ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Σήμερα είναι Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 στην Ενημέρωση

Σήμερα είναι Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου  2012 στην Ενημέρωση :
                             Το  ποντικάκι μας στην ενημέρωση της Τετάρτης!  
&** Στα 450 ευρώ καθαρά ο βασικός μισθός για να πάρουμε το νέο δάνειο

Οι συνομηλίες συνεχίζοντε!
~ Στα 450 ευρώ καθαρά ο βασικός μισθός για να πάρουμε το νέο δάνειο] Δραματική μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% ζητά η τρόικα προκειμένου να εγκριθεί το νέο πακέτο στήριξης και το δάνειο προς την Ελλάδα. Η μείωση αυτή, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη διατήρηση πέντε επιδομάτων από τα περίπου 74, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε απώλειες ακόμη και κατά 40% των αποδοχών των εργαζομένων. *Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;* Ο κατώτατος μισθός για άγαμο χωρίς προϋπηρεσία περιορίζεται στα586,08 από 751,39 ευρώ μεικτά και γύρω στα 450 ευρώ καθαρά. Εργαζόμενος της ίδιας κατηγορίας που αμείβεται μεημερομίσθιο, και λαμβάνει σήμερα 33,57 ευρώ θα παίρνει μετά τη μείωση 26,18.
~ Εάν το επίδομα γάμου παραμείνει για τον έγγαμο εργαζόμενο χωρίς προϋπηρεσία, οι μικτές μηνιαίες αποδοχές μειώνονται στα 644,70 αντί 826,54 ευρώ και το ημερομίσθιο περιορίζεται στα 28,80 από 36,92.
~ Οι μειώσεις θα επηρεάσουν αναλογικά όλα τα μισθολογικά κλιμάκια και τον 13ο και 14ο μισθό, τις συντάξεις και τα επιδόματα ανεργίας.
~* Επίδομα ανεργίας
* Ανάλογη μείωση θα υποστεί φυσικά και το βασικό επίδομα ανεργίας, το οποίο υπολογίζεται με βάση το 55% του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, από 461,50 ευρώ, μειώνεται στα 359,97 ευρώ.
* Όσοι ως τώρα είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην πρακτική άσκηση που προσφέρει ο ΟΑΕΔ, θα απογοητευτούν , καθώς και εκεί η αμοιβή πρακτικής άσκησης μαθητών ηλικίας 16- 23 ετών, που προσδιορίζεται στο 70% του κατώτατου μισθού της Εθνικής Σύμβασης,από τα 525,97 ευρώ, μειώνεται στα 410,26 ευρώ.
~* Συντάξεις
* Από το 2015 το κράτος θα εγγυάται μόνο τις συντάξιμες αποδοχές έως 15 ημερομίσθια. Η κατώτατη βασική σύνταξη, η οποία είχε υπολογιστεί αναλογικά στα 503,55 ευρώ από τον Ιανουάριο του 2015, μειώνεται στα 392,77 ευρώ. Το κατώτατο πλαφόν στις συντάξεις υπολογίζεται με βάση τα 15 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη.
* Η μετενέργεια για τις κλαδικές συμβάσεις διατηρείται, αλλά με τρίμηνη ισχύ, ενώ διασώζεται σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός κλαδικός μισθός.
~ Στο μεταξύ, συνεδριάζουν αύριο οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήρια στην Αθήνα στις 5.30 το απόγευμα στο Πεδίον του Άρεως και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.-newscode.gr Πηγή: http://trelo-gatos.blogspot.com/2012/02/450.html#ixzz1lnsLtHqE

**Το πρώτο "όχι" από βουλευτή της ΝΔ (Σπ. Γαληνό) στο νέο Μνημόνιο...
~ *“Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εγκρίνω με την ψήφο μου την παράδοση και την κατοχή της χώρας μου στους δανειστές. Χανόμαστε στα πολλά μικρά ναι, ενώ ήρθε η ώρα για το μεγάλο όχι”* δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο Βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ. Σπύρος Γαληνός.Ο κ. Γαληνός απαντώντας σε ερώτημα για ενδεχόμενη χρεοκοπία απάντησε πως... «οφείλουμε να μην υποκύψουμε σε έναν τέτοιο εκβιασμό», γι’ αυτό και κάλεσε τους συναδέλφους του Βουλευτές να ψηφίσουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους και πέρα από κάθε κομματική εντολή.-
** The Economist: Αίτημα φιλίας έστειλε ο Βενιζέλος στον ιδρυτή του Facebook
~ Ένας πλούσιος φίλος είναι πάντα χρήσιμος. Βασισμένο σε αυτό το αξίωμα και δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, το πρωτοσέλιδο του Economist κάνει πικρό χιούμορ: Στο πλαίσιο αφιερώματος στον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ εμφανίζει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να του απευθύνει αίτημα φιλίας.-

~** Στα όρια της φτώχειας 1/3 Έλληνες
Ο λύκος φυλάει τα πρόβατα !!
~ Στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ζει το 27,7% των Ελλήνων, σύμφωνα με τα *στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) για το 2010, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. *Το ποσοστό αυτό κατατάσσει την Ελλάδα έβδομη, σε ποσοστά φτώχειας μεταξύ των 27 χωρών....της ΕΕ. Στην «ΕΕ των 27» το 23% του πληθυσμού ζει κοντά στο όριο της φτώχειας. Τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας καταγράφονται στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία (41%), στη Λετονία (38%), στη Λιθουανία (33%), στην Ουγγαρία (30%), στην Πολωνία (27,8%) και στην Ελλάδα (27,7%).-
~** Το κάπνισμα «χαλάει» το μυαλό των ανδρών
 ~ Είναι επίσημο: το κάπνισμα έχει σοβαρές συνέπειες στην εγκεφαλική λειτουργία, ιδίως των αντρών. Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι επιταχύνει την νοητική εκφύλιση από την μέση ηλικία και μετά – εκτός πια κι αν το έχει κόψει κανείς κάνα-δυο δεκαετίες πριν μπει στα 60 του.Τα ευρήματα προέρχονται από 5.099 άντρες και 2.137 γυναίκες, μέσης ηλικίας 56 ετών όταν άρχισε η μελέτη.Σε διάστημα μιας 25ετίας, οι ερευνητές κατέγραψαν έξι φορές τις καπνιστικές συνήθειές τους και τρεις φορές τη νοητική τους κατάσταση.Η ανάλυση των στοιχείων είχε πέντε κύρια ευρήματα: * Το κάπνισμα στους άντρες σχετίζεται με ταχεία νοητική εκφύλιση.
* Όσοι άντρες εξακολούθησαν να καπνίζουν μέχρι τα βαθιά τους γηρατειά, είχαν την μεγαλύτερη νοητική φθορά απ’ όλους.
 * Όσοι είχαν κόψει το κάπνισμα μία δεκαετία πριν από την πρώτη αξιολόγηση της νοητικής τους κατάστασης, δεν ήταν προστατευμένοι από την ταχεία νοητική εκφύλιση, ιδίως όσον αφορά τις εκτελεστικές λειτουργίες (είναι ένας όρος που περικλείει διάφορες πολύπλοκες νοητικές λειτουργίες, οι οποίες αφορούν την επίτευξη στόχων).
* Όσοι άντρες είχαν κόψει το κάπνισμα περισσότερο από μία δεκαετία πριν από την πρώτη αξιολόγηση της νοητικής τους κατάστασης, δεν έδειξαν να έχουν ταχύτερη νοητική εκφύλιση.
* Το κάπνισμα δεν φάνηκε να συσχετίζεται με την νοητική εκφύλιση στις γυναίκες, αν και η υποκείμενη αιτία γι’ αυτό το εύρημα παραμένει ασαφής.
* Όπως σημειώνουν η δρ Σεβερίν Σάμπια, από το University College του Λονδίνου, και οι συνεργάτες της, το κάπνισμα αναγνωρίζεται ολοένα περισσότερο ως παράγοντας κινδύνου για άνοια, η οποία ήδη προσβάλλει 36 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως – αριθμός που αναμένεται να διπλασιάζεται κάθε 20 χρόνια.
* Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Archives of General Psychiatry».-
Η Λερνέα Ύδρα της Ελλάδας !
~** Oι Anonymous «τρύπωσαν» σε απόρρητα γερμανικά έγγραφα!
~ Χάκερ της οργάνωσης Anonymous ανακοίνωσαν σήμερα ότι απέκτησαν πρόσβαση σε διαβαθμισμένους γερμανικούς φακέλους και τους δημοσιοποίησαν online...αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες των στρατιωτικών επιχειρήσεων της χώρας στο Αφγανιστάν.Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι πήρε τα δεδομένα από έναν server του γερμανικού κοινοβουλίου. Οι Anonymous είχαν αναλάβει πέρυσι την ευθύνη για μια σειρά διαρροών διαβαθμισμένων δεδομένων σ' όλο τον κόσμο.Τα στρατιωτικά έγγραφα είχαν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο μιας έρευνας, η οποία έχει τώρα τελειώσει, για την αεροπορική επίθεση που πραγματοποίησαν το Σεπτέμβριο του 2009 αμερικανικά αεριωθούμενα υπό γερμανικές εντολές και κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 140 μαχητές των Ταλιμπάν και Αφγανοί άμαχοι.
* Ο Ομίντ Νουριπούρ, βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων που συμμετείχε στην επιτροπή έρευνας δήλωσε προς το Γερμανικό Πρακτορείο ότι τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν στο ίντερνετ είναι αυθεντικά. Πρόσθεσε ότι δεν έχει δει τίποτε σ' αυτά που να θέτει σε κίνδυνο ζωές.
 * Η διοίκηση της Μπούντεσταγκ ανακοίνωσε πως ελέγχει τη διαρροή.
~ Πηγή: http://trelo-gatos.blogspot.com/2012/02/o-anonymous.html#ixzz1lnkcrwU4..
~** ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ξεκίνησαν διαδικασίες καταπολέμησης κουνουπιών
~ Τις διαδικασίες για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ξεκίνησε προχθές το Περιφερειακό Συμβούλιο. Μετά από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Πουλά, ενέκρινε 3 προγραμματικές συμβάσεις για την έγκαιρη εφαρμογή του προγράμματος: α) Για τις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας (50.000 ευρώ), Αρκαδίας (60.000 ευρώ), Κορινθίας (40.000 ευρώ) και Λακωνίας (150.000 ευρώ),……
ΟΡΓΙΑ ΑΠΟ ΣΕΞ !
Η φτώχεια και η ανεργεία θέλουν καλοπέραση !!
~** Κυκλοφορεί ροζ video με όργια στην Καλαμάτα φοιτητριών και αγροτών!
~ Όπως γίνεται τις περισσότερες φορές, η πραγματικότητα δεν διαφέρει πολύ από τη μυθοπλασία. Η μικρή κοινωνία της Καλαμάτας, είναι ανάστατη έπειτα από την είδηση ότι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ροζ βίντεο με πρωταγωνιστές εύπορους αγρότες, με καυτές φοιτήτριες...Η συνάντηση τους έγινε λίγες μέρες πριν σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης και οι κύριοι επιδόθηκαν με τις νεαρές σε σεξουαλικά όργια, έναντι αδράς αμοιβής.Βέβαια, αυτό που δεν υπολόγιζαν οι ευπόληπτοι κύριοι, ήταν ότι οι φοιτήτριες βιντεοσκοπούσαν το όργιο και στη συνέχεια τους εκβίαζαν πως θα αποκάλυπταν τα πάντα, αν δεν έβαζαν το χέρι βαθυά στις τσέπες .-..[.].-
~** Παλικάρι ο Γιώργος.Α.Π.,…..
~ *ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ*Εντύπωση προκαλεί η θέση που εξέφρασε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον realfm 97.8 *για τον πρώην Πρωθυπουργό και τη διαδικασία που επέλεξε για να αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου:* «Χρειάζεται.... παλικαριά και... ανωτερότητα ενώ έχεις τη δεδηλωμένη να αποχωρείς από την πρωθυπουργία. Η απόφαση του Παπανδρέου να κάνει πέρα και πίσω και να δώσει την ευκαιρία σε μία συνθετική κυβέρνηση να εργαστεί για τη διάσωση της χώρας θεωρώ ότι είναι κάτι το θετικό» είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου επικρίνοντας τον Κώστα Καραμανλή ο οποίος, όπως συμπλήρωσε, «το έβαλλε στα πόδια».- …[.].-
Όλοι στη σειρά για ΝΤΑΧΑΟΥ παιδιά!
~** Σενάρια μέτρων για… Νταχάου
~ *Ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και το μισθολογικό καθεστώς 68.000 εργαζομένων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες που βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο προωθούν κυβέρνηση και Τρόικα. Οι προωθούμενες αλλαγές προβλέπουν ακόμη και την άρση του καθεστώτος μονιμότητας των εργαζομένων.**Παπαδήμος- Βενιζέλος, υπακούοντας σε σχετική εντολή της Τρόικας, θα επιχειρήσουν να περάσουν νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα επιβληθούν αλλαγές στους κανονισμούς εργασίας των ΔΕΚΟ και των υπό κρατικό έλεγχο τραπεζών, προκειμένου να αρθούν καθεστώτα που διασφαλίζουν τη μονιμότητα του προσωπικού, να επιτραπούν μαζικές απολύσεις εργαζομένων και να μειωθούν οι συνολικές αποδοχές όσων θα παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους.
* Με την απόφαση αυτή επιδιώκεται να αλλάξει εκ βάθρων το εργασιακό καθεστώς σε 83 συνολικά δημόσιες επιχειρήσεις και υπό κρατικό έλεγχο τράπεζες (απολύσεις, μετακινήσεις προσωπικού εντός της κάθε εταιρίας, μείωση του μισθολογικό κόστος με «πάγωμα» των ωριμάνσεων και περικοπές στις πρόσθετες αμοιβές και παροχές)
* Παράλληλα μέσω της παρέμβασης στις ΔΕΚΟ η Τρόικα θέλει να δοθεί και ένα σαφές μήνυμα για πιθανή άρση της μονιμότητας και στον στενό δημόσιο τομέα.
* Επίσης οι επικεφαλής της Τρόικας πιστεύουν ότι αίροντας το καθεστώς προστασίας από απολύσεις οι προς ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις θα καταστούν περισσότερο «ελκυστικές» για τους υποψήφιους επενδυτές.
* Επιδιώκεται επίσης, οι περικοπές να ισχύσουν και για υπαλλήλους επιχειρήσεων όπως τα ΕΛΠΕ που εξαιρέθηκαν από την τελευταία μείωση αποδοχών που επέβαλε η κυβέρνηση. Επιπλέον όμως θα πλήξουν εκ νέου και τις αποδοχές των εργαζομένων στις υπόλοιπες εισηγμένες εταιρίες του Δημοσίου, που ήδη έχουν υποστεί «κούρεμα» μέχρι και 35% σε σχέση με τις αποδοχές του Δεκεμβρίου του 2009.
~* «Μαχαίρι» έως 22% στον κατώτατο μισθό…
* Διαρρέουν επίσης ότι έχει αποφασισθεί η μείωση των κατώτερων αμοιβών της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) από 20% έως 22%. Η Τρόϊκα εμφανίζεται επίσης να επιμένει στη μείωση της ελάχιστης αμοιβής των 751 ευρώ το μήνα μικτά της ΕΓΣΣΕ είτε κατά 20% (σε μια τέτοια περίπτωση θα μειωθεί στα 601,1 ευρώ) είτε κατά 22% (με αποτέλεσμα να φτάσει στα 585,8 ευρώ). Τόσο στη μία όσο και στην άλλη περίπτωση, ανάλογη ποσοστιαία περικοπή θα υποστούν και οι κατώτατες αμοιβές της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με βάση τις τριετίες τις οποίες καλύπτει (τρεις τριετίες ή εννέα έτη προϋπηρεσίας, συνολικά).
* Επίσης, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένει το θέμα της κατάργησης -ή μη- της μετενέργειας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι «τροϊκανοί» φέρονται να δέχονται, υπό προϋποθέσεις για τις συνολικότερες αλλαγές στον ιδιωτικό τομέα και τις πρώην ΔΕΚΟ, τη μερική κατάργηση του θεσμού αυτού. Σε αυτή την περίπτωση, οι όροι μιας κλαδικής σύμβασης θα παραμένουν ενεργοί ακόμη και 3 μήνες μετά την καταγγελία – λήξη της (αντί 6 μήνες ή -διασταλτικά- έως και ένα έτος που ισχύει σήμερα). Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι φαίνονται να διασώζονται κατ’ αυτό τον τρόπο οι βασικοί μισθοί των κλαδικών, καθώς και τα βασικά επιδόματα (οικογενειακών βαρών, ωριμάνσεων, σπουδών και ανθυγιεινής εργασίας).
~* Τα τέσσερα σενάρια
* Όπως γράψαμε χθες όλα αυτά αποτελούν όμως σενάρια που διαρρέει το υπουργείο Οικονομικών και κανείς δεν ξέρει ακόμα, αφού και ο κ. Παπαδήμος δήλωνε χθες …άγνοια αν πρόκειται για επιθυμίες της Τρόικα ή του Βενιζέλου για να δείξει ότι διαπραγματεύεται.
* «Μέχρι τη στιγμή αυτή και μέχρι να δω γραμμένα σε χαρτί, το οποίο θα έχει εγκριθεί από την Τρόικα, τα οριστικά μέτρα, δεν θα πιστέψω ότι τίποτα είναι τελικό», ανέφερε χθες χαρακτηριστικά στον ΕΤ κυβερνητικό στέλεχος το οποίο συμμετέχει (!) ανελλιπώς στις αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους «τροικανούς».
* Καταλαβαίνετε λοιπόν τι γίνεται. Σε κάθε περίπτωση δημοσιεύουμε τα τέσσερα σενάρια που κυκλοφόρησε το υπουργείο Οικονομικών ς επικρατέστερα να συζητηθούν στην σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών (αν γίνει)
1) Μείωση των επικουρικών συντάξεων οι οποίες είναι άνω των 150 ευρώ το μήνα έως και 15%.
2) Έχει δύο πτυχές: στην πρώτη προκρίνεται η μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 10% και των κύριων κατά 5%. Κυβερνητικοί κύκλοι, όμως, μέχρι αργά χθες το βράδυ επέμειναν στην πρόταση να γίνει η μείωση αυτή (του 5%) επί των κύριων συντάξεων σε όσες ξεπερνούν τα 1.000 ή 1.200 ευρώ το μήνα μικτά.
3) Μείωση κατά 5% των επικουρικών και κατά 10% των κύριων συντάξεων. Στην ίδια κατεύθυνση, οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες έχουν προτείνει προς την Τρόικα οι μειώσεις αυτές επί των κύριων συντάξεων (10%) να γίνουν μόνο σε όσες ξεπερνούν τα 1.000 ή 1.200 ευρώ το μήνα μικτά.
4) Το τελευταίο σενάριο προκρίνεται μόνο στην περίπτωση που από τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς δεν γίνουν αποδεκτές οι μειώσεις στις επικουρικές. Στην περίπτωση αυτή, λοιπόν, οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν προτείνει προς την Τρόικα, και κατ’ επέκταση προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τους πολιτικούς αρχηγούς, να περικοπούν οι κύριες συντάξεις κατά 15% με 20%, θεωρώντας και σε αυτή την περίπτωση δικαιότερο οι μειώσεις να γίνουν σε όσες ξεπερνούν τα 1.000 ή 1.200 ευρώ το μήνα.
* Σημειώνεται ότι οι επικείμενες, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις θα είναι οι τρίτες κατά σειρά μέσα σε χρονικό διάστημα λιγότερο των 9 μηνών.
 * Στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του Ενιαίου Μισθολογίου αναμένεται και η ριζική αναμόρφωση του καθεστώτος των αδειών, κυρίως ως προς τα κριτήρια με τα οποία παρέχονται στους δημοσίους υπαλλήλους.
~* Καταχρήσεις
~ Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα καταγράφονται φαινόμενα κατάχρησης της συνδικαλιστικής άδειας από εκπροσώπους των εργαζομένων, την ίδια στιγμή που οι συνάδελφοί τους στον ιδιωτικό τομέα δέχονται μείωση αποδοχών σε περίπτωση που ξεπεράσουν το όριο των ημερών που προβλέπει ο νόμος.
~ Συγκεκριμένα, στον δημόσιο τομέα προβλέπονται εκτός από την κανονική άδεια (από 20-25 ημέρες και 4 επιπλέον ημέρες για όσους εργάζονται σε παραμεθόριες περιοχές), οι παρακάτω:
• Μικρή άδεια άνευ αποδοχών μέχρι έναν μήνα.
• Μακρά άδεια άνευ αποδοχών από 2-5 έτη για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους, με σκοπό να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα (σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου).
• Άδεια άνευ αποδοχών μέχρι 6 χρόνια, λόγω μετάθεσης του συζύγου στο εξωτερικό.
• Άδεια άνευ αποδοχών για πέντε συν πέντε χρόνια προκειμένου να απασχοληθεί σε αντίστοιχη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε διεθνή οργανισμό.
~ Σε κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις ο υπάλληλος μετά τη λήξη της άδειας μπορεί να επιστρέψει στην οργανική του θέση. Αντίστοιχα, στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει νομική πρόβλεψη για παροχή αδειών άνευ αποδοχών, και βέβαια εγγύηση για επιστροφή στην εργασία.
~ Αξιοσημείωτη είναι η κατηγοριοποίηση των αδειών ασθενείας που καταγράφονται στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα. Προβλέπονται:
• Μακροχρόνια αναρρωτική άδεια μέχρι 12 μήνες.
• Μακρά αναρρωτική χρόνιων παθήσεων από 2-24 μήνες για υπαλλήλους που πάσχουν από δυσίατο νόσημα.
• Αναρρωτική βραχυχρόνια άδεια για 2+2 ημέρες με δήλωση του υπαλλήλου ή γνωμάτευση γιατρού.
• Αναρρωτική από γιατρό για 3+3 ημέρες τον χρόνο.
• Αναρρωτική από διευθυντή κλινικής για 5+5 ημέρες κατ΄ έτος.
~ Ο σχετικός νόμος για τις άδειες ασθενείας στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ) της ΓΣΕΕ, είναι ο ν. 4558 του 1930, που περιγράφει τα ανώτατα όρια βραχείας ασθενείας τα οποία είναι:
• 1 μήνας για όσους εργαζόμενους υπηρετούν μέχρι 4 χρόνια.
• 3 μήνες για όσους υπηρετούν από 4 μέχρι 10 χρόνια.
• 4 μήνες για όσους υπηρετούν από 10 μέχρι 15 χρόνια.
• 6 μήνες για όσους υπηρετούν από 15 χρόνια και πάνω.
~ Η έννοια της παραπάνω διάταξης -σύμφωνα με το ΚΕΠΕΑ- είναι ότι ο εργοδότης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρήσει ως οικειοθελή αποχώρηση την απουσία του εργαζομένου μέσα στα παραπάνω χρονικά όρια για λόγους ασθενείας.
~* Από τη σημαία
~ Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στον δημόσιο τομέα όπου μέρες κανονικής άδειας παρέχονται χωρίς προηγούμενη αιτιολογία του αιτούντος, ενώ ένας μεγάλος αριθμός αδειών "χρεώνεται" τις ημέρες που έχουν προκηρυχτεί απεργίες.
~* Οι συνδικαλιστές
* Εκπρόσωποι πρωτοβάθμιου με προνόμια τριτοβάθμιων σωματείων
* Η νομολογία που διέπει τις συνδικαλιστικές άδειες είναι κοινή τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για τον δημόσιο τομέα. Τα μέλη των τριτοβάθμιων οργανώσεων (ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ) λαμβάνουν άδεια από την εργασία τους μετ΄ αποδοχών για όλο το χρονικό διάστημα της θητείας τους. Το ίδιο και οι πρόεδροι ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων εφόσον οι υπαγόμενες στη δύναμή τους πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν πάνω από 1.501 και έως 10.000 ψηφίσαντα μέλη.
* Μπορούν να λάβουν άδεια 15 ημερών άνευ αποδοχών τον μήνα ο αντιπρόεδρος, ο γενικός γραμματέας και ταμίας των πιο αντιπροσωπευτικών δευτεροβάθμιων οργανώσεων με λιγότερα από 1.500 μέλη και 9 ημέρες τον μήνα τα μέλη Δ.Σ.
* Για τα πρωτοβάθμια σωματεία προβλέπεται άδεια χωρίς αμοιβή για 5 ημέρες τον μήνα στον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, και γενικό γραμματέα αν τα μέλη της οργάνωσης που εκπροσωπούν είναι 500 και άνω και 3 ημέρες μηνιαίως εάν είναι λιγότερα από 500. Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων, αξιοποιώντας ευνοϊκότερες ρυθμίσεις ή παίρνοντας "άδεια από τη σημαία", απολάμβαναν τα προνόμια των συνδικαλιστών τριτοβάθμιων οργανώσεων, απέχοντας από την εργασία τους μετ΄ αποδοχών για το σύνολο της θητείας τους.
~* 34 είδη αδειών έχει το δημόσιο
~* Οι άδειες που καταγράφει ο κώδικας των δημοσίων υπαλλήλων είναι:
• Κανονική (20-25 ημέρες)
• Ειδική γάμου (5 ημέρες)
• Άδεια θανάτου (3 ημέρες)
• Εκλογική άδεια (1-3 ημέρες)
• Βαριά ασθένεια (22 ημέρες)
• Αναπηρίας (6 ημέρες)
• Αιμοδοτική (2 ημέρες)
• Μηχανογραφική (6 ημέρες)
• Άνευ αποδοχών (1 μήνας)
• Άνευ αποδοχών μακρά (έως 5 έτη)
• Άνευ αποδοχών λόγω μετάθεσης του συζύγου στο εξωτερικό (6 έτη)
• Άνευ αποδοχών εξωτερικού (5+5 έτη)
• Κυοφορίας ( 5-7 μήνες)
• Ειδική κυοφορίας (4 μήνες)
• Άδεια υιοθεσίας (3 μήνες)
• Ανατροφής παιδιού (9 μήνες ή μείωση των ημερήσιων ωρών εργασίας κατά 2 ώρες)
• Ανατροφή παιδιού από μονογονεϊκή οικογένεια ή ΑΜΕΑ (7 μήνες ή ανάλογες ώρες)
• Μακρά αναρρωτική (1-12 μήνες)
• Μακρά αναρρωτική χρονίων παθήσεων (2-24 μήνες)
• Ειδική άδεια μικρής διάρκειας
• Για συμμετοχή σε συνέδρια
• Για εξετάσεις (έως 20 ημέρες)
• Συμμετοχή σε δίκη (3 ημέρες)
• Άσκησης καθηκόντων σε αιρετά όργανα
• Συνδικαλιστικές άδειες
• Άδεια διδασκαλίας
• Άδεια λουτροθεραπείας
• Αναρρωτική βραχυχρόνια (2+2 ημέρες)
• Αναρρωτική από γιατρό (3+3)
• Αναρρωτική από διευθυντή κλινικής (5+5 ημέρες)
• Υπηρεσιακής εκπαίδευσης (μέχρι 2 έτη)
• Για μεταπτυχιακό (έως 3 έτη)
• Για διδακτορικό (μέχρι 4 έτη)
• Λοιπές άδειες
~* ΟΙ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΕΣ
* Μία μέρα επιπλέον κάθε δίμηνο
~ Το συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσίων μπορεί να θεωρεί μέρος των αδειών ως "κατάκτηση".
~ Αρκετές όμως μπορούν να χαρακτηριστούν έως και υπερβολικές, αν αναλογιστεί κανείς τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και τις συνθήκες που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα.
~ Για παράδειγμα, η μηχανογραφική άδεια που αναλογεί σε 6 ημέρες για όσους υπαλλήλους χειρίζονται ηλεκτρονικό υπολογιστή και "απασχολούνται σε οθόνη οπτικής καταγραφής για περισσότερες από 5 ώρες την ημέρα", δηλαδή η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Λόγω χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορούν να λάβουν άδεια μία ημέρα το δίμηνο.
~ Η νομολογία περιλαμβάνει επίσης την έννοια της αθλητικής άδειας, καθώς και λοιπών ειδικών αδειών.
~* Συνέδριο
* Προβλέπεται ειδική άδεια για συμμετοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις και σεμινάρια στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, εφόσον η συμμετοχή του εργαζόμενου κρίνεται συμφέρουσα από την υπηρεσία.
* Η συμμετοχή σε συνέδριο, όμως, δεν συνδυάζεται απαραίτητα με παρουσίαση και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της διαδικασίας από τον δημόσιο υπάλληλο. Επίσης προβλέπεται ειδική άδεια για υπαλλήλους των ΟΤΑ για την άσκηση των καθηκόντων τους σε αιρετά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
* Επίσης προβλέπεται ειδική άδεια λουτροθεραπείας για χρόνια πάσχοντες από αναπηρία, ενώ με νόμο του 1949 προβλεπόταν άδεια αεροθεραπείας για τους υπαλλήλους που ήταν ανάπηροι πολέμου.
~* Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα χάσουν έως 4 μισθούς σε σχέση με το 2009
* Έως 40% θα μειωθούν οι αποδοχές με το νέο μισθολόγιο
~ Πυρετωδώς προετοιμάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης το σχέδιο νόμου για το Ενιαίο Μισθολόγιο προκειμένου να παρουσιαστεί εντός του καλοκαιριού και να ξεκινήσει η εφαρμογή του από τον Σεπτέμβριο. Ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, σύμφωνα με πληροφορίες, ασχολείται ιδιαιτέρως με τη διαμόρφωση του βαθμολογίου στον δημόσιο τομέα. Θεμελιώδης αρχή του νέου μισθολογίου θα είναι η "ίση αμοιβή για ίδια εργασία" προκρίνοντας την άρση των μισθολογικών ανισοτήτων μεταξύ υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα. Έτσι θα πραγματοποιηθούν περικοπές σε ειδικά επιδόματα και πρόσθετες παροχές, ενώ το "μαχαίρι" των μειώσεων θα μπει βαθύτερα στα "ρετιρέ". Στον δημόσιο τομέα μετά τα πρώτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, τα οποία επέφεραν περικοπές της τάξης του 20% στους μισθούς των υπαλλήλων, το νέο "ψαλίδι" των επιδομάτων αναμένεται να μειώσει τις αποδοχές έως και 40% στους υψηλά αμειβόμενους, ενώ υπάρχει περίπτωση οι συνάδελφοί τους που είναι χαμηλόμισθοι να δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται οριακά.
~* Οι πρώτες απώλειες
~ Υπολογίζεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα χάσουν έως και 4 μισθούς ετησίως κατά μέσο όρο από τις αποδοχές που λάμβαναν το 2009, μετά την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου και του Ενιαίου Μισθολογίου. Ψηφίστηκε ήδη η αναβολή απόδοσης των ποσών ωρίμανσης που περικόπτει τις αποδοχές κατά 425 ευρώ κατά μέσον όρο.
~ Τα ειδικά μισθολόγια αναμένεται να διατηρηθούν προσαρμοσμένα στη λογική του Ενιαίου, γεγονός που σημαίνει ότι θα υποστούν μειώσεις στις τελικές αποδοχές κυρίως διοικητικοί υπάλληλοι στα δικαστήρια ή στις ένοπλες δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ψήφιση του Μισθολογίου θα συνοδεύσει νομοθετική ρύθμιση που θα θεσμοθετεί την έννοια του "κρατικού υπαλλήλου". Όλοι οι εργαζόμενοι του "στενού" δημόσιου τομέα θα ανήκουν στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αποτέλεσμα να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις υπαλλήλων. Πηγη
~ ΠΗΓΗ: Σενάρια μέτρων για… Νταχάου http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/02/blog-post_4472.html#ixzz1lnoMyZOn…

~** Ορος "πολιτική αλητεία", μια φράση που έγινε θεσμός του κόμματος που κατέστρεψε την Ελλάδα, το πασόκ! :


** Αφιερωμένες εξαιρετικά...

* Oι φωτογραφίες που δημοσι¬εύουμε είναι αφιερωμένες εξαιρετικά από το «Π» στον πολιτικό «εργολάβο» των αυθαιρέ¬των, τον Νίκο Σηφουνάκη!Το παρατσούκλι δεν είναι δικής μας εμπνεύσεως, το έχουμε δανει¬στεί από την πιάτσα... Γιατί μπορεί οι σφουγγοκωλάριοι να μην του το έχουν πει ακόμα για να μην τον στε¬ναχωρήσουν, αλλά στα αρχιτεκτονι¬κά γραφεία, στους κύκλους των όπου γης αυθαίρετων και παράνομων, αλ¬λά κυρίως στις συζητήσεις των νόμι¬μων κορόιδων, αυτό το παρατσούκλι χρησιμοποιούν για να μην αναφερθούν στο όνομά του.Και επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο, ο χαρακτηρισμός «πολιτικός ‘‘εργο¬λάβος’’ των αυθαιρέτων» προέκυ¬ψε από την εκπληκτική του επίδοση μέσα σε έξι μήνες να προκαλέσει με τις πολιτικές του επιλογές και τις νο¬μικές ρυθμίσεις που ξεθεμελιώνουν το Σύνταγμα παράνομη οικοδομική «έκρηξη» στις περιοχές της χώρας όπου το χρήμα «πολύχρωμο» και «μαύρο» μπορεί εν μέσω της από¬λυτης οικονομικής κρίσης να ρέει άφθονο.Τις φωτογραφίες που φιλοξενού¬με μας τις έστειλε αναγνώστης του «Π» και αποτελούν ένα μικρό μόνο στιγμιότυπο από τα όργια που γίνο¬νται ελέω Σηφουνάκη στη Μύκονο, και όχι μόνο.
* Ο φίλος αναγνώστης βρέθηκε στην - κατεστραμμένη πλέον - πα¬ραλία της Ελιάς στα μέσα Δεκεμβρί¬ου και κατέγραψε το κόλπο των πα¬ράνομων που επιβραβεύει ο Σηφουνάκης. Και το κόλπο είναι απλό: Σε οι¬κόπεδο εντός του οποίου βρίσκεται νόμιμο οίκημα ξεφύτρωσε και ένας σκελετός που κάλυψε σχεδόν όλο το οικόπεδο. Και αυτός ο σκελετός, που σε λίγο καιρό θα είναι ακόμα ένα πα-ράνομο σπίτι, θα πάρει πανηγυρικά άφεση αμαρτιών από τον αναπληρω¬τή υπουργό ΠΕΚΑ.Οι σκελετοί έχουν απλωθεί σε όλη τη χώρα και, όπως λένε αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί της πιάτσας και όχι του υπαρκτού... συνδικαλι¬σμού, σε όλη την Ελλάδα κτίζονται αυθαίρετα αφού όλα νομιμοποιού¬νται.
* Υπάρχουν, μάλιστα, λένε, πε¬ριπτώσεις θρασύτατων ιδιοκτητών και μηχανικών που στέλνουν σχέδια όπου με photoshop έχουν προστεθεί οικήματα τα οποία θα κατασκευα¬στούν, αφού πρώτα νομιμοποιηθούν!Σε ολόκληρη τη χώρα κτίζονται αυθαίρετα παντού, αφού κανείς δεν πρόκειται ποτέ να κάνει έλεγχο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σηφουνάκης μέχρι και την τελευταία στιγμή κατα¬θέτει τροπολογίες στον ήδη ψηφισμέ¬νο νόμο με τον φόβο μήπως και μείνει κάποιος παράνομος παραπονεμένος. Για παράδειγμα μια από τις τελευταίες τροπολογίες προβλέπει ότι για την πι¬στοποίηση του χρόνου ανέγερσης του αυθαιρέτου, εάν δεν υπάρχουν αερο¬φωτογραφίες ή άλλα στοιχεία, αρκεί η υπεύθυνη δήλωση και μόνο του ιδι¬οκτήτη!Όπως λένε στους διαδρόμους του ΥΠΕΚΑ, ο Σηφουνάκης ούτε ντράπη¬κε όταν δήλωνε με στόμφο ότι με τον νόμο βάζει τέλος στην αυθαιρεσία και στην επόμενη γενιά αυθαιρέτων ούτε κοκκίνισε όταν από το βήμα της Βου¬λής τόλμησε να αναφερθεί στον αεί¬νηστο Τρίτση.
* Αλλά όπως λέει ο λαός... «και η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες».-

~** Πως οι Ελληνες καταστρεφονται μονοι τους

http://youtu.be/XAAsj1nU27A ,



*** Όλα τα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης για εργασιακό, ασφαλιστικό Της Ρούλας Σαλούρου
* Μειώσεις σε κατώτατους και τους βασικούς μισθούς κατά 22%, μείωση των μισθών στους νέους κατά επιπλέον 10%, κατάργηση μονιμότητας σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες, μείωση των επικουρικών χωρίς πλαφόν, με νόμο πλαίσιο και των κύριων συντάξεων σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες και ΝΑΤ, κατάργηση της Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας, μείωση των κοινωνικών επιδομάτων κατά περίπου 4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2015 και επανεξέταση όλων των ειδικών μισθολογίων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, το κείμενο που συζητούν αυτή τη στιγμή στο Μαξίμου.  * Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr, στο κείμενο που καλούνται να υπογράψουν οι αρχηγοί περιλαμβάνεται:
- 1. Νόμος - πλαίσιο για τα επικουρικά ταμεία με στόχο τη μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 0,4% του ΑΕΠ (600 εκ. ευρώ μείωση). Το μέτρο εξειδικεύεται σε μειώσεις 15% των κυρίων ταμείων ασφάλισης ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες και 7% μειώσεις στο ΝΑΤ. Έναρξη εφαρμογής μειώσεων 1.1.2012
- 2. Επανεξέταση στα τέλη Ιουνίου των ταμείων που έχουν περιοδικές εφάπαξ καταβολές.
 - 3. Σύστημα συλλογής ασφαλιστικών εισφορών. Αναθεώρηση της μεθόδου συλλογής εισφορών. Ολοκλήρωση προγράμματος έως Σεπτέμβριο 2012. Από το Μάρτιο 2012 ενοποίηση είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρων και ενοποίηση ελέγχου καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.
 ~* ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
1. Στόχος εξοικονόμησης ποσού ύψους με 1,5% του ΑΕΠ, για την περίοδο ισχύος του προγράμματος (2013-2015). Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν διακοπές προγραμμάτων και εισοδηματικό όριο για την παροχή επιδομάτων.
 ~* ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 1. Μείωση μοναδιαίου εργασιακού κόστους κατά 15% στη διάρκεια ισχύος του προγράμματος. Κοινωνικός διάλογος. Εάν έως τέλος Φεβρουαρίου δεν υπάρξει συμφωνία, τότε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την προσαρμογή του κόστους.
 ~* Μέτρα:
 * Διαρθρωτικά μέτρα στον τομέα των συλλογικών διαπραγματεύσεων
 -Μέγιστη διάρκεια συλλογικών συμβάσεων τρία χρόνια.
-Οι ισχύουσες συμβάσεις λήγουν ένα χρόνο μετά τη νομοθέτηση του προγράμματος.
-Μετενέργεια: μείωση του χρόνου της από έξι μήνες σε τρεις.
-Στο βαθμό που δεν υπάρξει νέα συλλογική σύμβαση εντός τριών μηνών ως βάση θεωρείται ο βασικός μισθός της ΕΓΣΣΕ. Επιπρόσθετα διατηρούνται γενικά επιδόματα όπως: θέσης, παιδιών, εκπαίδευσης, επικινδυνότητας. Αυτά διατηρούνται έως τη σύναψη νέας συμφωνίας (συλλογικής ή ατομικής).
-Κατάργηση μονιμότητας σε όλες τις εταιρίες (ΔΕΚΟ, τράπεζες).
-Πάγωμα ωριμάνσεων μέχρις ότου η ανεργία μειωθεί κάτω από 10%.
-Κατάργηση μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία. Στη διαιτησία μπαίνουν μόνο οι βασικοί μισθοί. Λαμβάνονται υπόψη η οικονομική κατάσταση της εταιρίας.
 * Προσαρμογή βασικού μισθού
-Μείωσή του κατά 22% σε όλα τα επίπεδα.
-Πάγωμα του κατώτατου στα επίπεδα που θα διαμορφωθούν μετά τη μείωση έως το πέρας της προγραμματικής περιόδου.
-Επιπρόσθετη μείωση κατά 10% για τους νέους (έως 25 ετών).
-Έως τέλη Ιουλίου 2012, σαφές χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της ΕΓΣΣΕ με σκοπό την ευθυγράμμιση αυτής με τις ανταγωνιστικές χώρες.
 * Μη μισθολογικό κόστος
 -Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 2% με την κατάργηση των εισφορών για ΟΕΚ-ΟΕΕ. Οι δύο αυτοί οργανισμοί κλείνουν.
-Περαιτέρω μείωση κατά 3% των εισφορών ΙΚΑ από 1.1.2013 χωρίς να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός. Ελπίζεται αύξηση αποτελεσματικότητας στην είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών. Εάν από τη μείωση των εισφορών προκύψει επιπρόσθετο κόστος στον προϋπολογισμό προβλέπεται αναπροσαρμογή όλων των συντάξεων.
-Μετά από αναλογιστικές μελέτες και διάλογο τα ειδικά επικουρικά ταμεία εταιριών με ιδιαίτερο κόστος ασφαλιστικών εισφορών να εξομοιωθούν με τις εισφορές άλλων επιχειρήσεων που καλύπτει το ΙΚΑ. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιβαρυνθεί κρατικός προϋπολογισμός.
 ~ Σε περίπτωση που αυτά δε λειτουργήσουν θα πρέπει να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα.
 ~* ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
 1. Επανεξέταση όλων των ειδικών μισθολογίων με στόχο εξοικονόμηση ποσού 0,2% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση.
2. Επανεξέταση μισθολογικών κλιμακίων.
3. Μείωση αριθμού δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 2011-2015.
4. Διατήρηση προσλήψεων 1:5.
5. Εργασιακή εφεδρεία.
6. Μείωση συμβασιούχων.
7. Περιορισμός εισαγωγών σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και γενικά σε σχολές που εξασφαλίζουν αυτόματη πρόσληψη στο δημόσιο.


~** Συμμοριτοπόλεμος - Έργα και ημέρες του ΚΚΕ
http://youtu.be/S5b8ZAnER6k ,



** ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΌΜΑΣΤΕ  ...ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!

*** Ιρλανδός αναπληρωτής Πρωθυπουργός: "Η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη"

* Την πεποίθησή του πως η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη παρά την κλιμάκωση της κρίσης χρέους εξέφρασε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιρλανδίας ασκώντας παράλληλα κριτική σε άλλους πολιτικούς της Ε.Ε. που έχουν προβεί σε αντίθετα σχόλια.  * «Το ευρώ είναι εδώ για να μείνει,» σημείωσε ο Eamon Gilmore σε εκδήλωση του Brookings Institution.
 * «Πιστεύω πως όλες οι χώρες που είναι μέρος του ευρώ θα παραμείνουν σε αυτό και ειλικρινά νομίζω πως δεν είναι χρήσιμο πολιτικοί της Ευρώπης να κάνουν εικασίες για την έξοδο ή όχι μίας χώρας,» τόνισε ο Gilmore.
 *  Στη συνέχεια ο Gilmore σημείωσε πως αν και μία αναδιάρθρωση χρεών τύπου Ελλάδας είναι ελκυστική βραχυπρόθεσμα, από μακροπρόθεσμη σκοπιά δεν είναι συνετή.

*** S&P: Θα αναβαθμίσει την Ελλάδα μετά το PSI

* Στην προσωρινή υποβάθμιση της Ελλάδας σε «επιλεκτική χρεοκοπία» (selective default) θα προχωρήσει πιθανότατα η Standard & Poor΄s κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής των ομολόγων.  * Όπως μεταδίδει το Reuters, ο αναλυτής του οίκου Frank Gill σε τηλεδιάσκεψη με πελάτες, δήλωσε πως μετά την ανταλλαγή η αξιολόγηση της Ελλάδας θα αναβαθμιστεί παραμένοντας ωστόσο σε χαμηλό επίπεδο, το οποίο θα εξαρτηθεί από το αν το χρέος της χώρας μειωθεί σε βιώσιμο επίπεδο.
 * Σημειώνεται πως η S&P διατηρεί αξιολόγηση CC για την Ελλάδα με αρνητικό outlook.

*** Κοντά σε συμφωνία ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ με το YΠΕΣ για το σχέδιο νόμου περί "Καλλικράτ​η"


 * Αποδεκτές έκανε η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών τις προτάσεις που κατέθεσαν στη σημερινή συνάντηση οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι σχετικά με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου που αφορά αλλαγές στον «Καλλικράτη».
 * Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αναστάσιος Γιαννίτσης, η αναπληρώτρια υπουργός κα Φώφη Γεννηματά και ο υφυπουργός κος Πάρης Κουκουλόπουλος αναφερόμενοι στις επίμαχες διατάξεις, που είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση Περιφερειαρχών και Δημάρχων, τόνισαν ότι το υπουργείο έχει την διάθεση να ακούσει και να συμφωνήσει με ό,τι προτείνουν οι αιρετοί εκπρόσωποι του Α’ και Β’ βαθμού της Αυτοδιοίκησης.
 * Οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι ζήτησαν απόσυρση των διατάξεων που προβλέπουν τη δημιουργία Αναπτυξιακού Ταμείου στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις καθώς και τη δημιουργία Τοπικών Επιτροπών ανά Περιφερειακή Ενότητα.
 ~ Για τα θέματα αυτά ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιαννίτσης συμφώνησε να αποσυρθούν οι συγκεκριμένες δύο διατάξεις.
 * Συμφωνήθηκε επίσης, η σύσταση μικτής επιτροπής από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη η οποία μέχρι την Παρασκευή θα υποβάλλει τις τελικές προτάσεις για τα επιμέρους θέματα του σχεδίου νόμου.
 * Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. και Περιφερειάρχης Αττικής κ.Γιάννης Σγουρός δήλωσε:
 - “Eίχαμε έναν ουσιαστικό διάλογο σε πολύ θετικό κλίμα για όλα τα θέματα του σχεδίου νόμου με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.
 - Στόχος όλων μας είναι να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα ο Α’ και Β’ βαθμός προς όφελος του πολίτη, ο οποίος πρέπει να εξυπηρετείται.
 - Εάν συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία στο ίδιο θετικό πνεύμα τότε θα γίνει πράξη αυτό που υποστηρίζω χρόνια, να μικρύνει δηλαδή η απόσταση μεταξύ Κεντρικής Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Αυτό θα λύσει προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα και θα μπορούμε πλέον να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες”.
 ~ Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης δήλωσε:
 - “Θέσαμε με ένταση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών το ζήτημα της νέας περικοπής πόρων στον πρώτο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης . Ο κ. υπουργός μας είπε πως δεν γνωρίζει κάτι για το ζήτημα και ότι και ο ίδιος περιμένει τη συμφωνία, η οποία θα επιτευχθεί.
 - Εμείς, τονίσαμε όμως με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι εάν στα 450 εκ. ευρώ - που εκ παραδρομής δεν είχαν εγγραφεί στον φετινό προϋπολογισμό και είχαν δεσμευτεί και το υπουργείο Οικονομικών και ο κ. Πρωθυπουργός ότι θα αποδοθούν στους δήμους - προστεθούν άλλα 400 εκ. ευρώ, οι δήμοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν, θα κλείσουν, θα καταρρεύσουν.
 - Το δεύτερο που συζητήσαμε κατά τη σημερινή συνάντηση ήταν το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και ειδικότερα σε ότι αφορά στον Καλλικράτη. Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση, ένας πάρα πολύ καλός διάλογος. Εμείς θέσαμε τις διαφωνίες, τις ενστάσεις και εκείνα τα ζητήματα που δεν είχαν συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και εύρυθμα οι δήμοι μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη. Είχαμε μια θετική ανταπόκριση εκ μέρους του υπουργού κ. Γιαννίτση και συνολικά της πολιτικής ηγεσίας.
 - Θεωρούμε ότι μέχρι την Παρασκευή στην κοινή Επιτροπή, την οποία συστήσαμε, όλα αυτά θα συμπεριληφθούν ώστε να επιλύσουμε και τις τελευταίες διαφωνίες και ενστάσεις που υπάρχουν ανάμεσα στον Α΄ και Β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης και στο υπουργείο Εσωτερικών. Η σημερινή συζήτηση έρχεται να επιβεβαιώσει ότι όταν ο διάλογος διεξάγεται με καλή διάθεση, τότε μπορούν να εξευρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.
 ~ Ερώτηση: Τι θα γίνει με τον τομέα καθαριότητας, τις κοινωνικές δομές, τους παιδικούς σταθμούς διότι αυτά που ζητά η τρόικα είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που ζητάτε εσείς σαν αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο;
 - Κ. Ασκούνης: Νομίζω ότι ίσως δεν υπάρχει πλήρης γνώση της λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και μη γνωρίζοντας το πώς λειτουργεί ένας δήμος, γίνονται προτάσεις, οι οποίες δεν βοηθούν, ούτε επιλύουν κανένα πρόβλημα. Είναι άλλωστε δεδομένο ότι εμείς έχουμε μία μείωση των πόρων από το 2009 στο 2012 κατά ΄53%. Δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω, θα κλείσουν οι δήμοι”.

***


~ Νύχτα βγήκαν στο κλαρί και πήρανε τους δρόμους,

κάτι τύποι πονηροί, κρυφά απ' τους αστυνόμους.


ήταν οχτώ και φτιάξανε τη συμμορία της πλάκας


και αρχηγός τους ήτανε, ένας ψηλός και βλάκας.

** Η μητέρα του είχε μόνο ένα μάτι

Ντρεπόταν γι’ αυτήν κι ώρες ώρες την μισούσε. Η δουλειά της ήταν μαγείρισσα στην φοιτητική λέσχη..

Μαγείρευε γιά τους φοιτητές καί τους καθηγητές για να βγάζει τα έξοδά τούς…

∆εν ήθελε να του μιλάει γιά να μην μαθαίνουν οτι είναι παιδί μιας μητέρας με… ένα μάτι.

Οι φοιτήτριες έφευγαν γρήγορα, όποτε τήν έβλεπαν νά βγαίνει γιά λίγο από την κουζίνα κι έλεγαν πως δεν άντεχαν το θέαμα καί πως τούς προκαλούσε μιά ανυπόφορη ανατριχίλα…

Μα από μικρόs είχε πρόβλημα μέ την εικόνα τns μητέρας του....

Μιά μέρα όταν ακόμη πήγαινε στό δημοτικό, πέρασε η μητέρα του στο διάλειμμα να του πει ένα γειά.

Ενοιωσε πολύ στενοχωρημένos. «Πώς μπόρεσε νά του τό κάνει αυτό»;… αναρωτιόταν…

Τήν αγνόησε, της έριξε μόνο ένα μισητό βλέμμα κι έτρεμε...

Τήν επόμενη μέρα ένας από τούς συμμαθητές του φώναξε: «Εεεε, η μητέρα σου έχει μόνο ένα μάτι!..

Ηθελε να πεθάνει. Ηθελε νά εξαφανιστει...

Οταν γύρισε σπίτι, τής είπε: «άν είναι όλοι νά γελάνε μαζί μου εξαιτίας σου τότε καλύτερα νά πεθάνεις!».

Αυτή δεν του απάντησε… «∆έν μ’ ένοιαζε τί είπα ή τί αισθάνθηκε, γιατί ήμουν πολύ νευριασμένος», έλεγε αργότερα σ’ ένα φίλο του. «Ηθελα νά φύγω από εκείνο τό σπίτι καί νά μήν έχω καμία σχέση μαζί της.

Ετσι διάβασα πάρα πολύ σκληρά μέ σκοπό νά φύγω μιά μέρα μακριά γιά σπουδές… καί τά κατάφερα, μά ήλθε κι έπιασε αυτή τή δουλειά στή λέσχη γιά νά μέ βοηθάει…

∆έν μπορούσε νά πάει κάπου αλλού;…».

Αργότερα παντρεύτηκε. Αγόρασε ένα δικό του σπίτι. Εκανε δικά του παιδιά κι ήταν ευχαριστημένος μέ τή ζωή του, τα παιδιά του, τήν γυναίκα του καί τή δουλειά του!

Μιά μέρα μετά από χρόνια απουσίας, όπως ο ίδιos της ζήτησε η μητέρα του πήγε νά τόν επισκευφθεί.

∆έν είχε δεί ποτέ από κοντά τά εγγόνια της...

Mόλιs εμφανίστηκε στην πόρτα, τά παιδιά του άρχισαν να

γελάνε, θύμωσε επειδή είχε πάει χωρίς να του το ζητήσει

καί χωρίς να τον προειδοποιήσει.

Τότε της φώναξε: «πώς τολμάς νά έρχεσαι ξαφνικά στό σπίτι μου καί νά τρομάζεις τά παιδιά μου; Βγές έξω!Φύγε!».

Η μητέρα του απάντησε γαλήνια: «Αα, πόσο λυπάμαι, κύριε! Μάλλον μου έδωσαν λάθος διεύθυνση» κι εξαφανίστηκε, χωρίs νά καταλάβουν τά μικρά πως είναι γιαγιά! τους…

Πέρασαν χρόνια καί μιά μέρα βρήκε στό γραμματοκιβώτιο του σπιτιού του μιά επιστολή γιά τή σχολική συγκέντρωση της τάξης του από τό δημοτικό σχολείο, που θά γινόταν στην πόλη πού γεννήθηκε… Είπε ψέματα στή γυναίκα του οτι θά έκανε ένα επαγγελματικό ταξίδι καί πήγε. Οταν τελείωσε η συγκέντρωση τών συμμαθητών, πήγε στό σπίτι πού μεγάλωσε, μόνο από περιέργεια…

Οι γείτονες,του είπαν οτι η μητέρα του είχε πεθάνει πρόσφατα. ∆έν έβγαλε ούτε ένα δάκρυ. Του έδωσαν ένα γράμμα που είχε αφήσει γι’ αυτόν:

«Αγαπημένε μου γιέ, σέ σκέφτομαι συνέχεια. Λυπάμαι που ήρθα στό σπίτι σου καί φόβισα τά παιδιά σου. Εμαθα οτι έρχεσαι γιά τήν σχολική συγκέντρωση κι ένοιωσα πολύ χαρούμενη. Αλλά φοβάμαι οτι μπορεί νά μήν είμαι σέ θέση νά σηκωθώ από τό κρεβάτι γιά νά έρθω νά σε δώ.

Εγραψα αυτό τό γράμμα νά στό δώσουν αν δε με προφτάσεις. Στεναχωριέμαι που σε έφερνα σέ δύσκολη θέση καί ντρεπόσουν γιά μένα όσο ήσουν μικρός. Βλέπεις… όταν ήσουν πολύ μικρός, είχες ένα σοβαρό ατύχημα κι έχασες τό μάτι σου. ∆έν θά μπορούσα νά σέ βλέπω νά μεγαλώνεις μέ ένα μάτι.

Ετσι σού έδωσα τό δικό μου...

Ημουν τόσο υπερήφανη που ο γιος μου θά έβλεπε τον κόσμο μέ τή δική μου βοήθεια, με το δικό μου μάτι.,. Εχεις πάντα όλη τήν αγάπη μου....

Η μητέρα σου».

---------------------------------------------------------------------

Το πιο γλυκό πλάσμα πάνω στη γη ...Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ...

Η μόνη που θα έκανε θυσίες χωρίς αντάλλαγμα...

Οσοι έχετε τη δυνατότητα δώστε της μια σφιχτή αγκαλιά

όσοι πάλι δεν μπορείτε στειλτε της τη γλυκειά σας σκέψη..

να είστε σίγουροι πως κι εκέίνη θα δακρύσει όπου κι αν είναι και θα σας πει ξανά ..

ΚΙ ΕΓΩ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ...

***

*** Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Άκης Τσοχατζόπουλος :
~ Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την απολογία του στον εφέτη Θεόδωρο Κανελλόπουλο για «ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες» του έτους 2010 (χρήση 2009).

 ~ Παράλληλα, διατάχθηκε η δέσμευση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο φέρεται πως δεν είχε δηλώσει, όπως προέκυψε μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής. Μετά την απολογία του, ο κ. Τσοχατζόπουλος υποχρεώθηκε να καταβάλλει εγγυοδοσία 150.000 ευρώ ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.
 ~ Το επίμαχο πόθεν έσχες κρίθηκε ως ανειλικρινές μετά το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, τα 150.000 από το οποίο δικαιολογεί ως λήψη δύο δανείων.
 ~ Δεν έχει δηλώσει όμως το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ενώ παλιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματα του. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το σπίτι δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011 καθώς αποκτήθηκε το 2010 και ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής που κατά την άποψή του δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.Πηγή:www.capital.gr
Το πράσινο μάτι όλα σας τα λέει !
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ ενημέρωση για σήμερα  Τετάρτη 8/02/2012  :
~** Για την Σούπερ Λίγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε εξ αναβολής αγώνες :
Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός  0-1 , (0-1) .-^
Τα γκόλ : 33΄ Σουμπίνιο .- ^
Κάρτες : Εμανουέλ Περόνε , Σάββας Τσιμπούρης , Ρούμπεν Πουλίδο , Σουμπίνιο , Στέλιος Βασιλείου , Ζντράτκο Πόποβιτς , Τζάκσον Μεντί , Στέφανος Ναπολεόνι  κόκκινη .-
Παναιτωλικός - Δόξα Δράμας 0-2 , (0-1).- ^
Τα γκόλ : 35΄Χρήστος Αραβίδης , 80΄Μάνουελ Βίτορ Σάντος Λίμα .-^
Κάρτες : Αντρέ Ρόκκα (2) κόκκινη , Λουϊτζι Τζενάμο , Νικόλαος Ψυχογιός , Γκοντζέλες Ουέλινγκτον , Αμβρόσιος Παπαδόπουλος , Λεάντρο , Ντίνο Σερεμέτ .-^
Τριφυλάρα μου πολύ Σάγαπώ!
~** Στην Κύπρο  για το Κύπελλο στο ποδόσφαιρο :
Ένωση Νέων Παρεκκλησιάς - ΑΕΚ Λάρνακας 0-5 ,( 0-1 ).- ^
Ολυμπιακός Λευκωσίας - Ομόνοια Αραδίππου 3-2 ,( 2-0 ).- ^
Ανόρθωση - ΑΠΟΠ Κινύρας 3-0 , (3-0).- ^
Νέα Σαλαμίνα - Ομόνοια Λευκωσίας 1-8 , (0-4).- ^

~** Για την Ευρωλίγκα στο ευρωμπάσκετ :
5ος - Εφές Ανατολού - Ολυμπιακός Πειραιώς   65-67  , (32-37) .-^  
6ος - Σιένα - Μάλαγα        84-69  ,(23-19)  .- ^  
6ος - Μπιλμπάο - Ρεάλ Μανδρίτης   93-69 , (52-26) .-     
7ος - Μιλάνο - Ούνικς Καζάν   60-54 , (32-28) .-   

~* Για το Eeurocup στο Ευρωμπάσκετ :
~ 10ος -Βίλερμπαν -Άρης Θεσ. 79-52 .- ^
~ 12ος - Άλμπα - Λιέτουβος Ρίτας  62-79 .- ^
~ 12ος - Μπένετον - Κουμπάν 87-76.- ^ 
~ 9ος - Γκραβελίν - Ρήγα  62-69.- ^
~ 9ος - Βαλένθια - Νίμπουρκ 73-72 .- ^  

*** Κοινή δράση κατά των μέτρων της τρόικας

~ Δικηγόροι, μηχανικοί και γιατροί αποφάσισαν κοινή δράση και κοινές κινητοποιήσεις, τόσο σε πανελλαδικό όσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατά των μέτρων που επιβάλλει η τρόικα, ενώ παράλληλα αποφάσισαν το μποϋκοτάζ των γερμανικών προϊόντων.

*** Στο όριο της φτώχειας το 27,7% των Ελλήνων
* Στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ζει το 27,7% των Ελλήνων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2010 που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει την Ελλάδα 7η, σε ποσοστά φτώχειας, μεταξύ των 27.

***

~***ANAΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 :

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερότητας στην ενημέρωση , Η Ελληνική γλώσσα , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/2012.html  , Ελλαδα - Ευρώπη και Ελευθερία 2012 , Tετάρτη 01/02/2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012.-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/  , Παναγία Υπαπαντη Σωτήρα στην Καλαμάτα 2/02/2012 .- http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Πεμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/3022012.html  ,
Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 3/02/2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/4-5-2012.html  , Aυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 4 και 5 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/6022012.html  , Ελεύθερες Θέσεις ...Σκέψεις ....Απόψεις κ.λ.π.6/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/7-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012 , Το σημερινό διακύβευμα είναι η εθνική ταυτότητα και η ελευθερία μας .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/02/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
**
~** - Μας λένε κάποιοι να σκεφτούμε με ...ρεαλισμό και ...διπλωματικότητα απέναντι στους επικυρίαρχους που ο προδότης ..."λεφτά υπάρχουν" έβαλε στην πατρίδα μας από την σύγχρονη "κερκόπορτα" του Έθνους. -
- Τους απαντούμε λοιπόν :
~ Αυτός ο ..."ρεαλισμός" και η "διπλωματικότητα", αν είχαν πρυτανεύσει στις σκέψεις και αποφάσεις των "αμόρφωτων" ηρώων του '21. αλλά και των πιό πρόσφατων προγόνων μας του παλλαϊκού ξεσηκωμού του '40, σήμερα θα μιλούσαμε για μιά άλλη χώρα και έναν διαφορετικό λαό.
~ Που σαν μακρινό απόηχο θα είχε -ίσως- την αίγλη των αρχαίων του προγόνων, αλλά δεν θα διεκδικούσε το προνόμιο να ζήσει (με όλα του τα μεγάλα λάθη) στην σύγχρονη παγκόσμια κοινότητα με ελευθερία και αξιοπρέπεια.
~ Ίσως μάλιστα να είχε καταθέσει (όπως οι Γάλλοι) πολύ λιγότερο αίμα στους βωμούς της παγκόσμιας Ιστορίας.
~ Αχ... αυτός ο ρεαλισμός...

** http://ecclesianet.blogspot.com/2008/04/blog-post_2328.html

~** «Μπανανία» της Ευρώπης: Καταργούν εργασιακές δικλείδες που ισχύουν σε πολιτισμένα κράτη‏

M' AYTOYS ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ....
*Τον «βομβαρδισμό» με νέα εξοντωτικά μέτρα συνεχίζει η τρόικα με όπλο τον εκβιασμό για χρεωκοπία της Ελλάδας. Την ίδια ώρα που οι άβουλοι, άτολμοι και από ότι φαίνεται και ανίκανοι στις διαπραγματεύσεις με τους ξένους δανειστές πολιτικοί ταγοί της χώρας παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια για να διασώσουν την εικόνα τους και ταυτόχρονα τους παχυλούς τους μισθούς, οι ξένοι δανειστές απαιτούν όλο και πιο βάρβαρα μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση τους πολίτες αυτής της χώρας. * Μέτρα όπως είναι η μείωση του βασικού μισθού, η κατάργηση των ...... 
δώρων, η μείωση των συντάξεων, οι απολύσεις του ήδη ρημαγμένου δημόσιου τομέα και των εξαθλιωμένων μισθολογικά εργαζομένων του, η κατάργηση του θεσμού της μετενέργειας και πολλά άλλα που ισχύουν σε πολιτισμένα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
* Σύμφωνα με ότι ισχύει μέχρι σήμερα, με βάση τον δικηγόρο - εργατολόγο Γιάννη Καρούζο, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 9 παρ. 4 Ν. 1876/90, οι κανονιστικοί όροι συλλογικής σύμβασης εργασίας που έληξε ή καταγγέλθηκε εξακολουθούν να ισχύουν επί ένα εξάμηνο και εφαρμόζονται και στους εργαζομένους που προσλαμβάνονται στο διάστημα αυτό. Η παράταση κανονιστικής ισχύος των ανωτέρω όρων εξυπηρετεί την άνετη, χρονικά, διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων για την σύναψη νέας συλλογικής σύμβασης, χωρίς οι εργαζόμενοι να στερηθούν κεκτημένα δικαιώματα, και χωρίς να προκύψει κενό ρύθμισης για τις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Αυτονόητο είναι ότι αν προκύψει η σύναψη συλλογικής σύμβασης σε συντομότερο του εξαμήνου χρονικό διάστημα, τότε οι νέες ρυθμίσεις αντικαθιστούν τις προηγούμενες με βάση την αρχή της τάξεως, ακόμη κι αν είναι δυσμενέστερες για τους μισθωτούς. Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου δεν είναι δυνατή η επί τα χείρω απόκλιση από τους ανωτέρω κανονιστικούς όρους με ατομική σύμβαση εργασίας.
* Μετά την πάροδο του εξαμήνου και εφόσον δε συναφθεί νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, κατ’ εφαρμογή του άρθρο 9 παρ. 5 Ν. 1876/90, «οι υφιστάμενοι όροι εργασίας εξακολουθούν να ισχύουν μέχρις ότου λυθεί ή τροποποιηθεί η ατομική σχέση εργασίας». Τούτο σημαίνει ότι οι όροι της προηγούμενης συλλογικής σύμβασης «μετενεργούν», αναπτύσσουν δηλαδή ενδοτική ισχύ και εξακολουθούν να διέπουν τις ατομικές σχέσεις εργασίας, μέχρις ότου οι όροι αυτοί τροποποιηθούν με έναν νόμιμο τρόπο. Η τροποποίηση των ανωτέρω όρων ενδοτικής ισχύος μπορεί να λάβει χώρα είτε με την σύναψη νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, είτε με την σύναψη νέων, ατομικών συμβάσεων εργασίας. Χάρις στην μετενέργεια, οι ατομικές συμβάσεις δεν «απογυμνώνονται» από το περιεχόμενό τους, με αποτέλεσμα οι όροι που μετενεργούν να αποτελούν αφετηρία για την διαπραγμάτευση με τον εργοδότη, έστω σε ατομικό επίπεδο.
* Όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος - εργατολόγος Γιάννης Καρούζος, εάν καταργηθεί ο θεσμός της μετενέργειας, τότε οι ατομικές συμβάσεις θα στερούνται βίαια και χωρίς καμία διαπραγμάτευση το περιεχόμενό τους, μετά την πάροδο του εξαμήνου παράτασης της κανονιστικής ισχύος που αναφέρθηκε ανωτέρω. Για παράδειγμα, εργαζόμενος που υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής κλαδικής συλλογικής σύμβασης, έξι μήνες μετά την καταγγελία ή λήξη ισχύος αυτής (και εφόσον δεν συναφθεί νέα συλλογική σύμβαση) θα βρεθεί απότομα να διέπεται από τους όρους που προβλέπει η εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας.
* Μάλιστα ο θεσμός της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας προβλέπεται από πολλές έννομες τάξεις, μεταξύ των οποίων και η γερμανική (άρθρο 4 παρ. 5 TVG, νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας). Και στην Γερμανία η μετενέργεια εξυπηρετεί τον ίδιο ακριβώς σκοπό, δηλαδή να αποτρέπεται το ρυθμιστικό κενό των ατομικών συμβάσεων εργασίας, μέχρις ότου τροποποιηθεί νόμιμα το περιεχόμενό τους κατόπιν διαπραγμάτευσης σε συλλογικό ή ατομικό επίπεδο.

** ΣΕΙΣΜΟΣ-ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΜΑ
* Στο φως ντοκουμέντα χρηματισμού κορυφαίων πολιτικών προσώπων‏
~ Αντίγραφα επιταγών που δόθηκαν από τη διαπλοκή σε κορυφαία πολιτικά πρόσωπα πρόκειται να βγουν από στιγμή σε στιγμή στη δημοσιότητα προαναγγέλει γερμανική ιστοσελίδα!
~Η ίδια ιστοσελίδα κάνει λόγο και για βαλίτσες που έφευγαν από υπουργείο σε άγνωστη κατεύθυνση. Γι αυτή τη περίπτωση υπάρχουν και φωτογραφικά ντοκουμέντα από το υπόγειο γκαράζ του συγκεκριμένου υπουργείου-όπως υποστηρίζουν οι Γερμανοί!
~ Το πιο σοκαριστικό ντοκουμέντο αφορά τα αποδεικτικά κατάθεσης από «διάσημη» αμερικανική τράπεζα σε λογαριασμό συγγενικού προσώπου πολιτικού ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός.
~ Μιλάμε για ντοκουμέντα που θα στείλουν στο Καιάδα της ιστορίας πολιτικούς πρωταγωνιστές της μεταπολίτευσης…
* Αυτά γράφει το Κουρδιστό Πορτοκάλι.
* Εμείς θα ξαναθέσουμε για άλλη μία φορά το ερώτημα: Πως μπορεί να διαπραγματεύονται το μέλλον των παιδιών μας, πολιτικοί που πιθανότατα βρίσκονται μεταξύ των 163 ατόμων τα οποία κατονόμασε ο Χριστοφοράκος ως αποδέκτες “ενισχύσεων” από τη Siemens. Η Ελληνική πολιτεία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ, την έχει όμως η Μέρκελ. * Τι σημαίνει αυτό; Πως ο Γερμανικός παράγοντας γνωρίζει ποιοί από τους συνομιλητές του έχουν δωροδοκηθεί από την Γερμανική επιχείρηση. Όπως σίγουρα γνωρίζουν ποιοί έχουν χρηματιστεί από τις Γερμανικές υπηρεσίες, Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας.
* Ίσως έτσι να εξηγείται και η “μαχητικότητα” των Ελλήνων πολιτικών.
* Που παρέδωσαν τον ΟΤΕ στους Γερμανούς ΠΑΡΑΤΥΠΑ.
* Που μιλούν για φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή την ίδια στιγμή που Γερμανικές επιχειρήσεις χρωστούν ΔΙΣ στα Ελληνικά ταμεία.

~*** Αχ Ελλάδα Σ'αγαπώ :
** http://youtu.be/JSIOj_0cPTk  ,



*** Aλλος με χειροπέδες προφυλακισμένος για χρέη προς το Δημόσιο, άλλος πουλάει το σπίτι του για να μην πάει φυλακή, άλλος λουφάζει και περιμένει τη σειρά του. Το λαϊφστάιλ πέθανε, λένε. Δεν πέθανε τώρα, διορθώνω. Εχει πεθάνει

~** https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1980610928807.86605.1649217400&type=3  , ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ !!

** Π. Αποστόλου προς Α. Γεωργιάδη: " Σε καλώ να θέσεις την παραίτησή σου στη διάθεση της Κεντρικής Επιτροπής."
~ Άδωνη,
* Πριν λίγες ημέρες δέχθηκες στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας τον γνωστό, για τις ανθελληνικές θέσεις και δηλώσεις του, μουσουλμάνο βουλευτή Ροδόπης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Αχμέτ Χατζηοσμάν.
* Ασφαλώς θα γνωρίζεις ότι, ο «κύριος» αυτός είναι εκλεγμένος πρόεδρος της παράνομης (καταργημένης με ανέκκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου), «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης». Προφανώς δεν έχεις αντιληφθεί ότι... ως Υφυπουργός Ναυτιλίας εκπροσωπείς το Ελληνικό Κράτος και θεωρώ απαράδεκτο, να νομιμοποιείς τις έκνομες δραστηριότητες του βουλευτή Χατζηοσμάν, που σκοπό έχουν την απόσχιση της Δυτικής Θράκης από την Ελλάδα και την ένταξή της στην «μητέρα» Τουρκία, υποδεχόμενος αυτόν υπό την ως άνω ιδιότητά σου.
~ Με την ευκαιρία αυτή σου θυμίζω την από 4 Απριλίου 2011 (αρ. πρωτοκόλλου 817) επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Πετσάλνικο, όπου κατήγγειλα τους μουσουλμάνους βουλευτές Δ. Θράκης, Χατζηοσμάν και Μάντατζη και του ζητούσα να λάβει θέση για το ασυμβίβαστο του λειτουργήματος του Έλληνα βουλευτού και συνάμα της συμμετοχής τους στο προεδρείο (πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα) «Τούρκικου» σωματείου, στην Εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Θράκης μας.
* Λυπάμαι που είμαι αναγκασμένος να καταθέσω πως γι΄ αυτή την επιστολή δεν έπραξες το παραμικρό με την ιδιότητα, τόσο του Γραμματέως Κ.Ε. κοινοβουλευτικού κόμματος, όσο και με την ιδιότητα του Έλληνος βουλευτού, παρότι η επιστολή σου είχε κοινοποιηθεί.
* Σου θυμίζω, επίσης, πως με τον προκάτοχό σου Γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής, Μιχάλη Βάρδα είχαμε κάνει υπεράνθρωπους αγώνες, ιδιαίτερα στις ευαίσθητες περιοχές της Θράκης και της Μακεδονίας και δεν επιτρέπουμε σε κανένα, αυτούς να τους υπονομεύει, να τους διασύρει και να τους ακυρώνει.
* Αν φαντάζεσαι ότι, η περιβολή Υπουργικών και Υφυπουργικών τίτλων, μπορεί να μειώσει ή να μηδενίσει την Εθνική, πατριωτική συλλογική μας συνείδηση, απατάσαι ή πλανάσαι πλάνην οικτράν.
* Είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω δημόσια τέτοιες τακτικές και αντιλήψεις σου και σε καλώ υπό την ιδιότητά σου ως Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ., να συγκαλέσεις αυτήν, άμεσα, για να συζητηθεί το προκύψαν μέγιστο ηθικό και Εθνικό ζήτημα, από την υποτελή, επικίνδυνη στάση σου, θέτοντας ταυτόχρονα την παραίτησή σου στην διάθεση της Κεντρικής Επιτροπής.
~ Παναγιώτης Αποστόλου  
Μέλος Κεντρικής επιτροπής ΛΑΟΣ 
Πρώην Αναπληρωτής Κ.Ε. ΛΑΟΣ

~** ~ Αντώνης Σαμαράς, ένας τεράστιος πολιτικός απατεώνας‏
** ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ:
~ "Φτάνει πια ο μύθος του αγωνιστή Σαμαρά που παλεύει ώστε να μην παρθούν νέα μέτρα!
- Αρκετές βλακείες έχουμε ακούσει πια.
- Η κοροϊδία έχει και τα όρια της.
~ Αυτό το αισχρό θέατρο που παίζεται μπροστά στα μάτια μας, με έχει αηδιάσει και με έχει εξοργίσει.
~ Σε όσες φορές τον ζορίσανε, ΠΟΤΕ ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΟΧΙ ο κ. Σαμαράς;
~ Όταν χρειάστηκε, τον Νοέμβριο, έτρεξε να διασώσει το ΠΑΣΟΚ, την διαπλοκή και την καταρρέουσα τάξη των ελλήνων παπατζήδων δήθεν ''αστών''.
- Ο λαός που τον ανέδειξε, στα παλιά του τα παπούτσια.
~ Όσο ήταν αντιπολίτευση, φορούσε αντιμνημονιακή μάσκα για λόγους ψηφοθηρίας.
~ Από τότε που τον διέταξαν να συγκυβερνήσει, τα υπογράφει όλα προθύμως!
~ Χωρίς κανέναν ενδοιασμό, έχει αποφασίσει μαζί με τα υπόλοιπα ανδρείκελα να μειώσουν τον μισθό μας κατά 20%.
~ Μείον 20% να είναι οι ώρες σας ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ!
~ Σας ενδιαφέρει πως θα ζήσουμε;
~ Κι από πάνω να το παίζει και μαχητής ο κ. Σαμαράς!
- Ελλάς, η χώρα της παραφροσύνης.
* Τελικά μας έχουν για μεγάλους βλάκες και σίγουρα είμαστε αφού ένα τεράστιο κομμάτι του λαού τους πιστεύει ακόμη.
~ Α, ξέχασα. Ο Σαμαράς έσωσε τα Δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα.
~ Αυτά που είχε πει ο Τομσεν δυο μέρες πριν ότι δεν τον ενδιαφέρουν.
- Μα για πόσο ζώα μας περνάνε πια;
* Σκέπτομαι πόσο ισχυρά είναι τα συμφέροντα που διακυβεύονται ώστε να τους έχουν διατάξει να υπογράψουν εν λευκώ τέτοια απάνθρωπα μέτρα ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
* Γνωρίζουν πολύ καλά και οι τρεις τους (Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης) ότι τα κόμματα τους βαδίζουν προς την εξαφάνιση.
* Του ενός ήδη εξαφανίστηκε και των άλλων προσεχώς, με την υπογραφή του νέου προδοτικού μνημονίου.
~ Γνωρίζουν ότι παραδίδουν την χώρα στην αριστερά.
~ Αλλά όταν είσαι καλός υπάλληλος, δεν λες ποτέ όχι.
~ Προσωπικά, παρακαλώ τον κ. Σαμαρά να μην ξαναβγεί ποτέ στην τηλεόραση και να λέει ότι παλεύει γιατί μου προκαλεί αηδία και αναγούλα.
~ Τον θεωρώ μεγάλη πολιτική απάτη και άξιο συναγωνιστή του Καρατζαφέρη στα παρασκηνιακά και του Παπανδρέου στην προδοσία.
~ Έχω μουντζώσει τον εαυτό μου χίλιες φορές που τον στήριζα και τον πίστευα σαν τρελός.
~ Ας πάει να υπογράψει ότι γουστάρει κι ας μας αφήσει να δούμε πως θα τα βγάλουμε πέρα.
~ Ούτως ή άλλως, αυτός δεν έχει κανένα πρόβλημα. Πλουσιόπαιδο είναι κι ούτε πρόκειται να πεινάσει ποτέ.
- Αλλοίμονο σε εμάς.
* Το μαύρισμα όμως που θα φάει στις εκλογές (αν γίνουν ποτέ), δεν θα έχει προηγούμενο!
- Καλά κρασιά, κ. Σαμαρά!"
-.. Ηλιόπουλος Θωμάς
* ενας εξοργισμένος δεξιός και πρώην κομματόσκυλο της Ν.Δ.

** «Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί.
Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες -ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή.
Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί.
Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί»
~ Περικλής Γιαννόπουλος
 ~** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ :
~** Τρίπολη-Καλαμάτα και Παραδείσια-Τσακώνα


Το Μάιο στην κυκλοφορία
 * Το Μάιο θα παραδοθούν στην κυκλοφορία οι οδικοί άξονες Τρίπολη – Καλαμάτα και Παραδείσια – Τσακώνα, ενώ πρόοδος σημειώνεται και στο τμήμα Λεύκτρο – Σπάρτη, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, από τους εκπροσώπους της Κοινοπραξίας του Μορέα, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας την περασμένη Τρίτη, με συμμετοχή της θεματικής αντιπεριφερειάρχη κας Νικολάκου και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας.
 * Αρχικά ο περιφερειάρχης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση εκ μέρους του Μορέα της υλοποίησης των συμφωνηθέντων υποχρεώσεων και δεσμεύσεων κατά την προηγούμενη σύσκεψη, τέσσερις περίπου μήνες πριν, που οδήγησε στην παρουσία διαφόρων προβλημάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

***Υπερχείλισε ξανά ο Λαγκούβαρδος

* Για μια ακόμη φορά, με την έντονη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών, ο Λαγκούβαρδος υπερχείλισε και από προχθές βράδυ έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας. Μάλιστα, όπως μας είπαν, προχθές το απόγευμα από τα ορμητικά νερά κινδύνευσαν να παρασυρθούν εκτός οδοστρώματος και να βρεθούν στο ποτάμι δύο οχήματα με πέντε επιβαίνοντες, εκ των οποίων δύο μικρά παιδιά. Η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, κρίνοντας όχι μόνο ιδιαιτέρως επικίνδυνη, αλλά και αδύνατη τη διέλευση των οχημάτων, αποφάσισε τη διακοπή της κυκλοφορίας στο δρόμο Φιλιατρών - Μαραθόπολης, στο σημείο που είναι το γεφυράκι του Λαγκούβαρδου και έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας στον «Αγιαννάκη», σε αγροτικό δρόμο.
 * Δυστυχώς, για πολλοστή φορά, η έντονη βροχόπτωση, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει εργασίες καθαρισμού του ποταμού από καλάμια και φερτά υλικά (παρά το ότι και πριν από ένα μήνα είχαν προκληθεί προβλήματα και είχε διακοπεί και τότε η κυκλοφορία), είχε ως αποτέλεσμα η στάθμη του νερού να ανέβει ψηλά, βγαίνοντας και καλύπτοντας το οδόστρωμα, το οποίο και τις δύο προηγούμενες μέρες θύμιζε λίμνη!
 * Η θλιβερή και επικίνδυνη κατάσταση στο γεφυράκι του Λαγκούβαρδου, κάθε φορά που βρέχει, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, Νίκου Φάμπα. Μιλώντας στο «Θ», εξέφρασε την αγανάκτηση και την οργή του για τα επαναλαμβανόμενα και διαρκώς εντεινόμενα προβλήματα: «Πόσοι αθώοι πρέπει να σκοτωθούν και να πνιγούν στο Λαγκούβαρδο για να φτιάξουν τη γέφυρα; Πόσες αθώες ζωές πρέπει να χαθούν για να πράξουν τα αυτονόητα οι αρμόδιοι; Χρόνια ακούμε για γέφυρα, αλλά είναι μόνο λόγια. Δεν πάει άλλο…». Η.Γ. -

*** Τριφυλία

~ Τεράστια προβλήματα ξανά στα αλιευτικά καταφύγια…  * Στο έλεος των κυμάτων βρέθηκαν ξανά τα αλιευτικά καταφύγια της Τριφυλίας, με τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν και την ένταση της θαλασσοταραχής να προκαλούν ζημιές σε σκάφη και βάρκες.
 * Το περασμένο διήμερο τα κύματα χτυπούσαν λυσσαλέα μόλους και προβλήτες και έμπαιναν μανιωδώς στα λιμάνια και τα αλιευτικά καταφύγια στην Κυπαρισσία, τη Μαραθόπολη, την Αγία Κυριακή και τον Αγρίλη. Τα «χτυπήματα» αυτά ήρθαν σε συνέχεια της προ μηνός καταστροφής, για να αποτελειώσουν τον όλεθρο. Οι μόλοι αποδείχθηκαν, ξανά, ανίκανοι να σταματήσουν τη μανία των κυμάτων.
 * Το λιμάνι της Κυπαρισσίας αποδείχθηκε για πολλοστή φορά πως παραμένει χωρίς καμία ασφάλεια, παρά την κατασκευή – επιμήκυνση του προσήνεμου μόλου, με το πρόβλημα να είναι ιδιαίτερα έντονο εντός του αλιευτικού καταφυγίου. Όλη η ρεστία που έμπαινε στο λιμάνι γυρνούσε γύρω γύρω στα κρηπιδώματα και κατέληγε με όλη της την ένταση ξεσπώντας στο αλιευτικό καταφύγιο, προκαλώντας ζημιές σε επαγγελματικά σκάφη και ερασιτεχνικές βάρκες. Τεράστιο πρόβλημα έχει προκληθεί στο κομμάτι που ενώνει τον παλιό με τον καινούριο προσήνεμο μόλο, από το οποίο έχουν φύγει τα μπλόκια και κινδυνεύει με κατάρρευση. Χρειάζεται άμεσα επέμβαση ενίσχυσής του, αλλά, όπως φαίνεται, δεν κινείται κάτι σε αυτή την κατεύθυνση και παραμένει έρμαιο των κυμάτων.
 * Στο αλιευτικό καταφύγιο της Μαραθόπολης η κατάσταση είναι τραγική, χωρίς καμία ασφάλεια ελλιμενισμού. Όλη η θάλασσα μπαίνει μέσα και βγάζει σκάφη και βάρκες έξω στη στεριά, προκαλώντας τους μεγάλες και σοβαρές ζημιές. Από την προηγούμενη φορά, πριν από ένα μήνα, έχει υποστεί καθίζηση ο μόλος. Με τη μανία των κυμάτων των προηγούμενων ημερών η καθίζηση μεγάλωσε και τα μπλόκια βρέθηκαν στον πάτο της θάλασσας. Σημειώνουμε πως στη Μαραθόπολη τα κύματα βγήκαν και στον παραλιακό πεζόδρομο, προκαλώντας πολλές ζημιές σε καταστήματα.
 * Στο αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Κυριακής η θάλασσα λίγο έλειψε να πλησιάσει το δρόμο. Τόσο έντονη ήταν η θαλασσοταραχή, που ο μόλος δεν μπορούσε ούτε στο ελάχιστο να κοπάσει τα κύματα, ενώ αντίστοιχη κατάσταση επικρατούσε και στο μικρό λιμανάκι του Αγρίλη.
 * Στο Καλό Νερό τα κύματα έφτασαν μέχρι τον παραλιακό δρόμο, ενώ στον παραλιακό δρόμο της Κυπαρισσίας, στην πηγή του Άι – Λαγούδη, τα νερά που δεν έβρισκαν διόδους διαφυγής σχημάτισαν λίμνη. Η.Γ. -

*** Με καλούς ρυθμούς οι εξαγωγές σύκων και σταφίδας

 * Παρά την οικονομική κρίση, οι εξαγωγές σύκων και σταφίδας, από τα βασικότερα μεσσηνιακά αγροτικά προϊόντα, παρουσιάζουν μια δυναμική. «Εάν, τελικά, υλοποιηθούν όλες οι παραγγελίες που έχουμε για φέτος, η χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή» μας λέει ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ Παναγιώτης Παπαγεωργίου, ενώ ο πρόεδρος της ΣΚΟΣ (Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας) Γεράσιμος Καλλιμώρος σημειώνει: «Η σταφίδα πάει καλά, είναι ένα προϊόν που δεν έχει να φοβάται κάτι, τουλάχιστον για την ώρα».
 ~ Παναγιώτης Παπαγεωργίου
 ~* ΣΥΚΙΚΗ
 * «Αν υλοποιηθούν οι παραγγελίες που έχουμε, η φετινή χρονιά θα είναι καλή και θα φύγουν τα σύκα. Αν φύγουν, θα έχουμε πάει καλύτερα, γιατί πέρυσι πέσαμε πάνω στην κρίση, αργήσαμε να καταλάβουμε τι συνέβαινε στην αγορά και είχαμε πρόβλημα. Φέτος, όμως, ήμασταν κάπως προετοιμασμένοι και ξεκινήσαμε με διαφορετικές τιμές από την αρχή» επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου.
 * Ωστόσο, διευκρινίζει ότι οι παραγγελίες είναι παραγγελίες, γι’ αυτό και δεν είναι απολύτως σίγουρο ότι θα υλοποιηθούν όλες. «Δεν έχεις υπογράψει συμφωνητικό να τρέχουν ρήτρες και τέτοια. Οι πελάτες μας έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους και μας έχουν πει πόσο προϊόν χρειάζονται, ανάλογα με το μήνα, πόσα φορτία κ.λπ. Με λίγη προσοχή, η καλλιέργεια του σύκου μπορεί να έχει προοπτική. Το πρόβλημα είναι ότι έχουν γεράσει τα δέντρα, πράγμα που επηρεάζει την ποιότητα. Εκεί πρέπει να κοιτάξουμε, να ανανεώσουμε δέντρα, να έχουμε καλή ποιότητα, να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Εμείς έχουμε βάλει στο επιχειρησιακό πρόγραμμα να βοηθήσουμε τους παραγωγούς με φυτώρια, τεχνολογική υποστήριξη και ό,τι άλλο χρειάζεται».
 * Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις που η κρίση έχει επηρεάσει. «Από το Σεπτέμβρη που ξεκινήσαμε, υπήρξαν δυσκολίες με εξαγωγές, αφού και άλλες χώρες έχουν τα ίδια προβλήματα με εμάς, π.χ. Πολωνία, Ιταλία κ.λπ. Υπήρξαν πελάτες σε κάποιες χώρες που, ενώ πέρυσι είχαν πάρει 10 αυτοκίνητα, φέτος πήραν 5».
 * Για τη βιολογική καλλιέργεια σύκου, που έμεινε εκτός ενίσχυσης, ο κ. Παπαγεωργίου λέει: «Νομίζω ότι δε θα υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα, γιατί δεν υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από τους παραγωγούς, αφού η αγορά δε ζητάει βιολογικό σύκο. Λίγα έχουμε πουλήσει και αυτά με προσπάθεια και, μάλιστα, με τιμές συμβατικών τα περισσότερα».
 ~* Γεράσιμος Καλλιμώρος
 ~ ΣΚΟΣ
 * «Δεν έχουμε πρόβλημα στην αγορά με τη σταφίδα που να μας ανησυχεί, τουλάχιστον προς το παρόν. Μπορεί να έχουμε μια μικρή καθυστέρηση στις πληρωμές, αλλά αυτό είναι μέσα στους κανόνες της αγοράς. Η σταφίδα είναι ένα προϊόν που δεν έχει να φοβάται κάτι, τουλάχιστον για την ώρα. Αν είμαστε προσεκτικοί, όσον αφορά στην ποιότητα, τη στήριξη της εκπροσώπησης των παραγωγών μέσα από το συνεταιριστικό κίνημα, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη διαχείριση προϊόντος μέσα από τους συνεταιρισμούς, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι στηρίζουν το προϊόν, τότε πιστεύω ότι δεν έχει κανείς να φοβάται τίποτα» τονίζει ο πρόεδρος της ΣΚΟΣ κ. Καλλιμώρος.
 * Χαρακτηρίζει, επίσης, λάθος το γεγονός ότι και η σταφίδα, όπως το σύκο, έμειναν εκτός ενίσχυσης στο νέο πρόγραμμα βιολογικής καλλιέργειας: «Οι αγορές ζητάνε βιολογικά σύκα και είναι κρίμα, ένα προϊόν όπως η σταφίδα, να μην μπορεί να καταξιωθεί και σαν βιολογικό, όπως συμβαίνει με το ελαιόλαδο και άλλα προϊόντα. Πιστεύω ότι αυτό που έγινε και το άφησαν έξω, είναι ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί». Μ.Ν. -

*** Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας

~ Οδηγίες στους ασφαλισμένους στον ΕΟΠΥΥ  Αγαπητέ ασφαλισμένε στον ΕΟΠΥΥ (πρώην ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ),
 από την 1η Ιανουαρίου 2012 ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο ασφαλιστικό ταμείο ΕΟΠΥΥ, με πολλές ασάφειες, παραλείψεις και λάθη, και μοναδικό στόχο την ελαχιστοποίηση της κρατικής δαπάνης για την περίθαλψη των πολιτών. Το αποτέλεσμα είναι η πρόσβαση των ασθενών στις υπηρεσίες Υγείας να είναι δύσκολη, ή και αδύνατη.
 Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, λόγω ακριβώς αυτών των προβλημάτων, θεωρεί απαραίτητες κάποιες διευκρινίσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
 Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος επιθυμεί να εξετασθεί ή να αναγράψει φάρμακα και παρακλινικές εξετάσεις, μπορεί να το κάνει:
 1) Στους συνεργαζόμενους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, τα ονόματα των οποίων μπορεί να αναζητήσει στις λίστες που του έχουν δοθεί από το ταμείο του, με την επισήμανση ότι κάθε συνεργαζόμενος ιατρός μπορεί να εξυπηρετεί μέχρι 50 ασφαλισμένους την εβδομάδα χωρίς αμοιβή. Από τον 51ο ασθενή και μετά ο ιατρός αμείβεται.
 2) Στα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία
  3) Στα καταστήματα του ΙΚΑ κατόπιν ραντεβού
 4) Σε όλους τους ιατρούς που έχουν πιστοποιηθεί για ηλεκτρονική συνταγογράφηση, είτε συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ είτε όχι. Σε αυτούς που δε συνεργάζονται, θα πληρωθεί το αντίτιμο της επίσκεψης, όπως αυτό καθορίζεται από τον κάθε ιατρό.
 Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος πρέπει να εκτελέσει εργαστηριακές εξετάσεις (μικροβιολογικές, ακτινολογικές, βιοχημικές κ.λπ.), μπορεί να το κάνει:
 1) Στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΠΥΥ εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα, κλινικές, με συμμετοχή του ασθενούς 15% επί της αξίας των εξετάσεων
 2) Στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, εργαστήρια πρώην ΙΚΑ), χωρίς συμμετοχή, κατόπιν ραντεβού.
 Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος υποβάλλεται σε παρακλινικές εξετάσεις που εκτελούνται από τους ίδιους τους ιατρούς (καρδιολόγους, πνευμονολόγους, ουρολόγους κ.λπ.), μπορεί να το κάνει:
 1) Στους συνεργαζόμενους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς με συμμετοχή 15% του ασθενούς.
 2) Σε όλους τους ειδικευμένους ιατρούς με την καταβολή του συνόλου της αξίας της εξέτασης.
 ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
 1) Ο ανώτερος αριθμός ασθενών που μπορούν να δεχθούν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί είναι 50 την εβδομάδα. Όχι 10 ημερησίως, όπως λανθασμένα ακούγεται.
 2) Εφόσον ο ασφαλισμένος βρίσκεται στη λίστα των 50 πρώτων ασθενών, η κλινική εξέταση, η συνταγογράφηση και η έκδοση παραπεμπτικών για παρακλινικές εξετάσεις περιλαμβάνονται στις συμβατικές υποχρεώσεις του συμβεβλημένου ιατρού με τον ΕΟΠΥΥ.
 3) Είναι αυτονόητο ότι για οποιαδήποτε ιατρική πράξη χρειασθεί ο ασφαλισμένος να καταβάλει χρήματα, θα λάβει Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών.
~  Για τυχόν αλλαγές, θα βρισκόμαστε κοντά σας με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.
  Για το Δ.Σ.

*** 50χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο

* Ένα 50χρονος έχασε τη ζωή του χθες το μεσημέρι σε τροχαίο που συνέβη στα Φιλιατρά. Ο άτυχος άνδρας, κάτοικος εν ζωή Φιλιατρών, κινούνταν στο δρόμο Φιλιατρών – Γαργαλιάνων, με κατεύθυνση τους Γαργαλιάνους, όταν, λίγο πριν τις 5.00 μ.μ., έξω από τα Φιλιατρά και συγκεκριμένα στο 76ο χλμ. της εθνικής οδού Πύργου – Μεθώνης, έχασε τον έλεγχο το Ι.Χ. αυτοκινήτου που οδηγούσε, μάρκας BMW, εξετράπη της πορείας του και με σφοδρότητα προσέκρουσε σε δέντρο. Δυστυχώς, από τη σύγκρουση έχασε τη ζωή του ο 50χρονος.
 * artΩς πιθανότερη αιτία της εκτροπής του οχήματος εκτιμάται πως είναι η ολισθηρότητα του δρόμου λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

*** Μισό κιλό χασίς είχαν 3 άτομα στην Καλαμάτα

* Παραπάνω από μισό κιλό χασίς είχαν στο αυτοκίνητο που επέβαιναν τρεις άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το βράδυ, λίγο μετά τις 9.00, στο κέντρο της Καλαμάτας.  * Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας πραγματοποίησαν έλεγχο σε αυτοκίνητο που επέβαιναν δύο ημεδαποί, 27 και 29 ετών, καθώς και ένας 36χρονος υπήκοος ΗΠΑ και κάτοικος Αγίου Ανδρέα Κορώνης.
 * Από τον έλεγχο στο αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μία συσκευασία με ποσότητα κάνναβης, βάρους 510 γραμμαρίων.
 * Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, από τους αστυνομικούς, ο 36χρονος Αμερικανός προσπάθησε να διαφύγει, όμως τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν.
 * Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
 Καταστήματα και ένα ιατρείο
 - είχε διαρρήξει 21χρονος
 * Καταστήματα και ένα ιδιωτικό ιατρείο είχε ρημάξει ένας 21χρονος στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, αφαιρώντας συνολικά 4.000 ευρώ. Εις βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, μιας και είχε περάσει η διαδικασία του Αυτοφώρου.
 * Συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε καταστήματα και ιατρείο στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας Μεσσηνίας, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.
- Ο 21χρονος είχε διαπράξει και τις εξής κλοπές και διαρρήξεις:
-Στις 3-11-2010 από κατάστημα ημεδαπού αφαίρεσε χρηματικό ποσό και είδη διατροφής.
-Στις 25-11-2010 από κατάστημα ημεδαπού αφαίρεσε χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα.
-Στις 27-11-2010 από κατάστημα ημεδαπού αφαίρεσε χρηματικό ποσό και ένα μπλοκ επιταγών.
-Στις 28-11-2010 από ιατρείο ημεδαπής αφαίρεσε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.
-Στις 28-11-2010 από κατάστημα ημεδαπού αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
-Στις 2-09-2011 από κατάστημα ημεδαπής αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
-Στις 8-09-2011 από κατάστημα ημεδαπού αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
-Στις 23-09-2011 από κατάστημα ημεδαπού αφαίρεσε χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα.
-Την 1-10-2011 από κατάστημα ημεδαπού αφαίρεσε χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.
* Συνολικά από τη δράση του αποκόμισε το χρηματικό ποσό των 4.080 ευρώ περίπου.
 * Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τυχόν συμμετοχή του 21χρονου και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

***Δήμος Πύλου-Νέστορος
«Να πάρουμε ένα GPS στον κ. Μπούκλη
 * Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Πύλου-Νέστορος απαντά στην προχθεσινή αποκάλυψη του περιφερειακού συμβούλου και εκπροσώπου των Οικολόγων, Λάμπρου Μπούκλη, ο οποίος δήλωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι του έδειξαν άλλον τόπο για το λιγνιτωρυχείο της Κορωνης.
 * Η απάντηση του κ. Κωνσταντίνου Βασιλόπουλου, που είναι αντιδήμαρχος στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, είναι ειρωνική, ενώ αναμένεται συνέχεια: «Ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Μπούκλης, δυστυχώς ανέφερε κατά τη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σχετικά με την επίσκεψή του στη Φαλάνθη, ότι δεν του υποδείξαμε το συγκεκριμένο χώρο που ο ιδιώτης επενδυτής επιθυμεί να δημιουργήσει τα λιγνιτωρυχεία, αλλά κάποια άλλη περιοχή.
 * Προς έκπληξή μας δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτή τη μεταστροφή στη συμπεριφορά του και τα αίτια που τον οδήγησαν σε αυτή τη δήλωση. Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα “Πώς διαπίστωσε ότι του υποδείξαμε λάθος περιοχή;”.
 * Στον κ. Μπούκλη φυσικά και δείξαμε τη συγκεκριμένη τοποθεσία που επιθυμούν να αναπτυχθεί η καταστροφική για την περιοχή μας δραστηριότητα, και προς τιμήν του, αυτός μας ανέφερε και επεσήμανε ότι τέτοια επένδυση είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί στην περιοχή, πράγμα το οποίο δήλωσε και δημοσίως.
 * Τελικά, μήπως κάποιοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη με διαστρέβλωση των γεγονότων κaι αδικαιολόγητες προσωπικές επιθέσεις για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα; Το καλύτερο δώρο για τον κ. Μπούκλη για τη νέα χρονιά είναι μια συσκευή GPS, ώστε να γνωρίσει καλύτερα την περιοχή που πολιτεύεται, παρά να εξαπολύει άδικες κατηγορίες και να καταθέτει ανακρίβειες.
 * Στα παιχνίδια του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, οι φιλόδοξοι επενδυτές του κάρβουνου πρέπει να γνωρίζουν πως, ό,τι και να πουν, όποια μεθόδευση κι αν ακολουθήσουν, εμείς που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και περπατάμε καθημερινά στα χωριά μας, θα είμαστε απέναντι και θα νικήσουμε. Γιατί ο ιδρώτας μας είναι η μεγαλύτερη επένδυση για τον τόπο μας, δε χρειαζόμαστε φωστήρες και σωτήρες που κινούνται όπως τα έργα τους».

*** ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
~ Επιπτώσεις στα υδατικά αποθέματα από  την κατασκευή λιγνιτωρυχείου στην Κορώνη
 * Το θέμα της ΜΠΕ εξόρυξης λιγνίτη πλησίον των οικισμών Χωματερού και Φαλάνθης της Κορώνης εξέτασε σε συνεδρίασή της η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Πύλου – Νέστορος
 * Οι δε απόψεις της έχουν ως εξής: «Είναι γεγονός ότι η κατασκευή και λειτουργία λιγνιτορυχείων έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ανάμεσα στις οποίες μπορεί να περιλαμβάνονται και επιπτώσεις στο παρόν και το μέλλον των υδατικών πόρων και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτών της Μεσσηνίας. Με σκοπό την ορθολογική χρήση των υδατικών πόρων έχει εκδοθεί η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/60 για την εναρμόνιση, με την οποία η Ελλάδα έχει λάβει αυστηρή προειδοποίηση.
 * Από τη μελέτη της υπόθεσης προκύπτει ότι, προκειμένου να γίνει εξόρυξη του λιγνίτη στην περιοχή Χωματερού και Φαλάνθης της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης, θα πρέπει να ταπεινωθεί η στάθμη του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής και τα αντλούμενα ύδατα να εκτραπούν σε άλλους υδάτινους αποδέκτες, εκτός της λεκάνης εξόρυξης. Κι αυτό, γιατί ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής βρίσκεται πολύ κοντά στην επιφάνεια και πάνω από την υπό εξόρυξη στρώση, στο βάθος των 40 μέτρων. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να είναι λειτουργική η επένδυση, θα απαιτούνται συνεχείς υπεραντλήσεις για την ταπείνωση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής, με προφανείς επιπτώσεις στις υδρευτικές και αρδευτικές γεωτρήσεις και πηγές που υδρεύουν την ανατολική παράκτια περιοχή της Πυλίας. Ειδικά για την περιοχή αυτή, είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν μεγάλα υδατικά αποθέματα και την κρίσιμη υδρευτική περίοδο (μέγιστη ζήτηση) παρουσιάζονται ελλείψεις.
 * Κατόπιν των παραπάνω, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας κρίνει ότι από την κατασκευή του υπό εξέταση έργου προκαλούνται επιπτώσεις στα υδατικά αποθέματα της περιοχής, οι οποίες έχουν αγνοηθεί στο σύνολό τους από την περιβαλλοντική μελέτη, γεγονός το οποίο αποτελεί στοιχειώδη έλλειψη αυτής, η οποία θα πρέπει απαραίτητα να συμπληρωθεί.
 * Εν συνεχεία, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας επιφυλάσσεται για την επανεξέταση του θέματος».

***Διαμαρτυρία και πορεία στην Αθήνα

~ Αποχή των δικηγόρων της Καλαμάτας την Παρασκευή
 * Κλειστός θα παραμείνει την Παρασκευή ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας μετά από απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, ενώ οι δικηγόροι του Πρωτοδικείου Καλαμάτας θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.
 * Επίσης, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Μαργέλης, την Παρασκευή οι δικηγόροι της Καλαμάτας θα προχωρήσουν σε κατάληψη των γραφείων του ΤΥΔΕ στην Αθήνα και μετά θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι στην ουσία πλέον είναι ανασφάλιστοι.
 ~ Διαμαρτυρία
 * Σε συνέντευξη Τύπου χθες ο κ. Μαργέλης επισήμανε ότι όλες αυτές οι ενέργειες αποτελούν διαμαρτυρία για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ασφαλιστικός τους οργανισμός (ΤΥΔΕ), ο οποίος εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον έχει παύσει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του έναντι των ασφαλισμένων δικηγόρων: «Απαιτούμε την άμεση εκκαθάριση και πληρωμή των οφειλομένων δαπανών στους δικηγόρους της Καλαμάτας. Επίσης, την άμεση τοποθέτηση ελεγκτή ιατρού για τους δικηγόρους της Καλαμάτας, ενώ οι υπεύθυνοι υγειονομικής περίθαλψης του ΕΤΑΑ, για τον τομέα Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών (ΤΥΔΕ), να μεριμνήσουν για την αντιμετώπιση του προβλήματος της καταγγελίας των συμβάσεων από τα φαρμακεία του Νομού Μεσσηνίας».
 ~ Αντίθετοι
 * Σύμφωνα με τον κ. Μαργέλη, οι δικηγόροι είναι αντίθετοι στην κατάργηση της υποχρεωτικής παράστασης δικηγόρου στα συμβόλαια, στην κατάργηση των κατωτάτων ορίων μισθών των έμμισθων δικηγόρων, στη δυνατότητα διενέργειας ελέγχου τίτλων στα Υποθηκοφυλακεία και σε συμβολαιογράφους, στη δυνατότητα σύναψης πλέον της μίας πάγιας αντιμισθίας σε δικηγόρους και δικηγορικές εταιρείες, στη δυνατότητα επαναδιορισμού συνταξιούχου δικηγόρου στα Μητρώα κ.ά. Και εξήγησε: «Είμαστε αντίθετοι στις νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης με τις οποίες παραγράφονται και δεν εκτελούνται ποινές που έχουν επιβληθεί από τα Δικαστήρια, και παραγράφεται και παύει η ποινική δίωξη συγκεκριμένων αδικημάτων. Είμαστε αντίθετοι στην επιχειρούμενη από το υπουργείο μετατροπή πολλών πλημμελημάτων σε πταίσματα, τη μεταφορά υποθέσεων στα Ειρηνοδικεία, την αναπροσαρμογή των ποσών με βάση τα οποία η πράξη προσλαμβάνει κακουργηματική μορφή, την εκδίκαση κακουργημάτων από μονομελή σύνθεση, την αύξηση των δικαστικών εξόδων και παραβόλων κ.λπ., που οδηγούν στην απαξίωση του θεσμού της Δικαιοσύνης. Διαμαρτυρόμαστε για τις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, κατά τρόπο που πλήττει σημαντικά τους συναδέλφους και, κυρίως, τους νέους, οι οποίοι πρέπει να εξαιρεθούν, ειδικά σε μια περίοδο που η δικηγορική ύλη συρρικνώνεται και τα εισοδήματα μειώνονται».

*** Απογραφή στα ΚΕΠ των ατόμων με αναπηρία
 * Στις 16 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία απογραφής των ατόμων με αναπηρίες, μέσω των ΚΕΠ. Τα άτομα αυτά μπορούν να απογραφούν σε οποιοδήποτε ΚΕΠ επιθυμούν, ασχέτως με το Δήμο ή την Περιφέρεια από τον οποίο οι δικαιούχοι λαμβάνουν το επίδομα.
* Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν απογραφεί, θα σταματήσει να λαμβάνει το επίδομα που ελάμβανε έως τώρα. Μετά το τέλος της απογραφής, ο δικαιούχος θα λάβει και σχετικό κωδικό αριθμό απογραφής.

*** Δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Καλαμάτας

~ «Οι απαιτήσεις της τρόικας ευτελίζουν το λειτούργημα των δικηγόρων»
 * Για εξόντωση του δικηγορικού λειτουργήματος μίλησε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, αναφερόμενος στις απαιτήσεις της τρόικας για τη χώρα μας. Είναι χρέος, όπως είπε, όλων μας να αντιταχθούμε στην κατάλυση της συνταγματικής τάξης, ενώ κάλεσε τους βουλευτές να συναισθανθούν τις ευθύνες τους.
 * Στο μεταξύ, οι δικηγόροι της Καλαμάτας συμμετείχαν χθες στην απεργιακή κινητοποίηση που είχε εξαγγελθεί από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
 ~ Πλήρης υποτέλεια
 * Κατά τον κ. Μαργέλη, ο Δικηγορικός Σύλλογος είναι αντίθετος στην προσπάθεια επιβολής από εξωθεσμικούς παράγοντες, καθώς και από την τρόικα, ρυθμίσεων με τις οποίες ικανοποιούνται τα συμφέροντα των λίγων και οικονομικά ισχυρών, απαξιώνεται πλήρως ο θεσμός της δικαιοσύνης και ο ρόλος του δικηγόρου, ως συλλειτουργού της δικαιοσύνης, και καταργείται το δικηγορικό λειτούργημα: «Είμαστε αντίθετοι και θα μας βρουν απέναντι οι εκβιασμοί της τρόικας για υπογραφή άμεσα διατάξεων που ευτελίζουν το θεσμό του λειτουργήματος του δικηγόρου. Έφτασε πλέον η στιγμή να αντιληφθούν όλοι, οι θεσμικοί καθώς και οι εξωθεσμικοί παράγοντες, πως τα όρια της αντοχής μας, ως ελεύθερων πολιτών και δικηγόρων, έχουν εξαντληθεί. Η σύναψη της δανειακής σύμβασης στην οποία μας οδήγησαν οι ταμειακές δυσχέρειες της χώρας μας έχει πλέον μετατραπεί σε όχημα πλήρους υποτέλειας ενός ολόκληρου κράτους. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι δανειστές μας μέσω της τρόικας απαιτούν, πιέζουν και επιθυμούν να επιβάλλουν ταπεινωτικά τη βούλησή τους, καταργώντας τον εθνικό νομοθέτη. Οι παρεμβάσεις τους, μάλιστα, δείχνουν να μην έχουν κανένα όριο».
 ~ «Να αντιταχθούμε»
 * Τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Μαργέλη, είναι ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όπως και οι βουλευτές να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να συνειδητοποιήσουν ότι δε διακυβεύεται απλά και μόνο η οικονομική επιβίωση της χώρας, αλλά η ίδια της η υπόσταση και η αξιοπρέπεια, οι οποίες συνθλίβονται υπό μία νέα μορφή κατοχής, όπως είπε, αυτή του χρήματος: «Ο τραπεζίτης ή, μάλλον καλύτερα, ο τραπεζοϋπάλληλος που κάνει τον πρωθυπουργό πρέπει να αντιταχθεί με τον πλέον έντονο τρόπο στην καταρράκωση κάθε έννοιας εθνικής αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας. Αδυνατώ να αντιληφθώ για ποιο λόγο η χώρα μας, με αφορμή και πρόσχημα τις ταμειακές της δυσχέρειες, και κυρίως οι Έλληνες συμπολίτες μας, θα πρέπει να μετατραπούν σε πειραματόζωα, επί των οποίων αυτόκλητοι σωτήρες εξαντλούν τις εμπνεύσεις και την ευρηματικότητά τους. Πρέπει να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου, γιατί παράλογο είναι να γίνεται σήμερα διαπραγμάτευση για το 13ο και 14ο μισθό, όταν ήδη τα τελευταία δύο χρόνια με τους διάφορους φόρους και τα χαράτσια έχουν χαθεί ουσιαστικά τρεις και τέσσερις μισθοί. Οι Έλληνες, ως γνωστόν, έχουμε φιλότιμο και είμαι βέβαιος ότι στην ουσία κανείς δε θα είχε αντίρρηση να εργαστεί, έστω και για έξι μήνες, χωρίς να πάρει καμία αμοιβή, εάν ήταν βέβαιος ότι αυτό απαιτούσε το καλό της Ελλάδος, ότι τα χρήματα θα έπιαναν τόπο και ότι θα έβλεπε μία χαραμάδα ελπίδας. Είναι χρέος όλων να αντιταχθούμε, έκαστος με την ιδιότητά του, το δε δικηγορικό σώμα με το θεσμικό του ρόλο, στην κατάλυση της συνταγματικής τάξης».

*** Ανοίγουν ΕΠΑΛ για... γεωργούς

* Την ίδρυση Αγροτικών Τεχνολογικών Λυκείων ή, αλλιώς, Γεωργικών Σχολών στην περιφέρεια προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για την Οργάνωση και τη Λειτουργία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα».
 * Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατία», οι απόφοιτοι των Σχολών τριετούς φοίτησης θα παίρνουν κανονικά απολυτήριο, αντίστοιχο με αυτό που λαμβάνουν οι συμμαθητές τους στα τεχνικά λύκεια, καθώς και Πράσινο Πιστοποιητικό, το οποίο αποτελεί βεβαίωση για τις γνώσεις που απέκτησαν στην ειδικότητα που επέλεξαν.
 * Κάθε Γεωργική Σχολή θα έχει συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, με στόχο την εκπαίδευση και την κατάρτιση των νέων που επιθυμούν να ασχοληθούν με το επάγγελμα του αγρότη.
 * Την ευθύνη για τον καθορισμό των προγραμμάτων σπουδών, αλλά και των διδακτικών βιβλίων, θα έχει το υπουργείο Παιδείας, ενώ τα παιδιά που φοιτούν στα Αγροτικά Τεχνολογικά Λύκεια θα διδάσκονται και μαθήματα γενικής παιδείας.
 * Για το λόγο αυτό θα αποσπώνται στις Γεωργικές Σχολές, καθηγητές Ενιαίων Λυκείων, προκειμένου να καλύψουν την ύλη των μαθημάτων αυτών. Όσον αφορά στη διδασκαλία εξειδικευμένων μαθημάτων που σχετίζονται με τα αγροτικά επαγγέλματα, θα την αναλάβουν καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίοι θα αποσπώνται από Ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
 * Όσοι μαθητές αποφασίσουν να φοιτήσουν στα Αγροτικά Τεχνολογικά Λύκεια θα έχουν δωρεάν στέγαση και σίτιση εντός των σχολών, ενώ δικαίωμα εγγραφής έχουν και αλλοδαποί πολίτες.
 * Για να φοιτήσουν στις Γεωργικές Σχολές θα πρέπει να καταβάλλουν δίδακτρα υπό τη μορφή του τέλους εγγραφής, το κόστος της οποίας θα καθορίσουν τα συναρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Παιδείας.

*** Πρόγραμμα αποκατάστασης 82 ΧΑΔΑ
* Πρόγραμμα αποκατάστασης 82 ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, υπέβαλαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στο ΕΠΠΕΡΑΑ, μετά την αδυναμία των Δήμων να υποβάλουν εφαρμόσιμη αντίστοιχη πρόταση, όπως ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
 * Το πρόγραμμα θα αφορά αναπλάσεις με μικρό κόστος και μεγάλη αποτελεσματικότητα, παρέχοντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες ανάπτυξης δομών κομποστοποίησης. Η εποπτεία της διαδικασίας θα γίνει από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πελοπόννησος Α.Ε., στην οποία συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας και η ίδια η Περιφέρεια. «Αν δεν παίρναμε την ευθύνη αυτή, το πρόγραμμα ανάπλασης των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα χανόταν» σχολίασε ο κ. Τατούλης.
* Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τους ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο επανήλθε το θέμα των δεματοποιητών, καθώς, όπως ανέφερε ο κ. Τατούλης, «άλλη λύση προσωρινή, εκτός δεματοποιητών, δεν υπάρχει», ενώ διαβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, τους Πελοποννήσιους πολίτες ότι από 1/7/2012 δε θα υπάρχει κανένας ενεργός ΧΑΔΑ.

*** Προσλήψεις σε Δήμους μέσω ΟΑΕΔ
 ~ Εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία
 * Ξεκινά στις 9 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 29 του μήνα η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (http://ait.oaed.gr), από όσους ενδιαφέρονται να προσληφθούν σε Δήμους ως προσωπικό «για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία».
 * Ο ΟΑΕΔ επεξεργάζεται τα στοιχεία των ηλεκτρονικών αιτήσεων για να καταρτίσει τον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, από τον οποίο θα γίνει η επιλογή των ανέργων που θα προσληφθούν από τους Δήμους, μετά από σχετική υπόδειξη από τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό για εκτέλεση έργου με αυτεπιστασία, στις εξής ειδικότητες: Δ.Ε. Ηλεκτρολόγος, Δ.Ε. Οδηγός, Δ.Ε. Τεχνίτης Οικοδόμος,
 * Δ.Ε. Τεχνίτης Ελαιοχρωματιστής, Δ.Ε. Τεχνίτης Σιδεράς, Δ.Ε. Υδραυλικός, Δ.Ε. Χειριστής Μηχανημάτων και
 * Υ.Ε. Εργάτης Γενικών Καθηκόντων.
 * Ο πίνακας βαθμολογικής κατάταξης των ενδιαφερόμενων, αλφαβητικά καθώς και ανά ΟΤΑ προτίμησης και ειδικότητα, καταρτίζεται από τον ΟΑΕΔ με αντικειμενικά κριτήρια, με βάση τη βαθμολογία των ανέργων, δηλαδή τα μόρια που συγκεντρώνουν. Ο πίνακας αυτός εγκρίνεται από το ΑΣΕΠ και δημοσιοποιείται στους διαδικτυακούς τόπους του ΟΑΕΔ και του ΑΣΕΠ. Οι άνεργοι που ενδιαφέρονται να προσληφθούν για εκτέλεση έργου με αυτεπιστασία σε κάποιον Δήμο της χώρας και οι οποίοι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται, υποβάλλουν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου με ηλεκτρονικό τρόπο την αίτησή τους στον ΟΑΕΔ, αναφέροντας την ειδικότητά τους και προσδιορίζοντας μέχρι τρεις φορείς στους οποίους επιθυμούν κατά προτεραιότητα να προσληφθούν.
 * Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να γίνει και μέσω των οικείων καταστημάτων των Δήμων της χώρας στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

*** Στο έλεος του καιρού οι ακτές της Μεσσηνίας
~ Τις πληγές από την κακοκαιρία προσπαθεί να γιατρέψει η Μεσσηνία
 * Σχεδόν όλο της το παραλιακό μέτωπο, από το Ακρογιάλι έως και τη Φοινικούντα, η Μεσσηνία μπήκε για μία ακόμη φορά στο «μάτι του κυκλώνα» και οι κάτοικοι δεινοπάθησαν και ξενύχτησαν, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να αντιπαλέψουν τα στοιχεία της φύσης.
 * Κι αν το έργο προστασίας του Ακρογιαλίου που δημοπρατείται την ερχόμενη Τρίτη 14 Φεβρουαρίου έχει γεννήσει προσδοκίες στους κατοίκους ότι θα είναι ο τελευταίος δύσκολος χειμώνας για αυτούς, δεν ισχύει το ίδιο για την περιοχή του Αγίου Ανδρέα, της Νέας Κορώνης και της Κορώνης.
 * Στον Άγιο Ανδρέα και την Κορώνη βρέθηκε χθες κι ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παν. Αλευράς, μαζί με στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ μεθαύριο, όπως ανακοίνωσε, θα επισκεφθεί τη Μεσσηνία η λιμενολόγος Μαριλένα Φράγκου, η οποία θα εξετάσει αν υπάρχει δυνατότητα να γίνουν προσωρινές παρεμβάσεις στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα.
 ~ Δήμος Δυτικής Μάνης
 * Στο Ακρογιάλι, τα κύματα έφθασαν σε μήκος 20 και πλέον μέτρων προς τα σπίτια. Γέμισαν πέτρες το κατάστρωμα του παραλιακού δρόμου προς Κιτριές, ενώ μπήκαν νερά και στις παραλιακές κατοικίες, αφού το ύψος τους ξεπερνούσε κατά πολύ αυτό των σπιτιών. Για μία ακόμη φορά, οι δονήσεις από το χτύπημα των κυμάτων στον παραλιακό δρόμο θύμιζαν σεισμό, ενώ όλοι ξενύχτησαν προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τις όποιες συνέπειες.
 * Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλεξ. Ρουντζούνης, επικεφαλής κλιμακίου του Δήμου Δυτικής Μάνης, βρέθηκε χθες το πρωί στην περιοχή με μηχάνημα, προκειμένου να καθαρίσει το δρόμο, που ήταν κλειστός για τη διέλευση των τροχοφόρων. Ανάλογα μηχανήματα βρίσκονται και στις περιοχές της Στούπας και του Αγίου Νικολάου.
 * Στον υπόλοιπο Δήμο, όπως είπε ο δήμαρχος Δημ. Γιαννημάρας, υπήρξε έντονο πρόβλημα ηλεκτροδότησης από βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ, που προέρχονταν είτε από πτώση δέντρων είτε από πτώση των στύλων της ΔΕΗ. Άμεση ήταν η ανταπόκριση της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον κ. Γιαννημάρα, στο κάλεσμα του Δήμου, ανεξαρτήτως ώρας, ενώ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Μάνης θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται σε επιφυλακή, έως την εξασθένιση των φαινομένων.
 ~ Δήμος Καλαμάτας
 * Στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, σύμφωνα με τις αναφορές που είχε στη διάθεσή του ο δήμαρχος Παν. Νίκας, δεν είχαν προκληθεί ιδιαίτερες ζημιές.
 * Όμως, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τις 7.30 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι έγιναν 6 κλήσεις για παροχή βοήθειας σε κοπές δέντρων και απομακρύνσεις επικίνδυνων αιωρούμενων αντικειμένων, που αντιμετωπίστηκαν άμεσα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
 ~ Δήμος Μεσσήνης
 * Τραγική, όμως, ήταν η εικόνα στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα στη Δημοτική Ενότητα Αίπειας. Στις 3.00 μετά τα μεσάνυχτα, όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος Νικ. Φύκιρης, η θάλασσα ξεπέρασε τις λιμενικές εγκαταστάσεις κι έπληξε το παραλιακό μέτωπο με τα ξενοδοχεία και το σπίτι που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το αλιευτικό καταφύγιο.
 * Στο σπίτι παραμένει εγκλωβισμένη μια ηλικιωμένη, η οποία αρνούνταν μέχρι το μεσημέρι να αποχωρήσει και να φιλοξενηθεί σε παρακείμενη κατοικία.
 * Καταβλήθηκαν, όπως είπε ο κ. Φύκιρης, προσπάθειες να κλείσει η «μπούκα» του λιμανιού, αλλά η πίεση των νερών ήταν τεράστια και πέταξε τα μπάζα που είχαν τοποθετηθεί εκεί.
 * Επί τόπου μετέβησαν το πρωί ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, ο κ. Φύκιρης και υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς, οι οποίοι συναντήθηκαν με τους πληγέντες ξενοδόχους. Ο κ. Αναστασόπουλος σημείωσε το πρόβλημα εκβάθυνσης που αντιμετωπίζει το λιμάνι και τις απαιτούμενες διορθωτικές εργασίες στο μόλο, από την κακοκαιρία του 2008.
 * Θα πρέπει, υπογράμμισε, να εφαρμοστεί η μελέτη αντιδιαβρωτικής προστασίας που εκπονήθηκε από την πρώην Ν.Α. και τον τέως Δήμο και βρίσκεται στο ΥΠΕΚΑ για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων. «Θα πιέσουμε από πλευράς μας το υπουργείο για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η μελέτη έχει προϋπολογισμό 2,8 εκατ. ευρώ και προβλέπει έναν υποθαλάσσιο μόλο μπροστά από τα ξενοδοχεία, που θα επιτρέψει την προσάμμωση και την κατασκευή ενός έξαλου μόλου σε άλλο σημείο (στα σύνορα Αγίου Ανδρέα – Χράνων).
 * Προβληματική είναι και η κατάσταση στη Νέα Κορώνη, όπου απαιτείται επικαιροποίηση μελέτης που είχε εκπονηθεί το παρελθόν, στα πρότυπα του ΕΣΠΑ. Ο Δήμος θα πρέπει να συνεργαστεί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την επικαιροποίησή της.
  * «Η παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας», σημείωσε ο κ. Αναστασόπουλος, «δείχνει ότι υπάρχει ευαισθησία. Ελπίζω με την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ από τον κ. Τατούλη να υπάρξουν κονδύλια για τα συγκεκριμένα έργα και να ξεκινήσει ξανά η πορεία της περιοχής προς τον τουρισμό».
 *~ Δήμος Πύλου - Νέστορος
 * Στην Κορώνη, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Πελαγία Λευτάκη – Αρβανίτη, η θαλασσοταραχή προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο Αρτάκι, όπου οι κάτοικοι ξενύχτησαν προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τη μανία των κυμάτων, που εισέβαλαν στα σπίτια τους και κατέστρεψαν τις οικοσκευές τους. Ο παραλιακός δρόμος έκλεισε από τις πέτρες και τα αντικείμενα που εναπόθεσαν τα κύματα, η σφοδρότητα των οποίων είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν οι ξύλινες κατασκευές των επαγγελματιών και των ψαράδων στον παραλιακό δρόμο και να παρασυρθούν στη θάλασσα κάδοι και άλλα αντικείμενα.
* Στο δε λιμενοβραχίονα της Κορώνης, οι χιλιάδες πέτρες που είχαν τοποθετηθεί για ενίσχυση του έργου, εκσφενδονίστηκαν εντός του λιμανιού.
* Η αντιδήμαρχος ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, καθώς και του αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά, προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές.
 ~ Περιφερειακή Ενότητα
 * Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παν. Αλευράς εξέφρασε την ικανοποίησή του που δεν επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις για ακραία καιρικά φαινόμενα στη Μεσσηνία, ωστόσο παρατήρησε ότι υπάρχουν ζημιές σε Μεθώνη, Φοινικούντα, και Ακρογιάλι, με τις μεγαλύτερες να καταγράφονται στον Άγιο Ανδρέα και το Αρτάκι Κορώνης.
 * Ανέφερε ότι ο νομός παραμένει σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπισθούν πιθανά προβλήματα από νέα καιρικά φαινόμενα.
 * Το πρωί απομακρύνθηκαν μπάζα από κατολίσθηση στο 15ο χλμ. του δρόμου Καλαμάτας – Σπάρτης, ενώ από το 28ο έως το 42ο χλμ. του δρόμου η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες λόγω χιονιού.
 * Επίσης, χθες το πρωί η Περιφερειακή Ενότητα έστειλε μηχάνημα για την απομάκρυνση κορμών δέντρων που είχαν σπάσει δίπλα στο γήπεδο της Κορώνης, αλλά και για να καθαρισθεί η παραλιακή περιοχή, που είχε γεμίσει με πέτρες.
 * Για τον Άγιο Ανδρέα ο κ. Αλευράς σημείωσε ότι υπάρχει προμελέτη για έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας, που έχει σταλεί στο ΥΠΕΚΑ για έγκριση περιβαλλοντικών όρων. Το έργο είναι προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ και όταν ολοκληρωθεί η οριστική μελέτη από τη λιμενολόγο Μαριλένα Φράγκου, θα εξετασθεί η ένταξή του στην αναθεώρηση του ΕΣΠΑ.

*** Σύλληψη 34χρονου για βιασμό στα Φιλιατρά
* Ένας 34χρονος συνελήφθη χθες στα Φιλιατρά με την κατηγορία του βιασμού μιας 19χρονης υπήκοο Βουλγαρίας.
* Η 19χρονη Βουλγάρα εργαζόταν σε μπαρ της περιοχής και ο 34χρονος ήταν θαμώνας. Προχθές αργά το βράδυ, περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών η 19χρονη, ο 34χρονος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της. Στη διαδρομή όμως τη βίασε.
* Η κοπέλα κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία, η οποία συνέλαβε το δράστη.

*** Πριν 94 χρόνια
- ΜΕ την χθεσινήν βροχήν οι δρόμοι επλημμύρισαν. Συνεπεία τούτω εσημειώθησαν πολλά κωμικοτραγικά. Το μεγαλύτερο κακό το έπαθε μία κυρία, η οποία αναγκασθείσα να πηδήση ένα αυλάκι έπεσε μέσα και εβγήκε ξαναβαπτισμένη σε νερά με κοκκινοχώματα. Ήλιος λοιπόν ήλιος. Αρκετά μας εδρόσισε και η βροχή.
 - ΤΟ Διοικητικόν Συμβούλιον του Οικονομικού Συσσιτίου συνήλθεν χθες εις συνεδρίασιν και έλαβε διαφόρους αποφάσεις δια τα εγκαίνια αυτού τα οποία θα γίνουν εν πάση μεγαλοπρεπεία την προσεχή Κυριακήν. Μέχρι τούδε έχουν εγγραφή ως άποροι εις το Οικονομικόν Συσσίτιον περί τα 500 άτομα.
 - ΣΗΜΕΡΟΝ θα γίνη διανομή 100 δραμίων άρτου και ετέρων 100 δραμίων αύριον κατ’ άτομον προς 1,20 κατ’ οκάν.
 - ΚΑΤ’ εξηκριβωμένας πληροφορίας μας το Υπουργείον του Επισιτισμού παρεχώρησεν 15.000 οκάδας ζακχάρεως δια την πόλιν μας.
 - ΑΠΟΨΕ δια πρώτην φοράν η ξεκαρδιστική κωμωδία του Μπισσών «Το Θύμα» εις πράξεις τρεις εξωφρενικάς με τον δαιμόνιον Πλέσσαν καθηγητήν που προκαλεί ακράτητα γέλια.
                                                ***ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ....ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ !!!
Οι  αγανακτισμένοι !!!!!!!!!
Διαδιλώσεις !!
Αλλού !!
***


Δεν υπάρχουν σχόλια: