ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση  Παρασκευή  27  Ιουλίου  2012  :
Το  ποντικάκι μας ενημερώνει : !!

*** Όμορφες   κουβεντούλες ….Όμορφα  λογάκια  …. Σοφά  λογάκια … !!!!
~**      Η  αναζήτηση  του τέλειου  δεν οδηγεί  στην ευτυχία …. Αλλά στην μοναξιά .  Γιατί πολύ απλά  τέλειος  άνθρωπος  δεν υπάρχει !
~** Όταν  έχεις  δίκιο  κανείς  δεν το θυμάται . Όταν έχεις  άδικο , κανείς δεν το ξεχνά .-
~** Μερικοί  άνθρωποι είναι  σαν  τα σύννεφα ….. όταν  εξαφανίζονται ,  φτιάχνει   η μέρα ….
~** Στην ζωή δεν παίρνεις ΠΟΤΕ   αυτό που αξίζεις . Παίρνεις ΑΥΤΟ  μόνο που διεκδικείς !!
~** Ορισμένοι άνθρωποι  επειδή ξέρουν  τι ζητάνε  στη ζωή τους …. Πειραματίζονται με  τα αισθήματα  των άλλων ….
~** Δεν ανοίγω πλέον την καρδιά μου σε λάθος  ανθρώπους … !!
~** Χάραξε την πορεία σου για να βρεθείς εκεί που θέλεις …εκεί που πρέπει !!
~** Πάντα  φοβάμαι  μη χάσω τους  ανθρώπους που αγαπώ …. Αλλά αναρωτιέμαι  : Υπάρχουν  άνθρωποι που φοβούνται  ότι θα χάσουν εμένα .  .» .
~** Στην ζωή μας να μη δεχόμαστε καμία πίεση ή  καταπίεση ,,… παρά μόνο την ατμοσφαιρική πίεση !
~** Ήθελα  τόσο πολύ κάποιος να μ΄ αγαπήσει που ξέχασα  ν΄ αγαπήσω τον εαυτόν μου .-
~*** Μαγκιά  δεν είναι  να πεις …. Εγώ  ΧΩΡΙΣΑ …. Μαγκιά είναι  να πεις … εγώ την ΑΓΑΠΗΣΑ …..
~** Οι  άνθρωποι που γελούν  πολύ είναι  αυτοί  που  η καρδιά τους πονάει περισσότερο !!! ..
~* Γεννήθηκα χωρίς να θέλω  , Θα πεθάνω χωρίς  να το θέλω  . Αφήστεμε τουλάχιστον να ζήσω όπως θέλω .! .
~** Μόνοι μας γεννιόμαστε και μόνοι μας πεθαίνουμε ! Ότι  έρχεται … φεύγει κιόλας !
~**  Μην απορρίψεις ποτέ  κανενός την ελπίδα , μπορεί να είναι  το μόνο πράγμα που του απομένει ….
*** ~*** Ολοκληρώθηκαν οι αεροψεκασμοί για την καταπολεμηση κουνουπιών στη Γιάλοβα Μεσσηνίας
* Ολοκληρώθηκαν οι αεροψεκασμοί για την καταπολεμηση κουνουπιών στη Γιάλοβα
*  
Ολοκληρώθηκαν χθες το πρωί από τις 5.30 έως τις 8 το πρωί, οι αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στη Γιάλοβα. Αυτό ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Π. Αλευράς, ενημερώνοντας πως ψεκάστηκαν όλα τα μέρη με στάσιμα νερά, με προνυμφοκτόνο οικολογικό σκεύασμα. Επεσήμανε ότι οι αεροψεκασμοί δε δίνουν άμεσα αποτελέσματα, γιατί μ’ αυτούς σκοτώνονται οι προνύμφες και όχι τα ακμαία κουνούπια. Πρόσθεσε πως στη Γιάλοβα, παράλληλα, συνεχίστηκαν οι ψεκασμοί από το έδαφος και για τα ακμαία κουνούπια. Κι εξέφρασε την άποψη ότι με όλες αυτές τις προσπάθειες το αποτέλεσμα θα είναι θετικό.

***   «Λουκέτο» σε 10 ΔΟΥ στη Νότια Πελοπόννησο, σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης των φορολογικών υπηρεσιών  :
«Λουκέτο» σε 10 ΔΟΥ στη Νότια Πελοπόννησο, σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης των φορολογικών υπηρεσιών

*
Μέχρι το τέλος του έτους θα κλείσουν 10 ΔΟΥ στη Νότια Πελοπόννησο, όπως προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Εφοριών που αποκάλυψε χθες η ιστοσελίδα zougla.gr. Συγκεκριμένα -και σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών- την 1η Σεπτεμβρίου θα κλείσει η ΔΟΥ Μεγαλόπολης και από 1η Νοεμβρίου οι ΔΟΥ Δημητσάνας, Λεωνιδίου και Παράλιου Αστρους (Αρκαδία), Γυθείου, Μολάων, Σκάλας (Λακωνία), Κυπαρισσίας, Μεσσήνης και Πύλου (Μεσσηνία). Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχα σχέδια αναδιάρθρωσης των φορολογικών υπηρεσιών έχουν δει το φως της δημοσιότητας και στο παρελθόν, αλλά δεν υλοποιήθηκαν επειδή κυριάρχησε ο φόβος του πολιτικού κόστους.

*** Υπό έλεγχο η φωτιά στο Κεφαλληνού :
Υπό έλεγχο η φωτιά στο Κεφαλληνού

*
Υπό έλεγχο έχει θέσει από νωρίς σήμερα το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία την φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στο Κεφαλληνού. Η φωτιά δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις την νύχτα και έτσι οι δυνάμεις της πυροσεβστικής μπόρεσαν να την θέσουν υπό έλεγχο σήμερα το πρωί.
Λίγο μετά τις 10 χθες το βράδυ η "Ε" ανάρτησε την είδηση: "Πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα σε περιοχή κοντά στο Κεφαλληνού Μεσσηνίας. Στη δύσβατη περιοχή σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας"

***  ΣΔΟΕ Το 62,3% των επιχειρήσεων στη Μεσσηνία με φορολογική παράβαση  :
  ΣΔΟΕ Το 62,3% των επιχειρήσεων στη Μεσσηνία με φορολογική παράβαση

*
Φορολογικές παραβάσεις στο 62,3% των επιχειρήσεων που έλεγξε στη Μεσσηνία, διαπίστωσε το ΣΔΟΕ. Συγκεκριμένα, από τις 6 έως τις 23 Ιουλίου ελέγχθηκαν στη Μεσσηνία 53 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν 770 παραβάσεις σε 33 από αυτές.
Πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή ανά την Ελλάδα αναδεικνύονται η Κως, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα, το Ρέθυμνο και η Καστοριά με ποσοστό παραβατικότητας... 100%. Ακολουθούν από κοντά τα Χανιά και η Σαντορίνη με ποσοστό 86,7% και 83% αντίστοιχα.
Στο πλαίσιο των σαρωτικών ελέγχων που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ τη θερινή περίοδο, το μέσο ποσοστό παραβατικότητας στη χώρα διαμορφώθηκε στο 57,1%. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.410 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 805 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 22.435  παραβάσεις.
***  Στις 25 Σεπτεμβρίου δημοπρασία για το τμήμα Τζάνε - έξοδος Καλαμακίου
* Στις 25 Σεπτεμβρίου δημοπρασία για το τμήμα Τζάνε - έξοδος Καλαμακίου                                                                                                               
Στις 25 Σεπτεμβρίου δημοπρατείται το έργο βελτίωσης του δρόμου Ριζόμυλος - Κορώνη, στο τμήμα γέφυρα Τζάνε - έξοδος Καλαμακίου, προϋπολογισμού 23,4 εκ. ευρώ. Η δημοπρασία θα γίνει στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη και λόγω του μεγάλου προϋπολογισμού του έργου ο διαγωνισμός είναι διεθνής και απευθύνεται σε εργοληπτικές επιχειρήσεις κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Τεύχη δημοπράτησης θα διατίθενται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας, από τις 20 Αυγούστου έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Η εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό ορίζεται στο ποσό των 365.685,50 ευρώ.
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ. Είναι το πρώτο τμήμα του δρόμου Ριζόμυλος - Κορώνη που θα βελτιωθεί, μήκους 7.320 μέτρων και περιλαμβάνει την παράκαμψη του Πεταλιδίου και του οικισμού Τζάνε.

***  Λόγω έλλειψης απαρτίας δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις στο Δήμο Οιχαλίας  :
Λόγω έλλειψης απαρτίας δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις στο Δήμο Οιχαλίας
*
Μπλακ άουτ στο Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας προκαλεί η αποχή της αντιπολίτευσης από τις συνεδριάσεις του Σώματος.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν απέχει η αντιπολίτευση δε έχει απαρτία επειδή σύμβουλοι της πλειοψηφίας έχουν άρει την στήριξή τους στο δήμαρχο Φίλιππο Μπάμη και προφανώς δεν πάνε στις συνεδριάσεις. Ετσι δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις και ουσιαστικά ο δήμος παραμένει ακυβέρνητος.
Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ελένη Αλειφέρη μιλώντας στην "Ε" τόνισε ότι η παράταξή της χρησιμοποιεί την αποχή ως μοχλό πίεσης για να καταλάβει η πλειοψηφία ότι έχει πάρει λάθος ρότα. «Η μη παρουσία μας στόχο έχει να συνειδητοποιήσουν πως δεν μπορούν να φέρνουν προς συζήτηση δευτερεύοντα θέματα -όπως εν προκειμένω οι πολιτιστικές εκδηλώσεις- και μην ασχολούνται με τα σημαντικά», σημείωσε και τόνισε πως «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ανοχή από την πλευρά μας προκειμένου να γίνονται τα Δημοτικά Συμβούλια, γιατί είναι εις βάρος του τόπου».
Επίσης η κ. Αλειφέρη είπε πως δεν μπορεί να καλούνται να ψηφίσουν για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις όταν η δημοτική αρχή αρνείται να σχεδιάσει ένα πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής ή να ασχοληθεί με το ΕΣΠΑ. «Οταν στέλνουν πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου και ένα από τα θέματα είναι οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Αγ. Παντελεήμονα -και μάλιστα την προπαραμονή της γιορτής-, τότε μιλάμε για προχειρότητα. Γιατί εμείς να στηρίξουμε το θέμα αυτό όταν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν παρίστανται στις συνεδριάσεις;», αναρωτήθηκε. Και πρόσθεσε πως είθισται «οι πλειοψηφίες διοικούν το δήμο και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δείχνουμε ανοχή γιατί βλέπουμε ότι καμιά σοβαρή προσπάθεια δεν γίνεται για το ΕΣΠΑ ή για την ανάπτυξη κοινωνικής πολιτικής».
Καταλήγοντας η κ. Αλειφέρη είπε ότι ο δήμαρχος θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η ανοχή είναι σε βάρος των συμφερόντων του τόπου.


***  Ανοίγει τις πύλες του το Μανιάτικο Πανόραμα   :
*
Το 7ο Μανιάτικο Πανόραμα, εκδήλωση προβολής της Μάνης και των αγροτικών προϊόντων της περιοχής, ανοίγει σήμερα το απόγευμα τις πύλες του στην παραλία της Καλαμάτας, δίπλα από το ΝΟΚ. Θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 30 Απριλίου, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ και κάθε βράδυ στους χώρους τους θα οργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Χθες στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, σε συνέντευξη Τύπου, έγινε ενημέρωση και προσκλήθηκαν οι μανιάτες, οι μεσσήνιοι και οι επισκέπτες του τόπου μας να το επισκεφθούν.
Ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς συνεχάρη το Σύνδεσμο Τσεριωτών Αττικής και παρατήρησε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες βοηθούν στην ανάδειξη του πολιτισμού και την προβολή των τοπικών προϊόντων. Ανέφερε ότι η Μάνη είναι ένας τόπος ξεχωριστός και μοναδικός και προσφέρει ξεχωριστά αγροτικά προϊόντα και κάλεσε όλους τους πολίτες να επισκεφθούν την έκθεση και να γευτούν τα μανιάτικα προϊόντα.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τσεριωτών Αττικής Γιώργος Βενιζελέας επεσήμανε ότι «στόχος μας είναι η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μεσσηνίας και της Μάνης» και σημείωσε την ιδιαίτερη έμφαση στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα οργανώνονται κάθε βράδυ. Παρατήρησε ότι οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν νέες γεύσεις, γλυκό κουταλιού ελιά, ελιά μαρμελάδα, λάδι με άρωμα βασιλικού και άλλα βότανα, αλάτι από Τραχήλα και Χοτάσια και έκανε ειδική αναφορά στην έκθεση βιβλίου.
Η πρόεδρος της Ενωσης Γυναικών Μάνης με έδρα την Καλαμάτα
Αθηνά Ξανθάκη κάλεσε όλους τους Μανιάτες και τις Μανιάτισσες να επισκεφθούν το Πανόραμα. Ενημέρωσε πως το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει διαγωνισμός μαγειρικής με τις παραδοσιακές τηγανίτες (τραβηχτές πίτες) και τις μελομπουκιές. Κριτική επιτροπή θα είναι ο σεφ Τάσος
Σπυρόπουλος, ο διευθυντής του σάιτ mamapeinao.gr Τάσος Δημητρίου και η κ. Ξανθάκη. Ανοίγει τις πύλες του το Μανιάτικο Πανόραμα  
***  Αβέβαιο το μέλλον της νότιας Ολυμπίας Οδού σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών  :
Αβέβαιο το μέλλον της νότιας Ολυμπίας Οδού σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών
*
Η απόφαση του Συμβουλίου Επικράτειας για το τμήμα του Καΐάφα θα έχει έχει επιπτώσεις και στο τμήμα της Ολυμπίας Οδού από την Τσακώνα έως το Καλό Νερό. Αυτό είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου. Ο κ. Καλογιάννης έσπευσε πάντως να προσθέσει ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την επανεκκίνηση των έργων που γίνονται με σύμβαση παραχώρησης. Οπως προκύπτει από την απάντηση του υφυπουργού το μέλλον του νότιου τμήματος της Ολυμπίας Οδού κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι. Αλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι οι τράπεζες που χρηματοδοτούν το έργο και η κοινοπραξία η οποία κατασκευάζει την Ολυμπία Οδό επιθυμούν να σταματήσει ο δρόμος στον Πύργο. Ολα δείχνουν ότι μόνο με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα ενταχθεί η κατασκευή του νοτίου τμήματος της Ολυμπίας Οδού στην αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης. Σε κάθε περίπτωση εντύπωση προκαλεί η αδιαφορία των Μεσσηνίων αυτοδιοικητικών παραγόντων και των φορέων για το θέμα της Ολυμπίας Οδού.
 
***  Ο κόσμος δεν γνωρίζει για το Κοινωνικό Ιατρείο μετά από 2 μήνες λειτουργίας :
 ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΜΟΝΟ 65 ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Δύο μήνες λειτουργίας συμπληρώνει το Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας και μέχρι σήμερα έχει προσφέρει υπηρεσίες σε περισσότερους από 65 ανθρώπους. Αν και «πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ακόμη την ύπαρξή του», λέει στην "Ε" η επικεφαλής εθελόντρια, κοινωνιολόγος Φένια Εξακουστίδου. Η πλειοψηφία αυτών που ζήτησαν τη φροντίδα του Κοινωνικού Ιατρείου είναι ανασφάλιστοι ή άνεργοι, σε μεγάλο ποσοστό Ελληνες οι οποίοι δεν συμπληρώνουν τα ένσημα για να δικαιούνται ασφάλιση ή την έκοψαν γιατί δεν είχαν να την πληρώσουν. «Από τα 65 και παραπάνω άτομα που πέρασαν από το ιατρείο, οι 16 είναι αλλοδαποί και οι υπόλοιποι Ελληνες», επισημαίνει η Φ. Εξακουστίδου. Και προσθέτει πως πολλά αιτήματα από αυτούς που περνούν από το ιατρείο είναι για οδοντιάτρους.

«Εχουμε ζητήσει οδοντιάτρους μέσα από το Δίκτυο Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας και όπως σε όλες τις ειδικότητες υπάρχει ανταπόκριση», σημειώνει. Ειδικά για τη συγκεκριμένη ειδικότητα δραστηριοποιούνται εθελοντικά περίπου 40 οδοντίατροι και έχουν κινηθεί διαδικασίες για να βρεθεί εξοπλισμός και υλικά προκειμένου να στηθεί στο χώρο και οδοντιατρείο. Επίσης, ειδικότητες που δεν είναι δυνατόν να εργαστούν στο χώρο του παλιού νοσοκομείου όπου στεγάζεται το ιατρείο, δέχονται στα γιατρεία τους και κάνουν δωρεάν κάθε εξέταση που απαιτείται. «Μιλάμε για νευρολόγους, παιδιάτρους, ψυχιάτρους, μικροβιολόγους και όλες τις ειδικότητες αφού από την αρχή έσπευσαν πολλοί γιατροί για να προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους», αναφέρει. Εξάλλου ο αριθμός των 200 εθελοντών που δουλεύουν για το Κοινωνικό Ιατρείο μιλάει από μόνος του.
Οσο για την καθημερινή λειτουργία του ιατρείου, αυτό δουλεύει λόγω καλοκαιριού μόνο τα πρωινά, κυρίως με παθολόγους «κι αν χρειαστεί να παραπεμφθεί κάποιος από τους ανθρώπους που εξετάζονται, τότε θα πάει στο γιατρείο ενός άλλου εθελοντή», εξηγεί η εθελόντρια. Επίσης, λέει πως έχουν το δικό τους φαρμακείο, ενώ όταν δεν έχουν ένα φάρμακο το βρίσκουν μέσω του Ερυθρού Σταυρού ή από το Κοινωνικό Φαρμακείο. Μεγάλες ωστόσο είναι οι ελλείψεις σε εμβόλια, αν και το Δίκτυο Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης κάνει ότι μπορεί για να κινητοποιήσει τις φαρμακευτικές εταιρείες.

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Η Φένια Εξακουστίδου λέει επίσης πως «πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ακόμη την ύπαρξη και λειτουργία του ιατρείου». Γι' αυτό και από Σεπτέμβριο ο Σύλλογος Φίλων του Κοινωνικού Ιατρείου οργανώνεται πιο συστηματικά και με νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα διεκδικήσει δυναμικά την ενίσχυση του ιατρείου με ό,τι χρειάζεται. Αλλωστε, όπως φοβούνται οι εθελοντές από τα κοινωνικά μηνύματα που εισπράττουν στην καθημερινότητά τους «από το Σεπτέμβριο περιμένουμε δυστυχώς περισσότερος κόσμος να βρεθεί σε δυσκολία και να μη μπορεί να πληρώσει για την ιατρική του περίθαλψη», αναφέρει η εθελόντρια.
Ο κόσμος δεν γνωρίζει για το Κοινωνικό Ιατρείο μετά από 2 μήνες λειτουργίας
Μέσα στις προτεραιότητες του Κοινωνικού Ιατρείου είναι και «η αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με το οποίο η συνεργασία μας είναι άψογοι όπως και με τη Διεύθυνση Υγιεινής αλλά και την Πρόνοια», επισημαίνει.
Η συνεργασία αυτή που δεν είναι και η καλύτερη σύμφωνα με την κ. Εξακουστίδου, είναι με το Δήμο Καλαμάτας. «Ο Δήμος Καλαμάτας είναι φειδωλός με τη βοήθεια που μας δίνει και συχνά διακρίνουμε μια δυστοκία στη συνεργασία μας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι εδώ και δύο μήνες έχουμε ζητήσει να τοποθετηθούν πινακίδες για να ξέρει ο κόσμος που θα μας βρίσκει και ακόμα δεν κατέστη δυνατό», λέει - και προσθέτει πως μετά την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα επιδιώξουν συνάντηση με το δήμαρχο Παν. Νίκα και τις μειοψηφίες, με στόχο την καλύτερη συνεργασία.
Εξάλλου, όπως επισημαίνει η Φ. Εξακουστίδου, το Κοινωνικό Ιατρείο ασχολείται με περιστατικά που αγγίζουν το δήμο και την δημόσια υγιεινή. «Εχουμε δεχτεί αρρώστους με φυματίωση και αυτό θα έπρεπε να ενδιαφέρει το δήμο γιατί αφορά την προστασία των πολιτών», καταλήγει.
Το Κοινωνικό Ιατρείο λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στο παλιό Νοσοκομείο Καλαμάτας, εκτός Κυριακής. Καθημερινά υπάρχει 1 γιατρός, 3 νοσηλευτές και 2 άτομα στη γραμματεία.

*** Ετοιμη η προμελέτη για τη Δημοτική Αγορά Μεσσήνης 
Ετοιμη είναι η προμελέτη για την κατασκευή εγκαταστάσεων Δημοτικής Αγοράς και δημοπρατηρίου στη Μεσσήνη. Ο Δήμος Μεσσήνης θα καταθέσει μέσα στις επόμενες ημέρες στο Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Πελοποννήσου το τεχνικό δελτίο, προκειμένου το έργο να εγκριθεί από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα JESSICA. Οι εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν σε οικόπεδο 4 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του δήμου, στην περιοχή Παλαιά Βρύση όπου γίνεται κάθε χρόνο το νησιώτικο πανηγύρι.
Ετοιμη η προμελέτη για τη Δημοτική Αγορά Μεσσήνης


Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 870.000 ευρώ και το τεύχος της προμελέτης περιλαμβάνει την αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρομηχανική μελέτη.
«Η κατασκευή και η λειτουργία ενός τέτοιου έργου θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον καλλικρατικό Δήμο Μεσσήνης και την ευρύτερη περιοχή», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος. Παράλληλα πρόσθεσε πως «ο σκοπός του έργου είναι η οργάνωση μιας σύγχρονης Δημοτικής Αγοράς, με υποδομές εξυπηρέτησης καταναλωτών και παραγωγών, προσβάσιμες σε όλους, με καλαίσθητα κιόσκια κ.λπ.». Απώτερος στόχος της δημοτικής αρχής, όπως δήλωσε, είναι «η ασφαλής διακίνηση αγροτικών προϊόντων, η μείωση της αισχροκέρδειας των μεσαζόντων, η οργάνωση της διακίνησης των προϊόντων, η προβολή της τοπικής μας παραγωγής και η προστασία του παραγωγού και του καταναλωτή».

*** Open Mic Messinia - Ψήφισε το αγαπημένο σου ταλέντο!

 Open Mic Messinia - Ψήφισε το αγαπημένο σου ταλέντο

Open Mic Messinia - Ψήφισε το αγαπημένο σου ταλέντο!****


Κοινωφελής Εργασία: Τα ονόματα 48 προσληφθέντων
Κοινωφελής Εργασία: Τα ονόματα 48 προσληφθέντων
Ανακοινώθηκαν από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ τα ονόματα 48 ατόμων που θα προσληφθούν στη Μεσσηνία μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Οι αποτυχόντες έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση μέχρι και σήμερα.
Κοινωφελής Εργασία: Τα ονόματα 48 προσληφθέντων Οι προσληπτέοι, σε κάθε περίπτωση, οφείλουν εντός 10 ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, δηλαδή έως τις 2 Αυγούστου, να αποστείλουν συστημένη ταχυδρομική επιστολή στην εξής διεύθυνση:


ΙΝ.Ε. / Γ.Σ.Ε.Ε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
(για την Π.Ε. Μεσσηνίας)
Σπάρτης 8, 22100 Τρίπολη
(Υπ’ όψιν κ. Παπαδολιά Θανάση)
*** Συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου στην Αρχαία Ολυμπία  :
Συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου στην Αρχαία Ολυμπία
Εκείνος με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του κι ακόμη περισσότερους χρυσούς και πλατινένιους δίσκους θα βρίσκεται κοντά μας την Τετάρτη 22 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ, για να τον αποθεώσουμε. Ο πολυαγαπημένος Γιάννης Πλούταρχος, για μία και μοναδική συναυλία στο θέατρο «Φλόκα», στην Αρχαία Ολυμπία.
Ο Έλληνας καλλιτέχνης που την τελευταία δεκαετία μονοπωλεί το ενδιαφέρον του κοινού όλων των ηλικιών, θα βρίσκεται κοντά μας για να μας παρουσιάσει ζωντανά με την πολυμελή ορχήστρα του, σε μια άρτια παραγωγή εικόνας κι ήχου, τραγουδώντας παλιότερες, αλλά και νεώτερες επιτυχίες του.
Μαζί του η γοητευτική Μαρία Ιακώβου, που ξέρει να κεντρίζει με τη φωνή και την παρουσία της το κοινό.Συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου στην Αρχαία Ολυμπία
Ελάτε να απολαύσουμε ένα τρίωρο μουσικό ταξίδι με το δημοφιλέστερο Έλληνα τραγουδιστή σήμερα, σε μία από τις λίγες επιλεκτικές του φετινές εμφανίσεις και πάμε λοιπόν να τραγουδήσουμε ζωντανά μαζί του, όλες τις μεγάλες του επιτυχίες αλλά και το πιο πρόσφατο «Στο Αντίθετο ρεύμα»!!!
Την εκδήλωση πραγματοποιεί Ο Αθλητικός όμιλος Άρης Στρεφίου.
Ραντεβού λοιπόν με τον αγαπημένο Έλληνα ερμηνευτή Γιάννη Πλούταρχο, στο θέατρο «Φλόκα», στην Αρχαία Ολυμπία, την Τετάρτη 22 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ.
Η προπώληση των εισιτηρίων θα αρχίσει από την Δευτέρα 30 Ιουλίου και είναι στην ειδική τιμή των 15 ευρώ, ενώ η τιμή εισόδου είναι 20 ευρώ.

*** Τουρισμός χωρίς λύση για τα σκουπίδια δεν υπάρχει
Image
Αντιμέτωποι με το αδιέξοδο της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο θα βρεθούν οι εμπλεκόμενοι που θα παραβρεθούν σε σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα. Κι αυτοί είναι, από τους αρμόδιους υπουργούς μέχρι τον πρόεδρο του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ και δήμαρχο Τρίπολης Ι. Σμυρνιώτη, τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα, αλλά και μια σειρά από άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και φορείς. Είναι άγνωστο ακόμα αν στη σύσκεψη έχει προκληθεί να παραστεί και ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης.
Όπως και να το δει κανείς το θέμα, δεν μπορούν, από τη μια πλευρά, οι αρμόδιοι να μιλούν για πολιτικές ανάπτυξης του τουρισμού στην περιοχή και, από την άλλη, να διαιωνίζεται ένα πρόβλημα κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής σημασίας. Επομένως, πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει.

Περιγράφοντας την ατζέντα όσων θα συζητηθούν, σε χθεσινές του δηλώσεις, ο κ. Νίκας τόνισε: «Αυτό που μας ενδιαφέρει κατ’ αρχάς είναι η εξεύρεση βραχυπρόθεσμης λύσης. Τι θα γίνει, δηλαδή, τους αμέσως επόμενους μήνες. Κανένας δήμαρχος δε θέλει να μην είναι νόμιμος. Αλλά εν πάση περιπτώσει, η Πολιτεία πρέπει να μας δείξει το δρόμο πώς θα γίνει αυτό. Τι πρέπει να κάνουμε, δηλαδή. Το θέμα των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο έχει λάβει πανελλήνιες διαστάσεις, είναι πλέον εθνικό ζήτημα. Προφανώς, θα θέσουμε και πάλι το θέμα της παράτασης λειτουργίας των ΧΑΔΑ, αφού δε γίνεται διαφορετικά. Δεν είναι δυνατόν 26 δήμαρχοι να είναι όμηροι αυτής της κατάστασης».
Ειδικότερα για το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Καλαμάτα, ο κ. Νίκας υποστήριξε ότι ο Δήμος είναι ανοικτός σε συζητήσεις με διάφορους παράγοντες, αλλά στις όποιες αποφάσεις πρέπει να συνυπολογίζεται το κόστος: «Σε κάθε περίπτωση, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προχωρήσει η κομποστοποίηση, γιατί μπροστά μας θα έχουμε τρία ή τέσσερα χρόνια. Και για να κλείσεις μια χωματερή, πρέπει να έχεις και μια αξιόπιστη λύση. Και η μοναδική γρήγορη και φτηνή εναλλακτική λύση είναι το τρίπτυχο ανακύκλωση- κομποστοποίηση- μαζί με το δεματοποιητή για τα υπόλοιπα ανόργανα (RDF). Προσωπικά, δε βλέπω καμία άλλη λύση. Διαφορετικά, θα σερνόμαστε με χωματερές και σκουπιδοεργολάβους. Και, ει δυνατόν, τα συγκροτήματα - μονάδες που θα λειτουργούν να εξυπηρετούν δύο ή και περισσότερους Δήμους.
Όσον αφορά στον τόπο που θα λειτουργούν όλα αυτά, υπάρχουν αναμφίβολα δυσκολίες, αλλά θεωρώ ότι τελικά θα εξευρεθεί κάποια λύση. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος και, βεβαίως, χρειάζεται απ’ όλους μας θάρρος, αλλά και να μην υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος.
Για τα οικόπεδα του Δήμου Καλαμάτας υπάρχουν δεκάδες προσφορές, αλλά πρέπει να συνεννοηθούμε και μετά από αυτό».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***Στο Πήδημα
ImageΠρος αντιμετώπιση τα προβλήματα από το νέο δρόμο
Σε προγραμματισμό αντιμετώπισης των προβλημάτων στην περιοχή του Πηδήματος από τη διέλευση του νέου αυτοκινητόδρομου προχωρεί- απ’ ό,τι φαίνεται- το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετικό κείμενο που κοινοποιήθηκε και στο Δήμο Καλαμάτας: «Θα τοποθετηθεί άμεσα ηλεκτροφωτισμός στην κάτω διάβαση του οικισμού Πηδήματος, που βρίσκεται στη συμβολή της ΠΕΟ Τρίπολης – Καλαμάτας και της ΝΕΟ Τρίπολης- Καλαμάτας. Η Υπηρεσία μας, παρά τα νομικά προβλήματα που αντιμετώπισε λόγω της άρνησης συγκεκριμένου ιδιοκτήτη να αποδεχθεί την επίταξη και να παραδώσει την απαλλοτριούμενη ιδιοκτησία του, έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής απαλλοτρίωσης του φυτωρίου ιδιοκτησίας Βορβίλα, η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου να είναι δυνατή η επικοινωνία του οικισμού Πηδήματος από και προς την Καλαμάτα μέσω της ΠΕΟ.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εν λόγω απαλλοτρίωσης, θα ολοκληρωθεί και η κατασκευή του τμήματος του παράδρομου στην εν λόγω θέση και θα δοθεί οριστική λύση στο υπάρχον πρόβλημα.
Μετά τα ανωτέρω θα επανεκτιμηθεί η απαίτηση για τυχόν πρόσθετες ενέργειές μας».

*** Βασίλης Κοζομπόλης για ΕΑΣ
ImageΜίλησε για κατεστημένο που δεν μπόρεσε να «σπάσει»
«Η Ένωση δεν κινδυνεύει από τη νομιμότητα την οποία επιζητούμε. Η Ένωση κινδυνεύει από ένα κατεστημένο που υπάρχει εκεί πέρα. Το κατεστημένο αυτό είναι δύο κύκλοι, που ο ένας συνδέεται με τον άλλον. Ο ένας προέρχεται από τους εργαζόμενους και ο άλλος είναι κάποιοι αιρετοί από μας. Αυτό το κατεστημένο θέλει να έχει το πάνω χέρι. Το είχε μια ζωή και, δυστυχώς, στα 7 χρόνια της θητείας μου εκεί, δεν μπόρεσα να το σπάσω».
Τα παραπάνω ανέφερε χθες στο «Θ» ο τέως πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης, ο οποίος, μαζί με άλλους συνεταιριστές, προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας την ακύρωση της πρόσφατης (30/6/2012) γενικής συνέλευσης της Ένωσης, χαρακτηρίζοντάς την παράνομη.

Το δικαστήριο με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε αναστέλλει την ισχύ της γενικής συνέλευσης, με συνέπεια το «πάγωμα» της μετατροπής της ΕΑΣ σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό και όλων των σχετικών αποφάσεων που ελήφθησαν σε εκείνη τη συνέλευση.
Τη Δευτέρα η αίτηση ανάκλησης
Από την πλευρά της ΕΑΣ κατατέθηκε αίτηση ανάκλησης της απόφασης του δικαστηρίου, η οποία θα συζητηθεί τη Δευτέρα, ενώ ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της Ένωσης, που είχε προκύψει από την τελευταία γενική συνέλευση, Κώστας Κατσούλης, μας είπε χθες: «Εμείς δεν κάναμε τίποτε άλλο από το να εφαρμόσουμε το νόμο. Εάν οι διαδικασίες ήταν παράνομες, αυτά θα τα κρίνουν τα δικαστήρια. Δεν πήραμε αναγκαστικά την εξουσία και μπήκαμε προσωρινή διοίκηση. Οριστήκαμε από μία συνέλευση, όπως και αυτοί οι δύο σύμβουλοι που ενίστανται (σ.σ. τα μέλη της προσωρινής διοίκησης κ. Κοζομπόλης και κ. Ντονάς)».
Ο κ. Κατσούλης σημείωσε ότι τόσο ο κ. Κοζομπόλης όσο και ο κ. Ντονάς συμμετείχαν στην τελευταία γενική συνέλευση και μπήκαν στο συμβούλιο της προσωρινής διοίκησης που ορίστηκε, στο πλαίσιο της μετατροπής του συνεταιρισμού. Εξέφρασε, λοιπόν, την έκπληξή του που αντιδρούν τώρα.
Γιατί τώρα;
Από την πλευρά του, ο κ. Κοζομπόλης, ερωτηθείς γιατί όλα αυτά που αναφέρει τώρα δεν τα έθεσε στη γενική συνέλευση, μας απάντησε: «Η κίνηση (σ.σ. της ένστασης) δεν έγινε από μένα μόνο. Ήταν σε συνεργασία με κάποιους πρωτοβάθμιους ενεργούς συνεταιρισμούς: Εξωχωρίου, Νεοχωρίου Λεύκτρου, Δολών, Σωτηριανίκων, Μαντίνειας και Αβίας, Βάλτας, Κάμπου, και άλλων, με τους οποίους έχουμε κουβεντιάσει και συμφωνήσει, αλλά δε συμμετείχαν στο δικόγραφο. Με τους συνεταιρισμούς αυτούς, σε κοινή σύσκεψη που είχαμε, δεν ήμουν εγώ ο πρωτοστάτης για να πάμε σε μια ένσταση στο δικαστήριο κατά των αποφάσεων. Η άποψή μου ήταν να μην πάμε κατ’ αρχήν σε αυτή τη λύση, αλλά να αφήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά τους και εμείς να κάνουμε μια καινούργια κίνηση, οι ενεργοί συνεταιρισμοί να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο. Μια καινούργια Ένωση, μια κοινοπραξία ή ΑΕΣ, διότι οι ενεργοί συνεταιρισμοί έχουν τη δύναμη στα χέρια τους».
Ο κ. Κοζομπόλης πρόσθεσε ότι και στη γενική συνέλευση κατατέθηκε ένσταση από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Εξωχωρίου, η οποία όμως, όπως είπε, δε συζητήθηκε, ώστε να του δοθεί η ευκαιρία να τη στηρίξει. Επίσης, παρατήρησε ότι ο ίδιος πάντα ήταν υπέρ της μετατροπής της ΕΑΣ σε Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη και όχι σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό, και πως δεν άλλαξε τώρα γνώμη. «Όμως, το λες μία, το λες δύο, όταν δε θέλει ο άλλος να σε ακούσει, κουράζεσαι. Όντας εγώ πρόεδρος σε ένα συμβούλιο που δεν είχα την πλειοψηφία, συρθήκαμε με ευθύνη κάποιων και αυτοί οι κάποιοι συνάδελφοι είναι σήμερα στην προσωρινή διοίκηση και φέρουν, κυρίως, την ευθύνη».
Και πρόσθεσε: «Εμείς λέμε ότι η γενική συνέλευση δεν έχει τη νόμιμη απαρτία. Πρώτα πρώτα, όλες οι αποφάσεις των συνεταιρισμών που συγχωνεύθηκαν, οι οποίοι δεν είχαν καμία δοσοληψία με τα μέλη τους, δηλαδή ήταν ανενεργοί συνεταιρισμοί, μπήκαν στη διαδικασία της συγχώνευσης χωρίς να καλύπτουν τους όρους που προβλέπει ο νόμος. Κανένα από τα πρακτικά τους δεν είναι νόμιμο. Οι απαρτίες των γενικών τους συνελεύσεων είναι παράνομες. Παράνομη και η τελευταία γενική συνέλευση με 126 παρόντες στα 494 μέλη που έχει καταγράψει το Δ.Σ.».
Κώστας Κατσούλης
«Δεν μπορείς να λες ανενεργούς αυτούς που παραδίδουν όλο τους το προϊόν στο συνεταιρισμό»
Απαντώντας στον κ. Κοζομπόλη, ο κ. Κατσούλης προσθέτει: «Ακούσαμε ότι θέλει να προστατεύσει τη νομιμότητα, γι’ αυτό και έκανε αυτή την κίνηση. Εμείς, δηλαδή, τι κάναμε παράνομο που βρισκόμαστε σήμερα στην προσωρινή διοίκηση; Πού ήταν η παρανομία μας; Εφαρμόσαμε κάτι διαφορετικό από τις οδηγίες που είχαμε; Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να διαμορφώνει μια εικόνα ότι κάτι γίνεται στην Ένωση και να δημιουργείται μια αίσθηση αναξιοπιστίας προς τα έξω, να μιλάμε για υπόγειες διαδρομές, κ.λπ.». Και συμπληρώνει: «Οι συνεταιρισμοί έκαναν αυτά που τους είπαμε, τις συνελεύσεις τους, συγχώνευσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία, ακίνητα, οικόπεδα, τραπεζικούς λογαριασμούς… Και τώρα που έχουμε φτάσει εδώ, τι θα τους πούμε; Δεν έχουν καν συμβούλια αυτή τη στιγμή. Λένε ότι την Ένωση την παρέλαβαν συνεταιρισμοί σφραγίδες. Σφραγίδες μπορεί να είναι οι συνεταιρισμοί, τα μέλη όμως είναι ενεργά και υπάρχουν αγρότες, όπως οι σταφιδοπαραγωγοί, που εδώ και χρόνια παραδίδουν το 100% του προϊόντος τους στην Ένωση. Πώς μπορείς να μιλάς έτσι γι’ αυτούς τους ανθρώπους που χρόνια παραδίδουν όλο τους το προϊόν στο συνεταιρισμό;».
Της Μαρίας Νίκα


 *** Kαθαρή η θάλασσα της Καλαμάτας
ImageΙκανοποιητικά τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών ελέγχων

Δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το Δήμο Καλαμάτας ο μικροβιολογικός έλεγχος νερών κολύμβησης στις παραλίες περιοχών της πόλης. Από τα αποτελέσματα αποδεικνύεται ότι η θάλασσά μας είναι απολύτως κατάλληλη για κολύμβηση.
Όπως διευκρινίστηκε, οι δειγματοληψίες πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, δείγματα λαμβάνονται απ’ όλες τις παραλίες και κάθε Πέμπτη ανακοινώνονται τα αποτελέσματα.
Πάντως, από μια πρώτη ανάγνωση των στοιχείων και χωρίς να είμαστε ειδικοί, διαπιστώνεται ότι τα όρια των εντερόκοκκων σε διάφορες περιοχές είναι «ανεβασμένα», όχι βέβαια σε σημείο που να προκαλούν ανησυχία.

Κάνοντας μια βόλτα στη «Βικιπαίδεια», διαβάσαμε ότι οι εντερόκοκκοι είναι εντερικά βακτήρια τα οποία συνήθως απομονώνονται από κόπρανα που συλλέγονται από ανθρώπους και ζώα. Ο E. Faecalis (σ.σ. όπως λέγεται επιστημονικά) βρίσκεται φυσιολογικά στο παχύ έντερο και την ουρογεννητική οδό.
Οι εντερόκοκκοι δε βρίσκονται στη φυσιολογική χλωρίδα της αναπνευστικής οδού ή του δέρματος. Οι περισσότερες ανθρώπινες λοιμώξεις από εντερόκοκκους προκαλούνται από την εντερική χλωρίδα του ασθενούς, αν και οι μικροοργανισμοί αυτοί μπορούν επίσης να μεταφερθούν από ασθενή σε ασθενή ή να αποκτηθούν από την κατανάλωση μολυσμένου τροφίμου ή νερού.
Η ποιότητα του νερού εξαρτάται από την ποσότητα των εντερόκοκκων και του κολοβακτηριδίου (τα αποδεκτά όρια είναι διαφορετικά σε κάθε κράτος). Για παράδειγμα, στην πολιτεία της Χαβάης, μεταξύ των πλέον αυστηρών σε ανοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες, το όριο για το νερό στις παραλίες της είναι 7 αποικίες ανά 100 ml νερού. Το 2004, ο εντερόκοκκος spp. πήρε τη θέση του κολοβακτηριδίου των κοπράνων στο νέο Αμερικανικό Ομοσπονδιακό Πρότυπο για την ποιότητα του νερού σε δημόσιες παραλίες ως προς το πλέον επικίνδυνο βακτήριο.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη


***Ένταξη στο ΕΣΠΑ για Τσακώνα-Καλό Νερό
Imageζήτησε ο Γ. Λαμπρόπουλος

Δε θα πρέπει να έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Ι. Λαμπρόπουλος από τις απαντήσεις που του έδωσε στη Βουλή για την Ολυμπία οδό ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Στ. Καλογιάννης.
Ο κ. Λαμπρόπουλος είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση, αναφερόμενος στην κατάσταση που βρίσκεται το έργο, υπογραμμίζοντας ότι το τμήμα Καλό Νερό – Τσακώνα είναι μελετητικά ώριμο, έχουν γίνει οι απαλλοτριώσεις και μπορεί κάλλιστα να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Στα προβλήματα που υπάρχουν στα έργα με συμβάσεις παραχώρησης αναφέρθηκε και ο κ. Καλογιάννης, ο οποίος μίλησε επίσης για τις προσφυγές στο ΣτΕ για τη διέλευση του αυτοκινητόδρομου στην περιοχή της Ζαχάρως, προσθέτοντας πως οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, θα πρέπει να εναρμονιστούν με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Επίσης, είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων μέσω διαπραγμάτευσης με τον παραχωρησιούχο, ζητούμενο της οποίας είναι η βιωσιμότητα του έργου.
Ο κ. Λαμπρόπουλος αντέτεινε τη «μηδενική» λύση για το τμήμα που περνά από τον Καϊάφα, αλλά και την προώθηση του τμήματος Τσακώνα - Καλού Νερού, ζητώντας κατηγορηματική δέσμευση για την κατασκευή του, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός ανταπάντησε πως η επανεκκίνηση στις συμβάσεις παραχώρησης είναι απόλυτη προτεραιότητα για το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του με τον κ. Χατζηδάκη στη Μεσσηνία, για το δρόμο Τσακώνα – Καλαμάτα και το Τσακώνα – Παραδείσια.
Διαπραγματευτής
Στον ορισμό διαπραγματευτή για την επανεκκίνηση των έργων των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, που αποτελούν βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, προχώρησε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών, Κωστή Χατζηδάκη.
Τη θέση ανέλαβε ο Ευθ. Βιδάλης, ο οποίος έχει διατελέσει ανώτατο διευθυντικό στέλεχος ελληνικών και διεθνών επιχειρήσεων και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του αμισθί.
Στόχος είναι να έχει βρεθεί λύση έως το τέλος της χρονιάς, καθώς, όπως προειδοποίησε χθες και ο κ. Χατζηδάκης, «μετά θα ξεκινήσουν να πέφτουν ρήτρες».
Η προσπάθεια θα ενταθεί ώστε έως τις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον υπουργό, να υπάρξει μια συμφωνία-πλαίσιο και μέχρι το τέλος του χρόνου, με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, οι συμφωνίες για τα έργα να τεθούν υπό την έγκριση της Βουλής: «Μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει να έχουμε καταλήξει τι θα γίνει σε σχέση με τους τέσσερις αυτοκινητοδρόμους, οι οποίοι θα δημιουργήσουν καμιά 30αριά χιλιάδες θέσεις εργασίας και 50-60 χιλιάδες πρόσθετες θέσεις στην περιφέρεια».
Παράλληλα, η πλήρης έναρξη κατασκευής των έργων αυτών θα συμβάλει σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας κατά 1,5%.
Στόχος είναι να δοθεί ώθηση για την επανέναρξη των έργων που εμφανίζουν καθυστερήσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας στον χρηματοπιστωτικό τομέα, που επηρεάζει άμεσα τη χρηματοδότηση των έργων και των παραχωρησιούχων*** "Λουκέτων" συνέχεια...
ImageΚλείνουν (και) οι ΔΟΥ Κυπαρισσίας, Μεσσήνης και Πύλου;
Sταματημό δεν έχει η λαίλαπα με τα «λουκέτα» σε δημόσιες υπηρεσίες, αφού η τρικομματική κυβέρνηση, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, ακολουθεί πιστά και δίχως παρεκκλίσεις την πολιτική των «λουκέτων» παντού, ακρίτως και αδιακρίτως.
Σοκ έχει προκαλέσει στη Μεσσηνία (όπως και σε όλη τη χώρα, άλλωστε) η αποκάλυψη του zougla.gr για «λουκέτα» από Σεπτέμβριο σε Εφορίες, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι ΔΟΥ της Κυπαρισσίας, της Μεσσήνης και της Πύλου.
200 Εφορίες θα συγχωνευθούν ή θα κλείσουν το επόμενο διάστημα, με το πρώτο κύμα των καταργήσεων να ξεκινά το Σεπτέμβριο από 14 ΔΟΥ. Οι επόμενες 21 θα κατεβάσουν ρολά τον Οκτώβρη, ενώ το τσουνάμι των «λουκέτων» θα χτυπήσει το Νοέμβριο, οπότε το υπουργείο προγραμματίζει καταργήσεις – συγχωνεύσεις 80 ΔΟΥ.
Φορολογικοί κύκλοι κάνουν λόγο για προγραμματισμένη και σχεδιασμένη κίνηση που σκοπό έχει να οδηγήσει τη φορολογική διοίκηση σε ιδιωτικοποίηση.
«Όταν κλείσουν οι Εφορίες, ειδικά σε περιοχές της επαρχίας, οι πολίτες θα αναγκάζονται, προκειμένου να διευθετήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, να πηγαίνουν σε λογιστές. Οδηγούν την φορολογική διοίκηση σε ιδιωτικοποίηση» σημειώνουν.


Του Ηλία Γιαννόπουλου

***Πριν 94 χρόνια
-ΑΠΕΒΙΩΣΕ χθες και εκηδεύθη σεμνοπρεπώς ο Δημήτριος Ιω. Αποστολάκης, υπάλληλος της Εταιρείας Σ.Π.Α.Π. Εξαιρετική οικογενειακή φυσιογνωμία της πόλεώς μας και της φιλοπονίας και του καθήκοντος υπερήφανος ζηλωτής είχεν επισπάσει αμέριστον την αγάπην των συγγενών και φίλων και την εκτίμησιν των προϊσταμένων αυτού Αρχών.
- ΕΠΙ μακρά έτη υπηρετήσας ως υπάλληλος της Εταιρείας Σ.Π.Α.Π. απελάμβανε δια την μετά θρησκευτικής ευλαβείας εκπλήρωσιν του καθήκοντος, της ιδιαιτέρας εκείνης εκτιμήσεως των προϊσταμένων αυτού, ήτις και μόνη ενισχύει τον ηθικόν άνθρωπον και αμείβει ψυχάς ευγενείς.
ΤΗΝ κηδείαν του μεταστάντος ηκολούθησεν η εκλεκτοτέρα μερίς της κοινωνίας μας. Το «Θάρρος» μετέχον του πένθους απευθύνει τα θερμότατα συλλυπητήρια εις την οικογένειαν του τόσον προώρως εκλιπόντος προσφιλούς συγγενούς.
 -- -Ο Γεωπόνος Γαρδίκης αναχωρεί σήμερον προς επιθεώρησιν των Συνεταιρισμών Νεοχωρίου και Μαυροματίου Ιθώμης, προς τους οποίους θα υποδείξη τον σκοπόν των συνεταιρισμών, θα καθοδηγήση αυτούς εις την τελείαν αποξήρανσιν του σταφιδοκάρπου και θα συστήση την ίδρυσιν ιδιαιτέρων γραφείων εις τα οποία θα συχνάζουν τα μέλη κατά τας μη εργασίμους ώρας.

***Στο φανάρι της Ναυαρίνου
«Ελεύθερος υπηρεσίας» προχθές και αποφάσισα, όπως και οι περισσότεροι, να κάνω μία βόλτα στην παραλία. Δρόμο πήρα, δρόμο άφησα, έφτασα κάποια στιγμή στο φανάρι της Ναυαρίνου με την οδό Κρήτης, όπου και έγινα πρωταγωνιστής της ακόλουθης σκηνής:
Νεαρός με μηχανάκι βρίζει χυδαία έναν πενηντάρη, επειδή, δήθεν, τον έκλεισε... Δίπλα ένα ζευγάρι, γύρω στα σαράντα και οι δύο, βαριούνται ο ένας τον άλλον. Και αυτό φαινόταν έντονα. Δια γυμνού οφθαλμού, που λένε. Έδειχνε ένα βαρύ και κουρασμένο από τα χρόνια της συμβίωσης ζευγάρι, σαν να ’χε σκόνη στα μάτια. Έμοιαζε σαν βιτρίνα παρατημένου καταστήματος.
Στο διπλανό αυτοκίνητο κάποιος άκουγε δυνατά τη «Πριγκιπέσσα» του Σωκράτη Μάλαμα. Πιο μπροστά ήταν μια άλλη μηχανή. Το κορίτσι έσφιγγε δυνατά το φίλο της, γέρνοντας τρυφερά το κεφάλι της στον ώμο του. Το ζευγάρι είχε τη φρεσκάδα του ανέμου, τη λάμψη του πρωινού φωτός.
Η εμφανής αντιδιαστολή των εικόνων των δύο ζευγαριών με οδήγησε σε μια κοιλάδα σκέψεων. Ας είναι. «Μια σκηνή από κινηματογραφική ταινία» σκέφτηκα και αποφάσισα να συνεχίσω τη βόλτα μου.
Η εικόνα, όμως, στη διασταύρωση είχε και συνέχεια. «Πρόσεχε, ρε κωλόγερε, παλιομαλάκα»... Περίπου τριαντάρης ο νεαρός. Ο «κωλόγερος» ένας καλοστεκούμενος πενηντάρης, τον κοίταξε με έκπληξη. Όχι μόνο δεν είχε κλείσει το νεαρό, αλλά – αποφεύγοντας το αυτοκίνητο που μπήκε σφήνα μπροστά του από τα δεξιά - έκανε το παν για να τον προφυλάξει. Το είδαμε όλοι οι παρευρισκόμενοι εκείνη τη στιγμή.
«Μα δε σε έκλεισα» είπε νηφάλια ο πενηντάρης. Και η απάντηση του αφηνιασμένου νεαρού: «Άντε γ..., ρε μαλάκα, γ... η μάνα σου».
Το φανάρι στο πράσινο, αλλά τα οχήματα ακίνητα είδαν τον πενηντάρη να πετάγεται από το αυτοκίνητο και να πιάνει το νεαρό από το λαιμό. Αν δεν επέμβαιναν οι ψυχραιμότεροι, θα τον έπνιγε. «Όχι τη μάνα μου, παλιόπαιδο», ακούστηκε να λέει επιστρέφοντας. Έβαλε μπροστά και χάθηκε ήρεμα στο βάθος του δρόμου.
Το βράδυ που γύρισα σπίτι έβαλα ν’ ακούσω ειδήσεις. Τι το ’θελα; Γέμισε ο κόσμος κοινοτυπίες και κλισέ. Αραιά και πού άκουγες καμιά κουβέντα της προκοπής, αλλά χανόταν στον ορυμαγδό της αφόρητης πολιτικολογίας. Αποφάσισα να την κλείσω και να... παίξω σε πλέι μπακ τη σκηνή στο φανάρι Ναυαρίνου και Κρήτης... Εκείνη την ώρα είχε μια ωραία ησυχία, που βοηθούσε το μυαλό να σκεφτεί καθαρότερα…
Του Αντώνη Πετρόγιαννη


&***


***  ANΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΟΥΝΙΟΥ   2012  :
 ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/27-2012.html  ,           Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τετάρτη  27 Ιουνίου 2012.-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/06/28062012.html ,   Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 28/06/2012 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/06/28-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα
~** ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/29-2012_28.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/06/t-29062012_29.html , TΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 29/06/2012 .-
~**  http://vlasiosrfara.blogspot.gr/2012/06/30-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Ιουνίου 2012
~**ANARTHSEIS  - ΙΟΥΛΙΟΣ   2012 :
~ **  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-

~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html  , Δευτέρα μιά άλλη μέρα στην ενημέρωση 02 Ιουλίου 2012 .-

~**      http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html  , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02  Ιουλίου  2012 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/03-2012.html , Μεσσηνιακά καί Άλλα Τρίτη 03 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/4-2012.html  . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Ιοπυλίου 2012  .-
~** ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Καθημερινή ενημέρωση Πέμπτη 05 Ιουλίου 2012 .-  ~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 05 Ιουλίου 2012 .-
~** ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/06-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 06 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/07-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο   07   Ιουλίου 2012 .-  
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/8-2012.html , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html  l Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 .- ~** http://arfaramessiniasgreece.blogsphttp://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html , http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html  , http , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τετάρτη 11Ιουλίου 2012 .-
~** Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 09 Ιουλίου 2012 ‘-
~** Στο διάβα της Δευτέρας 09 Ιουλίου 2012 .-
~**  ot.gr/2012/07/11-2012.html
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/12-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 12 Ιουλίου 2012 .-
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 13  Ιουλίου  2012.-  
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/14-15-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 14 , 15 Ιουλίου 2012 .- 
~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/16-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα  16  Ιουλίου  2012

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/17-2012.html , Μένουμε Ελλάδα και Βλέπουμε Ελλάδα Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 .-

~ ** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/18.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/18-2012.html , Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/menoyme-19-2012.html , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ   Πέμπτη  19  Ιουλίου  2012 .-
~** ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/20-2012.html , Μας γράφουν και σας τα γράφουμε Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 .-
 
~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/07/21-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 .-
~**  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/07/21-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 .-
  ~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/07/22-2012.html , Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 στ αγιάζι της ενημέρωσης .-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/07/22-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 .-  ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης ευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-24-2012-2012.htm , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Tίτη 24 Ιουλίου 2012 2012 ,.
 ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/07/25-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 .-
* ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/07/26-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 .-
~** ** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/07/27-2012.html   , Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση  Παρασκευή  27  Ιουλίου  2012 ,.-


**

Δεν υπάρχουν σχόλια: