ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

    Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο  03 Δεκεμβρίου  2016  :
~

Η υψηλοφροσύνη μας απομακρύνει από το Θεό
Όσιος Ισαάκ ο ΣύροςΝα πορεύεσαι στη ζωή σου με απλότητα, και μην κάνεις το σοφό μπροστά στο Θεό. Η πίστη πηγαίνει οπού υπάρχει απλότητα, ενώ η υψηλοφροσύνη ακολουθεί τον άνθρωπο, που κάνει λεπτούς και έξυπνους συλλογισμούς, και παρουσιάζει τα πράγμα τα διαφορετικά από ότι είναι στην πραγματικότητα. Αυτό όμως τον απομακρύνει από το Θεό.
~ 3 Δεκεμβρίου
Προφήτου Σοφονίου. Ιερομαρτύρων Θεοδώρου αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας και Γαβριήλ, πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως (†1659). Μαρτύρων Αγαπίου, Σελεύκου,Μάμαντος, Ίνδη, Δόμνας, Γλυκερίου. Μωυσέως του οικονόμου, Θεοδώρου του εν Αλεξανδρεία. Νεομάρτυρος Αγγελή, ιατρού εξ Άργους, του εν Χίω αθλήσαντος (†1813). Οσίων Θεοδούλου, Θεοδούλου Κυπρίου του «σαλού» (1), και Ιωάννου επισκόπου Κολωνίας, του ησυχαστού.
(1)Ο όσιος Θεόδουλος ο Κύπριος έζησε με αυταπάρνηση και φιλανθρωπία δείχνοντας απεριόριστη καλοσύνη προς τους ανθρώπους. Ήταν άνθρωπος πράος, επιεικής και διατελούσε μεγάλο φιλανθρωπικό έργο, δίνοντας στους έχοντες ανάγκη, από το υστέρημα του. Ο Θεόδουλος ο Κύπριος έγινε μοναχός, διατήρησε όμως την αγάπη του προς τους αδύναμους στο σώμα και στο πνεύμα. Επειδή η φήμη του ως αγίου άνδρα διαδίδοταν με μεγάλη ταχύτητα, πολλοί ήταν αυτοί που πήγαιναν να τον συμβουλευτούν. Όταν οι πιο εύποροι τον ρωτούσαν τι θα ήθελε να κάνουν για να τον ευχαριστήσουν, ο όσιος τους παρότρυνε για δύο πράγματα: να προσέχουν τον εαυτό τους για να μην αμαρτήσουν και να αγαπούν τον πλησίον τους.~
Σήμερα 03/12/2016 εορτάζουν:
Προφήτης Σοφονίας, Άγιος Θεόδωρος Ιερομόναχος Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας, Άγιος Αγγελής ο Νεομάρτυρας γιατρός από το Άργος

Προφήτης Σοφονίας - π. Σταμάτης Σκλήρης© (stamatis-skliris.gr)    Προφήτης Σοφονίας    Προφήτης Σοφονίας
~    Προφήτης Σοφρονίας  :  Έζησε τον 7ο αιώνα π.Χ., επί βασιλέως Ιωσίου. Είναι ο ένατος από τους μικρούς λεγόμενους προφήτες και καταγόταν από τη φυλή του Συμεών ή κατ' άλλους του Λευΐ. Το όνομά του σημαίνει: ο Θεός κρύπτει, δηλαδή περιφρουρεί, προστατεύει. Το προφητικό του βιβλίο διαιρείται σε τρία μικρά κεφάλαια. Στο πρώτο απειλεί τους Ιουδαίους, που παρεξέκλιναν από τον Κύριο στην ειδωλολατρία. Στο δεύτερο προλέγει την καταστροφή της Γάζας, της Ασκαλώνος, της Αζώτου, της Δαμασκού, της Αιθιοπίας, της Ασσυρίας και άλλων ακόμα χωρών. Στο τρίτο ελέγχει την Ιερουσαλήμ για τη διαφθορά της, αλλά και την ονομάζει επιφανή, σαν κοιτίδα λυτρώσεως του ανθρωπίνου γένους. Τέλος, χαιρετίζει με αγαλλίαση τη μέλλουσα εμφάνιση του Κυρίου στη Σιών. Αλλά ο Θεός μίλησε με το Στόμα του προφήτη και να τι είπε για τους άνομους ανθρώπους: «Εξάρω τους ανόμους από προσώπου της γης, λέγει Κύριος... Και τους εκκλίνοντας από του Κυρίου και τους μη ζητούντας τον Κύριον και τους μη αντεχομένους του Κυρίου», Σοφονίας, Α' 3, 6. Θα ξεριζώσω λέει ο Κύριος τους ανόμους από το πρόσωπο της γης. Και θα τιμωρήσω αυτούς που παρεκκλίνουν από τις εντολές του Κυρίου, αυτούς που δεν ζητούν με την προσευχή τους τον Κύριο και δεν κρατούν Αυτόν σαν στήριγμα τους. Ο προφήτης Σοφονίας πέθανε ειρηνικά και τάφηκε στον τόπο των πατέρων του.
~   Ήχος α'. Της ερήμου πολίτης.
~  Συνιείς φερωνύμως των μελλόντων την πρόγνωσιν, εκφαντορικώς προεκφαίνεις, την αιώνιον λύτρωσιν. Σιών γαρ βασιλέα τον Χριστόν, κηρύττεις Σοφονία εμφανώς· παρ' αυτού γαρ ελυτρώθημεν της αράς, Προφήτα οι βοώντες σοι· δόξα τω σε δοξάσαντι Θεώ, δόξα τω σε στεφανώσαντι, δόξα τω δωρουμένω διά σου, πάσι συγχώρησιν.
~*   Απολυτίκιο Προφήτου Σοφονίου - 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ :   https://youtu.be/flWGFwMXIpw  .-
        

Αγία Μυρώπη

Αγία Μυρώπη
 
Προφήτης Αββακούμ

Προφήτης Αββακούμ
 
Αγία Αικατερίνη

Αγία Αικατερίνη
 
Σύναξη της Παναγίας της Κουκουζέλισσας στο Άγιον Όρος

Σύναξη της Παναγίας της Κουκουζέλισσας σ....
 
Προφήτης Αβδιού

Προφήτης Αβδιού
 
Άγιος Πλάτωνας

Άγιος Πλάτωνας
 
Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής

Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής
 
Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος

Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος
 
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπο....
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
*** Νοθευμένα ελαιόλαδα εντόπισε ο ΕΦΕΤ- Καλεί τους καταναλωτές να μην τα καταναλώσουν (λίστα) 
Ο ΕΦΕΤ, συνεχίζοντας τους ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών και της αυθεντικότητας του Ελληνικού Ελαιολάδου, εντόπισε διάφορα δίκτυα µη σύννομης διακίνησης νοθευμένων ή μη ασφαλών ελαιολάδων.
Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία µε τη Χημική Υπηρεσία Μακεδονίας – Θράκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α') που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντων τα οποία, ενώ επισημαίνονται ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαια τεχνητά χρωματισμένα, αγνώστου προέλευσης.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα νοθευμένα προϊόντα με τις εξής επωνυμίες :
«ΚΡΗΤΙΚΟΝ» – «ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ» – «ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟ» – «ΕΙΡΗΝΗ» – «BEVELLINI» – «το λιοτρίβι» – «ΑΡΩΜΑ» – «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ» καθώς και τα μη ασφαλή προϊόντα με τις εξής επωνυμίες «ΝΕΦΕΛΗ» – «ΛΙΑΤΙΚΟ».
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (φωτογραφίες κάτωθι), να μην τα καταναλώσουν.




Επισημαίνεται για άλλη μια φορά στους καταναλωτές :
- να προσέχουν την ετικέτα του ελαιολάδου που πρόκειται να αγοράσουν όπου, εκτός της ονομασίας πώλησης του προϊόντος και των πληροφοριών για την κατηγορία του ελαιολάδου, πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται και ο αλφαριθμητικός αριθμός έγκρισης της μορφής EL-40-_ _ _ o οποίος είναι χαρακτηριστικός της μονάδας τυποποίησης,
- να αποφεύγουν την αγορά ελαιολάδου από πλανόδιους και ανώνυμους πωλητές και
- στην περίπτωση υποψίας λόγω ανεπαρκούς επισήμανσης, δελεαστικής τιμής ή οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου να επικοινωνούν με τον ΕΦΕΤ στο 11717.
Οι δε επαγγελματίες του χονδρικού ή λιανικού εμπορίου ελαιολάδου θα πρέπει να επιλέγουν με προσοχή τους προμηθευτές τους, διασφαλίζοντας τα πραγματικά τους στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν την αξιοπιστία τους (διεύθυνση επιχείρησης, εγκαταστάσεις παραγωγής, εγκυρότητα τιμολογίων και άλλων παραστατικών) και τη νομιμότητα της διαδικασίας αγοραπωλησίας. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση μη συμμορφώσεων φέρουν, σύμφωνα με το νόμο, ευθύνη για την οποία προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

*** "Παιχνίδι" της Δημοτικής Αρχής με το Γ.Π.Σ 
Τα πολεοδομικά θέματα δεν είναι το…καλύτερο για τη Δημοτική Αρχή. Μεγαλύτερο παράδειγμα επικύρωσης του παραπάνω επιχειρήματος είναι, φυσικά, η ιστορία με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Καλαμάτας και την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωσή του.
Έχουμε επιχειρηματολογήσει, αλλά και έχουν σημειώσει ειδικοί επί τέτοιων θεμάτων ότι η Δημοτική Αρχή γνώριζε ότι είχε δικαίωμα να προβεί σε αναθεώρηση του ΓΠΣ  πέντε χρόνια μετά την έγκρισή του, αλλά, παρ' όλα αυτά, επέλεξε την κατάθεση προσφυγής για την ακύρωσή του στο Συμβούλιο Επικρατείας, ρισκάροντας, μετά την πάροδο πενταετίας, μία απόφαση με δεσμευτικούς όρους.
Υπενθυμίζουμε ότι οι περισσότερες διαμαρτυρίες των δημοτών αφορούσαν προβλέψεις του ΓΠΣ για διάφορες ζώνες. Το ερώτημα προκύπτει αβίαστα. Είναι δυνατόν αυτές να αναθεωρηθούν μετά την απόφαση- κόλαφο του Συμβουλίου της Επικρατείας;
Παρ' όλα αυτά η Δημοτική Αρχή έδωσε χθες στη δημοσιότητα το εξής δελτίο Τύπου: "Συνάντηση είχε το βράδυ της 30ής Νοεμβρίου 2016, στο κτήριο του ιστορικού Δημαρχείου, ο δήμαρχος, με συμπολίτες - ιδιοκτήτες και με αντικείμενο την τροποποίηση του Γ.Π.Σ./2011, αφού ήδη έχει συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος από το Νόμο χρόνος.
Συμφωνήθηκε να κινηθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες για την τροποποίηση του Γ.Π.Σ./2011. Για το ίδιο θέμα υπήρξε, χθες, συνάντηση με τη Διευθύντρια της Πολεοδομίας".  Α.Π.

*** Πώς θα αυξηθούν οι εξαγωγές τυποποιημένου ελαιόλαδου 
Από το νέο έτος θα υπάρξει ξεχωριστή καταγραφή 
 Για το πώς κυμάνθηκαν οι περσινές εξαγωγές ελαιολάδου και τις προβλέψεις του για την φετινή εμπορική περίοδο αλλά και την πορεία των τιμών, μιλά στον ΑγροΤύπο ο διευθυντής του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών και Τυποποιητών Ελαιολάδου (ΕΣΒΙΤΕ) κ. Παναγιώτης Καραντώνης.
Όπως τονίζει είναι πολύ δύσκολο φέτος να επαναληφθεί το περσινό ρεκόρ εξαγωγών (35.000 τόνοι) τυποποιημένου ελαιολάδου. Το θετικό είναι ότι από 1/1/2017 θα υπάρξει η δυνατότητα καταγραφής των ακριβών ποσοτήτων χύμα και τυποποιημένου ελαιολάδου που εξάγει η χώρα μας. Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιώτης Καραντώνης δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής:
  Περσινές εξαγωγές
 Πέρσι ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τις ελληνικές εξαγωγές ελαιολάδου. Συνολικά ξεπέρασαν τους 160.000 τόνους εντός και εκτός ΕΕ. Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι τα τελευταία χρόνια η ελληνική παραγωγή ποσοτικά δεν φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα, οι περσινές εξαγωγές μας είχαν πολύ καλή εξέλιξη.
Βέβαια από αυτή την ποσότητα ο μεγάλος όγκος, εκτιμώ περίπου 125.000 τόνοι, αφορά εξαγωγές χύμα ελαιολάδου, που κατευθύνθηκαν κυρίως στην Ιταλία και κάποιες μικρές ποσότητες προς Ισπανία (5.000 τόνοι).
Το ευχάριστο ήταν ότι κατά την προηγούμενη εμπορική περίοδο κάναμε ρεκόρ στις εξαγωγές τυποποιημένου ελαιολάδου που έφτασαν τους 35.000 τόνους, η πλειοψηφία των οποίων εξήχθηκε προς τις χώρες της ΕΕ. Βέβαια δεν μπορούμε να πανηγυρίσουμε για αυτό αλλά είναι κοντά στον στόχο που έχουμε βάλει τους 70.000 τόνους.
  Καταγραφή ποσοτήτων που εξάγονται
 Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία που να αναφέρουν τις ακριβές ποσότητες χύμα και τυποποιημένου ελαιολάδου που εξάγει η χώρα μας. Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει από 1/1/2017.
Συγκεκριμένα η Κομισιόν έκανε δεκτό το αίτημα του ΕΣΒΙΤΕ και προχωρά σε τροποποίηση του δασμολόγιου, με νέους κωδικούς που θα αφορούν το παρθένο (συσκευασμένο μέχρι 5 λίτρα και πάνω από 5 λίτρα), το εξαιρετικό παρθένο και το ελαιόλαδο (κουπέ).
Έτσι από τον επόμενο χρόνο θα υπάρξει πλήρη καταγραφή των στοιχείων με τις ποσότητες τυποποιημένου ελαιολάδου που θα εξάγει η χώρα μας αλλά και οι ανταγωνιστές μας.
  Αύξηση εξαγωγών τυποποιημένου ελαιόλαδου
 Είναι σημαντικό να γνωρίσουμε τις χώρες που εκτός από τυποποιημένο εξάγουμε και χύμα. Το να εξάγουμε χύμα σε καταναλώτριες χώρες που θέλουμε να «ρίχνουμε» στην αγορά τους επώνυμο προϊόν (Ρωσία κ.α.) δεν είναι ότι καλύτερο.
Για να αυξήσουμε τις εξαγωγές τυποποιημένου ελαιολάδου θα πρέπει να προχωρήσουμε σε προωθητικές καμπάνιες (διαφημίσεις) σε αγορές στόχους. Αυτές οι καμπάνιες δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από εθνικούς πόρους γιατί δεν είναι συμβατό με την κοινοτική νομοθεσία. Αυτό που υπάρχει είναι τα κοινοτικά προγράμματα προώθησης. Ήδη τρέχει ένα ο ΣΕΒΙΤΕΛ και ένα που αφορά συνεργασία του ΣΕΒΙΤΕΛ  και ΕΣΒΙΤΕ. Όμως τα κοινοτικά προγράμματα θα τα χαρακτήριζα «δύσκαμπτα», γιατί είναι οριζόντια και προωθούν όλα τα ευρωπαϊκά ελαιόλαδα (και όχι χώρα ή ετικέτα).
Το αρνητικό είναι ότι δεν μπορούν να υποστηριχθούν με παράλληλες εθνικές καμπάνιες που εφαρμόζουν οι ανταγωνιστές μας Ισπανοί, με κονδύλια από τις ανταποδοτικές εισφορές στην εθνική τους Διεπαγγελματική Ελαιολάδου. Περίπου 6 εκατ. ευρώ διαθέτουν κάθε χρόνο για προγράμματα προώθησης και δεν είναι κρατικά χρήματα. Στην χώρα μας δεν υπάρχουν αντίστοιχα κονδύλια. Τις συζητήσεις στην Ελλάδα για τέτοιες εισφορές θα τις χαρακτήριζα σαν ένα βήμα εμπρός δέκα βήματα πίσω.
Για να κάνουμε μια αποτελεσματική διαφημιστική καμπάνια θα πρέπει να συγκεντρώναμε ένα ποσό της τάξης του 1 εκατ. ευρώ ετησίως. Τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να τα διαθέταμε σε κάποιες αγορές στόχους και να ανακυκλώναμε τις καμπάνιες σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Οι ανταγωνιστές μας Ισπανοί «τρέχουν» τα κοινοτικά προγράμματα και παράλληλα τρέχουν και τις εθνικές καμπάνιες. Φέτος είχαν μια τέτοια καμπάνια στην Ινδία, όπου για έναν ολόκληρο μήνα όλα τα ταξί της Βομβάης είχαν μια διαφημιστική καταχώρηση που έγραφε για το ισπανικό ελαιόλαδο.
  Αγορές στόχοι
 Αγορές στόχοι που μπορούμε να κυνηγήσει η Ελλάδα είναι αυτές της Βόρειας Αμερικής (Καναδά, ΗΠΑ), της Αυστραλίας, και στην ΕΕ της Γερμανίας. Μιλάμε για αγορές που ο καταναλωτής θέλει καλή ποιότητα και διαθέτει την αγοραστική δύναμη. Επίσης σε αυτές τις αγορές ο καταναλωτής έχει την άποψη ότι τα ισπανικά ελαιόλαδα δεν διαθέτουν υψηλή ποιότητα.
Σαν παράδειγμα σας αναφέρω ότι η Γερμανία πέρσι έκανε εισαγωγές από την χώρα μας περίπου 8.000 τόνους, μια καλή ποσότητα που είναι όμως ένα μικρό ποσοστό σε σχέση με τις συνολικές της εισαγωγές που ανέρχονται σε 60.000 τόνους. Μπορούμε άνετα να κερδίσουμε το ένα τέταρτο της αγοράς της, δηλαδή περίπου 15.000 τόνοι.
  Εκτιμήσεις για ισπανική παραγωγή
 Όσον αφορά την ισπανική παραγωγή ελαιολάδου, πέρσι κυμάνθηκε σε περίπου 1,4 εκατ. τόνους, ενώ φέτος προβλέπουν ότι η παραγωγή θα ανέλθει στους 1,3 εκατ. τόνους. Ποιοτικά φαίνεται να ξεκίνησε καλά η παραγωγή. Πριν κάποια χρόνια το ρεκόρ παραγωγής τους έφτασε τους 1,8 εκατ. τόνους. Από την άλλη το ρεκόρ στην ελληνική παραγωγή ανέρχεται στους 250.000 - 300.000 τόνους (περίπου το 1/5 της ισπανικής παραγωγής).
  Εκτιμήσεις για ελληνική παραγωγή
 Το άσχημο είναι ότι φέτος η ελληνική παραγωγή έχει σοβαρά προβλήματα ποσότητας αλλά και ποιότητας. Κάθε ημέρα που περνά τα προβλήματα γίνονται πιο ορατά. Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 300.000 τόνους στην συνέχεια λέγαμε για 250.000 τώρα θα είμαστε ευχαριστημένοι αν η παραγωγή μας φτάσει τους 200.000 τόνους. Και αυτή την χρονιά όλα έδειχναν ότι θα κάναμε το μεγάλο βήμα στις εξαγωγές μας. Αν είχαμε μια μέτρια παραγωγή θα μπορούσαμε να φτάσουμε τους 40.000 τόνους τυποποιημένου ελαιολάδου.
  Τιμές
 Τα καλής ποιότητας ελαιόλαδα (0,5 οξύτητα) που διακινούνται αυτή την εποχή έχουν τιμή (παράδοση Ιταλία) 3,70 ευρώ το κιλό. Αυτό σημαίνει ότι αναχώρηση από Ελλάδα έχουν τιμή στα 3,60 και ο παραγωγός πληρώνεται στα 3,50. Ελαιόλαδα με οξύτητα 0,3 - 0,4 υπάρχουν μόνο στην Λακωνία, που αγοράζονται σε τιμές πάνω από 4 ευρώ (μέχρι και 4,40). Μιλάμε για μεγάλη έλλειψη ποιοτικού ελαιολάδου. Όλα αυτά δεν μας επιτρέπουν μεγάλη αισιοδοξία για την φετινή εμπορική περίοδο.
  Σταύρος Παϊσιάδης, info@agrotypos.gr

*** "Μάχη" για το σταθμό μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Νέδοντα
Εμμένει στη δημιουργία του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Νέδοντα, στην Περιοχή Προστασίας του ποταμού όπως αυτή ορίζεται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Υποστηρίζει ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι εκτός ΓΠΣ και εκτός Natura, και με την απειλή να γεμίσει η πόλη σκουπίδια, ρίχνει τις ευθύνες σε όσους αντιδρούν. Φαίνεται μάλιστα να απορρίπτει και την προοπτική των 2 - 3 σταθμών μεταφόρτωσης για την προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών, και τη δημιουργία σταθμού στη ΜΟΛΑΚ, όπως είχε δηλώσει μέσα στην εβδομάδα.

*** Στο νέο περιφερειακό ΕΣΠΑ ο δρόμος Τζάνε - Καλαμάκι
Στο νέο ΕΣΠΑ, στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εντάσσεται η συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου βελτίωσης του δρόμου Ριζόμυλος - Κορώνη στο τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι, με χρηματοδότηση 15.407.673,29 ευρώ.
Η ημερομηνία λήξης της ένταξης και του έργου είναι η 28/10/2017.
Οπως αναφέρεται στην απόφαση, στη β’ φάση περιλαμβάνεται η εκτέλεση όλων των απαραίτητων εργασιών για την ολοκλήρωση κατασκευής 7.320μ. της επαρχιακής οδού Ριζόμυλος - Κορώνη. Η αρχή της οδού είναι το πέρας της γέφυρας Τζάνε και το τέλος της είναι η έξοδος Καλαμακίου.
Ειδικότερα, στην πράξη περιλαμβάνονται 4 υποέργα ως ακολούθως:
«1ο: Υπολειπόμενες εργασίες που δεν εκτελέστηκαν στην α’ φάση της εργολαβίας, σύμφωνα με τον 1ο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ), και τον Πίνακα που περιλαμβάνεται στο δελτίο διαχωρισμού φάσεων που συνοδεύει το παρόν Τεχνικό Δελτίο Πράξης, με έναρξη πληρωμών την 11η εντολή πληρωμής και εντεύθεν.
2ο: Απαλλοτριώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται και πληρώνονται από το Νοέμβριο 2015 και εντεύθεν, επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης έως 10% επί του προϋπολογισμού της β’  Φάσης της πράξης. Εχει συνεδριάσει το αρμόδιο δικαστήριο στις 19 Σεπτεμβρίου και αναμένεται η απόφαση προσδιορισμού προσωρινής τιμής μονάδας.
3ο: Αρχαιολογικές εργασίες οι οποίες πληρώνονται από 1/12/2015 και εντεύθεν.
4ο: Ο.Κ.Ω. (έρευνα - εκκαθάριση εδάφους). Το υποέργο περιλαμβάνεται στο σύνολό του στη β’ ́ Φάση της πράξης και αφορά έρευνα και εκκαθάριση εδάφους στην περιοχή».

*** Δημόσιο και Περιφέρεια συζητούν για το Διοικητήριο στην Καλαμάτα
Προσπάθεια συνεννόησης του Ελληνικού Δημοσίου και της  Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να υπάρξει συμφωνία για τις υπηρεσίες που θα στεγαστούν στους άδειους χώρους του Διοικητηρίου, μετά τη μετακόμιση υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας στο νέο Δημαρχείο.
Πρόκειται για όλο τον 1ο όροφο, το μισό 3ο και ένα τμήμα του ισογείου, όπου στεγαζόταν το ΚΕΠ.
Ο στόχος είναι κοινός, η μείωση των δαπανών: να μετακινηθούν, δηλαδή, στο Διοικητήριο υπηρεσίες που στεγάζονται σε κτήρια, για τα οποία πληρώνονται ενοίκια.
Αρχικά υπήρχε αντιπαράθεση μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Περιφερειακής Ενότητας, καθώς η καθεμία αρχή ήθελε τους χώρους για τις δικές της υπηρεσίες. Το Ελληνικό Δημόσιο (το Αυτοτελές Γραφείο Μεσσηνίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας - πρώην Κτηματική Υπηρεσία) επικαλούμενο δικαστική απόφαση ότι οι χώροι του ανήκουν κατά κυριότητα, είχε καλέσει την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη να απέχει από τη μετακίνηση υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, πριν  συνεννοηθεί με τις υπερκείμενες αρχές.
Και αυτό γιατί η κ. Αλειφέρη έδειχνε διάθεση να μετακινήσει στο Διοικητήριο, χωρίς να δώσει λογαριασμό, τη Διεύθυνση Μεταφορών κι Επικοινωνιών. Το κλίμα ασυνεννοησίας και αδιαλλαξίας φαίνεται να έχει εξαλειφθεί και πλέον έχει γίνει φανερό πως με συνεννόηση θα επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το γενικότερο συμφέρον και τα οικονομικά της χώρας.
Ταυτόχρονα, το Αυτοτελές Γραφείο Μεσσηνίας εξετάζει και την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων του Ινστιτούτου Ελαίας, με τη μετακίνηση εκεί δημοσίων υπηρεσιών που πληρώνουν ενοίκιο, όπως είναι η Διεύθυνση Δασών και το Δασαρχείο Καλαμάτας.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν συζητήσεις, να γίνουν συνεννοήσεις και να ληφθούν αποφάσεις για τη στέγαση υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας ή του Ελληνικού Δημοσίου στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, με στόχο τη μείωση των δαπανών των ενοικίων. Γ.Σ.

*** Μεθώνη 1941: Ο τορπιλισμός του πλοίου Sebastiano Veniero 
 
 
 
Ο τορπιλισμός του MV Sebastiano Veniero (Μεθώνη 1941)...το "παραμύθι" που με νανούριζε όταν ήμουν μικρός, αφού η μητέρα μου αντί για τα γνωστά παραμύθια, μου έλεγε δύο ιστορίες. Η μία ήταν ο «πασάς»=Ιμπραήμ και η ναυμαχία του Ναυαρίνου και η άλλη ο τορπιλισμός του πλοίου Sebastiano Veniero δυτικά του κάστρου της Μεθώνης.
Τη πρώτη ιστορία δεν την έζησε, στη δεύτερη όμως ήταν παρούσα αφού με άλλες γυναίκες μάζευαν χόρτα στο κάστρο όταν ξαφνικά ένας δυνατός κρότος ακούστηκε και ταυτόχρονα μια στήλη νερού ανυψώθηκε... και μετά το πλοίο λαβωμένο να έρχεται επάνω στα βράχια…  τότε ο παππούς "Καπετάν Λομπάρδας" έτρεξε και απομάκρυνε τα γυναικόπαιδα και ευχήθηκε να μην κάνουν το λάθος οι επιβαίνοντες αιχμάλωτοι και πηδήξουν στη θάλασσα και τα βράχια γιατί θα σκοτωθούν...
Αυτή η ιστορία μου είχε κάτσει στο μυαλό, ενώ έβλεπα και κάποια συντρίμμια-λαμαρίνες κ.λπ. που υπήρχαν και υπάρχουν ακόμη στο ηλιοδύσιο.
Όμως όταν είδα τη φωτογραφία του πλοίου στο Internet (στο site του Δήμου Μεθώνης 2003) συγκλονίστηκα... Σήμερα με τη βοήθεια της τεχνολογίας βρήκα πολλά στοιχεία ακόμη και μία φωτό (οικογενειακή) που πιστεύω ότι ζήτημα αν υπάρχει άλλη (θα δημοσιευθεί σε ευθετότερο χρόνο).
Δείτε λοιπόν τα στοιχεία που βρήκα και πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλα καθώς και μαρτυρίες πολλές...
Το πλοίο Sebastiano Veniero, πρώην MV Jason ήταν 6.310 κ.ο.χ (grt) φορτίου και επιβατηγό/μεταγωγικό μηχανοκίνητο πλοίο που κτίστηκε στα ιταλικά ναυπηγεία Cantieri Riuniti dell'Adriatico (CRDA) of Fiume το 1939… κτίστηκε με άλλα παρόμοιου τύπου. Είχε μηχανή FIAT και η ταχύτητά του ήταν 12-16 κόμβοι. Είχε διαστάσεις: 144m x 18,5m x 8 m. Η εταιρεία Lloyd Triestino δεν μπορούσε να πληρώσει για το πλοίο, έτσι CRDA το πούλησε στην Nederlandsche Stoomvaart Maatschappij Oceaan (NSMO), την ολλανδική θυγατρική της ναυτιλιακής εταιρεία Blue Line στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία έδωσε και το ελληνικό μυθολογικό όνομα Ιάσων (Jason). Τo όνομα, η εθνικότητα και δύο μεγάλες ολλανδικές σημαίες, ήταν ζωγραφισμένο σε κάθε πλευρά της γάστρας για την αναγνώριση του πλοίου ως ουδέτερου. Ξεκίνησε τις δοκιμές στη θάλασσα στις 9 Μαΐου 1940 προτού η Ιταλία εισέλθει στον πόλεμο, αλλά την επομένη η Γερμανία εισέβαλλε στη Ολλανδία και οι ιταλικές αρχές το επίταξαν (ήταν σε ιταλικό λιμάνι, όταν ξέσπασε ο πόλεμος) και το απέδωσαν στην ιταλική ναυτιλιακή εταιρεία Societa Italiana di Armamento (Sidarma).
Μετονομάστηκε σε Sebastiano Veniero ( Βενετός ναύαρχος του 16ου αιώνα και των Δόγηδων1496-1578).
Το πρωί της 8ης Δεκεμβρίου του 1941, περίπου 2.100 στρατιώτες της Κοινοπολιτείας, συμπεριλαμβανομένων περίπου 500 Νεοζηλανδών, επιβιβάστηκαν στο Sebastiano Veniero στο λιμάνι της Βεγγάζης (μετά τη μάχη του Τομπρούκ) για να μεταφερθούν μέσα από τη Μεσόγειο στα ιταλικά στρατόπεδα αιχμαλώτων πολέμου. Οι άνδρες φορτώθηκαν σε τέσσερα αμπάρια και τα οποία σφραγίστηκαν.
Το Sebastiano Veniero έπλευσε όλη τη Μεσόγειο προς την Ελλάδα και κοντά στις ακτές... όταν το υποβρύχιο του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού HMS Porpoise, κάτω από την εντολή του Πλωτάρχη Pizey ήλθε σε επαφή με το Sebastiano Veniero, στις 9 Δεκεμβρίου, πέντε χιλιόμετρα μακριά Μεθώνη, στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Πελοποννήσου, στην περιοχή κάστρο Μεθώνης.
Στις 14:35, HMS Porpoise εξαπέλυσε τη πρώτη από τα τέσσερες τορπίλες, εκ των οποίων η τρίτη χτύπησε το Sebastiano Veniero μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου αμπαριού κάτω από την ίσαλο γραμμή στη δεξιά πλευρά, η δύναμη της έκρηξης εκσφενδόνισε το βαρύ hatchway.
Σκοτώθηκαν πολλοί στα αμπάρια, από τα ξύλα της κουβέρτας που έπεφταν πάνω στους αιχμαλώτους αλλά και από την προπέλα που κτυπούσε τους ναυαγούς. Η έκρηξη προκάλεσε τον θάνατο περίπου 309 αιχμαλώτων, συμπεριλαμβανομένων 45 Νεοζηλανδών και 11 Ιταλών. ("La Guerra italiana sul Mare" από τον Giorgio Giorgerini). Από το αμπάρι Νο.1 μόνο πέντε άνδρες επέζησαν.
Πριν από τον τορπιλισμό παρατηρητές του σκάφους είχαν εντοπίσει το περισκόπιο του HMS Porpoise, σύμφωνα με πληροφορίες δύο λεπτά πριν η τρίτη τορπίλη χτύπησει το πλοίο. Αυτό προκάλεσε πανικό στο ιταλικό πλήρωμα, με τον καπετάνιο και οι περισσότεροι από το πλήρωμά του να μπαίνει στις σωσίβιες λέμβους. Μετά τον τορπιλισμό το πλοίο διευθύνεται από έναν Γερμανό μηχανικό με τη βοήθεια των αιχμαλώτων πολέμου και υπό την απειλή ενός πιστολιού Luger. Οι αιχμάλωτοι πήγαν όλοι στη πλευρά της πρύμνης.
To Sebastiano Veniero έπαιρνε νερό αλλά δεν βυθίστηκε και επειδή τo ιταλικό πλήρωμα είχε σταματήσει τις μηχανές, δεν είχε καμία ισχύ τροφοδοσίας. Σύμφωνα με την εντολή του Γερμανού μηχανικού οι μηχανές ξεκίνησαν και πάλι, αλλά το πλοίο τώρα βυθιζόταν στην πλώρη, από το νερό με έναν συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό με την προπέλα εν μέρει έξω και τελικά ο καιρός το έριξε στη βραχώδη ακτή παράλληλα με τα τείχη του Κάστρου της Μεθώνης.
Ο Ιταλός καπετάνιος πέρασε από στρατοδικείο. Τα σκάφη συνοδείας έριξαν 22 βόμβες βυθού, αλλά δεν προσέφεραν καμία βοήθεια στο Sebastiano Veniero.
Το πλοίο το σήκωσε τεράστιο κύμα και το έριξε περίπου 50 μέτρα από τη βραχώδη ακτή και η επακόλουθη εκκένωση είχε ως αποτέλεσμα και άλλους θανάτους, καθώς οι άνδρες έπεφταν στα βράχια.
Kοντά στο κάστρο της Μεθώνης, πολλοί αιχμάλωτοι πολέμου πήδηξαν στη θάλασσα και βρήκαν την ευκαιρία να κολυμπήσουν σε βραχώδη ακτή. Ένας Νοτιοαφρικανός στρατιώτης, ο Bernard Friedlander του 3ου Τάγματος, Transvaal Scottish συντάγματος, κολύμπησε στην ξηρά με ένα σχοινί, και του πήρε 90 λεπτά να το προσδέσει στη ξηρά. Το σχοινί στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε για να μεταφέρει ένα συρματόσχοινο (?) στην ξηρά, και οι 1.600 επιζώντες αιχμάλωτοι το χρησιμοποίησαν στη συνέχεια για να φτάσουν με ασφάλεια στη ξηρά.
Εκείνοι που κατόρθωσαν να περάσουν στην ξηρά πέρασαν σε μια αποθήκη (ή σχολείο) στη Μεθώνη και παρέμεινα δύο ημέρες .Στο διάστημα αυτό οι Ιταλοί γιατροί περιποιήθηκαν τους τραυματίες.
Το Sebastiano Veniero παρέμεινε καθηλωμένο στα βράχια της δυτικής πλευράς του κάστρου της Μεθώνης και στις 15 Δεκεμβρίου το βρετανικό υποβρύχιο HMS Torbay T-class το χτύπησε με μια άλλη τορπίλη.
Τις επόμενες ημέρες οι επιζώντες αιχμάλωτοι πολέμου από το Sebastiano Veniero μεταφέρθηκαν στο κάστρο της Πύλου, όπου κρατήθηκαν για δύο εβδομάδες.
Για πολλούς από τους Νεοζηλανδούς, αυτή ήταν η δεύτερη φορά στην Ελλάδα, δεδομένου ότι είχαν λάβει μέρος στην ελληνική υποχώρηση.
Από την Πύλο, οι άνδρες μεταφέρθηκαν οδικώς, στη συνέχεια με το τρένο κοντά στη Κάτω Αχαιά (?) της Πάτρας, σε μια έκταση της 16 στρεμμάτων με σκηνές για την κάλυψη σε ένα κρύο Ελληνικό χειμώνα. Το στρατόπεδο επλήγη από δυσεντερία. Μετά από δύο εβδομάδες μεταφέρθηκαν με το τρένο σε μια αποθήκη στην Πάτρα. Τελικά έφτασαν στην Ιταλία στις 4 Μάρτη του 1942.
Μερικοί από τους αιχμαλώτους πολέμου Νεοζηλανδοί από το Sebastiano Veniero κατέληξαν σε PG 78/1, ένα στρατόπεδο αιχμαλώτων. Από τους 220 άνδρες, οι 147 επέστρεψαν στις ελεύθερες γραμμές μετά τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας στις 8 Σεπτεμβρίου, 1943.
Καταγραφές από τον τορπιλισμό του Sebastiano Veniero έχουμε από διάφορους αιχμάλωτους πολέμου επί του σκάφους. Ένα βιβλίο για το θέμα εκδόθηκε το 1983 με τίτλο “No Honour, No Glory” από Spence Edge & Jim Henderson.
Το πλοίο παρέμενε πάνω στα βράχια και μετά την απελευθέρωση τουλάχιστον μέχρι 1947..οπότε μετά συνεργείο (Πετροπουλάκος) από τον Πειραιά έκοψε το πλοίο σε παλιοσίδερα τα οποία καταγράφονταν (καταγραφέας Κέλαλης Κώστας).. υπό την επίβλεψη του Λιμεναρχείου Πύλου και με μπίγα (φορτηγίδα) που πλεύριζε το πλοίο φορτώνονταν με το γερανό του ίδιου πλοίου αρχικά από την πλώρη και πήγαιναν στον Πειραιά.
Όταν η κοπή έφτασε στη πρύμνη τότε στήθηκε άλλο σύστημα γερανού στο Ηλιοδύσιο και τα κομμάτια απομακρύνθηκαν διά ξηράς...
Σήμερα υπάρχουν ακόμη απομεινάρια από λαμαρίνες του πλοίου κάτω βόρεια και νότια του Ηλιοδυσίου...πολλά τα πήραν πριν 2-3 χρόνια οι παλιατζήδες...στο βυθό υπάρχουν κομμάτια του πλοίου ...
...ο εργάτης (μηχάνημα-εξάρτημα γερανού) υπάρχει ακόμα και πολλοί τον βλέπουν ...τον φωτογραφίζουν αλλά δεν ξέρουν την ιστορία του...
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ (..ελέγχονται-διασταυρώνονται..)
* Το πλοίο συνοδευόταν από δυο αντιτορπιλικά (?) ένα εμπρός και ένα πίσω καθώς και ένα θωρηκτό ανοικτά και το Sebastiano Veniero έπλεε κοντά στις ακτές της Πελοποννήσου καθόσον θεωρούνταν φίλιες (Ιταλική κατοχή).
* Το βρεταννικό υποβρύχιο ήταν κοντά στη Καληώρα (βραχονησίδα) και εξαπέλυσε τις τορπίλες με κατεύθυνση το πέλαγος.
* Το πλοίο επλήγη μεταξύ πρώτου και δευτέρου αμπαριού… (βλέπε σχετικό σχεδιάγραμμα).
* Οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες με θυελλώδεις ανέμους.
* Πολλοί αιχμάλωτοι σκοτώθηκαν ... και οι ακτές γέμισαν πτώματα.
* Το πλοίο στη πρύμνη είχε πυροβόλο.
* Οι νεκροί ενταφιάστηκαν στο Κάστρο και τοποθετήθηκε μεγάλος σταυρός. Μετά την απελευθέρωση οι Βρετανοί πήραν τα οστά τους.
* Μερικοί αιχμάλωτοι κατόρθωσαν να κρυφτούν με τη βοήθεια του Δημάρχου Νίκου Δικαιουλάκου σε εξώσπιτα Μεθωναίων… και με τη βοήθεια του προηγούμενου διέφυγαν σε ομάδες 5-7 ατόμων στη Μέση Ανατολή.
* Οι αιχμάλωτοι περνώντας μέσα από το κεντρικό δρόμο της Μεθώνης κατά την μετάβασή τους στη Πύλο έκαναν το σήμα της νίκης στους Μεθωναίους,  που παρακολουθούσαν την αναχώρησή τους.
* Από στοιχεία που βρήκαμε περιγράφονται φοβερές σκηνές την ώρα του τορπιλισμού καθώς και τα τραύματα που υπέστησαν οι αιχμάλωτοι και πως διασώθηκαν...
...από στοιχεία αναφέρεται η παρουσία του νοσοκομειακού Ιταλικού πλοίου Arno… ωστόσο προσέτρεξε σε άλλο ναυάγιο...
…στην Πύλο κατά τη διάρκεια της παραμονής των υπέστησαν και ένα βομβαρδισμό από την RAF…
… βρήκαμε τη σελίδα από το αρχείο του πλοίου… και θα το μελετήσουμε.
Πηγή: Μεθώνη Μεσσηνίας από το Facebook

*** Μειώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος από 1η Ιανουαρίου 
Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των λοιπών εναλλακτικών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας προκύπτουν από 1ης Ιανουαρίου 2017 σε εφαρμογή των αποφάσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με τις οποίες περιορίζονται οι χρεώσεις για τα τέλη δικτύου (μεταφοράς και διανομής).
Τα ποσοστά των μειώσεων για τους οικιακούς καταναλωτές διαμορφώνονται ως 7% και εφαρμόζονται ομοιόμορφα από όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ και εναλλακτικούς), καθώς πρόκειται για τις λεγόμενες μονοπωλιακές χρεώσεις. Μικρότερες μειώσεις γίνονται επίσης για ορισμένες κατηγορίες στα τιμολόγια πολυτέκνων και στους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.
Ο ανταγωνισμός αναπτύσσεται στο υπόλοιπο τμήμα του λογαριασμού που αφορά την προμήθεια, όπου η σταδιακή απελευθέρωση της αγοράς έχει οδηγήσει σε μειώσεις 15% από τη ΔΕΗ για τους συνεπείς πελάτες, πολιτική την οποία ακολούθησαν οι περισσότεροι εναλλακτικοί προμηθευτές.
Αναλυτικά, οι ισχύουσες και οι νέες τιμές για τη χρήση των δικτύων μεταφοράς και διανομής έχουν ως εξής:
Οικιακό τιμολόγιο
1. Σύστημα Μεταφοράς:
-Χρέωση ισχύος: σημερινή τιμή 0,14 ευρώ ανά kVA Συμφωνημένης Ισχύος Παροχής ανά έτος, νέα τιμή 0,13 ευρώ (μείωση 7,1 %).
-Χρέωση ενέργειας: σημερινή τιμή 0,541 λεπτά ανά κιλοβατώρα , νέα τιμή 0,527 λεπτά (μείωση 2,5 %).
2. Δίκτυο Διανομής
-Χρέωση ισχύος: σημερινή τιμή 0,56 ευρώ ανά kVA Συμφωνημένης Ισχύος Παροχής ανά έτος, νέα τιμή 0,54 ευρώ (μείωση 3,5 %).
-Χρέωση ενέργειας: 2,14 λεπτά ανά κιλοβατώρα, νέα τιμή 2,13 λεπτά (μείωση 0,4 %).
Τιμολόγιο Πολυτέκνων και Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο
1. Σύστημα Μεταφοράς:
-Χρέωση ενέργειας σημερινή τιμή 0,602 λεπτά ανά κιλοβατώρα , νέα τιμή 0,586 λεπτά (μείωση 2,6 %).
2. Δίκτυο Διανομής
-Χρέωση ενέργειας, η σημερινή τιμή 2,37 λεπτά ανά κιλοβατώρα , παραμένει αμετάβλητη.
Η χρέωση ισχύος τόσο για τη μεταφορά όσο και για τη διανομή στο ΚΟΤ και το τιμολόγιο πολυτέκνων παραμένει μηδενική. Επίσης, το νυχτερινό τιμολόγιο απαλλάσσεται πλήρως από χρεώσεις τόσο για τα δίκτυα μεταφοράς όσο και για τα δίκτυα διανομής.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Υποχρέωση για τη διαχείριση μπάζων από το Δήμο Καλαμάτας 
Ο Δήμος Καλαμάτας γνωστοποιεί με έγγραφό του προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις συλλογής μπάζων οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιφέρειά του, ότι από τον Οκτώβριο ξεκίνησε τη λειτουργία της στο Σταυροπήγιο Δυτικής Μάνης μια μονάδα διαχείρισης των αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων.
Η μονάδα αυτή είναι προς το παρόν η μοναδική αδειοδοτημένη στο Νομό Μεσσηνίας για τη διαχείριση των συγκεκριμένων υλικών, σύμφωνα με τις προβλέψεις της νομοθεσίας, ενώ ο Δήμος Καλαμάτας ευελπιστεί ότι σύντομα θα αδειοδοτηθούν και άλλες ομοειδείς μονάδες εντός των ορίων του.
Προς τις επιχειρήσεις συλλογής μπάζων επισημαίνεται η απορρέουσα από το νόμο υποχρέωσή τους να μεταφέρουν στη μονάδα διαχείρισης των αποβλήτων τα μπάζα που συλλέγουν από δραστηριότητες φυσικών και νομικών προσώπων και να μην τα απορρίπτουν σε μη αδειοδοτημένους χώρους.
Είναι μία υποχρέωση που δεν επιβάλλεται μόνο από την ανάγκη εναρμόνισης προς τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου, αλλά αποτελεί πρωτίστως υποχρέωση προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Για περαιτέρω πληροφορίες οι επιχειρηματίες μπορούν να απευθύνονται: α) στη Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας, τηλ. 27213 60851, κ. Παπαδόπουλος και 27213 60858 κα Γιαννοπούλου β) στη μονάδα διαχείρισης των αδελφών Μανουσέα, τηλ. 6944 838686 και γ) στον αρμόδιο φορέα διαχείρισης ΑΑΝΕΛ, τηλ. 210 6047497, κ. Μουρκάκο.

***  Απολογισμός… προσπάθειας 
Η διαφορά Δημοτικών Αρχών στη… διαχείριση κρίσεων. Αύριο, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ο φάκελος της υποψηφιότητας που κατέθεσε η Ρόδος για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.
Η παρουσίαση θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου και μετέπειτα θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση, ενώ όλοι θα μπορέσουν να καταθέσουν προτάσεις για την προοπτική συνέχισης του προγράμματος και την αναβάθμιση των πολιτιστικών δράσεων στην Ρόδο.
Κάθε σύγκριση με το τι έγινε εδώ «τροφή για σκέψη»…   Α.Π. 

*** ΕΘΝΙΚΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΙΣ! Το ΑΙΓΑΙΟ ΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ και ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ της ΜΥΚΟΝΟΥ...

~ Η κατάσταση με την Τουρκία βαίνει ολοταχώς προς θερμό επεισόδιο. Φυσικά πάντα μιλάμε με τα τωρινά δεδομένα, τα οποία βλέπουμε πως αλλάζουν ανά ώρα. Στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε κάποια πράγματα, όπως απαιτεί η υπεύθυνη ΕΘΝΙΚΑ στάση.
Αφενός μεν το πολιτικό σύστημα οφείλει να είναι ενωμένο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Ασχέτως των διαφωνιών ή συμφωνιών σε άλλα θέματα ( πχ οικονομικά) οφείλει το σύστημα να επιδείξει συνοχή και ενιαίο μέτωπο. Μικροκομματικές διαφορές δεν έχουν θέση στα Εθνικά.
Αφετέρου δε πρέπει να γίνει σαφές πως η Ελλάδα δεν πρέπει να θεωρεί πως θα τη σώσει κάποιος εξωτερικός παράγοντας. Πρέπει να γίνει συνείδηση, πως είναι άλλο η συμμαχία και άλλο η σωτηρία. Οφείλουμε να διερευνήσουμε τις συμμαχίες τις γεωστρατηγικές που θα αποδώσουν αμοιβαίο όφελος.
Τρίτον βλέπουμε πως οι ΗΠΑ επιδεικνύουν τη συνήθη αδιαφορία τους για θέματα ελληνοτουρκικά. Απλά δεν ασχολούνται και αναλώνονται σε γενικόλογες διατυπώσεις.
Τέταρτον η Ρωσία έχει κακές σχέσεις με την Τουρκία. Αντί η Ελλάδα να διερευνήσει την πιθανότητα συνεργασίας απέναντι στην προκλητικότητα των Τούρκων, η Ελλάδα έχει συμμετοχή σε ΝΑΤΟική άσκηση στο Αιγαίο (μαζί με τους Τούρκους) κατά του Ρωσικού στόλου.
Η Αθήνα ας συνειδητοποιήσει πως το Αιγαίο εκτείνεται και πέραν της Μυκόνου. Κάθε σπιθαμή εδάφος, αέρος ή θαλάσσης είναι ΔΙΚΟ μας…

*** Η Ελλάδα βρήκε ΣΥΜΜΑΧΟ! ΕΝΩΜΕΝΟΙ απέναντι στην ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ...

~   Ελλάδα και Αίγυπτος ενώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις τους σε μία πρόβα τζενεράλε πολέμου κατά της Τουρκίας. Από τις 4 ως τις 9 Δεκεμβρίου 2016 θα λάβει χώρα η κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου, μεσαίας κλίμακας με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 3/2016».
Το πιο σημαντικό είναι ότι η άσκηση θα διεξαχθεί στην θαλάσσια περιοχή νοτίου/νοτιοανατολικού Αιγαίου και Κρητικού πελάγους.
Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα συμμετάσχουν με 1 Φ/Γ, 2 ΤΠΚ, 1 Υ/Β, 6 α/φ F-16, 1 α/φ εγκαίρου προειδοποίησης, 1 ε/π SUPER PUMA και προσωπικό της ΔΥΚ και οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις με 1 Φ/Γ, 2 ΤΠΚ, 4-6 α/φ F-16, 1 α/φ έγκαιρης προειδοποίησης και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων.
Όσο θα διαρκεί  η άσκηση τα αιγυπτιακά πολεμικά πλοία θα ελλιμενίζονται στη Σούδα, ενώ έχει προγραμματισθεί μεταστάθμευση 1 ζεύγους ελληνικών αεροσκαφών F-16 σε αιγυπτιακή αεροπορική βάση και προσγείωση αιγυπτιακών αεροσκαφών F-16 στην 115 ΠΜ.
Θυμίζουμε και τονίζουμε πως χωρίς στρατιωτικές, διεθνείς συμμαχίες η χώρα μας θα είναι πλήρως απομονωμένη απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

***  ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ!  Στα ΠΡΟΘΥΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!Όλες οι εξελίξεις...

~   Εσπευσμένα ζήτησε τη βοήθεια των ΗΠΑ η Ελλάδα για να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα. Μάλιστα όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες έχουν γίνει 3 προσεγγίσεις σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο. Είναι πια ξεκάθαρο πως τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας θεωρούν δεδομένο το θερμό επεισόδιο.
Αίσθηση μάλιστα προκαλεί η πληροφορία πως αν δεν γίνεται να αποφευχθεί το θερμό επεισόδιο, καλύτερα τώρα παρά το 2018-2019 που τα χάσμα ισχύος θα είναι τεράστιο.
Εμπλοκή επίσης στα Εθνικά Θέματα έχουμε από το Ισραήλ που φαίνεται να βάζει εμπόδια στην επίλυση του Κυπριακού, για να μην περάσει αγωγός από Τουρκικό έδαφος.
Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως υπάρχει ρήξη μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας καθώς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης φημολογείται πως έχει αποδεχτεί την πλειοψηφία των τουρκικών θέσεων.
Παράλληλα με συνεχείς NAVTEX η Τουρκία περικυκλώνει το Καστελόριζο για να πραγματοποιήσει ασκήσεις και επίσης μέρος της Κυπριακής ΑΟΖ ακόμα και νότια της Πάφου.
Με την NAVTEX 778/16 η Τουρκία δεσμεύει περιοχή ακριβώς στο όριο των χωρικών υδάτων του Καστελόριζου για τις 6 Δεκεμβρίου. Με την NAVTEX780/16 και 535/14 ,δεσμεύει μια πολύ μεγάλη περιοχή που εκτείνεται εκτός των χωρικών υδάτων της Τουρκίας και εμπίπτει στο FIR Αθηνών και Λευκωσίας για ασκήσεις 1-3 Δεκεμβρίου.
Η Τουρκία επίσης δεσμεύει περιοχές στο όριο των χωρικών υδάτων της Κύπρου μέχρι και νοτίως της Πάφου επικαλύπτοντας μεγάλο μέρος της κυπριακής ΑΟΖ και των Οικοπέδων τα οποία η Κυπριακή Δημοκρατία έχει παραχωρήσει για έρευνες σε ξένες εταιρίες .
Τέλος αλλά και με την NAVTEX 784/16 η Τουρκία δεσμεύει μια τεράστια περιοχή για ασκήσεις από 6-10 Δεκεμβρίου ,περιοχή η όποια εμπίπτει εξ ολόκληρου στο FIR Αθηνών και παραπέμπει στην γνωστή διεκδίκηση εκ μέρους της Τουρκίας της ελληνικής υφαλοκρηπίδας της Ανατολικής Μεσογείου.

***  Δεν ξέρει τι του γίνεται! Ο ΣΥΡΙΖΑ το ''έχασε'' εντελώς... (ΕΙΚΟΝΑ)

~   Όπως φαίνεται και στο ΦΕΚ που σας παραθέτουμε,η κυβέρνηση δεν έχει ιδέα για το κόστους των μελών του σχήματος της κυβέρνησης και ανακοινώνει τη σύσταση μίας θέσης υπουργού Επικρατείας και τονίζεται πως "προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, το ύψος της οποίας δεν μπορεί να προσδιοριστεί".
Το ΦΕΚ ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter o διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης,λέγοντας: "Για να ξέρετε: Ο Αλ. Τσίπρας αποφάσισε τη σύσταση θέσης υπουργού Επικρατείας "χωρίς να μπορεί να υπολογίσει το κόστος".

***  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ! Τα Μπινελίκια των Ελλήνων Πιλότων κατά των Τούρκων...ΒΙΝΤΕΟ

~ Οι αερομαχίες μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων πιλότων είναι καθημερινές. Τα νεύρα είναι τεντωμένα και φυσικά δεν υπάρχει χώρος για ευγένειες. Αντίθετα όπως θα δείτε στα βίντεο που ακολουθούν το ‘μπινελίκι’ πάει σύννεφο… κυριολεκτικά μάλλον…
Αναχαίτηση τουρκικού αεροσκάφους - ΠΑ - HAF : https://youtu.be/IDZIss9hVXc  .-
ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ !!! : https://youtu.be/TAVUR7raV9w  .-

*** Σε λίγες ώρες διαλύεται η Ευρωζώνη! Έρχεται ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ;..

~  Brexit, αμερικανικές εκλογές και τώρα ιταλικό δημοψήφισμα. Τα δύο πρώτα γεγονότα άλλαξαν το status quo του πλανήτη. Αναλόγως του αποτελέσματος το ίδιο θα κάνει και το δημοψήφισμα.
Αν οι Ιταλοί ψηφίσουν «ναι» αύριο τότε η χώρα θα έχει νέο, στην ουσία, πολίτευμα καθώς η θέση του Πρωθυπουργού θα ενισχυθεί με περισσότερες εξουσίες. Αν πάλι ο ιταλικός λαό ψηφίσει «όχι», τότε θα ερμηνευτεί ως «όχι» στην Ευρωζώνη και αυτό θα οδηγήσει στο ξήλωμά της.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το άρθρο των Financial Times που αναλύει το θέμα διεξοδικά. Σας το παραθέτουμε.
«Το ιταλικό δημοψήφισμα και η αρχή του τέλους της Ευρωζώνης
Μετά το Brexit και τον Ντόναλντ Τραμπ ετοιμαστείτε για την επιστροφή της κρίσης στην Ευρωζώνη. Αν ο Ματέο Ρέντζι, ο Ιταλός πρωθυπουργός, χάσει το δημοψήφισμα για τις αλλαγές στο Σύνταγμα στις 4 Δεκεμβρίου περιμένω μια σειρά γεγονότων που θα θέσουν ερωτήματα για τη συμμετοχή της Ιταλίας στην Ευρωζώνη.
Τα βαθύτερα αίτια αυτής της εξαιρετικά ανησυχητικής πιθανότητας δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με το ίδιο το δημοψήφισμα. Το πιο σημαντικό είναι η απόδοση της ιταλικής οικονομίας από το 1999, οπότε υιοθέτησε το ευρώ. Η συνολική παραγωγικότητα των συντελεστών (total factor productivity), το κομμάτι βιομηχανική παραγωγή, το κομμάτι της οικονομικής παραγωγής που δεν εξηγείται από την εργασία και το κεφάλαιο υποχώρησε κατά περίπου 5% από τότε, όταν σε Γερμανία και Γαλλία αυξήθηκε κατά περίπου 10%.
Η δεύτερη αιτία ήταν η αποτυχία της ΕΕ να χτίσει μια κανονική οικονομική και τραπεζική ένωση μετά την κρίση της Ευρωζώνης το 2010-2012 και να υιοθετήσει αντ’ αυτής τη λιτότητα. Αν θέλεις να ξέρεις γιατί η Μέρκελ δεν μπορεί να είναι ο ηγέτης του ελεύθερου κόσμου, δεν χρειάζεται να κοιτάξεις παραπέρα. Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν μπόρεσε καν να ηγηθεί της Ευρώπης όταν χρειαζόταν.
Ο συνδυασμός αυτών των δυο παραγόντων είναι οι μεγαλύτερες αιτίες για την σταδιακή αύξηση του λαϊκισμού στην Ευρώπη. Η Ιταλία έχει τρία κόμματα στην αντιπολίτευση και όλα υποστηρίζουν την έξοδο από το ευρώ. Το μεγαλύτερο και περισσότερο σημαντικό είναι το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, ένα κόμμα που υπερβαίνει τον κλασσικό διαχωρισμό δεξιάς-αριστεράς. Το δεύτερο είναι το Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που μετατράπηκε γρήγορα σε αντι-ευρωπαϊκό μετά την εκδίωξη του πρώην πρωθυπουργού από την εξουσία το 2011. Το τρίτο είναι η αποσχιστική Λίγκα του Βορρά. Σε δημοκρατικές χώρες είναι σύνηθες η αντιπολίτευση να αναλαμβάνει εν τέλει την εξουσία. Να περιμένετε αυτό να συμβεί και στην Ιταλία.
Στις 5 Δεκεμβρίου ο κίνδυνος αποσύνθεσης της Ευρωζώνης
Το δημοψήφισμα έχει σημασία γιατί θα μπορούσε να επιταχύνει την πορεία προς την έξοδο από το ευρώ. Αν ο Ματέο Ρέντσι χάσει, έχει πει πως θα παραιτηθεί, δημιουργώντας πολιτικό χάος. Οι επενδυτές ίσως θεωρήσουν ότι το παιχνίδι τελείωσε. Στις 5 Δεκεμβρίου η Ευρώπη μπορεί να ξυπνήσει με έναν άμεσο κίνδυνο αποσύνθεσης.
Στη Γαλλία, η πιθανότητα για νίκη της Μαρίν Λε Πεν δεν είναι πλέον ένα μακρινό ρίσκο. Από όλους όσους έχουν ως τώρα δηλώσει υποψήφιοι είναι η πλέον προετοιμασμένη. Υπάρχουν κάποιοι που θα μπορούσαν να τη νικήσουν, όπως ο Εμμανουέλ Μακρόν, ο πρώην μεταρρυθμιστής υπουργός Οικονομίας που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του την Τετάρτη. Ίσως όμως δεν φτάσει στον τελικό γύρο των εκλογών, καθώς στερείται κομματικού μηχανισμού.
Αν η Λε Πεν γίνει Πρόεδρος έχει υποσχεθεί να κάνει δημοψήφισμα για το μέλλον της Γαλλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν το δημοψήφισμα αυτό οδηγήσει σε Frexit, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα τελειώσει το επόμενο πρωί. Το ίδιο και το ευρώ.
Μια έξοδος της Γαλλίας ή της Ιταλίας από το ευρώ θα επιφέρει το μεγαλύτερο default στην ιστορία. Οι ξένοι κάτοχοι ιταλικού ή γαλλικού χρέους σε ευρώ θα πληρωθούν με το ισόποσο της λίρας ή του φράγκου. Αμφότερα θα υποτιμηθούν. Αφού οι τράπεζες δεν υποχρεούνται να διακρατούν κεφάλαιο έναντι των τοποθετήσεών τους σε κρατικό χρέος οι απώλειες θα οδηγήσουν πολλές τράπεζες σε άμεση πτώχευση. Η Γερμανία τότε θα συνειδητοποιήσει ότι το τεράστιο πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έχει τα μειονεκτήματά του. Υπάρχει πολύς γερμανικός πλούτος εν αναμονή πτώχευσης.
Μπορεί αυτό να αποτραπεί; Στη θεωρία ναι, αλλά θα απαιτήσει μια σειρά από αποφάσεις που θα παρθούν έγκαιρα και με τη σωστή σειρά. Αρχικά η Μέρκελ θα πρέπει να αποδεχτεί αυτό που αρνήθηκε το 2012, έναν οδικό χάρτη προς μια πλήρη δημοσιονομική και πολιτική ένωση. Η ΕΕ θα πρέπει να ενισχύσει τον ESM, το μηχανισμό διάσωσης, που δεν είναι σχεδιασμένος για να αντιμετωπίσει χώρες του μεγέθους της Ιταλίας ή της Γαλλίας.
Είναι αυτό έστω και λίγο πιθανό; Σκεφτείτε το ως εξής: αν ρωτήσετε την Γερμανίδα καγκελάριο αν θέλει ευρωομόλογα θα σας απαντήσει όχι. Αλλά αν πρέπει να διαλέξει μεταξύ των ευρωομολόγων και της εξόδου της Ιταλίας από το ευρώ η απάντησή της μπορεί να είναι διαφορετική. Η απάντηση εξαρτάται επίσης από το εάν η ερώτηση θα γίνει πριν ή μετά τις γερμανικές εκλογές του φθινοπώρου.
Η βασική μου προσδοκία, ωστόσο, παραμένει. Δεν θα καταρρεύσει η ΕΕ και το ευρώ αλλά θα υπάρξει αποχώρηση μιας ή περισσότερων χωρών, πιθανότατα της Ιταλίας, αλλά όχι της Γαλλίας. Υπό το πρίσμα των τελευταίων γεγονότων, το βασικό μου σενάριο είναι τώρα στην αισιόδοξη πλευρά των λογικών εξελίξεων».

***   ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΕΛΟΣ! Η Δύναμη στους Πολίτες...

~  Δυστυχώς το παραμύθι της ανάπτυξης κρύβει την πτώση της Ελλάδας σε επίπεδα τριτοκοσμικών χωρών. Η πτώση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και τα επίπεδα ισορροπίας είναι αρκετά πιο κάτω.
Το πείραμα του βατράχου που συνηθίζει το ζεστό νερό μέχρι που καίγεται είναι σε πλήρη εξέλιξη... Συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με τους τηλεαστέρες, τα περιοδικά τύπου CIAO, HELLO κλπ είναι πρώτα σε κυκλοφορία, κάθε πρωϊνή ή μεσημεριάτικη εκπομπή έχει και έναν αστρολόγο που σου λέει το μέλλον καταστρέφοντας έτσι το πνευματικό μέλλον των παιδιών μας, οι τηλεμάγειροι και τα show τραγουδιού και χορού είναι παντού με τεράστιες ακροαματικότητες εκμηδενίζοντας έτσι την οποιαδήποτε κριτική αντίληψη που μπορούμε να έχουμε και στο τέλος ψηφίζουμε για βουλευτές και ευρωβουλευτές τηλεαστέρες και ποδοσφαιριστές.
Ο μύθος του "από μηχανής Θεού" είναι βαθιά ριζωμένος μέσα στην Ελληνική κοινωνία και όλοι πιστεύουν ότι κάτι θα γίνει ή ότι έχει ο Θεός, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι χωρίς προσωπική συμμετοχή και αντίδραση και κυρίως χωρίς προσωπικό κόστος, το μέλλον είναι εξαιρετικά δυσοίωνο. Η χώρα που όλοι ήθελαν να γίνουν γρήγορα πλούσιοι από το χρηματιστήριο ή που ήθελαν να πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν από τα φωτοβολταϊκά, δεν έχει καμία ελπίδα χωρίς αλλαγή νοοτροπίας.
Το πολιτικό μας σύστημα, ένα από τα καλύτερα στον κόσμο όσον αφορά την αυτοσυντήρησή του, διαμόρφωσε πλειοψηφία πολιτών χωρίς παιδεία και κριτική γνώση για να μπορεί να επιζεί και να επιβάλλεται. Σε λίγο καιρό οι αφρικανικές χώρες θα μας δείχνουν σαν παράδειγμα προς αποφυγή. Μία Ελλάδα τριτοκοσμική εντός ή εκτός Ευρώπης...
 άρθρο του,    Δημήτρη Βαγενά

*** Η ΩΡΑ του ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ! Στο ΜΥΑΛΟ του ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΣΟΙΜΠΛΕ...

~  άρθρο του Αρχισυντάκτη
 Ψάχνονται στην Αθήνα να μάθουν πότε θα αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα. Πήγε λοιπόν ο Έλληνας να πάρει τη συμβουλή  του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και να μάθει πότε θα βελτιωθεί η κατάσταση.
Άνοιξε την πόρτα του ομολογουμένως επιβλητικού γραφείου, μπήκε και έκατσε απέναντι στο αφεντικό… εχμμ στον κο Σόιμπλε.
Ξεκίνησε ο Έλληνας να του λέει πως πρέπει άμεσα να φύγει ο Τσίπρας διότι κάνει κακό στην ελληνική οικονομία και μπλα μπλα. Κουράστηκε ο Βόλφγκανγκ και τον διέκοψε.
-τι θα αλλάξει; τον ρωτά.
Το ελληνικό κράτος το ελέγχει ένα σύστημα, πώς το λέτε εσείς οι Έλληνες, διαπλοκής. Το Μέγαρο Μαξίμου, με κάποιους επιχειρηματίες Ολιγάρχες, τις τράπεζες και τα συστημικά ΜΜΕ ελέγχουν τη χώρα. Είτε Μητσοτάκης είτε Τσίπρας το ένα και το αυτό. Εμείς πάλι στο Βερολίνο, ξέρουμε ότι έχετε την πιο πλούσια χώρα του κόσμου και γι αυτό συνεχίζουμε να συναλλασσόμαστε με το σύστημα αυτό. Μέχρι να τα πάρουμε όλα και να μη μείνει τίποτα όρθιο.
‘Σκάλωσε’ ο Έλληνας. Δεν το περίμενε αυτό. Κάτι πήγε να ψελλίσει και τον σταματά ο Σόιμπλε.
-η Ελλάδα για να φύγει προς τα μπρος πρέπει να βρει ανθρώπους που θα είναι ΕΛΛΗΝΕΣ και θα σκέφτονται με γνώμονα το Ελληνικό Συμφέρον. Μέχρι να τους βρει, όλοι οι υπόλοιποι θα εναλλάσσονται στην εξουσία.
Ο διάλογος είναι φανταστικός, προφανώς. Απέχει όμως από την αλήθεια;
Υπάρχει λύση σε αυτή τη χώρα;
Σκεφτείτε…

***  Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΔΑΝΕΙΑ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ...

~  Οι τράπεζες δανείζουν μονίμως αέρα !!!
Αέρα δάνειζαν επί δραχμής, αέρα επί ευρώ, αέρας ήταν και τα ελβετικά φράγκα που πούλησαν ως δήθεν δάνεια στους δανειολήπτες, χωρίς ποτέ να τα διαθέτουν, ούτε σε φυσική, ούτε σε λογιστική μορφή !!!
 Όπως και μετά την πρώτη Συλλογική Αγωγή (κατά της Eurobank, επί της οποίας εκδόθηκε η ΠολΠρωτΑθ 334/2016), έτσι και τώρα, μετά την εκδίκαση της δεύτερης Συλλογικής Αγωγής (κατά της Τράπεζας Πειραιώς) παραθέτω κάποια εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία, που είναι απολύτως κρίσιμα, αναφορικά με τα δάνεια σε CHF, τα οποία φέρεται να χορήγησε η συγκεκριμένη τράπεζα.
Για το λόγο αυτό επικαλούμαι έγγραφα της ίδιας της τράπεζας και αποσπάσματα μαρτυρικών καταθέσεων που η ίδια προσκόμισε και μεταχειρίστηκε στο δικαστήριο.
 Η μαρτυρική κατάθεση
 Κατά πρώτο λόγο, εξαιρετικά χρήσιμη θα μας φανεί ένα συγκεκριμένα απόσπασμα από τη μαρτυρική κατάθεση της μάρτυρος της τράπεζας η οποία έγινε, ακριβώς, για να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό μέσο στη διαδικασία της εκδίκασης της Συλλογικής Αγωγής ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
 Η μάρτυρας αυτή (τα στοιχεία της οποίας δεν αποκαλύπτω, όχι μόνο από σεβασμό στα προσωπικά της δεδομένα, αλλά κι επειδή ήμουν εκεί όταν έδινε την κατάθεσή της και μπορώ να βεβαιώσω ότι ήταν μια αξιοπρεπέστατη κυρία, η οποία είχε πράγματι την πεποίθηση, ότι το σημείωμα που της δόθηκε -άγνωστο από ποιον- ήταν αληθές και έγκυρο, με αποτέλεσμα να αναγνώσει ολόκληρο το σημείωμα ως μαρτυρική της κατάθεση! -ζήτω ο νέος ΚΠολΔ!) μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε επί λέξει ότι:
 «…η τράπεζα αντλεί χρηματοδότηση σε CHF από την διατραπεζική αγορά χρήματος μέσω συναλλαγών ανταλλαγής νομισμάτων, δηλαδή δανείζεται CHF με ταυτόχρονη καταβολή ευρώ ως εξασφάλιση της αντισυμβαλλόμενης Τράπεζας.»
 Στην ουσία η μάρτυρας μας είπε ότι η τράπεζα έκανε cross currency swaps, για να βρίσκει CHF, που δάνειζε μετά στους δανειολήπτες. Ας ερευνήσουμε αυτό τον τραπεζικό ισχυρισμό σε σχέση με τους επίσημους ισολογισμούς της τράπεζας.
 ΕΤΟΣ 2005
Στις οικονομικές καταστάσεις του 2005, στη σελίδα 16 η τράπεζα αποκαλύπτει το σύνολο της συναλλαγματικής της θέσης για τη χρήση από 01-01-2005 έως και 31-12-2005. Εκεί φαίνεται ότι είχε ταμειακά διαθέσιμα σε CHF, το ισότιμο των οποίων σε ευρώ ανέρχεται σε μόλις 879.000€, ενώ έχει χορηγήσει δάνεια προς καταναλωτές που αποτιμώνται σε € στο ύψος των 108.962.000€. Δείχνει και υποχρεώσεις προς άλλες τράπεζες ισότιμου ύψους σε ευρώ 71.826.000€. Για του λόγου το αληθές η απεικόνιση έχει ακριβώς ως εξής:

Εικόνα 1 - Η σελ 16 των Οικονομικών Καταστάσεων της τράπεζας για το έτος 2005
 Ήδη από το 2005 φαίνεται ένα παράδοξο: Το παράδοξο δεν είναι τόσο, ότι από διατραπεζικό δανεισμό ύψους 71,826 εκατομμυρίων ευρώ, είναι αδύνατο να προέκυψαν δανειακές χορηγήσεις ύψους 108,962 εκατομμυρίων ευρώ, όπως η ίδια η τράπεζα δείχνει στη σελίδα 16 των οικονομικών καταστάσεων του έτους 2005.
Το παράδοξο είναι ότι η τράπεζα επικαλείται, ως μοναδική μέθοδο αποκτήσεως τωνCHF τις συμβάσεις ανταλλαγών νομισμάτων, δηλαδή συμβάσεις παραγώγων τύπου swap. Αναφέρεται παγίως, ξεκάθαρα και αποκλειστικά σε συμβάσεις ανταλλαγής νομισμάτων.
Αλλά αποδεικνύεται ότι το 2005 ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ SWAP ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ CHF!
Παραδοξότητα; Όχι ακόμα. Διότι η τράπεζα θα σπεύσει να πει ότι το 2005 δεν χορηγούσε ακόμα δάνεια σε ελβετικό φράγκο κι ότι το σχετικό προϊόν άρχισε να το παρέχει το 2006. Οπότε ας πάμε να δούμε, εάν το 2006 υπάρχει έστω κι ένα SWAP από το οποίο να μπορεί να πιθανολογηθεί ως αληθής ως ισχυρισμός της αντιδίκου, περί δανεισμού CHF μέσω SWAP από την διατραπεζική αγορά.

ΕΤΟΣ 2006
Σύμφωνα με έγγραφο που προσκομίστηκε ως "σχετικό 15" από την τράπεζα, από 08-09-2006 φέρεται να ξεκίνησε εκ μέρους της η χορήγηση των επίδικων δανείων.
Συνεπώς, οι οικονομικές καταστάσεις του έτους 2006 (που αφορούν περίοδο χρήσης από 01-01-2006 έως και 31-12-2006) και τα έτη που ακολουθούν, είναι απολύτως κρίσιμα προκειμένου να ανεύρουμε πόσα ακριβώς CHF δανείστηκε και πόσα CHF δάνεισε με τη σειρά της σε καταναλωτές, μέσω των επίδικων προϊόντων.
Στη σελίδα 19, λοιπόν, των εν λόγω οικονομικών καταστάσεων βλέπουμε τα κάτωθι:
 Η σελίδα 19 των οικονομικών καταστάσεων της τράπεζας έτους χρήσης 2006
 Το 2006 το παραπάνω παράδοξο παίρνει περίεργα εκρηκτικές διαστάσεις. Συγκεκριμένα, η τράπεζα φέρεται να διαθέτει ως ρευστά διαθέσιμα ποσότητα CHF που αντιστοιχεί σε μόλις 1,420 εκατομμύρια €. Έχει χορηγήσει δάνεια προς τράπεζες σε CHF, που κατά το ισότιμό τους σε € ανέρχονται σε 2,930 εκατομμύρια ευρώ. Και έχει χορηγήσει 445,195 εκατομμύρια ευρώ ως δάνεια σεCHF.
Αλλά, αντίθετα, έχει μόλις 137,499 εκατομμύρια δανεισμό σε CHF και το σημαντικότερο, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΣΕ CHF.
Που είναι, λοιπόν, οι συμβάσεις ανταλλαγής νομισμάτων που μας λέγει η ενόρκως εξετασθείσα μάρτυρας της τράπεζας και ανέφερε και ο μάρτυράς της στο ακροατήριο;;;
ΕΔΩ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ 2006, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕ ΟΥΤΕ 1€ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ SWAP, ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ CHF!
Που είναι, λοιπόν, τα διαβόητα swap;;;
Πώς γίνεται να μην φαίνονται στα βιβλία της αντιδίκου;;;
Και εάν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε… πώς δόθηκαν 445,195 εκατομμύρια € ως δάνεια σε CHF, χωρίς τον αντίστοιχο δανεισμό των CHF;;;
Ποιος λέγει τελικά, ψέματα;;;
Τα βιβλία της τράπεζας που αναφέρονται σε ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΠΟ SWAP Ή ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΑΝΗ ΨΕΥΔΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ;;;
Ακόμα και στην αδόκητη περίπτωση, που η τράπεζα ήθελε να ισχυριστεί, ότι τα κεφάλαια για τον δανεισμό των καταναλωτών προέκυψαν από απευθείας διατραπεζικό δανεισμό (δηλ, όχι απόswap) τότε, αφενός αποδεικνύεται ουσιαστικά αβάσιμος ο ισχυρισμός περί swap, τον οποίο με τόση ένταση πρότεινε ενώπιον του δικαστηρίου, και αφετέρου και πάλι, από απευθείας διατραπεζικό δανεισμό 137,499 εκατομμυρίων πώς γίνεται να χορηγούνται δάνεια 445,195 εκατομμυρίων;;;
Μην ξεχνάμε ότι εν προκειμένω θα έπρεπε τα ποσά του δανεισμού της να είναι ίσα με τα ποσά των χορηγηθέντων δανείων εκ μέρους της!
Διαφορετικά, καταρρέει ο ισχυρισμός, ότι δήθεν ήταν πραγματικά δάνεια συναλλάγματος.
Διότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο να δώσω δάνειο συναλλάγματος, εάν δεν έχω πρώτα το συνάλλαγμα!
Εάν δεν έχω το συνάλλαγμα, τότε μπορώ να δώσω μόνο δάνειο σε ευρώ!
Και εάν δίνω δάνειο σε ευρώ και ύστερα, το βαφτίζω «δάνειο σε συνάλλαγμα» τότε στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι δάνειο συναλλάγματος αλλά δάνειο με ρήτρα αξίας νομίσματοςCHF.
Και δάνειο με ρήτρα αξίας CHF σημαίνει ότι το δανειακό κεφάλαιο εκταμιεύθηκε σε ευρώ και μόνο για τον υπολογισμό της οφειλής συνυπολογίζεται η αξία του CHF.
Kαι επομένως δεν πρόκειται για συνομολόγηση οφειλής σε ξένο νόμισμα,  με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζεται το 291ΑΚ!
Ήδη για το 2006, επιβεβαιώνονται και αποδεικνύονται από τα επίσημα έγγραφα της τράπεζας, ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, δηλαδή, ότι τελικώς, είτε η τράπεζα δεν απέκτησε τα CHF, είτε απέκτησε μια κάποια πολύ μικρή ποσότητα CHF και την ανακύκλωνε διαρκώς μοχλεύοντας τα ρευστά διαθέσιμά της, δημιουργώντας απαιτήσεις από καθαρό…αέρα!
 ΕΤΟΣ 2007
Στη σελίδα 25 των οικονομικών καταστάσεων του εν λόγω έτους που αφορά περίοδο χρήσης από 01-01-2007 έως και 31-12-2007 βλέπουμε την κάτωθι εικόνα:

Σελίδα 25 των οικονομικών καταστάσεων της τράπεζας έτους χρήσης 2007
 Το 2007 η παραδοξότητα αποδεικνύεται ότι ήταν τελικώς, αισχροκέρδεια. Συγκεκριμένα, η τράπεζα φέρεται να διαθέτει ως ρευστά διαθέσιμα ποσότητα CHF που αντιστοιχεί σε μόλις 2,718 εκατομμύρια €. Έχει χορηγήσει δάνεια προς τράπεζες σε CHF, που κατά το ισότιμό τους σε € ανέρχονται σε 152,039 εκατομμύρια ευρώ, έχει εκδώσει και παράγωγα από τα οποία απαιτεί 5,748 εκατομμύρια €.
Και τώρα η αποκάλυψη
Και έχει χορηγήσει 1,603734 δισεκατομμύρια ευρώ ως δάνεια σε CHF.
Αλλά, αντίθετα, έχει μόλις 5,242 εκατομμύρια δανεισμό σε CHF από παράγωγα.
Καταλαβαίνετε τι βλέπουμε;
Από 5,242 εκατομμύρια ευρώ γεννήθηκαν δάνεια 1,60 δισεκατομμυρίων ευρώ! Μιλάμε για μόχλευση ή ανακύκλωση των ιδίων CHF κατά 305,93 φορές!!!
Δηλαδή κάθε 1 CHF που εμφάνιζε στα βιβλία της η τράπεζα το δάνειζε σε περίπου 306 ανθρώπους!
Ακόμα και στην αδόκητη περίπτωση, που η τράπεζα ήθελε να ισχυριστεί, ότι τα κεφάλαια για τον δανεισμό των καταναλωτών προέκυψαν από απευθείας διατραπεζικό δανεισμό (δηλ, όχι από swap) τότε, αφενός αποδεικνύεται ουσιαστικά αβάσιμος ο ισχυρισμός περί swap, τον οποίο με τόση ένταση πρότεινε ενώπιον του δικαστηρίου και αφετέρου και πάλι, από απευθείας διατραπεζικό δανεισμό 85,805 εκατομμυρίων πώς γίνεται να χορηγούνται δάνεια 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ;;;
Διότι, μην ξεχνάμε ότι εν προκειμένω τα ποσά του δανεισμού της σε CHF θα έπρεπε να είναι ίσα με τα ποσά των χορηγηθέντων δανείων εκ μέρους της!
Διαφορετικά, καταρρέει ο ισχυρισμός της, ότι δήθεν ήταν πραγματικά δάνεια συναλλάγματος. Διότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο να δώσω δάνειο συναλλάγματος, εάν δεν έχω πρώτα το συνάλλαγμα!
Εάν δεν έχω το συνάλλαγμα, τότε μπορώ να δώσω μόνο δάνειο σε ευρώ!
Και εάν δίνω δάνειο σε ευρώ και ύστερα, το βαφτίζω «δάνειο σε συνάλλαγμα» τότε στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι δάνειο συναλλάγματος αλλά δάνειο με ρήτρα αξίας νομίσματοςCHF.
Και δάνειο με ρήτρα αξίας CHF σημαίνει ότι το δανειακό κεφάλαιο εκταμιεύθηκε σε ευρώκαι το CHF αποτελεί στοιχείο που χρησιμοποιείται μόνο για τον υπολογισμό της του ύψους της οφειλής.
Kαι επομένως δεν πρόκειται για συνομολόγηση οφειλής σε ξένο νόμισμα,  με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζεται το 291ΑΚ!
Και τελικά, επιβεβαιώνεται και αποδεικνύεται από τα επίσημα έγγραφά της, ο αγωγικός ισχυρισμός, ότι τελικώς, είτε δεν απέκτησε τα CHF, είτε απέκτησε μια κάποια πολύ μικρή ποσότητα CHF και την ανακύκλωνε διαρκώς μοχλεύοντας τα ρευστά διαθέσιμά της, δημιουργώντας απαιτήσεις από καθαρό…αέρα!
Αλλά αφού βρήκαμε ένα, έστω υποτυπώδες ποσό από swap σε CHF, αξίζει να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας τον επίσημο ορισμό μιας συναλλαγής ανταλλαγής, όπως τον δίνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οι κατευθυντήριες γραμμές της ΕΚΤ στις οποίες δίνεται και ο θεσμικός ορισμός του swap
 Εφόσον η τράπεζα ισχυρίζεται επί της ουσίας ότι έκανε μια σύμβαση διπλής ανταλλαγής (νομισμάτων) τότε, ως προς το σκέλος της ανταλλαγής νομισμάτων (currency swap) πρέπει να είχε ήδη συνάψει με το swap μια ταυτόχρονη σύμβαση για προθεσμιακή αγορά/πώληση του ίδιου ποσού του συγκεκριμένου νομίσματος έναντι του πρώτου νομίσματος.
Εν προκειμένω τίθεται το ερώτημα, ποιο είναι το πρώτο νόμισμα και ποιο το δεύτερο. Δηλαδή, σε αυτές τις προθεσμιακές συμβάσεις η τράπεζα θα έπρεπε να είναι πωλήτρια ή αγοράστρια και ποιου νομίσματος;
Τα πράγματα είναι μάλλον απλά: Η τράπεζα με το swap απέκτησε CHF, και ταυτόχρονα, πούλησε προθεσμιακά αυτά τα CHF, την ίδια στιγμή που κατήρτισε το SWAP. Ωστόσο, ιδωμένη η ίδια συναλλαγή αντίστροφα, ως πώληση EURO, θα μπορούσε να σημαίνει ότι η τράπεζα πούλησε ευρώ και τα αγόρασε προθεσμιακά.
Η πρακτική σημασία της διάκρισης είναι σημαντική.
Διότι εάν η τράπεζα οφείλει να αγοράσει προθεσμιακά τα CHF (πουλώντας EURO), τότε αυτό αυτόματα σημαίνει ότι, στον κρίσιμο χρόνο, δεν είχε στην κατοχή της τα CHF! Συνεπώς, είναι αδύνατο να δανειοδότησε χρήματα από κεφάλαια που δεν έχει στην κατοχή της!
Εάν πάλι, η τράπεζα οφείλει να πουλήσει προθεσμιακά τα CHF (αγοράζοντας EURO), τότε η ισοτιμία πώλησης είναι κλειδωμένη, τη στιγμή κατάρτισης του swap (αφού αυτή είναι η λειτουργία της προθεσμιακής αγοράς/πώλησης) κι επομένως, δεν υφίσταται καμία ζημία από την όποια συναλλαγματική μεταβολή.
Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι ενώπιον των δικαστηρίων η τράπεζα λέει μόνο τη μισή αλήθεια. Λέει μόνο για το swap. Βλέπετε, έπρεπε και όφειλε να επικαλεστεί έναν τρόπο απόκτησης υποτιθέμενων κεφαλαίων σε CHF.
Αναγκάστηκε, λοιπόν, να πει κάτι αλλά κι αυτό το είπε…μισό.
ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ.
Δεν είπε, δηλαδή, ότι συνέπεια της σύναψης του swap ήταν μια ταυτόχρονη προθεσμιακή σύμβαση συναλλάγματος. Από την ίδια τη φύση αυτής της σύμβασης, όμως, προκύπτει, είτε ότι η τράπεζα ποτέ δεν αγόρασε τα ελβετικά φράγκα, είτε ότι, ακόμα κι αν τα αγόρασε, τότε μπορεί να τα πούλησε ήδη ή μπορεί να τα πουλήσει στο μέλλον, χωρίς καμία ζημιά, λόγω της παγιωμένης ισοτιμίας στην οποία συμφωνήθηκε τόσο το swap, όσο και η προθεσμιακή σύμβαση.
 ΕΤΟΣ 2008
Στη σελίδα 28 των οικονομικών καταστάσεων του εν λόγω έτους που αφορά περίοδο χρήσης από 01-01-2008 έως και 31-12-2008 βλέπουμε την κάτωθι εικόνα:

 Σελίδα 28 των οικονομικών καταστάσεων έτους χρήσης 2008
 Το 2008 συνεχίζονται με αμείωτη ένταση όλα τα παραπάνω. Συγκεκριμένα, η τράπεζα φέρεται να διαθέτει ως ρευστά διαθέσιμα ποσότητα CHF που αντιστοιχεί σε μόλις 2,560 εκατομμύρια €. Έχει χορηγήσει δάνεια προς τράπεζες σε CHF, που κατά το ισότιμό τους σε € ανέρχονται σε 499,179 εκατομμύρια ευρώ, έχει εκδώσει και παράγωγα από τα οποία απαιτεί CHF αξίας 11,005 εκατομμύρια €.
Και τώρα η αποκάλυψη
Και έχει χορηγήσει 2,123516 δισεκατομμύρια ευρώ ως δάνεια σε CHF.
Αλλά, αντίθετα, έχει μόλις 12,290 εκατομμύρια δανεισμό σε CHF από παράγωγα.
Καταλαβαίνετε τι βλέπουμε;
Από 12,290 εκατομμύρια ευρώ γεννήθηκαν δάνεια 2,123516 δισεκατομμυρίων ευρώ! Μιλάμε για μόχλευση ή ανακύκλωση των ιδίων CHF κατά 172,78 φορές!!!
Δηλαδή κάθε 1 CHF που εμφάνιζε στα βιβλία της η αντίδικος, το δάνειζε σε περίπου 173 ανθρώπους!
Και βέβαια, στην περίπτωση αυτή ισχύουν ακριβώς και κατά απόλυτη αναλογία, όλα όσα αναφέρθηκαν αμέσως παραπάνω.
 ΕΤΟΣ 2009
Στη σελίδα 39 των οικονομικών καταστάσεων του εν λόγω έτους που αφορά περίοδο χρήσης από 01-01-2009 έως και 31-12-2009 βλέπουμε την κάτωθι εικόνα:

Σελίδα 39 των οικονομικών καταστάσεων έτους χρήσης 2009
 Το 2009 συνεχίζονται με αμείωτη ένταση όλα τα παραπάνω. Και το έτος 2009 έχει μια ιδιαίτερη αξία στην αναζήτησή μας, όπως θα δείτε λίγο παρακάτω.
Κατά το έτος 2009, η αντίδικος φέρεται να διαθέτει ως ρευστά διαθέσιμα ποσότητα CHF που αντιστοιχεί σε μόλις 4,340 εκατομμύρια €. Έχει χορηγήσει δάνεια προς τράπεζες σε CHF, που κατά το ισότιμό τους σε € ανέρχονται σε 171,714 εκατομμύρια ευρώ, έχει εκδώσει και παράγωγα από τα οποία απαιτεί CHF αξίας 5,522 εκατομμύρια €.
Και τώρα η αποκάλυψη
Και έχει χορηγήσει 2,507440 δισεκατομμύρια ευρώ ως δάνεια σε CHF.
Αλλά, αντίθετα, έχει μόλις 5,849 εκατομμύρια δανεισμό σε CHF από παράγωγα.
Καταλαβαίνετε τι βλέπουμε;
Από 5,849 εκατομμύρια ευρώ γεννήθηκαν δάνεια 2,507440 δισεκατομμυρίων ευρώ! Μιλάμε για μόχλευση ή ανακύκλωση των ιδίων CHF κατά 428,6955 φορές!!!
Δηλαδή κάθε 1 CHF που εμφάνιζε στα βιβλία της η αντίδικος, το δάνειζε σε περίπου 429 ανθρώπους!
 Έτσι προέκυψαν τα CHF.
Ή μάλλον, έτσι αποδεικνύεται ότι ΔΕΝ προέκυψαν ποτέ τα CHF.
 Αυτά είναι τα δάνεια σε CHF, που με τόση ένταση επιδικάζονται υπέρ των τραπεζών από τα δικαστήρια. Και επιδικάζονται με βάση το 291ΑΚ, που αναφέρεται σε συνομολόγηση οφειλής σε ξένο νόμισμα.
 Με βάση τα παραπάνω όμως, μόνο δυο λύσεις θα μπορούσαν να είναι πράγματι εύλογες και δίκαιες:
 Α. Είτε να γίνει δεκτό το προφανές, ότι δηλαδή η τράπεζα δάνεισε €, που επένδυσε πίσω από ένα συνολικά διαφανές προϊόν, το οποίο ονόμασε "δάνειο σε CHF" με σκοπό να προβεί σε κατάχρηση Δικαίου. Δηλαδή, είχε προβλέψει εκ των προτέρων τι επρόκειτο να συμβεί και στόχευε στην επίκληση του 291ΑΚ, προκειμένου να νομιμοποιήσει το αδιανόητο.
Τούτο το δάνειο, όμως, θα ήταν στην πραγματικότητα, δάνειο με ρήτρα αξίας νομίσματος CHF, κι επομένως, ως οφειλή σε εγχώριο νόμισμα, θα πρέπει να ελεγχθεί κανονικά, δίχως να τυγχάνει εφαρμογής στην περίπτωση αυτή το 291ΑΚ.
 Β. Πράγματι ο αέρας, είναι ξένο νόμισμα, αφού εθνικό νόμισμα της χώρας, από 01-01-2002 είναι το ευρώ. Εφόσον αποδεικνύεται ότι η τράπεζα δάνεισε CHF, που ποτέ δεν είχε, τότε θα πρέπει να γίνει δεκτό ότι δάνεισε αέρα.
Συνεπώς, οι δανειολήπτες θα πρέπει να μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους, είτε σε εγχώριο νόμισμα, είτε στο νόμισμα που πραγματικά χρηματοδοτήθηκαν. Από αύριο, λοιπόν, προσδοκώ από τους δικαστές να επιδικάζουν καταβολές δανειοληπτών "CHF" με ωραιότατο καθαρό αέρα.
291 δεν θέλετε;
Αέρα, λοιπόν!
 Διότι, πολύ απλά, Ελβετικά φράγκα δεν υπήρξαν ποτέ...
Μια χαρούλα απόφαση θα είναι και αυτή.    Ε;

***  ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ !Οι νέοι μισθοί μετά τις αλλαγές στις εισφορές (πίνακες)...

~  Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των εισφορών στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ και πλέον δεν θα γίνονται με βάση τους μισθούς του 2011 όπως ως τώρα, αλλά με βάση τις σημερινές αποδοχές.
Οι μεγάλες ανατροπές αναμένεται να αλλάξουν τα πάντα από τις αρχές του νέου έτους προκαλώντας ορισμένες επώδυνες «καραμπόλες».
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Εθνους, χαμένοι της υπόθεσης είναι όσοι έχουν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ και ειδικά όσοι έχουν πολλά χρόνια υπηρεσίας.
Αντίθετα κερδισμένοι είναι οι υπάλληλοι Υποχρεωτικής ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα δουν αυξήσεις στο μισθό τους ως και 20 ευρώ το μήνα.
Μετά την ψήφιση του Ν. 4024/2011, που καθιέρωσε το ενιαίο μισθολόγιο, οι κρατήσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους όσον αφορά την κύρια σύνταξη υπολογίζονταν στο μισθολόγιο του 2011, καθώς αυτό ήταν και το μισθολόγιο επί του οποίου γινόταν ο υπολογισμός της σύνταξης για όσους υπέβαλαν αίτημα μέχρι τις 12/5/2016 (παλιός τρόπος υπολογισμού).
Η κράτηση για κύρια σύνταξη για τον υπάλληλο είχε ως βάση υπολογισμού τον βασικό του μισθό του 2011, με προσθήκη μιας διαφοράς επιδόματος (140,80€), ενώ στην περίπτωση που ο υπάλληλος ελάμβανε επίδομα θέσης ευθύνης η κράτηση για την κύρια σύνταξη γινόταν και επί του εν λόγω επιδόματος.
Επομένως δεν γίνονταν κρατήσεις για κύρια σύνταξη στο σύνολο των αποδοχών (εξαιρούνταν τα επιδόματα), με συνέπεια το ποσοστό των εισφορών (6,67%) να υπολογίζεται σε μέρος αυτών. Ακόμη και μετά την αλλαγή του μισθολογίου και την αλλαγή των μισθολογικών κλιμακίων με την ένταξη σε αυτά του συνόλου των επιδομάτων, η κράτηση για την κύρια σύνταξη παρέμενε ίδια λόγω ειδικής διάταξης που προέβλεπε τον υπολογισμό της σύνταξης με τις αποδοχές του 2011.
Με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης και την εφαρμογή ενιαίων κανόνων για όλους τους μισθωτούς εργαζομένους και του Δημοσίου, η κράτηση για την κύρια σύνταξη που για τον εργαζόμενο είναι 6,67% γίνεται πλέον στο σύνολο των αποδοχών, όπως αυτές ορίστηκαν από το νέο μισθολόγιο του Ν. 4354/2016.
Με την εν λόγω αλλαγή προκύπτουν διαφορές στην καταβολή των εισφορών και στις καθαρές αποδοχές. Έτσι θα βρεθούν περιπτώσεις -που είναι και η πλειονότητα- που θα λάβουν λιγότερα καθαρά χρήματα μηνιαίως, αλλά και περιπτώσεις που θα λάβουν ελάχιστα περισσότερα.
Αναλυτικά οι κρατήσεις ανάλογα με τους μισθούς, τα έτη και την εκπαίδευση:
 Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης:
Κλιμάκιο 3 5 8 11 13 16 18
Αποδοχές 1.210 1.387 1.505 1.628 1.800 1.977 2.95
Νέα εισφορά 80,7 92,5 100,3 112,2 120 131,8 139,7
Παλιά εισφορά 83 88 96 104,4 109,8 117,8 120,5
Τεχνολογικής εκπαίδευσης:
Κλιμάκιο 3 5 8 11 13 16 18
Αποδοχές 1.092 1.312 1.422 1.587 1.697 1.862 1.917
Νέα εισφορά 72,8 87,5 94,8 105,8 113 124 127
Παλιά εισφορά 79,6 87,2 92,4 100 105 112,9 115,4
Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης:
Κλιμάκιο 2 4 6 7 9 11 12
Αποδοχές 918 1.038 1.158 1.218 1.338 1.458 1.518
Νέα εισφορά 61,2 69,2 77,2 81,2 97,2 101,2
Παλιά εισφορά 71,5 78,4 83,2 89,8 94,4 101,2 103,5
Υποχρεωτικής εκπαίδευσης:
Κλιμάκιο 2 4 6 7 9 11 12
Αποδοχές 823 909 995 1.038 1.124 1.210 1.253
Νέα εισφορά 54,8 60,6 66,3 69,2 74,9 80,7 83,5
Παλιά εισφορά 62,6 68,4 72,4 78,2 82,1 88 80,5
 Πηγή Freepen.gr

*** Προκλητικοί οι Τούρκοι! Έβρισαν Έλληνα υπουργό...

~  «Για ακόμη μία φορά καλούμε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνο Καμμένο να ενεργεί με ευθύνη και σοβαρότητα», ενώ ταυτόχρονα δηλώνει ότι «αρνούμαστε να προβούμε σε ίδιες ενέργειες και τοποθετήσεις από εδώ και στο εξής»,αναφέρει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας και επιτίθεται προκληκτικά στον Έλληνα υπουργό Άμυνα Πάνο Καμμένο.
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανέφερε:
«Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς που έκανε προς τον Προέδρο της Δημοκρατίας, στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, τον οποίο γνωρίζουμε ότι δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης από την άποψη της κοινής λογικής, την 1η Δεκεμβρίου.Η οργάνωση ΕΟΚΑ, η οποία έχει εμπλακεί σε πράξεις τρομοκρατίας στην Κύπρο, έχει καταστρέψει τις όποιες συνεταιριστικές προσπάθειες έγιναν μεταξύ των δύο χωρών. Καλούμε τον Υπουργό Εθνικής άμυνας, κ. Καμμένο για άλλη μια φορά, να συμμορφωθεί με ευθύνη και σοβαρότητα, και να απέχει από παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες από τώρα και στο εξής».
Ο Πάνος Καμμένος είπε από το φυλάκιο της Μολυβδοσκέπαστης: «Από δω θέλω να στείλω και ένα μήνυμα προς όλους αυτούς που τολμούν να αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες, το διεθνές δίκαιο και να κάνουν προκλητικές δηλώσεις. Από τη μία μεριά έχουμε την Τουρκία, που με συνεχείς δηλώσεις προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα. Η απάντηση η δική μας, η απάντηση που δίνουμε με βάση το διεθνές δίκαιο, της προάσπισης τη εθνικής κυριαρχία της χώρας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, αν ο κ. Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη Συνθήκη της Λωζάννης θα επιστρέψουν στη Συνθήκη των Σεβρών».

***  Ιταλικό δημοψήφισμα! Η μέρα της κρίσης ΗΡΘΕ...

~ Από τις τις 07:00 μέχρι τις 23:00 τοπική ώρα (από τις 08:00 ως τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), 47 εκατομμύρια Ιταλοί πολίτες καλούνται να ψηφίσουν "ναι" ή "όχι" στο κρίσιμο συνταγματικό δημοψήφισμα, με τον Ματέο Ρέντσι να έχει τονίσει ότι αν επικρατήσει το "όχι", θα παραιτηθεί.
Σκοπός του δημοψηφίσματος είναι να σταματήσουν να έχουν αλληλοεπικαλυπτόμενο ρόλο η Βουλή και η Γερουσία και αν νικήσει το "ναι", τότε η Γερουσία θα μπορεί να εκφράζεται μόνον για συνταγματικούς νόμους, την επικύρωση ευρωπαϊκών συνθηκών, σχετικά με νέους εκλογικούς νόμους, για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Επιπλέον, στο σημερινό δημοψήφισμα τίθεται το θέμα αν θα καταργηθούν οι νομαρχίες με τη σημερινή τους μορφή και το Εθνικό Συμβούλιο Οικονομίας και Εργασίας (Cnel). Η νομολογία που καλούνται να αρνηθούν ή να δεχτούν οι Ιταλοί, προβλέπει ότι η φορολογική πολιτική, οι υποδομές και η ενέργεια πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του κεντρικού κράτους, όχι κάθε δήμου και περιφέρειας.
Να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα είναι ούτως ή άλλως έγκυρο, αφού η μεταρρύθμιση έχει εγκριθεί από το κοινοβούλιο.

***  ΔΕΟΣ! Για ΠΡΩΤΗ φορά στην ΕΛΛΑΔΑ το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης...

~  ΔΕΟΣ! Για ΠΡΩΤΗ φορά στην ΕΛΛΑΔΑ το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης…
 Στην Αθήνα θα μεταφερθεί από την Βενετία τον ερχόμενο Μάιο για πρώτη φορά στην ιστορία, το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Πρόκειται για ένα γεγονός ιστορικών διαστάσεων το οποίο ανακοίνωσε στους πιστούς που παρακολούθησαν τον Εσπερινό της παραμονής της εορτής της Αγίας Βαρβάρας στο προσκύνημα του ομώνυμου δήμου της Αττικής, ο γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος.
leips
«Θα φέρουμε το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης και το Τίμιο Ξύλο με ένα σύνθημα: «Αναδεικνύουμε την πνευματική ταυτότητα της Ευρώπης» διότι Ευρώπη χωρίς την χριστιανική παράδοση και πίστη που την οικοδόμησε, δεν δύναται να υπάρξει» είπε χαρακτηριστικά ο επίσκοπος Φαναρίου ο οποίος είναι και ο εμπνευστής της ενέργειας αυτής και για την οποία ήδη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει δώσει την άδεια της.
Ο επίσκοπος, που διοικεί τον αρχαιότερο εκκλησιαστικό οργανισμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Αποστολική Διακονία που φέτος συμπληρώνει 80 χρόνια ζωής τόνισε πως «Εάν σήμερα στην Ευρώπη πληρώνουμε ένα τίμημα, είναι γιατί ξεχάσαμε ότι ακριβώς αυτός ο πολιτισμός στηρίζεται στον Χριστό μας και μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα».
Το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης φυλάσσεται σήμερα στην Βενετία. Μεταφέρθηκε εκεί από την Κωνσταντινούπολη το 1211 στα χέρια Σταυροφόρων που μαζί με πολλούς άλλους θησαυρούς της Βασιλεύουσας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επισκόπου Φαναρίου, το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί στην Ελλάδα στις 14 Μαΐου 2017.
Η Αγία Ελένη είναι μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του χριστιανισμού. Τιμάται τόσο από την Ορθόδοξη όσο και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Σε εκείνη αποδίδεται η εύρεση του Τιμίου Σταυρού στους Αγίους Τόπους καθώς και η ανάδειξη των εκεί προσκυνημάτων.
Μαζί με την Αγία Ελένη θα μεταφερθεί και τεμάχιο Τιμίου Ξύλου. Το ιερό σκήνωμα και το Τίμιο Ξύλο θα εκτεθούν σε προσκύνημα στον ι.ν. Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο δήμο της Αττικής.
ΠΗΓΗ: orthodoxia.Info

***  Σκορπούσαν ΘΑΝΑΤΟ!  Οι 145 κατηγορούμενοι του καρτέλ που γέμιζαν ναρκωτικά την Αθήνα... (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


03-12-2016: Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ.Αττικής σχετικά με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών εκατόν σαράντα πέντε (145) ατόμων,μελών εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην εμπορία ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας                                    
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες εκατόν σαράντα πέντε (145) ατόμων, κατηγορουμένων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην εμπορία ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας και η οποία εξαρθρώθηκε στις 26-11-2016, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. (Σχετικό από 28-11-2016 Δελτίο Τύπου).
Σε βάρος των ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της συγκρότησης-ένταξης-διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ' εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
1. (επ) PROFKA (ον) PANAJOT του ΝΑSHO και της KASIANI γεν.23/02/1965 στην Αλβανία
2. (επ) ISMAILANJI (ον) EMILJANO του ALBER και της RITA γεν.1991 στην Αλβανία
3. (επ) GEORGIEV (ον) ZDRAVKO του TRIFONOV και της VALIA γεν.1992 στη Βουλγαρία
4. (επ) MUCA (ον) JOANI του KASTRIOT και της TATIANA γεν.29-06-1988 στην Αλβανία
5. ΚΟΤΣΙΡΑΣ Βασίλειος του Αθανασίου και της Φωτεινής, γεν. 12-12-1967 στην Ασπροκλησιά Τρικάλων
6. ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ Ιωάννης του Αθανασίου και της Ελένης, γεν. 12-02-1967 στην Αθήνα
7. ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ Μαρία του Αθανασίου και της Ελένης, γεν. 29-05-1972 στην Αθήνα
8. (επ) XHALIA (ον) AJET του KANAN και της SOYLTANA , γεν.1969 στην Αλβανία
9. (επ) ΤΑ LHARAJ (ον) ROBERT του Β RAHIM και της LINE , γεν.04-08-1980 στην Αλβανία
10. (επ) ΤΑ LHARAJ (ον) ROSILDA του BEGENG και της GEZIME , γεν.24-02-1987 στην Αλβανία
11. (επ) ΝΟΤΙ (ον) FATJON του ANASTAS και της FLORINA , γεν.07-10-1989 στην Αλβανία
12. ΧΑΤΖΗΑΡΒΑΝΙΤΗ Γεώργιου του Εμμανουήλ και της Μαρίας, γεν. 01/04/1972 στη Νίκαια
13. ΜΠΑΡΜΠΙΤΣΙΩΤΗ Παναγιώτη του Ηλία και της Ελένης, γεν. 16/09/1962 στην Αθήνα
14. ΤΑΛΙΑΝΗ Απόστολου του Γεωργίου και της Λιόλιας, γεν. 30/06/1964 στο Κονγκό
15. (επ) CELA (ον) NIKOLA του AGRON και της PORTOKALE γεν.26/01/1970 στην Αλβανία
16. (επ) GJINI (ον) ARTUR του KIAZIM και της AFERDHITA γεν. 27/10/1995 στην Αλβανία 
17. (επ) PROFKA (ον) ATHANASIOS του PANAJOT και της ZAMIRA - ELEZI γεν. 13/04/1993 στην Αλβανία
18. (επ) RUCI (ον) ARMANDO του ENVER και της FLORECA γεν.18/02/1987 στην Αλβανία
19. (επ) RUCI (ον) PAJTIM του ENVER και της FLORECA γεν.01/03/1978 στην Αλβανία
20. (επ) VRENOZI (ον) ASTRIT του QAZIM και της ILIRJANA γεν. 24-11-1996 στην Αλβανία
21. (επ) GOGA ( o ν) ARMANDO του SOKRAT και της VALENTINA γεν. 29-03-1979 στην Αλβανία
22. (επ) XHAXHO (ον) NIKOLLAQ του NASHO και της SOTIRA γεν.20/09/1964 στην Αλβανία
23. ΣΙΔΑΣ Θεόδωρος του Ευστράτιου-Ευάγγελου και της Βασιλικής, γεν.17/02/1985 στο Μαρούσι Αττικής
24. ΚΑΤΣΑΓΑΝΗΣ Αθανάσιος του Σπυρίδωνα και της Αικατερίνης, γεν. 13-08-1956 στην Μαλεσίνη Φθιώτιδας
25. ΠΟΛΙΟΥΔΑΚΗΣ Ιωάννης του Σταύρου και της Αικατερίνης, γεν. 15-10-1979 στην Αθήνα
26. ΚΟΡΤΣΑΛΗΣ Σπύρος του Επαμεινώνδα και της Ζωίτσας, γεν. 01-09-1955 στο Σκούρτο Ξηρόμερου Αιτωλοακαρνανίας
27. (επ) PETROVA (ον) ERIKA του ROBERT και της DIMITRINA , γεν. 03-01-1996 στην Βουλγαρία 
28. (επ) AJASLLARI (ον) VICTOR του AJIM και της DURATA , γεν. 20-06-1986 στην Αλβανία
29. (επ) KUMARAKU (ον) ALTIN του PANDELI και της DAFINA γεν. 17/05/1979 στην Αλβανία
30. (επ) BRAKAJ (ον) MARTIN ή ΑΝΙ του ENVER και της FATIMA γεν. 21/12/1990 στην Αλβανία
31. (επ) MACAJ (ον) MIRI του FROK και της MARE , γεν. 28-03-1971 στην Αλβανία
32. ΜΠΙΛΑ ΓΚΕΝΤΙΑΝ του Πέτρο και της Βαγίνα, γεν. 07-06-1977 στην Αλβανία
33. (επ) CAMI (ον) ANXHELO του HASAN και της LINDITA , γεν. 25-01-1992 στην Αλβανία
34. (επ) XHALIA (ον) SHQIPONJA του GIOLEK και της BELIOUSE , γεν.17-03-1974 στην Αλβανία
35. (επ) CAUSHAJ (ον) LORENT του BARI και της FEJZIE , γεν.02-02-1991 στην Αλβανία
36. ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ Ευάγγελος του Γεωργίου και της Γεωργίας, γεν. 25-12-1952 στην Φθιώτιδα
37. (επ) HARRUNAJ (ον) EMILIO του FETI και της FATBARDA γεν. 16-06-1991 στην Αλβανία
38. (επ) VARDARU (ον) MARINA του CONSTANTIN και της MARIA γεν. 14-11-1993 στην Ρουμανία
39. (επ) FEIZAJ (ον) FATION του PELLUMB ή PULLUM και της MIMOZA , γεν.01-03-1987 στην Αλβανία.
40. Άγνωστος Αλβανός υπήκοος με το προσωνύμιο TIKU
41. (επ) VELIAJ (ον) HENA του LATO και της LAVDIA γεν. 16-06-1989 στην Αλβανία
42. (επ) JACELLI (ον) LUAN του VAIT και της LVETIE γεν. 16-05-1972 στην Αλβανία
43. (επ) KELLEZI (ον) OLSI του METE και της FIQIRETE γεν.1977 στην Αλβανία
44. (επ) NIKA (ον) SPIRO του VASILE και της VASILIKA γεν. 23/05/1969 στην Αλβανία
45. (επ) PURIQI (ον) NIKOLLA του JANAQ και της KOSTANDINA γεν. 27-06-1964 στη Νιγηρία
46. (επ) ANIRE (ον) PRINCE του DONATUS και της VITORIA γεν. 25/12/1985 στη Νιγηρία
47. (επ) AMUZIE (ον) LOVEDAY του JOHN και της KEHARR γεν. 14/02/1988 στη Νιγηρία
48. (επ) UZOCHUKWU (ον) ARIZE EME Κ A του BEN και της CHIOMA γεν. 01/12/1983 στη Γκάνα
49. (επ) OBIJIAKU (ον) CHIBIKE MARCEL του IGBONACHO και της MARCY γεν. 30/03/1979 στη Νιγηρία
50. (επ) OSY ( ON ) MICHAEL του OSY και της ADA γεν. την 27/08/1992 στη Νιγηρία
51. (επ) ΕΜΕ HELU (ον) COLLINS του SLYVANUS και της EVELYNI γεν. 27/09/1989 στη Νιγηρία
52. (επ) IBEAKAM (ον ) UCHENA DANIEL του CELESTIN Ε και της ANTHONIA γεν. 02/05/1981 Νιγηρία
53. (επ) EGBUNIWE (ον) ISUKA του MOSES και της CAROLINE γεν. 09/09/1984 Γκάνα γεν. 09/09/1984 στην Γκάνα
54. (επ) IKENNA (ον) OGUI - NNAM του DEVID και της EBERA γεν. την 01/01/1994 Νιγηρία
55. (επ) EGBUNE (ον) EMANUEL του PAUL και της PETIENCE γεν. 23/05/1986 Ρουάντα
56. (επ) NTEBIΣ (ον)ΜΥΡΩΝ ΛΟΥΙΣ του MΥΡΩΝ ΛΟΥΙΣ και της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ γεν. 10/08/1980 ΗΠΑ
57. (επ) EMEKA (ον) SUNNY του EMEKA και της REGGINA γεν. 02/05/1981 Νιγηρία
58. (επ) CHIKE (ον) SUCCESS του CHIKE και της JUSTINE γεν.27/01/1989 στη Νιγηρία
59. (επ) BONAVENTURE (ον) ALIUKWU του BARTHOLOMEW και της BLESSING γεν.1996 στη Νιγηρία
60. (επ) KELECHI (ον) SOLOMON του OGBUJI και της ZGOZI γεν.27-06-1985 στη Νιγηρία
61. (επ) ENECHKWU (ον) SIMON του ELIJAH και της FELICIA γεν. 25/01/1976 στη Νιγηρία
62. (επ) UBA (Ον) NDUBUISI EDWIN του CLEMENT και της TEREZA , γεν. την 18/02/1986 στη Νιγηρία
63. (επ) ODUNZE (Ον) VICTOR του GODWIN και της FAIDELIA γεν. την 06/01/1996 στη Νιγηρία
 

64. (επ) AMOBI (ον) EMMANUEL του EMMANUEL και της MARIAN γεν. 15/03/1988 στη Νιγηρία
 
65. (επ) KELLY (ον) STEPHEN του GODWIN και της PATRICIA γεν. 28/08/1978 στη Νιγηρία
66. (επ) ONUEGBU (ον) FESTOS του CHARLES και της STELLA γεν.18/08/1978 στην Γκάνα
67. (επ) EZIUKWU (ον) IFEANYI του JEPHAT γεν. την 06/04/1986 Νιγηρία
68. (επ) IGBOKWE (ον) KELECHI του RICHARD και της PATTY γεν. την 20/10/1984 στη Νιγηρία
69. (επ) HAMED (ον) HASSAN YUSUF του YUSEF και της NUSHIA γεν. την 01/01/1985 στη Νιγηρία
70. (επ) UDECHUKWU (ον) OSITA του ENEST και της JEN γεν. την 04/06/1985 στη Γκάνα
71. (επ) OKPALAUCO (ον) NZUEB EMMANUEL του BENJAMINE και της MERCY γεν. την 01/06/1998 στη Νιγηρία
72. (επ) CHUKWU (ον) JOHN του GHEBREL και της SISILIA γεν. την 25/10/1985 στη Νιγηρία
73. (επ) ALEX (ον) CHUKWUEBUKA του IKEA GWUCHI και της MANTINA γεν. την 11/08/1990 στη Νιγηρία
74. (επ) NWACHUKWU (ον) JOHN KENNEDY CHIMEZIE του COSMOS και της CHIKA γεν. την 14/02/1987 στη Νιγηρία
75. (επ) OFFURUM (ον) MOSES IZUKAMMA του OFFURUM και της ROSE γεν. την 07/11/1985 στη Νιγηρία
76. (επ) OKCHUKWU (ον) KELAB του OKCHUKWU και της JOGENIA γεν. την 01/01/1984 στη Νιγηρία
77. (επ) OKARO (ον) PAUL CHIKE του OKARO και της AGNESS γεν. την 28/09/1986 στη Νιγηρία
78. (επ) ALAKWU (ον) PAUL του ALAKWU και της DORATHY γεν. την 27/10/1989 στη Νιγηρία
79. (επ) OZOEMENA (ον) KELECHI του CHARLES και της ADANA γεν. την 30/06/1996 στη Νιγηρία
80. (επ) NTAM (ον) EMMANUEL UGOCHUKWU του ANTONIO και της SABINA γεν. την 02/12/1986 στη Νιγηρία
81. (επ) ONYENANKEYA (ον) KINGSLEY CHIJIOKE του EPHRAIM γεν. στη Νιγηρία
82. (επ) ISHAI (ον) BALLY του MATHU και της ADA γεν. την 18/01/1980 στη Νιγηρία 
83. ΣΙΜΟΣ Σωκράτης του ΤΗΟΜΑΣ-ΕΥΡΥΜΕΔΩΝ και της ΠΑΣΒΑ ΝΖΑΜΠΙ, γεν. 28-02-1980 στο Κονγκό
84. (επ) NWAKANJUKU (ον) ALEN του THOMAS και της THERESSIA γεν. 08-09-1971 στη Ρουάντα
85. (επ) EZEAMAMA (ον) IFEANY ICHUKWU του EZEAMAMA και της ALEX, γεν. 14/07/1983 στη Νιγηρία
86. (επ) AGBANAJELU (ον) VALENTINE του BARTHOLOMEW και της ROSEANN, γεν. 23/03/1981 στη Νιγηρία
87. (επ) SEFU (ον) MUNGI του SALUM και της SHAILA, γεν. 23/08/1978 στη Τανζανία
88. (επ) OKEKE (ον) CHIGOZIE του STEPHEN και της COMFORT, γεν. 01/01/1983 στη Νιγηρία
89. (επ) ESOMONU (ον) MARTIN του RAYMOND και της JUSTINA , γεν. 06/11/1984 στο Καμερούν
90. (επ) MAWATOWA (ον) ARNO του MATIGON και της PAWLINE γεν. 01-01-1987 στο Κονγκό
91. (επ) KAONJA (ον) STEPHEN του CELERIN και της PAULINA , γεν. 23/03/1972 στην Τανζανία
92. (επ) Ι SAAC (ον) SOLOMON του ISAAC και της MARIA , γεν. 1973 στην Ρουάντα
93. (επ) HILAL (ον) IBRAHIM του JABIR και της SITI , γεν. 10/02/1972 στην Τανζανία
94. (επ) NANAYAKKAPA SEIFARTH (ον) SEIFARTH NANAYAKKARA του SIRIPALA και της SANORA , γεν. 12/08/1974 στην Τανζανία
95. (επ) NEDYALKOV (ον) ANGEL του ANGELOV γεν. 18/12/1990 στην Βουλγαρία
96. (επ) ΜΗΝΑΚΑΚΗΣ (ον) ΝΓΚΟΥΡΟΥΜΠΙ του N ΙΚΟΛΑΟΥ και της MWANSADA , γεν. 1989 στην Τανζανία
97. (επ) OUSMANE (ον) ALI του OUSMANE και της KADIDZA γεν. την 19/02/1993 στο Κονγκό
98. (επ) OBIELUSI (ον) JAMES του CLEMENT και της SUSANA , γεν. 1979 στη Νιγηρία
99. (επ) CHIGBO (ον) CHIMIZIE του CHIGBU και της ANN , γεν. 1980 στην Ερυθραία
100. (επ) BALDE (ον) MAMADOU CAMING του MAMADOU DJOWE και της HADIATOU γεν. 1987 στην Γουινέα
101. (επ) DIALLO (ον) MAMADOU LAMING του TERNO MAMADOU και της AISSATOU DIALLO , γεν.1981 στην Γουινέα
102. (επ) PALDE (ον) ABDUL του ABUBAKAR και της BINTA γεν. 1994 στην Σομαλία
103. (επ) BAH (ον) ALHAZI ABDULAI του BASIRU BAH και της AMINATIA JALLOH , γεν. 1997 στην Σιέρα Λεόνε
104. (επ) Ε L HADJSIRADIO (ον) DIALLO του AMADOU BAILO και της MARIANA DOUMBOUTA , γεν. 1989 στην Γουινέα
105. (επ) ΒΑ RBIR (ον) ALINA - NICOLETA του SORIN και της NARCISA ANCUTA , γεν. 1992 στην Ρουμανία 
106. (επ) KAMARA (ον) OSMAN του FODAY και της NEME γεν. 26-02-1996 στην Σιέρρα Λεόνε
107. (επ) PETER (ον) LOUIS του PETER και της MARLINA γεν. την 01/01/1983 στη Νιγηρία
108. (επ) JALLO (ον) ABDOURAHMAN του SAMBA και της PENDA , γεν. την 01/01/1982 στη Μαυριτανία
109. (επ) ZAKARIA (Ον) BOUSSERAF του MOUSTAF και της NAIMA γεν. την 23/05/1985 στo Μαρόκο
110. (επ) JALALA (ον) ISSA του MURSALI και της ZENA , γεν. την 07/05/1975 στην Τανζανία
111. (επ) ABDURAHMAN (ον) AHMAD του MOHAMMAD και της SELUA , γεν. 01/01/1991 στη Σομαλία
112. (επ) MUSTAFA (ον) MALI του IDABOH και της PATRICIA , γεν. 1993 στην Νιγηρία
113. (επ) NIKKERSHAW (ον) KHALEES του KALITS και της JANET , γεν. την 01/01/1971 στην Ρουάντα
114. (επ) ERNEST OHIOLE (ον) AYENI του STEVEN και της KELEN , γεν. την 01/01/1971 στην Ρουάντα
115. (επ) CHUKWUMA (ον) ANTHONY PRINCE του CHUKWUKA και της OGECHUKWU , γεν. την 11/11/1984 στην Νιγηρία
116. (επ) MADUBUIKE (ον) MICHAEL CHUKWUDI του OKECHUKWU και της GRACE , γεν. την 1972 στην Νιγηρία
117. (επ) DE HEER (ον) EBENEZER KWESI του GEORGE και της MARGARET , γεν. την 03-10-1976 στην Γκάνα
118. (επ) OKOLIE (ον) JONAS του OKEKE και της JOSEPHINE γεν.02-08-1970 στη Νιγηρία
119. (επ) KINGSLEY (ον) EGOGO του BENJAMINE και της DORIS , γεν.1988 στην Νιγηρία
120. (επ) SAMSON (ον) FRIDAY του SAM και της BLACKY , γεν.1986 στην Νιγηρία
121. (επ) BROWN (ον) JOHN του PATRICK και της ROSE , γεν.26-12-1979 στην Σιέρα Λεόνε
122. π) DIENG (ον) ALIOU του PAPA και της MAME ISSA , γεν.11-12-1993 στην Σενεγάλη
123. (επ) ΤΣΙΑΜΠΕΛΑΣ (ον) Βασίλειος του Ιωάννη και της Ευθαλίας-Αναστασίας, γεν.17-10-1994 στην Αθήνα
124. (επ) ΤΣΙΑΜΠΕΛΑΣ (ον) Παύλος του Ιωάννη και της Ευθαλίας-Αναστασίας γεν. 10-01-1996 στην Αθήνα
125. (επ) GUXHO (ον) MARIO αγνώστου πατρός και της LEFTERI γεν. 1995 στην Αλβανία
126. (επ) MESHOMPO (ον) JOEL του EMMANUEL και της ANNA MARIE γεν.08/08/1990 στο Κονγκό
127. (επ) LUPEMBA (ον) PATRICK του ROGER και της PONG γεν. την 11/02/1997 στο Κονγκό
128. (επ) MOHAMED (ον) MOHAMED του BAHIT και της NADIA , γεν.04-06-1974 στ o Σουδάν
129. (επ) ANZARSKI (ον) DIMITAR του FRANTS και της MARIA , γεν.22-02-1991 στη Βουλγαρία
130. (επ) NWASUTO (ον) EMEKA του NNAJI - NAUJI και της KRISTIANA , γεν.1985 στη Νιγηρία
131. (επ) ABU (ον) KAMARA του ABU και της MESI γεν. την 27/01/1978 στη Σιέρα Λεόνε

132. (επ) LASSI (ον) ISMAEL του MOHAMED και της TATU γεν. την 01/01/1984 στη Τανζανία

133. (επ) AVDIU (ον) ERJON του RAJMOND και της RAJMONDA γεν. την 03/04/1994 στην Αλβανία
134. (επ) FAHREDIN (ον) ANOR του ACHMET - ACHAID και της FATIMA γεν.01-01-1993 στη Σομαλία
135. (επ) WILLIAMS (ον) JAMES του ADAMS και της JANET γεν. την 30/03/1973 στη Γκάνα
136. (επ) BORISOV (ον) DIMITAR του KOSTADIN και της TINKA γεν. την 25/05/1980 στη Βουλγαρία
137. (επ) BROWN (ον) OKEY του BROWN και της MARY γεν.01-01- 1981 στη Σιέρα Λεόνε
138. (επ) AFAM ή ALAF (ον) ALOYSIUS ή ALYSIOUS του LOUIS και της FELICIA γεν. 07-07-1968 στη Νιγηρία
139. (επ) ANOKWUTE (ον) KINGSLEY του OKECHUKWU και της MURREN γεν. την 15/11/1979 στη Νιγηρία
140. (επ) DELMA WEND DENDA (ον) AMADOU του DELMA BOUKARE και της KABORE DJENEBA γεν. την 25/09/1981 στη Μπουρκίνα Φάσο,
141. (επ) OBI (ον) ZUBE του CHIKE και της OGECHI , γεν. την 29/08/1988 Νιγηρία
142. (επ) ONYEJIAKA (ον) CHIDIEBERE BENNETH του BONFACE και της THREESE γεν. την 08/12/1985 Γκάνα
143. (επ) YAKUBU (ον) KENSLI του SIVASA και της SERILA , γεν. την 01/01/1980 στη Νιγηρία
144. (επ) ANI (ον) HENRY CHIJOIKE του FRANCES και της VIRONICA γεν. 01-01-1979 στη Νιγηρία
145. (επ) ANI (ον) UCHENNA του AUSTINE και της MARY γεν. την 11/07/1984 στην Νιγηρία
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έως την 30η Μαΐου 2017, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542 της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

*** Αθλητική ενημέρωση :

 
 Για την Euroleague
Νταρουσάφακα - Ολυμπιακός   71-77 , ( 34-43) .-
Τα  δεκάλεπτα  : 21-23 ,(34-43) , 51-57, 71-77 .-
Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι: Ντάνιελ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Μίλιγια Βογίνοβιτς (Σερβία) και Σάσο Πέτεκ (Σλοβενία).
Έτσι, η δωδεκάδα των Τούρκων θα αποτελείται από τους: Γουίλμπεκιν, Αρσλάν, Γιαγκμούρ, Μπατούκ, Ερντέν, Γουαναμέικερ, Κλάιμπερν, Μοερμάν, Αλντεμίρ, Σαβάς, Άντερσον και Μπερτάνς.
Ενώ οι δώδεκα των Πειραιωτών θα είναι οι: Γκριν, Μπιρτς, Γιανγκ, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Χάκετ, Λοτζέσκι και Αθηναίου.
ΒΙΝΤΕΟ  : 
~*ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ-ΟΣΦΠ  71-77  Α΄ ημίχρονο 34-43  Παρασκευή 02/12/2016:
~*ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ-ΟΣΦΠ   71-77  1η περίοδο  21-24  Παρασκευή 02/12/2016:
https://youtu.be/UzcrIeJFpcA .-
~*ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ-ΟΣΦΠ 71-77  , 3η περίοδος 51-57  02/12/2016:
https://youtu.be/1mMp-YW0ll4 .-
~*Νταρουσάφακα-Ολυμπιακός 71-77 02/12/2016 :
 https://youtu.be/QnfojtK_SW0  .-
 ~ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ-ΟΣΦΠ  71-77    3     περίοδος 02/12/2016:
https://youtu.be/L-sqtIpCn_w .-
~ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ-ΟΣΦΠ  71-77   1     περίοδος 02/12/2016:
 https://youtu.be/J2TObekD_VM .-
~ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 71-77  02/12/2016:
 https://youtu.be/M5pSqp4v2Rs .-
~* Νταρουσάφακα ΟΣΦΠ  71-77   2 στη 2η  περίοδο  02/12/2016: https://youtu.be/UCERULfMRaE .-

 Κακή εμφάνιση και ήττα του Παναθηναϊκού, 72-57 από τη Μπαρτσελόνα
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)  72-57 .-
Τα  δεκάλεπτα :  19-19 ,(36-31) ,57-40, 72-57 .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Γιόβτσιτς (Σερβία), Όρντοφ (Κροατία)
Οι συνθέσεις:
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ράις 10 (2), Χολμς, Ντόλμαν, Ντόρσεϊ 4, Κλαβέρ 7 (1), Βεζένκοφ 12 (2), Όλεσον 6 (2), Κόπονεν 5 (1), Ρένφρο 6, Περπέρογλου 6 (2), Τόμιτς 16.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγλετον 12, Νίκολς 6, Ρίβερς 7, Τζέιμς 2, Φώτσης, Παππάς 4, Φελντέιν 13 (3), Γκάμπριελ, Μπουρούσης, Καλάθης 13 (1).
ΒΙΝΤΕΟ :
 ~*Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός  72-57    περίοδο  19-19  2/12/2016 :   https://youtu.be/nEMPptuiMyM .-
~ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΠΑΟ   72-57   στο  36-31  στο Α΄ Ημίχρονο  2/12/2016 : https://youtu.be/nP0DPAJnQMI  .-
~ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΠΑΟ 72-57  2/12/2016:
https://youtu.be/S3wwT86BqwI  .-
~Μπαρτσελόνα-ΠΑΟ  72-57  3η περίοδος 57-40  2/12/2016:
https://youtu.be/sANoobtn0Gs .-

*** 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
 Πέμπτη, 1/12/2016
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)- Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 100-79
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 77-86
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 88-90
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 78-77

Παρασκευή, 2/12/2016

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 79-88 .-^
Τα δεκάλεπτα: 16-24, 44-42, 66-66, 79-88

Μπασκόνια (Ισπανία)-Γαλατασαράι (Τουρκία)  69-62 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 22-9, 36-32, 54-48, 69-62

***   Σάββατο  3/12/2016 Super League :
Άντεξε με 10 παίκτες ο Πανιώνιος στα Χανιά, 1-1 με τον Πλατανιά
Πλατανιάς - Πανιώνιος  1-1 , (0-1) .- ^ {80΄ Μανούσος - 27΄ Μπεν}
Τα  γκολ27' Γκολ για τον Πανιώνιο!Φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπεν, από πολύ καλό σημείο, δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Σωτηρίου και δίνει το προβάδισμα (1-0) στον Πανιώνιο. ,
Πλατανιάς (Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Καρυπίδης, Κάργας, Στάθης, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Γιορέντε, Ντίντακ, Μανούσος, Γιακουμάκης.
Στον πάγκο οι: Κοκκάλας, Αποστολόπουλος, Γουνδουλάκης, Μενδρινός, Ντίνας, Πριντέτα, Στανιοσάβλιεβιτς.
Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Φούντας, Ανσαριφάρντ, Σαββίδης.
Στον πάγκο οι: Θεοδωρόπουλος, Ενγκόνγκ, Αντωνιάδης, Ολαϊτάν, Καθάριος, Γκιοάτα, Μασούρας.
BIDEO :
~*ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  Α΄ ημίχρονο  0-1  γκολ  03/12.2016:
~*ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ   1ο  γκολ  0-1  03/12/2016 :
https://youtu.be/EHiwg4iJaWE .-
~*ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-1  γκολ δηλώσεις 3/12/2016:
 https://youtu.be/-Cz17KV0o-c .-
~*PLATANIAS-PANIONIOS  1-1   δηλώσεις γκολ 3/12/2016:
https://youtu.be/fpftjSTIuzI .-
Διαιτητής: Βάτσιος
 Κίτρινες: Γκνιάτιτς, Κάργας, Γιακουμάκης - Βλάχος, Μπεν
Κόκκινες: Στανοσάβλεβιτς (90+4΄) - Βλάχος (65΄ δεύτερη κίτρινη)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Κάργας (68΄ Ντίνας), Καρυπίδης, Γκνιάτιτς, Μουνάφο (60΄ Στανισάβλεβιτς), Γιορέντε (46΄ Γουνδουλάκης), Ντεβέσα, Μανούσος, Γιακουμάκης.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Φούντας (72΄ Γκιοάτα), Σαββίδης (58΄ Μασούρας), Ανσαριφάρντ (84΄ Νγκόγκ).
Βίντεο :
~*Πλατανιάς-Πανιώνιος γκολ φάουλ  3/12/2016:
 https://youtu.be/bTVU89MFAmA .-

Βέροια και Παναιτωλικός μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις
Βέροια - Παναιτωλικός   1-1 , (0-0) .- {30΄ Σαρπόνγκ - 3΄ Μάκος}Τα γκολ : 3' ΓΚΟΛ για τον Παναιτωλικό, 0-1! Τρομερό σουτ στην κίνηση του Μάκου λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα στο «Γ» του Λόπεθ!   30' ΓΚΟΛ για τη Βέροια, 1-1! Εξαιρετική σέντρα του Μαλόν, πανέμορφη κεφαλιά του Σαρπόνγκ, που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη. ,
Διαιτητής του ματς ο Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης), με βοηθούς τον Δαμιανό Ευθυμιάδη (Πιερίας) και Ηλία Νατσιούλα (Λάρισας). Τέταρτος ο Παναγιώτης Συμεωνίδης (Πιερίας).
Βέροια (Θωμάς Γράφας): Λόπεζ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Καλί, Άρτσε, Λινάρδος, Σισίνιο, Βίτι, Σαρπόνγκ.
Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Καμαβουάκα, Μάκος, Μάρκος Παόυλο, Ουάρντα, Κλέσιο, Τομανέ.
VIDEO :
~*ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  Α΄ ημίχρονο  1-1  γκολ  3/12/2016:
https://youtu.be/eJPNqHhg_ek .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κιοτζένης (Ξάνθης)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
Μπαλάφας, Βίτι - Χαντάκιας, Τομανέ
 ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας):
Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Καλί, Άρτσε (89' Μεληκιώτης), Λινάρδος, Σισίνιο (72' Τόνι Κάλβο), Βίτι, Σαρπόνγκ.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης):
Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Καμαβουάκα, Μάκος, Μάρκος Πάουλο (76' Φερέιρα), Ουάρντα (76' Ρότσα), Κλέσιο, Τομανέ (90' Μαρκόφσκι).

Βίντεο  :
~*VERIA-PANETOLIKOS  1-1  δηλώσεις γκολ  3/12/2016:
~* ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-1  1ο  γκολ  0-1  3/12/2016:
https://youtu.be/mNvV5ZwVUGA
~*Βέροια-Παναιτωλικός 1-1  1ο γκολ   0-1  3/12/2016 :
https://youtu.be/GQgaQCrQaNk
~*Βέροια-Παναιτωλικός  γκολ ισοφαρ  1-1  3/12/2016:
 https://youtu.be/CaYI6tm-YEI
~*Βέροια-Παναιτωλικός 1-1  φάσεις λήξη  3/12/2016:
https://youtu.be/GbQGVil83lk 
~*ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-1 γκολ δηλώσεις λήξη  3/12/2016:
https://youtu.be/3Q6MivbYU6Y

Χ(αμένη) η ΑΕΚ στην Κέρκυρα, ισοπαλίες και σε Χανιά, Βέροια
AOK Kέρκυρα - AΕΚ   1-1 ,(0-1) .- {74΄ Τουράμ - 14΄ Λαμπρόπουλος} Τα γκολ :
14' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου από αριστερά, ο Λαμπρόπουλος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με εντυπωσιακή (ανάποδη) κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία!
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Σιόντης, Νίκιτς, Κόντος, Ντουαλά, Επστάιν, Τουράμ.
Στον πάγκο για τους γηπεδούχους οι: Αραμπατζής, Ντιμιτρόφσκι, Γκόμες, Ανδρεόπουλος, Αντιλέχου, Γεωργίου, Γεωργακόπουλος.
ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Αραβίδης, Αλμέιδα .-
Αναπληρωματικοί για την "Ένωση" οι: Ανέστης, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Ζόριτς, Πατίτο, Τσέλιος, Πέκχαρτ.
Μετά τον Ολυμπιακό, η Κέρκυρα «φρέναρε» και την ΑΕΚ
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος
Κίτρινες: Γκόμες, Σπίνουλας - Αλμέιδα, Κολοβέτσιος
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Σιόντης, Νίκιτς, Κόντος (46΄ Γκόμες), Ντουαλά (90΄+ Ντιμιτρόφσκι), Επστάιν (46΄ Γεωργίου), Τουράμ.
ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Αραβίδης (63΄ Πατίτο), Αλμέιδα (87΄ Πέκχαρτ).
VIDEO :
~*KERKYRA-AEK  1-1  γκολ δηλώσεις φάσεις  3/11/2016:
~*KERKYRA-AEK  to 1o gol  3/12/2016:
 https://youtu.be/z5qdkE-8dUo
~*ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΕΚ  Α΄ ημίχρονο  0-1  γκολ  3/12/2016:
 https://youtu.be/-0hqG1qcgzw .-

*** Συνοπτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ
Πλατανιάς-Πανιώνιος 1-1
80΄ Μανούσος - 27΄ Μπεν
 Βέροια-Παναιτωλικός 1-1
30΄ Σαρπόνγκ - 3΄ Μάκος
 Κέρκυρα-ΑΕΚ 1-1
74΄ Τουράμ - 14΄ Λαμπρόπουλος
ΚΥΡΙΑΚΗ
15:00 Ολυμπιακός-Λεβαδειακός Στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης"
17:15 ΑΕΛ-Ατρόμητος "AEL FC Arena"
17:15 Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης "Ξάνθη Arena"
19:30 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ Γηπ. "Απ. Νικολαϊδης"
ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 Ηρακλής-ΠΑΣ Γιάννινα Καυτανζόγλειο Στάδιο

Εντός έδρας νίκη για τον Απόλλωνα, 74-65 τη Δόξα Λευκάδας
***  Απόλλων Πατρών-Δόξα Λευκάδας 74-65 .-^
Τα δεκάλεπτα: 25-12, 40-34, 58-51, 74-65
Διαιτητές: Πηλοίδης, Μαγκλογιάννης, Θεωνάς
 Απόλλων Πατρών (Μέξας): Χίκεϊ 5 (1), Διαμαντάκος 6, Σλαφτσάκης 10 (1), Μπάβτσιτς 9 (2), Καλινόσκι 12 (2), Κόμπινς 6, Βεργίνης 2, Ντούβνιακ 6, Ράσελ 18, Τσιάρας.
Δόξα Λευκάδας (Μαρκόπουλος): Δεμερτζής 2, Μπασάμπε 3, Ψαθάς 1, Τσαλδάρης 14 (4), Ουέλς 13 (1), Πεταλωτής, Σκοτ 9, Ντόμπλας 10, Ρόμπινσον 13 (3), Τζόνσον.

Με σούπερ Γουίλιαμς και Ιβάνοβιτς η ΑΕΚ λύγισε τον Κόροιβο
***  ΑΕΚ -Κόροιβος   89-75  .-^
Τα δεκάλεπτα: 24-20, 46-39, 68-58, 89-75
Διαιτητές: Γεωργιάδης, Συμεωνίδης, Κοντίλης
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 12 (2), Σάκοτα 7 (1), Μιλόσεβιτς 15 (1), Λαρεντζάκης, Φάλκερ, Ιβάνοβιτς 19 (3), Μωραΐτης 1, Μαυροειδής 16, Σκουλίδας, Ουίλιαμς 19 (1).
Κόροιβος (Καλαμπάκος): Γκότσερ 13 (3), Μπράουν 19 (5), Μιλουτίνοβιτς 12 (1), Μιχάλογλου 2, Βαν Όστρουμ 5 (1), Σαχπατζίδης 2, Χατζηνικόλας 6 (2), Σπυριδωνίδης, Πόλαρντ 6, Χολ 10.

Η νικήτρια Κύμη και ο μόνιμα... κοιμισμένος ΠΑΟΚ
*** Κύμη-ΠΑΟΚ   93-82 .-^
Τα δεκάλεπτα: 17-27, 34-37, 72-63, 93-82
Διαιτητές: Σχοινάς, Μάνος, Μπίκας
 Κύμη (Μπρατσιάκος): Αντεγκμπόγιε 7, Τσούπκοβιτς 11, Κοστόβ 21, Μόργκαν 9, Ελ Αμίν 17, υντζιαράκης 7 , Σιγκούνας 6 , Σταμάτης 9, Πάλμπλαντ 6.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κόνιαρης 5, Τέιλορ 9, Μιλιένοβιτς 11, Σάιμπερτ 19, Κλάντον 14, Χρυσικόπουλος 20, Τσόχλας 2, Γλυνιαδάκης 2, Καραμανώλης, Μπράιαντ.

Περίπατος του Άρη, 84-60 τον Κολοσσό Ρόδου
*** ΑΡΗΣ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ  84-60  .-^
Τα δεκάλεπτα: 20-18, 47-31, 68-39, 84-60
Διαιτητές: Παναγιώτου, Παντελίδης, Πιτσίλκας
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Μαρμπλ 7 (1), Ξανθόπουλος 3 (1), Φλιώνης 5 (1), Τσαϊρέλης 9 (1), Τζένκινς 6 (1), Κάμινγκς 6, Ζάρας 3 (1), Χρηστίδης 8, Μούρτος 5 (1), Σίμτσακ 8, Γιάνκοβιτς 3, Ντραγκίσεβιτς 21 (2).
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Αρης Λυκογιάννης): Λιάπης 2, Ρέντιτς 10, Τσούκου 5 (1), Γεωργαλής 2, Σαλούστρος, Ρέλεφορντ 16 (3), Αγγελάκος, Αχόνεν, Βασιλόπουλος 8, Παπαδάκης 2, Γουότσον 7 , Χαλ 8 (2).

Το Ρέθυμνο επιβλήθηκε του Προμηθέα στην παράταση
***  Ρέθυμνο-Προμηθέας Πάτρας  89-89 κ.α., 104-97 παρ
Τα δεκάλεπτα: 23-29, 40-47, 64-65, 89-89 κ.α., 104-97 παρ.
Διαιτητές: Καρακατσούνης, Ψαριανός, Τσόνος
 Ρέθυμνο: Κώττας 3, Ραζής, Χριστοδούλου 8, Άρνολντ 21 (8ρ.), Φιτζπάτρικ 16 (8ρ.), Τάλτον 14 (9ασ.), Καμπερίδης 4, Ζαμπάς 1, Γιαννόπουλος 17, Κράβιτς 20 (10ρ.), Έντουαρντς.
Προμηθέας Πάτρας: Κλαρκ 27, Κρομά 10, Γκίκας 3 (6ασ.), Πέττας 2, Γερομίχαλος 2, Φαγιέ 13 (7ρ.), Γραβάς 9, Τσάμης, Σαρικόπουλος 15, Μουρ 16.
~** Αναλυτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών:
Σάββατο 3 ΔεκεμβρίουΑπόλλων Π.-Δόξα Λευκάδας 74-65
Άρης-Κολοσσός Ρ. 84-60
Κύμη-ΠΑΟΚ 93-82
ΑΕΚ-Κόροιβος 89-75
Ρέθυμνο-Προμηθέας Π. 104-97

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

Γήπεδο Ώρα Αγώνας Διαιτήτες
ΚΓ Τρικάλων 17.00 Τρίκαλα-Ολυμπιακός
Ανδρικόπουλος-Τσαρούχα-Κάρδαρης (Τανατζής)

ΚΓ Λαυρίου 19.00 Λαύριο-Παναθηναϊκός
Καλδίρης-Παγώνης-Τζιοπάνος (Ελευθεριάδης)
*** Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου στα γήπεδα της Μεσσηνίας 
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Την  Τετάρτη 30-11-2016 τα εξ αναβολής ματς της 10ης αγωνιστικής:
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας -ΕΡΑΝΗ  Φιλιατρών  4-0  .- ^
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ-ΑΣ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ  2-2 .- ^

Ο Απόλλων Καλαμάτας κόντρα στην ΑΕ Αβίας
Ο Απόλλων Καλαμάτας αντιμετωπίζει σήμερα την ΑΕ Αβίας, στο ματς με το οποίο ανοίγει η αυλαία της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος  της Α΄ Τοπικής κατηγορίας.
Στους «μαυρόασπρους» ο προπονητής Παναγιώτης Μπιζίμης και οι ποδοσφαιριστές του βλέπουν μόνο νίκη για ν’ απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο  από την επικίνδυνη ζώνη. Νοκ άουτ είναι ο Γιάννης Κούτρης  (έχει να εκτίσει δύο ακόμη αγωνιστικές).
Υπολογίζεται δε κανονικά ο Γιάννης Παυλάκος (απουσίασε από τον προηγούμενο αγώνα με τον ΑΟ Κυπαρισσίας για προσωπικούς λόγους).
Στην ομάδα του Κάμπου τώρα ο τεχνικός Διονύσης Πουλής δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία του Νίκου Γεωργίκου (τραυματίας).
Η ΑΕ Αβίας στοχεύει σ’ ένα θετικό αποτέλεσμα, για ν’ απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις.
  Οι διαιτητές των συναντήσεων της 11ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 11ης αγωνιστικής   του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο, με του διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Σήμερα Σάββατο 3-12-2016 - 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Απόλλων Καλαμάτας – ΑΕ Αβίας 2-1 .- ^
 Κυριακή 4 Δεκεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Στάδιο Παραλίας
Π.Σ. Η Καλαμάτα – Ολυμπιακός Καλαμάτας: Γ. Μπλάνας, Ν. Τσίρμπας, Αν. Τσουκάλη
Νέο Δημοτικό Γήπεδο Φιλιατρών
Εράνη Φιλιατρών – Αστέρας Αρφαρών: Κων. Ψηλοπαναγιώτης, Ι. Γιαννέτσος, Κ. Αδαμόπουλος
Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά
Εθνικός Μελιγαλά – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας: Δ. Γιαννόπουλος, Ε. Παναγιωτόπουλος, Στ. Τσαούση
Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος
Πανθουριακός – Αναγέννηση Παραλίας: Δ. Πλακογιάννης, Δ. Ταβουλαρέας, Δ. Γιαννακλής
Δημοτικό Γήπεδο Ανδρούσας «Β. Μαλαφέκας»
ΑΣ Ανδρούσας – Πάμισος Μεσσήνης: Ηλ. Νικολόπουλος, Δ. Σταυρόπουλος, Μ. Μανιατέας
Δημοτικό Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – ΑΟ Φαραί: Ν. Γκούμας, Δ. Τσακόπουλος, Απ. Καυκάς
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – ΑΟ Διαβολιτσίου: Ηλ. Σκόρδος, Στ. Παλλαδινός, Χ. Τσοπανάκης.
  Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 10 αγώνες)
1. Καλαμάτα      23-6                26
2. Αναγέννηση Παρ. 19-8         22
3. Μιλτιάδης    16-11        21
4. Θουρία 22-8                20
5.  Πάμισος Μεσ.     24-13       18
6. ΑΟ Κυπαρισσίας   11-10        15
7. Εθνικός Μελ.       11-13        13
8. ΑΟ Διαβολιτσίου 9-10 12
9. ΑΟ Φαραί     15-14       11
.- Ολυμπιακός Καλ.   13-16       11
11. Ανδρούσα    7-12 10
12. Απόλλων Καλ.     8-15 9
-. Eράνη Φιλ.     8-17 9
14.Τ. Άγρας      12-22               8
15. ΑΕ Αβίας    9-19 7
16. Αρφαρά       10-23       5
   Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Eνδιαφέροντα ματς σε Κορδία, Ασπρόχωμα, Μικρομάνη
Με τρία ενδιαφέροντα ματς ανοίγει σήμερα η αυλαία της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα, ο Μεσσηνιακός «κοντράρεται» με τον Αίαντα Καλαμάτας στο τοπικό ντέρμπι, ο ΑΟ Ασπροχώματος φιλοξενεί τον Ακρίτα Κορώνης, ενώ ο Αστέρα Μικρομάνης αντιμετωπίζει  τον Χανδριναϊκό.
  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ.  0-0  .- ^
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει κόντρα στον Αίαντα Καλαμάτας, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία. Ο προπονητής Γιώργος Μηλίτσης προβληματίζεται για τη συμμετοχή του Νικήτα Κκκαβά (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό).
Να συνεχίσει τις αξιόλογες εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα θέλει ο Αίαντας Καλαμάτας, παραμένοντας έτσι στην πρώτη τριάδα της κατάταξης.
Ο τεχνικός Γιάννης Σακελλαρόπουλος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
  ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ- ΚΟΡΩΝΗ  3-1 .- ^
Επιστροφή στις νίκες (μετά τις ήττες από Ομόνοια, Παπαφλέσσα Χώρας και τις ισοπαλίες με Ηρακλή Καλαμάτας, Ολυμπιακό Ανάληψης) θέλει στο σημερινό εντός έδρας αγώνα με τον Ακρίτα Κορώνης ο ΑΟ Ασπροχώματος.
Ο προπονητής Βαγγέλης Σκουρλέτης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Αντώνη Φίλιο (τραυματίας). Αμφίβολη δε, είναι η συμμετοχή του Παναγιώτη Παπανικολόπουλου (πρόβλημα στη μέση) και των Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου, Ραφαήλ Χατζηπαναγιώτη (λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων). Επιστρέφει, πάντως, ο Δημήτρης Γυφτέας (αποθεραπεύτηκε).
Στο συγκρότημα της Κορώνης τώρα ο τεχνικός Κώστας Κρητικάκης και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν αξιόλογη εμφάνιση και καλό αποτέλεσμα, για να διατηρηθούν στην πρώτη τριάδα.
  ΑΣΤΕΡΑΣ Μ. – ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ  2-1 .- ^
Με στόχο την τρίτη νίκη (προηγήθηκαν εκείνες κόντρα σε Ακρίτα Κορώνης, Μεσσηνιακό), φιλοξενεί τον Χανδριναϊκό ο Αστέρας Μικρομάνης. Ο προπονητής Μιχάλης Σκαρπαλέζος δύσκολα θα έχει στη διάθεσή του τους Ανέστη Μπαράι (στρατευμένος) και Γιώργο Μαρκόπουλο (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό).
Ένα θετικό αποτέλεσμα θα «κυνηγήσει» ο Χανδριναϊκός, βελτιώνοντας τη θέση του στο βαθμολογικό πίνακα.
Ο τεχνικός Δημήτρης Μάλαμας έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του «ετοιμοπόλεμους».
  Οι διαιτητές των ματς της 10ης αγωνιστικής
Αναλυτικά τα ματς της  10ης αγωνιστικής της Α1 Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Σήμερα -  3.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Μεσσηνιακός – Αίαντας Καλαμάτας: Κων. Ψηλοπαναγιώτης, Ν. Τσίρμπας, Γ. Μιχαλόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος
ΑΟ Ασπροχώματος – Ακρίτας Κορώνης: Στ. Λάμιας, Ι. Γιαννέτσος, Ε. Παναγιωτόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Μικρομάνης
Αστέρας Μικρομάνης – Χανδριναϊκός: Δ. Νίκας, Αν. Τσουκάλη, Γ. Νιάρχος
 Κυριακή 4 Δεκεμβρίου  – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
ΑΟ Σπερχογείας – Νέος Άρις: Φ. Κασκάνης, Αρ. Κυριόπουλος, Γ. Μιχαλόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ομόνοια – Παπαφλέσσας Χώρας: Π. Σερεμέτης, Κων. Βοσνάκης, Μ. Ζέρβα
Δημοτικό Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – Δωριέας Δωρίου: Β. Σακκάς, Δ. Σταύρου, Ερβ. Τζεμάλι
Ώρα 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ηρακλής Καλαμάτας – Ολυμπιακός Ανάληψης: Δ. Πλακογιάννης, Δ. Γιαννακλής, Γ. Καλακούτης.
  Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 9 αγώνες)
1. ΑΟ Σπερχογείας 20-7 22
2. Ομόνοια      18-8         19
3. Αίαντας Καλ.      13-11       15
-.  Κορώνη      17-15       15
5. Ηρακλής Καλ. 12-11  13
6. Ασπρόχωμα 17-11      12
-. Δώριο   8-10 12
8.  Πεταλίδι     11-16       11
9. Αστέρας Μ.        11-11       10
-. Χανδριναϊκός      11-13       10
-. Μεσσηνιακός      6-10 10
12.  Χώρα       8-16 9
13. Ανάληψη  8-11 8
14. Νέος Άρις 9-19 5
* Ο ΑΟ Σπερχογείας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μείον 2 βαθμούς.
   Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
O AO Mεθώνης υποδέχεται τα Πράσινα Πουλιά
Ο Διαγόρας Κοπανακίου δοκιμάζεται στους Γαργαλιάνους
Ο πρωτοπόρος του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, Διαγόρας Κοπανακίου, «κοντράρεται» με την ΑΕ Γαργαλιάνων  εκτός έδρας, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής.
Ο ΑΟ Μεθώνης που οδηγεί την κούρσα στον 2ο όμιλο φιλοξενεί τα Πράσινα Πουλιά για την 8η αγωνιστική.
Στον 1ο όμιλο ξανά, ο Ηρακλής Κυπαρισσίας περιμένει την ΑΕΚ Καλαμάτας, ο Πανευαϊκός «συγκρούεται» με τον Αστέρα Βαλύρας στο γειτονικό ντέρμπι, ο Ατρόμητος Πλατέος αντιμετωπίζει τον ΠΑΟ Καλού Νερού, ενώ ο Κεραυνός Καλαμάτας φιλοξενεί την ΑΕ Μάνης.
Στον 2ο όμιλο τώρα, η ΑΕ Λογγάς «κοντράρεται» με τον ΑΟ Στενωσιάς, η Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης υποδέχεται τον ΠΑΟ Καλλιθέας, ενώ ο Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου «συγκρούεται» με τον ΑΣ Φυτειάς.
  Οι διαιτητές των αγώνων στους 2 ομίλους
Αναλυτικά τα ματς της 9ης αγωνιστικής του  1ου ομίλου της Β΄ Τοπικής, αλλά και της 8ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της ίδιας κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Δευτέρα  28-11-2016 :
ΑΣ. ΦΥΤΕΙΑΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας 1-2 .- ^
Σήμερα  Σάββατο 3-12-2016 ,-  3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ηρακλής Κυπαρισσίας – ΑΕΚ Καλαμάτας   3-1 .- ^
Δημοτικό Γήπεδο Γαργαλιάνων
ΑΕ Γαργαλιάνων – Διαγόρας Κοπανακίου   1-1 .- ^
Δημοτικό Γήπεδο Ανδρούσας «Β. Μαλαφέκας»
Πανευαϊκός – Αστέρας Βαλύρας  2-1 .- ^
Δημοτικό Γήπεδο Αρφαρών
Ατρόμητος Πλατέος – ΠΑΟ Καλού Νερού  3-1 .- ^
Δημοτικό Γήπεδο Λογγάς
ΑΕ Λογγάς – ΑΟ Στενωσιάς 2-3 .- ^
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης – ΠΑΟ Καλλιθέας 0-1 .- ^
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
ΑΟ Μεθώνης – Πράσινα Πουλιά  2-0 .- ^
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – ΑΣ Φυτειάς  0-1 .- ^
Ώρα 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Κεραυνός Καλαμάτας – ΑΕ Μάνης  0-2 .- ^
 Κυριακή 4 Δεκεμβρίου  – 11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
Παπαφλέσσας Άμφειας – Θύελλα Μερόπης: Π. Σερεμέτης, Δ. Τάγαρης, Ηλ. Ρηγόπουλος
Ώρα 12.00 μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Πανιώνιος – ΑΟ Φυτειάς: Δ. Ταβουλαρέας, Ε. Τσαούση, Β. – Ε. Ρηγοπούλου
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Πατίστα – Θύελλα Χαρακοπιού: Ι. Μαντάς, Ηλ. Ρηγόπουλος, Στ. Μπότη
Ρεπό: Δόξα Καλαμάτας.
    Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Nέστορας Πύλου – Παναθηναϊκός Καλαμάτας στην Καλλιθέα
ΑΟ Βέργας – Δαναός στο «Π. Μπαχράμης»
 Ο Δαναός που οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα της Γ΄Τοπικής κατηγορίας «κοντράρεται» με τον ΑΟ Βέργας στο Δημοτικό Γήπεδο  «Π. Μπαχράμης», στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής.
Ακόμη, ο Νέστορας Πύλου αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας στο Δημοτικό Γήπεδο Καλλιθέας στο «ντέρμπι ουραγών».
  Οι διαιτητές των ματς της 8ης αγωνιστικής
Αναλυτικά τα ματς της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Τετάρτη 30-11-2016  τα εξ αναβολής :
Α.Ο.ΛΕΪΚΩΝ-ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας 0-2 ,- ^
ΑΠΟ Καλαμάτας ΙΚΑΡΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ Παραλίας  Αναβλήθηκε
  Σήμερα Σάββατο  3/12/2016  , – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Καλλιθέας
Νέστορας Πύλου – Παναθηναϊκός Καλαμάτας  0-2 .- ^
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Βέργας – Δαναός  2-3 .- ^
 Κυριακή 4 Δεκεμβρίου  – 9.30 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Θησέας Καλαμάτας – Ερμής Καλαμάτας: Δ. Γιαννακλής, Γ. Ρουμελιώτης, Π. Κομπιλίρης
Ώρα 12.00 μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Νέδουσα – Ίκαρος Καλαμάτας: Δ. Σταυρόπουλος, Αντ. Μιχαλόπουλος, Αθ. Παπαϊωάννου
Ώρα 3.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Θύελλα Παραλίας – ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας: Γ. Νιάρχος, Π. Κομπιλίρης, Θ. Τζιαμουράνης
Ρεπό: ΑΟ Λεΐκων.
  ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Δώδεκα αγώνες σήμερα για τους 5 ομίλους
Αγωνιστική δράση σήμερα και στους 5 ομίλους του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΠΣΜ, καθώς διεξάγονται  δώδεκα συναντήσεις στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής (για τον 5ο όμιλο είναι η 6η αγωνιστική).
Αναλυτικά οι αγώνες με τους διαιτητές που τους «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Ώρα 9.00 π.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Π.Σ. Η Καλαμάτα – Πράσινα Πουλιά  2-0 .- ^
Ώρα 09.30 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Πατίστα – ΑΟ Φαραί   2-3 .- ^
Ώρα 11.00 π.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Δαναός – Ολυμπιακός Καλαμάτας 2-3 .- ^
Δημοτικό Γήπεδο Ανδρούσας «Β. Μαλαφέκας»
ΑΣ Ανδρούσας – ΑΟ Σπερχογείας  -
Δημοτικό Γήπεδο Μικρομάνης
Αστέρας Μικρομάνης – Εθνικός Μελιγαλά 0-0 .-^
Δημοτικό Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – ΑΟ Ασπροχώματος  0-0 .- ^
Δημοτικό Γήπεδο Κορώνης
Ακρίτας Κορώνης – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης Αναβλήθηκε
Δημοτικό Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – Τσικλητήρας Πύλου 0-8 .- ^
Νέο Δημοτικό Γήπεδο Φιλιατρών
Εράνη Φιλιατρών – Τέλος Άγρα Γαργαλιάνων  6-1 .- ^
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας 11-0 .- ^
Ώρα 12.00 μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Αίαντας Καλαμάτας – Δόξα Καλαμάτας 4-1 .- ^
Ώρα 1.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Μάνης – Μεσσηνιακός 4-1 .- ^
Ρεπό: Ηρακλής Καλαμάτας, Χανδριναϊκός.

***  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  :
03:00 OTE SPORT 4 Σικάγο Μπουλς - Κλ. Καβαλίερς Μπάσκετ
14:00 OTE SPORT 3 Μόναχο 1860 - Ντινάμο Δρέσδης Ποδόσφαιρο
14:00 OTE SPORT 7 Γρανάδα - Σεβίλη Ποδόσφαιρο
14:30 OTE SPORT 1 Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι Ποδόσφαιρο
15:00 NOVASPORTS 3 Πλατανιάς - Πανιώνιος Super League
16:30 OTE SPORT 1 Ντόρτμουντ - Γκλάντμπα Ποδόσφαιρο
16:30 OTE SPORT 3 Λεβερκούζεν - Φράιμπουργκ Ποδόσφαιρο
16:30 OTE SPORT 6 Βόλφσμπουργκ - Χέρτα Βερολίνου Ποδόσφαιρο
16:30 OTE SPORT 7 Χόφενχαϊμ - Κολονία Ποδόσφαιρο
16:30 OTE SPORT 8 Βέρντερ Βρέμης - Ίνγκολσταντ Ποδόσφαιρο
17:00 OTE SPORT 4 ΑΕΚ - Κόροιβος ΚΑΕ Μπάσκετ
17:00 NOVASPORTS 4 Άρης - Κολοσσός Basket League
17:15 OTE SPORT 2 Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης Ποδόσφαιρο
17:15 NOVASPORTS 1 Βέροια - Παναιτωλικός Super League
18:00 NOVASPORTS 3 Μονπελιέ - Παρί Σεν Ζερμέν Γαλλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου
19:30 OTE SPORT 1 Γουέστ Χαμ - Άρσεναλ Ποδόσφαιρο
19:30 OTE SPORT 3 Λειψία - Σάλκε Ποδόσφαιρο
19:30 OTE SPORT 7 Λεγανές - Βιγιαρεάλ Ποδόσφαιρο
19:30 NOVASPORTS 2 AOK Kέρκυρα - Aεκ Super League
20:15 NOVASPORTS 3 Σπόρτινγκ - Βιτόρια Σετουμπάλ Πορτογαλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου
21:00 NOVASPORTS 1 Μονακό - Μπαστία Γαλλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου
21:30 OTE SPORT 6 Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν Χάντμπολ
21:45 OTE SPORT 1 Γιουβέντους - Αταλάντα Ποδόσφαιρο
21:45 OTE SPORT 2 Ατλέτικο Μαδρίτης - Εσπανιόλ Ποδόσφαιρο
22:30 OTE SPORT 5 Στάνφορντ - Κάνσας Μπάσκετ
22:30 NOVASPORTS 3 Πόρτο - Μπράγκα Πορτογαλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

***

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2016  :
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  01 Νοέμβριος 2016  : 
 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τρίτη 01  Νοεμβρίου  2016 :

http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-01-2016.html .-  
 ~Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016  :
  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/2112016.html .-  
 65~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 : 
 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/11/18-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  19 Νοεμβρίου 2016  : 
 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-19-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 19  και 20 Νοεμβρίου 2016 :
 http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/19-20-2016.html .-

 ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 :   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/news-27-2016.html . -
~  Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 26  και 27  Νοεμβρίου  2016  : 
 http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/26-27-2016-12-2-0-1-1-3-0.html .-
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016   :  
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/news-28-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 29 Νοεμβρίου  2016: 
 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-29-2016.html .- 
67 ~   ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  29  Νοεμβρίου 2016   :  
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 30  Νοεμβρίου 2016  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-30-2016-30-1-62.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 30- Νοεμβρίου  2016 :

  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/11/news-30-2016-video-30112016-httpsyoutu.html .-
-------------------------------------------
~  ** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016:

~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  , Πέμπτη  01  Δεκεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/12/news-01-2016.html .-
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 02  Δεκεμβρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-02-2016-2.html .- 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο  03 Δεκεμβρίου  2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-03-2016-3.html  .-

~

*** 
 BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5064 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3217   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3208 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.489  βίντεο   .-  
~
 ~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
~   
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: