ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Αυτή την Παρασκευή στην ενημέρωση 7-10-2011

Αυτή  την Παρασκευή στην ενημέρωση 7-10-2011  :
** Μπορείς να κοροϊδέψεις πολύ κόσμο για λίγο καιρό ή λίγο κόσμο για πολύ καιρό.-
Κάποτε όμως βγαίνουν ολα στη φόρα.. ΝΟΜΟΣ! .-
Γι'αυτό λοιπόν... Όποιος δε σε σέβεται ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΦΟΒΑΤΑΙ!!! .-
*** ΣΤΟ ΑΓΙΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  : Παρασκευή 7  Οκτωβρίου  2011 ,
** Μαραθώνιος διαβουλεύσεων για το «κούρεμα»

~ Πρώτη φορά και η Αθήνα αναγνώρισε ότι γίνεται επισήμως συζήτηση για το κούρεμα του χρέους και περιέγραψε τη δική της επιδίωξη, αναθεώρηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου με τους καλύτερους δυνατούς όρους και θεσμικές κατοχυρώσεις.-

**  Στιβ Τζομπς έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 56 ετών :

* Ο Στιβ Τζομπς έφυγε αφήνοντας ως κληρονομιά στην Apple τεράστιες καινοτομίες και κλασικά gadgets. Από το 1976 που ίδρυσε την εταιρεία μαζί με τον Στιβ Βόζνιακ, ο Τζομπς επέβλεψε ή εμπνεύστηκε ο ίδιος, το λανσάρισμα εμβληματικών προϊόντων τεχνολογίας όπως το iPod, το iPhone και το iPad.
 * Εμείς ρίχνουμε μία σύντομη ματιά στην καριέρα του στην Apple και τις συσκευές που άλλαξαν τα δεδομένα..-

** Θεματική κρουαζιέρα για 387 ποδηλάτες

* Θεματική κρουαζιέρα πραγματοποιεί το κρουαζιερόπλοιο με σημαία Πορτογαλίας «Athena», το οποίο για λίγες ώρες κατέπλευσε χθες στο λιμάνι της Καλαμάτας. * Το πλοίο έφθασε νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Καλαμάτας, προερχόμενο από Μύκονο, και αναχώρησε νωρίς το απόγευμα με προορισμό την Πάτρα.
* Στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν 218 άτομα ως πλήρωμα και 387 επιβάτες. Σε ό,τι αφορά τις εθνικότητες των επιβατών, είναι ένα ζευγάρι Ελλήνων, ένα ζευγάρι Σουηδών και όλοι οι υπόλοιποι είναι Γερμανοί.
 * Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης κρουαζιέρας είναι πως όλοι οι επιβάτες είναι ποδηλάτες και σε κάθε λιμάνι εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για μια μεγάλη ποδηλατική εκδρομή.
* Έτσι και χθες, μετά τον κατάπλου, οι επιβάτες πήραν τα ποδήλατά τους και με συνοδεία περιπολικού πήγαν εκδρομή μέχρι το Πεταλίδι.
* Αργά το μεσημέρι επέστρεψαν και επιβιβάσθηκαν στο πλοίο για τον επόμενό τους προορισμό

** Μεσσήνη

* Θετικά βλέπουν την ελεγχόμενη στάθμευση  ~ Ως μέτρο που θα συμβάλει στην επίλυση του κυκλοφοριακού και θα βοηθήσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας και της παραμονής στο κέντρο της Μεσσήνης, θεωρεί την ελεγχόμενη στάθμευση, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων και των επαγγελματιών της Μεσσήνης.
~ Το μέτρο αποφασίστηκε πως θα τεθεί σε ισχύ μόλις πριν από λίγες ημέρες, αλλά όπως προκύπτει, η κοινή γνώμη είναι ενήμερη των αλλαγών που θα επέλθουν. Κοινός τόπος για τους περισσότερους, ήταν ότι η εφαρμογή θα πρέπει να συνοδεύεται και από αστυνόμευση για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, καθώς, όπως εκτιμούν, σε διαφορετική περίπτωση δε θα υπάρξει επιτυχία.
 * Σωστό μέτρο
~ Στην πιάτσα των ταξί επί της Ηρώων Πολυτεχνείου συναντήσαμε τους Παν. Χαραλαμπόπουλο και Ι. Φλαούνα.
~ Ο Παν. Χαραλαμπόπουλος παρατήρησε ότι πρόκειται για ένα καλό μέτρο, που θα πρέπει να τηρηθεί χωρίς εξαιρέσεις και η εφαρμογή του να ισχύει για όλους. Εξέφρασε τη διαφωνία του με εκείνους που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους για να διανύσουν κάποια μέτρα και να πιούν καφέ, χαρακτηρίζοντάς το ως θέμα επίδειξης ή και εγωισμού. Επισήμανε ταυτόχρονα ότι πολύς κόσμος έφυγε από το κέντρο της πόλης, επειδή δεν υπήρχαν θέσεις στάθμευσης, ενώ με την εφαρμογή του μέτρου θα μπορεί πλέον κάποιος να εξυπηρετείται, να κάνει τα ψώνια του και να πίνει και τον καφέ του, με μικρό τίμημα. Άλλωστε, συνέχισε, πολλές από τις θέσεις στάθμευσης που υπάρχουν είναι τις πρωινές ώρες κατειλημμένες από υπαλλήλους τραπεζών και υπηρεσιών, αλλά και καταστηματάρχες. Με την ελεγχόμενη στάθμευση θα προκύψουν χώροι και θα βοηθηθεί σημαντικά η αγορά της Μεσσήνης, είπε κι έδωσε άλλη διάσταση στο θέμα, αφού παρατήρησε ότι με την ανυπαρξία χώρων στάθμευσης στο κέντρο όλοι οδηγούνται για τις αγορές τους στα σούπερ μάρκετ έξω από την πόλη, που διαθέτουν δικό τους χώρο στάθμευσης.
~ Η πλειοψηφία των κατοίκων συμφωνεί, παρατήρησε από την πλευρά του ο Ι. Φλαούνας. Τόνισε, όμως, ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί σωστά για να είναι και αποδοτικό, ενώ κατέθεσε και την ευρωπαϊκή του εμπειρία από την Κολονία, όπου είχε μεταβεί πρόσφατα, λέγοντας πως η βεβαίωση των προστίμων στα σημεία που απαγορευόταν η στάθμευση απέφερε στα ταμεία του Δήμου περίπου 10 εκατ. ευρώ σε ένα έτος.
 * Κάτοικοι
~ Ο πρώην αντιδήμαρχος Αντ. Δημητρακόπουλος ήταν ένας από τους συμβούλους της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Μεσσήνης, υπό τον Κων. Σπυρόπουλο, που είχε καταβάλει προσπάθεια για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, αφού το είχε συμπεριλάβει στο προεκλογικό της πρόγραμμα. Δήλωσε δε υπέρμαχος της εφαρμογής του και πρόσθεσε ότι θα βοηθήσει και το κυκλοφοριακό πρόβλημα και το ζήτημα της στάθμευσης. Πλέον, θα μπορεί οποιοσδήποτε να μπαίνει ελεύθερα στην αγορά για τα ψώνια του, αλλά και για να καλύπτει τις όποιες ανάγκες του.
~ Υπογράμμισε, όμως, ότι για να υπάρξει αποτελεσματικότερη εφαρμογή, θα πρέπει να συνδυαστεί και με μονοδρομήσεις οδών. «Είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν μονοδρομήσεις οδών στη Μεσσήνη», επισήμανε και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξει αστυνόμευση, προκειμένου η εφαρμογή του να βρίσκεται σε σωστή βάση. Χαρακτήρισε σημαντική την αστυνόμευση για την τήρηση των όσων προβλέπονται, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση το αποτέλεσμα δε θα είναι το αναμενόμενο.
~ Ο Αναστ. Κολλινιάτης εξέφρασε την άποψη ότι αντιδρούν οι επαγγελματίες στην εφαρμογή του μέτρου, αλλά, όπως παρατήρησε, «δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι ένα αυτοκίνητο μόνιμα παρκαρισμένο έξω από το κατάστημά τους, τις ώρες που αυτό λειτουργεί, τους στερεί πελατεία, που δε βρίσκει χώρο να παρκάρει και μετακινείται προς άλλες αγορές.
~ Παρατήρησε πως θα υπάρξουν και έσοδα για το Δήμο, ενώ θα ανακουφιστεί και το οξυμμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα, «αν και», όπως πρόσθεσε, «λόγω της οικονομικής δυσχέρειας που υπάρχει σήμερα, ίσως κάποιος να το σκεφτεί πολύ να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του για να πάει στην πλατεία, φοβούμενος τυχόν πρόστιμα».
~ Ίδιες απόψεις εξέφρασε και ο αδελφός του Σαράντος, ο οποίος σχολίασε πως αν και η Μεσσήνη δεν είναι μεγάλη πόλη, υπάρχουν πολλοί που για μια απόσταση έως 500 μέτρα χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους.
~ Στη σωστή κατεύθυνση κινείται το μέτρο παρατήρησε ο Λεων. Δημητρόπουλος, ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Καλαμάτα, αλλά κατοικεί στη Μεσσήνη. Όπως παρατήρησε, η εφαρμογή του θα αποτρέψει το άσκοπο παρκάρισμα έξω από καταστήματα και θα συμβάλει στην τόνωση της αγοράς. Επίσης, θα υπάρξει όφελος για το Δήμο, αρκεί να γίνει σωστή εφαρμογή του.
* Οι επαγγελματίες
~ Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Αρτέμης Φανός, παρατήρησε πως το Δ.Σ. του Συλλόγου συμφώνησε κατά πλειοψηφία στην εφαρμογή του μέτρου. Εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, ανέφερε πως θεωρεί, μετά από συζητήσεις με τους καταναλωτές, ότι είναι καλό μέτρο: «Θα βοηθήσει τους καταναλωτές να αφήνουν για λίγο το αυτοκίνητό τους και να κάνουν τις δουλειές τους. Το κόστος για τη μία ώρα δεν είναι μεγάλο (1 ευρώ), ενώ από την άλλη πλευρά, υπάρχει η δέσμευση του δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και των μελετητών, πως όποια προβλήματα εμφανιστούν, θα ξανασυζητηθούν σε τρεις μήνες, προκειμένου να βρεθεί λύση».
~ Οι αντιρρήσεις εστιάζονται, κατά τα λεγόμενά του, στο πόσο εύκολα ή γρήγορα μπορεί να εξοικειωθεί το κοινό με τη χρήση της κάρτας.
~ Ο κ. Φανός παραδέχθηκε πως μεγάλο μέρος των μόνιμα σταθμευμένων οχημάτων, στην περιοχή του κέντρου της Μεσσήνης, ανήκει σε εμπόρους: «Ο Σύλλογός μας προσπαθεί, εδώ και χρόνια, να πείσει τους επαγγελματίες να μη χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους, αλλά δεν το έχει καταφέρει και απόδειξη είναι ότι έρχονται με το αυτοκίνητο στο μαγαζί τους, παρ’ ότι μπορεί να μένουν κοντά».
~ Πρόσθεσε δε ότι το μέτρο εφόσον η Δημοτική Αστυνομία είναι συνεπής στα καθήκοντά της, θα είναι αποτελεσματικό, αλλιώς θα αποτύχει.
~ Φωνή αντίρρησης στην εφαρμογή του μέτρου ο επαγγελματίας Κων. Παυλόπουλος, λέγοντας ότι έχει διατυπώσει πρόταση για τη μη εφαρμογή του μέτρου στο μικρό πάρκινγκ της πλατείας και στο «Δασκαρόλειο», ενώ τάχθηκε κατά της ελεγχόμενης στάθμευσης. Αν οι ιθύνοντες, είπε, θέλουν να λυθεί το κυκλοφοριακό, θα μπορούσαν να απαγορεύσουν τη στάθμευση στο κέντρο της πόλης από τις 7.30 έως τις 9.00 το πρωί. Έτσι, τόσο οι υπάλληλοι τραπεζών όσο και του Δημοσίου, καθώς και οι επαγγελματίες, δε θα μπορούν να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους, αφού θα ισχύει η απαγόρευση. Θα έμενε χώρος κενός για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, οι οποίοι δε θα έχουν και την ανησυχία να ανανεώσουν το χρόνο τους. Με το προτεινόμενο μέτρο, ο κόσμος θα απομακρυνθεί από το κέντρο και την αγορά, που θα ερημώσουν, και θα εξυπηρετείται από τα σούπερ μάρκετ.
~ Είπε, επίσης, πως με βάση μια έρευνα που διενήργησε, η Καλαμάτα έχει λιγότερες θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, αν αφαιρεθεί το υπαίθριο πάρκινγκ του Νέδοντα.
~ Έχει προτείνει, επίσης, να υπάρξει τέλος στάθμευσης 1 ευρώ για 4 ώρες, προκειμένου ο οποιοσδήποτε να μπορεί να εξυπηρετηθεί άνετα, τάχθηκε κατά της εφαρμογής και τις απογευματινές ώρες, ενώ πρόσθεσε ότι είναι ανεδαφικές οι ώρες που προτείνονται για τη φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων. Τέλος, το χαρακτήρισε ως φοροεισπρακτικό μέτρο κι αναρωτήθηκε: «Από ποιον θα τα εισπράξουν (τα πρόστιμα). Από τους ρεμένους ανθρώπους που δεν έχουν δουλειά ή εκείνους που βλέπουν το λάδι τους τα τελευταία χρόνια να πουλιέται 2 ευρώ;».

**Πολιτιστικός Σύλλογος Αίπειας

~ Εγγραφές στα Τμήματα Πληροφορικής
 * Ξεκίνησαν οι εγγραφές μαθητών στα Τμήματα Πληροφορικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης, που θα λειτουργήσουν για δέκατη τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Λογγά. Για τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν τμήματα όλων των τάξεων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Παράλληλα, όπως κάθε χρονιά, οι μαθητές των τμημάτων θα υλοποιήσουν δράσεις που θα σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες για την προβολή της περιοχής, αλλά και την πολιτιστική ανάδειξη της Δημοτικής Ενότητας Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης.
* Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο καθηγητή Πληροφορικής του συλλόγου, Γιάννη Λάσκαρη, στο τηλέφωνο 6945 568387.

** Aφαρά -Καλαμάτας :
* Στο Αρφαρά Μεσσηνίας τις τελευταίες ημέρες και ιδιέτερα τις πρωϊνές ώρες σημαιώνοντε αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις άλλοτε έντονες κι΄άλλοτε ασθενείς .-
* Λέτε το σεισμικό φαινόμενο της Οιχαλίας -Κατσαρού ... , να μετατοπίστηκε νοτιώτερα ;

**  Υποτονική η κίνηση στο πανηγύρι των Γαργαλιάνων

* Υποτονική είναι η κίνηση που παρατηρείται στο εμπορικό πανηγύρι των Γαργαλιάνων, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και το Σαββατοκύριακο.
* Το πανηγύρι, που επίσημα ξεκίνησε τη λειτουργία του ανήμερα της εορτής του πολιούχου των Γαργαλιάνων, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, τη Δευτέρα, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των κατοίκων της γύρω περιοχής, καθώς και της Πυλίας.
* Ωστόσο, φέτος, από τις πρώτες μέρες, όπως διαπιστώνουν δυστυχώς και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες με παράγκες έμποροι, η κίνηση σε σχέση με προηγούμενες χρονιές είναι μειωμένη. Και ο κόσμος είναι λιγότερος και οι αγορές του λιγότερες. Βεβαίως, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά λίγο - πολύ θεωρείται αναμενόμενο.
 * Μέσα στο γενικότερο κλίμα της οικονομικής κρίσης και των δραματικών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και εξαιτίας των αλλεπάλληλων μέτρων και χαρατσιών που επιβάλλει η κυβέρνηση, η αγοραστική ικανότητα και δυνατότητα των πολιτών έχει κατά πολύ μειωθεί.
* Στο πανηγύρι των Γαργαλιάνων, πάντως, υπάρχει μεγάλη ποικιλία εμπορευμάτων για κάθε γούστο και εργαλείων για κάθε χρήση, σε πολύ χαμηλές και ελκυστικές τιμές, ενώ δε θα μπορούσαν να λείπουν λουκουμάδες, σάμαλι, χαλβάδες και άλλα γλυκίσματα, όπως και σουβλάκια.
* Οι δε έμποροι είναι απογοητευμένοι με την έως τώρα κίνηση και αναμένουν με ανυπομονησία τις επόμενες μέρες, με την ελπίδα να αυξηθεί, ιδίως το Σαββατοκύριακο, και ο κόσμος που επισκέπτεται το πανηγύρι να κάνει τις αγορές του και όχι μόνο βόλτα κοιτάζοντας τα εμπορεύματα, μήπως και βγάλουν τουλάχιστον τα έξοδά τους.

** ΑΡΦΑΡΑ .
* Συνεχίζεται η λειτουργία της Κυριακάτικης Αγοράς - Παζαριού στην κεντρική πλατεία των Αρφαρών , με μείωση της προσφερόμενης αγοράς , και της κίνησεις ..

** Δημοτικοί υπάλληλοι Τριφυλίας

* Αβεβαιότητα, ανησυχία και άγχος για το παρόν και το μέλλον
 * Αβεβαιότητα, ανησυχία και άγχος για το εργασιακό τους μέλλον εξέφρασαν οι δημοτικοί υπάλληλοι Τριφυλίας στη διάρκεια της χθεσινής τους συνέλευσης στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών.
* Στη συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν υπάλληλοι από όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Τριφυλίας, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου, καθώς και τα αλλεπάλληλα κυβερνητικά μέτρα εξαιτίας των οποίων διαρκώς μειώνονται οι αποδοχές τους. Επίσης, τονίστηκε ο κίνδυνος που εγκυμονεί, εξαιτίας των χρεών και των οφειλών του Δήμου, καθώς και των κατασχέσεων που γίνονται σε βάρος τους, να μείνουν ακόμη και απλήρωτοι.
 * Οι υπάλληλοι επισήμαναν πως υφίστανται όλο το βάρος του νέου Δήμου, κάποιοι, μάλιστα, ιδιαίτερα στην Κυπαρισσία που είναι και η έδρα του Δήμου, υπερβάλλοντας εαυτόν, χωρίς αυτό να αναγνωρίζεται, αλλά να υπάρχει και διάχυτη η αντίληψη πως κανείς δε δουλεύει και τίποτα δε λειτουργεί, με ευθύνη βεβαίως της Δημοτικής Αρχής.
* Ακόμη, συζήτησαν για τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν από την έλλειψη Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, εκφράζοντας την απορία και τα ερωτηματικά τους, γιατί ενώ από τον Ιούνιο είναι έτοιμος, δεν έχει συζητηθεί η έγκρισή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε με την εφαρμογή του να λυθούν τα προβλήματα και οργάνωσης και αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων και τήρησης υποχρεώσεων, καθώς και κατοχύρωσης δικαιωμάτων.
* Επιπλέον, συζητήθηκε η δημιουργία ενός ενιαίου και μεγάλου συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Τριφυλίας που θα αγωνίζεται και θα διεκδικεί τα δικαιώματά τους, ενώ θα προωθεί τα αιτήματα και τα προβλήματα. Καταληκτικά, εκλέχθηκε 7μελής επιτροπή εργαζομένων από όλες τις Δημοτικές Ενότητες, η οποία θα ζητήσει συνάντηση με το δήμαρχο Κώστα Κόλλια, για να του μεταφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο εργασιακό τους περιβάλλον και να συζητήσουν για την οργάνωση και λειτουργία του Δήμου, καθώς και το εργασιακό τους μέλλον.

** Δήμος Πύλου-Νέστορος

~ Επί τάπητος θέματα περιουσίας
 * Σε συνάντηση δημάρχου και ειδικού γραμματέα ΣΔΙΤ
 ~ Συνάντηση εργασίας είχε χθες ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με τον ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ Νικόλαο Μαντζούφα, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον τρόπο αξιοποίησης της περιουσίας του Δήμου, καθώς και άλλα ζητήματα που εμπίπτουν σε συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
* Συμφωνήθηκε, δε, να γίνει εκ νέου συνάντηση των δύο πλευρών, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, ώστε να καθοριστούν τα οριστικά πλαίσια συνεργασίας για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, με γνώμονα την ανάπτυξη και στήριξη της τοπικής οικονομίας, απελευθερώνοντας πόρους για περισσότερες κοινωνικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες.

** Συνάντηση Αναστασόπουλου-Γκούμα

~ Η ανάπτυξη του γεωργικού τομέα και ειδικότερα της αγροτικής παραγωγής ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν προχθές, στη συνάντηση του υποψήφιου προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργου Γκούμα με το δήμαρχο Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλο.
~ Ο κ. Γκούμας τόνισε ότι είναι αναγκαία η ανάπτυξη της σύγχρονης γεωργίας, με καινοτόμες καλλιέργειες, ειδικά τώρα με την υφιστάμενη κρίση, οπότε πρέπει να αναπτυχθούν ευκαιρίες, ώστε αρκετοί άνεργοι των αστικών κέντρων να επαναπατριστούν και να ασχοληθούν με τις καλλιέργειες.
 ~ Για να γίνει αυτό, βέβαια, είναι απαραίτητο να τύχουν ανάλογης υποστήριξης, προκειμένου να παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας.
~ Επίσης, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο» διαβεβαίωσε τον κ. Αναστασόπουλο ότι η συνεργασία τους στο μέλλον θα είναι άριστη για την προώθηση και επίλυση προβλημάτων των επαγγελματιών της περιοχής, καθώς και για την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, για τον οποίο προσφέρεται η ευρύτερη περιοχή.
~ Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Μεσσήνης ευχήθηκε στον κ. Γκούμα επιτυχία στην έκβαση των επερχόμενων εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

** Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας

στο συνέδριο των ομογενών στο Μόντρεαλ
 ~ Στο 34ο συνέδριο της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, το οποίο πραγματοποιείται 7 και 8 Οκτωβρίου στο Μόντρεαλ, θα συμμετέχει ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, με την ιδιότητα του συμπροέδρου της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, αντικαθιστώντας τον πρόεδρό της κ. Κόλλια. Μαζί του στο συνέδριο θα συμμετάσχει και ο γραμματέας της Αμφικτυονίας, Παναγιώτης Μπαζίγος.
 ~ Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στο συνέδριο και το οποίο θα αναλύσει ο γενικός πρόξενος του Ελληνικού Προξενείου στο Μόντρεαλ, Θάνος Καλόπουλος, είναι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και το επενδυτικό κλίμα. Παράλληλα, στο συνέδριο θα γίνει επικύρωση του καταστατικού για την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Μεσσηνιακών Οργανισμών.

** ΕΟΣ Καλαμάτας

* Εξόρμηση στο Χαλασμένο βουνό
 ~ Η εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στον Ταΰγετο (Δάσος Βασιλικής - Χαλασμένο Βουνό, 2.204 μέτρα) ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
~ Το ραντεβού μας είχε δοθεί στα γραφεία του ΕΟΣ στο Ανατολικό Κέντρο της πόλης. Στις 16.30 το απόγευμα του Σαββάτου ξεκινάμε με το βανάκι του συλλόγου για το δάσος της Βασιλικής.
~ Μετά από 2 ώρες περίπου φτάνουμε στον Αγ. Δημήτριο, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Στήνουμε αντίσκηνα, άλλοι αποφασίζουν να απολαύσουν την ξαστεριά κάνοντας bivouac, αφού ο καιρός είναι γλυκός, και μετά από νυχτερινή βόλτα στο «Σωρό», η βραδιά κλείνει ευχάριστα με εδέσματα και τσίπουρο.
* Την Κυριακή, ξύπνημα νωρίς το πρωί, μαζεύουμε τα πράγματά μας και ξεκινάμε.
~ Η μέρα έχει μικρύνει και μας περιμένει πολύωρη και δύσκολη πορεία. Ακολουθούμε το μονοπάτι για την κορυφή του Ταϋγέτου και περνώντας μέσα από το δάσος της Βασιλικής, φτάνουμε μετά από 50 λεπτά στο διάσελο των Μουσγιών. Μικρή στάση για νερό στην πηγή και συνεχίζουμε για Χαλασμένο, παίρνοντας το μονοπάτι που τραβερσάρει την Αγία Παρασκευή. Έπειτα από 2 ώρες φτάνουμε στη βάση του Χαλασμένου, μαζεύουμε μπατόν και ξεκινάμε το σκαρφάλωμα (scrambling) για την κορυφή. Φτάνοντας στην κορυφή, η θέα είναι εκπληκτική. Από τη μια, απλώνεται ο Μεσσηνιακός κόλπος, από την άλλη η επιβλητική πυραμίδα του Ταϋγέτου μαζί με τις άλλες κορυφές του Πενταδάχτυλου.
~ Το Χαλασμένο αποτελεί πρόκληση για κάθε ορειβάτη, ιδιαίτερα το χειμώνα, οπότε οι συνθήκες είναι δύσκολες και η ανάβασή του απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις- τεχνικές, αλλά και εμπειρία για χειμερινή αναρρίχηση. Εμείς ανεβήκαμε από την αριστερή κόψη, μπαίνοντας μετά στο «κλασσικό λούκι» και κατεβήκαμε από τη δυτική κορυφογραμμή, αρχικά στο σαθρό λούκι με κατεύθυνση το Κοκκινοβούνι. Το λούκι αυτό είναι σχεδόν κάθετο και σε τεχνική δυσκολία ξεπερνά το λούκι του Μύτικα. Έτσι, η διαδρομή μας είχε πολύ scrambling στα απότομα βράχια, αλλά και bouldering σε μερικά περάσματα μέχρι το Κοκκινοβούνι, 1930 μ. Συνεχίζοντας την κατάβασή μας με κατεύθυνση δυτικά, διασχίζοντας την κακοτράχαλη κορυφογραμμή φτάσαμε το απόγευμα στο χωματόδρομο. Όμως, δεν τελειώσαμε εδώ, είχαμε ακόμα μια ώρα δρόμο μέχρι το χωριό Γαϊτσές.
~ Τελικά, μετά από 9 ώρες και πλέον πορείας καταλήξαμε, ως είθισται, σε ταβέρνα στις Γαϊτσές, όπου αποζημιωθήκαμε με κόκορα μακαρονάδα και μπύρες.
~ Η ομάδα δυνατή και ευέλικτη, αφού η πορεία έγινε στον προβλεπόμενο χρόνο, παρά τις τεχνικές δυσκολίες που συναντήσαμε.
~ Συγχαρητήρια αξίζουν στον ΕΟΣ Καλαμάτας για το σχεδιασμό και την πραγματοποίηση μιας μη χαρτογραφημένης και μοναδικής διαδρομής που συνδέει το Χαλασμένο με τη Δυτική Μάνη.

** Πριν 94 χρόνια

~ ΧΘΕΣ περί την 11 π.μ. απηγχονίσθη εντός της παρά την οδόν Φαρρών και πλησίον της οικίας του Χρ. Καρώνη οικίας του ο δεκατετραετής Ηλ. Ευάγγ. Λαμέρας. Εις το απονενοημένον τούτο διάβημα προέβη ο απαγχονισθείς διότι προ ημερών του κατασχέθησαν 6 δελτία πλαστά μετά 4 και 1/2 οκάδων ζυμαρικών, άτινα συνεπεία των πλαστών τούτων δελτίων παρέλαβεν εκ του ενταύθα μακαρονοποιείου Καμαρινού, μηνυθείς δε δια τούτο επρόκειτο να δικασθή ενώπιον του ενταύθα Πλημμελειοδικείου την 14 τρέχοντος.
 * -ΣΗΜΕΡΟΝ υπό των αρτοποιείων θα γίνη διανομή 100 δραμ. άρτου και 150 δραμ. αλεύρων υπό των αλευρεμπόρων. Νέα διανομή άρτου θα γίνη την προσεχήν Κυριακήν. Η ανωτέρω διανομή αλεύρων είναι η τελευταία εκ του αποσταλέντος σίτου.
 * -ΧΘΕΣ την 4ην απογευματινήν ώραν είχε κληθή το Δημοτικόν Συμβούλιον δια να συζητήση επί της συνάψεως υπό του Δήμου νέου δανείου, μη γενομένης όμως απαρτίας η συνεδρίασις εματαιώθη. -
Πηγή : Εφημερίδα Θάρρος Καλαμάτας  2011 .-
   
****  ** ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στην ενημέρωση : Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 και Κυριακή 2 - 10 - 2011 στο αγιάζι της καθημεριμότητας και της ενημέρωσης :.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , ΣΤΟ Αγιάζι της ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ ΤΟΥ Σαββατο-Κύριακου : 1 Οκτωβρίου και Κυριακή 2 -10-2011 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/10/h.html  , H Ζωή είναι μπροστά μας : , Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 201 ,.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης : Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 ,.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/10/2011.html  , Διάλογοι 2011 : Δευτέρα , 3 Οκτωβρίου 2011 , .-
 ~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Aυτή η Τρίτη στην ενημέρωση : ΤΡΙΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ,.-
 ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Aυτή η Τετάρτη στην ενημέρωση : 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ..-
 ~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Aυτή η Πέμπτη στην ενημέρωση : 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 - Πτωχεύσεις στην Ελλάδα,.-
 ~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/10/6-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011.-

**

Δεν υπάρχουν σχόλια: