ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ Παρασκευή 19/12/2014

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ   , Παρασκευή 19/12/2014 :



***  Χαικάλης: Μου έδιναν 3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσω Πρόεδρο         
           
Απόπειρα χρηματισμού του προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καταγγέλλει ο βουλευτής  Παύλος Χαϊκάλης.
Όπως ανέφερε στο πρωινό του Ant1, η απόπειρα έγινε δύο βδομάδες πριν. Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι έχει στην κατοχή του και σχετικό υλικό το οποίο το έδωσε και στο Λάκη Λαζόπουλο, ενώ ο ίδιος κατέθεσε και στη Δικαιοσύνη.
"Υπήρχε ένα ποσό 700.000 ευρω, διακανονισμό του δανείου μου και συμβόλαιο με διαφημιστικές. Δηλαδή 2 εκατ. με 3", καταγγέλλει ο κ. Χαϊκάλης.
"Υπάρχει και οπτικό αλλά και ακουστικό υλικό και είναι ανατριχιαστικό" συμπληρώνει και αναφέρει ότι έγιναν δύο συναντήσεις.
"Εχω δει και έχω ακούσει το υλικό. Μιλάμε λίγο χρόνο πριν το δείτε", είπε, μάλιστα, στον ΑΝΤ1, προαναγγέλλοντας ραγδαίες εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο.
"Αυτά τα στοιχεία έχουν κατατεθεί και στον εισαγγελέα", σημείωσε.
Βίντεο  , www.newsbomb.gr : Χαϊκάλης: Προσπάθησαν να με χρηματίσουν για να ψηφίσω ΠτΔ   :  http://youtu.be/ed_FtDAu5bY ,.

Υστερόγραφον sns : 1.- Πιστεύουν ότι  το  50% τον βουλευτών της σημερινής σύνθεσης της Βουλής (νέων) , ότι θα επανεκλεγούν ; που δεν  θέλουν να ψηφίσουν Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας ; και πως θα συνταξιοδοτηθούν ;...
2.- Οι  βουλευτές των μικρότερων κομμάτων που συντάσσονται στην μη ψήφιση  Προέδρου , ότι  στα σίγουρα  θα συμπεριληφθούν σε  ψηφοδέλτια  κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία ;
3.- Αποκλείεται  η θέση σε εκλόγιμες θέσεις  βουλευτών Επικρατείας,   σε  αρχηγούς μικρότερων κομμάτων που συνιστούν ενθέρμως να μην ψηφίσουν  για εκλογή Προέδρου  της Ελληνικής Δημοκρατίας ;
4.- Είναι  συμφέρον για την εθνική  οικονομία  η μη εκλογή Προέδρου ;
5.- Υπάρχει  ενδεχόμενο  η χώρα  μας  μετά  από τόσες  θυσίες να  μπεί  σε μεγαλύτερες περιπέτειες ;
6.-Θα  αναφέρω τον  Général De Gaulle , που μας λέει :
«Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γεννιές>>
7.- Τέλος θα  αναφέρω : *O  ΣΟΚΡΑΤΗΣ  436πχ. -438πχ  έλεγε  : " Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ  , ΔΙΟΤΙ  , ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ  ΙΣΟΤΗΤΑΣ , ΔΙΟΤΙ  ΕΜΑΘΕ  ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ  ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΙΑ  ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ , ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ , ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝΙΑ " .-
 ***  Μαξίμου: Στο περιβάλλον Καμμένου ο ύποπτος για τη δωροδοκία
Μαξίμου: Στο περιβάλλον Καμμένου ο ύποπτος για τη δωροδοκία Στα πρόσωπα του περιβάλλοντος Καμμένου, υποστηρίζουν κύκλοι του Μαξίμου, ότι βρίσκεται το πρόσωπο που αποπειράθηκε να δωροδοκήσει τον Παύλο Χαϊκάλη.
Σημειώνουν μάλιστα ότι ήταν μαζί του αλλά και με τον ευρωβουλευτή κ. Μαριά όταν συναντήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα.
Στο Μαξίμου μιλούν για "κακοπαιγμένο θέατρο" και για καλλιέργεια κλίματος προκειμένου οι βουλευτές να μην στηρίξουν την προεδρική υποψηφιότητα.
Ζητούν την άμεση κατάθεση των στοιχείων εάν αυτά υπάρχουν ή διαφορετικά την παρέμβαση της δικαιοσύνης.
Στρέφουν τα "πυρά" τους και προς τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι βιάστηκε να υιοθετήσει τις καταγγελίες.
Η εν λόγω αντίδραση "καθρεφτίζεται" και στην ανακοίνωση της ΝΔ δια μέσου του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του, Ανδρέα Παπαμιμίκου ο οποίος τόνισε την ανάγκη "η δικαιοσύνη είναι ανάγκη να αποφανθεί άμεσα".
"Από τη στιγμή που η έρευνά της δεν τεκμηριώνει οτιδήποτε, αποκαλύπτεται πως πρόκειται για μια στημένη προβοκάτσια. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος, εδώ και τώρα, σ' αυτό το άθλιο παιχνίδι με τους θεσμούς και τη χώρα. Την προβοκάτσια αυτή ξεκίνησε πριν τρεις μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεχίζουν οι ΑΝΕΛ", αναφέρει ο κ. Παπαμιμίκος.
"ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προσπαθούν να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν βουλευτές. Μολύνουν το πολιτικό περιβάλλον επιδιώκοντας ανώμαλες εξελίξεις. Το πρόσωπο που σύμφωνα με τις καταγγελίες καταγγέλλεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπήρξε στενός συνεργάτης του Π. Καμμένου", πρόσθεσε.
Και κατέληξε: "Τον συνόδευσε στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στις 22.03.2013. Τον συνόδευσε στην επίσκεψή του στην Κύπρο την 01.04.2013. Και είναι βασικός μάρτυρας υπεράσπισής του στην υπόθεση των CDS. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του".
πηγή:   www.news.gr

*** Τι κατήγγειλαν Καμμένος - Χαϊκάλης για την «απόπειρα χρηματισμού»
Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη των ΑΝΕΛ
Τι κατήγγειλαν Καμμένος - Χαϊκάλης για την «απόπειρα χρηματισμού»
Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν πλάκα, όταν κατάλαβα ότι τα πράγματα ήταν σοβαρά δεν σκέφτηκα στιγμή να ενδώσω, η αλήθεια πρέπει να λάμψει, δήλωσε ο Παύλος Χαϊκάλης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την καταγγελία ότι προσπάθησαν να τον δωροδοκήσουν με 2-3 εκατομμύρια ευρώ για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος είπε ότι το όνομα του προσώπου που φέρεται να επιχείρησε τον χρηματισμό δεν υπήρχε στις επίσημες καταθέσεις για να διασφαλιστεί το απόρρητο και να συλληφθεί επ' αυτοφώρω. Το όνομα δόθηκε όμως από την πρώτη στιγμή στην ασφάλεια -όπως είπε ο κ. Χαϊκάλης- και περίμενε τις διαδικασίες που ακολούθησαν.
Ο κ. Καμμένος είπε ότι η συνομιλία με το πρόσωπο που φέρεται να πρότεινε το χρηματισμό στον κ. Χαϊκάλη έγινε με κάμερα-ρολόι. Υπήρξε δεύτερη συνάντηση, διάρκειας περίπου 15 λεπτών. Το υλικό της καταγραφής δόθηκε στην Εισαγγελία.

«Υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία μέσα σε αυτό το διάλογο όπου ο μεσάζων αναφέρει ότι μπορεί να δώσει τις 700.000 ευρώ άμεσα» ανέφερε ο κ. Καμμένος, λέγοντας ότι κάποια από τα μετρητά που υποσχέθηκαν στον Χαϊκάλη μπορεί να ήταν χτυπημένα «ίσως και απ' την απαγωγή Παναγόπουλου».
Όπως προκύπτει από τη συνέντευξη, αντίγραφα κράτησαν οι κκ. Καμμένος και Χαϊκάλης, ο Λάκης Λαζόπουλος καθώς και συμβολαιογράφος στο εξωτερικό. ο κ. Καμμένος είπε ακόμη ότι «στέλνει «αυτή τη στιγμή αντίγραφο της δεύτερης συνάντησης Χαϊκάλη με τον μεσάζοντα στον υπουργό Δικαιοσύνης καθώς και ένα δεύτερο αντίγραφο στον πρόεδρο της Βουλής για να το δώσει στους αρχηγούς των κομμάτων».

Η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας συγκλήθηκε εκτάκτως στις 15:30 για την υπόθεση της καταγγελίας του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη, περί απόπειρας δωροδοκίας του. Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Καμμένου στο Twitter, το υλικό παρελήφθη από τη Βουλή.
Καθορισμένη Τρίτη συνάντηση, με την οποία υποτίθεται ότι θα έκλεινε η συμφωνία, και για την οποία είχε ενημερωθεί η αστυνομία, ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή. «18:05 του στέλνω μήνυμα "πού είσαι, χάθηκες;"», «18:12 με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει θα τα πούμε μετά την Πρωτοχρονιά», είπε ο κ. Χαϊκάλης.
«Ίσως είχε καταλάβει, ίσως ενημερώθηκε από κάποιον» είπε ο κ. Χαϊκάλης απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν εμφανίστηκε το πρόσωπο αυτό στο τρίτο ραντεβού.
Όπως είπε ο Πάνος Καμμένος, το συγκεκριμένο πρόσωπο τον γνώρισε στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν βουλευτής της ΝΔ. Έπειτα εντάχθηκε στους ΑΝΕΛ μέχρι την εποχή που προσελήφθη σε τράπεζα. Εξάλλου είχε δώσει ένορκη κατάθεση για την υπόθεση των CDS.

Ο κ. Χαϊκάλης είπε ότι είχε φιλικές σχέσεις μαζί του και στην αρχή νόμιζε ότι του έκανε πλάκα. Όταν κατάλαβε ότι τα πράγματα ήταν σοβαρά, ενημέρωσε αμέσως τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.
Σε βίντεο από την πρώτη συνάντηση «φαίνεται καθαρά το πρόσωπο του μεσάζοντα» είπε ο κ. Καμμένος δείχνοντας ένα δισκάκι, ενώ ζήτησε να ανοίξουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες του συγκεκριμένου προσώπου για να φανεί με ποιον συνομιλούσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, o άνθρωπος που κατηγορείται για τη δωροδοκία ονομάζεται Γιώργος Αποστολόπουλος, είχε διατελέσει ως σύμβουλος στην υπηρεσία των πρωθυπουργών Γ.Παπανδρέου, Αντ.Σαμαράς και ήταν επίσης και σύμβουλος του κ. Καμμένου.
Για την εμπλοκή του Λάκη Λαζόπουλου, ο Π.Χαϊκάλης εξήγησε ότι ο κ. Λαζόπουλος έχει την  τεχνική υποδομή στο στούντιο για να καθαρίσουν το υλικό. Επίσης τον γνωρίζει χρόνια και τον εμπιστεύεται. «Αν μου συμβεί τίποτα, ήθελα ο Λαζόπουλος να έχει το υλικό» είπε.
VIDEO , Συνέντευξη Πάνου Καμμένου 19/12/2014   : http://youtu.be/6Bh60hR4cGQ  ,
Ο κ. Χαϊκάλης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, μετά το σάλο που προκάλεσαν ο πρωινές του δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Συγκεκριμένα, είπε ότι του έγινε προσέγγιση, στις αρχές Δεκεμβρίου, από εκπρόσωπο χρηματο-οικονομικών κύκλων και του πρότειναν 700.000 ευρώ σε ρευστό, διακανονισμό του δανείου του στην τράπεζα και συμβόλαιο με διαφημιστικές εταιρείες. Σύμφωνα με το βουλευτή, η προσφορά ανερχόταν συνολικά σε 2-3 εκατομμύρια ευρώ.
Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. τόνισε ότι διαθέτει υλικό που αποδεικνύει ότι προσπάθησαν να τον δωροδοκήσουν.
Το υλικό -όπως είπε- το κατέγραψε με τη βοήθεια του Λάκη Λαζόπουλου και το έχει ήδη καταθέσει στον εισαγγελέα, ενώ έχει ενημερώσει σχετικά και τον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο.
Όπως δήλωσε στο Βήμα αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός «πράγματι πριν από 10 ημέρες κατατέθηκε οπτικοακουστικό υλικό στον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο, αλλά ως σήμερα οι καταγγελίες Χαϊκάλη δεν επιβεβαιώνονται».
Σύμφωνα με Τα Νέα, ο βουλευτής έδωσε πολύωρη κατάθεση αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στον εισαγγελέα εφετών, Π.Παναγιωτόπουλο και παρέδωσε οπτικό-ακουστικό υλικό.
Ο κ. Χαϊκάλης, ωστόσο, αρνήθηκε να κατονομάσει το πρόσωπο που προσπάθησε να τον δωροδοκήσει, παρά το γεγονός ότι ρωτήθηκε επανειλημμένως, καθώς από το υλικό δεν προκύπτει η ταυτότητα του προσώπου. Ο βουλευτής, επίσης, αρνήθηκε να κατονομάσει και τα πρόσωπα που κρύβονται από πίσω.
Μιλώντας στο «Κόκκινο» ο Τέρενς Κουίκ, δήλωσε ότι ο Παύλος Χαϊκάλης έχει δώσει στον εισαγγελέα το όνομα αυτού που προσπάθησε να τον δωροδοκήσει. «Μας αιφνιδιάζει το γεγονός ότι η Εισαγγελία δήλωσε πως δεν ξέρει το πρόσωπο, εφόσον το γνωρίζει η Ασφάλεια εδώ και μία εβδομάδα» τόνισε.
Τι φέρεται να απαντά η ΝΔ
 Φωτογραφίες που φέρεται να προέρχονται από τη ΝΔ δείχνουν τον Γιώργο Αποστολόπουλο να συμμετέχει σε συναντήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ Π.Καμμένου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρα.


Ο Γ. Αποστολόπουλος απέναντι από τον Π. Σκουρλέτη

Ο Γ. Αποστολόπουλος όρθιος δεξιά του Ν. Μαριά παρακολουθεί τη συνομιλία Τσίπρα-Καμμένο
Τι λένε εισαγγελικές πηγές
Δύο φορές προσήλθε ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης στην Εισαγγελία Εφετών για την υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας του ενόψει της προεδρικής εκλογής, αλλά, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και τις δύο φορές δεν κατονόμασε το πρόσωπο που του πρότεινε χρηματισμό.
Η πρώτη φορά ήταν το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, οπότε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων έδωσε κατάθεση στον εισαγγελέα Εφετών Π.Παναγιωτόπουλο, που χειρίζεται την έρευνα για την υπόθεση του αποκαλούμενου «κουμπαρά» και ενώ προηγουμένως είχε συναντηθεί με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Ισ. Ντογιάκο, παρουσία και του προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών ήταν εκείνος που υπέδειξε στον κ. Χαϊκάλη να δώσει αμέσως κατάθεση στον εισαγγελικό λειτουργό που ερευνά τις επίμαχες καταγγελίες και έτσι ο βουλευτής βρέθηκε στο γραφείο του κ. Παναγιωτόπουλου.
Ο κ. Χαϊκάλης κατέθεσε στον εισαγγελικό λειτουργό βίντεο και ηχητικό υλικό, το οποίο, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, αποδείκνυε τις καταγγελίες του, αλλά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν κατονόμασε ποιο είναι το πρόσωπο που επιχειρούσε να τον δωροδοκήσει.
Η δεύτερη φορά που ο βουλευτής βρέθηκε και πάλι στο γραφείο του κ. Παναγιωτόπουλου ήταν στις 08:30 τις 12ης  Δεκεμβρίου, οπότε ο κ. Χαϊκάλης παρέδωσε στον εισαγγελέα νέο ηχητικό υλικό, χωρίς όμως και πάλι να αποκαλύψει το όνομα του καταγραφέντος προσώπου, όπως επισημαίνουν οι εισαγγελικές πηγές.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο φάκελος της συγκεκριμένης υπόθεσης διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Εφετών στην Ασφάλεια, με εντολή από τον εισαγγελέα να ερευνηθεί το επίμαχο υλικό του κ. Χαϊκάλη, ώστε αφού διαπιστωθεί ότι είναι γνήσιο και όχι προϊόν συρραφής να εντοπιστούν ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις και οι υπαίτιοι γι αυτές, στο πλαίσιο του Αυτόφωρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια ημέρα ο κ. Χαϊκάλης κλήθηκε και έδωσε στην Ασφάλεια την πρώτη κατάθεσή του, ενώ ακολούθησε και μία ακόμη, πριν δύο ή τρεις ημέρες, κατά τη διάρκεια της οποίας φέρεται να κατονόμασε το πρόσωπο που επιχείρησε να εξαγοράσει την ψήφο του. Μάλιστα, ο βουλευτής φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το εν λόγω πρόσωπο προέρχεται από τον τραπεζικό χώρο. Γι αυτό τον λόγο, η Ασφάλεια, ήδη, έχει αποστείλει έγγραφα αιτήματα σε τράπεζες, προκειμένου να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του συγκεκριμένου προσώπου.
Τι λένε αστυνομικές πηγές Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πριν από μία εβδομάδα η Ασφάλεια Αττικής έλαβε εντολή από τον εισαγγελέα Εφετών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με απόπειρα δωροδοκίας βουλευτή και συγκεκριμένα του Π. Χαϊκάλη.
Ο κ. Χαϊκάλης κλήθηκε και έχει δώσει μέχρι στιγμής δύο καταθέσεις στην Ασφάλεια, τις οποίες, κατά τις ίδιες πηγές, κατονομάζει και τον άνθρωπο που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επιχειρήθηκε σε συνεργασία με την Αστυνομία να κανονιστεί συνάντηση του βουλευτή με τον άνθρωπο που φέρεται ότι επιχείρησε να τον δωροδοκήσει, αλλά αυτός δεν εμφανίστηκε στο ραντεβού.
Όπως ανέφεραν στελέχη της Αστυνομίας, η Ασφάλεια αυτήν τη στιγμή δεν έχει το οπτικοακουστικό υλικό που παρέδωσε στον εισαγγελέα ο κ. Χαϊκάλης, γιατί δεν παραδόθηκε από την Εισαγγελία, μαζί με την εντολή τής προκαταρκτικής εξέτασης.
Το βίντεο φέρεται ότι εστάλη απευθείας από την Εισαγγελία στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση. Πάντως, όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί, μέχρι στιγμής τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί δεν επαρκούν για να προχωρήσουν σε σύλληψη και η έρευνα συνεχίζεται.  Newsroom ΔΟΛ

 ***  Σαμαράς: Απέστειλε στον εισαγγελέα το υλικό με την καταγγελία Χαϊκάλη Ως παράνομο προϊόν
 Ως παράνομο προϊόν απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον εισαγγελέα, Π.Παναγιωτόπουλο το μαγνητοσκοπημένο υλικό, που του διαβιβάστηκε από τη Βουλή και αφορά την καταγγελία Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού.
Νωρίτερα, είχε παραλάβει το υλικό η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία συγκαλείται εκ νέου του Σάββατο.
Το CD με τις επίμαχες συνομιλίες έφτασε επίσης στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Υστερόγραφον sns : Τίθεται ένα απλό ερώτημα στον  βουλευτή και ηθοποιό κ.  Χαϊκάλη γιατί  για τόση ώρα  καθότανε  και συζήταγε με τον γνωστό του κ. Γ. Αποστολόπουλο και δεν τον πέταγε με κλοτσιές  σαν έντιμος έξω ;  Γιατί καθότανε συζήταγε και έγραφε ; Το ποιο έντιμο πιστεύω για μένα ,  θα ήτανε ο κ. Χαϊκάλης να αδιαφορούσε καταγγέλλοντας ότι  τον πλησίασε ο τάδε κύριος ......

*** Μήνυση Σαμαρά σε Χαϊκάλη

Μήνυση κατά του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη καταθέτει άμεσα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τα όσα ισχυρίστηκε απόψε ο κ. Χαϊκάλης σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Mega. Ερωτηθείς για λογαριασμό ποίου ο Γιώργος Αποστολόπουλος του προσέφερε 2-3 εκατ.ευρώ για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Παύλος Χαϊκάλης τόνισε: «Για ποιον ενεργούσε ξέρω, μου έχει πει και πολιτικό πρόσωπο πολύ υψηλό και κάποιο όνομα τραπεζίτη, που είχαν σχέση με τον πρωθυπουργό». Η δήλωση αυτή του κ. Χαϊκάλη προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση κατά του κ. Χαϊκάλη και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών. «Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού σχετικά με όσα είπε απόψε ο κ. Παύλος Χαϊκάλης στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega». «Ο Πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών», αναφέρεται στην ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του κ. Σαμαρά. www.protothema.gr . - 

*** Υπόνοιες Βουδούρη και Παραστατίδη για εξαγορά ανεξάρτητων βουλευτών
Εντονες αντιδράσεις από Λυκούδη και Αηδόνη
 Οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Θεόδωρος Παραστατίδης προχώρησαν σε ανακοίνωση με την οποία αφήνουν βαρύτατες υπόνοιες, χωρίς να τους κατονομάζει, για τους Γρηγόρη Ψαριανό, Χρήστο Αηδόνη, Σπύρο Λυκούδη και Γιώργο Νταβρή ότι χρηματίστηκαν για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Εντονη ήταν η αντίδραση από τον Σπύρο Λυκούδη που τους αποκάλεσε «πολιτικά σκουλήκια». Μιλώντας στο Mega, έκανε λόγο για απίστευτη και ηλίθια ανακοίνωση, για αδικαιολόγητο βούρκο στην πολιτική ζωή, ενώ κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να μην συμπεριλάβει τους Οδ.Βουδούρη και Θ.Παραστατίδη στα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Από την πλευρά του, ο Χρ. Αηδόνης δήλωσε στο Βήμα ότι «εάν δεν ανακαλέσουν μέχρι αύριο και δεν ζητήσουν δημοσίως συγγνώμη προσφεύγω στη Δικαιοσύνη με μήνυση και αγωγή. Εγώ δεν παίζω, είμαι 35 χρόνια στην πολιτική δεν θα αφήσω να με λεκιάσουν οι γενίτσαροι του ΣΥΡΙΖΑ που δίνουν με αυτόν τον τρόπο διαπιστευτήρια για να εξασφαλίσουν θέση στα ψηφοδέλτιά του».
Ο Γρηγόρης Ψαριανός μιλώντας στον Σκάι ανέφερε πως είχε πει εδώ και μήνες ότι θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Χαρακτήρισε την ανακοίνωση των δύο βουλευτών «αθλιότητα διαφόρων περιπλανώμενων πολιτικάντηδων που εκτελούν συμβόλαια εν όψει της ένταξής του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και δίνουν διαπιστευτηρια στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».
Πρόσθεσε πως είναι ακόμη «πιο άθλιοι και ξεφτυλισμένοι αν το σκεφτήκαν και το έπραξαν μόνοι τους».
«Θα πρέπει να ντρέπονται. Θα προσφύγουμε όλοι στη Δικαιοσύνη. Να βρουν κάπου να πάνε να κρυφτούν» δήλωσε.
Η ανακοίνωση:
«Χωρίς την σκιά του χρηματισμού η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας
Η αποκάλυψη της απόπειρας χρηματισμού του κ. Χαϊκάλη, η οποία ήταν σε γνώση της δικαιοσύνης εδώ και 15 μέρες, ρίχνει βαριά σκιά στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Η σκιά αυτή προφανώς έχει και μια άδικη πλευρά, εφόσον σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι η υπερψήφιση της κυβερνητικής πρότασης από μη κυβερνητικούς βουλευτές συναρτάται υποχρεωτικά με χρηματισμό.
Ωστόσο, η απόπειρα χρηματισμού, έστω και ενός βουλευτή, έστω και μόνο η σοβαρή πιθανότητα αυτής της απόπειρας, δημιουργεί μια βαριά σκιά, δυστυχώς για όλους τους βουλευτές, που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην ψηφοφορία για την προεδρία της Δημοκρατίας.
Αδιαμφισβήτητος τρόπος, να αρθεί αυτή η σκιά για τους εν λόγω βουλευτές, είναι η αποχή τους από τις επόμενες ψηφοφορίες.
Εξάλλου, σε κάθε περίπτωση, η εκλογή προέδρου από την παρούσα Βουλή, εκτός από εξαιρετικά απίθανη που ήταν μέχρι σήμερα, καθίσταται πλέον και προβληματική αν ευοδωθεί, εφόσον θα επισκιάζεται από υπόνοιες χρηματισμού. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι απαλλαγμένος από τέτοιες σκιές, χωρίς εκκρεμότητες στη Δικαιοσύνη για το άμεσο επόμενο διάστημα.
Επαναφέρουμε την πρότασή μας, να συμφωνηθεί μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων το πρόσωπο του επόμενου προέδρου, που θα εκλέξει η επόμενη Βουλή. Μια τέτοια συνεννόηση, που δεν επιβάλλεται βέβαια από τις θεσμικές διαδικασίες, θα έδινε εν τούτοις ένα θετικό μήνυμα ομαλότητας και εθνικής ωριμότητας, τόσο προς το εξωτερικό, όσο και προς την Ελληνική κοινωνία, που επιθυμεί αλλαγή πορείας με όρους ασφάλειας.
Θεόδωρος Παραστατίδης                                                       Οδυσσέας Βουδούρης
Βουλευτής Κιλκίς                                                                    Βουλευτής Β’ Αθήνα»

Newsroom ΔΟΛ
 Υστερόγραφον sns : Όλα  αυτά  για μένα  είναι ακρότητες . Είναι  λαϊκισμός . Είναι ξεπεσμός των πολιτικών και του Ελληνικού πολιτικού βίου μας . Ντροπή σ'΄ όλους αυτούς που δημιουργούν όλα αυτά  μπροστά στις διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας . Ένα  μόνο  θα  τονίσω . " Όλα  εδώ πληρώνουντε  και όλα  θα  τα βρούνε μπροστά  τους , όλοι αυτοί που τα δημιουργούν , όλοι αυτοί οι πολιτικοί (πολιτικάντηδες) , βουλευτές (βολευτές) που τα δημιουργού με  μισές αλήθειες  . Διότι από πολλές  μισαλήθειες πάντα βγαίνει ένα μεγάλο ψέμα.

 *** 8,5 χρόνια στον ηλεκτρολόγο που έκλεβε εκκλησίες και νεκροταφεία και έβαζε τις κόρες του να φυλάνε τσίλιες          
           
Γερή ήταν η «καμπάνα» του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας που χτύπησε χθες για 39χρονο ο οποίος καταδικάσθηκε για δεκάδες διαρρήξεις, κλοπές και απόπειρες κλοπών σε ιερούς ναούς και κοιμητήρια σε όλη τη Μεσσηνία, ενώ επικαλούμενος ηλεκτρολογικές εργασίες ανάγκαζε τις δύο ανήλικες κόρες του να πηγαίνουν μαζί του και συνήθως να κρατούν «τσίλιες».
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τις κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και του επέβαλε κάθειρξη 8 ετών, καθώς και για ενδοοικογενειακή παράνομη βία κατά των δύο ανήλικων κοριτσιών με φυλάκιση 6 μηνών.
Ο 39χρονος είχε καταδικασθεί το 2009 για εξαπάτηση 6 πολιτών, από τους οποίους είχε πάρει χρήματα με την αιτιολογία ότι θα τους βοηθούσε, επί πληρωμή, στην έκδοση δανείων.
  Πεθερά
Αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας είπε ότι από τον Αύγουστο του 2013 έως τις αρχές του Ιουνίου του 2014 είχαν διαπραχθεί 22 διαρρήξεις και κλοπές και επιπλέον 7 απόπειρες κλοπών σε ιερούς ναούς και κοιμητήρια, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, απ’ όπου είχαν αφαιρεθεί χρήματα, εικόνες και διάφορα αντικείμενα.
Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαρμάρινες πλάκες, εικόνες αγίων, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία.
Η πεθερά του κατέθεσε πως η δράση του αποκαλύφθηκε, όταν οι δύο μεγαλύτερες εγγονές της (16 και 17 χρόνων) είπαν ότι τις παίρνει μαζί και κλέβει εκκλησίες. «Τις έπαιρνε μαζί του για να καλύπτεται και όταν τα παιδιά το κατάλαβαν, ήρθαν και μου το είπαν, γιατί τον φοβόντουσαν. Χτύπαγε κι αυτά και τη μάνα τους», είπε η μάρτυρας. Πρόσθεσε ότι στο σπίτι δεν είχε δει να φέρνει πράγματα από τις εκκλησίες, ενώ τις εικόνες που βρέθηκαν σπίτι τις είχε πάει η ίδια.
Στη συνέχεια κατέθεσαν ιερείς και επίτροποι για κλοπές που είχαν γίνει σε ναούς και νεκροταφεία.
Ιερέας από τη Μαθία Πεταλιδίου είπε ότι διέρρηξαν το παγκάρι στο κοιμητήριο και πήραν 500 ευρώ. Μετά την κλοπή είδε τον κατηγορούμενο με μια νεαρή και όταν τον ρώτησε τι κάνει εκεί, του είπε ότι πήγε να ανάψει ένα κερί, αλλά αρνήθηκε να του πει σε ποιο μνήμα. Ο ιερέας πήρε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, ενώ και κάτοικοι του χωριού είπαν στον ιερέα ότι το συγκεκριμένο τον έχουν ξαναδεί να γυρίζει στην περιοχή με 2 κορίτσια.
Επίσης, κατέθεσαν μάρτυρες για κλοπές στους Ναούς Αναλήψεως στη Φοινικούντα, στο κοιμητήριο Πλατέος, στο κοιμητήριο στην Άνω Άμφεια, στον Άγιο Φλώρο, στον Άρι, στο νεκροταφείο Καλαμάτας (είχαν κλαπεί τα μπουκάλια με το λάδι από τα μνήματα και αφιερώματα) και στην εκκλησία στο Μεσοχώρι.
  Επικαλέσθηκε λόγους εκδίκησης
Η μεγαλύτερη κόρη του κατηγορουμένου κατέθεσε ότι ο πατέρας της τις έπαιρνε μαζί, αλλά στην αρχή δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί. Άλλες φορές τις άφηνε στο αυτοκίνητο και άλλες τις έπαιρνε μαζί. Όταν κατάλαβε τι συνέβαινε, αρχικά νόμιζε ότι το έκανε επειδή δεν είχαν λεφτά, αλλά το είπε στη γιαγιά της και μετά στη μητέρα της. Είπε πως δεν ενήργησε εκδικητικά και ότι παλαιότερα ο πατέρας της είχε χτυπήσει τη μητέρα τους, ενώ τις απειλούσε να μην πουν τίποτα γιατί θα αυτοκτονήσει.
Η γυναίκα του ανέφερε πως της έλεγε ότι παίρνει τα κορίτσια ώστε να τον βοηθούν σε ηλεκτρολογικές εργασίες και να μην πληρώνει μεροκάματα, αλλά όταν έμαθε την αλήθεια, πήγε στην Αστυνομία και τον κατήγγειλε.
Στην απολογία του ο 39χρονος ισχυρίσθηκε ότι δεν έχει κάνει καμία κλοπή και πως η γυναίκα του και οι κόρες του τον εκδικούνται, «γιατί θέλουν την ελευθερία τους». Ισχυρίσθηκε ότι έχει διένεξη με την κόρη του, για δεσμό που έχει δημιουργήσει, και γι’ αυτό τα κάνουν όλα.
Το δικαστήριο, ωστόσο, δεν πίστεψε κουβέντα από τα λεγόμενά του και τον έστειλε στη φυλακή.   Της Βίκυς Βετουλάκη 
 
***  Χρήματα σε άπορους δημότες από το Δήμο Πύλου - Νέστορος
Ποσό 5.000 ευρώ σε άπορους δημότες του θα διαθέσει για τις ημέρες των Χριστουγέννων ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου. Για το λόγο αυτό θα συσταθεί και επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν οι: Ι. Ρούσσος, Γ. Μπαχούμας, Ι. Σαρδέλης, Πελαγία Λευτάκη και Μαρία Αντωνοπούλου, με πρόεδρό της τον Γ. Μπαχούμα. -  
 
  ***  Υδροστρόβιλοι και χαλάζι χθες το πρωί στη Στούπα (φωτογραφίες και βίντεο)           
    
 
 
 
Ολοένα πιο αισθητή κάνουν την παρουσία τους οι έντονες καιρικές συνθήκες. Η αρχή έγινε στο ξεκίνημα του μήνα, όταν η ισχυρή βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να φουσκώσει ένα ρέμα στις Κιτριές και να παρασύρει όγκους λάσπης που έφτασαν, λόγω και της κατωφέρειας του εδάφους, στην μικρή πλατεία που υπάρχει εκεί.
Συνεχίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα με έντονη χαλαζόπτωση, που έπληξε κυρίως την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αίπειας, προκαλώντας τεράστια ζημιά στην ελαιοσυγκομιδή, με αποτέλεσμα να καταβληθούν άμεσες προσπάθειες από το Δήμο Μεσσήνης να ξεκινήσει η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών.
Τη σκυτάλη πήρε χθες η περιοχή της Στούπας, όπου τα καιρικά φαινόμενα, αν και έντονα, περιορίστηκαν κυρίως στη θάλασσα. Από εκεί, άλλωστε, ξεκίνησαν και δύο υδροστρόβιλοι, που ευτυχώς «ξεθύμαναν» στο θαλάσσιο χώρο και δεν κινήθηκαν προς την ακτή, ενώ την ίδια ώρα υπήρξε και χαλαζόπτωση με το χαλάζι να έχει μέγεθος στραγαλιού.      Χ.Χ.  
~ Σχετικό Βίντεο , http://youtu.be/kkss7eHXmbI ,
Πηγή ενημέρωσης : www.tharrosnews.gr  .-

*** Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης για την υπάλληλο με τις εγγυητικές επιστολές και το πλαστό απολυτήριο          
            
Στην Καλαμάτα για την υπόθεση της 56χρονης υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας που εντοπίσθηκε με πλαστό απολυτήριο Λυκείου και στη συνέχεια υπήρξαν καταγγελίες για εξαργύρωση εγγυητικών επιστολών, βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες επιθεωρητές από το Σώμα Επιθεωρητών– Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Στο μεταξύ, η 56χρονη ακόμα δεν έχει παρουσιασθεί στην υπηρεσία της, ούτε για να δώσει εξηγήσεις, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση της έρευνας που κάνει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, η οποία έχει διαταχθεί από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δ. Σταύρου.
  Καταγγελίες
Η ιστορία άρχισε να αποκαλύπτεται, όταν διαπιστώθηκε ότι το απολυτήριο Λυκείου που είχε προσκομίσει στο φάκελό της η 56χρονη ήταν πλαστό. Από τότε, μάλιστα, εξαφανίσθηκε, αφού διαπιστώθηκε ότι είχε ανοίξει το γραφείο στη γραμματεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και είχε αφήσει την παραίτησή της.
Από την επόμενη κιόλας ημέρα άρχισαν να καταφτάνουν στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας ιδιοκτήτες ταξί, καταγγέλλοντας ότι οι εγγυητικές επιστολές που είχαν προσκομίσει για τη μεταφορά μαθητών στη συγκεκριμένη υπάλληλο, καθώς ήταν υπεύθυνη για μεγάλο διάστημα στο Τμήμα Προμηθειών, είχαν εξαργυρωθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, οι εγγυητικές εισπράχθηκαν από την ίδια, αφού φρόντιζε, όπως καταγγέλλουν και οι ιδιοκτήτες ταξί, να καταθέτει πλαστές εξουσιοδοτήσεις τους. Μάλιστα, από τον έλεγχο στο γραφείο της και τις καταγγελίες που έχουν γίνει, το ποσό που φαίνεται να έχει εισπραχθεί υπολογίζεται στα 80.000 ευρώ, κι αυτό ενέχει τον κίνδυνο, αν ασκηθεί δίωξη, αυτή να είναι σε βαθμό κακουργήματος.
  Όχι όλοι οι ταξιτζήδες
Περίπου 20 ταξιτζήδες (αν και είναι πολύ περισσότεροι αυτοί από τους οποίους φαίνεται να έχουν εισπραχθεί οι εγγυητικές επιστολές) έχουν ήδη απευθυνθεί σε δικηγόρο, ο οποίος και θα καταθέσει μήνυση κατά των υπευθύνων.
Ωστόσο, ιδιοκτήτες ταξί διαμαρτύρονται πως η εξέλιξη της υπόθεσης καθυστερεί, ενώ ακόμα δεν έχουν λάβει εγγράφως απάντηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για το ποιος έχει εισπράξει και με ποιο τρόπο τις εγγυητικές τους επιστολές, ώστε να κινηθούν νομικά.
Πάντως, είναι απορίας άξιο γιατί δεν επιθυμούν όλοι οι ιδιοκτήτες ταξί  να κινηθούν νομικά γι’ αυτή την υπόθεση, αν και οι εγγυητικές τους εμφανίζονται εξαργυρωμένες. Νομικοί κύκλοι αναφέρουν πως ούτε και οι ίδιοι μπορούν να εισπράξουν εγγυητική επιστολή που έχουν καταθέσει, χωρίς να έχουν ολοκληρώσει το έργο που τους έχει ανατεθεί και για το οποίο την κατέθεσαν. Στην περίπτωση δε που το έχουν κάνει, θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.
  Έλεγχοι
Στο μεταξύ, η υπόθεση, όπως αναμενόταν, απασχόλησε και τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, ενώ τις προηγούμενες ημέρες έγινε στην Καλαμάτα ο ετήσιος τακτικός έλεγχος των Επιθεωρητών του Ταμείου Παρακαταθηκών και ∆ανείων, και ενημερώθηκαν για το περιστατικό αυτό.
Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται η ΕΔΕ εις βάρος της 56χρονης, ενώ σύντομα ο σχετικός φάκελος από την Ασφάλεια θα βρεθεί στα χέρια του εισαγγελέα Δ. Σταύρου, ο οποίος και θα αποφασίσει αν θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον της ή όχι.    Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Ο Φιλογυμναστικός Όμιλος Καλαμάτας στο Παραμυθένιο Ταξίδι της Αλίκης (φωτογραφίες)          
     
 
 
 
Μαγικό ήταν το αποτέλεσμα του συνδυασμού προχθές το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας της ρυθμικής γυμναστικής, με τα Χριστούγεννα και το αγαπημένο παραμύθι του Βρετανού συγγραφέα Λιούις Κάρολ (ψευδώνυμο του Τσαρλς Λούτγουϊτζ Ντότζσον), «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων». Η καθιερωμένη ετήσια χειμερινή γιορτή του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας κέρδισε και φέτος τις εντυπώσεις και το θερμό χειροκρότημα του κοινού που κατέκλεισε το αμφιθέατρο, αποχωρώντας μετά το τέλος με χαμόγελο και πιο ανάλαφρη, ονειροπόλα, διάθεση. Για περίπου μιάμιση ώρα περισσότερα από 150 κορίτσια του ΦΟΚ, από νηπιακή έως και εφηβική ηλικία, συνεπήραν μικρούς και μεγάλους στο «Παραμυθένιο Ταξίδι της Αλίκης». Μαγικά Μανιτάρια, Ζωηρά Λαγουδάκια, Τραπουλόχατρα, Ρομπότ, Γάτες, Πυγολαμπίδες και όχι μόνο ξεπήδησαν από το Μαγικό Δάσος…
Η προχθεσινή γιορτή έδωσε την ευκαιρία στον καλαματιανό Όμιλο να υπενθυμίσει τη δυναμική του και στις αθλήτριες να παρουσιάσουν ένα μικρό δείγμα της δουλειάς που κάνουν με τις προπονήτριές τους σχεδόν όλο το χρόνο.
  Οι πρωταγωνίστριες…
1.ΑΛΙΚΗ
 Παρουσιάζει: Κουτίβα Δέσποινα
Χορογραφία : Λένα Τρυπάνη.
  2.ΟΝΕΙΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ
Παρουσιάζουν: Αθανασοπούλου Ανδρίαννα, Ηλιοπούλου Μαρίστα, Καρέλια Βίκυ , Μπάκα Άννα , Σπηλιώτη Κατερίνα., Χειλά Δέσποινα
Χορογραφία : Φωτεινή Ομπρaζτσόβα
 3. ΜΑΓΙΚΑ  ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
     Παρουσιάζουν: Βρυώνη Ηλέκτρα, Γαμβρούλη Αθανασία, Γκότση
    Αριάδνη, Κλάδη Ιωάννα-Λυδία, Κωνσταντάκη Ζωή,
    Λαλάκου Ελπίδα-Θεοδώρα, Μάλαμα Γεωργία,
    Παναγιώτοπουλου Μαρκέλλα, Πεπονή Μαριέτα, Ρήγου Νεφέλη,
    Σπαράγγη Ελένη,  Φουσέκη Χρυσάνθη.
    Χορογραφία : Μαρία Δαφνά
  4. ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
Παρουσιάζουν: Ανδρικάκη Ιωάννα-Μαρία,  , Γεννάτου Γιώτα,  Γεωργακοπούλου Έλενα,  Γιαννοπούλου Ασπασία,  Δρακοπούλου Νίκη ,Ζερβή Σοφία , Κάββουρα Χρυσούλα, Κακούτη Μυρτώ, Καλιντέρη Παναγιώτα, Καλύβα Νεφέλη ,Κασιμακλή Χριστίνα, Κατσαφάδου Άρτεμις, Κρητικάκη Νεφέλη , Τζάννε Μελίνα,
Φερέτου Ζέτα , Χασανέα Σοφία, Χασανέα Σταυρούλα.
Χορογραφία : Μαρία Δαφνά
        5. ΖΩΗΡΑ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ
   Παρουσιάζουν: Βενάρι Σοελιάνα, , Γιαννακοπούλου Σύλια, Θάνου
  Βάλια , Θάνου Παναγιώτα, ,Κοτσιφάκη Έλλη, Καρδάση Βασιλίκη ,
  Καρελά Κατερίνα , Κορδελάκου Αγγελική, Μαργαρίτη Μυρτώ ,
  Μαρισέλ Αμαλία ,Μπακέα Χαραλαμπία, Μπογράκου Μαρία,
  Μπούνα Χριστίνα, Φουντέα Σταυρούλα , Φουσέκη Κατερίνα ,
  Τζανετάκου Λυδία .
  Χορογραφία : Μαρία Δαφνά
  6.ΡΟΜΠΟΤ
Ζαχαριά Ιωάννα, Κουτσιούκου Σταυρούλα, Πάστρα Ιζαμπέλ, Σπηλιώτη Κατερίνα, Χριστοπούου Μαρινάνσυ.
Χορογραφία : Νικολέτα Τσιολάκου
  7. ΧΙΟΝΟΝΙΦΑΔΕΣ
Αδαλή Μελίνα, Γιαννουκάκη Σταυρούλα, Κομπότη Ευσταθία,Μουρατίδου  Μπεκίρα Θάλεια , Αναστασία, Ρεμπάκου Μαρία, Σάββα Μελιτίνη , Σουλειμέζη Αγγελική ,Σταθοπούλου Κωνσταντίνα, Χανδρινού Ελένη , Γεωργιοπούλου  Μαρία..
Χορογραφία : Μαρία Δαφνά
     8. ΤΑ ΤΡΑΠΟΥΛΟΧΑΡΤΑ            
  Παρουσιάζουν: Βρυώνη Έυα, Γαλανοπούλου Γεωργία,
  Γεωργοπούλου   Μαρία, Ζαχαριά Ιωάννα ,Καραγιάννη Μαρία,
  Καράγιωργα Αφροδίτη, Κοιλάκου Βασιλική, Κότσιαρη Μαίρη,
  Κουτίβα Ιωάννα, Κωστέα Αγγελική , Μιχαλάκη Άννα-Μαρία ,
  Μπένου Αφροδίτη, Παπαδέα Κατερίνα ,Ριζά Ελένη, Χειλά Δέσποινα .
  Χορογραφία : Λένα Τρυπάνη.
  9. ΔΑΚΡΥΑ
Παρουσιάζουν: Γαλανάκη Ζένια, Γκότση Παναγιώτα, Κανακάρη Στέλλα, Κοντογόνη Βασιλική , Κόντου Αθηνά, Μπαχράμη Γεωργία, Μπαχράμη Μαρία, Παρασκευοπούλου Δήμητρα, Σπηλιώτη Κατερίνα.
Χορογραφία : Μαρία Δαφνά
  10. ΓΑΤΕΣ
Παρουσιάζουν: Αγελοπούλου Λυδία, Αθανασοπούλου Ανδριάννα,  Βρωμοβρυσιώτη Όλγα, Δωδεκάτου Άννα, Καρανίκα Ηρώ,
Κυρίμη Σοφία, Μασουρίδη Έλλη, Μασουρίδη Μαρίνα, Μπάκα Άννα,
Μπογράκου Σταυρούλα, Νεθυμάκη Νεφέλη ,
Χριστοπούλου Δέσποινα.
Χορογραφία : Μαρία Δαφνά
  11.ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ
Παρουσιάζουν: Γεωργούση Σταυρούλα , Ηλιοπούλου Μαρίστα, Λέκκα Άννα Μπιζίμη Παναγιώτα , Μωράτι Ασπασία,
Πουλάκου Σταυρούλα , Πυλιώτη Ευγενία, Ραγκούση Παναγιώτα,
Σταματοπούλου Κωνσταντίνα, Στασινοπούλου Ναταλία,
Τζαβάρα Λάουρα .
Χορογραφία : Μαρία Δαφνά
  12.ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΣΑΙ
Παρουσιάζουν: Βασιλογιάννη Ευθυμία, Βατοπούλου Λυδία,
Βοριά Φωτεινή  , Ηλιοπούλου Μαρίστα, Θεοχαρίδη Άννα, Καμαρινάκη Άννα, Καρακαιδού Μυρτώ, Καρέλια Βίκυ ,
Κουρεντζή Εβελίνα, Παπαδοπούλου Νάγια, Σουμπλή Σοφία, Τσικάλογλου Ευγενία, Τσουμπρή Ιώαννα, Χελά Ελένη.
Χορογραφία : Μαρία Δαφνά
   13.ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΑΣΟΣ
Παρουσιάζουν: Γαλανάκη Μαλβίνα , Δροσινού Παναγιώτα ,
Ζήση Δάφνη  Κισκήρα Λυδία, Μοίρα-Αξιότοπουλου Αγγελική, Σταθοπούλου Ιωάννα, Κωτσοπούλου Φωτεινή-Δανάη
Χορογραφία : Λένα Τρυπάνη.
14.ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΕΣ
Παρουσιάζουν: Αργυροπούλου Ευγενία , Κούρου Βίβιαν ,Μπαζάνη
Σταυρούλα, Σκιαδοπούλου Αφροδίτη, Σουλειμέζη Νίκη ,Τριάντου Μαριλένα.
Χορογραφία : Φωτεινή Ομπρaζτσόβα , Έλενα Σάββα
 15.ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ
Aθανασουλάκη Μυρτώ, Δημητρούλη θεοδώρα, Ίβκοβιτς Σταυρούλα, Καζάκου Σοφία, Μπάκα Φωτεινή, Μπούνα Φωτεινή, Πουλοπούλου Ζωή, Ρεμπάκου Έφη.
Χορογραφία : Φωτεινή Ομπρaζτσόβα.
  Διοίκηση και προπονητική ομάδα
Η πλήρης σύνθεση της προπονητικής ομάδας του ΦΟΚ αποτελούν:
Μπέλα Καρατάντσεβα, Χαρά Γιαννακοπούλου, Έλενα Σάββα (αγωνιστική ομάδα), Φωτεινή Ομπραζτσόβα (δασκάλα μπαλέτου), Λένα Τρυπάνη (προπονήτρια αισθητικής γυμναστικής), Νικολέτα Τσιολάκου, Γιούλα Τόφαλη (προπονήτριες αεροβικής γυμναστικής), Λένα Τρυπάνη, Μαρία Δαφνά, Γιούλη Τόφαλη και Πανώρεια Σιωρά (ακαδημίες).
«Ψυχή» του ΦΟΚ παραμένει η πρόεδρος Βούλα Κουβάτσου, έχοντας στο πλευρό της μια δυνατή διοικητική ομάδα που αποτελείται από τους Πιπίνα Κουμάντου, Φωτεινή Πουλοπούλου, Στέλιο Αθανασουλάκη, Κέλλυ Φερέτου, Μαρία Οδεμισιώτη και Άννα Ρεμπάκου.
Εκτός από την Καλαμάτα, ο ΦΟΚ, λειτουργεί τμήματα ρυθμικής στο Μελιγαλά, το Διαβολίτσι και από φέτος στη Στούπα.
Φωτογραφίες: Χρόνης Χρονόπουλος     Της Χριστίνας Ελευθεράκη
 
*** Ακυβέρνητο σκάφος με περίπου 200 μετανάστες ανοιχτά της Πύλου           
            
Ακυβέρνητο σκάφος το οποίο μετέφερε περίπου 200 μετανάστες εντοπίστηκε τα ξημερώματα 117 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου.
Σύμφωνα με το Λιμενικό και τις πρώτες πληροφορίες, οι επιβαίνοντες αρνήθηκαν να επιβιβαστούν σε άλλο πλοίο ή να ρυμουλκηθούν με προορισμό την Ελλάδα.
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, φορτηγό πλοίο ρυμουλκεί το σκάφος προς την Σικελία.   www.skai.gr .-
Η φωτογραφία είναι από την υποδοχή πέρυσι στο λιμάνι της Πύλου (δείτε εδώ)   
 
*** Κώστας Μασσέλος: Πολλά τα προβλήματα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (βίντεο)
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κώστας Μασσέλος, συμβολικά, ως συμπαράσταση στα πανεπιστήμια που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ως προς τη λειτουργία τους εξαιτίας της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων. Ύστερα από απόφαση της Συνόδου των Πρυτάνεων, με προεδρεύοντα τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Κ. Γάτσιο, παραχωρήθηκε συνέντευξη από όλους τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας για το θέμα αυτό. Ο κ. Μασσέλος αναφέρθηκε στα προβλήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου τονίζοντας ότι υπάρχει υποστελέχωση σε προσωπικό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα arcadia portal. Από το 2010 που το ΠαΠελ έχασε το 45% του διοικητικού προσωπικού, υπολειτουργεί διοικητικά. Είναι δύσκολο να επιτευχθεί ομαλή διοικητική λειτουργία, με αποτέλεσμα πολλές φορές να δημιουργείται πρόβλημα σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες που έχουν να κάνουν με τη σίτιση, την καθαριότητα, τη θέρμανση, τα βιβλία και γενικά τις προμήθειες. Σε αυτό οφείλεται και το γεγονός ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν είχε γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων από το χώρο του πανεπιστημίου. Ο πρύτανης τόνισε ότι το ΠαΠελ δίνει μεγάλο αγώνα ειδικά για το θέμα της σίτισης και ότι πολλά προβλήματα που έχουν σχέση με τις προμήθειες οφείλονται στην υποστελέχωση του διοικητικού προσωπικού. Ο ίδιος πιστεύει ότι το ζήτημα της στέγασης και της σίτισης είναι το πιο σημαντικό για το πανεπιστήμιο, και η κατάσταση δυσχεραίνει εξαιτίας της έλλειψης κτιρίου εστίασης. Ο πρύτανης αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει ανακύψει εφέτος με τις μετεγγραφές των φοιτητών, κάνοντας λόγο για μεγάλο ποσοστό διαρροής από το ΠαΠελ. Βέβαια, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο είχε από την αρχή αρνητική δημοσιότητα, με αποτέλεσμα να έχει διαρροή φοιτητών. Από την Αθήνα, ο κ. Κ. Γάτσιος στην ομιλία του στη Σύνοδο των Πρυτάνεων κάλεσε τους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανδ. Λοβέρδο και Κ. Μητσοτάκη, «να τα βρουν μεταξύ τους» ως προς τη διαθεσιμότητα, συμπληρώνοντας: «Η Πολιτεία πρέπει να αναγνωρίσει το σφάλμα που διέπραξε ως προς τη διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ, με δεδομένο ότι όλες οι εκθέσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της Έκθεσης της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση, αναφέρουν ότι τα πανεπιστήμια έχουν έλλειψη από διοικητικούς υπαλλήλους». - 
~ Video : http://youtu.be/sNNpAxKRYGw  ,.-
*** Όποιος στα πεζοδρόμια του Νίκα περπατεί… (φωτογραφίες)           
     
Όσο καλή διάθεση και να υπάρχει από τους δημότες να διασχίσουν το πεζοδρόμιο στην Κουμουνδούρου και στην οδό Κιλκίς, θα πρέπει να διαθέτουν ιδιαίτερες ικανότητες. Με τόσα χόρτα και τόσα σκουπίδια είναι σχεδόν αδύνατο. Εκτός κι αν είναι βράδυ και δε βλέπουν πού και τι πατούν. Αλλά, όπως λέει και η παροιμιώδης φράση, «όποιος τη νύχτα περπατεί, λάσπες και... πατεί». Α.Π. 
 
*** Άφησε το διαβατήριό του στο αυτοκίνητο που έκλεψε         
           
Σε 5 χρόνια κάθειρξης καταδικάσθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας Αλβανός για διακεκριμένες κλοπές, μαζί με άλλους ομοεθνείς τους, κάποιοι από τους οποίους διαφεύγουν και άλλοι έχουν καταδικασθεί παλαιότερα.
Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάσθηκε ο κατηγορούμενος διαπράχθηκαν το 2010. Ειδικότερα, το Σεπτέμβριο του  2010 από την οδό Αλαγονίας αφαίρεσαν ένα αυτοκίνητο. Στο αυτοκίνητο υπήρχαν προσωπικά έγγραφα της ιδιοκτήτριας, δύο κάρτες τραπεζών, ένα βιβλιάριο καταθέσεων και ένα εκλογικό βιβλιάριο.
Την ίδια περίοδο έκλεψαν άλλο ένα αυτοκίνητο από την περιοχή της Αρτεμισίας.
Όταν εντόπισαν οι αστυνομικοί το αυτοκίνητο εγκαταλελειμμένο, βρήκαν και το διαβατήριό του. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι έχει κάνει τις κλοπές, ισχυριζόμενος πως είχε χάσει το διαβατήριό του από το 2008 και δε γνωρίζει πώς βρέθηκε στο κλεμμένο αυτοκίνητο.
Οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν πιστευτοί από το δικαστήριο και καταδικάσθηκε.  Β.Β.
 
 
*** 75 νέοι πτυχιούχοι από χθες στα βαθιά, τελευταία ορκωμοσία σήμερα για το 2014 (φωτογραφίες και βίντεο)          
   
Μια ακόμα ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε χθες στις 12.00 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.
Συγκεκριμένα, έγινε ορκωμοσία για τους 75 πτυχιούχους της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής των Τμημάτων Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων.
Σήμερα η μαραθώνια εβδομάδα των ορκωμοσιών φθάνει στο τέλος της με εκείνη στο Τμήμα Λογοθεραπείας. Έτσι, στις 12.00, στο κεντρικό αμφιθέατρο, θα λάβουν το πτυχίο τους 39 λογοθεραπευτές πλέον.  Π.Μπ.
  Ονόματα
Χθες ορκίστηκαν οι:
ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Αμαριωτάκη Μαρία Ελένη
Αρτεμίου Άννα
Βλάχου Μαρία
Ζώτου Αθηνά
Μαρινάκη Ευαγγελία
Ρουγγέρη Αγνή
Ρούσσου Ελπίδα
Σκοπελίτου Κυριακή
Τσαρεσιώτη Κλεονίκη
Χρυσινάς Μάριος
Ψαρρέα Ουρανία
 ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ
Αλιμπαλή Ιωάννα
Ανδριοπούλου Δανάη
Αντζουλάτος Νικόλαος
Βαρδουνιώτης Παναγιώτης
Βελεσνία Έλενα
Βουρνά Ελένη
Γαλάνη Ελένη
Γεραλή Μαρία
Γερόντζου Παναγιώτα
Γιαννικόπουλος Πολυχρόνης
Γκαγκαντέρου Ευαγγελία
Γκρούτση Βασιλική
Γονίδης Νικόλαος
Δαβαρής Φώτιος
Ευαγγέλου Αναστασία
Ευαγγέλου Άννα
Ζήσιμου Ιωάννης-Χρήστος
Ζώης Μιχαήλ
Ιωάννου Παγώνα
Καββαδίας Αλέξανδρος Ιωάννης
Καλασούντας Σπύρος
Καλέτη Ελένη
Καταπόδη Παναγιώτα-Ελένη
Κατρισιώση Γαρυφαλλιά
Κεκές Ιωάννης
Κλάρα Μαρία
Κοκκώνη Αθηνά
Κουλουρη Αναστασία
Κουταλίδης Ελευθέριος
Κυλής Βασίλειος
Κυριστιντζή Χριστίνα
Κωνσταντοπούλου Αλεξάνδρα
Κώστογλου Ιωάννα
Λιάκος Βασίλειος
Μάλαμας Παναγιώτης
Μανιάτη Αθανασία
Μαστορίκος Γεώργιος
Μαυράκη Σοφιά
Μπαλή Ιωάννα
Μπαραμπούτη Γεωργία
Νικολάου  Ηλίας
Ντάνος Ευστάθιος
Ορφανός Θεόδωρος
Παπαγεωργάκη Αικατερίνη
Παπαδάκης Νικόλαος
Παπακωστοπούλου Σοφία
Παπαλάμπρου  Σταυρούλα
Παυλέλλη Λουίζα
Παυλίκου Δήμητρα
Πλαγιαννάκος Παναγιώτης
Πουλοπούλου Θεοδώρα
Σινγκ Μάντιπ
Σταθοπούλου Σταυρούλα
Σταυροπούλου Αντωνία
Τρυφωνόπουλος Παναγιώτης
Τσάφας Λεωνίδας
Τσεκούρα Χαρίκλεια
Τσιγκούλης Ανδρέας
Τσιμπίδης Νικόλαος
Τσιμπουρίκου Φωτεινή
Τσόγκα Αικατερίνη
Τσόκας Κωνσταντίνος
Φαρμάκης Γεώργιος
Χρονοπούλου Άννα
 Δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο 
 
***  Ομιλία μητροπολίτη Μεσσηνίας στη Σχολή Ευελπίδων (φωτογραφίες)          
     
 
Ομιλία πραγματοποίησε, προχθές το απόγευμα, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη, προσκεκλημένος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Θέμα της ομιλίας ήταν «Η γεωπολιτισμική διάσταση της Ελληνορθοδοξίας και η συμβολή της στον 21ο αιώνα».
Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν πλέον οι θρησκείες και οι εκκλησίες στο νέο πλουραλιστικό περιβάλλον ιδεών, προβληματισμών και προσεγγίσεων, τα οποία διαμορφώθηκαν από τις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.
Τόνισε, επίσης, την ανάγκη ενίσχυσης του διαλόγου μεταξύ πολιτισμών και θρησκειών μέσω κοινών αξιών, όπως είναι η ανεκτικότητα και η συμπληρωματικότητα.
«Οι χριστιανικές εκκλησίες προκαλούνται πλέον να πραγματοποιήσουν τη δική τους έξοδο από τον εσωτερικό τους εγκλωβισμό και να προτείνουν τις δικές τους αρχές. Η ορθόδοξη εκκλησία είναι ανάγκη πλέον να θέσει τα πιστεύω της μπροστά στα υπαρξιακά προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου και να αξιώσει απαντήσεις», ανέφερε σε άλλο σημείο.
Την ομιλία παρακολούθησαν ο μητροπολίτης Γλυφάδος κ. Παύλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιναύαρχος Αλέξανδρος Θεοδοσίου, ο διοικητής της Σχολής, υποστράτηγος Χρήστος Καρυώτης, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ευέλπιδες.  Φωτογραφίες: Νικήτας Σπίνος
 
 *** Ημερίδα για την ψυχική υγεία αύριο          
            
«Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας στην κοινότητα, η δική μας εμπειρία» είναι το θέμα της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 11.00 το πρωί, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Την εκδήλωση διοργανώνει η Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάσταση – Οικοτροφείο «Θάλπος» Καλαμάτας της κυβερνητικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Αθηνά Κοινωνική Μέριμνα».
 
***  Τα νήπια δημιουργούν με πηλό (φωτογραφίες)          
     
Φτάνουν τα Χριστούγεννα και στο 24ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας προετοιμάζονται «πυρετωδώς». Εκτός από την προετοιμασία για τη σχολική εορτή, το πρόγραμμα περιλάμβανε και εργαστήριο πηλού. Με την ευγενική συμμετοχή της κεραμίστριας – δασκάλας, Αγγελικής Πολίτη, από τη «Φάρις», οι μαθητές και οι δασκάλες τους έφτιαξαν δημιουργίες από πηλό, ενώ ταυτόχρονα έμαθαν τα μυστικά αυτού του υλικού.
 
*** «Τα σταφύλια της οργής» απόψε στη Λέσχη         
           
Με το κλασικό αριστούργημα «Τα σταφύλια της οργής» συνεχίζεται σήμερα το αφιέρωμα «Στην εποχή της κρίσης» από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.
Το εξαιρετικό βιβλίο του Τζον Στάινμπεκ ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του μπήκε στην τροχιά της κάμερας του Τζον Φορντ και πήρε τη θέση του ως μια από τις σπουδαιότερες ταινίες του Αμερικανικού Κινηματογράφου, αφηγούμενο την ιστορία των ταπεινών και καταφρονεμένων της Αμερικής στα χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης, αμέσως μετά το μεγάλο κραχ του 1929.
Τα «Σταφύλια της οργής» προτάθηκαν για 7 βραβεία Όσκαρ και τιμήθηκαν με Όσκαρ Σκηνοθεσίας και Β' Γυναικείου Ρόλου, ενώ στις 6 Μαΐου 1940 ο Τζον Στάινμπεκ κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ.
Η βραδιά αφιερώνεται στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.
Χώρος προβολής: Κεντρική Σκηνή ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, ώρα προβολής: 21:15, είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη για νέους κάτω των 18.
  Υπόθεση
Ο Τομ Τζόουντ (Χένρι Φόντα) επιστρέφει στο σπίτι του στην Οκλαχόμα, έχοντας εκτίσει ποινή τεσσάρων ετών στη φυλακή για ανθρωποκτονία. Στο δρόμο του συναντάει τον Κέισι (Τζον Κάρανταϊν), έναν πρώην ιερέα που έχει χάσει την πίστη του και οι δυο τους κατευθύνονται προς τη φάρμα των Τζόουντ και ο Τομ ανακαλύπτει ότι η οικογένειά του έχει εκδιωχθεί από το σπίτι.
Έπειτα ο νεαρός άνδρας συναντιέται με τους δικούς του στη φάρμα του θείου του, όπου ανακαλύπτει ότι όλοι πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή την επόμενη μέρα. Έτσι τα οκτώ μέλη της οικογένειας μαζεύουν τα πράγματά τους και με ένα παλιό φορτηγό κατευθύνονται προς την Καλιφόρνια προκειμένου να βρουν δουλειά.
Λίγο πριν αναχωρήσουν ο παππούς Τζόουντ (Τσάρλι Γκρέιπγουιν) πεθαίνει από καρδιακή προσβολή, ενώ η γιαγιά Τζόουντ (Τζέφι Τίλμπερι) αποβιώνει λίγο πριν η οικογένεια φτάσει στα σύνορα της Καλιφόρνιας. Η οικογένεια φτάνει σε έναν καταυλισμό που φιλοξενεί πεινασμένο κόσμο.
Ένας άνδρας και ένας σερίφης φτάνουν στον καταυλισμό και υπόσχονται δουλειά, χωρίς να αποκαλύψουν πόσα χρήματα πρόκειται να πληρώσουν. Κάποιος από τους άνδρες του καταυλισμού προσπαθεί να προειδοποιήσει τους υπόλοιπους να μην πιστεύουν σε υποσχέσεις που είναι αδύνατον να κρατηθούν. Ο σερίφης προσπαθεί να συλλάβει τον άνδρα και τον πυροβολεί, όταν προσπαθεί να ξεφύγει σκοτώνοντας έναν από τους άνδρες που βρίσκονται κοντά του. Τότε ο Τομ γροθοκοπεί το σερίφη και το σκάει.
Έπειτα η οικογένεια εγκαταλείπει τον καταυλισμό και φτάνει σε μια φάρμα που ζητάει εργατικά χέρια, αλλά ο Τομ ανησυχεί, όταν διαπιστώνει ότι η φάρμα περιβάλλεται από συρματοπλέγματα και από φρουρούς. Η οικογένεια μαζεύει ροδάκινα και λαμβάνει αμοιβή πέντε λεπτών το κουτί, χρήματα που δεν επιτρέπουν στα μέλη της να επιβιώσουν. Αργότερα ο Τομ συναντά τον Κέισι σε ένα καταυλισμό έξω από τη φάρμα, ο οποίος του εκμυστηρεύεται ότι θέλει να οργανώσει ανταρσία κατά των αρχών της φάρμας.
 
*** Σχεδιάζεται πολιτιστική διαδρομή για τη Νότια Πελοπόννησο με καθοδήγηση από το “Διάζωμα” 

Ανάδειξη μνημείων και χώρων σε Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία Του Αντώνη Πετρόγιαννη Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», αξιοποιώντας τα αποτελέσματα της απόλυτης συνέργειας μεταξύ πολιτών, φορέων, θεσμών, χορηγών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, σχεδιάζει και προτείνει την υλοποίηση νέων προγραμμάτων, στόχος των οποίων είναι, αφενός, η συντήρηση και αποκατάσταση των μνημείων και, αφετέρου, η σύνδεσή τους με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Πρόκειται για Προγράμματα Πολιτιστικών Διαδρομών και Αρχαιολογικών Πάρκων, τα οποία σταδιακά επεκτείνονται σε όλες σχεδόν τις Περιφέρειες της χώρας. Σήμερα το μεσημέρι, στο Διοικητήριο της Σπάρτης, ο πρόεδρος του φορέα, Σταύρος Μπένος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Ν. Τζανετέα και το δήμαρχο Σπάρτης Βαγγ. Βαλιώτη, θα παρουσιάσει το σχεδιασμό και την προετοιμασία μιας ανάλογης πολιτιστικής διαδρομής στη Νότια Πελοπόννησο. Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει συνταχτεί, η λογική των Διαδρομών είναι ότι μέσω της οργάνωσης ενός θεματικού «προορισμού» προσελκύουμε επισκέπτες, «ανοίγουμε» δηλαδή τους χώρους με οργανωμένο τρόπο στον Τουρισμό, που είναι ο κύριος τομέας, όσον αφορά στην αναγνώριση των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών πόρων, τη διάδοση της αξίας τους και την εξασφάλιση, όχι μόνο εσόδων για την προστασία και επιβίωσή τους στο μέλλον, αλλά και σημαντικών εσόδων στην τοπική οικονομία. Αυτή στη Νότια Πελοπόννησο θα περιλάβει την Αρχαία Μεσσήνη στη Μεσσηνία, τα αρχαία θέατρα Σπάρτης και Γυθείου και τον αρχαιολογικό χώρο του Ναού της Ορθίας Αρτέμιδος στη Λακωνία, τα αρχαία θέατρα της Μεγαλόπολης, του Αρκαδικού Ορχομενού, της Μαντίνειας και της Τεγέας στην Αρκαδία με τους αντίστοιχους αρχαιολογικούς χώρους. Η Ομάδα αυτή θα καταγράψει τα διάφορα αξιοθέατα, που θα περιληφθούν στη Διαδρομή (αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία όλων των εποχών, μνημεία της φύσης, ιστορικά γεγονότα κ.λπ.), καθώς και θέματα προϊοντικής/ επαγγελματικής φύσης, ώστε να καταστεί δυνατή η σύνδεση της Διαδρομής με την τοπική επιχειρηματικότητα και παραγωγή του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης κ.λπ. Επίσης, θα καταγράψει αδρομερώς τις διάφορες δράσεις/έργα που θα πρέπει να περιληφθούν στο Πρόγραμμα της Διαδρομής. Συνεπώς, εδώ προτείνεται μια Πολιτιστική Διαδρομή, η οποία θα έχει ως επίκεντρό της τους αρχαιολογικούς χώρους της Νότιας Πελοποννήσου. Είναι προφανές ότι στο υλικό επικοινωνίας της Διαδρομής θα ενταχθούν και όλα τα άλλα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής, φυσικά και πολιτιστικά. Η διαδρομή θα αποτελεί, δηλαδή, μια περιήγηση στις ομορφιές των μνημείων και της φύσης, η οποία, εάν συνδυαστεί με τις παραγωγικές δυνάμεις (αγρότες, ξενοδόχοι, διατροφή, λαϊκός πολιτισμός κ.λπ.), θα αναβαθμίσει ποιοτικά την τουριστική οικονομία της περιοχής της Νότιας Πελοποννήσου. Η Νότια Πελοπόννησος είναι προικισμένη με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, και είναι εύλογο ότι η Διαδρομή θα συνδεθεί, δια των μέσων προβολής και πληροφόρησης, και με τα σημεία που συγκεντρώνουν σήμερα τουριστική κίνηση, π.χ. το Μυστρά, το μοναδικό οικοσύστημα της Μάνης, τη Μονεμβασιά, την παραλιακή ζώνη Αρκαδίας κ.λπ., και γενικά με όλα τα αξιοθέατα των περιοχών, καθώς και με εγκαταστάσεις και δομές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τέλος, να αναφέρουμε ότι στα σχέδια του πολιτιστικού φορέα για τη Μεσσηνία είναι και η ανάθεση μελέτης ηλεκτροφωτισμού του αρχαιολογικού χώρου της Μεσσήνης. Η υλοποίηση της μελέτης κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να φωτιστεί επαρκώς ο χώρος για λόγους ανάδειξης των μνημείων του, προστασίας και ασφάλειάς του, ώστε να μετατραπεί με τον τρόπο αυτό η Μεσσήνη σε ένα «ανοικτό μουσείο». - 

*** Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, επιστρέφονται από αύριο (19.12.2014) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα (18.12.2014). Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν μέχρι και σήμερα (18.12.2014). Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις: Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης. Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη. Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων. Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα. Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά. Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο. -

***  Στο 37,1% η πτώση των τιμών των κατοικιών από το 2008 έως σήμερα

Στη φορολογική επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας τα τελευταία χρόνια αποδίδει η Τράπεζα της Ελλάδος την εμβάθυνση της κρίσης στην αγορά ακινήτων και τη σημαντική αποθάρρυνση της ζήτησης, αν και, όπως επισημαίνεται στην προχθεσινή ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ, η αύξηση της φορολογίας ακινήτων «κατέστη αναγκαία για λόγους δικαιότερης κατανομής των βαρών της δημοσιονομικής προσαρμογής». Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, τα οποία προέρχονται από τις τράπεζες, όπως αυτά παρουσιάστηκαν από την χθεσινή «Καθημερινή», από το 2008 μέχρι και το φετινό εννεάμηνο η συνολική μείωση των τιμών των κατοικιών πανελλαδικά αγγίζει το 37,1%. Ωστόσο, τονίζεται ότι με βάση τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας που διεξάγει η ΤτΕ, μεταξύ των κτηματομεσιτικών γραφείων και συμβούλων ακίνητης περιουσίας η μείωση των τιμών είναι ακόμα μεγαλύτερη κατά το διάστημα της κρίσης, ξεπερνώντας το 50%. Τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπως και τα παλιότερα και μεγαλύτερης επιφάνειας διαμερίσματα, που βρίσκονται στις σχετικά ακριβότερες περιοχές της χώρας. Πέραν της φορολογικής επιβάρυνσης που συνεπάγεται η κατοχή ακινήτων σήμερα, οι τιμές υποχώρησαν και λόγω της συρρίκνωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, του υψηλού ποσοστού ανεργίας, αλλά και της έλλειψης ρευστότητας, δεδομένων των αυστηρών κριτηρίων δανειοδότησης που εφαρμόζουν οι τράπεζες. Έτσι, σήμερα η αγορά χαρακτηρίζεται από έλλειψη ζήτησης και υπερπροσφορά διαθέσιμων προς πώληση κατοικιών. Σύμφωνα με την ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ, από τα λιγοστά ενθαρρυντικά στοιχεία είναι ότι φέτος έχει υποχωρήσει αισθητά ο ρυθμός της πτώσης των τιμών. Συγκεκριμένα, κατά το εννεάμηνο, οι τιμές μειώθηκαν κατά 7,8%, έναντι πτώσης 10,9% κατά το εννιάμηνο του 2013. Μάλιστα, διατυπώνεται η εκτίμηση ότι οι πτωτικές τάσεις των τιμών, ναι μεν θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των προσεχών τριμήνων, αλλά με σχετικά πιο συγκρατημένους ρυθμούς. Κατά την ΤτΕ, «η ανάκαμψη της αγοράς κατοικιών αναμένεται με σχετική καθυστέρηση, καθώς εξαρτάται κυρίως από την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, την αύξηση της απασχόλησης, αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα. Όσον αφορά στον κλάδο των επαγγελματικών ακινήτων, η εικόνα φέτος ήταν αισθητά καλύτερη, ως αποτέλεσμα της βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος και των προσδοκιών, καθώς οι επενδυτές εστίασαν στα ακίνητα εισοδήματος, με αποτέλεσμα ήδη να καταγράφονται οι πρώτες τάσεις σταθεροποίησης των τιμών, κυρίως σε ακίνητα υψηλών προδιαγραφών. Στον αντίποδα, στα λιγότερο ελκυστικά ακίνητα, οι τιμές αναμένεται να συνεχίσουν να υποχωρούν στο άμεσο μέλλον. Από πλευράς ζήτησης, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εντοπίστηκε στα τουριστικά και ξενοδοχειακά ακίνητα, ενώ ακολούθησαν τα μισθωμένα κτίρια γραφείων και τα καταστήματα υψηλών προδιαγραφών. Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα καταγράφεται αύξηση της ζήτησης για σύγχρονους αποθηκευτικούς χώρους μεγάλου μεγέθους. Πάντως, όπως τονίζεται στην έκθεση, διατηρήθηκαν οι πιέσεις για επαναδιαπραγμάτευση και μείωση των ενοικίων, ιδίως σε συνοικιακά εμπορικά ακίνητα, λιγότερο πλεονεκτικά κτήρια γραφείων και αποθηκευτικούς χώρους. - 

*** Σε κίνδυνο η ελαιοκαλλιέργεια από τη νέα ΚΑΠ 

Υποβάθμιση της ελαιοκαλλιέργειας στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ βλέπει ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, καθώς, όπως υποστηρίζει, από τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας η ελαιοκομία δεν τίθεται σε προτεραιότητα παρά το εξαγωγικό της προφίλ. Ο Σύνδεσμος σε υπόμνημα προς τον αναπληρωτή υπουργό Πάρι Κουκουλόπουλο τονίζει ότι οι μεγάλες ελαιοπαραγωγές χώρες, όπως η γειτονική Ιταλία, έχουν θέσει την ελαιοκομία και τους πρωτεϊνούχους σπόρους σαν κλάδους πρώτης στρατηγικής προτεραιότητας. Αντίθετα, όπως επισημαίνει ο ΣΕΔΗΚ, από την ελληνική πλευρά με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί από τον υπουργό κ. Καρασμάνη στη Βουλή, για την Περιφέρεια «Δενδρώδεις καλλιέργειες» κατανέμονται 9,7 εκατ. στρέμματα έκταση και 470 εκατ. ευρώ ενισχύσεις. «Από αυτά με απλή διαίρεση προκύπτει ότι η μέση ενίσχυση για την Ελαιοκαλλιέργεια, – η οποία προφανώς θα υπαχθεί στην Περιφέρεια “Δενδρωδών” – θα καταλήξει το 2019 στα 48,45 ευρώ ανά στρέμμα αντί των 152,9 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα- σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου σας. Επομένως, η μείωση των ενισχύσεών τους θα είναι της τάξεως του 68,3%, η οποία, εκτός ότι θα έχει τρομακτικές αρνητικές επιπτώσεις για τον κλάδο, υπερβαίνει ακόμη τη σύσταση του Κανονισμού (ΕΕ) 1307/2013 (σελ. 611) για μη περιορισμό των ενισχύσεων πλέον του 30% της αρχικής αξίας των δικαιωμάτων», τονίζεται στο υπόμνημα. Σε κάθε περίπτωση ο ΣΕΔΗΚ προτείνει: Αύξηση της έκτασης και του ποσού που έχει κατανεμηθεί για τις «Δενδρώδεις» με νομοθετική πράξη, ώστε να καλύπτουν τα παλαιά δικαιώματα των ελαιοκαλλιεργητών. Νομοθετική ρύθμιση για εφαρμογή της σύστασης του Κανονισμού για μείωση των ενισχύσεων όχι μεγαλύτερη του 30%, μόνο για τις ενισχύσεις που είναι μεγαλύτερες από το μέσο όρο των 152,9 ευρώ ανά στρέμμα προκειμένου να υπάρξει η συνιστώμενη σύγκλιση σε επίπεδο Περιφέρειας και διευκρίνιση ότι η μείωση αυτή θα είναι συνολική και θα περιλαμβάνει και τη δημοσιονομική μείωση του 8,5% που ήδη έγινε από φέτος, αλλά και του 16% που θα γίνει οριζόντια από το 2015 για κάλυψη των ειδικών ενισχύσεων (συνδεδεμένες, νέοι αγρότες, φυσικοί περιορισμοί). Έκδοση σχετικής ΚΥΑ με την οποία να διευκρινίζονται πλήρως οι όροι κι οι προϋποθέσεις και τα ποσά των παλαιών και νέων ενισχύσεων όσο γίνεται συντομότερα. Ένταξη της «Συλλογικής Δολωματικής Δακοκτονίας» η οποία αποτελεί μέθοδο με υψηλή περιβαλλοντική και διατροφική ασφάλεια, στις φιλοπεριβαλοντικές δράσεις του Β Πυλώνα της ΚΑΠ με προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ. Πηγή: www.agronews.gr . - 

*** Οι κυρίες με τα μαύρα ξαναμοιράζουν χιλιάδες ευρώ        
           

Είναι η τρίτη φορά που ο πρόεδρος της Βαρβακείου ισχυρίζεται πως μια ντουζίνα πλούσιες γυναίκες εμφανίζονται και μοιράζουν χρήματα. Και φέτος όμως, κανείς δεν κατάφερε να τις φωτογραφίσει, αλλά  όπως αναφέρεται αυτό οφείλεται στους σωματοφύλακές τους.
«Δώδεκα κυρίες, κομψές, περιποιημένες, χαμογελαστές και ευγενικές», κατέφτασαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης με τρία τζιπ στη Βαρβάκειο αγορά.
Ντυμένες στα μαύρα, συνοδεύονταν από έναν ικανό αριθμό «σεκουριτάδων», μπήκαν στα καταστήματα και είπαν σε ιδιοκτήτες και υπαλλήλους: «για τρεις ώρες πληρώνουμε όλες τις αγορές των πελατών σας».
Έτσι επιμένει να περιγράφει στο newpost ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Βαρβακείου την τρίτη, κατά σειρά, «φιλανθρωπική επίθεση» στο συγκεκριμένο χώρο.
Και φέτος όμως κανείς δεν κατάφερε να τις φωτογραφίσει.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται οι κυρίες αυτές είναι διοικητικοί υπάλληλοι γνωστής πολυεθνικής που θέλουν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους.
Στη σημερινή τους επίσκεψη λέγεται πως πλήρωσαν σε κάθε μαγαζί 2000-3000 ευρώ και έφυγαν όπως συνηθίζουν με τα τζιπ.  Πηγή: www.lifo.gr .-
 
***   Η ποιότητα κύριος μοχλός ανάπτυξης 

«Η ποιότητα δεν κοστίζει, αξίζει. Και αξίζει διότι προσφέρει προστιθέμενη αξία» σημειώνει ο πρόεδρος των ελληνικών φορέων πιστοποίησης, Σάββας Πελτέκης, εν όψει του συνεδρίου «Ποιότητα - Μοχλός Ανάπτυξης» που διοργανώνει η Ένωση Διαπιστευμένων Φορέων HellasCert στο ξενοδοχείο «Athenaeum Intercontinental». Το συνέδριο έχει εννέα θεματικές: Αδειοδότηση Επιχειρήσεων, Εποπτεία Αγοράς, Πιστοποίηση Προσώπων, Τουρισμός, Τρόφιμα - Αγροτικά Προϊόντα, Ενέργεια - Περιβάλλον, Τεχνικά Έργα, Υγεία, Βιομηχανικά Προϊόντα. «Θέλουμε να αναδείξουμε ότι η πιστοποίηση και η εφαρμογή των κατάλληλων προτύπων δημιουργούν πλέον νέα δεδομένα σε όλους τους κλάδους της οικονομίας και συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της χώρας. Και αναπόσπαστο κομμάτι σε όλα αυτά είναι οι φορείς πιστοποίησης» σημειώνει ο κ. Πελτέκης. Πρώτος πυλώνας του συνεδρίου είναι η απλούστευση της αδειοδότησης επιχειρήσεων. «Υπάρχει ένας κυκεώνας διατάξεων που αποτελεί Γολγοθά για κάθε επενδυτή ή νέα επιχείρηση. Υπάρχει όμως και μια θετική εξέλιξη: με βάση τον πρόσφατο νόμο 4262/2014, η επένδυση θα πρέπει να λαμβάνει έγκριση από διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης, ιδιωτικό ή δημόσιο» αναφέρει ο κ. Πελτέκης. Ο δεύτερος πυλώνας είναι η εποπτεία της αγοράς. Όταν δεν υπάρχει εποπτεία, αυτός που θέλει να πουλήσει μειώνει υπερβολικά τις τιμές αγνοώντας τις ποιοτικές απαιτήσεις, καταστρέφοντας εν τέλει την καλή επιχείρηση και την ίδια την αγορά, υπογραμμίζει και σχολιάζει ότι απαιτείται ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, διότι οι έλεγχοι έχουν ατονήσει. Εξίσου σημαντική είναι η πιστοποίηση επαγγελματιών και προσώπων. Παράλληλα, σημαντικά είναι τα οφέλη της πιστοποίησης και στον τουρισμό. «Πρέπει να αναδειχθεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ποιότητας» λέει και εξηγεί ότι η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος περνάει μέσα από την ανεξάρτητη αξιολόγηση τόσο των κλειδιών για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια όσο και των αστεριών στα ξενοδοχεία. Εξίσου σημαντική είναι η πιστοποίηση για τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα, καθώς σήμερα ό,τι εξάγεται από την Ελλάδα είναι πιστοποιημένο, ενώ σχεδόν ό,τι κυκλοφορεί εντός των συνόρων όχι. Καθώς, όπως λέει, η πιστοποίηση είναι επιβεβαίωση της ποιότητας παραγωγής και μεταφοράς ενός προϊόντος και εν τέλει της υγείας των καταναλωτών, πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι και κυρίως οι αγρότες να υιοθετήσουν ποιοτικά χαρακτηριστικά. Τα ίδια ισχύουν για την ενέργεια και το περιβάλλον. «Η Πολιτεία πρέπει να εντατικοποιήσει τους περιβαλλοντικούς ελέγχους» λέει και προτείνει την παραχώρηση δειγματοληπτικών ελέγχων σε διαπιστευμένους φορείς. Αντίστοιχα θα μπορούσε να δοθεί έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας σε κτήρια και βιομηχανίες, καθώς η Ελλάδα αποτελεί μία εκ των πλέον ενεργοβόρων χωρών στην Ευρώπη, συμπληρώνει. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στα τεχνικά έργα, στα οποία, όπως σημειώνει ο κ. Πελτέκης, θα πρέπει η διαχείριση της ποιότητας να γίνεται από διαπιστευμένους φορείς οι οποίοι θα επιλέγονται και θα επιβλέπονται αυστηρά. Σήμερα ο έλεγχος γίνεται από υπηρεσίες και οργανισμούς που «δεν έχουν επαρκή στελέχωση για να ανταποκριθούν στο ρόλο τους» τονίζει. Στην Υγεία, σύμφωνα με τον κ. Πελτέκη, παρότι το ανθρώπινο δυναμικό είναι υψηλότατης στάθμης, η συνολική ποιότητα των υπηρεσιών έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Το ίδιο ισχύει και για τη λειτουργία του συστήματος με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, προσθέτει. Επίσης, σημειώνει, η βιομηχανία και η μεταποίηση πρέπει να ενισχυθούν μέσα από καινοτομία διευρύνοντας την παραγωγική βάση με ποιοτικά προϊόντα. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως θα αποτελέσει η εποπτεία της αγοράς και η εφαρμογή συστημάτων ποιότητας, «τα οποία θα διασφαλίζουν ότι θα υπάρχει ένα κατ' ελάχιστον επίπεδο αποδεκτής ποιότητας» σημειώνει. Η πιστοποίηση αποτελεί «διαβατήριο» και για τις εξαγωγές αναδεικνύοντας αυτούς που τηρούν τη νομοθεσία παράγοντας ποιοτικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές, προσθέτει. «Ως μονάδες δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτε. Μας λείπει η οργάνωση που δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, γι' αυτό και λέμε ότι η ποιότητα και η πιστοποίηση αποτελούν μοχλό ανάπτυξης και ενίσχυσης της οικονομίας» σημειώνει ο κ. Πελτέκης. «Μπορούμε να αντιστρέψουμε το κλίμα και να πετύχουμε την ανάπτυξη μέσα από επενδύσεις, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και καταπολέμηση της ανεργίας» καταλήγει. Πηγή: www.tovima.gr  . - 

***  Οι εκλογές έρχονται, το ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία προετοιμάζεται          
         
ΟΙ Θ. ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΚΑΙ Ν. ΑΛΕΥΡΑΣ ΧΘΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ «ΡΕΞ»
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
 Πιο κοντά από ποτέ, είναι οι εκλογές μετά το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την ανάδειξη προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται για αυτό το ενδεχόμενο, είναι το νόημα που βγήκε από τη χθεσινή ανοιχτή συγκέντρωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου της Μεσσηνίας, χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ρεξ».
Σε μια αίθουσα όπου ήταν δυναμική η παρουσία των νεολαίων , αλλά και παλιών στελεχών και μελών, οι Θαν. Χειμωνάς και Νάσος Αλευράς μίλησαν για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα και εξέφρασαν τις απόψεις τους, ενώ, θα πρέπει να αναφερθεί ότι καταχειροκροτήθηκε ο χαιρετισμός που έκανε εκ μέρους της νεολαίας ο Ι. Λαμπίρης.
Θαν. Χειμωνάς
Ο Θαν. Χειμωνάς μίλησε για κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, προβλέποντας ότι οι εκλογές είναι πολύ κοντά, ενώ σημείωσε το μεγάλο κίνδυνο επιστροφής στη δραχμή. Παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, που όμως, ανέλαβε τις ευθύνες του με μεγάλο πολιτικό κόστος. Σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ είναι ενιαίο και χαρακτήρισε τις εκλογές καταστροφή για τη χώρα. Πρότεινε δε να επέλθει συμφωνία μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα, για ανάδειξη προέδρου της Δημοκρατίας και τη διενέργεια εκλογών το φθινόπωρο και πρόσθεσε πως σε αντίθετη περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για τις εκλογές. Επισήμανε πως δεν υπάρχει σχέση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά το ΠΑΣΟΚ εξαναγκάστηκε σε συνεργασία γιατί έπρεπε να υπάρξει κυβέρνηση στη χώρα.
Στρεφόμενος κατά του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για έναν υποσχόμενο παράδεισο παροχών, χωρίς κανείς να εξηγεί που θα βρεθούν τα χρήματα και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει το λαό που είναι στα όριά του, κάτι που είναι ανήθικο κι απάνθρωπο. Επισήμανε την ανάγκη συσπείρωσης της κεντροαριστεράς, καθώς και ότι δεν τίθεται ζήτημα διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, που θα λειτουργήσει ως μπροστάρης στην κεντροαριστερή αντεπίθεση και κατέληξε λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κομπάρσος, αλλά ρυθμιστής και σύντομα θα αναγνωριστούν όσα έχει κάνει.
Νάσος Αλευράς
Ο Νάσος Αλευράς επισήμανε πως κρίνεται η ατομική ευθύνη κάθε βουλευτή για την ανάγκη ύπαρξης πολιτικής σταθερότητας και κατοχύρωσης όσων πέτυχε ο λαός την τελευταία πενταετία και πρόσθεσε ότι αν δεν εκλεγεί πρόεδρος από την παρούσα Βουλή, η ευθύνη περνά στις πλάτες των Ελλήνων, «που θα πρέπει να σταθμίσουν αν θα είμαστε χώρα στην Ευρώπη ή αν θα ζήσουμε το σενάριο το ανατολικού δρόμου με την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού».
Επισήμανε πως υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να βγούμε από το ευρώ, καθώς, όπως αποκαλύφθηκε, η Γερμανία έχει έτοιμα σχέδια από το 2012, μίλησε για κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος αν αρχίσουν να απομακρύνονται οι καταθέσεις, ενώ, μεταξύ άλλων επιχείρησε παραλληλισμό της σύγχρονης ιστορίας με τα όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα λίγο μετά την Επανάσταση του 1821, όπου δεν μπορούσαν να πληρωθούν τα δάνεια που είχε λάβει η χώρα, λόγω του ότι είχαν καταναλωθεί στους ιδιωτικούς στρατούς, για την περίοδο 1890-187, που οδήγησε στον καταστροφικό για την Ελλάδα ελληνοτουρκικό πόλεμο, όπου κι εκεί έπρεπε να πληρωθεί αποζημίωση στους Τούρκους και σε άλλα αντίστοιχα περιστατικά.
Στη συνέχεια, παρατήρησε πως βασικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ανεργία και το ασφαλιστικό, υπογραμμίζοντας πως κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει τα έσοδα και τα έξοδα του κράτους, αλλά μπορεί να κάνει οικονομική πολιτική.
Χαρακτήρισε γελοιότητα την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να σκίσει τα μνημόνια, ενώ, καταλήγοντας, είπε πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και ο κάθε πολίτης πρέπει να κρίνει τι θα ψηφίσει. Δήλωσε αρκετά αισιόδοξος για το ΠΑΣΟΚ, πως μπορεί να είναι το τρίτο κόμμα που θα εγγυηθεί τη σταθερότητα στη χώρα και επισήμανε ότι «το κλίμα αλλάζει καθημερινά. Τελειώνει η δημοκοπία, ας ελπίσουμε ότι δεν θα τελειώσει η χώρα»
 

*** Ανοιχτά και… με το νόμο τα καταστήματα την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου

Σε χαμηλούς τζίρους κινείται η αγορά μέχρι σήμερα Ανοιχτά και με τη... βούλα θα είναι τα εμπορικά καταστήματα την τελευταία Κυριακή του έτους, που φέτος είναι η 28η Δεκεμβρίου, καθώς κατατέθηκε προχθές στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης σχετική τροπολογία από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωνσταντίνο Σκρέκα. Το νομοσχέδιο, το οποίο συζητείται στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, επρόκειτο να ψηφιστεί χθες και, επομένως, η σχετική διάταξη θα ισχύσει άμεσα. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του έτους θα έχει μόνιμη ισχύ, δηλαδή δε θεσμοθετείται μόνο για φέτος. Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση των Κυριακών κατά τις οποίες επιτρέπεται να λειτουργούν όλα τα εμπορικά καταστήματα σε οκτώ από επτά που είχαν θεσπισθεί με το νόμο 4177/2013. Με την τροπολογία καταργούνται τα βασιλικά διατάγματα 748/1966 και 750/1971 τα οποία, παρά τις δεκαετίες που είχαν περάσει και τις αλλαγές στο ωράριο, αλλά και στο εμπόριο και τις καταναλωτικές συνήθειες που έχουν επέλθει, παρέμεναν σε ισχύ. Τα συγκεκριμένα νομοθετήματα προέβλεπαν ότι τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά την τελευταία Κυριακή του έτους, μόνον εφόσον αυτή συμπίπτει με την 31η Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά και την ερχόμενη Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, κάτι που προβλέπεται ήδη από το νόμο 4177/2013. Σε αυτήν την Κυριακή και κυρίως στην επόμενη, καθώς τότε θα έχει μπει -σε όσους το δικαιούνται ακόμη- δώρο Χριστουγέννων, προσδοκούν οι έμποροι αύξηση του τζίρου τους. Κι αυτό, διότι η προηγούμενη Κυριακή χαρακτηρίστηκε από μεγάλη επισκεψιμότητα, λόγω και της καλοκαιρίας που επικράτησε, αλλά όχι από υψηλές πωλήσεις. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), μόλις το 12% των επιχειρήσεων δήλωσε ότι οι πωλήσεις στις 14 Δεκεμβρίου ξεπέρασαν το μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας. Το 63% δήλωσε ότι τη συγκεκριμένη Κυριακή σημείωσε χαμηλότερο τζίρο, με το ποσοστό αυτό να ανέρχεται σε 75% στις περιπτώσεις των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων. Μάλιστα, μία στις δύο μικρές εμπορικές επιχειρήσεις εκτίμησε ότι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την περασμένη Κυριακή επηρεάζεται αρνητικά, κάτι που σύμφωνα με την ΕΣΕΕ υποκρύπτει την ανησυχία τους ότι με το συγκεκριμένο μέτρο χάνουν ένα μέρος από το μερίδιο της αγοράς. Το πιο ανησυχητικό εύρημα είναι ότι μόλις το 3% των επιχειρήσεων έχει προσλάβει επιπλέον υπάλληλο για να καλύψει τις ανάγκες της λειτουργίας τις Κυριακές. Το 62% των εργοδοτών δηλώνει ότι έχει επωμισθεί το ίδιο την επιπλέον δουλειά, ενώ στο 34% των περιπτώσεων απλώς επεκτείνεται το ωράριο των υφιστάμενων υπαλλήλων. Εάν το εύρημα αυτό επαληθευθεί από επίσημες μετρήσεις, οι οποίες πρέπει να γίνουν, τότε ακυρώνεται ένα από τα βασικά επιχειρήματα της μεταρρύθμισης που έγινε σε ό,τι αφορά το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Πηγή: «Καθημερινή» -

*** Μεγάλη επιχείρηση για σύλληψη τσιγγάνων που έκαναν κλοπές σε Ηλεία – Μεσσηνία 

Στην εξάρθρωση ομάδας Μεσσήνιων τσιγγάνων που διέπραττε κλοπές σε Ηλεία και Μεσσηνία προχώρησαν με αιφνιδιαστική επιχείρηση που έκαναν χθες στην Καλαμάτα αστυνομικοί από την Ασφάλεια Πύργου. Έπειτα από συγκέντρωση στοιχείων, αλλά και επισυνδέσεις τηλεφώνων, αστυνομικοί της Ηλείας χθες το πρωί συνέλαβαν 4 τσιγγάνους, ενώ προσήγαγαν ως ύποπτους άλλους 4. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μεγάλη υπόθεση, με μεγάλο όγκο κλοπών και στους δύο νομούς, με τις περισσότερες να έχουν γίνει στην Ηλεία. Η Αστυνομία, επίσημα, επιβεβαιώνει την υπόθεση, σημειώνοντας, όμως, ότι βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη με συλλήψεις κι άλλων δραστών και επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν με την ολοκλήρωσή της.Β.Β. - 

*** Ευτυχώς, δούλεψε το υπόλοιπο μέρος του αγωγού          
           

Μπορεί να κάνω λάθος στην τεχνική ορολογία, αλλά ευτυχώς που υπήρχε ολόκληρο έργο αποχέτευσης των ομβρίων στην οδό Φαρών, πολύ κοντά στη Φραγκόλιμνα, όπου είδαμε και φωτογραφίσαμε το συγκεκριμένο φρεάτιο απορροής των νερών της βροχής. Μπορεί νa είναι καλυμμένο με φύλλα και διάφορα σκουπίδια, αλλά τουλάχιστον λειτούργησε, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες χθες το πρωί στην Καλαμάτα.Χ.Χ. 

*** 7 χρόνια φυλακή σε Βούλγαρο που λήστεψε 98χρονο για 5 ευρώ 

Με κάθειρξη 7 ετών θα πληρώσει τη ληστεία σε βάρος ενός υπερήλικα για το ευτελές ποσό των 5 ευρώ ένας Βούλγαρος, ο οποίος καταδικάσθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας. Η ληστεία έγινε στις 24 Μαρτίου του 2011 στο Μαυρομάτι Μεσσηνίας. Στις 11.30 το πρωί ο κατηγορούμενος μαζί με άλλο άτομο, τα στοιχεία του οποίου δε βρέθηκαν ποτέ, αιφνιδίασαν τον 98χρονο μπαίνοντας στο σπίτι του χωρίς να φορούν κουκούλες. Στην αρχή τον χτύπησαν δυνατά με την πόρτα στο δεξί πόδι, με αποτέλεσμα ο υπερήλικας να πέσει. Τότε ο κατηγορούμενος ανέβηκε πάνω του και τον έπιασε από το λαιμό, ζητώντας του χρήματα. Το δεύτερο άτομο έψαχνε όλο το σπίτι, ενώ ο κατηγορούμενος πήρε από το γέροντα 5 ευρώ. Στη συνέχεια έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου και έφυγαν. Ο 98χρονος τραυματίστηκε στο ισχίο και νοσηλεύτηκε, ενώ αναγνώρισε τον κατηγορούμενο. Ο Βούλγαρος αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν πιστευτοί και καταδικάσθηκε.Β.Β. - 

*** Τσίπρας: Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές, αλλά θα τα καταφέρουμε
«Θα κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας»
Τσίπρας: Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές, αλλά θα τα καταφέρουμε
Ο Αλέξης Τσίπρας με τη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής       
«Θέλω να είμαι αισιόδοξος. Διότι η επόμενη χρονιά θα φέρει τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και την αξιοπρέπεια. Δεν θα έχουμε απλά εναλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου. Θα τελειώσει το καθεστώς της φαυλότητας, το καθεστώς της διαφθοράς, το καθεστώς της διαπλοκής. Θα περάσουμε βεβαίως δύσκολες στιγμές, διότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια υπαρκτή και μεγάλη οικονομική κρίση, αλλά με το κεφάλι ψηλά και με το μυαλό μας στην αξιοπρέπεια του πολίτη, του αδύναμου, που χειμάζεται, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας. Και πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη στο πολιτικό σύστημα και στην πολιτική»
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά από συνάντηση που είχε με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, με αφορμή την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής να συνδέσει το ρεύμα σε τετραμελείς οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
«Εμείς τις δεσμεύσεις μας θα τις κάνουμε πράξη και σήμερα εδώ η επίσκεψή μου έρχεται αυτό να σηματοδοτήσει. Ότι υπάρχει δυνατότητα, παρά τις δυσκολίες, για μια διαφορετική πολιτική δίπλα στον πολίτη και στις ανάγκες του» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας: «Θέλω να επαναλάβω, δέσμευση της νέας διακυβέρνησης του τόπου θα είναι η αντιμετώπιση των πληγών του μνημονίου κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο».
Ερωτηθείς για τις
καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε ότι η πρώτη του εντύπωση είναι ότι «οι καταγγελίες είναι σοβαρές», αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δει τα στοιχεία και τι θα πει σχετικά με το θέμα η Δικαιοσύνη.


***Νέα δημοσκόπηση με ποσοστό έκπληξη στη διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Με επτά ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η Public Issue.
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 36,5% έναντι 29,5% της ΝΔ και ακολουθούν το Ποτάμι με 8,5%, η Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με 6%, οι ΑΝΕΛ με 3,5% και η ΔΗΜΑΡ με 1%.
Η ΝΔ κερδίζει μέσα σε ένα μήνα 2,5 μονάδες και ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 2 μονάδες.
Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 68% έναντι 20% της ΝΔ.
πηγή: news.gr


*** Σπείρα είχε «ταράξει» όλη την Ηλεία, στην Καλαμάτα βρέθηκαν τα κλοπιμαία           
           
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές από οικίες, στην Ηλεία.
  Ειδικότερα, για την εξάρθρωση της ομάδας αυτής και τη σύλληψη των μελών της, πραγματοποιήθηκε χθες (18.12.2014) το πρωί, στην πόλη της Καλαμάτας, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που οργάνωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηλείας και Μεσσηνίας.
  Κατά τη διάρκεια της στοχευμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν τέσσερα (4) από τα μέλη της ομάδας, ημεδαποί άνδρες Ρομά, ηλικίας 31, 28, 27 και 21 ετών, ενώ ακόμα δύο ημεδαποί συνεργοί τους, ηλικίας 27 και 18 ετών, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
  Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων έχει σχηματισθεί δικογραφία σε κακουργηματικό βαθμό, η οποία περιλαμβάνει τις κατηγορίες της συγκρότησης εγκληματικής ομάδας και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
  Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της συστηματικής έρευνας των αστυνομικών Αρχών, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει προκύψει ότι, κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, οι δράστες έχουν διαπράξει συνολικά είκοσι (20) διαρρήξεις και κλοπές σπιτιών, σε διάφορες περιοχές της Ηλείας.
  Ως προς τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της ομάδας επέλεγαν να δρουν κυρίως πρωινές ώρες, κατά τις οποίες οι ένοικοι των κατοικιών απουσίαζαν και αφού διερρήγνυαν τις οικίες αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά..
  Σημειώνεται ότι, οι δράστες μετέβαιναν στις οικίες με οχήματα μεγάλου κυβισμού, στα οποία αναρτούσαν ξένες πινακίδες κυκλοφορίες, προκειμένου να είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους και να δυσχεραίνουν με αυτόν τον τρόπο το έργο των αστυνομικών Αρχών.
  Σε κατ’ οίκον έρευνες στα σπίτια των δραστών, στην πόλη της Καλαμάτας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν χρηματικό ποσό (4.500) ευρώ, κυνηγετικό όπλο, (43) φυσίγγια, διάφορα κοσμήματα και δύο ρολόγια χειρός, (2) φωτογραφικές μηχανές, (23) συσκευές κινητών τηλεφώνων και (5) φορητούς Η/Υ (tablets).
  Επίσης, κατά τη διάρκεια των ερευνών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο αυτοκίνητα, τα οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους και τη διάπραξη των κλοπών, ενώ στο εσωτερικό τους βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και κοσμήματα.
  Από την αστυνομική έρευνα που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου προκύπτει ότι, οι δράστες έχουν αποκομίσει από την παράνομη δράση τους, το χρηματικό ποσό των (28.800) ευρώ, (1.350) δολάρια Η.Π.Α. και (561) δολάρια Καναδά, ενώ η συνολική αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των συνεργών τους.
  Την προανάκριση και τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη, διενεργεί η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.

*** Δεν πρέπει να πουλιέται λάδι κάτω από 3 ευρώ          
Ο γεωπόνος και διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας εκτιμά ότι φέτος είναι η χρονιά του ελληνικού ελαιολάδου
Από τα 3 έως τα 3,20 ευρώ το κιλό είναι οι μέσες τιμές παραγωγού που έχουν διαμορφωθεί από την αρχή της ελαιοκομικής περιόδου μέχρι τώρα στην περιοχή της Πελοποννήσου, με τη Λακωνία και τη Μεσσηνία να είναι οι ελαιοπαραγωγικές περιοχές που επηρεάζουν, όπως πάντα, την κατάσταση εκεί.
Μέχρι και 4 ευρώ το κιλό πληρώθηκαν παραγωγοί, ενώ δόθηκαν ως τώρα και αρκετές τιμές στα 3,30, στα 3,40, στα 3,95 ευρώ το κιλό κ.λπ., αλλά σε κάποιες περιπτώσεις επρόκειτο για τιμές δημοπρασιών σε πολύ καλά λάδια.
Ωστόσο, αυτό που θεωρείται ως μεγάλη διαφορά της Πελοποννήσου με την Κρήτη, ως προς τη διαχείριση του προϊόντος, είναι ότι στην Πελοπόννησο υπάρχουν λιγοστές συνεταιριστικές οργανώσεις. Και από αυτές, οι περισσότερες στον τομέα του λαδιού λειτουργούν με δημοπρασίες, συγκεντρώνοντας μεγάλες ποσότητες ελαιολάδου, που στη συνέχεια διαπραγματεύονται, παίρνοντας προσφορές τιμών αγοράς από τους αντιπροσώπους των ξένων εμπορικών οίκων και κυρίως των Ιταλών.
Το μεγάλο ατού είναι η μεγάλη ποσότητα του προϊόντος και, φυσικά, η καλή ποιότητα που έχουν φέτος, με συνέπεια στη χειρότερη περίπτωση να έχουν πετύχει τιμή 3,15 ευρώ το κιλό στην οξύτητα μέχρι τις 3 γραμμές. Αλλά ακόμα και οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας και Λακωνίας, που δε λειτουργούν με δημοπρασίες αλλά ιδιωτικά η καθεμιά και αποτελούν βαρόμετρο για την Πελοπόννησο, προσφέρουν φέτος τιμή βάσης 3,10 ευρώ το κιλό προς τους παραγωγούς, πληρώνοντας με τη μέθοδο της εκκαθάρισης, ώστε να τους δώσουν το υπόλοιπο της τιμής, στην εκκαθάριση που θα κάνουν, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους και συγκεκριμένα το Μάρτιο.
Ακόμα και τα ελαιουργεία, που κάνουν εμπόριο ελαιολάδου λειτουργώντας ως ιδιώτες έμποροι στην αγορά της Πελοποννήσου, αρνούνται να ρίξουν τιμές προς τους παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζονται κάτω από 3,10 ευρώ το κιλό, την περίοδο αυτή.
  «Μη βιάζεστε»
Μιλώντας στη «Νέα Κρήτη», ο γεωπόνος και διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής από την περιοχή της Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, τονίζει πως δεν μπορεί να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους φέτος η Κρήτη ρίχνει τις τιμές κάτω από τα 3 ευρώ.
Ο κ. Παρασκευόπουλος εκτιμά ότι γύρω στο Φεβρουάριο οι τιμές του λαδιού «θα παίξουν δυνατά προς τα πάνω». Βέβαια, αν η Κρήτη βιαστεί να πουλήσει σε χαμηλότερες τιμές, δε θα προλάβει να εκμεταλλευτεί τις τιμές που θα διαμορφωθούν στο προσεχές διάστημα.
«Μόνο στην Ισπανία η μείωση της παραγωγής ξεπερνάει τους 600.000 τόνους. Το ίδιο ισχύει και στην Ιταλία. Και δε δικαιολογείται αυτή η πτώση των τιμών. Εκτιμώ ότι οι συνεταιριστικές οργανώσεις και οι συλλογικοί φορείς της Κρήτης θα πρέπει να το δουν αυτό.
Έπρεπε να κρατήσουν τις τιμές από 3 ευρώ και πάνω. Εδώ οι συνεταιρισμοί και οι Ομάδες Ολοκληρωμένης Διαχείρισης αγοράζουν με 3,10 και 3,15 ευρώ στη Μεσσηνία. Και στη Λακωνία η κατάσταση είναι η ίδια, με εξαίρεση ένα συνεταιρισμό που μπορεί να πιάνει μια ειδική τιμή επειδή πουλάει μεγάλες ποσότητες ελαιολάδου. Αλλά ας μην πιάνουμε τις ειδικές περιπτώσεις. Όμως, σήμερα, εδώ δεν πουλάει λάδι κανείς κάτω από 3 ευρώ το κιλό».
Τέλος, πρόσθεσε, «εγώ θα κάνω την εκτίμηση ότι μετά το Φεβρουάριο οι τιμές θα είναι αρκετά δυνατές. Δεν υπάρχει λάδι στην Ευρώπη. Συγκυρία είναι αυτή. Θα πρέπει να την αξιοποιήσουμε. Και δε λέω να πιάσουμε τιμές πάνω από 3,40. Αλλά τιμές κάτω από 3 ευρώ δε δικαιολογούνται».
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
Πηγή: 
www.neakriti.gr  - Χριστόφορος Παπαδάκης και www.olivenews.gr .-
 
*** Βήμα πίσω από τη Δημοτική Αρχή Μεσσήνης για τα αυξημένα τέλη ύδρευσης             
           
Οι τοπικές κοινωνίες ανά Δημοτική Ενότητα θα κληθούν να αποφασίσουν για τα τιμολόγια ύδρευσης που θα πρέπει να ισχύσουν, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε αργά το βράδυ της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος που αφορούσε στην έγκριση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής περί αναπροσαρμογής τελών.
Η εισήγηση που διατύπωσε ο αντιδήμαρχος Ι. Μπρατσιάκος συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση των ελάχιστων προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων που έδωσαν το «παρών».
Σφοδρή ήταν και η αντίδραση της μείζονος μειοψηφίας, ενώ διατυπώθηκαν προτάσεις περί αναβολής και από μέλη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η συζήτηση τα είχε όλα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, από αντικρουόμενες απόψεις έως και… πέτρες, αλλά και την «έκρηξη» του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γ. Τσώνη.
  Η πρόταση  
Ο κ. Μπρατσιάκος μίλησε για την επικείμενη- θα συζητηθεί κατά πάσα πιθανότητα το απόγευμα της Δευτέρας- συγχώνευση της ΔΕΥΑ Μεσσήνης (καλύπτει τον καποδιστριακό Δήμο Μεσσήνης) και της υπηρεσίας ύδρευσης, που καλύπτει τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες και πρέπει, όπως είπε, οι δύο φορείς να είναι υγιείς, χωρίς οικονομικά βάρη. Πρόσθεσε πως έγινε μελέτη που κατέληξε στην ανομοιομορφία τιμολόγησης νερού και παγίων κατά Ενότητα και πρότεινε αναπροσαρμογή παγίων. Αφού παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για τα έξοδα και τα έσοδα, προέκυψε ότι υπάρχει διαφορά που ανέρχεται σε 380.000 ευρώ υπέρ των εξόδων. Έτσι, πρότεινε ενιαίο πάγιο στα 20 ευρώ ανά 6μηνο, που θα καλύψει κατά 80-90% το άνοιγμα και κατά 50% αύξηση, όταν η κατανάλωση του νερού ξεπεράσει τα 200 κυβικά ανά παροχή το εξάμηνο.
Από τις αυξήσεις εξαιρείται η Δ.Ε. Τρικόρφου, όπου, όπως είπε, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ εσόδων και εξόδων.
  Αντιδράσεις
Από εκεί και μετά, άρχισαν οι αντιδράσεις. Ο πρόεδρος της Ανδρούσας, Αθαν. Κολυβάρης, διαμαρτυρήθηκε ρωτώντας αν ήταν γνωστά τα ελλείμματα ή όχι και γιατί να υπάρχει πλήρης  άγνοια και να γίνεται πληροφόρηση την τελευταία στιγμή. Πρόσθεσε, δε, πως από τα 12 ευρώ καλούνται οι δημότες να πληρώσουν 40 και εξακολούθησε να ρωτά αν ήταν γνωστό το «άνοιγμα» που υπάρχει.
Ο πρόεδρος του Βλάσση, Ι. Λεντούδης, ανέφερε πως κάθε οικογένεια στα χωριά έχει 3-4 παροχές. «Θα βάλουμε τον κόσμο να πληρώσει 300-400 ευρώ πάγια; Αυτό είναι απαράδεκτο. Έπρεπε να το ξέρουμε πριν από τις εκλογές. Δεν ξέρω τι θα πρέπει να μεταφέρω στο χωριό. Μου “έβαλαν χέρι” πως τους είπα ψέματα. Αν ήμουν δημοτικός σύμβουλος, δε θα το ψήφιζα», είπε χαρακτηριστικά.
«Θα έχουμε τόσες πολλές διακοπές ρολογιών, που θα τρίβετε τα μάτια σας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Πολύλοφου, Ευάγγ. Αναστασόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε πως θα ήταν δικαιότερη μια αύξηση κατά 15 ευρώ στα πάγια και όχι στα 20 ευρώ. Σημείωσε πως, όσοι χρωστούσαν, θα συνεχίσουν να χρωστούν και αναρωτήθηκε αν θα τους επιβληθεί κάποια κύρωση, ενώ καταλήγοντας ζήτησε καλύτερη οργάνωση.
Την ύπαρξη προβλήματος εισπραξιμότητας παραδέχθηκε απαντώντας ο κ. Μπρατσιάκος, ο οποίος έφερε παραδείγματα από τα τέλη γειτονικών Δήμων, ενώ πρόσθεσε ότι δεν ήταν γνωστό το ακριβές ποσό του «ανοίγματος» στην Ανδρούσα.
  Γ. Τσώνης
Μομφές στη Δημοτική Αρχή για έλλειψη προγραμματισμού για το μέλλον επέρριψε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Τσώνης. Ανέφερε ότι είναι πολλά τα χρήματα που δαπανώνται για το ρεύμα στα αντλιοστάσια και υποστήριξε πως υπάρχει σχετικό επιδοτούμενο πρόγραμμα από το ΥΠΕΚΑ για την τοποθέτηση φωτοβολταικών μονάδων, στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί 157 Δήμοι πανελλαδικά από το 2013, οπότε τέθηκε σε εφαρμογή.
«Θα πρέπει να προγραμματίζουμε για το μέλλον και να μη μεταφέρουμε τη δική μας ανικανότητα στις τσέπες του κοσμάκη», σημείωσε και πρότεινε να μην ψηφιστεί η πρόταση αύξησης των τελών, αλλά και να βρεθούν τρόποι μείωσης του κόστους. Υπάρχουν, όπως είπε, τέτοιοι.
Απαντώντας ο δήμαρχος Μεσσήνης ανέφερε πως είχε επανειλημμένα ζητήσει τρόπους να μειωθεί το κόστος του ρεύματος στις οδούς και στα αντλιοστάσια, κάνοντας σχετικά αιτήματα στο υπουργείο Εσωτερικών, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, και είπε πως θα ερευνηθεί αν υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα από το ΥΠΕΚΑ.
  Αντικρουόμενες απόψεις
Ο Νικ. Ξαρχάκος αναρωτήθηκε πότε είναι τα ποσά σωστά, επισημαίνοντας ότι κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, προ 20ημέρου, όλα παρουσιάστηκαν ισοσκελισμένα, αλλά τελικά δεν είναι. Πρότεινε στο πλαίσιο της ισονομίας να είναι ίδια τα πάγια για όλους, αλλά να μην αυξηθούν από τα 5 στα 20 ευρώ και δήλωσε πως θα καταψηφίσει.
Τα Τοπικά Συμβούλια να είναι εκείνα που θα προτείνουν τα διαμορφωμένα τέλη ανά Κοινότητα, ήταν η άποψη που εξέφρασε ο Κων. Μαλιώτης, προτείνοντας την τοποθέτηση υδρομετρητών στις δεξαμενές ύδρευσης, ώστε να ελέγχεται αν χρεώνονται όλα τα κυβικά που δίνονται. Πρότεινε, επίσης, να αναβληθεί το θέμα, να γίνει ζύμωση και να διατυπωθούν σε αυτήν όλες οι προτάσεις.
Αν ζητάτε συναίνεση, είμαστε υποχρεωμένοι να περάσουμε από δημόσια διαβούλευση, ανέφερε ο Κων. Γεωργακόπουλος, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα πολύ μεγάλη την αύξηση που προτάθηκε.
Βασικός λόγος των όσων συμβαίνουν είναι η μη είσπραξη, παρατήρησε ο Γ. Δαβίλλας, εκφράζοντας τη διαφωνία του με την αύξηση κατά 50% στις καταναλώσεις άνω των 200 κυβικών, αφού με το νερό αυτό στηρίζεται η αγροτική παραγωγή. Συμφώνησε με την οικονομική τακτοποίηση, αλλά να είναι πιο προσαρμοσμένη στην οικονομική πραγματικότητα.
Να ξανασυζητηθεί το θέμα πρότεινε και ο Αναστ. Παπαγεωργίου, υποστηρίζοντας πως «είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε αυξήσεις. Το ποσό, είναι άλλο θέμα». Είπε, επίσης, πως το πρόγραμμα που επικαλέστηκε ο κ. Τσώνης δεν ισχύει και πως δεν επιτρέπονται φωτοβολταϊκά για τα αντλιοστάσια, αλλά μόνο για σχολεία.  Πρόσθεσε δε πως η μοίρα της πλειοψηφίας είναι να παίρνει αποφάσεις μη αρεστές και της αντιπολίτευσης να κάνει φιλολαϊκή πολιτική.
Στα λεγόμενα του κ. Παπαγεωργίου αντέδρασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Τσώνης, ο οποίος γνωστοποίησε επεισόδιο που είχε γίνει κατά την προεκλογική περίοδο στο χωριό του πρώτου, όταν αυτός τον είχε αποκαλέσει ψεύτη. Πρόσθεσε πως δεν τον ενδιαφέρει ποιο είναι το πρόγραμμα, αλλά ότι έχουν ενταχθεί σε αυτό 157 Δήμοι, καθώς και ότι με τροπολογία επιτράπηκε η χρήση φωτοβολταϊκών για να ηλεκτροδοτούνται τα αντλιοστάσια.
Επίσης, πως χλευάστηκε, όταν πρότεινε να αξιοποιηθούν από το Δήμο οι πέτρες που υπάρχουν σε διάφορα οικόπεδα, προκειμένου να παράγονται αδρανή υλικά για έργα του Δήμου και να μη δαπανώνται χρήματα για την προμήθειά τους.
«Σε αντίθεση με αυτά που με χλευάζατε, σήμερα στο χωριό του κ. Κοντοθανάση γίνεται παραγωγή αδρανών υλικών. Εμείς το προτείναμε για εξοικονόμηση χρημάτων», σημείωσε και κατέληξε λέγοντας πως δε θα ψηφίσει την πρόταση.
  Οι… πέτρες
Απαντώντας ο κ. Κοντοθανάσης διαφώνησε με την παραγωγή αδρανών υλικών, λόγω μεγάλου κόστους και πρόσθεσε πως ό,τι γίνεται στο Χατζή, είναι από τον ανάδοχο του έργου «Σουληνάρι – Κορυφάσιο», ο οποίος, όπως υποστήριξε, παίρνει πέτρα παράνομα.
Δε θα διαπράξει ο Δήμος παρανομία, επισήμανε ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ηλίας Πατσιώτης εξήγησε πώς το Τρίκορφο δεν έχει «άνοιγμα». Ο κόσμος, είπε, αποδέχθηκε να πληρώνει ό,τι καταναλώνει και πρότεινε να σκεφθεί η κάθε Δημοτική Ενότητα  πώς μπορεί να καλύψει τη διαφορά μεταξύ εσόδων και εξόδων.
  «Έκρηξη» Τσώνη 
Κι ενώ η συζήτηση ήταν μεν σε υψηλούς τόνους, η αναφορά του κ. Αναστασόπουλου, πως η αντιπολίτευση δε θα θέλει ούτε να κάνει διαβούλευση, ενώ είχε νωρίτερα αποδεχθεί πως ο εξορθολογισμός θα πρέπει να γίνει ξεχωριστά ανά ενότητα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Τσώνη. Σηκώθηκε από το έδρανό του, και φωνάζοντας είπε: «Δεν είμαστε αντιπολίτευση. Ο λαός αποφάσισε να είμαι εγώ Δημοτική Αρχή. Ξεχνάς ότι υπάρχει εκκρεμοδικία, ανακάλεσέ το».
Σε αντίθεση, ο κ. Αναστασόπουλος είπε πως μέχρι να βγει η απόφαση (του Εκλογοδικείου), ο συνδυασμός του κ. Τσώνη είναι στη μείζονα μειοψηφία και πως βάσει της πρωτόδικης απόφασης ο συνδυασμός της πλειοψηφίας είναι Δημοτική Αρχή και πρότεινε διακοπή της συνεδρίασης, προκειμένου να αποφασίσει η πλειοψηφία ποια στάση θα τηρήσει.
Με την επανέναρξη της συνεδρίασης ο κ. Τσώνης ζήτησε συγγνώμη για το ύφος του και ο κ. Αναστασόπουλος αποδέσμευσε τη συγκρότηση του νέου φορέα από την τιμολογιακή πολιτική, που θα καθοριστεί, όπως ανέφερε, από κάθε Δημοτική Ενότητα χωριστά.
Στη διαβούλευση θα συμμετέχουν, όπως είπε, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι και τα Τοπικά Συμβούλια, με την ευθύνη να καταθέσουν πρόταση για την κάλυψη του ανοίγματος, ενώ ο κ. Τσώνης γνωστοποίησε πως δε θα συμμετέχουν οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας στη διαδικασία.       Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 

***  Τι συμβαίνει στη Νεολαία Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ          
            
Εξήγηση για τα όσα συμβαίνουν τελευταία στη Νεολαία Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ δίνουν ο γραμματέας (όπως υπογράφει) Θ. Τσαλδάρης, ο αναπληρωτής Αν. Μανεσιώτης και τα μέλη Χρ. Γεωργόπουλος και Θάλεια Μαγγουλίδου.
Ο κ. Τσαλδάρης αναφέρει πως είδε με έκπληξη ανακοίνωση του Χρ. Δημτσιούδη, ο οποίος υπογράφει ως γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, να εκφράζει την ανησυχία του για τα πολιτικά δρώμενα στην πολιτική ζωή της χώρας και στο εσωτερικό του κόμματος και αναρωτιέται με ποια νομιμοποίηση εκδίδει δελτία Τύπου υπογράφοντας με αυτή την ιδιότητα.
Εξηγεί δε πως σε συνεδρίαση του οργάνου στις 6 Δεκεμβρίου υποβλήθηκε πρόταση μομφής στο πρόσωπο του μέχρι εκείνη την ημέρα γραμματέα, Χρ. Δημτσιούδη, και του αναπληρωτή του, Χρ. Κουτσοδημητρόπουλου, ως προς τους χειρισμούς τους που καθιστούσαν τη νεολαία απούσα από κάθε σημαντική πολιτική ή κοινωνική δράση και διαδικασία. Η πρόταση μομφής υπερψηφίστηκε με πλειοψηφία 4-2, και οι γραμματείς κηρύχθηκαν έκπτωτοι. Το όργανο προχώρησε σε ψήφιση νέου γραμματέα και αναπληρωτή, η παρουσία των οποίων νομιμοποιήθηκε, όπως αναφέρει, όταν ο κ. Τσαλδάρης εκπροσώπησε τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και στη συνεδρίαση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, που ακολούθησε τις επόμενες ημέρες.
«Αναφέρουμε όλα τα παραπάνω δημόσια, απλά γιατί αναρωτιόμαστε σε αυτό το σημείο με ποιο δικαίωμα ή νομιμοποίηση απελθόντες γραμματείς δε σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες του ιστορικού μας κόμματος; Τι αξία έχει κάποιος να αυτοαποκαλείται γραμματέας ενός οργάνου που τον έχει κηρύξει έκπτωτο και δεν είναι σε θέση να το συγκαλέσει και να λάβει αποφάσεις;», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

*** Ορκωμοσία στο Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Καλαμάτας (φωτογραφίες & βίντεο)

Η μαραθώνια εβδομάδα των ορκωμοσιών έφθασε στο τέλος της καθώς πριν λίγα λεπτά, αφού πήραν το πτυχίο τους και οι 39 σπουδαστές του τμήματος Λογοθεραπείας. - Video  :  http://youtu.be/8e-EYhMU1Hg .-

***  Κι άλλες εξιχνιάσεις για κλοπές σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και σπίτια στη Μεσσηνία          
           
Άλλες 6 περιπτώσεις διαρρήξεων σε σπίτια και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στη Μεσσηνία, που είχε διαπράξει η ομάδα των Αλβανών που εξαρθρώθηκε το καλοκαίρι, εξιχνιάσθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Το καλοκαίρι η Ασφάλεια εξιχνίασε 14 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε εξοχικές κατοικίες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, έχουν συλληφθεί 4 Αλβανοί, ηλικίας 35, 20, 48 και 28 ετών.
Χθες από την Ασφάλεια εξιχνιάστηκαν άλλες 6 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, σε οικίες και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Μεσσήνης.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, κατά το χρονικό διάστημα από 20/12/2013 έως και 9/7/2014, είχαν διαπράξει άλλες 6 διαρρήξεις-κλοπές, από όπου αφαίρεσαν συνολικά 400 ευρώ, αγροτικά μηχανήματα, εργαλεία και αντικείμενα. Ειδικότερα, είχαν κάνει διαρρήξεις σε 3 σπίτια σε Γιάλοβα, Πετροχώρι και Λάμπαινα και σε 3 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στη Φοινικούντα.
Τα μηχανήματα και αντικείμενα που αφαιρέθηκαν αναγνωρίσθηκαν από τους παθόντες και αποδόθηκαν.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. 
 
***  Westin Resort Costa Navarino: Στις κορυφαίες ξενοδοχειακές μονάδες για το 2015         
   
Σύμφωνα με το διεθνές ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller
  Στη χρυσή λίστα με τις κορυφαίες ξενοδοχειακές μονάδες για το 2015 το διεθνές ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller συμπεριέλαβε δύο ελληνικά ξενοδοχεία.  Πρόκειται για τα ξενοδοχεία Westin Resort Costa Navarino και το Metohi Kindelis στα Χανιά.
Επίσης, σύμφωνα με την «Καθημερινή», την πέμπτη υψηλότερη αύξηση αναζητήσεων μέσω Google πέτυχε η Ελλάδα στη βρετανική αγορά τη φετινή περίοδο στην κατηγορία των ανερχόμενων προορισμών για διακοπές. Τη σχετική λίστα, που βασίζεται στις αναζητήσεις των χρηστών της, δημοσιοποίησε η Google.
Την πρώτη θέση μεταξύ των ανερχόμενων προορισμών κατέλαβε η Ιταλία, τη δεύτερη η Ισλανδία και την τρίτη η Πορτογαλία. Σε ό,τι αφορά τις περισσότερες αναζητήσεις προορισμών για διακοπές μέσω Google στη Βρετανία, την πρώτη θέση κατέλαβε το Παρίσι, τη δεύτερη οι ΗΠΑ και την τρίτη η Νέα Υόρκη.
Επίσης, κατά την τελετή απονομής των Ermis Awards 2014, η ψηφιακή πλατφόρμα της Marketing Greece βραβεύτηκε από το Discovergreece. com με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία Websites (Tourism/Travel) και με το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Mobile Websites.
Στο μεταξύ, το Ελληνοαμερικανικό Τουριστικό Επιμελητήριο χαρακτήρισε ευοίωνες τις προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα για την απορρόφηση μεγαλύτερου μέρους του ρεύματος τουριστών από τις ΗΠΑ μετά την πρόσφατη απόφαση της Delta Airlines να αυξήσει τις απευθείας πτήσεις προς Αθήνα, δρομολογώντας έως και έντεκα πτήσεις την εβδομάδα.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Τριβιζάς τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι με ταξιδιωτική δαπάνη 2.500 ευρώ ανά Αμερικανό τουρίστα έναντι 600 ευρώ του Ευρωπαίου, η αγορά των ΗΠΑ αποδεικνύεται δυνατή στα στρες τεστ του ρευστού διεθνούς κλίματος εκεί που άλλες ελπιδοφόρες αγορές αποδεικνύονται ασταθείς.
Στις δράσεις του Επιμελητηρίου για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στην αμερικανική αγορά περιλαμβάνεται το τέταρτο ταξίδι εξοικείωσης που θα πραγματοποιήσει στη χώρα μας από τις 14 έως τις 21 Μαρτίου 2015 με την παρουσία 30 συμμετεχόντων ταξιδιωτικών πρακτόρων, εκπροσώπων Τουριστικών Οργανισμών, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κ.ά. από τις ΗΠΑ.
 
*** Η κρίση επιδείνωσε τις συνθήκες διαβίωσης των καρκινοπαθών
Σε επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των πασχόντων από καρκίνο έχει συντελέσει η παρατεταμένη περίοδος οικονομικής ύφεσης που βιώνει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το 68% των ερωτηθέντων έχει περιορίσει δραστικά τις δαπάνες για είδη πρώτη ανάγκης, ενώ οι μισοί εξ αυτών καταφεύγουν στο δανεισμό από τον κοινωνικό τους περίγυρο. Η έρευνα με τίτλο «Επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη ζωή των καρκινοπαθών», που διεξήχθη από τον επίκουρο καθηγητή Πολιτικής Υγείας, Κυριάκο Σουλιώτη, για λογαριασμό του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών Αθηνών (Κ.Ε.Φ.Ι.), στο πλαίσιο της εκστρατείας «Δικαίωμά μου!», κατέδειξε επίσης ότι το 30,5% εκ των ερωτηθέντων καρκινοπαθών αντιμετωπίζει εμπόδια στην πρόσβαση στο γιατρό, ενώ το 25,4% αντιμετωπίζει εμπόδια και στη θεραπεία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Σουλιώτης, η συντριπτική πλειονότητα του δείγματος βρίσκεται υπό ασφαλιστική κάλυψη, και πάνω από το 60% των ασθενών παρακολουθούνται από γιατρούς του δημόσιου τομέα, όμως το βασικό εμπόδιο στην πρόσβαση αφορά στην καθυστέρηση στο κλείσιμο του ραντεβού, με επιπρόσθετα εμπόδια την απόσταση και τη δυσκολία μετακίνησης. Σε ό,τι αφορά τη θεραπεία, ως μεγαλύτερο εμπόδιο στην πρόσβαση παρουσιάζεται η δυσκολία εύρεσης του προϊόντος, και εν συνεχεία η δυσκολία συνταγογράφησης ή χορήγησης της απαιτούμενης γνωμάτευσης από γιατρό δημόσιου νοσοκομείου. Ωστόσο, το πλέον δυσοίωνο όλων, σύμφωνα με τον κ. Σουλιώτη, είναι ότι 45,8% όσων αντιμετώπισαν εμπόδια στην πρόσβαση στη θεραπεία δήλωσαν πως αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ή την καθυστέρηση στη λήψη της, με συνέπεια την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας στο 96,3% εξ αυτών. Τέλος, όσον αφορά στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, το 68% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει περιορίσει δραστικά τις δαπάνες σε είδη πρώτης ανάγκης, ενώ περίπου οι μισοί εξ αυτών έχουν αναζητήσει δανεισμό από το κοινωνικό τους περιβάλλον, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, η πρόεδρος του Κ.Ε.Φ.Ι., Ζωή Γραμματόγλου, τα χαρακτήρισε άκρως ανησυχητικά, αλλά «ενισχύουν την ανάγκη για ενέργειες, όπως η εκστρατεία “Δικαίωμά μου!”, που στόχο έχει τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής και προοπτικής θεραπείας για τους ασθενείς». Την ίδια πεποίθηση εξέφρασε και η Μυρτώ Σκοτίδα, αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του Κ.Ε.Φ.Ι. που είχε την πρωτοβουλία της εκστρατείας «Δικαίωμά μου!», καθώς και της διεξαγωγής της συγκεκριμένης έρευνας, τονίζοντας ότι μιλάει στην καρδιά του προβλήματος. Παράλληλα, μίλησε για το «Δικαίωμά μου!», τονίζοντας ότι «είναι μια εκστρατεία που έχει χαρακτηρίσει το Σύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών και τον έχει αναδείξει σε βασικό συνήγορο του ογκολογικού ασθενή στη χώρα μας, ενημερώνοντας μέσα στα δύο χρόνια από τότε που ξεκίνησε περισσότερους από 130.000 ασθενείς μέσα από τις δράσεις μας». -   

*** Κάθειρξη 12 χρόνων στις τσιγγάνες που νάρκωναν τα θύματά τους         

           
Τις πρώτες «τσουχτερές» ποινές για τη δράση τους άκουσαν οι 3 τσιγγάνες που εντόπιζαν ηλικιωμένες, τις νάρκωναν στο σπίτι τους εξαπατώντας τες ότι είναι πωλήτριες και άρπαζαν όλα τα χρυσαφικά.
Η δράση τους εκτεινόταν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και το Μάρτιο κατάφερε να τις εντοπίσει και να τις συλλάβει η Ασφάλεια Αττικής.
Χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας δικάσθηκαν για τρεις ληστείες και μία απόπειρα σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στην Καλαμάτα. Στις δύο για τις πράξεις αυτές, καθώς και για οπλοφορία και οπλοχρησία, επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 12 ετών και φυλάκιση 9 μηνών, ενώ στην τρίτη, η οποία κρίθηκε ένοχη και για απάτη, κάθειρξη 12 ετών και φυλάκιση 16 μηνών.
  12 ώρες λιπόθυμη
Η πρώτη μάρτυρας κατέθεσε ότι τον Οκτώβριο του 2013 επέστρεφε στο σπίτι της στην οδό Πινδάρου. Μπαίνοντας στην πολυκατοικία, είδε στο απέναντι πεζοδρόμιο να κάθονται δύο γυναίκες. Άνοιξε, μπήκε στο ασανσέρ και μαζί της μπήκε η μία από τις δύο, την οποία αναγνώρισε στο πρόσωπο της τρίτης κατηγορουμένης. Της παρουσιάσθηκε ως πωλήτρια και προσπάθησε να της πουλήσει ένα συναγερμό. Όταν έφτασαν στο διαμέρισμα, η μάρτυρας είπε πως θυμάται ότι έβαλε τα κλειδιά στην πόρτα. Από εκεί και πέρα δε θυμάται τίποτα, μόνο μια παγωμάρα. Εκτίμησε ότι της έριξε σπρέι, ενώ μετά της έδωσαν και ήπιε ένα πικρό υγρό. Συνήλθε 12 ώρες μετά, πεσμένη στο μπάνιο της. Μάλιστα, είπε ότι μέσα στη θολούρα θυμάται ότι ήρθε και μια δεύτερη γυναίκα, την έβαλαν πάνω στον καναπέ, κοιμήθηκε και κάποια στιγμή προσπάθησε να πάει στο μπάνιο και έπεσε.
Της πήραν πάρα πολλά χρυσαφικά, καθώς και 2 κάρτες ανάληψης. Το ίδιο απόγευμα πήραν από ΑΤΜ 1.720 ευρώ.
Μία δεύτερη κυρία κατέθεσε ότι στις 13 Φεβρουαρίου η τρίτη κατηγορούμενη της χτύπησε την πόρτα και της είπε ότι διαφημίζει χυμούς, διότι θα ανοίξει ένα μεγάλο κατάστημα στην Καλαμάτα. Της έβαλε, όπως είπε, να δοκιμάσει «χυμό» και την πίεσε να το πιει σχεδόν όλο. Μετά ξύπνησε στο νοσοκομείο. Από το σπίτι της αφαίρεσαν μια αλυσίδα, ένα σταυρό και μια βέρα. Ο γιος της κατέθεσε ότι βρήκε τη  μητέρα του σε τέτοια κατάσταση που νόμιζε ότι είχε πάθει εγκεφαλικό και την πήγε αμέσως στο νοσοκομείο. Στο σπίτι δεν ήταν τίποτα πειραγμένο για να υποψιασθεί και στο νοσοκομείο τού είπαν ότι ήταν ναρκωμένη.
Στο δικαστήριο αναφέρθηκε και η περίπτωση τρίτης γυναίκας, η οποία όμως κατάλαβε τις προθέσεις των γυναικών και τις έδιωξε.
  Αρνούνται
Κατά τις απολογίες τους, η πρώτη κατηγορούμενη, 35 χρόνων, αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι είναι μικροπωλήτρια, αλλά ποτέ δεν έχει έρθει στην Καλαμάτα. Επίσης, είναι ξαδέλφη με τη δεύτερη και φίλη με την τρίτη και μένουν στην Αγία Βαρβάρα στην Αθήνα. Όταν της είπε η πρόεδρος ότι έχει αναγνωρισθεί από θύματα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις.
Η δεύτερη κατηγορούμενη επίσης αρνήθηκε τις πράξεις, ενώ η τρίτη είναι η μόνη που ομολόγησε, αλλά είπε ότι μόνη της έκανε τις πράξεις. Υποστήριξε ότι είναι ψυχικά άρρωστη και δε θυμάται τι έκανε, αλλά τώρα κάνει θεραπεία και είναι καλύτερα. Μάλιστα, είπε ότι τα χρήματα που έπαιρνε ήταν για να κάνει εξετάσεις που ήταν ακριβές.
Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή και των τριών, τονίζοντας ότι χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα επικίνδυνο τρόπο δράσης, καθώς έθεταν σε μεγάλο κίνδυνο τις παθούσες, με τη χορήγηση υπνωτικών χαπιών σε ανθρώπους με βεβαρημένο πολλές φορές ιατρικό παρελθόν και ασθενείς οργανισμούς.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Ντύθηκαν στα λευκά          
           
Λες κι είχε χιονίσει ήταν χθες νωρίς το πρωί στην περιοχή του Διοικητηρίου και του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας. Το χαλάζι που έπεσε «έστρωσε» όλη την περιοχή και την έντυσε στα λευκά. Πάντως, όσοι ήταν στο δρόμο εκείνη τη στιγμή, έτρεχαν να προφυλαχτούν από τη έντονη χαλαζόπτωση.   Β.Β. 
 
***  Έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση χθες το πρωί στην Καλαμάτα (φωτογραφίες & βίντεο)         
     
 
 
 
 
 
 
 
«Άνοιξαν οι ουρανοί» το προηγούμενο 24ωρο στην Καλαμάτα. Ιδιαίτερα χθες το πρωί δυνατή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση έπληξε την πόλη και τις γύρω περιοχές. Παρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση χθες το μεσημέρι του Δήμου Καλαμάτας, δημιουργήθηκαν μόνο μικροπροβλήματα, τα οποία και αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες.
Πάντως, η χθεσινή κακοκαιρία έπληξε και τις πολιτιστικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας, αφού αναβλήθηκαν αυτές που ήταν προγραμματισμένες στα παραμυθόσπιτα της Κεντρικής Πλατείας/ Βασιλέως Γεωργίου. Συγκεκριμένα, δεν έγιναν οι εκδηλώσεις: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη χορωδία και την ορχήστρα του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας  και "Τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη" από το Σύλλογο Γερμανόφωνων Γυναικών.
Φυσικά, απέναντι στις «θεομηνίες» δεν μπορείς να αντιτάξεις και πολλά, πέραν ίσως της... καρτερίας να τελειώσουν. Το πράγμα, βεβαίως, αλλάζει εάν προσγειωθούμε στον απτό υλικό κόσμο που μας περιβάλλει. Στις μελέτες και έρευνες που προβλέπουν ένταση της συχνότητας των ακραίων καιρικών φαινομένων λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής και στις επιτακτικές πολιτικές ανάσχεσής της. Στα προβλήματα του μπαζώματος και της οικοδόμησης των ρεμάτων, του πολεοδομικού και ευρύτερου χωροταξικού σχεδιασμού, της έλλειψης αντιπλημμυρικών υποδομών, της διάλυσης υπηρεσιών, της εξάλειψης του αστικού πρασίνου, της καταστροφής των περι-αστικών δασών, της πάγιας άσκησης πολιτικών για την εξυπηρέτηση εργολάβων και μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων.
Αλλά αυτά σε μια άλλη χρονική στιγμή, όταν τα προβλήματα θα είναι περισσότερο εμφανή, αλλά και καταστροφικά.
 
***
 
  ***Η  Αθλητική Εφημερίδα μας :
*** Έκπληξη στην Καλαμάτα για τον ορισμό του αγώνα με τον Αιολικό στις 11.00 π.μ. της Κυριακής 

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΡΟΠΟ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΡΑΛΛΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ Του Νίκου Μπαλόπουλου Η απόφαση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, να ορίσει το Κυριακάτικο παιχνίδι της Καλαμάτας με τον Αιολικό στις 11.00 π.μ. προκειμένου να διευκολυνθεί η ομάδα της Μυτιλήνης κατά την επιστροφή της, ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία στο στρατόπεδο της Μαύρης Θύελλας, ειδικότερα στις τάξεις της διοίκησης, που ξέρει καλά ότι το ενδεχόμενο αυτό δεν θα επιτρέψει στον κόσμο να βρεθεί στο Δημοτικό Στάδιο. Κανείς από τους ανθρώπους της διοίκησης δεν είχε την παραμικρή πληροφόρηση απέναντι στο σενάριο αλλαγής της ώρας, και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο υπήρξε επίσημη αντίδραση με υπόμνημα που απεστάλη χθες στην ΕΠΟ, μέσω του οποίου γνωστοποιείται η δυσαρέσκεια και η διαφωνία απέναντι στην απόφασή της. Τα οριστικά νέα θα γνωστοποιηθούν νωρίς σήμερα το πρωί, πιθανότατα γύρω στις 11.00 π.μ. – 12.00 μ. οπότε και θα ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι πλέον δύσκολα θ’ αλλάξουν τα δεδομένα. Επίσης σίγουρο είναι ότι ο κόσμος δεν θα μπορέσει να πάρει εύκολα το δρόμο προς το στάδιο, το πρωί της Κυριακής, που είναι άλλωστε εργάσιμη λόγω εορταστικού ωραρίου.Άγιο είχε ο Γιώργος Ράλλης Σοβαρό τροχαίο είχε χθες το πρωί ο Γιώργος Ράλλης, όμως ο πρόεδρος της Καλαμάτας στάθηκε τυχερός αποκομίζοντας λιγοστά τραύματα και εκδορές. Το τζιπ του κ. Ράλλη, που κατευθυνόταν για επαγγελματικούς λόγους στην Κυπαρισσία, εξετράπη της πορείας του και καταστράφηκε ολοκληρωτικά, όμως τόσο ο πρόεδρος της ομάδας, όσο και οι συνεπιβαίνοντες στάθηκαν τυχεροί.Μοναδικό πρόβλημα για Κουρμπανά ο Λουμπαρδέας Στα αγωνιστικά τέλος, η ομάδα συνέχισε στο γήπεδο του Ασπροχώματος χθες το πρωί την προετοιμασία της για τον αγώνα με τον Αιολικό, με τον κ. Κουρμπανά να βλέπει τους Σαλαπάτα και Χαρίτο ν’ ανεβάζουν στροφές. Βεβαίως, δύσκολα θα συμπεριληφθούν στην αποστολή, ειδικότερα ο πρώτος, όμως από την επόμενη αγωνιστική, που είναι γύρω στις 10 Ιανουαρίου, θα βρίσκονται στη διάθεσή του. Τα δύο αυτά προβλήματα είναι γνωστά και δεν αλλάζουν τα δεδομένα, όμως δεν ισχύει το ίδιο για την περίπτωση του ανεβασμένου Λουμπαρδέα, που συμπλήρωσε κάρτες στο ματς με τη Μανωλάδα και θα λείψει, στερώντας μια υπερπολύτιμη λύση στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Το ποιος θα τον αντικαταστήσει στο αρχικό σχήμα θ’ αρχίσει να φαίνεται μετά τη σημερινή προπόνηση, που θα γίνει και πάλι στο Ασπρόχωμα, ενώ να θυμίσουμε ότι υπάρχει και η θετική εξέλιξη της επιστροφής του Ρούσση, που εξέτισε την ποινή του και θα πάρει θέση στο κέντρο της άμυνας στο πλευρό του Χριστοφιλέα. Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Δεν ήταν ευνοϊκά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής για την Καλαμάτα Η Καλαμάτα μπορεί να επιθυμούσε στραβοπάτημα των ομάδων που βρίσκονται στα ψηλά και αποτελούν βασικούς συνδιεκδικητές στη μάχη της πρώτης θέσης, όμως αυτό δεν ήρθε χθες στα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής. Ο Παναργειακός κατάφερε, έστω και στο τέλος, να κερδίσει εκτός έδρας τη Μανωλάδα με 1-0, παραμένοντας στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ δεύτερος πέρασε ο Αιολικός, που κέρδισε πολύ δύσκολα στη Μυτιλήνη τη Βάρδα με 2-1. Και τα άσχημα μαντάτα συνεχίστηκαν, καθώς το Λουτράκι επικράτησε εκτός έδρας του Κιβερίου, επίσης με 2-1 και ανέβηκε στην 3η θέση, αφήνοντας τέταρτη τη Μαύρη Θύελλα, που νιώθει καυτή την ανάσα τόσο της Μανωλάδας, όσο ακόμη και του Πανελευσινιακού. Αναλυτικότερα… AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Αχαϊκή – Αστέρας Μαγούλας 1-1 Βύζαντας Μεγάρων – Κύμη 3-0 χ.α. Δόξα Νέας Μανωλάδας – Παναργειακός 0-1 Ζακυνθιακός – Παναρκαδικός 2-2 Ερμής Κιβερίου – Λουτράκι 1-2 Αιολικός – Βάρδα 2-1 Πανελευσινιακός – Μανδραϊκός 2-0 Ρεπό: Καλαμάτα ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Παναργειακός 26 Αιολικός 23 Λουτράκι 22 Καλαμάτα 21 Δόξα Νέας Μανωλάδας 19 Πανελευσινιακός 19 Παναρκαδικός 13 Βάρδα 12 Bύζαντας Μεγάρων 12 Ζακυνθιακός 10 Αχαϊκή 10 Ερμής Κιβερίου 7 Μανδραϊκός 7 Αστέρας Μαγούλας 7 Κύμη -3Στις 11 το πρωί της Κυριακής ο αγώνας Καλαμάτας – Αιολικού Η δράση στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής συνεχίζεται την προσεχή Κυριακή 21 Δεκεμβρίου με τα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής. Η Μαύρη Θύελλα υποδέχεται τον Αιολικό, με την ΕΠΟ να ορίζει τη συγκεκριμένη αναμέτρηση για τις 11.00 το πρωί, προκειμένου να διευκολύνει τους φιλοξενούμενους κατά την επιστροφή τους στο νησί της Λέσβου. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής… Ώρα 11.00 π.μ. Καλαμάτα – Αιολικός Ώρα 3.00 μ.μ. Λουτράκι – Πανελευσινιακός Βάρδα – Μανδραϊκός Βύζαντας – Αχαϊκή Αστέρας Μαγούλας – Δόξα Ν. Μανωλάδας Κύμη – Ζακυνθιακός 0-3 χ.α. Παναρκαδικός – Ερμής Κιβερίου - 
 
*** ***   Το πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:
Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου  
Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης 1-1
(8' Τζάνης - 31' Γκοϊάν)
~**ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τριπ  1-1  δηλώσεις και γκολ  17/12/2014 : http://youtu.be/lQYWPurd6J0

Κέρκυρα-Εργοτέλης 3-1
(52', 67' Καϊκούτ, 63' Μαρκόβσκι - 38' Φίντελεφ)
~** KERKYRA-ERGTELHS 3-1  Δηλώσεις και γκολ  17/12/2014 : http://youtu.be/GimN4MGzDa4 ,

Βέροια-Νίκη Βόλου 2-0
(38' Καμπόρα, 84' Καλτσάς)
~**ΒΕΡΟΙΑ-ΝΙΚΗ Βόλου Α΄ΗΜΙΧ  1-0 17/12/2014 : http://youtu.be/T0izFosXQ3k ,
~**ΒΕΡΟΙΑ- Νίκη Βόλου  2-0  2ο γκολ 17/12/2014 : http://youtu.be/J3TEgXrKL0o ,.

Παναιτωλικός-Πλατανιάς 1-0
(24' Μπεχαράνο)
~**ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  ΑΉΜΙΧ 1-0  17/12/2014 : http://youtu.be/UiClMAtkbZA ,

ΟΦΗ-Καλλονή 1-1
(73' Μακρής - 70' -πεν. Χουάνμα)
~**ΟΦΗ- ΚΑΛΟΝΗ 1-1  γκολ πεν Καλονής  17/12/2014: http://youtu.be/GaWHIuUzkfY .-
~**ΟΦΗ-ΚΑΛΟΝΗ 1-1  γκολ ισοφαρ  17/12/2014 : http://youtu.be/VLVTXwJleiw ,

Ατρόμητος-Λεβαδειακός 1-0
(8' Παπάζογλου)
~**ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ Α΄ΗΜΙΧ  1-0  17/12/2014 : http://youtu.be/UhHJ_ungRHc ,.-

Ολυμπιακός-Πανιώνιος 2-0
(36', 91' Μήτρογλου)
ΟΣΦΠ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  A΄ HMIX το 1ο γκολ 1-0   17/12/2014: http://youtu.be/IB0Ovesii3w .-
~** ΟΣΦΠ-Πανιώνιος  2-0    το  2ο  γκολ  17/12/2014 : http://youtu.be/hc0NLv5GNuQ ,.-

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου   2014 ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ   3-0 , (1-0) .- ^

(17:15, Novasports 1)
Τα  γκολ :  26΄Λίλα , 78΄ Κοροβέσης  , 90΄ Μανιάς  
Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου) Βέρρης ,Σταυρουλάκης  ,
Κάρτες : Λίλα , Βίτορ , Αθανασιάδης ,
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Κοροβέσης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Τσουκαλάς, Ιλιτς, Χαρίσης, Τσάβες, Φονσί
ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος,(Ιτάνζ) Σκόνδρας, Περέιρα, Αθανασιάδης, Κάτσε, Βίτορ, Σπυρόπουλος, Σαλπιγγίδης, Τζανδάρης, Γκολάσα, Κίτσιου

Στον πάγκο του ΠΑΣ: Σωτηρίου, Ακόστα, Αυγενικού, Σκόνδρας, Σαπαλίδης, Ντάσιος, Μανιάς
Στον πάγκο του ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Παπαδόπουλος, Πόζογλου, Σαββίδης, Ποζατζίδης, Κουλούρης, Πούγγουρας
~**ΠΑΣ Γιάννενα- ΠΑΟΚ  Α΄ ΗΜΙΧΡ  1-0  γκολ  18/12/2014 : http://youtu.be/jpeJaWkAV5Q .-
~** ΠΑΣ Γιάννενα- ΠΑΟΚ  2ο  γκολ  2-0  18/12/2014 : http://youtu.be/rfJci6RnMKY
~** ΠΑΣ Γιάννενα- ΠΑΟΚ 3-0  το 3ο γκολ 18/12/2014 : http://youtu.be/7FRiuSsiF_M .-


Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014
Ξάνθη-Παναθηναϊκός   4-2 , (2-1).- ^
(19:30, Novasports 1)
Τα  γκολ : 3΄ Γούτας , 16΄Βασιλακάκης ,, 17΄Ν. Καρέλης , 52΄ Σολτάνη , 62΄ Καπετάνο , 65΄Καρέλης .-
Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας) , Δημητριάδης , Καραβασίλης , Καλογερόπουλος

Κάρτες :  Ζέκα , Σίντελφερ , Καπετάνο , Λαγός ,Παπαστεριανός ,Λουσέρο ,  Μπέρτος,
Skoda Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου) Κυριακίδης, Καρυπίδης, Γούτας, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Βασιλακάκης(Ομπόντο), Κλέιτον, Σολτάνι, Λουσέρο, Καπετάνος(Ρούντι).
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Σίλντενφελντ, Μέντες, Μπούρμπος, Νάνο(Χουχούμης), Λαγός(Ντίνας), Πράνιτς, Ζέκα(Δώνης) , Πέτριτς, Καρέλης, Κλωναρίδης.
Στον πάγκο της Ξάνθης κάθονται οι Ζαρόπουλος, Κομεσίδης, Ρούντι, Ομπόντο, Παπαστεριανός, Λισγάρας, Μπαρέττας.
Αναπληρωματικοί για τον Παναθηναϊκό είναι οι Κοτσόλης, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης, Ντίνας, Μπούι, Ρισβάνης.
~**  ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟ  Α΄ΗΜΙΧ  2-1   το 1ο γκολ  18/12/2014 : http://youtu.be/wp729zNn7nE .-
~** ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟ  Α΄ ΗΜΙΧΡ  2-1  το 2ο  γκολ  18/12/2014 : http://youtu.be/-dk3h1Y0SJg .-
~** ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟ 2-1   Α΄ ΗΜΙΧΡ   γκολ ΠΑΟ   18/12/2014 : http://youtu.be/nBVpSoXEFPk .-
~** ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟ 4-2  το 3ο  γκολ  18/12/2014 : http://youtu.be/KwvKKGcXYYw .-
~**ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟ 4-2 το 4ο  γκολ 18/12/2014 : http://youtu.be/QLh0D4uh7E8 .-
~**ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟ 4-2 το  2ο  γκολ του ΠΑΟ  18/12/2014 : http://youtu.be/edX_fxJr4pE ,.-

***  https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias .-
 
***  Αρχική δικαίωση Ολυμπιακού για τον προημιτελικό Κυπέλλου
Από το ΑΣΕΑΔ
Αρχική δικαίωση Ολυμπιακού για τον προημιτελικό Κυπέλλου
Τα πάνω κάτω στο κύπελλο Ελλάδος φέρνει απόφαση του ΑΣΕΑΔ, η οποία καλεί τον αθλητικό δικαστή να επανεξετάσει την ένσταση του Ολυμπιακού για τον προημιτελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό, για την παρουσία του τιμωρημένου Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο γήπεδο.      Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάνει προσφυγή στο δευτεροβάθμιο όργανο «κατά του κύρους του αγώνα» με τους «πράσινους» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, λέγοντας πως ο -τότε- πρόεδρος της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ήταν στο γήπεδο παρά το γεγονός πως ήταν τιμωρημένος, ενώ υπήρχαν και περισσότεροι οπαδοί από όσους επιτρέπονται σε κεκλεισμένων των θυρών αγώνα.    Ο αθλητικός δικαστής είχε κρίνει πως είναι αναρμόδιος να εκδικάσει την υπόθεση και έριξε το «μπαλάκι» στην ΕΟΚ, αφού ανέφερε πως αυτή η υπόθεση αφορούσε αγώνα που διοργανώνει εκείνη.    Όμως και η ομοσπονδία εξ αρχής είχε καταστήσει σαφές πως σε τέτοια ζητήματα υπεύθυνος είναι ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ.     Τελικά τη λύση έδωσε το ΑΣΕΑΔ, το οποίο έκρινε πως αρμόδιος να κρίνει την «τύχη» του προημιτελικού είναι ο αθλητικός δικαστής, όπου τον κάλεσε να επανεξετάσει την ένσταση του Ολυμπιακού.   Τι γίνεται με τον ημιτελικό...Πλέον το πιο πιθανό σενάριο είναι η αναβολή του αγώνα, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στην Πυλαία, αφού ο ημιτελικός του Κυπέλλου είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα και είναι αρκετά δύσκολο μέχρι τότε να υπάρξει απόφαση.     Πάντως σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός δικαιωθεί, θα πάρει τη θέση του Παναθηναϊκού στον συγκεκριμένο αγώνα.    Newsroom ΔΟΛ
*** Αναβλήθηκε το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
Η ΕΟΚ ανακοίνωσε την αναβολή του ημιτελικού της Πυλαίας, μέχρι ν΄ αποφασιστεί η τύχη του προημιτελικού αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.
Μέχρι ν΄ αποφασιστεί αν το παιχνίδι θα κατακυρωθεί υπέρ του Ολυμπιακού ή αν θα εξεταστεί ξανά από τον αθλητικό δικαστή, η ΕΠΟ αποφάσισε ν΄ αναβάλει το προγραμματισμένο ματς της Δευτέρας (22/12).
Αναλυτικά η ανακοίνωση:«Η ΕΟΚ ανακοινώνει την αναβολή του προγραμματισμένου για τη Δευτέρα 22/12/14 ημιτελικού κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού.
Η απόφαση ελήφθη κατόπιν συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής της ομοσπονδίας, μετά την κοινοποίηση προς εμάς της σημερινής απόφασης του ΑΣΕΑΔ. Μιας απόφασης πρωτοφανούς ασάφειας ως προς τη διατύπωσή της, άνευ διατακτικού στην κατάληξή της».

***  Νίκη γοήτρου απέναντι στην Μπαρτσελόνα ψάχνει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ
Στη 10η στροφή της Ευρωλίγκα
 Νίκη γοήτρου απέναντι στην Μπαρτσελόνα ψάχνει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ
Μετά το 78-69 υπέρ των Καταλανών στον πρώτο γύρο, ο Παναθηναϊκός αναζητά να ολοκληρώσει τις εμφανίσεις του στην κανονική περίοδο, με μία νίκη «εκδίκηση» απέναντι στην Μπαρτσελόνα, μπροστά στο κοινό του, στο ΟΑΚΑ.
Κι ενώ η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι 3η του 3ου ομίλου, ό,τι κι αν γίνει, οι «μπλαουγκράνα» δεν έχουν εξασφαλίσει με μαθηματική ακρίβεια την πρώτη θέση (είναι βέβαια το φαβορί) παρά τις 8 νίκες - 1 ήττα μέχρι στιγμής.
Με νίκη επί των «πρασίνων», οι Καταλανοί είναι οριστικά πρώτοι, αλλά σε περίπτωση ήττας τους στο ΟΑΚΑ, είναι υπαρκτό -βάσει μαθηματικών- το σενάριο κατάληψης της 2ης θέσης, αν παράλληλα η Φενερμπαχτσέ Ούλκερ επικρατήσει της Μπάγερν Μονάχου στην Κωνσταντινούπολη και η συνολική διαφορά πόντων των δύο αγώνων είναι από 60 πόντους και πάνω.
Ο Παναθηναϊκός μετρά 8 διαδοχικές νίκες στο ΟΑΚΑ στη διοργάνωση, αλλά η Μπαρτσελόνα έχει αναδειχτεί νικήτρια και τις 5 τελευταίες φορές που βρήκε στο δρόμο της τον «εξάστερο».
Η επιστροφή των Δημήτρη Διαμαντίδη και ΝτεΜάρκους Νέλσον απασχολεί τον Μαυροβούνιο τεχνικό του Παναθηναϊκού, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, καθώς αμφότεροι δεν αγωνίστηκαν -λόγω τραυματισμών- στην εντός έδρας νίκη με 76-69 επί του Άρη, στην Α1.
Αντίθετα, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ο Σλότερ, έχοντας ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπώρησε.Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Το πρόγραμμα και οι βαθμολογίες:
Α’ Όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης-Αναντολού Εφές   90-70 .- ^
Νίζνι-Ούνιξ Καζάν (19/12, 19:00)
Ζαλγκίρις Κάουνας-Σάσαρι (19/12, 19:45)
Βαθμολογία: Ρεάλ 7-2, Εφές 6-3, Ούνιξ 5-4, Ζαλγκίρις 4-5, Νίζνι 4-5, Σάσαρι 1-8.

Β’ Όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λιμόζ    88-56 .- ^
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ουνικάχα Μάλαγα   81-76 .- ^
Άλμπα Βερολίνου-Τσεντεβίτα (19/12, 21:15)
Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 9-0, Μακάμπι 6-3, Μάλαγα 4-5, Άλμπα 4-5, Τσεντεβίτα 2-7, Λιμόζ 2-7.

Livescore: ΠΑΟ - Μπαρτσελόνα (22:00) για το γόητρο...
Γ’ Όμιλος
Τουρόβ-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο   96-101 .- ^
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Μπάγερν Μονάχου (19/12, 22:00)
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα  67-80, (23-40) .- ^  
Τα  δεκάλεπτα : 15-21 ,(23-40) , 47-60 , 67-80 .-
ΔΙΑΚΟΠΗ {από 22.57 ώρα περίπου }, για τηλεφωνική απειλή   για  βόμβα  στο κλειστό  του ΟΑΚΚΑ .. έλεγχος όλων των χώρων από υπεύθυνους ασφαλείας και Αστυνομία...  23,25 ώρα  μετά  λήξη ελέγχου δόθηκε εντολή επανέναρξη αγώνα  2ου ΗΜΙΧΡ , μετά  από 10λεπτο  ζέσταμα των παικτών ομάδων  .-  Η  διακοπή κράτησε  35΄ , Πρωτοφανές γεγονός για μπάσκετ !!
 
Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 8-1, Φενέρ 7-2, Παναθηναϊκός 5-4, Αρμάνι 4-5, Μπάγερν 2-7, Τουρόβ 1-8.

Δ’ Όμιλος
Βαλένθια-Νεπτούνας 20:00
Γαλατάσαραϊ-Ολυμπιακός 20:00   79-74 .- ^
Ερυθρός Αστέρας-Λαμποράλ Κούτσα (19/12, 20:00) 
Βαθμολογία: Ολυμπιακός 8-1, Ερυθρός Αστέρας 5-4, Λαμποράλ 5-4, Νεπτούνας 4-5, Γαλατάσαραϊ 3-6, Βαλένθια 2-7.

 ***

 
**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        3928    video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,    2267     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 269   video.- 
Σύνολον                                                   8464    βίντεο   .-
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   288 .-
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,432/371/21  , 19  χιλ./258/11 .-
 
***  ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ   ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ   2014   : 
 Επιλογές Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος ΑΘΗΝΑ  11/12/2014 :  
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/11122014.html
~ Επιλογές Πλάκα -Θησείο -Αρχαιολογικός χώρος Αθήνα από τα παλιά  Πέμπτη 11/12/2014   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/12/11122014.html ,
~ Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση  Πέμπτη  11/12/2014  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/11122014.html ,.-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  12 /12 / 2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/12/12-12-2014.html ,.-
~ Επιλογή  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  12 /12 /2014  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/12-12-2014.html ,.-
~ Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση  Σάββατο  13/12/2014 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/13122014.html ,.-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 13 και 14 Δεκεμβρίου 2014   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/12/13-14.html ,.-
~ Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση Κυριακή 14/12/2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/12/14122014.html ,.-
~  Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση Δευτέρα  15/12/2014: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/12/15122014.html .-
~ ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ  με Ειδήσεις Δευτέρα  14/12/2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/14122014.html .-
~ Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση   16/12/2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/12/16122014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος ΚΑΛΑΜΑΤΑ    Τρίτη  16/12/2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/12/16122014.html ,.-
~ Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση Τετάρτη 17  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/12/17-2014.html ,.-
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  17/12/2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/12/17122014.html .-
~Αθλητικό Διήμερο 17 και 18 Δεκεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/12/17-18-2014.html ,.-
~ Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση  Πέμπτη  18  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/12/18-2014.html ,.-
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ   , Παρασκευή 19/12/2014  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/12/19122014.html  ,.-
~
 


1 σχόλιο:

Stramatios Skoulikaw είπε...

~ Το αγαθό που προέρχεται εκ φύσεως δεν είναι άξιο επαίνου , ενώ εκείνο που προέρχεται από την ελεύθερη θέληση είναι επαινετό . {Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος } .-
~ Ο γνήσιος χριστιανός , τιμά εκείνους που τον γέννησαν και δεν κακολογεί τον πατέρα και την μητέρα του . Φροντίζει για τους υφιστάμενους του και ιδιαίτερα για τους υπηρέτες της Πίστεως . { Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος } .-