν όψη 18 /05/2014 .-  Δευτέρα 28/4/2014 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/18052014.html , Δημοτικές Περιφερειακές  Εκλογές  18/05/2014 Συνδυασμοί  ,  Τρίτη  29  Απριλίου  2014
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/29-2014.html?showComment=1398765019668#c4008682741293950955 , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τρίτη 29 Απριλίου 2014.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/04/30-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 .-

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ     ΜΑΪΟ  2014 :
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαϊου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .- ~    www.aroma-elladas.gr          

~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/02-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 02 Μαΐου 2014 , Άρωμα  ενημέρωσης για  όλους  μας ,-  
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 03 Μαΐου 2014 .-                                                     
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σαββάτου 03 Μαϊου 2014 .-                                              
 ~
 
 
 
 
 
 
 

   ***  ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ        
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- .-    551  .                                     
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-          ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-                                                                                       
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-                                                        
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ        ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-                                                                
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.- 
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-         
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/02/09022014-10-02-2014.html  , Διαδρομές  στην όμορφη  Ελλάδα μας  Κυριακή 09/02/2014 , Δευτέρα 10-02-2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην όμορφη Ελλάδα μας Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014 .-               
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/2742014.html , ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΠΑΤΩΝ 27/4/2014 .- Από  επίσκεψη .-                
~   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαϊου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .- ~    www.aroma-elladas.gr  .-

***





Δεν υπάρχουν σχόλια: