ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Αυτοί που έκαψαν την Ελλαδα μας

Αυτοί που έκαψαν την Ελλαδα  μας στο αγιάζι της καθημερινότητας :
Παρασκευή 12 Οκτωβρίου  2012 ,
Το  ποντικάκι  πάντα κοντά μας  βρίσκει  και  μας  γράφει !!!

~*** Αυτοί που έκαψαν την Ελλαδα  μας  :
 Αυτοί που θέλουν να εκαινώσουν τα νησιά μας !
Αυτοί που δεν θέλουν να πληρώνουν οι Τράπεζες και Τραπεζίτες !
Αυτοί που δε θέλουν να πληρώσουν αποζημιώσεις για την Γερμανική κατοχή στην Ελλάδα μας με όλες τις ανθρώπινες και υλικές καταστροφές (αποζημιώσεις) !!
Αυτοί που τοκογλιφούν στα κεφάλια των Ελλήνων !
Αυτοί  που πιστεύουν ότι οι Έλληνες θα γίνουν οι υπηρέτες των !
Αυτοί  που .......

 ~**** AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: ποιοι έκαψαν την Ελλάδα


ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΝΟΜΊΖΕΤΑΙ ;;;;;;;
 AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Τα ονόματα και οι εταιρίες που έκαψαν την Ελλάδα
 Μια απίστευτη έρευνα που λέει τα πράγματα με το όνομά τους! Ποιοι και πως οργάνωσαν το έγκλημα κατά της χώρας μας!
 Φανταστείτε μια πολεμική ενέργεια! Μια δολιοφθορά στις γραμμές του «εχθρού»! Μια πολεμική σύρραξη ανάμεσα σε δύο στρατούς! Ποια είναι τα «εργαλεία» που χρειάζεται ένας επιτιθέμενος; Σίγουρα, ...
 ... τα πυρομαχικά και σίγουρα ένα σχέδιο δράσης εναντίον του αμυνόμενου!
 Στην περίπτωση της επίθεσης στην Ελλάδα, ποια ήταν τα εργαλεία της κρίσης; Ποια ήταν τα όπλα στη φαρέτρα του «εχθρού» και ποιο ήταν το σχέδιό του;
 Σε αυτό το ερώτημα θα προσπαθήσω να απαντήσω σήμερα, όσο το δυνατόν πιο απλά, χωρίς περιττούς οικονομικούς όρους αλλά πάνω απ όλα με ονόματα! Τόσο προσώπων όσο και εταιριών!
 Διότι εδώ και δύο χρόνια που ο Ελληνικός λαός δέχεται μια πολεμικού τύπου επίθεση, κάποιοι στην Ελλάδα, εξακολουθούν να κρύβουν από τους Ελληνες ακόμη και το όνομα του «εχθρού»! Αντίθετα σε γειτονικές χώρες, γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι επιτιθέμενοι και ποιο είναι το σχέδιο τους!
 Εδώ, εξακολουθούμε να τους ονομάζουμε γενικά κι αόριστα … ως «αγορές» διότι η διαπλοκή των πολιτικών με τον δημοσιογραφικό κόσμο, μέσω της διαφημιστικής πίτας, δεν επιτρέπει ούτε καν το όνομα τους να αναφερθεί!!!
 Και ναι μεν η Ευρώπη είναι συνένοχη και συμμέτοχη στο έγκλημα κατά της χώρας μας, στην Ελλάδα, με μεγάλη ευκολία αναφερόμαστε στον … «εχθρό» όταν είναι made in USA αλλά με μεγάλη δυσκολία αναφερόμαστε στον εχθρό όταν είναι … ευρωπαίος και μοιράζει διαφημίσεις στα κανάλια και στις εφημερίδες!!
 Μάλιστα στις 3 Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε επίσημα, τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ντέιβιντ Αϊχορν, διότι σχεδίασαν την επίθεση στο ευρώ και κατ επέκταση και την επίθεση στην Ελλάδα!
 Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι στην Ευρώπη και συνεπώς στην Ελλάδα, θα εξαντλούσαν κάθε νομική δραστηριότητα εναντίον τους, εντούτοις, ουδείς άδραξε αυτή την μοναδική ευκαιρία και στη Γηραιά Ηπειρο δεν κουνήθηκε φύλο!!!
 Το ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι θα το δείτε παρακάτω και θα αντιληφθείτε το ΓΙΑΤΙ !
 Πάμε όμως να εξετάσουμε τα πράγματα με ψυχραιμία!
 ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΊΣΗΣ
 CDS - Ασφάλιστρα κινδύνου
 Εξι ήταν τα εργαλεία με τα οποία κατασκευάστηκε … εργαστηριακά η κρίση και ο ιός απελευθερώθηκε στην Ευρώπη ! Επιλογή; Τα «κράτη-γουρούνια» (PIGS, από τα αρχικά των λέξεων, Portugal Ireland, Greek, Spain) είχαν προεπιλεγεί και στα «εργαστήρια» των τοκογλύφων είχαν γίνει οι απαραίτητες «προσομοιώσεις» με αποτέλεσμα να επιλεγεί ως καλύτερος στόχος, η Ελλάδα, για την τελική επίθεση κατά του Ευρώ, η οποία δεν έχει γίνει ακόμη! Ποια ήταν λοιπόν τα εργαλεία αυτά;
 Το πρώτο εργαλείο ήταν τα «ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) που ενώ σχεδιάστηκε για την ασφάλεια των ομολόγων, εντούτοις χρησιμοποιήθηκε ανεξέλεγκτα και χωρίς εποπτικό μηχανισμό, Πουθενά! Υποτίθεται ότι τα CDS διασφαλίζουν τους κατόχους ομολόγων έναντι της χρεοκοπίας του εκδότη τους! Με δεδομένο όμως ότι επέτρεψαν να κατέχουν ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) ακόμη κι άτομα που δεν έχουν αγοράσει ομόλογα μιας χώρας, επέτρεψαν το σπεκουλάρισμα των τζογαδόρων. Κάποτε είχα γράψει ότι όταν κατέχει CDS, ένας μη κάτοχος ομολόγων, είναι σα να επιτρέπουν οι τράπεζες που δίνουν δάνεια, να αγοράζουν ασφάλιστρα των κατοικιών, και όσοι δεν έχουν σχέση με το εκάστοτε σπίτι!
 Δηλαδή, φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί, αν πάρετε ένα στεγαστικό δάνειο , και ο γείτονας σας, μπορεί να αγοράζει και να πουλά τα ασφάλιστρα του σπιτιού που αγοράσατε. Κάποια στιγμή, αν το ασφάλιστρο πάει στα ύψη, τότε, τι πιο φυσικό, να βάλει φωτιά στο σπίτι σας, προκειμένου να εισπράξει το υψηλότατο ασφάλιστρο, που κάποτε το είχε αγοράσει πάμφθηνα!!!
 Πέραν των Cds, ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ήταν τρεις επενδυτικές τράπεζες και τρεις οίκοι αξιολόγησης.
 Τράπεζες – Επενδ. Εταιρίες:
 GOLDMAN SACHS
 NEUBERGER BERMAN (συμφερόντων Rotschild)
 BLACKROCK, U.K.(συμφερόντων Rotschild)
 Οίκοι Πιστοληπτικής Αξιολόγησης:
 FITCH
 MOODY’s
 STANDARD & POOR (S&P)
 Χρονικά, η κρίση είχε αρχίσει να σχεδιάζεται, πριν καν τυπωθεί το πρώτο χαρτονόμισμα του Ευρώ. Στην Ελλάδα η Goldman Sachs είχε αλλωσει το κράτος από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη και μεγαλούργησε επί ημερών Γιάννου Παπαντωνίου!
 Σταχυολογούμε χρονικά, μερικές κινήσεις των «εργαλείων» αυτών στην Ελλάδα για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον ρόλο τους καλύτερα:
 2000: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πρόγραμμα χρηματιστηριακής δανειοδότησης που παρουσιαζόταν ως … πώληση, ώστε να ικανοποιηθούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ και να πανηγυρίζει η κυβέρνηση Σημίτη!
 2002: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΙΟΛΟΣ, με αντάλλαγμα την παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης αεροδρομίων και τυχερών παιχνιδιών.
 2005: Η Goldman Sachs πουλάει αυτό το χρηματιστηριακό «προϊόν» στην Εθνική Τράπεζα, η οποία το κράτησε μέχρι το 2008.
 Με τη βοήθεια της Goldman Sachs ιδρύεται η εταιρεία ΤΙΤΛΟΣ στην οποία μεταφέρεται το «προϊόν».
 Η Εθνική Τράπεζα εξασφαλίζει τα ομόλογα της εταιρείας ΤΙΤΛΟΣ και τα παραχωρεί στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΚΤΕ), παίρνοντας δανειακά κεφάλαια.
 2009 (Οκτώβριος): Έρχεται στην Ελλάδα κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs και προτείνει τη χρήση ενός νέου χρηματιστηριακού «προϊόντος» για την κάλυψη των αναγκών της χώρας για το 2009 και 2010. Η πρόταση δεν βρήκε ανταπόκριση.
 Λίγες μέρες αργότερα: ο οίκος Fitch υποβαθμίζει την Ελλάδα, από Α σε Α-. Σημειώνεται πτώση της μετοχής της ΕΤΕ στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.
 2009 (αρχές Νοεμβρίου): Έρχεται στην Ελλάδα δεύτερο κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs για να μεταπείσει τους Έλληνες ιθύνοντες.
 ● Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων:
 Στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.: οι τιμές της μετοχής της ΕΤΕ αυξάνονται. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών: σημειώνεται άνοδος, και
 oι πιέσεις στην αγορά ομολόγων και CDS σταματούν.
 ● Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων,
 Στο Χρηματιστήριο Ν.Υ.:
 (α) Σημειώνονται αθρόες πωλήσεις μετοχών της Εθνικής και στο ΧΑ μετοχών όλου του τραπεζικού τομέα, Εθνική, Alpha, Eurobank, κ.α.
 (β) Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων πέφτουν.
 (γ) Τα επιτόκια δανεισμού αυξάνονται.
 2009 (12 Δεκεμβρίου): Ο οίκος Fitch ανακοινώνει νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας (στην κατηγορία ΒΒΒ+), πετώντας την έξω από την αγορά ομολόγων.
 2009 (μέσα Δεκεμβρίου): Οι οίκοι Moody’s και S&P μπαίνουν στο παιχνίδι, υποβαθμίζουν κι αυτοί την Ελλάδα, προκαλώντας γενικό ξεπούλημα των ομολόγων της και απογείωση του κόστους δανεισμού της.
 2010 (Απρίλιος): Ο οίκος Fitch υποβαθμίζει ξανά την Ελλάδα (σε ΒΒΒ-) σηματοδοτώντας και τυπικά την χρηματοπιστωτική πτώχευση της Ελλάδας και εκεί αρχίζει να γίνεται ορατό στους Ελληνες το δράμα που θα ζήσουν.
 Ποιοι είναι όμως πίσω από τις αοριστολογίες των δημοσιογράφων που αποκαλούν τον εχθρό μας ως ... αγορές;
 ΤΟ WHO IS WHO ΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 NEUBERGER BERMAN
 Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank Ergasias, Εμπορική
 Είναι ο 1ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
 Είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs
 Είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch
 BLACKROCK, HNΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
 Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank Ergasias, Εμπορική
 Είναι ο 2ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
 Είναι μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs
 Είναι μεγαλομέτοχος στους οίκους Moody’s και S & P
 NEUBERGER BERMAN
 Κανείς σήμερα δεν θυμάται ότι η NEUBERGER BERMAN είναι μία από τις εταιρίες που πρωτοστάτησαν στην επίθεση και στην πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πουλώντας μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2009, (κρατηθείτε) 1.700.000 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας.
 Ιδρύθηκε από μέλος της οικογένειας Ρόθτσάιλντ, της μεγαλύτερης τραπεζικής δυναστείας του κόσμου, που δανείζει τη χώρα μας από το 1823 !!!
 Ο νυν πρόεδρος της Neuberger Berman ήταν:
 ● Πρώην πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της αμαρτωλής Lehman Brothers που αποτέλεσε ένα άλλο πείραμα των διεθνών τοκογλύφων .
 ● Πρώην συνεταίρος και πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της Goldman Sachs.
 ● Στενός συγγενής του τέως προέδρου Τζορτζ Μπους.
 Και φτάνω στο σημείο απ όπου ξεκινήσαμε!
 Για να αντιληφθείτε, γιατί ουδείς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, δεν έκανε το παραμικρό όταν στις 3 Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε, τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ν.Αϊχορν για την επίθεση στο Ευρώ.
 Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι που εδώ στην Ελλάδα, όταν έρχεται η στιγμή να πουμε το όνομά τους, κάποιοι δαγκώνουν την γλώσα τους;
 Τζόρτζ Σόρος
 Διεθνής επενδυτής και μέγας κερδοσκόπος που είχε πρωτοστατήσει στην επίθεση κατά της Στερλίνας.
 ● Στενότατος συνεργάτης των Ρόθτσάιλντ σε πλήθος επενδυτικών δραστηριοτήτων. Υπάρχουν πάνω από πέντε εταιρίες, στις οποίες μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών του Σόρος ήταν μέλη των Δ.Σ. εταιρειών των Ρόθτσάιλντ , αλλά και αντίστροφα.
 ● Στο Δ.Σ. της κύριας επενδυτικής εταιρείας του Σόρος που ονομάζεται Quantum Fund, συμμετέχει ο Ρίτσαρντ Κατζ, ο οποίος είναι πρώην πρόεδρος της Rothschild Italia S.p.A. και μέλος της Επιτροπής Εμπορικών Τραπεζών της!
 ● Ο Τζορτζ Σόρος, και ο τραπεζίτης Τζέϊκομπ Ρόθτσάιλντ είναι συνεταίροι σε εταιρεία επενδύσεων στην Αφρική και ποιον λέτε να έχουν συνέταιρο; Την γνωστή «ανθέλληνα» που όλοι μας την βρίζαμε για όσα έκανε κατά της χώρας μας, τέως υπουργό των ΗΠΑ,Μαντλίν Ολμπράϊτ.
 Τζον Πόλσον
 Ο 50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Διεθνής κερδοσκόπος και διαχειριστής του μεγάλου hedge funds «Paulson & Co». Ο Πόλσον και ο Ναθάνιελ Ρόθτσάιλντ είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.
 Στίβεν Κοέν O 27ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Κοέν μαζί με την Atticus Capital της οικογένειας Ρόθτσάιλντ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s (που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης).
 Ντέιβιντ Αϊνχορν
 Διεθνής κερδοσκόπος, διαχειριστής του μεγάλου hedge funds Greenlight Capital, ο οποίος «έβγαλε» 1,7 δισ. δολάρια σορτάροντας τη μετοχή της Lehman Βrothers,
 H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
 Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι Ρόθτσάιλντ;
 ● Ελέγχουν το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο εξόρυξης και εμπορίας διαμαντιών, πολύτιμων λίθων και μετάλλων, μέσα από εταιρείες τους όπως η Barick Gold, η Gold Fields, η De Beers, η Rio Tinto, κ.α.
 ● Είναι από τις μεγαλύτερες οικογένειες της βιομηχανίας πετρελαίου.
 ● Ο Ναθάνιελ Ρόθτσάιλντ και ο Τζον Πόλσον (50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο) είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.
 ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΑΪΛΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
 ● Ήταν από τους πρώτους δανειστές της Ελλάδας. Τα δάνεια από τους Ρόθτσάιλντ ήταν τα πρώτα και από τα μεγαλύτερα που έλαβε η Ελλάδα το 1823. Από τότε μας δανείζουν και ρουφούν το αίμα των Ελλήνων!
 ● Ήταν οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Ελλάδας.
 ● Ήταν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ).
 ● Εξέδιδαν δάνεια για τη δημιουργία έργων υποδομής και δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες. Έχοντας το νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Ελλάδα, έπαιξαν σε βάθος χρόνου και στα δυο επίπεδα.
 ● Παρέμειναν βασικοί μέτοχοι της ΕΤΕ μέσω πολλών εταιρειών (όπως Neuberger Berman).
 ● Είναι μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδας , η οποία πήρε τον ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας από την Εθνική Τράπεζα, και μόνο κατ όνομα είναι… Ελληνική αφού μόνο ένα μικρό μέρος των κεφαλαίων της είναι Ελληνικό.
 ● Η N. M. Rothschild & Sons ήταν μέχρι πρόσφατα σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους για ιδιωτικοποιήσεις , όπως της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου και σύμβουλος δεκάδων τραπεζών και εταιρειών στην Ελλάδα όπως η Cosmote, ΕΛΠΕ, Τράπεζα Εγνατία, Γενική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Eurobank, και ένα σωρό άλλες.
 Ο σκοτεινός κύριος Ακερμαν
 Πολλές φορές, θα ακούσετε στις «ειδήσεις» για τον σκοτεινό ρόλο του κυρίου Τζόζεφ Ακερμαν, ο οποίος είναι διοικητής της Deutsche Bank ! Κανείς δεν λέει όμως, τι ακριβώς δουλειά κάνει ο Ακερμαν και πως σχετίζεται με τα προηγούμενα κοράκια των «αόρατων» κατά τα άλλα αγορών! Και που να δείτε, τι έκανε η Ελλάδα για να επιβραβεύσει τον φοβερό και τρομερό ρόλο του!
 Ο Τζόσεφ Ακερμαν είναι:
 Διοικητής της Deutsche Bank. Γνωρίζετε ότι η D.B. είναι σύμβουλος του γερμανικού κράτους για τη διαχείριση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής χρηματιστηριακής κρίσης;
 Είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens από το 2003 και Β’ αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Siemens σήμερα. Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί έκλεισε η υπόθεση με τα 200 ψωρο-εκατομμύρια που προσέφεραν, ενώ οι μίζες ήταν δις;
 Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Vodafone !!!
 Μη-εκτελεστικός διευθυντής της Royal Dutch Shell, πετρελαϊκής εταιρείας συμφερόντων Ρόθτσάιλντ. Καταλάβατε τώρα γιατί μόλις έβγαλε πετρέλαιο η Κύπρος, πήγε η Shell στα Κατεχόμενα να κάνει το ίδιο; Καταλάβατε τώρα γιατί φωνάζει όλος ο πλανήτης «Ελληνες χαράξτε ΑΟΖ», κι εμείς δεν το κάνουμε; Καταλάβατε μήπως γιατί στις αρχές του 2009, SHELL και BP πούλησαν τα πρατήρια τους στην ΕΛΛΑΔΑ;;; Όχι απλά γιατί γνώριζαν για την κρίση αλλά γιατί την είχαν σχεδιάσει οι ίδιοι!!!
 Αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Zurich Financial Services (η οποία, μεταξύ άλλων, παρέχει ασφαλιστικά προϊόντα για την προστασία από το πιστωτικό και το πολιτικό ρίσκο). Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί ξεκίνησα την περιγραφή μου με τον ρόλο του εργαλείου που ονομάζεται CDS;
 Πρόκειται για ένα άτομο με αρκετές δεκάδες ρόλους, και είναι ν απορεί κανείς πως καταφέρνει να εργάζεται με επιτυχία σε τόσες πολλές δύσκολες θέσεις! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το μόνο που κάνει είναι η υπογραφή του σε κάποιες αποφάσεις που άλλοι σχεδιάζουν κι αυτός εκτελεί!
 Οσο για εμάς; Εμείς οι Ελληνες λοιπόν, λίγο πριν ξεκινήσει «φανερά» η κρίση, αντί για να τον απελάσουμε από τη χώρα τον βραβεύσαμε κι από πάνω! Ετσι τον Σεπτέμβριο του 2009 ο κ. Τζότζεφ Ακερμαν αναγορεύεται επίτιμος διδάκτορας στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης!!!
 Ετσι λειτουργεί το σύστημα εδώ στην Ελλάδα!
 Βραβεύουμε τους νεκροθάφτες της χώρας μας !
 Αν πάλι δεν μπορούμε να τους βραβεύσουμε, τότε τους καθιστούμε ισότιμους συνομιλητές με τους Πρωθυπουργούς μας! Όπως τον κ. Τ.Σόρος για παράδειγμα, του οποίου τα γεύματα με τον ΤΕΩΣ Πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, ο ΓΑΠ , τα πληρώσαμε χρυσάφι!!!
 Την επόμενη φορά που θα ακούσετε λοιπόν για «αγορές» και «τοκογλύφους» και «οικονομικούς δολοφόνους» θα ξέρετε!
 Βάλτε αυτό το άρθρο στα «αγαπημένα» του υπολογιστή σας, γιατί θα σας χρειαστεί άπειρες φορές, όταν κάποιοι, θα εξακολουθούν να προκαλούν συσκότιση στον λαό, με αόριστες αναφορές, φτάνοντας στο σημείο τον Ελληνα πολίτη να αναρωτιέται «ΜΑ ΠΟΙΟΣ είναι ο ΕΧΘΡΟΣ»
 Τώρα , γνωρίζετε τον εχθρό! Τουλάχιστον, γνωρίζετε τον εχθρό εκτός των τειχών!
 Για τους υπόλοιπους, τους εντός, έχουμε καιρό να ασχοληθούμε!!!
 Πηγές:
 Τα στοιχεία για την συμμετοχή των πολυεθνικών στην Ελληνική οικονομία είναι από το βιβλίο του Πάνου Παναγιώτου: "Ελληνική Κρίση: Περίεργες συμπτώσεις", εκδόσεις Λιβάνη, το οποίο αξίζει να το διαβάσετε.
 Dimitrios Manolakakis
 Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν την Ελλάδα, συνωμότησαν και συνεργάστηκαν με τους παραπάνω ανθρώπους (ομάδες) και στη διαδικασία χρεοκόπησαν και κατέστρεψαν την χώρας μας!
 The PASOK governments that governed Greece conspired and collaborated with those above mentioned groups and people and in the process bankrupted and destroyed our country!


*** Κινητοποιούνται Ρωσικά πλοία και μονάδες σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο  :

* Κλιμακώνεται η Ρωσοτουρκική έντασή με την ανάσα της Ρωσίας να γίνεται αισθητή στο σβέρκο της Τουρκίας με αφορμή την Συρία. Στις 10 Οκτωβρίου, στην κορύφωση δηλαδή της κρίσης Ρωσίας Τουρκίας δύο ρωσικά αρματαγωγά του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έμφορτα με τουλάχιστον δύο τάγματα πεζοναυτών αλλά και τροχοφόρο υλικό που απαρτιζόταν από ΤΟΜΑ, ΤΟΜΠ και συστήματα SHORADS, μαζί με ένα αντιτορπιλικό και ένα πλοίο γενικής υποστήριξης έλαβαν εντολή από το ρωσικό υπουργείο Αμύνης να αποπλεύσουν άμεσα για τη Συρία.

Με μία διπλή κίνησή της η Ρωσία έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση για το που μπορεί να οδηγήσει η ένταση των δύο χωρών με αφορμή τον πόλεμο στην Συρία. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κοινοποίησε –ως όφειλε και βάσει των διεθνών συνθηκών- την απόφαση για τον διάπλου των ρωσικών σκαφών από το Βόσπορο και τα Δαρδανέλια την Τουρκία ειδοποίηση η οποία συνέπεσε με την ταυτόχρονη ακύρωση της από πολλούς μήνες προετοιμαζόμενη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Άγκυρα.
Επιπλέον με μια τρίτη κίνησή της η Μόσχα φρόντισε να τονίσει και την παρουσία της στο Αιγαίο τόσο με την επιθεώρηση ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε νησιά του Αιγαίου, όσο και με την παρέλαση Ρώσων Πεζοναυτών στη Λήμνο, στέλνοντας ένα επίσης «ευανάγνωστο» μήνυμα στην Τουρκία.
Ο κατάπλους στον Πειραιά μεταξύ 18 και 21 Οκτωβρίου του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου SSV 571 Belomore κλάσης Lira, αποτελεί μια επίσης κίνηση με ειδικό βάρος καθώς το σκάφος εδώ και κάποιους μήνες πραγματοποιεί ηλεκτρονική επιτήρηση μεταξύ του θαλάσσιου χώρου που περικλείεται από τη βρετανική βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο και των ακτών της Συρίας.
Η άφιξη ενός τόσο προηγμένου τεχνολογικά σκάφους στον Περιαιά ειδικά μεσούσης της ρωσο-τουρκικής κρίσης συνοδεύεται από την επίσκεψη στην Ελλάδα και ενός άλλου Ρωσικού αρματαγωγού του NOVOCHERKASSK αρχικά στη Λήμνο και στη συνέχεια στα Επτάνησα.-
Yν  : . : Άρα θα επαλιθευτού  οι  διάφορες  Προφητίες και προβλέψεις .......των ...

~** ΣΟΚ: Ξυλοκόπησαν άγρια τον Βασίλη Καρρά :

* Αγριο ξύλο έφαγε ο Βασίλης Καρράς κατά τη διάρκεια συναυλίας του στο Ντίσελντορφ, σε νυχτερινό κέντρο που τραγουδούσε.

Την ώρα που βρισκόταν στη σκηνή ενημερώθηκε ότι ο μάνατζέρ του δεχόταν επίθεση από μπράβους έξω από το νυχτερινό μαγαζί.
Τότε ο τραγουδιστής άφησε το μικρόφωνο και βγήκε έξω. Οι φουσκωτοί, όμως, δεν του χαρίστηκαν και του επιτέθηκαν βάναυσα, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να τον πάρουν αιμόφυρτο ο επιχειρηματίας του μαγαζιού και οι άνθρωποί του, για να τον φυγαδεύσουν στο αυτοκίνητό του.

~*** Κι αν επιβεβαιωθεί ο Σαμαράς;  :

* Ο ερχομός της Μέρκελ επιβεβαιώνει τη διάθεση των Ευρωπαίων να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη ακόμα κι αν χρειαστεί μια πολιτική απόφαση για να επικυρώσει αυτή την πρόθεση. Οι πολιτικές αποφάσεις είναι σαν τις δεύτερες ευκαιρίες. Επιβεβαιώνουν τα λάθη του παρελθόντος, αναγνωρίζουν την προοπτική θετικών εξελίξεων, απαιτούν όμως κι ένα νέο επίπεδο συνειδητότητας, από όλα τα μέρη, για να μην αποβούν απλή μετάθεση ευθυνών προς ένα αβέβαιο μέλλον. Αυτή λοιπόν η «αναβαπτισμένη» συνειδητότητα αναζητείται, τόσο από την Ελληνική όσο κι από την Ευρωπαϊκή πλευρά.

 Η χώρα μας είχε τη δυνατότητα να αποφύγει την προσφυγή στο ΔΝΤ αν στα τέλη του 2009 απορροφούσε τα διαθέσιμα προς δανεισμό κεφάλαια από τις αγορές (είναι δεδομένο βέβαια ότι την επομένη μιας τέτοιας κίνησης θα ήμασταν εκτός αγορών!) αλλά ταυτόχρονα είχαμε το πολιτικό θάρρος και τη συνέπεια να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα διάρκειας 1-1,5 χρόνο με ευρείες μεταρρυθμίσεις στις κρατικές δομές και την οικονομία, ριζική περιστολή κρατικής σπατάλης και αναμόρφωση του φορολογικού πλαισίου ώστε και έσοδα να αποδίδει και φιλικό προς την επιχειρηματικότητα να είναι.
 Η Ευρωζώνη πάλι, είχε τη δυνατότητα να αποδείξει ότι αποτελεί ή τουλάχιστον μπορεί άμεσα να μετεξελιχθεί από μια ετεροβαρής κι ασταθής νομισματική ένωση σε ένα λειτουργικό οικονομικό και πολιτικό μόρφωμα αντιδρώντας με ταχύτητα κι αποτελεσματικότητα στις προκλήσεις της κρίσης, προκρίνοντας μαζί με τη δημοσιονομική εξυγίανση, τον κεντρικό τραπεζικό και χρηματοοικονομικό εξορθολογισμό, τον ανασχεδιασμό των διοικητικών δομών και των αρμοδιοτήτων τους, την αναπτυξιακή στήριξη και την παραγωγική ενδυνάμωση των μελών της.
 Ο Σαμαράς αντιλαμβάνεται πλήρως ότι η «αναβαπτισμένη» Ελληνική συνειδητότητα πρέπει να αποδεικνύει στους εταίρους τη μεταρρυθμιστική της συνέπεια ως εχέγγυο διάθεσης εκσυγχρονισμού. Ακόμα κι αν είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τις συμφωνημένες επώδυνες περικοπές, θα έχει αφαιρέσει από το διεθνή διάλογο την επωδό της μη επιτυχίας του μνημονίου, όχι λόγω της εγγενούς υφεσιακής λογική του, αλλά αποκλειστικά λόγω της μεταρρυθμιστικής μας αναβλητικότητας.
 Από την άλλη η Ευρωζώνη αρχίζει να αποκτά μια πιο ρεαλιστική συνειδητότητα της πραγματικότητας αν και οι ρυθμοί της συνεχίζουν να είναι ανεπαρκείς. Τα σενάρια κατακερματισμού έχουν μπει στο συρτάρι, η ΕΚΤ αναζητά έναν πιο ουσιαστικό ρόλο, το τραπεζικό σύστημα ενοποιείται. Αυτό που λείπει ακόμα είναι ένα ολοκληρωμένο νέο διοικητικό μοντέλο κι ένα μακροπρόθεσμο παραγωγικό όραμα.
 Τα «αν» μπορεί να μην αποκτούν πάντα υπόσταση αλλά σε μια δύσκολη εξίσωση αυτός που βρίσκει τη βέλτιστη λύση είναι αυτός που επιλέγει προσεκτικά τις υποθέσεις του. Αν λοιπόν επιβεβαιωθεί ο Σαμαράς κι η δική μας μεταρρυθμιστική στροφή συνδυαστεί με εξελίξεις όπως η δημοσιονομική επιμήκυνση, η νέα ελάφρυνση του χρέους, ο απεγκλωβισμός αναπτυξιακών κοινοτικών πόρων και η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος;   Κων/νος ΜανίκαςΟικονομολόγος – Ψυχολόγος

~*** Ρωσία προς Τουρκία: «Στέλνω πεζοναύτες & στόλο στη Συρία εάν δεν πάψουν οι προκλήσεις»


* Κυριολεκτικά στο παρά ένα αποφεύχθηκε μια ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της ρωσο-τουρκικής κρίσης με επίκεντρο τη Συρία. Πιο συγκεκριμένα στις 10 Οκτωβρίου, στην κορύφωση δηλαδή της κρίσης Ρωσίας Τουρκίας και όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του ΝΑΤΟ στο defencenet.gr δύο ρωσικά αρματαγωγά του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έμφορτα με τουλάχιστον δύο τάγματα πεζοναυτών αλλά και τροχοφόρο υλικό που απαρτιζόταν από ΤΟΜΑ, ΤΟΜΠ και συστήματα SHORADS, μαζί με ένα αντιτορπιλικό και ένα πλοίο γενικής υποστήριξης έλαβαν εντολή από το ρωσικό υπουργείο Αμύνης να αποπλεύσουν άμεσα για τη Συρία.
 Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κοινοποίησε –ως όφειλε και βάσει των διεθνών συνθηκών- την απόφαση για τον διάπλου αυτό των ρωσικών σκαφών από το Βόσπορο και τα Δαρδανέλια την Τουρκία ειδοποίηση η οποία συνέπεσε με την ταυτόχρονη ακύρωση της από πολλούς μήνες προετοιμαζόμενη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Άγκυρα.
Με τη διπλή αυτή κίνησή της η Ρωσία έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση για το που μπορεί να οδηγήσει η ένταση των δύο χωρών με αφορμή τον πόλεμο στην Συρία. Επίσης με μια τρίτη κίνησή της η Μόσχα φρόντισε να τονίσει και την παρουσία της στο Αιγαίο τόσο με την επιθεώρηση ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε νησιά του Αιγαίου, όσο και με την παρέλαση Ρώσων Πεζοναυτών στη Λήμνο, στέλνοντας ένα επίσης «ευανάγνωστο» μήνυμα στην Τουρκία.
*Ταυτόχρονα δε, ο κατάπλους στον Πειραιά μεταξύ 18 και 21 Οκτωβρίου του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου SSV 571 Belomore κλάσης Lira, αποτελεί μια επίσης κίνηση με ειδικό βάρος καθώς το σκάφος εδώ και κάποιους μήνες πραγματοποιεί ηλεκτρονική επιτήρηση μεταξύ του θαλάσσιου χώρου που περικλείεται από τη βρετανική βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο και των ακτών της Συρίας.

Πρόκειται για σύγχρονη πλατφόρμα ηλεκτρονικών υποκλοπών (SIGINT/ELINT-COMINT) , από τις πλέον σύγχρονες του ρωσικού Στόλου με δυνατότητα υποκλοπών σε αποστάσεις της τάξης των 450 χλμ., και μετάδοση των συλλεχθέντων δεδομένων μέσω δορυφορικών επικοινωνιών ασφαλούς ζεύξης.
Η άφιξη ενός τόσο προηγμένου τεχνολογικά σκάφους στον Περιαιά ειδικά μεσούσης της ρωσο-τουρκικής κρίσης συνοδεύεται από την επίσκεψη στην Ελλάδα και ενός άλλου Ρωσικού αρματαγωγού του NOVOCHERKASSK αρχικά στη Λήμνο και στη Επτάνησα.
Πάντως η θερμή κρίση κάθε άλλο τείνει προς αποκλιμάκωση. Η Άγκυρα συνεχίζει τη συγκέντρωση αεροπορικών και στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα με τη Συρία –σύμφωνα με δημοσίευμα του Press-TV- πάνω από 250 τουρκικά άρματα μάχης έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή, ενώ το ίδιο συμβαίνει με τη μεταστάθμευσα στην αεροπορική βάση του Ντιαρμπακίορ τουλάχιστον μιας ενισχυμένης Μοίρα μαχητικών με 25 αεροσκάφη F-16.
Παράλληλα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ. Ερντογάν συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική που έχει «εγκαινιάσει» τόσο με τη Συρία όσο και με τη Ρωσία καθώς ακόμη και μετά τη διάψευση εκ μέρους της ρωσικής ROSOBORONEXPORT ότι ουδέποτε παρέδωσε όπλα για μεταφορά με το συριακό Airbus 320, ο ίδιος επιμένει πως αυτό μετέφερε οπλισμό και μάλιστα ρωσικής προέλευσης.
Η αντίδραση της Μόσχας από τη συνεχιζόμενη εμμονή της Τουρκίας να ανακινεί το θέμα του συριακού αεροσκάφους και της αναγκαστικής –κάτω από την απειλή τουρκικών F-16- προσγείωσής του στην Άγκυρα, αναμένεται να είναι καθοριστικής σημασίας για όλη την περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και όχι μόνο και μάλλον… δυσάρεστη για την Τουρκία.
Επιπρόσθετα η ολοκλήρωση των μεγάλων στρατιωτικών γυμνασίων στην περιοχή του Καυκάσου με την επωνυμία «Καύκασος 2012» τα οποία πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 17 και 23 Σεπτεμβρίου ήταν μια ακόμη υπενθύμιση ιδιαίτερα προς την Τουρκία αλλά και τις ΗΠΑ ότι η στρατιωτική μηχανή της Ρωσίας βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα και η Συρία δε βρίσκεται καθόλου μακριά.
~
~*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ :Παρασκευή  12/10/2012 :

Σε Φιλικό : Εθνική Ελπίδων ΕΛΛΑΔΑΣ - ΒΕΛΓΙΟΥ  3-1 , ( 1-0).- ^
Τα γκόλ  :  3΄Καρέλης , 70΄Βέλλιος , 79΄ Γ. Καντίδης ,  87΄ Τζενάρο .-  ^

Στον 7ο  Όμιλο  των προκριματικών του παγκοσμίου :
ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ   0-0 , (0-0) .- ^
Γκολ:
Κίτρινες: Σαμαράς - Τζέκο, Βράνιες
Κόκκινες:
* Στο 5' ο Γκέκας είχε δοκάρι.
** Στο 66' μπήκε στο παιχνίδι ο Καραγκούνης και με αυτή τη συμμετοχή του έφτασε τις 121. Ο «Τυπάρας» έτσι έγινε ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην Εθνική μας, ξεπερνώντας τον Ζαγοράκη, που έχει 120.
Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Μαλεζάς (66' Καραγκούνης), Τζιόλης, Κατσουράνης Φορτούνης, Μανιάτης Σαμαράς, Γκέκας (57' Σαλπιγγίδης)
Στον πάγκο βρίσκονται οι: Λάμπρου, Γλύκος, Τζαβέλλας, Σιόβας, Μήτρογλου, Δημούτσος, Νίνης, Φωτάκης, Αθανασιάδης.
Βοσνία/Ερζεγοβίνη (Σούσιτς): Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Βράνιες, Μούιντζα, Σαλίχοβιτς, Λούλιτς, Ζαχίροβιτς, Μεντουνιανιν, Μισίμοβιτς, Ιμπίσεβιτς, Τζέκο
Στον πάγκο βρίσκονται οι: Σέχιτς, Άβντουκιτς, Σούνιτς, Ζουκάνοβιτς, Πιάνιτς, Ίμπρισιτς, Σβράκα, Βρσάγεβιτς, Σεσαρ, Μπέσιτς, Στεβάνοβιτς.
O Γιώργος Καραγκούνης  121 συμμετοχές με Εθνική Ελλάδας  Νέο Ρεκόρ !!!!!!!!!!!!!!
Είναι  σημαντικό όταν  δεν κερδίζεις , τουλάχιστον να μη χάνεις  !!!
O  Κώστας  Κατσουράνης  συπλήρωσε  99 συμμετοχές  με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου
~ ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΣΝΙΑ  ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ  0-0 , (0-0) .- ^
~ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντόνιο Νταμάτο (Ιταλία)


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σαμαράς – Τζέκο, Βράνιες

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μαλεζάς (66΄ Καραγκούνης), Τζιόλης, Κατσουράνης, Μανιάτης (79΄ Μήτρογλου), Φορτούνης, Σαμαράς, Γκέκας (57΄ Σαλπιγγίδης).

ΒΟΣΝΙΑ (Σάφετ Σούσιτς): Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Βράνιες, Μούιντζα, Σαλίχοβιτς, Λούλιτς (74΄ Στεβάνοβιτς), Ζαχίροβιτς, Μεντούνιανιν (74΄ Ίμπρισιτς), Μισίμοβιτς, Ιμπίσεβιτς, Τζέκο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β

1. Βοσνία 3 2-1-0 12-2 7

2. Σλοβακία 3 2-1-0 5-2 7

3. Ελλάδα 3 2-1-0 4-1 7

4. Λιθουανία 3 1-1-1 3-3 4

5. Λετονία 3 0-0-3 3-8 0

6. Λίχτενστάιν 3 0-0-3 1-12 0

Την  ερχόμενη  Τρίτη  16 /10 /2012 : ΣΛΟΒΑΚΙΑ -ΕΛΛΑΔΑ !!!
    ~** ΣΛΟΒΑΚΙΑ - ΛΕΤΟΝΙΑ      2-1   ,  (2-0) .- ^Στους  άλλους  αγώνες ποδοσφαίρου στα προκριματικά : *
Ρωσία - Πορτογαλία 1-0 .- ^

Φιλανδία - Γεωργία  1-1 .- ^

Τσεχία - Μάλτα  3-1 .- ^

Καζακστάν -Αυστρία  0-0 .- ^

Νησιά Φερόες -  Σουηδία 1-3 .- ^

Αλβανία - Ισλανδία 1-2 .- ^

Λιχνεστάϊν - Λιθουανία   , (0-2) .-

Τουρκία - Ρουμανία   , (0-1)

Λευκορωσία - Ισπανία 0-4 .- ^

Μολδαβία - Ουκρανία   . (0-0) .-

Βουλγαρία - Δανία   , (1-1) .-

Ελβετία - Νορβηγία  1-1 , (0-0).- ^

Εσθονία - Ουγκαρία   , (0-1).-

Σερβία Μαυροβούνιο - Βέλγιο  0-2  , (0-1).-

ΠΓΔΜ Βαρδαρία ή Σκόπια - Κροατία 1-2  ,(1-1).- ^

Ολλανδία - Ανδόρα     (3-0).- ^

Σλοβενία  - Κύπρος   2-1 , (1-0) .-

Λουξεμβούργο - Ισραήλ  0-6 .- ^

Ιρλανδία  - Γερμανία 1-6  .- ^

Ουαλία - Σκωτία  2-1 .- ^

Αγγλία  - Σαν Μαρίνο  5-0 .- ^

Αρμενία - Ιταλία  1-3 .- ^

 

~** Στην  Ευρωλίγκα EuroLeague γιά το  Μπάσκετ : 1ος αγώνας  ομίλων ,

~*** ΡΕΑΛ ΜΑΝΔΡΙΤΗΣ  - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ     85-78 ,  (35-44) ,
(59-60) .- ^
Τα δεκάλεπτα: 22-20, 35-44, 59-60, 85-78

 ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Πάμπλο Λάσο): Ντρέιπερ 4, Φερνάντεθ 23 (3), Πόσιους, Σουάρεθ, Ρέγιες 4, Μίροτιτς 18, Ροντρίγκεθ 4, Μπέγκιτς 2, Κάρολ 7, Λιουλ 15 (2), Σλότερ 8.
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Μπράμος 8 (2), Πάνκο 10, Ματσιούλις 6, Αρμστρονγκ, Ούκιτς 6, Τσαρτσαρής 10 (2), Διαμαντίδης 13 (3), Κίτσεν 2, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 23 (9/9 διπ., 5/7 β.).
 
~**
Στα  άλλα  παιγχνίδια  του Ευρωμπάσετ : ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - Μπρός Μπάσκεττς  72-60 .- ^
ΜΕΣΙΚΤΑς - Παρτιζάν  81-65 .- ^
ΑΡΜΑΝΙ  ΜΙΛΑΝΟ -   Ανατολού Εφές  80-75 .- ^
Σιένα - ΑΛΜΠΑ Βερολίνου  82-92 .- ^

~** Εθνικές ομάδες  στο ποδόσφαιρο  κάτω των 21 ετών :
Τσεχία - Ρωσία  0-2 .- ^
Γερμανία - Ελβετία  1-1 .- ^
Γαλλία - Νορβηγία  1-0 .- ^
Αγγλία - Σερβία  1-0 .- ^
Ιταλία - Σουηδία  1-0 .- ^


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα στο  αγιάζι της ενημέρωσης  :

*** Εξιχνίαση διαρρήξεων και κλοπών σε εκκλησίες στη Λακωνία :
Εξιχνίαση διαρρήξεων και κλοπών σε εκκλησίες στη Λακωνία
* Εξιχνιάστηκαν, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης, τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε Ιερούς Ναούς, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, συνελήφθησαν, χθες (11-10-2012) το μεσημέρι, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, δύο 50χρονοι ημεδαποί, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς, κατά συναυτουργία. Ειδικότερα όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα, από το απόγευμα της 10-10-2012 έως χθες (11-10-2012) το πρωί, αφού διέρρηξαν συνολικά τρεις Ιερούς Ναούς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους, χρήματα και αντικείμενο αφιερωμένο στην θρησκευτική λατρεία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου. Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.


*** Σύλληψη Αλβανών για απόπειρα ληστείας και κλοπή στην Πύλο :
Σύλληψη Αλβανών για απόπειρα ληστείας και κλοπή στην Πύλο
* Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, μία απόπειρα ληστείας και μία περίπτωση κλοπής, στην περιοχή του Δήμου Πύλου-Νέστoρος. Συνελήφθησαν, χθες (11-12-2012) το βράδυ, στην Πύλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 και 29 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ληστείας, κλοπής, παράβασης του Νόμου Περί Όπλων, Περί Ναρκωτικών και Περί Αλλοδαπών. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, την 9-10-2012 το βράδυ, αφού αρχικά αφαίρεσαν από τροχόσπιτο ημεδαπού ένα κυνηγετικό όπλο, στη συνέχεια, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, μπήκαν σε οικία ζεύγους ηλικιωμένων ημεδαπών και με την απειλή του κυνηγετικού όπλου αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν και τράπηκαν σε φυγή. Μετά από επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

 Ειδικότερα, στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες περιέχουσες κάνναβη, συνολικού βάρους -56,9- γραμμαρίων και όπως διαπιστώθηκε διέμενε παράνομα στην Χώρα, ενώ σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Νεάπολης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας. Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

*** Παράταξη Φωτέα προς Νίκα: "Με το καλό και Γερμανός πολίτης" :
Παράταξη Φωτέα προς Νίκα: "Με το καλό και Γερμανός πολίτης"
* Με έκπληξη αλλά και προβληματισμό ακούσαμε τις δηλώσεις του δημάρχου, με τις οποίες εκφράζει την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση της διαδικασίας αδελφοποίησης της Καλαμάτας με μια πόλη (ας είναι με όποια θέλει βρε αδελφέ…) της Γερμανίας!

 Αποδεικνύεται λοιπόν πως έχει μεγαλύτερη σημασία για το δήμαρχο η αδελφοποίηση της Καλαμάτας με γερμανικό δήμο, από ό,τι αυτή με το Καστελλόριζο, όπως είχαμε προτείνει στο Δ.Σ., εισήγηση την οποία δεν έκανε αποδεκτή. Προφανώς ο δήμαρχος αισθάνεται πιο κοντά στους Γερμανούς πολίτες από τους δοκιμαζόμενους Ελληνες συμπατριώτες του! Προφανώς, γι' αυτόν έχουν μεγαλύτερη επικοινωνιακή αξία οι σχέσεις με τη Γερμανία από αυτές με το μικρό και άσημο ελληνικό Καστελλόριζο!
 Θα του (ξανα)θυμίσουμε ότι στο Καστελλόριζο οι ακρίτες μας φυλάνε Θερμοπύλες! (Κατά τη λογική του δημάρχου, ας τους αφήσουμε μόνους σαν τους 300 του Λεωνίδα). Θα τον (ξανα)καλέσουμε να βρει λίγο χρόνο από τα πολύ βαριά επικοινωνιακά του καθήκοντα (βλέπε παιχνιδάκια…), για να πληροφορηθεί ότι στο ακριτικό νησάκι μας επικεντρώνεται η μεγαλύτερη εθνική προσπάθεια και δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα για την εκμετάλλευση του πολύτιμου ορυκτού πλούτου που κρύβει στην ΑΟΖ που το περιβάλλει, γεγονός που εξηγεί εξάλλου και τη διαρκή αμφισβήτησή του από τους εξ Ανατολών "συμμάχους" μας.
 Φαίνεται όμως ότι η ενασχόληση του δημάρχου με θέματα που κάνουν "τζιζ", του πέφτουν πολύ βαριά και αποφεύγει να τα ακουμπήσει. Προτιμά να ασχολείται με ρολόγια των "Lions", με το πώς θα γεμίσει τον τόπο αγάλματα και με άσχετες και άκαιρες αναπλάσεις…
 Εμείς να του ευχηθούμε με το καλό και Γερμανός πολίτης!
 Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη "Πρωτοπορία"

*** Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το μνημόνιο εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος  :
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το μνημόνιο εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος
* Το ενδεχόμενο να προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του σχετικά με την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας αίτησης που είχε καταθέσει μαζί με άλλους φορείς και φυσικά πρόσωπα κατά του Μνημονίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας: «Δημοσιεύθηκε το πλήρες κείμενο της υπ’αριθ.1283/2012 απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν συνταγματικοί οι όροι του Μνημονίου, που αφορούν αφενός μεν την περικοπή των συνταξιοδοτικών παροχών και αποδοχών, αφετέρου δε τη θέσπιση ποσοστού μείωσης των επιδομάτων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και ενιαίων επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και αδείας για όλους τους άνω των 60 ετών συνταξιούχους. Συγκεκριμένα, το ΣτΕ έκρινε επί της αιτήσεως αναίρεσης του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και άλλων αιτούντων, με αίτημα την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων που αναφέρονται σε αυτήν, και οι οποίες εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των ν. 3833/2010 και 3845/2010. Σημειώνεται ότι με τον τελευταίο νόμο ελήφθησαν μέτρα "για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο". Σύμφωνα με την ως άνω απόφαση του ΣτΕ, Το Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής και το Μνημόνιο Συνεννόησης δεν αποτελούν διεθνή συμφωνία, ως εκ τούτου δεν απαιτείτο η αυξημένη πλειοψηφία που προβλέπεται από το Σύνταγμα για επικύρωση διεθνών συμβάσεων. Επιπλέον κατά την πλειοψηφία της Ολομέλειας του ΣτΕ, οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων δεν αντίκεινται στο άρθρο 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου και στην αρχή της αναλογικότητας, δεδομένου ότι κρίνονται υπό το πρίσμα των έκτακτων δυσμενών οικονομικών συνθηκών τις οποίες αντιμετωπίζει η χώρα. Ωστόσο, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας θα συνεχίσει να μάχεται κατά των επαχθών μέτρων που λαμβάνονται σε βάρος των εργαζομένων και συνταξιούχων συνεπεία του Μνημονίου, που κλυδωνίζουν το κράτος δικαίου και προσβάλλουν θεμελιώδη ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, που ανατρέπουν κατακτήσεις δεκαετιών, προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και οδηγούν τελικά στην κοινωνική εξαθλίωση σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό σκεφτόμαστε σοβαρά μαζί με τα φυσικά πρόσωπα που προσφύγαμε στο ΣτΕ, να απευθυνθούμε στο τελευταίο καταφύγιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο για την κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων, τα οποία προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Οι λόγοι που θα προβληθούν ενώπιον του ΕΔΔΑ είναι, συνοπτικά, οι εξής: 1) Προσβολή του δικαιώματος στην περιουσία, το οποίο – σύμφωνα με το άρθρο 1 του 1ου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ – επιβάλλεται να τυγχάνει αυτοτελούς προστασίας. Οι προβλεπόμενες από τους νόμους 3833/2010 και 3845/2010 μειώσεις των αποδοχών των Ελλήνων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα έχουν διαρκή και μόνιμο χαρακτήρα, προβαίνουν δε σε πλήρη αφαίρεση ή δραστική περικοπή των καταβλητέων αποδοχών και ως εκ τούτου, οι σχετικές ρυθμίσεις συνεπάγονται και ισοδυναμούν ουσιαστικά με στέρηση της περιουσίας. 2) Παραβίαση γενικά παραδεδεγμένων αρχών του δικαίου, κυρίως δε: α) της αρχής της αναλογικότητας, β) της αρχής της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου και γ) της αρχής του σεβασμού της αξίας του ανθρώπου, καθώς με τους ανωτέρω νόμους 3833/2010 και 3845/2010 επιβλήθηκαν τεράστιες μειώσεις των αποδοχών αναδρομικά, χωρίς προηγούμενη μελέτη και χωρίς καμία ορθολογιστική και δίκαιη αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Χώρα. "Απέναντι στους δανειστές είμαστε οφειλέτες, δεν είμαστε υπήκοοι", όπως είπε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, πρ. πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».

*** Οι εξελίξεις στον αυτοκινητόδρομο: Σε 10 μέρες προς Μεσσήνη, τον Ιούνιο μέχρι Καρέλια :
Οι εξελίξεις στον αυτοκινητόδρομο: Σε 10 μέρες προς Μεσσήνη, τον Ιούνιο μέχρι Καρέλια
* Πολύ σύντομα, αλλά άγνωστο… πόσο σύντομα, θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα, με την παράκαμψη, σύμφωνα με τον Γιάννη Καρνέση -διευθυντή του υπουργείου Υποδομών για τα έργα με σύμβαση παραχώρησης στην Πελοπόννησο.

 «Ας μην πούμε ημερομηνίες, όμως όταν λέμε σε λίγες ημέρες, εννοούμε σε πολύ λίγες ημέρες» ήταν η μόνη… διευκρίνιση που έδωσε το στέλεχος του υπουργείου Υποδομών όταν ρωτήθηκε σχετικά χθες το μεσημέρι από την «Ε», στο Δημαρχείο Καλαμάτας.
 Ο Γ. Καρνέσης είπε ότι απομένουν ελάχιστες εργασίες, σχετικές με τον ηλεκτροφωτισμό των στεγάστρων, μετά την ολοκλήρωση των οποίων θα παραδοθεί και το εν λόγω τμήμα του νέου αυτοκινητόδρομου προς την Καλαμάτα.
 Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υποδομών για παράταση -μέχρι το τέλος του 2013- της εργολαβίας στην Τσακώνα, αφορά αποκλειστικά και μόνο την κατασκευή της μεγάλης γέφυρας.
 Στις χθεσινές δηλώσεις του ο Γ. Καρνέσης -από κοινού με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, με τον οποίο είχε νωρίτερα συνεργασία για γενικότερα ζητήματα του αυτοκινητόδρομου- ανακοίνωσε ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο κόμβος του νέου αυτοκινητόδρομου προς Μεσσήνη, ενώ το πρόβλημα με την πρόσβαση προς το Πήδημα σχεδιάζεται να επιλυθεί με την κατασκευή κυκλικού κόμβου.
 ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
Οπως είπε ο Γ. Καρνέσης -αλλά και ο Π. Νίκας- το σύνολο των ζητημάτων που έχουν τεθεί σχετικά με τον αυτοκινητόδρομο από παρόδιους, θα εξεταστεί σε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Σταύρο Καλογιάννη, η οποία όμως δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί χρονικά.
 Τα θέματα αυτά, άλλωστε, αποτέλεσαν και το αντικείμενο σύσκεψης που το στέλεχος του υπουργείου Υποδομών είχε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή και του δημάρχου Καλαμάτας, αντιδημάρχων, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου, καθώς και εκπροσώπων από το Πήδημα.
 Στη συγκεκριμένη σύσκεψη, όπως έκαναν γνωστό οι δύο άνδρες -μετά από σχετική ερώτηση- τέθηκε και το θέμα της κατασκευής πεζογέφυρας στην περιοχή του Ασπροχώματος, στον κόμβο του αυτοκινητόδρομου βορειοανατολικά από την καπνοβιομηχανία.
 Ο Γ. Καρνέσης παραδέχθηκε ότι υφίσταται πρόβλημα, υπενθύμισε ότι έχουν υποβληθεί σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή από τους βουλευτές Γιάννη Λαμπρόπουλο και Θανάση Πετράκο, ενώ ανάλογη απαίτηση έχει διατυπωθεί και από το Δήμο Καλαμάτας.
 «Αυτό το θέμα, όπως και όλα τα σχετικά με το νέο αυτοκινητόδρομο και προβλήματα που ενδεχομένως δημιουργεί η διέλευσή του θα τεθούν στη συνάντηση με τον υπουργό» είπε ο διευθυντής του υπουργείου Υποδομών.
 ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΣΤΟΥ «ΚΑΡΕΛΙΑ»
Την ίδι α στιγμή ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνεται η κατασκευή -σε όλο τους το μήκος- των δύο παράπλευρων οδών στο νέο δρόμο μέχρι τον κόμβο Καρέλια, προκειμένου να διασφαλίζεται η διαμπερής κίνηση των περιοίκων.
 Η εκτίμηση του δημάρχου Π. Νίκα για το συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου -από τη Θουρία ώς τον πιο πάνω κόμβο- είναι ότι υπάρχει δυνατότητα να έχει ολοκληρωθεί μέχρι του χρόνου τον Ιούνιο, έτσι ώστε ο δρόμος να φθάσει ουσιαστικά μέχρι την Καλαμάτα.
 Ο δήμαρχος, τέλος, πρόσθεσε ότι από την πλευρά του δήμου τέθηκε στον Γ. Καρνέση -κι αυτός, σύμφωνα με το δήμαρχο, το αποδέχθηκε- η κατά προτεραιότητα κατασκευή του τμήματος της οδού Βασιλέως Γεωργίου, μέχρι τον κόμβο Γιαννιτσανίκων, στο ύψος του κτήματος Καρέλια.

*** Συγκέντρωση τριτέκνων από την Πελοπόννησο στην Τρίπολη :
Συγκέντρωση τριτέκνων από την Πελοπόννησο στην Τρίπολη
* Συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου έκαναν προχθές οι τρίτεκνοι από όλη την Πελοπόννησο και στη συνέχεια πήγαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για να δώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης υποσχέθηκε πως το επόμενο διάστημα θα διευθετήσει το πρόβλημα που υπάρχει με τη μετακίνηση και τα λεωφορεία.


*** "Ελληνικές" ντομάτες από Σκόπια - Αλβανία καταγγέλλει ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών ¨:
"Ελληνικές" ντομάτες από Σκόπια - Αλβανία καταγγέλλει ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών
* Εισαγωγές και στη συνέχεια ελληνοποιήσεις ντομάτας από Σκόπια και Αλβανία καταγγέλλει ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών. Σε επιστολή τους προς κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές, τονίζει ότι αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει η συγκομιδή ντομάτας θερμοκηπίου που έχει υψηλό κόστος. Προσθέτει ότι οι "ελληνοποιημένες" ντομάτες έχουν καλλιεργηθεί χωρίς τους όρους που θέτει η Ευρωπαϊκή Ενωση, με μη ελεγχόμενα φυτοφάρμακα - και ζητεί αυστηρούς ελέγχους για υπολείμματα φυτοφαρμάκων και για την ταυτότητα των προϊόντων.


*** Φορολογία και στα αγροτεμάχια στο πλαίσιο του ενιαίου φόρου ακινήτων  :
Φορολογία και στα αγροτεμάχια στο πλαίσιο του ενιαίου φόρου ακινήτων
* Φορολογία και στα αγροτεμάχια είναι το μέτρο που συζητείται στο πλαίσιο των νέων ρυθμίσεων, και από αυτήν δεν θα εξαιρούνται ούτε οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Σύμφωνα με το νεότερο σενάριο, η φορολογία θα γίνει με ειδική κλίμακα η οποία θα παίρνει υπόψη της σειρά από παραμέτρους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει η σκέψη να εξαιρεθούν από τη ρύθμιση εκείνοι που καλλιεργούν μικρές εκτάσεις.

 Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, από το 2013 θα ισχύσει ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα που θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες κατοικιών, επαγγελματικών ακινήτων οικοπέδων (εντός και εκτός σχεδίου), καθώς και όσους κατέχουν αγροτεμάχια.
 Από το επόμενο έτος καταργούνται το Ειδικό Τέλος Ακινήτων που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ καθώς και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας και τη θέση τους παίρνει ο ενιαίος φόρος ακινήτων τον οποίο θα πληρώνουν ετησίως οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Από το φόρο δεν θα εξαιρεθούν ούτε οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση προβλέπουν:
 1. Αφορολόγητο όριο ακίνητης περιουσίας. Εξετάζονται δύο σενάρια: α) Το πρώτο προβλέπει τη μείωση του αφορολόγητου ορίου των 200.000 ευρώ που ισχύει σήμερα για το ΦΑΠ στα 100.000 ευρώ για το σύνολο της ατομικής περιουσίας. β) Το δεύτερο προβλέπει αφορολόγητο όριο μόνο για μια κατοικία κάθε φορολογούμενου μέχρι ένα όριο αξίας (π.χ. 100.000 ή 150.000 ευρώ) και μέχρι ένα όριο επιφάνειας (π.χ. 80, 100 ή 120 τ.μ.). Από κει και πέρα όλη η υπόλοιπη αξία της ακίνητης περιουσίας θα υπόκειται σε φόρο.
 2. Φορολογική κλίμακα. Η νέα κλίμακα για τον υπολογισμό του νέου φόρου ακινήτων θα είναι παρόμοια με αυτή που εφαρμόζεται σήμερα για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου είναι η θέσπιση αρκετών κλιμακίων με συντελεστές από 0,1% μέχρι και 3% ή 4% για τις πολύ μεγάλες περιουσίες.
 3. Αγροτεμάχια. Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής ενός ξεχωριστού φόρου στα αγροτεμάχια και αυτό διότι δεν υπάρχουν δεδομένα στα πληροφοριακά συστήματα ενώ είναι δύσκολος ο υπολογισμός της αξίας των αγροτεμαχίων. Η τελευταία καταγραφή ακινήτων στο σύστημα taxis μέσω των εντύπων Ε9 έγινε το 2009. Εξετάζεται να φορολογηθούν ξεχωριστά με συγκεκριμένα ποσά φόρου ανά τετραγωνικό μέτρο γης, τα οποία θα κλιμακώνονται ανάλογα με ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους όπως για παράδειγμα η απόσταση από τη θάλασσα, εάν η έκταση είναι αρδευόμενη ή όχι, εάν έχει πρόσοψη σε εθνικό, επαρχιακό ή αγροτικό δρόμο και εάν έχει εντός της επιφανείας της και ανεγερθέντα κτίσματα.
 4. Αγρότες: Από τον ενιαίο φόρο θα εξαιρεθούν σύμφωνα με πληροφορίες μόνο οι αγρότες οι οποίοι καλλιεργούν μικρές εκτάσεις.

*** Ολοκληρώθηκε ο κύκλος για τους Τριφύλιους λογοτέχνες με αφιέρωμα στο Θέμη Τριφύλιο

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος για τους Τριφύλιους λογοτέχνες με αφιέρωμα στο Θέμη Τριφύλιο
* Με την εκδήλωση για τον Θέμη Τριφύλιο το βράδυ της Τετάρτης στην Δημοτική βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων ολοκληρώθηκε ο φετινός κύκλος αφιερωμάτων σε Τριφύλιους λογοτέχνες που διοργάνωσε ο Δήμος Τριφυλίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Μεσσήνιων λογοτεχνών.
 Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου γεμίζοντας το χώρο της βιβλιοθήκης όπου πέρα από τις ομιλίες για τον λογοτέχνη ακούστηκαν και αποσπάσματα από τα έργα του από ηθοποιούς τους Τριφυλιακού ερασιτεχνικού θεάτρου.
 Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παρασκευή Παντελάκη και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων Κώστας Παπαδόπουλος (Ζωτόπουλος).
 Αναφερόμενος στην εκδήλωση ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας τόνισε: «Ολοκληρώσαμε το οδοιπορικό μας στους Τριφύλιους συγγραφείς που Γγια δεύτερη χρονιά ο δήμος σε συνεργασία με την Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων πραγματοποίησε. Κλείσαμε με το αφιέρωμα στο Θέμη Τριφύλιο κατά κόσμο Γιώργο Καλογερόπουλο, ο οποίος διακρίθηκε στον επιστημονικό χώρο της νομικής επιστήμης φτάνοντας ως το ύπατο αξίωμα του αρεοπαγίτη , αλλά διακρίθηκε και στο λογοτεχνικό χώρο με βραβευμένα λογοτεχνικά έργα τα οποία προσεγγίζουν την ψυχή του ανθρώπου της επαρχίας και της περιφέρειας κρατώντας σε εγρήγορση την συνείδηση μας , υψώνοντας ασπίδα έναντι της αλλοτρίωσης που η παγκοσμιοποίηση θέλει να επιφέρει και αντιστεκόμενος πάντα μέσα από τα έργα του σε αυτή τη πάλι χαλκίδευση της εθνικής μας συνείδησης μέσα από την οικονομική κρίση που δημιουργεί κατάθλιψη στις γενιές των νεοελλήνων.
 Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές σε αυτό το οδοιπορικό και του χρόνου αν είμαστε καλά θα το επαναλάβουμε αλλά και ενδιάμεσα θα δούμε πως μπορούμε να το διανθίσουμε , καθώς στην Τριφυλία υπάρχουν πολλά μεγάλα ονόματα, όπως του Μιχάλη Κατσαρού και πολλών άλλων και θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια».
 Από την πλευρά του ο ομιλητής της βραδιάς φιλόλογος –συγγραφέας Άγγελος Λάππας μας επισήμανε: «Ο Θέμης Τριφύλιος είναι ένας εξαίρετος λογοτέχνης – δοκιμιογράφος κατά κύριο λόγω- όχι πολύ γνωστός στην περιοχή μας. Καθώς τον διάβαζα μου θύμιζε παράλληλα τον Παπαδιαμάντη χωρίς βέβαια να υπάρχει το ίδιο ύφος, αλλά ο τρόπος που είχε συνθέσει τα διηγήματα του το ηθογραφικό στοιχείο, το αυθόρμητο, οι άνθρωποι του χωριού που έβγαιναν μέσα από τις ιστορίες τους θύμιζαν παράλληλα τον Παπαδιαμάντη. Είναι ένας συναρπαστικός συγγραφέας στο να τον διαβάσει κάποιος και αξίζει τον κόπο να προσπαθούμε όλοι να κάνουμε τέτοιους ανθρώπους γνωστούς ευρύτερα και την ευκαιρία αυτή μας την έδωσε απόψε ο Δήμος Τριφυλίας και η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων.»

*** 21 Χρόνια Fly Fm 89.7! Και η πορεία συνεχίζεται!

21 Χρόνια Fly Fm 89.7! Και η πορεία συνεχίζεται!
* Ήταν 1991 , όταν το ραδιόφωνο του fly άνοιξε τις ενημερωτικές και μουσικές του πόρτες στο κοινό! Από τότε είχε θέσει έναν και μόνο στόχο! Την κορυφή ! Η ιστορία ήρθε να εκπληρώσει τις προσδοκίες του, και φέτος, που συμπληρώνει 21 χρόνια λειτουργίας, ανοίγει ένα νέο κύκλο. «Αγαθά κόποις κτώνται» ,λένε,και αυτό είναι κάτι που οι άνθρωποι του fly γνωρίζουν όσο κανείς άλλος. Οι επίπονες προσπάθειες τους για έγκυρη, έγκαιρη και αντικειμενική ενημέρωση αποτελούν δεδομένη πραγματικότητα. Η εκπομπή «Λακωνία Χωρίς Σύνορα» και συνολικά η πρωινή ζώνη του fly έγιναν συνώνυμο της επιτυχίας, μιας και από τον πρώτο χρόνο καθιερώθηκαν στην πρώτη θέση τόσο της ακροαματικότητας όσο και της καρδιάς των ακροατών. Δεν είναι τυχαία , άλλωστε η επίλυση ποικίλων και πολυάριθμων προβλημάτων των πολιτών, ύστερα από παρέμβαση της εκπομπής! Συγχρόνως , το μουσικό πρόγραμμα του fly χρωμάτισε με τις μελωδίες του τις στιγμές των ακροατών λαμβάνοντας ουκ ολίγα κολακευτικά λόγια, μιας και απείχε επιδεικτικά από τις τυποποιημένες λίστες , εξασφαλίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στους φίλους του σταθμού μια πλήρη εικόνα για τις «μουσικές του κόσμου» !

 Παράλληλα, ο fly fm έδωσε προτεραιότητα στην ανάδειξη προοδευτικών εκπομπών, ανύπαρκτων μέχρι εκείνη τη στιγμή στα τοπικά ραδιοφωνικά δρώμενα, καταπιάστηκε ενδελεχώς με την άμεση και πληρέστατη αθλητική ενημέρωση των ακροατών και μέσω των ανταποκριτών του σε κάθε λακωνική γωνιά κατάφερε να φέρει στο φως ειδήσεις και νέα άξια υπογράμμισης και ανάδειξης. Συγχρόνως, ο fly fm συνεργάζεται εδώ και 21 χρόνια με τον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας., τον ΣΚΑΙ 100.3. Το πρώτο βήμα της αποτυχίας είναι να ισχυριστεί κάποιος πως έφτασε στην κορυφή. Ο fly fm ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν στο όραμά του , κλείνει όμως τα αφτιά του στις κολακευτικές κριτικές των ακροατών, μιας και μόνιμος στόχος του είναι να γίνεται καλύτερος, να βελτιώνεται , να κάνει την αυτοκριτική του και να ενδυναμώνεται.
 Η πολυετής εμπειρία του σταθμού και η μαχητικότητα, συνδυασμένες πάντοτε με την ποιότητα, τη συνέπεια την πρωτοπορία και το ήθος, καθιστούν τα δύο μέσα ενημέρωσης του fly εργαλεία επιτυχίας και προοπτικής! Ο fly διαθέτοντας πλέον δύο μέσα ενημέρωσης, τον fly 89.7 και την ενημερωτική ιστοσελίδα της Πελοποννήσου flynews.gr, αποδεδειγμένα είναι η πλέον αξιόπιστη φωνή - εικόνα - έκφραση του νομού, αφού με τις παρεμβάσεις του έχουν λυθεί πολυάριθμα προβλήματα στη Λακωνία με τη σαφή και ουσιαστική θέση του.
 14 Οκτωβρίου 1991 ημέρα Δευτέρα ο FLY FM για πρώτη φορά στον αέρα της Λακωνίας!
14 Οκτωβρίου 2012.Ο FLY 89.7 σβήνει 21 κεράκια και το γιορτάζει δεόντως με ποιους άλλους, τους ακροατές του που με την αγάπη και την υποστήριξή τους τον κρατούν στη πρώτη θέση της ακροαματικότητας όλα αυτά τα χρόνια.
 Η διεύθυνση και το προσωπικό του σταθμού θέλουν να εκφράσουν τις θερμότερες ευχαριστίες τους για όσα έχετε κάνει για εμάς όλα αυτά τα χρόνια
 21 ΧΡΟΝΙΑ FLY FM.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!
 Εις άλλα με υγεία! Η πορεία συνεχίζεται …….
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/30-2012-5-29092012-0-1.html  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 .-


~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΤΩΒΡΙΟΥ 2012 :

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/10/01-2012-blogger-10-2012-1830.html   , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2012 .-

~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/2012-01-2012-1912-2012-p-1030004.html  , Ιστρορία μας (μέρος της ) μέσα από Βιντεοπαρουσιάσεις 2012 , Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2012 .-

~*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ , Τρίτη 02 Ο τωβρίου 2012 .-

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα .-

~*** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Αθλητική Τετάρτη 03 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/video-2012.html  , ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ σε VIDEO 2012 , Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012 .-

~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012 .-

~*** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  ,H ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ μέσα από Βίντεο , ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΟΥΜΕ , Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/06102012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ Σάββατο 06/ Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Κυριακή 07 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html  , ΕΛΛΑΔΑ μέσα από ΒΙΝΤΕΟ , Μένουμε Βλέπουμε και Ζούμε Ελλάδα , Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 .-

~*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html  , Μεσσηνιακή ενημέρωση και Άλλα , Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2012.

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης στην καθημερινίτητά μας , Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα από το ποντικάκι μας ,

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 .-
 ~*** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης - Ενημέρωση Παρουσίαση, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 .-

Δεν υπάρχουν σχόλια: