ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013,

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  21  Δεκεμβρίου  2013 :

 4…3…2…1..   μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα !!!!!!  ΧΡΟΝΙΑΠΟΛΛΑ !!! Οι  προσδοκίες  σας , ολόθερμες  Ευχές σε  διάρκεια !! .... για  όλους  σας , από  όλους  μας !!
°
° ˛˚˛ * _Π_____** ˚
˚ ˛ •˛•˚ */______/~
\。
˚ ˚ ˛
˚ ˛ •˛• ˚
田田 |門|
••˛•˚ *
¨´`'*°.¸.¨´`'*°.¨´`'*°.¸.
όμορφα Χριστούγεννα για  όλους !!!
Γιορτές γεμάτες  χαρά , υγεία , ευτυχία , Αλληλεγκύη !, Πρόοδο  και  Ανθρωπιά  !!!  ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ !!!
Καλημέρα/ …. / Καλησπέρα  για  όλους μας !!!!!!!!!!!!!!!!! 
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :***  Με απώλειες ξεπέρασε η συγκυβέρνηση τη διπλή δοκιμασία στη Βουλή
Αθήνα:  Στους 153 πλέον η πλειοψηφία
Με απώλειες ξεπέρασε η συγκυβέρνηση τη διπλή δοκιμασία στη Βουλή
Ο πρωθυπουργός λίγο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος   (Φωτογραφία:)
Διπλή ήταν η δοκιμασία της συγκυβέρνησης στη Βουλή το Σάββατο και την ξεπέρασε με μία ακόμα απώλεια βουλευτή.
Ο νέος φόρος ακινήτων πέρασε με 152 ψήφους από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ με τον Β.Πολύδωρα να υλοποιεί αυτό που από καιρό ήταν γνωστό: ψήφισε «όχι» και διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.
Στην ομιλία του στην Ολομέλεια ένα 24ωρο νωρίτερα είχε εκφράσει την αντίθεσή του στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, χαρακτηρίζοντας το νόμο «δήμευση» και τα λογιστικά που τον στηρίζουν «εξακολουθητικά ψευδεπίγραφα».
Από τον περασμένο Οκτώβριο, ο κ. Πολύδωρας με άρθρο του είχε ταχθεί κατά της φορολογίας στα αγροτεμάχια, λέγοντας ότι «επιχειρούν τώρα να τα δημεύσουν μέσω της φορολογίας, μολονότι κάτι τέτοιο είναι προδήλως αντισυνταγματικό».
Τότε, είχε κάνει εκτενή αναφορά στη σχέση των ελλήνων με τη γη, σημειώνοντας ότι «τα χωράφια των Ελλήνων δεν είναι φορολογητέα ύλη. Είναι συστατικό ζωής. Του Έλληνα. Και απόδειξη της ιστορικής επιβίωσής του».
Νέος «πονοκέφαλος» στο ΠΑΣΟΚ
Σε αμφισβήτηση θέτουν τις βασικές επιλογές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επτά μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, τα οποία έστειλαν επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο το Σάββατο, εν όψει της συνεδρίασης του οργάνου την Κυριακή.
Ζητούν μάλιστα την απεμπλοκή του ΠΑΣΟΚ από τη συγκυβέρνηση.
Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη το Σάββατο και η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου τέθηκαν επί τάπητος το ζήτημα της Πρωτοβουλίας των «58» και η σχέση του ΠΑΣΟΚ με αυτήν, αλλά και η πρόσφατη επιστολή των «11» για άμεση σύγκληση της  Κεντρικής Επιτροπής.
Η δεύτερη δοκιμασία για την κυβέρνηση
Λίγες ώρες αργότερα η συγκυβέρνηση πέρασε και τη δεύτερη δοκιμασία στην Ολομέλεια, όπου διεξήχθη νέα ονομαστική ψηφοφορία για τα επίμαχα άρθρα που αφορούν στα πρόστιμα για τους οφειλέτες στο Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, με 152 ψήφους υπέρ έναντι 141 κατά (επί συνόλου 293 παρόντων) ψηφίστηκαν τα άρθρα 7, 8 και 9 του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς.
Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε και στα υπόλοιπα άρθρα του για τα οποία δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία.
Ο υπουργός Οικονομικών με δύο παρεμβάσεις από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε αναλυτικά στις βελτιώσεις που έγιναν στο ζήτημα των προστίμων, ενώ στη δεύτερη παρέμβασή του εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 2014 η Βουλή θα καταπιαστεί με λιγότερο επώδυνα θέματα και περισσότερο με θέματα για την ελάφρυνση του χρέους, την επαύριο της κρίσης, το νέο αναπτυξιακό πρότυπο και με το μέλλον του τόπου.
Πυρά από Τσίπρα-Παπαρήγα
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των πλειστηριασμών, αλλά και τις διατάξεις Στουρνάρα για τα πρόστιμα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής και ο Αλέξης Τσίπρας.
«Ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου, δίνετε τη χαριστική βολή στη διαλυμένη οικονομία» είπε, ενώ ειδικά για το θέμα των πλειστηριασμών έκανε λόγο για «πρωτοφανή διαδικασία δήμευσης της περιουσίας των πολιτών», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δημιουργεί «υποψήφιους άστεγους».
Αλλά και η Αλέκα Παπαρήγα επιτέθηκε στην κυβέρνηση, φέρνοντας μάλιστα το δικό της προσωπικό παράδειγμα: «Το 2014 δεν μπορεί να μας φορολογείτε με βάση τα μικτά εισοδήματα, που είχαμε, πριν κοπούν οι συντάξεις. Εγώ δεν μπορώ να πληρώσω την εφορία. Δεν μπορεί να με φορολογείς με δύο συντάξεις, από τις οποίες πραγματικά τώρα το 50%. Φέρνω το παράδειγμά μου, για να μην μου πείτε ότι λέω ψέματα.»
Και ένα μυστήριο στους ΑΝΕΛ
Το Σάββατο όμως προέκυψε και ένα ακόμα ζήτημα, αυτό της Ραχήλ Μακρή, η οποία δήλωσε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι ανεξαρτητοποιείται. Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τους λόγους αυτής της κίνησης, η ίδια είπε ότι θα τους εξηγήσει αφού δοθεί στη δημοσιότητα η σχετική επιστολή που έχει στείλει στον πρόεδρο της Βουλής.
Ωστόσο, όπως μετέδωσε το Mega το βράδυ του Σαββάτου, προς το παρόν δεν έχει φτάσει στο προεδρείο της Βουλής τέτοια επιστολή, ενώ και στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων δηλώνουν άγνοια για το θέμα.Newsroom ΔΟΛ

***Πρόσθετο επίδομα 200 ευρώ για ένα χρόνο στους μακροχρόνια άνεργους

 Ειδικό επίδομα στήριξης, για έναν ακόμη χρόνο μετά τη λήξη του δικαιώματος της τακτικής επιδότησης ανεργίας από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), θα λαμβάνουν από την 1η Ιανουαρίου του 2014 οι μακροχρόνια άνεργοι, με απόφαση της κυβέρνησης που υπογράφεται από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, το ύψος του επιδόματος δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 200 ευρώ ανά μήνα και θα καταβάλλεται για όσο διάστημα οι δικαιούχοι παραμένουν άνεργοι, όχι όμως για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από τους 12 μήνες. Δικαιούχοι του επιδόματος είναι μακροχρόνια άνεργοι, ηλικίας από 20 μέχρι και 66 ετών, των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τα 10.000 ευρώ. Δικαιούχοι του επιδόματος μπορεί να είναι και περισσότερα μέλη της ίδιας οικογένειας, εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Η αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος μπορεί να γίνει μέσα σε δύο μήνες από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας. Ως μακροχρόνια άνεργοι θεωρούνται «όσοι έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί 12μηνο, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής 12μηνης επιδότησης λόγω ανεργίας». Για τον υπολογισμό του εισοδήματος, η υπουργική απόφαση προβλέπει ότι ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται «το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό, απαλλασσόμενο, ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα από κάθε πηγή -με εξαίρεση τις αποζημιώσεις απόλυσης- του προηγούμενου από την άσκηση του δικαιώματος οικονομικού έτους του ανέργου, της συζύγου του και των ανηλίκων τέκνων του. Για ενήλικους άγαμους δικαιούχους ως οικογενειακό εισόδημα νοείται το ατομικό». Επιπλέον, «το εισοδηματικό όριο των 10.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας, δηλαδή για κάθε τέκνο που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του». Η ίδια απόφαση προβλέπει ακόμη ότι το επίδομα μακροχρονίως ανέργου, το επίδομα ανεργίας, ασθενείας και μητρότητας δε λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος. Η καταβολή του επιδόματος μακροχρονίως ανέργου διακόπτεται στην περίπτωση κατά την οποία ο άνεργος: α) Αναλάβει μισθωτή ή μη δραστηριότητα β) Δεν αποδεχθεί προτεινόμενη από τον ΟΑΕΔ θέση εργασίας συναφή με τα τυπικά προσόντα και τις δεξιότητές του γ) Απολέσει την ιδιότητα του ανέργου για οποιονδήποτε λόγο δ) Δεν εμφανισθεί στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ κατά τον τρίτο μήνα ελέγχου επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα ε) Συμπληρώσει το 67 έτος της ηλικίας του. - 

*** Ισχυρή αστυνομική παρουσία σε οικονομικούς στόχους της Καλαμάτας         
          
Έντονη είναι η παρουσία της Αστυνομίας τις ημέρες αυτές σε βασικά και καίρια σημεία της Καλαμάτας, δηλώνοντας την ετοιμότητά της.
Και χθες η παρουσία δυνάμεων της Αστυνομίας, ήταν μεγάλη σε πιθανούς «οικονομικούς στόχους» της πόλης, όπως είναι οι τράπεζες και τα ταχυδρομεία, που λόγω των εορταστικών ημερών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς διακινούν σημαντικά  χρηματικά ποσά.
Μάλιστα, η ισχυρή αστυνομική δύναμη χθες το πρωί έξω από το Ταχυδρομείο προκάλεσε απορία σε αρκετούς πολίτες, οι οποίοι ανησυχούσαν αν έχει συμβεί κάτι. Ειδικότερα, μόνο έξω από το Ταχυδρομείο είχαν σταθμεύσει περιπολικό με το πλήρωμά του και αστυνομικοί των ομάδων ΔΙΑΣ και Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.
Τα μέτρα αυτά, ωστόσο, είναι καθαρά προληπτικά και αποτρεπτικά για δράστες που θα ήθελαν να προβούν σε παραβατική πράξη, ενώ θα συνεχισθούν καθόλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, σε διάφορα σημεία και απρογραμμάτιστα.  Β.Β.

***  Θα μπορεί να εξυπηρετήσει 120.000 κατοίκους μετά τα έργα ο βιολογικός καθαρισμός της Καλαμάτας           
          
Ριζικά θα αλλάξει όψη η μονάδα του βιολογικού καθαρισμού της Καλαμάτας, όταν θα ολοκληρωθούν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι οι εργασίες αναβάθμισής του, προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες 120.000 ισοδύναμων κατοίκων, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου, στο χώρο του έργου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Ανδρέας Καραγιάννης.
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 4,179 εκατ. ευρώ χωρίς το ΦΠΑ, εκ των οποίων τα 3,750 εκατ.  χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε., μέσω του ΕΣΠΑ, και το υπόλοιπο ποσό από τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΚ, επειδή δεν είναι επιλέξιμες, όπως εξήγησε, όλες οι δαπάνες.
Το έργο υλοποιείται με το σύστημα μελέτη – κατασκευή.
Όπως είπε ο κ. Καραγιάννης, το έργο περιλαμβάνει χαμηλές θεμελιώσεις, ένα αρκετά μεγάλο χώρο που θα γίνεται η υποδοχή των βοθρολυμάτων, ενώ θα αλλάξει τελείως η επεξεργασία τους, ώστε να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, θα γίνουν επισκευές σε διάφορες υποδοχές που ήδη υπάρχουν και που λόγω των πολλών χρόνων που έχουν μεσολαβήσει από την κατασκευή τους, χρειάζονται επεμβάσεις και ανακατασκευάζονται, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία νέων κτηρίων, όπου θα τοποθετηθούν οι νέοι εξοπλισμοί.
Ο εξοπλισμός που θα τοποθετηθεί, θα συμβάλει στην ανάπτυξη της μονάδας, με στόχο μέσα στα επόμενα 30 χρόνια να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες.
  Τι θα υλοποιηθεί
Από την πλευρά του, ο εκ των επιβλεπόντων του έργου, Μιχ. Βασιλειάδης, ανέφερε ότι στην είσοδο του βιολογικού κατασκευάζεται η μονάδα υποδοχής βοθρολυμάτων, όπου θα γίνεται προεπεξεργασία των λυμάτων που θα φτάνουν με βυτία, ενώ θα υπάρχει και δεξαμενή εξισορρόπησης του βιολογικού φορτίου, που θα βοηθήσει πολύ, αφού ένα μέρος των λυμάτων που καταλήγει στο βιολογικό προέρχεται από ελαιοτριβεία και αγροτοβιομηχανικές μονάδες.
Στη συνέχεια θα βελτιωθεί η αρχική ανύψωση, ενώ θα αντικατασταθεί τελείως το σύστημα προεπεξεργασίας των στερεών, αφού θα τοποθετηθεί ένα ακόμη στάδιο εσχάρωσης και θα γίνουν δύο από ένα που υπάρχει σήμερα. Έτσι, θα αφαιρεθεί, όπως είπε, ανόργανο φορτίο που δυσχεραίνει τη λειτουργία της μονάδας. Θα ακολουθήσει η κατασκευή νέας μονάδας εξάμμωσης – απολίπανσης για όποιο φορτίο ανόργανο έχει περάσει από το στάδιο της εσχάρωσης και μετά θα ξεκινήσει η βιολογική επεξεργασία των λυμάτων με τις δύο μονάδες πρωτοβάθμιας επεξεργασίας. Ακολουθούν οι μονάδες αερισμού και στο τέλος, μια καινούργια μονάδα που φτιάχνεται, είναι ο επαναερισμός της ιλύος. Αυτό θα επιτρέψει να προκύπτει σταθεροποιημένη οργανική ουσία στο τέλος της επεξεργασίας και μετά θα ακολουθεί η αφυδάτωση.
«Έτσι, φιλοδοξούμε να έχουμε πολύ λιγότερη λυματολάσπη στο τελικό στάδιο, ενώ θα υπάρχουν και πιο διευγασμένα νερά που θα καταλήγουν στο Μεσσηνιακό κόλπο», υπογράμμισε.
  Πιθανόν τον Ιούνιο
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Βασιλειάδης είπε πως το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιούνιο, αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών και της ιδιαιτερότητας του υπεδάφους, καθώς σε 80 εκατοστά βάθος βρίσκεται η στάθμη της θάλασσας, ίσως να δοθεί μια μικρή παράταση δύο μηνών.
Χαρακτηριστικό της επιχειρούμενης παρέμβασης είναι το γεγονός ότι όλες οι μονάδες, πλην των δύο δεξαμενών αερισμού, που από τη φύση τους δε χρειάζονται συντήρηση, εκσυγχρονίζονται ή συντηρούνται. Κυρίως, όπως είπε, γίνονται έργα εκσυγχρονισμού με αντικατάσταση όλου του μηχανολογικού εξοπλισμού και διορθώσεις σε όλα τα δομικά τους στοιχεία.
Με τη νέα μονάδα θα καλύπτεται η περιοχή από τον Άγιο Φλώρο έως και τη Δυτική Μάνη.
  Αναμένεται ένταξη
επεξεργασίας της λυματολάσπης  
Ακολούθως ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ανέφερε πως το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει, περί τα τέλη Γενάρη θα ενταχθεί και η διαχείριση της λυματολάσπης που έχει υποβάλει η ΔΕΥΑΚ στο ΥΠΕΚΑ. Είναι, όπως εξήγησε, έργο 5 εκατ. ευρώ χωρίς το ΦΠΑ, επιλέξιμο 100%, ενώ όσον αφορά στο έργο που είχε ετοιμαστεί από το παρελθόν και αφορά στις αποχετεύσεις των πρώην Δήμων Αρφαρών, Θουρίας και Άριος, προχωρά τμηματικά.
Η Θουρία κόπηκε από την οριστική μελέτη, αλλά υποβλήθηκε στο υπουργείο και βρίσκεται στη διαδικασία της αξιολόγησης, με μηνύματα πως θα υπάρξει οριστική ένταξη στα τέλη Γενάρη της Θουρίας κι ενός τμήματος των Λεΐκων, που δεν περιλαμβάνεται αυτή τη στιγμή στο σύστημα της αποχέτευσης που υπάρχει για τα υπόλοιπα Λέικα. Είναι ένα σημαντικό έργο συνολικά 8 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με τα άλλα 5 που ήδη υλοποιούνται εδώ.
Όσον αφορά στην περιοχή του Αγίου Φλώρου, ο κ. Καραγιάννης γνωστοποίησε πως η ΔΕΥΑΚ από χρήματά της έλεγξε όλα τα υπάρχοντα δίκτυα από το 2ο ΚΠΣ, ώστε σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες δεξαμενές των 800 κυβικών να καταλήγουν εκεί τα λύματα του χωριού, που θα έρχονται στο βιολογικό.
«Είμαστε έτοιμοι μελετητικά, και το έργο με προϋπολογισμό 55.000 ευρώ, προβλέπει  συνδέσεις του άνω χωριού με το κάτω, που δεν υπήρχαν, μια επέκταση περίπου 300 μέτρα μήκος που ήταν στον παλιό εθνικό δρόμο, τις βελτιώσεις στις δεξαμενές, με καπάκια, περιφράξεις κ.λπ. και θα δημοπρατηθεί από το νέο έτος.
Έτσι, θα λειτουργήσει ο Άγιος Φλώρος, προκειμένου μελλοντικά να οδηγηθούν τα νερά στο Πήδημα, ένα εξίσου σημαντικό έργο που θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες ύδρευσης για τους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης» σχολίασε.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αναφέρθηκε, τέλος, και στο έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων του δικτύου ύδρευσης, που δημοπρατήθηκε με 5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μίλησε για τις ενστάσεις που έγιναν και καθυστέρησαν την εκτέλεσή του, αλλά ανακοίνωσε πως η διαδικασία οδηγείται στο δεύτερο μειοδότη και όχι στον πρώτο, με έκπτωση 35%, και θα υπογραφεί σύμβαση στις αρχές του 2014. «Είναι μια σημαντική προσπάθεια που γίνεται, προκειμένου να έχουμε πολύ καλή διαχείριση τόσο των λυμάτων όσο και του πόσιμου νερού», είπε καταλήγοντας.       Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

*** Πώς αμείβονται οι αργίες των εορτών         
          
Η ΓΣΕΕ για να αποφευχθούν αυθαίρετες παρερμηνείες σχετικά με τις αργίες και την αμοιβή των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα για τις αργίες Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων, ενημερώνει τους εργαζόμενους για τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία.
Κατά την περίοδο των εορτών έχουν καθορισθεί με το νόμο ημέρες υποχρεωτικής αργίας και ημέρες κατ' έθιμο αργίας.
Ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας είναι η ημέρα των Χριστουγέννων (25η Δεκεμβρίου) κατά την οποία απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των επιχειρήσεων εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και τις γιορτές.
Έτσι ισχύουν τα εξής:
1) Επιχειρήσεις που δεν θα λειτουργήσουν
Εάν δεν λειτουργήσει η επιχείρηση καταβάλλεται στους μισθωτούς που αμείβονται με ημερομίσθιο το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους χωρίς καμία προσαύξηση. Στους μισθωτούς που αμείβονται με μισθό δεν οφείλεται τίποτα πέραν του μηνιαίου μισθού.
2) Επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν
Οι μισθωτοί που θα απασχοληθούν ημέρα υποχρεωτικής αργίας δικαιούνται να λάβουν αν αμείβονται με ημερομίσθιο το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν. Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίο μισθό: α) προσαύξηση 75% επί του νόμιμου ωρομίσθιού τους και το οφειλόμενο κατά τη συγκεκριμένη ημέρα μισθό τους ίσο με τόσα ωρομίσθια όσα είναι και οι ώρες απασχόλησης εφόσον πρόκειται για επιχειρήσεις που υπάγονται στις διατάξεις περί Κυριακής αργίας και λειτουργούν εκτάκτως και β) μόνο προσαύξηση 75% επί του νόμιμου ημερομισθίου για όσες ώρες απασχοληθούν αν πρόκειται για μισθωτούς επιχειρήσεων που δεν υπάγονται στις διατάξεις περί Κυριακής αργίας
γ) Όσοι από τους ημερομίσθιους δεν προσέλθουν στην εργασία τους αν γνωρίζουν ότι η επιχείρηση λειτουργεί δεν θα λάβουν την αμοιβή της ημέρας αυτής.
Ως κατ' έθιμο αργίες είναι η δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων (26η Δεκεμβρίου 2013 ημέρα Πέμπτη), η Πρωτοχρονιά (1η Ιανουαρίου ημέρα Τετάρτη 2014), τα Θεοφάνια (6Ιανουαρίου 2014 ημέρα Δευτέρα ) και αμείβονται ως εξής:
Οι παραπάνω εορτές δεν περιλαμβάνονται στις εξαιρέσιμες και συνεπώς είναι εργάσιμες ημέρες για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα εκτός αν έχουν καθιερωθεί ως εξαιρέσιμες αργίες με ειδικά διατάγματα, συλλογικές συμβάσεις κτλ. Έτσι επιτρέπεται κατά την ημέρα αυτή η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων όσο και η απασχόληση των μισθωτών. Στους μισθωτούς που απασχολούνται κατά τις ημέρες αυτές, αν μεν είναι ημερομίσθιοι οφείλεται να λάβουν το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους χωρίς καμία προσαύξηση, αν δε αμείβονται με μηνιαίο μισθό καμιά αμοιβή, πέρα του κανονικού μισθού τους.
Σημειώνεται ιδιαίτερα για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο εάν δεν απασχοληθούν τις ημέρες αυτές, έστω και για λόγους που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητά τους, θα καταβληθεί το ημερομίσθιό τους.
Για περισσότερες πληροφορίες οι εργαζόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ) της ΓΣΕΕ www.kepea.gr ή να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210 8202100 & 210 8202174.
Newsroom ΔΟΛ

*** Σημαντική ρύθμιση χρεών σε 38χρονο απλήρωτο εργαζόμενο στην Καλαμάτα

Απορρίφθηκε αίτηση 55χρονης υπερχεωμένης Της Βίκυς Βετουλάκη Μια θετική και μια αρνητική απόφαση για ρύθμιση υπερχρεωμένων νοικοκυριών εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας. Στην πρώτη περίπτωση, ορίζει πολύ μικρές μηνιαίες καταβολές, προκειμένου να ρυθμισθούν τα χρέη 38χρονου ο οποίος εργάζεται μεν, αλλά έχει να πληρωθεί σχεδόν ένα χρόνο. Στη δεύτερη, κρίνει ότι 55χρονη αιτούσα με δόλο έλαβε 14 δάνεια και πιστωτικές κάρτες, γνωρίζοντας ότι δε θα μπορεί να τα πληρώσει.Καταλογίζει δόλο Όσον αφορά στην απορριπτική απόφαση, αίτηση είχε καταθέσει μία 55χρονη συνταξιούχος του Δημοσίου, με σύζυγο αγρότη και 3 ενήλικα παιδιά. Η σύνταξή της ανερχόταν σε 1.700 ευρώ, ενώ οι δόσεις από τα δάνεια που είχε λάβει σε 900 ευρώ το μήνα. Μετά τις περικοπές, η σύνταξή της σήμερα έχει διαμορφωθεί στα 910 ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου, η 55χρονη έχει λάβει συνολικά 14 καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, με το συνολικό της χρέος να εκτοξεύεται στα 87.568,43 ευρώ. Μάλιστα, τονίζεται πως γνώριζε η 55χρονη ότι ήταν αδύνατο να εξυπηρετήσει το χρέος της και γι’ αυτό της καταλογίζει δόλο, εξηγώντας ότι προέβη σε αλόγιστο δανεισμό για να εξασφαλίσει ανώτερο επίπεδο διαβίωσης από εκείνο που επέτρεπε το εισόδημά της, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δε θα μπορεί να αποπληρώσει, υπερβαίνοντας το μέτρο και τη σύνεση του μέσου καταναλωτή. Επίσης, στην απόφαση υπογραμμίζεται ότι ακόμα κι αν γίνει δεκτή η άποψη ότι οι τράπεζες ακολουθούσαν επιθετική στρατηγική, προκειμένου να τη δανειοδοτήσουν, η αιτούσα είχε τον τελευταίο λόγο. «Δεν πρέπει να θεωρείται ότι ο καταναλωτής απαλλάσσεται από την υποχρέωσή του να επιδείξει επιμέλεια και πρόνοια για την επιλογή της κατάλληλης πίστωσης», καταλήγει το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης.Ρύθμιση οφειλών Η δεύτερη απόφαση του Ειρηνοδικείου αφορά 38χρονο με 2 ανήλικα παιδιά. Εργάζεται ως οδηγός με μισθό 1.059,39 ευρώ, όμως η εταιρία έχει να τον πληρώσει από τον Ιανουάριο, κατά συνέπεια το εισόδημά του είναι μηδενικό. Η σύζυγός του είναι άνεργη και το μηνιαίο κόστος διαβίωσης της οικογένειας είναι 800 ευρώ. Ο 38χρονος έχει μια διώροφη μονοκατοικία συνολικού εμβαδού 73 τ.μ., η αξία της οποίας έχει εκτιμηθεί στα 40.000 ευρώ, κι ένα αυτοκίνητο αξίας 2.000 ευρώ. Οι οφειλές του σε μια τράπεζα είναι 51.406,84 ευρώ για πέντε δάνεια, εκ των οποίων τα δύο είναι στεγαστικά (21.190 ευρώ και 13.496 ευρώ) και τα άλλα τρία καταναλωτικά. Το δικαστήριο ρύθμισε τα χρέη του, με την καταβολή για 4 χρόνια του ποσού των 15 ευρώ για όλα τα δάνεια. Επίσης, για τη διάσωση του σπιτιού του, που είναι υποθηκευμένο για τα στεγαστικά δάνεια, όρισε μετά από 4 χρόνια και για 20 χρόνια να καταβάλλει 83,34 ευρώ το μήνα, χωρίς ανατοκισμό. Τον απαλλάσσει δε για το υπόλοιπο ποσό του χρέους. - 

***  Ευχαριστίες προς το δήμαρχο από το Φιλοζωικό Όμιλο

 Ευχαριστίες απευθύνει ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας προς το δήμαρχο Καλαμάτας με την ευκαιρία λήξης της μεταξύ τους προγραμματικής σύμβασης με αντικείμενο τη διαχείριση αδέσποτων ζώων, κάνοντας λόγο για «την αποτελεσματική συμβολή σας, προκειμένου το αντικείμενο της σύμβασης να υλοποιηθεί με επιτυχία». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Καλαμάτας θα προχωρήσει στη σύνταξη και έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο νέας προγραμματικής σύμβασης με το Φιλοζωικό για τη διαχείριση των αδέσποτων. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας Δήμου και Φιλοζωικού παραχωρήθηκε από το Δήμο, βάσει απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ένας ξύλινος οικίσκος στη συμβολή των οδών Νέδοντος και Μακεδονίας, για τη στέγαση των γραφείων του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας. Στην επιστολή προς το δήμαρχο, που υπογράφει ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Δ. Κούμανης, αναφέρεται, επίσης, πως «η επιτυχής υλοποίηση του αντικειμένου της σύμβασης αποδεικνύει ότι με συνεργασία και αλληλοκατανόηση των αδυναμιών και δυνατοτήτων της κάθε δομής μπορούμε να έχουμε πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα. Οι εθελοντές είναι υπεύθυνοι πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από την Πολιτεία. Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι οι εθελοντές του συλλόγου μας συνεχίζουν με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια αντιμετώπισης του λυπηρού φαινομένου αύξησης των αδέσποτων ζώων στην πόλη». -  

***  Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο Βύρων Πολύδωρας         
          
Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ τέθηκε ο Βύρων Πολύδωρας, με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Νωρίτερα, ο κ. Πολύδωρας εμφανίστηκε εκτός κομματικής γραμμής, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.
Από την Παρασκευή, κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο κ. Πολύδωρας είχε αφήσει να διαφανεί η στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία.
Ειδικότερα, χαρακτήρισε το νόμο «δήμευση» και τα λογιστικά που τον στηρίζουν «εξακολουθητικά ψευδεπίγραφα», ενώ υπενθύμισε παλαιότερες δηλώσεις του πως «τα χωράφια των Ελλήνων δεν είναι φορολογητέα ύλη».
Σε έντονο ύφος υπογράμμισε πως «το κρινόμενο ζήτημα δεν ήταν να αντικατασταθεί το χαράτσι από τον φόρο ιδιοκτησίας, αλλά ένα ελαφρύτερο και δικαιότερο σύστημα, που δεν θα ξεκινούσε απ' το χαράτσι ως βάσιν εκτιμήσεως».
Επίσης, αμφισβήτησε την επιχειρηματολογία του κόμματός του, ότι αντίστοιχοι φόροι υπάρχουν σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, χαρακτηρίζοντας τον ΕΝΦΙΑ «φόρο χωρών τελουσών υπό κατοχήν» και υποστηρίζοντας πως τα δημοσιονομικά ισοδύναμα μπορούν να βρεθούν από τη φορολογία των off shore εταιρειών. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
***Ξεκίνησε η μεγάλη κάθοδος για την Καλαμάτα (φωτογραφίες)
 
  Από χθες το βράδυ ξεκίνησε η μεγάλη προσέλευση στην πόλη μας, ενδεικτικό για τη μεγάλη κίνηση στην πόλη μας είναι ότι στο ΚΤΕΛ έφθασαν λεωφορεία από την Αθήνα με πληρότητα 100%, μόλις με 14 λεπτά διαφορά το ένα δρομολόγιο από το άλλο. - 
  
***  To e-food.gr καλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στην κατηγορία φαγητό για το 2013          

Το  e-food.gr , το Νο1 site για online παραγγελίες DELIVERY από χιλιάδες εστιατόρια, μετά από  το μεγάλο βραβείο που έχει κερδίσει  από όλους εσάς,  με περισσότερες από 500.000 παραγγελίες  σε σχεδόν δύο χρόνια, είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την πρώτη του  διάκριση  στα          e-volution awards 2014.
Η υπηρεσία που εσείς στηρίζετε εδώ και δύο χρόνια,  κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου  ηλεκτρονικού καταστήματος  στην κατηγορία Φαγητό για το 2014!
Ευχαριστούμε όλους εσάς  ,που  απολαμβάνετε καθημερινά  το φαγητό σας μέσω του e-food.gr , μια Ελληνική Επιχείρηση που δημιουργήθηκε από νέους επιχειρηματίες και έχει κατακτήσει τις γευστικές συνήθειες περισσότερων από 70.000 καταναλωτών σε 20 πόλεις της Ελλάδας.
Ευχαριστούμε και συνεχίζουμε να δουλεύουμε για τη βελτίωση της εμπειρίας σας!
 
***  Έκλεβαν από σχάρες μέχρι σιροπιαστά…         
   
Κάθειρξη 7 ετών επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε δύο νεαρούς τσιγγάνους που έκλεβαν σχάρες από τους δρόμους. Ένας τρίτος, αδελφός του ενός καταδικασθέντος, κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.
Αστυνομικός κατέθεσε ότι το Δεκέμβριο του 2011 στην εθνική οδό, στο ύψος της Αίπειας, έκαναν ελέγχους σε αυτοκίνητα. Σταμάτησαν το όχημα που οδηγούσε ο δεύτερος κατηγορούμενος, στο οποίο ο πρώτος ήταν επιβάτης, και κάτω από παλιά σίδερα βρήκαν δύο σχάρες.
Οι εξηγήσεις που έδωσαν δεν ήταν πειστικές, τους πήγαν στο Τμήμα, όμως δε βρήκαν από πού έλειπαν οι σχάρες και τους άφησαν. Την επόμενη μέρα καταγγέλθηκε η κλοπή της μίας σχάρας. Η ιδιοκτήτρια κατέθεσε ότι ήταν τοποθετημένη στην είσοδο του σπιτιού για να μπάζει το αυτοκίνητό της στην αυλή, καθώς σε εκείνο το σημείο υπάρχει βαθύ χαντάκι. Μάλιστα, είπε πως ευτυχώς το βράδυ που γύρισε είδε ότι έλειπε η σχάρα και δεν έπεσε στο χαντάκι.
Η άλλη σχάρα είχε κλαπεί από δρόμο στο Πλατύ.
  Και τα σιροπιαστά…
Άλλη μάρτυρας κατέθεσε πως το μήνα εκείνο είχαν διαρρήξει το σπίτι της, απ’ όπου είχαν αφαιρέσει έναν κουμπαρά με περίπου 400 ευρώ. Εκεί, βρέθηκε αποτύπωμα του πρώτου κατηγορουμένου.
Ιδιοκτήτρια ζαχαροπλαστείου κατέθεσε ότι έχουν διαρρήξει το κατάστημά της τρεις φορές και, μάλιστα, την τελευταία φορά έκλεψαν τη σιδεριά που είχε βάλει στην τζαμαρία, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο.
«Διέλυσαν» το μαγαζί, είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι πήραν ακόμα και τα σιροπιαστά γλυκά.
Συμπλήρωσε δε ότι η Αστυνομία πήρε αποτυπώματα και βρήκαν εκείνο του πρώτου κατηγορουμένου.
Άλλος μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε ένα αυτοκίνητο (το οποίο από την πινακίδα ανήκε στον κατηγορούμενο που αθωώθηκε), που έκλεβε σίδερα από το σιδηροδρομικό σταθμό στο Διαβολίτσι.
Στις απολογίες τους, ο πρώτος κατηγορούμενος παραδέχθηκε όλες τις πράξεις, πλην της κλοπής στο σταθμό Διαβολιτσίου, και ζήτησε συγγνώμη. Ο κατηγορούμενος που αθωώθηκε είπε ότι είχε δώσει το αυτοκίνητό του στον αδελφό του, λέγοντας πως ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με κλοπές, καθώς δουλεύει κανονικά και ζει με τη δική του οικογένεια. Ο δεύτερος κατηγορούμενος δεν εμφανίσθηκε στο δικαστήριο και θεωρείται φυγόποινος.  Της Βίκυς Βετουλάκη
 
***  Θα σκοτωθεί κανείς         
           
Τώρα που έχει αυξηθεί στο κέντρο της πόλης η κυκλοφορία των πολιτών, λόγω και των καταστημάτων, είναι σαν να φτιάχνουμε φονικές παγίδες, όπως αυτή που φαίνεται στη φωτογραφία.
Είναι δυνατόν, σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης,, να αφήνεις έτσι τις πλάκες και τα καδρόνια να εξέχουν;  Θα σκοτωθεί κανείς… Β.Β. 
 
***   Στο ΕΣΠΑ η ανάπλαση της περιοχής του Μεγάρου Χορού με 846.000 ευρώ         
           
Την απόφαση ένταξης της πράξης «Αστική ανάπλαση περιοχής Μεγάρου Χορού Καλαμάτας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι» του ΕΣΠΑ, που υποβλήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας μέσω της ΕΕΤΑΑ, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ι. Μιχελάκης.
Η πράξη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 846.000 ευρώ με το ΦΠΑ και ταυτίζεται με την επιλέξιμη δημόσια δαπάνη από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.
Το φυσικό αντικείμενο της παρούσας πράξης αφορά στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.
Συγκεκριμένα, προβλέπονται:
-Βιοκλιματικός σχεδιασμός: Ο σχεδιασμός του χώρου ακολουθεί τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, καθώς επιλέγονται για δαπεδόστρωση μη ανακλαστικά υλικά και αφήνονται επιφάνειες ελεύθερες (χωρίς δαπεδόστρωση) με φυτοκάλυψη αλλά και με βότσαλο, επιφάνειες που «απορροφούν» τα νερά της βροχής. Η χωροθέτηση και η επιλογή των δέντρων φύτευσης (φυλλοβόλα , αειθαλή) σκιάζει τους χώρους και μαζί με την ύπαρξη του υδάτινου στοιχείου δημιουργούν το απαραίτητο ευχάριστο μικρόκλιμα που κάνει το χώρο ελκυστικό και τους θερμούς μήνες του χρόνου. Τέλος, κατασκευάζεται στο χώρο πέργκολα με κινούμενα σκίαστρα-περσίδες που προσφέρουν ένα «φυσικά κλιματιζόμενο» υπαίθριο χώρο.
-Περίφραξη του αύλειου χώρου του Μεγάρου (με εξαίρεση τη βόρεια πλευρά του) για προστασία του κτηρίου και έλεγχο της προσβασιμότητας.
-Κατασκευή στην οδό Αρτέμιδος εσοχής – λωρίδας προσωρινής στάσης αυτοκινήτων για τη διευκόλυνση της αποβίβασης - επιβίβασης του κοινού.
-Διαμόρφωση ζώνης κίνησης πεζών στο νότιο και βόρειο τμήμα του ευρισκόμενου επί του ποταμού Νέδοντα δημοτικού χώρου στάθμευσης για τη σύνδεση του χώρου του Μεγάρου με τον κεντρικό ιστό της πόλης
-Μονοδρόμηση με κατεύθυνση ανατολή – δύση του δημοτικού δρόμου στα νότια.
-Δημιουργία θέσεων στάθμευσης και διευρυμένου πεζοδρομίου.
-Φύτευση με δεντροστοιχίες, θάμνους και χλοοτάπητα.
-Ο φωτισμός του άμεσου περιβάλλοντος χώρου του Μεγάρου γίνεται με φωτιστικά σώματα πολλαπλών δεσμών και του ευρύτερου χώρου με φωτιστικά κορυφής.
-Φωτιστικά κηποχώματος τοποθετούνται σε επιλεγμένα σημεία των χώρων φύτευσης.
-Υδάτινο στοιχείο με τη μορφή επιφανειακής ροής νερού νότια του κτηρίου και στη ζώνη υποδοχής πεζών.
-Όπου υπάρχει υψομετρική διαφορά, η προσβασιμότητα ΑμεΑ από τον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Χορού προς το κτήριο διασφαλίζεται από ράμπες.
-Ζώνες όδευσης τυφλών.
Το εμβαδόν της περιοχής ανάπλασης ανέρχεται σε 5.000 τ.μ. και η χρονική διάρκεια υλοποίησης της πράξης είναι 6 μήνες. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2015.
 
***  Οριακό προβάδισμα δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση
Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ
Οριακό προβάδισμα δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση   (Φωτογραφία: )Προβάδισμα 0,7% εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε δημοσκόπηση της Rass για τον Τύπο της Κυριακής.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 24,1%, η Νέα Δημοκρατία 23,7%, το ΚΚΕ 6,3%, η Χρυσή Αυγή 6,1%, οι ΑΝΕΛ 4,7%, το ΠΑΣΟΚ 4,5%, η ΔΗΜΑΡ 3,4%, οι Οικολόγοι- Πράσινοι 1,6%, η ΑΝΤΑΡΣΙΑ 1,3%.
«Άλλο κόμμα» επέλεξε το 4,2% των ερωτηθέντων, «Ακυρο-Λευκό» το 3%, και Αναποφάσιστοι το 17,1%.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 47,6% έναντι 35,2% για τον Αλέξη Τσίπρας. Το 15,9% των ερωτηθέντων, πάντως, απαντά «Κανένας»
Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ κατά 4,6% .Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
***   Το κράτος πληρώνει τις ζημιές από την ακαρπία στις ελιές           
          
«Έδωσα εντολή στον κ. Έξαρχο, προκειμένου ο ΕΛΓΑ να ετοιμαστεί για να συμπεριλάβει τις ζημιές στην ακαρπία της ελιάς στο εθνικό πρόγραμμα ΠΣΕΑ, που άμα τη λήξει του έτους η χώρα θα υποβάλει στην Ε.Ε. για έγκριση» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας στη WebTv του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ειδικότερα, τόνισε: «Με αφορμή τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) πληρωμή του ΕΛΓΑ αποζημιώσεων ύψους περίπου 8 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 5.000 δικαιούχους, τόσο της φυτικής όσο και της ζωικής παραγωγής για ζημιές που έχουν υποστεί και την ενημέρωση που είχα από τον κ. Έξαρχο, για το πρόγραμμα των πληρωμών για το νέο έτος, λαμβάνοντας υπόψη τα μέχρι στιγμής στοιχεία σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση της ελιάς και του ελαιολάδου σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας, όπως και τις ενδείξεις που έχουμε από την επιστημονική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί, έδωσα εντολή στον κ. Έξαρχο, προκειμένου ο ΕΛΓΑ να ετοιμαστεί να συμπεριλάβει τις ζημιές αυτές στην ακαρπία της ελιάς στο εθνικό πρόγραμμα ΠΣΕΑ, που άμα τη λήξει του έτους η χώρα θα υποβάλει στην Ε.Ε. για έγκριση.
Εμείς θα αγωνιστούμε, το πρόγραμμα αυτό να εγκριθεί γρήγορα και εφόσον εγκριθεί, θα έχουμε την ευχέρεια να βοηθήσουμε τις περιοχές αυτές που έχουν υποστεί αυτή τη μείωση της παραγωγής ένεκα της ακαρπίας.
Θέλω να πω ότι υπάρχει δέσμευση και έγκριση των συγκεκριμένων ποσών από το οικονομικό επιτελείο και απόφαση της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού να βοηθήσουμε τους ελαιοκαλλιεργητές σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνούν, ένεκα της μείωσης της παραγωγής τους.
Μια και μιλάμε για την καλλιέργεια της ελιάς και τους ελαιοκαλλιεργητές, αλλά και τη μεταποίησή της, να μου επιτρέψετε, επίσης, να πω ότι στην προκήρυξη του προγράμματος για τη μεταποίηση –σας θυμίζω ότι έχουν εξοικονομηθεί πόροι για ένα καινούργιο πρόγραμμα μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων- λάβαμε ειδική μέριμνα, προκειμένου να υπάρχει ένας άξονας υποστήριξης των ελαιοτριβείων για τον εκσυγχρονισμό τους. Πρέπει να φτιάξουμε 2-3 καινούργια ελαιοτριβεία, προκειμένου να δείξουμε στον κόσμο και τους ανθρώπους που χειρίζονται τα ελαιοτριβεία αυτά πώς πρέπει να γίνεται η εκχύλιση της ελιάς. Λυπάμαι που το λέω, αλλά από αυτόν τον ελληνικό χρυσό, γιατί πρόκειται περί χρυσού προϊόντος για τον τόπο μας, χάνουμε ένα τμήμα της ποιότητάς του κατά 70%, γιατί εφαρμόζουμε λανθασμένους τρόπους για την εξαγωγή του στο ελαιοτριβείο. Θέλω να πιστεύω ότι με τον τρόπο αυτόν θα φτιάξουμε ορισμένα ακόμη καινούργια ελαιοτριβεία, θα εκσυγχρονίσουμε ορισμένα υπάρχοντα, προκειμένου μαζί με την εκπαίδευση που θα υποστούν οι άνθρωποι που χειρίζονται τα ελαιοτριβεία, να συμβάλουμε στο να βελτιωθεί η ποιότητα του εξαγόμενου προϊόντος μας, και μαζί με αντίστοιχες δράσεις που αφορούν στο κομμάτι της καλλιέργειας, η οποία επίσης συμβάλλει, αλλά κατά το 30% της ποιότητας, γι’ αυτό αγωνιώ. Κι εκεί θα βοηθήσουμε, προκειμένου αυτό το προϊόν να έχει καλύτερη τύχη και, φυσικά, πολύ υψηλότερες τιμές, εφόσον το κάνουμε με το σωστό τρόπο.
Τώρα, το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο της Ε.Ε. και οι κανονισμοί επιτρέπουν να δείξουμε αυτές τις ποιοτικές διαφορές, τα εξαιρετικά συστατικά και χαρακτηριστικά του ελαιολάδου μας και να πάρουμε καλύτερες τιμές διεθνώς».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
 
***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :

***Κάλεσμα σε κόσμο και σύνθημα νίκης από Γκόφα, Καλογερόπουλο και «Γάτο»         
   
Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας είναι για τη Μαύρη Θύελλα το αυριανό ντέρμπι με την Αχαϊκή, στοιχείο το οποίο γνωρίζουν άπαντες στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, όπως επίσης γνωρίζουν πολύ καλά το ρόλο τον οποίο μπορεί να παίξει η στήριξη του πολυπληθούς και ένθερμου φίλαθλου κοινού της ομάδας, που καλείται ν’ αποτελέσει τον 12ο παίκτη ωθώντας την Καλαμάτα στη νίκη. Έτσι το κάλεσμα το οποίο απευθύνουν μέσα από δηλώσεις τους στην ιστοσελίδα της ομάδας ο προπονητής Μίλτος Γκόφας, ο ποδοσφαιριστής Γιάννης Καλογερόπουλος και ο γενικός αρχηγός Νικήτας Παπανικολόπουλος (Γάτος), έρχεται απόλυτα λογικά στο ιδανικότερο χρονικά σημείο... «Είναι ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό, είναι το τελευταίο για τη χρονιά και θέλουμε να την κλείσουμε με νικηφόρο αποτέλεσμα. Έχουμε δουλέψει όλη την εβδομάδα για τον αγώνα με την Αχαϊκή και σ’ αυτή την προσπάθεια θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας να μας στηρίξει, όπως έχει κάνει έως τώρα», δήλωσε αρχικά ο τεχνικός της Μαύρης Θύελλας, με τον Γιάννη Καλογερόπουλο να κάνει ένα βήμα πιο μπροστά… «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, άλλά έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να το αντιμετωπίσουμε. Γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλός μας θα παίξει κλειστά και με αντεπιθέσεις, παρ’ όλα αυτά θα προσπαθήσουμε να διασπάσουμε την άμυνά του και να πάρουμε τους τρεις πόντους, που θα μας φέρουν πιο κοντά στην κορυφή. Σ’ αυτή την προσπάθεια θα θέλαμε και τη στήριξη του κόσμου, όπως κάνει άλλωστε κάθε αγωνιστική, γιατί είναι ο 12ος παίκτης της ομάδας», επισήμανε ο αμυντικός της Μαύρης Θύελλας, δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα νίκης, όπως άλλωστε έκανε και ο Νικήτας Παπανικολόπουλος… «Δουλέψαμε καλά όλη την εβδομάδα στο αγωνιστικό και στο ψυχολογικό κομμάτι, ο προπονητής από την πλευρά του και εμείς από το διοικητικό κομμάτι. Το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ατρόμητο ανήκει στο παρελθόν, το βγάλαμε από το μυαλό μας την ίδια μέρα. Είναι μονόδρομος η νίκη στο παιχνίδι με την Αχαϊκή, γι’ ακόμη μια φορά κάνω έκκληση στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας να μας στηρίξει ηθικά αλλά και οικονομικά με την παρουσία του στο γήπεδο. Η βοήθειά του σε κάθε παιχνίδι είναι πολύτιμη, τον ευχαριστούμε και θέλουμε να κάνει το ίδιο και στον αγώνα της Κυριακής», είπε χαρακτηριστικά ο γενικός αρχηγός της Μαύρης Θύελλας, που ξέρει καλύτερα από τον καθένα ν’ ανεβάζει ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές.
  Ατομικό και πάλι ο Οντβόνγκ αλλά κανένα ενδεχόμενο απουσίας
Στα αγωνιστικά τέλος, η ομάδα συνέχισε με προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο την προετοιμασία της και το πρόγραμμα περιελάμβανε τακτική και παιχνίδια σε μικρό χώρο, ενώ το κλείσιμο έγινε με δίτερμα μικρής διάρκειας στο μισό γήπεδο. Ο Μπορίς Οντβόνγκ έκανε και πάλι ατομικό πρόγραμμα, κάτι που δημιούργησε ανησυχία, όμως γι’ αυτούς που γνωρίζουν καλά τα δεδομένα θεωρείται σχεδόν απίθανη η απουσία του από την 11άδα. Ο κ. Γκόφας δεν υπολογίζει στον Τριανταφυλλάκη και πιθανότατα δε θα εμπιστευτεί τον Καντούτση, που επιστρέφει σήμερα από την Αγγλία, μπορεί να μη φανέρωσε ξεκάθαρα τις προθέσεις του, όμως θα πορευτεί με τη γνωστή συνταγή και μοναδική αλλαγή το πέρασμα των Κωνσταντόπουλου και Καλογερόπουλου, βεβαίως και του Ριγανά αντί του Κολοβούρη, στο αρχικό σχήμα. Το κλείσιμο της προετοιμασίας είναι προγραμματισμένο για σήμερα το μεσημέρι και ακολούθως θ’ ανακοινωθεί η αποστολή στους ποδοσφαιριστές.
  Στοιχεία με νόημα από το στρατόπεδο των «Καναρινιών»
Ας δούμε κάποια στοιχεία που χαρακτηρίζουν αγωνιστικά τον αυριανό αντίπαλο της Καλαμάτας και που έχουν το δικό τους νόημα, για όσους τουλάχιστον ασχολούνται και δίνουν βάση σε στατιστικά και αριθμούς.
Η Αχαϊκή έχει τη δεύτερη καλύτερη συγκομιδή βαθμών εκτός έδρας, καθώς έχει συγκεντρώσει δέκα βαθμούς, δύο λιγότερους από τον Παναργειακό. Πρώτος σκόρερ της είναι ο Νίκος Αποσκίτης, για την απόκτηση του οποίου είχε κινηθεί παλαιότερα η Καλαμάτα, που έχει βρει δίχτυα έξι φορές. Μονάχα ο τερματοφύλακάς της Θανάσης Δρακόπουλος έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, και σ’ ολόκληρη τη διάρκειά τους, ενώ σ’ όλα τα παιχνίδια όχι όμως σε απόλυτο χρονικό μέτωπο, έχουν αγωνιστεί οι Μπουρδανιώτης, Δημητρακόπουλος και Αποσκίτης.
  Του Νίκου Μπαλόπουλου  - 

*** Αναλυτικά το πρόγραμμα 17ης  αγωνιστικής και η βαθμολογία (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA):
Live score: ΟΦΗ-Παναιτωλικός (1-1), Ατρόμητος-Πανθρακικός (17:15), Απόλλων-Ολυμπιακός (19:30)   (Φωτογραφία
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου  2013 : 17η  αγωνιστική Α΄ Γύρος .!:
ΟΦΗ - Παναιτωλικός    2-1 .- ^
Ατρόμητος - Πανθρακικός  3-1 .- ^
Απόλλων - Ολυμπιακός  0-5 .- ^
ΟΦΗ  - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ   2-1   , (1-1)  .- ^ Τα  γκολ :  23΄ Όγιος , 66΄ Παπάζογλου ,   7΄ Καμαρά , .- Διαιτητές  :Διαιτητής του αγώνα ο Μάνταλος, βοηθοί οι Ακρίβος και Δημητριάδης.Κάρτες : Καμαρά , Μελισσας , Στεφανάκος ,Μιλιάζες ,Μπικέϊ  , Παπάζογλου ,Φερνάντες .-
Η ενδεκάδα του ΟΦΗ: Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζορό, Περογαμβράκης(Μακακούλα), Παπάζογλου, Κάλαϊτζιτς(Λαμπρόπουλος ), Ζε Εντουάρντο, Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες, Όγιος(Βερόν).
Στον πάγκο για τον ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Βερόν, Δαμιανάκης, Λαμπρόπουλος, Μπανούσης, Μακουκούλα, Στάθης.
Η ενδεκάδα του Παναιτωλικού: Στεφανάκος, Γκάλο, Μπικέι, Μελισσάς, Γκόλιας, Γοδόι, Σίλβα Τζούνιορ(Παπουτσογιαννόπουλος) , Μπακάκης, Θεοδωρίδης, Καμαρά, Μπόγιοβιτς.(Σφακιανάκης ), (Γκόλιας ) .-
Στον πάγκο για τον Παναιτωλικό: Μπρακάλι, Καλί, Δάρλας, Παπουτσογιαννόπουλος, Καλογέρης, Πασάς, Σφακιανάκης.
Τα  βίντεο  από  τον  αγώνα /:
ΟΦΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  2- 1 2ο  γκόλ  21- 12- 2013  : http://youtu.be/dgb9GOVfGDQ ,
ΟΦΗ -  Παναιτωλικός  2 - 1  φάσεις  γκόλ  21 /12 /2013 : http://youtu.be/Q_Gnd3-LlHE ,
   
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  3-1 , (1-0) .-
Τα  γκολ : 24΄ , 74΄ Τάσος Καραμάνος , 59 ΄ Ιγκόρ  Ντεσόυουζα , 74΄Δ. Παπαδόπουλος  ,
Διαιτητές :Α.  Γιάχος  ,Μ.  Καρσιότης , Α. Καρατζίκας  .-  Διαιτητής του αγώνα είναι ο κ. Θανάσης Γιάχος του Συνδέσμου Χίου. -
Κάρτες : Χρήστου , Μπαϊκαρα , .-
Η ενδεκάδα του Ατρόμητου: Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Νάστος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Καραμάνος, Ούμπιδες, Δημούτσος, Γεωργίου(Μπρίτο), Παπαδόπουλος(Πίτου  Γκαρσία) , Μπρίτο (Ναπολεόνι) .-
Ο πάγκος του Γιώργου Παράσχου: Σηφάκης, Φυτανίδης, Πίτου Γκαρσία, Μπάλλας, Φάμπιο, Ναπολεόνι, Μπρίτο. -
Η ενδεκάδα του Πανθρακικού: Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Ιγκόρ, Χρήστου, Ζος, Κάσες, Μπαϊκαρά, Ρομέου, Λαδάκης(Εμπόου ), Σαρακατσάνος(Χασομέρης) .-
Ο πάγκος του Άκη Μάντζιου: Αθανασιάδης, Εμπόου, Τριανταφύλλου, Μακρυδημήτρης, Χασομέρης, Τζάνης, Καθάριος.-
Τα  βίντεο  από αγώνα :
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ -  ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  3 -1  21- 12- 2013  δηλώσεις γκόλ  : http://youtu.be/F4w-OBdrQ-o ,
Ατρόμητος - Πανθρακικός  3 - 1 γκόλ ισοφάρισης  21 - 12 – 2013 : http://youtu.be/jELJyZbpNxc ,

Ατρόμητος -  Πανθρακικός 3 - 1  2ο  γκόλ  21 -12 - 013  17η  αγων : http://youtu.be/QwsG8IypUmI ,
Ατρόμητος - Πανθρακικός 3 - 1   3ο  γκόλ  21- 12 -2013 : http://youtu.be/arXLd4g-43E ,
 
Ατρόμητος  - Πανθρακικός  3 -1  1ο γκολ  21 /12 /2013 : http://youtu.be/Kojl5_XYTW8  ,
   
ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς 0-5,(0-3) .-^
Τα γκόλ : 26΄ Φουστέρ , 31΄ Μανωλάς , 41΄ Σάμαρης , 63 ΄ 80΄ Σαβιόλα ,
Διαιτητές : Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο M.  Βοσκάκης με βοηθούς τους G.  Σταυρουλάκη και K. Ποντίκη
Κάρτες : Πετρόπουλος , Κανακούδης , Τόρες , Χατζηζήσης, Κόρμος , Φουστέρ ,
Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσεζ): Τζόρβας, Χατζηζήσης, Δεληζήσης, Αλβάρεζ, Κανακούδης, Κόρμπος (Τσεμπερίδης), Τσοκάνης, Αργυρόπουλος, Γκουέλα(Εγκόλ), Μπάρκογλου(Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος.
Στον πάγκο των γηπεδούχων κάθονται οι: Γουμάγιας, Διαμαντής, Παπαζαχαρίας, Τσεμπερίδης, Δημογιάννης, Έγκον, Τσιλιγκίρης.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Μασάντο(Ιμπαγάσα ) , Σάμαρης(Μανιάτης) , Φουστέρ, Σιόβας(Ντομίγκες ) , Μανωλάς, Κάμπελ, Ντομίνγκεζ, Μπονγκ, Ολαϊτάν.
Αναπληρωματικοί για τους «ερυθρόλευκους» είναι οι: Μέγερι, Μανιάτης, Παπάζογλου, Ιμπαγάσα, Σαβιόλα, Σαλίνο, Σέποβιτς.
Τα  βίντεο από αγώνα :
ΑΠΟΛΛΩΝ Α  -  ΟΣΦΠ  0 - 5   τα  γκόλ  21 - 12 – 2013 : http://youtu.be/dp74rpy4xP8
Απόλλων Α  -   ΟΣΦΠ  0 - 5   δηλώσεις  21 - 12 – 2013 : http://youtu.be/IX55OR24JW4 ,
 
·         ΑΠΟΛΛΩΝ  - ΟΣΦΠ  0 - 5  Γκόλ  17η  αγων   21 - 12 – 013 : http://youtu.be/90CUB1hkovI ,
 
Απόλλων Αθην - Ολυμπιακός  Πειρ   0 - 5  1ο  γκόλ  2013 17η  αγων : http://youtu.be/yeZF_kj3uo0 ,
 
Απόλλων -  Ολυμπιακός  0 - 5   2ο  γκόλ  21/ 12/  2013 : http://youtu.be/HgTLYH_OTSI ,


Απόλλων  Α  -   Ολυμπιακος  Π   0 - 5  3ο  γκόλ  21- 12- 013 : http://youtu.be/FnnamEQHSKg ,
 
Απόλλων  - Ολυμπιακος  0 - 5  4ο  γκολ  21 -12 – 2013 :  http://youtu.be/JWuIB_XLVDA,
 

ΑΠΟΛΛΩΝ Α  - ΟΣΦΠ   α΄ ημίχρ   0 -0 3  τα γκολ  17η  αγων   21 -12 -013 : http://youtu.be/tmbdItZFLJ4 ,


Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 :

ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 15:00
Καλλονή - Εργοτέλης 17:15
Αστέρας Τρίπολης - Βέροια 17:15
Πλατανιάς - Πανιώνιος 17:15
Παναθηναϊκός - Ξάνθη 19:30

Δευτέρα 23 ΔεκεμβρίουΠΑΣ Γιάννινα - Αρης 19:30

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε 16 ή 17  αγωνιστικές :
1. Ολυμπιακός 46
2. ΠΑΟΚ 36
3. Ατρόμητος  32 β.
4. Παναθηναϊκός 27
5. Αστέρας Τρίπολης  25
6. Ξάνθη 24
7. Παναιτωλικός 21  β.
. Πανθρακικός 21  β.
9. ΠΑΣ Γιάννινα 20
. Πανιώνιος 20
11. Εργοτέλης 19
12. ΟΦΗ  21  β.
. ΑΕΛ Καλλονής 18
14. Λεβαδειακός 17
15. Πλατανιάς Χανίων 15
16. Απόλλων Σμύρνης 14
17. Βέροια 13
18. Άρης 11

 *** Α΄  ΤΟΠΙΚΟ  ΕΠΣΜεσσηνίας  13η  αγωνιστική Σαββατοκύριακο 21 και  22 -12-2013 :
 ~ Σάββατο 21-12-2013 :
* ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ  1-0 .-^
* ΕΘΙΝΙΚΟΣ  Μελιγαλά - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ   3-1 .- ^
* Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ   2-0 .- ^
* ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 2-1 .- ^
~ Κυριακή  22-12-2013 :
- Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΙΑΣ - ΠΑΜΙΣΟΑ  Μεσσήνης 
- ΕΡΑΝΗ  Φιλιατρών - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ
- Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - ΤΕΛΟΣ  ΑΓΡΑΣ  Γαργαλιάνων
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου - ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ

 ***  Β΄ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΣΜεσσηνίας 12η  αγωνιστική :
Σάββατο  21-12-2013 :
Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ/ΗΡΑΚΛΗΣ  - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ  0-1 .- ^
ΑΠΣΑΡΙΣ -  ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ  0-6  .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ  0-0 .- ^
~ ΠΑΠΑΦΛΕΣΑΣ ΧΩΡΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας
~ Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ  Π.Σ.  1-0 .- ^
~ Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Ανάληψης
~ Α.Π.Σ. ΔΗΜΟΥ    ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ - Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ 3-2 .- ^
Κυριακή  22-12-2013 :
- Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας
- ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου - ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης
- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  Καλαμάτας - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ
- ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ -ΝΙΚΗ Πλάτης  ?
-ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας-ΑΠΣ NEOS ΑΡΙΣ ?

*** Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ  κατηγορία  ΕΠΣΜεσσηνίας 11η αγωνιστική :
Σαββάτο 21-12-2013 :
* ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  Πλατύ - Α.Ε. Γαργαλιάνων 1-0 .-^
* ΠΑΟΚ  Καλαμάτας - ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου  2-0 .- ^
* Α.Ε.ΜΑΝΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  Καλαμάτας  2-1 .- ^
Κυριακή 22-11-2013 :
- Π.Α.Ο. ΚΑΛΟΥ  ΝΕΡΟΥ - Α.Ο.ΔΙΟΔΙΩΝ
- ΑΣ ΑΜΦΙΘΕΑΣ - ΝΕΔΟΥΣΑ  Αλαγωνίας
- Α.Ο.ΧΑΤΖΗ - ΑΧΙΛΕΑΣ  Αβραμιού
- ΘΥΕΛΛΑ  Χαροκοπιού - Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ
- Α.Ε. ΑΙΘΑΙΑΣ -ΝΕΣΤΩΡ Πύλου 
- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας - ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ
- ΑΠΟ  Καλαμάτας ΙΚΑΡΟΣ - ΘΗΣΕΑΣ  Καλαμάτας
- ΑΕΚ  Καλαμάτας - ΠΡΑΣΙΝΑ  ΠΟΥΛΙΑ

*** ΠΑΙΔΙΚΟ  ΕΠΣΜεσσηνίας :
Σάββατο  21-12-2013 :
* ΑΙΑΝΤΑΣ  Καλαμάτας - ΑΣΤΕΡΑΣ  Αρφαρών 6-2 .-^
~**  Στο παιδικό αποτελέσματα Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών με Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ  10-1 , με Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 3-4 και με ΑΙΑΝΤΑ  Καλαμάτας  1-3 , ......
* Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ - Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ  1-2 .- ^
* ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών -Α.Ο.ΚΥΠΑΕΙΣΣΙΑΣ  1-4 .- ^
- ΠΡΑΣΙΝΑ  ΠΟΥΛΙΑ - ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ  3-1 .-^
- Α.Ε. ΜΑΝΗΣ -ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας
- ΔΟΞΑ  Καλαμάτας - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑΣ  3-0 .- ^
~ Α.Σ.ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ  Καλαμάτας
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας - Α.Ε. ΑΙΘΑΙΑΣ
~ Α.Ο ΦΑΡΑΙ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  Γ.Σ.   7-3 .- ^
~* ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου - ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου  2-3.-^
~* ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 1-2 .-^
~* ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Αμφειας - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ  0-3 α.α. .-^

** ΜΙΚΤΗ ΠΑΙΔΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΜΙΚΤΗ ΠΑΙΔΩΝ  ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ  2-2 .- ^
** ΜΙΚΤΗ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ - ΜΙΚΤΗ  ΛΑΚΩΝΙΑΣ  4-1 .- ^

**** Τον Απόλλωνα υποδέχεται ο Ακρίτας στοχεύοντας στην 5η νίκη του 

  Δύσκολη αποστολή έχει σήμερα ο Ακρίτας, που θα υποδεχθεί στις 6 μ.μ. στο Κλειστό της Παραλίας τον ισχυρό Απόλλωνα Πάτρας. Ο αγώνας είναι για τη 10η αγωνιστική της Α2 βόλεϊ των γυναικών και αναμένεται να προσελκύσει στο γήπεδο πολυάριθμους φίλους του αθλήματος, καθώς θα είναι ο τελευταίος στην Καλαμάτα για το 2013, με δεδομένη και την αναστολή των περιφερειακών πρωταθλημάτων, λόγω αποχής των διαιτητών, αλλά και την εκτός έδρας δοκιμασία της ανδρικής ομάδας της Καλαμάτας ’80, σχεδόν παράλληλα, επίσης για την Α2. Η ψυχολογία των κοριτσιών της Μαίρης Τσιριμπής και του Κώστα Κουτράκη είναι ανεβασμένη μετά την τελευταία επιτυχία, που ήταν το 3-0 επί του ΑΟ Τραχώνων, ενώ σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, κάτι που σημαίνει ότι το τεχνικό δίδυμο του Ακρίτα μπορεί να χρησιμοποιήσει ανά πάσα στιγμή το βέλτιστο αγωνιστικό σχήμα, με στόχο την κατάκτηση της 5ης φετινής νίκης. - 

***

*** * ΠΡΟΗΓΗΘΈΝΤΕΣ  αγώνες των δύο (2) Μεσσηνιακών ομάδων ποδοσφαίρου στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής 4ος  Όμιλος :
22-09-2013  1η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ 0-1 .-^
Α.Ε.ΜΕΣΣΙΛΟΓΚΙΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-0 .- ^
29-09-2013  2η αγων.: ΚΑΛΑΜΑΤΑ  - ΚΟΡΙΝΘΟΣ  1-2  .-^
ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-2 .-^
06-10-2013  3η αγων. : Ένωση ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  3-1 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ Σαγέϊκων  5-0 .- ^
20-10-2013  4η αγων. :   ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Α.Ε.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ  4-0 .- ^
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ   0-0 .- ^
27-10-2013  5η αγων. : ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-1 .- ^
03-11-2013  6η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  2-0 .- ^
Ε.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  2-1 .- ^
10-11-2013  7η αγων. : ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΧΑΪΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  0-1 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ε.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 0-1 .- ^
24-11-2013  8η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ  -ΑΜΑΛΙΑΔΑ/ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ  3-0 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ   2-1 .- ^
1-12-2013 : 9η  αγωνιστική :
ΑΡΗΣ Αιτωλικού – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-1 .- ^
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ   0-1  .- ^
 8-12-2013  : 10η  αγωνιστική :
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-4 .- ^  
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ΑΧΑΪΑΣ  3-2 .-

***  ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ  στην Γ΄ εθνική του 4ου  Ομίλου Κυριακή 22/12/2013 ,στην 11η αγωνιστική :
* ΠΣ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ  - ΑΧΑΪΚΗ
* ΑΣΤΕΡΑΣ Αμαλιάδας /Πανόπουλο - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  Γ.Σ.
* ΕΘΝΙΚΟΣ Σαγέϊκων - Α.Ε. Μεσολογγίου
* ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ -ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ
* ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ
* ΠΑΟ  ΒΑΡΔΑΣ - ΔΟΞΑ Νέας Μανωλάδας
* ΑΤΡΟΜΗΟΣ  Αχαΐας - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
* ΑΡΗΣ  Αιτωλικού - Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

*** Στην Γ΄ εθνική Σάββατο  21-12-2013 :
Η ΑΕΚ ανέτρεψε την... ανατροπή της Κηφισιάς στο ΟΑΚΑ
  (Φωτογραφία:
ΑΕΚ -  ΚΗΦΙΣΙΑ  3-2 .- ^ {Γήπεδο: OAKA}Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθήνας)
Βοηθοί: Μπατζιόπουλος, Τσιλιπάνος (Αθήνας)
(Δέλλας): Βούρας, Τσουκαλάς, Πεταυράκης, Σταθάκης, Τσούπρος (Ανάκογλου 37'), Κορδέρο, Γεωργέας, Πλατέλλας, Γροντής, Ντακόλ και Μπρέσεβιτς.
Κηφισιά (Μαυρομάτης): Κόλλιας, Στασινός, Μανάρι, Τεούσης, Κολοτούρος, Κορακάκης, Χίσος, Αλήμπας (Παπάζογλου 78'), Βέρμπης, Γκουτσούλας, Καραμπάς.-

*** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων : 1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERA                                           S ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,
1. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  ,
13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
~ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http://www.twitter.com/stamos01/ ,
~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 247  φίλοι .- 
 ~  https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =3005   Video.-^
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1395   video.-^
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1400   Video.- ^
                                                      Σύνολο  :  5800  Βίντεο ανηρτημένα .- ^

 ***  ΑΠΟ  ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013  :
 ~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/11/28-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 28 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/30-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 .-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/29-11-2013.html , Ελλάδα   Διαδρομές Ημερήσια στην Αχαΐα 29-11-2013 .-
 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2013  :
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/01-2013.html , Κυριακάτικο  αγιάζι  ενημέρωσης 01 -Δεκεμβρίου  2013.-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/12/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02- Δεκεμβρίου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03  Δεκεμβρίου  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/12/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Δεκεμβρίου  2013 .-
~  
  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Δεκεμβρίου  2013  .-
~   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  06 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/12/07-2013.html , Ενημέρωση  Σαββάτου  07  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/08-2013.html  , Ενημέρωση Κυριακή  08 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/09-12-2013.html  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  09-12-2013 .- 
~  ,ρίου  2013 ,-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/12/11-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  11 Δεκεμβρίου  2013.-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/12/12-2013.html , Το  αγιάζι Της             Ενημέρωσης Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου  2013 .-   
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/12/12-2013.html , Ενημέρωση της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/12/13-2013.html , Ενημέρωση Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου 2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/13-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/12/14-2013.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  14  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/12/15-2013.html , Κυριακάτικη  Ενημέρωση  15  Δεκεμβρίου  2013.-
~http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/12/16-2013.html?showComment=1387194481019#c5416169522699252196 , Ενημέρωση  της  Δευτέρας 16  Δεκεμβρίου  2013 .-
~http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/12/16-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Δεκεμβρίου  2013 .-
~
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/12/17-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  17  Δεκεμβρίου  2013 ,-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/17-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  17  Δεκεμβρίου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/18-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  18  Δεκεμβρίου  2013 .-
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/12/19-2013.html , Ενημέρωση  της  Πέμπτης 19  Δεκεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/20-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  20  Δεκεμβρίου  2013 .-
~

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: