ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη   29  Αυγούστου   2012 
Το  ποντικάκι  στην καθημερινότητα της ενημέρωσης !  :
***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :

*** Παρέλαβε και επισήμως ο Μανώλης Αγγελάκας

Παρέλαβε και επισήμως ο Μανώλης Αγγελάκας
*Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στην Πάτρα, η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτ, Ελλάδας & Ιονίου από τον απερχόμενο Γ. Γ. κ. Τάσο Αποστολόπουλο στο νέο Γ.Γ. κ. Μανώλη Αγγελάκα.
 Στον χαιρετισμό του ο κ. Τασος Αποστολόπουλος αναφέρθηκε, εν συντομία, στις πρωτοβουλίες και το έργο που πραγματοποιήθηκε επί των ημερών του και αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον κ. Αγγελάκα για το δύσκολο και τόσο σημαντικό έργο, που αναλαμβάνει ο νέος Γ.Γ. κατά την, ιδιαίτερα, κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας.
 Στην ομιλία του ο νέος ΓΓ Μανωλης Αγγελάκας παρουσίασε, αρχικά, τους τομείς ευθύνης της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης λέγοντας πως ο ρόλος και η αποστολή της δεν είναι γνωστή στους πολίτες και υπογράμμισε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση κάνει πράξη την επιθυμία όλων «Ελλάδα να μην είναι η Αθήνα».
 Ακολούθως παρουσίασε τους άξονες στους οποίους θα επικεντρώσει τις προσπάθειες του οι βασικότεροι των οποίων είναι:
 - Οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη Διάθεση του Πολίτη.
 - Να γίνει σαφής ο ρόλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
 - Η συνεργασία με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού.
 - Η στενή συνεργασία με το προσωπικό της Δημόσιας Διοίκησης.
 - Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα βρεθεί στην Πρωτοπορία κάθε καινοτόμου Πρότασης.
 - Θα αναζητηθεί χρηματοδότηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μέσω υποβολής προτάσεων σε προγράμματα.
 - Βελτίωση της Απόδοσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.
 - Αποτελεσματικότερη λειτουργία της Δασικής Υπηρεσίας –Προστασία των δασών μας.
 - Η διαχείριση του Περιβάλλοντος και των Υδάτων.
 - Αναβάθμιση του ρόλου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
 Κλείνοντας ο Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης ζήτησε την στήριξη και τη συνεργασία όλων υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να «σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλότερα».
  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών, εκκλησιαστικών και στρατιωτικών αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και υπηρεσιακοί παράγοντες.   Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση  ,.   

*** 2.000 τουρίστες με 2 κρουαζιερόπλοια έρχονται στην Καλαμάτα
2.000 τουρίστες με 2 κρουαζιερόπλοια έρχονται στην Καλαμάτα
* Πάνω από 2.000 τουρίστες, επιβάτες δύο κρουαζιερόπλοιων, θα βρεθούν στην Καλαμάτα αυτή την εβδομάδα.

 Σήμερα αναμένονται περισσότεροι από 1.300 Βρετανοί στην πλειοψηφία τους, με το "Thomson Celebration", το οποίο δένει για 6η φορά φέτος στο λιμάνι της Καλαμάτας.
 Το Σάββατο πρόκειται να καταπλεύσει το "Orient Queen", το οποίο στις 20 Ιουνίου είχε δέσει πάλι, με 800 σχεδόν Κύπριους επιβάτες.   από την 

*** Ελευθερία: Η Χρυσή Αυγή στήνει «Τάγματα Ασφαλείας» κατά «αλλοδαπών εισβολέων»


 Ομάδες περιφρούρησης «Ελλήνων στην καταγωγή» κατά της εγκληματικότητας του «λαθραίου αλλοδαπού εισβολέα» φέρεται να έχει συγκροτήσει η Χρυσή Αυγή στη Μεσσηνία, προκαλώντας την αντίδραση του αστυνομικού διευθυντή του Νομού, ο οποίος δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υποκαταστήσει την Αστυνομία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής έχει συγκροτήσει «συντονιστική Επιτροπή Αλληλεγγύης των Ελλήνων την καταγωγή» στην περιφέρεια του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας στην οποία πρωτοστατεί πρώην αστυνομικός και υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στο νομό.
 Μάλιστα, αναφέρει το ρεπορτάζ, ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος του κ. Μιχαλολιάκου έστειλε ανακοίνωση στον τοπικό Τύπο με την οποία καλεί τους νέους «από 15 έως... 70 ετών σε αφύπνιση και επιστράτευση»!
 Η ανακοίνωση της οργάνωσης, μάλιστα, ξεκαθαρίζει ότι τα σύγχρονα «Τάγματα Ασφαλείας» της Χρυσής Αυγής θα ασχοληθούν με τους «αλλοδαπούς εισβολείς εγκληματίες» που θεωρεί ότι ευθύνονται για την εγκληματικότητα της περιοχής. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εγκληματικότητα στη Μεσσηνία «προέρχεται κυρίως από την εγκληματική δράση των αλλοδαπών εισβολέων εγκληματιών, κατοχής της χώρας μας, από τους θρασείς και υπότροπους εγκληματίες, γύφτους-τσιγγάνους, μάστιγα εγκληματικότητος κατά των Ελλήνων».
 Η Χρυσή Αυγή καταφέρεται και εναντίον των αστυνομικών του Τμήματος Μελιγαλά για τους οποίους ζητά να μετατεθούν και τους χαρακτηρίζει «φοβισμένα ανθρωπάκια». «Να μετατεθούν από το ανεπαρκές υπάρχον στα χαρτιά Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, όσοι αστυνομικοί είναι ανεπαρκείς, φοβισμένα ανθρωπάκια και λειτουργούν ως να ευρίσκονται στο αμπέλι τους, χωρίς υπηρεσιακή γνώση και συνείδηση», αναφέρει η ανακοίνωση.
 Τέλος, η Χρυσή Αυγή επιτίθεται και στον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας ταξίαρχο Βασίλη Γεωργακόπουλο, επειδή σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Καλαμάτας δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υποκαταστήσει την Αστυνομία. «Θα έρθει η ώρα της τιμωρίας για τις πράξεις και για τις παραλείψεις των κρατικών οργάνων», τονίζει η τοπική οργάνωση.
 Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που υπογράφει εκ μέρους της συντονιστικής επιστροπής ο κ. Μπέλλος αναφέρει τα εξής:
 «Η συντονιστική Επιτροπή Αλληλεγγύης των Ελλήνων την καταγωγή της περιφέρειας του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας είναι και απάντηση στην στημένη συνέντευξη του αστυνομικού διευθυντή Μεσσηνίας ταξίαρχου κ. Γεωργακόπουλου Βασιλείου, στην εφημερίδα "Ελευθερία" Καλαμάτας της 30 Ιουνίου 2012 σελ. 16 (στην δημοσιογράφο Κέλλυ Δημητρούλια), που προσπάθησε να ασκήσει πίεση και τρομοκρατία εναντίον μας (περί παρανόμων και επικίνδυνων ομάδων περιφρουρήσεως). Η τρομοκρατία του κράτους του υπουργείου Προστασίας του λαθραίου αλλοδαπού εισβολέα και της παράλυτης Αστυνομίας της αλλοδαπολαγνίας δεν θα περάσει. Θα έρθει η ώρα της τιμωρίας για τις πράξεις και για τις παραλείψεις των κρατικών οργάνων. Δυστυχώς φτάσαμε σήμερα στο σημείο να λέμε κύριε Γεωργακόπουλε "ό,τι κρατικό αντεθνικό". Συγκέντρωσε όλη την οργή σου, συσσώρευσε όλο το μίσος σου, για την ώρα της εκδικήσεως, που πολύ σύντομα έρχεται, εναντίον όλων αυτών που με τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις τους σε οδήγησαν στην δυστυχία, στην κατάθλιψη, στην εξαθλίωση, στην ανασφάλεια και στον οικονομικό μαρασμό. Εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα ποιοι είναι».  Πηγή :  εφημερίδα  " Ελευθερία  " Μεσσηνίας  20912 .-

*** ΑΘΛΗΤΙΚΑΚαλά λεφτά και στο Γιουρόπα Λιγκ


 * Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην κατάφερε να πάρει τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ (αποκλείστηκε από τη Μάλαγα), όμως, και στο Γιουρόπα Λιγκ τα λεφτά είναι καλά για τους "πράσινους".
Το τριφύλλι μόνο με τη συμμετοχή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ εξασφάλισε 3,4 εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα θα τα δει στο ταμείο του και άμεσα. Τα 2,1 εκατομμύρια ευρώ είναι για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και 1,3 εκατ. ευρώ για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Ο Παναθηναϊκός περιμένει και μια καλή κλήρωση την Παρασκευή καθώς στοχεύει να φτάσει ψηλά στην Ευρώπη. Η κάθε νίκη θα του αποφέρει 200.000 ευρώ και η ισοπαλία 100.000 ευρώ. Αν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ βγήκε πρώτος θα εισπράξει 600.000 ευρώ, ενώ αν προκριθεί ως δεύτερος τότε θα λάβει 400.000 ευρώ. Χρήματα θα πάρει και από το market pool της διοργάνωσης.

*** Πήγαν να κλέψουν στηθαίο και προκάλεσαν... πυρκαγιά :
Πήγαν να κλέψουν στηθαίο και προκάλεσαν... πυρκαγιά
* Κυνηγοί μετάλλων προσπάθησαν να κόψουν με οξυγόνο τα προστατευτικά κάγκελα ενός γεφυριού κι έκαψαν καλλιέργειες κι ελαιόδεντρα στον κάμπο δυτικά του αεροδρομίου. Οι αγρότες και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν εξαγριωθεί καθώς η δράση των τσιγγάνων και άλλων αλλοδαπών όχι μόνο προκαλεί ζημιά στις περιουσίες τους αλλά θέτει και σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Οπως πληροφορηθήκαμε, το τελευταίο διάστημα έχουν αφαιρεθεί τα προστατευτικά κάγκελα και άλλων γεφυριών στον κάμπο της περιοχής.

 Το χθεσινό περιστατικό έγινε το μεσημέρι μεταξύ της Πιπερίτσας και του αεροδρομίου. Η χρήση οξυγόνου προκάλεσε πυρκαγιά που άμεσα επεκτάθηκε σε καλάμια και σε γειτονικές καλλιέργειες. Οταν έφτασε όχημα της Πυροσβεστικής οι δράστες είχαν γίνει… καπνός και δεν εντοπίστηκαν παρά τις έρευνες που ακολούθησαν.  από την 

*** Η κλοπή στα Λέικα αποκάλυψε σπείρα που είχε ρημάξει κοσμηματοπωλεία

Η κλοπή στα Λέικα αποκάλυψε σπείρα που είχε ρημάξει κοσμηματοπωλεία
* Προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Καλαμάτας ένας 22χρονος τσιγγάνος, ο οποίος συνελήφθη για διάρρηξη σε σπίτι στα Λέικα και αποκαλύφθηκε ότι, μαζί με άλλους τρεις, είχε ρημάξει το Δεκέμβριο του 2010 κοσμηματοπωλεία σε όλο το νομό. Η δράση της ομάδας μπορεί να διήρκεσε ένα μόλις μήνα, αλλά κατάφεραν να… βγάλουν 100.000 ευρώ: Αυτή ήταν η αξία των χρυσαφικών που έκλεψαν από 5 κοσμηματοπωλεία στην Καλαμάτα, τους Γαργαλιάνους και την Κυπαρισσία - ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ένα ακόμη στην Καλαμάτα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Το… μοιραίο χτύπημα -και τελευταίο της ομάδας των 4- έγινε παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2011, στην Κυπαρισσία. Εκείνο το βράδυ εξασφάλισαν γερό πρωτοχρονιάτικο… μποναμά σηκώνοντας από το κοσμηματοπωλείο χρυσαφικά αξίας 65.000 ευρώ. Ομως τα κατορθώματά τους έγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος, ενώ ο χαρακτηριστικός ήχος που έκανε η εξάτμιση του αυτοκινήτου του 22χρονου οδήγησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στα ίχνη τους. Την ίδια νύχτα ο αστυνομικοί εντόπισαν στον τσιγγάνικο καταυλισμό της Μπιρμπίτας το αυτοκίνητο και μέσα βρήκαν μέρος των κλοπιμαίων και ένα μάλλινο γάντι. Ερευνώντας στη συνέχεια το σπίτι του υπόπτου, ανακάλυψαν μια κρυψώνα έξω από αυτό, όπου υπήρχαν μια υφασμάτινη κουκούλα και ένας σιδερένιος λοστός. Ο ύποπτος όμως, όπως και ένας από τους συνεργούς του που είχαν πιάσει οι κάμερες ασφαλείας των κοσμηματοπωλείων, πρόλαβαν και εξαφανίστηκαν. Εκτοτε καταζητούντο, ώσπου την περασμένη Παρασκευή έγινε η διάρρηξη στο σπίτι στα Λέικα. Την επομένη η Ασφάλεια συνέλαβε τον 22χρονο στον καταυλισμό Παναγάκια στο Ασπρόχωμα.
 Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ
 Οι δράστες χτύπησαν το πρώτο κοσμηματοπωλείο στις 11 Δεκεμβρίου του 2010, στην οδό Αριστομένους στην Καλαμάτα. Πήραν κοσμήματα αξίας μόλις 200 ευρώ. Ακολούθησε νέο χτύπημα στις 20 του μήνα, επίσης στην Καλαμάτα, με λεία 3.000 ευρώ και την επόμενη μέρα έκαναν μια ακόμη διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στους Γαργαλιάνους, απ' όπου έκλεψαν χρυσαφικά αξίας πάνω από 20.000 ευρώ. Στις 24 επέστρεψαν στην Καλαμάτα ανοίγοντας ένα ακόμη κοσμηματοπωλείο και έκλεψαν από τις προθήκες του κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ - ενώ στις 29 του μήνα ακολούθησε μια απόπειρα διάρρηξης στην ίδια πόλη. Στις 31 Δεκεμβρίου έγινε η γερή… μπάζα στην Κυπαρισσία. Εκεί, από τα χρυσαφικά αξίας 65.000 ευρώ που έκλεψαν, στην μητέρα του ιδιοκτήτη -η οποία κλήθηκε στο Τμήμα για να τα αναγνωρίσει- επιστράφηκε μέρος των κλοπιμαίων (αξίας 15.000 ευρώ) που οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητο του 22χρονου τσιγγάνου.
 Σημειώνεται ότι σε όλες τις περιπτώσεις ο τρόπος δράσης ήταν πανομοιότυπος. Οι διαρρήκτες παραβίαζαν τα ρολά ασφαλείας σπάζοντας τις κλειδαριές. Μετά έριχναν κάτω τις τζαμαρίες και άρπαζαν ό,τι προλάβαιναν από τις προθήκες των κοσμηματοπωλείων. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν δίσταζαν να χτυπήσουν ακόμα και εκεί που υπήρχε συναγερμός - και ενόσω χτυπούσε αυτοί συνέχιζαν να κλέβουν. Τέλος, και οι 4 δράστες συνήθιζαν να καλύπτουν τα πρόσωπά τους με αυτοσχέδιες κουκούλες ή τις κουκούλες των μπουφάν τους.   από την 

*** Διακρίσεις κατά των Xριστιανών στην Θράκη!  :

* Πολίτες δεύτερης κατηγορίας για πολλοστή φορά μάλιστα, αισθάνονται οι Χριστιανοί κάτοικοι της ακριτικής Θράκης, αφού συνεχίζονται οι διακρίσεις σε βάρος τους, από το επίσημο ελληνικό κράτος.
*Την θρυαλλίδα για διαφαινόμενη – νέα- έκρηξή τους θα αποτελέσει η τροπολογία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και γνωστού πολέμιου της Εκκλησίας Νίκου Δηφουνάκη. Σύμφωνα με αυτή, που όπως πληροφορούμεθα εφαρμόζεται πλήρως, μειώνονται κατά 80% τα πρόστιμα των αυθαιρέτων που έχουν κατασκευάσει μουσουλμάνοι, σε αντίθεση με τους Χριστιανούς που πρέπει να καταβάλλουν το ακέραιο το ποσό της χρηματικής ποινής.
Η αδικία έχει προκαλέσει αναστάτωση στους Θρακιώτες, στο πλευρό των οποίων βρίσκονται από την πρώτη στιγμή, οι τέσσερις ιεράρχες της περιοχής. Η αντίδραση των μητροπολιτών Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνού, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνού, Ξάνθης και περιθωρίου Παντελεήμωνα και Αλεξανδρουπόλεως εκφράστηκε μεταξύ άλλων και με επιστολή που απέστειλαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Σε αυτή θέτουν ένα αγωνιώδες ερώτημα: "Γιατί επιχειρείτε να διαφοροποιήσετε την Θράκη από το υπόλοιπο εθνικό κορμό; Η Θράκη μας περισσεύει; Είναι κάτι εξωτικό που απαιτεί ειδική μεταχείριση;" Οι Ιεράρχες που θεωρούν ότι η τροπολογία υπονομεύει την ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων, αποδοκιμάζουν τον εμπνευστή της τονίζοντας: "Η απαράδεκτη αυτή και αντισυνταγματικη τροπολογία έρχεται να γκρεμίσει όλα όσα δεκαετίες τώρα χτίζουμε στην ακριτική Θράκη, η οποία με ουχί ολίγη προσπάθεια έχει καταστεί πρότυπο συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων".
Προσθέτουν μάλιστα πως έτσι "χάνεται κάθε αίσθημα ισονομίας και ισοπολιτείας, σε μία εποχή που η κομματοκρατία καταβαράθρωσε την υπόληψη της Ελλάδας και βύθισε οικονομικά στα Τάρταρα και τον λαό σε ολοένα και διογκούμενη εξαθλίωση.
Οι τέσσερις Μητροπολίτες αναρωτιούνται, σε άλλο σημείο της επιστολής τους την οποία είχαν στείλει και στον τότε Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ζητώντας την απόσυρση του εφευρήματος Μπαστουνάκι: "Αν υποθέσουμε πως το μέτρο αυτό είναι ορθό, γιατί να περιορίζεται η εφαρμογή του μόνο στη Θράκη; Αν το μέτρο αυτό θα ανακουφίσει τον λαό γιατί να μην επεκταθεί η εφαρμογή του; Γιατί λ.χ. να μην ισχύσει για όλες τι ακριτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας και για όλα τα ακίνητα όλων των Ελλήνων πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος;"
Απάντηση, βέβαια, στην απορία τους δεν δόθηκε ποτέ και βέβαια το συγκεκριμένο κείμενο που χαρακτηρίζεται "ήπιο" σε σχέση με τις διαχωριστικές γραμμές που ύψωσε μεταξύ Ελλήνων πολιτών διαφορετικού θρησκεύματος ο ομοτράπεζος του Γιώργου Παπανδρέου.
Αρκεί να διαβάσει κανείς την κατάληξή της για να καταλάβει ότι στόχο3ς τους ήταν η ευαισθητοποίηση της Πολιτείας και η άρση της αδικίας και όχι να οξύνουν περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση στην περιοχή. Όπως αναφέρουν κλείνοντας: "Θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι με την τοποθέτησή μας αυτή δεν παρεμβαίνουμε στο έργο της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου και δεν ερχόμαστε σε καμία αντιδικία με τους συντοπίτες μας μουσουλμάνους, με τους οποίους αναπνέουμε τον ίδιο αέρα, πατάμε τα ίδια χώματα και μοιραζόμαστε την κοινή μοίρα του ακριτικού μας τόπου. Απλώς θέλουμε να απισημάνουμε πως για την ομόνοια και την ειρήνη στην περιοχή για την ανάπτυξη και την αλληλεγγύη πρωτοβουλίες σαν και αυτή του υπουργού καλό θα ήταν να μην είχαν αναληφθεί ποτέ"! Έχουν άδικο;  elkosmos.gr
*** Αυτό τον Τόπο εσύ τον Γύμνωσες, εσύ τον Βίασες, εσύ τον Έκαψες... :

* ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Ένα αρχαίο Έθνος, ένας ιστορικός Λαός, μια καμένη Χώρα χαροπαλεύει στην εντατική.

Πως νοιώθεις Μαυρογυαλούρε για το «κατόρθωμά» σου;

Μια χώρα καίγεται απ’ άκρη σ’ άκρη

*  Και ξέρεις «που, σε ποιά πλήθη» κρύβονται οι εισβολείς – εμπρηστές. Και «ποιοί» τους στέλνουν. Έτσι; Από χρόνια τό’ ξερες. Απλά επέλεξες να αδιαφορείς για την δραστική αντιμετώπιση του θέματος. Μην και «στενοχωρήσεις» κάποιους έξωθεν επίβουλους.
Με καμένη τώρα την ολόμαυρη ράχη, Χιώτικο Ολοκαύτωμα για μιαν ακόμη φορά στην ιστορία της, με ματωμένο το κεφάλι και το κορμί της παλεύει για τη ζωή της αυτή η χώρα.
Πως νοιώθεις Μαυρογυαλούρε για το «οιονεί μα κι εν τοις πράγμασι έγκλημά» σου; Είσαι αρκετά ευχαριστημένος; Οι πράξεις, οι αβουλίες και οι απραξίες σου να’ ναι καλά.

Ελλάδα, μια σεβάσμια Γερόντισσα της Ιστορίας...κι όμως ζει έναν τέτοιον ανομολόγητο κι ασύλληπτο εφιάλτη.
Γιατί Μαυρογυαλούρε;
Σφάζεται ανηλεώς κάθε βράδυ μέσα στα φτωχικά της δωμάτια. Βλέπει ν’ ασελγούνε πάνω στις μητέρες κόρες της. Βλέπει τις ανήλικες εγγονές της να βιάζονται και να κομματιάζονται πάνω σε βράχια.
Εσύ Μαυρογυαλούρε που επέτρεψες απερίσκεπτα σ’ αυτό τον αλλοδαπό κτηνώδη εισβολέα μακελευτή της να μπει στην χώρα και να περιφέρει την θανάσιμη ψυχική αρρώστια του, πως νοιώθεις τώρα;
Είσαι αρκετά ικανοποιημένος;
Αυτή η Γερόντισσα απλά θέλησε να κάνει το πιο αυτονόητο πράγμα στον κόσμο. Αυτό που κάθε γονιός θέλει για τα παιδιά του. Να προκόψουν και να μη ζήσουν τους πολέμους και την φτώχεια που αυτή έζησε. Τι πιο απλό!
Κι όμως, της χάρισες το αντίθετο ακριβώς Μαυρογυαλούρε. Να ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια της τον χειρότερο εφιάλτη της. Τον πόλεμο. Τις σφαγές. Την έκανες να δει σφαγμένους τους γιούς της, ατιμασμένες τις κόρες της, ξεσκισμένα τα εγγόνια της.
Πως νοιώθεις Μαυρογυαλούρε για το έργο σου; Είσαι αρκετά ευχαριστημένος;
Πάλεψε αυτή η γερόντισσα να φτιάξει κάτι για τα παιδιά της. Κι όμως, σήμερα, την αφήνεις να πεθαίνει μόνη της, ανήμπορη, χωρίς περίθαλψη και φάρμακα, χωρίς ένα φαγητό της προκοπής, της κλέβεις το βιός της, την φτωχή σύνταξή της, την υποχρεώνεις στα γεράματα να βλέπει τα παιδιά της να πεθαίνουν άρρωστα κι αβοήθητα.
 
νοιώθεις Μαυρογυαλούρε για το έργο σου; Είσαι αρκετά ευχαριστημένος;
Εκμεταλλεύθηκες κι εκμεταλλεύεσαι την υπομονή και την πραότητα αυτής της γερόντισσας.

«Σιγά, σε μένα θα τύχει»; Αυτό λένε οι μισοί «υπήκοοί» σου.

Και,

«Όχι, δεν θέλω άλλους πολέμους, θα κάνω υπομονή», αυτό λένε οι άλλοι μισοί. Το άλλο «μισό» της Γερόντισσας Ελλάδας.

Το «εκμεταλλεύθηκες» καλά Μαυρογυαλούρε; Είσαι αρκετά ευχαριστημένος από το έργο σου; Χόρτασες αίμα του Λαού σου; Ή όχι ακόμη;

Λίγο καιρό πριν τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, αποκαλύφθηκε επίσημα ότι «ξένοι» είχαν βάλει τις θανάσιμες πιο παλιές πυρκαγιές των ετών 2007 αλλά και πιο πίσω.

* ; Στην Πελοπόννησο. Κοντά στις εκατό χαμένες/καμμένες ψυχές Ελλήνων.
Σε «άγγιξε» καθόλου Μαυρογυαλούρε;

Μάλλον όχι. Γιατί αν σε άγγιζε, θα είχες κάνει πράγματα. Θα είχες πάρει τα μέτρα σου να προστατεύσεις τους Έλληνες.

Όχι. Δεν σε άγγιξε ούτε στο ελάχιστο. Δεν δάκρυσες. Δεν ίδρωσε τ’ αυτί σου.

Το άφησες να επαναληφθεί.

Αφήνεις το Λαό σου να πάει σαν το σκυλί στ’ αμπέλι.

Είσαι ευχαριστημένος Μαυρογυαλούρε από το έργο σου;

Τάισες λίγους, «δικά σου παιδιά» για να έχεις την απαντοχή τους, μαζί και την λησμονή των υπολοίπων.

Ένας «επηρεάζει» χίλιους, σωστά Μαυρογυαλούρε;

Δεν σ’ ένοιαζε η «πλέμπα», η «μάζα», η «φτωχολογιά». Οι «ολίγοι» που «καθορίζουν τα πράγματα» σ’ ένοιαζαν. Οι «ολίγοι ισχυροί».

Η «επικοινωνία» να είναι καλά και όλα «διορθώνονται». Όλα «θάβονται», έτσι Μαυρογυαλούρε;

Αλλά και τόσοι άλλοι γύρω του που θα μπορούσατε να τον «ελέγξετε» και να σώσετε τον Λαό από την καταστροφή κι απλά «δεν το κάνατε», νοιώθετε ευχαριστημένοι από το έργο σας;
*
*
Κάποιοι κρύβεστε πίσω από την «γραφειοκρατία» που επιτρέπει τον πλουτισμό σας αρκεί να κάνετε τα «στραβά μάτια».

Κάποιοι άλλοι ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ να «σταθείτε άπραγοι» πίσω από το τετριμμένο «εγώ διαταγές εκτελώ, δεν ξέρω τίποτα. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Δεν ασκώ πολιτική»....

Κάποιοι άλλοι «ιθύνοντες» κρύβεστε πίσω από την ασφάλεια των «φρουρών» σας. Αυτούς που πληρώνετε με την βαριά φορολόγηση της φτωχολογιάς.

Κάποιοι αφήσατε εγκληματίες να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Κάποιοι άλλοι «θάψατε» στοιχεία και κλειδώσατε άλλα στο συρτάρι ονομάζοντάς τα «απόρρητα» ή απλά κάνατε πως δεν τα βλέπατε.

Κάνατε τουλάχιστον, όλοι εσείς οι κάθε είδους «Υπεύθυνοι» τον κόπο να σκεφτείτε ότι αύριο ίσως τύχει στο ΔΙΚΟ σας παιδί ή στην ΔΙΚΗ σας Γερόντισσα αυτός ο εφιάλτης; Ή μήπως ο «μηχανιστικός καλορυθμισμένος εγκέφαλός σας το θεωρεί ως απαγορευμένη διαδικασία σκέψης» κάτι τέτοιο;

Μάλλον όχι. Αρνείστε και μόνο να το σκεφτείτε. Αλλιώς θα βλέπαμε δημόσια πράξεις μετανοίας σας. Πράξεις «διορθωτικές». Αλλαγή της πολιτικής σας και της καθημερινής πρακτικής σας.Όχι. Τίποτα δεν άλλαξε στον «προσαρμοσμένο» politically correct νοητικό μικρόκοσμό σας.

Το βλέπουμε στο διαδίκτυο. Στα ΜΜΕ. Στις ημερίδες και τις «εκδηλώσεις» σου Μαυρογυαλούρε. Παντού.

Οι οπαδοί σου αναμασούν διαρκώς την ίδια καραμέλα.«Πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα για να σωθεί η Πατρίδα. Τώρα ξαφνικά, όλοι θυμηθήκατε την λέξη Πατρίδα Μαυρογυαλούρε. Πόσο ικανός κι αδίστακτος χαμαιλέοντας είσαι!»Ζητάς απλά ένα «εν Λευκώ Συγχωροχάρτι». Να σβηστούν τα πάντα με χρέωση του ασήκωτου Πιθαριού του Σίσυφου στην φτωχολογιά. Για να μπορέσεις εσύ και οι κολλητοί σου να συνεχίσετε τα «ίδια».

Αδιαφορείς επιδεικτικά για τις στατιστικές.

Πόσοι Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της Φτώχειας, ΕΞ’ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ!

Πόσοι Έλληνες πεθαίνουν ανήμποροι, αβοήθητοι και χωρίς ή με ελλιπή περίθαλψη, ΕΞ’ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ!

Πόσοι νέοι Έλληνες παίρνουν το δρόμο της Εξόδου από τη χώρα, ΕΞ’ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ!

* Πόσοι Έλληνες χάνουν τη δουλειά τους, το μεροκάματό τους, τα μαγαζιά τους, τα σπίτια τους, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΕΞ’ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ!
Πόσοι Έλληνες ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ....ΕΞ’ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ!
Όχι, δεν σ’ ενδιαφέρουν αυτά τα «πεζά» Μαυρογυαλούρε.
Εσύ να «περνάς καλά». Εσύ και οι «δικοί σου». Άνωθεν και κάτωθέν σου. Αυτό μετράει μόνο για σένα.
Είσαι ευχαριστημένος Μαυρογυαλούρε από το έργο σου μέχρι τώρα;
Είσαι αρκετά ευχαριστημένος από τις «προοπτικές»;
Θα γίνει σύντομα χίλια κομμάτια η χώρα, θ’ αποκτήσει ξένους διοικητές ώστε να μείνεις ατιμώρητος και να συνεχίσεις εσύ και οι δικοί σου να περνάτε ζωή χαρισάμενη εις βάρος της φτωχολογιάς;

* Πως τα βλέπεις Μαυρογυαλούρε;
Τα κατάφερες αρκετά καλά;
Θα είναι ευχαριστημένα τα αφεντικά σου στον απολογισμό;
Ή μήπως δέχεσαι πιέσεις για «μεγαλύτερα αποτελέσματα»;
Τι τραβάς κι εσύ καημένε!
Κανείς δεν σε καταλαβαίνει καημένε «εργάτη» των Μεγάλων.
Τι ξέρει ο Λαός από το «πως κινούνται τα πράγματα», ε;
Τι ξέρει ο Λαός από Πολιτική, από Διπλωματία, από Άμυνα, ε;
Το λέω καλά;
Η ανόητη πλέμπα δεν σ’ αφήνει ανενόχλητο να κάνεις το «θεάρεστο έργο» σου, έτσι Μαυρογυαλούρε;
Οπότε κι εσύ είσαι αναγκασμένος να την πιέζεις όλο και πιο πολύ για να καταλαβαίνει «ποιός κάνει κουμάντο» εδώ, έτσι;
Εξάλλου, τι σε ενδιαφέρει ποιός είναι το «αφεντικό»; Η δουλειά να γίνεται σωστά. Τι δολάρια, τι ευρώ, τι γρόσια, έτσι;
Η αποζημίωση των «Αγίων Υπηρεσιών» σου να πέφτει και δεν έχει σημασία σε τι νόμισμα είναι ή ποιός την βάζει στο χέρι του υπηρέτη.
Είσαι αρκετά ευχαριστημένος από το έργο σου Μαυρογυαλούρε;
Δεν πρέπει να έχουν παράπονο τ’ αφεντικά σου. Τόσα κατάφερες. Δεν πρέπει να είναι και αχάριστοι.
Είχαν και είχες πρόβλημα μ’ αυτόν τον «απείθαρχο λαό», οπότε βάλθηκες να «αλλάξεις την σύνθεσή» του, έτσι;
Όταν θα είναι 10.000.000 ισλαμιστές λαθρομετανάστες και 4.000.000 Έλληνες «γηγενείς», όλα «θα φτιάξουν», έτσι Μαυρογυαλούρε;
Έτσι δεν λέτε μεταξύ σας κατά τις διαβουλεύσεις «Υψηλής Πολιτικής» σ’ αυτά τα Μεγάλα Clubs/Think Tanks που συμμετέχεις;
Μαυρογυαλούρε, είσαι «ανεπίδεκτος» συνειδητοποίησης του εγκλήματος που συντελείται εξ’ αιτίας πράξεων ή/και απραξιών σου. Γι’ αυτό και είσαι άκρως επικίνδυνος πλέον. Για την ίδια τη ζωή του Ελληνικού λαού.
 
 *  Αυτοχρίστηκες προστάτης αλλοδαπών αποκτηνωμένων ανθρωποειδών εισβολέων και διώκεις ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου τους Έλληνες που τολμούν να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτό. Και όχι μόνον αρνείσαι να δείς το έγκλημά σου αλλά τολμάς να συνεχίζεις να καλείς ακόμη περισσότερους αποκτηνωμένους λαθρομετανάστες να έρθουν και να περιφέρουν την φονική ψυχική αρρώστια τους στον τόπο μας.
Με αντίτιμο «ζωές Ελλήνων»! Αλλά δεν σ’ αγγίζει αυτό.
Είσαι άκρως επικίνδυνος για την Εθνική Ασφάλεια πλέον με την πολιτική σου στάση και συμπεριφορά.
Τελείς έγκλημα κατά του Ελληνικού Λαού. Έγκλημα επίμονο και διαρκείας. Έγκλημα «κατά συρροήν». Εν πλήρη γνώση σου.
Το ίδιο και οι Πολιτειακοί Παράγοντες που σε επικροτούν και σε στηρίζουν.
Το ίδιο και τα ΜΜΕ που σου προσφέρουν αφειδώς την στήριξή τους.
Το ίδιο και ο «πανταχόθεν κυρίαρχος (δήθεν) προοδευτικός» καλλιτεχνικός χώρος που φροντίζει διαρκώς να καλύπτει το έγκλημά σου και να ωραιοποιεί την εικόνα σου προς τον «θεατή/δέκτη της αντεθνικής προπαγάνδας σου».
Θυμάσαι τα κτήνη της Πάρου; Και το ένα και το άλλο. Και τον ξένο και τον (δήθεν) Έλληνα (που δεν πιστεύει σε Πατρίδα και Έθνος αλλά μόνο σε αντεθνική επανάσταση σημειωτέον).
Εσύ τοποθέτησες αυτά τα κτηνώδη ανθρωποειδή μέσα στην Ελληνική κοινωνία απέναντι από τα θύματά τους. Εσύ τα «εξέθρεψες» και τα «προστάτευσες». Εσύ δεν τα συνέλαβες όταν έπρεπε.
Εσύ έδωσες στα θύματα το θανάσιμο χτύπημα.
Εσύ έλυωσες το κεφάλι της 15άχρονης κοπέλας κι εσύ πυροβόλησες αδίστακτα και θανάσιμα τον Έλληνα μεσήλικα.
Εσύ σκοτώνεις καθημερινά τους Έλληνες μέσα από την ανέχεια.
Εσύ τους ξεγυμνώνεις.
Εσύ τους βιάζεις.
Εσύ πετάς την Ελληνίδα Γερόντισσα στα σκουπίδια της κοινωνίας και το ανήλικο παιδί ανηλεώς κι αδίστακτα να τσακιστεί βιασμένο πάνω στα βράχια.


*
Είναι η Μάνα σου αυτή η Γερόντισσα Μαυρογυαλούρε....και είναι το παιδί σου αυτό που βιάστηκε, χτυπήθηκε μέχρι θανάτου και χαροπαλεύει....
Έχει όνομα αυτή η γερόντισσα Μαυρογυαλούρε....και η κόρη της...και τα παιδιά της....και τα εγγόνια της....
Έχουν όνομα....δεν είναι ένας απλός αριθμός στις στατιστικές σου όπως θα ήθελες...όπως θα προσπαθήσεις και πάλι να το μετατρέψεις...
Έχουν όνομα...και ανθρώπους γύρω τους να τους θυμούνται και να ομνύουν σ’ αυτούς...να θυμούνται και να «υπόσχονται»....
Στην Μάνη το λένε «Γδικιωμό» Μαυρογυαλούρε....
Κατέχεις μωρέ τι λέω;
«Γδικιωμό»....κι αυτό το «πράμα» όταν γεννιέται οδηγάει πάντα σε Πόλεμο...
Οι Έλληνες θυμούνται τις αδικοχαμένες Γερόντισσες και τα Παιδιά τους Μαυρογυαλούρε....
Σοκάρονται τόσο μα τόσο πολύ την «ώρα που πονάει αφόρητα από τις αρρώστιες της η Γερόντισσά τους και που η άτιμη Πολιτική σου τους έχει κόψει τα φάρμακα που θα απάλυναν τους πόνους της Μαυρογυαλούρε στο έβγα της οδυνηρής ζωής της»...
Οι Έλληνες δεν το ξεχνούν αυτό ποτέ...
Το βογγητό πόνου της Γερόντισσας Μάνας και του Παιδιού τους δεν ξεχνιέται Μαυρογυαλούρε....
Ανασαίνει και τσιγκλάει αδικαίωτο κι αδιάκοπα μέχρι να «(γ)δικιωθεί»...
Κατέχει μωρέ η κούτρα σου τι λέω;
Μαζεύτηκαν τα σύννεφα του Πολέμου Μαυρογυαλούρε...
Το ποιός θα ξεσπάσει σε ποιόν σ’ αυτόν τον πόλεμο τ’ αναλογίζεσαι μωρέ;
Όχι....δεν σε μέλλει...δεν σκας γι’ αυτό...έχεις εθιστεί τόσο πολύ στην κοτζαμπασοσύνη σου που δεν έχεις νου γι’ αυτό....
Και θα επωμιστείς τις συνέπειες. Τα επίχειρα των βδελυρών πράξεών σου.
Σύντομα.
Πόσους φόνους, πόσα βιασμένα παιδιά, πόσους σφαγμένους γέροντες, πόση φτώχεια και αδικοχαμένους Έλληνες πιστεύεις ότι θ’ αντέξει ακόμη αυτή η υπνωτισμένη από την προπαγάνδα σου Ελληνική κοινωνία;
Σύντομα...


Σύντομα Μαυρογυαλούρε αυτή η κοιμισμένη κοινωνία θ’ αντιληφθεί τι της κάνεις τόσα χρόνια και θα τιναχτεί με πόνο και οργή απ’ το λήθαργο που της έχουν επιβάλλει οι «μηχανές» σου και οι «μπιστικοί» σου...
Και θα «φρουμάσει θυμωμένη» τότε...σαν πληγωμένο και στριμωγμένο αγρίμι....
Και να στο πω στην «νέα γλώσσα» σου Μαυρογυαλούρε,
«αφού συ δεν έκαμες νισάφι μωρέ σαν έπρεπε με το Λαό σου, καμία ξένη κανονιοφόρος δεν θα «σου κάμει χαΐρι» τότες...».

Γιώργος Ανεστόπουλος

*** Der Spiegel: Καταθέσεις Ελλήνων 20δισ. στην Ελβετία :

* Οριστικοποιείται την επόμενη εβδομάδα η διακρατική συμφωνία. ΤΙ αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Πως θα φορολογηθούν
 *  Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ελληνικών και ελβετικών αρχών για τη φορολόγηση των "κρυφών" καταθέσεων που διατηρούν Έλληνες στις ελβετικές τράπεζες.
Σύμφωνα με το Der Spiegel η Eλλάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τις ελβετικές αρχές και ίσως οι υπογραφές πέσουν μέσα στον επόμενο μήνα στο πλαίσιο αντίστοιχων συμφωνιών που έγιναν με τη Γερμανία, το Hνωμένο Bασίλειο και την Aυστρία.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο υφυπουργός Oικονομικών Γ. Mαυραγάνης θα συναντηθεί με την αρμόδια υπουργό της Eλβετίας.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στις ελβετικές τράπεζες βρίσκονται περίπου 20 δισ. ευρώ προερχόμενα από Έλληνες και τα οποία εκτιμάται ότι δεν έχουν δηλωθεί και δεν έχουν φορολογηθεί ποτέ.
* Στόχος της συμφωνίας θα είναι η φορολόγηση αυτών των αδήλωτων κεφαλαίων με συντελεστή 20% - 30% ώστε να εισρεύσουν στα ελληνικά κρατικά ταμεία περίπου 4 - 6 δισ. ευρώ.
"Η Ελλάδα χρειάζεται απεγνωσμένα μια νίκη στη μάχη της κατά της εκτεταμένης φοροδιαφυγής" αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.
Παράλληλα, το γερμανικό περιοδικό φιλοξενεί δηλώσεις του πρώην υπουργού Oικονομικών και βουλευτή του ΠAΣOK Φ. Σαχινίδη ο οποίος υποστηρίζει πως από την ώρα που υπεγράφη η συμφωνία των Eλβετών με τη Γερμανία και τη Bρετανία και η ελληνο-ελβετική συμφωνία θα μπορούσε να είχε υπογραφεί ανά πάσα στιγμή. H συμφωνία δεν υπεγράφη καθώς ούτε η κυβέρνηση Παπαδήμου, ούτε όμως και η υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου μπορούσαν να αναλάβουν τη συγκεκριμένη ευθύνη, εν αναμονή των βουλευτικών εκλογών που ανέδειξαν τελικά τη σημερινή κυβέρνηση.
Aπό την πλευρά του ο βουλευτής του ΣYPIZA Δ. Παπαδημούλης υποστηρίζει πως ο λόγος της καθυστέρησης στην υπογραφή της συμφωνίας, που όπως εκτιμά μπορούσε να είχε υπογραφεί οποιαδήποτε στιγμή από το τέλος του 2005 και ύστερα, είναι ότι Έλληνες πολιτικοί, που έχουν την υποστήριξη ισχυρών επιχειρηματιών, θα επηρεάζονταν. Πάντως ο κ. Σαχινίδης επέμεινε μιλώντας στο περιοδικό ότι «δεν υπήρξε πολιτική πίεση να σταματήσει η συμφωνία».
Σύμφωνα πάντως με το Spiegel, ακόμη και εάν ευοδωθεί η συμφωνία, δεν είναι καθόλου βέβαιο πόσα ακριβώς χρήματα θα εισρεύσουν στα ελληνικά κρατικά ταμεία. Aναφέροντας πως ένα μεγάλο μέρος των περίπου 70 δισ. ευρώ ελληνικών καταθέσεων που αποσύρθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, «πέταξαν» προς το εξωτερικό, σημειώνει πως δεν είναι όλα αυτά τα χρήματα «μαύρα κεφάλαια».
Ωστόσο, σύμφωνα με το περιοδικό, η εκτίμηση ενός χρηματοοικονομικού ομίλου στην Eλβετία, του Helvea, παρέχει την πιο ακριβή εκτίμηση: Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του συγκεκριμένου ομίλου οι Έλληνες έχουν «παρκάρει» περίπου 20 δισ. ευρώ στην Eλβετία από τα οποία το 99% δεν έχει δηλωθεί στην εφορία.
Tο προσχέδιο της συμφωνίας, προβλέπει, σύμφωνα με το Spiegel, τη φορολόγηση με συντελεστή 20% - 30% των κεφαλαίων που δεν έχουν δηλωθεί και βρίσκονται στο εξωτερικό, στα πρότυπα της αντίστοιχης γερμανικής συμφωνίας με τις ελβετικές αρχές.

***  Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στο Σουληνάρι  :
Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στο Σουληνάρι
*  Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στο Σουληνάρι, σε δύσβατη περιοχή. Στην περιοχή επιχειρούν πυροσβέστες απ' όλη τη Μεσσηνία, 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL και αναμένονται 2 αεροσκάφη τύπου καναντέρ.

***  Στο υπουργείο η ΠΑΣΕΓΕΣ για τα φωτοολταϊκά :
Στο υπουργείο η ΠΑΣΕΓΕΣ  για τα φωτοβολταϊκά
* Την επιστροφή των χρημάτων που έχουν δαπανήσει οι επαγγελματίες αγρότες για τις εργασίες σύνδεσης των φωτοβολταϊκών τους με το δίκτυο της ΔΕΗ σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν τελικά οι επενδύσεις τους έθεσε στον υφυπουργό Ενέργειας Μ. Παπαγεωργίου αντιπροσωπεία της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Η παρέμβαση έγινε μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ATELeasing (η ένταξη της οποίας στην «κακή» ΑΤΕ έχει αφήσει «στον αέρα» περίπου 1200 αγρότες) και τις πληροφορίες για κατάργηση του 18μηνου και επιβολή εισφοράς επί του τζίρου των μονάδων που ήδη λειτουργούν.
Η αντιπροσωπεία ΠΑΣΕΓΕΣ επισήμανε στον κ. Παπαγεωργίου ότι τα υφιστάμενα –λίγα σε αριθμό- αγροτικά φωτοβολταϊκά ήδη φορολογούνται και ότι πιθανή έκτακτη εισφορά θα αποθαρρύνει αρκετούς από τους ενδιαφερόμενους να ολοκληρώσουν την επένδυσή τους.
Η αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας κατέθεσε στον υφυπουργό και αντιπρόταση για την περίπτωση που τελικά η εισφορά είναι αναπόφευκτη, προτείνοντας ειδικά για τους αγρότες να επιβληθεί με αντικειμενικά κριτήρια.
Συζητήθηκαν ακόμη τα ζητήματα της χρονικής παράτασης προθεσμιών (18μηνο) μέχρι την ρύθμιση του χρηματοδοτικού προβλήματος της χώρας, η δυνατότητα επιστροφής της εγγυητικής επιστολής με τροποποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης και του χρηματικού ποσού που αντιστοιχεί στο κόστος εργασιών σύνδεσης στις περιπτώσεις που οι ενδιαφερόμενοι αγρότες έγγραφα δηλώσουν ότι δεν προτίθενται να υλοποιήσουν την κατασκευή της φωτοβολταϊκής μονάδας.
Στην αντιπροσωπεία της ΠΑΣΕΓΕΣ συμμετείχαν ο πρόεδρος Τζανέτος Καραμίχας, ο γενικός διευθυντής Γιάννης Τσιφόρος και ο Μιχάλης Σμύρης.

***  Συζήτηση για τα πυροδάνεια στη Βουλή μέσω ερώτησης Πετράκου :
Συζήτηση για τα πυροδάνεια στη Βουλή μέσω ερώτησης Πετράκου
* Αύριο Πέμπτη 30/08/2012 στις 9:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στην ολομέλεια της επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Μεσσηνίας στου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θανάση Πετράκου προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα «Υπερβολική καθυστέρηση στην ρύθμιση των δανείων των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών». Είναι γνωστό ότι παρά την δέσμευση ακόμη και του ίδιου του πρωθυπουργού ότι το θέμα θα ρυθμιστεί η κυβέρνηση συνεχών κωλυσιεργεί και για αυτό η ερώτηση που είχε κατατεθεί από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μετετράπη σε επίκαιρη ερώτηση.
 Aπό το Γραφείο Τύπου του Θανάση Πετράκου

*** Κίνδυνος κατάρρευσης του αμπελοοινικού τομέα           
Κίνδυνος κατάρρευσης του αμπελοοινικού τομέα
* Στην κρισιμότερη στιγμή της ιστορίας της χώρας, ο αμπελοοινικος τομέας που αποτελεί μια από τις ατμομηχανές της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας και της αναπτυξιακής διαδικασίας αντιμετωπίζει τον κίνδυνο πλήρους κατάρρευσης.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ενόψει τρυγητού, που ήδη ολοκληρώνεται σε ορισμένες περιοχές, έχουν διαμορφωθεί συνθήκες " κενού αγοράς" γεγονός που μεταφράζεται σε οδυνηρές κοινωνικές επιπτώσεις, αφού χιλιάδες αμπελουργοί βρίσκονται μπροστά στο εφιαλτικό ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς εισόδημα, αλλά και σε ευρύτερα οικονομικές καθώς θα χαθεί μια βασική πηγή εξαγωγών που, ως γνωστόν, στην παρούσα φάση είναι το ελάχιστο οξυγόνο που δίνει ακόμη ζωή στην δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία.
Βασική αιτία της κατάστασης που επικρατεί είναι η χρηματοδοτική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει οι οινοποιητικοί συνεταιρισμοί λόγω της τραπεζικής κρίσης, με αξιοσημείωτο όμως ότι σε πολλές περιπτώσεως ο τραπεζικός τομέας αρνείται με προσχηματικές προφάσεις να δανειοδοτήσει ακόμα και απολύτως υγιείς και φερέγγυες οινοποιητικές επιχειρήσεις, μεγεθύνοντας το ήδη οξύ πρόβλημα του κλάδου.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως καταγγέλθηκε σε σημερινή πανελλαδική σύσκε-ψη της ΚΕΟΣΟΕ, ότι στο αίτημα προέδρου υγιούς συνεταιρισμού για χρηματοδότηση λόγο τρύγου, η ιδιωτική τράπεζα που εξαγόρασε την ΑΤΕ έθεσε ως προυπόθεση την επιπλέον εγγύηση της προσωπικής περιουσίας του συνεταιριστικού
στελέχους !
Στη σύσκεψη ο πρόεδρος της ΚΕΟΣΟΕ Χρ. Μάρκου και ο γενικός διευθυ-ντής Παρ. Κορδοπάτης περιέγραψαν αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της εντεινόμενης κρίσης του κλάδου και της αγοράς κρασιού, επισημαίνοντας την ανάγκη να ληφθούν ΤΩΡΑ εκείνα τα μέτρα που θα επιτρέψουν στους συνεταιρισμούς να λειτουργήσουν απρόσκοπτα στην αγορά σταφυλιού. Διαφορετικά, τόνισαν, ο ιστορικότερος κλάδος της ελληνικής γεωργίας που λειτούργησε διαχρονικά ως συνεκτικός ιστός για τις κοι-νωνικοοικονομικές και περιβαλλοντικές δομές της ελληνικής περιφέρειας, θα εξαφα-νιστεί και η πλουτοπαραγωγική πηγή που συνιστά η ύπαρξη του θα περιέλθει στην κατοχή και τη νομή ασύδοτων και τυχάρπαστων κερδοσκοπικών κυκλωμάτων .
 ΜΕΤΡΑ
Το γεγονός ότι η ποιότητα της φετινής παραγωγής είναι άριστη και σε κανονι-κά επίπεδα, επιβάλλει την άμεση λήψη μέτρων που θα άρουν το αδιέξοδο και θα επιτρέψουν την δραστηριοποίηση των οινοποιητικών συνεταιρισμών ώστε να απορ-ροφηθεί η παραγωγή και να πληρωθούν οι αμπελουργοί.
Στα μέτρα αυτά, όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:
- Η διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των οινοποιητικών συνεταιρισμών στην ΑΤΕ – Πειραιώς χωρίς όρους ξεπουλήματος της αγροτικής γης και περιουσίας των συνεταιρισμών
- Απρόσκοπτη χρηματοδότηση της παραγωγικής διαδικασίας είτε από νέο πιστωτικό φορέα είτε από το υφιστάμενο τραπεζικό σύστημα με νέο άτοκο δάνειο
- Χρονική μετάθεση και μετατροπή του άτοκου δανείου σε μακροπρόθεσμο δάνειο
- Παροχή δυνατότητας κυκλοφορίας οίνων ΠΟΠ σε bagin box δεδομένης της οικονομικής κρίσης και της κατάρρευσης πωλήσεων των εμφιαλωμένων οίνων
- Υλοποίηση των προτάσεων που έχει υποβάλλει η ΚΕΟΣΟΕ για την αποκατάσταση του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά
Στη σύσκεψη παραβρεθήκαν : Πρόεδροι και Διευθυντές από 22 οινοποιητικές συνεταιριστικές οργανώσεις, οι κκ. Μ. Βουμβουλάκης (ΠΑΣΕΓΕΣ), Π. Λιβανός κ Γ. Πάγκαλος (ΣΥΔΑΣΕ), Φ. Σταμόπουλος (ΓΕΣΑΣΕ), Ε. Κούρεντα (Αν. Δ/ντρια Μεταπ. και Τυποπ. ΥΠΑΑΤ) και Χ. Μουλκιώτης (στέλεχος ΥΠΑΑΤ).  keosoe.gr

*** ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Θέλω να εισπράξω τη θετική ενέργεια της Αρχαίας Μεσσήνης»         
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:   «Θέλω να εισπράξω τη  θετική ενέργεια της Αρχαίας Μεσσήνης»
* Συνέντευξη
στη Γιούλα Σαρδέλη
 "Θέλω να εισπράξω τη μεγαλοσύνη και τη θετική ενέργεια του Αρχαίου Θεάτρου της Μεσσήνης" δηλώνει στην "Ε" ο γνωστός ηθοποιός Χρήστος Λιακόπουλος, αφηγητής στη μεγάλη αποψινή εκδήλωση "Μεσσήνιοι στον κόσμο", η οποία είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας. Ο ίδιος δεν έχει κάποια καταγωγή από τη Μεσσηνία, όμως έχει αναλάβει ένα πολύ σημαντικό τμήμα της βραδιάς, αφού θα αφηγηθεί την ιστορία και τη δράση των Μεσσηνίων σε όλο τον κόσμο.
 - Πώς σας έγινε η πρόταση να είστε ο αφηγητής σε αυτή την βραδιά;
"Ο σκηνοθέτης Σταμάτης Τσαρουχάς είναι φίλος και συνεργάτης και πίστευε ότι ταιριάζω πολύ σε αυτή την δουλειά".
 - Τι είδους κείμενα θα διαβαστούν από εσάς;
"Είναι 8 αφηγήσεις. Η πρώτη είναι η εισαγωγή, η επόμενη αφορά τη σχέση που είχαν οι Μεσσήνιοι με την Καππαδοκία και τον Πόντο, η 3η αναφέρεται στη σχέση των Μεσσηνίων με την Κωνσταντινούπολη, η 4η αφορά τη Μικρά Ασία και την Αμερική, η 5η είναι για τη Μακεδονία και την Ηπειρο. Η 6η αφορά την Κάτω Ιταλία και την Κεφαλλονιά, η 7η έχει να κάνει με τα Δωδεκάνησα, τα Κύθηρα και την Κρήτη και τέλος η 8η μιλάει για την Πελοπόννησο".
 - Πώς αισθάνεστε που θα βρεθείτε σε αυτόν το χώρο;
"Εχω μεγάλη επιθυμία να βρεθώ σε αυτό τον χώρο για να εισπράξω τη μεγαλοσύνη και τη θετική ενέργεια του Αρχαίου Θεάτρου της Μεσσήνης".
 - Τι ετοιμάζετε για το χειμώνα;
"Θα επαναλάβουμε την περσινή παράσταση με τίτλο "Βρωμικά κόλπα" που είχε μεγάλη επιτυχία. Είναι ένα έργο Αμερικανού συγγραφέα που αποτελεί ένα ψυχολογικό θρίλερ με κωμικά στοιχεία. Εχει να κάνει με ίντριγκες, παιχνίδια για δόξα και εκβιασμούς".
 - Σας είδαμε πρόσφατα στη διαφήμιση της Wind με τον Πίου, τι αποκομίσατε από αυτή την συνεργασία;
"Αυτή είναι η 2η διαφήμιση. Από αυτή την εμπειρία κρατώ την πολύ καλή συνεργασία. Με βοήθησε ίσως, να γίνω πιο γνωστός".
 - Ποια είναι η άποψή σας για την κρίση;
"Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και δεν βλέπω να γίνονται κινήσεις που θα μπορούσαν να μας δημιουργήσουν εμπιστοσύνη, αλλά το θέμα είναι να περνάμε τις δυσκολίες".
 - Ο κόσμος που σας παρακολουθεί στο θέατρο, σας μεταδίδει μια διαφορετική ψυχολογία;
"Δεν έχω παρατηρήσει κάποια διαφοροποίηση στην ψυχολογία των θεατών, πριν και μετά την κρίση. Η διαφορά που βλέπω, είναι στον κόσμο έξω, από το πόσο οργισμένοι και αγχωμένοι είναι και πόσο βρίσκονται σε κατάθλιψη. Την ώρα της παράστασης, οι θεατές ξεχνιούνται, γιατί ίσως το θέατρο αποτελεί ένα είδος ψυχοθεραπείας".
 Ο Χρήστος Λιακόπουλος έχει γεννηθεί στον Πειραιά. Σπούδασε στην Ανώτερη Δραματική Σχολή "Ιασμος" και στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά. Εχει παρακολουθήσει μαθήματα στο Θεατρικό Εργαστήρι του Κ. Καζάκου και στο Studio των Αλλαγών. Εχει κάνει μαθήματα φωνητικής με τη σολίστ της Λυρικής Σκηνής Μαρία Τζιοβαρίδου και μαθήματα χορού στη σχολή της Καίη Χόλντεν.
Η μουσική παράσταση θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και θα έχει ελεύθερη είσοδο. Οι θεατές θα ταξιδέψουν, μουσικά και οπτικά, στις περιοχές όπου βρέθηκαν Μεσσήνιοι, στην Ελλάδα και τον κόσμο, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Προτεινόμενη ώρα προσέλευσης (λόγω προβλημάτων στη στάθμευση των αυτοκινήτων) 7. Η είσοδος θα επιτρέπεται και από τη βορεινή (Αρχαία Μεσσήνη) και από τη νότια πύλη (Αρσινόη) του αρχαιολογικού χώρου (συνιστάται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους ένα φακό). Στον αρχαιολογικό χώρο δεν επιτρέπεται η είσοδος με φαγητά ή και αναψυκτικά. Προτεινόμενη υπόδηση: άνετα ίσια παπούτσια.

***


ANARTHSEIS AYGOYSTOY 2012 :

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/4-5-2012.html  , Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου 2012 πάλι μαζί στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/05-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Κυριακή 05 Αυγούστου 2012.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/08-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Αυγούστου 2012.
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/09-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 .
~ ** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/11-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/11-12-2012.html  , ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11 ΚΑΙ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης !!!! .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/12-2012.html  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 12 Αυγούστου 2012 ,-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html  , Σοφά Λόγια από Σοφούς Ανθρώπους... και Άγιο Όρος,Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ..... Ζήσε την Ελλάδα ...... Αγοράζω Ελληνικά προϊόντα ...Στηρίζω την Ελληνική Οικονομία ..
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html  , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  ., Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  , Παραμονή της Παναγίας Πάσχα του καλοκαιριού Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
* *** www.afipnisi.org  = Πνευματική Ανάπτυξη, Εξέλιξη, Αλλαγή .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/15-2012.html  , Το Πάσχα του καλοκαιριού 15 Αυγούστου 2012 Κοίμηση Θεοτλοκου.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html  , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html  , Διαλέγουμε και σας Γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/08/17-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/18-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Σάββατο 18 Αυγούστου 2012
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 19 Αυγούστου 2012 : ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !! .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/20-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 .-
 ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/21-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 21 Αυγούστου 2012 ~**
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/22-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/23-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/23-2012.htmln  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/24-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Παρασκευή 24 Αυγούστου Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
 ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/25-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Σαββατο 25 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/08/26-2012.html  , Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 σας ενημερώνουμε .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/26-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~*** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/08/26-2012.html  , ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ 26 Αυγούστου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/27-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/27-2012.html  , ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html  ., Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html  , Φωτογραφίες από τα παλιά για μιά θύμιση Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 .-
 ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/29-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012.-
~**

~*** ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΚΟΥΛΙΚΑ προέλευση ονόματος και καταγωγής ….:
~** Στο Κούγκι κάθε τελευταία Κυριακή του Μαΐου έχει αναπαράσταση ανατίναξης του Κουγκίου Λάκα , Σούλι , Αχλαδέα κ.λ.π.
~* Από ότι λέγεται σ΄ αυτά τα χωριά του Σουλίου η προέλευση – καταγωγή του επιθέτου Σκούλικας , είναι από το χωριό του Γ. Καραϊσκάκη Σκουλικαριά Άρτης.-
~ Σχετικά με Αρβανίτικη καταγωγή –προέλευση του επιθέτου Σκούλικας φαίνεται ότι έχει λίγους υποστηρικτές , και θεωρείται και έως απίθανον – δύσκολον , διότι το επίθετο Σκούλικας απαντάται σε πολλά χωριά που δεν έμεναν και δεν μένουν Αρβανίτες , όπου και δεν ακούγεται η Αρβανίτικη διάλεκτος – προφορά .-
Στα χωριά Λάκα κ.λ.π. υπάρχουν κάτοικοι με το επίθετο Σκούλικας πάνω από 100-150 άτομα , στα χωριά του Σουλίου , Παραμυθιάς κ.α. βρίσκουμε άτομα και οικογένειες (αρκετές) με το επίθετο Σκούλικας .-

~** Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΕΤΑΓΜΑ !!

Photobucket

*** Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη   29  Αυγούστου   2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: