ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ *

"Αισθάνθηκα νικήτρια"Η Φωτεινή Πανταζή περιγράφει γλαφυρά το συναίσθημα της επιτυχίας που ένοιωσε όταν πέρασε στο Πανεπιστήμιο.
..Τι γίνεται όταν μαθαίνεις τους βαθμούς; Νιώθεις ένα συναίσθημα ανακούφισης και χαράς. Τρέχεις σαν παλαβή και χτυπάς τους τοίχους του σχολείου σου. το φωνάζεις δυνατά. ακούς από καθηγητές συγχαρητήρια και ευχές. Σκέφτεσαι ένα ωραίο μέλλον και μια καλή θέση που σου εξασφαλίζει ο βαθμός. αναρωτιέσαι αν ο χρόνος που σπατάλησες άξιζε, αν περίμενες τέτοια βαθμολογία.

Είναι όμως μια στιγμή πανικού. από την στιγμή που παραδίδεις την τελευταία κόλλα μέχρι την στιγμή που μαθαίνεις τα αποτελέσματα νιώθεις πιο χαλαρά. αλλά εκείνη την στιγμή κρέμεσαι από τα χαρτιά που βλέπεις απέναντί σου. και πετυχαίνεις. βλέπεις τις ώρες που ήσουν μέσα και αποστηθίζεις να έχουν αποτέλεσμα. και η χαρά είναι λίγο πολύ απερίγραπτη. σίγουρα ένα συναίσθημα που σε ακολουθεί για πάντα. μέσα σου επικρατεί ένας μικρός χαμός. οι πάντες μοιάζουν ευχάριστοι μπροστά σου και θες να τους φιλάς όλους. να τους μιλήσεις για την επιτυχία σου. να βγάλεις από μέσα σου όλα τα κύματα ανακούφισης με λόγια ευγνωμοσύνης προς τους πάντες. είναι στιγμές που βλέπεις το μέλλον σου και το ατενίζεις με αισιοδοξία. σίγουρη πως έχεις καταφέρει κάτι ακατόρθωτο και τα πάντα μοιάζουν λίγα μπροστά σου. για λίγο με την επιτυχία σου είσαι εσύ κυρίαρχος και νικητής. Παίρνεις μια βαθειά ανάσα και προχωράς έτοιμη να επαναλάβεις τους προσωπικούς σου άθλους και να γευτείς αυτό το στιγμιαίο συναίσθημα ανυπομονησίας και μετέπειτα της χαράς που σε κατακλύζει. Έχεις πια κερδίσει μια μάχη. Έτσι αισθάνθηκα. Νικήτρια.


* Ώρα περίσκεψης ...μελέτης ..και φοιτητικής προετοιμασίας !!


* Ώρα παιχνιδιού ..ξεκούρασης ...και φοιτητικής Άθλησης !!!


* Ώρα επίσκεψης σε χώρους μάθησης ... μουσείο Αθήνας - Ακρόπολης - Παρθενώνας ...!!!


~* Ώρα διδασκαλίας και φοιτητικής μάθησης - μόρφωσης ..στα πανεπιστημιακά έδρανα !!!


~* Στο δρόμο των φοιτητών ...έρχονται γνωριμίες ...και φιλίες περαστικές , κοντινές & κολυτές !!!


Ώρα ξεκούρασης ...καφέ ...συζήτησης κ.α. ..των φοιτητών μας !!!

*

Δεν υπάρχουν σχόλια: