ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Τα αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Το  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Δευτέρα 18 Απριλίου 2016  :
~



*** Μητσοτάκης: Επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ, δεν αναγνωρίζω τις εκλογές   
Στο συνέδριο της ΝΔ δεν θα συμμετέχουν αντιπρόσωποι από το συνέδριο της Νεολαίας, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης απορρίπτοντας έτσι το εκλογικό αποτέλεσμα που εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ το βράδυ της Κυριακής, αφού μάλιστα δεν στήθηκαν καν κάλπες, αλλά ανακοινώθηκαν εικονικά αποτελέσματα.
Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωσή του ότι θα αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες γι' αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση.
Μετά την εκλογική διαδικασία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά και απευθύνεται πρώτα από όλα στη νέα γενιά, αυτήν που αποζητά την αλήθεια και εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.
» Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Όλα όσα έγιναν σε μια τόσο νοσηρή ατμόσφαιρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.
   » Στην ομιλία μου στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή, είπα ξεκάθαρα ότι 'δεν θα ανεχθώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες'.
» Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν  στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό.
» Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ.
» Αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του Κόμματος και την απήχησή της στους νέους.
» Η ΟΝΝΕΔ μετά την επανίδρυσή της θα είναι μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία. Ανοιχτή σε όλους τους νέους. Συλλογική χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες. Μια νεολαία που θα προβάλλει και θα υπηρετεί ιδέες και πολιτικές υπέρ των νέων, της κοινωνίας και της πατρίδας μας».
Newsroom ΔΟΛ

*** Πες μου παππού…         
 Αγαπητέ παππού, οι θεραπευτές της ψυχής λένε ότι τα μπαούλα του παρελθόντος, πρέπει κάποια στιγμή να τα κλείσεις οριστικά, προκειμένου να προχωρήσεις στη ζωή σου. Άσε τους να λένε. Πώς μπορώ να ξεχάσω ότι δευτερόλεπτα πριν κλείσεις τα μάτια σου, τους έκανε όλους παραπέρα, για να μου πεις ψιθυριστά στο αυτί: «Αφέντη μου, δεν θα μπορέσω να σε βγάλω και πάλι βόλτα…». Και μετά τράβηξες για το αιώνιο ταξίδι.
Ε, λοιπόν, παππού, μετά από δεκαετίες, σε είδα και πάλι μπροστά μου. Όνειρο ήταν, αλλά δεν με ενδιέφερε. Εμείς είμαστε πιασμένοι χέρι – χέρι και πηγαίναμε τη βόλτα μας, όπως συνήθιζες κάθε μέρα να το κάνεις. Πήγαμε, λέει, και φάγαμε την κομπόστα μας στο καφενείο, απέναντι από τους Αγίους Αποστόλους, όπως πάντα, και, μετά άρχισες να μου λες και πάλι ιστορίες με παραμύθια.
Με την ευκαιρία, λοιπόν, του ονειρικού γεγονότος, αποφάσισα να σου  γράψω μια επιστολή, με ένα θέμα που με… τρώει χρόνια .
Υπάρχει η παροιμία που λέει ότι “ο άντρας κάνει τη γενιά, κι όχι η γενιά τον άντρα”. Χωρίς να μπορώ να πω ότι συμφωνώ απόλυτα, θα έλεγα ότι αυτό με το οποίο έχουν να αναμετρηθούν όλα τα τέκνα του κόσμου τούτου, είτε τα έχουν έτοιμα από τους προγόνους τους, είτε αναμετριούνται με τα γράμματα, είτε βιοπορίζονται, είτε ρίχνουν μπόι, είτε παλεύουν μέσα στην απεραντοσύνη των σκοπών τους σε άγνωστα νερά, είναι ένα: η συνήθεια και η τεμπελιά του μυαλού τους.
Καταρχήν να μοιραστώ εδώ μαζί σου τη φράση του σύγχρονού σου Καζαντζάκη, που δεν μπόρεσες να διαβάσεις γιατί σχολείο δεν πήγες, αφού έπρεπε να νοιαστείς για άλλα:
«Τρομάζεις όταν, ύστερα από πικρές δοκιμασίες, καταλαβαίνεις πως μέσα μας υπάρχει μια δύναμη που μπορεί να ξεπεράσει τη δύναμη του ανθρώπου, τρομάζεις… γιατί δεν μπορείς πια να βρεις δικαιολογίες για τις ασήμαντες ή άνανδρες πράξεις σου, ρίχνοντας το φταίξιμο στους άλλους.»
Παππού, οι άνθρωποι υποτάσσονται  στα όρια όσων νομίζουν μπορούν να καταφέρουν. Διαμορφώνουν μάλιστα αντίστοιχα και τις άκρες του μυαλού τους. Είναι σίγουροι για μέχρι που φτάνει η δύναμη του ανθρώπου και τα βάζουν σκληρά με όποιον δοκιμάζει να καμωθεί με κάτι που τους ξεπερνάει. Πάνε κόντρα στη φύση τους. Χωρίς ντροπή, σαν τον πνιγμένο τραβάνε μαζί τους στο βυθό όποιο χέρι τους τραβάει προς τα πάνω. Φοβούνται. Λένε "ναι" σε ό,τι και όποιον δήθεν υπηρετεί αυτή τους τη μιζέρια και τους κολακεύει επιβεβαιώνοντας ότι τάχατες όλοι είναι σώπατοι, όλοι μαζί στο βυθό.
Μόνο όταν η ανάγκη επιβάλλει τους κανόνες της και φέρνει μαζί τα δώρα της, και τους θυμίζει την αξία και την ευθύνη, τότε η άρνησή τους έρχεται σαν την αστραπή, χωρίς να είναι βέβαιο ότι μπορούν να εξηγήσουν και αυτή τους  τη δύναμη.
Έτσι τα βλέπω. Ξέρω και τι θα μου έλεγες για όλα τα παραπάνω. «Μακάρι να είναι έτσι», θα μου απαντούσες μετά από λίγο παππού. Πάντα έτσι τελείωνες την κουβέντα μας, όταν δεν πολυσυμφωνούσες με κάτι που σου έλεγα. Τα φιλιά μου σε όλους όσοι είναι εκεί τριγύρω σου…
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Τώρα και ο Τσακαλώτος απειλεί με παραίτηση!
Αγριεύουν οι αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ
Θέατρο του παραλόγου: ο υπουργός θα παραιτηθεί για τη συμφωνία που διαπραγματεύθηκε και την οποία θα ψηφίσει - Σε σύγχυση η κυβέρνηση μετά τις νέες απαιτήσεις των δανειστών
Μόνο εύκολη και δεδομένη υπόθεση δεν είναι η ομόθυμη στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ μιας σκληρής συμφωνίας με τους δανειστές και η διατήρηση της συνοχής του κυβερνώντος κόμματος, αν και εξακολουθεί να φαντάζει δύσκολη έως απίθανη η πτώση της κυβέρνησης "από τα μέσα"!
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει ενημερώσει - προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απο την προηγούμενη εβδομάδα οτι θα επανεξετάσει την παραμονή του στην κυβέρνηση, εαν παραβιαστούν σοβαρές κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης, όπως για παράδειγμα η διαφύλαξη του αφορολόγητου ορίου.
Ενδεχόμενη διαφοροποίηση και παραίτηση από το οικονομικό επιτελείο, δεν σημαίνει αυτόματα πάντως και απόσυρση της εμπιστοσύνης του προς την κυβέρνηση, έχει διαβεβαιώσει ο υπουργός Οικονομικών το Μέγαρο Μαξίμου  - δηλαδή ακόμα κι αν φύγει από υπουργός θα παραμείνει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της κοινοβουλευτικής του ομάδας, άρα δεν τίθεται θέμα μείωσης της κοινοβουλευτικής δύναμης του κόμματος.
Η στάση αυτή δεν είναι άσχετη από την οργανωμένη κίνηση που έκανε η εσωκομματική τάση "53+" στην οποία ανήκει ο κ. Τσακαλώτος, την περασμένη Παρασκευή, επικρίνοντας την κυβερνητική ηγεσία μεταξύ άλλων και για υπερβολικές υποχωρήσεις έναντι των δανειστών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ίδια στάση είναι πιθανόν να επιλέξουν και άλλοι υπουργοί μέλη των "53+" όπως ο Θοδωρής Δρίτσας. Η αριστερών κλίσεων εσωκομματική ομάδα, που έχει ουσιαστικά το ρόλο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει τηρήσει ορισμένες δεσμεύσεις που εχει παράσχει προς το κόμμα, για ανυποχώρητη στάση σε κρίσιμα θέματα κατά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Απέχει ωστόσο αρκετά από την επιλογή να "ρίξει" την κυβέρνηση - για την ακρίβεια δεν είναι μέσα στη στρατηγική της μια τέτοια κίνηση.
Νέα γραμμή "αντίστασης" η ανταλλαγή "ρητρών"
Πιθανόν πιεσμένη κι από την εσωκομματική αμφισβήτηση και κριτική η κυβερνητική ηγεσία στέλνει τώρα μηνύματα προς τους δανειστές, ότι δεν θα δεχθεί καμιά πρόβλεψη, ούτε θα δεσμευτεί για πρόσθετα μέτρα, αν στο μεταξύ δεν κλείσει η αξιολόγηση και δεν υπάρχει σαφές πλαίσιο για την έναρξη των συζητήσεων για ελάφρυνση του χρέους.
Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει συμφωνία που να δεσμεύει την ελληνική κυβέρνηση και να περιγράφει από τώρα επιπλέον μέτρα για κλείσιμο ενός ενδεχόμενου δημοσιονομικού κενού το 2018, το οποίο θεωρείται βέβαιο από το ΔΝΤ, αλλά η κυβέρνηση εκτιμά ότι δεν θα προκύψει λόγω της ανάπτυξης στην οποία θα μπει στο μεταξύ η ελληνική οικονομία. Ουσιαστικά δηλαδή η Αθήνα θέλει να παράσχει την "ρήτρα" των επιπλέον μέτρων, που θέλουν οι δανειστές, μόνο εάν και κείνοι δεσμευτούν για το έγκαιρο κλείσιμο της αξιολόγησης και το χρέος.
 
***   Οργή επιχειρηματιών για την κλειστή σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη
Είναι υπό κατάληψη 32 ημέρες
Οι μεταφορικές έχουν υποστεί ζημιά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ - «Έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό, μας είχαν υποσχεθεί ότι θα ανοίξει στις 4 Απριλίου»
Ζημιά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ έχουν υποστεί οι μεταφορικές εταιρείες εξαιτίας του γεγονότος ότι μετανάστες και πρόσφυγες έχουν καταλάβει τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστή για 32 ημέρες.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ την Τρίτη ο εκπρόσωπος των μεταφορικών εταιρειών, Αναστάσιος Σεχπερίδης, εξέφρασε την οργή του για την κατάσταση που επικρατεί, λέγοντας ότι αναγκάζονται πλέον να προβούν σε αναγκαστικές άδειες για να μην απολυθεί κόσμος ή γίνει μείωση μισθών
«Μας κοροϊδεύουν. Εδώ και 32 ημέρες είναι κλειστή η γραμμή, έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ, έχουμε ζημιά 800 χιλιάδες ευρώ, και έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό, δεν έχουν καταλάβει τι έγινε στην Ελλάδα...», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σεχπερίδης, εξηγώντας ότι υπάρχουν μεγάλες απώλειες για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και τα λιμάνια, καθώς οι εταιρείες, με ζημία, μεταφέρουν τα φορτία τους μέσω Αλβανίας και Βουλγαρίας.
«Μας είχαν υποσχεθεί ότι θα ανοίξει η γραμμή στις 4 Απριλίου, μετά στις 11, μετά στις 18... Χθες  για δύο ώρες άνοιξε η γραμμή. Ο κ. Τόσκας μας είχε πει ότι θα ανοίξει στις 11 του μηνός, είχαν πει ότι είναι "θέμα ημερών". Θα ανοίξει το Πάσχα; να μας πουν τι κάνουμε», πρόσθεσε, μία μόλις ημέρες μετά την αποτυχημένη αστυνομική επιχείρηση για να ανοίξει η γραμμή.
Κι όμως, χθες, αστυνομικοί κατάφεραν να ανοίξουν τη σιδηροδρομική γραμμή, μόνο για να την επανακαταλάβουν οι πρόσφυγες λίγη ώρα αργότερα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι 282 βαγόνια με προϊόντα παραμένουν εγκλωβισμένα σε ελληνικό έδαφος.
Χθεσινό βίντεο με την επανακατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής
 
 ***  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ! Στη Θεσσαλονίκη μαζί με την ΛΥΣΗ ο Ρώσος Πρόξενος Αλ. Ποπόφ...

~  Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Κυριάκος Βελόπουλος, με το Ινστιτούτο μελετών ΛΥΣΗ, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Συμπλήρωση 100 χρόνων από τη συμμετοχή των Ρωσικών δυνάμεων στο μέτωπο της Θεσσαλονίκης».
Κύριο θέμα της εκδήλωσης, είναι η στροφή της Ελλάδας στις ρωσικές δυνάμεις, καθώς αποτελούν τη μόνη ΛΥΣΗ για την χώρα μας.
Το κοινό στην Θεσσαλονίκη έσπευσε από νωρίς στο Grand Hotel Palace, για να ακούσει την πραγματική αλήθεια που οι πολιτικοί παράγοντες, το σύστημα και τα ΜΜΕ δεν προβάλουν… για ευνόητους λόγους. 
Ομιλητές της εκδήλωσης είναι οι:
Δημήτριος Βαλασίδης: Συνταγματάρχης ε.α, οικονομολόγος – συγγραφέας.
Νικόλαος Θυμιανίδης: Ταξίαρχος ε.α, μεταπτυχιακές σπουδές στην Στρατηγική και ασφάλεια. 
Απόστολος Αβδελάς: Δημοσιογράφος.
Συντονιστής:
Κυριάκος Βελόπουλος: Δημοσιογράφος, συγγραφέας
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μίλησε  ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξέι Ποπόφ.

Δείτε το βίντεο από την ομιλία του Ρώσου Πρόξενου Αλεξέι Ποπόφ , ΑΛΕΞΕΪ ΠΟΠΟΦ-Ο ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΥΣΗ - 18-4-2016 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  : https://youtu.be/7r55rvcf-Kk .-
Δείτε μικρά αποσπάσματα από τις ομιλίες:
Βίντεο 2 , ΝΙΚΟΣ ΘΥΜΙΑΝΙΔΗΣ - ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ -ΛΥΣΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-18-4-2016 : https://youtu.be/zVM9oam-6os .-
Βίντεο 3  , ΝΙΚΟΣ ΘΥΜΙΑΝΙΔΗΣ - ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 18-4-2016  : https://youtu.be/2LGi8Qv_Bzs .-
Βίντεο 4 , ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΙΔΗΣ - ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ Ε.Α -ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ : https://youtu.be/y_TwCv6lqIA .-
 
Η ΛΥΣΗ περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και μόνο το Voicenews.gr θα σας ενημερώσει για τους επόμενους σταθμούς του Ινστιτούτου, έχοντας πάντα ως συντονιστή τον Κυριάκο Βελόπουλο.


*** Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!

''Δεν υπάρχει προοπτική στην χώρα μας αν δεν γυρίσουμε και δεν στρέψουμε το βλέμμα μας προς της Ρωσία'' τόνισε σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Βελόπουλος στην εκδήλωση της ΛΥΣΗΣ που παραβρέθηκε ως συντονιστής,  δηλώνοντας  ξεκάθαρα την υποστήριξή του στο πραγματικό φιλορωσικό κίνημα που από μέρα σε μέρα πρόκειται να ανακοινωθεί...
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέλυσε πληθώρα θεμάτων που αφορούν την Ελλάδα μεταξύ αυτών το προσφυγικό, το πολιτικό σκηνικό της χώρας και οτιδήποτε αφορά την ανάπτυξη της οικονομίας με ολοκληρωμένες προτάσεις,  στρατηγικό σχέδιο και τα εφόδια που υπάρχουν  ώστε να επιτευχθεί η εξυγίανση της χώρας.
Σήμερα Δευτέρα 18 Απριλίου, θα παρουσιαστούν κι άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις από την ΛΥΣΗ και τον Κ. Βελόπουλο,  στην Θεσσαλονίκη στο GRAND HOTEL  (Μοναστηρίου 305) στις 6μμ με σκοπό να μάθουν όλοι οι Έλληνες την αλήθεια για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βγει άμεσα η χώρα από το αδιέξοδο το οποίο έχει βρεθεί.
Στην εκδήλωση μίλησαν και οι : Δημήτριος Βαλασίδης Αξιωματικός ΕΑ - Οικονομολόγος-Συγγραφέας-Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Ηγεσίας - Γ.Γραμματέας Ελληνικής Ακαδημίας Διοίκησης Επιχ/σεων -Μέλος Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης  καθώς και ο πασίγνωστος δημοσιογράφος της βορείου Ελλάδος Απόστολος Αβδελάς που με τη σειρά τους κατέθεσαν  προτάσεις και μελέτες για το πως μπορεί η Ελλάδα να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει βρεθεί.
 Παρακολουθήστε το βίντεο από τη συνέντευξη και όσα αποκάλυψε ο Κ. Βελόπουλος :Βίντεο :
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΛΥΣΗ , https://youtu.be/scnxpUH6SCU  .-
Βίντεο 2 : Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΛΥΣΗ- ΣΕΡΡΕΣ , https://youtu.be/Ec-4FbYJTAk .-
Βίντεο 3 : Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΥΣΗ-ΣΕΡΡΕΣ 16-4-2016 (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ)  , https://youtu.be/KFS5xkp_ieo  .-
Βίντεο 4 : ΛΥΣΗ ΣΕΡΡΕΣ 16-4-2016 , https://youtu.be/7em3xM8jj6w ..-
Βίντεο 5 : ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕΡΡΕΣ 16-4-2016 , https://youtu.be/-pHlCaxNSJM  .-
Βίντεο 6 : ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΛΥΣΗ ΣΕΡΡΕΣ 16-4-2016 , https://youtu.be/3JxLiGc0NIM .-

*** ΒΟΜΒΑ! Αυτό το "ρωσικό" έριξε τον Καραμανλή... 

~ Τα οπλικά συστήματα και γενικότερα ο εξοπλισμός των Αμυντικών Δυνάμεων ενός κράτους, αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την διατήρηση της Εθνικής του Κυριαρχίας, ωστόσο συχνά συναντώνται εμπόδια.
Όπως τα εμπόδια που συνάντησε ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, όταν επιχείρησε να αγοράσει το ρωσικό ΤΟΜΑ ΒΜΡ-3 και ενεπλάκησαν οι Αμερικανοί...
Το εν λόγω ρωσικό τεθωρακισμένο άρμα μάχης, είναι ένα από τα πιο ισχυρά του είδους του και για άγνωστους λόγους, οι ΗΠΑ θορυβήθηκαν στην είδηση ότι θα το αποκτήσει η Ελλάδα.
Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, Η Αμερική δεν θορυβήθηκε απλά, αλλά συνέβαλε ώστε να μην αποκτηθεί το ΤΟΜΑ ΒΜΡ-3 από την χώρα μας.
Αρκετοί αναφέρουν, πως δόθηκε τελεσίγραφο στον πρώην πρωθυπουργό, ώστε να μην το αγοράσει, ενώ θεωρείται και η βασική αιτία που "έριξε" τον κ. Καραμανλή και την τότε κυβέρνηση.
Βέβαια η Κύπρος το έχει αποκτήσει, ωστόσο δεν έγινε ποτέ γνωστό γιατί η Ελλάδα δεν κατάφερε να το αγοράσει...
Βίντεο , BMP-3 Cypriot national guard : https://youtu.be/NiS7m2HYYcw  .-

***  Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ για την Ελβετία που όλοι κρύβουν

 ~  "Οχυρώνεται" η Ελβετία με σκοπό να αντιμετωπίσει τις μεταναστευτικές ροές.
Οι ελβετικές αρχές, αναμένουν ραγδαία αύξηση των ροών προς τα σύνορα τους και γι' αυτό ανακοίνωσαν ότι θα προστατεύσουν "τους εαυτούς τους".
«Αναμένουμε μεγάλη εισροή προσφύγων το καλοκαίρι. Αν η Αυστρία κλείσει τα σύνορά της, η Ελβετία θα είναι το μόνο πέρασμα για τη βόρεια Ευρώπη. Αρχικά, πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας», είπε χαρακτηριστικά ο Νόρμαν Γκόμπι (Norman Gobbi), επικεφαλής των αρχών ασφαλείας στο καντόνι Τιτσίνο (Ticino).
Η Ελβετία παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις και όπως αναφέρουν τα τοπικά δημοσιεύματα αναμένεται να ενεργοποιηθεί ο στρατός. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες ότι τα ελβετικά τανκς, θα παραταθούν στα σύνορα, για να ελέγχουν τις ροές.
Σκοπός των αρχών, είναι η απαγόρευση της εισόδου σε λαθρομετανάστες.
«Οι πρόσφυγες βρίσκονται ήδη έξω από τα σύνορα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για μια πιθανή επίθεση των μεταναστών» σχολιάζει η  αναφέρει η ελβετική εφημερίδα Blick, η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου...
Όπως φαίνεται τα ΜΜΕ και οι πολίτες της Ελβετίας, επιθυμούν την αμεση αντίδραση του κράτους και εγκρίνουν την παρουσία των τανκς στα σύνορα, καθώς θεωρείται η πιο αποτελεσματική λύση.

***  Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ για το Προσφυγικό! (Βίντεο)

~ Τον Τζορτζ Σόρος «βλέπει» πίσω από την έκρηξη του μεταναστευτικού, ο παγκοσμίου φήμης Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα.
Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα ο σκηνοθέτης, μίλησε για τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, για τον οποίο είπε ότι επιχειρεί να  υπονομεύσει τα ευρωπαϊκά έθνη μέσω της ενθάρρυνσης της μετανάστευσης.
«Η μεταναστευτική κρίση» είναι φτιαχτή. Ο Σόρος είναι αυτός που με τις open society πολιτικές του δημιουργεί «χρωματιστές επαναστάσεις» δήλωσε ο Εμίρ Κουστουρίτσα και συμπλήρωσε ότι ο κόσμος αλλάζει δραματικά.
«Ο Σόρος θέλει να φτιάξει μία Ευρώπη χωρίς εθνική ταυτότητα και αυτό δεν είναι «συνωμοσία». Αρκεί να κοιτάξει κάποιος τις ομιλίες του και τις ενέργειές του» συμπλήρωσε ο σκηνοθέτης.
Παράλληλα, ο κ. Κουστουρίτσα διερωτήθηκε γιατί δεν φτιάχνουν οι αραβικές χώρες πόλεις, ώστε να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες, δεδομένου ότι είναι πλησιέστερες πολιτισμικά και ιδεολογικά.
Μεταξύ άλλων, ο Σέρβος σκηνοθέτης επισήμανε ότι «η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης προκάλεσε πτώση των δημοκρατικών αρχών σε όλο τον κόσμο».
 Δείτε το βίντεο:  Interview: Serbian filmmaker Emir Kusturica accuses Soros of causing migration issues , https://youtu.be/sX5IbB_GoeU  .-

***   Πετροπόλεμος στην Ειδομένη μετά από σοβαρό τραυματισμό πρόσφυγα
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματίας, πατέρας πέντε παιδιών, λιποθύμησε και έπεσε από σκαλωσιά πάνω σε εν κινήσει αστυνομικό όχημα
Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα στην Ειδομένη, όταν πρόσφυγες αντέδρασαν βίαια μετά από τραυματισμό ενός διαμένοντος στον καταυλισμό, πιθανότατα από αστυνομικό βανάκι.
Αν και μέχρι στιγμής η αστυνομία αναφέρει ότι τα αίτια του τραυματισμού του πρόσφυγα, πατέρα πέντε παιδιών, ο οποίος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Κιλκίς και νοσηλεύεται με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε κρίσιμη κατάσταση, παραμένουν αδιευκρίνιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι χτυπήθηκε από όχημα της αστυνομίας.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο τραυματίας αισθάνθηκε αδιαθεσία και έπεσε από σκαλωσιά, πέφτοντας πάνω στο όχημα της αστυνομίας, το οποίο βρισκόταν εν κινήσει.
Ο 40χρονος αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Κιλκίς, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Ακολούθησαν επεισόδια, με δεκάδες μετανάστες να πετούν πέτρες εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος.

***  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Ο πραγματικός λόγος που διαλύει την ΟΝΝΕΔ ο Μητσοτάκης...

 ~ Μπορεί τα δημοσιεύματα να θέλουν οργισμένο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, με τα χτεσινά γεγονότα στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ, ωστόσο η αλήθεια κρύβεται... "αλλού"!
Κάθε άλλο παρά έξαλλος, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τους ισχυρισμούς των δημοσιευμάτων, καθώς η αλήθεια είναι ότι βρήκε την τέλεια αφορμή για να αλλάξει το υπάρχον καθεστώς της ΟΝΝΕΔ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Voicenews.gr , ο Κυριάκος Μητσοτάκης έψαχνε από καιρό ένα παράπτωμα των "φίλων" των πρώην αρχηγών της Ν.Δ, όπως του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, ώστε να καταφέρει να τους απομακρύνει από το κόμμα...
Πλέον, μετά το χτεσινό φιάσκο, κατάφερε να υλοποιήσει τα σχέδια του και να διατηρήσει εντός του κόμματος, μόνο τους υποστηρικτές του, σύμφωνα με τις πληροφορίες, που θέλουν την συνέχεια να είναι "ενδιαφέρον".

*** Πήρε φόρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Έρχονται και άλλες διαγραφές

~ Αφού καθαίρεσε όλη την ΟΝΝΕΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήρθε η ώρα να πάρουν και άλλοι σειρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι έτοιμος να διαγράψει και τον γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκο.
Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες και όχι επιβεβαιωμένες πηγές, στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν την απόφαση του κ. Μητσοτάκη, καθώς η επιλογή αυτή βάζει τέλος στα «γελοία» γεγονότα που έγιναν στο συνέδριο της νεολαίας.
Θα σας ενημερώνουμε για περαιτέρω εξελίξεις.
P.S: Το VOICENEWS δεν υιοθέτει την είδηση, απλά την παραθέτει.

*** Βουλευτής του ΖΥΡΙΖΑ γλεντάει με "πρόσφυγες"! Μην απορείτε μετά...

~  Με "πρόσφυγες" το γλέντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου.
Η κα Λιβανίου, αποφάσισε να επισκεφτεί τους "πρόσφυγες" της Ριτσώνας Χαλκίδας, στην Εύβοια, το Σάββατο που μας πέρασε και όπως βλέπετε στις φωτογραφίες... το διασκέδασε!
Η βουλευτής μάλλον ξέχασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και άρχισε να χορεύει και να τραγουδά με του μετανάστες, ενώ φαίνεται πως ευχαριστήθηκε ιδιαίτερα την εν λόγω επίσκεψη...
Δείτε την φωτογραφία:


***  Τι άλλο θα δούμε! Βουλευτής ζητάει δουλειά σε...

~  Πολλές πληροφορίες έχουν διαρρεύσει κάνοντας λόγο πως πρώην βουλευτής της Βορείου Ελλάδας, τηλεφωνεί απεγνωσμένα σε ιδιοκτήτες για δουλεία. Ο βουλευτής απευθύνεται σε ιδιοκτήτες των μέσων μαζικής ενημέρωσης και παρακαλεί να τον προσλάβουν. Ο γνωστός πολιτικός φαίνεται ότι έχει βρεθεί σε πολύ άσχημη θέση καθώς είναι άνεργος και έχει πολλές υποχρεώσεις που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει χωρίς δουλειά και μισθό.

***   Ομολογία Μουζάλα για το χάος & τις πονηρές ΜΚΟ στην Ειδομένη
Στην ομολογία ότι η έλλειψη οργανωμένης παρέμβασης στην Ειδομένη ήταν ο λόγος που επέτρεψε σε «πονηρές ΜΚΟ» να αναλάβουν δράση.
Άγνωστο παραμένει ακόμα πότε θα αδειάσει ο καταυλισμός στην Ειδομένη αλλά και τι θα γίνει με την σιδηροδρομική γραμμή στην περιοχή. Την ίδια στιγμή σχέδια επί χάρτου μοιάζει η εκκένωση του Πειραιά πριν το Πάσχα, ενώ και για το Ελληνικό δεν υπάρχουν οριστικές ημερομηνίες για συνολική μετακίνηση των προσφύγων και των μεταναστών.
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής απάντησε σε σωρεία επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή.
Ανέφερε ότι τόσο η Ειδομένη και ο Πειραιάς όσο και το Ελληνικό δεν ήταν επιλογή της κυβέρνηση να μεταβληθούν σε καταυλισμούς. «Έχω πει ότι πρόθεση μας ήταν να μην υπάρξουν κρατικές δομές για να μην υπάρξουν μόνιμες εγκαταστάσεις» δήλωσε και γνωστοποίησε ότι η μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών από το Ελληνικό θα ξεκινήσει άμεσα με στόχο το πρώην αεροδρόμιο να αδειάσει και να μην ξαναγεμίσει ειδικά στο χώρο της αίθουσα αφίξεων. Το ίδιο, εξήγησε, φιλοδοξεί η κυβέρνηση να κάνει σε λίγες ημέρες και για τον Πειραιά και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η Ειδομένη.
Ειδικά για την συγκεκριμένη περιοχή ο κ. Μουζάλας δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αν και ο ίδιος από το βήμα της Βουλής στις 21 Μαρτίου είχε δεσμευθεί ότι ο καταυλισμός στην Ειδομένη θα κλείσει σε ένα μήνα
«Μπαίνουμε σε τάξη. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα άλλο από το ότι ο καταυλισμός θα διαλυθεί. Αλλά αυτό θα γίνει κλιμακωτά. Έχουμε σχέδιο» υπογράμμισε.
«Αμφίσημος» ήταν και για την σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη.
«Το Καλαί που συνδέει την Γαλλία με την Αγγλία έκλεινε και ξανάνοιγε για επτά χρόνια. Η Ειδομένη θα ανοίξει, θα ξανακλείσει και θα παραμείνει ανοικτή αν δεν γίνει κάτι σοβαρό» είπε
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρθηκε και στο ζήτημα με την ταυτοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών στα κέντρα υποδοχής στα νησιά, αλλά και στο θέμα των ΜΚΟ.
Δεν έκρυψε ότι μπορεί να τηρηθεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα για παραμονή στα κέντρα υποδοχής έως 72 ώρες «Θα χρειαστεί να παραμένουν έως και 25 ημέρες για να υπάρξει ένα rotation και να προχωρήσει η επανοπροώθηση» διευκρίνισε και πρόσθεσε «πρέπει να αντέξουμε αυτό το 25ημερο και αν χρειαστεί και άλλο ένα 25ημερο για να αποσυμφορηθούν τα κέντρα υποδοχής στα νησιά».
Αναφορικά με τις ΜΚΟ επέμεινε ότι εκτελούν μεγάλο έργο, Παραδέχθηκε όμως ότι υπάρχουν και κάποιες που είναι ύποπτες και δρουν για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Άφησε μάλιστα αιχμές κατά εκείνων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν στο δικαστήριο της Μυτιλήνης αλληλέγγυους.
Ανακοίνωσε τέλος ότι η Ελλάδα έχει απευθύνει αίτημα προς την ΕΕ για τις ΜΚΟ που θα πάρουν τα κοινοτικά κονδύλια να κάνουν προσλήψεις της τάξης του 70% από την Ελλάδα, και επίσης το 60% των προιόντων που διακινούν να είναι εγχώρια.

*** Έκτακτο τηλεφώνημα στον Τσίπρα! Κάτι συμβαίνει...

~ Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να του μεταφέρει τα αιτήματα εργαζομένων. Συγκεκριμένα, ο γραμματέας συναντήθηκε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και τα προεδρία των σωματείων Αμυντικών Βιομηχανιών, και πληροφορήθηκε από τους ανθρώπους τα προβλήματα που επικρατούν και πως οι ίδιοι επιθυμούν να βρεθούν με τον υπ. Οικονομικών Ευλκ. Τσακαλώτο, για να πάρουν κάποιες απαντήσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι αφορούν το γεγονός των μισθών τους μιας που παραμένουν απλήρωτοι 3 μήνες, οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ, επίσης στην ΕΑΒ έχουν να γίνουν προσλήψεις από το 2005. Επιπλέον, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που δημιουργούνται από το " ενιαίο μισθολόγιο, τις επινοικιάσεις τμημάτων, τις απολύσεις με τη μορφή εθελούσιων εξόδων και το επιχειρησιακό σχέδιο που ανακοινώθηκε αυτές τις ημέρες για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα".
Φανερά υποστηριχτικός στο πλευρό των υπαλλήλων φάνηκε πως είναι ο Κουτσούμπας καθώς θα λάβουν και την στήριξη ολόκληρη του κόμματός του, είναι δίπλα τους στους αγώνες, πληροφόρησε "τις χρόνιες ευθύνες των κυβερνήσεων, την πολιτική της ΕΕ,  τη χρησιμοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, του ευρωστρατού και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή και όχι της αμυντικής θωράκισης της χώρας και της υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων".
Υπογράμμισε πως το ΚΚΕ θα ισχυροποιήσει τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για να αλλάξει αυτή η πολιτική.

***  Δηλώσεις "ΦΩΤΙΑ" : "Να τηρηθούν τα συμφωνημένα"

~ Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συναντήθηκε με τα μέλη της αντιπροσωπείας του γαλλικού Κοινοβουλίου, αφορμή συζήτησης ήταν ότι " η  Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει στο ακέραιο, τις δικές της υποχρεώσεις αναφορικά με το προσφυγικό".
Συγκεκριμένα μίλησε πως " Η Ελλάδα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και το έχει πράξει ήδη παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα σε ότι αφορά στην οικονομική και κοινωνική μας ζωή. Απέναντι στους πρόσφυγες, συμπεριφέρθηκε, συμπεριφέρεται και θα συμπεριφερθεί όπως ταιριάζει στον άνθρωπο δηλαδή με όρους ανθρωπισμού, πολιτισμού και Δημοκρατίας. Με βάση όχι μόνο τις δικές της αρχές και αξίες, αλλά και με βάση τις αρχές και τις αξίες του ευρωπαϊκού Πολιτισμού και της ευρωπαϊκής Δημοκρατίας".
Ακόμα ο κύριος Παυλόπουλος συμβούλεψε τους Γάλλους βουλευτές να " να επικεντρωθούν στην εφαρμογή της Συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος", καθώς υπογράμμισε πως η Τουρκία έχει ανάγκη να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις της στο ακέραιο και ιδίως να προσπαθήσει να σταματήσει την ανεξέλεγκτη δράση των διακινητών, καθώς είναι αυτοί που δημιουργούν ένα σοβαρό πλήγμα για τον πολιτισμό, και την Δημοκρατία.
Επιπλέον δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις υποχρεώσεις της Ελλάδας. Συγκεκριμένα , τόνισε την ανάγκη να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα της μετεγκατάστασης, διότι μέχρι τώρα είναι εντελώς επιφανειακή η εφαρμογή του, και ότι είναι αναγκαίο να τροποποιηθεί το "ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ", επειδή δεν ανταποκρίνεται στα τωρινά πράγματα. Ταυτόχρονα, επισήμανε πως υπάρχει ανάγκη δημιουργηθεί πολύ σύντομα η ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή- Συνοριοφυλακή, με την ''επισήμανση ότι κάθε κράτος-μέλος να διαχειρίζεται τα σύνορα του και αυτό να ελέγχει εάν γίνεται σεβαστή η κυριαρχία του".
Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής του γαλλικού Κοινοβουλευτικού, ονόματι Κριστιαν Αφάφ, πρώτα ευχαρίστησε για την συνάντηση αυτή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έπειτα τόνισε πως ότι το κύριο μέλημα τους δεν είναι ο έλεγχος ή η αξιολόγηση, αλλά το πως και εάν λειτουργούν οι μηχανισμοί αλληλεγγύης της ΕΕ στην Ελλάδα.
Τα μέλη της γαλλικής αντιπροσωπείας δηλώνουν σίγουροι για τους αδελφικούς δεσμούς της Ελλάδας-Γαλλίας καθώς δεν μπορούν να σκεφτούν την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την Ελλάδα.

***  Δένουν τα πλοία! Δείτε τι έρχεται...  
~    Η ΠΝΟ αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία, διότι αντιτίθεται του ασφαλιστικού νομοσχεδίου καθώς επρόκειτο να ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής.
Συγκεκριμένα διατυπώνει ότι «καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πρωτοφανή στάση της κυβέρνησης, η οποία όχι μόνον αρνήθηκε τον ουσιαστικό διάλογο με τους ναυτεργάτες αλλά φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνεται και την κρισιμότητα της όλης κατάστασης, συνέπεια της οποίας ο κλάδος των ναυτεργατών οδηγείται στην εξαθλίωση και στην εξαφάνιση».
Επιπλέον, υποστηρίζει ότι «οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να συσκεφθούν ουσιαστικά και με γνώμονα τα πραγματικά και αληθή συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι με βάσει τις εντολές και οδηγίες της τρόικας και του κουαρτέτου, να καταρτίσουν ένα ουσιαστικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, που να επιλύει το πρόβλημα και όχι να οδηγεί τον ελληνικό λαό στην φτώχεια και περαιτέρω εξαθλίωση».
Έτσι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προτρέπει τους Έλληνες ναυτικούς σε μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ψήφιση του στην Βουλή.
 
***  Νέο σκάνδαλο διορισμών βάζει φωτιά στο Σύριζα...

~   Οι τρείς βουλευτές κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπεύθυνου στο Υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Βασίλης Κεγκέρογλου, καθώς διαμαρτύρονται για τον διορισμό γιατρών στις μονάδες εντατικής θεραπείας.
Η κυρία Χριστοφιλοπούλου είπε "Ο κατήφορος και οι αθλιότητες στον τομέα της Υγείας πρέπει να σταματήσουν και γι' αυτό θα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας για να δει αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα" κάνοντας σαφές που υπάρχει ζήτημα με τον αναπληρωτή υγείας Παύλο Πολάκη.

*** "Μωραίνει Κύριος ους - Αλλάχ- Βούλεται  Απολέσαι";

~  Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
 Τα τελευταία χρόνια, είχα - επανειλημμένα - προειδοποιήσει (Σ.Σ Όπως αποδείχτηκε ....μόνον τον εαυτό μου) ότι το εθνοφθόρο δημογραφικό μας πρόβλημα σε συνδυασμό με το προσφυγικό και το (λαθρο) μεταναστευτικό, θα οδηγούσαν σε ανυπολόγιστη καταστροφή.
Πληρώνουμε σήμερα τις άφρονες πολιτικές των ισχυρών και τις επεμβάσεις τους σε διάφορες περιοχές. Εκτός αυτού προστίθενται και παράγοντες όπως:
- Η ποδηγέτηση των πολιτικών από την ιδιοτέλεια, το Π.Κ (=Πολιτικό Κόστος), τις ιδεοληψίες, τον ΚΟΜΜΑΤΟΑΛΛΟΙΘΩΡΙΣΜΟ, τις "προοδευτικές ευαισθησίες", τους διεθνιστικούς ονειρισμούς ή τους Νεοταξικούς / Παγκοσμιοποιητικούς  βιασμούς σε βάρος των αδυνάτων.
- Η σιτεμένη  ΕΥΡΩΕΤΑΙΡΑ /Ε.Ε που ξεπουλάει την προίκα της, τον  πολιτισμό της όσο -όσο και σε όποιους -όποιους, προκειμένου να τον ανταλλάξει με .... πολυπολιτισμικότητα (!).
Διόλου περίεργο λοιπόν γιατί βιώνουμε τα αβάσταχτα ΕΥΡΩΔΕΙΝΑ μας.
Κάθε χρόνο, όλο και περισσότερες εκατοντάδες χιλιάδες μας προτιμούν.
(Το 2015 εξαπλάσιοι από το 2014!).
Που πάμε; Πόσοι ακόμη θα έρθουν;  Ήδη σε νησιά μας οι ντόπιοι έγιναν μειονότητα 1:4 αλλοδαπούς ! Μόνιμα θα εγκατασταθούν δεκάδες  (ή εκατοντάδες;) χιλιάδες εδώ.
Τα πυγμαία /νανώδη ηγετικά αναστήματα των Eυρωπαίων αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Βρίσκονται σε πανικό.
Αντί να ενισχύσουν τα εξωτερικά Ευρωπαϊκά Σύνορα ("Σ"), ενισχύουν τα ..... εσωτερικά του κάθε Κράτους  μέλους!!!.
Αυτή η ανώμαλη / παρανοϊκή  προσπάθεια (επί)λυσης, οδηγεί σε  παράλυση  και συρρίκνωση της Ε.Ε!
Τα πραγματικά, υπαρκτά, φυσικά  "Σ" της Ευρώπης προς τον νότο, δηλαδή εκείνα του Κράτους - μέλους Ελλάδας, τα μεταθέτουν βορειότερα σε Κράτος  μη  μέλος, τα Σκόπια (;)!.
Τοποθετούν  δε  φράχτες / συρματοπλέγματα κ.α, όχι στα δικά τους "Σ" με τα Σκόπια, αλλά στα........Σκοπιανοελληνικά!
Οι πανικόβλητοι καθυστερημένοι δεν αντιλαμβάνονται τι ζημιά κάνουν, όχι μόνον στην -"φίλη και σύμμαχο"; - Ελλάδα, αλλά στους ίδιους και την Ε.Ε, την οποία ακρωτηριάζουν!
Εδώ και δεκαετίες οι Τούρκοι - άλλοι ορκισμένοι , αγριεμένοι ΛΥΚΟΦΙΛΟΙ αυτοί - παραβιάζουν τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της Πατρίδας μας,  χωρίς ποτέ να συγκινούνται οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας. (ΣΣ Ούτε και εμείς το θέσαμε / απαιτήσαμε να εγγυηθούν τα σύνορά μας ως οφείλαμε).
Όταν - έμμεσα - απαραβιάζονται τα χερσαία μας "Σ", πάλι σιωπούσαν .
Μόνον τώρα που απειλούνται οι ίδιοι,  ανησυχούν και αντιδρούν αυτοχειριαστικά, με ..... αυτοσυρρίκνωση!.......
Σήμερα τα Ευρωπαϊκά "Σ" είναι η ΕλληνοΣκοπιανή μεθοριακή γραμμή!
Αύριο προς τα που θα μετακινηθεί; Τελικά θα ξαναμαζευτεί κάθε Κράτος , και θα ενισχύσει τον δικό του περίβολο;
Οι ιδανικοί κρετίνοι Ευρωπαίοι  της  Ε.Ε ακολουθούν μια ασύγνωστη α-σύνορη, ανερμάτιστη, ανεύθυνη πορεία απώλειας, αδιέξοδη, αυτοκτονική!
Ταυτόχρονα οι δικοί μας συνεχίζουν τις κοκορομαχίες και τους εμετικούς μικροκομματισμούς, αντί να μονιάσουν και - από κοινού - να αντιμετωπίσουν το ελληνοκαταστροφικό πρόβλημα.
'Αραγε "Μωραίνει Κύριος ους - Αλλάχ - βούλεται απολέσαι ;
Η Ελλάδα δεν πρέπει να αποτελέσει : κυματοθραύστη, καταυλισμό, ή μεταίχμιο ανάμεσα στον ΣΚΟΠΙΑΝΟΕΥΡΩΠΑΙΚΟ Συνεταιρισμό (=Σ.Ε.Ε) και τον Αραβικό κόσμο (και άλλων χωρών ακόμη).
 \ΥΓ Αντί να ....λιαζόμαστε ανέμελα- (μαζί ή χωριστά) με τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες- σιγοψιθυρίζοντας : "Σφάξε με Αγά μου ν'αγιάσω" να αντιδράσουμε δυναμικά,  πριν  να είναι πολύ αργά για τον Ελληνισμό.

*** Πολ Μέισον: Η Γερμανία είναι ο κύριος ένοχος για την κρίση στο σύνολό της...

Γράφει ο Ζακοντίνος Δημήτριος
Οικονομολόγος
 > Τη Γερμανία «δείχνει» ως κύριο ένοχο για την κρίση στο σύνολό της, ο Βρετανός δημοσιογράφος Πολ Μέισον, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα "RealNews" και κατηγορεί τη γερμανική κυβέρνηση ότι είναι παγιδευμένη «σε μια αντίληψη της πραγματικότητας που εδράζεται στους κανόνες, την ώρα που αυτοί δεν λειτουργούν». Παράλληλα, κάνει λόγο για «ψύχωση» από μεριάς ΔΝΤ κατά του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και του Κόρμπιν στη Βρετανία.
> Επιχειρώντας μια πρόβλεψη για την έκβαση των διαπραγματεύσεων, ο Βρετανός δημοσιογράφος πιθανολογεί ότι η ΕΕ θα εγκρίνει την πρώτη αξιολόγηση, ο ESM θα αντικαταστήσει το ΔΝΤ και «οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα αποδεχτούν πως για να αποφύγουν την κατάρρευση της Ελλάδας οφείλουν να ξεχάσουν τη συμμετοχή του Ταμείου».
> Εξάλλου, εκτιμά ότι αυτό που πήγε στραβά με την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι «δεν πίστεψαν πως μια αναμέτρηση με την ένταση του Ιουλίου ήταν πιθανή» και παράλληλα, αναφέρει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παλέψει για να παραμείνει στην ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, δεν έπαψε να πιστεύει στη λύση του Grexit.
> Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της Βρετανίας, επισημαίνει ότι δεν είναι ευθέως υπέρ του Brexit, ωστόσο θεωρεί χρήσιμο να λειτουργήσει το δημοψήφισμα σαν μοχλός μεταρρυθμίσεων στην ΕΕ: Να μην υπάρξει ένταξη της Τουρκίας, να θεσμοθετηθεί ένα πανευρωπαϊκό σύστημα μετανάστευσης με υποχρεωτική ανακατανομή και να σωθεί η βιομηχανία χάλυβα.
> Επίσης, αναλύει την άποψή του περί «μετακαπιταλισμού», τονίζοντας ότι ο μη καπιταλιστικός συνεργατικός τομέας που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή, θα μπορούσε να αποτελέσει «ένα μέρος της απάντησης στη στασιμότητα».
> Τέλος, ο κ. Μέισον επισημαίνει την ανάγκη αφύπνισης του φιλελεύθερου Κέντρου, για να αγωνιστεί για κοινωνική δικαιοσύνη, σε απάντηση της ακροδεξιάς ρητορικής. «Οι δεξιές και εθνικιστικές απαντήσεις δείχνουν πιο πειστικές», παραδέχεται και προσθέτει: «Το μάθημα από τη δεκαετία του '30 είναι, πρώτον, ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να προστετέψουν τους πολίτες τους και, δεύτερον, οι φιλελεύθεροι, οι σοσιαλδημοκράτες, οι αναρχικοί και η Αριστερά πρέπει να ενωθούν σε προσωρινές συμμαχίες για να νικήσουν τον φασισμό».

***  Οι μουσουλμάνοι μετανάστες, η αριστερά και το ζοφερό μέλλον της χώρας!

~ \Γράφει ο Θεόδωρος Κατσανέβας
  «Ο Σοσιαλισμός αντιπαθεί την ελεημοσύνη όχι μόνο για λόγους αισθηματικούς , αλλά και για την ταπείνωση στην οποία υποβάλλουν τα άτομα που έχουν ανάγκη και γιατί ενσταλάζουνε μέσα τους το μίσος. Και επιπλέον γιατί σε μια χώρα όπου υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη οι ελεημοσύνες είναι περιττές. Και όσοι αρέσκονται στο ρόλο του καλού Σαμαρείτη, ας μην ξεχνούν ότι δε θα υπήρχαν καλοί Σαμαρείτες, αν δεν υπήρχαν ληστές. Οι σωτήρες και οι ελευθερωτές ίσως είναι λαμπροί για μυθιστορήματα και αγιογραφίες, μια όμως που δεν είναι δυνατόν να υπάρχουνε χωρίς αμαρτωλούς και θύματα, είναι κακά κοινωνικά συμπτώματα....».
Ποιος τα γράφει αυτά ; Μα η διακήρυξη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Και γιατί τα γράφουμε εδώ ; Για να υπενθυμίσουμε ότι, η ελεημοσύνη και η φιλανθρωπία με την οποία αντιμετωπίζονται  οι μαζικές μεταναστεύσεις πληθυσμών, δε συνάδουν με την κλασσική αριστερή ιδεολογία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχείατου ΟΗΕ, σε όλο τον κόσμο σήμερα υπάρχουν περίπου 1 δις άτομα που λιμοκτονούν. Φυσικό είναι να αναζητούν μια καλύτερη μοίρα στον ήλιο. Αλλά είναι τουλάχιστον φαιδρό να πιστεύει κανείς ότι η Ψωροκώσταινα θα λύσει το τεράστιο αυτό πρόβλημα αποστέλλοντας προσκλητήριο έλευσής τους προς τα εδώ. Μοιάζει με τις προσπάθειες να αδειάσει η θάλασσα με ένα κουταλάκι. Θυμίζει τις κυρίες της πλουτοκρατίας που οργανώνουν φιλανθρωπικά «τέια» για τους φτωχούς ή τα ανάλογα τηλεοπτικά «χάπενινκ». Όπως και την αλήστου μνήμης Βασίλισσα Φρειδερίκη και τους όμοιους της που καταφεύγουν σε ψευτοφιλανθρωπίες για να κατευνάσουν και αποκρούσουν την οργή που προκαλεί φτώχεια.
Φορείς και στελέχη της αριστεράς, ενστερνίζονται αυτή τη φιλανθρωπική προσέγγιση των παγκόσμιων μεταναστευτικών ρευμάτων, συγχέοντας τον μαρξιστικό διεθνισμό με την παγκοσμιοποίηση που προωθεί η νέα τάξη πραγμάτων με. Με δεδομένο ότι, το σύνολο σχεδόν των μετακινούμενων μεταναστών είναι μουσουλμάνοι, αντιπαρέρχονται τον ολοφάνερο κίνδυνο αλλοίωσης των  πολιτισμικών αξιών, των πολιτικών και κοινωνικών ισορροπιών που ισχύουν σήμερα στην Ευρώπη.  Θεωρούν ότι μπορούν να ριζοστικοποιήσουν, να επηρεάσουν  πολιτικά  και ιδεολογικά τις μάζες των μουσουλμάνων  μεταναστών προς την κατεύθυνση της δικής τους αριστερής ιδεολογίας. Κάνουν τεράστιο λάθος.
Η μουσουλμανική θρησκεία είναι τόσο ισχυρή -και μπράβο της- που καμιά άλλη ιδεολογικοπολιτική θεώρηση δεν είναι σε θέση να την υπερκεράσει. Σε αντίθεση με τους προερχόμενους από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, οι μουσουλμάνοι  μετανάστες, δεν είναι αφομοιώσιμοι, όπως έχει αποδειχτεί παντού διεθνώς. Όταν  υπερκεράσουν σε αριθμούς τον γερασμένο και φθίνοντα ελληνογενή πληθυσμό, κάτι που είναι ορατό στα επόμενα 10-20 χρόνια, θα επιβάλλουν τους δικούς τους πολιτειακούς κανόνες, τη Σαρία ή παραλλαγές της. Εκτός των άλλων, τότε θα μεταβληθούν στους μεγαλύτερους πολέμιούς της αριστεράς Όπως γίνεται παντού.
Η επερχόμενη ταχύτατα Βοσνιοποίηση, η Λιβανοποίηση της χώρας μας, αποτελεί δυναμίτη στην όποια κοινωνική της συνοχή, καταπάτηση και συρρίκνωση των  εργασιακών διακωμάτων, προπομπό εμφύλιων συγκρούσεων, καταστροφών, φυλετικού μίσους, κλιμάκωσης του ρατσισμού και ενδυνάμωση του «αυγού του φιδιού». Χαμένοι είναι η ιστορική συνέχεια της χώρας, αυτή η ίδια η ύπαρξή της, οι Έλληνες και οι νόμιμοι αλλοδαποί εργαζόμενοι, αλλά  και παρουσία της αριστεράς. Κερδισμένοι οι διπλανοί μας Πασάδες και ο παγκόσμιος ιμπεριαλισμός που προωθεί  το «διαίρει και βασίλευε», και την  ισοπέδωση των εθνικών αναχωμάτων, ιδιαίτερα σήμερα  στην εποχή  της παγκοσμιοποίησης ή καλύτερα της Αμερικανοποίησης της Υφηλίου.
Οι νόμιμοι μετανάστες που εισέρχονται σε λογικά αριθμητικά μεγέθη και  αφομοιώνονται μέχρι τώρα ομαλά στον εσωτερικό κοινωνικό ιστό,  όχι μόνο αποτελούν μείζων πρόβλημα αλλά είναι χρήσιμοι για την οικονομική και δημογραφική ανόρθωση της χώρας. Φυσικά και δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς την υποχρέωσή μας να παράσχουμε πολιτικό άσυλο σε όσους το δικαιούνται, σε αναλογία ακόμα και μεγαλύτερη από τον πληθυσμό μας σε σχέση με άλλα Ευρωπαϊκά κράτη. Όμως, οι  τεράστιες μάζες  των υπεργεννητικών, μη αφομοιώσιμων μουσουλμάνων μεταναστών που εισβάλλουν και τελικά μεγάλο μέρος τους παραμένει εδώ, είναι πολύ  μεγάλο μέγεθος για τη γερασμένη και υπογεννητική   Ελλάδα. Το προσκλητήριο που στέλνουμε  για μια τέτοια μαζική εισβολή, "τo ποτάμι ανθρωπιάς" που επικαλείται ο Αλέξης Τσίπρας και όχι μόνο, είναι βέβαιο πως θα μεταβληθεί σε τσουνάμι που θα πνίξει τη χώρα ολόκληρη. Το μέλλον μας είναι πολύ ζοφερό, αν αυτή την κοινή λογική  δεν την αντιληφθούν όλοι και πρώτοι απ’ όλους, οι διαβασμένοι, οι σωστοί και όχι οι φλαμπέ αριστεροί.

***  Η τουρκική προκλητικότητα και το αδιέξοδο!

~   Γράφει ο Ιπποκράτης Δασκαλάκης, Υποστράτηγος ε.α., Διευθυντής Μελετών, Μέλος ΔΣ ΕΛΙΣΜΕ
Συνεχόμενες οι προκλητικές τουρκικές υπερπτήσεις των τελευταίων ημερών και μάλιστα με ανησυχητική, σχεδόν καθημερινή, υπέρπτηση υπεράνω κατοικημένων ελληνικών νησιών.
Ένας ακόμη πονοκέφαλος για την ανερμάτιστη ελληνική κυβέρνηση που καλείται να αντιμετωπίσει δύο προβλήματα -το οικονομικό και το μεταναστευτικό-στη γιγάντωση των οποίων συνέβαλε τα μέγιστα (χωρίς να εξαιρέσουμε τις ευθύνες των προηγουμένων ετών, ειδικά για το πρώτο πρόβλημα). Αναβαθμισμένη η προκλητικότητα της Άγκυρας, καθόσον τις παραβάσεις του Ελληνικού εναερίου χώρου σταδιακά αντικατέστησαν παραβιάσεις που εξελίχθησαν σε υπερπτήσεις και μάλιστα πάνω από κατοικημένα νησιά.
Το φαινόμενο όμως δεν είναι σημερινό, οι παραβάσεις και παραβιάσεις αποτελούν μακροχρόνια στοχευμένη τουρκική τακτική αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ακόμη και οι υπερπτήσεις (ας μη ξεχνάμε τις υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι το 2008-9) αποτελούν ένα μέσο προβολής των τουρκικών αξιώσεων αλλά και ψυχολογικών επιχειρήσεων σε βάρος μας.
Φυσικά, η σταθερή συνέχιση της παραπάνω τουρκικής προκλητικότητας δεν αποτελεί στοιχείο καθησυχασμού. Ούτε όμως η προσπάθεια διασύνδεσης της αύξησης των προκλήσεων με τρέχοντα εσωτερικά ή διεθνή γεγονότα οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα καθόσον μάλλον εκτρέπει την προσοχή μας από την πάγια τουρκική αναθεωρητική και επεκτατική πολιτική.
Η σημερινή ένταση της τουρκικής προκλητικότητας δεν αποτελεί συνέπεια της τουρκικής αμηχανίας στη Μέση Ανατολή, ούτε εσωτερικό αντιπερισπασμό στον κουρδικό εφιάλτη, ούτε σχετίζεται άμεσα με τις μεταναστευτικές ροές. Αποτελεί μέρος ενός συγκεκριμένου σχεδίου για την απόκτηση του ελέγχου του μεγαλύτερου δυνατού μέρους του Αιγαίου, η εφαρμογή του οποίου άρχισε σταδιακά από τη δεκαετία του 1960.
Πίσω από τις τουρκικές προκλήσεις δεν κρύβονται ούτε οι «κακοί» Τούρκοι στρατηγοί, ούτε οι «πονηροί» πολιτικοί που επιθυμούν την εκτροπή της προσοχής της τουρκικής κοινωνίας σε έναν εχθρικό και απειλητικό γείτονα. Αυτές οι απλουστεύσεις είναι επικίνδυνες καθόσον εμποδίζουν να διακρίνουμε τους πραγματικούς και μακροχρόνιους στόχους της τουρκικής πολιτικής και κατά συνέπεια αδυνατούμε να χαράξουμε αποτελεσματική στρατηγική αντιμετώπισης της.
Η Τουρκία αποτελεί ένα ιδιόρρυθμο έθνος που προέκυψε μέσα από το βίαιο μετασχηματισμό μιας αυτοκρατορίας. Συνεκτικός κρίκος της νέας κοινωνίας υπήρξε και η επιτυχημένη προσπάθεια απόκτησης μιας εθνικής ταυτότητος. Η ταχεία δημογραφική άνοδος, αργά αλλά σταθερά, συνοδεύθηκε από μια αντίστοιχη οικονομική άνοδο, η οποία πλαισιωμένη ταυτόχρονα και από την αναγκαία για την επιβίωση του καθεστώτος πολιτική, δημιούργησε στα λαϊκά στρώματα μια ευρεία συνείδηση εθνικής δύναμης και ανάγκης επανακατάκτησης των «απολεσθέντων» κυριαρχικών δικαιωμάτων.  Η αναθεωρητική πολιτική που προέκυψε μέσα από όλες αυτές τις διαδικασίες κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις βάση προσχεδιασμένων στοχεύσεων, με συνέχεια και συνέπεια. Οπωσδήποτε εμφανίζονται αλλαγές στην τακτική στόχευση, η στρατηγική όμως παραμένει αναλλοίωτη και χωρίς ενδείξεις τροποποίησης στο ορατό μέλλον. Ιδιαίτερα σήμερα που η αναθεωρητική πολιτική της Άγκυρας απέκτησε και το αναγκαίο θρησκευτικό-ιδεολογικό υπόβαθρο με την απαραίτητη ισχύ, οι επιδιώξεις γίνονται μεγαλύτερες και οι κίνδυνοι εντονότεροι.
Υπάρχει όμως τρόπος αντίδρασης; Φυσικά και πάντοτε υπάρχουν δυνατότητες ρεαλιστικής αντιμετώπισης της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής. Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν εμείς είμαστε διατιθέμεθα να αναλάβουμε το κόστος της αντιπαράθεσης. Για να λάβουμε όμως μια ανάλογη απόφαση πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσουμε τους κινδύνους και εν συνεχεία να προχωρήσουμε στα λήψη των αναγκαίων διορθωτικών μέτρων. Προφανώς δεν μιλάω για σπασμωδικές αντιδράσεις που πιθανόν να εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς των αντιπάλων.
Σήμερα, το πρόβλημα των υπερπτήσεων δεν λύνεται με ενέργειες ανάλογες των τουρκικών χειρισμών έναντι του ρωσικού Su-25 στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Παρόμοιες ενέργειες έπρεπε να έχουν λάβει χώρα από τη δεκαετία του 1970-1980. Σήμερα δυστυχώς κουβαλάμε την κληρονομία μιας άτολμης και κατευναστικής πολιτικής δεκαετιών. Δεν είναι εύκολο να πείσουμε  τη διεθνή κοινή γνώμη για τις επεκτατικές προθέσεις αυτού με τον οποίο μοιραζόμαστε «κουμπαριές», «ζεμπεκιές» και «μοιρασιά λουλουδιών». Έχουμε άραγε αναλογιστεί πόσες φορές τα τελευταία χρόνια καταδείξαμε στα διεθνή όργανα, με αδιάσειστα επιχειρήματα (τα οποία διαθέτουμε σε μεγάλο βαθμό) τις προκλητικές και μη συμβατές με το διεθνές και κοινοτικό δίκαιο ενέργειες της Άγκυρας. Έχουμε αναλογιστεί την προστιθέμενη αξία των «ανόητων» δηλώσεων πολιτικών ταγών μας για τις σχέσεις μας με τη γείτονα σε επίσημα και ανεπίσημα  forums. Ερασιτεχνισμοί, πρόχειρες αποφάσεις, έλλειψη αποφασιστικότητος, πολιτικοί τυχοδιωκτισμοί εναλλασσόμενοι με λεονταρισμούς και συνοδευόμενοι από mea culpa ευθύνονται για το γεγονός ότι εχθροί και φίλοι αδυνατούν να μας «πάρουν στα σοβαρά»!. Ακόμη, αρκετές πολιτικές αποφάσεις και επιλογές μας σε θέματα  οικονομίας  και αμυντικής προπαρασκευής είναι «αυτοκτονικές» καθόσον οδηγούν αναπόφευκτα στο μαρασμό των ενόπλων δυνάμεων και αποδυνάμωση της αποτρεπτικής ισχύος.
Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στην παρούσα κυβέρνηση, αλλά σε μια ολόκληρη γενιά πολιτικών, που ουδεμία σχέση είχαν με οποιαδήποτε παραγωγική εργασία, γαλουχήθηκαν σε κοσμοπολίτικα περιβάλλοντα και ασπάστηκαν διεθνιστικές προσεγγίσεις, δυστυχώς μακράν της πραγματικότητος. Άνθρωποι οι οποίοι, ίσως με αγαθές προθέσεις, πίστεψαν σε ουτοπίες όπως στην παγκόσμια επικράτηση του διεθνούς δικαίου ή στην πρόθυμη εμπλοκή τρίτων και αλληλέγγυων για την υπεράσπιση των  κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ας ελπίσουμε όμως ότι αντικρίζοντας σήμερα στις τηλεοράσεις ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων, από τις πλατείες των Βρυξελλών μέχρι πίσω από τους φράκτες των Βαλκανίων, να αντιληφθούν τη σημασία της στρατιωτικής ισχύος αλλά και των «πετυχημένων» συμμαχιών.
Δυστυχώς όμως η στρατιωτική ισχύς είναι στενά συνδεδεμένη με την οικονομία και στο τομέα αυτό δεν φαίνεται καμία ελπίδα. Όχι γιατί δεν υπάρχει λύση, αλλά λόγω νοοτροπίας, πείσματος, ιδεοληψιών, απογοήτευσης, εξάντλησης αποθεμάτων, δικαιολογημένης κόπωσης. Ίσως είναι άδικο να κατηγορούμε μόνο τους πολιτικούς μας, όλοι μαζί εθελοτυφλούντες αρνούμαστε να διακρίνουμε τους πολλαπλούς κινδύνους που κρύβονται πίσω από την επερχόμενη πτώχευση.
Σήμερα διάγουμε μια περίοδο αξιακής και πολιτικοοικονομικής (δευτερευόντως) κρίσεως και οριακής ισορροπίας στο χείλος πολλών αβύσσων. Οι πολιτικοί μας αρνούνται να το κατανοήσουν και συνεχίζουν τις πολιτικές ανούσιες κονταρομαχίες σε μια λογική «business as usual», ελπίζοντας ότι τελικά θα κατακρημνιστούν μόνο οι αντίπαλοι τους ενώ οι ίδιοι θα επιβιώσουν χάρη στη θεία πρόνοια για να συνεχίσουν το «σωτήριο» έργο τους. Δυστυχώς η άβυσσος θα μας καταβροχθίσει άπαντες.
Ενίοτε βέβαια η άβυσσος είναι σωτήρια και εξαγνιστική, είναι όμως άδικο γιατί συμπαρασύρει ενόχους και αθώους, γεννημένους και αγέννητους και δεν το αξίζουμε. Ίσως όμως τελικά κανείς μας δεν είναι τελείως «αθώος»…

*** Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό

~  Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, από τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο το νομοσχέδιο για το  ασφαλιστικό.
Παράλληλα, υπάρχει η πιθανότατα την ίδια μέρα να κατατεθεί και το φορολογικό, ενώ, ο υπ. Εργασίας θα έχει συνάντηση μια μέρα πριν με τους θεσμούς ώστε να συζητήσουν τα καίρια σημεία, και κυρίως το θέμα των επικουρικών συντάξεων.
Οι ψηφοφορίες και  για τα δύο θέματα θα γίνουν μετά το Πάσχα, ενώ, πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξει έκτακτο Eurogroup τη Μεγάλη Τρίτη ή Τετάρτη.

***  Μαύρα μαντάτα! Έρχονται φοροκαταιγίδες… Δείτε που

~  Μέτρα ύψους 8,4 δις ευρώ ζητούν οι δανειστές, μετά και την τελευταία συμφωνία της κυβέρνησης να επιβληθούν άλλα 3 δις ευρώ μέτρα πρόληψης.
Με τα καινούρια δεδομένα, ετοιμάζεται νέο πακέτο φόρων, με το αφορολόγητο να παραμένει μέγα πρόβλημα.
Οι απόψεις δανειστών και θεσμών διίστανται αφού η μεν κυβέρνηση έχει βάλει «ταβάνι» τα 9.100 ευρώ , οι δε θεσμοί ζητάνε τη μείωση στα 8.182 ευρώ.
Παράλληλα, επανέρχεται ο φόρος 1% στις τραπεζικές αλλαγές, μέτρο που έρχεται για να αποφευχθούν οι αυξήσεις σε ρεύμα και νερό και πιστεύεται ότι μπορεί να αποφέρει μέχρι και 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Τα μέτρα που πρόκειται να κατατεθούν εστιάζουν στην αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, τον φόρο στο ίντερνετ και τη συνδρομητική τηλεόραση αλλά και νέα φορολογία στα Ι.Χ και τα τυχερά παιχνίδια. Επίσης, σε αυξημένους συντελεστές των φόρων στα ενοίκια, αύξηση ΕΦΚ στα καύσιμα, τη θέρμανση και κίνηση.

***  Κρίσιμο για την Ελλάδα το Eurogroup της Παρασκευής

~ Απέκλεισε το ενδεχόμενο συμφωνίας για την Ελλάδα στο Eurogroup  ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς ενώ επιβεβαίωσε ότι οι επικεφαλείς των δανειστών αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα μέσα στις επόμενες ημέρες.
Ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει κοινή γραμμή πλεύσης για να πετύχουν οι διαπραγματεύσεις, με το Eurogroup της Παρασκευής να αποτελεί κομβικό σημείο σε ότι αφορά την πρόοδο της Ελλάδας
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος επισήμανε ότι είναι αναγκαίο να βρεθεί σύντομα μια χρυσή τομή για τη συμφωνία.

***  ΑΙΣΧΟΣ! Έφτασαν τις 18.000 οι ΝΥΦΕΣ-ΠΑΙΔΙΑ της Τουρκίας...

~  Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, που έχει επιδοθεί σε μηνύσεις κατά πάντων και «φιμώνει» όσα στόματα λένε κάτι που δεν του αρέσει, δεν κάνει καμία προσπάθεια να εξαλείψει το φαινόμενο της πορνείας, παιδικής και μη, που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στη χώρα.
Συγκεκριμένα, κατά 790% έχει αυξηθεί η πορνεία τα τελευταία χρόνια, κατά 450% και 434% οι βιασμοί γυναικών και παιδιών αντίστοιχα.
Δυστυχώς ,όμως, τα πράγματα χειροτερεύουν σε ότι αφορά τη παιδική κακοποίηση, αφού σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα παιδιά που έχουν παντρευτεί ενηλίκους, και μάλιστα υπέργηρους, αγγίζουν τον σοκαριστικό αριθμό των 18.000.
Το υπέρογκο αυτό νούμερο είναι μόνο ένα ίχνος, αφού τα ανεπίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για πολύ περισσότερα παιδιά.

***  ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΕ ΚΑΙ ΕΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!

~  Την Παρασκευή 15 Απριλίου εε και εα στελέχη των  Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πραγματοποίησαν μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης εμπρός από το άγαλμα του Βενιζέλου.
Εκπρόσωπος τους δήλωσε: "Διαδηλώνουμε μαζικά για να εκφράσουμε την αγωνία μας πρωτίστως για τα μείζονα  Εθνικά θέματα (Σκοπιανό,Προσφυγικό, Δημογραφικό), την οργή , αλλά και την αγανάκτηση μας για την εξαθλίωση της Ελληνικής οικογένειας και κοινωνίας, αλλά και να αντισταθούμε απέναντι στις βάναυσες πολιτικές που διαλύουν την Άμυνα και την Ασφάλεια της Χώρας, διαλύουν την κοινωνική συνοχή, εξαθλιώνουν τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας και το μέλλον της πατρίδος μας".
Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου επεδόθη ψήφισμα και εψάλη ο Εθνικός μας Ύμνος.

***  ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ! Δείτε τη βύθιση του Τιτανικού λεπτό προς λεπτό...

~   Από τότε που βυθίστηκε ο Τιτανικός, προσελκύει διαρκώς το ενδιαφέρον του κόσμου. Εκτός από τις ταινίες, τους μύθους, τις ιστορίες και τα έργα που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά χρόνια, πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτιούνται πως βυθίστηκε πραγματικά ο Τιτανικός.
Έτσι λοιπόν, μία ομάδα αποφάσισε να αναπαραστήσει ψηφιακά και λεπτό προς λεπτό τη βύθιση του θρυλικού πλοίου, το οποίο προσέκρουσε στο μοιραίο παγόβουνο.
Το βίντεο διαρκεί περισσότερο από 2 ώρες και εντυπωσιάζει με τα καλοφτιαγμένα γραφικά και τις λεπτομερείς εικόνες του. Επιπλέον απεικονίζει όλη τη διαδικασία εκκένωσης που ακολουθήθηκε και τις ανέλπιδες προσπάθειες για την καθυστέρηση της βύθισης.
Δείτε το βίντεο!  Titanic sinks in REAL TIME - 2 HOURS 40 MINUTES , https://youtu.be/rs9w5bgtJC8  .-
TITANIC sinking in real time.       https://youtu.be/QDOMnmc_OMY

***  Ισημερινός: Στους 350 οι νεκροί - Μάχη με το χρόνο για τους αγνοούμενους
Ο πρόεδρος Κορέα εξέφρασε τον φόβο ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί κι άλλο
Στους 350 ανέρχονται οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε τον Ισημερινό, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας. Ο Ραφαέλ Κορέα εξέφρασε τον φόβο ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί κι άλλο και προέβλεψε ότι η ανοικοδόμηση της χώρας θα στοιχίσει "δισεκατομμύρια δολάρια".
Τουλάχιστον 2.068 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη δόνηση που είχε ως αποτέλεσμα να ισοπεδωθούν κτίρια, να καταστραφούν δρόμοι και να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε μεγάλο μέρος της χώρας.
Στην κατεστραμμένη, παραλιακή πόλη Πεδερνάλες, οι επιζώντες πέρασαν τη νύχτα τους καθισμένοι σε πλαστικές καρέκλες ή σε στρώματα που είχαν ρίξει στο έδαφος, δίπλα στα ισοπεδωμένα σπίτια τους. Στρατιώτες και αστυνομικοί περιπολούσαν τους σκοτεινούς δρόμους ενώ τα σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να συνεχίσουν το έργο τους.
Σε μια γειτονιά, πυροσβέστες κατάφεραν να μπουν σε ένα εν μέρει γκρεμισμένο σπίτι, αναζητώντας τρία παιδιά και έναν άνδρα που έχουν παγιδευτεί μέσα. "Τα ξαδερφάκια μου είναι εκεί. Προηγουμένως ακούγαμε θορύβους, κραυγές. Πρέπει να τους βρούμε" είπε ένας 18χρονος την ώρα που οι πυροσβέστες έψαχναν στα συντρίμμια.
Στο γήπεδο της πόλης, που έχει παραμείνει ανέπαφο, έχουν στηθεί σκηνές. Σε ορισμένες συγκεντρώνονται τα πτώματα, σε άλλες γιατροί παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες ή μοιράζουν νερό, τρόφιμα και κουβέρτες στους σεισμόπληκτους. Πολλοί άνθρωποι κυκλοφορούσαν στους δρόμους με επιδέσμους, αλλά όσοι έχουν υποστεί σοβαρότερους τραυματισμούς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.
Ο Κορέα βρισκόταν στην Ιταλία όταν σημειώθηκε ο σεισμός και επέστρεψε εσπευσμένα στη χώρα. "Ο Ισημερινός επλήγη πολύ σκληρά", είπε το βράδυ της Κυριακής, σε ένα διάγγελμά του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Περίπου 230 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί μετά την πρώτη ισχυρή δόνηση.
Σχεδόν 130 κρατούμενοι στις φυλακές Ελ Ροντέο του Πορτοβιέχο εκμεταλλεύτηκαν την καταστροφή και το χάος και δραπέτευσαν. Σύμφωνα με τις αρχές, οι 35 από αυτούς έχουν ήδη συλληφθεί.

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Παραιτήθηκε η διοίκηση της Καλαμάτας μετά την τραγική φετινή πορεία της ομάδας 
Με μια λιτή ανακοίνωση η Διοίκηση της Καλαμάτας αναλαμβάνει την ευθύνη για τη φετινή πορεία της ομάδας και παραιτείται.
Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:
Μετά από την τραγική φετινή πορεία και την τελευταία ταπεινωτική εμφάνιση της ομάδας, η Διοίκηση αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη της, παραιτείται των καθηκόντων της, παραμένει όμως υποχρεωτικώς μέχρι το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων.
Ως ελάχιστη αυτοκριτική και αισθανόμενοι το βάρος της ευθύνης μας, ζητάμε συγγνώμη από αυτούς που αγαπούν την ομάδα και ζουν όπως και εμείς το δράμα του υποβιβασμού.
Γονατίσαμε αλλά θα σηκωθούμε πάλι, ενώ, άμεσα θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις σε Διοικητικό επίπεδο με Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες.               
   Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Π.Σ. «Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ»
 \
*** Σούπερ  Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :
Το  πρόγραμμα
~ ΓΚΟΛ από 30η  αγων  τελευταία Σούπερ Λίγκας 17/04/2016: https://youtu.be/6dH8bHsMpc8 .-
~ Απονομή 34ου πρωταθλήματος σε ΟΣΦΠ  2015-16: https://youtu.be/iJIUyFLpRVU .-
30η αγωνιστική Κυριακή 17  Απριλίου  2016  :
Ο Μπέργκ έβαλε πέντε γκολ και ο ΠΑΟ έφερε...«εξάρες»
~* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  6-1
Τα γκόλ : Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ που πέτυχε πέντε γκολ (23΄,41΄,45΄+2, 52΄, 61΄) ο Βιγιαφάνες στο 71΄.Διαιτητής: Γ. Μουρτζάκης
Κίτρινες: Μπαϊκαρά 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Γιαννακόπουλος, Χουχούμης, Μολέδο, Μέστο, Τελάντερ, Λουντ (46΄ Εβαντζελίστα), Λαγός, Βιγιαφάνες, Καλτσάς (59΄ Βλαχοδήμος), Λέτο, Μπεργκ.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ζ.Στοΐνοβιτς): Τζελέπης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Ηλιάδης (15΄ Μουδούρογλου), Χασομέρης, Γαβριηλίδης, Χρήστου, Ρούσσος, Μπουγαϊδης (55΄ Νικόλτσης)., Μπαϊκαρά, Τσιάρας
~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 6-1  το 1ο γκόλ Μπέργκ  30η αγων   17/04/2016: https://youtu.be/1OCNpdsLQQA .-
~ ΠΑΟ-Πανθρακικός  6-1  3ο  γκόλ Μπέργκ 30η αγων   17/04/2016: https://youtu.be/M4WGn2Zm5BQ .-
~ ΠΑΟ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 6-1  2ο  γκόλ Μπέργκ 30η αγων  17/04/2016:
 https://youtu.be/Gq--JAjHvfM .-
~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 6-1 γκόλ σχόλια 30η αγων  17/04/2016: https://youtu.be/KtVRaqjyPIU .-
~ ΠΑΟ-Πανθρακικός    6-1 δηλώσεις 17/04/2016: https://youtu.be/nQzehzJPlCU  .-
~* Απονομή γενέθλια αποδυτήρια ΠΑΟ  17/04/2016: https://youtu.be/K5Pme5OtueY .- ~ Δηλώσεις ΜΠΕΡΓΚ  17/0/ 2016:
 https://youtu.be/1Wf-kM-9eyM
~ ΕΠΙΜΑΧΕΣ ΠΑΟ- Πανθρακικός 6-1 17/04/2016: https://youtu.be/IR-880bcDXM .-

Γιόρτασε το 43ο πρωτάθλημα με «πεντάρα» ο Ολυμπιακός

~* ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ  5-0
Τα γκόλ : στο 22ο λεπτό ο Φορτούνης ,Στο 35ο ο Νταβίντ Φουστέρ , στο 61ο λεπτό, ο Παϊτίμ Κασάμι  ,στο 77` ο Ελαμπντελαουϊ , στο 84ο λεπτό  Ιντέγε .-
Διαιτητής: Φωτιάδης (Σερρών)
Κίτρινες : Φουστέρ - Αναστασιάδης
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα (72` Σιόβας), Μποτία, Μαζουακού, Ζντιέλαρ, Κασάμι (63` Ντουρμάζ), Ερνάνι (63` Καμπιάσο), Φορτούνης, Φουστέρ, Ιντέγε.
ΚΑΛΛΟΝΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Γουερέ (83` Φιορέτος), Ούκα (65` Ευαγγελιδάκης), Αναστασιάδης, Γκόλιας, Γιορέντε, Γιουκαρής, Μπλάζιτς, Μίκιτς, Ξύδας (64` Χατζηδημητρίου), Μανούσος.
~ ΟΣΦΠ-ΚΑΛΛΟΝΗ 5-0  2ο γκόλ  17/04/2016 30 η  αγων :   https://youtu.be/_KsO2pQB9P0 .-
~ ΟΣΦΠ-ΚΑΛΛΟΝΗ 5-0  το 1ο γκόλ 3οη  αγων  17/04/2016: https://youtu.be/mzRxMRhZix0
.- ~ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πρωταθλητής 2015-16  ποδόσφαιρο: https://youtu.be/ghFYA0iYGqE .-
~ ΟΣΦΠ-ΚΑΛΛΟΝΗ 5-0 φάσεις γκόλ 17/04/2016 30η αγων: https://youtu.be/v9kmZYLaG_8 .-

Όλα μηδέν στα Χανιά ανάμεσα σε Πλατανιά και ΠΑΟΚ
~* ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -ΠΑΟΚ  0-0
Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Κίτρινες : Μπανανά - Τζαβέλλας
 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Σελίν, Μπανανά, Γκνιάτιτς (84' Πάγκαλος), Ντίνας, Στανισάβλιεβιτς, Ανγκούλο (76' Τσουράκης), Γουνδουλάκης και Μιλούνοβιτς (68' Ράμος).
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Χατζηισαϊας, Τζιόλης, Μακ, Μαλεζάς, Τσίμιροτ, Ροντρίγκεζ, Κάτσε (62' Πέλκας), Τζαβέλλας, Κοροβέσης (91' Χαρίσης) και Κίτσιου.

Ο Ατρόμητος αποχαιρέτησε τη σεζόν με «διπλό» στη Νέα Σμύρνη
~* ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ   0-1
Τα γκόλ :τέρμα του Στόιτσεφ στο 78ο λεπτό .-
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Κίτρινες: Οικονόμου, Κόρμπος - Στόιτσεφ
 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Αργυρόπουλος, Τασουλής, Ρισβάνης, Οικονόμου (89΄ Πατσατζόγλου), Κόρμπος, Καθάριος (82΄ Πηνιώτης), Χαλκιαδάκης, Μπαργκάν (71΄ Μασούρας), Καραμάνος, Ανσαριφάρντ
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κοντοές, Μπρίτο, Ουσέρο, Ματέι (64΄ Στόιτσεφ), Λε Ταλέκ (71΄ Παπαδόπουλος), Κιβρακίδης, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Γροντής (78΄ Λημνιός), Ούμπιντες

Νίκη με ανατροπή του Αστέρα επί της Βέροιας
~* ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ. -ΒΕΡΟΙΑ   2-1
Τα γκόλ :Μπαλάφα (9΄), με δύο τέρματα του Ιωαννίδη στο δεύτερο μέρος (49΄, 73΄) .-
~ Αστέρας- Βέροια 2-1 Α΄ ημιχ  0-1  γκόλ 30η αγων  17/04/2016: https://youtu.be/739SJdVdy4c .-  
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Κίτρινες: Τριανταφυλλόπουλος, Ζησόπουλος - Μπαλάφας, Μάνος
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μ.Χάβος): Μπαντής, Λούι, Τριανταφυλλόπουλος, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Ντουντού (46΄ Τσάβες), Δημούτσος, Κουρμπέλης, Στανισάβλιεβιτς (46΄ Φούντας), Ιωαννίδης, Μάσα
 ΒΕΡΟΙΑ (Δ.Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Γιαννούλης, Μαλόν (67΄ Εντζεγκέλε), Πούγγουρας, Σιόντης, Μπαλάφας, Άρτσε, Μαγέφσκι (76΄ Μάνος), Ναζλίδης, Μεληκιώτης (61΄ Γιουζούφ), Ανάκογλου

                                                   

«Αγγαρεία» για Ηρακλή και Παναιτωλικό, έμειναν στο 0-0
~* ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ   0-0
~ Ηρακλής-Παναιτωλικός 0-0  30η αγων  17/04/2016: https://youtu.be/NB61Ie-D534 .-
Διαιτητής: Τίκας (Καρδίτσας)
Κίτρινες : Χαντάκιας, Παπουτσογιαννόπουλος
 ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γιαννίκογλου, Κυριακίδης, Καραγκούνης, Ζιαμπάρης, Τσότρας, Πουρτουλίδης, Καρασαλίδης, Μοντέιρο (64` Πασσάς), Βέλλιος (75` Περόνε), Λεοζίνιο, Τσιλιανίδης (90` Αμαραντίδης)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Περέιρα (77` Βασιλούδης), Κουτρομάνος, Χαντάκιας, Παπάζογλου, Ρουμπουλάκου, Γκόμεζ, Φερέϊρα, Μουνιόζ, Μαρκόφσκι, Ουαρντά (83` Κλέσιο), Παπουτσογιαννόπουλος (86` Βόουτερ).

«Διπλό» του ΠΑΣ στη Ξάνθη και... αναμονή για Ευρώπη
~* ΞΑΝΘΗ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ   0-1
~ Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννενα 0-1  το γκόλ 30η  αγων  17/04/2016: https://youtu.be/vAP7N-CUerU .-
Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Κίτρινες: Ορφανίδης - Λίλα, Κούτρης, Τζημόπουλος
ΞΑΝΘΗ (Ρ.Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Σκουρτάι (46΄ Καπετάνος), Νιέτο (46΄ Ορφανίδης), Γούτας, Καρυπίδης, Καμαρά (68΄ Τριάδης), Ντιμιτρόφ
ΠΑΣ Γιάννινα (Γ.Πετράκης): Περιστερίδης, Λίλα, Μπέριος, Μιχαήλ, Γιάκος (59΄ Ηλιάδης), Τζημόπουλος, Ίλιτς (87΄ Κοζορώνης), Ακόστα, Τσουκαλάς, Στρούνα, Κούτρης (72΄ Καρανίκας)

Τα... έβαζε μόνη της η ΑΕΚ, νίκη του Λεβαδειακού με 3-0
~* ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ   3-0
Τα γκόλ : Δύο αυτογκόλ (Ντίντακ στο 39΄, Τζανετόπουλος στο 40΄) και ένα τέρμα του Μάντζιου στο 63΄ .-
Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Κίτρινες: Μάγκας, Μεντί, Μπεν
 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Φαράντος): Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Μεντί, Τριποτσέρης, Μανωλάς, Ατζαγκούν, Μαχαίρας (86΄ Μιλιάζες), Μάγκας (56΄ Μαχαμάτ), Μπεν (77΄ Μερεμπασβίλι), Μάντζιος, Γιακουμάκης
 ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Μπαρόχα, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Τζανετόπουλος (46΄ Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα, Γιόχανσον, Μάνταλος (46΄ Βάργκας), Μπουονανότε, Πέκχαρτ (68΄ Αραβίδης)
~ ΛΑΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ 3-0  το 1ο  γκόλ 30η αγων   17/04/2016: https://youtu.be/Y4SYlJqqZ34 .-
~ Λεβαδειακός-ΑΕΚ 3-0  2ο  γκόλ  30η αγων  17/04/2016: https://youtu.be/sd0ALWlYSZ8 .-
.- ~ Λεβαδειακός-ΑΕΚ 3-0 δηλώσεις γκόλ 17/04/2016  30η αγων: https://youtu.be/PFg3sKRqjDQ .-
~ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ 3-0 φάσεις γκόλ 30η  αγων  16/04/2016: https://youtu.be/2bYYsm5xzRM  .-

~*** Αποτελέσματα 30ης αγων. 17-04-2016 ΒΑΘΜΟΛΟΛΊΑ: https://youtu.be/HbtLXPfTMtA .-

***  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΤΕΛΙΚΗ)
1. Ολυμπιακός 85
---------------------------
2. ΑΕΚ 57
3. Παναθηναϊκός 55
4. ΠΑΟΚ 45
5. Πανιώνιος 44
---------------------------
6. ΠΑΣ Γιάννινα 42
7. Ατρόμητος 42
8. Αστέρας Τρίπολης 41
9. Πλατανιάς 39
10. Λεβαδειακός 37
10. Παναιτωλικός 35
12. Ηρακλής 35
13. Ξάνθη 33
14. Βέροια 27
---------------------------
15. Πανθρακικός 17
16. Καλλονή 16
 * Από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί.

***  Αυτά είναι τα σενάρια για τη βαθμολογία των play-off!

~  Ύστερα και από την μη αναμενόμενη ήττα της ΑΕΚ από τον Λεβαδειακό, έρχονται τα πάνω-κάτω στα play-off, καθώς πλέον υπάρχουν τέσσερα σενάρια για την ειδική βαθμολογία. Τα σενάρια αυτά θα εξαρτηθούν από το αν τελικά θα καταφέρει ο Πανιώνιος να πάρει την πολυπόθητη αδειοδότηση για συμμετοχή στα play-off και από το αν η ΑΕΚ καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς της από την έφεση που κατέθεσε. Ας δούμε αναλυτικά τα σενάρια αυτά.
1)Αν ο Πανιώνιος πάρει την αδειοδότηση, δίχως να πάρει η ΑΕΚ τους 3 βαθμούς:
Βαθμολογία:
ΠΑΟ 2
ΑΕΚ 2
ΠΑΟΚ 0
Πανιώνιος 0
2)Αν δεν πάρει την αδειοδότηση ο Πανιώνιος (ΠΑΣ Γιάννινα στη θέση του), δίχως να πάρει η ΑΕΚ τους 3 βαθμούς:
Βαθμολογία:
ΠΑΟ 3
ΑΕΚ 2
ΠΑΟΚ 1
ΠΑΣ Γιάννινα 0
 3)Αν ο Πανιώνιος πάρει την αδειοδότηση και η ΑΕΚ πάρει τους 3 βαθμούς:
Βαθμολογία:
ΑΕΚ 3
ΠΑΟ 2
ΠΑΟΚ 0
Πανιώνιος 0
4)Αν δεν πάρει την αδειοδότηση ο Πανιώνιος (ΠΑΣ Γιάννινα στη θέση του) και η ΑΕΚ πάρει τους 3 βαθμούς:
ΑΕΚ 3
ΠΑΟ 3
ΠΑΟΚ 1
ΠΑΣ Γιάννινα 0


***  Χάθηκε η άνοδος για τον Απόλλωνα με ήττα στη Ριζούπολη
Στη Football League  ... Ενική στο ποδόσφαιρο ,
Χάθηκε η άνοδος για τον Απόλλωνα με ήττα στη Ριζούπολη
Συνοπτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:
Απόλλων Σμύρνης - Αγρ. Αστέρας 0-2
Κέρκυρα - Λάρισα 16/4  0-0 .-^
Ζάκυνθος - Πανελευσινιακός  2-0 .-^
Τρίκαλα - Αχαρναϊκός  1-0 .- ^
Παναιγιάλειος - Παναχαϊκή  0-1 .- ^
Πανσερραϊκός - Χανιά 18/4
Αναγέννηση Καρδίτσας - Λαμία 18/4
Ολυμπιακός Βόλου - Κισσαμικός 0-3 (α.α.)
Εργοτέλης - Καλλιθέα 0-3 (α.α.)

*** Γ΄ Εθνική  3ος  όμιλος  αγων. της Κυριακής 17/04/2016  :
Η επόμενη αγωνιστική(17/04/2016, 16:30)
Βύζας Μεγάρων-Ηρακλής Ψ. 3-0 χ.α.
Αιολικός-Κανάρης Χίου   6-0 .- ^
Παμβουπρασιακός-Δόξα Ν. Μανωλάδας 3-1 .- ^
Ερμιονίδας ΑΕ-Παναρκαδικός  1-2 .- ^
Σπάρτη-Καλαμάτα   7-0 .- ^
Παναργειακός-Λεβάντε ΑΟ  7-0 .- ^
Λουτράκι ΠΑΟ-ΑΟ Χαλκίς  2-1 .- ^

***  Τοπικό  ποδόσφαιρο  ΕΠΣΜεσσηνίας  Πρόγραμμα  αγώνων Σαββατοκύριακου 16 και 17 /04/2016  :
~ Α΄ Τοπική  κατηγορία :
ΕΠΟΜΕΝΗ (29η Αγωνιστική)
* ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ-Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ  2-3 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-Α.Ο. ΦΑΡΑΙ  1-0 .- ^ Σα
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ-Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣHΣ   1-1  .- ^ Σα
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ-Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  1-0 .- ^ Σα
* ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ-ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ  3-0 .- ^
ΠΑΜΙΣΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ  3-0 .- ^
* Α.Ο. ΔΩΡΙEΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ     0-3 .- ^
* Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ  3-1 .- ^
Η  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ :
1. ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ692922346729
2. Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ632919646317
3. ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 612920456617
4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 482914693431
5. Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ4529136103935
6. Α.Ο. ΦΑΡΑΙ4429135114138
7. ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 4229126114236
8. Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ 4029117113628
9. Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ3929116124041
10. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ322995153354
11. ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 312994163353
12. ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 312994162742
13. Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 292978143544
14. ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.2929611122942
15. Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ282994163257
16. Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ 162951232275
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ :
1.Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣΑΝΔΡΟΥΣΑΣΣάββατο23/04/1617:30
2.Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΣάββατο23/04/1617:30
3.ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣΑΡΦΑΡΩΝΣάββατο23/04/1617:30
4.ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΠΥΛΟΥΣάββατο23/04/1617:30
5.ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝΚυριακή24/04/1617:30
6.ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.ΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Κυριακή24/04/1617:30
7.Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣΔΩΡΙΟΥΚυριακή24/04/1617:30
8.Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΚυριακή24/04/1617:30

 ***  ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΣΜεσσηνίας  9η  αγων. 
Αποτελέσματα  16/04/2016  :
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ -ΟΜΟΝΟΙΑ 4-0 .- ^
ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας 6-2 .- ^
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ -ΑΣ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 4-0 .- ^
Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας  6-3 .- ^
ΔΟΞΑ Καλαμάτας -ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας 3-0 α.α. .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.  4-4 .- ^
Νέος ΑΡΙΣ -ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας 0-3 α.α. .- ^
Α.Σ.ΔΑΝΑΟΣ-Α.Ο.ΠΑΤΙΣΤΑ 6-1 .- ^
ΠΑΜΙΣΣΟΣ Μεσσήνης-ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Άμφειας 9-3 .- ^
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου -ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ  2-2 (13/04/2016  , 4η αγων. ) .-^
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ-ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών  0-4 .- ^
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ-ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου 1-7 .- ^
Α.Ο.ΜΕΘΩΝΗΣ-ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ  0-4 .- ^

*** Στα  ΠΛΈΪ ΟΦ του Ελληνικού Μπάσκετ Στα πλέι οφ της Α1 :«Break» του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, 1-0 και ο Άρης κόντρα στην Κηφισιά

Πάτησε «γκάζι» στο φινάλε για το 1-0 ο Άρης
ΑΡΗΣ-ΚΗΦΙΣΣΙΑ 78-60 .- ^
Διαιτητές: Χριστοδούλου, Παπαπέτρου, Γκούμας
 Τα δεκάλεπτα: 13-20, 33-35, 52-48, 78-60
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Γουάιτ 13 (1), Γουότερς 18 (4), Χάγκινς 2, Μούρτος 3 (1), ΜακΝίλ 15 (3), Ξανθόπουλος 5 (1), Δήμας 3 (1), Πελεκάνος, Ζάρας 3 (1), Κοέν 6, Σίμτσακ 10
ΚΗΦΙΣΙΑ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Στίγκερς 2, Σταμάτης 2, Κασελάκης 14 (2), Χογκ 14, Γλυνιαδάκης 10, Χατζηνικόλας, Γκίκας 10 (3), Χρυσικόπουλος 2, Σμιθ 6, Ελ Αμίν, Σπυριδωνίδης

Προβάδισμα του ΠΑΟΚ με «break» επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ  78-83 .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκόντας, Φούφης, Ψαριανός
Τα δεκάλεπτα: 24-16, 41-33, 61-52, 78-83
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Μαυροκεφαλίδης 19 (1), Κάρτερ 8 (1), Μπράουν 10 (1), Σαρικόπουλος, Κατσίβελης 5 (1), Παπαντωνίου, Σάκοτα 13 (3), Μιλόσεβιτς 9 (1), Γκριν, Καλαμπόκης 10 (2), Μαυροειδής 4, Έρικ.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 8 (1), Λιάπης, Βασιλειάδης 17 (4), Κακαρούδης, Τσόχλας 3 (1), Δέδας, Μαργαρίτης 16 (2), Κώττας, Ντούβνιακ 9 (1), Μάρκοβιτς, Χάτσερ 21 (1), Κλάντον 9.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΡΕΘΥΜΝΟ  20/4

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ  3/5
***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016  :
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Απριλίου  2016   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-01-2016.html .-
~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας 2ο μέρος  01-04-2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/2-01-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Απριλίου 2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-02-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  03  Απριλίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-03-2016.html .-     
 ~ Αθλητικό Σάββατο-κύριακο 02 και 03 Απριλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/02-03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara  News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 04  Απριλίου  2016: http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-04-2016.html .-
:ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξης Εκκλησίας  μας , 3ο μέρος , Δευτέρα 04-04-2016  ,  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/3-04-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη 05 Απριλίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-05-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06  Απριλίου 2016: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-06-2016.html .-
~ ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  07 Απριλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-07-2016.html .- 

~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  08  Απριλίου  2016   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-08-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 09  Απριλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-09-2016.html .-  
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 09 και 10  Απριλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/09-10-2016.html  .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10 Απριλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-10-2016.html.-
 ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Δευτέρα 11  Απριλίου 2016 (55)  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/04/11-2016-55.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Απριλίου 2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-12-2016.html .-  
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  15ο μέρος Τρίτη 12  Απριλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/04/15-12-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  13 Απριλίου  2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-13-2016.html .-     
Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/rfara-news-14-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Απριλίου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-15-2016.html      
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 16 Απριλίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-16-2016.html .-    
  ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 16  και  17 Απριλίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/16-17-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στ5ο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  17 Απριλίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-5-17-2016.html .-                                                                                                                                  
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Απριλίου 2016:    http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-18-2016.html  .-                         
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/04/rfara-news-18-2016.html .-                                                                                                                              
~

~***  Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων: 
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4629 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2923 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2950  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 492   βίντεο   .-  
 
   
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4812 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.572   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
                

*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: