ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Μαϊου 2015

ARFARA   NEWS   , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  14  Μαϊου  2015  :
~

Ο Λόγος λείπει . τα  Λόγια  περισσεύουν (Αρχιεπίσκοπος)

~14 Μαΐου
Ιερομάρτυρος Θεράποντος επισκόπου Κύπρου. Μάρτυρος Ισιδώρου του εν Χίω (1) (†251). Λεοντίου πατριάρχου Ιεροσολύμων (†929). Ακολούθου, Βαρβάρ1ου και Μαξίμου, Αλεξάνδρου του εν Κεντουκέλλαις. Αριστοτέλους και Λεάνδρου. Ηρακλείου, Θέλθα, Θεοδοσίου και Θεράποντος. Νεομαρτύρων Μάρκου του Κρητός (2) (1643) και Ιωάννου του χρυσοχόου (†1802). Οσίων Ισιδώρου σαλλού του Ρώσου και Νικήτα του Εγκλείστου.

(1) Ο άγιος Ισίδωρος, κατάγονταν από την Αλεξάνδρεια και ήταν ναύτης του βασιλικού στόλου, στα χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου. Όταν η μοίρα του στόλου ήταν αγκυροβολημένη στη Χίο, καταγγέλθηκε στο Ναύαρχο Νουμέριο, ότι ο Ισίδωρος είναι χριστιανός. Αμέσως ο Ναύαρχος κάλεσε τον Ισίδωρο να εμφανισθεί μπροστά του, ελπίζοντας ότι θα αρνηθεί την καταγγελία. Έκπληκτος όμως άκουσε τον άγιο να ομολογεί με παρρησία την πίστη του στον Χριστό. Οργισμένος έδωσε εντολή να τον βασανίσουν σκληρά και να τον ρίξουν στη φυλακή. Όταν ο πατέρας του πληροφορήθηκε το γεγονός, έσπευσε να πάει στη Χίο με σκοπό να πείσει το για του να εγκαταλείψει το Χριστιανισμό και να επιστρέψει στην πατροπαράδοτη ειδωλολατρική θρησκεία. Μάταια όμως τον παρακαλούσε. Ο άγιος με περισσή ευγένεια και σεβασμό, του απαντούσε ότι δεν μπορούσε να αρνηθεί τον ένα και αληθινό Θεό, το Σωτήρα και Λυτρωτή του. Αγανακτισμένος ο πατέρας του τον καταράστηκε και παρότρυνε τον Νουμέριο να τον θανατώσει το συντομότερο δυνατό, διότι αποτελούσε μίασμα για την οικογένεια του και την αυτοκρατορία. Πράγματι ύστερα από πολλά βασανιστήρια, αποκεφαλίστηκε και έλαβε τη αμαράντινο στέφανο της δόξας.
(2) Ο άγιος Μάρκος, ήταν Κρητικός και έμενε στη Σμύρνη, όπου από μικρό παιδί εξισλαμίστηκε βίαια από τους Τούρκους. Αργότερα πήγε στην Κωνσταντινούπολη και μαθήτευσε κοντά στο σοφό και πολυμαθή διδάσκαλο, Μελέτιο Συρίγο. Επανήλθε στη Σμύρνη, όπου κήρυξε δημόσια το Χριστιανισμό. Για το λόγο αυτό συνελήφθη και αφού με σθένος αρνήθηκε να προδώσει την πίστη του, βασανίστηκε σκληρά και τέλος αποκεφαλίστηκε στις 14 Μαΐου 1643 στη Σμύρνη.
14/05 Απολυτίκιο Αγ. Ισιδώρου - 14 ΜΑΙΟΥ:
https://youtu.be/NAIILm9qz8o?list=PL175C10CE6A189986 .-

~
***  Στην Αγία Βαρβάρα για προσκύνημα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Μαζί με μέλη της Διαρκούς Ιεράς ΣυνόδουΣτην Αγία Βαρβάρα για προσκύνημα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος 
-  Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στην υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας
* Στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας έφτασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για να προσκυνήσει το λείψανο της Αγίας Βαρβάρος που έφτασε από τη Βενετία στην Αθήνα.
- Ο Ιερώνυμος έφτασε στον ναό μαζί με μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
- Το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας έφτασε στην χώρα το απόγευμα της Κυριακής με τιμές αρχηγού κράτους και θα παραμείνει για ακόμη δύο εβδομάδες.
- Από την Κυριακή ουρές από πιστούς όλων των ηλικιών και από όλη την Ελλάδα σχηματίζονται στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο δήμο της Αττικής για να προσκυνήσουν το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας.
~
~**    Κανένας μας δεν πρέπει , να αμφισβητεί τη θρησκευτική ελευθερία του οποιουδήποτε .- Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί να υπάρχει άνθρωπος λογικός ή άλογος , που να θέλει να επιβάλλει στον άλλον τις δικές του θρησκευτικές ή άλλες απόψεις .- Η θρησκευτική ελευθερία είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα , απόλυτα σεβαστό σε μια δημοκρατική κοινωνία .- Η Πίστης , η ή  απιστία , δεν παύει να είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση του καθενός .- Είναι όμως αδιανόητο να φτάνουμε στο άλλο άκρο κι έτσι να φαλκιδεύουμε αντιθέτως τη θρησκευτική ελευθερία των άλλων πολιτών .-   ( Ευάγγελος Κρουσταλάκης ).-
~
***   Φοιτητικές εκλογές 2015 στην Καλαμάτα, αποτελέσματα και φωτογραφίες         
     
Τετάρτη 13 Μαΐου, η σημαντικότερη ημερομηνία της χρονιάς για τις φοιτητικές παρατάξεις, αφού οι φοιτητές ψήφισαν και επέλεξαν ποιες θα τους εκπροσωπήσουν.
Στην Καλαμάτα, οι εκλογές κύλησαν ομαλά, με μικρά μόνο απρόοπτα, που δεν επηρέασαν τη διεξαγωγή τους.
Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών οι κάλπες άνοιξαν στις 7.30 το πρωί και οι φοιτητές είχαν να επιλέξουν μεταξύ των ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και ΠΚΣ. Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: Ψήφισαν 159. ΠΑΣΠ 5 έδρες, ΔΑΠ 1 έδρα και ΠΚΣ 1 έδρα.
Στο Τμήμα Φιλολογίας, υποψήφιες παρατάξεις ήταν η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και η ΠΚΣ, με τα αποτελέσματα να διαμορφώνονται ως εξής: Ψήφισαν 70. ΠΑΣΠ 6 έδρες, ΔΑΠ 1 έδρα και ΠΚΣ 0 έδρα.
 ~* ΤΕΙ Πελοποννήσου
Εκλογές είχαμε και στις σχολές του ΤΕΙ Πελοποννήσου, όπου στήθηκαν 3 κάλπες. Συγκεκριμένα:
Στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας οι κάλπες άνοιξαν στις 7.45 το πρωί και υποψήφιες παρατάξεις ήταν η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και η ΠΚΣ. Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: Ψήφισαν 409. ΠΑΣΠ 4 έδρες, ΔΑΠ 2 έδρα και ΠΚΣ 1 έδρα
Στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής οι κάλπες άνοιξαν στις 7.45 και υποψήφιες παρατάξεις ήταν και εκεί η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και η ΠΚΣ. Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: Ψήφισαν 231. ΠΑΣΠ 4 έδρες, ΔΑΠ 2 έδρα και ΠΚΣ 1 έδρα
Τέλος, στη Λογοθεραπεία το κλίμα ήταν πολύ διαφορετικό, με ελάχιστους να πηγαίνουν να ψηφίσουν (51), αφού, όπως υποστηρίζουν οι φοιτητές του Τμήματος, πλέον είναι Τμήμα-φάντασμα, που απλά μετρά αντίστροφα το χρόνο για να συγχωνευτεί με αυτό της Πάτρας, όπως προβλέπει το Σχέδιο «Αθηνά».
Για το τυπικό, να αναφέρουμε ότι υποψήφιες παρατάξεις ήταν η ΠΑΣΠ και η ΠΚΣ, με νικήτρια την ΠΑΣΠ με 46 ψήφους και 7 έδρες. Η ΠΚΣ πήρε 5 ψήφους (0 έδρες).
 ~* Μαθήματα
Θέμα που αιφνιδίασε τους φοιτητές, αλλά και αρκετούς καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ήταν η πραγματοποίηση μαθημάτων την ημέρα των εκλογών. Η κίνηση της Πρυτανείας να γίνουν μαθήματα προκάλεσε αποδοκιμασία, ενώ υπήρξε ένα αλαλούμ με τους καθηγητές που αναζητούσαν αίθουσα για να διδάξουν, αφού σε δύο μεγάλες είχαν στηθεί κάλπες.   Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 
~
*** Τα διαθέσιμα του Δήμου Καλαμάτας στην Τράπεζα της Ελλάδος

Άρχισε χθες και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σήμερα, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, καθώς ανοίχθηκε λογαριασμός στο υποκατάστημα Καλαμάτας της Τραπέζης της Ελλάδος και μεταφέρθηκαν σ’ αυτόν τα πρώτα χρήματα από τα διαθέσιμα του Δήμου, σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Όπως επίσης αναφέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, από τους 325 Δήμους της χώρας οι 200 δεν έχουν καθόλου διαθέσιμα. - 
~
***   Ζητούνται απαντήσεις από αρμοδίους για τους παιδικούς σταθμούς της Καλαμάτας          
     
Τον Ιανουάριο του 2015, στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήσαμε με το νέο πολιτικό προϊστάμενο και υπεύθυνο για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς κ. Γιαννόπουλο, του εκθέσαμε γραπτώς και προφορικώς ένα σύνολο προβλημάτων που αφορούσαν στην εύρυθμη λειτουργία των σταθμών.
Έως σήμερα, Μάιο του 2015, όχι μόνο παραμένουν όλα άλυτα, αλλά δεν έχουμε ούτε καν μια δέσμευση για το αν και πότε θα επιλυθούν. Εξαιτίας αυτού, επαναλαμβάνουμε τα κατά τη γνώμη μας κρισιμότερα ζητήματα, ζητάμε άμεσα απάντηση για τις ενέργειές σας σχετικά και σας ενημερώνουμε ότι θα αποταθούμε και στις αρμόδιες αρχές του ΕΣΠΑ.
Προβλήματα που παραμένουν προς επίλυση:
1. Έλλειψη παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού, ενώ το ΕΣΠΑ διαθέτει χρήματα για τις θέσεις μαγείρων/καθαριστριών κ.λπ.
2. Έλλειψη παιδιάτρου ενώ η νομοθεσία δηλώνει ρητά τη σχετική υποχρέωση
3. Σε εκκρεμότητα παραμένει το ζήτημα των μειώσεων /εκπτώσεων στα τροφεία ενώ άλλοι Δήμοι έχουν προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες.
4. Ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή (παιδαγωγικό υλικό) τη στιγμή που το ΕΣΠΑ διαθέτει 100 ευρώ ανά νήπιο για το σκοπό αυτό
5. Έλλειψη λογοθεραπευτή, η οποία καλύπτεται από επισκέψεις ιδιωτών, γεγονός απαράδεκτο για δημόσιο φορέα
6. Καταργήθηκε για άγνωστους λόγους η γυμναστική από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των νηπίων
7. Τα κτηριακά προβλήματα που επισημάνθηκαν στη συνάντηση παραμένουν επίσης άλυτα (μικρή αίθουσα στον 2ο Π.Σ., έλλειψη στεγάστρων στους περιβάλλοντες χώρους σε κάποιους Π.Σ., κατασκευή νέων w.c. στον Ζ’ Π.Σ., αίθουσα με είσοδο από τις τουαλέτες στον Α’ Π.Σ. κ.ά.).
Τέλος, θα επιθυμούσαμε να μας ενημερώσει ο Δήμος σχετικά με τις προθέσεις του όσον αφορά στην επαναλειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών οι οποίοι καταργήθηκαν και τον προγραμματισμό του για την επόμενη χρονιά όσον αφορά στις θέσεις, καθότι πέρυσι αποκλείστηκαν από τους σταθμούς πολλά νήπια.
Απαραίτητη, εν κατακλείδι, θεωρούμε την αναλυτική ανακοίνωση σχετικά με τα χρήματα που εισπράχθηκαν από το ΕΣΠΑ και τον τρόπο διάθεσής τους. Περιμένουμε άμεσα ικανοποιητικές απαντήσεις.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΕΣΜΠΕΑ ΑΜΑΛΙΑ 
 ~
*** Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία από την αύξηση ΦΠΑ

Στις επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό και γενικότερα την οικονομία από την αύξηση ΦΠΑ αναφέρεται ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση, προκειμένου να αποτραπεί η επιβολή των υπό συζήτηση νέων φορολογικών επιβαρύνσεων. Όπως υποστηρίζει: «Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, όπως γνωρίζετε, η τιμή διάθεσης του τουριστικού προϊόντος στο διεθνοποιημένο τουριστικό περιβάλλον πρέπει να είναι ανταγωνιστική και οποιαδήποτε αύξηση στην τελική τιμή του επηρεάζει άμεσα και αρνητικά την τουριστική ζήτηση στη χώρα μας. Επειδή η συζητούμενη αύξηση του ΦΠΑ υπονομεύει, όχι μόνο την τρέχουσα τουριστική χρονιά, αλλά τη γενικότερη ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού, θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στη βιωσιμότητα των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, διότι εκτιμάται ότι το 30% των τουριστικών δαπανών απορροφούν τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα, 20% οι μεταφορές, 30% τρόφιμα- ποτά κ.λπ. και τα υπόλοιπα οι αγορές. Άρα, από τον τουρισμό ωφελούνται όλοι οι τομείς της οικονομίας. Παρακαλούμε θερμά την προσωπική σας παρέμβαση, προκειμένου να αποτραπεί η επιβολή των υπό συζήτηση νέων φορολογικών επιβαρύνσεων, διότι θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για τον τουρισμό και γενικότερα την εθνική οικονομία». - 
~
*** Ανοικτά Πανεπιστημιακά Σεμινάρια στο Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Με την ομιλία του κ. Βασίλειου Κωνσταντινόπουλου, αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, για «Ρητορική των στρατηγών στο Θουκυδίδη. Δημηγορίες», θα κλείσει ο κύκλος των Ανοικτών Πανεπιστημιακών Σεμιναρίων που διοργανώνει το Εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης. Η ομιλία θα δοθεί αύριο Πέμπτη, 14 Μαΐου, στις 6.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών. - 
~
*** STOP από αύριο για τα ποδήλατα στο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου 

Στην απαγόρευση κυκλοφορίας ποδηλάτων, στο νότιο πεζοδρόμιο της οδού Ναυαρίνου, από το τέλος του ποδηλατόδρομου έως και το Philoxenia, καθημερινά από τις 8.00 έως τις 11.00 το βράδυ, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, προχώρησε με απόφασή της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας. Η Επιτροπή ενέκρινε την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης, ενώ οι σχετικές ρυθμίσεις θα ισχύουν και κατά τα επόμενα έτη, για το ίδιο χρονικό διάστημα. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, «τούτο συνέβη για την αποφυγή ατυχημάτων, καθώς στο πεζοδρόμιο αυτό κατά τις βραδινές ώρες υπάρχει πολύ μεγάλη κίνηση πεζών και μάλιστα μικρών παιδιών, μητέρων με καροτσάκια, ηλικιωμένων, δεδομένου ότι πρόκειται για το δημοφιλέστερο χώρο περιπάτου της Καλαμάτας το καλοκαίρι». - 
~
***   Kalamata'21: Εκδήλωση ανταλλαγής απόψεων με δημοσιογράφους και κοινό          
      
Για πρώτη φορά οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και την υποψηφιότητα της Καλαμάτας καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού και να κάνουν προτάσεις.
Το Γραφείο Υποψηφιότητας, σε συνεργασία με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση, όπου ο κόσμος ρωτάει και οι δημοσιογράφοι απαντούν.
Η διαδικασία δεν έχει σκοπό να εξετάσει τις γνώσεις των δημοσιογράφων, αλλά να τους δώσει μία ευκαιρία να έρθουν σε απευθείας επαφή με το κοινό τους, να σχολιάσουν την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για πολιτιστική πρωτεύουσα και να κάνουν τις προτάσεις τους.
Το κοινό θα μπορεί να ρωτήσει την άποψή τους για επιμέρους θέματα ή και να ζητήσει το σχολιασμό τους.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδειχθούν ζητήματα, να εντοπιστούν παραλείψεις, καθώς και να ακουστούν νέες προτάσεις από τους δημοσιογράφους που ασχολούνται με το θέμα, ανεξάρτητα από την κριτική τους ή όχι στάση.
Τη συζήτηση θα συντονίζει ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας KALAMATA:21, Έκτωρ Τσατσούλης, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου, από τις 19.00 έως τις 21.00, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
~
***  Εντάχθηκε στο ΔΕΠΙΝ η αστική ανάπλαση στο Μέγαρο Χορού

 Διαμόρφωση περιβάλλοντος χωρού με 846.000 ευρώ Η ένταξη του έργου «Αστική Ανάπλαση Περιοχής Μεγάρου Χορού Καλαμάτας» στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι», έγινε με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 846.000 ευρώ. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης είναι περίπου 6 μήνες και η προθεσμία επιλεξιμότητας δαπανών λήγει στις 31/12/2015.Έργα περιβάλλοντος χώρου Το φυσικό αντικείμενο αφορά στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Ειδικότερα, βάσει της μελέτης προβλέπεται να γίνουν οι εξής παρεμβάσεις: -Βιοκλιματικός σχεδιασμός: Ο σχεδιασμός του χώρου θα ακολουθεί τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, καθώς επιλέγονται για δαπεδόστρωση μη ανακλαστικά υλικά και αφήνοντας επιφάνειες ελεύθερες (χωρίς δαπεδόστρωση) με φυτοκάλυψη αλλά και με βότσαλο, επιφάνειες που «απορροφούν» τα νερά της βροχής. Παράλληλα, η χωροθέτηση και η επιλογή των δέντρων φύτευσης (φυλλοβόλα, αειθαλή) σκιάζει τους χώρους και μαζί με την ύπαρξη του υδάτινου στοιχείου δημιουργούν το απαραίτητο ευχάριστο μικρόκλιμα, που κάνει το χώρο ελκυστικό και τους θερμούς μήνες του χρόνου. Τέλος, προβλέπεται η κατασκευή στο χώρο πέργκολας με κινούμενα σκίαστρα-περσίδες, που προσφέρουν ένα «φυσικά κλιματιζόμενο» υπαίθριο χώρο. -Περίφραξη του αύλειου χώρου του Μεγάρου (με εξαίρεση τη βόρεια πλευρά του) για προστασία του κτηρίου και έλεγχο της προσβασιμότητας. Υποδομές για ΑμεΑ και τυφλούς Επίσης, προβλέπονται να γίνουν οι εξής εργασίες: -Κατασκευή στην οδό Αρτέμιδος εσοχής – λωρίδα προσωρινής στάσης αυτοκινήτων για τη διευκόλυνση της αποβίβασης - επιβίβασης του κοινού -Για τη σύνδεση του χώρου του Μεγάρου με τον κεντρικό ιστό της πόλης θα διαμορφωθεί ζώνη κίνησης πεζών στο νότιο και βόρειο τμήμα του ευρισκόμενου επί του ποταμού Νέδοντα δημοτικού χώρου στάθμευσης -Θα γίνει μονοδρόμηση με κατεύθυνση ανατολή – δύση του δημοτικού δρόμου στα νότια -Δημιουργία θέσεων στάθμευσης και διευρυμένου πεζοδρομίου -Φύτευση με δεντροστοιχίες, θάμνους και χλοοτάπητα -Ο φωτισμός του άμεσου περιβάλλοντος χώρου του Μεγάρου θα γίνει με φωτιστικά σώματα πολλαπλών δεσμών και του ευρύτερου χώρου με φωτιστικά κορυφής. Φωτιστικά κηποχώματος θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία των χώρων φύτευσης -Θα κατασκευασθεί υδάτινο στοιχείο με τη μορφή επιφανειακής ροής νερού νότια του κτηρίου και στη ζώνη υποδοχής πεζών -Όπου υπάρχει υψομετρική διαφορά, η προσβασιμότητα ΑμεΑ από τον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Χορού προς το κτήριο διασφαλίζεται από ράμπες -Θα δημιουργηθούν ζώνες όδευσης τυφλών. - 
~
*** Αποκάλυψη: Αμερικανοί κομάντος καθάρισαν τους Αλβανούς στα Σκόπια;
komantos
-   Σύμφωνα με πηγές από τη Σερβία αυτοί που εξολόθρευσαν τους Αλβανούς στο Κουμάνοβο ήταν Αμερικανοί κομάντος φορώντας στολές Σκοπιανών αστυνομικών. Οι 102 κομάντος κλήθηκαν Σκοπιανοί αστυνομικοί δεν είχαν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τους τρομοκράτες, όταν ξέσπασαν οι μάχες επί δύο ημέρες.
"Κατά τη διήμερη μάχη, από την οποία τα θύματα καθημερινά αυξάνονται, έφθασαν στο Κουμάνοβο 102 μέλη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που είχαν φορέσει από πριν στολές αστυνομικών της ΠΓΔΜ. Πρόκειται για μια ομάδα έκτακτης ανάγκης που στέλνεται σε περίπτωση ακραίων γεγονότων", αναφέρει η πηγή.
~
***  Μήνυμα στήριξης ΕΚΤ προς τον Στουρνάρα
stournaras
-   Μήνυμα στήριξης στο πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα στέλνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που δηλώνει «ανησυχία» από τις συνεχείς πιέσεις.
Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, αξιωματούχοι της ΕΚΤ υποστηρίζουν ότι δημιουργείται πρόβλημα με το όλο ζήτημα της επίθεσης εκ μέρους της κυβέρνησης στον επικεφαλής της ΤτΕ, καθώς πέραν όλων των άλλων τίθεται υπό αμφισβήτηση και η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας.
Το μήνυμα αυτό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έρχεται μετά τις συνεχείς επιθέσεις προς το πρόσωπο του διοικητή της ΤτΕ, όχι μόνο από δημοσιεύματα, αλλά και από το Μέγαρο Μαξίμου, τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και πλήθος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούν την παραίτησή του, εάν δεν συμπορευθεί με την κυβερνητική πολιτική.
 -  Ενώ, μετά τις συνεχείς επιθέσεις από στελέχη της κυβέρνησης και από την εφημερίδα «Αυγή» που ζητούν την κεφαλή του Γιάννη Στουρνάρα μετά τη δήλωσή του στα «Νέα» και τον Γιώργο Παπαχρήστο, ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί.
 -  Ο διάλογος που ακολουθεί δείχνει με σαφήνεια την πρόθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι σκοπεύει να παραμείνει στη θέση του.
 - Στουρνάρας: Δεν παραιτούμαι, γιατί δεν βλέπω τον λόγο ότι πρέπει να το κάνω.
Παπαχρήστος: Μας αφού σας θεωρούν αντίπαλο. Το είπε και ο Λαφαζάνης.
Στουρνάρας: Το είπε, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο λέει, αλλά εγώ συνεργάζομαι αρμονικά με την κυβέρνηση για να βρεθούν λύσεις.
Παπαχρήστος: Με τον Τσίπρα μιλάτε;
Στουρνάρας: Όχι, με τον πρωθυπουργό έχω καιρό να μιλήσω, αλλά συνεργάζομαι σε καθημερινή βάση με τον Δραγασάκη και τον Τσακαλώτο. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν ότι εγώ τους βρήκα λύση για να πληρωθεί προχθές η δόση των 750 εκατομμυρίων στο ΔΝΤ.
Παπαχρήστος: Αν βρέθηκαν με τόση ευκολία τα 750 εκατ. που δόθηκαν, φαντάζομαι ότι θα βρείτε και τα υπόλοιπα 500 που απαιτούνται για τη δόση στο τέλος Μαΐου.
Στουρνάρας: Όχι, δεν υπάρχει άλλος λογαριασμός αυτού του είδους. Υποθέτω όμως ότι θα βρεθούν από τα αποθεματικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
~
*** Βόμβα από Ιταλό αναρχικό: «Προετοιμαζόμαστε εδώ και ένα χρόνο κάναμε “μάστερ” στην Ελλάδα»
italoi
-  Το φθινόπωρο του 2011, ύστερα από σοβαρά επεισόδια που είχαν ξεσπάσει στη διάρκεια διαδήλωσης «Αγανακτισμένων» στο κέντρο της Ρώμης, η εφημερίδα «La Repubblica» δημοσίευσε συνέντευξη με μέλος του ιταλικού «Black Block». Σ’ αυτή, 30χρονος αναρχικός, που δήλωνε πτυχιούχος χωρίς μόνιμη εργασία, είχε υποστηρίξει ότι οι Ιταλοί αναρχικοί είχαν εκπαιδευτεί από Ελληνες «ομολόγους» τους, στην Αθήνα. «Ολοι γνώριζαν τι θέλαμε να κάνουμε. Προετοιμαζόμαστε εδώ και ένα χρόνο (…), κάναμε “μάστερ” στην Ελλάδα». Στο ερώτημα του δημοσιογράφου «τι μάστερ;», ο Ιταλός αναρχικός είχε ισχυριστεί ότι «Επί έναν χρόνο, μία φορά τον μήνα παίρναμε το πλοίο από το Μπρίντιζι. Οι Αθηναίοι σύντροφοι μάς έκαναν να καταλάβουμε ότι ο ανταρτοπόλεμος είναι μια τέχνη στην οποία η οργάνωση είναι αυτή που νικά. Στη Ρώμη νικήσαμε, γιατί είχαμε σχέδιο, οργάνωση».
 -  Την Παρασκευή 1η Μαΐου, «μάστερ» στο Μιλάνο φέρονται να έκαναν, στο πλευρό Ιταλών συντρόφων τους, Ελληνες αναρχικοί – αντεξουσιαστές που πήραν μέρος σε βίαιες διαδηλώσεις κατά της διεθνούς έκθεσης EXPO 2015 (με θέμα τη βιώσιμη παραγωγή τροφίμων). Στη διάρκεια των επεισοδίων, κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν με την Αστυνομία, πυρπόλησαν αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων, έσπασαν βιτρίνες τραπεζών κ.ά. Η ένταση των επεισοδίων ήταν τέτοια που προκάλεσε μίνι πολιτική κρίση στη γείτονα χώρα, με τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι να επιτίθεται φραστικά στους ταραξίες, αποκαλώντας τους «πλούσια, κακομαθημένα παλιόπαιδα που φορούν Rolex» και την αντιπολίτευση να ζητάει την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών, Angelino Alfano.
~*  Τι είπε ο δικηγόρος
Στη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν μόλις πέντε άτομα, ωστόσο το επόμενο πρωί Ιταλοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο σε κατάληψη αναρχικών – αντεξουσιαστών στο Μιλάνο και προσήγαγαν 14 Ελληνες, τους οποίους υπέβαλαν σε υποχρεωτική λήψη δειγμάτων DNA. Ο Ιταλός δικηγόρος τους, Eugenio Losco, διευκρίνισε με δηλώσεις του στην «Κ» ότι οι Ελληνες δεν συνελήφθησαν, αλλά προσήχθησαν προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία ταυτότητάς τους. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι υποβλήθηκαν σε υποχρεωτική λήψη DNA, στο πλαίσιο έρευνας που διατάχθηκε για τα επεισόδια της 1ης Μαΐου.
«Τους συναντήσαμε, μαζί με τους συναδέλφους μου, στο αστυνομικό τμήμα όπου είχαν μεταφερθεί. Γράφτηκε στον ιταλικό Τύπο ότι προσήχθησαν από κατάληψη αναρχικών στο Μιλάνο, αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω την πληροφορία. Η ιταλική Αστυνομία δεν μας ενημέρωσε σχετικά με το εάν και τι στοιχεία υπάρχουν σε βάρος τους. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι δύσκολο σε αυτή τη φάση να έχουμε σαφή ενημέρωση» δήλωσε.
-  Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο της Ιταλίας, οι 14 Ελληνες προσήχθησαν από την οδό Ουάσιγκτον, κοντά σε κατάληψη αναρχικών, και υποβλήθηκαν σε υποχρεωτική λήψη δείγματος DNA κατόπιν διαταγής του εισαγγελέα (αρμόδιου σε θέματα τρομοκρατίας) Maurizio Romanelli, που προΐσταται έρευνας για τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς της 1ης Μαΐου που φέρεται να προκάλεσαν οι πέντε συλληφθέντες και άλλοι, άγνωστοι προς το παρόν δράστες. Πρόκειται να γίνει αντιπαραβολή του γενετικού αποτυπώματος των 14 με «ορφανά» που βρέθηκαν σε ρόπαλα, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες που πέταξαν οι ταραξίες στη διάρκεια των συγκρούσεων και κατάσχεσε η ιταλική Αστυνομία. Στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται, επίσης, ότι σε βάρος των 14 Ελλήνων (επέστρεψαν στην Ελλάδα την 3η Μαΐου) ασκήθηκε δίωξη για αντίσταση κατά της αρχής, καθώς και ότι τη 2α Μαΐου οι Ιταλοί απέλασαν Γερμανό υπήκοο ονόματι Daniel Frank, που είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια «προληπτικής» επιχείρησης της ιταλικής Αντιτρομοκρατικής, την 28η Απριλίου.
~
***   Στέλεχος του Σύριζα κάνει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση
tsipras9
-  Ο Αντώνης Νταβανέλος στέλεχος του Σύριζα άσκησε σκληρή κριτική για την κυβέρνηση μέσω άρθρο του σε ιστοσελίδα, ο οποίος αναφέρετε σε συνεχείς υποχωρήσεις σε σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις, προτείνει προσφυγή στις κάλπες και ζητά κρίσιμες αποφάσεις για την πορεία από εδώ και πέρα να ληφθούν από τα κομματικά όργανα.
Αναφέρει ότι: «σήμερα οι "κόκκινες γραμμές" ξεθωριάζουν: Στις ιδιωτικοποιήσεις –απέναντι στην εμβληματική σημαία του νεοφιλελευθερισμού– μιλάμε πλέον για τα έσοδα, για το πώς και πόσες δημόσιες επιχειρήσεις θα εκποιηθούν και όχι για το αν θα εκποιηθούν. Στο ζήτημα των φόρων θεωρούμε πλέον τον ΕΝΦΙΑ και τον ΦΠΑ ως "πεδία παραχωρήσεων" προς τους δανειστές και όχι ως ζητήματα βελτίωσης της ζωής των λαϊκών τάξεων, όπως προεκλογικά δεσμευτήκαμε. Στο Ασφαλιστικό εγγυόμαστε τις κατακτήσεις των «σήμερα συνταξιούχων» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αντιμεταρρύθμισης στις ασφαλιστικές προσδοκίες των μελλοντικών γενιών εργαζομένων. Στα εργασιακά, μετακινούμαστε από τη δέσμευση για αποκατάσταση της ισχύος των ΣΣΕ προς ένα νεφέλωμα των "βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών", όπως τις κατανοεί το ILO, με τον κίνδυνο να ανακαλύψουμε ότι συζητάμε για θεσμοθέτηση ενός νεοφιλελεύθερου κορπορατισμού (που ενσωματώνει ως κριτήρια στις ΣΣΕ τη δημοσιονομική σταθερότητα και την ανταγωνιστικότητα στην οικονομία...)»
Eκείνος στη συνέχεια τονίζει ότι θα πρέπει να οδεύσουμε σε εκλογές και επισημαίνει ότι: «σε κάθε περίπτωση, οι κρίσιμες αποφάσεις που έρχονται δεν είναι δυνατόν να ληφθούν από ένα κλειστό επιτελείο ανθρώπων, ακόμα και των καλύτερων προθέσεων. Το κόμμα, από την ΚΕ ως τις ΟΜ, πρέπει να κληθεί να αποφασίσει. Το κόμμα πρέπει να αντισταθεί στον κόντρα άνεμο που σηκώνεται όλο και πιο απειλητικά».
~
***   Ζητούν μέτρα «εδώ και τώρα» 3 δισ. ευρώ
perikopes
-   Κορυφαίος παράγοντας της κυβέρνησης έλεγε «Συζητάμε μέτρα αλλά δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμα στο πόσα χρειάζονται» για να περιγράψει το νεφελώδες σημείο στο οποίο βρίσκονται ακόμα οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.
 ~*  Πρακτικά οι θεσμοί θεωρούν μονόδρομο πλέον μέτρα όπως:
- να κοπούν μισθοί, σε επίπεδα 700-1000 ευρώ. Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε χθες πάντως ότι η κυβέρνηση θα εναντιώνεται συνεχώς σε κάτι τέτοιο.
- να ανέβει ο ενιαίος ΦΠΑ στο 20%-23%, αν διατηρηθεί και χαμηλός ΦΠΑ 6%-8% για πολλές εξαιρέσεις.
- να διατηρηθούν ή και να αυξηθούν έκτακτοι φόροι και χαράτσια που υποτίθεται ότι θα καταργούνταν (ΕΝΦΙΑ, έκτακτη εισφορά 1%-5%, φόροι πολυτελείας κλπ), αλλά θα επιβαρύνουν τη μεσαία τάξη και όχι μόνο τους πλουσίους, για να καλυφθεί η υστέρηση στον προϋπολογισμό.
~*  Μέτρα «εδώ και τώρα» 3 δισ. ευρώ
- Παρά το εξωπραγματικά υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα των 2 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε τέσσερις μήνες, οι θεσμοί βλέπουν ότι πίσω από αυτό κρύβονται «στάση πληρωμών» 2 δισ. ευρώ στους ιδιώτες και νέα ελλείμματα «κάτω από το χαλί», που θα αποκαλυφθούν τον Ιούνιο και Ιούλιο, όταν ξεπεράσουν τις 90 μέρες καθυστέρησης. Θεωρούν ότι χωρίς πρόσθετα μέτρα η χρονιά θα κλείσει με πρωτογενές έλλειμμα 0,5% του ΑΕΠ.
-  Βλέποντας και την βουτιά που έκανε η οικονομία από τότε που προκηρύχθηκαν οι εκλογές, οι θεσμοί ζητούν μέτρα άμεσης απόδοσης, ύψους τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ για το Β΄ εξάμηνο. Θεωρούν δε πως όποιες «εκπτώσεις» ή ελαφρύνσεις και αν προσφέρουν στην κυβέρνηση (πχ πρωτογενές πλεόνασμα 1% για φέτος αντί 3% που ήταν ο στόχος στον προϋπολογισμό), αυτές έχουν ουσιαστικά ακυρωθεί από το Α΄ εξάμηνο της χρονιάς και θα απαιτηθούν νέα μέτρα τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ στο Β΄ εξάμηνο, που θα καλύψουν οριακά μόλις τον προϋπολογισμό.
Συγκεκριμένα:
- Αν ο στόχος παρέμενε για πρωτογενές πλεόνασμα 3%, το δημοσιονομικό κενό θα έφτανε στα 6-7 δισ. ευρώ. Αυτός έχει εκ των πραγμάτων πια εγκαταλειφθεί.
- Με στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 1%-1,2% του ΑΕΠ, πρέπει να καλυφθεί κενό 2,7-3 δισ. ευρώ. Αυτό μπορεί να το δεχτούν οι θεσμοί.
- Μόνον και μόνον για να μην είναι ελλειμματικός ο προϋπολογισμός, με μηδέν πλεόνασμα, απαιτούνται μέτρα απόδοσης τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ. Το σενάριο αυτό ίσως προκύψει στην πράξη, ακόμα και αν συμφωνηθεί πλεόνασμα αλλά τελικώς πέσουν έξω οι προβλέψεις στο Β' εξάμηνο.
- Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής επιβεβαιώνουν ότι η χρονιά ξεκίνησε άσχημα. Τρίμηνο με τρίμηνο, η οικονομία κατρακύλησε κατά 0,2% τον Μάρτιο του 2015 και 0,6% συνολικά από τότε που η χώρα μπήκε σε εκλογική περιδίνηση. Δύο συνεχόμενα τρίμηνα σε αρνητικό έδαφος σημαίνουν ύφεση και πάνε περίπατο οι προβλέψεις του προϋπολογισμού για ανάπτυξη 2,9% φέτος. Η αύξηση 1% του ΑΕΠ από το 2014 σχεδόν εξανεμίστηκε ήδη στο Α΄ πεντάμηνο του 2015 και οι θεσμοί προβλέπουν ύφεση τουλάχιστον 0,5%-1% φέτος, αν δεν αλλάξουν τροπή τα πράγματα και δεν αποκατασταθεί η ομαλότητα το συντομότερο –και πάντως όχι μετά τον Ιούνιο.
~
***  Ο Σταθάκης φέρνει συμφωνία 500 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις
stathakis 2
-   Σύμφωνα με πληροφορίες χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, συμμετείχε στην ετήσια γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΒRD) στην Τιφλίδα της Γεωργίας, προκειμένου να "κλείσει" συμφωνία με την EBRD που θα προβλέπει ότι θα αρχίσουν να διατίθενται το συντομότερο δυνατόν 500 εκατ. ευρώ το χρόνο για να χρηματοδοτηθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χαμηλότοκα δάνεια.
-  Σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη χώρα μας θα μπορέσει από φέτος να αντλήσει δάνεια στα επίπεδα των 500 εκατ. ευρώ τα οποία θα είναι ανακυκλούμενα. Η χρηματοδότηση εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2020 και το τελικό ύψος των κεφαλαίων που θα διατεθούν θα εξαρτηθεί από τα ίδια τα έργα.
~
*** Συνάντηση Τσίπρα στο Μαξίμου με εκπροσώπους των ΑΧΕΠΑ
tsipras maksimou
- Με εκπροσώπους των ΑΧΕΠΑ θα συναντηθεί σήμερα Πέμπτη, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11:00.
~
***  Με καυστικό σκίτσο σχολίασαν την Τετάρτη τις εξελίξεις στην Ελλάδα οι New York Times
skitso
-  Στο σκίτσο, εμφανίζεται ένας άνδρας να επιχειρεί να σηκώσει χρήματα από ένα ΑΤΜ, δίπλα στην Ακρόπολη.
Ωστόσο, στην οθόνη του ΑΤΜ αναγράφεται η φράση: «Your credibility has expired» (= η αξιοπιστία σας έληξε). Τα ξένα μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν τις αναφορές στη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία με τη ρευστότητα να βρίσκεται στο ναδίρ και τη συμφωνία με τους δανειστές να μην μπορεί να κλείσει.
~
*** Βόμβα Βαρουφάκη: Ξέρουμε αν θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο; (BINTEO)
katharistries
-  Ο υπουργός απευθυνόμενος στις καθαρίστριες έκανε μια αναφορά που σχολιάσθηκε. "Το πρόβλημά σας θα λυθεί σε ένα χρόνο. Ξέρουμε αν θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο; Αν είμαστε, βλέπουμε", είπε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά "πως εμείς δεν μπορούμε να είμαστε κυβέρνηση και εσείς να είστε στο δρόμο".
Δείτε το βίντεο,  Βαρουφάκης: Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε η κυβέρνηση τον Ιανουάριο-ie  : https://youtu.be/Qh47U1KUmUg  .-

~ Ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης κατά την προσέλευση του στο υπουργείο Οικονομικών πολιορκήθηκε από καθαρίστριες που είχαν σύμβαση έργου και προχώρησε σε μία δήλωσε που μπορεί να έχει πολλές ερμηνείες..- ..
~
***  Εσωτερική στάση πληρωμών 2 δισ. ευρώ για να εξασφαλιστούν μισθοί και συντάξεις
YPOIK


 -   Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, θα στερήσει από τον ιδιωτικό τομέα 2 δισ ευρώ.
Χωρίς να το έχει ανάγκη, αφού ο κρατικός προϋπολογισμός προέβλεπε πρωτογενές έλλειμμα (αντί για πλεόνασμα) 287 εκατ. ευρώ για τον Απρίλιο, στο α΄τρίμηνο του 2015 η κυβέρνηση περιέκοψε πληρωμές 2,451 δισεκατομμύρια και εμφανίζει τελικώς πρωτογενές πλεόνασμα 2,164 δισ. ευρώ που … δεν είχε ανάγκη.
Προφανώς ο λόγος για την μη πληρωμή προγραμματισμένων δαπανών 2,451 δισ. ευρώ σε ιδιωτικές εταιρείες και φορολογουμένους δεν είναι δημοσιονομικός αλλά ταμειακός, για να πληρωθούν κανονικά μόνον μισθοί και συντάξεις.
Συγκεκριμένα, με βάση τα προσωρινά στοιχεία του προϋπολογισμού για τον Απρίλιο του 2015:
- τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ήταν αυξημένα κατά 494 εκατ. Ευρώ ή 15,3% έναντι του μηνιαίου στόχου. Η αύξηση αυτή δεν οφείλεται όμως ούτε στις ρυθμίσεις χρεών, ούτε σε άλλες κρατικές εισπράξεις, αλλά στα +564 εκατ. ευρώ από κοινοτικά κονδύλια που έχει δώσει η ΕΕ, με βάση αιτήσεις πληρωμών για έργα του 2014, τις οποίες είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση.
- οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες κατά 2,037 δισ. ευρώ έναντι του στόχου (18.361 εκατ. ευρώ).
- οι δαπάνες για το έργα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ήταν μειωμένες κατά 409 εκατ. ευρώ
- οι επιστροφές φόρων ήταν μειωμένες έναντι του στόχου κατά 35 εκατ. ευρώ ή 19,2%.
 ~*  Διαβάστε την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών
Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2015, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 508 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 1.146 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και του στόχου για έλλειμμα 2.918 εκατ. ευρώ. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2.164 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1.046 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2014 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 287 εκατ. ευρώ.
Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 15.816 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 372 εκατ. ευρώ ή 2,4 % έναντι του στόχου.
Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 14.291 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 92 εκατ. ευρώ ή 0,6 % έναντι του στόχου.
Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 943 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 100 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (844 εκατ. ευρώ).
Τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 1.525 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 465 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.
 Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού για τον Απρίλιο του 2015 σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία ήταν αυξημένα κατά 280 εκατ. Ευρώ ή 8,0% έναντι του μηνιαίου στόχου. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ήταν αυξημένα κατά 494 εκατ. Ευρώ ή 15,3% έναντι του μηνιαίου στόχου. Οι επιστροφές ήταν μειωμένες έναντι του στόχου κατά 35 εκατ. Ευρώ ή 19,2%.
Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 16.324 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 2.037 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (18.361 εκατ. ευρώ).
Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 15.503 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 1.628 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 1.455 εκατ. ευρώ και των ταμειακών δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα κατά 168 εκατ. Ευρώ.
Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 κατά 381 εκατ. ευρώ ή σε ποσοστό 2,4%, παρά το γεγονός ότι έχουν καταβληθεί επιπλέον 90 εκατ. Ευρώ για επιδόματα πολυτέκνων, 32 εκατ. Ευρώ για δαπάνες εκλογών, 24 εκατ. Ευρώ για επιδοτήσεις γεωργίας και 87 εκατ. Ευρώ για αποδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) διαμορφώθηκαν σε 821 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 409 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (1.230 εκατ. ευρώ) και μειωμένες κατά 577 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
 Ειδικά για τον μήνα Απρίλιο oι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3.802 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 521 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, ενώ oι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3.523 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 290 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.
 Οι χαμηλότερες δαπάνες οφείλονται κυρίως στην αναδιάρθρωση του ταμειακού προγραμματισμού με βάση τις επικρατούσες ταμειακές συνθήκες. Εκτιμάται ότι μετά την ομαλοποίηση των ταμειακών συνθηκών, οι δαπάνες θα επανέλθουν στα επίπεδα των στόχων του προϋπολογισμού.

~
***  Στόχος ο περιορισμός φυσικού χρήματος και αύξηση του πλαστικού
o dragasakis den eixe idea gia to non paper tou maksimou 5.w s
-  Σε συνάντηση που είχε ο  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνική Ένωσης Τραπεζών, αποφασίστηκε η ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και ο περιορισμός των μετρητών χρημάτων έτσι ώστε να καταπολεμηθεί πιο αποτελεσματικά η φοροδιαφυγή. Με ανακοίνωσή του γραφείου του κ. Δραγασάκη, έγινε γνωστό πως θα συσταθεί ομάδα με στελέχη από το υπουργείο Οικονομικών, την τράπεζα της Ελλάδας και από άλλες τράπεζες με σκοπό ένα στρατηγικό σχέδιο που θα υλοποιήσει αυτόν τον στόχο.
~
***  Νυχτερινή διακλαδική άσκηση απόψε στον Έβρο!
tanks
-   Απόψε θα πραγματοποιηθεί διακλαδική νυχτερινή άσκηση στην περιοχή του Έβρου και συγκεκριμένα στο Πεδίο Βολής και Ασκήσεων "ΨΗΛΟΣ -ΣΤΑΛΟΣ" Παρών στη διεξαγωγή της άσκησης θα είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ , ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Τελλίδης Βασίλειος και πολλοί Επιτελείς και των τριών Γενικών Επιτελείων.
Αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλη άσκηση την οποία θα εποπτεύσει ο Α/ΓΕΣ, Αντιστρατήγος Τελλίδης Βασίλειος. Σημειωτέον, ο χρόνος της άσκησης δεν ήταν καθορισμένος για αυτήν την εποχή ,ούτε σύμφωνα με πληροφορίες ήταν προγραμματισμένη.
~
***  Λευκός Οίκος: Έχουμε επίγνωση των συνεπειών αν η Ελλάδα δεν συνεχίσει να είναι μέρος της νομισματικής ένωσης
hpa1
-   Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, υπογράμμισε ότι στην αμερικανική κυβέρνηση «έχουμε προφανώς επίγνωση των σημαντικών οικονομικών συνεπειών για την Ελλάδα σε περίπτωση που δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ενώ κατά συνέπεια δεν να μπορέσει να συνεχίσει να είναι μέρος της νομισματικής ένωσης στην Ευρώπη».
Ο ίδιος πρόσθεσε σχετικά με τις πληροφορίες που κάνουν λόγο πως ο Μπαράκ Ομπάμα συνομιλεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ώστε να γνωρίζει την πορεία των διαπραγματεύσεων: «Ο πρόεδρος Ομπάμα όχι, ωστόσο, έχετε δει τον υπουργό Οικονομικών Τζέικομπ Λιου να εμπλέκεται ενεργά με τους ομολόγους του και με μερικούς Ευρωπαίους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Τσίπρα, προσπαθώντας να διευκολύνει αυτού του είδους τις λύσεις. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι ΗΠΑ αποφάσισαν να εμπλακούν σε προηγούμενες συνομιλίες γύρω από το πρόβλημα οικονομικής ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».
~
***   Foreign Policy: Η Ελλάδα την πάτησε και έπεσε στη παγίδα της Ευρωζώνης
flag3
-  Όλα ξεκίνησαν από το 1980 ώστε να καταλήξουν στο σήμερα. Από τις έντονες ημέρες των δανείων, της ευημερίας και του πλούτου. Όμως όλα αυτά γίνονται επειδή η Ευρώπη ήθελε εκείνη την μικρή χώρα με το μέρος της αλλά για διαφορετικούς λόγους.
To αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy κάνει μια σύντομη αναδρομή στις ευρωπαϊκές περιπέτειες της Ελλάδας εντός της ΕΟΚ, για να φτάσει στη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση που βρίσκεται.
Σύμφωνα και με τον τίτλο του άρθρου: «Πώς η Ελλάδα έπεσε στην παγίδα της Ευρωζώνης», καταλαβαίνουμε πως η χώρα μας δεν έχει και πολλά περιθώρια να ξεφύγει.
Η Ντέμπορα Σπαρ αρθρογράφος του περιοδικού χρησιμοποιεί το παράδειγμα μιας τυπικής ελληνικής οικογένειας που είδε μέσα σε αυτά τα χρόνια να ανεβαίνει το βιοτικό της επίπεδο και ξαφνικά να βρίσκεται χρεοκοπημένη. «Είναι εύκολο, εκ των υστέρων, να κατηγορήσεις τους Έλληνες για τον δανεισμό και τις δαπάνες τους που ήταν πολλές. Ωστόσο, η πηγή του θανάτου για την Ελλάδα πηγαίνει πιο πέρα από τη δική της κακή συμπεριφορά και την σκληρή λιτότητα που οι άλλοι Ευρωπαίοι της επιβάλλουν. Για να το θέσω ωμά, η Ελλάδα δεν έπρεπε από την πρώτη στιγμή να μπει στην ΕΕ, αλλά τώρα έχει παγιδευτεί», σημειώνει χαρακτηριστικά.
~
***  Ένα μεγάλο ερωτηματικό για το πότε θα πληρωθούν οι ροδακινοπαραγωγοί Βέροιας
rodakinoparagwgoi
-  Προθεσμία μέχρι την προσεχή Δευτέρα προκειμένου να υποβάλουν δήλωση στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ και να λάβουν αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστη η παραγωγή τους σε Πέλλα και Ημαθία, λόγω του παγετού που καταγράφηκε στις 21-22 Μαρτίου και στις 4 Απριλίου του 2015, έχουν οι αγρότες επιτραπέζιου και συμπύρηνου ροδάκινου.
Σε κάθε περίπτωση, το θέμα που έχουν θέσει οι ροδακινοπαραγωγοί θα εξεταστεί από τον ΕΛΓΑ, με την προϊσταμένη του τμήματος Ήρα Σούλιου να επισκέπτεται τις περιοχές στις 25 Μαΐου.
Στις επιτόπιες επισκέψεις κλήθηκαν να υποδείξουν τοποθεσίες ελέγχου οι ίδιοι οι παραγωγοί και να επισυνάψουν όποια άλλα αποδεικτικά στοιχεία διαθέτουν. Επίσης, η διοίκηση του ΕΛΓΑ παρότρυνε τους εκπροσώπους των αγροτών να συγκεντρώσουν και αυτοί, από την πλευρά τους, τα απαραίτητα επιστημονικά στοιχεία, προκειμένου να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους.
~
*** Φοιτητικές Εκλογές 2015: Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΠ
ekloges3
-  Σύμφωνα με πρώτα αποτελέσματα η ΔΑΠ διατηρεί τις δυνάμεις της αλλά και την πρωτιά, ενώ Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) και ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) φαίνεται να έχουν μια αύξηση στις δυνάμεις τους.
Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, η συμμετοχή κυμάνθηκε περίπου στο 60%.
Ειδικότερα, σύμφωνα και με τη ΔΑΠ, σε φοιτητικούς συλλόγους (στους οποίους όμως δεν προσμετρώνται μεγάλες σχολές της Αθήνας όπως το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και το Πανεπιστήμιο Πειραιά) η παράταξη έχει ένα σαφές προβάδισμα, άνω των 20 ποσοστιαίων μονάδων, έναντι της Πανπουδαστικής, που ακολουθεί. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) και ακολουθούν ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ) και ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ).
Σύμφωνα με την Πανπουδαστική, η παράταξη πανελλαδικός παραμένει δεύτερη δύναμη, έχοντας μια αύξηση στις δυνάμεις της σε σχέση με τις περσινές εκλογές.
Σύμφωνα με μια εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής, η ΕΑΑΚ διατηρεί τα ποσοστά της.
Όμως υπάρχει και μια αυξητική τάση ποσοστών για την ΑΡΕΝ πανελλαδικά σύμφωνα με εκπρόσωπό της.
Τέλος εκπρόσωπος της ΠΑΣΠ ανέφερε πως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν μια αύξηση των ποσοστών της παράταξης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), που μπορεί να της δώσουν την πρωτιά.
~
***  ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 20 Μαΐου
adedy
-  Σε πανελλαδική στάση εργασίας προχωρά η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 20 Μαΐου στηρίζοντας την 24ωρη κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).
Με βασικό αίτημα την δωρεάν δημόσια υγεία και πρόνοια για όλους, η εκτελεστική επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στάση εργασίας για την Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015 από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου, ενώ καλεί τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών να ενημερώσουν και να ενεργοποιήσουν τα Σωματεία – μέλη τους για συμμετοχή τους.
~ Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τα αιτήματα είναι τα εξής:
• Δωρεάν Δημόσια Υγεία και Πρόνοια για όλους
• Επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ
• Κατάργηση μνημονιακών πολιτικών για συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ
• Εξόφληση δεδουλευμένων νυχτερινών – αργιών
• Ανάκτηση μισθολογικών απωλειών
~
***  Ο Αρχιεπίσκοπος στο Ναό της Αγίας Βαρβάρας - Η Αθήνα υποδέχθηκε την Αγία Βαρβάρα έπειτα από 1.000 χρόνια
arxiepiskopos
-    Στο Ναό έφτασε πριν από λίγο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Με την ίδια ευλάβεια χιλιάδες προσκυνητές συρρέουν καθημερινά στο Ναό για να προσκυνήσουν.
Αξίζει να σημειωθεί, πως για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει το λείψανο στην Αγία Βαρβάρα, ο δήμος έχει προγραμματίσει συγκέντρωση φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης.
~
***  Χωρίς Μνημόνιο η Ελλάδα στην τράπεζα των BRICS τονίζει ο Ρουμελιώτης
roumeliwths1
- Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος ορίστηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη, υπεύθυνος για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας, υπογράμμισε πως δεν θα υπάρχει μνημόνιο για την Ελλάδα σε μία πιθανή συνεργασία της χώρας με τη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS (New Development Bank).
Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Star και αναφερόμενος σε μία πιθανή συμμετοχή της Ελλάδας στην τράπεζα των BRICS, ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση αναζητά και άλλους τρόπους για να στηριχθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, εκφράζοντας παράλληλα την άποψή του ότι μία τέτοια συμφωνία δεν θα έβλαπτε κανέναν.
«Όταν η ίδια η Αμερική συνεργάζεται με την Κίνα δεν μπορεί να πει κανείς ότι η Ελλάδα θα έκανε μία λάθος κίνηση με τη συμμετοχή της στην τράπεζα των BRICS» σημείωσε και διευκρίνισε ότι ο ίδιος «διερευνά απλά τη δυνατότητα συμμετοχής της χώρας στην Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS και τίποτε άλλο».
Σε ερώτησε που του τέθηκε σχετικά με το τι θα διεκδικήσει η Ελλάδα από τα BRICS, o πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία επαφή για το θέμα και εξήγησε ότι στόχος είναι «να διερευνήσουμε τη δυνατότητα συμμετοχής μας με τους καλύτερους δυνατούς όρους».
Ο κ. Ρουμελιώτης επεσήμανε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει κανένα μνημόνιο με τα BRICS, σημειώνοντας ότι πρόκειται «για τη συμμετοχή της χώρας σε μία τράπεζα, προκειμένου να διευκολυνθεί η Ελλάδα στην ανάπτυξη έργων υποδομής».
~
***  Βαρουφάκης: Σκέψεις να μην πληρωθεί η ΕΚΤ Ιούλιο και Αύγουστο
varouf economist
-   Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα του συνεδρίου του Economist, υποστήριξε πως οι αποπληρωμές Ιουλίου και Αυγούστου στην ΕΚΤ θα πρέπει να καθυστερήσουν και να μετατεθούν για αργότερα.
 -  «Τα ομόλογα που διακρατά η ΕΚΤ πρέπει να σταλούν στο απώτερο μέλλον», είπε. Μόλις ακούστηκε η πρόταση του κ. Βαρουφάκη, έγινε είδηση στα ξένα Μέσα, με το Open Europe να ανεβάζει στο Τwitter: «Fin Min Varoufakis says #ECB payments in July/Aug should be delayed. Wants deal reached by end of month with creditors».
 -  «Ο ΥΠΟΙΚ Βαρουφάκης είπε ότι οι πληρωμές Ιουλίου και Αυγούστου στην ΕΚΤ θα πρέπει να καθυστερήσουν. Θέλει συμφωνία με τους δανειστές έως το τέλος του μήνα».
«Μετά από 5 χρόνια ενός προγράμματος που έχει αποτύχει, αυτό που προέχει δεν είναι η επόμενη δόση, αφού η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία συμφωνία που θα τη βοηθήσει να ανακάμψει», είπε ο κ. Βαρουφάκης. «Η Ελλάδα θα βουλιάξει αν δεν μεταρρυθμιστεί», τόνισε.
-  Σύμφωνα με τον ίδιο, από την πλευρά των δανειστών υπάρχει κατανόηση, αλλά υπάρχουν πολιτικοί περιορισμοί. Εξήγησε πως η κυβέρνηση δεν θέλει να καταλήξει σε συμφωνία με περικοπές κάποιων επικουρικών συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, «μόνο για να πάρουμε τα 7 δισ. της τελευταίας δόσης και σε λίγους μήνες να είμαστε στην ίδια κατάσταση».
«Αυτό», πρόσθεσε, «δεν το θέλουμε ούτε εμείς, ούτε εσείς, ούτε οι δανειστές». Μάλιστα, αναφερόμενος στον ΦΠΑ είπε πως η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε καμία αλλαγή μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και πρόσθεσε πως «δεσμεύθηκα ότι οι όποιες αλλαγές θα είναι αντιυφεσιακές».
Δεν υπογράφω συμφωνία που μαθηματικά δεν βγαίνει
«Ως υπουργός Οικονομικών θα αρνηθώ να βάλω την υπογραφή μου σε ένα πακέτο το οποίο από πλευράς μακροδυναμικής δεν είναι αριθμητικά συνεπές, αν αποδεικνύεται ότι μαθηματικά δεν βγαίνει», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης. Πρόσθεσε μάλιστα πως μέχρι σήμερα οι προηγούμενες κυβερνήσεις προέκριναν τι πρέπει να υποσχεθούν για να πάρουν τις επόμενες δόσεις: «Υπόσχονταν πράγματα που ήξεραν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν».
~* Πού συμφωνούν Ελλάδα-δανειστές
O κ. Βαρουφάκης παρουσίασε τα σημεία στα οποία συμφωνούν Ελλάδα και δανειστές.
• «Συμφωνούμε με τους εταίρους ότι υπάρχουν ολιγοπωλιακές πρακτικές στην αγορά και ότι η κρίση έχει δημιουργήσει συντριπτικές ανισότητες».
• «Συμφωνούμε με τους εταίρους στην ανάγκη διοικητικής μεταρρύθμισης, συμφωνούμε ότι το ασφαλιστικό έχει πρόβλημα. Ζητάμε συστημική μεταρρύθμιση, δραστική μείωση πρόωρων συντάξεων, ενοποιήσεις ταμείων».
• «Επίσης, συμφωνούμε να μη διολισθήσει η Ελλάδα στα ελλείμματα και ότι επί 5 χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις υπόσχονταν πράγματα που δεν μπορούσαν να κάνουν».
• «Για μένα προέχει να μη συμφωνήσουμε σε πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε».
~* Ιδιωτικοποιήσεις: Όχι ξεπούλημα, να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία
«Όχι ξεπούλημα, αλλά ιδιωτικοποιήσεις με μερίδιο από το κράτος», σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας για τις αποκρατικοποιήσεις και πρόσθεσε πως οι στόχοι τους (των ιδιωτικοποιήσεων) σε σχέση με την πραγματικότητα είναι «αστείοι».
«Τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους να χρησιμοποιηθούν ως εχέγγυα από μία αναπτυξιακή τράπεζα. Να μπορεί να γίνει μόχλευση», εξήγησε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ. «Οι μετοχές της αναπτυξιακής τράπεζας να αποδοθούν στα ασφαλιστικά ταμεία ως αντιστάθμισμα της ζημιάς από το PSI».
~* Να απαλλαχθούν οι τράπεζες από τα «κόκκινα» δάνεια
Για τις τράπεζες, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι το τραπεζικό σύστημα πρέπει να απαλλαχθεί από τα «κόκκινα» δάνεια. «Αν δεν διαχειριστούν τα NPLs, το τραπεζικό σύστημα δεν θα μπορέσει να στηρίξει την οικονομία», σημείωσε, ενώ πρότεινε τη δημιουργίας ενός ειδικού φορέα.
~
***  Κατσέλη: Τέλος οι συναλλαγές με μετρητά!
metrhta
-   Προς ψηφιοποίηση των συναλλαγών οδεύει και επίσημα η κυβέρνηση, αποκαλύπτει σε δηλώσεις της η Λούκα Κατσέλη καταργώντας τα χαρτονομίσματα και αντικαθιστόντας τα με πλαστικές κάρτες. Παράλληλα η εισαγωγή των νέων τραπεζικών καρτών αναμένεται να περιλαμβάνεται και στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
"Ως εκ τούτου αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ένωσης ελληνικών τραπεζών για την ψηφιοποίηση των συναλλαγών και συντονισμό των δράσεων για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αναφορικά με τα προγράμματα που τρέχουν στους διεθνείς οργανισμούς, αλλά και στο πρόγραμμα Γιούνκερ που ξεκινάει με τη συμμετοχή ιδιωτών", αναφέρει η κα. Κατσέλη
~
***  Απίστευτο: Δείτε τι κόλπο σκέφτηκαν οι Γερμανοί για να αποφύγουν τις πολεμικές αποζημιώσεις!
brandenburg
-  Τρόπους για να "γλιτώσουν" από την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων αναζητά το γερμανικό κράτος. Η Άγκελα Μέρκελ έχει αποκλείσει τελείως μάλιστα, το ενδεχόμενο να καταβληθεί οποιουδήποτε είδους αποζημίωση.
Αντ' αυτού το γερμανικό κράτος υποστηρίζει την ιδέα να προωθηθούν κοινά αναπτυξιακά έργα με γερμανική χρηματοδότηση μέσω «ενός Ταμείου για το Μέλλον», το οποίο θα έχει ετήσιο προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ για τα έτη 2014- 2017.
Το γερμανικό κοινοβούλιο δημιούργησε το Ταμείο αυτό πέρυσι επισημαίνοντας ότι οι δύο χώρες πρέπει να αναπτύξουν μια κοινή "κουλτούρα μνήμης" και να προαγάγουν τη συμφιλίωση μέσω, μεταξύ άλλων, της ανταλλαγής νέων και της ιστορικής έρευνας.
Σε δηλώσεις του στη Welt ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Τόμας Στέφεν την περασμένη εβδόμαδα τόνισε πως "Έχουμε πολλές δυνατότητες να συνεργαστούμε με τους Έλληνες μέσω έργων για τους νέους και ενός ταμείου για το μέλλον. Όμως το να μιλάμε για τις (πολεμικές) αποζημιώσεις είναι ο λάθος δρόμος".
~
***  Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση θα μπορούσε να κλείσει τη συμφωνία και αύριο αλλά το θέμα είναι τι περιεχόμενο θα έχει αυτή
sakellaridhs12
-  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαριδης, επιβεβαίωσε την επιβολή νέων φόρων λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά το θέμα είναι τι στόχευση θα έχουν, δηλαδή να μην βλάπτουν την ανάπτυξη και να ειναι κοινωνικά δίκαιοι. «Δεν θέλουμε περαιτέρω επιβάρυνση των όσων πλήρωσαν το μάρμαρο, όλα αυτά τα χρόνια» σημείωσε.
Η κυβέρνηση θα μπορούσε να κλείσει τη συμφωνία και αύριο και χθες, αλλά το θέμα είναι τι περιεχόμενο θα έχει αυτή, ξεκαθάρισε ο κ. Σακελλαρίδης.
Ο στόχος είναι, να δοθεί ανάσα στην ελληνική οικονομία και να σταθούν η χώρα και οι πολίτες στα πόδια τους.
Θέλουμε το συντομότερο μια λύση, γνωρίζουμε την κατάσταση, μας προβληματίζει, πρόσθεσε, παραδεχόμενος ότι αυτή την ώρα η κοινωνία πληρώνει από τις σάρκες της και έτσι φαλκιδεύεται η ανάπτυξη και γίνονται πιο δύσκολοι οι στόχοι.
Ζήτησε προς τούτο η συμφωνία να λαμβάνει υπόψη το πρόβλημα της ρευστότητας. Μάλιστα, είχε τονίσει νωρίτερα ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει τα νέα μέτρα.
Παραδέχθηκε, δε, ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα πληρωμής των οφειλών του Δημοσίου, λέγοντας ότι γνωρίζουμε το πρόβλημα της ρευστότητας και δεν το κρύβουμε κάτω από το χαλάκι.
Παράλληλα, ο κ. Σακελλαρίδης αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση κάνει υποχωρήσεις σε θέματα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, καθώς αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πώλησης του ΟΛΠ είπε η συζήτηση για το θέμα αυτό προφανώς και σημαίνει υποχώρηση, αλλά το σημαντικό είναι να θέσουμε όρους ώστε να μην υπάρχει ξεπούλημα, όπως γινόταν από την προηγούμενη κυβέρνηση. Το θέμα θα εξαρτηθεί από τη συνολική διαπραγμάτευση, είπε.
Τέλος, ο κ. Σακελλαρίδης διαβεβαίωσε πως η συμφωνία που θα έρθει δεν θα ξεφεύγει από τις κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί το σενάριο ρήξης.
~
*** Χωρίς τον Τσίπρα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
tsipras sooc
-  Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει στις 5 το απόγευμα με στόχο την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατό.
Πηγές από το Μεγάρου Μαξίμου διευκρινίζουν πως δεν θα είναι παρών ο πρωθυπουργός.
Η συνεδρίαση όμως αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας και ορισμένες ακόμη τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνουν ενστάσεις στο επερχόμενο πακέτο μέτρων αλλά και σε συνολικότερους χειρισμούς της κυβέρνησης.
~
***  Συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΝΤ για την Ελλάδα - Στην Ουάσινγκτον και ο Ντράγκι
lagarnt
-  Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και πιστωτών βρίσκονται στο κρισιμότερο σημείο τους, με την ελληνική κυβέρνηση να συνεδριάζει αλεπάλληλα έτσι ώστε να καταλήξει στα μέτρα τα οποία θα προτείνει για να κλείσει η συμφωνία, προγραμματίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες έκτακτη σύσκεψη στο ΔΝΤ για το ελληνικό θέμα παρουσία των Κριστίν Λαγκάρντ και Πολ Τόμσεν.
 ~*  Στην Ουάσινγκτον και ο Ντράγκι
Εξάλλου, έφτασε στην Ουάσιγκτον ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου θα συναντηθεί με την κυρία Λαγκάρντ και θα μιλήσει σε εκδήλωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Λαγκάρντ και ο Ντράγκι αναμένεται να συζητήσουν για την ελληνική κρίση, που επηρεάζει την ευρωπαϊκή, την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία.
~
***  Πετράκος: Η Ελλάδα μπορεί να βαδίσει και μόνη της
petrakos1
-  Θανάσης Πετράκος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πρόβλημα της ρευστότητας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά Fm: \"Σήμερα μπορεί να ανοίξει από την Γενική Γραμματεία η πλατφόρμα και να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και πρώτα από όλα των ΑΕ άρα το Δημόσιο έχει λαμβάνειν άμεσα. Επομένως υπάρχει η δυνατότητα το Δημόσιο και η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε εν εξελίξει εκβιασμό\\\".
Σε ερώτηση που του τέθηκε για το αν θα πρέπει να κλείσει η κυβέρνηση την συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες ο Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι το θέμα δεν είναι να κλείσει μια οποιαδήποτε συμφωνία. \\\"Η συμφωνία θα πρέπει να είναι αμοιβαία επωφελής, για τον ελληνικό λαό πρώτα από όλα και να είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και με τις κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει. Αν είναι να παραβιάσουμε τις κόκκινες γραμμές μας θα τις είχαμε παραβιάσει από την πρώτη στιγμή και δεν χρειαζόταν να γίνει όλη αυτή η φασαρία. Δεν ισχύει από τη μια μεριά τίποτα εφόσον δεν κλείσει η συμφωνία και ισχύουν όσα μπορούν να συμβάλουν να κλείσει η συμφωνία. Άρα αυτή τη στιγμή εφόσον δεν υπάρξει μια μετακίνηση από τους δανειστές από τις απόψεις τους προφανώς δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία . Άρα το μπαλάκι βρίσκεται στην πλευρά των εταίρων, εμείς ότι ήταν να κάνουμε το έχουμε κάνει, δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, δεν γίνεται να κάνουμε περισσότερα. Δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε περισσότερα, δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό να κάνουμε πίσω\" δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με το αν συμφωνεί με την άποψη ότι η χώρα μπορεί να πορευτεί μόνη της ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: \"Ο ελληνικός λαός έδωσε μια εντολή στην κυβέρνηση η οποία λέει ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να στρίψει το τιμόνι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, να μην ακολουθήσει μνημονιακές πολιτικές, να μην ακολουθήσει υφεσιακές πολιτικές, να μην ακολουθήσει πολιτικές οι οποίες δεν συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση. Η Ελλάδα δεν γίνεται να μετατραπεί σε μια υπόδουλη χώρα έχει τις δυνατότητες φυσικά να βαδίσει και μόνη της. Επιδιώκουμε αμοιβαία επωφελή συμφωνία αλλά μέχρι εκεί, δεν έχουμε καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να παραβιάσουμε τη λαϊκή εντολή και δεν θα το κάνουμε\".
\"Τους συμφέρει να κάνουνε πίσω. Ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται, ο άβρεχτος όμως τη βροχή την φοβάται\" σημείωσε όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι οι εταίροι θα κάνουν πίσω.
~
*** Ζητείται νέος διευθύνων σύμβουλος για το ΤΧΣ μετά την παραίτηση της Αναστασίας - Σακελλαρίου
txs1


-   Το Ταμείο αναζητά Διευθύνοντα Σύμβουλο προς πλήρωση κενωθείσας θέσης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, ο οποίος και θα προεδρεύει της Εκτελεστικής Επιτροπής, θα επιλεγεί από μία ειδική επιτροπή (την «Επιτροπή Επιλογής»). Ο διορισμός του θα γίνει με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών με τη σύμφωνη γνώμη του Euro Working Group.
 ~* Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:
Σκοπός της παρούσας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η προσέλκυση υποψηφίων με τα κατάλληλα προσόντα για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.
Η διάρκεια του διορισμού δεν θα υπερβαίνει την 30η Ιουνίου 2017.
Απαραίτητα προσόντα:
Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια και προϋποθέσεις:
Εκπαίδευση: Πανεπιστημιακός τίτλος, ιδανικά σε Οικονομικά ή Χρηματοοικονομικά
Γλώσσες: Άπταιστη γνώση της αγγλικής γλώσσας
Γνωστικό Αντικείμενο: Ο Διευθύνων Σύμβουλος θα επιλεγεί μεταξύ προσώπων με διεθνή εμπειρία σε τραπεζικά θέματα ή σε θέματα εξυγίανσης πιστωτικών ιδρυμάτων
Ο υποψήφιος θα πρέπει επίσης να έχει άριστες διοικητικές δεξιότητες, υψηλού επιπέδου
διαπραγματευτικές ικανότητες, ευρεία κατανόηση επιχειρηματικών θεμάτων, επαγγελματική ηθική και ανεξαρτησία
Ο Διευθύνων Σύμβουλος θα διοριστεί υπό τον περιορισμό της απουσίας οποιασδήποτε προσωπικής ή νομικής σύγκρουσης συμφερόντων ή συναφών περιορισμών, όπως περιγράφονται στο άρθρο 4 του Ν. 3864/2010.
Οι αιτούντες θα προσκληθούν να επιβεβαιώσουν τα ανωτέρω και με το διορισμό τους να υποβάλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση Προθεσμία / Όροι & Προϋποθέσεις 1. Ημέρα λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων θα είναι η 1η Ιουνίου 2015
2. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση
hfsf@egonzehnder.com ή με συστημένη επιστολή προς: Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας,  Παραδείσου 2, 15125 Μαρούσι.
~
*** Σχέδιο κυβέρνησης-τραπεζών για μπλόκο σε εκροές καταθέσεων & φοροδιαφυγή
katatheseis
-  Σε σχέδιο με τους τραπεζίτες κατέληξε χθες η κυβέρνηση, κατά τη συνάντηση του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη με τους προέδρους των 4 συστημικών τραπεζών, για φρένο στις εκροές καταθέσεων και στη φοροδιαφυγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες με το πράσινο φως από την κυβέρνηση θα εκπονήσουν σχέδιο για να περιοριστούν δραστικά τα μετρητά στις συναλλαγές.
Σημειώνεται ότι οι Ελληνες είναι οι Ευρωπαίοι που αγαπούν περισσότερο από όλους το φυσικό χρήμα και το χρησιμοποιούν στις καθημερινές τους συναλλαγές τέσσερις φορές περισσότερο από τους εταίρους τους. Μάλιστα, η κρίση έχει εντείνει ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία των μετρητών, καθώς έχει ενταθεί και η αβεβαιότητα, αλλά δίνεται έτσι ένας τρόπος στους πολίτες να συνδιαλλέγονται «κρυφά», έχοντας έτσι τη δυνατότητα να φοροδιαφεύγουν.
Στην Ελλάδα, το ύψος των μετρητών αντιστοιχεί στην παρούσα φάση στο 25% του ΑΕΠ της χώρας, όταν στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης δεν ξεπερνά το 6%-8%. Μάλιστα, το ύψος του κυκλοφορούντος φυσικού χρήματος στη χώρα μας ανέρχεται σε 43 δισ. ευρώ, έχοντας αυξηθεί κατά 13 δισ. ευρώ από τον Νοέμβριο του 2014, ένα μήνα πριν ξεκινήσει δηλαδή η κρίση ρευστότητας στις τράπεζες, οπότε ανερχόταν στα 30,1 δισ. ευρώ.
~
***  Η Κομισιόν βάζει φρένο στον ενιαίο ΟΣΕ
ose
-  Όπως όλα δείχνουν το σενάριο της επανένωσης του ΟΣΕ, όχι μόνο δε θεωρείται εφικτό, αλλά αποκλείεται μια για πάντα. Η Κομισιόν βάζει φρένο στον ενιαίο ΟΣΕ καθώς το ''μαστίγιό'' της είναι οι παράνομες κρατικές ενισχύσεις τόσο στην περίπτωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που φτάνουν τα 800 εκ. ευρώ, όσο και στην περίπτωση του ΟΣΕ που προσεγγίζουν τα 2,3 δισ. ευρώ.
Το 2010, λόγω παντελούς έλλειψης προετοιμασίας, αλλά και λόγω σοβαρών λαθών, η χώρα βρέθηκε σε στιγμή αδυναμίας και έτσι ο φάκελος του ΟΣΕ μπήκε στο Μνημόνιο.
~
***  Συνδιάσκεψη της Ν.Δ. χθες στην Καλαμάτα με Γιακουμάτο και Τσιμάρα (φωτογραφίες)

 
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τη σύγκληση Εθνικής Συνδιάσκεψης της Νέας Δημοκρατίας, όπως αποφάσισε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς. Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Συνδιάσκεψη αποτελεί την απάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο αίτημα των εσωκομματικών αμφισβητιών για προκήρυξη έκτακτου συνεδρίου, κάτι που απέκλεισε ο κ. Σαμαράς με το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε «εσωστρέφεια». Στο παραπάνω πλαίσιο πραγματοποιήθηκε χθες στις 7.00 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «REX», συνδιάσκεψη στην Καλαμάτα, στην οποία είχαν προσκληθεί οι πρώην βουλευτές του κόμματος, οι πολιτευτές, οι δήμαρχοι, οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, τα συνδικαλιστικά στελέχη, τα στελέχη και μέλη του κόμματος. Κατά τη συνδιάσκεψη, που έγινε παρουσία του Γεράσιμου Γιακουμάτου και του διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τσιμάρα, παρών ήταν ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ενώ απουσίαζαν ο Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. - 
~
***  «Γαλάζια σημαία» σε 5 παραλίες της Μεσσηνίας

Τριακόσιες ενενήντα πέντε ελληνικές ακτές και εννέα μαρίνες κέρδισαν, φέτος, το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες σημαίες», τοποθετώντας την Ελλάδα στην 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες, σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ). Όσον αφορά στη Μεσσηνία, «Γαλάζια Σημαία» θα κοσμεί πέντε παραλίες της. Ειδικότερα, στο Δήμο Καλαμάτας: Μικρή Μαντίνεια, Ανατολική Καλαμάτα 1 / Ανάσταση. Στο Δήμο Μεσσήνης: Μπούκα και στο Δήμο Τριφυλίας: Αϊ-Λαγούδης και Καλό Νερό. Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στην Παραλία Κατερίνης, από την ΕΕΠΦ, η οποία είναι ο εθνικός χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας. «Η φετινή εκδήλωση έγινε στην Πιερία, που διαθέτει πέντε βραβευμένες παραλίες, αλλά οι φορείς έχουν εκφράσει συνολικά μια διάθεση να γίνουν ενέργειες για να αυξηθούν οι παραλίες με “γαλάζια σημαία” τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕΠΦ, Νίκος Πέτρου. - 
~
***  Συζητείται η ανάπλαση περιοχής πλατείας 23ης Μαρτίου

Η συζήτηση επί της μελέτης για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής της πλατείας 23ης Μαρτίου, με στόχο την ανάδειξη του ιστορικού και μνημειακού της χαρακτήρα, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καλαμάτας. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, συζητούνται η αντικατάσταση της ασφάλτου με κυβόλιθους, η απαγόρευση στάθμευσης στο βόρειο κλάδο της οδού Σταδίου (23ης Μαρτίου), από την οδό Υπαπαντής μέχρι την αντίστοιχη γέφυρα στο Νέδοντα, ο καθορισμός του εύρους του βόρειου κλάδου για την κίνηση οχημάτων σε 3,5 μέτρα με σχετική αύξηση του πεζοδρομίου και ο διπλασιασμός του εύρους της νησίδας, μαζί με ενοποίηση του κυκλικού κόμβου με τη νησίδα. Η μελέτη θα τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση. 
~
***  Θέμα χρόνου η ράμπα για τα θαλάσσια μπάνια στην Ανάσταση ατόμων με αναπηρία 

Θέμα χρόνου είναι πλέον η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρίες στην παραλία της Καλαμάτας, καθώς στην τελευταία της συνεδρίαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ενέκρινε τη μελέτη με τίτλο «Προμήθεια και τοποθέτηση διάταξης για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα», προϋπολογισμού 37.000 ευρώ με το ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ και δημοτικούς πόρους. Η ράμπα θα τοποθετηθεί στην ακρογιαλιά έναντι του ναού της Αναστάσεως στην Παραλία Καλαμάτας. Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατες δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, είχε αναφερθεί στην ηλεκτρική ράμπα, σημειώνοντας πως «θα το κάνουμε γιατί το χρωστάμε στον κόσμο που έχει κινητικά προβλήματα». Είχε, επίσης, αναφέρει πως στην περιοχή πάνω από την πλαζ θα οριοθετηθούν και θέσεις στάθμευσης για τα οχήματα των ατόμων με αναπηρίες, σε συνδυασμό και με το έργο για την ανάπλαση στην Ανάσταση. - 
~
***  Απαγόρευση κυκλοφορίας σκαφών στη θαλάσσια περιοχή της Διασποράς          
      
Με απόφαση του κεντρικού λιμενάρχη Καλαμάτας, πλοιάρχου Παν. Μποτίνη, επιβάλλεται απαγόρευση αλιείας, αγκυροβολίας και κυκλοφορίας πάσης φύσεως σκαφών σε θαλάσσια περιοχή δυτικά – νοτιοδυτικά της Καλαμάτας, λόγω των αναγκών λειτουργίας του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ), από την 120 ΠΕΑ.
Η απαγόρευση αυτή ισχύει:
-Έως τις 28 Ιουνίου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, με εναλλακτική Παρασκευή, από 9.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα
-Από 16 Ιουνίου έως 22 Ιουλίου κάθε Τρίτη και Τετάρτη, με εναλλακτική Παρασκευή, από ώρα τις 9.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα. Επιπλέον, κάθε Πέμπτη θα υλοποιείται νυχτερινή εκπαίδευση από τις 9.00 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα με τη συμμετοχή ελικοπτέρου SUPER PUMA.
-Στις 29, 30 και 31 Ιουλίου, όπως και στις 4, 5 και 7 Αυγούστου, από τις 9.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα. Επιπλέον, την Πέμπτη 06 Αυγούστου θα γίνει νυχτερινή εκπαίδευση από τις 9.00 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα με τη συμμετοχή ελικοπτέρου SUPER PUMA
-Από 2 έως 17 Σεπτεμβρίου, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη με εναλλακτική Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα
-Στις 23 Σεπτεμβρίου, με εναλλακτική Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, από τις 9.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα.
-Από 30 Σεπτεμβρίου έως 22 Οκτωβρίου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, με εναλλακτική Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα
-Στις 29 Οκτωβρίου, με εναλλακτική την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, από τις 9.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα. 
~
***  Χορήγηση βραχυχρόνιων αδειών για δύο καντίνες στην Καλαμάτα

 Ο Δήμος Καλαμάτας με ανακοίνωσή του καλεί τους ενδιαφερόμενους για δύο βραχυχρόνιες άδειες υπαίθριου εμπορίου τετράμηνης διάρκειας, με αντικείμενο την προσφορά υπηρεσιών καντίνας (παρασκευή και διάθεση πρόχειρων γευμάτων), να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας (Τμήμα Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Διοικητήριο, 2ος όροφος, γραφεία 202,203) έως την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015. Οι θέσεις για τις οποίες θα χορηγηθούν οι συγκεκριμένες άδειες, όπως ορίστηκαν με την αριθ. 131/2015 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, είναι: α) δημοτικό parking στην οδό Ναυαρίνου β) από την εκβολή του ποταμού Άρι έως 300 μέτρα από την πίστα καρτ (Δυτική Παραλία). Το καταβαλλόμενο τέλος ανά άδεια και θέση είναι 500 ευρώ για το σύνολο της χρήσης. Η χορήγηση των αδειών θα γίνει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, κατόπιν κλήρωσης. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα. Οι ενδιαφερόμενοι, μαζί με την αίτησή τους, θα πρέπει να προσκομίσουν και αντίγραφο της άδειας υπαίθριου εμπορίου (καντίνας) που κατέχουν. Δυνατότητα υποβολής αίτησης έχουν και φυσικά πρόσωπα που δεν είναι κάτοχοι άδειας καντίνας, οι οποίοι όμως εφόσον κληρωθούν και προκειμένου να τους χορηγηθεί η άδεια κατάληψης του χώρου, θα πρέπει να προσκομίσουν: βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος από την αρμόδια ΔΟΥ, βεβαίωση κατοχής ταμειακής μηχανής, βεβαίωση εγγραφής στον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα, βεβαίωση καταλληλότητας των χρησιμοποιούμενων μέσων από την αρμόδια υγειονομική υπηρεσία και πιστοποιητικό υγείας. Για όλες τις αιτήσεις που θα υποβληθούν, η Υπηρεσία θα αναζητήσει αυτεπάγγελτα δημοτική ενημερότητα των αιτούντων, προκειμένου αυτοί να συμμετάσχουν στην κλήρωση. - 
~
***  Παραχώρηση παραλίας στους Δήμους με... τραπεζάκια έξω

Τέσσερις αλλαγές επέρχονται στις ρυθμίσεις για την απευθείας παραχώρηση στους Δήμους, με αντάλλαγμα, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, καθώς και όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών. Μάλιστα, οι τροποποιήσεις φαίνεται να διευκολύνουν αιτήματα Δημοτικών Αρχών, τα οποία αποδέχθηκε η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών.Αλλαγές Έχει περάσει μόλις ένας μήνας από την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) σχετικά με την παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας στους Δήμους, η οποία είχε δημοσιευθεί λίγο πριν από την Κυριακή του Πάσχα, επιχειρώντας να εφαρμοστούν όσα όριζε σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τώρα τροποποιούνται κάποια σημεία της απόφασης, με τη νέα ΚΥΑ η οποία δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (τεύχος Β', αρ. φύλλου 828, 12 Μαΐου 2015) και υπογράφεται από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βούτση και την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη. Είναι αξιοσημείωτο ότι πλέον δεν ορίζεται ρητά ότι επισύρει κυρώσεις η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς αυτή ακριβώς η φράση απαλείφεται. Σημειώνεται, όπως και πριν, ότι η παραχώρηση γίνεται αποκλειστικά για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού (όπως εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, σετ ομπρελών με ξαπλώστρες ή καθίσματα με ή χωρίς τραπεζάκι, λειτουργία τροχήλατου −αυτοκινούμενου ή μη− αναψυκτηρίου). Όμως, στη συνέχεια οριζόταν ότι «η άσκηση άλλης δραστηριότητας όπως η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος επιφέρει τις κυρώσεις του άρθρου 13 της παρούσας και της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας για τον αιγιαλό και την παραλία, την όχθη και την παρόχθια ζώνη μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών». Στη νέα ΚΥΑ η προηγούμενη διάταξη είναι ακριβώς ίδια, μόνο που λείπει η φράση «όπως η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος». Σύμφωνα με νομικούς κύκλους που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση της παραχώρησης αιγιαλού, αυτή η απάλειψη διευκολύνει την ασάφεια και με μη ρητή διατύπωση είναι πιο… ανοιχτές οι δυνατότητες για τραπεζοκαθίσματα. Επίσης, αξίζει να επισημανθεί ότι είναι πιο ευνοϊκή ως προς το οικονομικό όφελος για δημοτικές επιχειρήσεις η ρύθμιση για το ποσοστό των εσόδων που κατευθύνεται στο Δημόσιο, σε περίπτωση που το δικαίωμα έχει μεταβιβαστεί από τον OTA α' βαθμού, σε υφιστάμενη δημοτική ανώνυμη εταιρεία του άρθρου 266 του Ν. 3463/2006. Σε αυτήν την περίπτωση το υπέρ του Δημοσίου αντάλλαγμα ορίζεται σε ποσοστό 10% επί των ακαθάριστων εσόδων που πραγματοποιεί η ίδια η δημοτική ανώνυμη εταιρεία από την άσκηση των δραστηριοτήτων στους κοινόχρηστους χώρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που οι ίδιοι οι OTA α' βαθμού χρησιμοποιούν τους κοινόχρηστους χώρους, το υπέρ του Δημοσίου αντάλλαγμα ορίζεται σε ποσοστό 30% επί των ακαθάριστων εσόδων που πραγματοποιεί o Δήμος από την άσκηση των δραστηριοτήτων στους κοινόχρηστους χώρους.Χρονικά όρια Πέραν τούτων, υπάρχουν αλλαγές ως κάποια χρονικά όρια που τίθενται. Μειώνεται στον ένα χρόνο αντί στα δύο που οριζόταν η ισχύς της παραχώρησης. Αντί να ισχύει μέχρι τις 31.3.2017, επήλθε τροποποίηση και τώρα η ισχύς της ορίζεται μέχρι τις 30.4.2016. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτή η αλλαγή συνδέεται με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, που προβλέπει ότι θα πρέπει να γίνει χαρτογράφηση των ευαίσθητων περιβαλλοντικά περιοχών σε αιγιαλό παραλία, όχθη και παρόχθια ζώνη για την παραχώρηση. Θεωρητικά μέσα σε ένα έτος μπορεί να γίνει η παρέμβαση αυτή, ενώ αν οριζόταν διετής η ισχύς της παραχώρησης, θα ήταν σαν να παρέπεμπαν στις ελληνικές καλένδες και θα μπορούσε κάποιος να προσφύγει νομικά κατά της ρύθμισης. Παράλληλα, ορίζεται ότι ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας ή ο εξουσιοδοτημένος υπάλληλος του Αυτοτελούς Γραφείου Δημόσιας Περιουσίας υποχρεούται να ενημερώσει εντός 12 εργάσιμων ημερών (αντί επτά εργάσιμων ημερών που ήταν πριν) από τη λήψη της προκήρυξης τον οικείο Δήμο εγγράφως με κάθε πρόσφορο μέσο (π.χ. τηλεομοιοτυπία, e-mail κτλ.) εάν το περιεχόμενο της προκήρυξης συμφωνεί με την κείμενη νομοθεσία περί αιγιαλού και της παρούσας απόφασης. Τον Απρίλιο, όταν είχε δημοσιευθεί η απόφαση για την απευθείας παραχώρηση στους Δήμους, με αντάλλαγμα, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, καθώς και όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, κύκλοι του υπουργείου περιβάλλοντος είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους, γιατί, παρά τα όσα ορίζει η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ (απόφαση 646/2015 - Ε' Τμήμα), έλειπε η υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Τσιρώνη. Ως προς αυτό δεν άλλαξε κάτι με την τροποποίησή της. Δύο είναι οι υπογραφές και όχι τρεις, αν και η αρμοδιότητα της παραχώρησης, όπως έκρινε το ΣτΕ, για τη χρήση παραλίας και αιγιαλού από τους Δήμους ανήκει από κοινού στους υπουργούς Περιβάλλοντος, Οικονομικών και Εσωτερικών. - 
~
***  Η νησίδα των πεσόντων σύντομα κοντά μας… (φωτογραφίες)          
       
  Ήταν αρχές Νοεμβρίου, όταν στη νησίδα της 23ης Μαρτίου είχαμε καθημερινά πτώσεις ηλικιωμένων εξαιτίας του δαπέδου που είχε σηκωθεί και είχε δημιουργήσει ένα σκαλάκι.
Τότε, ο δήμαρχος αποφάσισε να γίνουν πρόχειρες εργασίες στο σημείο για να λυθεί προσωρινά το πρόβλημα και να ακολουθήσει ανάπλαση στη νησίδα.
Τελικά, η πρόχειρη λύση ήταν το τσιμέντο, που μέχρι πριν από λίγο καιρό είχε λύσει το πρόβλημα. Πέρασαν, όμως, 6 μήνες και το τσιμέντο άρχισε να σηκώνεται, με αποτέλεσμα να παρατηρείται ξανά το ίδιο φαινόμενο.
Άραγε, θα βρεθεί κάποια λύση ή θα πρέπει να πέσουν κι άλλοι ηλικιωμένοι;    .Μπ. 
~
***
~




***  Αθλητική  ενημέρωση  :
~
***  Με Φ. Παναγόπουλο και Ντουγερόγλου πέρασε από το Άργος η Κυπαρισσία

Με δύο γκολ του Φώτη Παναγόπουλου, ένα σε κάθε ημίχρονο, και …Κέρβερο κάτω από τα δοκάρια για μια ακόμη φορά τον Θοδωρή Ντουγερόγλου ο ΑΟ Κυπαρισσίας κέρδισε σήμερα το απόγευμα μέσα στο Άργος τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου με 0-2. Οι Τριφύλιοι είχαν επικρατήσει πριν λίγες μέρες με 1-0 της ΑΕ Σπάρτης και ζευγάρωσαν έτσι τις επιτυχίες τους στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική (πρωτάθλημα πρωταθλητών ΕΠΣ), παίρνοντας θέση οδηγού στον 13ο Όμιλο. Οι Λάκωνες, που παραμένουν ο ουσιαστικός «ανταγωνιστής» του μεσσηνιακού συγκροτήματος στην προσπάθεια κατάκτησης της πολυπόθητης 1ης θέσης, κέρδισαν στο άλλο ματς με 2-0 τον Πανθυρεατικό, την ομάδα που θα υποδεχθεί την προσεχή Κυριακή η ομάδα των Αλέξη Μαντζούνη-Νίκου Φρούσου, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. - 
~
***  Το πανόραμα της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:
Νίκη του Άρη στο «νήμα», ανατροπή ο ΠΑΟΚ, περίπατο για ΠΑΟ
1οι Αγώνες (13 & 21/5/2015)
Τετάρτη, 13/05/2015

Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου 98-71 (1-0)
ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο 66-59 (1-0)
Άρης-ΑΕΚ 71-69 (1-0)
Πέμπτη, 21/05/2015
Ολυμπιακός-Κόροιβος Αμαλιάδας (19:00)
 2οι Αγώνες (16 & 23/5/2015)
Σάββατο, 16/05/2015

16:30 Κολοσσός Ρόδου-Παναθηναϊκός
19:00 Ρέθυμνο-ΠΑΟΚ
19:00 ΑΕΚ-Άρης
Σάββατο, 23/05/2015
Κόροιβος Αμαλιάδας-Ολυμπιακός (18:00)
 3οι Αγώνες (19 & 25/5/2015) --εφόσον χρειαστεί--
Τρίτη, 19/05/2015

Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου (16:30)
ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο (18:30)
Άρης-ΑΕΚ (20:30)
Δευτέρα, 25/05/2015
Ολυμπιακός-Κόροιβος Αμαλιάδας (19:00)
~
***  Η Γιουβέντους απέκλεισε τη Ρεάλ με «Χ» στο «Μπερναμπέου»
Και τελικός με τη «Μπάρτσα»
Η Γιουβέντους απέκλεισε τη Ρεάλ με «Χ» στο «Μπερναμπέου»
ΡΕΑΛ  - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ  1-1 .- ^
Τα  γκολ  :  Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ευστόχησε από τη βούλα και έφτασε τα 77 γκολ (όσα και ο Μέσι) στο Champions League. Στο 57'.
Ο Πογκμπά με κεφαλιά τροφοδότησε τον Αλβάρο Μοράτα κι αυτός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας
Διαιτητής: Γιόνας Ερικσον (Σουηδία)
Κίτρινες: Τέβες, Λιχτστάινερ
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Κρόος, Χάμες Ροντρίγκες, Μπέιλ, Ίσκο, Ρονάλντο, Μπενζεμά (67΄ Ερνάντες).
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Πίρλο (79΄ Μπαρτσάλι), Βιδάλ, Πογκμπά (89΄ Περέιρα), Τέβες, Μοράτα (84΄ Γιορέντε).
~
***  Αήττητος προκρίθηκε ο ΝΟΚ στην 15άδα της Β’ Εθνικής πόλο ανδρών         
      
-  Στην 1η θέση του 3ου ομίλου του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Β’ Εθνικής Ανδρών τερμάτισε η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και προκρίθηκε πανηγυρικά στη Β’ φάση (ημιτελικά) του πρωταθλήματος.
Στη Πάτρα όπου αγωνιζόταν το σαββατοκύριακο 9-10/5 η ανδρική ομάδα, στο πλαίσιο του 2ου γύρου της Α’ φάσης, ολοκλήρωσε με επιτυχία τους αγώνες αποσπώντας 1 ισοπαλία και 3 νίκες (όπως και στο 1ο γύρο) και με 20 βαθμούς τερμάτισε 1η και αήττητη στον όμιλο της Πάτρας.
Οι δεκαπέντε ομάδες που προκρίθηκαν απ’ όλη την Ελλάδα θα συγκροτήσουν τρεις ομίλους των πέντε ομάδων και οι έξι ομάδες που θα προκριθούν (δύο από κάθε όμιλο) θα διεκδικήσουν τις τέσσερις θέσεις που οδηγούν στην Α2. Η κλήρωση της ημιτελικής φάσης θα γίνει στις 10/6 στα γραφεία της ΚΟΕ και οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 10-12/7. Παράλληλα θα γίνουν και οι δύο όμιλοι των play out για να βγουν οι τέσσερις ομάδες που θα υποβιβαστούν στην Γ’ Εθνική.
~* Αναλυτικά τ’ αποτελέσματα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στη Πάτρα έχουν ως εξής:
 * Ν.Ο.Κ. – ΝΗΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ   10 – 10
Σ’ ένα παιχνίδι για γερά νεύρα ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας μπόρεσε να κρατήσει μέσα στη καυτή έδρα της Πάτρας, ισοφαρίζοντας το παιχνίδι 18’’ πριν τη λήξη με τον αρχηγό Κώστα Αγγελή να πετυχαίνει το πολύτιμο γκολ από τη θέση του φουνταριστού.
Οκτάλεπτα: 2 – 4, 3 – 1, 2 – 4, 3 – 1.
Αποβολές
Κατά: 9, 1 πέναλτι ενώ στο 2’38’’ της 4ης περιόδου αποβλήθηκαν με αντικατάσταση για διαπληκτισμό ο Τουλαγαρίδης του Νηρέα με το Θεοδωρακόπουλο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.
Υπέρ: 9, 1 πέναλτι ενώ 5’’ πριν τη λήξη αποβλήθηκε με αντικατάσταση και ο παίκτης του Νηρέα Βλάχος Νίκος.
Σκόρερ: από 2 γκολ πέτυχαν οι Παναγιώταρος Νίκος, Κατόπης Ηλίας, Καρπέτας Κωστής και από 1 γκολ οι Θεοδωρακόπουλος Στέλιος, Τζούβελης Κώστας, Σπανός Διονύσης και Αγγελής Κώστας.
**   ΟΠΑΘΑ – ΝΟΚ   5 - 9
Το Σάββατο το απόγευμα πέτυχε σημαντική νίκη απέναντι στη δεύτερη πατρινή ομάδα τον ΟΠΑΘΑ. Η εικόνα του ματς έχει ως εξής:
Οκτάλεπτα: 1 – 2, 2 – 1, 0 – 2, 2 – 4
Αποβολές: 3 κατά, 1 πέναλτι και 4 υπέρ
Σκόρερ: 4 γκολ ο Τζούβελης Κώστας, 2 γκολ ο Παναγιώταρος Νίκος και από 1 γκολ οι Θεοδωρακόπουλος Στέλιος, Μουστάκας Φίλιππος και Καρπέτας Κώστας.
**   ΝΟΚ – Ν.Ο. ΝΑΥΠΛΙΟΥ   6 – 4
Τη Κυριακή το πρωί στο παιχνίδι ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας επιβλήθηκε με 6 – 4.
Οκτάλεπτα: 3 – 1, 1 – 2, 1 – 1, 1 – 0
Αποβολές: 5 κατά, 2 πέναλτι και 4 υπέρ
Σκόρερ: 2 γκολ ο Παναγιώταρος Νίκος και από 1 γκολ οι Αντωνέας Φάνης, Κατόπης Ηλίας, Καρπέτας Κώστας και Τζούβελης Κώστας.
**    ΝΟΚ – Ν.Ο. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ   5 - 0
Το παιχνίδι καταχωρήθηκε 5 – 0 άνευ αγώνα στους καλαματιανούς αφού οι Αργοστολιώτες δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν, όπως και ο Ναυσίθοος Κέρκυρας στο Β’ όμιλο της Θεσσαλονίκης οι οποίοι αποβλήθηκαν από το πρωτάθλημα και υποβιβάζονται στη Γ’ Εθνική.
Η βαθμολογία του Ομίλου της Πάτρας ήταν η εξής:
1. Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας 20
2. Νηρέας Πατρών 16
3. Ν.Ο. Ναυπλίου 11
4. ΟΠΑΘΑ  8
5. Ν.Ο. Αργοστολίου  0
~* Στη Πάτρα με το Ναυτικό Ομιλο Καλαμάτας αγωνίστηκαν οι: Παπασταθόπουλος Γιάννης, Αγγελής Σταύρος, Πλατάρος Δημήτριος, Αντωνέας Φάνης, Γκούμας Γιώργος, Τσιότσιος Κώστας, Θεοδωρακόπουλος Στέλιος, Παναγιώταρος Νίκος, Μουστάκας Φίλιππος, Κατόπης Ηλίας, Καρπέτας Κώστας, Τζούβελης Κώστας, Αγγελής Κώστας, Σπανός Διονύσης, Γιαννακόπουλος Σπύρος, Μπεσής Γιώργος, Κοσιφολόγος Θανάσης, Μέγγος Παναγιώτης και Θανάση Μίλορντ. Στην αποστολή δεν ήρθε ο Χρονόπουλος Χρήστος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Την αποστολή στη Πάτρα συνόδευσαν οι προπονητές Μπακολιάς Στάθης και Ντι Μπενεντέττο Αλέξανδρος και ο έφορος της ομάδας Σκαρπαλέζος Επαμεινώνδας.
* Μπακολιάς: Σημαντική επιτυχία, υπό αντίξοες συνθήκες
Σημαντική επιτυχία για το καλαματιανό πόλο χαρακτήρισε τη κατάκτηση της 1ης θέσης και τη πρόκριση στην ημιτελική φάση του Πρωταθλήματος Β’ Εθνικής Κατηγορίας, ο τεχνικός της ομάδας Μπακολιάς Στάθης καθώς οι συνθήκες προπόνησης κατά τους χειμερινούς μήνες δεν επέτρεπαν ούτε τη πραγματοποίηση οικογενειακού διπλού με αποτέλεσμα 1-2 φορές το μήνα η ομάδα να μεταβαίνει στην Αθήνα για τη διεξαγωγή φιλικών συναντήσεων ώστε να παρουσιαστεί αξιόμαχη κατά τη διεξαγωγή του προβλήματος και να εξασφαλίσει τη παραμονή της στη κατηγορία κάτι που ήταν και ο πρωταρχικός στόχος.
* Συνεχίζονται οι εγγραφές για την ακαδημία πόλο
Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών λειτουργούν τα τμήματα των ακαδημιών υδατοσφαίρισης του ομίλου, όπου τα μικρά παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά του αθλήματος υπό την καθοδήγηση διπλωματούχων. Εγγραφές γίνονται καθημερινά στο κολυμβητήριο στις 4 – 8 στη γραμματεία των τμημάτων υγρού στίβου κα. Κοσιφολόγου Σταυρούλα.

~
***  Υγεία   για  Όλους  μας :
~
***  ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην τρώτε ποτέ αυγά με κίτρινο κρόκο!
ayga 3
-  Tα αυγά που καταναλώνουμε πρέπει να έχουν πορτοκαλί, και όχι κίτρινο κρόκο. Μπορεί ο κίτρινος κρόκος να μας είναι πιο οικείος (καθώς τα περισσότερα αυγά έχουν κίτρινο κρόκο), όμως δε σημαίνει πως είναι και ο σωστός. Τα αυγά που έχουν κίτρινο κρόκο, προέρχονται από κότες που η διατροφή τους δεν ήταν και τόσο σωστή, καθώς μεγάλωναν κλεισμένες σε ένα κλουβί χωρίς να βλέπουν ήλιο. Αντιθέτως, τα αυγά που έχουν πορτοκαλί κρόκο, ανήκουν σε κότες που ήταν υγιείς και τρέφονταν πιο σωστά. Γι' αυτό καλό θα είναι να προτιμάτε αυγά που προέρχονται από κότες ελευθέρας βοσκής.
~
***  Πώς να κάψετε το αντιαισθητικό λίπος της κοιλιάς με την κατάλληλη τροφή
lipos4
-  Το «σωσίβιο» ή αλλιώς το λίπος στην κοιλιά και γύρω από τη μέση είναι η ένδειξη καλοζωίας και καθιστικής ζωής. Είναι ένα από τα δύσκολα σημεία του σώματος που ως προς την απώλεια λίπους, αλλά αυτό γίνεται όλο και πιο έντονο όσο μεγαλώνει κάποιος.
Βάζοντας το περπάτημα και την αερόβια άσκηση σε συνδυασμό με τις παρακάτω τροφές στην καθημερινότητα σας, θα μπορέσετε να απαλλαγείτε ευκολότερα από το αντιαισθητικό λίπος στο συγκεκριμένο σημείο.
Νερό – τσάι - υγρά
Η ενυδάτωση του σώματος είναι ισχυρός σύμμαχος στην προσπάθεια απώλειας λίπους. Έστω και μία ήπια αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει τα νεφρά να «ζητήσουν» βοήθεια από το συκώτι, μειώνοντας την ικανότητά του να κάψει λίπος. Όλη αυτή η διαδικασία οδηγεί σε αποθήκευση λίπους στην κοιλιά. Ειδικά το τσάι και το νερό με λεμόνι δυναμώνουν το συκώτι και βοηθούν στην υγροποίηση του λίπους, το οποίο με τη σειρά του ενισχύει την γρήγορη αποβολή του από τον οργανισμό.
Όχι στα επεξεργασμένα τρόφιμα
Μειώστε τις θερμίδες και αποφύγετε τροφές που μπλοκάρουν τον μεταβολισμό. Τέτοια είναι τα επεξεργασμένα τρόφιμα, οι πολλοί υδατάνθρακες, η ζάχαρη (σε όλες τις μορφές της), τα κακά λιπαρά, η καφεΐνη και τα αναψυκτικά.
Ω3 λιπαρά οξέα
Τα συγκεκριμένα προϊόντα στοχεύουν στο κοιλιακό λίπος και είναι πηγή ενέργειας και πρωτεϊνών για τον οργανισμό. Καταναλώνοντας ψάρια δύο φορές την εβδομάδα μπορείτε να χάσετε τα αντιαισθητικά παχάκια.
Μπαχαρικά
Καταναλώστε άφοβα μπαχαρικά σε όλα τα φαγητά, ειδικά πιπέρι καγιέν και τζίντζερ. Επίσης η κανέλα, το γαρίφαλο και το κάρδαμο ενισχύουν την απώλεια των κιλών και συμβάλλουν στη μείωση της αίσθησης της πείνας, αφού λειτουργούν υπέρ της σταθεροποίησης του σακχάρου στο αίμα.
~
***  Πόση ζάχαρη έχουν τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά;
sugar
-  Είναι γνωστό ότι η ζάχαρη δεν είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία μας, όμως οι περισσότεροι την καταναλώνουμε καθημερινά, και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες. Ένας μέσος ενήλικας με κανονικό βάρος πρέπει να καταναλώνει 50γρ. ζάχαρης ημερησίως. Πιο συγκεκριμένα, η περιεκτικότητα ζάχαρης των ακόλουθων καθημερινών τροφών είναι:
1 ποτήρι χυμός πορτοκάλι= 48 γρ. ζάχαρης
2 μήλα= 46 γρ. ζάχαρης
1 μικρό μπολ νιφάδων δημητριακών με γιαούρτι 0% λιπαρών= 50 γρ. ζάχαρης
1 κουτάκι αναψυκτικό τύπου Cola= 39 γρ. ζάχαρης
2 μπάρες δημητριακών= 50 γρ. ζάχαρης
~
***  Mε πρόχειρο φαγητό δεν αδυνατίζεις- Ακόμη και να τρως λίγο
Fast food
-  Ο δρ Σπέκτορ είναι συγγραφέας ενός νέου βιβλίου που τιτλοφορείται «The Diet Myth». Όπως γράφει, νεώτερες μελέτες δείχνουν πως τα μικρόβια στο εσωτερικό των εντέρων παίζουν καθοριστικό ρόλο στο σωματικό βάρος και πως η ελάττωση της ποικιλότητάς τους συμβάλλει στην παχυσαρκία.
Μάλιστα υπολογίζει ότι η ποικιλότητα των βακτηρίων μπορεί να μειωθεί έως 60% μέσα σε λίγες μέρες από την έναρξη μιας ανθυγιεινής διατροφής, πλούσιας σε πρόχειρα φαγητά.
Επί δέκα ημέρες, ο Τομ τρεφόταν μόνο με χάμπουργκερ, τηγανητές μπουκίτσες κοτόπουλο, τηγανητές πατάτες και αναψυκτικά, ενώ πριν και μετά το τέλος του 10ημέρου υποβλήθηκε σε βιοψίες εντέρου για να ελεγχθεί η χλωρίδα του.
Όπως έδειξαν οι αναλύσεις, στην αρχή ζούσαν στο έντερό του 3.500 διαφορετικά είδη βακτηρίων αλλά στο τέλος της περιόδου παρακολούθησης είχαν μειωθεί σε 1.300.
«Το ανθρώπινο σώμα εκ φύσεως περιέχει χιλιάδες βακτήρια που είναι απαραίτητα για την υγεία, καθώς παίζουν ζωτικό ρόλο στην πέψη των τροφίμων, στον έλεγχο των θερμίδων που απορροφά ο οργανισμός από αυτά, στην παροχή σημαντικών ενζύμων και βιταμινών και σε δεκάδες άλλες λειτουργίες», δήλωσε ο δρ Σπέκτορ.
«Είναι τεκμηριωμένο πως όσο μεγαλύτερη ποικιλία έχει η διατροφή μας, τόσο μεγαλύτερη ποικιλότητα υπάρχει στην χλωρίδα του εντέρου και τόσο το καλύτερο για την υγεία - και αυτό ισχύει για όλες τις ηλικίες».
Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε λιγότερα από 20 διαφορετικά συστατικά, τα οποία μειώνονται ακόμα περισσότερο όταν ο κορμός της διατροφής αποτελείται από πρόχειρα φαγητά.
Και αυτό, εξηγεί, διότι η πλειονότητα αυτών των τροφίμων προέρχεται από τέσσερα συστατικά: το καλαμπόκι, την σόγια, το σιτάρι ή το κρέας.
Την κατάσταση επιδεινώνει η προώθηση ιδιαίτερα στερητικών διαιτολογίων με στόχο το εύκολο και γρήγορο αδυνάτισμα, που έχει ως επακόλουθο ακόμα μεγαλύτερη μείωση της βακτηριακής ποικιλότητας, προσθέτει.
Στον αντίποδα αυτών, τα τρόφιμα όπως το σκόρδο και ο καφές που προαναφέρθηκαν, μπορεί να αυξήσουν τα είδη των βακτηρίων, βοηθώντας στην απόκτηση και διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.
~
*** Προβλήματα στο στομάχι; Μάθε πως να τα θεραπεύσεις (ΒΙΝΤΕΟ)
sddefault
- Έχεις προβλήματα στο πεπτικό σου σύστημα; Ο χυμός λάχανου μπορεί να βοηθήσει!
Βίντεο  , Θεράπευσε το Στομάχι σου...    : https://youtu.be/ei4rEBJLCzM ,-

~
Πώς να θεραπεύσεις το στομάχι σουΠώς να θεραπεύσεις το στομάχι σου
Μεγάλη κουβέντα η λέξη θεραπεία. Όπως παρατηρείς στον τίτλο του άρθρου, αναφέρομαι σε β΄ (δεύτερο) πρόσωπο. Ακριβώς! Καλά το κατάλαβες! ΕΣΥ, ο παθών,που υποφέρεις καθημερινά, είσαι ο ΜΟΝΟΣ κατάλληλος, για να θεραπεύσεις το στομάχι σου.
Όσο πιο έγκαιρα το συνειδητοποιήσεις, τόσο πιο γρήγορη και αποτελεσματική θα είναι η θεραπεία σου. Και όταν αναφέρομαι στη θεραπεία, δε μιλάω, απλώς, για την ανακούφιση των επώδυνων ή δυσάρεστων συμπτωμάτων που σε απασχολούν, αλλά για την πλήρη και οριστική ίαση της ασθένειάς σου.
Για να συμβεί τούτο το «μαγικό» θαύμα, - κατά την ανήμπορη και παραπαίουσα σημερινή κλασσική ιατρική -, θα πρέπει να ξεριζώσεις όλες τις χρονίζουσες αιτίες. Τις αιτίες, δηλαδή, που σε οδήγησαν στη σημερινή οξεία ή χρόνια δυσχερή θέση σου.
Ας δούμε μαζί, εν συντομία, τις κυριότερες αιτίες, που ευθύνονται για όλες τις πεπτικές σύγχρονες ασθένειες του «πολιτισμένου» ανθρώπου.
Κυριότερες Αιτίες
Έντονη αφυδάτωση
Λήψη φαγητού χωρίς πείνα
Λήψη υγρών κατά τη διάρκεια του γεύματος
Σύντομη και βιαστική διάρκεια γεύματος
• Εκνευρισμός, νεύρα,πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το γεύμα
• Στεναχώρια, θυμός, θλίψη,πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το γεύμα
• Ερεθισμός του στομάχου, λόγω κατανάλωσης καυτών ή πικάντικων φαγητών
• Χρόνιος ερεθισμός του στομάχου, λόγω κατανάλωσης καφέ, νικοτίνης και αλκοόλ
• Κακός συνδυασμός τροφίμων (άμυλα και πρωτεΐνες στο ίδιο γεύμα, π.χ. πατάτες με κρέας, μακαρόνια με κιμά ή σάντουιτς με αλλαντικά)
• Φαγητό μέχρι σκασμού! (πέρα από τα όρια αντοχής και χωρητικότητας του στομάχου)
• Μάσημα τσίχλας, πριν και μετά το γεύμα
• Αλάτι και πιπέρι στα φαγητά
• Φαγητό από το ψυγείο ή ξανά ζεσταμένο (από την προηγούμενη μέρα)
• Πολλά λαδερά φαγητά
• Τηγανητά, παστά, αλλαντικά
• Πολλά γαλακτοκομικά
• Όσπρια που δε μούσκεψαν τουλάχιστον 12 ώρες
• Σόδα στο μαγείρεμα
Αυτές είναι μερικές ΜΟΝΟ από τις αιτίες (κατά την ταπεινή μου άποψη) που οδηγούν σε πεπτικά προβλήματα. Μελετώντας τες προσεχτικά είμαι σίγουρος ότι ο καθένας από εσάς «αμαρτάνει».
Εάν εσύ, που διαβάζεις το άρθρο, είσαι στομαχικός, μαθαίνεις, επιτέλους, την αιτία της ασθένειάς σου. Την αιτία για την οποία είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ποτέ δε φρόντισε να σε ενημερώσει ο «θεράπων» ιατρός σου. Και σε ρωτάω τώρα εγώ:
Πώς είναι δυνατόν να θεραπεύσεις οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, όταν δε γνωρίζεις την αιτία; Πιστεύεις, αγαπητέ Ιατρέ (με όλο το σεβασμό), ότι με κάποιο μαγικό χάπι θα μπορέσεις να θεραπεύσεις; Και βέβαια, όχι! Ή μήπως εσύ που είσαι «στομαχικός» πιστεύεις ότι το ΖΑΝΤΑΚ, το MALOXκαι άλλες παρεμφερείς αντιόξινες «καραμέλες» θα σε θεραπεύσουν;
ΕΣΥ, όμως, «στομαχικέ»,φταις!
Γιατί δίνεις στον κάθε ιατρό το δικαίωμα να συνταγογραφήσει, όταν και οι δύο βαθιά μέσα σας γνωρίζετε ότι δεν είναι αυτή η λύση του προβλήματος! Έχετε βολευτεί σε μια αρρωστημένη, αλληλοεξαρτώμενη σχέση ζωής, όπου εσύ, ιατρέ, συνεχίζεις να ανακουφίζεις (προσωρινά) τα συμπτώματα, διατηρώντας, παράλληλα, την πολυπόθητη «πελατειακή σχέση» και εσύ δε, ασθενή, βολεύεσαι με το χάπι, γιατί μπορείς αμέριμνα να συνεχίζεις να τρως και να πίνεις ό,τι σου γουστάρει!
Και μάθετε και τούτο∙
Ο ρόλος και το καθήκον του πραγματικού ιατρού – θεραπευτή, είναι η εκπαίδευση του ασθενή, ούτως ώστε να μην ξαναχρειαστεί ΠΟΤΕ θεραπεία (στα λατινικά doctor = δάσκαλος).
Ο ρόλος δε του ασθενή είναι να λάβει το «μάθημα» του και να προσπαθεί στο εξής να τηρεί τους φυσικούς και αναλλοίωτους νόμους που διέπουν τα πάντα στο σύμπαν με τάξη, σχέδιο και αρμονία. Η ασθένεια είναι αφύσικη. Τελεία και παύλα.
Η οριστική θεραπεία
Ο καθένας από εσάς μπορεί να αυτοθεραπευτεί μέσα σε 30 – 90 ημέρες. Τόσες είναι οι μέρες που απαιτούνται για την «αναγέννηση» ενός νέου στομάχου. Μέσα σε 1 – 3 μήνες, μπορείς να έχεις ένα καινούργιο στομάχι με τέλεια πέψη και αφομοίωση. Για να συμβεί,όμως, αυτό, θα πρέπει να εξαλείψεις, οριστικά, όλες τις αιτίες που σου προανέφερα.
Τι να κάνεις άμεσα
1. Πίνε 0,5 λίτρο νερό κάθε πρωί, μόλις ξυπνήσεις. Κάνε το ίδιο, ακριβώς, ½ ώρα πριν από κάθε μεσημεριανό και βραδινό γεύμα.
2. Τρώγε, μόνο όταν πεινάς. Αυτό μπορεί να σημαίνει και ΜΟΝΟ ένα γεύμα ημερησίως.
3. Μην καταναλώνεις υγρά κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε γεύματος. Ούτε νερό, ούτε ούζο, ούτε κρασί, ούτε αναψυκτικά. Μη λαμβάνεις επιδόρπιο, καφέ, τσάι, χυμούς, αλλά ούτε φρέσκα φρούτα και γαλακτοκομικά . Τα υγρά αραιώνουν τα πεπτικά υγρά και η πέψη σου πάει «περίπατο».
4. Μάσησε την τροφή σου σχολαστικά (20 – 30 φορές την κάθε σου μπουκιά) και μην καταπίνεις σαν πελεκάνος την τροφή σου. Πρόκειται να ακολουθήσει δυσπεψία, ρεψίματα και το βράδυ φασαρία από πίσω...
5. Στο τραπέζι κάθισε να γευματίσεις ήρεμος και με χαρούμενη διάθεση. Εάν είσαι εκνευρισμένος, αγχωμένος ή στρεσαρισμένος, πέσε κάτω και πάρε 10 κάμψεις ή χτύπα με μανία το μαξιλάρι σου. Ακόμη καλύτερα, πήγαινε για μια ώρα ζωηρό περπάτημα. Λήψη φαγητού με νεύρα, σημαίνει ήπια δηλητηρίαση.
6. Εάν είσαι στεναχωρημένος, θλιμμένος, πικραμένος, ΜΗΝ τρως. Παράλειψε το αντίστοιχο γεύμα και περίμενε να πεινάσεις. Μόνο έτσι, θα μπορέσεις να ωφεληθείς από την τροφή σου.
7. Παράτα τα καυτά και τα πικάντικα φαγητά. Αυτά είναι για τους Ινδούς και τουςΤαϊλανδούς. Τα δάκρυα και οι μύξες, την ώρα που τα γεύεσαι, τι νομίζεις ότι υποδηλώνουν; Χαρά; Όχι, βέβαια! «Πήρε φωτιά η Καλαμαριά!» (όπου Καλαμαριά, βάλε το στομάχι).
8. Ο καφεπότης διακρίνεται από το καφέ – μαύρο πρόσωπο (ειδικά κάτω από τα μάτια). Ο αλκοολικός έχει κόκκινη μούρη. Ο δε τσιγαροπνίκτης έχει το χρώμα του νεκρού. Δηλαδή, το γκρι. Και οι τρεις είστε χαμένοι από χέρι. Κόψτε μαχαίρι τα 3 «χτικιά» σας. Ειδάλλως, πείτε, οριστικά, αντίο στην πέψη, στην αφομοίωση, στη θρέψη, στην υγεία, στην ομορφιά, στην ίδια τη ΖΩΗ!
9. Πες αντίο στα αναψυκτικά, τηγανητά, αλλαντικά, ζυμαρικά, χοιρινά. Στείλε στα «τσακίδια» το αφρολέξ. Ναι! Αυτό που τρως και μοιάζει με ψωμί. Αυτό το υποτιθέμενο σημερινό ψωμί του φούρνου κολλάει σαν τσίχλα μέσα στο λεπτό σου έντερο, αφού πρώτα πέσει σα βόμβα στο στομάχι σου (ειδικά, εάν είναι ζεστό).
10. Κόψε όλα τα γαλακτοκομικά. Ξέχασες ότι, συν τοις άλλοις, είσαι αλλεργικός και ότι, ήδη, έχεις και δυσανεξία στη λακτόζη; Και για να μη με ξαναρωτήσεις, αυτό ισχύει για γιαούρτια, τυριά, κασέρια, βούτυρα, κεφίρ, ξινόγαλα, αριάνι και... του πουλιού το γάλα. Εκτός και εάν θέλεις να λάβεις έμμεση αντιβίωση και αυξητική ορμόνη.
Και επειδή γνωρίζω (τηλεπαθητικά) ότι αυτή την ώρα σκέφτεσαι ότι δε σου μένουν και πολλές διατροφικές επιλογές και ότι, ενδεχομένως, μαζί με την ασθένεια σου, κινδυνεύεις να τα τινάξεις από την πείνα, ρίχνω στο τραπέζι μερικά ουσιαστικά tips.
Τροφές που αγαπούν το στομάχι σου
1. Μήλα (στην αρχή χωρίς τη φλούδα τους)
2. Λαχανοσαλάτα
3. Χυλωμένο κεχρί
4. Ψητές (με τη φλούδα) πατάτες (potatojacket)
5. Χυμός καρότο + μήλο
6. Χυμός κόκκινο λάχανο + μήλο + τζίντζερ
7. Αποσταγμένο νερό ή αντίστροφης όσμωσης (άντε και πηγής)
8. Ατμόβραστη σαλάτα από καρότα ή βολβούς παντζαριών
9. Χυλωμένο ρύζι μπασμάτι
10. Αβοκάντο
11. Ελαιόλαδο για τη σαλάτα σου. Πάντα σε μορφή γαλακτώματος (χτύπησε αλύπητα το λάδι με το λεμόνι σε ένα σέϊκερ και «λούσε» τη σαλάτα σου)
• Η παραπάνω πρόταση είναι μια ενδεικτική πρόταση – πρόσκληση θεραπείας στομαχικών ενοχλήσεων. Χρησιμοποίησε τις προαναφερθέντες τροφές σε οποιαδήποτε ποσότητα, αναλογία και συνδυασμό επιθυμείς.
Τις επόμενες 30 τουλάχιστον ημέρες κινήσου σχολαστικά γύρω από αυτό το διαιτολόγιο. Εάν είσαι «τυχερός» και θεραπευτείς, τότε τα συγχαρητήρια μου. Εάν το πρόβλημα σου είναι βαθύ και χρόνιο, τότε υπομονή. Υπομονή μέχρι την έκδοση του νέου μου βιβλίου «Θεράπευσε το στομάχι σου».   Σπάρτακος ο Εκπαιδευτής!
~
*** Εξαφανίστε την κυτταρίτιδα με 3 φυσικούς τρόπους
 kyraritida1
-  * Απολέπιση η θαυματουργή
Η απολέπιση της επιδερμίδας είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και εύκολους τρόπους που συμβάλλει στη μείωση της κυτταρίτιδας. Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ένα scrub κατά της κυτταρίτιδας που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι με λίγα υλικά και χωρίς να ξοδευτείτε καθόλου (π.χ ένα scrub με καφέ: Ανακατεύοντας 1/4 φλιτζάνι αλεσμένους κόκκους καφέ και 1/2 έως 1 φλιτζάνι λάδι καρύδας).
~* Μασάζ
Κάντε μασάζ με αιθέρια έλαια όπως το γκρέιπφρουτ, το λεμόνι, λεβάντα αναμειγνύοντάς τα με ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο. Αν θέλετε μπορείτε να ζεστάνετε το μείγμα και να κάνετε με αυτό χαλαρωτικό μασάζ στην περιοχή για περίπου 10 -15 λεπτά. Το μασάζ με κυκλικές κινήσεις στις περιοχές με κυτταρίτιδα είναι ένας ιδανικός τρόπος για να αυξηθεί η ροή του αίματος και να διασπαστεί το συσσωρευμένο λίπος.
 ~* Αντι-κυτταριτιδική διατροφή
Η αύξηση πρόσληψης φρούτων και λαχανικών μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία, να μειώσει το σχηματισμό κυτταρίτιδας αλλά και το σωματικό βάρος. Τα μούρα, οι μπανάνες, η βρώμη, τα σπαράγγια και τα πορτοκάλια είναι μόνο μερικές από τις τροφές που καίνε αποτελεσματικά την κυτταρίτιδα. Βάλτε, λοιπόν, στο καθημερινό διατροφολόγιό σας φρούτα και λαχανικά και σύντομα κυτταρίτιδά σας θα αποτελεί παρελθόν!
~
***  Άνδρας δοκιμάζει τους πόνους της γέννας (ΒΙΝΤΕΟ)
gennaei
-  Ο Penn Holderness ειδικά για την Ημέρα της Μητέρας, αποφάσισε να δοκιμάσει τους πόνους της γέννας. Αυτό θα ήταν το δώρο του για τη γυναίκα του με την οποία έχουν δύο παιδιά.
Το μηχάνημα προσομοίωσης στήθηκε και ο Penn μαζί με τη γυναίκα του Kim πήγαν στο γυναικολόγο. Αυτός ανέλαβε να τοποθετήσει τους αισθητήρες στο στομάχι του και το μαρτύριο άρχισε.
Η διαδικασία άρχισε με την κλίμακα πόνου στο 3 (η κλίμακα είναι από 1 έως 10). Η αντίδρασή του από κει και μετά είναι κάτι που πρέπει να δείτε μόνοι σας.  Δείτε το βίντεο , Penn Holderness endures pain of childbirth for Mother's Day  :  https://youtu.be/tELi9aHJW74 .-

~
***   ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΒΑΚΙ: Η μαγική συνταγή που θα δώσει λύση στους πόνους των αρθρώσεων!
ponos1
-  Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα στις αρθρώσεις σας και διάφορα μέρη του σώματος, ή απλά θέλετε να κρατάτε τις αρθρώσεις σας σε καλή κατάσταση, η παρακάτω συνταγή θα σας φανεί κάτι παραπάνω από χρήσιμη:
1.Θα χρειαστείτε 150γρ. βρώσιμη ζελατίνη για την θεραπεία ενός μήνα, την οποία μπορείτε να προμηθευθείτε από κάθε κατάστημα. 
2.Το βράδυ, χρησιμοποιείστε 5γρ. ζελατίνη και 1/4 του φλιτζανιού κρύο νερό.
3.Ανακινείστε το και αφήστε το έξω από το ψυγείο έως το πρωί. Έτσι η ζελατίνη θα φουσκώσει και μετατραπεί σε ζελέ την νύχτα.
4.Όταν ξυπνήσετε το πρωί, πιείτε το μείγμα με άδειο στομάχι. Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα συστατικά (χυμό, μέλι κ.λπ.)
Η θεραπεία διαρκεί για ένα μήνα και θα χρειαστεί να την επαναλάβετε ξανά σε 6 μήνες
Πολλά άτομα που είχαν πόνο στις αρθρώσεις ή σε μέρη του σώματός τους (πλάτη, μέση, πόδια κ.α.), μετά το πέρας μιας εβδομάδας που χρησιμοποίησαν την συνταγή αυτή, σταμάτησαν να παραπονιούνται.

~
**





  
~ ***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4159 video. - 4141.-    
Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2501 video.  2479.-             https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2485   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- -
βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9145  βίντεο   .-
-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4212 / 427 .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 440 / - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.078  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,
***
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   423 .-  https://twitter.com/  ,   Skoulikas @stamos01               http://messinia1234.com/?page_id=937                       
***
http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-
***
http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .- 
~
https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 389 .-   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-
STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-                                    https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 73/140 .-  
~
*** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  :   .-                    
 ~ΑRFARA NEWS 2 , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  28  Απριλίου  2015  : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-2-28-2015.html .-                                
 ~ ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Τετάρτη  29  Απριλίου  2015 :
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-29-2015.html .-           
 ~  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  30  Απριλίου  2015 :
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-30-2015.html .-                    
~ΑΘΛΗΤΙΚΗ  εβδομαδιαία Ενημέρωση 25  Απριλίου έως 01  Μαϊου  2015  : 
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/25-01-2015.html .-                           
   
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πρωτομαγιά  2015  : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-2015.html .-          
~ΑRFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  02  Μαϊου  2015 :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/rfara-news-02-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή  03 Μαϊου  2015  :
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-03-2015.html .-      ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατο-Κύριακο  02  και 03 Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/02-03-2015.html .-                       
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Μαϊου  2015  :
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-04-2015.html .-        
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα 04 Μαΐου  2015:  
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/04-2015_4.html .-                    
 ~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  05  Μαϊου  2015 : 
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-05-2015.html.-  .-              
~Το  αγιάζι  της   ενημέρωσης  Τρίτη  05  Μαϊου  2015  : 
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/05-2015.html .-                                 
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  06  Μαϊου  2015 :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-06-2015.html .-       
 ~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  :
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-07-2015.html .-                 
 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  :
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/07-2015.html .-                      
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  08  Μαϊου  2015  : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-08-2015.html .-                         
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης , Σάββατο 09  Μαϊου   2015 :
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-09-2015.html .-         
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  09  Μαϊου  2015  :
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/09-2015.html .-                                     
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή  10  Μαϊου  2015
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-10-2015.html .-             
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 09  και 10  Μαϊου  2015  : 
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/09-10-2015.html .-                        
~ ARFARA  NEWS ,  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  11  Μαϊου  2025  :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-11-2025.html .-     
 ~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  11  Μαϊου  2015 :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/11-2015.html .-                   
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  12   Μαϊου  2015  : 
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-12-2015.html .-                     
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  12  Μαϊου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/12-2015.html  .-

~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  13  Μαϊου   2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-13-2015.html .-            
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Μαϊου  2015  :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/13-2015.html  .-
 ~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  14  Μαϊου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-14-2015.html .-
  ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  :
**
ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαϊου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .- 

~                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: