ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Αυγούστου 2015

ARFARA  NEWS    Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015 :
~


5 Αυγούστου
Προεόρτια της Θείας Μεταμορφώσεως. Ιερομάρτυρος Φαβίου (Φαβιανού) επισκόπου Ρώμης. Μάρτυρος Ευσιγνίου (†362). Μαρτύρων Καττιδιανού και Καττιδίου των αδελφών και Σόλεβ, του Αιγυπτίου. Της αγίας μάρτυρος Ιάς. Ευθυμίου Πατριάρχου Κων/πόλεως καί Θύρσου επισκόπου Καρπασίας. Της αγίας Νόννας, μητρός του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Ευγενίου οσίου του Αιτωλού (†1682).
~ 05/08  Απολυτίκιο Αγ. Ευσιγνίου - 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/urgB1Cfoq6M ,


***  Κατασκευή πεζοδρομίου στον Κορδία

Συνεχίσθηκε και χθες η κατασκευή πεζοδρομίων από συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας, καθώς σκυροδετήθηκε πεζοδρόμιο στην οδό Καλλιπόλεως στον Κορδία, από τη συμβολή της με τη Νικολάου Πλαστήρα και σε μήκος 40 μέτρων. Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας στην ιστοσελίδα του, η κατασκευή πεζοδρομίων θα εξακολουθήσει σε διάφορα σημεία της πόλης. Επίσης, εξελίσσεται η επούλωση με τσιμέντο λάκκων στα πεζοδρόμια της οδού Ακρίτα, απ' όπου αφαιρέθηκαν κορμοί δένδρων. - 

*** Κίνδυνος να σταματήσουν τα έργα των Δήμων λόγω έλλειψης χρηματοδότησης          
      
Μεγάλο κίνδυνο διατρέχουν συμβασιοποιημένα έργα των Δήμων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, όπως αναφέρει σε επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.
Όπως τονίζει, βρίσκονται στον «αέρα» δημοτικά έργα, συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ, εξαιτίας έλλειψης χρηματοδότησης. Επίσης, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο διακοπής των εργασιών σε συμβασιοποιημένα έργα σε Δήμους όλης της χώρας, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013, και τον κίνδυνο να κληθούν οι Δήμοι να επωμιστούν το κόστος.
 Διακοπή εργασιών
Ειδικότερα, στην επιστολή του ο κ. Πατούλης επισημαίνει την υποχρηματοδότηση των υλοποιούμενων έργων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με αποτέλεσμα τη διακοπή εργασιών για το μεγαλύτερο μέρος των εκτελούμενων έργων των Δήμων και την παράταση της περιόδου επιλεξιμότητας του ΕΣΠΑ 2007-13 μέχρι 31-12-2016.
Σημειώνει, ακόμα, πως σύμφωνα με στοιχεία, από σχετική έρευνα της ΚΕΔΕ, σε 113 Δήμους (δηλαδή το 1/3 του συνόλου της Χώρας) έχει γίνει διακοπή εργασιών σε 387 έργα συνολικού συμβασιοποιημένου προϋπολογισμού περί τα 600 εκατ. ευρώ. Συνεπώς, αναφέρει η ΚΕΔΕ, για το σύνολο των Δήμων το ποσό των συμβάσεων για τις οποίες οι εργοληπτικές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε διακοπή εργασιών εκτιμάται στο 1,2 δισ. ευρώ.
  Μη διαχειρίσιμη κατάσταση
«Καθίσταται σαφές ότι το ζήτημα της έγκαιρης πληρωμής των εταιρειών για τα υλοποιούμενα έργα του ΕΣΠΑ 2007-13, λόγω της μη χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μετακυλίεται προς τους Δήμους, με τη δημιουργία τεράστιων ευθυνών για τις Δημοτικές Αρχές (δημοσιονομικές, ποινικές, πειθαρχικές κ.λπ.) από την πιθανή ματαίωση των έργων, αλλά και την υποχρέωση επιστροφής των χρημάτων που μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί για τη χρηματοδότησή τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κρούει τον κώδωνα  του κινδύνου αναφέροντας: «Η κατάσταση τείνει να καταστεί μη διαχειρίσιμη, καθότι πλέον οι εργοληπτικές εταιρείες κινούν τις διαδικασίες της παρ. 2 του άρθρου 7 του ν. 1418/84, απαιτώντας από τους Δήμους την καταβολή της συνολικής ζημίας που έχουν υποστεί λόγω της διακοπής των εργασιών», και ζητά από τον υπουργό Οικονομίας, «λαμβάνοντας υπόψη τη δεδομένη χρονική στιγμή που βρισκόμαστε (5 μήνες πριν τη λήξη της περιόδου επιλεξιμότητας), καθώς και την κρισιμότητα και τον κατεπείγοντα χαρακτήρα των προβλημάτων αυτών, να αναλάβετε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, τις κατάλληλες πρωτοβουλίες για τη διευθέτησή τους». 

***   Σοβαρός τραυματισμός ποδηλάτη στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας           
     
Ένας ποδηλάτης τραυματίστηκε σοβαρά χθες βράδυ στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας λίγο μετά τις 9 το βράδυ.
Η σύγκρουση του ποδηλάτου με διερχόμενο αυτοκίνητο, έγινε στο ύψος του βενζινάδικου της ΕΚΟ και ο 44χρονος ποδηλάτης έχει τραυματιστεί σοβαρά.  Μέχρι στιγμής παραμένει στο νοσοκομείο Καλαμάτας.
 
***  Οι υπάλληλοι ζητούν από την Ελένη Αλειφέρη να πάρει πίσω την απόφαση για τις μετακινήσεις         
     
Βολές από το σύλλογο για δικτατορικό τρόπο και αποφάσεις
 Να πάρει πίσω την απόφαση που έχει ετοιμάσει για τις μετακινήσεις υπαλλήλων και τις αλλαγές προϊσταμένων στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ζητά από την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη η γενική συνέλευση των Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας.
Κατά τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση υπήρξαν αρκετές διαμαρτυρίες, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου, Θανάσης Αθανασόπουλος, έκανε λόγο ακόμα και για δικτατορικό τρόπο.
Ζητούν την ακύρωση
Η γενική συνέλευση των υπαλλήλων συνήλθε χθες εκτάκτως στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, με βασικό θέμα τις μετακινήσεις των υπαλλήλων.
Ενημερώνοντας κ. Αθανασόπουλος τους συναδέλφους του, σημείωσε ότι από την υπηρεσιακή συνάντηση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες τούς είναι γνωστή η άποψη της κας Αλειφέρη για το θέμα, ενώ στιγμάτισε τη συμπεριφορά διευθυντών και προϊσταμένων. Όπως είπε, ενώ θίγονται από την απόφασή της, δεν τους άκουσαν να τοποθετούνται.
«Θεωρούμε ότι είμαστε όλοι μια ομάδα και πρέπει να βρούμε τα σημεία που μας ενώνουν. Πιστεύουμε ότι διευθυντές και προϊστάμενοι πρέπει να αρθούν και αυτοί στο ύψος των περιστάσεων, να ορθώσουν το ανάστημά τους για αλλαγές που αφορούν υπαλλήλους τους και τις Διευθύνσεις τους», σημείωσε ο κ. Αθανασόπουλος.
Όπως ενημέρωσε, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε να ζητήσει την ακύρωση της απόφασης και την έναρξη εκ νέου της διαδικασίας, κι αυτή είναι η πρόταση για απόφαση από τη γενική συνέλευση.
«Δικτατορικός τρόπος»
«Εξηγήσαμε στην κα Αλειφέρη ότι δεν έχει ξαναγίνει μετακίνηση προσωπικού χωρίς να είναι ενήμεροι τουλάχιστον οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι. Η αντιπεριφερειάρχης υπερασπίσθηκε της θέσεώς της ότι οι διευθυντές δεν είχαν να προτείνουν συγκεκριμένα και γι’ αυτό τις αποφάσεις πήρε η ίδια. Εμείς δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε μια τέτοια διαδικασία και ζητάμε να τηρηθεί ό,τι προβλέπεται. Στηλιτεύσαμε κάποια σημεία στη σύσκεψη που είχαμε μαζί της. Δεν μπορεί ο κάθε πολιτικός προϊστάμενος να αποφασίζει ερήμην. Κάπου πρέπει η απόφαση αυτή να στηρίζεται. Αν δεν την έχει θέσει στους διευθυντές και τους προϊσταμένους, σε ποιους τη θέτει; Μπορεί ο κάθε διοικών να έχει ιδία αντίληψη για τον τελευταίο υπάλληλο, αν είναι καλός, αν έχει επιδόσεις, αν ενδιαφέρεται; Από πού είχε ενημέρωση η κα Αλειφέρη για τον κάθε υπάλληλο; Αυτό περιμένουμε να μας το εξηγήσει. Εμείς ό,τι μάθαμε για την απόφασή της, το μάθαμε από ό,τι διαχεόταν, χωρίς να ξέρουμε αν είναι αλήθεια ή όχι. Τελικά, αποδείχτηκε ότι ήταν αλήθεια όλα αυτά. Με τη μόνη διαφορά ότι η απόφαση ραβόταν και ξηλωνόταν καθημερινά, έως και την τελευταία ημέρα. Κάνω προϊσταμένους ποιους; Αυτούς που θέλω. Και κάποια άλλα άτομα που με τα κριτήρια που διαθέτουν προηγούνται, τι κάνω; Τους μετακινώ. Αυτό το καταδικάζουμε. Αυτό δεν είναι τακτική. Και αυτό δεν έχει γίνει σε μία περίπτωση, έχει γίνει σε πολλές. Βλέπουμε ακόμα και προϊσταμένους να έχουν παράλληλα καθήκοντα. Υπάρχουν και περιπτώσεις υπαλλήλων με παράλληλα καθήκοντα ούτε καν μέσα στο κτήριο, όχι μόνο στην ίδια Διεύθυνση. Καλώς λέμε ότι πρέπει να υπάρχει κινητικότητα, αλλά όχι να σπάσουμε στα πέντε έναν υπάλληλο. Είχαμε πει στην κα Αλειφέρη πως ό,τι γίνει, πρέπει να γίνει μετά από διάλογο, διαφορετικά είναι δικτατορικός ο τρόπος», τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος.
Επίσης, αναφέρθηκε στο οργανόγραμμα που ετοιμάζεται από την Περιφέρεια, σημειώνοντας ότι εκεί θα προβλέπονται πολύ μεγαλύτερες αλλαγές και πρέπει από τώρα να υπάρξει μέριμνα για να μη συμβούν τα ίδια. Στιγμάτισε δε την απουσία από τη γενική συνέλευση συνδικαλιστών και ιδιαίτερα από την ΑΔΕΔΥ.
Κλείνοντας είπε ότι πρέπει να παρθεί πίσω η απόφαση και να ανοίξει νέα διαδικασία με διάλογο, πρόταση με την οποία συμφώνησαν οι παρευρισκόμενοι υπάλληλοι.   Της Βίκυς Βετουλάκη 
 
***  Παρατείνεται μέχρι 26 Αυγούστου η προθεσμία για το επισιτιστικό πρόγραμμα στη Μεσσηνία
Φτάνουν τις 500 οι αιτήσεις σε περιφερειακή ενότητα και Δήμο Καλαμάτας Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για το επισιτιστικό πρόγραμμα της Μεσσηνίας, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της συγκέντρωσης των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Μάλιστα, αν και σήμερα έληγε η σχετική προθεσμία, δόθηκε παράταση και η κατάθεση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα συνεχισθεί έως τις 26 Αυγούστου. Μέχρι στιγμής στις δύο Διευθύνσεις Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας οι αιτήσεις έχουν φτάσει περίπου τις 500. Αιτήσεις καταθέτουν οι ενδιαφερόμενοι και στις υπηρεσίες των υπολοίπων Δήμων της Μεσσηνίας. ιεύθυνση Υγείας Όπως σημείωσε η κα Αθηνά Μαγγουρίλου, υπεύθυνη του επισιτιστικού προγράμματος στη Διεύθυνση Υγείας, η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη και στη συγκεκριμένη υπηρεσία με το πρόγραμμα απασχολούνται τέσσερις υπάλληλοι, που υποδέχονται τους ενδιαφερόμενους και καταχωρούν τις αιτήσεις. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές λόγω φόρτου "κολλάει" το ηλεκτρονικό πρόγραμμα καταχώρησης και υπάρχει σημαντική καθυστέρηση. Οι περισσότεροι που καταθέτουν αιτήσεις τηρούν τα κριτήρια, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που, αν και συμπληρώνουν οριακά τις προϋποθέσεις, επιχειρούν να κάνουν την αίτηση. Στη Διεύθυνση Υγείας έχουν κατατεθεί περίπου 350 αιτήσεις.   Διεύθυνση Πρόνοιας Μεγάλο ενδιαφέρον έχει καταγραφεί για το πρόγραμμα και από τη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας. Όπως σημείωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας Στέφανος Στεφανόπουλος, η προσέλευση είναι μεγάλη, ιδιαίτερα μέχρι πριν από λίγες ημέρες, προτού δηλαδή ανακοινωθεί η παράταση μέχρι τις 26 Αυγούστου. Στη Διεύθυνση Πρόνοιας έχουν κατατεθεί περίπου 130 αιτήσεις. Πάντως, η παράταση που δόθηκε θα μετακυλήσει το χρόνο αξιολόγησης των αιτήσεων. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι αυτή θα γίνει εντός Αυγούστου, αλλά τώρα αναμένεται μέσα στο Σεπτέμβριο. Ωστόσο, κανονικά προχωρούν από το υπουργείο οι διαγωνισμοί προμήθειας των τροφίμων που θα διατεθούν. της Βίκυς Βετουλάκη -  
 
***  Μεγάλη συναυλία στο Κάστρο Καλαμάτας με τον Μπάμπη Στόκα
 Μια μεγάλη συναυλία εντός έδρας, στο Κάστρο Καλαμάτας, σχεδιάζει ο Μπάμπης Στόκας, την ερχόμενη Τετάρτη, 12 Αυγούστου. Με εφόδιο τη σπάνια φωνή και την αισθαντική ερμηνεία του, ο Καλαματιανός τραγουδοποιός και ερμηνευτής αυτό το καλοκαίρι θα μας ταξιδέψει μουσικά από το χθες στο σήμερα, μέσα από την ικανότητα να κινείται με άνεση και αγάπη τόσο σε ηλεκτρικές μπαλάντες όσο και σε αυθεντικά λαϊκά ακούσματα. Ένα ταξίδι επί σκηνής από κομμάτια των Πυξ Λαξ, σε τραγούδια της προσωπικής του πορείας, αλλά και σε απρόσμενες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών που όλοι τραγουδήσαμε και συνεχίζουμε να τραγουδάμε. Μαζί με τον Μπάμπη Στόκα θα είναι οι εξαιρετικοί: Φρόσω Στυλιανού στο τραγούδι, Δημήτρης Μπέλλος στο πιάνο, Χάρης Χαραλάμπους στο μπάσο, Στέφανος Λογοθέτης στα τύμπανα, Δημήτρης Καρασούλος στις κιθάρες και ο Σάκης Πυριόχος στην ηχοληψία. Γενική είσοδος: 12 ευρώ - προπώληση 10 ευρώ (Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Viva.gr και Public). Έναρξη: 21.30. - 
 
 ***   Συγγενείς και φίλοι του Γιώργου Τσαγκάρη θα πουν ένα σήμερα ένα «γεια» στο λάτρη της ζωής και της φύσης         
     
5 Αυγούστου 2008, 5 Αυγούστου 2015. Δε θα μετρήσουμε τα χρόνια της απουσίας του Γιώργου Τσαγκάρη από τα πολιτιστικά δρώμενα της Καλαμάτας, και όχι μόνο.
Όσο κι αν στενοχώρησε πολλούς ο θάνατός του, οι παρακαταθήκες που άφησε είναι και θα παραμείνουν ζωντανές, ποιος ξέρει για πόσες δεκαετίες ακόμα.
Κάποιοι στίχοι του Τάσου Λειβαδίτη που μελοποίησε λένε: «Τόσα άστρα και 'γώ να λιμοκτονώ / Χρωματίζω χάρτινα πουλιά και περιμένω να κελαηδήσουν / γιατί χειμώνιασε». Γιατί αυτοί οι μελαγχολικοί στίχοι; Και ο Τσαγκάρης δίνει την προαναφερόμενη απάντηση, προσθέτοντας ωστόσο: «Υπάρχουν όμως και οι στίχοι: “Χρωματίζω χάρτινα πουλιά / και περιμένω να κελαηδήσουν”. Υπάρχει αυτή η απαράμιλλη δυνατότητα του ανθρώπου να ξεπεράσει τα πάντα με το όνειρο και τη δημιουργικότητα».
Το όνειρο και η δημιουργικότητα ήταν το παν στη ζωή του Τσαγκάρη. Μια ζωή γεμάτη μουσικές.
Σήμερα, εφτά χρόνια μετά την απρόσμενη αναχώρηση του Γιώργου Τσαγκάρη από τη ζωή, στις 7.00 το απόγευμα, οι φίλοι του θα βρεθούν στον τάφο του, στο Νεκροταφείο Καλαμάτας, «για να τον κεράσουμε ένα ουζάκι κι ένα τσιγάρο».
Προσκαλεσμένοι είναι, φυσικά, και οι άγνωστοι φίλοι του.
 -  «Τόσα άστρα και γώ να λιμοκτονώ χρωματίζω πουλιά, χάρτινα πουλιά και περιμένω να κελαηδήσουν, και περιμένω να κελαηδήσουν γιατί χειμώνιασε.
Τόσα άστρα και εγώ να λιμοκτονώ κάνε λοιπόν, κύριε, να ‘χει κανείς ένα φίλο, δος του ένα σκυλί ή ένα φανάρι του δρόμου γιατί χειμώνιασε…» (Χρωματίζω πουλιά, ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη, σε μουσική του Γιώργου Τσαγκάρη).

***  Πληρώνονται δικηγόροι, δικαστές και έφοροι για το δημοψήφισμα           
      
Διαθέσιμη στους λογαριασμούς θα είναι από αύριο η αποζημίωση για όσους δικηγόρους διορίσθηκαν για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης, την Παρασκευή 31 Ιουλίου  στάλθηκαν καταστάσεις πληρωμής για 25.654 δικαιούχους της ειδικής αποζημίωσης των διοριζομένων εποπτών, εφόρων, αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, γραμματέων κ.λπ., που αφορά στη διενέργεια του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015.
Από την επεξεργασία των στοιχείων προέκυψε ότι 5.090 δικαιούχοι δεν είχαν υποβάλει αίτηση ΙΒΑΝ κατά την εκτέλεση της σχετικής ροής πληρωμής.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 1.gsis.gr/webtax/electionpay.
Τέλος, υπενθυμίζονται τα ακόλουθα:
-Για την πληρωμή είναι απαραίτητη η συμπλήρωση τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), μέσω της προαναφερόμενης διεύθυνσης, από τον κάθε δικαιούχο (έφορο, δικαστικό αντιπρόσωπο, γραμματέα κλπ.)
-Η πρόσβαση στο σύστημα για τη συμπλήρωση του τραπεζικού λογαριασμού είναι εφικτή μόνο με τη χρήση των προσωπικών κωδικών του TaxisNet.  Β.Β.

*** Παραβάν σε αναμονή

Έτοιμα να στηθούν όποτε χρειασθούν… Ο λόγος για τα παραβάν διενέργειας εκλογών. Όχι όλα, αλλά κάποια βρίσκονται στον προθάλαμο του αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου, λες και είναι σε αναμονή. Αν πιστέψουμε τα σενάρια που κυκλοφορούν, μάλλον δε θα περιμένουν και πολύ.  Β.Β. - 

***  Ακόμα ένας ναυαγοσώστης, αλλά «απουσιάζουν» πέντε…         
      
Στην πρόσληψη ενός ακόμα ναυαγοσώστη, για ένα μήνα, προχώρησε χθες ο Δήμος Τριφυλίας, ύστερα από σχετική απόφαση του δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα. Έτσι, πλέον, ο αριθμός των ναυαγοσωστών στο Δήμο ανέρχεται σε τρεις – ήδη δύο είχαν προσληφθεί με προηγούμενη απόφαση, καθώς είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον στην πρώτη ανακοίνωση πρόσληψης με την οποία ο Δήμος ζητούσε οκτώ ναυαγοσώστες.
Ο ναυαγοσώστης που χθες προσελήφθη θα καλύψει την παραλία του Στομίου Φιλιατρών.
Όπως έχει γίνει γνωστό, το Λιμεναρχείο Πύλου έχει χαρακτηρίσει ως πολυσύχναστες τις παραλίες του Δήμου: Άι - Λαγούδη, Καλό Νερό, Στόμιο, Λαγκούβαρδο και Χρυσή Ακτή - Μάτι. Η κάλυψη από ναυαγοσώστες των «πολυσύχναστων» παραλιών είναι ζήτημα πολύ σοβαρό και απαιτείται από τη Δημοτική Αρχή να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να βρεθούν και τοποθετηθούν.
Δε θα πρέπει να παραβλέπεται, άλλωστε, ότι η παραλία του Άι - Λαγούδη Κυπαρισσίας έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία, κι ένα από τα κριτήρια είναι η φύλαξη από ναυαγοσώστη. Άκρως αναγκαία, βεβαίως, είναι και η φύλαξη ναυαγοσώστη στο Μάτι (Χρυσή Ακτή), όπως και στις παραλίες σε Ελαία, Αγιαννάκη, Βουνάκι. 

***  Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο υπαξιωματικός που αυτοπυροβολήθηκε         
     
Ο 38χρονος αρχιλοχίας για άγνωστους, μέχρι στιγμής, λόγους, το πρωί της Τρίτης έστρεψε το πιστόλι στον εαυτό και πάτησε τη σκανδάλη μπροστά σε δύο οπλίτες
Υπέκυψε στα τραύματά του ο 38χρονος υπαξιωματικός στη Σάμο, που  για άγνωστους, μέχρι στιγμής, λόγους έστρεψε το πιστόλι του στον κρόταφό του και αυτοπυροβολήθηκε μπροστά στα μάτια δύο οπλιτών την Τρίτη.
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 8 το πρωί της Τρίτης σε μονάδα τεθωρακισμένων στο νησί του ανατολικού Αιγαίου. Η μονάδα στην οποία υπηρετούσε ο υπαξιωματικός προετοιμαζόταν για την πρωινή εκπαίδευση και τα πυρομαχικά είχαν μοιραστεί στους στρατιωτικούς. Όπως αποκαλύπτεται, ο 38χρονος που βρισκόταν σε έναν όρχο μέσα στο στρατόπεδο τεθωρακισμένων για άγνωστους λόγους έστρεψε το πιστόλι του στον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε μπροστά σε τουλάχιστον δύο οπλίτες οι οποίοι υπέστησαν σοκ.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχιλοχίας, έμπειρο στέλεχος των τεθωρακισμένων, δεν είπε τίποτα στους οπλίτες ή σε άλλους συναδέλφους πριν προβεί στο απονεννοημένο διάβημα. Αξιωματικοί από το Γενικό Επιτελείο Στρατού λένε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί σημείωμα στο οποίο ο 38χρονος να εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.
Ο αρχιλοχίας διακομίστηκε αρχικώς στο νοσοκομείο της Σάμου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών με C-130 όπου και κατέληξε.
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέδωσε πριν από λίγη ώρα ανακοίνωση στην οποίο επιβεβαίωσε τον θάνατό του.
«Το ΓΕΣ ανακοινώνει ότι ο εν λόγω Υπαξιωματικός υπέκυψε στα τραύματά του την 04 Αυγούστου και ώρα 23:00, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 401 ΓΣΝΑ όπου νοσηλευόταν.
Το ΓΕΣ εκφράζει συλλυπητήρια στους οικείους του».
protothema.gr
 
 *** Περικοπές σε υπερωρίες, μετακινήσεις και τηλέφωνα για τους ΟΤΑ το 2016 

Εντολή να μειώσουν το 2016 τις δαπάνες για υπερωρίες, τα έξοδα για υπηρεσιακές μετακινήσεις, αλλά και τις δαπάνες για τηλέφωνο, ρεύμα, προμήθειες, καθώς και το κόστος που σχετίζεται με αθλητικές και πολιτιστικές επιχορηγήσεις, έδωσαν ο υπουργός Εσωτερικών Νικ. Βούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας, στους Δήμους όλης της χώρας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ και ανάρτηση του in.gr, σχετική εγκύκλιος αναφέρει πως εν όψει της υποχρέωσης κατάρτισης ρεαλιστικών προϋπολογισμών από τους Δήμους με εγγραφή σε αυτούς μόνο δαπανών που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τα έσοδα που αναμένεται να εισπραχθούν, υπογραμμίζεται η ανάγκη άσκησης περιοριστικής πολιτικής στις δαπάνες το 2016, «με υποχρέωση συγκράτησης αυτών στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα». Στο πλαίσιο αυτό, η εγκύκλιος των δύο υπουργών ενδεικτικά αναφέρεται σε δαπάνες στις οποίες το 2016 θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα πρόβλεψης χαμηλότερου ύψους ποσών σε σχέση με το 2015. Σε αυτές περιλαμβάνονται: -Οι δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού, οι οποίες πρέπει να αποβλέπουν στην αντιμετώπιση των εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών και να εγκρίνονται, αφού πρώτα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια αξιοποίησής του εντός του ωραρίου εργασίας -Οι δαπάνες υπηρεσιακών μετακινήσεων, προμηθειών, τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κ.ο.κ. -Οι πάσης φύσεως προαιρετικές δαπάνες για επιχορηγήσεις Ν.Π.Δ.Δ., αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, βοηθήματα σε οικονομικά αδύνατους κ.ο.κ. Στην ίδια εγκύκλιο σημειώνεται πως η δημοσιονομική θέση των ΟΤΑ ως φορέων γενικής κυβέρνησης πρέπει να είναι ισοσκελισμένη ή πλεονασματική και ξεκαθαρίζεται πως σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχουν αναληφθεί υποχρεώσεις και πραγματοποιηθεί δαπάνες καθ’ υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού, τα ποσά που αναλογούν στο ύψος αυτών καταλογίζονται σε βάρος των οργάνων που ενέκριναν ή συνέπραξαν στην εκτέλεση της δαπάνης. Τέλος, για την υπερεκτίμηση των εσόδων ή η εγγραφή εσόδων που δεν πρόκειται να εισπραχθούν η εγκύκλιος προειδοποιεί πως αυτό οδηγεί ουσιαστικά στη μη επίτευξη του οικονομικού αποτελέσματος, καθιστώντας τον προϋπολογισμό ελλειμματικό. - 

*** Τα ακραία ποτέ δεν εφαρμόσθηκαν         
      Για τα Beach party - river party και όλα τα …parties, συναυλίες, κ.λπ. σε κοινόχρηστους θερινούς χώρους, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών με πρόσφατη εγκύκλιό της λέει stop! Βέβαια, πρόκειται για την περιφερειακή γραμματεία της Κρήτης, η οποία τελεί υπό το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά μέχρι στιγμής, ως εγκύκλιος, δεν έχει ανακληθεί.
Το κακό τελικά στην Ελλάδα είναι πως κάτι ή θα είναι ανεξέλεγκτο ή θα πηγαίνουμε από το ένα άκρο στο άλλο…
Όπως για παράδειγμα η τρομερή και φοβερή απαγόρευση για το τσιγάρο. Πόσα γράφτηκαν, πόσα ακούστηκαν επί μήνες; Και το αποτέλεσμα; Μηδέν. Δεν υπήρξε άνθρωπος τότε που να μη συμφώνησε ότι οι μη καπνιστές έχουν ισχυρό δικαίωμα να μην αναπνέουν τον καπνό του διπλανού τους, αλλά εξίσου δικαιώματα έχουν και αυτοί που έχουν επιλέξει να καπνίζουν. Τα ακραία μέτρα, με τις απόλυτες απαγορεύσεις, οδήγησαν στο να γράψουν όλοι το νόμο αυτό στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και να μην εφαρμοσθεί σχεδόν καθόλου.
Το ίδιο ακραία, φαίνεται πως είναι και η συγκεκριμένη οδηγία, η οποία έτσι όπως ορίζεται, είναι λάθος.
Η απαγόρευση αφορά τα beach party και τις ηχητικές εγκαταστάσεις πολλών ντεσιμπέλ που ξεσηκώνουν ολόκληρες περιοχές. Προσέξτε όμως, τα beach parties και όχι τα beach bars!
Ακόμα όμως και για τα beach parties, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
Προφανώς και οι διακοπές δεν ορίζονται από τη δυνατή μουσική και αλκοόλ στην ακρογιαλιά για όλους.  Αρκετοί τη λέξη διακοπές τη συνδέουν μόνο με τις λέξεις ξεκούραση και ηρεμία.
Και όπως λέγαμε παραπάνω ότι δικαιώματα έχουν οι μη καπνιστές, αλλά τόσα έχουν και οι καπνιστές. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση. Απόλυτα σεβαστή η απαίτηση για ήρεμες διακοπές, όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά, των νέων που αναζητούν μόνο τη διασκέδαση σε κάθε της μορφή. Και αποτελεί - καλώς ή κακώς για κάποιους- ένα σημαντικό κομμάτι του τουρισμού μας.
Πώς θα αγνοήσεις λοιπόν αυτή την ανάγκη μιας μεγάλης πληθυσμιακής ομάδας και θα βάλεις απλώς μια απαγόρευση, χωρίς διαβαθμίσεις και όρια;
Και ανάμεσα σε αυτές τις δύο κατηγορίες, υπάρχει και μια άλλη. Οι μόνιμοι κάτοικοι της κάθε παραλιακής περιοχής, που σε πολλές περιπτώσεις υποφέρουν μερόνυχτα ολόκληρα από τον αφόρητο θόρυβο της παραλίας.
Εδώ ακριβώς είναι ο ρόλος του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης. Να είσαι δίκαιος και να βρίσκεις της σωστή λύση. Και όχι "πονάει χέρι, κόβει χέρι"!
Βίκυ Βετουλάκη

***  Ο κόσμος υποφέρει και πεινά κι εσείς τα ίδια παραμύθια  
Κύριοι «αντάρτες» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ας δούμε την πραγματικότητα. Φθάνουν πια 60 χρόνια ιδεολογικών αναζητήσεων που έκαναν να υποφέρουν δύο γενιές. Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε εκτός ευρώ. Εκτός αν η βόρειος Κορέα ευημερεί. Αλλού είναι το πρόβλημα. Να δούμε τη Δανία, την Αυστραλία, τη Σουηδία, το κοινωνικό κράτος. Δε φταίει το ευρώ που ο μέσος Έλληνας έγινε επί Ανδρέα και επί Κωστάκη «αστός» σε βάρος των παιδιών μας, αδιαφορώντας για τα λαμόγια που έπαιρναν μίζες ή ξεπουλούσαν, και για τους συνδικαλιστοπατέρες που βόλευαν. Κύριοι, ξεχάσατε ότι είστε κυβέρνηση και ότι το κράτος πρέπει, επιτέλους, να αρχίσει να λειτουργεί. Να δείξουν τα νέα πρόσωπα αποφασιστικότητα για να κάνουν αυτά για τα οποία ο κόσμος σάς ψήφισε. Όλοι περιμένουμε διαφάνεια, αντικειμενικότητα, αποτελεσματικότητα. Να σταματήσει η ταλαιπωρία του κόσμου, η φοροδιαφυγή, η ασυδοσία στα δημόσια έργα και τις παραλίες. Να ελεγχθούν οι συντεχνίες και οι παρανομίες. Να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες. Αντί όλων αυτών τώρα ψάχνουμε για ιδεολογικές πλατφόρμες; Κύριοι, έχουμε ένα μορφωμένο πρωθυπουργό, με μια πολύ ισχυρή στήριξη και ένα λαό που διψάει από υγιείς κυβερνώντες. Κι εσείς που τόσα χρόνια αντιδρούσατε στην ασυδοσία, περί άλλων μάλλον τυρβάζετε ή εθελοτυφλείτε. Τώρα ο τόπος χρειάζεται δουλειά και οργάνωση. Γιώργος Θεοδωρακόπουλος π. διευθυντής Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας - 

***  ΒΟΜΒΑ! Αυτοί είναι οι στόχοι της Τουρκίας
 ntaboy
-    Τέσσερις στόχους  έχει θέσει η Τουρκία με την σταδιακή εμπλοκή της σε μια πολεμική επιχείρηση μέσα στη  Συρίας, σύμφωνα με α λεγόμενα του Χρήστου Ιακώβου, Διευθυντή του Κυπριακού Κέντρου Μελετών στο sigmalive.com. Οι στόχοι αυτοί είναι οι εξής:
Αρχικά πρέπει να πείσει κυρίως στη Δύση ότι οι κατηγορίες εναντίον της για υποστηρικτική στάση προς το ''Ισλαμικό Κράτος'' (ISIS-ISIL) δεν ισχύουν.
Ο δεύτερος στόχος και σημαντικός στα σχέδιά της, είναι να μην επιτρέψει τη δημιουργία κουρδικού κράτους στα σύνορά της με τη Συρία.
Ο τρίτος είναι να εμποδίσει τη γεωστρατηγική ανάπτυξη του Ιράν στη νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στη Μέση Ανατολή, και συγκεκριμένα μετά τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η πρόσφατη διεθνής συμφωνία σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Τέταρτος και τελευταίος στόχος είναι οι εσωτερικές εξελίξεις στη χώρα. Με την αλλαγή στάσης έναντι των ισλαμιστών αλλά κυρίως με τη επιθετική πολιτική εναντίον των Κούρδων, ο κ.Ερντογάν ελπίζει ότι θα πάρει ψήφους από το χώρο της τουρκικής ακροδεξιάς στις νέες εκλογές, ώστε να λάβει πλειοψηφία για να προωθήσει τις προσωπικές του επιθυμίες μέσω των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων.
Με αυτή τη συνθήκη είχε εγκριθεί η συμφωνία Τουρκίας - ΗΠΑ για τη χρήση της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ από τον υπό τις ΗΠΑ ενάντια του Ισλαμικού Κράτους, ενώ παράλληλα το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» (ISIS-ISIL) όσο και εναντίον των Κούρδων ανταρτών.
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κ. Ταντζού Μπιλγκίτς έχει πει πως η συμφωνία για τη βάση του Ιντσιρλίκ αφορά μόνο τη μάχη εναντίον του ISIS-ISIL και δεν αφορά επιχειρήσεις αεροπορικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης των Κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία.

*** 
~  ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟ « ΝΑΥΤΙΛΟ» παραλία   ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Αύγουστος  2015 Τρίτη  - Πέμπτη :   BINTEO  ~**  1 Ναυτίλο  μουσική  βραδιά  04/08/2015 : http://youtu.be/GyaUHWdF1G0 ,
~**2  Διασκέδαση στο Νατύλο  παραλία  Καλαμάτας 04/08/2015 : http://youtu.be/7vf8njdDtgA ,
~**3 Φαγητό και  διασκέδαση  στην Καλαμάτα  παραλία ΝΑΥΤΥΛΟΣ 04/08/2015 : http://youtu.be/uLvCZRKDw1k ,
~**4  Μουσική Τρίτη στο Ναυτύλο παραλία  Καλαμάτας 04/08/2015 :
http://youtu.be/xiNFin5-HH4 ,
~**5  Διασκέδαση ΦΑΓΗΤΌ ΜΟΥΣΙΚΉ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΊΑ ΝΑΥΤΎΛΟΣ  04/08/2015 : http://youtu.be/UZcB7J68yH4 , 
 ~**6 Διασκέδαση μουσική βραδιά Τρίτη 04/08/2015 Ναυτύλος Καλαμάτα : http://youtu.be/ocjmnWZb--Y ,
~** 7  Τραγούδι στην Καλαμάτα  04/08/2015 : http://youtu.be/FFc2loNW98k ,
~** 8  Διασκέδαση στο Ναυτίλο  Καλαμάτας  04/08/2015 : http://youtu.be/irPbBlweavI  .
 ~** 9  ΝΑΥΤΙΛΟΣ ταβέρνα παραλία ΚΑΛΑΜΑΤΑ  4-8-2015: http://youtu.be/ZYicOeJ9gP4 ,
~** 10  Τραγούδι ζωντανή μουσική και ωραίο νόστιμο φαί 4/8/2015 : http://youtu.be/uQU4ZZyD0-c ,
~** 11 Παραλία Καλαμάτας Ναυτίλος  04/08/2015 : http://youtu.be/2y5HaG8v1QA ,

*** Αρμαγεδώνας: Στα πρόθυρα πολέμου ΗΠΑ - Ρωσία...
anafleksh
-  Άμεση ήταν η αντίδραση των Ρώσων στην απόφαση των ΗΠΑ να βομβαρδίσουν οποιονδήποτε επιχειρείσει να επιτεθεί εναντίον των ανταρτών που μάχονται ενάντια στον ISIS και έχουν από Αμερικανούς.
Αντιδρώντας στα προαναφερόμενα ο Ρώσος στρατηγός, Βλαντόμιρ Σαμάνοφ (Vladimir Shamanov), διοικητής αερομεταφερόμενων δυνάμεων του ρωσικού Στρατού δήλωσε πως "Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές είναι έτοιμοι να συνδράμουν το καθεστώς Άσσαντ στον αγώνα του κατά των τρομοκρατών".
"Φυσικά και θα εκτελέσουμε τις αποφάσεις που θα τεθούν από την ηγεσία της χώρας μας, εάν μας ανατεθεί μια αποστολή", είπε ο Σαμάνοφ σε ερώτηση Σύρου δημοσιογράφου αναφορικά με την ετοιμότητα των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων στο να παράσχουν βοήθεια στη συριακή κυβέρνηση στη μάχη της ενάντια στην τρομοκρατία για να συμπληρώσει:
"Οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Συρία στη μάχη της εναντίον των τρομοκρατών εάν μια τέτοια αποστολή τους ανατεθεί από την ρωσική ηγεσία". Στη συνέχεια ο Σαμάνοφ ανέφερε πως η Ρωσία με τη Συρία έχουν πολύ καλές σχέσεις: "Πολλοί Σύροι στρατιωτικοί έχουν λάβει εκπαίδευση τόσο την περίοδο της ΕΣΣΔ όσο και στην Ρωσία".

*** ΗΧΗΡΗ Απάντηση του Πούτιν στην Δύση!
putin
-   Εντολή Προέδρου Πούτιν να καταστρέφονται στα σύνορα της Ρωσίας όλα τα προϊόντα που έρχονται από χώρες στις όποιες έχει επιβάλει εμπάργκο η Ρώσικη κυβέρνηση, δόθηκε στις αρμόδιες αρχές λόγου του ότι μέχρι στιγμής το Ρώσικο Εμπάργκο παραβιάζεται.
Το Προεδρικό Διάταγμα επιβάλει την επιτόπου καταστροφή των προϊόντων που εισέρχονται απο χώρες που η Ρωσία εφαρμόζει εμπάργκο, στα σύνορα κατά την εισαγωγή αλλά και την καταστροφή τους κατά την κατάσχεση τους στα καταστήματα.
Πληθαίνουν όμως οι φωνές που ζητούν τα τρόφιμα να μην καταστρέφονται αλλά να δίνονται στους άπορους καθώς και στον Ρωσόφωνο πληθυσμό της Ουκρανίας. Η λίστα αυτή αφορά κυρίως της ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

*** Πλήρης Επιβεβαίωση του VoiceNews.gr! Παραβίασαν oι Ολιγάρχες τα Capital Controls!
dogiakos
-    Tα διάφορα δημοσιεύματα που είδαν το φως της ημέρας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με πολιτικά πρόσωπα αλλά και πολίτες που λόγω διασυνδέσεων ή "γνωριμιών" κατάφεραν να ξεπεράσουν τον σκόπελο των Capital Controls, επέφεραν την παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ισίδωρου Ντογιάκου.
Ο κ.Ντογιάκος έδωσε εντολή και ζητά από τον αναπληρωτή διευθύνοντα την Εισαγγελία Αθηνών προχωρήσει προσωπικά ο ίδιος σε προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί το πόσο βάσιμες είναι οι καταγγελίες αλλά και το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων ποινών, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Επίσης, επειδή ενδεχομένως η έρευνα να «ακουμπήσει» και πολιτικά πρόσωπα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Ντογιάκος ζήτησε τη συνδρομή προς τον εισαγγελέα Γ. Γεράκη και άλλων αρμόδιων ανακριτικών αρχών, μεταξύ των οποίων της Εισαγγελίας Διαφθοράς, των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος, της οικονομικής αστυνομίας και του ΣΔΟΕ.
Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν απόλυτα τα όσα έχει δημοσιεύσει η VoiceNews.gr σχετικά με τα όσα έχουν συμβέι στο θέμα αυτό! Για άλλη μία φορά Επιβεβαιωνόμαστε!
 


*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Συνεδριάζει στις 18.00 το ΚΥΣΟΙΠ στο Μέγαρο Μαξίμου!
maximoy-
















~
*** Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.
Η συνεδρίαση θα γίνει στις 18.00 στο Μέγαρο Μαξίμου,


*** Άρση ασυλίας δύο βουλευτών στην βουλή
vouli

- Με την υπερψήφιση δύο από των τεσσάρων αιτήσεων για άρση της βουλευτικής ασηλίας βουλευτών έκλεισε η σημερινή ολομέλεια στη βουλή.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα με 82 υπέρ 21 κατά και 5 παρών σχετικά με την υπόθεση σύμβασης για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε αγροτεμάχιο και διένεξη με τον ιδιοκτήτη του διπλανού οικοπέδου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη με 83 υπέρ, 21 κατά και 7 παρών για το επεισόδιο κατά εικονολήπτη στον εξωτερικό χώρο της Ευελπίδων.
Στη συνέχεια της συνεδρίασης ο Ηλίας Κασιδιάρης αιτήθηκε την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για το σύνολο των μελών της Χρυσής Αυγής, συμπληρώνοντας πως, η συχνότητα κλήσης τους για ποικίλες υποθέσεις δείχνει ότι έχει ήδη καταλυθεί στην πράξη.
Όσων αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση έθεσε ερώτηση ως προς το, πώς είναι δυνατόν να ζητείται η άρση της ασυλίας του από τη στιγμή που ο εικονολήπτης είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει θέμα» και ότι «καταλαβαίνει τι είχε περάσει ο άνθρωπος», με το αίτημα να αποτελεί κίνηση άλλου πολίτη, ο οποίος ενδεχομένως, όπως είπε, και να μην υπάρχει.
Τέλος, ψηφίστηκε ως κατά η άρση ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και Βασίλη Γιόγιακα με 12 υπέρ, 96 κατά, 3 παρών και 27 υπέρ, 77 κατά, 7 παρών αντίστοιχα.


***  Μειμαράκης: H ΝΔ δεν θα ακολουθήσει τον Δρόμο του Λαϊκισμού!
meimarakhs

-  Συνάντηση είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μειμαράκης, με εκπροσώπους της Γ.Σ.Ε.Ε.
Τόνισε πως "Πρέπει να συνεννοηθούμε για να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο με επιχειρήματα ουσιαστικά, τα οποία θα μπορέσουμε να θέσουμε στους εταίρους μας και θα προσπαθήσουμε να τα κατανοήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μην υπάρχουν επώδυνες αποφάσεις για τα επόμενα χρόνια» επισήμανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά από τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ.
Ανέφερε πως η ΝΔ περιμένει τη συμφωνία - την οποία, όπως είπε, ο πρωθυπουργός έλεγε ότι θα φέρει σε 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα και τώρα λέει ότι θα τη φέρει στις 18 Αυγούστου-, «ώστε να τη δούμε, να την κρίνουμε και να προχωρήσουμε με την πορεία που έχουμε χαράξει στην Ευρώπη».
«Βεβαίως δεν υιοθετούμε τα πάντα από όσα ακούμε, αλλά τα αξιολογούμε και τα συνθέτουμε με την τρέχουσα δύσκολη κατάσταση. Τασσόμαστε σε άλλα υπέρ και σε άλλα όχι. Η ΝΔ δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον δρόμο του λαϊκισμού, δεν πρόκειται να αντιγράψει την προηγούμενη αξιωματική αντιπολίτευση σε αυτές τις συμπεριφορές. Και για αυτό ακριβώς θα συμβάλλει με τις δικές τις δυνάμεις ώστε να υπάρχει εθνική συνεννόηση, συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, μια συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους, τις κοινωνικές ομάδες για να μπορέσουμε να περάσουμε τον δύσκολο δρόμο που μας ανοίγει το τρίτο μνημόνιο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Τέλος χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ, καθώς «μέσα από τέτοιες συναντήσεις εμπλουτίζεις τις απόψεις σου».


***  Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να "μπουκάρουν" σε ελληνικό νησί...
mpoukaroun
-   Μια σειρά από φωτογραφίες ελληνικών οχυρώσεων στα νησιά του Αιγαίου και της Δωδεκανήσου με τίτλο "Η ελληνική κατοχή των τουρκικών νησιών. Ντροπή", αποκαλύπτουν το σχέδιο του Ερντογάν και της MIT, να εισβάλλουν σε ελληνικά νησιά.
Συγκεκριμένα στο Καστελόριζο και τη Στρογγύλη... Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκία, οι γείτονες είναι έτοιμοι για ανάφλεξη στο Αιγαίο, εκμεταλλευόμενοι την δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας.

***  Κατεβάστε το μοναδικό Voicenews App! Για να είστε παντού και πάντα μέσα στις εξελίξεις!
Ribbetcollage
-  Το Voicenews.gr σας καλωσορίζει στη νέα του εφαρμογή για κινητά και tablet! Για να έχετε πάντα πρόσβαση σε ότι σημαντικό συμβαίνει μέσω της Android συσκευής σας!
Κατεβάστε τώρα την εφαρμογή Voicenews απο ΕΔΩ
Voicenews.gr
To κορυφαίο Ελληνικό Ειδησεογραφικό PORTAL

***  Αυτή είναι η λίστα με τα προαπαιτούμενα
proapaitoumena
-   Όπως δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής για να εκταμιευθεί η πρώτη δόση του νέου προγράμματος η Ελλάδα θα πρέπει μέχρι τον Νοέμβριο να έχει περάσει από τη Βουλή και έπειτα να υλοποιήσει μια σειρά σκληρών μέτρων.
Τα 16 νέα προαπαιτούμενα που ζητούν οι δανειστές:
1. Αλλαγές στους νόμους περί προσλήψεων στο Δημόσιο, ρύθμισης των χρεών με 100 δόσεις, κρατικής χρηματοδότησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Επίσης, κατάργηση του υψηλού συντελεστή της έκτακτης εισφοράς 8% στα ετήσια εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ. Μάλιστα, το «κουαρτέτο» ζητά από την κυβέρνηση να υιοθετήσει νομοθεσία για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων της εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων, σχετικά με τις αυξήσεις στις συντάξεις και το εφάπαξ.
2. Να αλλάξει ο νόμος για το διορισμό των διοικητών των νοσοκομείων, ώστε να διασφαλιστεί η ανεξάρτητη επιλογή τους.
3. Να μην επαναπροσλαμβάνονται στο δημόσιο όσοι έχουν κατηγορηθεί και καταδικαστεί για δωροδοκία, όπως έγινε με περιπτώσεις γιατρών του ΕΣΥ που είχαν καταδικασθεί για "φακελάκια".
Στο στόχαστρο των θεσμών οι πρόωρες συντάξεις: Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι
Στο στόχαστρο των θεσμών οι πρόωρες συντάξεις: Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι
4. Να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τις πρόωρες συντάξεις στα 67 έτη ή στα 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης από το 2022.
5. Να μειωθεί στο μισό η δαπάνη για τα επιδόματα πετρελαίου θέρμανσης στον προϋπολογισμό του 2016.
6. Να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές για τους αγρότες, με πρώτο βήμα τη μείωση της επιδότησης στο αγροτικό ντίζελ κατά 50%. Στη συνέχεια, η σταδιακή κατάργηση του αφορολογήτου των 12.000 ευρώ.
7. Να αυξηθεί ο φόρος στους εφοπλιστές.
8. Να γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις εγκαίρως για να διασφαλιστεί η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ του 2015.
9. Να δρομολογηθεί η μείωση στο 50% στις τιμές των off-patent φαρμάκων και στο 32,5% στις τιμές των γενοσήμων και να επανεξεταστούν τα όρια στη συνταγογράφηση γενοσήμων.
10. Να μειωθούν κατά 200 εκατ. ευρώ οι στρατιωτικές δαπάνες από το 2016, με περικοπές από τις δαπάνες προσωπικού (λιγότερες προσλήψεις) και από τα εξοπλιστικά προγράμματα.
11. Να γίνει έλεγχος σε μισθούς και επιδόματα, και ειδικά στα οδοιπορικά και τις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων.
12. Να γίνει η αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ)
13. Να μειωθεί το ακατάσχετο όριο των 1.500 ευρώ για τους οφειλέτες στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες.
14. Να αλλάξει ο νόμος για τις ρυθμίσεις των οφειλών στο Δημόσιο και στα Ταμεία, με αυστηρότερα μέτρα για τους μεγαλοοφειλέτες (για ποσά άνω των 100.000 ευρώ).
15. Να προχωρήσει η απελευθέρωση της αγοράς με βάση την εργαλειοθήκη και τις συστάσεις του ΟΟΣΑ. Προτεραιότητα αποτελεί η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων και τις Κυριακές.
16. Να ολοκληρωθεί ως τον Οκτώβριο η πώληση τουλάχιστον του 51% των μετοχών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, όπως και η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Να κλείσει η διαπραγμάτευση με τη Fraport για την παραχώρηση 10 μεγάλων αεροδρομίων της χώρας (πλην Χανίων).

*** Επιβεβαίωση του Voicenews.gr: Παραβίασαν οι ολιγάρχες τα capital controls
atm
-   Oi δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα αλλά και διαφορων δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία πολίτες αλλά και πολιτικοί  κίνησαν γη και ουρανό (δηλαδή γνωριμίες) για να την έμμεση φυγή κεφαλαίων απο το τραπεζικό σύστημα, έχει προκαλέσει σάλο στο οικονομικοπολιτικό σκηνικό της χώρας.
Συγκεκριμένα, o προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος με παραγγελία του ζητά από τον αναπληρωτή διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Γιώργο Γεράκη να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί εάν ισχύουν οι καταγγελίες αλλά και το ενδεχόμενο να συνέβησαν αξιόποινες πράξεις εκ μέρους οποιουδήποτε όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Λόγω τη σημαντικότητας του θέματος που ενδεχομένως να ακουμπήσει και πολιτικά πρόσωπα η Δικαιοσύνη ζήτησε τη συνδρομή προς τον Εισαγγελέα Γεράκη και άλλων αρμοδίων ανακριτικών αρχών. Μεταξύ αυτών, της Εισαγγελίας διαφθοράς, των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος,της οικονομικής αστυνομίας και του ΣΔΟΕ.

***  WiFi και στην Ακρόπολη
akropolh
-   Τα πάντα πάνω στη Γη πρέπει ή να εξελίσσονται με τους καιρούς ή να πεθαίνουν. Έτσι λοιπόν άνθρωποι από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), σε συνεργασία με την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων της Ακρόπολης (ΥΣΜΑ), αποφάσισαν να φέρουν ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα του παγκόσμιου πολιτισμού στον 21ο αιώνα. Μέσω της διεθνής υπηρεσίας eduroam φοιτητές, ερευνητές και καθηγητές από πανεπιστήμια όλου του κόσμου θα έχουν πλέον τη δυνατότητα δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο internet.
Το eduroam είναι ο καρπός έρευνα και ανάπτυξης του πανευρωπαϊκού ακαδημαϊκού και ερευνητικού δικτύου GÉANT το οποίο παρέχει στα μέλη του γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες, με χρήση κωδικών πρόσβασης. Η πλατφόρμα του δικτύου GÉANT εγγυάται την ασφαλή σύνδεση του χρήστη με το διαδίκτυο σε παγκόσμια κλίμακα.
Τέλος, παράλληλα με το eduroam το ΕΔΕΤ θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία διαδικτυακών εφαρμογών εξατομικευμένης πλοήγησης και πληροφόρησης σχετικά με τους χώρους του μνημείου.

***  ΣΟΚ: Ασυνείδητος άφησε 26 άλογα να πεθάνουν της δίψας... (ΒΙΝΤΕΟ)
nekra aloga
-  Απίστευτα σκληρές οι εικόνες κάνουν το γύρο το διαδικτύου...
26 κουφάρια αλόγων κείτονται στην ερημιά της Γιούχτας Ηρακλείου στη Κρήτη.
Μετά απο καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, η Πρόεδρος της Φιλοζωικής Ομοσπονδίας Αναστασία Μπομπολάκη βρέθηκε στο "νεκροταφείο" αλόγων και μετά απο συντονισμένη προσπάθεια της εισαγγελίας και της αστυνομίας, βρέθηκε ο φερόμενος ως δράστης ο οποίος οδηγούσε τα άλογα στην ερημιά και τα άφηνε να πεθάνουν της δίψας και να κατασπαραχτούν απο γύπες.. .
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο , ΦΡΙΚΗ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΑ ΑΛΟΓΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ , https://youtu.be/kGvCfzhwaVw  ,



***  Αποκάλυψη: Έτσι θα είναι το Ισλαμικό τέμενος στο Βοτανικό (ΕΙΚΟΝΑ)
temenos
-  Ο χώρος του πρώην Ναυτικού Οχυρού στον Βοτανικό θα μεταποιηθεί ώστε να πραγματοποιηθεί η ανέγερση του Ισλαμικού τεμένους το οποίο προβλέπεται να είναι το ...μεγαλύτερο της Ευρώπης και το πιο σύγχρονο.
Η βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας φαίνεται πως χτυπάει με δυο μέτρα και δυο σταθμά με τη Διεύθυνση Κτιριακών Έργων του πρώην υπουργείου Υποδομών, που έχει αναλάβει τη δημιουργία τεμένους να ζητά άμεσα την έκδοση οικοδομικής άδειας για να προχωρήσουν το γρηγορότερο τα έργα.
Το αρχιτεκτονικό γραφείο Τομπάζη ανέλαβε τη σχεδίαση του τεμένους το oποίο θα περιλαμβάνει, κύριο λατρευτικό χώρο των ανδρών, στραμμένο προς την κατεύθυνση της Μέκκας, προθάλαμο εισόδου και βοηθητικούς χώρους του κύριου λατρευτικού χώρου, λατρευτικό χώρο για τις γυναίκες και βοηθητικά κτίρια, ξεχωριστά γραφεία του Ιμάμη, θα καλύπτει περίπου 1 στρέμμα ενώ επίσης θα περιλαμβάνει περίκλειστη αυλή, που θα περιβάλλεται από τοίχους 3 μ., όπως και υπόστεγο για συναθροίσεις των προσκυνητών.
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε.Βενιζέλος αποδέχθηκε να παραχωρήσει το Ναυτικό Οχυρό του Βοτανικού για να κτιστεί το τζαμί το 2010 αλλά όπως ανέφερε το Βήμα, λόγω εμπλοκής του θέματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έπειτα από προσφυγή πολιτών, αλλά και του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, το υπουργείο Υποδομών είχε χορηγήσει παράταση στις εγγυητικές επιστολές του μειοδότη προκειμένου να ξεκαθαρίσει νομικά η υπόθεση και να ξεκινήσουν παράλληλα οι διαδικασίες αδειοδότησης.
temenos votanikos

***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Ρήξη Ρωσίας Κύπρου
kupros
Η Κύπρος εδώ και λίγες μέρες έχει μπλέξει σε μια περίεργη κατάσταση. Η Ρωσία είχε εκδόσει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσο δημοσιογράφο Αντρέι Νεκράσοβ. Αυτός επισκέφθηκε την Κύπρο στις 15 Ιουλίου και έτσι οι ι κυπριακές διωκτικές Αρχές εκτέλεσαν το διεθνές ένταλμα σύλληψης. Τώρα κρατείτε στις φυλακές Κύπρου. Το θέμα είναι οτι δύο είναι τα ενδεχόμενα, είτε να τον στείλει στη Ρωσία είτε να κάνουν δεκτό το αίτημα ασυλίας που έκανε ο Νεκράσοβ.

***  Ποιες είναι οι 10 χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού; (BINTEO)
xrysos
-  Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ποιες είναι οι χώρες που "κολυμπούν" στο χρυσό, έχοντας τα μεγαλύτερα αποθέματα παγκοσμίως. Λίγες μόνο από αυτές είναι η Ινδία, η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Ιταλία και εννοείται η Ρωσία
- 10 Countries With Largest Gold Reserves   , https://youtu.be/rPsVjUqadXY  ,
 

***  Ναυάγιο στη Μεσόγειο - Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς
navagio
-  Σύμφωνα με την ιταλική Repubblica ένα πλοιάριο που έπλεε ανοιχτά της Λιβύης και στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 700 μετανάστες ανατράπηκε. Στο σημείο του ναυαγίου βρίσκονται σκάφη της ιταλικής ακτοφυλακής, τα οποία έχουν διασωθεί πάνω από 100 άνθρωποι, ενώ γίνεται αγώνας ώστε να διασωθούν οι υπόλοιποι 600 μετανάστες.
Το ναυάγιο έλαβε χώρα σε απόσταση 22 ναυτικών μιλίων από την περιοχή Ζουγουάρα, ενώ λέγεται πως οι μετανάστες ταξίδευαν σε ξύλινες βάρκες.

***  Ο "τιμοκατάλογος" για τα παιδιά σκλάβους της Isis
isischildren
-  Με δήλωσή του η εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Zainab Bangura, αποκαλύπτει τη λίστα με τις τιμές των παιδιών σκλάβων, ο οποίος κάνει τον γύρο του ανάμεσα στους πολεμιστές της Isis σε Συρία και Ιράκ.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι, έλαβε ένα αντίγραφο της λίστας στη διάρκεια ταξιδιού της στο Ιράκ τον περασμένο Απρίλιο. Η λίστα πρωτοεμφανίστηκε στο διαδίκτυο πέρσι τον Νοέμβρη, αλλά υπήρχαν αμφιβολίες για τη γνησιότητά της. Πλέον όμως η Bangura είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι το έγγραφο είναι πραγματικό, ύστερα απο το χρόνο που πέρασε στη περιοχή.
Μιλώντας στο Bloomberg, αναφέρει ότι τα κορίτσια "αγοροπωλούνταν σαν βαρέλια πετρελαίου" ενώ πολλές φορές αγοράζονταν ώστε να μεταπωληθούν πίσω στις οικογένειές τους για χιλιάδες δολάρια ως λύτρα.
Ο τιμοκατάλογος αναφέρει ότι τα νεαρά παιδιά ηλικιών απο ενός έτους έως εννιά κοστολογούνταν γύρω στα 165 δολάρια, ενώ έφηβοι και γυναίκες άξιζαν λιγότερα λεφτά καθώς μεγάλωναν. Πρόσθεσε ότι οι σκλάβοι προσφέρονται αρχικά στους αρχηγούς της Isis και στη συνέχεια δρομολογούνται για πώληση στις ξένες αγορές (συνήθως σε πλούσια άτομα της Μέσης Ανατολής) για χιλιάδες δολάρια πριν δοθούν στους μαχητές για μικρότερα ποσά.
Τον περασμένο χρόνο, η Isis εξέδωσε φυλλάδιο σχετικά με την αντιμετώπιση των θηλυκών σκλάβων όπου χρησιμοποιούσαν το Κοράνι ώστε να δικαιολογίσουν διάφορα εγκλήματα όπως βιασμούς και τον ξυλοδαρμό των γυναικείων σκλάβων.
Κλείνοντας, φέτος κυκλοφόρησε ένα βίντεο, το οποίο περιείχε υλικό μιας δημοπρασίας σκλάβων της Isis, με την παράσταση να κλέβουν πολλοί μαχητές οι οποίοι συζητούσαν πόσα ήταν διαθέσιμοι να δώσουν για μια σκλάβα.

***  Η Τουρκία θα γίνει Πακιστάν
anks
-   Σε επικοινωνία που είχε μαζί με δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής από το επίσημο ταξίδι του στην Ινδονησία ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε ότι τόσο στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Πούτιν στο Μπακού, όσο και σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, κατέληξε στο γεγονός ότι η Μόσχα κινείται πλέον σε πιο καλή τροχιά σε ό,τι αφορά την συριακή κρίση και δεν εκπέμπει το μήνυμα ότι θα σταθεί στο πλευρό του Ασάντ μέχρι τέλους. Ο Ερντογάν φαίνεται να δικαιώθηκε στις αντιρρήσεις που προέβαλε το περασμένο φθινόπωρο απέναντι στην επιλογή των ΗΠΑ να στηρίξουν με την αποστολή οπλισμού τους Κούρδους υπερασπιστές της συριακής πόλης Kοbani, ενώ αυτή πολιορκούνταν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι είχε τονίσει στον κ. Ομπάμα ότι η υπεράσπιση του Kobani έπρεπε να ανατεθεί στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και τους πεσμεργκά του ιρακινού Κουρδιστάν και όχι στις δυνάμεις του Δημοκρατικού Κόμματος Ενότητας (PYD) που είναι παρακλάδι του ΡΚΚ.
Αυτό που αναδεικνύεται είναι πως οι επιλογές του Ερντογάν ενδεχομένως να αφήσουν την Τουρκία χωρίς συμμάχους, καθώς το «διπλό παιχνίδι” έχει τα όριά του. Οι ρωσικές και κινεζικές δυνάμεις χρησιμοποιήθηκαν από την Άγκυρα ως ενός είδους «διαπραγματευτικό χαρτί”, άλλοτε με τους ισχυρισμούς του Eρντογάν ότι θα επιδιώξει την ένταξη της χώρας του στον Οργανισμό του Συμφώνου της Σαγκάης και άλλοτε με επιλογές που ήταν σχεδιασμένες να ερεθίσουν τους συμμάχους της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, όπως οι διαπραγματεύσεις για την δημιουργία του αγωγού ρωσικού φυσικού αερίου Turkish Stream ή για την προμήθεια κινεζικού αντιβαλλιστικού συστήματος.
Η Ουάσιγκτον βέβαια γνωρίζει πλέον καλά το πραγματικό μέγεθος των διευκολύνσεων που κατά το προηγούμενο διάστημα πρόσφερε η Τουρκία προς τους τζιχαντιστές κάθε είδους οι οποίοι έμπαιναν στην Συρία – αλλά και τα ανταλλάγματα που εισέπραξε ο στενός κύκλος του Eρντογάν από την λαθραία διακίνηση πετρελαίου από πετρελαιοπηγές ελεγχόμενες από το Ισλαμικό Κράτος. Κάτι τέτοιο έχει ξανασυμβεί, καθώς ανακαλεί ευθέως το προηγούμενο του Πακιστάν όπου ο στρατός και οι μυστικές υπηρεσίες ανέδειξαν τους Ταλιμπάν και συνέχισαν εν μέρει να τους καλύπτουν ακόμη και μετά την προσχώρηση του Ισλαμαμπάντ στην υπό τις ΗΠΑ αντιτρομοκρατική εκστρατεία. Η επιθυμία για θωράκιση των στενών συμφερόντων των κυβερνώντων και η αξιοποίηση των εθνοθρησκευτικών φανατισμών ως μοχλού άσκησης επιρροής στα γειτονικά κράτη είχε ως γνωστόν ολέθριες επιπτώσεις για το ίδιο το Πακιστάν, όπου παροξύνθηκαν οι εσωτερικές του διαιρέσεις, ενώ οι Ταλιμπάν στράφηκαν ενάντια στο «χέρι που τους τάιζε”, αμφισβητώντας την εξουσία του πακιστανικού κράτους σε μεγάλο τμήμα της επικράτειας.

*** ΣΟΚ! Μόνο στην Ελλάδα, οι μετανάστες επιτίθενται στους...Αστυνομικούς!
kos
-  Επεισόδια δημιουργήθηκαν  λίγο πριν τις 11.00 το πρωί στο προαύλιο χώρα του Αστυνομικού Τμήματος στην ΚΩ. Στο προαύλιο του Αστυνομικού τμήματος υπήρχαν περίπου 500 μετανάστες, προκειμένου να αποκτήσουν τα απαραίτητα έγγραφα για να μετακινηθούν στην Αθήνα.
Η ένταση ξεκίνησε όταν μια ομάδα Ιρακινών οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι για την αργοπορία στην διαδικασία άρχισαν επεισόδια. Το γεγονός πως δεν γνωρίζουν την γλώσσα, και δεν κατανοούν την διαδικασία που απαιτείται δυσχεράνει περισσότερο την Κατάσταση. Στην προσπάθεια τους να τους κατευνάσουν οι αστυνομικοί του τμήματος χρησιμοποίησαν πυροσβεστικό αφρό. Στην συνέχεια ομοεθνής τους, τους εξήγησε την διαδικασία, και με τον τρόπο αυτό επήλθε η ηρεμία. Όλα αυτά βέβαια διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια και των ντόπιων αλλά και των τουριστών.
kos1
kos3
Δείτε και το σχετικό Video!
{youtube}uLayMSHBXrU{youtube}
Πηγή φωτογραφιών: Kostoday.com

*** Μετά την Βουλή, "ξεσηκώνει" και τις Παραλίες....
sodi
-
 Στο Σούνιο εθεάθη η Μαρία Σταυρινούδη Σόδη, η οποία μπορεί να μην κατάφερε να επανεκλεγεί βουλευτής, αλλά, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες δεν τα έβαψε... μαύρα.
Συγκεκριμένα, η κυρία Σόδη βρήκε χρόνο να ασχοληθεί περισσότερο με την εταιρεία καλλυντικών που έχει, αλλά παράλληλα «ξεκλέβει» χρόνο, για να απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα σε παραλίες της Αττικής.
Ο φωτογραφικός φακός δε θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό από το να μην σταματήσει να εστιάζει πάνω της.
sodi1
sodi2
sodi4
sodi3
***  Έπειτα από 100 λεπτά μονολόγου η Ζωή δέχεται ερωτήσεις...

Συνέντευξη Τύπου, στην οποία επιχειρεί έναν απολογισμό της εξάμηνης θητείας της μέχρι σήμερα, αλλά και παρουσιάζει τον προγραμματισμό έργου για το επόμενο διάστημα, παραχωρεί αυτήν την ώρα η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η συνέντευξη, που μεταδίδεται ζωντανά από το Κανάλι της Βουλής, ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 15:30, ωστόσο ξεκίνησε περί τις 16:15. Παρών ήταν και ο Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος ωστόσο αποχώρησε, έπειτα από 45 λεπτά συνεχούς μονολόγου της προέδρου της Βουλής. Η τοποθέτηση της προέδρου της Βουλής αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αναμένεται να απαντήσει σε σειρά επικρίσεων που δέχεται το τελευταίο διάστημα -ιδίως από τους υπουργούς κ.κ. Μάρδα και Πανούση. Για το λόγο αυτό, εξάλλου, απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να της παρέχει «προστασία» από τις επιθέσεις αυτές. Κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου, η πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας σε πρώτο ενικό, είπε ότι μπόρεσε να ξεκινήσει την υλοποίηση πολλών πραγμάτων που είχε υποσχεθεί. «Θα σας αναφέρω εκείνα τα οποία έγιναν, εκείνα τα οποία θα γίνουν και θα απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις σας» είπε, απευθυνόμενη στους εκπροσώπους του Τύπου. Εν συνεχεία, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι δεν πρόκειται για μία «στημένη» συνέντευξη, ενώ παρουσίασε τα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, ευχαριστώντας τα μέλη της, αλλά και όσους προσήλθαν και κατέθεσαν σε αυτήν, όπως τους κ.κ. Ρουμελιώτη και Ρωμανιά. Επέμεινε ότι το ελληνικό χρέος είναι παράνομο, επαχθές, επονείδιστο και είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να το πληρώσει, ενώ υποστήριξε ότι το πόρισμα της Επιτροπής αποκαλύπτει και το βαθμό ευθύνης της διαπλοκής στη δημιουργία του. Ακόμη, επιτέθηκε στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Επιτροπής για το Χρέος, ενώ τόνισε ότι το σκάνδαλο της Siemens είναι το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικά. Μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Βουλής επισήμανε τις γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο, για να παρατηρήσει ότι δεν έχει αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ασσυρίων και αυτό είναι πολύ σημαντικό να γίνει. Ακόμη, η κυρία Κωνσταντοπούλου άφησε υπονοούμενα για ανώνυμο «bullying» εντός της Βουλής εις βάρος της ίδιας και των συνεργατών της. - 

***   Στις αποθήκες του Τελωνείου Καλαμάτας το Γενικό Χημείο του Κράτους          
    
Τη μελέτη του έργου «Ανακατασκευή κτηρίου για τη στέγαση της Χημικής Υπηρεσίας Καλαμάτας», προϋπολογισμού 108.665 ευρώ με ΦΠΑ, που αφορά στην ανακατασκευή του χώρου των αποθηκών του Τελωνείου Καλαμάτας, ώστε να μπορεί να στεγαστεί εκεί η Χημική Υπηρεσία (Εργαστήριο του Γενικού Χημείου του Κράτους), ενέκρινε πρόσφατα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας.
Όπως αναφέρθηκε, στο κτήριο έχουν γίνει ορισμένες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις σύμφωνα με την εκδοθείσα οικοδομική άδεια, ενώ με την προτεινόμενη επέμβαση θα ολοκληρωθούν οι εργασίες τόσο των οικοδομικών όσο και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Η επιφάνεια που θα αποπερατωθεί ώστε να στεγαστεί η Χημική Υπηρεσία μειώθηκε στο μισό της αρχικής για λόγους οικονομικούς, χωρίς αυτό να αποτελεί εμπόδιο στη σωστή λειτουργία της υπηρεσίας.
Αφού έγινε λεπτομερής παρουσίαση των όσων απαιτούνται να υλοποιηθούν, έγινε γνωστό πως επί της μελέτης παρέχει θετική γνώμη και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας.
Τη διαφωνία του με την υλοποίηση της μελέτης εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, μέλος της Επιτροπής Μιχ. Αντωνόπουλος, λέγοντας πως δε συμφωνεί με τη χρήση του συγκεκριμένου χώρου για χημείο στους χώρους του τελωνείου. Τάχθηκε υπέρ της μελέτης, αλλά όχι να χρησιμοποιηθεί ως χημείο ο συγκεκριμένος χώρος, που θα μπορούσε να διατεθεί για άλλες χρήσεις.
Τελικά, η μελέτη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. 

***    Π. Κατσίβελας: Δεν αφαιρέθηκε με υπαιτιότητα του Δήμου η Γαλάζια Σημαία          
    
«Ο Δήμος Τριφυλίας για την υποστολή της σημαίας στην περιοχή του Καλού Νερού δεν έχει καμία ευθύνη και δεν ήταν και ποτέ στρατηγικός σχεδιασμός, ώστε να διεκδικεί Μπλε Σημαίες αλόγιστα», τόνισε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου σχετικά με την αφαίρεση της Γαλάζιας Σημαίας από την παραλία του Καλού Νερού!
Ο ίδιος επισήμανε ότι τη Γαλάζια Σημαία διεκδικούσε και έπαιρνε ξενοδοχειακή μονάδα στο Καλό Νερό. Για κάποιο χρονικό διάστημα αυτή η μονάδα εκεί έκλεισε και επαναλειτούργησε εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν.
Συνεχίζοντας είπε: «Θέλω να κάνω σαφές ότι δε σημαίνει ότι η Γαλάζια Σημαία χαρακτηρίζει και την καλύτερη παραλία και η απόδειξη είναι ότι υπάρχουν θαυμάσιες παραλίες στο Δήμο Τριφυλίας, όπως είναι η παραλία στη Χρυσή Άμμο, όπως είναι η παραλία στο Λαγκούβαρδο ή η παραλία στην περιοχή της Ελαίας, οι οποίες είναι αξεπέραστου κάλλους, μεγάλης προβολής και αξίας.
Ήδη, ο θεσμός της Μπλε Σημαίας είναι σε ένα μαρασμό. Δεν ξέρω κι αν αξίζει και στο εξής να ασχολούμεθα ιδιαίτερα μ’ αυτό το αντικείμενο…».
Απαντώντας στο εάν από το Σύλλογο Επαγγελματιών Καλού Νερού είχε ενημερωθεί η Δημοτική Αρχή για το ζήτημα με τη Γαλάζια Σημαία και το θέμα που ανέκυψε μετά το κλείσιμο της ξενοδοχειακής μονάδας που την είχε αιτηθεί και λάβει επίσημα από την ΕΕΠΦ, σημείωσε πως ο ίδιος δεν είχε καμία ενημέρωση και όχληση.
Πάντως, στο Καλό Νερό, τόσο επαγγελματίες όσο και το Τοπικό Συμβούλιο, βάλλουν κατά της Δημοτικής Αρχής για την αφαίρεση της Γαλάζιας Σημαίας! Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο κ. Κατσίβελας ενημέρωσε, επίσης, πως ο Δήμος έλαβε μέριμνα για ναυαγοσώστες αλλά μόνο τρεις ενδιαφέρθηκαν, ωστόσο, το Λιμεναρχείο θα επιβάλει πρόστιμα λόγω έλλειψης σκάφους. Στράφηκε δε κατά του κράτους επειδή θα επιβάλει πρόστιμα στο Δήμο για έλλειψη σκάφους την ώρα που και το ίδιο το Λιμενικό δεν έχει σκάφος, όπως είπε! 

***   Το νέο πολιτιστικό χτύπημα… στο Δήμο Δυτικής Μάνης         
     
Στα Κυβέλεια του Δήμου Δυτικής Μάνης βρίσκεται ο τάφος του Κωνσταντή Κολοκοτρώνη, πατέρα του Θόδωρου Κολοκοτρώνη. Ο Κωνσταντής ήταν πραγματικός ήρωας, που πολέμησε όσο κανείς τους εχθρούς της πατρίδας. Αγωνίστηκε σκληρά για την ελευθερία της και βρήκε φριχτό θάνατο στη μάχη της Καστάνιτσας στις 19 προς 20 Ιουλίου 1780. Παρά τη μεγάλη προσφορά του, έμεινε πάντα στη σκιά του γιου του, του μεγάλου Θοδωρή Κολοκοτρώνη.
Ο πρόεδρος των Αρκάδων Ηρακλείου Αττικής, γαμπρός στην Καρδαμύλη και σήμερα απόστρατος ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας, μαζί με το σύλλογό του και σε συνεργασία με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, εξωράισαν τον τάφο και το χώρο γύρω από αυτόν και κάθε χρόνο τιμούσαν τη μνήμη του με μια σεμνή τελετή.
Στην τελετή αυτή συμμετείχαν όλοι οι κάτοικοι των Κυβελείων με συγκινητική ευλάβεια. Με τα χρόνια η συμμετοχή αυτή αυξήθηκε, λόγω της παρουσίας και κατοίκων από τις γύρω Κοινότητες. Αξιόλογοι ομιλητές από την Αρκαδία είχαν μιλήσει για τη ζωή, την προσφορά και τη θυσία του ήρωα.
Φέτος, το ίδιο άτομο, ως επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου, κάλεσε με πρόσκληση και τον κ. δήμαρχο Δυτικής Μάνης να χαιρετήσει την εκδήλωση και να καταθέσει στεφάνι. Ο κ. δήμαρχος, όχι μόνο έλαμψε δια της απουσίας του, αλλά και ουδείς άλλος τον αντικατέστησε. Το χειρότερο, όμως, ήταν που απαγόρευσε στο μουσικό του Δήμου να συμμετάσχει στην εκδήλωση.
Στις 30 Ιουλίου 2015, στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε ερώτηση δημοτικού συμβούλου γιατί απουσίαζε από την εκδήλωση, απάντησε: «Έπρεπε να σας στείλω την Αστυνομία. Είχατε πάρει άδεια;  Θα νομιμοποιούσα μια παρωδία με την παρουσία μου;».
Ύστερα από αυτά θα θέλαμε μια δημόσια απάντηση στα παρακάτω ερωτήματα:
-Είναι παρωδία, κε δήμαρχε, η ζωή, το έργο και η θυσία του Κωνσταντή;
-Είναι παρωδία, κε δήμαρχε, να τιμάς έναν ήρωα που προσέφερε θυσία τη ζωή του για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι;
-Από πότε πρέπει κανείς να παίρνει άδεια από το δήμαρχο για να κάνει μια δέηση, ένα τρισάγιο και να κλάψει, όπως εκείνος νομίζει, ένα νεκρό του;
-Επειδή όσο εμείς ζούμε θα τιμούμε το δικό μας άνθρωπο, Κωνσταντή Κολοκοτρώνη, τι θα κάνει ο κ. δήμαρχος; Θα μας στείλει την Αστυνομία; Αναμένουμε!!!            
Δ. Γιαννημάρας
Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Δυτικής Μάνης   

***  «Από τη Γη στη Σελήνη» από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας 

 Στο   πολιτιστικό Καλοκαίρι της Κ.Ε. «Φάρις» και του Δήμου Καλαμάτας συμμετέχει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, προβάλλοντας με ελεύθερη είσοδο την προσεχή Κυριακή στις 9.00 το βράδυ την ταινία «Από τη Γη στη Σελήνη», όπως την εμπνεύστηκε ο δημιουργός της Άγγελος Σπάρταλης, στο Καφέ Σινέ στη Δυτική Παραλία. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους, που ξεκίνησε να σχεδιάζεται το καλοκαίρι του 2008 και ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2013. Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ιούλιου Βερν και εστιάζει, κυρίως, στη χιουμοριστική αλλά και καυστική κριτική που κάνει στους πολεμοχαρείς όλου του κόσμου, χωρίς να ξεχνά να εξάρει παράλληλα την απαράμιλλη γενναιότητά τους. Είναι μία «χειροποίητη» ταινία που κλείνει το μάτι στην υψηλή αισθητική και στο χοντρό γέλιο και για το λόγο αυτό έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις. Η ταινία είναι κατασκευασμένη με την τεχνική του κολάζ. Τα πρόσωπα και τα σώματα των ηρώων αποτελούνται από τμήματα διαφορετικών ανθρώπων, αλλά και μηχανικών εξαρτημάτων. Έτσι, ο θεατής βρίσκεται πολύ συχνά μπροστά σε αναχρονισμούς, γίνεται, για παράδειγμα, μία αναφορά στους Beatles ή εμφανίζεται ένα μπολσεβίκικο καπέλο ή γίνεται χρήση ενός ηλεκτρονικού εξαρτήματος υψηλής τεχνολογίας και όλα αυτά συμβαίνουν το 1869, πράγμα που εκπλήσσει και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της ταινίας. Το «Από τη Γη στη Σελήνη» είναι μια από τις πιο αστείες και ευφάνταστες animation ταινίες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και, μάλιστα, ελληνικής προέλευσης. - 

*** Ανοιχτά μέτωπα

-  Επισκόπηση των ανοιχτών θεμάτων της διαπραγμάτευσης, με στόχο τις επόμενες ημέρες να υπάρξει συμφωνία που θα οδηγήσει στο νέο Μνημόνιο και στο νέο δάνειο πριν τις 20 Αυγούστου έγινε στη συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη με τους θεσμούς.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν το Ανεξάρτητο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων -για το οποίο ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM απάντησαν στις προτάσεις που παρουσίασε η ελληνική πλευρά- τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για να ξεκλειδώσει η πρώτη δόση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας 25 δισ. ευρώ, αλλά και θέματα σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την απελευθέρωση αγορών προϊόντων και υπηρεσιών.
Για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης τονίστηκε η ανάγκη αυτή να γίνει έως το τέλος του 2015, ενώ για το Ταμείο εξακολουθεί να αναζητείται η νομική φόρμουλα μετάβασης από το ΤΑΙΠΕΔ στο νέο σχήμα.
Νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.
Ανοιχτά μέτωπα
 Υπάρχουν τρία - τέσσερα σημεία που είναι ακόμη ανοικτά, σε τεχνικό και όχι σε πολιτικό επίπεδο, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατόπιν της συνάντησης με τους εκπρόσωπους των θεσμών.
Όπως υποστήριξε ο κ. Τσακαλώτος, το ένα από τα «ανοιχτά» ζητήματα συνίσταται στο χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων. «Ποιες μεταρρυθμίσεις θα γίνουν τώρα, ποιες τον Οκτώβριο, ποιες θα ακολουθήσουν και τι επίπτωση έχουν οι μεταρρυθμίσεις αυτές στα δημοσιονομικά και την ανάπτυξη» εξήγησε χαρακτηριστικά.
Ως παράδειγμα μάλιστα, επικαλέστηκε τις αγροτικές μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι «πρέπει να δούμε ποια μπορούν να έρθουν πιο νωρίς και ποια μπορούν να πάνε πιο πίσω».
Ένα δεύτερο σημείο διαφωνιών, συμπλήρωσε, είναι το τρόπος λειτουργίας του νέου ταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, υποστήριξε ότι δεν τέθηκε σήμερα το θέμα των «κόκκινων» δανείων, το οποίο βρίσκεται ακόμη στα τεχνικά κλιμάκια και συζητείται συνολικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Νωρίτερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o κ. Τσακαλώτος έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει «κούρεμα» στις τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών .
«Οι δανειστές, όπως και εμείς, επιθυμούν η διαδικασία να ολοκληρωθεί σύντομα, δηλαδή έως τα τέλη του έτους» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Παράλληλα, συμφωνήσαμε ότι δεν πρέπει να υπάρξει κούρεμα στις καταθέσεις» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.
Πηγή: ΑΜΠΕ

***  Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα στη νότια Ηλεία
Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα στη νότια Ηλεία  -  Πυρκαγιές σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές της νότιας Ηλείας εκδηλώθηκαν λίγο μετά τις 17.00.
Ειδικότερα, η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή στο Κάτω Σαμικό του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν περίπου 20 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού από αέρος.
Λίγη ώρα αργότερα εκδηλώθηκε δεύτερη φωτιά στο Πρασιδάκι του δήμου Ζαχάρως, στην Σμέρνα και στο Χελιδόνι του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πύρινα μέτωπα δε είναι μεγάλα, ούτε απειλούν κατοικημένες περιοχές.
Όσον αφορά στις αιτίες που προκάλεσαν τις φωτιές, πιθανολογείται ότι οφείλονται σε πτώσεις κεραυνών.
Μάλιστα, λόγω της καταιγίδων, της χαλαζόπτωσης και των ισχυρών ανέμων, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σε κοινότητες του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας.


***
*** 

***Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Κοντά στην «ολοκλήρωση» με Σολομωνίδη η Μαύρη Θύελλα

ΑΧΑΪΚΑ ΜΜΕ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΜΕΣΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΛΙΠΠΙ Στο χθεσινό φύλλο γράψαμε για τις προχωρημένες επαφές της Καλαμάτας με τον 23χρονο μεσοεπιθετικό Κυριάκο Σολομωνίδη, που βρίσκεται από τη Δευτέρα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, με τον πρώην παίκτη της Καστοριάς να συμμετέχει από χθες στις προπονήσεις της ομάδας του Κώστα Κλάδη. Εάν δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής και κυρίως κάποιο θέμα που να εστιάζει στο οικονομικό κομμάτι, ο Σολομωνίδης θα κληθεί να υπογράψει τις επόμενες ώρες. Εν τω μεταξύ, αχαϊκά ΜΜΕ θέλουν την Καλαμάτα να έχει στο στόχαστρο τον 21χρονο Αλβανό μέσο Σωκράτη Λίππι, που αγωνίστηκε πέρυσι στην Αναγέννηση Ψαθοπύργου (Β’ τοπική Αχαΐας), με τη μορφή δανεισμού από τη Θύελλα Πατρών, όντας διεθνής με τις μικρές ομάδες της Αλβανίας. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα είχε συνάντηση με τον Γιώργο Ράλλη, προκειμένου να μετακομίσει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Από τα παραπάνω και γενικότερα από τις μέχρι τώρα κινήσεις της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου, προκύπτει και μάλλον λογικά ένας προβληματισμός για τις δυνατότητες της ομάδας τη νέα σεζόν, ωστόσο οφείλουμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, περιμένοντας την ολοκλήρωση των ενεργειών ενίσχυσης. Ο κόσμος από την πλευρά του οφείλει επίσης να είναι προσγειωμένος, γνωρίζοντας ότι η νέα χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη και θα χρειαστεί τη στήριξή του, προκειμένου να επιτευχθεί ο βασικός στόχος που θα είναι η παραμονή.Δυσκολία στο «κλείσιμο» φιλικών Μπορεί οι άνθρωποι της Μαύρης Θύελλας να επιζητούν και να υπερτονίζουν την ανάγκη διεξαγωγής ενός φιλικού πολύ δυνατού, με αντίπαλο ομάδα εθνικής κατηγορίας, ωστόσο για την ώρα διαπιστώνουν μια μικρή δυσκολία οριοθέτησης του προγράμματος φιλικών παιχνιδιών στη διάρκεια της προετοιμασίας. Κάθε μέρα ανοικτό το περίπτερο στη Ναυρίνου Την ίδια στιγμή, ο υπεύθυνος μάρκετινγκ και διαφήμισης Νίκος Νίκας, που πρέπει να επισημάνουμε τις τεράστιες λύσεις που έδωσε την περσινή σεζόν σε θέματα αθλητικού υλικού αλλά και χρημάτων – υπολογίζεται ότι μπήκαν στα ταμεία της ομάδας γύρω στα 15.000 ευρώ – κάνει τεράστιες προσπάθειες για να καλύψει κενά. Έδωσε λύσεις και πάλι στο μέτωπο του αθλητικού υλικού, ενώ προκειμένου να υπάρξει από τώρα η πολυπόθητη οικονομική ισχυροποίηση, αποφάσισε το άνοιγμα του περιπτέρου στη Ναυαρίνου σε καθημερινή βάση, έτσι ώστε ο κόσμος και κυρίως οι επισκέπτες να παίρνουν άρωμα Μαύρης Θύελλας. Ν.Μπ. - 

*** Πώς βρέθηκε στην Αμαλιάδα η ισοθερμική κουβέρτα του Κολυμβητηρίου Κυπαρισσίας; 

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει το γεγονός ότι η ισοθερμική κουβέρτα – το ισοθερμικό κάλυμμα της πισίνας του Κολυμβητηρίου Κυπαρισσίας βρέθηκε στην Αμαλιάδα! Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, μετά από ερωτήσεις κατοίκων, προσπάθησε να βρει άκρη και να δώσει απάντηση στο ερώτημα «πού είναι η ισοθερμική κουβέρτα του Κολυμβητηρίου Κυπαρισσίας;». Μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες με παράγοντες της προηγούμενης δημοτικής Αρχής και ερωτήματα σε δημοτικούς συμβούλου της Παράταξής του οι οποίοι συμμετείχαν στη διοίκηση του δήμου κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, όπου σχεδόν κανείς δε γνώριζε, δεν άκουσε, δεν είδε, δεν έμαθε κάτι, έκπληκτος ανακάλυψε ότι η ισοθερμική κουβέρτα του Κολυμβητηρίου Κυπαρισσίας είναι στην Αμαλιάδα. Απόφαση για κάτι τέτοιο, στο αρχείο του δήμου, μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να υπάρχει. Εκείνο που πρέπει, σίγουρα, να ψάξει ο κ. Κατσίβελας είναι ποιος και γιατί, αυθαίρετα και χωρίς καμία απόφαση, έστειλε την ισοθερμική κουβέρτα από την Κυπαρισσία στην Αμαλιάδα; Και, να πράξει τα δέοντα, βεβαίως, καθώς πρόκειται για σοβαρό ζήτημα δημοτικής περιουσίας με χρήματα των φορολογούμενων δημοτών, καθώς το κόστος της αγοράς της έφτασε τις 40.000 ευρώ, όπως πληροφορηθήκαμε! - 

***  Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι «χρυσοί» Έφηβοι του μπάσκετ
«Συγγνώμη και συγχαρητήρια»Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι «χρυσοί» Έφηβοι του μπάσκετ 

-  Toν αντίκτυπο της επιτυχίας της Εθνικής Εφήβων στο χώρο της πολιτικής και όχι μόνο υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο της αποστολής της πρωταθλήτριας Ευρώπης εθνικής ομάδας μπάσκετ των Εφήβων, την οποία συνόδευσε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη.
Ο πρώτος πολίτης της χώρας, αφού παρέλαβε μία μπάλα και μία εμφάνιση που έφεραν τις υπογραφές των «χρυσών» Εφήβων στο Ευρωπαϊκό του Βόλου, τόνισε κατά την ομιλία του ότι οι διεθνείς θα πρέπει να αποτελέσουν «καθρέπτη» όλων των νέων που είναι θύματα της κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα, ενώ επεσήμανε ότι ο «άθλος» τους πρέπει να γίνει παράδειγμα του τι μπορεί να καταφέρει κανείς μέσα από ενότητα και συλλογικότητα, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό και για την πολιτική ηγεσία της χώρας.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε συγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας, επειδή «συνηθίζουμε να θυμόμαστε τους ανθρώπους στις στιγμές που βρίσκονται στην κορυφή. Δεν τους έχουμε συμπαρασταθεί όπως θα έπρεπε».
«Θέλω να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας για την κατάκτηση του χρυσού» είπε αρχικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνέχισε: «Σας παρακάλεσα να έρθετε εδώ για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι για να εκφράσω τα συγχαρητήρια για το παράδειγμα που δίνετε αυτούς τους δύσκολους καιρούς στη νέα γενιά της Ελλάδας.
Αποδεικνύεται ότι αυτή η γενιά, η αδικημένη, έχει τεράστιες δυνατότητες και οδηγεί τη χώρα πέρα από τα σύνορα της. Αποδείξατε ότι αποτελείτε παράδειγμα για όλους εκείνους τους νέους, οι οποίοι είναι θύματα αυτής της κρίσης, ότι μπορούν να την ξεπεράσουν. Έχουν τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να το κάνουν.
Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο σας απευθύνω αυτά τα συγχαρητήρια είναι γιατί δώσατε σε όλους και στο χώρο της πολιτικής ένα μεγάλο παράδειγμα. Το παράδειγμα τι μπορεί να καταφέρει κανείς μέσα από ενότητα και συλλογικότητα. Οι Έλληνες ό,τι καταφέραμε το πετύχαμε όταν είμαστε ενωμένοι, όταν βάλαμε τις δυνάμεις μας και ξεπεράσαμε τις διαφορές μας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για το λαό μας, αλλά και για την πολιτική ηγεσία.
Υπάρχει όμως ένα δεύτερο σημείο που θέλω να μείνω, είναι το γεγονός ότι θέλω αυτή τη στιγμή να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας. Το λέω αυτό γιατί συνηθίζουμε να θυμόμαστε τους ανθρώπους στις στιγμές που βρίσκονται στην κορυφή. Δεν τους έχουμε συμπαρασταθεί όπως θα έπρεπε.
Αυτά τα συγχαρητήρια ήθελα να δώσω όταν προκριθήκατε στο φάιναλ φορ, όταν κερδίσατε τη Λιθουανία. Όταν δεν ξέρατε αν θα πάρετε το χρυσό. Σας ζητώ συγγνώμη. Πάντα πρέπει να αντιλαμβάνεστε όταν μάχεστε ότι είμαστε δίπλα σας.
Πολλοί από εσάς είμαι σίγουρος ότι θα βρείτε το δρόμο σας στον αθλητισμό και στη συνέχεια στον επαγγελματικό στίβο. Μπορεί να υπάρξουν όμως ορισμένοι από σας – που δεν το εύχομαι, αλλά η ζωή τα φέρνει έτσι και χωρίς δική σας υπαιτιότητα – που θα συναντήσουν δυσκολίες.
Εκείνη την ώρα η Πολιτεία πρέπει να θυμάται αυτές τις στιγμές. Να θυμάται αυτό που σήμερα προσφέρατε και όχι να το ξεχνάει για να αισθάνονται οι άνθρωποι μόνοι τους. Γιατί αισθάνονται μόνοι τους πολύ περισσότερο όταν αντιλαμβάνονται ότι πίσω από τα συγχαρητήρια υπάρχει η υποκρισία της στιγμής.
Σας τονίζω λοιπόν, ότι μέσα σ΄αυτή την κρίση που ζούμε, και οι πολιτικές ηγεσίες και εγώ προσωπικά, έχουμε μάθει πολλά. Έχουμε αντιληφθεί πολλά. Και εύχομαι στο πρόσωπό σας να το αποδείξουμε. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου θα κάνω ό,τι μπορώ ώστε αυτά που σας είπα να μην μείνουν λόγια, αλλά να γίνουν πράξη. Και εύχομαι σε σας να είναι επιεικής η μοίρα και η ζωή μαζί σας.
Να δώσετε συγχαρητήρια στους γονείς σας, γιατί ξέρω πόσο έχουν συμβάλει σ'αυτήν την προσπάθεια. Και να σας πω, για άλλη μια φορά, ευχαριστώ εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας, εκ μέρους του Ελληνικού Λαού γι'αυτές τις μεγάλες, ωραίες στιγμές τις οποίες μας έχετε προσφέρει. Και πάλι συγχαρητήρια και καλή δύναμη στην συνέχεια».
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρος Κοντονής, δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Σας στέλνω τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού και τις ευχαριστίες της ελληνικής κυβέρνησης γι' αυτό το μεγάλο επίτευγμα. Η χαρά που μας δώσατε είναι πολλαπλάσια από αυτή οποιασδήποτε άλλης Εθνικής Ομάδας. Και αυτό γιατί η πρωτιά προήλθε από την Εθνική Ομάδα των Εφήβων. Εμείς σε κάθε περίπτωση λέμε ότι σε αυτές τις καταστάσεις γράφεται μία προσημείωση υποθήκης επιτυχιών για το μέλλον.
Ο ελληνικός λαός, από εσάς τους Εφήβους που πρώτευσαν σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, περιμένει μεγαλύτερες χαρές σε υψηλότερα επίπεδα. Είμαι βέβαιος ότι αυτές τις χαρές θα μας προσφέρετε. Θέλω να πω κάτι σε εσάς τους αθλητές που είστε νέα παιδιά και βλέπετε μέσα από τον αθλητισμό χαρά και δίνετε παράδειγμα στους συνομήλικούς σας. Σας ανοίγεται μπροστά σας και ένας μεγάλος δρόμος επαγγελματικών επιτυχιών. Αν θέλετε, ακούστε αυτή την παραίνεση.
Οι περισσότεροι από εσάς μπορείτε να διαπρέψετε και ως επιστήμονες. Να συνεχίσετε στις σπουδές σας σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και να έχετε ένα λαμπρό μέλλον. Μη το αμελήσετε για χάρη των επιτυχιών στον αθλητισμό.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ένας από τους λαμπρούς άνθρωπους που συνάντησα στη ζωή μου, όχι μόνο ως πολιτικός αλλά ως καθηγητής μου στη νομική σχολή, και θα ήθελα να σας πω από βάθους καρδιάς ότι σήμερα, παράλληλα με τις επαγγελματικές σας επιτυχίες, μη σταματήσετε την προσπάθεια διάκρισης στην επιστήμη.
Μπορείτε να τα κάνετε και τα δυο και είμαι σίγουρος ότι θα τα κάνετε με επιτυχία. Θα είστε και εκεί πρωταθλητές. Καλή δύναμη και σας ευχαριστούμε εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού για την μεγάλη χαρά που έδωσαν τα παιδιά του ελληνικού λαού σε αυτό το λαό που δοκιμάζεται και περνάει δύσκολα. Με νοικοκύρεμα στα οικονομικά, με διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη να αξιοποιούνται σε επιτυχίες όπως αυτή η δικιά σας. Να έχετε υγεία».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τη Μπριζ με στόχο τα πλέι οφ
Live από το      www.sports.in.gr .-
Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τη Μπριζ με στόχο τα πλέι οφ
-  Με στόχο να διαφυλάξει την νίκη με 2-1 που σημείωσε την προηγούμενη Τρίτη στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί το βράδυ (21:30) στην έδρα της Μπριζ, για τον επαναληπτικό αγώνα στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League.
Με εξαίρεση τον τιμωρημένο Σάντσεθ, ο Γιάννης Αναστασίου δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και αναμένεται να παρατάξει τους «πράσινους» με ενισχυμένη μεσαία γραμμή, βασιζόμενος στην αμυντική λειτουργία, προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται από μεσημέρι της Τρίτης στο Βέλγιο όπου πραγματοποίησε και την τελευταία του προπόνηση στο «Γιαν Μπρεϊντέλ».
Ενώ όσον αφορά τον προπονητή, Γιάννη Αναστασίου, στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως: «Η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη και θα είναι πιο τυχερή, θα πάρει τη νίκη και την πρόκριση».
Από την άλλη πλευρά όσον αφορά τη Μπριζ θα παραταχθεί ξανά χωρίς τον Μπολάτ, ο οποίος αποκτήθηκε και προορίζεται για βασικός τερματοφύλακας, αλλά με βασικό τον βασικό σέντερ φορ της, Τομ Ντε Σάτερ.
Ενώ ο προπονητής της Μισέλ Πρεντόμ δήλωσε βέβαιος πως η ομάδα του έχει την ικανότητα να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 και να πάρει την πρόκριση.
Τέλος δείτε τι συνέβη στα παιχνίδια της Τρίτης όπου ο ΑΠΟΕΛ πήρε «ηρωική» πρόκριση απέναντι στη Μίντιλαντ παρά το γεγονός ότι δέχτηκε γκολ από τα... αποδυτήρια αλλά και ότι έπαιζε για παραπάνω από μια ώρα με παίκτη λιγότερο.
Το πρόγραμμα (σ.σ. σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα), έχει ως εξής:
Τρίτη 4 Αυγούστου
Μόλντε (Νορβηγία)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) (1-1)
Αγιαξ (Ολλανδία)-Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) (2-2)
Μονακό (Γαλλία)-Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία) (3-1)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Μίντιλαντ (Δανία) (2-1)
Τετάρτη 5 Αυγούστου
Μπριζ (Βέλγιο)-Παναθηναϊκός (1-2)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) (2-2)
Σκεντέρμπεου (Αλβανία)-Μιλσάμι Ορχέι (Μολδαβία) (2-0)
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) (2-1)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) (0-0)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)-Βιντεότον (Ουγγαρία) (1-1)
Βασιλεία (Ελβετία)-Λεχ Πόζναν (Πολωνία) (3-1)
Αστάνα (Καζακστάν)-Ελσίνκι (Φινλανδία) (0-0)
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)-Σέλτικ (Σκοτία) (0-1)
Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)-Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) (1-1)
Μάλμε (Σουηδία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) (0-2)

***   Ήττα της ΑΕΚ από την Ανόρθωση με... νεύρα από Τζιμπούρ
Προβληματική απόδοση Ήττα της ΑΕΚ από την Ανόρθωση με... νεύρα από Τζιμπούρ
-  Την ήττα με 2-1 γνώρισε η ΑΕΚ από την Ανόρθωση, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Ρεμές της Πολωνίας, όπου προετοιμάζονται οι «κιτρινόμαυροι» ενόψει της νέας σεζόν. Η «Ένωση» προβλημάτισε με την απόδοσή της, κυρίως στον δημιουργικό τομέα, καθώς ήταν λίγες οι φορές που έφτασε με αξιώσεις κοντά στην αντίπαλη περιοχή.
Οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν να έχουν έναν... ανούσιο εκνευρισμό στο παιχνίδι τους με πιο χαρακτηριστική τη φάση του 20ού λεπτού, όπου ο Τζιμπούρ μετά από ένα σκληρο μαρκάρισμα που δέχτηκε, πήγε στον αντίπαλό του και τον κλώτσησε εκτός φάσης με αποτέλεσμα ο Αλγερινός να φλερτάρει με την απευθείας αποβολή σε φιλικό προετοιμασίας!
Η κυπριακή ομάδα προηγήθηκε στο 35' με τον Μακρή και διπλασίασε τα τέρματα της στο 51' με πέναλτι του Εντλόβου.
Μάλιστα, στη φάση αυτή ο Πολωνός διαιτητής έδειξε κόκκινη κάρτα στον Λαμπρόπουλο που υπέπεσε στο πέναλτι, αλλά κατόπιν συμφωνίας των δύο ομάδων ο «Δικέφαλος» συνέχισε με έντεκα παίκτες, με τον Τζανετόπουλο να αντικαθιστά τον αποβληθέντα αμυντικό.
Το γκολ της ΑΕΚ πέτυχε στο 82' ο Γροντής, με πλασέ μετά από ασίστ του Ζόριτς.
ΑΕΚ: Μπαρόχα (63' Βούρας), Γκάλο, Λαμπρόπουλος (50' Τζανετόπουλος), Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης (72' Πεταυράκης), Σιμόες (55' Ανάκογλου), Γιόχανσον, Πλατέλλας (72' Ζόριτς), Μπαρμπόσα (67' Κρισάντους), Αραβίδης, Τζιμπούρ (55' Γροντής).
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Μόουρα (46' Τζανακάκης), Νούχου, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Αμπουρτζάνια, Μπρούνο, Αβραάμ, Κυριακού, Ντλοβού, Μακρής.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Πέρασε παρά την ήττα ο ΑΠΟΕΛ, έξω ο Άγιαξ
Στον γ' προκριματικό του Ch.LeagueΠέρασε παρά την ήττα ο ΑΠΟΕΛ, έξω ο Άγιαξ 
Ο ΑΠΟΕΛ πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Champions League παρά την ήττα με 1-0 από την Μίντιλαντ στην Κύπρο, αφού υπερασπίστηκε με νύχια και με δόντια την νίκη του με 2-1 στη Δανία την περασμένη εβδομάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Κύπριοι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 29' λόγω αποβολής του Βινίτσιους.
Η σύνθεση του ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Καρλάο, Αστίθ, Σέρτζιο, Αλεξάνδρου, Βινίσιους, Μοράις, Μακρίδης, Ντε Βινσέντι (90+1΄ Σωτηρίου), Λεάλ (84΄ Αρτυματάς), Πιατκόφσκι (46΄ Βάντερ).
Αποκλεισμός σοκ για τον Άγιαξ που παρά το 2-2 που είχε πάρει στη Βιένη από την Ραπίντ, ηττήθηκε στην Ολλανδία με 3-2 και έμεινε εκτός.
Άνετη πρόκριση για την Μονακό με 4-0 στο Πριγκιπάτο και συνολικό σκορ 7-1, ενώ στα πλέι οφ πέρασε και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ που πήρε 3-3 στην έδρα της Μόλντε (1-1 το πρώτο ματς στην Κροατία).
Σε επαναληπτικές αναμετρήσεις για τον γ` προκριματικό γύρο του Champions League, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):
Μόλντε (Νορβηγία)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 3-3 (1-1)
Αγιαξ (Ολλανδία)-Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) 2-3 (2-2)
Μονακό (Γαλλία)-Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία) 4-0 (3-1)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Μίντιλαντ (Δανία) 0-1 (2-1)
Μπριζ (Βέλγιο)-Παναθηναϊκός 5/8 (1-2)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 5/8 (2-2)
Σκεντέρμπεου (Αλβανία)-Μιλσάμι Ορχέι (Μολδαβία) 5/8 (2-0)
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 5/8 (2-1)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 5/8 (0-0)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)-Βιντεότον (Ουγγαρία) 5/8 (1-1)
Βασιλεία (Ελβετία)-Λεχ Πόζναν (Πολωνία) 5/8 (3-1)
Αστάνα (Καζακστάν)-Ελσίνκι (Φινλανδία) 5/8 (0-0)
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)-Σέλτικ (Σκοτία) 5/8 (0-1)
Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)-Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 5/8 (1-1)
Μάλμε (Σουηδία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 5/8 (0-2)
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Μπέος: «Ο εισαγγελέας είχε μόνο μέλημα την αθώωση Μαρινάκη»
«Δεν έδεσαν σωστά την υπόθεση»Μπέος: «Ο εισαγγελέας είχε μόνο μέλημα την αθώωση Μαρινάκη»
-  «Καρφιά» κατά της εισαγγελική αρχής εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος μία ημέρα μετά τον εορτασμό του χρυσού μεταλλίου με την Εθνική Εφήβων στο Ευρωμπάσκετ, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, εστιάζοντας στην αθώωση του Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση «Koriopolis». Στην ουσία, τόνισε πως ο εισαγγελέας είχε μόνο ένα μέλημα την αθώωση Μαρινάκη και πως αφού έγιναν τεράστια λάθη κατά τη δικογραφία… σωστά αθωώθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Συνοπτικά οι κυριότερες δηλώσεις του Α. Μπέου στον ARENA FΜ:«Έχασα κιλά, γιατί έχω μεγάλο αγώνα μπροστά μου και μιλάω για τον δικαστικό. Έχω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, πάνω σε ένα κατηγορητήριο χωρίς μάρτυρα. Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα και έχω πει ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη εδώ, αλλά υπάρχουν αδέκαστοι δικαστές, από τους οποίους περιμένω την αθώωσή μου.
Ο εισαγγελέας είχε μόνο ένα μέλημα και αυτό ήταν να αθωώσει τον Μαρινάκη. Προσωπικά, πιστεύω ότι σωστά αθωώθηκε ο Μαρινάκης, γιατί στην πρώτη δικογραφία έγιναν τεράστια λάθη, με στόχο να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο.
Δεν έδεσαν την υπόθεση όπως θα έπρεπε και έτσι δικαίως αθωώθηκε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Με εμένα όμως, γιατί συμβαίνει αυτό; Δεν υπάρχει ούτε ένας μάρτυρας να λέει εναντίον μου ότι προσπάθησα να τον δωροδοκήσω ή να τον εξαπατήσω ή να τον εκβιάσω. Για ποιο πράγμα;
Μπορεί να προκαλεί ο χαρακτήρας μου, η φάτσα μου, να είμαι αντιπαθής σε πολλούς, αλλά στοχοποιήθηκα εύκολα από τον Παπανδρέου και τον Γερουλάνο, τους οποίους ο κόσμος καταδίκασε, από το 42% τους πήγε στο 2.5% και εκτός Βουλής.
Θα πάω στο δικαστήριο και θα πω στον πρόεδρο ότι το δικαστήριο δεν θα τελειώσει, εάν δεν έρθει ένας μάρτυρας εναντίον μου, έστω και ψευδομάρτυρας.
Εάν έρθει κάποιος και πει έστω μια κουβέντα σε βάρος μου, θα πάω μόνος μου στη φυλακή και θα καθίσω 10 χρόνια. Ας είναι και ψευδομάρτυρας, επαναλαμβάνω, αλλά, εάν δεν έρθει κανένας, η υπόθεση πρέπει να μπει στο αρχείο, να σταματήσουν να με ταλαιπωρούν.
Έχω να δώσω ένα μεγάλο δικαστικό αγώνα για να αποδείξω ότι δεν είμαι... ελέφαντας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αχιλλέας Μπέος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***







***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
 ~Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html ,-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
 ~ ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  19  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-19-2015.html .-
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  19  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/19-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  20  Ιουλίου  2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-20-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  21  Ιουλίου  2015   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-21-2015.html .-
~ Από τις επισκέψεις στο Άγιο Όρος 2010 - 2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/07/2010-2015.html .-
~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης , Τετάρτη  22  Ιουλίου  2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-22-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  22 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/22-2015.html .-
 ~ Μετά την επιστροφή από προσκύνημα στο Άγιο Όρος 30-07-2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/30-07-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  31 Ιουλίου   2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-31-2015.html .-
~

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  01  Αυγούστου 2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  AGIO  OROS Φωτοπαρουσιάσεις 2015  από επίσκεψη -προσκύνημα 24-29  Ιουλίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/agio-oros-2015-24-29-2015.html .-  
 ~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  02  Αυγούστου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  03  Αυγούστου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-03-2015.html .-
ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου   2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-04-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου  2015   :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/08/04-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS    Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-05-2015.html .-

 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ:

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4267 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2523 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2530   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9320   βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4470 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 477 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.221  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         

*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   488 .-    
~


























~

Δεν υπάρχουν σχόλια: