ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

  Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας  

Στο αγιάζι της Ενημέρωσης 

Δευτέρα  14 Δεκεμβρίου 2020  .- 

~ ΚΑΛΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ !  ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ μας  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ για όλους μας  ! 




~** Άγιοι Θύρσος, Λεύκιος και Καλλίνικος – Γιορτή σήμερα 14 Δεκεμβρίου

Τη μνήμη του Αγ. Θύρσου, Λεύκιου και Καλλινίκου τιμά σήμερα, 14 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας. Οι Άγιοι Θύρσος, Λεύκιος και Καλλίνικος (κατ’ άλλους Κορωνάτος) έζησαν στα μέσα του 3ου αιώνα μ.Χ. Κατάγονταν από τη Βιθυνία και κατοικούσαν στην Καισαρεία και ανήκαν όλοι σε διακεκριμένες οικογένειες. Ήταν χαρακτήρες ταπεινοί και αγαπούσαν το Θεό «ἐν ἀγάπῃ ἀνυποκρίτῳ» (Β’ προς Κορινθίους, στ’ 6), δηλαδή με αγάπη πραγματική και ελεύθερη από υποκρισία. Γι’ αυτό απέφευγαν το θόρυβο της δημοσιότητας, αλλά όμως ήταν πασίγνωστοι για τη γεμάτη ελεημοσύνες ζωή τους. Ο έπαρχος Κουμβρίκιος, φανατικός ειδωλολάτρης, βλέποντας να προοδεύουν οι χριστιανοί, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τους περιορίσει. Αυτή η κατάσταση έκανε το Λεύκιο και πήγε στον έπαρχο. Τον παρακάλεσε να είναι μετριότερος προς τους χριστιανούς. Μόλις το άκουσε αυτό ο Κουμβρίκιος, αμέσως τον συνέλαβε και τον καταδίκασε σε θάνατο. Και το πρωί, έξω από την πόλη τον αποκεφάλισε. Το γεγονός λύπησε τους χριστιανούς, αλλά άναψε ακόμα περισσότερο τη φλόγα της πίστης προς το Χριστό. Μετά από δύο ημέρες, πήγε άλλος χριστιανός στον έπαρχο, ο Θύρσος. Θαρραλέα του είπε ότι η ειδωλολατρία είναι πλάνη και ότι τελικός νικητής θα είναι ο Χριστός. Αυτά και άλλα πολλά σοφά λόγια του Θύρσου, τα άκουσε και ένας ιερέας των ειδώλων, ο Καλλίνικος. Η ψυχή του φωτίστηκε και δήλωσε ότι είναι χριστιανός. Τότε, επί τόπου ο έπαρχος αποκεφάλισε τον Καλλίνικο και πριόνισε το Θύρσο. Εορτολόγιο: Αρριανός, Αριανός, Αρρειανός, Αρειανός, Αρριανή, Αριάνα. Λεύκιος, Λεύκης, Λεύκος, Λεύκας, Λευκός, Λευκή, Λευκούλα, Λευκάδα. Απολυτίκιον Ηχος γ’. Την ωραιότητα. Tην εξαστέλεχον μαρτύρων φάλαγγα, ασμάτων άνθεσιν ανευφημήσωμεν, ως καθαιρέτας του εχθρού και στύλους της ευσεβείας· Θύρσον και Φιλήμονα και στερρόν Απολλώνιον, Αρριανόν Καλλίνικον και τον ένδοξον Λεύκιον· αυτοί γαρ ουρανίων χαρίτων κόσμω πυρσεύουσι την αίγλην.  https://youtu.be/qXYMK17lQ10   .- 

~**  Ήμαρτον, Κύριε: Τι ακριβώς εννοούμε με αυτή την φράση;

 Όταν λέμε «ἥμαρτον, Κύριε» ή «ἡμαρτήσαμεν, ἠνομήσαμεν», τι εννοούμε; Ότι αποτύχαμε, αστοχήσαμε, εχάσαμε τον στόχο, τον Θεό, απωλέσαμε την κοινωνία με τον Θεό. Πέσαμε έξω, σαν τα καράβια που χιλιοτσακίστηκαν από τα κύματα της θάλασσας και διασκορπίστηκαν τα συντρἰμμια τους άλλα στους αφρούς των υδάτων επιπλέοντα και άλλα στο βάθος της αβύσσου χαμένα.  Βγήκαμε έξω από τον εαυτό μας, διαλυθήκαμε ψυχικά, πνευματικά και σωματικά. Όταν ένας άνδρας ή μία γυναίκα χάσει την ενότητα και ισορροπία μέσα στο σπίτι του και την συζυγία του, τότε τί κάνει; Τρέχει έξω, πηγαίνει παντού, κυνηγά πρόσωπα, παρακολουθεί ξένες υποθέσεις, αναζητεί κατανόηση, αγάπη, κοινωνία, αναψυχή, διαλύεται κυριολεκτικά και εμπλέκεται σε όλα τα προβλήματα της ζωής. Απατά και απατάται, κάνει λάθη, γελοιοποιείται, χάνεται η προσωπικότητά του, αρρωσταίνει, καταθλίβεται, αγωνιά, πονάει, τα βάζει με τον Θεό και τελικά τον αρνείται. Να, μία πρόχειρη εικόνα του αμαρτωλού ανθρώπου, ο οποίος είναι πάντοτε μπερδεμένος και δυστυχής.

 ~** Μια διδακτική ιστορία για την απλότητα της καρδιάς

Μια διδακτική ιστορία για την απλότητα της καρδιάς, από το Ένας από τους Άγιους Πατέρες διηγήθηκε την ακόλουθη ιστορία, την οποία άκουσε στης έρημο της Θηβαίδος. Συνέβηκε κάποτε και πέρασε από την έρημο ένας μεγάλος πνευματικός και στην αρετή περιβόητος. Τότε πολλοί από τους Πατέρες έτρεχαν και εξομολογούντο σαυτόν, μεταξύ τους δε πήγε και ένας απλός και άκακος άνθρωπος βοσκός στο επάγγελμα, που δεν ήξερε τι θα πεί αμαρτία μόνη του δε επιθυμία ήταν πως να κερδίσει το παράδεισο. Ο πνευματικός τότε του είπε να κρατεί τον ίσιο δρόμο και θα φθάσει στο παράδεισο. Άκακος όπως ήταν ερμήνευσε κατά γράμμα τα λόγια του πνευματικού και περπατώντας τρεις μέρες έφτασε σ ένα μοναστήρι και είπε στον ηγούμενο τον πόθο του. Από τα λόγια του ο ηγούμενος εννόησε την απλότητα και ακεραιότητά του, τον δέχτηκε στο μοναστήρι και αφού τον έκαμε μοναχό τον έβαλε να «φιλοκαλή» την Εκκλησίαν, δηλαδή τον έκαμε νεωκόρο. Μια μέρα όταν τον επεσκέφτηκε ο Ηγούμενος και τον νουθετούσε τα αναγκαία για τη σωτηρία του, πήρε και αυτός θάρρος και τον ρώτησε ποιος είναι αυτός που είναι κρεμασμένος πάνω από το εικονοστάσιο και είναι συνέχεια νηστικός και διψασμένος, μη γνωρίζωντας ότι είναι ο Δεσπότης Χριστός. Αστειζόμενος τότε ο Ηγούμενος του είπε πως αυτός ήταν νεωκόρος πρωτύτερα και επειδή αμελούσε το «διακόνημά» του (υπηρεσία) τον ετιμώρησε να κρέμεται επάνω στο σταυρό. Ο απλός τότε δεν είπε τίποτε, το βράδυ όμως σαν πήρε το φαγητό του, αφού έκλεισε την πόρτα της Εκκλησίας άρχισε να παρακαλεί τον κρεμασμένο να κατεβή να φάνε μαζί. Έβαζε μάλιστα μάρτυρα τον Θεό πως αν δεν κατέβει ούτε αυτός τρώει. Τότε ο πράος και ταπεινός Κύριος αυτός που κάθεται στις καρδιές των πραέων του απάντησε πως φοβάται να κατέβει μήπως το μάθει ο Ηγούμενος και τον τιμωρήσει. Ο απλός όμως και πάλι επέμενε και τότε του φάνηκε πως κατέβηκε και έτρωγαν και συνομιλούσαν μαζί. Αυτό συνέβαινε κάθε βράδυ (ω της πολλής σου φιλανθρωπίας Χριστέ) και ενώ οι άλλοι μοναχοί άκουαν ομιλίες στο ναό, όταν έμπαιναν μέσα έβλεπαν μόνο τον απλό που τους βεβαίωνε πως ήταν μόνος. Tότε έβαλαν ένα μοναχό πολύ αγαπητό στο νεωκόρο ο οποίος κατώρθωσε και έμαθε από τον απλό πως κάθε βράδυ κατεβαίνει ο φαινόμενος κατάδικος και συντρώγουν και του υπόσχεται πως γιαυτό του το δείπνο, θα τον φιλεύση πλουσιοπάροχα στο σπίτι του Πατέρα Του. Όταν έμαθε ο ηγούμενος αυτά, κάλεσε τον απλό και αφού τον έπεισε να του πεί αυτά που συμβαίνουν, τότε του είπε το επόμενο βράδυ να παρακαλέσει τον φαινόμενο και για τον ηγούμενο και να τον φιλεύση και αυτόν στο σπίτι του Πατέρα Του. Πράγματι ο απλός παρακάλεσε το επόμενο βράδυ για τον ηγούμενο αλλά πήρε απάντηση πως αυτό δεν γίνεται και έτσι να μην τον ενοχλεί γιατί ο ηγούμενος δεν είναι άξιος ούτε για τα ψίχουλα που πέφτουν απεκείνο το τραπέζι. Σαν άκουσε το πρωί ο ηγούμενος την απόφαση λυπήθηκε άμετρα, ελπίζοντας όμως στο έλεος και τη φιλανθρωπία του Θεού με κλάματα παρακαλούσε τον απλό να επιμένει και να βιάζει τον αβίαστο να τον δεχθεί και αυτόν στο ουράνιο τραπέζι.

Ο απλός συνέχισε να παρακαλεί το επόμενο βράδυ το Δεσπότη Χριστό αλλά ο Κύριος του είπε να μην επιμένει γιατί δεν γίνεται. Τότε η άπλαστη εκείνη ψυχή αποκρίνεται και του λέγει: «καλώς λέγεις ότι δεν είναι άξιος ο Ηγούμενος διά την άνωθεν τράπεζα, αλλά διά το ψωμί όπου μας έθρεφε τόσας ημέρας, όπου αν έλειπεν θα απεθάναμεν από την πείναν, καν διά ταύτην την καλωσύνην του δεν τον δέχεσαι;» Και ο Δεσπότης Χριστός «ας είναι είπε διά την αγάπη σου, και μόνον διά να μη σε λυπήσω, επειδή και τόσην αγάπη και φροντίδα έχεις και μεριμνάς πολύ διά τον πλησίον σου, ειπέ του λοιπόν να διορθωθή καλώς και μετά οκτώ ημέρας να έλθητε αμφότεροι εις την ητοιμασμένη χαράν.» Αφού έμαθε αυτά ο Ηγούμενος χάρηκε, έκαμε την πρέπουσα μετάνοια και αφού κοινώνησε των αχράντων μυστηρίων, αρρώστησε λίγο και παρέδωσε την ψυχή του στο Θεό μετά από οκτώ μέρες. Ο δε απλός εκεί που συνομιλούσε κατά τη συνήθεια με τον αγαπημένο του Δεσπότη πέταξε η μακαρία του ψυχή και μετέβησαν και οι δύο σεκείνη την ευτυχισμένη και ατελεύτητη ζωή, την οποία είθε και εμείς «χάριτι Θεού» νά απολαύσουμε. Αμήν.

***  Καιρός : Σε κλοιό καταιγίδων η μισή Ελλάδα - Άνοιξαν οι ουρανοί - Προσοχή τις επόμενες ώρες

~  Καιρός σήμερα - Ειδήσεις: Σε πλήρη ισχύ είναι και σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ - Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, καθώς και τους προγνωστικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).  

Αυτή την ώρα ισχυρή κακοκαιρία πλήττει την Αττική με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα και πολλοί δρόμοι να είναι πλημμυρισμένοι. Η κίνηση σε κάποιες κεντρικές αρτηρίες είναι αρκετή, με τον καιρό να μην βοηθάει, όμως υπάρχουν και δρόμοι που δεν υπάρχει... ψυχή. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που κατέγραψε το Newsbomb.gr στην Κηφισιά.   Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού  Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που ήδη εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, θα επηρεάσουν:  Α. Σήμερα, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου  α. Την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, την Ανατολική Θεσσαλία (κυρίως τη Μαγνησία), τις Σποράδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι.  β. Την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα Δωδεκάνησα και κατά διαστήματα τις Κυκλάδες, μέχρι αργά το απόγευμα.  γ. Την Κρήτη από τις μεσημβρινές ώρες και μέχρι αργά το βράδυ.  Β. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν επίσης τη Δευτέρα 14-12, στο Ιόνιο, το Βόρειο Αιγαίο και σταδιακά και στο υπόλοιπο Αιγαίο. 

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία  Παράλληλα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, καλεί τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών να ακολουθήσουν τις εξής οδηγίες.  Αναλυτικά θα πρέπει να:  Μην διασχίζουν για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθούν στη θέση αυτή. Σε κάθε περίπτωση, να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. «Μένουμε σε εγρήγορση - Μένουμε σε επιφυλακή - Ακολουθούμε τις οδηγίες», αναφέρει η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

***  Προσοχή! Ακόμη και όσοι κάνουν το εμβόλιο πρέπει να συνεχίσουν να φοράνε μάσκα

 Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού θα μειώνουν σημαντικά την πιθανότητα να αρρωστήσει κάποιος από τον κορωνοϊό με σοβαρά ή ήπια συμπτώματα, αλλά δεν διασφαλίζουν ότι δεν θα μολυνθεί καθόλου. Αρκετοί επιστήμονες ανησυχούν από το γεγονός ότι εμβολιασμένοι -και άρα πιο ανέμελοι- άνθρωποι, οι οποίοι όμως θα είναι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού, θα τριγυρνούν και εν αγνοία τους θα τον μεταδίδουν. Γι’ αυτό, παρά τον εμβολιασμό, συνίσταται να συνεχιστεί η χρήση μάσκας, εωσότου τουλάχιστον ξεκαθαριστεί σε ποιο βαθμό τα εμβόλια μειώνουν και τον ίδιο τον κίνδυνο μόλυνσης, κάτι που βρίσκεται υπό μελέτη. Τα τρία εμβόλια Pfizer/BioNTech, Moderna και Οξφόρδης/AstraZeneca, με βάση τις έως τώρα κλινικές δοκιμές τους, φαίνονται πολύ καλά στο να αποτρέπουν την εκδήλωση νόσου Covid-19, όμως είναι ακόμη ασαφές πόσο καλά μπορούν να «φρενάρουν» την εξάπλωση του κορωνοϊού, κάτι που θα φανεί στην πράξη. Αυτό οφείλεται στο ότι οι δοκιμές των εμβολίων έχουν μέχρι στιγμής αφήσει ανοιχτή την πιθανότητα ορισμένοι εμβολιασμένοι να μολύνονται χωρίς συμπτώματα, οπότε σιωπηλά θα συνεχίσουν να μεταδίδουν τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, ιδίως αν σταματήσουν να φοράνε μάσκα και να τηρούν τις υπόλοιπες προφυλάξεις, όπως η τήρηση των αποστάσεων από τους άλλους. Αν ένα όχι αμελητέο ποσοστό εμβολιασμένων παραμείνουν αφανείς μεταδότες του ιού, τότε αφενός οι μη εμβολιασμένοι θα κινδυνεύουν, αφετέρου η εξάπλωση στην κοινότητα θα συνεχιστεί, αν και με μειωμένο τον κίνδυνο να νοσήσει κάποιος. «Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι από τη στιγμή που εμβολιάζονται, δεν θα χρειάζεται να φοράνε πια μάσκα, όμως μπορεί να είναι ακόμη μεταδοτικοί», δήλωσε στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» η ανοσολόγος-λοιμωξιολόγος Μιχάλ Ταλ του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια. Στις περισσότερες αναπνευστικές λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένης του Covid-19, η μύτη αποτελεί βασικό σημείο εισόδου του ιού, όπου εκεί πολλαπλασιάζεται, πυροδοτώντας την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που παράγει αντισώματα για το βλεννογόνο ιστό της μύτης, του στόματος, των πνευμόνων και του στομάχου. Αν ο ίδιος άνθρωπος εκτεθεί για δεύτερη φορά στον κορωνοϊό, αυτά τα αντισώματα και τα σχετικά κύτταρα μνήμης, γρήγορα «φρενάρουν» τον ιό στη μύτη, προτού προλάβει να επεκταθεί αλλού στο σώμα. Από την άλλη, τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού εισάγονται βαθιά στους μυς και από εκεί γρήγορα απορροφώνται στο αίμα, όπου ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα για να παράγει αντισώματα. Αυτό φαίνεται να παρέχει επαρκή προστασία στον εμβολιασμένο από το να αρρωστήσει. Μερικά αντισώματα μετά τον εμβολιασμό θα κυκλοφορούν και στο βλεννογόνο της μύτης, όπου θα παίζουν το ρόλο «φρουρού», αλλά δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο για τους επιστήμονες πόσο ταχεία ή επαρκής θα είναι η προστασία αυτή, ώστε ο κορωνοϊός να μην πολλαπλασιαστεί στη μύτη. Αν αυτό συμβεί, έστω κι αν δεν επεκταθεί στο υπόλοιπο σώμα, ο άνθρωπος θα τον μεταδίδει με ένα φτάρνισμα ή απλώς με την αναπνοή του. Αγώνας δρόμου με έπαθλο τη…μύτη  «Είναι ένας αγώνας δρόμου: εξαρτάται από το αν ο ιός θα αναπαραχθεί πιο γρήγορα ή αν το ανοσοποιητικό σύστημα θα μπορέσει να τον ελέγξει ταχύτερα. Πρόκειται για ένα πραγματικά σημαντικό ερώτημα», επεσήμανε η ανοσολόγος Μάριον Πέπερ του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ.  Αυτός είναι ο λόγος που ορισμένα εμβόλια, τα οποία χορηγούνται από το στόμα ή από τη μύτη, είναι καλύτερα από τα ενδομυϊκά στην αποτροπή των αναπνευστικών ιών. Είναι κάτι που πιθανώς θα επιδιωχθεί στην επόμενη γενιά εμβολίων κατά του κορωνοϊού, ώστε να δημιουργείται ταχύτερη ανοσία στη μύτη και στην υπόλοιπη αναπνευστική οδό, όπου και χρειάζεται περισσότερο. Εναλλακτικά, στο μέλλον όσοι κάνουν το ενδομυϊκό εμβόλιο, θα παίρνουν στη συνέχεια μια διαφορετική δόση που θα ενισχύει ειδικά το βλεννογόνο της μύτης και του στόματος. Προς το παρόν, τα εμβόλια κατά του Covid-19, ενώ προστατεύουν καλύτερα τους πνεύμονες (την πηγή των πιο σοβαρών συμπτωμάτων της νόσου), δεν προστατεύουν εγγυημένα τη μύτη από τη λοίμωξη. «Η αποτροπή της σοβαρής νόσου είναι ευκολότερη, της ήπιας νόσου πιο δύσκολη, ενώ όλων των λοιμώξεων το πιο δύσκολο πράγμα απ’ όλα», ανέφερε ο ανοσολόγος Ντίπτα Μπατατσάρια του Πανεπιστημίου της Αριζόνα. Πάντως τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι επιστήμονες δηλώνουν αισιόδοξοι ότι τελικά τα εμβόλια θα καταστέλλουν τον κορωνοϊό ακόμη και στη μύτη ή στο λαιμό αρκετά αποτελεσματικά, ώστε οι εμβολιασμένοι όχι απλώς να προστατεύονται οι ίδιοι, αλλά επίσης να μην κολλάνε άλλους ανθρώπους. «Η αίσθηση μου είναι ότι από τη στιγμή που κάποιος αναπτύσσει κάποια μορφής ανοσία με το εμβόλιο, η ικανότητα του να μολύνεται, επίσης θα υποχωρήσει. Αλλά ακόμη κι αν μολυνθεί, το επίπεδο του ιού που θα αναπαράγεται στη μύτη του, θα είναι μειωμένο», εκτίμησε η ιαπωνικής καταγωγής διακεκριμένη ανοσολόγος Ακίκο Ιβασάκι του Πανεπιστημίου Γιέηλ. Οι δοκιμές των εμβολίων δεν έχουν παράγει μέχρι στιγμής στοιχεία για το πόσοι εμβολιασμένοι άνθρωποι, μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό και παρέμειναν ασυμπτωματικοί. Επ’ αυτού αναμένονται περισσότερα δεδομένα στην πορεία, καθώς οι εταιρείες παραγωγής των εμβολίων θα το μελετήσουν περαιτέρω, μεταξύ άλλων αναζητώντας αντισώματα ειδικά στο βλεννογόνο της μύτης των εμβολιασθέντων. Μια πρώτη μελέτη σε ασθενείς με Covid-19 βρήκε ότι τα επίπεδα αντισωμάτων τους, μετά από φυσική ανοσία (όχι λόγω εμβολιασμού), ήσαν παρόμοια στο αίμα και στο σάλιο, μια ένδειξη για παράλληλη προστασία και του βλεννογόνου του στόματος. Εκτιμάται ότι μόνο άνθρωποι που έχουν μεγάλη ποσότητα του κορωνοϊού στη μύτη και στο στόμα τους, θα τον μεταδίδουν σε άλλους. Οι προηγούμενες μελέτες σε ασυμπτωματικούς φορείς του κορωνοϊού, οι οποίοι δεν είχαν εμβολιασθεί, έδειξαν ότι και αυτοί μπορούν να έχουν υψηλό ιικό φορτίο στη μύτη τους, γι’ αυτό, άλλωστε, εξακολουθούν να είναι μεταδοτικοί. «Όσο περισσότερο ένα εμβόλιο μειώνει το ιικό φορτίο, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να είναι κάποιος μεταδοτικός», τόνισε ο ιολόγος Τζον Μουρ της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Νέα παρέμβαση του μητροπολίτη Χαλκίδος για τις εκκλησίες : Χάθηκε το μέτρο στην επιβολή των μέτρων!

 -Στις ημέρες μας ζητείται να αναγκάζονται οι πιστοί να μην προσέρχονται στο δείπνο της Θείας Ευχαριστίας και με ευθύνη, μάλιστα, του Κλήρου να εμποδίζονται. Την ευαγγελική περικοπή (Λουκά 14, 16-23, Ματθαίου 22, 14) που αναφέρεται στο μεγάλο δείπνο, ανέλυσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κύριος Χρυσόστομος σήμερα Κυριακή των Προπατόρων στον Ιερό Ναό της πολιούχο Χαλκίδος, Αγίας Παρασκευής, όπου λειτούργησε κεκλεισμένων των θυρών. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην θεία λειτουργία, ως το μέγα δείπνο, όπου οικοδεσπότης είναι ο Χριστός και συνδαιτυμόνες οι πιστοί χριστιανοί. Εκείνος προσφέρει και προσφέρεται, ως τροφή και ποτό, μέσα από το κοινό Άγιο Ποτήριο και εμείς, οι υπηρέτες Του, οφείλουμε να προσκαλούμε τους πιστούς και, ακόμη, με ευγενική αγαπητική πίεση να τους «αναγκάζουμε» να προσέρχονται στην Εκκλησία, η οποία, ως Σώμα Χριστού, έχει απέραντο χώρο για τον κάθε άνθρωπο, ώστε κάνεις να μην στενο-χωρείτε. Παραδόξως, όμως, στις ημέρες μας ζητείται να αναγκάζονται οι πιστοί να μην προσέρχονται στο δείπνο της Θείας Ευχαριστίας και με ευθύνη, μάλιστα, του Κλήρου να εμποδίζονται. Και αν αυτό είναι κάτ’ οικονομίαν αποδεκτό εν τινι μέτρω, για την προστασία των ανθρώπων, η τελευταία ανακοίνωση, που αφορά στα μέτρα κατά την διάρκεια των εορτών, δείχνει ότι μάλλον χάθηκε το μέτρο, το οποίο εξασφαλίζει την κοινωνική ισορροπία και συμβαδίζει με την ελευθερία. Στην πραγματικότητα δεν φαίνεται να άλλαξε κάτι για τις εκκλησίες τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνια, αφού ο αριθμός των πιστών που επιτρέπεται να εκκλησιασθούν τις δύο αυτές ημέρες μόνο και όχι τις άλλες του εορταστικού Δωδεκαημέρου είναι εννέα (9) και καλύπτεται αποκλειστικά και μόνο από τους Ιερείς και το προσωπικό εκάστου Ιερού Ναού (τέσσερις(4) επίτροποι, δύο(2) ιεροψάλτες, ένας(1) νεωκόρος, ένας(1) Ιερέας και ένας(1) βοηθός στο Ιερό Βήμα). Οπότε η αναγγελία ότι θα ανοίξουν για τους πιστούς Ιεροί Ναοί τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια είναι άνευ αντικειμένου. Καθώς δε αναμενόταν, αμέτρητος είναι ο πόνος που νιώθουν οι πιστοί και αμέτρητες οι δικαιολογημένες φωνές διαμαρτυρίας, τις οποίες δεχόμαστε. Εξοργίζει, μάλιστα, πολλούς η σκέψη ότι, με την νέα απόφαση, εξισώνονται οι μεγάλες γιορτές των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων με μια κηδεία, αφού και στην κηδεία ο ίδιος αριθμός πιστών επιτρέπεται. Με την βεβαιότητα ότι όλοι θα κατανοήσουμε πως τα Χριστούγεννα είναι πρωτίστως Γιορτή της Πίστεως και της Εκκλησίας και ότι το μετρό στη ζωή είναι απαραίτητο και συμφωνώ με την παράδοση μας, ευχήθηκε περισσότερο φωτισμό και παρακάλεσε να φωτίζει ο Άγιος θεός όλους μας να μετρούμε σωστά τις σκέψεις μας και τις αποφάσεις μας.

***   Έκκληση για άνοιγμα των εκκλησιών ΤΩΡΑ από τον Μητροπολίτη Ηλείας

Ηχηρή παρέμβαση από έναν παλαιό Ιεράρχη της Ελλαδικής Εκκλησίας .«Δε γίνεται να λειτουργούμε χωρίς πιστούς» δηλώνει ο Ηλείας Γερμανός. Ανοιχτές εκκλησίες με αυστηρή τήρηση των μέτρων ζητά με επιστολή του προς τη διαρκή Ιερά Σύνοδο της Ελλάδας ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός. Ανοίξτε τις εκκλησίες, δε γίνεται να λειτουργούν χωρίς πιστούς. Ο Μητροπολίτης, με επιστολή του στις 8 Δεκεμβρίου, δηλώνει ότι μεταφέρει το αίτημα του λαού του, ώστε τηρουμένων των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να λειτουργήσουν οι ναοί –κάποιοι από τους οποίους χωρούν χίλια και πλέον άτομα- με συμμετοχή ελαχίστων πιστών. Σύμφωνα με την patrisnews.com, σημειώνει ότι η εκκλησία έχει επίγνωση της κατάστασης με την πανδημία, ωστόσο τονίζει ότι «δεν νοείται τέλεσι Θείας Λειτουργίας χωρίς καθόλου πιστούς». Ο Μητροπολίτης Ηλείας στο κείμενο της επιστολής του διερωτάται γιατί την στιγμή που επιτρέπεται η έξοδος για σωματική άσκηση, αγορές και άλλες δραστηριότητες, απαγορεύεται στους χριστιανούς να μεταβαίνουν στους ναούς για να εκκλησιαστούν και να προσκυνήσουν. Όπως αναφέρει η patrisnews.com, ο Μητροπολίτης υποστηρίζει πως «ενώ επιτρέπεται να βγαίνη ο καθένας μας για περπάτημα, για γυμναστική, για να παίξη ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, να πάη στην λαϊκή αγορά, να βγάλη βόλτα τον σκύλο του, δεν επιτρέπεται στον Χριστιανό να πάη στην Εκκλησία να προσκυνήση, να εκκλησιασθή και να κοινωνήση». Κάνει μάλιστα ειδική αναφορά στα «σαρανταλείτουργα» που τελούνται αυτήν την χρονική περίοδο (από τις 6.00 έως τις 8.00 το πρωί) και στα οποία μετέχει εξαιρετικά μικρός αριθμός πιστών. Το πλήρες κείμενο του Μητροπολίτη «Μακαριώτατε άγιε Πρόεδρε, Σεβασμιώτατοι άγιοι Σύνεδροι, ‘Ελαβα το ΕΓΚΥΚΛΙΟΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της 7-12-2020 με την αποστολήν της νέας ΚΥΑ της Κυβερνήσεως περί παρατάσεως των μέτρων προστασίας από τον κίνδυνον της περαιτέρω διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού μέχρι 14 Δεκεμβρίου και θα πειθαρχήσουμε. Όμως πρέπει να επισημάνω τις αντιδράσεις Χριστιανικών Συλλόγων και Σωματείων- έχετε λάβει και εσείς πρόσφατα τέτοιες διαμαρτυρίες – αλλά και Χριστιανών μου, οι οποίοι διαμαρτύρονται δια το κλείσιμο των Εκκλησιών μας. Νομίζω δε δικαίως. Διότι, ενώ επιτρέπεται να βγαίνη ο καθένας μας για περπάτημα, για γυμναστική, για να παίξη ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, να πάη στην λαϊκή αγορά, να βγάλη βόλτα τον σκύλο του, δεν επιτρέπεται στον Χριστιανό να πάη στην Εκκλησία να προσκυνήση, να εκκλησιασθή και να κοινωνήση. Βεβαίως με όλες τις προφυλάξεις (μάσκα, αποστάσεις και ολίγοι σε κάθε Ναό). ΝΑΙ, στους μεγάλους Ναούς που χωράνε χίλιοι και πλέον Χριστιανοί ας επιτραπή να εισέλθουν λιγότεροι από 100,50. Αλλά να μπουν μερικοί μέσα. Δεν νοείται τέλεσι Θείας Λειτουργίας χωρίς καθόλου πιστούς. Τώρα μάλιστα γίνονται τα σαρανταλείτουργα το πρωί (6-8 π.μ.). Λίγοι Χριστιανοί συνήθως πηγαίνουν. Ας μη εμποδίσουμε 5 ή 10 ή και 15 Χριστιανούς να λάβουν μέρος. Μακαριώτατε και Άγιοι Αδελφοί,  Θα τα τηρήσουμε τα μέτρα, αλλά να επιτραπή ο Εκκλησιασμός ολίγων Χριστιανών. Διότι, όπως το βλέπετε και το ζήτε και εσείς, δεν έχουμε μόνον εμείς οι Αρχιερείς και οι ιερείς μας πίεσι των Χριστιανών μας, αλλά πολλοί εξ αυτών εναντιώνονται και κατά της Κυβερνήσεως. Οι Κυβερνώντες είναι Χριστιανοί. Ας το προσέξουν και αυτό. Επί τούτοις διατελώ»

***   ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ...ΒΙΝΤΕΟ  : 


~ ΑΠΑΤΗ Σταύρος Λιβανέλης   ΣΙΜΕΝΣ  10/12/2020:

https://youtu.be/3B6ZF82GIlQ .-                                                                             

** ΟΥΤΕ  ιερό ούτε όσιο από Ισλαμιστές  09/12/2020:

https://youtu.be/4_Lu3DtS7pE .- 

 ** ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ  Ελληνάρες  12/12/2020:

https://youtu.be/WGCSztD9mHY  .-

**Σχολιασμό απόφασης Ε. Ε. Ευρωπαίων από δημοσιογράφους 12-12-2020:  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220063926121923/  .- 

 ~** Σχολιάζοντας απόφαση Ευρωπαίων στην Γερμανική προεδρία για  Τουρκία, 12-12-2020: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220063646034921/    .-

~** ΠΡΙΝ και ΜΕΤΆ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΈΣ... 11-12-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220063360227776/  .-

~** Σχολιάζοντας τον Ρ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ... 10-12-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220057906651440/  .- 

~  Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στην Βουλή για επιχειρηματίες.. 10-12-2020: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220057442719842/  .- 

~ Τουρκία και ζωτικός χόρος της  11/12/2020 :

https://youtu.be/plwiKLhf4Q8 .-  

~ Αναφορές ΖΑΕΦ , χαμός Σκόπια  07/12/2020 :

https://youtu.be/_TasAVW9WGM  .-

~* Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ  και Μογγόλοι  30/11/2020 :

 https://youtu.be/jlkk3GeAiAk  .-  

~* Μια ενιαία πλατφόρμα  κρουσμάτων  Covid19  08/12/2020 : 

https://youtu.be/oMHN_gW9rI8  .- 

~ Γιατροί που έσβησαν από Κορονοϊό 11-12-2020:                                                                        https://youtu.be/qncyDOknLYE .-

~  Νευροχειρουργού ΝΊΚΑΙΑΣ αναφέρει αιμοδότη που έφαγε πρόστιμο 300 ευρώ για νόμιμη κυκλοφορία του 10-12-2020: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220057265595414/  .-

 ~  Το φάρμακο κατά του!! Covid19 Από Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 10-12-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220056873585614/  .-

**  Ορειβάτης που νόσησε από Covid19! και αφηγείται 10-12-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220052684920900/  .-

 **  Το 8χρονο αγόρι από Πύργο που βγήκε από ΜΕΘ με Covid19 και KAVASAKI 10-12-202:  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220052456595192/  .-                        

**  Από περιγραφή γυμναστή με ΚΟΡΟΝΟΙΟ 10-12-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220051908821498/  .-                            

 ~   Γυμναστής καθηγητής που ξεπέρασε τον Covid19   αφηγείται 10-12-2020: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220051455610168/ .-         

 ~  Ο πρώτος Έλληνας γιατρός που εμβολιάζεται   για Covid 19  στη Μ. Βρετανία Σκωτία 10-12-2020: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220050961157807/  .-

~  Να μην εμβολιαστούν για Covid19 οι έχοντες αλλεργία ! 10-12-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220050806313936/  .-                                                                                                                                                    
***  Άνοιξαν βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και ΚΤΕΟ – Με «click away» το λιανεμπόριο

Άνοιξαν βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και ΚΤΕΟ – Με «click away» το λιανεμπόριο

«Ανεβάζουν ρολά» σήμερα το πρωί, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και κουρεία.  Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας τους είναι από τις 7:00 έως τις 21:00. Επιπλέον, από σήμερα ανοίγουν και τα ΚΤΕΟ για μοτοσικλέτες, επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης και φορτηγά αυτοκίνητα μεικτού βάρους έως 3,5 τόνους. Σύμφωνα με την απόφαση για τα νέα μέτρα: Βιβλιοπωλεία Για τα βιβλιοπωλεία, επιτρέπεται το λιανικό εμπόριο βιβλίων από εξειδικευμένα καταστήματα με κύριο ΚΑΔ 47.61 υπό τις προϋποθέσεις: α) Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 15 τ.μ. επιπλέον. β) Έναρξη λειτουργίας τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020. γ) Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ. δ) Δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 20 και 27 Δεκεμβρίου 2020. Κομμωτήρια Η λειτουργικά των κομμωτηρίων αφορά: στις υπηρεσίες κομμωτηρίων και άλλες υπηρεσίες καλλωπισμού/ΚΑΔ 96.02.10, τις υπηρεσίες κομμωτηρίων γυναικών και κοριτσιών/ΚΑΔ 96.02.11, τις υπηρεσίες κομμωτηρίου και καλλωπιστηρίου γυναικών, που απασχολεί μέχρι και δύο τεχνίτες κομμωτές/ΚΑΔ 96.02.11.01, τις υπηρεσίες κομμωτηρίου και καλλωπιστηρίου γυναικών, που απασχολεί πάνω από δύο, τεχνίτες κομμωτές/ΚΑΔ 96.02.11.02, τις υπηρεσίες κομμωτηρίων και κουρείων ανδρών και αγοριών/ΚΑΔ 96.02.12, τις υπηρεσίες κουρείου/ΚΑΔ 96.02.12.01, τις υπηρεσίες κουρείου ή κομμωτηρίου ανδρών, που απασχολεί μέχρι και δύο τεχνίτες/ ΚΑΔ 96.02.12.02, τις υπηρεσίες κουρείου ή κομμωτηρίου ανδρών, που απασχολεί πάνω από δύο τεχνίτες/ΚΑΔ 96.02.12.03 και με τις κάτωθι προϋποθέσεις:  * Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 15 τ.μ. επιπλέον.

  • Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας.
  • Οι πελάτες προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων.
  • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
  • Έναρξη λειτουργίας τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020.
  • Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ..
  • Δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 20 και 27 Δεκεμβρίου 2020.

ΚΤΕΟ  Για τις υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων οδικών μεταφορών/ΚΑΔ 71.20.14.00 προβλέπεται ότι:

  • Οι πελάτες προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων.
  • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
  • Μέγιστος αριθμός ατόμων σε αναμονή: εννέα άτομα.

Με «click away» το λιανεμπόριο  Υπενθυμίζεται ότι επαναλειτουργεί και το λιανεμπόριο μόνο μέσω της υπηρεσίας «click away», δηλαδή της παραλαβής από το κατάστημα.   Ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία είτε μέσω του e-shop είτε μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας και η πληρωμή θα γίνεται μέσω POS έξω από το κατάστημα.  Για να μετακινηθεί πελάτης θα πρέπει να έχει μαζί του την απόδειξη από την ηλεκτρονική πληρωμή ή sms όπου θα αναγράφεται η επωνυμία της επιχείρησης και η ώρα της μετακίνησης.  Θα επιτρέπεται μόνο ένα άτομο και όχι οικογένειες ή παρέες ατόμων για να μειωθεί η κοινωνική κινητικότητα στους δρόμους, ενώ θα επιτρέπονται εως 9 άτομα στην ουρά, με απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον δύο μέτρα.  Τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τη μέθοδο του «click away» θα έχουν τελικά και τα κλειστά εμπορικά κέντρα.  kathimerini.gr

***  Ολοκληρώθηκε το έργο στο αλιευτικό καταφύγιο Κιτριών

Ολοκληρώθηκε το έργο στο αλιευτικό καταφύγιο Κιτριών

Ολοκληρώθηκε το έργο, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ, που αφορά στην αποκατάσταση βλαβών στο αλιευτικό καταφύγιο Κιτριών, που προκλήθηκαν στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2018 από τη δράση κυμάτων και κυκλώνα. Οι βλάβες αυτές παρουσιάστηκαν στον προσήνεμο μόλο του αλιευτικού καταφυγίου, με αποτέλεσμα να μην παρέχεται η δέουσα προστασία στα αλιευτικά σκάφη. 

Στο πλαίσιο του έργου τοποθετήθηκαν τεχνητοί και φυσικοί ογκόλιθοι, επισκευάστηκε η ράμπα ανέλκυσης μικρών σκαφών και τσιμεντοστρώθηκε ο μόλος, με στόχο την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του αλιευτικού καταφυγίου. Μιλώντας σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, δήλωσε: «Αποδίδεται ένα ολοκληρωμένο έργο μικρού προϋπολογισμού και μεγάλης αξίας, διότι προσφέρει προστασία των αλιευτικών σκαφών και επιπλέον εξυπηρετεί ιδιωτικά σκάφη. Έχει ληφθεί μέριμνα και κατασκευάστηκε η υποδομή για τον ηλεκτροφωτισμό του μόλου, ο οποίος θα δρομολογηθεί με ενέργειες της Περιφερειακής Ενότητας».

***  Πέθανε ο γιατρός Ανδρέας Φικιώρης

Πέθανε ο γιατρός Ανδρέας Φικιώρης

Πέθανε αιφνιδίως σε ηλικία 72 ετών ο γνωστός από την τηλεόραση γιατρός, Ανδρέας Φικιώρης.  Ο Ανδρέας Φικιώρης, όπως έχει δηλώσει, είχε την ειδικότητα του αναισθησιολόγου, ωστόσο είχε “καταπιαστεί” με διάφορες θεραπείες και σκευάσματα που προωθούσε, μιας και είχε γίνει επιχειρηματίας του χώρου της υγείας. Το πιο γνωστό από αυτά ήταν το νερό που όζον που έχει αφήσει “εποχή” στα τηλεοπτικά χρονικά, και του έδωσε το παρατσούκλι “Δρ Όζον”. Οι εκπομπές του έγιναν επίσης γνωστές και για τον τρόπο του, το χιούμορ με το οποίο αντιμετώπιζε τα πράγματα και τις ατάκες που “πετούσε”. Τα τελευταία χρόνια έπασχε από σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πέθανε στον ύπνο του και βρέθηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου. in.gr   https://youtu.be/ctZcKmkTvhg  .- 

***  Ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος κυρίαρχος Έλληνας εφοπλιστής στα containerships 

Ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος κυρίαρχος Έλληνας εφοπλιστής στα containerships

Στην Ελλάδα, στην κατηγορία των boxships, όπου οι Ελληνες εφοπλιστές συνεχώς ενισχύουν την παρουσία τους, έξι είναι αυτοί που έχουν το προνόμιο να διαθέτουν πάνω από 40 πλοία κοντέινερ.   Ο λόγος για τον Κωστή Κωνσταντακόπουλο, τον Γιάννη Κούστα, τον Γιώργο Γιουρούκο, τον Γιώργο Λογοθέτη, την Αγγελική Φράγκου και τον Νικόλαο Πατέρα. Εξ’ αυτών, μόνο δύο, Λογοθέτης και Πατέρας, δεν είναι εισηγμένοι στη Νέα Υόρκη.  Δεν είναι τυχαίο ότι οι Greeks, μέσα σε μια δεκαετία αύξησαν από 5% σε άνω του 15% το μερίδιο ελέγχου τους στην παγκόσμια δυναμικότητα μεταφοράς κοντέινερ, ουσιαστικά ισοφαρίζοντας το ποσοστό των Γερμανών πλοιοκτητών. Οπλα τους, δεν είναι μόνο η ισχυρή ρευστότητα που διαθέτουν οι ελληνικές ναυτιλιακές, αλλά και η παράδοση, καθώς οι ναυλωτές δείχνουν σταθερά την προτίμησή τους σε ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές για μεταφορά των προϊόντων τους, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα συμβόλαια χρονοναύλωσης που έχουν όλα τα πλοία, εξασφαλίζοντας απασχόληση, πριν καν πέσουν στο νερό (όταν πρόκειται για νεότευκτα) ή πριν καν ενταχθούν στους στόλους, όταν πρόκειται για εξαγορές μεταχειρισμένων. 

Κωστής Κωνσταντακόπουλος
Ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος, συνεχιστής του θρυλικού καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου με την Costamare διαθέτει 72 containerships και έχει σε εξέλιξη νέο ναυπηγικό πρόγραμμα. Μέχρι τώρα έχει παραλάβει τρία από τα πέντε πλοία χωρητικότητας 13.000 TEUs τα οποία είναι σε μακροχρόνια ναύλωση 10ετίας.  Εντυπωσιακό το γεγονός ότι από τον στόλο της ναυτιλιακής, σύμφωνα με brokers όπως η Alphaliner, μόλις το 1,6% είναι ανενεργό και πρόκειται για πλοία που βρίσκονται στα ναυπηγεία για τοποθέτηση scrubbers. Με τους ναύλους να ανεβαίνουν διαρκώς, η αναμονή των επενδυτών ότι τα κέρδη της εισηγμένης στο NYSE ναυτιλιακής (25,2 εκατομμύρια δολάρια το γ΄ τρίμηνο του 2020) θα εκτοξευθούν φαίνεται απολύτως λογική…   Νικόλας Δ. Πατέρας  Η Contships του Νικόλα Δ. Πατέρα βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση ευκαιριών για την αγορά container feeder vessels μεταξύ 700-1.500-teu και είναι ο παγκόσμιος κυρίαρχος στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η οικογένεια Πατέρα δραστηριοποιείται στη ναυτιλία από το 1870, επομένως δεν είναι τυχαίο που έχει την εμπιστοσύνη των Charterers όλου του κόσμου.    Ο  εφοπλιστής, ο οποίος έχει τη φήμη του κορυφαίου dealmaker, καθώς γιγαντώνει τον στόλο του αγοράζοντας πλοία στις καλύτερες δυνατές τιμές, φαίνεται πως δεν αρκείται ούτε… στην πρώτη θέση. Η Contships, που ιδρύθηκε το 2005, σχεδιάζει να μεγαλώσει τον στόλο της στα 45 (από 40 σήμερα) πλοία, αυξάνοντας το επενδυτικό της πρόγραμμα στα 300 εκατομμύρια δολάρια με σκοπό το επόμενο έτος να μεταφέρει 1.000.000 teu εμπορευμάτων. Αν και παράγοντες της αγοράς εξηγούν ότι μπορεί να δούμε ακόμα μεγαλύτερα πράγματα από τη ναυτιλιακή, καθώς ο Ν. Πατέρας αρέσκεται στις «εκπλήξεις», όπως τις μαζικές εξαγορές στόλων άλλων ναυτιλιακών…    Γιάννης Κούστας   Η Danaos του Γιάννη Κούστα έχει 63 containerships αλλά ετοιμάζεται να εντάξει 2 ακόμη πλοία και να εκτοξεύσει τη συνολική της μεταφορική ικανότητα άνω των 400.000 teu. Πρόκειται για δύο πλοία που απέκτησε από την Offen Group, τα CPO Bremen και CPO Hamburg, ηλικίας 10 ετών και χωρητικότητας 6.520 TEUs, έναντι 31 εκατ. δολαρίων έκαστο. Φυσικά, η ναυτιλιακή του δρος Κούστα κατέγραψε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, με τον εφοπλιστή να διατυπώνει αισιόδοξες εκτιμήσεις για την πορεία της ναυλαγοράς των containerships, την οποία χαρακτηρίζει «φαινόμενο».  Γιώργος Γιουρούκος  Ο Γιώργος Γιουρούκος συγχώνευσε πριν από δύο χρόνια το στόλο του Technomar με την Global ship lease που ελέγχει 43 πλοία δημιουργώντας ένα στόλο 56 πλοίων,  με εξαιρετικές προοπτικές. Ετσι, πλέον διαθέτει 56 πλοία εκ των οποίων 43 ανήκουν στην Global Ship Lease NY μετά την εξαγορά, σε μια αγορά με τέτοιες προοπτικές.  Γιώργος Λογοθέτης  Η Lomar Shipping του Γιώργου Λογοθέτη πριν λίγες εβδομάδες έκλεισε ντιλ ύψους 73 εκατ. ευρώ με το κινεζικό ναυπηγείο Zhoushan Changhong για την απόκτηση δύο πλοίων κοντέινερ ικανότητας 5.300 TEUs τα οποία θα προστεθούν στο στόλο των 52 πλοίων που ήδη διαθέτει.  Ο Γ. Λογοθέτης φημίζεται για την ικανότητα που έχει να αγοράζει φτηνά και να πουλάει ακριβά, εκμεταλλευόμενος τις χρονικές συγκυρίες της αγοράς, όπως έκανε, π.χ., το 2018, πουλώντας το Wuhan Trader, που είχε αγοράσει μόλις 2 χρόνια πριν έναντι 3,8 εκατ. δολαρίων, για 10 εκατομμύρια!    Αγγελική Φράγκου  Άμβλυνση στα επίπεδα των ναύλων το επόμενο διάστημα αναμένει η πρόεδρος και CEO της Navios Maritime Containers. Η Χιώτισσα πλοιοκτήτρια βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων της Wall Street το τελευταίο διάστημα, καθώς έχει προτείνει την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εισηγμένης Navios Containers, γεγονός που θα σημάνει την έξοδο της εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από την αμερικανική χρηματαγορά. Συνολικά, ο όμιλος της Αγγελικής Φράγκου διαθέτει 46 containerships και βρίσκεται σε φάση ανανέωσης του στόλου της.    Η λίστα των τοπ 20 Ελλήνων πλοιοκτητών στα Boxships  

iefimerida.gr

*** Η φωτογραφία του Ερντογάν με τον δολοφόνο του Σολωμού

Εναντίον του Κενάν Ακίν, ο οποίος όταν πυροβόλησε τον 26χρονο Σολωμού ήταν υπουργός του ψευδοκράτους και πράκτορας των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από την INTERPOL Μαζί με τον δολοφόνο του Σολωμού Σολωμού το 1996 στο οδόφραγμα της Δερύνειας στην Κύπρο φωτογεραφήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κατά την προκλητική του επίσκεψη στα Κατεχόμενα. Εναντίον του Κενάν Ακίν, ο οποίος όταν πυροβόλησε τον 26χρονο Σολωμού ήταν υπουργός του ψευδοκράτους και πράκτορας των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από την INTERPOL, που τον έχει επικηρύξει με το ποσό των 460 χιλιάδων ευρώ. Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία Σολωμού, έχει εκδοθεί επίσης για ακόμη δέκα άτομα.

Η φωτογραφία του Ερντογάν με τον δολοφόνο του Σολωμού

Στη φωτογραφία, που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Κενάν ποζάρει ανάμεσα στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον Ερσίν Τατάρ. Το 2009 ο Ακίν είχε μιλήσει στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, παραδεχόμενος ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον Σολωμού και πρόσθεσε κυνικά πως «θα τον πυροβολούσα ξανά αν γύριζα τον χρόνο πίσω».  


Με την κίνησή του αυτή, κατά την ημέρα που πραγματοποίησε ο Ερντογάν την ιταμή επίσκεψή του στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για «πικ νικ» όπως είπε, διαμηνύει παγκοσμίως ότι απροκάλυπτα συναγελάζεται με πορωμένους ισλαμοφασίστες φονιάδες αλλά και στους Έλληνες-Ελλαδίτες και Κυπρίους- τι επιφυλάσσει για το μέλλον τους. Νίκος Καραβαζάκης  Η φωτογραφία του Ερντογάν με τον δολοφόνο του Σολωμού | in.gr

  ***  ΟΡΓΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ – Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ…

 ~ Η κυβέρνηση της Νέσας Δημοκρατίας και ο ΣΥΡΙΖΑ βάζουν στην άκρη τις υποτίθεται διαφορές τους και συγκεντρώνουν τα πυρά ενάντια στην μόνη αξιόπιστη και δυναμική αντιπολίτευση, τον Κυριάκο Βελόπουλο και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, Με αφορμή την επιφυλακτική στάση του Κυριάκου Βελόπουλου απέναντι στο νέο εμβόλιο του κορωνοϊού, τα κατεστημένα ΜΜΕ έχουν εξαπολύσει έναν οχετό συκοφαντιών και ψευδών, προσβάλλοντας την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών η οποία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δεν βιάζεται να εμβολιαστεί και περιμένει να δει την αξιοπιστία του σκευάσματος της Pfizer. Ο Κυριάκος Βελόπουλος κατακεραύνωσε την κυβερνητική υποκρισία, τονίζοντας ότι ο ίδιος ο πρόεδρος Μακρόν, από τους κορυφαίους ηγέτες στην Ευρώπη, δήλωσε πως πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πόσο ασφαλές και αποτελεσματικό θα είναι το εμβόλιο. Παράλληλα ξεσκεπάζει το ψεύδος του δήθεν υποχρεωτικού εμβολίου, καθώς όσοι δεν το κάνουν θα εξορίζονται από τη δημόσια ζωή, χωρίς να μπορούν να πάνε σε κατατσήματα, να ταξιδεύσουν κτλ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ  

ΛΥΣΣΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ @velopky @ellinikilisi

*** Οργή Κυριάκου Βελόπουλου για την απαγόρευση του Αγιασμού: Ούτε με πανούκλα ούτε με τουρκοκρατία απαγορεύτηκε ο αγιασμό

Ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης Κ.Βελόπουλος μίλησε σήμερα στην Βουλή καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση για το κατά πόσον η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την εφορία και τους εφοριακούς ως κυνηγούς κεφαλών Ακολουθεί η παρέμβαση – ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου -   https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/756894748257553/ .  .-   Δείτε ΖΩΝΤΑΝΑ την επίκαιρη ερώτηση του Κ.Βελόπουλου στη Βουλή  Watch LIVE the topical question of K. Velopoulou in Parliament   Translated     https://youtu.be/JuNZUVuWgrc  .-   Π ΩΤΟΛΟΓΙΑ      Για να λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει να ξέρεις το αίτιο. Εσείς προσπαθείτε εδώ και χρόνια να θεραπεύσετε το αποτέλεσμά κυνηγώντας τον επιχειρηματία με την υψηλή φορολόγηση. Ξέρετε γιατί φοροδιαφεύγει ο επιχειρηματίας; Λόγω της υψηλής φορολογίας. Αν η φορολογία είναι χαμηλή δεν πρόκειται κανείς να κλέψει το κράτος. Το κράτος συμπεριφέρεται σαν να μισεί τον επιχειρηματία. Πώς θα ανταγωνιστεί ο Έλληνας επιχειρηματίας που δέχεται ανηλεές κυνηγητό, μία Βουλγαρική, μία Γερμανική, μία Ρουμανική επιχείρηση, που η φορολογία τους κυμαίνεται από 9% έως 15%; Έχετε δημιουργήσει μια κάστα υπαλλήλων, του εφοριακούς, που έχουν μετατραπεί σε κυνηγούς κεφαλών. Και θέλω να μου πείτε στον έλεγχο των επιχειρήσεων, η κάθε εφορία είναι υποχρεωμένη να παρουσιάζει ένα ποσοστό προστίμων, για να αξιολογηθεί σωστά; Ισχύει αυτό; Θέλω μια απάντηση. Γιατι αν ισχύει, τότε αυτό που προκύπτει είναι ότι δεν ελέγχετε για να συμμορφώσετε αλλά για να επιβάλετε πρόστιμα. Είναι δυνατόν να ζητάει ο εφοριακός να διενεργηθεί έλεγχος από το 2015, πριν από 5 χρόνια, και ο έλεγχος να διαρκεί 2 ολόκληρα χρόνια; Αφού υπάρχει νόμος περί παραγραφής στην πενταετία, γιατί δεν εφαρμόζεται; Το Νοέμβριο βγήκαν οι εφοριακοί για να ελέγξουν εταιρείες, εν μέσω κορωναϊού, μόνο και μόνο γιατι έληγε η προθεσμία της 5ετίας. Όταν γίνεται μια ανώνυμη καταγγελία τρέχει ο εφοριακός, και καλά κάνει, και ελέγχει τον επιχειρηματία. Αν όμως βρει ότι ο επιχειρηματίας δεν είναι παράτυπος, δεν πρέπει να υπάρχει κάποια τιμωρία και για εκείνον που έκανε την ανώνυμη καταγγελία; Είναι δυνατόν να πηγαίνει ο εφοριακός και ζητά από τον επιχειρηματία τα τιμολόγια πρίν από 5 χρόνια; Τι είναι αυτά τα πράγματα; Και αν ο έφορος επιδώσει πρόστιμο ενός εκατομμυρίου στον επιχειρηματία, και ο επιχειρηματίας με την σειρά του πάει στο δικαστήριο, γιατί έχει αυτό το δικαίωμα της προσφυγής, θα πρέπει παρ’ όλα αυτά να πληρώσει το 50% του προστίμου και να περιμένει για χρόνια, μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση. Και εν τω μεταξύ, οι εφημερίδες θα έχουν γράψει για τον όποιον επιχειρηματία ότι φοροδιαφεύγει. Πληρώνει δηλαδή το 50% του προστίμου στο δημόσιο, και εν τω μεταξύ μέχρι να βγει η απόφαση δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα. Μα είναι κράτος αυτό; Περιμένετε έτσι να γίνουν επενδύσεις; Μα όταν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του επιχειρηματία είναι δεσμευμένα μέχρι να βγουν οι αποφάσεις και ο επιχειρηματίας δεν μπορεί να κινηθεί, να αγοράσει, να πληρώσει, μετατρέπετε σε άμεσα εκτελεστή την απόφαση του εφόρου. Επίσης, είναι δυνατόν να πληρώνει ο επιχειρηματίας ΦΠΑ και εφορία για επιταγές που δεν εισπράχθηκαν; Είναι δυνατόν η εφορία να μην ψάχνει να βρει γιατί συμβαίνει αυτό; Λέτε ότι οι Έλληνες χρωστούν 120 δις στον εφορία. Δεν θα τα πάρετε ποτέ. Εγώ σας είπα πολλές φορές, κάντε τον αριθμό των δόσεων 240, για να μπορέσουν να πληρώσουν όλοι. Δεν το κάνατε. Το μόνο που κάνετε είναι να μαγειρεύετε προϋπολογισμούς. Έτσι όμως σκοτώνετε την οικονομία. Στραγγαλίζετε το επιχειρείν. Πείτε μου, είναι αλήθεια ότι έχετε θέσει στόχους στις εφορίες, ώστε να γίνεται η αξιολόγηση των εφοριακών, ανάλογα με τα πρόστιμα που επιβάλλουν; Είναι σωστό να πληρώνει ΦΠΑ και εφορία κάποιος που δεν πληρώθηκε; Είναι σωστό να στέλνετε τον εφοριακό από την Ήπειρο στην Θράκη για να κάνει ελέγχους; Γιατί; Δεν υπάρχουν εφοριακοί στην Θράκη;  Αν θέλετε να ανανήψει η Ελλάδα μην σκέπτεστε ως εφοριακοί, αλλά ως τεχνοκράτες υπουργοί και βοηθήστε τον επιχειρηματία για να λειτουργήσει.  

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ          Κύριε υπουργέ δεν απαντήσατε σε κανένα από τα ερωτήματά μου. Και σας ξαναρωτάω:  Η κεντρική  υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών έχει επιβάλει στόχους στις εφορίες ή όχι;  Είναι δυνατόν να ζητάτε τιμολόγια και αποδεικτικά 5 ετών, 6 ετών, 10 ετών πίσω;  Είναι δυνατόν να καταβάλει ΦΠΑ και εφορία κάποιος που δεν πληρώθηκε;  Επίσης, δεν μας είπατε πώς γίνεται ο έλεγχος. Βάσει των διατάξεων που αφορούν τις παραβάσεις, είναι αλήθεια ότι αν δεν υπάρχει παράβαση ο εφοριακός λειτουργεί κατά την δική του αντίληψη για ο,τιδήποτε ο ίδιος μπορεί να θεωρήσει ως παράβαση;  Έχω εδώ στοιχεία και καταγγελίες και τα καταθέτω στα πρακτικά. Έγινε έλεγχος σε πιτσαρία στην Β. Ελλάδα, και ο εφοριακός ζήτησε από τον επιχειρηματία να πει πόσο ζυγίζει το ζυμάρι πριν και πόσο μετά το ψήσιμο, πόσα αλλαντικά έβαλε και πόσο λίπος έχουν. Είστε με τα καλά σας; Πήγε εφοριακός σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε από τον επιχειρηματία να πει πόσο ζυγίζει η πάστα πριν και μετά το ψήσιμο; Και ζήτησε πληροφορίες γι’ αυτό πριν από 5 έτη; Πόσο σοβαρή μπορεί να είναι μια υπηρεσία που λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο; Σε επιχείρηση αισθητικής, που στεγάζεται σε χώρο 18 τετραγωνικών μέτρων έγιναν 6 έλεγχοι μέσα σε 4 μήνες.  Και δεν φταίνε οι εφοριακοί, γιατί τους ασκείτε πιέσεις. Όταν βάζετε έναν στόχο, αναγκάζετε τον εφοριακό να επιβάλει πρόστιμα επί δικαίων και αδίκων. Έτσι τους αξιολογείτε; Μα έτσι γίνονται κυνηγοί κεφαλών.  Και εάν ο πολίτης δικαιωθεί, υπάρχουν διοικητικές κυρώσεις για τον εφοριακό; Και πόσοι έλεγχοι έγιναν σε εφοριακούς από το 1974 και μετά για το πώς πλούτισαν; Γιατί υπάρχουν εφοριακοί που είναι φτωχοί αλλά υπάρχουν άλλοι που είναι πολύ πλούσιοι.  Έχετε κάνει τον Έλληνα εχθρο του εφοριακού. Αν θέλετε να κυβερνήσετε σωστά φροντίστε να επιβάλετε λογικά μέτρα. Δεν πρέπει ο επιχειρηματίας να φοβάται τον εφοριακό. Δεν πρέπει να τον βλέπει σαν μπαμπούλα. Έχουμε κορωναϊό αυτή την περίοδο και οι επιχειρηματίες έχουν προβλήματα. Πείτε στους εφοριακούς να χαλαρώσουν λίγο. Και προ παντός μην βάζετε στόχους και αναγκάζετε τους εφοριακούς να κυνηγούν τους επιχειρηματίες και να τους επιβάλουν άδικα πρόστιμα. 

***                                 

 

~**** Αθλητική Ενημέρωση  :  

~**  Στο  ελληνικό ποδόσφαιρο  σήμερα Δευτέρα  14/12/2020   

~ ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Αθηνών  2-0 .- ^ Διαιτητής : Εμμανουήλ  Σκουλάς .- Τα γκολ : 29΄ Ρέγκις , 85΄ πεν. Μπαρράλες .- ^  

~** Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού, Αϊντχόφεν 

Μετά τον ΠΑΟΚ στους ομίλους, η Αϊντχόφεν θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στους «32» του Europa League.  Η Αϊντχόφεν έφτασε στους ομίλους αποκλείοντας εκτός έδρας τη σλοβενική Μούρα (5-1) και τη νορβηγική Ρόζενμποργκ (2-0). Στην πρώτη φάση κατέκτησε 12 βαθμούς και την πρώτη θέση, μπροστά από την Γρανάδα. Έχασε από Γρανάδα (1-2) και ΠΑΟΚ (4-1), αλλά κέρδισε τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια της: δύο φορές την Ομόνοια (1-2 και 4-0) και από μία τον ΠΑΟΚ (3-2) και τη Γρανάδα (0-1). Στο τρέχον ολλανδικό πρωτάθλημα είναι δεύτερη και στο -3 από τον Άγιαξ έχοντας σε 12 αγώνες 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και μία ήττα.  Ιδρύθηκε το 1913, έχει έδρα το «Φίλιπς Στάντιον» (35.000 θεατών) και χρώματα το κόκκινο και το άσπρο. Στο περασμένο πρωτάθλημα ήταν τέταρτη, ενώ το τελευταίο πρωτάθλημα από τα 24 που έχει κατακτήσει ήταν το 2018. Κορυφαίες στιγμές στην ιστορία της ήταν οι κατακτήσεις του Πρωταθλητριών το 1988 και του UEFA το 1978. Στον πάγκο της βρίσκεται ο Γερμανός Ρότζερ Σμιντ και στο ρόστερ της υπάρχουν παίκτες όπως ο Γερμανός αριστερός μπακ Φίλιπ Μαξ, ο 21χρονος Ολλανδός φορ Ντόνιελ Μάλεν και ο επίσης Ολλανδός δεξιός μπακ Ντένζελ Ντάμφρις. Το μεγαλύτερο όνομα στο ρόστερ της είναι ο Μάριο Γκέτσε, σκόρερ της Γερμανίας στον τελικό του Μουντιάλ του 2014.

~**  Σούπερ ζευγάρι Μπαρτσελόνα-Παρί στους «16»  Μπαρτσελόνα και Παρί θα συναντηθούν στους «16» του Champions League.Αναλυτικά τα ζευγάρια: 

Γκλάντμπαχ-Μάντσεστερ Σίτι
Λάτσιο-Μπάγερν Μονάχου
Ατλέτικο Μαδρίτης-Τσέλσι
Λειψία-Λίβερπουλ
Πόρτο-Γιουβέντους
Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν
Σεβίλλη-Ντόρτμουντ
Αταλάντα-Ρεάλ Μαδρίτης
Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 16/17/23/24 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς στις 9/10/16/17 Μαρτίου.    Η επόμενη κλήρωση, που θα περιλαμβάνει προημιτελικά, ημιτελικά και τελικό, θα γίνει στις 19 Μαρτίου 2021.

~**  ΧΘΕΣ , .... Κυριακή 13/12/2020 στο Ελληνικό ποδόσφαιρο   Super League 

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς  0-6  .- ^  Διαιτητής :  Αριστείδης Βάτσιος  .- Τα  γκολ : 13΄Μπουχαλάκης , 34΄ Με Βίλλα  , 35΄ Ελ  Αραμπί , 81΄κόκκινη 2η κίτρινη Σαραμαντάς , 82΄πεν. Σουντανί  , 83΄ Κούϊπερ , 87΄ Μασούρας .- 

ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης - ΑΕΚ Αθηνών  3-4  .- ^  Διαιτητής : Ευστάθιος Γκορτσίλας .- Τα  γκολ : 6΄ Ανσαριφάντ , 9΄ Φερναντέζ ,  19΄Γκαρσία , 25΄Αβσαριφάντ , 66΄ Τσαμπούρης , 88΄ Ολιβέϊρα , 90+4΄ Μπαξεβανίδης .- ^

ΒΟΛΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  0-0  .- ^ Διαιτητής : Βασίλειος Φωτιάς .- Τα γκολ: 28΄ΚΌΚΚΙΝΗ 2η  κίτρινη Τζανακάκης , .- ^ 

ΑΡΙΣ Θεσ/νίκης - ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης  1-0 .-^ Διαιτητής  Bas  Nijhuis .-   Τα γκολ : 40 ΄ πεν.  Μπρούνο Γκάμα  .- ^ 

~**  Σήμερα Κυριακή 13-12-2020 στο Ελληνικό μπάσκετ Α1΄ Ανδρών  :

~ ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - ΑΡΙΣ Θεσ/νίκης   75-64  .- ^

~ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Πατρών -  ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου 69-67  .- ^

~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ  76-57 .- ^ 

~~**  ΧΘΕΣ ,...  Σάββατο 12/12/2020 στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :  

ΑΕΛ  ΛΑΡΙΣΑ - ΟΦΗ  0-1  ^ Διαιτητής : Αριστομένης Κουτσιάφτης  .- Τα γκολ : 58΄ αυτογκόλ  Σπαρβ .- ^

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ  2-0 .-  ΔιαιτητήςΙωάννης Παπαδόπουλος  .- Τα γκολ : 33΄ πεν. Βιγιαφάνιες  , 59΄ Αϊτόρ , 

~** ΣΗΜΕΡΑ  Σάββατο  12 /12/2020  για την Α1΄ Ανδρών στο Ελληνικό μπάσκετ  : 
~ ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσ/νίκης - ΑΕΚ Αθηνών   72-79 .- ^
~ ΛΑΡΙΣΑ - ΙΩΝΙΚΟΣ Νικαίας   76-97 .- ^                                                                                              ~ Γ.Σ. ΛΑΥΡΙΟΥ -ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ / ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ   87-70 - ^ 


~** ΧΘΕΣ ,... Παρασκευή  11/12/2020 στο Ευρωμπάσκετ  ...13η  Αγωνιστική : 

** ΚΙΜΚΙ Μόσχας -  ΤΣΣΚΑ  Μόσχας  87-96  .- ^

** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΚΑΟΥΝΟ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ  69-81 .- ^ 

** ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΛΥΟΝ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ  76-62 .- ^

** ΜΠΑΡΣΤΕΛΟΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟΥ   87-71 .- ^ 

~*

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2020  :                                                      01 .- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου 2020  ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ νά   έχουμε! ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ και ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ να έρθουν  για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!  : https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/2011957417104652224 .-     02.-  Αρφαρά Μεσσηνίας   Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη  02 Δεκεμβρίου 2020  : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/3844769192542125688  .-                               03.-Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας     Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Πέμπτη  03 Δεκεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/2264696562786117954/8252493186269785224 .-                     04 .-.-  Αρφαρά Μεσσηνίας   Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Παρασκευή  04 Δεκεμβρίου  2020  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/2422649784272131314   .-                                                                                                                                                                       05.Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας    Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Σάββατο  05  Δεκεμβρίου  2020:https://www.blogger.com/blog/post/edit/6220303196286054371/3934055917334220265  .-                                                                                                                             06 .Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Κυριακή  06 Δεκεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/9113881557930858614/1494623723363661005 .-                   07.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας  Στο  αγιάζι  της Ενημέρωσης  Δευτέρα  07  Δεκεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/1348236129800595557/6253140655038511848  .-                 08.-ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Το  α  και  το Ω ! Ιατρικά Θέματα  !  Δευτέρα   07  Δεκεμβρίου  2020  : https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/8655445351943326255  .-                               09  -.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Τρίτη 08 Δεκεμβρίου  2020 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6220303196286054371/4073954076086377051   .-                                   10.-Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη  09 Δεκεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/9113881557930858614/5708257224664753178  .-                                   11.-Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας    Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Πέμπτη  10  Δεκεμβρίου  2020: https://www.blogger.com/blog/post/edit/3035537040406072572/6321515909343851638 .-                                                                                                                       12.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Παρασκευή 11  Δεκεμβρίου  2020  https://www.blogger.com/blog/post/edit/5308354824682069899/1951420369263254395  .-                                                                                                                                                              13.-Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Σάββατο  12  Δεκεμβρίου  2020   https://www.blogger.com/blog/post/edit/2264696562786117954/3552670539686909359  .-                                                                                                                             14.-Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης    Κυριακή 13  Δεκεμβρίου  2020 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6295557011334354486/2578425567886116162  .-              15.-                                                                                                                                                              


~*  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020  :                                                                ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Μας !! 

1.~ Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Κυριακή 01 Νοεμβρίου  2020     ΚΑΛΟ  ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για  ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/8383886848322902473  .-               2- Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Δευτέρα   02  Νοεμβρίου  2020  :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/3947124920807744332  .-    

26.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη  25 Νοεμβρίου 2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/5937152935256946454  .-             27.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Πέμπτη 26  Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/6560064242380821812  .-                 28.- .-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Παρασκευή  27  Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/1069238248226068802 .-                   29.-Αρφαρά Μεσσηνίας Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της  Ενημέρωσης  Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020: https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/635945421390597889  .-           30.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Κυριακή 29  Νοεμβρίου 2020 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/5331926677672661985   .-                31.-Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Δευτέρα 30  Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/8978724356745632426    .-

~

Δεν υπάρχουν σχόλια: