ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26  Απριλίου  2012  :
Το  ποντικάκι μας ενημερώνει ! :
** «" Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γενιές "   Général De Gaulle

** «Όταν αλλάζουν τα δεδομένα, αλλάζω κι εγώ την άποψή μου» John Maynard Keynes

* *O ΣΟΚΡΑΤΗΣ 436πχ. -438πχ έλεγε : " Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ , ΔΙΟΤΙ , ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ , ΔΙΟΤΙ ΕΜΑΘΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΙΑ ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ , ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ , ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝΙΑ " .-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/3-26042012.html  , ΣΑΠΕΙΟ 3 ΜΕ ΑΝΤΩΝΗ Κ. ΣΑΜΑΡΑ 26/04/2012  .-

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/25-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τετέρτη 25 Απριλίου 2012 .-
~* (((((DJ LOVE))))):  http://www.djlove.gr/ m http://www.djlove.gr/ !!! =
ΖΩΝΤΑΝΗ  ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ !!

~** ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ :   
**Σε μία 100% αντισυνταγματική απόφαση προχωρά η τρόϊκα με το να δώσει εντολή στο υπουργείο Οκονομικών να δεσμεύει τους τραπεζικούς λογαρισμούς των πολιτών σε.... περίπτωση που κριθεί από την εφορία ότι ότι φορολογούμενος φοροδιαφεύγει!
** Το αντισυνταγματικό έγκειται στο ότι δεν θα ενημερώνεται καν ο
φορολογούμενος, αλλά θα κατάσχονται αυτόματα οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.
** Πρόκειται για μια απόφαση που καθαρά παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφού για πρώτη φορά το κράτος ανεξέλεγκτα θα μπορεί να δεσμεύει τις  τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών χωρίς καν να τους ενημερώνει.-
** Και αμέσως έρχεται το ερώτημα τα δικά μας λεφτά ,  οι δικές μας καταθέσεις στις τράπεζες , θα εξαρτώνται απο την Τρόϊκα , την Ε.Ε. και το ΝΔΤ ;
** Τι  θα συμβουλεύατε τους Έλληνες καταθέτες  να πράξουν πρίν ή μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου 2012 , που ίσως φέρουν την χώρα μας στην πραγματική οπισθοδρόμιση ! στο πραγματικό ξεπέρασμα ακόμα και του πάτου του βαρελιού που λέγεται Ελλάδα ; κατρακυλώντας  στον γκρεμό της καταστροφής όλων μας ;
** * «Μέτρα τον άνθρωπο όχι με τα λεφτά του, ούτε και με τις γνώσεις του ακόμη, αλλά με το ποσόν της ευτυχίας που χαρίζει στους συνανθρώπους του» .-

***
 ~** Με... 32άδα στις κάλπες: :
~ Οι  εκλογές είναι θέσεις διαλόγου ..............
~ Τριάντα δύο από τα 36 συνολικά κόμματα που κατέθεσαν υποψηφιότητα στο Εκλογικό Τμήμα του Αρείου Πάγου πήραν το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή τους στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
 * Από το Ανώτατο Δικαστήριο «κόπηκαν» οι συνδυασμοί Εθνική Ελπίδα, ΠΑΜΕ στο ΓΕΣΕΕΠ, Φίλου του Ανθρώπου και Δημοβούλιο Πολιτών.
 * «Αστερίσκο» βάζει ο Άρειος Πάγος και στη συμμετοχή του 32ου κόμματος με τον τίτλο «Τυραννοκτόνοι», εκτιμώντας ότι «η χρήση του τίτλου του καταδεικνύει πρόθεση άσκησης αξιόποινης πράξης» και καλεί τους εμπνευστές του να τον αλλάξουν.
 * Αντιθέτως, επέτρεψε στον μεμονωμένο υποψήφιο Αθ. Δασκαλόπουλο να κατέλθει στη Β΄ Αθήνας, ενώ «έκοψε» δύο υποψηφίους των κομμάτων «Κοινωνία» και «Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα Τροτσκιστών», επειδή δεν είχαν – σύμφωνα με το νόμο – ανακηρυχθεί πρώτα από το Πρωτοδικείο.
 * Ενδιαφέρον έχει, επίσης, το γεγονός ότι η Ν.Δ. θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά στα ψηφοδέλτια το νέο λογότυπο και όχι το παραδοσιακό με τον πυρσό.
 * Αναλυτικά, τα 31 κόμματα – πλην «Τυραννοκτόνων» – που θα συμμετάσχουν κανονικά στις εκλογές είναι:
 1) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
2) Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.)
3) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ)
4) ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο
5) Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.)
6) Δημοκρατική Συμμαχία
7) Κοινωνική Συμφωνία
8) Ανεξάρτητοι Έλληνες
9) Δημοκρατική Αριστερά
10) Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία
11) Οικολόγοι Πράσινοι,
12) Ένωση Κεντρώων
13) Κόμμα Φιλελευθέρων
14) Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή
15) Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι
16) ΟΧΙ (συνασπισμός συνεργαζόμενων κομμάτων Δημοκρατική Αναγέννηση και Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο -Σ. Παπαθεμελής)
17) Κίνημα Δεν Πληρώνω
18) Κ.Ε.Α.Ν.- Κίνημα Εθνικής Αντίστασης
19) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό) - Μ.Λ. ΚΚΕ- Εκλογική Συνεργασία
20) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) - Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Κουμμουνιστικής Αριστερός και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας
21) Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος- Ο.Κ.Δ.Ε.
22) Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές)
23) ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ
24) Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας
25) Κοινωνία Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών Καποδίστρια
26) Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
27) Δημιουργία Ξανά
28) Παναθηναϊκό Κίνημα - ΠΑΝ.ΚΙ.
29) Αξιοπρέπεια (συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων)
30) Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.)
31) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.) - (Νικ. Κολίτσης, μεμονωμένος υποψήφιος).

~ Προφυλακίστηκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου :
~ Προσωρινά κρατούμενη, μετά από απολογία σχεδόν τεσσάρων ωρών, κρίθηκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου κόρη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.
 * Η κατηγορία σε βάρος της αφορά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με βάση το εισαγγελικό πόρισμα το οποίο συνέδεε μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα που φέρεται να έλαβε ο πατέρας της με offshores εταιρείες μέσω των οποίων εμφανίζεται να κατέληξε στην ιδιοκτησία της διαμέρισμα 402 τ.μ. στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι.
 * Η κα Τσοχατζοπούλου σύμφωνα με τον συνήγορό της Μιχάλη Δημητρακόπουλο αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την κατηγορία αλλά και με οποιαδήποτε offshore εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι τα περιουσιακά της αποκτήματα προέρχονται από τη δουλειά της.
 * Μάλιστα, υπέβαλε και απολογητικό υπόμνημα με το οποίο εξηγούσε αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε το συγκεκριμένο ακίνητο.
 * Σύμφωνα πάντως με το εισαγγελικό πόρισμα, η κα Τσοχατζοπούλου αγόρασε το σπίτι στη Δεινοκράτους από τον επιχειρηματία Αστέριο Οικονομίδη (ήδη προσωρινά κρατούμενο) ο οποίος το είχε αγοράσει από την offshore εταιρεία Bluebell την οποία φέρονται να κατέληξαν μίζες από εταιρείες που συνδέονται με τα εξοπλιστικά προγράμματα TOR M1.
 * Η κα Τσοχατζοπούλου θα οδηγηθεί από αστυνομικούς στην Ασφάλεια και στη συνέχεια πριν τη δύση του ηλίου θα πρέπει να οδηγηθεί στις φυλακές όπου κρατείται ήδη ο πατέρας της.
 * Σε λίγη ώρα αναμένεται να απολογηθεί για το ίδιο αδίκημα ο αδερφός της συζύγου του πρώην υπουργού Παναγιώτης Σταμάτης καθώς και η θεία της. Η ίδια η Βίκυ Σταμάτη αναμένεται να απολογηθεί αύριο το πρωί.
 ~ «Προφυλακίστηκε γιατί φέρει το επώνυμο Τσοχατζοπούλου»
 * Ο συνήγορος της κατηγορουμένης, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, λέγοντας ότι «την ώρα που άφησε ελεύθερους τους χρηματιστές μέσω των οποίων κινούνταν τα εκατομμύρια που έφταναν στις offshores για τις οποίες διενεργείται η δικαστική έρευνα, προφυλάκισε την Αρετή Τσοχατζοπούλου μόνο και μόνο γιατί έκανε το λάθος να είναι κόρη του πρώην υπουργού. Προφυλακίστηκε, παρά το γεγονός ότι το ακίνητο για το οποίο κατηγορείται απέδειξε ότι το αγόρασε από την πώληση άλλου ακινήτου με χρήματα τα οποία είναι δηλωμένα στην εφορία και στο πόθεν έσχες της. Δεν υπάρχει κανένα ίχνος ενοχής, προφυλακίζεται γιατί είναι κόρη του Τσοχατζόπουλου. Μας είπε ο ανακριτής ότι είναι ύποπτη φυγής γιατί έχει γερμανικό διαβατήριο. Ισχυρισμός ο οποίος είναι αστείος. Η κα Τσοχατζοπούλου είναι μητέρα τριών ανήλικων παιδιών και δεν έχει σύζυγο. Πως θα μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά;»
 * Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου όπου βρίσκεται η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 60-70 άτομα τα οποία αποδοκίμαζαν έντονα φωνάζοντας «μέσα» και «επίσης τα δικά μας παιδιά πως θα μεγαλώσουν;».

 ~ Σαμαράς: Νόμος, τάξη, Εκκλησία και νέο Σύνταγμα :
~ Ένα νέο «Κοινωνικό Συμβόλαιο» με τους πολίτες που θα δρομολογεί τη «Νέα Μεταπολίτευση» παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαρά στο Ζάππειο.
 * Σημεία-κλειδιά οι τομείς της δημόσιας ασφάλειας, της λαθρομετανάστευσης, του φιλελεύθερου προβαδίσματος «απέναντι στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς που κατέρρευσε» και της Συνταγματικής μεταρρύθμισης που επίκειται.
 * Το περιεχόμενο του «Συμβολαίου» χαρακτηρίζεται από το σκληρό δεξιό λόγο και παραπέμπει στην καμπάνια του Σαρκοζί το 2007 – κατά τους επιτελείο της ΝΔ, μάλιστα, έρχεται να συμπληρώσει το «α λα Ολαντ» οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο αρχηγός της την Κυριακή.
 * Με τη φράση «η Ελλάδα είναι χώρα, δεν είναι χώρος» και επιμύθιο «όλα αυτά θα γίνουν πράξη από τις 7 Μαΐου, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους», ο αρχηγός της ΝΔ ξετύλιξε την ατζέντα του για τη νέα διακυβέρνηση. Τα βασικά σημεία της:
 ~* Ασφάλεια – μορφές αστυνόμευσης
- Κάμερες ασφαλείας σε όλους τους δημόσιους χώρους.
- Εμπλουτισμός μορφών αστυνόμευσης όπως υδροφόρες που αντιμετωπίζουν καταστάσεις χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο ζωές.
-Νομική θωράκιση ώστε «να βγουν οι κουκούλες από τους κουκουλοφόρους» οι οποίοι, ακόμη κι όταν συλλαμβάνονται σήμερα, αφήνονται ελεύθεροι λόγω των αδύναμων νόμων.
- Πανεπιστημιακό Ασυλο: Νομικά καταργήθηκε, στην πράξη διατηρείται. Τα Πανεπιστήμια είναι ορμητήρια παράνομων συμμοριών. Αυτές οι φωλιές θα καθαρίσουν. Η τρομοκρατία και η αλητεία δεν ξεχωρίσουν αριστερούς και δεξιούς.
 ~* Λαθρομετανάστευση
 - Διακρατικές συμφωνίες για την απέλαση όλων των παρανόμων μεταναστών («υπάρχουν προβλήματα με χώρες όπως η Παλαιστίνη»).
 * Κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια που καθιστά τη χώρα «μαγνήτη» για μετανάστες.
 * Χώροι φύλαξης παράνομων μεταναστών μέχρι την απέλασή τους η οποία δεν θα υπερβαίνει το 4μηνο.
 * Επιτάχυνση έργων στα σύνορα για την προστασία τους – εν προκειμένω, να γίνει σαφές και στους εταίρους ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα σύνορα της ΕΕ και, μεταξύ άλλων, να θέσουν την Τουρκία προ των ευθυνών της.
 * Αναθεώρηση του Δουβλίνου 2 που κατέστησε τη χώρα αποθήκη λαθρομεταναστών (σ.σ. επ΄αυτού σημείωσε ότι συζήτησε την κοινή δράση με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας που έχουν ανάλογο πρόβλημα).
 ~* «Ηπια» εγκληματικότητα
 * Θα αντιμετωπισθεί το φαινόμενο με τις συμμορίες ανηλίκων και τα στέκια ναρκομανών σε χώρους, κυρίως, που βρίσκονται παιδιά. «Όλα αυτά θα καθαρίσουν» με έμφαση στην θεραπεία-επανένταξη στην κοινωνία των απλών χρηστών.
 ~* Οικονομική ενίσχυση αστυνομικών
 * Με τη φράση «τίποτα από όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν με κακοπληρωμένους αστυνομικούς» ο κ.Σαμαράς δεσμεύθηκε να μη κοπούν τα ειδικά επιδόματά τους («θα βρούμε ισοδύναμα»), ενώ εμφάνισε κι άλλες προτάσεις για τη λειτουργία της Αστυνομίας, όπως να απαλλαγούν οι άνδρες της από υπηρεσίες διοικητικού χαρακτήρα.
 * Με αφορμή αυτή την αναφορά, δεσμεύθηκε ότι θα αποκαταστήσει οικονομικά το δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
 * Στον αντίποδα, τοποθέτησε το κόψιμο οικονομικών προνομίων των πολιτικών, όπως «τέρμα πια στα βουλευτικά-υπουργικά αυτοκίνητα».
 ~* Νέο Σύνταγμα
 ** Οι βασικές προτάσεις της ΝΔ στην αναθεωρητική διαδικασία είναι οι εξής:
- Ασυμβίβαστο στις ιδιότητες βουλευτή – υπουργού ώστε να υπάρχει διάκριση νομοθετικής-εκτελεστικής εξουσίας και να μη φοβάται ο υπουργός το πολιτικό κόστος.
- Ενίσχυση του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας – «με νέες εξουσίες που θα χαλαρώσουν το πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα και, ενδεχομένως, με την απευθείας εκλογή του από τη βάση».
- Αναδρομικός έλεγχος όλων των πολιτικών από το 1974 μέχρι σήμερα. Ανάθεση του ελέγχου σε σώμα δικαστικών και όχι σε βουλευτές.
- Μείωση του αριθμού των βουλευτών (σ.σ. είναι παλαιότερη θέση του κ.Σαμαρά).
- Αλλαγή του νόμου περί (μη) ευθύνης υπουργών.
- Βουλευτική ασυλία μόνο για ό,τι αφορά την άσκηση του κοινοβουλευτικού έργου του βουλευτή.
- Ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ
- Διεξαγωγή δημοψηφισμάτων με λαϊκή πρωτοβουλία
- Ρητή διάταξη στο Σύνταγμα για προστασία της ελληνικής γλώσσας και της ελληνικής ταυτότητας.
 ~* Εκκλησία
 * Σεβασμός του θεσμού και του έργου της. Δεν τίθεται θέμα κατάργησης της μισθοδοσίας των κληρικών. Να δοθεί βοήθεια στην αξιοποίηση της περιουσίας της.
 ~* Υγεία:
 * Σωστή η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και η ενοποίηση των Ταμείων («που ξεκίνησαν επί ΝΔ»). Καθιέρωση της Ηλεκτρονικής Κάρτας Υγείας.

~ Τσίπρας: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ θέλουν Σύνταγμα πιστωτών :
~ Προσχηματικές χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τις προτάσεις Βενιζέλου και Σαμαρά, για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.
 ~ «Θέλουν να φτιάξουν ένα Σύνταγμα κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις των πιστωτών, με μία συγκυβέρνηση όπου ενδεχομένως ο κύριος Σαμαράς να είναι πρωθυπουργός και ο κύριος Βενιζέλος υπουργός του», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

~ Η θεία της Σταμάτη "δένει" Τσοχατζόπουλο με Torcaso :
~ Ελεύθερη χωρίς κανένα περιοριστικό όρο αφέθηκε η Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, σε λογαριασμό της οποίας στην Εμπορική Τράπεζα κατατέθηκε χρηματικό ποσό 3.000.000 δρχ. στις 5 Απριλίου 2001 από την offshore εταιρεία Torcaso η οποία φέρεται ως εμπλεκόμενη στη διακίνηση μαύρου χρήματος της υπόθεσης με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο.
 * Το απολογητικό υπόμνημα της συγκεκριμένης γυναίκας αποτελεί όμως κόλαφο για τον πρώην υπουργό καθώς για πρώτη φορά τον συνδέει με την offshore εταιρεία Torcaso, σχέση την οποία ο ίδιος έχει αρνηθεί κατηγορηματικά στην απολογία του.
 ~ Η κα Σταμάτη αναφέρει ότι ελάμβανε τμηματικά χρηματικά ποσά από το γαμπρό της για την ανέγερση εξοχικής κατοικίας του ιδίου στο Πόρτο Ράφτη. Διαπίστωσε δε, μόνο όταν εκλήθη από τον εισαγγελέα, ότι ένα χρηματικό ποσό είχε εμβαστεί από την εταιρεία Torcaso. «Όταν δημιουργήθηκε το θέμα, επί τούτου ρώτησα το γαμπρό μου για το λόγο της καταβολής του εμβάσματος στο λογαριασμό μου από την εταιρεία Torcaso. Εκείνος με πληροφόρησε ότι όταν του ζήτησα τα 3.000.000 δρχ. για την πληρωμή των συνεργείων έλειπε σε διακοπές εκτός Γερμανίας και δεν μπορούσε να παραγγείλει εκτέλεση του εμβάσματος από τη γερμανική του τράπεζα. Απευθύνθηκε τότε στον κ. Τσοχατζόπουλο, το παιδί του οποίου βάπτισε και του ζήτησε να φροντίσει να εμβαστεί το ποσό των 3.000.000 δρχ. χωρίς βεβαίως εκείνη τη στιγμή να γνωρίζει από ποιο λογαριασμό θα κατέβαλε ο τελευταίος το έμβασμα ούτε τα λοιπά στοιχεία του αποστολέα».
 ~ Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια τα χρήματα είχαν κατατεθεί από το λογαριασμό της εταιρείας Torcaso.
 * Η κα Αικατερίνη Σταμάτη υποστηρίζει πως απλώς συνέδραμε την ανέγερση της εξοχικής κατοικίας του γαμπρού της και αναφέρει «εξάλλου κατά εκείνον το χρόνο δεν γνώριζα ούτε μπορούσα να γνωρίζω με οποιοδήποτε τρόπο ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε ‘απαιτήσει δώρα’ από την εταιρεία Ferrostal καθώς δεν γνώριζα καν, όπως είναι απολύτως εύλογο, ποιες ήταν οι ειδικότερες αρμοδιότητες του εκάστοτε υπουργού Αμύνης… Το μόνο ‘παράπτωμά μου’ είναι η συγγενική μου σχέση με τη σύζυγο του κ. Τσοχατζόπουλου χωρίς να φανταστώ ποτέ ότι θα εμπλακώ εξαιτίας αυτής της συγγένειας σε μια ποινική διαδικασία που με έχει καταρρακώσει ψυχικά και με έχει στιγματίσει κοινωνικά».

~** Μπακογιάννη: "Η ΔΗΣΥ είναι εδώ για να μείνει":
* «Αυτό που χρειάζεται αύριο η χώρα είναι μία εθνική Ελλάδος, με περισσότερη συνεργασία και κοινωνικές συμμαχίες, για να βγούμε από την κρίση», τόνισε από το Ηράκλειο, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.
 * Η κ. Μπακογιάννη πρότεινε μείωση κατά 50% της βουλευτικής αποζημίωσης, των συντάξεων των βουλευτών, των χρημάτων που παίρνουν τα κόμματα, αλλά και μείωση των βουλευτών από 300 σε 200, ώστε δοθεί και συμβολικά το μήνυμα ότι η λιτότητα ξεκινάει από τους πολιτικούς.
 * Ερωτηθείσα αν προτίθεται να επιστρέψει στη ΝΔ, σε περίπτωση κόμμα της δεν μπει στη Βουλή, απάντησε ότι «η Δημοκρατική Συμμαχία είναι εδώ για να μείνει».

~** Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην Εθνική οδό Ιωαννίνων -Κακαβιάς

~ Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην Εθνική οδό Ιωαννίνων -Κακαβιάς, κοντά στο Χάνι Δελβινακίου. Σύμφωνα με τα τις πρώτες πληροφορίες άγνωστοι, αφού αγνόησαν σήμα αστυνομικών για έλεγχο, τους πυροβόλησαν με καλάσνικοφ. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς οι δράστες μετέφεραν ναρκωτικά.

~** Το ελληνικό νησί "Οξυά" αγόρασε η βασιλική οικογένεια του Κατάρ


~ H βασιλική οικογένεια του Κατάρ σύμφωνα με την Τelegraph αγόρασε το ιδιωτικό νησί «Οξυά» (ή Ναυσικά) που ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, ανοικτά του λιμανιού του Αστακού, έναντι 5 εκατ. ευρώ.
 ~ Το ακατοίκητο νησί της Οξυάς, έχει έκταση 5.500 στρέμματα και άνηκε μέχρι τώρα σε οικογένεια Ελληνοαυστραλών. Βρίσκεται κοντά στην ομηρική Ιθάκη του Οδυσσέα και καλύπτεται από πευκοδάσος, ενώ διαθέτει τρεις μεγάλους κόλπους, που είναι ιδανικοί για να φιλοξενήσουν σκάφη αναψυχής.
 ~ Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν εκ μέρους του Κατάρ για την αγορά του νησιού, μπόρεσαν να ρίξουν την τιμή από τα 7 εκατ. στα 5 εκατ. ευρώ λόγω της αύξηση των φόρων ακινήτων που θεσπίστηκε πρόσφατα από την ελληνική κυβέρνηση.
 ~ Μάλιστα, η Οξυά, αναφέρεται σε sites που ασχολούνται με αγοραπωλησίες ιδιωτικών νησιών ως ένα από τα πιο επιθυμητά στην αγορά.
 ~ Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αγορά αυτή της βασιλικής οικογένειας έρχεται ένα μήνα μετά την αγορά ενός χαρτοφυλακίου ξενοδοχείων στην Costa Smeralda της Σαρδηνίας.
 ~ Το Κατάρ με πληθυσμό μόλις 1,7 εκατ. αναδείχθηκε στο Forbes η πλουσιότερα χώρα του κόσμου εξαιτίας των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. -

*** Αθλητική Ενημέρωση :
~ Για τα πλέϊ οφ στο ελληνικό Μπάσκετ θέσεις 1-2 , 2ος  αγώνα :
- Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου  102-71 .- ^
- Ολυμπιακός Πειραιώς - Πανιώνιος  90-65 .- ^ 

~* Για το βόλεϊ στα πλέϊ οφ για 4-5 θέση :
Άρης Θεσσαλονίκης - Ολυμπιακός Πειραιώς 3-1 σέτ {27-25 , 12-25 , 25-23, 25-13 }.- ^
~* Ο Άρης στην 4η θέση και ο Ολυμπιακός στην 5η θέση της τελικής κατάταξης .-

~** Για  τα ημιτελικά στο Γιούρο κάπ  στο ποπδόσφαιρο :
~ Ατλέντικ Μπιλμπάο - Σπόρτιγκ Λισαβώνας    3-1  , ( 2-1 ).-{Συνολικό σκόρ 4-3 } .- ^
~ Βαλένθια - Αθλέντικο Μανδρίτης  0-1 , (0-0) .-  {Συνολικό σκόρ 2-5 } 
~** Για τον τελικό του Βουκουρεστίου για το Γιουρόπα κάπ , θα βρεθούν : Αθλέντικο Μανδρίτης και Ατλέντικο Μπιλμάο .-^  

~** Εγκυκλιος του ΙΚΑ για περικοπη συνταξεων

* Οδηγίες για την μείωση των κύριων συντάξεων από 1.300 ευρώ, που θα ξεκινήσει αναδρομικά από 1.1.2012 και θα εφαρμοστεί από την σύνταξη Ιουνίου, παρέχει εγκύκλιος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Όπως αναφέρεται αφορά περικοπές επί του ποσού των μηνιαίων κύριων συντάξεων που χορηγούνται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, από 1.1.2012 και μετά.

 ~ Έτσι, τα ποσά της μηνιαίας κύριας σύνταξης των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ, μειώνονται κατά 12% από 1.1.2012. Τα ανωτέρω έχουν ανάλογη εφαρμογή και για όσους συνταξιοδοτούνται από 01/01/2012 και μετά. Για τη μείωση λαμβάνεται υπόψη το κατά την 1.1.2012 ακαθάριστο ποσό (πριν την αφαίρεση της κράτησης ασθενείας και του φόρου) της κύριας σύνταξης που εναπομένει μετά την παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (άρθρο 38 του Ν.3863/2010, όπως ισχύει) και της επιπλέον εισφοράς της παρ. 11 του άρθρου 44 του Ν.3986/2011, καθώς και των μειώσεων των παρ. 1 και 2 του άρθρου 2 του Ν.4024/2011.
 ~ Το ποσό της κύριας σύνταξης μετά και την παραπάνω μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.300 ευρώ.
 ~ Σε περίπτωση που στο ίδιο πρόσωπο καταβάλλονται περισσότερες από μία κύριες συντάξεις: i) από το Δημόσιο και ασφαλιστικό φορέα αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ή ii) από ασφαλιστικούς φορείς αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ή iii) ασφαλιστικό φορέα αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και το Ν.Α.Τ., εφαρμόζεται η περ. στ΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν.4051/2012 σύμφωνα με την οποία στις ανωτέρω περιπτώσεις ως ποσό σύνταξης νοείται το άθροισμα των συντάξεων αυτών. Η μείωση γίνεται από το φορέα (Δημόσιο ή ασφαλιστικό φορέα) που χορηγεί το μεγαλύτερο ποσό σύνταξης.
 ~* Παραδείγματα:
 i) Συνταξιούχος του ΟΑΕΕ (800,00 ευρώ) και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (605,00 ευρώ). Η μείωση κατά 12% θα υπολογιστεί επί του ποσού του αθροίσματος των δύο κύριων συντάξεων που υπερβαίνει τα 1300,00 ευρώ, δηλαδή επί του ποσού των 105,00 ευρώ. Άρα, 105,00 ευρώ Χ 12% = 12,60 ευρώ μείωση, η οποία θα υπολογιστεί στη μεγαλύτερη σύνταξη, δηλαδή αυτή του ΟΑΕΕ.
 ii) Συνταξιούχος του Δημοσίου (1200 ευρώ) και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (800,00 ευρώ). Η μείωση κατά 12% θα υπολογιστεί επί του ποσού του αθροίσματος των δύο κύριων συντάξεων που υπερβαίνει τα 1300,00 ευρώ, δηλαδή επί του ποσού των 700,00 ευρώ. Άρα, 700,00 ευρώ Χ 12% = 84,00 ευρώ μείωση, η οποία θα υπολογιστεί στη μεγαλύτερη σύνταξη, δηλαδή αυτή του Δημοσίου. Όπου ως άνω αναφέρεται το Δημόσιο ως φορέας καταβολής κύριας σύνταξης, ισχύουν τα ανάλογα και για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και των άλλων ΝΠΔΔ που διέπονται από το ίδιο με τους δημοσίους υπαλλήλους συνταξιοδοτικό καθεστώς είτε οι συντάξεις τους βαρύνουν το Δημόσιο είτε τους οικείους φορείς, καθώς και για το προσωπικό του ΟΣΕ και των υπαλλήλων των ασφαλιστικών ταμείων του προσωπικού των Σιδηροδρομικών Δικτύων που διέπονται από το καθεστώς του ν.δ. 3395/1955.
~ Στις περιπτώσεις συνταξιοδότησης λόγω θανάτου που υπάρχουν περισσότεροι του ενός δικαιούχοι, το ποσό πέραν των 1.300 ευρώ του συνολικού ποσού της σύνταξης, μειώνεται κατά το ως άνω ποσοστό. Το εναπομείναν ποσό σύνταξης επιμερίζεται κατά τα ποσοστά των δικαιοδόχων.
 ~*  Eξαιρέσεις
 ~* Εξαιρούνται από την εν λόγω μείωση:
 α) οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος ή αναπηρίας, οι οποίοι λαμβάνουν το εξωιδρυματικό επίδομα ή το επίδομα απολύτου αναπηρίας του άρθ. 42 του Ν.1140/81 (ΦΕΚ 68, Α΄) και του άρθ. 30 του Ν.2084/1992 (ΦΕΚ 165, Α΄), (Ν.Β. 097, 038, 119)
 β) τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών ή βίαιων συμβάντων, καθώς και οι ορφανικές οικογένειες αυτών
 γ) οι συνταξιούχοι του άρθ. 5 του Ν.3232/2004 (ΦΕΚ 48, Α΄) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δηλαδή οι αιμορροφιλικοί, μεταμοσχευμένοι από συμπαγή όργανα, οι πάσχοντες από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, οι συνταξιούχοι που παίρνουν το εξωιδρυματικό επίδομα και πάσχουν από μυασθένεια, ακρωτηριασμό, φωκομέλεια, σκλήρυνση κατά πλάκας, οι συνταξιούχοι γονείς, αδέλφια και σύζυγοι αναπήρων καθώς και τα συνταξιούχα ορφανά και από τους δύο γονείς παιδιά που πάσχουν από νοητική υστέρηση, αυτισμό ή πολλαπλές βαριές αναπηρίες (Ν.Β. 147, 155, 156, 157, 158, 159, 161, 162, 163, 164)
 δ) οι συνταξιούχοι της παρ. 3 του άρθ. 16 του Ν.2227/1994 (ΦΕΚ 129, Α΄), οι οποίοι πάσχουν από μεσογειακή αναιμία και λαμβάνουν σύνταξη με τις διατάξεις του Ν.612/77 (Ν.Β. 135).
 ε) οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας ή γήρατος, οι οποίοι είχαν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν βάσει των διατάξεων του άρθρου 5 του Ν.3232/2004, αλλά συνταξιοδοτήθηκαν σύμφωνα με άλλες διατάξεις, καθώς και οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος, των οποίων αποδεδειγμένα η αναπηρία, όπως αυτή προσδιορίζεται στο Ν.612/77 και στο άρθρο 42 του Ν.1140/81, όπως αυτοί έχουν συμπληρωθεί, τροποποιηθεί και ισχύουν, επήλθε μετά τη συνταξιοδότησή τους (άρθρο 25 παρ. 1 του Ν.4038/2012).
 * Να σημειωθεί ότι οι αναδρομικές μειώσεις που αφορούν τις συντάξεις Ιανουαρίου μέχρι και Μάιο του 2012 θα παρακρατηθούν σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από τη σύνταξη Ιουνίου.
 * Για τις περιπτώσεις διπλοσυνταξιούχων του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ ευνόητο είναι ότι μπορούν να υλοποιηθούν τα όσα αναφέρονται ανωτέρω, στις περιπτώσεις όμως διπλοσυνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και άλλων φορέων, δηλαδή ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και Δημοσίου, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΟΑΕΕ κτλ. καθώς και διπλοσυνταξιούχων των εντασσόμενων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ταμείων που λαμβάνουν δεύτερη σύνταξη από άλλο φορέα ή το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα υπάρξει νεότερη εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας.

~**




 ** ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ  ΣΧΟΛΙΑ  ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ ...:
~** ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ  ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ :

ο Γ.Γ.του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Εμ. Κώνστας
~* Σε σύσκεψη στελεχών που πραγματοποιήθηκε στη Βούλα, για τα νότια προάστια της Αττικής, όπου προηγήθηκαν ενημερωτικές δράσεις για τις θέσεις του κινήματος, αναπτύσσοντας τη στάση του Εθνικού Μετώπου ο Γενικός Γραμματέας κ. Κώνστας δήλωσε ότι "η εκλογική αναμέτρηση δεν μπορεί να μεταβάλλει τα αρνητικά δεδομένα για την πατρίδα και την κοινωνία, αντίθετα δυστυχώς, θα λειτουργήσει νομιμοποιητικά για να επέλθουν και νέες περιπέτειες". ~ Και συνέχισε "αυτό που οφείλουμε είναι να παραμείνουμε. αποφασισμένοι και έτοιμοι, για την επόμενη μέρα. Να εξετάσουμε, τις μεθόδους αντίδρασης, τις πιθανές συμμαχίες και κυρίως να συνεχίσουμε την ανάπτυξη του Εθνικού Μετώπου που εκφράζει με σοβαρότητα και ρεαλισμό τον ελληνικό εθνικισμό".
ΓΙΑ ΚΛΕΦΤΕΣ - ΨΕΦΤΕΣ - ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ - ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ .....ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ .... ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ... ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ....
 ~ Στη σύσκεψη, τοποθετήθηκαν επίσης τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου,
* Γιώργος Βεργιάννης και Γιώργος Κατσουράκης.
 ~ Ο κ. Βεργιάννης τόνισε ότι η Οργάνωση, παρά τις ιδιαιτερότητες της περιόδου προχωρά πολύ ικανοποιητικά, ότι υπάρχουν περιοχές όπου η ανάπτυξή μας είναι εξαιρετική και ότι σύντομα η πανελλήνια ανάπτυξη θα είναι πραγματικότητα.
~ Ο Γιώργος Κατσουράκης επεσήμανε την ανάγκη μιας πρωτοπορίας της νεολαίας, που με συνεχείς αυτόνομες δράσεις να τονίζει την παρουσία του κινήματος και ζήτησε από τους εθνικιστές που βρίσκονται ακόμα σε αμηχανία να στελεχώσουν την προσπάθειά μας που είναι ανοικτή και αναζητά ακόμα και τον τελευταίο πολύτιμο εθνικιστή.
~ Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι γραμματείες Ηλιούπολης, Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, το Παλαιό Φάληρο, μέλη από την Γλυφάδα και τη Βούλα.
~ Πηγή: http://www.ethnikometopo.gr/  .-

  ~**  ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ... ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ!
~  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ! Μπορεί να έχουν ζαλίσει τον κοσμάκη με την οικονομική λαίλαπα, αλλά υπογείως τα γνωστά αντεθνικά κέντρα κάνουν τη δουλίτσα τους. Επειδή λοιπόν δεν είναι όλα τα θέματα οικονομικής φύσεως και δεν επιτρέπεται να σκεφτόμαστε μόνο την τσέπη μας, έχουμε άλλη μια ΠΡΟΚΛΗΣΗ απο τον Κουβέλη και την παρεούλα του (δεν διάλεξε άλλωστε τυχαία την περιβόητη Ρεπούση!). Στο προεκλογικό τους πρόγραμμα εντάσσουν την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ, ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΥ, καθώς και την ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ! Και όλα αυτά φυσικά για μην θίγονται οι αλλόθρησκοι που έχουν κατακλύσει την Πατρίδα ΜΑΣ... Ενημερώστε φίλους και γνωστούς, γιατί δυστυχώς ο κόσμος δεν γνωρίζει και πολλές φορές "τσιμπάει" στα ωραία λόγια!
~ http://www.stoxos.gr/2012/04/blog-post_1577.html

~*** Αυτοί είναι οι σύγχρονοι προδότες και δοσίλογοι του Ελληνικού έθνους: Έλληνες μασόνοι, οι χειρότεροι εχθροί της Ελλάδας...

 ~ Η διείσδυση των μασόνων σε όλους τους καίριους τομείς του κρατικού μηχανισμού και γενικότερα της οικονομικής, επιστημονικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, γίνεται με μεθοδικότητα και με πρακτικό στόχο την τοποθέτηση ή τον έλεγχο ανθρώπων σε θέσεις «κλειδιά» από τις οποίες επηρεάζεται η λήψη αποφάσεων. Από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ως τα υποκαταστήματα Τραπεζών και από τις δημόσιες επιχειρήσεις ως τις επαγγελματικές οργανώσεις, οι μασόνοι προσπαθούν να προωθούν μέλη τους σε καίριες θέσεις. Το αποκορύφωμα βέβαια της προσπάθειάς τους είναι ο έλεγχος της πολιτικής ζωής του τόπου και η διείσδυσή της στο Στρατό. Χάρη στους επιδέξιους μηχανισμούς πολυάριθμα μέλη εισέρχονται στην οργάνωση της μασονίας όχι για κοινωφελείς σκοπούς αλλά από προσωπικά κίνητρα και ατομικά οφέλη. Εισέρχονται στη μασονία για να αναρριχηθούν στις δημόσιες υπηρεσίες και να ελέγχουν την κρατική εξουσία όπως και για να υποστηριχθούν με μυστικό τρόπο στις διάφορες επαγγελματικές απασχολήσεις τους. Στενή είναι η σχέση της μασονίας με την κρατούσα μεγαλοαστική τάξη. Κανένας φτωχός και κανένας κοινωνικά αποτυχημένος δεν γίνεται δεκτός στη μασονία. Χαρακτηριστικά της μασονίας είναι η μυστικότητα των συνεδριάσεων, η επιμελής επιλογή των μελών και η αναγνώρισή τους με συμβολικές χειρονομίες.
 ~ Μυστήριο στην Ελλάδα παραμένει η λειτουργία του πολυώροφου κτιρίου της οδού Αχαρνών στην Αθήνα. Η μασονία συστηματοποιήθηκε ως οργάνωση το 1717 από τους Άγγλους, που την έθεσαν στην υπηρεσία των πολιτικοοικονομικών συμφερόντων τους. Ερευνητές υποστηρίζουν ότι «ο σιωνισμός άρπαξε και χρησιμοποίησε αμέσως σαν όπλο τη μασονία που εξυπηρετεί τη Μεγάλη Ιδέα των Εβραίων. Αυτήν που αναφέρεται στην παγκόσμια επικράτηση, όπως ορίζει το Ταλμούδ και επιδιώκει ο σιωνισμός». Στην Ελλάδα η μασονία ήλθε το 1740. Αλλά επίσημα, με τη μορφή ιδρύματος, λειτουργεί στη χώρα μας από το 1927. Έχει στοές σε πολλές πόλεις με χιλιάδες μέλη. Πίσω της κρύβονται πολλά και περίεργα.
~ Η μασονία είναι ένα «πρακτορείο» διοχέτευσης στο εσωτερικό κάθε χώρας ιδεών και απόψεων, που υπαγορεύονται απ’ έξω. Πιο σημαντική δραστηριότητα έχει σήμερα ο Παγκόσμιος Τεκτονικός Σύνδεσμος (L.U.F.) που οργανώνει διεθνή συνέδρια για την προώθηση των σκοπών της μασονίας. Πέρα από τη LUF που εδρεύει στην Ελβετία και την έδρα της Διεθνούς της μασονίας, στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει ένα ακόμη ξένο μασονικό κέντρο. Αυτό που διοχετεύει τη γραμμή κατευθείαν στην κορυφή της μασονίας της κάθε χώρας: Στο Ύπατο Συμβούλιο του 33ου βαθμού. Πρόκειται για μια ερμητικά κλειστή οργάνωση που συγκροτείται από σαράντα μασόνους, επιλεγμένους με αυστηρά κριτήρια από κάθε χώρα. Όλοι τους ανήκουν στο Ύπατο Συμβούλιο της χώρας τους και είναι οι άνθρωποι που διοχετεύουν αποφάσεις παρμένες στα άδυτα της στοάς του Λονδίνου, ρυθμιστικές συχνά της τύχης ολόκληρης της ανθρωπότητας. Με μέσο εκτέλεσης τους κορυφαίους της μασονίας που είναι προωθημένοι σε θέσεις-κλειδιά…
 ** ΜΠΕΝΕ-ΜΠΕΡΙΤ: Η ΥΠΕΡ ΣΤΟΑ
~ Είναι η στοά των στοών, αφού έχοντας ως εκπροσώπους διαλεχτά στελέχη της μέσα σχεδόν σε κάθε στοά των μασόνων και στη Μεγάλη στοά, ελέγχει και κατευθύνει τους πάντες και τα πάντα, δίνει κατευθύνσεις, παίρνοντας η ίδια κατεύθυνση και γραμμή για τα ελληνικά ζητήματα κατευθείαν από την Ουάσιγκτον! Η «Μπενέ-Μπερίτ» δεν είναι μόνο μια οργάνωση με δομή μασονική. Είναι κάτι περισσότερο: Υπέρ-οργάνωση με διαλεχτούς εκπροσώπους που ελέγχουν και τις Στοές των μασόνων!
 ** Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
~ Ο ελληνικός τεκτονισμός διαθέτει δυο κεντρικά όργανα: Τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας ή Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδας και το Ύπατο Συμβούλιο του 33ου βαθμού της Ελλάδας του Αρχαίου και Αποδεδειγμένου Σκωτικού Δόγματος που εδρεύουν στην Αθήνα (Αχαρνών 19) και τις 141 Στοές στην Αθήνα, τα επαρχιακά κέντρα, από τις οποίες πολλές ευρίσκονται «εν ύπνω»…
 ** ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ
~ Η μασονία κρύβει το πραγματικό πρόσωπό της στην Ελλάδα και εμφανίζεται δημόσια με προσωπείο «νομικών προσώπων». Πίσω από το Τεκτονικόν Ίδρυμα κρύβεται και δρα η Μεγάλη στοά της Ελλάδος. Και πίσω από το σωματείο Τεκτονική Ένωσις κρύβεται και δρα το Ύπατο Συμβούλιο του 33ου βαθμού. Πίσω από το προσωπείο κοινωνικών και φιλανθρωπικών σωματείων δρουν οι τεκτονικές στοές. Η μασονία κρατά μυστική τη μορφή της οργάνωσης, τη διδασκαλία και τη δράση της. Το μυστηριώδες Ύπατο Συμβούλιο του 33ου βαθμού στην Ελλάδα, εκτελεί τις αποφάσεις της Διεθνούς της μασονίας. Αποφάσεις που εκπορεύονται από ξένα «κέντρα» και ρυθμίζουν θέματα καίριας σημασίας για τον τόπο μας. Με 300 περίπου ενεργά μέλη σήμερα η στοά «Μπενέ-Μπερίτ» στην Αθήνα, έχει σαν γνωρίσματά ότι τα μέλη της είναι μόνο Ισραηλίτες και συγχρόνως Έλληνες υπήκοοι. Είναι παρακλάδι της Κεντρικής στοάς που εδρεύει στις ΗΠΑ. Παίρνει «γραμμή» κατευθείαν από την Ουάσιγκτον. Διαθέτει δικά της δικαστήρια που εκδίδουν αποφάσεις για τα μέλη της. Διαθέτει δικό της δίκτυο πληροφοριών και υποχρεώνει τα μέλη της να συλλέγουν «πάσας τας προς την στοάν χρησίμους πληροφορίας». Πληροφορίες που έχουν κατάληξη το Κέντρο, την Ουάσιγκτον.
~ Με έδρα της ένα κτίριο στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος, η Στοά «Μπενέ-Μπερίτ» παρουσιάζει εξαιρετική δραστηριότητα που έχει σαν στόχο της: α) Την εξυπηρέτηση «των ευγενών ηθικών καθηκόντων του Ισραηλιτικού Λαού..». β) Τη συνεργασία με άλλα ομοειδή σωματεία. γ) Την «εξύψωσιν και ανάπτυξιν των διανοητικών και ηθικών προτερημάτων της ισραηλιτικής φυλής… δ) Να κάνει διαλέξεις με αντικείμενο «την γνώσιν του Εβραϊσμού..» και ε) Να καταστρώνει «σχέδια υπέρ της διανοητικής εξυψώσεως των Ισραηλιτών εν γένει» !
 ** Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ
~ Η μασονία είναι ένα δυνατό όπλο στα χέρια του σιωνισμού. Ο σιωνισμός έχοντας σκοπό του την ίδρυση μιας παγκόσμιας εξουσίας του Ισραήλ, με έδρα τα Ιεροσόλυμα, επιδιώκει την αποδιοργάνωση όλων των επιμέρους εξουσιών των άλλων λαών και την εξάλειψη όλων των εμποδίων… Πράγματι, η Ιερουσαλήμ κατέχεται και πάλι ύστερα από 20 αιώνες από τους Εβραίους. Το χρήμα του κόσμου και ο υλικός πλούτος βρίσκονται σε εβραϊκά χέρια, όπως επίσης και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σε όλες τις χώρες υπάρχουν ηγεσίες άμεσα ή έμμεσα δικές τους. Ολόκληρος ο ΟΗΕ καθώς και το Συμβούλιο Ασφαλείας αδυνατούν να επιβληθούν και οι αποφάσεις τους βρίσκονται στον κάλαθο των αχρήστων του Τελ Αβίβ! Στην επίτευξη όλων αυτών μεγάλη ήταν και είναι η συμβολή της μασονίας. Το μάτι του Ισραήλ σε κάθε χώρα!
~ Ιδιαίτερα πολύτιμη για τον σιωνισμό είναι η διδασκαλία της μασονίας σχετικά με το πρόσωπο του Χριστού, τον οποίο θεωρεί Μύστη, δηλαδή άνθρωπο προσοντούχο. Μα όχι Θεό. Η διδασκαλία αυτή εξυπηρετεί την άποψη του σιωνισμού ότι ο Μεσσίας δεν ήρθε ακόμα, αλλά αναμένεται και θα΄ ρθει για να εγκατασταθεί κοσμοκράτορας με έδρα την Ιερουσαλήμ όπως έχουν πει οι προφήτες. Σε αυτό πάνω κινούνται και οι χιλιαστές, όργανα και αυτοί του σιωνισμού, έστω και αν πολλοί το αγνοούν.
~ Πίσω λοιπόν, από την δραστηριότητα στις Μασονικές στοές, με ανθρώπους στις θέσεις-κλειδιά της πολιτικής, της οικονομίας, της κοινωνικής ζωής και της Άμυνας. Πίσω από τις «φιλοσοφικές συζητήσεις» στα σκοτεινά «εργαστήρια». Πίσω από «αθώα» καταστατικά που παίρνουν τυπικό έλεγχο της Δικαιοσύνης. Πίσω από «Φιλανθρωπικά Ιδρύματα», «Ύπατα Συμβούλια», από «Ξιφοφόρους», «Άρχοντες», «Κραταιούς», «Ροδόσταυρους» και άλλους «αξιωματούχους» της μασονίας, με πλήρη άγνοια των περισσοτέρων μασόνων για το τι ρόλο παίζουν οι στοές τους, ποιο σκοπό εξυπηρετεί η μυστικότητα και η ίδια η ύπαρξή τους, κινείται ένα αόρατο δίχτυ που εξυπηρετεί τέλεια τους σκοπούς ξένων κέντρων αποφάσεων και Μυστικών Υπηρεσιών, όπως η αμερικάνικη CIA και η ισραηλινή «Μοσάντ».
~ Από τα Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών, πολλές διδασκαλίες για το ρόλο και τον προορισμό του Ισραήλ διδάσκονται στις Στοές των μασόνων. Το σύνθημα και έμβλημα της μασονίας «Ελευθερία-Ισότης-Αδερφότης» αναφέρεται και στα Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών. Το σύνθημα «Ελευθερία-Ισότης-Αδερφότης» των Ελλήνων Μασόνων είναι το ίδιο που για πρώτη φορά ειπώθηκε, γράφτηκε και καθιερώθηκε, στα πρακτικά του 1ου Διεθνούς Σιωνιστικού Συνεδρίου, στη Βασιλεία της Ελβετίας. Είναι αυτό που «ψιθυρίζουν» τα μέλη της «Μοσάντ» που είναι δραστηριοποιημένα και στη «Μπένε-Μπέριτ». Είναι η «ταμπέλα» για τη CIA και τους πράκτορές της.
 ** ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ
~ Είναι γνωστός ο ρόλος των «Τυπικών» στη μασονία. Τα πάντα στη στοά γίνονται σύμφωνα με κάποιο Τυπικό. Τριάντα τρείς βαθμοί, καθένας με το Τυπικό του. Τυπικά για το «τεκτονικό συμπόσιο», Τυπικό της «υιοθεσίας λυκιδέως» της «συζυγικής αναγνωρίσεως», του «μνημοσύνου», των «εγκαινίων τεκτονικού ναού», της «εγκαταστάσεως νέου εργαστηρίου», της «εγκαταστάσεως προέδρου και αξιωματικών εργαστηρίων». 40 Τυπικά!
 ** ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ «ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ» ΤΕΚΤΟΝΑ
~ Η μασονία ποτέ δεν αποκαλύπτει τα μέλη της εφόσον βρίσκονται εν ζωή. Όταν όμως ο μασόνος πεθάνει τον παρουσιάζουν σαν μέλος της. Η μυστικότητα και ο θάνατος τους επιτρέπει να χαρακτηρίζουν οποιονδήποτε εκ του ασφαλούς σαν μασόνο, χωρίς ο συκοφαντούμενος ή κάποιος άλλος να μπορεί να αποδείξει την αναλήθεια του ισχυρισμού! Έτσι παρουσιάζουν οι μασόνοι σαν μέλη στοών τους, προσωπικότητες της πολιτικής και εθνικής ζωής, με δημοκρατικές περγαμηνές και τεράστια προσφορά, χωρίς να είναι δυνατός ο έλεγχος των ισχυρισμών τους.
~ Εν τέλει, η μασονία είναι ένα Ιουδαϊκό δημιούργημα. Αυτό αποδεικνύεται από πολλά: α) Κατά τη μασονική Εγκυκλοπαίδεια οι δημιουργοί του ήταν Ιουδαίοι. β) Η Καμβάλα, η Εβραϊκή μαγεία, θεωρείται η βασίλισσα της μασονικής στοάς. γ) Ένα πλήθος λέξεων είναι Εβραϊκές. δ) Πρέπει να γνωρίζει ο μασόνος μάγος τουλάχιστον το Εβραϊκό αλφάβητο. ε) Και καθώς παραπονούνται οι άλλοι μάγοι, οι Ιουδαίοι μάγοι κατακλύζουν τις μασονικές στοές και τις καταντούν Ιουδαϊκά μαγαζιά. Χρηματοδότησαν και ίδρυσαν στοές διεθνώς. Ήδη στον αιώνα μας είναι κράτος εν κράτει, ειδικά εκεί όπου υπάρχει πολύ Ιουδαϊκό στοιχείο. Επειδή όμως έγιναν γνωστά τα έργα της στοάς και την απέφευγαν οι άνθρωποι παρά τις πιέσεις των πρακτόρων τους, δημιούργησαν λέσχες με μασονική διαχείριση, όπως τους ROTARY, LIONS, ROYND TABLE και άρπαξαν άλλους Οργανισμούς όπως τους Y.M.C.A. κλπ.
~ Ελέγχουν λόγω του ότι έχουν το χρήμα εις χείρας τους, την οικονομική ζωή διεθνώς, το εμπόριο, τις πολεμικές βιομηχανίες και τις κυβερνήσεις με ανθρώπους δικούς τους. Δισεκατομμύρια δολάρια ξοδεύουν οι Ιουδαίοι για να συντηρούν τις χιλιάδες Οργανώσεις που κάνουν «αντίπραξη» σε κάθε εμπόδιο! Χρηματοδοτούν και οργανώνουν ό,τι κακό βρουν, ομοφυλόφιλους, ιερόδουλες, κινήματα δήθεν οικολογίας, δήθεν ειρήνης, εργατικά κινήματα, ελέγχοντας τα συμβούλια.
 ~ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ: α ) Η Μασονία στην Ελλάδα (Κώστα Τσαρούχα),β) Ορθόδοξο Περιοδικό «Δύναμις»

**
*** ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ :
~** ΧΟΡΤΑ: ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΤΡΟΦΗ

* Το φαρμακείο της φύσης είναι πλούσιο σε ποικιλία και είδη! Τα άγρια χόρτα και τα βότανα είναι αναρίθμητα. Η υψηλή θρεπτική τους αξία σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμίδες, τα καθιστά ιδανική τροφή για εσάς που προσέχετε την υγεία σας και την σιλουέτα σας. Από την παραδοσιακή Κρητική Χορτόπιτα μέχρι τις σύγχρονες γκουρμέ σαλάτες με ωμά χόρτα και φρούτα, αλλά και από το κρέας μαγειρεμένο με χόρτα μέχρι τις διαιτητικές χορτόσουπες, οι συνταγές είναι ατελείωτες! Διαλέξτε και γιατί όχι …επινοήστε και δικές σας συνταγές και επωφεληθείτε τις ιδιότητες των άγριων χόρτων , που ευτυχώς υπάρχουν σε αφθονία στην Χώρα μας!
 * Ραδίκια, αντίδια, τσουκνίδα, σπανάκι, ρόκα, βλίτα, σπαράγγια, βρούβες, σέσκουλο… Ο κατάλογος είναι μακρύς αν προσπαθήσουμε να απαριθμήσουμε τα χόρτα της Ελληνικής Γης! Τα χόρτα είναι πραγματικά μία από τις πολυτιμότερες τροφές της Ελληνικής Παραδοσιακής Διατροφής, γεγονός το οποίο πολλοί άνθρωποι και ιδιαίτερα νέοι αμελούν. Τα χόρτα ή λάχανα, όπως ονομάζονται σε κάποιες περιοχές της Μακεδονίας, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για τον οργανισμό. Οι πρώτες αναφορές των θρεπτικών ιδιοτήτων που έχουν τα χόρτα καταγράφηκαν από την αρχαιότητα και φυσικά, επιβεβαιώνονται και σήμερα. Για τους αρχαίους Έλληνες, τους Ρωμαίους, τους Κινέζους και τους Άραβες, τα χόρτα είχαν θεραπευτικές ιδιότητες είτε μαγειρεμένα σε διάφορα φαγητά, είτε ως αφεψήματα.
 * Συγκεκριμένα, τα ραδίκια είναι ίσως ένα από τα αγαπημένα άγρια χόρτα της Μεσογείου. Τρώγονται κυρίως βραστά, αλλά και ωμά σε σαλάτες και θεωρούνται ένα άριστο τονωτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Το ραδίκι διαθέτει διουρητικές ιδιότητες και ο ζωμός του αποτελεί ένα τονωτικό αφέψημα για τον οργανισμό, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με λίγες σταγόνες λεμονιού. Ο Ησίοδος είχε πει: Να φας τσουκνίδα για να προστατευτείς από όλες τις ασθένειες του έτους. Αιώνες αργότερα, αποδείχτηκε ότι τα λόγια αυτά δεν έκρυβαν καμία υπερβολή. Πράγματι, το μικρό αυτό φυτό είναι αρκετά πολύτιμο, πλούσιο σε βιταμίνη Α και C, σίδηρο, κάλιο, μαγγάνιο. Η αφθονία του σε Καροτίνη Β θωρακίζει τον οργανισμό και προλαμβάνει την ανάπτυξη των ‘ελεύθερων ριζών’, συμβάλλοντας στην προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα. Το μελισσόχορτο και η παπαρούνα (το λουλούδι της Θεάς Δήμητρας) θεωρούνται ελιξίρια της νεότητας και φυσικά ηρεμιστικά. Σύμφωνα με αναλύσεις, έχει διαπιστωθεί ότι τα χόρτα περιέχουν φλαβονοειδή, δηλαδή αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προφυλάσσουν από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο. Τα χόρτα με την υψηλότερη συγκέντρωση φλαβονοειδών είναι το μάραθο, το πράσο, η παπαρούνα, το λάπαθο και το άγριο καρότο.
 * Αναρίθμητα είναι τα χόρτα όπως και οι ιδιότητες που προσφέρουν στον άνθρωπο. Είναι σημαντικό βέβαια να σημειωθεί ότι τα άγρια χόρτα διατηρούν αναλλοίωτα τα περισσότερα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους ακόμη και όταν τα μαγειρεύουμε!
 * Υπάρχουν κάποια σημεία που καλό είναι να γνωρίζετε:1. Αποφεύγετε να μαζεύετε χόρτα από τις άκρες πολυσύχναστων δρόμων2. Μην συλλέγετε χόρτα που δεν είστε σίγουροι ότι είναι βρώσιμα.3. Μαζεύετε μόνο τα πράσινα και υγιή φυτά , τα οποία είναι δροσερά4. Μην ξεριζώνετε ποτέ τα χόρτα5. Συλλέγετε χόρτα τα οποία θα καταναλώσετε μέσα στις επόμενες 5-6 ημέρες

~** Το δενδρολίβανο (Rosmarinus officinalis) :

~ είναι ένας μικρός πολυετής αειθαλής θάμνος που ανήκει στην οικογένεια της μέντας (Laminaceae). Τα φύλλα το δενδρολίβανου χρησιμοποιούνται συχνά για να αρωματίζουν φαγητά. Το δενδρολίβανο είναι εμποτισμένο στην χριστουγεννιάτικη παράδοση.
~ Το δενδρολίβανο χρησιμοποιείται συστηματικά από το 500 π.Χ. Στην αρχαία Ελλάδα ήταν αναγνωρισμένο σαν βότανο που είχε τη...ν ικανότητα να βελτιώνει το μυαλό και την μνήμη.
~ Διάφοροι θρύλοι συνδέουν το δενδρολίβανο με τα Χριστούγεννα και όλοι τους περιστρέφονται γύρω από την Μαρία την μητέρα του Ιησού, και το ένδυμα που άπλωσε πάνω από ένα φυτό δενδρολίβανου. Μια εκδοχή λέει ότι κατά την διάρκεια της φυγής της οικογένειας του Ιησού προς την Αίγυπτο η Μαρία άπλωσε τα ρούχα του μωρού σε έναν διπλανό θάμνο που ήταν θάμνος δενδρολίβανου. Τότε τα άσπρα λουλούδια του φυτού έγιναν μπλε για να τιμήσουν το Θείο Βρέφος.
~ Μια παραλλαγή αυτού του θρύλου λέει πως ήταν ο μανδύας της Μαρίας που απλώθηκε στο δενδρολίβανο οποίος είχε μπλε χρώμα. Το μπλε χρώμα παραδοσιακά συνδέεται με την Παναγία και η χριστιανική παράδοση θέλει τα μπλε λουλούδια να αναφέρονται σε Εκείνη.
~ Μια άλλη παραλλαγή στο ίδιο θέμα λέει ότι την ώρα που τα ρούχα του Θείου Βρέφους ήταν απλωμένα στον θάμνο, αυτός άρχισε να εκπέμπει μια γλυκιά ευωδιά. Αυτή ήταν η ανταμοιβή του για την υπηρεσία που πρόσφερε στο Θείο Βρέφος.
~ Ίσως αυτό το διακριτικό άρωμα να είναι ο λόγος που το δενδρολίβανο απέκτησε τη φήμη του σύμβολου της θύμησης. Χρησιμοποιήθηκε σα κηδείες και στην διακόσμηση τάφων για να θυμίζει ότι δεν ξεχνιούνται οι εκλιπόντες. Χρησιμοποιήθηκε ακόμα και σε γάμους για για να θυμίζει στους νεόνυμφους να μην ξεχνούν τους όρκους τους. Έτσι συμβολίζει ακόμα, την φιλία και την πίστη στις σχέσεις.

 ~** Tα 20 ελληνικά τυριά Π.O.Π. πρέπει να πρωτιμάμε τα Ελληνικά  προϊόντα .... :

* Φέτα (Mακεδονία, Θράκη, Ήπειρος, Στερεά Eλλάδα, Πελοπόννησος, ν. Λέσβου, Θεσσαλία). Γάλα πρόβειο ή μείγμα πρόβειου – γίδινου έως 30% κ.β. * Kασέρι (Mακεδονία, Θεσσαλία, ν. Λέσβου, ν. Ξάνθης). Γάλα πρόβειο ή μείγμα ...πρόβειου -γίδινου έως 20% κ.β.
* Mανούρι (Θεσσαλία, Kεντρική και Δυτική Mακεδονία). Tυρόγαλα από πρόβειο ή γίδινο γάλα ή μείγμα αυτών και γάλα πρόβειο ή γίδινο ή κρέμα αυτού.
* Γαλοτύρι (Ήπειρος, Θεσσαλία). Γάλα πρόβειο, γίδινο ή μείγματα αυτών.
* Kεφαλογραβιέρα (Δυτ. Mακεδονία, Ήπειρος, Aιτωλοακαρνανία, Eυρυτανία). Γάλα πρόβειο ή μείγμα πρόβειου – γίδινου έως 10% κ.β.
* Kαλαθάκι Λήμνου (Λήμνος). Γάλα πρόβειο ή μείγμα πρόβειου με γίδινο έως 30% κ.β.
* Γραβιέρα Aγράφων (περιοχή Aγράφων). Γάλα πρόβειο ή μείγμα πρόβειου με γίδινο έως 30% κ.β.
* Kοπανιστή (Kυκλάδες). Γάλα αγελαδινό, πρόβειο ή γίδινο.
* Γραβιέρα Kρήτης (Kρήτη). Γάλα πρόβειο ή μείγμα πρόβειου με γίδινο έως 20% κ.β.
* Kατίκι Δομοκού (περιοχή Δομοκού). Γάλα γίδινο ή μείγμα αυτού με πρόβειο.
* Ξυνομυζήθρα Kρήτης (Kρήτη). Tυρόγαλα από γάλα πρόβειο, γίδινο ή μείγμα αυτών.
* Σαν Mιχάλη (Σύρος). Γάλα αγελαδινό.
* Mετσοβόνε (Mέτσοβο). Γάλα αγελαδινό ή μείγμα αυτού με γάλα πρόβειο και γίδινο μέχρι 20% κ.β.
* Γραβιέρα Nάξου (Nάξος). Γάλα αγελαδινό ή μείγμα αυτού με γάλα πρόβειο και γίδινο μέχρι 20% κ.β.
* Πηχτόγαλο Xανίων (νομός Xανίων). Γάλα γίδινο ή πρόβειο ή μείγματα αυτών.
* Aνεβατό (νομός Γρεβενών και περιοχή Bοΐου Kοζάνης). Γάλα πρόβειο ή γίδινο ή μείγματα αυτών.
* Mπάτζιος (Θεσσαλία, Kεντρική και Δυτική Mακεδονία). Γάλα πρόβειο ή γίδινο ή μείγματα αυτών.
* Φορμαέλα Aράχωβας Παρνασσού (Aράχωβα). Γάλα γίδινο ή πρόβειο ή μείγματα αυτών.
* Σφέλα (νομοί Mεσσηνίας – Λακωνίας). Γάλα πρόβειο ή γίδινο ή μείγματα αυτών.
* Λαδοτύρι Mυτιλήνης (Λέσβος). Γάλα πρόβειο ή μείγμα αυτού με γίδινο.

  ~** Πρόληψη καρκίνου πριν από τη γέννηση

~ Υγιή παιδιά, απαλλαγμένα από την πιθανότητα να πάθουν καρκίνο, μπορούν πλέον να γεννιούνται χάρη στις εξελίξεις της γενετικής. ~ Υγιή παιδιά, απαλλαγμένα από την πιθανότητα να πάθουν καρκίνο, μπορούν πλέον να γεννιούνται χάρη στις εξελίξεις της γενετικής.
 ~ Η ανακάλυψη γονιδίων τα οποία προκαλούν διαφόρους όγκους, προσφέρει νέες δυνατότητες στους επιστήμονες αλλά και στους γονείς που επιθυμούν να αποκτήσουν υγιή παιδιά. Ήδη, ένα ζευγάρι από την Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα παιδιά απαλλαγμένα από την προδιάθεση να εκδηλώσουν φαιοχρωμοκύττωμα, έναν σπάνιο όγκο των επινεφριδίων που προκαλεί υπέρταση και ο οποίος είναι δυνητικά θανατηφόρος.
 ~ «Τα τελευταία 10-20 χρόνια υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός γονιδίων που έχουν ανακαλυφθεί, προσφέροντας νέες δυνατότητες γενετικής διάγνωσης, αλλά και γενετικής συμβουλευτικής, στις οικογένειες που έχουν μεταλλάξεις στα γονίδια. Αυτό μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη. Αυτή τη στιγμή, στα νέα ζευγάρια, όπου το ένα από τους δύο μέλη έχει μία μετάλλαξη, μπορεί να γίνει πρόληψη πριν από την τεκνοποίηση. Είναι απλό, γίνεται ένας έλεγχος του γενετικού υλικού του DNA και εφόσον γίνει τεχνητή γονιμοποίηση μπορεί να αποκλειστεί το έμβρυο που έχει τη μετάλλαξη. Το αν κανείς θα πρέπει να το κάνει αυτό, είναι ένα τελείως άλλο θέμα, με το οποίο δεν ασχολούμαι εγώ. Αυτό είναι κάτι το οποίο αφορά το ζευγάρι που παίρνει τις αποφάσεις και τις πεποιθήσεις του από πλευράς ηθικής. Εγώ μιλάω για τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία και οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι ευρέως εφαρμόσιμες» αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο Έλληνας διευθυντής των Εθνικού Ινστιτούτου για την Υγεία του Παιδιού και την Ανάπτυξη του Ανθρώπου των ΗΠΑ, Κωνσταντίνος Στρατάκης.

  ~** Μιλήστε με ειλικρίνεια στο παιδί σας για το sex.

~ Ανάλογα με την ηλικία αλλά και την ωριμότητα του παιδιού, οφείλουμε να δίνουμε σαφείς και ρεαλιστικές απαντήσεις στα ερωτήματά του και να παραλείπουμε στείρες και ανούσιες απαντησεις του παρελθόντος, όπως «τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός». ~ Καθώς οι κίνδυνοι για κάποια σεξουαλική παρενόχληση του παιδιού σας έχουν αυξηθεί, και λόγω της αυξημένης χρήσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών στη σημερινή εποχή, καλό θα ήταν όλοι οι γονείς να ξεκινούσαμε μία «ήπια» σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, ακόμα και αν τα παιδιά μας βρίσκονται σε πολύ μικρή ηλικία.
~ Εξάλλου, η γνωριμία με το σώμα μας, πρωτίστως, είναι επιτακτική ανάγκη για τα παιδιά, καθώς θα τα βοηθήσει να κατανοήσουν ευκολότερα το σεξ και να «προστατευθούν» αποτελεσματικότερα, αν υπάρξει ανάγκη.
~ Ανάλογα, λοιπόν, με την ηλικία αλλά και την ωριμότητα του παιδιού, οφείλουμε να δίνουμε σαφείς και ρεαλιστικές απαντήσεις στα ερωτήματά του και να παραλείπουμε φρασεις-κλισέ του παρελθόντος, όπως «τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός».
~ Πολλά είναι τα παιδιά, που αρχίζουν τις ερωτήσεις για το σώμα τους και το σεξ στην ηλικία περίπου των 5 ετών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και παιδιά, που έχουν απορίες πολύ νωρίτερα.
~ Οι ειδικοί θεωρούν τις απορίες των παιδιών ως μία άριστη ευκαιρία, για να μπορέσει ο γονιός να "περάσει" κάποια θεματα που θέλει, και συνιστούν ότι, αν το παιδί δεν φέρνει στην επιφάνεια το θέμα αυτό, να βρουν εκείνοι έναν τρόπο να το θίξουν!
~ Αυτό που, σε γενικές γραμμές, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι να δίνουμε σύντομες απαντήσεις και να μην μακρυγορούμε, δίνοντας λεπτομέρειες που μπορεί και να μην καταλαβαίνει.
~* Καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας μερικές βασικές αρχές
1. Σε ερωτήσεις των παιδιών για το σώμα τους και τις διαφορές των δύο φύλων είμαστε κατατοπιστικοί περιγράφοντάς τους τις διαφορές. Πολύ χρήσιμο σε αυτήν την περίπτωση είναι να αγοράσετε ένα σχετικό βιβλίο «μαθαίνω το σώμα μου» ή ένα σχετικό παιχνίδι, που θα τα βοηθήσει να κατανοήσουν την ανατομία του σώματος των δύο φύλων.
2. Δεν αναφερόμαστε ποτέ στα γεννητικά όργανα των ανθρώπων με διάφορα χαριτωμένα παρατσούκλια που μας έμαθαν εμάς οι δικοί μας γονείς, δηλαδή «μεμέ», «πιπί», «πουλάκι» κλπ., επειδή το παιδί με αυτόν τον τρόπο καταλαβαίνει ότι πίσω από το «κωδικοποιημένο» όνομα κρύβεται κάτι που πρέπει να μένει μυστικό! Ιδιαίτερα μετά τα 4-5 χρόνια του, τα αναφέρουμε φυσιολογικά με τα ονόματά τους, δηλαδή «κόλπος» και «πέος», ώστε το παιδί να μάθει να τις χρησιμοποιεί έτσι χωρίς να ντρέπεται.
3. Στη συνηθισμένη ερώτηση από πού γεννήθηκα εγώ, απαντάμε ειλικρινά: «Ήσουν στην κοιλίτσα της μαμάς μέσα σε ένα αβγουλάκι που μεγάλωνε – μεγάλωνε και βγήκες».
4. Σε ενδεχόμενη ερώτηση πως γεννιούνται τα μωρά, μία απάντηση τύπου «το σποράκι του µπαµπά µπαίνει στην κοιλίτσα της µαµάς και γίνεται το µωρό» είναι σαφώς πιο αποδεκτή από το ότι «τα φέρνει ο πελαργός»!
5. Αποφύγετε απαντήσεις του στυλ: «Είσαι ακόμα μικρός, όταν μεγαλώσεις θα μάθεις ή θα σου πω». Όση μυστικότητα κρατάτε γύρω από αυτά τα θέματα, τόσο περισσότερο διογκώνετε την περιέργειά τους.
~* Όσο τα παιδιά είναι ακόμα μικρά, οι απαντήσεις που πρέπει να δώσουμε είναι πιο εύκολες, καθώς λέμε πάντα τη… μισή αλήθεια. Καθώς περνάνε τα χρόνια πρέπει να γίνουμε πιο λεπτομερείς, ενημερώνοντάς τα για τη λειτουργία των γεννητικών οργάνων, τη σεξουαλική πράξη, τους κινδύνους που αυτή έχει, την προστασία τους μέσω της αντισύλληψης, την περίοδο στα κορίτσια και πώς επηρεάζει το γυναικείο οργανισμό αλλά και θέματα ταμπού, όπως ο αυνανισμός.
~ Δίνοντας λοιπόν ειλικρινείς απαντήσεις από όταν τα παιδιά μας είναι ακόμα μικρά, διευκολύνουμε και το δικό μας έργο αλλά και το δικό τους μυαλό να επεξεργαστεί αργότερα κάθε «δύσκολη» πληροφορία που τους δίνουμε.
~ Αν, τέλος, πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε, μιλήστε με κάποιον ειδικό ή αναζητήστε στα βιβλιοπωλεία ένα σχετικό βιβλίο – εγχειρίδιο για να σας βοηθήσει στο δύσκολο αυτό θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

  ~** Πώς αντιμετωπίζουμε την ξηροδερμία

~ Εχετε παρατηρήσει ότι δέρμα του παιδιού σας είναι ξηρό; Συνήθως, επειδή τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα από τους μεγάλους, είναι και ευκολότερο να εμφανίσουν ξηροδερμία. ~ Εχετε παρατηρήσει ότι δέρμα του παιδιού σας είναι ξηρό; Συνήθως, επειδή τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα από τους μεγάλους, είναι και ευκολότερο να εμφανίσουν ξηροδερμία, αλλά τελικά το πώς αυτή εκδηλώνεται είναι με ακριβώς τον ίδιο τροπο με τους ενήλικες.
~ Το κρύο, ο ξηρός αέρας, που βγαίνει από την εσωτερική θέρμανση το χειμώνα, ο ήλιος, ο κλιματισμός και η θάλασσα το καλοκαίρι, αλλά και το νερό της πισίνας μπορεί να είναι αιτίες για ξηροδερμία στο δερματάκι του παιδιού σας.
~ Ενας τρόπος αντιμετώπισης της ξηροδερμίας είναι να αποφεύγεται το καθημερινό μπάνιο, μια και το συχνό πλύσιμο του δέρματος αφαιρεί τα φυσικά του συστατικά και αν γίνεται και με καθαριστικά, που δεν σέβονται τη σύστασή του, απορυθμίζει και το PH της επιδερμίδας του.
~ Εναλλακτικά, μπορείτε να μη σταματήσετε το καθημερινό μπάνιο, αλλά το πόση ώρα του κάνετε μπάνιο. Δηλαδή να προτιμήσετε ένα σύντομο ντους από ένα κανονικό μπάνιο, να χρησιμοποιείτε το σαπούνι με φειδώ και πάντα με προϊόντα ειδικά για ξηρά δέρματα και να αποφεύγετε το πολύ ζεστό νερό.
~ Μετά το μπάνιο, αποφύγετε να το σκουπίζετε με σκληρές πετσέτες και με έντονο τρόπο. Προτιμότερο είναι να «ταμπονάρετε» το δέρμα του και αμέσως μετά να απλώσετε μία καλή ενυδατική κρέμα σώματος κατάλληλη για την ηλικία του.
~ Την επάλειψη της ενυδατικής κρέμας μπορείτε να την επαναλάβετε και δεύτερη φορά μέσα στην μέρα.
~ Εάν το παιδί σας κολυμπάει σε πισίνα, μην το αφήνετε με το χλώριο πάνω στο δέρμα του για πολλή ώρα, και το ίδιο αποφύγετε και με το θαλασσινό νερό, αφού το αλάτι ξηραίνει την επιδερμίδα.
~ Επίσης, ενθαρρύνετε το παιδί σας να πίνει υγρά, νερό και χυμούς, ώστε να διατηρεί μία ικανοποιητική ενυδάτωση στον οργανισμό του.
~ Εάν το παιδί σας έχει φαγούρα και έντονες κόκκινες κηλίδες στο δέρμα του, μην αμελήσετε να ζητήσετε τη γνώμη ενός γιατρού, γιατί μπορεί τελικά να μην είναι μια απλή ξηροδερμία, αλλά μία άλλη πάθηση του δέρματος όπως ένα έκζεμα, που χρειάζεται ειδική αγωγή.
~ Σε σπάνιες περιπτώσεις, το έντονα ξηρό δέρμα μπορεί να δείξει μια γενετική κατάσταση, που ονομάζεται ιχθύαση και εμφανίζεται με βασικό της σύμπτωμα την απολέπιση του δέρματος και την έντονη ερυθρότητα. Είναι επίσης σύνηθες να συνοδεύεται από μία πάχυνση στις παλάμες των χεριών και στα πέλματα των ποδιών.

~** Νέα μελέτη πάνω στη διατροφή των πρόωρων μωρών
~ Μία έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, φέρνει νεά δεδομένα στην επιφάνεια, χωρίς ωστόσο να αναιρεί ότι πιστεύουν ως τώρα οι ειδικοί. ~ Εώς αυτή τη στιγμή, οι επιστήμονες είναι αντίθετοι στο να τρέφεται ένα πρόωρο μωρό με γάλα στις πρώτες ημέρες της ζωής του, επειδή κρίνουν ότι το γάλα μπορεί να προκαλέσει αξεπέραστα εντερικά προβλήματα.
~ Μία έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, φέρνει νεά δεδομένα στην επιφάνεια, χωρίς ωστόσο να αναιρεί ότι πιστεύουν ως τώρα οι ειδικοί.
~ Η μελέτη διενεργήθηκε με τη συμμετοχή τετρακοσίων μωρών και 54 νοσοκομείων σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία. Τα νεογνά που μελετήθηκαν είχαν γεννηθεί τουλάχιστον πέντε εβδομάδες πριν από την προκαθορισμένη μέρα τοκετού και ήταν ελλιποβαρή.
~ Στα μισά από τα συμμετέχοντα μωρά δόθηκε γάλα κατά την δεύτερη ημέρα ζωής, ενώ στα υπόλοιπα δόθηκε κατά την έκτη μέρα. Το 75% των νεογνών τράφηκαν με το γάλα της μητέρας τους.
~ Στην ομάδα που έλαβε γάλα νωρίτερα, το 18% πάσχισε από νεκρωτική εντεροκολίτιδα. Το ίδιο πρόβλημα εμφανίστηκε στο οριακά χαμηλότερο ποσοστό του 15% για τη δεύτερη ομάδα.
~ Κατά μέσο όρο, τέκνα που έλαβαν γάλα τη δεύτερη μέρα μπορούσαν να τρέφονται εξ’ ολοκλήρου με αυτόν τον τρόπο μέχρι τη 18η μέρα ζωής. Αντίθετα, μωρά που τράφηκαν με γάλα την έκτη μέρα είχαν αυτή τη δυνατότητα έως την 21η μέρα. Εξ’ ολοκλήρου θρέψη με γάλα ονομάζεται η ικανότητα ενός μωρού να θρέφεται με γάλα επί 72 ώρες.
~ Επιπλέον, νεογνά που έλαβαν γάλα νωρίτερα χρειάστηκε να μείνουν κατά μέσο όρο λιγότερες ημέρες σε θερμοκοιτίδα συγκριτικά με τα υπόλοιπα.

~** Σεξ: το πρωί ή το βράδυ;
~ Παλιότερες έρευνες μπορεί να υποστήριζαν ότι το πρωινό σεξ αυξάνει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης, αλλά τώρα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η διαφορά, που έχει πράγματι παρατηρηθεί στην κινητικότητα του σπέρματος, δεν είναι τελικά τόσο σημαντική. ~ Παλιότερες έρευνες μπορεί να υποστήριζαν ότι το πρωινό σεξ αυξάνει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης, αλλά τώρα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η διαφορά που έχει πράγματι παρατηρηθεί στην κινητικότητα του σπέρματος δεν είναι τελικά τόσο σημαντική.
~ Σύμφωνα με τις μελέτες, το ανδρικό σπέρμα περιέχει κατά μέσο όρο 87 εκατ. σπερματοζωάρια το βράδυ, ενώ το πρωί περιέχει 88 εκατ.! Μια αύξηση όμως που μπορεί να ακούγεται μεγάλη, αλλά δεν είναι τελικά στην πράξη ικανή να κάνει τη διαφορά, μια και αρκεί τελικά ένα σπερματοζωάριο, για να γονιμοποιήσει το ωάριο.
~ Αν πραγματικά θέλετε να αλλάξετε τις πιθανότητες σας υπερ σας, η σίγουρη κι αποδεδειγμένη μέθοδος λένε οι ειδικοί, είναι να κάνετε σεξ όσο πιο κοντά γίνεται στην ημερομηνία τις ωορρηξίας σας.
~ Δηλαδή για τις γυναίκες με 28 ημέρες κύκλο είναι μεταξύ 10η και 17η μέρα του κύκλου τους, ενώ γι’ αυτές με μικρότερο ή μεγαλύτερο κύκλο προσθέστε και αφαιρέστε αναλογικά για να βρει τις γόνιμες μέρες σας.
~ Π.χ με 26 μέρες κύκλο, μετρήστε από την 8η ως την 15η, με 30 μέρες κύκλο από την 12η ως την 19η κλπ κλπ
~ Σας υπενθυμίζουμε ότι στα φαρμακεία πλέον κυκλοφορούν και τεστ ωορρηξίας και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, αφού βέβαια πάρετε και τη γνώμη του γιατρού σας για την αποτελεσματικότητά τους.
~ Επίσης, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όσο σημαντικό είναι να γνωρίζετε το σώμα σας και τις… συνήθειές του, άλλο τόσο σημαντικό τελικά είναι να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε το σεξ, καθώς όσο πιο χαλαροί είστε, τόσο περισσότερες πιθανότητες να συλλάβετε έχετε.

~**


*** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ  :
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/10-2012.html  , Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 των Παθών του Κυρίου μας στην ενημέρωση .-
 ~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/04/10-2012.html  , Στην καθημερινότητα μας Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 .-
*** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/11-2012.html  , Μεγάλη Τετάρτη ΚΟΝΤΆ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11 Απριλίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/04/12042012.html  , Μεγάλη Πέμπτη 12/04/2012 στην καθημερινότητα της ενημέρωσης .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/13-2012.html  , Μεγάλη Παρασκευή 13 Απριλίου 2012 σατο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/04/14-2012.html  , Μέγα Σάββατο 14 Απριλίου 2012 στην ενημέρωσή μας .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/04/k-15-2012.html  , Kυριακά 15 Απριλίου 2012 ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ ΑΝΑΣΑΤΑΣΕΩΣ .. στην ενημέρωση.-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/16-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/17-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 17 Αποριλίου 2012 .- & ΦΏΤΟ-Αλμπουμ .
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/18-2012.html  , AΠΟΨΕΙΣ -Θέσεις -Σχόλια -Παρουσιάσεις Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/18-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 Foto - Album .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 Foto – Album .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/04/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 φωτογραφίες
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/20-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 Παλιές Φωτογραφίες .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/21-2012.html  , ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ για μιά θύμηση Σάββατο 21 Απριλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/21-2012_21.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ενημέρωση και Άλλα Σάββατο 21 Απριλίου 2012 , Φωτογραφίες από προσωπικό άλμπουμ .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/22-2012.html  , Φωτογραφίες του παλιού καιρού για μιά θύμηση Κυριακή 22 Απριλίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/21-22-2012.html  , Aυτό το Σαββατο - Κύριακο στην ενημέρωση 21 και 22 Απριλίου 2012 Φωτογραφίες .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/04/23-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 Φώτο - άλμπουμ .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/04/24-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 24 Απριλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/25-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 .-
~ ~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/04/26-2012.html , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26  Απριλίου  2012
** ~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/3-26042012.html  , ΣΑΠΕΙΟ 3 ΜΕ ΑΝΤΩΝΗ Κ. ΣΑΜΑΡΑ 26/04/2012  .-
** Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΕΤΑΓΜΑ !!
Photobucket

**  ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ ΑΛΜΠΟΥΜ : ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΥΜΙΣΗ ...ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ !
~* Ακολουθούν  φωτογραφίες απο την Φοιτητική μου ζωή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο  Θεσσαλονόκης   ,  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  1968 -1973 .- Έξ  6  χρόνια  αξέχαστα , γεμάτα δράση , χαρά , ενθουσιασμών , έρωτα , εκδρομών , φιλιών ....και τέλος  γάμος και το πρώτο  μας παιδί το 1975 στην Θεσσαλονίκη !!
1973 από την ορκομοσία μας στο Πανεπιστήνιο
Υπογράφοντας για τον τίτλο σπουδών στην Οδοντιατρική 1973
1970-71 Θεσσαλονίκη
1972 Θεσσαλονίκη ένας από τους έρωτές μου
1973-74
Φωτογραφία 1972 Θεσσαλονίκη
1973 Θεσσαλονίκη Σταμάτης Ν. Σ. - Δημήτρης Γ.Κ.
1972-73 Θεσσαλονίκη Αναστασία (Βλάσενα) - Δεσποινα
1972 Πόρτο Λάγος Σταμάτης - Δέσποινα
1974-75 Δέσποινα 'εγκυος  Βασιλική - Αλεξάνδρα Αρφαρά
1973-73 Δέσποινα
Ερωτευμένοι Δέσποινα - Σταμάτης 1972 Θεσσαλονίκη
Τελειώφοιτη Οδοντιατρικής Θεσσαλονίκης 1973 , μετά την ορκομοσία
Καθηγητής Σταματολογίας κ. Χατζιώτης
Καθηγητής Ορθοδοντικής κ. Βασ. Χαραλαμπάκης
Υπογράφοντας ως πτυχιούχος οδοντίατρος στην Γαμματεία της Σχολής
Στο εργαστήριο πορσελάνης Οδοντιατρικής 1972
Στο εργαστήριο πορσελάνης 1972
το κορίτσι μας
Λίγο πρί το γάμο
Μια χρονιά στην Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης
Στο  οδοντιατρείο
Με την έγκυο στο 1ο παιδί σύζυγό μου
Στο Οδοντιατρείο
Από την  ορκομοσία στην οδοντιατρική Θεσσαλονίκης 1973
Ο σταθμός της ζωής μου ... το λιμανάκι μου
Κληνική " Μαμακούκα" Θεσσαλονίκη με τον γιό μας Νίκο
Το  πρώτο μας  παιδί , ...ο Νικολάκης μας ..
Ανάμνηση από Θεσσαλονίκη
*Αναμνήσεις  από την φτωχομάνα  Θεσσαλονίκη  1968-1973
~    Η ΖΩΗ  ΔΕΝ   ΕΙΝΑΙ  ΑΝΟΙΞΗ! ....... Η  ΑΝΟΙΞΗ  ΕΙΝΑΙ  ΖΩΗ  !!...
Η  Ζωή μας  είναι μιά διαρκείς  αναλλαγής  Χαράς - Λύπης , Επιτυχίας - Αποτυχίας , Ανόδου - Καθόδου , Ενθουσιαμού- Απόγνωσης , Ζωής και Θανάτου ..... Ανθρωπιάς και απανθρωπιάς (κτηνοδίας) ...... κ.α.π.   

**-"Η ιστορία θα πρέπει να απολογηθεί όχι τόσο για τις αποτρόπαιες πράξεις κάποιων μοχθηρών ανθρώπων, όσο για την εκκωφαντική σιωπή των υπολοίπων" .- (Μάρτιν Λούθερ Κινγκ) .-

**   Ποτέ μην ανέχεσαι να σου λέει «όχι» κάποιος που δεν έχει την αρμοδιότητα να σου πει «ναι».- (Eleanor Roosevelt, 1884-1962,   Αμερικανίδα, σύζυγος του Φ.Ρούζβελτ).-

**   Ποτέ μην επιτρέπεις σε κάποιον να είναι η πρώτη προτεραιότητά σου, ενώ ανέχεσαι να είσαι γι’ αυτόν μια από τις εναλλακτικές του λύσεις. -(Ανώνυμος).- **  Πρέπει το όνειρο , που ονομάζουμε ζωή , να είναι γλυκύτερο .- 
Να είναι πρόγευση της αληθινής ζωής στην καθ΄ αυτό πατρίδα μας , στην οποία το ζων πνεύμα δεν θα φέρει την άλυσι του σώματος , την σκευοθήκη του χώρου , την μάστιγα των γήινων πόνων και όπου δεν θα το πιέζουν οι πειρασμοί των πολύ μικρών μας αναγκών και επιθυμιών .-
Ας φέρουμε με θάρρος και χωρίς γογγυσμό το φορτίο μέχρι τέλους χωρίς να λησμονούμε καθόλου εκείνον τον υψηλότερο σκοπό .- 
 Θα είμαστε γεμάτοι χαρά , όταν θα σημάνουν οι τελευταίες ΄ώρες της ζωής μας , για να αποθέσουμε το φορτίο  και να βλέπουμε να φεύγει από επάνω μας κάθε τι το φθαρτό .- (Κάρολος Γκάους ).-

**  "Εργο αγάπης είναι η ολύψυχη ευεργεσία προς τον πλησίον μας, η μακροθυμία και η υπομονή που δείχνουμε απέναντι του, καθώς επίσης και η φρόνιμη και συνετή χρησιμοποίηση των πραγμάτων....."

** "Μην καταφρονείς την εντολή της αγάπης, γιατι με αυτη θα γίνεις παιδί του Θεού. Ενώ παραβαίνοντας την θα γίνεις παιδί της γέεννας......."

~*