ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Σήμερα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 25-12-2011

Σήμερα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  25-12-2011 : ΚΥΡΙΑΚΉ  25  ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ  2011 ,
***  Χρόνια πολλά , όμορφα και καλά ευχόμαστε σε όλους !
**  Εύχομαι ολόψυχα σε όλες και όλους, η Γέννηση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, να επαναφέρει στον Τόπο μας και στις καρδιές μας την αληθινή Χαρά, την Πνευματικότητα, την Αλήθεια και την Ελπίδα!
** Ο Χριστός να γεννηθεί στις ψυχές όλων μας και να ενδυναμώσει τις προσπάθειες του Λαού μας για την ανόρθωση της Πατρίδας μας!
** Καλά & Ευλογημένα Χριστούγεννα!

** "Εκείνος που αγαπάει το Θεό, ζει αγγελικό βίο πάνω στη γη. Νηστεύει και αγρυπνεί , ψάλλει κ προσεύχεται και για κάθε άνθρωπο σκέφτεται πάντοτε το καλό...."
** "Όλος ο σκοπός των εντολών του Σωτήρος είναι να ελευθερώσουν το νου από την ακράτεια και το μίσος, και να τον οδηγήσουν στην αγάπη Αυτού και  του πλησίον. Από αυτή την διπλή αγάπη γεννιέται το φώς της έμπρακτης πνευματικής γνώσεως..." 

** ΣΤΟ  ΑΓΙΑΖΙ  ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ :
~** Τα Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του πλανήτη
* Με κατάνυξη εορτάστηκε σε όλο τον πλανήτη η Γέννηση του Θεανθρώπου, με το μήνυμα «Και Επί Γης Ειρήνη» να κυριαρχεί, αλλά να παραμένει ζητούμενο. Στο Βατικανό ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος έστειλε μήνυμα αγάπης προς τους φτωχούς. * Με κατάνυξη γιόρτασαν οι χριστιανοί τη Γέννηση του Θεανθρώπου στην Βηθλεέμ, τη γενέτειρα του Ιησού. Ο παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούτ Αμπάς παραβρέθηκε στη λειτουργία με την προσευχή του να επικεντρώνεται στην ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.
 * Χιλιάδες Μοσχοβίτες επέλεξαν να γιορτάσουν την παραμονή των Χριστουγέννων στο περίφημο Γκόργκι Παρκ, εκεί όπου τα παιδάκια είχαν την ευκαιρία να στείλουν στον Άγιο Βασίλη επιθυμίες της τελευταίας στιγμής. Οι αγιοβασίληδες ανέβηκαν στα οχήματα τους, χαιρέτησαν τα παιδιά και ξεκίνησαν για το μακρύ ταξίδι τους.
 * Στην μακρινή Αυστραλία, στην περίφημη παραλία Μποντάι, οι παραθεριστές γιόρτασαν τα Χριστούγεννα με κολύμπι, σερφινγκ, παιχνίδια αλλά χωρίς αλκοόλ. Ο Άγιος Βασίλης επέλεξε να κάνει την εμφάνισή του επάνω σε μία σανίδα του σερφ και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό.
 * Στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον ποταμό Ποτόμακ, στο Μέριλαντ, ο Άγιος Βασίλης και οι βοηθοί του, οι τάρανδοι, άφησαν το έλκηθρο και έφτασαν με τα πέδιλα του σκι. Οι βιρτουόζοι τάρανδοι διασκέδασαν τον κόσμο με τα κόλπα τους και όλοι έμειναν άφωνοι με τις ικανότητές τους.
 * Όσο για το περίφημο ταξίδι του Αη Βασίλη ανά τον κόσμο, αυτό καταγράφηκε από τους δορυφόρους της ΝΑΣΑ. Η διαστημική υπηρεσία κατέγραψε τις κινήσεις του σε ολόκληρο τον πλανήτη, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες του Ίντερνετ με ένα κλικ να παρακολουθήσουν την μαγευτική διαδρομή του.
Στο Βατικανό ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος έστειλε μήνυμα αγάπης προς τους φτωχούς του πλανήτη, ενώ στην γενέτειρα του Ιησού, τη Βηθλεέμ, χιλιάδες πιστοί παρακολούθησαν την κατανυκτική μεταμεσονύχτια λειτουργία στο Ναό της Γέννησης. Οι Αυστραλοί γιόρτασαν τα Χριστούγεννα στις παραλίες και στις ΗΠΑ είδαν τον Άγιο Βασίλη να καταφθάνει με τα πέδιλα του σκι.
 * «Ας προσευχηθούμε ειδικά αυτήν την ώρα για όλους όσοι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στη φτώχεια, με βάσανα, στην ξενιτειά, να τους φέρει μία αχτίδα καλοσύνης του Θεού, έτσι να αγγίξει και αυτούς και εμάς η αγάπη του Θεού που επέλεξε να φέρει στον κόσμο μέσω της Γέννησης του Υιού Του σε έναν στάβλο. Αμήν» τόνισε στην κατανυκτική λειτουργία στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου ο Πάπας Βενέδικτος. Στο καθιερωμένο μήνυμά του προς τον κόσμο ο Πάπας Βενέδικτος ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα σε όλες τις γλώσσες και βέβαια και στα Ελληνικά

~** Προφυλακιστέος με βούλευμα ο ηγούμενος Εφραίμ
* Προφυλακιστέος κρίθηκε την Παρασκευή, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο ηγούμενος Εφραίμ, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων της Μονής Βατοπεδίου με το ελληνικό δημόσιο .-

~** Λοβέρδος: Μέτρα για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης
* Την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών πυροδότησε η δέσμη μέτρων που προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Το πακέτο θα περιλαμβάνει 16 μέτρα, μετά τα Χριστούγεννα οι ανακοινώσεις.


~** Ζητά διαβεβαιώσεις ο Παπαδήμος
* Τη διαβεβαίωση από τους πολιτικούς αρχηγούς ότι θα υπάρξει συμπόρευση στο κρίσιμο έργο που έχει να φέρει εις πέρας η κυβέρνησή του θέλει να αποσπάσει ο Λουκάς Παπαδήμος. Αίσθηση από κοινή παρέμβαση Αβραμόπουλου-Ραγκούση .

~** Μητσοτάκης: Η Ελλάδα κρέμεται από μία κλωστή
* Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και κάλεσε τους πάντες να κάνουν όπως είπε το σωστό προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει την κρίση. Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα κρέμεται από μία κλωστή .

~** Τα κάλαντα στους πολιτικούς αρχηγούς
* Στον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του έψαλλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 11.00 ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης και στις 12.00 η χορωδία και το χορευτικό τμήμα των παιδιών του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ.

~** Ελαφρά βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του ηγούμενου Εφραίμ
* Ελαφρά βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος παραμένει κλινήρης στο κελί του και εξετάστηκε από τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνο Δοκουσλή.

~**    Έξαρση παρουσιάζουν οι κλοπές πορτοφολιών
* Έξαρση παρουσιάζουν, τον τελευταίο καιρό, οι κλοπές πορτοφολιών μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με θύματα κυρίως ηλικιωμένους, που μόλις έχουν πάρει τη σύνταξή τους. Οι πορτοφολάδες καραδοκούν σε στάσεις κοντά σε νοσοκομεία ή δικαστήρια .

~** Προκλητικές χρηματοδοτήσεις των κομμάτων..... Πάνω από μισό δισ. ευρώ σε καιρούς... λιτότητας

* Σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας που οι Έλληνες πολίτες δοκιμάζονται και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, τα κόμματα παίρνουν... αυξήσεις, καθώς οι προκλητικές χρηματοδοτήσεις συνεχίζονται χωρίς φειδώ και το 2011.
 * Το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο μετά τη συζήτηση που προκλήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Από την συζήτηση που έγινε στις αρχές της εβδομάδας προέκυψε ότι τα πολιτικά κόμματα στη χώρα έλαβαν για το 2011 συνολικά 54 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 6 εκατ. περισσότερα σε σχέση με πέρυσι! Όλα αυτά στην Ελλάδα των Μνημονίων με τις στρατιές ανέργων και 500.000 πολίτες να μην έχουν καν εισόδημα.
* Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάσος Γιαννίτσης επεσήμανε ότι το παράλογο είναι ότι «τα χρήματα πρέπει να εκταμιευτούν, καθώς πρόκειται για Νόμο του κράτους». Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα κόμματα χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό ανάλογα με το ποσοστό που έχουν πάρει στις εθνικές εκλογές.
 * H συνέχεια στο ακανθώδες θέμα της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων αφορούσε επιστολή του κ. Γιαννίτση προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κ. Αθ. Τσούρα, ζητώντας να καλέσει τα κόμματα - υπερχρεωμένα τα περισσότερα - να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το εν λόγω ζήτημα.

~** Στο πλευρό του Εφραίμ ο Άνθιμος
* Υπέρ του υπόδικου ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ τάχτηκε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δεν του άρεσε καθόλου αυτό που έγινε, παραμονές Χριστουγέννων» και ανέφερε χαρακτηριστικά «Θεωρώ ότι είναι πλήγμα στην Ορθοδοξία.
 * Επίσης, κατά τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία, κ. Άνθιμος δε μίλησε ανοιχτά για τον ηγούμενο της Μονής στο κήρυγμα του αλλά άφησε να εννοηθεί ότι είναι στο πλευρό του όταν έψαλλε «Υπέρ Εφραίμ, Οικουμενικού Πατριάρχη»…

~**  Διχάζει η υπόθεση Εφραίμ στην Κύπρο
* Δύο Κύπριοι ιεράρχες σχολίασαν με διαφορετικό τρόπο την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την προφυλάκιση του ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου.
 * Ο Πάφου, Γεώργιος ανέφερε ότι όσοι επέλεξαν να ακολουθήσουν το μοναχικό βίο «δεν πρέπει να ασχολούνται με δραστηριότητες, οι οποίες τους αποπροσανατολίζουν από το στόχο τους και σκανδαλίζουν τον κόσμο».
* Αποπροσανατολίζουν και σκανδαλίζουν επίσης «άμεσες δοσοληψίες, οικονομικές, εμπορικές και κτηματικές, όπως και η περιφορά ιερών κειμηλίων ανά τον κόσμο με έμμεσο στόχο το κέρδος», πρόσθεσε.
 * Αντίθετα, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την απόφαση κατά του ηγουμένου Εφραίμ. Διερωτήθηκε μάλιστα, «αν στην Ελλάδα έλυσαν τα υπόλοιπά τους προβλήματα και κινδυνεύουν από τον γέροντα Εφραίμ».
 * Ο Λεμεσού Αθανάσιος, ο οποίος προέρχεται από την Μονή Βατοπαιδίου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι από τη δοκιμασία που περνά ο ηγούμενος Εφραίμ «θα διέλθει λαμπρότερος και αγιότερος».

~** "Εμείς κάψαμε τα ελληνικά δάση"
*  Σοκ προκαλεί η ομολογία του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, έκαιγαν ελληνικά δάση την εποχή των κυβερνήσεων Τανσού Τσιλέρ (1995-1998).
 * Η ανατριχιαστική αυτή αποκάλυψη, επιβεβαιώνει τα όσα έχει παραδεχθεί Τούρκος βουλευτής ήδη από την δεκαετία του 1990, αλλά και σχετικές υποψίες μετά από συλλήψεις «περίεργων» ατόμων κατά το παρελθόν στην Ελλάδα, και καταγγελίες οι οποίες ουδέποτε είχαν ληφθεί σοβαρά υπ΄ όψη, για εμπρησμούς σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σε δάση της Μακεδονίας.

~** Αγώνας δρόμου από το… 2012!
* Σε διαβουλεύσεις ώστε να μην υπάρξουν μεγάλες δημοσιονομικές αποκλίσεις προτού ενεργοποιηθεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και η Ελλάδα εξασφαλίσει τα 89 δισ. ευρώ βρίσκονται τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου αλλά και το σύνολο της κυβέρνησης συνεργασίας.
 * Η αποτίμηση της κατάστασης έγινε την Παρασκευή κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, όπου ο τελευταίος ανέλυσε όλες τις προκλήσεις για τα δημοσιονομικά μέχρι και το τέλος Φεβρουάριου, ώστε το έλλειμμα να παραμείνει κάτω από το 10% του ΑΕΠ.
 * Με δεδομένο τον ωμό εκβιασμό των στελεχών της τρόικα, οι οποίοι φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν πριν αποχωρήσουν από την Αθήνα κατά την τελευταία τους επίσκεψη, ότι χωρίς τους κανόνες του μνημονίου «η νέα δανειακή σύμβαση δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη».

~** Στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας-Ισραήλ
* Ασκήσεις έρευνας-διάσωσης μάχης, αεράμυνας εναέριου ανεφοδιασμού, εναέριας μάχης, ανθυποβρυχιακές ασκήσεις και ασκήσεις προσβολής εχθρικών σκαφών επιφανείας, για το έτος 2012 συμφωνήθηκαν μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ κατά την διάρκεια της επίσκεψης μεταξύ 19 έως 22 Δεκεμβρίου 2011 της τετραμελούς αντιπροσωπείας των Επιτελείων ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, στο Τελ Αβίβ.
 * Οι ασκήσεις θα γίνουν τόσο στο ελληνικό, όσο και στο κυπριακό και ισραηλινό FIR και για τον λόγο αυτό συμφωνήθηκαν αμοιβαίες μετασταθμεύσεις μαχητικών και ελικοπτέρων, αλλά και κοινή ανάπτυξη δυνάμεων στην Κύπρο.


~** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ :

 
~*** Πύργος Τριφυλίας

* «Μακελειό» με επίδοξους κλέφτες προχθές βράδυ  ~ «Μακελειό», με μία λέξη, προχθές το βράδυ στον Πύργο Τριφυλίας, όταν επίδοξοι κλέφτες προσπάθησαν να μπουν σε σπίτι, αλλά έγιναν αντιληπτοί από την «ομάδα περιφρούρησης» του χωριού.
~ Όπως μας είπαν κάτοικοι του Πύργου, τη νύχτα στο χωριό κάνει περιπολίες ομάδα περιφρούρησης κατοίκων, που συγκροτείται αυτοβούλως, για να υπάρχει μια στοιχειώδης προστασία, αφού τα κρούσματα παραβιάσεων, διαρρήξεων και κλοπών είναι σχεδόν καθημερινά. Προχθές τη νύχτα, η ομάδα περιφρούρησης αντελήφθη πως άγνωστοι επιχείρησαν να μπουν σε οικία, μέσα στο χωριό, σχεδόν στο κέντρο, και τότε έγινε το «μακελειό». Φωνές, «αντάρες», χαμός.
~ Κάποιοι κάνουν λόγο ακόμα και για πιστολίδι, καθώς φέρονται να άκουσαν τέτοιους κρότους στον ύπνο τους, αλλά αυτό από πολίτες και την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας δεν επιβεβαιώνεται.
~ Οι επίδοξοι κλέφτες, ωστόσο, ετράπησαν σε φυγή και δεν κατέστη δυνατό από την ομάδα περιφρούρησης να τους «μπλοκάρουν» και να τους πιάσουν.
~ Πάντως, όπως μας μεταφέρθηκε από κατοίκους, ο ένας εκ των επίδοξων κλεφτών ίσως τραυματίστηκε στην προσπάθεια διαφυγής του. Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός και μετά από έρευνες που έγιναν, εντοπίστηκε στην περιοχή «Ξερόβρυση» εγκαταλελειμμένο ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Hyundai Matrix, λευκού χρώματος, με ελληνικές πινακίδες, νοικιασμένο. Μέσα σε αυτό υπήρχε ένα κινητό τηλέφωνο, που, όπως όλα δείχνουν, είναι των επίδοξων κλεφτών, αλλά και άδεια δοχεία για λάδι κ.ά. Οι Αστυνομικές Αρχές εξετάζουν κάθε εύρημα και συλλέγουν κάθε στοιχείο που θα οδηγήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη των κακοποιών.
~ Οι κάτοικοι του χωριού είναι ανάστατοι, συγκλονισμένοι, οργισμένοι, αλλά και αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν από μόνοι τους τις περιουσίες τους και να προασπίσουν τις ζωές τους και των παιδιών τους.
~ Η δε πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πύργου Γκούτη - Πολυχρονοπούλου Ευσταθία είπε στο «Θ»: «Τα κρούσματα είναι καθημερινά, κάθε βράδυ κλέβουν τα πάντα και κινδυνεύει η ζωή μας. Ο κόσμος έχει πανικοβληθεί και ξεσηκωθεί. Από μόνοι τους, κάτοικοι πήραν την πρωτοβουλία και βγήκαν να παρακολουθήσουν τι γίνεται και έπιασαν δύο άντρες αγνώστου ταυτότητας να προσπαθούν να μπουν σε ένα σπίτι. Και είχαν έρθει με ένα αυτοκίνητο που, όπως λένε κάτοικοι, το έχουν ξαναδεί».
~ Σε ερώτησή μας εάν έπεσαν πιστολίδια, ήταν κατηγορηματική: «Δεν έπεσαν. Απλά, παιδιά του χωριού παρακολουθούν να δουν τι γίνεται, γιατί καθένας θέλει να φυλάξει το σπίτι του με όλα αυτά τα κρούσματα τελευταία».
~ Σημειώνουμε πως για χθες το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη συνέλευση στον Πύργο για τα κρούσματα της εγκληματικότητας.

~**  "Χρυσαλίδα"

~ Επιχειρεί να αναβιώσει την ιστορία του μεταξιού στην Καλαμάτα  * Να ξαναζωντανέψει την τέχνη της σηροτροφίας στην Καλαμάτα έχει βάλει στόχο η «Χρυσαλίδα». Πρόκειται για μια ομάδα γυναικών, που βρίσκεται σε διαδικασία σύστασης ενός αγροτικού συνεταιρισμού, ο οποίος θα ασχολείται με την παρασκευή τοπικών προϊόντων, αλλά κυρίως με την παραγωγή μεταξιού, μια δραστηριότητα με παρελθόν για την πόλη.
* Από τις πρωτεργάτριες της προσπάθειας η Φωτεινή Κοτσογλανίδη, μας λέει: «Η Χρυσαλίδα θα έχει δύο τομείς. Ο ένας είναι η δημιουργία τοπικών προϊόντων από παλιές συνταγές των μανάδων και των γιαγιάδων μας, όπως τραχανάς, χυλοπίτες, κομπόστες, λικεράκια, ό,τι παράγει η μεσσηνιακή γη. Αυτό που μας καίει, όμως, είναι το θέμα της σηροτροφίας.
* Να καταφέρουμε να υφάνουμε μεταξωτή κλωστή» σημειώνει η κα Κοτσογλανίδη και προσθέτει:
* «Χρειαζόμαστε κατ’ αρχάς κάποια στρέμματα για να φυτέψουμε μουριές. Για ξεκίνημα έχουμε περίπου 100 δέντρα, αλλά όσο πιο πολλά φύλλα έχεις, τόσο περισσότερο μπορείς να επεκταθείς. Φανταστείτε ότι ένα κουτί - γιατί τα αρχικά “σποράκια” τα παίρνεις σε κουτί - έχει μέσα 20.000 αυγά. Αυτά, για να τραφούν, θέλουν 500 κιλά φύλλα μουριάς. Τα αυγά είναι όσο η μύτη μιας καρφίτσας. Από αυτά θα βγουν τα σκουληκάκια, τα οποία έχουν πέντε ηλικίες. Ανάμεσα σε κάθε ηλικία υπάρχει ένας ύπνος. Όλο αυτό το διάστημα κρατάει δύο μήνες. Στην πρώτη ηλικία τρώνε δύο κιλά, στη δεύτερη οκτώ κιλά, στην τρίτη 20 κιλά, στην τέταρτη 80 και στην πέμπτη τρώνε 390 κιλά! Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πόσα φύλλα πρέπει να έχουμε».
* Κάθε μικρό κουκούλι βγάζει περίπου δυόμισι χιλιόμετρα κλωστής! «Εμείς αυτό θέλουμε, την κλωστή. Βέβαια, στα πολύ μελλοντικά μας σχέδια, είναι να μπορέσουμε να την κάνουμε ύφασμα, αν και είναι πολύ δύσκολο να φτάσουμε ως εκεί».
 ~* Καλαματιανό μαντήλι
* Για το πώς γεννήθηκε η ιδέα αναβίωσης της σηροτροφίας, η Φ. Κοτσογλανίδη αναφέρει: «Ήταν κάτι που είχα στο μυαλό μου από το ΄86. Το κουβέντιασα με τις κυρίες του Συλλόγου Γυναικών Σπερχογείας, τους άρεσε, συμφωνήσαμε, κούμπωσαν οι συγκυρίες, το μεράκι και το πάθος μας και το αποφασίσαμε. Κάναμε και μια συνάντηση στη Σπερχογεία, ήρθαν και μεγαλύτερες γυναίκες, γιαγιάδες, ακόμη και παππούδες. Με το που άκουσαν τι θέλουμε να κάνουμε, άρχισαν να λένε τα βιώματά τους, γιατί είχαν ασχοληθεί με τη σηροτροφία. Εν τω μεταξύ, κι εμείς σαν Μικρασιάτες είχαμε επίσης ασχοληθεί με τους μεταξοσκώληκες στην περιοχή της Δυτικής Παραλίας. Η μητέρα μου γνωρίζει το θέμα. Στην Καλαμάτα υπήρχαν δυο - τρία εργοστάσια. Κάποια στιγμή βγήκε το νάιλον που ήταν πιο φθηνό και έκλεισαν. Το ζωικό μετάξι σταμάτησε να υπάρχει», λέει η κα Κοτσογλανίδη, ενώ επισημαίνει ότι την αρχική ιδέα για τη διάσωση της ιστορίας του μεταξιού στην πόλη είχε ο τότε δήμαρχος Καλαμάτας Σταύρος Μπένος. «Από τον πρώτο χρόνο που βγήκε δήμαρχος, ήθελε να στεγάσει το “Καλαματιανό Μαντήλι” στην παλιά αγορά, εκεί που έγινε το Αρχαιολογικό Μουσείο» συμπληρώνει η κα Κοτσογλανίδη, την οποία χθες συναντήσαμε στα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια της κεντρικής πλατείας, παρέα με τις κυρίες Έφη Γεωργανά, Λούλα Μαλαπάνη, Αναστασία Μαλαπάνη και Μερόπη Καλαθά, να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους.
* «Ο μεγάλος μας στόχος είναι ο μεταξοσκώληκας και η παραγωγή μεταξιού. Γι’ αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε αυτόν το συνεταιρισμό, ώστε να αναβιώσουμε ένα κομμάτι που μέχρι πριν από 50 χρόνια άνθισε στη Μεσσηνία. Θέλει προσπάθεια και πείσμα, αλλά χωρίς κόπο τίποτα δεν κατακτιέται» μας είπε η Έφη Γεωργανά, πρόεδρος του Συλλόγου.
* Η ομάδα ετοιμάζεται να επισκεφθεί συνεταιρισμό σηροτροφίας στην Κύμη της Εύβοιας για να δει τη δουλειά που γίνεται εκεί, ενώ στα σχέδιά της είναι και μια επίσκεψη σε εργοστάσιο στο Σουφλί. Βρίσκεται σε επαφή και με καθηγητές από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στο θεωρητικό κομμάτι, που είναι επίσης σημαντικό, καθώς πρέπει να επιλεγεί η κατάλληλη ποικιλία μουριάς, αφού υπάρχουν πολλές. «Χρειαζόμαστε τη σωστή, για να μας δώσει ωραία, καθαρή άσπρη κλωστή…».
* Για να γίνουν όμως τα παραπάνω, πρέπει ο Σύλλογος να ξεπεράσει γραφειοκρατικά και οικονομικά εμπόδια. «Με το νέο νόμο, για να ιδρυθεί ο συνεταιρισμός που θέλουμε, χρειάζονται 20 άτομα και 30.000 ευρώ αρχικά. Οπότε προσπαθούμε να βρούμε μια λύση» λέει η κα Κοτσογλανίδη. «Πέρα από τα χρήματα για το συνεταιρισμό απαιτείται και ένα ποσό για 300 - 400 μουριές, που κοστίζουν 50 ευρώ η κάθε μία. Βέβαια, στη Σπερχογεία υπάρχει ένας χώρος τον οποίο μας παραχωρεί ο Δήμος Καλαμάτας αυτή τη στιγμή. Είναι μια παραποτάμια έκταση όπου ήθελαν να φυτέψουν πλατάνια. Μπορούμε να τη φυτέψουμε μουριές, που κάνουν και ωραίο ίσκιο. Άλλωστε, ο χώρος θα είναι ανοιχτός και θα μπορεί να τον επισκέπτεται ο καθένας».

~**Πριν 94 χρόνια
- ΤΟ «ΘΑΡΡΟΣ» εύχεται προς τους συνδρομητάς και αναγνώστας του, όπως εν υγεία και ευτυχία διέλθουν τας αγίας ημέρας των Χριστουγέννων.
 - ΣΗΜΕΡΟΝ την πρωίαν θα γίνη διανομή 135 δραμ. άρτου προς 1,30 κατ’ οκάν, το δε απόγευμα θα γίνη ετέρα τοιαύτη από 100 δραμ. αλεύρων προς 1,50 κατ’ οκά και 135 δραμ. άρτου προς 1,25 κατ’ οκάν. Όσοι δε εκ των λαμβανόντων άλευρα δεν έλαβον κατά την χθεσινήν διανομήν τ’ αναλογούντα 100 δράμια, δικαιούνται να λάβωσιν σήμερον το απόγευμα ημίσειαν οκάν.
 - ΜΕΧΡΙ της εσπέρας της χθες είχον προμηθευθή οι ενταύθα κρεοπώλαι περί τας 4.500 οκάδας κρέατος διαφόρων σφαγίων. Εξ τούτων 1.700 οκάδες θα παραχωρηθούν εις τον στρατόν, το δε υπόλοιπον εκ 3.300 οκάδων θα διανεμηθή σήμερον συμφώνως προς τα δελτία από 50 δράμια κατ’ άτομον και με τιμήν την οριζομένην δι’ έκαστον είδος σφαγίου υπό της αστυνομικής διατιμήσεως.
 - ΕΞΗΤΑΣΘΗ χθες ενώπιον του Στρατοδικείου και απεφυλακίσθη ο Ιωάν. Βελωτάς. Επίσης εξετασθέντες απεφυλακίσθησαν οι Κοκορόγιαννης και Βρακάς εκ Σπερχογείας.

 ** "ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
Το σπουδαίο είναι να μπούμε στην Εκκλησία. Να ενωθούμε με τους συνανθρώπους μας, με τις χαρές και τις λύπες όλων. Να τους νιώθουμε δικούς μας, να προσευχόμαστε για όλους, να πονάμε για την σωτηρία τους, να ξεχνάμε τους εαυτούς μας. Να κάνομε το παν γι' αυτούς, όπως ο Χριστός για μας. Μέσα στην Εκκλησία γινόμαστε ένα με κάθε δυστυχισμένο και πονεμένο κι αμαρτωλό. Κανείς δεν πρέπει να θέλει να σωθεί μόνος του, χωρίς να σωθούν και οι άλλοι. Είναι λάθος να προσεύχεται κανείς για τον εαυτό του, για να σωθεί ο ίδιος. Τους άλλους πρέπει να αγαπάμε και να προσευχόμαστε να μη χαθεί κανείς. να μπουν όλοι στην Εκκλησία. Αυτό έχει αξία. Και μ' αυτή την επιθυμία πρέπει να φύγει κανείς απ' τον κόσμο, για να πάει στο μοναστήρι ή στην έρημο."
 • ~ Μη με προδώσεις,


λίγη αγάπη σου ζητάω να μου δώσεις...

Μη με προδώσεις,

τα χείλη αυτά που σε φιλούν μην τα πληγώσεις...♥♥*

• ~ Εκεί που δε φαντάζεσαι, κρύβεται η αγάπη...

σε μέρη που δεν έψαξες, και που δεν πήγε ο νους...

εκεί που δε φαντάζεσαι, σε μια γωνιά του χάρτη...

σε όνειρα περίεργα, κρυμμένα απ' τους πολλούς...♥♥*

♪...♫...♪


 ****  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011:
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/12/blog-post.html  , Διαλεγμένες Φωτογραφίσεις ..Φωτογραφίες που αρέσουν , Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/12/1-2011.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011.- .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/12/2-3-2011.html  , Aυτό το Σαββατο - Κύριακο στην ενημέρωση 3 και 4 Δεκεμβρίου 2011 , Παρασκευή 2/12/2011.-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/12/5-2011.html  , Πρίν από τα Χριστούγεννα Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/12/5122011_05.html  , Λόγια Αγάπης Χαράς και Ανθρωπιάς για όλους μας 5/12/2011 Δευτέρα .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/12/5122011_5419.html  , Έρχοντε γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς Δευτέρα , 5/12/2011 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2011/12/6-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/12/7-12-2011.html  , Βλέπουμε και Μένουμε Ελλάδα 7-12-2011 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/12/7-2011.html  , Κάθε ημέρα κοντά σας στο αγιάζι της καθημερινότητας Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/12/8-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/12/9-2011.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/12/10-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/12/10-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 .-
 ** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/12/11-2011.html  , Φωτογραφίες και Ανέκδοτα -Σήμερα είναι Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 σας ενημερώνουνε .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/12/12-2011.html  . όλα όμορφα και ωραία με πολλά Νέα , Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/12/blog-post_12.html  , Φωτογραφίες και Βίντεο :Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/12/13-2011.html  , Ωραία μέρα για σήμερα με ενημέρωση και άλλα : Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2011/12/blog-post.html  , Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011 . ANΕΚΔΟΤΑ ...ΚΑΙ ΓΕΛΙΟ .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2011/12/blog-post_14.html  , Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 , Στο Αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωης .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/12/14122011.html  , Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 , Βλέπουμε και Μένουμε Ελλάδα 14/12/2011.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/12/14122011-2.html  , Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 , Βλέπουμε και Μένουμε Ελλάδα 14/12/2011 Νούμερο 2
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/12/14122011-3.html  , Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 , Βλέπουμε και Μένουμε Ελλάδα 14/12/2011 Νούμερο 3
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/12/14-2011.html  , Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , TΕΤΆΡΤΗ 14 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/12/2011.html  , Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011 , ΥΜΝΟΙ ΑΓΙΩΝ Βυζαντινή μουσική - βυζαντινές εκκλησιαστικές μελωδίες 2011, No 1 .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/12/2011-2.html  , Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011 , ΥΜΝΟΙ ΑΓΙΩΝ Βυζαντινή μουσική - βυζαντινές εκκλησιαστικές μελωδίες 2011 No -2- .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/12/15-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας ,Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011
 ** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/01/h-nellh-says-24012011.html  , Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011 , ΤHΕ NELLH SAY΄S Η ΝΕΛΛΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ 24/01/2011.-
 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2011/12/blog-post.html#!/2011/12/blog-post.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ενημέρωση - Εδήσεις -Σχόλια κ.α ,Παρασκευή 16 /12/201 1η Δημοσίευση ! .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/12/blog-post.html  , Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011 , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/12/blog-post_17.html  , Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011 , Αυτό το Σαββατοκύριακο στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/12/blog-post.html  , 19-12-2011 , Σταματάκος ..Διαλεγμένες Φωτογραφίσεις ..Φωτογραφίες που αρέσουν .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2011/12/blog-post_19.html  ,
19-12-2011 , ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ενημέρωση - Εδήσεις -Σχόλια κ.α .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/12/20122011.html  , 20/12/2011 , Ενημέρωση και ΑΛΒΑΝΙΑ μέσα από ερασιτεχνικά βίντεο κ.α. 20/12/2011 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2011/12/astaras-arfaron-messhnias-20-2011.html  , ASTARAS ARFARON MESSHNIAS Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2011/12/21122011.html  , Έρχονται γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιά ,  Τετάρτη 21/12/2011
** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2011/12/arfara-messhnias-into-from-video-21-12.html  , ARFARA MESSHNIAS INTO FROM VIDEO Τετάρτη 21 -12 -2011 .-
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/12/21-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2011/12/22-12-2011.html  , ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑΜΑΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 22-12-2011.-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/12/2010.html  , Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011 , Από Μελιγαλά Μεσσηνίας - ΠΑΤΡΑ - ΙΤΑΛΙΑ το 2010 .-
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/12/2011-24-2011.html  , Έρχονται Χριστούγεννα του 2011 , Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011
** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2011/12/24-2011.html  , Όμορφες στιγμές ....Όμορφες διαδρομές Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2011/12/blog-post_24.html  , Παραμονή Χριστουγέννων : 24-12-2011 .-
*** ΚΑΛΗ  ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ , με υγεία , Αγάπη , εργασία και όχι ανεργία , φιλία , χαρά , ειρήνη . αλληλεγκύη και πολύ Ανθρωπιά γιά ΄πλους και για όλα !!!

** ΑΠΟ ΤΟ  ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ  ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ  ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ : !!!
~* Χριστούγεννα - Χιόνια στο καμπαναριό
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/12/xionia-sto-kampanario.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Χιόνια στο καμπαναριό που Χριστούγεννα σημαίνει Χιόνια στο καμπαναριό ξύπνησε όλο το χωριό Ντιν-ντιν-νταν ...
  ~** "Οσο εσύ προσεύχεσαι μ ΄΄ολη σου την ψυχή για εκείνον που σε συκοφάντησε τόσο και ο Θεός πληροφορεί για την αθωότητά σου όσους σκανδαλίστηκαν εξαιτίας της συκοφαντίας ....."

~**Άγια Νύχτα

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/12/stille-nacht-heilige-nacht.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Το τραγούδι Άγια Νύχτα (γερμ. Stille Nacht, heilige Nacht) είναι το διεθνώς γνωστότερο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Γράφηκε στις αρχές του 18ου αι. και συνθέτες του είναι οι Αυστριακοί Φραντς...

 ΤΟ ΚΥΜΑ
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/12/third-wave-ron-jones-1972.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
ΤΟ ΚΥΜΑ DIE WELLE Δείτε την ταινία, βασισμένη σε ένα πραγματικό πείραμα. Δείτε, για να καταλάβετε την επιρροή που μπορεί να ασκηθεί στα παιδιά μας. Κοινωνική
2008
Έγχρ.
Διάρκεια: 110'...

Κοντά σε σύλληψη και τρίτου παιδεραστή
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/12/near-arrest-and-third-child-molester.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ «ΧΤΥΠΗΜΑ» ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ Ύστερα από την αποκάλυψη της δράσης των προπονητών Ν. Σειραγάκη και Λ. Ασβεσταδέλη, η Αστυνομία βρίσκεται στα χνάρια και τρίτου προπονητή, που εκμεταλλεύεται...

** "Ενα ακομα θαυμα της Μηλεσιωτισσας
* Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ....... ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ Λέγομαι Δημητρης και τωρα ειμαι 38 ετων , Στα πρωτα 30 χρονια της ζωης μου εκτος απο καποιο ατυχημα με το αυοκινητο /που ευτυχως ξεπερασα αμεσως \ ημουν υγιεστατος. Ετρωγα σιδερα/που λει και ο κοσμος δεν κουραζομουν ποτε και οτι και αν εκανα μεχρι περιπου τις αρχες του ετους 1999. Απο τοτε αργα αλλα σταθερα ειχα συχνα υπνηλιες και κοποση που συνηθως ηταν αδικαιολοτητα . Τα φαινομενα αυτα τα αποδιδαμε αποροφημενη απο την καθημερινοτητα στην κουραση της ρουτινας . Απο το Μαιο του 1999 ξεκινησα τις προετοιμασιες για το γαμο μου με την Μανια με την οποια προσπαθουμε να λαβουμε την ευλογια του Θεου εδω και αρκετα χρονια αλλα αυτο δεν γινοταν εφικτο λογω , τι αλλο οικονομικων προβληματων . Η κουραση και η υπνηλια ιδιος μετα το σεισμο του Σεπτεμβριου 1999 γινοντουσαν ολοενα και περισσοτερες και αρχισαν να συνοδευονται απο ζαλαδες και τασεις για εμετο. Εμεις βεβαια το αποδιδαμε στην κουραση της ζωης και των προβληματων που ειχαμε. Ετσι, αποφασισαμε να παντρευτουμε /στις15 ιανουαριου 2000/και μετα να δουμε με τους γιατρους τι ακριβως συμβαινει...ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Στις 3 Ιανουαριου 2000 αρχισαν εντονα φαινομενα εμετων και ζαλαδων και στις 7 Ιανουαριου μπηκα στο νοσοκομειο οπου διεπιστωθηκε η υπαρξη Ογκου στο πισω μερος του κεφαλιου μου . Οι γιατροι ειπαν οτι πρεπει να γινει εγχειρηση... Ετσι αναγκαστηκαμε να αναβαλουμε το γαμο και να δουμε πως μπορουμε να ξεπερασουμε αυτο το σημαντικο προβλημα υγειας . Απο την πρωτη στιγμη αρχισαν οι παρακλησεις προς την παναγια την Μηλεσιωτισσα η οποια οπως φαινοταν ηταν η μονη που μπορουσε να βοηθησει...Ετει το πρωτο βημα στο Θαυμα της παναγιας εγινε κατα την διαρκεια της εγχειτησης οπου κατα τη γνωμη μου δεν ειταν ο γιατρος που εκενε την εγχειρηση αλλα τα ιδια τα χερια της παναγιας μας με τα χερια του γιατρου. Ετσι η εγχειρηση ηταν απολυτως επιτυχης και αυτο ηταν το πρωτο βημα στο ΘΑΥΜΑ .....ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ Συμφωνα με τους γιατρους θα επρεπε να υποβληθω σε ακτινοβολιες για να καουν τα καρκινικα υπολλειματα στο κεφαλι αλλα και στην σπονδυλικη στηλη οπου ειχαν εντοπισθει καποια /υποπτα\σημεια.. Η Παναγια μας ομως που σε ολη τη διαρκεια των ατινοβολιων 30 ημερες, ηταν διπλα μου βοηθησε και οι ακτινοβολιες πηγαν καλα . Χαρακτηριστικο ηταν το οτι οταν ρωτησα το γιατρο για το ποτε θα φανουν τα αποτελεσματα των ακτινοβολιων μου , ειπε οτι λογω της φυσιολογιας των κυτταρων αυτα θα φανουν μετα απο 3η 4 μηνες..Ομως η παναγια μας ειχε διαφορετικη γνωμη και μετα απο 1 μονο μηνα οταν εκανα τις απααραιτητες ιατρικες εξετασεις το Θαυμα εγινε !Ολες οι εξετασεις ηταν καθαρες!!Οι γιατροι φυσικο δεν πιστευαν αυτο που εβλεπαν , Αλλα εμεις ξεραμε.....Ηταν η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ.που ειχε τον ελεγχο και οχι οι ανθρωποι ....ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ -Βεβαια οι γιατροι ειπαν οτι εστω και προληπτικα θα πρεπει να υποβληθω σε 6 χημειοθεραπειες ωσστε να μου δωσουν ενα ακομα εφοδιο εναντιον του καρκινου. Ηδιαδικασια ηταν επωδυνη αλλα η Παναγια βοηθουσε καθε μερα και οι εξετασεις παρεμεναν καθαρες. Ετσι ειχα αρχισει να μην θελω να κανω την 6 χημειοθεραπεια αλλα επειδη ειμαι Ανθρωπος δεν μπορουσα να αποφασισω μονος μου και να σταματησω. Ομονος τροπος ηταν να παρακαλεσω την Παναγια να μου δειξει το δρομο... Εκεινη απαντησε με το στομα των γιατρων λεγοντας , οτι δεν χρειαζεται τιποτε αλλο πια και οι θεραπειες θα σταματησουν ΕΔΩ γιατι ειμαι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ ..ΗΠαναγια ηταν μαζι μου σε ολο το δυσβατο δρομο και με βοηθουσε ... τωρα μετα απο αυτα τα χρονια ειμαι καλα και συνεχιζ να βλεπω στην εικονα της να μου χαμογελαει μετα απο αυτα με την βοηθεια της παναγιας μας λαβαμε την ευλογια , παντρευτικαμε στο ναο οπου φιλασεται η εικονα της ΜΗΛΕΣΙΩΤΙΣΣΑΣ και ο του ΘΑΥΜΑΤΟΣ εχουμε και την κορη μας και αυτο ΘΑΥΜΑ της παναγιας μας .ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΜΗΛΕΣΙΩΤΙΣΣΑ"

**


1 σχόλιο:

Xamomilaki είπε...

Καλά Χριστούγεννα !

Χρόνια Πολλά κι Αγαπημένα :-)