ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  28  Απριλίου 2013
Κυριακή των  Βαϊων  ,

Κυριακή των Βαϊων«Εκ βαϊων και κλάδων ως εκ θείας εορτής εις θείαν μεταβάντες εορτήν, προς σεβασμίαν του Χριστού Παθημάτων , πιστοί συνδράμωμεν, τελετήν σωτήριον και τούτον υπέρ ημών πάθος υφιστάμενον, κατοπτεύχωμεν εκούσιον…» (απόστιχον Λυχνικού Κυριακής Βαϊων).

Την ημέρα αυτή γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ. Τότε, ερχόμενος ο Ιησούς από τη Βηθανία στα Ιεροσόλυμα, έστειλαε δύο από τους Μαθητές του και του έφεραν ένα γαϊδουράκι. Και κάθισε πάνω του για να μπει στην πόλη.

Ο δε λαός, ακούγοντας ότι ο Ιησούς έρχεται, πήραν αμέσως στα χέρια τους βάγια από φοίνικες και βγήκαν να τον υποδεχτούν. Και άλλοι μεν με τα ρούχα τους, άλλοι δε κόβοντας κλαδιά από τα δέντρα, έστρωναν το δρόμο απ’ όπου ο Ιησούς θα περνούσε. Και όλοι μαζί, ακόμα και τα μικρά παιδιά, φώναζαν: «Ωσανα, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου
BAIVN.jpg
Ο Χριστός εισέρχεται στα Ιεροσόλυμα «επί πώλον όνου». Πορεύεται και οι Ισραηλίτες τον υποδέχονται με τιμές ως Βασιλιά. Εκείνος δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στις τιμές, δεν περιορίζεται στο πανηγύρι, στην πρόσκαιρη δόξα, αλλά προχωρεί στο σταυρό και την Ανάσταση.
Η είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα είναι τελικά η είσοδος του μαρτυρίου στην επίγεια ζωή του Κυρίου. Σε λίγες ημέρες θα μαρτυρήσει και θα θανατωθεί στο σταυρό, για να θανατώσει το θάνατο και να χαρίσει τη ζωή.
Περιμένουμε και εμείς το Χριστό να περάσει…
Φοράμε καινούρια ρούχα, ανάβουμε κεριά, κάνουμε γιορτές, συγκινούμαστε, ενθουσιαζόμαστε. Αλλά δεν τον ακολουθούμε. Παραμένουμε στις εξωτερικές εκδηλώσεις. Μένουμε στην Κυριακή των Βαΐων. Δεν τον ακολουθούμε στο μαρτύριο, στη θυσία, στο σταυρό.
Η πορεία του ανθρώπου στο μαρτύριο είναι ήσυχη, μυστική. Βιώνει τη χαρά της προσμονής και της συνάντησης με το Χριστό, μα δεν έχει σχέση η χαρά αυτή με τις εξωτερικές εκδηλώσεις που συνηθίζουμε. Είναι και αυτές απαραίτητες αλλά δεν είναι μόνο αυτές.
Αν πράγματι θέλουμε να πλησιάσουμε τον Χριστό, πρέπει να έχουμε διάθεση να βρεθούμε κοντά Του τη στιγμή της δόξας Του, να Τον ακολουθήσουμε, να μην Τον χάσουμε ούτε στιγμή από τα μάτια μας. Γιατί τελικά η θέληση μας λείπει, για όλα τα άλλα φροντίζει Αυτός. Τότε μόνο θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε ότι ο σταυρός και η Ανάσταση είναι πραγματικότητα για όλους τους ανθρώπους.
πηγή
xfe.gr

Θέλοντας Χριστέ και Θεέ μας να δείξεις,
προ της σταυρικής Σου Θυσίας,
ότι είναι βέβαιο πράγμα η ανάσταση όλων των νεκρών,
ανέστησες εκ νεκρών τον Λάζαρον “
Για τούτο και εμείς,
μιμούμενοι τα παιδιά που σε υποδέχθηκαν
κατά την είσοδό Σου στην Ιερουσαλήμ,
κρατούμε στα χέρια μας τα σύμβολα της νίκης,
τα βάϊα και βοώμε προς Εσένα,
τον νικητή του θανάτου:
Βοήθησέ μας και σώσε μας,
Συ που ως Θεός κατοικείς στα ύψιστα μέρη του ουρανού,
ας είσαι ευλογημένος Συ,
που έρχεσαι απεσταλμένος από τον Κύριο».
 

~ Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών  Ιδού ο Νυμφίος  28-04-2013 :
Ακολουθία εξώδου  Νυμφίου Ι.Χ. εν τω μέσω της νυκτός στον Ιερό Ναό  από Πρεσβύτερι Παπα-Μιχάλη Ε. Μπούρα την Κυριακή το  βράδυ ...

~ ΑΡΦΑΡΑ Αγ  Θεόδωροι βράδυ Κυριακή Βαΐων :

~ Ευαγγέλιο 1ης ακολουθίας ΙΝ. ΑΡΦΑΡΩΝ  28-04 -2013 : http://youtu.be/rklkWOjB_hQ ,
 

~ ΙΝ. ΑΡΦΑΡΩΝ Ακολουθία  Κυριακή  βράδυ  Βαΐων : http://youtu.be/5kAM9jsnfRE ,
 
***ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

ΣΤ΄ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΗΣΤΕΙΩΝ - ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ
Η έκτη και τελευταία εβδομάδα της Μεγ. Σαρακοστής ονομάζεται <<Εβδομάδα των Βαϊων>>. Για έξι μέρες πριν το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαϊων η λατρεία της Εκκλησίας μας ωθεί ν' ακολουθήσουμε το Χριστό καθώς πρώτος αναγγέλει το θάνατο του φίλου Του και κατόπιν αρχίζει το ταξίδι Του στη Βηθανία και στην Ιερουσαλήμ. Το θέμα και ο τόνος αυτής της εβδομάδας δίνονται την Κυριακή το απόγευμα στον Εσπερινό:
Την έκτη των σεπτών Νηστειών Εβδομάδα, προθύμως απαρχόμενοι, Κυρίω προεόρτιον ύμνον των Βαϊων άσωμεν πιστοί, ερχομένω εν δόξη δυνάμει Θεότητος, επί την Ιερουσαλήμ, νεκρώσαι τον θάνατον...
Στο κέντρο της προσοχής είναι ο Λάζαρος - η αρρώστεια του, ο θάνατός του, ο θρήνος των συγγενών του και η αντίδραση του Χριστού σ' όλα αυτά. Έτσι τη Δευτέρα ακούμε: Σήμερον Χριστώ, πέραν Ιορδάνου διατρίβοντι, δηλούται η νόσος του Λαζάρου... Την Τρίτη: Χθές και σήμερον η νόσος του Λαζάρου.Την Τετάρτη: Σήμερον Λάζαρος, θανών θάπτεται, και θρήνον άδουσι αι τούτου σύγγονοι, ως δε προγνώστης Θεός...Την Πέμπτη: Δισημερεύει σήμερον, θανών ο Λάζαρος...Τέλος την Παρασκευή: Έρχεται ο Κύριος εις Βηθανία... εξαναστήσαι...Η τελευταία εβδομάδα δηλαδή περνάει με πνευματική περισυλλογή πάνω στην ερχόμενη συνάντηση του Χριστού με το θάνατο - πρώτα στο πρόσωπο του φίλου Του Λαζάρου, έπειτα στο θάνατο του ίδιου του Χριστού. Πλησιάζει η <<ώρα του Χριστού>> για την οποία τόσο συχνά μιλούσε και προς αυτήν προσανατολιζόταν όλη η επίγεια διακονία Του.
Η ανάσταση του Λαζάρου έγινε για να βεβαιωθούμε για <<την κοινήν ανάστασιν>> (τροπάρια της ημέρας).
Είναι κάτι το συναρπαστικό να γιορτάζουμε κάθε μέρα για μια ολοκληρη εβδομάδα αυτή τη συνάντηση ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, που αργά αργά πλησιάζει, να γινόμαστε μέρος της, να νιώθουμε με όλο το είναι μας αυτό που υπονοεί ο Ιωάννης με τα λόγια του: <<Ιησούς ως είδεν αυτήν κλαίουσαν και τους συνελθόντας... ενεβριμήσατο τω πνεύματι και ετάραξεν εαυτόν... και εδάκρυσεν>> (Ιωάν. 11, 33-35).
Μέσα στη λειτουργική ορολογία, το Σάββατο του Λαζάρου και η Κυριακή των Βαϊων είναι η <<έναρξη του Σταυρού>>. Η τελευταία εβδομάδα της Σαρακοστής, η προεόρτια αυτών των ημερών, είναι η τελική αποκάλυψη του νοήματος της Μεγάλης Σαρακοστής. (σελ. 92,93)

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

Αυτό το Σάββατο τιμάμε την υπό του Χριστού Ανάσταση του φίλου Του Λαζάρου.
Αναγράφει το <<Ωρολόγιο>>: <<Ο Λάζαρος ήταν φίλος του Χριστού και οι αδελφές του Μάρθα και Μαρία που τον φιλοξένησαν πολλές φορές (Λουκ.ι΄, 38-40, Ιωαν.ιβ΄, 1-3) στη Βηθανία κοντά στα Ιεροσόλυμα περίπου δύο μίλια. Λίγες μέρες πρό του πάθους του Κυρίου ασθένησε ο Λάζαρος και οι αδελφές του ενημέρωσαν σχετικά τον Ιησού που τότε ήταν στη Γαλιλαία να τον επισκεφθεί. Ο Κύριος όμως επίτηδες καθυστέρησε μέχρι που πέθανε ο Λάζαρος, οπότε είπε στους μαθητές του πάμε τώρα να τον ξυπνήσω. Όταν έφθασε στη Βηθανία παρηγόρησε τις αδελφές του Λάζαρου που ήταν πεθαμένος τέσσερις μέρες και ζήτησε να δει το τάφο του.
Όταν έφθασε στο μνημείο, δάκρυσε και διέταξε να βγάλουν την ταφόπλακα. Τότε ύψωσε τα μάτια του στον ουρανό, ευχαρίστησε τον Θεό και Πατέρα και με μεγάλη φωνή είπε: Λάζαρε, βγές έξω. Αμέσως βγήκε έξω τυλιγμένος με τα σάβανα ο τετραήμερος νεκρός μπροστά στο πλήθος που παρακολουθούσε και ο Ιησούς ζήτησε να του λύσουν τα σάβανα και να πάει σπίτι του. (Ιωαν. ια΄,44)
Αρχαία παράδοση λέγει ότι τότε ο Λάζαρος ήταν 30 χρονών και έζησε άλλα 30 χρόνια. Τελείωσε το επίγειο βίο του στην Κύπρο το έτος 63 και ό τάφος του στην πόλη των Κιτιέων έγραφε: <<Λάζαρος ο τετραήμερος και φίλος του Χριστού>>.
Το έτος 890 μετακομίσθηκε το ιερό λείψανό του στην Κωνσταντινούπολη από τον αυτοκράτορα Λέοντα το σοφό, ο οποίος συνέθεσε τα ιδιόμελα στον εσπερινό του Λαζάρου: Κύριε, Λαζάρου θέλων τάφον ιδείν, κλπ>>
Χαρακτηριστικό της μετέπειτας ζωής του Λαζάρου λέγει η παράδοση, ήταν ότι δεν γέλασε ποτέ παρά μια φορά μόνο όταν είδε κάποιο να κλέβει μια γλάστρα και είπε την εξής φράση: Το ένα χώμα κλέβει το άλλο.
Η Ανάσταση του Λαζάρου επέτεινε το μίσος των Εβραίων που μόλις την έμαθαν ζήτησαν να σκοτώσουν τον Λάζαρο και το Χριστό.
Το απολυτίκιο της ημέρας είναι:
<< Θέλοντας Χριστέ και Θεέ μας να δείξεις, προ της σταυρικής Σου Θυσίας, ότι είναι βέβαιο πράγμα η ανάσταση όλων των νεκρών, ανέστησες εκ νεκρών τον Λάζαρον. Για τούτο και εμείς, μιμούμενοι τα παιδιά που σε υποδέχθηκαν κατά την είσοδό Σου στην Ιερουσαλήμ, κρατούμε στα χέρια μας τα σύμβολα της νίκης, τα βάϊα και βοώμε προς Εσένα, τον νικητή του θανάτου: Βοήθησέ μας και σώσε μας, Συ που ως Θεός κατοικείς στα ύψιστα μέρη του ουρανού, ας είσαι ευλογημένος Συ, που έρχεσαι απεσταλμένος από τον Κύριο!>>
Αυτή τη μέρα δεν γίνονται μνημόσυνα με κόλλυβα, σε ανάγκη μόνο απλό Τρισάγιο.
(Αρχιμ. Επιφ. Θεοδωρόπουλος - Περίοδος Τριωδίου)

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ


Τροπάριον τοῦ Ὄρθρου

Στιχηρὰ Ἰδιόμελα τοῦ Ἁγίου Λαζάρου
Κύριε, ἡ φωνή σου κατέλυσε, τοῦ ᾍδου τὰ βασίλεια,
καὶ ὁ λόγος τῆς ἐξουσίας σου, ἤγειρεν ἐκ τάφου τετραήμερον,
καὶ γέγονεν ὁ Λάζαρος, τῆς παλιγγενεσίας, προοίμιον σωτήριον.
Πάντα δυνατά σοι Δέσποτα, τῷ πάντων Βασιλεῖ,
δώρησαι τοῖς δούλοις σου, ἱλασμὸν καὶ τὸ μέγα ἔλεος.

*** Ασθενείς σεισμικές δονήσεις σε Αίγο και Χανιά  :
 Δυο σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν σχεδόν την ίδια ώρα ταΧανιά και το Αίγιο. Η πρώτη έγινε στις 7:37 και ήταν μεγέθους 3,5R και η δεύτερη στις 7:49 και ήταν μεγέθους 4,5R.
Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 7:37 το πρωί, ήταν μεγέθους 3,5 της κλίμακας Ρίχτερ και έιγιε ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη των Χανίων (διαβάστε την είδηση).
Λίγα λεπτά αργότερα, στις 7:49 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Αίγιο.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός σημειώθηκε 133 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 13 χιλιόμετρα ανατολικά του Αιγίου.   πηγή: Newsit.gr

*** Μέχρι και τον Αντώνη Σαμαρά πήγαν να εμπλέξουν στο επίμαχο πρόγραμμα της ΕΑΣ :
  Της Μαρίας Νίκα
 Ακόμη και τον πρωθυπουργό επιχείρησαν να εμπλέξουν κάποιοι στο θέμα του ευρωπαϊκού προγράμματος ελαιοκομικών φορέων ύψους 4,2 εκατομμυρίων ευρώ, που διεκδικεί η ΕΑΣ Μεσσηνίας, ζήτημα για το οποίο έχουν ακουστεί πολλά τον τελευταίο καιρό.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, επιστολή που εστάλη στον Αντώνη Σαμαρά τού ζητούσε στήριξη σχετικά με την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος, το οποίο όμως έχει «μπλοκάρει», γιατί διερευνώνται τυχόν παρατυπίες. Όπως είχε δηλώσει προ ημερών στο «Θ» ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κώστας Κατσούλης, είχε ξεκινήσει έρευνα για το εάν στο φάκελο - αίτηση για το πρόγραμμα υπήρχαν πλαστές εγγυητικές τραπέζης, θέμα για το οποίο έχει κάνει ερώτηση στη Βουλή και ο βουλευτής Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος.
Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι, όπως δήλωσε χθες στο «Θ» ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κώστας Κατσούλης, το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε να διακόψει κάθε συνεργασία με τους συμβούλους που είχαν αναλάβει τη σύνταξη του φακέλου - αίτηση και τη διεκδίκηση του προγράμματος για λογαριασμό της συνεταιριστικής οργάνωσης.
Όσο για το ποιος ακριβώς ήταν ο αποστολέας της επιστολής στον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Κατσούλης μάς λέει: «Η επιστολή στον πρωθυπουργό πήγε από άλλον, όχι από εμάς. Κανένας δεν παραδέχεται ότι έχει στείλει την επιστολή, όταν όμως φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο, τότε θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Σε ό,τι αφορά εμένα και την Ένωση, δεν την έχει υπογράψει κανείς την επιστολή. Τώρα ποιος την υπογράφει, πολλοί και διάφοροι ανακατεύονται. Αυτό θα το διευκρινίσει η Δικαιοσύνη. Πάντως, αυτοί που έστειλαν την επιστολή, ζητάνε να κάνουν τη δουλειά τους. Η στήριξη που ζητάνε αυτοί δεν εξυπηρετεί τους παραγωγούς».
  Και δεύτερη επιστολή
Ο πρόεδρος της Ένωσης προσθέτει ότι, μετά τα παραπάνω, η Διοίκηση της ΕΑΣ αναγκάστηκε να συντάξει δική της επιστολή, προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την κατάσταση: «Γράφουμε εμείς στον Αντώνη Σαμαρά ποια είναι η θέση η δική μας και τι ζητάμε. Όσο για την άλλη επιστολή, θα πάει στον εισαγγελέα. Εμείς θέλουμε καθαρές δουλειές. Αν δικαιούμαστε, να το πάρουμε το πρόγραμμα, δε δικαιούμαστε, δεν το παίρνουμε. Δεν επιδιώκουμε να πάρουμε κάτι που δε μας ανήκει. Λένε διάφοροι ότι η Ένωση θα χάσει. Η Ένωση δε θα χάσει τίποτα. Εκείνο που δικαιούται θα το πάρει. Στείλαμε διευκρινιστική επιστολή στον πρωθυπουργό, για το πώς έχουν τα πράγματα. Για να μη μας χρεώνουν».
Τέλος, για την απόφαση να διακόψει η ΕΑΣ τη συνεργασία της με τους συμβούλους που είχαν αναλάβει την προώθηση του προγράμματος, ο κ. Κατσούλης αναφέρει: «Το Συμβούλιο αποφάσισε – συνεχίσει, δε συνεχίσει το πρόγραμμα - να διακόψει τη συνεργασία με την εταιρεία που το είχε αναλάβει. Με όλους τους εμπλεκόμενους. Δεν έχουμε καμία σχέση. Είναι στο στάδιο της διερεύνησης η υπόθεση, αλλά, όπως και να έχει, δεν έχουμε καμία σχέση από εδώ και πέρα. Το Συμβούλιο έχει πάρει απόφαση και μηνύσεις να γίνουν και αγωγές, και διακόπτουμε και κάθε συνεργασία μαζί τους. Έχουμε κάνει όλες τις νομικές ενέργειες που χρειάζονται για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της Ένωσης και θα έχουμε και το αποτέλεσμα, όπου θα φαίνεται περίτρανα ότι εμείς δεν έχουμε καμία σχέση ως συνεταιρισμός».

*** Γιώργος Βέλμαχος: Ο Καλαματιανός που έσωσε ζωές στο μακελειό της Βοστώνης :
  Ο γιατρός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα χειρουργεία μετά το μακελειό στην αμερικανική μεγαλούπολη
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Οι Μεσσήνιοι της διασποράς έχουν κατακτήσει τον κόσμο. Κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Δεκάδες επιστήμονες και επιχειρηματίες βρίσκονται στην κορυφή στους τομείς που δραστηριοποιούνται. Τα παραδείγματα βρίθουν.
Ένα πρόσφατο είναι και ο Γιώργος Βέλμαχος. Χειρουργός γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης (Massachusetts General Hospital) κυριολεκτικά έσωσε ζωές μετά το πρόσφατο μακελειό της Βοστώνης, έστω κι αν υποχρεώθηκε με την ομάδα του νa προχωρήσει σε αρκετούς ακρωτηριασμούς.
Κορυφαίος στον τομέα του, καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, μίλησε για την τραγική μέρα στον «Εθνικό Κήρυκα», τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί και στη χώρα μας Σύστημα Τραύματος, καθώς οι τραυματισμοί είναι η πρώτη αιτία θανάτων για ηλικίες έως 45 ετών.
Ο δρ. Βέλμαχος προθυμοποιήθηκε πολλές φορές να συμβάλει για να αποκτήσει η Ελλάδα ένα Σύστημα Τραύματος, παρόμοιο με αυτό του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης, αλλά οι προτάσεις του έπεσαν στο κενό.
Σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως «έχω πει πολλάκις και πλειστάκις να κάνουν Σύστημα Τραύματος, διότι ο φόρος ζωών που πληρώνει η Ελλάδα σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, σε πτώσεις και, δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό και σε τραύματα βίας, είναι μεγάλος». Τόνισε πως «ο φόρος ζωής που πληρώνει η Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερος από πολλούς άλλους τομείς της χειρουργικής» και διευκρίνισε: «Στην Ελλάδα προσπαθούν να κάνουν μεταμόσχευση ήπατος που θα τη χρειαστούν δέκα άνθρωποι και αγνοούν ένα Σύστημα Τραύματος που θα το χρειαστούν χιλιάδες και, μάλιστα, νέοι άνθρωποι. Το τραύμα είναι η πρώτη αιτία θανάτου σε ηλικίες από ενός έως 45 χρονών».
Συμπλήρωσε ακόμα πως «πολλάκις μου έχει ζητηθεί να τους συμβουλεύσω να γίνει ένα Σύστημα Τραύματος στην Ελλάδα, αλλά, τελικά, αυτό δεν έχει υλοποιηθεί».
Ο δρ. Βέλμαχος γεννήθηκε στην Αθήνα. Η καταγωγή του πατέρα του είναι από την Καλαμάτα και της μητέρας του από την Κρήτη. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατόπιν, μετέβη στη Νότια Αφρική και ειδικεύθηκε στους τραυματισμούς, καθότι εκεί υπάρχει το μεγαλύτερο Κέντρο Τραύματος στον Κόσμο. Στη συνέχεια, συνέχισε τις σπουδές και την εξειδίκευσή του στο Λος Άντζελες και από το 2004 βρίσκεται στη Βοστώνη, στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης.

*** Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος τη Μεγάλη Εβδομάδα :
 Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος θα σημειωθεί σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.
Ειδικότερα:
-στις περιοχές των δ.δ. Καπλανίου, Ζιζανίου και Βλασαίικων τη Μεγάλη Δευτέρα, από 8.30 έως 14.30
-στα δ.δ. Λογγά, Ανδριανής, Μηλίτσας και Αμπελοκήπων τη Μεγάλη Τρίτη, από 8.30 έως 10.30
-στην Καλαμάτα, μεταξύ των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου, Ρουμελιώτη, Φαρών και Βασιλ. Σοφίας (Μανδηλαρά), τη Μεγάλη Τρίτη, από 8.30 έως 14.30.

***  Σαν σήμερα ...στις 28 Απριλίου
  
Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 Ο κήπος της «Αρτέμιδος» του Μανωλέα θα αποτελέση και εφέτως το καλύτερον εξοχικόν κέντρον δια τον εορτασμόν της Πρωτομαγιάς. Ηλεκτροφώτιστος, με ψητά άφθονα και με πάσαν περιποίησιν θα προσελκύσει όλην την πόλιν κατά την εορτήν της φύσεως.
  -ΕΙΣ το χωρίον Κακόβατος του έως Δήμου Αρήνης ο 15ετής παις Δημ. Χριστόπουλος έθεσεν επί της πυράς χειροβομβίδα, ήτις εκραγείσα ετραυμάτισε την οκταέτιδα αδελφή του Γιαννούλαν και τον 12ετή παίδα Ανδρέαν Μιχαλόπουλον, όστις μετά πάροδον ολίγης ώρας απεβίωσεν.
  -ΔΙ’ Αστυνομικής Διατάξεως της οποίας η ισχύς ήρχισεν από χθες, διατιμώνται τα μεγάλα κολοκυθάκια λιανικώς εις 80 λεπτά κατ’ οκάν και τα μικρά εις μίαν δραχμήν κατ’ οκάν χονδρικώς δε κατά 10 λεπτά έλαττον των άνω τιμών.
  -ΣΗΜΕΡΟΝ θα ομιλήση εν Μεσσήνη ο ειδικός ρυζοκαλλιεργητής Σιγάλας, περί της καλλιεργείας της ορύζης.
  -ΜΕΤΑΞΥ των μονιμοποιηθέντων Εφέδρων Αξιωματικών επί δικεκριμένη πράξει επί του πεδίου της μάχης συγκαταλέγεται και ο συμποπλίτης μας Μιχαήλ Κυριακόπουλος, έφεδρος ανθυπολοχαγός.
πηγή: Αρχείο "Θάρρους"

   Γεγονότα
1299: Λήγει η εξέγερση της Κρητικής αριστοκρατίας κατά των Βενετών (Επανάσταση Αλέξη Καλλέργη, 1282-1299), με την παραχώρηση προνομίων.
1686: Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα.
1897: Η Ελληνική Κυβέρνηση αποδέχεται την ανάκληση του Ελληνικού Στρατού από την Κρήτη και την αυτονομία της νήσου υπό την επικυριαρχία του Σουλτάνου. (Ο Ελληνοτουρκικός Πόλεμος του 1897)
1928: Η πόλη της Κορίνθου, που καταστράφηκε από τον τρομερό σεισμό της 22ης Απριλίου, κατεδαφίζεται ολόκληρη για να ανοικοδομηθεί από την αρχή.
1961: Ο τουρκοκυπριακός Τύπος εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον της Ελλάδας, απειλώντας με διχοτόμηση.
1963: Το Δ' Πανσπουδαστικό Συνέδριο αποφασίζει τη δημιουργία φοιτητικής ένωσης με την επωνυμία ΕΦΕΕ. Πρώτος πρόεδρός της εκλέγεται ο Γιάννης Τζανετάκος.
Γεννήσεις
1899: Γιώργος Αδαμόπουλος (Adamson), δημοσιογράφος, επιχειρηματίας και εκπαιδευτικός. Το 1932 ίδρυσε ένα από τα πρώτα πανεπιστήμια των Φιλιππίνων, το Adamson University, στο οποίο σήμερα φοιτούν περίπου 22.000 φοιτητές και θεωρείται το έκτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας. (Θαν. 28/2/1974)
1906: Κουρτ Γκέντελ, αυστριακός μαθηματικός, που διατύπωσε ένα από τα σημαντικότερα θεωρήματα στα σύγχρονα μαθηματικά, γνωστό ως Απόδειξη του Γκέντελ, σύμφωνα με το οποίο σε κάθε επίσημο σύστημα μαθηματικών πρέπει να υπάρχουν ορισμένα λογικά αβέβαια στοιχεία. (Θαν. 14/1/1978)
1908: Όσκαρ Σίντλερ, γερμανός επιχειρηματίας, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων κατά τη διάρκεια του ολοκαυτώματος. Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ Η λίστα του Σίντλερ. (Θαν. 9/10/1974)
Θάνατοι
1918: Γκαβρίλο Πρίντσιπ, βοσνιοσέρβος φοιτητής, που άναψε τη θρυαλλίδα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου με τη δολοφονία του αυστριακού αρχιδούκα Φραγκίσκου Φερδινάνδου στο Σεράγιεβο. (Γεν. 25/7/1894)
1945: Κλάρα Πετάτσι, ιταλίδα ερωμένη του Μουσολίνι. (Γεν. 28/2/1912)
1945: Μπενίτο Μουσολίνι, ιταλός δικτάτορας. (Γεν. 29/7/1883)  πηγή:
www.sansimera.gr

 *** Τα… ποντίκια θα «φάνε» το κτήριο της Ηλεκτρικής Εταιρείας :
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ… ΞΕΧΑΣΑΜΕ
 Αντί η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει τη μελέτη αποκατάστασής του 
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Με την ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης της Αρτέμιδος το κτήριο στο οποίο στεγαζόταν παλιά η Ηλεκτρική Εταιρεία πέρασε και επίσημα στο Δήμο Καλαμάτας.
Στην αρχή ο δήμαρχος Παν. Νίκας είχε αφήσει να εννοηθεί ότι πρέπει να γκρεμιστεί, βοηθούμενος και από διαμαρτυρίες των περίοικων, διότι ο περιβάλλων χώρος έχει γεμίσει τρωκτικά και κάθε είδους ενοχλητικά ζώα.
Μετά τις διαμαρτυρίες των δημοτικών παρατάξεων και, κυρίως, του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», αλλά και του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας του ΤΕΕ, φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκε. Έκτοτε, όμως, δεν έχει προχωρήσει σε καμία κίνηση.
Από την πλευρά τους, ωστόσο, οι κάτοικοι επανέρχονται και ζητούν δραστικές λύσεις. Δηλαδή, την κατεδάφιση του κτηρίου με τη δικαιολογία ότι αποτελεί εστία μόλυνσης.
Το ερώτημα, πάντως, παραμένει: Σε μια πόλη που έδωσε και δίνει μάχες για τη διατήρηση της ιστορικής της μνήμης, τι θέλει η Δημοτική Αρχή, να σκοτώνει τα ποντίκια που υπάρχουν στα κτήρια ή τα ίδια τα κτήρια; Πρόκειται για μια καθαρά πολιτική απόφαση που πρέπει να πάρει η Δημοτική Αρχή και, μάλιστα, σύντομα.
Να σημειώσουμε ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο Δήμος ανάθεσε μελέτη, η οποία έχει ολοκληρωθεί, είναι εγκεκριμένη και υπάρχει στα συρτάρια της Τεχνικής Υπηρεσίας, για ολοκληρωμένη επισκευή και παρέμβαση στο πρώην εργοστάσιο της Ηλεκτρικής Εταιρείας. Η μελέτη αυτή, δυστυχώς, δεν υλοποιήθηκε ποτέ- μέχρι σήμερα τουλάχιστον.
Το παλιό εργοστάσιο είναι το μοναδικό βιομηχανικό συγκρότημα που έχει παραμείνει σχεδόν ανέπαφο στην πόλη από την εποχή της οικονομικής της άνθισης και για διάφορους λόγους δεν έχει γίνει κάτι. Κακώς δε, δεν έχει κηρυχθεί διατηρητέο.
Μάλιστα, η μελέτη αποκατάστασης του κτηρίου  και προσθήκης με εξοπλισμό νέων λειτουργιών του χώρου και όχι μόνο αποκατάσταση, που διαθέτουν οι τεχνικές υπηρεσίες, ανέρχεται - σε σημερινές τιμές- περίπου 400 χιλιάδων ευρώ. Αν, δε, θεωρήσουμε ότι οι τιμές των έργων με τους διαγωνισμούς, ανάλογα και με την έκπτωση, μειώνονται, η τιμή πέφτει πολύ χαμηλότερα.
  Η ιστορία
Το εργοστάσιο κατασκευάστηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα και είναι ένα από τα πρώτα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που κατασκευάστηκαν στην ελληνική επαρχία.
Αποτελούνταν από το εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος με κάποιες τεράστιες πετρελαιομηχανές, στο χώρο που βρίσκεται σήμερα η κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου και τα εργαστήριά του, και το νεοκλασικό κτήριο, που είναι απέναντι και σήμερα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Στο ισόγειό του ήταν τα γραφεία των υπαλλήλων και στον όροφο η κατοικία του εκάστοτε διευθυντή.
Το εργοστάσιο λειτούργησε μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1950, οπότε η ΔΕΗ, η καινούργια δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού, εξαγόρασε την ιδιωτική ηλεκτρική εταιρεία και την κυριότητα του κτηρίου.
Με την πάροδο των ετών, ο Δήμος Καλαμάτας αγόρασε το μισό κτήριο και στη ΔΕΗ απέμεινε το υπόλοιπο μέρος του οικοδομικού τετραγώνου. Από τότε που ο Δήμος μπήκε στην ιστορία αυτή μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ’80 χρησιμοποιούσε το χώρο ως αποθήκη υλικών, ενώ το υπόλοιπο που παρέμεινε στη ΔΕΗ χρησιμοποιήθηκε κατά τον ίδιο τρόπο από την επιχείρηση.
Το 1984 ο Δήμος Καλαμάτας προχώρησε σε ανακαίνιση της αποθήκης και τη μετέτρεψε στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας.
Την ίδια περίοδο ξεκίνησε και η μελέτη αναθεώρησης του υπάρχοντος Σχεδίου Πόλης και της επέκτασής του.
Μέσα σ’ αυτή τη διαδικασία ο Δήμος Καλαμάτας ήρθε σε συνεννόηση με την τότε διοίκηση της ΔΕΗ και αποφασίστηκε, στο πλαίσιο της επέκτασης του Σχεδίου Πόλης, να υπάρξει μια ανταλλαγή. Από τα οικόπεδα που θα περνούσαν στην ιδιοκτησία του Δήμου από την εισφορά σε γη και χρήμα, με βάση το Νόμο 1337, στην περιοχή της οδού Αρτέμιδος θα παραχωρούσε στη ΔΕΗ το συγκεκριμένο οικόπεδο που σήμερα βρίσκονται τα γραφεία της και θα έπαιρνε ως αντάλλαγμα το υπόλοιπο κομμάτι του παλιού εργοστασίου της Ηλεκτρικής Εταιρείας.
Απώτερος στόχος και σκοπός ήταν κάποια στιγμή να ολοκληρώσει όλη την επισκευή του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος και εκεί να δημιουργηθεί η σταθερή έδρα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας. Δηλαδή, ολοκλήρωση της επισκευής για την κεντρική σκηνή και τα εργαστήρια του Θεάτρου και δημιουργία στο παλιό διώροφο νεοκλασικό γραφείων.
Με αυτό το σκεπτικό και μετά από συμφωνία κυρίων και ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του τότε δημάρχου Καλαμάτας Σταύρου Μπένου και του μακαριστού Χρυσόστομου, παραχωρήθηκε ο χώρος στο Δήμο, μπήκε η ΔΕΗ στην Αρτέμιδος, όπου κατασκεύασε το λυόμενο, και εγκατέλειψαν το χώρο στην πρώην Ηλεκτρική Εταιρεία.
 
***
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :

*** Οι απονομές στο 13ο γύρο της Καλαμάτας :    
   
 
 
 
 
 
 
 
Στο αγωνιστικό κομμάτι, που έχει βέβαια δευτερεύουσα σημασία σε τέτοιους λαϊκούς αγώνες, όπου νικητές είναι όλοι οι συμμετέχοντες, ο διοργανωτής σύλλογος πανηγύρισε τις περισσότερες πρωτιές και μετάλλια, με πιο σημαντικές την επικράτηση του Ηλία Νικολόπουλου στη γενική των ανδρών και της Γεωργίας Πουλοπούλου στην αντίστοιχη των γυναικών.
  Οι νικητές
Γενική Ανδρών
1ος Ηλίας Νικολόπουλος (ΣΔΥΜ) 34’00, 2ος Θεοδόσης Καλδής (Σύλ. Αρκάδων Δρομέων) 34’23’’, 3ος Γιάννης Χαμόδρακας (Μεσσηνιακού 34’50’’.
Γενική Γυναικών
1η Γεωργία Πουλοπούλου (ΣΔΥΜ) 41’43’’, 2η Μαρία Χαραλαμποπούλου (Σύλλ. Αρκάδων Δρομέων), 3η Χρύσα Σταματοπούλου (ΣΔΥΜ) 45’52
  -19 ετών
1. Νικόδημος Νικολακέας (Maniacs-ΣΔΥΜ) 2. Βίκτορας Χόεγκελ (Καλαμάτα), 3. Δημήτρης Αντωνόπουλος (ανεξάρτητος).
1. Βασιλική Βρυώνη (ΣΔΥΜ-ΟΑΚ), 2. Αγγελική Κουλουμπού (ΟΑΚ), Ευσταθία Πετρούλια (Μικρομάνη).
  20-29 ετών
1. Θεοδόσης Καλδής (Αρκάδες Δρομείς), 2. Γιώργος Αναστασόπουλος (Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσσήνης), 3. Τρύφων Τσοχαντάρης (Τρίπολη).
1. Χρύσα Σταματοπούλου (ΣΔΥΜ), Φωτεινή Μπούνα (ΣΔΥΜ), Ευαγγελία Μαραμπέα (Maniacs-ΣΔΥΜ)
  30-39 ετών
1. Ηλίας Νικολόπουλος (ΣΔΥΜ), 2. Γιάννης Χαμόδρακας (Μεσσηνιακού), 3. Στέφανος Σερεμέτης (ΣΔΥΜ)
1. Γεωργία Πουλοπούλου (ΣΔΥΜ), 2. Ελένη Εξερζόγλου (ΣΔΥΜ), 3. Σταυρούλα Μπάκα (ΣΔΥΜ)
  40-49 ετών
1. Βασίλης Βασιλείου (Αμαλιάδα), 2. Γιώργος Αρβανίτης (ΣΔΥ Αθηνών), 3. Σταύρος Πέτρουλας (Αθήνα)
1. Μαρία Χαραλαμποπούλου (Αρκάδες Δρομείς), Βιβή Τασιοπούλου (ΣΔΥΜ), Ευγενία Βασιλαδειώτη (ΣΔΥΜ).
  50-59 ετών
1. Κώστας Γεωργακόπουλος (Αρκάδες Δρομείς), 2. Νίκος Δασκαλόπουλος (Σπαρτιάτης), 3. Παναγιώτης Χαρμπής (Αρκάδες Δρομείς)
1. Βαρβάρα Κάτσου (ΣΔΥΜ), Βάσω Βαϊνά (ΣΔΥΜ), 3.Ευαγγελία Ρουμιάν (ΣΔΥΜ).
60-69
1. Κώστας Κακλίδης (ΣΔΥΜ), 2. Τάσος Κανελλόπουλος (ΣΔΥΜ), 3. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος (ΣΔΥ Τρίπολης)
70+
1.Παναγιώτης Παπαβασιλείου (ΣΕΒΑΣ Ναυπλίου), 2. Γιώργος Αλοίμονος (ΣΔΥΜ), 3. Τάσος Μπέκος (ΣΔΥΜ).
1.Χριστιάνα Γαρίδη (ΣΔΥΜ)

*** Για  το κύπελλο  Ελλαδας 2ος αγώνας Ημιτελικού :
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς  1-2  .- ^
Τα  γκόλ : 27΄ καί  40΄ Κ. Μήτρογλου  , 83΄ πεν.  Δ. Παπαδόπουλος .-^
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες: Χρήστου, Κάστσελαν - Λυκογιάννης, Μήτρογλου
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Βρονταράς, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Σκλιοπίδης, Βαϊρουά (66΄ Καθάριος), Κάστσελαν, Σερφά, Λουσέρο, Μακρυδημήτρης (78΄ Μπονγκ), Δ.Παπαδόπουλος, Τζάνης (48΄ Μίνγκας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίκτορ Σάντσεθ): Κάρολ, Παπάζογλου, Α.Παπαδόπουλος, Μανωλάς (46΄ Σιόβας), Λυκογιάννης, Φέισα (73΄ Μοντέστο), Μανιάτης, Μασάντο, Φουστέρ (65΄ Φετφατζίδης), Γκρέκο, Μήτρογλου.-
~* Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  στον ΤΕΛΙΚΟ γιά την κατάκτιση του  26ου Κυπέλλου Ελλάδας  ...αντιμετωπίζει   την ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ  Τρίπολης .- ^

***  ΚΑΛΑΜΑΤΑ  -  ΧΑΝΙΑ  1-1  .- ^ 

*** Τελευταία  αγωνιστική  Α΄ Τοπικού  ΕΠΣΜεσσηνίας :
Κυριακή 28-04-2013 :
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας  2-0 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ  Καλαμάτας - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  Γ.Σ.  1-2 .- ^
Τέλος  ΑΓΡΑΣ  Γαργαλιάνων - ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας  2-0 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ  Αρφαρών - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ   4-2 .- ^
Τελική  Βαθμολογία  στην Α΄ Τοπική ΕΠΣΜεσσηνίας :
ΟμάδαΒαθμοίΑγώνεςΝίκεςΙσοπαλίεςΉττεςΥπέρΚατά
1. ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.7830253210625
2. Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ603017944526
3. Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ553017496041
4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 513015694643
5. Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ 4330101374235
6. ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 4330134134142
7. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ4330134134549
8. Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ 4230126124847
9. ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 3730910113841
10. Α.Ο. ΦΑΡΑΙ3730107133643
11. Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 3630812103339
12. Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ 3630106144253
13. Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ3230711123854
14. Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 293085173454
15. ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ283077162846
16. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ 143035223377
  Χθές  Σάββατο 27-04-2013 , 30η αγωνιστοκή :
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - Α.0. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 1-1 .-^
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗ  1-1 .- ^
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ  2-2 .- ^
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου  3-1 .- ^
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2013  :

~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Απριλίου 2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημερωσης  Τρίτη  02  Απριλίου  2013.- 
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Θέματα υγείας 02 Απριλίου 2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Απριλίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/04-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - Θέματα υγειας Πέμπτη 04 Απριλίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/to-04-2013.html , To  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 04 Απριλίου  2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 05  Απριλίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Απριλίου 2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html?spref=fb , Γ΄ Χαιρετισμοί Παρασκευή 05 Απριλίου 2013 στην Ι.Μ. Παναγία Μαλεβή Αγίου Πέτρου Αρκαδίας .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/04/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  06 Απριλίου  2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/04/07-2013.html , Το  Κυριακάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 07  Απριλίου   2013 .-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα  08 Απριλίου  2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Η  Εφημερίδα  της Δευτέρας 08  Απριλίου  2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Αναδημοσίευση Δευτέρα 08 Απριλίου 2013 ΕΝ ΟΥΡΑΝΕΙΣ .-                              
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/09-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης από την εφημερίδα μας Τρίτη 09 Απριλίου  2013.-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/04/10-2013.html , Υγεία  γιά  όλους  μας -Θέματα  Υγείας Τετάρτη  10  Απριλίου  2013  ,   ΟΛΑ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΜΑΣ !!!!
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/11-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/12-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 12  Απριλίου  2013  Δ΄ Χαιρετισμοί στον Μυστρά  Λακωνίας.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/13-2013.html , Άρωμα ενημέρωσης στο αγιάζι του Σαββάτου 13 Απριλίου 2013.-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/04/13-14.html  , Άρωμα  ενημέρωσης   Σαββατοκύριακου 13  και  14  Απριλίου  2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/04/15-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 15 Απριλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/15-2013.html , Ελεύθερες  θέσεις -απόψεις -απόψεις Δευτέρα  15 Απριλίου  2013 .-

~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης στην εφημερίδα Τρίτη 16 Απριλίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/17-2013.html ,Το  αγιάζι της  ενημέρωσης Τετάρτη  17  Απριλίου  2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/18-2013.html , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  18  Απριλίου  2013 .-
  ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/18-2013.html , ΜΙΚΡΑ  ΣΚΗΤΗ  ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΑΓΙΟΝ  ΟΡΟΣ  Πέμπτη  18  Απριλίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/04/19-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013.html  : Αυτό  το  Σαββατοκύριακο 20  καί  21  Απριλίου  2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί 21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.- : `
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/04/24-2013.html  , Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 Το αγιάζι της εφημερίδας μας .-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/04/25-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 .-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/04/26-2013.html  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή   26 Απριλίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/26-2013.html  , ΑΘΩΝΙΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ - ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 .-  
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/04/27-2013.html  , ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ : Σάββατο 27 Απριλίου 2013 .-
 ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/3-27-2013.html , ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ 3 Σάββατο 27 Απριλίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/27-2013.html , Σάββατο το αγιάζι της ενημέρωσης 27 Απριλίου 2013 ,-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/27-04-2013.html , ΟΙ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ , Σάββατο 27-04-2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/28-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  28  Απριλίου 2013, Κυριακή των  Βαϊων : 


*** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..

~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ  :
Τετάρτη 27 Μαρτίου  2013 .-  (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~* http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες 28 Μαρτίου 2013 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί 21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.- : `

~
 *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~ http://www.youtube.com/stamos01 , =  2458    video.-
~ http://www.youtube.com/stamatios01 , = 861    video.-
~
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      909    video.-
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                             4228   Βίντεο ν Αναρτημένα .-

Δεν υπάρχουν σχόλια: