ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Όμορφα και Ώραία Νέα Πέμπτη 08 Αυγούστου 2013

Όμορφα  και  Ώραία  Νέα Πέμπτη  08  Αυγούστου  2013  :



*** Μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν για το τέλος του ραμαζανιού στα Φιλιατρά (βίντεο)         
   Σε ένα υπαίθριο τζαμί μετατράπηκε για περίπου μία με μιάμιση ώρα σήμερα το πρωί το νέο γήπεδο Φιλιατρών όπου περίπου 150 -κατα τον Ιμάμη 100- μουσουλμάνοι απ όλη την Μεσσηνία, γιόρτασαν με προσευχή το τέλος του Ραμαζανιού με το «Αΐντ Αλ Φιτρ».
Το «Αΐντ Αλ Φιτρ» είναι μια μία εορταστική πρωινή προσευχή που .....
ακολουθείται από έναν εορταστικό λόγο, στη συνέχεια, οι Μουσουλμάνοι ανταλλάσσουν ευχές και μοιράζουν γλυκά στα μικρά παιδιά και ακολουθούν γιορτινά τραπέζια.
Στο γήπεδο των Φιλιατρών ήταν παρόντες μουσουλμάνοι απ όλη την Μεσσηνία -όπως δήλωσε ο βοηθός του Ιμάμη που παρέστη στην τελετή- λέγοντας ότι είναι καλό οιο Μουσουλμάνοι να τηρούν το ραμαζάνι. Για ένα μήνα απέχουν από φαγητό, νερό, κάπνισμα κλπ κλπ από την ανατολή του ηλίου έως την δύση του.
Ευχαρίστησε την Δημοτική ενότητα Φιλιατρών για την φιλοξενία(!!!!!!!) στον χώρο του γηπέδου καθώς επίσης και την αστυνομία(!!!!!!!!!!) για την παρουσία της.
Τι είναι το ραμαζάνι.
Το Ραμαζάνι εκ του τουρκικού ραμαζάν και αραβικού ραμαντάν, είναι Θρησκευτική -μουσουλμανική- εορτή νηστείας. Αποτελεί ονομασία του ένατου μήνα του μουσουλμανικού έτους όπου σύμφωνα με τη παράδοση δόθηκε το Κοράνι στους ανθρώπους προκειμένου ν΄ αποτελέσουν οι κανόνες του, οδηγός της ζωής τους. Έτσι το Ραμαζάνι χαρακτηρίζεται ως ένας από τους «πέντε στύλους» του Ισλάμ με χαρακτήρα υπακοής, εξιλασμού και προσευχής προς το Θεό.
Σε όλο το χρονικό διάστημα αυτό, διάρκειας ενός μηνός, οι μουσουλμάνοι απέχουν υποχρεωτικά, από ανατολής μέχρι δύσεως του Ηλίου, από κάθε είδους τροφή ακόμη και νερό, πολύ δε περισσότερο από κάπνισμα, ποτό, αρώματα και σεξουαλικές επαφές, όχι όμως στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι την ανατολή του Ηλίου. Το Ραμαζάνι τελειώνει με τριήμερη γιορτή που αραβικά ονομάζεται κχιντ-αλ-φιτρ (= εορτή τέλους νηστείας) ή κχιντ-αλ-σαρκχίρ (= Μικρή εορτή).
Το Ραμαζάνι, ως μηνιαία εορτή νηστείας, αντιπαραβάλλεται με τη χριστιανική εορτή της Σαρακοστής, με σχεδόν ταυτόσημο χαρακτήρα, όχι όμως με ερμηνεία περί της «παράδοσης Ευαγγελίου». Σύμφωνα με το κυλιόμενο χαρακτήρα που παρουσιάζει το αραβικό ημερολόγιο κάθε χρόνο το Ραμαζάνι εορτάζεται κατά 11 ημέρες νωρίτερα του προηγουμένου έτους. Για το 2010 το Ραμαζάνι ξεκίνησε με την ανατολή του Ηλίου στις 11 Αυγούστου, και για το 2011 ξεκίνησε στις 1 Αυγούστου.    πηγή: filiatranews.blogspot.com  ,   Video:

*** Eντάχθηκε ο Δήμος Καλαμάτας στο Εθνικό Δημοτολόγιο          
           Ηλεκτρονική καταχώρηση των στοιχειών των δημοτών, στόχος η εξυπηρέτηση και η απάλειψη των ουρών από «τα κισέ»
 Εντάχθηκε από χθες στο Εθνικό Δημοτολόγιο ο δήμος Καλαμάτας, ένα σύστημα το οποίο διαθέτει ενιαία βάση δεδομένων σε πανελλαδικό επίπεδο, στην οποία ο Δήμος συμμετέχει με 204.000 εγγραφές περίπου.
Το Εθνικό Δημοτολόγιο παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως η μελλοντική δυνατότητα διασύνδεσης των υπηρεσιών του ΙΚΑ και της Αστυνομίας, η διευκόλυνση στη διενέργεια μεταδημοτεύσεων, η εύκολη εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων, η βελτίωση της ποιότητας των δεδομένων και της αξιοπιστίας τους, ο έλεγχος των διπλοεγγραφών και η παροχή στατιστικών στοιχείων.
Σε συνδυασμό με το νέο σύστημα καταχώρισης ληξιαρχικών πράξεων γάμου, θανάτου και λοιπών στοιχείων που αφορούν στην οικογενειακή κατάσταση, ο Δήμος αποκτά ένα αξιόπιστο ηλεκτρονικό σύστημα που αφορά στην προσωπική κατάσταση κάθε φυσικού προσώπου.
Να σημειωθεί ότι σε φάση υλοποίησης βρίσκεται ήδη για τους περισσότερους δήμους της χώρας το Εθνικό Δημοτολόγιο, που στόχο έχει να βάλει τέλος στις ατέλειωτες ουρές στα Ληξιαρχεία και να εξυπηρετεί τους πολίτες άμεσα, μέσα από μια βάση δεδομένων, όπου θα είναι συγκεντρωμένα όλα τα στοιχεία των πολιτών, τα οποία θα μπορούν να αντλούνται από τους εφορίες και τις υπηρεσίες που τα χρειάζονται (π.χ. ασφαλιστικά ταμεία) χωρίς να χρειάζεται διαρκώς η αυτοπρόσωπη παρουσία του δημότη. Α.Π.

*** Νέο κρούσμα φοροδιαφυγής σε συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου
Νέο «λαβράκι» ξετρύπωσε το βράδυ της Τετάρτης το ΣΔΟΕ, καθώς σε συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου στην Αλεξανδρούπολη σε αθλητικό στάδιο, βρέθηκαν 1.000 αθεώρητα εισιτήρια με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του αθλητικού σωματείου που διοργάνωσε την συναυλία να οδηγηθεί στο αυτόφωρο. Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος ανέφερε πως εντοπίστηκαν 1.000 «μαϊμού» - αθεώρητα εισιτήρια και 1.500 εισιτήρια σφραγισμένα από την Εφορία. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί ο πρόεδρος της ομάδας που διοργάνωσε την συναυλία. Μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν ευθύνες σε βάρος του τραγουδιστή ωστόσο ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ δήλωσε πως θα ελεγχθούν όλα τα συμφωνητικά. zougla.gr - 

*** Στο επίπεδο - ρεκόρ του 27,6% σκαρφάλωσε η ανεργία το Μάιο
Χωρίς δουλειά 1,381 εκατ. άτομα
Στο επίπεδο - ρεκόρ του 27,6% σκαρφάλωσε η ανεργία το Μάιο






Σε ετήσια βάση, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 193.668 σε 1.381.088 άτομα, ενώ σε σχέση µε τον Απρίλιο κατά 30.558 άτοµα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
~* Αθήνα  Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε το Μάιο η ανεργία στη χώρα μας, καθώς σκαρφάλωσε στο 27,6% από 27% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η ΕΛΣΤΑΤ.  Σε ετήσια βάση, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 193.668 (+16,3%) σε 1.381.088 άτομα, ενώ σε σχέση µε τον Απρίλιο κατά 30.558 άτοµα (+2,3%). Το Μάιο του 2012, η ανεργία ήταν στο 23,8%.    Στις ηλικίες έως 24 ετών, η ανεργία «σπάει το κοντέρ», καθώς εκτοξεύθηκε στο 64,9% από 55,1% το Μάιο του 2012.  Κατά περιφέρεια, τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε Ήπειρο - Δυτική Μακεδονία (30,5%), Αττική (28,6%) και Μακεδονία - Θράκη (28,1%).  Το σύνολο των απασχολουµένων, το Μάιο, εκτιµάται ότι ανήλθε σε 3.621.153 άτοµα και ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός σε 3.318.671 άτοµα.   Οι απασχολούµενοι µειώθηκαν κατά 171.356 άτοµα σε σχέση µε το Μάιο του 2012 (-4,5%) και κατά 22.815 άτοµα σε σχέση µε τον περασμένο Απρίλιο (-0,6%).   Οι οικονοµικά µη ενεργοί, δηλαδή τα άτοµα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, µειώθηκαν κατά 33.535 άτοµα σε σχέση µε το Μάιο του 2012 (-1%) και αυξήθηκαν κατά 20.508 άτοµα σε σχέση µε τον εφετινό Απρίλιο (+0,6%).  Newsroom ΔΟΛ

***Σαν σήμερα ...στις 8 Αυγούστου         
Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
ΥΠΟ των αστυνομικών οργάνων του Κεντρικού Σταθμού ανευρέθη προχθές την πρωίαν εκτεθειμένον επί της οδού Αριστομένους έκθετον βρέφος θήλυ το οποίον παρεδόθη εις την Δημοτικήν Αρχήν Καλαμών.
  -ΕΝ τη δημοσία οδώ Σούδας – Κότρωνος οι εκ του χωρίου Νυφίου Παναγιώτης και Μιχαήλ αδελφοί Φραγκάκου μετά της συζύγου του πρώτου Πότας, συναντήσαντες τον εκ Φαλμοχωρίου Χαραλ. Κουφομιχάλην ετραυμάτισαν αυτόν δια περιστρόφου ελαφρώς μετ’ ανταλλαγήν μεταξύ των 15 περίπου πυροβολισμών.
-Η Νομαρχία κατόπιν αποφάσεως της Εφορείας των φυλακών απηύθυνε χθες έγγραφον προς τον Στρατιωτικόν Διοικητήν δια του οποίου παρακαλεί αυτόν, όπως μεριμνήση δια την επίταξιν οικήματος προς εγκατάστασιν των στρατιωτικών καταδίκων, διότι λόγω της πληθώρας των καταδικαζομένων υπό του ενταύθα Στρατοδικείου δεν επαρκώσιν αι εν χρήσει φυλακαί, ούτε οι επιστάται των φυλακών δύνανται να ασκήσωσιν επ’ αυτών την απαιτουμένην επιβολήν.
-ΔΙΑ την ανάληψιν της κατεδαφίσεως του παλαιού Τελωνείου πληροφορούμεθα, ότι θα επιδοθή προσφορά εκ μέρους του Δραγώνα δηλούντος, ότι αναλαμβάνει ταύτην αντί δραχ. 13.800.
πηγή: Αρχείο "Θάρρους" 
Γεγονότα
117: Ο Αδριανός αναγορεύεται Αυτοκράτορας της Ρώμης.
1303: Ο Φάρος της Αλεξανδρείας λειτουργεί για τελευταία φορά. Ισχυρός σεισμός διαρρηγνύει τα τοιχώματά του και καταπίπτει μέρος αυτού.
1815: Μετά την ήττα του στο Βατερλό, ο Ναπολέων φεύγει εξόριστος στο νησί της Αγίας Ελένης, όπου θα πεθάνει έξι χρόνια αργότερα.
1884: Τελούνται στον Πειραιά πάνω στη φρεγάτα Ελλάς τα εγκαίνια της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, πρώτος διοικητής της οποίας είναι ο πλωτάρχης Ηλίας Κανελλόπουλος.
1938: Ανοίγει τις πύλες του το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μαουτχάουζεν στην Αυστρία.
1963: Σημειώνεται η Μεγάλη Ληστεία του Τραίνου στην Αγγλία, με λεία 2 εκατομμύρια λίρες, ανήμερα των 34ων γενεθλίων του εγκεφάλου της Ρόναλντ Μπιγκς.
Γεννήσεις
1875: Γιουτζίρο Ματσούντα, ιάπωνας επιχειρηματίας, ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Mazda. (Θαν. 9/3/1952)
1879: Εμιλιάνο Ζαπάτα, μεξικανός επαναστάτης. (Θαν. 10/4/1919)
1898: Αλέξης Μινωτής, ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου. (Θαν. 11/11/1990)
Θάνατοι
1827: Τζορτζ Κάνινγκ, πρωθυπουργός της Αγγλίας, υπέρμαχος της ανεξαρτησίας των Ελλήνων. Προς τιμήν του, η Πλατεία Κάνιγγος φέρει το όνομά του. (Γεν. 11/4/1770)   [Αποφθέγματα]
1866: Ευανθία Καΐρη, αδελφή του Θεόφιλου Καΐρη, λόγια των επαναστατικών χρόνων και πρόδρομος του φεμινιστικού κινήματος στη χώρα μας (Γεν. 2/8/1799)
1900: Εμίλ Ρίτερ Φον Σκόντα, τσέχος μηχανικός και βιομήχανος, ιδρυτής της Skoda. (Γεν. 19/11/1839)   www.sansimera.gr/

***  Πρόκληση Ταλάτ: Δεν αποκλείω νέα επέμβαση της Τουρκίας στην Κύπρο
ΤαλάτΟ κ. Ταλάτ χαρακτήρισε τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη «αρκετά γενναίο» για να καταλήξει σε συμφωνημένη λύση του Κυπριακού, ενώ δήλωσε ότι ο Τουρκοκύπριος «ηγέτης», Ντερβίς Έρογλου, προτιμά τη διχοτόμηση. Επίσης, είπε ότι οι προτάσεις Χριστόφια δεν ήταν «γενναιόδωρες».
Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συζήτησης για επιστροφή της Αμμοχώστου, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι προέχει μια συνολική λύση. Σε σχέση με το ζήτημα του διορισμού συνομιλητών για το κυπριακό, ο κ. Ταλάτ τάχθηκε κάθετα εναντίον, λέγοντας ότι αυτό υποβαθμίζει τη σημασία του κυπριακού προβλήματος.
[koolnews.gr]

***  Τα Σκόπια φωλιά εκπαίδευσης τρομοκρατών
ΛοκαλνοΗ Βοσνία, η Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, τα Σκόπια, η νότια Σερβία και το Μαυροβούνιο, μελλοντικά θα αποτελέσουν μέρη ενός ενιαίου Ισλαμικού Κράτους.
Αυτή είναι η πρώτη φάση της κατοχής της Ευρώπης βάσει ισλαμικού σχεδίου που φέρει την ονομασία «Ευρώπη 3000».
Η εκπαίδευση τρομοκρατών πραγματοποιείται σε «ασφαλείς αλβανικές περιοχές»- στην Αλβανία, στο Κοσσυφοπέδιο και σε τμήμα του κράτους των Σκοπίων.
Τα στρατόπεδα λειτουργούν κάτω από την προστατευτική ομπρέλα του Αλβανικού Εθνικού Στρατού  (AKSH) μια οργάνωση διάδοχος του UÇK, όπως αναφέρει το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα “Λοκάλνο” επικαλούμενο το ρωσικό κρατικό ραδιόφωνο «Φωνή της Ρωσίας» το οποίο με τη σειρά του αναφέρεται σε ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Οι νεοσύλλεκτοι των στρατοπέδων αυτών είναι Βόσνιοι και Αλβανοί που έχουν “σλαβική εμφάνιση” [словенски изглед] ώστε να πραγματοποιούν τρομοκρατικές δραστηριότητες.
Αυτοί οι μαχητές θα μπορούσαν στη συνέχεια να ταξιδεύσουν σε όλον τον κόσμο, χωρίς να προκαλέσουν υποψίες μεταξύ των αστυνομικών και των υπηρεσιών πληροφοριών. Επίσης, θα μπορούσαν να φθάσουν στην περιοχή του Βόρειου Καυκάσου.
Οι τρομοκράτες ονομάζονται “Λευκοί Διάβολοι”-Μπέλι Τζάβολι,  και λαμβάνουν την καλύτερη εκπαίδευση και είναι έτοιμοι για τζιχάντ στην Ευρώπη και τη Ρωσία.
Αλλά, κυρίως, οι μαχητές αυτοί,  με τη σλαβική εμφάνιση- λευκό δέρμα, ανοιχτόχρωμο μαλλί κλπ-, παραμένουν απόθεμα για τρομοκρατικές ενέργειες.
Είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας ή να «μαρτυρήσουν» στο όνομα του Αλλάχ.
Τον πυρήνα της Ομάδας αυτής απαρτίζουν Βόσνιοι Μουσουλμάνοι και υπάρχουν νεοσύλλεκτοι από την Τσετσενία και άλλες περιοχές του Καυκάσου, όπως επισημαίνει το ραδιόφωνο «голос Россия»- Φωνή της Ρωσίας. [echedoros-a.gr]

***  Νέα προκλητικά προνόμια του πολιτικού συστήματος εις βάρος του Ελληνικού λαού
money_money1Συντάξιμος θεωρείται για βουλευτές που διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και για δημάρχους και νομάρχες, ο χρόνος της κοινοβουλευτικής τους θητείας που διετέλεσαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς μπορούν να εξαγοράσουν το διάστημα αυτό στα ταμεία που ήταν ασφαλισμένοι πριν από την εκλογή τους και μάλιστα αυτή η εξαγορά έχει για τους περισσότερους πλαφόν ως προς το τελικό κόστος.!
Μάλιστα, μέσω της αναγνώρισης μπορούν όχι μόνο να συμπληρώσουν τα χρόνια που τους λείπουν για να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αλλά και να προσαυξήσουν τη σύνταξή τους.! Η δυνατότητα αυτή που προβλέφθηκε νομοθετικά το 2010 μπαίνει σε ισχύ με σχετική εγκύκλιο του ΙΚΑ μετά την τροποποίηση που έγινε στη σχετική διάταξη με το νόμο 4052/12. Σύμφωνα με το νόμο, οι κατέχοντες τη βουλευτική ιδιότητα, τη θέση του υπουργού ή υφυπουργού, καθώς και οι αιρετοί πρόεδροι κοινοτήτων, δήμαρχοι και νομάρχες, έχουν τη δυνατότητα συνέχισης της ασφάλισής τους στους κλάδους κύριας και επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας, στους οποίους είχαν ασφαλισθεί πριν από την εκλογή τους, ή αναγνώρισης στους ανωτέρω κλάδους, οποτεδήποτε, των χρόνων που αντιστοιχούν στη θητεία τους, καταβάλλοντας τις αναλογούσες εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη.
Την στιγμή που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται καθημερινά από τα μνημονιακά μέτρα της συγκυβέρνησης, το πολιτικό σύστημα διατηρεί τα παχυλά του προνόμια υψηλοί μισθοί, αφορολόγητο που αγγίζει το 70% , ασυλία, κινητά, αυτοκίνητα, παροχές, και όπως βλέπουμε προκλητικές διευκολύνσεις ακόμα και για τα ένσημά τους! Οι Έλληνες πολίτες στενάζουν από την υπερφορολόγηση, και οι ίδιοι οι βουλευτές ψηφίζουν νόμους για να παραμένουν αφορολόγητοι. Αν οι εντολοδόχοι των διεθνών τοκογλύφων θέλουν να εξοικονομήσουν πόρους, ας κόψουν τους παχυλούς μισθούς και τα προκλητικά προνόμια βουλευτών, υπουργών και λοιπών golden boys του Δημοσίου και ας αφήσουν ήσυχο τον Ελληνικό λαό. [xryshaygh.com]

***Εναέρια φωτογράφιση των εκτάσεων με χασίς στην Αλβανία
«Αεροσκάφη με προηγμένη τεχνολογία έχουν ανακαλύψει εκατοντάδες εκτάσεις κάνναβης. Μόνο στο περιβόητο χωριό Λαζαράτι (κοντά στα ελληνο-αλβανικά σύνορα), σύμφωνα με τη βιντεοσκόπηση, η παραγωγή αναμένεται να φτάσει έως και 900 τόνους, αξίας περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Τίρανα, ο επικεφαλής τον εναέριων δυνάμεων της Guardia Stefano Bastoni.
Ο ίδιος παρουσίασε στους δημοσιογράφους τα εναέρια βίντεο, που καταγράφουν τις εκτάσεις με καλλιέργειες χασισόδεντρων σε όλη την Αλβανία.
Στο μεταξύ, ο γενικός διευθυντής της αλβανικής αστυνομίας Χίσνι Μπουργκάι δήλωσε ότι «προβληματικές περιοχές για την καλλιέργεια χασισόδεντρων παραμένουν η Αυλώνα, η Σκόδρα, το Αργυρόκαστρο, τα Τίρανα και το Δυρράχιο», μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο «το 2012 κατασχέθηκαν 7 τόνοι χασίς, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου προοριζόταν για την αγορά της Ελλάδας». [newsbeast.gr]

***  Ο μοναδικός στην Ελλάδα, διώροφος φάρος της Σκύρου
Στο νοτιοανατολικό άκρο της Σκύρου, στο ακρωτήριο Λιθάρι, βρίσκεται ο μοναδικός φάρος στην Ελλάδα με διώροφο κτίσμα από κατασκευής του στη βάση του πύργου.
Πρόκειται για ένα τετράγωνο διώροφο κτήριο, με κυκλικό πύργο ύψους 12,5 μέτρων, που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1894. Το εστιακό του ύψος είναι 96 μέτρα.
Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου παρέμεινε σβηστός και, στο πλαίσιο ανασυγκρότησης του Φαρικού Δικτύου, επαναλειτούργησε το 1949 με πηγή ενέργειας το πετρέλαιο. Το 1988 τα μηχανήματα πετρελαίου αντικαταστάθηκαν και ο φάρος λειτούργησε ως επιτηρούμενος ηλιακός.
Στις 15 Ιουνίου 2012, με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ο φάρος, ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου (Υπηρεσία Φάρων Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού), χαρακτηρίστηκε ως μνημείο «διότι αποτελεί αξιόλογη αρχιτεκτονικά κατασκευή και αντιπροσωπευτικό δείγμα μίας ειδικής κατηγορίας κτηρίων, των φάρων, έχει συμβάλει στην ανάπτυξη και στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή, είναι συνδεδεμένος με τη ναυτική παράδοση της Ελλάδος και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ναυτικούς αλλά και για τους κατοίκους του νησιού της Σκύρου».
Επίσης, χαρακτηρίστηκε ως μνημείο ο αρχικός μηχανισμός του φάρου (μηχανικά μέρη, μηχανισμός ανέλκυσης αντιβάρων, κωνικοί τροχοί, πλάκα περιστροφής, χρονόμετρο, οπτικό σύστημα Fresnel), «διότι αποτελεί σημαντική τεχνική και επιστημονική μαρτυρία για τα φωτιστικά συστήματα των φάρων στο τέλος του 19ου αιώνα».  [archaiologia.gr]

***   Το Αντάμωμα των Σαρακατσάνων στα τσελιγκάτα του Γυφτόκαμπου        
Με παραδοσιακές στολές οι Σαρακατσάνοι γλέντησαν στο Ζαγόρι. Οι επισκέπτες ήρθαν σε επαφή με την καθημερινότητα που είχαν οι νομάδες τους περασμένους αιώνες.
sarakatsanoiΣτα Τσελιγκάτα του Γυφτόκαμπου, σε υψόμετρο 1.100 μέτρα στο Ζαγόρι… αναστέναξαν το Σαββατοκύριακο οι Σαρακατσάνοι της Ηπείρου. Στο μικρό οροπέδιο, διάσπαρτο από δάση και συστάδες κωνοφόρων, το οποίο διασχίζει μικρό ποταμάκι, όπου έχει στηθεί ένα μικρό, υπαίθριο μουσείο για τη νομαδική ζωή των Σαρακατσάνων, πάνω από 3.500 άτομα από όλη την Ηπειρο τραγούδησαν και χόρεψαν τους σκοπούς που αγαπάνε.
Το 34ο Αντάμωμα Σαρακατσάνων Ηπείρου στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και είναι χαρακτηριστικό πως αρκετοί ηλικιωμένοι εμφανίστηκαν με τη χαρακτηριστική φορεσιά του τσέλιγκα, σε μια κίνηση να διαδώσουν την πολιτισμική τους παράδοση.
«Θέλουμε να δείξουμε στα παιδιά μας πώς ζούσαν οι παππούδες μας. Πώς ήταν η νομαδική ζωή, πού ξεκαλοκαίριαζαν με τα κοπάδια τους, πώς έστηναν τις καλύβες τους και το νοικοκυριό τους», είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρος της Αδελφότητας Σαρακατσαναίων Ηπείρου, Βασίλης Κώτσης.
sarakatsanoi1Στον χώρο έχουν στηθεί εδώ και περίπου 25 χρόνια 6-7 καλύβες που σηματοδοτούν τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό των Σαρακατσάνων, ένα εκκλησάκι και ένα μουσείο με έκθεση φωτογραφίας. Οι καλύβες -κονάκια, όπως λέγονται στην ντόπια διάλεκτο- είναι στρογγυλές, καταλήγουν σε κωνικό θόλο στην κορυφή και κατασκευάζονται από λεπτά καλάμια και ξύλο φράξου.
Δασκαλοκάλυβο
Μέσα σε αυτές μπορεί κανείς να δει αντικείμενα καθημερινής χρήσης, αργαλειούς, ενώ στο κέντρο του ιδιότυπου οικισμού ξεχωρίζει το δασκαλοκάλυβο, όπου τα παιδιά μάθαιναν γράμματα από τους δασκάλους, τους οποίους πλήρωναν οι γονείς τους.
Το 34ο Αντάμωμα Σαρακατσάνων Ηπείρου κράτησε τρία μερόνυχτα, ενώ στην κεντρική εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου ο Γυφτόκαμπος αποδείχτηκε μικρός για να δεχτεί τον όγκο των επισκεπτών, πολλοί από τους οποίους κατασκήνωσαν και διανυκτέρευσαν στην περιοχή.
Γύρω από τη μεγάλη φωτιά παραδοσιακά συγκροτήματα από τη Θεσπρωτία, την Πρέβεζα και τις Σέρρες χόρεψαν και τραγούδησαν τραγούδια των Σαρακατσάνων και ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Νομάδες κτηνοτρόφοι της Ηπείρου
Οι Σαρακατσάνοι της Ηπείρου είναι ένας νομαδικός λαός που ξεχειμώνιαζε στη Νότια Ηπειρο και στα παράλια της Θεσπρωτίας, ενώ το καλοκαίρι ανέβαιναν προς τη δυτική πλευρά της Πίνδου, κυρίως στο Ζαγόρι, μέχρι τα όρια με την Αλβανία.
Οι Σαρακατσάνοι ασχολούνταν αποκλειστικά με την κτηνοτροφία, παρασκεύαζαν γαλακτοκομικά προϊόντα για τις δικές τους ανάγκες ή για να τα πουλήσουν, είχαν δικά τους ήθη και έθιμα, τραγούδια και χορούς. Στους καλοκαιρινούς καταυλισμούς μετέφεραν όλη την οικοσκευή αλλά και εργαλεία για τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως αργαλειούς για να υφαίνουν ρούχα για τον χειμώνα.
Συχνά στις περιοχές όπου έφταναν οι οικογένειες έβρισκαν και άλλους νομάδες από άλλα μέρη και περνούσαν όλοι μαζί το καλοκαίρι, βοηθώντας οι άντρες στα κοπάδια και οι γυναίκες στις δουλειές του σπιτιού.
Σήμερα η συντριπτική τους πλειοψηφία έχει εγκαταλείψει τον νομαδικό βίο και ζει μόνιμα στα χωριά, όπου ασχολείται με την κτηνοτροφία, κάτι που ξεκίνησε σταδιακά από τις αρχές του 20ού αιώνα όταν οι Σαρακατσάνοι μετακόμισαν σε μόνιμους οικισμούς και κάποιοι από αυτούς στα μεγάλα αστικά κέντρα, εγκαταλείποντας τα κοπάδια. [Μαρία Ριτζαλέου, ethnos.gr]
 
*** Το πρώτο μινωικό ναυάγιο (1800 π.Χ.)
XatzidakiΗ Κρήτη παρουσιάζεται ευφάνταστα από αρχαιολόγους για περισσότερο από έναν αιώνα.  Δέλεαρ είναι οι βραχώδεις ακτές, οι φανταστικές ιστορίες με θρυλικούς βασιλιάδες, πονηρές θεότητες και μυθικά πλάσματα.
Το μεγαλύτερο από τα ελληνικά νησιά, η Κρήτη, ήταν η πατρίδα των Μινωιτών (3100-1050 π.Χ.) με ένα μεγάλο πολιτισμό στην Εποχή του Χαλκού και το όνομα της εποχής το έλαβε από έναν πανίσχυρο ηγεμόνα, το βασιλιά Μίνωα, τον «κύριο των Θαλασσών» που καθώς λέγεται απάλλαξε τις θάλασσες από  τους πειρατές της αρχαιότητας.
Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη, είναι αυτός που ίδρυσε την πρώτη Θαλασσοκρατία ή την Θαλάσσια Εμπορική Αυτοκρατορία.
Οι Μινωίτες ήταν γνωστοί  για τη ναυτική ανδρεία τους, με την οποία άνοιξαν θαλάσσιους δρόμους με τα ισχυρά βασίλεια της Αιγύπτου, της Ανατολίας και της Ανατολής.
Απεικονίσεις πλοίων αφθονούν στις μινωικές σφραγίδες και τοιχογραφίες. Είναι αρκετά λεπτομερείς, ώστε να φαίνονται τα σκάφη εντυπωσιακά. Είχαν 15 κουπιά σε κάθε πλευρά και τετράγωνα πανιά και ήταν περίπου 15 μέτρα μάκρος.
Αλλά λίγα ήταν γνωστά για την ναυτιλία των Μινωιτών μέχρι που μία Ελληνίδα αρχαιολόγος, η Ελπίδα Χατζηδάκη, έγινε η πρώτη που ανακάλυψε ένα μινωικό ναυάγιο.
Η Χατζηδάκη, αυτοπεριγράφεται ως ‘κορίτσι του λιμανιού’, αφού γεννήθηκε και  μεγάλωσε στην παραθαλάσσια πόλη της Κρήτης, τα Χανιά. Είναι έμπειρος και παθιασμένη δύτης και έχει σπουδάσει στην κλασσική αρχαιολογία. Είχε λάβει χρηματοδότηση από το Ινστιτούτο Αιγαιακής Προϊστορίας, και το 2003 άρχισε να αναζητά ναυάγια κοντά στην Κρήτη.
«Πάντοτε  έλεγα ότι θα βρω ένα ναυάγιο της μινωικής εποχής. Και έτσι άρχισα να ψάχνω με επιμονή».
elpidaΕπί ένα περίπου μήνα  έψαχνε η ίδια με μια ομάδα από τρεις σφουγγαράδες όταν οι δύτες εντόπισαν  μέσα σε κοράλλια ένα 20 ποδιών ξύλινο αλιευτικό σκάφος. Μαζί με τον Γιώργο Αθανασάκη από το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο των Αθηνών, χρησιμοποιώντας ένα βυθόμετρο εντόπισε διάφορους στόχους και «ανωμαλίες» στο βυθό. Ερευνώντας εντόπισαν σε αρκετό βάθος ένα αεροπλάνο του Β’ παγκοσμίου πολέμου το οποίο είχε παρασυρθεί και τραβηχτεί από τα δίχτυα μηχανότρατων καθώς και ένα ναυάγιο του 19ου αιώνα και μερικά ζεύγη παπουτσιών.
Τη δεύτερη ημέρα και την τελευταία της έρευνας, η Χατζηδάκη αποφάσισε να ξεφορτωθεί την τεχνολογία  και να αναζητήσει στο βυθό με το ένστικτό της.
Γνώριζε ότι το 1976, ο Ζακ Κουστώ, με μια μικρή ομάδα είχε πάει στο μικρό νησί Ψείρα που απέχει  ενάμισι μίλι από την βορειοανατολική ακτή της Κρήτης, στο κόλπο του Μιραμπέλλου.
Έψαχνε τότε την Ατλαντίδα και θεωρείται από ορισμένους ότι είναι το νησί της Θήρας.
Ο Κουστώ είχε ανακαλύψει με την υποβρύχια έρευνά τους μινωικά κεραμικά κοντά στην ακτή και είχε πει ότι προέρχονταν από πλοία που βυθίστηκαν στο λιμάνι κατά την εποχή της έκρηξης του ηφαιστείου που κατέστρεψε την Θήρα το 1650 ή 1520 π.Χ.
(Τα ευρήματα σήμερα  πιστεύεται ότι είναι από τα σπίτια στην Ψείρα που έπεσαν κατά τη διάρκεια του σεισμού).
Η Ελπίδα Χατζηδάκη και η ομάδα της κατευθύνθηκε από περιέργεια κυρίως, σε ένα σημείο, περίπου  300 μέτρα από την Ψείρα, κοντά στο σημείο που είχε πάει ο Κουστώ.
geli«Σκέφθηκα ότι δεν θα πάω εκεί που έκανε κατάδυση ο Κουστώ. Θα πάω σε ένα βαθύτερο σημείο».
Πρώτα  είπε στο μέλος της ομάδας τον Γιώργο Κλώντζα να κατέβει. Η Χατζηδάκη είχε προετοιμαστεί ότι θα τον περίμενε τουλάχιστον για πέντε ώρες, που είναι ο συνολικός χρόνος για μια κατάδυση. Αλλά ο Κλόντζας  αναδύθηκε μισή ώρα αργότερα.
«Ήρθε με τα χέρια του γεμάτα από αρχαία αγγεία. Και είπε: ‘ Υπάρχει ένα ολόκληρος κόσμος από αυτά εκεί κάτω».
Ξαναπήδηξε στη θάλασσα φωνάζοντας ‘πάμε’!
Στις επόμενες δύο ημέρες η ομάδα έφερε ένα σωρό αντικείμενα στην επιφάνεια της θάλασσας: κούπες, αμφορείς, αρχαίες πήλινες κανάτες κλπ.
Η περιοχή χαρτογραφήθηκε και την επόμενη χρονιά το 2004 έγινε μια μεγάλη κλίμακας έρευνα. Όλα τα αντικείμενα ήταν θαμμένα στην άμμο του βυθού.
«Ήταν σκεπασμένα με άμμο και ανάμεσα σε βράχια», είπε η Χατζηδάκη.
KostasΤελικά, ήρθαν στην επιφάνεια 209 κεραμικά αγγεία,  και τα 80 από αυτά είναι σαφώς οι γνωστοί αμφορείς και τα μεγάλα πιθάρια για μεταφορά υγρών, ενδεχομένως οίνου και ελαιολάδου και στα οποία υπάρχουν ακόμη κατάλοιπα των περιεχομένων.
Μια χούφτα αντικειμένων μαγειρικής, προφανώς ανήκαν στο πλήρωμα του σκάφους.
Ο Alexander Mac Gillivray, διευθυντής των ανασκαφών στο Παλαίκαστρο, μιας μινωικής πόλης στην ανατολική ακτή της Κρήτης, εξέτασε, επίσης,  μερικά από τα ευρήματα.
«Είναι αφάνταστα, με αυτά μπορούμε να πάρουμε μια γεύση του φορτίου του πλοίου  που ταξίδευε στην ανατολική  Μεσόγειο, όταν οι Μινωίτες άρχιζαν να χτίζουν τα παλάτια τους», είπε
Ο Philip Betancourt, εμπειρογνώμονας της μινωικής κεραμικής που μελέτησε τα ευρήματα των ανασκαφών στο νησί Ψείρα που έγιναν από το 1986 ως το 1996, είναι πεπεισμένος  ότι τα ευρήματα, επειδή είναι ασυνήθιστα μεγάλη ομάδα κεραμικών ότι ανήκουν σε ένα ναυάγιο και της ίδιας περιόδου,  δηλαδή της μεσομινωικής- 1800- 1700/1675 π.Χ. και ήταν όλα κατασκευασμένα στην ανατολική Κρήτη. Ωστόσο το ξύλινο σκάφος δεν διασώθηκε, μόνο το πήλινα σκεύη παρέμειναν περίπου 4.000 χρόνια στο  βυθό.
Η Ελπίδα Χατζηδάκη ολοκλήρωσε την τελική ανασκαφική περίοδο  στο τέλος του Σεπτεμβρίου του 2009 με την ανάκτηση άλλων 60 κεραμικών αγγείων.
Η Ελληνίδα αρχαιολόγος αισθάνεται την αίσθηση της ολοκλήρωσης: «Είναι το μοναδικό μινωικό ναυάγιο που έχει βρεθεί ποτέ και έχει ανασκαφτεί» θα πει με ένα πλατύ χαμόγελο. [A publication of the Archaeological Institute of America,  mikres-ekdoseis.gr]

*** Το κακάο ενισχύει την μνήμη και την νοητική λειτουργία
 ,

Μασαχουσέτη   
Η κατανάλωση δύο φλιτζανιών κακάου κάθε ημέρα μπορεί να βοηθήσει τους ηλικιωμένους να διατηρήσουν πιο υγιή τη μνήμη τους και γενικότερα τον εγκέφαλό τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που το ρόφημα του κακάο συσχετίζεται με την υγεία των αγγείων του αίματος.
Η μελέτη
Ερευνητές, με επικεφαλής την ιρανικής καταγωγής νευρολόγο Φαρζανέχ Σορόντ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Neurology» της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, μελέτησαν 60 ανθρώπους με μέση ηλικία 73 ετών, που δεν είχαν άνοια.
Οι εθελοντές έπιναν δύο φλιτζάνια ζεστού κακάο καθημερινά επί 30 μέρες και δεν κατανάλωναν σοκολάτα σε οποιαδήποτε άλλη μορφή στη διάρκεια αυτού του μήνα. Παράλληλα υποβάλλονταν νοητικά τεστ και τεστ μνήμης, ενώ μέσω υπερήχων καταγραφόταν η ποσότητα του αίματος που κυκλοφορούσε στον εγκέφαλό τους. 
Εξάλλου, η απεικόνιση του εγκεφάλου των εθελοντών με τομογραφία έδειξε ότι όσοι είχαν ήδη πριν την έναρξη της μελέτης μειωμένη κυκλοφορία αίματος στον εγκέφαλό τους, ήταν επίσης πιο πιθανό να εμφανίζουν εγκεφαλικές βλάβες.
Η μελέτη έδειξε ότι, μετά από έναν μήνα κατανάλωσης κακάο, είχε βελτιωθεί κατά μέσο όρο κατά 8,3% η κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο των εθελοντών εκείνων (18 άτομα) που στο ξεκίνημα της έρευνας είχαν μειωμένη ροή αίματος (μια ένδειξη πιθανής προϊούσας άνοιας και Αλτσχάιμερ). Αντίθετα, δεν φάνηκε να βελτιώνεται ανάλογα η κυκλοφορία του αίματος σε όσους εξ αρχής δεν είχαν τέτοια προβλήματα. Ακόμα, οι άνθρωποι με μειωμένη κυκλοφορία αίματος στον εγκέφαλο εμφάνισαν βελτιωμένη επίδοση στα τεστ μνήμης μετά τη συστηματική κατανάλωση κακάο, ενώ πάλι ήταν μικρότερη η ωφέλεια σε όσους η κυκλοφορία του αίματος εξαρχής ήταν φυσιολογική. Οι ερευνητές είχαν χωρίσει τους εθελοντές σε δύο ομάδες, από τις οποίες η μία έπινε κακάο πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες (φλαβονοειδή) και η άλλη χωρίς αυτές, αλλά δεν υπήρξαν διαφορές στην εικόνα των δύο ομάδων μετά το πείραμα. «Περισσότερες έρευνες απαιτούνται για να αποδείξουμε ότι υπάρχει όντως σχέση ανάμεσα στο κακάο, στα προβλήματα της κυκλοφορίας του αίματος και στην έκπτωση των νοητικών λειτουργιών. Όμως η εν λόγω μελέτη αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα που θα καθοδηγήσει τα επόμενα» δήλωσε ο Πολ Ρόζενμπεργκ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς σε ξεχωριστό άρθρο γνώμης στο ίδιο ιατρικό περιοδικό. (ΒΗΜΑ)  THE CURIOSITY OF CAT

***ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΗ ΠΛΗΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ Η ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ
  ,    

300 τόνοι ραδιενεργού νερού πέφτουν κάθε μέρα στον ωκεανό
Ανοιχτή πληγή είναι για τον πλανήτη η Φουκουσίμα, αφού καθημερινά 300 τόνοι ραδιενεργού νερού χύνονται στους ωκεανούς σύμφωνα με τις χθεσινές αποκαλύψεις του Γιούσι Γιονεγιάμα, αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της κυβέρνησης του Σίνζο Αμπε.
Ειδικά συνεργεία στη Φουκουσίμα δίνουν τιτάνια μάχη για τον περιορισμό της διαρροής. Ωστόσο, σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις ένα ραδιενεργό «ηφαίστειο» βράζει στο υπέδαφος του πυρηνικού εργοστασίου και μολύνει τη θάλασσα

Ο ισχυρισμός του Γιονεγιάμα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ενώ πλέον επιβεβαιώνονται οι φόβοι ότι η καταστροφή στη Φουκουσίμα, η οποία προκλήθηκε από τον ισχυρότατο σεισμό των 9,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το τσουνάμι που ακολούθησε, έχει πολύ σοβαρότερες επιπτώσεις απ' ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί.Από την πλευρά της η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού εργοστασίου Tokyo Electric Power (TEPCO), η οποία μόλις προσφάτως παραδέχτηκε ότι υπάρχει διαρροή ύδατος επιμολυσμένου με ραδιενέργεια εξαιτίας της εύρεσης ψαριών που είχαν μολυνθεί από ραδιενέργεια, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Γιονεγιάμα, ανέφερε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει την ακριβή ποσότητα του ραδιενεργού νερού που καταλήγει στον Ειρηνικό Ωκεανό!
Το νερό που χύνεται στον ωκεανό προέρχεται από το υπέδαφος της περιοχής του ατυχήματος και ήδη έχουν μπει σε εφαρμογή σχέδια για τον περιορισμό των διαρροών από την ιαπωνική κυβέρνηση, αφού, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Αμπε σε δηλώσεις του, «το πρόβλημα είναι επείγον και προκαλεί μεγάλη ανησυχία στον πληθυσμό».
Συγκεκριμένα, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες της εταιρείας στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί από το ατύχημα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση.
Οι νέες αποκαλύψεις, όμως, αναμένεται να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση των εργασιών, που ούτως ή άλλως αναμένεται να φτάσουν τα 40 χρόνια και να αυξήσουν το κόστος πολύ πάνω από τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το νέο σχέδιο καθαρισμού των υδάτων και του περιορισμού των διαρροών προβλέπει το κυριολεκτικό πάγωμα του υπεδάφους και την άντληση περίπου 300 τόνων νερού την ημέρα μέχρι τον Δεκέμβριο. Μέχρι τώρα η εταιρεία προσπαθούσε να εκτρέψει τα νερά που έφταναν κάτω από το εργοστάσιο, όμως τελικά, όπως αποδείχτηκε, αυτά συνέχιζαν να επιμολύνονται με ραδιενέργεια.
Το σχέδιο προβλέπει το πάγωμα του υπεδάφους σε μία ακτίνα 1,5 χιλιομέτρου γύρω από τους τέσσερις κατεστραμμένους αντιδραστήρες μετά την διάνοιξη με γεωτρύπανα μεγάλων πηγαδιών, μέσα από τα οποία θα διοχετευτούν ψυκτικές ουσίες και έχει χαρακτηριστεί από τους αρμοδίους ως ένα σχέδιο «χωρίς προηγούμενο».
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι μετά τον σεισμό, το ατύχημα και την κοινωνική κατακραυγή εναντίον της TEPCO και της πυρηνικής ενέργειας, η Ιαπωνία από τα περίπου 50 πυρηνικά εργοστάσια που διαθέτει λειτουργεί μόνο τα 2 για λόγους ασφαλείας και έτσι έχει αναγκαστικά καταφύγει στην εισαγωγή καυσίμων.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΒΗΜΑ  THE CURIOSITY OF CAT

*** Πλήρωσε ή σου σπάω χέρια πόδια...

γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
- Ρε φίλε δεν είναι ότι δεν θέλω να πληρώσω. Δεν έχω.
- Άστα αυτά φιλαράκο. Πλήρωσε ή θα μείνεις μισός.
- Μα, δεν έχω. Η δουλειά δεν πάει καλά. Πες του αφεντικού σου πως θα τον ξεπληρώσω. Λίγη υπομονή να κάνει μόνο.
- Μεγάλε, εγώ δεν έχω να του πω τίποτα. Η δουλειά μου δεν είναι να του πω ότι παπάρα μου λες τώρα για να γλιτώσεις. Να πας να του τα πεις εσύ αφού «τελειώσουμε» μαζί σου...Δική μου δουλειά είναι να σε κάνω να πληρώσεις με τον έναν ή τον άλλο τρόπο...
- Μα λίγο χρόνο ζητάω μόνο...σου λέω πως το μαγαζί μου δεν πιάνει τίποτα εδώ και πολύ καιρό...λίγη υπομονή και θα τον πληρώσω...
- Σπάστου τα δάχτυλα του ενός χεριού...Να δούμε μετά αν θα βρει να πληρώσει ή όχι...
Πως σας φαίνεται το παραπάνω σκηνικό;
Οικτρό, ε; Τρομακτικό....
Υπόκοσμος θα πείτε....
Κι όμως!
Κι αν στο ρόλο του παραπάνω μπράβου βάλουμε τον Πολιτικό και την Πολιτεία;
Και στον ρόλο του κακομοίρη έναν απλό φουκαρά μικροεμποράκο λίγο πριν βάλει το λουκέτο....
Κάπως έτσι δεν ενεργεί και η ευνομούμενη Πολιτεία;
Αδίστακτα...νοιάζεται μήπως εάν χάνονται εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, ζωές Πολιτών εξ’ αιτίας διαφόρων αδίστακτων, παράδοξων, απάνθρωπων νόμων και της άτεγκτης εφαρμογής τους;
Κάποιοι φτιάχνουν ανήθικους, παράλογους, αδίστακτους νόμους και κάποιοι άλλοι απλώς καλούνται να τους εφαρμόσουν λέγοντας : εγώ δεν ξέρω τίποτα. Δουλειά μου είναι να εφαρμόσω το Νόμο. Και ο Νόμος είναι Νόμος...τα παράπονά σας στον...Νομοθέτη...στον Πολιτικό...
Είναι ν’ αναρωτιέσαι πάντως:
Ο Νόμος οφείλει να είναι και Ηθικός;
Και αν ναι,
Ανήθικος και Διεφθαρμένος άνθρωπος μπορεί να θεσπίσει Ηθικό Νόμο;
Όταν η Κοινή Γνώμη βοά πως η «Πολιτική» είναι μια απέραντη δεξαμενή διαφθοράς και κάθε τόσο πάει κι από ένας Πολιτικός στο σπίτι του ή στο δικαστήριο ή/και στη φυλακή,  μπορούν τάχα οι Νόμοι που θεσπίζονται απ’ «αυτούς» να φέρουν και το φωτοστέφανο του Ηθικού Νόμου;
Και αν όχι, τότε η Δικαιοσύνη δεν έχει τάχα το δικαίωμα/υποχρέωση να κρίνει εξαρχής το ίδιο το πνεύμα του εκάστοτε Νόμου (βάση του οποίου δικάζει τον Πολίτη);...μ’ άλλα λόγια την πιθανή «Συνταγματικότητά» του...την ίδια την «Ηθική» του εν προκειμένω...όπως και το «αν έχει ξεφύγει από κάθε καλώς εννοούμενο όριο κοινωνικής ανοχής και αντοχής κι αν άρχισε ως εκ τούτου να προκαλεί ρήξη της κοινωνικής συνοχής, επικίνδυνη ένταση, μέχρι και απώλειες ζωών Πολιτών»....
Όλες οι εξεγέρσεις και επαναστάσεις στην ιστορία ανά την υφήλιο έγιναν όταν οι «Κρατούντες/κυβερνήτες» ξέφυγαν από τα όρια της «κοινώς εννοουμένης» ηθικής (και της λογικής) και επέβαλλαν παράλογη φορολογία στους Πολίτες τους...οδηγώντας τους στην καταστροφή και στην απόγνωση.
Αυτό συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα. Φόρους στα πάντα. Ακόμη και στον άνεργο. Στον άστεγο. Στον ανάπηρο. Στην φτωχολογιά.
Παλιότερες εποχές, το φτωχαδάκι που δεν έβρισκε δουλειά μπορούσε αν ήθελε - σαν λύση απόγνωσης - να στήσει ένα άθλιο μικρομάγαζο μπας και βγάλει απο κει τουλάχιστον ένα ψευτομεροκάματο.
Σήμερα, με χίλιους δυό παράλογους νόμους αυτό ουσιαστικά απαγορεύεται.
Απαγορεύεται να στήσεις κάτι μόνο και μόνο για να βγάλεις ένα ψευτομεροκάματο.
Όχι.
Μπορείς να το κάνεις ΜΟΝΟΝ εάν αυτό το «κάτι» βγάλει οπωσδήποτε (ΚΑΙ) τα απίστευτα χαράτσια του Φορομπήχτη Πολιτικού.
Να βγούνε τα τέλη επιτηδεύματος, η φορολογία των αυθαίρετων παράδοξων τεκμηρίων, οι υποχρεωτικές εισφορές στον ΟΑΕΕ και ότι άλλο κατεβάσει η κούτρα του κάθε υπουργού πολιτευτή που ποτέ του δεν έμαθε τι πάει να πει δουλειά του ποδαριού, πείνα και πεζοδρόμιο.
Ο μικροέμπορος και γενικότερα ο αυτοαπασχολούμενος οδηγείται στην ολική καταστροφή του. Μέρα τη μέρα.
Κι αν δεν κλείνει ακόμη όπως ο διπλανός του είναι γιατί στην μεγάλη ηλικία που έχει και με όλα αυτά τα καρδιαγγειακά που φέρει ως Σταυρό στην πλάτη του,  κανείς δεν θα τον πάρει στην δούλεψή του. Και τα παιδιά στο σπίτι περιμένουν φαγητό....
Πως να το κάνουμε; Πεινάνε...
Έχει ανάγκη λοιπόν αυτό το ψευτομεροκάματο που του δίνει αυτό το άθλιο μαγαζάκι.
Έστω και μ’ αυτό, με το ζόρι, τουλάχιστον ζει η οικογένεια.
Το οποίο όμως δεν μπορεί να βγάλει ούτε τους φόρους, ούτε τα τέλη, ούτε τις ασφαλιστικές εισφορές.
(Πως να το κάνουμε; Ως εκεί αντέχει το μικρομάγαζο...)
Όσο δε γι’ αυτές τις τελευταίες είναι από μόνες τους μια τραγωδία.
Ας υποθέσουμε πως κάποιος κλείνει σ’ ένα δωμάτιο έναν καρδιοπαθή και έξω από το παράθυρο ακουμπάει τα απαραίτητα φάρμακά του. Απαραίτητα, καθώς χωρίς αυτά πεθαίνει. Αλλά, αν και τα βλέπει, δεν μπορεί να τα πιάσει. Του το «απαγορεύει» ο «θύτης» του.
Και τον αφήνει χαιρέκακα κλειδωμένο στο δωμάτιο ν’ αργοπεθαίνει.
Πως θα χαρακτηρίζονταν αυτός που του κάνει αυτό το «φονικό χουνέρι»;
Εγκληματίας προφανώς, ε;
Και μάλιστα σαδιστής.
Θυμίζει θάλεγα κάτι από εκείνη την φριχτή ταινία, το “Seven”...
Ε, λοιπόν, αυτό ακριβώς κάνει η Πολιτεία σε όλους τους μικροεμπόρους, αλλά όχι μόνο. Στον έναν ή στον άλλον βαθμό, σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία τους.
Δεν τους παρέχει περίθαλψη και φάρμακα για όσον καιρό δεν πληρώνουν τις εισφορές τους.
Αδιαφορώντας για το ότι πολλοί απ’ αυτούς – τα φτωχαδάκια που δεν έχουν να πληρώσουν την περίθαλψη και τα φάρμακά τους - πεθαίνουν εξ’ αιτίας αυτής της κατάστασης.
Κι αναρωτιέται κανείς:
Καλά ρε εγκληματίες πολιτικοί, αφού τα λεφτά του το Ταμείο θα τα πάρει κάποτε από τον ασφαλισμένο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και μάλιστα ΕΝΤΟΚΑ. Είτε με τα Δικαστήρια που θα τον σύρετε θα αναγκαστεί να τα δανειστεί από τοκογλύφο ή να ξεπουλήσει το σπιτάκι που φύλαγε για τα παιδιά του, είτε όταν έρθει η ώρα να του βγει η σύνταξη θα του την παρακρατήσετε μέχρις ότου εξωφλήσει.
(ακόμη κι αν ο δόλιος πεθάνει, αδίστακτα και πάλι θα παρακρατήσετε τη σύνταξη από την εξίσου δόλια χήρα του και τα παιδιά του μέχρι να εξωφληθεί η οφειλή. Ορθόν;)
 Γιατί λοιπόν δεν του παρέχετε περίθαλψη για όλον αυτόν τον καιρό που χρωστάει και αδυνατεί να πληρώσει κανονικά;
Έχετε συνειδητοποιήσει πόσες δεκάδες χιλιάδες κόσμο (φτωχαδάκια αυτοαπασχολούμενους χωρίς περίθαλψη) ΈΧΕΤΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ μ’ αυτόν τον άθλιο, ανήθικο Νόμο επί χρόνια τώρα;
Κι άντε να το πάρουμε ανάποδα τώρα: όταν έρχεται η ώρα να πληρώσει αυτός ο κακομοίρης (όπως είπαμε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, έρχεται πάντα η ώρα που σας πληρώνει), γιατί ρε δεν του αφαιρείτε την αναλογία της περίθαλψης που, έτσι κι αλλιώς ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙΧΑΤΕ για όσο χρονικό διάστημα σας όφειλε;
Αλλά έχει και συνέχεια. Εξίσου παράλογη κι αδίστακτη.
Αυτός ο άνθρωπος αν τύχει και οφείλει στο ταμείο του – ή στην εφορία - μετά το κλείσιμο της επιχείρησης δεν επιτρέπεται να λάβει περίθαλψη ούτε από τον ΟΑΕΔ. Ούτε καν «βιβλιάριο Απορίας»! Κι άλλος απάνθρωπος εκβιασμός.
Κι ακόμα:
Με το κλείσιμο της επιχείρησής του, θεωρείται άνεργος. Δικαιούται κανονικά να ασφαλιστεί στο βιβλιάριο περίθαλψης της συζύγου του. Αμ δε όμως.
Καθώς, αν χρωστάει στο Δημόσιο (πχ φορολογικές οφειλές από την επιχείρηση που ΈΚΛΕΙΣΕ), του το απαγορεύουν κι αυτό....
Κι όμως, δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (ή άλλη Ανεξάρτητη Αρχή) να καταδικάσει αυτά τα απάνθρωπα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!
Ενώ μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες νεκρούς συμπολίτες μας. Ούτε για έναν, ούτε για δύο....
Και δεν μιλάμε για εγκλήματα εξ’ αμελείας....Αλλά στυγνά και ξεκάθαρα ΕΚ ΠΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ....
(Αντ’ αυτού, τις τελευταίες ημέρες ο ΟΑΕΕ έστειλε ειδοποιητήρια που προαναγγέλουν κατασχέσεις πρώτης κατοικίας στους περίπου 400,000 οφειλέτες του. Ανθρώπους τσακισμένους της «παραπάνω κατηγορίας» που τραβάνε ο καθένας τον δικό του Γολγοθά του Μνημονίου. Συγχαρητήρια αδίστακτα μίσθαρνα όργανα – δήμιοι. Κι όσο για τους πολιτικούς προϊσταμένους τους, αφού βλέπετε πως «δεν βγαίνει» με τίποτα αυτή η υποχρέωση των αυτοαπασχολούμενων και των εμπόρων, καταργήστε επιτέλους την (εγκληματικά) υποχρεωτική ασφαλιστική εισφορά. Είναι η μόνη ελπίδα για ν’ ανακοπεί το κύμα των λουκέτων και η καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας που τολμούν να πάρουν την οικονομική τους μοίρα στα χέρια τους, παράγουν Προστιθέμενη Αξία για να παίρνετε εσείς φόρους και χτίζουν θέσεις εργασίας για ανέργους. Ξεστραβωθείτε πια και δείτε το αυτονόητο. Κι αν δεν ξέρετε εσείς από δουλειά του ποδαριού, πως είναι να μαζεύεις πεταμένα ράφια για να φτιάξεις μαγαζί κάνοντας τα περισσότερα μόνος σου – και να τους στέλνετε κι από πάνω το ΙΚΑ να τους κόβει πρόστιμα γιατί τόλμησαν να το βάψουν πχ μόνοι τους - , τότε προσλάβετε επιτέλους τους σωστούς συμβούλους. Ανθρώπους της πιάτσας, της αγοράς, που ξέρουν από δουλειά και του πως γίνονται αυτά τα πράγματα. Αρκετά πια με τους άσχετους πτυχιούχους της αλλοδαπής που εκτός από ακριβοπληρωμένους τίτλους και μεταπτυχιακά δεν έχουν καμία «πρακτική γνώση», δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους στην «πραγματική αγορά» του μόχθου και της πείνας).
Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, μ’ αυτό το άθλιο μικρομάγαζο προσπαθεί μ’ αυτά τα ψίχουλα που βγάζει να πάρει γάλα στα παιδιά του, ένα υποτυπώδες φαγητό, θέρμανση τις ελάχιστες φορές που δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, να πληρώσει τις κωλοΔΕΚΟ σας με τις απανωτές αυξήσεις (κυρίως το ρεύμα), φάρμακα και γιατρούς όταν δεν μπορεί πλέον άλλο να κάνει πως δεν βλέπει κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας (κυρίως των παιδιών, μια και οι γονείς τα κρύβουν τα δικά τους κι ας οξύνονται, κόβοντας ακόμη και τα φάρμακά τους).
Κι έρχεσαι εσύ Πολιτικέ/Πολιτεία και ΑΠΑΙΤΕΙΣ να σου πληρώσει κι ένα σωρό άλλα γαμησιάτικα – νόμιμους φόρους και τέλη τα λέτε κι εσύ και τα εντεταλμένα σου Όργανα.
Αυτός όμως δεν μπορεί. Πολύ απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ....
Μέχρι που τον γονατίζεις. Και η αναδουλειά κι εσύ μαζί. Κι εσύ πάνω απ’ όλα. Γιατί αντί να του σταθείς, του δίνεις μια με το ακριβό τακούνι σου και τον βυθίζεις ακόμη πιο μέσα στον τάφο του.
Μέχρι που δεν αντέχει άλλο. Και κλείνει εντέλει το άθλιο, μίζερο μικρομάγαζό του.
Κι εκεί απάνω, του έρχεσαι εσύ και του λες.
Ώπα! Μου χρωστάς φόρους, χαράτσια και ΦΠΑ του τελευταίου έτους.
Για τα υπόλοιπα είπαμε, μην τα ξαναλέμε.
Πάμε σ’ αυτό το άθλιο κατασκεύασμά σου, τον ΦΠΑ του κλεισίματος της επιχείρησης.
Του λες «μου χρωστάς ΦΠΑ τους τελευταίους μήνες της επιχείρησης. Δεν σ’ αφήνω να κλείσεις και θα πας και στο δικαστήριο για ποινικό αδίκημα».
Εδώ φαίνεται αδίστακτε και αδούλευτε Πολιτικέ το ότι δεν είχες ποτέ μα ποτέ επαφή με τον κόσμο της αγοράς ως κομμάτι του.
Γιατί, άν είχες, θα ήξερες πως τα 1 – 2 τελευταία έτη (και ιδίως το τελευταίο) του μικρομάγαζου είναι μια τραγωδία χωρίς κέρδη.
ΦΠΑ όμως σημαίνει Φόρος Προστιθέμενης Αξίας, έτσι;
Φόρος δηλαδή πάνω στο κέρδος πώλησης ενός εμπορεύματος.
Ποιό κέρδος ρε άσχετε, ανήθικε Πολιτικέ που αυτός ο φουκαράς στον τελευταίο χρόνο της δραστηριότητάς του πούλαγε ότι είχε και δεν είχε χωρίς κέρδος, ακόμη και πολύ κάτω του κόστους, ίσα για να βάλει καμιά δεκάρα στην τσέπη του, γιατί ακόμη έλπιζε μπας και κάτι αλλάξει;
 Και γιατί έπρεπε να ζήσει η οικογένεια. Για λίγο ακόμη. Και λίγο ακόμη. Όπως όπως, έπρεπε να βγαίνει μια δεκάρα από το μαγαζί. Ακόμη και στα τελευταία του. Ακόμη και με χασούρα. Αφήνοντας πίσω του άλλα απλήρωτα χρέη. Και μη μπορώντας βεβαίως, ούτε το εμπόρευμα να αντικαταστήσει στους απαιτούμενους ρυθμούς.
Απλά αυτός ο φουκαράς – όλοι οι φουκαράδες – δεν θέλει να παραδεχτεί πως «πάει, τελείωσε». Ελπίζει. Και συνεχίζει να «ξεπουλάει όσο όσο». Με χασούρα. Ζημιά. Απώλειες. Μέχρι που καταρρέει. Εντελώς. Νοίκια μένουν απλήρωτα, λογαριασμοί, οφειλές, τα πάντα.
Και μια μέρα το μαγαζί του μένει άδειο. Κι αυτός τότε συνειδητοποιεί ότι «αυτό ήταν». Πάει. Τέλειωσε το όνειρο. Κι αναγκάζεται με σκυμένο το κεφάλι να βάλει το άτιμο το λουκέτο.
Την καταλαβαίνεις ρε άσχετε την διαφορά των λέξεων «κέρδος» και «ζημιά»;
Το κέρδος, ναι, έχει ΦΠΑ.
Στη ζημιά του ρε αδίστακτε πως θα βγει ΦΠΑ; Πως θα βγει Φόρος Προστιθέμενης Αξίας;
Φόρος Αφαιρούμενης Αξίας θα έπρεπε να λέγεται για εκείνη την περίοδο.
Αφού το ΦΠΑ το πλήρωσε στον προμηθευτή του. Τότε που αγόρασε το εμπόρευμα. Τώρα όμως το πουλάει με χασούρα. Προκύπτει λοιπόν μια «αρνητική διαφορά». Το ΦΠΑ  που πλήρωσε μ’ αυτό που «εισέπραξε».
Τι δεν καταλαβαίνεις; «Νόθο ΦΠΑ» το ονομάζουν κάποιοι υγιώς σκεπτόμενοι νομικοί ρε άσχετε αδίστακτε δήμιε κατσαπλιά.
Τι κι αν οι αποδείξεις δείχνουν πώληση;
Αφού η πώληση είναι κάτω του κόστους. Κι αυτό το ξέρει και ο πιο άσχετος που έχει κάνει έστω και για λίγες ημέρες την δουλειά του εμπόρου.
Εσύ πως δεν το ξέρεις; Πως τολμάς και φτιάχνεις νόμους αν δεν το ξέρεις;
Να του επιστρέψεις θα έπρεπε την «διαφορά». Κι όχι να του απαιτείς να σου πληρώσει κι από πάνω.
Κι όμως.
Τον σέρνεις στα δικαστήρια σαν τον τελευταίο ποινικό για να τον υποχρεώσεις να πληρώσει. Επειδή έτσι γουστάρεις. Επειδή είσαι ο «ισχυρός» και προπάντων αυτός που «στήνει το παιγνίδι» ανεβοκατεβάζοντας νόμους.
Έναν διαλυμένο κατεστραμμένο άνθρωπο. Τις περισσότερες φορές άνω των 45. Σπασμένους ανθρώπους. Άρρωστους. Διαλυμένους. Το καταλαβαίνεις αυτό;
Και του απαιτείς να σου πληρώσει ΦΠΑ πάνω στην ζημιά του. Στην καταστροφή του.
Παράδοξο! Παράλογο! Κι όμως...εσύ τολμάς να το κάνεις Νόμο και τα Δικαστήρια να το αναγνωρίζουν σαν λογικό, νόμιμο και ηθικό....και να δικάζουν και να καταδικάζουν  βάση αυτού του νόμου!
Αλλά ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος.
Κι όλοι αυτοί που οφείλουν ποσά μερικών χιλιάδων ευρώ (ας πούμε μέχρι 10.000) είναι εκατοντάδες χιλιάδες αδίστακτε τύπε.
Και τους σέρνεις στα δικαστήρια. Για να τους επιβάλλουν την ανάλογη ποινή (εφόσον, είπαμε, οι Δικαστές δεν ελέγχουν το Πνεύμα του Νόμου, αν είναι Ηθικός ο Νόμος, αν είναι Λογικός, αν είναι Συνταγματικός, αν είναι «ΦΟΝΙΚΟΣ», παρά απλώς τον εφαρμόζουν).
Με αποτέλεσμα, αφού δεν θα πληρώσει ούτε την ποινή του (πολύ απλά, γιατί δεν θα έχει να την εξαγοράσει) τον περιμένει η φυλακή.
Εκατοντάδες χιλιάδες διαλυμένους, κατεστραμένους ανθρώπους.
Τι περιμένεις να βγει απ’ αυτό ρε Αδίστακτε;
Κατά την γνώμη σου που θα οδηγήσει;
Θυμάσαι μήπως τι τέλος είχανε όλοι όσοι έχασαν το «μέτρο της ηθικής και της λογικής» στην φορολογία των Πολιτών τους;
Ψάξε την ιστορία...
Και για μια ακόμη φορά θα σου επισημάνω ότι οι πρώτες ντουφεκιές που έπεσαν το ’21 ήταν ενάντια σε φοροεισπράκτορες του Σουλτάνου...στην Περαχώρα της Κορινθίας....έκανε το λάθος να χάσει κι αυτός το «μέτρο της λογικής στην φορολογία»...
Αλλά σκέψου και το άλλο...
Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους....
Πόσοι κατά τη γνώμη σου θα προτιμήσουν να γίνουν φυγόδικοι αντί να πάνε να δικαστούν για οφειλές παράλογων φόρων (και που απλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ) και να κλειστούν στη φυλακή;
Κι αυτών των καταδικασμένων ερήμην φυγόδικων, αφού ούτως ή άλλως θα είναι παράνομοι πλέον – και οργισμένοι μαζί σου – σε τι άλλα «κανάλια θα λοξέψει ο νους τους» κατά τη γνώμη σου; Γιώργος Ανεστόπουλος

*** ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ: Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ; Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΟΙΜΟΣ;;ΓΙΑΤΙ ΆΡΑΓΕ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΗΣΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2005;;;

ΓΙΑΤΙ ΆΡΑΓΕ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΗΣΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ  ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2005;;; ΜΗΠΩΣ  ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΛΘΕΝ;;; ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΈΧΟΥΜΕ ΠΆΡΕΙ ΑΚΌΜΑ ΧΑΜΠΆΡΙ ;;; ΜΗΠΩΣ 'ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;;;  ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προσοχή το άρθρο είναι βαρύ και επικίνδυνο. Για όσους γνωρίζουν ή υποψιάζονται είναι σταθμός.
Απίστευτο δημοσίευμα στην εφημερίδα της Μελβούρνης”The Australian” στις 28 του Φλεβάρη, που πέρασε στα… ψιλά όπως λέγονται οι “μικρές” στήλες στη δημοσιογραφική γλώσσα, αναστάτωσε …μια μερίδα της παροικίας μας ή όσους τέλος πάντων ασχολούνται περισσότερο με τα της θρησκείας! Το δημοσίευμα μιλαει για κάποιον νεαρό, γύρω στα 32, ο οποίος προετοιμάζεται απο την… μυστική λέσχη Bilderberg ως ο… επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ!
Εγώ ΠΑΛΙ συνελήφθην “αδιάβαστος”, το πληροφορήθηκα μετά απο συζήτηση που είχα με κάποιον πατέρα του Ιερού Ναού του Αγ. Ιωάννου Χρισοστόμου που βρίσκεται στην συνοικία Oakleigh της Μελβούρνης. πάνω στα φλέγοντα ελληνικά θέματα και μάλιστα μου πρότεινε να διαβάσω το δημοσίευμα και μου έδωσε το συγκεκριμένο φύλλο της εφημερίδας, όπου έμεινα με το στόμα… ανοιχτό!
Σας το μεταφράζω και σας το μεταφέρω ΑΥΤΟΥΣΙΟ!
Η Bilderberg ετοιμάζει τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο!
“Μετά την αποκάλυψη της λέσχης των Ιλλουμινάτι στο Συδνευ, κάτι άλλο μας προξένησε το ενδιαφέρον απο την άλλη άκρη του Ειρηνικού, το οποίο αν τελικώς αληθεύει, τότε θα πρέπει να αναρρωτιώμαστε όλοι μας αν πραγματικά ο Αμερικανικός Λαός ψηφίζει τους προέδρους του ή αν αυτοί οι πρόεδροι “μαγειρεύονται” και σερβίρονται στο λαό, χωρίς αυτός ουσιαστικά να μετέχει στην όλη διαδικασία της εκλογής του!
Η λέσχη Bilderberg, είναι γνωστή σχεδόν στους περισσότερους Αυστραλούς για την μυστικότητα των συνεδριάσεών της και το μυστήριο που καλύπτει τα περισσότερα θέματα που αφορούν την ατζέντα της.
Για όσους απο μας δεν την ξέρουν, πρόκειται για ένα πολύ κλειστό club, στο οποίο συμμετέχουν οι πιο πλούσιοι και δυνατοί άνθρωποι του πλάνήτη, τραπεζίτες (κυρίως), στελέχη βιομηχανιών όπλων, διακεκριμένοι επιστήμονες, βασιλείς (όπως η Βεατρίκη της Ολλανδίας), ιδιοκτήτες ΜΜΕ κλπ και που συγκεντρώνονται κάθε φορά σε διαφορετικό μέρος του πλανήτη, και μέσα στις τρείς μέρες που διαρκεί η κάθε συνεδρίαση, τα θέματα που συζητώνται είναι επτασφράγιστο μυστικό για όλους τους κατοίκους της Γής!
Ελάχιστα πράγματα έχουν διαρρεύσει κι αυτά σχεδόν μετά απο έρευνες του αμερικανού ακτιβιστή και ντοκυμαντερίστα-σκηνοθέτη κ.Alex Jones, ο οποίος μάλιστα είχε γυρίσει και σχετικό ντοκυμαντέρ για τη λέσχη αυτή πρίν 2 χρόνια, εκτός απο τις ραδιοφωνικές εκπομπές του που είχε κάνει σχετικά με αυτό το θέμα.
Σύμφωνα λοιπόν με μία εγκυρότατη πηγή, η οποία ήταν καλεσμένη σε πρόσφατη συνεδρίαση της λέσχης,ένας νεαρός, μόλις 31 έτους, οικονομολόγος και νομικός σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προετοιμάζεται ως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τον Μπαράκ Ομπάμα!
Το μόνο που μας αποκάλυψε (προς το παρόν) η πηγή αυτή είναι το μικρό του όνομα, το οποίο είναι David και οτι το επίθετό του είναι εβραιογερμανικής καταγωγής, γόνος οικογένειας που δραπέτευσε κατα τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο απο τη Γαλλία και μέσω του Μαρόκου ταξίδεψε για τις ΗΠΑ.
Σε ερώτησή μας γιατί η λέσχη αυτή επέλξε εναν πολύ νεαρό άνθρωπο για να αναλάβει αυτόν τον ομολογουμένως πολύ δύσκολο ρόλο, η πηγή μας είπε οτι ανάμεσα σε πολλούς υποψηφίους, αυτός συγκέντρωσε σχεδόν στο 100% τα κριτήρια τα οποία είχε θέσει η λέσχη για τον επόμενο εκλεκτό της ως Πλανητάρχη!
Είναι νεαρής ηλικίας, πράγμα που σημαίνει οτι θα έχει έρισμα στη νεολαία όχι μόνο της Αμερικής αλλά και του κόσμου όλου, πολύ γοητευτικός και χαρισματικός, ιδεολόγος και φιλειρηνιστής, μιλάει άπταιστα 8 γλώσσες και θεωρείται ένας απο τους εξυπνότερους ανθρώπους με υψηλότατο δείκτη νοημοσύνης!
Ιδεολογικώς ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα, του οποίου είναι μέλος απο τα φοιτητικά του χρόνια στο Harvard και για κάποιο χρονικό διάστημα υπήρξε και συνεργάτης του Randal Stevens, οργανωτή των περισσότερων προεκλογικών συγκεντρώσεων του σημερινού Προέδρου.
Μέχρι σήμερα δεν είχε κανένα πολιτικό αξίωμα, πράγμα που σημαίνει οτι είναι εντελώς άφθαρτο πρόσωπο και σε συνδιασμό με την – σχεδόν – ασκητική ζωή που έκανε ως φοιτητής (δεν έχει στο μητρώο του ούτε κλήση για παράνομη σταθμευση!), θεωρείται απο τους ισχυρούς της λέσχης ως ο άνθρωπος που μπορεί να οδηγήσει τον κόσμο στην ευημερία, μέσα στην παγκοσμιοποιημένη πλέον ανθρώπινη κοινότητα!” Αν δεν το πιάσατε το… υποννούμενο αδέλφια, να σας το κάνω λιανά εγώ! Το δημοσίευμα αυτό, μιλάει ΣΑΦΩΣ για το πρόσωπο που τόσο η Αποκάλυψη, όσο και ο Προφήτης Δανιήλ ονομάζουν “Θηρίο”! Και ο απόστολος Παύλος ονομάζει ευθαρσώς …Αντίχριστο!!! Εχετε μείνει με το στόμα ανοιχτό ε;
Δε λέω φυσικά το πώς οι γέροντες του Αγίου Ορους (Παίσιος, Αρσένιος, Ιωσήφ κλπ) είχαν ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ τόσο την ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ όσο και την επερχόμενη ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ελάχιστοι είχαν δώσει βάση στα λόγια τους και ακόμη πιο ελάχιστοι ΠΙΣΤΕΨΑΝ σ’ αυτά.
Εχουν γραφτεί κατα καιρούς πολλά γι αυτό το επερχόμενο συμβάν στα διάφορα blogs, οπότε, εγώ περισσεύω. Αλλά να που τώρα μάλλον ήλθε η ώρα να αντικρίσουμε την αλήθεια κατάματα. Δεν είμαι ούτε στο ΕΛΑΧΙΣΤΟ θρησκόληπτος, αντιθέτως μάλιστα. Είμαι θεωρητικός επιστήμων και σαν τέτοιος δυστυχώς, είμαι “καταραμένος” στο να διυλίζω τον κώνωπα και να καταπίνω την κάμηλον. Τουτέστιν, να στηρίζομαι ΜΟΝΟ στα γραπτά ντοκουμέντα και αποδείξεις που επαληθεύουν του λόγου το αληθές. Ομως, τούτα τα γεγονότα που ζούμε ρε παιδιά, δεν είναι πολύ παρατραβηγμένο να τα θεωρήσουμε συμπτώσεις; Ερωτώ!
Είναι σαν να βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας κάποιο φάντασμα ή κάποιον εξωγήινο σαν αυτούς που βλέπυμε στα έργα του Σπήλμπεργκ ή της σειράς X-Files και που θα πρέπει, για να το δεχτούμε ως γεγονός αυτό που βλέπουμε, να τον ψηλαφίσουμε, να τον ρωτήσουμε πώς τον λένε, να μας πεί την ιστορία της ζωής του, να παίξει μαζί μας μπιρίμπα ή ό,τι άλλο παιχνίδι τέλος πάντων, να βγάλουμε φωτό μαζί του και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
Θέλω να πώ δηλαδή, οτι επειδή η μεταφυσική και τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα γύρω απο αυτή, στη σημερινή εποχή θεωρούνται καταστάσεις για άτομα κάτω του μετρίου IQ, αυτό έχει σαν συνέπεια η τεχνολογική και θαυμαστή εποχή μας να τα απορρίπτει εν τη γενέση τους. Και όποιος τολμήσει να αναφερθεί σε κάποιο απο αυτά, να θεωρείται εκ προοιμίου άτομο μη σοβαρό και αξιόπιστο.
Και τώρα; Τι γίνεται αδέλφια μου; Μήπως θα πρέπει όλοι μας να τρυπώσουμε σ’ ένα θουλάμι τόσο βαθιά που να μη μας βρίσκουν ούτε οι ακτίνες του ήλιου και να πλακωθούμε όλοι μας στη μελέτη των θρησκευτικών θεωριών και οραμάτων του Ιωάννη, γνωστές ως Αποκάλυψη; Μήπως θα πρέπει να επισκευτούμε τα κοντινότερα χριστιανικά βιβλιοπωλεία και να προμηθευτούμε ό,τι έχουν σε Ιωάννη Χρυσόστομο, Προφήτη Δανιήλ, Απόστολο Παύλο και απο τους νεώτερους ό,τι κυκλοφορεί σε γέροντα Παίσιο, γέροντα Ιωσήφ, Κοσμά Αιτωλό και να σταυροκοπιόμαστε νυχθημερόν; Λέω μήπως!
Διότι εγώ προσωπικά, πάμπολλες φορές βρήκα την ευκαιρία και μελέτησα τα γραφόμενα των ως άνω Μεγάλων της θρησκείας μας (δε λέω “εκκλησίας μας” γιατί τούτοι οι μεγιστάνες του πνεύματος δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ μ’ αυτά τα μιαρά σκουλήκια, τους παπαδοάρχοντες και δεσποτάδες, που αποτελούν – δυστυχέστατα – την ΚΕΦΑΛΗ του Χριστιανισμού) και μαγεύτηκα απο τη δύναμη των λόγων και των κειμένων τους. Αλλά ώς εκεί.
Ημουν κι εγώ ένας απο τη συντριπτική πλειοψηφία των θεωρητικών που θαυμάζοντας όλα αυτά τα κέιμενα, υποστήριζαν οτι όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον πνευματισμό, οτι είναι αναγωγή στην αιώνια πάλη μεταξύ Καλού και Κακού και οτι τέλος πάντων, είναι έννοιες που αφορούν τον καθένα μας και κατά πόσον αυτός ο καθένας μας έχει την όρεξη ή τη διάθεση να πιστέψει και να τα ενστερνιστεί. Τίποτε λιγότερο ή περισσότερο.
Νά που τώρα, αυτά που κάποτε απλώς τα θεωρούσαμε ως τέτοια, έρχονται σήμερα να πάρουν σάρκα και οστα, να γίνουν η φρικτή καθημερινή μας πραγματικότητα. Κι ας δεχτώ οτι το πιο πάνω δημοσίευμα του “Australian” οτι είναι φτιαχτό, παραπληροφόρηση, ηλιθιότητες βλαμμένων των ΜΜΕ (που μάλλον δεν είναι). Τότε πώς εξηγείτε εσείς (γιατί εγώ δεν μπορώ, επιστημονικώς τουλάχιστον) οτι τα “προφητικά” λόγια των γερόντων επαληθεύονται σήμερα; Και διευκρινίζω.
Τί υποστηρίζουν οι λατρευτοί μας γέροντες; Μας δίνουν μια σειρά απο ΓΕΓΟΝΟΤΑ που θα οδηγήσουν ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στον Αρχοντα του Σκότους κι αυτά είναι:
1) Οταν οι Εβραίοι επιστρέψουν στη Σιών, Εγένετο. Οι Εβραίοι ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ στην Παλαιστίνη μετά απο σχεδόν 2.000 χρόνια περιπλάνησης (προς μεγάλη… χαρά των νύν κατοικούντων εκεί Αράβων) εν έτι 1948, τρία δηλαδή μόλις χρόνακια απο τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου! Οι Βρεττανοί που μέχρι τότε ήταν η Παλαιστίνη ήταν προτεκτοράτο τους (καί αυτό; έλεος ρε αγγλοσάξωνες!), τους παραχωρούν ανεξαρτησία με πρώτο πρωθυπουργό τους τον αλήστου μνήμης Σιωνιστή Δαβίδ Μπεν Γκουριόν. Δε λέω βέβαια τις… υποψίες μου περι… φτιαχτού ολοκαυτώματος κλπ γιατί θα με περάσουν για… ρατσιστή οι προοδευτικάνοι.
2) Μεγάλη άνοδος της γνώσης και του βιοτικού επιπέδου και ραγδαία ανάπτυξη τουρισμού. Εγένετο. Μετά το 1960, το βιοτικό επίπεδο του Δυτικού (κυρίως) κόσμου, ανέβηκε ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ, οι μετακινήσεις του κόσμου γινόταν κατα κόρον με αεροπλάνα που εκμηδένιζαν τις αποστάσεις και ο τουρισμός έγινε ένα απο τα κύρια προιόντα του ΑΕΠ των χωρών του κόσμου. (“Και σύ Δανιήλ, έγκλισον τους λόγους τούτους εώς τας ημέρας όπου οι άνθρωποι θέλουν περιτρέχει και η γνώσις θέλει πληθυνθή”, Παλαιά Διαθήκη, Δανιήλ, στ. 345-347 μιλώντας για τα γεγονότα της έλευσης του Θηρίου)
3) Πείνα, θανατηφόρες αρρώστιες, συνεχείς πόλεμοι, παγκόσμια αναταραχή. Ουδέν αληθέστερον τούτου. Απο τις αρχές του 20ού Αιώνα, ο κόσμος δεν κάνει τίποτε άλλο απ το να πολεμάει. Δύο φονικότατοι Παγκόσμιοι πόλεμοι, πόλεμος της Κορέας, πόλεμος στο Βιετνάμ, Αραβοισραηλινός Πόλεμος, Πόλεμος στην Καμπότζη, Τουρκική εισβολή στη Κύπρο, εισβολή Σοβιετικών στο Αφγανιστάν, πόλεμος Ιρακ-Ιράν, εισβολή Ιράκ στο Κουβέιτ, Α’ Πόλεμος του Κόλπου, Εμφύλιος πόλεμος Γιουγκοσλαβίας, εισβολή των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στη Σερβία, εισβολή των Αμερικανών στο Αφγανιστάν, Β’ Πόλεμος του Κόλπου, πόλεμος κατά της …”τρομοκρατίας”.Εξαρση του καρκίνου, εξαπλωση AIDS, εξάπλωση ιού Εμπολα, Γρίππη των Χοίρων, Νόσος των τρελλών Αγελάδων μερικές απο τις πλέον διάσημες αρρώστειες. Η πείνα θερίζει τα 3/5 του παγκόσμιου πληθισμού, τουτέστιν τις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Σημειωτέον οτι ο λεγόμενος αναπτυσσόμενος κόσμος, εις τα παλαιά και παμπάλαια έτη, ήταν ο πλέον μια χαρά ΣΙΤΙΖΟΜΕΝΟΣ!
4) ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ηρθαμε και στο ζητούμενο. Τι εννοούσε τότε ο “ποιητής”; Κι όταν λέμε τότε, εννοούμε πρίν 50 χρόνια πάνω – κάτω; Μας το εξηγούν οι παππούδες με το νι και με το σίγμα! Επαναλαμβάνω ΤΟΤΕ! Δηλαδή ΠΡΙΝ 50 πάνω κάτω χρονάκια, όταν εμείς ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΜΕ ΚΑΝ!
Διαβάστε τί έλεγε ο γεροντας Αρσένιος, νουνός και μέντορας του θρυλικού Παίσιου:
“Οι ισχυροί του χρήματος, που προσκυνάνε τον Μαμωνά, θα προσπαθήσουν να κάμουν πραξικόπημα και να υποδουλώσουν όλον τον κόσμο! Τότες θα έρθει ο Αντίχριστος και θα πάρει την εξουσία του κόσμου για 3 μιση χρόνια. Και θα σημαδέψει όλους με το χάραγμα του ονόματος του στο δεξί χέρι για στο μέτωπο και κανείς δε θα πουλά μήτε θα αγοράζει τίποτα. Και θα τα φτιάξει έτσι ο τρισκατάρτος, που να πάνε όλοι οι άνθρωποι με τη θέλησή τους να σκλαβωθούν. Αλλά όποιος όμως τελικά δεν ακολουθήσει, θα θανατώνεται”.
Διαβάσατε; ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!
Ας αρνηθεί κάποιος σήμερα, οτι το ΔΝΤ και η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, δεν υποδουλώνουν αυτή τη στιγμή τον ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΛΟΝ με καθαρά ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, συμπεριλαμβανομένης και της πατρίδας μας. Και το θέμα είναι οτι όλο αυτό το νταβαντούρι ξεκίνησε σχεδόν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τότε που τα κράτη ήσαν εξαντλημένα απ τις κακουχίες του πολέμου και δεν είχαν μία, που λένε.
Ας αρνηθεί κάποιος οτι σήμερα το Bar Code, που πολλοί ονομάζουν ως χάραγμα του Αντιχρίστου δεν κυριαρχεί παντού!
Στα τρόφιμα (στην αρχή) πριν απο 30 χρόνια και μετά σιγά-σιγά στις πιστωτικές κάρτες, μετά στις έξυπνες κάρτες, μετά σε ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ, στις Ταυτότητες και στα διπλώματα οδήγησης, στα Διαβατήρια, στην Κάρτα του Πολίτη (παρεπιμπτόντως, οι Αυστραλοί είπαν ΟΧΙ σ’ αυτή την κάρτα και καθάρισαν με τη μία) και σε λίγο στο ηλεκτρονικό μικροτσίπ, το περίφημο VeriChip, που θα εμφυτεύεται στο ΔΕΞΙ μας χέρι (‘ακουσον-άκουσον!) και όταν ρωτήθηκε κάποιος επιστήμονας της εταιρείας Applied Digital, της οποίας είναι και εφεύρημα, γιατί και καλά στο δεξί χέρι και όχι στο αριστερό, αυτός απάντησε με ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, οτι στο αριστερό υπάρχει μεγαλύτερη κυκλοφορία του αίματος και πίεση, λόγω του ότι αυτό το χέρι βρίσκεται πιο κοντά στη καρδια και κατα συνέπεια, το VeriChip αποσυντονίζεται και …χαλάει! Ακου να δείς φίλε μου!
Ακόμη και το ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ήταν τελικά ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ, δεν έγινε δηλαδή ΤΥΧΑΙΑ, και όχι …συμβολισμός!
ημειώνω δε οτι το εν λόγω …αμαρτωλό τσιπ ήδη εμφυτεύεται στην Αμερική κυρίως σε ζώα, ηλικιωμένους ανθρώπους που πάσχουν απο ανία, σε μικρά παιδιά με τη συγκατάθεση των γονιών τους για να ξέρουν αυτοί ανα πάσα στιγμη πού βρίσκονται αυτά, σε καρδιοπαθείς με βηματοδότες κλπ κλπ. Και σε λίγο καιρό, επειδή θα καταργηθούν οι πάσης φύσεως κάρτες, ταυτότητες και διαβατήρια, επειδή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ να αποφευχθεί η αντιγραφή τους (όλα τα δοκίμασαν, κανένα δε τους έκατσε, οι χάκερ είναι πάντα ένα βήμα απο πίσω τους) και κατα συνέπεια, ΟΛΟΙ πλέον πρέπει θα έχουν το veriChip υποχρεωτικώς, αν θέλουν να ζούν ανάμεσα στους υπόλοιπους ανθρώπους και να αναγνωρίζονται απο το Κράτος. Αλλοιώς θα πρέπει να πάρουν τα …βουνα! (Τα βουνά, τα βουνά!!!)Αν αυτά λοιπόν, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΩΣ Η ΑΠΟΛΥΤΗ, Η ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, τότε όλοι μας χρειαζόμαστε Ψυχίατρο για να διαπιστώσει αν τα …φρένα μας είναι σωα ή όχι!
Κι έτσι, επαληθεύονται τα λόγια των παππούδων μας. Μέχρι κεραίας.
ΔΝΤ λοιπόν, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ και… Goldman Sachs, σε συνεργασία με την λέσχη Bilderberg και τους πουλημένους σε αυτήν ηγέτες των κρατών (Παπανδρέου για την Ελλάδα π.χ.), ενθρονίζουν τον Υιό της Απωλείας, όπως τον αποκαλούν οι παππούδες μας, για να γίνει ο Αρχηγός της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
Να γιατί λοιπόν προετοίμαζαν τόσα χρόνια, τη δική μας γενιά και τις νεώτερες κυρίως, με ΑΥΤΟΝ τον τρόπο ζωής, τού άκρατου Ηδονισμού και Σεξισμού, της Χλιδής, της …φιρμάτης ένδυσης και του lifestyling, του μηδενισμού σε όλα.
Για να μπορέσουμε να ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ! Κι αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ! Εδώ έχουμε ήδη …αυτοφακελωθεί ΟΛΟΙ μέσω του FaceBook, που σημειωτέον είναι… εφεύρημα του του νεαρού Εβραίου Ζούγκερμπεργκ (δεν είδατε ακόμη το Social Network του Ντείβιντ Φίντσερ; Κακώς και με τον κηδεμόνα σας!) και με την υποστήριξη της NSA και της ΜΟΣΑΝΤ γιγαντώθηκε μέσα σε τρία μόλις χρόνια.
Και καλά εμείς, οι σαραντάρηδες τέλος πάντων, που …βαριόμαστε (και δε το θεωρούμε κι απαραίτητο βρε αδερφε) να ασχοληθούμε με αυτό, τα παιδιά μας όμως, είναι ΟΛΑ ΦΑΚΕΛΩΜΕΝΑ μέσα εκεί!
Η κόρη μου για παράδειγμα, είναι τόσο addictive (εθισμένη) σ’ αυτό, που – προσέξτε – με το που έρχεται απ το σχολείο, θα πάει κατ’ ευθείαν στον υπολογιστή για να μπεί μεσα στο λογ/σμό της και να δεί…τί διάολο βλέπει, ένας Θεός ξέρει! Μόλις δε βγάλει κάποιες φωτογραφίες, αμέσως τις ανεβάζει εκεί για να μάθουν και οι… άλλοι τί έκανε σήμερα! Και η κόρη μου έιναι απλώς ένα δείγμα του πώς ακριβώς συμπεριφέρεται ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ η σημερινή γενιά! Και το χειρότερο σας το είπα;
Δε σας το είπα! Το χειρότερο αδέλφια μου έιναι οτι εδώ στην Αυστραλία – στην Ελλάδα δε ξέρω ακόμη, εσείς πείτε μου – αν πάς κάπου να πιάσεις δουλειά, σε ρωτάνε “Facebook έχετε;” Κι αλλοίμονό σου αν πείς ψέμματα, οτι δεν έχεις δηλαδή. Ελέγχεσαι αν έχεις ή δεν έχεις! Κι αν έχεις, ο εργοδότης σου – μάλιστα! – έχει το δικαίωμα να τσεκάρει καθημερινώς ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ σου μέσα εκεί!!!! Πώς είπατε; Ακουσα κανέναν να φωνάξει Κατάργηση των…φακέλλων; Ολα λοιπόν με τη θέλησή μας! Σκλαβιά, φακέλλωμα, υποτέλεια, θάνατος.

Εκτός εάν… Εκτός εάν θυμηθούμε οτι ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, πλάσματα του ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ και ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!
*** Η ενοχή του Κίσσινγκερ και της Αμερικανικής διπλοματίας για την Κυπριακή τραγωδία του 1974 μέσα από απόρρητα αρχεία







Τον Αύγουστο του 2001 -και μετά από 14 χρόνια έρευνας- είχαμε φτάσει στο γλυκό τέλος, για να ακολουθήσει ένα ντελίριο πανηγυρισμών έξω από τα αμερικανικά αρχεία, στο College Ρark της Πολιτείας του Μέριλαντ.
Κρατούσαμε πια στα χέρια μας τον ΧΑΡΤΗ που αναζητούσαμε χρόνια, και ο οποίος -σύμφωνα με πρώην αξιωματούχο της εποχής Κίσινγκερ, που μας βοηθούσε- θα έλυνε όλες τις απορίες μας και θα απαντούσε στα πολλά βασανιστικά ερωτήματα, που έχουμε όλοι στην Κύπρο και αρκετοί στην Ελλάδα.
 Μαζί με τον χάρτη είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε με διάφορους τρόπους, πάντα ΝΟΜΙΜΟΥΣ, τη συντριπτική πλειοψηφία των εγγράφων του Κίσινγκερ για την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Χιλή, την Μπαγκλαντές και το Ανατολικό Τιμόρ.
13 Αυγούστου του 1974: Στα γραφεία της CΙΑ -και σε στενή συνεργασία με το επιτελείο του Κίσινγκερ, συμπεριλαμβανομένου και του νομικού του συμβούλου, Χέλμουντ Σόνενφελτ- τα μέλη της ομάδας Βureau of Ιntelligence and Research, που ασχολούνταν με την «Κυπριακή Κρίση», όπως είχε χαρακτηριστεί η εισβολή, σχεδίασαν ένα χάρτη με τον αριθμό 9. 
Ήταν ο ένατος μίας σειράς χαρτών, που απεικόνιζαν τις κινήσεις των τουρκικών στρατευμάτων από την 20ή Ιουλίου 1974, όταν άρχισε η εισβολή, μέχρι εκείνη την ημέρα, τη 13η Αυγούστου. Την επόμενη ημέρα, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εισβολή, που ολοκλήρωσε την τραγωδία. Οι οκτώ χάρτες καταστράφηκαν και ο ένατος διασώθηκε επειδή ο Κίσινγκερ είχε μία κακή, όπως αποδείχθηκε, συνήθεια να κρατά στο προσωπικό του αρχείο μερικά από τα σημειώματα των συνεργατών του. 
Η λεζάντα στο χάρτη έγραφε τα εξής: “9. Map done by the Bureau of Intellegence and Research projecting Turkish moves on Cyprus, August 13, 1974. SECRET”.Ο χάρτης πρωτοδημοσιεύθηκε στο βιβλίο «Τα Μυστικά Αρχεία του Κίσινγκερ»(Εκδόσεις Λιβάνη) του Κώστα Βενιζέλου και του Μιχάλη Ιγνατίου. Ο Κίσινγκερ, δεν αμφισβήτησε ποτέ την εγκυρότητα του χάρτη και των εγγράφων.
Μάλιστα, με επιστολή που έστειλε η προσωπική του γραμματέας στον Μιχ. Ιγνατίου, αποδέχεται και την ύπαρξη του Μνημονίου Σόνενφελντ.
Ο χάρτης, παρουσίαζε την προηγούμενη μέρα το νησί διχοτομημένο, όπως ακριβώς το έκοψαν στα δύο την επόμενη ημέρα (14 Αυγούστου του 1974), τα στρατεύματα του Αττίλα. Θυμάμαι, όταν τον παρουσίασα σε φίλο καθηγητή που μας συμβούλευε στη διάρκεια της έρευνας, ότι υπέστη το ίδιο σοκ με το δικό μας, όταν τον πρωτοπήραμε στα χέρια μας. 
Και πολύ ορθά μας υπογράμμισε, πως αυτός ο χάρτης αποδεικνύει όλα όσα υποστηρίξαμε κατά καιρούς, ότι το πραξικόπημα και η εισβολή ήταν σχεδιασμένα από την Ουάσινγκτον. Τον χάρτη ανακαλύψαμε μαζί με ένα φάκελο γεμάτο έγγραφα, με τον χαρακτηρισμό “For ΕyesΟnly”.
Για να αντιληφθεί ο αναγνώστης τη σημαντικότητά τους, αρκεί να εξηγήσουμε ότι το είδος των εγγράφων αυτών, καταστρέφονται μόλις διαβαστούν από τον παραλήπτη (που ήταν ο Κίσινγκερ). Δεν είναι περίεργο σε εμάς ότι ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, δεν τα κατέστρεψε. Ενιωθε άτρωτος και είχε σχεδιάσει να περάσει από τη Γερουσία μία τροπολογία, η οποία θα απαγόρευε την αποκάλυψη των εγγράφων του μέχρι το θάνατό του. 
Ομως, τον Αύγουστο του 2001, υπό την επιμονή και την πίεση των ερευνητών, Αμερικανών και ξένων, αποδέχθηκε τη δημοσιοποίηση μερικών εκ των εγγράφων του, τα οποία είχαμε ήδη εξασφαλίσει πάντα με νόμιμο τρόπο. Δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά. 
Πιστεύω ότι τα έγγραφα με τον χαρακτηρισμό “For ΕyesΟnly”, είναι καταστροφικά για τον Κίσινγκερ και απαντούν στους όψιμους υποστηρικτές του στην Ελλάδα και την Κύπρο. Σε ένα από αυτά, με ημερομηνία 14 Αυγούστου 1974 (ημέρα της δεύτερης εισβολής και ενώ οι μάχες μαίνονταν στην Αμμόχωστο και τη Μόρφου), ο νομικός του σύμβουλος γράφει στον Κίσινγκερ -ανάμεσα στα άλλα- και τα εξής:
«Τίποτα από ό,τι μπορώ να σκεφθώ δεν θα σταματήσει τους Τούρκους από το να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν διά της βίας όσα απαίτησαν στα τελεσίγραφά τους. Ουσιαστικά, όπως ήταν έτσι κι αλλιώς η αλήθεια, η μόνη πιθανή βιώσιμη λύση (modus vivendi) θα πρέπει να βασισθεί σε μια ντε φάκτο διαίρεση του νησιού, όποια και αν είναι η μορφή της. 
Εάν οι Τούρκοι κινηθούν γρήγορα και μετά αναγκασθούν να υποχωρήσουν, ίσως προκληθεί ελληνική αντίδραση και τότε ίσως μας δοθεί η ευκαιρία να προσπαθήσουμε για μια συμφωνία (η οποία, ίσως, σώσει και τον Καραμανλή).
Καθώς οι Σοβιετικοί μπορούν να λειτουργήσουν ως φόβητρο, πρέπει να τους κρατήσουμε σε απόσταση. Δεν μπορούν να εξελιχθούν σε διαιτητές μεταξύ συμμάχων των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα συμφέροντά τους διαφέρουν ριζικά από τα δικά μας. Εμείς επιθυμούμε ένα modusvivendi μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, ενώ αυτοί θέλουν μια αδέσμευτη Κύπρο, και προτιμούν την Ελλάδα ή την Τουρκία, ή και τις δυο αποστασιοποιημένες από το ΝΑΤΟ.
Έτσι, θα πρέπει:
-Να προσπαθήσουμε, επειγόντως, να περιορίσουμε την ελληνική αντίδραση, τουλάχιστον για 24 ώρες.
-Να πούμε ξεκάθαρα στους Τούρκους ότι πρέπει να σταματήσουν σήμερα, ή το αργότερο αύριο (tomorrow at the latest).
-Να προειδοποιήσουμε τους Τούρκους ότι η Ελλάδα κινείται ταχύτατα προς τα αριστερά.
-Να στείλουμε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο στην Αθήνα για να ασκεί συνεχή και άμεση επιρροή στον Καραμανλή.
-Με δεδομένο ότι οι Τούρκοι θα καταλάβουν γρήγορα την Αμμόχωστο, να διαβεβαιώσετε ιδιωτικά τους Τούρκους (privately assure Τurks) ότι θα τους εξασφαλίσουμε λύση που θα περιλαμβάνει το ένα τρίτο του νησιού, στο πλαίσιο κάποιου διακανονισμού ομοσπονδιακής φύσης.
-Να διαβεβαιώσουμε τους Ελληνες ότι θα περιορίσουμε τις τουρκικές απαιτήσεις και δεν θα επιτρέψουμε άλλους εγκλωβισμένους, κ.λπ.
Δεν πρέπει να εμπλακείτε άμεσα, άστε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. Αφού γίνει αυτό, πρέπει να το κάνετε διότι δεν υπάρχει εναλλακτική δυνατότητα, και μόνο εμείς έχουμε το βάρος (να το πράξουμε)».
Ο χάρτης, το Μνημόνιο του Σόνενφελντ και τα υπόλοιπα έγγραφα με τον χαρακτηρισμό “For Εyes Οnly”, αποδεικνύουν τον απαράδεκτο ρόλο του Κίσινγκερ στην κυπριακή τραγωδία. Όσες προσπάθειες και αν κάνουν οι κατευθυνόμενοι υποστηρικτές του, θα αποτύχουν, διότι ομιλούν από μόνα τους τα δικά του έγγραφα…
Η κρίση, οι επέτειοι και οι θύμησες…
Η 39η μαύρη επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ως επακόλουθο του χουντικού πραξικοπήματος εναντίον του Μακαρίου, θα περάσει και θα φύγει, όπως όλες οι προηγούμενες. Αποδέχομαι ότι η οικονομική κρίση ισοπέδωσε τα πάντα, και ένα θέμα όπως η τραγωδία της Κύπρου, που δεν επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων, είναι λογικό να περνά απαρατήρητο. 
Αλλωστε, πρόκειται για μία μεγάλη εθνική ήττα, αλλά και ενοχή, που η Ελλάδα εδώ και χρόνια, προσπαθεί να ξεχάσει -αν και η φράση «να σβήσει από τη μνήμη της», αποτυπώνει καλύτερα την πραγματικότητα.
Τα τελευταία 2-3 χρόνια επιχειρείται να παρουσιαστεί το διπλό έγκλημα, το πραξικόπημα και η εισβολή, ως μία ανόητη πράξη του Δημήτριου Ιωαννίδη, και αυτή η προσπάθεια έχει θυμώσει δικαιολογημένα όσους ασχοληθήκαμε πραγματικά και χωρίς κομματικές παρωπίδες, με την αμερικανική ευθύνη, η οποία είναι αποδεδειγμένη, σε σημείο που δεν αμφισβητείται ούτε από τους ίδιους τους Αμερικανούς.
Άλλωστε, ο μακαρίτης Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, μίλησε και δημόσια και ιδιωτικά σε φίλους του δημοσιογράφους, για το αμερικανικό λάθος την περίοδο του πραξικοπήματος και της εισβολής.
Οταν ξεκίνησε η έρευνα για τα αρχεία του Χένρι Κίσινγκερ, καλοί μου φίλοι, που με αγαπούσαν πραγματικά, μου ομολόγησαν πως μερικές φορές τους θύμιζα τον «Δον Κιχώτη», και άλλες φορές έναν ονειροπαρμένο δημοσιογράφο, ο οποίος πιστεύει πως γίνονται θαύματα.
«Πώς θα βρείτε εσείς τα έγγραφα του Κίσινγκερ», μου είπε θυμωμένα ένας εξ αυτών, «όταν απέτυχαν τόσοι άλλοι». Προφανώς, όλοι ήθελαν πραγματικά να με προστατεύσουν από το τράνταγμα της απογοήτευσης, ως αποτέλεσμα μίας μεγάλης αποτυχίας της έρευνας, που αρχίσαμε με άλλους ερευνητές και φοιτητές που μας βοηθούσαν. 
Σημασία έχει ότι τα καταφέραμε…    http://olympia.gr


*** Δασικές πυρκαγιές, εθνική ασφάλεια, μέτρα αντιμετώπισης











Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν την κύρια απειλή και ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για τα δάση της Ελλάδας. Κάθε καλοκαίρι, οι πυρκαγιές προκαλούν τεράστιες καταστροφές στα δασικά οικοσυστήματα αφήνοντας στο πέρασμά τους στάχτες και αποκαΐδια, πολλές φορές δε και νεκρούς. 
Γράφει ο Γιάννης Νικήτας
Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα παραγόντων που συμβάλει στην αύξηση του κινδύνου δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα όπως είναι οι ψηλές θερμοκρασίες και η παρατεταμένη ξηρασία, οι δυνατοί άνεμοι, οι μεγάλες κλίσεις των δασικών εδαφών και η εύφλεκτη ξηροφυτική βλάστηση. Ένας άλλος επίσης σημαντικός παράγοντας είναι και η συσσώρευση βιομάζας, λόγω της εγκατάλειψης πολλών αγροτικών περιοχών. 
Ο αυξανόμενος τουρισμός, η μαζική έξοδος των κατοίκων των πόλεων για αναψυχή στα δάση, οι ασύμμετρες απειλές συμβάλουν επίσης σημαντικά στην αύξηση του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, 9 στις 10 δασικές πυρκαγιές προκαλούνται από διάφορες ανθρώπινες δραστηριότητες. Οι επιπτώσεις των δασικών πυρκαγιών είναι τεράστιες, αφού επηρεάζουν όχι μόνο το δάσος, αλλά επίσης την οικονομία, την κοινωνία και τον άνθρωπο. Καταστρέφονται σπίτια και άλλες περιουσίες, υποβαθμίζεται το περιβάλλον, διαταράσσεται η ισορροπία του οικοσυστήματος, διαβρώνεται το έδαφος, δημιουργούνται χείμαρροι και πλημμύρες, επηρεάζεται το μικροκλίμα, καταστρέφεται η χλωρίδα και η πανίδα του τόπου και χάνεται η φυσική ομορφιά.
Οι δασικές πυρκαγιές και γενικά η κατάσταση του χάους και της αναρχίας που προκαλείται σε μια περιοχή εντός της οποίας μαίνονται δασικές πυρκαγιές που σαρώνουν εκατοντάδες ή ίσως και χιλιάδες εκτάρια στην έκταση τους εκτός από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που δημιουργούν όπως είναι η αποζημίωση των πληγέντων, η φυγή των τουριστών που ειδικά στα νησιά αποτελούν σημαντική οικονομική ενίσχυση ετησίως, η άκρως αρνητική εντύπωση που προκαλεί στο διεθνές γίγνεσθαι αυτή η κατάσταση προκαλεί και ιδιαίτερα προβλήματα νευραλγικής σημασίας στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ας εξετάσουμε ένα τυπικό σενάριο βάση του οποίου είναι η πύρινη λαίλαπα των καταστροφικών πυρκαγιών.
Πρώτα απ’ όλα δίνεται η δυνατότητα ο αντίπαλος να εκμεταλλευτεί αυτό το χάος που θα έχει προκληθεί απόρροια των δυνάμεων πυρόσβεσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των εθελοντικών ομάδων, των στρατιωτικών τμημάτων που θα επιχειρούν ώστε να καταφέρει και πλησιάσει εκ του σύνεγγυς στις στρατιωτικές μονάδες και να συλλέξει ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό μέχρι και να εισέλθει σε αυτές δεδομένου πως η πυρκαγιά πλησιάζει τη «χ» μονάδα, λόγου χάρη και υπάρχει κλίμα αναρχίας με το προσωπικό να προσπαθεί να σώσει τα λοιπά συστήματα με αποτέλεσμα να έχουν ελαττωθεί τα μέτρα φύλαξης.
Αξίζει να σημειωθεί, πως τους εμπρησμούς σύμφωνα με τα προαναφερθέντα τους πραγματοποιούσαν και μέλη των ειδικών δυνάμεων και συνεπώς γνωρίζουν μεθόδους διείσδυσης και απαγκίστρωσης από τα ευαίσθητα σημεία.
Δεύτερον, εξετάζοντας το σενάριο η πυρκαγιά να έχει ξεκινήσει από σημείο πέριξ των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και δεδομένου πως έχει υπολογιστεί η κατεύθυνση και η ταχύτητα των ανέμων η πυρκαγιά μπορεί να σαρώσει το οτιδήποτε βρεθεί στο πέρασμα της άρα και να καταστρέψει υλικά, οπλικά συστήματα, εγκαταστάσεις, αποθήκες πυρομαχικών δίχως το προσωπικό να προλάβει να τα περισώσει…
Τρίτον, οι πυρκαγιές ως γνωστόν καταστρέφουν τα δάση τόσο σε ημιορεινές όσο και σε ορεινές περιοχές και σε αυτά τα σημεία πολλές φορές βρίσκονται και οι χώροι απόκρυψης- διασποράς των στρατιωτικών δυνάμεων, ως εκ τούτου αυτοί οι χώροι φανερώνονται αφού πλέον δεν υπάρχει η φυσικά κάλυψη. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα μικρό ακριτικό νησί… Επιπροσθέτως, σε πολλά νησιά στον τομέα ευθύνης της ΑΣΔΕΝ στις δασώδεις εκτάσεις είναι καλά κρυμμένες οι αποθήκες οπλισμού και κυρίως πυρομαχικών για τις μονάδες που εδρεύουν στα νησιά.
Μια πυρκαγιά εκτός του ότι αποκαλύπτει τις θέσεις τους αφού θα γίνει γνωστό από τις πυροσβεστικές δυνάμεις πως απειλείται στρατιωτικός χώρος, υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος αυτές οι άκρως απόρρητες εγκαταστάσεις να καταστραφούν ή ακόμα και να στοχοποιηθούν από έναν παρατηρητή στην περιοχή που παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και μπορεί να είναι ως απεσταλμένος ως ρεπόρτερ κάποιας εφημερίδας.
Τέταρτον, πλήττεται το αξιόμαχο και η εικόνα των Ενόπλων Δυνάμεων και γενικά των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς δημιουργείται η εντύπωση περί ανικανότητας αφενός της φύλαξης των δασών και αφετέρου της έγκαιρης πυρόσβεσης.
Πέμπτον, συμβάλλουν στην σταδιακή ερημοποίηση των περιοχών οι οποίες πλήττονται και ειδικά στα νησιά του Αιγαίου όπου η παρουσία έστω και λίγων ακριτών είναι άκρως επιβεβλημένη. Σε ένα σενάριο που έχει τύχει επεξεργασίας, όσο κι αν μοιάζει ενδεχομένως σε μια πρώτη ανάγνωση «επιστημονική φαντασία», θα μπορούσε να εγείρει ένας κακός γείτονας διάφορα θέματα για κάποιο νησί ή νησίδα μετά την εγκατάλειψή του από τους λιγοστούς κατοίκους, με τα σενάρια ενδεχομένων ενεργειών κλιμάκωσης να μας «εκπλήξουν»… Να υπενθυμίσουμε, ότι ακατοίκητα νησιά που δεν συντηρούν οικονομική ζωή δεν δικαιούνται βάσει του δικαίου της θάλασσας να έχουν δικαιώματα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ με ότι αυτό συνεπάγεται…


Κάθε χρόνο η πολιτεία μεριμνά για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών τόσο με μέτρα πρόληψης όσο και με καταστολής. Ειδικότερα τα μέτρα πρόληψης περιλαμβάνουν:
>Εναέριες Περιπολίες
>Απαγόρευση κυκλοφορίας στις δασικές περιοχές
>Εποχούμενα περίπολα.
> Μεικτά περίπολα Ελληνικής Αστυνομίας- Ελληνικού Στρατού και Πυροσβεστικού Σώματος.
> Αντιπυρικές λωρίδες και Δασικοί δρόμοι
>Παρατηρητήρια δασικών πυρκαγιών/ Πυροφυλάκια
>Αξιοποίηση των εθελοντών.
> Οπτικοακουστικά σποτ ενημέρωσης της κοινής γνώμης.
> Yδατοδεξαμενές-Υδροστόμια.
> Ενοικίαση ελικοπτέρων από τρίτες χώρες.
Αναφορικά με τα μέτρα καταστολής αυτά περιλαμβάνουν:
>Σχέδιο «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» που περιλαμβάνει την αξιοποίηση ειδικευμένου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
> Χρήση των πτητικών μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.) και της Πολεμικής Αεροπορίας.
> Εμπλοκή του Π.Σ. με έμψυχο και άψυχο δυναμικό.
> Αξιοποίηση των εθελοντικών σωματείων που εντάσσονται στο μητρώο εθελοντικών ομάδων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
> Συμμετοχή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Παρόλα τα μέτρα που λαμβάνονται κάθε χρόνος γινόμαστε μάρτυρες των ίδιων γεγονότων άλλες φορές λίγο περισσότερο και άλλες λίγο λιγότερο. Να αναφέρουμε ευθύς εξαρχής πως οι δασικές πυρκαγιές δεν μπορούν να εκμηδενιστούν, μπορούν όμως να ελαττωθούν σημαντικά εφαρμόζοντας καινοτόμα μέτρα πρόληψης και καταστολής.
Μέτρα Πρόληψης & Καταστολής δασικών πυρκαγιών
Αναδιοργάνωση του Στόλου Αεροπυρόσβεσης. Αδιαμφισβήτητα, η πυρκαγιά είναι ένα φυσικό φαινόμενο και όταν εξαπλωθεί δεν σβήνει όσα πυροσβεστικά αεροσκάφη και να διαθέτουμε. Η Ελλάδα χρειάζεται να δώσει βάση στην πρόληψη και στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην πυρόσβεση. Εξάλλου αν δει κανείς τους αριθμούς η χώρα μας έχει τον μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών δασοπυρόσβεσης στην Ευρώπη και παρόλα αυτά οι πυρκαγιές συνεχίζονται. Άρα, δεν είναι θέμα μόνον αεροσκαφών.
Σε κάθε περίπτωση γενικότερα ο στόλος των πυροσβεστικών ίσως να πρέπει να μειωθεί σε μια οροφή περίπου των 12 αεροσκαφών ενός ομογενοποιημένου στόλου CL-415.
Παύση ενοικίασης των ελικοπτέρων. Περισσότερα από 180 εκατ. ευρώ ξοδεύτηκαν την τελευταία πενταετία από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ενοικίαση πυροσβεστικών εναέριων μέσων. Σκεφτείτε σε πόσους άλλους τομείς θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιηθεί, ή ακόμα και πόσα εναέρια μέσα θα μπορούσαν να έχουν αγοραστεί…
Απόσυρση των Canadair CL- 215. Πρόκειται για παλαιά αεροσκάφη τα οποία επιβαρύνουν τον οικονομικό προϋπολογισμό της Π.Α. ενώ στερούν κρίσιμο προσωπικό.
Απόσυρση των PZL (Mielec) M-18B «Dromader». Θα πρέπει να τονίσουμε πως μαζί με την απόσυρση των -215 ακολούθως είναι αναγκαίο να αποσυρθούν και τα απαρχαιωμένα PZL (Mielec) M-18B «Dromader» που απασχολούν χωρίς λόγο (πρόκειται για ψεκαστικά και όχι για πυροσβεστικά) προσωπικό ενώ ταυτόχρονα απομυζούν και οικονομικούς πόρους. Το ζήτημα των ψεκασμών στις γεωργικές εκτάσεις θα μπορούσε να περάσει στους διευρυμένους δήμους ή τις περιφέρειες που πλέον θα έχουν και μεγαλύτερους οικονομικούς πόρους ώστε να μπορούν να εκπληρώσουν και αυτό το έργο μέσω συνεργασίας λόγου χάρη με την ΥΠΑ.
Χρήση Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΜΕΑ) ή ελικοπτέρων ή Τηλεχειριζόμενων αεροπλάνων. Τα ΜΕΑ είναι ιδανικά μέσα για την επιτήρηση-παρατήρηση μεγάλων περιοχών καθώς διαθέτουν μεγάλη αυτονομία. Επιχειρούν εύκολα χωρίς να χρειάζονται διαδρόμους απογείωσης ή προσγείωσης. Μπορούν να πετάξουν ακόμα και το βράδυ και να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη πανοραμική εικόνα του μετώπου της φωτιάς βοηθώντας στον συντονισμό. Επιπροσθέτως, δύναται να φέρουν κάμερες υπέρυθρες ή θερμικές με σκοπό τον εντοπισμό εστιών φωτιάς.
Ακόμα πιο φτηνή της λύσης της τάξης των μερικών εκατοντάδων ευρώ για την προμήθεια ενός ιπτάμενου μέσου είναι ακόμη και τα τηλεχειριζόμενα αεροπλάνα των αερομοντελιστών που συναντάμε στις αερολέσχες. Τα τηλεχειριζόμενα αεροπλάνα ή ελικόπτερα μπορούν να φέρουν και αυτά κάμερες και να συνεισφέρουν σημαντικά. Είναι πάμφθηνα και εύκολα στην χρήση τους αφού χρησιμοποιούνται ως παιχνίδια από νεαρές ηλικίες.
Επανίδρυση των δασοκομάντος που θα αποτελούνται από μέλη των ΕΜΑΚ, θα επιχειρούν από αεροσκάφη ή ελικόπτερα του Π.Σ. και θα επεμβαίνουν στο συμβάν αερομεταφερόμενοι με αποστολή την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών κ.λπ.
Προμήθεια συστήματος Διοίκησης & Ελέγχου C4I. Υπάρχει ανάγκη για την ύπαρξη ενός σύγχρονου συστήματος όπου θα απεικονίζεται το μέτωπο της πυρκαγιάς, οι θέσεις του προσωπικού και των οχημάτων που επιχειρούν, οι μετεωρολογικές συνθήκες, οι κινήσεις των εναέριων μέσων, οι θέσεις ανεφοδιασμού νερού, ελικοδρόμια, οι θέσεις των εθελοντών, οι οικισμοί κτλ σε έναν τρισδιάστατο χάρτη που θα απεικονίζει το ανάγλυφο του εδάφους. Εξάλλου ο συντονισμός είναι το άλφα και το ωμέγα.
Εφαρμογή νέων τεχνικών καταστολής της πυρκαγιάς όπως αυτή της ελεγχόμενης καύσης ή του αντιπύρ. Το «αντιπύρ» είναι μια μέθοδος αντιμετώπισης των πυρκαγιών η οποία εφαρμόζεται σε Αμερική και Αυστραλία. Οι πυροσβέστες πρέπει να ανάψουν το «αντιπύρ» στη σωστή απόσταση και να λάβουν υπόψη μια σειρά από παράγοντες, όπως για παράδειγμα την απόσταση και την κατεύθυνση του ανέμου, ώστε να κινηθεί προς την κύρια φωτιά και να μην επεκταθεί προς άλλες κατευθύνσεις. Η ελεγχόμενη καύση γίνεται προκειμένου η φωτιά που κινείται να συναντήσει καμένα και ως εκ τούτου εξαιτίας έλλειψης καύσιμης ύλης να σταματήσει.
Βέλτιστη αξιοποίηση των εθελοντών και συγκεκριμένα των ομάδων που αποδεδειγμένα συνεισφέρουν στον κρατικό μηχανισμό. Το βασικότερο όλων είναι πως χρειάζονται χρήματα στα σωματεία προκειμένου οι εθελοντές να εξασφαλίσουν τα έξοδα μετακίνησης ή την απόκτηση υλικών. Επίσης, το κράτος πρέπει να δώσει κίνητρα στους πολίτες να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό και συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.
Τι κίνητρα μπορούν να είναι: Μοριοδότηση σε διαγωνισμούς του Π.Σ. Ρηξικέλευθες αλλαγές στον θεσμό του εθελοντή πυροσβέστη. Δημιουργία εθελοντικών κλιμακίων σε όλη την επικράτεια και ειδικότερα στις ακριτικές περιοχές και στα νησιά με κίνητρα για τους πολίτες να συμμετέχουν όπως είναι οι φοροαπαλλαγές. Εφαρμογή του γερμανικού μοντέλου όπου χωριά έχουν πυροσβεστικούς σταθμούς που επανδρώνονται από κατοίκους.
Μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα του Μηχανικού. 
defence-point

*** Το περιοδικό Time προωθεί την ζωή χωρίς παιδιά, ως το ιδανικό της "καλής ζωής" για τα ζευγάρια
 
Η οικογένεια δέχεται σήμερα μια αμείλικτη επίθεση στον δυτικό κόσμο. (Και ενώ την ίδια ώρα η υπογεννητικότητα θεριεύει). Για δεκαετίες, η βιομηχανία του θεάματος και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης απεικονίζουν το γάμο ως την ώρα «που η διασκέδαση τελειώνει» και ενθαρρύνουν τους νέους να αναβάλουν το γάμο για όσο το δυνατόν περισσότερο. Έτσι τώρα τα ποσοστά των γάμων στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε χαμηλό ρεκόρ και η μέση ηλικία για τον πρώτο γάμο είναι σε υψηλό ρεκόρ. Εν τω μεταξύ, η βιομηχανία του θεάματος και τα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης σε μεγάλο βαθμό προωθούν τη φιλοσοφία ότι το να έχεις λιγότερα παιδιά είναι καλύτερα, και διδάσκον τους νέους ότι η έκτρωση είναι μια πολύ καλή επιλογή, αν «προκύψει» μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Η όλη ιδέα είναι ότι τα παιδιά θα σας εμποδίσουν να απολαύσετε μια «υπέροχη ζωή».
Πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία βασίζεται ένα νέο άρθρο του περιοδικού Time. Το άρθρο έχει τίτλο “The Childfree Life: When having it all means not having children”, δηλ. «Η Ζωή Χωρίς Παιδιά: Όταν το να τα έχεις όλα σημαίνει να μην έχεις παιδιά», και προωθεί ανοιχτά το «άτεκνος lifestyle» ως το μονοπάτι για την καλή ζωή για τα νεαρά ζευγάρια. Έτσι ξεκινά το άρθρο :


«Ένα βράδυ, όταν ήταν 14 ετών, η Laura Scott έπλενε τα πιάτα στην κουζίνα με τη μητέρα της όταν αποφάσισε ότι δεν ήθελε να κάνει παιδί. Στα 26 της, η Scott παντρεύτηκε και περίμενε να αλλάξει μυαλά. «Δεν συνέβη ποτέ», λέει. «Και συνειδητοποίησα ότι επρόκειτο να είναι μια χαρά». Τώρα 50 ετών, η Scott είναι κάτι περισσότερο από ωραία: αυτή πλήρης. Και δεν είναι μόνη της. Το ποσοστό γεννήσεων στις ΗΠΑ είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί στην αμερικανική ιστορία. Από το 2007 έως το 2011, το πιο πρόσφατο έτος για το οποίο υπάρχουν στοιχεία, το ποσοστό γονιμότητας μειώθηκε 9%. Μια έκθεση του Pew Research του 2010, έδειξε ότι η ατεκνία έχει αυξηθεί σε όλες τις φυλετικές και εθνοτικές ομάδες, προσθέτοντας ότι περίπου 1 στις 5 Αμερικάνες γυναίκες τελειώνουν την αναπαραγωγική ηλικία, χωρίς να έχουν γίνει μητέρες, σε σύγκριση με 1 στις 10 το 1970».
Το άρθρο συνεχίζει επισημαίνοντας ότι το μέσο κόστος της ανατροφής ενός τέκνου που γεννήθηκε το 2011 στην ενήλικη ζωή θα είναι περίπου 234,900 δολάρια, και αυτό δείχνει ότι οι γυναίκες θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ πριν κάνουν μια τέτοια δέσμευση.

Και τι συμβαίνει όταν μια γυναίκα μείνει έγκυος και αποφασίζει ότι το μεγάλωμα ενός παιδιού θα καταστρέψει τη ζωή της;
Σύμφωνα με τη βιομηχανία του θεάματος και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η άμβλωση είναι μια πολύ απλή απάντηση σε αυτό το πρόβλημα.
Στη σημερινή Αμερική, οι αμβλώσεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία, γίνονται για λόγους ευκολίας. Η έκτρωση είναι ουσιαστικά μια ανθρώπινη θυσία στον δικό μας εγωισμό και υπάρχουν εκατομμύρια και εκατομμύρια Αμερικανών που θα κάνουν τα πάντα για να δικαιολογήσουν τη δολοφονία των παιδιών τους.
Στην πραγματικότητα, το πράγμα έχει ξεφύγει τόσο πολύ, ώστε πολλοί «προοδευτικοί» στοχαστές θεωρούν ότι η ζωή δεν μπορεί ακόμη και να αρχίσει κατά τη γέννηση, εκτός εάν οι γονείς το αποφασίσουν.
Πρόσφατο παράδειγμα η παρουσιάστρια του MSNBC, Melissa Harris-Perry, που δήλωσε : "Πότε αρχίζει η ζωή; Η απάντηση εξαρτάται πάρα πολύ από την αίσθηση των γονέων Ένα ισχυρό συναίσθημα - αλλά όχι η επιστήμη," – βλέπε άρθρο εδώ.
Ως αποτέλεσμα της εμμονής με τον εγώ μας και τον «υπερπληθυσμό», η αύξηση του αμερικάνικου πληθυσμού έχει πλέον πέσει κάτω από τον ρυθμό αντικατάστασης. Πρόσφατο άρθρο των Aaron Dykes και Melissa Melton λέει τα εξής...
Εν τω μεταξύ, οι περισσότερες δυτικές χώρες αντιμετωπίζουν τώρα ένα “baby bust” (κάτι σαν «χρεοκοπία μωρών» - φράση αντίθετη με το “baby boom”), με την αύξηση του πληθυσμού να είναι πολύ χαμηλότερα από το ποσοστό αναπλήρωσης. Το συνολικό ποσοστό γονιμότητας μειώθηκε σε 2,42 γεννήσεις το 2011 (το ποσοστό 2.1 είναι αναγκαίο, στατιστικά, για την αντικατάσταση ή την ισορροπία των γεννήσεων). Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και οι άλλες δυτικές χώρες, έχουν ήδη πέσει κάτω από το ποσοστό αναπλήρωσης, με ρυθμό αύξησης του πληθυσμού της τάξης του 0,9% και πιο κάτω, που είναι ανεπαρκής για την συνέχεια, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει τις δυνατότητες για την οικονομική ανάπτυξη.

Σήμερα κοιτάζουμε γύρω μας και αναρωτιόμαστε πού θα βρούμε τα τρισεκατομμύρια δολάρια των συνταξιοδοτικών παροχών που έχουμε υποσχεθεί στις γενιές του baby boom.
Λοιπόν, αν δεν είχαμε κάνει έκτρωση σε πάνω από 50 εκατομμύρια μωρά από τότε που βγήκε η απόφαση ‘Roe κατά Wade’ (που νομιμοποίησε τις εκτρώσεις), ίσως θα είχαμε αρκετούς εργαζόμενους να πληρώσουν τους λογαριασμούς.
Την ίδια ώρα τα ποσοστά γάμων στις ΗΠΑ γνωρίζουν πτώση ρεκόρ όλων των εποχών ...
Τα ποσοστά γάμων κυμάνθηκαν στο παρελθόν, με βουτιές στη δεκαετία του 1930 και του 1960, αλλά ήταν σε σταθερή πτώση από το 1970. Τώρα, οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα ποσοστά γάμων έχουν πέσει σε νέα χαμηλά των 31,1, που σημαίνει ότι υπάρχουν περίπου 31 γάμοι στις ΗΠΑ για κάθε 1.000 ανύπανδρες γυναίκες,. Το 1950, ο αριθμός ήταν 90,2. Το 1920, ήταν 92,3.
Στην Αμερική σήμερα, οι νέοι άνδρες και νέες γυναίκες έχουν διδαχθεί ότι πρέπει να αναβάλουν το γάμο μέχρι να σπουδάσουν και να κάνουν καριέρα, ενώ την ίδια ώρα, ενθαρρύνονται να υιοθετήσουν την «κουλτούρα του hookup» (περιστασιακές σχέσεις μόνο για σεξ). ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή 
THE CURIOSITY OF CAT

***  ΤΩΡΑ: ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ. ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.000 ΣΦΑΙΡΕΣ








Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας έρευνα διεξάγεται αυτή την ώρα σε διαμέρισμα επί των οδών Μιλτιάδους και Αγίου Γερασίμου στο Χολαργό.

Κατά την αστυνομία στο σπίτι έχουν βρθεί πάνω από 3.000 σφαίρες.
Την εποπτεία έχει η Κρατική Ασφάλεια.
Με την υπόθεση ασχολείται διακριτικά και η Ανιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού ισχυρίζονται ότι πρόκειται για αποθηκευτικό χώρο σκοπευτικού ομίλου.

***  Αφρικανικά Επικίνδυνα εσπεριδοειδή έχουν κατακλύσει την ελληνική αγορά.
 ,    
Την παράνομη εισαγωγή εσπεριδοειδών από την Αφρική και τη διάθεσή τους στην Πελοπόννησο με προορισμό μεγάλες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος Ευρώτα, Ηλίας Παναγιωτακάκος, επισημαίνοντας κινδύνους και για την εγχώρια παραγωγή, αφού όπως αναφέρει είναι προσβεβλημένα από τη λεγόμενη ασθένεια της Μαύρης Κηλίδας.
Αμεση ήταν πάντως η αντίδραση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, συνεργεία του οποίου έκαναν χθες ελέγχους σε αγορές της Λακωνίας για να εντοπίσουν τα «άρρωστα» εσπεριδοειδή που έχουν εισαχθεί από τη Νότια Αφρική.
Οι παραγωγοί εσπεριδοειδών της Πελοποννήσου εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, αφού πέραν του αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργείται υπάρχει και ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών στις καλλιέργειες.
Οπως σημειώνει σε επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο αντιδήμαρχος Ευρώτα, Ηλίας Παναγιωτακόπουλος, «σύμφωνα με διαπιστώσεις μας, γίνεται παράνομη εισαγωγή εσπεριδοειδών από τη Νότια Αφρική, τα οποία είναι προσβεβλημένα από την ασθένεια της Μαύρης Κηλίδας. Δεδομένης της ευρείας καλλιέργειας των εσπεριδοειδών στον Δήμο Ευρώτα και στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, αλλά και της επικινδυνότητας της ασθένειας η οποία μπορεί να λάβει επιδημικές διαστάσεις, κρίνεται σκόπιμο το άμεσο σταμάτημα αυτής της διαδικασίας».
Κίνδυνοι διάδοσης
Ο αντιδήμαρχος Ευρώτα στην επιστολή του προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπογραμμίζει ότι οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας επιτρέπουν την διάδοση αυτής της ασθένειας, πράγμα που σημαίνει την υποβάθμιση του τοπικού προϊόντος. Επιπλέον, η παράνομη εισαγωγή εσπεριδοειδών μπορεί να προκαλέσει πλήγμα τόσο στους παραγωγούς όσο και στην εθνική οικονομία, λόγω των τυχόν ελληνοποιήσεων που θα προκύψουν.

Η συγκεκριμένη ασθένεια παρουσιάστηκε πρόσφατα σε ημερίδα για τα εσπεριδοειδή στην περιοχή της Αργολίδας από την αναπληρώτρια ερευνήτρια του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου Ειρήνη Βλουτόγλου. Η ασθένεια που προκαλεί ο μύκητας Guignardia citricarpa είναι γνωστή διεθνώς ως «μελανή κηλίδωση των εσπεριδοειδών» και έχει διαπιστωθεί σε πολλές χώρες (Ν. Αφρική, Αργεντινή, Αυστραλία, Κίνα, Ινδονησία, Μοζαμβίκη, Φιλιππίνες, Ζουαζιλάνδη, Ταϊβάν και Ζιμπάμπουε).

*** Μεθάνιο, η νέα παγκόσμια περιβαλλοντολογική και οικονομική απειλή
 , ,    
 
Τα τελευταία χρόνια η επιστημονική κοινότητα έχει στρέψει το ενδιαφέρον της σε μια τεράστια έκταση της Σιβηρίας η οποία λιώνει με ταχείς ρυθμούς. Πρόκειται για μια περιοχή μόνιμου πάγου που εκτείνεται σε πολλά εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει αρχίσει να λιώνει από τότε που πρωτοδιαμορφώθηκε πριν από 11.000 έτη, στο τέλος της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων. Στο εσωτερικό των μόνιμων πάγων βρίσκεται παγιδευμένο μεθάνιο, ενώ τεράστιες ποσότητες του αερίου είναι εγκλωβισμένες και κάτω από τον θαλάσσιο πυθμένα της Σιβηρίας. Κάτω από τον πυθμένα υπάρχει επίσης ένα μόνιμο στρώμα πάγου το οποίο και εμπόδιζε ως σήμερα το μεθάνιο να ανεβεί προς την επιφάνεια μέσα από υποθαλάσσια φουγάρα. Το μεθάνιο παράγεται από μικροοργανισμούς που διασπούν αποθέσεις οργανικής ύλης απουσία οξυγόνου.
Οπως φαίνεται, έχουν αρχίσει να λιώνουν τόσο οι μόνιμοι παγετώνες στις ηπειρωτικές περιοχές της Σιβηρίας όσο και το στρώμα πάγου κάτω από τον πυθμένα, με αποτέλεσμα να έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του το επικίνδυνο αέριο. Το πρόβλημα είναι διπλό, διότι η αύξηση της θερμοκρασίας λιώνει τους πάγους επιτρέποντας στο μεθάνιο να ανεβεί προς την επιφάνεια και η παρουσία του εκεί στη συνέχεια εμποδίζει την επιφάνεια να ξαναπαγώσει. Ετσι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την απελευθέρωση όλο και μεγαλύτερων ποσοτήτων μεθανίου στην ατμόσφαιρα - η έκλυση αυτή είναι πιθανόν να επιταχύνει σημαντικά τον ρυθμό αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας.
Το αέριο είναι 20 φορές πιο ισχυρό από το διοξείδιο του άνθρακα και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι, αν συνεχιστεί το λιώσιμο των μόνιμων πάγων στη Σιβηρία, θα απελευθερωθούν στην ατμόσφαιρα δισεκατομμύρια τόνοι μεθανίου. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι σε περίπτωση που η κατάσταση συνεχιστεί το πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη θα διογκωθεί και είναι πιθανόν να οδηγήσει σε μαζική εξόντωση ειδών. 
 
Οικονομική βόμβα
Διάφορες έρευνες τα τελευταία χρόνια έχουν προσπαθήσει να εκτιμήσουν τις επιπτώσεις που θα έχει στον πλανήτη η διαρροή μεθανίου στην ατμόσφαιρα. Μια νέα μελέτη για πρώτη φορά κάνει εκτιμήσεις σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης. Ομάδα ειδικών με επικεφαλής τον Γκέιλ Γουάιτμαν, καθηγητή του Πανεπιστημίου Erasmus στην Ολλανδία, χρησιμοποίησε ένα οικονομικό μοντέλο και σχεδίασε μια προσομοίωση στην οποία ελήφθησαν υπόψη οι επιπτώσεις που θα έχουν στην οικονομία οι φυσικές καταστροφές οι οποίες συνοδεύουν τις κλιματικές αλλαγές.
«Πρόκειται για μια οικονομική βόμβα την επικινδυνότητα της οποίας δεν έχει κατανοήσει ακόμη η παγκόσμια κοινότητα. Οι ηγέτες του πλανήτη και οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί όπως το ΔΝΤ και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ πρέπει να ασχοληθούν με αυτή την αόρατη ωρολογιακή βόμβα» αναφέρει ο Γουάιτμαν.
Μικρόβια τα οποία σιγοτρώνε τα υπολείμματα των δασών που κάλυπταν κάποτε την Ανταρκτική παράγουν δισεκατομμύρια τόνους μεθανίου, το οποίο θα μπορούσε να επιδεινώσει σημαντικά την κλιματική αλλαγή, υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ στη Βρετανία.
Οι επιστήμονες υποψιάζονταν ότι τέτοια αναερόβια μικρόβια ζουν κάτω από το κάλυμμα πάγου της Ανταρκτικής, θα ήταν όμως μια εξαιρετικά δύσκολη και μεγάλου κόστους επιχείρηση ο εντοπισμός τους, αφού θα πρέπει να φτάσει το ερευνητικό τρυπάνι σε βάθος 3-4 χλμ. κάτω από την παγωμένη επιφάνεια.
Οι ερευνητές συνέλεξαν δείγματα ιζημάτων στην άκρη ενός παγετώνα, εκεί όπου ο πάγος είναι πολύ λεπτότερος. Ελιωσαν στη συνέχεια τα δείγματα στο εργαστήριο και αναγνώρισαν μεθανογόνα αρχαιοβακτήρια. Επιπλέον άφησαν τη λάσπη των ιζημάτων σε ένα σκοτεινό, αναερόβιο περιβάλλον για δύο χρόνια και μετρούσαν ανά διαστήματα την παραγωγή μεθανίου. Συνδυάζοντας τις μετρήσεις με γεωλογικά μοντέλα της Ανταρκτικής, η ερευνητική ομάδα υπολογίζει ότι η Ανταρκτική ενδέχεται να κρύβει εκατοντάδες δισεκατομμύρια τόνους μεθανίου.
  Και οι σεισμοί
«Σύμμαχοι» του θαμμένου στα έγκατα της Γης μεθανίου είναι, όπως αποδεικνύεται, και οι σεισμοί. Αυτό αναφέρει η πιο πρόσφατη μελέτη για το μεθάνιο που έγινε από ομάδα ειδικών από τη Γερμανία και την Ελβετία και δημοσιεύθηκε στα τέλη Ιουλίου στην επιθεώρηση «Nature Geoscience».
Οταν οι ήπειροι απομακρύνονται η μία από την άλλη, σχηματίζονται ανάμεσά τους οι λεγόμενες μεσοωκεάνιες ράχες, βαθιές ρωγμές από τις οποίες αναβλύζει μάγμα που κλείνει έτσι το κενό. Αντίθετα, στην περίπτωση που οι ήπειροι πλησιάζουν η μία την άλλη, σχηματίζεται ανάμεσά τους μια ζώνη υποβύθισης - μια ζώνη στην οποία η τεκτονική πλάκα της μιας ηπείρου βυθίζεται αργά κάτω από την πλάκα της δεύτερης. Σύμφωνα με τη μελέτη, όταν προκαλούνται σεισμικές δονήσεις στις ζώνες υποβύθισης το μεθάνιο βρίσκει τρόπο να διαρρεύσει, κυρίως με τη μορφή φυσαλίδων. 

***

*** ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΤΟΥ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2013 :
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/24-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουλίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/07/25-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  25  Ιουλίου  2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/26-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκεύ  26  Ιουλίου  2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/27-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  27  Ιουλίου  2013.-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/07/28-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28 Ιουλίου 2013
 http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/29-2013.html , Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Δευτέρα  29  Ιουλίου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 30 Ιουλίου 2013.-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/07/31-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  31  Ιουλίου   2013 .-


 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2013 :
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/13-2013.html , Από  όσα γράφοντε διαβάζουμε  καί   ακούμε Σάββατο 13  Ιουλίου  2013.-  
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/07/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/01-02-08-2013-03-2013.html , Προσκύνημα  στην ΤΗΝΟ  01 καί 02 -08 -2013 ,  Σάββατο  03 Αυγούστου  2013.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/08/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 03  Αυγούστου  2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/08/04-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή  04  Αυγούστου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/08/04-2013.html , Όμορφα  και  ωραία νέα Κυριακή  04  Αυγούστου  2013.-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  Ενημέρωσης  Δευτέρα 05  Αυγούστου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html  , Όμορφα  και  ώραία  Νέα  Δευτέρα  05  Αυγούστου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html , Ανθολογώντας τα γραφόμενα Δευτέρα 05 Αυγούστου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/08/06-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη  06 Αυγούστου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/08/07-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  07  Αυγούστου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/08/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Αυγούστου 2013 .-
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/08/blog-post.html , Όμορφα  και  Ώραία  Νέα Πέμπτη  08  Αυγούστου  2013 .-
~


  ** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  

~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: