ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  29  Ιανουαρίου  2013  :
 Μια  ζεστή  ηλιόλουστη  χειμωνιάτικη  ημέρα η Τρίτη  29/01/2013 ,

Αμπελάκια  Λάρισας (Λ. Μουσείο )
Το  ποντικάκι κοντά στην ενημέρωση : !

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

***  Επικίνδυνο λαγόψαρο έπιασε ψαράς στην Καλαμάτα  :
      
* Ένα λαγόψαρο έπιασε ο ψαράς Μιχάλης Ευταξόπουλος, σήμερα στις 10: 50 το πρωί στην παραλία της πόλης, βάρους 2.760 κιλών και μήκους 60 εκατοστών .Όπως μας δήλωσε, μάλιστα, δεν έχει ξαναδεί παρόμοιο μέχρι σήμερα.Για αυτό το λόγο ειδοποίησε το Λιμεναρχείο θεωρώντας και ότι το ψάρι πρέπει να εξεταστεί από ιχθυολόγους. Από το Λιμεναρχείο τονίστηκε η επικινδυνότητα του ψαριού σε περίπτωση που κάποιος το φάει.
Video:  http://youtu.be/ppB0GjyDDU8  ,


*** Απάντηση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκη

 
 * ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ, ΦΟΡΟ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

 Απάντηση του μητροπολίτη Μεσσηνίας στους ισχυρισμούς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκη
 Διευκρινίσεις για την άποψη που διατύπωσε σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη σχετικά με τη μισθοδοσία των ιερέων δίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Tάσος Kουράκης. Υπεραμύνεται της θέσης του ότι θα μπορούσε να επιβληθεί ειδικός φόρος, ο οποίος θα αποδίδεται στην Εκκλησία από όσους πολίτες δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι, και κατηγόρησε τη Ν.Δ. για διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματός του.
 Αναφερόμενος στην αντίδραση της Ν.Δ. στην ομιλία του στο πρόσφατο συνέδριο στη Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (22-23 Ιανουαρίου) με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά», ο κ. Κουράκης παραθέτει το σχετικό απόσπασμα, που έχει ως εξής: «Προτείνουμε να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος. Είναι προφανές ότι, όταν ζητούμε το διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας, δε νοείται μισθοδοσία ιερέων οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος από την Πολιτεία.
 Θα έλεγα ότι εάν αυτό είναι δύσκολο να γίνει, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια εναλλακτική πρόταση. Η εναλλακτική πρόταση είναι να επιβληθεί ειδικός φόρος σε όσους πολίτες δηλώνουν κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και ο οποίος θα αποδίδεται στην Εκκλησία. Σε αυτή την περίπτωση, οι πολίτες θα πρέπει να είναι απολύτως ενημερωμένοι ότι η δήλωσή τους ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι συνεπάγεται την επιβολή αυτού του φόρου».
 Ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε σε ισχύοντα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία και υπογραμμίζει ότι στην ίδια ομιλία του έκανε λόγο για εξαντλητικό διάλογο με την Εκκλησία.
 «Πρέπει να σας πω ότι αυτή η λύση δεν είναι καινοφανής, δεν την ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάρα πολλές αστικές δημοκρατίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δε μισθοδοτούν τους κληρικούς. Συγκεκριμένα, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία) δεν τους μισθοδοτούν διόλου, έχουν όμως επιβάλει το λεγόμενο “εκκλησιαστικό φόρο”, που καταβάλλουν οι δεδηλωμένοι πιστοί και τον αποδίδει το κράτος στις αντίστοιχες Εκκλησίες. Πρέπει να σας πω ότι η Αγγλία περιορίζεται αποκλειστικώς και μόνο στο να συντηρεί με κρατική δαπάνη τους ναούς που έχουν χαρακτηριστεί ιστορικά μνημεία. Στη δε Γαλλία, όχι μόνον δε μισθοδοτούνται οι κληρικοί, αλλά και η πάσης φύσεως επιχορήγηση προς τις Εκκλησίες απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα».
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
 Σχολιάζοντας την πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χρυσόστομος Σαββάτος, ο οποίος ήταν επίσης εισηγητής στο συνέδριο, εξήγησε στα «ΝΕΑ» ότι το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών έχει παρερμηνευτεί.
 «Ο κ. Κουράκης θεωρεί ότι η μισθοδοσία των κληρικών καλύπτεται από τη φορολόγηση των πολιτών. Δεν ισχύει, όμως, κάτι τέτοιο. Με βάση τη νομοθεσία (ισχύει από το 1945), η μισθοδοσία καλύπτεται από τους φόρους που επιβάλλει το κράτος στην Εκκλησία». Όπως συμπλήρωσε ο κ. Χρυσόστομος, η πρόταση του κ. Κουράκη δεν είναι υλοποιήσιμη. Για να γίνει κάτι τέτοιο, είπε, θα πρέπει να έχει προηγηθεί ολόκληρη νομική διαδικασία. «Να υπάρχει επίσημη λίστα (μητρώο) αναγνωρισμένων θρησκειών». Σε εμάς, τονίζει, η αναγνωρισμένη επικρατούσα θρησκεία είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία.
 Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ
 Αν οποιαδήποτε κυβέρνηση αποφασίσει να διακόψει τη μισθοδοσία των κληρικών, θα πρέπει να επιστρέψει στην Εκκλησία τη δημευθείσα περιουσία της. Αυτό έχει διατυπώσει με κατηγορηματικό τρόπο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μέσα από το βιβλίο του «Εκκλησιαστική Περιουσία και Μισθοδοσία του Κλήρου», το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι. Στη σελίδα 121 γράφει: «Ακούγονται σήμερα πλείστες όσες φωνές από διάφορους χώρους για διακοπή της μισθοδοσίας του κλήρου εκ μέρους του Δημοσίου. Αυτό ασφαλώς προϋποθέτει την επιστροφή στην Εκκλησία όλης της δημευθείσης περιουσίας της (...)».

*** Μπουλντόζες σε 91 αυθαίρετα στη Μεσσηνία  :

* Φτάνουν τα 396 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 Στόχος, πριν μπουν μπροστά τα μηχανήματα, οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν για να τα… σώσουν
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Η επιχείρηση καταγραφής με απώτερο σκοπό την κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, συμπεριλαμβανομένης φυσικά της Μεσσηνίας, έχει ξεκινήσει από το παρελθόν, όταν γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ήταν ο Τ. Αποστολόπουλος.
 Σήμερα με τον κ. Μ. Αγγελάκα στη θέση του φαίνεται ότι η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και πλέον η κυβέρνηση ανακοίνωσε (σ.σ. το υπουργείο Περιβάλλοντος) ότι για όσα από τα αυθαίρετα που βρίσκονται σε αιγιαλό, δάση και παραλίες έχουν εκδοθεί τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης, η διαδικασία θα υλοποιηθεί άμεσα. Στόχος, όπως αφήνουν να εννοηθεί τα στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος, δεν είναι άλλος από την ενίσχυση του εισπρακτικού μηχανισμού, αλλά και να αποδείξουν ότι ο νόμος εφαρμόζεται.
 Βέβαια, επειδή πάντα υπάρχει χρόνος, το ελληνικό Δημόσιο πιστεύει ότι με το μέτρο αυτό θα στείλει στα ταμεία μερικές δεκάδες (στη Μεσσηνία), χιλιάδες ανά την Ελλάδα, ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, αυξάνοντας έτσι τα έσοδά του, που παρά τις «θριαμβολογίες» βρίσκονται στο ναδίρ. Είναι ενδεικτικό της κατάστασης ότι παρά τις συνεχόμενες παρατάσεις (η τελευταία λήγει στο τέλος Μαίου 2013), αλλά και τις αλλεπάλληλες ευνοϊκές ρυθμίσεις δόσεων και διακανονισμών των προστίμων για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, οι δηλώσεις, λόγω και της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά, κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.
 Πριν προχωρήσουμε, όμως, στην παράθεση στοιχείων για το τι ισχύει στην περιοχή μας, θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι οι δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων είναι σοβαρές και δεν πρόκειται να εξελιχθούν, ως συνήθως, σε ελληνική οπερέτα.
 ΜΕΣΣΗΝΙΑ
 Στη λίστα των αυθαιρέτων στο νομό μας, που είναι έτοιμα να παραδοθούν στις μπουλντόζες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, επικρατεί η εξής κατάσταση:
 Σε δάση και δασικές εκτάσεις υπάρχουν εννέα (9) πρωτόκολλα κατεδάφισης. Αντίθετα, αυτά που βρίσκονται σε αιγιαλό και παραλία φτάνουν τα ογδόντα δύο (82).
 Εν όψει των κατεδαφίσεων, ως πρόδρομές ενέργειες προβλέπονται:
 Διακοπή της σύνδεσης των υπό κατεδάφιση κτηρίων με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας. Ενημέρωση του ιδιοκτήτη να αδειάσει το ακίνητο εντός ρητής προθεσμίας. Ενημέρωση του ιδιοκτήτη εντός ρητής προθεσμίας να κατεδαφίσει ο ίδιος και να διαχειριστεί τα υλικά εκσκαφής και ακολούθως ενεργοποίηση των συνεργείων κατεδάφισης που θα πληρώσει το Δημόσιο, καταλογίζοντας στον ιδιοκτήτη να πληρώσει τη σχετική δαπάνη στην εφορία.

*** 87 τόνοι ξύλων κατασχέθηκαν το 2012 από το Δασαρχείο Καλαμάτας

  * Δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση λαθροϋλοτομίας στην εδαφική περιφέρεια του Δασαρχείου Καλαμάτας, σύμφωνα και με τα στοιχεία που παρουσίασε στο «Θάρρος» ο δασάρχης Σπύρος Κατσίποδας.

 Πλην μίας περίπτωσης στις αρχές του φθινοπώρου, ούτε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και τα κατά τόπους τμήματα έχει αναφερθεί κλοπή καυσόξυλων ή λαθροϋλοτομίας.
 Κατά τον κ. Κατσίποδα, το 2012 υποβλήθηκαν συνολικά 20 μηνύσεις για λαθροϋλοτομία και κατασχέθηκαν περίπου 87 τόνοι ξύλων (157,25 χωρικά κυβικά μέτρα), κυρίως πουρνάρι και αριά. Επίσης, κατασχέθηκαν τρία (3) αγροτικά αυτοκίνητα, δύο (2) φορτηγά, δύο (2) τρακτέρ και δύο (2) αλυσοπρίονα.
 Αιτήσεις
 Όπως σημείωσε ο κ. Κατσίποδας, κατά τον Ιανουάριο (μέχρι στιγμής) δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα. Σε αυτό βοηθά το γεγονός ότι στην περιοχή μας ο καιρός είναι πιο ήπιος, αλλά και η διάθεση ξύλων από καμένες περιοχές του Ταϋγέτου.
 Μάλιστα, στο Δασαρχείο Καλαμάτας κατατέθηκαν συνολικά 366 αιτήσεις και, τελικά, ενδιαφέρθηκαν να πάρουν ξύλα 246 άτομα. Συνολικά, δόθηκαν 738 χωρικά κυβικά μέτρα ξύλου μαύρης πεύκης και ελάτου από τον Ταΰγετο.
 «Αυτή η δυνατότητα “εκτόνωσε” σημαντικό μέρος από τις ανάγκες της περιοχής της Καλαμάτας σε καυσόξυλα. Τώρα εξετάζονται αιτήματα πολιτών για κοπή δέντρων σε αγροκτήματα. Έχουν ήδη ικανοποιηθεί πολλά αιτήματα και συνεχίζεται η κατάθεση αιτήσεων», τόνισε ο κ. Κατσίποδας.
 Έλεγχοι
 Το Δασαρχείο έχει αρμοδιότητα και διενεργεί ελέγχους σε χώρους αλλά και οχήματα που διακινούν ξύλα. Όπως διευκρίνισε, όμως, ο δασάρχης, ιδιαίτερα σε οχήματα ιδιωτικής χρήσης που μεταφέρουν ξύλα που δεν είναι δασικά, δεν είναι εύκολο να διαπιστωθεί η προέλευση. Παρά ταύτα, γίνονται συστηματικοί έλεγχοι, ακόμα και σε οχήματα που μεταφέρουν ξύλα από ελιές.   Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Μεσσηνία: Η μητέρα πατρίδα των παράνομων εξαγωγών φαρμάκων

  
* «Στη Μεσσηνία, μόνο φαρμακεία εμπλέκονται προς το παρόν. Η έρευνα αφορά και γιατρούς, οι οποίοι όμως μέχρι στιγμής δεν είναι από τη Μεσσηνία».
 Αυτό μας δήλωσε ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου, Νίκος Κολετζάκης, με αφορμή το πρωτοσέλιδο του κυριακάτικου «Θ», το οποίο αναφερόταν σε μεγάλη έρευνα για παράνομες εξαγωγές. Από τη Μεσσηνία και την Καλαμάτα ξεκίνησε και έχει φτάσει σε όλη τη χώρα.
 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
 «Έχουμε εντοπίσει και στη Μεσσηνία φαρμακεία» λέει ο διευθυντής του ΣΔΟΕ
 Της Μαρίας Νίκα
 «Στη Μεσσηνία, μόνο φαρμακεία εμπλέκονται προς το παρόν. Η έρευνα αφορά και γιατρούς, οι οποίοι όμως μέχρι στιγμής δεν είναι από τη Μεσσηνία, είναι από άλλες περιοχές της Ελλάδας».
 Αυτό μας δήλωσε ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου, Νίκος Κολετζάκης, σε επικοινωνία που είχαμε χθες, με αφορμή το πρωτοσέλιδο του κυριακάτικου «Θ», το οποίο αναφερόταν σε μεγάλη έρευνα για παράνομες εξαγωγές φαρμάκων που διεξάγει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στη Μεσσηνία, με επίκεντρο την περιοχή της Πυλίας.
 «Η έρευνα αφορά όλη την Ελλάδα, δεν είναι μόνο η Πυλία. Από τη Μεσσηνία και την Καλαμάτα ξεκίνησε και έχει φτάσει σε όλη τη χώρα. Έχει να κάνει με τα φάρμακα, τις συνταγογραφήσεις και τις εξαγωγές. Είναι η γνωστή έρευνα που ξεκινήσαμε το 2011 από τη Μεσσηνία και συνεχίζεται, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Δηλαδή, ξετυλίγεις το κουβάρι και προχωράς» παρατήρησε.
 Ο κ. Κολετζάκης αναφέρθηκε σε φαρμακεία «τα οποία έκαναν χονδρικές πωλήσεις σε φαρμακαποθήκες, πράγμα το οποίο απαγορεύεται, και ενδοκοινοτικές παραδόσεις στη Γερμανία, δηλαδή εξαγωγές φαρμάκων».
 «Έχουμε εντοπίσει και στη Μεσσηνία τέτοια, αλλά η έρευνα συνεχίζεται. Αφορά και γιατρούς, οι οποίοι όμως δεν είναι από τη Μεσσηνία, είναι από την υπόλοιπη Ελλάδα. Στη Μεσσηνία μόνο φαρμακεία εμπλέκονται προς το παρόν» κατέληξε ο κ. Κολετζάκης, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να πει περισσότερα επειδή η έρευνα είναι σε εξέλιξη.
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ
 «Διασύρεται ένας ολόκληρος κλάδος με ασαφείς καταγγελίες»
 Από την πλευρά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας ο πρόεδρός του, Στέφανος Καμινιώτης, μιλώντας χθες στο «Θ» χαρακτήρισε απαράδεκτο το «να διασύρεται ένας ολόκληρος κλάδος, με γενικές και ασαφείς καταγγελίες για παραβάσεις φαρμακοποιών, είτε πρόκειται για ΜΜΕ, είτε για ελεγκτικούς μηχανισμούς τύπου ΣΔΟΕ, είτε για ασφαλιστικά ταμεία».
 Και πρόσθεσε: «Έχουμε παρατηρήσει ότι κάθε φορά που υπάρχουν προβλήματα στο χώρο της υγείας, τα οποία δεν είναι από υπαιτιότητα δική μας, βλέπουν το φως της δημοσιότητας τέτοια θέματα σε σχέση με κομπίνες φαρμακοποιών με αμύθητα ποσά κ.λπ. Για παράδειγμα, αυτά βγαίνουν όταν ο ΕΟΠΥΥ αδυνατεί να εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις του προς τα φαρμακεία και, κατά συνέπεια, προκύπτουν κινητοποιήσεις, όταν υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων, που και γι’ αυτό δεν ευθύνονται τα φαρμακεία, όταν δε λειτουργεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και κάθε γιατρός θέλει μία ώρα για να συνταγογραφήσει μια συνταγή, ενώ ο φαρμακοποιός αντίστοιχα θέλει άλλη μία για να την εκτελέσει…
 Αυτό εμείς το θεωρούμε ύποπτο. Δε θέλουμε να πούμε, σε καμία περίπτωση, ότι στον κλάδο των φαρμακοποιών δεν υπάρχουν συνάδελφοι που μπορεί να κάνουν κάποια παράνομη πράξη. Αυτό σίγουρα συμβαίνει, όπως συμβαίνει σε όλους τους κλάδους. Ειδικά, όμως, για τα δημοσιεύματα που για πολλαπλή φορά βλέπουν το φως εδώ στη Μεσσηνία, είχαμε απευθυνθεί, και δια μέσου του Τύπου, στον υπεύθυνο του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου να μας απαντήσει αν πραγματικά ενέχονται φαρμακοποιοί σε κάποιες πράξεις, τι ακριβώς έχουν κάνει και ποιες είναι οι ποινές που έχουν επιβληθεί, για να μπορέσουμε κι εμείς από το πειθαρχικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, που είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και του οποίου προΐσταται δικαστής - πρωτοδίκης, να βάλουμε ποινές. Παρόλο που ανοιχτά ζητήσαμε να μας κοινοποιήσουν τι συμβαίνει, δεν πήραμε καμία απάντηση».
 Για την έρευνα που συνεχίζεται: «Θεωρούμε ότι αυτές οι έρευνες θα πρέπει να ολοκληρώνονται σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να μη διασύρεται ο κλάδος και να υπάρχουν ποινές. Γιατί μια έρευνα που διαρκεί επ’ άπειρον, για μας ενδεχομένως κρύβει και κάποια προσπάθεια συγκάλυψης εάν υπάρχουν ένοχοι. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η έρευνα για κάποιον φαρμακοποιό, που μπορεί να έστειλε στο εξωτερικό ένα φάρμακο και ενδεχομένως αυτό το φάρμακο να πήρε το κουπόνι και να το έγραψε, πρέπει να κρατήσει 100 χρόνια».

*** Παρουσιάστηκε με επιτυχία το ντοκιμαντέρ για την Αρχαία Μεσσήνη :
   .* Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που έγινε στο κατάμεστο Αμφιθέτρο της Νομαρχίας "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" απόψε το βράδυ , για την παρουσίαση του Ντοκιμαντέρ του Γιώργου Ζέρβα "Απο το μηδέν στο είναι" για την Αρχαία Μεσσήνη.
   

 Η εκδήλωση έγινε παρουσία του καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη, του Προέδρου του Διαζώματος Σταύρου Μπένου καθώς και πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα.
 Περισσότερο ρεπορτάζ από την εκδήλωση στο φύλλο του "Θάρρους" της Τρίτης.   Παρακολουθήστε το ντοκιμαντερ από στον Ιστότοπο youtube
 Video:   http://youtu.be/De8KRYx-U00  ,


*** Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων γνώρισαν το Εικαστικό Εργαστήρι της «ΦΑΡΙΣ»

  *  Χθες επισκεφτήκαν το Εικαστικό Εργαστήρι της ΦΑΡΙΣ, 85 παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων,τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί κα Ανδρουτσάκη Ελένη, κα Ρία Σαλάτα, κα Ελένη Κόκονη και κα Σταυρούλα Κασουλή.

 Στη διάρκεια της επίσκεψης ξεναγήθηκαν στους χώρους των εργαστηρίων, ζωγραφικής, γλυπτικής, αγιογραφίας, ελευθέρου και γραμμικού σχεδίου, κατασκευών, κεραμικής κ.α. του Εικαστικού Εργαστηρίου από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κο Παναγιώτη Λαμπρινίδη και στη συνέχεια παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με μαθήματα ζωγραφικής και κεραμικής από τις δασκάλες του Εικαστικού Εργαστηρίου κα Δήμητρα Πετροπούλου, κα Στέλλα Χριστοφή .

***  Πήγαν για ξύλα αλλά βρέθηκαν στο κελί  :
*  Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Καρδαμύλη, δύο Έλληνες ηλικίας 61 και 57 ετών αντίστοιχα, γιατί όπως προέκυψε, είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα, στη Χοτάσια Λακωνίας, από αγρόκτημα ιδιοκτησίας αλλοδαπού, ξύλα που προορίζονταν για καύση.

*** Πρωινή κλοπή χθες στη Σκάλα :
* Θρασύτατη κλοπή σημειώθηκε χθες το πρωί στη Σκάλα.15/01 /2013 , Άγνωστοι δράστες, εκμεταλλευόμενοι την απουσία ιδιοκτήτη σπιτιού, έσπασαν την πόρτα και έκλεψαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε κοντινή απόσταση βρίσκεται σπίτι συγγενών του θύματος, οι οποίοι όμως δεν αντιλήφθηκαν κάτι.- Κλεπές  σημειώθηκαν (αλεπάλληλες ) στο  Αρφαρά  Καλαμάτας σε διάφορα σπίτια με κλοπές Τηλεοράσεις , ροπυχισμό , σημαντικό αριθμό χρημάτων , γεωργικά εργαλεία , αλυσοπρίονο βενζίνης , ξύλα  κ.α. - Οι  κάτοικοι έχουν φτάσει στο  απροχώρητο  της υπομονής  τους ...  Σύντομα  θα  υπάρξουν αυτοδικίες ....ίσως και  τιμορίες επί  τόπου  ...επαυτοφόρο  βρησκόμενοι  σε άμυνα ....
*** Σε  ηληκία  97 ετών έφυγε από κοντά μας ο επί χρόνια μπακάλης  στο Αρφαρά  Καλαμάτας Νίκος Γ. Σκούλικας .- Πρό ετών είχε  χάσει  από  την απέρατο νόσο σε  ηληκία 40  ετών τον μοναχογιό του  Χρήστο Ν. Σκούλικα ..Καλό  σας  ταξίδι  από  τα βάθυ της καρδιάς  μας ...

*** Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Περικλή Τσαλαματά :

* Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι η νεκρώσιμος ακολουθία του Περικλή Τσαλαματά που έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 37 ετών, την Κυριακή που μας πέρασε προδομένος από την καρδιά του.
 Χιλιάδες Καλαματιανοί βρέθηκαν στο Νεκροταφείο της πόλης για να απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον αγαπητό σε όλους Πέρη ...

***  Στο ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων η μαρίνα της Πύλου :
*   Μέσω εννέα ξεχωριστών διαγωνισμών για αντίστοιχες ομάδες θα παραχωρηθεί η εκμετάλλευση - ανάπτυξη 48 μαρινών σε ολόκληρη τη χώρα και ο πρώτος από αυτούς ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες και αφορά στη μαρίνα Αλίμου και τις μικρότερες σε Μέθανα, Πόρο και Ύδρα.
Οι σύμβουλοι του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων προτείνουν, επίσης, τη λειτουργία μαρινών που θα υποστηρίζουν μεγάλα ιδιωτικά σκάφη (mega-yachts) σε Μύκονο και Αργοστόλι, ενώ για τον ίδιο σκοπό θα αναβαθμιστεί τμήμα του λιμένα Λαυρίου.
Στο δεύτερο πακέτο έχουν ενταχθεί οι μαρίνες της Γλυφάδας, της Σερίφου, της Πάρου, της Νάξου και της Άνδρου. Στο τρίτο, οι μαρίνες της Κρήτης (Άγιος Νικόλαος, Ρέθυμνο και τέσσερις μικρότερες) και στο τέταρτο πακέτο οι εγκαταστάσεις σε Ρόδο, Κω, Αστυπάλαια, Πάτμο, Κάρπαθο και Νίσυρο. Στο πέμπτο πακέτο οι μαρίνες σε Κατάκωλο και Ζάκυνθο και στο έκτο οι υπόλοιπες του Ιονίου (Πάτρα, Κέρκυρα, Λευκάδα, Μεγανήσι, Ιθάκη και Αγ. Ευθυμία). Στο έβδομο πακέτο οι μαρίνες Αρετσούς, Πλαταμώνα, Σκοπέλου, Σκιάθου και Θάσου. Ξεχωριστά (όγδοος και ένατος διαγωνισμός) θα παραχωρηθούν οι μαρίνες Πύλου και Χίου.
Σύμφωνα με παρουσίαση του προέδρου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων Παν. Αθανασόπουλου, σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ, σε κάθε ομάδα έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να υπάρχει τουλάχιστον μία μεγάλη μαρίνα, η οποία βρίσκεται κοντά σε μεγάλο αεροδρόμιο και σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, ενώ διαθέτει αρκετά περιθώρια ανάπτυξης (έκταση γης κ.λπ.).

***  Στις 14 Ιανουαρίου κλείνουν οριστικά οι Εφορίες σε Κυπαρισσία και Πύλο :
* Του Ηλία Γιαννόπουλου
Από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου κλείνουν οριστικά οι Εφορίες σε Κυπαρισσία και Πύλο και συγχωνεύονται στη μία και μόνη ΔΟΥ που παραμένει σε λειτουργία σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, στη ΔΟΥ Καλαμάτας.
Οι Εφορίες Κυπαρισσίας και Πύλου περιλαμβάνονται στο νέο κύμα «λουκέτων» που έρχεται από τις πρώτες μέρες του νέου έτους, καθώς με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, από τις 14 Ιανουαρίου αναστέλλεται η λειτουργία ακόμη 77 ΔΟΥ της χώρας.
Με την απόφαση αυτή ολοκληρώνεται το κύμα σαρωτικών αλλαγών στην αναδιάρθρωση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να κλείσουν οριστικά συνολικά 127 Εφορίες σε όλη τη χώρα και να παραμείνουν σε λειτουργία 120, μαζί με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων που θα λειτουργήσουν σε πόλεις στις οποίες έκλεισαν και κλείνουν Εφορίες.
Τι γίνεται με τα ΚΕΦ;
Όπως έχει γίνει γνωστό, απόφαση του υπουργείου Οικονομικών είναι στους Δήμους Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος και συγκεκριμένα στις έδρες τους, Κυπαρισσία και Πύλο αντίστοιχα, να λειτουργήσουν Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στη θέση των δύο ΔΟΥ που κλείνουν, με την προϋπόθεση, βέβαια, οι Δήμοι να αναλάβουν την υποχρέωση στέγασής τους ή κάλυψης των εξόδων ενοικίων, αν δε διαθέτουν δημοτικούς χώρους για να τους παραχωρήσουν.
Και ο Δήμος Τριφυλίας και ο Δήμος Πύλου – Νέστορος έχουν απαντήσει στο υπουργείο πως αναλαμβάνουν την υποχρέωση στέγασης των Κέντρων, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει γίνει γνωστό τι, ακριβώς, θα γίνει, αν, τελικά, από τις 14 Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν ΚΕΦ σε Κυπαρισσία και Πύλου και αν ναι, πού θα στεγάζονται.

***  Κίνδυνος για την Ιαματική πηγή Βρωμονερίου :
*  Σοβαρότατος κίνδυνος διαφαίνεται πως υπάρχει να μην αναγνωριστεί η Ιαματική πηγή Βρωμονερίου Τριφυλίας (Δ.Ε. Γαργαλιάνων) και να «χαθούν» και τα λουτρά και η έκταση από το Δήμο. Η σημαντικότερη θειούχα πηγή στη Μεσσηνία βρίσκεται στο Βρωμονέρι – Γαργαλιάνων, με σταθερή θερμοκρασία 19,5 βαθμούς C. Παλαιότερα το νερό της πηγής χρησιμοποιούνταν για ποσιμοθεραπεία και λουτροθεραπεία. Η πηγή βρίσκεται λίγα μέτρα από τη γραφική ακτή του Βρωμονερίου και μόλις 7 περίπου χλμ. από την πόλη των Γαργαλιάνων. Βάση της θερμοκρασίας της, χαρακτηρίζεται ως υπόθερμη. Η πηγή λόγω της πλήρους εγκατάλειψής της έχει προσχωθεί από τα φερτά υλικά της θάλασσας. Το θερμομεταλλικό της νερό αναμιγνύεται με το Πλειστοκαινικό υδροφόρο, με αποτέλεσμα πολλές γεωτρήσεις και πηγάδια περιμετρικά στην περιοχή να έχουν θερμομεταλλικό νερό. Η θερμομεταλλική αυτή πηγή παλαιότερα είχε χαρακτηριστεί ως «Ιαματική», χαρακτηρισμός ωστόσο, που με το ισχύον νομικό καθεστώς πια, δεν υφίσταται, και έπρεπε ήδη να είχαν γίνει διαδικασίες από το Δήμο για την αναγνώρισή της, ενώ σύμφωνα με το Νόμο 4049/2012, η νέα προθεσμία (με παράταση που δόθηκε) για αναγνώριση ιαματικών πηγών λήγει στις 31/12/2012.
Αν και στις προεκλογικές εξαγγελίες και υποσχέσεις του Συνδυασμού του δημάρχου Κώστα Κόλλια αλλά και σε δηλώσεις του, μετά την εκλογή του, αναφερόταν σε «αξιοποίηση των ιαματικών πηγών» (καθώς επίσης και στελέχη της δημοτικής Αρχής, όπως ο αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων και αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης Ευστάθιος Ανδρινόπουλος), δυστυχώς 23 μήνες στη διοίκηση του Δήμου Τριφυλίας, δεν έχει γίνει κάποια σοβαρή παρέμβαση ως προς αυτό το θέμα, για την αναγνώριση δηλαδή επίσημα όπως προβλέπεται από τη Νομοθεσία, ως «Ιαματικής» της πηγής του Βρωμονερίου.
Η υπόθεση «Βρωμονέρι», όμως, έχει και άλλη μια σοβαρότατη πτυχή. Τον κίνδυνο να «χάσει» ο Δήμος Τριφυλίας και την έκταση και το κτήριο των ιαματικών λουτρών. Το ζήτημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι όντως πολύπλοκο, καθώς στο κτήριο εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ο Δήμος Πειραιά, ο οποίος έχει κινήσει διαδικασίες να του αναγνωριστεί και να κατοχυρώσει ως ιδιοκτησία του ακόμη και την έκταση που το περιβάλλει.
Είναι γεγονός ότι πριν από 7 περίπου μήνες (στις 27 Απριλίου) σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ελήφθη απόφαση σχετικά με τον ορισμό δικηγόρου για να εξετάσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, να έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ» από ενδιαφερόμενους να επενδύσουν στην περιοχή του Βρωμονερίου, από τις επαφές που είχαν στο Δήμο Πειραιά, οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Πειραιά θεωρούν «τελειωμένη» την υπόθεση υπέρ τους και κάτι παραπάνω από βεβαία την έκβαση της υπόθεσης, με την οποία θα κατοχυρώνεται νομικά -δικαστικά ως ιδιοκτησία του Δήμου Πειραιά, εκτός από το κτήριο - εγκαταστάσεις των ιαματικών λουτρών, και η γύρω έκταση και ήδη σχεδιάζουν τρόπους και μορφές βελτίωσης, αξιοποίησης και ανάδειξής τους.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Σεμινάριο για αντισεισμική προστασία των σχολείων :

* Σεμινάριο για την αντισεισμική προστασία των σχολικών μονάδων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.
Το σεμινάριο διοργανώνεται από τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Δήμο Καλαμάτας και τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας. Θα ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί και θα διαρκέσει έως αργά το μεσημέρι.-

*** Η Εστία του ΤΕΙ Καλαμάτας υπό κατάληψη :
  * Εδώ και μερικές μέρες η Εστία του ΤΕΙ Καλαμάτας τελεί υπό κατάληψη λόγω απομάκρυνσης της προϊσταμένης.
Εμείς βρεθήκαμε στο χώρο της Εστίας και μιλήσαμε με σπουδαστές για την κατάληψη, αλλά και γενικότερα για τη ζωή εκεί.
Μιλήσαμε και με τον πρόεδρο του ΤΕΙ, Ανδρέα Κανάκη, ώστε να έχουμε και τη δική του θέση.
Οι σπουδαστές που μας μίλησαν είναι η Αλεξάνδρα Φουρναράκη, ο Ανδρέας Παπανικολάου και ο Γεράσιμος Πεφάνης.
«Αυτός ο χρόνος ξεκίνησε μια χαρά», μας λένε, «οι προηγούμενοι δύο, ειδικά ο πρώτος, ήταν αισχρός. Έβλεπες περίεργα πράγματα εδώ, έμπαινε όποιος ήθελε, εξωεστιακοί έμεναν μέσα στην Εστία. Το νέο χρόνο που πάρθηκαν κάποια μέτρα, καλώς ή κακώς έχουμε δει μιαν άλλη Εστία. Δε φοβόμαστε ποιος θα είναι στο διπλανό κρεβάτι, δε φοβόμαστε αν κάποιος κλέψει. Πλέον οι πόρτες στα δωμάτια είναι ξεκλείδωτες και γενικότερα υπάρχει μια ασφάλεια εδώ».
Οι γονείς δεν είχαν πρόσβαση: «Το μοναδικό που μας πείραξε και αποτελεί κανόνα της Εστίας, είναι ότι δεν μπορούν να ανεβαίνουν στα δωμάτιά μας κάποια δικά μας άτομα και συγκεκριμένα οι γονείς μας, που έχουν πρόσβαση μόνο στους κοινοχρήστους χώρους. Αν και με αγώνα των οικότροφων καταφέραμε οι γονείς μας να έχουν δικαίωμα να φτάσουν στα δωμάτιά μας.
Να σημειωθεί ότι για να μπει κάποιος στους κοινόχρηστους χώρους πρέπει να δώσει ταυτότητα σε άτομο εταιρείας security που υπάρχει στην είσοδο, ενώ για να περάσει κανείς τη σιδερένια πόρτα της περίφραξης πρέπει να χτυπήσει κουδούνι και να του ανοίξει ο φύλακας».

Κάμερες: «Σχετικά με τις κάμερες που είχε ακουστεί ότι θα τοποθετούνταν στην Εστία, ήταν παραπληροφόρηση. Είχε ακουστεί ότι θα μπουν στους κοινόχρηστους χώρους, στις πόρτες δηλαδή περιμετρικά της περίφραξης της Εστίας, ενώ μετά κάποιοι διέδωσαν ότι ήθελαν να βάλουν κάμερες στα δωμάτια και εσωτερικά.
Η αλήθεια είναι ότι είχαν πει για τις πίσω μεριές (βόρεια) που ο φύλακας δεν έχει ορατότητα. Αυτή τη στιγμή μπορεί να ελέγξει μόνο αν κάνει περιπολία. Το δε κτήριο φυλάσσεται όλο το 24ωρο, αφού υπάρχουν 3 βάρδιες με φύλακα».

Κατάληψη: Η κίνηση που εξόργισε τους οικότροφους και είναι υπό κατάληψη η Εστία, είναι η ξαφνική απομάκρυνση της προϊσταμένης. Τα παιδιά θεωρούν ότι έχει κάνει έργο επί 2,5 χρόνια και πιστεύουν ότι δεν έγινε τυχαία η απομάκρυνση, μερικές μέρες πριν αλλάξει ο πρόεδρος.
Την κατάληψη τη χαρακτηρίζουν καθαρά ειρηνική, αφού στην Εστία μπαίνουν όλοι οι σπουδαστές, οι άνθρωποι της καθαριότητας, του κυλικείου. Οι μόνοι που δε μπαίνουν είναι το διοικητικό προσωπικό.
Θέλουν να ελπίζουν ότι θα δικαιωθούν, δεν έχουν κάτι με τον αντικαταστάτη, αλλά θεωρούν άδικη την απομάκρυνση της προϊσταμένης.
Το ευχάριστο για τους σπουδαστές είναι ότι υπάρχει από το σύνολο αποδοχή της απόφασης και των κινητοποιήσεων, ενώ δημοσιεύουν τα θέματα της κατάληψης, είτε μέσω του Τύπου είτε μέσω facebook.

Σύλλογος οικότροφων: Σύλλογος οικότροφων δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, αν και οι σπουδαστές προσπαθούν να συστήσουν. Ωστόσο, είναι κάπως απαγορευτικό το κόστος.
Η δημιουργία του εν λόγω Συλλόγου θεωρούν ότι ενοχλεί τη διοίκηση, γιατί θα αποτελείται μόνο από οικότροφους και θα αφήσουν τους διοικητικούς αλλά και τις παρατάξεις απέξω.

Καταγγελίες: Συμφώνα με τους σπουδαστές, υπάρχει διοικητικός υπάλληλος του ΤΕΙ, αποσπασμένος στην Εστία, για τον οποίο υπάρχει καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση και καταγγελία ότι μπήκε σε δωμάτιο σπουδαστή, χωρίς ο δεύτερος να είναι παρών.
Ενοίκιο στην Εστία και παροχές: Όσο για το ενοίκιο που στο παρελθόν είχε τεθεί ως θέμα, μας διευκρίνισαν ότι οι πολύτεκνοι δεν πληρώνουν. Για όσους πληρώνουν, θεωρούν ότι γλιτώνουν πάρα πολλά, ενώ τους παρέχονται όλα, όπως φως, νερό, internet, nova.
Σε σχέση με άλλες Εστίες που οι σπουδαστές έχουν επισκεφτεί, τη θεωρούν πρότυπο- και ως κτήριο αλλά και ως παροχές και οργάνωση.

Πρόεδρος ΤΕΙ
Το «Θάρρος» επικοινώνησε και με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Καλαμάτας, Ανδρέα Κανάκη, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις μας:
-Τι γίνεται αυτή τη στιγμή στην Εστία του ΤΕΙ Καλαμάτας;
Η Εστία εδώ και μια εβδομάδα είναι υπό κατάληψη από τους ενοίκους.
 -Οι λόγοι;
Δεν ξέρω τους λόγους. Έναν που ξέρω μόνο και πέρασε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι ότι ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του συμβουλίου για μετακίνηση της προϊσταμένης.
Το συμβούλιο δεν αποφάσισε για ένα πρόσωπο εκείνη τη μέρα. Αποφάσισε για μετακίνηση τριών ανθρώπων, για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών αναγκών και μόνο. Τίποτε άλλο. Σε αυτή την απόφαση ούτε ρώτησε τους σπουδαστές, ούτε πρέπει να ρωτήσει τους σπουδαστές. Δε συνδιοικείται το ίδρυμα από τους σπουδαστές.

-Οι σπουδαστές θεωρούν ότι είναι δική σας απόφαση και υπάρχει συσχετισμός με την απομάκρυνση της προϊσταμένης.
Δεν μπορώ να καταλάβω από πού προκύπτει κάτι τέτοιο. Αν διαβάσουν την απόφαση του συμβουλίου, την εισήγηση δεν την έκανε ο πρόεδρος, την έκανε η γραμματέας και ο πρώτος αντιπρόεδρος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το προσωπικό. Αυτές τις συκοφαντίες να τις αφήσουν στην άκρη.

-Στους σπουδαστές τι έχετε να πείτε;
Δεν έχω να τους πω απολύτως τίποτα, εάν μπορούν να κάνουν αυτοδιαχείριση, ας την κάνουν. Εγώ δεν πρόκειται να υποκύψω σε πιέσεις, η διοίκηση αυτή δεν υπέκυψε ποτέ σε πιέσεις από καμιά ομάδα συμφερόντων. Και θέλω να καταλάβω, γιατί συντάσσονται τόσο πολύ με την πρώην προϊσταμένη. Έχουν ιδιαίτερα συμφέροντα;

-Σχετικά με υπάλληλο για τον οποίο υπάρχουν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και ότι μπήκε σε δωμάτιο σπουδαστή ενώ δεν ήταν παρών, ένα σχόλιο.
Είναι γεγονός ότι μπήκε σε δωμάτιο, όχι μόνος του, αλλά με δεύτερο άτομο, δηλαδή με το φύλακα.
Μπήκαν χωρίς να έχουν την έγκριση, ήταν λάθος τους, το αναγνωρίζουν, δεν είχε σκοπιμότητα. Στο σπουδαστή που ήρθε και με βρήκε, του είπα ότι έχει δίκιο και δε θα ξανασυμβεί.
Όσο για τη σεξουαλική παρενόχληση, υπήρχε καταγγελία από συγκεκριμένη σπουδάστρια. Εγώ την κάλεσα εδώ και τη ρώτησα αν πράγματι υπήρξε σεξουαλική παρενόχληση και μου είπε ότι «δεν έγινε, απλώς με κοίταξε». Όταν τη ρώτησα αν το θεώρησε παρενόχληση και αν ο ίδιος την πλησίασε ή της μίλησε ή χειρονόμησε, η ίδια μου είπε κατηγορηματικά ότι δεν έγινε κάτι.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Εκλογές ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας :* *     *Υψηλοί τόνοι επικρατούν στη Βουλή, στη συζήτηση επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και στα μνημόνια. Η αντιπαράθεση ξεκίνησε σε επίπεδο εισηγητών των κομμάτων.
Οι εκπρόσωποι της τρικομματικής κυβέρνησης ξεκαθάρισαν ότι απορρίπτουν την πρόταση, κάνοντας λόγο για μικροκομματικές σκοπιμότητες, την ώρα που η χώρα έχει ανάγκη την ενότητα για να ξεπεράσει τη κρίση, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που την υπερψηφίζουν, κατηγόρησαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης για προσπάθεια κουκουλώματος όλων όσοι ευθύνονται για το καταστροφικό πρόγραμμα που επιβλήθηκε στη χώρα.
«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι για να κυνηγήσουμε μάγισσες αλλά για να απαντήσουμε στα τεράστια ερωτήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό, ανεξάρτητα από κόμμα και ψήφους», υπογράμμισε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Δραγασάκης, παίρνοντας πρώτος τον λόγο.
«Αρνούμαστε την παραπειστική, μικροκομματική, αντιπαραγωγική και ανιστόρητη πρότασή σας, την ώρα που η χώρα παίρνει ανάσα χρόνου και λύσης για το βαρύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει», αντέτεινε ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Τασούλας.
Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Παναγιώτης Ρήγας χαρακτήρισε πολιτικό παράδοξο, «αριστερό κόμμα να καταθέτει πρόταση για Εξεταστική προκειμένου να ελεγχθούν ποινικά και να αποδοθούν αστικές ευθύνες σε αποφάσεις μιας κυβέρνησης που είχαν μοναδικό στόχο να κρατηθεί όρθια η χώρα μέσα στο κάδρο της Ευρώπης».
Ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς υποστήριξε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός απαιτεί να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν όσοι παρέδωσαν τη χώρα στους δανειστές.
Υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το μνημόνιο τάχθηκε και ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Μιχαήλ Αρβανίτης, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχουν απλώς αποχρώσες ενδείξεις αλλά ατράνταχτες αποδείξεις για ενοχή αυτών των ανθρώπων που οδήγησαν τη χώρα στην υποταγή των δανειστών της».
«Η ΔΗΜΑΡ, απαντώντας σε προκατειλημμένες αντιλήψεις ότι συγκαλύπτουμε ή κουκουλώνουμε, απαντά ότι θέλει και να αποκαλύψει και να αναδειχθούν οι ευθύνες- αλλά αυτά πρέπει να γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ήταν η απάντηση του εισηγητή του κόμματος Νίκου Τσούκαλη.
Ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος δήλωσε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ωστόσο ότι οδηγεί στον αποπροσανατολισμό.  πηγή:ΑΜΠΕ

*** Το Μάρτιο με 18 κατηγορούμενους η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης στην Καλαμάτα :
 
* Το Μάρτιο αναμένεται να ορισθεί η εκδίκαση της δολοφονίας του Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του 2,5 ετών γιου του Κέρι και της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε το Δεκέμβριο του 2011.
Η πολύκροτη υπόθεση θα εκδικασθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας και, σύμφωνα με πληροφορίες, στο εδώλιο θα καθίσουν με διάφορες κατηγορίες συνολικά 18 άτομα.
Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο του 2011, με πολλαπλές αστυνομικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και της Μεσσήνης, συνελήφθησαν 8 άτομα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και με τις κατηγορίες της δολοφονίας πατέρα και γιου, εκβιασμών και διακίνησης ναρκωτικών.
Από τους συλληφθέντες, επτά προφυλακίσθηκαν (5 εξακολουθούν να κρατούνται), ενώ στα τέλη του 2012 προφυλακίσθηκε ένα ακόμα άτομο, το οποίο είχε υπηρετήσει στη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Επίσης, όλο αυτό το διάστημα, αθόρυβα, έχουν ασκηθεί διώξεις και σε άλλα άτομα, τα οποία από τη δικογραφία φέρεται να έχουν έμμεση ή άμεση ανάμειξη στους εκβιασμούς για τους οποίους κατηγορείται η εγκληματική οργάνωση. Έτσι, ο αριθμός των κατηγορουμένων έχει ανέβει στους 18.
Η εκδίκαση αναμένεται να διαρκέσει μεγάλο διάστημα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα καθορισθεί και η ημέρα έναρξης.  Β.Β. Πηγή : εφημερίδα  "Θάρρος" Καλαμάτας  2013 .-

*** ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ  29 Ιανουαριου ..
* Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 ΑΥΡΙΟΝ την πρωίαν επί τη εορτή των Τριών Ιεραρχών οι μαθηταί πάντων των σχολείων μετά των Καθηγητών και Διδασκάλων των θα συγκεντρωθούν εις τον Ναόν του Αγίου Ιωάννου, εν τω οποίω ο Γυμνασιάρχης Μαλακάσης θα εκφωνήση τον πανηγυρικόν της ημέρας, διότι ως γνωστόν η ημέρα αύτη έχει καθιερωθή ως εορτή των γραμμάτων.
 -ΔΙΑ της αθηναϊκής αμαξοστοιχίας φθάνει απόψε εξ Αθηνών ο Επίσκοπος Γυθείου Διονύσιος Δάφνος, όπως χοροστατήση εις την εορτήν της Υπαπαντής. Ο Άγιος Γυθείου θέλει παραμείνει εις την πόλιν μας μέχρι της προσεχούς Κυριακής επιστρέφων δια της ταχείας αμαξοστοιχίας της Κυριακής εις Αθήνας.
 -ΚΑΤΟΠΙΝ της επεμβάσεως των αρχών και της καλής θελήσεως των εμπόρων εδόθησαν από χθες τα στιβάγια εις τους απεργήσαντας εργάτας λιμένος και θαλάσσης. Συνεπεία τούτου το εργατικόν κέντρον θεωρεί ως λήξασαν από χθες την απεργίαν, σήμερον δε επαναλαμβάνουν τας εργασίας των οι απεργήσαντες εργάται των Σωματείων Λιμένος και Θαλάσσης Καραγωγέων και Φορτοεκφορτωτών.
 πηγή: Αρχείο "Θάρρους" 


 Γεγονότα
 1845: Κυκλοφορεί για πρώτη φορά το ποίημα του Έντγκαρ Άλαν Πόε Το Κοράκι.
1870: Δημοσιεύεται στην εφημερίδα Αλήθεια ότι το 1869 είναι έτος εισαγωγής στην Ελλάδα του ποδηλάτου, του «περίεργου τούτου και δυσκόλου άμα είδους παιδιάς και ταχυδρομίας», όπως γράφει η εφημερίδα, και εισαγωγείς του ο βασιλιάς Γεώργιος Α' και ο Παύλος Δαμαλάς, γιατρός και Δήμαρχος Πειραιώς.
1897: Στη Γενική Συνέλευση των Κρητών στο Τζερμιάδο Λασιθίου, κηρύσσεται η Ένωση της Κρήτης με τη Μητέρα Ελλάδα. Την ίδια ημέρα, ελληνικός στόλος από 6 τορπιλοβόλα και το πλοίο «Σφακτηρία» αποπλέει από τον Πειραιά για ενίσχυση των κρητών επαναστατών.
1900: Η Ιφιγένεια Συγγρού δωρίζει στο ελληνικό Δημόσιο 13 εκατομμύρια δραχμές για τη σκυρόστρωση των πλατειών και των κυριότερων δρόμων της Αθήνας.
1942: Κάνει πρεμιέρα το ραδιοφωνικό πρόγραμμα του BBC Desert Island Discs, με πρώτο παρουσιαστή τον Ρόι Πλόμλεϊ. Πρόκειται για μία από τις μακροβιότερες εκπομπές στην ιστορία του ραδιοφώνου, αφού διαρκεί μέχρι και σήμερα.
1979: Η 16χρονη Μπρέντα Σπένσερ σκοτώνει δύο άτομα και τραυματίζει εννέα άλλα, όταν πυροβολεί από το σπίτι της κατά της εισόδου του παρακείμενου Δημοτικού Σχολείου. Το όπλο τής το είχε χαρίσει ο πατέρα της ως χριστουγεννιάτικο δώρο. Στους αστυνομικούς που τη συνέλαβαν δικαιολογήθηκε με τη φράση «Δεν μου αρέσουν οι Δευτέρες» («I Don't Like Mondays»). Με αφορμή το περιστατικό αυτό οι Boomtown Rats έγραψαν το ομώνυμο τραγούδι τους.
 Γεννήσεις
 1827: Λιούις Γιούρι, καναδός χημικός μηχανικός και εφευρέτης, που ανακάλυψε τις αλκαλικές μπαταρίες και τις μπαταρίες λιθίου. (Θαν. 19/10/2004)
1890: Μπορίς Πάστερνακ, ρώσος συγγραφέας. Τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1958. (Δόκτωρ Ζιβάγκο) (Θαν. 30/5/1960)
1960: Γρηγόριος Ευθύμιος Λουγκάνης, διάσημος καταδύτης, υιοθετημένο τέκνο ελληνοαμερικανών γονέων. Χρυσός Ολυμπιονίκης το 1984 και το 1988.
 Θάνατοι
 1837: Αλέξανδρος Πούσκιν, ρώσος συγγραφέας και ποιητής. Σκοτώθηκε σε μονομαχία από τον απατημένο σύζυγο της ερωμένης του. (Γεν. 26/5/1799) [Αποφθέγματα]
1881: Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, ρώσος συγγραφέας. (Έγκλημα και Τιμωρία) (Γεν. 30/10/1821) [Αποφθέγματα]
1941: Ιωάννης Μεταξάς, στρατιωτικός και πολιτικός, που κυβέρνησε δικτατορικά από το 1936 έως το 1941. (Γεν. 12/4/1871)  .  Πηγή: www.sansimera.gr  ,.


***  H  ΜΑΧΗ  ΤΗΣ ΚΑΣΤΕΛΑΣ  στον Πειραιά 29 Ιανουαρίου 1827
Η μάχη της Καστέλας: Πολεμική αναμέτρηση μεταξύ Ελλήνων και Οθωμανών στο λόφο της Καστέλας στον Πειραιά, που κατέληξε σε νίκη των ελληνικών όπλων. Η αυγή του 1827 βρήκε την Επανάσταση στη Στερεά Ελλάδα να φυλλορροεί. Ο Μεχμέτ Ρεσίτ Πασάς, γνωστότερος ως Κιουταχής, έχοντας καταλάβει την Αθήνα, πολιορκούσε στενά την Ακρόπολη, ενώ ο Καραϊσκάκης προσπαθούσε να σταθεροποιήσει τις ελληνικές θέσεις στη Βοιωτία. Μετά την ήττα των ελληνικών δυνάμεων στο Καματερό (27 Ιανουαρίου 1827), ο Κιουταχής, που στρατοπέδευε στα Πατήσια, θέλησε να εκμεταλλευτεί την επίδρασή της στο ηθικό των πολιορκημένων της Ακρόπολης και την ίδια ημέρα τους απέστειλε επιστολή-τελεσίγραφο:
27 Ιανουαρίου 1827. Στρατόπεδον Αθηνών
Προς τους αρχηγούς Ν. Κριεζώτην, Στάθην Κατσικογιάννην και λοιπούς εγκρίτους τους εις το φρούριον των Αθηνών αποκλεισμένους.
Είδατε και με τα ίδια σας ομμάτια εκείνο οπού έπραξα σήμερον πριν του γεύματος εναντίον των εις βοήθειάν σας ερχομένων και εις Καματερόν εστρατοπεδευμένων ομογενών σας, την μόνην δηλαδή ελπίδα της εδικής σας σωτηρίας. Επειδή ήργησα να τους κτυπήσω, ίσως εβάλατε τίποτε εις τον νουν σας. Αλλά δεν ήταν άλλη αιτία ειμή ότι κατεγινόμην εις την διάταξιν και των εναντίον των εις Δράκον-Πειραιά-όντων ομογενών σας διορισθέντων Στρατευμάτων μου. Ευθύς όμως οπού εκ τούτου ελευθερώθην, έγινεν εκείνο το περίφημον σημερινόν, ό εγώ δεν ημπορώ να σας το περιγράψω, παρά από το στόμα του παρόντος, αν σας ειπή την αλήθειαν, πληροφορείσθε. Βλέπετε λοιπόν όπου άλλην ελπίδα σωτηρίας σας δεν έχετε. Και σας λέγω ότι όλαι αυταί αι νίκαι οπού ο Θεός χαρίζει εις εμέ, προέρχονται από την φιλάνθρωπον σκοπόν μου, όπου εγώ επιθυμώ μόνον την ησυχίαν της Κοινότητας, και το καθήκον του καθενός. Διό και σας λέγω, αν θέλετε και σεις το εδικόν σας καλόν, αποφασίσατε να έβγετε αυτόθεν. Και όστις θέλει, ας σταθή εις την ημετέραν δούλευσιν. Όστις δε μη, έχει άδειαν να πηγαίνη, ως βούλεται, όπου θέλει. Δεν σας λέγω περισσότερον, παρά αν θέλετε, προτιμήσατε εκείνο οπού σας οφελεί. Εφ ώ και αύριον προσμένω απόκρισίν σας. Υγιαίνετε.
Οι πολιορκημένοι δεν απάντησαν στο τελεσίγραφο του Κιουταχή και αυτός «ερεθισθείς εκ της περιφρονήσεως των υπερασπιστών της Ακροπόλεως», όπως αναφέρει ο Νικόλαος Σπηλιάδης στα «Απομνημονεύματά» του αποφάσισε να στραφεί με αποφασιστικό τρόπο πρώτα κατά του στρατοπέδου του σκωτσέζου φιλέλληνα Θωμά Γόρδονος (Thomas Gordon) στην Καστέλα για να διαφυλάξει τα από θαλάσσης νώτα του.
Πράγματι, στις 29 Ιανουαρίου 1827 ο Κιουταχής, με 1500 άνδρες, ιππικό και 6 κανόνια, κατηφόρισε από τα Πατήσια προς τον Πειραιά και την Καστέλα. Το ελληνικό στρατόπεδο, που είχε μαντέψει τα σχέδια του Κιουταχή, προετοιμάστηκε κατάλληλα. Ο Γόρδων είχε ανεβάσει από τα πλοία και άλλα κανόνια, τα οποία τοποθετήθηκαν αριστερά και στο κέντρο του λόφου. Τα πλευρά του προς τον Πειραιά ήταν ασθενέστερα, αλλά εκεί το κάλυπταν τα κανόνια των πλοίων. Την δεξιά πλευρά κάλυπτε ο Μακρυγιάννης, την αριστερή ο Δημήτριος Καλλέργης και στο κέντρο ο Κορίνθιος οπλαρχηγός Ιωάννης Νοταράς. Όμως, η ήττα στο Καματερό είχε προκαλέσει πτώση του ηθικού και πολλοί από το ελληνικό στρατόπεδο «νέκρωσαν και φεύγαν δια νυκτός», όπως αναφέρει ο Σπηλιάδης. Για το σκοπό αυτό απομακρύνθηκαν τα πλοία, ώστε να μην υπάρχει ο πειρασμός της φυγής. Κατά τον Μακρυγιάννη και ο Γόρδων μαζί με άλλους αξιωματικούς λιποψύχησαν και ήταν έτοιμοι να φύγουν, αναγνωρίζει, όμως στη συνέχεια ότι «αν μας χαλούσαν οι Τούρκοι, ποδάρι δεν θα γλύτωνε από μάς».
Την επομένη, 30 Ιανουαρίου 1827, οι Τούρκοι όρμησαν ακάθεκτοι κατά των ελληνικών οχυρωματικών θέσεων. Επί πέντε ώρες εφορμούσαν κατά κύματα, αλλά οι επιθέσεις τους αποκρούσθηκαν με επιτυχία από τους αμυνόμενους και τελικά το ασκέρι του Κιουταχή αναγκάστηκε να υποχωρήσει, υπό την πίεση των ανδρών του Μακρυγιάννη, οι οποίοι πέρασαν στην αντεπίθεση και του προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές. Πάνω από 300 ήταν οι Τούρκοι νεκροί και τραυματίες, ενώ οι απώλειες στο ελληνικό στρατόπεδο ανήλθαν σε 60 νεκρούς. Τις κρίσιμες ώρες της μάχης σημαντική βοήθεια προσέφερε το ατμοκίνητο πλοίο Καρτερία, με κυβερνήτη τον Άγγλο πλοίαρχο Φραγκίσκο Άστιγγα (Francis Hastings).
Ο Κιουταχής δεν πτοήθηκε από την ήττα του στην Καστέλα. Συνέχισε την πολιορκία της Ακρόπολης, την οποία τελικά κατέλαβε στις 25 Μαϊου 1827, θέτοντας τέλος στην Επανάσταση στη Στερεά Ελλάδα. Είχε προηγηθεί η καταστροφική ήττα των Ελλήνων στη μάχη του Αναλάτου (24 Απριλίου) μία ημέρα μετά τον θάνατο του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Φάληρο.
[Πηγή sansimera.gr]

***  ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΡωσία: «Όχι στην αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια»

***  ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ !  Και εγένετο "Ελληνική Πρωτοβουλία" στα δεξιά της ΝΔ
H νέα πολιτική κίνηση στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας με το όνομα «Ελλήνων Πρωτοβουλία» γεννήθηκε και επισήμως σήμερα Τρίτη, με την ίδρυση ενός πολιτικού...φόρουμ, στο οποίο πρωταγωνιστούν στελέχη, πρώην βουλευτές, που αποχώρησαν πρόσφατα από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», αλλά και στελέχη που διαφωνούν με τον Α.Σαμαρά και την πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ.Στο νέο εγχείρημα θα πρωταγωνιστούν οι πρώην βουλευτές της ΝΔ, οι κκ. Χρ. Ζώης, Ι. Μανώλης, Ι. Κουράκος, Μιχ. Γιαννάκης και Δ. Σταμάτης, αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Ν. Σταυρογιάννης που προέρχεται από τη ΝΔ, ενώ το φόρουμ (think tank -«δεξαμενή σκέψης) που αργότερα η φιλοδοξία είναι να μετεξελιχθεί σε κόμμα, θα κινείται ιδεολογικά, από το πατριωτικό κέντρο, μέχρι τη λαϊκή δεξιά. Δεν μετέχει - για την ώρα - στο σχήμα ο Κ.Μαρκόπουλος, αν και πολλοί τον έφεραν ως βασικό "αυτουργό" της νέας κίνησης.
Είχαν προηγηθεί αρκετές ώρες συζητήσεων και ζυμώσεων, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να βρουν μια κοινή συνισταμένη.-

***  ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΙΟΥΝΤΑΙ...   Γ.Α. Παπανδρέου: Κυνηγημένος από τους Έλληνες σε όλη τη Γη
Ο πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί πλέον να πάει πουθενά πέρα από το «άσυλο» των αμερικανικών πανεπιστημίων, υπό το φόβο των Ελλήνων που όποτε τον δουν το...το «στολίζουν», αναγκάζοντάς τον να αποχωρήσει κακήν κακώς.Με αφορμή τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε από Έλληνες τουρίστες στην Κωνσταντινούπολη ο Α.Παπανδρέου, θυμηθήκαμε ένα περιστατικό που είχε σημειωθεί πριν από περίπου 6 μήνες σε εστιατόριο της Κηφισιάς. Στην Κωνσταντινούπολη όπου τον έβρισκαν Έλληνες τον αποδοκίμαζαν, ενώ χαρακτηριστικά ένας από αυτούς του φώναξε "Ρε συ! Εδώ κρύβεσαι; Δεν ντρέπεσαι;"
Ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να δειπνήσει στο γνωστό εστιατόριο των βορείων προαστίων που βρίσκεται μόλις 10 λεπτά από το σπίτι του στο Καστρί. Στη θέα του κ. Παπανδρέου οι θαμώνες του καταστήματος δυσανασχέτησαν, ενώ άρχισε και η μουρμούρα.
Απτόητος ο κ. Παπανδρέου κάθισε στο τραπέζι και παρήγγειλε. Οι υπόλοιποι θαμώνες τον κοιτούσαν χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία αντίδραση.
Κάποια στιγμή όμως μία κυρία, μη αντέχοντας στο θέαμα του αμέριμνου πρώην πρωθυπουργού, σηκώθηκε εκνευρισμένη και κατευθύνθηκε προς το μέρος του.
«Κύριε πρόεδρε, θερμή παράκληση ολοκληρώστε γρήγορα το δείπνο σας και αποχωρήστε πριν χαλάσετε και τη δική μας βραδιά», είπε η κυρία με θάρρος στον κ. Παπανδρέου.
Λίγο αργότερα ο πρώην πρωθυπουργός αποχώρησε «μουδιασμένος» από το εστιατόριο. Και όλα αυτά στην Κηφισιά… Που να κατέβει και πιο κάτω.
Να θυμηθούμε επίσης πως έφυγε κακήν κακώς από εστιατόριο της Γερμανίας, όπου επίσης Έλληνες τον καταδίωξαν.
Κυνηγημένος όπως οι αρχαίοι τύρρανοι που έβρισκαν καταφύγιο μόνο στην περσική αυλή...

***  ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ Σε επιφυλακή στον Έβρο Στρατός και Πολιτική Προστασία...
Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα ο Στρατός και η πολιτική προστασίαμε τις τεχνικές υπηρεσίες του Έβρου βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, καθώς η...στάθμη του ομώνυμου ποταμού βρίσκεται πάνω από τα όρια συναγερμού. Η προσοχή των υπηρεσιών εστιάζεται πλέον στον Έβρο ποταμό και κυρίως στο νότιο τμήμα (περιοχή Πόρου), όπου η στάθμη έχει ξεπεράσει το όριο συναγερμού. Ειδικότερα στο Πύθιο η στάθμη του Έβρου μετρήθηκε το πρωί στα 5,60 μέτρα με όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα, ενώ στην περιοχή του Πετάλου, το ύψος της στάθμης του ποταμού συνεχίζει να ξεπερνά κατά 40 εκατοστά το όριο συναγερμού, αντοχής των αναχωμάτων.
Στο σημείο βρίσκονται κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας, για το ενδεχόμενο που χρειαστεί να επέμβουν, για αποτροπή των πλημμυρών.
Η εκτίμηση των υπηρεσιών είναι πως λόγω της σταδιακής βελτίωσης του καιρού, θα υπάρξει σταδιακή εκτόνωση του φαινομένου με πτώση της στάθμης.
Εν τω μεταξύ λόγω των καιρικών συνθηκών, για δεύτερη μέρα, δεν λειτούργησαν τα σχολεία στους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου.-

***  ΚΥΠΡΟΣ  "Η συμμετοχή της Ρωσίας στη βοήθεια συζητείται στην ΕΕ"
Το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ρωσίας στο πακέτο βοήθειας προς την Κύπρο, συζητείται σε επίπεδο Eurogroup, αποκάλυψε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, ο  οποίος πρόσθεσε ότι στο επίπεδο αυτό γίνεται διερεύνηση για να διαπιστωθεί κατά πόσον θα μπορούσε η Ρωσία να συμμετάσχει στο πακέτο βοήθειας προς την Κύπρο και με ποιο ποσό.Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κ. Σιαρλή διευκρίνισε ότι από πλευράς Λευκωσίας το μόνο που ζητήθηκε από τη Ρωσία είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 2,5 δισ. ευρώ.
Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση, ότι τον επόμενο μήνα, θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.
Αναφερόμενος στις δημοσιονομικές και δανειακές ανάγκες της Κύπρου ο κ. Σιαρλή διαβεβαίωσε ότι μπορούν να καλυφθούν και για το επόμενο τρίμηνο.
Ανέφερε συγκεκριμένα ότι οι δημοσιονομικές ανάγκες της Κύπρου, έως τον Απρίλιο, ανέρχονται στο 1,8 δισ. ευρώ και οι δανειακές σε ένα δισ. ευρώ.
«Αυτά», είπε, «μπορούμε να τα διαχειριστούμε, χωρίς προσφυγή σε επιπρόσθετο δανεισμό».-

** * Έφυγε από την ζωή ο περήφανος άνθρωπος που δεν προσκύνησε κανένα πολιτικάντη, Στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής

* O Στρατηγός ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ, έφυγε από την ζωή. Είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο στις 7 Δεκεμβρίου του 2012 με οξύ ισχαιμικό επεισόδιο, εξαιτίας, σύμφωνα με τους οικείους του, της ψυχολογικής πίεσης που του επέφερε ο χαμός του γιου του, Βασίλη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 62 ετών από εγκεφαλικό ανεύρυσμα.
Πολιτικός κρατούμενος για τέσσερις δεκαετίες, δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι, αρνούμενος να ...
kipros64laf2 συμβιβαστεί με το πολιτικό κατεστημένο που τον έτρεμε ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ, έλαμψε στα πεδία των Μαχών, όπου ως ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ τίμησε την Στολή του. Τήρησε στο ακέραιο την υπόσχεσή του, να του καρφώσουν το απολυτήριο της φυλακής στο φέρετρό του… ΑΝΤΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕ.
ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ
Ο στρατηγός Ν. Ντερτιλής πολέμησε ως ταγματάρχης στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των τουρκικών θυλάκων το 1963-64 στην Κύπρο και κατέλαβε με ελάχιστους άνδρες, σε επίθεση εφ’όπλου λόγχης, το τουρκοκυπριακό προγεφύρωμα της Μασούρας αφήνοντας πίσω του δεκάδες Τούρκους πράκτορες και τουρκοκύπριους εξτρεμιστές, νεκρούς..
Στην κατοχή, αξιωματικός του Στρατού,γιος αντιστρατήγου, σε ηλικία ο Ν.Ντερτιλής, μετέχει ενεργά στην εθνική αντίσταση, συλλαμβάνεται και κρατείται από τους Γερμανούς στο Χαϊδάρι.Δραπετεύει και εντάσσεται στις εθνικές αντιστασιακές οργανώσεις. Από το 1946, παίρνει μέρος σε πολλές μάχες του ανταρτοπολέμου, υπηρετώντας στις ειδικές δυνάμεις του Στρατού.
Το 1950 γίνεται εκπαιδευτής στη Σχολή Ευελπίδων, λίγο αργότερα, δηλώνει ότι επιθυμεί εθελοντικά να μεταβεί με το Εκστρατευτικό Σώμα στην Κορέα, όπου παρασημοφορείται για την ανδρεία του. Το 1964, ενώ οι Τούρκοι έχουν αρχίσει να δημιουργούν προβλήματα στην Κύπρο μεταβαίνει εθελοντικά, πάλι με ψεύτικο διαβατήριο ως ταχματάρχης, πλέον στο νησί και οργανώνει τις ειδικές μονάδες της ΕΛΔΥΚ.
Στην κρίσιμη μάχη της Μασούρας (φωτό της μονάδας του Ντερτιλή μετά την μάχη) και ενώ οι Τούρκοι απειλούν να βομβαρδίσουν το νησί, υπό τις διαταγές του στρατηγού Γρίβα ο ταγματάρχης Ντερτιλής, επιτίθεται “εφ’όπλου λόγχης¨και την ιαχή “Αέρα” σε ένα οχυρωμένο από Τουρκοκύπριους και Τούρκους, χωριό καταπάνω στα τουρκικά πολυβόλα σκορπίζοντας τον θάνατο. Λόγω της ανατίναξης ολόκληρων τουρκικών σπιτιών, υπήρξαν και σημαντικές απώλειες θεωρούμενων ως “αμάχων”.
Ο Γρίβας φοβούμενος τουρκικά αντίποινα του ζητά από τον ασύρματο να παύσει την επίθεση. Ο Ντερτιλής εκνευρισμένος πυροβολεί τον ασύρματο! Η επίθεση συνεχίζεται, στην περιοχή δεν μένει ούτε “τουρκικό ρουθούνι”, ο Αντικειμενικός Σκοπός επιτυγχάνει και οι Τούρκοι κατατροπώνονται.
Το 1966, ενώ υπηρετεί στο 16ο Σύνταγμα στη Νιγρίτα Σερρών, μυείται από τους μελλοντικούς κινηματίες στο επερχόμενο κίνημα-πραξικόπημα.
Συμμετέχει ενεργά στην κατάληψη της εξουσίας από τους αξιωματικούς το βράδυ της 21ης Απριλίου.
Ουσιαστικά με μια χούφτα άνδρες εφαρμόζοντας ένα σχέδιο που από τότε διδάσκεται σε διάφορες στρατιωτικές σχολές του κόσμου (για την ακρίβεια διδάσκεται η αντιμετώπισή του από τις κυβερνήσεις αφού θεωρήθηκε ιδιαίτερα ευφυές και αποτελεσματικό για την ανατροπή δημοκρατικών κυβερνήσεων) ελέγχει με ένα (!) Μηχανοκίνητο Τάγμα το σύνολο του κεντρικού κρατικού μηχανισμού.
Ο τρόπος με τον οποίο «κατέλαβε» μία σειρά από δημόσια κτίρια της Αθήνας, τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου, ήταν από τα επιτεύγματα για τα οποία επαιρόταν και εκ του λόγου αυτού δεν συγχωρήθηκε ποτέ από την Δημοκρατία. «Τους έπιασα στον ύπνο με πολύ λίγους αλλά αποφασισμένους άνδρες και ένα σχέδιο που εφαρμόστηκε με αποφασιστικότητα», έλεγε.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Ντερτιλής θα βγει με το μηχανοκίνητο τάγμα που διοικούσε στην Αγία Παρασκευή για να «ελέγξει 28 στόχους… Τέσσερις παρά δέκα το πρωί είχε τελειώσει η επιχείρηση… ο αιφνιδιασμός είχε πετύχει».
Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ο Ντερτιλής παρέμεινε στρατιώτης, ουδέποτε ασχολήθηκε με την διοίκηση της χώρας, ελάμβανε τον μισθό του και μόνο αυτόν και το 1973 που τα στελέχη του Στρατού ελάμβαναν ομόλογα πενταετούς λήξης (πληρώθηκαν το 1978) αντί για μισθό, κάθε τρίτο μήνα, λόγω έλελιψης ρευστότητας που είχε προκαλέσει η οικονομική κρίση απόρροια της διεθνούς πετρελαϊκής κρίση, έτρωγε στον στρατώνα για να μην στερείται το σπίτι του από το φαγητό που θα κατανάλωνε ο ίδιος.
Πήρε μέρος στα γεγονότα του Πολυτεχνείου και υπό αυτή την ιδιότητά του αν και εν συνεχεία δεν συμφώνησε με την κατάληψη της εξουσίας από τον “αόρατο δικτάτορα” Δ.Ιωαννίδη και αποστασιοποιήθηκε από το καθεστώς που προέκυψε από την ανατροπή του Γ.Παπαδόπουλου.
Στις 30 Δεκεμβρίου του 1975 και μετά από ακροαματική διαδικασία διόμισυ μηνών και διάσκεψη 6 ημερών ενώπιον του πενταμελούς εφετείου Αθηνών, εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου το οποίο κήρυξε ένοχους τους 20 από τους 32 κατηγορούμενους, ενώ αθώωσε άλλους 12.
Ο ίδιος, Νικόλαος Ντερτιλής (αποστρατεύθηκε ταξίαρχος, αλλά αυτοδίκαια λαμβάνει τον βαθμό του υποστρατήγου), καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και διαρκή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για συμμετοχή στην ανθρωποκτονία από πρόθεση του φοιτητή Μυρογιάννη.
Βάση του «αυτόπτη μάρτυρα», το συμβάν έγινε τα ξημερώματα στης 17ης ή 18ης Νοέμβριου στην οδό Πατησίων με νεκρό τον Μιχάλη Μυρογιάννη.
Τα επίσημα μεταπολιτευτικά πορίσματα όμως δεν συμφωνούν με τον «οδηγό αυτόπτη μάρτυρα» σε τίποτα, ήτοι δεν συμφωνεί καμία αναφορά στην όλη υπόθεση και όλες αντιφάσκουν μεταξύ τους…
Στο πόρισμα Σαμπάνη – http://www.apoellas.com/epeteiaka/polytexnio.php – δεν υπάρχει πουθενά το όνομα Μυρογιάννης, αλλά το πλησιέστερο όνομα είναι ένας Μαυρογιάννης ο οποίος βάση πορίσματος σκοτώθηκε τη 18η Νοεμβρίου ενώ αλλού πάλι διαβάζουμε ότι ο οδηγός έκανε λόγο για την 17ην Νοέμβριου (http://amartolo.blogspot.com/2010/11/171173.html ). Άρα εδώ δεν συμφωνούν ούτε οι ίδιοι. Ο υποτιθέμενος φόνος έγινε λέει ο «αυτόπτης μάρτυρας» στην οδό Πατησίων ενώ τα δυο πορίσματα Σαμπάνη και Τσεβά λένε άλλα:
1. Πόρισμα Τσεβά. 14) Μιχαήλ Μαυρογιάννης, ετών 19, εφονεύθη εις την οδόν Κορνεάδου.
2. Πόρισμα Σαμπάνη. 8 ) ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Μιχαήλ, 19 ετών, Κατοικία: Ασημ. Φωτήλα 8 Ιλίσια. Χώρος ένθα εφονεύθη: Καρνεάδου
Η οδός βρίσκετε στο Κολωνάκι και ουδεμία σχέση με Πολυτεχνείο έχει!
Ο οδηγός δηλώνει ότι πήρε τον Ντερτιλή το μεσημέρι της 18ης Νοεμβρίου από την «ΑΣΔΕΝ» και τον μετέφερε στο Πολυτεχνείο! Ενώ έχει καταγραφεί από τα βιβλία πύλης εισόδου ότι ο Ν,Ντερτιλής στις 11:15 είχε επιστρέψει από το Πολυτεχνείο στην «ΑΣΔΕΝ».
Εν πάση περιπτώσει ο Ν.Ντερτιλής είναι ένας άνθρωπος μιας άλλης εποχής. Μιας εποχής που σκληροί αξιωματικοί (να πούμε ότι στην Κύπρο στην επιχείρηση της Μασούρας υπήρξαν σημαντικές απώλειες σε Τουρκοκύπριους αμάχους…), είχαν αναλάβει τις τύχες της χώρας,σκεπτόμενοι μεν εθνικά, αλλά και ενεργούντες με κώδικες μιας άλλης εποχής που είχε παρέλθει ανεπιστρεπτί και ήθελε η λόγχη να αντικατασταθεί από τα ΜΜΕ…
(Το βιογραφικό σημείωμα βρήκαμε στην σελίδα http://www.parakato.gr/2012/12/1964.html#ixzz2JHz9f5MN)  ,ethnikismos.net

***   ΑΠΕΤΙΣΑΝ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ   XA: "Ο Ν.Ντερτιλής ήταν ένας ξεχωριστός Έλληνας"
Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τον θάνατο του έγκλειστου στρατηγού Ν.Ντερτιλή ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή αναφέρει τα εξής: «Πέθανε ο στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής,...φυλακισμένος επί 38 έτη από το καθεστώς της μικρόψυχης και άσπλαχνης Μεταπολίτευσης. Έφυγε απροσκύνητος, με ψηλά το κεφάλι. Άφησε την τελευταία του πνοή, πιστός στο λόγο της στρατιωτικής του Τιμής, ένας ξεχωριστός Έλληνας, ένας Στρατιώτης, που είχε χύσει το αίμα του για την Πατρίδα, στο πεδίο της μάχης και που τα στήθη του κοσμούσαν παράσημα ανδρείας!
Ο Στρατηγός Ντερτιλής είναι νεκρός. Έφυγε από τον κόσμο αυτό χωρίς να υπογράψει δήλωση μετανοίας στους δεσμώτες του και τηρώντας στο ακέραιο τον λόγο του, ότι το αποφυλακιστήριό του μπορούν να το καρφώσουν στο φέρετρό του»!

***  Να κριθεί ένοχος ο Β. Παπαγεωργόπουλος πρότεινε ο εισαγγελέας
Την ενοχή τόσο του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου όσο και του άλλοτε στενού του συνεργάτη, πρώην γενικό γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, για την υπεξαίρεση στο κεντρικό δήμο, πρότεινε προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο εισαγγελέας της έδρας.
Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να κριθούν ένοχοι οι Β. Παπαγεωργόπουλος και Μ. Λεμούσιας για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση, ενώ για τον δεύτερο προτείνει -επιπλέον- την ενοχή του για την κατηγορία τής απλής συνέργειας σε πλαστογραφία. Οι παραπάνω κατηγορίες είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου.
Για τους δύο παραπάνω, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε επίσης να διαβιβαστεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές η δικογραφία για την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) προς άσκηση νέας ποινικής δίωξης.
Σε ό,τι αφορά τον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, της πλαστογραφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Επιπλέον εισηγήθηκε την ενοχή του επί σειρά ετών διευθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση και στην πλαστογραφία.
Για τον Π. Σαξώνη, που είναι ο μόνος που αποδέχθηκε την υπεξαίρεση, ο εισαγγελέας τόνισε ότι «δεν θα μπορούσε να δράσει επί τόσα χρόνια χωρίς άνωθεν εντολές».
Η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί με την πρόταση επί της ενοχής ή μη των υπολοίπων κατηγορουμένων (σύνολο 18), ανάμεσα στους οποίους και για τους τρεις πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών.

***  Κίνδυνος νέων κρίσεων με τη γρίπη των πτηνών, προειδοποιεί ο FAO
Ο κόσμος κινδυνεύει με μια επανάληψη των κρίσεων της γρίπης των πτηνών που εμφανίσθηκαν το 2006 αν η επιτήρηση και ο έλεγχος αυτής της νόσου δεν ενισχυθούν σε παγκόσμιο επίπεδο, προειδοποίησε σήμερα ο οργανισμός του ΟΗΕ για τα τρόφιμα και τη γεωργία (FAO) που έχει την έδρα του στη Ρώμη.
"Η συνέχιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης σημαίνει πως υπάρχουν λιγότερα διαθέσιμα χρήματα για την πρόληψη της γρίπης των πτηνών τύπου H5N1 ή άλλων απειλών ζωικής προέλευσης", αναφέρει σε ανακοίνωση ο Χουάν Λούμπροθ, επικεφαλής των κτηνιάτρων του FAO.
"Έστω κι αν όλοι γνωρίζουν ότι είναι καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις, ανησυχώ επειδή οι κυβερνήσεις, μέσα στις σημερινές συνθήκες, είναι ανίκανες να παραμείνουν σε εγρήγορση", προσθέτει.
Σύμφωνα με τον FAO, επιβάλλεται διαρκής αυστηρή επιτήρηση επειδή μεγάλες δεξαμενές του ιού H5N1 εξακολουθούν να είναι παρούσες σε ορισμένες χώρες της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, όπου η ασθένεια έχει γίνει ενδημική.
Καθώς απουσιάζουν οι κατάλληλοι έλεγχοι, ο ιός θα μπορούσε να διαδοθεί εύκολα σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως συνέβη το 2006. Τότε είχαν πληγεί 63 χώρες.
Από το 2003 ως το 2011, η ασθένεια προκάλεσε το θάνατο ή εξανάγκασε στη θανάτωση άνω των 400 εκατομμυρίων πουλερικών πτηνοτροφίας και προκάλεσε οικονομικές απώλειες που υπολογίζονται σε 20 δισεκ. δολάρια.
Όπως και πολλές άλλες ζωικές νόσοι, ο H5N1 μπορεί επίσης να μεταδοθεί στον άνθρωπο. Από το 2003 ως το 2011, ο ιός αυτός προσέβαλε περισσότερα από 500 πρόσωπα και προκάλεσε το θάνατο άνω των 300, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Παρά τους σφιχτούς προϋπολογισμούς, "οφείλουμε να ενωθούμε για να βρούμε μαζί τα μέσα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της παγκόσμιας τροφικής αλυσίδας", υπογραμμίζει ο Λούμπροθ. "Τα κόστη και οι κίνδυνοι από την αδράνεια θα ήταν υπερβολικά υψηλοί", καταλήγει.

~***  ΑΘΛΗΤΙΚΑ  γιά  σήμερα  :

*** Παρελθόν από την Καλαμάτα και ο Βασίλης Αθανασόπουλος :
  *  Μετά το τέλος του χθεσινού παιχνιδιού ο Βασίλης Αθανασόπουλος ζήτησε από τους ανθρώπους της Καλαμάτας να φύγει από την ομάδα αφού δε βρίσκεται στα αγωνιστικά πλάνα της Μαύρης Θύελλας.
Αίτημα που έγινε δεκτό και ο Βασίλης Αθανασόπουλος δεν θα αγωνίζεται πλέον στην Καλαμάτα.-

***  Έφυγε και ο Γρηγορόπουλος, αναλαμβάνει ο Τσίκινης :
* Μετά τον Μιχάλη Φασουλή, ο οποίος ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, ακολούθησε το «διαζύγιο» και με το έτερο μέλος του τεχνικού τιμ, που ανέλαβε την καθοδήγηση των «ερυθρολεύκων» πέρυσι το Καλοκαίρι. Ο πρόεδρος του συλλόγου Ηλίας Παπακωνσταντίνου είχε συνάντηση σήμερα το πρωί με τον Γιώργο Γρηγορόπουλο, στην οποία αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας.
 Νέος προπονητής αναλαμβάνει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Σπύρος Τσίκινης.

*** Αίολος Καλαμάτας: Έκοψε την πίτα του και βράβευσε τους αθλητές του :
   
* Στο ξενοδοχείο «Ελίτ» φιλοξενήθηκε την Κυριακή η εκδήλωση κοπής της πίτας του Αιόλου Καλαμάτας και ήταν όπως κάθε χρόνο εντυπωσιακή σε παρουσία κόσμου και απονομές επάθλων, αναμνηστικών και διπλωμάτων, ενώ μια ιδιαίτερα συγκινητική νότα έδωσε η βράβευση του επί δεκαετίες προέδρου του συλλόγου, Τάκη Δρακόπουλου (παρέδωσε πέρυσι τη σκυτάλη στον Χάρη Βγενή), από την οικογένεια Καρέλια και ειδικότερα από τα χέρια του μικρού Ανδρέα, γιού του Στάθη και της Σύλβιας Καρέλια, ο οποίος ξεκίνησε μάλιστα φέτος μαθήματα ιστιοπλοΐας στον Αίολο.
   Τυχερός της γιορτής ήταν ο Βασίλης Τυπάλδος, αθλητής της ιστιοπλοΐας τριγώνου και μαζί με το φλουρί κέρδισε μια δωροεπιταγή από κατάστημα αθλητικών ειδών.-

~*** ΚΑΛΑΜΑΤΑ  -  ΦΩΣΤΗΡΑΣ  1-0 .-
**ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΦΩΣΤΗΡΑΣ  1-0   Δευτέρα  ,28/01/2012

Το γκόλ στο 27΄ του Θ. Φούτση : σε σχετικό Βίντεο : ΔΕΙΤΕ  ΤΟ !
http://youtu.be/cQ2lf4Xf_ws  ,

***
1.- http://www.youtube.com/stamos01  ,       Stamos01  = 2257, Βίντεο ,

2. - http://www.youtube.com/stamatios01  , stamatios01=    655 βίντεο ,

3.- http://www.youtube.com/vlasiskal  , vlasiskal  =             635 βίντεο ,
                                  ΣΥΝΟΛΟΝ ΑΝΑΡΤΗΘΈΝΤΩΝ =   3547 .-
 
~ **  ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ….: .
~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html  , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .- ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html  , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html  , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html  , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html  , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html  , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html  ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-

***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 :
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/h-1-2013.html  , H Αρχή του χρόνου στην ενημέρωση ,Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013.-
 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/02-2012.html  , Αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 02 Ιανουαρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/03-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2012 .
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/01/t-03-2013.html  , Tο αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2013 .-
 ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/01/o-04-2012.html  ,Τo αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 04 Ιανουαρίου 2012.-
~*** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/01/t-05-2013.html  , Tο αγιάζι του Σαββάτου 05 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/a-6-7-2013.html  , Aθλητικό Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/16.html  , Βίντεο 16ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο , Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/07-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/01/07-2013.html  , Δευτέρα 07 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2013 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/08-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/01/09-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/01/09-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2013
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/10-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/11-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/01/02-2013.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12 καί 13 Ιαανουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/01/12-13-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σαββατοκύριακο 12 καί 13 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/01/14-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/01/15-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/01/16-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/01/17-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/01/18-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/01/to-19-2013.html  , To αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013.-
*** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/19-20-2013.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΌ Σαββατοκύριακο 19 και 20Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/22-2013.html  , Συνεφιασμένη βροχερή Τρίτη στο αγιάζι της ενημέρωσης 22 Ιανουαρίου 2013.-
~*** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/23012013.html  , Χειμωνιάτικη Τετάρτη με συνεφιά , με ήλιο και ζέστη 23/01/2013 στην ενημέρωση .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/01/24012013.html   , Χειμωνιάτικη Πέμπτη με Νοτιάδες στην ενημέρωση 24/01/2013 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/01/25-2013.html  , Βροχερή Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 στο αγιάζι της ενημέρωσης
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/01/26-2013.html  , Βροχερό Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/26-27-2013.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 26 καί 27 Ιανουαρίου 2013 .,-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/28-2013.html  , Ηλιόλουστη χειμωνιάτικη αλκυονίδα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/01/t-28-2013.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 .-
~**   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/01/29.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 .-
Ας  γίνουμε όλοι  παιδιά ....! με γαλήνη , και  αθώα καρδιά .....
Μαθητές Λυκείου  Αρφαρών 1953-54
με  καθηγητές
Παρασκ. Μπαρκούκη , Θεόδ.  Μπλουτγουράς, Βασ. Κόσύβας , καθηγήτρια ?-  , καθηγήτρια ?-
Κώστας Αποστολόπουλος ,και Β. Τσαμφαράς .-
Kastania  Manis  2012
1η γιορτή κάστανου
Καστανιά Λακωνίας
2012  εκδρομή  στην Νεάπολη  Λακωνίας
Κύθηρα
Νεάπολη Λακωνίας
Κύθηρα Παναγία Μυρτιώτισσα
Νεάπολη - Ελαφόνησος  2012
Ελαφόνησος
Μονεβμασιά  Λακωνίας  2012
Λιοβασίλεμα  στην Ελαφόνησο 2012
Καψάλη  Κυθήρων  2012
Καψάλι Κύθηρα 2012
ΚΥΘΗΡΑ
Παναγία  Μυρτιδιώτισσα  2012
Κύθηρα πρός Μονή Αγίας Μόνης
Στην Νεάπολη Λακωνίας
Στο  ξενοδοχείο  Νεάπολη Λακωνίας  2012
Στον Αβλέμονα Κυθήρων  2012

*** http://www.bing.com/images/search?q=++STAMOS-ARFARA-GREECE+&form=MSNH01&mkt=el-gr&setlang=el&x=77&y=17#x0y2372   ,

***  http://www.bing.com/images/search?q=www.in.gr&form=MSNH01&mkt=el-gr&setlang=el&x=90&y=12#x0y2060 ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: