ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009

Από το Χαμομηλάκι *

Μια καλημέρα από το Χαμομηλάκι :

* Καλημέρα χαμομηλάκια!! :
"Κάθισα να ακούσω τα παιδιά,
τα αποδέχτηκα έτσι ακριβώς όπως είναι.
Όταν κάποιος είναι τόσο απελπισμένος,
όπως αυτά, τι να του πεις;
Ότι ο Χριστός σώζει;
Τα ακούει βερεσέ."

** "Στον πόλεμο οι άνθρωποι δεν μπορούν να κοιμηθούν γιατί φοβούνται ότι δεν θα ξυπνήσουν ποτέ" γράφει στην έκθεσή του ένας μαθητής τ' Απεράθου, ενώ συμμαθητής του τονίζει "όταν υπάρχει πόλεμος, σβήνει το φως, πεθαίνει κάθε όμορφο συναίσθημα και παύει να υπάρχει ελπίδα".
Μια-δυο φράσεις ήταν αρκετές προκειμένου οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου και της Γ' Λυκείου τ' Απεράθου ν' αποτυπώσουν σε όλο της το μεγαλείο τη φρίκη του πολέμου και τις συνέπειές του στην ανθρωπότητα.
Την αφορμή τους την έδωσε ο διαγωνισμός έκθεσης που οργάνωσε με αυτό το θέμα ο Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου.
Το Σάββατο στις 8 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο τ' Απεράθου, θα γίνει η βράβευση των εκθέσεων σε μια εκδήλωση με ποίηση και μουσικές και ομιλίες και όμορφα δώρα για τους μαθητές. Οι δύο καλύτερες εκθέσεις, μία από κάθε τάξη, που θα βραβευτούν θα διαβαστούν στο κοινό, ενώ οι δημιουργοί τους μαθητές θα πάρουν ως έπαθλο έναν φορητό υπολογιστή έκαστος.
Σε όλους όμως τους διαγωνιζόμενους θα απονεμηθούν έπαινοι και θα δωρηθούν λογοτεχνικά βιβλία.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν επίσης απαγγελίες των ποιημάτων "Ειρήνη" του Γιάννη Ρίτσου και "Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος" του Τάσου Λειβαδίτη, ενώ θα μιλήσει ο Στρατηγός ε.α. και αντιστασιακός Μιχάλης Βαρδάνης. Τη μουσική νότα στη βραδιά θα προσθέσουν ο "Καλυμιός" κατά κόσμον Γιώργος Πρωτονοτάριος με το βιολί του και τα παιδιά της χορωδίας του Συλλόγου με σκοπούς της απελευθέρωσης, το δημοφιλές "Χραμάκι Απεραθίτικο", σκοπούς των κληρωτών και κοτσάκια της Κατοχής.
"Επιδίωξή μας είναι να συμβάλλουμε στη διεύρυνση των συνειδήσεων των παιδιών μας, στην ανάπτυξη της συλλογικής τους ευθύνης, ώστε να προβληματίζονται για οικουμενικές αξίες ως ενεργοί πολίτες, της ιδιαίτερης αλλά και της ευρύτερης πατρίδας μας" λέει χαρακτηριστικά ο Μανόλης Χατζηπέτρος, ειδικός γραμματέας του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου.
Θεσμός πλέον ο διαγωνισμός οργανώνεται για δεύτερη χρονιά φέτος και πλαισιώνεται από επιτροπή που αποτελείται από φιλόλογο, πανεπιστημιακό και σύμβουλο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Έτσι οι μαθητές που φέτος αποτύπωσαν τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους για τον πόλεμο, πέρσι είχαν πράξει το ίδιο για τη μετανάστευση. Το θέμα για τον επόμενο διαγωνισμό ακόμα δεν έχει επιλεγεί.
Όμως εκεί στ' Απεράθου, ξέρουν τον τρόπο να σκαλίζουν μεγάλα ζητήματα και να κρατούν σε εγρήγορση τις ευαισθησίες τους και κυρίως τις ευαισθησίες και τις ανησυχίες των παιδιών τους.
Π.Κρ.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/08/2009
Το 5% αγοριών και κοριτσιών έχουν έντονη άρνηση να πάνε στο σχολείο, ενώ περίπου 45% δυσκολεύονται τις πρώτες ημέρες.
Οι «δύσκολες» ηλικίες είναι 5, 6, 10 και 11 ετών.

Οι δυσκολίες των παιδιών τις πρώτες ημέρες του σχολείου προκαλούν άγχος και στενοχώρια εξίσου σε παιδιά και γονείς! Τα παιδιά έχουν το άγχος του αγνώστου, ενώ οι γονείς στενοχωριούνται γιατί κυρίως ενδιαφέρονται να προστατεύουν τα παιδιά τους και να τα κάνουν να αισθάνονται καλά.
Οι λόγοι που συνήθως δεν θέλει το παιδί να πάει σχολείο είναι διότι φοβάται το «άγνωστο», μόλις γύρισε από διακοπές και η μετάβαση είναι δύσκολη, είχε δυσκολευτεί την προηγούμενη χρονιά στον σταθμό ή στο νηπιαγωγείο, ζηλεύει το μικρότερο αδελφάκι που θα μείνει σπίτι, υπάρχουν στρεσογόνοι παράγοντες στην οικογένεια και δεν έχει φίλους.

Δοκιμάστε να...

* Μη δείξετε στο παιδί ότι ανησυχείτε. Ακούσετε προσεκτικά τι έχει να σας πει.
* Αντιληφθείτε τι είναι κατά βάθος αυτό που του προκαλεί άγχος.
* Μην το κοροϊδέψετε και μην πείτε, «δεν είναι τίποτα».
* Πείτε ότι καταλαβαίνετε πώς νιώθει, θυμηθείτε σχετικό παράδειγμα από τα παιδικά σας χρόνια (με τη λύση του!).
* Καταπολεμήσετε τον φόβο του αγνώστου δίνοντας στο παιδί μια ρεαλιστική εικόνα των πραγμάτων.
* Τονίσετε ότι στο σχολείο θα γνωρίσει φίλους, θα μάθει καινούργια πράγματα.
* Για τα πιο μικρά παιδιά, τονίστε ότι στο σπίτι τα πράγματα θα είναι βαρετά, σε αντίθεση με τις χαρές του σχολείου.
* Δείξετε συνέπεια σε ό,τι πείτε. Αν πείτε, «θα περάσουμε από το σχολείο και θα πούμε μια καλημέρα», αυτό πρέπει να κάνετε, όχι να ξεγελάσετε το παιδί να μείνει.
* Μην παρατείνετε τον αποχωρισμό: «Φιλί- θα σε πάρω το μεσημέρι- αντίο», φύγατε!

Λίζα Βάρβογλη, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, εντεταλμένη διδασκαλίας
στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου
Δημοσίευση: 13-9-2008
Αττική:
Λειτουργούν με σπασμένα όργανα, χωρίς φωτισμό, φύλαξη και συντήρηση. 777 τραυματισμοί παιδιών έχουν σημειωθεί μέσα σε έναν χρόνο.
Παιδικές χαρές - παγίδες για τα παιδιά λειτουργούν σε πολλούς δήμους της Αττικής. Η εικόνα που παρουσιάζουν είναι τραγική, καθώς οι περισσότερες λειτουργούν με σπασμένα όργανα, σκουριασμένα, που δεν πληρούν ούτε καν τους βασικούς κανόνες ασφάλειας, χωρίς φωτισμό, φύλαξη και συντήρηση.
περισσότερα

Δ.Δ. Κολλυρίου του Δήμου Πύργου
Οι εικόνες που δημοσιεύονται είναι από την παιδική χαρά που δεν είναι ούτε παιδική ούτε χαρά.
Από τις φωτογραφίες προκύπτει ότι η συγκεκριμένη «παιδική χαρά» (που σίγουρα δεν είναι η μόνη) είναι σε άθλια κατάσταση, επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών που θα τολμήσουν να την πλησιάσουν αλλά το κυριότερο η κατάστασή της αναδεικνύει τον τρόπο που αντιμετωπίζει το σύστημα τα παιδιά μας. Τα αγνοεί και τα προσβάλει.
περισσοτερα

Κομοτινή:
Στα... χαρτιά φαίνεται ότι καθαρίζουν τις παιδικές τους χαρές, εκεί στην ακριτική Κομοτηνή, οι προύχοντες της πόλης.
Το "τεράστιο" ενδιαφέρον τους εξαντλείται στις μεγαλοστομίες και στα λόγια τα παχιά.
περισσότερα
Καρπενήσι:

Η κατάσταση στις παιδικές χαρές στον δήμο Καρπενησίου, όπως αυτή έχει καταγραφεί τα τελευταία 5 χρόνια, είναι απαράδεκτη. Ούτε ένα ευρώ - πλην ελάχιστων εξαιρέσεων- δεν έχει δαπανηθεί στις παιδικές χαρές στο Καρπενήσι. Στους περισσότερους περιφερειακούς δήμους, οι παιδικές χαρές βρίσκονται σε ακόμη χειρότερα χάλια.

περισσότερα:
Μενίδι…
Τραγικό ατύχημα σε παιδική χαρά
Κύριοι,με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβει χθες στην γειτονιά μου,πήρα το θάρρος να σας γράψω και παρακαλώ πολύ άν η οργάνωση σας δεν είναι η κατάλληλη να παραπέμψετε αυτό το mail σε κάποιον που μπορεί να λάβει δράση.Ένα μικρό αγόρι,ο Ηλίας,7 ετών παίζοντας με συνομήλικους του στην παιδική χαρά (ο Θεός να την κάνει) της γειτονιάς μας έπεσε από την τσουλήθρα,ύψους 3-3,50m,και χτύπησε θανάσιμα!Αυτή την στιγμή χαροπαλεύει στο παίδων Αγία Σοφία και οι γιατροί τον θεωρούν κλινικά νεκρό μιας και έχει πολλαπλά χτυπήματα στο κρανίο!
περισσότερα
Κατάκολο

Εκτός από την ανευθυνότητα των υπευθύνων να απομακρύνουν τα επικίνδυνα υλικά σε μια έτσι κι αλλιώς επικίνδυνη (χωρίς ειδικό τάπητα) παιδική χαρά μας καταγγέλει και την κερδοσκοπία του Λούνα Παρκ που χρεώνει 2 ευρώ το παιδί τις ξυλινες βαρκούλες και δεν δίνει απόδειξη."Μου έδωσαν απόδειξη αφού προηγουμένως τη ζήτησα επίμονα και μου είπαν πως με κάτι τέτοιους σαν εμένα που ζητάνε απόδειξη δεν πάει η Ελλάδα μπροστά."

περισσότερα

Χανιά
Κομμένα σίδερα, επικίνδυνα για το αθώο παιχνίδι, προεξέχουσες βίδες, κολώνες γεμάτες σκουριά, προεξέχοντες κορμοί δέντρων, τόσο ώστε να σκοντάψει ένα παιδί και να τραυματιστεί είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι περισσότερες παιδικές χαρές της πόλης. Ζητήσαμε τη γνώμη των γονέων για την κατάσταση των παιδικών χαρών της πόλης μας. Πατέρας: «Δεν είναι σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση. Χρειάζονται πιο τακτική συντήρηση. Σχεδόν όλες οι κούνιες είναι σκουριασμένες. Τα πράγματα μιλούν από μόνα τους χωρίς να είναι στη χειρότερη δυνατή κατάσταση. Απλώς χρειάζονται περισσότερη φροντίδα».
περισσότερα

Νέα Λάμψακος

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ
ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ;
ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ;
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΠΩΣ
ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΑΤΕ
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ
ΝΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ!!
περισσότερα

ο θλιβερός κατάλογος τελειωμό δεν εχει ...
-
** Εξάψαλμος Ιερώνυμου για τα "τυχερά"
Έκοψε από την ιερατική σύναξη όσους προϊσταμένους ενοριών δεν υπέβαλαν έκθεση που τους είχε ζητηθεί για τις δράσεις και τους στόχους τους
«Εξάψαλμος» Ιερώνυμου χθες σε όσους προϊσταμένους ναών της αρχιερατικής του περιφέρειας δεν ανταποκρίθηκαν σε ερώτημα που τους είχε τεθεί από το καλοκαίρι, σχετικά με τα προβλήματα και τους στόχους της ενορίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος όχι μόνο δεν κάλεσε σε χθεσινή ιερατική σύναξη όσους προϊσταμένους ενοριών δεν απάντησαν σχετικά με το ποια θέματα αντιμετωπίζει η εκκλησία στη οποία υπηρετούν, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε και την παραίτησή τους από τη θέση του προϊσταμένου.Την ίδια στιγμή, στη σύναξη στον ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας φέρεται πως χαρακτήρισε «ντροπή» την απαίτηση των κληρικών για «τυχερά» και ταυτόχρονα ζήτησε από τους ρασοφόρους της αρχιερατικής του περιφέρειας να μην πολιτικολογούν δημοσίως. Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι κληρικοί προϊστάμενοι ναών της Αρχιεπισκοπής είναι περίπου 150 και περίπου το 30% δεν συνέταξε την έκθεση σχετικά με το ποιες είναι οι δράσεις, το έργο, το όραμα, αλλά και τα προβλήματα κάθε ενορίας, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Ιερώνυμου. Οι κληρικοί που παρευρέθησαν στη χθεσινή συνάντηση ήταν περίπου 100 και άκουσαν διά στόματος Αρχιεπισκόπου τη φράση «η απαίτηση των τυχερών είναι ντροπή. Αν θέλει κάποιος πιστός να δώσει κάτι σαν χάρισμα, μπορεί, όμως δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει».ΠροτροπήΙδιαίτερη αξία λόγω της συγκυρίας των εκλογών αποκτά και η προτροπή του κ. Ιερώνυμου προς τους παριστάμενους να κρατούν τις πολιτικές απόψεις για τον εαυτό τους. «Τέτοιες απόψεις δεν έχουν θέση στην Εκκλησία», φέρεται να είπε.Η χρηστή διαχείριση των οικονομικών κάθε ενορίας ήταν ένα ακόμη θέμα που ετέθη κατά τη χθεσινή σύναξη. Ο Προκαθήμενος σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι ο οβολός των πιστών είναι ιερός και ότι δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε ενέργεια κληρικού που θα εκθέτει την Εκκλησία.Με αφορμή δε εισήγηση κληρικού από τον Αγιο Ευθύμιο Κυψέλης σχετικά με τον ρόλο της Εκκλησίας και του κλήρου, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην ανάγκη να διευρυνθεί το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.Επίσης τόνισε την ανάγκη να ενισχυθούν οι ενορίες που έχουν ευρεία κοινωνική δράση για τη στήριξη περισσότερων ευπαθών κοινωνικά ομάδων.Ακόμη, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μίλησε για την κατάρτιση των κληρικών, την οποία θα αναλάβει το νεοσυσταθέν «Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης» της Αρχιεπισκοπής.Τέλος, ανακοίνωσε και μία καινοτομία, η οποία αφορά τη συμμετοχή κληρικών σε ομάδες εργασίας της ιεραρχίας, εφόσον τα θέματα με τα οποία ασχολείται η ομάδα εργασίας αφορούν τον εφημεριακό κλήρο.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΟΝΑΤΣΟΥ "Έθνος 24/9"vonatsou@pegasus.gr
** Tirana Tema, 23 Sep 09, p 10Commentary by Niuton Mulleti: “Gruevski Government’s Blind Alley” The publication of the “Encyclopedia” by the [FYR]Macedonian Academy of Science and Arts is yet another indication of the returning wave of nationalism in this country. What makes its publication even more scandalous is that the Encyclopedia was funded by the [FYR]Macedonian Government, that is, also with the Albanian taxpayers’ money, even though it is a publication in which their ancestors are labeled as settlers and usurpers of [FYR]Macedonian land. Since 2006 when he came to power, Gruevski has been expressing a growing ethnic nationalism, which has intensified especially since the Greek veto on [FYR]Macedonia’s NATO membership at the Bucharest Summit in April 2008. Instead of softening its stance and reaching an agreement with Greece over the country’s name, [FYR]Macedonian authorities have taken a number of provocative actions against Greece, such as the naming of the Shkup airport after Alexander the Great and the stadium in this city after Philip II, as well as starting the project for building a statue of Alexander the Great in Shkup’s main square. These acts carry a strong symbolism, the aim of which is to show the world about the links between the current [FYR]Macedonians and those of the Antiquity. On the other hand, the world historiography widely accepts that old Macedonians had embraced the Hellenic culture and fully assimilated in this civilization. Therefore, it is clear that today’s [FYR]Macedonians have no ethnic, cultural, or linguistic links with those the Macedonians of the Antiquity.
You can read the entire article here
Share on Facebook
** Ξεκινήστε όμορφα τη μέρα σας ... :
Η μέθοδος «θα κλάψει μέχρι να κοιμηθεί»
είναι ιδιαίτερα σκληρή


Πώς να κάνετε το μωρό σας να κοιμηθεί όταν η μέθοδος «αφήστε το να κλάψει», η μοναδική που γνωρίζουν οι περισσότεροι γονείς, είναι τόσο ανελέητη; Κι όμως, υπάρχουν λιγότερο σκληροί τρόποι, όπως βεβαιώνει μια εξαντλημένη μητέρα ενός μωρού 15 μηνών.
Όταν έρχεται η ώρα του ύπνου για πολλούς νέους γονείς αρχίζει η ώρα του μαρτυρίου. Και σίγουρα για μένα. Ο γιος μου Λούις δεν κοιμάται πολύ κι επομένως δεν κοιμάμαι κι εγώ. Κι επειδή δεν καταφέρνω να τον κάνω να κοιμηθεί, γεμίζω ενοχές, γεγονός που με κάνει να αισθάνομαι ακόμη πιο κουρασμένη. Υπερβολικά κουρασμένη. Κι αυτό τις καλές μέρες. Έτσι εξηγούνται τουλάχιστον οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μου και αυτή η συνεχής αίσθηση της αϋπνίας που προκαλεί ναυτία. Αυτό που δεν εξηγείται είναι γιατί δεν αφήνω το μωρό μου να πλαντάξει στο κλάμα μέχρι να παραδοθεί εξαντλημένο στην αγκαλιά του Μορφέα. Αλλά δεν είχα υπογράψει τίποτε τέτοιο στο συμβόλαιο της μητρότητας. Και θα είχα δοκιμάσει κάποια άλλη μέθοδο αν το 99% της βιβλιογραφίας στο θέμα αυτό δεν απετελείτο από παραλλαγές της ίδιας μεθόδου. Φαύλος κύκλος Πραγματικά αναρωτιέμαι: ο μοναδικός τρόπος για να κοιμηθεί το μωρό σου είναι να το αφήσεις να κλαίει; Κανένας δεν ανησυχεί από το πιθανό κακό που θα μπορούσε να του προκαλέσει; Και όλοι οι γονείς πέφτουν θύματα ενός φαύλου κύκλου στον οποίο είτε δεν κοιμούνται οι ίδιοι είτε στέλνουν τα παιδιά τους στο διάολο με εισιτήριο χωρίς επιστροφή; Αυτό που χρειάζομαι είναι ένας «τρίτος δρόμος», μια μέση οδός ανάμεσα στο σόλο κλάμα του και τη δική μου αϋπνία. Μέχρι στιγμής, έχω περάσει αμέτρητες ώρες να κάθομαι από πάνω του ή δίπλα στο κρεβάτι του για να αποκοιμιέται κι έπειτα να κοιμάμαι κι εγώ για λίγο, πριν ξυπνήσει κι αρχίσουμε από την αρχή. Μέχρι που τον παίρνω στο δικό μου κρεβάτι όπου περνάω άλλες αμέτρητες ώρες με αυτόν να στριφογυρίζει κι εμένα να μισοκοιμάμαι. Η έρευνά μου για μια εναλλακτική λύση με οδήγησε στη Μίριαμ Στόπαρντ, βασίλισσα της σταυροφορίας κατά της μεθόδου «αφήστε το να κλάψει». Η Στόπαρντ πιστεύει ότι η μέθοδος αυτή όχι μόνο παραβιάζει οποιοδήποτε φυσικό ένστικτο της μητρότητας, αλλά επιπλέον κάνει το μωρό να απελευθερώνει υψηλά επίπεδα από ορμόνες του στρες, γεγονός που δεν ωφελεί στην ανάπτυξη ενός υγιούς εγκεφάλου. Καλές οι ενστάσεις, αλλά από προτάσεις μηδέν. Υπέροχα... Τρίψτε τις πατούσες του από τα δάχτυλα μέχρι τη φτέρνα ΗΡΘΑ ΣΕ επαφή με την Τζόρτζι Μπέιτμαν, η οποία έχει ένα κατάστημα που λέγεται «Νταντάδες της νύχτας».
Πρέπει να ξέρει τι να κάνει.
Η συζήτησή μας αρχίζει καλά: με διαβεβαιώνει ότι η μισητή μου μέθοδος δεν έχει κανένα νόημα. Ωραία. Μου ξεφουρνίζει το μάντρα «μπάνιο, μασάζ, τροφή», υπογραμμίζοντας τη σημασία τού να κάνεις τα πάντα την ίδια ώρα για να «ρυθμιστεί το εσωτερικό ρολόι του παιδιού». Ψιθυριστά Όταν το παιδί μου διαμαρτύρεται επειδή το βάζω στο κρεβάτι, πρέπει να του μιλήσω ψιθυριστά «έτσι ώστε να σταματήσει να κλαίει για να με ακούσει». Έπειτα ας δοκιμάσω τη ρεφλεξολογία: «Αν τρίψετε τις πατούσες του από τα δάχτυλα μέχρι τη φτέρνα, θα λάβει το σήμα μιας ζεστής αγκαλιάς». Όλα αυτά ακούγονται αρκετά σωστά, μέχρι που με προειδοποιεί:
«Χρειάζεται χρόνος και υπομονή».
Η Ντέμπορα Τζάκσον, συγγραφέας του βιβλίου «Όταν κλαίει το μωρό σας», προσφέρει μια διαλεκτική μέθοδο: «Πείτε του, θα μείνω μαζί σου αλλά μόνο εάν κλείσεις τα μάτια σου και βάλεις το κεφάλι σου στο μαξιλάρι.
Όχι εάν σηκωθείς. Έπειτα τραγουδάς ένα νανούρισμα για να μη χαθεί η ηχητική επαφή, ενώ πλησιάζεις σιγά σιγά στην πόρτα». Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βρήκα τον «τρίτο δρόμο» μου: υποθέτω ότι μπορώ να τον αποκαλέσω «κίνημα αργού ύπνου», όπως το κίνημα για το φαγητό. Όπως λέει η Ντέμπορα Τζάκσον: «Οι γονείς έχετε δυο επιλογές: να αγνοήσετε το μωρό ή να μην αγνοήσετε το μωρό». Ξέρω ποια επιλογή με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα με τον εαυτό μου.
Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί ● ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ στο μωρό ένα μαλακό αντικείμενο που του αρέσει αντί για το στήθος σας ή το μπιμπερό του
● ΔΟΚΙΜΑΣΤΕτη ρεφλεξολογία τρίβοντας τα ποδαράκια του από τα δάχτυλα έως τις φτέρνες για να αισθανθεί την αγκαλιά σας ● ΧΑΪΔΕΨΤΕτην πλάτη του κατά τη φορά του ρολογιού
● ΜΙΛΗΣΤΕ του ψιθυριστά όταν κλαίει. Έτσι, θα σταματήσει το κλάμα για να σας ακούσει ● ΚΑΤΑΓΡΑΨΤΕ τις ώρες που συνήθως ξυπνάει και αν το ενοχλεί κάτι (θόρυβος, μυρωδιά, η θέση που κοιμάται) ● ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ένα φωτάκι νυκτός ● ΠΙΣΤΕΨΤΕ ότι μια μέρα θα τα καταφέρετε. Κι ότι το μωρό σας θα ωφεληθεί τελικά από την υπομονή σας.
TΗΕ ΙΝDΕΡΕΝDΕΝΤ , Της Susie Μesure
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009
~* Καληνύχτα χαμομηλάκια ...
**
· Child Praying - Καληνύχτα σε όλα τα παιδάκια του κόσμου
· "Αν τ' αγαπάς ξανάρχονται" Eξομολογήσεις παιδιών
· «Λείπουν» οι νηπιαγωγοί, και φωνάζουν τις... γιαγιάδες
Child Praying - Καληνύχτα σε όλα τα παιδάκια του κόσμου
Posted: 23 Sep 2009 01:51 PM PDT

Καληνύχτα χαμομηλάκια ...


"Αν τ' αγαπάς ξανάρχονται" Eξομολογήσεις παιδιών
Posted: 23 Sep 2009 01:10 PM PDT
Την περασμένη Πέμπτη έφυγα νωρίτερα από τη δουλειά γιατί αρρώστησα. Η κόπωση μαζί με τα πρησμένα μου λαιμά και τον πόνο στ' αφτιά έφεραν μια αστάθεια που με ανάγκασαν να πάω στο σπίτι και να ξαπλώσω, να κοιμηθώ για πέντε ώρες. Ξυπνώντας το απόγευμα ήμουν σχεδόν αποφασισμένη να ακυρώσω την παρουσίαση που είχα το επόμενο πρωί της Παρασκευής σ' ένα σχολείο της Θεσσαλονίκης στις Δυτικές Συνοικίες.
Έφτασε το βράδυ και ενώ ακόμα δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου, αποφάσισα να πάω. Αν ήταν εκδήλωση για μεγάλους θα την είχα οπωσδήποτε ακυρώσει, αλλά το γεγονός ότι με περίμεναν παιδιά δημοτικού με έκανε να κάνω τον σταυρό μου και να πω: πάω κι ας βάλει το χέρι της η Παναγία να τα βγάλω πέρα.
Συνήθως σε παιδιά Δ΄, Ε΄ και Στ΄δημοτικού παρουσιάζω το "παραμύθι της μουσικής". Μου είπαν όμως πως φέτος το είχα ήδη κάνει στα συγκεκριμένα παιδιά και ήθελαν για δεύτερη φορά να με δουν και να ακούσουν τα άλλα δύο μικρά παραμύθια. Παρ' όλο που αυτό μου φάνηκε παράξενο τελικά πήγα και εκ των υστέρων είπα χίλιες φορές δόξα τω Θεώ που δεν αρνήθηκα αυτήν την συγκεκριμένη παρουσίαση. Αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας και αυτήν την εμπειρία. Για όσους δεν το έχουν διαβάσει το "Αν τ' αγαπάς ξανάρχονται" διαπραγματεύεται τον χωρισμό, τον αποχωρισμό και εν τέλει τον θάνατο των αγαπημένων μας προσώπων με έναν τρόπο πολύ απλό, λιτό, τρυφερό και παρήγορο.
Αφού το διάβασα στα παιδιά άρχισε η συζήτηση. Κάθε ερώτηση ανέβαινε βαθμό δυσκολίας για μένα.
Γιατί γράψατε ένα τέτοιο βιβλίο;
Έχετε ζήσει κάποιον θάνατο;
Είστε βέβαιη πως στην άλλη ζωή ξανανταμώνουμε;
Υπάρχει κόλαση και παράδεισος και πώς είναι;
Πώς θα είναι το σώμα μας εκεί;
Σ' αυτήν την τελευταία παραιτήθηκα. Παιδιά, νομίζετε πως μπορώ να απαντώ σε όλα; Αν φύγω πρώτη απ' αυτόν τον κόσμο, σας υπόσχομαι να κάνω τα αδύνατα δυνατά να σας στείλω ένα σήμα για το πώς είναι τα πράγματα εκεί, είπα χαμογελώντας. Ευχαριστήθηκαν με την ειλικρίνειά μου. Τα παιδιά πάντα χαίρονται την ειλικρίνεια, ακόμα κι αν δεν απαντά στις απορίες τους.
-Είχατε πάντα τόσες πολλές απορίες κυρία;
-Αν είχα λέει...
-Όπως και να 'χει, φώναξε ένα μικροκαμωμένος νεαρός, το θέμα είναι ότι ξανασυναντιόμαστε!
Και αφού ζεστάθηκε αρκετά η ομάδα προχωρήσαμε...
-Εγώ γεννήθηκα την μέρα που πέθανε η γιαγιά μου.
-Ο δικός μου παππούς πέθανε πριν τον γνωρίσω και κάθομαι και κοιτώ τις φωτογραφίες του.
-Εμένα η μαμά δεν με παίρνει μαζί της όταν πάει στα μνήματα. Δεν καταλαβαίνει πως κι εγώ θέλω ν' ανάψω ένα κεράκι στον παππού.
-Εγώ βλέπω την γιαγιά μου στον ύπνο μου και έτσι δεν στεναχωριέμαι. Την νιώθω κοντά μου.
-Εγώ γράφω ένα βιβλίο για την γιαγιά μου που δεν ζει. Νομίζω πως θα της αρέσει.
-Πώς μπορείς να αγαπάς κάποιον δικό σου που δεν πέθανε και ζει, αλλά δεν τον έχεις γνωρίσει;
Αυτή ήταν η πιο δύσκολη ερώτηση. Κανένα παιδί δεν ρωτάει κάτι τέτοιο στην τύχη. Εδώ υπήρχε μεγάλος πόνος, το ένιωσα αμέσως. Δεν θα γράψω εδώ τις απαντήσεις που έδινα κάθε φορά. Προσπάθησα όπως θα φαντάζεστε όσοι με ξέρετε λίγο ή πολυ να τους μεταφέρω το μήνυμα της Αναστάσεως και λίγο λίγο τους πήγα σε πολύ βαθιά νερά. Τους μίλησα για την ενέργεια της αγάπης που φτάνει πολύ πιο πέρα από όσο νομίζουμε. Πέρα από το σώμα και το πρόσωπο. Και τα παιδιά καταλάβαιναν. Το ίδιο κορίτσι που μου έκανε αυτήν την ερώτηση συνέχισε με μια ηρεμία: Εγώ δεν γνώρισα την μητέρα μου, ξέρω όμως πως ζει. -Δεύτερος κεραυνός-. Θα την γνωρίσω όμως αυτό το καλοκαίρι. Της ευχήθηκα ολόψυχα να την γνωρίσει, αν και βέβαια δεν είχα καμιά βεβαιότητα πως κάτι τέτοιο θα είχε έστω και τις ελάχιστες ευοίωνες προοπτικές. Το κορίτσι όμως συνέχισε.
Έχετε αδέρφια; Μάλιστα, άλλα τέσσερα. Έχετε και γονείς; Μάλιστα. Και ζούνε όλοι; Αυτός ήταν ο τρίτος κεραυνός ή πιο σωστά το προμήνυμα του τρίτου κεραυνού που τον έβλεπα να έρχεται. Έχετε φανταστεί ποτέ πώς είναι να χάνεις έναν αδερφό; Σας ενδιαφέρει αυτό; Απάντησα πάλι με ειλικρίνεια και της είπα πως μ' ενδιαφέρει πάρα πολύ και μέχρι ένα σημείο μπορώ να το καταλαβω γιατί έχω χάσει δύο ανίψια, αλλά να το καταλάβω τελείως δεν μπορώ. Αν δεν περάσει κάτι από το πετσί σου, της είπα, δεν φτάνεις να το καταλάβεις εντελώς. Εγώ έχω χάσει δύο αδέρφια, απάντησε. Εσύ, της είπα, έχεις γύρω γύρω ένα σωρό αγγέλους. Εγώ κυρία, άστα, έχω φουλάρει σε αγγέλους, μου είπε χαμογελαστά.
Γύρισα την πλάτη γιατί δεν μπόρεσα να κρατήσω τα δάκρυά μου. Είχα μπροστά μου εβδομήντα παιδιά. Έκανα ένα αστραπιαίο άλμα εσωτερικό και γύρισα μπαίνοντας αιφνιδίως στο επόμενο αγαπησιάρικο παραμυθάκι μου, στο "Και τι θα πει σ' αγαπάω;" ρωτώντας τα: για πέστε μου τώρα ποιοι εδώ μέσα είστε ερωτευμένοι; Έτσι ξεκίνησε να ανεβαίνει όλη η ομάδα μέχρι που απογειώθηκε πλήρως κι έγινε ένα μεγάλο πανηγύρι στο τέλος.
Πάνω που άρχισα να υπογράφω κάποια βιβλία ήρθε ένα κοριτσάκι που δεν είχε μιλήσει καθόλου.
Θέλω να σας πω κάτι, αλλά να είμαστε μόνες, μου είπε. Την πήρα σε μια γωνιά. "Εμένα η μαμά μου πέθανε όταν με γέννησε. Πείτε μου την αλήθεια, θα την συναντήσω κάποτε;" Και βέβαια, της απάντησα. "Και πώς θα την γνωρίσω, αφού δεν την έχω δει ποτέ, πώς θα καταλάβω ότι είναι η δική μου μαμά;" Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, της είπα, κι αν δεν την γνωρίσεις εσύ θα σε γνωρίσει αυτή που είναι συνέχεια κοντά σου και σε βλέπει έτσι όμορφα που μεγαλώνεις... Χαμογέλασε κι έφυγε...
Συνέχισα να υπογράφω, ζήτησα όμως από μια κυρία του συλλόγου γονέων να μου βρει και να μου φέρει το προηγούμενο κορίτσι. Ήθελα οπωσδήποτε να το δω ιδιαιτέρως. Ήρθε και περίμενε υπομονετικά να τελειώσω. Έφυγαν όλα και τότε το πήρα στην αγκαλιά μου.
Μίλησέ μου, της είπα, πες μου ό,τι θέλεις για την ζωή σου.
Ζω με τον κανονικό μπαμπά μου και την θετή μου μαμά. Μια χαρά είναι η θετή μου μαμά, δεν έχω κανένα παράπονο. Εδώ και χρόνια μου έλεγε ο μπαμπάς μου πως αυτή δεν είναι η αληθινή μου μαμά, αλλά εγώ δεν τον πίστευα. Πέρσι μου τα εξήγησε όμως όλα. Μια χαρά είναι στ' αλήθεια η θετή μαμά, αλλά εγώ θέλω να γνωρίσω και την αλήθινή μου μαμά. Είχε δυο γιους από άλλον γάμο, εγώ όμως αυτά τα θεωρώ αδέρφια μου, αδέρφια μου είναι. Πέθαναν και τα δύο. Το ένα κάηκε στο ορφανοτροφείο που ζούσε, ξέρω και το όνομά του. Το άλλο δεν ξέρω ούτε πώς το έλεγαν ούτε πώς πέθανε.
Τα έχεις ζήσεις όλα αυτά κορίτσι μου; Έχω ζήσει πολλά κυρία...
Την ρώτησα αν της άρεσε το "Αν τ' αγαπάς ξανάρχονται" και μου είπε πως της άρεσε πολύ. Πήγα και της αγόρασα ένα από την έκθεση βιβλίου που είχαν εκεί, της έγραψα μια αφιέρωση και της το χάρισα. Άστραψε από χαρά η Αλίκη κι έφυγε σαν να πετούσε....
Ήταν ένα πανέμορφο κορίτσι με μάτια αμυγδαλωτά, βλέμμα ευθύ, μαζεμένα τα μαλλάκια αλογοουρά, κορμί ευθυτενές λαμπάδα κι αυτήν την καθαρότητα και γαλήνη που έχουν όσοι σηκώνουν στην πλάτη τους τον πόνο πολλών...

Αναρτήθηκε από Βασιλική Ν. στις 5/30/2009 10:04:00 AM

«Λείπουν» οι νηπιαγωγοί, και φωνάζουν τις... γιαγιάδες
Posted: 23 Sep 2009 04:28 AM PDT
«Ελα μικρούλα μου να ντυθείς γιατί θ' αργήσουμε στο... γραφείο». Λίγο μετά τις επτάμισι το πρωί δεκάδες νήπια στην περιοχή της Βούλας Αττικής ετοιμάζονται όχι για τον παιδικό σταθμό, αλλά για τον χώρο δουλειάς των γονιών τους.

Αντί να συναναστρέφονται καθημερινά με συνομήλικα πιτσιρίκια, κάνουν παρέα με συναδέλφους των γονέων τους.
Μετά την προκήρυξη των εκλογών πάγωσαν όλες οι προσλήψεις, μεταξύ των οποίων και των νηπιαγωγών, με αποτέλεσμα ο ολοκαίνουργιος 2ος Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις να παραμένει κλειστός.

Αδιέξοδο
Περισσότερες από 60 οικογένειες στον Δήμο Βούλας δεν έχουν πού ν' αφήσουν τα παιδιά τους. Και το χειρότερο, τα παιδιά στερούνται την απαραίτητη διαδικασία κοινωνικοποίησης και μάθησης των προνηπιακών χρόνων. Οι λύσεις που έχουν οι γονείς είναι περιορισμένες και δεδομένες.
Ή επιστρατεύονται γιαγιάδες, που βρίσκονται ακόμα και στην άλλη άκρη της Ελλάδας, ή τα παίρνουν μαζί τους στο γραφείο ή τα στέλνουν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.
Η τελευταία λύση απαιτεί ακόμα και 400 ευρώ τον μήνα, τα οποία οι περισσότεροι δεν έχουν.
Γονείς και διευθύντρια του σταθμού: ανησυχούν αλλά ποιος τους ακούει; «Η σύζυγός μου είναι παιδαγωγός και κρατάει παιδάκια. Εγώ δουλεύω σε καλτσοβιομηχανία. Δεν έχουμε χρήματα για ιδιωτικό σταθμό».
Ο κ. Βασίλης Μπουγιώτας, μαζί με άλλους δύο γονείς και φυσικά με τη συμπαράσταση όλων των υπολοίπων, συγκρότησαν επιτροπή και προσέφυγαν στο ΣτΕ.
«Ζητάμε να εξαιρεθούν και οι νηπιαγωγοί, όπως εξαιρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
»Ετσι θα μπορούν να προσληφθούν νηπιαγωγοί μέσω ΑΣΕΠ με οκτάμηνες συμβάσεις και να λειτουργήσει ο σταθμός. Φέρνω τη μάνα μου από τις Σέρρες να μου κρατάει το παιδί γιατί δεν γίνεται διαφορετικά».
Ο κ. Απόστολος Ροδίτης και η γυναίκα του έχουν οικογενειακή επιχείρηση. Η σύζυγος μένει σπίτι με το νεογέννητο μωρό τους και ο ίδιος, αντί να στέλνει το γιο του στον παιδικό σταθμό τον παίρνει μαζί στη δουλειά. «Μέχρι και σε εξωτερικές δουλειές τον σέρνω. Και εμείς είμαστε καλά. Αλλοι παίρνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στις οποίες είναι υπάλληλοι. Είναι ζωή αυτή για τα παιδιά, αλλά και για τους γονείς;».

«Ολοι βρίζουν»
Η Βούλα μέχρι σήμερα είχε έναν παιδικό σταθμό. Πριν από το καλοκαίρι ολοκληρώθηκαν άλλοι δύο πρότυποι σταθμοί με εξαιρετικές εγκαταστάσεις, που εκτείνονται σε 3.000 τετραγωνικά μέτρα και στοίχισαν 4 εκατομμύρια ευρώ.
«Ερχονται οι γονείς και μας βρίζουν και φωνάζουν» λέει στην «Ε» η κ. Ποταμιάνου, διοικητική υπάλληλος του σταθμού. «Δεν ζητάμε προσλήψεις μόνιμων. Με οκτάμηνες συμβάσεις να έρθουν, να βρεθούν τα παιδάκια στο χώρο τους και όχι από δω κι από κει».
Είναι προφανές ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την περιοχή της Βούλας, αλλά όλη την Ελλάδα. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί έχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, με αποτέλεσμα εκατοντάδες οικογένειες να ταλαιπωρούνται σε καθημερινή βάση. Οσο για τα παιδιά, περνούν τη μέρα τους ανάμεσα σε γκρίζα γραφεία, αντί να ανεβοκατεβαίνουν πολύχρωμες τσουλήθρες.
ΛΙΑΝΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ spyropul@enet.gr

** Αυτό κι αν είναι παιδική κακοποίηση!!
Το video έχει σκληρές εικόνες, αλλά αληθινές


David McWilliams- Poverty StreetΓια δεύτερη χρονιά, η ActionAid μας καλεί να υποστηρίξουμε το έργο της για την καταπολέμηση της πείνας στις αναπτυσσόμενες χώρες στέλνοντας με sms τη λέξη ΑΑ στο 19454, από 21 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2009.
Πες όχι στην Πείνα με ένα SMS


περισσότερα στο: anemos5
** Την περασμένη Πέμπτη έφυγα νωρίτερα από τη δουλειά γιατί αρρώστησα. Η κόπωση μαζί με τα πρησμένα μου λαιμά και τον πόνο στ' αφτιά έφεραν μια αστάθεια που με ανάγκασαν να πάω στο σπίτι και να ξαπλώσω, να κοιμηθώ για πέντε ώρες. Ξυπνώντας το απόγευμα ήμουν σχεδόν αποφασισμένη να ακυρώσω την παρουσίαση που είχα το επόμενο πρωί της Παρασκευής σ' ένα σχολείο της Θεσσαλονίκης στις Δυτικές Συνοικίες.
Έφτασε το βράδυ και ενώ ακόμα δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου, αποφάσισα να πάω. Αν ήταν εκδήλωση για μεγάλους θα την είχα οπωσδήποτε ακυρώσει, αλλά το γεγονός ότι με περίμεναν παιδιά δημοτικού με έκανε να κάνω τον σταυρό μου και να πω: πάω κι ας βάλει το χέρι της η Παναγία να τα βγάλω πέρα.

Συνήθως σε παιδιά Δ΄, Ε΄ και Στ΄δημοτικού παρουσιάζω το "παραμύθι της μουσικής". Μου είπαν όμως πως φέτος το είχα ήδη κάνει στα συγκεκριμένα παιδιά και ήθελαν για δεύτερη φορά να με δουν και να ακούσουν τα άλλα δύο μικρά παραμύθια. Παρ' όλο που αυτό μου φάνηκε παράξενο τελικά πήγα και εκ των υστέρων είπα χίλιες φορές δόξα τω Θεώ που δεν αρνήθηκα αυτήν την συγκεκριμένη παρουσίαση. Αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας και αυτήν την εμπειρία. Για όσους δεν το έχουν διαβάσει το "Αν τ' αγαπάς ξανάρχονται" διαπραγματεύεται τον χωρισμό, τον αποχωρισμό και εν τέλει τον θάνατο των αγαπημένων μας προσώπων με έναν τρόπο πολύ απλό, λιτό, τρυφερό και παρήγορο.

Αφού το διάβασα στα παιδιά άρχισε η συζήτηση. Κάθε ερώτηση ανέβαινε βαθμό δυσκολίας για μένα.
Γιατί γράψατε ένα τέτοιο βιβλίο;
Έχετε ζήσει κάποιον θάνατο;
Είστε βέβαιη πως στην άλλη ζωή ξανανταμώνουμε;
Υπάρχει κόλαση και παράδεισος και πώς είναι;
Πώς θα είναι το σώμα μας εκεί;
Σ' αυτήν την τελευταία παραιτήθηκα. Παιδιά, νομίζετε πως μπορώ να απαντώ σε όλα; Αν φύγω πρώτη απ' αυτόν τον κόσμο, σας υπόσχομαι να κάνω τα αδύνατα δυνατά να σας στείλω ένα σήμα για το πώς είναι τα πράγματα εκεί, είπα χαμογελώντας. Ευχαριστήθηκαν με την ειλικρίνειά μου. Τα παιδιά πάντα χαίρονται την ειλικρίνεια, ακόμα κι αν δεν απαντά στις απορίες τους.
-Είχατε πάντα τόσες πολλές απορίες κυρία;
-Αν είχα λέει...

-Όπως και να 'χει, φώναξε ένα μικροκαμωμένος νεαρός, το θέμα είναι ότι ξανασυναντιόμαστε!
Και αφού ζεστάθηκε αρκετά η ομάδα προχωρήσαμε...
-Εγώ γεννήθηκα την μέρα που πέθανε η γιαγιά μου.
-Ο δικός μου παππούς πέθανε πριν τον γνωρίσω και κάθομαι και κοιτώ τις φωτογραφίες του.
-Εμένα η μαμά δεν με παίρνει μαζί της όταν πάει στα μνήματα. Δεν καταλαβαίνει πως κι εγώ θέλω ν' ανάψω ένα κεράκι στον παππού.
-Εγώ βλέπω την γιαγιά μου στον ύπνο μου και έτσι δεν στεναχωριέμαι. Την νιώθω κοντά μου.
-Εγώ γράφω ένα βιβλίο για την γιαγιά μου που δεν ζει. Νομίζω πως θα της αρέσει.
-Πώς μπορείς να αγαπάς κάποιον δικό σου που δεν πέθανε και ζει, αλλά δεν τον έχεις γνωρίσει;

Αυτή ήταν η πιο δύσκολη ερώτηση. Κανένα παιδί δεν ρωτάει κάτι τέτοιο στην τύχη. Εδώ υπήρχε μεγάλος πόνος, το ένιωσα αμέσως. Δεν θα γράψω εδώ τις απαντήσεις που έδινα κάθε φορά. Προσπάθησα όπως θα φαντάζεστε όσοι με ξέρετε λίγο ή πολυ να τους μεταφέρω το μήνυμα της Αναστάσεως και λίγο λίγο τους πήγα σε πολύ βαθιά νερά. Τους μίλησα για την ενέργεια της αγάπης που φτάνει πολύ πιο πέρα από όσο νομίζουμε. Πέρα από το σώμα και το πρόσωπο. Και τα παιδιά καταλάβαιναν. Το ίδιο κορίτσι που μου έκανε αυτήν την ερώτηση συνέχισε με μια ηρεμία: Εγώ δεν γνώρισα την μητέρα μου, ξέρω όμως πως ζει. -Δεύτερος κεραυνός-. Θα την γνωρίσω όμως αυτό το καλοκαίρι. Της ευχήθηκα ολόψυχα να την γνωρίσει, αν και βέβαια δεν είχα καμιά βεβαιότητα πως κάτι τέτοιο θα είχε έστω και τις ελάχιστες ευοίωνες προοπτικές. Το κορίτσι όμως συνέχισε.


Έχετε αδέρφια; Μάλιστα, άλλα τέσσερα. Έχετε και γονείς; Μάλιστα. Και ζούνε όλοι; Αυτός ήταν ο τρίτος κεραυνός ή πιο σωστά το προμήνυμα του τρίτου κεραυνού που τον έβλεπα να έρχεται. Έχετε φανταστεί ποτέ πώς είναι να χάνεις έναν αδερφό; Σας ενδιαφέρει αυτό; Απάντησα πάλι με ειλικρίνεια και της είπα πως μ' ενδιαφέρει πάρα πολύ και μέχρι ένα σημείο μπορώ να το καταλαβω γιατί έχω χάσει δύο ανίψια, αλλά να το καταλάβω τελείως δεν μπορώ. Αν δεν περάσει κάτι από το πετσί σου, της είπα, δεν φτάνεις να το καταλάβεις εντελώς. Εγώ έχω χάσει δύο αδέρφια, απάντησε. Εσύ, της είπα, έχεις γύρω γύρω ένα σωρό αγγέλους. Εγώ κυρία, άστα, έχω φουλάρει σε αγγέλους, μου είπε χαμογελαστά.
Γύρισα την πλάτη γιατί δεν μπόρεσα να κρατήσω τα δάκρυά μου. Είχα μπροστά μου εβδομήντα παιδιά. Έκανα ένα αστραπιαίο άλμα εσωτερικό και γύρισα μπαίνοντας αιφνιδίως στο επόμενο αγαπησιάρικο παραμυθάκι μου, στο "Και τι θα πει σ' αγαπάω;" ρωτώντας τα: για πέστε μου τώρα ποιοι εδώ μέσα είστε ερωτευμένοι; Έτσι ξεκίνησε να ανεβαίνει όλη η ομάδα μέχρι που απογειώθηκε πλήρως κι έγινε ένα μεγάλο πανηγύρι στο τέλος.
Πάνω που άρχισα να υπογράφω κάποια βιβλία ήρθε ένα κοριτσάκι που δεν είχε μιλήσει καθόλου.
Θέλω να σας πω κάτι, αλλά να είμαστε μόνες, μου είπε. Την πήρα σε μια γωνιά. "Εμένα η μαμά μου πέθανε όταν με γέννησε. Πείτε μου την αλήθεια, θα την συναντήσω κάποτε;" Και βέβαια, της απάντησα. "Και πώς θα την γνωρίσω, αφού δεν την έχω δει ποτέ, πώς θα καταλάβω ότι είναι η δική μου μαμά;" Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, της είπα, κι αν δεν την γνωρίσεις εσύ θα σε γνωρίσει αυτή που είναι συνέχεια κοντά σου και σε βλέπει έτσι όμορφα που μεγαλώνεις... Χαμογέλασε κι έφυγε...
Συνέχισα να υπογράφω, ζήτησα όμως από μια κυρία του συλλόγου γονέων να μου βρει και να μου φέρει το προηγούμενο κορίτσι. Ήθελα οπωσδήποτε να το δω ιδιαιτέρως. Ήρθε και περίμενε υπομονετικά να τελειώσω. Έφυγαν όλα και τότε το πήρα στην αγκαλιά μου.
Μίλησέ μου, της είπα, πες μου ό,τι θέλεις για την ζωή σου.
Ζω με τον κανονικό μπαμπά μου και την θετή μου μαμά. Μια χαρά είναι η θετή μου μαμά, δεν έχω κανένα παράπονο. Εδώ και χρόνια μου έλεγε ο μπαμπάς μου πως αυτή δεν είναι η αληθινή μου μαμά, αλλά εγώ δεν τον πίστευα. Πέρσι μου τα εξήγησε όμως όλα. Μια χαρά είναι στ' αλήθεια η θετή μαμά, αλλά εγώ θέλω να γνωρίσω και την αλήθινή μου μαμά. Είχε δυο γιους από άλλον γάμο, εγώ όμως αυτά τα θεωρώ αδέρφια μου, αδέρφια μου είναι. Πέθαναν και τα δύο. Το ένα κάηκε στο ορφανοτροφείο που ζούσε, ξέρω και το όνομά του. Το άλλο δεν ξέρω ούτε πώς το έλεγαν ούτε πώς πέθανε.
Τα έχεις ζήσεις όλα αυτά κορίτσι μου; Έχω ζήσει πολλά κυρία...

Την ρώτησα αν της άρεσε το "Αν τ' αγαπάς ξανάρχονται" και μου είπε πως της άρεσε πολύ. Πήγα και της αγόρασα ένα από την έκθεση βιβλίου που είχαν εκεί, της έγραψα μια αφιέρωση και της το χάρισα. Άστραψε από χαρά η Αλίκη κι έφυγε σαν να πετούσε....
Ήταν ένα πανέμορφο κορίτσι με μάτια αμυγδαλωτά, βλέμμα ευθύ, μαζεμένα τα μαλλάκια αλογοουρά, κορμί ευθυτενές λαμπάδα κι αυτήν την καθαρότητα και γαλήνη που έχουν όσοι σηκώνουν στην πλάτη τους τον πόνο πολλών...

Αναρτήθηκε από Βασιλική Ν. στις 5/30/2009 10:04:00 AM
· ** Sweet Dreams - Όνειρα γλυκά ...
· Cyber Crime Unit: Αστυνομικές επιχειρήσεις για τη σύλληψη ατόμων που διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας
· Ξάνθη: 54χρος συνελήφθη για ασέλγεια σε βάρος της 14χρονης εγγονής του
Sweet Dreams - Όνειρα γλυκά ...
Posted: 22 Sep 2009 12:00 PM PDT
Στων ονείρων τα παλάτια ...
όνειρα γλυκά χαμομηλάκια ...
Ομορφιές ...
...για να μην αποκάμει η ψυχή μας ...
maraki1908 , σε ευχαριστούμε που μας το έστειλες

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Cyber Crime Unit: Αστυνομικές επιχειρήσεις για τη σύλληψη ατόμων που διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας
Posted: 22 Sep 2009 11:00 AM PDT
Αστυνομικές επιχειρήσεις ακόμα και σε χώρες του εξωτερικού για τη σύλληψη ατόμων που διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας προαναγγέλλει μέσω της συνέντευξή του ο προϊστάμενος του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλης Σφακιανάκης.

Ο ίδιος θεωρεί ζήτημα χρόνου την ποινική δίωξη όσων “κατεβάζουν” δωρεάν από το διαδίκτυο αρχεία μουσικής ή βίντεο και αποκαλύπτει ότι η υπηρεσία του δέχεται καθημερινά καταγγελίες ιδιωτικών εταιρειών που πέφτουν θύματα ηλεκτρονικών επιθέσεων.
Σύμφωνα στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών....750.000 χρήστες του διαδικτύου αναζητούν κάθε στιγμή υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ποια η έκταση του προβλήματος συγκεκριμένα στην Ελλάδα; Από 2004 έχουν συλληφθεί 250 άτομα για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ποια τα επόμενα βήματα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την καταπολέμηση του φαινομένου;Μέσα στο επόμενο τετράμηνο οι Ελληνικές αρχές και το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα μπορούν να πραγματοποιούν διεθνείς επιχειρήσεις διώκοντας και παραδίδοντας στις αστυνομικές αρχές των άλλων χωρών παιδόφιλους που βρίσκονται εκτός των Ελληνικών συνόρων. Πόσο εκτιμάται ο ετήσιος τζίρος της βιομηχανίας της παιδικής πορνογραφίας; Σύμφωνα με στοιχεία της Ε. Ε. ανέρχεται σε 250 δις ευρώ. .Τι δυνατότητες παρέμβασης έχετε σε περιπτώσεις που η πρόσβαση σε ιστοσελίδες με παιδοφιλικό περιεχόμενο γίνεται από συνδέσεις που αντιστοιχούν σε χώρους εργασίας και όχι "οικιακούς" υπολογιστές;Οι εταιρείες που απασχολούν υπαλλήλους και τους εξασφαλίζουν ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο θα πρέπει να θωρακιστούν με ειδικά προγράμματα λογισμικού ώστε να μην μπορεί ο υπάλληλος να εισέρχεται σε site και να κατεβάζει υλικό παιδικής πορνογραφίας. Σε περίπτωση που εντοπίσουμε παράνομο υλικό στα ηλεκτρονικά αρχεία εταιρείας και δεν μας υποδείξουν τον δράστη, τότε, σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει ήδη από το 2008, την ευθύνη έχουν οι ιδιοκτήτες - υπεύθυνοι κατά νόμο της εταιρείας. .(εάν σας ενδιαφέρει τι είπε για την πειρατία, την κλοπή αρχείων και άλλα σχετικά, δείτε εδώ)Με τις προαναγγελίες αυτοκτονιών στο διαδίκτυο τι συμβαίνει; Πλησιάζουμε τα 75 κρούσματα. Κάθε υπόθεση προκαλεί συναγερμό στην υπηρεσία. Ενημερώνουμε εισαγγελέα, συντάσσουμε δικογραφία, κινητοποιούνται ψυχολόγοι Η υπηρεσία έχει σώσει αρκετά παιδιά από τα οποία έχουμε εισπράξει τις καλύτερες ευχές. Τελικά ελευθερία και ασφάλεια συνυπάρχουν στην περίπτωση του διαδικτύου;Το διαδίκτυο είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή. Χωρίς αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα. Εκείνο που επιδιώκουμε είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να έχουν ασφαλή πλοήγηση, να προστατέψουμε πολίτη από τους κινδύνους που πιθανόν διατρέχει.. πηγή: news24gr

Ξάνθη: 54χρος συνελήφθη για ασέλγεια σε βάρος της 14χρονης εγγονής του
Posted: 22 Sep 2009 05:02 AM PDT
«Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που μπορεί να διατηρεί φιλικές σχέσεις με τα θύματα τα οποία σκοπεύει να καταβροχθίσει, μέχρι να το κάνει».

Σάμουελ Μπάτλερ (1835-1902), Αγγλος συγγραφέας.
Η είδηση:Στον οικισμό Δροσερό της Ξάνθης, συνελήφθη από αστυνομικούς 54χρονος, με την κατηγορία ότι προχώρησε σε ασελγείς πράξεις κατά της 14χρονης εγγονής του.
Σε βάρος του κατέθεσαν μήνυση οι γονείς του κοριτσιού, την οποία προσπάθησαν στη συνέχεια να αποσύρουν αλλά δεν πρόλαβαν καθώς η δικογραφία είχε φτάσει στον εισαγγελέα. Ο 54χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου και στη συνέχεια θα παραπεμφθεί στον ανακριτή.πηγή

** href="http://www.dreamies.de/" target="_blank">

Δεν υπάρχουν σχόλια: