ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

ΑΡΦΑΡΑ  -2-  Η Εφημερίδα μας   Κυριακή  01  Δεκεμβρίου 2019   
   Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας ..... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους μας !
~


~***  TA ΑΡΦΑΡΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΝΟΙΑΣ
Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στην κεντρική πλατεία Αρφαρών με τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο να δηλώνει την ικανοποίησή του αλλά και τον ενθουσιασμό του για την άριστη διοργάνωση της εκδήλωσης από πολλούς συλλόγους της περιοχής! TA ΑΡΦΑΡΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΝΟΙΑΣ  
                                                                          ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 










~**   Αγιος Φιλάρετος – Γιορτή σήμερα 1 Δεκεμβρίου – Ποιοι γιορτάζουν
*   – Τη μνήμη του Αγίου Φιλαρέτου του Ελεήμονος τιμά σήμερα, 1 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας.
~   Ο Άγιος Φιλάρετος ήταν υπόδειγμα κάθε αρετής και ιδιαίτερα της αγαθοεργίας. Έζησε στους χρόνους του Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου και της μητέρας αυτού Ειρήνης της Αττικής (780 – 797 μ.Χ.). Γεννήθηκε στο χωριό Αμνία (ή Αμνεία) της Γάγγρας (Παφλαγονία) από ευσεβείς γονείς, τον Γεώργιο και την Άννα. Παντρεύτηκε την Θεοσεβώ και απόκτησε τρία παιδιά.

Ένα γιο, τον Ιωάννη, και δύο κόρες, που την πρώτη έλεγαν Υπατία και τη δεύτερη Ευανθία. Ο Φιλάρετος ήταν γεωργός και από τα εισοδήματα του, πλουσιοπάροχα μοίραζε ελεημοσύνη στους φτωχούς. Πεινασμένο έβρισκε; τον χόρταινε. Γυμνό; τον έντυνε. Χήρα και ορφανό; βοηθούσε και παρηγορούσε.  Αλλά ο Θεός επέτρεψε και ο Φιλάρετος κάποτε κατάντησε πολύ φτωχός. Τα κτήματα του τα άρπαξαν οι γείτονες του και το βίος του διασκορπίστηκε .Όλα αυτά τα υπέμεινε χωρίς ποτέ να λυπηθεί ή να βλαστημήσει ή να αγανακτήσει. Στο τέλος του έμειναν μόνο τα μελίσσια του, 250 κυψέλες, δυνατές και παραγωγικές.  Και όταν ερχόταν προς αυτόν κάποιος φτωχός, μη έχοντας τι άλλο να του δώσει, τον έπαιρνε, πήγαινε στα μελίσσια, τρυγούσε μια κυψέλη και έδινε το μέλι στο φτωχό για να χορτάσει. Με τον τρόπο αυτό είτε ήταν καιρός για να τρυγήσει είτε δεν ήταν, εξάλειψε όλα τα μελίσσια του.  Ο Θεός που είδε την ασυναγώνιστη πίστη του οικονόμησε με την πρόνοια Του, ώστε ο Κωνσταντίνος ο γιος της βασίλισσας Ειρήνης, να πάρει για γυναίκα του την εγγονή του Αγίου, Μαρία, επειδή ήταν πολύ ωραία στην ψυχή και στο σώμα. Τους γάμους τέλεσε ο Άγιος Ταράσιος τον Νοέμβριο του 788 μ.Χ., ο οποίος ήταν τότε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.  Τον δε Φιλάρετο, ο Αυτοκράτορας τον τίμησε με το αξίωμα του υπάτου (έπαρχος). Έτσι έγινε κάτοχος πολλού πλούτου, που τον διαμοίραζε ακόμα πιο άφθονα στους φτωχούς.  Λίγο πριν πεθάνει, κάλεσε τους συγγενείς του και είπε τα εξής: «Παιδιά μου, μη ξεχνάτε ποτέ τη φιλοξενία, μη επιθυμείτε τα ξένα πράγματα, μη λείπετε ποτέ από τις ακολουθίες και λειτουργίες της Εκκλησίας, και γενικά όπως έζησα εγώ έτσι να ζείτε και εσείς». Και αυτά αφού είπε, ξεψύχησε με τη φράση: «γενηθήτω το θέλημά σου».  Ο Άγιος Φιλάρετος είναι ο προστάτης της Μελισσοκομίας.   Απολυτίκιο:     Ήχος γ’. Θείας πίστεως.  Θείας πίστεως περιουσία, διεσκόρπισας τοις δεομένοις τον προσιόντα σοι πλούτον, Φιλάρετε, και ευσπλαχνία κοσμήσας τον βίον σου, τον χορηγόν του ελέους εδόξασας, Ον ικέτευε δοθήναι τοις ευφημούσι σε ρανίδα οικτιρμών και θείον έλεος.   

~**   Γιατί η αυτοκτονία είναι για την Εκκλησία ασυγχώρητο αμάρτημα
*  Ο σύγχρονος Χρυσόστομος της Σερβικής Εκκλησίας άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς έγραφε σε επιστολή που είχε στείλει σε μία μοναχική και άρρωστη γυναίκα, που είχε πέσει σε απόγνωση: «Ξέρω ότι είναι δύσκολο. Πριν μερικά χρόνια πέθανε o άνδρας σου. Στενοχωριόσουν· το ξεπέρασες.
~  Πάντρεψες τον μοναχογιό σου· η χαρά επέστρεψε. Έπειτα σε χαροποιούσε πάρα πολύ το εγγόνι. Όμως εκείνο που αγαπούσες εσύ, αγαπούσε και ο Θεός και το πήρε. Μόλις το εγγόνι σου πέταξε στον αόρατο κόσμο, αρρώστησε και η νύφη σου. Τη στέγνωσε η στενοχώρια και η λύπη κι εκείνη ακολούθησε τον γιο της. Τελικά πίσω τους έφυγε κι ο μοναχογιός σου. Κι εσύ έμεινες μόνη κι έρημη.

Προσπάθησες μία φορά να δηλητηριαστείς. Έμεινες ζωντανή. Ετοίμασες έπειτα το σχοινί για να κρεμαστείς. Όμως σε ξάφνιασε η κοπέλα από τη γειτονιά. Βλέποντάς σε κάτω από το ετοιμασμένο σχοινί εκείνη σου είπε, πως άκουσε από τους γέρους, ότι η είναι αμαρτία χωρίς συγχώρεση και στους δύο κόσμους.  Καλά σου είπε. Τούτη η κοπέλα σού έσωσε την ψυχή. Όντως, εκείνη είναι η μέγιστη ευεργέτριά σου στον κόσμο. Μόνο χάρη σ’ εκείνη μπορείς να ελπίζεις να ιδωθείς στον άλλο κόσμο με τον γιο, τη νύφη, το εγγόνι και τον άνδρα σου.  Η Εκκλησία τού Χριστού από την αρχή αντιστάθηκε αποφασιστικά ενάντια στην αυτοκτονία, ως υπέρβαρο αμάρτημα. Ο δυτικός διδάσκαλος της Εκκλησίας, ο Αυγουστίνος, είπε: «Όποιος αυτοκτονήσει, τούτος σκότωσε έναν άνθρωπο». Ο αυτόχειρας μ’αυτό, λοιπόν, τοποθετείται ίσα με τον δολοφόνο. Αλλά στη δική μας ανατολική Εκκλησία, η αυτοκτονία κρίνεται ακόμα πιο αυστηρά. Κατά τον δέκατο τέταρτο κανόνα του πατριάρχη Τιμοθέου, ο αυτόχειρας στερείται της νεκρώσιμης ακολουθίας και του εκκλησιαστικού ενταφιασμού.  Η Ορθόδοξη , όρισε αυστηρή τιμωρία ακόμα και για την προσπάθεια αυτοκτονίας.  Ξέρω πως εσύ θα σκεφθείς ότι αυτό είναι υπερβολικά αυστηρό. Όμως αυτή η αυστηρότητα κατάγεται από το έλεος. Σου λέω την αλήθεια: η Εκκλησία είναι τόσο αυστηρή στο θέμα τής αυτοκτονίας από καθαρό έλεος απέναντι στους ανθρώπους. Αφού η Εκκλησία έχει στο πνευματικό της θησαυροφυλάκιο την προορατική εμπειρία, ότι οι αυτόχειρες δεν μπαίνουν στο βασίλειο της αθάνατης ζωής και του αιώνιου ελέους.  Και με την αυστηρότητά της η Εκκλησία θέλει να προλάβει τους ανθρώπους από την αιώνια καταστροφή. Στην Αγία Γραφή, μόνο δυο άνθρωποι αναφέρονται που πήραν τη ζωή τους από τον εαυτό τους. Ο ένας είναι ο Αχιτόφελ, ο προδότης τού βασιλιά Δαβίδ, και ο δεύτερος είναι ο Ιούδας, ο προδότης τού Κυρίου Ιησού Χριστού. Ας είναι μακριά από σένα και μόνο η σκέψη να βρεθείς σ’ αυτήν την παρέα, σ’ εκείνη την πλευρά του τάφου.  «Ο δε υπομείνας εις τέλος, ούτος σωθήσεται» (όποιος αντέξει ώς το τέλος, αυτός θα σωθεί, κατά Ματθαίον 10, 22), είπε ο Κύριος. Είναι πολυάριθμες και διαφορετικές δυσκολίες που ο Θεός επιτρέπει στους ανθρώπους, αλλά ο σκοπός όλων αυτών είναι ο εξής: με την πίκρα να θεραπεύσει τις ανθρώπινες ψυχές από την αμαρτία και να τις προετοιμάσει έτσι για την αιώνια σωτηρία. Όσο και να είναι καμιά φορά δύσκολο για σένα, θυμήσου δυο πράγματα, πρώτο ότι ο ίδιος ο ουράνιος Πατέρας σου ορίζει το μέτρο των παθών, και το δεύτερο ότι Αυτός γνωρίζει τη δύναμή σου. Εάν ποτέ σου έρθει η σκέψη για αυτοκτονία, διώξε την σαν ψιθύρισμα του σατανά. Το έλεος του Θεού να σε δυναμώσει.».  Από το βιβλίο του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς, “Δρόμος δίχως Θεό δεν αντέχεται…” (Ιεραποστολικές Επιστολές Α’),  εκδ. «Εν πλω», σελ. 181. 
~**  Άγιοι Προστάτες Ασθενειών
*  Ο παρακάτω πίνακας έχει ονόματα που θεωρούνται – Θεραπευτές:
~    1. Ανίατες Ασθένειες: Άγιοι Ανάργυροι, Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Άγιος Εφραίμ, Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, Άγιος Νεκτάριος, Άγιος Παντελεήμων, Όσιος Σαμψών.

2. Αρθριτικά – Ρευματισμοί: Αγία Βαρβάρα, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, Άγιοι Ανάργυροι, Κοσμάς και Δαμιανός.  3. Γονιμότητα: Αγία Άννα, Αγία Δόμνα, Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Άγιος Ευθύμιος, Αγία Μαρίνα, Άγιος Νεκτάριος, Όσιος Ρωμανός.  4. Γυναικολογικά Προβλήματα: Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, Αγία Λουκία, Αγία Μαρίνα, Αγία Βερονίκη η αιμορροούσα.  5. Δερματικά: Αγία Βαρβάρα, Αγία Θέκλα, Αγία Μαύρα, Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ, Άγιος Σπυρίδων, Άγιος Συμεών, Άγιος Τιμόθεος.  6. Δηλητηριάσεις: Αγία Αναστασία, Άγιος Δονάτος ο Επίσκοπος.  7. Εγκυμοσύνη: Αγία Μαρίνα, Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Σαράντα, Όσιος Στυλιανός, Άγιος Συμεών, Άγιος Τρύφων.  8. Εγχειρήσεις – Ακρωτηριασμός: Άγιος Γεώργιος, Άγιος Δημήτριος, Αγία Λουκία, Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος.  9. Ενίσχυση – Προστασία: Άγιος Βασίλειος, Άγιος Ιωάννης ο Νηστευτής, Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη, Οσία Μαρκέλλα, Οσία Ματρώνα, Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ, Μύρων ο Θαυματουργός.  10. Επιδημίες: Όσιος Αλέξιος, Άγιος Βησσαρίων (πανούκλα), Άγιος Δημήτριος, Άγιος Ρηγίνος (ελονοσία), Άγιος Σπυρίδων (χολέρα), Άγιος Χαράλαμπος (πανούκλα).  11. Επιληψία: Άγιος Ελευθέριος, Αγία Μαρίνα, Άγιος Ρηγίνος.  12. Καρδιολογικά: Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Ιγνάτιος.  13. Καρκίνος: Αγία Αγάθη (μαστός), Άγιοι Ανάργυροι, Άγιος Εφραίμ, Άγιος Πατάπιος, Άγιοι Ραφαήλ (Νικόλαος και Ειρήνη), Άγιος Σάββας.  14. Κήλη: Άγιος Αρτέμιος  15. Λοιμώδη Νοσήματα: Αγία Βαρβάρα (ευλογιά), Άγιος Βησσαρίων (πανούκλα), Όσιος Δαβίδ, Άγιος Δονάτος ο Επίσκοπος, Προφήτης Ελισαίος (λύσσα), Όσιος Ζωτικός (λέπρα), Προφήτης Ηλίας (λέπρα), Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος (ελονοσία), Άγιος Ρηγίνος (ελονοσία), Άγιος Σπυρίδων (χολέρα).  16. Οφθαλμολογικά: Άγιος Ανανίας, Άγιος Αρτέμιος, Αγία Λουκία, Αγία Παρασκευή, Άγιος Παντελεήμων, Άγιος Σπυρίδων, Αγία Φωτεινή, Άγιος Άνθιμος ο νέος, Άγιος Φιλήμωνας ο μουσικός.  17. Παιδιατρικά: Άγιος Αιμιλιανός (προβλήματα ομιλίας), Άγιος Ακίνδυνος (γενικοί κίνδυνοι), Προφήτης Άμως (ασθενικά παιδιά), Άγιος Γεώργιος, Όσιος Ευστράτιος, Άγιος Θεόδωρος ο στρατηλάτης, Άγιος Κήρυκος (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις), Αγία Μαρίνα (για ασθενικά παιδιά, και εξανθήματα), Άγιοι Ραφαήλ (Νικόλαος και Ειρήνη) (σοβαρές νόσοι).  18. Προστασία σε ταξίδια: Όσιος Ευστράτιος (οδοιπόρους), Άγιος Νικόλαος (ναυτικούς), Άγιος Χριστόφορος (οδηγούς).  19. Στοματικές παθήσεις: Άγιος Αντίπας.  20. Σωματικές Αναπηρίες: Άγιος Εφραίμ, Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, Άγιος Παντελεήμων, Άγιος Σπυρίδων, Άγιος Χριστόφορος.  21. Τοκετός: Αγία Δόμνα, Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Τρύφων, Άγιος Φανούριος.  22. Ψυχοπαθολογικά: Άγιος Αντώνιος, Άγιος Αθανάσιος, Άγιος Αρτέμιος, Άγιος Γεράσιμος, Αγία Θέκλα, Όσιος Θεόδουλος ο σαλός, Ευαγγελιστής Ιωάννης, Ευαγγελιστής Λουκάς, Άγιοι Κυπριανός και Ιουστίνα, Όσιος Αναστάσιος ο Ναυπλιώτης.  23. Ωτορινολαρυγγολογικά: Άγιος Βλάσσιος (λαιμό), Άγιος Ιάκωβος (κώφωση), Άγιοι Ανάργυροι Κύρος και Ιωάννης (λαιμό), Άγιος Σπυρίδων (αυτιά), Άγιος Αββακούμ (αυτιά), Ζαχαρίας (κωφαλαλία).   8. Εγχειρήσεις – Ακρωτηριασμός: Άγιος Γεώργιος, Άγιος Δημήτριος, Αγία Λουκία, Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος. 9. Ενίσχυση – Προστασία: Άγιος Βασίλειος, Άγιος Ιωάννης ο Νηστευτής, Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη, Οσία Μαρκέλλα, Οσία Ματρώνα, Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ, Μύρων ο Θαυματουργός.  10. Επιδημίες: Όσιος Αλέξιος, Άγιος Βησσαρίων (πανούκλα), Άγιος Δημήτριος, Άγιος Ρηγίνος (ελονοσία), Άγιος Σπυρίδων (χολέρα), Άγιος Χαράλαμπος (πανούκλα).  11. Επιληψία: Άγιος Ελευθέριος, Αγία Μαρίνα, Άγιος Ρηγίνος.  12. Καρδιολογικά: Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Ιγνάτιος.  13. Καρκίνος: Αγία Αγάθη (μαστός), Άγιοι Ανάργυροι, Άγιος Εφραίμ, Άγιος Πατάπιος, Άγιοι Ραφαήλ (Νικόλαος και Ειρήνη), Άγιος Σάββας.  14. Κήλη: Άγιος Αρτέμιος  15. Λοιμώδη Νοσήματα: Αγία Βαρβάρα (ευλογιά), Άγιος Βησσαρίων (πανούκλα), Όσιος Δαβίδ, Άγιος Δονάτος ο Επίσκοπος, Προφήτης Ελισαίος (λύσσα), Όσιος Ζωτικός (λέπρα), Προφήτης Ηλίας (λέπρα), Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος (ελονοσία), Άγιος Ρηγίνος (ελονοσία), Άγιος Σπυρίδων (χολέρα).  16. Οφθαλμολογικά: Άγιος Ανανίας, Άγιος Αρτέμιος, Αγία Λουκία, Αγία Παρασκευή, Άγιος Παντελεήμων, Άγιος Σπυρίδων, Αγία Φωτεινή, Άγιος Άνθιμος ο νέος, Άγιος Φιλήμωνας ο μουσικός.  17. Παιδιατρικά: Άγιος Αιμιλιανός (προβλήματα ομιλίας), Άγιος Ακίνδυνος (γενικοί κίνδυνοι), Προφήτης Άμως (ασθενικά παιδιά), Άγιος Γεώργιος, Όσιος Ευστράτιος, Άγιος Θεόδωρος ο στρατηλάτης, Άγιος Κήρυκος (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις), Αγία Μαρίνα (για ασθενικά παιδιά, και εξανθήματα), Άγιοι Ραφαήλ (Νικόλαος και Ειρήνη) (σοβαρές νόσοι).  18. Προστασία σε ταξίδια: Όσιος Ευστράτιος (οδοιπόρους), Άγιος Νικόλαος (ναυτικούς), Άγιος Χριστόφορος (οδηγούς).  19. Στοματικές παθήσεις: Άγιος Αντίπας.  20. Σωματικές Αναπηρίες: Άγιος Εφραίμ, Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, Άγιος Παντελεήμων, Άγιος Σπυρίδων, Άγιος Χριστόφορος. 21. Τοκετός: Αγία Δόμνα, Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Τρύφων, Άγιος Φανούριος.  22. Ψυχοπαθολογικά: Άγιος Αντώνιος, Άγιος Αθανάσιος, Άγιος Αρτέμιος, Άγιος Γεράσιμος, Αγία Θέκλα, Όσιος Θεόδουλος ο σαλός, Ευαγγελιστής Ιωάννης, Ευαγγελιστής Λουκάς, Άγιοι Κυπριανός και Ιουστίνα, Όσιος Αναστάσιος ο Ναυπλιώτης.  23. Ωτορινολαρυγγολογικά: Άγιος Βλάσσιος (λαιμό), Άγιος Ιάκωβος (κώφωση), Άγιοι Ανάργυροι Κύρος και Ιωάννης (λαιμό), Άγιος Σπυρίδων (αυτιά), Άγιος Αββακούμ (αυτιά), Ζαχαρίας (κωφαλαλία).
***  2ο «Κύπελλο Χορού» Καλαμάτας: Ολοήμερο υπερθέαμα στην «Τέντα» με 1.300 παραστάσεις
Το 2ο «Κύπελλο Χορού» Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε χθες στην κατάμεστη «Τέντα», και εξελίχθηκε σε μια «πανδαισία» χορού.
Στην εκδήλωση  συμμετείχαν 45 αθλητικοί σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς και 8 από το εξωτερικό, από Κύπρο, Βουλγαρία, Μολδαβία , Ρουμανία, Ουκρανία και Ιταλία, που πρωτοστατεί, όπως και στην περσινή διοργάνωση. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία στη φετινή διοργάνωση του αναγνωρισμένου φιλανθρωπικού σωματείου της Εταιρείας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» από την Αθήνα, το οποίο εμφανίστηκε , ανοίγοντας την «αυλαία» στο Gala, με την παράσταση «Φτου ξελευθερία», μεταφέροντας σε όλους το κοινωνικό μήνυμα πως η Τέχνη δεν κάνει διακρίσεις και απευθύνεται σ’ όλα τα μέλη της κοινωνίας μας, που είναι ισότιμα και ισοδύναμα.
Απονομές
Σήμερα Κυριακή 1η Δεκεμβρίου από τις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις και σεμινάρια χορού στην αίθουσα Πινακοθήκης, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. 

~
***   Σήμερα η ημερίδα «Εφηβεία, όλα αλλιώς» της Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων
Το πώς στην «Εφηβεία, όλα είναι αλλιώς», θα μας δείξει σήμερα η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων, μαζί με ομιλητές και εφήβους, στη δεύτερη κατά σειρά ημερίδα που διοργανώνει στην πόλη της Καλαμάτας.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας με ώρα έναρξης στις 9.30 το πρωί.
 Ο έφηβος
Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ίδιων των παιδιών και των νέων, των γονέων και των επαγγελματιών για τα θέματα των εφήβων και τη σχέση τους με την οικογένεια, το σχολείο και το διαδίκτυο. Οι έφηβοι νιώθουν, μιλούν, σωπαίνουν, αντιδρούν, βλέπουν, ακούν, αγαπούν, θυμώνουν, πονούν, κλαίνε, ανταμώνουν, ερωτεύονται, φοβούνται, χαίρονται και μοιράζονται με το δικό τους τρόπο.
Το καλωσόρισμα, με την έναρξη της ημερίδας, θα κάνουν ο  εκπαιδευτικός συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού ΚΕΣΥ Μεσσηνίας, αντιπρόεδρος  της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Πάνος, Πετρόπουλος  και η επιμελήτρια Ανηλίκων Δικαστηρίου Καλαμάτας, κοινωνική λειτουργός, γενική γραμματέας ΕΠΑ Αγγελική Ρουμελιώτου.
Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα αναπτυχθεί το θέμα «Έφηβος στην οικογένεια, στο σχολείο, στο διαδίκτυο», με ομιλητές το νομικό, ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας για το Άρθρο 12 (ΠΡΩΤΑ.12), πρ. Συνήγορος του Παιδιού, Γιώργο Μόσχο και τον ιατρό, υπεύθυνο Γραμμής Βοήθειας και εκπρόσωπο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Επιστημονικό Συνεργάτη του Εργαστηρίου Πειραματικής  Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, Γιώργου Κορμά.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η κοινωνική λειτουργός της κοινωνικής υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, αναπληρώτρια γραμματέας της ΕΠΑ, Αγγελική Μαλαπέτσα.
 #Share
Το δεύτερο μέρος της ημερίδας έχει γενικό τίτλο  «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο έφηβος… Μικρές αλήθειες σε μεγάλα ψέματα».
Οι έφηβοι νιώθουν, μιλούν, σωπαίνουν, αντιδρούν, βλέπουν, ακούν, αγαπούν, θυμώνουν, πονούν, κλαίνε, ανταμώνουν, ερωτεύονται, φοβούνται, χαίρονται, μοιράζονται με το δικό τους τρόπο… Ποιος είναι αυτός τελικά;
Στο μέρος αυτό με τίτλο «#Share, οι έφηβοι μοιράζονται», συμμετέχουν τα σχολεία: 1ο ΕΠΑΛ Μεσσήνης, 1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, Εσπερινό Γυμνάσιο Καλαμάτας, Γυμνάσιο Μεθώνης, ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας, 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, Εκπαιδευτήρια Μπουγά και Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.
Τη γενική επιμέλεια της δράσης έχουν η κα Δήμητρα Τζανετάκη, φιλόλογος – ειδική παιδαγωγός, μέλος ΕΠΑ και η κα Χριστίνα Δίμιζα, ηθοποιός, φιλόλογος, αφηγήτρια.
Με τη λήξη της ημερίδας στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ελεύθερη για το κοινό.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Πέθανε ο πρώην βουλευτής που έπαθε ανακοπή καρδιάς πριν την έναρξη του αγώνα ΟΦΗ – ΑΕΚ
Ο Γιώργος Δεικτάκης δεν τα κατάφερε τελικά να κρατηθεί στη ζωή. Η ανακοπή καρδιάς που υπέστη στο γήπεδο του ΟΦΗ λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, της αγαπημένης του ομάδας, με την ΑΕΚ, αποδείχθηκε μοιραία.
Ο Γιώργος Δεικτάκης, άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ στις 8 σήμερα το πρωί.
Το ιστορικό της υγείας του και το περιστατικό στο γήπεδο
Ο Γιώργος Δεικτάκης στα 73 χρόνια που έζησε, ουδέποτε αντιμετώπισε προβλήματα υγείας, με εξαίρεση τον περασμένο Μάρτιο, που ένοιωσε ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα, που προέρχονταν από πέτρες στη χολή.
Για το πρόβλημα αυτό έκανε αφαίρεση της χολής. Στη συνέχεια, σε μία επιπλοκή της συγκεκριμένης εγχείρησης, πήγε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Στη διάρκεια της παραμονής του εκεί, λιποθύμησε. Και οι εξετάσεις που του έγιναν, έδειξαν ότι τρεις αρτηρίες του ήταν φραγμένες κατά 70-80%
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος προβλήματος, πριν δύο περίπου μήνες έκανε τριπλό μπάϊ-πας, στο ΠΑΓΝΗ.
Ακολούθως ανάρρωσε στο σπίτι του και χθες Σάββατο πήγε, όπως πάντα, στο γήπεδο να δει τον αγαπημένο του ΟΦΗ, τον οποίο υπηρέτησε και ως ποδοσφαιριστής και ως διοικητικός παράγων και τον βοηθούσε πάντα τόσο ως άτομο, όσο και ως πολιτικός.
Στο γήπεδο, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, ο Γιώργος Δεικτάκης λιποθύμησε, λόγω ανακοπής. Αμέσως έτρεξαν να τον βοηθήσουν οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, που είχαν βάρδια στο γήπεδο. Προσπάθησαν με τον απινιδωτή να τον επαναφέρουν, αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον επαναφέρουν.
Ο Γιώργος Δεικτάκης έδωσε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Τρεις φορές πήρε παλμό η καρδιά και τρεις φορές σταμάτησε.
Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν. Όμως η μεγάλη χρονική διάρκεια, που δεν οξυγονώθηκε ο εγκέφαλος, δεν άφηναν ελπίδες αισιοδοξίας.
Περίπου στις 23.00' χθες το βράδυ οι γιατροί κάλεσαν την οικογένειά του και τους ανακοίνωσαν ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.
Το βιογραφικό του Γιώργου Δεικτάκη
Ο Γιώργος Δεικτάκης με καταγωγή από τον Κρουσώνα, γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1946.
Από μικρός του άρεσε το ποδόσφαιρο και εντάχθηκε στον ΟΦΗ, όπου αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής.
Μετά το γυμνάσιο, σπούδασε Οδοντιατρική στην Ιταλία και την Θεσσαλονίκη.
Μετά την στρατιωτική του θητεία ασχολήθηκε με την οδοντιατρική, όπου διέπρεψε.
Παντρεύτηκε με την Ειρήνη (Ριρίκα) και απέκτησαν δύο γιους: Τον Νίκο, που συνεχίζει στα βήματα του πατέρα του ως εξαίρετος οδοντίατρος και τον Γιάννη, που συνεχίζει κι αυτός στα βήματα του πατέρα του στην πολιτική.
Ο Γιώργος Δεικτάκης ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική από το 1984 και στις εκλογές του 1986 ο κουμπάρος του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (του βάφτισε τον Γιάννη) τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ (οι εκλογές τότε έγιναν με λίστα) στην τελευταία τιμητική θέση.
Στη διάρκεια της θητείας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού, ο Γιώργος Δεικτάκης διετέλεσε σύμβουλός του.
Βουλευτής με τη ΝΔ εξελέγη το 2000, το 2004 και το 2012. Επίσης το 2014 διαδέχθηκε στη Βουλή ως βουλευτής Ηρακλείου τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, που είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής.
Επίσης, ο Γιώργος Δεικτάκης διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης.
Πηγή: ekriti.gr

*** Στο κλαμπ των παντρεμένων ο καλαματιανός ηθοποιός Θανάσης Πατριαρχέας
Στο Δημαρχείο Γλυφάδας επισημοποίησαν τη σχέση τους ο Θανάσης Πατριαρχέας και η εγκυμονούσα Βίβιαν Δράκου.
Το ζευγάρι θέλησε να γίνει διακριτικά η τελετή με ελάχιστους καλεσμένους παρόντες.
Μάλιστα όπως έχουν δηλώσει, πρόκειται να ακολουθήσει ο θρησκευτικός γάμος τους μετά τη γέννηση του παιδιού τους.
Η εγκυμονούσα Βίβιαν Δράκου κοινοποίησε στο instagram στιγμιότυπα από την τελετή στο Δημαρχείο Γλυφάδας.
protothema.gr

***  Κινητή τηλεφωνία: «Ανάσα» με άμεσες εκπτώσεις για παλαιά και νέα συμβόλαια - Πολλαπλασιάζονται τα data  
Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» οι συνδροµητές, θα δουν είτε τον µηνιαίο λογαριασµό τους να µειώνεται είτε τις παρεχόµενες υπηρεσίες και κυρίως τα data τους να πολλαπλασιάζονται
Σχέδιο για έµµεσες και ενδεχοµένως και άµεσες µειώσεις στα συµβόλαια των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, αλλά και αύξηση -µέχρι διπλασιασµού- των προσφερόµενων δεδοµένων ανά πακέτο σύνδεσης βρίσκεται σε επεξεργασία και αναµένεται να ανακοινωθεί το πρώτο δεκαήµερο του ∆εκεµβρίου, ύστερα και από τη σαφή παραίνεση τόσο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του αρµόδιου υπουργού Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να µειώσουν τις υψηλές χρεώσεις δεδοµένων.
Οι συζητήσεις είναι πλέον σε πολύ προχωρηµένο στάδιο και εντός των προσεχών ηµερών, όπως ανακοίνωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τη δέσµευση των εταιρειών στον εξορθολογισµό των τιµολογίων προς τα κάτω. Βεβαίως, όπως επισηµαίνουν στο «Εθνος της Κυριακής» όλα τα εµπλεκόµενα µέρη, είναι αδύνατον η κίνηση αυτή να αφορά σε µια οριζόντια µείωση, ίδια για κάθε πάροχο, δεδοµένου ότι πρόκειται για µια αυτορρυθµιζόµενη ελεύθερη αγορά, ενώ υπάρχει και το κρίσιµο ζήτηµα του ανταγωνισµού µεταξύ των εταιρειών και το «αγκάθι» της υπερφορολόγησης του κλάδου.
Ωστόσο, θα αποτελέσει σηµαντική ανάσα, που είτε θα µειώνει το τελικό ποσό που πληρώνουν οι συνδροµητές κινητής τηλεφωνίας κάθε µήνα, είτε θα πολλαπλασιάζει τις παρεχόµενες υπηρεσίες και κυρίως τη χρήση δεδοµένων µε την ίδια χρέωση. Αυτό συνεπάγεται µια έµµεση µείωση στα συµβόλαια, δεδοµένου ότι οι καταναλωτές θα καλύπτονται από χαµηλότερα σε τιµή συµβόλαια τα οποία αναµένεται να προσφέρουν περισσότερα δεδοµένα (data).
Σε κάθε περίπτωση, είναι βέβαιο ότι θα αναπροσαρµοστεί η εµπορική πολιτική των εταιρειών, καθώς ο σχεδιαζόµενος διπλασιασµός των παρεχόµενων δεδοµένων, ακόµα κι αν αποφασιστεί να ακολουθηθεί αρχικά από έναν και µόνο πάροχο που θα πάρει την απόφαση να «θυσιάσει» τµήµα του µέσου εσόδου του ανά χρήστη, αναγκαστικά θα συµπαρασύρει και τους υπόλοιπους για λόγους ανταγωνισµού. Αυτό που θεωρείται σίγουρο, όπως ξεκαθαρίζεται από αρµόδια χείλη, είναι ότι οι αλλαγές αναµένεται να ισχύσουν τόσο σε παλαιά όσο και σε νέα συµβόλαια.
Πιέσεις
Για να επιτευχθεί αυτό, οι σχετικές συστάσεις από το υπουργείο ασκούνται εδώ και µήνες στον κλάδο, ο οποίος µε τη σειρά του εκφράζει διαχρονικά παράπονα για την υπερφορολόγηση των υπηρεσιών του, που αποδεδειγµένα είναι από τις υψηλότερες διεθνώς, φτάνοντας έως και το 49% της συνολικής επιβάρυνσης ανάλογα µε την κατανάλωση και επηρεάζοντας σηµαντικά τη ζήτηση δεδοµένου ότι «τιµωρεί» τη µεγαλύτερη χρήση.
Αν και τα ζητήµατα µείωσης της υψηλής φορολογίας στην κινητή τηλεφωνία δεν λύθηκαν µε το φορολογικό νοµοσχέδιο, η κυβέρνηση «ακούει» το αίτηµα, µε τον κ. Πιερρακάκη να παραδέχεται σε πρόσφατη τοποθέτησή του ότι πράγµατι οι φόροι είναι υψηλοί και ότι παρόλο που δεν είναι αρµόδιος για συγκεκριµένες ανακοινώσεις και χρονοδιαγράµµατα, το ζήτηµα έχει ήδη εξεταστεί και έχει γίνει αντιληπτό από την κυβέρνηση: «Οσο βελτιώνεται η οικονοµική κατάσταση, όσο δηµιουργείται δηµοσιονοµικό µαξιλάρι, τόσο περισσότερο αποκλιµακώνουµε τους φόρους εκεί που µπορούµε, σε συνάρτηση µε τις προεκλογικές µας δεσµεύσεις». Αυτό βεβαίως δεν θεωρείται τόσο απλό, δεδοµένου ότι ενδεχόµενη ελάφρυνση των φόρων θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα να ισοσκελιστεί από αντισταθµιστικά µέτρα, καθώς η ετήσια φορολόγηση του κλάδου αποτελεί σηµαντική ένεση στα δηµόσια ταµεία. Την ίδια στιγµή ο κλάδος φαίνεται να «ανακουφίστηκε» αρκετά µε την ταχεία ψήφιση των διατάξεων για την απλοποίηση και επιτάχυνση της αδειοδότησης των κεραιοσυστηµάτων.
Αυτό φαίνεται ότι αποτέλεσε και έναν από τους βασικούς µοχλούς πίεσης προς τις εταιρείες κινητής ώστε να εξετάσουν τον επανακαθορισµό των τιµολογίων προς τα κάτω. Παράλληλα υπήρξε και η δέσµευση του υπουργού ότι θα πιέσει για αλλαγή της µεθοδολογίας σύγκρισης στοιχείων την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έως ένα σηµείο θα αλλάξει και τον βαθµό αρνητικής κατάταξης της Ελλάδας. Και αυτό γιατί, παρά το ότι η Ελλάδα παραµένει αδιαµφισβήτητα ακριβότερη από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά τη χρέωση των δεδοµένων, αλλά και από τις πιο αργές σε ταχύτητες σύνδεσης, οι σχετικές συγκρίσεις της Επιτροπής δεν ανταποκρίνονται ακριβώς στην πραγµατικότητα.
Αιτία είναι το γεγονός ότι στην περίπτωση της χώρας µας τα στοιχεία για τις χρεώσεις λαµβάνονται από τους επίσηµους τιµοκαταλόγους των εταιρειών, µε τη διαφορά ότι οι συνδροµητές τελικώς πληρώνουν χαµηλότερα ποσά, αφού στις ανανεώσεις συµβολαίων γίνονται περαιτέρω εκπτώσεις. Την ίδια στιγµή, τα στοιχεία αυτά δεν συνυπολογίζουν τις προσφορές που γίνονται από όλες τις εταιρείες, µε δωρεάν δεδοµένα σε εορταστικές περιόδους, Σαββατοκύριακα κ.λπ., αλλά και τις χαµηλότερες πάγιες χρεώσεις που προσφέρουν ορισµένοι πάροχοι για απεριόριστα δεδοµένα, π.χ., τους καλοκαιρινούς µήνες.
Να σηµειωθεί επίσης ότι το τελευταίο διάστηµα πολλοί συνδροµητές λαµβάνουν ενηµερώσεις για αύξηση των διαθέσιµων δεδοµένων προς κατανάλωση µέσα στο υπάρχον πακέτο που έχουν συµφωνήσει.
Παρ’ όλα αυτά, το αίτηµα για µείωση των χρεώσεων παραµένει. «Οι τιµές στα δεδοµένα πρέπει να πέσουν, γιατί είναι ζήτηµα δηµοκρατίας, πρόσβασης και επιτάχυνσης της πορείας της χώρας» σηµειώνει ο υπουργός Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας, πάντως, πως «προφανώς εµείς δεν θα κάνουµε τιµολογιακή πολιτική στους παρόχους, τους οποίους αντιλαµβανόµαστε ως αρωγούς στη µετατόπιση της θέσης της χώρας ποιοτικά».
Από την πλευρά τους, και οι επικεφαλής των εταιρειών αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόµενο µείωσης των τιµών. Ηδη ο πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαµάζ, σε τοποθέτησή του στο συνέδριο Infocom σηµείωσε πως «από τη στιγµή που έρχεται η πολιτεία µε τέτοιο αίτηµα που λέει “να συµβάλετε και εσείς”, το λαµβάνουµε υπόψη, συζητάµε µε τον υπουργό, ακούσαµε τις επιθυµίες του πρωθυπουργού και σχεδιάζουµε ανάλογες ενέργειες».
Η θέση της Ελλάδας
Οι υψηλές χρεώσεις στην Ελλάδα αποτυπώνονται και στη µελέτη που παρουσίασε το ΙΟΒΕ την περασµένη εβδοµάδα και η οποία διενεργήθηκε για λογαριασµό της Ενωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ). Σύµφωνα µε τη µελέτη, η χώρα µας κατατάσσεται ως η 10η πιο φτηνή ανάµεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις προ φόρων χρεώσεις, αλλά µετά τον συνυπολογισµό των φόρων «σκαρφαλώνει» αυτόµατα στην 6η πιο ακριβή θέση της Ευρώπης.
Σύµφωνα µε τους ερευνητές, βασική αιτία είναι η υψηλή φορολογία. Η Ελλάδα έχει την υψηλότερη συνολική φορολόγηση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην ΕΕ, µε τις αθροιστικές επιβαρύνσεις να κυµαίνονται µεταξύ 39% και 49% της τελικής επιβάρυνσης. Η πρακτική φορολόγησης των υπηρεσιών κινητών επικοινωνιών δεν συναντάται σε άλλες χώρες της ΕΕ, µε εξαίρεση την Ουγγαρία και µερικώς τη Μάλτα.
Υπογραµµίζεται επίσης ότι µείωση ή κατάργηση του ειδικού τέλους στις κινητές επικοινωνίες θα οδηγούσε σε µείωση του κόστους σύνδεσης. Σύµφωνα µε τα αποτελέσµατα της ανάλυσης του ΙΟΒΕ, η χρήση δεδοµένων από κινητές επικοινωνίες έχει στατιστικά σηµαντική και αρνητική συσχέτιση µε την τιµή για τη συγκεκριµένη υπηρεσία. Ταυτόχρονα, βάσει του µετριοπαθούς σεναρίου που εξέτασαν οι µελετητές, εκτιµάται ότι το όφελος για την ελληνική οικονοµία, σε όρους ΑΕΠ, από ενδεχόµενο διπλασιασµό της κατανάλωσης δεδοµένων, από το επίπεδο που βρίσκεται σήµερα, µπορεί να φτάσει έως και τα 2,6 δισ. ευρώ ή να συµβάλει 1,4% στο ΑΕΠ.
Αποζηµιώσεις για µειωµένες ταχύτητες σύνδεσης
Το ύψος των χρεώσεων δεν είναι το µοναδικό παράπονο των συνδροµητών, πολλοί εκ των οποίων σπανιότατα καταφέρνουν να «πιάσουν» τις ταχύτητες σύνδεσης -κυρίως από σταθερά δίκτυα- τις οποίες έχουν συµφωνήσει µε τους παρόχους τους, δεδοµένου ότι εξακολουθούν να καταγράφονται σηµαντικές αποκλίσεις µεταξύ των ονοµαστικών και των πραγµατικών ταχυτήτων. Σύµφωνα µε την Εκθεση Ανοιχτού ∆ιαδικτύου 2018-2019, το Ιντερνετ στη χώρα µας εξακολουθεί να κινείται αργά, µε τη µέση ταχύτητα να κυµαίνεται περίπου στο 40% της προσφερόµενης ονοµαστικής ταχύτητας λήψης και στο 72% της ονοµαστικής ταχύτητας αποστολής δεδοµένων.
Γι’ αυτό και η ΕΕΤΤ εξέδωσε οδηγία προς τους παρόχους, η οποία, µεταξύ άλλων, ορίζει πως η εγγύηση ταχύτητας πρέπει να προσφέρεται σε όλους τους συνδροµητές, ενώ οι όροι παροχής και χρήσης πρέπει να περιλαµβάνουν την εγγυηµένη απόδοση της ταχύτητας, τις αποζηµιώσεις που λαµβάνει ο συνδροµητής σε περίπτωση αποκλίσεων από την εγγυηµένη ταχύτητα αλλά και τη διαδικασία ελέγχου από τον συνδροµητή. Η οδηγία, µάλιστα, δίνει προθεσµία τριάντα ηµερών στους παρόχους υπηρεσιών πρόσβασης στο ∆ιαδίκτυο που ήδη προσφέρουν προγράµµατα µε εγγύηση ταχύτητας να συµµορφωθούν.

***   Καλαμάτα: 22χρονος που με 4 ακόμα άτομα είχε «κατακλέψει» δεκάδες σπίτια στα χέρια της Αστυνομίας  
Εξιχνιάστηκαν τριάντα περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής σε οικίες στη Μεσσηνία
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ένα άτομο.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα σύστασης εγκληματικής ομάδας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας αυτών, καθώς και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απείθειας και επικίνδυνης οδήγησης, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τέσσερα άτομα
Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελός, που ξεπερνά τις -120.000- ευρώ
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, τριάντα (30) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής σε οικίες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη προχθές (29.11.2019) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 22χρονος ημεδαπός.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και απόπειρας αυτών και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απείθειας και επικίνδυνης οδήγησης, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τέσσερις (4) ημεδαπούς, ηλικίας από 21 έως 31 ετών, αντίστοιχα.
Ειδικότερα, προχθές (29.11.2019) το βράδυ, σε περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, εντοπίσθηκε όχημα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, στο οποίο επέβαιναν τα παραπάνω πέντε άτομα και μη σταματώντας σε σήμα των αστυνομικών ανέπτυξε ο οδηγός του ταχύτητα, προσπαθώντας να αποφύγει τον έλεγχο, εγκαταλείποντας τελικά αυτό λίγο πιο πέρα, με αποτέλεσμα να διαφύγουν οι τέσσερις δράστες, ενώ ο 22χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, από αρχές Σεπτεμβρίου του 2019 έως και την 29.11.2019, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών σε οικίες.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, διέπραξαν συνολικά είκοσι εννέα (29) κλοπές-διαρρήξεις και μία (1) απόπειρα κλοπής σε οικίες.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει συνολικά χρυσαφικά, χρήματα κ.α., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -120.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Επιπλέον κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

***   Ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας Θάνος Τζιούβελης και η Ματίνα Τσάμη
Ο δημοσιογράφος της τηλεόρασης Μεσόγειος, Θάνος Τζιούβελης, ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με την εκλεκτή της καρδιάς του, οπτικό Ματίνα Τσάμη.
Το «Θάρρος» τους εντόπισε στον πεζόδρομο της Αριστομένους όπου έκαναν φωτογράφιση μετά το μυστήριο.
Σας ευχόμαστε  “βίον ανθόσπαρτον”

***  ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ξεκινάει το σχέδιο αποκρατικοποίησης- «Παγκόσμιο ενδιαφέρον» μνηστήρων για την αγορά των ελληνικών λιμανιών….
~ Παγκόσμιο ενδιαφέρον  για τα λιμάνια της Ελλάδας εμφανίζεται από  οικονομικές και πολιτικές υπερδυνάμεις το τελευταίο διάστημα.  
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Insider αναφέρει ότι πέρα από τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, όπου οι νέοι διαχειριστές (Cosco και SouthEast Gateway αντίστοιχα) προωθούν σημαντικές –υποχρεωτικές και μη– επενδύσεις στο επίκεντρο μπαίνουν από τη νέα χρονιά και οι περιφερειακοί λιμένες. Πρωταγωνιστικό ρόλο αποκτά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο του Αμερικανικού ενδιαφέροντος. Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει αναφερθεί πολλές φορές ο αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ τονίζοντας την κρίσιμη γεωπολιτική σημασία της πόλης και του λιμανιού της ως πύλη προς τις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας και των Βαλκανίων. Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ δεν είναι μόνο στρατιωτικό αλλά επεκτείνεται και στο επιχειρηματικό πεδίο, έτσι η συμμετοχή τουλάχιστον ενός αμερικανικού επενδυτικού σχήματος στον επερχόμενο διαγωνισμό θεωρείται δεδομένη.  Το βασικό θέμα είναι η σιδηροδρομική παράκαμψη του Βοσπόρου μέσω της σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με άλλα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, έργο για το οποίο όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ήδη μια κοινοπραξία επενδυτών από την Αμερική έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.  Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αναμένεται να είναι το πρώτο που θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας που αναμένεται να ξεκινήσει το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει στην ιδιοκτησία του τα 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας (Αλεξανδρούπολης, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Καβάλας, Βόλου, Πάτρας και Ηρακλείου). Τις επόμενες ημέρες το Ταμείο αναμένεται να παρουσιάσει στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, επόμενο βήμα είναι η τροποποίηση του νόμου , ώστε εκτός από τις υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων να επιτρέπονται και οι παραχωρήσεις πλειοψηφικών ποσοστών των Οργανισμών Λιμένων, στα πρότυπα των ΟΛΠ και ΟΛΘ.   Ο Πειραιάς το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου  Επενδύσεις άνω των 600 εκατ. ευρώ σχεδιάζει για τον Πειραιά η Cosco σύμφωνα με το master plan που έχει εγκριθεί από την ΕΣΑΛ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται έργα όπως ο νέος επιβατηγός σταθμός κρουαζιέρας, τέσσερα ξενοδοχεία, χώροι στάθμευσης και logistics που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Παράλληλα η Cosco έχει βάλει στο τραπέζι και ένα επιπλέον project ύψους άνω των 300 εκατ. ευρώ για την κατασκευή ενός νέου τέταρτου προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων. Στόχος της Cosco είναι να γίνει ο Πειραιάς το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης. Αυτή η κοινή πορεία και δέσμευση επιβεβαιώθηκε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ. Φέτος το λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να βρεθεί στην πρώτη πεντάδα της Ευρώπης και στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο αναφορικά και τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, καθώς από τις 18 Νοεμβρίου ξεπεράστηκε το «φράγμα» των 5 εκατομμυρίων εμπορευματοκιβωτίων (ΤΕU).  Επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης  Τις επενδύσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προχωρά η κοινοπραξία South East Gateway Thessaloniki (SEGT) του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης. Πέρα από τις επενδύσεις ύψους 180 εκατ. ευρώ που έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει προβλέπονται επιπλέον επενδύσεις ύψους 90 εκατ., ενώ επιπλέον δαπάνες ύψους 30 έχουν προβλεφθεί για την αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού. Κεντρικό είναι το έργο της επέκτασης του 6ου προβλήτα, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 και θα δώσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τη δυνατότητα να εξυπηρετεί πλοία πολύ μεγάλης χωρητικότητας (18.000 TEUs). Στόχος είναι η Θεσσαλονίκη να μετατραπεί στο μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο για όλα τα Βαλκάνια, καθώς παράλληλα με τα έργα στο λιμάνι θα αναπτυχθεί ένα ολόκληρο δίκτυο logistics, αξιοποιώντας τόσο την οδική όσο και τη σιδηροδρομική σύνδεση, καθώς προχωρούν τα αντίστοιχα έργα.  Φυσικά όλα όσα γίνονται επιβεβαιώνουν πανηγυρικά τα όσα λέει εδώ και χρόνια ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, ότι σχεδιάζεται το ξεπούλημα του λιμανιού στην πόλη της Θράκης και όχι μόνο.  Δείτε παρακάτω χαρακτηριστικά τα όσα έχει πει σε παλιότερες εκπομπές Κόντρα & Ρήξη: 

  

 ***  «Χρυσάφι» και «σφαίρες» νότια της Κρήτης – Τούρκος καθηγητής: «Τα αποθέματα φ/α αγγίζουν τα 3 τρισ. δολάρια» – «Η Τουρκία κάνει ότι και στη Συρία»…~   Στα τρία τρισ. δολάρια φέρεται να ανέρχεται η αξία των αποθεμάτων φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης, και φυσικά η Τουρκία δεν μπορεί να μην τα διεκδικήσει με κάθε παράνομο μέσο, παραβιάζοντας όσα ορίζει το Διεθνές Δίκαιο.  
Οι Τούρκοι στοχοποιούν ελληνικές περιοχές πλέον, με μοναδικό σκοπό την υφαρπαγή των ενεργειακών αποθεμάτων, και τα προσφάτως υπογεγραμμένα μνημόνια με την ισλαμιστική κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη αποτελούν μέρους ακριβώς αυτού του σχεδίου.  Ο Τούρκος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, Μεχμέτ Ακίφ Κιρετσί, μίλησε στο CNN Türk σχετικά με το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα και την ασφάλεια, αποκαλύπτοντας τους σκοπούς της Άγκυρας, παραδεχόμενες ότι η τακτική της χώρας του είναι αντίστοιχη με την τακτική που ακολούθησε η Τουρκία στη Συρία.  Ο καθηγητής αναφέρει ότι η οικονομική αξία της περιοχής αγγίζει τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ σημειώνει πως σε μια τέτοια οικονομική δραστηριότητα η Τουρκία φαίνεται να μην έχει κάποια θέση στο κάδρο. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Εδώ υπάρχει μια οικονομική αξία περίπου 3 τρισ. δολαρίων, δηλαδή υπάρχει μια πηγή φυσικού αερίου που ξεπερνά τα 3 τρισ. δολάρια μαζί με τα υπάρχοντα, αλλά και τα αποθέματα που έχουν βρεθεί, και αυτή η πηγή θα διατεθεί στην παγκόσμια αγορά. Σε μια τέτοια επομένως οικονομική δραστηριότητα η Τουρκία φαίνεται να μην έχει κάποια θέση στο κάδρο».   Αναφορικά με το δικαίωμα υφαλοκρηπίδας των νησιών και ειδικά για το τρίγωνο των 8.900 τ.χλμ κάτω από την Κρήτη που διεκδικεί η Τουρκία με το μνημόνιο, ο Τούρκος καθηγητής απαντά αρνητικά. «Για να έχει η Κρήτη δική της αποκλειστική οικονομική ζώνη, θα έπρεπε να υπάρχει εδώ μία δομή που να μπορεί να σταθεί μόνη της στα πόδια της. Για την Κύπρο δεν τίθεται θέμα. Η Κύπρος, άλλωστε, είναι ήδη αναγνωρισμένη και αναγνωρίζεται ως ένα ξεχωριστό κράτος και ως μία ξεχωριστή πολιτική δομή, ενώ η Κρήτη είναι ένα νησί. Δηλαδή, αν υιοθετούσαμε αυτή τη λογική και αυτή την άποψη στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, δεν μένει μέρος για άλλες χώρες. Η Τουρκία, για παράδειγμα, δεν μπορεί να κάνει κάτι αν υιοθετήσουμε αυτή τη λογική στο Αιγαίο.  Άλλα το διεθνές δίκαιο μας λέει… Αλλά, φυσικά, η απέναντι πλευρά δεν δίνει σημασία σε αυτό, ότι το νησί μπορεί να χρησιμοποιήσει την περιοχή γύρω του, έχει το δικαίωμα. Αλλά αν δεχτούμε ότι τα νησιά αυτά έχουν ΑΟΖ, φανταστείτε το, τότε η γραμμή αυτή (της ΑΟΖ) θα φτάσει μέχρι την ξηρά μας.  Η Τουρκία αυτήν τη στιγμή κάνει ό,τι έκανε με την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη Συρία. Έτσι και αυτή η συμφωνία με τη Λιβύη αποτελεί μία παρόμοια κίνηση, αλλά στη θάλασσα… Κοιτάξτε, το ξαναλέω, δεν είναι απειλή εναντίον κανενός, αλλά προσπαθώ να πω στον κόσμο ότι, προκειμένου να σταματήσουμε με διπλωματικά και στρατιωτικά μέσα τις απειλές εναντίον μας, είναι απαραίτητο και υποχρεωτικό να συνδράμουν κάποιοι την Τουρκία».  pentapostagma
***  Εκτός τόπου και χρόνου ο Γ. Κουμουτσάκος για το ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ! Ακόμα περιμένει… ΒΟΗΘΕΙΑ από τους Ευρωπαίους… (ΒΙΝΤΕΟ)
~  Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, έδωσε χθες συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ όπου απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι η Νέα Δημοκρατία στο λαθρομεταναστευτικό. 
Ο κ. Κουμουτσάκος ρωτήθηκε για το εάν θεωρεί χρειάζεται ώστε οι τοπικές κοινωνίες να είναι πλέον δεκτικές στο να φιλοξενήσουν λαθρομετανάστες. Ο υπουργός της Ν.Δ. υποστήριξε ότι: «Η κατάσταση στα μεθοριακά νησιά μας ήταν πλέον ασφυκτική. Έπρεπε να μετακινηθούν ευάλωτοι αιτούντες άσυλο σε δομές της ενδοχώρας. Ήταν υποχρέωση και καθήκον τόσο προς συμπολίτες μας των συνοριακών περιοχών της χώρας, όσο και στους ίδιους τους ανθρώπους που στα υπερχειλισμένα κέντρα υποδοχής ζούσαν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες».  
Ποιά είναι δηλαδή η υποχρέωση των Ελλήνων; Ένα πρόβλημα που είναι σε συγκεκριμένες περιοχές, αντί να λυθεί, να επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα; Πώς είναι δυνατόν όταν δεν φροντίζουν πρώτα να σταματήσουν τις ροές να μεταφέρουν μια ανθρώπινη “βόμβα” μέσα στις πόλεις και τα χωριά;  Επιπλέον, ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη για άλλη μια φορά επανέλαβε την τακτική της κυβέρνησης να ρίχνει το μπαλάκι στην… Ευρώπη, αρνούμενος να αντιληφθεί ότι σε αυτό είμαστε μόνοι μας. Είπε χαρακτηριστικά: «Απαιτούμε μεγαλύτερη στήριξη από εταίρους και συμμάχους. Είμαστε το σύνορο της Ευρώπης και θα έλεγα και της Δύσης. Τα σύνορά μας είναι η ασφάλειά μας και η ασφάλειά τους». Άραγε έχει αντιληφθεί ότι όλες οι χώρες έχουν κλείσει τα σύνορά τους; Ότι πλέον δεν είναι διατεθειμένες να βοηθούν μια χώρα που δεν προστατεύει τα ίδια της τα σύνορα; Η αλληλεγγύη έχει λάβει τέλος, η Ελλάδα θα πρέπει να λύσει μόνη της τα προβλήματά της κι όσο αυτό δεν το καταλαβαίνουν και περιμένουν καλή θέληση από Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία τόσο θα βυθιζόμεθα στο χάος… 
Τέλος, θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι τη στιγμή που μέσα στη βουλή σχεδόν όλοι υποστηρίζουν τους λαθροεισβολείς, μόνο η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ υποστηρίζει τις τοπικές κοινωνίες και υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει μόνη της να λύσει το σοβαρό αυτό πρόβλημα χωρίς να περιμένει βοήθεια από τους ξένους.  Δείτε τί είπε πρόσφατα στη βουλή ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για την λαθροεισβολή και τις ΜΚΟ:   


~** Αθλητική ενημέρωση  :

~ΧΘΕΣ ,... Σημερα ,..  Σάββατο 30-11-2019 ,.-
*** Σήμερα στο ποδόσφαιρο για την  Super League  12η  αγωνιστικη  :
ΛΑΡΙΣΑ - ΒΟΛΟΣ  2-1  .- ^ { 38΄Τόρρες ,  57΄ Άντονι , 84΄Νταουντά .}.- ^
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  3-0  .- ^ {16΄Αραμπουλί , 80΄Άρτσε , 90+3΄ Εμμανουηλίδης } .-
ΟΦΗ - ΑΕΚ  1-0  .- ^ { 52΄Σεμέδο ,   } .-^

***  Κυριακή  01-12-2019 :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης
ΑΡΙΣ Θεσ/νικη - ΛΑΜΙΑ
ΞΑΝΘΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Αθηνών
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης
*** Για την Super League 2 στο ποδόσφαιρο , σήμερα  7η αγωνιστική : 
ΧΑΝΙΑ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ -ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ  1-2  ,(1-0) .-  ^ { 45+2΄ Κάσσος , 87΄Δ. Λίταινας , 90+2΄ Τασιούλης } .- ^
Παρασκευή 29-11-2019 : ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ -ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2-1 .- ^

*** Κυριακή 01-12-2019 :
ΔΟΞΑ Δράμας - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΑΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
*** Για την  Football League  στο ποδόσφαιρο  σήμερα  :
ΠΑΝΑΣΠΡΩΠΥΡΓΙΑΚΟΣ  - ΙΑΛΥΣΟΣ   1-0 , (1-0) .-^ {15 ΄ Τζόνε , 55΄ Γκαρσία ,  } .-
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ   2-0   , (1-0) .- ^ {11΄Λούκας Γκαρσία  , } .-
ΤΡΙΚΑΛΑ -ΟΦ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ  3-0 ,(0-0) .-^{61΄ Σταμάτης ,68΄Ντιέγκο Σίλβα ,77΄ Ν . Σίλβα  } .-
ΒΕΡΟΙΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ   2-0 ,(1-0) .-^  {20΄Γιάννης Παππάς , 75΄ Γιάννης Παππάς } .- ^
  Βίντεο Σ.Γ : https://youtu.be/E4lfCSn3MKI .-   Συνέντευξη :  https://youtu.be/Ay7X-titJqQ  .-

*** Κυριακή 01-12-2019 :


 ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ – ΑΙΓΑΛΕΩ


 ΔΙΑΓΟΡΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΕΡΤ3


  ΙΩΝΙΚΟΣ – ΤΡΙΓΛΙΑ
*** Για την  U19  Super League στο ποδόσφαιρο , σήμερα  :
ΛΑΡΙΣΑ - ΒΟΛΟΣ  1-3 .- ^
ΟΦΗ - ΑΕΚ  1-3 .-^
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ -ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 4-1 .-^

*** Κυριακή 01-12-2019 :
*** Για την Football League U19  στο ποδόσφαιρο  σήμερα : 
ΚΕΡΚΥΡΑ -ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ  1-4 .- ^
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  0-1 .- ^
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ -  ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ  2-3 .- ^
Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής
Σάββατο 30/11 (15:00)
Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων, ΤΡΙΚΑΛΑ – ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, ΕΡΤ3  3-0 .-^
Δημοτικό Στάδιο Βέροιας, ΒΕΡΟΙΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ  2-0 .- ^ 
Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης Βόλου, ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΚΑΒΑΛΑ  2-0 .- ^
Δημοτικό Στάδιο Ασπροπύργου, ΕΝΩΣΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ – ΙΑΛΥΣΟΣ  1-0 .-^
Κυριακή 1/12 (15.00)
Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας, ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ – ΑΙΓΑΛΕΩ
Δημοτικό Στάδιο «Ο Διαγόρας», ΔΙΑΓΟΡΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΕΡΤ3
Δημοτικό γήπεδο Νεάπολης Νίκαιας, ΙΩΝΙΚΟΣ – ΤΡΙΓΛΙΑ

***  «Απαρατήρητη» στη Βέροια, έχασε με 2-0 η Καλαμάτα  
Η αγωνιστική ανάσταση της Καλαμάτας δεν ήρθε ούτε στη Βέροια, όπου η τοπική μας ομάδα ηττήθηκε με 2-0, χωρίς να επιδείξει ιδιαίτερες αντιστάσεις, από την ισχυρή Βασίλισσα του Βορρά, που ανέβηκε στην 3η θέση της Football League. Αντίθετα, μετά τη διεξαγωγή της 10ης αγωνιστικής (ολοκληρώνεται σήμερα με τρία ακόμη παιχνίδια) οι «μελανόλευκοι» βυθίστηκαν κάτω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα.
Το ρεπορτάζ της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας της Ημαθίας «Πληροφοριοδότης», αναφέρει για το χθεσινό παιχνίδι:
Άνετη νίκη με 2-0 επί της Καλαμάτας σημείωσε η Βέροια στην πρεμιέρα του Νίκου Γεωργιάδη στον πάγκο της. Η "Βασίλισσα" χωρίς να κινδυνεύσει από την αντίπαλο, σημείωσε δυο γκολ, είχε ευκαιρίες και πήρε χωρίς άγχος τους τρεις βαθμούς, έχοντας απέναντι της τον πρώην προπονητή της Σάκη Θεοδοσιάδη.
Στο πρώτο μέρος η Βέροια κυριάρχησε. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, σημείωσε ένα τέρμα, είχε τελικές για γκολ και δεν απειλήθηκε σε καμιά φάση από την Καλαμάτα.
Το γκολ που έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 21' με εκτέλεση πέναλτι του Πασά. Η παράβαση σφυρίχτηκε μετά από ανατροπή του Σιμόνι από τον Ιντζίδη.
Η Βέροια είχε κι άλλες φάσεις για γκολ. Στο 19' ο Σιμόνι, μετά από σέντρα του Πολύζου, έπιασε κεφαλιά από καλή θέση που κατέληξε άουτ. Στο 35' δυνατό σουτ του Πασά από καλή θέση αποκρούστηκε από τον Στεφανάκο. Ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας έδιωξε δύσκολα και απευθείας φάουλ του Ζούρκου στο 40' από μακρινή θέση. Τέλος, στο 43' μετά από λάθος του Μάκου μέσα στην περιοχή, ο Σιμόνι έπιασε το σουτ που κατέληξε άουτ.
Στο δεύτερο μέρος η Καλαμάτα ανέβασε την απόδοσή της, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων για ένα 20λεπτο αλλά δεν ενόχλησε ιδιαίτερα την Βέροια. Αν εξαιρέσουμε ένα σουτ μέσα από την περιοχή του Ράκιτς, στο 63', που αποκρούστηκε στην κλειστή γωνία από τον Βοσνιάδη, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν.
Η Βέροια ήταν πιο απειλητική και έφτασε στο 2-0 με τον Πασά στο 75'. Ήταν μια μπροστινή μπαλιά σε αντεπίθεση, ο Πασάς κατέβασε όμορφα την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Πασάς είχε άλλη μια τελική στην εστία στο 62' που απόκρουσε ο Στεφανάκος ενώ στο 69' ο Πέντα έστειλε την μπάλα άουτ από κοντά, μετά από σέντρα του Ζούρκου.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζουμαλάκης (Νταβέλας, Αναστασιάδης)
ΒΕΡΟΙΑ (Νίκος Γεωργιάδης): Βοσνιάδης, Μουχάλης, Στάμου, Μαραγκός, Πεταυράκης, Βεργώνης, Πολύζος, Ζούρκος Ν. (85' Σκαθαρούδης), Πέντα, (81' Χατζάρας) Σιμόνι (68' Ταΐρης), Πασάς.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Στεφανάκος, Τσουβαλτσίδης (56' Ράκιτς), Κωνσταντινόπουλος, Μάκος, Ιντζίδης (46' Τζόκιτς), Μπάμπης, Ζαχαρόπουλος, Στεργίδης, Αλεξόπουλος, Καζβιρόπουλος (81' Δήμος), Βουκμίροβιτς.
 Αποτελέσματα-πρόγραμμα
10η αγωνιστική
Χθες
Τρίκαλα - Ιεράπετρα 3-0
Βέροια - Καλαμάτα 2-0
Πανασπροπυργιακός - Ιάλυσος 1-0
Νίκη Βόλου - Καβάλα 2-0
Σήμερα, 3 μ.μ.
Θεσπρωτός-Αιγάλεω
Διαγόρας Ρόδου - Ολυμπιακός Βόλου
Ιωνικός - Τρίγλια
 Η βαθμολογία
1. Τρίκαλα 22  14-6
2. Ιωνικός 17 11-7
3. Βέροια 18  13-7
4. Καβάλα 15 13-9
5. Ιεράπετρα 14   9-12
6. Πανασπροπυργιακός 14   12-10
7. Ολυμπιακός Βόλου 13     11-11
8. Διαγόρας 13    13-8
9. Νίκη Βόλου 12  10-10
10. Καλαμάτα 11  10-12
11. Τρίγλια 10     7-13
12. Αιγάλεω 8     7-12
13.  Θεσπρωτός 8 10-16
14. Ιάλυσος 6     3-10
-Έναν αγώνα λιγότερο έχουν Ιωνικός, Ολυμπιακός Βόλου, Διαγόρας, Τρίγλια, Αιγάλεω και Θεσπρωτός.
Η επόμενη αγωνιστική
(έναρξη 3 μ.μ.)
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου
Καλαμάτα - Τρίκαλα
Κυριακή 8 Δεκεμβρίου
Αιγάλεω - Ολυμπιακός Βόλου
Ιεράπετρα - Θεσπρωτός
Τρίγλια - Διαγόρας
Καβάλα - Ιωνικός
Ιάλυσος - Βέροια
Νίκη Βόλου - Πανασπροπυργιακός

~* Ιστορικό πρώτο παιχνίδι στο κολυμβητήριο Καλαμάτας για τον ΝΟΚ με Περιστέρι  
Με την δεύτερη αγωνιστική συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών αυτό το Σαββατοκύριακο. Η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, που αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της σε αυτή την κατηγορία, θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 2 μ.μ. στο δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης μας την ομάδα του ΓΣ Περιστερίου που πέρυσι αγωνιζόταν στην Α1 Κατηγορία και είναι μια από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία.
Ο προπονητής του ΝΟΚ Στάθης Μπακολιάς αναμένεται να στηριχθεί σήμερα τους εξής πολίστες: Μακρή Μιχάλη, Θεοδωρακόπουλο Στέλιο, Αντωνόπουλο Θανάση, Τραγγανίδα Βασίλη, Κουτσιαλή Αριστοτέλη, Βερνάρδο Σταύρο, Καμενίτσα Σταύρο, Ναζίρη Ραφαήλ, Παναγιώταρο Νίκο, Σταυρόπουλο Γιώργο, Τζούβελη Κώστα, Τσιγώνια Γιώργο, Χριστόφορο Παναγιώτη, Ντρούβα Βαγγέλη και Μπίρη Κώστα.

***   Υποδέχεται τη Θύελλα Πατρών ο ΑΟ Διαβολιτσίου  
Επιστροφή στις νίκες (μετά την ήττα από τον Πανηλειακό στον Πύργο) θέλει ο ΑΟ Διαβολιτσίου στο σημερινό εντός έδρας ματς με τη Θύελλα Πατρών, για ν’ απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη του 7ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής.
Ο προπονητής Κώστας Παλαμάρας και οι συνεργάτες του Νίκος Κακαλέτρης, Δανιήλ Σταυρόπουλος δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον έμπειρο μεσοαμυντικό Γιώργο Κυριαζόπουλο  (έχει συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες).
Υπολογίζονται πάντως κανονικά οι Άγγελος Γεωργιόπουλος και Βασίλης Αθανασόπουλος  (εξέτισαν  τις ποινές τους).
Στο Δημοτικό Γήπεδο Διαβολιτσίου «Καπετάν Βασίλης» προβλέπεται μεγάλη προσέλευση φιλάθλων.
Τη συνάντηση έχει οριστεί να σφυρίξει ο Άγγελος Αδαμόπουλος  από την ΕΠΣ Ζακύνθου, βοηθοί θα είναι οι Διονύσιος Πλέσσας και Γεώργιος Μπάστας από την ίδια Ένωση, ενώ παρατηρητής διαιτησίας  ο Δημήτριος Δερδελάκος από την ΕΠΣ Λακωνίας.

***


~*  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019  : 
 1.- ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας   Κυριακή  01  Δεκεμβρίου  2019    Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας ..... ~  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους μας !:  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/11/01-2019.html    .-              2.-  

~*~ *  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2019 
1.-  ΑΡΦΑΡΑ   Η Εφημερίδα μας  Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ... ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΜΗΝΑ  !  :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/10/01-2019.html    .- 
2.- ΑΡΦΑΡΑ   Η Εφημερίδα μας   Σάββατο 02  Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  .. :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/11/02-2019.html  
3.-ΑΡΦΑΡΑ   Η Εφημερίδα μας    Κυριακή 03 Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ...  :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/11/03-2019.html  .-
4.- .- ΑΡΦΑΡΑ   -2-   Η Εφημερίδα μας    Κυριακή 03 Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ...   : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/11/2-03-2019.html  .-
5.- ΑΡΦΑΡΑ   Η Εφημερίδα μας  Δευτέρα 04 Νοεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας ..: https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/11/04-2019.html .-
  6.-  ΑΡΦΑΡΑ   Η Εφημερίδα μας   Τρίτη 05 Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας   : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/11/05-2019.html  .- 
7.-ΑΡΦΑΡΑ   Η Εφημερίδα μας  Τετάρτη  06  Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ...  : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/11/06-2019.html   .- 
8.-ΑΡΦΑΡΑ   Η Εφημερίδα μας   Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  .. :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/11/07-2019.html  .- 
9.-ARFARA  Η Εφημερίδα μας    Παρασκευή  08 Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ... :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/11/arfara-07-2019.html .-10.- .- ARFARA  Η Εφημερίδα μας  Σάββατο 09 Νοεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ... : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/11/arfara-09-2019.html  .-
11.-.- ARFARA  Η Εφημερίδα μας  Κυριακή 10  Νοεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ... :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/11/arfara-10-2019.html  .- 
12. - ARFARA   Η Εφημερίδα μας  Δευτέρα 11   Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ..  : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/11/arfara-11-2019.html    .-
13.-ΑΡΦΑΡΑ  -2- .. Η Εφημερίδα μας  Δευτέρα 11   Νοεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  . : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/11/2.html   .- 
14.-  .-   ΑΡΦΑΡΑ  .. Η Εφημερίδα μας  Τρίτη 12  Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  .. :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/11/blog-post.html    .- 
 15.-.- ΑΡΦΑΡΑ  -2-  Η Εφημερίδα μας  Τρίτη 12  Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ..   :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/11/2-12-2019.html .- 
 16.-  .- ΑΡΦΑΡΑ    Η Εφημερίδα μας   Τετάρτη 13 Νοεμβρίου   2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  .. : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/11/14-2019.html   .- 
17.- .- ΑΡΦΑΡΑ    Η Εφημερίδα μας   Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ..  : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/11/14-2019.html   .- 
18.- .-  ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας  Παρασκευή  15 Νοεμβρίου   2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ..  : https://snsarfara.blogspot.com/2019/11/15-2019.html  .- 
19.-ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας  Σάββατο16  Νοεμβρίου   2019 Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ..  : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/11/16-2019.html  .-
20.-  ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας  Κυριακή 17 Νοεμβρίου   2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ..   : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/11/17-2019.html    .-
 21.- ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας   Δευτέρα 18 Νοεμβρίου   2019 Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ..  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/11/18-2019.html  .- 
 22.- ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  .. : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/11/19-2019.html    .- 
23.-ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας   Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ..  :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/11/20-2019.html  .-  
24.- ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας   Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  .. :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/11/20-2019.html  ­   .- 
25.-ΑΡΦΑΡΑ -2-   Η Εφημερίδα μας   Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/11/2-20-2019.html  .- 
26.-ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας  Παρασκευή 22  Νοεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας :  https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/11/22-2019.html  .- 
27.-ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας  Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας .....   : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/11/23-2019.html  .- 
28.- ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας .....   : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/11/24-2019.html   .-
 29 .-ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας  Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας .....:  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/11/24-2019.html   .- 
 30.-ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας .....  : https://snsarfara.blogspot.com/2019/11/26-2019.html   .- 
31.-ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας .....  : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/11/27-2019.html  .-
32. -ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας .....  : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/   .-
33.- ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας  Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας .....  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/11/29-2019.html    .-
34.-ΑΡΦΑΡΑ  -2-    Η Εφημερίδα μας  Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019    Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας .....  :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/11/2-29-2019.html  .-
35.-ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας   Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019      Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας ....  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/11/30-2019.html   .-  
~

~

Δεν υπάρχουν σχόλια: